Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Δευτερα 21 Μαρτιου 2022


Η Κχέρσον («Χερσών») απελευθερώθηκε από τους "εισβολείς του δικτάτορα Πούτιν" και στις 13 Μάρτη -επέτειος απελευθέρωσης από τους ναζί εισβολείς, από τον Κόκκινο Στρατό-, μετά από 8 χρόνια κατάθεσαν τα λουλούδια-στεφάνια μνήμης (αρχική φωτογραφία ανάρτησης).

Ο Volodymyr Saldo, ο προηγούμενος δήμαρχος της πόλης που αποκαθήλωσαν οι νεοναζί της σημερινής Ουκρανίας, μετά την απαλευθέρωση της πόλης από τον Ρωσικό στρατό πραγματοποίησε μια κομμουνιστική συγκέντρωση καταθέτοντας λουλούδια στο μνημείο με τα απαγορευμένα σύμβολα στην ναζιστική Ουκρανία, τις κόκκινες σημαίες με τα σφυροδρέπανα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Διέγραψαν" τον Γιούρι Γκαγκάριν... Βαρβαρότητα και πολιτισμός!

Όταν η τρέλα φτάσει σε αυτό το επίπεδο, δυστυχώς μπορούμε να περιμένουμε οτιδήποτε!

«Υπό το φως των σημερινών παγκόσμιων γεγονότων...»... στερήθηκαν οι τιμές και διακρίσεις στον Γιούρι Γκαγκάριν... από την "Space Foundation" των ΗΠΑ!

Πως μπορεί κάποιος να μην μιλήσει για αλητεία, για την κατάντια των ανθρωπόμορφων τεράτων που κυβερνούν τις ΗΠΑ, αλλά και για τα δουλικά πολιτικά ανδρείκελα -και στην Ελλάδα- που συνομιλούν και εκθειθάζουν αυτά τα ανθρωποειδή κτήνη του ιμπεριαλισμού...

Στο Μιλάνο, στο περίφημο θέατρο "La Scala" απολύουν τον Ρώσο μαέστρο.

Στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνο ακυρώνει το μάθημα για τον Ρώσο συγγραφέα Ντοστογιέφσκι. Εδώ μας οδηγεί η ανοησία προπαγάνδα μίσους: ο κλασικός Φιόντορ Μιχάηλοβιτς Ντοστογιέφσκι απαγορεύεται από το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου-Bicocca επειδή είναι Ρώσος!

Τα ίδια σε όλες τις "πολιτισμένες" χώρες της αποικίας των ΗΠΑ με την ονομασία "Ευρώ Ένωση"



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Αυτές οι σκύλες του ΑΖΟΦ, σκοτώνουν αβέρτα ΑΜΑΧΟΥΣ»! Σφίγγεται το ΣΤΟΜΑΧΙ με το ΒΙΝΤΕΟ – Ρωσόφωνοι ΞΕΣΠΟΥΝ σε ΛΥΓΜΟΥΣ

19 Μαρτίου, 2022  -  10:10 πμ

Συνεχίζονται οι μαρτυρίες ρωσοφώνων από την Ανατολική Ουκρανία και κυρίως από την Μαριούπολη για όλα όσα περνούν τώρα αλλά και για οκτώ χρόνια από τους ΝΑΖΙ του ΑΖΟΦ.

Άντρας μιλάει στην κάμερα και διηγείται τα εξής:

Τα πτώματα είναι δίπλα στις πολυκατοικίες καλυμμένα. Το Αζόφ αυτές οι σκύλες… Ο κόσμος προσπάθησε να εκκενώσει…

Αυτοί εκτέλεσαν τον κόσμο!!!! Τα τέρατα!!! Καθάρματα!!! Εκτέλεσαν τα κομβόι των αμάχων που προσπάθησαν να εκκενώσουν προς το Βολοντάρσκ! Τους γάζωσαν όλους!!!! Ολόκληρα λεωφορεία!!!

Δείτε:

https://rumble.com/vxseax-56752233.html

Δείτε επιπλέον πρόσφυγες του Ντονμπας να μοιράζονται τις μνήμες τους από τα 8 χρόνια πολέμου με το καθεστώς του Κιέβου:

https://rumble.com/vxqik1--8-.html



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλώς να δίνεται οδό διαφυγής στους αμάχους αλλά ΟΧΙ και στους Ναζί της Μαριούπολης που θα τους ξαναβρεί ο λαός μπροστά του!

Σχολιο.- Οι ίδιοι οι Ρώσοι το είπαν. 1)Οι ναζί κρατάνε αιχμάλωτους άμαχους ανθρώπους. Εάν δεχόντουσαν να αποχωρήσουν έπρεπε να αφήσουν τους άμαχους και τα όπλα τους. Θα έμεναν ατιμώρητοι για τα εγκλήματα τους, αλλά θα γλίτωναν οι άμαχοι, ο λαός. Όπλα δεν πρόκειται να ξαναβρίσκανε, οπότε θα έπρεπε να φύγουν ξανά για τις ΗΠΑ, από όπου ήρθανε από το 1995. 2)Οι Ρώσοι δεν τα υπολόγισαν καλά. Νόμισαν ότι οι ναζί είναι άνθρωποι, ότι είναι Ουκρανοί. Οι ναζί είναι το χειρότερο έκτρωμα του ανθρώπινου είδους, είναι καθάρματα, τομάρια του υποκόσμου, δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή, και δεν υπολογίζουν ούτε την δικιά τους τη ζωή! Κλέβανε μέχρι τώρα, τραμπουκίζανε και τους είχανε τους ανθρώπους της Ουκρανίας για δούλους, τρώγανε και πίνανε από τους δούλους της Ουκρανίας. Και τώρα πάνε να τους το στερήσουν αυτό οι Ρώσοι. Οι ναζί του Αζόφ το δήλωσαν. Δεν φεύγουν, ότι και να γίνει. Προτιμούν να πεθάνουν. Και στις ΗΠΑ να ξαναεπιστρέψουν, πρέπει να δουλέψουν για να ζήσουν. Προτιμούν να πεθάνουν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι πιο φυσικό, ο διορισμένος Πρόξενος της Μαριούπολης, να είναι δουλικό του ΝΑΤΟ όπως και ο Μητσοτάκης;

Σχολιο.- Και λίγο κουνιστος μου φάνηκε

Σχολιο.- κοίτα κάτι μπούληδες που είναι και πρόξενοι, κάτι λαπτοπάκηδες και μαμάκηδες...

Σχολιο.- Ο οποίος διασώθηκε από τους Τσετσένους των Ρώσων...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μήπως ο βομβαρδισμός του Βερολίνου από τον Κόκκινο Στρατό "δεν έπρεπε να γίνει" αφού εκτός από 100.000 ναζί σκοτώθηκαν και 95.000 Βερολινέζοι;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιπροσωπεία ΛΔ Ντόνετσκ- Representative Office DNR

28 εκατομμύρια δολλάρια μετέφερε στο εξωτερικό η Αναστασία Κοβιτσκι, σύζυγος του βουλευτή Ιγκόρ Κοβιτσκι, δεξί χέρι του Arsen Avakov, του ανθρώπου που ως υπουργός εσωτερικών " αξιοποίησε" το ναζιστικό τάγμα Αζοφ στην αντιμετώπιση του "εσωτερικού εχθρού".

Στο εν τω μεταξύ τα μέλη του Αζοφ συνεχίζουν να πολεμούν, ώστε να μπορεί το αφεντικό τους να εξάγει εκατομμύρια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επειδή κούρασε η καραμέλα τύπου «ο Ζελενσκι είναι Εβραίος άρα αποκλείεται να σχετίζεται με ναζιστές» ,να υπενθυμίσω πως οι ναζιστές είναι ένα διαχρονικά χρήσιμο εγκληματικό τέρας! Ένας διαχρονικός ρυθμιστής όπως ο πιο πρόσφατος ISIS! Κι ακόμη χρησιμότερο όσο μπορεί και στρατολογεί τον «κάθε πικραμένο» !


Όταν το Ισραήλ προσέλαβε πρώην Ναζί αξιωματικούς

Για να αποτρέψει τον Νάσερ της Αιγύπτου τη δεκαετία του 1960, η Μοσάντ εργάστηκε μαζί με Γερμανούς εγκληματίες πολέμου



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Είμαι σχεδόν πεπεισμένος ότι δεν θα χρειαστεί να πολεμήσουμε την Ουκρανία. "Η Δύση δεν θα μπορέσει να μας παρασύρει σε αυτή τη σύγκρουση", δήλωσε ο Λουκασένκο, επικαλούμενος τον BelTA. Πρόσθεσε, ότι οι αρχές της Λευκορωσίας «είναι αρκετά έξυπνες για να μην εμπλακούν στη σύγκρουση που μας σπρώχνουν οι Αμερικανοί μαζί με τους συνεργάτες τους. "



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευαισθησία από τα lidl.Πριν λίγες μέρες.

Κάντε παιδιά μας λένε για αυτόν τον τόπο.

Σε απόλυση εγκύου εργαζόμενης προχωρησε η «Lidl» όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση

8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και ο καλύτερος εργοδότης της χώρας ελέγχεται το τελευταίο διάστημα για σωρεία καταγγελιών παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας. Η εν λόγω εταιρεία φέρεται να έχει απολύσει καταχρηστικά έγκυο εργαζομένη της, που ήταν σε καθεστώς προστασίας της μητρότητας μετά τον τοκετό του πρώτου (νεκρού) βρέφους της και ούσα έγκυος στο δεύτερο κυοφορούμενο.

Η εταιρεία διέδωσε στην τοπική κοινωνία ότι η επίκληση της εγκυμοσύνης της εργαζομένης ήταν ψευδής, με σκοπό την προστασία της από την εργατική νομοθεσία! Η υπάλληλος εξαναγκάστηκε στην υπογραφή εντύπου παραίτησης από κάθε δικαίωμα δικαστικής προσβολής και προβολής του θέματός της. Το ζήτημα βρίσκεται στα χέρια του Συνηγόρου του Πολίτη και του ΣΕΠΕ Δυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξαιρετικά αφιερωμένο στους απανταχού δημοκράτες του «Slava Ukrania».

Mαχητής του DPR μπαίνει σε εξουδετερωμένο κρησφύγετο του τάγματος Αζόφ στην Μαριούπολη. Με τις σβάστιγγες και τις ναζιστικές σημαίες παντού.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ NADAL ΚΑΙ Η ΛΑΜΨΗ ΤΟΥ NOLE

Δυστυχώς, ένας ακόμη μεγάλος αθλητής πληρώνει ακριβά την αφέλεια, την αμετροέπεια ή τη λαιμαργία για τίτλους, αναγνώριση, χρήμα και δόξα. Ο Rafa Nadal μόλις λίγο καιρό πριν αποδείχθηκε τόσο μικρόψυχος και τόσο κομφορμιστής που ξέχασε κάθε έννοια συναδελφικότητας κι έφτασε στο σημείο να καταδικάσει δημόσια και να συμβάλλει στα εκδικητικά μέτρα του αυστραλιανού Καθεστώτος κατά του μεγάλου συναθλητή και αντιπάλου του Novak Djokovic. Ο Nadal πήρε το ρίσκο να εμβολιαστεί με τα πειραματικά σκευάσματα που κυκλοφορούν, μόνο και μόνο για να γίνει αρεστός στο Σύστημα, στα εξαγορασμένα ΜΜΕ, για να παραμείνει στην πρώτη γραμμή και να ξεπεράσει με πλαστό τρόπο τον μεγάλο του συναθλητή σε τίτλους Grand Slam. Πήρε ένα ρίσκο που σε καμιά περίπτωση δεν το είχε ανάγκη για λόγους υγείας -το αντίθετο μάλιστα όπως αποδεικνύεται τώρα- αλλά μόνο για λόγους ματαιοδοξίας, λαιμαργίας, ανάγκης κοινωνικής αποδοχής. Ο Nadal χθες το βράδυ πλήρωσε ακριβά την απόφασή του -αλλά και την προ μηνών Ύβρι απέναντι στο Djokovic- και κατέρρευσε φαρδύς-πλατύς στο τεραίν του Indian Wells, χάνοντας εύκολα από ένα πολύ υποδεέστερο αντίπαλο και έχοντας ανάγκη ιατρικής βοήθειας για να μπορέσει να τελειώσει με το ζόρι τον αγώνα του. Ο Nadal παρουσίασε έντονη καρδιακή αρρυθμία, έντονα αναπνευστικά προβλήματα κι ήταν σαν να του τρυπούσε συνεχώς μια βελόνα την καρδιά, όπως ο ίδιος σχολίασε! Κι όλα αυτά για έναν υγιέστατο ως τώρα υπερ-αθλητή, που τα μόνα προβλήματα που είχε ήταν τα τυπικά ζητήματα όσων κάνουν πρωταθλητισμό στις αρθρώσεις και στους μυς.

Αντίθετα, ο Novak Djokovic, μετά την ταπεινωτική και ρατσιστική συμπεριφορά που δέχτηκε από τους υβριστές Αυστραλούς, βρίσκεται στην καλύτερη του κατάσταση και περιμένει πώς και πώς τη συμμετοχή του στο ερχόμενο Roland-Garros, ώστε να ξαναπάρει πίσω την κλεμμένη απ' τον Nadal πρώτη θέση σε νίκες Grand Slam, που τόσο του αξίζει και του ανήκει! Ο υπερήφανος και τόσο ανθρώπινος ταυτόχρονα Nole, έκανε τη σωστή επιλογή, δεν έσκυψε κεφάλι σε δύσκολους καιρούς και κέρδισε την υγεία του αλλά και το βαθύτατο σεβασμό μας. Σύντομα θα επιστρέψει και στην κορυφή που του ανήκει. Αντίθετα, ο κομφορμιστής Nadal συμβιβάστηκε, έσκυψε κεφάλι για μια πρόσκαιρη δόξα, αποδοχή και την επιβράβευση του Συστήματος, στο οποίο άλλωστε ανήκε πάντα, από την αρχή της καριέρας του. Ο Nadal τώρα τα έχασε όλα, κατάντησε μια θλιβερή σκιά του παρελθόντος του και κυρίως έχασε την υγεία του! Ελπίζω μόνο πρόσκαιρα! Εύχομαι να επανέλθει σύντομα τόσο για ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά και για το καλό του αθλήματος. Το τένις γενικά αλλά και το Rolan-Garros ειδικότερα, θα είναι φτωχότερα χωρίς αυτόν. Κι ο Nole πρέπει να επιστρέψει στην κορυφή θριαμβευτικά: νικώντας τον Nadal μέσα στο σπίτι του, στο κοκκινόχωμα του Παρισιού!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Oι βρυκόλακες των €μβολιασμων θα επιβάλλουν τώρα την 4η δόση κι έτσι μετά την φτώχεια και τον πόλεμο θα συνεχίσουν με τεχνητές μετα-ανθρωποδομες!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κλέον Γρηγοριάδης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΜΕΡΑ25

18 Μαρτίου στις 18:10 μ.μ.   

