Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Τριτη 12 Απριλιου 2022


Δεν ήταν καθόλου "αιφνιδιαστική απόφαση του δικτάτορα Πούτιν" ο πόλεμος της Ουκρανίας. Δείτε εδώ αυτό το προφητικό κείμενο - και υπάρχουν πολλά άλλα παλιότερα αλλά δεν τους δίναμε σημασία τότε. 

9/4/2021....!!!

Πόλεμος;

Στην ανατολική Ουκρανία οι εχθροπραξίες φαίνεται να είναι αναπόφευκτες. Το Κίεβο βρίσκεται στον δρόμο για τον πόλεμο, με την «ακλόνητη» υποστήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Χρόνια αντιρωσικής προπαγάνδας στη Δύση κήρυξαν την Ρωσία «ρίζα του κακού» και προετοίμασαν τους πολίτες της ΕΕ και των ΗΠΑ για πόλεμο.

Σε τελική ανάλυση, οι Ρώσοι, και ειδικά ο Πούτιν, φταίνε για όλα τα κακά που συμβαίνουν στη Δύση. Τα καθεστώτα πρέπει να αποσπάσουν την προσοχή των λαών από την κατάρρευση της οικονομίας, τον υπερπληθωρισμό, την δικτατορία της υγείας, την φτώχεια και την εξαθλίωση, συνεπώς έναν πόλεμο χρειαζόμαστε τώρα.

Η ροή στρατιωτικών αεροσκαφών μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ και της Ουκρανίας έχει αυξηθεί πολύ τους τελευταίους μήνες. Με τον Μπάιντεν ως εκ των πραγμάτων πρόεδρο της Ουκρανίας προετοιμάζονται για σύγκρουση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι εξοπλίζουν τον ουκρανικό στρατό με UAVς, ηλεκτρονικά πολεμικά συστήματα, αντιαρματικά συστήματα, MANPADS και άλλα σύγχρονα συστήματα υψηλής ακρίβειας.

Σε απάντηση, η Ρωσία μετέφερε δυνάμεις στα σύνορα με την Ουκρανία και την Κριμαία.

Λήψεις δείχνουν ότι στην πιθανή πρώτη γραμμή εγκαθίστανται Nona-S και μονάδες του 76ου τμήματος αλεξιπτωτιστών Pskov.

Έχουν αναφερθεί πάνω από 1400 παραβάσεις παύσης πυρός και ήδη σκοτώθηκαν δυο στρατιώτες της UAF

Η Ουκρανία κατηγορεί συνεχώς τη Ρωσία για την συγκέντρωση δυνάμεων, ενώ συνεχίζει να βομβαρδίζει. 

Διαπραγματεύεται με τους συμμάχους της, επικοινωνεί με την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο περιμένοντας πράσινο φως για επίθεση. Ο Ζελένσκι απαιτεί απεγνωσμένα να γίνει γρήγορα η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. 

Για την Μόσχα, η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι μια κόκκινη γραμμή που δεν πρέπει να ξεπεραστεί.

Αλλά αυτή που ρίχνει το περισσότερο λάδι στην φωτιά είναι η Τουρκία. 

Ο Ερντογάν θέλει επίσης να πυροδοτήσει τον πόλεμο και στέλνει τα νεότερα όπλα στην Ουκρανία, όπως πρωτύτερα στο Αζερμπαϊτζάν για τον πόλεμο εναντίον του Καραμπάχ. 

Ο Ερντογάν βρίσκεται και στο πλευρό του Κιέβου, ή μάλλον ονειρεύεται την επανάκτηση της Κριμαίας με τους Τάταρους, όπως στην Οθωμανική Αυτοκρατορία έως το 1770. 

Και στο Κίεβο, γίνεται λόγος για την κατάκτηση της Κριμαίας, τρέλα δηλαδή. Υπογράφοντας το διάταγμα 117/2021, ο Ζελένσκι ενεργοποιεί τον ουκρανικό στρατό για να ανακτήσει και να επανενώσει την Κριμαία και την Σεβαστούπολη με την Ουκρανία.

Για τους Ρώσους, η Κριμαία είναι ανέγγιχτη και δεν θα παραδοθεί ποτέ. 

Το ουκρανικό κοινοβούλιο ενέκρινε επίσημο ψήφισμα "σχετικά με την κλιμάκωση της ρωσικής-ουκρανικής ένοπλης σύγκρουσης". Η βουλευτής Iryna Vereshchuk εξήγησε τι σημαίνει αυτό:

"Στο ψήφισμα, αναφέραμε για πρώτη φορά τον πόλεμο ως πόλεμο". Αυτό σημαίνει ότι η Βερχόβνα Ράντα κηρύσσει επίσημα τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. 

Οι σχέσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας είναι μηδενικές, όπως και με τις Βρυξέλλες. Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον κλήθηκε πίσω εφόσον ο Μπάιντεν χαρακτήρισε τον Πρόεδρο Πούτιν «δολοφόνο».

Πώς αντιδρούν τα δυτικά ΜΜΕ;

Ούτε λέξη για τα άμαχα θύματα, ούτε λέξη για την κλιμάκωση που προκαλείται από τη μεταφορά ουκρανικών τεθωρακισμένων, ούτε μια λέξη για την κήρυξη πολέμου. 

Ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας δεν αποκλείεται. Πολλοί εμπειρογνώμονες ισχυρίζονται ότι η τρέχουσα κατάσταση μπορεί να επιλυθεί μόνο με στρατιωτική σύγκρουση. Κάποιοι μάλιστα λένε ότι για την Ρωσία είναι προτιμότερο να γίνει ο πόλεμος τώρα, παρά αργότερα. 

Εάν το Κίεβο και οι «πίσω» του τολμήσουν πραγματικά να επιτεθούν, ο ουκρανικός στρατός θα καταστραφεί τελείως, ανεξάρτητα από τα όπλα που έχει λάβει από το ΝΑΤΟ και η οικονομία της Ουκρανίας θα χτυπηθεί ακόμη πιο πολύ. 

Καημένοι λαοί.

Σχολιο.- Το 14 τα είχε πει ο Κίσινγκερ. Το 15 ο Mearsheimer.

Και φυσικά τα έγραψε με εξαιρετικά απλό και κατανοητό τρόπο ο Tim Marshall στο βιβλίο του αιχμάλωτοι της γεωγραφίας.

Όποιος είχε εικόνα σίγουρα δεν έπεσε από τα σύννεφα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ιδρυτής του ευρώ Οτμαν Ισιγκ πυροβολεί τώρα την ΕΚΤ για τις πολιτικές της!

Ο ίδιος θεωρεί ότι ξύπνησε ένας κοιμώμενος γίγαντας, ο πληθωρισμός και λόγω του πολέμου και της συντριβής της "παγκοσμιοποίησης", οδηγούμαστε με βεβαιότητα σε στασιμοπληθωρισμό!

Πόσο δίκιο είχαμε κάποιοι που χρόνια τώρα πυροβολούσαμε την ΕΕ και κυρίως το ευρώ....

Πόσο δίκιο έχουμε και τώρα που ζητάμε την άρση των κυρώσεων και το σταμάτημα του πολέμου...

Ομως βλέπετε, τα γεράκια της Δύσης έχουν βάλει σε εφαρμογή το νέο αφήγημα. Συμμαχούμε με τους απανταχού ναζί γιατί, ως μαχητικοί και πολεμοχαρείς, μας είναι απαραίτητοι για να νικήσουμε την κακιά Ρωσία και όχι μόνο. Κατά τα λοιπά, είμαστε "δημοκράτες" και τη ρετσινιά του "ακροδεξιού" την ρίχνουμε στην πατριωτική λαική δεξιά απανταχού...

Δυστυχώς επιλέγουμε ένα δρόμο δίχως επιστροφή...

Σχολιο.- Εγώ βλέπω ότι μια μικρή χώρα εκτός ΕΕ , η Σρι Λάνκα πτώχευσε σήμερα λόγω μέτρων κοβιντ κ Ουκρανίας. Κήρυξε στάση πληρωμών κ ζητά βοήθεια από το ΔΝΤ, νομίζω είναι η πρώτη από πολλές.

Το συμπέρασμα οι λαοί σήμερα δεν έχουν λόγο στα δρώμενα των χωρών τους. Το βρίσκω ενδιαφέρον σαν παραδοχή , οι παραδοχές είναι σαν τις σωστές διαγνώσεις στις αρρώστιες, έτσι βρίσκονται οι τρόποι για να αλλάξουν τα πράγματα. 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κινδυνεύει η ευρωπαϊκή δημοκρατία με τη Λεπέν; Πλάκα κάνετε;

11 Απριλίου 2022

Η Ευρώπη είναι σε βαθιά υπαρξιακή κρίση, το μεταπολεμικό σύστημα πολιτικής αντιπροσώπευσης έχει διαρραγεί, και οι γαλλικές εκλογές το επιβεβαίωσαν για μια ακόμα φορά. Η Γαλλία, όπως και κάθε ευρωπαϊκή χώρα, αλλά ίσως με πιο εκφραστικό τρόπο, δείχνει το θυμό, την απογοήτευση και την οργή της. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. 

Ούτε ο Διαφωτισμός κινδυνεύει, ούτε η Δημοκρατία. Έχουν άλλωστε ήδη εκτελεστεί εν ψυχρώ, από όσους σήμερα παριστάνουν τους ανήσυχους και καλούν σε συσπείρωση γύρω από τον Μακρόν. Η σημερινή Δύση δεν έχει αφήσει τίποτα σώο από την προοδευτική κληρονομιά των περασμένων αιώνων. Δεν έμεινε τίποτα όρθιο για να το γκρεμίσει η Λεπέν. Η δουλειά έχει γίνει. 

Ανησυχούν μήπως η ακροδεξιά Λεπέν αναιρέσει τις δημοκρατικές κατακτήσεις, αυτοί, που στην Ουκρανία πριμοδότησαν, εξέθρεψαν και νομιμοποίησαν τα ναζιστικά τάγματα της εθνικιστικής καθαρότητας. Μα τι εκλεκτικισμός είναι αυτός;

Πρώτα, εξίσωσαν τον κομμουνισμό με τον ναζισμό. Μετά, αναθεώρησαν την ιστορία. Ενοχοποίησαν ή και απαγόρευσαν κάθε αναφορά στο σοσιαλιστικό παρελθόν. Εξέθρεψαν το νεοναζιστικό φαινόμενο στο όνομα της αποκομμουνιστικοποίησης. Και σήμερα υιοθετούν, χειροκροτούν, χρηματοδοτούν και εξοπλίζουν τα ναζιστικά τάγματα. Για αυτούς, μπροστά στον Πούτιν, ο Χίτλερ είναι πταίσμα. 

Να μας συγχωρείτε λοιπόν, αλλά δεν μοιραζόμαστε τον τρόμο τους. Συγκρινόμενη με τον ουκρανικό ναζισμό, η Λεπέν είναι αρσακειάδα.

Προσπαθούν να μας πούνε, ότι για τα ευρωπαϊκά δεδομένα τους, η Λεπέν μοιάζει ξένη. Μοιάζει αλλά δεν είναι. Γιατί δίπλα στις αντιλαθρομεταναστευτικές και την εναντίωση στις ανωμαλίες και τις διαστροφές που προωθεί η παγκοσμιοποίηση που είναι στο πρόγραμμα της ακροδεξιάς, υπάρχουν οι δηλώσεις πίστης στην ευρωενωσιτική ολοκλήρωση, στην ελεύθερη αγορά και στην ευρωατλαντική στρατηγική. Ο αντισυστημισμός της Λεπέν, δεν υπάρχει, παρά μόνο ως ρητορεία.

Ακριβώς είκοσι χρόνια πριν, ο πατέρας Λεπέν ερχόταν δεύτερος πίσω από τον Σιράκ. Το σοκ διαδέχθηκε ένας “δημοκρατικός συναγερμός” από την Αριστερά μέχρι τη Δεξιά, που στοιχιζόταν πίσω από τον Σιράκ “χωρίς επιφυλάξεις”. Η εγχείρηση τότε πέτυχε, αλλά ο ασθενής στην πορεία πέθανε. 

Τα δημοκρατικά αντανακλαστικά του λαού ήρθαν πολύ γρήγορα αντιμέτωπα με μια αντιδημοκρατική και αντιλαϊκή πολιτική, είτε με κεντροδεξιό, είτε με κεντροαριστερό πρόσημο. Η συγκεκριμένη εξέλιξη, κανονικοποίησε την Ακροδεξιά, και άφησε τους πάντες με την απορία τι χειρότερο θα γινόταν αν έλειπε αυτός ο “δημοκρατικός συναγερμός”.

Είκοσι χρόνια μετά, το σοκ είναι πολύ μικρότερο. Μάλλον ανύπαρκτο. Εν μέρει γιατί η Ακροδεξιά λειαίνει όλο και περισσότερο τις αιχμές της. Κυρίως όμως, γιατί η συστημική, πλειοψηφική έκφραση του πολιτικού συστήματος γεννά τόση και τέτοια απογοήτευση, που ακόμα και οι βάρβαροι φαντάζουν “μιά κάποια λύση”. 

Όσο για τους ιεροκήρυκες των ευρωπαϊκών αξιών, του Διαφωτισμού και της Δημοκρατίας, που φρίττουν μπροστά στο ενδεχόμενο της Λεπέν και ηδονίζονται με τον φιλελεύθερο Μακρόν, αρκεί μία και μόνο ερώτηση: 

Τι θα ψηφίζατε, αν στο δεύτερο γύρο περνούσε η Λεπέν με τον Μελανσόν; 

Η απάντηση είναι δεδομένη. 

Αυτή η κινούμενη ντροπή του ακραίου κέντρου, θα ψήφιζε με νύχια και με δόντια Λεπέν μην τυχόν και θιγεί η κερδοφορία των αγορών και η Ευρώπη του κεφαλαίου. 

Η Λεπέν δεν θα ήταν πλέον η ακροδεξιά πράκτορας του Πούτιν, αλλά η Πασιονάρια του νεοφιλελευθερισμού. 

Διότι άμα ο εχθρός εμφανιστεί στις πύλες, οι ναζιστικές ύαινες του Αζόφ γίνονται πατριωτικά λιοντάρια και τα ακροδεξιά όρνεα της Γαλλίας γίνονται νεοφιλελεύθερα αρνάκια. 

Ο Διαφωτισμός και η Δημοκρατία έγιναν κουρέλια από μια ευρωπαϊκή ελίτ που επί δεκαετίες σκόρπισε απλόχερα τη φτώχεια, την ανασφάλεια, την ανεργία. Οι ακροδεξιές δυνάμεις έχουν αιχμή το λαθρομεταναστευτικό αλλά βαθύτερη και υποβόσκουσα αιτία της ανόδου τους είναι ο κοινωνικός αποκλεισμός που έφερε η παγκοσμιοποίηση και ο νεοφιλελευθερισμός. 

Λένε οι φιλελεύθεροι υποτακτικοί των ΗΠΑ ότι ο Ορμπάν ή η Λεπέν, είναι φίλοι του Πούτιν. Οι πιο ευφάνταστοι από αυτούς θεωρούν, ότι μετά τις αμερικανικές εκλογές που έφεραν τον Τραμπ, ο Πούτιν θα “κλέψει” και τις εκλογές στη Γαλλία. Εδώ ισχύει το ρητό “το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη”. Αυτός που (κατά τη γνώμη τους) σχεδόν κατατροπώθηκε στον πόλεμο με την Ουκρανία, είναι ικανός να διαμορφώνει τη λαϊκή ετυμηγορία στην Αμερική και στη Γαλλία; Θα ήταν ηλίθιοι αν δεν ήταν χυδαίοι. 

Η Ευρώπη βρίσκεται σε παρακμή. Ο πόλεμος στην Ουκρανία την έφερε πολύ πίσω. Την καθιστά ολοκληρωτικά εξαρτώμενη από τον υπερατλαντικό σύμμαχο. Οι ηγέτες της και οι πολιτικές της δυνάμεις προτιμούν να προσχωρήσουν, ίσως και να πρωτοστατήσουν στη Νατοϊκή σταυροφορία, θυσιάζοντας την πολυδιαφημισμένη ευημερία των κοινωνιών τους. 

Όσοι αλλόφρονες φανατικοί καλούσαν τους Ευρωπαίους να πεινάσουν αλλά να μην ενδώσουν στον Πούτιν, τι ακριβώς εκλογικό αποτέλεσμα περίμεναν στη Γαλλία; Και ποιες πολιτικές εξελίξεις εγκυμονεί μια τρομακτική αύξηση στο κόστος ενέργειας, δηλαδή στο κόστος παραγωγής και μεταφοράς, δηλαδή στην ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκων οικονομιών; 

Ακόμα και αν η Λεπέν χάσει από τον Μακρόν τη μεθεπόμενη Κυριακή, η επόμενη Λεπέν θα κερδίσει τον επόμενο Μακρόν. Γιατί πέρα από τα φληναφήματα του νεοφιλελευθερισμού, υπάρχει και η πραγματική ζωή με τις πραγματικές της συνθήκες.

Ίσως όμως ολόκληρη η Δυση είναι σε παρακμή. Η φθίνουσα πορεία της αντανακλάται στην πρωτόγνωρη αμφισβήτηση της ηγεμονίας της, που πριν είκοσι χρόνια ήταν απολύτως δεδομένη. Δεν αμφισβητείται απλώς από τη Ρωσία. Αμφισβητείται – κυρίως – από την Κίνα, αλλά και από την Ινδία, από το Πακιστάν, από το Ιράν, από τη Βραζιλία.

Και όπως κάθε παρακμάζουσα αυτοκρατορία, η Δύση έχει τους Ούννους και τους Βησιγότθους που της αντιστοιχούν. Τον Τραμπ, τη Λεπέν, τον Ορμπάν και άλλους που θα ξεφυτρώνουν σε μια μακρά πορεία στο μέλλον. Όμως το θέμα είναι η παρακμή. Δεν είναι οι ανεμοδείκτες της. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα που η Μαριούπολη απελευθερώθηκε (Πλήρως) ,ο ΚΟΎΛΗς ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΆΞΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ?

Ή ΘΑ γίνει γαργάρα σαν την συμφωνία των Πρεσπών ?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη 14/4, - 17:00 – Έξω από το Υπουργείο Υγείας – Αριστοτέλους 17

Τιμούμε τους Υγειονομικούς Απεργούς Πείνας

Και τραγουδάμε για τη Λευτεριά

Συμμετέχουν οι : Active Member – Λεωνίδας Μπαλάφας

Νίκος Ξύδης – Αλέξανδρος Μίχος – Razo

Βασίλης Ράλλης – Διονύσης Φαρμάκης

Χωρίς τη στήριξη και το καπέλωμα κάποιας πολιτικής αγέλης

Οι Δήθεν και οι Είναι.

Για την εισβολή στην Ουκρανία διοργάνωσαν συναυλίες,μουσικά κουτιά,έκαναν δηλώσεις...για την εισβολή στον πυρήνα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως είναι το δικαίωμα στην εργασία η απόλυτη απραξία και σιωπή.

Έτσι για να κατανοήσουμε άλλη μια φορά,πόσο πλασματικοί και πόσο δήθεν είναι όλοι αυτοί οι "προοδευτικοί καλλιτέχνες",μαχητές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αυτοδιάθεσης του ατόμου.

Ευτυχώς υπάρχουν και οι άλλοι,οι διαχρονικοί άλλοι που πάντα έσωζαν την έννοια του ανθρώπου, την υπόσταση του.

Όλοι εκεί.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όργιο κρατικής τρομοκρατίας στην αντιπολεμική κινητοποίηση (9/4) στην Αθήνα

Η ΟΚΔΕ καταδικάζει το όργιο καταστολής στην αντιπολεμική κινητοποίηση της 9 Απρίλη στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στην άθλια φιέστα στη Βουλή με την ομιλία της μαριονέτας των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ Ζελένσκι και των ναζί του τάγματος Αζόφ. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μερικές εκατοντάδες διαδηλωτών από οργανώσεις και συλλογικότητες του εργατικού κινήματος, μεταξύ τους η ΟΚΔΕ, το ΚΚΕ (μ-λ), η Λαϊκή Ενότητα, φοιτητικοί σύλλογοι, ο πολιτικός χώρος “Ηλέκτρα Αποστόλου” κ.ά., καθώς και το Μερα25.

Από την αρχή της συγκέντρωσης στις 12:00 στα Προπύλαια ήταν εμφανής η προσπάθεια της αστυνομίας να αποτρέψει την πραγματοποίηση της πορείας προς τη Βουλή. Διμοιρίες των ΜΑΤ έζωσαν τους συγκεντρωμένους, έσπρωχναν και προκαλούσαν με βρισιές σε όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης. Τουλάχιστον τέσσερεις φορές επιτέθηκαν με χημικά, χτύπησαν διαδηλωτές με ασπίδες και γκλομπ, ρίχνοντάς τους πάνω στα κάγκελα των πεζοδρομίων, με σκοπό να διαλύσουν την πορεία.

Παρά το κλίμα τρομοκρατίας, τα μπλοκ ανασυντάχθηκαν μετά από κάθε χτύπημα και κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πορεία, φωνάζοντας αντιπολεμικά, αντιιμπεριαλιστικά και αντικυβερνητικά συνθήματα όπως «Μνημόνια στην Ελλάδα, ναζί στην Ουκρανία, αυτή είναι της ΕΕ η δημοκρατία», «Λεφτά για την παιδεία-λεφτά για την υγεία, όχι για όπλα στην Ουκρανία» κ.ά.

Η πολεμοκάπηλη τυχοδιωκτική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει προκαλέσει τη μαζική αποδοκιμασία των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας. Από τις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις και την μεγάλη συναυλία στα Προπύλαια στις 29/3, την μαζική καταδίκη της αποστολής όπλων και τις κινητοποιήσεις στη βάση του Άραξου και στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, μέχρι την απεργία στις 6/4 και την έμπρακτη συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (που αρνήθηκαν να δουλέψουν για τη μεταφορά ΝΑΤΟϊκών όπλων), εκφράζονται μαζικά η απόρριψη της στοίχισης με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, το δίκαιο αίτημα για ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ της χώρας στον πόλεμο.

Η ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή, αυτού του υποχείριου των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ, μαζί με τους συνεργάτες του ναζιστές του τάγματος Αζόφ, κάνουν την λαϊκή οργή και αγανάκτηση να ξεχειλίζει! Αυτό το ξέσπασμα φοβάται η άθλια κυβέρνηση Μητσοτάκη και έβαλε τους πραιτωριανούς της να εξαπολύσουν βάναυση επίθεση στην σημερινή αντιπολεμική κινητοποίηση. Δεν θα τα καταφέρουν! Μέρα με τη μέρα αποδεικνύουν όλο και πιο καθαρά το πραγματικό τους πρόσωπο, μιας ελάχιστα συγκαλυμμένης σύγχρονης χούντας με κοινοβουλευτικό μανδύα, που θέλει να γαντζωθεί στην εξουσία με ψέματα, διαρκή σοκ, αυταρχισμό και καταστολή. Το τέλος τους είναι προδιαγεγραμμένο και δεν θα τους σώσουν ούτε τα ΜΜΕξαπάτησης, μισθοδοτούμενα από το Μαξίμου, ούτε η ένταση της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τραβάνε το σχοινί σε βαθμό γενικευμένης σύρραξης στην Ευρώπη. Τώρα έβαλαν την Πολωνία και την Λιθουανία να αποκλείσουν τον χερσαίο διάδρομο που ενώνει το Καλίνινγκραντ με την Λευκορωσία και στην συνέχεια με την Ρωσία, αφού προηγουμένως απείλησαν την Κίνα για την συμμαχία της με την Ρωσία. Απειλούν ανοικτά δύο μεγάλες πυρηνικές δυνάμεις, ζητάνε από αυτές να υποκύψουν στις απαιτήσεις τους. Τόσο η Κίνα, πυρηνική δύναμη με τον πιο πολυπληθέστερο τακτικό στρατό στον πλανήτη, κοντά στα 10 εκατ. όσο και η Ρωσία, η μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη του πλανήτη, απειλούνται πλέον πολύ καθαρά από τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές και τα ευρωπαϊκά τσιράκια τους, όχι μόνο δεν θα υποχωρήσουν, αλλά αν δεν έχουν ανοίξει ήδη τις καταπακτές των διηπειρωτικών, σίγουρα τα μικρής εμβέλειας βαλλιστικά τα έχουν έτοιμα. Οι ίδιοι οι δυτικοί αποικιοκράτες που οδήγησαν τον πλανήτη σε 2 Παγκόσμιους πολέμους για τις αγορές και τα κέρδη τους, είναι έτοιμοι για μια ακόμη φορά να αποτελειώσουν τον πλανήτη. Τους προειδοποίησαν οι Κινέζοι ότι παίζετε με την φωτιά, αλλά το στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ θέλει να παίξει με αυτήν φωτιά, χωρίς να υπολογίζει τις τραγικές συνέπειες για την ανθρωπότητα.

Σχολιο.- Οι μέγιστες Παλλακίδες του θείου Σαμ, οι Πολωνοί, δεν ξέρουν πως οι πρώτη πυρηνική βόμβα θα πέσει στο σπίτι τους; Δεν είδαν με την περίπτωση του Ζελέ πως ο Βλαδίμηρος δεν αστειεύεται;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μαριονέτα του Κιέβου θεωρεί πως τρώμε κουτόχορτο. Ποιοι είναι αυτοί που μετά το πραξικόπημα της Μαϊντάν το 2014 κατά χιλιάδες διαδήλωναν στους δρόμους της Οδησσού για να δηλώσουν την ρωσική καταγωγή τους, αυτοί με τις κόκκινες σημαίες που διαδήλωναν για την ιστορία τους, που μεγάλο κομμάτι ήταν η Οχτωβριανή Επανάσταση. Αυτή η μαριονέτα λοιπόν με την κήρυξη του στρατιωτικού νόμου έβαλε κάποιους να οχυρώσουν την πόλη, ενώ γνωρίζει πως το 75% της Οδησσού είναι Ρώσοι. Το καθεστώς του Κιέβου ξέρει πως αν οι ρωσικές δυνάμεις μπούνε στην πόλη κάποιοι, ειδικά αυτοί που ευθύνονται για την σφαγή της 2 Μάη στο κτήριο των εργατικών συνδικάτων, θα πληρώσουν για αυτό το έγκλημα και όχι από τις δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά από τον ντόπιο πληθυσμό.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύσσωμη η ελληνική πληρωμένη δημοσιογραφια παρακολουθεί την υπόθεση της Πάτρας

Ενώ οι ατρανταχτες αποκαλύψεις νοβαρτις καίνε υπουργους



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο παπατζής υπούργος Αδωνις σε νέες περιπέτειες. 

2-3 ευρώ απάνω τα αρνιά λέει σε σχέση με περσι που είχε πέσει υπερβολικά η τιμή. 

Αλλά, ο Αυτιάς, παρότι μισθοδοτούμενος, δεν μπορούσε αυτή τη φορά να κρατησει τα μπόσικα. Ο πληρωμένος δημοσιογράφος συμφωνούσε σε όλα  κουνώντας το κεφάλι. Αλλά είχαν υπάρξει και άλλες δημοσιογραφικές εκπομπές. Που έλεγαν ότι το κιλό το αρνάκι φέτος θα φτάσει τα 15 ευρώ. Πέρυσι είχε 9 ευρώ. Και το 2019 είχε 6,20 ευρώ το κιλό, ενώ το 2020 είχε 6,73 ευρώ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την ώρα που η ΕΛΣΤΑΤ βγάζει έκτακτη ανακοίνωση για την απότομη αύξηση θανάτων το τελευταίο τρίμηνο(λόγω εμβολιασμών!) η Κυβέρνηση του Κυριάκου(Μητσοτάκη)Χρυσού μας κάνει την χάρη να μας βγάλει για "προαυλισμό" 4 μηνών από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, όπου θα επανέλθουν και τα σκαναρίσματα, οι αποκλεισμοί για τους ανεμβολίαστους και η 4η δόση του εμβολίου.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες άνθρωποι που έχουν κάνει τα εμβόλια όταν δεν φεύγουν "ξαφνικά" για τον άλλο κόσμο, αρρωσταίνουν ξανά και ξανά και ξανά, συνέπεια της ισοπέδωσης του ανοσοποιητικού τους συστήματος από τα εμβόλια γενετικής μηχανικής. 

Ο ιστορικός του μέλλοντος σίγουρα όταν θα αναφέρεται σε αυτή την περίοδο και ιδιαίτερα στον ελληνικό λαό, θα γράφει πως είναι ο πιο λούζερ λαός όλων των εποχών που παρ'όλο που είχε την εμπειρία 10 χρόνων Κατοχής, ισοπέδωσης, εκβιασμών και γενοκτονίας(500.000 Έλληνες λιγότεροι τα χρόνια των μνημονίων) συνέχισε και συνεχίζει να υποκύπτει στους εκβιασμούς και να υιοθετεί την "αλήθεια" που επιβάλει το Παγκόσμιο Κεφάλαιο και οι εγχώριοι υπηρέτες του.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Θρύλος ανήκει στο λαό του και όχι στον εκάστοτε κεφαλαιοκρατη πρόεδρο του !!!!

Η απόφαση της ΠΑΕ Ολυμπιακος, δηλαδή του Βαγγέλη Μαρινάκη να οργάνωσει φιλικό αγώνα στις 9 Απριλίου με την Ουκρανική ομάδα Σαχτάρ Ντόνετσκ , με πρόσχημα τη συμπαράσταση στο λαό της Ουκρανίας , αλλά στην ουσία για να δηλώσει ότι τάσσεται σε αυτόν τον πόλεμο υπέρ της πλευράς της Ουκρανίας του Ζελενσκι και των προστάτων της ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, ήταν μια καθαρά πολιτική απόφαση η οποία και αποκάλυψε την σαθροτητα του "απολιτικ" που δήθεν πρεσβεύει ο Μαρινάκης , αλλά μέχρι που διαφώνησε μαζί του και η ηγεσία της Θύρας 7.

Αυτό επιβεβαιώθηκε περίτρανα από την παρέλαση και τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών σε αυτόν τον αγώνα όπως οι Δένδιας, Γεωργιάδης, Βαρβιτσιώτης, Μηταράκης, Οικονόμου, Γεραπετρίτης, Μπακογιάννη και του πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα.

Επιβεβαιώθηκε επίσης από το γεγονός ότι ο αγώνας διεξήχθη σε σχεδόν άδειο γήπεδο μια και ο κόσμος του Ολυμπιακού αρνήθηκε μαζικά να συμμετάσχει σε αυτήν την κατ ουσία φιλοιμπεριαλιστικη φιέστα .

Τέλος επισφραγίστηκε από την αναπάντεχη, κατεξοχήν πολιτικού περιεχομένου, ανακοίνωση της Θύρας 7 στην οποία μεταξύ άλλων αναφερεται :

"Με αφορμή τον σημερινό φιλικό αγώνα της ομάδας μας,ενημερώνουμε ότι η θέση μας είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ! 

Η ΘΥΡΑ 7

ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΕΤΑΙ σε πολιτικά παιχνίδια που οδηγούν σε άδικους πολέμους και θανάτους αμάχων και αθώων πολιτών!

Ο συγκεκριμένος πόλεμος που ξεκίνησε από το 2014 και έχει στιγματιστεί από εγκλήματα και των ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΩΝ πρέπει να σταματήσει!

Δεν έχει σημασία αν τους πολέμους τους κάνουν οι ΗΠΑ,ή η Ρωσία!

Όπως ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ τον συγκεκριμένο πόλεμο στην Ουκρανία,με τον ΙΔΙΟ ΖΗΛΟ έπρεπε να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ από όλους και η επίθεση του ΝΑΤΟ στη Σερβία το 1999,όπως και τόσοι άλλοι πόλεμοι στο παρελθόν!

Να θυμίσουμε στον Κύριο Ζελένσκι,ότι υπάρχει ευρωπαϊκό κράτος,πέραν της Ουκρανίας που εδώ και 48 χρόνια βρίσκεται στο έδαφος της κατοχικός στρατός και είναι η ΚΥΠΡΟΣ! [.....]

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ,ως ένδειξη διαμαρτυρίας θα κρατήσουμε το πέταλο μας ΚΛΕΙΣΤΟ! "



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καπετάν Γιώργης Κύρτσος ο Φιλελευθεροφάγος.

''Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους

με rolex στα χέρια και γούνες στους ώμους...''



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΥ - ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ!!!!!

Αυτή τη στιγμή, σήμερα, σε κλειστή εφημερία και με ερχόμενη εφημερία δυόμιση και ημερών, με κινήσεις fast track, χωρίς σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων, εντέλλονται άτομα του προσωπικού του Παίδων Πεντέλης να αδειάσουν κλινική ολόκληρη για να κάνουν δομή φιλοξενίας παιδιών που απομακρύνονται με εισαγγελική εντολή!!!! Σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο!!!! 

Ουσιαστικά "νύχτα" τα αποφάσισαν και έρχονται στην ουσία να αλωνίσουν στο τσιφλίκι τους για να εξοφλήσει ο ένας χάρη στον άλλο!!!! Για να συνεχίσουν την καριέρα τους κάποιοι σε Ροταριανούς συνδέσμους (δεν γνωρίζω τί είναι καλά καλά τέτοιου είδους σύνδεσμοι!). 

Για να συνεχίσουν να καταστρέφουν κάτι που έχει φτιαχτεί για τον πολίτη και ανήκει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε ΑΥΤΟΝ!!! Το νοσοκομείο, για να φροντίζεται και να περιθάλπτεται η υγεία του!!!! Στην περίπτωση αυτή, η φροντίδα της υγείας του άρρωστου παιδιού!!!!!!!!! 

Γιατί προχωρούν τις παράτυπες εργασίες τους κόβοντας τη γενική παροχή νερού στις υπόλοιπες κλινικές του νοσοκομείου! Και ξεκινά ένα θέατρο παραλόγου. Από πού κι ως που αναστατώνουν τη λειτουργία του νοσοκομείου με μέθοδο " αποφασίσομεν και διατάσσομεν" για να γίνει δομή, τη στιγμή που ο Υπουργός Υγείας ήδη από το Νοέμβριο είχε παραδεχθεί ότι δεν θα γίνει δομή φιλοξενίας σε δημόσιο νοσοκομείο!?!?!?!?!!!!! Ακόμα και την αλλαγή λειτουργίας του που έκανε με δικιά του σφραγίδα το Γενάρη και για έξι εβδομάδες, φαίνεται ότι δεν τηρεί γιατί δεν φέρνει το νοσοκομείο στην πρότερη του κατάσταση αλλά το μετατρέπει με μπροστάρη τις δικές του πλάτες σε δομές φιλοξενίας???????!!!!!!! 

Προκαλεί μόνο σύγχυση και αναγκάζει ένα νοσοκομείο, το ένα από τα τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας, αντί να στελεχωθεί περαιτέρω για να βγάλει τα δεκανίκια που του έχουν " φορέσει" να τα πάρει μαζί του στην εντατική που το " στέλνουν διασωληνωμένο".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να θυμίσουμε οτι ο Ασανζ, δεν αποκάλυψε μόνο τα εγκλήματα πολέμου των ΗΠΑ και τις συνομωσίες της Χίλαρυ, αλλά και το περιβαλλοντικό έγκλημα με τα τοξικά απόβλητα του πετρελαϊκού κολοσσού Trafigura στην Ακτή Ελεφαντοστού, που ως τότε είχε φιμωθεί με μίζες της εταιρείας.

Να θυμίσουμε επίσης ότι τα Ηνωμένα Εθνη (τμήμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων) αποφάνθηκαν επίσημα ότι η κράτησή του είναι αυθαίρετη και συνιστά κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θ.Πλεύρης σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς: Έχετε «προσωπική άποψη» γι’ αυτό θα εξετάσουμε εάν θα απολυθείτε

11.04.2022 | 09:31

«Μέχρι να τελειώσει η πανδημία δεν επιστρέψετε στο ΕΣΥ» είπε ο Θ.Πλεύρης

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στο θέμα των ανεμβολίαστων υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας εδώ και περίπου επτά μήνες και υποστήριξε ότι δεν πρέπει να γυρίσουν στο ΕΣΥ μέχρι να τελειώσει η πανδημία, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να απολυθούν! 

«Μέχρι 31 Δεκεμβρίου θα παραμείνουν σε αναστολή», είπε αρχικά ο Θ.Πλεύρης και πρόσθεσε:

«Η θέση του υπουργείου είναι ότι όσο διαρκεί η πανδημία θα μείνουν εκτός ΕΣΥ. Εγώ είχα πει ότι πρέπει να απολυθούν, η θέση μου είναι ότι για τουλάχιστον όσο είναι πανδημία δεν μπορούν να επιστρέψουν στο ΕΣΥ». 

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι είναι «άνθρωποι που αρνούνται την καθεστωτική επιστήμη και αρνούνται να υπηρετήσουν τους κανόνες του καθεστώτος» και γι’ αυτό το λόγο είπε ότι μόλις τελειώσει η πανδημία η κυβέρνηση θα εξετάσει εάν θα είναι τυπικό προσόν ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς, δηλαδή εάν θα απολυθούν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί.

«Όταν τελειώσει η πανδημία τότε θα εξετάσουμε εάν θα πρέπει να είναι τυπικό προσόν ο εμβολιασμός ή εάν μπορούν να επιστρέψουν στο ΕΣΥ», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους υγειονομικούς που έχουν μπει στο ΕΣΥ για να καλύψουν τα κενά και ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος θέλει να παραμείνουν αυτοί στο ΕΣΥ και όχι να επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι γιατί όπως είπε «από προσωπική τους άποψη και δική τους επιλογή βρίσκονται σε αναστολή εργασίας». 

Για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

«Πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι η πρόσβαση σε χώρους ενδεχομένως να γίνεται ακόμα και χωρίς πιστοποιητικό» είπε αρχικά ο κ. Πλεύρης προσθέτοντας ότι «η μάσκα είναι ένας σχετικά ήπιος περιορισμός που έχει να κάνει με τους εσωτερικούς χώρους και όπου υπάρχει συνωστισμός».

Ερωτηθείς για το πότε θα υπάρξει νέα χαλάρωση των μέτρων ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι «πάμε μετά το Πάσχα, προς τον Μάιο» αποφεύγοντας να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία.

«Πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι όπου ο πληθυσμός είναι σε εξωτερικούς χώρους θα εξεταστεί εάν και πού θα χρειάζεται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού» πρόσθεσε ο Θάνος Πλεύρης διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως «ό,τι ακούσετε σε μέτρο έχει να κάνει με αναστολή» καθώς «ο κορωνοϊός δεν έχει πει την τελευταία του λέξη».

Για την τέταρτη δόση

Ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης του εμβολίου για τον κορωνοϊό στον γενικό πληθυσμό και απάντησε πως «η πληροφόρηση είναι ότι εντός Απριλίου θα έχουν καταλήξει οι ευρωπαϊκές αρχές για το πώς θα γίνει η τέταρτη δόση και τότε θα υπάρξει μια κοινή πολιτική».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με τον νομπελίστα καθηγητή Μοντανιέ, οι περισσότεροι από όσους εμβολιάστηκαν θα αρρωστήσουν ή θα πεθάνουν από μή φυσικά αίτια εξαιτίας των εμβολίων. Δύο χρόνια προειδοποιούμε και ενημερώνουμε. Τώρα είστε μόνοι σας.

Σέρρες : «Έφυγε από τη ζωή η 41χρονη δημοσιογράφος Μαρία Γιακουμή.

Η είδηση παντού, πουθενά η αιτία θανάτου. Έγινε κανονικότητα να φεύγουν νέοι άνθρωποι;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με στοιχεία της ελστατ, κατά 24,68% αυξήθηκαν οι θανάτοι το πρώτο τριμηνο του 2022, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2021,κατα το οποίο είχαν μόλις ξεκινήσει οι σωτήριοι εμβολιασμοι με το δηλητήριο γενετικής μηχανικής

Να υπενθυμίσω, τα στοιχεία βρίσκονται στη σελίδα της ελστατ κ μπορούν όλοι να, τα διαβάσουν, ότι πριν από τους μαζικους εμφολιασμους, δλδ κατά τη διάρκεια της φοβερής κ τρομερης πανδημίας με τις εκατομβες των νεκρων, καμία αύξηση των θανάτων δεν υπήρξε σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 2016 σε έκθεση του ΟΑΣΕ, του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη συνεργασία στην Ευρώπη,με τίτλο ''Εγκλήματα πολέμου των Ενόπλων Δυνάμεων και των δυνάμεων Ασφαλείας της Ουκρανίας'', θεωρεί το τάγμα Αζόφ υπεύθυνο για τη μαζική δολοφονία κρατουμένων, για απόκρυψη πτωμάτων σε ομαδικούς τάφους και για συστηματική χρήση τεχνικών φυσικών και ψυχολογικών βασανιστηρίων



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ντροπη στους νοσηλευτές που πίνουν καφεδες στις πτέρυγες κοβιντ και δένουν τους ασθενείς για να μην έχουν την έννοια τους.πηγαίνουν στους γιατρούς και λένε ψέμματα ότι είναι «διεγερτικοί» όλοι και τους χορηγούν tavor για να γίνουν πτώματα.το Tavor είναι λοραζεπάμη ,καταστείλει την λειτουργία του αναπνευστικού και είναι απαγορευτικό για τετοιες περιπτώσεις.υπάρχουν άπειρα αλλα φάρμακα που θα μπορούσαν να χορηγήσουν για να βοηθήσουν σε περίπτωση ανησυχίας.καθηλώνουν τους λειτουργικούς ασθενείς βάζοντας σε όλους ανεξαιρέτως καθετήρα ,πάνα και όσα περισσότερα καλώδια μπορούν.γιατι;γιατι δεν υπάρχει κανεις να τους φροντίζει 24 ωρες το 24ωρο οπως γινόταν πάντα.γιατι το πρωτόκολλο του βδελύγματος (Μητσοτάκη) λέει πως δεν επιτρεπεται να υπάρχει ένας νοσηλευτής σε κάθε θάλαμο,γιατι τους εδιωξε όλους γιατι ήταν ανεμβολιαστοι και επικίνδυνοι για την ΝΤΠ.Εαν ήταν αυτό το πρόβλημα θα έκανε προσλήψεις νέων τσιμπημένων,αλλα ουτε αυτό έκανε . γιατί οσο πιο λίγα μάτια -τόσα λιγότερα αυτιά και στόματα.. επισης δεν υπάρχει κανενας έλεγχος εκει μέσα από τις αρμόδιες ΥΠΕ,ουτε από τους δικαστές που θα έπρεπε να δέσουν πέτρα στο λαιμό τους και να πνίγουν!!μεχρι και ο Ιούδας περισσότερη συναίσθηση είχε από αυτούς. συμπέρασμα: όλοι ανεξαιρέτως ασχετα με την σοβαροτητα της κατάστασής τους πρέπει να νιωθουν πως είναι ένα βήμα πριν τον τάφο.και περιμένουμε με τέτοια ψυχολογία να ανακάμψει ασθενής; ;;;τα κρεβάτια τους είναι κατεβασμένα με κίνδυνο να κάνουν εισρόφηση από τα ίδια τους τα σαλια ή τα φλέγματα,καθως εχουν πνευμονία και πρέπει να είναι ανασηκωμένο το κρεβάτι!!!!πως θα βηξουν χωρις να πνίγουν;ένας δεμένος ασθενής πως θα πιει νερό που είναι το πιο σημαντικό;το οξυγόνο όταν χρησιμοποιείται πάνω από 18 ώρες την ημέρα γίνεται τοξικο και τα ζωτικά όργανα δεν αντέχουν.καποιοι το έχουν μόνιμη ανάγκη και δεν υπάρχει άλλη λύση,καποιοι ομως όχι!!αλλα ποιος τα ελέγχει όλα αυτά;τα 3 άτομα για 70 ασθενείς;

Ας μας πουν επισης για το χάπι που χορηγείται εντός των πέντε πρώτων ημερών νοσησης γιατι δεν φτανει ποτε σε αυτόν που το χρειάζεται ενω πληροί τις προδιαγραφές ;Σας λέω πως στη Σουηδία δεν πεθένουν γιατι εκει οι ασθενείς έχουν όλη την ημέρα φροντίδα..στην Ελλάδα μονο όσοι πληρώνουν εχουν ανθρώπινη ιατρική περίθαλψη.δεν υπάρχει ανθρωπος που δεν ξέρει πλέον.υπάρχει ο δήθεν ανήξερος Έλληνας που δεν θελει να ξέρει γιατί αυτό τον καθιστά συνένοχο.

Ας σταματήσουμε αυτή την κατάσταση,έχουμε ευθύνη για τους ανθρωπους που πεθαίνουν αβοήθητοι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρομακτικό: Τα εμφόλια μπορεί να αλλάζουν το ανθρώπινο DNA για να παράγουν πρωτεΐνη ακίδας σε μακροπρόθεσμη βάση. Σουηδική μελέτη...

Dr McCullough: "Αν αυτό είναι αλήθεια, αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι που έχουν κάνει το εμφόλιο έχουν τώρα μια μόνιμη αλλαγή στα γονίδιά τους, ότι οι ίδιοι έχουν τον κωδικό για αυτήν την επικίνδυνη πρωτεΐνη ακίδας... 

Οτι οι ίδιοι, χρόνια αργότερα, θα μπορούσαν ενδεχομένως να παράγουν την πρωτεΐνη ακίδας είτε σε χρόνιο χαμηλό επίπεδο για να προκαλέσει ασθένεια, είτε σε επαγώγιμο επίπεδο... 

Αυτό είναι μακράν το πιο ανησυχητικό έγγραφο (μελέτη), που έχει δημοσιευτεί από την κυκλοφορία των πειραματικών. Και αν είναι αλήθεια, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πραγματικό πρόβλημα επειδή τα μητρικά κύτταρα θα το μεταδώσουν στα θυγατρικά κύτταρα...

Αυτό σημαίνει ότι τα γαμειοκύτταρα, δηλαδή το σπέρμα και το ωάριο [κύτταρα], θα περιέχουν μέρος αυτού και θα το μεταδώσουν στο μωρό και δεν θα μπορέσει ποτέ να αφαιρεθεί αυτή η πρωτεΐνη ακίδας από το ανθρώπινο είδος..."!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Έλληνες περνούν καλά…

Πόσο γελοίο ακούγεται... 

Υπάρχουν ακόμα ηλίθιοι,

που μετράνε τη ζωή με το αν είναι γεμάτη μία καφετέρια.. 

Υπάρχουν ακόμα ανόητοι που θεωρούν «καλά», 

το ότι είναι εντάξει με τις τράπεζες και την εφορία.

Πως καλά είμαστε ακόμα, γιατί ένα μέρος του πληθυσμού,

μπορεί ακόμα και τη βγάζει καθαρή μέσα στο μεγάλο σφαγείο.

Επειδή δεν έχει έρθει η σειρά τους.

Επειδή ο χασάπης τους έχει ακόμα στη κατάψυξη 

να σιτέψουν καλά…

Όχι δεν περνάμε καλά.

Γιατί πίσω από το γέλιο στη καφετέρια και το χαβαλέ,

διακρίνεις τα άφτιαχτα δόντια που αρχίζουν και σαπίζουν ένα ένα 

κι έχει μπει ο οδοντίατρος στη λίστα των αχρείαστων ειδών.

Γιατί και το πετρέλαιο είναι στην ίδια λίστα με τον οδοντίατρο, 

εκείνες τις εξετάσεις που αναβάλεις, το φαΐ ποιότητας, 

το φρεσκάρισμα στο σπίτι που αρχίζει και βγάζει μούχλα 

και σιγά σιγά τα υπόλοιπα είδη ενός «πολιτισμένου κόσμου»,

που θα μπουν στην ίδια λίστα σαν περιττές δαπάνες.

Όχι δεν περνάμε καλά, 

γιατί αυτό το νεαρό παιδί χώθηκε κάπου με τρία κατοστάρικα,

αλλά δεν έχει όνειρα. 

Πάει να πιεί το ποτάκι του μόλις καβατζώσει ένα μεροκάματο,

γιατί νιάτο είναι, αλλά μέχρι εκεί φτάνουν τα όνειρα του. 

Μερικά 24ωρα μπροστά και πολύ λέω.

Όχι δεν περνάμε καλά, 

γιατί στον παππού δώσανε κωλογενόσημα άγνωστης προέλευσης, 

που δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους 

και θέλει να ξεφορτωθεί η κινέζικη φαρμακοβιομηχανία της πλάκας.

Όχι δεν περνάμε καλά, 

γιατί για τρίτο συνεχή χρόνο δεν ανάβουμε καλοριφέρ 

και τον παππού τον τυλίξαμε με μια κουβέρτα να μη ξεπαγιάζει

και τελικά.. μας έμεινε…

Όχι δεν είμαστε καλά, γιατί όλη αυτή η κίνηση, 

είναι το τρέξιμο ανθρώπων που δεν ελπίζουν σε τίποτα πια, 

δεν έχουν τίποτα, αλλά δεν είναι κι ελεύθεροι.

Ξυπνάνε και κοιμούνται με τη σκέψη 

ποια θα είναι η έλλειψη της επόμενης μέρας. 

Αν θα κάνουν αυτό αντί για εκείνο. 

Γιατί πλέον δεν έχουμε τη πολυτέλεια να τα κάνουμε και τα δυο

ακόμα κι αν αυτά είναι βασικές ανάγκες.

Έτσι γιατί οι κύριοι καθηγητές επιβάλλουν συμμόρφωση και τάξη.

Κι όπως λέει ο ποιητής όταν ακούς τάξη, ανθρώπινο κρέας μυρίζει.

Βλέπετε καφετέριες γεμάτες; Τα μπαράκια; Τις ταβέρνες;

Υπάρχει ένα παλιό ανέκδοτο με το Χότζα και τον αφέντη του.

Του λέει ο αφέντης του τρέχα βάλε φόρους κι έλα να μου πεις.

Πράγματι βάζει και την άλλη μέρα του δίνει αναφορά.

Έχουν αναστατωθεί όλοι αγά μου τι θα κάνουμε;

Βάλε κι άλλους φόρους του λέει κι έλα πάλι.

Αγά μου γίνεται χαμός, φωνάζουν, βρίζουν τι κάνουμε;

Ρίξε κι άλλους φόρους κι έλα να μου πεις.

Αγά μου τώρα έχουν βγάλει κάτι μαχαίρια και τ΄ακονίζουν,

θα μας σφάξουν.

Τώρα του λέει ρίξε και τα χειρότερα χαράτσια,

αυτά που ξεπερνάνε κάθε όριο κι έλα να μου πεις.

Γυρνάει ο Χότζας πίσω και του λέει, 

αγά μου συμβαίνει κάτι πρωτοφανές. 

Έχουν ησυχάσει όλοι, έχουν γεμίσει τις ταβέρνες, τα μαγαζιά, 

γελάνε, πίνουν, τραγουδάνε…

Αυτό είναι το χειρότερο λέει ο αγάς. 

Κατάλαβαν που το πάμε και θα τα φάνε όλα, 

θα τα κάψουν αλλά εμείς δεν θα πάρουμε άλλο φράγκο. 

Τώρα αρχίζει ο κίνδυνος.

Ο Έλληνας την πάτησε με το χρηματιστήριο, 

οι πρώτες κασέλες αδειάσανε, τώρα αδειάζουν και τα ρέστα..

Όσοι κρατιούνται καλά φεύγουν, 

όσοι μείνουν, σε λίγο καιρό, 

θα νοιώθουν αυτό ακριβώς που τους θεωρεί το σύστημα.

Τίποτα. Ο κανένας.

Το να γυρίζεις ένα λαό στο μεσαίωνα 

και να νομίζεις πως όλα θα πάνε καλά είναι γελοίο.

Ο άνθρωπος ήταν και θα είναι πάντα το πιο άγριο θηρίο.

Η ταμπέλα του πολιτισμένου κρέμεται επάνω του 

όσο του δίνεις την ευκαιρία να ονειρεύεται πως είναι κάτι άλλο.

Όσο του δίνεις τα εφόδια να γίνει κάτι άλλο.

Με τη μόρφωση, με την υγεία, με τη τέχνη, 

με την αίσθηση πως είναι ασφαλής στη φωλίτσα του.

Αν του τα πάρεις όλα αυτά 

και τον βάλεις να παίξει σε επίπεδο επιβίωσης, 

ίσως ανακαλύψεις πως ο πολιτισμός δεν πέρασε από πάνω του, 

ούτε μια μέρα…

Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν καίγεται το πορτοφόλι απλά, 

δεν καίγονται τα παλιόχαρτα. 

Καίγονται νευρώνες αλύπητα, καίγονται συναισθήματα, 

όνειρα, ελπίδες, καίγονται όλες οι ασφάλειες…

Κι αργά ή γρήγορα θα έρθει το βραχυκύκλωμα 

που θα κατεβάσει το γενικό.

Και τότε, πραγματικά θα περάσουμε καλά. 

Ονειρεμένα...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάντως, ακόμη δεν σου ΄χουν πει ποιος ήταν ο δολοφόνος οδηγός του αυτοκινήτου της Μπακογιάννη, που σκότωσε τον 23χρονο Ιάσονα. Ούτε έχουν κάνει έστω και ένα ρεπορτάζ για τους δέκα νεκρούς μάρτυρες του Noor 1 του Μαρινάκη.

Δεν τρέχει τίποτα, καημένε! Άνοιξε να δεις ειδήσεις. Θα σου πουν για την Ουκρανία. Γιατί εκεί στα κανάλια την αγαπάνε την ειρήνη και τους πονάνε τους άμαχοι. Κάθε μέρα δεν σε ενημερώνουν και για την Υεμένη; 

Στήσου να μάθεις τα ανακοινωθέντα του ΝΑΤΟ για τα εγκλήματα των Ρώσων, δες και τον Ουκρανό σαλτιμπάγκο να λύνεται στα γέλια μαζί με τη Φόνισσα της Κομισιόν, μετά την επίσκεψή τους στα σημεία όπου πήγαν οι νεκροί άμαχοι, τέσσερις μέρες αφότου αποχώρησαν οι Ρώσοι και δεν κινδύνευαν πια να τους σκοτώσουν. 

Και για τις ρωσικές μπόμπες που πέφτουν σε κατοικημένες περιοχές και αναποδογυρίζουν αυτοκίνητα και δεν μένει τίποτα όρθιο, εκτός από τα σπίτια και τα τζάμια, που τα προστατεύει, φαίνεται, το Τάγμα Αζόφ! Βρε, ούτε ένας σοβάς πεσμένος! Ούτε μια ραγισματιά! 

Πήγαινε να ενημερωθείς, κατακαημένε Κακομοίρογλου! Στήσου μπροστά στην οθόνη να σε κατεξευτελίσουν για μια ακόμη φορά!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 12 Απριλίου 1204 τα στίφη των Σταυροφόρων κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη, επιβάλλοντας, με τη φωτιά και το σίδερο, την κυριαρχία τους στην Ανατολή. Μια prova generale για τη μετέπειτα αποικιοκρατική εξόρμηση σ' ολόκληρη την Μέση Ανατολή και την εξολόθρευση λαών και πολιτισμών. 

Συνάμα, με την επιβολή από τους δυτικούς κατακτητές των πιο σκληρών φεουδαρχικών σχέσεων και τις απόπειρες βίαιου εκλατινισμού με τη δίωξη του ορθόδοξου λαϊκού φρονήματος, δημιουργήθηκε το έντονο αντιδυτικό ιδεολογικό κλίμα που έκανε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, δυο αιώνες μετά, να βλέπουν τους Οθωμανούς πιο ευνοϊκά σε σχέση με τους "Φράγκους". 

Η επίσημη ιστορία του ελληνικού κράτους, σε όλη του τη διαδρομή, την υποβαθμίζει αυτή την Άλωση. Η όποια σχετική αναφορά χαλάει το ιδεολόγημα του "ανήκομεν εις την Δύσιν".

Σχολιο.- Ηταν το πρώτο συστηματικό πλιάτσικο των δυτικών. Μετά εντάχθηκε στην ιδεολογία και στην πρακτική τους η λεηλασία του πλούτου και των πολιτιστικών υλικών όλων των λαών που βρέθηκαν κάτω απο την μπότα τους. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ έχω πεθάνει στα γέλια. Ο Φαμπιέν Ρουσέλ από τους Κομμουνιστές και η Αν Ινταλγκό από τους Σοσιαλιστές , ζήτησαν από τους οπαδούς τους να ψηφίσουν Μακρόν. Ναι ναι τον Μακρόν, τον Τραπεζίτη, την επιτομή της φιλελέρας, αυτόν που τσάκισε με πρωτοφανή βια τα κίτρινα γιλέκα. Ο δε Μελανσόν, ζήτησε από τους ψηφοφόρους να ''μην ψηφίσουν την Λεπέν''

Ο κατήφορος της αριστεράς στην Ευρώπη δεν έχει τέλος. Της αριστεράς στην Ελλάδα, ο κατήφορος έχει βρεθεί προς το παρόν σε διαστημική σκουληκότρυπα και αναμένεται με ενδιαφέρον, σε ποιά εποχή θα βρεθεί μόλις βγει!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η 12η Απριλίου 1961 είναι μια ημερομηνία στην ιστορία της ανθρωπότητας, η σημασία της οποίας είναι δύσκολο να υπερεκτιμηθεί. Ξεκίνησε μια νέα, διαστημική εποχή.

Το διαστημόπλοιο «Vostok-1» με τον πρώτο κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν πέταξε γύρω από τη Γη και προσγειώθηκε με επιτυχία στην περιοχή του Σαράτοφ. Η πτήση διήρκεσε 108 λεπτά.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Γερμανία, οι πιο ενθουσιώδεις οπαδοί της ανάμειξης τους στον πόλεμο, είναι οι οικολόγοι πράσινοι. Εξού και... φαιοπράσινοι οικοφασίστες...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν είχε μια στάλα υπευθυνότητα ο κοκαινάκιας Ναζιλένσκι θα είχε παραιτηθεί, αλλά δεν καταλαβαίνει τι του γίνεται...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οσοι εμπλέξαν και την Ελλάδα στον πόλεμο των Αμερικανών γκάνγκστερ στην Ουκρανία, εκτός του ότι είναι νεοναζί, παίζουν με τη φωτιά



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ταξίαρχος, πρώην στρ. σύμβουλος της Μέρκελ: Τέτοιες παραδόσεις βαρέων όπλων είναι δυνητικά o δρόμος προς τον Γ΄ ΠΠ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο OPEC λέει στην ΕΕ ότι είναι αδύνατο να αντικαταστήσει πιθανές απώλειες ρωσικού πετρελαίου

Δευτέρα, 11-Απρ-2022 19:41

Ο OPEC είπε στην Ευρωπαϊκή Ένωση τη Δευτέρα ότι οι τρέχουσες και μελλοντικές κυρώσεις στη Ρωσία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα από τα χειρότερα σοκ στον εφοδιασμό πετρελαίου και θα ήταν αδύνατο να αντικατασταθούν αυτές οι ποσότητες.

Ο Γενικός Γραμματέας του OPEC Μοχάμαντ Μπαρκίντο έκανε τις παρατηρήσεις σε συνάντηση τη Δευτέρα με αξιωματούχους της ΕΕ, σύμφωνα με αντίγραφο της ομιλίας του που είδε το Reuters.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, από την πλευρά της επανέλαβε τη Δευτέρα την έκκλησή της σε μια συνάντηση με τον OPEC προς τις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες να εξετάσουν εάν μπορούν να αυξήσουν τις παραδόσεις για να βοηθήσουν στη μείωση των ραγδαίων αυξήσεων τιμών του πετρελαίου, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι εκπρόσωποι της ΕΕ στη συνάντηση στη Βιέννη τόνισαν επίσης ότι ο OPEC έχει ευθύνη να διασφαλίσει εξισορρόπηση στις αγορές πετρελαίου, είπε ο αξιωματούχος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Βλαντιμίρ Πούτιν απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων μετά τη συνάντηση του με τον Λουκασένκο:

- Το Κίεβο έχει απομακρυνθεί από τις συμφωνίες της Κωνσταντινούπολης, έχουμε επιστρέψει σε αδιέξοδο.

- Εμείς (Ρώσοι, Λευκορώσοι, Ουκρανοί) είμαστε ένας ενιαίος τριαδικός λαός. Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι μια τραγωδία, αλλά η Ρωσία δεν είχε άλλη επιλογή.

- «Δεν πρέπει να κρύψουμε τίποτα, πρέπει να προβάλουμε τα πράγματα αντικειμενικά» .

- Ο Πούτιν ευχαρίστησε τους Ρώσους στρατιωτικούς για τον ηρωισμό τους κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης.

- Η ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία εξελίσσεται σύμφωνα με το σχέδιο.

- Η κατάσταση στην Μπούχα είναι «η ίδια ψεύτικη όπως ήταν με τα χημικά όπλα στη Συρία».

- Η Δύση δεν καταλαβαίνει ότι ο ρωσικός λαός ενώνεται πάντα σε δύσκολες συνθήκες και αυτοί είναι που έχουν αναπόφευκτα προβλήματα στην κοινωνία.

- Η αντιρωσική υστερία στη Δύση γίνεται αισθητή, αλλά ο χρόνος θα τα βάλει όλα στη θέση τους.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέχρι στιγμής, οι λίγες αλλά φωτεινές αναλαμπές λογικής στα αγγλόφωνα μέσα ενημέρωσης σχετικά με το τι πραγματικά συμβαίνει στην Ουκρανία εξακολουθούν να ξεπερνούν το πυκνό φράγμα της δυτικής προπαγάνδας. Εδώ είναι ένα άρθρο του Τούρκου δημοσιογράφου Erkin Öncan για τον ναζισμό στην Ουκρανία και τους «εθνικούς ήρωες» αυτής της χώρας - τους ναζί εγκληματίες.

"Μεταξύ των ονομάτων που οι Ουκρανοί εθνικιστές θεωρούν ιστορικά παραδείγματα, ο Simon Petlyura τραβά την προσοχή. Μεταξύ 35.000 και 50.000 Εβραίοι σκοτώθηκαν σε πογκρόμ που οργανώθηκαν κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Petura, του ηγέτη της Ουκρανικής Λαϊκής Δημοκρατίας, η οποία ανακηρύχθηκε μονομερώς μεταξύ 1917 και 1921".

Κανένα «hiley likes» για σένα, όλα είναι ξεκάθαρα.

«Στη Vinnitsa, στη Δυτική Ουκρανία, ένα μνημείο της Petlyura αποκαλύφθηκε το 2017 και ο πρόεδρος της περιφερειακής εκτελεστικής επιτροπής Vinnytsia, Valery Koroviy, δήλωσε ότι ο Petliura ήταν «ένας άνθρωπος που αγαπούσε πολύ τη χώρα του και προσπαθούσε να είναι ειλικρινής με τον λαό του και οι Σοβιετικοί έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τον δυσφημήσουν».

Ο Τούρκος συγγραφέας δεν αγνοεί ούτε τον Μπαντέρα:

«Μετά τη διάσπαση της Οργάνωσης Ουκρανών Εθνικιστών, η οποία δημιουργήθηκε για να συνεργαστεί με τους Ναζί, ο Ουκρανός Στέπαν Μπαντέρα, που ήταν επικεφαλής μιας από τις πτέρυγες της οργάνωσης, ξεκίνησε σφαγές Εβραίων από το τάγμα Nachtigal που δημιούργησε. Ο Μπαντέρα και η οργάνωσή του πραγματοποίησε περίπου 140 πογκρόμ, κατά τη διάρκεια των οποίων, σε διάφορες περιοχές, ιδίως στην Τερνοπίλη, καθώς προχωρούσε ο ναζιστικός στρατός, εξοντώθηκαν συνολικά 13.000 έως 35.000 Εβραίοι».

Ο Μπαντέρα προσπάθησε με αυτόν τον τρόπο να «υπηρετήσει» για τον εαυτό του μια «ανεξάρτητη Ουκρανία» για ηγεσία, αλλά ο Χίτλερ δεν εκτίμησε τις «αξίες» του και απλώς τον έστειλε στη φυλακή.

«Η αναβίωση του Μπαντέρα και του αναπληρωτή του Στέτσκο στην ιστορική σκηνή συνέβη με τη δημιουργία του Ουκρανικού Αντάρτικου Στρατού (UPA) κατά την υποχώρηση των Ναζί εναντίον του σοβιετικού στρατού στη Μάχη του Στάλινγκραντ.

Στη συνέχεια, η UPA πραγματοποίησε επιθέσεις κατά τις οποίες 90.000 Πολωνοί και χιλιάδες Εβραίοι σκοτώθηκαν και βασανίστηκαν, καθώς και πολλοί κομμουνιστές.

Παρά το γεγονός ότι ήταν ανοιχτός συνεργάτης των Ναζί, ο Μπαντέρα συνέχισε να χρησιμοποιείται εναντίον της ΕΣΣΔ από τις δυτικές μονάδες πληροφοριών, ειδικά τις ΗΠΑ, μέχρι που δολοφονήθηκε από την KGB στο Μόναχο το 1959.

Ο αναπληρωτής του Μπαντέρα Yaroslav Stetsko, ο οποίος αργότερα έγινε ιδρυτικό μέλος της Παγκόσμιας Αντικομμουνιστικής Ένωσης, χαιρετίστηκε προσωπικά από τον 40ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν στον Λευκό Οίκο το 1983 και έλαβε τον έπαινο "Ο αγώνας σας είναι ο αγώνας μας".

Περαιτέρω, ο συγγραφέας του άρθρου περιγράφει πώς οι ναζί εγκληματίες έγιναν σύμβολα του «Σοσιαλ-Εθνικιστικού Κόμματος» της Ουκρανίας (που ιδρύθηκε το 1991 κατ' εικόνα και ομοίωση του ομώνυμου Ναζιστικού Κόμματος), και στη συνέχεια μετονομάστηκε σε «Ελευθερία »: η πρόσοψη, η πινακίδα, αλλά δεν άλλαξε το περιεχόμενο.

Το 2002 εμφανίστηκε η εθνικιστική οργάνωση «Tryzub» (το όνομα της εβδομαδιαίας εφημερίδας του Petlyura), η οποία αργότερα μετατράπηκε στο τάγμα «Azov». Και σήμερα, σχεδόν κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την πίστη της στο ναζιστικό παρελθόν...

«Ενώ αμέτρητες ψεύτικες ειδήσεις κυκλοφορούν σε αυτόν τον πόλεμο πληροφοριών, ο δυτικός κόσμος προσπαθεί να παρουσιάσει αυτό που συμβαίνει ως μια επιχείρηση εισβολής που «ξεκίνησε ξαφνικά» από τη Ρωσία, χωρίς να δείξει την ακροδεξιά φύση του καθεστώτος που έχει χτίσει με δικά της χέρια και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.κατά αμάχων στην περιοχή» καταλήγει το άρθρο ο δημοσιογράφος.

Κάποιος θα γρυλίσει δύσπιστα, λένε, μια μικρή φωνή ανάμεσα στο θόρυβο χιλιάδων από βλακεία ή χρήματα που αρνείται τις προφανείς κραυγές των δυτικών μέσων ενημέρωσης, αλλά μια σταγόνα φθείρει μια πέτρα και η ιστορία θα βάλει τα πάντα στη θέση της. Απλώς πρέπει να βοηθήσει ενεργά σε αυτό, αλλιώς θα ζήσει σε μια εποχή όμορφης αλήθειας, «ούτε εγώ ούτε εσύ θα χρειαστεί»...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λαβρώφ:

Οι τελευταίες δηλώσεις του Josep Borrell για την Ουκρανία δείχνουν ότι η ΕΕ βλέπει το Κίεβο ως εφαλτήριο για την καταστολή της Ρωσίας.

Η Ρωσία δεν θα υποκύψει ποτέ σε πιέσεις.

Η ειδική επιχείρηση της Ρωσίας έχει σχεδιαστεί για να τερματίσει την αμερικανική πορεία παγκόσμιας κυριαρχίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είχαμε εντολή να πυροβολήσουμε για να σκοτώσουμε οποιοδήποτε κινούμενο άτομο, είτε ήταν ειρηνικό είτε όχι». 

Οι υπάλληλοι της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας που παραδόθηκαν είπαν πώς η ηγεσία διέταξε την εκτέλεση αμάχων στο Rubizhne: 

«Κάποια στιγμή έφεραν κόσμο εκεί, ήταν και γυναίκες και άντρες... Οι άνθρωποι που έφεραν ήταν με λευκούς επιδέσμους, ήταν κάτοικοι του Ρουμπίζνε. 

Μας έβαλαν όλους μπροστά μας, πήραμε εντολή να τους πυροβολήσουμε όλους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ξεχασμένη ναζιστική φραση : 

«Η υγεία δεν είναι ατομικό πράγμα, αλλά συλλογικό πράγμα, ένα άτομο είναι υπεύθυνο για αυτήν ενώπιον του Ράιχ».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1974: 800 Ελληνίδες Κύπριες θύματα βιασμού απο τον Τουρκοκύπριους και Τουρκικό Στρατό, το θέμα παραμένει ανοικτό

Στα Νοσοκομεία των Αγγλικών Βασεων υπάρχουν τα αρχεία των αμβλώσεων.

Τώρα οι Ουκρανοί συνεργάζονται με τούς Τούρκους που το 1974 έχουν βιάσει μέχρι και γριές. 

Υπάρχουν καταγραμμένες μαρτυρίες αιχμάλωτων Ελληνοκυπρίων μητέρων που έβλεπαν τες κόρες τους να επιλέγονται καί να μεταφέρονται  απο ένοπλους Τουρκοκύπριους ΣΕ ΔΙΠΛΑΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ και να βιάζονται. 

Αυτά είναι ενα κομμάτι του ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θα αντιταχθεί σθεναρά σε κάθε σχέδιο που αποσκοπεί στην αλλαγή των διεθνών συνόρων», ενώ διερευνάται η ερμηνεία ότι η Αρμενία είναι «κόκκινη γραμμή» γι' αυτήν.

Όπως τονίζεται, η ιρανική διοίκηση είχε υποστηρίξει στο παρελθόν την Αρμενία και ήταν κατά του Αζερμπαϊτζάν.


«Αναιδής απειλή του Ιράν προς Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν: Η Αρμενία είναι κόκκινη γραμμή μας»

Απρίλιος 12, 2022. Ελλάδα.

Η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν στοχοποιήθηκαν σε βίντεο, το οποίο λέγεται ότι ανήκει στους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν και ανέβηκε σε μια σελίδα στο Telegram με περίπου 450 χιλιάδες ακόλουθους, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε σε σελίδα του Telegram, η οποία φέρεται ότι ανήκει στους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν και έχει περίπου 450 χιλιάδες οπαδούς, επικρίθηκε η επιχείρηση του Αζερμπαϊτζάν για την απελευθέρωση του κατεχόμενου Καραμπάχ, το οποίο η Αρμενία διεκδικεί, όπως σημειώνεται.

Στο βίντεο αναφέρθηκε ότι «Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θα αντιταχθεί σθεναρά σε κάθε σχέδιο που αποσκοπεί στην αλλαγή των διεθνών συνόρων», ενώ διερευνάται η ερμηνεία ότι η Αρμενία είναι «κόκκινη γραμμή» γι' αυτήν.

Όπως τονίζεται,  η ιρανική διοίκηση είχε υποστηρίξει στο παρελθόν την Αρμενία και ήταν κατά του Αζερμπαϊτζάν. Υπάρχουν περίπου 25 εκατομμύρια πληθυσμός του Αζερμπαϊτζάν στο Ιράν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολλοί από αυτούς φεύγουν από τη Μαριούπολη σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας και στη συνέχεια προσπαθούν να φτάσουν στη Ρωσία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαβάστε τώρα, όσα δεν λέει το καθεστώς της Αθήνας, μα λένε οι άλλες πηγές:

Δηλώσεις του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας:

-Στο Σλοβιάνσκ, μαχητές της ουκρανικής εδαφικής άμυνας πραγματοποιούν τιμωρητικές επιδρομές για να μάθουν εάν οι ντόπιοι έχουν φιλορωσικές απόψεις, ελέγξουν το ιστορικό κλήσεων με ρωσικούς αριθμούς και μηνύματα σε συνομιλίες που καταδικάζουν το τρέχον καθεστώς, συνδρομές σε ρωσικά κανάλια, κρατούμενοι είναι βασανίστηκαν και απειλήθηκαν, αλλά προσφέρουν αμοιβή για $500 - $1000

-Υπό την ηγεσία των βρετανικών ειδικών υπηρεσιών, μια νέα παραγωγή προετοιμάζεται στην περιοχή Sumy - εκπρόσωποι ουκρανικών και δυτικών μέσων ενημέρωσης καλούνται να πυροβολήσουν στην πόλη Seredina-Buda, η οποία ήταν προηγουμένως υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων

-Υπό τον Σούμι, σέρνονται πτώματα σε ένα από τα υπόγεια, τα οποία θα παρουσιαστούν ως υποτιθέμενα θύματα του ρωσικού στρατού - σύμφωνα με το σχέδιο των "Βρετανών διευθυντών", ρωσικές μονάδες φέρεται να σκότωσαν μαζικά αμάχους και τους κορόιδευαν όταν υποχώρησαν. Στην πραγματικότητα, τα ρωσικά στρατεύματα έφυγαν από εκεί στις 20 Μαρτίου -

-Γαλλικές δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων έφτασαν στην Ουκρανία κατά μήκος του "διπλωματικού διαδρόμου" μέσω Γερμανίας και Πολωνίας με τεχνικούς εμπειρογνώμονες από τη χωροφυλακή και το Υπουργείο Εσωτερικών - προφανώς, οι κύριοι τομείς της δραστηριότητάς τους θα είναι η απόκρυψη εγκλημάτων πολέμου από τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας και η κατασκευή κατηγορίες κατά του ρωσικού στρατού

Να δούμε τις επόμενες ημέρες ή ώρες, τί θα βγει στην επιφάνεια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



τελικά ο ορειβάτης ΑΝΤΩΝΗΣ_ΣΥΚΑΡΗΣ ήταν 3πλο εμβολιασμένος ?

Ο σπουδαίος ορειβάτης μας είχε κάνει το 3ο Δολοφονικό Θρομβόλιο λίγες μέρες πριν την τελευταία του ανάβαση!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ο λευκός Φιλελεύθερος διαφέρει από τον λευκό Συντηρητικό μόνο με έναν τρόπο. 

Ο Φιλελεύθερος είναι πιο δόλιος, πιο υποκριτής από τον Συντηρητικό. Και οι δύο θέλουν την εξουσία, αλλά ο λευκός Φιλελεύθερος είναι αυτός που έχει τελειοποιήσει την τέχνη του να παριστάνει τον φίλο και ευεργέτη του νέγρου και κερδίζοντας τη φιλία και την υποστήριξη του νέγρου, ο λευκός Φιλελεύθερος είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τον νέγρο ως πιόνι ή όπλο σε αυτό το πολιτικό παιχνίδι ποδοσφαίρου, που διαρκώς μαίνεται μεταξύ των λευκών Φιλελεύθερων και των λευκών Συντηρητικών. 

Ο αμερικανός νέγρος δεν είναι παρά ένα πολιτικό ποδοσφαιράκι."

Malcolm X (1963)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΩΡΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ: Υποστράτηγος των ΗΠΑ Roger L. Ο Κλουτιέ συνελήφθη από τον Ρωσικό Στρατό προσπαθώντας να διαφύγει από τη Μαριούπολη αφού έδωσε στρατιωτικές οδηγίες σε ουκρανικές δυνάμεις και μισθοφόρους.

Το δημοσίευσα πριν ως φήμη. Αυτό δεν είναι πλέον φήμη



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μανώλης Κυπραίος

ο δημοσιογράφος που το 2011 έχασε την ακοή του έπειτα από επίθεση που δέχθηκε από άνδρες των ΜΑΤ με κρότου-λάμψης κι ο οποίος έντεκα χρόνια μετά, συνεχίζει να παλεύει για να βρει το δίκιο του. 

«Όταν με σακάτεψαν τα ΜΑΤ δεν "σιώπησα" (αν σιωπούσα θα ήμουν τουλάχιστον πλούσιος) ένιωσα και νιώθω ότι είναι υποχρέωσή μου απέναντί σας να παλέψω. Έχω υποχρέωση απέναντι σε όλα αυτά για τα οποία πιστεύω να παλέψω. Τον άνθρωπο, την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και την ειρήνη. Βρέθηκα απέναντι σε έναν Γολιάθ και δεν ήμουν ο Δαβίδ. Ποτέ δεν ήμουν...

Έντεκα χρόνια τώρα προσπαθούν να με τσακίσουν. Έντεκα χρόνια τώρα βρίσκομαι αντιμέτωπος με αυτό τον Γολιάθ που μου πετάει κοτρώνες κι εγώ χαλικάκια. Μου έχουν καταστρέψει δύο αυτοκίνητα, μου έχουν βάψει το σπίτι με σβaστικεs κι απειλές στα social media και σημειώματα, ξεφουσκωμένα λάστιχα, εκφοβιστικές διαρρήξεις στο σπίτι μου. 

Έμεινα 7 μήνες στο κρεβάτι και έκανα κοντά στα 6 χρόνια για να ξαναπερπατήσω χωρίς μπαστούνι. Μέσα στα ειδικά παπούτσια μου είχα ρεβύθια ή ρύζι για να περπατάω με ισορροπία. Έκανα 2 πολύωρες επεμβάσεις για να μπει το κοχλιακό εμφύτευμα μέσα στο κεφάλι μου να σκαφτεί το κρανίο και να μπουν βίδες.

Έπρεπε να "γεννηθώ" από την αρχή. Να μάθω να ζω, με χιλιάδες περιορισμούς μέσα στην πιο αφιλόξενη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα για ΑμεΑ. Τα απλά, ένα ποτό, μια ταβέρνα, ένα ανοικτό μέρος στην στην Ελλάδα του ήχου, της θάλασσας και του φωτός μου είναι πια αδύνατο να τα ζήσω λόγω της "απόφασης" δύο αστυνομικών [...].

Από την άλλη έχουν περάσει 6 μήνες για την απόφαση στην έφεση που κατέθεσε το δημόσιο εναντίον μου. Απέναντι σε μια καταδίκη-ορόσημο απέναντι στην αστυνομική βια. Αντί να ζητήσουν συγνώμη συνεχίζουν να "πολεμούν" με λύσσα. Πρέπει να διατηρηθεί - η όπως την βλέπουν εκείνοι -"κρατική ομαλότητα".

Σας τα γράφω όλα αυτά, γιατί νομίζετε πως όλα ανήκουν στο παρελθόν. Όχι δεν ανήκουν στο παρελθόν, δεν ανήκουν στη λήθη, ανήκουν στην ιστορία (...). Παλέψτε! Το μοναδικό που δεν μπορούμε να κάνουμε είναι αυτό που δεν θέλουμε. Να αγαπάτε, να βοηθάτε, να παλεύετε για το καλό και να μη τα παρατάτε ΠΟΤΕ!»

Μανώλης Κυπραίος

ο δημοσιογράφος που το 2011 έχασε την ακοή του έπειτα από επίθεση που δέχθηκε από άνδρες των ΜΑΤ με κρότου-λάμψης κι ο οποίος έντεκα χρόνια μετά, συνεχίζει να παλεύει για να βρει το δίκιο του. 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ 

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Γάλλος δημοσιογράφος παθαίνει σοκ όταν ανακαλύπτει ότι κουμάντο εκεί δεν κάνουν οι Ουκρανοί αλλά οι εκπαιδευτές τους Αμερικάνοι ..

εδώ ο ίδιος μιλάει στο γαλλικό κανάλι για έναν εκπαιδευτή αξιωματικό που τους είπε (στον ίδιο αλλά και σε άλλους δημοσιογράφους και στους ξένους εθελοντές που ήρθαν να πολεμήσουν στο πλευρό του ουκρανικού στρατιυ )να βγάλουν τα τσιπάκια από τα κινητά τους και να τους ελέγχει 

Ότι "αυτός κάνει κουμάντο εδώ και είναι ο.εκπαιδευτης ")

Τους ανάγκασαν λοιπόν να βγάλουν τις κάρτες SIM τους έδωσαν άλλες και όταν έμαθαν ότι είναι κάποιοι δημοσιογράφοι,τους έβαλαν να υπογράψουν μια συμφωνία (εχεμύθειας ?)μέχρι ..το.τελους του πολέμου (!!?)

Ο.συγκεκριμενος λέει γι'αυτον ο Γάλλος .δημοσιογραφος ,είναι βετεράνος αξιωματικός που πολέμησε στο Ιράκ

Και δουλεύει για το αμερικανικό Πεντάγωνο..

τέλος αναφέρει ότι ερχονται καινούργια όπλα εκεί συνεχώς από ..Αμερικανούς 

,υπερσύγχρονα όπως κάτι "drones blade"


"Γάλλος δημοσιογράφος μετά την επίσκεψη στην Ουκρανία σοκαρίστηκε όταν διαπίστωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις «ανεπίσημα» οδηγούνταν από Αμερικανούς διοικητές:

«Με εξέπληξε το γεγονός ότι για να ενταχθώ στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, λοιπόν, κάνουν κουμάντο οι Αμερικανοί. Παραλίγο να μας συλλάβουν.

Ήρθε ένας Αμερικανός να μας πει: “Εδώ κάνω κουμάντο, όχι οι Ουκρανοί, αλλά εγώ. ” Παρουσιάστηκε ακόμη και ο ίδιος. Είναι βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ.

Μια αναφορά σχετικά θα εμφανιστεί στο περιοδικό Figaro αυτή την εβδομάδα.

Συμπεριφέρθηκε αγενώς, στην αρχή ήθελε να μας πετάξει έξω. Είπε: "Βγάλτε τα τσιπάκια από τα κινητά σας". Έπρεπε να υπογράψουμε συμβόλαιο μέχρι το τέλος του πολέμου.

... Νόμιζα ότι θα ήμασταν με τις διεθνείς ταξιαρχίες, αλλά αποδείχτηκε ότι ήμασταν με το Πεντάγωνο. ”



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η δίωξη Βαξεβάνη και η μετατροπή του σε κατηγορούμενο του εδωσε νομικό δικαίωμα να αξιοποιεί,για την υπεράσπισή του,κασέτες με συνομιλίες που μέχρι τώρα δεν μπορούσε.

Τεκμηριώνονται συναλλαγές,διαφθορά....

Όλοι ΜΟΥΓΓΑ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δολοφονημενος Χημικός Νοακ :"έπρεπε να αναλύεται κάθε εμβολιαστικη παρτίδα. Ειδικά μετά τους πρώτους θανάτους από τα υπάρχοντα εμβόλια έπρεπε να αναλυαμε ενδελεχώς κάθε εμβολιαστικη παρτίδα".Τον Γερμανό βιοχημικό Νοακ τον δολοφόνησαν εντός της οικίας του. Άφησε χήρα την εγκυμονούσα σύντροφό του.


Τα mrna και mdna εμβόλια δεν βοήθησαν.Αυτά τα εμβόλια δεν είναι ούτε ασφαλή ούτε αποτελεσματικά. Έχουν αυξηθεί οι θάνατοι εξαιτίας όλων των λόγων, ενώ πεθαίνουν ξαφνικά νέοι άνθρωποι. Αν είχαμε ισχυρο δημόσιο σύστημα υγείας δεν θα πέθαινε τόσος κόσμος.Αν αναλυοταν καθε εμβολιαστικη παρτίδα θα μιλούσαμε με διαφορετικους όρους, θα είχαν αποσυρθεί πολλά σκευάσματα. Το πρόβλημα βρίσκεται στην δομή αυτών των εμβολίων, αλλά όπως μας έχουν εξηγήσει ο Μπαγκτι, ο Μαλοουν, ο Γεδεών, ο χημικός Νοακ που δολοφόνησαν και άλλοι, έπρεπε να αναλύονταν κάθε εμβολιαστικη παρτίδα, διότι κάποιες είναι θανατηφόρες και άλλες προκαλούν πολύ ισχυρές παρενέργειες.Σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να γίνουν όλα όπως έγιναν, και σε αυτό φέρει τεράστια ευθύνη πρωτίστως το ιατρικό και επιστημονικό προσωπικό. Μοριακοι βιολόγοι, γιατροί, φαρμακολογοι έπρεπε να μην αποδεχτούν τους εκβιασμούς του κράτους και των big pharma. Τώρα βέβαια είναι ελεεινοί που δεν παραδέχονται ότι έκαναν λάθος, συνεχίζοντας κάποιοι εξ αυτών να μιλούν για 3η,4η, 5η, 6η,7η δόση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παυλάκης, Μοσιαλος, Δαρζεντας, Χανδρινος. Ο κοινωνικος καρκίνος των Ελληνικών HOAXES, οι χρηματοδότες τους και το σύνολο των τακτικών και μη τακτικών συνεργατών τους θα βγει στο φως.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαμαρτυρία για τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του δημοσιογράφου Θωμά Σιδέρη

Ο Θωμάς Σιδέρης είναι ένας βραβευμένος δημοσιογράφος, με έργο σημαντικό που διακρίνεται πάντα από ιδιαίτερη ευαισθησία και ανθρωπιά στη θεματολογία του, την επαγγελματική αρτιότητα της τεκμηρίωσης των πληροφοριών που μεταδίδει, τους χαμηλούς τόνους και την ευγένεια στο ύφος του. Πλούσιο είναι το ιστορικό του με θαυμάσιες εκπομπές εκτός των άλλων, για τις κοινότητες των Ελλήνων, για εγκλήματα πολέμου, για το Ολοκαύτωμα, για το προσφυγικό, για το φυλετικό ζήτημα, και το ντοκιμαντέρ «LET ME BREATHE», το οποίο πρόσφατα κέρδισε το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ ICAN/HANNA των ΗΠΑ.

Πρόσφατα παρουσίασε στο δημόσιο ραδιόφωνο της Ελλάδας (ΕΡΤ/Πρώτο Πρόγραμμα), ένα ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ για το λεγόμενο «Τάγμα Αζόφ», ένα τάγμα πολιτοφυλακής με νεοναζιστική βάση, που αποδεδειγμένα χρηματοδοτήθηκε και εκπαιδεύτηκε από μυστικές και στρατιωτικές υπηρεσίες μεγάλων δυτικών δυνάμεων, πρωταγωνίστησε στο πραξικόπημα της Μαϊντάν 2014, στις εκτελέσεις Ρώσων κατοίκων των ανατολικών περιοχών και κατόπιν ενσωματώθηκε στον εθνικό στρατό της Ουκρανίας.

Το ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ στηρίχθηκε σε αναγνωρισμένες δυτικές πηγές: την Έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Ουκρανία (2016), στο ντοκιμαντέρ του αμερικανικού δικτύου ΝΒC για τις παιδικές κατασκηνώσεις του Τάγματος στις οποίες τα παιδιά χειραγωγούνται στη βάση της ρητορικής μίσους για τον άλλον, καθώς και στις αναλυτικές εκθέσεις ενός φιλοδυτικού ουκρανικού περιοδικού (Euromaidan Press) και του ερευνητικού φορέα Bellingcat με έδρα τις ΗΠΑ.

Για την εκπομπή του αυτή, ο κ. Θωμάς Σιδέρης έγινε στόχος χυδαίων επιθέσεων από πλευράς δημοσιογράφων με υψηλή θέση στο μιντιακό και το κυβερνητικό καθεστώς στη χώρα μας. Στη δημοκρατία, η αντίρρηση, η αμφισβήτηση, η άλλη άποψη είναι ιερά. Τόσο ιερά ώστε πρέπει να τα σεβόμαστε και όταν τα υφιστάμεθα και όταν στα ασκούμε. Η στοχοποίηση και καθύβριση του κ. Σιδέρη («ανδρείκελο του Πούτιν», «Απάνθρωπος», «Παλιάνθρωπος», «εχθρός της Δύσης») για την άποψή του, μάλλον δεν είναι ευπρεπής χρήση του δικαιώματος της διαφωνίας, από πλευράς εκείνων που καμαρώνουν για τον αστικό τους πολιτισμό και τη δημοκρατικότητά τους. Ιδιαίτερη απέχθεια προκαλούν όταν απευθύνονται σε άνθρωπο με το ιστορικό που προαναφέραμε. Η επίθεση συνοδεύτηκε από δίκη προθέσεων («κρυφοπουτινικός»), παρόλο που σε κανένα σημείο της εκπομπής του δεν δικαιολογεί την εισβολή και τα εγκλήματα του Πούτιν. Το επιχείρημα ότι ο κ. Σιδέρης κάνει «μεγάλη φασαρία» για ένα ναζιστικό μόρφωμα που πήρε μόνο 2% στις εκλογές, οπότε δυσφημεί τον αγώνα της Ουκρανίας κτλ, μετά την πρόσφατη θρασύτατη και απαράδεκτη εμφάνιση μέλους του εν λόγω τάγματος στη Βουλή των Ελλήνων (καταρρέει παταγωδώς. Αν ένας εκ των δύο πολιτών που επέλεξε ο Ζελένσκι ως βιτρίνα της χώρας του, δηλώνει υπερήφανα ότι είναι μέλος ναζιστικής οργάνωσης, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η πραγματική δύναμη του τάγματος είναι πολύ μεγαλύτερη από όσο υποστηρίζει ο δημοσιογράφους στο ντοκιμαντέρ του. Το «2%» πλέον μόνον ως ανέκδοτο μπορεί να λέγεται. Όμως και πάλι πρόκειται για θεμιτή κατ’ αρχήν διαφορά εκτιμήσεων.

Όμως, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Διότι μαζί με τις φραστικές επιθέσεις, ο δημοσιογράφος δέχθηκε μεγάλη ψυχολογική πίεση όχι μόνον από επώνυμους και ανώνυμους υβριστές και απειλούντες, αλλά και από τους υπηρεσιακούς προϊσταμένους του. Ο ίδιος ο κ. Σιδέρης, μη αντέχοντας το εις βάρος του κλίμα οδηγήθηκε σε παραίτηση.

Ο τρόπος που κινητοποιήθηκε ένα ολόκληρο σύστημα λογοκρισίας και φίμωσης μιας δημοσιογραφικής φωνής προκαλεί έντονες ανησυχίες για την ελευθερία του λόγου και για την ποιότητα της δημοκρατίας, όχι στην Ουκρανία, αλλά εδώ. Το υβρεολόγιο και οι συκοφαντίες από τα μέσα δικτύωσης και από ιδιωτικά ΜΜΕ πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα μεταφράστηκαν σε αφόρητες διοικητικές πιέσεις, από μια δημόσια υπηρεσία ενημέρωσης, η οποία κατά τρόπο πρωτοφανή για δημοκρατία, τελεί υπό την άμεση εποπτεία του πρωθυπουργού.

Το θλιβερό συμβάν- όχι μεμονωμένο δυστυχώς- δικαιώνει τα συμπεράσματα του πορίσματος του ευρωπαϊκού οργανισμού Media Freedom Rapid Response (MFRR) ο οποίος στην έκθεσή του με τίτλο «Έλεγχος του μηνύματος: Προκλήσεις για το ανεξάρτητο ρεπορτάζ στην Ελλάδα» (Δεκέμβριος 2021), τοποθετεί τη χώρα μας σε ντροπιαστικά χαμηλή θέση σε ζητήματα ελευθερίας λόγου.

Στη δημοκρατία, η διαφωνία σε οποιοδήποτε ζήτημα- συμπεριλαμβανομένου και του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας- είναι όχι μόνο θεμιτή, αλλά επιθυμητή, καθώς κεντρίζει την αναζήτηση της αλήθειας, πέρα από το νέφος της προπαγάνδας των αντιμαχόμενων, και εμποδίζει τη μονομέρεια και τον φανατισμό. Όμως, η ισηγορία προϋποθέτει την ισονομία. Αν ο ένας εκ των δύο διαφωνούντων έχει το δικαίωμα (πόθεν;) να με καθυβρίσει, αλλά και να με υποδείξει ως άξιο απόλυσης και να πετύχει εντέλει την απόλυσή μου, αν μπορεί δηλαδή να με φιμώσει έξω από τη διαδικασία της ισότιμης επιχειρηματολογίας, τότε κάτι δεν πάει καθόλου καλά με τη δημοκρατία μας. Δεν είναι αυτή η Δύση του sapere aude, την οποία αναγνωρίζουμε ως πολιτισμική μας κατάκτηση και κληρονομιά.

Εκφράζουμε την ηθική μας συμπαράσταση στον κ. Θωμά Σιδέρη με την ενθάρρυνση και την ευχή να συνεχίσει να αποτελεί εξαίρεση και παραφωνία – μαζί με ελάχιστους άλλους- μέσα στον δημοσιογραφικό πολτό της ομοιομορφίας και της μοναδικής άποψης που πνίγει τη χώρα μας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκτέλεση πολίτη από τρομοκράτες της Daesh στο Ιράκ.

12/04/2022

Οι τρομοκράτες της Daesh δημοσίευσαν φωτογραφίες από την εκτέλεση ενός ατόμου με την κατηγορία ότι είναι πληροφοριοδότης της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας που συνελήφθη στην τοποθεσία Tel Abata, στο κυβερνείο Neinawa, στο Ιράκ.

Οι Αμερικάνοι επαναφέρουν βαραβαρότητες της ISIS για να επικαλύψουν τις ωμότητες που διαπράττουν οι Ουκρανοναζί πληρεξούσιοί τους κατά αιχμαλώτων Ρώσων στρατιωτών π.χ σταυρώσεις, ακρωτηριασμούς, μαζικές εκτελέσεις-ομαδικοί τάφοι κι εν γένει τους ρωσόφωνου στοιχείου δημόσια μαστιγώματα κλπ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ζελένσκι έπιασε όμηρο πολιτικό του αντίπαλο φιλορώσο βουλευτή και προσωπικό φίλο του Πούτιν για να εκβιάσει για την διάσωση των ΝΑΤΟικών αξιωματικών που είναι εγκλωβισμένοι στο Azovstal στη Μαριούπολη!

12/04/2022

Ο Ζελένσκι έπιασε όμηρο πολιτικό του αντίπαλο φιλορώσο βουλευτή και προσωπικό φίλο του Πούτιν για να εκβιάσει για την διάσωση των ΝΑΤΟικών αξιωματικών που είναι εγκλωβισμένοι στο Azovstal στη Μαριούπολη. Η μεγαλύτερη απόδειξη πιστοποίηση ότι οι ΝΑΤΟικοί είναι κλειδωμένοι στόχοι από Ρωσία. Ο Zελένσκι εκβιάζει απευθείας τον Πούτιν αλλά παράλληλα καρφώνεται για τον …. θησαυρό του Azovstal..

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε την κράτηση του Βίκτορ Μεντβεντσούκ πολιτικού αντιπάλου του και προσωπικού φίλου του Πούτιν δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του στο κανάλι του στο Telegram. Ο αντιπολιτευόμενος πολιτικός, Βίκτορ Μεντβεντσούκ, παραμένει υπό κράτηση στα μπουντρούμια της SBU (Ουκρανική Ασφάλεια) του Zelensky.

Ο Zelensky λέει ότι πραγματοποιήθηκε μια επιτυχημένη επιχείρηση της SBU. Κάποτε είχε ειπωθεί ότι ο σημερινός κρατούμενος ήταν ο εκλεκτός του Βλαντιμίρ Πούτιν για να ηγηθεί κυβέρνησης στην Ουκρανία, κρατείται ως μέρος μιας «ειδικής επιχείρησης», είπε ο ο Zelensky. Ο Viktor Medvedchuk συνελήφθη. θεωρείται προσωπικός φίλος του Πούτιν.Ο Πούτιν έγινε νονός της νεότερης κόρης του Ντάρια το 2004. Οι δύο άντρες περνούν μαζί τις διακοπές τους.Ο Medvedchuk είναι ο ηγέτης φιλορωσικού κόμματος.

Στη φωτογραφία κράτησης ο Medvedchuk φοράει μια ουκρανική στρατιωτική στολή, την οποία ίσως χρησιμοποίησε ως μεταμφίεση ή του την επέβαλαν οι απαγωγείς του για να τον διαπομπεύσουν.

Τον Μάρτιο του 2022, ο Μεντβεντσούκ στερήθηκε τη θέση του συμπροέδρου του πολιτικού κόμματος Πλατφόρμα της Αντιπολίτευσης — Για τη Ζωή που είναι και το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης. Ο πολιτικός φέρει σημάδια τραύματα βασανισμού.

Ο Ζελένσκι απαγόρευσε όλα τα κόμματα 11 κόμματα της αντιπολίτευσης είναι μονοκράτορας αλλά προβαίνει και σε απηνείς διωγμούς πολιτικών του αντιπάλων.

Ο Πεσκόφ είπε ότι είδε μια φωτογραφία του Μεντβεντσούκ που φέρεται να κρατείται, αλλά δεν μπορεί να πιβεβαιώσει την αυθεντικότητα της.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Μ΄εντολή ΗΠΑ το Αζόφ θα σκοτώσει 2 αξιωματικούς Αμερικανούς που έχουν εγκλωβιστεί στο Azovstal στη Μαριούπολη για να μην μιλήσουν!

12/04/2022

Το “Azov” μπορεί να σκοτώσει 2 Αμερικανούς αξιωματικούς στη Μαριούπολη σύμφωνα

με πηγές στην πρώτη γραμμή του Ντονμπάς, με βάση την ανάλυση υποκλοπών ραδιοεπικοινωνιών.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή είναι εξαιρετικά σημαντικά πρόσωπα για την Ουάσιγκτον.

«Αυτοί οι αξιωματικοί γνωρίζουν πολλές μυστικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ σε τρίτες χώρες και είναι φορείς πληροφοριών που είναι εξαιρετικά ευαίσθητες για την Ουάσιγκτον», είπε

μια πηγή εξοικειωμένη με την ανάλυση των ραδιοφωνικών υποκλοπών.

Σημειώνεται επίσης ότι για να αποκρύψουν αυτές τις «ευαίσθητες πληροφορίες», οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών είναι έτοιμες να διατάξουν τους μαχητές του Αζόφ να εξοντώσουν αυτούς τους δύο αξιωματικούς. Το αν ζουν αυτή τη στιγμή δεν είναι ακόμη γνωστό με βεβαιότητα.

Προς το παρόν έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία στη Μαριούπολη

Βρετανών μισθοφόρων

λοιπών αγγλόφωνων μισθοφόρων

Σουηδών μισθοφόρων

Σαουδαράβων / Τούρκων μισθοφόρων

Αφγανοί μισθοφόροι (πολύ πιθανό) Μαζί με τους μαχητές του εθνικού τάγματος Azov, 37 στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν βρίσκονται στο έδαφος του εργοστασίου της Μαριούπολης το Azovstal.

εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κίνα: Πωλήσεις αντιαεροπορικών συστημάτων στην Σερβία

Οι στενοί δεσμοί Βελιγραδίου και Πεκίνου επιβεβαιώθηκαν με την αγορά σημαντικού οπλικού συστήματος της Κίνας από τη Σερβία.

12 Απριλίου 2022 16:59

Η Σερβία, σύμμαχος της Ρωσίας αλλά και χώρα που έχει υποβάλλει αίτημα ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση φέρεται ότι παρέλαβε οπλισμό από την Κίνα.

Η παράδοση, σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το AP, έγινε αυτό το Σαββατοκύριακο στο Βελιγράδι και αφορά το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα HQ-22 το οποίο προορίζεται για χρήση από το σερβικό στρατό και μοιάζει με τους ρωσικούς πυραύλους S-300.

Τον οπλισμό μετέφεραν επί σερβικού εδάφους έξι μεταγωγικά αεροσκάφη τύπου Υ-20 της κινεζικής Πολεμικής Αεροπορίας τα οποία προσγειώθηκαν στο Βελιγράδι το πρωί του περασμένου Σαββάτου. Το σερβικό υπουργείο άμυνας δεν ανακοίνωσε το γεγονός, ούτε σχολίασε όταν αυτό δημοσιοποιήθηκε. Αργότερα όμως επιβεβαίωσε την είδηση ο Σέρβος πρόεδρος, Αλεξάνταρ Βούσιτς.

Εμπειροι στρατιωτικοί αναλυτές θεώρησαν την παράδοση του υλικού "επίδειξη δύναμης" από την Κίνα η οποία έγινε μάλιστα σε μία περιοχή όπως το Βαλκάνια στην οποία υπάρχουν αρκετές χώρες του ΝΑΤΟ (Ελλάδα, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Τουρκία).

Την παραμικρή αναφορά στο γεγονός δεν έκαναν οι Κινέζοι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία μετακινεί μεγάλες δυνάμεις προς τα φινλανδικά σύνορα 

Σε περιδίνηση το μεταπολεμικό σύστημα ασφάλειας της Ευρώπης - Ρωσικό υποβρύχιο με Kalibr «τεστάρει» έξω από το Ελσίνκι

Μετακίνηση μεγάλων ρωσικών δυνάμεων της Βόρειας Ομάδας Στρατιών παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στα σύνορα με Φινλανδία και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά πλέον. Πληροφορίες από την Μόσχα αναφέρουν ότι «Θα συνεχιστεί η μεταφορά δυνάμεων που εξασφαλίζουν την ασφάλεια της Ρωσίας, όπου πρέπει και όπως πρέπει».

«Η Ρωσία μεταφέρει βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων πυραυλικών συστημάτων προς τα φινλανδικά σύνορα, αφού προειδοποίησε τη Φινλανδία να μην ενταχθεί στο ΝΑΤΟ», αναφέρουν πηγές του βρετανικού υπουργείου Άμυνας.

Ρωσικά άρματα μάχης Τ-72Β3, αυτοκινούμενοι εκτοξευτές πυραύλων εδάφους-εδάφους Iskander-M, ρουκετοβόλα Smerch, αντιαεροπορικά Tor-M1, ΤΟΜΠ BTR-82 κλπ. φαίνονται να κινούνται προς τα σύνορα της Φινλανδίας, ενώ παράκτια συστήματα πυραύλων P-800 Onyx βιντεοσκοπήθηκαν να κινούνται προς την δυτική ακτή της Ρωσίας που βρίσκεται στην ίδια ευθεία με το Ελσίνκι.

Όλα αυτά μετά την δήλωση της Φινλανδής πρωθυπουργός ότι «η χώρα μπορεί να υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ μέχρι το καλοκαίρι» και την αντίδραση του Κρεμλίνου ότι «Θα αντιδράσει πολιτικά και στρατιωτικά»

Ένα ανεπιβεβαίωτο βίντεο που ανέβηκε χθες το βράδυ φαίνεται να δείχνει δύο ρωσικά παράκτια αμυντικά πυραυλικά συστήματα P-800 Onyx να κινούνται κατά μήκος ενός δρόμου στη ρωσική πλευρά των συνόρων που οδηγεί στο Ελσίνκι.

Η ρωσική ανάπτυξη έρχεται καθώς η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Sanna Marin δήλωσε ότι αναμένει ότι η κυβέρνησή της «θα τερματίσει τη συζήτηση πριν από τα μέσα του καλοκαιριού» για το εάν θα υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Σε απάντηση, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ προειδοποίησε ότι η κίνηση δεν θα βελτιώσει την κατάσταση ασφάλειας στην Ευρώπη και ο βουλευτής της Μόσχας Βλαντιμίρ Τζαμπάροφ πρόσθεσε ωμά ότι «μια τέτοια κίνηση θα σήμαινε την καταστροφή της Φινλανδίας».

Από την πλευρά του το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι δύο πολυεθνικές ναυτικές ομάδες δεκαέξι πλοίων με επικεφαλής το Βασιλικό Ναυτικό της Ολλανδίας θα περιπολούν στις ακτές της Βαλτικής Θάλασσας μελών όπως η Πολωνία και η Εσθονία, για να «διατηρήσουν μια αξιόπιστη και ικανή αμυντική ικανότητα».

Η Φινλανδία, μαζί με τη γειτονική Σουηδία, έχει αποφύγει  την ένταξη στο ΝΑΤΟ παρά τη στενή ευθυγράμμιση με τη Δύση σε μια προσπάθεια να μην προκαλέσει τη Ρωσία, καθώς υπάρχει η συμφωνία του 1947 βάσει της οποίας οι τότε Σοβιετικοί δέχθηκαν να μην περιλάβουν την Φινλανδία στο Σύμφωνο της Βαρσοβίας με αντάλλαγμα την ουδετερότητά της και τον έλεγχο των αμυντικών δαπανών της από την Μόσχα.

Είχε προηγηθεί η εισβολή των Σοβιετικών το 1939 που μετά από τρεις μήνες σκληρών μαχών, τελικά επικράτησαν οι εισβολείς και η φινλανδική εισβολή στην Σοβιετική Ένωση το 1941, μαζί με τις ναζιστικές γερμανικές δυνάμεις.

Η σκανδιναβική χώρα μοιράζεται χερσαία σύνορα μήκους 1.340 χιλιομέτρων (830 μίλια) με τη Ρωσία.

Εν τω μεταξύ, το κυβερνών κόμμα της Σουηδίας ξεκίνησε επίσημα συζητήσεις για το ενδεχόμενο να ξεκινήσει μια προσπάθεια για ένταξη στο ΝΑΤΟ, με μια κίνηση που  σηματοδοτεί  πλήρη αντιστροφή ρόλου στην πολιτική για το σκανδιναβικό βασίλειο που παρέμεινε στρατιωτικά ουδέτερο και στους δύο Παγκόσμιου Πολέμους.

Ο γραμματέας του κόμματος Tobias Baudin είπε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι η αναθεώρηση του ΝΑΤΟ θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες. 

Η Μαρία Βλαντίμιροβνα Ζαχάροβα, Διευθύντρια του Τμήματος Πληροφοριών και Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών έχει προειδοποιήσει και το Ελσίνκι και την Στοκχόλμη για το τι θα σήμαινε η απόφασή τους αυτή.

Στο μεταξύ ρωσικό υποβρύχιο κλάσης LADA ξεκίνησε δοκιμές έξω από… το Ελσίνκι!

«Η Ρωσία μπλοκάρει το GPS από δορυφόρους των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων αυτών που χρησιμοποιούνται από ιδιωτικούς πιλότους στη Σουηδία και τη Φινλανδία», δήλωσε στο NBC o απόστρατος στρατηγός Ντέιβιντ Τόμσον.

«Η δράση τους θυμίζει κάτι που έκανε η Ρωσία στη Συρία το 2018, η οποία εμπόδισε τα drones να μπορέσουν να λειτουργήσουν» είπε.

Εκτενή αναφορά για το θέμα έκανε και το εξειδικευμένο για αεροπορικά θέματα mentourpilot.com αναφέροντας:

«Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει αρνητικά αποτελέσματα σε άλλα μέρη του κόσμου, όπως έχουμε ήδη δει στην περίπτωση των κυρώσεων των διαφόρων χωρών του ΝΑΤΟ κατά της Μόσχας.

Αλλά στην περίπτωση αυτού που βλέπουμε εδώ, δεν είναι σαφές εάν ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι σχετικός ή όχι. Σε κάθε περίπτωση, το φαινόμενο φαίνεται να ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή.

Οι πρώτες παρενέργειες στο GPS έγιναν στα ανατολικά σύνορα της Φινλανδίας, με τη Ρωσία. Ορισμένοι παρατηρητές παρατήρησαν ότι τα προβλήματα ξεκίνησαν ώρες μετά τη συνάντηση του προέδρου της Φινλανδίας, Sauli Niinisto, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Παραδόθηκαν μαζικά 1000 Ουκρανοί στρατιώτες στην Μαριούπολη – Οι 200 είναι τραυματισμένοι

Καταγγέλλουν φόνους από το Τάγμα Αζόφ

Περίπου χίλιοι Ουκρανοί στρατιώτες, όχι του Τάγματος Αζόφ, αλλά των τακτικών ουκρανικών δυνάμεων παραδόθηκαν στις ρωσικές δυνάμεις στην Μαριούπολη στην περιοχή του εργοστασίου Ilich,

Διακόσιοι από αυτούς είναι τραυματισμένοι και οι υπόλοιποι υποστηρίζουν ότι «ήθελαν από την αρχή να παραδοθούν αλλά οι Αζοφίτες εκτελούσαν όσους επέμεναν».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έλληνας επιχειρηματίας της Ρωσίας: «Ο Κ.Μητσοτάκης μας κατέστρεψε – Οι Ρώσοι μας αγαπούσαν και τώρα…»

12.04.2022 | 10:39

Σημαντικές αποκαλύψεις έκανε ο Ιωάννης Ζυπίδης, Έλληνας επιχειρηματίας που ζει στη Ρωσία

Μια άλλη πλευρά του πολέμου στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις που έχει η πολιτική της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για πολλούς Έλληνες ομογενείς παρουσίασε ο Έλληνας επιχειρηματίας Ιωάννης Ζυπίδης, ο οποίος ζει στη ρωσική πόλη Νοβοσιμπίρσκ. 

Ο Ι.Ζυπίδης τόνισε ότι ο Κ.Μητσοτάκης κατέστρεψε τους Έλληνες ομογενείς με την πολιτική που έχει στο θέμα της Ουκρανίας, καθώς έχει πάρει ξεκάθαρα το πλευρό του Κιέβου, κάτι που προκάλεσε το πατριωτικό αίσθημα των Ρώσων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «οι Ρώσοι έδειχναν την αγάπη τους και την προτίμηση τους για τους Έλληνες και πλέον δεν πατάει ψυχή χάρη στην πολιτική του Κ.Μητσοτάκη». 

Παράλληλα μίλησε και για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τα fake news της Δύσης και το Κιέβου. Ο επιχειρηματίας δήλωσε ότι παρακολουθεί τρεις τηλεοράσεις: την ρωσική, την ουκρανική και την ελληνική και έχει φίλους και από τις δύο πλευρές, έχοντας δραστηριοποιηθεί και με Ρώσους και με Ουκρανούς.

Αναφέρθηκε στο περιστατικό στην Μπούκα και αναρωτήθηκε για το πώς γίνεται ο δήμαρχος της πόλης να ήταν τόσο χαρούμενος όταν ανακοίνωνε την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων, ενώ υπήρχαν δήθεν πτώματα στους δρόμους.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε σε βίντεο, στο οποίο οι Ουκρανοί νεοναζί είχαν συλλάβει 18χρονο ρωσόφωνο και του είχαν ενωμένα τα γόνατα στο πάτωμα, χτυπώντας το επάνω γόνατο, ενώ στην συνέχεια του έκοψαν τα γεννητικά όργανα.

Τέλος, είπε πως οι Έλληνες της Μαριούπολης θεωρούν τους Ρώσους στρατιώτες «ειρηνοποιούς και απελευθερωτές» και όχι «κατακτητές».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ασφυξία στην ελληνική κοινωνία: 8 στους 10 Έλληνες δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς του μήνα!

12.04.2022 | 23:14

Τι δείχνει η έρευνα του Ευρωβαρόμετρου

Οι σοβαρές οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά αποτυπώνονται στο Ευρωβαρόμετρο του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2022.

Με την έρευνα να έχει διενεργηθεί πριν την έκρηξη του πολέμου στην Ουκρανία, 9 στους 10 Έλληνες έκριναν ότι η οικονομία δεν είναι σε καλή κατάσταση («κακή», EL:89%, EU27:59% για εκάστοτε εθνική οικονομία), καταγράφοντας το υψηλότερο αρνητικό ποσοστό πανευρωπαϊκώς.

Ανησυχία

Εμφανίζονταν ικανοποιημένοι από την καθημερινή τους ζωή σε ποσοστό 55% (έναντι 81% του ευρωπαϊκού ΜΟ), ενώ θεωρούσαν ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα δεν είναι ικανοποιητική (EL:83% υψηλότερο αρνητικό ποσοστό της έρευνας μαζί με αυτό της Βουλγαρίας, EU27:55% εκάστοτε εθνική κατάσταση).

Το ποσοστό των Ελλήνων που δήλωναν ότι η ποιότητα της ζωής τους έχει υποστεί επιδείνωση είναι το υψηλότερο της έρευνας (EL: 85%, EU27:55%). Κατά την περίοδο που πραγματοποιήθηκε η έρευνα το 55% των ερωτηθέντων θεωρούσε ότι σε βάθος χρόνου οι συνθήκες διαβίωσής τους θα είναι οι ίδιες, ενώ το 22% προέβλεπε επιδείνωση (EU27:15%).

Σχετικά με την κατάσταση της εθνικής οικονομίας, οι Έλληνες ερωτηθέντες προέβλεπαν ότι θα είναι ίδια ή χειρότερη (37%), με τα αντίστοιχα ποσοστά για τους ευρωπαίους πολίτες να διαμορφώνονται σε 38% (ίδια) και 28% (χειρότερη) για την κατάσταση της εκάστοτε εθνικής οικονομίας.

Ένα στα δύο νοικοκυριά αντιμετωπίζει δυσκολίες

Σχετικά με τα οικονομικά της οικογένειας και του νοικοκυριού, ένας στους δύο Έλληνες φαινόταν να αγωνιά για την κάλυψή τους (49% έναντι 26% στην ΕΕ). Μάλιστα, παρατηρείται αύξηση του ποσοστού όσων δυσκολεύονταν – ήδη πριν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις δυτικές κυρώσεις κατά της Μόσχας – να πληρώσουν τους μηνιαίους λογαριασμούς (77% αθροιστικά, δηλ. 29% τις περισσότερες φορές & 48% κατά καιρούς) με τον μέσο όρο της ΕΕ να βρίσκεται στο 33%.

Μόνο ένα 23% φαίνεται να μην αντιμετώπισε καμία δυσκολία στην πληρωμή των λογαριασμών, με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο να απέχει σημαντικά ευρισκόμενος στο 66%.

Τέλος, οι Έλληνες εμφανίζονταν λιγότερο καθησυχασμένοι από τους υπόλοιπους ευρωπαίους σχετικά με την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους (EL:50%,EU27:72%).



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οξύνονται οι σχέσεις Πολωνίας-Λευκορωσίας: Το Μινσκ κατηγορεί την Βαρσοβία ότι προκάλεσε «θερμό» επεισόδιο

12.04.2022 | 22:51

Οι Πολωνοί πυροβόλησαν προς την λευκορωσική πλευρά

Τεταμένη είναι η κατάσταση και στα πολωνο-λευκορωσικά σύνορα με τις πολωνικές δυνάμεις συνοριοφυλακής να πραγματοποιούν παρελκυστικές ενέργειες κατά των λευκορωσικών δυνάμεων ακόμα και με πυροβολισμούς.

Την νύχτα της 10ης προς την 11η Απριλίου, Πολωνοί στρατιώτες πυροβόλησαν στο οδικό σημείο ελέγχου της Λευκορωσίας Peschatka.

Επίσης, οι δυνάμεις ασφαλείας προσπάθησαν να τυφλώσουν τους Λευκορώσους συνοριοφύλακες με φώτα.

Οι Λευκορώσοι τονίζουν πως οι ενέργειες των Πολωνών έχουν καταγραφεί από κάμερες παρακολούθησης.

Κατά την επιθεώρηση του εδάφους, η συνοριακή περίπολος της Λευκορωσίας εντόπισε ζημιές στους τοίχους των συνοριακών μονάδων.

Νωρίτερα, με παρόμοια μέθοδο, εκτοξεύτηκαν άγνωστα αντικείμενα από το έδαφος της Πολωνίας προς το συνοριακό φυλάκιο της Λευκορωσίας.

Η πολωνική πλευρά έχει ενημερωθεί για το περιστατικό στα σύνορα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυστηρή προειδοποίηση Β.Πούτιν: «Η Δύση μην επιδεινώνει την κατάσταση γιατί θα νιώσει τις συνέπειες»

12.04.2022 | 18:37

Παραδοχή δυτικών: «Η Ρωσία είναι ικανή για μακροχρόνιο πόλεμο»

Η συνάντηση του Β.Πούτιν με τον Α.Λουκασένκο είχε και δηλώσεις του Ρώσου προέδρου εφ’ όλης της ύλης ενώ οι προειδοποιήσεις προς την Δύση πλέον δείχνουν την αποφασιστικότητα να λύσει το ζήτημα της Ουκρανίας αλλά και της δράσης απέναντι στο ΝΑΤΟ οριστικά.

Αναφερόμενος στις δυτικές κυρώσεις, ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι στην Δύση θα επικρατήσει η κοινή λογική και είπε πως αν οι εταίροι επιδεινώσουν την κατάσταση θα νιώσουν οι ίδιοι τις συνέπειες που θα υποστούν.

Ο Πούτιν είπε ότι η ρωσική οικονομία θα προσαρμοσθεί στην νέα κατάσταση, εκτιμώντας ότι σήμερα ο κόσμος είναι πιο πολύπλοκος από την περίοδο του «Ψυχρού Πολέμου».

«Δεν σκοπεύουμε να απομονωθούμε», δήλωσε ο ίδιος. «Είναι αδύνατον να απομονώσουμε σοβαρά τον οποιοδήποτε στον σύγχρονο κόσμο –ειδικά μια τόσο μεγάλη χώρα όπως τη Ρωσία».

«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία προχωράει όπως έχει σχεδιασθεί»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας, στο κοσμοδρόμιο «Βαστότσνι» στην ρωσική Άπω Ανατολή, ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία προχωράει όπως έχει σχεδιασθεί και ότι η Ρωσία δεν θα αποκρύψει τίποτε για την στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά την δημοσιοποίηση μετακίνησης πυραυλικών συστημάτων στα σύνορα με την Φινλανδία η οποία θέλει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και να φέρει την Δύση στα ρωσικά σύνορα.

Αυτό όμως θα έχει συνέπειες ακόμα και “στρατιωτικές” και η σημερνή κίνηση είναι ίσως οδηγός των όσων μπορεί να δει ο κόσμος.

Σύμφωνα με ειδικούς του τομέα της άμυνας και οικονομολόγους, η Ρωσία έχει την αντοχή να διεξαγάγει έναν μακροχρόνιο πόλεμο στην Ουκρανία.

Η ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία εκτόξευσε τις τιμές του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και των σιτηρών που εξάγει, προσφέροντας στην Μόσχα σημαντικούς πόρους για την χρηματοδότηση της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», η οποία εισέρχεται πλέον σε νέα φάση, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώνονται στην περιοχή του Ντονμπάς, αφού απέτυχαν να σπάσουν την ουκρανική άμυνα στο Κίεβο.

Καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται, η αύξηση των απωλειών από την ρωσική πλευρά και η ανάγκη αντικατάστασης των στρατιωτικών δυνάμεων στο θέατρο του πολέμου είναι πιθανόν να αποδειχθεί ότι αποτελούν πιεστικότερα προβλήματα από το οικονομικό κόστος.

«Αυτό το είδος χαμηλής τεχνολογίας πολέμου μπορεί να χρηματοδοτηθεί σχεδόν ολοκληρωτικά σε ρούβλια, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να συνεχίζεται με την μαζική διοχέτευση στρατιωτών και βαρέως πυροβολικού στην Ουκρανία τουλάχιστον μέχρι μία περισσότερο γενικευμένη κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας», σύμφωνα με τον Τζέικομπ Κίρκεγκααρντ, οικονομολόγο του Peterson Institute for International Economics της Ουάσινγκτον.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΣΗΕΑ: Ζητά εξηγήσεις για τον ανταποκριτή «φάντασμα» της ΕΡΤ που δήθεν βρισκόταν στην Μόσχα

12.04.2022 | 20:30

Ο ίδιος βρισκόταν στην Αθήνα

Αντιμέτωπη με το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ βρίσκοντι αο ανταποκριτής «φάντασμα» της ΕΡΤ στη Μόσχα, Αχιλλέας Πατσούκας και η υποδιευθύντρια ειδήσεων, Μαρία Σταυροπούλου.

Φυσικά το θέμα ήταν οι μεταδόσεις του δημοσιογράφου που παρουσιάζονταν ως ανταποκρίσεις από τη Μόσχα, αμέσως μόλις ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία, ενώ ο ίδιος βρισκόταν στην Αθήνα!

Να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε καμία διάψευση για τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, ότι 15 μήνες από την πρόσληψή του στην ΕΡΤ όχι μόνο δεν είχε μεταδοθεί κάποια ανταπόκριση από τη Μόσχα, αλλά τον έψαχνε η ελληνική πρεσβεία και το υπουργείο Εξωτερικών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σατιρικό βίντεο που γελοιοποιεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ «sleepy Joe» προβλήθηκε στην τηλεόραση της Σαουδικής Αραβίας

12.04.2022 | 10:55

«Τρόλαραν» τον Τ.Μπάιντεν οι Σαουδάραβες

Ένα σατιρικό βίντεο για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προβλήθηκε στην απολύτως ελεγχόμενη από την βασιλική οικογένεια, τηλεόραση της Σαουδικής Αραβίας.

Το γεγονός αυτό δεν έχει προηγούμενο. Ουδέποτε έχει προβληθεί κάτι παρόμοιο από την σαουδαραβική τηλεόραση κατά των ΗΠΑ, ειδικά ένας τέτοιος λίβελος. Λίβελος που στρέφεται ευθέως κατά του Αμερικανού προέδρου.

Όλα αυτά, την ώρα που οι ΗΠΑ αναζητούν εναλλακτικές πηγές ενέργειας για να απεμπλακούν από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Πριν από λίγες εβδομάδες μάλιστα η Σαουδική Αραβία συμφώνησε με την Κίνα να την προμηθεύει πετρελαίου με αντάλλαγμα γουάν και όχι δολάρια, ενώ φυσικά η αραβική χώρα δεν συμμετέχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας…

Στο βίντεο βλέπουμε τον Τζο Μπάιντεν να μην ξέρει που να σταθεί και τον βοηθά η Καμάλα Χάρις για να πάει στη σωστή θέση, ενώ στη συνέχεια μπερδεύει τα ονόματα των χωρών.

Παράλληλα ο Τ.Μπάιντεν κοιμάται κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, κάτι που άλλωστε είναι και ο λόγος που έχει χαρακτηριστεί ως «sleepy Joe», ενώ αποκαλεί και την Καμάλα Χάρις ως «Πρώτη Κυρία».

https://twitter.com/i/status/1513681354348716035