Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Παρασκευη 18 Μαρτιου 2022


Διέγραψαν τον δημοσιογράφο Δημήτρη Δανίκα

18.03.2022, 09:30

Τέσσερα μέλη της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου ζήτησαν να διαγραφεί από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου ο κριτικός κινηματογράφου Δανίκας Δημήτρης και η Επιτροπή Δεοντολογίας έκανε δεκτό το αίτημά τους.

Αφορμή ήταν το άρθρο του Δημήτρη Δανίκα στο Πρώτο Θέμα, με τίτλο «Ο αρβυλόμαγκας και το αλαλούμ», στο οποίο έγραφε ακραία πράγματα παίρνοντας, στην ουσία, το μέρος του Στάθη Παναγιωτόπουλου των Ράδιο Αρβύλα.

Ιδού ένα απόσπασμα και συγγνώμη για την αναπαραγωγή: «Αφού λοιπόν λόγω τηλεοπτικής δημοφιλίας κατέληξαν στο κρεβάτι του. Αφού λοιπόν λόγω "επωνυμίας" έκατσαν στα τέσσερα. Και αφού λόγω αρβυλο-εκπομπών, που όζουν πετσίλα και πορδίλα, συμφώνησαν να απαθανατιστούν, οπτικώς και μπρος και πίσω και πλαγίως και μπρούμυτα και παρτουζοειδώς, ε τότε με το σπαθί τους κέρδισαν πρώτο ρόλο σ' αυτή τη χυδαιότητα που μπροστά στο τελευταίο επαγγελματικό πορνογράφημα του Δημήτρη Σειρηνάκη μοιάζει κάτι χειρότερο από σκουπίδι».

Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΑΚ ήταν πολύ προσεκτικοί στην απόφασή τους. Γράφουν, σχετικά: «Ο κύριος Δανίκας δεν έγραψε την κριτική μιας ταινίας. Αλλά ένα κείμενο άποψης, ένα στην ουσία πολιτικό κείμενο, για ένα σοβαρότατο κοινωνικό θέμα που μόνο τελευταία τολμήσαμε ως κοινωνίες να επαναδιαπραγματευτούμε και να επαναπροσδιορίσουμε. Σε μία εποχή που έχει ανοίξει επιτέλους ένας σοβαρός διάλογος για τη σεξουαλική παρενόχληση/κακοποίηση, την κουλτούρα του βιασμού, τις γυναικοκτονίες, που οι δημόσιες φωνές προσπαθούν να πάνε μπροστά έναν κόσμο που, άμεσα ή έμμεσα, έχει την τάση να κατηγορεί το θύμα, ένα μέλος της ΕΑΚ γράφει ένα άρθρο για το revenge porn, που εμμένει να θεωρεί τη γυναίκα (τουλάχιστον) συνένοχη στο έγκλημα. Θεωρούμε ότι ένα τέτοιο κείμενο από έναν τόσο επιδραστικό αρθρογράφο σ' ένα τόσο λαοφιλές έντυπο επηρεάζει καταλυτικά την κοινή γνώμη, ενισχύοντας τα ταμπού και τα διαστρεβλωμένα πρότυπα που θέλουν την γυναίκα να μην έχει δικαίωμα στην σεξουαλικότητα της και την ελεύθερη αυτοδιάθεση της. Κατά τον κύριο Δανίκα μια γυναίκα "πρέπει να προσέχει" γιατί αλλιώς "καλώς πληρώνει το τίμημα"».

Και καταλήγουν: «Τέτοιου είδους κείμενα εκπροσωπούν παλιές, λοξές κι επικίνδυνες αντιλήψεις που δεν έχουν καμία θέση σ' έναν θεσμό πολιτισμού. Οι κινηματογραφιστές στεκόμαστε στο πλευρό των γυναικών κι επιλέγουμε το δρόμο της ισότητας, του σεβασμού και της ανοιχτής σκέψης που θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα οδηγήσει σ' έναν πιο δίκαιο κόσμο».

Το αίτημα διαγραφής του Δημήτρη Δανίκα κατατέθηκε από την ενδυματολόγο Μάρλι Αλειφέρη και τις σκηνοθέτιδες Ρηνιώ Δραγασάκη, Σοφία Εξάρχου και Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καθόλου τυχαίο που αυτά που 'χει ξεκάθαρα η πραγματική Αριστερά και οι ιδεολογικοί και καλλιτεχνικοί εκπρόσωποί της στον Παγκόσμιο Νότο, αδυνατεί να τα συζητήσει η κουρασμένη ΝΑΤΟική δικαιωματική «αριστερά» της γερασμένης Ευρώπης. 

Που δεν είχε πάρει χαμπάρι επί οχτώ χρόνια ότι στην ανατολική της πλευρά είχε εγκαθιδρυθεί ένα καθεστώς τρόμου και μαζικών δολοφονιών από τους επιγόνους των κατοχικών SS. 

Κι ούτε και τώρα ζητάει την εξόντωση των ναζιστικών αποβρασμάτων. Γιατί η γηραλέα ευρωενωσιτική ΝΑΤΟική δικαιωματική «αριστερά» είναι... με την ειρήνη! Του ΝΑΤΟ!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



18/3/2022 – 13.30

Συνελήφθη η Yulia Paevskaya ή "Taira", υγειονομικός του ναζιστικού τάγματος "Azov", που λέγεται ότι βασάνιζε πολίτες και αιχμαλώτους στο Ντονμπάς. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Aikido "Mutokukai-Ukraine".

Ο παππούς της ήταν βετεράνος του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, αλλά η ίδια από το 2014 βοηθά ενεργά τους οπαδούς του Χίτλερ και του Μπαντέρα. Ξεκίνησε με το πραξικόπημα στο Μαϊντάν, στη συνέχεια, προφανώς κυνηγώντας συγκινήσεις, πήγε στο Νονμπάς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι οπαδοί του "Ερυθρού Αστέρα" έστειλαν το μήνυμα του Σερβικού λαού...

Χθες το βράδυ οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου κατά τη διάρκεια του αγώνα του Κυπέλλου UEFA με την Ρέιντζερς της Σκωτίας, θύμισαν στις ΗΠΑ τους αμέτρητους εγκληματικούς πολέμους στους οποίους έχουν εμπλακεί από το 1945 έως σήμερα. Κορέα, Βιετνάμ, Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη, Συρία, κτλ κτλ. Και στο τέλος πρόσθεσαν "All we are saying is give peace a chance".

Έγραψαν "κατάλληλα" τους κανονισμούς της UEFA στέλνοντας ένα μήνυμα πραγματικής ειρήνης.

Ένα τεράστιο μήνυμα!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΕΣΣΔ διαλύθηκε ως αποτέλεσμα της προδοσίας, προκαλώντας μεγάλες απώλειες στην κοινή μας Πατρίδα. Ωστόσο, το Σοβιετικό Σοσιαλιστικό Κράτος αναπόφευκτα θα αποκατασταθεί, δήλωσε ο ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Γεννάντι Ζιουγκάνοφ.

Σύμφωνα με τον πολιτικό, μια τερατώδης προδοσία στα τέλη της δεκαετίας του 1980, με επικεφαλής τους Mijaíl Gorbachov και Boris Yeltsin. οδήγησε στη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης εκ των έσω. «Οι καρποί της Μεγάλης Νίκης χάθηκαν. ” Οι απώλειές μας τα τελευταία 30 χρόνια είναι συγκρίσιμες με τις απώλειες του σοβιετικού λαού κατά τον πόλεμο κατά του φασισμού. Αλλά πρέπει να θυμόμαστε: ακόμα και το πρωί της 22ας Ιουνίου 1941, οι παππούδες και οι προπάππουδες μας πίστευαν στη Νίκη. Θα τα καταφέρουμε ακόμα και τώρα: το σοσιαλιστικό μας κράτος αναπόφευκτα θα αναγεννηθεί σε όλο του το μεγαλείο! Ο σκοπός μας είναι δίκαιος, η νίκη θα είναι δική μας! ” έγραψε ο Ζιουγκάνοφ στο κανάλι του στο Telegram.

«Ο Πρόεδρος (Βλαντίμρι Πούτιν) θα έπρεπε να θυμάται το τραγικό έτος του 1991. Αυτά τα τριήμερα του Μάρτη 16, 17, 18, είναι σημαντικά για τη χώρα μας. Στις 17 Μαρτίου 1991 διεξήχθη το Ενωσιακό δημοψήφισμα για τη διατήρηση της ενότητας της μεγάλης χώρας. Η βούληση των λαών ήταν άψογη: Το 77% των πολιτών της ΕΣΣΔ δήλωσε ότι ήθελε να ζήσει σε μια κοινή χώρα, αλλά υπήρχαν προδότες στη χώρα μας, θυμήθηκε ο ομιλητής. «Αυτή είναι η «πέμπτη στήλη» που αρνήθηκε να προδώσει τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος Belovezhye στη χώρα και στη συνέχεια χτύπησε την ομάδα αυτής της πέμπτης στήλης στο πρόσωπο των Gaidar, Chubais, Kozyrev και άλλων για να εξαλείψει τόσο το δημοψήφισμα όσο και την Ένωση. ” Συμμαχική πατρίδα”, δήλωσε ο Ζιουγκάνοφ αυτή την Πέμπτη, σε ενημέρωση στη Ρωσική Κρατική Δούμα (Κάτω Βουλή).

«Πρόσφατα παρακολούθησα την ομιλία του Ζελένσκι στο Skype ενώπιον της αμερικανικής βουλής. Οι Αμερικανοί πήδηξαν δέκα φορές από τις θέσεις τους και χειροκρότησαν τον Ζελένσκι. Όλα αυτά μου θύμισαν πώς αντέδρασαν με την ίδια βία στην ομιλία του μεθυσμένου και προδότη Γιέλτσιν στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών. "Τότε ο Ζελένσκι από κωμικός έγινε γαμημένος κλόουν. "

«Ο Ζελένσκι προδίδει την Ουκρανία, τους φίλους του, τους αγαπημένους του, τα παιδιά του και τις γυναίκες του. "Μετέτρεψε το λαό του σε αιχμαλώτους της αγέλης των Ναζί-Σημαιών, που κατέλαβε εξ ολοκλήρου την Ουκρανία. Αυτή η συμμορία κατασκεύασε βιολογικές βάσεις, έψαχνε για πυρηνικά όπλα και ήδη ετοιμαζόταν να χύσει αίμα σε όλο το Ντονμπάς», μοιράστηκε τις εντυπώσεις του, ο ηγέτης των Ρώσων κομμουνιστών.

"Η Ευρώπη, κατά τη γνώμη μου, κάνει στρατηγικό λάθος κόβοντας τους δεσμούς με τη Ρωσία. "Αποφάσισε πραγματικά να κάνει χαρακίρι. " Αλλά η Ευρώπη δεν θα μπορέσει να συνεχίσει να αναπτύσσεται χωρίς στενή οικονομική, επιστημονική και πολιτιστική συνεργασία με τη Ρωσία. Η πλούσια και ισχυρή γερμανική οικονομία δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστική χωρίς τους πόρους μας. Οι Γάλλοι επιχειρηματίες δεν βιάζονται να σπάσουν αμοιβαία επωφελείς οικονομικούς δεσμούς με τη Ρωσία", δήλωσε ο Ζιουγκάνοφ.

Σύμφωνα με τον ηγέτη των Ρώσων κομμουνιστών, η πολιτικοστρατιωτική επιχείρηση σε Ουκρανία και Ντονμπάς ήταν αναπόφευκτη. «Πρόκειται για ένα τρομερό, τρομερό απόστημα του ναζισμού στη χώρα της αδελφικής Ουκρανίας. "Αν δεν ολοκληρώσουμε αυτό το θέμα, αυτό το απόστημα σίγουρα θα μετατραπεί σε γάγγραινα", προειδοποίησε.

«Άλλη μια κλήση στον πρόεδρό μας. Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά συνεπείς στην πολιτική λογική και στην εξυγίανση της κοινωνίας. Ο λαός μας κέρδισε νίκες όταν ενώθηκαν όλες οι κρατικές-πατριωτικές δυνάμεις. Όταν όλοι μαζί λύνουμε τα προβλήματα κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και ασφάλειας», δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσίας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταπολεμήστε την αντιρωσική υστερία: “Η Ουκρανία φλέγεται”, ντοκιμαντέρ του Όλιβερ Στόουν (2016)

http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/2022/03/15/katapolemiste-tin-antirosiki-ysteria-i-oukrania-flegetai-ntokymanter-tou-oliver-stooun-2016/?fbclid=IwAR3Sq2kgXsVVgq_XOioidwhize6wFxARhUjKEOdo-ork8I2ColqjEQHDGX0

Με την αντι-ρωσική υστερία να έχει φτάσει σε πρωτόγνωρα και σαφώς ανορθολογικά επίπεδα, προχωρώντας ακόμα και στην φίμωση κλασικών πνευματικών μορφών όπως, για παράδειγμα, ο Τολστόι ή ο Τσαϊκόφκσι (φτάνοντας μάλιστα και στο εμπάργκο μεγάλων σημερινών Ρώσων καλλιτεχνών, π.χ. στη μη ανανέωση του συμβολαίου της υψιφώνου πρωταγωνίστριας στην όπερα της Νέας Υόρκης επειδή δεν δέχτηκε να υπογράψει καταδίκη του Πούτιν!), γίνεται σαφής η πολιτική λειτουργία που αποκτά η προσπάθεια ενημέρωσής μας. Μέσα στον καταιγισμό ψευδών ειδήσεων και κατασκευής μιας άλλης πραγματικότητας καλούμαστε να αντιπαρατεθούμε με την κυρίαρχη αφήγηση που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να δείξει το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και, συνολικότερα, τις δυνάμεις της ΝΔΤ της παγκοσμιοποίησης ως αμυνόμενες. Ενώ, ταυτόχρονα, χαρακτηρίζει τη Ρωσία ως επιτιθέμενη, επειδή είχε το “θράσος” να προστατέψει όχι μόνο την εθνική της κυριαρχία από τις επεκτατικές ορέξεις του ΝΑΤΟ, αλλά κυρίως τους Ρωσόφωνους που σφάζονταν από το 2015 στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας από τους φασίστες του Κιέβου.