Και μόνο που λέει αλήθειες με ονόματα ...είμαστε μαζί του!

Ελπίζουμε να μην πάθει κάποιο "ατύχημα" στη Κολομβία των Βαλκανίων που ζούμε!

Για κάθε 100€ #ρευμα που πληρώνετε τα 45€ είναι η ΔΕΗ και τα 55€ είναι ρουσφέτια στην τσέπη του Λάτση και του Βαρδινογιάννη.

Αν καταλάβει ο Ελληνικός λαός αυτό που κάνετε με την #ΔΕΗ θα σας ''φάει ζωντανούς''.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



20/3/2022

Ο Κλίντον και ο Μπους κατέθεσαν λουλούδια στην Ουκρανική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον για να καταδικάσουν τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας. 

Ο Κλίντον και ο Μπους που ούτε και οι ίδιοι δε θυμούνται πόσους πολέμους ξεκίνησαν και πόσους αμάχους σκότωσαν



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕΡΑ 1η:

Ρωσία: Έχουμε βάσιμες υποψίες ότι υπάρχουν βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία, που ασχολούνται με την κατασκευή βιολογικών όπλων και χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ.

ΜΕΡΑ 3η:

ΗΠΑ: Δεν έχουμε βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία.

ΜΕΡΑ 13η:

Ρωσία: Έχουμε στα χέρια μας επίσημα έγγραφα από βιολογικό εργαστήριο της Ουκρανίας, που αποδεικνύουν ότι το Πεντάγωνο χρηματοδοτεί επικίνδυνες έρευνες στην επικράτεια της Ουκρανίας.

ΜΕΡΑ 14η

ΗΠΑ: Ναι, πράγματι έχουμε κάποια βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία, αλλά δεν διεξάγονταν εκεί επικίνδυνες έρευνες. 

ΜΕΡΑ 15η

Ρωσία: Τα αμερικανικά βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία αποκαλύπτουν παράνομη εγκληματική ενέργεια. Κατασκευάζουν βιολογικά όπλα για λογαριασμό του Πενταγώνου. 

ΜΕΡΑ 17η

ΗΠΑ: Οι έρευνες, που χρηματοδοτούμε, είναι για καθαρά ειρηνικούς σκοπούς.

ΜΕΡΑ 20η

Ρωσία: Ξέρουμε με τι ασχολείστε στο Χαρκοβο, στο Λβιβ και στην Οδησσό. Πειραματίζεστε με 6 οικογένειες ιών, μεταξύ άλλων και με τους κωρονοιους. Έχουμε αποδείξεις. 

Κίνα: Τι έγινε, λέει;

ΜΕΡΑ 22η

ΗΠΑ: Οι έρευνες, που διεξάγουμε στην Ουκρανία για λογαριασμό του Πενταγώνου δεν ενέχουν κίνδυνο για τον πληθυσμό.

ΜΕΡΑ 24η

Ρωσία: Πάμε για Χάρκοβο, να δούμε τι σκατά θα βρούμε στα εργαστήριά σας.

ΗΠΑ: Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ!!! Αν πέσουν τα βιολογικά μας όπλα στα χέρια των Ρώσων, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές! 

ΑΥΛΑΙΑ - χειροκρότημα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ, ΤΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ, ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ-ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΕΕ... Απόφαση του Δ.Σ. (17/3/2022)

Θέμα: Υπεράσπιση της δημόσιας, δωρεάν υγείας, των κοινωνικών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων, αναστολές εργασίας & απολύσεις των εργαζομένων στον χώρο υγείας

Η κυβέρνηση έχει επιβάλλει σε χιλιάδες υγειονομικούς (γιατρούς, νοσηλεύτριες, τραυματιοφορείς, πληρώματα ασθενοφόρων, καθαρίστριες, διοικητικούς) εξοντωτικές ποινές που αφορούν στην εδώ και επτά μήνες έχει θέσει σε αναστολή και στέρηση μισθού με το επιχείρημα ότι επέλεξαν να μην εμβολιαστούν.

Ενόψει της λήξης των αναστολών τους την 31η Μαρτίου, έχει εξαγγείλει είτε την απόλυσή τους χωρίς αποζημίωση (θεσπίζοντας τον εμβολιασμό κατά του sars-cov-2 ως μόνιμη προϋπόθεση απασχόλησης), είτε την παράταση των αναστολών τους με σκοπό την οικονομική τους εξουθένωση.

Το σύστημα υγείας βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης, γεγονός που έχει οδηγήσει σε γενική αύξηση θνησιμότητας και καθιστά επιτακτική την ανάγκη ενίσχυσής του με έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό. Η απόφαση αυτή αποσκοπεί:

α) Στην ένταση του αυταρχισμού, στην καθυπόταξη της κοινωνίας και στην ενίσχυση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα,

β) Στην έναρξη μαζικών απολύσεων στο δημόσιο,

γ) Στην περαιτέρω αποδυνάμωση του δημόσιου συστήματος υγείας και την ενίσχυση του ιδιωτικού, με δραματικές συνέπειες για την υγεία και την τσέπη του λαού.

Για τους λόγους αυτούς, τασσόμαστε κατά των απολύσεων των υγειονομικών που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και απαιτούμε:

- Να αρθούν άμεσα και οριστικά οι αναστολές όλων των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί και να επιστρέψουν στις θέσεις που κατείχαν.

- Να τους επιστραφούν άμεσα οι μισθοί των επτά μηνών της μέχρι τώρα αναστολής του.

- Να καταργηθούν τα πρόστιμα και κάθε διαχωρισμός φρονηματικού χαρακτήρα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους πολίτες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γέμισε ξένες επενδύσεις η χώρα. Του καλού και παραγωγικού ιδιωτικού τομέα βεβαίως βεβαίως... 

ΥΓ. Ευτυχώς που μπήκαμε Ευρώπη για να μάθουμε πως γίνονται οι δουλειές σωστά!


Διαπλοκή με ελληνική σφραγίδα και «δωράκι» στον σύζυγο της Ούρσουλα

19/03/2022 

Ως διαπλοκή με ελληνική σφραγίδα, αλλά ευρωπαϊκές διαστάσεις μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση της κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει από τον κρατικό κορβανά με 32.000.000 ευρώ την κοινοπραξία εταιριών Theracell Laboratories IKE, στην οποία συμμετέχουν η ελληνική Theracell Α.Ε. και η εισηγμένη στο Nasdaq, Orgenesis Inc.

Κι αυτό γιατί στην Orgenesis Inc είναι στέλεχος ο Χάικε φον ντερ Λάιεν, σύζυγος της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Αξίζει μάλιστα να επισημανθεί πως η συγκεκριμένη εταιρία στελεχώθηκε από πρώην εργαζoμένους της Pfizer, ενώ και οι βασικοί μέτοχοί της είναι οι ίδιοι με αυτούς του φαρμακευτικού κολοσσού που θησαύρισε από τα γνωστά εμβόλια για τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, ο Χάικε φον ντερ Λάιεν είναι medical director στην εταιρία Orgenesis, η οποία ασχολείται με κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες, ενώ ο αντιπρόεδρος της ίδιας εταιρίας, Βίνστεντ Βαντάμ, αποτελεί δυνατό όνομα στο φαρμακευτικό λόμπι, με οκταετή προϋπηρεσία και στην Pfizer, μεταξύ άλλων.

Η κοινοπραξία Theracell Laboratories IKE και Orgenesis Inc είχε δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα και στο παρελθόν, συγκεκριμένα το 2019, όταν είχε ανακοινωθεί η συνεργασία της με τον ιατρικό όμιλο Υγεία, για την ανάπτυξη εξατομικευμένων θεραπειών. Τότε, βέβαια, ο Χάικε φον ντερ Λάιεν ήταν απλά μέλος του επιστημονικού συμβουλίου της εταιρίας. Τον Δεκέμβριο του 2020, έναν χρόνο δηλαδή αφότου η σύζυγός του ανέλαβε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προήχθη, αναλαμβάνοντας διοικητικό και σαφώς πιο δραστήριο ρόλο.

Λίγους μήνες αργότερα, συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2021, η κυρία Φον ντερ Λάιεν επισκεπτόταν την Αθήνα για να συμμετάσχει μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε μία θεατρική φιέστα στην Αρχαία Αγορά, που στόχο είχε θεωρητικά την παρουσίαση του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0», δηλαδή του προγράμματος που είχε καταθέσει η κυβέρνηση για το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Το εθνικό μας σχέδιο συνάντησε κολακευτικά σχόλια στις Βρυξέλλες», είπε εκείνη την ημέρα ο πρωθυπουργός. «Σήμερα με τιμή ανακοινώνω πως η Κομισιόν άναψε το πράσινο φως για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης της Ελλάδος, ένα σχέδιο που ανήκει στον ελληνικό λαό και θα μεταμορφώσει την ελληνική οικονομία», είπε η Φον ντερ Λάιεν, προσπαθώντας να δώσει το φιλί της ζωής στην κυβέρνηση. Κι έπειτα περπάτησαν μαζί, χέρι χέρι, μπροστά από τον ναό του Ηφαίστου.

Και κάπως έτσι, χέρι χέρι δηλαδή, φτάσαμε στον περασμένο Νοέμβριο και στην απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων, στην οποία προεδρεύει ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, που όχι μόνο ενέκρινε επένδυση της κοινοπραξίας στη χώρα μας, ύψους 83.000.000 ευρώ, αλλά και έδωσε κρατική χρηματοδότηση 32.000.000 ευρώ.

Δήθεν εμβληματική επένδυση που θα χρηματοδοτήσει ο Έλληνας φορολογούμενος

Η δήθεν… εμβληματική αυτή επένδυση, την οποία πάλι θα χρηματοδοτήσει ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης, περιλαμβάνει την κατασκευή μονάδας παραγωγής και ερευνητικών εργαστηρίων στην Κόρινθο. Θα χρηματοδοτηθεί, δε, από την Ελληνική Εταιρία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. ή αλλιώς Enterprise Greece.

Αμέσως μετά την απόφαση κρατικής χρηματοδότησης από τον Άδωνι Γεωργιάδη, η κοινοπραξία, στην οποία η Orgenesis κατέχει το 50%, έβγαλε και δελτίο Τύπου στο πρακτορείο Bloomberg, για να ανακοινώσει την ελληνική χρηματοδότηση, η οποία προφανώς προσθέτει στην αξία της εταιρίας (!). Σε αυτό, ευχαριστεί φυσικά για τα δεκάδες εκατομμύρια την ελληνική κυβέρνηση και χαρακτηρίζει την επένδυση στρατηγικής σημασίας.

Στην Ελλάδα, πάλι, η είδηση έπαιξε κάπως διαφορετικά σε σχέση με το τίμιο δελτίο Τύπου, το οποίο δημοσιεύτηκε στο πρακτορείο Bloomberg. Στα ελληνικά δημοσιεύματα δεν αναφέρθηκε ούτε η κρατική χρηματοδότηση, ούτε, φυσικά, το γεγονός πως στην κοινοπραξία είναι στέλεχος ο σύζυγος της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Αντ’ αυτού, ο Άδωνις Γεωργιάδης σε δήλωσή του αρκέστηκε να αναφέρει μόνο πως «η εν λόγω επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει 173 νέες θέσεις εργασίας έως το έκτο έτος της επένδυσης και συνολικά 512 μέχρι και το τελευταίο έτος αυτής, το 2040». Ενώ μάλλον δεν… θυμήθηκε να αναφέρει ούτε τη σύνδεση με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ούτε τα εκατομμύρια από τα κρατικά ταμεία.

Ακόμη, δεν έχει αναρτηθεί πουθενά το ΦΕΚ έγκρισης της επένδυσης από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων ούτε φυσικά η απόφαση επιχορήγησης που θα λάβει η εταιρία από την Enterprise Greece. Φυσικά, για να το ανακοινώσει η ίδια η κοινοπραξία, και μάλιστα στο Bloomberg, θεωρείται παραπάνω από βέβαιο. Αν δεν στηρίξει η Ελλάδα την οικογένεια Φον ντερ Λάιεν, τότε ποιος…

Εξάλλου, όπως είχε γίνει γνωστό, και η πρόεδρος είχε φροντίσει να επισημάνει μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη πως ο νέος πρωθυπουργός «θα οδηγήσει τη χώρα σε νέο success story». Να μην την… τρατάρουμε 32.000.000 ευρώ, για τα καλά της λόγια;

Η Orgenesis έχει κοινούς μετόχους και στελέχη με την Pfizer

Τον Μάιο του 2021 η Ευρώπη πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη διμερή συμφωνία στον κόσμο με την εταιρία Pfizer. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, υπέγραψε την προμήθεια 1,8 δισεκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, σχολιάζοντας πως «χάρη σε ισχυρούς, αξιόπιστους συνεργάτες, όπως η Pfizer και o όμιλος BioNTech, ο εμβολιασμός στην Ε.Ε. επιταχύνεται».

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως η Ευρωπαϊκή Ενωση είχε ήδη προμηθευτεί μέχρι τον Απρίλιο 600.000.000 δόσεις του εμβολίου, γεγονός που προβλημάτισε τα διεθνή μέσα, τα οποία έκαναν λόγο για ενδεχόμενα προσωπικά συμφέροντα της προέδρου πίσω από τη συμφωνία με την Pfizer. Η έλλειψη διαφάνειας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή απασχόλησε ακόμη περισσότερο τον δημόσιο διάλογο, ιδίως μετά το μυστήριο με τα άφαντα μηνύματα που αντάλλαξε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά.

Η πραγματικότητα, όμως, που δεν είδε ιδιαίτερα το φως της δημοσιότητας, είναι πως με την Pfizer φαίνεται να σχετίζεται η εταιρία Orgenesis, στην οποία είναι στέλεχος ο σύζυγος της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Συγκεκριμένα, η εταιρία όπου εργάζεται ο Χάικε φον ντερ Λάιεν φαίνεται να στελεχώθηκε με πρώην υψηλά ιστάμενους εργαζομένους της φαρμακευτικής πολυεθνικής, αφού, σύμφωνα με δημοσιεύματα, όχι μόνο ο αντιπρόεδρος της Orgenesis, Βίνστεντ Βαντάμ, αλλά κι άλλα στελέχη της εταιρίας φέρουν το όνομα του γερμανικού κολοσσού στο βιογραφικό τους(!).

Το πιο σημαντικό; Οι δύο εταιρίες, δηλαδή η Orgenesis και η Pfizer, έχουν σημαντικούς, κοινούς μετόχους. Το fund Vanguard και η γνωστή BlackRock, που διαχειρίζονται τρισεκατομμύρια σε κεφάλαια και χαρακτηρίζονται ως «εταιρίες που κυβερνούν τον κόσμο», αποτελούν στην πραγματικότητα τους βασικούς μετόχους τόσο της Orgenesis, όσο και της Pfizer.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Ρώσου αντιπολιτευόμενου τον Πούτιν, φιλόσοφου, θεατρικού συγγραφέα και σκηνοθέτη, Αντρέι Νεκράσοφ.

"Η Δύση, με τους ανταποκριτές της στη Μόσχα, συνομιλεί με την αντιπολίτευση ή με ανθρώπους που, όπως εγώ, ζουν στη Δύση. Αλλά έτσι δεν καταλαβαίνεις την πλειοψηφία. Τη Δύση και τη ρωσική ανώτερη τάξη τους ενώνει ο αστικός τρόπος ζωής (bourgeois lifestyle) και η αστική κοσμοθεωρία (bourgeois worldview). Αλλά η ρωσική πλειοψηφία είναι αντιαστική".


«Η πλειοψηφία στη Ρωσία υποστηρίζει τον Πούτιν, για αυτούς ο πόλεμος είναι μια μορφή αντίστασης»

Μια συνέντευξη με τον σεναριογράφο, θεατρικό συγγραφέα, σκηνοθέτη και φιλόσοφο, Αντρέι Νεκράσοφ , που μετανάστευσε από τη Ρωσία στη Δύση το 1980.

Ζείτε εδώ και πολύ καιρό εκτός Ρωσίας. Λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, έχει δημιουργηθεί ένα ενιαίο μέτωπο κατά της Ρωσίας. Ως Ρώσος, το νιώθετε ήδη αυτό προσωπικά;

Όχι ακόμα, αλλά τώρα όλα μπορούν να συμβούν. Ο πόλεμος δεν είναι μάχη αφηγήσεων ή προπαγάνδας, αλλά κάτι χειρότερο. Προσωπικά είμαι κατά του πολέμου. Εκτός από το πλαίσιο και την αφήγηση, είναι η τελευταία λύση, αλλά δεν είναι η μόνη. Υπάρχουν αμυντικοί πόλεμοι όταν ένα έθνος που δέχεται επίθεση έχει την επιλογή μεταξύ πολέμου και συνθηκολόγησης. Αλλά ακόμα και τότε, πρέπει να σκεφτείς τον πόλεμο ως εξής: Είμαι προσωπικά έτοιμος να πολεμήσω; Είμαι έτοιμος να στείλω τα παιδιά μου στον πόλεμο; Αν όχι, τότε παρακαλώ όχι πόλεμο, ακόμα και αν είναι δίκαιος.

Ο πόλεμος της Σοβιετικής Ένωσης ενάντια στη Ναζιστική Γερμανία ήταν ξεκάθαρος για εμάς τους Ρώσους και θα είχα πολεμήσει, όπως τόσοι πολλοί στην οικογένειά μου. Ορισμένοι Ρώσοι βλέπουν επίσης τον σημερινό πόλεμο ως αμυντικό πόλεμο. Παρόλο που είμαι αντίθετος να λέμε ότι όλοι οι φιλοπόλεμοι Ρώσοι απλώς έχουν υποβληθεί σε πλύση εγκεφάλου, αυτό δεν βοηθά στην κατανόηση της κατάστασης. Ακόμα και εγώ που είμαι κατά της εισβολής, πιστεύω ότι να λέμε πως όλοι όσοι την υποστηρίζουν έχουν υποστεί απλώς πλύση εγκεφάλου δεν βοηθά στην κατανόηση της κατάστασης. Κατάσταση που επηρεάζει ολόκληρο τον κόσμο, όχι μόνο την Ουκρανία και τη Ρωσία.

Υπάρχουν ακόμη πολλά διαφορετικά στρατόπεδα στη ρωσική κοινωνία. Αλλά τα ποσοστά αποδοχής του Πούτιν έχουν αυξηθεί από την αρχή του πολέμου και παρά τις κυρώσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι Ρώσοι υποστηρίζουν αυτόν τον πόλεμο. Οι περισσότεροι φίλοι μου είναι αντίθετοι. Η φιλελεύθερη διανόηση, το περιβάλλον μου, ας πούμε, είναι εναντίον της. Πολλοί προσπαθούν να φύγουν από τη Ρωσία. Όμως η πλειοψηφία στηρίζει την κυβέρνηση. Γιατί; Για αυτούς, αυτός ο πόλεμος είναι μια μορφή αντίστασης. Και αυτό πρέπει να ακούγεται σοκαριστικό για τους περισσότερους στην Ευρώπη.

Η δυτική ερμηνεία έχει ως εξής: Ο Πούτιν είναι δικτάτορας. έχει εμμονή με την αποκατάσταση της Σοβιετικής Ένωσης ή της Ρωσικής Αυτοκρατορίας ή και των δύο. Ως δικτάτορας μπορεί να κάνει τα πάντα, ενώ δεν ξέρεις τι σκέφτονται οι απλοί Ρώσοι, γιατί φοβούνται. Αυτό είναι επιφανειακό. Μέχρι πριν από λίγες μέρες τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ήταν ακόμα ελεύθερα. Σε ένα άρθρο που εμφανίστηκε στο Krass & Konkret το καλοκαίρι είχα προειδοποιήσει: Εάν προκαλείτε τη Ρωσία, κάτι που μπορεί να συμβεί με διαφορετικούς τρόπους, για παράδειγμα προωθώντας τον Ναβάλνι ως τον Ρώσο Γουαϊδό, τότε το να σφίξουν οι βίδες θα είναι μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Για πολλά χρόνια η Ρωσία είχε ελεύθερα μέσα ενημέρωσης, αλλά στη Δύση οι άνθρωποι μιλούσαν για τη Ρωσία ως ένα είδος δικτατορίας. Υπήρχαν μεγάλες διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης. Ήμουν επίσης στην αντιπολίτευση και μιλούσα σε συγκεντρώσεις όπως ο Ναβάλνι, ο Νεμτσόφ και άλλοι άνθρωποι που γνωρίζω. Προσβάλαμε τον Πούτιν και τα μέσα ενημέρωσης μπορούσαν να πουν οτιδήποτε για αυτόν. Η ανατρεπτική συμπεριφορά που ήταν ανεκτή στη Ρωσία ήταν σε επίπεδα αδιανόητα σε πολλές δυτικές χώρες. Ωστόσο, το μήνυμα της αντιπολίτευσης ήταν ότι η Ρωσία αποτελούσε μιαν αυταρχική κόλαση – μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία του είδους. Είναι σαν η Δύση και η [ρωσική] αντιπολίτευση να εργάζονταν για να τεκμηριώσουν τους υπερβολικούς ισχυρισμούς τους – στο μέλλον, και σε βάρος της ελευθερίας στη Ρωσία. Το έγραψα σε μερικά άρθρα.

Η αφήγηση ότι ο Πούτιν είναι παντοδύναμος και όλοι φοβούνται είναι λάθος εδώ και είκοσι χρόνια. Όταν ο Πούτιν ήρθε στην εξουσία κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Τσετσενία, υπήρχαν μόνο λίγοι επικριτές του, συμπεριλαμβανομένου και εμού. Οι Τόνι Μπλερ, Τζορζ Ο. Μπους, Γκέρχαρντ Σρέντερ, φυσικά και πολλοί άλλοι, δεν είχαν τίποτα εναντίον του. Ένας πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν περήφανος που ήταν ο πρώτος δυτικός ηγέτης που έσφιξε το χέρι του Ρώσου προέδρου, ενώ ρωσικά ελικόπτερα σφυροκοπούσαν την Τσετσενία.

Μέχρι προχθές ήταν λάθος ή ψέμα ότι η Ρωσία είναι δικτατορία, υπήρχε ελευθερία έκφρασης. Οι Ρώσοι φιλελεύθεροι αποκαλούσαν τον Πούτιν Χίτλερ πολύ πριν από αυτόν τον πόλεμο, χωρίς κανένα δίκαιο λόγο. Ποτέ δεν ψήφισα τον Πούτιν, αλλά δεν ήταν ένας δικτάτορας που όλοι φοβόντουσαν. Αυτό δεν συμβαίνει ούτε τώρα. Τα μέσα ενημέρωσης της αντιπολίτευσης έχουν πλέον φύγει, αλλά η συζήτηση συνεχίζεται. Φυσικά, όλα αλλάζουν τώρα. Αλλά τα υψηλά ποσοστά αποδοχής δεν είναι συνέπεια φόβου, αλλά έκφραση της στάσης της πλειοψηφίας στον πόλεμο. Ο κύριος λόγος του πολέμου δεν είναι το μίσος για την Ουκρανία. Ούτε ισχύει ότι οι περισσότεροι Ρώσοι θέλουν την αποκατάσταση της Σοβιετικής Ένωσης. Αυτή είναι επίσης μια επιφανειακή και αυτόματη ερμηνεία. Οι διανοούμενοι στη Δύση το λένε – για μένα είναι κλισέ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και καμαρώνει ο άλλος, γιατί δεν ακούει την προπαγάνδα του Κρεμλίνου κι έχει αντικειμενική ενημέρωση. 

Ποια αντικειμενική ενημέρωση, βρε Κακομοίρογλου; Από τα δυτικά ΜΜΕ με τους κορμοράνους του Κόλπου ή από τα κανάλια της σαπίλας και της διαπλοκής στην Ελλάδα; 

Εδώ σε περνάνε για χάπατο και σου απαγόρευσαν να παρακολουθείς τα ρωσικά ΜΜΕ, για να μη μπορέσεις να σχηματίσεις μόνο σου γνώμη, κι εσύ νομίζεις πως ενημερώνεσαι επειδή μαθαίνεις καθημερινά τα Δελτία Τύπου του ΝΑΤΟ! 

Σε κατεξευτελίζουν, βρε! Σου τσαλαπατάνε την αξιοπρέπεια, ακριβώς οι ίδιοι που το 2015 έπεσαν πάνω σου να σε κατασπαράξουν και σ' έλεγαν τεμπέλη και κλέφτη. Τα ίδια ΜΜΕ, ξένα και ντόπια, που νομίζεις πως τώρα σε ενημερώνουν. Κακομοίρογλου!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο, για τη γερμανική αριστερά, με αφορμή την αποχώρηση του Όσκαρ Λαφοντέν από το Die Linke. 

Πώς το κόμμα αυτό κατάφερε να συρρικνωθεί, εγκαταλείποντας την εργατική τάξη προς χάριν του γενικόλογου "δικαιωματισμού", και πώς έχασε κάθε δυναμική με την αδράνειά του απέναντι στον επανεξοπλισμό του γερμανικού ιμπεριαλισμού."


Τέλος εποχής για το κόμμα Die Linke: Τι οδήγησε στην αποχώρηση του Όσκαρ Λαφοντέν

Το κόμμα της Αριστεράς υπέστη στρατηγική ήττα στις τελευταίες ομοσπονδιακές εκλογές. Μπήκε στη Μπούντεσταγκ μόνο και μόνο χάρη στο ότι κατάφερε να εκλέξει απευθείας τρεις υποψηφίους σε μονοεδρικές έδρες, και έτσι εξέλεξε 39 βουλευτές, καθώς δεν κατάφερε να πιάσει το απαιτούμενο εκλογικό όριο του 5%. Πήρε μόνο 4,9% από 9,2% που είχε στις εκλογές του 2017. Και αυτό σε μια εκλογική διαδικασία που έλαβε χώρα εν μέσω πανδημίας και εκτεταμένης φτωχοποίησης και ανασφάλειας στα χαμηλά κοινωνικά στρώματα. Ήδη το γεγονός πως ένα αριστερό κόμμα δεν κατάφερε να κεφαλαιοποιήσει τη δυσαρέσκεια σχετικά με τις πολιτικές διαχείρισης της πανδημίας και των οικονομικο-κοινωνικών συνεπειών της στα φτωχά στρώματα είναι από μόνο του ενδεικτικό.

Τα ‘λεγε η Βάγκενκνεχτ

Τον Σεπτέμβρη η Ζάρα Βάγκενκνεχτ, μια από τις εμβληματικές πολιτικούς του αριστερού κόμματος της Γερμανίας είχε καταστήσει σαφές, πως η εκλογική ήττα του κόμματος οφείλεται στο ότι το κόμμα της απομακρύνθηκε από την εργατική τάξη, μπερδεμένο μέσα σε ένα πλέγμα δικαιωματισμού όπου το «ψωμί» της εργάτριας έχασε την κεντρική του σημασία στον πολιτικό λόγο και στην δράση του κόμματος. Όχι πως η Linke δεν έθετε ζητήματα σχετικά με τον μισθό και το κοινωνικό κράτος. Αλλά προέκυπτε όλο και μεγαλύτερη δυσκολία να τα επικοινωνήσει με την εργατική τάξη. Με τεράστιο ποσοστό μελών και στελεχών που δεν ανήκουν στην εργατική τάξη, αλλά έχουν σπουδάσει και ασκούν διανοητικά και γραφειοκρατικά επαγγέλματα, ζουν σε συγκεκριμένες μεγάλες πόλεις, έχουν συγκεκριμένες προσωπικές στάσεις και ιδιαίτερα συμφέροντα, προκύπτει δυσκολία επικοινωνίας με το «υποκείμενο», όπως αρέσει στις δικαιωματικές «μαρξίστριες» και τους «μαρξιστές» να ονομάζουν το προλεταριάτο. Είναι από αυτούς που είχε πει ο ίδιος ο Μαρξ, αν αυτοί είναι μαρξιστές τότε εγώ δεν είμαι μαρξιστής. Για να το πούμε απλά, το να ξεκινάς μια συζήτηση για μια δράση σε σχέση με τον μισθό ή με το υποστελεχωμένο νοσοκομείο ή τη δυσκολία του να βρεις θέση στον παιδικό σταθμό με έναν εργάτη ή μια εργάτρια και μετά από 3 λεπτά να τους εξηγείς με ύφος καθηγητή από καθ’ έδρας για το ότι πρέπει να μιλάει με αρσενικά και θηλυκά και ουδέτερα και πως τελικά πέρα από τα προβλήματα του μισθού και της υλικής ζωής υπάρχουν και τα δικαιώματα των διαφόρων κοινωνικών μειονοτήτων, είναι αντιπαραγωγικό. Γιατί η εργάτρια καίγεται για το που θα βάλει το παιδί της τη Δευτέρα το πρωί πριν πάει στο σούπερ μάρκετ ή στο εργοστάσιο να δουλέψει. Αποξενώνει αυτούς και αυτές που είναι αποδεδειγμένα οι φυσικοί φορείς της αλληλεγγύης προς τις μειονότητες και που είναι σε θέση να επιδράσουν για αλλαγές, οι οποίες θα είναι προς όφελος όλης της κοινωνίας (εντάξει, ίσως όχι για τους καπιταλιστές).

Πάνω σε αυτή τη μετατόπιση προς τον δικαιωματισμό έρχεται να κάτσει και η πολιτική πρακτική του αριστερού κόμματος. Το κόμμα ήταν πάντα χωρισμένο στα δυο. Πραγματιστές και Ριζοσπάστες, ανατολικοί και δυτικοί, προερχόμενοι από τη γραφειοκρατία της πρώην Ανατολικής Γερμανίας και πρώην μέλη της δυτικογερμανικής Σοσιαλδημοκρατίας, καθώς και κόσμος από τον εξωκοινοβουλευτικό κομμουνιστικό χώρο, συνέθεσαν μια πολιτική δύναμη η οποία χαιρετίστηκε από πολύ κόσμο από τα φτωχά στρώματα της Γερμανίας. Μαχητικότητα στη διεκδίκηση, εργατικοί αγώνες καθώς και μια κουλτούρα «σύγχρονης» δικαιωματικής «αριστεράς» που έχει χώρο για όλες και όλους ανεξάρτητα καταγωγής, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, θρησκείας, οικολογική και πασιφιστική χίπικη φιλειρηνική, αυτά ήταν τα διακηρυγμένα στοιχεία της πολιτικής του αριστερού κόμματος. Και πάνω σε αυτά οργάνωνε την πολιτική του δράση.

Η άλλη όψη του μεταλλίου ήταν η ανάγκη για καταξίωση μέσα στο πολιτικό σκηνικό. Το αριστερό κόμμα από την ίδρυσή του έπρεπε να αντιμετωπίσει τον πρακτικό αποκλεισμό του από τα υπόλοιπα κόμματα. Αυτά κατηγορούσαν το αριστερό κόμμα πως είναι κομμουνιστικό, αποτελεί συνέχεια της δικτατορίας στην πρώην Ανατολική Γερμανία. Η κρατική πολιτική ασφάλεια, η περιβόητη Προστασία του Συντάγματος, παρακολουθούσε μέλη και διαδικασίες. Το κόμμα ήταν στο πολιτικό περιθώριο, είχε όμως δεσμούς με μάζες. Σχεδόν 12% πήρε στις εκλογές του 2009 εν μέσω χρηματοπιστωτικής κρίσης. Το μήνυμα έφτανε στους παραλήπτες. Και στις παραλήπτριες. Το κόμμα πήρε επιλογές ένταξης στο πολιτικό σύστημα με το να συμμετέχει σε τοπικές κυβερνήσεις: Βερολίνο, Βραδεμβούργο, Θουριγγία, Μεκλεμβούργο. Και όσο σημαντική και αν ήταν αυτή η αναγνώριση, το να δέχονται δηλαδή τα άλλα κόμματα, Πράσινοι και Σοσιαλδημοκράτες, να συγκυβερνούν μαζί σου, άλλο τόσο υπονομευτική ήταν στην προσπάθεια χτισίματος ενός ριζοσπαστικού χαρακτήρα, στην προσπάθεια διαμόρφωσης μια εναλλακτικής πρότασης για τις υποτελείς τάξεις και τις κοινωνικές μειονότητες. Η συμμετοχή στις συγκυβερνήσεις καθιστούσε το αριστερό κόμμα φορέα διαχείρισης του νεοφιλελευθερισμού και άσκησης πολιτικών που στόχευαν ενάντια στα συμφέροντα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Παρόλα αυτά ο κόσμος δεν τους γύριζε εντελώς την πλάτη, παρόλο που για παράδειγμα η στεγαστική κρίση στο Βερολίνο φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή και αυτού του κόμματος.

Ο εκ των συνιδρυτών του κόμματος Όσκαρ Λαφοντέν δεν δίσταζε να προχωρά σε ανατρεπτικές κινήσεις, καθ’ όλη την πολιτική του διαδρομή. Πρωθυπουργός του κρατιδίου του Σάαρλαντ από το 1985 ως το 1998, επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος από το 1995 ως το 1998, υποψήφιος καγκελάριος στις πρώτες εκλογές της επανενωμένης Γερμανίας τον Δεκέμβρη του 1990 και υπουργός Οικονομικών στην πρώτη κυβέρνηση του Γκέρχαρντ Σρέντερ από το 1998 ως τον Μάρτη του 1999. Αυτή η κυβέρνηση προέκυψε μετά από 16 χρόνια κυβερνήσεων του χριστιανοδημοκράτη Χέλμουτ Κολ και ήταν συνασπισμός Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων. Ο Λαφοντέν δοκίμασε να εφαρμόσει μια φιλεργατική πολιτική, αλλά συνάντησε τείχος. Η κυβέρνηση Σρέντερ θα έμενε στην ιστορία ως η κυβέρνηση που κορύφωσε τις νεοφιλελεύθερες επιθέσεις ενάντια στο μισθό και στα δικαιώματα των εργαζομένων στη Γερμανία. Ο Λαφοντέν παραιτήθηκε από υπουργός λίγο πριν την έκρηξη του πολέμου του ΝΑΤΟ ενάντια στην Γιουγκοσλαβία και κατήγγειλε την επιθετικότητα της Δύσης. Τελικά το 2005 εγκατέλειψε το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα για να ιδρύσει το εκλογικό μόρφωμα «για την εργασία και την κοινωνική δικαιοσύνη», το οποίο στη συνέχεια θα συμπράξει με το Kόμμα Δημοκρατικού Σοσιαλισμού (PDS), μετεξέλιξη του κυβερνώντος κόμματος της πάλαι ποτέ Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας για να προκύψει από εκεί το κόμμα Die Linke (Η Αριστερά).

Οι διαφωνίες μέσα στο κόμμα ήταν πάντα υπαρκτές, όμως τα τελευταία χρόνια η αντιπαράθεση ολοένα και κλιμακώνονταν. Ο Λαφοντέν, παντρεμένος με την Βάγκενκνεχτ από το 2014, αποτελεί τη χαρακτηριστική μορφή του παραδοσιακού αριστερού εργατικού ηγέτη.

Αναφέραμε πριν το παράδειγμα της εργάτριας που δεν έχει που να στείλει το παιδί της όταν πάει για δουλειά και στην (φανταστική) συζήτηση με την σπουδαγμένη δικαιωματική ακτιβίστρια του κόμματος που της κάνει κριτική επειδή είπε «όλοι» αντί για «όλ@» και η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το κοινωνικό φύλο και το ζήτημα του παιδικού σταθμού ξεχνιέται. Ή το παράδειγμα του Βερολίνου, όπου οι αγωνιστές του κόμματος μιλούν για τα πανάκριβα ενοίκια, για τα οποία όμως το κόμμα τους το μόνο που κάνει είναι να τα αφήνει να αυξάνονται και άλλο καθώς… συγκυβερνάει!

Ήδη πριν τις εκλογές η Βάγκενκνεχτ πέρασε από διαδικασία διαγραφής από το κόμμα γιατι έκανε κριτική στον δικαιωματισμό και στην ανεπαρκή ενασχόληση του κόμματός της με τα ζητήματα του κόσμου της εργασίας. Δεν διεγράφη. Όμως το ρήγμα βάθαινε.

Στις 27 Φλεβάρη ο καγκελάριος Σολτς ανακοίνωσε έναν πρωτοφανή προϋπολογισμό ύψους εκατό δισεκατομμυρίων ευρώ για τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις. Η υφήλιος όλη κουνήθηκε από τη θέση της στο άκουσμα της είδησης, καθώς μνήμες φρικτών εποχών ξύπνησαν, με μια Γερμανία και πάλι πάνοπλη να επιχειρεί τη σύγκρουση με τη Ρωσία για την Ουκρανία…

Στις τάξεις του αριστερού κόμματος δεν ήταν σαφές πως θα καταψηφιστεί αυτός ο πολεμικός προϋπολογισμός. Έπρεπε να γίνει συζήτηση εις βάθος, ώστε το κόμμα να καταψηφίσει τελικά. Αυτοί και αυτές που βλέπουν θετικά μια ισχυρή γερμανική πολεμική μηχανή είναι μέσα στο κόμμα και έχουν ισχύ. Ο Λαφοντέν λοιπόν θεώρησε αυτή τη συζήτηση ως το τελευταίο όριο που ξεπεράστηκε. Κατήγγειλε λοιπόν το κόμμα πως έχει φύγει τελείως από τις αρχές του. Δεν είναι πια αριστερό κόμμα, με την εργατιά και την ειρήνη, αλλά μια καρικατούρα των Πρασίνων.

Πολλά λένε οι αληταράδες δικαιωματιστές για τον Λαφοντέν, όπως ίσως για κάθε συνεπή αριστερό ηγέτη: πως είναι εξουσιομανής, νάρκισσος, εγωκεντρικός, άρρωστος, Ναπολέων. Πως αντιδρά για λόγους προσωπικής προβολής. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δικαιωματιστές χρησιμοποιούν τέτοιες κατηγόριες για κάποιον που ασκεί πολιτική προς όφελος της εργατικής τάξης και όλων των καταπιεσμένων, για την ειρήνη και το  ψωμί, αντί να μιλάνε περί ανέμων και υδάτων, όπως για την καταπίεση των γυναικών, των μεταναστών, των LGBTQI, για την οικολογία. Το αριστερό κόμμα μπαίνει ακόμα πιο βαθιά στην κρίση και την ερχόμενη Κυριακή γίνονται εκλογές στο κρατίδιο του Λαφοντέν, στο Σάαρλαντ. Το κόμμα είχε πάρει 12% το 2017 και τώρα η πρόγνωση δίνει 4%. Καταστροφή δηλαδή που συνεχίζεται. 

Σχολιο.- Τα στοιχεία που παραθέτει είναι σημαντικά. Πράγματι διαφορετικά λειτουργούσαν τα στελέχη του κόμματος στο Βερολίνο και διαφορετικά στο Αμβούργο. Οι δυο τάσεις του LINKE ήταν φανερές και στο Ευρωκοινοβούλιο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σιγά μη δεν τα βάζανε και με τον Γκαγκάριν! Σιγά μην ξεχάσουν το πόσο βαρέως φέρουν το ότι η πρώτη έξοδος του ανθρώπου στο Διάστημα συνδέεται με το δικό του όνομα! 

Αυτό το όνομα που αφαιρέθηκε από τις αναφορές στο Διαστημικό Συμπόσιο του Κολοράντο Σπρινγκς στις ΗΠΑ, σαν ο Σοβιετικός πρωτοπόρος κοσμοναύτης να μην υπήρξε ποτέ. 

Πρόκειται για τον "σεβασμό" της Δύσης στην ιστορία και την επιστήμη, που αντιπαρατίθεται στον "ανατολίτικο σκοταδισμό"! Χωρίς να ξεσηκώνεται θύελλα διαμαρτυριών από τους μπουκωμένους με δολάρια και ευρώ επιστήμονες σε Αμερική και Ευρώπη. 

Ως απάντηση, ο Ιταλός καλλιτέχνης Jorit ζωγράφισε τη μορφή του Γιούρι Γκαγκάριν σε κτίριο της Μόσχας.

Σχολιο.- Εχουνε κάνει και ψηφίσματα οι επιστημονες της δύσης

για τις παράλογες διώξεις Ρώσων, απαγορεύσεις ρωσικών έργων κλπ

σχολιο.- Θα ήταν εντελώς απίθανο να μη βρίσκονταν και επιστήμονες που αντιτάσσονται στην αντιρωσική και αντιεπιστημονική υστερία και βαρβαρότητα. Δεν νομίζω, όμως, να 'ναι αυτό που χαρακτηρίζει τη μεγάλη πλειονότητα των δυτικών επιστημόνων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναφερόμουν προχθές στην αφίσα που έβγαλε η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία με την οποία ζητάει την αποφυλάκιση του Ρώσου νεοφασίστα ρατσιστή Αλεξέι Ναβάλνι. 

Κοίτα πως τα φέρνει η ζωή και την ίδια ακριβώς μέρα στην Ουκρανία αποφασιζόταν η απαγόρευση της λειτουργίας 11 κομμάτων, τα περισσότερα από τα οποία είναι σοσιαλδημοκρατικά!

Ανάμεσά τους είναι και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Πλατφόρμα Αντιπολίτευσης - Για τη Ζωή, ο ηγέτης της οποίας και εκλεγμένος βουλευτής, Βίκτωρ Μεντβεντσούκ, βρίσκεται αυστηρά φρουρούμενος σε κατ' οίκον περιορισμό και με απαγόρευση επικοινωνίας με οποιονδήποτε, εδώ και ένα χρόνο. 

Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, που πήρε υπό την προστασία της τον Ρώσο νεοφασίστα, δεν έχει πει κουβέντα μέχρι τώρα για τον ηγέτη της ουκρανικής σοσιαλδημοκρατίας. Ούτε για την απαγόρευση των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων και ουσιαστικά την κατάργηση του κοινοβουλευτικού συστήματος στην Ουκρανία είπε λέξη. Και δεν πρόκειται να πει. 

Κουβέντα δεν είπε μέχρι στιγμής ούτε και η ομάδα της «αριστεράς» στην Ευρωβουλή. Παρά το ότι ούτε ένα αριστερό ή έστω κεντροαριστερό κόμμα δεν λειτουργεί, πια, νόμιμα στην Ουκρανία.

