Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Πεμπτη 17 Μαρτιου 2022


Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Κολομβία: Kαταγγελίες για ανωμαλίες στην καταμέτρηση των ψήφων

Μπογκοτά, 16 Μαρτίου (Prensa Latina) Ο γερουσιαστής Ρόι Μπαρέρας, μέλος του προοδευτικού συνασπισμού "Ιστορικό Σύμφωνο", νικητή των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής, διαβεβαίωσε σήμερα ότι η ομάδα που εργάζεται για την καταμέτρηση ψήφων εντόπισε αρκετές παρατυπίες.

Κατ' αρχάς, επεσήμανε ότι στο 26% από 29.000 εκλογικά τμήματα, το "Ιστορικό Σύμφωνο" εμφανίζει μηδέν ψήφους, κάτι που είναι «αδύνατο και απίστευτο». Επιπλέον, σε άλλα 23.000 τμήματα εμφανίζονται διπλές ψήφοι υπέρ άλλων ανταγωνιστικών πολιτικών δυνάμεων, δήλωσε ο βουλευτής σε συνέντευξή του στο WRadio.

Πρόσθεσε ότι η Εκλογική Αρχ'η αποδέχτηκε τις υποδείξεις του Ιστορικού Συμφώνου σχετικά με αυτές τις παρατυπίες ώστε να συγκριθούν τα πρακτικά των (εκλογικών) αντιπροσώπων και των εφορευτικών. Σε αυτή η διαδικασία, το Σύμφωνο "έχει ανακτήσει περισσότερες από 200 χιλιάδες ψήφους και είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε τουλάχιστον δύο ακόμη έδρες", δήλωσε ο Μπαρέρας.

Διαβεβαίωσε ότι ο σχεδιασμός του εντύπου των εφορευτικών «είναι στρεβλό και βλάπτει το Ιστορικό Σύμφωνο», κάτι που είχε τότε κοινοποιηθεί στις αρμόδιες αρχές και το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο γιατί είναι «μια τεράστια, πρωτοφανής παράλειψη».

Πιστεύω ότι αποκαθίσταται η κοινοβουλευτική ομάδα του Ιστορικού Συμφώνου και θα είναι η πλειοψηφία, τόνισε ο επίσης επικεφαλής αυτής της εκλογικής πολιτικής συμπαράταξης.

Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν εκατοντάδες καταγγελίες για παρεμβάσεις, αλλαγές και αλλαγή του αριθμού των ψήφων στα ψηφοδέλτια, κάτι που είναι είναι προφανής νοθεία.

Την περασμένη Κυριακή, με καταμετρημένο το 82,1% ων ψήφων, το Ισορικό Σύμφωνο προηγήθηκε συγκεντρώνοντας το 15,82%των ψήφων για τη Βουλή των Αντιπροσώπων, καταγράφοντας μία τάση μη αναστρέψιμη, ενώ στην ψηφοφορία για τη Γερουσία, το Σύμφωνο ήρθε πρώτο συγκεντρώνοντας το 14,64% των ψήφων.

Κατά τον ίδιο τρόπο, οι Κολομβιάνοι επέλεξαν μέσω εσωκομματικών εκλογών τους προεδρικούς υποψήφιους των κομμάτων.

Ο Γκουστάβο Πέτρο, αρχηγός του Συμφώνου, ήταν ο νικητής τόσο εντός του συνασπισμού του όσο και μεταξύ των υποψηφίων των άλλων δύο ομάδων, με περισσότερες από τέσσερα εκατομμύρια ψήφους, όπως προέβλεπαν όλες οι δημοσκοπήσεις.

Σήμερα συνεχίζεται η επανακαταμέτρηση των ψήφων της ψηφοφορίας της Κυριακής για να γίνει γνωστό τελικά ποιος θα καταλάβει τις έδρες της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων του Κογκρέσου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στρατιωτικοί της ΛΔΝτονιέτσκ ελέγχουν τους άνδρες που φεύγουν από τη Μαριούπολη για σημάδια συμμετοχής στις μάχες. Αναζητούν, για παράδειγμα, ίχνη όπλων ή μακροχρόνια χρήση πυρομαχικών, καθώς και τατουάζ που δείχνουν ότι ένα άτομο ανήκει στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ή σε ναζιστικά τάγματα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από τη μια η πλουσιότερη χώρα του κόσμου, οι ΗΠΑ, και από την άλλη ένα τριτοκοσμικό έθνος, η Βενεζουέλα, με αριστερή σοσιαλιστική κυβέρνηση, υπό εμπάργκο και οικονομικό αποκλεισμό για 7 χρόνια: δύο διαφορετικοί τρόποι κατανόησης της δημόσιας εκπαίδευσης.

Στην πρώτη περίπτωση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε στις 7 Φεβρουαρίου την εγκατάλειψη της εκλογικής του υπόσχεσης να εγγυηθεί δωρεάν εκπαίδευση για δύο χρόνια στα δημόσια κέντρα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης («κοινοτικά κολέγια»).

Η σύζυγος, Τζιλ Μπάιντεν, καθηγήτρια για περισσότερα από 40 χρόνια, κατηγορήθηκε ότι έκανε την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια συνάντησης με διευθυντές κολεγίου.

Η Τζιλ Μπάιντεν εξήγησε ότι η διάταξη που εγγυάται δύο χρόνια δωρεάν τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν θα συμπεριληφθεί στο μεγάλο σχέδιο κοινωνικών δαπανών γνωστό ως «Build Back Better», που προωθεί ο σύζυγός της και αυτό που ήθελαν οι Δημοκρατικοί να περάσει ο χρόνος στον ΟΗΕ είναι το Κογκρέσο των Πολιτειών.

Αυτό το σχέδιο, αξίας 1,75 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, εγκρίθηκε πέρυσι από την Κάτω Βουλή, όπου οι Δημοκρατικοί έχουν την πλειοψηφία, αλλά απέτυχε τον Δεκέμβριο, όταν οι διαιρέσεις στο κόμμα του Μπάιντεν τον εμπόδισαν να προχωρήσει στη Γερουσία.

"Πριν από ένα χρόνο, είπα σε αυτή την ομάδα ότι ο Joe, ο σύζυγός μου Joe, θα αγωνιζόταν για τα δημόσια εκπαιδευτικά κέντρα, αλλά ο Joe δεν μπόρεσε  "Το Κογκρέσο δεν έχει ακόμη περάσει τη νομοθεσία 'Build Back Better'. Και η δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν είναι πλέον μέρος της», ανέφερε.

Αντίθετα, την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolás Maduro παρέδωσε πτυχία σε 1.588 κοινοτικούς γιατρούς που αποφοίτησαν δωρεάν στη χώρα αλλά ήταν και από το εξωτερικό (Βραζιλία, Κολομβία, Γκάνα, Αϊτή, Παλεστίνα, Αραβική Σαχαράουι και Ζάμπια).

Στη Βενεζουέλα, από την έναρξη της Μπολιβαριανής Επανάστασης, η δημόσια εκπαίδευση είναι δωρεάν για κάθε τάξη.

Το κοινωνικό πρόγραμμα, αν και βαριά κατεστραμμένο, δεν έχει διακοπεί αυτά τα χρόνια του εμπάργκο και των μονομερών κυρώσεων που επέβαλαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους.

Η δωρεάν εκπαίδευση, τα προηγούμενα χρόνια, περιελάμβανε προγράμματα παιδείας ή ολοκλήρωσης σπουδών που έμειναν στη μέση (Misión Robinson, Misión Ρίμπας) για άτομα που αδυνατούν να διαβάσουν και να γράψουν ή χωρίς τίτλο σπουδών, κατάλοιπο της δεκαετίας της Νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης σε θέματα όπου η εκπαίδευση δεν ήταν κοντά στην κοινωνία και οι Κοινωνικές τάξεις ήταν πιο διασπαστικές.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ουκρανικός λαός δεν θα γίνονταν "πρόσφυγας" αν είχε εξεγερθεί κατά του Ζελένσκι και των ναζιστών όταν σφάζανε τους Ρώσους στις Ανεξάρτητες Λαϊκές Δημοκρατίες και αν είχε αντιταχθεί στην περικύκλωση της Ρωσίας από το Ναζιστικό ΝΑΤΟ. Και δεν είχε εξεγερθεί διότι, δυστυχώς, ήλπιζε πως αν δώσει νερό και ύδωρ στους λήσταρχους φονιάδες Ευρώπης και Αμερικής αυτό θα επέβαινε και προς όφελος του...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Γνωρίζατε ότι... ζωντανά ένζυμα βρίσκονται στο μέλι;

-Γνωρίζατε ότι… αυτά τα ένζυμα σε επαφή με το μέταλλο πεθαίνουν και το μέλι γίνεται τοξικό;

-Γνωρίζατε ότι ... υπάρχουν από 10 έως 80.000 μέλισσες σε μια κυψέλη;

-Γνωρίζατε ότι... το μέλι περιέχει μια ουσία που βοηθά τον ανθρώπινο εγκέφαλο να λειτουργεί καλύτερα;

- Γνωρίζατε ότι ... το μέλι της μέλισσας είναι η ΜΟΝΗ τροφή στη γη που ... μπορεί να συντηρήσει την ανθρώπινη ζωή;

-Γνωρίζατε ότι... οι μέλισσες έσωσαν τους Αφρικανούς από την πείνα;

- Γνωρίζατε ότι ... ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι είναι αρκετό για να διατηρήσει τη ζωή ενός ανθρώπου για 24 ώρες;

- Γνωρίζατε ότι η... πρόπολη που φτιάχνουν οι μέλισσες είναι το πιο ισχυρό φυσικό ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΟ;

- Γνωρίζατε ότι ... για να πάρετε ένα 1gr δηλητήριο, πρέπει να σας τσιμπήσουν πάνω από 10.000 μέλισσες;

-Το ξέρατε ότι... το μέλι δεν έχει ημερομηνία λήξης;

-Γνωρίζατε ότι ... το μέλι από μέλισσα ήταν η πρώτη μορφή στον κόσμο ... ως πληρωμή;

- Γνωρίζατε ότι ... για να πάρετε 1 κιλό μέλι, χρειάζεστε το νέκταρ από πάνω από 1.000.000 λουλούδια;

- Γνωρίζατε ότι ... τα πρώτα νομίσματα στον κόσμο είχαν μια μέλισσα πάνω τους 

- Γνωρίζατε ότι ... για το μέλι υπάρχει ειδικό κουταλάκι από ξύλο και όχι μέταλλο;

-Γνωρίζατε ότι... η γύρη των μελισσών είναι η πιο υγιεινή τροφή στη γη;

- Γνωρίζατε ότι η ... γύρη μπορεί να έχει πάνω από 1500 χρώματα και αποχρώσεις;

- Γνωρίζατε ότι ... μια μέλισσα μπορεί να πετάξει με ταχύτητες άνω των 60 km / h;

- Γνωρίζατε ότι ... Στη Μεγάλη Βρετανία, ο Βασιλικός Οίκος καταναλώνει ρουμανικό μέλι;

- Γνωρίζατε ότι ...ο Βασιλικός πολτός... παρασκευάζεται από το σάλιο των μελισσών που ονομάζονται αφίδες;

-Το ήξερες ότι... Τα σώματα των μεγάλων αυτοκρατόρων (Φαραώ) του κόσμου θάφτηκαν σε χρυσά φέρετρα και μετά τα γέμισαν με μέλι για να μην σαπίσουν;

- Γνωρίζατε ότι ... οι μέλισσες είναι τα ΜΟΝΑ σκαθάρια που παράγουν τροφή για τον άνθρωπο;

- Γνωρίζατε ότι ... το όνομα «ΜΗΝΑΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΤΟΣ» προέρχεται από το γεγονός ότι οι νέοι που παντρεύονταν , κατανάλωναν μέλι και νερόμελο για τη γονιμότητα;

- Γνωρίζατε ότι ... μια βασίλισσα (βασίλισσα) γεννά το διπλάσιο βάρος της σε αυγά σε μια μέρα;

- Γνωρίζατε ότι η βασίλισσα ζευγαρώνει μόνο μία φορά, με πάνω από 10 αρσενικά;

- Γνωρίζατε ότι ... η βασίλισσα έχει ένα όργανο -δωμάτιο που ονομάζεται spermateca;

- Γνωρίζατε ότι οι μέλισσες κουνούν τα φτερά τους πάνω από 11.000 φορές / λεπτό;

- Γνωρίζατε ότι ... το μόνο γλυκό που μπορούν να απολαύσουν οι αλλεργικοί είναι το μέλι;

- Γνωρίζατε ότι ... το καλύτερο μέλι για τις γυναίκες είναι το μέλι βατόμουρου;

- Γνωρίζατε ότι ... το μέλι ακακίας είναι μονοπωλιακό μέλι;

Αυτό το έντομο είναι ένα θαύμα της φύσης το λατρέυω!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ Η ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΛΥΣΣΑ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΜΜΕ

(Μ.Μ.Ε = Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης)

ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΤΩΝ FAKE NEWS του COVID,

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΤΑ FAKE NEWS για ΟΥΚΡΑΝΙΑ;

Χάλασε τα θεάρεστα σχέδια της Δυτικής λυκοσυμμαχίας η εισβολή της Ρωσσίας στην Ουκρανία, λέει (με δικά του λόγια) ο αμερικανός στρατηγός Μάικλ Φλιν! Ότι ο Πούτιν ανέτρψε τα σχέδια του Γκέιτς για Νέα Τάξη Πραγμάτων!

Την Ουκρανία τους, που την χρησιμοποιούσαν σαν "κόκκινο πανί" για να εξωθήσουν την Ρωσσία να επέμβει, ώστε μετά να της επιβάλουν "κυρώσεις", νομίζοντας ότι η Ρώσσοι ήταν κορόιδα και δεν θα είχαν πάρει τα μέτρα τους, τόσα χρόνια που έβλεπαν τα σύννεφα να ζώνουν τη χώρα τους.

Το έχουν ξαναζήσει αυτό πριν πολλά χρόνια (ολόκληρη την δεκαετία 1930-1939) και ξέρουν να προφυλάσσονται.

Τώρα όμως η προφυλάξεις τους ήταν πιο σοφιστικέ!

Μόλις απείλησαν ότι θα βγάλουν την Ρωσσία από το SWIFT ο Πούτιν ήταν πανέτοιμος να δηλώσει, ότι και αυτός αποσυνδέει το ρούβλι από το δολάριο και το συνδέει απ' ευθείας με τον χρυσό!

Πανικός στη λυκοσυμμαχία!

Κατάλαβαν ότι τώρα όλος ο δυτικός κόσμος θα συνειδητοποιήσει, με τον πιο επώδυνο τρόπο, ότι το δολάριο είναι ένα πληθωριστικό παλιόχαρτο, χωρίς αντίκρυσμα σε χρυσό, που διασώζεται ακόμη, με διάφορες κατά καιρούς οικονομικές μπλόφες...

Πάω στην απελπισία τους αντέδρασαν σπασμωδικά, επικηρύσσοντας τον Πούτιν!!

Το μόνο που πέτυχαν ήταν να αποκαλυφτεί η απόγνωση τους, που πήγαν να εφαρμόσουν "κυρώσεις" και ... "την άκουσαν"! 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Ο Μπίσμαρκ, ο πρωθυπουργός της Πρωσσίας, που τον 19ο αιώνα πραγματοποίησε και την ενοποίηση των γερμανικών κρατιδίων σε ένα ομόσπονδο γερμανικό κράτος, είχε πει κάτι πολύ σοφό:

- Ξέρω πολλούς τρόπους για να βγάλω τη ρώσσικη αρκούδα από τη φωλιά της, αλλά δεν ξέρω ούτε ένα τρόπο για να την ξανασπρώξω πίσω...

Δεν τον έχουν διαβάσει προσεκτικά οι διάδοχοί του, μάλλον!

Από Konstantinos Arvanitis



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απορώ που άνθρωποι με ευρύτητα σκέψης, που μπορούν να καταλάβουν και πέντε πράγματα παραπάνω, πέφτουν θύματα της προπαγάνδας της τηλεόρασης, και κάθονται και δίνουν σημασία τώρα πια , τι λέει ο Πούτιν ο Λαβρόφ ο Πετσκώφ, ότι θα φύγουν από την Ουκρανία. Εδώ, μέχρι πριν τρεις εβδομάδες λέγανε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπούνε στην Ουκρανία. Και όχι μόνο μπήκανε στο Ντονμπάς, που τους περίμεναν και τους καλούσαν οι Δυτικοί, αλλά μπήκαν πλέον σε όλη την Ουκρανία!

Ο Υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ τους το είχε πει από την αρχή. Μιλήστε με μένα, γιατί αλλιώς θα βρεθείτε να συζητάτε με τον Σοϊγκου τον Υπουργό Άμυνας. 

Και δεν υπάρχει περίπτωση να φύγουν από την Ουκρανία οι Ρώσοι στον αιώνα τον άπαντα. Και κάθονται και συγκρίνουν κάποιοι το Αφγανιστάν με την Ουκρανία. Καμία σχέση. Η Ουκρανία είναι κομμάτι του σώματος  της Ρωσίας, δεν έχει καμία σχέση με το Αφγανιστάν.

Και θεωρούν ότι ο πόλεμος θα τελειώσει, και όλοι θα τρέχουμε χαρούμενοι και ανέμελοι στα λιβάδια. Γίνονται διαβουλεύσεις λέει, και είναι θετικό ότι η Ρωσία προσέρχεται στις διαβουλεύσεις. Και επειδή προσέρχεται; Υπάρχει κανένα αποτέλεσμα; Οι διαβουλεύσεις γίνονται για τα μάτια του κόσμου.

Όσο για την αποναζιστικοποίηση, η Ρωσία το λέει και το εννοεί. Τα Ουκροναζιστικά παλιοτόμαρα θα πεθάνουν. Όχι απλώς θα παραδοθούν. Θα εξαλειφθούν! Τα ουκρανοναζιστικά καθάρματα το ξέρουν, άλλωστε είναι άνθρωποι του υποκόσμουμ με κάθε λογής παρανομίες, ναρκωτικά, κλεψιές, εμπόριο λευκής σαρκός, και πάει λέγοντας. Δεν τους τρομάζει ο θάνατος. Βέβαια μη περιμένουν να τους σκοτώσουν σαν ανθρώπους, αλλά σαν γουρούνια που είναι. Αυτά τα βασανιστήρια που τους έμαθε η CIA και τόσα χρόνια τα εφαρμόζαν στους Ουκρανούς, θα εφαρμοστούν πάνω τους. Το ξέρουν, γιαυτό βάζουν μπροστά και κρύβονται από πίσω τους, γέρους, γυναίκες και παιδιά. Δεν δίνουν δεκάρα για τον Ουκρανικό λαό, για το Ουκρανικό  έθνος. Νζίδια είναι, όχι πατριώτες.

Το όνειρο του Μπιλ Γκέιτς του Σόρος του Σβαμπ του Χαρίρινα εγκαθιδρύσουν μια χιτλερική σιωναζιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων, όπου αυτοί θα ήταν οι απόλυτα κυρίαρχοι νέοι φεουδάρχες-ολιγάρχες και οι υπόλοιποι άνθρωποι θα ήταν απλώς ανταλλακτικά, όπως είχε πει ο σιχαμένος σιωναζί Χίριρι, τινάζεται στον αέρα. Το νεοφεουδαρχικό καθεστώς που ήθελαν να φτιάξουν αποτελούμενο από μετανθώπους τινάζεται στομ αέρα.

Άλλωστε, το καθεστώς που θέλουν να φτιάξουν οι δυτικοί ολιγάρχες αποικιοκράτες το γράφουν από πριν. Και ο Χίτλερ είχε γράψει στο βιβλίο του «Ο Αγών Μου» ότι θέλει να μετατρέψει τους Ρώσους Σλαύους σε σκλάβους, και ο Μπρεζίνσκι στο «Η Μεγάλη Σκακιέρα» ότι θέλουν να καταστρέψουν τη Ρωσία, και δεν τους ενδιαφέρει αν έχει σοσιαλισμό ή όχι, και ο τρόπος για να το πετύχουν αυτό είναι να της αποσπάσουν την Ουκρανία.

Οι Δυτικοί τόχουν πει από την αρχή στον ηλίθιο γελωτοποιό που παριστάνει τον «πρόεδρο» της Ουκρανίας, ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επέμβουν. 

Και να θέλουν δηλαδή δεν μπορούν. Χθες Τετάρτη κιόλας ο Πούτιν απείλησε ευθέως  τους Εγγλέζους ότι θα τους κάνει παρανάλωμα. Διπλωματικά το είπε, διαφημίζοντας τον υπερηχητικό πυρηνικό πύραυλο της Ρωσίας Ζιργκόν, ότι μπορεί να κάνει το Λονδίνο παρανάλωμα σε 3 λεπτά, και δεν προλαβαίνουν να τον πιάσουν τα ραντάρ, και θα το καταλάβουνε μόνο αφού έχει εκραγεί. Να διαβάζουμε λίγο και τις διπλωματικές ανακοινώσεις πίσω από τις γραμμές.

Ουσιαστικά, για όσους δεν το έχουν ακόμα καταλάβει, ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει.

Οι Αμερικανοευρωπαίοι αποικιοκράτες δεν δείχνουν να θέλουν να κάνουν πίσω. Και οι Ρώσοι μιλάνε εδώ και 15 χρόνια για πολυπολικό κόσμο, και από πίσω τους χωρίς να πολυφαίνονται συντάσσονται Κινέζοι Ινδοί Βραζιλιάνοι και όλοι οι άλλοι. Είναι χαρακτηριστικό  αυτό που έγινε με το ψήφισμα του αποικιοκρατικού ξεφτιλοΟΗΕ. Οι μόνοι που καταδίκασαν τη Ρωσία είναι οι Ευρωπαίοι ο Αγγλοσαξωνικός κόσμος δηλαδή ΗΠΑ Καναδάς Αυστραλία και η Ιαπωνία.

Όλοι οι υπόλοιποι αρνήθηκαν να καταδικάσουν, δηλαδή Ασία, Αφρική και Λατινική Αμερική. Και μιλάμε τώρα για τις κυβερνήσεις αυτών των κρατών, όχι για τους  λαούς τους. Ουσιαστικά λένε στους αμερικανοευρωπαίους αποικιοκράτες ότι ο καιρός που μπουκάρανε σε όποια χώρα ήθελαν και μακελεύαν το λαό της, έχει περάσει ανεπιστρεπτεί. Δεν θα ξαναγίνουν άλλα κράτη Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία, Λιβύη,  ούτε θα στήνει η  CIA «λαϊκές εξεγέρσεις» όπως Τυνησία,  Αίγυπτος, Ουκρανία, Καζκστάν.

Και οικονομικά πλέον όλες οι χώρες αποστοιχίζονται από το δολάριο και αποφασίζουν να συναλλάσσονται με τα νομίσματα τους με αναφορά στον χρυσό. Για αρχή είναι οι συμφωνίες μεταξύ Ρωσίας Κίνας και Ινδίας. Ακολούθησε η συμφωνία Σαουδικής Αραβίας με Ρωσία και Κίνα. Και έπεται συνέχεια.

Ο Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει. Η διπλωματία έχει ξεπεραστεί. Δεν είμαστε στο παρά πέντε. Είμαστε στο και πέντε.

Όσο για την Ελλάδα στον νέο πολυπολικό κόσμο που έχει ανατείλει. Δυο λέξεις 

Το μόνο αξιόλογο σίριαλ στην τηλεόραση. Άγιος Παϊσιος.  Βγαίνουν κάποιοι ηλίθιοι και νομίζουν ότι είναι εκκλησιαστικό έργο. Το μόνο που δείχνει μέχρι τώρα είναι τον παπά Αρσένιο, που είχε προφητέψει λέει ότι θα γίνει η Μικρασιατική καταστροφή, σε ένα βουνό και να λέει «Θεέ μου» εννοώντας «γιατί Θεέ μου» και να λέει στους χωριανούς «μεγάλο κακό θα μας έβρει, θα καταστραφούμε, θα διαλυθούμε, θα χωριστούμε, αλλά να έχουμε πίστη στο Θεό». Και οι Μικρασιάτες είχανε μια ελπίδα, ότι πάνε στη μάνα Ελλάδα, άλλο το πώς τους φέρθηκε τελικά το ελληνικό κράτος. Εμείς να δούμε που θα πάμε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Η Ρωσία λανσάρει τη δική της εκδοχή του Instagram

-Η 'εφαρμογή' αναμένεται να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το Instagram, συμπεριλαμβανομένης της ανάρτησης φωτογραφιών και βίντεο, της επικοινωνίας μέσω ενσωματωμένου messenger και της αφήνοντας σχόλια σε δημοσιεύσεις άλλων.

Ο Ρώσος επιχειρηματίας Αλεξάντερ Ζόμποφ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι στις 28 Μαρτίου θα κυκλοφορήσει τοπική έκδοση του Instagram, με την ονομασία Rossgram.

Η απόφαση για τη δημιουργία του Rossgram ελήφθη αφού η ρωσική ρυθμιστική αρχή του διαδικτύου Roskomnadzor δήλωσε την περασμένη Παρασκευή ότι θα περιορίσει την πρόσβαση στο Instagram στη Ρωσία, ενώ ο Γενικός Εισαγγελέας της χώρας ζήτησε εξειδικευμένο δικαστήριο ως εξτρεμιστής οργάνωση λόγω άδειας που χορηγήθηκε από την εταιρεία, ιδιοκτήτη του Facebook και Instagram, για να χρησιμοποιήσουν γλώσσα μίσους προς Ρώσους στρατιώτες στα δίκτυά τους.

«Αυτή τη στιγμή έχουν την ευκαιρία να γίνουν πρώτοι χρήστες, με ειδικά προνόμια», υπογραμμίζει η ιστοσελίδα του Rossgram. "Πρώτα από όλα, η πρόσβαση θα είναι ανοιχτή για τους καλύτερους bloggers και συνεργάτες. "Οι τακτικοί χρήστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση μέχρι τον Απρίλιο του 2022".

Το Rossgram (το οποίο θα είναι διαθέσιμο για Android και iOS) αναμένεται να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το Instagram, συμπεριλαμβανομένης της δημοσίευσης φωτογραφιών και βίντεο, της επικοινωνίας μέσω ενός ενσωματωμένου messenger και να αφήνει σχόλια σε δημοσιεύσεις άλλων ανθρώπων.

Η 'εφαρμογή' θα προσφέρει επίσης επιπλέον εργαλεία οικονομικής αξιοποίησης για τους bloggers μέσω πληρωμένου περιεχομένου, fundraising και προγραμμάτων αναφοράς.

Ο Alexander Zobov περιέγραψε τον εαυτό του στην ιστοσελίδα ως ειδικό ψηφιακού «μάρκετινγκ» και δημιουργό του δικτύου κόλπων «Web Common». Ο δεύτερος συνιδρυτής της Rossgram, Kirill Filimonov, παρουσιάζεται ως επιχειρηματίας και διευθύνων σύμβουλος μιας τουριστικής εταιρείας, «La Italia Russian. ”



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημήτρης Λιάτσος

17/3/2022 – 12.00

Διαβάστε τα νέα και… μορφωθείτε, από τα… πρωτοσέλιδα! 

Η ιταλική La Stampa, έχει στο πρωτοσέλιδο της ολοσέλιδη φωτό με αυτόν τον άνδρα που κρύβει το πρόσωπο του από την οδύνη! Μετά από βομβαρδισμό στο Κιέβο, γράφει. Και όμως, ο άνδρας ήταν στο Ντονιέτσκ όταν έπεσε η βόμβα διασποράς που εξαπέλυσε ο ουκρανικος στρατός και σκόρπισε το θάνατο σε 20 ανθρώπους σακατεύονταν άλλους 30! Στα δυτικά ΜΜΕ, σιωπή. Ακόμα χειρότερα: κάποιοι ανέφεραν το γεγονός αλλά έγραφαν ότι τη βόμβα έριξαν οι… Ρώσοι! Που; Στο Ντονμπάς!!! Όπως πριν μια βδομάδα, οι Ρώσοι «βομβάρδισαν» το Χάρκοβο, όπως έδειχνε το βίντεο τραβηγμένο το 2020 στη Βυρηττό!!! Και στο βάθος η… θάλασσα!

ΥΓ. Εκατοντάδες Ιταλοί στέλνουν αγανακτισμένα μηνύματα στην εφημερίδα!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λέει ο Κίμ Γιογκ Ουν

Τοσα χρονια με κοροιδευατε και με τρολλαρατε παλιοπουτανακια της δυσης. 

κιμ πατα το κουμπι και κιμ πατα το κουμπι λεγατε ολοι ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΧΑΜΝΑ ΜΟΥ ΓΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ.

ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΚΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΕΡΘΕΙ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΤΑΜΙ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΤΑΤΙΑΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΣΟΥΣ

ΔΑΚΡΥ ΚΑΙ ΧΙΛΙΟΔΟΛΑΡΟ ...... !!!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ρώσοι έκαναν ντοκιμαντέρ 

το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή

Ντοκιμαντέρ στο Vesti, 

ένα από τα μεγαλύτερα κανάλια της ρωσικής τηλεόρασης,

έγινε το «Σχέδιο Πυθία», 

η πολύκροτη υπόθεση της φερόμενης απόπειρας δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Μέσα από το ντοκιμαντέρ ερευνώνται 

όλες οι πτυχές του σχεδίου στο 

οποίο φέρεται να εμπλέκονταν η CIA,

η FCB (ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, πρώην KGB)

και ο πρώην Έλληνας Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. 

Ξετυλίγεται το σχέδιο των μυστικών υπηρεσιών να απομακρύνουν τον Κώστα Καραμανλή 

και αν κρινόταν αναγκαίο εξαιτίας της στήριξης του στη ρωσική ατζέντα και το σχέδιο του για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και τον South Stream, να τον δολοφονούσαν.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, όλα ξεκίνησαν με την παρακολούθηση των συνομιλιών 

του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Κώστα Καραμανλή 

και τον Γκεόργκι Παρβάνοφ για τον αγωγό. 

Στη συνέχεια συγκροτήθηκε το «Σχέδιο Πυθία»

στο οποίο συμμετείχαν, τουλάχιστον, 

επτά ομάδες, εκ των οποίων οι τρεις ειδικεύονταν 

σε κλοπές και απαγωγές εύπορων επιχειρηματιών, 

ενώ τέσσερις ομάδες ήταν υπεύθυνες για την οργάνωση

του χάους των δρόμων.

Αναφέρεται, επίσης και, 

ένα περιστατικό 

στο οποίο οι πράκτορες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών συναντήθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο 

με τους πράκτορες που ήθελαν να εξοντώσουν τον πρώην Πρωθυπουργό. 

Αυτό συνέβη τον Απρίλιο του 2008 στη Νέα Μάκρη, 

κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ.

Το russia-insider.com που ανέδειξε το θέμα 

στο διαδίκτυο αναφέρει ότι το ντοκιμαντέρ 

για την «εξουδετέρωση» Καραμανλή θα μπορούσε 

άνετα να παραπέμπει σε επεισόδιο της σειράς Homeland.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η προπαγάνδα του ΝΑΤΟ σε παιδιά! Να δεχτούν οι μαθητές από μικροί την εικόνα του καλού προστάτη, άσχετα εάν βομβαρδίζει κράτη όταν τολμούν να το αμφισβητησουν!

Επίσης προβάλουν τα ναζιστικά σύμβολα και όλη η Ευρώπη χειροκροτει! Τέτοια κοινωνία θέλουμε;


«Το ΝΑΤΟ σε αγαπάει»

Ναζιστικές σημαίες και σύμβολα, αφίσες με τον Χίτλερ, βιβλιοκόμικ το οποίο μαθαίνει στα παιδιά ότι, ουσιαστικά, το ΝΑΤΟ τα «αγαπάει» και ΝΑΤΟ σημαίνει «ασφάλεια», και άλλο σχετικό υλικό βρέθηκε στις εγκαταλειμμένος θέσεις της 81ης ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού στο Ιζιούμ, νοτιοανατολικά του Χαρκοβο.

Το ίδιο προπαγανδιστικό κόμικ είχε δημοσιευθεί και στον επίσημο ιστότοπο του δήμου του Σούμι, στην βορειοανατολική Ουκρανία.

Ανάμεσα στα ζοφερά αυτά ευρήματα, υπήρχε και το βιβλίο του εθνικιστή Βιτάλι Μάρκιβ, ο οποίος πολέμησε στο Ντονμπας με τα ναζιστοτάγματα, ενώ είχε κατηγορηθεί για την δολοφονία Ιταλού δημοσιογράφου.

Από τα 16 του ο Μάρκιβ ζούσε στην Ιταλία, αλλά το 2013 επέστρεψε στην Ουκρανία και συμμετείχε στο πραξικόπημα του Μαϊνταν το 2014, οπότε και εντάχθηκε στην ναζιστική Εθνοφρουρά.

Το 2017, ιταλικό δικαστήριο καταδίκασε τον Μάρκιβ - ο οποίος είχε ιταλική και ουκρανική υπηκοότητα - σε 24 χρόνια φυλάκιση για την δολοφονία Ιταλού φωτογράφου και του διερμηνέα του, κατά τις μάχες στο Σλαβιάνσκ, το 2014.

Ωστόσο, τρία χρόνια μετά άρθηκαν όλες οι κατηγορίες, ο Μάρκιβ αθωώθηκε πλήρως και επέστρεψε «θριαμβευτής» στην Ουκρανία, όπου τον υποδέχθηκε προσωπικά ο Ζελένσκι.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΩΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΤΟΥΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΔΩΡΕΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ 

ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ

Γιατί ο ΠΟΥΤΙΝ συνέλαβε το δικό του τμήμα πληροφοριών της FSB (τα MΜΕ δεν λένε την ΑΛΗΘΕΙΑ...ούτε ο Alex Jones που έχει επενδύσει εκατομμύρια στη Ρωσία)

Ο ΠΟΥΤΙΝ όχι μόνο συνέλαβε τον δικό του επικεφαλής της FSB μυστικές υπηρεσίες αλλά και πολλούς άλλους ΓΕΝΙΚΟΥΣ, Τραπεζίτες στελέχη εταιρειών και κυβερνητικούς αξιωματούχους σε μια μεγάλη επιχείρηση 2 εβδομάδων

Οι συλλήψεις και οι τρέχουσες στοχευμενες κυρώσεις είναι συνδεδεμένες

ΑΥΤΌΣ ΕΊΝΑΙ Ο ΛΌΓΟΣ ΠΟΥ Η ΡΩΣΊΑ επεβαλε κυρωσεις στον ΜΠΆΙΝΤΕΝ (και ο Προεδρος BAIDEN χτες ειπε για τον Πουτιν οτι ειναι εγκληματιας πολέμου) τη Χίλαρι Κλίντον, την πρώην υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές,Ομπάμα, καθώς και τον υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γουόλι Αντέιμο και τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν ( αυτά είναι τα μόνα ονόματα που μοιράστηκαν στα διεθνη ΜΜΕ) 

Ο κατάλογος ειναι μακρύτερος με αρκετούς διευθύνοντες συμβούλους αμερικανικών εταιρειών και βιομηχανιών

Όταν ο ΠΟΥΤΙΝ έκανε μαζικές συλλήψεις στη Ρωσία και ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕ κορυφαίους Αμερικανούς αξιωματούχους

εκλεισε τους ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ τους που συνδέονταν με θυγατρικούς επενδυτές, τραπεζίτες, επιχειρήσεις, ξεπλύματος χρήματος, τις πληρωμές που έπαιρνε η FSB από το παγκόσμιο βαθύ κράτος των ΗΠΑ

Ο ΠΟΎΤΙΝ ΈΧΕΙ ΠΛΈΟΝ ΠΆΡΕΙ ΤΟΝ ΠΛΉΡΗ ΈΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΏΝ ΣΤΟΙΧΕΊΩΝ ΧΡΉΜΑΤΌΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΡΩΣΊΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΈΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΈΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΊΑ, ΤΗ ΜΈΣΗ ΑΝΑΤΟΛΉ

ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΎΠΩΣΗ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΊΧΑΝ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ?? ΟΠΩΣ Ο ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ??

Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΤΑΝ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΠΗΓΕ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ??? 

Ο Πουτιν ΚΑΤΈΧΕΙ ΤΏΡΑ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΔΟΛΆΡΙΑ/ΕΥΡΏ ΣΥΝΔΕΔΕΜΈΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΏΠΗ ALFA, BILLIONSAIRS BANK AND DEUTCHE BANK που συνδέονται με την τράπεζα της Ελβετίας οι οποίες ξέπλεναν χρήματα μέσον των Ρωσικών αγορών και τις Ρωσικές εταιρίες για τον Baiden,Hillary Obama την ομάδα Νταβός και κτλ κτλ κτλ

ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΙ

Τώρα θα πρέπει να αρχίσετε να καταλαβαίνετε το ΣΧΕΔΙΟ

Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ( BIN SALMAN) θα υποστηρίξει ΚΙΝΑ (Σι) ΡΩΣΙΑ (PUTIN) ΌΛΟΙ που έχουν διαλύσει το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΙΝΔΊΑ (ΜΌΝΤΙ)

Γι αυτο χτες Σαουδικη Αραβια, Ρωσια, Ινδια οπως γραφτηκε στο διεθνή τυπο αντι για δολάριο θα πληρωνουν σε Γουαν τις αγοροπωλησιες του πετρελαιου

Η επόμενη κίνηση της Κινας είναι επίσης να βάλουν ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ σε αξιωματούχους των ΗΠΑ,εταιρείες με τους διευθύνοντες συμβούλους και να δεσμευσουν τα χρήματα και τα περιουσιακά τους στοιχεία

ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ Ο ΥΙΟΣ BAIDEN ΕΧΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Και μετα απο αυτό το γεγονός θα έρθει μετά το γεγονός της Ταϊβάν

(Θυμήσου τις αναφορες Τραμπ για την Ταιβαν) 

ΤΏΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΤΕ ΓΙΑΤΊ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΉ ΈΝΩΣΗ ΤΩΝ ΗΝΩΜΈΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΏΝ Ε.Ε ΠΙΈΖΕΙ ΤΌΣΟ ΠΟΛΎ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΌΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑΣ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απειλές σφαγής

«Οπλισμένοι σαν αστακοί, τα ένοπλα τμήματα των ουκρανοναζί ταγμάτων Αϊντάρ και Αζόφ έχουν εγκατασταθεί μέσα στα σπίτια των πολιτών, κάνοντας αδύνατη οποιαδήποτε προσπάθεια των πολιτών να διαφύγουν. Οι συμπατριώτες μας είτε βρίσκονται στα υπόγεια είτε στα πατώματα των διαμερισμάτων τους, αναγκασμένοι να παίρνουν πλέον νερό από τα σώματα των καλοριφέρ» λέει ο κ. Αλέξανδρο Ιωσηφίδης, ο οποίος συνομιλεί με όλο και λιγότερους καθημερινά.

«Όσοι καταφέρνουν να φορτίσουν τα κινητά τους από τα αυτοκίνητο, μου μεταφέρουν μια κατάσταση απόλυτου τρόμου. Οι ένοπλοι, τρώνε, πίνουν, μέσα στα σπίτια τους καταληστεύουν τους άμαχους και τους απειλούν. Παλιότερα, έπαιρναν από 7.000-10.000 το κεφάλι για να επιτρέψουν σε κάποιον να φύγει την πόλη, τώρα που οι Ρώσοι περικύκλωσαν την πόλη, λένε ότι είναι αποφασισμένοι να τους πάρουν όλους μαζί τους»!

ΣΗΜ Ο κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης είναι ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Επαναπατρισθέντων Ελλήνων Ποντίων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φωτιά και λαύρα ο Πούτιν εναντίον των Ρώσων ολιγαρχών που ζουν στη Δύση. Και τι δεν τους καταλόγισε, ότι “ζουν στο Μαϊάμι και τη Γαλλική Ριβιέρα που δεν μπορούν να κάνουν χωρίς φουά γκρα, στρείδια ή τις λεγόμενες ελευθερίες φύλου και είναι προδότες της πατρίδας τους». Ότι “είναι έτοιμοι να πουλήσουν τη μητέρα τους», ότι “διανοητικά βρίσκονται ακριβώς εκεί (στη Δύση), και όχι εδώ, ούτε με τους ανθρώπους μας, ούτε με τη Ρωσία”. Ότι “θεωρούν πως ανήκουν σε μια ανώτερη κάστα, σε μια ανώτερη φυλή”. Για να καταλήξει στο ότι “ο ρωσικός λαός είναι πάντα σε θέση να ξεχωρίζει τους αληθινούς πατριώτες από τα αποβράσματα και τους προδότες και απλά να τους φτύνει σαν σκνίπα που κατά λάθος μπήκε στο στόμα τους”.

Α, ρε Βλαδίμηρε! Τώρα το κατάλαβες κι εσύ ότι το κεφάλαιο ΔΕΝ έχει πατρίδα;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



τ. Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας ΗΠΑ στρατηγός Μ.Φλιν: «Ο Πούτιν ανέτρεψε τα σχέδια για τη Νέα Τάξη Πραγμάτων»

14.03.2022 | 20:33

Τι ανέφερε ένας από τους ισχυρότερους άνδρες της Ουάσιγκτον: «Η κίνηση του Πούτιν στην Ουκρανία ανέτρεψε τα σχέδια του βαθέως κράτους των ΗΠΑ, του επικεφαλής του WEF Κλάους Σβαμπ, του Μπιλ Γκέιτς και άλλων που έχουν αναφορικά με την Νέα Τάξη Πραγμάτων που ετοιμάζουν.

Όλα όσα βλέπουμε στην Ευρώπη σήμερα είναι η ανατροπή μιας ισορροπίας στα σχέδια για τη ΝΤΠ όπως την θέλουν αυτοί: Όπως την θέλουν άτομα σαν τον Δρ. Χαράρε, τον Κλάους Σβαμπ, τον Μπιλ Γκέιτς.

Πρέπει να αντιληφθούμε ότι πρόκειται για ανθρώπους πολύ ευφυείς, έχουν πολλά μέσα στη διάθεσή τους και έχουν μια αποκρυσταλλωμένη στρατηγική ιδέα για το πώς θέλουν ο κόσμος να εξελιχθεί. Και ο Θεός και η ψυχή δεν είναι μέρος αυτού του σχεδίου».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντώνης Καφετζόπουλος

Κατατρεγμένος ουκρανοναζιστης των ταγμάτων του Αζωφ…κρύβεται πίσω απ’τις χαροκαμενες μανες στο παιδικό νεκροταφείο του Ντόνετσκ,την «Αλέα των Αγγέλων»…όπου αναπαύονται παιδιά 6,7 κι 8 χρόνων…αν τον δείτε φτυστε τον να μην τον ματιάσετε…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις παρακάτω φωτογραφίες απεικονίζεται ο υποδιοικητής της ουκρανικής αστυνομίας και αρχηγός της στο Κίεβο, Artem Bonov!

Σε ποιους έχει ανατεθεί η επιβολή της "έννομης τάξης" στην Ουκρανία φαίνεται από την επιλογή που έκαναν για τον διοικητή της αστυνομίας του Κιέβου.

λέγεται Artem Bonov. Είναι δηλωμένος νεοναζί και μέλος της ΑΖΟΦ, και την εγκληματική του ιδεολογία την προβάλλει με κάθε τρόπο μέσα από το Ιντερνέτ.

Το καθεστώς, λοιπόν που στηρίζεται σε αξιωματούχους σαν τον παραπάνω νεοναζί εκφράζει την ολόπλευρη υποστήριξη ο Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του.

Έλα ν' ακούσω τώρα ότι δεν υπάρχει νεοναζισμός στην Ουκρανία, έλα ν' ακούσω για "ίσες αποστάσεις", για Stop the War & "η Ειρήνη πάνω απ' όλα" (κατά το "η υγεία πάνω απ' όλα") κλπ. Όποιος είναι έτοιμος για ειρήνη μ' αυτά τα καθάρματα, όποιος είναι έτοιμος να τον αστυνομεύουν αυτά τα αποβράσματα κι όποιος θέλει να ζήσει σε μια τέτοια κοινωνία στο μέλλον, ούτε αριστερός μπορεί να λέγεται, ούτε προοδευτικός, ούτε καν αστός δημοκράτης! Όσοι και όσες τώρα γράφουν "I stand with Ukraine" ή "Stop the War" κι άλλα γλυκανάλατα, είναι καταδικασμένοι/ες να γίνει και η χώρα τους Ουκρανία στο κοντινό μέλλον και να ζήσουν τον πόλεμο στα σπίτια και στις γειτονιές τους. Γιατί, αν ο φασισμός και ο νεο-ναζισμός δεν συντριβούν και δεν ξεριζωθούν εκεί που βλάστησαν, έχουν την ιδιότητα να εξαπλώνονται παντού και ραγδαία. Να είστε σίγουροι/ες ότι σ' εμάς δεν θα κάνουν εξαίρεση αν αδρανήσουμε. Η αρχή έγινε ήδη με τους αντιδημοκρατικούς και αντισυνταγματικούς περιορισμούς της Ελευθερίας μας, με πρόφαση τη λεγόμενη "πανδημία". Τώρα το έδαφος είναι εύφορο κι αν τα μέτρα τους δεν μπορούν να περάσουν αλλιώς, οι νεο-ναζί βρίσκονται πάντα ως χρυσή εφεδρεία για να επιβιώσει το Σύστημά τους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ

Δεν μπορεί να μιλάει για εγκλήματα πολέμου η αμερικανική ηγεσία που επί σειρά ετών έχει ματοκυλησει διάφορα σημεία του κοσμου(Ιράν, Ιράκ, Αφγανιστάν, Συρία, Υεμενη) επικαλούμενη δήθεν ότι αγωνίζεται υπέρ της Δημοκρατίας η κατά των πυρηνικών όπλων, ενώ στην πραγματικότητα απλά και κυνικά υπερασπίζεται τα αμερικανικά οικονομικά και γεωστρατηγικα συμφέροντα.

Δεν μπορεί να μιλάει για εγκλήματα πολέμου η αμερικανική ηγεσία που έχει υποδαυλισει μέσω της CIA πραξικοπήματα σε όλο τον κόσμο προκειμένου να ανατρέψει νόμιμα εκλεγμένους ηγέτες και να εγκαταστήσει καθεστώτα μαριονέτες στην υπηρεσία των αμερικανικών οικονομικών και γεωστρατηγικων συμφερόντων

Είναι σαφές σε όλους τους σκεπτόμενους ανθρώπους ότι της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία προηγήθηκαν αίτια. Ότι δεν ξύπνησε στα καλά καθούμενα ο Πούτιν μια μέρα και είπε "Δεν πάω να κατακτήσω την Ουκρανία και να ανασύστασω την Σοβιετική Ένωση η την τσαρική Αυτοκρατορια".

Είναι σαφές σε όλους τους σκεπτόμενους ανθρώπους ότι οι ΗΠΑ δεν τήρησαν τις δεσμεύσεις τους προς την Ρωσία ότι δεν θα επεκτείνουν τη ζώνη επιρροής του ΝΑΤΟ έξω από τα ρωσικά σύνορα.

Είναι σαφές προς όλους τους σκεπτόμενους ανθρώπους ότι η συμφωνία του Μινσκ μεταξύ Ρωσίας Ουκρανίας δεν τηρήθηκε και ότι οι ρωσοφωνες περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας αφέθηκαν στο έλεος των ουκρανικων ναζιστικών συμμοριών.

Είναι σαφές σε όλους τους σκεπτόμενους ανθρώπους ότι η Ρωσία αναγκάστηκε να προχωρήσει σε επέμβαση στην Ουκρανία όχι λόγω επεκτατισμού αλλά λόγω απειλής των ζωτικών της συμφερόντων.

Είναι σαφές σε όλους τους σκεπτόμενους ανθρώπους που βλέπουν ότι αυτό πραγματικά συνιστά "επεμβαση" η "εισβολη" ότι οι τελευταίοι που δικαιούνται να μιλούν γι' αυτό είναι η αμερικανική ηγεσία που επιδίδεται συστηματικά σε αυτές τις πρακτικές με μόνη πραγματική αιτία τα στενά οικονομικά και γεωστρατηγικα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Είναι σαφές σε όλους τους σκεπτόμενους ανθρώπους ότι πραγματικοί εγκληματίες πολέμου είναι η αμερικανική ηγεσία που δεν αντέχει μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και την επί σειρά ετών μονοκρατορία της στον κόσμο να ανεχτεί την δημιουργία και άλλων ισχυρων πόλων στην Ευρώπη η στην Ασια, θεωρώντας ότι αυτό συνιστά "απειλη" για τις ΗΠΑ.

Είναι καθήκον όλων των σκεπτόμενων ανθρώπων να αναδείξουν τι πραγματικά συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ανθρωπότητα και αν αντί για ένα πολιπολικο κόσμο προχωράμε στην επιβολή μιας παγκόσμιας Δικτατορίας made in USA, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της αμερικανικής πολιτικοοικονομικης ελίτ και των ανά τον κόσμο "υποζυγιων" τους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



η Ρωσία δίνει την πληροφορία πως είναι νεκρός ο ναζιστής Νικολάι Κραβτσένκο, ιδρυτής του τάγματος Αζόφ

σκατά στο λάκο του να ευχηθούμε!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Γάλλοι κατάσχεσαν ρωσικούς πίνακες, οι οποίοι στάλθηκαν εκεί για έκθεση. Ανεκτίμητοι πίνακες των Matisse, Monet, Van Gogh, Picasso, Renoir, Repin, Malevich, Serov και άλλων καλλιτεχνών.

Είχαν δανειστεί στο Κέντρο Louis Vuitton στο Παρίσι για την έκθεση «The Morozov Collection. Εικόνες Μοντέρνας Τέχνης».

«Οι πίνακες από τη συλλογή Morozov που εκτίθενται στο Ίδρυμα Louis Vuitton στο Παρίσι θα παραμείνουν στη Γαλλία κατά τη διάρκεια της ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης και θα χρησιμεύσουν ως σιωπηρή εγγύηση προστασίας για τους Γάλλους που ζουν στη Ρωσία», αναφέρει η εφημερίδα Marianne.

Η δε εφημερίδα Le Figaro σημειώνει ότι υπάρχουν προτάσεις για την πώληση των κατασχεθέντων πινάκων. Τα έσοδα προτείνονται να χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη της Ουκρανίας. Η κατοχή της ρωσικής συλλογής για αόριστο χρονικό διάστημα μοιάζει πολύ με την προσωρινή κατάσχεση της περιουσίας άλλων ανθρώπων.

Ο κλέψας του κλεψαντος όπως με τις μάσκες τον καιρό της κορονο-υστεριας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τους λένε "ολιγάρχες" για να μην τους πουν καπιταλιστές και ταυτιστούν μαζί τους. Ώστε να τους δυσφημούν πιο εύκολα και να κερδίζουν πόντους στον αναμεταξύ τους ανταγωνισμό.

Ποιοι είναι αυτοί οι ολιγάρχες; Μα, εκείνοι που από τη δεκαετία του '90 και μετά λεηλάτησαν και ιδιοποιήθηκαν τον δημόσιο πλούτο που μέχρι τότε αποτελούσε κρατική ιδιοκτησία. 

Πρόκειται γι' αυτούς που συγκρότησαν τη νέα κυρίαρχη μεγαλοαστική τάξη στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ και στις πρώην Λαϊκές Δημοκρατίες της ανατολικής Ευρώπης.

Άρα, έχουμε "ολιγάρχες" και στην Ουκρανία και στην Πολωνία και στην Τσεχία και στην Βρετανια και στη Γερμανία και στις ΗΠΑ και στον Καναδα και στην Αυστραλία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μάξιμουμ 13,2 ευρώ το μήνα η επιδότηση για τη βενζίνη

Πιο πολλά ξοδεύεις πια αναζητώντας πάρκινγκ στην Κυψέλη...

Υ.γ. το πρόβλημα δεν είναι ότι ανακοινώνουν τέτοια " επιδόματα" χωρίς να ντρέπονται. Το πρόβλημα είναι ότι τα ανακοινώνουν χωρίς να φοβούνται...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια ιστορία για την denazification. Τα ΜΜΕ του Ντονέτσκ αναφέρουν ότι εντόπισαν έναν από τους νεοναζί και πυροβολικούς του Αζόφ που ζούσαν στη Χερσόν, η οποία τώρα βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ρώσων. Το όνομά του είναι Σεργκέι Ντράιγκα. 

Προς το παρόν είναι – στην πολιορκημένη Μαριούπολη αν είναι ακόμα ζωντανός. 

Οι εισαγγελείς του Ντονέτσκ επισκέφθηκαν την οικογένειά του. Βρήκαν πολλή ναζιστική λογοτεχνία, δοξάζοντας τους συνεργάτες των Ναζί της Ουκρανίας στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, δουλεύει για τους Ουκρανούς ως ανώτατο έθνος των Άριων πολεμιστών και άλλες μαλακίες. 

Ο πατέρας του λέει ότι δεν τον είδε τα τελευταία χρόνια. Άνθρωποι από το Ντονέτσκ του είπαν ότι ο γιος του συμμετείχε σε βομβαρδισμό της πόλης τους μέσα σε αρκετά χρόνια.

Ο πατέρας του είναι υδραυλικός, μητέρα – καθαρίστρια στο νοσοκομείο. Η οικογένεια ζει σε ακραία φτώχεια. Έχουν επίσης έναν παππού, 91 ετών, βετεράνο του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου του Κόκκινου Στρατού που νοσηλεύεται και χρειάζεται θεραπεία. 

Ο πατέρας του είπε ότι ο γιος του πρώτα ήταν οπαδός του ποδοσφαίρου, μπήκε σε ομάδα χούλιγκαν  και μετά – Αζόφ. Πληρωνόταν περίπου $650 το μήνα για υπηρεσία στο νεοναζί Αζόφ. 

Ο πατέρας του ζητά να είναι ελεήμων στον γιο του αν θα συλληφθεί ζωντανός. Άνθρωποι από το Ντονέτσκ λένε ότι το ζήτημα θα αποφασιστεί από δικαστήριο του Ντονέτσκ, υποσχόμενοι τη ζωή του σε περίπτωση δημοσίως αποκήρυξης της Ουκρανικής φασιστικής ιδεολογίας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από τις αναφορές πολεμικής προπαγάνδας μας σήμερα: «Ως αποτέλεσμα της αντεπίθεσης των στρατευμάτων μας, οι Ρώσοι εισβολείς οδηγήθηκαν βαθύτερα στο έδαφος της Ουκρανίας».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1 Από σήμερα ανασφάλιστοι δεν πάνε σε ιδιώτες γιατρούς για συνταγογράφηση, για 1 αντιβίωση θα περιμένουν μήνες ραντεβού σε δημόσια δομή

καθάρματα που θέλουν τους φτωχούς να πεθαίνουν αβοήθητοι; σε τι διαφέρετε από ναζί; 

2 Εμβολιασμένοι που βγαίνουν θετικοί με ράπιντ στο φαρμακείο παίρνουν πιστοποιητικό νόσησης.

Ενώ οι ανεμβολίαστοι πρέπει να πληρώσουν μοριακό για να πάρουν πιστοποιητικό νόσησης.

Είναι θέμα αισχροκέρδειας πάλι

3 Ο Βασιλακόπουλος είπε στο OPEN ότι οι 16100 που πέθαναν εκτός ΜΕΘ ήταν σαν τους καρκινοπαθείς τελικού σταδίου που η κατάστασή τους είναι μη αναστρέψιμη και γι αυτό τους αφήνεις να πεθάνουν εκτός ΜΕΘ. Ομολογεί δηλαδή ότι έκαναν διαλογή στους ασθενείς Το ακούν οι συγγενείς τους;

4 Λήγει τα ηλίθια μέτρα από μόνος του ο κόσμος. Κανένας έλεγχος πιστοποιητικών δεν πραγματοποιείται ακόμα και σε κεντρικά μαγαζιά στην Αθήνα, όπως μου μεταφέρουν φίλοι 

εμβολιασμένοι.

5 Όσοι είμαστε ανεμβολίαστοι να εμβολιαστούμε αμέσως,μας το λέει ο κτηνίατρος - αφεντικό της Pfizer. Γιατί αν δεν ακούσεις τον κτηνίατρο ποιον θα ακούσεις?

Σχολιο.- Δυστυχώς δεν είναι ακριβώς έτσι. Υπάρχουν πολλοί υπάλληλοι που μας σκαναρουν με ιδιαίτερη χαρά! Επίσης ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων ακόμα φοράει μάσκα έξω. Και το χειρότερο, αρκετοί τσιμπημένοι χαίρονται για τα παράλογα και άχρηστα μέτρα που επιβάλλουν στους μη-εμβολιασμένους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να δούμε τι έλεγε ο Μπάιντεν για την Γιουγκοσλαβία: «Εγώ πρότεινα να βομβαρδιστεί το Βελιγράδι. Εγώ εισηγήθηκα να στείλουμε Αμερικανούς πιλότους να βομβαρδίσουν τις γέφυρες στο Δούναβη»

Ξέρω ξέρω, ξεπλένω τον Πούτιν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ουκρανία πριν τον πόλεμο: Η πιο φτωχή και διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης – Πόρσε στους δρόμους, διαφθορά στην εξουσία, φτώχεια στα σπίτια και το φάρμακο του εθνικισμού

«Ο κατώτατος μισθός στην Ουκρανία είναι 50 δολάρια, είμαστε σε επίπεδο υποσαχάριας Αφρικής» αντιτείνει ο καθηγητής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Ντραγκομανόφ, Βολοντίμιρ Ισένκο.

Το κόστος ενοικίου για ένα μικρό τριάρι για μια τετραμελή οικογένεια είναι πάνω από τον μέσο μισθό ενός εργαζόμενου. Η απόκτηση και η συντήρηση ενός απλού αυτοκινήτου μοιάζει με πολυτέλεια για τη μέση ουκρανική οικογένεια.

Σε ένα παράλληλο σύμπαν, οι κεντρικές λεωφόροι στο Κίεβο, στο κοσμοπολίτικο Λβιβ και στην Οδησσό είναι γεμάτες από Lexus, Mercedes, Jaguar, Porsche και αντίστοιχα πολυτελή αυτοκίνητα. Σοφέρ ανοίγουν τις πόρτες πανάκριβων αυτοκινήτων σε ισχυρούς επιχειρηματίες, δικαστές, πολιτικούς και τις εντυπωσιακές συνοδούς τους.

Την ίδια ώρα, ένας ακαδημαϊκός πλήρους απασχόλησης στο πανεπιστήμιο εισπράττει περίπου 200 δολάρια. Ενας γιατρός σε δημόσιο νοσοκομείο έχει μισθό 250 δολάρια, ενώ ο επίσημος μισθός βουλευτών και δικαστικών δεν ξεπερνά τα 300 δολάρια.

Η διαφθορά είναι κυρίαρχη.

Στα σπίτια δύο εισαγγελέων του Κιέβου, των Oleksandr Korniyets και Volodymyr Shapakin, βρέθηκαν 65 διαμάντια, κοκαΐνη, όπλα και πάνω από μισό εκατομμύριο δολάρια.

Το σκάνδαλο μοιάζει να είναι η κορυφή μόνο ενός παγόβουνου. Το αποκάλυψαν δύο βοηθοί εισαγγελέα, οι οποίοι ανέλαβαν έπειτα από διαγωνισμό τις θέσεις δύο άλλων γενικών εισαγγελέων, των Vitaliy Yarema και Viktor Shokin.

Οι τελευταίοι δεν προχώρησαν ποτέ επί της ουσίας τις έρευνες για τις δολοφονίες που έγιναν κατά τη διάρκεια του Euromaidan. Οι δύο νέοι «ενοχλητικοί» εισαγγελείς απολύθηκαν και μάλιστα άνοιξε εισαγγελική έρευνα εναντίον τους για παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Έλληνες έχουν παραδοσιακους δεσμούς φιλίας με τους Ρώσους από τα προεπαναστατικά χρόνια και αυτό έχει ριζωσει βαθιά στο συλλογικό μας υποσυνείδητο. Η Φιλική Εταιρεία ιδρύθηκε στην Οδησσό της Ρωσίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας Αρχαίος Έλληνας... που τον έλεγαν Αλέξανδρο... Ένας ήρωας που έδωσε την ζωή του ενάντια στην βαρβαρότητα...

«Θέλω να πεθάνω με αξιοπρέπεια και να πάρω όλα αυτά τα καθάρματα μαζί μου.

Παρακαλώ, τελευταία μου επιθυμία, διεξάγετε την... αεροπορική επιδρομή, ειδάλλως θα με σκοτώσουν αυτοί...

...ενημερώστε την οικογένειά μου και την πατρίδα μου, τους αγαπώ.

Πείτε τους ήμουν γενναίος και αγωνίστηκα μέχρι το τέλος.

Παρακαλώ να φροντίσετε την οικογένειά μου, να εκδικηθείτε για το θάνατό μου, Διοικητή αντίο, πείτε στην οικογένειά μου τους αγαπώ.

--- Διαταγή αεροπορικής επιδρομής»

17 Μάρτη 2016... Ο Αλέξανδρος πέρασε στο Πάνθεον των Αθανάτων... Ήρωας Λευτεριάς... στη Συρία... στο παγκόσμιο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα όλου του κόσμου...

Τώρα μπορείς να κατανοήσεις γιατί στη Συρία, στη νεολαία, στα Πανεπιστήμια διαδηλώνουν υπέρ της επιχείρησης αποναζιστικοποίηση της Ρωσίας στην Ουκρανία;

Γιατί: Το Ρωσικό αίμα ποτίζει την ιερή γη της Συρίας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια οφειλομενη απάντηση στους ηλιθιους φιλελεδες που απο χθες αναμασανε την αθλιοτητα του Ναζικουλη σχετικα με το «κουπονι» της δηθεν έκπτωσης στα καυσιμα..

Καταρχας, σε αντιθεση με εσας τους κρατικοδιαιτους, δεν υπαρχει περίπτωση να μπω στη διαδικασια του μαλακα σας για 10 ευρω το μήνα.. Και όποιος το κανει, άξιος της μοιρας του, να μιλάμε ξεκαθαρα... Να παρει το λαμογιο τα 10 ευρω κ να τα βαλει πολυ βαθια εκει που ξερει... 

Το θέμα είναι ότι μιλατε για καπιταλισμο και ελευθερη αγορα κ πως δεν υπάρχουν λεφτοδεντρα, και δεν ξέρετε καν βρε στοκοι πως δουλεύει η φαση με τα καύσιμα..

Η τιμή του καυσιμου καθοριζεται απο :

Τις διεθνείς τιμες.

Το κερδος των μεσαζόντων για την μεταφορά ( εφοπλιστές, ποιοι αλλοι..?)

Το κέρδος του διυλιστηριου

Το κερδος του πρατηριουχου ( που ειναι και το μικρότερο μερος)

Τον Εφκ

Το ΦΠΑ.

Απλα πραματα. Αν δεν ξερετε, απλα ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ.

Τι εκαναν λοιπόν αλλα καπιταλιστικα, και οχι σοσιαλιστικα, κρατη, οπως η Γαλλία του φασιστα Μακρον, η Πορτογαλια, η η Σουηδια, η οπως λενε τα εγχειριδια πρωτοετων φοιτητων οικονομικων σπουδων?

1) Μειωνεις το κερδος του διυλιστηριου. Δεν του προκαλείς χασούρα, ΜΕΙΩΝΕΙΣ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ. Αντι να βγαζει 40 λεπτά το λιτρο ΚΕΡΔΟΣ, το πας στα 20, η στα 10.

2) Μειωνεις τον ΕΦΚ.

3) Μειωνεις τον ΦΠΑ.

Στη 1η επιλογη δεν εχεις κανένα κόστος για τα δημοσια ταμεια. Στη 2η και στη 3η το κόστος εξισορροπειται από την αυξηση της κατανάλωσης. Αλλα ακομα κ αν εχεις χασουρα, προσωρινα, δεν επηρεαζεσαι αρνητικά γιατι πολυ απλα το Συμφωνο Δημοσιονομικης Σταθεροτητας είναι σε αναστολη... 

Τα πραγματα ειναι εξαιρετικά απλα. Το προβλημα είναι ότι αυτη η κυβερνηση είναι ΕΜΜΟΝΙΚΗ απεναντι στο λαο. Χαιρεται που ο κοσμάκης διαλυεται, δεν την ενδιαφέρει ποσο πιο λιανα να το κανουμε?

ΥΓ 1. Η Κυπρος, εκτος απο κρατικο διυλιστηριο, εχει και λεωφορεια... Για να μην ξεχνιομαστε με τους πουλημενους του Σκαι που σε λιγο θα μας πουνε πως η Κυπρος δεν υπαρχει κιολας, την φανταστηκαμε.

ΥΓ 2. Οταν θες να λεγεσαι Ριζοσπαστικη Αριστερα, δεν προτεινεις απλα μειωση των φορων. ΕΠΑΝΕΘΝΙΚΟΠΟΙΕΙΣ τα διυλιστηρια! Αμεσα! Και την τιμή μειωνεις και κερδος εχεις... Αλλα αυτο προυποθετει να κυβερνα μια Ριζοσπαστικη Αριστερα, οχι κάτι τυπακια που οταν τα παίρνει τηλ ο Λατσης η ο Βαρδινογιαννης και φωναζουν, αυτοι βάζουν τα κλαματα... 

ΥΓ3. Οι τιμές του πετρελαιου διεθνως πεφτουν τις τελευταιες μερες... Εδω γιατι ανεβαίνουν μονο? Παιζει να μαστε η μονη χωρα παγκοσμιως που οτι παει πάνω, μενει πανω...

ΥΓ 4 και ασχετο με το θεμα.. Απο ποτε ρε παιδια η ρωσικη εισβολη στην Ουκρανια το 2022 είναι η πρώτη εισβολη σε ευρωπαϊκό εδαφος απο τον 1944 και επειτα? Ενταξει, ξερουμε οτι η Ακροδεξια της Χουντας πουλησε την Κυπρο και η Δεξιά του «εθναρχη» την ξε-πουλησε αφου ηταν... μακρυα... Αλλα τωρα εσεις «ξεχάσατε» και οτι εγινε??? Τοσο μπατριωτες ειστε πια??



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από τις δηλώσεις του ρωσικού υπουργείου Άμυνας σχετικά με το αμερικανικό πρόγραμμα βιολογικών όπλων στην Ουκρανία:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτελούν ένα μυστικό έργο στην Ουκρανία για τη μελέτη της μετάδοσης ασθενειών στον άνθρωπο μέσω νυχτερίδων εδώ και πολλά χρόνια.

Στο πλαίσιο του έργου των ΗΠΑ στην Ουκρανία για τη μετάδοση της υψηλής παθογένειας γρίπης των πτηνών, αξιολογήθηκε η πιθανότητα πρόκλησης οικονομικής ζημίας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας θα δημοσιεύσει σύντομα νέα κατασχεθέντα έγγραφα που σχετίζονται με στρατιωτικά βιολογικά εργαστήρια των ΗΠΑ στην Ουκρανία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ας θυμηθούμε ένα ιστορικό γεγονός. Στις 17 Μαρτίου 1991 διεξήχθη δημοψήφισμα στην ΕΣΣΔ για τη διατήρηση της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών. "ΥΠΕΡ" - 78%.

17 Μαρτίου 1991. Δημοψήφισμα στην ΕΣΣΔ, για τη διατήρηση ή τη διάλυσή της. Υπέρ της διατήρησής της  113.512.812 (77.8%). Κατά 32.303.977 (22.2%).

Ουκρανία: Υπέρ 83,5%. Κατά 16,5%. Πολύ πάνω από το συνολικό 77,8% και από το 75,4% της Ρωσικής ΣΣΟΔ. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι άνθρωποι που φεύγουν από τη Μαριούπολη, δεν είναι απλώς πρόσφυγες και θύματα, είναι ζωντανοί μάρτυρες αυτών των τερατωδών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στη Μαριούπολη μετά από υπόδειξη της συμμορίας του Zelensky, που καταδίκασε τους κατοίκους της πόλης στον ρόλο των ομήρων και των ανθρώπινων ασπίδων για τους νεοναζί. Και αυτοί οι μάρτυρες θα μιλήσουν τις επόμενες μέρες. Αυτή η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΛΔ Κίνας επιδιώκει να επιταχύνει τον εκσυγχρονισμό των πολεμικών ναυτικών της δυνάμεων.

Προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγική ικανότητα, το Πεκίνο επεκτείνει (φωτογραφία) τη ναυπηγική βιομηχανία της Σαγκάης Jiangnan Changxing και το ναυπηγείο Heavy Industry Corporation (Jiangnan-Changxing, πόλη της κεντρικής Σαγκάης).

Το ναυπηγείο είναι σημαντικό για το ναυτικό, όπου κατασκευάζονται αεροπλανοφόρα, αντιτορπιλικά και υποβρύχια. Καλύπτει μια έκταση πάνω από 7,3 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Τώρα η περαιτέρω επέκταση θα αυξήσει το μέγεθός του κατά 50%.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σου λέει, επιδοτώ για ένα τρίμηνο τα καύσιμα με 40€, το τυρί...

Δε σου λέει ότι πρέπει πρώτα να κάψεις 360€ βενζίνη για να πάρεις τα 40, η φάκα...

Και αφού σου πάρει 215€ από φόρους τότε θα σου δώσω τα 40 ευρά, πιάστηκες στη φάκα...

Σήμερα όλοι μιλούσαν για επιδότηση 40 ευρώ χωρίς να λένε τις προϋποθέσεις... κατάλαβες; Κατάλαβα να λες...




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΑΤΟ προς Κίνα: καταδικάστε τη ρώσικη εισβολή. Κίνα: δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ποιος βομβάρδισε την πρεσβεία μας στη Γιουγκοσλαβία!!
17/03/2022
1999 η πρεσβεία Κίνας στο Βελιγράδι μετά το βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ…
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ υποστήριξε ότι η Κίνα έχει υποχρέωση ως μέλος του UNSC να υποστηρίξει και να τηρήσει το διεθνές δίκαιο και να συμμετάσχει με τον υπόλοιπο κόσμο καταδικάζοντας τη ρωσική εισβολή.
Η Κινεζική Αποστολή στην ΕΕ απάντησε: Ο λαός της Κίνας μπορεί να συμπάσχει πλήρως με τους πόνους και τα βάσανα άλλων χωρών γιατί δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ποιος βομβάρδισε την πρεσβεία μας στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας.
Δεν χρειαζόμαστε διάλεξη για τη δικαιοσύνη από τον καταχραστή του διεθνούς δικαίου. Ως απομεινάρι του Ψυχρού Πολέμου η μεγαλύτερη στρατιωτική συμμαχία στον κόσμο, το ΝΑΤΟ συνεχίζει να επεκτείνει το γεωγραφικό της εύρος και να διευρύνει τις επιχειρήσεις της. Τι είδους ρόλο έχει παίξει στην παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα; Το ΝΑΤΟ χρειάζεται περίσκεψη..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνεχής προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στη Μαριούπολη. Εκκαθάριση του κέντρου! Η Ρωσία έθεσε υπό τον έλεγχό της την πόλη Izyum, νότια του Χάρκοβο. Προς περικύκλωση οι δυνάμεις Ουκρανίας στο ανατολικό μέτωπο!! 
17/03/2022
Σήμερα, 17 Μαρτίου 2022, στην Ουκρανία, τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν σχεδόν σε όλα τα μέτωπα. Όχι γρήγορα, αλλά σχεδόν σε όλα τα μέτωπα. Η Ρωσία πήρε τον έλεγχο της ουκρανικής πόλης Izyum, νότια του Χάρκοβο, σε μια προσπάθεια να αποκόψει τα στρατεύματα στα ανατολικά αναφέρει ανώτατος αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ. Πάει για περικύκλωση όλο το ανατολικό μέτωπο..
Οι στρατιωτικοί ανταποκριτές μίλησαν για την προέλαση των στρατευμάτων του DPR και των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Μαριούπολη.
Οι ρωσικές στρατιωτικές και δημοκρατικές δυνάμεις συνεχίζουν να καθαρίζουν το κέντρο και ακόμη περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να εγκαταλείπουν τη Μαριούπολη.Oι ρωσικές δυνάμεις έχουν προσπελάσει τη δύσκολη βιομηχανική ζώνη και κάνουν εκκαθάριση στο κέντρο.
Oι Δημοκρατικές δυνάμεις του NM DPR προελαύνουν στη Μαριούπολη. Στη Μαριούπολη, η προέλαση συνεχίζεται προσεκτικά τόσο από τα δυτικά όσο και από τα ανατολικά. Παραβιάστηκαν οι αμυντικές διαταγές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και του «Azov» στο βιομηχανικό σύμπλεγμα εργοστάσιο «Azovstal». Τσετσένοι μαχητές συμμετέχουν στην απελευθέρωση της Μαριούπολης. Διεισδύουν στις συνοικίες της περιοχής της Αριστερής Όχθης αυτή τη στιγμή και, μαζί με τους Πεζοναύτες, χακάρουν για κάθε μέτρο γης στο Donbass. Αυτή είναι πραγματικά μια μοναδική επιχείρηση μάχης.
Οι Τσετσένοι μαχητές με επικεφαλής τον Timur Ibriev, συνεχίζουν να συμμετέχουν ενεργά στην εισβολή στη Μαριούπολη. Εξαλείφουν με επιτυχία τις οχυρωμένες περιοχές των εθνικιστικών ομάδων, αναγκάζοντας τον εχθρό να υποχωρήσει. Το έργο περιπλέκεται από την παρουσία αμάχων στη ζώνη των συγκρούσεων μάχης και οι μαχητές πρέπει να ενεργήσουν πολύ προσεκτικά.
Ωστόσο, έχει ήδη σημειωθεί σημαντική πρόοδος και στο εγγύς μέλλον η Μαριούπολη θα καθαριστεί πλήρως από τον Μπαντέρα και τους κολλητούς του. Οι Τσετσένοι μαχητές είναι πολύ αποφασισμένοι να εκτελέσουν τα καθήκοντα της διοίκησης. Το ηθικό τους και οι άριστα εξελιγμένες μαχητικές τους ικανότητες αποθαρρύνουν σημαντικά τον εχθρό.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Ο Ζελένσκι φέρει στο πέτο το ”Σιδερένιο Σταυρό” ναζιστικό σύμβολο που είναι και το έμβλημα του Πεζικού της Ουκρανίας!!!
17/03/2022
Mια πολύ αμφιλεγόμενη αναφορά στο μπλουζάκι του Ζελένσκι κατά την εξ αποστάσεως ομιλία του στο Κογκρέσσο των ΗΠΑ. Φέρει στο κοντομάνικο χακί μπλουζάκι του στο ύψος της καρδιάς σύμβολο που φορούσε ο στρατός του Χίτλερ οι ναζί! «Ο Σιδερένιος Σταυρός ήταν αρχικά στρατιωτική διακόσμηση στο Βασίλειο της Πρωσίας και αργότερα στη Γερμανική Αυτοκρατορία και έπειτα στη Ναζιστική Γερμανία. Ο βασιλιάς Φρειδερίκος Γουλιέλμος Γ’ της Πρωσίας τον εγκαθίδρυσε στις 17 Μαρτίου 1813 κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντειων Πολέμων. Το σύμβολο αυτό ταυτισμένο με τις φρικαλεότητες του χιτλερισμού ναζισμού που φέρει ο Ζελένσκι είναι το σύμβολο για τις χερσαίες δυνάμεις της Ουκρανίας. Ο σιδερένιος σταυρός…Είναι πολλές οι συμπτώσεις….για να μην είναι αλήθεια..
Ο Στεπάν Μπαντέρα (κέντρο) φορώντας τον Γερμανικό Σταυρό Αξίας 2ης Τάξης με ξίφη. Δεν ισχυρίστηκε ότι ήταν Ναζί, απλώς Ουκρανός «εθνικιστής».  Κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο οργάνωσε την εξόντωση Εβραίων και Σλάβων διανοουμένων. Το νέο ουκρανικό καθεστώς έχει στήσει μνημεία για τη δόξα του, συμπεριλαμβανομένου ενός στο Lviv, την πόλη όπου επέβλεψε μια σφαγή…
…πριν από οκτώ χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες οργάνωσαν μια αλλαγή καθεστώτος στο Κίεβο με τη βοήθεια ένοπλων ομάδων. Αυτοί οι άνθρωποι αυτοαποκαλούνται «εθνικιστές», αλλά καθόλου με την έννοια που την αντιλαμβανόμαστε. Ισχυρίζονται ότι είναι πραγματικοί Ουκρανοί σκανδιναβικής ή πρωτογερμανικής καταγωγής και όχι Σλάβοι όπως οι Ρώσοι. Ισχυρίζονται ότι είναι ο Stepan Bandera [1], ο αρχηγός των Ουκρανών συνεργατών των Ναζί, το αντίστοιχο του Philippe Pétain από συμβολική άποψη για τους Γάλλους, αλλά κυρίως του Joseph Darnand και των στρατιωτών της γαλλικής μεραρχίας SS Charlemagne. Οι Ουκρανοί, που μέχρι τώρα θεωρούσαν τους εαυτούς τους σκανδιναβικής και πρωτο-γερμανικής καταγωγής από τη μια και Σλάβους από την άλλη, τους αποκαλούν «νεοναζί».
Εδώ  στη Γαλλία (αλλά και στην Ελλάδα), η λέξη «ναζί» είναι μια προσβολή που χρησιμοποιείται για οτιδήποτε. Ιστορικά, είναι ένα κίνημα που υποστήριξε ένα φυλετικό όραμα της ανθρωπότητας για να εξηγήσει τις αποικιακές αυτοκρατορίες. Σύμφωνα με αυτήν, οι άνδρες ανήκουν σε διαφορετικές «φυλές», σήμερα θα λέγαμε σε διαφορετικά «είδη». Αυτός είναι ο λόγος που οι Ναζί απαγόρευσαν τη διαφυλετική ανάμειξη. Αν είμαστε διαφορετικών φυλών, κάποιοι είναι ανώτεροι από τους άλλους, εξ ου και η δυτική κυριαρχία στους αποικισμένους λαούς. Στη δεκαετία του 1930, αυτή η ιδεολογία θεωρούνταν «επιστήμη» και διδάσκονταν σε πανεπιστήμια, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Σκανδιναβία και τη Γερμανία. Την έχουν υπερασπιστεί πολύ σπουδαίοι επιστήμονες. Για παράδειγμα, ο Konrad Lorenz (Βραβείο Νόμπελ Ιατρικής το 1973) ήταν ένθερμος Ναζί….
Το Azov είναι μια ακροδεξιά, αποκλειστικά εθελοντική στρατιωτική μονάδα πεζικού, της οποίας τα μέλη είναι υπερεθνικιστές και κατηγορούνται ότι ασπάζονται τη νεοναζιστική και υπεροχή των λευκών. Αλλά ο Ζελένσκι ενώ ηγείται εθνοκάθαρσης της ρωσόφωνης μειονότητας είχε το θράσος στην ομιλία του να επικαλεστεί το τσιτάτο του αντιρατσιστή ηγέτη Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ ” έχω ένα όνειρο”.
Η μονάδα ιδρύθηκε αρχικά ως εθελοντική ομάδα τον Μάιο του 2014 από την υπερεθνικιστική συμμορία Patriot of Ukraine…Πρωτοστάτησε με Svoboda ( Eλευθερία) στην ουκρανοποίηση Ουκρανίας και στην τυφλή εθνοκάθαρση εναντίον 5.5 εκατομμυρίων ρωσογενών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο serial killer που είναι η Δύση είπε δια του Μπάιντεν ” εγκληματία πολέμου” τον Πούτιν. Την ίδια ρητορική χρησιμοποίησαν για να διαλύσουν μια σειρά από χώρες. Μια του κλέφτη, 2 του κλέφτη, 3 και η κακή του μέρα!! Τι απαντά το Κρεμλίνο!
17/03/2022
Ο serial killer που είναι η Δύση είπε δια του Μπάιντεν ” εγκληματία πολέμου”τον Πούτιν. Την ίδια ρητορική χρησιμοποίησαν για να διαλύσουν μια σειρά από χώρες. Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μέρα!!
Απάντηση του Κρεμλίνου στη δήλωση Μπάιντεν ότι ο Πούτιν είναι εγκληματίας πολέμου: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι μια σοφή και καλλιεργημένη διεθνής προσωπικότητα, επομένως δεν απαντά στις ανεπίτρεπτες δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για αυτόν. Νωρίτερα το ίδιο το Κρεμλίνο δήλωσε επίσης πως τα σχόλια του Μπάιντεν για τον Πούτιν είναι «απαράδεκτα και ασυγχώρητα»!
H Δύση χρησιμοποίησε την ίδια ρητορική για να καταστρέψει και λεηλατήσει Γιουγκοσλαβία-Σερβία, Ιράκ, Συρία, Λιβύη κ.α Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους κατηγόρησαν Μιλόσεβιτς ( δολοφονήθηκε), Σαντάμ Χουσείν ( δολοφονήθηκε), Καντάφι ( δολοφονήθηκε), Άσσαντ ( η πρώτη ήττα Δύσης) ως εγκληματίες πολέμου τώρα έφτασαν στο σημείο να λένε δικτάτορα και εγκληματία πολέμου τον πρόεδρο μιας υπερδύναμης της Ρωσίας. Ο serial killer που είναι η Δύση έκανε το μοιραίο λάθος. Συνεχίζοντας το σερί επιθέσεων κατά λαών και πολιτικών αποθρασύνθηκε από την ατιμωρησία και ιδιότυπη ασυλία και χτύπησε με την ίδια ρητορική και τον Πούτιν. Μόνο που ο Πούτιν δεν είναι Σαντάμ ή Καντάφι….Είναι άλλο το εκτόπισμα του ως πολιτικού αλλά και της χώρας που ηγείται..
10.000 αεροπορικές επιδρομές έκαναν για να καθυποτάξουν στους τζιχαντιστές συνεργάτες τους τη Λιβύη και να χαρίσουν την Τρίπολη στο σύμμαχό τους Αρμοστή της Μεσογείου Ερντογάν..1.000.000 νεκροί στο Ιράκ για να κατακτήσουν το λίκνο του Μεσοποταμιακού πολιτισμού….27 χώρες βομβάρδιζαν ανηλεώς το Βελιγράδι από αναθεωρητισμό κι επαναχάραξη συνόρων στη γειτονιά μας……. Οι αρχιτρομοκράτες της υφηλίου…γίνονται και τιμητές.
Μεντβέντεφ: Η Ρωσία έχει αρκετή δύναμη για να καθυποτάξει όλους τους θρασύτατους εχθρούς της χώρας μας. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την παγκόσμια τάξη που ταιριάζει στη Ρωσική Ομοσπονδία και στους πολίτες μας. Στην οποία δεν υπάρχει χώρος για φαντάσματα Ναζί, ιστορικά ψεύδη και γενοκτονία