Το ντοκιμαντέρ του Όλιβερ Στόουν και του Ίγκορ Λοπατόνοκ που προτείνουμε (Ukraine on Fire, 2016), παρότι δεν αναφέρεται στα τελευταία γεγονότα, εμπεριέχει μια αναλυτική και εμπεριστατωμένη εξέταση του πραξικοπήματος του Ευρω-Μαϊντάν του 2014, πιάνοντας το νήμα από τις ιστορικές ρίζες του ουκρανικού φασισμού για να καταλήξει στην προφανή εμπλοκή του αμερικανικού παράγοντα (με έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές, τον τότε πρέσβη των ΗΠΑ στην Ουκρανία, να είναι σήμερα πρέσβης στην Ελλάδα!) στην ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης του Γιανούκοβιτς. Δεδομένου ότι ο Όλιβερ Στόουν απέχει μακράν του να θεωρείται ριζοσπάστης, υιοθετώντας βέβαια μια αξιοσημείωτη κριτική ματιά για χολιγουντιανό σκηνοθέτη, κατανοούμε ότι το ντοκιμαντέρ φτάνει απλώς μέχρι τα απολύτως τετριμμένα. Δηλαδή, προφανώς και δεν υπάρχει κάποια συστημική ανάλυση που να τοποθετεί το πραξικόπημα στην Ουκρανία στη θέση που του αρμόζει, δηλαδή ως ένα κομβικό ιστορικό γεγονός στην ατελείωτη σειρά ανατροπής καθεστώτων και κυβερνήσεων που αντιτίθενται στη ΝΔΤ (Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία κ.λπ), παρότι υπάρχουν  διάσπαρτα ορισμένες αναφορές. Το προτείνουμε, λοιπόν, ώστε να βάλουμε στο σωστό πλαίσιο τις σημερινές εξελίξεις ξεμπροστιάζοντας την υποκρισία της Δύσης (“αριστερής” και δεξιάς).

Δείτε το όσο ακόμα κυκλοφορεί.

Σημείωση: Κατά πρώτον, για να μπορέσετε να το δείτε, επειδή το φιλμ έχει χαρακτηριστεί από τη “δημοκρατική” κοινότητα του “ελεύθερου” διαδικτύου ως “ακατάλληλο ή προσβλητικό” (τη στιγμή που το πολυδιαφημισμένο από το κατεστημένο «ντοκιμαντέρ» του Netflix για την.. “Επανάσταση της Αξιοπρέπειας”–όπως ονομάζουν οι δυτικοί και δυτικόφιλοι το πραξικόπημα!– με τον τίτλο-μαϊμού Winter on Fire δεν έχει παρόμοιο χαρακτηρισμό!), πρέπει να έχετε λογαριασμό στο YouTube.

Κατά δεύτερον, για ελληνικούς υπότιτλους, δυστυχώς μόνο σε ένα μέρος του φιλμ (και δεν είναι οι καλύτεροι δυνατοί, αφού είναι αυτόματοι), πατήστε το κουμπί των ρυθμίσεων   κάτω δεξιά της οθόνης, επιλέξτε “υπότιτλοι -> Αγγλικά”, μετά πάλι “υπότιτλοι -> Αγγλικά (δημιουργήθηκε αυτόματα)” και στη συνέχεια “Αυτόματη μετάφραση”, όπου από τη λίστα των γλωσσών επιλέγετε “Ελληνικά”.

Εδώ το λινκ:

https://www.youtube.com/watch?v=pKcmNGvaDUs

Εναλλακτικά, μπορείτε να το δείτε εύκολα και στο Rumble, χωρίς να χρειαστεί να συνδεθείτε αλλά και χωρίς τη δυνατότητα ελληνικών υποτίτλων: https://rumble.com/vwxxi8-ukraine-on-fire.html



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ενας από μας πυροβόλησε μια γυναίκα και τότε σκόπευσαν όλοι στο κεφάλι της και άρχισαν να πυροβολούν όλοι μαζί": Σαν σήμερα, 16 Μαρτίου 1968, 

έγινε ένα από τα φρικτότερα εγκλήματα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, το οποίο δεν έφτασε ποτέ σε κάποιο διεθνές δικαστήριο. 

Μια μονάδα Αμερικανών στρατιωτών, υπό τις διαταγές του υπολοχαγού Γουίλιαμ Κάλεϊ, εισβάλλει-χωρίς αντίσταση στο χωριό Μι Λάι-κοντά στα σύνορα με το Βόρειο Βιετνάμ. Ολοι οι κάτοικοι θεωρούνται εξ ορισμού ύποπτοι συνεργασίας με τους αντάρτες.

Συγκεντρώνουν το πλήθος, κυρίως γυναικόπαιδα κγέρους. Οι εντολές είναι σαφείς, το χωριό και οι κάτοικοί του πρέπει να εξαφανιστούν από προσώπου γης. Σε ολόκληρη την περιοχή οι Αμερικανοί ακολουθούν την τακτική της "καμένης γης", για να μην υπάρχουν ζωντανοί άνθρωποι που θα βοηθήσουν τους Βιετκόνγκ. 

Μόλις ο υπολοχαγός Κάλεϊ 

δίνει τη διαταγή, αρχίζει η σφαγή. Οι Αμερικανοί στρατιώτες γαζώνουν με τα αυτόματα τους ανυπεράσπιστους ανθρώπους, πετώντας πάνω τους και χειροβομβίδες. Εξοντώνονται 507 φτωχοί χωρικοί– ανάμεσά τους 173 παιδιά, 76 μωρά και 60 γέροι. 

Όταν έφυγαν οι Αμερικανοί, δεν υπήρχε τίποτα 

που να κινείται. Οπως αποδείχτηκε, το Μι Λάι ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου των εγκλημάτων των ΗΠΑ στο Βιετνάμ. Το Πεντάγωνο κράτησε κρυφό το περιστατικό για ένα χρόνο. Ήρθε στο φως από τα δημοσιεύματα του δημοσιογράφου Σέιμουρ Χερς και την επιμονή ενός επαναπατρισθέντος εφέδρου. Τελικά πέντε στρατιώτες κάθονται στο εδώλιο του στρατοδικείου. Η δίκη αρχίζει το 1970 και η απόφαση της ενοχοποιεί μόνο τον επικεφαλής της σφαγής, τον υπολοχαγό Κάλεϊ. 

Καταδικάζεται σε ισόβια ποινη, η οποία μετατρέπεται σε πρόσκαιρη κάθειρξη 20 ετών κ στη συνέχεια 10 ετών.Ο Κάλεϊ,υπεύθυνος για την δολοφονία 507 αθώων, θα μείνει "φυλακή" (στην πραγματικότητα σε κατ’ οίκον περιορισμό στο διαμέρισμά του σε στρατόπεδο) μόλις 3,5 χρόνια πριν λάβει και χάρη από τον Νίξον. 

Σήμερα ζει στις ΗΠΑ. 

Πηγές: Η Σφαγή του Μι Λάι: Ένα ατιμώρητο έγκλημα πολέμου που φούντωσε τον αντιαμερικανισμό διεθνώς, Ποντίκι, Η σφαγή στο Μάι Λάι, πόλεμος του Βιετνάμ – 16 Μαρτίου 1968, ΕΡΤ, Μι Λάι – Βιετνάμ 1968: Η σφαγή, Ημεροδρόμος, "Αποκάλυψη τώρα" για την εκατόμβη στο Μάι Λάι, Καθημερινή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το να έχεις διαλύσει το ΕΣΥ και να λες ότι θα επισκευάσουμε το μαιευτήριο της Μαριούπολης, με ξεπερνάει. Μάλλον ο πολίτικος χαλβάς θα φταίει!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Νοτιοκορεάτης #μισθοφόρος Keun Rhee, "επαγγελματίας πολέμαρχος", πήρε το παρεάκι του και πήγε να βοηθήσει τους Ουκρανούς. Μόλις είδαν τι παίζει την κοπάνησαν για #Πολωνία αλλά οι Πολωνοί συνοριοφύλακες δεν τους άφησαν να περάσουν γιατί βρίσκονται στην #Ουκρανία παράνομα. 

Παρακάλεσε το ΥΠΕΞ Νοτίου #Κορέας να τους βοηθήσει αλλά αυτό με την σειρά του τους έδωσε άκυρο επειδή όπως ισχυρίζεται τους είχε προειδοποιήσει, επίσης τους περιμένουν κυρώσεις για παράνομη εισβολή στην #Ουκρανία.

Τώρα έχουν μείνει εγκλωβισμένοι οι "Ράμπο" σε άγνωστη περιοχή. 

Εμείς από την μεριά μας ευχόμαστε και ευελπιστούμε σύντομα να συναντήσουν την αρκούδα. Αυτοί που θα έπαιρναν την Πιονγιάνγκ για "πλάκα" έχουν πάρει τους δρόμους να γλιτώσουν. Είναι ωραίο το μόντελινγκ με παραλλαγή αλλά δεν κάνει για μάχη.

#Ουκρανία #Ρωσία #Πολεμος_στην_Ουκρανια



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 8ετές πρόγραμμα της CIA βοήθησε στην πρόκληση της ρωσικής εισβολής

Οι παραστρατιωτικοί της CIA εκπαίδευαν ουκρανικές δυνάμεις στην πρώτη γραμμή του πολέμου του Ντονμπάς κατά των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία αυτονομιστών από το 2014 και αποσύρθηκαν από την κυβέρνηση Μπάιντεν μόλις τον περασμένο μήνα ,   ανέφερε την Τετάρτη το Yahoo News , επικαλούμενο πρώην αμερικανούς αξιωματούχους.

Η CIA έστειλε για πρώτη φορά έναν μικρό αριθμό παραστρατιωτικών στην ανατολική Ουκρανία όταν ξεκίνησε ο πόλεμος το 2014, ο οποίος πυροδοτήθηκε από ένα πραξικόπημα που υποστηρίχθηκε από τις ΗΠΑ στο Κίεβο και οι αυτονομιστές του Ντονμπάς κήρυξαν την ανεξαρτησία τους από την κυβέρνηση μετά το πραξικόπημα

Ως μέρος της εκπαίδευσης, οι παραστρατιωτικοί της CIA δίδαξαν τεχνικές ελεύθερου σκοπευτή στις ουκρανικές δυνάμεις, πώς να χειρίζονται αντιαρματικούς πυραύλους Javelin που παρέχονται από τις ΗΠΑ και πώς να αποφύγουν τον εντοπισμό τους στο πεδίο της μάχης χρησιμοποιώντας μυστικές επικοινωνίες και άλλα μέσα. Οι πρώην αξιωματούχοι είπαν αρχικά ότι η CIA εξεπλάγη με την ικανότητα της Ρωσίας και των αυτονομιστών σε σύγκριση με τους αντιπάλους των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

Ο αμερικανικός στρατός πραγματοποίησε παρόμοια προγράμματα εκπαίδευσης για τις ουκρανικές δυνάμεις στη δυτική Ουκρανία, τα οποία έχουν αναγνωριστεί δημόσια. Τον Ιανουάριο,  το Yahoo News  αποκάλυψε ότι η CIA  είχε επίσης ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης με έδρα τις ΗΠΑ για τις ουκρανικές δυνάμεις. Ένας πρώην αξιωματούχος της CIA είπε ότι το πρόγραμμα που εδρεύει στις ΗΠΑ εκπαιδεύει "μια εξέγερση" και δίδαξε στους Ουκρανούς πώς να "σκοτώνουν Ρώσους".

Το μυστικό πρόγραμμα της CIA στην ανατολική Ουκρανία ήταν πολύ πιο προκλητικό από τα άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα, αφού ουσιαστικά σήμαινε ότι οι ΗΠΑ συμμετείχαν σε έναν πόλεμο αντιπροσώπων στα σύνορα της Ρωσίας. Οι πρώην αξιωματούχοι είπαν στο  Yahoo News  ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της διακυβέρνησης Τραμπ, αξιωματούχοι Εθνικής Ασφάλειας εξέτασαν το πρόγραμμα, το οποίο είχε ξεκινήσει υπό την κυβέρνηση Ομπάμα.

Οι παραστρατιωτικοί της CIA κατευθύνθηκαν να συμβουλεύουν και να εκπαιδεύσουν αλλά όχι να συμμετάσχουν σε μάχες. Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ φοβήθηκαν ότι οι αρχές ήταν πολύ ευρείες και ότι η αποστολή ήταν πολύ διφορούμενη. Ένας πρώην αξιωματούχος είπε ότι οι ερωτήσεις που τέθηκαν περιελάμβαναν: "Πόσο μακριά μπορείτε να φτάσετε με τις υπάρχουσες μυστικές αρχές; Εάν, ο Θεός φυλάξοι, έχουν πυροβολήσει μερικούς Ρώσους, είναι αυτό πρόβλημα; Χρειάζεστε ειδικές αρχές για αυτό;"

Ο πρώην αξιωματούχος είπε ότι η κυβέρνηση Τραμπ συζήτησε ποιες θα μπορούσαν να είναι οι κόκκινες γραμμές της Ρωσίας και αποφάσισε ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ στις ουκρανικές δυνάμεις εμπίπτει σε ιστορικά αποδεκτά όρια. "Υπήρχε μια σχολή σκέψης ότι οι Ρώσοι μιλούσαν την παλιά καλή γλώσσα του πολέμου με πληρεξούσια", είπε ο αξιωματούχος .

Παρά τις ανησυχίες, το μυστικό πρόγραμμα συνεχίστηκε για χρόνια μέχρι τον Φεβρουάριο . Οι πρώην αξιωματούχοι είπαν ότι όταν μια ρωσική εισβολή έγινε «ολοένα και πιο οξεία», η κυβέρνηση Μπάιντεν απέσυρε όλο το προσωπικό της CIA από την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των παραστρατιωτικών. Ένας πρώην αξιωματούχος είπε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν ήταν «τρομοκρατημένη ακόμη και λαθραίοι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή».

Αν και είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πώς μοιάζει η στρατιωτική κατάσταση στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι η Ουκρανία προβάλλει πολύ πιο σκληρή αντίσταση από ό,τι περίμενε η Ρωσία. Οι πρώην αξιωματούχοι που μίλησαν με  το Yahoo News  υποστήριξαν ότι η αντίσταση οφείλεται εν μέρει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της CIA. Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να τροφοδοτούν τις μάχες καθώς ο Πρόεδρος Μπάιντεν έχει ήδη  δεσμευτεί πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε νέα στρατιωτική βοήθεια  για την Ουκρανία από την έναρξη της εισβολής.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ήμουν εγώ που πρότεινα τον βομβαρδισμό του Βελιγραδίου. Ήμουν εγώ που πρότεινα να στείλουμε Αμερικανούς πιλότους για να καταστρέψουν όλες τις γέφυρες. Ήμουν εγώ που πρότεινα να πάρουν όλα τα καύσιμα τους. Ήμουν εγώ που πρότεινα όλες αυτές τις ενέργειες»: Μπάιντεν, 1999.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προς την Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Μαγνησίας

Σε σημερινό (17/3/2022) μήνυμα που στάλθηκε με υπογραφή της Προέδρου της αντιπροσωπείας κ.Έφης Αντωνίου αναφέρεται : «ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ Ή΄ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΝΟΣΗΣΗΣ». Δεν αναφέρεται όμως πουθενά ο νόμος ή το Προεδρικό Διάταγμα στο οποίο στηρίζεται η παραπάνω ανάρτηση. Ανεξάρτητα όμως από το τυπικό της διαδικασίας (που πολλές φορές μπορεί να υποκρύπτει και την ουσία) , η πραγματικότητα είναι ότι η εξαίρεση των ανεμβολίαστων και στην προκειμένη περίπτωση και του εαυτού μου από τη δια ζώσης διαδικασία της αντιπροσωπείας, αποτελεί υποτιμητική ενέργεια που σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσα να τη δεχτώ. Είναι ένας είδος ρατσισμού, που διαχωρίζει τους ανθρώπους σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και τις πολιτικές προεκτάσεις, να είστε σίγουροι-ες πως θα τις δούμε πολύ σύντομα. Είναι άκρως ενδιαφέρων ότι εδώ και μήνες οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί ουσιαστικά στερούνται εργασίας με ότι αυτό σημαίνει για τις οικονομικές επιπτώσεις στα νοικοκυριά τους και ταυτόχρονα η κοινωνία των «θεσμών» και το συνδικαλιστικό κίνημα αδιαφορούν με τη σιωπή τους (πολλοί μάλιστα επικροτούν ) δείχνοντας με το χειρότερο τρόπο το πώς εννοούν την αλληλεγγύη τους που λαλίστατα την επικαλούνται. 