Σχολιο.- Οι πιο σκληρές κατηγορίες και επιθέσεις για "φιλοπουτινισμό" προέρχονται από σοσιαλδημοκράτες (πασόκους, συριζαίους κτλ) και όχι από δεξιούς όπως πιθανόν να περίμενε κάποιος. Ίσως γιατί οι δεξιοί είναι πιο μπρουτάλ, πιο φασιστόμουτρα. Αν και μαζι τα ψηφίζουν όλα τα φασιστικά νεοφιλελέ μέτρα. Η πλέον φανατισμένη φιλονατοϊκή, αντιρωσική, νεοφιλελεύθερη στάση είναι η σοσιαλδημοκρατική.

Σχολιο.- Πάντως, ίσως να δίνεται αυτή η εντύπωση γιατί κυρίως με τέτοιο κόσμο μιλάμε περισσότερο απ' όσο με δεξιούς. Όλα τα αποβράσματα, π.χ., στα ΜΜΕ δεξιοί είναι και το τι λένε καθημερινά, ολημερίς κι ολονυχτίς, θα το ζήλευε και ο Γεωργαλάς της Χούντας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαζί με τα McDonalds, την Coca Cola και άλλες αμερικάνικες εταιρίες πώλησης απορριμμάτων, ξεκουμπίστηκαν από τη Ρωσία και τα KFC. 

Ε, και; Άλλαξε την ταμπέλα ο άνθρωπος, ένας από τους 2.500 που ΄χαν το franchise αμερικάνικων σκουπιδομάγαζων, κι ούτε γάτα ούτε ζημιά!

Βάφτισε το μαγαζί KGB (με αναφορά στο... ψητό κοτόπουλο και όχι στην ονομασία της σοβιετικής μυστικής υπηρεσίας) και πλάι στο αστέρι με το σφυροδρέπανο έβαλε την εικόνα του Φέλιξ Ντζερζίνσκι. 

Του θρυλικού Πολωνού μπολσεβίκου, επικεφαλής της ΤΣΕΚΑ στα χρόνια του Εμφυλίου, 1918-21, από την οποία προήλθαν στη συνέχεια η Νικαβεντέ, η Γκεπεού και τελικά η Καγκεμπέ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ζελένσκι απαγόρεψε χθες 11 σοσιαλδημοκρατικά κόμματα που υποστηρίζουν την ειρήνη  χαρακτηρίζοντάς τα ως Ρωσόφιλα.

Ουσιαστικά έθεσε εκτός νόμου οτιδήποτε υπήρχε στην χώρα που έκανε κριτική στην αλλοπρόσαλλη πολιτική του.

Νόμιμα παραμένουν μόνο τα ακροδεξιά ναζιστικά κόμματα που τον στηρίζουν και συγκυβερνούν.!!

Για ενα φιλοναζί τσουτσέκι των ΗΠΑ, για ένα σαλτιμπάγκο ,για τον ανεκδιήγητο Ζελένσκι που την έχει ψωνίσει δεν θα γίνει κανένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος.

Με τους λαούς, με την Ειρήνη, όχι με τους ιμπεριαλιστές και τα τσιράκια τους .



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η δυτικοευρωπαϊκή αριστερά είναι περισσότερο δυτική, παρά αριστερά. ... πίσω από τις ψευτο-διεθνιστικές προσεγγίσεις δεν κρύβεται τίποτε περισσότερο από την αδυναμία της «δυτικής» αριστεράς να καταλάβει πώς είναι δυνατόν να μην θέλει ο οποιοσδήποτε να γίνει «Δύση» ...

Η μακρόχρονη απαξίωση των οργανωμένων κομμάτων μαζών, ιδίως στην Δύση, οδήγησε σε έναν αποκομμένο από το ζωντανό λαϊκό στοιχείο, ταυτοτισμό: στην λατρεία των ομάδων πίεσης, του επιμέρους, του σχετικισμού και του υποκειμενισμού, γιγαντώνοντας την κυριαρχία των στελεχών, των ειδικών (οι «επαγγελματίες- τεχνοκράτες» στα κόμματά μας) εις βάρος της λαϊκής στράτευσης μέσα στα κόμματα και μάλιστα τα αριστερά.

Η κυριαρχία των «ειδικών της πολιτικής», μιας κάστας με δικά της, ειδικά συμφέροντα, επεκτάθηκε και στα αριστερά (ή πρώην αριστερά) κόμματα κάθε είδους. Και μαντέψτε τι: αυτά τα στελέχη, αυτοί οι επαγγελματίες, νιώθουν πολύ πιο ωραία με τις ανέσεις του δυτικού τρόπου άσκησης πολιτικής, ο οποίος στην πραγματικότητα εξασφαλίζει μονιμότητα και ησυχία, παρά με τις βίαιες αναταράξεις ενός κόσμου του οποίου τα κέντρα ισχύος μετατοπίζονται.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημήτρης Λιάτσος

21/3/2022  -  21.30

ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ και ΡΩΣΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ! 

Το δυτικό αφήγημα δεν φείδεται επιθέτων γύρω από την κατάσταση. 

Μαιευτήρια, θέατρα, παιδικοί σταθμοί, σούπερ μάρκετ κ.α. όλα τα έχουν ισοπεδώσει το… Ρώσοι! 

Και δώστου «αναλύσεις» για «αποτυχία» της ρωσικής επιχείρησης και, ως εκ τούτου, βίαιους βομβαρδισμούς αμάχων, προς εκδίκηση! Και δώστου «πανηγυρισμούς» για την «αποτυχία» Πούτιν να πάρει την Ουκρανία μέσα σε τρεις μέρες, μια βδομάδα κλπ… Ποιος μίλησε για συγκεκριμένες ημερομηνίες; Από την επίσημη Μόσχα, κανείς. Αντίθετα, σε καθημερινή βάση διακηρύσσουν ότι η επιχείρηση, πριν απ´ όλα, εξελίσσεται: 1/ με τη διάλυση της στρατιωτικής μηχανής της Ουκρανίας. Αυτό γίνεται με απόλυτη επιτυχία. Το 85% των στρατιωτικών αεροδρομίων, των εργοστασίων παραγωγής πολεμικού υλικού, των αποθηκών πυρομαχικών ακόμα και υπόγειων, των στρατοπέδων συσσώρευσης και εκπαίδευσης Ουκρανών και ξένων κομάντος, κυρίως μισθοφόρων, έχουν καταστραφεί. Τα οπλικά συστήματα που χρησιμοποιήθηκαν είχαν ως στόχο το αποτέλεσμα να είναι πλήρες αλλά χωρίς ή με το μικρότερο δυνατό αριθμό θυμάτων ανάμεσα στους αμάχους. Η αντικειμενική εικόνα «μιλάει» μόνη της. Το ρωσικό Υπ. Άμυνας παρουσιάζει δυο φορές την ημέρα στοιχειοθετημένα, πλήρη απολογισμό πεπραγμένων. (Αλήθεια είδε κανείς έστω μια φορά, ανάλογη ενημέρωση του ουκρανικού Υπουργείου άμυνας; Η «ενημέρωση» έχει αφεθεί στους… μάνατζερς των ΜΜΕ και των παραγωγών φεικ)! 

2/ επιχείρηση εξόντωσης των πιο εκκωφαντικών ηγετών των ενόπλων ταγμάτων των εθνικιστικών μονάδων. Συνεχής ζήτηση από ένοπλα τμήματα τόσο του τακτικού στρατού, όσο και παρασυρμένους στα εξστρεμιστικά τάγματα να παραδώσουν τα όπλα και να γλυτώσουν τις ζωές τους. Εν μέρει αυτό έφερε αποτέλεσμα αρχικά όπου απλοί στρατιώτες, κάποια στιγμή και αξιωματικοί, πείστηκαν, βρήκαν ευκαιρία και παραδόθηκαν. Η Ρωσία διακηρύσσει συνεχώς ότι δεν πλήττει μη στρατιωτικούς στόχους. Και το τηρεί. Αντίθετα, όλη η τεράστια βιομηχανία φεικ και Χολιγουντιανού τύπου «εικόνες» και ειδησεογραφία που παράγεται καθημερινά από το Κιέβο, κάνει τα πάντα να «αποδείξει» ότι η Ρωσία πλήττει μόνο ανθρωπιστικούς στόχους. 

Με μανιακό τρόπο τα… κανάλια της Δύσης αναπαράγουν π.χ. τη ρωσική επίθεση σε εμπορικό στις παρυφές του Κιέβου αποσιωπώντας ή περνώντας το σε… δεύτερο πλάνο ότι εκεί είχε εγκαταστήσει ολόκληρη ομάδα πυραυλικών συστημάτων η ουκρανική ηγεσία είτε του στρατού είτε των εθνικιστών. Το ίδιο τις προηγούμενες μέρες στο πολυδιαφημισμένο «μαιευτήριο» της Μαριούπολης. Για το οποίο η Ρωσία είχε προειδοποιήσει το Σ.Α του ΟΗΕ ότι εκεί από τα τέλη Φεβρουαρίου έβγαλαν σε άλλο κτίριο το μαιευτήριο και το μετέτρεψαν σε στρατηγείο τους. Όπως το πιο τελευταίο «τραγικό» νέο ότι «οι Ρώσοι επιτέθηκαν σε ανθρωπιστικό κονβόι». 

Μαιευτήριο, λοιπόν, με μια… έγκυο! «Πλήγμα» σε κονβόι με… τρεις τραυματίες!

Και όμως, οι χιλιάδες τραγικές φιγούρες εκείνων που κατάφεραν να βγουν από την κόλαση της Μαριούπολης και δίνουν καταθέσεις, είναι αποκαλυπτικές! Μιλούν για το ποιοι τους κρατούσαν εκεί, στα υπόγεια σαν ζώα, χωρίς τροφή, νερό, ποιοι είναι εκείνοι που γάζωναν με τα αυτόματα όσους εύρισκαν ευκαιρία να επιχειρήσουν απόδραση… 

Μέσα από τα υπόγεια του θεάτρου της πόλης βγήκαν τελικά δεκάδες γυναικόπαιδα. Δεν τους απελευθέρωσαν οι «υπερασπιστές» της πόλης του τάγματος Αζόφ αλλά οι μαχητές του Ντονμπάς και τα επίλεκτα τμήματα που εκκαθαρίζουν την πόλη, σπίτι-σπίτι.

Δεν δίνεται πουθενά η είδηση ότι σε ράδιο-υποκλοπές των Ρώσων από διαβουλεύσεις μεταξύ των αποκαμωμένων, αποκλεισμένων πλέον ναζιστικών υπολειμμάτων και της ηγεσίας του Κιέβου, πήραν την απάντηση ότι βοήθεια και ενισχύσεις δεν θα υπάρξουν και ότι όλοι θα πέσουν ως «ιερομάρτυρες της Μαριούπολης». Το πιο απάνθρωπο που τους μηνύει το Κιέβο είναι να χρησιμοποιήσουν πλήρως το μόνο εχέγγυο που τους απέμεινε, τις δεκάδες χιλιάδες των αμάχων, ως ζωντανή ασπίδα. Να λοιπόν ποιοι μετατρέπουν τη Μαριούπολη σε εκατόμβη! Σε κανενός ανεγκέφαλου «αναλυτή-προβοκάτορα» το μυαλό δεν περνάει η σκέψη πως ο ρωσικός στρατός αν δεν υπολόγιζε τις ζωές των αμάχων εδώ και πολλές μέρες θα έκανε βομβαρδισμούς «χαλί» και θα είχε φτάσει στο Κιέβο. Οι αμερικανοί και ΝΑΤΟικοι γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει αυτό, το έχουν χρησιμοποιήσει κατά κόρον στο πρόσφατο παρελθόν, Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν κ.α. 

ΥΓ-1: Το αγγλοσαξωνικό σύστημα αξιών που μονοπώλησε τις εξελίξεις στο παγκόσμιο γίγνεσθαι εδώ και τρεις αιώνες βλέπει καθαρά ότι έφτασε στα όρια του. Η μετατροπή της Ουκρανίας σε εφαλτήριο επίθεσης και διάλυσης της Ρωσίας είχε τεθεί σε εφαρμογή. Εκτός των άλλων και για κρύψει τη δική του ανικανότητα διαιώνισης της μονοκρατορίας του. Πόλεμος, λοιπόν, κατα της Ρωσίας με εργαλείο την Ουκρανία… Ουσιαστικά με ένα μέρος του μεγάλου ρωσικού κόσμου ενάντια στο άλλο. Υπό αυτή την έννοια δεν έγινε «εισβολή» της Ρωσίας στην Ουκρανία αλλά ειδική στρατιωτική επιχείρηση τσακίσματος όλων εκείνων των θυλάκων, στρατιωτικών, ιδεολογικών, χημικό βιολογικών κ.α. που οι ΗΠΑ έστησαν εκεί τα τελευταία χρόνια. 

ΥΓ-2: Βαρύς ο φόρος αίματος, απωλειών και καταστροφών. Ωστόσο, για τη Ρωσία, για το ρωσικό κόσμο, έμπαινε καθαρά θέμα ύπαρξης της, άμεσα. Όλα τα αλλά είναι των… δυτικών ενατενίσεων!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέο περιστατικό με αμερικανονατοϊκούς στα Χανιά – Εισβάλλανε σε δωμάτιο οικογένειας σε ξενοδοχείο

21/3/2022

Ένα ακόμα περιστατικό με προσωπικό των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών στα Χανιά. Οι δρόμοι της πόλης πλημμύρισαν από στρατιωτικούς του αεροπλανοφόρου Τρούμαν και όπως είναι φυσικό, υπήρξαν και έκτροπα.

Μία τέτοια περίπτωση για την οποία έγινε και καταγγελία στην αστυνομία αφορούσε εισβολή αμερικανοΝΑΤΟϊκών σε λάθος δωμάτιο λόγω μέθης ( ; ) όπου διέμενε 14χρονη μαθήτρια με την οικογένειά της.

Σύμφωνα με πληροφοριες το κορίτσι ήταν μόνο του στο δωμάτιο αφού έλειπαν οι γονείς του ενώ οι αμερικανονατοϊκοί όχι μόνο δεν έφυγαν αλλά ξάπλωσαν στο δωμάτιο τρομοκρατώντας το νεαρό κορίτσι.

Ως ήταν φυσιολογικό δημιουργήθηκε ένταση, ήρθαν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας με τα πράγματα να ξεφεύγουν με αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία.

Σημειώνουμε ότι στην εφημεριδα μας έφτασαν και άλλες αναφορές για απρεπείς συμπεριφορές μεθυσμένων αμερικανοΝΑΤΟϊκών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απόδραση από τη Μαριούπολη

Ρώσοι απελευθερώνουν ανθρώπους από τους Ναζί ξανά. 

Ποιος θα φανταζόταν ότι θα συνέβαινε ξανά από την αρχή;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Tο βασικό ζήτημα του εικοστού αιώνα είναι ο αγώνας ανάμεσα στην αποικιοκρατία και την αντιαποικιοκρατία."



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποκλειστικό: γενναίος Ρώσος παπαγάλος βάφεται κίτρινος - μπλε σε ένδειξη αλληλεγγύης στην Ουκρανία. "Κάτω ο Πούτιν", δήλωσε σε πολωνικό μέσο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όσο εξακολουθεί να επιτρέπεται στην πέμπτη φάλαγγα τού Πούτιν να αλωνίζει στην Ελλάδα, άνοιξη δεν πρόκειται να δούμε. 

Σύντροφοι που δε διαλέγετε ιμπεριαλιστή, πρέπει να εντείνετε τις προσπάθειές σας.

Γνώμη μου πάντα, έτσι.

https://www.youtube.com/watch?v=T86ICFze804

Ψηλά στης Ρωσίας τα χιόνια ~ Πέτρος Πανδής, Μίκης Θεοδωράκης



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανθυπασπιστής Hugh Thompson Ενας Αμερικάνος Πραγματικός Ηρωας

 16 Μαρτίου 

Σήμερα είναι η 50η επέτειος της σφαγής στο My Lai, όταν Αμερικανοί στρατιώτες βίασαν και δολοφόνησαν 500 Βιετναμέζους πολίτες και έκαψαν τα σπίτια τους. Μόνο ένας άνθρωπος, ο ανθυπασπιστής Hugh Thompson, και το πλήρωμα πτήσης του σταμάτησαν τη σφαγή μπλοκάροντας Αμερικανούς στρατιώτες και απειλώντας να τους σκοτώσουν, σώζοντας αμέτρητες ζωές και αργότερα καταθέτοντας εναντίον των δολοφόνων. Για αυτό, καταγγέλθηκε ως προδότης και πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του υποφέροντας από κατάθλιψη, μετατραυματικό στρες και εφιάλτες. Πέθανε το 2006. Σήμερα, αντιπροσωπεύει τη σημασία της ανυπακοής των εντολών και της υπομονής του μίσους του κοινού για το ότι κάνει το σωστό. Μακάρι να είχαμε περισσότερους σάν κι αυτόν...

Σχολιο.- Το δικαστήριο της Χάγης που ήταν για τους εγκληματίες του Μάι λάϊ? Τα διεθνή δικαστήρια είναι για να τιμωρούν τους αδύναμους και ηττημένους και ποτέ τους εγκληματίες των  βορειοαμερικάνων και δυτικοευρωπαίων αποικιοκρατών που δεν το αναγνωρίζουν όσον αφορά τον εαυτό τους

παρά μόνο το χρησιμοποιούν για εκφοβισμό και εξόντωση των αντιπάλων πολιτικών και στρατιωτικών πού αντιστέκονται στα κελεύσματα τους.

σχολιο.- Ναί  αυτο είναι το διεθνές δικαστηριο εντελώς αναξιόπιστο στημένο από τους ΑμερικανοΝατοϊκούς γιά να εκδικούνται οσους τους αντιστέκονται,ενω κανουν τά στραβά ματια για τα φοβερά εγκλήματα που διαπραττουν κάθε τόσο οι λεγομενοι Δυτικοί Ηγετες(καθαρματα)εναντίον τών Λαών...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Αμερικάνοι Αρχάγγελοι «του Θανατου τής Ειρηνης» βραβευουν εναν ΝΑΖΙ

Το σήμα στο μέλος του Τάγματος Azov εδώ εκπαιδεύεται από έναν Αμερικανό πράκτορα το 2017. Το σύμβολο είναι αρχαίο, αλλά περισσότερο συνδέεται με τα Ναζί SS στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Αζόφ, οι ακροδεξιοί που υποστηρίζουμε στην Ουκρανία, είναι αυτοί που πιστεύουν ότι η "master race" θα ξαναεμφανιστεί στην Ουκρανία, για να κυριαρχήσει στους σλάβους, και σε άλλες κατώτερες φυλές στον κόσμο....

Σχολιο.- Μήπως εννοείται τα εγκλήματα πολέμου των αμάχων, των τελευταίων ημερών με βασανισμούς ανδρών, γυναικών, ΠΑΙΔΙΩΝ, στην Ουκρανία απ' το καθεστώς Ζελένσκι και τα ναζιστικά τσιράκια του που ο ίδιος όπλισε και το ΝΑΤΟ εκπαίδευσε;;;

Σχολιο.- όταν οι ναζί βάζουν ασπίδα αμάχους, πως λέγεται ;

Σχολιο.- Μηπως λετε καί για αυτό...Ομογενείς μαθήτριες από τήν Μαριούπολη:

«Κατά την έξοδο μας από την πόλη οι Ουκρανοί στρατιώτες μας απείλησαν με τα όπλα στραμμένα επάνω μας και αφού καταφέραμε να φύγουμε και συναντήσαμε τις ρωσικές δυνάμεις, μας καθησύχασαν και μας φέρθηκαν πολύ καλά»....

Σχολιο.- Μονο κρεμαλα στους Ναζι



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπους και Κλίντον πάνε λουλούδια στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ουάσινγκτον.

Πραγματικοί εγκληματίες πολέμου που δυστυχώς θα αποχωρήσουν από τον μάταιο τούτο κόσμο χωρίς να έχουν την "τύχη" του δύσμοιρου Μιλόσεβιτς και τόσων άλλων χιλιάδων "επώνυμων" ή ανώνυμων ανθρώπων που πολέμησαν μέχρις εσχάτων για την αξιοπρέπεια της χώρας τους ή του εαυτού τους....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάντως ο ηρωϊκός Έλληνας πρόξενος, που παράτησε τους ομογενείς στην Μαριούπολη και κοίταξε να σώσει το τομάρι του και την παρέα του (71 άτομα), φέρεται να δήλωνε ότι "αυτοί του Αζόφ είναι καλά παιδιά, αν τους γνωρίσει κάποιος!"



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιπροσωπεία ΛΔ Ντόνετσκ- Representative Office DNR

ΠΡΟΣΟΧΗ!! Ο Γενάντι Ντρουζένκο, επικεφαλής του "κινητού νοσοκομείου", παραδέχεται ότι έδωσε διαταγή στους γιατρούς "να ευνουχίζουν τους ρώσους αιχμαλώτους, γιατί δεν είναι άνθρωποι αλλά κατσαρίδες". Η συνέντευξη είναι σε ζωντανή σύνδεση στο μεγάλο πανουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι.

https://www.youtube.com/watch?v=4PMTgjz3jmg

(Μην σοκάρεστε! Αυτά συμβαίνουν 8 χρόνια τώρα στο Ντονμπας. Σε αυτά κλεινει τα ματια η Δυση. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΝΑΖΙΣΜΟΣ).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έτσι είναι...

όταν εχεις μετατρέψει τη χώρα σε ορμητήριο δολοφόνων, θα ρθει η μέρα που κάποιο από τα αμερικανικά σκουπίδια, θα ανέβει στο κρεβάτι σου με "άγριες" διαθέσεις...

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον την επόμενη φορά να ναι η κόρη κάποιου αμερικανοτσολιά


3 Αμερικάνοι ναύτες στα Χανιά, εισέβαλαν σε δωμάτιο ξενοδοχείου, ενώ μια 14χρονη κοπέλα ήταν μόνη της εκείνη την στιγμή. 

Πρόλαβε και κλειδώθηκε στο μπάνιο.

Όπως είπε ο πατέρας του παιδιού, το κορίτσι τον πήρε έντρομο τηλέφωνο. «Ήταν κλεισμένη στο μπάνιο, έκλεγε με λυγμούς. Μου είπε «μπαμπά έλα, έχουν μπει στο δωμάτιο μου ξένοι. Τους μιλάω στα αγγλικά, δε φεύγουν, έχουν ξαπλώσει στο κρεβάτι». Ο ίδιος περιέγραψε ότι μέχρι να τρέξει πίσω στο ξενοδοχείο, πρόλαβε να ειδοποιήσει τον ιδιοκτήτη που έσπευσε να απομακρύνει τους Αμερικανούς ενώ ταυτόχρονα κάλεσε την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τον πατέρα του κοριτσιού ο οποίος δεν θέλησε να συνομιλήσει μαζί τους, οι ναύτες έλεγαν συνεχώς ότι είναι υπήκοοι Αμερικής κι απευθυνόμενοι στους αστυνομικούς τόνιζαν ότι οι τελευταίοι δεν έχουν το δικαίωμα να τους συλλάβουν. «Όταν ανέβηκα πάνω ήταν σε κατάσταση σοκ το παιδί μου .Το βρήκα ημίγυμνο και έντρομο κλειδωμένο στο μπάνιο».

Ο δικηγόρος τόνισε ότι «δεν είναι απλά ένα τυχαίο περιστατικό. Δεν είδαν μια πόρτα ανοιχτή και μπήκαν. Παραβίασαν δύο πόρτες, την εξώθυρα του ξενοδοχείου και την εξώθυρα του δωματίου».

Σήμερα, το δικαστήριο τους άφησε ελεύθερους...

Γιατί?

ΓΙΑΤΙ οι Αμερικάνοι ναύτες ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ το καθεστώς της ΕΤΕΡΟΔΙΚΙΑΣ και ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ(!?) στις ΗΠΑ!

Φωτογραφία από την κινητοποίηση των Φοιτητικών συλλόγων του Πολυτεχνείου Κρήτης, σήμερα στα δικαστήρια.

Ελλάδα 2022!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας:

-Οι υποδομές του εμπορικού κέντρου στα περίχωρα του Κιέβου χρησιμοποιήθηκαν από τους Ουκρανούς ως μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών και των συστημάτων πολλαπλών εκτοξευτών Grad, που, από κατοικημένη περιοχή, άνοιγαν πυρ εναντίον των Ρωσικών Δυνάμεων. Το επιβεβαιώνει σαφώς το βίντεο.

Τη νύχτα, η βάση στο εμπορικό κέντρο, που παρέμενε κλειστό, καταστράφηκε με όπλα υψηλής ακρίβειας.

Τα δυτικά ΜΜΕ διασπείρουν fake για το συμβάν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν ο όρος "φεμιναζί" δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης

Πως γίνεται η κυρία στην πάνω αριστερή φωτογραφία εν ονόματι Inna Shevchenko, Ουκρανή στην εθνότητα, να' ναι εξέχον μέλος της ριζοσπαστικής φεμινιστικής ομάδας των Femen και ταυτόχρονα να' ναι και νεοναζί;

Εύκολα. Πολύ εύκολα!!!! 

Ένας George Soros δρόμος. Ως συνήθως.....

ο γνωστός "φιλάνθρωπος" της "αριστερής δικαιωματικής προοδευτουργιάς" και εξέχον μέλος της συμμορίας του Νταβός

Ελπίζω να θυμάστε τι έλεγε για όλους αυτούς ο τεράστιος Παζολίνι....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΠΕΚΟΥΛΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ....

Ο ΟΗΕ, σε επίσημη ανακοίνωση, καταγράφει "επιβεβαιωμένους νεκρούς", στην Ουκρανία, "μέχρι την 19η Μαρτίου", 900....χτες οι ουκρανικές αρχές, επίσημα και με την μελό υποστήριξη των διεθνών "παπαγαλακίων", ανακοινώνουν "3000 νεκροί" μόνο στη Μαριούπολη....

Τις εκ των δύο ψεύδεται ασυστόλως;...συνεννοηθείτε βρε αχρείοι και πάψτε, αν έχετε κομματάκι τσίπα, αυτό το ενορχηστρωμένο θεατράκι δυσοίωνων εντυπώσεων, γαμώ τον ξεφτιλισμένο Δυτικιισμό σας!....

Και τώρα, 130.000 λέει, είναι εγκλωβισμένοι στην πολιορκημένη Μαριούπολη και οι "φονιάδες Ρώσοι" εμποδίζουν τη φυγή τους...μάααααλιστα!..και οι άλλες περίπου 450.000 πώς έφυγαν μωρέ;...αυτοί γιατί δεν εμποδίστηκαν από τους Ρώσους;.......μήπως ο ρωσικός στρατός κατεδαφίζει κτήρια αφού έχουν απομακρυνθεί οι άμαχοι, ώστε να μείνουν χωρίς οχυρώσεις οι ΔΕΙΛΟΙ των ναζιστών υπερασπιστών;...ναι, δεν είναι σωστό να ισοπεδώνεται μια ιστορική πόλη, αλλά άλλο είναι αφού αδειάσει κι άλλο (όπως, π.χ. η Δρέσδη..ε κωλοαμερικάνοι;) ενώ είναι γεμάτη πληθυσμό!....και μη μου τσιρίζετε "ανθρωπιστικώς" κανάγηδες της υποκρισίας, ρεαλιστικά μιλάμε, όχι ρεαλισμός όπου σας συμφέρει!...

Και, επίσης, πού είναι ο "ηρωικά αμυνόμενος" ουκρανικός στρατός;...μήπως έχει δημιουργήσει τα οχυρώματά του μέσα στην πόλη;...κι αυτό δεν σημαίνει ότι χρησιμοποιεί ως ασπίδα τους αμάχους;....

Ρε δεν ντρέπεστε καθόλου;..και δεν εννοώ τα ουκρανικά ναζιστικά καθίκια που θυσιάζουν κυνικά το λαό τους...εννοώ τους ημετέρους υποστηρικτές της Δύσης, αυτούς τους ελεεινούς "αντιπουτινικούς" που ο αντιδραστικός φανατικός αντιρωσισμός τούς καταντά περιφρονητικούς στην ανθρώπινη ζωή.....

Δηλαδή, αν όταν ηττηθήκαμε στα σύνορα από τους επελαύνοντες Ναζί,το 41, οχυρωνόμαστε, ο στρατός, στα αστικά κέντρα, αυτό θα ήταν σωστό, θεμιτό και "αντρίκιο";....

Κι αν οι Ρώσοι δεν νοιάζονταν για τους αμάχους, γιατί επιμένουν να ανανεώνουν τα τελεσίγραφα που στέλνουν και δεν κάνουν ένα γενικό γιουρούσι με πεζικό, πυροβολικό, πυραύλους και αεροπλάνα και ως το μεσημέρι να έχουν τελειώσει την ιστορία,παρά αφήνουν το κτηνάκι τον Ζελένσκι (με τις ντοκουμανταρισμένες offshore)να κάνει προπαγανδιστικές δημόσιες σχέσεις;......

Και μόνο οι υπερηχητικοί πύραυλοι που έριξε ο Πούτιν, είναι σαφές μήνυμα για το τι μπορεί να κάνει, κι όχι να αφήνει το ΝΑΤΟ να εξοπλίζει τους Ουκρανούς...... εμείς κάνουμε επιλογές ώριμες εντός των ρεαλιστικών δεδομένων, η Ρωσία είναι μια χώρα που προασπίζει δυναμικά το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ...εμείς να τα βλέπουμε που αντί να οργανωθούμε στη βάση της επιθετικής αποτροπής, επιλέξαμε τον γραικυλισμό των "μέτρων εμπιστοσύνης" και σε λίγο θα δώσουμε το μισό Αιγαίο..οι κρετίνοι και οι απάτριδες συναινούν σε αυτά, ο μέσος μαλάκας ψηφοφόρος των συστημικών κομμάτων, ο Καιρίδης, οι αναρχικοί μεταξύ ΓΑΔΑ και Εξαρχείων και η Αριστερά της "πολυπολιτισμικότητας" και των "δικαιωμάτων", όλο το σκυλολόι των ΜΚΟ δηλαδή.......

Το Χόλυγουντ της ευρωατλαντικής γεωστρατηγικής πείθει και συσπειρώνει μόνο τους ηλίθιους, τους δυτικόδουλους κρετίνους και τους εν αδιεξόδω "σκεπτόμενους" και "ειρηνιστές"....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν οι Ρώσοι βομβαρδίζαν την Ουκρανία όπως είχαν βομβαρδίσει Αγγλία και ΗΠΑ τη Γερμανία το 1944-45, η Ουκρανία θα είχε γίνει στάχτη προ πολλού



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πρόξενος στη Μαριούπολη δεν είναι αυτός ο τύπος που όταν οι Ουκρανοί εκτέλεσαν τους δυο Έλληνες στο Σαρτανά, αυτός κατάπιε τη γλώσσα του? Για αυτόν τον «ήρωα» δε μιλάμε, ή μήπως μου διαφεύγει κάτι?



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Pεπoυμπλικαvα Σάpα Πέιλιv: Η πρώτn ατoμικn βoμβα, θα πρέπει να πέσει στην Eλλάδα, οι Eλλnvες εivαι περιττn και παρασιτικn φυλn...

ΤΡΙΤΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

Αυτοι ειναι οι συμμαχοι μας...

Aκουστε τι λεει το πουταvαριο αυτο...

Αυτοι ειναι χειροτεροι κι απο τους Τουρκους...

Εξω απο το ΝΑΤΟ τωρα ! ! ! 

Αυτη θαπρεπε ναναι η απαντηση...

Η πρώην υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων για την αντιπροεδρία Σάρα Πέιλιν, έδωσε πρόσφατα συνέντευξη λέγοντας, σε καταγόμενη από την Ελλάδα δημοσιογράφο, ότι η πρώτη ατομική βόμβα στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, πρέπει να πέσει πάνω από την Ελλάδα!

Απολαύστε τη συνέντευξη που κάνει το γύρο του κόσμου...

Κυρία Πέιλιν, πριν από λίγες ημέρες καλέσατε ανοιχτά για τη χρήση πυρηνικών όπλων για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία. Εξακολουθείτε να υποστηρίζετε την θέση σας;

Φυσικά και την υποστηρίζω. Είμαι πολιτικός με μυαλό, σταθερή και ακλόνητη. Το πυρηνικό όπλο σχεδιάστηκε για να χρησιμοποιηθεί όπως και κάθε άλλο όπλο. Ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν, χωρίς να φοβάται οποιαδήποτε απειλή, εγκαταστάθηκε στην Κριμαία. Η δράση του πρέπει να μετριαστεί με την κατάλληλη αντίδραση, αν δεν το κάνουμε, κάποιος άλλος θα το κάνει για εμάς. Δυστυχώς σήμερα γίναμε ένα πράο και διαλλακτικό έθνος, κάτι που δεν ήταν έτσι στην πρόσφατη ιστορία μας, απλά πάρτε το παράδειγμα με τον βομβαρδισμό της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι.

Και πού πιστεύετε ότι πρέπει κατά προτίμηση να γίνει το πυρηνικό πλήγμα, έχετε μια ιδέα;

Δεν έχω! Η πρώτη ατομική βόμβα στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας θα πρέπει να πέσει στην Ελλάδα και στη συνέχεια στην πρωτεύουσα την Αθήνα.

Με συγχωρείτε, περιμένετε ένα λεπτό, είμαστε από τη Ελλάδα. Θέλετε να μας κάψετε, και είμαστε μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ; Πρέπει να έχει γίνει κάποιο λάθος!

Πώς τολμάς! Είμαι λάθος; Δεν υπάρχει κανένα λάθος. Έχω μελετήσει την ιστορία της Ευρώπης και γνωρίζω πολύ καλά τι είναι η Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι ένας «δούρειος ίππος» της Ρωσίας στην Ευρώπη και επομένως η καταστροφή της θα είναι ένα σαφές μήνυμα προς το Πούτιν, για το τι τον περιμένει. Μπορεί να υιοθετηθήκατε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, η περιοχή σας, αλλά όχι το έθνος σας. 

Οι Έλληνες είναι παράσιτα και αυτό είναι σαφές ακόμα και στα νηπιαγωγεία της Αμερικής. Ποιοί άλλοι άνθρωποι μπορούν να ανεχθούν να ζουν περίπου πεντακόσια χρόνια κάτω από τον ζυγό και ποιος ξέρει πόσα ακόμη θα είχατε ανεχθεί, αν δεν είχατε απελευθερωθεί, δυστυχώς, από την Ρωσία. 

Οι Έλληνες μπορούν να επιβιώσουν κάτω από όλες τις συνθήκες, σε κάθε αυτοκρατορία. Είστε παράσιτα και ποτέ δεν προσφέρατε τίποτα για την ευημερία εκείνων με τους οποίους έχετε συνδεθεί. Με την απώλειά σας, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ δεν θα χαθεί, και τα κέρδη από την καταστροφή σας θα είναι το σταμάτημα της Πουτινικής Ρωσίας για να μην αποκαταστήσει την επιρροή της στην Ευρώπη, αλλά και για να διευκολυνθεί η χρήση του εδάφους σας για την υλοποίηση των στρατηγικών στόχων μας.

Μα θα πεθάνουν ηλικιωμένοι, μητέρες, παιδιά!

Στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι ήταν ηλικιωμένοι, μητέρες και παιδιά, αλλά αυτό δεν εμπόδισε κανέναν. Όπως είπα, οι Έλληνες είναι περιττή και παρασιτική φυλή, την οποία η ύπαρξής της κατά πλειοψηφία ήταν κάτω από τη δουλεία, οπότε δεν βλέπω να σας αγνοεί πραγματικά κανείς στο μέλλον. Η απελευθέρωση της ατομικής βόμβας πάνω από την Αθήνα θα δείξει με σαφήνεια ότι δεν υπάρχει κανένα αστείο από την πλευρά μας. Ότι δεν έχουμε καμία διάθεση να μείνουμε απαθείς με τα διαβολικά σχέδια της Ρωσίας να υπονομεύσει τον ευρω-ατλαντικό προσανατολισμό του πλανήτη, μέσα από τις τονώσεις των ρωσόφιλων στην Ευρώπη.

Αλλά έχετε ποτέ σκεφτεί πώς μια τέτοια πράξη θα επηρεάσει τους ανθρώπους στην Ουκρανία που θέλουν τώρα να ενταχθούν σε σας; Τι θα σκέφτονται όταν βλέπουν ότι εσείς θυσιάζετε τα μέλη σας;

Είμαι βέβαιη ότι θα αντιληφθούν σωστά αυτή την πράξη. Επαναλαμβάνω, εμείς καταστρέφουμε τον «δούρειος ίππο» της Ρωσίας στην Ευρώπη. Το έδαφός σας είναι ήδη συνδεδεμένο με εμάς, απλά θα απαλλαγεί από τα φιλορωσικά στοιχεία. Μην περιμένετε να ρίξουμε ατομικές βόμβες σε εκείνους που απλά αναζητούν απεγνωσμένα να ενωθούν μαζί μας. Αν βομβαρδίσουμε την Κριμαία, τότε πώς μπορούμε να ελπίζουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ; Όχι, η μόνη σωστή απόφαση είναι η πρώτη ατομική βόμβα να πέσει πάνω από την Αθήνα.

Και ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ειλικρινά θέλουν να είναι Ευρωπαίοι και οι οποίοι ολόψυχα συμμετέχουν, πρεσβεύουν και κηρύττουν τις ευρωατλαντικές αξίες; Τέτοιοι βομβαρδισμοί δεν θα ήταν άδικο για αυτούς;

Ειλικρινά δεν τους λυμάπαι. Χώσαμε πολλά χρήματα στις τσέπες τους, αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν αυτό που έκαναν οι Ουκρανοί συνεργάτες μας στο Κίεβο με τόσα λίγα χρήματα. Με τέτοιες πλουσιοπάροχες χορηγίες, η μόνη λογική εξήγηση για την αποτυχία σας είναι ότι δεν πιστεύετε ειλικρινά για αυτό που αγωνίζεσθε, αλλά σέρνετε μόνο τα πράγματα για να μαδάτε περισσότερα χρήματα. Έλα, δεν είμαι ανόητη και γνωρίζω την φύση των Ελλήνων.

ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΡΟΛΙΑ!!! ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια υπόθεση που έχει ξεσηκώσει τεράστιο σκάνδαλο και συζήτηση τόσο στα ρωσικά, όσο και στα ουκρανικά (στο βαθμό που τους επιτρέπεται, βέβαια, από τις αρχές να εκφραστούν), είναι αυτή της απόπειρας της περί πολλού κυρίας Αναστασίας Κοτβίτσκαγια να βγάλει οδικώς από την Ουκρανία στην Ουγγαρία ένα φορτίο (κυριολεκτικά!) με 28 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και 1 εκατομμύριο ευρώ σε ΜΕΤΡΗΤΑ!!! Η εν λόγω κυρία είναι σύζυγος του πρώην βουλευτή της Ανώτατης Ράντας (Βουλής) της Ουκρανίας και «δεξιού χεριού» του «σκοτεινού δικτάτορα» της χώρας Αρσέν Αβάκοφ, του κυρίου Ίγκορ Κοτβίτσκι.

- Το εκπληκτικό της υπόθεσης είναι, ότι στο ουκρανικό συνοριακό σημείο ελέγχου Βιλόκ, στην πραγματικότητα δεν της ασκήθηκε ο παραμικρός έλεγχος (!!!), ενώ όταν η κυρία έφτασε στο αντίστοιχο ουγγρικό check point, είπε στους Ούγγρους συνοριοφύλακες ότι ήθελε να δηλώσει επίσημα ότι εισάγει τα χρήματα αυτά, τα οποία, σύμφωνα με την ίδια, ανήκουν στον σύζυγό της!!!

- Να αναφέρουμε εδώ, ότι το περιστατικό συνέβη ήδη από τις 14 Μαρτίου, ωστόσο γνωστό έγινε μόλις χτες. ο επί 7 συναπτά έτη Υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας μετά το ναζιστικό πραξικόπημα στις 22 Φεβρουαρίου 2014, είναι ένας εκ των βασικών εμπνευστών της δημιουργίας των νεοναζιστικών ταγμάτων θανάτου «Αζόφ» και «Ντνιεπρ-1» (το δεύτερο θεωρείται και ως η δική του «προσωπική φρουρά»), όπως και της οργανικής ένταξής τους στο δυναμικό των ουκρανικών Σωμάτων Ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες εικάζεται, ότι τα χρήματα αυτά ανήκουν εξολοκλήρου ή κατά το μέγιστο μέρος στον Αβάκοφ και όχι στον «μπροστινό» του και τη σύζυγό του, αλλά αυτό είναι κάτι που χρήζει απόδειξης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Στη Σερβία βομβάρδιζαν με ουράνιο, πολιτισμένοι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι. Κι ένας Έλληνας είπε όχι. Αλλά δεν θα το ακούσετε στα ΜΜΕ»

Έτσι τιμούν τους ήρωες οι Ορθόδοξοι Σέρβοι. Ένα μεγάλο γκράφιτι στο κέντρο Dorcel του Βελιγραδίου με τον Έλληνα αξιωματικό του πολεμικού ναυτικού Μαρίνο Ριτσούδη, ο οποίος αποτάχτηκε από το Πολεμικό Ναυτικό γιατί αρνήθηκε να λάβει μέρος στους βομβαρδισμούς κατά της Σερβίας το 1999.

Ο Ριτσούδης καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση και κυνηγήθηκε από την κυβέρνηση Σημίτη, αρνήθηκε ακόμα και την οικονομική ενίσχυση που του προσέφερε η Σερβία προκειμένου να τον τιμήσει.

Στην απολογία του στο ναυτοδικείο Πειραιά όπου δικάστηκε είπε: «είχα δύο δρόμους να διαλέξω επέλεξα αυτόν που έχετε πάνω από εσάς» δείχνοντας την εικόνα του Χριστού πάνω από το προεδρείο «τον οποίο και εγώ βάζω πάνω απ’ όλα γιατί ο νόμος του Θεού είναι πάνω από όλους. Είναι η συνείδηση του καθενός.»

Σήμερα εργάζεται σαν καπετάνιος σε γιοτ αλλά οι Σέρβοι δεν τον ξέχασαν και το πρόσωπο του κοσμεί τους δρόμους του Βελιγραδίου. Φυσικά εμείς εδώ στην Ελλάδα γνωρίζουμε μόνο εφήμερος καλλιτέχνες, ποδοσφαιριστές, γελοίες influencers και παίκτες τηλεοπτικών παιχνιδιών.


Σχολιο.- Η Σερβία δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ επειδή δεν μπορεί να ξεχάσει τα παιδιά που σκοτώθηκαν το 1999 — Βούτσιτς

Κόσμος 21 Μαρτίου 20:17

78 ημέρες κράτησε η επιθετικότητα του ΝΑΤΟ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας το 1999

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ, 21 Μαρτίου. /TASS/. Η Σερβία δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, επειδή δεν μπορεί να ξεχάσει τα παιδιά που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιθετικότητας της συμμαχίας εναντίον της το 1999, δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε εκλογική αναμέτρηση στην Κικίντα τη Δευτέρα.

"Πιστεύω ότι η Σερβία δεν πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Η Σερβία είναι ελεύθερη χώρα και στρατιωτικά ουδέτερη χώρα. Η Σερβία θα υπερασπίζεται τη γη και τον ουρανό της μόνη της. Αλλά επιτρέψτε μου να σας πω κάτι: καθήκον μας είναι να συγχωρούμε και καθήκον μας είναι να μην ξεχνάμε. Για να μην ξεχάσω την 11 μηνών Μπογιάνα Τόσιτς, σκοτώθηκε στο Μερντάρε, κοντά στην Κουρσουμλίγια, να μην ξεχάσω τη μικρή Μίλιτσα Ράκιτς, σκοτώθηκε στη Μπατάινιτσα, και να μην ξεχάσω και τη μικρή Σάνια Μιλένκοβιτς, σκοτώθηκε στο Βαρβάριν. Δεν έχουμε δικαίωμα να το ξεχάσουμε αυτό. Θα γίνουμε πολύ πιο δυνατοί από ό,τι ήμασταν εκείνες τις μέρες, όταν οι ανεύθυνοι, οι αλαζόνες και οι θρασύδειλοι μας βομβάρδιζαν και διεξήγαγαν πόλεμο επιθετικότητας εναντίον μας και της χώρας μας", δήλωσε ο Βούτσιτς.

Η επιθετικότητα του ΝΑΤΟ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας το 1999 διήρκεσε 78 ημέρες. Η ηγεσία της συμμαχίας υποστήριξε ότι ο κύριος λόγος της επιχείρησης με την κωδική ονομασία Συμμαχική Δύναμη ήταν η πρόληψη της γενοκτονίας των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου. Σύμφωνα με πηγές του ΝΑΤΟ τα αεροσκάφη του πέταξαν 38.000 εξορμήσεις και πραγματοποίησαν 10.000 βομβαρδισμούς.

Οι βομβαρδισμοί σκοτώθηκαν, σύμφωνα με διαφορετικές εκτιμήσεις, 3.500-4.000, και τραυματίστηκαν περίπου 10.000 άλλοι (τα δύο τρίτα από αυτούς πολίτες). Οι υλικές ζημιές ανήλθαν σε $100 δισεκατομμύρια. Κατά τη διάρκεια των τριών μηνών βομβαρδισμών οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ έριξαν στη Σερβία 15 τόνους απεμπλουτισμένου ουρανίου σε βόμβες και οβίδες. Μετά από αυτό τα ποσοστά καρκίνου της χώρας ανέβηκαν στην πρώτη θέση στην Ευρώπη. Τα πρώτα δέκα χρόνια μετά τους βομβαρδισμούς περίπου 30.000 ανέπτυξαν καρκίνο και υπολογίζεται ότι 10.000-18.000 από αυτούς πέθαναν. Ναι ρε γίγαντα!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Δήλωση και απάντηση του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Βασίλη Νεμπένζια (Vassilii Nebenzia), στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, σχετικά με το θέμα των βιολογικών εργαστηρίων στην Ουκρανία.

-Κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία, ήρθαν στο φως γεγονότα που δείχνουν ότι οι Ουκρανικές αρχές, με την υποστήριξη και την άμεση εποπτεία του Υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, υλοποιούσαν επικίνδυνα σχέδια στο πλαίσιο του στρατιωτικού-βιολογικού προγράμματος.

-Οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιήθηκαν στο έδαφος της Ουκρανίας, στο κέντρο της Ανατολικής Ευρώπης και κοντά στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, αποτελώντας πραγματική απειλή για τη βιοασφάλεια της χώρας μας και ολόκληρης της περιοχής.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Έλληνες της πόλης Yessentuki (σύνδεσμος "Περικλής") στη Νοτια Ρωσία έστειλαν ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους του Ντόνμπας, της Μαριούπολης και της Ουκρανίας.

"Είμαστε υπέρ του Προέδρου μας Βλαντίμιρ Πούτιν και της ειρήνης".



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φαντάζομαι, θα θυμάστε την έγκυο από την Μαριούπολη, που υποτίθεται ότι βρισκόταν στο μαιευτήριο της πόλης, όταν αυτό βομβαρδίστηκε από τους Ρώσους. Τελικά αποδείχθηκε ότι η ίδια είναι γνωστό μοντέλο και ότι η "είδηση " ήταν fake. Έλα όμως, που η ιστορία της είχε και συνέχεια. Όσοι νομίζετε ότι οι πονόψυχοι δυτικοί η' έστω οι σκηνοθέτες του δραματικού βίντεο κίνησαν γη και ουρανό για να την βγάλουν από την κόλαση, προφανώς δεν λαμβάνετε υπόψη τον κυνισμό της σύγχρονης δημοσιογραφίας. Δεν έκαναν το παραμικρό, για να την φυγαδεύσουν από την Μαριούπολη. Την πέταξαν σαν στημένη λεμονόκουπα. Στο βίντεο βλέπετε την ίδια κοπέλα να δέχεται ανθρωπιστική βοήθεια από τους Ρώσους στρατιώτες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι θράσος έχει η μαριονέτα του ΝΑΤΟ να συγκρίνει αυτό που γίνεται τώρα στην Ουκρανία με το ολοκαύτωμα των Εβραίων στην ναζιστική Γερμανία και να παρουσιάσει την Μαριούπολη ως ειρηνική πόλη ενώ είναι γνωστό ότι οι νεοναζί όχι μόνο Ουκρανοί αλλά και διάφοροι μισθοφόροι το έχουν κάνει το προπύργιο τους 

Επίσης εμφανιστηκε ως άλλος ...Μάρτιν Λούθερ Κινγκ μέσω τηλεδιάσκεψης στο αμερικανικό κογκρέσο (και καταχειροκροτήθηκε.(!!!))

«Έχω ένα όνειρο, έχω μία ανάγκη: να προστατευτούν οι ουρανοί μας» είπε στο Κονγκρέσο ο Ζελένσκι, για να προσθέσει: «Είναι αυτό που νιώθετε κι εσείς όταν ακούτε τις λέξεις “έχω ένα όνειρο”. Σας ευχαριστούμε για όλα όσα έχετε κάνει για την εκπαίδευση των στρατιωτών μας, τον οπλισμό, την οικονομική βοήθεια. Είμαι ευγνώμων στον πρόεδρο Μπάιντεν».

Δεν χρειάζεται να σχολιάσω άλλο την παραχάραξη της ιστορίας και την 

Pax Americana (Αμερικανική Ειρήνη)που βασίζεται σε αιματηρά συντρίμμια του κόσμου μας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα, ο "ευαίσθητος" Πρόεδρος του ΟυκραΡάϊχ Ζελένσκι θέλει να πυροδοτήσει έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, με fake news, με ψεύτικες κατηγορίες, με δακρύβρεχτες δηλώσεις, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των αφεντικών του και να κουκουλώσει βιοεργαστήρια, διαφθορά, σεξ τράφικιγκ, βασανισμούς και δολοφονίες!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι αριθμοί περιγράφουν τη θηλιά στο λαιμό της κοινωνίας:

-Η Ελλάδα πρώτη στην ανεργία των νέων. 31,4% τον Ιανουάριο του 2022.

-3,5 εκατομμύρια πολίτες στη ζώνη της φτώχειας

-1 στους 5 εργαζόμενους με μηνιαίες αποδοχές κάτω από 500 ευρώ

-1,1 εκατ. πολίτες γραμμένοι στον ΟΑΕΔ, δηλαδή άνεργοι με χρονικά περιορισμένη επιδότηση

-1 στους 2 συνταξιούχους με μηνιαία σύνταξη 658 ευρώ

-Ρεκόρ 25ετίας με 7,2% στον πληθωρισμό, που προκαλεί δυσβάστακτες αυξήσεις σε τρόφιμα και αγαθά πρώτης ανάγκης.

-Το ηλεκτρικό ρεύμα αυξήθηκε κατά 71% και το φυσικό αέριο κατά 78,5%

-Το πετρέλαιο θέρμανσης αυξήθηκε κατά 64%, το πετρέλαιο κίνησης κατά 44% και η βενζίνη κατά 31%.

Αυτή η εικόνα μεταφράζεται σε καθημερινό άγχος, αγωνία, ανασφάλεια, παγωνιά, ακόμα και πείνα για εκατομμύρια οικογένειες.

Γιατί;

Πώς φτάσαμε από την ευτυχία των υποσχέσεων του κ. Μητσοτάκη, τη ραγδαία ανάπτυξη, τη βροχή επενδύσεων, τις πολλές και καλές δουλειές, στο δράμα των αριθμών και των ανθρώπων;

Φταίει η πανδημία, έλεγαν τον πρώτο καιρό. Οι αγορές θα ρυθμίσουν την κατάσταση και η κανονικότητα θα επανέλθει.

Φταίει ο πόλεμος, λένε τώρα. Ενώ ο ανήφορος των τιμών και ο κατήφορος της κοινωνίας άρχισαν πολλούς μήνες πριν τον πόλεμο.

Η αλήθεια όμως είναι ότι η κρίση και η ακρίβεια έχουν ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης.

Γιατί άφησε τη χώρα ανοχύρωτη στην επέλαση της αισχροκέρδειας. Όταν εν μέσω ενεργειακής κρίσης «χαρίζει» τη ΔΕΗ στην κερδοσκοπία, οι μεγάλοι πάροχοι της ενέργειας, με πρώτη και χειρότερη τη ΔΕΗ, παρουσιάζουν τεράστια υπερκέρδη, και οι ανθρώπινοι αρμοί της κοινωνίας παγώνουν, καμιά προπαγάνδα δεν μπορεί να κλείσει το χάσμα αλήθειας και ψέματος.

Γιατί όπως και την πανδημία (σχεδόν 7 δις σε απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς), έτσι και την ακρίβεια, την αντιμετώπισε σαν ευκαιρία για πλιάτσικο των αρίστων. Τα χρυσά μπόνους της δεξιάς νομενκλατούρας στη ΔΕΗ αποδεικνύουν του λόγου το ασφαλές.

Συστηματικά, οργανωμένα, και με την καλοπληρωμένη από τη δική μας τσέπη γνωστή συγχορδία των ΜΜΕ, όμως, προπαγανδίζει και συκοφαντεί. Των οικιών ημών εμπιπραμένων ο κ. Μητσοτάκης άδει:

Οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο.

Τα νοικοκυριά αφήνουν ανοιχτό το θερμοσίφωνο.

Οι καταναλωτές είναι τόσο ευτυχισμένοι, ώστε να κάνουν ουρά για να φωτογραφηθούν με τον Άδωνι.

Για άλλη μια φορά φταίνε οι πάντες εκτός από τον πρωθυπουργό.

Για άλλη μια φορά επίσης επιστρατεύεται οι κοινωνικός αυτοματισμός, τα κατασκευασμένα διλήμματα, ο εκβιασμός: Ή θα έχετε βενζίνη ή θα έχετε νοσοκομεία, ή θα έχετε θέρμανση ή θα έχετε υπηρεσίες Υγείας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Α.Γεωργιάδης: «Οι Έλληνες δεν βάζουν βενζίνη για ψυχολογικούς λόγους και όχι λόγω ακρίβειας και φτώχειας»

21.03.2022 | 11:08

«Δεν κρυώνει ο κόσμος» λέει ο Α.Γεωργιάδης και ισχυρίζεται ότι μόνο ο πόλεμος φταίει για την ακρίβεια

Θα μας πεθάνει στα γέλια ο  μαλάκας με τις μαλακίες που πετάει χαχαχαχα!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Artyom Bonov: Ο διοικητής του ναζιστικού Τάγματος Αζόφ απειλεί τους Τσετσένους

21.03.2022 | 20:07

Ο ίδιος φέρεται να έχει διαφύγει στην Ευρώπη

Ο διοικητής του ναζιστικού  Τάγματος Αζόφ Artyom Bonov απείλησε τους Τσετσένους ότι θα παίξουν ποδόσφαιρο με τα κεφάλια τους.

Όπως αναφέρεται πάντως ο ίδιος προτίμησε να διαφύγει μυστικά στην Ευρώπη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με τον Σιδηρού Σταυρό όχημα των δυνάμεων του Τάγματος του Αζόφ – Επιδέχθηκε στον Ραμζάν Καντίροφ

21.03.2022 | 19:41

Εμφάνιση και του Ουκρανού προέδρου με το σύμβολο του γερμανικού μιλιταρισμού

Σήμα κατατεθέν των ουκρανικών δυνάμεων έχει γίνει πλέον ο Σιδηρούς Σταυρός (το κατεξοχήν πρωσικό και μετέπειτα ναζιστικό  πολεμικό μετάλλιο έως το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, και σύμβολο του γερμανικού μιλιταρισμού.

Σε όχημα που έπιασαν οι Τσετσένοι ένοπλοι στην Ουκρανία του τάγματος Αζόφ διακρίνεται η ουκρανική παραλλαγή του «Σιδηρού Σταυρού».

Μάλιστα το όχημα επιδείχθηκε στον ηγέτη της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ όπου μεταφέρθηκε ειδικά για το σκοπό αυτό.

Να σημειωθεί ότι και ο  Volodymyr Zelensky, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, έχει εμφανιστεί σε διάφορες τηλεοπτικές εμφανίσεις από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας, φορώντας στρατιωτική ενδυμασία, παρόλο που δεν συμμετείχε ο ίδιος στη μάχη.

Ωστόσο, τις τελευταίες μέρες έχει προσθέσει στο ντύσιμό του έναν σταυρό που έχει πυροδοτήσει κάθε είδους εικασίες.

Ήταν ακριβώς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου ζήτησε επιτακτικά περισσότερη στρατιωτική βοήθεια από τη Δύση, όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά αυτό το σύμβολο του σταυρού, με κάποιους να πιστεύουν ότι ήταν σύμβολο των Ναζί.

Συγκεκριμένα, επρόκειτο για έναν Σιδερένιο Σταυρό με το εθνόσημο της Ουκρανίας στο κέντρο, διακριτικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που αποτελούνται από τις Δυνάμεις εδάφους, την Πολεμική Αεροπορία, το Πολεμικό Ναυτικό, τις Δυνάμεις Αεροπορίας και τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων.