Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Κυριακη 27 Μαρτιου 2022


«Δυστυχώς, η Ρωσία δεν είναι το μόνο θύμα αυτών των μονομερών καταναγκαστικών μέτρων. Πάνω από 40 χώρες, που αποτελούν το ένα τρίτο της ανθρωπότητας, έχουν μπει έτσι στο στόχαστρο των ΗΠΑ. Σε αυτές περιλαμβάνονται η Κούβα, η Βενεζουέλα, η Νικαράγουα, η Κίνα, το Ιράν, το Ιράκ, η Συρία, η Παλαιστίνη, το Αφγανιστάν, η Ζιμπάμπουε, η Αιθιοπία και το Σουδάν. Οι τρίτες χώρες που συναλλάσσονται με τους στόχους των αμερικανικών κυρώσεων αντιμετωπίζουν επίσης βαριά πρόστιμα 

Πολλές χώρες αρνούνται τώρα να συμμετάσχουν στις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ/ΕΕ στη Ρωσία. Μέχρι σήμερα η Ινδία, το Πακιστάν, η Ινδονησία, η Νότια Αφρική, η Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία, η Βραζιλία, η Αργεντινή, το Μεξικό και άλλες χώρες με μικρότερες οικονομίες έχουν αρνηθεί να συμμορφωθούν με τα αμερικανικά μέτρα. Στην πραγματικότητα, σχεδόν ολόκληρη η Λατινική Αμερική, η Καραϊβική και η Αφρική και το μεγαλύτερο μέρος της Ασίας απορρίπτουν τις κυρώσεις»,


Η καμπάνια «Οι κυρώσεις σκοτώνουν» προειδοποιεί: «Το σημερινό καθεστώς κυρώσεων κατά της Ρωσίας δεν είναι υποκατάστατο του πολέμου, αλλά μια μορφή πολέμου»

Η καμπάνια «Οι κυρώσεις σκοτώνουν» 

https://solidaritycenter.ourpowerbase.net/civicrm/petition/sign?sid=28&reset=1

προειδοποιεί πως «το σημερινό καθεστώς κυρώσεων κατά της Ρωσίας δεν είναι υποκατάστατο του πολέμου, αλλά μια μορφή πολέμου. Οι κυρώσεις σκοτώνουν πολλές χιλιάδες ανθρώπους, όπως ακριβώς και οι βόμβες. Οι κυρώσεις δημιουργούν υπερπληθωρισμό, τεχνητούς λιμούς, κοινωνικές αναταραχές και κρίσεις υγείας που τιμωρούν τους άμαχους πληθυσμούς. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν, οι κυρώσεις έχουν ως στόχο “να προκαλέσουν περαιτέρω πόνο”. Οι κυρώσεις είναι συλλογική τιμωρία και παράνομες σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Ούτε οι κυρώσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους κατά της Ρωσίας αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα για πόλεμο. Δεν θα μειώσουν τις εχθροπραξίες, αλλά αποτελούν κλιμάκωση της τρέχουσας σύγκρουσης».

Προσθέτει πως «οι κυρώσεις χρησιμοποιούνται για την εδραίωση της κυριαρχίας των ΗΠΑ στην περιοχή, παρόλο που είναι αντίθετο προς τα υλικά συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και του Ηνωμένου Βασιλείου να διακόψουν τους οικονομικούς δεσμούς με τη Μόσχα. Η αύξηση του εμπορίου της ΕΕ με τη Ρωσία και την Κίνα απειλεί την κυριαρχία της αμερικανικής εταιρικής εξουσίας στην Ευρώπη. Η ΕΕ είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στη Ρωσία. Ενώ οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αερίου μεθανίου, η ΕΕ αγοράζει σημαντικό φυσικό αέριο από τη Ρωσία σε πολύ χαμηλότερες τιμές, καθώς και πετρέλαιο και σιτάρι. Με την ΕΕ και ιδιαίτερα τη Γερμανία να μην είναι πρόθυμες να επιβάλουν κυρώσεις, οι οποίες θα διέκοπταν κάθε σχέση με τη Ρωσία, ο Μπάιντεν απείλησε τους συμμάχους των ΗΠΑ ότι η μόνη εναλλακτική λύση στο να συμμορφωθούν με τις ΗΠΑ θα ήταν ο πυρηνικός πόλεμος. Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε: “Έχετε δύο επιλογές. Να ξεκινήσετε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο… Ή να βεβαιωθείτε ότι η χώρα που ενεργεί τόσο αντίθετα προς το διεθνές δίκαιο θα καταλήξει να πληρώσει το τίμημα”. Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι ο “στόχος των ΗΠΑ από την αρχή” ήταν να κρατήσουν το ΝΑΤΟ και την ΕΕ “στην ίδια σελίδα”. Χρησιμοποιώντας τον κυρίαρχο ρόλο του δολαρίου στην παγκόσμια οικονομία, η Ουάσινγκτον έχει επιβάλει μονομερώς πάνω από 5.500 κυρώσεις στη Ρωσία, καθιστώντας την τον πιο κυρωμένο στόχο της επιθετικής πολιτικής των ΗΠΑ».

«Δυστυχώς, η Ρωσία δεν είναι το μόνο θύμα αυτών των μονομερών καταναγκαστικών μέτρων. Πάνω από 40 χώρες, που αποτελούν το ένα τρίτο της ανθρωπότητας, έχουν μπει έτσι στο στόχαστρο των ΗΠΑ. Σε αυτές περιλαμβάνονται η Κούβα, η Βενεζουέλα, η Νικαράγουα, η Κίνα, το Ιράν, το Ιράκ, η Συρία, η Παλαιστίνη, το Αφγανιστάν, η Ζιμπάμπουε, η Αιθιοπία και το Σουδάν. Οι τρίτες χώρες που συναλλάσσονται με τους στόχους των αμερικανικών κυρώσεων αντιμετωπίζουν επίσης βαριά πρόστιμα. Αυτή η θανατηφόρα μορφή οικονομικού πολέμου καταστρέφει την περιφερειακή ανάπτυξη. Επιπλέον, οι ΗΠΑ υποχρεώνουν άλλες χώρες να εκτελέσουν αυτές τις ακραίες οικονομικές κυρώσεις. Σημειώνουμε, με μεγάλη ανησυχία, ότι αυτές οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία παρασύρουν ολόκληρο τον κόσμο σε μια σύγκρουση που έχει μεγάλες πιθανότητες να ξεφύγει από τον έλεγχο. Τα Ηνωμένα Έθνη δεν ενέκριναν τις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ. Πολλές χώρες αρνούνται τώρα να συμμετάσχουν στις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ/ΕΕ στη Ρωσία. Μέχρι σήμερα η Ινδία, το Πακιστάν, η Ινδονησία, η Νότια Αφρική, η Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία, η Βραζιλία, η Αργεντινή, το Μεξικό και άλλες χώρες με μικρότερες οικονομίες έχουν αρνηθεί να συμμορφωθούν με τα αμερικανικά μέτρα. Στην πραγματικότητα, σχεδόν ολόκληρη η Λατινική Αμερική, η Καραϊβική και η Αφρική και το μεγαλύτερο μέρος της Ασίας απορρίπτουν τις κυρώσεις», σημειώνει.

Μάλιστα η καμπάνια επισημαίνει πως «οι κυρώσεις αυτές θα βλάψουν τις ίδιες τις εμπορικές σχέσεις των χωρών αυτών. Οι διαταραχές στην αλυσίδα εφοδιασμού και οι πληθωριστικές πιέσεις από τις κυρώσεις υπό την ηγεσία των ΗΠΑ επηρεάζουν ήδη δυσανάλογα τους φτωχούς και τους εργαζόμενους σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω των ελλείψεων και των υψηλότερων τιμών για τρόφιμα, καύσιμα και βασικά αγαθά. Ιδιαίτερα επηρεάζονται οι άνθρωποι στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Όπως αποδεικνύουν πάνω από 60 χρόνια κυρώσεων των ΗΠΑ κατά της Κουβανικής Επανάστασης, οι κυρώσεις που προορίζονται για την επίτευξη της αλλαγής καθεστώτος που θέλουν να επιβάλουν οι ΗΠΑ έχουν στην πραγματικότητα ως αποτέλεσμα τη δυστυχία στους λαούς που αποτελούν στόχο. Αυτές οι κυρώσεις χρησιμεύουν ως προειδοποιητικό μάθημα για κάθε έθνος που επιθυμεί να ασκήσει την κυριαρχία του υπό την παγκόσμια επιβαλλόμενη Pax Americana. Πρόκειται για ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Η αντιπολεμική συλλογικότητα καταλήγει πως «ο καταστροφικός πόλεμος ξεκίνησε με το πραξικόπημα που οργάνωσαν οι ΗΠΑ το 2014, ανατρέποντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση στην Ουκρανία. Παρόλο που η Ουκρανία δεν είναι επίσημο μέλος του ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ έχουν έκτοτε ρίξει τόνους θανατηφόρων όπλων και έχουν αναπτύξει αμερικανικούς στρατιωτικούς “συμβούλους” στην Ουκρανία. Η Ουκρανία είναι ένα πιόνι στη στρατηγική της Ουάσινγκτον κατά της Ρωσίας. Μετά το πραξικόπημα, η Ουκρανία έχει μετατραπεί στη φτωχότερη χώρα της Ευρώπης με το υψηλότερο ποσοστό μετανάστευσης. Η συνεχιζόμενη επιθετικότητα του Κιέβου κατά των ανατολικών επαρχιών της και οι μαζικές ιδιωτικοποιήσεις της κοινωνικής ιδιοκτησίας έχουν επιτείνει την οικονομική καταστροφή. Η εκστρατεία “Οι κυρώσεις σκοτώνουν” καλεί όλες τις πλευρές να τερματίσουν τις εχθροπραξίες και τις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν διπλωματία- όχι όπλα, κυρώσεις και πόλεμο!».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιπροσωπεία ΛΔ Ντόνετσκ- Representative Office DNR

27/3/2022 – 3.00 ώρ.   

Στη Κύπρο, στη Λάρνακα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία για την προστασία του Ντονμπάς και κατά των ψευδών ειδήσεων, των σχετικών με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν η Ρωσία δεν υπερείχε σε πυρηνικά, ο κόσμος όλος θα ήταν υπό Νατοϊκή κατοχή χειρότερη του Ναζισμού! Η δε Πλουτοκρατία εκτός το αναγκαίο εργατικό και υπηρετικό της προσωπικό θα είχε εξοντώσει τους πάντες;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν θες να καταργήσεις του πολέμους κατάργησε με λαϊκή επανάσταση την άρχουσα και άπληστη πλουτοκρατία των δυτικών αποικιοκρατών ιμπεριαλιστών! Αλλιώς άφησε τις παπαριές για ειρήνη!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύντροφοι, 

εισηγούμαι να ξεκινήσουμε τον ανένδοτο με σύνθημα: 

"Λευτεριά στους ήρωες της Χρυσής Αυγής, τους συναγωνιστές των ηρωικών ναζιστικών ταγμάτων του Δεξιού Τομέα, του Σβόμποντα, του Αζοφ και λοιπών Ναζί της Ουκρανίας".

Το σκεπτικό: δεν γίνεται ο Μπενυ ο Χοντρός να χαριεντιζεται με τον χασάπη προτεστάντη πάστορα Αλεξάντερ Τουρτσινωφ, ο Τσίπρας με τον Ποροσενκο, η Κούλα με τον αγωνιστή Ζελενσκι και οι συναγωνιστές Αιλυναις να μην μπορούν να τρέξουν στο πλευρό των "ηρώων" των Μπάιντεν και Σόρος! 

Σας ευχαριστώ. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Δεν είναι θέμα αν ο πόλεμος δεν είναι πραγματικός, ή αν είναι, η νίκη δεν είναι δυνατή. Ο πόλεμος δεν είναι γραφτό να κερδηθεί, πρέπει να είναι συνεχής. Η ιεραρχική κοινωνία είναι δυνατή μόνο στη βάση της φτώχειας και της άγνοιας. Αυτή η νέα έκδοση είναι παρελθόν και κανένα διαφορετικό παρελθόν δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ. Κατ' αρχήν η πολεμική προσπάθεια σχεδιάζεται πάντα για να κρατά την κοινωνία στο χείλος της λιμοκτονίας. Ο πόλεμος διεξάγεται από την κυβερνώσα ομάδα εναντίον των δικών της υπηκόων και το αντικείμενο της δεν είναι η νίκη επί της Ευρασίας ή της Ανατολικής Ασίας αλλά να διατηρήσει ανέπαφη την ίδια τη δομή της κοινωνίας. "

Τζώρτζ  Όργουελ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην απονομή των Όσκαρ των Σιωναζί, οι μαριονέτες, που έπαιζαν τα Λευκά Κράνη στην Συρία, θα απονείμουν το Όσκαρ καλύτερης μαριονέτας στον Σιωναζί Ζελενσκι, για την συμμετοχή του στην υπερπαραγωγή με χρηματοδότηση της συνολικής Δύσης των παιδεραστών κορονοφασιστων Ναζί, "Οι Ουκρανοί αντιστέκονται!"!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πρόεδρος Πούτιν, μετά την έναρξη της Στρατιωτικής Επιχείρησης, το ξεκαθάρισε. 

Κάλεσε τους Στρατιωτικούς της Ουκρανίας και τους προέτρεψε να παραδοθούν, γιατί με αυτούς τους Ουκρανούς μόνο μπορεί να συνεννοηθεί στο μέλλον και όχι με τις σιωναζιστικές μαριονέτες των Σιωναζιστών δισεκατομμυριούχων, που ληστεύουν τα εκατομμύρια των κατοίκων, μαζί με την οικογένεια Μπάιντεν και τον Σόρος.- 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από το 2014 παρακολουθώ την Ναζιστοποιηση του γεωγραφικού χώρου, που αποκαλείται Ουκρανία.

Τα Λιοντάρια του Ντανμπας, που κατέλαβαν με σκληρές μάχες κατά των Ναζί και απελευθέρωσαν χωριά και πόλεις από την ναζιστική χολέρα, παρά το Δημοψήφισμα για την Ανεξαρτησία τους, τότε υπάκουσαν, υποχώρησαν και υπέγραψαν τις Συμφωνίες του Μινσκ, τις οποίες υπέγραψε για λογαριασμό των Ναζί, ο δισεκατομμυριούχος Ποροσενκο.

Οι παιδεραστές κορονοφασιστες της Γαλλίας και της Γερμανίας, ως εγγυητές των Συμφωνιών, το 2022, αντιμετωπίζονται από την Ρωσία ως απόλυτα αναξιόπιστοι συνομιλητές και πατσαβούρες, πανιά, για να σκουπίζουν τα παπούτσια τους οι εγκληματίες των ΗΠΑ.-



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Λιβύη με ηγέτη τον Καντάφι

1. 1. Δεν υπήρχε λογαριασμός ρεύματος στη Λιβύη, το ρεύμα ήταν δωρεάν για όλους τους πολίτες της.

2. Δεν υπήρχε τόκος για δάνεια, οι τράπεζες στη Λιβύη ήταν κρατικές και δάνεια δίνονταν σε όλους τους πολίτες της με μηδενικό τοις εκατό επιτόκιο βάσει νόμου.

3. Το να έχεις σπίτι θεωρήθηκε ανθρώπινο δικαίωμα στη Λιβύη.

4. Όλοι οι νεόνυμφοι στη Λιβύη συνήθιζαν να λαμβάνουν 60.000 δηνάρια (34.470 λίρες) από την κυβέρνηση για να αγοράσουν το πρώτο τους διαμέρισμα, για να βοηθήσουν στην έναρξη της οικογένειας.

5. Η εκπαίδευση και οι ιατρικές θεραπείες ήταν δωρεάν στη Λιβύη. Πριν τον Καντάφι μόνο το 25 τοις εκατό των Λίβυων ήταν εγγράμματοι. Σήμερα, ο αριθμός είναι 83%.

6. Εάν οι Λίβυοι ήθελαν να ξεκινήσουν αγροτική καριέρα, θα είχαν λάβει αγροτική γη, αγροτική κατοικία, εξοπλισμό, σπόρους και ζώα για να ξεκινήσουν τις φάρμες τους... όλα δωρεάν.

7. Εάν οι Λίβυοι δεν μπορούσαν να βρουν την εκπαίδευση ή τις ιατρικές εγκαταστάσεις που χρειάζονταν, η κυβέρνηση τους χρηματοδότησε για να φύγουν στο εξωτερικό. Γιατί όχι μόνο πληρώθηκε, αλλά πήραν £1585/μήνα για διαμονή και επίδομα αυτοκινήτου.

8. Εάν ένας Λίβυος αγόραζε αυτοκίνητο, η κυβέρνηση συνήθιζε να επιδοτεί το 50 τοις εκατό της τιμής.

9. Η τιμή της βενζίνης στη Λιβύη ήταν £0,09 το λίτρο. ΕΝΝΙΑ ΠΕΝΕΣ!!!!!

10. Η Λιβύη δεν είχε εξωτερικό χρέος και τα αποθεματικά της ανήλθαν σε £103 δισεκατομμύρια -τα οποία τώρα είναι παγωμένα παγκοσμίως.

11. Εάν ένας Λίβυος δεν μπορούσε να βρει δουλειά μετά την αποφοίτηση, το κράτος θα πλήρωνε τον μέσο μισθό του επαγγέλματος, σαν να ήταν απασχολημένος, μέχρι να βρεθεί δουλειά.

12. Μέρος κάθε πώλησης πετρελαίου της Λιβύης πιστώθηκε απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς όλων των Λιβυκών πολιτών.

13. Μια μητέρα που γέννησε παιδί έλαβε £3447.

14. 40 καρβέλια ψωμί στη Λιβύη κόστιζαν £0.10. ΔΕΚΑ ΠΕΝΕΣ!!!

15. Το 25 τοις εκατό των Λίβυων έχει πλέον πτυχίο πανεπιστημίου.

16. Ο Καντάφι πραγματοποίησε το μεγαλύτερο αρδευτικό έργο στον κόσμο, γνωστό ως έργο Great Manmade River, για να καταστήσει άμεσα διαθέσιμο νερό σε όλη την έρημο χώρα.

Ο Καντάφι έγραψε, "Θέλουν να κάνουν στη Λιβύη ό,τι έκαναν στο Ιράκ και ό,τι φαγούρα να κάνουν στο Ιράν. Θέλουν να πάρουν πίσω το πετρέλαιο, που εθνικοποιήθηκε από τις επαναστάσεις αυτών των χωρών. Θέλουν να επαναφέρουν στρατιωτικές βάσεις που έκλεισαν οι επαναστάσεις και να εγκαταστήσουν πελατειακά καθεστώτα που θα υποτάξουν τον πλούτο και την εργασία της χώρας στα ιμπεριαλιστικά εταιρικά συμφέροντα. Όλα τα άλλα είναι ψέματα και εξαπάτηση. ”



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι υγειονομικοί  απεργοί πείνας στο πλευρό του διωκόμενου καθηγητή φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρη Κούβελα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέθανε. ΒΑΛΙΑ ΓΡΙΒΑ 32 ετών, κόρη του πρώην Δημάρχου Αιτωλικού Αντώνη Γρίβα φανατικού οπαδού του εμΦ//και του κόμματος της Νοβάρτις του Ανδρεικελάκη ο οποίος υποστηρίζει 

ότι σώθηκε επειδή εμΦ./ και συμβούλευε άπαντες να εμΦ//

ΟΥΔΕΙΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ //Πλήρως- Όλως τυχαίως ,,, εντελώς ξαφνικά



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aρθρο 187 ΠΚ – Καταστολή απεργιακών κινητοποιήσεων ψήφισε η κυβέρνηση – Στη φυλακή ακόμη και για πλημμέλημα


Τεράστιες οι αντιδράσεις για τη διάταξη του άρθρου 187 ΠΚ, που στέλνει στη φυλακή, χωρίς αναστολή ή μετατροπή ποινής, πολίτες που κατηγορούνται για διάπραξη πλημμελημάτων.

Eνα ακόμη μέτρο καταστολής κοινωνικών αντιδράσεων, απεργιακών κινητοποιήσεων και συνδικαλιστικών διεκδικήσεων, νομοθέτησε… νύχτα η Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Πρόκειται, γιά τη διάταξη του άρθρου 187 ΠΚ, που στέλνει στη φυλακή, χωρίς αναστολή ή μετατροπή ποινής, πολίτες που κατηγορούνται γιά διάπραξη πλημμελημάτων, για τα οποία δεν θα οδηγούνταν στη φυλακή, ακόμη και σε περίπτωση αμετάκλητης καταδίκης τους.

Αυτό καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους, η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας, που ζητάνε την άμεση κατάργηση της τροποποιηθείσας με τον Ν. 4908/2022 παρ. 6 του άρθρου 187 Π.Κ. .

Σε ανακοίνωση της η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, εξηγεί ότι, «η διάταξη ως οιονεί δικονομικού χαρακτήρα δίνει δυνατότητα αναδρομικής ισχύος σε τελεσθείσες ήδη πράξεις ακόμη και προ του χρόνου ψήφισής της και επιχειρεί να αποτρέψει κάθε κοινωνική δραστηριότητα (απεργιακές κινητοποιήσεις, συνδικαλιστικές διεκδικήσεις κλπ) και κάθε μορφή κοινωνικής αντίδρασης, οδηγώντας στα σωφρονιστικά καταστήματα πολίτες που κατηγορούνται, για διάπραξη πλημμελημάτων, για τα οποία δεν θα οδηγούνταν στη φυλακή ακόμη και σε περίπτωση αμετάκλητης καταδίκης τους».

O ΔΣΑ, μιλάει για κατάλυση του τεκμηρίου αθωότητας και για ανατροπή της ισορροπίας του δικαϊκού μας συστήματος, αφού μπορεί σε ένα δολοφόνο, ή σε έναν έμπορο ναρκωτικών, να δοθεί ανασταλτική ισχύς στην έφεση του και να κυκλοφορεί ελεύθερος, ενώ αντιθέτως, με τη νεοεισαχθείσα ρύθμιση επιβάλλεται στο Δικαστήριο, ακόμα και για ήσσονος σημασίας πλημμελήματα, εφόσον κριθεί ότι, διαπράττονται από συμμορία, να μην χορηγηθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση και να οδηγηθούν στη φυλακή!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι εγκληματίες την εμβολίασαν, έπαθε θρόμβωση, της έκοψαν τα πόδια και...το φόρτωσαν σε δήθεν επιπλοκές από τον κορωνοϊό.

Μοντέλο έχασε τα πόδια της λόγω επιπλοκών του κορωνοϊού- Ακρωτηρίασαν και τα δυο

Η 21χρονη Κλερ επέστρεψε πρόσφατα σπίτι της και στέλνει το δικό της μήνυμα αισιοδοξίας

25.3.2022 | 10:38

Η Κλερ «Κλάρμπι» Μπρίτζες επέστρεψε στο σπίτι της μετά τον ακρωτηριασμό και των δυο ποδιών της εν μέσω μιας δύσκολης μάχης με τον κορωνοϊό. 

Το 21χρονο μοντέλο από την Φλόριντα, «πάλευε για τη ζωή της» από τα μέσα Ιανουαρίου, σύμφωνα με σχετική σελίδα στο GoFundMe, που εξηγεί ότι η Μπρίτζες «γεννήθηκε με σοβαρή καρδιακή πάθηση και αφού προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό, εισήχθη άμεσα στη ΜΕΘ για μηχανική υποστήριξη».

Αν και πλήρως εμβολιασμένη, λόγω «επιπλοκών και μιας επικίνδυνης μόλυνσης» που σταμάτησε την ροή του αίματος, οι γιατροί χρειάστηκε να ακρωτηριάσουν και τα δύο πόδια της.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από τα συνολικά 317.962 φυσικά πρόσωπα άνω των 60 ετών στα οποία επιβλήθηκε πρόστιμο, μόνο 44.000 το πλήρωσαν

Οι 8 στους 10 ανεμβολίαστους δεν πλήρωσαν το πρόστιμο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τσόμσκι πάντα υπέρ της Νέας Τάξης.

Μετά τη στήριξή του στην bigpharma για τον υποχρεωτικό mRNA εμβολιασμό της ανθρωπότητας και την απαίτησή του για περιθωριοποίηση των ΜΗ εμβολιασμένων, τώρα τάσσεται υπέρ του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία υπό τον μανδύα της "διπλωματίας" και προετοιμάζει το επόμενο μέτωπο της Νέας Τάξης με το ψευδές επιχείρημα της "κλιματικής κρίσης". Όλη η ατζέντα της διεθνούς ελίτ εκδιπλωμένη σε λίγες γραμμές από τον "αναρχικό" πράκτορα. 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ?

Εσείς που ανήκετε στο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυνατόν να δεχτείτε να παρευρεθεί το κόμμα σας στην διαδικτυακή ομιλία Ζελενσκι στη Βουλή? Είναι δυνατόν να δεχτείτε να μιλήσει στον θεωρούμενο ύψιστο θεσμό της Δημοκρατίας ο άνθρωπος που με αμερικανική καθοδήγηση ανέλαβε το άθλιο έργο του ξεπλύματος του Ναζισμού? Είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό και ταυτόχρονα να πηγαίνετε στεφάνια στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής? Αυτός ο τόπος πλήρωσε με βαρύ φόρο αίματος τη ναζιστική Κατοχή και δεν μπορεί να "καταπιεί" αμασητη μια τέτοια ιεροσυλία...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οδησσός, εγκληματικό ντοκουμέντο!

Στις 16/3/22 ο κυβερνήτης της περιοχής Οδησσού, Μαξίμ Μάρτσενκο, εξέδωσε εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία οκτώ εκπαιδευτικά και πέντε νοσοκομειακά ιδρυματα της πόλης περνούν στα χέρια του στρατού και εκεί εγκαθίστανται βαριά αντιαρματικά, πυροβόλα, μηχανοκίνητα συστήματα και σωρεία άλλων στρατιωτικών υλικών! 

Προσέξτε στο σημείο 3 της εγκυκλίου όπου αναφέρεται ρητά: ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΜΑΧΩΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ! Έτσι ακριβώς. Οι άμαχοι θα αποτελέσουν το «βαρύ πυροβολικό» των… ανδρείων «πατριωτών», υπερασπιστών της Ουκρανίας! Είναι γνωστό ποιοι χρησιμοποιούν τους αμάχους ως «ζωντανή ασπίδα»! Μέχρι τώρα το είδαμε αυτό σε τρομοκρατικές οργανώσεις και «στρατούς» τύπου ASIS! Και στην Ουκρανία, ξένοι δημοσιογραφικοί παράγοντες επιμένουν να εθελοτυφλούν για το ποιόν της «ποιότητας» των ληστοσυμμοριών που δείχνουν ανοικτά ότι οι άμαχοι είναι «χρήσιμοι» μόνο ως ζωντανή ασπίδα! Έχει κανείς ερωτήσεις γιατί ο ρωσικός στρατός «καθυστερεί» στις επιχειρήσεις; Ακούστηκε έστω και και φορά σε δυτικό ΜΜΕ περί χρήσης αμάχων ως ασπίδα στις επιχειρήσεις στην Ουκρανία; 

Στη μαρτυρική Μαριούπολη, ήδη, δεκάδες «λεβέντες» του ΑΖΟΦ και άλλων «ατρόμητων» νεοναζιστών…. αλλάζουν ρούχα και επιχειρούν να εγκαταλείψουν την πόλη μαζί με τους άοπλους πολίτες! Και η επίσημη «ειδησεογραφία» στο Κιέβο βγάζει ανακοινώσεις ότι ο ρωσικός στρατός έχει «αποδεκατιστεί»!!! Μόνο που δε μας είπαν ότι σύντομα οι… ηρωικοί ναζιστομαχητές θα φτάσουν έξω από τη Μόσχα!

Δημήτρης Λιάτσος



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πλήθος εκπαιδευτικών έφυγαν από τη ζωή τις τελευταίες μέρες

22.03.2022 - 05:25

Αρκετοί εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι και καθηγητές έφυγαν από τη ζωή το τελευταίο χρονικό διάστημα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πείτε μου αν υπάρχει κάποιος που εμβολιάστηκε και κάποια στιγμή να μην αρρώστησε. Από πολιτικούς, διάσημους ή γνωστούς φίλους σας ή συγγενείς...!

Όλοι γνωρίζετε την απάντηση .Όταν αυτοί οι άνθρωποι ενδεχομένως χάσουν εντελώς το ανοσοποιητικό του σύστημα ή χάσουν τη ζωή τους ξαφνικά κανένας δεν θα κάνει τη διασύνδεση ή την συσχέτιση με το εμβόλιο όταν δεν το κάνουν και σε περιπτώσεις άμεσα μετά τον εμβολιασμό .

Είναι ένας "ξαφνικός "θάνατος που δεν αποδεικνύεται εύκολα η αιτία του..! 

Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα το καλύψει όπως πρέπει .Έχουμε αύξηση γενικής θνησιμότητας κατά 33% αυτό τον ενάμιση χρόνο. 

Η μόνη διαφορά από τα αλλά χρόνια δεν είναι άλλη από την προσθήκη αυτής της ιατρικής παρέμβασης που ονομάζουν ψευδώς " εμβόλια "..!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μη φοβάσαι, μίλα ρωσικά! Τεράστια πινακίδα στο δρόμο.

Λαϊκή Δημοκρατία Λουγκάνσκ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ταινία Η κούκλα του σατανά (αγγλικά: Child's Play) είναι ένα θρίλερ τρόμου αμερικανικής παραγωγής.Προβλήθηκε στις αμερικανικές αίθουσες τον Αύγουστο του 2018. Είναι η πρώτη ταινία της σειράς Η κούκλα του Σατανά και μας παρουσιάζει για πρώτη φορά τον χαρακτήρα Γκρέτα. Πρωταγωνιστούν οι Μπραντ Ντούριφ, Κάθριν Χικς, Κρις Σαράντον, Άλεξ Βίνσεντ και Ντίνα Μάνοφ. Η οικογένεια Τούνμπεργκ απο τη Σουηδία,προσφέρει το παιδί της στην παγκόσμια κοινότητα,για τον αγώνα κατά της Κλιματικής Αλλαγής.Η παγκόσμια κοινότητα την αποδέχεται (μαζί και οι αριστερητζήδες-αναρχιτζήδες) αγνοώντας πως είναι μαριονέτα των Χένρυ Κίσινγκερ και Κλάους Σβαμπ .Όξω κουνάβι!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έφαγε πόρτα ο εμπρηστής του πολέμου Ζελένσκι από την αυστριακή Βουλή, που απέρριψε την πρόταση να μιλήσει κι εκεί. Οι Αυστριακοί έκριναν πως θα μεταφέρει την εικόνα μόνο της μίας πλευράς κι αυτό το θεωρούν απαράδεκτο. 

Εντούτοις, ο επικίνδυνος αυτός φασιστάκος πρόκειται να μιλήσει την Πέμπτη στην ελληνική Βουλή. 

Υποθέτω πως το αντιφασιστικό κίνημα και το κίνημα ειρήνης θα κατακλύσουν την πλατεία Συντάγματος, καταγγέλλοντας την εμφάνιση του εκπροσώπου των επιγόνων της Ναζιστικής Μεραρχίας Γαλικία των SS και των δολοφόνων του Ναζιστικού Τάγματος Αζόφ, στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Σχολιο.- Αν δεν κάνω λάθος, εκτός από την Αυστρία, έφαγε πόρτα και από την Ουγγαρία, όταν αρνήθηκε να στείλει οπλισμό... Εμείς είμαστε οι ...γαλαντομοι της υπόθεσης



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και η αφρικανική ματιά, από τον Λιονέλ Ζινσού, πρώην πρωθυπουργό του Μπενίν και έναν από τους κορυφαίους Αφρικανούς πολιτικούς στοχαστές. 

Αξίζει να διαβαστεί από όσους δεν θεωρούν πως ο κόσμος είναι μόνο η γηραλέα Δύση, το ένα έβδομο, δηλαδή, του παγκόσμιου πληθυσμού. Τα λόγια του Ζινσού δεν χαϊδεύουν αυτιά ρατσιστών. Αυτοί ας ακούσουν τα Δελτία Τύπου του ΝΑΤΟ στον ΣΚΑΪ. 

"Δεν θα εξαγοράσετε τους Αφρικανούς με ιστορίες για δημοκρατία. Αυτά είναι μόνο τα παραμύθια σας για εσωτερική κατανάλωση. 

Η πλειονότητα της αφρικανικής ελίτ σχηματίστηκε στη Σοβιετική Ένωση - γιατροί, μηχανικοί, πιλότοι, δάσκαλοι, επιστήμονες. Οι Ρώσοι είναι οι μόνοι Ευρωπαίοι που έχουν αποαποικιοποιήσει την Αφρική. Και η Αφρική το θυμάται. Όπως, ακριβώς, η Αφρική θυμάται τις ευρωπαϊκές φρικαλεότητες.

Θα παρατηρήσατε ότι οι αφρικανικές χώρες δεν υποστήριξαν το ψήφισμα του ΟΗΕ που καταδικάζει τη Ρωσία. Και δεν θα υποστηρίξουν ποτέ κανένα ψήφισμα κατά της Ρωσίας. Είναι ραμμένο στη ραχοκοκαλιά οποιουδήποτε Αφρικανού: Η Ρωσία είναι καλή, ανεξάρτητα από το τι πιστεύεις γι' αυτήν. Αυτό είναι μια σταθερά.

Ελάτε στα συγκαλά σας, αναζητήστε διπλωματικές λύσεις. Και μην ξεχνάτε ότι χώρες όπως η Ινδία και η Κίνα υποστηρίζουν τη Ρωσία. Η Αφρική υποστηρίζει τη Ρωσία".

Σχολιο.- Όταν άνθρωποι από χώρες που έχουν ζήσει τη βαρβαρότητα της αποικιοκρατίας εκφράζουν τα αισθήματά τους αναφερόμενοι στην ιστορική τους μνήμη και στο παρόν που χαρακτηρίζεται από τη νεοαποικιοκρατία, παίρνουν θέση στις διεθνείς αντιθέσεις με βάση την απέχθειά τους σ΄αυτούς που ΄χουν συνδέσει με τη βαρβαρότητα, τον θάνατο και την καταστροφή, δεν θα πάω να τους κάνω μάθημα για να δουν τα πράγματα όπως τα βλέπω εγώ. Ότι η πνευματική ελίτ της αφρικανικής ηπείρου είναι δημιούργημα της Σοβιετικής Ένωσης, και ότι η σύγχρονη Ρωσία είναι μια ακόμη ιμπεριαλιστική και καπιταλιστική δύναμη. Είναι βέβαιο πως ξέρουν πολύ καλύτερα απ' τον καθένα γιατί στη συγκεκριμένη αντιπαράθεση παίρνουν το μέρος της Ρωσίας. Αλίμονο αν πάει η γερασμένη δικαιωματιστική «αριστερά» της Ευρώπης να τους υποδείξει τι τους συμφέρει. Αυτή ας τα βγάλει πέρα με τους φονιάδες του ΝΑΤΟ που καταδυναστεύει τον πλανήτη και έχει ως βάση τις χώρες όπου δρα. Το τι θα πουν και θα κάνουν οι Αφρικανοί δεν είναι υπόθεση των Ευρωπαίων δικαιωματιστών «αριστερών», όσο στις χώρες τους δεν έχουν τσακίσει το ΝΑΤΟ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ο Ντράγκι στη Σιβηρία" γράφουν στους τοίχους οι Ιταλοί αντιφασίστες, υπογράφοντας με σφυροδρέπανο,  ενώ το κέντρο της Φλωρεντίας κατακλύστηκε χθες από χιλιάδες μεταλλεργάτες που διαδήλωσαν κατά της ακρίβειας, των απολύσεων, της ανεργίας, αλλά και της συμμετοχής της Ιταλίας στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με δημοσίευμά της στο FB, η Όλγα Γεροβασίλη μας απειλεί ευθέως ότι θα κατεβεί την Τρίτη στη συναυλία για την ειρήνη.

Χωρίς να διευκρινίζει αν θα 'ναι πεζή ή πάνω στην αύρα με την οποία πολιορκούσε το Πολυτεχνείο το 2018.

Σχολιο.- Εμενα παλι δεν με προβληματιζει , και Αθηνα να ημουν δεν θα πηγαινα αφου δεν υπαρχει ειρηνη χωρις δικαιοσυνη και αυτο δεν υπαρχει στο πολιτικο πλαισιο της συναυλιας .



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επειδή τον Κούλη τον ενδιαφέρει μόνο η τηλεοπτική εικόνα -επικοινωνία και όχι

η Ουσία γι αυτό θα μιλήσει ο Ζελένσκι στην ελληνική βουλή.

Ηθοποιός καραγκιοζάκος ο ένας, ηθοποιός καραγκιοζάκος και ο άλλος ,ψάχνουν εντυπώσεις ανταγωνίζονται τα Οσκαρ.

Ο Ζελένσκι δεν αναγνωρίζει τις ελληνικές μειονότητες στην Ουκρανία (Μαριούπολη ,Οδησσό) μόνο τις τούρκικες μειονότητες αναγνωρίζει ,,οι υπερευαίσθητοι συμπολιτες μας πρώτα δεν γνώριζαν για τους βασανισμούς ανθρώπων απο Νεοναζί στην Ουκρανία ,,τώρα που έμαθαν με τα δεκάδες βίντεο πού κυκλοφορούν ποιος θα προλογίσει τον Ζελένσκι στη βουλή ο Πλεύρης ή ο Βορίδης ? Εν τω μεταξύ ο Λουτσιάνο Καλεστίνι επίσημος εκπρόσωπος της UNICEF δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι η χειρότερη χώρα στην Ευρωπαική Ενωση για να είναι κανείς παιδί..μεγάλο χαστούκι φάγαμε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είπε μια κουβέντα ο Μιλτιάδης ο Βαρβιτσιώτης, και αμέσως ο Μπάιντεν να σπεύσει να ευθυγραμμιστεί. Απηχώντας τις απόψεις τού Έλληνα πολιτικού, ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε σε αλλαγή καθεστώτος στη Μόσχα.

Σχολιο.- Με εντολη Μητσοτακη...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γεια σου σ. Πούτιν, ξέρω ότι είσαι απασχολημένος οπότε δε σε παίρνω τηλ. Μια παράκληση: στην επόμενη στρατιωτική επιχείρηση, να στείλεις πρώτα τα σχέδια για έγκριση στο σ. Πέτρο Παπακωνσταντίνου.

- Αυτόν τής καθημερινής, που έγραφε για τις κομμούνες στη Βεγγάζη;

- Ναι. Να σου εξηγήσει αυτός μαζί με τον Άρη Χατζηστεφάνου -και εμείς οι έλληνες αριστεροί γενικώς- πώς καταλαμβάνονται σωστά οι πόλεις.

- Αν δεν ήταν η ΤΑ, ακόμα βόλτες γύρω από το Πολυτεχνείο θα κόβατε, προσπαθώντας να απωθήσετε με τις φωνές και με το χτύπημα των ποδιών τούς εξεγερμένους -ενάντια στο μπαμπά τους- έφηβους που το είχαν καταλάβει το 2016.

- Αυτός ο πόλεμος σού βγάζει το χειρότερο εαυτό σου. Δε σε θυμάμαι ποτέ τόσο μπρουτάλ!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εντάξει ο Skai ξεφτίλες αλλά εκεί στα βοθροκάναλα Open,Mega,Antenna, Alpha, Star,  με τους ενσωματωμένους Νατοϊκούς Αλήτες Ρουφιάνους Δημοσιογράφους σας, με φωτεινή εξαίρεση Δ.Λιάτσο του MEGA & Θ.Αυγερινό του OPEN, πως τα πάτε?



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν 3-4 μέρες εδώ στο Ρέθυμνο πέθανε 46χρονος που έπαθε μυοκαρδίτιδα 3-4 μήνες μετά το μονοδοσικό της J&J. Μάλιστα καταγράφηκε κι ως θύμα του covid αφού είχε νοσήσει κιόλας πριν ένα μήνα (τα γνωστά πρωτόκολλα). Καθημερινά πέφτει το μάτι μου σε ειδήσεις όπως την παρακάτω. Πλέον "συνήθισα". Δεν μου κάνει πλέον εντύπωση. Διαβάζω στο τέλος κάθε άρθρου την κλασική copy paste φράση "για τα αίτια του τραγικού συμβάντος θα διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή στην ιατροδικαστική υπηρεσία" κτλ κτλ κι όλα καλά. Και η ζωή συνεχίζεται. Συνεχίζεται όμως;

Σχολιο.- Σοκ στο Βόλο: 41χρονος βρέθηκε νεκρός πεσμένος στο πάτωμα από τη μητέρα του

Τα μεσάνυχτα στο σπίτι του

25.03.2022 | 21:22

Ένας άνδρας 41χρονος βρέθηκε χθες τα μεσάνυχτα νεκρός μέσα στο σπίτι του, σε μονοκατοικία στο κέντρο του Βόλου. Τον άτυχο άνδρα βρήκε η μητέρα του, πεσμένο στο πάτωμα, ενώ στο σπίτι βρίσκονταν και άλλα μέλη της οικογένειας. Είχε εμβολιαστεί.

Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, και τα μέλη του πληρώματος μετέφεραν τον 41χρονο στο Νοσοκομείο Βόλου, ωστόσο ήταν ήδη αργά, αφού διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Σχολιο.- Νεκρή η Βάλια Γρίβα: «Έσβησε» πρόωρα 31χρονη κόρη του πρώην Δημάρχου, ένιωσε αδιαθεσία και κατέρρευσε ξαφνικά

26 Μαρτίου 2022

Θλίψη στην τοπική κοινωνία του Μεσολογγίου έχει προκαλέσει η είδηση ότι η 31χρονη Βάλια Γρίβα έφυγε αιφνίδια από τη ζωή.

Η νεαρή γυναίκα, κόρη του πρώην δημάρχου Αιτωλικού Αντώνη Γρίβα είχε έρθει για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου στο Αιτωλικό και τα ξημερώματα ένιωσε αδιαθεσία. Είχε εμβολιαστεί.

Βαρύ είναι το πένθος στην περιοχή του Αιτωλικού για τον αιφνίδιο θάνατο της 31χρονης Bάλιας Γρίβα.

Η Βάλια Γρίβα άφησε την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα σήμερα στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου όπου διακομίσθηκε εσπευσμένα έχοντας νοιώσει αδιαθεσία.

Η αδικοχαμένη νεαρή ήταν δικηγόρος στην Αθήνα και είχε έρθει με τον μνηστήρα της στο Αιτωλικό για να περάσει το τριήμερο στο πατρικό της με τους οικείους της.

Αμέσως διακομίστηκε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου όπου κατέληξε πάρα τις προσπάθειες των γιατρών.

Για τα αίτια του τραγικού συμβάντος θα διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Πάτρας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εδώ παπάς, εκεί παπάς, που είναι γιος του… μπαμπά Μπάιντεν;

Το ρωσικό Υπ.Άμυνας παρουσιάζει στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το Ίδρυμα Επενδύσεων, Rosemont Seneca, του Χάιτνερ Μπάιντεν, γιου του Αμερικανού προέδρου, μαζί με το Ίδρυμα Σόρος, χρηματοδοτούν το στρατιωτικό-βιολογικό πρόγραμμα του Πενταγώνου στην Ουκρανία!

Σύμφωνα με τα ντοκουμέντα που έπεσαν στα χέρια της ρωσικής πλευράς και έδωσε στη δημοσιότητα ο στρατηγός, Ιγκορ Κυρίλλοφ, επικεφαλής των δυνάμεων ράδιο, χημικής, βιολογικής άμυνας των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας, φαίνεται η στενή σύνδεση των κρατικών φορέων των ΗΠΑ με τους βασικούς υπεργολάβους του αμερικανικού Πενταγώνου, όπως το Ίδρυμα του Χάιτνερ Μπάιντεν, και οι βασικοί προμηθευτές του σε εργαστηριακό εξοπλισμό, Metabiota και Black and Veoch, για όλα τα βιοεργαστήρια του Πενταγώνου στον κόσμο.

Τα μεγέθη του προγράμματος στα εκατοντάδες εργαστήρια σε δεκάδες χώρες του κόσμου, κυρίως όσων στοιχείων έγιναν γνωστά από την Ουκρανία, εντυπωσιάζουν, τονίζει ο Κυρίλλοφ, ο οποίος εξηγεί ότι όλη η δραστηριότητα των εργαστηρίων ήταν κάτω από τον απόλυτο έλεγχο του Πενταγώνου!

ΥΓ 1: Το Ίδρυμα του Χάιντερ Μπάιντεν που συνχρηματοδοτεί τα… ευαγή εργαστήρια του Πενταγώνου, διαθέτει κεφαλαία ύψους 2,4 δις δολάρια!

ΥΓ 2: Στις ΗΠΑ με νόμο έχουν απαγορευτεί ανάλογα χημικό-βιολογικά πειράματα σε αμερικανικό έδαφος, σαφής απόδειξη της υψηλής επικινδυνότητας για τον πληθυσμό. Δεν απαγορεύτηκαν όμως στο έδαφος άλλων χωρών. Κυρίως στις χώρες τριγύρω της Ρωσίας… Να ένας ακόμα λόγος για τη λύσσα που έχει προκαλέσει η ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία και το τσάκισμα όλων των προγραμμάτων που στόχο είχαν να πλήξουν τη Ρωσία. Να άλλη μια εξήγηση γιατί οι αμερικανοί πολεμάνε τους Ρώσους με τα χέρια των… Ουκρανών! Όσο για την οργανωμένη δράση του νεοναζισμού μέσα από τις διαβρωμένες, σαθρές δομές εξουσίας στην Ουκρανία, η Ευρώπη πολύ γρήγορα θα τη νοιώσει στην καθημερινότητα της... 

Δημήτρης Λιάτσος



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Αφρική ανησυχεί πραγματικά επειδή ο αναμενόμενος λιμός, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, θα πλήξει πρώτα τις αφρικανικές χώρες.

Τις ανησυχίες αυτές τις εξέφρασε ο Lionel Zinsou, πρώην πρόεδρος του Μπενίν, με τις εξής δηλώσεις:

«Τώρα όλοι ακούμε μόνο για αυτήν την κρίση, τις αντιρωσικές κυρώσεις, το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο… Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτή η κρίση, για παράδειγμα, για την Αφρική; Η Ρωσία μας προμηθεύει με σιτηρά και καλαμπόκι. Όλα τα logistics περνούν από τη Μαύρη Θάλασσα. Και ο αφρικανικός κόσμος πάγωσε από φρίκη από αυτό που συμβαίνει. Είναι τρομοκρατημένος από τις ενέργειες των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν θα εξαγοράσετε τους Αφρικανούς με ιστορίες για δημοκρατία. Αυτά είναι μόνο τα παραμύθια σας για εσωτερική κατανάλωση. Η πλειοψηφία της αφρικανικής ελίτ σχηματίστηκε στη Σοβιετική Ένωση - γιατροί, μηχανικοί, πιλότοι, δάσκαλοι, επιστήμονες. Οι Ρώσοι είναι οι μόνοι Ευρωπαίοι που έχουν αποαποικιοποιήσει την Αφρική. Και η Αφρική το θυμάται. Όπως, ακριβώς, η Αφρική θυμάται τις ευρωπαϊκές φρικαλεότητες.

Θα παρατηρήσατε ότι οι αφρικανικές χώρες δεν υποστήριξαν το ψήφισμα του ΟΗΕ που καταδικάζει τη Ρωσία. Και δεν θα υποστηρίξουν ποτέ κανένα ψήφισμα κατά της Ρωσίας. Είναι ραμμένο στη ραχοκοκαλιά οποιουδήποτε Αφρικανού: Η Ρωσία είναι καλή, ανεξάρτητα από το τι πιστεύεις γι' αυτήν. Αυτό είναι μια σταθερά.

Όλη η Αφρική παρακολουθεί την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και το Μάλι. Αυτό που δεν μπορούσαν να κάνουν οι Ευρωπαίοι για δεκαετίες, το έκαναν οι Ρώσοι σε ένα χρόνο. Στη θέση της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας υπήρχαν συμμορίες, σήμερα υπάρχει ένα πραγματικό κράτος εκεί.

Γνωρίζω ότι υπάρχουν διπλωμάτες στην αίθουσα, υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών. Κάνω έκκληση σε εσάς, στη γαλλική διπλωματία: αναζητήστε λύση στο πρόβλημά σας, το συντομότερο δυνατό, γιατί αν η σύγκρουση δεν τελειώσει σε ένα μήνα, η Αφρική θα ξεσπάσει.

Είναι δικό σας πρόβλημα που τα ενεργειακά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Στη χειρότερη περίπτωση, θα έχετε λιγότερη θέρμανση και λιγότερα αυτοκίνητα ενώ εμείς θα έχουμε πρόβλημα λιμού στην Αφρική!

Ακούστε με, η κρίση στην Αφρική θα επιφέρει την καταστροφή της Ευρώπης.

Ελάτε στα συγκαλά σας, αναζητήστε διπλωματικές λύσεις. Και μην ξεχνάτε ότι χώρες όπως η Ινδία και η Κίνα υποστηρίζουν τη Ρωσία. Η Αφρική υποστηρίζει τη Ρωσία.

Δεν θέλω να μιλήσω για δημοκρατία, και δεν θα με κατευνάσετε, έναν Αφρικανό, με ιστορίες για την δύσμοιρη Ουκρανία και με εκκλήσεις για ανθρωπιά. Η δημοκρατία σας είναι δική σας υπόθεση. Μην μας επιβάλλετε τις ιδέες σας για το πώς πρέπει να ζούμε εμείς οι Αφρικανοί.

Για άλλη μια φορά! Αναζητήστε συμβιβασμούς, αφήστε τους διπλωμάτες να εργαστούν. Ο χρόνος είναι εναντίον μας. Έχουμε 30 ημέρες! Τριάντα! Όχι περισσότερο!»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαλύθηκαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις: Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι «σταματούν τις τακτικές επιχειρήσεις»!

27.03.2022 | 13:52

«Μόνο ανταρτοπόλεμος πλέον» - Καθοριστική η διάλυση του Τάγματος Αζόφ

Το Κίεβο μετά την απώλεια της πόλης  Σλάβουτιτς βόρεια του Κιέβου και την διάλυση του Τάγματος Αζόφ (το οποίο Τάγμα πλέον είχε δύναμη 35.000 Ουκρανών νεοναζί) ανακοίνωσε ότι «Σταματά τις τακτικές επιχειρήσεις των ενόπλων δυνάμεών του και προσαρμόζεται σε τακτικές ανταρτοπολέμου», καθώς έχει υποστεί συντριπτικά πλήγματα από τις ρωσικές δυνάμεις,

Συνολικά 70.000 επαγγελματίες στρατιώτες που βρίσκονται στα ανατολικά έχουν παγιδευθεί στην ρωσική «τανάλια».

Γι αυτό η υποστηριζόμενη από τη Ρωσία αυτοανακηρυχθείσα «Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ» στην ανατολική Ουκρανία θα μπορούσε να διεξαγάγει σύντομα δημοψήφισμα για την ένταξή της στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο τοπικός ηγέτης Λεονίντ Πασετσνίκ.

«Νομίζω πως στο εγγύς μέλλον θα διεξαχθεί δημοψήφισμα στο έδαφος της δημοκρατίας», δήλωσε ο Πασετσνίκ, σύμφωνα με τοπικό ειδησεογραφικό μέσο ενημέρωσης. «Οι άνθρωποι θα ασκήσουν το απώτερο συνταγματικό τους δικαίωμα και θα εκφράσουν τη γνώμη τους για την ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία».

Στην Μαριούπολη συνελήφθη ο εγκληματίας πολέμου διοικητής του περιβόητου Τάγματος Αζόφ.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν και τον έπιασαν ζωντανό, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από την πόλη.

Κατά την διάρκεια της μεταφοράς του συγκεντρώθηκε πλήθος που προσπάθησε να τον λιντσάρει για τις ωμότητες που είχαν υποστεί χιλιάδες άνθρωποι από τα μέλη του Τάγματος του.

Οι κάτοικοι όρμησαν εξαγριωμένοι πάνω του με μπουνιές και κλωτσιές μόλις είδαν ότι είναι πλέον αιχμάλωτος.

Μαζί του αιχμαλωτίστηκε και ο αναπληρωτής Διοικητής του 503ου Συντάγματος των Ουκρανών Πεζοναυτών ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει από την Μαριούπολη.

Ο ίδιος είπε σε Ρώσους στρατιωτικούς αλλά και δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο πως η μονάδα του πλέον δεν υφίσταται.

Η Μαριούπολη ενώθηκε πλέον με την μητέρα-Ρωσία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημήτρης Λιάτσος

 26/3/2022 στις 21:51 μ.μ.

ΔΙΟΡΘΩΣΗ! 

Μόλις τώρα πήρα ενημέρωση ότι, πράγματι, το βίντεο με τη σύλληψη του αρχηγού των ένοπλων ναζί του Αζοφ στη Μαριούπολη με τον κόσμο να του επιτίθεται για να τον λιντσάρει, είναι του 2015! Αργότερα έγινε ανταλλαγή αιχμαλώτων των δυο πλευρών (Ντονμπάς-Ουκρανίας), και ο εν λόγω αρχηγός του ΑΖΟΦ ήταν ανάμεσα σε αυτούς που ανταλλάχθηκαν. Τώρα βρίσκεται ακόμα στη Μαριούπολη, μπλοκαρισμένος στη βιομηχανική ζώνη. Είναι, μου λένε, θέμα χρόνου να λήξει η κατάσταση… Ωστόσο, για το βίντεο που έλαβα μαζί με τις ευχές για την 25 Μαρτίου(που με ώθησαν να το ανεβάσω πάραυτα), ζήτω ταπεινά συγνώμη! Ας ελπίσω ότι το ´15 θα επαναληφθεί!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ο εγκληματίας αρχηγός των εθνικιστών του ΑΖΟΦ στη Μαριούπολη, έπεσε ζωντανός στα χέρια των μαχητών του Ντονμπας! Μαζι με μια μεγάλη ομαδα που επι τρεις εβδομάδες τρομοκρατούσαν και δολοφονούσαν άοπλους πολίτες! Νάτοι οι «υπερασπιστές» της Μαριούπολης! Εξαγριωμένοι κάτοικοι ορμούν πάνω του με χειρονομίες και κατάρες! 

Πρόταση: Να του δώσουν... ευρω και αμερικάνικο κοινοβούλιο να μιλήσει!!! Μήπως να τον δώσουν στο Μπάιντεν να τον πάρει μαζί του; Στην Αθήνα η Βουλή είναι... έτοιμη;

ΥΓ: Το έλαβα από τον πρόεδρο του συνδέσμου «Φιλία» Ρωσίας με Ελλάδα-Κύπρο και με συνοδεία σχολίου: Δώρο στους Έλληνες της Μαριούπολης για την εθνική γιορτή 25ης Μαρτίου!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημήτρης Λιάτσος

27/3/2022 – 23.00

Ευρωτουρνέ Μπάιντεν! Μετά, τι; Φεύγω κι αφήνω πίσω μου συντρίμμια!!!!

Μερικά μόνο στιγμιότυπα από όσα έγιναν στο «αρραγές» αντιρωσικό μέτωπο της Δύσης! 

Μετά την απόφαση Πούτιν να πουλάει η Ρωσία φυσικό αέριο μόνο με ρούβλια, άρχισε η… παραζάλη! Πρώτη αντίδραση, απόλυτη άρνηση! Δεύτερη, εκρήξεις θυμού κατά της απόφασης να πληρώσουν ρούβλια!

Τρίτη, Εν μέσω αντιδράσεων, αρκετοί το ξανασκέφτονται. 

Πάνω στην παραζάλη, να και ο γέρο Μπάιντεν «που θα μας σώσει»! Προσέξτε κάποιες δηλώσεις του: Ναι, είπε, αποκόπτοντας το ρωσικό γκάζι κάνουμε ζημιά στην Ευρώπη. Αλλά είναι ένα τίμημα που είμαι έτοιμος να το… πληρώσω!!!( Το ποιος θα το πληρώσει το ξέρει καλά ο γέρο παπατζής)! Μόνο που στις Βρυξέλλες συνεχίζουν να κάνουν λεκτικές αντιρωσικές πιρουέτες…

Ο Γερμανός Υπ. Αγροτικής Οικονομίας ζήτησε από τους πολίτες να μειώσουν την κατανάλωση κρέατος κατά το 1/3 «κόντρα στην επιθετικότητα του Πούτιν»! Ο συνάδελφος του επι των οικονομικών πρότεινε οι οδηγοί να μειώσουν την ταχύτητα στους δρόμους καταναλώνοντας λιγότερα καύσιμα, επίσης κόντρα στον… Πούτιν! 

Ο Μπάιντεν όμως ήρθε με το γνωστό αέρα άλλων εποχών! - Υποσχέθηκα ότι θα τσακίσουμε το ρούβλι, και να, το φθάσαμε 1/200 σε σχέση με το δολάριο! Την ώρα που το έλεγε αυτό η αντιστοιχία ήταν 1/95,6!!! 

Από την Πολωνία, αφού πήρε τα φάρμακα του, σήκωσε γροθιά και αποκάλεσε τον Πούτιν «χασάπη». Αυτός, «ο αδύναμος, ασθενής και δυστυχής άνθρωπος τα λόγια του οποίου μαρτυρούν υστερία και αποδυνάμωση», όπως είπε ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας. 

Αλλά και ο Μακρόν πήρε τις αποστάσεις του λέγοντας ότι ποτέ δεν θα χρησιμοποιούσε τέτοια λόγια. Και το, Atlantic, σε άρθρο του συμβούλευσε τον Μπάιντεν να είναι προσεκτικός στις εκφράσεις του. Σειρά άλλων αμερικανικών ΜΜΕ ζητάνε από το Λευκό Οίκο να μην τον αφήνουν στο εξής να μιλάει…

Ο Μπάιντεν έφυγε, η Ευρώπη σε απόγνωση! Ο Γερμανός πρόεδρος Σταϊνμάιερ προειδοποιεί τους συμπατριώτες του ότι η κατάσταση στην Ουκρανία δεν θα περάσει χωρίς συνέπειες για τους πολίτες της χώρας του. Πολιτικά κόμματα στη Γερμανία κατηγορούν τον καγκελάριο Σολτς ότι η κυβέρνηση του κάνει ζημιά στο λαό της Γερμανίας. 

Το Foreign Policy, εκτιμά ότι ακόμα και ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, Μοχαμαντ Σαλμάν, έκανε επιλογή υπέρ του… Πούτιν! 

Επίσης, ο The Guardian, εκτιμά ότι ΗΠΑ και Ε.Ε αυτοπαγιδεύτηκαν με τις αλόγιστες κυρώσεις κατά της Ρωσίας! Η μετάβαση της Ευρώπης στο αμερικανικό υγροποιημένο αέριο δε μπορεί να γίνει αλλά και αν γινόταν θα αποτελούσε «κλιματολογική καταστροφή»! 

Ο Μπάιντεν υπέγραψε με τη Ουρσουλα Φον Λαιεν συμφωνία προθέσεων για προμήθεια 15 δις κυβικά LNG. Δλδ θα προσπαθήσει να πείσει τις εταιρίες και χώρες της Ασίας να στείλουν κάτι τις και στην Ευρώπη!!! Η Ε.Ε προμηθεύεται από τη Ρωσία… 155 δις κυβικά το χρόνο! Και με τιμές, όχι 2-3 φορές φθηνότερες, όπως πονηρά δημοσιοποιούν οι «ξερόλες» αναλυτές, αλλά 5-7 φορές φθηνότερο της αγοράς!!! 

Το Politico, αναγνωρίζει ότι οι ΗΠΑ δε μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες της Ε.Ε σε γκάζι. 

Εν τω μεταξύ, και ενώ τα μεγάλα δυτικά ΜΜΕ στρατευμένα στον «αγώνα του ουκρανικού λαού» μιλούν για τις κατασκευασμένες από τα ίδια «συντριπτικές απώλειες των Ρώσων, τις υποχωρήσεις κ.α.», οι ρωσικοί πύραυλοι ολοκληρώνουν την καταστροφή κάθε στρατιωτικής υποδομής στην Ουκρανία! 

Τα υπολείμματα των σκληρών εθνικιστών του ΑΖΟΦ στη Μαριούπολη και αλλού, είτε το σκάνε μεταμφιεσμένοι σε… γυναίκες(!), είτε γαντζώνονται πίσω από γυναικόπαιδα που χρησιμοποιούν ως ζωντανές ασπίδες! 

Τέλος, τα ΜΜΕ αποφεύγουν όπως «ο διάολος το λιβάνι» να δημοσιεύσουν την πραγματικότητα. Π.χ. Σε όλη την περιοχή της Χερσόν, και στα τμήματα του Ζαπορόζιε που ελέγχει ο ρωσικός στρατός, δημιουργούνται νέα όργανα εξουσίας υπό την προσωρινή επίβλεψη του στρατού. Οι πολίτες πάνε στις δουλειές τους, τα μαγαζιά λειτουργούν κανονικά, οι πληρωμές γίνονται σε ρούβλια. Όπως σε ρούβλια δινονται πλέον οι μισθοί και οι συντάξεις… Αυτά ως απολογισμός του μήνα!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πόλεμος στην Ουκρανία κλονίζει συθέμελα τη γερμανική βιομηχανία

Σάββατο, 26-Μαρ-2022 09:16

Η βιομηχανική βάση της Γερμανίας, που μόλις βγήκε από την πανδημία και τις πρωτοφανείς προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας, δέχεται ένα ακόμη χτύπημα με τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία που πλήττει τους ισχυρούς κατασκευαστές αυτοκινήτων, χημικών προϊόντων και μηχανημάτων ακριβείας.

Καθώς η σύγκρουση ωθεί το ενεργειακό κόστος σε νέα ύψη και ένα κύμα πληθωρισμού συσσωρεύεται, δεκάδες εταιρείες, όπως η BMW AG, η BASF SE και η ThyssenKrupp AG, προειδοποίησαν ότι τα κέρδη τους θα υποχωρήσουν, ενώ άλλες αρνήθηκαν ακόμη και να κάνουν κάποια πρόβλεψη. Οι οικονομολόγοι έχουν μειώσει τις προβλέψεις για την ανάπτυξη.

"Εάν ο πόλεμος παραταθεί, θα απειλήσει σοβαρά μια παγκόσμια τάξη που έχει φέρει ελευθερία και ευημερία σε πολλά μέρη του κόσμου τις τελευταίες δεκαετίες", δήλωσε ο Herbert Diess, διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen AG, αυτόν τον μήνα στη συνέντευξη Τύπου για τα ετήσια κέρδη της εταιρείας. "Η Ευρώπη θα υποφέρει περισσότερο σε ένα τέτοιο σενάριο".

Στο Βερολίνο, η κυβέρνηση έχει αναγνωρίσει το βάθος της δυσχερούς θέσης, αλλά οι επιλογές της - τόσο οικονομικές όσο και πολιτικές - περιορίζονται από δεκαετίες ενεργειακής πολιτικής που έχουν αφήσει τη Γερμανία μεταξύ των πιο ισχυρά εξαρτημένων εθνών της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο. Ακόμη και πριν από την εισβολή, η ενεργοβόρα βιομηχανική βάση της Γερμανίας αντιμετώπισε βαρυσήμαντες αλλαγές με την προγραμματισμένη έξοδο από την πυρηνική ενέργεια και τον άνθρακα παράλληλα με το υψηλότερο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη. 

Ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ έχει συστήσει μια ειδική ομάδα εργασίας για να συγκεντρώσει στοιχεία από τη βιομηχανία σχετικά με τη χρήση και τις τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας, τα σχέδια παραγωγής, τις δυσχέρειες εφοδιασμού και την εξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια. 

Την Παρασκευή, ο Χάμπεκ, ο οποίος κινείται για να κλειδώσει άλλες πηγές ενέργειας, δήλωσε ότι η Γερμανία θέλει να σταματήσει τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου μέχρι τα μέσα του 2024. Ο Χάμπεκ ηγήθηκε μιας ομάδας στελεχών από εταιρείες όπως η BASF, η Deutsche Bank AG, η Commerzbank AG και η RWE AG στο Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα την περασμένη εβδομάδα για να εξασφαλίσει αποστολές υγροποιημένου φυσικού αερίου. 

Όμως οι κινήσεις αυτές δεν μπορούν να προσφέρουν την άμεση ανακούφιση που αναζητούν οι επιχειρήσεις, και οι ενδείξεις αυξάνονται ότι ο πόλεμος θα μπορούσε να προκαλέσει διαρκή οικονομικό πόνο στους εξαγωγικούς κατασκευαστές της Γερμανίας, οι οποίοι καβαλάνε ψηλά για χρόνια τη ζήτηση από την Κίνα και τις αποτελεσματικές αλυσίδες εφοδιασμού. Ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ προειδοποίησε ότι η Γερμανία κινδυνεύει από στασιμοπληθωρισμό, όταν ο υψηλός πληθωρισμός επιμένει παράλληλα με την οικονομική επιβράδυνση.

Μια σειρά από δείκτες έχουν γίνει δυσοίωνοι σε μια χώρα που εξαρτάται από τον μεταποιητικό της τομέα για να συνεχίσει να λειτουργεί. Η παραγωγή αγαθών αντιπροσωπεύει περίπου το 22% της οικονομικής δραστηριότητας της Γερμανίας, έναντι 11% στη Γαλλία.

Το Ινστιτούτο του Κιέλου μείωσε τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη της Γερμανίας το 2022 σχεδόν κατά το ήμισυ στο 2,1%, καθώς τα κύματα σοκ από τον πόλεμο αντισταθμίζουν την αναζωπύρωση της ζήτησης μετά το βάθος της πανδημίας, παράλληλα με την επιτάχυνση του πληθωρισμού στο 5,8%, το υψηλότερο επίπεδο από την επανένωση της χώρας το 1990. Ένας δείκτης της γερμανικής μεταποίησης βυθίστηκε περαιτέρω τον Μάρτιο και μια βασική έρευνα για το επιχειρηματικό κλίμα υποχώρησε κατά ρεκόρ. Ακόμα κι έτσι, οι επιχειρήσεις καθώς και το ευρύτερο κοινό υποστηρίζουν σθεναρά υποστηρίζουν σθεναρά τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παιδιά από τη Μαριούπολη λένε πώς μαχητές του ουκρανικού Συντάγματος Αζόφ πυροβόλησαν πολυβόλα στα πόδια τους για πλάκα, καθώς και πώς έβαλαν φωτιά στα σπίτια τους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τους γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια: μένουν στην αγορά της Ρωσίας.

Σπάει το εμπάργκο;;

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Auchan ανακοινώνει ότι το σήμα θα παραμείνει

Το δίκτυο διανομής Auchan θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του στο έδαφος της Ρωσίας καθώς η εταιρεία ενεργεί προς το συμφέρον των άμαχων πληθυσμών, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Auchan Yves Claude, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στη γαλλική εβδομαδιαία Le Journalna y, 26 Μαρτίου. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε καλέσει τις γαλλικές εταιρείες να εγκαταλείψουν τη ρωσική αγορά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν μερικά χρόνια η Ελλάδα δεν έκανε εισαγωγή ούτε ένα κιλό λίπασμα και κάναμε εξαγωγές μέχρι και στην Κίνα. 

Σήμερα κινδυνεύουν να μείνουν τα χωράφια άσπαρτα λόγω του ότι δεν θα βρίσκουμε λιπάσματα ή η τιμή τους θα είναι απαγορευτική. 

Μέχρι το 2018 κάναμε εξαγωγές ζάχαρης σε όλα τα Βαλκάνια και τώρα έβαλαν πλαφόν στα σούπερ μάρκετ στην ζάχαρη, σε λίγο θα αγοράζουμε με κουπόνια του Άδωνι . 

Μέχρι το 1985 η Ελλάδα είχε αυτάρκεια σε μαλακό σιτάρι 117% και σήμερα έχουμε αυτάρκεια 10% . 

Και δεν είναι μόνο αυτά, οι κυβερνήσεις της ΕΟΚ που έγινε μετά ΕυρωΕνωση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψαν την Ελλάδα στην κυριολεξία, 

δεν άφησαν τίποτα όρθιο, ρήμαξαν, χάρισαν σε κολλητούς, πουλήσαν σε ξένους ανταγωνιστές και γενικά δεν άφησαν λίθο επί λίθου. 

Αντί όμως όλοι αυτοί να είναι στην φυλακή για εσχάτη προδοσία και γιατί χρησιμοποίησαν το κράτος ως λάφυρο πολέμου, αυτοί όλοι είναι κυβέρνηση και κοινοβουλευτική αντιπολίτευση και συνεχίζουν την ίδια και χειρότερη καταστροφική πολιτική.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταπληκτική Πολωνική ταινία "Wolyn" του 2016 .

Για τα τάγματα του ουκρανου ναζι Στεπαν Μπαντερα και τις δολοφονίες αμάχων Πολωνών. Για γερά στομάχια...

Η ταινία απαγορεύτηκε στην Ουκρανία, κάτι που είχε σηκώσει θύελλα αντιδράσεων από την μεριά των Πολωνών του καλλιτεχνικού κόσμου και της διανόησης.

Κάτι που βέβαια εδώ δεν μάθαμε ποτέ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουκρανοί ναζιστές σε Δυτική Ουκρανία έχουν το θράσος να το τραβάνε σε βίντεο: 

Βρήκαν έναν τύπο που ήταν ασεβής προς την VSU(ουκρανικες ένοπλες δυνάμεις).

Του έκοψαν τα μαλλιά και τον αναγκάσαν να σέρνεται στα γόνατα μπροστά στο πορτρέτο του Στεπαν Μπαντερα. 

Οποιαδήποτε διαφωνία σε αυτή τη "δημοκρατική" χώρα καταπνίγηκε για οκτώ χρόνια. 

Θα ήταν πολύ αστείο, εάν δεν ήταν τόσο τραγικό, όταν ακούμε για δήθεν προπαγάνδα του Κρεμλίνου.

Ποσο μάλλον όταν έχουμε φίλους και γνωστούς και εκατοντάδες χιλιάδες μαρτυρίες για το τι γίνετε τόσα χρόνια σε αυτή την χώρα.

Πόσο μάλλον όταν μόνοι τους ανεβάζουν αμέτρητα βίντεο νιώθοντας το άσυλο και την ατιμωρησία που τους παρέχετε απλόχερα από την πολιτισμένη Δύση.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και άλλος ένας «ήρωας πατριώτης» Ουκρανός

Εργάζεται ως «εθελοντής». Έπαιρνε 2.000 δολάρια με την υπόσχεση ότι θα βγάλει αμάχους από τη Μαριούπολη. Εννοείται ότι με το που έπαιρνε τα χρήματα εξαφανιζόταν. Εδώ τον βρήκαν συμπολίτες του, τον πλάκωσαν στο ξύλο, και τον κατηγορούν για μια γιαγιά που πέθανε περιμένοντας να τη βγάλει από την πόλη.

Σχολιο.- 2.000 το κεφάλι.

Όπως κι οι Τούρκοι...

Ναζί;;;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"τον στηρίζουν και τον ψήφισαν τον Ζελένσκι στην Ουκρανία"? Μέσα στη ναζιστική χούντα? Επειδή είσαι μικρή, επίσης και τον δικό μας δικτάτορα Παπαδόπουλο 1967-1974, έκανε εκλογές το 1969 και τον ψήφισαν το 102%!!!! Επίσης και ο Χίτλερ στη Γερμανία, πριν κάνει τη ναζιστική δικτατορία, είχε την πλειοψηφία μέσα στη Βουλή (Ράιχσταγ), με τα Τάγματα Εφόδου να αλωνίζουν και να μαχαιρώνουν και να τσακίζουν στο ξύλο όποιον διαφωνούσε!!!

σχολιο.- Μιλάω για αυτήν τη μυθολογία που καλλιεργείται από το ελληνικό καθεστώς και τα δυτικά αποικιοκρατικά καθεστώτα , ότι δήθεν η Ουκρανία έχει δημοκρατικό σύστημα. Αντιφασίστες  όντως υπάρχουν στην Ουκρανία. Αυτούς χρησιμοποιούν οι ναζίδες σαν ανθρώπινες ασπίδες. Αυτούς βασανίζουν δεμένους στις κολόνες στο Κίεβο και στο Λφόβ. Και λένε ότι δήθεν κάνουν πλιάτσικο στα σπίτια. Εκεί που δεν έχει φτάσει καν ο πόλεμος. Και έχουν το θράσος οι ναζίδες να τα τραβάνε βίντεο και να μας τα δείχνουνε. Προχτές απαγορεύσανε 10 κεντροαριστερά αντιφασιστικά κόμματα. Το ΚΚ Ουκρανίας το έχουν ήδη απαγορεύσει από το 2014. Γιατί προχωράνε με βήματα σημειωτών οι Ρώσοι? Γιατί δεν θέλουν να σκοτώσουν αντιφασίστες. Τους οποίους δεν τους αφήνουν να φύγουν από την Ουκρανία. Αυτές και αυτοί που έρχονται στην Ελλάδα και την Ευρώπη είναι ναζίστρες. Είχαμε τους ισλαμοφασίστες, μας ήρθαν και οι ναζίστρες. 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν θυμάμαι όμως, ο κινέζος ο Σημίτης ο ελιάς, όταν οι Αμερικάνοι βομβαρδίζαν την Σερβία, αν είχε καλέσει τον Μιλόσεβιτς να μιλήσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ελληνισμός δίδαξε την πρόοδο. Η ελλαδική νομενκλατούρα διακινεί την οπισθοδρόμηση.

Αν μέτρο για τη σήμανση της προόδου είναι η ελευθερία στο ατομικό, κοινωνικο, πολιτικό πεδιο, προοδευτικοί ήσαν οι Ρηγας και Καποδιστριας. Ο Ρήγας διότι ήθελε την πλήρη δημοκρατία. Ο Καποδίστριας επειδή επανέφερε τη δημοκρατία στα κοινά. Ηταν ευρέως το τίμημα της δολοφονίας του. Ο Κοραης συντάχθηκε με την τιμηματική εκλόγιμη μοναρχία που προέκρινε ο εξερχόμενος απο τη φεουδαρχία μεσαιωνικός άνθρωπος. Οι μεν έθεταν την κοινωνία ως δήμο στο μέσον του πολιτικού συστήματος σε συμφωνία με το ελληνικό βίωμα της εποχής. Ο δε αυστηρά ολιγαρχικός ήθελε την κοινωνία στην ιδιωτεία, να ψηφίζει κάθε τόσο τα αφεντικά της πολιτικά κυρίαρχα. Γιαυτό ο Κοραής πολέμησε λυσαλέα και λοιδόρησε τον Καποδίστρια, ενώ αγνόησε πλήρως τον Ρήγα, διατυπώνοντας το θαυμασμό του για το τιμηματικό πολίτευμα της τότε Αμερικής. Συμπέρασμα: οι μεν έδιναν στην κοινωνία ατομική, κοινωνική και πολιτική ελευθερία. Ο δε μόνο ατομική ελευθερία και ορισμένα ψιλοδικαιώματα. Ήθελε η ελληνική κοινωνία να επανέλθει στην προσολώνεια εποχή για να μοιάζει με τις κοινωνίες της φεουδαλικής Εσπερίας και να στοιχηθεί εξελικτικά μαζί της. Ετσι όμως είμαστε ευτυχισμένοι που απολαμβάνουμε σήμερα κι εμείς την εκλόγιμη μοναρχία κι όχι την επάρατη δημοκρατία... Όμως οι Έλληνες το 21 θυσίασαν εαυτούς όχι για να συνεχίσουν την κατοχή τους με άλλο όνομα, αλλά για να είναι εθνικά ελεύθεροι με δημοκρατία. Η εθελοδουλεία είναι νεοελλαδικό ιδίωμα. 



 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρόστιμο 647.000 ευρώ στην μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl για αισχροκέρδεια

Τι αναφέρει η Ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων

24.03.2022 • 11:45

Πρόστιμο "μαμούθ" 647 χιλιάδων ευρώ σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ για αισχροκέρδεια επέβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να αναφέρει πως η εν λόγω επιχείρηση είχε ξεπεράσει το περιθώριο κέρδους σε σειρά ειδών διατροφής. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι τα Lidl, γιατί ο υπουργός δεν την κατανόμασε την «αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Ερωτηθείς σε ποια προϊόντα αισχροκερδούσε το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ, ο υπουργός απάτησε: "Πιάσαμε σε μια σειρά προϊόντα τα οποία αφορούν κυρίως ήδη διατροφής να έχει ξεπεράσει το περιθώριο κέρδους της 1ης Σεπτεμβρίου του 2021. Βάση του νόμου όλο το ποσό που εισέπραξε επιπλέον η αλυσίδα επί το διπλάσιο μπαίνει ως πρόστιμο".

"Δεν δίνουμε στη δημοσιότητα το όνομα της επιχείρησης γιατί έχει δικαίωμα η αλυσίδα να προσβάλει δικαστικά ένα διοικητικό πρόστιμο. Εγώ δεν θα ήθελα να έχω κάνει μια βλάβη σε μια εταιρεία πολύ μεγάλη αν και εφόσον στο τέλος το δικαστήριο τη δικαιώσει. Η Ελλάδα παραμένει μια δυτικού τύπου δημοκρατία και όλες οι αποφάσεις της διοικήσεως υπόκεινται σε δικαστικό έλεγχο" πρόσθεσε.

Το όνομα αυτού Lidl. Το Σουπερμαρκετ που δεν τολμούν να πουν το όνομα του τα ΜΜΕ λόγο… τιμολογίων διαφήμισης! Ούτε ο Γεωργιάδης δεν τόλμησε να το αναφέρει στο δελτίο τύπου που έβγαλε. Το πρόστιμο των 647.000 ευρώ για αισχροκέρδεια που «ο Θεός ξέρει» αν στο τέλος πληρωθεί και οι 48 άλλες εταιρείες που δεν μας λένε ποιες είναι.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσικοί πύραυλοι «εξαέρωσαν» το κέντρο διοίκησης της ουκρανικής Αεροπορίας και κομβόι με όπλα κοντά στη Μολδαβία

26.3.2022 – 9.10



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



26/03/2022 - 14:02μμ

Είναι αδύνατον να αντικατασταθεί γρήγορα το ρωσικό αέριο στην Ευρώπη, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ, Σάαντ αλ Κάαμπι.

Θα χρειαστούν χρόνια είπε. Δεν βλέπει επίσης κανένα που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τις ρωσικές προμήθειες βραχυπρόθεσμα.

«Το να λες ότι σήμερα μπορείς να κάνεις χωρίς τη Ρωσία και να υποστηρίζεις ότι το Κατάρ ή άλλοι μπορούν να την αντικαταστήσουν, είναι απλώς γελοίο. Είναι βλακεία. Αυτό δεν θα συμβεί», τόνισε στα γερμανικά ΜΜΕ.

Το Κατάρ μπορεί να παρέχει σημαντικές ποσότητες στην ευρωπαϊκή αγορά μόνο από το 2025 είπε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαρτυρία από Ελληνίδα ομογενή της Μαριούπολης: Η κυβέρνηση που έκλαιγε για τους Έλληνες που σκοτώθηκαν στην #Ουκρανια από τους Ναζί της Ουκρανίας εγκατέλειψε αβοήθητους τους Έλληνες στη Μαριούπολη που ζητούσαν απεγνωσμένα να επιστρέψουν. Ο αληταράς «ελληνούτσος» πρόξενος που είναι στην ουσία χαφιές των ΗΠΑ έφυγε για να σώσει το κωλαράκι του και τους εγκατέλειψε αβοήθητους. Και είχε το θράσος ο ελληνότσος πρόξενος να κάνει δηλώσεις υποστήριξης των ουκρανοναζί  που υποστηρίζει η Ουάσινγκτον, και οι οποίοι φυλάκισαν τους Έλληνες για να τους χρησιμοποιήσουν σαν ανθρώπινες ασπίδες.

«Μας είπαν θα μας απαντήσουν σε 3 μέρες.Θα ζουμε;»

#ΠΟΛΕΜΟΣ_ΡΩΣΙΑΣ_ΗΠΑ Με φόντο την Αμερικανοκίνητη Ναζιστική Ουκρανία #ΑΖΟΦ #mariupol #Ζελενσκι



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενόψει των αυριανών διαπραγματεύσεων στην Τουρκία μεταξύ Ρωσίας - Ουκρανίας, ξέσπασε διαμάχη μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ερντογάν και του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών Κουλέμπα. Ο Ερντογάν είχε συνοψίσει μια πρόταση στο Κίεβο, με την οποία θα μπορούσε να συμφωνήσει και η Μόσχα. Η πρόταση Ερντογάν περιλαμβάνει τα ακόλουθα σημεία:

 Η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

 Η ρωσική γλώσσα θα αποκτήσει επίσημο καθεστώς δεύτερης γλώσσας της χώρας

▪ Η Ουκρανία θα συμφωνήσει να αποστρατικοποιηθεί

▪ Η Ουκρανία θα λάβει ακριβείς εγγυήσεις ασφαλείας.

Ο υπουργός Κουλέμπα απάντησε στον Ερντογάν, ότι:

- η μόνη κρατική γλώσσα στην Ουκρανία θα είναι η Ουκρανική.

- Η Ουκρανία δεν θα κάνει καμία παραχώρηση στα εδάφη (το Ντόνετσκ, το Λουχάνσκ και η Κριμαία θα είναι Ουκρανία).

- Η Ουκρανία δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την ιδέα να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ επειδή το ζητάει η Ρωσία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



https://www.youtube.com/watch?v=ceQIwMw7YKI

Την Τριτη θα τα παίξουν αυτά ή θα το ρίξουν στο ΝΑΤΟΙΚΟ ΠΑΣΙΦΙΣΜΟ;;;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καρκίνοι,αυτοάνοσα,ξαφνικοί θάνατοι,περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας σε νέους ανθρώπους,άνθρωποι που έχουν γεύση μετάλλου στο στόμα τους και χάνουν την γεύση τους.

Υπάρχει σοβαρό θέμα με τις τρίτες δόσεις,αλλά υπάρχουν θανατηφορες παρτίδες και στις πρώτες δύο.Όσο περνάει ο καιρός αν δεχτεί ο κόσμος και νέες δόσεις,ο πρώην αντιπρόεδρος της Pfizer Yedeon ισχυρίζεται ότι θα αυξηθούν και οι θανατηφόρες παρτίδες.

Ανοσολόγοι,μοριακοί βιολόγοι και μικροβιολόγοι διεθνούς φήμης που δεν είναι στο pay roll των big pharma επίσης μιλούν για απορρύθμιση μιας σειράς αντισωμάτων και εξασθένιση του ανοσοποιητικού,που μπορεί να οδηγήσει σε λευχαιμίες,εξαρση καρκινων,αυτοάνοσων νοσημάτων,εγκεφαλικά επεισόδια,παθήσεις του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος,καρδιοπάθειες κτλ.Εμείς λοιπόν που δεν εμβολιαστήκαμε με τα καλούδια των δυτικών big pharma[mrna εμβολια pfizer και moderna,και με τα mdna εμβολια astra zeneca και johnson and johnson]δεν είμαστε ψεκασμένοι,αλλά άνθρωποι που το ψάξαμε από πολλές πλευρές το ζήτημα και είχαμε επιφυλάξεις.

Διαβασα για ανθρώπους που ανεβαζουν 35000 cpk,εμφανιζουν μυοπαθεια,εγκαρσια μυελιτιδα,μυοσιτιδα,guillain barre, είπα πανω απο το πτώμα μου.Από ολα τα εμβολια που έψαξα διαβάζοντας και ρωτώντας κτλ,το μοναδικό στο οποιο ενιωσα εμπιστοσυνη ήταν το κουβανικό Soberana,το οποιο μπορουσες να το κανεις στη Σερβία,το οποιο ηταν ενα κλασσικο εμβολιο τυπου γριπης Α.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ελληνικά στρατιωτικά τμήματα σε Ουκρανία»! – Γάλλος ΥΠΕΞ Ζαν-Ιβ Λεντριάν: «’Αμεση η αποστολή τους σε Μαριούπολη»

27.03.2022 | 18:48

Την ενεργοποίηση της συμφωνίας Μητσοτάκη-Μακρόν για «ανθρωπιστική βοήθεια» στην Μαύρη Θάλασσα ζήτησε το Παρίσι

H Γαλλία πιέζει την Ελλάδα να ανακοινώσει άμεσα τις στρατιωτικές δυνάμεις που θα διατεθούν -υπό γαλλική διοίκηση πάντα- να αποπλεύσουν για την Ουκρανία, προκειμένου να «προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους της Μαριούπολης», χωρίς να έχει υπάρξει κάποια έγκριση της σχετικής ενέργειας από την Ρωσία!

Απόλυτα έγκυρη πηγή του ΓΕΕΘΑ ανέφερε ότι «Έχουν γίνει κάποιες προκαταρτικές συζητήσεις στο πλαίσιο της πολιτικής συμφωνίας για την διενέργεια της ανθρωπιστικής αποστολής.

Πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε χωρίς να κινδυνεύσει το προσωπικό. Θα πρέπει να υπάρξει κάποια συμφωνία με την Ρωσία, γιατί εκεί πρόκειται για εμπόλεμη ζώνη και όλη Θάλασσα του Αζόφ κατέχεται από την Ρωσία.

Δεν είναι απλά πράγματα αυτά που ζητούν οι Γάλλοι. Σε κάθε περίπτωση η απόφαση είναι πολιτική. Εμείς θα εκθέσουμε όλα τα δεδομένα».

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν πριν λίγο μιλώντας στο διεθνές φόρουμ της Ντόχα αναφερόμενος στην συμφωνία Μακρόν-Μητσοτάκη για αποστολή ελληνικών, γαλλικών και τουρκικών στρατευμάτων στην Μαριούπολη δήλωσε ότι «Θα υπάρξει συλλογική ενοχή αν δεν γίνει κάτι για να βοηθηθούν οι άμαχοι στη Μαριούπολη. Πρέπει να τους βοηθήσουμε άμεσα».

Να πούμε ότι η συμφωνία Μακρόν-Μητσοτάκη πριν τρεις ημέρες ήρθε ως αποτέλεσμα των συζητήσεων «με τον δήμαρχο της πόλης» όπως είχε πει ο Μακρόν, ο οποίος πλέον δεν είναι δήμαρχος. αφού η Μαριούπολη έπεσε στα χέρια των Ρώσων και «έγινε σε συνεργασία με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι», όπως ανακοίνωσαν οι Γάλλοι.

«Η δική μας ομάδα συντονίζει» δήλωσε ο Μακρόν, προσθέτοντας ότι αναζητά «περισσότερα μέρη για να συμμετάσχουν σε αυτή την επιχείρηση» η οποία θα πραγματοποιηθεί «τις επόμενες ημέρες. Μέχρι στιγμής, σε αυτή θα συμμετάσχουν η Ελλάδα και η Τουρκία» είπε.

Δηλαδή, Έλληνες και Τούρκοι θα πολεμήσουν από κοινού τους Ρώσους με γαλλικό συντονισμό!

Θα εισέλθουν στην κλειστή Αζοφική Θάλασα χωρίς την έγκριση της Ρωσίας, υπό τα ρωσικά πυρά και θα φτιάξουν διάδρομο για απομάκρυνση αμάχων!

Αφέλεια, βλακεία, ύποπτη άγνοια των Γάλλων; Θα στείλουν ελληνικά στρατεύματα στην «σφηκοφωλιά» της Θάλασσας του Αζόφ; Ούτε μέχρι την είσοδο της Θάλασσας θα φτάσουν, χωρίς ρωσική συγκατάθεση.

Και γιατί οι Ρώσοι να δεχθούν αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων «ανθρωπιστική βοήθεια» σε έναν πληθυσμό κατά 70-80% ρωσόφωνο για τους οποίους έκαναν άλλωστε και αυτό τον πόλεμο-τουλάχιστον αυτοί ήταν η αφορμή;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσική πρεσβεία

Ανησυχία για τα μηνύματα Ρώσων πολιτών στην Ελλάδα για αναστολή των λογαριασμών τους στις ελληνικές τράπεζες χωρίς καμία προειδοποίηση ή γραπτή ειδοποίηση. Το μπλοκάρισμα λογαριασμών, στο βαθμό που μπορεί να κριθεί, εφαρμόζεται επί της αρχής της διαθεσιμότητας της ρωσικής υπηκοότητας και σε ορισμένες περιπτώσεις, συνοδεύεται από αναφορά στην απόφαση αριθ.2022/328 του Συμβουλίου της ΕΕ της 25ης Φεβρουαρίου 2022, όπου, wever, δεν υπάρχουν μη εκλεγμένοι περιορισμοί για τα άτομα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οικογένειες πολιτών στερούνται τη μόνη πηγή εισοδήματος τους. Καλούμε τις ελληνικές αρχές να παρέμβουν στην κατάσταση και να λάβουν μέτρα για τη διασφάλιση των νόμιμων δικαιωμάτων των Ρώσων.

Τηλ. επικοινωνίας με την Πρεσβεία: +30 210 67 25 235, σε έκτακτες περιπτώσεις +30 6958 000 123, ηλεκτρονική διεύθυνση email email embraf@mail. R U.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βουλγαρικό πλοίο όμηρο των ναζιστών στην Μαριούπολη.

Το πλήρωμα ενημέρωσε την Κυβέρνηση της Βουλγαρίας ότι το πλοίο χρησιμοποιείται ως ασπίδα από τους Αζωφιτές. 

Οι γυναίκες των ναυτών διαμαρτύρονται στην Σόφια και κάνουν έκκληση να γίνουν τα δέοντα για την απελευθέρωση τους.Η Κυβέρνηση λέει ότι είναι καλύτερα να μείνει εκεί λόγω των ναρκών. 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



BLACK ROCK 

Η εταιρεία που ίδρυσε ο Φινκ το 1988 ξεκίνησε με 8 άτομα σε ένα δωμάτιο και έφτασε να είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στον κόσμο αλλά και σύμβουλος πολιτικών και κρατών. Η BlackRock:

Είναι διαχειριστής κεφαλαίων 6,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εχει μετοχές και δικαιώματα ψήφου σε περισσότερες από 17.000 εταιρείες.

Εχει κρατικό ρόλο αναλαμβάνοντας για λογαριασμό κυβερνήσεων και κεντρικών τραπεζών να ασκήσει έλεγχο στα τραπεζικά συστήματα. 

Η ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής και όλων των περιουσιακών στοιχείων διεθνώς συγκεντρώνεται από την Blackrock και την Vanguard.

Την ίδια στιγμή, η Blackrock έχει εισηγηθεί στις κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ και ΕΕ τα συστήματα Going Direct, με τα οποία μία κεντρική τράπεζα μελλοντικά θα μπορεί να στέλνει χρήματα απευθείας σε έναν πολίτη, χωρίς τη διαμεσολάβηση εμπορικής τράπεζας.

Αυτό για να ολοκληρωθεί ως διαδικασία, θα πρέπει πρώτα να βγει στην κυκλοφορία το ψηφιακό δολάριο και το ψηφιακό ευρώ, τεχνολογίας Blockchain

Παράλληλα, έχουμε την κατάργηση εκατομμυρίων θέσεων εργασίας λόγω των ρομπότ και της τεχνητής νοημοσύνης

Επομένως, το σύγχρονο καπιταλιστικό σύστημα αυξάνει τρομερά την παραγωγικότητά του, μειώνοντας διαρκώς το κόστος ανθρώπινης εργασίας και σε αρκετές περιπτώσεις εκμηδενίζοντάς το.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Στη Μαριούπολη, ναζί σχημάτισαν μια σβάστικα στο σώμα ενός κοριτσιού. 

Ανατριχιαστικές ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ. Αναρτώ μόνο μία φωτογραφία.

Στη Μαριούπολη, ναζί σχημάτισαν μια σβάστικα στο σώμα ενός κοριτσιού.

Το σώμα του κοριτσιού το βρήκαν μαχητές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ στο υπόγειο ενός σχολείου στη Μαριούπολη, όπου ήταν η βάση των εθνικιστών του Αζόφ.

Το ένα χέρι της κοπέλας είχε αποκοπεί, τα υπολείμματα μιας πλαστικής σακούλας ή κολλητικής ταινίας είναι ορατά στο κεφάλι της και μια σβάστικα έχει σχηματιστεί με κάψιμο στο στομάχι της.

Ποιος άλλος έχει αμφιβολίες για τους Ουκρανούς ναζί;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Τα καθάρματα οι ουκρανοναζίδες βασανίζουν τους Ρώσους αιχμαλώτους.

Στο τέλος βουρκώνει ο πολεμικός ανταποκριτής Ποντούμπνι.

Σχολιο.- Έχω δει βίντεο του AZOV από το κανάλι τους στο Telegram πως φέρονται σε σκοτωμένους Ρώσους και ένα βίντεο που το σταματούν λίγο πριν εκτελέσουν έναν νεαρό τραυματισμένο Ρώσο στρατιώτη που τον σέρνουν δίπλα σε δύο σκοτωμένους συνάδελφους του και του λένε θα πας τώρα να τους συναντήσεις, ενώ αυτός τους παρακαλεί...

Σχολιο.- ΝΑΖΙ ΚΑΛΟΣ ΜΟΝΟ ΝΕΚΡΟΣ

τα καθάρματα είναι σαδιστές και εγκληματιες



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η διαβόητη ουκρανή Ναζί Irina Farion επέκρινε τους Ουκρανούς πρόσφυγες επειδή μιλούν ρωσικά.

Η ίδια ήταν πολιτικός και βουλευτής μέχρι το.2014 ..όμως από τοτε υποστηρίζει την νατοϊκή προσέγγιση ,θεωρεί ότι οι ρωσοφωνοι πρέπει να ...μπουν φυλακη (!)και βλέπει και συμπαθεί το Σβόμποντα,το εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα στην Ουκρανία που εκπαιδεύει τα παιδιά να σκοτώνουν

"Η Πολωνία είναι συγκλονισμένη που οι Ουκρανοί πρόσφυγες έρχονται και μιλούν τη γλώσσα του Πούτιν. 

Επομένως, η Πολωνία κρούει ήδη τον κώδωνα του κινδύνου, συνειδητοποιώντας ότι ο Πούτιν θα έρθει να την απελευθερώσει από τον ρωσόφωνο πληθυσμό. Ακούστε, πρόσφυγες, σταματήστε να ντροπιάζετε την Ουκρανία μιλώντας στη γλώσσα του Πούτιν. Και μην απειλείτε την Πολωνία, γιατί έχετε ήδη κάνει αυτήν την απειλή στην Ουκρανία».

Μετά από αυτό, οι δηλώσεις περί "απουσίας ναζισμού στην Ουκρανία" φαίνονται γελοίες.

Αν δεν αρκεί αυτό, ας θυμίσουμε τι έγραφε μετά το ναζιστικό πογκρόμ και τις δολοφονίες στην Οδησσό στις 2 Μαΐου 2014, με δεκάδες νεκρούς, έγραψε στην προσωπική της ιστοσελίδα:

"Μπράβο, Οδησσό. (...) Αφήστε τους δαίμονες να καούν στην κόλαση."



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Καναδός συγγραφέας Yves Engler προς την Υπουργό Εξωτερικών του Καναδά:

"Σταματήστε να κλιμακώνετε τη σύγκρουση! Σταματήστε να προμηθεύετε όπλα! Γιατί δεν πιέζετε το Κίεβο στις υπογεγραμμένες συμφωνίες του Μινσκ; Ντροπή, κάνετε τα πάντα για να μας φέρετε στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ντροπή! 

Όχι στον πόλεμο!

Όχι στην κλιμάκωση! Σταματήστε την προμήθεια των όπλων! Σταματήστε να εκπαιδεύετε τον στρατό! Σταματήστε να χρησιμοποιείτε την Ουκρανία ως μεσολαβητή εναντίον της Ρωσίας! 

Όχι στο ΝΑΤΟ! Όχι στον πόλεμο! Όχι στην κλιμάκωση! Σταματήστε να χρησιμοποιείτε την Ουκρανία ως proxy για τη Ρωσία!».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα στέλνουν φυλακή έναν διαδηλωτή και σπίτι έναν δολοφόνο;

Η κυβέρνηση με τροπολογία, που πέρασε αιφνίδια φέρνει αποσπασματική τροποποίηση του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα, με την οποία δεν δίνεται δυνατότητα στο δικαστή να χορηγήσει αναστολή ακόμα και για πλημμελήματα.

Με απλά λόγια δεν επιτρέπει την αναστολή ή μετατροπή της ποινής με κανένα τρόπο, ενώ επιτρέπεται για άλλα αδικήματα και μάλιστα κακουργήματα.

Όπως είναι λογικό οι δικηγόροι αντιδρούν για την πρωτοφανή απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα χωρίς διαβούλευση στη Βουλή, καθώς για ένα πλημμέλημα κάποιος θα βρίσκεται στην φυλακή, ακόμα και αν εν τέλει στο Εφετείο θα κρίνεται αθώος. 

Και όλα αυτά ενώ έμποροι ναρκωτικών και δολοφόνοι θα έχουν ηπιότερη αντιμετώπιση.

Όπως αναδεικνύει η η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων η κυβέρνηση επιχειρεί να αποτρέψει κάθε κοινωνική δραστηριότητα (απεργιακές κινητοποιήσεις, συνδικαλιστικές διεκδικήσεις κλπ) και κάθε μορφή κοινωνικής αντίδρασης.

#DemocracyInDanger



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εμεις τα χούμε ξαναγράψει όλα αυτά αλλά τωρα τα βγαζει στη φόρα το ..daily mail..τι σημαίνει άραγε αυτό ?

"Daily Mail: Ο γιος του Μπάιντεν χρηματοδοτούσε βιοεργαστήρια με θανατηφόρους ιούς στην Ουκρανία

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, ο γιος του αμερικανού προέδρου χρηματοδοτούσε βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία, τα οποία έκαναν πειράματα με θανατηφόρους ιούς. Μάλιστα, η εφημερίδα συνδέει τα συγκεκριμένα εργαστήρια με αυτό της Ουχάν, από το οποίο φέρεται να διέρρευσε ο Covid-19.

Όπως αποκαλύπτεται από τα μηνύματα του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου, ο Χάντερ Μπάιντεν εξασφάλισε χρηματοδότηση εκατομμυρίων για έναν αμερικανό εργολάβο στην Ουκρανία που ειδικεύεται στην έρευνα για θανατηφόρους ιούς.

Επιβεβαιώνονται οι κατηγορίες της Μόσχας;

Η ρωσική κυβέρνηση πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου υποστηρίζοντας ότι ο Χάντερ Μπάιντεν βοήθησε στη χρηματοδότηση ενός αμερικανικού στρατιωτικού ερευνητικού προγράμματος «βιοόπλων» στην Ουκρανία.

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί χαρακτηρίστηκαν από τα δυτικά ΜΜΕ ως «προπαγανδιστικό τέχνασμα» για να δικαιολογήσουν την επέμβαση της Ρωσία στην Ουκρανία και να σπείρουν διχόνοια στις ΗΠΑ.

Αλλά τα email και η αλληλογραφία που έλαβε η DailyMail.com από τον εγκαταλελειμμένο φορητό υπολογιστή του Χάντερ δείχνουν ότι οι ισχυρισμοί μπορεί κάλλιστα να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Τι δείχνουν τα email

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δείχνουν ότι ο Χάντερ βοήθησε στην εξασφάλιση χρηματοδότησης εκατομμυρίων δολαρίων για τη Metabiota, εταιρεία που συνεργάζεται με το Υπουργείο Άμυνας και ειδικεύεται στην έρευνα για ιούς που προκαλούν πανδημίες (!)

Σύστησε επίσης τη Metabiota στην ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου, την Burisma, για ένα δήθεν «επιστημονικό έργο» που περιλαμβάνει εργαστήρια υψηλού επιπέδου βιοασφάλειας στην Ουκρανία.

Ο γιος του προέδρου και οι συνάδελφοί του επένδυσαν 500.000 δολάρια στη Metabiota μέσω της εταιρείας τους Rosemont Seneca Technology Partners, σύμφωνα πάντα με τη Daily Mail.

Συγκέντρωσαν πολλά εκατομμύρια δολάρια χρηματοδότησης για την συγκεκριμένη εταιρεία από επενδυτικούς κολοσσούς, συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sachs!

Και παρόλο που η Metabiota είναι φαινομενικά μια εταιρεία ιατρικής έρευνας, ο αντιπρόεδρός της έστειλε email στον Χάντερ το 2014 περιγράφοντας πώς θα μπορούσαν να «διεκδικήσουν την πολιτιστική και οικονομική ανεξαρτησία της Ουκρανίας από τη Ρωσία» – ένας ασυνήθιστος στόχος για μια «εταιρεία βιοτεχνολογίας».

Τα ντοκουμέντα που παρουσιάζει η εφημερίδα

Το επίμαχο e-mail: Τον Απρίλιο του 2014, αντιπρόεδρος της Metabiota Mary Guttieri έγραψε ένα σημείωμα στον Hunter περιγράφοντας πώς θα μπορούσαν να 

«διεκδικήσουν την πολιτιστική και οικονομική ανεξαρτησία της Ουκρανίας από τη Ρωσία».

«Ευχαριστώ πολύ που αφιερώσατε χρόνο από το έντονο πρόγραμμά σας για να συναντηθείτε με την Kathy [Dimeo, στέλεχος Metabiota] και εμένα την Τρίτη. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρώσος Συνταγματάρχης: Πέρασα πολλά χρόνια σε πολέμους, αλλά ο αντίπαλος σε αυτή την ειδική στρατιωτική επιχείρηση με εξέπληξε για τη σκληρότητα στον ίδιο τον πληθυσμό του. Θέτουν τον κόσμο τους υπό πυρά!!

27/03/2022

Από μια συνέντευξη με τον συνταγματάρχη Alexander Russian: Συνταγματάρχης “Ρωσικής Φρουράς”:

«Πέρασα πολλά χρόνια στους πολέμους, αλλά ο εχθρός μας σε αυτή την ειδική στρατιωτική επιχείρηση με εξέπληξε και με εξέπληξε». Πως;

«Με σκληρότητα απέναντι στον ίδιο τον πληθυσμό του. Έχω πάει στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, στο Sumgajit, στο Yerevan και στο Spitak, συμμετέχοντας στη συμφιλίωση της σύγκρουσης Οσετίας-Ινγκούς και στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση στον Βόρειο Καύκασο. Κανείς – ούτε στο Αζερμπαϊτζάν ούτε οι Τσετσένοι – δεν έβαλαν ποτέ τους λαούς τους υπό πυρά.

Εδώ, άνθρωποι πολεμούν εναντίον μας, οι οποίοι οργανώνουν ειδικά θέσεις μάχης στον οικιστικό τομέα και εκτοξεύουν πυραύλους “Grad” σε πολυώροφα κτίρια. Αυτό είναι ένα είδος πεμπτουσίας φασισμού, απανθρωπιάς, φερμένης στο απόλυτο. Η αλήθεια για αυτήν την θηριωδία πρέπει να κοινοποιηθεί σε κάθε Ουκρανό».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαριούπολη.Ουκρανοναζί δολοφόνησαν, κακοποίησαν κοπέλα και της χάραξαν τεράστια σβάστικα στο στομάχι! Σε σχολείο, βάση του Αζόφ και της Εθνοφρουράς.  ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ 

27/03/2022

Στη Μαριούπολη, στην εγκαταλελειμμένη βάση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και του Αζόφ, στο σχολείο, το πτώμα ενός κοριτσιού με μια σβάστικα χαραγμένη στο στομάχι του. Βρέθηκαν οι στρατιωτικέ φόρμες τους αφού τις άλλαξαν με πολιτικά ρούχα για να διαφύγουν ως πολίτες. Από αυτές αποδεικνύεται πως ήταν βάση Εθνικής Φρουράς Ουκρανίας και του Τάγματος Αζόφ. Εντοπίστηκαν πτώματα πολιτών που υποστήριζαν την DPR μια κοπέλα δολοφονημένη που έχει υποστεί βασανιστήρια και της έχουν χαράξει τη σβάστικα. H κοπέλα είναι αιμόφυρτη σε λίμνη αίματος. Δεν ξέρουμε ποιός το έκανε πάντως ή Αζόφ ή Εθνοφρουροί αναφέρουν οι στρατιώτες του DPR. Η σβάστικα είναι εγκαυματικής μορφής συν χάραγμα.. Έγκλημα πολέμου..Αυτοψία στον τόπο ενός ειδεχθούς εγκλήματος.Γυναικοκτονία-γενοκτονία με κίνητρο εθνοκάθαρσης

Πολλοί κάτοικοι από τη Μαριούπολη λένε ότι οι δυνάμεις της Ουκρανίας πυροβολούν οχήματα που προσπαθούν να διαφύγουν. Δίνουν εντολή στους πολίτες να γυρίσουν πίσω ή θα πυροβοληθούν.

Όλοι αυτοί οι ναζιστικοί σχηματισμοί στην Ουκρανία είναι πραγματικά λάτρεις των βασανιστηρίων. Στην πραγματικότητα είναι οργανωμένες εγκληματικές ομάδες με εκπροσώπηση στη Ράντα και σε όλους τους κλάδους της κυβέρνησης και της ελίτ ως υπερασπιστές του Μαϊντάν και της Κριμαίας.

Παιδιά της Μαριούπολης διηγούνται πως οι τρομοκράτες του Αζόφ τράβηξαν με τ΄αυτόματα ριπές στα πόδια τους για να διασκεδάσουν αλλά και πως οι ναζίδες έβαλαν φωτιά στα σπίτια τους…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έγκλημα εναντίον της Ορθοδοξίας  έκαναν οι Ουκρανοναζί… Απήγαγαν 4 κληρικούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας Ουκρανίας που ανήκει στο Πατριαρχείο Μόσχας. Ο ένας είναι και γιατρός.

27/03/2022

 Οι Ουκρανοναζί απήγαγαν πριν από δυο ημέρες τον Αρχιμανδρίτη Laurus Berezovsky (Μπερεζόφσκι). Δύο αταυτοποίητοι εισέβαλαν στην εκκλησία του, τον αποκάλεσαν «παπά-σαμποτέρ της Μόσχας» και τον έσυραν στο δάσος. Εξακολουθεί να αγνοείται. Αυτή είναι τουλάχιστον η τέταρτη απαγωγή ιερέα της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Ουκρανίας που ανήκει στο πατριαρχείο Μόσχας – UOC ( η μόνη Κανονική) τις τελευταίες 10 ημέρες. Αυτό συνέβη στην κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής στο Zhytomyr της Ουκρανίας. Οι απαγωγείς φέρεται να τον ξυλοκόπησαν τουλάχιστον σε σημείο να του σπάσουν τη μύτη. Ένας άλλος ιερέας τον περιγράφει ως «αληθινό ποιμένα, προσευχόμενο και εξομολογητή».

Οι άλλοι 3 κληρικοί της κανονικής UOC που έχουν απαχθεί είναι:

-Αρχιμανδρίτης Τίτος της μονής Dukonsky

-Δόκιμος μοναχός Trofim της μονής Dukonsky

-Αρχιμανδρίτη Gennady Batenko που είναι και γιατρός απάχθηκε στις 16 Μαρτίου, από την πόλη Tomashovka, στην περιοχή Fastov, στην επαρχία Κιέβου όταν μια ομάδα αταυτοποίητων ενόπλων εισέβαλε στο σπίτι του π. Gennady Batenko.

Η υπηρεσία επιβολής του νόμου έχει ενημερωθεί για το συμβάν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι δεν είχε πληροφορίες για το πού βρίσκεται ο απαχθείς κληρικός.

Ο π. Gennady Batenko είναι γιατρός. Είναι Αντιπρόεδρος του Τμήματος Δημόσιας Υγείας και Ιατρικής Έρευνας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Η πιο πρόσφατη απαγωγή κληρικού αφορά Αρχιμανδρίτη Laurus Berezovsky (Μπερεζόφσκι), εφημέριο της Εκκλησίας της Εικόνας της Μητέρας του Θεού «Ζωοδόχος Τζέρελο» κοντά στο χωριό Ιβανίβκα, Επαρχία Ζιτόμιρ της UOC.

Στις 16 Φεβρουαρίου 2022, στο χωριό Ivanivka της επαρχίας Zhytomyr, άγνωστοι απήγαγαν τον Αρχιμανδρίτη Laurus (Berezovsky), εφημέριο της Εκκλησίας της Εικόνας της Μητέρας του Θεού “Ζωοδότης Dzherelo” . Ο ιερέας Ihor Kucheruk είπε σχετικά στη σελίδα του στο Facebook. «Στην περιοχή Zhytomyr, πριν από δύο ημέρες, έσπασαν τη μύτη τουαποκαλώντας τον ιερέα-σαμποτέρ της Μόσχας, έσυραν τον Αρχιμανδρίτη Laurus (Berezovsky), εφημέριο της Εκκλησίας της Εικόνας της Μητέρας του Θεού κοντά στο χωριό Ivanivka, στην περιοχή Zhytomyr», έγραψε ο πατέρας Ιγκόρ. …».

Η επαρχία Zhytomyr του UOJ επιβεβαίωσε τις ακόλουθες πληροφορίες και ανέφερε ότι έγραψαν δήλωση στην αστυνομία σχετικά με την απομάκρυνση του αρχιμανδρίτη από άγνωστα άτομα.

Όπως έγραψε η UOJ, κοντά στην περιοχή του Κιέβου, άνθρωποι απήγαγαν τον ιερέα του UOC.

”Όλη η Νοτιοανατολική περιοχή! Οδησσός! Ποτέ δεν υπήρχαν τόσοι πολλοί νεοναζί Μπαντεριστές στην Οδησσό», είπε ο Αζάροφ, πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας.[Η Ανατολική Ουκρανία ήταν ιστορικά φιλορωσική, μιλώντας ρώσικα και έχει βαθιές διασυνδέσεις με τη Ρωσία].

Σημείωσε επίσης ότι η τοποθέτηση θέσεων μάχης εθνικιστικών σχηματισμών σε κτίρια κατοικιών στη Μαριούπολη δείχνει ότι οι ναζιστές δεν θεωρούν την πόλη ως «την πόλη τους» και γι αυτό χρησιμοποίησαν τον κόσμο ως ανθρώπινες ασπίδες.

”Η εκκλησία του Χριστού μιλά ενάντια στον πόλεμο όμως επειδή ακόμη αποτελεί μειοψηφία δεν μπορεί να τον εμποδίσει. Μόλις ο πόλεμος ξεσπάσει παρά τη θέλησή της εκείνη τοποθετείται στην πλευρά του πιο δίκαιου..” Άγ. Νικόλαος Βελιμίροβιτς.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έγκλημα πολέμου. Ουκρανοί στρατιώτες πυροβολούν Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου! 

27/03/2022

Ένα ακόμη κλασικό έγκλημα πολέμου. Ουκρανοί στρατιώτες πυροβολούν Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου στα πόδια και στη συνέχεια τους ξυλοκοπούν. Στην αρχή του βίντεο, υπάρχουν Ρώσοι αιχμάλωτοι ξαπλωμένοι στο έδαφος με άσπρες κουκούλες και μπανταρισμένα μάτια σιδεροδέσμιοι με χέρια δεμένα πισθάγκωνα με τραύματα από σφαίρες στα πόδια, και στο πρόσωπο μερικοί από αυτούς έχουν σπασμένα κόκκαλα στα πόδια. Για να είναι οι Ρώσοι στρατιώτες ανάπηροι για πάντα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προχθές το βράδυ Αζέρικες δυνάμεις εισήλθαν στην ουδέτερη αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στο Αρμενικό χωριό Φαρούκ του Ναγκορνο Καραμπαχ, παραβιάζοντας την 3μερη συνθήκη ειρήνης που είχε επιτευχθεί μετά από Ρωσική διαμεσολάβηση στον πόλεμο του 2020. 

To Aζερμπαϊτζάν προφανώς προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι η Ρωσία είναι στραμμένη αλλού τώρα και να βρει ευκαιρία να καταλάβει ορισμένα ακόμη εδάφη μετά από αυτά που επανέκτησε το 2020

Οι Ρώσοι ήδη καταγγέλουν το γεγονός, ενώ οι δυνάμεις του Αρτσέχ (Κυβερνήτη του Ναγκόρνο Καραμπάχ) κήρυξαν γενική επιστράτευση.

Το περίεργο δεν είναι αυτό. 

Το περίεργο είναι πως:

1) η ακροδεξιά κυβέρνηση Ζελένσκι στην χριστιανική Ουκρανία χαιρέτησε την προέλαση των σιιτών μουσουλμάνων του Αζερμπαϊτζάν ενάντια στους χριστιανούς Αρμένιους.

2) το γειτονικό σιτικό Ιράν, διαμήνυσε πως θα υπερασπιστεί την εδαφική ακαιρεοτητα της χριστιανικης Αρμενίας από κάθε επιβουλή.

Σχολιο.- οι Ρώσσοι μόλις απελευθέρωσαν Αρμένιους στην περιοχή Ναγκορνο Καραμπάχ του Καυκάσου, που τις τελευταίες ημέρες είχε καταληφθεί από εξτρεμιστές Αζερους!!!

Πείτε μας ότι φταίνε πάλι οι Ρώσσοι!!! Αυτοί οι εγκληματίες!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 2021 η Ευρωπαϊκή Ένωση εισήγαγε 155 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) φυσικού αερίου από τη Ρωσία, από τα οποία τα 140 bcm ήταν αέριο αγωγού και τα 15 bcm, LNG. Η συμφωνία για προμήθεια 15 bcm LNG από τις ΗΠΑ το 2022 δεν καλύπτει ούτε το 10% του ρωσικού αερίου.

To LNG είναι ήδη πολύ πιο ακριβό από το αέριο αγωγού, αλλά η ΕΕ θα πληρώσει ακόμα πιο ακριβά τις επιπλέον ποσότητες που θα προμηθευτεί από τις ΗΠΑ, προκειμένου αυτές να μην καταλήξουν στις αγορές τις Ασίας. 

Ο λόγος είναι ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν πλεονάζουσα παραγωγική δυναμικότητα που θα μπορούσε να καλύψει την αυξημένη ζήτηση από την Ευρώπη, και για να δημιουργηθεί νέα χρειάζονται δύο με τρία χρόνια. Άρα προσδεθείτε για ακόμα μεγαλύτερες ανατιμήσεις στο φυσικό αέριο και κατ’ επέκταση στην ηλεκτρική ενέργεια.

Και το κερασάκι στην τούρτα: το LNG επιβαρύνει σχεδόν δύο φορές περισσότερο το περιβάλλον από ότι το αέριο αγωγού. Όλος ο κύκλος ζωής του LNG, από την εξόρυξη, την υγροποίηση, τη μεταφορά με LNG Carriers στην άλλη άκρη της γης και την επαναεριοποίηση μέχρι την κατανάλωσή του, παράγει διπλάσιες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από ότι το αέριο αγωγού. 

Πρακτικά, το ανθρακικό αποτύπωμα του LNG δεν διαφέρει από των άλλων ορυκτών καυσίμων, όπως το πετρέλαιο. Άρα και πιο ακριβή ενέργεια και εξίσου επιβαρυντική για το περιβάλλον. Αυτό δεν είναι Πράσινη Συμφωνία, είναι Βρώμικη Συμπαιγνία. Τουλάχιστον έχουμε ακόμα τα χάρτινα καλαμάκια στο φρέντο για να σώσουμε τον πλανήτη.

Να πούμε ακόμη ότι η Ευρώπη δεν έχει αρκετά τερματικά LNG, μονάδες δηλαδή υποδοχής και επαναεριοποίησης για να αντικαταστήσει το ρωσικό αέριο αγωγού με LNG ακόμα και αν υπήρχαν επαρκείς ποσότητες. Η Ελλάδα για παράδειγμα έχει μόνο μία τέτοια μονάδα στη Ρεβυθούσα. Μην ανησυχείτε όμως, την απάντηση θα δώσει και εδώ η ιδιωτική πρωτοβουλία, με το αζημίωτο φυσικά.

Ήδη ο Κοπελούζος χτίζει μια τέτοια μονάδα στην Αλεξανδρούπολη και πήρε άδεια για μία ακόμα, ο Βαρδινογιάννης μία στους Αγίους Θεοδώρους και άλλη μία θα φτιαχτεί στο Λιμάνι του Βόλου, με όλους τους κινδύνους που αυτό εγκυμονεί.

Μεγάλοι κερδισμένοι είναι επίσης οι Έλληνες εφοπλιστές που κατασκευάζουν σαν τρελοί νέα LNG Carriers για να μεταφέρουν το καύσιμο. Δουλειές με φούντες δηλαδή για την εγχώρια ολιγαρχία, όσο εμείς πληρώνουμε την κιλοβατώρα χρυσή.

Τέλος, η Ισπανία και η Πορτογαλία διεκδίκησαν και πέτυχαν να εξαιρεθούν από τον τρόπο τιμολόγησης της ηλεκτρικής ενέργειας με βάση την τιμή του φυσικού αερίου, όχι όμως και η Ελλάδα. 

Γιατί είναι σημαντικό αυτό; Γιατί με το υπάρχον σύστημα τιμολόγησης, η τιμή όλης της παραγόμενης ποσότητας ρεύματος καθορίζεται από την τιμή των ακριβότερων μονάδων παραγωγής, δηλαδή του φ.α.. 

Ακόμα και αν το μεγαλύτερο μέρος της παράγεται από ΑΠΕ και λιγνίτη με κόστος παραγωγής υποπολλαπλάσιο από τις μονάδες φυσικού αερίου. Στην Ελλάδα για παράδειγμα, μόνο το 40% της ηλεκτρικής ενέργειας παράγεται από μονάδες φ.α. 

Έτσι θα συνεχίσει να βγάζει υπερκέρδη το καρτέλ της ενέργειας, δηλαδή ο Μυτιληναίος, ο Βαρδινογιάννης (Motoroil), ο Περιστέρης (ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ) και ο Λάτσης (ΕΛΠΕ), μαζί με την ιδιωτικοποιημένη πλέον ΔΕΗ, με τις ευλογίες, φυσικά, της κυβέρνησης. 

Αυτοί ναι, είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας, όπως ήταν και οι πρόδρομοί τους, οι μαυραγορίτες στην Κατοχή.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μάλτα: Επανεξελέγη πρωθυπουργός ο Ρόμπερτ Αμπέλα

Νικητής των βουλευτικών εκλογών στη Μάλτα αναδείχτηκε ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Αμπέλα του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος.

27 Μαρτίου 2022 15:30

Το κυβερνών Εργατικό Κόμμα της Μάλτας αναδείχτηκε σήμερα νικητής στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες στο μεσογειακό αυτό νησί και το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα της αντιπολίτευσης, το Εθνικιστικό Κόμμα, παραδέχτηκε την ήττα του.

Το κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα ενισχύθηκε κατά την προεκλογική του εκστρατεία από μια ισχυρή οικονομία και τη διαχείρισή του της πανδημίας του κορονοϊού στη διάρκεια της οποίας κρατικές ενισχύσεις στήριξαν τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τους καταναλωτές.

"Οι ενδείξεις δείχνουν σαφώς ότι το Εργατικό Κόμμα έχει κερδίσει απόλυτη πλειοψηφία. Μας τιμά το αποτέλεσμα", δήλωσε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο PBS ο αρχηγός του κόμματος και πρωθυπουργός της χώρας, Ρόμπερτ Αμπέλα.

Πανηγυρισμοί ξέσπασαν στο εκλογικό κέντρο της Ναξάρ, κοντά στην πρωτεύουσα της Μάλτας, τη Βαλέτα, όπου υποστηρικτές των Εργατικών φώναζαν "Ρόμπερτ, Ρόμπερτ".

"Η Μάλτα μας έδωσε μια ισχυρή εντολή", είπε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Ντάνιελ Μίκαλεφ.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι Εργατικοί φαίνεται να οδεύουν προς μια επανάληψη του αποτελέσματος των εκλογών του 2013 και του 2017, όταν το κόμμα κέρδισε πλειοψηφία περίπου 55%.

Τα αποτελέσματα δίνουν στο Εργατικό Κόμμα 55,11% και 38 έδρες στη βουλή των 65 εδρών, και στο Εθνικιστικό Κόμμα 41,74% και 27 έδρες.

Ο Αμπέλα έγινε αρχηγός των Εργατικών και πρωθυπουργός τον Ιανουάριο του 2020.

Αντικατέστησε τον Τζόζεφ Μουσκάτ, ο οποίος παραιτήθηκε έπειτα από την σύλληψη του επιχειρηματία Γιόργκεν Φένεκ, ο οποίος κατηγορήθηκε για συνέργεια στη δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλιζία το 2017.

Η ερευνήτρια δημοσιογράφος δολοφονήθηκε με βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό της.

Ο Φένεκ ήταν στενός φίλος του προσωπάρχη του Μουσκάτ, του Κιθ Σέμπρι. Τόσο ο Μουσκάτ όσο και ο Σέμπρι αρνήθηκαν ότι γνώριζαν εκ των προτέρων κάτι για τον φόνο. Ο Σέμπρι στη συνέχεια κατηγορήθηκε για ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά και δήλωσε αθώος.

Ο θάνατος της Καρουάνα Γκαλιζία και οι έρευνες για διαφθορά που ακολούθησαν προκάλεσαν σάλο στην Ευρώπη εγείροντας ερωτήματα για το κράτος δικαίου στη Μάλτα, η οποία είναι μέλος της ΕΕ.

Η εικόνα του Αμπέλα δεν επηρεάστηκε ιδιαίτερα από τις αλεπάλληλες κατηγορίες για διαφθορά που διατυπώθηκαν εις βάρος του κόμματός του από το Εθνικιστικό Κόμμα του Μπέρναρντ Γκρεκ. Τόσο ο Γκρεκ όσο και ο Αμπέλα είναι δικηγόροι.

Η Μάλτα, που βρίσκεται ανοικτά της Σικελίας, είναι η πιο μικρή και η πιο πυκνοκατοικημένη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης: περίπου 516.000 άνθρωποι κατοικούν σε 316 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Πρώην βρετανική αποικία, με τον καθολικισμό ως θρησκεία του κράτους, οικοδόμησε μια ανθούσα οικονομία που στηρίζεται κυρίως στον τουρισμό, τις εξωχώριες εταιρείες και τα διαδικτυακά παιχνίδια, αλλά αντιμετωπίζει κατηγορίες που την παρουσιάζουν ως φορολογικό παράδεισο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανία: To SPD κερδίζει τις εκλογές στο Ζάαρλαντ, έπειτα από 23 χρόνια κυριαρχίας του CDU

 Κυριακή, 27 Μαρτίου 2022, 19:37

To Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) κερδίζει τις εκλογές στο Ζάαρλαντ, έπειτα από 23 χρόνια κυριαρχίας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στο κρατίδιο.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, το SPD εξασφαλίζει το 43,5% των ψήφων, ενισχυόμενο κατά 13,9 μονάδες από τις προηγούμενες εκλογές, και παίρνει 29 έδρες (+12), ενώ το CDU με τον πρωθυπουργό Τομπίας Χαν περιορίζεται στο 28,5%, χάνοντας 12,2 μονάδες από το 2017 και παίρνει 19 έδρες (-5). Στην τρίτη θέση με 5,7% βρίσκονται η Εναλλακτική για τη Γερμανία (-0,5) καταλαμβάνει τις 3 έδρες που είχε, ενώ οι Πράσινοι με 5% (+1) δεν παίρνουν έδρες, ενώ ακολουθούν οι Φιλελεύθεροι με 4,8% (+1,5). Η Αριστερά, μετά την αποχώρηση - με καταγγελία για την ταυτότητα του κόμματος - του επικεφαλής της στο κρατίδιο και ιδρυτή του κόμματος, Όσκαρ Λαφοντέν, καταγράφει απώλειες 10,3% και μένει στο 2,7%, χάνοντας τους 7 βουλευτές της στο τοπικό κοινοβούλιο, σημαντικά κάτω από το 5% μέτρο εισόδου στο τοπικό κοινοβούλιο αλλά και σε όλη τη Γερμανία. Η μετακίνηση ψηφοφόρων από την Αριστερά φαίνεται σε πρώτη ανάγνωση να κρίνει και τον νικητή των σημερινών εκλογών.

Μέχρι τώρα το κρατίδιο κυβερνούσε μεγάλος συνασπισμός (CDU-SPD), με χριστιανοδημοκράτη πρωθυπουργό. Το πιθανότερο, εφόσον επιβεβαιωθούν τα exit polls, είναι ο συνασπισμός να παραμείνει, με πρωθυπουργό όμως την υποψήφια των Σοσιαλδημοκρατών, 'Ανκε Ρέλινγκερ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ Η ΑΘΗΝΑ; Ελληνική σημαία (προς τιμήν της Ελλάδας) στην Δαμασκό για την 25η Μαρτίου...

Ελληνικές σημαίες κυματίζουν στην Εκκλησία του Σταυρού στη Δαμασκό και η μπάντα των Προσκόπων της Εκκλησίας του Σταυρού παίζει για τον εορτασμό της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, υπό την αιγίδα και την παρουσία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιωάννη Χ, Ελληνορθόδοξου Πατριάρχη Αντιοχείας. 

Στην Δαμασκό του υποτίθεται ¨χασάπη¨ Άσαντ αυτά... Ακόμη να αποκαταστήσουμε σχέσεις μαζί του…. 

Με Μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου στη Δαμασκού με πλήθος μελών της ελληνορθόδοξης κοινότητας της Δαμασκού και την παρουσία του Πατριάρχη Αντιόχειας.(ακολοθεί κείμενο με μηχανική μετάφραση, όπου Roman απο το Rum Orthodox=ελληνορθόδοξος)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ! ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και συνθήματα κατά της Ινδίας...

Αδιανόητη προβοκάτσια των Πακιστανών μέσα στην Αθήνα-Έκαναν νέα συγκέντρωση-Συνθήματα μίσους κατά της Ινδίας 

Μία απίστευτη προβοκάτσια κατά της Ινδίας έστησε το πακιστανικό παρακράτος ξανά μέσα στην Αθήνα. Την ώρα που το Κασμίρ συγκλονίζεται από την ρατσιστική, ισλαμική τρομοκρατία με θύματα αμάχους, δασκάλους, ιερείς, ανθρώπους του πνεύματος, η Ελλάδα μετατράπηκε σε κέντρο προπαγάνδας τρομοκρατών. Γεγονός αδιανόητο την στιγμή που η Ινδία λειτουργεί ανοιχτά υπέρ των εθνικών μας θεμάτων.

Μην ξεχνάμε πως πριν λίγες ημέρες, ο κ. Ν. Δένδιας επισκέφθηκε την Ινδία. Αθήνα και Ν. Δελχί έρχονται πιο κοντά, όμως οι Πακιστανοί που βρίσκονται στη χώρα μας, προσπαθούν με κάθε τρόπο να βάλουν ”τρικλοποδιές’!

Σήμερα ο γνωστός Ασλάμ, διοργάνωσε συγκέντρωση στη Νίκαια για την ”Ημέρα του Πακιστάν”! Εκεί όμως όπως θα δείτε, υπήρχαν συνθήματα μίσους κατά της Ινδίας, ενώ για άλλη μία φορά ζήτησαν ”λευτεριά” στο Κασμίρ!

Σήμερα στην συγκέντρωσή τους είχαν πανό με τα συνθήματα: ”Λευτεριά στο Κασμίρ, εξώ ο κατοχικός στρατός της Ινδίας”!

Μόνο που στο Κασμίρ, το Πακιστάν είναι αυτό που διαπράττει εγκλήματα! Το εξωφρενικό στην υπόθεση, εκτός του οτι είναι τουρκόφιλοι, θαυμάζουν ανοικτά και τις δολοφονικές μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν (ΙSI) χωρίς να έχουν κανένα φόβο. Μέσα σε ελληνικό έδαφος!

Τα διδάγματα από το Κασμίρ πρέπει να αφυπνίσουν τις ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας, διότι ενδέχεται να βρισκόμαστε μπροστά σε έναν κίνδυνο τον οποίο δεν έχουμε ακόμα συνειδητοποιήσει.

Η αδυναμία ελέγχου χιλιάδων παράνομων μεταναστών αλλά και νόμιμων που ενδέχεται ένα ριζοσπαστικοποιηθούν, είναι ακριβώς η ίδια με αυτή που αντιμετωπίζουν οι αρχές της Ινδίας. Όπου χιλιάδες πακιστανοί εισέρχονται στο έδαφος του Κασμίρ, πολλοί με πλαστά χαρτιά, καθιστώντας αδύνατη την ταυτοποίηση και την παρακολούθηση τους.

Η επίδειξη δύναμης με τις πορείες των Πακιστανών στο κέντρο της Αθήνας, είναι ένα σήμα κινδύνου που δεν πρέπει να το αγνοήσουμε. Η ελληνική κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτή την απίστευτη προβοκάτσια σε βάρος της Ινδίας και πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα!

Είναι δεδομένο ότι κάποιοι Πακιστανοί στην Ελλάδα σχετίζονται με την υπηρεσία πληροφοριών (ISΙ). Η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών MIT συνεργάζεται στενά με την ISΙ. Πρέπει να μπει ένα φρένο στο παράλληλο κράτος που χτίζουν, πριν να είναι αργά.


- Σήμερα στην συγκέντρωσή τους είχαν πανό με τα συνθήματα: ''Λευτεριά στο Κασμίρ, εξώ ο κατοχικός στρατός της Ινδίας''!

- Με την σημαία του Κατεχόμενου από το Πακιστάν Κασμίρ ''έσκασαν'' μύτη οι οπαδοί του Ασλάμ σήμερα στη Νίκαια! Τους επιτρέπουμε να κάνουν προπαγάνδα σε ελληνικό έδαφος!

- Ο Ασλάμ ασκεί πολιτική ανενόχλητος. Μάλιστα ευχαριστεί και τον Δήμαρχο Νίκαιας που τους παραχώρησε σήμερα χώρο για την εορτή τους. Δήμαρχε όλα καλά;

- Φυσικά δεν θα έλειπε ο Κωνσταντίνου του ΚΕΕΡΦΑ από την εκδήλωση των Πακιστανών

- Το διασκεδάζουν οι Πακιστανοί!!! Νίκαια πριν από λίγο!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Δεν υπάρχει Ουκρανία! Υπάρχει μόνο Ουκρανισμός, επίγονος της χειρότερης μορφής φασισμού!»

Της Ιωάννας Υψηλάντη

Οποιοσδήποτε βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, από οποιοδήποτε κόμμα, καθίσει στα... έδρανα, για να παρακολουθήσει το σόου του κλόουν Ζελένσκι, θα είναι κατάπτυστος!

Πριν χειροκροτήσουν το φασιστικό τέρας, ας παρακολουθήσουν από τον "ναό της Δημοκρατίας", το βίντεο με τους αποκτηνωμένους φασίστες του Αζόφ, που έχουν συλλάβει, στο Χάρκοβο, Ρώσους τραυματίες στρατιώτες και που το έχουν τραβήξει και καταχωρίσει στα "τρόπαια" του "ηρωισμού" τους.

Δεν μπορώ να το ποστάρω. Κανείς δεν μπορεί να το δει, χωρίς να  εκραγεί, από οργή και δάκρυα.

Και κανείς δεν θα μπορεί να πει "Αυτός είναι ο πόλεμος"! Γιατί ο πόλεμος δεν είναι ΕΤΣΙ! Εχει κανόνες, που μπορεί και να παραβιάζονται, αλλά ποτέ σε τέτοια έκταση θηριωδίας. Μόνο ο φασισμός μπορεί να το κάνει! Μόνο εκπαιδευμένοι στην κτηνωδία μπορούν!

Να το δείξουν, στον ΟΗΕ, να το δείξουν στις τηλεοράσεις όλου του κόσμου, για ν΄αντιληφθούν οι πολίτες, ποιους στηρίζουν οι κυβερνήσεις τους, ποιους βοηθάνε οι ΜΚΟ, σε ποιους στέλνουν πολεμικό υλικό και μισθοφόρους οι Δυτικοί και ποιους πρέπει να χαρακτηρίζουν "χασάπηδες" και "εγκληματίες πολέμου".

Όλοι οι Έλληνες δημοκράτες πρέπει να οργανώσουν διαδηλώσεις, για να μην γίνει ΠΟΤΕ αυτή η κοινοβουλευτική εκδήλωση.

Δεν υπάρχει Ουκρανία! Υπάρχει μόνο Ουκρανισμός, επίγονος της χειρότερης μορφής φασισμού.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ! Δεν σπέρνουν τα χωράφια λόγω ακρίβειας...

Μειωμένες κατά 30% είναι, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αγοράς, οι φυτεύσεις καρπουζιών και πεπονιών, με τη μείωση αυτή να αποδίδεται στη δυσκολία των καλλιεργητών να καλύψουν το αυξημένο κόστος παραγωγής.  

Πέρα από τις λιγότερες ετήσιες καλλιέργειες, οι φορείς του κλάδου δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να διακοπεί τους επόμενους μήνες η συγκομιδή και να μείνουν τα καλοκαιρινά φρούτα στα δέντρα, με συνέπειες βεβαίως για το αγροτικό εισόδημα, την απασχόληση στον πρωτογενή τομέα και φυσικά τις εξαγωγές. Καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις θα διαδραματίσει η ζήτηση στην υπόλοιπη Ευρώπη αλλά και οι τιμές που θα επικρατήσουν.

Οι πρώτες ενδείξεις μετά τη ρωσική εισβολή κάθε άλλο παρά αισιόδοξες είναι. Παρά το γεγονός ότι εδώ και μιάμιση εβδομάδα οι Ισπανοί μεταφορείς βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση, με συνέπεια η προσφορά πορτοκαλιών από την Ισπανία, που αποτελεί τη μεγαλύτερη παραγωγό στην Ευρώπη, να είναι εξαιρετικά περιορισμένη και παρά το γεγονός ότι πλησιάζει το Πάσχα των Καθολικών, περίοδος κατά την οποία η ζήτηση είναι παραδοσιακά υψηλή, οι εξαγωγές των ελληνικών πορτοκαλιών είναι μειωμένες σε σύγκριση με πέρυσι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών Incofruit Hellas, από την αρχή της εμπορικής περιόδου (1η Οκτωβρίου 2021) έως και τις 24 Μαρτίου 2022 είχαν εξαχθεί 216.490 τόνοι πορτοκαλιών έναντι 264.916 τόνων το αντίστοιχο διάστημα του 2021, ποσότητα δηλαδή μειωμένη κατά 18,3%. Μειωμένες την ίδια ώρα είναι και οι τιμές εξαγωγής. Ενδεικτικά, ενώ πέρυσι τα πορτοκάλια Βαλέντσια πωλούνταν προς 0,30 ευρώ/κιλό, η τιμή φέτος έχει μειωθεί σε 0,17 ευρώ/κιλό.

Εάν οι τιμές του ρεύματος παραμείνουν υψηλές, θα είναι ασύμφορη ακόμη και η συντήρηση των φρούτων στα ειδικά ψυγεία το καλοκαίρι.

Μειωμένες είναι οι εξαγωγές σε όλα τα λεγόμενα χειμερινά φρούτα, με εξαίρεση τα ακτινίδια, με τη μείωση σε σύγκριση με πέρυσι να είναι της τάξεως του 11,4% στα μανταρίνια, 40,3% στα λεμόνια, 15,1% στα γκρέιπφρουτ, 27,9% στα μήλα.

Η ανησυχία παραγωγών και επιχειρήσεων του κλάδου μεταφέρεται τώρα στα θερινά φρούτα και ειδικά στα ροδάκινα και εν γένει στα πυρηνόκαρπα. Κατ’ αρχάς οι γεωπολιτικές εξελίξεις θα επιφέρουν άμεσο πλήγμα στις εξαγωγές της κατηγορίας αυτής, καθώς πάνω από τις μισές ποσότητες κατευθύνονταν στις αγορές της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας, είτε ως φρέσκα προϊόντα είτε ως μεταποιημένα (κομπόστες και χυμοί). Γνώστες του κλάδου εκτιμούν ότι δεν θα είναι εύκολο να απορροφηθούν οι ποσότητες αυτές από περιφερειακές αγορές.

Την ίδια ώρα, όμως, το κόστος παραγωγής θα έχει επιβαρυνθεί από την αύξηση των τιμών των λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, από την αύξηση του ενεργειακού και μεταφορικού κόστους, καθώς και από την αύξηση των τιμών σε υλικά συσκευασίας (πλαστικό, χαρτί και αλουμίνιο), σε επίπεδο τέτοιο που δεν θα συμφέρει η συγκομιδή των φρούτων. Οπως σημειώνουν παράγοντες του κλάδου, εάν οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος διατηρηθούν στα επίπεδα που είναι σήμερα, θα είναι ασύμφορη ακόμη και η συντήρηση των φρούτων στα ειδικά ψυγεία το καλοκαίρι, όταν δηλαδή ανεβαίνει η εξωτερική θερμοκρασία και τα ψυγεία δουλεύουν πιο εντατικά, καταναλώνοντας περισσότερη ενέργεια.Η Incofruit Hellas έχει προτείνει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ενιαίου ταμείου στήριξης στους Ευρωπαίους παραγωγούς γεωργικών προϊόντων και στις επιχειρήσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξήσεις στο κόστος εισροών. Επιπλέον, έχει προτείνει την επιδότηση του κόστους πετρελαίου στα φορτηγά που πραγματοποιούν διεθνείς μεταφορές, κατά το παράδειγμα άλλων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως το Βέλγιο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Τύραννοι» οι Ρώσοι και ο Β.Πούτιν κατά τον Κ.Μητσοτάκη! – «Ανακάλυψε» και τους ομογενείς που είχε «θάψει» ο Ζελένσκι

27.03.2022 | 22:22

«Tύραννους» χαρακτήρισε τους Ρώσους και τον Βλάντιμιρ Πούτιν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε παρέμβασή του σε διεθνή τηλεμαραθώνιο που μεταδόθηκε από τα φιλοκυβερνητικά κανάλια για την στήριξη του καθεστώστος Ζελένσκι στην Ουκρανία, αγνοώντας προφανώς τις συνέπειες των λόγων του για την Ελλάδα και τους Έλληνες!

Συγκεκριμένα μιλώντας για τους λόγους που πρέπει να συγκεντρωθούν λεφτά για την Ουκρανία είπε τα εξής: «Στην μάχη ενάντια στην τυραννία, στη μάχη για τη δημοκρατία και την αυτοδιάθεση της Ουκρανίας, η φωνή σας μετράει. Η Ελλάδα είναι στο πλευρό σας. Μαζί μπορούμε να σταματήσουμε αυτόν τον Πόλεμο».

Και μίλησε για τους 150.000 ομογενείς της περιοχής της Μαριούπολη, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία στηρίζουν τους Ρώσους, βέβαια, για τους οποίους ποτέ πριν την ρωσική επέμβαση δεν είχε αναφερθεί όταν οι νεοναζί του Τάγματος Αζόφ τους κυνηγούσαν, αλλά κυρίως ποτέ δεν είπε λέξη γι αυτούς, ούτε βέβαια άρθρωσε έστω και μία πρόταση στήριξης και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όταν το καθεστώς Ζελένσκι τους αφαίρεσε το δικαίωμα να χαρακτηρίζονται ως «εθνική μειονότητα»!

H Ουκρανία του Ζελένσκι ψήφισε νόμο με τον οποίο δεν αναγνωρίζεται ως μειονότητα η ελληνική κοινότητα της χώρας, η οποία μάλιστα αποτελεί την αρχαιότερη εθνοτική ομάδα στην Ουκρανία.

«Πολύ πριν τους Ρώσους, τους Ουκρανούς, τους Τατάρους, τον οποιονδήποτε άλλον», όπως ο ίδιος ο Β.Πούτιν έχει αναγνωρίσει.

Η Ουκρανία του Ζελένσκι αρνήθηκε να κατοχυρώσει συνταγματικά την ελληνική εθνική κοινότητα σε όλο το εύρος της και με πλήρη δικαιώματα, όπως συνέβαινε μέχρι πέρσι.

Μία ιδιότυπη διαδικασία εθνοκάθαρσης κατά των ομογενών μας για την οποία ποτέ δεν αντέδρασε ούτε ο ίδιος, ούτε ο ΥΠΕΞ Ν.Δένδιας, ούτε κανένας από τη νυν κυβέρνηση.

Και τώρα έρχεται και λέει τα εξής:

«Για τους Έλληνες, ο πόνος των Ουκρανών είναι βαθύτατα προσωπική υπόθεση. Η Μαριούπολη, μια πόλη που πολιορκείται, είναι το σπίτι μιας μεγάλης ελληνικής κοινότητας που αριθμεί 150.000 άτομα. Η βοήθεια προς τον Ουκρανικό λαό δεν είναι ζήτημα επιλογής για τους Έλληνες. Είναι ζήτημα ανάγκης, ζήτημα αρχής.

Για το λόγο αυτό, θα συνεχίσουμε να στέλνουμε ανθρωπιστική βοήθεια και να φροντίζουμε τα παιδιά της Ουκρανίας στα νοσοκομεία μας.

Για το λόγο αυτό έχουμε υποδεχτεί 15.000 Ουκρανούς πρόσφυγες, εκ των οποίων οι 5.000 είναι παιδιά. Και για το λόγο αυτό θα βοηθήσουμε στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, ξεκινώντας από το μαιευτήριο της Μαριούπολης.

Σήμερα, όπου και να βρίσκεστε στον κόσμο, να γνωρίζετε το εξής: στη μάχη ενάντια στην τυραννία, στη μάχη για τη δημοκρατία και την αυτοδιάθεση της Ουκρανίας, η φωνή σας μετράει. Η Ελλάδα είναι στο πλευρό σας. Μαζί μπορούμε να σταματήσουμε αυτόν τον Πόλεμο».

Λίγη ντροπή δεν βλάπτει…