Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Σαββατο 26 Μαρτιου 2022


25 Μαρτίου, μια εορτή που αποφασίστηκε το 1822 στην Α Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου!!! Ενάντια στα αισχρά ΨΕΜΑΤΑ ορισμένων χαφιέδων της CIA που λένε ότι την αποφάσισε ο Όθωνας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ναζιστάκια του Azov μετά την σύλληψή τους από τους Τσετσένους. Τρέμουν συγκορμα, τρέμουν μέχρι και τα τατουάζ τους. Νομίζω η μετάφραση είναι περιττή... Ахмат - сила! (Οι ευαισθητούληδες πασιφιστές κλάψτε ελεύθερα)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο "ΟΥΚΡΑΝΟΣ" ΔΗΜΑΡΧΟΣ ο κ...ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ

"Με σημαία της Ουκρανίας διαστάσεων 4Χ4, που επάνω της θα αναγράφεται η φράση «Χαμένες Πατρίδες», θα παρελάσει η τετραμελής οικογένεια Καρατζά από τη Μαριούπολη, η μητέρα με τα τρία της παιδιά, που έλκουν καταγωγή από την Πελοπόννησο, καθώς η οικογένεια του πατέρα φέρεται να έχει τις ρίζες της στην Επανάσταση του 1821".

Σωστό! "Είμαστε όλοι Ουκρανοί"!

Πώς το λέγαμε εκείνο κάποτε, μετά την 11η Σεπτεμβρίου ; "Είμαστε όλοι Αμερικανοί".

Άλλωστε πάντα είμαστε "όλοι Αμερικανοί", όπως Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι..". Με λίγα λόγια είμαστε τα πάντα εκτός από Έλληνες . Α, ναι και διεθνιστές! Στην χώρα της "φαιδράς πορτοκαλέας", στο κρατίδιο του νότου της Βαλκανικής, μπορείς να είσαι μόνο ό τι σου λένε οι επιβήτορες! Σήμερα είναι οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ, δηλαδή οι τραπεζίτες της φασιστικής κοινοβουλευτικής Νέας Τάξης!

Σήμερα επιβάλλεται να είσαι "Ουκρανός". Έτσι γενικά και αόριστα.. Ποτέ Ρώσος! Γιατί ο Ρώσος είναι κακός. Κι ας μάχονται πλέον στα ουκρανικά πεδία κατά των Ρώσων οι ναζιστές του "Αζόφ" και οι λοιπές φασιστικές ορδές! Κι ας σκοτώνουν αδιάκριτα, κι ας χρησιμοποιούν , όπως στον Μεσαίωνα, ως ασπίδα τα δύστυχα γυναικόπαιδα, κι ας περηφανεύονται για την κτηνωδία τους οι "υπερασπιστές" τάχα του ουκρανικού εδάφους!

Κι ας είναι σήμερα αυτός ο πόλεμος, πόλεμος κατά της Νέας Τάξης όπως συνομολογούν κυνικά πλέον ακόμη και οι νατοϊκοί.

Εμείς είμαστε με τους "Ουκρανούς", γενικά και αόριστα, όπως είμαστε κατά του πολέμου, γενικά και αόριστα, ΄όπως είμαστε εναντίον της βροχής, του χαλαζιού, της ομίχλης, του περονόσπορου, και ...της βλακείας.

Ούτως εχόντων των πραγμάτων, λοιπόν, ο πολύς Δήμαρχος Πατρών κ. Πελετίδης, όπως κι ο έτερος "Αρχιουκρανός" κ. Μητσοτάκης, έγινε κι αυτός "Ουκρανός".Μπήκε κι αυτός στον "ουκρανικό χορό". Σημαιοφόρος της Ουκρανίας! Παρέλαση, λοιπόν, μαζί με τα ιερά σύμβολα του 1821 ...και τα σύμβολα του Ζελένσκι! Στον ίδιο ιερό χωροχρόνο!

Θα πει ίσως ο κ. Δήμαρχος πως η συμβολική αυτή συμμετοχή σηματοδοτεί την αντίθεση μας προς τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. 

-Δήμαρχε!

Αν ο στόχος σου ήταν αυτός, θα κρατούσες τις λεγόμενες ανάλογες αποστάσεις και δεν θα έπαιρνες τη θέση, από επιπολαιότητα ίσως, υπέρ των Ουκρανών ναζί που διαφεντεύουν μόνο το μισό Κίεβο. Αυτοί ωφελούνται από τέτοιες παράτες. Θα μπορούσες να αρνηθείς την ρωσική επέμβαση αλλά να αρνηθείς συμβολικά εστω και την κτηνωδία των "Αζοφικών" δεδηλωμένων ναζί, με κάποιο ευφυή και πρόσφορο συμβολισμό. 

Δήμαρχε! 

Έπρεπε να σεβαστείς τα βάσανα και εκείνων που εδώ και οκτώ χρόνια σφαγιάζονται από τους "υπερασπιστές των χαμένων πατρίδων", δηλαδή τους ναζί! Δεν λέω να πάρεις το μέρος τους, αν δεν το νιώθεις. Αλλά, βρε αδερφέ, να βρεις τρόπο να συμβολίσεις και τα δικά τους πολύχρονα βάσανα.

Δήμαρχε! 

Ως πολιτικός, έπρεπε να κατανοείς ότι η Ρωσία δεν θα επέτρεπε να την πνίξει το ΝΑΤΟ, όπως κι εσύ δεν θα επέτρεπες να σε πιάσουν από το λαιμό ή να σου κάτσουν στο σπίτι σου. Και είναι πολιτικά αστείος ο ισχυρισμός ότι η Ρωσία πολεμάει για τον ιμπεριαλισμό της, ενώ όπως είναι γνωστό, αμύνεται για την ύπαρξη της.

Δήμαρχε!

Ως πολιτικός, έπρεπε να γνωρίζεις ότι κάθε τι που πράττεις,( είσαι ο Δήμαρχος της τρίτης μεγαλύτερης πόλης), έχει αντίκτυπο και στις σχέσεις μας με ισχυρά και παραδοσιακέ φιλικά κράτη, όπως η Ρωσία, που την έχουμε ανάγκη για το κυπριακό και όχι μόνο. Κατανοείς φαντάζομαι.

Δήμαρχε! 

"Αρχή άνδρα δείκνυσι". Κι εσύ μάλλον "σμικρός στα σπουδαία" γινηκες. Ταυτίστηκες με τις βλακώδεις και επικίνδυνες επιλογές του Μητσοτάκη.

Δήμαρχε!

Τι νόημα έχει αυτό το ανόητο σύνθημα που αποδέχτηκες να γυροφέρνει στην πόλη σου με τη σημαία που σήμερα κρατούν όμως οι ναζιστές του Αζόφ; Εκείνο το ακατανόητο και, στην προκειμένη περίπτωση, επικίνδυνο: "Χαμένες Πατρίδες". Ποιες άραγε εννοείς;

Δεν επιτρέπεται, Δήμαρχε, να επιτρέπεις να γίνονται "τα αγγειά θυμιατά" και οι "κοπριές λιβάνι".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ομιλία Ζελένσκι στο Αμερικανικό Κογκρέσο - Θυμηθείτε την 11η Σεπτεμβρίου για να μας καταλάβετε

Το Σήμα κατατεθέν της Νέας Τάξης Πραγμάτων!

Επειδή κάποιοι αμφισβητούν ότι ο Ζελένσκι μίλησε στο Αμερικανικό Κογκρέσο φέροντας στην μπλούζα του το Σημα κατατεθεν των Εθνικοσοσιαλιστων στο στρατευμα του Γ Ραϊχ... Πρόκειται για τον Σταυρό της μασονικής στοάς της Μάλτας όπου βρήκαν καταφύγιο οι Ναϊτες ιππότες ...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τομ Χανκς: “Δεν τη θέλω πια την ελληνική υπηκοότητα, μου ήρθε ΔΕΗ 600 ευρώ”

Η αγάπη του μεγάλου χολιγουντιανού ηθοποιού για την Ελλάδα περνάει κρίση.


Πήραν τηλέφωνο απ’ το γυναικοχώρι ότι ήρθε το ρεύμα. “Έξι μήνες κλειστό είναι το σπίτι, πόσο να ‘ναι ο λογαριασμός, σιγά;”. Έτσι είπα στην αρχή, δεν ήξερα.

Φαίνεται όμως ότι κάποιοι στην Ελλάδα δεν κατάλαβαν ότι ο Φόρεστ Γκαμπ ήταν ρόλος. Νομίζουν ότι είμαι όντως τόσο μαλ@#$. Λοιπόν, σας έχω νέα. Δεν είμαι.

Εγώ 600 ευρώ για σπίτι που έχει να ανάψει το φως απ’ τον Αύγουστο, δεν δίνω. Χίλιες φορές να το κόψουν και το φετινό καλοκαίρι να το περάσω στα σκοτάδια. Το ‘χω ξανακάνει στον “Ναυαγό”, θα το κάνει τώρα και η γυναίκα, δεν πειράζει. Δική της χώρα είναι.

“Σιγά τα λεφτά, θα πούνε κάποιοι, αυτός τόσα τα βγάζει σε μία ώρα”. Ισχύει. Βασικά σε ένα τέταρτο τα βγάζω αλλά δεν ήξερα ότι πρέπει να μου τα φάνε σε μπόνους τα κομματόσκυλα που διευθύνουν τη ΔΕΗ.

Φωτιά τα βάζω και τα καίω, χίλιες φορές καλύτερα.

Και φωτιά βάζω και στο διαβατήριο και το καίω κι αυτό, και ας με έχουν μεθαύριο κρατημένο για μέρες μέσα στο αεροδρόμιο. Την πρώτη φορά είναι δύσκολο, μετά συνηθίζεις.

Δεν την εθέλω την υπηκοότητα. Την ήθελα κάποτε, τότε που έλεγα ότι νιώθω Έλληνας, αλλά τώρα που με κάνανε όντως να νιώσω Έλληνας, τι φάση; Αλήθεια; Έτσι είναι; Τα λέμε παιδιά, καλά να περνάτε.

Είπαμε, να πετάμε κανά τσιτάτο, “κρόνια πολλά, Ελλάντα” και τέτοια, αλλά όχι και να το πιστέψετε. Ευχαριστώ πολύ, θα κάτσω εδώ, καλά είμαι, να ανάβω και κανά θερμοσίφωνα άμα χρειαστεί. Έχει και στο Μαϊάμι ήλιο.

Μαύρη η ώρα που έγινα σώγαμπρος, λες και εμείς εδώ πέρα δεν έχουμε θάλασσα. Τελειώσανε αυτά. Το πουλάω το σπίτι και όλα.

Ποιος ψήνεται για καλοκαιράκι Αντίπαρο; Στείλτε μήνυμα.

Όπα, μουζάκα, μπουζούκι, όπα όπα, τζατζίκι... Yasou Ellada. Στείλτε μου, έχω φιλοξενήσει και μεγάλες προσωπικότητες, είναι ιστορικής σημασίας το σπίτι, να έχετε παρηγοριά όταν θα κάνετε αέρα με φυλλάδια από γυράδικα.

Το κείμενο είναι προϊόν μυθοπλασίας



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη ή Πέμπτη η ομιλία του ουκρανοναζί Ζελένσκι στην Ελληνική βουλή

Θα μιλήσει το ναζίδι στην Ελληνική βουλή.

Εύχομαι να είναι όλοι απ' έξω, όχι μέσα. Οσοι παραμείνουν, είνα για μένα πλέον όμοιοί του.

Τέλος!

Σχολιο.- Ας κάνουν ότι θέλουν.. η Ρωσία προχωράει μπροστά..

Σχολιο.- ό,τι κι αν κάνει η Ρωσία, αυτό το ναζίδι πρέπει να βρεθεί στον απόπατο της ιστορίας

Σχολιο.- Αίσχος για τους βουλευτές που θα παραβρεθούν

Νά ακολουθήσουν την τακτική της παρουσίας Κλίντον.

Σχολιο.- Ευκαιρία να δείξουν την στάση τους για άλλη μια φορά τα κόμματα.

Όχι ότι δεν ξέρουμε.

Σχολιο.- Ο Συριζα τοποθετήθηκε ήδη μέσω Κατρουγκαλου "προς τη σωστή κατευθυνση η προσκληση στο Ζελενσκι ". Το μόνο κόμμα που ανοιχτά δήλωσε πως δε θα είναι στη Βουλή είναι το ΚΚΕ που είναι και το μόνο κόμμα που μέλη του είναι persona non grata για τους φασίστες της Ουκρανίας.

Σχολιο.- Περιμένω με αγωνία να δω τα δουλικά των Αμερικανών τα ανθρωπάρια που αυτοαποκαλούνται βουλευτές να χειροκροτούν τον Σεφερλή ναζί του Κιέβου.

Σχολιο.- Η Βουλή των Ελλήνων έγινε τσιφλίκι του Κούλη ? Και γραφείο προπαγάνδας του ΝΑΤΟ Εμάς μας ρώτησαν ?



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο υπαρχηγός του 503ου τάγματος πεζοναυτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προσπάθησε να διαφύγει από τη Μαριούπολη. Φορώντας  πολιτικά ρούχα.

Συνελήφθη και ανέφερε ότι τα υπολείμματα του τάγματος χωρίστηκαν σε ομάδες και προσπαθούσαν να βγουν μόνοι τους από τον κλοιό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



20 Μαρτίου

Έχουν ανοίξει οι Ρώσοι ανθρωπιστικούς διαδρόμους για τους κατοίκους της Μαριούπολης. Τα γυναικόπαιδα περνάνε ελεύθερα, ενώ οι άνδρες, αντιθέτως, υποβάλλονται σε εξονυχιστικό έλεγχο. Οι κάτοικοι δείχνουν κατανόηση: είναι γνωστό ότι οι "γενναίοι" μαχητές του Αζόβ μεταμφιέζονται σε απλούς πολίτες, για να σώσουν τον κώλο τους. Αλλά επειδή η πουτάνα και να θέλει να κρυφτεί - η χαρά δεν την αφήνει, οι Ρώσοι στρατιώτες ζητάνε από κάθε αρσενικό άνω των 16 να ξεγυμνωθεί. Οι άντρες με τα "περίεργα" τατουάζ συλλαμβάνονται επί τόπου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξέχασα ότι είχα φάει σκορδαλιά  και μόλις έβαλα τη μάσκα λιποθύμησα!!!!

Σχολιο.- Για οσους δεν έζησαν την εμπειρία .....Αληθεια είναι ...!!! Λίγη ώρα ακόμα ....και θα έπεφτα...!!! Μια μέρα μετά .... ευτυχώς ....όλα καλά ...!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ατλαντικές περγαμηνές...

Από την Αστάνα του Καζακστάν στην Ατλάντα των ΗΠΑ και από εκεί στη Μαριούπολη της Ουκρανίας. Αυτή είναι η διαδρομή του προξένου της Ελλάδας που «απεγκλωβίστηκε» από την εμπόλεμη ζώνη την περασμένη βδομάδα. Θυμίζουμε ότι ο Μ. Ανδρουλάκης, από τη μία, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια του «απεγκλωβισμού», φρόντιζε να «ξεπλένει» το φασιστικό «τάγμα Αζόφ», που τρομοκρατεί εδώ και χρόνια τον λαό της περιοχής, και από την άλλη παρουσιαζόταν από όλα τα ΜΜΕ ως το «υπόδειγμα διπλωμάτη», που προκαλεί παγκόσμια συγκίνηση κ.ο.κ.

Ορισμένα στοιχεία από το βιογραφικό του όμως είναι αρκετά διαφωτιστικά για τον λόγο που παρουσιάζεται ως «πολλά υποσχόμενος» από διάφορα επιτελεία: Σύμφωνα με τον ίδιο, σε πολύ νεαρή ηλικία, το 1999, βρέθηκε στο Βελιγράδι, την περίοδο της ΝΑΤΟικής επιδρομής, αφού ο πατέρας του, ανώτερος αξιωματικός του στρατού, είχε τοποθετηθεί ως στρατιωτικός ακόλουθος της πρεσβείας. Οπως έχει πει, τότε τριγυρνούσε στο κτίριο της πρεσβείας και μάθαινε πώς λειτουργεί η «πολεμική μηχανή», εννοώντας προφανώς τις εμπειρίες που αποκόμισε από το βομβαρδιζόμενο Βελιγράδι το 1999. Αργότερα, και ύστερα από τη διπλωματική του θητεία στο Καζακστάν, σε ηλικία 36 ετών, τοποθετήθηκε πρόξενος στην Ατλάντα, με τις ΗΠΑ να του αναγνωρίζουν - σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα - την πολύτιμη «ρωσική πείρα» που είχε αποκτήσει.

Ομως, όπως φαίνεται, οι δεσμοί του με τις ΗΠΑ είχαν ξεκινήσει από τα πολύ ...μικράτα του. Ηταν στην Αλαμπάμα από 6 μηνών, πάλι λόγω του πατέρα του, που συμμετείχε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα επίλεκτων αξιωματικών, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, που προφανώς νιώθει αρκετά «Αμερικάνος», έγινε «επίτιμος πολίτης» σε πολιτεία των ΗΠΑ από εκείνη ακόμα την ηλικία. Μετά από όλη αυτήν τη διαδρομή, πριν από λίγο καιρό, παραμονές του πολέμου στην Ουκρανία, μεταφέρεται από την Ατλάντα στη Μαριούπολη, εν μέσω δηλαδή των πολεμικών προετοιμασιών.

Η λαμπρή διπλωματική καριέρα λοιπόν έχει γερά ...θεμέλια, στα οποία φιγουράρει η «Αστερόεσσα». Κι αυτό εξηγεί πολλά: Από τη χαρά που εξέφραζε σε παλιότερη συνέντευξή του για την έναρξη του «Στρατηγικού Διαλόγου» Ελλάδας - ΗΠΑ με τη συνάντηση Τσίπρα - Τραμπ, μέχρι την ...αδιαφορία του για την «ιδεολογία» των νεοναζί, που αλωνίζουν στην Ουκρανία και που, όπως έλεγε, «μας τάιζαν». Κι επειδή τους συγκεκριμένους τους έχουν ενισχύσει και με το παραπάνω οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί εδώ και χρόνια, χάνουμε τον λογαριασμό για το ποιος ταΐζει ποιον...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ρωσικός Στρατός, οδηγεί, με χειροπέδες, τον διοικητή της Ταξιαρχιας "Αζοφ" του τάγματος Μαριούπολης, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει με πολιτικά, μπροστά από τους κατοίκους της.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο αποκαλύπτει έγγραφα που αποδεικνύουν την εμπλοκή του γιού του Μπάιντεν, Χάντερ, του ιδρύματος Σόρος και του CDC στο στήσιμο και τη χρηματοδότηση των εργαστηρίων βιολογικού πολέμου στην Ουκρανία. Δε φτάνει που τους κάνανε τσακωτούς, στις βρωμοδουλειές τους, λυσσάνε κι από πάνω ότι, δήθεν, αν οι Ρώσοι ...χρησιμοποιήσουν "χημικά" (σαν κι αυτά που ΔΕΝ βρέθηκαν ΠΟΤΕ στο Ιράκ;;;) τότε "το ΝΑΤΟ θα απαντήσει". 'Εχουν γίνει περίγελως πια...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταστολή απεργιακών κινητοποιήσεων ψήφισε η κυβέρνηση - Στη φυλακή ακόμη και για πλημμέλημα

Τεράστιες οι αντιδράσεις για τη διάταξη του άρθρου 187 ΠΚ, που στέλνει στη φυλακή, χωρίς αναστολή ή μετατροπή ποινής, πολίτες που κατηγορούνται για διάπραξη πλημμελημάτων.

20:35 - 25/03/2022

Eνα ακόμη μέτρο καταστολής κοινωνικών αντιδράσεων, απεργιακών κινητοποιήσεων και συνδικαλιστικών διεκδικήσεων, νομοθέτησε... νύχτα η Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Πρόκειται, γιά τη διάταξη του άρθρου 187 ΠΚ, που στέλνει στη φυλακή, χωρίς αναστολή ή μετατροπή ποινής, πολίτες που κατηγορούνται γιά διάπραξη πλημμελημάτων, για τα οποία δεν θα οδηγούνταν στη φυλακή, ακόμη και σε περίπτωση αμετάκλητης καταδίκης τους.

Αυτό καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους, η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας, που ζητάνε την άμεση κατάργηση της τροποποιηθείσας με τον Ν. 4908/2022 παρ. 6 του άρθρου 187 Π.Κ. .

Σε ανακοίνωση της η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, εξηγεί ότι, "η διάταξη ως οιονεί δικονομικού χαρακτήρα δίνει δυνατότητα αναδρομικής ισχύος σε τελεσθείσες ήδη πράξεις ακόμη και προ του χρόνου ψήφισής της και επιχειρεί να αποτρέψει κάθε κοινωνική δραστηριότητα (απεργιακές κινητοποιήσεις, συνδικαλιστικές διεκδικήσεις κλπ) και κάθε μορφή κοινωνικής αντίδρασης, οδηγώντας στα σωφρονιστικά καταστήματα πολίτες που κατηγορούνται, για διάπραξη πλημμελημάτων, για τα οποία δεν θα οδηγούνταν στη φυλακή ακόμη και σε περίπτωση αμετάκλητης καταδίκης τους".

O ΔΣΑ, μιλάει για κατάλυση του τεκμηρίου αθωότητας και για ανατροπή της ισορροπίας του δικαϊκού μας συστήματος, αφού μπορεί σε ένα δολοφόνο, ή σε έναν έμπορο ναρκωτικών, να δοθεί ανασταλτική ισχύς στην έφεση του και να κυκλοφορεί ελεύθερος, ενώ αντιθέτως, με τη νεοεισαχθείσα ρύθμιση επιβάλλεται στο Δικαστήριο, ακόμα και για ήσσονος σημασίας πλημμελήματα, εφόσον κριθεί ότι, διαπράττονται από συμμορία, να μην χορηγηθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση και να οδηγηθούν στη φυλακή!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάτοικοι της Μαριούπολης δέχονται ανθρωπιστική βοήθεια από τους Ρώσους στο Volodorskoye και περιγράφουν πως οι Ουκρανοί ναζί του Αζόφ τους έδιωχαν από τα σπίτια και τους έλεγαν να πάνε όπου θέλουν, πώς τους χρησιμοποιούσαν ως ομήρους και δεν είχαν καμιά πληροφόρηση πού να πάνε. Οι Αζόφ πυροβολούσαν μέσα από τα σχολεία. Λένε οτι οι Ρώσοι δεν τους ανάγκασαν να πάνε στη Ρωσία, ο καθένας μπορούσε να επιλέξει προς τα πού να διαφύγει από τους ανθρωπιστικούς δρόμους. Οι Ουκρανοί στρατιώτες πήραν τα τρόφιμα από τους κατοίκους. Λένε επίσης οτι Ουκρανοί στρατιώτες μέσα στα καταφύγια έβαζαν τους κατοίκους να υπηρετούν της δικές τους οικογένειες, σαν να είναι δούλοι. Επίσης είδαν Ουκρανούς στρατιώτες με ναζιστικά σύμβολα - σταυρούς επάνω τους. Περίπου 1000 κάτοικοι από τη Μαριούπολη έχουν μεταφερθεί με τα λεωφορεία που βλέπετε στο βίντεο σε αυτή την περιοχή.

Ρεπορτάζ από ανθρώπους που πήραν ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια  στο διαδικτυακό τηλεοπτικό κανάλι Volodarskoye



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα εξαιρετικά αποκαλυπτικό γαλλικό ντοκιμαντέρ για τα γεγονότα του 2014 στην Ουκρανία, τότε που άρχισαν όλα. Για λόγους που αγνοώ, αν το έβαζα εδώ ελάχιστοι θα το έβλεπαν στην αρχική τους σελίδα, οπότε το παραθέτω ως πρώτο σχόλιο.

Ξέρω πως εσύ που νιώθεις άνετα με τον εξευτελισμό σου, όταν δεν σου επιτρέπουν την πρόσβαση στα ΜΜΕ της άλλης πλευράς, και που τόσα χρόνια αδιαφόρησες για το τι γινόταν εκεί πάνω, δεν πρόκειται να αφιερώσεις χρόνο να δεις αυτό το βίντεο. 

Για να μην το ΄χουν μεταδώσει τα δυτικά ΜΜΕ, αυτά με τους κορμοράνους και τις χυδαιότητες κατά του ελληνικού λαού στα μνημονιακά χρόνια, τότε που κλέφτη σε ανέβαζαν, τεμπελόσκυλο σε κατέβαζαν, δεν σ' ενδιαφέρει. Αν άξιζε, θα το έδειχνε κι ο ΣΚΑΪ!

Το ανεβάζω, κατά συνέπεια, για εκείνον τον κόσμο που θέλει να ξέρει τι συνέβη το 2014, με το νεοναζιστικό πραξικόπημα, με τις σφαγές από τους Ουκρανούς νεοναζί, με τις σχέσεις των ΗΠΑ (ακόμη και προσωπικά του ίδιου του Μπάιντεν) με αρχηγούς νεοναζιστικών δολοφονικών σωμάτων κ.λπ.

Μην ανησυχείτε! Κάθε άλλο παρά φιλοπουτινικό ή κομμουνιστικό είναι αυτό το γαλλικό ντοκιμαντέρ. Αξίζει να το δείτε.

https://www.youtube.com/watch?v=IIAfML_4tdQ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά την πρόσκληση από τον Μητσοτάκη και τον εγκωμιασμό της από τον Κατρούγκαλο, ο Ζελένσκι θα μιλήσει σε τηλεδιάσκεψη στην ελληνική Βουλή.

Να υποθέσω πως θα του ζητηθεί να δώσει εξηγήσεις για την κατάργηση των μειονοτικών δικαιωμάτων των Ελλήνων της Ουκρανίας, τις σφαγές συνδικαλιστών, κομμουνιστών και άλλων αντιφασιστών, τον οχτάχρονο πόλεμο κατά του λαού του Ντονμπάς, την απαγόρευση λειτουργίας όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης και την αναγνώριση των ναζιστικών ταγμάτων ως τμημάτων του ουκρανικού στρατού.

Σχολιο.- Την κυβέρνηση και τα καθεστωτικά κόμματα θεωρεί ο Ζελένσκι ομοϊδεάτες του ναζιστές. Γιατί ξέρει πως ο ελληνικός λαός είναι ο μόνος στην Ε.Ε. που κατά 70% δεν θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνη τη Ρωσία. Όταν ο μέσος όρος στην Ε.Ε. κατά 75% θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνους τους Ρώσους και μάλιστα στη Γερμανία ξεπερνάει το 90%.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΗΜΕΝΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΓΛΟΥ, ΤΙ ΣΟΥ 'ΛΑΧΕ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ! 

Η απόφαση του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ε.Ε. να σου απαγορεύσουν κάθε πρόσβαση στα ρωσικά ΜΜΕ, συνιστά μέγιστο εξευτελισμό και μέτρο που μας γυρίζει δεκαετίες πίσω. 

Ανεξαρτήτως του τι μεταδίδουν αυτά τα ΜΜΕ, είναι δικαίωμά σου να επιλέγεις εσύ τι θα πιστέψεις και τι όχι.

Τώρα υφίστασαι τον κατεξευτελισμό από τα επιτελεία του ΝΑΤΟ που σε ενημερώνουν με βάση το τι αυτά κρίνουν πως πρέπει να μάθεις.

Γιατί αυτοί ξέρουν! Κι εσύ σκύβεις το κεφάλι και κάνεις και τον ελεύθερο πολίτη. Τον καλά ενημερωμένο. Που έχει το δικαίωμα να κρίνει.

Τρομάρα σου, καημένε Κακομοίρογλου!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΡΑΪΧ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Όπως καταγγέλλει η γερμανική VVN - BdA (Ένωση Διωκόμενων του Ναζιστικού Καθεστώτος – Ένωση Αντιφασιστών), έχουν εκδοθεί αποφάσεις απαγόρευσης συμμετοχής σε εκδηλώσεις μνήμης στη Γερμανία, σε Ρώσους και Λευκορώσους.

Πρόκειται για Σοβιετικούς επιζήσαντες από τη φρίκη των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης ή για τα παιδιά και τα εγγόνια τους, που συμμετείχαν σταθερά επί δεκαετίες σ' αυτές τις εκδηλώσεις. 

Όπως επισημαίνει η οργάνωση των Γερμανών επιζησάντων, η απαγόρευση "είναι προσβολή για τα σοβιετικά θύματα και τις οικογένειές τους".

Απ' ό,τι φαίνεται, μετά την απόφαση για εκτεταμένο επανεξοπλισμό, το Ράιχ δεν έχει συγκρατημό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γκρέμισαν και το Μνημείο των 620 μαχητών του Κόκκινου Στρατού που έπεσαν το 1945 στην περιοχή της Chrzowice, για την απελευθέρωση της Πολωνίας από τους ναζί. 

Σε δημόσια εκδήλωση παρουσία καναλιών και δημοσιογράφων.

Μπας και δεν γίνει παντού γνωστό ότι ένας από τους στόχους είναι και η εμπέδωση του ιστορικού αναθεωρητισμού και το ξαναγράψιμο της ιστορίας.

Εκείνη η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο πάνω από το Ράιχσταγ παραμένει εφιάλτης.

Σχολιο.- Δεν πρόκειται για μαλακία. Σαφής πολιτική επιλογή είναι. Τους δίνεται η ευκαιρία, τώρα που δημιουργείται κλίμα αντιρωσικής υστερίας, να ξεμπερδέψουν όσο μπορούν και με το σοβιετικό και κομμουνιστικό παρελθόν. Και με ξέπλυμα του ναζισμού.

Σχολιο.- Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στην Ευρώπη. Μαύρα πράγματα. Θλιβερές καταστάσεις. Μαυρίζει η καρδιά σου όταν βλέπεις να αποκαθηλώνονται με τέτοιο τρόπο οι Ήρωες του Κόκκινου Στρατού που τόσο αίμα έχυσαν ώστε να καταφέρουν να πετάξουν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας τη φαιά πανούκλα, τους ναζί.

Τόσος αγώνας και τόσο αίμα για να περάσουν 80 χρόνια και να αποκαθηλώνονται αέρα με τέτοιο μαύρο τρόπο.

Δυστυχώς οι λαοί της Ευρώπης φαίνεται να μην έχουμε εμπεδώσει την Ιστορία, με αποτέλεσμα να φαίνεται μέρα με τη μέρα να είμαστε όλο και πιο κοντά στο να κληθούμε να την ξαναζήσουμε στο μέλλον-πράγμα το οποίο είναι απευκταίο



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν ξεχνάμε ότι η πρώτη χώρα που αναγνώρισε την επαναστατημένη Ελλάδα το 1822 ήταν η μικρή Αϊτή. Η Δημοκρατία των μαύρων στην Καραϊβική, που πριν μερικά χρόνια είχαν αποτινάξει τη γαλλική κυριαρχία, καταργώντας και τη δουλεία.

Σχολιο.- Μάλιστα είχε στείλει και πλοίο με 100 εθελοντές και 45 τόνους καφέ,που η πώληση τους θα βοηθούσε στην αγορά πολεμοφοδίων. Κοντά στις ακτές της Ιταλίας,οι Γάλλοι βούλιαξαν το πλοίο και δεν άφησαν κανέναν ζωντανό.Δεν είχαν ξεχάσει ότι πριν λίγο καιρό,είχαν κηρύξει την Ανεξαρτησία τους, από το ζυγό των Γάλλων.

Σχολιο.-  Το φορτίο με τον καφέ πήγε στη Γαλλία με άλλο πλοίο απ' αυτό που θα έρχονταν οι εθελοντές. Για την τύχη των οποίων δεν ξέρουμε τίποτα και όλα όσα γράφονται είναι εικασίες. Αν είχαν φτάσει μέχρι την Ιταλία θα το ξέραμε. Το πιο πιθανό είναι να μη μπόρεσαν καν ν' ανοιχτούν στον Ατλαντικό και να επέστρεψαν πίσω και γι' αυτό δεν ακούστηκε τίποτα για το τι απέγιναν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Βετεράνοι και παιδιά του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου στην κυβέρνηση και τον λαό της Γερμανίας»

Τραγωδία στην Ουκρανία

Εμείς, οι τελευταίοι βετεράνοι, εκπρόσωποι όλων των λαών της Ρωσίας, που επέζησαν από αυτόν τον μεγάλο και τρομερό πόλεμο, βρισκόμαστε σήμερα στα πρόθυρα του θανάτου! Ο χρόνος μας τελειώνει ήδη. Για ένα τεράστιο μέρος της ζωής μας, ελπίζαμε ότι θα τελειώναμε με ειρήνη - χωρίς ολοσχερώς μίσος!

Οδυνηρά, για πολλές δεκαετίες μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ξεπεράσαμε τον δίκαιο θυμό μας! Λαχταρώ ανταπόδοση για εκείνες τις αμέτρητες πνευματικές και σωματικές πληγές που κουβαλάμε ακόμα στο σώμα μας και στις καρδιές μας! Και οι περισσότεροι από εμάς το έχουμε συγχωρήσει!

Και κυρίως λόγω του γεγονότος ότι για πολλά χρόνια η Γερμανία έχει δείξει τη μετάνοιά της, την κατανόησή της για το τι έχει κάνει! Και ξεπεράσαμε όχι μόνο τους εαυτούς μας, αλλά και τη φωνή του αίματος των βάρβαρα εξοντωμένων συγγενών μας! Από ποιον? Γερμανοί... φασίστες! Συγχωρέσαμε... ακολουθώντας τους νόμους της ανθρώπινης συμβίωσης!

Έτσι ήταν… μέχρι το 2014. Και μετά, το 2014, όταν ξεκίνησαν όλα στην Ουκρανία, κοιτούσαμε με ελπίδα τη Γερμανία και την τότε καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι μετά από όλα όσα είχαν κάνει οι Γερμανοί στην Ουκρανία, μετά τον Μπάμπι Γιαρ, μετά τα βουνά των ακρωτηριασμένων πτωμάτων, θα εξακολουθούσαν να κοιτάζουν με πόθο τα ουκρανικά χωράφια που σήμερα είναι ικανά να ταΐσουν την Ευρώπη!

Ή αυτοί, οι Γερμανοί, που έχυσαν αίμα στην άλλοτε τόσο υποσχεμένη Κριμαία, θα ενδιαφέρονται κάπως σήμερα να μετατρέψουν την Κριμαία σε αμερικανική, και γενικά, βάση του ΝΑΤΟ - ιδανική για επιθετικότητα κατά της Ρωσίας! Που θα στόχευε ξεκάθαρα σε μελλοντικό πόλεμο. Εξάλλου, μόνο οι ανόητοι δεν καταλαβαίνουν το νόημα και τον σκοπό ολόκληρου του πραξικοπήματος στην Ουκρανία, κάτω από το οποίο η Ρωσία συμπεριφέρθηκε με τον μόνο δυνατό τρόπο!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τελικά η Ευρώπη θα αγοράζει Φυσικό αέριο απο την Αμερική με κέρδος δις δολαρίων, 

μια χαρά πήγε ο πόλεμος γι αυτούς ,

χρυσές μπίζνες θα κάνουν ,γελάει ο Μπάιντεν που τους πούλησε 15 δις κυβικά LNG, χαίρονται κ οι Ευρωπαίοι ηγέτες που τούς έδωσε την ευκαιρία να του σφίξουν το χέρι.!!  Και να πατήσουν τους λαούς της Ευρώπης στο κεφάλι!!

Δεν πήγε ο πόλεμος στράφι. Ολα καλά. 

Ζήτω η Αμέρικα- Τζο Μπάιντεν ζήτω.

Σχολιο.- Ισπανία και Πορτογαλία πίεσαν και πήραν ειδικό καθεστώς -πλαφόν στις τιμές Φυσικού αερίου απειλώντας ακόμα και με βέτο.

Ο Μητσοτάκης γιατί δεν ζήτησε κάτι αντίστοιχο για την Ελλάδα ?

Σχολιο.- Διότι οι υπηρέτες σαν το Κούλη δεν ζητούν, δεν απαιτούν.Μόνο υπακούουν και εξυπηρετούν τους εντολεiς τους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό με το ΚΚ ΗΠΑ, που σε μια νύχτα πέρασε από το "ενάντια στη νατοϊκή επιθετικότητα απέναντι στη Ρωσία και την Κίνα" στο "δε διαλέγουμε ιμπεριαλιστή", και από εκεί στο "ο Πούτιν είναι ο κύριος κίνδυνος για τη διεθνή ειρήνη και νομιμότητα, εμπρός για συμμαχία αλά αντιφασιστικό μπλοκ Β' ΠΠ για να τελειώσουμε την εισβολή και να τον ανατρέψουμε" το έχω πάθει με καλό φίλο και σύντροφο.

* Τροποποίηση: όπως μου επισημάνθηκε στα σχόλια, έκανα λάθος. Πέρασα το άρθρο ενός ηγετικού του στελέχους (που λέει τα ανωτέρω εμετικά) ως συνολική κομματική γραμμή, πράγμα που δεν ισχύει, όπως προκύπτει από μεταγενέστερη επίσημη ανακοίνωση τού κόμματος. Ζητώ συγγνώμη για την παραπληροφόρηση.

Σχολιο.- λες να διαβαζουν Ελισσαίο Βαγενά και Ριζοσπάστη;

Σχολιο.- ρε όλοι τα ίδια λένε, καρμπόν, ρώταγα χτες μια κουκουδα που έλεγε το ποιήματης εκεί πέρα, αν ξέρει ότι το κκ ρωσίας είναι φουλ με την επέμβαση εναντίον των ουκρανοναζί  και αν συμφωνούν με το κόμμα ρωσίας . δεν ήξερε μονο το ποιηματακι με τον ιμπεριαλισμό που να διωξουν οι λαοί

Σχολιο.- Ρε όλο το ΚΚ ΗΠΑ τα ίδια λέει. Μιλάνε για εισβολή των Ρώσων στους ουκρανοναζί

https://www.cpusa.org/article/the-communist-partys-position-on-russias-war-in-ukraine/?fbclid=IwAR3LgCsgUQWmMcm9PiQHvseVrx4NeJLkDFBMTT73_4IVzZreGoC-fWCtk7g

σχολιο.- Α, ευχαριστώ. Διάβασα το ακόλουθο άρθρο από ένα ηγετικό τους στέλεχος που είναι πιο ακραίο από τη συνολική τους άποψη.

https://peoplesworld.org/article/putin-regime-emerges-as-the-main-danger-to-global-peace-and-security/?fbclid=IwAR1wdQ5278M1J1Awv_WOM7CIDKDJoirp2UWTiVLpRiGbTmEWjYhVjBlOaRY

σχολιο.- έκανε ζημιά ο Ελισσαίος ..όταν τον διαβαζω μου θυμίζει τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ ..προσγειώθηκε απο το πουθενά και τάκανε πουτάνα

σχολιο.- Α οκ δεν ήσουν τότε το 1989-91 στο ΚΚΕ για να ξέρεις τον Ελισαίο Βαγενά. Απλά σε ενημερώνω ότι η Αλέκα Παπαρήγα την ίδια στιγμή που ήταν το πιο φανατικό Γκορμπατσόφικο στοιχείο μέσα στην ηγεσία του ΚΚΕ είχε συγκροτήσει φράξια μέσα στο κόμμα από το ,1985 που ζυμωνε την σημερινή γραμμή. Την πρώτη της δειλή εμφάνιση την έκανε στο 13ο συνέδριο με τις ομιλίες του Λουκά και του Μαυρικου με το άρθρο του Παπαδόπουλου και την τοποθέτηση της Μπέλλου στην πλατεία ολομέλεια. Στην πορεία εντάχθηκαν κι άλλοι και όταν σταθεροποιησαν την θέση τους την επέβαλλαν δια της διολίσθησης. Αυτά που λέει ο Βαγενάς είναι ανέκδοτα. Είναι τέτοιος αγύρτης που έφτασε να χαρακτηρίζει την alba ιμπεριαλιστικό οργανισμό

σχολιο.- δεν ξέρω τί εννοείς με αυτό , η γραμμή που διατυπώνει τωρα πάντως ο Ελισαίος δεν εχει καμία σχεση με τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν στον Γιουγκοσλαβικό πόλεμο απο το ΚΚΕ ..αυτα που γράφει είναι περίπου η θέση της Δ.ΕΑ. που έτυχε να διαβασω πρόσφατα και άλλων , του ΣΕΚ , κάτι τετοιο ..δυό "πεινασμένοι ιμπεριαλιστές " συγκρούονται για τη διανομή της ιμπεριαλιστικής λείας

η θέση είναι ίσων αποστάσεων με εμφατικό τρόπο. Αυτό ήθελε να πετύχει η συγκέντρωση εξω απο τη Ρωσική Πρεσβεία. Η εμπλοκή της χωρας θα συνεχιστεί και θα βαθύνει. Θα διαπιστώσουμε εαν θα κλιμακωθεί η αντιβασική αντιιμπεριαλιστική πάλη. Προσωπικά το εύχομαι.Να στοχοποιηθεί και η στρατιωτική παρουσία και η αφηγηση των ιμπεριαλιστών.

Σχολιο.- "Με τους λαούς ή με τους ιμπεριαλιστές" είναι το δίλημμα που βάζει το ΚΚΕ. Αντί να πει «με τους λαούς ή με τους ουκρανοναζιστές και τα αφεντικά τους τους δυτικούς ιμπεριαλιστές». Όσο πιο θολά, τόσο πιο καλά. Για να έρθει μερικές σελίδες μετά να το κάνει λίγο πιο συγκεκριμένο: "Δίκαιος είναι ο αγώνας των λαών για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας, κατά της ξενικής κατοχής.". Ότι δηλαδή η Ναζιστική Ουκρανία διεξάγει δίκαιο πόλεμο.

Ναι ναι τα ξέρουμε αυτά. Γκραούτσο Μαρξ, "αυτές είναι οι απόψεις μου, αν δε σας αρέσουν έχω κι άλλες".

Σχολιο.- Αυτό έχει να κάνει και με τον σοβινισμό του Κ.Κ. ΗΠΑ γενικότερα! Και στο Βιετνάμ ,νομίζω, είχαν πάρει θέση υπέρ των ΗΠΑ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Υεμενίτες ακτιβιστές στρέφονται κατά της σαουδικής βιομηχανίας ορυκτών καυσίμων, με άμεση δράση εναντίον μιας δεξαμενής καυσίμων τής Άραμκο χρησιμοποιώντας ντρόουνς και βαλλιστικούς πυραύλους."

Και ακολουθεί αστείο με την παγκόσμια απεργία για το κλίμα 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



30 Μαϊου 2011.Για να μην ξεχνιώμαστε...

Αντίκτυπο... ως την Κουμουνδούρου είχε η δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρίας Αλέκας Παπαρήγα ότι «η λύση έξω από το ευρώ και δραχμή στις παρούσες συνθήκες είναι καταστροφική». Η τοποθέτησή της προκάλεσε τον άμεσο αρνητικό σχολιασμό από το "Αριστερό Ρεύμα" (τάση του ΣΥΝ), που μέσω της ιστοσελίδας του (www. iskra.gr), την κατηγορεί ότι ενισχύει εξ αντικειμένου την κινδυνολογία «τύπου Μαρίας Δαμανάκη αλλά και Θ. Πάγκαλου», περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, οι οποίοι την χρησιμοποιούν για να υποκύψει ο κόσμος «στη νέα μνημονιακή λεηλασία»....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΑΧΟΥΣ

Ένας άντρας από τη Μαριούπολη για τον ουκρανικό στρατό:

«Πριν από 5 μέρες ήρθαν στρατιώτες του ουκρανικού στρατού και είπαν: φύγετε από εδώ. Πήρα το παιδί στην αγκαλιά μου, τη μάνα, όλους τους συγγενείς και φύγαμε.

Έφτασαν, πάρκαραν ένα αυτοκίνητο στην είσοδο και κατέλαβαν διαμερίσματα στον όγδοο και ένατο όροφο. Την επόμενη μέρα είπαν: φύγετε από εδώ. Όσοι δεν έφυγαν σκοτώθηκαν. Μετά τον βομβαρδισμό, γυρνούσαν τα διαμερίσματα, ρωτώντας: είναι κανείς ζωντανός; Αν απαντούσαν, οι Ναζί έριχναν χειροβομβίδα»...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκδήλωση – Συζήτηση της ΛΑΕ (ΛΑϊκή Ενότητα):

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία: Πόλεμος και Ειρήνη

Ομιλητές:

Θαvάσης Αυγεριvός

Λεωvίδας Βατικιώτης

Κώστας Ήσυχος

Δημήτρης Σαραφιαvός

Συvτοvίζει:

Αvαστασία Σταυροπούλου

ΤΡΙΤΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ ΩΡΑ 6 μ.μ. – “Νομική Αθήνας,” αίθουσα 1



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



26/3/2022 – 14.30

Σύμφωνα με το λογαριασμό της αντιπροσωπείας της ΛΔ Ντονετσκ: "Η σημαία της ΛΔ Ντόνετσκ ανεμίζει στο αρχηγείο του Αζοφ, στη Μαριούπολη.

Μια ιστορική ημέρα, μια στιγμή που δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της πόλης περίμεναν.

Η Μαριούπολη είναι ελεύθερη και εντάσσεται στη ΛΔ. Ήδη οι αρχές της ΛΔΝ είναι στη πόλη και οργανώνουν την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διοίκηση".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 8 Μαΐου 1821 τρομοκράτες εισέβαλαν στο χάνι της Γραβιάς, όπου παρενόχλησαν δυνάμεις του πολυχρονεμένου Σουλτάνου μας. Οι αψιμαχίες διήρκεσαν μέχρι την νύχτα, οπότε οι θρασύδειλοι ταραχοποιοί δραπέτευσαν. Το χάνι υπέστη μεγάλες ζημιές και η τουριστική περίοδος χάθηκε για την επιχείρηση. Ως πότε θα ανεχόμαστε τους καταστροφείς της εθνικής οικονομίας;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πληρωμές σε ρούβλια. Τρεις ημέρες ακόμη και μία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η νέα τάξη του Μπάιντεν στις ΗΠΑ με όλα τα τσιράκια της, είναι η πηγή του υπαρκτού νεοναζισμού(Κοροιδοιός/GoF Research, Γκρέτες/πράσινη απάτη, σεξουαλική διαστροφή, λεφτάστους πλούσους, υποστήριξη της σιωναζιστικής μαριονέτας της CIA και της συνέχισης του πολέμου στην Ουκρανία κτλ.). Το περίεργο είναι άπασες οι ευρωΝΑΤΟικές μαριονέτες του Μπάιντεν, να μην αντιλαμβάνονται ότι οδηγούνται στην αυτοκαταστροφή.

Σχολιο.- Στην καταστροφή μας και όχι αυτοκαταστροφή. Αυτοί έχουν μαζέψει τόσα δις αργύρια προδοσίας που δεν τους αγγίζει τίποτα. Κι ως ακραία διεφθαρμένοι και άξεστοι δεκάρα δεν δίνουν αν αφανιστεί η Ευρώπη που είναι το πετράδι του στέμματος των πολιτισμών.

Όταν λέω "αφανισμό" εννοώ τη μετάλλαξη της Ευρώπης σε τριτοκοσμικό χαλιφάτο εμπλουτισμένο και με λοατκι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη νότια Ουκρανία άρχισε η μετάδοση ρωσικών καναλιών και επιβλήθηκε το ρωσικό ρούβλι στις συναλλαγές

Μάρτιος 26, 2022. Ελλάδα.

Στη νότια Ουκρανία, άρχισαν να δημιουργούνται νέες στρατιωτικές-πολιτικές διοικήσεις. Ο Γκεόργκι Μουράντοφ, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κριμαίας στον Πρόεδρο της Ρωσίας, προέβη σε σχετικές δηλώσεις στα ρωσικά media.

Σύμφωνα με τον ίδιο,  έχει ξεκινήσει η μετάδοση ρωσικών τηλεοπτικών καναλιών στην περιοχή  Χέρσον και στα νότια της περιοχής Ζαπορίζια.

Επιπλέον ο κόσμος εκεί άρχισε να χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο τα ρωσικά ρούβλια για εποικισμούς. 

«Όλα αυτά είναι βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, γιατί η νοτιοανατολική Ουκρανία ήταν πάντα ένα σημαντικό μέρος του ρωσικού πολιτισμού, ανήκε στο Κυβερνείο Ταυρίδας», τόνισε ο Μουράντοφ.

Όπως σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα, οι οικισμοί βρίσκονται υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού. Μεταξύ αυτών η Μελιτόπολη και το Μπερντιάνσκ.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στο παλιό "Κυβερνείο της Ταυρίδας"

«Αυτές οι περιοχές αποτελούσαν πάντα ένα ενιαίο οικονομικό σύμπλεγμα με την Κριμαία, η οποία τροφοδοτούσε φαγητό στους τουρίστες που έφταναν στη Χερσόνησο», υπενθύμισε ο μόνιμος εκπρόσωπος του προέδρου.

Επισημαίνεται ακόμη ότι τώρα η Κριμαία και το Ντονμπάς συνδέονταν με χερσαίο διάδρομο. Στο πλαίσιο  της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» , ο δρόμος από την Κριμαία προς τη Μαριούπολη τέθηκε υπό έλεγχο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πως η Ελλάδα που είχε πλεόνασμα το 1984 σε μαλακό σιτάρι κατάφερε να εισάγει 1,5 εκατομμύρια τόνους από Ρωσία και Ουκρρανία

Αυτή η Ευρω Ενωση είναι καταστροφή της Ελλάδας



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Δυτικοί Αποικιοκράτες Ιμπεριαλιστές αυτό ακριβώς κάνουν στις χώρες "τους". Διαλύουν Ιατρική φροντίδα, Επιστήμες, Μόρφωση, και Καλές Τέχνες. Και τροφοδοτούν τον Πόλεμο που τους φέρνει Κέρδη. Γιατί για το Κεφάλαιο δεν υπάρχουν χώρες, σύνορα, λαοί. Το Κεφάλαιο δεν έχει Πατρίδα. Το Κεφάλαιο θέλει ελεύθερη διακίνηση του Κεφαλαίου και του εργατικού δυναμικού που τους θεωρεί δούλους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Αφρική ανησυχεί πραγματικά επειδή ο αναμενόμενος λιμός, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, θα πλήξει πρώτα τις αφρικανικές χώρες.

Τις ανησυχίες αυτές τις εξέφρασε ο Lionel Zinsou, πρώην πρόεδρος του Μπενίν, με τις εξής δηλώσεις:

«Τώρα όλοι ακούμε μόνο για αυτήν την κρίση, τις αντιρωσικές κυρώσεις, το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο… Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτή η κρίση, για παράδειγμα, για την Αφρική; Η Ρωσία μας προμηθεύει με σιτηρά και καλαμπόκι. Όλα τα logistics περνούν από τη Μαύρη Θάλασσα. Και ο αφρικανικός κόσμος πάγωσε από φρίκη από αυτό που συμβαίνει. Είναι τρομοκρατημένος από τις ενέργειες των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν θα εξαγοράσετε τους Αφρικανούς με ιστορίες για δημοκρατία. Αυτά είναι μόνο τα παραμύθια σας για εσωτερική κατανάλωση. Η πλειοψηφία της αφρικανικής ελίτ σχηματίστηκε στη Σοβιετική Ένωση - γιατροί, μηχανικοί, πιλότοι, δάσκαλοι, επιστήμονες. Οι Ρώσοι είναι οι μόνοι Ευρωπαίοι που έχουν αποαποικιοποιήσει την Αφρική. Και η Αφρική το θυμάται. Όπως, ακριβώς, η Αφρική θυμάται τις ευρωπαϊκές φρικαλεότητες.

Θα παρατηρήσατε ότι οι αφρικανικές χώρες δεν υποστήριξαν το ψήφισμα του ΟΗΕ που καταδικάζει τη Ρωσία. Και δεν θα υποστηρίξουν ποτέ κανένα ψήφισμα κατά της Ρωσίας. Είναι ραμμένο στη ραχοκοκαλιά οποιουδήποτε Αφρικανού: Η Ρωσία είναι καλή, ανεξάρτητα από το τι πιστεύεις γι' αυτήν. Αυτό είναι μια σταθερά.

Όλη η Αφρική παρακολουθεί την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και το Μάλι. Αυτό που δεν μπορούσαν να κάνουν οι Ευρωπαίοι για δεκαετίες, το έκαναν οι Ρώσοι σε ένα χρόνο. Στη θέση της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας υπήρχαν συμμορίες, σήμερα υπάρχει ένα πραγματικό κράτος εκεί.

Γνωρίζω ότι υπάρχουν διπλωμάτες στην αίθουσα, υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών. Κάνω έκκληση σε εσάς, στη γαλλική διπλωματία: αναζητήστε λύση στο πρόβλημά σας, το συντομότερο δυνατό, γιατί αν η σύγκρουση δεν τελειώσει σε ένα μήνα, η Αφρική θα ξεσπάσει.

Είναι δικό σας πρόβλημα που τα ενεργειακά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Στη χειρότερη περίπτωση, θα έχετε λιγότερη θέρμανση και λιγότερα αυτοκίνητα ενώ εμείς θα έχουμε πρόβλημα λιμού στην Αφρική!

Ακούστε με, η κρίση στην Αφρική θα επιφέρει την καταστροφή της Ευρώπης.

Ελάτε στα συγκαλά σας, αναζητήστε διπλωματικές λύσεις. Και μην ξεχνάτε ότι χώρες όπως η Ινδία και η Κίνα υποστηρίζουν τη Ρωσία. Η Αφρική υποστηρίζει τη Ρωσία.

Δεν θέλω να μιλήσω για δημοκρατία, και δεν θα με κατευνάσετε, έναν Αφρικανό, με ιστορίες για την δύσμοιρη Ουκρανία και με εκκλήσεις για ανθρωπιά. Η δημοκρατία σας είναι δική σας υπόθεση. Μην μας επιβάλλετε τις ιδέες σας για το πώς πρέπει να ζούμε εμείς οι Αφρικανοί.

Για άλλη μια φορά! Αναζητήστε συμβιβασμούς, αφήστε τους διπλωμάτες να εργαστούν. Ο χρόνος είναι εναντίον μας. Έχουμε 30 ημέρες! Τριάντα! Όχι περισσότερο!»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πληρωμένη απάντηση της Κίνας στις ΗΠΑ... για την Ουκρανία!

Η Hua Chuning, εκπρόσωπος του Κινεζικού Υπουργείου των Εξωτερικών ζήτησε από τις... Ηνωμένες Πολιτείες να απολογηθούν για Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Συρία και Αφγανιστάν, για τους βομβαρδισμούς και ότι δεν επιτρέπεται στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να μιλούν για ηθική:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ δεν είναι σε θέση να κρίνουν τις ηθικές αρχές οποιασδήποτε χώρας μέχρι να απολογηθούν και να αποζημιώσουν για τις ζημιές και τα δεινά που έχουν προκαλέσει στους λαούς της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, της Συρίας και του Αφγανιστάν».

Τι δεν κατάλαβαν οι "ειρηνόφιλοι" ισαποστάκηδες;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Mαριούπολη τέλος: Στα χέρια Ρώσων ο Διοικητής του Τάγματος Αζόφ - Επιχειρεί να τον λιντσάρει το πλήθος

Διαλύθηκε το 503ο Σύνταγμα Ουκρανών Πεζοναυτών

26/03/2022 - 23:32

Στα χέρια των Ρώσων είναι εδώ και λίγη ώρα  ο Διοικητής του εθνικιστικού Τάγματος του Αζόφ στην Μαριούπολη.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν και τον έπιασαν ζωντανό και τον περιφέρουν στο κέντρο της πόλης πριν τον πάνε για περαιτέρω ανακρίσεις.

Κατά την διάρκεια της μεταφοράς του συγκεντρώθηκε πλήθος που προσπάθησε να τον λιντσάρει για τις ωμότητες που είχαν υποστεί δεκάδες άνθρωποι από τα μέλη του Τάγματος του.

Οι κάτοικοι όρμησαν εξαγριωμένοι πάνω του με μπουνιές και κλωτσιές μόλις είδαν ότι είναι πλέον αιχμάλωτος.

Μαζί του αιχμαλωτίστηκε και ο αναπληρωτής Διοικητής του 503ου Συντάγματος των Ουκρανών Πεζοναυτών ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει από την Μαριούπολη.

Ο ίδιος είπε σε Ρώσους στρατιωτικούς αλλά και δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο πως η μονάδα του πλέον δεν υφίσταται.

Όσοι απέμειναν έχω χωριστεί σε δύο μικρές ομάδες και προσπαθούν να διαφύγουν από την Μαριούπολη.

Η Μαριούπολη έχει χαθεί οριστικά για την Ουκρανία. Δεν υπάρχει πλέον εστία αντίστασης. Γι αυτό και οι Ρώσοι αποφάσισαν να παραδώσουν ανθρωπιστική βοήθεια στο κέντρο της πόλης παρά το γεγονός πως δεν έχει εκκαθαριστεί 100%

Δημιουργούνται νέες Διοικήσεις σε Χερσώνα -Ζαπορίζιε

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι Ρώσοι δημιουργούν νέες διοικήσεις στις νότιες περιοχές της Ουκρανίας.

“Σε Χερσώνα και Ζαπορίζιε, που ελέγχονται πλήρως από τους Ρώσους, επέστρεψε η ρωσική τηλεόραση. Ταυτόχρονα δημιουργούνται νέες Διοικήσεις , πολιτικές και στρατιωτικές, ενώ το ρούβλι χρησιμοποιείται ως μέσο συναλλαγών” ανέφερε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Κριμαίας, Georgy Muradov.

Ταυτόχρονα, οι ουκρανικές δυνάμεις και όσοι έχουν απομείνει από το Τάγμα Αζόφ έχουν εκδιωχθεί εκτός κατοικημένων περιοχών στην Μαριούπολη και έχουν περικυκλωθεί στο εργοστάσιο Azovstal νότια της πόλης, στην ακτή.

“Στην περιοχή της Μαριούπολης, οι συλλήψεις εθνικιστών συνεχίζονται καθώς προσπαθούν να διαφύγουν σε μικρές ομάδες.

Κατά την ανάκριση ενός αιχμαλώτου Ουκρανού Αξιωματικού, έγινε γνωστό ότι από το 503 Σύνταγμα Πεζοναυτών παρέμειναν περίπου 200 άτομα, τα οποία διαλύθηκαν πριν από δύο ημέρες για να εγκαταλείψουν τη ζώνη μάχης στο λιμάνι.

Ένας από τους εκπροσώπους του ουκρανικού επιτελείου διοίκησης εντοπίστηκε ανάμεσα σε μια ομάδα γυναικών, φορώντας ένα γούνινο παλτό και μια φούστα.

Δυνάμεις των Τσετσένων εισέρχονται σε βάσεις του Τάγματος Αζόφ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιντλίμπ η τ. Ουκρανία!! Σε στάση αποκεφαλισμού τζιχαντιστές νεοναζί βασανίζουν αντιφρονούντα!! Η Κόλαση του Ζελένσκι. Θ΄αρχίσουν κι αποκεφαλισμούς;;;; Ο Μπάιντεν Παιδοφόρος στην Πολωνία ενώ λίγο πιο εκεί στο Λβιβ ναζί κακοποιούν Τσιγγανόπουλα!!! 

26/03/2022

Σε στάση αποκεφαλισμού τζιχαντιστές νεοναζί βασανίζουν αντιφρονούντα!! Η Κόλαση του Ζελένσκι. Θ΄ αρχίσουν κι αποκεφαλισμούς;;;;

4 ναζί καθηλώνουν το θύμα σε ελεύθερο πεδίο. Τον έχουν σε στάση αποκεφαλισμού κι εναλασσόμενοι δήμιοι τον μαστιγώνουν με λουρίδες στο πρόσωπο. Τον θεωρούν προδότη επειδή δεν ανήκει στην κλίκα τους. Σκηνές που θυμίζουν Ιντλίμπ. Δεκάδες παρακολουθούν κάποιοι φέρουν παραστρατιωτικές ή και στρατιωτικές φόρμες. Άλλοι γυρίζουν τα πλάνα με τα κινητά όπως οι τζιχαντιστές.. Ιντλίμπ η τ. Ουκρανία. Ένα βήμα πριν τους αποκεφαλισμούς….Τρομοκρατία

Συνεχής τιμωρητική επιχείρηση κατά αντιφρονούντων.Τον γυμνώνουν τον δένουν στο στύλο και μαστίγωμα μέχρι την κατάρρευση…Τους βαπτίζουν για ευνόητους λόγους κακοποιούς…..κάποιες φορές όμως δεν τηρούν τα προσχήματα..

Την ώρα που ο Αντίχριστος παιδοβιαστής Μπάιντεν το παίζει Παιδοφόρος ”Ἄφετε τὰ παιδία ..ἐλθεῖν πρός με” κρατώντας παιδάκια πρόσφυγες στην αγκαλιά του στην γειτονική Πολωνία λίγο πιο εκεί στο παραμεθόριο Λβιβ Μεσαιωνική Ουκρανία ναζισμός..

Άτυχοι τσιγγάνοι πιτσιρικάδες ξεγυμνώνονται, μαστιγώνονται κακοποιούνται.. Ο Επίτροπος για τις Εθνικές Μειονότητες του Συμβουλίου της Ευρώπης και άλλοι Ευρωπαίοι «θεματοφύλακες» των οικουμενικών ανθρώπινων αξιών σιωπούν.

Αλλά τα δικά μας τα παιδιά είναι άλλη περίπτωση..

Ο γιος του Τζο Μπάιντεν έλαβε εκατομμύρια στην Ουκρανία μέσω της Burisma, μέρος των οποίων δώρισε στον πατέρα του, και χρησιμοποίησε επίσης ένα άλλο μέρος για να χρηματοδοτήσει εργαστήρια στην Ουκρανία που εργάζονται σε βιολογικά όπλα.

Πλησιάζει ηώρα ουκρανοναζίδια να πληρώσετε αυτά που κάνετε στους ανθρώπους!!! Και σεις, και η σκατόπουστρα ο Ζελένσκι σας!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Γαλλία λογοκρίνει καρικατούρες που ανάρτησε η Πρεσβεία Ρωσίας. Διπλωματικό επεισόδιο εκλήθη ο Ρώσος Πρέσβης στο ΥΠΕΞ. Οι καρικατούρες δείχνουν ΗΠΑ, ΕΕ (EuroReich) να κάνουν γιγαντιαίες ενέσεις -παραπομπή σ’ εμβόλια- νεο-Ναζισμού, ρωσοφοβίας, covid19, ΝΑΤΟ, κυρώσεις στην άρρωστη από τα τρυπήματα Ευρώπη!!! Άλλη δείχνει Ευρωπαίους ηγέτες γονατιστούς να γλείφουν τους γλουτούς του θείου Σαμ! Στο Παρίσι είθισται να δολοφονούν τους καρικατουρίστες!!!!!!

26/03/2022

Λογοκρισία σε καρικατούρες που δημοσίευσε η Πρεσβεία Ρωσίας στο Παρίσι έκανε η Γαλλία. Προκλήθηκε και διπλωματικό επεισόδιο και κάλεσε για εξηγήσεις τον Ρώσο Πρέσβη.. Στο Παρίσι είθισται να δολοφονούν τους καρικατουρίστες. Μήπως οι καρικατούρες φιλοτεχνήθηκαν από το charlie hebdo; κανείς δεν ξέρει…

Η Γαλλία καλεί τον Ρώσο πρεσβευτή στο Υπουργείο Εξωτερικών μετά τη δημοσίευση όπως κρίνει «απαράδεκτων» γελοιογραφιών που αναρτήθηκαν στο λογαριασμό της Πρεσβείας Ρωσίας στο Παρίσι.

Μια ενδιαφέρουσα καρικατούρα δείχνει τις Ηνωμένες Πολιτείες ως ”Dr της αυτοκρατορίας των ψεμάτων” και την ΕΕ ως ”Dr EuroReich” να κάνουν ενέσεις, με γιγάντιες σύριγγες Covid19, ΝΑΤΟ, “ρωσοφοβία” , ”cancel culture” ,”νεοναζισμό”, ”κυρώσεις ”σ’ ένα σώμα γεμάτο πληγές κι εξανθήματα από τα τρυπήματα που είναι η Ευρώπη. Η λεζάντα γράφει ” η Ευρώπη το 2022..”Είναι μια αλληγορία της άρρωστης Ευρώπης, ξαπλωμένης σε ένα κρεβάτι, στην οποία οι βασανιστές της, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση, εγχέουν διάφορες ουσίες με ενέσεις που παραπέμπουν σε εμβόλια με ενδείξεις «νεοναζισμός, «ρωσοφοβία» «Covid-19» κλπ.

Μετά τη δημοσίευση των σχεδίων στον λογαριασμό του στο Twitter που κρίθηκε «απαράδεκτη» από τη γαλλική διπλωματία, ο Ρώσος πρέσβης στο Παρίσι κλήθηκε την Παρασκευή στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών. Το tweet, το οποίο περιείχε δύο καρικατούρες που γελοιοποιούν την Ευρώπη, έχει διαγραφεί από τότε. ( σσ κάτι μου θυμίζει αυτό.. αυτό το στιλ επιβεβλημένης λογοκρισίας)

Ο Ρώσος πρεσβευτής στο Παρίσι κλήθηκε την Παρασκευή στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών μετά τη δημοσίευση γελοιογραφιών στον λογαριασμό του στο Twitter που κρίθηκαν «απαράδεκτες» από τη γαλλική διπλωματία. “Αυτές οι δημοσιεύσεις είναι απαράδεκτες. Το είπαμε ξεκάθαρα σήμερα στον Ρώσο πρεσβευτή”, δήλωσε ο Αλεξέι Μεσκόφ, στο Quai d’Orsay, εν μέσω κρίσης μεταξύ Ρωσίας και Δύσης γύρω από το ουκρανικό

Το tweet, που εμφανίστηκε την Πέμπτη, έχει διαγραφεί.

Ένα από τα σχέδια δείχνει Ευρωπαίους ηγέτες γονατιστούς να γλείφουν τους γλουτούς του θείου Σαμ και φέρει στα αγγλικά τη φράση «Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη όπως είναι ( σε δράση)».

«Προσπαθούμε να διατηρήσουμε ένα απαιτητικό κανάλι διαλόγου με τη Ρωσία», αλλά αυτές οι «ενέργειες είναι τελείως ακατάλληλες», προστέθηκε στο Quai d’Orsay. Η Ρωσική Πρεσβεία, μαζί με το Γαλλικό Πρακτορείο, επιβεβαίωσε ότι «το ερώτημα του tweet που δημοσιεύτηκε είχε τεθεί, μεταξύ άλλων σημείων» κατά τη διάρκεια της συνέντευξης το πρωί της Παρασκευής. Αυτό το tweet, που εμφανίστηκε την Πέμπτη, έχει αφαιρεθεί από τότε. Ο Ρώσος πρέσβης από την πλευρά του «επέστησε την προσοχή των Γάλλων συναδέλφων μας στις προκλήσεις και τις πράξεις βανδαλισμού κατά των ρωσικών διπλωματικών αντιπροσωπειών στη Γαλλία», πρόσθεσε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα ακόμη τμήμα της Μαριούπολης απελευθερώθηκε. Ο ρώσικος στρατός κόβει στα 2 τ΄απομεινάρια του Αζόφ στην πόλη και θα τους περικυκλώσει σε 2 θύλακες. Άνοιξαν αστυνομικά τμήματα της Λαϊκής Δημοκρατίας Ντόνετσκ στη Μαριούπολη. Αιχμάλωτος Διοικητής του Αζόφ, υποδιοικητής του 503ου Τάγματος πεζοναυτών Ουκρανικού στρατού !! 

26/03/2022

Ο εχθρός είτε παραδίδεται είτε τρέπεται σε φυγή κάτω από την επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων. Ένα άλλο τμήμα της Μαριούπολης ανακοινώθηκε πως απελευθερώθηκε χθες.

Ο Ρώσικος και ο στρατός του DPR ολοκληρώνουν μια επιχείρηση για να κόψουν στα δυο το Τάγμα Αζόφ στη Μαριούπολη.

Σήμερα ή αύριο θα σχηματιστούν δύο θύλακες στην πόλη, μετά οι Ουκρανοί εθνικιστές θα οδηγηθούν στο εργοστάσιο και δεν θα υπάρχουν επιλογές παράδοσης.1000 μέτρα και η Μαριούπολη κόβεται στη μέση – και η ΒΔ γέφυρα (μόνο πέρασμα προς το κέντρο της Αζοφικής Χάλυβας από αυτήν την κατεύθυνση) θα παρθεί.Τουλάχιστον πριν από 2,5 ώρες, Τσετσενικές μονάδες Oμοσπονδίας Ρωσίας είχαν μετακινηθεί βορειότερα προς το Gusi Prodzhekt. Επίκειται πλέον η διάσπαση της πόλης σε δύο μέρη και η αντίστοιχη περικύκλωση Αζοφιστών.

Bασικά η Μαριούπολη έχει ήδη πέσει – το μόνο που βλέπουμε τώρα είναι

επιχειρήσεις εκφοβισμού- κυρίως κυνήγι της νύχτας. Έτσι οι αμυνόμενοι….. έχουν χάσει τον ύπνο τους..

Ο υποδιοικητής του 503ου Τάγματος πεζοναυτών Ουκρανικού στρατού αιχμαλωτίστηκε καθώς επιχείρησε ν΄αποδράσει από τη Μαριούπολη.

Ανέφερε ότι τα κατάλοιπα του τάγματος του ανά ομάδες αποπειράθηκαν να διαφύγουν από τον κλοιό.

Στην επιχείρηση στο Azovstal, όπου εγκαταστάθηκαν μαχητές από το τάγμα Azov.

Οι νεοναζί κρατούν ακόμη μερικά παρακείμενα πολυώροφα κτίρια, αλλά γενικά, η περίμετρος του εργοστασίου έχει ήδη τεθεί υπό τον έλεγχο της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της ΛΔΔ και των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι ειδικές δυνάμεις δεν έχουν παρά να καθαρίσουν εκείνα τα κτίρια που οι Ναζί έχουν κάνει φυλάκιό τους.

Οι δυνάμεις της ΛΔΔ απέκλεισαν τους Ουκρανούς εθνικιστές στη βιομηχανική ζώνη της Μαριούπολης, ορισμένοι από τους μαχητές πέταξαν τα όπλα τους και, έχοντας αλλάξει ρούχα, κρύβονται σε κτίρια κατοικιών υπό το πρόσχημα των κατοίκων της περιοχής.

Αυτό ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του Στρατού της DNR Eduard Basurin.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συγκέντρωσαν τις πιο δυναμικές και μάχιμες μονάδες τους στη Μαριούπολη.

Στην πόλη της Μαριούπολης, μια ομάδα Ουκρανών Ναζί εκδιώχθηκε από κατοικημένες περιοχές και αποκλείστηκε στο έδαφος του εργοστασίου Azovstal. Μερικοί από τους Ουκρανούς μαχητές έχουν ρίξει τα όπλα τους και, μεταμφιεσμένοι, κρύβονται σε κτίρια κατοικιών υπό το πρόσχημα των πολιτών της περιοχής, συνειδητοποιώντας το αναπόφευκτο της τιμωρίας για τα εγκλήματα που διέπραξαν κατά του άμαχου πληθυσμού της Μαριούπολης. Μερικοί από τους Ναζί προσπαθούν να εγκαταλείψουν την πόλη μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων, αλλά άγρυπνοι στρατιώτες και υπάλληλοι άλλων υπηρεσιών επιβολής του νόμου εντοπίζουν τους μαχητές.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του DPR ανέφερε ότι άνοιξαν αστυνομικά τμήματα της Λαϊκής Δημοκρατίας στη Μαριούπολη.

Στη Μαριούπολη, ο αρχηγός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ Ντένις Πουσίλιν υπέγραψε διάταγμα “Σχετικά με την προσωρινή διαδικασία χρήσης μετρητών ουκρανικού εθνικού νομίσματος στο έδαφος της ΛΔΔ”, το οποίο θα ισχύει από τις 26 Μαρτίου έως την 1η Ιουλίου.

Τα περιφερειακά αστυνομικά τμήματα της Μαριούπολης άρχισαν να εργάζονται στο απελευθερωμένο τμήμα της πόλης, καθώς και σε προσωρινές διευθύνσεις στα προάστια της. Αυτό ανέφερε σήμερα η υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών της DPR.

«Η επιχείρηση για την απελευθέρωση της Μαριούπολης πλησιάζει συστηματικά στη λογική της κατάληξη. Για τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης και την καταπολέμηση του εγκλήματος στα προηγούμενα κατεχόμενα εδάφη, οι υπάλληλοι του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της Δημοκρατίας οργάνωσαν τη λειτουργία των περιφερειακών αστυνομικών τμημάτων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πώς το Azov άλλαξε την τακτική του στις αστικές μάχες στη Μαριούπολη.

Οι μαχητές του ναζιστικού τάγματος «Azov» άλλαξαν την τακτική του πολέμου. Έχοντας φορέσει πολιτικά ρούχα, διεισδύουν ανά δύο, ένας ελεύθερος σκοπευτής και ένας πολυβολητής, στην αστική περιοχή που απελευθερώθηκε από τις δυνάμεις της Ρωσίας και της ΛΔΔ.Ουκρανικές σημαίες εξακολουθούν να στέκονται πάνω από μεμονωμένα διοικητικά κτίρια στη Μαριούπολη.. σε λίγο θα.. φτερουγίσουν κι από εδώ.Οι ειδικές δυνάμεις του NM DPR στριμώχνουν τους νεοναζί στις εναπομείνουσες αστικές συνοικίες της Μαριούπολης που ελέγχουν.

«Πρώην υπάλληλοι της κύριας διεύθυνσης της Μαριούπολης του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας στην περιοχή του Ντόνετσκ, τόσο πιστοποιημένοι όσο και πολίτες, πρέπει να εμφανιστούν στα περιφερειακά αστυνομικά τμήματα για εγγραφή, ανεξάρτητα από τις προθέσεις τους να υπηρετήσουν περαιτέρω στους φορείς εσωτερικών υποθέσεων του DPR», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών του DPR.

Εξουθενωμένοι μετά από αρκετές εβδομάδες ζωής σε υπόγεια, οι κάτοικοι της Μαριούπολης βγαίνουν στις απελευθερωμένες περιοχές με απελπισμένα μάτια γεμάτα δάκρυα. Όλο αυτό το διάστημα δεν είχαν καμία σχέση – δεν ξέρουν ποιος χάνει και ποιος κερδίζει και ποια είναι η τρέχουσα πολιτική κατάσταση στον κόσμο. Βγαίνουν στο φως, γύρω από τα ερείπια και οι οβίδες εξακολουθούν να εκρήγνυνται. Όταν αυτοί οι άνθρωποι ανακαλύπτουν ότι είμαστε από τη Ρωσία, στα μάτια τους -όχι, δεν αναβοσβήνει- η ελπίδα αρχίζει να λάμπει με μια μικρή σπίθα. Ελπίζω ότι η κόλαση έχει τελειώσει τώρα. Και δεν μπορεί να υπάρχει τίποτα πιο τρομερό για εμάς από το να μην δικαιώσουμε αυτές τις ελπίδες δηλώνουν Ρώσοι μαχητές.

Τρομοκράτες που προσπαθούσαν να κρυφτούν από τις απελευθερωμένες περιοχές της Μαριούπολης στη βιομηχανική ζώνη του Azovstal καταστράφηκαν. Σε κατοικημένες περιοχές δεν μπορούν πλέον να απωθήσουν τους Ρώσους στρατιωτικούς, οπότε εγκαταλείπουν βιαστικά τις θέσεις τους και κατευθύνονται προς το έδαφος του μεταλλουργικού εργοστασίου με παρακάμψεις. Εδώ τους περιμένουν οι Τσετσένοι μαχητές και τους εξουδετερώνουν.

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν μια αποθήκη με όπλα στην περιοχή Zhytomyr με πυραύλους Kalibr:

Το Σάββατο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε πλάνα από εκτοξεύσεις πυραύλων κρουζ με βάση τη θάλασσα Kalibr από ένα μικρό πυραυλικό πλοίο σε εγκαταστάσεις στρατιωτικής υποδομής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Zhytomyr.

Eκκλήσεις στο Υπουργείο Άμυνας Ρωσίας να μην αφήσει τους Τούρκους να σώσουν κανέναν στη Μαριούπολη ή κάπου αλλού. Οι Τούρκοι θα έρθουν να σώσουν τους μαχητές του Αζόφ και να καθαρίσουν-εξαφανίσουν τα στοιχεία. Τα σωσμένα νεοναζί του Αζόφ θα πολεμήσουν ξανά σε άλλες πόλεις….

Στη Volnovakha σοροί Ουκρανών στρατιωτών…

Ο επικεφαλής του Τάγματος Καντίροφ υψώνει τη σημαία της Τσετσενίας με το σκίτσο του  Καντίροφ επάνω της στο Διοικητήριο της Μαριούπολης σύμφωνα με ανάρτησή του..Ο ενθουσιασμός είναι έκδηλος ριπές από αυτόματα στον αέρα….Και τα αλά ουάκμπαρ… Πρώτη φορά που ακούγεται από στόματα όχι ισλαμοφασιστών μισθοφόρων της CIA… Και γιαυτό ακούγεται πολύ ευχάριστα…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελληνες μισθοφόροι στην Ουκρανία;

Το «χταπόδι» της ελληνικής εμπλοκής στον πόλεμο της Ουκρανίας έχει πολλά πλοκάμια, που το κάνουν ακόμα πιο επικίνδυνο για τον λαό. Σύμφωνα με πληροφορίες, εταιρείες που ειδικεύονται στη «φύλαξη πλοίων» από «τρομοκράτες» και πειρατές, στρατολογούν κόσμο από τη χώρα μας, για να τους στείλουν ως μισθοφόρους στρατιώτες στο πολεμικό μέτωπο της Ουκρανίας. Η «δεξαμενή» τους είναι κατά βάση απόστρατοι των Ειδικών Δυνάμεων και άλλοι πρώην στρατιωτικοί, που γνωρίζουν από ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις. Η προώθησή τους στην Ουκρανία γίνεται μέσω Πολωνίας, με την κάλυψη μάλιστα του Ερυθρού Σταυρού, που τους παρουσιάζει ως προσωπικό για τη μεταφορά φαρμάκων και τροφίμων. Τι γνωρίζει η κυβέρνηση για όλα αυτά; Είναι σε γνώση της η στρατολόγηση μισθοφόρων από τη χώρα μας, και αν ναι, τι κάνει γι' αυτήν την επικίνδυνη εξέλιξη; 'Η μήπως η «σιγή ασυρμάτου» και η συγκάλυψη των άθλιων στρατολόγων, που όπως όλα δείχνουν έχουν στενές σχέσεις με τον ΝΑΤΟικό μηχανισμό, είναι κι αυτή μέρος των ...«συμβατικών υποχρεώσεων» της χώρας ως μέλους του ΝΑΤΟ;

Ενα τσιγάρο δρόμος

Ολλανδικό δικαστήριο αποφάσισε την απελευθέρωση δύο Ουκρανών υπηκόων για να πάρουν μέρος στον πόλεμο, ενώ είχαν κατηγορηθεί και φυλακιστεί για εμπορία ανθρώπων. Επίσης, δικαστήριο στη Λισαβόνα έδωσε ανάλογη άδεια σε γνωστό νεοναζί που κρατούνταν με κατηγορίες για ρατσιστική βία, ενώ παλιότερα είχε συλληφθεί για εγκληματικές πράξεις. Θυμίζουμε ότι και ο ίδιος ο Ζελένσκι είχε ανακοινώσει την απελευθέρωση ποινικών από τις φυλακές της Ουκρανίας για να πάρουν μέρος στον πόλεμο, με το σκεπτικό μάλιστα ότι είναι πιο έμπειροι στον χειρισμό των όπλων! Οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες: Την ώρα που τέτοια κατακάθια και νεοναζί αφήνονται ελεύθεροι, στο όνομα της υπεράσπισης των «δυτικών αξιών», η κυβέρνηση Ζελένσκι, που στηρίζουν και οι φασίστες, φυλακίζει κομμουνιστές, όπως τα στελέχη της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ουκρανίας, και άλλους αγωνιστές. Αυτές οι «αξίες» που υπερασπίζονται η «δημοκρατία» της ιμπεριαλιστικής αποικιοκρατικής Δύσης. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Β.Πούτιν σε Gazprom: «Οι “μη φιλικές” χώρες έχουν 4 μέρες για να μας πληρώνουν σε ρούβλι – Αλλιώς ας παγώσουν»

26.03.2022 | 08:22

Δεν κάνει πίσω ο Β.Πούτιν - Η ΕΕ θα πληρώνει 6 φορές παραπάνω για το αμερικανικό LNG

Μια «βόμβα» έριξε την Τετάρτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στις «μη φιλικές» χώρες (δηλαδή και στην Ελλάδα), καθώς ανακοίνωσε ότι πλέον θα αγοράζουν φυσικό αέριο σε ρούβλι. 

Κάτι που έχει οδηγήσει σε αλυσιδωτές αντιδράσεις στην ΕΕ, η οποία έφτασε σε συμφωνία με τις ΗΠΑ για αγορά αμερικανικού LNG, παρόλα αυτά η τιμή του είναι περίπου εξαπλάσια από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Ο Πούτιν είπε ότι η Δύση κήρυξε οικονομικό πόλεμο παγώνοντας τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία και έτσι η Ρωσία δεν βλέπει πλέον νόημα να λαμβάνει δολάρια ή ευρώ για τις ρωσικές εξαγωγές.

Το Κρεμλίνο την Παρασκευή είπε ότι ο Πούτιν έδωσε εντολή στην Gazprom, τη μεγαλύτερη εταιρεία φυσικού αερίου στον κόσμο, η οποία προμηθεύει το 40% του φυσικού αερίου της Ευρώπης, να δεχτεί πληρωμές για εξαγωγές σε ρούβλια και ότι της έμειναν μόλις τέσσερις ημέρες για να βρει τον τρόπο.

«Υπάρχει μια οδηγία προς την Gazprom από τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας να δέχεται πληρωμές σε ρούβλια», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Αυτές οι πληροφορίες θα δοθούν στους αγοραστές των προϊόντων της Gazprom».

Οι αγοραστές φυσικού αερίου αναζητούν καθοδήγηση σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να πάρουν τα ρούβλια για να πραγματοποιήσουν τέτοιες πληρωμές, δεδομένης της έκτασης των κυρώσεων στη Ρωσία.

Οι πληρωμές σε ρούβλια θα στηρίξουν το ρωσικό νόμισμα. Η ομιλία του Πούτιν αύξησε το ρούβλι κατά 9% έναντι του δολαρίου την Τετάρτη.

Εν τω μεταξύ, οι τιμές του ολλανδικού φυσικού αερίου, το ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς, έχουν εκτοξευθεί λόγω ανησυχιών για το εάν οι χώρες θα είναι πρόθυμες ή ακόμη και σε θέση να πληρώσουν σε ρούβλια.

Η κίνηση του Πούτιν, που ανακοινώθηκε τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση συζητούσε πρόσθετες κυρώσεις στη Ρωσία, ισοδυναμεί με μια από τις πιο απότομες στροφές στη ρωσική πολιτική φυσικού αερίου από τότε που οι Σοβιετικοί έχτισαν αγωγούς φυσικού αερίου προς την Ευρώπη από τη Σιβηρία στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Ο άνθρωπος που είναι ο κορυφαίος ηγέτης της Ρωσίας από το 1999 έχει εδώ και καιρό αντιταχθεί ενάντια στην κυριαρχία του δολαρίου ΗΠΑ, το οποίο θεωρεί όργανο μιας αμερικανικής «αυτοκρατορίας του ψεύδους» με στόχο την καταστροφή της Ρωσίας.