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΕΘΑΝΕ (ξαφνικά) ο πρ. δήμαρχος Αργυρούπολης...
ΠΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ! ΑΙΦΝΙΔΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
Απεβίωσε την Τετάρτη 16 Μαρτίου, αιφνιδιαστικά, ο π. Δήμαρχος Αργυρούπολης Χαράλαμπος (Μπάμπης) Σαραφίδης.
Ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, στο θλιβερό άκουσμα του αδόκητου θανάτου του εκλεκτού συμπολίτη μας και τέως Δημάρχου Αργυρούπολης, Χαράλαμπου Σαραφίδη, συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ:
• Να εκφράσει τα θερμότατα και ειλικρινή συλλυπητήρια της οικογένειες του εκλιπόντος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας ακόμη Σολτς βρέθηκε για δεύτερη φορά, στο πεδίο των μαχών της Ουκρανίας, εναντίον των Ρώσων...
Της Ιωάννας Υψηλάντη
Από τότε που εξελέγη Καγκελάριος, έψαχνα να βρω την καταγωγή του, αλλά δεν υπήρχε τίποτα, στην... Βικιπέντια. Τελικά, βρήκα άκρη, στην Ρώσικη Βικιπέντια.
Ο Ολαφ Σολτς είναι εγγονός του Φριτς Φον Σολτς. Ταξίαρχος στην Εθελοντική Μηχανοκίνητη Μεραρχία των SS "Nordland", αποτελούμενη, από Νορβηγούς και Δανούς εθελοντές.
Πολέμησε στην Δυτική Ουκρανία (Γαλικία) στις μάχες κατά μήκος του Δνείπερου, Dnepropetrovsk. Τον Οκτώβριο του 1941, ο φον Σολτς προήχθη σε SS-Oberführer και έκλεισε τη χρονιά με σκληρές μάχες για το Ροστόφ-ον-Ντον. Τον Δεκέμβριο, η μεραρχία διατάχθηκε να εγκαταλείψει το Ροστόφ και να υποχωρήσει στη γραμμή του ποταμού Mius. Ένα χρόνο αργότερα, τον Δεκέμβριο του 1942, ο von Scholz προήχθη στον βαθμό του Ταξιάρχη, από τον Μάιο του 1943 διοικούσε την 11η Εθελοντική Μηχανοκίνητη Μεραρχία SS Nordland (από Νορβηγούς και Δανούς εθελοντές). Από τον Δεκέμβριο του 1943, η 11η μεραρχία SS πολεμά κοντά στο Λένινγκραντ, από τον Μάρτιο του 1944 - στην περιοχή Νάρβα. Τον Μάρτιο, στον Φον Σολτς απονεμήθηκε το μετάλλιο  Φύλλα Δρυός (Αριθ. 423), και ο Σταυρός του Ιππότη.  
Τον Απρίλιο του 1944 προήχθη στο βαθμό του Gruppenführer και του Αντιστράτηγου των στρατευμάτων των SS. Στις 27 Ιουλίου 1944, ο φον Σολτς τραυματίστηκε στο κεφάλι από θραύσμα οβίδας στις μάχες κοντά στη Νάρβα της ΕΣΣΔ και πέθανε την επόμενη μέρα, σε ηλικία 47 ετών. Του απονεμήθηκαν μετά θάνατον τα ξίφη (Νο 85) και ο Σταυρός του Ιππότη με Φύλλα Δρυός.
Να που ένας ακόμη Σολτς βρέθηκε για δεύτερη φορά, στο πεδίο των μαχών της Ουκρανίας, εναντίον των Ρώσων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουκρανία-Ντονέσκ
Ήταν ο Κύριλλος (Kirill Sidoryuk)... ένα 13χρονο αγόρι της Ουκρανίας που,
στις 29 Αυγούστου 2014, θυσίασε τη ζωή του για να...
προστατεύσει τη μικρή του
αδερφή με το σώμα του κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού,
από αυτούς που διεξάγονται καθημερινά εδώ κι οκτώ χρόνια
από το νεοναζιστικό ουκρανικό καθεστώς...
Σήμερα, μόνον ένα μικρό μνημείο θυμάται τον Kirill...
Η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ αφιέρωσε ένα άγαλμα στη μνήμη του Κύριλλου, του γενναίου μικρού αγοριού, που σκοτώθηκε από τη ναζιστική βαρβαρότητα πριν από 8 χρόνια και δεν ήταν το μοναδικό θύμα ενός πολέμου που διαρκεί οκτώ ολόκληρα χρόνια.
Κανένα δυτικό ΜΜΕ, καμία δυτική αργυρώνητη δημοσιογραφική πόρνη, κανένα δυτικό πολιτικό κόμμα δεν ασχολήθηκε ποτέ με την ιστορία του Κύριλλου.
Η ζωή αυτού του παιδιού, που πέθανε στη «λάθος» πλευρά της ιστορίας, ή μάλλον της αφήγησης των ιμπεριαλιστών, αξίζει λιγότερο από εκείνη κάποιου που, από την άλλη, πεθαίνει στη «σωστή» πλευρά;
Ντροπή σας, πολιτικά κόμματα -με δεξιό ή "αριστερό" πρόθεμα δεν έχει καμία σημασία-, ΜΜΕ και δημοσιογραφικές τσούλες... Κρύβετε την αλήθεια για να καλύψετε τα συμφέροντα και τις επιχειρήσεις κερδοφορίας των πιο θηριωδών και αδίστακτων "πολιτισμένων" της δύσης του 4ου Ράιχ!
Γιατί;
Σήμερα... οι χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας για την επιχείρηση αποναζιστικοποίησης κι όχι ιμπεριαλιστικής επέμβασης, αποτελούν περίπου το 18% του παγκόσμιου πληθυσμού...
Από χρήματα των Ευρωπαίων πολιτών και ειδικότερα χωρίς καμία ντροπή, μέσω του "Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για την Ειρήνη - ΕΜΕ", (Ταμείο για την "Ειρήνη"... ας το σημειώσουμε) επιπλέον 500.000.000 € θα χρηματοδοτήσουν τη χορήγηση εξοπλισμού και προμηθειών στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις...
Για πρώτη φορά στην ιστορία αυτού του καπιταλιστικού οργάνου των ΗΠΑ, δηλαδή το 4ο Ράιχ, επονομαζόμενο και "Ευρωπαϊκή Ένωση", πληρώνει πολεμικές βιομηχανίες για φονικό εξοπλισμό, για να προσφέρουν θάνατο κι αυτό δεν αγγίζει καμία πολιτική δύναμη εντός Ευρώπης κι έχει ενσωματώσει όλο το δυτικό πολιτικό σύστημα που αναζητεί "Ρωσικό ιμπεριαλισμό" αδιαφορώντας γιατί οι λαοί χρηματοδοτούν θανατηφόρο εξοπλισμό. Βλέπε την επίσημη απόφαση ενός διορισμένου από τους τραπεζίτες "οργάνου" της Ε.Ε.: Η ΕΕ εγκρίνει νέα σειρά μέτρων για να απαντήσει στη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας
Πόσο στοιχίζουν στους Ευρωπαίους πολίτες τα "μέτρα" εναντίον της Ρωσίας, οι αγορές οπλικών συστημάτων για την μαριονέτα της δύσης Ζελένσκι, αλλά κι οι μισθοφόροι, οι επαγγελματίες δολοφόνοι στην Ουκρανία; [Βλέπε, σε Ουκρανία: Ο διάσημος Καναδός ελεύθερος σκοπευτής... είχε ραντεβού με τις ειδικές Ρωσικές δυνάμεις και μας αποχαιρέτισε]
Γιατί σήμερα αυτές οι σημειώσεις "μνήμης"; Ποιος ο "ένοχος";
Βαθύς γνώστης των κινημάτων Απελευθέρωσης της Λατινικής Αμερικής, της αριστεράς εκτός της "πολιτισμένης" Ευρώπης, που τολμάει να βάλει στο κόκκαλο το μαχαίρι της ανυπότακτης αριστεράς. Εκεί που δεν τόλμησε το όλο εγχώριο πολιτικό σύστημα, χωρίς καμία εξαίρεση: «Ο πόλεμος κατά των Ουκρανοναζί είναι αντιφασιστικός  δεν είναι  ενδο ιμπεριαλιστικός και λοιπές "προφάσεις εν αμαρτίες". Οι σφαίρες πέφτουν βροχή (από το 2014) και στην παρούσα φάση, εκτός από τα ρωσικά στρατεύματα και τις πολιτοφυλακές των ΛΔ που αποσχίσθηκαν, χιλιάδες εθελοντές και "εθελοντές" συρρέουν στην Ουκρανία και από τις δύο πλευρές... Η εικόνα της αριστεράς έξω από την ρωσική πρεσβεία, πριν καταλήξει σε αυτή των ΗΠΑ, θα την στοιχειώνει για πάντα. Πολύ περισσότερο που για 8 ολόκληρα χρόνια απαξίωσε να πολιορκήσει την Ουκρανική, ενώ το φασιστικό καθεστώς του Κιέβου εξόντωνε 14.000 ανθρώπους στο Ντομπάς...». Αναλυτικά, σε: Ξημέρωσαν οι "γκαστρωμένες νύχτες"
"Ο πόλεμος κατά των Ουκρανοναζί είναι αντιφασιστικός, ή ενδο ιμπεριαλιστικός"; Οι ναζί στην Ουκρανία υπάρχουν;
Ο εικονιζόμενος κύριος Artem Bonov, εκλεκτός των Ευρωπαίων πολιτικών, διοικητής του επίσημου "Τάγματος Αζόφ"... μετά την οικονομική & στρατιωτική βοήθεια της "πολιτισμένης" δύσης, αμέσως διορίστηκε από τον δημοκράτη Ζελένσκι Αξιωματικός Ασφαλείας για ολόκληρη την περιοχή του Ανατολικού Κιέβου, ώστε να το υπερασπιστεί από τους Ρώσους ιμπεριαλιστές...
Παρέλαβε και τα καλασνίκοφ που έστειλε ο Μητσοτάκης...
Αυτούς οπλίζουν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί μας. Συγκροτούν και κάνουν θεσμό-φύλακες τους Ναζί!
Αυτοί υλοποίησαν το Ευρωπαϊκό ναζιστικό πραξικόπημα στην Ουκρανία (2014) ανατρέποντας τον νόμιμο και δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο... και για οκτώ χρόνια βομβαρδίζουν, δολοφονούν, βιάζουν, διώκουν!
Σεργκέι Λαβρόφ: «Η Ρωσία θα διαχωρίσει εντελώς τον εαυτό της από τους υπολειπόμενους οικονομικούς δεσμούς με τη Δύση, για να πάρει το δρόμο της αυτάρκειας των κεφαλαίων.
Η εποχή της παγκοσμιοποίησης έχει τελειώσει.
Ξεκίνησε η εποχή της από-παγκοσμιοποίησης» 
Η Δυτική Ευρώπη είναι εντελώς απροετοίμαστη, σωστότερα υποταγμένη στις ΗΠΑ.
Υποταγμένη κι η όλη ευρωπαϊκή αριστερά, (στην Ελλάδα ακόμη κι η λεγόμενη "κομουνιστική" αριστερά που εφεύρε τις "ίσες αποστάσεις" και τον Ρωσικό ιμπεριαλισμό... βλέπε: O Γκενάντι Ζιουγκάνοφ (ΚΚΡωσίας)... "καλεί" Κουτσούμπα (ΚΚΕ)... τον "αντιιμπεριαλιστή"!), σωστότερα εξαγοράστηκε πλήρως.
Η αντιμετώπιση της πρόκλησης για αποπαγκοσμιοποίηση βρίσκει το ευρωπαϊκό πολιτικό προσωπικό σε μια υπαλληλική σχέση με τους τραπεζίτες, κομπραδόρικο και αδιανόητο να μιλήσουμε για ανικανότητα αντίληψης.
Μπροστά σ' αυτή τη νέα πρόκληση της αποπαγκοσμιοποίησης, μια αλλαγή στην παγκόσμια σκηνή που εκμηδενίζει τις ΗΠΑ, κανείς δεν θα μας σώσει ακολουθώντας τις επιταγές των αφεντικών της πολιτικής μας.
Από την ευρωατλαντική σφηκοφωλιά, μόνον η Τουρκία επιβιώνει με τη στάση της στο Ουκρανικό: πουλάει -δεν δωρίζει- στρατιωτικό υλικό της πολεμικής της βιομηχανίας στην Ουκρανία, δεν καταστρέφει την οικονομία της με κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας και ταυτόχρονα είναι κέντρο διαμεσολάβησης με τη Ρωσία...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ! «ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗ της ρωσικής κοινωνίας» από «μπάσταρδους και προδότες» ζήτησε ο Πούτιν...
Ο Ρώσος πρόεδρος απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους ρώσους «προδότες», τους οποίους, όπως είπε, η Δύση θέλει να χρησιμοποιήσει ως «πέμπτη φάλαγγα» για να καταστρέψει τη χώρα... 
Σε ιδιαίτερα πρωτοφανείς τόνους απευθύνθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν προς τον ρωσικό λαό και τη Δύση την Τετάρτη.  Ο ρώσος πρόεδρος μίλησε για «προδότες και μπάσταρδους», για «πέμπτη φάλαγγα», ενώ έκανε λόγο για «αυτοκάθαρση της κοινωνίας». 
Κατά την ομιλία του, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα Business Insider, υποστήριξε ότι η Ρωσία θα πρέπει να υποβληθεί σε «αυτοκάθαρση της κοινωνίας» για να απαλλαγεί από τους «μπάσταρδους και τους προδότες».
Ο Πούτιν είπε ότι η Δύση προσπαθεί να διχάσει τη Ρωσία και να προκαλέσει εμφύλια αντιπαράθεση με τη βοήθεια της «πέμπτης φάλαγγάς» της. «Και υπάρχει ένας στόχος, η καταστροφή της Ρωσίας» ισχυρίστηκε, προσθέτοντας ότι η Ρωσία θα αποκρούσει τέτοιες προσπάθειες.
«Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η φυσική και αναγκαία αυτοκάθαρση της κοινωνίας μόνο θα ενισχύσει τη χώρα μας, την αλληλεγγύη, τη συνοχή και την ετοιμότητά μας να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση».  Όπως τόνισε, κάθε λαός, ειδικά ο ρωσικός, «είναι σε θέση να διακρίνει τους αληθινούς πατριώτες από τους μπάσταρδους και τους προδότες και θα τους φτύσει».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τρεις Αμερικανοί αξιωματικοί σκοτώθηκαν σε μάχες στο Ντονιέτσκ! – Κλιμάκωση ή απλοί μισθοφόροι;
17.03.2022 | 20:05
Ποια είναι τα ονόματά τους
Τρεις Αμερικανοί στρατιωτικοί, ένας λοχαγός και δύο υπολοχαγοί του αμερικανικού Στρατού, σκοτώθηκαν στην περιοχή του Ντονιέτσκ ανακοίνωσε η Μόσχα πριν λίγο.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της πολιτοφυλακής της DPR (Ντόνιετσκ), που κατέγραψε το defencenet.ru, κατά τη διάρκεια των μαχών στην Maryinka σκοτώθηκαν τρεις στρατιωτικοί «εκπαιδευτές» από τις ΗΠΑ.
Τα ονόματα των τριών νεκρών Αμερικανών στρατιωτικών σύμφωνε με όσα μεταδίδουν οι Ρώσοι είναι: Λοχαγός Μάικλ Χόκερ, υπολοχαγός Λόγκαν Σραμ και υπολοχαγός Κρουζ Τόμπλιν.
Δεν έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για απόστρατους (αν δηλαδή έληξε το συμβόλαιό τους με τον αμερικανικό Στρατό κι εντάχθηκαν σε εταιρεία μισθοφόρων που έκλεισε συμβόλαιο με την ουκρανική κυβέρνηση) ή αν είναι εν ενεργεία στον αμερικανικό Στρατό.
Αν πρόκειται για την δεύτερη περίπτωση θα είναι η πρώτη επίσημη εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συλλήψεις αντικαθεστωτικών στο Κίεβο λίγο πριν η πόλη τεθεί υπό τον έλεγχο των Ρώσων
17.03.2022 | 23:31
105 συλληφθέντες μέχρι στιγμής
Οι ουκρανικές αρχές φέρεται να πραγματοποίησαν επιχείρηση εκκαθάρισης αντικαθεστωτικών στο Κίεβο
Η επιχείρηση διήρκεσε περίπου 7 ώρες με την συμμετοχή των μυστικών υπηρεσιών, της αστυνομίας και των ειδικών δυνάμεων, ενώ συνολικά φέρεται να συνελήφθησαν 105 πολίτες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία σε Δύση: «Θα βάλουμε όλους τους θρασύτατους εχθρούς στη θέση τους – Θα χαλάσουμε το σχέδιο σας»
17.03.2022 | 10:51
Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ν.Μεντβέντεφ
Ξεκάθαρο μήνυμα προς τη Δύση έστειλε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ καθώς τόνισε ότι η Ρωσία έχει την δύναμη να βάλει τους εχθρούς, των οποίων ηγούνται οι  ΗΠΑ, στη θέση τους
Παράλληλα, ανέφερε πώς η Μόσχα θα χαλάσει το ρωσοφοβικό σχέδιο της Δύσης που έχει στόχο να διαλύσει τη Ρωσία.
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της χώρας από το 2008 ως το 2012 και σήμερα είναι αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ενισχύσει την «αηδιαστική» ρωσοφοβία σε μια προσπάθεια να αναγκάσουν τη Ρωσία να γονατίσει και στη συνέχεια να τη διαλύσουν.
«Δεν θα το πετύχουν. Η Ρωσία έχει τη δύναμη να βάλει όλους τους θρασύτατους εχθρούς μας στη θέση τους», προειδοποίησε ο Μεντβέντεφ.
Ρωσικό ΥΠΑΜ: Δημοσίευσε βίντεο με υπερηχητικό πύραυλο Zircon
Σοκ προκάλεσε στον βρετανικό Τύπο το βίντεο που δημοσίευσαν οι Ρώσοι και το οποίο δείχνει την εκτόξευση ενός υπερηχητικού πυρηνικού πυραύλου Zircon, με την Sun να αναφέρει ότι «μπορεί να διαλύσει το Λονδίνο σε 5 λεπτά».
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε ένα βίντεο το οποίο μπορεί να εκληφθεί και ως μήνυμα προς τη Δύση και το οποίο είναι στην κατεύθυνση «αν εμπλακείτε στον πόλεμο με την Ουκρανία θα ζήσετε καταστάσεις που δεν τις έχετε φανταστεί». Όπως εκείνο το μήνυμα του Βλάντιμιρ Πούτιν το βράδυ της ανακοίνωσης της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία.
Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα το κανάλι TV Zvezda της Ρωσίας, το οποίο ανήκει στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Ένα βίντεο για τα «μυστικά χαρακτηριστικά του ρωσικού υπερηχητικού πυρηνικού πυραύλου Zircon».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το πανεπιστήμιο του Μιλάνου «έκοψε» τον Φ.Ντοστογιέφσκι – Η αντίδραση ήταν άμεση 
17.03.2022 | 21:52
Σφοδρές οι αντιδράσεις
Η απόφαση του πανεπιστημίου της Ιταλίας να αποσύρει το μάθημα για τον Ντοστογιέφσκι λόγω της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και τελικά ανακλήθηκε.
Η απόφαση του Πανεπιστημίου του Μιλάνου «Bikoka» να αποσύρει το επιστημονικό μάθημα για τον Ντοστογιέφσκι λόγω του πολέμου στην Ουκρανία προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων.
Η απόφαση μάλιστα αυτή πάρθηκε σε αντιδιαστολή με άλλη πρόταση, που προέβλεπε την εισαγωγή της μελέτης της ουκρανικής λογοτεχνίας.
Η διοίκηση του Πανεπιστημίου αναγκάστηκε να αποσύρει την απαράδεκτη απόφασή της να «εξορίσει» έναν από τους σημαντικότερους – αν όχι τον σημαντικότερο – συγγραφέα της νεότερης λογοτεχνίας, μετά την κατακραυγή.
Ανάμεσα σε όσους αντιδρούν και ο ο Ναπολιτάνος καλλιτέχνης Jorit που αφιέρωσε μια μεγάλη τοιχογραφία στον συγγραφέα των μυθιστορημάτων «Έγκλημα και Τιμωρία», «Αδελφοί Καραμάζοφ» κ.α.
Πολλοί Ιταλοί ενάντια στην απόφαση του πανεπιστημίου
Ο Jorit δήλωσε ότι πολλοί Ιταλοί καταδικάζουν την ενέργεια του Πανεπιστημίου του Μιλάνου. Η τοιχογραφία του Ναπολιτάνου καλλιτέχνη βασίζεται στο πορτρέτο του Ντοστογιέφσκι, που ζωγράφισε το 1872 ο Βασίλι Πετρόφ.
Η μεγάλη τοιχογραφία είναι ζωγραφισμένη στη γωνία του τοίχου της Τεχνικής Σχολής Augusto Ridgi. Το δεύτερο μέρος της τοιχογραφίας είναι ένα απόσπασμα από την ταινία του Πιέρ Πάολο Παζολίνι «Γεράκια και σπουργίτια».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Κεραυνός» Ρ.Καντίροφ κατά Τουρκίας: «Προσέξτε μην δείτε το όνομα του Οτσαλάν σε καμία πλατεία του Γκρόζνι»!
17.03.2022 | 21:22
«Ο Ερντογάν θα στηρίξει την τρομοκρατία ή τις ομαλές ρωσοτουρκικές σχέσεις»
Ο επικεφαλής της ρωσικής Δημοκρατίας της Τσετσενίας στον Καύκασο Ραμζάν Καντίροφ κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αποφασίσει εάν θα στηρίξει την τρομοκρατία ή τις ομαλές ρωσοτουρκικές σχέσεις στον πόλεμο της Ουκρανίας, προειδοποιώντας τον ότι 
«Απευθύνομαι ανοιχτά στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: αποφασίστε! Είτε θα αποκτήσετε το καθεστώς ενός κράτους που υποστηρίζει δημόσια τους τρομοκράτες, είτε υποστηρίζετε διαφανείς και έντιμες σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία, χωρίς να αλλάζετε τις πεποιθήσεις σας πίσω από την πλάτη της», έγραψε ο Καντίροφ στον λογαριασμό του στο κοινωνικό δίκτυο Telegram.
Ο Τσετσένος ηγέτης απείλησε μάλιστα την Τουρκία με «ισοδύναμη απάντηση», δηλαδή να δώσει  σε πλατεία της πρωτεύουσας της Τσετσενίας Γκρόζνι το όνομα του ιδρυτή του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στις τουρκικές φυλακές.
Σύμφωνα με τον Καντίροφ, «Όσο συμμορίτες βρίσκουν καταφύγιο στην Τουρκία, όσο δίνουν στα πάρκα τους ονόματα τρομοκρατών, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματος να ανταποδώσουμε», επισημαίνουν ρωσικά κρατικά ΜΜΕ.
«Θα μπορούσατε να φανταστείτε η Ρωσία επισήμως να παραχωρήσει καταφύγιο σε ολόκληρη οργανωμένη συμμορία, η οποία, για παράδειγμα, διέπραξε τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία και σκότωσε τον πρόεδρο και κατόπιν από το έδαφος ενός φιλικού κράτους στέλνει απειλές, προσβολές στη σύζυγο του νεκρού, σε μέλη της οικογένειάς του, σε όλο τον λαό; Προσωπικά δεν μπορώ να φανταστώ μια τόσο κυνική πολιτική πράξη», έγραψε ο επικεφαλής της Τσετσενίας.
Ο κυβερνήτης της Τσετσενίας απευθύνθηκε επίσης στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, εκτιμώντας ότι οι τρέχουσες ενέργειες των τουρκικών Αρχών «αποτελούν άμεση απειλή για τις ρωσοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες αναπτύσσονταν επί αιώνες», γι’ αυτό και πρέπει να δοθεί προσοχή και «να ληφθούν προληπτικά διπλωματικά μέτρα ενάντια σε παρόμοιες εκδηλώσεις», σύμφωνα με τον Ρ. Καντίροφ.
Την οργή του Καντίροφ προκάλεσε το γεγονός ότι στην τουρκική πόλη Κερφέζ εγκαινιάστηκε πρόσφατα πάρκο, που ονομάστηκε προς τιμήν του Ντζοχάρ Ντουντάεφ, ηγέτη των Τσετσένων αυτονομιστών, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για ανοχή ή συμμετοχή σε τρομοκρατικές επιθέσεις και σκοτώθηκε σε επιχείρηση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών εναντίον του το 1996.
Ο πατέρας του Ρ. Καντίροφ, Αχμάντ, μουφτής των αυτονομιστών αρχικά, ο οποίος διαχώρισε τη θέση του και υποστήριξε την παραμονή της Τσετσενίας εντός της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση στο Γκρόζνι το 2004, την ώρα εορταστικών εκδηλώσεων για τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης κατά της ναζιστικής Γερμανίας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουζμπεκιστάν: Δεν θα αναγνωρίσει τις Δημοκρατίες Ντονέτσκ-Λουχάνσκ
17.03.2022 | 21:39
Άρνηση από μια χώρα που έχει στενούς δεσμούς με τη Ρωσία
Η κυβέρνηση του Ουζμπεκιστάν ξεκαθάρισε πως δεν θα αναγνωρίσει τις αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες, μέχρι που ο πρόεδρος της Ρωσίας, αναγνώρισε την ανεξαρτησία τους, λίγο πριν ξεκινήσει η επέμβαση ου στρατού της χώρας του στην Ουκρανία.
Το Ουζμπεκιστάν, μια δημοκρατία της Κεντρικής Ασίας που έχει στενούς δεσμούς με τη Ρωσία, απηύθυνε σήμερα (17/3) έκκληση για μια διπλωματική λύση στην σύγκρουση που εξελίσσεται στην Ουκρανία, δηλώνοντας ότι δεν θα αναγνωρίσει τις αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες στα ανατολικά της εμπόλεμης χώρας, οι οποίες υποστηρίζονται από τη Μόσχα.
Σε μια ανακοίνωση ο Ουζμπέκος υπουργός Εξωτερικών, Αμπντουλαζίζ Καμίλοφ, δήλωσε ενώπιον της βουλής ότι, ενώ η Τασκένδη θέλει να διατηρεί καλές σχέσεις και με τους δύο -Μόσχα και Κίεβο- είναι κατά του πολέμου.
«Πρώτον, το Ουζμπεκιστάν ανησυχεί σοβαρά για την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία», δήλωσε. «Δεύτερον, είμαστε υπέρμαχοι της εξεύρεσης μιας ειρηνικής λύσης στην κατάσταση αυτή και της επίλυσης της σύγκρουσης μέσω πολιτικών και διπλωματικών μέσων. Ωστόσο για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει πρωτίστως να σταματήσουν αμέσως οι εχθροπραξίες και η βία», συμπλήρωσε.
Ο Καμίλοφ είπε επίσης ότι «το Ουζμπεκιστάν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκνευρισμένες οι ΗΠΑ λόγω ευθυγράμμισης Ρωσίας-Κίνας – Πεκίνο: «Το ΝΑΤΟ προκάλεσε τον πόλεμο»
17.03.2022 | 20:24
Η επέκταση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας προς Ανατολάς είναι η αιτία του πολέμου
Η ανησυχία των ΗΠΑ έρχεται να ενισχυθεί με την προσέγγιση -ή ευθυγράμμιση, κατά τους Αμερικανούς- του Πεκίνου με τη Μόσχα.
Σήμερα, μάλιστα, το Πεκίνο διαμήνυσε ότι το «κλειδί» για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία βρίσκεται στα χέρια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, δηλώνοντας ότι «ελπίζει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν πραγματικά να σταθούν στο πλευρό της ειρήνης και της δικαιοσύνης, μαζί με τις περισσότερες αναπτυσσόμενες χώρες στον κόσμο».
Ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ, Ζάο Λιγιάν, είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι η Κίνα προωθεί τις ειρηνευτικές συνομιλίες, καταβάλλει προσπάθειες για την ειρηνική επίλυση της κρίσης και θα συνεχίσει να διαδραματίζει εποικοδομητικό ρόλο στο ζήτημα.
Τόνισε μάλιστα ότι οι «εμπνευστές» της κρίσης στην Ουκρανία θα πρέπει να αναλογιστούν προσεκτικά τον ρόλο τους σε αυτήν, να αναλάβουν με ειλικρίνεια τις ευθύνες τους και, αντί να κατηγορούν άλλους, να λάβουν πρακτικά μέτρα, ώστε να εκτονωθεί η κρίση.
«Η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης για την επέκταση του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς συνδέεται άμεσα με την τρέχουσα κρίση στην Ουκρανία», είπε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.
Υποστήριξε, δε, ότι η θέση της Κίνας στο ζήτημα της Ουκρανίας είναι δίκαιη και αντικειμενική και ότι οι χώρες που θα έπρεπε να «αισθάνονται άβολα», είναι εκείνες που πιστεύουν ότι έχουν κερδίσει τον Ψυχρό Πόλεμο και μπορούν να επιβληθούν στον κόσμο, που αγνοούν τις ανησυχίες άλλων χωρών και συνεχίζουν να προωθούν τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά.
Την ίδια ώρα, αξίζει να σημειωθεί, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας, Xinhua, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, μετέδωσε ότι, σύμφωνα με έγγραφα, σε ένα εργαστήριο στο Χάρκοβο, οι Ουκρανοί έκαναν συστηματικές μυστικές έρευνες, προκειμένου να μελετηθούν οι τρόποι μετάδοσης παθογόνων από νυχτερίδες σε ανθρώπους, υπό την άμεση εποπτεία Αμερικανών ειδικών.
Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα μιλήσει με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ, αύριο Παρασκευή, προκειμένου να συζητήσουν για τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας «και άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος», όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, συναντήθηκε με τον Κινέζο ομόλογό του, Γιανγκ Τζιεσί, σε μια «έντονη επτάωρη συνεδρίαση». Αμερικανός αξιωματούχος με γνώση της συνάντησης είπε ότι οι Κινέζοι είχαν «ήδη αποφασίσει ότι θα παράσχουν οικονομική και χρηματοοικονομική υποστήριξη» πριν από τη συνάντηση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στα χέρια του ρωσικού στρατού μεγάλη αποθήκη στρατιωτικού υλικού της Ουκρανίας
17.03.2022 | 20:05
Θα παραδοθούν στις ρωσόφωνες δυνάμεις του Ντονμπάς
Ο Ρωσικός Στρατός κατέλαβε τεράστια αποθήκη υλικών και μεταφέρει όπλα στα στρατεύματα των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, οι οποίες απελευθερώνονται από τους Ουκρανούς νεοναζί.
Σύμφωνα με την Pravda, όταν πλησίασε ο ρωσικός στρατός, οι Ουκρανοί τράπηκαν σε φυγή και εγκατέλειψαν την αποθήκη πυραύλων και όπλων πυροβολικού.
Τα υπόγεια και οι υπόγειες αποθήκες είναι γεμάτες με όπλα και πυρομαχικά: περισσότερα από 10.000 κουτιά με χειροβομβίδες F-1, εκατοντάδες κουτιά με βολές σε εκτοξευτές χειροβομβίδων αντιαρματικών. Χιλιάδες κουτιά πυρομαχικών.
Όπλα και πυρομαχικά θα παραδοθούν στους μαχητές του Donbass.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προειδοποίηση Μόσχας σε Βοσνία: «Αν επιχειρήσετε να ενταχθείτε στο ΝΑΤΟ θα έχετε τη τύχη της Ουκρανίας»
17.03.2022 | 19:46
Τι είπε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Σεράγεβο
H Μόσχα δια του πρεσβευτή της στην Βοσνία Ερζεγοβίνη Igor Kalbukhov έστειλε ανοιχτή απειλή προς την ηγεσία της χώρας μιλώντας  για “σενάριο Ουκρανίας” εάν η χώρα επιχειρήσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Την απειλή μάλιστα την έκανε δημόσια μιλώντας στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, FTV και είναι μια απάντηση και στο Κόσοβο του οποίου η αλβανική ηγεσία ζήτησε την ένταξη στο ΝΑΤΟ σήμερα.
Η ηγεσία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης επιθυμεί ένταξη στο ΝΑΤΟ ενώ οι Σέρβοι της Δημοκρατίας Σέρπσκα ζητούν την Ανεξαρτησία τους και ένωση με την μητέρα Σερβία. 
“Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη έχει το δικαίωμα να αποφασίσει εάν θα ενταχθεί ή όχι στο ΝΑΤΟ” δήλωσε συγκεκριμένα ο Ρώσος πρεσβευτής στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη Igor Kalbukhov, προειδοποιώντας ωστόσο ότι η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει σε μια τέτοια πιθανότητα.
«Εάν η Βοσνία-Ερζεγοβίνη αποφασίσει να είναι μέλος οποιασδήποτε συμμαχίας, αυτό είναι εσωτερικό της ζήτημα. Η απάντησή μας είναι διαφορετική υπόθεση.
Εάν υπάρξει οποιαδήποτε απειλή, θα απαντήσουμε», είπε ο Kalbukhov στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα FTV.
Σύμφωνα με τον Kalbukhov, η Δύση αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία «δήθεν ετοιμάζει σχέδιο».
«Δεν έχουμε κανένα σχέδιο. Θα απαντήσουμε έχοντας αναλύσει τη στρατηγική και γεωπολιτική κατάσταση», είπε ο πρέσβης.
“Η ένταξη στο ΝΑΤΟ δεν αποτελεί πιθανότητα για τη Β-Ε, δεδομένης της τρέχουσας έλλειψης συναίνεσης για το θέμα στη χώρα” πρόσθεσε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ολική καταστροφή ουκρανικής α/α συστοιχίας S-300 από την ρωσική Aεροπορία 
17.03.2022 | 19:00
Δεν κατάφερε να ξεφύγει των ρωσικών συστημάτων εντοπισμού και δέχτηκε καθοριστικό πλήγμα
Ολική είναι η καταστροφή ουκρανικής α/α συστοιχίας S-300 από την ρωσική αεροπορία. 
Μονάδες αναγνώρισης (UAV) εντόπισε την ουκρανική μονάδα, πιθανότερο του τύπου S-300P/PS, αποτελούμενη από μονάδα ραντάρ και τέσσερις τετραπλούς εκτοξευτές , και μαχητικό ολοκλήρωσε την εξουδετέρωσή της.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσετσένοι σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις νεοναζί στην απελευθερωμένη Μαριούπολη – “Take no prisoners”!
17.03.2022 | 18:11
H ρωσόφωνη πόλη απελευθερώθηκε αλλά οι μάχες συνεχίζονται στα προάστια
Δείτε Τσετσένους μαχητές σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των νεοναζί του Τάγματος Αζόφ στην Μαριούπολη, η οποία κατοικείται κατά 80% από ρωσόφωνους, η οποία έχει πλέον απελευθερωθεί από τις ρωσικές δυνάμεις. 
Να σημειώσουμε βέβαια ότι η πόλη και η ευρύτερη περιφέρεια έχει 100.000 ομογενείς, οι οποίοι είναι στο σύνολό τους υπέρ των Ρώσων και έχουν υποφέρει από την ουκρανική κατοχή.
Οι Τσετσένοι απαντώντας στις τακτικές των νεοναζί τα προηγούμενα χρόνια, όπου βάσει των όσων υποστήριξε ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν, «Έχουν δολοφονήσει 14.000 ρωσόφωνους από το 2014», απλά δεν συλλαμβάνουν Ουκρανούς νεοναζί, οι οποίοι κατάγονται βασικά από τις πολωνόφωνες επαρχίες της δυτικής Ουκρανίας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει επιδειχθεί ούτε ένας αιχμάλωτος από το Τάγμα Αζόφ, μετά από τρεις εβδομάδες ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων.