Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Τριτη 11 Ιανουαριου 2022


Οι μαθητές όλοι του Κολλεγίου Αθηνών υποβλήθηκαν σήμερα Παρασκευή 7/1 σε τεστ PCR με κόστος 39 ευρώ, 

Ακόμα και το Κολλέγιο πέτυχε καλύτερη τιμή από το υπουργείο.

Να ιδιωτικοποιηθεί το υπουργείο έτσι ώστε στα πλαίσια του ανταγωνισμού ,που λένε και οι καπιταλιστές ,να πετύχει την πολυπόθητη καλύτερη τιμή για τεστ..ή μήπως είναι ήδη ιδιωτικό το υπουργείο;;;; λέω εγώ τώρα;;;;........



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Βασιλακόπουλος είπε στην εκπομπή της Τατιάνας ότι επειδή το Μοριακό τεστ θα σας βγάλει θετικούς, κάντε καλύτερα ένα Ράπιντ που θα σας βγάλει ψευδώς αρνητικούς, για επιστροφή στην εργασία μας.

 Και πηγαίνετε στη δουλειά να διασπείρετε. Τι δεν καταλαβαίνετε;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Η Κούβα δωρίζει εμβόλια στη Συρία


Η Κούβα δώρισε 240.000 δόσεις εμβολίων Abdala, Soberana 02 και Soberana Plus στη Συρία αυτή την Παρασκευή, επικυρώνοντας έτσι την ιστορική της θέση να μοιράζεται ό,τι έχει και όχι ό,τι της περισσεύει.

Αυτό επιβεβαίωσαν ο Σύρος πρεσβευτής στην Αβάνα, Idris Mayya, και η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου και Ξένων Επενδύσεων της Κούβας, Ana Teresita González Fraga, κατά τη διάρκεια τελετής στο διεθνές αεροδρόμιο José Martí της πρωτεύουσας. 


Ο Σύριος διπλωμάτης εξέφρασε τις ευχαριστίες της κυβέρνησής του και των συμπατριωτών του προς τις αρχές και τον λαό της Κούβας που, όπως επιβεβαίωσε, «συνεισφέρουν αυτή την αλληλεγγύη παρά τις δυσκολίες που επιδεινώθηκαν από τον αποκλεισμό των Ηνωμένων Πολιτειών για πάνω από έξι δεκαετίες». 

Σημείωσε ότι το έθνος της Καραϊβικής είναι «μία από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο σε αξιοπρέπεια και γενναιοδωρία, που πάντα έχει δείξει σε δύσκολες στιγμές ότι βοηθά άλλους λαούς».

Αντίθετα, επεσήμανε, άλλες χώρες μιλούν για δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά αυτό έρχεται σε αντίθεση με μέτρα αποκλεισμού κατά της Κούβας, της Συρίας και άλλων εθνών, ακόμη και εν μέσω της δύσκολης κατάστασης που προκαλεί η πανδημία Covid-19.

Τόνισε επίσης, την υψηλή αξία της βοήθειας του νησιού προς τη Συρία, μια χώρα που δέχεται επίσης επίθεση, και υπενθύμισε ότι στις 28 Δεκεμβρίου το Ισραήλ επιτέθηκε στο λιμάνι της Λατάκια, καταστρέφοντας περισσότερα από 500 κοντέινερ που περιείχαν τρόφιμα και φάρμακα, γεγονός που επιδεινώνει τις δυσκολίες του πληθυσμού της Συρίας.

Από την πλευρά της, η κουβανή αξιωματούχος επεσήμανε ότι αυτή η δωρεά αποτελεί έκφραση των εξαιρετικών σχέσεων συνεργασίας που διατηρεί η Κούβα με τη Συρία και ότι η πανδημία έχει καταδείξει τα τελευταία δύο χρόνια την ανάγκη προώθησης των πολυμερών σχέσεων, της διεθνούς συνεργασίας και της αλληλεγγύης.

Υπενθύμισε ότι η ασθένεια προστέθηκε στο δυνάμωμα του αποκλεισμού της Κούβας από την Ουάσιγκτον, με την εφαρμογή 243 νέων μέτρων από την κυβέρνηση Ντόναλντ Τραμπ, τα οποία εξακολουθούν να ισχύουν.

Αλλά την ίδια στιγμή -επεσήμανε- κυβερνήσεις, οργανώσεις και ομάδες αλληλεγγύης έχουν προσφέρει την πολύτιμη συνυνεισφορά τους στον κουβανικό λαό για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Ενώ, η εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση του Covid-19 επέτρεψε την ανάρρωση του 99% όλων των μολυσμένων στη χώρα.

Σημείωσε επίσης, ότι τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν από την κουβανική επιστήμη, τα πρώτα στη Λατινική Αμερική, συνιστούν μια ταπεινή συμβολή στην καταπολέμηση της πανδημίας και θα συμβάλουν στη μείωση των επιπτώσεων της νόσου στη Συρία.

Τέλος, η Ana Teresita González Fraga επιβεβαίωσε την πεποίθηση των Κουβανών ότι «η πρακτική της αλληλεγγύης και της διεθνούς συνεργασίας συνιστούν το δρόμο για έναν κόσμο ισότιμο, δίκαιο και βιώσιμο».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο τρις εμβολιασμένος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ντέιβιντ Σασόλι, μας άφησε «ορφανούς» λόγο εξασθένησης ανοσοποιητικού!

Σχολιο.- Δεν πίστευα ότι εμβολιαζονται αυτοί.

Σχολιο.- Στέλνουν και δικούς τους ώστε να μην κινήσουν υποψίες... Άσε που έχουν κάργα αντικαταστάτες με τόσο χρήμα που λαμβάνουν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα από την Παλαιστίνη

Αυτός είναι ο Nasser Abu Hamid, 49 ετών, από τον καταυλισμό Al-Amari της Ραμάλας. Το 2002 καταδικάστηκε σε 7 φορές ισόβια και επιπλέον 50 χρόνια φυλάκιση, εξαιτίας της αντιστασιακής του δράσης κατά την διάρκεια της Δεύτερης Ιντιφάντα.

Έχει ακόμη τέσσερα αδέρφια στις κατοχικές φυλακές , οι οποίοι εκτίουν επίσης ισόβια. Τα πέντε φυλακισμένα αδέρφια είχαν ακόμη ένα αδερφό ο οποίος δολοφονήθηκε από τις κατοχικές δυνάμεις.

Ο Nasser είναι καρκινοπαθής και πρόσφατα άρχισε χημειοθεραπεία μετά από μακρά αναβλητικότητα και εσκεμμένη ιατρική αμέλεια από πλευράς των ισραηλινών αρχών. Πριν λίγες ημέρες, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία και οι ισραηλινές αρχές αναγκάστηκαν να τον μεταφέρουν σε ισραηλινό νοσοκομείο. Αυτή την στιγμή βρίσκεται σε κώμα…

Η οικογένεια του δήλωσε πως ο γιατρός που επιβλέπει την κατάσταση του είπε ότι έπασχε από οξεία πνευμονία ως αποτέλεσμα βακτηριακής λοίμωξης που οδήγησε στην ανεπάρκεια των πνευμόνων του.

Η οικογένεια Abu Hamid επιβεβαίωσε την Παρασκευή, πως μπόρεσε να επισκεφτεί τον γιο της, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην εντατική στο Ιατρικό Κέντρο Barzilai. Η οικογένεια είπε στο Palestinian Prisoner's Society (PPS) ότι μόλις μπήκαν στη μονάδα εντατικής θεραπείας, οι ισραηλινοί αξιωματικοί ασφαλείας τους ζήτησαν να μείνουν μακριά από το δωμάτιο του Nasser και δεν τους επέτρεψαν να τον πλησιάσουν.

Η μαμά του είπε: “Ονειρεύομαι να τον αγκαλιάσω εδώ και 20 χρόνια. Όταν πήγα να τον επισκεφτώ, τον είδα με χειροπέδες πίσω από το τζάμι, άρχισα να φωνάζω «Nasser είμαι εδώ».’’

Η οικογένεια απηύθυνε έκκληση σε όλους τους ενδιαφερόμενους να λάβουν επείγουσα και αποτελεσματική δράση για να σώσουν τη ζωή του γιου τους, καθώς αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο θανάτου.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Επιτροπή Υποθέσεων Παλαιστινίων Κρατουμένων προέτρεψε όλους τους διεθνείς οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων να παρέμβουν επειγόντως και να πιέσουν τις ισραηλινές αρχές κατοχής να απελευθερώσουν τον Nasser ο οποίος δίνει μάχη με τον καρκίνο.

Η Επιτροπή σημείωσε σε ανακοίνωσή της ότι ο κρατούμενος παλεύει αυτή την στιγμή με τον θάνατο ως αποτέλεσμα ταλαιπωρίας, αφού τον περασμένο Οκτώβριο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης καρκινικού όγκου στους πνεύμονες , και οι Ισραηλινοί αντί να του δώσουν χρόνο να αναρρώσει, τον επέστρεψαν αμέσως πίσω στη φυλακή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



5 Ιανουαρίου

Προς Βασιλακόπουλο: Μην μπερδεύεις τη ρινική μας κοιλότητα με τον πρωκτικό σου σωλήνα. Δεν έχουν το ίδιο βάθος...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βόμβα από την  Daily Telegraph:

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΛΑΣΕΜΠΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ "ΕΜΒΟΛΙΟ"-mRNA

Σχολιο.- Η φωφη παντως πρεπει να πηρε το αυθεντικο



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οικονόμου : Η Ελλάδα ηγείται στην 4η βιομηχανική επανάσταση

4 Ιανουαρίου 2022

Όταν νομίζεις ότι με τους Συριζαίους εξάντλησες τα όρια της βλακείας και της ξεφτίλας, εμφανίζεται ο γιδοεκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης, σε επαναφέρει στην πραγματικότητα και σε ενημερώνει ότι είναι ακριβώς ίδιοι.

Εκείνοι υποσχόταν διαστημικούς σταθμούς κι αυτοί ηγούνται της βιομηχανικής επανάστασης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γράφε η ΕΦημεριδα ΣΥΝτακτων 7/1

Ενάντια στον εμβολιασμό των παιδιών ο Μπολοσονάρο, που επιμένει στα fake news

Tωρα αυτοι δημιουργουν την αισθηση 

πως οποιος διαφωνει με το μπολιασμα

παιδιων που δεν κινδυνευουν , με ενα

πειραματικο σκευασμα, ειναι ακροδεξιος

Κ ψεκασμενος φασιστας .

Οι ανθρωποι εκτελουν συμβολαια 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στα 21 εκατομμύρια $ αυξήθηκε ο "μισθός" του κτηνίατρου Μπουρλά το 2021. Και μετά αναρωτιέστε γιατί θέλει να σας κάνει "χρήστες"....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Dr. Noorchasm ἀπὸ τὶς ΗΠΑ:

"Yπάρχει ένα βασικό φαινόμενο στην ανοσολογία που ονομάζεται ανοσολογική εξάντληση. Η ιδέα είναι ότι αν διεγείρετε συνεχώς σε σύντομο χρονικό διάστημα το ανοσοποιητικό σύστημα σε υπερκινητικότητα, τα κύτταρα, οι κώνοι των Β κυττάρων και των Τ κυττάρων που φυσιολογικά ανταποκρίνονται τελικά δεν θα ανταποκριθούν και στην πραγματικότητα θα γίνουν ανεκτικοί στον ιό. Αυτό σημαίνει έλλειψη ανοσίας. Νομίζω ότι είναι κακή ιδέα να υπερανοσοποιούνται οι άνθρωποι. Θα έλεγα ότι η απόκλιση από την επιστήμη της ανοσολογίας από τον Δρ Φάουτσι και από την κυβέρνηση Μπάιντεν είναι μια πολύ σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια."



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Δένδιας πήγε στην Νιγηρία και τους έκανε δώρο εμβόλια!

Στο μεταξύ στη Νιγηρία τα πετάνε στα σκουπίδια!

Στη χώρα των 213.000.000 έχουν μόνο 3.000 θύματα, ενώ το ποσοστό εμβολιασμού είναι πολύ χαμηλό όπως και σε όλη την Αφρική,μόλις 6.5%!

Λες γι αυτό να μην βιώνουν "πανδημία";!

Μετά θα πάει λέει στη Γκάνα,να χαρίσει και σ' αυτούς εμβόλια!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε όποιον δεν αρκεί η απάντηση "ΔΕΝ ΘΕΛΩ" στο ερώτημα "γιατί δεν μπολιάζεσαι", έχω σοβαρή διαφορά και αγεφύρωτη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι ζήτημα αρχής να μην επεμβαίνεις στην ελεύθερη βούληση του άλλου, ακόμη και όταν πρόκειται για μέλος της οικογένειας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με τον Τζόκοβιτς. Σκύλιασαν απ΄ το κακό τους, γιατί ΦΩΝΑΞΕ σε όλο τον κόσμο, είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ μου να ΜΗΝ μπολιαστώ. Γιαυτό σκύλιασαν



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο τέως βασιλεύς νοσηλεύεται στο Αττικό Νοσοκομείο ως ανασφάλιστος



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Γαλλία, ασφαλιστική εταιρεία αρνήθηκε να καταβάλει το τίμημα της ασφάλειας ζωής ύψους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ , ενός ασφαλισμένου πελάτη της, διότι ήταν εμβολιασμένος. 
Η Ασφαλιστική στηρίχτηκε στην γνωμάτευση των ιατροδικαστών ότι το εμβόλιο προκάλεσε τον θάνατο του Παππού, και επομένως ήταν αυτοκτονία, που δεν την κάλυπτε το συμβόλαιο. 
Οι συγγενείς προσέφυγαν στο Κράτος Δικαίου, που δέχθηκε σε πρώτο βαθμό την άποψη της ασφαλιστικής εταιρείας. Η απόφαση αναφέρει ότι«ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός», και οτι ήταν γνωστό στον θανόντα ότι τα εμβόλια είναι πειραματικά , και επομένως ο εθελοντικός εμβολιασμός του ήταν εθελοντική ανάληψη ενός θανάσιμου κινδύνου ενόψει των πιθανών παρενεργειών.

Σχολιο.- Μα το είχε πει ο Τσιόδρας πριν  ένα χρόνο σε επισκεψη του στο νοσοκομείο. Όταν του όρμησαν οι εμβολιασμένοι με παρενέργειες και του είπαν «κοίτα να δεις τι μας  κάνατε»,  τους είπε «δεν σας είπε κανείς να το κάνετε. Μόνοι σας το κάνατε».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πήγαν και διέγραψαν τον Μπερίσα, με τις "πυραμίδες" του 1997, από το κόμμα του!
Είναι σαν να διαγράφουν τον Σημίτη, με το "Χρηματιστήριο", από το πασοκ-κιναλ (αλλάζει σαν τις εποχές).



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μαρίνος Ριτσούδης, ανθυποπλοίαρχος του αντιτορπιλικού Θεμιστοκλής, ήταν ο Έλληνας ήρωας που αρνήθηκε να συμμετέχει στον βομβαρδισμό της Σερβίας, στον οποίον συμμετείχε πρόθυμα η κυβέρνηση Σημίτη – Άκη Τσοχατζόπουλου.
Μία μαύρη κηλίδα στην ιστορία της ανθρωπότητας, της Ευρώπης και της Ελλάδας. Η ισοπέδωση μιας περήφανης χώρας και η εθνοκάθαρση των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου επειδή έτσι ήθελε η Γερμανία και έτσι αποφάσισε ο εκβιαζόμενος Μπιλ Κλίντον, προκειμένου να απομακρύνει από τα φώτα της δημοσιότητας το σκάνδαλο Λουίνσκι.
Ο Ριτσούδης, ο οποίος για την κίνησή του αποτάχθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό, καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκιση και κυνηγήθηκε από την κυβέρνηση Σημίτη, αρνήθηκε ακόμα και την οικονομική ενίσχυση που του πρόσφερε η Σερβία προκειμένου να τον τιμήσει.
Στην απολογία του στο ναυτοδικείο Πειραιά όπου δικάστηκε, είπε: «Είχα δύο δρόμους να διαλέξω. Επέλεξα αυτόν που έχετε πάνω από εσάς» δείχνονταν την εικόνα του Χριστού πάνω από το Προεδρείο «τον οποίο και εγώ βάζω πάνω από όλα, γιατί ο νόμος του Θεού είναι πάνω από όλους. Είναι η συνείδηση του καθενός».
Σήμερα, εργάζεται ως καπετάνιος σε γιοτ, αλλά οι Σέρβοι δεν τον ξέχασαν και το πρόσωπο του κοσμεί τους δρόμους του Βελιγραδίου



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάνω από 1.100 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων, μεταξύ των οποίων διαμερίσματα και μονοκατοικίες που πιθανότατα παραπέμπουν σε κύρια κατοικία, έχουν προγραμματιστεί την τρέχουσα εβδομάδα.
Πλέον η πρώτη κατοικία δεν προστατεύεται και εκποιείται είτε μέσω αναγκαστικών μέτρων που παίρνει η τράπεζα είτε μέσω δικαστικής πτώχευσης. Προστατεύουμε τη δημόσια υγεία…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεκρός, από κορωνοϊό, καθηγητής σε σχολείο του Ηρακλείου Κρήτης
Ο 47χρονος ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών
Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό, το πρωί της Δευτέρας, ένας 47χρονος καθηγητής του 8ου Γυμνασίου Ηρακλείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 47χρονος, πατέρας τεσσάρων παιδιών, νοσηλευόταν από τις 5 Νοεμβρίου στη ΜΕΘ Covid του Βενιζέλειου Νοσοκομείου ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν αφενός ότι ήταν ανεμβολίαστος αφετέρου ότι δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας. 
Βέβαια μάθαμε ότι είχε κάνει την πρώτη δόση. Αλλά αυτό δεν το αναφέρει κανένα καθεστωτικό ΜΜΕ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά την απαίτηση της διεύθυνσης για να πραγματοποιώ εφεξής 14 εφημερίες το μήνα στο Κέντρο Υγείας Κέρκυρας, μόνη αξιοπρεπής λύση ήταν αυτή της παραίτησης μου από το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Μέχρι τώρα έκανα 10 εφημερίες το μήνα, που ήταν ήδη εξουθενωτικές ως ωράριο (1 στις 3 μέρες εσώκλειστος στο ΚΥ για να καταλαβαινόμαστε), ελπίζοντας ότι θα έρθουν και καλύτερες μέρες. Αυτό παρότι η υπερεργασία δεν οφείλονταν στην πανδημία, αλλά απλά στην έλλειψη προσωπικού, μετά την παραίτηση μιας συναδέλφου το καλοκαίρι που ποτέ δεν αντικαταστάθηκε...
Η αλήθεια είναι ότι οταν διάλεξα την ειδικότητα του οικογενειακού ιατρού, πάντα σκεφτόμουνα τον εαυτό μου να εργάζεται εντός του δημόσιου συστήματος υγείας. 
Δυστυχώς κάποιοι επέλεξαν την εργασιακή εξουθένωση του προσωπικού στο ΕΣΥ και την ουσιαστική εκδίωξη του από το σύστημα. 
Δεν με πείραξαν ούτε τα χρωστούμενα των εφημερίων (πολλές φορές για ολόκληρους μήνες, αυτά πάντα υπήρχαν), ούτε η δουλειά (σε όλες τις εφημερίες λέω σε κόσμο που δεν βρίσκει ραντεβού το πρωί, να έρθει να τον εξυπηρετήσω), δε με πείραξαν οι 83 μέρες κανονικής άδειας που μου οφείλονται (νταξ' αυτό με πείραξε λίγο, αλλά την πάλευα).
Δεν εκβιάζω κανένα, ξέρω ότι το σύστημα θα λειτουργήσει και χωρίς εμένα. Πάντα λειτουργεί.
Το θέμα όμως δεν είναι μόνο το σύστημα. Πέρα από λειτουργοί του συστήματος, είμαστε και άνθρωποι, έχουμε οικογένειες και δε μπορεί να δουλεύεις από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ κάθε μέρα, εκλιπαρώντας για 1 ή 2 απογεύματα ελεύθερα στη βδομάδα....
Απέναντι στις εργασιακή εξουθένωση, διαλέγω την αξιοπρέπεια.
Fivos Kakavitsas



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



6 Ιανουαρίου
Αλήθεια ,εκείνοι οι «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ» έχουν να πουν κάτι;
Η Ελλάδα του Μητσοτακη, η μόνη χώρα στην Ευρώπη που οι πολίτες της πληρώνουν τα pcr test, αναφέρει το Euractiv!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Νταβίντ Σασόλι, που είχε υποβληθεί στο παρελθόν σε θεραπεία για λευχαιμία, είχε ήδη νοσηλευτεί το φθινόπωρο εξαιτίας πνευμονίας, που τον ανάγκασε να λείψει από το ΕΚ για αρκετές εβδομάδες.
Είχε εμβολιαστεί.Μάλλον συνέβη αυτό που είπε ο Μontagnier:απορρύθμιση σειράς αντισωμάτων,λαΪκιστί το ανοσοποιητικό βάρεσε μπιέλα.
Νταβίντ Σασόλι: Πέθανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Ο 65χρονος νοσηλευόταν από τα τέλη Δεκεμβρίου «εξαιτίας σοβαρής επιπλοκής λόγω δυσλειτουργίας του ανοσοποιητικού του συστήματος» και στο παρελθόν είχε υποβληθεί σε θεραπεία για λευχαιμία - H πορεία του από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της RAI στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ιταλός σοσιαλδημοκράτης Νταβίντ Σασόλι, πέθανε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας προς Τρίτη στην πατρίδα του, σε ηλικία 65 ετών, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του.
«Ο Νταβίντ Σασόλι πέθανε την 11η Ιανουαρίου στη 0:15 στο ογκολογικό κέντρο θεραπείας του Αβιάνο, στην Ιταλία, όπου νοσηλευόταν» από τα τέλη του Δεκεμβρίου, έκανε γνωστό μέσω Twitter ο Ρομπέρτο Κουίλο, ο εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ας αφήσουμε στους ψευδορήτορες τους μάταιους λόγους για τον ειρηνισμό, την αδελφοσύνη και άλλες αυταπάτες, που φέρνουν στη μνήμη τις θεολογικές συζητήσεις των Βυζαντινών την ώρα που ο Μωάμεθ εισέβαλε στα τείχη τους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΛΛΙΑ 
"Διαβάζω και δεν πστεύω στα μάτια μου: Μόλις παραδεχτηκαν ότι τα εμβολιασμένα άτομα με δυ ή τρεις δόσεις, έχουν μεγαλύτερη θνητότητα απο τα ανεμβολίαστα! Με βαση τα επίσημα στατιστικά των γαλλικών νοσοκομείων για το δεκέμβριο. Τα ανεμβολίαστα άτομα αντιστοιχούν στο 56,7% των ασθενών που είναι στις μεθ και τα εμβολιασμένα στο 40,8%. Το υπόλοιπο 2,5% είναι άτομα στις μεθ που έχουν κάνει μόνο μια δόση. 
Σε ότι αφορά τους θανατους στα νοσοκομεία έχουμε το εξης: τα το 42% των ανεμβολίαστων πεθαίνει απο κοβιντ και το 54,7% των εμβολιασμένων. Πώς είναι όμως δυνατόν αναρρωτιουνται ενώ με βάση τα επίσημα στατιστικά των νοσοκομείων τα ανεμβολίαστα άτομα να πλειοψηφούν στις μεθ αλλά να μειοψηφούν στους θανάτους απο κοβιντ έναντι των εμβολιασμένων;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΘΕΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διευθυντής του CDC στην Αγγλία σήμερα: «πάνω από το 75% των «θανάτων από Covid» ήταν σ΄ άτομα με τουλάχιστον 4 συννοσηρότητες».Μόνο το 25% των θανάτων είχαν κύρια και μοναδική αιτία το κόβιντ.
10/01/2022



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοροϊδία από τον Κ. Μπακογιάννη: «Ο Δήμος Αθηναίων σέβεται το δημόσιο χρήμα» 
10/01/2022 - 13:45
«Νομίζω δεν υπάρχει καμία αμφιβολία» είπε ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος του δαπανηρότατου και πιλοτικού Μεγάλου Περιπάτου και της συναυλίας-φιέστα χωρίς θεατές με τον Σάκη Ρουβά, διάρκειας μόλις 17 λεπτών, δήλωσε ότι ο Δήμος του σέβεται το δημόσιο χρήμα.
«Νομίζω δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Δήμος Αθηναίων σέβεται το δημόσιο χρήμα, ότι ο Δήμος Αθηναίων λειτουργεί με διαφάνεια» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας για τα πεπραγμένα του.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tablighi Jamaat: Αυτοί είναι οι εξτρεμιστές που επιχείρησαν να ρίξουν το Καζακστάν στο χάος
10.01.2022 | 14:38
100 Ρώσοι αλεξιπτωτιστές εξουδετέρωσαν 800 εξτρεμιστές της οργάνωσης στο αεροδρόμιο του Αλμάτι χωρίς απώλειες!
Το Καζακστάν δέχθηκε επίθεση από τους εξτρεμιστές Tablighi Jamaat οι οποίοι είναι στενά συνδεδεμένοι με τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές ομάδες στον κόσμο.
Οι αρχές του Καζακστάν ανακάλυψαν ότι η επίθεση στη χώρα δεν υποστηρίζεται από απλούς ενόπλους, αλλά από τρομοκράτες που ανήκουν σε μία από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές ομάδες στον κόσμο την Tablighi Jamaat (έχει κηρυχθεί εκτός νόμου στην Ρωσία), η οποία συνδέεται στενά με το πασίγνωστο ISIS, την τρομοκρατική οργάνωση Αλ-Κάιντα και το εξτρεμιστικό κίνημα Ταλιμπάν , το οποίο έχει περίπου 70 εκατομμύρια οπαδούς. 
Η επίθεση στο Καζακστάν σχεδιάστηκε προσεκτικά και συντονίστηκε, σύμφωνα με διάφορες πηγές, από το Πακιστάν.
Εδώ βέβαια δημιουργείται ένα ζήτημα. Ταλιμπά σημαίνει Αφγανιστάν.
Αρχίζει να αποκαλύπτεται ο λόγος της αποχώρησης των Αμερικανών και της παράδοσης της χώρας στους εξτρεμιστές Ταλιμπάν, τους οποίους η Δύση τους έχει εντελώς «χαλαρούς» και μόνο λεκτικά, κάποιες φορές τους αποδίδει κάποιους χαρακτηρισμούς, επί της ουσίας για «ξεκάρφωμα» γιατί επί του πρακτέου τους έχουν επιτρέψει πλήρη ελευθερία πρωτοβουλιών.
Όπως αναφέρουν ρωσικές πηγές, οι διαδηλώσεις στο Καζακστάν ήταν πράγματι αρχικά τις πρώτες ώρες ειρηνικές, ωστόσο, οι τρομοκράτες εκμεταλλεύτηκαν γρήγορα την κατάσταση και επιτέθηκαν στις αρχές.
Ταυτόχρονα, υπάρχουν πολλές σοβαρές υποθέσεις και πληροφορίες που δόθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας και την ηγεσία της χώρας, ότι περίπου 20 χιλιάδες τρομοκράτες μπορέσουν να διεισδύσουν στη χώρα απαρατήρητοι μέσω των συνόρων του Καζακστάν με το γειτονικό Ουζμπεκιστάν και το Κιργιστάν το οποίο είναι εξαιρετικά μικρό.
Αυτή τη στιγμή, η κατάσταση στο Καζακστάν έχει σταθεροποιηθεί, ωστόσο, περίπου 10 χιλιάδες ακόμη μαχητές μπορούν να εξαπολύσουν νέες επιθέσεις και γι΄αυτό διεξάγεται ειδική επιχείρηση σε ολόκληρη τη χώρα για τον εντοπισμό και την εξάλειψη των τρομοκρατικών θυλάκων.
Αυτός είναι ο λόγος που ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα αποχωρήσουν όταν ολοκληρώσουν την αποστολή τους.
Αναλυτές σημειώνουν ότι χάρη στον ρωσικό Στρατό, η κατάληψη αυτής της χώρας της Κεντρικής Ασίας αποτράπηκε, αν και αυτή τη στιγμή οι μαχητές εξακολουθούν να παραμένουν στο έδαφος του Καζακστάν.
Για να γίνει κατανοητή η συμβολή των ρωσικών δυνάμεων οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές που έπρεπε να εκκαθαρίσουν το Διεθνές Αεροδρόμιο του Αλμάτι, έπρεπε να αντιμετωπίσουν τις εξαιρετικά ανώτερες αριθμητικά εχθρικές δυνάμεις. 
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, περίπου 800 μαχητές συμμετείχαν στην κατάληψη του διεθνούς αεροδρομίου του Αλμάτι, ενώ το πρώτο αεροπλάνο με τον ρωσικό στρατό, που έφτασε στο Καζακστάν ως μέρος της βοήθειας του CSTO, αριθμούσε μόνο περίπου εκατό Ρώσους αλεξιπτωτιστές!
Κι όμως οι σκληροτράχηλοι Ρώσοι αλεξιπτωιστές κέρδισαν κατά κράτος.
Ο πρόεδρος του Καζακστάν, Kassym-Jomart Tokayev, είπε μάλιστα:
« Αυτοί οι ληστές και οι τρομοκράτες είναι καλά εκπαιδευμένοι, καλά οργανωμένοι και ελέγχονται από ένα ειδικό κέντρο. 
Μερικοί από αυτούς δεν μιλούν καζάκικα.
Υπήρξαν τουλάχιστον έξι κύματα τρομοκρατικών επιθέσεων»
Είναι γνωστό ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να νικήσουν τις τρομοκρατικές δυνάμεις σε μόλις μία ώρα και να πάρουν τον έλεγχο του διεθνούς αεροδρομίου του Αλμάτι, αποφεύγοντας τις όποιες απώλειες. 
Οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές μπόρεσαν όχι μόνο να ανακτήσουν επιτυχώς τον έλεγχο του αεροδρομίου, που κατέλαβαν οι εξτρεμιστές, αλλά και να απελευθερώσει ολόκληρο το βορειοανατολικό τμήμα του Αλμάτι.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, μέχρι σήμερα, οι κύριες δυνάμεις των Ρώσων που έφτασαν στο Καζακστάν έχουν αναπτυχθεί στο Νουρ-Σουλτάν και στο Αλμάτι.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γαλλία: Πληθαίνουν οι αντιδράσεις κατά του εμβολιαστικού πάσου και των εμβολίων
 Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022, 23:50
Χιλιάδες πολίτες πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις σε πόλεις της Γαλλίας επικρίνοντας τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, που σχολίασε ότι θέλει να εκνευρίσει όσους αρνούνται να εμβολιαστούν, θέτοντας νέους περιορισμούς.
«Οι Γάλλοι ξυπνούν και ξεσηκώνονται, δεν θα δεχτούν προσβολές από έναν τρελό που είναι στην κορυφή της εξουσίας, που εξαπολύει προσβολές, διχασμό και καθεστώς Άπαρτχαϊντ κατά των ίδιων του των πολιτών. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Γαλλικής Δημοκρατίας», ανέφεραν οι διαδηλωτές.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανία: Στους δρόμους οι πολίτες κατά των περιοριστικών μέτρων
 Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022, 23:37
Και αυτή η εβδομάδα στη Γερμανία ξεκίνησε με δεκάδες κινητοποιήσεις πολιτών που αντιτίθενται στην επίσημη πολιτική για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους το βράδυ της Δευτέρας, κυρίως σε πόλεις της Βαυαρίας και των ανατολικών κρατιδίων της Γερμανίας: Νυρεμβέργη, Άουγκσμπουργκ, Μαγδεμβούργο, Ρόστοκ, Χάλε, Κότμπους, Σβερίν, Φράιμπεργκ και πολλές άλλες. Αλλά και στην Κολωνία περίπου 1.500 διαδηλωτές εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τα περιοριστικά μέτρα.
Επεισόδια έγιναν στο Ρόστοκ, όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να υπερβούν οδοφράγματα, για να προσεγγίσουν δημόσια κτίρια. Η αστυνομία χρησιμοποίησε γκλομπ και σπρέι πιπεριού για να διαλύσει το πλήθος. Το ίδιο συνέβη στην πόλη Μπάουτσεν της Σαξονίας, όταν διαδηλωτές επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον αστυνομικών. Μικροεπεισόδια έγιναν και σε άλλες πόλεις. Ένα ασυνήθιστο περιστατικό καταγράφεται στην πόλη Σβάινφουρτ, όπου μία 51χρονη επιχείρησε να διασπάσει τον αστυνομικό κλοιό, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει σύρραξη, στη διάρκεια της οποίας η γυναίκα δεν δίστασε να ...δαγκώσει στο πόδι έναν αστυνομικό.  
«Απλά μια βόλτα κάνουμε...»
Στις περισσότερες περιπτώσεις, ακόμη και όταν δεν γίνονται επεισόδια, η αστυνομία επεμβαίνει είτε γιατί δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα, είτε γιατί οι διαδηλωτές έχουν παραβεί το δίκαιο περί συναθροίσεων, για παράδειγμα συμμετέχοντας σε μία συγκέντρωση χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση των αρχών και χωρίς σχετική έγκριση. Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι διαδηλωτές επιχειρούν να παρακάμψουν το ισχύον δίκαιο, ισχυριζόμενοι ότι δεν κατεβαίνουν σε διαδήλωση, αλλά απλώς έχουν βγει από το σπίτι τους για έναν «περίπατο». Ειδικοί στο δίκαιο περί συναθροίσεων επισημαίνουν πάντως ότι ο «περίπατος» δεν αποτελεί επαρκή αιτιολόγηση. Σύμφωνα με τη νομολογία μία «συνάθροιση» προσδιορίζεται περισσότερο από αντικειμενικά στοιχεία και όχι από τους ισχυρισμούς των ίδιων των διαδηλωτών, ιδιαίτερα μάλιστα όταν έχει προηγηθεί ανοιχτό κάλεσμα σε πορεία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Τούρκοι που αγόρασαν κοψοχρονιά τον Καλλιμάνη, απατούν τώρα «κούρεμα» 87% των χρεών του Δημοσίου
Το Δημόσιο θα χαρίσει χρέη 4,8 εκατ. € στους Τούρκους;
Οι νέοι ιδιοκτήτες, που αγόρασαν την εταιρία με «κούρεμα» 90% από τις τράπεζες, απαιτούν βαθύ «ψαλίδι» σε φόρους, τέλη, εισφορές
Την ερχόμενη Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022, το Πρωτοδικείο Αιγαίου θα αποφασίσει την αίτηση εξυγίανσης που υπέβαλε η πρώην ελληνική επιχείρηση Καλλιμάνης, αφού πλέον ανήκει στην τουρκική εταιρία Dardanel.
Το σχέδιο των Τούρκων θέλει γενναίο «κούρεμα» οφειλών προς το Ελληνικό Δημόσιο. Το πλάνο αποπληρωμής των «κουρεμένων» οφειλών προβλέπει πως, από τα 5.500.000 ευρώ που χρωστά η εταιρία σε φόρους και τέλη, θα πληρώσει εφάπαξ 693.641 ευρώ. Αντίστοιχη διαγραφή, ήτοι 87,64%, προβλέπεται και για το άνοιγμα που έχει προς τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης. Άγνωστο παραμένει, ωστόσο, ποια στάση θα τηρήσουν οι εκπρόσωποι του Δημοσίου, εάν δηλαδή θα δεχτούν τόσο μεγάλες απώλειες.
Η εταιρία Καλλιμάνης, που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα των αλιευμάτων, εξαγοράστηκε από τουρκικά συμφέροντα το 2021, θέτοντας το θέμα της τουρκικής διείσδυσης σε πρώτο πλάνο. Οι Τούρκοι εξαγόρασαν την εταιρία μέσω διαπραγμάτευσης με τις τράπεζες και πέτυχαν 90% μείωση των οφειλών, δίνοντας έτσι 6.200.000 ευρώ και διασφαλίζοντας την αλιευτική τους δραστηριότητα σε όλο το Αιγαίο.
Όπως -σωστά- είχε επισημάνει ο επιχειρηματίας Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, ήταν τόση η ανάγκη για τα 6.200.000 ευρώ, ώστε να ξεπουλήσουν έναν τέτοιο χώρο. Αυτή είναι η οδυνηρή πραγματικότητα που βιώνει η σημερινή Ελλάδα. Αυτό το τοπίο σήμερα στην Ελλάδα, όπου ξεπουλάνε οι επιχειρηματίες ό,τι υπάρχει στη Δύση και στην Τουρκία, είναι ένα βήμα προς τον εθνικό αφανισμό, ο οποίος συντελείται με τη συνεργασία και την ευθύνη πολιτικών και τεχνοκρατών.
Ο επενδυτής πάντως, μέσω της Dardanel Greece, έχει αρχίσει την παραγωγή και τις πωλήσεις. Για την οικογένεια του Nιαζί Ονέν η απόκτηση της εταιρίας Καλλιμάνης είναι βαρύνουσας σημασίας, διότι αποκτά παραγωγική βάση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια περίοδο μάλιστα που η Τουρκία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. «Η εξαγορά της εταιρίας Καλλιμάνης θα επηρεάσει σημαντικά τον όγκο των εξαγωγών μας» δήλωσε πρόσφατα ο ίδιος.
Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η Dardanel Greece, η έδρα της οποίας έχει μεταφερθεί στον Δήμο Αιγιαλείας, στην περιοχή Ελίκη, όπου βρίσκεται η εταιρία Καλλιμάνης, στην εκπνοή του 2021 προχώρησε σε ακόμη μια αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, κατά 1.592.714 ευρώ.
Πλέον αυτό ανέρχεται σε 7.642.714 ευρώ. Οι επαφές της Dardanel Onentas Gida Sanayi AS με την Καλλιμάνης και τις πιστώτριες τράπεζες αυτής άρχισαν πριν από τρία χρόνια, μετά το ναυάγιο με την Pillarstone.
Πώς χάθηκε άλλος ένας «εθνικός πρωταθλητής»
Η Καλλιμάνης, που ιδρύθηκε το 1956, τα τελευταία χρόνια από market leader στην ελληνική αγορά των κατεψυγμένων αλιευμάτων, με μερίδιο 25% και κύκλο εργασιών άνω των 42.000.000 ευρώ πριν από λίγα χρόνια, όταν φιγούραρε στο top 40 των μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου τροφίμων και ποτών και απασχολούσε 150 άτομα προσωπικό, έχει γίνει σκιά του εαυτού της.
Tο 2016 (σ.σ.: τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός που έχει αναρτηθεί στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο) οι πωλήσεις της είχαν υποχωρήσει στα 31.900.000 ευρώ, από 39.383.000 ευρώ που ήταν το 2015 και 41.178.000 ευρώ που ήταν το 2014. Ενώ οι ζημίες της διαμορφώθηκαν το 2016 στα 4.149.000 ευρώ, από ζημίες 7.574.000 ευρώ το 2015 και 5.172.000 ευρώ το 2014. Επίσης, το 2016 δεν προέβη στην τήρηση των προβλεπόμενων από τις συμβάσεις ομολογιακών δανείων, ενώ το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της κατά την 31 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους είχε καταστεί αρνητικό. Το ποιο είναι σήμερα το αποτύπωμα της Καλλιμάνης παραμένει άγνωστο, αφού δεν έχει αναρτηθεί τα τελευταία χρόνια κανένας πρόσφατος ισολογισμός της στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο.
Η τουρκική εταιρία Dardanel ιδρύθηκε το 1984 από τον Niyazi Önen (γεννήθηκε στο Canakkale το 1950), που σπούδασε στη Σχολή Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης και είναι και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Canakkale Dardanelspor. Σήμερα, κοντά τέσσερις δεκαετίες μετά, είναι από τους μεγαλύτερους παίκτες κονσερβοποιημένων ψαριών, κυρίως τόνου, κατεψυγμένων θαλασσινών, αλευριού ψαριών, κονσερβοποιημένων και κατεψυγμένων φρούτων και λαχανικών, κατεψυγμένων έτοιμων τροφίμων, τροφών για κατοικίδια κ.ά. στη γείτονα.
Επίσης, ασχολείται με τη διαχείριση ολοκληρωμένων εγκαταστάσεων αποθήκευσης και συσκευασίας, διαθέτει εργοστάσιο στο Canakkale, στο οποίο απασχολούνται 1.000 γυναίκες, και εισήλθε και στον κλάδο της εστίασης με το σήμα Dardenia. Σύμφωνα με την οικογένεια Önen, η Dardanel, που αγοράζει ετησίως 25.000 τόνους ψάρια, τα οποία επεξεργάζεται, ελέγχει μερίδιο 60% στην επώνυμη αγορά κονσερβοποιημένων ψαριών στην Τουρκία και την τελευταία πενταετία ο όμιλός της έχει αυξήσει τις πωλήσεις του κατά 30%. Εκτός από τον Niyazi Önen, στην εταιρία ενεργό ρόλο έχουν ο 31 ετών γιος του Mehmet Önen, που είναι διευθύνων σύμβουλος, και η κόρη του Ayse Önen.