Όσο επίγνωση έχω ότι με τη στάση μου αυτή δεν ταρακουνώ το σύστημα, ούτε αλλάζω τις απόψεις της πλειοψηφίας των εκλεγμένων μελών, άλλο τόσο επίγνωση έχω ότι η καθημερινή αντίσταση του καθενός-μιας μας απέναντι σε φαινόμενα τεχνητών διαχωρισμών και πολιτικού αποπροσανατολισμού μπορούν να αποτελέσουν κοιτίδα για ένα κόσμο καλύτερο, πολύ δε περισσότερο που σήμερα με την ακρίβεια ,τη φτώχια, την ανεργία αλλά και την ατομικοποίηση, οδηγούμαστε σε μια κοινωνία απάνθρωπη όπου το κέρδος και το «βόλεμα» γίνονται οι ανθρώπινες αξίες της πλειοψηφίας. 

Με βάση όλων των παραπάνω και χωρίς να γίνομαι κουραστικός, απέχω από τη διαδικασία της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, ευελπιστώντας ότι και οι μηχανικοί θα αντιληφθούν την κρισιμότητα των καταστάσεων και θα δραστηριοποιηθούν στους χώρους δουλειάς τους, στο συνδικαλισμό και στην καθημερινότητα τους για την ανατροπή αυτού του απάνθρωπου μηχανισμού που διαφεντεύει τις κοινωνίες των πολιτών. 

Σας ευχαριστώ

Το εκλεγμένο μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Μαγνησίας με την παράταξη «ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ» 

Γεώργιος Γαργάλας Μηχ/γος Μηχ/κος

17-3-2022



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Διεθνές Δίκαιο πρέπει να μετονομαστεί σε Δίκαιο των ΗΠΑ!

Ο Αυστραλός πληροφοριοδότης David McBride έκανε την ακόλουθη δήλωση στο Twitter :

«Με ρώτησαν αν πιστεύω ότι η εισβολή στην Ουκρανία είναι παράνομη.

Η απάντησή μου είναι: Εάν δεν ζητάμε από τους ηγέτες μας να λογοδοτήσουν, δεν μπορούμε να ζητήσουμε από άλλους ηγέτες να λογοδοτήσουν.

Εάν ο νόμος δεν εφαρμόζεται με συνέπεια, δεν είναι νόμος.

Είναι απλώς μια δικαιολογία που χρησιμοποιούμε για να στοχεύσουμε τους εχθρούς μας.

Θα πληρώσουμε βαρύ τίμημα για την ύβρις μας του 2003 στο μέλλον.

Δεν αποτύχαμε απλώς να τιμωρήσουμε τον Μπους και τον Μπλερ: τους ανταμείψαμε. Τους επανεκλέξαμε. Τους βραβέυσαμε.

Το διεθνές δίκαιο είναι μια έννοια χωρίς νόημα, ισχύει μόνο για ανθρώπους που δεν συμπαθούν οι ΗΠΑ και χρησιμοποιείται για να στηρίξει τις πολιτικές των ΗΠΑ. 

Ούτε ο Τζορτζ Μπους ούτε ο Τόνι Μπλερ βρίσκονται στα κελιά της Χάγης όπου το διεθνές δίκαιο λέει ότι θα έπρεπε να βρίσκονται! Ο Μπους εξακολουθεί να απολαμβάνει την ελευθερία του, εκδίδοντας διακηρύξεις συγκρίνοντας τον Πούτιν με τον Χίτλερ… και προβάλλοντας επιχειρήματα για περισσότερο παρεμβατισμό στην Ουκρανία. Ο Μπλερ εξακολουθεί να διατηρεί επάξια τον τίτλο του, λέγοντας ότι το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να αποκλείει την άμεση επίθεση στις ρωσικές δυνάμεις, κάτι που ισοδυναμεί με έκκληση για θερμοπυρηνικό παγκόσμιο πόλεμο.

Είναι ελεύθεροι σαν πουλιά, τραγουδώντας τα ίδια παλιά δαιμονικά τραγούδια τους από τις στέγες των σπιτιών μας.

Όταν επισημαίνετε αυτό το προφανές στις συζητήσεις σας, σχετικά με τη νομιμότητα της εισβολής του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία, οι πιστοί της αυτοκρατορίας θα αρχίσουν να μιλάνε για δίκαια, ειρήνες και δημοκρατίες. Είναι οι ίδιοι που θα βάλουν μια συγκινητική φωτογραφία απο το πόλεμο του Ιρακ, που προκάλεσε η αυτοκρατορία του ψεύδους και που στήριξαν τότε, στηρίζουν και τώρα! Χρησιμοποιώντας τα δικά τους εγκλήματα για να κατηγορήσουν την Ρωσία!

Η εισβολή στο Ιράκ παρέκαμψε όλους τους νόμους και τα πρωτόκολλα για στρατιωτική δράση που ορίζονται στον ιδρυτικό χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Η τρέχουσα στρατιωτική κατοχή της Συρίας από τις ΗΠΑ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο αυτή την ώρα που μιλάμε. 

Το διεθνές δίκαιο υπάρχει μόνο στον βαθμό στον οποίο τα έθνη του κόσμου είναι πρόθυμα και ικανά να το επιβάλουν, και λόγω της στρατιωτικής ισχύος της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ — και κυρίως λόγω της αφηγηματικής ισχύος ελέγχου της  — αυτό σημαίνει ότι το διεθνές δίκαιο επιβάλλεται μόνο με την έγκριση αυτής της “αυτοκρατορίας του ψεύδους”, όπως την χαρακτήρισε ο Πούτιν.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι που κατηγορούνται  και  κρατούνται  από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) προέρχονται πάντα από τα πιο αδύναμα έθνη —συντριπτικά αφρικανικά — ενώ οι ΗΠΑ μπορούν να ξεφύγουν στην επιβολή κυρώσεων στο προσωπικό του ΔΠΔ,  εάν μιλήσουν κιόλας για διερεύνηση αμερικανικών εγκλημάτων πολέμου, τότε θα τιμηθούν κιόλας… 

Ο  Noam Chomsky είπε  ότι εάν οι νόμοι της Νυρεμβέργης είχαν συνεχίσει να εφαρμόζονται με δικαιοσύνη και συνέπεια, τότε κάθε πρόεδρος των ΗΠΑ μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο θα είχε κρεμαστεί. Εγώ θα προσθέσω, πως λόγω της υγειονομικής χούντας `θα έπρεπε να κρεμαστούν και οι υπόλοιποι ηγέτες του δυτικού (και όχι μόνο) κόσμου.

Το διεθνές δίκαιο, είναι το δίκαιο της αμερικής, ας μη γελιόμαστε! Δε μπορούν πλέον να παίζουν με την νουμοσύνη μας! Υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου που ξύπνησε και δεν πρόκειται να κάνει πίσω σε καμία περίπτωση, ας το λάβουν υπόψη τους η προπαγάνδα τους όσο ισχυρή και να είναι, στα ίδια αυτιά αντηχεί!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΝΕΟ-ΝΑΖΙ ΑΝΘΡΩΠΟΤΥΠΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΣΗ

Στις παρακάτω φωτογραφίες απεικονίζεται ένα τυπικό δείγμα ουκρο-ναζί ανθρωπότυπου! Από αυτούς που εκκολάφθηκαν σταδιακά από το 1990 και μετά, αλλά πιο συστηματικά και ραγδαία από το 2014 και μετά! Από αυτούς που στηρίζει και υποθάλπτει ο "ελεύθερος" δυτικός κόσμος και οι κάθε λογής ισαποστάκηδες, stop the war κλπ! Από αυτούς που μπορείς να καταλάβεις με την πρώτη ματιά "τι καπνό φουμάρουν", χωρίς να γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο άτομο!

Ή ύπαρξη και η επέκταση αυτού του ανθρωπότυπου αποτελεί ζωτική απειλή για όλους τους κανονικούς και ελεύθερους ανθρώπους πάνω στη γη. Είναι απαραίτητο να σταματήσει η εξάπλωσή του, να τιμωρηθούν οι ήδη υπάρχοντες εγκληματίες στην Ουκρανία και να σταματήσει να χύνεται το φαρμάκι του νεο-ναζισμού στις νέες γενιές Ουκρανών, Ρώσων αλλά και των υπολοίπων εθνοτήτων της πολυεθνικής αυτής χώρας! Οι "ισαποστάκηδες", οι όψιμοι "φιλειρηνιστές" κλπ. θα πρέπει να κοιταχτείτε λιγάκι στον καθρέφτη μήπως της μοιάζετε και να αναλογιστείτε τις δικές σας ευθύνες για τη δημιουργία αυτού του απαίσιου ανθρωπότυπου, τουλάχιστον από το 2014, όταν συνέβαιναν πλήθος ανθρωπιστικών εγκλημάτων στην Ουκρανία και στο Ντονμπας. Τότε εσείς κοιμόσασταν τον ύπνο του "δικαίου", αλλά τώρα ξαφνικά μου γίνατε ευαισθητούληδες και φιλειρηνιστές! Όχι, λοιπόν, η επέμβαση της Ρωσίας ΔΕΝ πρέπει να σταματήσει πριν καταστραφεί το υπάρχον Καθεστώς και πριν υπάρξει ολική απο-ναζιστοποίηση της χώρας! Η ώρα της κάθαρσης και της τιμωρίας έφτασε και δεν πρέπει να μείνει στη μέση!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Γενικός Γραμματέας Kim Jong Un επιθεώρησε τη μεγάλη πρόοδο στην κατασκευή 10.000 νέων κατοικιών στις περιοχές Songsin- και Songhwa στην πρωτεύουσα Pyongyang.

Πριν από ένα μήνα μπορούσατε να διαβάσετε για την επέκταση ενός νέου έργου για 10.000 νέες κατοικίες στην περιοχή Hwasong, αλλά αυτός είναι ο δεύτερος γύρος όπου θέλετε να χτίσετε 10.000 σπίτια. Έτσι, τα πρώτα 10.000 σπίτια πρόκειται να είναι έτοιμα στο Songsin- και Songhwa, και έχει περάσει σχεδόν μόνο ένας χρόνος για να χτιστούν.

Στο DDF της Κορέας, η στέγαση είναι ανθρώπινο δικαίωμα και το κράτος επικεντρώνεται πολύ στο να κάνει τους ανθρώπους να έχουν όμορφα και όμορφα σπίτια για να ζουν. Δεν είναι μόνο στην Πιονγκγιάνγκ που κατασκευάζετε μεγάλα οικιστικά έργα, και μπορείτε επίσης να ρίξετε μια ματιά στο ορεινό Samjiyon, το οποίο επεκτάθηκε με λαμπρότητα τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν πολλά περισσότερα παραδείγματα!


Korean Friendship Association Greece

16 Μαρτίου στις 10:07 π.μ.  

Ο αξιοσέβαστος ηγέτης μας ΚΙΜ ΤΖΟΝΓΚ ΟΥΝ επιθεώρησε τα εργοτάξια 10000 διαμερισμάτων στις περιοχές Songsin και Songhwa.

Τα διαμερίσματα είναι στο τελευταίο στάδιο κατασκευής και σύντομα θα παραδοθούν στην εργατική τάξη της χώρας. https://t.co/a4yV0YZmSy



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ο Β.Πούτιν ουσιαστικά ανακοίνωσε το τέλος των “Ολιγαρχών” και την εφαρμογή μοντέλων εθνικοποίησης και “σοβιετικής αναδιανομής”. "

Όπως με την N.E.P. (Νέα Οικονομική Πολιτική) έως το 1929. Στην αρχή "Κουλάκοι πλουτίστε!" Οι Δυτικοί ζητωκραύγαζαν: "Οι Μπολσεβίκοι αναγνωρίζουν την αποτυχία τους! Υποχωρούν!" Αλλά τα όνειρα αυτά έγιναν σκόνη μέσα στην ΒΙΑΙΗ ΚΟΛΕΚΤΙΒΟΠΟΙΗΣΗ και την μετέπειτα πάλη κατά του ΝΑΖΙΣΜΟΥ - όπως και ΣΗΜΕΡΑ.


Ιστορική ομιλία Β.Πούτιν-«H Δύση χάνει-Ο πλανήτης θα πληρώσει τα λάθη της»

17/3/2022

“Η Δύσης έκανε το μοιραίο λάθος – Χάνει τον πόλεμο”

Μια ομιλία η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί ως “ιστορική”, λόγω των εξελίξεων που έρχονται, εκφώνησε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β. Πούτιν ο οποίος μίλησε για το “τέλος της δυτικής κυριαρχίας” και για “συνέπειες που θα πληρώσει όλος ο πλανήτης”

Ο Β.Πούτιν ουσιαστικά ανακοίνωσε το τέλος των “Ολιγαρχών” και την εφαρμογή μοντέλων εθνικοποίησης και “σοβιετικής αναδιανομής”. 

Μίλησε για «προδότες και μπάσταρδους», για «πέμπτη φάλαγγα», ενώ έκανε λόγο για «αυτοκάθαρση της κοινωνίας» στη Ρωσία.

“Όλος ο κόσμος θα πληρώσει τις φιλοδοξίες της Δύσης”

“Θέλω οι πολίτες της Δύσης να με ακούσουν. Προσπαθούν να σας πείσουν ότι όλες οι δυσκολίες είναι αποτέλεσμα εχθρικών δράσεων της Ρωσίας. Ότι χρειάζεται να πληρώσετε το τίμημα για την μάχη εναντίον της μυθικής ρωσικής απειλής. Είναι όλα ψέματα.

Η αλήθεια είναι ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια άνθρωποι στην Δύση είναι το αποτέλεσμα ετών δράσεις των κυρίαρχων ελίτ της Δύσης. Τα λάθη τους, οι φιλοδοξίες τους και η μυωπία τους.

Αυτές οι ελίτ δεν σκέφτονται πως θα βελτιώσουν τις ζωές των πολιτών τους, έχουν εμμονή με τα εγωιστικά τους συμφέροντα και τα υπερκέρδη τους».

Τώρα όλος ο πλανήτης θα πληρώσει για τις φιλοδοξίες της Δύσης, για τις προσπάθειες τους να διατηρήσουν την κυριαρχία τους στον κόσμο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΥΣΑ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΥΞΗΣΗ ΤΙΣ 5 ΠΡΩΤΕΣ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ 2022

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΑΠΟΔΩΘΕΙ ΣΕ Covid, ΓΙΑΤΙ

ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΑΝΗΦΟΡΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΘΑΝΑΤΩΝ...

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ

ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΙΤΙΑΣ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 17 Μαρτίου 1821, Έλληνες αυτονομιστές ξεκινούν τρομοκρατικές ενέργειες που διαταράσσουν την καθημερινότητα των πολιτών της Αυτοκρατορίας. 

Οι αυτονομιστές χωρίς καμία απολύτως έγκριση της παγκόσμιας κοινότητας, έθεσαν ως στόχο την αλλαγή συνόρων πράγμα που οδήγησε τις ηγεσίες των Μεγάλων Δυνάμεων στην καταδίκη τέτοιων εξτρεμιστικών ενεργειών. Η δικαιολογία των Αυτονομιστών ότι τα τελευταία 400 χρόνια επιχειρείται η εξαφάνιση της εθνικής τους κληρονομιάς όπως η γλώσσα, η θρησκεία και ο πολιτισμός, δεν θεωρείται επαρκής ούτε σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Συμφωνία όπως διατυπώθηκε στο Συνέδριο της Βιέννης το 1815. 

Σύμφωνα μάλιστα με τον ανταποκριτή μας από την Μεγάλη Πύλη, οι αυτονομιστές υποκινούνται από μια ρωσική μυστική οργάνωση ονόματι Φιλική Εταιρία στην Οδησσό της Ρωσίας, ενώ χαρακτήρισε ντεμεκ-μαντάτα (αρχαία έκφραση για τα fake news) τα περί καταπίεσης των Ελλήνων στο Βιλαέτι της Ρούμελης. 

Οι Μεγάλες Δυνάμεις είναι αποφασισμένες να τηρηθεί η Νέα Τάξη του 1815 και καταδίκασαν απερίφραστα τις ενέργειες των Ελλήνων Αυτονομιστών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΤΑ ΟΠΛΑ! ΖΗΤΩ Η ΚΟΜΜΟΥΝΑ!

Στις 18 Μαρτίου 1871 και ενώ η αστική γαλλική κυβέρνηση του Θιέρσου έχει συνθηκολογήσει με τους Πρώσους εισβολείς που έφτασαν έξω από το Παρίσι, απειλώντας το με κατοχή, την άμυνα της πόλης αναλαμβάνει ο ίδιος ο εργαζόμενος λαός της, συγκροτώντας πολιτοφυλακή, με το σύνθημα "Πατριώτες στα όπλα!".

Οι Πρώσοι, τελικά, δεν επιτέθηκαν, σε συμφωνία με τη γαλλική κυβέρνηση που οχυρώθηκε στις Βερσαλλίες, καθώς μια επίθεση στο Παρίσι θα έστρεφε υπέρ των εξεγερμένων το μεγαλύτερο μέρος του γαλλικού λαού.

Οι Μαρξ και Ένγκελς -που δεν θεωρούσαν πως ο μόνος δίκαιος πόλεμος είναι ο ταξικός, όπως φαντάζονται πολλοί που αναφέρονται σ' αυτούς χωρίς να 'χουν διαβάσει παρά μόνο κάποιους τίτλους από τα έργα τους- τάχθηκαν αρχικά με την Πρωσία και κατόπιν με τη Γαλλία. Δεν θεώρησαν υποχρέωσή τους να μην πάρουν θέση, γιατί επρόκειτο για αντιπαράθεση καπιταλιστικών χωρών. Και φυσικά τάχθηκαν υπέρ του παρισινού λαού που ανέλαβε την υπεράσπιση της πόλης του. 

Στις 26 Μαρτίου ο παρισινός λαός εκλέγει νέα δημοτική αρχή, η οποία δύο μέρες μετά ανακηρύσσει την Κομμούνα του Παρισιού, που παίρνει μια σειρά μέτρα σε σοσιαλιστική κατεύθυνση.

Είναι η πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία που η εργατική τάξη σε συμμαχία με τους άλλους εργαζόμενους (δυστυχώς, όμως, όχι και με τους αγρότες, όπως επισήμαναν οι Μαρξ και Ένγκελς, αλλά και ο Μπακούνιν), όχι μόνο εξεγείρεται -όπως έκανε το 1848- αλλά παίρνει και την εξουσία.

Από τις 2 Απριλίου η Κομμούνα βρίσκεται αντιμέτωπη με τις επιθέσεις του αστικού στρατού των Βερσαλλιών και στις 21-28 Μαΐου οι επαναστάτες ηττώνται. Περίπου 30.000 ήταν οι νεκροί Παριζιάνοι στις μάχες και στις εκτελέσεις που ακολούθησαν την ήττα. Μεγάλο μέρος τους ήταν γυναίκες, η συμβολή των οποίων στην Κομμούνα και στην άμυνά της ήταν εξαιρετικά σημαντική.

Η Κομμούνα αποτέλεσε την πρώτη "έφοδο στον ουρανό", για την κοινωνική απελευθέρωση του προλεταριάτου και των άλλων φτωχών εργαζομένων.

Ο Καρλ Μαρξ έγραψε για την γαλλική κομμούνα στο βιβλίο του «Ο εμφύλιος πόλεμος στη Γαλλία 1871».

Όπως απέδειξε και ότι οι εκμεταλλευόμενοι είναι σε θέση να ανατρέπουν την αστική εξουσία, δείχνοντας συνάμα και τα όρια μιας κυρίαρχης αυταπάτης, πως η επαναστατική εξουσία μπορούσε να επιβιώσει χωρίς να συντρίψει εντελώς τον αστικό κρατικό μηχανισμό.

Ήταν αυτά τα διδάγματα από την ηρωική εποποιία των εργατών και του λαού του Παρισιού που συνέβαλαν καθοριστικά στις νικηφόρες επαναστάσεις του 20ού αιώνα, με πρώτη τη Ρωσική Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ! 

Τη διακοπή των φιλολογικών μαθημάτων για το έργο του Ντοστογιέφσκι αποφάσισε η φιλελεναζί πρυτανεία του πανεπιστημίου της Bicocca στο Μιλάνο, νοσταλγώντας, όπως και όλη η Ε.Ε., τα χρόνια του Αδόλφου και του Μπενίτο.

Η απόφαση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Ανάμεσά τους κι αυτές οι δύο τοιχογραφίες σε κτίριο του πανεπιστημίου, από τον ζωγράφο Jorit. Η μορφή του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα και ένα απόσπασμα από κείμενο του Παζολίνι για την ειρήνη.

Οι φιλελεναζί έκαναν πίσω. Τα μαθήματα επανήλθαν στο πρόγραμμα του πανεπιστημίου.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν ακριβώς τέσσερα χρόνια, στις 18 Μαρτίου 2018, όταν ο τουρκικός στρατός καταλάμβανε τη συριακή πόλη Αφρίν και ο Ερντογάν δήλωνε "Τώρα κυματίζει εκεί η τουρκική σημαία. Κυματίζει η σημαία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού".

Αυτόν τον "Ελεύθερο Συριακό Στρατό" συγκροτούσαν δωσίλογοι ταγματαλήτες της CIA, ισλαμοφασίστες, που πολεμούσαν στο πλευρό των κατακτητών και χρηματοδοτούνταν από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. 

Μην ξεχνάμε ότι η εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία έγινε με τις ευλογίες και του ρυπαρού Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, που τότε προσευχόταν για τη νίκη των όπλων του τουρκικού στρατού, όπως σήμερα προσεύχεται για τη νίκη των όπλων του ναζιστικού τάγματος Αζόφ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τη νεοφασιστικής έμπνευσης ταινία "Μαϊντάν" που εξυμνεί το πραξικόπημα του 2014 με το οποίο ανήλθε στην εξουσία ο συνασπισμός των Ουκρανών νεοναζί και νεοφιλιλελέδων, προβάλλουν οι Ευρωπαίοι Πράσινοι, στο πλαίσιο μιας πανευρωπαϊκής αντιρωσικής και αντικομμουνιστικής καμπάνιας. 

Πιστοί στην παράδοση των νατοϊκών σφαγών που στην περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας έγιναν με υπουργό Εξωτερικών της νατοϊκής Γερμανίας τον φαιο-πράσινο αληταρά Γιόσκα Φίσερ, σήμερα καμαρώνουν γιατί ο επανεξοπλισμός του Ράιχ γίνεται επί υπουργίας μιας άλλης, επίσης φαιο-πράσινης, υπουργού Εξωτερικών.

Μην ξεχάσουν μετά την προβολή της ταινίας να δείξουν και πλάνα από τις σφαγές κομμουνιστών και άλλων αντιφασιστών που συνόδευσαν και ακολούθησαν τη "Μαϊντάν" σε όλη την Ουκρανία, την πυρπόληση του Κτιρίου των Συνδικάτων της Οδησσού μαζί με 42 αντιφασίστες, τις διώξεις κατά των εθνικών μειονοτήτων και την απαγόρευση της γλώσσας τους, τις τελετές και παρελάσεις προς τιμή των ουκρανικών SS, τις φωτογραφίες των εκατοντάδων παιδιών που έχει σκοτώσει αυτά τα οχτώ χρόνια στο Ντονμπάς ο ουκρανικός στρατός και οι ναζιστικές συμμορίες τύπου Αζόφ κ.λπ. 

Μιας και αναλαμβάνουν το ξέπλυμα των επιγόνων των ουκρανικών SS, να το κάνουν όσο γίνεται καλύτερα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δυο ολόκληρα χρόνια κανένας συγγενής των 16.519 που πέθαναν εκτός ΜΕΘ δεν εμφανίστηκε σε κάποιο δελτίο ειδήσεων στα κανάλια να τον αγκαλιάσει η Σία Κοσιώνη 

η Τατιάνα ,ο Ευαγγελάτος κ οι υπόλοιποι.!!

Παιδιά συγγνώμη που Δε σάς λέμε Ολα αυτά που θέλετε να ακούσετε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν ποτέ η κοινωνική απόσταση ήταν κρίσιμη είναι τώρα: μακριά από ανθρώπους που συμπάσχουν με το NAΤΟ και τους ναζί --αυτούς που τώρα "καταδικάζουν' τη Ρωσία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μολις τώρα: Γάλλοι ανταποκριτές«δεν υπάρχουν νεκροί στο θέατρο της Μαριούπολης»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσαπανίδου εδειξε για πολλοστή φορά 109 συμβολικά παιδικά καρότσια συνέχισε μέ απευθείας σύνδεση από τό σπίτι του #ΔανεζηΞεφτιλες

Σχολιο.- Ήταν ξυρισμένος κόντρα η μόνο στο Προξενείο της Μαριουπολις έπιανε 2 φορές την μέρα το ξυράφι?

Σχολιο.- Ειναι ανταποκριτής από τό σπιτακι του οπως καί ο αλλος Αχιλλέας Πατσούκας που ηταν ανταποκριτης τής ΕΡΤ στην Μοσχα από τήν Κυψελη...

Σχολιο.- Αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι

-ΑΡΔακια...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



#Κούλης_Νενεκος,αφού διέλυσε τό ΕΣΥ & εκλεισε 7 μεγαλα Νοσοκομεία..«Η Ελλαδα θα ανακατασκευάσει τό μαιευτήριο τής Μαριούπολης»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το άρθρο είναι αποκλειστικά για τους εραστές της αλήθειας. Όλη η αλήθεια από την Αμερικανίδα βραβευμένη δημοσιογράφο Λάρα Λόγκαν


Λάρα Λόγκαν: «Μας είπαν ψέματα σε επική κλίμακα για την Ουκρανία – Το Κίεβο ξεπλένει το “μαύρο χρήμα” των ΗΠΑ»

18.03.2022 | 18:21

«Κεραυνοί» από την πολεμική ανταποκρίτρια του CBS

«Κεραυνούς» έριξε η διάσημη πολεμική ανταποκρίτρια του CBS Λάρα Λόγκαν κατά την διάρκεια συνέντευξή της στην εκπομπή America’s Voice όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση στην Ουκρανία.

Ενώ οι δημοσιογράφοι της εκπομπής περίμεναν να ακούσουν άλλη μια μαρτυρία δαιμονοποίησης της Ρωσίας και του Πούτιν, η Λάρα Λόγκαν τους είπε ακριβώς το αντίθετο, μιλώντας για μια «επική απάτη» σε όσα λένε τα αμερικανικά –και όχι μόνο- ΜΜΕ για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Έτσι σε μια ερώτηση για τον Πούτιν  ότι ξεμένει από σφαίρες, ότι δεν πάει καλά στην Ουκρανία ότι είναι υπεύθυνος για 2 εκατομμύρια πρόσφυγες η Λόγκαν εξεμάνη, αιφνιδιάζοντας τους συντελεστές της εκπομπής οι οποίοι περίμεναν να ακούσουν άλλα.

Η Λόγκαν η οποία έγινε περισσότερο γνωστή από την περιπέτειά της στην πλατεία Ταχριρ του Καίρου το 2011 όταν με κίνδυνο της ζωής της περικυκλωμένη από 500 και πλέον μουσουλμάνους μετέδιδε τα γεγονότα της «Αραβικής “Άνοιξης”» στην Αίγυπτο, μίλησε για όλα:

Για τα ναζιστικά τάγματα εφόδου, για τους συμβολισμούς των Ουκρανών με τον αποκρυφισμό  του «μαύρου Ήλιου»  σύμβολο στις στολές των ταγμάτων του Αζόφ, για τις οικονομικές δοσοληψίες Αμερικανών πολιτικών με το Κίεβο, για τον ίδιο τον Ζελένσκι.

«Καλύπτω πολέμους για 35 χρόνια. Δεν πιστεύω καθόλου αυτά που λέγονται. Είμαστε μέσα σε ένα αφήγημα όπου ο Πούτιν είναι η πηγή όλου του κακού και πρέπει να αγαπάμε την Ουκρανία και δεν υπάρχει τίποτα ανάμεσα σε αυτά τα δύο.

Και  αυτό που θυμίζει το αντίστοιχο ότι ή είσαι με τους λευκούς ρατσιστές ή με το Δημοκρατικό κόμμα και ότι λέει.

Ο Πούτιν ήξερε πολύ καλά τι ήθελε όταν μπήκε στην Ουκρανία. Ο ρωσικός Στρατός δεν είναι τέλειος. ΄

Έχω μιλήσει με διάφορους ειδικούς σε στρατιωτικά θέματα. Έχουν ένα πρόβλημα στην πραγματοποίηση σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων  καθώς οι πιλότοι συμπληρώνουν λίγες εκπαιδευτικής πτήσεις με τις ΗΠΑ. Η Μόσχα όμως δεν αγωνίζεται όπως το εννοείτε. Έχει λάβει στρατηγικές αποφάσεις να μην καταλάβει αμέσως στο Κίεβο.

Αντίθετα έχουν καταλάβει όλα τα εκείνα τα εργαστήρια βιολογικών ερευνών, μερικά από τα οποία τα είχαν φτιάξει οι ίδιοι οπότε ξέρουν που είναι.

Μετά την πτώση της ΕΣΣΔ η Ουκρανία είπε ότι τα μετέτρεψε σε κέντρα υγείας, αλλά στις ημέρες μας είναι δύσκολο τι να πιστέψει κανείς.

Μας είπαν ψέματα για τον COVID-19, μας είπαν ψέματα για την ρωσική ανάμιξη στις εκλογές των ΗΠΑ.

Συμβαίνουν τόσα πολλά στην Ουκρανία που κανείς δεν μιλά για αυτά», είπε η Λόγκαν και συτη συνέχεια άρχισε να εξηγεί λεπτομερώς τις συμβαίνει με τους ναζί, το Τάγμα Αζόφ, τα ναζιστικά σύμβολά λέγοντας πως ο Ζελένσκι δεν είναι τίποτα άλλο από μια μαριονέτα.

«Τα Τάγμα του Αζόφ σκοτώνει και δολοφονεί ρωσώφωνουτς όλα αυτά τα χρόνια. (σ.σ. 14.000 από το 2014 σύμφωνα με τον ΟΑΣΕ). Αυτός είναι ο λόγος που η Κριμαία ψήφισε για ανεξαρτησία. Τα δυτικά ΜΜΕ δεν λένε τι συμβαίνει στην Ουκρανία. Η δυτική Ουκρανία στήριξε  τους ναζί τον Β΄ΠΠ. Ήταν το κέντρο διοίκησής τους (σ.σ. το αρχηγείο του Χίτλερ Werwolf)  Η CIA και ο Άλεν Ντάλες έδωσαν καταφύγιο σε όλους του Ουκρανούς ναζί. Υπάρχει μια ολόκληρη ιστορία με τις ΗΠΑ να χρηματοδοτούν τους ναζί της Ουκρανίας.

Η CIA χρηματοδότησε την εξέγερση της πλατείας Μαιντάν το 2014. Ανατρέξτε στις τηλεφωνικές συνομιλίες της Βικτόρια Νούλαντ όπου μαζί με τον Αμερικανό πρεσβευτή εκεί (Τζέφρι Πάιατ) αποφάσιζαν ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Ουκρανίας.

Η υπόθεση φτάνει μέχρι τον Χάντερ Μπάιντεν, τη Νάνσι Πελόζι, τον Τζον Κέρι και Μιτ Ρόμνει όπου τόσο αυτοί όσο και τα παιδιά τους έχουν εισπράξει εκατομμύρια δολάρια από τις ουκρανικές εταιρείες φυσικού αερίου. (…)

Κοιτάτε,. Δεν είμαι εδώ για να υπερασπιστώ τον Β.Πούτιν. Η δουλειά μου σαν δημοσιογράφος είναι να αναζητήσω την αλήθεια. Και αυτό που συμβαίνει σήμερα, είναι ότι μας λένε ψέματα για την Ουκρανία σε επική κλίμακα.

Όταν μας λένε ότι οι μοναδικές σας επιλογές είναι είτε να  είστε με τον Ζελένσκι, ο οποίος δεν είναι τίποτα άλλο από μια μαριονέτα  που θα τον βρείτε στο you Tube με τακούνια να χορεύει, είτε με την Ρωσία. Ο Ζελένσκι επιλέχθηκε  όπως τόσο πολλοί ηγέτες του δυτικού κόσμου.

Κοιτάτε που μας έχουν φέρει: Ότι ο πόλεμος είναι της Ρωσίας με την Ουκρανία.

Ο Πούτιν μας έχει προειδοποιήσει εδώ και 15 χρόνια ότι δεν πρόκειται να κάτσει αδρανής όταν οι παγκοσμιοποιητές καταλαμβάνουν τον κόσμο.

Η Ουκρανία είναι το κέντρο ξεπλύματος χρήματος για πολλούς ηγέτες εδώ στις ΗΠΑ. Δισεκατομμύρια δολάρια έχουν ξεπλυθεί μέσω της Ουκρανίας».

https://www.youtube.com/watch?v=bjGig5dhnSs&t=4s



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουδείς δεν μπορεί να επικαλεστεί άγνοια. Ο φιλόσοφος του Νταβός, Γιουβάλ Νωάχ Χαράρι,  αποκαλύπτει τα σχέδια της συμμορίας της παγκοσμιοποίησης κι εμείς στρουθοκαμηλίζουμε προσποιούμενοι ότι δεν καταλαβαίνουμε....

Οι δόσεις συνεχίζονται, ο χρόνος τελειώνει...

ΥΓ: και μόνο που λέει "έχουμε την τεχνολογία να χακάρουμε τα ανθρώπινα όντα" σαν να μην συγκαταλέγει ο ίδιος τον εαυτό του στα τελευταία τα λέει όλα...

Όπως ο ίδιος ο Χαράρι λέει : «Οι  άνθρωποι πρέπει να συνηθίσουν την ιδέα ότι δεν  είναι μυστήρια όντα με ψυχή.  Είναι απλά ζώα που μπορείς να τα χακάρεις. Η ιδέα ότι οι άνθρωποι έχουν ψυχή και ελεύθερη βούληση, είναι μια ιδέα γελοία, έχει τελειώσει.  Έχουμε πλέον την τεχνολογία να χακάρουμε τα ανθρώπινα όντα σε τεράστια κλίμακα.»

Σχολιο.- Το χειρότερο όλων, δεν είναι ότι αυτός ο τύπος λέει όσα λέει... αλλά ότι υπάρχει κόσμος που θεωρεί ότι αυτός ο τύπος, είναι ο μέγας φιλόσοφος τής εποχής μας... Αυτό!

Σχολιο.- Μην ακούτε τις μπούρδες του κάθε παρανοϊκού που φαντασιώνεται διάφορα και μετά τα λέει στην τηλεόραση με περισπούδαστο ύφος για να κάνει εντύπωση.

Σχολιο.- δυστυχώς δεν είναι απλά άλλος ένας φιλόσοφος. Είναι η επίσημη φωνή τους. σαν εκπρόσωπος τύπου της ΝΤΠ και του μετανθρωπισμού ένα πράγμα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτοάνοσα νοσήματα : Αυξημένος κίνδυνος από την μακροχρόνια έκθεση στη ρύπανση του αέρα.

Όχι δεν έχει σημασία που είχε προβλεφθεί όλο αυτό από τον αείμνηστο Μοντανιέ και όχι μόνο. Όχι δεν έχει σημασία που πριν μερικούς μήνες η Pfizer αγόραζε φαρμακευτική που εξειδικεύεται σε φάρμακα για αυτοάνοσα. Τυχαία γεγονότα...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατι ο Γενικος Πρόξενος που διέφυγε απ’την κόλαση της Μαριουπολης,δε μας λέει δημόσια,ποιοι τον κρατούσαν στα υπόγεια του προξενείου & μετά του Ο.Α.Σ.Ε. & ποιοι τον απελευθέρωσαν & εξασφάλισαν τη διαφυγη του ?



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Έλληνες έχουν παραδοσιακους δεσμούς φιλίας με τους Ρώσους από τα προεπαναστατικά χρόνια και αυτό έχει ριζωσει βαθιά στο συλλογικό μας υποσυνείδητο. Η Φιλική Εταιρεία ιδρύθηκε στην Οδησσό της Ρωσίας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



16/3/2022

-Τι έγινε το πήρε το Κίεβο ο Βλαντι; 

-τον ήπιε φίλε... καλά τα λες...

Απλά κατέχει το 40 % της χώρας του σεφερλή της ουκρανίας που έχει έκταση 600χιλ τμ.... Έχει καταστρέψει την αεροπορία του και ζητιανεύει για αεροπλάνα ή για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων. Όλα τα ραντάρ, κέντρα ελέγχου , τεθωρακισμένα, βαρύ πυροβολικό, γενικά όποιο στόχο αξίας υπάρχει ακόμα και τα γραφεία των επιτελείων στις πόλεις έχει τινάξει στον αέρα.

Έχει παρκάρει μια φάλαγγα 40 μιλίων έξω από το Κίεβο και δεν την ακουμπάει κανείς. Αλλά όχι δεν κάνει επίδειξη δύναμης έμεινε από βενζίνη και λάστιχα 20 χλμ έξω από το κέντρο του Κιέβου. Δλδ στην Κηφισιά του Κιέβου για να σου δώσω να καταλάβεις. Εκεί έμεινε από καύσιμα κ λάστιχα.

Έχει περικυκλώσει 14χιλ στρατό στην Μαριούπολη και περικυκλώνει άλλους 70 στα ανατολικά μεταξύ Ζαπορίζια κ Χάρκοβο.

Τον έχει πιει... ρεζίλι έχει γίνει.... Σηκώνει όποτε θέλει αεροπλάνα και καταστρέφει στόχους 20 χλμ μακριά από τα σύνορα της Πολωνίας και δεν μπαίνει καν στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας γιατί φοβάται... όχι γιατί μπορεί... Φοβάται τον ανύπαρκτο στρατό της Ουκρανίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ:

Αυγή Βουτσινά, Θανάσης Γούναρης και Αντώνης Μαυρομμάτης

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Τσίπρας...Κοντονής...Γεροβασίλη...Ρούσκας και πολλοί άλλοι αποτελούσαν την συμμορία που έπαιρνε τα σπίτια του κοσμάκη και τα παρέδιδε στις τράπεζες. Στη συνέχεια ανέλαβε η συμμορία των δεξιών να συνεχίσει την εξαθλίωση και την φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης(!) Σήμερα δεν κατάφεραν να πείσουν. Αθώοι λόγω αμφιβολιών λοιπόν.

Κινημα Αλ.ανυ.α Aλληλεγγυη Ανυπακοη Ανατροπη

Άλλη μια τεράστια νίκη του κοινωνικού κινήματος σήμερα το πρωί στα δικαστήρια Ευελπίδων, που όμως δεν θα ακουστεί σε κανένα δελτίο ειδήσεων. Αθώοι κρίθηκαν οι: Αυγή Βουτσινά, Θανάσης Γούναρης και Αντώνης Μαυρομμάτης από τις σαθρές και γελοίες κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης, επίθεση και σωματικές βλάβες εναντίον των ΜΑΤ, που τους είχε προσάψει η εγκληματική συμμορία Τσίπρα Κοντονή Γεροβασίλη, για τη δράση τους έξω από τα γραφεία συμβολαιογράφων προκειμένου να μην εκτελεστούν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Οι κατηγορίες βασίστηκαν σε φωτογραφίες και βίντεο από το διαδίκτυο και φυσικά δεν θα μπορούσαν να στοιχειοθετήσουν κατηγορίες όσο και αν οι εντεταλμένοι ψευδομάρτυρες μπάτσοι προσπάθησαν να πείσουν το δικαστήριο ότι είναι θύματα ξυλοδαρμού και τραμπουκισμού από ειρηνικούς διαδηλωτές. Οι μάρτυρες υπεράσπισης Καραγιώργος Τάσος και Παναγιώτης Λαφαζάνης, όπως και οι δικηγόροι υπεράσπισης Αντώνης Βασιλόπουλος και Γιάννης Ραχιώτης, αλλά και οι τρεις κατηγορούμενοι συναγωνιστές, με τις εξαιρετικές τους τοποθετήσεις έδωσαν την πολιτική διάσταση, με τις καταστροφικές κοινωνικές συνέπειες που εμπεριέχεται στην υπόθεση πλειστηριασμοί, όπως και τον λόγο που τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών κυνηγήθηκαν ανηλεώς προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την απρόσκοπτη λεηλασία της λαϊκής κατοικίας. Σε κάθε περίπτωση σήμερα ο αγώνας για την προάσπιση της κοινωνικής δικαιοσύνης και ειδικά της λαϊκής κατοικίας Δικαιώθηκε πανηγυρικά και οι εκφραστές της στη σημερινή διαδικασία αισθανόμαστε τόσο δικαιωμένοι όσο και περήφανοι για τους αγώνες που δόθηκαν έστω και αν προδόθηκαν, έχοντας όμως αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους και μια τρομερή και ανεκτίμητη παρακαταθήκη αγώνα για το μέλλον.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σ.Λαβρόφ σε Δύση: «Εμείς δεν παίρνουμε εντολές από τον “θείο Σαμ” – Κάθε φορτίο με όπλα θα γίνεται στόχος»

18.03.2022 | 11:54

«Πιθανό η Ουκρανία να είναι το μεγαλύτερο βιοεργαστήριο του Πενταγώνου» είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ

Δηλώσεις με νόημα έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο «Russia Today», ο οποίος αναφέρθηκε στις δυτικές κυρώσεις και είπε ότι το μόνο που καταφέρνει με αυτό η Δύση είναι να ενισχύει τη Μόσχα. 

«Ο ρόλος των κυρώσεων είναι πολύ πιο στρατηγικός… είναι η πεμπτουσία της δυτικής στρατηγικής πορείας. Δηλαδή, να περιθωριοποιηθεί η Ρωσία, να περιοριστεί, να τεθεί τέλος στην ανάπτυξη της Ρωσίας και επίσης να μηδενιστεί ο ρόλος της στην παγκόσμια πολιτική, την οικονομία, τον αθλητισμό, την επιστήμη, την τέχνη, την εκπαίδευση», είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

«Έχουμε συνηθίσει στις κυρώσεις… Το μόνο που θα πετύχουν, είναι να μας ενισχύσουν περισσότερο» πρόσθεσε.

«Οι ΗΠΑ θέλουν ο κόσμος να μοιάζει με αμερικάνικο σαλούν. Υπάρχουν πολλές χώρες που δεν θέλουν να παίρνουν εντολές από τον “θείο Σαμ”.

Η ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να βασιζόμαστε στους δυτικούς εταίρους έχει καταστραφεί εντελώς. Τώρα μπορούμε να βασιστούμε μόνο στον εαυτό μας και σε αυτούς τους συμμάχους που θα παραμείνουν δίπλα μας. Αυτό είναι το κύριο συμπέρασμα για τη Ρωσία στο ζήτημα της γεωπολιτικής».

Ισχυρίστηκε πως η ΕΕ μιλά για δήθεν ανεξάρτητη στρατηγική – αλλά η Ουάσιγκτον υπαγορεύει την ασφάλειά της.

Στη συνέχεια, ο Λαβρόφ δήλωσε πως η ρωσική πλευρά δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η Ουκρανία να είναι το μεγαλύτερο βιοεργαστήριο του Πενταγώνου.

«Άνοιξαν και άλλα έγγραφα, αυτά είναι έγγραφα που σχετίζονται με τις στρατιωτικές βιολογικές δραστηριότητες των αμερικανικών εργαστηρίων στην Ουκρανία. Αυτά είναι έγγραφα υπογεγραμμένα από Ουκρανούς αξιωματούχους και Αμερικανούς», είπε ο Λαβρόφ και πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πολλά τέτοια εργαστήρια σε όλη την περίμετρο της Ρωσίας, στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ.

Σε άλλο σημείο προειδοποίησε τις δυτικές χώρες που συνεχίζουν να εξοπλίζουν το νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου πως:

«Οποιοδήποτε φορτίο περιέχει όπλα για την Ουκρανία θα γίνεται νόμιμος στόχος της Ρωσίας».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μητσοτάκης είναι όποιος φτιάχνει μαιευτήρια στην Ουκρανία, αλλά κόβει την συνταγογραφηση των ανασφάλιστων απ τους ιδιώτες γιατρούς στην Ελλάδα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στους συμπατριώτες

18 Μαρτίου, 2022 

Συγγραφέας: Ιβάν Νικιτσούκ, Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου της κοινωνικής οργάνωσης “Ρώσοι επιστήμονες σοσιαλιστικού προσανατολισμού “, Διδάκτωρ Τεχνικών Επιστημών.

Πράβντα, Ν. 28 (31231) 18-21 Μαρτίου 2022

Είμαι Ουκρανός, γεννήθηκα στη δυτική Ουκρανία, στο χωριό Τρίσκινο της περιοχής Ρίβνε, αλλά μεγάλωσα κοντά στην ηρωική πόλη της Οδησσού. Καθώς γεννήθηκα στη Δυτική Ουκρανία, όπου ζούσαν όλοι οι πρόγονοί μου, γνωρίζω πολύ καλά τι είναι ο Μπαντερισμός. Η οικογένειά μας είχε βιώσει το βάναυσο μίσος των εθνικιστών προς τη σοβιετική κυβέρνηση και όσους την υποστήριζαν. Ο θείος μου, Ρομάν Ιβάνοβιτς Νικιτσούκ, βετεράνος, πρόεδρος του συμβουλίου του χωριού, και η σύζυγός του πυροβολήθηκαν ύπουλα με πολυβόλο ενώ κοιμόταν. Ήρθαν επίσης στο σπίτι μας, απειλώντας τον πατέρα μας επειδή έθαψε τον σκοτωμένο αδελφό του. Στην καλύβα του γείτονά μας, ενός καθηγητή ρωσικής γλώσσας, οι Μπαντερικοί σκότωσαν όλη την οικογένεια, ούτε ένα μωρό στην κούνια του δεν γλίτωσε, το τεμάχισαν με τσεκούρια.

Και τώρα, όταν μιλάω με φίλους και γνωστούς από την Ουκρανία, εξαπατημένους από την Μπαντερική προπαγάνδα, ακούω συχνά υστερικές κραυγές ότι οι Ρώσοι στρατιώτες ήρθαν να τους σκοτώσουν, ότι η Ρωσία θέλει να καταλάβει την Ουκρανία, να την γονατίσει και να την αναγκάσει να παραδοθεί.

Θα ήθελα να πω στο πλαίσιο αυτό ότι η Ρωσία δεν βρίσκεται σε πόλεμο με τον λαό της Ουκρανίας, δεν υπάρχει κανένα σχέδιο αποικιοποίησης της Ουκρανίας ή ταπείνωσης του λαού της. Η Ρωσία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Μπαντερικούς και τους Ναζί, οι οποίοι αποτελούν κίνδυνο όχι μόνο για τον λαό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο, καθώς είναι ένα θανατηφόρο εργαλείο στα χέρια των υπερπόντιων αφεντικών τους.

Απευθύνομαι στους Ουκρανούς συμπολίτες μου, πρώτα απ’ όλα σε όσους φοβούνται τη λέξη “παράδοση”. Ηρεμήστε, γιατί εσείς, όσο πικρό κι αν είναι να το συνειδητοποιήσετε, παραδοθήκατε εδώ και πολύ καιρό. Πρώτα απ’ όλα, συνθηκολογήσατε το 2014 με τους Ναζί, υποστηρίζοντας τη συμμορία τους στο Μαϊντάν. Ήσασταν σιωπηλοί όταν άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί στο Σπίτι των Συνδικάτων στην Οδησσό. Σιωπήσατε όταν δολοφονήθηκε ο Ολές Μπουζινά. Σιωπήσατε όταν οι Ναζί γκρέμισαν τα μνημεία του Ζούκοφ, του Σουβόροφ, άλλων στρατηλάτων και ηρώων του πολέμου, και νωρίτερα τα μνημεία του Λένιν- σιωπήσατε όταν γκρέμισαν το Μνημείο της Δόξας στο Λβοφ.

Ήσασταν σιωπηλοί όταν ήρθαν ναζιστές στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ουκρανίας, των οποίων μοναδικός σκοπός ήταν να διδάξουν εσάς και τα παιδιά σας να μισούν τους Ρώσους. Στείλατε τα παιδιά σας στα μπαντερικά στρατόπεδα του ναζιστικού “Αζόφ”*, όπου εκπαιδεύτηκαν να σκοτώνουν Ρώσους. Επιπλέον, επί οκτώ χρόνια στέλνατε τα παιδιά σας, τους αδελφούς και τους συζύγους σας να πολεμήσουν εναντίον της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, και ακόμη και οι γυναίκες συμμετείχαν, πηγαίνοντας στη ζώνη της “ΑντιΤρομοκρατικής Επιχείρησης” για να κερδίσουν χρήματα, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι εκεί, στο Ντονμπάς, σκοτώνετε ανθρώπους σαν εσάς, παιδιά και ηλικιωμένους για χρήματα. Σιωπήσατε όταν παρουσία σας οι κάτοικοι του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ προσβάλλονταν και αποκαλούνταν άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας.

Σιωπήσατε όταν οι Ρώσοι αποκλείστηκαν από τους γηγενείς πληθυσμούς της Ουκρανίας, όταν απαγορεύτηκε η ρωσική γλώσσα, τα σοβιετικά σύμβολα και το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ουκρανίας.

Σιωπήσατε όταν ο δικός σας κύριος Αβάκοφ δημοσίευσε επίσημα σχέδια για στρατόπεδα συγκέντρωσης, ανακοινώνοντας την ήττα των δικαιωμάτων των αντιφρονούντων που σκέφτονται ρωσικά. Σιωπήσατε όταν ανακοινώθηκε δημοσίως ο δείκτης συνεργατισμού για τους κατοίκους της Κριμαίας.

Γνωρίζατε για τους βομβαρδισμούς του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ. Γνωρίζατε γι’ αυτό, γνωρίζατε ότι οι άνθρωποι εκεί οδηγούνταν σε υπόγεια, ότι άνθρωποι πέθαιναν εκεί, ένοχοι μόνο και μόνο επειδή δεν ήταν πρόθυμοι να ανεχτούν τον Μπαντερισμό. Φυσικά και το γνωρίζατε, αλλά δεν κάνατε τίποτα για να σταματήσετε τη δολοφονία. Πίνατε ήσυχα καφέ ή τσάι ή ούζβαρ ή ίσως και λαθραίο αλκοόλ στο Ντνιεπροπετρόφσκ, το Κίεβο, το Τσερνίγκοφ, το Λβοφ κ.λπ. και δεν σας ένοιαζε.

Μάθατε να ζείτε με τον ναζισμό. Παρακολουθούσατε ήρεμα στην οθόνη της τηλεόρασης τον πρόεδρο της χώρας σας να απονέμει τον τίτλο του Ήρωα της Ουκρανίας σε έναν ξεκάθαρο φασίστα. Και νομίζατε ότι ήταν φυσιολογικό. Έχετε χάσει το αίσθημα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, οργανώνοντας λαμπαδηδρομίες φωνάζοντας “Μοσκαλιάκου να γκιλιάκου [τους Ρώσους στην κρεμάλα]”, ” Θα έρθει ο Μπαντέρα – θα επανέλθει η τάξη!”, τραγουδώντας το πολωνικό άσμα “Shche ne vmerla Ukraina”.

Κοιτάξτε το χάρτη της Ουκρανίας. Πριν από ογδόντα χρόνια στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού, Ρώσοι και Ουκρανοί, Τατάροι και Ουζμπέκοι, Αρμένιοι και Καζάχοι, εκπρόσωποι όλων των εθνικοτήτων της ΕΣΣΔ απελευθέρωσαν ηρωικά την Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό από τη γερμανική “καφέ πανούκλα”. Η ουκρανική γη είναι ποτισμένη με το αίμα τους. Εδώ οι αντάρτες του Κόβπακ πολέμησαν γενναία, εδώ τα μέλη της “Νεαρής Φρουράς” της Κομσομόλ έδωσαν τη ζωή τους και πέθαναν μέσα στην αγωνία. Είναι όλα όσα έχουμε πάντα στη μνήμη μας, όσα μας κληροδότησαν οι πατεράδες και οι παππούδες μας, είναι όλα όσα λέγαμε: “Κανείς δεν ξεχνιέται και τίποτα δεν ξεχνιέται”. Όλα αυτά που διδασκόμαστε από κοινού από την παιδική μας ηλικία.

Το να ξεχάσουμε αυτά τα ιερά λόγια σημαίνει να προδώσουμε τους εαυτούς μας, να προδώσουμε τους προγόνους μας, τη μνήμη τους και τις εντολές τους. Αυτό είναι κάτι που δεν έπρεπε ποτέ να επιτρέψετε. Θα έπρεπε να αφήσετε τα κόκκαλά σας, να δώσετε τη ζωή σας, αλλά δεν θα έπρεπε να το επιτρέψετε.

Αλλά αυτό δεν συνέβη. Σήμερα, αυτοί που τρέμουν μπροστά στους ναζί επί οκτώ χρόνια, παίρνουν τα τουφέκια και αρχίζουν να μιλούν παθιασμένα για την υπεράσπιση της πατρίδας. Ποιας πατρίδας και από ποιον θα την υπερασπιστείτε; Είστε δειλοί! Με πονάει που το παραδέχομαι, αλλά οι νεαροί Ρώσοι που μεγάλωσαν την ίδια εποχή πρέπει να κάνουν τη δουλειά για εσάς. Αλλά αποδείχθηκαν πιο συνεπείς και θυμούνται τους ηρωικούς προγόνους τους, ξέρουν πού και γιατί έρχονται.

Μιλάτε πολύ για την ελευθερία. Αλλά την έχετε, όταν οδηγείστε σε υπόγεια από το κράτος σας, το οποίο δεν σας σώζει, δεν σας απομακρύνει από τις πόλεις, δεν σας φέρνει ψωμί, τίποτε άλλο, σας χρησιμοποιεί ως ανθρώπινη ασπίδα; Οι Ρώσοι πεθαίνουν σώζοντας τις ζωές σας από τους νεοναζί. Και ο Αβάκοφ σας κοροϊδεύει θρασύτατα επειδή έχει πάρει τους κατοίκους του Χαρκόβου σε ομηρία και το μετατρέπει σε ερείπια.

Μιλάτε σήμερα για το πώς ο ρωσικός λαός έχει γίνει εχθρός σας. Αλλά δεν είναι καιρός να σκεφτείτε τι έχετε γίνει; Λέτε ότι οι Ρώσοι δεν είναι αδέρφια σας. Αλλά είναι δυνατόν να είμαστε αδελφοί με εκείνους που υπέκυψαν στους νεοναζί, που εντάχθηκαν στις τάξεις τους, που σιώπησαν όλο αυτό το διάστημα; Και όσοι πολέμησαν κατέληξαν στους τάφους τους. Όσοι πολέμησαν κατέληξαν στις φυλακές – και βρίσκονται εκεί ακόμη και σήμερα.

Συμπατριώτες! Συνέλθετε! Οι Ρώσοι δεν είναι εχθροί σας. Οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί είναι αδελφικά έθνη που ενώθηκαν τον XVII αιώνα στην Περεγιασλάφσκαγια Ράντα, υπερασπιζόμενοι την ελευθερία τους από τους εχθρούς. Μαζί νικήσαμε τον γερμανικό φασισμό με κόστος, ανείπωτες θυσίες και ηρωισμό. Θυμηθείτε την ιστορία σας, κοιτάξτε στα βάθη των αιώνων και θα δείτε ότι ο ουκρανικός λαός είχε πάντα προβλήματα όταν έχανε την επαφή με τον αδελφό του – τον μεγάλο ρωσικό λαό. Είμαστε ετεροθαλή αδέλφια και δεν είναι σωστό να πυροβολούμε ο ένας τον άλλον. Πείτε στους γιους σας να σταματήσουν να πυροβολούν Ρώσους, αφήστε τους να καταθέσουν τα όπλα και να πάνε στις οικογένειές τους για να χτίσουν μια νέα δημοκρατική Ουκρανία σε ενότητα με τη Ρωσία.

* Οργάνωση απαγορευμένη στη Ρωσική Ομοσπονδία.

 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριάκος Μητσοτάκης:η Ελλάδα είναι έτοιμη να ξαναφτιάξει το μαιευτήριο στη Μαριούπολη,το κέντρο της Ελληνικής μειονότητας στην Ουκρανία,μια αγαπημένη πόλη της καρδιάς μας και σύμβολο της βαρβαρότητας του πολέμου.

Το απόσπασμα είναι στα αγγλικά από το twitter του Έλληνα πρωθυπουργού.

-Οι υποδομές στο μεταξύ που θέλει να ξαναφτιάξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταστράφηκαν από Ουκρανούς Ναζί,στους οποίους έστειλε πολεμικό υλικό.Επίσης πώς γίνεται ένας πρωθυπουργός και ένα κόμμα που θέλει ιδιωτικοποιημένο σύστημα υγείας αποψιλώνοντας το Δημόσιο σύστημα υγείας και διαλύοντάς το προωθώντας ΣΔΙΤ,να ξαναφτιάξει σε ξένο έδαφος δημόσιες δομές υγείας;;;

Ο άνθρωπος νομίζει ότι όλοι οι συμπολίτες του είναι τσάτσοι,χαφιέδες,ρουφιάνοι και ηλίθιοι.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να μην ξεχνάμε επίσης ότι στην Ελληνικη Δημοκρατία μας, διώκεται ο καθηγητής Δημήτρης Κουβελας με την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων λόγω του ότι ζήτησε να συμπληρώνεται η κιτρινη κάρτα κάρτα για την διαδικασία παρακολούθησης της εμφάνισης τυχόν παρενεργειων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σωτηρία πριν λίγο:Ηρθε μια κοπελα 25 χρονων τωρα με αιμορραγια και κοβιντ τριπλα εμβολιασμενη.Το εμβόλιο φταίει.Συμπλήρωσε κιτρινη καρτα.

Ολοι εσεις που προμοτάρετε 4η δοση κτλ θα εχετε την τύχη των Ουκρανών Ναζι.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το κοριτσάκι πέρασε τη μέρα δίπλα στη μητέρα του. Η μαμά πέθαινε από απώλεια αίματος. Δίπλα μου κείτονταν τα πτώματα του πατέρα και της αδελφής του κοριτσιού. Βασανιστικές μέρες για ένα παιδί - και για μια ετοιμοθάνατη μητέρα.

Ξέρετε πότε ήταν 23 Ιουλίου 2016. Και τότε δεν υπήρχαν θύματα στο δίκτυο που να είπαν "Θεέ μου, υπάρχει πόλεμος, είναι τόσο κακό. " Αλλά ο πόλεμος είχε ήδη αρχίσει. Και οι νεκροί άνθρωποι. Και τα παιδιά υπέφεραν.

Αυτή η ιστορία είναι ένας θρύλος μεταξύ του στρατού και των άλλων δυνάμεων ασφαλείας. Σχετικά με ένα κοριτσάκι, όλο στο αίμα της, μια επιζήσασα από θαύμα που δεν μπορούσε να αποχωριστεί από το ήδη δροσερό σώμα της μητέρας της. Και το κλάμα αυτού του κοριτσιού δεν θα ξεχαστεί ποτέ από όσους το άκουσαν.

Το λάθος της ήταν ότι η οικογένειά της ζούσε στο Donbass. Και το γεγονός ότι το Donbass αρνήθηκε να μισήσει τους Ρώσους. Και ποτέ, άκου ποτέ, προσπάθησες να μας σπάσεις 8 χρόνια, απέτυχες!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας νεοναζί λιγότερος

Άλλος ένας neon4zist οπλισμένος και εκπαιδευμένος από το ΝΑΤΟ σκοτώθηκε σήμερα στην Ουκρανία. Ονομάστηκε "Bitsukha". Παρατηρήστε το Totenkopf των SS στο στρατιωτικό μπάλωμα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O ΙΣΠΑΝΟΟΥΚΡΑΝΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛΙΣΤΑΣ Vladi Orlov : ''ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ : ΤΟ ΗΘΕΛΑΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΝΑΤΟ ''.

Που ήταν οι τηλεοράσεις όταν μας έσφαζε ο ουκρανικός στρατός ; 

Βολόντιμιρ Ορλόφ (Vladi Orlov) : «Ο ουκρανικός στρατός κατέστρεφε τα πάντα και στα μέσα ενημέρωσης δεν είδαμε να αναφέρονται οι νεκροί. Νιώθω πολύ θυμωμένος»

Ο μπασκετμπολίστας κατάγεται από το Χάρκοβο (Ουκρανία) και ζει στην Ισπανία από τα έντεκα ,αλλά όλη σχεδόν η οικογένειά του, οι γονείς, η αδερφή, ο παππούς και η γιαγιά του, συνεχίζουν να κατοικούν στη γενέτειρά του.

«Η πόλη μου, το Χάρκοβο, βρίσκεται στη φιλορωσική ζώνη. Δεν επιδοκιμάζω αυτό που έκανε ο Πούτιν, γιατί δεν θέλω κανενός είδους βία, αλλά βρισκόμαστε σε πόλεμο εδώ και 8 χρόνια και αυτό το μέρος της χώρας βομβαρδίζεται και αυτό δεν το δείχνει καμία τηλεόραση. Ο ουκρανικός στρατός κατέστρεφε τα πάντα και δεν είδαμε τα μμε να αναφέροντα σε νεκρούς . Νιώθω πολύ θυμωμένος»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει "σκεπάσει" τα πάντα. Και δικαιολογημένα.

Δεν συζητάμε τόσο πολύ πλέον για τους νεκρούς, για το αποδεκατισμένο ΕΣΥ, για τα εμβόλια ή για τα περιοριστικά μέτρα και τους ελέγχους.

Ακόμα πιο πολύ, δεν συζητάμε για το οτι αυτές τις μέρες κλείνουν ακριβώς δύο χρόνια από το πρώτο λοκ ντάουν. 

Κάπως το ξεχάσαμε αυτό.

Βέβαια, μπορεί και να μην θέλουμε να το θυμόμαστε.

Σαν μία ανάμνηση περίεργη, πικρή.

Παίζει και αυτό.

Κάθεσαι και σκέφτεσαι τον Μάρτη του 2020 και είναι σαν να πέρασαν πολλά χρόνια.

Σαν να ήταν ένα όνειρο συλλογικό και να μην συνέβησαν πραγματικά όλα αυτά. 

Κι όμως ήταν πριν λίγο καιρό όταν καθόμασταν κάθε απόγευμα στην τηλεόραση για να ενημερωθούμε από τον Σωτήρη και τον Νίκο.

Ήταν πριν λίγο καιρό που ο Σπύρος Παπαδόπουλος μας καλούσε να "μείνουμε σπίτι". Και εμείς μείναμε σπίτι.

Το μέλλον μας δεν (μπορεί να) είναι οι αλγόριθμοι της Σίλικον Βάλεϋ

Να νικήσουμε την Απόσταση

Να βγούμε "έξω"

Εκεί να πάμε



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι αφού τιμώρησαν τους Ρώσους καλλιτέχνες για την εισβολή στην Ουκρανία, σειρά έχουν όλοι οι πολίτες με ρωσικό διαβατήριο που αυτές τις μέρες βλέπουν τους λογαριασμούς τους στις τράπεζες να δεσμεύονται. Άνθρωποι που ζουν και εργάζονται χρόνια στην Ελλάδα ξαφνικά δεν έχουν πρόσβαση ούτε στους λογαριασμούς της μισθοδοσίας τους. 

Εύγε, βρε καλοί άνθρωποι των τραπεζών, τους εντοπίσατε τους Ρώσους ολιγάρχες! Είναι η Λιούμπα που δουλεύει καμαριέρα σε ξενοδοχείο, η Όλια που είναι λαντζέρισα σε ταβέρνα, η Μαργαρίτα που είναι δασκάλα σε Ωδείο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ιανουάριο ο ακροδεξιός Έλληνας Υπουργός υγειας έκλεισε το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και το μετέτρεψε σε εμβολιαστικο κέντρο 

«Η Ελλάδα έτοιμη να ανοικοδομήσει το μαιευτήριο στη Μαριούπολη» δήλωσε ο Μητσοτάκης

Την ανοικοδόμηση του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη της Ουκρανίας, το οποίο βομβαρδίστηκε από τις ρωσικές δυνάμεις, είναι έτοιμη να αναλάβει η Ελλάδα, 

δήλωσε ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης

(Το μαιευτήριο εκεί δεν ήταν πλέον μαιευτήριο αλλά αρχηγείο των Ναζί)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνέντευξη του Σεργκέι Λαβρόφ στο RT. Κύρια σημεία:

- Οι ΗΠΑ επιδιώκουν έναν μονοπολικό κόσμο.

- Η κατάσταση με το Nord Stream 2 μας λέει ξεκάθαρα ποια θέση κατέχει η Γερμανία στην παγκόσμια πολιτική.

- Κίνα και Ρωσία δεν είναι χώρες που θα υποκλιθούν.

- Η ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να βασιζόμαστε στους δυτικούς εταίρους έχει εξαφανιστεί.

- Η Ρωσία δεν αποκλείει ότι η Ουκρανία θα μπορεί να είναι το μεγαλύτερο βιοεργαστήριο του Πενταγώνου.

- Ο Ζελένσκι υποδαυλίζει το ουκρανικό λόμπι, μεταξύ άλλων στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, απαιτώντας τη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων.

- Η Ουκρανία ετοιμαζόταν να καταλάβει τα χαμένα εδάφη με αιματοχυσία.

- Η αποναζιστικοποίηση στην Ουκρανία συνεπάγεται την κατάργηση των νόμων που εισάγουν διακρίσεις σε βάρος του ρωσόφωνου πληθυσμού.

- Στο μέλλον, οι σχέσεις με την Ουκρανία θα επανέλθουν σταδιακά στην κανονικότητα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι οπαδοί του "Ερυθρού Αστέρα" έστειλαν το μήνυμα του Σερβικού λαού...

*Χθες το βράδυ οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου κατά τη διάρκεια του αγώνα του Κυπέλλου UEFA με την Ρέιντζερς της Σκωτίας,

άπλωσαν ένα πανό με μια φράση από το τραγούδι του John Lennon.

Επιπλέον, οι οπαδοί αναγράφουν στα πανό τις χώρες στις οποίες έχουν εισβάλει οι ΗΠΑ τα τελευταία 72 χρόνια.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είμαι κατά του πολέμου ως θέση αλλά αυτό σημαίνει εναντίον όλων των πολέμων δηλαδή και αυτόν που από το 2014 διεξάγεται κατά των αυτονομων περιοχών του Ντομπας με 14 000 νεκρούς 

..στέκομαι στο πλευρό των κατοίκων του Ντομπας και κατά των Ουκρανο νεοναζί 

Όποιος συμφωνεί καλως 

Όποιος δεν συμφωνεί μακριά κι αλάργα 

Δεν θα κόψω και ράψω την συνείδηση μου για να μπω στο βολικό νατοϊκό κουστουμακι που πλασάρεται ως "αλήθεια"

Αρκετά έχω δει τόσα χρόνια με την πολεμική προπαγάνδα και την καταστροφή ολόκληρων χωρων και πληθυσμών (καταστροφή που συνεχίζεται όπως στην Υεμένη και δεν είδα ποτέ καμία καταγγελία η έστω μια μικρή διαδήλωση στην πρεσβεία της σαουδικής Αραβίας ..οπότε με αφήνουν παγερά αδιάφορη οι δήθεν αντιπολεμικες ρητορείες διότι είναι κάλπικες στην ουσια)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ερώτηση κρίσεως. Αν η Ρωσία έστελνε αυτά τα όπλα στους Ιρακινούς που αμύνονταν εναντίον της βάρβαρης εισβολής των ΗΠΑ το 2003, τι θα έκανε η Ουάσιγκτον; Αν δηλαδή φάει τίποτα η Πολωνία ή η Σλοβακία στο κεφάλι ποιος θα φταίει; Ελπίζουμε να μην το πράξει η Μόσχα, όμως όταν στριμώχνεις τον άλλο στη γωνία δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα εξακολουθήσει να «τηρεί τους κανόνες».

Παρένθεση: Μήπως θα συνεχίσουμε και εμείς να αδειάζουμε τις αποθήκες της αντιαρματικής και αντιαεροπορικής άμυνας των νησιών, όπως ήδη έγινε για να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς; Μήπως έχουμε δεχτεί ήδη να στείλουμε και S-300 από την Κρήτη; Μήπως είναι και Έλληνες αξιωματικοί στα κέντρα διοχέτευσης όπλων προς την Ουκρανία, δίπλα στα σύνορά της, όπου βρίσκονται ήδη στρατιωτικοί από 22 μέλη του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τους New York Times της 4ης Μαρτίου; Καλό θα είναι η κυβέρνηση και η ηγεσία του στρατεύματος να ξεκαθαρίσουν με μια δήλωσή τους την κατάσταση και την πολιτική τους. Καλό θα είναι επίσης να παρέμβει και η αντιπολίτευση και να ζητήσει ενημέρωση για το τι συμβαίνει. Ο ελληνικός λαός πάντως δεν νομίζουμε ότι ματώνει οικονομικά και δεν στέλνει τα παιδιά του (τουλάχιστον οι κατώτερες τάξεις) να κάνουν θητεία, προκειμένου να εμπλακεί η χώρα του και οι ένοπλες δυνάμεις της σε επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επειδή πολλές φορές έχουμε γράψει εδώ για τη χρήση του τακτικού πυραύλου Tochka-U από τον ουκρανικό στρατό κατά αμάχων στο Ντονμπάς, ας δούμε για τι πράγμα ακριβώς μιλάμε.

Εδώ εκτόξευση από τις ΕΔ της Ουκρανίας χθες. Ο στόχος γνωστός.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 17 Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Νότιας Αφρικής Cyril Ramaphosa δήλωσε:

«Η βασική αιτία της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας βρίσκεται στη μακροπρόθεσμη πολιτική επέκτασης του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά».

Ας μην ξεχνάμε ότι η χώρα του είναι μέλος των BRICS:

• Βραζιλία

• Ρωσία

• Ινδία

• Κίνα

• Νότιος Αφρική



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Vassilis Makridis

18/3/2022 – 2.30

- Λιγότερα σήμερα από το μέτωπο, περισσότερα γύρω από αυτό (ό,τι πρόλαβα να σταχυολογήσω, καθότι και σωματική κόπωση παίζει το δικό της ρόλο)...

- Σε επιχειρησιακό επίπεδο, οι ρωσικές δυνάμεις προωθήθηκαν σε βάθος 10 χλμ, ενώ επέφεραν σοβαρά πλήγματα ακριβείας σε αποθήκες στρατιωτικού υλικού στις Περιφέρειες του Ρόβνο (κεντροδυτική Ουκρανία) και στο Τσερνίγκοφ (βόρεια). Στις ΛΔ συνεχίζεται η απελευθέρωση χωριών από τις Λαϊκές Πολιτοφυλακές και η ολοένα πιο σφιχτή περικύκλωση γύρω από τον θύλακο της Αβντέγεφκα και του Κραματόρσκ, όπου είναι συγκεντρωμένες οι κύριες δυνάμεις του τακτικού ουκρανικού στρατού και των νεοναζιστικών ταγμάτων, περίπου 75 χιλιάδες άτομα, με βαρύ οπλισμό. Στα συν για τις Λαϊκές Πολιτοφυλακές είναι το γεγονός ότι έχουν επιτύχει την αποκοπή του ανεφοδιασμού των ουκρανικών δυνάμεων. Στα μείον, το ότι οι Ουκροναζί έχουν ακόμη αρκετούς αμάχους στην περιοχή που εξακολουθούν να ελέγχουν, για να τους χρησιμοποιήσουν ως «ζωντανή ασπίδα»...

- Στις επιτυχίες της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Ντονιέτσκ πιστώνεται και η εξουδετέρωση 3 αξιωματικών από τις ΗΠΑ, «στρατιωτικών συμβούλων», στο χωριό Μαργίνκα, δυτικά του Ντονιέτσκ, το οποίο ήταν μέχρι πρόσφατα ένα από τα σημεία απ' όπου το ουκρανικό πυροβολικό έπληττε την πόλη του Ντονιέτσκ, Ένας από αυτούς έφερε τον βαθμό του λοχαγού και οι άλλοι δύο αυτόν του υπολοχαγού (την είδηση την έδωσε και στο Open ο φίλος / συνάδελφος / «συνσοβιετικάριος» Θανάσης Αυγερινός. Ένας ακόμη πολίτης ΗΠΑ φέρεται να σκοτώθηκε σε περιοχή έξω από το Τσερνίγκοφ (βόρεια Ουκρανία), χωρίς να έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για την ιδιότητά του και τους λόγους που βρισκόταν στην περιοχή, εν μέσω στρατιωτικών επιχειρήσεων... (Παρεμπιπτόντως, δεν απορείτε κι εσείς με την παρουσία ΤΟΣΩΝ πολιτών των ΗΠΑ στις ζώνες των στρατιωτικών επιχειρήσεων, όταν η εντολή-σύσταση της επίσημης Ουάσιγκτον ήταν, θεωρητικά, η πλήρης εκκένωση της χώρας από πολίτες των ΗΠΑ:;;).

- Στη Μαριούπολη, χάρη στις προσπάθειες των ρωσικών δυνάμεων και αυτών της ΛΔ Ντονιέτσκ, έχουν ανοίξει 4 ανθρωπιστικοί διάδρομοι. Τη μέρα που πέρασε κατάφεραν να απομακρυνθούν συνολικά πάνω από 43 χιλιάδες πολίτες, δηλαδή σχεδόν το 10% του πληθυσμού της πόλης!!! Από τις «επικίνδυνες» περιοχές έχουν διαφύγει στη Ρωσία περίπου 285 χιλιάδες άτομα από το Ντονμπάς και την Ουκρανία, εκ των οποίων άνω των 60 χιλιάδων είναι παιδιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η Ουκρανία, ο αριθμός των προσφύγων που κατέφυγαν στις χώρες που συνορεύουν δυτικά και νοτιοδυτικά μαζί της ανέρχεται σε περίπου 2,8 εκατομμύρια• ωστόσο, όπως επισήμανα και σε προηγούμενο σημείωμά μου, ο μεγαλύτερος όγκος αυτού του πληθυσμού προέρχεται από τη Δυτική Ουκρανία, όπου τα «τύμπανα του πολέμου» δεν έχουν φτάσει ούτε κατά διάνοια και με μόνο με μια πολύ «διασταλτική» ερμηνεία του όρου μπορούν να χαρακτηριστούν ως «πρόσφυγες»...

- Επιτέλους αντέδρασε ένας διεθνής οργανισμός στο άκουσμα της σφαγής στο κέντρο του Ντονιέτσκ.

Η αναπληρώτρια ΓΓ του ΟΗΕ για τα πολιτικά ζητήματα Ρόζμαρι Ντι Κάρλο ζήτησε να γίνει «εξονυχιστική έρευνα» γύρω από τις συνθήκες και τα πρόσωπα που εμπλέκονται στο δολοφονικό αυτό χτύπημα.

- Παράλληλα η διεθνής ΜΚΟ Human Rights Watch κάλεσε την Ουκρανία να μην αναρτά στα social media και άλλες πηγές πληροφόρησης βίντεο με Ρώσους αιχμαλώτους (όπου λαμβάνουν χώρα, μεταξύ άλλων και σειρά ενεργειών που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια).

Παρεμπιπτόντως, σε «συνέντευξη Τύπου»-παρωδία που διοργάνωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax Ukraine (πάλαι ποτέ παράρτημα του αντίστοιχου ρωσικού πρακτορείου και τώρα φερέφωνο της ουκρανικής χούντας), παρουσιάστηκαν 6 δήθεν «αιχμάλωτοι» Ρώσοι στρατιώτες, που δήλωσαν ότι είναι «φασίστες» και γι' αυτό «σκότωναν αθώους Ουκρανούς πολίτες»...

Επειδή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια κι επειδή ο ψεύτης πρέπει να διαθέτει, εκτός των άλλων και καλή μνήμη: τουλάχιστον οι μισοί από τους «αιχμαλώτους» είχαν... ουκρανικά επίθετα (από αυτά που... «πιο Ουκρανός πεθαίνεις», όμως!!!). Είπαμε, ποσότητα αλλά όχι ποιότητα...

- Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για τη μέρα που μας έρχεται (18/03) θέλουν να στήσουν οι ΗΠΑ, ώστε να περάσουν ψήφισμα καταδικαστικό για τη Ρωσία σε σχέση με τα γεγονότα στην Ουκρανία. 

Η Ρωσία απέσυρε προσωρινά το δικό της σχέδιο ψηφίσματος, παρατηρώντας ότι πολλές αντιπροσωπείες χωρών δέχονται αφόρητες πιέσεις, έως και απειλές από την πλευρά των ΗΠΑ, ώστε να ψηφίσουν «σωστά». Από την άλλη, σύμφωνα και με δήλωση του μόνιμου αντιπροσώπου της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια, η Ρωσία θα επιχειρήσει να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας, όπου θα παρουσιάσει τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τη διερεύνηση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν στην Ουκρανία από τα καταληφθέντα βιοχημικά εργαστήρια που λειτουργούσαν με την αρωγή και τη χρηματοδότηση των ΗΠΑ και στόχευαν στη δημιουργία βιολογικών όπλων μαζικής εξόντωσης κατά του πληθυσμού της Ρωσίας (και, μάλλον, όχι μόνο αυτής)... Λεπτομέρειες θα έχουμε μέσα στην ημέρα...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κόλαση σε στρατώνα στο Nikolaev. 50 νεκροί Ουκρανοναζί από ρώσικη πυραυλική επίθεση με Kalibr. Η Αρκούδα δεν συγχωρεί…….

18/03/2022

Κόλαση σε στρατώνα στο Nikolaev (κοντά στην απελευθερωμένη Χερσώνα). 50 νεκροί Ουκρανοναζί από ρώσικη πυραυλική επίθεση με Kalibr. Η Αρκούδα δεν συγχωρεί…….Επίθεση στην 79η Ειδική Ταξιαρχία στο Νικολάεφ

Οι πύραυλοι κατέστρεψαν στρατώνα ουκρανικών δυνάμεων στο Nikolaev. Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε πλέον των 50 πιθανότατα θ’ αυξηθεί καθώς ανασκάπτουν τα ερείπια. Διαμελισμένα πτώματα διάσπαρτα..

“Υπάρχουν σκοτωμένοι και τραυματίες μεταξύ των στρατιωτικών, ο αριθμός ανέρχεται σε δεκάδες άτομα”, αναφέρει ο Αλεξέι Γκοντσαρένκο.

Επίδειξη δύναμης..



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πούτιν σε ομιλία του σε 200.000 κόσμο σε στάδιο για την επανένωση με την Κριμαία

18/03/2022

” Ρωσία, Ρωσία” κραύγαζε το πλήθος…

Σήμερα η Ρωσία γιορτάζει την 8η επέτειο από την επανένωση με την Κριμαία.

Ο Πούτιν απευθύνθηκε σε 200.000 άτομα που ήταν εντός κι εκτός του σταδίου Λουζνίκι της Μόσχας.

Τα πανό στην εξέδρα έγραφαν “για μια ειρήνη χωρίς Nazis” και “για τη Ρωσία”.

Ο Πρόεδρος Πούτιν μίλησε σε μια συγκέντρωση-συναυλία προς τιμήν της επιστροφής της Κριμαίας.

Σχετικά με την Κριμαία

”Στη δική τους γη, ενωμένοι από μια κοινή μοίρα”— αυτό πιθανώς σκέφτηκαν και καθοδηγήθηκαν οι άνθρωποι όταν πήγαν στο δημοψήφισμα στην Κριμαία και τη Σεβαστούπολη στις 18 Μαρτίου 2014. Ζούσαν και ζουν στη δική τους γη. Και ήθελαν να ζήσουν μια κοινή μοίρα με την ιστορική τους πατρίδα, με τη Ρωσία, είχαν κάθε δικαίωμα να το κάνουν και πέτυχαν τον στόχο τους.

Οι κάτοικοι της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης έκαναν το σωστό όταν έβαλαν ένα σκληρό φράγμα στο δρόμο των νεοναζί και των ακραίων εθνικιστών. Γιατί αυτό που συνέβη σε άλλες περιοχές και συμβαίνει ακόμα είναι η καλύτερη επιβεβαίωση αυτού.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Ρωσία έχει κάνει πολλά για να ανεβάσει την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη. Ήταν απαραίτητο να κάνουμε πράγματα που δεν φαίνονται αμέσως δια γυμνού οφθαλμού. Έχουν θεμελιώδη χαρακτήρα: παροχή φυσικού αερίου, παροχή ενέργειας, κοινοτικές υπηρεσίες, αποκατάσταση του οδικού δικτύου, κατασκευή νέων δρόμων, αυτοκινητοδρόμων και νέων γεφυρών.

Σχετικά με τη στρατιωτική επιχείρηση

Ξέρουμε τι πρέπει να γίνει στη συνέχεια, πώς να το κάνουμε περαιτέρω, σε βάρος τίνος. Και σίγουρα θα εφαρμόσουμε όλα τα σχέδιά μας.

Οι άνθρωποι που έζησαν και ζουν στο Donbass επίσης δεν συμφωνούσαν με το πραξικόπημα. Αμέσως οργανώθηκαν εναντίον τους τιμωρητικές στρατιωτικές επιχειρήσεις – και όχι μία. Αμέσως περιέπεσαν σε αποκλεισμό, υποβλήθηκαν σε συστηματικό βομβαρδισμό από κανόνια και αεροπορικές επιδρομές. Αυτό είναι αυτό που λέγεται γενοκτονία. Ο σκοπός της επιχείρησης είναι να σώσει τους ανθρώπους από αυτό.

Όλα έγκεινται στο γεγονός ότι αυτή η ενότητα είναι μια παγκόσμια αξία για όλους τους λαούς και τους εκπροσώπους όλων των θρησκειών στη Ρωσία, και συγκεκριμένα για τον λαό μας, πρώτα απ ‘όλα για τον λαό μας. Και η καλύτερη επιβεβαίωση αυτού είναι πώς πολεμούν, πώς ενεργούν τα παιδιά μας κατά τη διάρκεια αυτής της στρατιωτικής επιχείρησης -πλάι πλάι. Βοηθούν, στηρίζουν ο ένας τον άλλον και αν χρειαστεί καλύπτουν με το σώμα τους το σώμα του συντρόφου τους από σφαίρα στο πεδίο της μάχης.. Τέτοια ενότητα δεν είχαμε για πολύ καιρό.

Σε άλλη τοποθέτησή του ο Πούτιν: Η κυρίαρχη ελίτ στη Δύση δεν σκέφτεται πώς να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών της στις δυτικές χώρες. Έχουν εμμονή με τα δικά τους ιδιοτελή συμφέροντα και υπερκέρδη.

Όλος ο πλανήτης πληρώνει τώρα για τις φιλοδοξίες της Δύσης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δυο στάσεις από το κέντρο της πόλης οι οδομαχίες στη Μαριούπολη!! Η άμυνα Ουκρανοναζί διασπάστηκε στο κέντρο της πόλης. Απελευθερώθηκε το αεροδρόμιο! 

18/03/2022

«Ο εχθρός πιάστηκε στον ύπνο κατά τη διάρκεια της επιχείρησης»: η άμυνα του διασπάστηκε στο κέντρο της πόλης. Η επίθεση του ρώσικου στρατού συνεχίζεται. Χθες το βράδυ οι μάχες δίνονταν δυο στάσεις λεωφορείων από το κέντρο της Μαριούπολης. Οι Τσετσένοι και οι Ρώσοι πεζοναύτες πολεμούν δίπλα δίπλα στο εργοστασιακό σύμπλεγμα Azovstal. Από την πλευρά του οικισμού Vinogradnoe, υπάρχει επίσης προέλαση του στρατού της ΛΔΔ και των τοπικών ειδικών δυνάμεων.

Στο μέτωπο της Μαριούπολης, το DPR σε συντονισμό με τον Ρωσικό Στρατό εξασφάλισε πλήρως το αεροδρόμιο της πόλης αφού εξάλειψε το επίκεντρο της αντίστασης εκεί και συνέχισε να προελαύνει στο κέντρο της συνοικίας Zhovtnevyi.

Το αεροδρόμιο της Μαριούπολης, το οποίο έκλεισε για πολλά χρόνια και χρησιμοποιήθηκε ως κέντρο βασανιστηρίων από την ουκρανική ασφάλεια SBU έχει εκκαθαριστεί από τα στρατεύματα της UA και βρίσκεται υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του DNR. Υπάρχουν αναφορές για επιζώντες, οι οποίοι είναι έτοιμοι να μιλήσουν για τη δοκιμασία τους.

Στα εννιαόροφα κτίρια που καταλαμβάνει το Vostok στα περίχωρα της Μαριούπολης, μαχητές της ομάδας επίθεσης εξακολουθούν να κάθονται, ενισχύθηκαν χθες το βράδυ. Ήρθε η βοήθεια.. Ένα δεύτερο, η ομάδα προσγείωσης ξεχύθηκε από την πανοπλία και έτρεξε στην είσοδο. Ο εχθρός παραβίασε την επιχείρηση. Είναι πολύ δύσκολο για τον εχθρό γενικά, είναι τρομοκρατημένος.

Μαχητές της Τσετσενικής Δημοκρατίας διέρρηξαν τις άμυνες της Μαριούπολης και απελευθέρωσαν πολίτες που κρατούνταν σε υπόγεια από τους Ναζί. Η πόλη καθαρίζεται. Ενδεικτικό της σφοδρότητας της σύγκρουσης είναι το εμπορικό κέντρο “Port City” που έγινε φάντασμα.

Οι δυνάμεις επίθεσης των ειδικών δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της ΛΔΔ συνεχίζουν να εισέρχονται στην πόλη.

Πολυόρωφα κτίρια, στην είσοδο της πόλης,που λειτουργούσαν ως οχυρά σημεία του «Αζόφ», υπέστησαν πολύ μεγάλες ζημιές.

Οι αριστερές συνοικίες της πόλης, που λειτουργούσε ως ασπίδα για τις δυνάμεις του Αζόφ και των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, σφυροκοπήθηκε από πυροβολικό κι από αέρος..

Σήμερα η Μαριούπολη πλαγιοκοπήθηκε από ρώσικες δυνάμεις κι από τα ανατολικά. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Μάχες στην Αριστερή Όχθη της πόλης, όπου οι μαχητές του NM DPR κατάλαβαν το διοικητήριο και ώψωσαν τη σημαία τους.

Όλη η διαδρομή Ντόνετσκ – Μαριούπολη έχει διασφαλιστεί από ρώσικο στρατό.