Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Τριτη 29 Μαρτιου 2022


"...Με αυτό η ΕΕ ιδρύει επίσημα το Οργουελικό "Υπουργείο Αλήθειας". Διαγράφοντας τη μνήμη, η ιστορία ξαναγράφεται. Όποιος δεν επαναλαμβάνει την αλήθεια που μεταφέρει η Φωνή της Αμερικής , το επίσημο πρακτορείο της κυβέρνησης των ΗΠΑ, θα εξοστρακιστεί. Η αμερικανική πύλη κατηγορεί τη Ρωσία ότι εξαπέλυσε μια «τρομερή και εντελώς απρόκλητη επίθεση στην Ουκρανία».

Εφόσον έχω ήδη εξοστρακιστεί, αναφέρω εδώ (...) την ιστορία των τελευταίων τριάντα ετών που έχει διαγραφεί από τη συλλογική μνήμη.

#Μετά τη διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας και της Σοβιετικής Ένωσης, η κυβέρνηση των ΗΠΑ πυροδότησε τον #δεύτερο πόλεμο του Κόλπου, την πρώτη ένοπλη σύγκρουση μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Διακήρυξε τότε στον κόσμο ότι «δεν υπάρχει υποκατάστατο για την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, που πρέπει να παραμείνει η μόνη χώρα με παγκόσμια δύναμη και επιρροή».

#Τρία χρόνια αργότερα, το 1994, το ΝΑΤΟ διεξήγαγε την πρώτη του άμεση στρατιωτική επιχείρηση υπό αμερικανική διοίκηση στη Βοσνία.

#Το 1999 επιτέθηκαν στη Γιουγκοσλαβία: για 78 ημέρες, 1.100 αεροπλάνα, κυρίως από ιταλικές βάσεις, πέταξαν 38.000 εξόδους και έριξαν 23.000 βόμβες και ρουκέτες. Οι επιθέσεις κατέστρεψαν γέφυρες και βιομηχανικές εγκαταστάσεις στη Σερβία και στοίχισαν τη ζωή τους κυρίως στον άμαχο πληθυσμό.

#Ενώ ο πόλεμος λυμαινόταν τη Γιουγκοσλαβία, το ΝΑΤΟ άρχισε την επέκτασή του προς τα ανατολικά, παρά τις προηγούμενες υποσχέσεις στη Ρωσία να μην «εκτείνεται ούτε μια ίντσα προς τα ανατολικά».

#Η επέκταση οδήγησε σε διεύρυνση του ΝΑΤΟ από 16 σε 30 κράτη μέλη μέσα σε είκοσι χρόνια.

Σε αυτό προστίθενται πολλά κράτη του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας, της πρώην ΕΣΣΔ και της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

#Επιπλέον, το ΝΑΤΟ ετοιμαζόταν να συμπεριλάβει επίσημα στη συμμαχία την Ουκρανία, τη Γεωργία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη (...).

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν περάσει από πόλεμο σε πόλεμο, επιτίθενται και εισβάλλουν στο Αφγανιστάν το 2001 και στο Ιράκ το 2003.

#Το 2011 κατέστρεψαν το λιβυκό κράτος (...)

#Μόνο στο Ιράκ, οι δύο πόλεμοι και το εμπάργκο σκότωσαν άμεσα περίπου δύο εκατομμύρια ανθρώπους, μεταξύ των οποίων μισό εκατομμύριο #παιδιά.

#Τον Φεβρουάριο του 2014, το ΝΑΤΟ (...) πραγματοποίησε πραξικόπημα κατά του νόμιμα εκλεγμένου Προέδρου της Ουκρανίας χρησιμοποιώντας ειδικά εκπαιδευμένους και οπλισμένους #νεοναζιστικούς σχηματισμούς.

Η στρατηγική του πραξικοπήματος: στόχος ήταν η επίθεση στον ρωσόφωνο πληθυσμό της Ουκρανίας. Αυτό είχε σκοπό να προκαλέσει την αντίδραση της Ρωσίας και έτσι να προκαλέσει ένα βαθύ ρήγμα στην Ευρώπη. Αφού οι φιλορώσοι κάτοικοι της Κριμαίας μίλησαν υπέρ μιας προσέγγισης με τη Ρωσία, ο πόλεμος κλιμακώθηκε. #Το Κίεβο βομβάρδισε με φώσφορο τους ρωσόφωνους κατοίκους του Ντονμπάς.

#Η ΕΕ υποστήριξε την κυβέρνηση του Κιέβου. Οι 21 από τις 27 χώρες μέλη ανήκουν στο ΝΑΤΟ που ελέγχεται από τις ΗΠΑ. Τα τελευταία οκτώ χρόνια, οι δυνάμεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και οι βάσεις πυρηνικών όπλων τους στην Ευρώπη έχουν πλησιάσει ολοένα και περισσότερο τη Ρωσία, παρά τις προειδοποιήσεις από τη Μόσχα.

#Για να εκτονωθεί αυτή η κατάσταση, στις 15 Δεκεμβρίου 2021, η κυβέρνηση του Πούτιν υπέβαλε σχέδιο συνθήκης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ όχι μόνο απέρριψε αυτή την πρόταση, αλλά ταυτόχρονα άρχισε να αναπτύσσει ουκρανικές δυνάμεις υπό τη διοίκηση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στο Ντονμπάς, προετοιμάζοντας μια ευρείας κλίμακας επίθεση στη Ρωσία.

Οι ενέργειες της Μόσχας πρέπει να εξεταστούν σε αυτό το πλαίσιο.

#Η ρωσική κυβέρνηση θέλει να βάλει τέλος στην επιθετική κλιμάκωση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ με τη στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία.

Τώρα, η διαδήλωση ενάντια στον πόλεμο είναι απλώς ένα βήμα στην εκστρατεία ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, χαρακτηρίζοντας τη Ρωσία ως επικίνδυνο εχθρό. Είναι μια εκστρατεία που διχάζει την Ευρώπη για αυτοκρατορικά σχέδια εξουσίας και μας οδηγεί στην καταστροφή..."

https://antilogoshanion.blogspot.com/.../blog-post_29.html?fbclid=IwAR0vO6JjhcgUWBODoXPI--7gl6jUUi1rqCoFuIC_s3t_E_W_sw3UHvPtbAo

ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ ΤΩΝ ΛΟΓΟΚΡΙΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΑΝ ΠΑΤΑΜΕ ΤΟ ΛΙΝΚ΅

"Λυπούμαστε, αλλά η σελίδα που αναζητάτε στο ιστολόγιο αυτό δεν υπάρχει."

"Αρχική σελίδα "

ΠΏΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΥΜΕ: ΠΑΤΑΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ "ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ" ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ) Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ!!! ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΑΣΕΤΕ-ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Αντιμέτωπη με 10 χρόνια φυλάκιση η πρώην ντε φάκτο πρόεδρος της Βολιβίας


Δεκαετή φυλάκιση είναι η ποινή που αντιμετωπίζει η πρώην ντε φάκτο πρόεδρος της Βολιβίας Ζανίν Ανιες, εάν κριθεί ένοχη στην τακτική δίκη που ξεκινά σήμερα για την υπόθεση που ονομάζεται Golpe de Estado II (Πραξικόπημα ΙΙ).

«Ο δημόσιος υπάλληλος ή αρχή που υιοθετεί ψηφίσματα ή διαταγές αντίθετες προς το Σύνταγμα ή τους νόμους ή εκτελεί ή προκαλεί την υλοποίηση των εν λόγω αποφάσεων ή διαταγών, θα τιμωρηθεί με στέρηση της ελευθερίας από πέντε έως δέκα έτη», ορίζει το άρθρο 153 του Ποινικού Κώδικα.

Στην ποινική διαδικασία που ξεκινά αυτή τη Δευτέρα στο Πρώτο Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς της Λα Πας, η Ανιες κατηγορείται ότι ανέλαβε την ηγεσία της Γερουσίας και στη συνέχεια ανέλαβε την προεδρία αντισυνταγματικά και χωρίς να συμμορφωθεί με τους νόμους όταν κυβέρνησε για ένα χρόνο τη χώρα τον Νοέμβριο του 2019.

Τα εγκλήματα που αποδίδει ο Γενικός Εισαγγελέας της Βολιβίας σε αυτή την υπόθεση, είναι ενέργειες αντίθετες με το Πολιτικό Σύνταγμα του Κράτους και τους νόμους, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση του άρθρου 169 του Συντάγματος και του Κανονισμού της Γερουσίας.

Σε σχέση με την προφορική ακρόαση που έχει προγραμματιστεί για τις 09:00 τοπική ώρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης και Θεσμικής Διαφάνειας, Ιβάν Λίμα, χαρακτήρισε αυτή την 28η Μαρτίου ως «ιστορική ημέρα».

Ο αξιωματούχος ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι η υπεράσπιση της πρώην ντε φάκτο προέδρου προσπαθεί να θέσει εμπόδια και κωλυσιαργίες στην ποινική διαδικασία.

«Είμαι σίγουρος ότι αύριο θα έχουμε πάλι ενστάσεις, περιστατικά, νομικά εμπόδια που εμποδίζουν κάτι βασικό, να συζητάμε αν υπήρξε προεδρική διαδοχή ή πραξικόπημα», ανέφερε ο Λίμα.

Η ακροαματική διαδικασία κατά την οποία επιδιώκεται να αποσαφηνιστεί η συμμετοχή της πρώην γερουσιαστή της αντιπολίτευσης και στρατιωτικών αρχηγών στην παράνομη κατάληψη της εξουσίας στις 12 Νοεμβρίου 2019 θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει στις 10 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, ωστόσο αναβλήθηκε για διάφορες αιτίες και προσφυγές που υποβλήθηκαν από την υπεράσπιση.

Σε αυτή την υπόθεση εμπλέκονται ο πρώην Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, Γουίλιαμ Κάλιμαν (δραπέτης), ο πρώην αρχηγός του επιτελείου, Φλάβιο Γκουαστάβο Άρσε, και ο πρώην αρχηγός του Στρατού, Πάστορ Μεντιέτα.

Κατηγορούμενοι είναι και ο πρώην διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας της Βολιβίας, Γκονσάλο Τερσέρος, και του Πολεμικού Ναυτικού, Παλμίρο Χαρχούρι. Σύμφωνα με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, όλοι αυτοί βοήθησαν την Ανιες να αναριχηθεί στην κορυφή της κυβέρνησης.

Ωστόσο, οι Tερσέρος και Χαρχούρι αποδέχθηκαν πρόσφατα την ενοχή τους στη διάπραξη των εγκλημάτων, αποφάσεων που αντιβαίνουν στο Σύνταγμα και τους νόμους και για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό συνενοχής και καταδικάστηκαν σε μια συνοπτική δίκη σε τρία χρόνια φυλάκισης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φανταστείτε να κλείσει τη στρόφυγγα η Ρωσία. Δεν μιλάμε για ακραία φτώχεια και κοινωνική αποσάρθρωση μόνο. Μιλάμε ότι και η πολεμική ετοιμότητα της Ευρώπης γκρεμίζεται, χωρίς καύσιμα.

Πριν ένα μήνα είχα γράψει ότι η Ρωσία βγαίνει έτσι κι αλλιώς κερδισμένη, γιατί για πρώτη φορά βγάζει δόντια, ανεξάρτητα από την έκβαση του πολέμου.

Μάλλον επιβεβαιώνομαι.

Ενα πανίσχυρο μέτωπο αναδύεται με Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Αφρική, Λατινική Αμερική. Η Ευρώπη εξαθλιώνεται και....ο επόμενος στόχος θα είναι οι ΗΠΑ. Δεν θα αργήσει η ώρα τους με το γκρέμισμα του δολλαρίου και του χρηματοπιστωτικού συστήματος και όχι μόνο. Η Κίνα καραδοκεί...

Σχολιο.- Εκεί που θα τους πονέσει είναι οι συναλλαγές να γίνονται στο εθνικό τους νόμισμα της κάθε χώρας

Σχολιο.- δεκαετίες τώρα αυτό ήταν το διακύβευμα. Αρπαξαν την ευκαιρία με το Ουκρανικό, να βγάλουν τα ματάκια τους, τα στρατόκαυλα γεράκια της Δύσης.

Σχολιο.- Η Ινδία έχει αντιπαλότητα με Πακιστάν και Κίνα αλλά έχει άριστη σχέση με Ρωσία όπου το 70% του πολεμικου ανεφοδιασμού το παιρνει από αυτήν. Επίσης η Ρωσία τα πάει καλά με Κίνα, η Κίνα με το Πακιστάν που είναι στις χειρότερες σχέσεις με ΗΠΑ . Αυτήν την στιγμή για πρώτη φορά έρχονται κοντά τέσσερις πυρηνικές δυνάμεις. Κίνα, Ρωσία Πακιστάν και Ινδία.

Καλά ξεμπερδέματα για τους κακομαθημένους δυτικούς..

σχολιο.- Στη νέα Παγκόσμια συμμαχία πρέπει να προσθέσω, το Βιετνάμ, το Πακιστάν και ολόκληρη την Ασία, πλην Ιαπωνίας.

Ομως θα προσθέσω και τη Σαουδική Αραβία (που βρήκε λύση μέσω γουάν στις συναλλαγές) και φυσικά.. την Τουρκία!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν όλα σου τα εισοδήματα εξαντλούνται σε φαγητό και στέγη, η εργασία σου δε νοείται ως ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη, αλλά περισσότερο ως πράξη αυτοσυντήρησης. 

Στον πραγματικό κόσμο αυτό λέγεται… ΣΚΛΑΒΙΑ!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κρίση στις σχέσεις Βουλγαρίας – Ρωσίας: «Αν δεν ήταν η ΕΣΣΔ θα είχατε μείνει μόνο με τη Σόφια»

29 Μαρτίου 2022, 02:13

«Mη διπλωματική, σκληρή και αγενή» έκρινε τις δηλώσεις της ρωσίδας πρεσβευτού στη Σόφια Ελεονόρας Μητροφάνοβα ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Κιρίλ Πέτκοφ και έδωσε εντολή να ανακληθεί για διαβουλεύσεις ο βούλγαρος πρεσβευτής στη Μόσχα.

Ο πρεσβευτής της Βουλγαρίας στη Ρωσία Ατανάς Κράστιν επιστρέφει στη Βουλγαρία για διαβουλεύσεις, δήλωσε ο βούλγαρος πρωθυπουργός Κιρίλ Πέτκοφ, προσθέτοντας ότι αναμένει από τη Ρωσική Ομοσπονδία να κάνει το ίδιο.

Εντάσεις

Η διπλωματική αντίδραση της Βουλγαρίας ήρθε μετά τις δηλώσεις της ρωσίδας πρεσβευτού στη Βουλγαρία, Ελεονόρας Μητροφάνοβα, η οποία, πριν λίγες ημέρες δήλωσε στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia 24 ότι ο βουλγαρικός λαός δεν υποστήριξε τη ρητορική και τις ενέργειες της βουλγαρικής κυβέρνησης εναντίον της χώρας της.

«Αν δεν ήταν η ΕΣΣΔ… »

Αν δεν ήταν η ΕΣΣΔ, στη Βουλγαρία θα παρέμενε μόνο η περιοχή της Σόφιας, γιατί τότε γινόταν λόγος για διχοτόμηση της Βουλγαρίας και μόνο η Σοβιετική Ενωση δεν επέτρεψε να διαιρεθεί. Η ΕΣΣΔ όχι μόνο δεν επέτρεψε να διαιρεθεί, αλλά της άφησε το κέρδος της Δοβρουτσάς.

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, η ρωσίδα πρεσβευτής στη Σόφια Ελεονόρα Μητροφάνοβα, σε συνέντευξή της στο Pogled.info.

Το σχόλιό της έγινε με αφορμή τη συζήτηση για την αποξήλωση του Μνημείου του Σοβιετικού Στρατού στο κέντρο της βουλγαρικής πρωτεύουσας

«Δρόμοι έχουν τα ονόματα ρώσων συνθετών, υπάρχει η οδός Στάλινγκραντ. Ξέρετε, αυτό μιλάει για το επίπεδο της κουλτούρας της κοινωνίας», είπε.

Η Μητροφάνοβα ισχυρίστηκε επίσης ότι επί οκτώ χρόνια η Ρωσική Ομοσπονδία προσπάθησε με κάθε τρόπο να επηρεάσει το καθεστώς του Κιέβου.

Δικαιολόγησε την επίθεση της χώρας της εναντίον της Ουκρανίας, υποστηρίζοντας ότι η ίδια η Ουκρανία θα είχε επιτεθεί στο DNR, το LNR και τη χερσόνησο της Κριμαίας που προσαρτήθηκε παράνομα από τη Μόσχα.

«Η αναβίωση του ναζισμού»

«Ωστόσο, οι συνομιλίες δεν οδήγησαν σε κανένα αποτέλεσμα και από τις αρχές του 2016 το ΝΑΤΟ και οι χώρες του ΝΑΤΟ άρχισαν να προμηθεύουν όπλα στην Ουκρανία. Εχουμε λάβει μηνύματα ότι ο ουκρανικός στρατός είναι συγκεντρωμένος γύρω από αυτές τις περιοχές (Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ), σχεδιάζοντας στρατιωτική επιχείρηση εναντίον αυτών των δύο δημοκρατιών, αλλά και κατά της Κριμαίας», είπε.

Πρόσθεσε ότι η «στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία αποκάλυψε «την κλίμακα της συμμετοχής των ναζιστικών ταγμάτων στις ένοπλες δυνάμεις και γενικά την επιρροή τους στην πολιτική και στον άμαχο πληθυσμό, τα είχαμε σαφώς υποτιμήσει».

«Για εμάς, η αναβίωση του ναζισμού που βλέπουμε στην Ουκρανία είναι κάτι που δεν μπορούμε ποτέ να επιτρέψουμε», είπε η Μητροφάνοβα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



24 Μαρτίου – Βουλγαρία – διαδηλώσεις

ΟΧΙ ΣΕ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΕ! ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ!  ΘΕΛΟΥΜΕ  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ!  ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΛΑΟ! ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΑΛΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Αναβλήθηκε -παρ'ολο που ξεκινησε- η δική στη Θεσ/νικη του καθηγητή Φαρμακολογίας του ΑΠΘ Δημήτρη Κούβελα. 

Ο κύριος Κούβελας κατηγορήθηκε ότι προκάλεσε ζημιά στην οικονομία της χώρας με την ανάρτηση του σε κοινωνικό δίκτυο μετά το έμφραγμα του Νίκου Χαρδαλιά. 

Στην ανάρτηση του ανέφερε ότι λόγω της πιθανότητας το έμφραγμα να είναι παρενέργεια του εμβολιου καλό θα ήταν ο κύριος Χαρδαλιάς να αναρτήσει κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ. 

Ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας που κατέθεσε κοσμήτορας της Σχολής Δημοσιας Υγείας του ΑΠΘ κύριος Δαρδαρεσης, αφού υπέπεσε σε αντιφάσεις στο τέλος δήλωσε ότι κλήθηκε να καταθέσει από την Ασφάλεια Θεσ/νίκης. 

Οι άλλοι δύο μάρτυρες κατηγορίας, ο καρδιολόγος του Νίκου Χαρδαλιά Πατσιλινακος και ο Πρόεδρος του πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Εξαδάκτυλος δεν παρουσιάστηκαν. 

Αυτό επικαλέστηκε η Εισαγγελέας για να ζητήσει αναβολή και το έκανε δεκτό η Πρόεδρος του Δικαστηρίου. 

Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι η μήνυση έγινε μόνο και μόνο με σκοπό τον εκφοβισμό του Δημήτρη Κούβελα και βασίζεται σε μια καθαρή σκευωρία, γι'αυτό και θα πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή. 

Και μόνη πάντως η αναφορά στην Ασφάλεια μου θύμισε άλλες μαύρες εποχές αυτού του τόπου...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πανυγειονομική Κινητοποίηση

Αύριο Τετάρτη 30/3/2022 στις 12:00 συγκέντρωση στο υπουργείο υγείας και πορεία προς τη Βουλή!

"Στηρίζουμε τους υγειονομικούς σε αναστολή, στηρίζουμε τον αγώνα όλων των υγειονομικών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, συμμετέχουμε στην πανυγειονομική κινητοποίηση"



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχουν σημασία οι Χάρτες;

Ας δούμε αυτούς τους δύο χάρτες. Άλλος γυρίζει πίσω στο 1750, και άλλος ένας μας ενημερώνει για τις τρεις διαχωρισμούς της Πολωνίας και της Ρωσίας κατά τις τρεις τελευταίες δεκαετίες του XVIII αιώνα.

Υπάρχουν πολλά γεωγραφικά ονόματα εδώ, που κάνουν ειδήσεις τώρα κάθε μέρα. Κίεβο, Χερσον, Χάρκοβο, Ίζιουμ, Λβοβ.

Τα πάντα δυτικά του Κιέβου ήταν η Πολωνία. Όλα νότια της Kherson, συμπεριλαμβανομένου του Kherson ήταν η Οθωμανική Αυτοκρατορία. Τα πάντα ανατολικά του Μίργκοροντ και της Πολτάβα ήταν Ρωσική Αυτοκρατορία. Οι Κοζάκοι νότια του Zaporozhie σχημάτισαν τη δική τους ανεξάρτητη περιοχή. Αυτό που μπορεί να ονομαστεί η σωστή Ουκρανία (Hetmanate) ήταν ένα μικροσκοπικό κομμάτι γης (σκοτεινό στον αριστερό χάρτη) χωρίς πρόσβαση σε καμία θάλασσα.

Έχει σημασία; Τι σχέση έχουν οι γεωγραφικοί χάρτες του παρελθόντος με το παρόν; Φυσικά, οι άνθρωποι δεν πρέπει να ζουν στο παρελθόν, σκίζοντας τις πληγές τους ή διασκεδάζοντας τα όνειρα της περασμένης δόξας.

Είμαι σίγουρος ότι το 90% του ρωσικού πληθυσμού δεν νοιάζεται πραγματικά για τους χάρτες του XVIII αιώνα. Αλλά αυτό που νοιάζεται κάθε Ρώσος είναι κάποιου είδους ευγνωμοσύνης ή δικαιοσύνης. Έτσι για αρκετές δεκαετίες, αν όχι αιώνες, οι φτωχοί Ρώσοι στρατιώτες, οι αξιωματικοί τους και λοιποί, έχυσαν το αίμα τους, πολεμούσαν Τούρκους, Πολωνούς, Γάλλους, Γερμανούς και πάει λέγοντας, για χάρη της πατρίδας τους. Εντάξει. Εντάξει. Τώρα αυτά τα εδάφη-- καλά γονιμοποιημένα από ρωσικό αίμα-- πηγαίνουν σε Λιθουανούς, Λευκορώσους ή Ουκρανούς. Εντάξει. Εντάξει. Αλλά δεν χρειάζεται λίγη ευγνωμοσύνη; Η ευγνωμοσύνη για το παρελθόν, η ευγνωμοσύνη για τη δυνατότητα να απολαύσουμε αυτά τα υπέροχα εδάφη για τα οποία οι κοινοί Ρώσοι πλήρωσαν τόσο ακριβά. Κάθε σπιθαμή του χάρτη μπορεί να μας πει για χιλιάδες και χιλιάδες θανάτους και πόνο και βάσανα και ηρωισμό όλων εκείνων των υποκειμένων της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, που πολέμησαν εκεί.

Αλλά τι παίρνουν οι Ρώσοι; Μόνο προσβολές. Τίποτα άλλο από απαγόρευση της γλώσσας, καταστροφή ιστορικών μνημείων και μνήμης, κοροϊδία, ατελείωτες κατηγορίες για εξαπολύσεις γενοκτονίας εναντίον αθώων Ουκρανών. Κάθε είδους προσβολές βασισμένες σε κάποιο ιδιότυπο ρατσισμό (ένας αριθμός Ουκρανοί μου είπαν στα μούτρα ότι οι Ρώσοι είναι "Μογγόλοι" ενώ οι Ουκρανοί είναι "Άριοι", δηλαδή Ευρωπαίοι, σε αντίθεση με τους Ρώσους, υποθέτω, που θα έπρεπε να σπρώχνονται πέρα από τα Ουράλια. Και μιλάμε για emigres στις ΗΠΑ, μπορώ μόνο να φανταστώ τι έχουν να ανεχτούν οι ρωσόφωνοι στην Ουκρανία).

Θεωρώ αυτή τη στάση άκρως περίεργη και προκλητική. Κανείς δεν περιμένει από την Ουκρανία να δώσει πίσω τα εδάφη της μόνο επειδή το 1750 ο χάρτης τους φαινόταν διαφορετικός. Αλλά ούτε περιμένει κανείς ατελείωτη ποσότητα αυτοδικίας, θυμού και επιθέσεων σε ρωσόφωνους και όλες τις άλλες εκδηλώσεις μικροπρέπειας και αρρωστημένης ιδιοσυγκρασίας, που έχουν εκραγεί από το 2014 σε αμείωτο μίσος. Και αν οι Ουκρανοί έλεγαν στους Ρώσους ότι όλα αυτά έχουν συμβεί εξαιτίας της Κριμαίας το 2014, οι Ρώσοι έχουν νόμιμο δικαίωμα να ρωτήσουν, γιατί να σταματήσουν στο 2014. Δεν μπορούμε να πάμε πίσω στο 1953, ή στο 1920, ή στο 1793, ή στο 1750;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχω μιλήσει με εμπόρους διαφόρων κλάδων.

Από σίδερα και υλικά μέχρι είδη πρώτης ανάγκης.

Ακούω με προσοχή τα λόγια τους.

Όλοι τους σχεδόν συμφωνούν,

πως από εδώ και πέρα, το θέμα δεν είναι η τιμή,

αλλά "αν θα βρίσκεις" διαθέσιμες πρώτες ύλες.

Τα "παζάρια" στις τιμές ήδη έχουν τελειώσει

και οι τιμές ανεβαίνουν ανεξέλεγκτα.

(Από την άλλη, η ΕΕ αρνείται να πληρώσει σε ρούβλια 

το φυσικό αέριο που αγοράζει και η Ρωσία 

επίκειται να κλείσει τις κάνουλες).

Τα "πλαφόν" για τους επαγγελματίες της εστίασης

ξεκίνησαν ήδη να συμβαίνουν.

Πλαφόν στο ηλιέλαιο, πλαφόν στο "αλεύρι" κλπ

Δεν μπορείς να αγοράσεις πάνω από μια συσκευασία.

Το επόμενο βήμα είναι τα κουπόνια στον καταναλωτή.

Έρχεται ολοταχώς το food pass.

Αυτό θα συνεχίσει για τουλάχιστον 6 μήνες

μετά τη λήξη του πολέμου

και φυσικά θα γίνεται συνεχώς χειρότερο.

Μετρήστε καλά τα λεφτά σας,

γιατί σε λίγους μήνες όπως πάει

θα τα κάνουμε προσανάμματα.

Επίσης μια μεγάλη έλλειψη ζωοτροφών

δεν θα ήταν το ιδανικό σενάριο

ώστε να δημιουργηθεί ανάγκη για συνθετικό κρέας

που μας λέει ο Βασιλάκης με τις Πύλες;

Η τέλεια ευκαιρία για ένα Reset.

Διαβατήριο για όλα - ψηφιακό νόμισμα - μετάνθρωπος.

Δεν πουλάς, δεν αγοράζεις δίχως αυτό.

Σκεφτείτε λίγο...

Πόσο ωραία ενώνονται οι τελίτσες, ε;

Τέλος, τη στιγμή που οι μενουμεσπιτάκηδες

ανακαλύψουν τι έρχεται θα φέρουν το χάος.

Θα τρέξουν να "σώσουν" τη ζωή τους, όπως με τον ιό,

αγοράζοντας τα πάντα και θα φέρουν ανισορροπία.

Να πω πως τα έλεγα πως ο Κόσμος της Ευκολίας

και της απληστίας έχει τελειώσει ανεπιστρεπτί;

Δεν ήμουν προφήτης. Ανοιχτά μάτια είχα απλώς.

Όποιος τα είχε καταλάβει, τα κατάλαβε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εν τω μεταξύ, ο Πατούλης και ο Εξαδάκτυλος αλλά και το σύνολο των συνδικαλιστικών παρατάξεων (με μία τιμητική εξαίρεση) στέλνουν στα πειθαρχικά όσους γιατρούς αντιστέκονται στην υγειονομική χούντα που έχει επιβληθεί στη χώρα και έχει μετατρέψει τα νοσοκομεία σε κέντρα εξόντωσης ασθενών και υγειών. 

Στοίβες μαθαίνω είναι οι φάκελοι παραπομπών σε πειθαρχικά στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.


Μετά από πολλούς προβληματισμούς, σήμερα αναρτώ ορισμένα από τα μηνύματα που μου έστειλε ασθενής σε νοσοκομείο μας, στον οποίον δεν επιτρεπόταν οι επισκέψεις. «Βοήθεια σε παρακαλώ», «Θέλω να αυτοκτονήσω». Εγώ σαν ιδιώτης γιατρός, έμπαινα σχεδόν κρυφά και καθόμουν μαζί του. Τα μηνύματα μου τα έστελνε όταν έφευγα. Τελικά πέθανε μόνος του. Όσοι ήσαστε υπεύθυνοι για αυτές τις απαγορεύσεις επισκέψεων σε ασθενείς, δεν θα σας το συγχωρέσω ποτέ. Δεν έχετε καμιά αξία σαν επαγγελματίες υγείας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέο κρέας!

Τα μοσχάρια είναι ένοχα επειδή κλάνοντας γεμίζουν την ατμόσφαιρα μεθάνιο – το έχει ανακοινώσει ο κυρ Βασίλης, ο Άρχοντας Θυρών και Παραθύρων, που νοιώθει θεός (ένας ανάμεσα σε αρκετούς άλλους της αγίας καπιταλιστικής οικογένειας)… Τα χοιρινά και τα κοτόπουλα απλά θα αρχίσουν να αραιώνουν (λόγω έλλειψης ζωοτροφών > λόγω έλλειψης λιπασμάτων > λόγω … Putin…) αν εν τω μεταξύ δεν απαγορευτούν χρεωμένα με την «μεταβίβαση επικίνδυνων ιών» (έχει γίνει η προεργασία: «γρίπη των πτηνών» το 2005, «γρίπη των χοίρων» το 2009…). Τι απομένει; Τα έντομα (παραγόμενα βιομηχανικά φυσικά, για να είναι «υγιεινά και ασφαλή») και η γενετική μηχανική: βιομηχανική καλλιέργεια κυττάρων ώστε να παράγουν «ζωϊκές – ή φυτικές – πρωτεϊνες», που μετά θα πρεσάρονται και θα αρωματίζονται για να φτιάχνουν κάτι που να θυμίζει «μπριζόλα», «κοτόπουλο» ή «ψάρι»…

Είναι τα πιο πάνω διασπορά ψευδών ειδήσεων; Είναι μια ακόμα ψεκασμένη φαντασίωση; Οι οπαδοί του απόλυτου καπιταλιστικού ελέγχου επί της ζωής, οι οπαδοί της καθολικής αιχμαλωσίας των κυττάρων, κάτι τέτοιο θα πουν. Απ’ τη μεριά μας λέμε: σηκώστε το κεφάλι απ’ τις καθημερινές έγνοιες και προσέξτε αυτό το μαύρο σύννεφο στο όχι μακρινό βάθος του ορίζοντα! (Αν δεν οργανωθούμε έγκαιρα και εύστοχα θα πέσει και θα μας πλακώσει… και αυτό…)

Εν τω μεταξύ τα αφεντικά προχωρούν. Μια «κρίση τροφίμων» έχει αναγγελθεί προ πολλού: είναι απαραίτητη για να επιβληθούν νέες στερήσεις, νέες απαγορεύσεις, νέες πειθαρχίες, «νέες κανονικότητες»…

Οι φωτογραφίες στη συνέχεια είναι από μια τωρινή εκτεταμένη (και καλοπληρωμένη…) διαφημιστική εκστρατεία στα μ.μ.μ. του Παρισιού. Το «κρέας του μέλλοντος» προβάλλεται κατ’ αρχήν με όρους αγοράς. Έτσι θα εξασφαλίσει και τους απαραίτητους καλοθελητές συμμάχους μέσα στις κοινωνίες – πριν επιβληθεί δια της βίας… Αυτούς που θα παίξουν (από αγνό ενδιαφέρον για το καλό της ανθρωπότητας πάντα) τον ρόλο της 5ης φάλαγγας – όπως έγινε και με τις πλατφόρμες γενετικής μηχανικής…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάτι ακόμα σχετικό με την εικόνα του προφίλ μου. 

Αν ήμουν τώρα στην Γερμανία θα έτρωγα 3 χρόνια φυλακή επειδή έχω το Ζ στην φωτογραφία μου. 

Το κράτος μπορεί να στέλνει οπλα στους τύπους με τις σβάστικες στην Ουκρανία, αλλά φυλακίζει οποιον χρησιμοποιεί το "Ζ"!

Μέχρι εκεί φτάνει η ξεφτίλα τους! 

Βλέπω να καίνε μπροστά από την Βουλή τους εκτός απο τα βιβλία των Ρώσων συγγραφέων, το βιβλίο του Βασίλη Βασιλικού Ζ και τα φιλμ της ταινίας του Κώστα Γαβρά, αλλά και όλα τα έντυπα και τις ταινίες με τον Ζορό!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



8η ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ.


ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ?

Ψηφίστηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής το νομοσχέδιο με το οποίο συνεχίζονται μέχρι τέλος του χρόνου οι αναστολές των υγειονομικών που δεν εμβολιαστηκαν.

Το καταψήφισαν ΜΕΡΑ25 και ΚΚΕ, ενώ ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάχθηκαν να αποφασίσουν στην ψήφιση στην Ολομέλεια που θα διεξαχθεί την Τετάρτη.

Οι ίδιοι οι απεργοί πείνας που σήμερα διανύουν την 8η μέρα απεργίας τους δηλώνουν ότι και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο δεν είναι διατεθειμένοι να σταματήσουν την απεργία πείνας. Θεωρούν ότι δεν υπάρχει καμία λογική ούτε επιστημονική βάση πίσω από την εμμονή της κυβέρνησης, όταν έχει πλέον περίτρανα αποδειχτεί ότι και οι εμβολιασμενοι υγειονομικοί νόσουν και μεταδιδουν τον ιό και για τον λογο αυτό -λογω ελλείψεων στο προσωπικο- παραμένουν ψηλά οι αριθμοί των θανάτων στις ΜΕΘ.Ζητάνε να επιστρέψουν στις θέσεις τους με διενέργεια 2 rapid test την εβδομάδα.

Θεωρούν ότι η εμμονή της κυβέρνησης έχει χαρακτηριστικά εκδίκησης και τιμωρίας, αλλά παράλληλα και διάλυσης του ΕΣΥ και παράδοσης της δημόσιας υγείας στον ιδιωτικό τομέα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαββίδη σε απείλησαν ότι θα σου πάρουν τη περιουσία και τη γύρισες τη πλάκα.

Δε βλέπετε το Open καλύτερα BBC.

Εδώ η Μαριούπολη απελευθερώθηκε, τα σκυλιά του Αζωφ ξεκληριστηκαν, και το OPEN μιλάει για σθεναρή αντίσταση

Ουυυυυυστ

Σχολιο.- Σε λιγες μερες θα αντικαταστησουν και τον Αυγερινο!!! SSOPEN !!!!

Σχολιο.- να δούμε τα κανάλια Πέτσα Μαρινακη Μητσοτάκη ?

Σχολιο.- ..ετσι φιλε..καλα ξεκινησε αλλα τον εκβιασαν και τους παραδωσε το καναλι..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι από κοντά κι ο Κοτζιάς, να καταγγέλλει τη Ρωσία και να ξεπλένει τον ουκρανικό νεοφασισμό.

Ο Κοτζιάς! Που χοροπήδαγε με τους άλλους υπουργούς του ΝΑΤΟ πάνω στους τάφους των εκατομμυρίων ανθρώπων που ΄χουν δολοφονηθεί από την εγκληματική συμμαχία, τραγουδώντας "We are the world". 

O Κοτζιάς! Που όσα χρόνια ήταν υπουργός Εξωτερικών δεν είχε πει μια λέξη για την κατάργηση των μειονοτικών δικαιωμάτων των Ελλήνων της Ουκρανίας. Ούτε είχε ακούσει τίποτα για τις χιλιάδες των θυμάτων του ουκρανικού νεοφασισμού στο Ντονμπάς.

Ο Κοτζιάς! Η νατοϊκή λίγδα!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δηλαδή, στα σοβαρά τώρα; Κάνει η ΛΑΕ εκδήλωση για το Ουκρανικό και μεταξύ των ομιλητών δεν είναι ο Vassilis Makridis; 

Ένας από τους ελάχιστους Έλληνες δημοσιογράφους με τόσο συστηματική ενασχόληση με το ζήτημα και μάλιστα επί σειρά χρόνων, που τυχαίνει να σχετίζεται και με τη ΛΑΕ.

Αλλά είναι τόσο δύσκολο το ξεκόλλημα από τη λογική της προβολής των ήδη γνωστών προσώπων και των απαιτούμενων μικροκομματικών ισορροπιών.

Κρίμα, σύντροφοι! Πολύ κρίμα! Όχι, βέβαια, για τον Βασίλη, αλλά για τη νοοτροπία που αναπαράγετε.

Σχολιο.- Ας μην τρέφουμε αυταπάτες. Δεν θα ξαναγίνει ανάλογη εκδήλωση. Θα γίνονται άλλες, όμως, με άλλα θέματα που και πάλι τα κριτήρια για τους ομιλητές θα παραμένουν τα ίδια. Πρόκειται για βαθιά ριζωμένη νοοτροπία, που δεν φαίνεται ν' αλλάζει. Και βέβαια δεν απαντάται μόνο στη ΛΑΕ.

Καθόλου δόλος. Απλώς, νοοτροπία. Το πιο πιθανό να μην τους πέρασε καν απ' το μυαλό ο Βασίλης, καθώς εξαρχής ήθελαν "ονόματα" και ισορροπίες. Κι αν τον ανέφερε κάποιος το πιο πιθανό να του είπαν, "εντάξει τώρα, καλός ο Βασίλης αλλά ποιος τον ξέρει;".

Σχολιο.- Λάθος το ότι δεν είναι στους ομιλητές,τουλάχιστον ας διορθωθεί με τη δυνατότητα εκτενούς παρέμβασης - ενημέρωσης.

Σχολιο.- Απ' ότι έγραψε ο ίδιος, θα παρευρεθεί στην εκδήλωση.

Σχολιο.- Μα το ξέρω πως θα πάει. Τον ενδιαφέρει τον άνθρωπο το ζήτημα. Και φυσικά ο ίδιος είναι πολύ σεμνός ώστε να θέσει ζήτημα γιατί δεν είναι μεταξύ των ομιλητών. Ποτέ δεν θα έκανε κάτι τέτοιο.

Σχολιο.- Vassilis Makridis

 Έγραψα και στη δική μου ανάρτηση ότι ήταν αντικειμενικά δύσκολο να είμαι μεταξύ των ομιλητών, λόγω ωραρίου στη δουλειά μου και λόγω του ότι σπανίως μου δίνουν ρεπό μεσοβδόμαδα (και για να κάνω αίτημα για κάτι τέτοιο πρέπει να το κάνω αρκετές μέρες νωρίτερα). Για μένα πολύ μεγαλύτερη σημασία έχει η επιτυχία της εκδήλωσης και το να ειπωθούν πράγματα που δεν θα ακουστούν πουθενά αλλού και από καμία άλλη οργανωμένη πολιτική δύναμη. Θα υπάρξουν και άλλες εκδηλώσεις και, ελπίζω, θα μπορώ να διευθετήσω τον χρόνο μου καλύτερα, ώστε να μπορώ να συμμετάσχω και στο πάνελ. Απόψε, πάντως, θα είμαι εκεί και θα ζητήσω να παρέμβω, κάτι που φυσικά θα μου δοθεί η ευκαιρία να το κάνω. Και καλώ όσο περισσότερο κόσμο να είναι εκεί δια ζώσης και όχι διαδικτυακά (το διαδίκτυο υπάρχει, εν προκειμένω, για αυτούς που αντικειμενικά βρίσκονται εκτός Λεκανοπεδίου και δεν μπορούν να παρίστανται). Τα «μικροκομματικά» μας καλό είναι σιγά σιγά ν' αρχίσουμε να τα απομακρύνουμε, μπας και δούμε προκοπή γενικότερα...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Latinopouloy

Επειδή από το Μάη του 2015 στην Ουκρανία του Ζελένσκι εφαρμόστηκε ο «Νόμος αποκομμουνιστοποίησης» και έχουν τεθεί εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας μέχρι και σύμβολα όπως το κόκκινο αστέρι, το σφυροδρέπανο, η σημαία και ο ύμνος της ΕΣΣΔ , από μένα είναι ΝΑΙ στην επίσκεψη

Σχολιο.- Ούτε σαχλαμαρίτσες περί ειρήνης ούτε δήθεν πόνος για πρόσφυγες. Κατευθείαν στο ψητό η κυρία! Έντιμα και ειλικρινά, ως επάξια κληρονόμος ταγματαλήτικων παραδόσεων. 

Βέβαια, δεν ξέρει πως το 2015 δεν ήταν αυτός ο φασιστάκος πρόεδρος αλλά ο Ποροσένκο, ούτε έχει καταλάβει τη διαφορά μεταξύ επίσκεψης και τηλεδιάσκεψης, αλλά σιγά τη λεπτομέρεια! 

Εδώ είναι υπουργός ο Άδωνις κι έγινε πρωθυπουργός ο Κυριάκος, αυτή θα πάει χαμένη;

Σχολιο.- Ασχολείστε με ένα άτομο που δεν αξίζει ούτε να το φτύσεις..και αυτό προσπαθεί με ότι λέει και γράφει ..να είναι στην επικαιρότητα μέχρι τις επόμενες εκλογές..γραψτε την και σβήστε την

Σχολιο.- ΝΟΜΙΖΕΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΤΟ ΒΟΥΡΛΟ ? ΧΑΧΑΧΑΧΑ

Σχολιο.- Με την ανάρτηση στο Φ/β κάθε σιχαμα απολαμβάνει δημοσιότητα έστω και αρνητική γιατί την επιζητεί. Ας μην του βάζουμε πλάτη

Σχολιο.- Μην τη βοηθάτε να κερδίζει δημοσιότητα

Σχολιο.- Φανταστείτε ότι ακόμα και η Σκορδά όταν την κουβάλησε στο πλατό , διότι πουλάει το αποβρασμα, της είπε " πες μου ότι δεν τα πιστεύεις και τα λες για να γίνει ντόρος" μιλώντας για τις μαλακίες που έλεγε για τον καλοπισμο των γυναικών το χυδαίο αυτό κατασκεύασμα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ζ έχει ενοχλήσει πάρα πολύ τα εγγόνια εκείνων που πολέμαγαν οι πατεράδες μας στα βουνά. Που όπως και οι παππούδες, έτσι και τα εγγόνια, ονειρεύονται να μετατρέψουν όλη την Ευρώπη, από Ατλαντικό μέχρι Ουράλια, σε οικόπεδο της Deutsche Bank.

Μιας και σχεδιάζουν να απαγορεύσουν το Ζ στην επικράτεια του Ράιχ, δεν έχουμε παρά να το προβάλλουμε παντού και με κάθε τρόπο.

Κι αν τους βαστάει, ας έρθουν να μας ζητήσουν τον λόγο. Μόνοι ή και με τ' απομεινάρια του Αζόφ.

Σχολιο.- Τι συμβολίζει το Ζ;

Σχολιο.- Ζα πόμπεντου. Για τη νίκη.

Σχολιο.- Άσε που θα είναι ευκαιρία να μάθουν οι νέοι και για τον Λαμπράκη που όσοι έχουν ακουστα το όνομα νομίζουν ότι πρόκειται γι αυτόν που είχε το Συγκρότημα...

Σχολιο.-  Θα μάθουν επίσης και πού οφείλεται το αβυσαλέο μίσος των εγγόνων των SS προς κάθε τι ρωσικό. Για τα ρωσικά εδάφη που ήταν κατάλληλα για τα γερμανικά άροτρα, αλλά δεν τους βγήκε και προέκυψε το Βερολίνο του '45.

Σχολιο.- Στη Γερμανία αναφέρθηκα όπου πρόκειται να απαγορευτεί. Κι όταν μόλις πριν λίγες μέρες το Ράιχ αποφάσισε να δαπανά 100 δις κάθε χρόνο για να ανασυστήσει τη Βέρμαχτ, πολεμάω ό,τι υπερασπίζεται και υπερασπίζομαι ό,τι πολεμάει.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεσάλωσε το Ράιχ και δεν καταλαβαίνει Χριστό, τώρα που αποφάσισε να ξοδεύει 100 δις τον χρόνο για να ανασυστήσει τη Βέρμαχτ. 

Την απαγόρευση της αναγραφής του Ζ συζητάει η αληταμπουρία των επιγόνων των SS, γιατί είναι σύμβολο των ρωσικών τανκς και παραπέμπει στο "Για τη νίκη" (Zα πόμπεντου). 

Εφιάλτης η ιστορική μνήμη. Οχτώ δεκαετίες από τότε δεν λένε να συνέλθουν από την κατάληξη της προς ανατολάς εξόρμησης του ιμπεριαλισμού της Deutschebank.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιπροσωπεία ΛΔ Ντόνετσκ- Representative Office DNR

28/3/2022 στις 9:31 π.μ.   

Η βετεράνος του Β' Π.Π.. Άννα Ιβάνοβα Μαλυγκίνα, 97 ετών, κρατήθηκε όμηρος από νεοναζί του Αζόφ για 23 ημέρες. Σε αναπηρικό καροτσάκι. Την πρώτη εβδομάδα ζούσε μόνο με νερό. Αυτή δεν είναι η πρώτη αιχμαλωσία της Άννας Ιβάνοβνα. Το 1942, οι Ναζί την πήγαν στο Μπίρκενφελντ, και ο Κόκκινος Στρατός την απελευθέρωσε το 1945. " Δόξα τω Θεώ, είμαι ασφαλής τώρα. Κερδίσαμε τότε, θα κερδίσουμε και τώρα"!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άλλο η μαμή της Ιστορίας και άλλο η ποντικομαμη της ιστορίας. Μιλάω για κάτι τροτσικιστικά  και αναρχικά απολειφάδια, δεν τα ξέρετε. 

Που μιλάνε για τη Ρωσία, που διεξάγει για αυτούς επιθετικό πόλεμο, έχουν να πουν πολλά και για τη "σοβιετική αυτοκρατορία"

Από το commune (όνομα και πράμα) που μας το μετέφρασαν που δεν ξέρουν να φτύσουν τα αρχίδια τους, και το παίζουνε και φωστήρες.

Σχολιο.- .Μπα σε καλό σας γελάσαμε και λίγο... Αυτές οι χαζουλομαρξοειδεις αναλύσεις μου θύμιζαν πάντα ομιλίες αστρολόγων σε πρωιναδικο...

Σχολιο.- Το ουκρανικό είναι η χαρά της ασφάλειας πάντως.. Μέσα στο χαμό οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες έχουν κατορθώσουν να κάνουν ένα κομμάτι του κινήματος να στηρίζει φανατικά τον ναζιστή Ζελένσκι, να θέλει να σκοτώσει Ρώσους, και να θεωρεί τους Αζόφ ναζιστές αντικαπιταλιστές..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τσιπρας είναι αυτός που ανανέωσε τη συνθήκη ασυλίας που έχουν οι Νατοικη μισθοφόροι για τα εγκλήματα που διαπράττουν στην Ελλάδα και ειδικότερα στα Χανιά όπου πάνε για διασκέδαση από τη Σούδα.

Ξυλοδαρμοι εκφοβισμοι κλεψιες μέχρι και εμπρησμούς σε κατάστηματα. 

Στον ΖΕΛΕΝΣΚΙ θα κολλήσει τώρα?



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αφορμή την πρόσκληση Ζελένσκι στη Βουλή, τα στελέχη του ΚΚΕ επιδόθηκαν σήμερα σε ένα ακόμα ρεσιτάλ "ίσων αποστάσεων". Πέραν των όσων έχουμε ήδη πει ως τώρα, για τον ποιον εξυπηρετεί η γραμμή αυτή (δηλ. το ΝΑΤΟ) άσχετα από την "αντιιμπεριαλιστική φρασεολογία" του Περισσού, από τις σημερινές τοποθετήσεις φάνηκε ανάγλυφα πόσο θλιβερή είναι αυτή η γραμμή ΚΑΙ στο επίπεδο του "ξεπλύματος" των εγκλημάτων σε βάρος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ από πλευράς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Τουρκίας-ντόπιας αστικής τάξης. 

Ένα πολύ χαρακτηριστικό δείγμα, που μας προξένησε συγχρόνως ΘΛΙΨΗ και ΟΡΓΗ, ήταν η "αφωνία" του λαλίστατου - κατά τα άλλα - κ. Παφίλη στο "μπάσιμο" του Χατζηνικολάου, ο οποίος ούτε λίγο-ούτε πολύ υποστήριξε ότι "όποιος δε στηρίζει την Ουκρανία ισχυριζόμενος ότι είναι 'ναζιστική' νομιμοποιεί τον Αττίλα του '74 αφού τότε η Ελλάδα είχε χούντα"(!!!). 

Μοιάζει απίθανο, αλλά εκεί ο Παφίλης ΚΑΤΑΠΙΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ και απάντησε άλλα αντ΄άλλων!!! Και, φυσικά, τι να πει ο άνθρωπος με τη γραμμή "κι ο Πούτιν τα ίδια είναι";;; Πώς θα μπορούσε να βάλει τον Χατζηαποτέτοιο στη θέση του, αφού θα ήταν αναγκασμένος να του πει ότι η Ρωσία ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ Η ΕΛΛΑΔΑ το '74 με απαίτηση του ΝΑΤΟ: ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΗΣΕ και άφησε τους ελληνοκύπριους να τους ΣΦΑΞΕΙ ο Αττίλας. Αντίθετα, η Ρωσία, προστάτευσε όχι μόνο τους Ρώσους του Ντονμπάς και της Κριμαίας (περιοχές ούτως ή άλλως ιστορικά ρωσικές), αλλά μαζί τους και ΌΛΟ το λαό αυτών των περιοχών, των ελλήνων ομογενών συμπεριλαμβανομένων, από τα ναζιστικά πογκρόμ που ο Παφίλης, κατά τα άλλα, παραδεχόταν ότι έγιναν όλο αυτό το διάστημα!!! Ούτε καν μια λέξη για τους Έλληνες ομογενείς δε βρήκε να πει ο "αντικαπιταλιστής" Παφίλης, αφήνοντας το Χατζηαποτέτοιο να σπεκουλάρει ανενόχλητος!!! Αλλά πώς να τα πει όλα αυτά, όταν είχε προηγουμένως στην ίδια συνέντευξη σπεύσει να χαρακτηρίσει "πρόσχημα" την εθνική αυτοδιάθεση του λαού της Κριμαίας και του Ντονμπάς;;; Μιλάμε για "πλυντήριο" πρώτης ποιότητας...

Με τέτοια πολιτικά ΧΑΛΙΑ, είναι κανείς που θα απορήσει όταν δει στις επόμενες εκλογές μια "αναζωογονημένη" ακροδεξιά στην Ελλάδα με σχεδόν διψήφια ποσοστά;;; Ή και τότε θα ακούσουμε το βαρετό κλαψούρισμα για το ότι "ο καπιταλισμός ευθύνεται για την αναβίωση των ναζί";;; Έλεος πια!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελλάδα και Κύπρος στηρίζουν τη Ναζιστική Ουκρανία, μια χώρα που ονομάζει εγγυήτρια δύναμη την Τουρκία, διαμεσολαβητή ειρήνης και παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή. Αμερικανοδουλεία, το άλλο πρόσωπο της εθνοπροδοσίας...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιπροσωπεία ΛΔ Ντόνετσκ- Representative Office DNR

27 Μαρτίου στις 21:26 μ.μ.   

ΛΑΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, βάλτε ένα τέλος στις ναζιστικές θηριωδίες!

( Στο video: Ναζί πυροβολούν, εν ψυχρώ, αιχμαλώτους και τους αφήνουν να πεθάνουν από αιμορραγία).

Μη σοκαρεστε: αυτό συμβαίνει 8 χρόνια τώρα στο Ντονμπας. 

Μη σοκαρεστε: αυτός είναι ο ναζισμός!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τις μέρες αυτές, μέσα στο χαμό, βρήκε ευκαιρία το Αζερμπαϊτζάν (προφανώς με τουρκική -δυτική ενθάρρυνση) να εισβάλλει ξανά στο Αρτσάχ. Και ποιός, παρακαλώ, έσπευσε πρώτος και καλύτερος να χαιρετίσει την εισβολή; Η .. Ουκρανία φυσικά!!! Είπατε τίποτα?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιπροσωπεία ΛΔ Ντόνετσκ- Representative Office DNR

29/3/2022 - 11.00 ώρ.   

Ο επικεφαλής της ΛΔ Ντόνετσκ συναντήθηκε στη Μαριούπολη με τον Ρ. Καντιροφ, με θέμα την ανθρωπιστική βοήθεια στην δοκιμασμένη πόλη. Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα διοικητικής οργάνωσης και επαναφοράς στην καθημερινότητα και την ειρήνη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οδηγεί σταθερά και μεθοδικά ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΟΠΩς ΚΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΟΙ, τον τόπο στην πλήρη καταστροφή.

Τώρα πια δεν υπάρχει αμφιβολία.

Κ.Μητσοτάκης: «Δεν θα απορροφηθούν οι αυξήσεις στις τιμές» αλλά βρισκόμαστε «στη σωστή πλευρά της ιστορίας»

29.03.2022 | 13:02

«Δεν παίρνουμε μέτρα σαν Ελλάδα για να μην αυξηθούν οι φόροι» λέει ο Κ.Μητσοτάκης

Στην ομολογία ότι οι αυξήσεις στις τιμές που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες ήρθαν για να μείνουν προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης.

Να θυμίσουμε ότι αυτές οι αυξήσεις έχουν προκληθεί κατά κύριο λόγο από τις κυρώσεις που επέβαλε η Δύση στη Ρωσία, ενώ αναμένεται να υπάρξει νέο «τσουνάμι» αυξήσεων εάν τελικά δεν αποδεχθεί η ΕΕ το αίτημα της Μόσχας για πληρωμές του φυσικού αερίου σε ρούβλι.

Φυσικά όλες αυτές τις κυρώσεις τις έχει υπερψηφίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μάλιστα ισχυριζόταν τότε ότι βρισκόμαστε «στην σωστή πλευρά της ιστορίας». 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο γιος Του Μητσοτάκη με αυτό που έγραψε διαφήμισε την αποψινή Φιλονατοικη Συναυλία.Έκανε πολύ καλό promotion και στον ίδιο το Δημήτρη Μητσοτάκη που είναι της ευρυτερης ευρώδουλης και νατοϊκής "αριστεράς" καλλιτέχνης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκοιμήθη εν Κυρίω στις 26 Μαρτίου

Ο Νικόλας Ρούσου 45 ετών από Λακατάμια Κύπρου

ΕΚΟΙΜΗΘΗ ...

ΘΕΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΑ ΕΜ-ΦΟΛΙΑ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ... 32% πλέον η «ανεξήγητη» ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΛΗΝ COVID. 

Νέοι άνθρωποι πεθαίνουν «ανεξήγητα» ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΩΡΗΔΟΝ.

Μην ξεχάσετε να πάτε στη βουλή να χειροκρατήσετε μαζί με τους βολευτές σας τον ΥΠΑΛΛΗΛΙΣΚΟ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συναυλίες & εκκλήσεις "ειρήνης" στην υπεράσπιση του ιμπεριαλισμού!

Ειρήνη η απάντηση όποια κι αν είναι η ερώτηση"... λένε σήμερα οι "ειρηνόφιλοι" καλλιτέχνες κι όλο το Νατοϊκό σύστημα...

Τους απαντούν ο Φιδέλ κι ο Χο: "Η ειρήνη είναι δυνατόν να προέλθει μόνον με την ήττα του ιμπεριαλισμού"!

Η ειρήνη είναι μια συγκεκριμένη ιδανική αξία. Ο ειρηνισμός είναι μια αφηρημένη αξία. Αυτό που μεταφέρουν λαθραία σήμερα για "ειρήνη", ειρηνισμό... είναι στην πραγματικότητα ο μονομερής αφοπλισμός των καταπιεσμένων.

Η ειρήνη δεν επιτυγχάνεται με συναυλίες εκτόνωσης ανθρώπων που έτσι τους προσφέρουν το άχυρο του προοδευτισμού, με χρωματιστές κιμωλίες και σημαίες ουράνιου τόξου που ανεμίζουν.

 Η πραγματική Ειρήνη κερδίζεται με τον αγώνα, τη λαϊκή πάλη για Δικαιοσύνη!

Επικλήσεις ειρήνης... χωρίς περιεχόμενο με συγκεκριμένα αποτελέσματα για την εξαθλίωση, την εκμετάλλευση είναι φαρισαϊσμός.

Σήμερα που οι ΗΠΑ έχουν εξαπολύσει έναν μετωπικό πόλεμο εναντίον ΟΛΩΝ των λαών της Ευρώπης και αυτοανακηρύσσονται υπερασπιστές της ειρήνης αυτοί που έχουν διεξάγει περισσότερους καταστροφικούς πολέμους σε κάθε γωνιά του κόσμου, οι συναυλίες είναι ένα από τα όπλα τους.

Αυτοί έχουν γεμίσει όλες τις ηπείρους με τις στρατιωτικές τους βάσεις και έχουν προωθήσει πραξικοπήματα και εμπάργκο-αποκλεισμούς για να στραγγαλίσουν χώρες όπως η Κούβα, η Συρία, η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, το Ιράν, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, η Νικαράγουα κι όσους λαούς έχουν κάνει το λάθος να μην υποκύψουν στις ιμπεριαλιστικές επιταγές τους. Καλό είναι να τα έχουμε όλα αυτά κατά νου και όταν αξιολογούμε την κατάσταση σήμερα στην Ναζιστική Ουκρανία, όπου μετά το ναζιστικό πραξικόπημα του 2014 ο πόλεμος ήταν στην ημερήσια διάταξη, αλλά όχι για όσους "συναυλίζονται" σήμερα.

Όπως μας δίδαξαν ο Φιδέλ Κάστρο και ο Χο Τσι Μινχ, η αληθινή, η πραγματική ειρήνη μπορεί να προέλθει μόνον από την ήττα του ιμπεριαλισμού!

«Οι καταπιεσμένοι λαοί πολεμούν για την ειρήνη παλεύοντας για την ανεξαρτησία τους.

Οι καταπιεσμένοι λαοί, όταν όλοι οι δρόμοι είναι κλειστοί, πολεμούν για την ειρήνη ανατρέποντας αντιδραστικά καθεστώτα.

Οι ίδιοι οι εργάτες των ιμπεριαλιστικών χωρών μπορούν και αγωνίζονται για την ειρήνη, αντιτιθέμενοι στον εκβιασμό της εκμετάλλευσης, αντιτίθενται το αυξανόμενο κόστος ζωής, εναντιούμενοι στην κούρσα των εξοπλισμών και οι Σοβιετικοί επιστήμονες αγωνίζονται για την ειρήνη ενισχύοντας τη στρατιωτική και τεχνική δύναμη της Σοβιετικής Ένωσης. [...]

Για το λόγο αυτό, οι καταπιεσμένοι λαοί μπορούν να συνεισφέρουν πολύ στην ειρήνη πολεμώντας ενάντια στον ιμπεριαλισμό»

Φιδέλ Κάστρο, στην τελετή απονομής του Βραβείου Ειρήνης Λένιν, στις 21 Μάρτη 1962

«Το Βιετνάμ είναι χίλια μίλια μακριά από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ο Βιετναμέζος λαός δεν απείλησε ποτέ τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όμως, αντίθετα με τις δεσμεύσεις της, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών συνέχισε να παρεμβαίνει στο Βιετνάμ, έχει εξαπολύσει και εντείνει τον επιθετικό πόλεμο εναντίον Βιετνάμ [...]

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ειρήνης και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας [...]

Ο αμερικανικός επιθετικός πόλεμος εναντίον του λαού μας αποτελεί πρόκληση για τις σοσιαλιστικές χώρες, απειλή για την ανεξαρτησία του λαών και μια σοβαρή επίθεση στην ειρήνη [...]

Ο μόνος τρόπος για την ειρήνη είναι η ήττα της επιθετικότητας των ΗΠΑ εναντίον των λαών του κόσμου»

Χο Τσι Μινχ, "Σοσιαλισμός και Έθνος", 1967.

Προς "καλλιτέχνες", πάσχοντες από πολιτική μυωπία και Νατοϊκή αριστερά:

Το σιωνιστικό ναζιστικό κατοχικό καθεστώς απαρτχάιντ στην Παλαιστίνη, το επονομαζόμενο Ισραήλ, από την παράνομη ίδρυση του το 1948 έχει παραβιάσει περισσότερα από 73 ψηφίσματα του ΟΗΕ, είναι ένοχο για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για 74 χρόνια, ωστόσο το λεγόμενο "διεθνές ποινικό δικαστήριο", κοιμήθηκε και είχε ειρηνικά όνειρα. Ποτέ δεν σήκωσε το δάχτυλο για να διευκρινίσει την Εθνοκάθαρση, τη Γενοκτονία που πραγματοποιούν οι σιωνιστές εναντίον των Παλαιστινίων εδώ και σχεδόν έναν αιώνα.

Εδώ και 8 χρόνια συμβαίνει μια αντίστοιχη τραγωδία στο Ντονμπάς. Κι εκεί υπήρξε Εθνοκάθαρση από ναζιστικές συμμορίες εγκληματιών, ένας οκταετής πόλεμος που και σ' αυτήν την περίπτωση τα όνειρα του λεγόμενου "διεθνές ποινικό δικαστήριο" δεν έχουν διαταραχθεί, όπως δεν διαταράχτηκαν 11 ολόκληρα χρόνια από αντίστοιχα εγκλήματα στη Συρία, αλλά και στο Ιράκ, τη Λιβύη, την Υεμένη κι αλλού.

Στην Ελλάδα έχουν παραβιαστεί 2 χρόνια κάθε είδους δικαίωμα και ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ακόμη και εδώ διαπράττονται εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας (με κάθε σεβασμό σε όσους τρομάζουν από αυτές τις συγκρίσεις, αλλά αναγκάζουν τους ανθρώπους σε μια πειραματική φαρμακολογική θεραπεία, την υποχρεωτικότητα κι αυτό είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, καθώς και το μπόλιασμα των παιδιών παιδιών), και σε αυτήν την περίπτωση, το λεγόμενο "διεθνές ποινικό δικαστήριο" δεν κοιμάται απλώς, αλλά ροχαλίζει μακάρια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το πρώτο ανοιχτά ναζιστικό κράτος στην Ευρώπη από το 2014 μέχρι σήμερα.Η Ουκρανία του Μπάιντεν και του Σόρος,η Ουκρανία που έγινε ναζιστικό κράτος χάρις στις ΗΠΑ πρωτίστως και δευτερευόντως την ΕυρωπαΪκή Ένωση.

Αυτό συντρίβεται σήμερα.Για ποιο λόγο να είμαστε εναντίον της συντριβής του ναζιστικού αποστήματος;;;για ποιο λόγο να μην βλέπουμε κατάματα την ευρωπαϊκή και αμερικανική μήτρα του ναζισμού;;

Αυτό που σας λέω είναι ότι η Ρωσία δεν χρησιμοποιεί αμάχους ως ασπίδα.Το αμερικανοκινούμενο Ναζιστικό καθεστως του Κιέβου το κάνει με μισθοφόρους από Ολόκληρη τη Δύση και μισθοφόρους της BlackWater και διάφορους αλλους ναζι που έχουν πάει μέσω ΝΑΤΟ στην Ουκρανία,ναζιστικά κατακάθια ακόμα και από το Ελ Σαλβαδόρ.Οι Ουκρανοί και οι Αμερικανοί Πατρωνες τους βάζουν άρματα μάχης μπροστά από σχολεία,νοσοκομεία,σπίτια,αυτοί κρύβονται πισω απο γηροκομεια με αμερικανικά τζάβαλιν αντιαρματικά προκειμένου να πλήξουν ρωσικά τάνκς και αρματαγωγά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προχτές μίλησα με μια παρία ,θα μου πείτε ποια παρία ?ανεμβολιαστη ? Ρωσίδα ?

Ρωσίδα ήτανε και έφτιαχνε πανινες κούκλες και τις πουλούσε ,μου είπε ότι την συμβουλεψαν να μην λέει ότι είναι Ρωσίδα (!!)διότι κινδυνεύει 

Χτες κυκλοφόρησαν πιο ευρέως κάτι βίντεο   με πυροβολισμους , ακρωτηριασμους Ρώσων στρατιωτών αιχμαλώτων πολέμου  μπροστά στην κάμερα 

..επίσης τον βασανισμό ρωσοφωνων όπως μια εγκυο γυναίκα και του συντρόφου της ..σωροί από σώματα αμάχων με χαραγμένα ναζιστικά σύμβολα πάνω τους ..ΧΑΡΑΓΜΕΝΕΣ ΣΒΑΣΤΙΚΕΣ 

Οι Ρώσοι και οι Ρωσοφωνοι του Ντομπας μαζεύουν στοιχεία για ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης για ρωσοφωνους η αντιφασίστες ,που λειτουργούσαν για 8 χρόνια 

..οι ναζιστές του τάγματος Αζοφ οι ίδιοι ποσταραν βίντεος με τύπο που έπαιρνε τηλ τις χήρες από τους νεκρούς Ρώσους στρατιωτες και τις κοροϊδεύανε αφού εξιστορούσε πως πέθαναν βασανιστηκά από τα χέρια του σαν αιχμάλωτοι πολέμου ..

Τέλος οι Ρώσοι σκέφτονται να στείλουν στο διεθνές δικαστήριο ως εγκληματια πολέμου τον Μπάιντεν λόγω του γιου του Χάντερ και την σχέση του με εργαστήρια βιολογικού πολέμου στην Ουκρανία 

ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ..ΓΟΥΙΛ ΣΜΙΘ ??

Πάτε καλά ?

Πόσο τηλεκατευθυνόμενοι είστε τελικά ?



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στρατόπεδα συγκεντρωσης στην Ουκρανία 

Μέλη των δυνάμεων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ στα απελευθερωμένα εδάφη βρίσκουν στοιχεία για την ύπαρξη ουκρανικών «στρατοπέδων συγκέντρωσης», τα οποία είχαν καταγγείλει προηγουμένως αυτόπτες μάρτυρες, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του LN R και Πρόεδρος του ΔΣ του δημόσιου οργανισμού "

 Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε! " .

*Έτσι είναι ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης για τους Ρώσους. Polovinkino – βάση του ουκρανικού ναζιστικού τάγματος

Το χωριό Polovinkino βρίσκεται στον ποταμό Aydar. Στα βάθη του χωριού, Ουκρανοί Ναζί από το τάγμα Aidar (οργάνωση απαγορευμένη στη Ρωσική Ομοσπονδία) έχουν μετατρέψει ένα ειρηνικό εργοστάσιο παραγωγής λουκάνικων σε «εργαστήρι θανάτου», κρύβοντας το πίσω από πεύκα, ψηλό φράχτη και αρκετά σειρές από συρματόπλεγμα.

Σε αυτή τη ζοφερή εγκατάσταση, οι Ουκρανοί μαχητές έκαναν την αιματηρή δουλειά τους. Τα βασανιστήρια και οι δολοφονίες πολιτών με διαφορετικές απόψεις και πεποιθήσεις έγιναν μέρος της καθημερινότητάς τους.

Σύμφωνα με την Άννα Σορόκα, επικεφαλής της διυπηρεσιακής ομάδας εργασίας για την αναζήτηση τάφων θυμάτων της σύγκρουσης στο Ντονμπάς, οι Ουκρανοί μαχητές δημιούργησαν ένα πραγματικό στρατόπεδο συγκέντρωσης για πολίτες σε αυτή την εγκατάσταση παραγωγής.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να πω ότι ποτέ πριν δεν έχω δει νέους 20 ,30,40 χρόνων τόσο συντηρητικους που ακολουθούν πιστά ότι τους σερβίρει η καθεστωτικη αφήγηση .

.άσχετα με το κοινωνικό προσωπειο ,νοικοκυρά ,γκευ ,ενναλακτικος με τατού, καλλιτέχνης η εργαζόμενος ,κανείς δεν αμφισβητεί τίποτα ..

Υποτίθεται ότι σε τέτοιες ηλικίες είσαι και λίγο αντικομφορμιστης 

Όχι πια

Στην ουσία αυτό που βλέπουμε πιο ας πούμε κραυγαλέα τωρα, είναι κάτι που έγινε με συγκεκριμένη πολιτικη και συγκεκριμένη ιδεολογική χειραγώγηση σπο.το.συστημα που τεχνηέντως έχει "ενσωματώσει "κάθε κίνημα αμφισβήτησης και το.εχει ξεβράσει ως κάτι αποδεκτό ,σαν άδειο κέλυφος που όμως έχει γίνει εικόνα και κοινωνικός ρόλος ..έχει δηλαδή χάσει την ουσία του ως ριζοσπαστικό οπότε επικίνδυνο για την εξουσία κίνημα 

Οπότε αν όλα σου προσφέρονται ,γιατί να τα πετάξεις και να "ξε-βολευτεις "?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕΡΑ 1η:

Ρωσία: Έχουμε βάσιμες υποψίες ότι υπάρχουν βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία, που ασχολούνται με την κατασκευή βιολογικών όπλων 

και χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ.

ΜΕΡΑ 3η:

ΗΠΑ: Δεν έχουμε βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία.

ΜΕΡΑ 13η:

Ρωσία: Έχουμε στα χέρια μας επίσημα έγγραφα από βιολογικό εργαστήριο της Ουκρανίας, που αποδεικνύουν ότι το Πεντάγωνο χρηματοδοτεί επικίνδυνες έρευνες στην επικράτεια της Ουκρανίας.

ΜΕΡΑ 14η

ΗΠΑ: Ναι, έχουμε κάποια βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία, αλλά δεν διεξάγονταν εκεί επικίνδυνες έρευνες. 

ΜΕΡΑ 15η

Ρωσία: Τα αμερικανικά βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία αποκαλύπτουν παράνομη εγκληματική ενέργεια. 

Κατασκευάζουν βιολογικά όπλα για λογαριασμό του Πενταγώνου.

ΜΕΡΑ 17η

ΗΠΑ: Οι έρευνες, που χρηματοδοτούμε, είναι για καθαρά ειρηνικούς σκοπούς.

ΜΕΡΑ 20η

Ρωσία: Ξέρουμε με τι ασχολείστε σε Χαρκοβο, Λβιβ και Οδησσό.

Πειραματίζεστε με 6 οικογένειες ιών, μεταξύ άλλων και με τους κωρονοιους.

Έχουμε αποδείξεις.

Κίνα: Τι έγινε, λέει???

ΜΕΡΑ 22η

ΗΠΑ: Οι έρευνες, που διεξάγουμε στην Ουκρανία για λογαριασμό του Πενταγώνου, δεν ενέχουν κίνδυνο για τον πληθυσμό.

ΜΕΡΑ 24η

Ρωσία: Πάμε για Χάρκοβο, να δούμε τι σκατά θα βρούμε στα εργαστήριά σας.

ΗΠΑ: Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ!!!

Αν πέσουν τα βιολογικά μας όπλα στα χέρια των Ρώσων, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές!

ΑΥΛΑΙΑ - χειροκρότημα......



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζελένσκι ΝΑΤΟ ΗΠΑ ΕΕ τίναξαν την ειρήνη στον αέρα! Χτύπημα σε αποθήκη πυρομαχικών στο Belgorod σε ρώσικο έδαφος. Mε νόμο απαγορεύουν την Ορθόδοξη Εκκλησία Πατριαρχείου Μόσχας και κατάσχουν ό,τι έχει. Ακαριαία απάντηση Ρωσίας: μαζικές αεροπορικές επιδρομές τώρα σε όλη την τ. Ουκρανία!!!

29/03/2022

Ζελένσκι ΝΑΤΟ ΗΠΑ ΕΕ τίναξαν την ειρήνη στον αέρα. Χτύπημα σε αποθήκη πυρομαχικών στο Belgorod σε ρώσικο έδαφος κοντά στα ουκρανικά σύνορα. Πολλές εκρήξεις. Ήταν ουκρανικό σαμποτάζ ή άμεσο χτύπημα εξ αποστάσεως; στα 12 χλμ από σύνορα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μια ρωσική στρατιωτική αποθήκη πυρομαχικών εξερράγη στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

Επίσης ένα σχέδιο για την απαγόρευση των δραστηριοτήτων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Πατριαρχείου Μόσχας της μόνης Κανονικής , την κατάσχεση ακίνητης περιουσίας και άλλης περιουσίας έχει υποβληθεί στο ουκρανικό κοινοβούλιο Verkhovna Rada

Μετά από τέτοια νέα, η Ουκρανία δεν θα έχει πλέον ειδική στρατιωτική επιχείρηση, αλλά την μητέρα όλων των μαχών..

Ακαριαία ρώσικη ανίδραση

Πύραυλοι πάνε προς τον Νικολάεφ

Αεροπορικές επιδρομές τώρα σε

Κίεβο

Περιοχή de Tcherkassy

— Περιοχή de Kirovograd

Περιφέρεια de Khmelnitski

— Περιοχή de Volyn

Περιφέρεια d’Ivano-Frankivsk

Περιοχή Rovenskïa



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σταυροφορία Δύσης κατά Ορθοδοξίας!! Ιερό Πόλεμο κηρύσσει η Ρωσία κατά της τ. Ουκρανίας. Με σχέδιο νόμου που περνούν από Ράντα πλήρη απαγόρευση της Κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Πατριαρχείου Μόσχας κατάσχουν ό,τι της ανήκει. Αζοφίτες λίντσαραν ιερέα. Ιερέας Μάρτυρας! Ρώσος στρατιωτικός ιερέας σκοτώθηκε σε επίθεση ρουκετών του ουκρανικού στρατού σε περιοχή του Belgorod της Ρωσίας! 

29/03/2022

Σταυροφορία Δύσης κατά Ορθοδοξίας!! Ιερό Πόλεμο κηρύσσει η Ρωσία κατά της τ. Ουκρανίας. Με σχέδιο νόμου που περνούν από Ναζιστική Ουκρανική Ράντα Verkhovna Rada πλήρη απαγόρευση της Κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Πατριαρχείου Μόσχας κατάσχουν ό,τι της ανήκει. Αζοφίτες λίντσαραν ιερέα. Ιερέας Μάρτυρας! Ρώσος στρατιωτικός ιερέας σκοτώθηκε σε επίθεση ρουκετών του ουκρανικού στρατού σε περιοχή του Belgorod της Ρωσίας!

Ένας Ρώσος στρατιωτικός ιερέας σκοτώθηκε σε επίθεση ρουκετών του ουκρανικού στρατού στα νοτιοδυτικά της Ρωσίας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ο π. Oleg Artyomov υπηρετούσε στο χωριό Zhuravlyovka στην περιοχή Belgorod της Ρωσίας την Πέμπτη όταν η περιοχή «δέχτηκε βομβαρδισμό από ουκρανικό Smerch (εκτοξευτή ρουκετών) και σκοτώθηκε», ανέφερε το στρατιωτικό τμήμα του Πατριαρχείου Μόσχας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτός είναι ο πρώτος δημοσίως αναφερόμενος θάνατος σε ρωσικό έδαφος από ουκρανικό βομβαρδισμό από τότε που ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε στρατεύματα στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο Artyomov, ένας Κοζάκος, ήταν βοηθός διοικητής για την εξυπηρέτηση των πιστών σε μια στρατιωτική μονάδα τη στιγμή του θανάτου του, είπε η εκκλησία.

Το Zhuravlyovka βρίσκεται περίπου δύο χιλιόμετρα από τα σύνορα της Ουκρανίας, που συνορεύει με την περιοχή του Χάρκοβο.

Γεννημένος το 1957, ο Artyomov ήταν αξιωματικός του ναυτικού που στο παρελθόν είχε υπηρετήσει ως ιερέας σε υποβρύχια και σε ρωσικό ερευνητικό πλοίο, είπε η εκκλησία.

Δολοφονήθηκε εν ώρα υπηρεσίας..

Αζοφίτες εισέβαλαν σ΄Ορθόδοξη εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας και λίντσαραν τον ιερέα στην πόλη Teroborona περιοχή Cherkasy. Ιερέας του Πατριαρχείου Μόσχας ξυλοκοπήθηκε και εκδιώχθηκε από την εκκλησία.

Η Ράντα ετοιμάζει νόμο για την πλήρη απαγόρευση του Πατριαρχείου Μόσχας.

Ο επίσκοπος Αμβρόσιος της Εκκλησίας Πατριαρχείου Μόσχας τραυματίστηκε από βομβαρδισμό Ουκρανών και χειρουργήθηκε στο Ντόνετσκ….



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πουσίλιν (DPR): Η αποναζιστικοίηση της Ουκρανίας θα πάρει χρόνια! Η ΛΔ Ντόνετσκ θα προσαρτηθεί σε Ρωσία! Πρέσβης Ρωσίας σε ΟΗΕ : η ρωσική επιχείρηση σε  Ουκρανία θα ολοκληρωθεί όταν επιτευχθούν οι στόχοι που είχαν τεθεί! Σοιγκού: τώρα κύριος στόχος η απελευθέρωση Ντονμπάς. Μεντίνσκι: μείωση στρατιωτικής δραστηριότητας Ρωσίας σε Κίεβο,Τσερνίχιβ. Καντίροφ: να ολοκληρώσουμε ό,τι αρχίσαμε να πάρουμε το Κίεβο!

29/03/2022

Η αποναΖιστικοίηση της Ουκρανίας θα πάρει χρόνια, είπε ο Πουσίλιν. Πρόσθεσε ότι η Λαική Δημοκρατία του Ντόνετσκ θα εξετάσει το ενδεχόμενο να ενταχθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία μετά την απελευθέρωση ολόκληρης της δημοκρατίας. Προσάρτηση και των 2 Ανεξάρτητων Δημοκρατιών του Ντονμπάς στη Ρωσία.

Η πλήρης αποναΖιστικοποίηση της Ουκρανίας θα πάρει πολύ χρόνο, αυτό το έργο θα διαρκέσει περισσότερο από ένα χρόνο, γιατί μόνο η εξουδετέρωση των εγκληματιών πολέμου δεν αρκεί, είναι απαραίτητο να επιτευχθούν αλλαγές σε νομοθετικό επίπεδο, δήλωσε ο επικεφαλής της DPR Denis Πουσιλίν. ”Η στρατιωτική επιχείρηση στο έδαφος της DPR προχωράει κατά τα προβλεπόμενα” είπε.

Η αποναΖιστικοποίηση της Ουκρανίας θα πάρει χρόνια, είπε ο Πουσίλιν

“Η αποναΖιστικοποίηση δεν είναι μόνο η εξουδετέρωση αυτών των εγκληματιών πολέμου, αυτών των νεοναζί… Επίσης ένα πολύ σοβαρό έργο που μένει να γίνει… ε αφορά την εκπαιδευτική σφαίρα. Αυτή είναι δουλειά… στο νομοθετικό επίπεδο. Καταλαβαίνετε πώς αυτή η ιδεολογία έχει εμποτίσει .. όλα αυτά τα χρόνια. Εδώ δουλεύουμε κι εμείς. Και αυτό δεν είναι θέμα ενός έτους», είπε.

Αυτό το καθήκον πρέπει να πραγματοποιηθεί για να σωθεί η μελλοντική γενιά από την επιρροή της ναζιστικής ιδεολογίας, συνόψισε ο Pushilin.

Pushilin: Το κύριο καθήκον είναι να φτάσουμε στα συνταγματικά σύνορα της Δημοκρατίας του Ντόνετσκ δηλ. και με Μαριούπολη μέσα.

Νωρίτερα, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια, δήλωσε ότι η ρωσική ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία θα ολοκληρωθεί όταν επιτευχθούν οι στόχοι που είχαν τεθεί. Ο διπλωμάτης εξήγησε ότι μιλάμε για αποστρατικοποίηση και αποναΖιστικοποίηση της χώρας.

Καντίροφ για την ειδική επιχείρηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία: πρέπει να ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε, να μην σταματήσουμε, πρέπει να πάμε στο Κίεβο και να το θέσουμε υπό τον έλεγχο της Ρωσίας.

«Η αποκλιμάκωση στις κατευθύνσεις του Κίεβου και του Τσερνίχιβ δεν σημαίνει κατάπαυση του πυρός» διεμήνυσε ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι μετά τις συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες Μόσχας και Κιέβου.

Η μείωση της στρατιωτικής δραστηριότητας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις κατευθύνσεις του Κιέβου και του Τσερνίχιβ δεν σημαίνει ότι θα επιτραπεί στην Ουκρανία να συγκεντρώσει εφεδρείες εκεί και να αναδιοργανωθεί, δήλωσε ο στρατιωτικός παρατηρητής Βίκτορ Λιτόβκιν. Οι ΗΠΑ αμφισβητούν έντονα ότι άρχισε η απόσυρση ρωσικών δυνάμεων από περίχωρα Κιέβου (στρατιωτικές πηγές για Foreign Policy)

Κύρια ανακοίνωση της ημέρας από τις διαπραγματεύσεις στην Κων/πολη, η ρωσική αντιπροσωπεία υποσχέθηκε μια δραστική απόσυρση των στρατευμάτων της στις περιοχές του Κιέβου και του Τσερνιχίφ. Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου είχε ήδη ανακοινώσει ότι η Μόσχα θα επικεντρωθεί πλέον στον «κύριο στόχο της», δηλαδή «την απελευθέρωση του Ντονμπάς».

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου σε τηλεδιάσκεψη:

  ”Παρακολουθούμε τις δηλώσεις των ηγετών μεμονωμένων χωρών του ΝΑΤΟ σχετικά με την πρόθεσή τους να προμηθεύσουν αεροσκάφη και συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία. Σε περίπτωση εφαρμογής τους θα αντιδράσουμε επαρκώς.

  Σε δύο εβδομάδες, 600 ξένοι μισθοφόροι εξουδετερώθηκαν στην Ουκρανία.

  Τα κύρια καθήκοντα του πρώτου σταδίου της ειδικής επιχείρησης έχουν ολοκληρωθεί, μπορούμε να επικεντρωθούμε στον κύριο στόχο – την απελευθέρωση του Donbass.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιπροσωπεία ΛΔ Ντόνετσκ- Representative Office DNR

29/3/2022 – 18.00 ώρ.   

Ειδικό σώμα συνέλαβε με μυστική επιχείρηση τους ναζί που πραγματοποίησαν τα φρικτά βασανιστήρια στους αιχμαλώτους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση πρόκειται για τους Sergei Velichko, nicknamed "Chile" και Konstantin Nemichev. Και οι δύο, σύμφωνα με την απολογία τους, είχαν στρατολογηθεί στο τοπικό σύνδεσμο φιλάθλων της Μεταλιστ. Θα δικαστούν σύμφωνα με το έγκλημα τους. Καμία εκδίκηση, καμία ειδική μεταχείριση δεν θα λάβουν. Μόνο δικαιοσύνη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αμερικανός αναλυτής: «200.000 Ρώσοι κέρδισαν 600.000 Ουκρανούς και συνεχίζουν»

29.03.2022 | 23:43

«Αυτός είναι ο πόλεμος του Μεγάλου Βέλους»

O Σκοτ Ρίττερ είναι ένας πρώην επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ και πρώην αξιωματικός πληροφοριών των Αμερικανών Πεζοναυτών και υποστηρίζει ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πέτυχαν μεγάλη στρατιωτική νίκη στην Ουκρανία, η οποία θα μεγεθυνθεί τις επόμενες ημέρες.

Όπως αναφέρει μετά την απελευθέρωση της Μαριούπολης (μην ξεχνάμε πως πρόκειται για μία πόλη με ρωσόφωνο πληθυσμό) «η Ρωσία τώρα θα κρατήσει υπό έλεγχο την Ουκρανία από τον Βορρά και το Νότο καθώς οι κύριες δυνάμεις της, ενισχυόμενες από τις βόρειες μονάδες, τους Πεζοναύτες και τις διαθέσιμες πλέον δυνάμεις που πολέμησαν στη Μαριούπολη, θα επιχειρήσου να περικυκλώσουν και να καταστρέψουν την ουκρανική δύναμη των 60.000 ανδρών στην ανατολική Ουκρανία.

«Αυτός είναι ο πόλεμος του Μεγάλου Βέλους, κάτι που οι Αμερικανοί γνώριζαν να κάνουν αλλά το ξέχασαν στις ερήμους και στα βουνά του Αφγανιστάν και το Ιράκ. Αυτό επίσης εξηγεί πως 200.000 Ρώσοι ήταν ικανοί να κερδίσουν 600.000 Ουκρανούς. Έτσι λοιπόν τελειώνει ο πόλεμος των ελιγμών με καθαρά ρωσικό στυλ.»

Οι διάφοροι «αναλυτές» της Δύσης των εγχώριων ΜΜΕ, σε μία προσπάθεια αποδόμησης των ρωσικών δυνάμεων, μιλούσαν αυθαίρετα για πολέμους 96 ωρών και ότι η Μόσχα είχε αποτύχει τους αντικειμενικούς στόχους.

Κανείς τους δεν ανέφερε το αυτονόητο. Μόλις 200.000 άνδρες εναντίον ενός πολύ μεγάλου στρατού άνω των 600.000.

Ακόμα η Ρωσία δεν έχει εμπλέξει σοβαρή στρατιωτική δύναμη για να καταλάβει μία χώρα με το μέγεθος της Γαλλίας και πληθυσμό 45 εκατομμυρίων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόσχα: «Συνελήφθησαν οι Ουκρανοί νεοναζί που βασάνισαν μέχρι θανάτου τους Ρώσους αιχμαλώτους»

29.03.2022 | 17:55

Πραγματοποιήθηκε επιχείρηση με χρήση μονάδων ειδικών επιχειρήσεων

Μονάδες Ρώσων Spetsnaz της GRU συνέλαβαν τους Ουκρανούς στρατιωτικούς, υπεύθυνους για τους βασανισμούς Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου όπως δήλωσε ο Βλαντιμίρ Σαμάνοφ, αντιπρόεδρος της Επιτροπής της Κρατικής Δούμας.

Οι συλληφθέντες ταυτοποιήθηκαν ως οι Ουκρανοί υπήκοοι Σεργκέι Βελίτσκο, με το παρατσούκλι «Χιλή» και Κονσταντίν Νεμίτσεφ «μέλος της ομάδας οπαδών της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας Μέταλιστ».

Σημειώνεται ότι προ ολίγων ημερών δημοσιοποιήθηκε βίντεο στον οποίο τα εν λόγω άτομα απεικονίζονται να βασανίζουν Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου.

Το βίντεο δείχνει φερόμενους Ουκρανούς στρατιώτες να πυροβολούν Ρώσους στρατιώτες στα πόδια και να τους αφήνουν πεσμένους στο έδαφος να αιμορραγούν.

Ένας από τους Ρώσους στρατιώτες πεθαίνει κατά τη διάρκεια των βασανιστηρίων, ενώ ο Ουκρανός στρατιώτης συνεχίζει να κλωτσάει το σώμα του που φαίνεται να είναι ήδη άψυχο.

Στη συνέχεια, το βίντεο δείχνει περισσότερους Ρώσους αιχμαλώτους να φτάνουν και οι Ουκρανοί στρατιωτικοί τους πυροβολούν όλους στα πόδια.

Το βίντεο με τα βασανιστήρια φέρεται να έγινε στην περιοχή Χάρκοβο της Ουκρανίας. Δύο από τους εκτελεστές αναγνωρίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένας από τους φερόμενους δράστες είναι μαχητής του ναζιστικού τάγματος Azov το οποίο έχει εξολοθρευτεί σχεδόν ολοσχερώς.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν το ουκρανικό κέντρο διοίκησης στο Νικολάεφ

29.03.2022 | 16:24

Η Μόσχα συνεχίζει την διάλυση κυβερνητικών δομών στις περιοχές που αποτελούν τους επόμενους στόχους

Τουλάχιστον επτά άτομα σκοτώθηκαν και 22 τραυματίστηκαν σήμερα όταν ρωσικός πύραυλος έπληξε το κτίριο της περιφερειακής διοίκησης στη νότια ουκρανική πόλη Μικολάιβ (Νικολάεφ), ανακοινώθηκε από την ουκρανική υπηρεσία πρώτων βοηθειών.

H εν λόγω υπηρεσία αναφέρει πως διασώστες ανέσυραν 18 από τους τραυματίες από τα συντρίμμια. Οι επιχειρήσεις των διασωστών συνεχίζονται, προσθέτει.

Bίντεο με τον ρωσικό πύραυλο cruise Κalibr να πλήττει το στόχο, αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Ουκρανικές πηγές αναφέρουν πως υπάρχει κινητικότητα των ρωσικών δυνάμεων προς το Νικολάεφ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Eκρήξεις στο ρωσικό Μπέλγκοροντ: Ανατινάχθηκε αποθήκη πυρομαχικών

29.03.2022 | 23:06

Τραυματίστηκαν τέσσερις στρατιώτες

Αλλεπάλληλες εκρήξεις ακούστηκαν απόψε έξω από τη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, ανέφερε ο κυβερνήτης της περιοχής, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν θύματα.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο από δύο τοπικούς ιστότοπους φαίνεται σαν να εκρήγνυνται πυρομαχικά. Το πρακτορείο Reuters ωστόσο δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αν αυτή ήταν η αιτία.

Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι χτύπησαν αποθήκη πυρομαχικών με βαλλιστικό πύραυλο Tochka-U.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσόφωνοι του Ντονέτσκ: «Θα ενταχθούμε στην Ρωσική Ομοσπονδία» – Τι θα γίνει με Χερσώνα και Ζαπορίζια

29.03.2022 | 22:34

Θα διεξαχθούν δημοψηφίσματα για να αποφασίσουν οι κάτοικοι για το μέλλον τους

Ο Ντένις Πουσίλιν, επικεφαλής της μίας από τις δύο αυτοανακηρυχθείσες «δημοκρατίες» των ρωσόφωνων της ανατολικής Ουκρανίας, της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ» ανακοίνωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο ένωσης με την Ρωσία μόλις τεθεί υπό έλεγχο όλη η περιοχή του Ντονέτσκ της Ουκρανίας.

«Ο κύριος στόχος είναι να φτάσουμε στα συνταγματικά σύνορα της δημοκρατίας. Τότε θα το καθορίσουμε», δήλωσε ο Πουσίλιν σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται το Πρακτορείο Ειδήσεων του Ντονέτσκ.

Η σκέψη που υπάρχει στη Μόσχα είναι με το πέρας της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησες να οργανωθούν άμεσα σε όσες περιοχές έχουν καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις όπως και στο απελευθερωμένο Ντόνμπας δημοψηφίσματα με τα οποία οι κάτοικοι θα αποφασίσουν για το μέλλον τους και την αυτοδιάθεση τους.

Θα αποφασίσουν αν επιθυμούν να έχουν καθεστώς αυτονομίας σε μία ομοσπονδία κρατική οντότητα, η αν θέλουν να γίνουν εντελώς ανεξάρτητες, η αν θέλουν να συνεχίσουν τη ζωή τους εντός της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Συνεπώς, δεν μιλάμε μόνο για τις περιοχές του Ντόνμπας αλλά και για τις περιφέρειες της Χερσώνας και της Ζαπορίζια.

Πολλοί πιστεύουν ότι η Μόσχα θα αρκεστεί στο Ντόνμπας και στην ήδη ανακτηθείσα Κριμαία, αλλά δεν είναι έτσι.

Έχουν καταληφθεί περιοχές με ρωσόφωνους πληθυσμούς για τις οποίες δόθηκε βαρύς φόρος αίματος και αυτό δεν μπορεί να διαγραφεί.

Μέχρι το τέλος της επιχείρησης άλλωστε κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος τι θα συμβεί σε Χάρκοβο, Νικολάεφ και Οδησσό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε πλήρες αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις Μόσχας-Κιέβου στην Κων/πολη – Ρωσική πηγή: «Πολύ αργά για δάκρυα»

29.03.2022 | 14:33

Η Μόσχα απορρίπτει «εγγυήτριες δυνάμεις», ΝΑΤΟ και ΕΕ

Λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι της Τρίτης, ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών στο Ντολμά Μπαχτσέ της Κωνσταντινούπολης, αλλά όπως αναφέρουν ασφαλείς ρωσικές πηγές, δεν υπήρξε καμία προσέγγιση των δύο πλευρών καθώς το μεν Κίεβο «προσφέρει» καθεστώς ουδετερότητας κάτι που πλέον είναι πού λίγο για τη Ρωσία, και αρνείται να συζητήσει για τα εδάφη που χάνει στον πόλεμο.

Πηγή προσκείμενη στη ρωσική ομάδα διαπραγματεύσεων, σημείωνε ότι «Αυτά που μας προσφέρουν σήμερα έπρεπε να τα είχαν αποδεχθεί πριν τις 24 Φεβρουαρίου (σ.σ. ημέρα που ξεκίνησε η ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία).

Τώρα είναι αργά.

Πρέπει να αναθεωρήσουν στην βάση την θέση τους. Ούτε η άρνηση εισόδου στο ΝΑΤΟ δεν μας καλύπτει πλέον. 

Και φυσικά δεν συζητούμε την ένταξη στην ΕΕ, όπως κάποια δυτικά ΜΜΕ (σ.σ. οι Financial Times) έγραψαν χθες. Η ΕΕ δεν έχει καμία διαφορά με το ΝΑΤΟ».

Οι συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας ξεκίνησαν λίγο πριν τις 11 το πρωί στο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη. Οι δύο αντιπροσωπείες κάθισαν απέναντι η μία από την άλλη σε ένα μεγάλο τραπέζι για μια συνάντηση που συνοδεύεται από εξαιρετικά συγκρατημένες προσδοκίες και μεγάλη δυσπιστία για τις πραγματικές προθέσεις της Μόσχας.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή «Δεν υπάρχει περίπτωση παύσης των στρατιωτικών επιχειρήσεων, ούτε βέβαια και η ύπαρξη εγγυητριών δυνάμεων στην Ουκρανία. Θα δούμε μελλοντικά τι θα μείνει και αν θα μείνει από αυτό που έφτιαξαν οι δυτικοί στην Ουκρανία ως κράτος»!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόσχα: «Τέλος στις 31 Μαρτίου το φ.α. για τους Ευρωπαίους αν δεν πληρώσουν σε ρούβλια» – Κραχ έρχεται στην ΕΕ

29.03.2022 | 14:27

«Δεν υπάρχει δωρεάν αέριο»

Για τις πληρωμές των προμηθειών φυσικού αερίου σε ρούβλια από τους Δυτικούς, μίλησε ο Ντμίτρι Πεσκόφ την Τρίτη, στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Βάσει της χθεσινής απόφασης του διευθυντηρίου της ΕΕ δεν θα υπάρξει πληρωμή σε ρούβλια στη Ρωσία παρά μόνο σε δολάρια.

Μία απόφαση που αν δεν αλλάξει θα σημάνει οικονομικό κραχ, αφού το ρωσικό φυσικό αέριο αποτελεί το 40% των ενεργειακών πόρων των 27 κρατών-μελών της ΕΕ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ν.Πεσκόφ, ανέφερε πως «οι πληρωμές μπορούν να γίνουν μόνο σε ρούβλια… Οι εταιρείες πρέπει να κατανοήσουν τις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς και την διαφορετική κατάσταση που έχει προκύψει, λόγω του οικονομικού πολέμου που διεξάγεται κατά της Ρωσίας».

Ταυτόχρονα, ο Πεσκόφ τόνισε για άλλη μια φορά ότι «δεν υπάρχει δωρεάν αέριο» και σημείωσε ότι με τη μετάβαση στην πληρωμή σε ρούβλια, στην πραγματικότητα, η κατάσταση δεν αλλάζει.

«Η Ρωσία ήταν πάντα, παραμένει και θα παραμείνει ένας αξιόπιστος πάροχος υδρογονανθράκων» επανέλαβε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Τη Δευτέρα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε δώσει εντολή στο Υπουργικό Συμβούλιο της Ρωσίας, την Κεντρική Τράπεζα και την Gazprom να λάβουν τα σχετικά μέτρα έως τις 31 Μαρτίου, ώστε να αλλάξει το νόμισμα πληρωμής για τις προμήθειες φυσικού αερίου σε μη φιλικές χώρες.

Τι είπε σχετικά με την αυτόκλητη παρέμβαση του Ρ.Αμπράμοβιτς

Σχολιάζοντας την αυτόκλητη παρέμβαση Αμπράμοβιτς στις ρωσο-ουκρανικές διαπραγματεύσεις, ο Περσκόφ τόνισε πως ο Ρώσος επιχειρηματίας δεν είναι επίσημο μέλος της αντιπροσωπείας στις συνομιλίες με την Ουκρανία. «Ο Αμπράμοβιτς εμπλέκεται σε κάποιες επαφές μεταξύ της ρωσικής και της ουκρανικής πλευράς και δεν είναι επίσημο μέλος της αντιπροσωπείας».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρόεδρος DIW: «Τρέμω – Ακόμα δεν είδαμε το μεγάλο τέλος – Εάν κλείσει την κάνουλα η Ρωσία έρχεται κραχ»

29.03.2022 | 13:52

Τι δήλωσε ο Γερμανός οικονομολόγος Marcel Fratzscher

Την πραγματική εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας, λόγω των δυτικών κυρώσεων στη Ρωσία, αποκάλυψε ο Πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW), Marcel Fratzscher, ο οποίος προειδοποίησε για μεγάλο κράχ! 

Ο οικονομολόγος, μιλώντας στο Kölner Stadt-Anzeiger και το RedaktionsNetzwerk Deutschland, σημείωσε ότι «οι ρυθμοί πληθωρισμού έως και δέκα τοις εκατό είναι πιθανοί» εάν ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν «κλείσει την κάνουλα του φυσικού αερίου».

Ο Fratzscher δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Οι πολιτικοί πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα πάντα στον κόσμο και να πουν: Εάν υπάρχει εμπάργκο και δεν υπάρχουν πλέον προμήθειες πετρελαίου και φυσικού αερίου, ούτε τρία Κατάρ ή Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μαζί μπορούν να μας βοηθήσουν».

«Η Ρωσία και η Ουκρανία εξάγουν το 30 τοις εκατό του παγκόσμιου σιταριού. Η Ρωσία εξάγει επίσης λίπασμα καλίου. Μια χώρα όπως η Αίγυπτος πρέπει να εισάγει όλο το σιτάρι», προσέθεσε.

Σύμφωνα με τον Fratzscher, εκατομμύρια άνθρωποι θα διολίσθαιναν στην φτώχεια εάν η τιμή εκεί αυξανόταν κατά 30% και κατέληξε: «Αυτό τρέμω: Ότι ακόμα δεν είδαμε το μεγάλο τέλος».

Βέβαια οι «προτάσεις» του για την αντιμετώπιση του προβλήματος μας δείχνουν ότι η οικονομική καταστροφή που έρχεται βοηθά στην προώθηση του σχεδίου για την «Μεγάλη Επανεκκίνηση» του κόσμου.

«Οπότε οδηγείτε λιγότερο. Κυριακή χωρίς αυτοκίνητο. Όριο ταχύτητας στον αυτοκινητόδρομο. Πρέπει να κάνουμε σημαντικές οικονομίες όσον αφορά τη θέρμανση. Και οι εταιρείες ενέργειας θα κλείσουν προσωρινά. Αυτή είναι η αλήθεια», είπε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρ.Καντίροφ: «Αφήστε μας να τελειώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε – Να καταστρέψουμε Ουκρανούς ναζί και σατανιστές»

29.03.2022 | 12:44

Αντίθετος με τις διαπραγματεύσεις Μόσχας-Κιέβου ο Τσετσένος ηγέτης

Ο ηγέτης των Τσετσένων, Ραμζάν Καντίροφ, εξέφρασε την αντίθεση του με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, οι οποίες λαμβάνουν χώρα σήμερα στην Τουρκία, καθώς θεωρεί ότι η Ρωσία πρέπει να ολοκληρώσει ότι ξεκίνησε. 

Ο Ρ.Καντίροφ τόνισε ότι «η άποψη μου είναι ότι αυτές οι διαπραγματεύσεις δεν θα κάνουν καλό. Κατά την άποψη μου είναι απαραίτητο να τελειώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε: Να καταστρέψουμε τους ληστές, τους ναζί και τους σατανιστές. Μόνο τότε πρέπει να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε στη συνέχεια».

Οι Τσετσένοι θεωρούνται ιδιαιτέρως σκληροί μαχητές και αυτό φάνηκε και στις μάχες στην Μαριούπολη, εκεί που διέλυσαν το Τάγμα του Αζόφ, με τους νεοναζί μαχητές του να ψάχνουν για φυγή.

Χθες είδαμε τον Καντίροφ στην Μαριούπολη να πανηγυρίζει για την κατάληψη της πόλης από τους Ρώσους και την απελευθέρωση του ρωσόφωνου πληθυσμού.

Μάλιστα αυτό που είχε ενδιαφέρον στο βίντεο ήταν ότι μαζί του πανηγύριζε ο Ρώσος στρατηγός Mορντίσεφ τον οποίον οι Ουκρανοί είχαν «σκοτώσει».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φρικαλεότητες από Ουκρανούς: Τηλεφωνούν σε μητέρες νεκρών Ρώσων – «Θα τον φάνε τα σκυλιά παλιοπου@@»

29.03.2022 | 09:12

Οργή στη Μόσχα με τους Ουκρανούς: «Ξεκινήστε να τρέχετε»

Οι νεοναζί του Τάγματος Αζόφ χάνου στο πεδίο και επιδεινώνονται σε φρικαλεότητες οι οποίες εξοργίζουν. 

Μετά τα βίντεο που έδειχναν τους Ουκρανούς να πυροβολούν στα πόδια Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου σε ενέργειες που δεν έκαναν παρά μόνον οι Ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο τον γύρο του διαδικτύου κάνουν νέα βίντεο τα οποία δείχνουν Ουκρανούς στρατιώτες να καλούν από τα κινητά τηλέφωνα νεκρών Ρώσων στρατιωτών τις οικογένειές τους και να τις χλευάζουν.

Όπως αποτυπώνεται στα παρακάτω βίντεο Ουκρανοί στρατιώτες τηλεφωνούν είτε με βίντεο, είτε με απλή κλήση και ενημερώνουν τους συγγενείς ότι ο άνθρωπός τους έχει «πέσει» στη μάχη. Ωστόσο αυτό που προκαλεί ανατριχίλα είναι το γεγονός ότι πρόθεσή τους, σύμφωνα με όσα γράφονται στα κοινωνικά δίκτυα, είναι να χλευάσουν την οικογένεια των νεκρών.

Όλες οι κλήσεις έχουν μαγνητοσκοπηθεί και τα βίντεο έχουν αναρτηθεί στα κανάλια των Αζοφιστών στο telegram. Στο διαδίκτυο ήδη πολλοί κάνουν λόγο για εγκλήματα πολέμου και από την πλευρά της Ουκρανίας.

Χαρακτηριστική είναι, όπως αναφέρουν στο twitter, η στιγμή που Ουκρανός στρατιώτης καλεί τη μητέρα νεκρού Ρώσου στρατιώτη περιγράφοντάς της πώς ο γιος της «κομματιάστηκε» και πώς τον άφησαν να τον φάνε τα σκυλιά. Τη χλευάζει και στη συνέχεια τη βρίζει. Στα περισσότερα βίντεο οι Ουκρανοί επαναλαμβάνουν στους συγγενείς των νεκρών «Slava Ukraini» δηλαδή «Δόξα στην Ουκρανία».

«Ο Ιλιούσα δεν είναι πια εδώ. Αρρώστησε και πέθανε. Ιλιούσα τέλος! Χάθηκε. Αυτό ήταν το πρώτο του λάθος. Το δεύτερο λάθος του ήταν πως χάθηκε στην Ουκρανία. Το τελευταίου ήταν πως πέθανε παλιοπο@@», λέει σε ένα βίντεο ένας Ουκρανός και προσθέτει:

«Ό,τι απέμεινε από αυτόν είναι ένας κ@λος και ένα αυτί! Τι να σας δείξω; Τουλάχιστον κρατήσαμε σώο το τηλέφωνο για να σας πως ότι ο γαμ@@ς σας δεν υπάρχει πια. Τα σκυλιά θα τους φάνε».

Δείτε τα βίντεο:

https://twitter.com/i/status/1507773279259484171

https://twitter.com/i/status/1507344429090279434

Οργή στη Μόσχα

Η Μόσχα είναι φανερά οργισμένη, το ίδιο οι στρατιώτες, αλλά και ολόκληρος ο πληθυσμός της χώρας.

Ρώσος στρατιώτης προειδοποιεί τους Ουκρανούς: «Τρέξτε τώρα που μπορείτε, δεν θα δείξουμε κανένα οίκτο».