Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Παρασκευη 15 Απριλιου 2022


''Οι φτωχοί, οι άνεργοι κι οι απελπισμένοι χρειάζονται επαναστατικά κομμουνιστικά κόμματα. Βαρουφάκηδες και Τσίπρες χρειάζεται η ροζ ακαδημαϊκή αριστερά που ψάχνει "δουλίτσες" να βγάλει την επόμενη τετραετία.''



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν έχει καμία σχέση ο Μελανσον με τον Τσίπρα ! Ο Μελανσον όταν ήρθε στην Αθήνα συναντήθηκε με την Ζωή τον Λαφαζάνη και το ΚΚΕ. Του Τσίπρα του είπε ότι ειναι η ξεφτίλα της Ευρώπης !

Επίσης, πήρε σαφή θέση εναντίον των μέτρων απαρτχάιντ και την κατάλυση της δημοκρατίας, που όλοι οι άλλοι (και ο Τσίπρας) δικαιολόγησαν λόγω της έκτακτης ανάγκης...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απόψε Πέμπτη στις 8.40 μμ στο ραδιόφωνο στον Alpha ...ο "δημοσιογράφος " της εκπομπής πήρε συνέντευξη από από μια Ελληνίδα, που εργάζεται και μένει στη Σαγκάη με την οικογένειά της τα τελευταία τρία χρόνια ...

Ενθουσιασμένη η δικιά μας, για την οργάνωση της Κίνας ...και ακόμα πιο ενθουσιασμένη, για το πώς τους φροντίζει το κράτος, που ενδιαφέρεται για καλό τους ...!! Και την υγεία τους ...!!

Απόλυτα πεπεισμένη η κυρια, ότι ολα αυτά που συμβαίνουν εκει...είναι για την υγεία τους ...!! 

Ο ""εκπομπαρχης"" ειπε κατ' επανάληψη πόσο ενδιαφέροντα είναι όλα αυτά και ήθελε να μάθει και άλλα ...!! Και φυσικά δεν έκρυβε και το δικό του θαυμασμό ....!!

Ένα δεκάλεπτο άκουσα περίπου ...δεν ξέρω πως τέλειωσε η συζήτηση ...

Ούτε και θέλω να μάθω ...!!

Ως γνωστόν και στην Κίνα από την Όμικρον "μαστίζονται"...

Αυτή τη γνωστή, που εμείς της ετοιμάσαμε βαλίτσες για διακοπές ...

Πόσο "τυχεροί" είμαστε, που είμαστε τουριστική χωρα....!! Ευρωπαϊκή χώρα...!!

Για την ώρα φυσικά ... στο μέλλον ...βλέπουμε ....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ (1991-1999)

Καιρός να θυμηθούμε τι έκαναν τα «Παιδιά του Σικάγου», όταν προσκεκλημένα του Γέλτσιν κατέλαβαν το Κρεμλίνο κατά την σκοτεινή περίοδο της μετάβασης από τον «κομμουνισμό» στον καπιταλισμό.

- ιδιωτικοποίησαν 225.000 κρατικών επιχειρήσεων αντί πινακίου φακής

- κατάργησαν τη διατίμηση και απελευθέρωσαν τις τιμές των προϊόντων σε αντίθεση με την θέληση της πλειοψηφίας (70%) των ρώσων

- υποτίμησαν το ρούβλι και εξανέμισαν όλες τις αποταμιεύσεις

- κατάργησαν τις επιδοτήσεις και εκατομμύρια εργαζομένων έμειναν απλήρωτοι

- «εξανάγκασαν» τους ανθρώπους να πουλάνε προσωπικά τους αντικείμενα για να επιβιώσουν

- 70.000.000 ρώσοι έφτασαν να ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας

- κατεδάφισαν το κοινωνικό κράτος (Παιδεία, Υγεία, Κατοικία

- αποκόμισαν αμύθητα πλούτη από την λεηλασία της δημόσιας περιουσίας, του χρηματιστηρίου και άλλων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που έστησαν

- δημιούργησαν τους «ολιγάρχες» από τα μέλη της κομματικής νομενκλατούρας που συνεργάστηκαν.

Για να γίνουν όλα αυτά, ο Γέλτσιν ή ο «Πινοσέτ της Ρωσίας», (η Washington Post τον επιζητούσε από το 1991: «Η Χιλή του Πινοσέτ, ένα πραγματικό πρότυπο για την Σοβιετική Οικονομία») έπρεπε να καταργήσει το ρωσικό Κοινοβούλιο. 

Το κάνει με το Προεδρικό Διάταγμα 1400, στις 21 Σεπτέμβρη του 1993. Ακολουθούν δύο εβδομάδες διαδηλώσεων, οδομαχιών και αιματηρών συγκρούσεων στη Μόσχα και σε άλλες πόλεις της Ρωσίας. Ο Γέλτσιν ελέγχει τον στρατό, την αστυνομία (αφού είχε διπλασιάσει τους μισθούς) και βασικές κρατικές λειτουργίες. Φράσει με συρματοπλέγματα το Κοινοβούλιο, τοποθετεί εκτοξευτήρες νερού, το περικυκλώνει με αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις απαγορεύοντας την είσοδο σε όλους, κόβει τηλεπικοινωνίες, ρεύμα, νερό και θέρμανση ενώ στέλνει τελεσίγραφο στους βουλευτές να το εγκαταλείψουν. Χιλιάδες λαού συρρέουν να το υπερασπιστούν. Σπάνε τον αστυνομικό κλοιό και ενώνονται με τους 300 περίπου ένοπλους φρουρούς του. 

Τον τελευταίο λόγο τον έχουν τα τεθωρακισμένα και οι ειδικές δυνάμεις του στρατού, τα τανκς, οι ελεύθεροι σκοπευτές και οι ένοπλοι με τα πολιτικά (μπράβοι κλπ). Ο Γέλτσιν διατάσσει τον βομβαρδισμό και την πυρπόληση του Κοινοβουλίου ενώ ανοίγει πυρ στα τυφλά στο συγκεντρωμένο στον προαύλιο χώρο πλήθος. Επίσημος απολογισμός 147 νεκροί και 600 τραυματίες μόνο για το διήμερο 3 και 4 Οκτώβρη. Ανεπίσημα οι νεκροί ξεπερνούν τους 1.000. Επίσης, περίπου άλλοι 100 νεκροί από την επιχείρηση για την κατάληψη της ρωσικής τηλεόρασης. Και όπως σε κάθε δικτατορία απαγόρευση κυκλοφορίας μιας ντουζίνας εντύπων και φυσικά των πολιτικών κομμάτων. Επίσης διάλυση όλων των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων της χώρας η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις.

Η δικτατορία Γέλτσιν («δημοκράτης» και «μεταρρυθμιστής» κατά τον Κλίντον), έδωσε μεγάλη ανακούφιση στην πολιτισμένη Δύση γιατί η μετάβαση από τον «κομμουνισμό» στον καπιταλισμό θα πήγαινε στους ρυθμούς της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, δηλαδή λεηλατώντας τον δημόσιο πλούτο της πρώην ΕΣΣΔ και όχι στους ρυθμούς που ο ρωσικός λαός θα αποφάσιζε.

Παραπλήσια γεγονότα με αυτά του προαύλιου χώρου του ρωσικού Κοινοβουλίου, εκτυλίχθηκαν 17 χρόνια μετά, το 2014, στην πλατεία Μεϊντάν του Κιέβου. Ήταν το δεύτερο πραξικόπημα της Δύσης επί «Ανατολικού» (και αδελφού ρωσικού) εδάφους.

Σχολιο.- Πολύ καλή η πληροφόρηση, μας γυρίζει 30 χρόνια πίσω, αυτή τη φορά όμως έχει βρεί τον μάστορα του το δυτικό σύστημα, και όπως φαίνεται το μεγάλο οικονομικό. Κραχ είναι προ των πυλων



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Βρετανός διάσημος μισθοφόρος Aiden Aslin (δεξιά), που πολέμησε στη σύνθεση του ουκρανικού τάγματος «Αζόφ», συνελήφθη από τις ρωσικές δυνάμεις στη Μαριούπολη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



61 χρόνια από την βορειοαμερικανική μισθοφορική απόβαση στον Κόλπο των Χοίρων στην Κούβα.

Η εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων,  ήταν μία αποτυχημένη στρατιωτική επέμβαση στην Κούβα. Την ανέλαβε μία παραστρατιωτική ομάδα (Ταξιαρχία 2506), υποστηριζόμενη από την CIA, στις 17 Απριλίου του 1961. Ο αντι-επαναστατικός στρατός της Ταξιαρχίας 2506, εκπαιδευμένος και χρηματοδοτούμενος από την CIA της κυβέρνησης των Η.Π.Α., ήρθε αντιμέτωπος με την ένοπλη πτέρυγα του Κουβανικού Δημοκρατικού Επαναστατικού Μετώπου και είχε ως σκοπό την ανατροπή της επαναστατικής αριστερής κυβέρνησης του Φιντέλ Κάστρο. Ξεκινώντας από την Γουατεμάλα, η δύναμη εισβολής νικήθηκε μέσα σε τρεις ημέρες από τις κουβανικές ένοπλες δυνάμεις, που τελούσαν υπό την άμεση διοίκηση του πρωθυπουργού Φιντέλ Κάστρο.

Η CIA είχε στρατολογήσει Κουβανούς αντικαθεστωτικούς, οι οποίοι αφθονούσαν στο Μαϊάμι, όπου υπάρχει η αποκαλούμενη "Μικρή Αβάνα". Πάνω από 1.400 παραστρατιωτικοί, χωρισμένοι σε πέντε τάγματα πεζικού και ένα τάγμα αλεξιπτωτιστών, συγκεντρώθηκαν στη Γουατεμάλα πριν πλεύσουν για την Κούβα στις 13 Απριλίου του 1961. Το αμερικανικό σχέδιο στη φάση αυτή προέβλεπε απόβαση των Κουβανών αντιπάλων του Κάστρο σε ένα απομακρυσμένο σημείο του νησιού, δημιουργία προγεφυρώματος και ανακήρυξη "κυβέρνησης" των αντικαστρικών, η οποία, με τη διπλωματική στήριξη των Η.Π.Α. και την ελπίδα συσπείρωσης τμήματος του πληθυσμού γύρω της, θα επιχειρούσε να οδηγήσει σε δυαδική εξουσία στην Κούβα, ως πρώτο στάδιο ανατροπής του Κάστρο.

Στις 15 Απριλίου το σχέδιο τέθηκε σε εφαρμογή. Οκτώ αμερικανικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη B-26 που παρείχε η CIA άρχισαν βομβαρδισμό των αεροπορικών βάσεων της Κούβας και επέστρεψαν στις Η.Π.Α. Τα αεροσκάφη έφεραν διακριτικά της κουβανικής αεροπορίας, ώστε να ήταν γινόταν δυνατή η δικαιολόγηση της επιχείρησης ότι επρόκειτο δήθεν περί Κουβανών πιλότων που είχαν αυτομολήσει με τα αεροσκάφη της. Τη νύχτα της 16ης Απριλίου, οι κύριες δυνάμεις εισβολής αποβιβάστηκαν στη παραλία Πλάγια Χιρόν στον Κόλπο των Χοίρων και αρχικά υπερίσχυσαν επί μίας τοπικής επαναστατικής πολιτοφυλακής. Ο κουβανικός στρατός αντεπιτέθηκε και ο Κάστρο αποφάσισε να αναλάβει προσωπικά τον έλεγχο της επιχείρησης. Η κουβανική αεροπορία βύθισε όσα μεταγωγικά πλοία αποπειράθηκαν να φέρουν ενισχύσεις. Στις 20 Απριλίου, οι εισβολείς τελικά παραδόθηκαν και οι περισσότεροι από αυτούς, αφότου ανακρίθηκαν δημόσια, στάλθηκαν πίσω στις Η.Π.Α.

Οι συνέπειες της εισβολής ήταν πολύ σοβαρότερες μακροπρόθεσμα. Η εισβολή κατέληξε σε πολιτική πανωλεθρία των Η.Π.Α. και ήταν μεγάλη ντροπή για την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Τζον Κένεντι διέταξε μία σειρά από εσωτερικές έρευνες σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική. Επιπλέον, η αποτυχημένη εισβολή ισχυροποίησε τη θέση του Κάστρο, ο οποίος διακήρυξε ανοιχτά την πρόθεσή του να υιοθετήσει τον σοσιαλισμό και να ενισχύσει τους δεσμούς του με τη Σοβιετική Ένωση. Δύο εβδομάδες μετά την εισβολή, την Πρωτομαγιά, ο Κάστρο χαρακτήρισε την Κούβα στο λόγο του "πρώτη Λαοκρατική Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Λατινικής Αμερικής", ενώ την 1η Δεκεμβρίου δήλωσε: "Είμαι μαρξιστής-λενινιστής και θα είμαι μαρξιστής-λενινιστής μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής μου".

Η αντίθεση Η.Π.Α.-Κούβας ήταν πλέον ανειρήνευτη. Η δε στρατηγική συμμαχία της Κούβας με τη Σοβιετική Ένωση οδήγησε τελικά στα γεγονότα της Κρίσης των πυραύλων της Κούβας του 1962.

Ο ίδιος ο Κάστρο αργότερα, στην εισήγησή του στο 1ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας, τόνισε: "Στις 16 Απριλίου του 1961, στο δυναμικό φόντο των όπλων που βροντούσαν και των χεριών με τις σφιγμένες γροθιές και τη στιγμή που κηδεύαμε τα θύματα των μισθοφορικών βομβαρδισμών, ο εργαζόμενος λαός ήταν σε θέση να διακηρύξει με ηρωική αποφασιστικότητα εναντίον των κατακτητών, ότι η Επανάσταση τώρα γινόταν σοσιαλιστική". Η πεποίθηση ότι μετά την αποτυχία των Η.Π.Α. στον Κόλπο των Χοίρων το μόνο που απέμενε στην Ουάσιγκτον ήταν να πραγματοποιήσει η ίδια απευθείας εισβολή "μας οδήγησε στην απόφαση να υπογράψουμε την κουβανο-σοβιετική συμφωνία για εγκατάσταση στο έδαφός μας πυρηνικών όπλων που αργότερα δημιούργησαν την κρίση του Οκτωβρίου του 1962", υπογράμμισε ο Κάστρο στο ίδιο ντουκουμέντο



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Αρχή Σιδηροδρόμων Ελλάδος ΤΡΑΙΝΟΣΕ απειλεί να απολύσει και να επιβάλει κυρώσεις στους σιδηροδρομικούς στη Θεσσαλονίκη που αρνήθηκαν να πάρουν τρένα με αμερικανικά τανκς για την Αλεξανδρούπολη. Οι σιδηροδρομικοί δεν θέλουν να μεταφέρουν πυρομαχικά του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και καταδικάζουν την συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο. Όπως έγινε γνωστό η Ελληνική Αρχή Σιδηροδρόμων ΤΡΑΙΝΟΣΕ βρήκε απεργοσπάστες που συμφώνησαν να οδηγήσουν το τρένο στην Αλεξανδρούπολη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Konstantinos Arvanitis

ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΔΟΞΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ,

ΠΟΥ ΞΑΝΑΣΗΚΩΝΕΙ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Το όνομα του 14χρονου κοριτσιού, Πολωνικής καταγωγής είναι Τσεσλάβα Κουόκα (Czeslawa Kwoka).

Αυτή είναι και η τελευταία φωτογραφία της ζωής της, αφού τραβήχτηκε λίγο πριν την εκτέλεση της, με ένεση Φαινόλης κατευθείαν στην καρδιά, την 18η Φεβρουαρίου 1943, στο στρατόπεδο του Αουσβιτς.

Το τρομαγμένο βλέμμα της κοπέλας προέρχεται από το γεγονός ότι λίγο πριν την δολοφονία της, η εκτελέστρια της την χτύπησε στο πρόσωπο (φαίνονται και τα αίματα στα χείλη).

Λίγες μέρες πιο πριν είχαν εκτελέσει και την μητέρα της.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 

Την φωτογράφησε ο συγκρατούμενος της, Γουίλεμ Μπράσσε (Whilem Brasse), που μετά τον πόλεμο κατέθεσε στη δίκη, εναντίον της γερμανίδας που εκτέλεσε το κορίτσι αυτό. 

Αρχικά η φωτογραφία ήταν ασπρόμαυρη φυσικά, αλλά πολύ αργότερα η Βραζιλιάνα φωτογράφος Αννα Αμαράλ (Anna Amaral) πρόσθεσε χρώμα, για να την κάνει πιο "ζωντανή".

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ο νεο-ναζισμός έχει αρχίσει και σηκώνει κεφάλι, τα τελευταία χρόνια σε κάμποσες χώρες της Ευρώπης. 

Η συμπεριφορά των Δυτικών Μεγάλων Δυνάμεων απέναντι σε αυτό το φαινόμενο, θυμίζει την συμπεριφορά που είχαν και πριν από τον Β' Παγκόσμιο.

Τότε που κανάκευαν τον Χίτλερ, κλείνοντας τα μάτια τόσο στις εξαγγελίες του, όσο και στην απάνθρωπη συμπεριφορά του προς διάφορες μειονότητες μέσα στη Γερμανία.

Οι Ρώσοι κάτοικοι των περιοχών Ντονέτσκ (4,5 εκατομμύρια) και Λουγκάτσκ (2,5 εκατομμύρια) βίωναν μία κόλαση επί 8 ολόκληρα χρόνια και ΚΑΝΕΙΣ δεν συγκινήθηκε σε ολόκληρη τη Δύση!

Κανείς δεν συγκινήθηκε σε κοινωνίες, όπου συνηθίζουν να κάνουν τις άπειρες διαμαρτυρίες σε περίπτωση κακοποίησης ενός σκύλου (και καλά κάνουν) αλλά δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτε για τα φρικαλέα εγκλήματα των νεο-ναζί, στις καθαρά ρώσικες περιοχές της Ουκρανίας, που μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ είχαν την ατυχία να βρεθούν μέσα στην επικράτεια της Ουκρανίας.

Ως γνωστόν, οι ναζί, όπως και κάθε άλλος υπερεθνικιστής, λατρεύουν σε βαθμό ψύχωσης την έννοια "εθνοκάθαρση", κάτι που τους οδηγεί σε γενοκτονίες, επί πάσης φύσεως μειονοτήτων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα έπρεπε να συμπάσχω με τα όσα τραβάει ο θεατρόκοσμος;

Στην πραγματικότητα δε μου καίγεται καρφί για τις εκρήξεις οργής που εισπράττει η μία πρωταγωνίστρια ή για τις άδικες κατηγορίες που φορτώνεται ο έτερος πρωταγωνιστής, και αυτό το λέω με πλήρη, αδιαπραγμάτευτο κυνισμό.

Οι άνθρωποι αυτοί ανήκουν στο δικό τους κόσμο. Δεν έχουν κάτι για να ταυτιστώ μαζί τους ούτε τα ντέρτια τους είναι δικά μου ντέρτια, γιατί προσυπόγραψαν τη συνθήκη που διακρίνει τους πολίτες σε μαύρους και άσπρους, σε αποδεκτούς και μη αποδεκτούς, μ' άλλα λόγια, τα έκαναν πλακάκια με το σύστημα και σε εμένα έχουν παραχωρήσει μία καρεκλίτσα στον εξώστη να παρακολουθώ τα μαλλιοτραβήγματά τους, τύπου Δυναστείας.

Θα μου πεις, πότε πάτησες εσύ το πόδι σου σε παράσταση; Τώρα σε έπιασε ο πόνος για το θέατρο, κυρά μου; 

Σωστό αυτό, για να πούμε του στραβού το δίκιο, σπάνια πήγαινα. 

Κι όποτε πήγαινα, κάτι χαζοχαρούμενες "πατάτες" έβλεπα. 

Άλλες φορές πάλι, έχω υποστεί κάτι κουλτουριάρικους εφιάλτες και καθόμουν δίπλα στην πόρτα για να την κάνω χωρίς να με καταλάβουν, στην πρώτη ευκαιρία.

Άλλο αυτό όμως.

Θέλω να ξέρω ότι έχω το δικαίωμα να πάω, και να μη γελάτε, παρακαλώ. Γιατί, εκτός των άλλων επιχειρημάτων, έχω να θυμάμαι και 1 - 2 ωραίες παραστάσεις.

Αντ' αυτού, το μόνο δικαίωμα που έχω τώρα είναι να μαθαίνω για τους νταλγκάδες της τάδε πρωταγωνίστριας και του δείνα πλυνοχεράκια θιασάνθρωπου.

Ας βγάλουν τα μάτια τους η Κριστλ, η Αλέξις και ο λόρδος Κάρινγκτον. Εγώ

ούτε τα εμβόλιά μου έκανα ούτε με ενδιαφέρει αν τα έκαναν οι άλλοι, ούτε αν εισπράξω εκρήξεις οργής από τον εργοδότη μου ή μου πιάσουνε τον κώλο, το Metoo θα κόψει καμιά φλεβίτσα.

Κι εσείς του πολιτιστικο -ακτιβιστικού ρεπορτάς που καλύπτετε επαναστάσεις στις κουϊντες, πάρτε το χαμπάρι: τα δικά τους προβλήματα δεν είναι δικά μου. Δεν είναι οι άνθρωποι μου, η κανονικότητά τους δεν είναι η δική μου.

Δεν έχουν μαζί μου κάτι κοινό, γιατί το κοινό τους είναι η ελίτ. 

Κι αν αγωνίζονται για κάτι, πέραν του πεδίου της τέχνης τους, αυτό είναι οι κάβλες της ελίτ, όχι οι δικές μου. 

Από' κει και πέρα, αν θέλετε να κάνουμε κουτσομπολιό, πολύ ευχαρίστως. Τουλάχιστον είναι πιο τίμιο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λοβερδος Στελακατος Χρηστος

15/4/2022 – 16.00

Ένας αγώνας απεναντι σε πολυεθνικές για τον τόπο μας και τα παιδιά μας.

Πριν λίγο η ειρηνοδίκης Αιγίου δέχτηκε το αιτημα μου να μην γίνει εκτέλεση διαταγής πληρωμής στις δυο πολυεθνικές amerra capital και mubadala όπου ζητούσαν ενώ έχουν 150 δις δολάρια κεφάλαιο 13000 ευρώ από το πρόσωπο μου στην έφεση της αγωγής όπου μου είχαν κάνει του 1,1 εκατομμυρίου ευρώ.

Μια αγωγή όπου πρωτόδικα είχε απορριφθεί αλλά στην έφεση οι δικαστές της Κέρκυρας θεώρησαν πως πρέπει να πληρώσω 13000χιλ ευρώ σε δυο δολοφόνους της θάλασσας μας και της διατροφής μας βιάζοντας το ονομα του Ελληνικού λαού.

Επόμενος αγώνας σε ένα μήνα περίπου στη διαδικασία αίτησης αναστολής και διακοπής της πληρωμής αυτής.

Σήμερα έδωσα αλλά 900 ευρώ σε έναν ατελείωτο οικονομικό πόλεμο μιας και δεν σπάω ψυχικά , αλλά και ηθικά μιας και δεν δέχτηκα να πουλήσω για το χρήμα τα παιδιά μας και τον τόπο όταν μεγαλοδικηγόρος των πολυεθνικών τηλεφώνησε στη δικηγόρο μου να τα βρούμε και να πάρουν πίσω μηνύσεις και έφεση αγωγής. Στο δικαστήριο εκπρόσωπήθηκα από τον κύριο Μπέσκο δικηγόρο Αιγίου όπου έκανε οτι μπορούσε μέσα σε μια εβδομάδα και την ίδια μου τη μάνα.

Κύριοι των πολυεθνικών εμένα με έχουν στηρίξει οικονομικά και ηθικά άνθρωποι με παιδιά με καρκίνο, με παιδιά με ειδικές ανάγκες, άνεργοι και όλη η κοινωνία. Όταν ήμουν μόνος δεν πουλησα την γνώση μου και την αξιοπρέπεια μου πως τολμήσατε να ζήτησετε κάτι τέτοιο τώρα.

Δεν πρόκειται ποτέ να πουλήσω πάνω από όλα τα παιδιά μας.Μεχρι το τέλος.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βαθύ της καρδιάς μου με βουρκωμένα μάτια τούτη τη στιγμή που γράφω αυτά τα λόγια από όλο τον κόσμο που με έχει στηρίξει. 

Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ σε μετανάστες Έλληνες της Γερμανίας που με στήριξαν σε μια δύσκολη στιγμή τον Οκτώβρη να αντέξω οικονομικά 2 δικαστήρια.

Εδώ είναι ο τόπος μας και όχι ο τόπος των πολυεθνικών.

Σηκώνω την γροθια μου ψηλά και ζητώ έτσι να γίνει ο λαός μας, ένα χέρι ενωμένο και όχι διαιρεμένος και θύμα όλων αυτών που τον πούλησαν.

Την Κυριακή θα γίνει αναλυτική ενημέρωση με όλα τα στοιχεία να δείτε τη βρωμιά των πολυεθνικών και ντόπιων αβανταδόρων τους ντροπές του τόπου μας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



#UnBlockCuba - Πολιτικός Χώρος ''Ηλέκτρα Αποστόλου''

Πολιτικός Χώρος ''Ηλέκτρα Αποστόλου''

[15/4/22]

-Εκδήλωση ενημέρωσης και αλληλεγγύης με τον Κουβανικό λαό

Την Παρασκευή 15 Απρίλη στις 7μμ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ενημέρωσης και αλληλεγγύης με τον Κουβανικό λαό στον Πολιτικό Χώρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Ιωάννου Σούτσου και Κάλβου – Γκύζη).

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

-Μέλη του Πολιτιστικός Σύλλογος "Χοσέ Μαρτί" – Αλληλεγγύη με την Κούβα (ΠΣΧΜ)

-Μέλη της Πανευρωπαϊκής Καμπάνιας #UnBlockCuba



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαριούπολη 9 Μαΐου 2014...

Οι Ουκρανοί κατακτητές,  εισέβαλαν στην πόλη με τα τεθωρακισμένα, πυροβολούν αμάχους. 

Αστυνομικοί, που αρνήθηκαν να εκτελέσουν τις εγκληματικές εντολές του Κιέβου, απολύονται. 

Μόνο σύμφωνα με επίσημα στοιχεία σκοτώθηκαν 9 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 42 άτομα. 

Θυμάμαι... Εσύ;

Σχολιο.- Αυτά δεν είδαν ποτέ οι υποκριτές ευρωπαίοι! Μόνο τις made by USA σκηνοθεσίες είδαν!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



« Ο Έλλην όχι μόνον δεν έχαιρε καμμίαν τιμήν πολιτικήν πλησίον του άλλου Κόσμου, αλλά και εμισείτο καταφρονούμενος και μη κρινόμενος ουδέ άξιος ταφής εις τον θάνατον του. 

Οι άνθρωποι του Βορέως [οι Ρώσοι] τον μετεχειρίσθησαν εξ εναντίας ως ένα αδελφόν. Πλησίον τούτων εύρεν ούτος καταφύγιον εις τας αμηχανίας του, περίθαλψιν εις τας δυστυχίας του, ευκολίας εμπορικάς, τιμάς στρατιωτικάς και πολιτικάς, και ελπίδας σοβαράς περί της μελλούσης τύχης του. Δια τους λόγους αυτούς δεν ηρνήθη εις καμμίαν περίστασιν σχεδόν την προς αυτούς ηθικήν εμπιστοσύνην του. »

Φιλήμων, Ιωάννης (1799-1874). Αγωνιστής του 1821, δημοσιογράφος και εκδότης εφημερίδων. Ιστορικός της Ελληνικής Επανάστασης και της Φιλικής Εταιρίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα άγαλμα της γιαγιάς που αρνήθηκε να παραδώσει τη σοβιετική σημαία στους ουκρανοναζί στρατιώτες που μπήκαν στην αυλή της, θα στηθεί στο Βορονεζ, την ημέρα της Νίκης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



13 Απριλίου

Υποκλοπή κλήσεων Ουκρανοναζί για την Μπούχα: «Δεν είδαμε πτώματα! Οι δικοί μας λεηλάτησαν τα πάντα»...!!!

Το Russia Today απέκτησε τηλεφωνικά αρχεία μεταξύ Ουκρανοναζί αξιωματούχων ασφαλείας και δυτικών δημοσιογράφων που έρχονται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς των δυτικών μέσων ενημέρωσης σε σχέση με την ενοχή της Μόσχας για δήθεν φρικαλεότητες κοντά στην Bucha, ενώ αντιθέτως αποκαλύπτουν λεηλασίες από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Ένας ρεπόρτερ που ταυτοποιείται ως «Σάιμον» ακούγεται να λέει στους συναδέλφους του ότι δεν είδε πτώματα μετά την επίσκεψή του στην Μποροντιάνκα – 25 χιλιόμετρα από την Μπούχα – και ότι στους ντόπιους έδωσαν φαγητό και έλαβαν καλή μεταχείριση από Ρώσους στρατιώτες.

Μια άλλη κλήση που υπεκλάπη μεταξύ αξιωματούχων της SBU (Ουκρανική Υπηρεσία Αφαλείας) που προσδιορίζονται ως Σεργκέι Ανατόλιεβιτς και Λέσογκορ περιγράφει πώς οι ουκρανικές δυνάμεις «λεηλάτησαν ό,τι μπορούσαν. Έσπασαν πόρτες, τα πάντα… Αποδεικνύεται ότι οι «Moskals» δεν πήραν τίποτα, αλλά οι δικοί μας μπήκαν και λεηλάτησαν τα πάντα».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Έχετε ακούσει ποτέ για μια παιδική παραλία στο Zugreese;

Τα παιδιά έγιναν κομμάτια μπροστά στους γονείς τους από ουκρανικές βόμβες διασποράς, και οι βόμβες έλεγαν...

τα καλύτερα στα παιδιά..."

Πηγή: https://twitter.com/KYTKYTKYTK.../status/1512809656044896264



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο μεγαλύτερο αζοφικό Ναζιστικό κανάλιι του Telegram, οι  ουκρανοί Φασίστες επικήρυξαν την κόκκινη Μπάμπουσκα, την γιαγιά με την κόκκινη σημαία μποστά στους ουκρανοναζί



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ…!!!

Μια ελάχιστη μειονότητα το 2013,προερχόμενη από την Δυτική «ουκρανια» που κατοικείται από το 17% του συνολικού πληθυσμού της «χωρας» υποκινήθηκε εξωθεν σε καθαρα τοπική εξέγερση απο τον Οκτωβρη του 2013 στην Ανατολική Γαλικία !!!

Με την βοήθεια των μυστικών υπηρεσιών και μάλιστα κυρίως των γειτονικών Πολωνικών,Βαλτικών,Σουηδικών,

Ρουμανικών αλλά και Γερμανικών,Γαλλικών και φυσικά Αμερικανικών και με αθρόα χρηματοδότηση : Κατέλαβαν τα δημαρχεία,κυβερνεία,αστυνομικά τμήματα κλπ…ενώ απο εκεί που δεν είχαν καν να φάνε,βρήκαν αθρόα κεφαλαια και σκούπισαν όλους τους πειναλες της Δυτικής «ουκρανιας»,της ζαπαντ όπως την λένε οι Ρώσοι και τους χάρισαν το όνειρο της ζωής τους,δηλαδή να επισκεφτούν την πρωτεύουσα με τα λεωφορεία που τους παρείχαν,δωρεάν,ώστε να κάνουν ταυτοχρονα νταβαντουρια στο Μαϊνταν του Κιέβου μαζί με τις καταλήψεις στο Λβωβ,στο Ιβάνο Φρανγκοφσκ,το Τερνοπιλ κλπ !!!

Επεξετειναν λοιπόν τις καταλήψεις μεγάλων κρατικών κτηρίων στο Κιέβο για να στεγασουν τ’αλκοολικα ρεμάλια της Ζαπατνας !!!

Λεφτα άφθονα υπήρχαν,όποτε όλα αυτά τα εισαχθέντα κατακάθια πέρναγαν ζωή και κότα,τρώγοντας και πίνοντας ασύδοτα κι ασύστολα και με στέγαση 1000 φορές ανώτερη και ζεστη σε σχέση με τις παράγκες τους !!!

Τα παραπάνω τεκμαιρωνται απο το γεγονός ότι ΜΟΝΟ το 5% των 100 περίπου νεκρών του Μαϊνταν ήταν κάτοικοι Κιέβου κι απ’αυτους οι 2 η 3 πέθαναν απο παθολογικά αιτια όλοι οι άλλοι προέρχονταν κυρίως απ’την Δυτική «ουκρανια»,αφού προηγούμενα αφαιρεθούν 20-30 παλικαρακια των αστυνομικών σχολών που τα έστειλαν να σφαχτούν τσάμπα χωρίς τον παραμικρό οπλισμό !!!

Τα υπόλοιπα σας είναι γνωστά…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Βράζει" το ρωσικό Στράτευμα: Κάνατε ολέθρια λάθη - Κηρύξτε Πατριωτικό Πόλεμο & γενική επιστράτευση

"Χρησιμοποιήστε όλη την φονική ισχύ στη Β' Φάση"

 14/04/2022 - 22:14

“Άστραψε και βρόντηξε” μεγάλο ρωσικό στρατιωτικό ΜΜΕ που απηχεί το βαθύ ρωσικό κράτος εναντίον συγκεκριμένων Ρώσων Αξιωματούχων τονίζοντας ακόμη και στον ίδιο τον Β.Πούτιν πως δεν έχει “διέξοδο διαφυγής” και “πρέπει να φτάσει στο τέλος”.

Συνεπώς η μάχη στο Ντονμπάς θα κρίνει πολλά για πολλούς.

Το κείμενο που δημοσιεύτηκε είναι εξόχως αποκαλυπτικό για την κατάσταση στο εσωτερικό της Ρωσίας:

Αποκαλύπτει πως “οι Ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία έχουν λάβει πλέον διαταγή να χρησιμοποιήσουν ολόκληρη την φονική ισχύ που διαθέτουν εναντίον των ουκρανικών ΕΔ”

Σημειώνει μάλιστα πως “στο δεύτερο στάδιο της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία έχουν ληφθεί υπόψη τα λάθη που έγιναν στη πρώτη φάση” τονίζοντας πως “τα λευκά γάντια βγήκαν”.

Ζητά η ηγεσία της χώρας να κηρύξει Πατριωτικό Πόλεμο και γενική επιστράτευση!

Εντύπωση προκαλεί η επίθεση που εξαπολύει εναντίον μελών της ρωσικής κυβέρνησης όπως του Ν.Πεσκόφ, της Μ.Ζαχάροβα, του Λαβρόφ και του Πατρούσεφ για τον χειρισμό της ρωσικής επιχείρησης. Μάλλον και οι τέσσερις πρόκειται να δουν την πόρτα της εξόδου από την ρωσική κυβέρνηση καθώς υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις για όσα έχουν πει τελευταία. Ειδικά για τον Ν.Πεσκόφ.

Ας δούμε τι αναφέρει:

Σφοδρή επίθεση σε μέλη της ρωσικής κυβέρνησης

Κάποιοι πιστεύουν αφελώς ότι το 1ο στάδιο της ρωσικής επιχείρησης, το οποίο τελείωσε με την αποχώρηση μιας ομάδας ρωσικών στρατευμάτων από την επικράτεια τριών ουκρανικών περιοχών που κατείχαν προηγουμένως, αποτελεί φιάσκο της ρωσικής στρατιωτικής μηχανής, η οποία αντιμετώπισε σαφή και οργανωμένη αντίσταση από την ουκρανική πλευρά.

Ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Πεσκόφ, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, η γραμματέας Τύπου του ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα, ακόμη και ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Νικολάι Πατρούσεφ, ο καθένας με τον τρόπο του, έριξαν λάδι στη φωτιά.

Μόνο οι δηλώσεις της Μαρίας Ζαχάροβα και του Νικολάι Πατρούσεφ, που γίνονται ανά διαστήματα τριών ημερών, ότι οι στόχοι δεν είναι η αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας της Ουκρανίας τι αξίζουν; Και μετά επιτρέψτε μου να ρωτήσω τους σεβαστούς κυρίους, πώς είχατε τότε σκοπό να πραγματοποιήσετε την αποναζισμό του ναζιστικού κράτους;

Στάδιο 2: Διαταγή καταστροφής –  Ήρθε η ώρα να κηρύξουμε Πατριωτικό Πόλεμο & γενική επιστράτευση

Θα μιλήσω για τον ρόλο του Πεσκόφ και των άλλων σε αυτό παρακάτω, αλλά προς το παρόν θα εξηγήσω πώς θα τελειώσει το 2ο στάδιο της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης και ποια ήταν τα λάθη της 1ης φάσης.

Μην φοβάστε να παραδέχεστε τα λάθη σας. Είναι απαραίτητο να μιλήσουμε ειλικρινά με τους ανθρώπους και, στη συνέχεια, μαζί τους είναι δυνατό να λυθούν προβλήματα οποιασδήποτε πολυπλοκότητας. Και τώρα αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη δυσκολία. Πραγματικά υπαρξιακή.

Αυτό που διακυβεύεται είναι η ίδια η ύπαρξη της Ρωσίας στα σημερινά της σύνορα ως ανεξάρτητο, αδιαίρετο και ανεξάρτητο κράτος. Ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο!

Πραγματικά, η Ρωσία τώρα πολεμά μόνη της ενάντια σε ολόκληρη τη συλλογική Δύση, όπως κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου. Ήρθε η ώρα να κηρύξουμε τον Πατριωτικό Πόλεμο, γενική επιστράτευση και «να σηκωθεί μια τεράστια χώρα…». Διαφορετικά, δεν θα νικήσουμε αυτόν τον εχθρό!

Τα λάθη που έγιναν – Επίθεση σε SVR και FSB

Το κύριο λάθος του 1ου σταδίου ήταν η υποτίμηση της δύναμης του εχθρού και του επιπέδου ναζιστικοποίησής του. Δεν ξέρω ποιος εισηγήθηκε τι στο Γενικό Επιτελείο, αλλά αυτό είναι ένα προφανές λάθος των υπηρεσιών μας, τόσο στην SVR όσο και στην FSB.

Διότι, σύμφωνα με το στρατιωτικό σχέδιο, στο 1ο στάδιο προσπαθήσαμε να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, πιστεύοντας αφελώς ότι τα εθνικά τάγματα ήταν ο κύριος εχθρός μας και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν θα προσέφεραν ενεργό αντίσταση και θα παραδίνονταν χωρίς μάχη.

Το κόστος αυτών των λαθών ήταν οι απώλειές μας τις πρώτες μέρες της επιχείρησης, όταν αντιμετωπίσαμε την λυσσαλέα αντίσταση όλων των μονάδων του ουκρανικού στρατού, ανεξαιρέτως, που μας εναντιώθηκαν. Δεν ξέρω γιατί αυτό έγινε αποκάλυψη για την ηγεσία μας. Αλλά μόνο εκείνοι που δεν κάνουν τίποτα δεν κάνουν λάθη.

Αυτό το μάθημα το πήραμε και αν στο 1ο στάδιο προσπαθήσαμε να πολεμήσουμε χωρίς να βγάλουμε τα “λευκά μας γάντια”, αποφεύγοντας να επιφέρουμε μεγάλες απώλειες στους Ουκρανούς, τότε στο 2ο στάδιο αυτό θα αλλάξει καθώς πάρθηκε μια διαφορετική απόφαση.

Δεύτερο λάθος

Ένα άλλο λάθος του 1ου σταδίου ήταν η λανθασμένα επιλεγμένη ισορροπία δυνάμεων. Θα νικούσαμε την Ουκρανία με λίγη αιματοχυσία, ρίχνοντας εναντίον ενός στρατού 300.000 ατόμων (χωρίς να υπολογίζονται οι δυνάμεις εφεδρείας και εδαφικής άμυνας που έφταναν συνολικά τις 600.000), μια ομάδα στρατευμάτων 200.000 στρατιωτών που θα εκτείνονταν σε ένα τεράστιο θέατρο στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Και αν πετύχαμε τις πρώτες μας νίκες λόγω της επίδρασης του αιφνιδιασμού και της υψηλής κινητικότητας των Τακτικών Ταγμάτων μας, αυτό μας γύρισε μπούμερανγκ. Η κινητικότητά τους έγινε μείον γι ‘αυτούς, όταν τα κονβόι λογιστικής υποστήριξης δεν μπορούσαν να συμβαδίσουν με την πρωτοπορία και έπεφταν στην παγίδα των ουκρανικών δυνάμεων που γνώριζαν καλά το έδαφος και ήταν καλά εξοπλισμένοι.

Επιπλέον, δεν υπήρχε κανείς να κρατήσει το έδαφος που ήδη κατέχαμε. Έτσι γίναμε όμηροι ενός πολέμου ελιγμών, που εμείς οι ίδιοι επιβάλαμε στον εχθρό. Για κάποιο λόγο ο εχθρός απέφευγε να συναντηθεί μαζί μας σε άμεση σύγκρουση. Έμεινε οχυρωμένος στις πόλεις και με ανθρώπινη ασπίδα τον τοπικό πληθυσμό.

Το γιατί δεν υπολογίσαμε αυτό το σενάριο είναι ένα μυστήριο για μένα. Η πρακτική της χρήσης φρουρίων πολιορκημένων πόλεων χρησιμοποιήθηκε ακόμη και από τους Ναζί, τους ιδεολογικούς μέντορες των σύγχρονων Ουκρανών Ναζί.

Οι ξένοι στρατιωτικοί σύμβουλοι δεν σχεδίαζαν καθόλου τέτοια αντίσταση, βασιζόμενοι περισσότερο στον ανταρτοπόλεμο στις αστικές περιοχές (το λεγόμενο αστικό αντάρτικο), γι αυτό δεν τους προμήθευσαν με βαριά όπλα αλλά με φορητά αντιαρματικά (ATGM και MANPADS) και ελαφριά τουφέκια. Ωστόσο, έχοντας ανακαλύψει ότι οι Ουκρανοί χρησιμοποιώντας τα λάθη μας, πέτυχαν απροσδόκητες επιτυχίες, οι ξένοι στρατιωτικοί σύμβουλοι άλλαξαν τακτική πολέμου, και αρχίζουν να τους προμηθεύουν με βαριά όπλα.

Ως εκ τούτου, έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη μάχη, όχι για τη ζωή, αλλά για το θάνατο, και είναι απαραίτητο οι άνθρωποι που είναι απλοί άνθρωποι να το καταλάβουν αυτό ξεκάθαρα.

Τρίτο λάθος

Και εδώ έγκειται το βασικό μας λάθος. Δεν ανακοινώνουμε τον σκοπό αυτής της επιχείρησης. Έχει ειπωθεί από τον Πούτιν η αποστρατικοποίηση και αποναζιστικοποίηση στο όνομα της αναχαίτισης της γενοκτονίας του λαού του Ντονμπάς. Ως αποτέλεσμα, ενώ σώσαμε τον λαό του Ντονμπάς από τη γενοκτονία, θέσαμε άθελά μας σε κίνδυνο τον υπόλοιπο λαό της Ουκρανίας.

Επιπλέον, οι άνθρωποι, μη ακούγοντας τους στόχους και τα τελικά καθήκοντα της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε αυτήν την επιχείρηση και βλέποντας τη σκληρότητα με την οποία το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου καταστέλλει κάθε φιλορωσική αφήγηση, δεν βιάζονται να δείξουν συμπάθεια για τα ρωσικά στρατεύματα που τους απελευθέρωσαν. Ήρθατε και φύγατε, αλλά ζούμε εδώ – έτσι λένε.

Δεν θα πάμε πουθενά – Ήρθαμε για πάντα

Αυτό είναι το κύριο λάθος του Κρεμλίνου στο 1ο στάδιο της επιχείρησης, και επομένως το κύριο καθήκον στο 2ο στάδιο είναι να μεταφέρει στους ανθρώπους στην Ουκρανία ότι δεν θα πάμε πουθενά, ήρθαμε για πάντα. Αν εκφραστεί αυτό το σύνθημα, τότε θα είναι πιο εύκολο για τα παιδιά μας να καταλάβουν γιατί θυσιάζουν τη ζωή τους.

Έτυχε εδώ και τώρα να κρίνεται η μοίρα της Ρωσίας. Είναι πολύ πικρό αυτό να συμβαίνει σε ουκρανικό έδαφος, αλλά έτσι ήταν το χαρτί. Ήταν αδύνατο να προχωρήσουμε περαιτέρω. Η διέλευση του Ρουβίκωνα έγινε στις 24 Φεβρουαρίου 2022. 

Να ξέρετε ότι στο 2ο στάδιο της επιχείρησης δεν θα είμαστε πλέον ανόητοι με κανέναν από αυτούς. Θα ξεριζώσουμε τον ναζισμό από την ουκρανική γη με ένα καυτό σίδερο. Όποιον δεν έχει χρόνο να παραδοθεί, μόνο ο θάνατος περιμένει. Σφοδρός θάνατος. Η εντολή για καταστροφή έχει ήδη ληφθεί από τα στρατεύματα.

Σφοδρή επίθεση σε Πεσκόφ και Ζαχάροβα

Ελπίζω όλοι εδώ να καταλάβουν ότι η θέση του γραμματέα Τύπου είτε του Προέδρου είτε του επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών δεν συνεπάγεται την ύπαρξη δικής του άποψης. Αυτοί οι άνθρωποι καλούνται να εκφράσουν την επίσημη γνώμη, την άποψη του Κρεμλίνου ή του τμήματος εξωτερικής πολιτικής του. Έχουν το δικαίωμα να έχουν την προσωπική τους άποψη και μάλιστα να την εκφράζουν, αλλά μόνο στην κουζίνα τους και όχι στα ΜΜΕ.

Και αν ο Ντμίτρι Πεσκόφ λέει κάτι που δεν ταιριάζει, τι θεωρείτε ως προδοσία των εθνικών συμφερόντων και φλερτ με τη Δύση; Σκεφτείτε γιατί το λέει αυτό; 

Αυτό σημαίνει ότι στο εγγύς μέλλον περιμένουμε μια απότομη κλίση προς τα δεξιά, μια μαζική τελική έξοδο από την Πατρίδα οποιασδήποτε φιλοδυτικού που δεν έχει ακόμη διαφύγει στη Δύση.

Είμαστε σε πόλεμο με ολόκληρη τη Δύση

Πρέπει να εκφραστούν οι πραγματικοί στόχοι της ρωσικής επιχείρησης ίσως ακόμη και μετονομάζοντάς το σε πόλεμο, και όχι απλώς πόλεμο, αλλά Πατριωτικό πόλεμο (αυτό πρέπει να γίνει όπως πρέπει να γίνει από τον Πατριάρχη Κύριλλο, τον παρακολουθούμε στενά).

Επειδή η Πατρίδα βρίσκεται πραγματικά σε κίνδυνο, έχει φτάσει στο χείλος της ύπαρξής της και η μοίρα της Ουκρανίας δεν κρίνεται σε αυτόν τον πόλεμο. Τώρα και εδώ αποφασίζεται η μοίρα της ίδιας της Ρωσίας – να είναι ή να μην είναι ένα κυρίαρχο ανεξάρτητο και αδιαίρετο κράτος.

Δεν είμαστε σε πόλεμο με την Ουκρανία, πόσο μάλλον με τον λαό της, βρισκόμαστε σε πόλεμο με ολόκληρη τη συλλογική Δύση και έχει ποντάρει τα πάντα πάνω της. Αλλά δεν έχουμε πού να υποχωρήσουμε.

Και το ότι δεν της πέφτουν ακόμη ναζιστικοί πύραυλοι στην Μόσχα είναι μόνο προς το παρόν.

Τα σχέδια του αντιπάλου – Ο “εξαντλητικός πόλεμος”

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ πιστεύει ότι η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα επιτύχει κανέναν από τους στρατηγικούς του στόχους. Αυτό ανακοίνωσε πρόσφατα ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ είπε ότι σύμφωνα με την ανάλυση του Πενταγώνου, η Ουκρανία θα μπορούσε κάλλιστα να κερδίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία, παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με ορισμένους αξιωματούχους της κυβέρνησης, υπάρχει ο κίνδυνος αυτός ο πόλεμος να οδηγηθεί σε παρατεταμένη σύγκρουση.

Φυσικά μπορούν [οι Ουκρανοί] να κερδίσουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Τζον Κίρμπι σε ενημέρωση στο Πεντάγωνο. – Απόδειξη αυτού είναι η εξέλιξη [της κατάστασης] που βλέπουμε σήμερα. Είναι σίγουρα ικανοί να κερδίσουν.

Συνεπώς, τι είδους διαπραγματεύσεις κάνουμε; Μόνο μετά την ήττα τους. Δεν χρειάζονται πλέον διαπραγματεύσεις. Όλοι περιμένουν την τελική μάχη. Σκοπός του Ζελένσκι και των καθοδηγητών του είναι να εκπληρώσει την επιδιωκόμενη αποδυνάμωση της Ρωσίας μέσω ενός εξαντλητικού πολέμου.

Δεν έχει οδό διαφυγής ούτε ο Πούτιν!

Αυτός και η παρέα του δεν έχουν δρόμο διαφυγής (όπως και ο δικός μας Πρόεδρος), και ως εκ τούτου θα παλέψουν μέχρι το τέλος, μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό. Εξάλλου, αυτό ακριβώς περιλαμβάνεται στα σχέδια των πατρώνων του.

Δεν θα αφήσουν αυτόν ή εμάς να φύγουμε – αυτή είναι η τελευταία και αποφασιστική μάχη για το δικαίωμα στην κυριαρχία και την ανεξαρτησία. Ή εμείς ή αυτοί!

Ελπίζω να μην υπάρχουν άνθρωποι εδώ που να πιστεύουν ότι η ήττα του ουκρανικού Στρατού θα σημαίνει και την αποστρατικοποίησή του. Η Δύση έχει ήδη δείξει σε όλους μας πώς μπορεί εύκολα να στρατιωτικοποιήσει τα απομεινάρια των άλλοτε μεγάλων Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Πιστέψτε με, η Δύση έχει αρκετά άρματα μάχης, αυτοκινούμενα όπλα, συστήματα αεράμυνας, πυραύλους και αεροπλάνα για εμάς.

Και υπάρχουν ακόμη πολλοί που έχουν απομείνει στην Ουκρανία και είναι διαθέσιμοι να πάνε σε έναν ιερό σκοπό – να θάψουν τη Ρωσία. Αυτός είναι ο στόχος και το νόημα της ζωής τους, σύμφωνα με τα σχέδια των υπερπόντιων κυρίων τους.

Επομένως, θα πρέπει να ολοκληρώσουμε το έργο που ξεκινήσαμε, ό,τι κι αν μας κοστίσει. Εδώ παλεύουμε για το μέλλον μας!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαγκάη καραντίνα: Σκύλοι – ρομπότ και drones ελέγχουν τους κατοίκους – Θανατώνουν κατοικίδια ασθενών COVID

Σαγκάη καραντίνα: Τα ρομπότ-σκυλιά ζητούν από τους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους.

12.04.2022 | 20:18 

«Οργουελικές καταστάσεις» βιώνει η Σαγκάη των 26 εκατομμυρίων κατοίκων. Το καθεστώς lockdown που διέταξε η κυβέρνηση του προέδρου Σι Τζιπίνγκ ξεπερνάει κάθε λογική με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να βρίσκονται σε απόγνωση. Οι σκληροί κανόνες της νέας καραντίνας, πυροδοτούν ένα κλίμα γενικευμένου θυμού διότι δεν επιτρέπουν στους πολίτες να βγουν από το σπίτι ακόμη και αν υπάρχει σοβαρός λόγος.

Ταυτόχρονα, παιδιά έως 7 ετών που νοσούν από κορονοϊό, χωρίζονται από τις οικογένειές τους ενώ οι λεηλασίες – λόγω ελλείψεων τροφίμων – είναι πια σύνηθες φαινόμενο στην κινεζική πόλη.

Η μεγαλύτερη πόλη της Κίνας θυμίζει ατελείωτο φρούριο, με τις τοπικές αρχές να μετέρχονται οποιοδήποτε μέσο για να μην βγαίνουν οι κάτοικοι από τα σπίτια τους. Μάλιστα, όπως φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφορεί στα κοινωνικά δίκτυα, έχει στηθεί ειδικό στρατόπεδο για καραντίνα.

 Ρομπότ σκυλιά και drones περιπολούν στους δρόμους

Τα ρομπότ σκυλιά ζητούν από τους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους. Τα drones πετούν στον ουρανό, έρχονται κοντά σε όσους εντοπίζουν να βρίσκονται έξω και τους ζητούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Ακόμα, βίντεο με σκύλους ρομπότ με συνδεδεμένα ηχεία εμφανίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αμέσως μετά την ανακοίνωση του lockdown.

Ηχούν μηνύματα, όπως «φορέστε τη μάσκα, πλένετε συχνά τα χέρια σας, ελέγξτε τη θερμοκρασία σας» και ζητούν από τους ανθρώπους να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης, εργοστάσια στη Σανγκάη έχουν αναστείλει την παραγωγή τους λόγω των περιορισμών για τη νόσο Covid, γεγονός που επιτείνει την ήδη υφιστάμενη πίεση στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Οι επιχειρήσεις πασχίζουν να μην έρθουν αντιμέτωπες με τη χρεωκοπία, ενώ δεν είναι λίγοι οι εργαζόμενοι που κοιμούνται στα γραφεία τους.

Σε φωτογραφίες στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, διακρίνονται εργαζόμενοι να κοιμούνται σε ράντζα σε κλειστά εργοστάσια.

Εν τω μεταξύ, κάτοικοι της πόλης που έχουν κατοικίδια δεν μπορούν ούτε να τα βγάλουν έξω για βόλτα.

Παράλληλα, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, φοιτητές χαρακτηρίζουν παράλογα και μη βιώσιμα τα μέτρα που έχουν επιβληθεί.

Σκοτώνουν κατοικίδια ασθενών με Covid-19

Σκηνές χάους επικρατούν στη Σανγκάη, μετά την επιβολή σκληρού lockdown από την κεντρική κυβέρνηση του Σι Τζινπίνγκ, στο πλαίσιο της πολιτικής «μηδενικής Covid» που εφαρμόζει.

Η αγανάκτηση των 26 εκατομμυρίων κατοίκων της μητρόπολης είναι μεγάλη, ενώ βίντεο που δημοσιεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πολύ σκληρές εικόνες.

Ειδικότερα, σε ένα βίντεο, φαίνεται ένας άντρας που φορά προστατευτική στολή για τον κορωνοϊό να έρχεται σε αντιπαράθεση και να χτυπά μια γυναίκα.

Σε άλλα δύο βίντεο φαίνονται εργαζόμενοι που επίσης φορούν προστατευτικές στολές να μαζεύουν ζώα, των οποίων οι ιδιοκτήτες νόσησαν με κορονοϊό, προκειμένου να τα θανατώσουν, ενώ σε άλλα βίντεο βλέπουμε σκηνές από κέντρα καραντίνας ασθενών.

Δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες

Πολλοί κάτοικοι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους εδώ και τρεις εβδομάδες, καθώς το lockdown προβλέπει αυστηρή απομόνωση και μαζικά τεστ κορονοϊού.

Ωστόσο, οι κάτοικοι περιγράφουν μια απελπιστική κατάσταση, καθώς δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ή να προμηθευτούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Την ίδια ώρα, πολίτες θετικοί στον κορωνοϊό μεταφέρθηκαν σε μαζικά κέντρα καραντίνας, όπου οι συνθήκες θεωρούνται άσχημες και ανθυγιεινές.

Σύμφωνα με τις αρχές 23.342 πολίτες στη Σανγκάη βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, ωστόσο μόνο 994 εμφάνισαν συμπτώματα. Στο τελευταίο κύμα πάνω από 200.000 κρούσματα έχουν καταγραφεί, αν και δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι λογαριασμοί ρεύματος και η κανονικοποίηση του μόνιμου χρέους των ιδιωτων:

"Η υπερχρέωση και η αφαίμαξη του λαού, η ληστρική επίθεση και μείωση του λαϊκού εισοδήματος, αυτήν την φορά δεν γίνεται μέσα από τα χρηματηστηρια η τις τράπεζες, αλλά μέσα από τους λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος. 

Οι παροχοι ηλεκτρικής ενέργειας με την ενεργή στηριξη του συστημικού πολιτικού προσωπικού, εκμεταλλεύτηκαν την κρίση στην Ουκρανία, έστησαν μια τεράστια απάτη ένα τεράστιο πάρτι κερδοσκοπίας.

Μέσα από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρευματος ξαναβάζουν την πλειοψηφία των λαϊκών στρωματων σε μια λογική μηνιαίων δόσεων και χρέους, χωρίς αυτήν την φορά όμως να δώσουν καν δάνεια. 

Κάποια στιγμή μέσα από αυτήν την διαδικασία, όλα τα νοικοκυριά θα έχουν μια δόση στο ρεύμα που δεν θα μπορούν να πληρώσουν. Θα γίνουμε όμηροι των εταιρειών. Πιθανά τότε οι τράπεζες να αναλάβουν ξανά να μας "σώσουν" και πάει λέγοντας. Μόνιμα χρεωμένοι....

Δεν είναι οι διακοπές ρευματοδοτησης ο αρχικος στόχος κράτους και παροχων, αλλά το χρέος και οι δόσεις. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν θα κόβουν το ρεύμα σε εκείνους που είναι "στεγνοί" η δεν μπορούν να δώσουν εγγυήσεις αποπληρωμής. 

Δεσμεύουν από τώρα μελλοντικό εισόδημα. Προδεσμευουν κέρδη φορτώνοντας χρέη σε ιδιώτες που ποτέ δεν θα μπορέσουν να αποπληρωθούν. Η λογική είναι η μόνιμη ομηρία και όσα περισσότερα αρπάξουν και άμα μπουκωσει πολυ το πράγμα όπως έγινε το 2010 με τα στεγαστικά δάνεια, τότε χρεοκοπια. 

Κανονικό ποιούν έτσι την λογική του μόνιμου χρέους των ιδιωτων. Οι συνεχείς ανά δίμηνο διακανονισμοί δεν είναι λύση, το αντιθετο. Η αμφισβήτηση του χρέους των καταναλωτών προς τους παροχους και νομικά και πολιτικά είναι μονόδρομος....."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και είπε σήμερα το μοχθηρό ανθρωπάκι που κάνει τον υπουργό υγείας¨:

"....υπάρχει πιθανότητα διαγραφής των προστίμων στους μη εμβολιασμένους άνω των 60, δεδομένης της άρσης του μέτρου, έστω και με εισοδηματικά κριτήρια....."

".....υπάρχει σκέψη σε περίπτωση που εμβολιαστούν όσοι τους έχει ήδη επιβληθεί το πρόστιμο, να διαγραφεί...."

Ας τον πληροφορήσει λοιπόν κάποιος:

- Ότι έχει ήδη ηττηθεί γιατί οι 60+ στην πλειοψηφία τους δεν "μάσησαν" και δεν υπέκυψαν στον εκβιασμό......

- Ότι τα προστιμα έτσι κι άλλιώς θα διαγραφούν ΣΕ ΟΛΟΥΣ χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΘΟΥΝ γιατί το μέτρο θα κριθεί αντισυνταγματικό.....

- Και τέλος ότι η παρανομία του για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων μας δεν θα κατορθώσει τελικά να περάσει "απαρατήρητη"...

Εν ολίγοις, ας του πει κάποιος - αν και μάλλον το έχει καταλάβει μόνος του - ότι οι 60+ έχουν μνήμες από καλύτερη ζωή με δικαιώματα και οι "τσαμπουκάδες" δεν περνάνε.....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Great reset και λοιπά....

Δεν ξέρω τι γίνεται στις άλλες κοινωνίες. Ξέρω τι έγινε στην δική μας. Κάπου νομίζω ότι καταλαβαίνω που χάθηκε το παιχνίδι. Η προπαγάνδα του ψέματος στην εποχή που ζούμε, έχει τεράστια δύναμη, ειδικά όταν εκφέρεται με συνεχή και συστηματικό τρόπο, από τα μέσα μαζικής εξαπάτησης. Κανονικότητα και ελευθερία. Μαζί οι δύο λέξεις, που κάποτε θεωρούσαμε έννοιες αυτονόητες. Εκεί είναι το κλειδί, στα αυτονόητα, στα ειωθότα.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, που όλη αυτή η επιχείρηση, αρχικά μετακύλισης των ευθυνών στους πολίτες, και στην συνέχεια χειραγώγησης, έλαβε τον τίτλο ''επιχείρηση ελευθερία''. Η διαχείριση του τρόμου, μέσω του τρομολαγνικού αφηγήματος, οδήγησε σε κάτι φαινομενικά ανώδυνο. Η αρχική καραντίνα, οδήγησε στο νέο κανονιστικό πλαίσιο, που έλεγε πότε μπορεί να βγει ο πολίτης, γιατί έπρεπε να βγει, τα γνωστά κ...χαρτα με τους λόγους μετακίνησης, ο εξευτελισμός του ελέγχου από τα όργανα εξουσίας. Εκεί η κοινωνία, αποδεχόταν ένα νέο μοντέλο, ήπιου ολοκληρωτισμόυ. Η ελευθερία, ήταν κάτι που εξαρτιόταν από την εξουσία, και σε αυτό δεν αντέδρασαν, ούτε φυσικά οι.....αντιπολιτευόμενες καθεστωτικές δυνάμεις(που έπαιρναν μαθήματα εξουσίας), ουτε δυστυχώς και οι εκτός κοινοβουλίου δυνάμεις, της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και της πατριωτικής διανόησης.

Φτάνοντας στο παρόν, στο σήμερα, έχει ξεκινήσει η νέα κανονικότητα, των υποχρεωτικών ράπιντ στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, των προστίμων, των διώξεων και των εργασιακών αναστολών, ενώ ελευθερία νοείται, να μπορείς να πας για φαγητό, στο σινεμά, στο θέατρο , στο γήπεδο, όπου εκεί πάντα , κάποιος άσχετος και άγνωστος, θα ελέγξει αν τηρείς τους κανόνες και είσαι το υπάκουο παιδί. 

Και φυσικά δεν είναι μόνο αυτά, είναι η κανονικότητα του δεν σβήνω φωτιές, τις αφήνω να κάψουν φύση και σπίτια, για να δείξω την κλιματική απειλή, αλλά επαίρομαι ότι δεν έχω νεκρούς. Είναι η αποδοχή της κάθε διαστροφής ως φυσιολογικό και του κάθε φυσιολογικού ως διαστροφή. Είναι η απαγόρευση κάθε αντίθετης σκέψης, ως προς το πολιτικά ορθό, κάθε αμφισβήτηση του Ευρωπα'ι'κού ιδεώδους, του ΄΄ανήκομεν εις την Δύσιν΄΄, η υποταγή στην κάθε κρατική επιλογή, ακόμα και αν οδηγεί σε όλεθρο.

Είναι πάνω απ όλα, το να θεωρείς φυσιολογικό, να ανεβαίνουν οι τιμές στα ύψη, να αργοπεθαίνουν απεργοί πείνας στο κέντρο της μεγαλούπολης, να δέχεσαι στη βουλή και στην τηλεόραση πολιτικούς κλόουν και ναζιστές ως μαχητές της ελευθερίας, γιατί όλα αυτά είναι κάτι συνηθισμένο, μην σχολιάζεις, να μην αντιδράς. 

Είναι τέλος, η αποδοχή , ότι εκτός από την κατά συνθήκη ελευθερία, δεν υπάρχει πλέον το δικαίωμα στην ελευθερία όχι απλά επιλογής , αλλά και ελευθερίας σκέψης. Και όποιος δεν συλλογάται λεύτερα, είναι ήδη νεκρός μέσα του.....

Το great reset ξεκινά, όταν η κοινωνία, ξεχνά τι σημαίνει ελευθερία, ιδεολογία, δικαίωμα,

Η κοινωνία, έχει πλεόν την δυστοπία εν εσπέρματι μέσα της . Αυτή η άρρωστη κοινωνία, δεν πρόκειται ποτέ να αντισταθεί. 

Οι υπόλοιποι, πριν μπολιαστούμε από την ίδια κοινωνική πανδημία, πρέπει σύντομα να βρούμε τρόπους αντίδρασης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Τρανς κρατούμενες σε γυναικεία φυλακή στο Νιου Τζέρσι άφησαν έγκυες συγκρατούμενές τους

Άνω κάτω η φυλακή

 14/4/2022 | 15:23

Δύο τρόφιμες της μοναδικής αποκλειστικά γυναικείας φυλακής του Νιου Τζέρσι έμειναν έγκυες μετά από σeξουαλική επαφή με τρανς συγκρατούμενη ή συγκρατούμενες, όπως έγινε γνωστό από τη διοίκηση του σωφρονιστικού καταστήματος.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η εν λόγω ανακοίνωση ανέφερε ότι το σeξ ήταν συναινετικό και στις δύο περιπτώσεις. Δεν είναι σαφές εάν οι δύο τρόφιμες είχαν ερωτική επαφή με την ίδια κρατούμενη, ή με δύο ξεχωριστά διεμφυλικά άτομα. Άγνωστο παραμένει επίσης το στάδιο της εγκυμοσύνης των δύο γυναικών και το αν τελικά σχεδιάζουν να φέρουν εις πέρας την κύηση. Οι συνθήκες πάντως κάτω από τις οποίες προέκυψαν οι δύο εγκυμοσύνες διερευνώνται από τις αρμόδιες Αρχές.

Η φυλακή Edna Mahan στεγάζει 27 διεμφυλικές κρατούμενες, σε σύνολο 800 γυναικών τροφίμων. To σωφρονιστικό κατάστημα ξεκίνησε να δέχεται διεμφυλικές γυναίκες – συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που δεν έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου, την περασμένη χρονιά.

Η συγκεκριμένη αλλαγή στην πολιτική της φυλακής προέκυψε ως αποτέλεσμα εξωδικαστικού συμβιβασμού μετά από μήνυση που κατέθεσε εις βάρος της μια διεμφυλική γυναίκα και η οργάνωση American Civil Liberties Union (ACLU) του Νιου Τζέρσι. Η μήνυση κατατέθηκε το 2019, από μια τρανς γυναίκα που είπε ότι αναγκάστηκε να ζήσει σε ανδρικές φυλακές για ενάμιση χρόνο. Μεταξύ των αλλαγών που τέθηκαν σε ισχύ μετά τον συμβιβασμό των δύο πλευρών ήταν η επιλογή του τόπου έκτισης της ποινής ενός ατόμου βάσει του φύλου με το οποίο αυτοπροσδιορίζονται και όχι εκείνου που τους αποδόθηκε κατά τη γέννηση. Σύμφωνα με την εν λόγω πολιτική, εξηγεί η Daily Mail, οι κρατούμενες μπορούν να παρέχουν πληροφορίες για την ταυτότητα φύλου τους ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της κράτησής τους.

Η Jeanne LoCicero, διευθύντρια του νομικού τμήματος της της ACLU, υπερασπίστηκε εχθές τη συγκεκριμένη πολιτική, λέγοντας ότι διασφαλίζει την προστασία των δικαιωμάτων των τρανς τροφίμων. «Συνάδει με την ισχυρή νομοθεσία κατά των διακρίσεων που βρίσκεται σε ισχύ στο Νιου Τζέρσι για να αποτρέπει την παρενόχληση βάσει της ταυτότητας φύλου» είπε στον ιστότοπο NJ.com.

Στη φυλακή Edna Mahan μπορούν να εκτίσουν την ποινή τους διεμφυλικές γυναίκες που δεν έχουν αλλάξει χειρουργικά το φύλο τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2021, δύο κρατούμενες στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα είχαν καταθέσει μήνυση ζητώντας την ανάκληση της προαναφερόμενης πολιτικής για την ταυτότητα φύλου, ισχυριζόμενες ότι είχαν δεχθεί παρενόχληση από τρανς κρατούμενες. Οι καταγγέλουσες είχαν επίσης ισχυριστεί ότι διεμφυλικές τρόφιμες είχαν σeξουαλική επαφή με cisgender άτομα εντός φυλακής.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο καθηγητής Αχιλλέας Γραβάνης στην εκπομπή αταίριαστοι στο ΣΚΑΙ λέει ότι είναι έξω από τις δικές μας συνήθειες , ότι μπορεί να σκοτώνουν στο ξύλο ανθρώπους στη Σανγκάη για μία μάσκα… να θανατώνουν κατοικίδια... και να απομακρύνουν μέχρι και μωρά παιδιά από τους γονείς τους, αλλά είναι αναγκαίο.  Για τόση αλητεία του αληταρά Γραβάνη μιλάμε….



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 45.21% των διασωληνωμένων είναι πλήρως εμβολιασμένοι (τρεις δόσεις)!

15/04/2022

Ο συνολικός αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 334. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 183 (54.79%) είναι ανεμβολίαστοι μερικώς, δηλαδή εμβολιασμένοι με δύο ή με μία δόση ή ανεμβολίαστοι χωρίς καμία δόση. Η μεγαλύτερη ομάδα των διασωληνωμένων 151 (45.21%) είναι οι πλήρως εμβολιασμένοι με τρεις δόσεις.

Επιμένουν να μη μας δινουν τον αριθμό των ανεμβολίαστων χωρίς καμία δόση και το μετράνε μαζί με τους “μερικώς εμβολιασμένους”, κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε πως ο αριθμός των ανεμβολίαστων είναι ο μικρότερος όλων.

Τα ΜΜΕ παρουσιάζουν αυτούς τους αριθμούς με μεγάλη λεπτομέρεια, ανά φύλο, ηλικιακή ομάδα, ανά περιφέρεια, εντος/εκτός Αττικής αλλα σε κανένα δεν αναφέρονται οι ανεμβολίαστοι ως ξεχωριστοί ομάδα, όπως συνέβαινε παλιότερα.

Είναι λυπηρό να κοροϊδεύουν το κόσμο μπροστά τα μάτια του κι αυτός να μην αντιδρά, είναι ξεκάθαρο αυτό που συμβαίνει και λέγεται μαζική ψύχωση!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα το ξαναπώ. Καταστρέφουν τα δέντρα με σχέδιο. Η αστική ψηλή βλάστηση παρεμποδίζει τη διάδοση του σήματος των κεραιών 5G. Πάρτε τους στο κυνήγι όπου τους δείτε. Είναι εργολάβοι που παίρνουν εντολές από τους Δήμους και ΟΧΙ δημοτικοί υπάλληλοι. Δεν υπάρχει περίπτωση να τους σταματήσουμε με απαίτηση δημοτικής παρέμβασης τη στιγμή της καταστροφής. Δεν ακούνε κανέναν και απαντάνε πως έχουμε εντολές. Κάντε τα όλα πουτάνα και ενημερώστε τις γειτονιές και τους γείτονες σας με καμπάνια. ΠΡΟΣΟΧΗ. Έρχονται συνήθως πολύ αργά τη νύχτα. Να συμπληρώσω πως έχει τελειώσει η εποχή κλαδέματος για τα περισσότερα αστικά δέντρα. Το κλάδεμα γίνεται μέσα στο Χειμώνα. Αυτή την εποχή το κλάδεμα, ισοδυναμεί με καταστροφή του δέντρου. Πόσο μάλλον η συγκεκριμένη μέθοδος κοπής όλων των κλαδιών που ακολουθείται σκόπιμα. Στην ελλάδα των τριπλοϋπνωτισμένων τίποτα δεν γίνεται αντιληπτό. Όλη η ευρώπη γνωρίζει εδώ και χρόνια πως η κοπή των αστικών δέντρων συνδέεται με την απόδοση εκπομπής των κεραιών 5G. Ψάξτε και κάτι μόνοι σας όσοι έχετε απορίες. 

https://youtu.be/03QPqz_LkX0?t=679

σχολιο.- γράψτε το μπας και ξυπνήσουν

σχολιο.- Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αλλάξουν γραμμή. Είναι σε γραμμή παραπλάνησης και διαμαρτυρίας εκτός στόχου και εκτός θέματος. Αυτό γίνεται σκόπιμα. Να επικεντρωθεί η διαμαρτυρία στις υποτιθέμενες φωλιές πουλιών που χάνονται από λάθος, να τους στήσουν ο άλλοι κάτι τεχνητές φωλιές και να φτιάξουν οι πρώτοι κάτι ΜΚΟ να τις τροφοδοτούν με κανναβούρι. Στο μεταξύ, εμείς θα δείχνουμε τις κεραίες 5Gκαι κανείς δεν θα καταλαβαίνει γιατί πράγμα μιλάμε.

Σχολιο.- Κάνουμε ό,τι μπορούμε. Τίποτα. Απροπό αν δε μπορούμε να σώσουμε τα δέντρα, μπορούμε να σπάσουμε τις κεραίες. Έχει φυλακή αλλά δεν πειράζει. Άμα είσαι μαλάκας και δεν αντισταθείς στον κατάλληλο χρόνο θα το πληρώσεις σε είδος.

Σχολιο.- Μην απορειτε ακριβώς το ίδιο συμβαίνει εδώ και δύο χρόνια σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις,τα δέντρα μπλοκάρουν το σήμα από τις κεραίες 5G οπότε καρατομουνται, ούτως ή άλλως μόλις μπαίνουν οι κεραίες όσα υπάρχουν ξεραίνονται σε ελάχιστους μήνες (φανταστείτε μόνο τι παθαίνουν οι άνθρωποι)... δύο χρόνια τα φωνάζουμε και ενημερώσαμε και τις μεγάλες φιλοζωικές εταιρείες γιατί τα ζώα και τα πουλιά χάνουν τον προορισμό τους... τώρα απλά θα τα δείτε μπροστά σας γιατί δεν μας στηρίξατε για να το προλάβουμε

Σχολιο.- Εχω ταξιδέψει ολο τον κόσμο,τέτοιο κλάδεμα,μαλλον τέτοιο ξεκ@λιασμα δέντρων δεν εχω ξαναδει στην ζωή μου.Ολα αυτα στην Αρεοπαγίτου τον πιο όμορφο δρόμο της Αθήνας,λίγο πριν το πρασίνισμα.Δέντρα σκιάχτρα θα υποδεχτούν τους επισκέπτες και τους πολίτες και μαθαίνω οτι αυτό το έκτρωμα επικρατεί σε ολη την πόλη



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εβραϊκό Πάσχα από απόψε μέχρι και το Σάββατο 23 Απριλίου.

Χαγκ Πέσαχ σαμέαχ, αχίμ! 

Από την άλλοτε πολυπληθέστατη εβραϊκή κοινότητα της Ουκρανίας, που τόσο ακριβά πλήρωσε τον γερμανικό και ουκρανικό φασισμό.

Σε 1,5 εκατομμύριο ανέρχονται οι Εβραίοι της Ουκρανίας που εξοντώθηκαν στο Ολοκαύτωμα. Και όπως έγραψε πρόσφατα η ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ, αντικρούοντας τον ισχυρισμό του Ζελένσκι ενώπιον της Κνεσέτ πως οι Ουκρανοί έσωζαν τους Εβραίους, "Ουκρανοί βοήθησαν τους Γερμανούς να εντοπίζουν, να συγκεντρώνουν και να στέλνουν Εβραίους στα στρατόπεδα θανάτου. Σε πολλές περιπτώσεις, Ουκρανοί δεν βοηθούσαν απλώς εμμέσως στη δολοφονία των Εβραίων- τους σκότωναν οι ίδιοι".

Γιατί οι δολοφονικές συμμορίες των ποικίλων Ταγμάτων Αζόφ έχουν γερή παράδοση εκεί πάνω.

Σχολιο.- και μόνο ότι ο Ζελένσκυ μίλησε στην Κνεσέτ, δείχνει τον πάτο που έχει πιάσει το Ισραήλ. Απ' τη μια η αργή γενοκτονία των Παλαιστίνιων, απ' την άλλη οι αγάπες με τους ΝΑΖΙ ... αναρωτιέμαι αν πάει παρακάτω. Α, και ενημερωτικά, σήμερα βομβαρδίσανε ΠΑΛΙ στην Δαμασκό της Συρίας. Έτσι, γιατί μπορούν αλλά σ' αυτούς δεν βάλαμε κυρώσεις γιατί είναι φίλοι μας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



5+1 δεσμεύσεις του Τσίπρα, για ακρίβεια, εργασία, κοινωνική προστασία κ.λπ., στην αποψινή ομιλία του την Πέμπτη στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ξέρουμε! Ξέρουμε!

Τσίπρας : Η μόνη ρεαλιστική και σωτήρια εναλλακτική πρόταση, είναι η καταργηση με ένα νόμο και σε ένα άρθρο, όλων των μέτρων λιτότητας.

Τσίπρας : Θα σκίσουμε τα Μνημόνια …. μέρα μεσημέρι



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ούτε Λεπέν ούτε Μακρόν!

Κατάληψη της Σορβόννης σήμερα Πέμπτη και άγριες συγκρούσεις με τα γαλλικά ΜΑΤ έξω απ' αυτήν. 

Η γαλλική νεολαία, που στον πρώτο γύρο, στις ηλικίες μέχρι 30 χρονών,  ανέδειξε την Αριστερά πρώτη δύναμη, θυμάται τον Μάη του '68 και απορρίπτει τα πλαστά καθεστωτικά διλήμματα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΣΑΛΑΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Και ο 330 του Λάσκαρη το 1976 και το άρθρο 4 του Αρσένη το 1983 και ο νόμος για το 50%+1 της Αχτσιόγλου το 2018 για την κήρυξη απεργίας, βασίστηκαν στην ίδια λογική που υπαγορεύει την εκλογή προέδρου και Κ.Ε. από το πλήθος και όχι από τα ενεργά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν πρόκειται για κάποιο δευτερεύον ζήτημα ούτε αφορά μόνο τους συριζαίους. Αφορά κάθε δημοκράτη που θέλει να υπάρχουν στη χώρα κόμματα με δημοκρατικές λειτουργίες. 

Με την πρόταση αυτή -που όπως όλα δείχνουν θα περάσει με θεαματική πλειοψηφία- ο Τσίπρας επιδιώκει τον ενταφιασμό και της ελάχιστης δυνατότητας ελέγχου της εξουσίας του από τα κομματικά μέλη. 

Αφού θα τον έχει εκλέξει ο όχλος των προβάτων! Το πλήθος των άγνωστων και αμέτοχων στην κομματική ζωή και δράση, που θα στοιχίζονται ρουσφετολογικά πίσω από κάθε παραγοντίσκο για να βγει στην Κ.Ε. ή που θα τον ψηφίζουν γιατί έχει καλές δημόσιες σχέσεις. Και το πλήθος αυτό θα ψηφίζει και για τον Αρχηγό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΩΓΜΕΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Κι ενώ η Μαριούπολη ζει τις πρώτες ώρες της απελευθέρωσής της από τον ζυγό των ναζιστικών συμμοριών του Αζόφ, μαύρα τα μαντάτα για τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τους Ουκρανούς εμπρηστές του πολέμου και από τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Με τη γερμανική κυβέρνηση να χαρακτηρίζει προσβολή τον χαρακτηρισμό του Γερμανού προέδρου Σταϊνμάγερ ως ανεπιθύμητου στο Κίεβο, και τον καγκελάριο Σολτς να δηλώνει πως ούτε κι αυτός πρόκειται να επισκεφτεί την Ουκρανία.

Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει η Frankfurter Allgemeine Zeitung, μόλις το 30% των Γερμανών τάσσεται υπέρ ενός εμπάργκο του ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου.Το 59% των Γερμανών υποστηρίζει τη συνέχιση των οικονομικών - εμπορικών σχέσεων με τη Ρωσία. 

Συνάμα, ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν, πιεζόμενος και από το ότι βρίσκεται σε κρίσιμη προεκλογική περίοδο και δεν θα ήθελε να χαρακτηρίζεται τσιράκι των ΗΠΑ, διαφοροποιήθηκε δημοσίως από τον Μπάιντεν, δηλώνοντας ότι δεν μπορούμε να ισχυριστούμε πως οι Ρώσοι πραγματοποιούν γενοκτονία στην Ουκρανία.

Κι είμαστε ακόμη στην αρχή!

Σχολιο.- Δεν έχω άμεση πληροφόρηση, αλλά οι κάτοικοι της Μαριούπολης είναι κατά 70% Ρώσοι και 10% Έλληνες, που υπέφεραν τα προηγούμενα οχτώ χρόνια με την περιστολή των μειονοτικών τους δικαιωμάτων και ακόμη περισσότερο από τις αγριότητες των ναζί δολοφόνων του Αζόφ τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Με βάση αυτά μάλλον θα είναι ευχαριστημένοι, αν και το άμεσο ζήτημα γι' αυτούς είναι η επιστροφή των προσφύγων στην πόλη και η επανέναρξη της κοινωνικής και οικονομικής ζωής σ' αυτήν. Περισσότεροι από τους μισούς έχουν καταφύγει ως πρόσφυγες στο Ντονμπάς για να γλυτώσουν από το μαχαίρι των ναζί.

Σχολιο.- Οι κάτοικοι της Μαροπολης έχουν καποια σημαντικά προβλήματα με τις υποδομές της πόλης, αλλα το μαιευτήριο θα το ανοικοδομήσει ο Μητσοτάκης και το θέατρο ο Ντράγκι της Ιταλίας. Μόνοι τους εντέλει θα τα οικοδομήσουν, σιγά μη περιμένουν τον Κουλη και τον Ντράγκι! Και η ζωή τραβάει την ανηφόρα, ελεύθερα όμως και δυνατά.

Σχολιο.- Οι Έλληνες της Μαριούπολης είχαν εγκαταλειφθεί όλα αυτά τα χρόνια. Ούτε μια διαμαρτυρία από την "μητέρα πατρίδα" για τον περιορισμό των μειονοτικών δικαιωμάτων τους. Ούτε μια ανακοίνωση κατά των βιαιοτήτων από τους ναζί δολοφόνους τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Και ο ανεκδιήγητος πρόξενος την κοπάνησε και βρέθηκε στην Ελλάδα!

Σχολιο.- Το πιο επικίνδυνο πράγμα στην Μαριούπολη αυτές τις μέρες, είναι να έχει κανείς τατουάζ ναζιστικού συμβόλου.

Σχολιο.- Οι Έλληνες της Αζοφικής θα ξαναστήσουν την ζωή τους. Να βοηθήσουμε, όσο μπορούμε, και εμεις!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ο γιος του Αντώνη Σαμαρά έπιασε δουλειά διαβάζω στους Χαλβάδες του Χαίτογλου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΦΟΡΜΟΖΑ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΕΖΙΚΟΣ... ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ
Και μιας και περί Κίνας η κουβέντα, να σου και απειλές από τις ΗΠΑ σχετικά με την Ταϊβάν. Κι από κοντά Έλληνες αριστεροί, που γράφουν εδώ μέσα για τον κινέζικο ιμπεριαλισμό που απειλεί την ανεξαρτησία της μικρής γειτονικής χώρας. Η οποία αποτελεί εκτεταμένη αμερικανική στρατιωτική βάση, καμιά εκατοστή μίλια από την ηπειρωτική Κίνα. 
Είναι πολύ πιθανό να μη γνωρίζουν πως η Ταϊβάν είναι το κράτος που δημιούργησαν οι Αμερικάνοι στο νησί της Φορμόζας, αποσπώντας το από την Κίνα μετά τη νίκη της Επανάστασης, το 1949. Με δικτάτορα τον Τσανγκ Κάι Σεκ. Αυτόν που έσφαζε στην Καντώνα προλεταρίους ηρωικούς, όπως έλεγε κι ένα παλιό ελληνικό κομμουνιστικό τραγούδι. 
Σαν να 'χαμε πάρει εδώ την εξουσία μετά τον Εμφύλιο και οι μοναρχοφασίστες να 'χαν κάνει δικό τους κράτος στη Σάμο. Για να τηρήσουμε και τις γεωγραφικές αναλογίες. 
Κινέζικη είναι η Φορμόζα. Κινέζοι είναι οι κάτοικοί της και δικαιωματικά ανήκει στην Κίνα. Αυτή την έννοια έχει και το ότι η Ταϊβάν δεν αναγνωρίζεται ως κράτος από τον ΟΗΕ και τους άλλους διεθνείς οργανισμούς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοιμήθηκα λίγο το μεσημέρι και είδα έναν φρικτό εφιάλτη: απελευθέρωνε, λέει, ο κινεζικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός την Ταϊβάν, και αυτοπροσδιοριζόμενοι ως μαρξιστές φώναζαν πως οι ιμπεριαλιστές ξαναχαράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα.
Τέτοιο κακό να μη μας εύρει...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΘΛΙΌΤΗΤΑΣ
Νά θυμισουμε σε οσους ξεχνανε οτι ο απατεώνας εσκουζε καί - δικαιως - για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ επειδη ο Σαμαρας θα τήν ξεπούλαγε μονο 350 εκατομμυρια..καί οταν αυτός ο αληταμπουρας εγινε πρωθυπουργός τήν ξεπουλησε αντι 45 εκατομμυριων...
Τωρα μας ερχονται καί τα απονερα των δικων του συμφωνιων του... 
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα εισπράξει δημόσιο χρήμα 750 ευρώ για τις «άγονες γραμμές»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πού πουλήθηκε απο τό κράτος-επι ΣΥΡΙΖΑ-στούς Ιταλούς 45 εκατομμύρια Euro σήμερα με νέα συμφωνία από το κούλη για τις λεγόμενες«άγονες γραμμές»θα επιδοτείται με 50 εκατομμύρια ετησίως!Εχουμε πολιτικούς εμείς όχι αστεία



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ
«ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ Ο ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΖΟΦ ΣΤΗ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ...Vitaly Gritsaenko»...
Μόλις ανακοινώθηκε ότι οι Τσετσένοι τον έστειλαν στον άλλο κόσμο



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 – 19.30
Γιώργος Παπαδάκης. Αντ1. Του έστειλε μήνυμα τηλεθεατής στην εκπομπή του, ρωτώντας τον γιατί δεν έχει αναφέρει τίποτα για τις αποκαλύψεις Βαξεβάνη για την Νοvartis...
Και απάντησε ο Γ.Παπαδάκης: "Σε ό,τι αφορά τις καταθέσεις για την υπόθεση Novartis δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Που μας λέτε γιατί δεν ασχολείστε με αυτό... Όταν ολοκληρωθεί και δεν πούμε κάτι, τότε να μας το πείτε. Να ολοκληρωθεί πρώτα όμως η διαδικασία έτσι";
Και του απάντησε ο Βαξεβάνης: "Κατάντια! Και στην υπόθεση Πισπιρίγκου δεν έχει ολοκληρωθεί καμία διαδικασία, αλλά μεταδίδετε κάθε μέρα φρικιαστικές λεπτομέρειες, οι οποίες μάλιστα δεν αφορούν το Δημόσιο συμφέρον αλλά ένα έγκλημα. Τέτοιοι είστε"!!! 




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και αν βύθισαν οι "Αμερικανοί" το ρωσικό καταδρομικό «Moskva»;
Και αν αμόλυσαν οι ίδιοι, νέο βιολογικό όπλο στην Σανγκάη, τώρα που οι Κινέζοι συμπαρατάχθηκαν με τους Ρώσους; με στόχο και να προκαλέσουν αποτροπιασμό της διεθνούς κοινής γνώμης (η αλήθεια είναι ότι εγώ προσωπικά σοκαρίστηκα με την σκληρότητα και αναλγησία του Κινεζικού καθεστώτος) αλλά και ενδεχομένως μία εσωτερική σύγκρουση με ανυπολόγιστες οικονομικές και ανθρώπινες καταστροφές; αλλά και ταυτόχρονα να τρομοκρατήσουν τους δικούς τους λαούς για να δεχτούν στην συνέχεια την συνέχιση των γεννητικών τους θεραπειών; Αδυνατώ να πιστέψω ότι όλη αυτή η δυστοπία που εξελίσσεται στην Σανγκάη γίνεται για το συναχάκι της Ο....
Αν όλα αυτά δεν συνιστούν την απαρχή του ΓΠΠ τότε δεν ξέρω τι μου γίνεται....
Αν έγραψα...Αν
Στο κάτω κάτω της γραφής ψεκασμένος είμαι ότι θέλω λέω. Ότι είναι αδίστακτοι (η συμμορία του Νταβός εννοώ) αυτοί όμως, δεν πιστεύω ότι έχει κανείς αμφιβολία ε;
Σχολιο.- Παρεπιπτόντως τα εισαγωγικά στην λέξη Αμερικανοί μπαίνουν γιατί δεν πρόκειται για (μόνο) Αμερικανούς αλλά για γκλομπαλιστές
Σχολιο.- εννοώ ότι οι "Αμερικανοί" δεν μπορούν να συγκρουστούν με τους Ρώσους, όχι επειδή υπολείπονται στρατιωτικά (μιλάμε ενδεχομένως για τον δυνατότερο στρατό του κόσμου) αλλά επειδή δεν μπορούν να το δικαιολογήσουν ούτε στον λαό τους. Χρειάζονται βλέπεις την "έξωθεν καλή μαρτυρία". Γι'αυτό χρειάζονται να πολεμούν διά αντιπροσώπων. Τώρα είναι οι Ουκρανοί που παίζουν αυτόν τον ρόλο. Παλιότερα πχ οι Αφγανοί. Στήνουν με άλλα λόγια Βιετνάμ στην Ρωσία. Δόγμα Μπρεζίνσκυ με άλλα λόγια. Κατανοητόν ως εδώ; Οι στόχοι τους είναι βέβαια πολλαπλοί. Παγκόσμια διακυβέρνηση, μείωση πληθυσμού, μετανθρωπισμός, μεγάλη επανεκκίνηση, νεοφουδαρχία κτλ κτλ. Έθνη κράτη-υπερδυνάμεις είναι τροχοπέδη. Η Ρωσία και η Κίνα πρέπει να εξαφανιστούν ή να γονατίσουν στην ΝΤΠ. Έτσι νομίζω τουλάχιστον εγώ
Σχολιο.- Εγώ το έγραψα από χθες. Το πιο μεγάλο χτύπημα εναντια στη Ρωσία είναι η Σαγκάη. Γιατί μια εξάπλωση σολη την Κίνα, όχι με φυσικό τρόπο αλλά με βιολογικό θα την γονατίσει. Και η Ρωσία θα γονατίσει αν δεν έχει την δύναμη της Κίνας από πίσω.
Σχολιο.- Εχετε σκεφτει το ενδεχομενο να ειναι δυτικο fake news αυτο που συμβαινει στην Σανγκαη;Σαν αυτα που ειδαμε στην Ιταλια και στις ΗΠΑ με τους ηθοποιους με στολες να ψεκαζουν και να μαζευουν νεκρους που καπνιζουν κτλ κτλ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ελεύθερος Τύπος μπορεί να είναι είτε καλός είτε κακός, αλλά χωρίς ελευθερία, είναι απόλυτα βέβαιο ότι ο Τύπος δεν μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο από κακός.
Αλμπέρ Καμύ
Τι βλέπουμε εδώ; μια βόμβα Ρωσική στην Ουκρανία; μία βόμβα Ουκρανική στην Ρωσία; ή μια Ισραηλινή βόμβα στην Παλαιστίνη;
και τα τρία έχουν παίξει...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο άλλος πάλι, ο Τσίπρας, ανακάλυψε τον... "ριζοσπαστικό ρεαλισμό" - σπάει καρύδια αυτή η μίμηση των καραμανλικών εκ μέρους του, οι οποίοι είχαν τον "ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό"!
Να σας εξηγήσω όμως τι σημαίνει "ριζοσπαστικός ρεαλισμός".
Ρεαλισμός είναι να κάθεσαι στα τέσσερα μόλις διατάξουν τα ξένα αφεντικά.
Το ριζοσπαστικό είναι να το συνηθίσεις και να σου αρέσει κιόλας!
Βασικά... ας βάλουν επιτέλους οι Γερμανοί ήδενξερωποιοί έναν γκαουλάιτερ να μην πληρώνουμε τα εγχώρια κοπρόσκυλα αν μη τι άλλο!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Δεν θέλουμε επαγγελματίες ανέργους επιδοτούμενους από το κράτος", είπε ο Μητσοτάκης.
Επιτέλους έκανε αυτοκριτική για λογαριασμό του και για λογαριασμό όλης της οικογένειάς του!
Δεν θα μπορούσε να περιγράψει και τον εαυτό του και το σόι του καλύτερα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απίστευτο, λέει. Πώς τολμά να κάνει αγωγή στους συναδέλφους του; Όταν αυτοί έβγαζαν ψήφισμα και τον αποκαλούσαν αντιεπιστήμονα ήταν όλα καλά.
Δίδαγμα: Στα όργανα προσέχουμε τι ψηφίζουμε. 
Πάτρα - Απίστευτο: Καθηγητής του Πανεπιστημίου μηνύει 34 συναδέλφους του και ζητά 25.000 ευρώ από τον καθένα
Αντιμέτωπη με ένα αδιανόητο περιστατικό είναι η ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Πατρών.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, καθηγητής του ιδρύματος μηνύει 34 συναδέλφους του από το τμήμα Ιατρικής και ζητά, μέσω αγωγής, από τον καθένα, το ποσό των 25.000 ευρώ επικαλούμενος συκοφαντική δυσφήμιση και προσβολή προσωπικότητας.
Αιτία; Το γεγονός ότι σύσσωμα τα μέλη του διδακτικού προσωπικού του Ιατρικού Τμήματος, δήλωσαν τη στήριξή τους σε συναδέλφους τους που διώκονταν από τον συγκεκριμένο καθηγητή για τη στάση που κράτησαν εν μέσω πανδημίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για έναν ακαδημαϊκό ο οποίος με τη στάση του "πάγωσε" την πανεπιστημιακή κοινότητα, αφού συμμετείχε σε συγκεντρώσεις αντιεμβολιαστών, ενώ η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν οι δημόσιες "επιθέσεις" του σε ιατρούς και ακαδημαϊκούς της Πάτρας που ήταν υπέρ των μέτρων της κυβέρνησης για  την πανδημία.  
Ο συγκεκριμένος καθηγητής σε δημόσιες τοποθετήσεις του δε δίσταζε να καταφερθεί εναντίον τους, επιχειρώντας να κλονίσει το επιστημονικό τους κύρος, σε μια κρίσιμη περίοδο για το καθεστώς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 
Κάτι ΔΕΝ πάει καλά με την ηγεσία του ΚΚΚ και την κυβέρνηση της Κίνας
Σαγκά'ι' ώρα μηδέν . άγνωστος ο αριθμός των αυτοκτονιών



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Κρεμλίνο έχασε την ευκαιρία να τερματίσει τις προκλήσεις της Ρωσίας που φέρνουν τον κόσμο σε πυρηνικό πόλεμο
14 Απριλίου 2022 | 
Το Κρεμλίνο έχασε την ευκαιρία να τερματίσει τις προκλήσεις της Ρωσίας που φέρνουν τον κόσμο σε πυρηνικό πόλεμο
Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς
Όπως τόνισα από την αρχή, η επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία ήταν πολύ μικρή και πολύ αργά.   Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το Κρεμλίνο θα επιτύχει τον στόχο του να καθαρίσει τις δημοκρατίες του Ντονμπάς από την υποστηριζόμενη από τη Δύση ναζιστική ταξιαρχία Azov και τον ουκρανικό στρατό, αλλά το Κρεμλίνο έχει τσαντίσει την πολύ πιο σημαντική ευκαιρία να τερματίσει όλες τις δυτικές προκλήσεις της Ρωσίας. 
Εάν η Ρωσία είχε χτυπήσει την Ουκρανία με μια καταστροφική, συμβατική επίθεση με όλα τα πλήθη, ο πόλεμος θα είχε τελειώσει πριν ξεκινήσει.   Κανένα μέλος της μαριονέτας ουκρανικής κυβέρνησης δεν θα ήταν ζωντανό.   Δεν θα υπήρχαν δυνατότητες επικοινωνίας και μεταφοράς στην Ουκρανία εκτός από ρωσικές στρατιωτικές δυνατότητες.   Μια φοβερή επίδειξη του τι συμβαίνει όταν προκαλείτε υπερβολικά μια ανώτερη στρατιωτική δύναμη θα αναγκάσει τις ευρωπαϊκές χώρες να προσπαθούν να βγουν από το ΝΑΤΟ , όχι να ενταχθούν όπως είναι προφανώς η Φινλανδία και η Σουηδία.   Αντί να τρομάξει τους επίδοξους προκλητές, η απερίσκεπτη και αργή περιορισμένη επέμβαση του Κρεμλίνου έχει ενθαρρύνει περισσότερη περικύκλωση της Ρωσίας και περισσότερη επιθετικότητα από την πλευρά της Ουάσιγκτον, των μελών του ΝΑΤΟ και της Ουκρανίας.
Το Κρεμλίνο έχει παράσχει στην Ουάσιγκτον δύο μήνες για να δημιουργήσει μια αφήγηση που είναι σε μεγάλο βαθμό σε μειονεκτική θέση της Ρωσίας και ενθαρρύνει άλλους να υιοθετήσουν μια πιο ανοιχτή και πιο σκληρή γραμμή κατά της Ρωσίας. Οι Ευρωπαίοι είναι πρόθυμοι να υποστούν οι ίδιοι κακουχίες για να επιφέρουν κάποιες δυσκολίες στους Ρώσους. Τα μέλη του ΝΑΤΟ παρέχουν στην Ουκρανία όχι μόνο ηθική υποστήριξη αλλά και όπλα.   Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε εκτεταμένες παραδόσεις βαρέων όπλων στην Ουκρανία και, ακόμη πιο προκλητικά, να παράσχει πληροφορίες και πληροφορίες στόχευσης για ουκρανικές πυραυλικές επιθέσεις στην Κριμαία.   Καθώς η Κριμαία είναι πλέον μέρος της Ρωσίας, οι προγραμματισμένες επιθέσεις στην Κριμαία αποτελούν άμεση απόδειξη ότι η Ουάσιγκτον σκοπεύει να διευρύνει τον πόλεμο.   Είναι obΕίναι βέβαιο, όπως ήταν από την αρχή, ότι η Ρωσία θα πρέπει να παρακολουθήσει την Ουκρανία πολύ πέρα από το Donbass. Η ιδέα ότι θα μπορούσε να είναι μια περιορισμένη επιχείρηση με περιορισμένο στόχο ήταν παράλογη.
Πράγματι, η Ρωσία θα πρέπει να αντιμετωπίσει καταστάσεις πολύ πέρα από τα σύνορα της Ουκρανίας.   Ο προηγούμενος Ρώσος πρόεδρος, επί του παρόντος αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, προειδοποίησε ότι η πυρηνική κλιμάκωση θα είναι συνέπεια της εισόδου της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. 
Όπως είπα θα συμβεί, η αποτυχία της Ρωσίας να εντυπωσιάσει τη Δύση με μια συντριπτική άσκηση στρατιωτικής δύναμης στην Ουκρανία σημαίνει ότι έχει γίνει ένα ακόμη βήμα προς τον πυρηνικό αρμαγεδδώνα. 
Η βιασύνη στον πυρηνικό πόλεμο δεν είναι πρωτίστως ευθύνη της Ρωσίας.   Η Δύση είναι αυτή που είναι προκλητική και όχι η Ρωσία. Η Δύση στράφηκε ψυχρά στις ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλεια.   Η Δύση όπλισε και εκπαίδευσε τον ουκρανικό στρατό και τη ναζιστική πολιτοφυλακή και τους έδειξε προς τους Ρώσους του Ντονμπάς. Η Δύση τοποθέτησε αμερικανικούς πυραύλους στη Ρουμανία και την Πολωνία και τώρα στη Σλοβακία.   Είναι η Ουάσιγκτον που επιδιώκει την ηγεμονία, όχι το Κρεμλίνο. 
Η ευθύνη του Κρεμλίνου βρίσκεται στην αδυναμία των απαντήσεών του στις προκλήσεις.   Πρώτα αγνοώντας τους για χρόνια, κάνοντας μόνο άσκοπες διπλωματικές διαμαρτυρίες.   Στη συνέχεια, όταν τελικά αναγκάστηκε να επέμβει στην Ουκρανία, κάνοντάς το με όσο το δυνατόν πιο περιορισμένο τρόπο και με έναν χρονοβόρο τρόπο που δίνει στην Ουάσιγκτον τον έλεγχο της εξήγησης και τις ευκαιρίες να διευρύνει τη σύγκρουση πέρα από τα όρια της περιορισμένης επιχείρησης του Κρεμλίνου.
Ο Saker και ο Andrei Martyanov τονίζουν την ανωτερότητα των ρωσικών στρατιωτικών τακτικών και οπλικών συστημάτων, αλλά αυτές οι σημαντικές δυνατότητες δεν παρέχουν το περιθώριο νίκης όταν το Κρεμλίνο αντιδρά πάντα ελάχιστα στις πρωτοβουλίες της Ουάσιγκτον.   Η αδυναμία του Κρεμλίνου να είναι προορατική και η απροθυμία να καθαρίσει την πέμπτη στήλη της Ουάσιγκτον από τους κυβερνώντες κύκλους της Ρωσίας θα είναι τα χαρακτηριστικά της ρωσικής ήττας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν οι Αμερικάνοι τύφλωσαν τα ραντάρ του Μόσκβα, η απευθείας εμπλοκή τους είναι παραπάνω από προκλητική και πρέπει να απαντηθεί.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το λιγότερο που μπορεί να κάνει ο Πούτιν εφόσον συνεχίζεται ο εξοπλισμός των Ουκρανοναζί είναι να κόψει μαχαίρι την παροχή Φ/Α.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν είναι δυνατόν οι γκάνγκστερ των ΗΠΑ να εξοπλίζουν καθημερινά τους Ουκρανοναζί και οι Ρώσοι να κάθονται με σταυρωμένα χέρια...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί η βύθιση του καταδρομικού «Moskva» είναι μείζον κτύπημα κατά της Ρωσίας
15.04.2022 | 11:48
Η βύθιση του «Moskva» αλλάζει τις ρωσικές επιδιώξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία
Στον βυθό της Μαύρης Θάλασσας βρίσκεται πλέον το ρωσικό καταδρομικό «Moskva», το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες, είτε λόγω ζημιάς που οδήγησε σε έκρηξη πυρομαχικών (σύμφωνα με τη Μόσχα), είτε επειδή το κτύπησαν με αντιπλοϊκούς πυραύλους οι Ουκρανοί (σύμφωνα με το Κίεβο). 
Όπως και να έχει πρόκειται για ένα μείζον κτύπημα, κυρίως εάν ήταν λάθος των Ρώσων, καθώς δείχνει ότι δεν ήταν έτοιμοι για πόλεμο και τα λάθη που έγιναν το 1999 με την βύθιση του υποβρυχίου Κουρσκ εξακολουθούν να υπάρχουν 23 χρόνια μετά.
Σε κάθε περίπτωση αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι το ρωσικό Ναυτικό δεν είναι έτοιμο για επιχειρήσεις αντιπαράθεσης απέναντι σε δυτικά Ναυτικά.
Είναι αδιανόητο να γίνονται τέτοιου είδους ατυχήματα εν μέσω πολέμου. Στην παγκόσμια ιστορία δεν έχουν γίνει τέτοια ατυχήματα.
Αν τελικά τους χτύπησαν οι Ουκρανοί, τότε οι Ρώσοι δεν είχαν πάρει τα στοιχειώδη μέτρα για την αντιμετώπιση τέτοιων επιθέσεων, την ώρα που μάλιστα οι Ουκρανοί είχαν δείξει τις προθέσεις τους εκτοξεύοντας αντιπλοϊκούς Neptune κατά της φρεγάτας «Έσσεν», πριν από λίγες ημέρες. Άρα με αυτό τον τρόπο είχαν δείξει ότι τα ρωσικά πλοία ήταν μέσα στην ακτίνα δράσης των ουκρανικών πυραύλων.
Η Ρωσία είναι τραυματισμένη, και ότι είδους και εκκαθαρίσεις και εάν γίνουν από πίσω είναι ο ηγέτης δηλαδή ο Β.Πούτιν.
Αν συνεχιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία να μην πηγαίνει καλά, δηλαδή να μείνουν οι Ρώσοι μόνο στην κατάληψη του Ντονμπάς και της Χερσώνας και να αφήσουν απέναντι τους μια απόλυτα εχθρική Ουκρανία, την οποία θα ελέγχει η απόλυτα κρίσιμη -όπως αποδείχθηκε στην προσβολή του Moskva- βορειοδυτική πλευρά της Μαύρης Θάλασσας, τότε θα τεθεί θέμα επιβίωσης και του ίδιου του Β.Πούτιν.
Το ρωσικό σύστημα διακυβέρνησης ή για να το πούμε αλλιώς το ρωσικό «βαθύ κράτος» στην ανάγκη του να επιβιώσει , γιατί θα δημιουργηθούν εκρηκτικές συνθήκες στο εσωτερικό της ρωσικής κοινωνίας, θα επιδιώξει εν τέλει να αναλώσει τον ίδιο τον Β.Πούτιν για να υπάρξει διέξοδος.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση οι ρωσικές στοχεύσεις στον πόλεμο, μετά την καταβύθιση του Μόσκβα αλλάζουν: Ή θα πέσει όλη η Ουκρανία ή θα πέσει η Ρωσία όπως την ξέρουμε σήμερα. 
Σχολιο.- Την Οδησσο πρεπει να την ισοπεδωσουν, μαζι με το Κιεβο. Δεν μπορω να καταλαβω τι περιμενουν.
Σχολιο.- δεν είναι τέτοιου είδους σύγκρουση....ο λαός δεν είναι ενάντια στους Ρωσσους, ούτε τους κυνηγάει ο χρόνος....έχουν πιάσει ΝΑΤΟικους σήμερα πολλους
Σχολιο.- Εχασαν οτι πιο πολυτιμο ειχαν στη μαυρη θαλασσα. Δεν αντισταθμιζεται αυτη η απωλεια με μερικους αιχμαλωτους.
Ειμαι σιγουρος οτι θα πεσουν πολλα κεφαλια στο ρωσικο στρατευμα.
Σχολιο.- απλά επειδή είχε βουλιάξει το Κουρσκ και ως δια μαγείας πέταξε Μόσχα ο Μπλαιρ και πρόσφερε νομίζω χρηματική αποζημίωση χωρίς να πουν ποιος έκανε τι είναι όντως περιέργο....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα πρόγραμμα Δημοκρατικής Πατριωτικής Συμμαχίας, θα μπορούσε να τα λέει όλα, με τις εξής 5 λέξεις: Ανατροπή της Νέας Τάξης Πραγμάτων.-
Ο Ροκφέλερ έχει πει πως θέλει μια μεγάλη παγκόσμια κρίση για να εγκαθιδρύσει τη Ν.Τ.Π. Τώρα έχουν δημιουργήσει πολλές τεχνητές κρίσεις: Οικονομική, Μεταναστευτική, Περιβαλλοντική, Υγειονομική, Ενεργειακή, Γεωπολιτική, Ψηφιακο-νομισματική, Διατροφική, ...
Σχολιο.- Νέα Τάξη Πραγμάτων. Για την απόλυτη παράλυση- διαλυση των εθνών κρατών !!
Σχολιο.- Δημοκρατική Πατριωτική Συμμαχία. Ή Εθνική και Οικονομική Ανεξαρτησία!
Σχολιο.- Κάθε μορφή ανεξαρτησίας, στην οποία δημιούργησαν τεχνητή κρίση. Και θα τις επεκτείνουν σε κάθε χώρα, που οι πολίτες της δεν εγκατέστησαν ακόμα τσιπάκι στο σώμα τους. Στη Σουηδία, αντικαταστάθηκε η πρωθυπουργός και πολλοί Σουηδοί έβαλαν πλήρες τσιπάκι, κάνουν με αυτό τις οικονομικές συναλλαγές τους και έχουν μπει σε αχρήματο καθεστώς.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ναός των Σατανιστών στις ΗΠΑ έβγαλε αφίσα «We Stand for Peace»
Πάμε πάλι: Μετά την Γκρέτα, τους Ταλιμπάν, τον Κούλη, τον Σόρος και κάτι νεοναζίδια από την Γερμανία, ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα. Όλες οι δυνάμεις του σκότους ενωμένες, ένα πράγμα...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις εκλογές πρέπει να δοθεί σκληρό μήνυμα σε όλους ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τους καταστροφείς της Ελλάδας. 
Η είσοδος στη Βουλή νέων πατριωτικών κομμάτων δεν θα πρέπει να φοβίζει: οι «έμπειροι» ιδιοτελείς καταστρέφουν. 
Ας δοκιμαστούν και «άπειροι» αλλά ανιδιοτελείς.
#ΕΠΑΜ #Καζάκης



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Fragkiska Megaloudi
Μάλι
"Στα τέλη Μαρτίου ο στρατός του Μάλι είχε μια σημαντική νίκη σε μια περιοχή που ελέγχεται από τους τζιχαντιστες, στην επαρχία Μοπτι. Ύστερα από παρακολούθηση αρκετών ημερών και χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία, ο στρατός κατάφερε να εντοπίσει μια, μάλλον, συγκέντρωση τζιχάντιστων στην πόλη Μουρα.
Χωρίς να είναι ξεκάθαρο τι έκαναν οι τζιχαντιστες εκεί, ο στρατός του Μάλι επιτέθηκε πρώτα με ελικόπτερα και έπειτα μπήκε στην πόλη. 
Ο απολογισμός ήταν 203 νεκροί, όλοι άνδρες, 51 αιχμάλωτοι, ενώ κατέσχεσε όπλα, μηχανάκια και εξοπλισμό. 
Η επιχείρηση έγινε λίγο καιρό μετά την αποχώρηση των Γάλλων και σε μια περίοδο που παρόλες τις κυρώσεις ο στρατός κερδίζει έδαφος.
Όταν ανακοινώθηκε η επιχείρηση, οι Γάλλοι κατηγόρησαν το Μάλι για σφαγή πολιτών. 
Η ΕΕ διέκοψε την η συνεργασία με το στρατό και συνέδεσε τη νίκη με το ρωσικό γκρούπ Βάγκνερ κατηγορώντας το Μάλι ότι συνεργάζεται με Ρώσους μισθοφόρους. 
Η διεθνής αμνηστία και η ,HRW έκαναν λόγο για πιθανά εγκλήματα αμάχων, οι ΗΠΑ και η Γαλλία ζήτησαν να γίνει ψήφισμα στον ΟΗΕ και γενικά ακολούθησε μια διεθνής κατακραυγή για τη βαρβαρότητα του Μάλι που μιμείται τους Ρώσους.
Φυσικά ένα χρόνο πριν όταν η Γαλλία σε μια αντίστοιχη επιχείρηση στο Μάλι είχε σκοτώσει 100 τζιχαντια και ανάμεσα τους και κάποιους άσχετους που πήγαιναν σε ένα γάμο, ήταν παράπλευρες απώλειες.
Ο διεθνής Τύπος κάλυψε την επίθεση στη Μούρα, σα να ήταν μια επίθεση που έγινε ξέρω γω σε μια χώρα που όλα λειτουργούν ομαλά και ξαφνικά πάει ο στρατός και σκοτώνει αμάχους. 
Γράφτηκαν πολλά για την έλλειψη δημοκρατίας, για την αυταρχική χούντα του Μάλι που μιμείται τους Ρώσους, για το λαό που δυσανασχετεί με το στρατό, για εκτελέσεις, για τον πρώην πρωθυπουργό που πέθανε στη φυλακή και το μόνο που έλειπε ήταν ο Ράμπο να μπει και να σώσει τους καλούς τζιχαντιστες
. Για να δούμε λίγο τα γεγονότα όμως. 
Καταρχάς ο πρώην πρωθυπουργός που πέθανε στη φυλακή, φυλακίστηκε γιατι βούτηξε 16 εκ ευρώ, είχε δώσει στρατιωτικά συμβόλαια εκατομμυρίων στους Γάλλους και είχε υπογράψει όλες τις συμφωνίες που έδιναν στη Γαλλία λευκή επιταγή στο Μάλι. 
Δεν ξέρω γιατί αυτή την λεπτομέρεια ξέχασαν να την αναφέρουν. 
Εάν βρεθείτε σε οποιαδήποτε περιοχή του Μάλι αυτό που κάνει εντύπωση είναι πόσο ο λαός στηρίζει το πραξικόπημα και το στρατό. 
Σε καμία πρωτεύουσα δεν είχα δει τον κόσμο να χαίρεταει με σεβασμό μόλις έβλεπε αυτοκίνητο του στρατού.
Η δημοκρατία για την οποία κοπτονται οι δυτικοί, δεν μπορεί να ισχύσει παντού.
Και κυρίως όχι σε μια χώρα που αποτελείται από νομαδικές φυλές, κάποιες από τις οποίες μάχονται μεταξύ τους, το 60% του εδάφους της το ελέγχουν 3 τρομοκρατικά γκρουπ τα οποία επίσης αλληλοσκοτωνονται, ο Βόρας ζητουσε μέχρι πρόσφατα απόσχιση, η χώρα αντιμετωπίζει επισιτιστικη κρίση και παράλληλα έχει κυρώσεις.
Δεν ξέρω πως φαντάζονται οι Ευρωπαίοι τις εκλογές σε αυτό το πλαίσιο και ποιος ελπίζουν να τις κερδισει. 
Η επιχείρηση στη Μούρα συνέβη σε περιοχές που ελέγχονται απόλυτα από τζιχαντιστες κάτι που σημαίνει ότι ο ντόπιος πληθυσμός, είτε με τη βία είτε με τη θέληση του έχει προσχώρησε στις τάξεις τους.
Το αν υπήρξαν πολίτες ανάμεσα στους 203 δεν θα ήταν απίθανο, αλλά σίγουρα η πλειοψηφία δεν ήταν αθώοι βοσκοί. 
Το αν το γκρουπ Βάγκνερ ήταν εκεί ή όχι, δεν θα το μάθουμε ποτέ. 
Το ότι η Μπαμακο όμως καταφέρνει να ξαναπαίρνει στον έλεγχο της περιοχές τζιχαντιστών είναι κάτι που δεν μπορεί να αγνοηθε
ί. Ιδίως εάν σκεφτεί κανείς ότι αυτό γίνεται μόνο από τότε που άρχισαν να φεύγουν οι Γάλλοι.
Γράφω αυτά τα μάλλον άγνωστα νέα, για να δώσω μια εικόνα του πόσο έξω πέφτουμε όταν προσπαθούμε με την δυτική μας μάτια και με τη μισή πληροφόρηση να εξηγήσουμε τι συμβαίνει σε περιοχές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην πρώτη γραμμή πολέμων που τους επιβλήθηκαν.
Το Μάλι πληρώνει τους επεκτατικους πολέμους της Δύσης αλλά και το τίμημα του να αντιστέκεται. 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα επίθεση του Ισραήλ στο τέμενος Αλ-Άκσα
15/04/2022
Ένα επαναλαμβανόμενο σκηνικό εκτυλίχθηκε το πρωί της Παρασκευής στο τέμενος Αλ-Άκσα στην ανατολική Ιερουσαλήμ, με την ισραηλινή αστυνομία να επιτίθεται και να τραυματίζει τουλάχιστον 152 Παλαιστίνιους.
Οι εικόνες θύμισαν έντονα εκείνες του περσινού Μαΐου, όπου και πάλι η αστυνομία είχε εισβάλει στο τέμενος, στα γεγονότα που οδήγησαν στον 11ήμερο βομβαρδισμό της Γάζας από τον οποίο έχασαν τη ζωή τους 256 Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων 66 παιδιά. 
Δέκα τρεις Ισραηλινοί είχαν επίσης σκοτωθεί από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα.
Όπως και τότε, έτσι και σήμερα η εισβολή έγινε την περίοδο του Ραμαζανιού, του ιερότερου μήνα των Μουσουλμάνων, όταν χιλιάδες προσέρχονται στο τέμενος για να προσευχηθούν. Τον Μάιο του 2021 η επίθεση είχε γίνει τη λεγόμενη «Ημέρα της Ιερουσαλήμ», ημέρα που το Ισραήλ γιορτάζει την κατάληψη της ανατολικής Ιερουσαλήμ στον πόλεμο των Έξι Ημερών του 1967.
Η ισραηλινή ακροδεξιά σχεδίαζε τότε πορεία μίσους προς το τέμενος. 
Η σημερινή επίθεση πραγματοποιήθηκε καθώς στο Ισραήλ ξεκινά η εβδομάδα του Εβραϊκού Πάσχα που κορυφώνεται το επόμενο Σάββατο 23 Απριλίου.
Και πάλι, η ισραηλινή ακροδεξιά προπαγανδίζει την πραγματοποίηση επιδρομών στο τέμενος και θυσιών ζώων στους χώρους του, γεγονός που δεν έχει συμβεί εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Η ισραηλινή αστυνομία επιτέθηκε γύρω στις 5:30 το πρωί τοπική ώρα, με βολές πλαστικών σφαιρών, δακρυγόνων και βομβίδων κρότου μέσα στο τέμενος και στον περίβολό του. Έπειτα από τέσσερις ώρες επιθέσεων και αφού «καθάρισε» τον περίβολο από προσκυνητές, η αστυνομία εισέβαλε στην κύρια αίθουσα προσευχής Κίμπλι, πυροβολώντας με πλαστικές σφαίρες τους παρευρισκόμενους που αρνούνταν να αποχωρήσουν.
Σύμφωνα με τον διευθυντή του τεμένους, Σεΐχη Ομάρ αλ-Κισουάνι, οι ισραηλινές αρχές συνέλαβαν γύρω στους 400 ανθρώπους κατά τη διάρκεια της επίθεσης. 
«Οι κατοχικές δυνάμεις σκοπεύουν να δημιουργήσουν χάος και να επιβάλλουν εαυτούς στο τέμενος», είπε σε τηλεφωνική του δήλωση στο αραβικό Al Jazeera.
«Άφησαν το τέμενος σε ερείπια. Αυτό που συνέβη σήμερα είναι μια επίθεση σε όλους τους ειρηνικούς προσκυνητές. Αυτή ήταν μια βάρβαρη προμελετημένη επίθεση στους προσκυνητές».
*Το τέμενος Αλ-Άκσα (αραβικά: المسجد الاقصى, αλ-μαστζίντ αλ-άκσα (βοήθεια•πολυμέσα), "το πιο απομακρυσμένο τζαμί") είναι ο τρίτος πιο ιερός τόπος για το Ισλάμ και βρίσκεται στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ.
Οι μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι ο Μωάμεθ μεταφέρθηκε από το Μασγίντ αλ-Χαράμ της Μέκκας στο αλ-Άκσα κατά τη διάρκεια του Νυχτερινού Περίπλου. 
Η ισλαμική παράδοση υποστηρίζει ότι ο Μωάμεθ προσευχόταν προς αυτό το σημείο μέχρι τον δέκατο έβδομο μήνα μετά την εγίρα, όταν ο Θεός τον κατεύθυνε να στραφεί προς την Κάαμπα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όπως καταλαβαίνουμε μ' αυτά τα ξεφτιλίκια που συμβαίνουν στο νομοθετικό πλαίσιο του ΟΑΕΔ, η ανεργία μετατρέπεται κι αυτή αποκλειστικά σε ζήτημα προσωπικής ευθύνης. 
Γιατί όχι;
Αφού δύο χρόνια τώρα το αφήγημα της προσωπικής ευθύνης απέδωσε τους προσδοκώμενους για την κυβέρνηση καρπούς. Ολοένα και περισσότεροι πολίτες επιζητούν η απαγόρευση να πλανάται από πάνω τους γιατί διαφορετικά νιώθουν εκτεθειμένοι και εν δυνάμει άρρωστοι
. Τι κι αν δεν υπάρχουν δομές υγείας; Το πρόβλημα είσαι εσύ πολίτη!
Αφού η αρρώστια θεωρείται ως αποτέλεσμα ανεύθυνης συμπεριφοράς, γιατί η ανεργία να μην θεωρηθεί προϊόν λαθεμένων επιλογών; 
Είναι τόσο πετυχημένη η συνταγή της μετατόπισης ευθυνών στο άτομο που το κράτος θα χορεύει με ένταση το ταγκό με τίτλο "δεν ξέρω, δεν είδα". 
Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι εξηγούν τις ατυχίες ως λαθεμένες επιλογές και ότι δεν γίνεται πια να λειτουργείς αν δεν τα έχεις όλα υπό έλεγχο, δηλαδή να ελέγχεις τον εαυτό σου και κατ' επέκταση τους άλλους κατηγορώντας τους για λάθος χειρισμούς, διαστρεβλώνεται η έννοια της επιλογής.
Νιώθεις ότι έχεις επιλογή σε ένα πολιτικο-οικονομικό σύστημα που δεν δίνει επιλογή.
Η μόνη και μία αποδεκτή επιλογή είναι ο περιορισμός της δράσης. Συνεχίστε έτσι, η ζωή είναι ωραία!"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρώσος Γερουσιαστής: ”αιχμαλωτίστηκε στρατιωτικό προσωπικό του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία!” Είναι δεκάδες σύμφωνα με άλλη πηγή.
15/04/2022
Δημοσιοποιήθηκαν επίσημες πληροφορίες για στρατιωτικό προσωπικό από χώρες του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με τον γερουσιαστή Αντρέι Κλίμοφ που τυγχάνει να είναι Μέλος της Ρωσικής Κυβερνητικής Γερουσίας, κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, στρατιωτικό προσωπικό των χωρών της συμμαχίας ΝΑΤΟ συνελήφθη, χωρίς να αποκαλύψει λεπτομέρειες. Από την πλευρά της, η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε ότι διερευνά τα γεγονότα της παρουσίας μαχητών της Γαλλικής Λεγεώνας στις τάξεις των ουκρανικών στρατευμάτων στο πλαίσιο ποινικής υπόθεσης για τη συμμετοχή μισθοφόρων στη διεξαγωγή ειδική επιχείρηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία.
Στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ περικυκλώθηκαν και αιχμαλωτίστηκαν αναφέρει και το avia.pro.
Στο έδαφος της Ουκρανίας αιχμαλωτίστηκαν στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ, ενώ σύμφωνα με τη διαβεβαίωση του επικεφαλής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Στόλτενμπεργκ, «δεν συμμετέχουν σε εχθροπραξίες στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας». Ο ακριβής αριθμός των στρατιωτών του ΝΑΤΟ που συνελήφθησαν δεν έχει ακόμη δοθεί, ωστόσο, αν κρίνουμε από ανεπίσημα στοιχεία, μπορούμε να μιλήσουμε για δεκάδες ενεργό στρατιωτικό προσωπικό των χωρών του ΝΑΤΟ.
«Έχουμε ήδη αιχμαλώτους από το στρατιωτικό προσωπικό των χωρών του ΝΑΤΟ, θα τα δείξουμε όλα αυτά όταν διεξάγουμε δίκες και όλος ο κόσμος θα δει τι πραγματικά συνέβη», δήλωσε ο Αντρέι Κλίμοφ, αναπληρωτής επικεφαλής της επιτροπής της Ενωμένης Ρωσίας.
Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι στην Ουκρανία θα μπορούσαν να βρίσκονται όχι μόνο μισθοφόροι, μαχητές και «εθελοντές», αλλά και ενεργό στρατιωτικό προσωπικό από χώρες όπως η Πολωνία, η Σλοβακία, η Ρουμανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ολλανδία, οι ΗΠΑ κ.λπ. είναι λογικό να υποθέσουμε ότι μέρος του στρατού του ΝΑΤΟ αποκάλυψε την άμεση παρουσία στρατιωτικού τμήματος του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
Νωρίτερα υπήρχαν αναφορές ότι ένας Αμερικανός στρατηγός θα μπορούσε να είχε συλληφθεί στην Ουκρανία…
Υπό ποιες συνθήκες συνελήφθησαν οι ξένοι στρατιωτικοί είναι ακόμα άγνωστο.
Περίπου 30 Πολωνοί μισθοφόροι που ανήκαν σε ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία εξοντώθηκαν στην επαρχία Χάρκοβο



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ρωσικό καταδρομικό Moskva βυθίστηκε ενώ ρυμουλκούνταν στη Σεβαστούπολη. Είχε υποστεί μεγάλες ζημιές από πυρκαγιά που ακολούθησε την έκρηξη. 
Οι Βρετανοί θεωρούν ότι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο σε αυτή την καταστροφή. Σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση, το πλοίο καταστράφηκε από δύο πυραύλους Neptune ουκρανικής κατασκευής με αναβαθμίσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας.
Αναπληρωτής της Δούμας της πόλης της Μόσχας, και δημοσιογράφος ο Αντρέι Μεντβέντεφ για το καταδρομικό:”Με την απώλεια του η Ρωσία δεν χάνεται. Αυτό είπε ο Κουτούζοφ. Σήμερα, μάλιστα, αναγκαζόμαστε να επαναλάβουμε αυτά τα λόγια..
Δεν υπάρχει πόλεμος χωρίς απώλεια. 
Στρατός δεν δημιουργείται στις ασκήσεις, 
στρατός γεννιέται στις μάχες.
Τώρα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, γεννιέται ένας νέος ρωσικός στρατός, ικανός να πολεμήσει, αποτελεσματικός, σκληρός. Αυτή η στρατιωτική επιχείρηση θα δημιουργήσει έναν ολόκληρο γαλαξία νέων στρατηγών, στρατιωτικών ηγετών, διοικητών ταξιαρχιών, ναυάρχων.
Δεν είμαστε αντιμέτωποι με την Ουκρανία, αλλά με το μπλοκ του ΝΑΤΟ. Τα χτυπήματα κατά των στρατευμάτων μας πραγματοποιούνται με τη βοήθεια ακριβώς των συστημάτων του ΝΑΤΟ. Και συχνά με τα ίδια όπλα. Και, αν το καταδρομικό Moskva δέχθηκε πυραυλική επίθεση,  τότε πιθανότατα στοχεύθηκε με τη βοήθεια αεροσκαφών AWACS από ρουμανικό έδαφος.….
Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες αναφορές ότι η Ρωσική Ομοσπονδία ετοιμάζεται να Κηρύξει Επίσημα τον Πόλεμο στην Ουκρανία ως απάντηση στη βύθιση του ρωσικού πλοίου «Moskva».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Τσουνάμι» απεργιών στη Φινλανδία για το διαρκώς αυξανόμενο κόστος ζωής
 Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022, 11:11
Ένα κύμα απεργιών επηρεάζει την καθημερινότητα της Φινλανδίας, καθώς οι πολίτες της αντιμετωπίζουν ένα διαρκώς αυξανόμενο κόστος ζωής. Στη χώρα εκδηλώνονται απεργίες τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, με βασικά αιτήματα την αποζημίωση για την υπερεργασία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και ενισχύσεις λόγω της αύξησης του κόστους διαβίωσης.
Οι εργαζόμενοι στον τομέα χάρτου απεργούν εδώ και 104 μέρες, χωρίς διακοπή από την αρχή του έτους, καθώς το Συνδικάτο Χαρτεργατών συνεχίζει τις απεργίες στην εταιρεία δασοκομικών προϊόντων UPM.
Το Γραφείο Εθνικού Συμβιβασμού γνωστοποίησε το περασμένο Σάββατο ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε άμεση διαμεσολάβηση, καθώς οι θέσεις των δύο πλευρών εξακολουθούν να απέχουν πολύ μεταξύ τους.
Οι προσπάθειες για τον τερματισμό της απεργίας απέτυχαν όταν το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Χαρτοποιών απέρριψε την τελευταία πρόταση, όπως ανακοίνωσε η Ένωση, που δραστηριοποιείται σε δώδεκα εργοστάσια παραγωγής χαρτιού της εταιρείας UPM, την Πέμπτη 14 Μαρτίου.
Ένας νέος διακανονισμός που θα κάλυπτε τις επιχειρήσεις χαρτοπολτού, ειδικών χαρτιών, αυτοκόλλητων και βιοκαυσίμων απορρίφθηκε από την Ένωση, καθώς δεν περιλάμβανε τον πέμπτο τομέα, το χαρτί εκτύπωσης.
Η απεργία θα συνεχιστεί μέχρι τις 14 Μαΐου και έχει ήδη προκαλέσει ελλείψεις σε εθνικό επίπεδο σε εφημερίδες.
Απεργία διαρκείας και από τους εργαζομένους στην Υγεία
Παράλληλα, σε απεργία διαρκείας κατέβηκαν οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας, οι οποίοι θεωρούν ότι ήρθε η ώρα να αντισταθμίσουν τον πανδημικό φόρτο εργασίας και να υπάρξει αύξηση των αποδοχών στους ιδιαίτερα χαμηλούς μισθούς τους.
Οι νοσηλευτές στη Φινλανδία κερδίζουν περίπου 600 ευρώ λιγότερα τον μήνα από τον μέσο Φινλανδό και λιγότερο από το 1/5 από τις νοσοκόμες σε γειτονικές σκανδιναβικές χώρες.
Η απεργία τους, που ξεκίνησε την 1η Απριλίου, συνεχίζεται χωρίς ορατό τέλος. Τα νοσοκομεία έχουν ήδη αναβάλει τις μη κρίσιμες επεμβάσεις.
Περισσότεροι από 2.000 υγειονομικοί υπάλληλοι κατέκλυσαν ένα από τα κεντρικά σημεία του Ελσίνκι, το περασμένο Σάββατο, διαμαρτυρόμενοι με πλακάτ και πανό για τις ελάχιστες οικονομικές απολαβές τους.
Τα νοσηλευτικά συνδικάτα σε όλη τη Φινλανδία ζητούν ένα πενταετές πρόγραμμα αμοιβών που θα αυξήσει τους βασικούς μισθούς κατά 3,6% ετησίως.
Η αύξηση των μισθών θα ανερχόταν στα 300 εκατ. ευρώ τον πρώτο χρόνο, ακολουθούμενη από 600 εκατ. ευρώ τον επόμενο χρόνο. Μέχρι το πέμπτο έτος του σχεδίου η αύξηση των μισθών θα κόστιζε στους φορολογουμένους περίπου 1,6 δισ. ευρώ.
Στο μεταξύ, μια νομοθετική πρόταση επιχειρεί να αναγκάσει τους απεργούς εργαζομένους στον τομέα της Υγείας να επιστρέψουν στην εργασία τους μέσω του νόμου για την ασφάλεια των ασθενών.
Ωστόσο, η μεγαλύτερη απεργία στη Φινλανδία αναμένεται να λάβει χώρα στις 3 Μαΐου. Περίπου 81.000 δημοτικοί υπάλληλοι, συμπεριλαμβανομένων των εκπαιδευτικών, πρόκειται να απεργήσουν τη συγκεκριμένη ημερομηνία, εκτός αν ευοδωθούν μέχρι τότε οι διαπραγματεύσεις για μια νέα μισθολογική συμφωνία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν 30 Πολωνούς μισθοφόρους βορειοανατολικά του Χάρκοβο
 Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022, 11:38
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν έως και 30 Πολωνούς μισθοφόρους που πολεμούσαν για λογαριασμό των ουκρανικών δυνάμεων σε περιοχή βορειοανατολικά του Χάρκοβο της κατεστραμμένης από τον πόλεμο Ουκρανίας.
Όπως γνωστοποιήθηκε επίσημα από το Υπουργείο, οι στρατηγικές δυνάμεις πυραύλων του «εξάλειψαν έως και 30 Πολωνούς μισθοφόρους» σε μια επίθεση στο χωριό Ιζιουμσκόγε, όχι πολύ μακριά από την πόλη του Χάρκοβο.
«Ως συνέπεια του πλήγματος, ένα απόσπασμα μισθοφόρων μιας ιδιωτικής πολωνικής στρατιωτικής εταιρείας (...) εξοντώθηκε στο χωριό Ιζιουμσκόγε, στην περιφέρεια του Χάρκοβο. Μέχρι 30 πολωνοί μισθοφόροι σκοτώθηκαν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.
Νωρίτερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας υποσχέθηκε περισσότερα πλήγματα κατά του Κιέβου και γνωστοποίησε  ότι έπληξε έναν στρατιωτικό στόχο στην άκρη της πρωτεύουσας κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Παράλληλα ανακοινώθηκε, ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επίσης ελέγξει πλήρως το εργοστάσιο χάλυβα Ίλιτς στην πολιορκημένη πόλη-λιμάνι της Μαριούπολης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακόμα και το Νερό!!!!
Στις 10 Μαϊου εκδικάζεται στην Ολομέλεια του ΣτΕ η προσφυγή 3 Σωματείων της ΕΥΔΑΠ κατά της μεταβίβασης των παγίων της εταιρείας στο Υπερταμείο των ξένων τοκογλύφων



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ρώσοι θέλουν να «τελειώσουν» έγκαιρα με την Μαριούπολη για να κυκλώσουν τους Ουκρανούς στο Ντόνμπας
Mετά το μεγάλο χτύπημα που δέχτηκε η Ρωσία και το ρωσικό Ναυτικό με την βύθιση του «Moskva»(αδιάφορο αν έγινε από ατύχημα ή από πλήγμα ουκρανικών αντιπλοϊκών πυραύλων Neptune) οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις καθώς η επιτυχία ή η πλήρη αποτυχία τους στα πεδία των μαχών θα εξαρτηθούν από το αν καταληφθούν οι τελευταίες οχυρές θέσεις των Ουκρανών στο Azovstal στην Μαριούπολη.
Αν αυτό γίνει τότε οι δυνάμεις που πολεμούν στην Μαριούπολη θα απελευθερωθούν και θα κατευθυνθούν προς Βορρά και συγκριμένα προς τον άξονα του Ιζίουμ για να κυκλωθούν οι ουκρανικές δυνάμεις στο Ντόνμπας.
Aν αυτό αργήσει κι άλλο, πέραν του δέοντος (το οποίο είναι σχετικό και εξαρτάται από τις συγκυρίες) θα δοθεί χρόνος στους Ουκρανούς ακόμα και να αντεπιτεθούν στο Ιζίουμ με κίνδυνο να καταφέρουν τοπική περικύκλωση των εκεί ρωσικών δυνάμεων.
Πάντως, στο Ιζίουμ οι Ουκρανοί ήδη επιχειρούν να κυκλώσουν τον εκεί ρωσικό θύλακα, βέβαια είναι παρακινδυνευμένο καθώς αν οι Ρώσοι αντεπιτεθούν θα μπορούσαν να διασπάσουν τις ουκρανικές γραμμές οι οποίες «τεντώνονται».
Οι Ρώσοι έχουν εκνευριστεί με την ρωσική πολιτική ηγεσία (και την στρατιωτική) για την επιλογή της να υποχωρήσουν οι ρωσικές δυνάμεις από τα περίχωρα του Κιέβου επιτρέποντας έτσι στους Ουκρανούς να αναλάβουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και από εκεί που δεν μπορούσαν να στείλουν δυνάμεις στο Ντόνμπας, τώρα με ευκολία να ανεφοδιάζουν την ουκρανική στρατιά και στο αεροδρόμιο του Γκοστομέλ (το οποίο οι Ρώσοι επέτρεψαν να χαθεί) να μεταφέρονται συνεχώς δυτικά οπλικά συστήματα.
Με την αψυχολόγητη αυτή ενέργεια η Ρωσία κατάφερε να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα πλέον και στο Ντόνμπας ενώ η κυκλωτική κίνηση που σχεδίαζε μέσω του Ιζίουμ για τους Ουκρανούς να φαντάζει αμφίβολη, ενώ υπάρχει πιθανότητα να γίνει το αντίθετο.
Οι Ουκρανοί να κυκλώσουν τους Ρώσους στο Ιζίουμ.
Κάποιος θα πει ότι χρειάζονταν τις δυνάμεις που είχαν στο Κίεβο για το Ντόνμπας. Έπρεπε να φέρουν καινούριες, το ερώτημα είναι άλλο. Έχουν εφεδρείες;
Πλέον αυτά που βλέπουμε στο μέτωπο της Ουκρανίας προκαλούν αμφιβολίες.
Σαν να μην έφτανε η «υποχώρηση» στο Κίεβο πλέον στον βυθό της Μαύρης Θάλασσας βρίσκεται το ρωσικό καταδρομικό «Moskva», το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες, είτε λόγω ζημιάς που οδήγησε σε έκρηξη πυρομαχικών (σύμφωνα με τη Μόσχα), είτε επειδή το κτύπησαν με αντιπλοϊκούς πυραύλους οι Ουκρανοί (σύμφωνα με το Κίεβο αλλά και τις ΗΠΑ που το επιβεβαιώνουν).
Όπως και να έχει πρόκειται για ένα μείζον κτύπημα, κυρίως εάν ήταν λάθος των Ρώσων, καθώς δείχνει ότι δεν ήταν έτοιμοι για πόλεμο και τα λάθη που έγιναν το 1999 με την βύθιση του υποβρυχίου Κουρσκ εξακολουθούν να υπάρχουν 23 χρόνια μετά.
Σε κάθε περίπτωση αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι το ρωσικό Ναυτικό δεν είναι έτοιμο για επιχειρήσεις αντιπαράθεσης απέναντι σε δυτικά Ναυτικά.
Αντιπροσωπευτική είναι και η έκθεση του ινστιτούτου για τη μελέτη του πολέμου (ISW) σύμφωνα με την οποία «και οι δύο εξηγήσεις για τη βύθιση του Moskva υποδεικνύουν πιθανές ρωσικές επιχειρησιακές ελλείψεις – είτε κακή αεράμυνα είτε απίστευτα χαλαρές διαδικασίες ασφάλειας στη ναυαρχίδα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας».
Σύμφωνα με το ISW, η απώλεια του πολεμικού πλοίου θα μειώσει την ικανότητα της Ρωσίας να πραγματοποιεί επιθέσεις με πυραύλους κρουζ.
Όλα αυτά δημιουργούν μία εικόνα «παιδικής χαράς» και έτσι δημιουργείται παροξυσμός, ο οποίος με την σειρά του φέρνει πίεση σε ποιον; Στον Β.Πούτιν.
Έτσι εξηγείται και ο σημερινός σφοδρός αεροπορικός βομβαρδισμός του Azovstal στην Μαριούπολη καθώς δεν υπάρχουν πλέον χρονικά περιθώρια για την Μόσχα και τον Ρώσο πρόεδρο να περιμένουν τους Ουκρανούς να παραδοθούν.
Θα καταστρέψουν ολοσχερώς την βιομηχανική ζώνη και όσους μάχονται εντός αυτής.
Στην Μαριούπολη οι Ουκρανοί κατόπιν οδηγιών των Δυτικών συμβούλων, έστησαν μία μεγάλη αιματηρή παγίδα με 22.000 άνδρες αριστοτεχνικά αναπτυγμένους σε καίρια σημεία της πόλης για να απασχολήσουν το μεγαλύτερο μέρος της ισχύς των ρωσικών δυνάμεων για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Οι άνδρες αυτοί γνώριζαν πως οι περισσότεροι εξ’ αυτών δεν θα επιβιώσουν και για αυτό τον λόγο η πλειοψηφία τους αποτελούνται από το νεοναζιστικό Τάγμα του Αζόφ, το οποίο έχει τη νοοτροπία της «μάχης μέχρις εσχάτων» όπως ακριβώς την είχαν κάποτε τα γερμανικά SS στον Β΄ΠΠ.
Και όντως, από τους 22.000, αν αφαιρεθούν οι 3.000 αιχμάλωτοι και οι (μάλλον) 3.000 ζωντανοί μέσα στο Azovstal (αύριο θα φανεί πόσοι έχουν επιβιώσει από το σημερινό άμεσο σφυροκόπημα από συστοιχίες ρουκετοβόλων Grad και από ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά που έκαναν αποστολές «carpet bombing») έχουν σκοτωθεί περίπου 16.000 ενώ συνολικά οι Ουκρανοί έχασαν μέχρι σήμερα 22.000 άντρες.
Δηλαδή στα υπόλοιπα πεδία των μαχών σκοτώθηκαν περίπου 6.000 Ουκρανοί στρατιώτες.
Στην Μαριούπολη καταναλώθηκε το καλύτερο μέρος της ρωσικής δύναμης που ενεπλάκη στην Ουκρανία.
Οι Ουκρανοί εξαρχής ήθελαν να αναγκάσουν τους Ρώσους να ισοπεδώσουν την πόλη, ώστε να παραλάβουν ερείπια χωρίς υποδομές σε ένα μέρος όπου διαβιούν μόνο Ρώσοι.
Αυτή την Μαριούπολη οι Ρώσοι θα πρέπει να την ανοικοδομήσουν και να ξαναφτιάξουν από την αρχή την βιομηχανική της ζώνη.
Ένα άλλο σημείο που έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στους Ρώσους και φαίνεται εκ του αποτελέσματος αυτό, είναι η ουσιαστική απουσία και αποτυχία των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών.
Για να υπάρχει τόσο σοβαρό πρόβλημα στον συντονισμό των ρωσικών δυνάμεων σημαίνει πως άλλη κατάσταση περίμεναν ότι θα βρουν και αυτό οφείλεται σε λάθος αναφορές.
Οι Ρώσοι δείχνουν ότι περίμεναν μία Ουκρανία σχεδόν υπό διάλυση όπως το 2014. Αυτό όμως αποδείχτηκε λάθος.
Οι Αμερικανοί 8 χρόνια ετοίμαζαν την χώρα για ακριβώς για έναν πόλεμο με την Ρωσία όπως αυτός που διεξάγεται τώρα και οι Ρώσοι δεν το είχαν καταλάβει όπως θα έπρεπε.
Θεωρούσαν επίσης ότι επειδή το 45% του ουκρανικού πληθυσμού είναι επί της ουσίας Ρώσοι, θα ήταν εύκολο να τους χρησιμοποιήσουν εναντίον του Κιέβου.
Όμως αν παρατηρούσαν προσεκτικά το Κίεβο όλα αυτά τα χρόνια, είχε κατορθώσει να μην επιτρέψει στους ρωσόφωνους να τοποθετηθούν σε θέσεις απειλητικές για το ουκρανικό καθεστώς.
Αν συνεχιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία να μην πηγαίνει καλά, δηλαδή να μείνουν οι Ρώσοι μόνο στην κατάληψη του Ντονμπάς και της Χερσώνας και να αφήσουν απέναντι τους μια απόλυτα εχθρική Ουκρανία, την οποία θα ελέγχει η απόλυτα κρίσιμη -όπως αποδείχθηκε στην προσβολή του Moskva- βορειοδυτική πλευρά της Μαύρης Θάλασσας, τότε θα τεθεί θέμα επιβίωσης και του ίδιου του Β.Πούτιν.
Το ρωσικό σύστημα διακυβέρνησης ή για να το πούμε αλλιώς το ρωσικό «βαθύ κράτος» στην ανάγκη του να επιβιώσει , γιατί θα δημιουργηθούν εκρηκτικές συνθήκες στο εσωτερικό της ρωσικής κοινωνίας, θα επιδιώξει εν τέλει να αναλώσει τον ίδιο τον Β.Πούτιν για να υπάρξει διέξοδος.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση οι ρωσικές στοχεύσεις στον πόλεμο, μετά την καταβύθιση του Μόσκβα αλλάζουν: Ή θα πέσει όλη η Ουκρανία ή θα πέσει η Ρωσία όπως την ξέρουμε σήμερα. 
Για να είμαστε όμως ειλικρινείς, μέχρι σήμερα, ειδικά από την δεύτερη εβδομάδα του πολέμου και μετά, η Ρωσία δεν έχει δείξει ικανή να πετύχει τους στόχους της.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν παιδιά στα πεδία των μαχών
15.04.2022 | 18:24
Το ουκρανικό ΥΠΑΜ λέει πως «δεν υπάρχουν όρια στην στρατολόγηση»!
Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι οι Ουκρανοί φαίνεται να χρησιμοποιούν παιδιά στα πεδία των μαχών ακόμα και σε δευτερεύοντες ρόλους, δηλαδή για την μεταφορά πυρομαχικών και εφοδίων.
Εδώ πρέπει να πούμε πως αυτή ήταν μία πρακτική που χρησιμοποίησαν οι Γερμανοί Ναζί στον Β’ ΠΠ, ειδικά στο τέλος όταν είχαν ξεμείνει από ενήλικες άνδρες για να επανδρώσουν τις αποδεκατισμένες γερμανικές μεραρχίες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ! ΧΙΛΙΑΔΕΣ διαδήλωσαν στο Βελιγράδι υπέρ της Ρωσίας και κατά του ΝΑΤΟ...
Χιλιάδες Σέρβοι, ανεμίζοντας ρωσικές και σερβικές σημαίες και κρατώντας αφίσες του Βλαντίμιρ Πούτιν, πραγματοποίησαν χθες Παρασκευή πορεία στο κέντρο του Βελιγραδίου και συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία της Ρωσίας για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην προσπάθεια της κυβέρνησής τους να κρατήσει αποστάσεις από τη Μόσχα όσον αφορά στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Πλήθος διαδηλωτών, ανάμεσά τους πολλοί από υπερεθνικιστικές οργανώσεις, συμμετείχε στην πορεία από το κέντρο της πόλης προς τη ρωσική πρεσβεία, όπου εκτόξευσαν φωτοβολίδες και έπαιξαν τους εθνικούς ύμνους της Ρωσίας και της Σερβίας, χαιρετίζοντας τις δύο χώρες ως αδελφικά Έθνη.
«Ήρθα σε αυτήν τη διαδήλωση για να εκφράσω την υποστήριξή μου στη Ρωσία και να φωνάξω ένα ξεκάθαρο “όχι” στην πολιτική των αρχών του Βελιγραδίου που έλαβαν μια επαίσχυντη απόφαση να ψηφίσουν κατά της Ρωσίας στον ΟΗΕ», δήλωσε ο Μλάντεν Ομπράντοβιτς, ένας εκ των διαδηλωτών.
Τις τελευταίες εβδομάδες το Βελιγράδι υπερψήφισε τρεις φορές τα ψηφίσματα του ΟΗΕ που καταδίκαζαν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ανέστειλαν τη συμμετοχή της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η Μόσχα χαρακτηρίζει «ειδική επιχείρηση» την επίθεση που έχει εξαπολύσει στην Ουκρανία.
Ωστόσο, η Σερβία, η οποία εξαρτάται σχεδόν εξ ολοκλήρου από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Ρωσίας, αρνείται να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος του Κρεμλίνου και διατηρεί τακτική αεροπορική σύνδεση με τη Μόσχα.
Οι διαδηλωτές φώναζαν «Όχι ΝΑΤΟ» και «Σέρβοι και Ρώσοι είναι αδέλφια», καθώς και συνθήματα κατά του προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς που κέρδισε τις εκλογές της 3ης Απριλίου, ενώ το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα εξασφάλισε τις περισσότερες ψήφους για να σχηματίσει κυβέρνηση.
Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, σε μια κίνηση που ειδικοί εξέλαβαν ως απομάκρυνση από τη στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία, ο Βούτσιτς δήλωσε ότι η Σερβία εξέταζε την αγορά 24 - καινούργιων και μεταχειρισμένων - δυτικών μαχητικών αεροσκαφών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΡΕΥΝΑ-ΣΟΚ! Το 72% των Ελλήνων δεν εμπιστεύεται το ΝΑΤΟ...
Τα υψηλότερα ποσοστά έλλειψης εμπιστοσύνης στην Βορειοατλαντική Συμμαχία, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα και την Κύπρο σύμφωνα με τα αποτελέσματα του τελευταίου Ευρωβαρόμετρου το οποίο διενεργήθηκε πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Βάσει της τακτικής έρευνας των στάσεων και των διαθέσεων των Ευρωπαίων που πραγματοποιήθηκε κατά την περίοδο 18 Ιανουαρίου – 14 Φεβρουαρίου 2022, το 72% των Ελλήνων δηλώνει ότι τείνει να μην εμπιστεύεται το ΝΑΤΟ. Μάλιστα το ποσοστό αυτό αυξήθηκε κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο Ευρωβαρόμετρο. Πολύ αρνητικές διαθέσεις για το ΝΑΤΟ εντόπισε, όμως, η ευρωπαϊκή έρευνα και στην Κύπρο με το 69% των κατοίκων της Κυπριακής Δημοκρατίας να δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται την Βορειοατλαντική συμμαχία, ποσοστό αυξημένο κατά 7% σε σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση.
Επισημαίνεται ότι ο μέσος όρος της εμπιστοσύνης προς το ΝΑΤΟ ανάμεσα στα κράτη-μέλη είναι 44%, έναντι του 40% που δηλώνουν ότι τείνουν να μην εμπιστεύονται τη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Πάντως, το υψηλότερο ποσοστό εμπιστοσύνης προς το ΝΑΤΟ, μεταξύ των χωρών της ΕΕ, καταγράφηκε στην Δανία με 82% και έπονται η Εσθονία με 79%, η Ολλανδία με 71%, η Τσεχία με 68% και η Λιθουανία με 62%.
Ελληνική «κορυφή» και στη δυσπιστία προς την ΕΚΤ
Στην Ελλάδα καταγράφηκε επίσης το υψηλότερο ποσοστό δυσπιστίας προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με το 70% των πολιτών της χώρας να δηλώνει ότι τείνει να μην εμπιστεύεται το τραπεζικό θεσμικό όργανο της ΕΕ. Εμπιστοσύνη προς την «Φρανκφούρτη» δείχνει αντίθετα μόνο το 25% των Ελλήνων. Ιδιαίτερα υψηλός βαθμός εμπιστοσύνης προς την ΕΚΤ διακρίνει τους Δανούς (70%) και τους Εσθονούς (70%) ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος εμπιστοσύνης στην κεντρική τράπεζα της ΕΕ υπολογίζεται σε 44%.
Διάχυτη δυσπιστία προς την τηλεόραση, μεγάλη εμπιστοσύνη στο διαδίκτυο
Παράλληλα για μια ακόμη φορά οι Έλληνες κατατάχθηκαν πρώτοι ανάμεσα στους υπόλοιπους ευρωπαίους ως προς το ποσοστό δυσπιστίας προς την τηλεόραση. Συγκεκριμένα το 73% των Ελλήνων δηλώνει ότι τείνει να μην εμπιστεύεται όσα βλέπει στους τηλεοπτικούς δέκτες, έναντι 47% του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Έλλειψη εμπιστοσύνης διακρίνει τους Έλληνες και απέναντι στον Τύπο με το 58% να αναφέρει ότι τείνει να μην εμπιστεύεται όσα διαβάζει σε εφημερίδες και περιοδικά, έναντι 45% ευρωπαϊκού μέσου όρου.
Αντίθετα, στην Ελλάδα καταγράφηκε το υψηλότερο ποσοστό εμπιστοσύνης κράτους μέλους της ΕΕ προς το διαδίκτυο με 55%, έναντι 35% ευρωπαϊκού μέσου όρου. Στον αντίποδα, το 35% των Ελλήνων δηλώνει πως τείνει να μην εμπιστεύεται τον διαδικτυακό κόσμο με το σχετικό ποσοστό να έχει μειωθεί, πάντως, κατά 4% σε σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση του Ευρωβαρόμετρου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕ ΒΑΡΕΑ βομβαρδιστικά Tupolev! ΡΩΣΙΚΕΣ δυνάμεις σφυροκοπούν το Azofstal στην Μαριούπολη...
Βαρέα ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-95 και Tu-160 σφυροκοπούν το λιμάνι και τη σφιγγοφωλιά των ναζί το Azfstal  της Μαριούπολης, το οποίο έχει ισοπεδωθεί σχεδόν ολοκληρωτικά. 
Το BBC, το οποίο μεταδίδει την είδηση επικαλείται μαρτυρία του συνταγματάρχη ουκρανοναζί Oleksandr Motuzianyk, εκπροσώπου του ουκρανοναζιστικού υπουργείου Άμυνας, ο οποίος δήλωσε την Παρασκευή ότι «στις 14 Απριλίου, δύο ρωσικά στρατηγικά βαρέα βομβαρδιστικά Tu-95/-160 εκτόξευσαν πυραύλους κρουζ που πλήττουν το έδαφος της Ουκρανίας από το Krasnodar Krai του εναέριου χώρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Επίσης, για πρώτη φορά από την έναρξη της ένοπλης επιθετικότητας, βόμβες ρίφθηκαν από βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς Tu-22M3. Αυτή η αεροπορική επιδρομή έλαβε χώρα, χτυπώντας το Azofstal στη Μαριούπολη».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΙΣΒΟΛΗ ισραηλινών δυνάμεων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ με 152 Παλαιστίνιους τραυματίες...
Η ισραηλινή αστυνομία έκανε έφοδο στο τέμενος Al-Aqsa στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, με τους γιατρούς να αναφέρουν ότι τουλάχιστον 152 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στα επεισόδια βίας που ακολούθησαν, καθώς εκατοντάδες συνελήφθησαν. 
Το ισλαμικό ίδρυμα που διαχειρίζεται τον χώρο είπε ότι η ισραηλινή αστυνομία εισέβαλε πριν την αυγή της Παρασκευής, καθώς χιλιάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν στο τζαμί για προσευχή νωρίς το πρωί.
Βίντεο που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο δείχνουν Παλαιστίνιους να πετάνε πέτρες και την αστυνομία να εκτοξεύει δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Άλλα έδειξαν πιστούς να φράσσονται μέσα στο τέμενος ανάμεσα σε σύννεφα δακρυγόνων.
Η παλαιστινιακή υπηρεσία έκτακτης ανάγκης (Palestinian Red Crescent emergency service) ανακοίνωσε ότι μετέφερε την πλειονότητα των τραυματιών σε νοσοκομεία. Είπε, επίσης, ότι ένας από τους φρουρούς στο σημείο πυροβολήθηκε στο μάτι με σφαίρα από καουτσούκ.
Η παλαιστινιακή υπηρεσία έκτακτης ανάγκης πρόσθεσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις εμπόδισαν την άφιξη ασθενοφόρων και παραϊατρικών στο τζαμί, καθώς τα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι δεκάδες τραυματίες πιστοί παρέμειναν εγκλωβισμένοι μέσα στο συγκρότημα.
Η ισραηλινή αστυνομία είπε ότι συνέλαβε τουλάχιστον 300 Παλαιστινίους κατά την τελευταία κλιμάκωση. Ωστόσο, παλαιστινιακές πηγές αναφέρουν τον αριθμό σε 400.
Η ισραηλινή αστυνομία είπε ότι μπήκε στο συγκρότημα, τον τρίτο πιο ιερό χώρο στο Ισλάμ και τον τιμούν οι Εβραίοι ως Όρος του Ναού, για να διαλύσουν ένα «βίαιο» πλήθος που παρέμενε στο τέλος της πρωινής προσευχής.
Είπαν ότι μπήκαν «για να διαλύσουν και να απωθήσουν» το πλήθος, αφού μια ομάδα Παλαιστινίων άρχισε να πετάει πέτρες προς τον κοντινό εβραϊκό χώρο προσευχής του Δυτικού Τείχους.
Αλλά ο Παλαιστίνιος εικονολήπτης Rami al-Khatib, ο οποίος είδε την επιδρομή, είπε: «Οι [ισραηλινές δυνάμεις] άδειασαν βάναυσα το συγκρότημα. Επιτίθεντο στο προσωπικό του τζαμιού, κανονικούς ανθρώπους, ηλικιωμένους, νέους.
«Υπήρχαν πολλοί τραυματίες, έριξαν λαστιχένιες σφαίρες μέσα στο τέμενος Αλ Άκσα. Χτυπούσαν τους πάντες, ακόμα και τους παραϊατρικούς χτύπησαν», είπε ο al-Khatib, ο οποίος επίσης τραυματίστηκε.
Αναφέροντας από την Πύλη της Δαμασκού, ο Najwan al-Samri του Al Jazeera είπε ότι η ισραηλινή αστυνομία εισέβαλε στο συγκρότημα του τζαμιού χωρίς πρόσχημα και επιτέθηκε σε πιστούς κοντά στην αίθουσα προσευχής Qibly μετά την πρωινή προσευχή.
Πρόσθεσε ότι η κλιμάκωση ήρθε καθώς ακροδεξιές εβραϊκές ομάδες ζήτησαν επιδρομές στο συγκρότημα του τζαμιού Al-Aqsa κατά τη διάρκεια του εβραϊκού Πάσχα και προσφορά θυσιών ζώων στις αυλές του, κάτι που δεν έχει συμβεί από την αρχαιότητα.