Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Πεμπτη 14 Απριλιου 2022


Δίκτυο Νέων Εργαζομένων

Μιας και ξεκινάει η “Βαριά” μας βιομηχανία και ξεκίνησαν να λέγονται μπουρδες να πούμε ότι σεζόν #Σαντορίνη σημαίνει:

-800-1200 ευρώ το μήνα, ανάλογα τη θέση.

-χωρίς ούτε ένα ρεπό / για 7-8 μήνες για να μην προσλαμβάνουν έξτρα εργαζόμενους.

-10 με 12 ώρες τη μέρα δουλειάς για να βγαίνουν λιγότερες βάρδιες και με απλήρωτες υπερωρίες κατά κανόνα.

-με διαμονή σε κάποια τρώγλη που μένουν ένας δυο τρεις ή και 4 εργαζόμενοι στιβαγμένοι, πολλές φορές σε υπόγεια.

-που ο μέσος εργαζόμενος γυρνάει σακατευμένος από τη σεζόν με οσφυαλγίες, μυϊκούς τραυματισμούς από τις υποχρεωτικές ορθοστασίες στις Ρεσεψιόν, στα μπαρ ή στα αμέτρητα ανεβοκατεβάσματα των σκαλοπατιών για την εξυπηρέτηση των δωματίων. Που αν πατήσεις τα 40 σε πετάνε σαν στημένη λεμονόκουπα.

Γιατί δεν πάνε οι εργαζόμενοι άραγε 

-Μιλαει ο #Τσολακάλης ιδιοκτήτης ξενοδοχείων στη  Σαντορίνη με υφος χιλίων καρδιναλίων εννοώντας ότι είναι τεμπέληδες οι εργαζόμενοι και δεν πάνε για δουλειά την ώρα που ο μέσος ξενοδόχος στην Καλντερα στη Σαντορίνη βγάζει τη μέρα 1.500 μ.ο. το δωμάτιο και έχει τους εργαζόμενους σαν σκλάβους για τους πλούσιους πελάτες.

-Ουστ κοπρόσκυλα που θα κάνετε και κριτική στους εργαζόμενους επειδή μια ζωή σας χαϊδεύει το κράτος. 

#σεζόν_2022

Σχολιο.- στην Σαντορίνη ο εποχιακός εργαζόμενος το δωμάτιο το νοικιάζει με παρα πολύ ακριβο νοίκι.....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άνθρακας "ο θησαυρός αποκαλύψεων κατά της προφυλακισμένης παιδοκτονου" από τα κινητά, υπολογιστή και τάμπλετ... Πάραυτα, ο Ναζί Πλεύρης, (αυτός του Υπουργείου Δολοφονίας της Υγείας μέσω θρομβο-εμβολίων και παρανόμων απολύσεων υγειονομικών) απειλεί με διώξεις την μητέρα αν τολμήσει ακόμη και να υποθέσει πως πρόκειται για ιατρικό λάθος!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολιτικός Χώρος ''Ηλέκτρα Αποστόλου''

-Εκδήλωση ενημέρωσης και αλληλεγγύης με τον Κουβανικό λαό [15/4/22]

-Την Παρασκευή 15 Απρίλη στις 7μμ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ενημέρωσης και αλληλεγγύης με τον Κουβανικό λαό στον Πολιτικό Χώρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Ιωάννου Σούτσου και Κάλβου – Γκύζη).

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

-Μέλη του Πολιτιστικός Σύλλογος "Χοσέ Μαρτί" – Αλληλεγγύη με την Κούβα (ΠΣΧΜ)

-Μέλη της Πανευρωπαϊκής Καμπάνιας #UnBlockCuba



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάτοικος του Λούγκανσκ εξηγεί πως ο εγγονός του έπρεπε να δραπετεύσει από τους ακροδεξιούς πριν από χρόνια και δεν τον έχει δει από τότε.

Οι νεοναζί έρχονταν αναζητώντας τον άντρα συχνά.

https://twitter.com/KYTKYTKYTKYTKYT



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



TV,Ναζί,Αμερικανοί,όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



3 Απριλίου 2020.Η μέρα που επιβλήθηκε η Υγειονομική Δικτατορία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Συριζαίοι προκειμένου να παρουσιαστούν ως αντιπολιτευόμενοι (εφαρμόζοντας αχαρακτήριστη μικροπολιτική της πλάκας) εμφανίζονται περισσότερο ιατροφασίστες από τον άθλιο Μητσοτάκη, επιμένοντας στη συνέχιση των οργουελικών μέτρων μιας "ψευδημίας", που σκοπό είχε/ έχει τον περιορισμό των συνταγματικά κατοχυρωμένων ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών και την έγχυση επικίνδυνων για την υγεία σκευασμάτων στον ανθρώπινο οργανισμό!

Α. Ξανθός : «Η πρόωρη χαλάρωση των μέτρων επωάζει το επόμενο ενδημικό κύμα»

Σχολιο.- Η ξεφτιλα του αιωνα η ελληνικη συριζαική «αριστερα»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Φιντέλ Κάστρο προφήτευσε αυτό:

«Ο επόμενος πόλεμος στην Ευρώπη θα είναι μεταξύ Ρωσίας και φασισμού, μόνο που ο φασισμός θα λέγεται δημοκρατία».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



στη Μαριούπολη όπου χθες αναγκάστηκαν να παραδοθούν 1000+ Αζοφίτες, ανάμεσά τους ήταν Αμερικάνοι συμβουλάτορες πολέμου που δεν πρόλαβαν να διαφύγουν..

σχολιο.- Για πρωινο γαμοσταυρηθηκα ευγενικα απο τον ακαλυπτο με την Ουκρανεζα της διπλανης...πολυκατοικιας. Ηταν βλεπεις γυναικα και συγκρατηθηκα......Θα αναφερω την στιχομυθια προς επιρρωση της πρωτης προτασης σου....''Καλημερα....αυτος ο Ζελενσκι θελει πολυ ξυλο...'' ''Γιατι τι εκανε μια χαρα αρχηγος ειναι''...''Σκατοφασιστας ειναι τι μια χαρα μου λες?''.......'' Τι πειραζει που ειναι φασιστας...εμεις ολοι στην Ουκρανια ειμαστε τετοιοι '' ''Τι και εισαι απ' αυτους? ''......''Ναι αμε ...τι πειραζει?'' ( Ειναι απ' αυτους που κανουν το σκατο τους παξιμαδι, κοιτωντας τους ηλικιομενους, για να φτιαξουν ΤΖΑΚΟΥΖΙ στην πατριδα τους με Ιταλικα πλακακια με χρυση μπορντουρα).....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΓΡΙΝΙΟ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1944. Η ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 

Μέρα μνήμης και αντιφασιστικής επαγρύπνησης η σημερινή, για την πόλη του Αγρινίου και για ολόκληρη την Ελλάδα. Επέτειος της μαζικής εκτέλεσης 120 αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, από τους Γερμανούς ναζί κατακτητές και τους ταγματασφαλίτες συνεργάτες τους.

Το στυγερό έγκλημα των φασιστών αποτέλεσε «απάντηση» -στη βάση του ναζιστικού δόγματος της «συλλογικής ευθύνης»- σε επίθεση του ΕΛΑΣ κατά τρένου που μετέφερε εφόδια για τον στρατό κατοχής, στο χωριό Σταμνά, κοντά στο Αγρίνιο, στις 9 Απριλίου 1944. Καθώς κατά την επίθεση σκοτώθηκαν 12 Γερμανοί στρατιώτες, αποφασίστηκε η εκτέλεση δεκαπλάσιων αγωνιστών, που κρατούνταν στις φυλακές της πόλης.

Ανάμεσα σε περίπου 450 κρατούμενους οι ταγματασφαλίτες ξεχώρισαν 120 και τους οδήγησαν στο γερμανικό εκτελεστικό απόσπασμα. Τρεις απ’ αυτούς, τα στελέχη του ΕΑΜ Πάνο Σούλο, Χρήστο Σαλάκο και Αβραάμ Αναστασιάδη, τους κρέμασαν στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου. Ήταν Μεγάλη Παρασκευή, δυο μέρες πριν το Πάσχα.

Ο αγρινιώτικος λαός εξέφρασε το πένθος του για τους εκτελεσμένους αγωνιστές, με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Τη μέρα του Πάσχα δεν ψήθηκε ούτε ένα αρνί στο Αγρίνιο, δεν ακούστηκε ούτε ένα τραγούδι. Ούτε καν από τη μειονότητα των προδοτών, που απέφυγαν, έτσι, να εκτεθούν ακόμη περισσότερο στους συμπολίτες τους



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και με το που φτάσανε τα κινέζικα πυραυλικά συστήματα στη Σερβία, άρχισαν να ακούγονται ουρλιαχτά από τους ουρανοξύστες της Σαγκάης, όπως μάθαμε από έναν Αμερικάνο που του έστειλαν σχετικό βίντεο.

Σχολιο.- Αυτός ο πόλεμος θα αναγκάσει πολλούς/πολλές να δούνε τον Κόσμο αλλιώς. Οταν θα βγαίνουν οι αρουραίοι από τα λαγούμια τους στην Μαριούπολη τότε να δεις κλαυθμούς και οδυρμούς.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ" ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ 

"Ρώσος επιχειρηματίας, που θα ανταλλαγεί με Ουκρανούς αιχμαλώτους" ο Βίκτορ Μεντβεντσούκ, σύμφωνα με τα κανάλια της σαπίλας και της διαπλοκής. 

Κατεξευτελισμός του τηλεοπτικού κοινού, που δεν θα μάθει ότι πρόκειται για τον σοσιαλδημοκράτη ηγέτη της ουκρανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, η όποια, όπως και άλλα δέκα κόμματα, ακολούθησε την τύχη του Κ.Κ. και τέθηκε εκτός νόμου. 

Δεν πειράζει, όμως. Θα βγάλουν ανακοινώσεις τα κόμματα και οι οργανώσεις της ευρωπαϊκής και της ελληνικής μαζί, δικαιωματικής ΝΑΤΟικής «αριστεράς», όπως και οι αντιφα κινήσεις της CIA, και θα ενημερωθεί ο κόσμος για τον φασισμό που επελαύνει στην Ουκρανία.

Όταν πάψουν είτε να στηρίζουν το ΝΑΤΟ και τον Ζελένσκι είτε να φοβούνται πως αν μιλήσουν για τον φασισμό στην Ουκρανία θα διαταραχτεί η ισορροπία των ίσων αποστάσεων. Αυτή που διατηρούν οχτώ χρόνια τώρα, που παρακολουθούν απαθείς τις σφαγές αντιφασιστών και αμάχων στο Ντονμπάς.

Βουλιάζει η γερασμένη Ευρώπη και μαζί και η Αριστερά που της αναλογεί. Κι εγώ παρακολουθώ τη Διεθνή Σύνοδο κατά του Φασισμού που πραγματοποιείται στη Βενεζουέλα, με 200 αντιπροσώπους από Λατινική Αμερική, Αφρική και Ασία. Στην οποία είναι ασήμαντη η ευρωπαϊκή παρουσία. Και ανύπαρκτη η όποια ελληνική!

Σχολιο.- Πρέπει σιγά-σιγά αυτά τα σαπισμένα κατακάθια της κάποτε Ευρωπαϊκής Αριστεράς να μη τα ονομάζουμε, να μη τα λογίζουμε, σαν Αριστερά. Ας βρούμε έναν άλλον όρο πχ kolotumba.

Σχολιο.- Αν δεν νικήσουμε τον φασισμό όπου γης δεν κάνουμε για τίποτα !



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μητσοτάκης είχε πει τότε στο Περιστέρι 

για 7ημερη εργασία αλλά το περάσατε στο ντούκου γιατί χαζεύατε εδω κι εκεί.

Ο Χατζηδάκης τώρα το κάνει πράξη αρχίζοντας απ 'τα φροντιστήρια.

Περαστικά σας ,ξαναψηφίστε τους.

Α, και να μη ξεχάσω,

Μεγαβατώρα: τιμή Σουηδία 28 €

Βουλγαρία 45 €

Ιταλία 67 €

Δανία 32 €

Ελλάδα 235 €

Φάτε Σανό απο την κλεφτοσυμμορία, έχει για όλους !!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ας μεταφράσει κάποιος στα ρωσικά τη σημερινή μνημειώδη "Κοινή Αντιπολεμική Δήλωση εννιά αριστερών οργανώσεων" από την Ελλάδα να τη στείλει σε αυτούς τούς τύπους με τις κόκκινες σημαίες που έχουνε γαμηθεί να τις ανεμίζουν όπου σταθούν κι όπου βρεθούν.  Και οι Ουκρανοί αντιφασίστες (πραγματικοί όμως, όχι γιαλατζί ψεύτικοι όπως εδώ στην Ελλάδα), και στα ρωσικά τανκς, και τη σηκώνουνε στα επίσημα απελευθερωμένα κτίρια από τους ουκρανοναζί.

Μπας και καταλάβουν επιτέλους αυτό που τους διαφεύγει τόσον καιρό, ότι δηλαδή "[η] προσπάθεια αιτιολόγησης της ρωσικής εισβολής με την «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας ή την «προστασία των λαών των «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονμπάς από τους ουκρανούς φασίστες», δεν μπορεί να κρύψει πως αποσκοπεί στην προώθηση των συμφερόντων του ρωσικού καπιταλισμού στην περιοχή της Ουκρανίας και ευρύτερα, με όχημα την αναβίωση του μεγαλορώσικου εθνικισμού και σημείο στήριξης τον αντικομμουνισμό."

Οι χτικιάριδες διαβοδιαούμενοι που υπογράφουν κιόλας και σαν «αριστεροί» (τρομάρα τους!!!)  είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα, η ΔΕΑ (Διεθνιστική Εργατική Αριστερά), το ΕΚΚΕ, η Πολιτική οργάνωση «Κόκκινο Νήμα», το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, το Ξεκίνημα, η ΟΚΔΕ και η ΟΚΔΕ Σπάρτακος.

Σχολιο.- Ξέρουν εκεί ότι είναι ξεφτιλισμενοι όλοι αυτοί εδώ

Σχολιο.- ειναι αστεια αυτα. Οι ολιγαρχες μια ζωη θελαν να υποταχτει η Ρωσια στο ΝΑΤΟ .

Οι ολιγαρχες καπιταλιστες ηταν εναντιοι στην απελευθερωση του Ντονμπας



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



....σε ερωτηση για το ταγμα Αζοφ...ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ«Όταν έχεις πόλεμο δεν ζητάς πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων από αυτούς που πολεμάνε» συμπλήρωσε η βουλευτής....

σωστα!!..Απλα βαζεις τους κομμουνιστες φυλακη..Γιατι μονο γιαυτους ισχυει το πιστοποιητικο..κοινωνικων φρονηματων εκει στην Ουκρανια λχ...και φυσικα τους Ναζιδες τους περιφερεις στα ΝΑΤΟικα κοινοβουλια...σαν ''λαικους αγωνιστες''.. ...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΙΡΗΝΗ στην Ουκρανία μόνο με ολική ΗΤΤΑ του

ΟΥΚΡΑΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΝΑΤΟ'Ι'ΚΟΝΑΖΙΣΜΟΥ!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο αείμνηστος σύντροφος Αλεξέι Μαρκόφ, κομμουνιστής εθελοντής στο Ντονμπάς και πολιτικός κομισάριος της Κομμουνιστής Μονάδας της Ταξιαρχίας Φάντασμα, εξηγεί γιατί αγωνιζόταν στο Ντονμπάς.

Ερώτηση: Πώς θα εξηγούσατε σε ανθρώπους που δεν είναι εξοικειωμένοι με την ιστορία της σύγκρουσης για ποιο λόγο αγωνίζεστε;

Αλεξέι Μαρκόφ: Λοιπόν, η εξήγηση είναι πολύ απλή: Είμαι από την τελευταία σοβιετική γενιά που γεννήθηκε και μεγάλωσε, συγκροτήθηκε στη Σοβιετική Ένωση, με την ιδεολογία του διεθνισμού και θεωρώντας το ναζισμό κάτι το απαράδεκτο. Για μένα, οι Ναζί και τα τσιράκια τους είναι ξεκάθαρα κακοί, χωρίς συζήτηση. Είτε πρόκειται για τους μπαντερικούς, είτε για άλλους συνεργάτες – κατά τη γνώμη μου δεν υπήρχε ζήτημα επιλογής πλευράς. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για πόλεμο 45 ετών. 

Στους υπόλοιπους που δεν καταλαβαίνουν για ποιο λόγο αγωνιζόμαστε εδώ - θα είναι σχεδόν αδύνατο να εξηγήσω. Δεν υπάρχουν χρήματα εδώ, δεν υπάρχουν θέσεις, κανείς δεν θα φύγει από εδώ σε ένα ολοκαίνουργιο ξένη αυτοκίνητο - μόνο όσοι ξέρουν ακριβώς γιατί άφησαν την ήρεμη ζωή τους, τις οικογένειές τους, τα σπίτια τους. Για να μην έρθει αυτός ο πόλεμος σπίτι τους.

Ο ναζισμός δεν μπορεί να ελεγχθεί - μπορεί μόνο να καταστραφεί.

Και είμαι εδώ για να διασφαλίσω ότι αυτά τα δηλητηριώδη βλαστάρια του ναζισμού που έχουν ξεσηκωθεί στην Ουκρανία δε θα φυτρώσουν πουθενά και δε σκοτώσουν κανέναν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εμεις, οι anemβολιαστοι υγιειονομικοι από 1 Μαΐου (Πρωτομαγια τι ειρωνεία) μπορούμε να πάμε παντου, εκτος από την δουλειά μας !!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μακρόν θέλει να κερδίσει τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία. Το δικαιούται άλλωστε διότι κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας του παρήγαγε σπουδαίο πολιτικό έργο. Επί των ημερών του κάηκε και καταστράφηκε ολοσχερώς η Παναγία των Παρισίων αφού γλίτωσε επί 800 χρόνια από πολέμους, εισβολές και ακραία φυσικά φαινόμενα, αυτός ήταν που διέταζε τη γαλλική αστυνομία να ξυλοφορτώνει σε τακτική βάση τα «κίτρινα γιλέκα» που διαδήλωναν μαζικά επί εβδομάδες για τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, και αυτός ήταν που είπε απροκάλυπτα και ανερυθρίαστα στους Γάλλους πολίτες ότι «θα τους γ@@σω» επειδή απλώς δεν ήθελαν να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό που τους επέβαλε με αυταρχικό και φασιστικό τρόπο υπηρετώντας πιστά τις επιταγές του Great Reset του ψυχοπαθούς παλιανθρώπου Κλάους Σβαμπ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξαφνικά πολλοί μενουμεσπιτάκηδες άρχισαν να ωρύονται και να αγωνιούν για τα περιοριστικά μέτρα της Σαγκάης.

Γιατί άραγε;

Σχολιο.- Γιατί, οι μενουμεσπιτακηδες Μένουνε Ευρώπη, είναι με την Ουκρανία, και κατά της Ρωσίας και Κίνας. Όλες οι κακές επιλογές μαζεύονται από την ίδια μεριά του πληθυσμού! (και καμιά φορά, γίνεται βραχυκυκλωμα εγκεφαλου)

Σχολιο.- 88% ποσοστό εμβολιασμού στην Κίνα παρακαλώ. Μεγάλη επιτυχία λέμε

Σχολιο.- Δεν είναι καλό λέει το κινέζικο εμβόλιο. Δεν είναι σαν το δικό μας που χτίζει τείχος ανοσίας βλέπεις....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Έλληνες είναι άνεργοι επειδή "δεν διαθέτουν βασικές δεξιότητες" είπε στη Ελληνική Βουλή ο Μητσοτάκης, που η μόνη "δεξιότητα" (χάριν λόγου δεξιότητα) που διαθέτει είναι ότι τον λένε Μητσοτάκη. Πανάκριβη "δεξιότητα" για τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες...

Σε όλο τον πλανήτη προσπαθούν να εξηγήσουν πως οι Έλληνες άνεργοι μόλις φεύγουν στο εξωτερικό αποκτούν δεξιότητες;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



αριστερά Ο σημερινός μητροπολίτης Δωδώνης (μερσεντερς , Κούλης , Μαξίμου και δεξιώσεις φιλόπτωχων και άλλες πολλές λαμογιές και απατεωνιές, ουνίτης και αντίχρηστος ) 

Δεξιά Ο αείμνηστος μητροπολίτης Κοζάνης το 1944 ( Πάντα δίπλα στο ποίμνιο του) 

Αυτά για τους χριστιανούς φίλους μου (τόσο τους φυσικούς όσο και του ιντερνετικούς )



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καιρός να αποφασίσουν οι Ρώσοι να κάνουν κανονικό πόλεμο και όχι να χαιδεύουν τους Ουκρανοναζί.

Δεν ειναι πολεμος, ειναι ειδικη επιχειρηση. Αν αποφασιζαν να κανουν πολεμο θα τον ειχαν κερδισει.

Φανταζομαι οτι θα υπαρχει μεγαλη δυσαρεσκεια απο ρωσικης πλευρας για τον τροπο διεξαγωγης του ΄πολεμου΄.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το σατανικό ΑμερικανοΝΑΤΟικό γκανγκστεριλίκι οδηγεί στην απευθείας στόχευση των ευρωπέων και βορειοαμερικανων απ΄ τα ρωσικά πυρηνικά όπλα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επειδή από προχθές ακούω το αφήγημα για "ανοιγμα" των ερευνων για υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα έχω να επισημάνω τα εξείς: Γιατί όχι και πετρέλαιο; πως θα φέρουμε τις εταιρείες πίσω αφού πριν 4 μήνες τους διώξαμε; γιατί δεν προχωράμε με την έτοιμη γεώτρηση στον Πατραϊκό; Γιατί δεν προχωράμε γρηγορα τις διαδικασίες στο ΣτΕ για τις προσφυγές των οικολογικών οργανωσεων, που έχουν πάρει 4 αναβολές μέσα στα τελευταία 2 χρόνια με αποτέλεσμα η EXXON να μην μπορεί να υλοποίησει τις σεισμικές της έρευνες, που θα γίνουν αν ξεμπλοκαρει η διαδικασία τα επόμενα 3 χρόνια και όχι μέχρι το τέλος του 2023; Γιατί; Γιατί; κ.λ.π.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν εφαρμόζονταν οι νόμοι της Νυρεμβέργης, τότε κάθε μεταπολεμικός Αμερικανός πρόεδρος θα έπρεπε να είχε κρεμαστεί.
Νόαμ Τσόμσκι 
*Φωτό :Οι τρεις Αμερικανοί Μπους Κλίντον, Ομπάμα, εισέβαλαν σε 9 χώρες σε 23 χρόνια και σκότωσαν 11 εκατομμύρια πολίτες, και κανείς δεν τους χαρακτήρισε «εγκληματία πολέμου. "



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοιτάμε λοιπόν εδώ και 2 μέρες μια φωτογραφία από το Instagram στη σελίδα του αληταρά ναζιστή Ζελένσκι,  τον δεμένο (με χειροπέδες )και δαρμένο τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης (κάποτε) στην ακροδεξιά ναζιστική και μπροστινή των ΗΠΑ Ουκρανία.
Και ναι, ξέρουμε ότι είναι φιλορώσος και ότι ο Πούτιν βάφτισε την κόρη του(τρομερό έγκλημα )
(όπως σχολίασε ένας φίλος)
Αυτό λίγες μέρες μετά που η νατοϊκή μαριονέτα Ζ μας παρουσιασε ως επίσημο εκπρόσωπο του ουκρανικού στρατού , έναν αξιωματικό του ναζιστικού Τάγματος Αζοφ 
Ε λοιπον αγαπητοί έχουμε μπροστά μας την επελαση του ναζισμού πλεον με επίσημο τρόπο και αυτή στηρίζεται από όλο το στρατικοβιομηχανικο συμπλεγμα της υποτιθέμενης φιλελευθερης και "δικαίωματων του Διαφωτισμού "Δύσης 
Είναι όλο και πιο εμφανές ότι γινεται διαμεσολαβητικός πόλεμος(proxy war ) ή πόλεμος δι' αντιπροσώπων δηλαδή σύγκρουση μεταξύ δύο γεωπολιτικων μπλοκ , χωρίς(ακόμη ) άμεση εμπλοκή των εμπλεκομένων (ΝΑΤΟ και Ευρασιατική συμμαχία )
Την πληρώνουν οι άμαχοι Ουκρανοί αυτον τον πόλεμο που υποκινείται από το ΝΑΤΟ χωρίς να εμπλακεί επίσημα το ίδιο (ενώ βγαίνουν όλο και περισσότερα στοιχεία ότι οι μυστικές ΔΥΤΙΚΕΣ δυνάμεις παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο εδώ και χρόνια εκεί ,με εκπαίδευση ναζιστικών πολιτοφυλακων αλλά και οπλισμό υπεροπλων )
Πάνε χρόνια που θεωρώ ότι πρέπει να γίνει ένα στιβαρό αντιπολεμικό κίνημα,όμως δυστυχώς οι οποίες δειλες κινήσεις προς αυτό είναι με νατοϊκή ρητορική και χωρίς εμβαθυνση των γεοπολιτικων στοιχείων 
Είναι 3ος παγκόσμιος πόλεμος και είναι κατά των λαών του πλανήτη και μαίνεται εδώ και χρόνια 
Καιρός να το δείτε




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



13.04.2022 
Γάλλος ανταποκριτής: «Οι Αμερικανοί κάνουν κουμάντο στον πόλεμο στην Ουκρανία»
Γάλλος δημοσιογράφος, ο ανταποκριτής διεθνών ειδήσεων της εφημερίδας Le Figaro, Ζορζ Μπαλμπρουνό, που επέστρεψε από την Ουκρανία, στην οποία είχε πάει μαζί με εθελοντές μαχητές, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNews ότι οι Αμερικανοί είναι άμεσα «υπεύθυνοι» για τις εξελίξεις στον πόλεμο. 
Ο Μαλμπρουνό είπε ότι συνόδευε Γάλλους εθελοντές μαχητές, δύο από τους οποίους είχαν πολεμήσει στο παρελθόν κατά του ISIS.
«Τόσο εγώ όσο και εκείνοι βρεθήκαμε προ έκπληξης, όταν ανακαλύψαμε ότι για να μπορέσει να μπει κάποιος στον ουκρανικό στρατό, οι Αμερικανοί είναι αυτοί που βρίσκονται επικεφαλής».
Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο ίδιος και οι εθελοντές «παραλίγο να συλληφθούν» από τους Αμερικανούς, οι οποίοι τους υποχρέωσαν να υπογράψουν συμβόλαιο με ισχύ «μέχρι το τέλος του πολέμου».
«Ποιος είναι επικεφαλής; Είναι οι Αμερικανοί, το είδα με τα μάτια μου», είπε ο δημοσιογράφος που πρόσθεσε: «Νόμιζα ότι ήμουν με τις διεθνείς ταξιαρχίες και βρέθηκα απέναντι από το Πεντάγωνο».
Σύμφωνα με τον Μαλμπρουνό, οι ΗΠΑ παρείχαν στην Ουκρανία drones «αυτοκτονίας με διακόπτη», πράγμα που έχει τονίσει και ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, σε ένα tweet με το οποίο αποκάλυψε ότι Ουκρανοί στρατιώτες εκπαιδεύονταν να χρησιμοποιούν τις συσκευές στο Μπίλοξι του Μισισιπή.
Επικαλούμενος γαλλική πηγή πληροφοριών, ο δημοσιογράφος της γαλλικής εφημερίδας έγραψε επίσης στο Twitter ότι οι βρετανικές μονάδες SAS «είναι παρούσες στην Ουκρανία από την αρχή του πολέμου, όπως και οι αμερικανικές Delta».
Η Ρωσία προφανώς γνωρίζει καλά τον «μυστικό πόλεμο» που διεξάγεται στην Ουκρανία από ξένους καταδρομείς που βρίσκονται στην περιοχή από τον Φεβρουάριο. ΗΠΑ και Βρετανία έχουν διαβεβαιώσει δημόσια ότι δεν θα υπάρχουν δικοί τους στρατιώτες στο έδαφος της Ουκρανίας, αλλά σύμφωνα με αυτές τις αναφορές προφανώς υπήρχε στρατιωτική βρετανική και αμερικανική παρουσία εκεί από την έναρξη του πολέμου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτά είναι αληθινά δάκρυα!Δάκρυα ανθρώπων με αξιοπρέπεια που δεν τα ξοδεύουν προσπαθώντας να εντυπωσιάσουν ή να συγκινήσουν...Και δεν είναι απλά δάκρυα...
Είναι ο πόνος που βράζει χρόνια στις καρδιές αυτών των ανθρώπων...με αποτέλεσμα να ξεχειλίζει απ'τα ματιά τους...

"Έπαψα να είμαι υπερήφανη που ζω στην Ουκρανία από το 2014!!!Είναι όλοι φασίστες!Μας κλείδωσαν στα διαμερίσματα και μετα τα βομβάρδιζαν!Μόλις χθες έμαθα ότι η μητέρα μου κάηκε ζωντανή"
-Βαλεντίνα,κάτοικος της Μαριούπολης για τις ουκρανικές φρικαλεότητες.
(Μετάφραση μερικών δηλώσεων)
"Στις 10 Μαρτίου, όταν το DPR δεν ήταν ακόμα εδώ, μια οβίδα από τον ουκρανικό στρατό πετάχτηκε στην αυλή μας. Στην αυλή, οι άνθρωποι μαγείρευαν φαγητό, ένα 11χρονο κορίτσι Lerochka σκοτώθηκε.Τρεις ακόμη άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόρτα μας...
Το διαμέρισμα των γονιών μου κάηκε. Η μαμά κάηκε ζωντανή στο διαμέρισμα, ο μπαμπάς ευτυχώς είχε κατέβει.Μόλις χθες έμαθα ότι η μητέρα μου κάηκε ζωντανή..."
(Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να είναι δυνατές τέτοιες θηριωδίες, η Βαλεντίνα υπογράμμισε):
"Επειδή δεν είναι άνθρωποι αυτοί οι Ουκρανοί!Πότε ήταν άνθρωποι; Είναι φασίστες. Καθαροί φασίστες. Και πρέπει να τους διώξουμε από εδώ από τη γη μας. Δεν έχουν τίποτα να κάνουν εδώ."



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O κύριος Ellinika Hoaxes ξεπλένει ακόμα και τους ναζί του Αζόφ!
ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022
Ένα ακόμα «ξέπλυμα» από τους ΝΑΤΟμπατσους του facebook. Ένα «ξέπλυμα» τo ίδιο «τεκμηριωμένο» με τα προηγούμενα.
Οι κύριοι είναι γνωστοί. Υποτίθεται ότι υπερασπίζονται την αλήθεια στο facebook στην Ελλάδα. Είναι οι αρβυλοφόροι κωλοφασίστες λογοκριτές των Ellinika Hoaxes.
Πρόκειται για τους «μπάτσους» (που τώρα εν μέσω πολέμου «αναβαθμίστηκαν» σε ΝΑΤΟμπατσους) του facebook. Προσφέρουν αγόγγυστα τις βουτηγμένες στον γκεμπελισμό υπηρεσίες τους στα «άριστα» αφεντικά, στο ξέπλυμα της χούντας των συνταγματαρχών και των ΜΚΟ του ιμπεριαλισμού τύπου «Λευκά Κράνη» (ακολουθούν αποκαλυπτικά στοιχεία για τον ρόλο τους)
Αποστολή τους να λογοκρίνουν άρθρα που δεν συμβαδίζουν με τη ΝΑΤΟϊκή τους «αλήθεια» και προπαγάνδα.
Για όλα τα παραπάνω «παράσημα» που έχουν κερδίσει οι λάτρεις της «τεκμηρίωσης» μπορείτε να διαβάσετε στην τελευταία ενότητα του κειμένου, αναλυτικά.  
Θα έλεγε κανείς, όμως, ότι ακόμα και τέτοια «φιντάνια» έχουν κάποιο όριο. Λάθος! Δεν υπάρχει κανένα όριο στην ξεφτίλα. Ως εκ τούτου ο κύριος αρχισυντάκτης των Ellinika Hoaxes έφτασε στο σημείο να ξεπλύνει ακόμα και το ναζιστικό τάγμα Αζόφ!
Επαναλαμβάνουμε: Ο αρχισυντάκτης των Ellinika Hoaxes ξεπλένει το ναζιστικό Αζοφ! Και πως το κάνει; Περιδιαβαίνοντας σε λογαριασμούς χρηστών του facebook τους οποίους και ψέγει με ύφος 300 γκεμπελίσκων, όταν εκείνοι διαμαρτύρονται για την παρουσία των ναζί του Αζόφ στην Βουλή. Ο κύριος Ellinika Hoaxes μόλις δει αναφορά στον ναζί του Αζοφ που έφερε μαζί του ο Ζελενσκι, σπεύδει να… συνετίσει και να ζητήσει από τους χρήστες του facebook να πάρουν παράδειγμα τον ίδιο. Και να κάνουν, τι; Μα να είναι πιο «τεκμηριωμένοι», όπως ο ίδιος! Τους θέτει, δε, προς συμμόρφωση το εξής… ακανθώδες ερώτημα-«επιχείρημα»: «Πόθεν τεκμηριώνεται» ότι οι ναζί του Αζόφ είναι ναζί; (!!!)
Ελα μου, ντε! Πως να “τεκμαίρεται”, άραγε, ότι ο ναζί είναι ναζί, ο ξεφτίλας ότι είναι ξεφτίλας και ο ΝΑΤΟτσολιάς ότι είναι ΝΑΤΟτσολιάς;   
Δεν ξέρουμε αν έπειτα από αυτή την επίδοση θα εμφανιστεί και σχετικό κείμενο – πλυντήριο απευθείας στα Ellinika Hoaxes. Προς ώρας, είπαμε, κάνουν την βρωμοδουλειά από αλλού. 
Πάμε, λοιπόν, να δούμε, συγκεκριμένα, την βρωμοδουλειά που έχει αναλάβει ο ονόματι Δημήτρης Αλικάκος που δηλώνει αρχισυντάκτης στα Ellinika Hoaxes.
Αυτός ο τύπος παρενέβη σε ανάρτηση άλλου χρήστη του facebook. Ο οποίος έγραψε τα εξής:
«Έβγαλαν στη Βουλή να μιλήσει νεοναζί του τάγματος Αζόφ και τον χειροκρότησαν κιόλας.
Ντροπή ρε. Ντροπή».
 Εκεί ακριβώς εμφανίζεται ο κέρβερος της… αλήθειας και σπεύδει να… μαλώσει τον χρήστη (που σημειωτέον είναι και δημοσιογράφος). 
Δείτε, λοιπόν, την παρέμβαση που είχε στο μέσο (το facebook) στο οποίο είναι «ελεγκτής» ο αρχισυντάκτης των Ellinika Hoaxes, θιγμένος από την αναφορά στον ναζισταρά του Αζοφ που εμφανίστηκε στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της ομιλίας Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή.
«Πόθεν τεκμηριώνεται ότι μίλησε ένας νεοναζί» (!), λοιπόν!
Δεν του προκύπτει, δηλαδή, του Αλικάκου, του ελεγκτή της… αλήθειας, αν ο Αζοφ είναι ναζί! Δεν έχει «τεκμήρια» λέει, αν ο ναζί είναι… ναζί! Και ζητά, με ύφος, «τεκμήρια». Ο Αλικάκος. Ο αρχισυντάκτης των Ellinika Hoaxes.
Στη συνέχεια, δε, και στην ερώτηση και τότε «οι Αζόφ τι είναι;», μετά το ξέπλυμα, έρχεται και το… στέγνωμα: «Τάγμα επίσημα ενταγμένο στο ουκρανικό στρατό. Εδώ τα υπόλοιπα. Απαντάει στο ερώτημα σου και το δικό μου». Παραθέτει, δε, αυτό το βίντεο – λινκ από το BBC : What untruths is Russia spreading about Nazis in Ukraine?.
Mε τις ταπεινές μας δυνάμεις, που δεν είναι βέβαια αντάξιες ελεγκτών – «μπάτσων» του facebook, θα παραθέσουμε στοιχεία, για το γεγονός ακριβώς ότι ένα ναζιστικό τάγμα είναι επίσημα ενταγμένο στον ουκρανικό στρατό, που σημαίνει αυτό που όλοι αντιλαμβάνονται – πλην του κυρίου αρχισυντάκτου: Οτι η επίσημη ένταξη – όπως φωνάζει η δημοκρατική κοινωνία από το 2014 – ενός ναζιστικού μηχανισμού σε έναν κρατικό στρατό, όχι μόνο δεν κάνει λιγότερο ναζιστικό το Αζόφ, αλλά αποδεικνύει τι είδους αντιδραστικό καθεστώς είναι αυτό του Κιέβου.  
Σκοπός μας δεν είναι, βέβαια, να αποδείξουμε στους Αλικάκους ότι οι ναζί είναι… ναζί. Ούτε να τους πείσουμε ότι για να συμμετέχει κάποιος σε ένα ναζιστικό τάγμα και να το δηλώνει περήφανα, τότε αυτό είναι ήδη αρκετό «τεκμήριο» για την ναζιστίλα του. Πολύ περισσότερο δεν ενδιαφερόμαστε για την απάντηση που δίνουν οι Ellinika Hoaxes στο πολύ απλό ερώτημα: Οποίος συμμετείχε στα SS, και το διαλαλούσε, και το περηφανευόταν, οι άλλοι χρειάζονται να δουν το προσωπικό του βιογραφικό ή το ψυχογράφημά του για να αντιληφθούν με τι έχουν να κάνουν; 
Σκοπός όσων ακολουθούν είναι να καταγράψουμε για μια ακόμα φορά την υποκρισία, το ψέμα, την απάτη, την ΝΑΤΟτσολιάδικη προπαγάνδα που υπηρετούν οι «μπάτσοι» των Hoaxes,  που με ένα και μόνο «εφόδιο», τον γκεμπελισμό τους, την ώρα που φτάνουν στο έσχατο σημείο να ξεπλένουν ακόμα και το ναζισμό, ποζάρουν σαν «τροχονόμοι» και προστάτες της… αλήθειας!  
Πάμε λοιπόν να παρουσιάσουμε τα στοιχεία για το ναζιστικό Αζόφ. Ευχόμαστε καλή ανάγνωση και παρατηρητική παρακολούθηση των βίντεο.
1. Παρακολουθήστε το βίντεο – ρεπορτάζ από το TIME όπου περιγράφεται το (ναζιστικό) τάγμα Αζόφ:
https://www.youtube.com/watch?v=fy910FG46C4
2. Παρακολουθήστε στο Special Investigation, το γαλλικό τηλεοπτικό πρόγραμμα, το ντοκιμαντέρ – έρευνα του Γάλλου δημοσιογράφου Paul Moreira για την δράση των ναζιστικών, εθνικιστικών, ακροδεξιών, παραστρατιωτικών ταγμάτων και οργανώσεων στην Ουκρανία, πώς αξιοποιήθηκαν στο πραξικόπημα του 2014 από τις ΗΠΑ και την Δύση και πως εντάχθηκαν στον κρατικό μηχανισμό της Ουκρανίας. Αποκαλυπτικά στοιχεία φυσικά και για το (ναζιστικό) τάγμα Αζόφ:
https://www.youtube.com/watch?v=IIAfML_4tdQ
3. Παρακολουθήστε από το ρεπορτάζ της γερμανικής τηλεόρασης ZDF τους «μαχητές» του «Αζοφ» με τα κράνη με τις σβάστικες και τους παγανιστικούς ρούνους. Για το σύμβολο της μονάδας που φέρουν στα μανίκια τους, είναι ένας πλάγιος Ρούνος (λυκοπαγίδα) που έλκει την καταγωγή του και την προέλευσή του από το έμβλημα των μονάδων των SS κατά τον Β’ΠΠ, θα μιλήσουμε παρακάτω.
https://www.youtube.com/watch?v=Mf0vbGj9cO4
https://www.imerodromos.gr/xepluma-ton-nazi-tou-azof-apo-ton-kurio-ton-ellinika-hoaxes/?fbclid=IwAR2GtT0njfmYFtileJuIHInQB8wi08kaDPb9g-VlKqTBTxUxLNOoG1nUEdw



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΙΜΑ - Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής 
Τριάντα οργανώσεις και φορείς (για την ώρα) υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο, και δεν θα μείνουμε σε αυτό:
Να σταματήσει η καταστροφή των αστικών δέντρων!
Τις τελευταίες μέρες οι κάτοικοι της Αθήνας και πολλών άλλων δήμων της Ελλάδας εκπλήσσονται δυσάρεστα, βλέποντας κυριολεκτικά καρατομημένα τα δέντρα στις πλατείες και στους δρόμους. 
Οι χώροι πρασίνου με τα μεγάλα δέντρα και με τη βιοποικιλότητα που φιλοξενούν, αποτελούν σημαντικότατα συστατικά στοιχεία της φύσης μέσα στις πόλεις. Τα δέντρα προσφέρουν πλήθος αναντικατάστατων οικοσυστημικών υπηρεσιών: ρύθμιση του μικροκλίματος, απορρόφηση αέριων ρύπων, αισθητική απόλαυση και αναψυχή, προστασία από τις πλημμύρες, θερινή σκίαση κλπ. Επιπλέον, κατά τους εαρινούς μήνες αποτελούν θέσεις φωλιάσματος για πολλά είδη πουλιών που ζουν στις πόλεις μας. 
Οι δήμοι που είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση των χώρων πρασίνου και για τη φροντίδα των δέντρων φαίνεται να αγνοούν όλα τα παραπάνω. Τα δέντρα κλαδεύονται με τρόπο τόσο δραστικό, που απομένει σχεδόν μόνο ο κορμός. Αφαιρείται όλη η κόμη τους και αυτό που μένει είναι μια εικόνα ακρωτηριασμένων και καρατομημένων δέντρων, που έχουν απωλέσει εντελώς το φυσικό σχήμα τους. Ακόμα χειρότερα, όλα αυτά συμβαίνουν μέσα στην άνοιξη, δηλαδή στην εποχή κατά την οποία τα πουλιά έχουν ήδη φωλιές, με αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός αυγών ή και νεοσσών να πέφτει στο έδαφος, με μοιραία συνήθως κατάληξη. 
Υπενθυμίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Οδηγία 2009/147 για τη διατήρηση των άγριων πουλιών ορίζει στο άρθρο 5 ότι απαγορεύεται κάθε καταστροφή ή βλάβη των φωλιών και των αυγών των πουλιών. Ως εκ τούτου, η ζημιογόνος πρακτική του κλαδέματος αυτού κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου των πουλιών, δεν είναι απλώς μία απαράδεκτη πράξη αλλά επιπλέον είναι και παράνομη.
Οι συνυπογράφουσες οργανώσεις:
1. Αλκυόνη
2. ΑΝΙΜΑ
3. Αρίων
4. ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
5. Δίκτυο για την Προστασία της Άγριας Ζωής – SaveWild
6. Δράση για την Άγρια Ζωή
7. Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού
8. Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης
9. Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
10. Εταιρεία Φίλων Εθνικού Κήπου
11. ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ - ΠΑΤΡΑΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ " Ο ΝΗΡΕΑΣ"
12. Ιάνθη
13. Καλλιστώ
14. Κίνηση Πολιτών για την Προστασία του Φιλοπάππου.
15. ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ
16. Οικολογική Συμμαχία
17. Οικολογική Αφύπνιση-Natura di Zante
18. Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης 
19. Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία
20. Παρατηρητήριο Πειραϊκής
21. Σύλλογος Πολιτών υπέρ των Ρεμάτων - ΡΟΗ
22. Σ'υλλογος Τουλίπα Γουλιμή
23. Φιλοδασική Ένωση Αθηνών
24. Φίλοι της Φύσης
25. Cut it Right - Ενεργοί Πολίτες για την Προστασία των Δέντρων
26. Mamagea
27. Medasset
28. MedINA
29. Mom
30. SaveYourHood
31. Σύλλογος Προστασίας Αγριας Ζωής Νάξου
Πολλοί φορείς ακόμη δηλώνουν ότι θέλουν να υπογράψουν το κοινό κείμενο. Ανοίγουμε πάλι τις υπογραφές, παρακαλώ ενημερώστε για την πρόθεσή σας να συμμετέχετε εδώ:
maria.ganoti@gmail.com
mgaethlich@ornithologiki.gr
Nα βάλουμε στόχο την επόμενη Άνοιξη στις πόλεις μας να βλέπουμε μόνο ανθισμένες κουτσουπιές κι όχι κουτσουρεμένους κορμούς.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΖ η πινακίδα του αυτοκινήτου. Μητρόπολη Ζακύνθου. Να τον χαίρεστε τον καργιόλη.
Ας τα βλέπουν όσοι κρατούν στην εξουσία τους ΠΑΠΑΔΕΣ και τους ΠΑΠΑΡΗΔΕΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ. 
ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ. ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΝΑΖΙΣΜΟ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ. 
Οι εκπρόσωποι της εκκλησίας πάντοτε τέτοιοι ήταν και είναι ο λόγος που έχουν διώξει πολύ κόσμο από την θρησκεία. Πάντοτε τα ηγετικά στελέχη της εκκλησίας συνεργάζονταν με τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ, το ίδιο έκαναν και στην Τουρκοκρατία συνεργαζόμενοι με τους Οθωμανούς, το ίδιο έκαναν και με τους ΝΑΖΙ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ είχαν άριστη συνεργασία, το ίδιο κάνουν επί σειρά ετων με τις ξεπουλημένες κυβερνήσεις, ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΧΟΥΝΤΕΣ.
Σχολιο.- Ο διαβόητος Μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος, τέως Μητροπολίτης Ζακύνθου έως το 2011 και ανανήψας εκ νέου στη Μητρόπολη Ζακύνθου το 2012 στη θέση του Πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Ζακύνθου
Με παραξένεψε η πινακίδα του εκκλησιαστικού οχήματος με τα διακριτικά ΜΖ που σημαίνουν ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ και το έψαξα λίγο.
Πρόκειται για τον διαβόητο Μητροπολίτη Δωδώνης, τέως Μητροπολίτης Ζακύνθου έως το 2011 και ανανήψαντα εκ νέου στη Μητρόπολη Ζακύνθου το 2012 στη θέση του Πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Ζακύνθου (Δεύτερος στην τάξη μετά τον Μητροπολίτη Ζακύνθου και ουσιαστικά σκιώδης Μητροπολίτης).
ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ στην ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ
"Στις 25 Μαΐου 1994 εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου.
Στις 18 Αυγούστου 2011, παραιτήθηκε από Μητροπολίτης Ζακύνθου, μετα την εξαρθρωση σπείρας νονών, εν μεσω φημων για σχέσεις που διατηρούσε με κάποια μέλη της σπείρας[1].
Στις 13 Οκτωβρίου 2011, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος του απέδωσε τον τίτλο του Μητροπολίτη της Πάλαι ποτέ Διαλαμψάσης Μητροπόλεως Δωδώνης[2].
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%94%CF%89%CE%B4%CF%8E%CE%BD%CE%B7%CF%82_%CE%A7%CF%81%CF%85%CF%83%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%82_%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%84%CF%8C%CF%82?fbclid=IwAR0-gY_38MCD1PKmGdAzQl-xyHU7-A1qY5AMyT9GCzzkczV4niYabwb7vRI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ζακύνθου ο Δωδώνης Χρυσόστομος
https://ermisnews.gr/%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%83%CF%8D%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%BF-%CE%B4%CF%89%CE%B4%CF%8E%CE%BD/?fbclid=IwAR0W0OQWX5v9uwVsNO4NATMotXQaoL5ke_A9nYdzeP5lO3sQLETdrLd5-CU
ΕΠΙΣΗΣ το ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: "Με γνωστό παρελθόν ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος που ζητά να κοπούν οι μισθοί ανεμβολίαστων κληρικών"
https://www.otavoice.gr/.../me-gnosto-parelthon-o.../?fbclid=IwAR3fqm05SA6cFH0iXYEBfryJJ4izFswnAMAxg3-e1bk5a_avrXjRZQ5gdi4
σχολιο.- ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΩΔΩΝΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ https://ekabugeiaanastoles.wixsite.com/my-site/post/%CE%BF-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CF%89%CE%B4%CF%8E%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%84%CF%85%CF%80%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%8C%CF%81%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CF%8D-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CF%8C-%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%87%CF%81%CE%B5%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C?fbclid=IwAR0M684ldRmMnCcKEzTKsh_dWWGfRj0Y8xcES_Ukhws3nG2gmxqHANtVu3o
Τι λέει ο Χριστός: Αγαπάτε αλλήλους...Αγαπάτε τον πλησίον σας. Αν τυχόν έχετε στήσει έναν "αμαρτωλό" στον τοίχο, ας του ρίξει την πρώτη πέτρα αυτός που είναι αναμάρτητος.
Ανατρέξτε για την περίφημη αυτή φράση στην ιστορία με τους Γραμματείς και τους Φαρισαίους υποκριτές που έσερναν μία γυναικά η οποία κατηγορήθηκε για μοιχεία...
Στην δική μας την περίπτωση όμως ποια ήταν η αμαρτία του απεργού υγειονομικού, για να χτυπηθεί όχι με πέτρα, αλλά απότομα με πόρτα αυτοκινήτου, που ακολούθησε τον Μητροπολίτη Δωδώνης;
Τι μας διδάσκουν εν τέλει σήμερα οι Άγιοι Πατέρες;
Να προσκυνούμε ένα σύστημα λες και είναι Θεός;...
Να κατεβάζουμε το κεφάλι "ευλαβικά" χωρίς να φέρνουμε αντίρρηση;...
Να ανεχόμαστε την απαράδεκτη συμπεριφορά ενός θρησκευτικού λειτουργού γιατί αυτός ξέρει καλύτερα;
Να μην απαιτούμε απαντήσεις στα ερωτήματα μας;
Να μην διαμαρτυρόμαστε για τα χρηστά και έννομα που καταπατούνται;
Να γυρνάμε το κεφάλι αδιάφορα από την άλλη για να αποφύγουμε τον κόσμο;
Δεν ήταν αυτές οι διδαχές του Ιησού... δεν είναι αυτές οι διδαχές που υποτίθεται ότι εκπροσωπείτε, Άγιοι Πατέρες....
Δεν ξεχνάμε και την απαγόρευση της δημοσιοποίησης της συνέντευξης που είχα δώσει στο ραδιόφωνο της Εκκλησίας πέρσι τον Ιούνιο, 2021... γιατί τύχαινε ο Δημήτρης να κάνει αυτό που θα έπρεπε να κάνετε εσείς, Άγιοι Πατέρες...(για Φουρθιώτη είχατε χρόνο και χώρο δημοσιεύσεων, να καθοδηγήσετε το ποίμνιο σας σύμφωνα με τις διδαχές του Ιησού, όχι)
30 αργύρια σίγουρα δεν πηρατε για να προδώσετε το Χριστό... πήρατε πολύ παραπάνω... αλλά πείτε μας... όσα και να είναι αυτά τα "αργύρια" αξίζουν την προδοσία της ίδιας σας της πίστης;
πιθανόν.... 
για έναν... δημόσιο υπάλληλο τέτοιας κατηγορίας που ζει ΚΑΙ από τό μισθό του, ΚΑΙ από την προσφορά του κόσμου στα παγκάρια, τις δωρεές και τα τάματα, η προδοσία της Πίστεως να ήταν το "λιγότερο κακό" στη συνείδηση σας....
όταν διάβαζα τις προφητείες του Κοσμά του Αιτωλού, αδυνατούσα να πιστέψω ότι ο κλήρος θα γίνει ο χείριστος και ασεβέστερος όλων...
αδυνατούσα να πιστέψω ότι οι ιερείς "θα χαλάσουν τη θρησκεία"...
και όμως... 
όχι απλά τη χαλάτε, 
θυμίζετε τους εμπόρους στο ναό του Θεού... 
εμπορεύεστε λόγια, ψεύτικες ελπίδες και διδαχές σαν ήταν λαχανικά.... 
κάνατε τους οίκους λατρείας "σπήλαια ληστών"... 
και τραγική ειρωνεία.... 
πείσατε τον κόσμο ότι η επαιτεία σας και η κλεψιά σας είναι νόμιμη και απαραίτητη...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ζελένσκι υποδύεται τον Σκεπτόμενο του Ροντέν με φόντο τα τσουβάλια στα σκαλιά του Προεδρικού Μεγάρου στο Κίεβο,και εγώ αναρωτιέμαι αν τα τσουβάλια πάνω στα σκαλιά περιέχουν κοκαϊνη.
Η Ουκρανία ασκεί κριτική στη Γερμανία και η Γερμανία απαντά,αλλά έχω την εξής απορία:γιατί κατηγορούν τους Γερμανούς οι Ουκρανοί του Κιέβου από τη στιγμή που και μέρος της γερμανικής ελίτ χρηματοδότησε το Euromaidan,ενώ στήριξε οικονομικά,με εκπαιδεύσεις και με όπλα το Δήμαρχο του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο;;έχουν τρελαθεί εντελώς μου φαίνεται.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα γεννήθηκε 13-04-1923 γεννήθηκε η Έλλη Λαμπέτη.
«Όταν ήμουν 26 χρονών έπαθα πάρεση. Πλήρη. Ήταν τη μέρα που εκτέλεσαν τον Μπάτση και τον Μπελογιάννη. Όταν το ’μαθα, πάγωσα. Δεν ήταν λύπη, ήταν κάτι παραπάνω. Σοκ! 
Καταλάβαινα πως δε θ’ άντεχα, κάτι θα μου συνέβαινε. Κι ωστόσο δεν μπορούσα να διανοηθώ πόσο σχετική είναι η ύλη – το σώμα – με τον συναισθηματικό κόσμο. 
Σκέφτηκα αμέσως: Μετά απ’ αυτήν την τραγωδία, μετά από τόση θλίψη, δεν είναι δυνατόν να εξακολουθήσω να είμαι ίδια, κάπου θα βγω αλλαγμένη. Αλλά δεν πίστευα πως θ’ αντιδρούσε έτσι ο οργανισμός μου.
Κι όμως ως το βράδυ είχα παραλύσει. Το μισό μου πρόσωπο ήταν τελείως παράλυτο. Μου κράτησε έξι εβδομάδες. Ήμουν πολύ νέα, έκανα ηλεκτροσόκ – δεν είναι πολύ δύσκολο να περάσει η πάρεση όταν είσαι νέος, όπως επίσης είναι σπάνιο να την πάθεις σε μικρή ηλικία. Αλλά εκείνες τις έξι εβδομάδες δεν μιλούσα καθόλου.
Έτρεχαν τα σάλια μου. Το στόμα μου είχε πάει εκεί…Να, κοίτα, ως τώρα δεν έχει έρθει εντελώς στη θέση του.
Ήταν ένα τραγικό γεγονός εκείνη η εκτέλεση!… Τον Μπάτση τον γνώριζα προσωπικά, ήταν φίλος του Μάριου.
Δεν μπορούσα να συλλάβω το «εν ψυχρώ». Σε πιάνω, σε στήνω, σε σκοτώνω… Ήταν πέρα από τις δυνατότητές μου. Είχα ζήσει ήδη τις μέρες των ανώμαλων καταστάσεων, αλλά αυτό!
Άγριο πράγμα. Και οργανωμένο από το κράτος, ε;
Από το βιβλίο της Φρίντας Μπιούμπι «Έλλη Λαμπέτη: Η τελευταία παράσταση – Μια προσωπική αφήγηση», Εκδόσεις ΕΞΑΝΤΑΣ (1983).
Σαν σήμερα γεννήθηκε 13-04-1923 γεννήθηκε η Έλλη Λαμπέτη.
Σχολιο.- Μάριος ήταν ο Μάριος Πλωρίτης,ο οποίος τότε ήταν σύντροφος της Έλλης Λαμπέτη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Ρώσικος στρατός σκότωσε Αμερικάνο αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών στη Μαριούπολη!!!! 
14/04/2022
Ο Ρώσικος στρατός σκότωσε τον Αμερικάνο αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών Joseph Clark στο Ντονμπάς και ειδικότερα στη Μαριούπολη σύμφωνα με αναφορές. Πληροφορίες ότι Έλληνες και Πολωνοί στρατιωτικοί είναι αποκλεισμένοι στα καταγώγια του Azovstal! (σσ η Ελλάδα θα διαψεύσει;) Κι άλλα δημοσιεύματα μιλούσαν για ανάλογη εξέλιξη..Ο στρατιωτικός ανταποκριτής Alexander Sladkov αναφέρει ότι ο Αμερικάνος υποστράτηγος Roger L. Cloutier, διοικητής του Στρατού του ΝΑΤΟ, ο οποίος είχε αιχμαλωτιστεί στο πρόσφατο παρελθόν κοντά στη Μαριούπολη, πιθανότατα έχει ήδη παραδοθεί στη Ρωσία.
Ο υπουργός της Τσετσενικής Δημοκρατίας Akhmed Dudayev ανακοίνωσε την εξουδετέρωση εκπροσώπου των ειδικών υπηρεσιών των ΗΠΑ στο Ντονμπάς.
Οι ειδικές δυνάμεις της Τσετσενίας εξολόθρευσαν έναν αξιωματικό των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ στο Ντονμπάς, αναφέρει ο Dudayev.
Οι ειδικές δυνάμεις της Τσετσενίας εξόντωσαν αξιωματικό των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στο Ντονμπάς – Ντουντάγιεφ 
Στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων της Τσετσενίας στο Ντονμπάς σκότωσαν έναν υπάλληλο των αμερικανικών ειδικών υπηρεσιών. Το βίντεο με το διαβατήριο του δολοφονημένου Αμερικανού δημοσίευσε ο υπουργός Πληροφοριών και Τύπου της Δημοκρατίας της Τσετσενίας Αχμέντ Ντουντάεφ.
«Αυτή είναι η μοίρα των εκπροσώπων των ειδικών υπηρεσιών των ΗΠΑ που έπεσαν στα χέρια μαχητών της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, οι οποίοι δεν αφήνουν ούτε ένα έγκλημα (κατά του άμαχου πληθυσμού του LDNR) ατιμώρητο!» έγραψε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΞΑΦΝΙΑΖΕΙ σύμβουλος της Μέρκελ! «ΑΝ ΣΤΑΛΟΥΝ τανκς, πάμε για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο...»
14/4/2022 – 8.30
Ο Έριχ Βαντ, Γερμανός ταξίαρχος εν αποστρατεία διαφωνεί με την αποστολή βαρέων όπλων στην Ουκρανία.   
Η Αναλένα Μπέρμποκ, υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας από τους Πράσινους πρότεινε να σταλεί βαρύς οπλισμός στην Ουκρανία για να αντιμετωπίσει τη ρωσική εισβολή. Η συγκεκριμένη πρόταση έχει προκαλέσει αντιδράσεις.
Ανάμεσα σε άλλους, απέναντι σε αυτή την πρόταση βρίσκεται ο Γερμανός ταξίαρχος εν αποστρατεία και σύμβουλος της πρώην Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, Έριχ Βαντ.
Η δραματική προειδοποίηση
«Ενδεχόμενη παράδοση βαρέων όπλων στην Ουκρανία, θα οδηγούσε δυνητικά σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε ο Βαντ. «Κάνουμε αρκετή πολεμική ρητορική αυτή τη στιγμή – με καλή και ηθική πρόθεση», υπογράμμισε ο Βαντ.
Ωστόσο πρόσθεσε: «Όμως, όπως είναι γνωστό, ο δρόμος προς την κόλαση είναι πάντα στρωμένος με καλές προθέσεις. Πρέπει να σκεφτούμε το τέλος του συνεχιζόμενου πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Εάν δεν θέλουμε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, αργά ή γρήγορα θα πρέπει να βγούμε από αυτή τη λογική της στρατιωτικής κλιμάκωσης και να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις», τόνισε ο πρώην σύμβουλος της Μέρκελ.
Τι είπε για τον Πούτιν
Μιλώντας στο γερμανικό δίκτυο n-tv, ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας και στρατιωτικός αναλυτής σήμερα, Εριχ Βάντ, εξήγησε ότι «δεν μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει απάνθρωπο τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και να τον χαρακτηρίσει παθολογικά αυταρχικό, με τον οποίο ουδείς μπορεί πλέον να συνομιλήσει».
Σύμφωνα με τον Βαντ, «όσο τρομερός κι αν είναι ο πόλεμος της Ουκρανίας κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, είναι μέρος μιας αλυσίδας συγκρίσιμων, πρόσφατων πολέμων: Ιράκ, Συρία, Λιβύη, Αφγανιστάν. Δυστυχώς, οι πάρα πολλοί άμαχοι νεκροί και οι σφαγές που έγιναν τώρα στον πόλεμο της Ουκρανίας δεν αποτελούν εξαίρεση. Στον πόλεμο, σκοτώνονται αθώοι άνθρωποι. Αυτός είναι ο πόλεμος. Δυστυχώς, αυτό είναι εγγενές στο σύστημα».
Για τον πόλεμο στο Ιράκ το 2003
Ο Έριχ Βαντ αναφέρθηκε στον πόλεμο στο Ιράκ του 2003. «Εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι σκοτώθηκαν σε αυτόν τον πόλεμο και κατά τη διάρκεια της κατοχής, που ακολούθησε. Σε σύγκριση με αυτό, ο Πούτιν δεν ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Μέχρι στιγμής, οι λεγόμενες παράπλευρες απώλειες στην Ουκρανία ήταν πολύ μικρότερες από ό,τι στο Ιράκ ή το Αφγανιστάν», υποστήριξε ο πρώην σύμβουλος της Μέρκελ .
Όταν ερωτήθηκε για την άποψη του Πούτιν ότι θεωρεί την Ουκρανία και την Κριμαία ως μέρος της γεωπολιτικής σφαίρας επιρροής της Ρωσίας, ο Γερμανός ταξίαρχος αναφέρθηκε στο αμερικανικό «Δόγμα Μονρόε».
«Λέγεται τότε ότι πρόκειται για μια ξεπερασμένη άποψη του 19ου αιώνα. Αλλά για τους Αμερικανούς, το Δόγμα Μονρόε εξακολουθεί να ισχύει σήμερα, δηλώνοντας ότι καμία επέμβαση ξένων δυνάμεων δεν θα γίνει ανεκτή στην αμερικανική ήπειρο. Και η Καραϊβική είναι σίγουρα επίσης στην αμερικανική σφαίρα επιρροής, και όχι μόνο μετά την Κρίση των Πυραύλων της Κούβας», τόνισε ο Βαντ.
Η εκτίμηση για την πορεία του πολέμου
Ο Βαντ πιστεύει ότι ο Ρώσος πρόεδρος εγκατέλειψε την ιδέα της αλλαγής καθεστώτος που ήθελε αρχικά στην Ουκρανία μετά την εκτεταμένη απόσυρση των στρατευμάτων του από την περιοχή του Κιέβου.
«Γι’ αυτό οι πιθανότητες για διαπραγματεύσεις δεν είναι πραγματικά κακές», τόνισε. «Και οι δύο πλευρές θα μπορούσαν να σώσουν τα προσχήματα: Οι Ουκρανοί έχουν αποδείξει πώς έχουν υπερασπιστεί αποτελεσματικά την πρωτεύουσά τους Κίεβο και, επιπλέον, διεξάγουν μια επιτυχημένη αμυντική μάχη ενάντια σε έναν ανώτερο αντίπαλο.
Οι Ρώσοι, με τη σειρά τους, έχουν κάνει κάποια εδαφικά κέρδη στα ανατολικά και στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας. Αυτές δεν είναι οι χειρότερες συνθήκες για την επίτευξη ανακωχής και έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων», σημείωσε ο πρώην σύμβουλος της Άνγκελα Μέρκελ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΩΣΙΑ! ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ-ΡΕΚΟΡ (το πρώτο τρίμηνο του 2022) παρά τις κυρώσεις...
14/4/2022 – 7.30
Σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, παρά τις κυρώσεις η χώρα εξήγαγε αγαθά και υπηρεσίες αξίας 58,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων περισσότερα από την αξία των εισαγωγών της, ξεπερνώντας περισσότερο από δυόμισι φορές το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών που είχε το πρώτο τρίμηνο του 2021.  
Το ρωσικό πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών, τους τελευταίους 12 μήνες, ανήλθε σε 157,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για υψηλότερο πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών από κάθε προηγούμενο έτος, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Επιπλέον, το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών φαίνεται να ενισχύεται από τις συνεχιζόμενες υψηλές τιμές του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, επιτρέποντας στη Ρωσία να έχει υψηλότερη τιμή για τις δικές της εξαγωγές ορυκτών καυσίμων που συνεχίζουν να αγοράζουν ορισμένες χώρες της ΕΕ.
Οι κυρώσεις από ΗΠΑ και ΕΕ
Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν τις ρωσικές εισαγωγές ενέργειας, ενώ η ΕΕ δεν έχει περιορίσει την αγορά ρωσικής ενέργειας βραχυπρόθεσμα, καθώς ορισμένα κράτη μέλη εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα.
Η ΕΕ σχεδιάζει να καταργήσει σταδιακά τις εισαγωγές ρωσικού άνθρακα εντός τεσσάρων μηνών, αλλά η αξία του ρωσικού άνθρακα ανέρχεται μόνο στο 4% περίπου της αξίας των εισαγωγών ρωσικού αερίου και πετρελαίου από την ΕΕ.
Σε συνάντηση τη Δευτέρα, οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών μελών της ΕΕ συζήτησαν αλλά δεν συμφώνησαν σε εμπάργκο πετρελαίου.
«Δεν θέλουμε να επιβάλλουμε κυρώσεις που βλάπτουν την ΕΕ περισσότερο από ό,τι βλάπτουν τη Ρωσία», είπαν επανειλημμένα αξιωματούχοι της ΕΕ όταν ρωτήθηκαν για τον δισταγμό της Ευρώπης να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις.
Η συνεχής αγορά ρωσικής ενέργειας στηρίζει επίσης το ρωσικό εθνικό νόμισμα, το ρούβλι. Μετά την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ και την ΕΕ στην Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας στις 28 Φεβρουαρίου, το εθνικό νόμισμα έκανε μια πρώτη βουτιά στις αγορές συναλλάγματος.
Ωστόσο, οι έλεγχοι κεφαλαίων που επιβλήθηκαν από την κεντρική τράπεζα καθώς και η σταθερή εισροή συναλλάγματος λόγω των εξαγωγών ενέργειας βοήθησαν το ρούβλι να ανακάμψει κοντά στα επίπεδα πριν από τις 24 Φεβρουαρίου, όταν η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της στην Ουκρανία.
«Το ρούβλι ενισχύεται λόγω των εξαιρετικά υψηλών εισροών συναλλάγματος από τις πωλήσεις ενέργειας, των αυστηρών κεφαλαιακών ελέγχων στη μετατρεψιμότητα του ρουβλίου και της χαμηλής ρευστότητας στην αγορά», έγραψε σε πρόσφατη ανάλυση η αναπληρώτης επικεφαλής οικονομολόγος στο Ινστιτούτο Διεθνών Χρηματοοικονομικών, Ελίνα Ριμπάκοβα.
Αν και η συναλλαγματική ισοτιμία δεν καθορίζεται από την ελεύθερη αγορά, η σταθερότητα του ρουβλίου ήταν ωστόσο «πραγματική» επειδή «οδηγήθηκε από τις υψηλές εισροές τρεχουσών συναλλαγών της Ρωσίας» υποστήριξε.
Επιπλέον, η Ριμπάκοβα επεσήμανε ότι οι κυρώσεις θα πρέπει να προσαρμοστούν με την πάροδο του χρόνου για να συνεχίσουν να βλάπτουν τη ρωσική οικονομία.
Την περασμένη εβδομάδα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε πρόταση για την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικής ενέργειας με μεγάλη πλειοψηφία.
Ωστόσο, το Κοινοβούλιο δεν έχει επίσημη εξουσία να αποφασίσει για μια τέτοια απαγόρευση εισαγωγών, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από τα κράτη μέλη της ΕΕ.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εν τω μεταξύ, υποστηρίζει ότι οι κυρώσεις της ΕΕ είναι αποτελεσματικές. «Οι κυρώσεις της ΕΕ ακρωτηριάζουν την ικανότητα του Κρεμλίνου να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο», είπε εκπρόσωπος της Κομισιόν στην euractiv, προσθέτοντας ότι «συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για περαιτέρω κυρώσεις».
Το εμπάργκο του ρωσικού πετρελαίου θα μπορούσε να είναι μέρος του επόμενου πακέτου κυρώσεων της ΕΕ, λένε οι υπουργοί.
Η Κομισιόν συντάσσει προτάσεις για εμπάργκο πετρελαίου της ΕΕ στη Ρωσία, δήλωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ιρλανδίας, της Λιθουανίας και της Ολλανδίας τη Δευτέρα (11 Απριλίου), αν και δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για την απαγόρευση του ρωσικού αργού.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σοκάρουν τα ευρήματα από χωριά του Ντονιέτσκ που κατείχαν οι Ουκρανοί: Οι Ρώσοι βρήκαν ακόμα και σατανιστικά σύμβολα!
14.04.2022 | 21:37
Μάρτυρες δήλωσαν ότι στο σπίτι που βρέθηκαν έμεναν μέλη του αντίχριστου ναζιστικού «Δεξιού Τομέα»
Σοκάρουν τα ευρήματα στο χωριό Verkhnetoretsky, που απελευθερώθηκε πρόσφατα από τους ένοπλους νεοναζί της Ουκρανίας, καθώς μεταξύ άλλων βρέθηκαν τελετουργικά αξεσουάρ σατανιστικού προσανατολισμού.
Συγκεκριμένα σε αυτό το σπίτι, σύμφωνα με όσα ανέφεραν μάρτυρες , υπήρχαν μέλη του αντίχριστου ναζιστικού “Δεξιού Τομέα”!
Το Verkhnotoretske είναι ένας οικισμός στην περιοχή Yasynuvata Raion στην περιφέρεια Donetsk της ανατολικής Ουκρανίας , σε απόσταση 24,2 χλμ ΒΔ από το κέντρο της πόλης του Ντόνετσκ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία ξεκινά έρευνα για τα βασανιστήρια που υπέστησαν στρατιώτες της από τους ουκρανοναζί των αμερικάνων
 Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022, 13:47
Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι ξεκινά ποινική έρευνα που θα εξετάσει καταγγελίες για βασανιστήρια που υπέστησαν Ρώσοι στρατιώτες από μέλη των Ναζιστικών ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κατά την διάρκεια του πολέμου στην κατεχόμενη από τους ναζί Ουκρανία.
Η αρμόδια επιτροπή, που ασκεί διώξεις για σοβαρά εγκλήματα, δήλωσε πως ορισμένοι Ρώσοι στρατιώτες είχαν αιχμαλωτισθεί από τις Ναζιστικές ουκρανικές δυνάμεις στις περιοχές Ζαπορίζια και Μικολάγιφ και κρατήθηκαν παράνομα από την υπηρεσία ασφαλείας της κατεχόμενης από τους υπάνθρωπους ναζί της Ουκρανίας.
«Ρώσοι υπέστησαν φυσική βία και βασανιστήρια προκειμένου να τους αναγκάσουν να δώσουν ψεύτικες εξηγήσεις για την πραγματική κατάσταση της παράνομης κράτησής τους στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας, καθώς και για την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας», ανέφερε σε μια ανακοίνωση.
Η κατεχόμενη από τους υπάνθρωπους ναζί Ουκρανία έχει πει που την διέταξε η CIA πως δήθεν ελέγχει όλες τις πληροφορίες που αφορούν τη μεταχείριση αιχμαλώτων πολέμου και πως δήθεν θα διερευνήσει οποιεσδήποτε παραβιάσεις και θα προβεί στις κατάλληλες νομικές ενέργειες.
Ο Αλεξάντερ Μπαστρίκιν, επικεφαλής της Ερευνητικής Επιτροπής, διέταξε σήμερα επίσης να διεξαχθεί έρευνα για τους βομβαρδισμούς από τις ναζιστικές ουκρανικές δυνάμεις αμάχων στην Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ καθώς απομακρύνονταν μέσω της γειτονικής επαρχίας του Χαρκόβου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Αντίχριστη σατανιστική Ναζιστική Ουκρανία πρέπει να πάψει να επιτίθεται σε Ορθόδοξους Χριστιανικούς χώρους λατρείας στην κατεχόμενη από τους ναζί Ουκρανίας
 Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022, 05:15
Η Αντίχριστη Ναζιστική ουκρανία  πρέπει να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον Ορθόδοξων Χριστιανικών ναών και χώρων λατρείας στην Ουκρανία, κατά εντολές των Σατανιστών του ΝΑΤΟ των ΗΠΑ των Αντίχριστων του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και του Σατανιστικού Συμβούλιου της Ευρώπης (ΣτΕ).
Η Αντίχριστη Ναζιστική ουκρανία να σταματήσει την καταστροφή Ορθόδοξων Χριστιανικών ναών και χώρων λατρείας, που, όπως και οι φόνοι χωρείς διάκριση δεκάδων χιλιάδων αμάχων χριστιανών ορθόδοξων ουκρανών, που δεν είναι αντίχριστη ναζιστές, γιατί αυτά αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»
Περίπου 60 Ορθόδοξες Χριστιανικές εκκλησίες και χώροι λατρείας έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές από τους ουκρανοναζί κατά τη διάρκεια του πολέμου. Δεκάδες Ορθόδοξοι Χριστιανοί παπάδες και μοναχοί έχουν δολοφονηθεί.