Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Σαββατο 16 Απριλιου 2022


Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, ο ανεμβολίαστος στο κλαμπ με 1000 άτομα χωρίς ραπιντ

Στην δουλειά του όμως για παράδειγμα με 2 άτομα, ραπιντ.... 

Κάνουν ό,τι μπορούν 2 χρόνια τώρα, για να καταλάβει και ο τελευταίος ότι δεν έχει να κάνει με την υγεία. Ελπίζω να μην υπάρχει κανείς που δεν το κατάλαβε ακόμα...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άλλο ένα ψέμα για να κατηγορήσουμε την Κούβα

Ο υπουργός Εξωτερικών Bruno Rodríguez Parrilla έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι η αμερικανική διοίκηση «προβλέπει να δικαιολογήσει τα εγκληματικά μέτρα μπλοκαρίσματος που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα του κουβανικού λαού. "

Η Κούβα κατήγγειλε το ψέμα που είναι αποτέλεσμα της ετήσιας έκθεσης που εξέδωσε η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, στην οποία εκφράζει ανησυχία για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο αρχιπέλαγος.

Ο υπουργός Εξωτερικών Bruno Rodríguez Parrilla έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι η αμερικανική διοίκηση «προβλέπει να δικαιολογήσει τα εγκληματικά μέτρα μπλοκαρίσματος που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα του κουβανικού λαού. "

Τόνισε επίσης ότι το έργο κοινωνικής δικαιοσύνης και διεθνούς αλληλεγγύης στην Κούβα αποτελεί σημείο αναφοράς για την προστασία και την προώθηση αυτών των δικαιωμάτων στον κόσμο.

Για ποια ανθρώπινα δικαιώματα μιλούν και γράφουν αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης ότι συνέβη, όταν αυτή η χώρα είναι ο μεγαλύτερος παραβιαστής τέτοιων δικαιωμάτων, ποδοπατούνται κατάφωρα με κάθε στρατιωτική εισβολή ή βομβαρδισμό εθνών που ναι η δικαιοσύνη, ή με την εφαρμογή ποινικών κυρώσεων σε άτομα που δεν υποτάσσονται στις κυρώσεις τους;

Η τελευταία έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εμφανίζεται γεμάτη ψέματα και χειραγώγηση όταν πρόκειται να «δικάσει» κυβερνήσεις, αποδίδοντάς τους παραβιάσεις, αυτές που πραγματικά φαίνονται καθημερινά στους αμερικανικούς δρόμους, όταν σκοτώνονται Αφροαμερικανοί ή πυροβολούνται και επιτρέπεται η χρήση όπλων, σύμφωνα με συνταγματικό άρθρο με μια μακρά ιστορία θανατηφόρου κατάληξης και εγκλήματος.

Το εν λόγω έγγραφο δεν αναφέρεται, φυσικά, στην κατοχή του Αφγανιστάν από τις ΗΠΑ, ούτε στα βασανιστήρια στην παράνομη φυλακή της ναυτικής βάσης του Γκουαντάναμο, ούτε στην κατάληψη της Συρίας, από την οποία κλέβεται η βενζίνη και το σιτάρι της.

Οι ΗΠΑ για αλλαγή κατηγόρησαν Ρωσία, Κούβα, Νικαράγουα και Κίνα στην ετήσια έκθεσή τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε όλες τις περιπτώσεις με ισχυρισμούς που έγιναν με ψέματα και χειραγώγηση των ΜΜΕ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βλέποντας τις εικόνες από την Σαγκάη, και έχοντας κάνει ένα εμβόλιο που αποδεδειγμένα ΔΕΝ σε προστατεύει, πόσο ασφαλής νιώθεις, φίλε αψέκαστε; Και αν σε κράζαμε εμείς, οι "ψεκασμένοι", είναι επειδή το βλέπαμε να έρχεται.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παιδιά, προσοχή στα fake! Και ειδικά στις fake φωτογραφίες. 

Θυμάμαι πριν από χρόνια είχαμε γεμίσει φωτογραφίες δήθεν νεκρών παιδιών από τη Συρία (και καλά «τα αθώα θύματα του αιμοσταγή Άσαντ»), που είτε ήταν σκηνοθετημένες, είτε είχαν τραβηχτεί στην Παλαιστίνη και ήταν θύματα των «στρατιωτικών επεμβάσεων» του Ισραήλ. Να ελέγχετε πάντα αυτά, που ανεβάζετε. 

Ένας από τους λόγους που ενημερώνομαι από τα ρώσικα μέσα είναι το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος της πληροφόρησης αφορά ακριβώς την έρευνα. Υπάρχει μέχρι και βιντεάκι στο Youtube (στα ρώσικα), που μέσα σε 10 λεπτά σου μαθαίνει να εντοπίζεις την αρχική πηγή της πληροφορίας, και αν η φωτογραφία τραβήχτηκε από επαγγελματία φωτογράφο – μπορείς να μάθεις μέχρι και γεωγραφικές συντεταγμένες ή την ακριβή ώρα, που τραβήχτηκε το υλικό. 

Τα γράφω όλα αυτά με αφορμή την φωτογραφία δήθεν του αμερικανού στρατηγού Κλοτιέ, ο οποίος φημολογείται ότι έπεσε στα χέρια των Ρώσων στο Azovstal (δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από το ρωσικό επιτελείο, πάντως η «φήμη» κυκλοφορεί από τις αρχές του Απρίλη). Προσωπικά δεν αμφιβάλλω, ότι η πληροφορία για την σύλληψή του είναι αληθής. Και ελπίζω ολόψυχα η Ρωσία να παίξει έξυπνα αυτόν τον «άσσο» στο μανίκι της. 

Όμως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει φωτογραφία του Κλοτιέ μετά την σύλληψή του. Και με το να παρουσιάζετε φωτογραφίες άκυρου αιχμαλώτου από τον πόλεμο στη Συρία, δεν βοηθάτε την κατάσταση. (Κλικ στην εικόνα, δεξί κλικ και αναζήτηση εικόνας στο Google. Τόσο απλό!).



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προσοχή στην δυτική παραπληροφόρηση. Μην παρασύρεσαι ,τους ξέρουμε από τα ψέματα που λενε γιά την Ουκρανία. Το γεγονός είναι οτι η Κίνα δέχτηκε μιά βιολογική επίθεση πριν δυό χρόνια και αντέδρασε όπως αντέδρασε. Τώρα, στα πρόθυρα ενός Γ' παγκόσμιου πολέμου η Κίνα πιθανότητα δέχτηκε άλλη μιά επίθεση στην σπουδαιότερη πόλη της και αντιδρά σαν να είναι σε εμπόλεμη ζώνη. Οι πληροφορίες λένε πως αυτός ο νέος ιός τρώει τις σάρκες του ανθρώπου. Τί νομίζεις τζάμπα διατηρούν οι Αμερικάνοι τόσα βιολογικά εργαστήρια σε όλο τον κόσμο ,όπως αυτά που βρήκαν οι Ρώσοι στην Ουκρανία με ντοκουμέντα ότι αυτά χρηματοδοτούνταν από τις ΗΠΑ μέσω των εταιρειών του υιού Μπάιντεν ;;

Σχολιο.- διαφωνω

Μπορουσε απο πολλα καναλια η Κίνα να περασει αυτο το μυνημα που λες αν υπηρχε .

Μπορουσε να κυκλοφορησει κ την αλλη πλευρα .

ΔΕΝ υπαρχει η αλλη πλευρα.

Κ εγω το σκεφτηκα οπως κ πριν δυο χρονια κ για Ιραν κλπ .

Ομως ΔΕΝ ειναι μονο η Αμερικη στην Ουκρανια

Ειναι ΚΑΙ Η ΚΙΝΑ

Οπως κ η Γουχάν ηταν μπλεγμενη.

Κ σε καθε περιπτωση οι εικονες που βλεπουμε ειναι ξεφτιλισμενες οποια κ αν ειναι η αιτια.

Μην τρωμε την δυτικη προπαγανδα

Ομως ΟΥΤΕ να αγιοποιουμε εναν στεγνο φασισμο με δισεκατομμυριουχους κλπ

επειδη εχει το ονομα ΚΚ

σχολιο.- Ψυχρή λογική. Δεν αγιοποιώ κανέναν. Μόνο ξέρω πως οι ΗΠΑ έχουν ανακηρύξει επίσημα εχθρούς 1 και 2 την Κίνα και την Ρωσία. Τώρα τα βάζουν με τη Ρωσία γιατί είναι πιό αδύναμη πληθυσμιακά και σε έναν συμβατικό πόλεμο θα παρατάξει λιγότερα στρατεύματα. Όταν αρχίσουν τα πυρηνικά τότε αλλάζουν άρδην τα πράγματα.

Η έγνοια μας και η αγωνία μας πρέπει να είναι η παγκόσμια ειρήνη και η αποτροπή του πυρηνικού Αρμαγεδώνα , η σωτηρία της ανθρωπότητας.

Αυτό που ξέρω είναι ότι ιμπεριαλισμός σημαίναι κατάκτηση και η Κίνα παραμένει στα σύνορα της αιώνες τώρα.

Το σχέδιο Ένας Δρόμος, Μία Ζώνη. μπορεί να θεωρηθεί μόνο οικονομική διείσδυση και κατά την Κίνα αμοιβαία επωφελής συνεργασία με τεράστιες επενδύσεις σε αυτή τη ζώνη.

Ξέρω ακόμα ότι εχθροί του ελληνικού λαού δεν είναι ούτε η Ρωσία ούτε η Κίνα οι οποίες ποτέ δεν έχουν κάνει κατοχή στην Ελλάδα όπως ΟΛΕΣ οι δυτικές δυνάμεις. Ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου.

Σχολιο.- Ναι ομως δεν ηταν αυτο το θεμα της συζητησης.

Ηταν αν συμβαινουν η οχι τα εγκληματα στην Σαγκαη .

Κ η ξεφτιλα της δυσης δεν αναιρει την ξεφτιλα της κινας

Αυτο λεω

Εχουμε διασταση αποψεων

Κατ´αρχας βλεπουμε πολλα που δεν εχουμε ξαναδει .

Επισης ο εχθρος του εχθρου μου ειναι προσωρινος συμμαχος ισως . Για φιλος εχει πολυ δρομο κατα την αποψη μου

Σχολιο.- Δες τί εγκλήματα έχουν γίνει στη Δύση. Στη Γαλλία σακάτεψαν και τύφλωσαν πάνω από 50 Κίτρινα Γιλέκα και χιλιάδες τραυματίστηκαν, φυλακίστηκαν ,δικάστηκαν. Σε όλη τη Δύση έγινε σχεδόν υποχρεωτικός ο εμβολιασμός με τα δολοφονικά mRNA εμβόλια , ενώ στην Κίνα δεν είναι υποχρεωτικός και με εμβόλια κλασικής τεχνολογίας. Εμβολιάστηκαν τελικά 83% με την πειθώ.

Στην Ρωσία αρχικά ο Πούτιν είπε πως δεν είναι υποχρεωτικός , ύστερα το γύρισε και είπε πως εξαρτάται από τις τοπικές αρχές επειδή το σύστημα είναι Ομοσπονδιακό , ξεσηκώθηκε το ΚΚ το ποίο όμως τον στηρίζει στον πολεμο και ο Πούτιν προσπάθησε να συμβιβαστεί. Πάντως τώρα ο εμβολιασμός δεν ξεπερνά το 35%.

Σχολιο.- Για την δυση συμφωνουμε

Το να το λεμε συνεχεια σε τι ωφελει ;

Κ τι εννοεις παραδοσιακο κινεζικο ;;

Το σινοβακ ειναι DNA οπως κ το ρωσικο

Με αδενοιο οπως τα johnson k astra zeneka

Κ τι εννοεις με την «πειθω» ;;

Που αυτα ;

Στην κινα;;

Σχολιο.- Οι Κινέζοι έχουν 2-3 εμβόλια. Ποιά είναι κλασικά και ποιά DNA δεν ξέρω. Πάντως δεν είναι το δολοφονικό mRNA.

Με την πειθώ ναι. Έχουν άλλη αντίληψη των πραγμάτων, κουμφουκιανή.

Περίμενε πάντως μερικές ημέρες να έρθουν αμερόληπτες ειδήσεις από εκεί. Μην είσαι του "πίστευε και μη ερεύνα" των δυτικών ΜΜΕ.

Δεν έχω σκοπό να συνεχίσω αυτό τον διάλογο πριν έχουμε αξιόπιστη και αντικειμενική τεκμηρίωση.

Σχολιο.- Το οτι η δυση ειναι αυτο που ειναι ΚΑΘΟΛΟΥ δεν αθωωνει την Κινα για οτι ειναι !

Ουτε τον Πουτιν αθωωνει .

Οψιμος αντινεοταξιτης αφου μπολιασε το 50% ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ με αδενοιο .

Η Κινα το 85 %

Οχι δεν υπαρχουν καλοι σε αυτη την ιστορια.

Δικη μας ψυχολογικη αναγκη ειναι αυτο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Υπεγράφη η σύμβαση με το Δημόσιο για τις άγονες γραμμές 

Πούλησαν οι Συριζαιοι τα τρένα 45μύρια σε Ιταλούς...Ήρθε τώρα και η ΝΔ να χρηματοδοτεί για τα επόμενα χρόνια με 50μυρια ετησίως για τις άγονες γραμμές τους Ιταλούς....Άρα χάσαμε μονοπώλιο μετακίνησης,δε βγάλαμε φράγκο και θα χάσουμε και 750μύρια από την τσέπη μας...

Αυτό δεν ειναι ανάπτυξη,είναι πλιάτσικο ...

Δικαιοσύνη και Φυλακή για τους καταχραστές του δημόσιου πλούτου από τον συριζα και τη νδ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γράμμα απ’ την Jingjiang

Με την αλήθεια συμβαίνει το εξής μυστήριο πράμα: Έχει την υπομονή και την επιμονή της υγρασίας. Θα σκάσει στον τοίχο ό,τι και να κάνεις.

Αυτό συνέβη και με την Σαγκάη: Με τα κανάλια να μην βρίσκουν ούτε έναν Έλληνα που ζει εκεί και να επιβεβαιώνει το αφήγημα της δυτικής προπαγάνδας, η οποία κάνει αγωνιώδεις προσπάθειες να παρουσιάσει την Κίνα ως ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Σερβίρεις με μπόλικο αντικομμουνισμό - ο οποίος πάει με όλα, ανεξάρτητα από το ποσό άσχετα είναι - και να πώς ξεχνιούνται το όνειδος της παράστασης του Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή και το φτωχοποιημένο Πάσχα.

Μαζί με το προπαγανδιστικό φιάσκο των «αιμοδιψών» Ρώσων. (Αν και τώρα το πέρασαν σε νέα πίστα: Δεν πίνουν μόνο ανθρώπινο αίμα με χαβιάρι. Βιάζουν και γυναικόπαιδα. Διότι πρέπει να πυροδοτηθεί και η παλαιάς κοπής άθλια προπαγάνδα με τους «βιαστές» μαχητές του Κόκκινου Στρατού στο απελευθερωμένο Βερολίνο το 1945. Ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει).

Ακριβώς αυτά μου γράφει και ο φίλος μου ο Στέλιος που ζει χρόνια στην Κίνα, λοιπόν. Τώρα είναι στο Jingjiang, ένα χωριο 700.000 κατοίκων, 360 χιλιόμετρα από την Σαγκάη. Με την άδειά του, διότι το fb τον έχει αποκλείσει, δημοσιεύω το γράμμα του:

«Καλημέρα. Καλα ειμαι. Απ’ ό,τι μου λεει και ο αδελφός μου από τον Καναδά, οι δυτικές ειδησεις για Κίνα και Ρωσία εχουν εκτοξευτει στο ζενιθ της βρόμικης προπαγάνδας. 

Ναι. Στη Σαγκάη τα ημερήσια κρούσματα εχουν φτάσει τις 7.000. Σε μια πολη των 25.000.000. Δηλαδή 0.028%. 

Πριν οι ελληνάρες αναφερθούν στη Σαγκάη να υπολογίσουν τα ημερήσια κρούσματα στην Ελλάδα σε αναλογία με τον ελληνικό πληθυσμό.

Όμως το πόσο γρήγορα οργανώθηκε το κράτος και τι προσφέρει στους πολίτες που είναι σε καραντίνα είναι όνειρα θερινής νύχτας για τη... δημοκρατική Ελλάδα. Στους γέρους και ανθρώπους με κινητικά προβλήματα δωρεάν τρόφιμα απο σουπερμάρκετ κάθε τρεις μέρες. Στους υπόλοιπους που είναι καραντίνα δωρεάν παράδοση τροφίμων που οι ίδιοι παραγγέλνουν και πληρώνουν για την αγορά, ηλεκτρονικά από το τηλέφωνο.

Κάνουν καραντίνα 7 μέρες, είτε σε ειδικά διαμορφωμένους υγειονομικούς χώρους, αν τα νοσοκομεία είναι γεμάτα, είτε στα σπίτια τους. Κάθε δυο μέρες τους γίνεται δωρεάν τεστ. Μόλις το τεστ βγει αρνητικό είναι πάλι ελεύθεροι. Μηδέν θάνατοι και μονο 9 άτομα στην εντατική. Σύγκρινε αυτά με τα αντίστοιχα στην Ελλάδα και βγάλε μόνος σου συμπέρασμα.

Στο Καναδά η τηλεοραση έδειξε το τζινγκτζιανγκ. Τη πόλη που είμαι εγω. Πριν λιγο μιλούσα με τον αδελφό μου στο viber και ήταν πανικόβλητος. Δείχναν την αστυνομία να πιάνει ανθρώπους με τσιμπίδα για να τους κάνει τεστ. Έσκασα στα γέλια. Διότι αν δεις πόσο οργανωμένα και ανθρώπινα συμπεριφέρονται οι νοσοκόμοι στον κόσμο θα παθεις πλάκα. 

Οι νοσοκόμοι εργάζονται σε 24η βάση περιμένοντας για τεστ αστούς που είχαν και βραδινές εργασίες. Αυτά τα έζησα. Δεν τα άκουσα.

Σχεδόν όλες οι πόλεις που βρίσκονται στις περιφέρειες της Σαγκαης και του τζινλιν είχαν μπει σε καραντίνα. Αυτό τι σημαίνει: Μέσα στην πόλη μπορείς να κυκλοφορείς ελεύθερα. Δεν υπάρχει ελεύθερη μετακίνηση από πόλη σε πόλη. Αν θελεις να πας από πόλη σε πόλη τότε στην πόλη που θα πας, για να περάσεις τα διόδιά της πρέπει να δείξεις αποτελέσματα αρνητικού τεστ πριν 24 ώρες. Αφού μπεις στην πόλη πρεπει να κανεις καραντίνα 3 μερες. Κάθε μέρα σε επισκέπτεται κλιμάκιο ανά πάσα στιγμή και σου κάνουν δωρεάν τεστ. Αν μετά το τρίτο τεστ συνεχίζεις να είσαι αρνητικός τότε κυκλοφορείς ελεύθερα. Δεν σκοτώνουν ζώα.

Σε αυτούς που επιβάλλεται καραντίνα αλλά είναι επισκέπτες, παρέχεται καθημερινά δωρεάν φαγητό με ντελίβερι. 

Αν όμως κάνεις το λάθος και παραβιάσεις την καραντίνα τότε πας μέσα φυλακή και απομόνωση.

Μόνο στις περιοχές που παρουσιάστηκαν κρούσματα υπάρχουν περιορισμοί στο σπίτι μέχρι το τεστ να δείχνει αρνητικό.

Εδώ σε εντοπιζουν αν μετακινείσαι μέσω του κινητού. Από την κυψέλη της καθε περιοχης. Αν πας σε περιοχή με έστω 1 κρούσμα εμφανίζεται αστεράκι στο κινητό σου. 

Κάποιος ελληναρας αποφάσισε να αφήσει το κινητό στο σπίτι του. Όταν πήγε να περάσει τα διοδια του ζητηθηκε το κινητό. Ειπε οτι το ξέχασε στο σπίτι. Η αστυνομια τον γύρισε πίσω...(laugh)(laugh) μαλακας...νόμιζε πως βρισκόταν στην Ελλάδα».

Μιας κι εγώ είμαι στην Ελλάδα, πάω να ταϊσω τον μονόκερο, για προλάβω τα δελτία ειδήσεων. 

Διότι η φτώχεια αντέχεται αν είναι να πάνε διακοπές τα αφεντικά. 

Αλλά μην ψοφήσουμε και ανενημέρωτοι!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας χιλιάδων στην πόλη Μπάλτσι της Μολδαβίας, για την απαγόρευση σοβιετικών και ρωσικών συμβόλων, κινηματογραφικών ταινιών κ.λπ. 

Πουτινάκια; Κάτι χειρότερο! Οπαδοί του κομμουνιστικού ολοκληρωτισμού! Δεν βλέπεις τις σημαίες; Κόκκινες με σφυροδρέπανα!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με μια τεραστίων διαστάσεων παλλαϊκή πορεία, με επικεφαλής τον πρόεδρο Μαδούρο, γιορτάστηκε στο Καράκας η Ημέρα Διάσωσης της Εθνικής Αξιοπρέπειας. Η επέτειος των 20 χρόνων από την αποτροπή του αμερικανοκίνητου στρατιωτικού πραξικοπήματος κατά του Τσάβες. 

Κυριάρχησαν τα συνθήματα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την απόπειρα επέκτασης του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη, ενώ στην πορεία συμμετείχαν και οι 200 αντιπρόσωποι αντιιμπεριαλιστικών κυβερνήσεων και κινημάτων από την Ανατολή και τον Παγκόσμιο Νότο, που πήραν μέρος στη Διεθνή Σύνοδο κατά του Φασισμού, που διοργάνωσε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

Η ευρωπαϊκή δικαιωματική νατοϊκη «αριστερά» απουσίασε. Τυχαίνει να 'χει διαφορετική αντίληψη από τους λαούς που έχουν υποστεί άμεσα τη βαρβαρότητα της αποικιοκρατίας και του ιμπεριαλισμού, 

"όποιος δεν μιλάει για τον ιμπεριαλισμό δεν μπορεί να μιλάει για τον φασισμό".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 1980 του Ανδρέα Παπανδρέου, η κύρια έκφραση της "μεγάλης δημοκρατικής - προοδευτικής παράταξης" κατά τη Μεταπολίτευση και κληρονόμος του προδικτατορικού Κέντρου, έχει καταγραφεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού ως σαφέστατα πιο ριζοσπαστικό απ' αυτό. 

Η ιστορία του έχει συνδεθεί με τις μεταρρυθμιστικές τομές των πρώτων χρόνων της δεκαετίας του '80, που συνέβαλαν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων και στην πρωτοφανή αίσθηση ελευθερίας που απολάμβαναν. Αλλά και με μια εξωτερική πολιτική σχετικής έστω ανεξαρτησίας, που καθιστούσε την Ελλάδα αξιόπιστη σε όλο το τότε σοσιαλιστικό στρατόπεδο και στις αντιιμπεριαλιστικές αδέσμευτες χώρες. 

Τη θέση του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 1980, ως κύριας έκφρασης της "μεγάλης δημοκρατικής - προοδευτικής παράταξης", διεκδικεί εδώ και χρόνια ο γελοίος φασιστικός ΣΥΡΙΖΑ. Με τη διαφορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται ως σαφέστατα πιο συντηρητικός από το ιστορικό ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου.

Μνημόνιο, αναίρεση κοινωνικών κατακτήσεων του κόσμου της εργασίας, εκτεταμένο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και ασφυκτική ευθυγράμμιση με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, κατάληση της Εθνικής Κυριαρχίας, Προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, εισαγωγή λαθρομεταναστών με σκοπό την αλλαγή του πληθυσμού,  ασφαλώς δεν συνιστούν ριζοσπαστική πολιτική. 

Αποτελεί κι αυτή η σύγκριση ένα στοιχείο του συνολικότερου πισωγυρίσματος με την ανατροπή των συσχετισμών σε βάρος του κόσμου της εργασίας τις τρεις τελευταίες δεκαετίες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΦΟΡΜΟΖΑ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΕΖΙΚΟΣ... ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ

Και μιας και περί Κίνας η κουβέντα, να σου και απειλές από τις ΗΠΑ σχετικά με την Ταϊβάν. Η οποία αποτελεί εκτεταμένη αμερικανική στρατιωτική βάση, καμιά εκατοστή μίλια από την ηπειρωτική Κίνα. 

Κι από κοντά Έλληνες αριστεροί, που γράφουν εδώ μέσα για τον κινέζικο ιμπεριαλισμό που απειλεί την ανεξαρτησία της μικρής γειτονικής χώρας. 

Είναι πολύ πιθανό να μη γνωρίζουν πως η Ταϊβάν είναι το κράτος που δημιούργησαν οι Αμερικάνοι στο νησί της Φορμόζας, αποσπώντας το από την Κίνα μετά τη νίκη της Επανάστασης, το 1949. Με δικτάτορα τον στρατηγό Τσανγκ Κάι Σεκ. Αυτόν στη φωτογραφία, που έσφαζε στην Καντώνα προλεταρίους ηρωικούς, όπως έλεγε κι ένα παλιό ελληνικό κομμουνιστικό τραγούδι. 

Σαν να 'χαμε πάρει εδώ την εξουσία μετά τον Εμφύλιο και οι μοναρχοφασίστες να 'χαν κάνει δικό τους κράτος στη Σάμο. Για να τηρήσουμε και τις γεωγραφικές αναλογίες. 

Κινέζικη είναι η Φορμόζα. Κινέζοι είναι οι κάτοικοί της και δικαιωματικά ανήκει στην Κίνα. Αυτή την έννοια έχει και το ότι η Ταϊβάν δεν αναγνωρίζεται ως κράτος από τον ΟΗΕ και τους άλλους διεθνείς οργανισμούς.

Σχολιο.- Και στο ‘’ δοσμένο στάδιο του ιμπεριαλισμού’’ δεν λογίζονται οι πόσες 100 και βάλε δε ξέρω επεμβάσεις του ΝΑΤΟ, αλλά η Κίνα δημιουργεί ένταση και αυτή όπως η ΗΠΑ στη Ταιβάν. Μπορούμε να το ονομάσουμε και αντιιμπεριαλιστική αντικειμενικότητα! Επίσης θα ήταν ενδιαφέρον να γνωρίζαμε τους συνολικά (σε αριθμό) εκτοπισμένους των πολέμων του ΝΑΤΟ μιας και ανάμεσα σε άλλα η κριτική (φταίει η Ρωσία-φταίει το Ντονμπάς) γίνεται τώρα για τους εκτοπισμένους Ουκρανούς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ας το πάρουμε χαμπάρι, ο κόσμος χωρίστηκε στα δύο, η γη σκίστηκε, η ιμπεριαλιστική ειρήνη και η παγκοσμιοποίηση των τελευταίων 30 χρόνων τελείωσε.... Δεν χωράνε ίσες αποστάσεις…. Ή με τους ναζίδες ή με τις κόκκινες σημαίες…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δρόμοι

Στην πόλη Ιβανο-Φρανκίβσκ της δυτικής Ουκρανίας, το Δημοτικό Συμβούλιο αλλάζει τις σημάνσεις όλων των δρόμων που φέρουν ονόματα επιστημόνων, καλλιτεχνών και προσωπικοτήτων από τη Ρωσία και πολύ περισσότερο από την ΕΣΣΔ. Η αντιρωσική παράνοια φτάνει μέχρι τη χυδαία «αποκαθήλωση» της ιστορίας του Πολιτισμού και των Επιστημών. Πόσο μάλλον που οι λαοί σε Ρωσία και Ουκρανία μοιράζονται το ίδιο ιστορικό παρελθόν, όπως και τα τεράστια επιτεύγματα σε όλους τους τομείς, κάτω από τη στέγη της κοινής σοβιετικής πατρίδας. Κι αυτό δεν σβήνει, όσες ταμπέλες κι αν κατεβάσουν. Δεν είναι όμως μόνο εκεί το πρόβλημα, αλλά και τι ταμπέλες ανεβάζουν στη θέση των παλιών. Οι δρόμοι λοιπόν παίρνουν τα ονόματα εγκληματιών και συνεργατών των ναζί, που πολέμησαν ενάντια στη Σοβιετική Ενωση. Οπως ο Στεπάν Μπαντέρα και άλλοι από τις ταξιαρχίες που εντάχτηκαν στα SS, από τη λεγόμενη Οργάνωση Ουκρανών Εθνικιστών (OUN) και τον «απελευθερωτικό» στρατό της (UPA), που σήμερα τιμώνται ως ήρωες από το ουκρανικό αστικό κράτος. Για παράδειγμα, η οδός Τσαϊκόφσκι μετονομάζεται σε οδό Βασίλι Σλιπάκ, Ουκρανού ναζί τραγουδιστή της Οπερας του Παρισιού, ο οποίος εντάχθηκε στους φασίστες του «Δεξιού Τομέα» και σκοτώθηκε στο Ντονμπάς το 2016. Η οδός Γκαγκάριν σε οδό Ρομάν Σουχέβιτς, στελέχους της OUN. Η οδός Ρούντεβ, του ηγέτη των Ουκρανών παρτιζάνων εναντίον των ναζί, σε οδό του αρχιναζί Στεπάν Μπαντέρα. Η οδός Ντοστογιέφσκι σε «Ηρώων του Τσερνίκιφ». Η οδός Μακάρενκο, του Σοβιετικού παιδαγωγού, σε Ιβάν Φέντικ, ναζιστή σκοπευτή του UPA. Φανταζόμαστε ότι σ' έναν επόμενο γύρο, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης δεν θα αδικήσει άλλες «σπουδαίες» προσωπικότητες που συμπληρώνουν το «καρέ» και δικαιούνται τουλάχιστον έναν ουκρανικό δρόμο: «Οδός Νούλαντ», «οδός Μπλίνκεν», «οδός ΕΕ», «οδός Μπάιντεν», «οδός ΝΑΤΟ» κ.ο.κ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απροσδόκητα η Ρωσία έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις στον οικονομικό πόλεμο από ότι στο πόλεμο επί του πεδίου.

Με την βοήθεια της Κίνας έχει γυρίσει μπούμερανγκ τις κυρώσεις της Δύσης και έχει αυξήσει τα αποθέματα της σε χρυσό όσο και την ισοτιμία του ρουβλιου που είναι ανεβασμένη σε σχέση με την 24 Φεβρουαρίου.

Στο πεδίο της μάχης δυστυχώς Ρα πράγματα δεν είναι εξίσου καλά.

Μετά την βύθιση του "Μόσχα" την υποτίμηση του εχθρού την αψυχολόγητη αποχώρηση από το Κίεβο και τα αεροδρόμια του με αποτέλεσμα τα φορτία όπλων να έρχονται με αμείωτο ρυθμό έχουμε λαι την πιθανότητα περικυκλωσης μονάδων ρωσικών στο Ιζιουμ.

Η μη προετοιμασία από πλευράς μυστικών υπηρεσιών τουλάχιστον στο Χαρκοβο (90%) Ρώσων αντιστασιακων ομάδων μέσα στην πόλη και ο μειωμένος αριθμός στρατευμάτων μας οδηγούν σε περιπέτειες. Ένα άλλο αγκάθι στα πλευρά της Ρωσίας είναι η ένταξη της Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ που από τους Ρώσους θεωρείται το στρατηγικό βάθος του Λένινγκραντ Πετρουπολης.

Πρέπει να τελειώσει το θέμα του Αζοφσταλ με εξαΰλωση των ναζιστων που βρίσκονται μέσα για να απεμπλακουν οι καλύτερες μέχρι στιγμής μονάδες των Ρώσων οι Καντιροφσκι για να βοηθήσουν στο Ιζιουμ.

Σχολιο.- Το αζοφσταλ ίσως έχει και πράγματα και πρόσωπα που τα θέλει η Ρωσία.

Σχολιο.- δεν έχουμε χρόνο λόγου του μειωμένου αριθμού στρατευμάτων που ενεπλακησαν στην επιχείριση

Σχολιο.- ιδωμεν. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στο επιτελείο πάντως

Σχολιο.- Ούτε και γω.

Σχολιο.- έχει το εργαστήριο  και πλήθος "δυτικών συμβούλων"

ΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ «ΑΖΟΒΣΤΑΛ» ?

Κάτω από τη βιομηχανική ζώνη Azovstal, που ανήκει στον ολιγάρχη Rinat Akhmetov, υπάρχουν 24 χιλιόμετρα τούνελ σε βάθος έως και 30 μέτρων. Υπάρχει επίσης μια μυστική εγκατάσταση του ΝΑΤΟ PIT-404- και ένα μυστικό βιο-εργαστήριο του ΝΑΤΟ με βιολογικά όπλα. Στις εγκαταστάσεις του PIT-404, οι αξιωματικοί του ΝΑΤΟ είναι αποκλεισμένοι. Οι σήραγγες είναι εξοπλισμένες με σύστημα αποθήκης με θωράκιση. Μέσα βρίσκονται περίπου 240 αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων αξιωματικοί του ΝΑΤΟ και της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων, καθώς και προσωπικό του βιοεργαστηρίου. Οι φρουροί τους, που χρηματοδοτούνται από τον Αχμέτοφ, ανέρχονται σε 3.000 άτομα. Το βιοεργαστήριο στο εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη στις λεγόμενες εγκαταστάσεις PIT-404 κατασκευάστηκε και λειτουργεί από τη Metabiota, η οποία συνδέεται με τους Hunter Biden, Rinat Akhmetov και Vladimir Zelensky. Στα εργαστήρια αυτής της εγκατάστασης πραγματοποιήθηκαν δοκιμές για τη δημιουργία βιοόπλων. Χιλιάδες κάτοικοι της Μαριούπολης έγιναν «ινδικά χοιρίδια» σε αυτές τις τρομερές δοκιμασίες. Και σε αυτά τα απάνθρωπα πειράματα συμμετείχαν κυρίως δυτικοί «ειδικοί». Οι Γάλλοι αξιωματικοί των πληροφοριών και των ειδικών επιχειρήσεων δεν κατάφεραν να βγάλουν τους συναδέλφους τους από τη Μαριούπολη. Γι' αυτό ο Μακρόν τηλεφωνούσε τόσο συχνά στο Κρεμλίνο και ζητούσε «ανθρωπιστικούς διαδρόμους». Ορισμένοι Γάλλοι αξιωματικοί των πληροφοριών έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης. Ο επικεφαλής της γαλλικής υπηρεσίας πληροφοριών, Eric Vido, απολύθηκε στις 31 Μαρτίου 2022 για τις αποτυχίες της γαλλικής υπηρεσίας πληροφοριών στον πόλεμο στην Ουκρανία. Αξιωματικοί από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Τουρκία, τη Σουηδία, την Πολωνία και την Ελλάδα (!!!) είναι πλέον αποκλεισμένοι στα μπουντρούμια του Azovstal. Ο Αμερικανός υποστράτηγος Roger Cloutier, που αιχμαλωτίστηκε από τη Λαϊκή Πολιτοφυλακή της DPR από ένα καταρηφθεν ελικόπτερο, εντοπίστηκε από την Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου και τη Ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών στη Μαριούπολη. Μία πολίτης της Ουκρανίας, γνωστή στις μυστικές υπηρεσίες ως Klute, συνόδευε πάντα τον στρατηγό ως σύζυγος, έμπιστη και μεταφράστρια. Μόλις ελήφθη η πληροφορία ότι αυτή η κυρία έφτασε στη Μαριούπολη, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση και απέκλεισε την πόλη.

Γίνεται σαφές γιατί τα ελικόπτερα και το πλοίο προσπάθησαν να φτάσουν εκεί, και να βγάλουν τους ανθρώπους τους



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν είναι λαθρομετανάστευση, αλλά σκλαβομετανάστευση. Συμφωνία Μαρακές. Όλα τα "δυτικά" κράτη πληρώνουν Τουρκία και Ελλάδα για μετανάστες επιτηδευμένα χωρίς χαρτιά (παράτυπους), ώστε να τους χρησιμοποιήσουν ως σκλάβους, με το μισθό της χώρας καταγωγής τους. Η Τουρκία τους πληρώνει τα έξοδα για να έρθουν και η Ελλάδα τους αποθηκεύει και επιδοτεί με χρέωση των άλλων κρατών. Φινλανδία, Βέλγιο, Δανία (η τελευταία Κόσοβο / Κοσσυφοπέδιο), ενοικίασαν φυλακές για τους μετανάστες τους.

- 1.Μνημόνια, 2.Πρέσπες, 3.Υπερφορολογηση

4.Αθρόα σκλαβομετανάστευση, 5.Καταπάτηση ατομικών δικαιωμάτων, 6.Υποχρεωτικοτητες, 7.Καταλήστευση δημόσιου πλούτου, 8.Ανεργία , 9.Φτωχοποιηση , 10.Ακρίβεια 

11.Εξόντωση μεσαίας τάξης, 12.Καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων, 13.Ανυπαρξία μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος, 14.Εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων

15.Ισοπέδωση του πρωτογενούς τομέας παραγωγής 

16.Απαξίωση των ελληνικών καινοτομιών και αριστούχων 

17.Απαξιωση του δευτερογενούς τομέα παραγωγής 

18.Απαξιωση της παιδείας , 19.Απαξιωση του ΕΣΥ

20.Απαξιωση του κοινωνικού κράτους πρόνοιας

Τα πεπραγμένα των τελευταίων δεκαετιών του ελληνικού κ(Υ)νοβουλιου ....μπορούμε και χειρότερα....όλοι στη μάχη σύσσωμοι για την επανεκλογή τους για τη νέα συγκυβέρνηση .όλοι μαζί μπορούν να μας πάνε στον πάτο καλύτερα και γρηγορότερα .....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέστε μου αλήθεια σε αυτόν τον Αρμαγεδδών υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με τον ΑΛΕΞΗ τον ανύπαρκτο?

Σχολιο.- Υπάρχουν. Μάλιστα είναι και πορωμενοι και νομίζουν πως είναι η μοναδική ελπίδα μας.

Σχολιο.- Αυτό το σύνδρομο του Σωτηρα είναι που κατέστρεψε την Ελλάδα.

Αλλά το να πιστεύει κανείς ότι ο μεγαλύτερος ψεύτης της ελληνικής πολιτικής σκηνής αυτός που πούλησε πρώτα τον μαθητικους αγώνες αργότερα τον μέντορα του και μετά το λαό και το δημοψήφισμα θα μς σώσει είναι απελπισία όχι ελπίδα

Σχολιο.- και γιατί στηριζεις έναν αποδεδειγμένο ψεύτη αφού δεν περιμένεις από κανέναν τίποτα ; Έτσι για πλάκα μάλλον εεεε; Ο άνθρωπος έχει δώσει εξετάσεις ,και δίνει καθημερινά ,έχει αποδείξει πόσο απατεώνας είναι.

Σχολιο.- έκλεισε νοσοκομεία ,πήρε τα λεφτά από τους εργαζόμενους και τα παρέδωσε στην Ν Δ για να τα δώσει στους καπιταλιστες. Πήρε τα λεφτά από τα ασφαλιστικά ταμεία και τα έδωσε σε ψοφιες επιχειρήσεις , έκοψε συντάξεις , ψήφισε νέο μνημόνιο , έκανε την συμφωνία για τις βάσεις του θανάτου στην Αλεξανδρούπολη , ψήφισε νόμο ,για να μην μπορεί καμία κυβέρνηση να αλλάξει το καθεστώς του πρώτου μνημονίου που ψήφισε ο Γ . Παπανδρέου. Επισης, έδωσε ζεστό χρήμα στους καπιταλιστές , και ψήφισε 800 διατάγματα εναντίον του λαού. Έκανε κυβέρνηση με την στήριξη της ΝΔ , θέλει και αλλά μήπως; Οι συντάξεις χηρείας σήμερα κόβονται με νόμο του Κατρουγκαλου. Λίγη ντροπή δεν βλάπτει ,αλλά που να βρεθεί...

Σχολιο.- πήρε τα λεφτά από τους μικρούς και μεσσαιους και το έδωσε στους Ευρωπαίους στης Βρυξέλλες και στη δεξιά.

Σκότωσε την ψευτοελπιδα και έστειλε τον κόσμο στην απόγνωση.

Έφερε την οικογένεια Μητσοτάκη γιατί ήταν ανελέητος με τους μικρομεσαίους

Σχολιο.- ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεύθυνος γιατι με την δεξιά πολιτική του έφερε στην εξουσία τον Μητσοτάκη. Αυτό πληρώνουμε και θα ξαναπληρωσουμε. Την επομένη των εκλογών, ένα βγει,  θα ξανααρχίσει να μαζεύει λεφτά από τον κόσμο. Τους μάθαμε πια. Αυτοί οι άνθρωποι πιστεύουν ότι θα είναι στην κυβέρνηση και ότι θα κάνουν ταξίδι αναψυχής...

Σχολιο.- Τώρα το μόνο που κάνουν οι Συριζαιοι είναι να ρίχνουν λάσπη ,να κοροϊδεύουν και να γελάνε. Προφανώς με τα χάλια τους ,γιατί την επομένη των εκλογών ,μας περιμένει όλους σκληρό ροκ , και αυτή την φορά θα είναι πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ που θα εφαρμόζει τα σκληρά μέτρα με "πόνο ψυχής"... Τότε θα τους κοπεί και το γέλιο αλλά και οι ειρωνίες...

Δωστε προσοχή στις τυχοδιωκτικές θέσεις του συνεδρίου τους και θα καταλάβετε. Κάνουν θόρυβο για το τίποτα , εν τω μεταξύ μεθανε εκεί μέσα όλοι τους με τα ψέματα ενός αληταρα καραγκιοζη. Οι άνθρωποι ήρθαν για κακό .

Σχολιο.- ολοι εσείς οι συριζαιοι έχετε βάλει σκοπό να πάτε στο σφαγείο όλους τους εργαζόμενους , να ενωθουνε για να χειροκροτατε ολοι μαζί την δεξιά πολιτική ; Φτάνει πια η αλητεία σας. Ότι έκανε το ΠΑΣΟΚ με την ΓΣΕΕ το 1986 προσπαθείτε να το κάνετε εσείς τώρα. Επίσης στον συνδικαλισμό σήμερα , κάνετε συμμαχίες με την δεξιά και την ακροδεξιά . Είσαστε η ντροπή της αριστεράς. ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΚΟΠΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΘΡΑΣΥΜΙΑ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΤΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ. ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΓΙΑ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ.

Σχολιο.- ο οπουρτουνισμος του ΣΥΡΙΖΑ που εξυπηρετεί το σύστημα. Θα μπει το παλούκι και στον δικός σας κ@@ο από την ίδια την πολιτική του Συριζα . Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά... Ξέρω πολύ καλά τι συμβαινει. Είσαστε η γάγγραινα του κινήματος. Το σύστημα σας έβαλε , αυτό έχει γίνει δύο φορές ,μια με το ΠΑΣΟΚ και μια με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η αποστολή της σοσιαλδημοκρατίας ,να βάζει εμπόδια στην ανάπτυξη του κινήματος. Τώρα βέβαια μένω ήσυχος ,την Φτωχια θα τη καταπολεμησεου οι τυχοδιώκτες του ΣΥΡΙΖΑ... Είναι τόσο εύθραυστες οι εξελίξεις , και τόσο μεγάλα τα προβλήματα που θα πληρώσετε όλη την οργή του κόσμου την επομένη των εκλογών ... Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό τσογλανια.

Σχολιο.- Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πιο τυχοδιωκτικη κυβέρνηση που έζησε ο τόπος.

Ο Αλέξης που πούλησε του μαθητικους αγώνες εξορισε τον πνευματικό του πατέρα τον Αλαβανο πούλησε τον λαό με το δημοψήφισμα και τώρα έδωσε το παρόν με τον Ζελενσκι για να δώσει διαπιστευτηρια στον Πιατ είναι ότι πιο καιροσκοπικο πέρασε από την Ελλάδα

Σχολιο.- το ζούμε καθημερινά , το κακό είναι ότι με τον καιροσκοπισμο του ,και με τα ψέματα του , ελέγχει ακόμα τον κόσμο. Λίγοι είναι αυτοί που έχουν καταλάβει, ότι το τσουνάμι έρχεται, και ότι θα τους πάρει ο διάβολος στην κυριολεξία. Ποντάρουν όμως στο ότι , έχουν τις πλάτες του συστήματος. Είναι πολύ δύσκολο να βρεις Συριζαιο να μιλήσεις για θέσεις ,αλλά και για τα ουσιαστικά προβλήματα. Οι άνθρωποι αυτοί συμπεριφέρονται επικίνδυνα ,δεν ακούν τίποτα αλλά ούτε και έχουν διάθεση να σταθούν απέναντι από αυτη την λαίλαπα . Είναι κυριολεκτικά καιροσκόποι. Τους έζησα στο συνδικαλιστικό κίνημα ,γλειφτες , πουλάνε για μια θέση και την ίδια την μανα τους.Στην Ελλάδα σήμερα ζούμε ξανά τον αυριανισμο αλλά και τον σημιτισμό του ΠΑΣΟΚ , αυτή την φορά την σκυτάλη την έχει πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η κατάσταση στην χώρα μας με το χέρι στην καρδιά.

Σχολιο.- πλην του αρχικού 4% οι περισσότεροι είναι άνθρωποι που μύρισαν θέση και εξουσία.

Αυριανιστες παλαιού τύπου.

Το αρχικό 4% είναι οι αριστεροί του Βερμούτ και στην Κέρκυρα του Κουμ κουατ

Σχολιο.- καλυτερα μικρο ποσοστο φιλε παρα αποροφημενοι απο το συστημα και προδοτες του λαικου κινιματος..καλυτερα λιγοι και με ταξικη συνειδηση παρα γλυφτες των αφεντικων των φθαρμενων πασοκων και του καθε δεξιού..εμεις τα 37 δυς του λαου δεν θα τα χαριζαμε στον κουλη και τα λαμογια του θα τα διναμε στον λαο....

..φιλε με τα ψεματα γινατε κυβερνηση για τα ψεματα χασατε και ξαναφερατε την δεξια...εναλλαγη εξουσιας..κλασικη αστικη συνταγη..τα στοιχεια που χαρακτηριζουν τον συριζα πλεον ειναι ..ρεφορμισμος,οπορτουνισμος,αριβισμος...καλυτερα λιγοι σταθεροι και σκεπτομενοι παρα γιουσουφακια στης προσταγες των αφεντικων σας..

Σχολιο.- ..οποιοι θεωρουν τον συριζα αριστερα τοτε δεν ειναι κι αυτοι αριστεροι..παντα προσπαθουν να ξεπλυνουν τον συριζα παρα τον κλασικο συστημικο τροπο που κυβερνησε και εκανε τον κοσμο να ξαναφερη την δεξια γιατι απλα τους εξομοιωσε...αυτοι και παλι χωρις διαθεση αυτοκριτικης θα τον χειρικροτουν και για τα αντιλαικα του και για τα ψεματα του.. εχουν τοσο κομπλεξ με την ερμαφροδιτη ιδεολογια τους που τους κανει αντικομμουνιστες...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύλληψη ουκρανοναζί με πολιτικά

- Θα βρούμε υλικό στο κινητό σου ; Λέγε !

- Ε, ναι. 

- Ποιος είναι ο κωδικός πρόσβασης στο τηλέφωνο. Γρήγορα 

- 1488.

- Είσαι φασίστας ;

- Οχι πια.

Ταχύρρυθμη αποναζιστικοποίηση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Οι Pink Floyd κυκλοφόρησαν νέα δουλειά με τίτλο «Hey, Hey, Rise Up!», αφιερωμένη στην “αντίσταση του ουκρανικού λαού κατά της ρωσικής εισβολής”. Το τραγούδι είναι γραμμένο απο κοινού με τον ουκρανό Andriy Khlyvnyuk και περιέχει απόσπασμα απο τον εθνικιστικό ύμνο του 1914 Ой у лузі червона калина-ω, κόκκινα φραγκοστάφυλα στο λιβάδι.

Ο ύμνος τιμά τους ουκρανούς τυφεκιοφόρους που πολέμησαν στο πλευρό των αυστρο-ουγγρικών δυνάμεων στον Α'ΠΠ." 

Πρόκειται (τουλάχιστον στα μάτια μου) για κατάρρευση όλου του δυτικού κοσμοειδώλου, καθώς ασπάζεται το νέο μεταμοντέρνο δόγμα του ναζισμού, πλέον και με την ιστορική- ταυτοτική του μορφή. 

Επανέρχομαι στο γνωστό τσιτάτο μου: " Μην κάνετε πολιτικό τοτεμ όποιον κρατά μικρόφωνο- υπάρχει ο κίνδυνος να σας βγει εισπράκτορας σε αραμπά"..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το CNN μόλις επισημοποιησε ότι το ποσοστό αποδοχής του Μπάιντεν έχει πέσει κατακόρυφα στο 41%. 

Αυτό συνιστά ρεκόρ χαμηλου ποσοστού μεταξύ όλων των προέδρων των ΗΠΑ !

Παρεμπιπτόντως, το χαμηλότερο του Τραμπ είχε φτάσει 42%.

Με 41% σέρνει τον μισό πλανήτη στον Όλεθρο. 

Η υπονομευση που έγινε στον Τραμπ, ο διασυρμός και η εκστρατεία παρουσίασης του ως ψέκα, είναι ένα θέμα που αν θίγει, θα γίνω πουτανα με όλους εδώ μέσα. Αδιάφορο αν μας είναι συμπαθής. Με ενδιαφέρει μόνο η πολιτική του στα μείζονα. 

Μιλάμε για τον μοναδικό πρόεδρο της Αμερικής, που δεν έκανε πόλεμο, και έπαψε εντελώς την ρητορική μίσους κατά της Ρωσίας.

Πετυχε ενεργειακή αυτάρκεια για την χώρα του. Αποκαλύψε το σκάνδαλο με τον γιο του Μπάιντεν στην Ουκρανία και τα συστημικά μέσα έλεγαν ότι είναι προβοκάτσια των Ρώσων. 

Ο Τραμπ παρουσιάστηκε ως βιαστής και Μισογυνης, ούτως χειραγωγηθει η Woke εκλογική δεξαμενή που εξέλεξε τον Μπαιντεν στα αστικά κέντρα. Το μεγαλύτερο πλήγμα που του κατάφεραν, ήταν αυτό. 

Ένας παιδοφιλος Μπάιντεν με γιο κατα συρροή βιαστή με καταδίκες, παρουσιάστηκε ως Φεμινιστης, ούτως συσπειρώσει όλη την αστική βάση, και στον δεύτερο μήνα θητείας του, ξηλωσε όλες τις γυναίκες των γραφείων της πολιτικής Αεροπορίας, και διόρισε λοατκι ακτιβιστα.

Η ιέρεια του BLM καταδικάστηκε για υφαρπαγή του "ταμείου" το οποίο διέθεσε για βίλα στο Μαϊάμι. Το BLM ήταν χρηματοδοτουμενο απο τον Μπαιντεν και δεν είχε απολύτως κανένα σαφή προσανατολισμό και πολιτικό διακύβευμα, πέραν του να εγκαθιδρυθει ότι όλοι οι λευκοί προλετάριοι, (δεξαμενή Τραμπ), είναι λευκά τρανσοφοβικα σκουπίδια.

Η Οικονομία των ΗΠΑ σας εξηγώ εδώ και 2 χρόνια, οτι έχει τελειώσει, και την ωθεί ο Μπάιντεν σε διάλυση, ούτως πάρει Εργολαβία τις Φαρμακευτικες, την νέα Αυτοκρατορία, έχοντας ήδη στο χαρτοφυλάκιο του τα υπερκερδη των ορμονοθεραπειων και της φυλλομεταβασης των τρανς, που προωθούν και τζιραρουν οι εταιρείες του. Θέλει να αυξήσει την ατομική του περιουσία και να διασφαλίσει την οικονομική του Μονοκρατορια. 

WOKE Ατζέντα θα πει Υπερκερδη. 

Φάτε τώρα που θα ρθει Πτώχευση 

Πρώτη Τρανς Υπουργό, 

ΒLM,

Στειρώσεις παιδιών και γυναικών,

Και Pride.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτήν τη στιγμή Σαββάτο στις 23.00 ώρα το Ισραήλ βομβαρδίζει την πρωτεύουσα της Συρίας Δαμασκό.

Ως συνήθως 

ΜΟΥΓΓΑ ως συνήθως εδώ μεσα  στο facebook

_stand_with_Syria

Syria under attack by Israel



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, το καθεστώς του Κιέβου ετοιμάζει άλλη μια τερατώδη προτροπή, παρόμοια με αυτή στο Κραματόρσκ, για να κατηγορήσει Ρώσους στρατιώτες για τα λεγόμενα εγκλήματα πολέμου με σφαγές αμάχων.

 Για το σκοπό αυτό, τάγμα της 19ης Ταξιαρχίας Πυραύλων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα εξαπολύσει σύντομα επίθεση Tochka-U σε περιοχή συγκέντρωσης προσφύγων στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λοζοβάγια.

 Οι πύραυλοι θα εκτοξευθούν από την κατεύθυνση Σταρομιχαήλοβκα για να προσομοιώσουν χτύπημα από την επικράτεια που φέρεται να ελέγχουν οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις και οι σχηματισμοί της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτ

 Τέτοιες ενέργειες των ουκρανικών αρχών καταδεικνύουν για άλλη μια φορά απάνθρωπη στάση απέναντι στην τύχη των δικών της πολιτών και δείχνουν πλήρη περιφρόνηση για όλες τις νόρμες ηθικής και διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.

-Τονίζουμε ιδιαίτερα ότι οι τακτικοί πύραυλοι Tochka-U χρησιμοποιούνται μόνο από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

 Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, προειδοποιούμε τις χώρες της λεγόμενης «πολιτισμένης Δύσης» με επικεφαλής τις ΗΠΑ εκ των προτέρων ότι η Ρωσική Ομοσπονδία έχει βάση αποδείξεων για ένα ακόμη φρικτό έγκλημα που ετοιμάζεται από το καθεστώς του Κιέβου.

-Συνταγματάρχης Mikhail Mizintsev, Επικεφαλής της Κοινής Διεύθυνσης Συντονισμού Ανθρωπιστικής Απόκρισης της Ρωσικής Ομοσπονδίας - Επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Κρατικού Ελέγχου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκοτωσε 11 ανθρώπους και τραυμάτισε 152 η Ισραηλινή αστυνομία στο τέμενος Αλ Άκσα εν μέσω Ραμαζανιού 

Δεν υπήρχαν "συγκρούσεις "όπως λένε τα καθεστωτικά ΜΜΕ ,υπάρχει τρομερή βία από το Ισραηλινό κράτος



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ASSANGE: Το κίνητρό μου ήταν να δημοσιεύσω αληθινές πληροφορίες που κατά τα άλλα δεν λέγονται. Οπότε δεν είμαστε σε ανταγωνισμό, αν θέλετε...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ: Δεν έχετε πολιτική ατζέντα;

ASSANGE: Αυτή είναι μια πολιτική ατζέντα. Δεν είναι *κομματική* πολιτική ατζέντα. Είναι μια φιλοσοφική ατζέντα: Πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τύπος κυβέρνησης προέρχεται από μια κυβέρνηση που ελέγχεται εξονυχιστικά από τον λαό όταν έχει αληθινές πληροφορίες για το πώς κυβερνήσεις, μεγάλες εταιρείες και άλλοι παράγοντες εξουσίας σε μια κοινωνία στην πραγματικότητα 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παιδική κακοποίηση: Γιατί καθυστερούν οι κοινωνικές υπηρεσίες

Διότι έχει διαλυθεί το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας και το δημόσιο σύστημα υγείας 

"Δύο Κοινωνικοί/ες Λειτουργοί, ανά εκατομμύριο πολίτες στο Δήμο Αθηναίων

. Ας σηκώσουμε λίγο το βλέμμα ψηλά για να δούμε τους υπαίτιους της διάλυσης του κοινωνικού κράτους. Είναι επιλογή τους."



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά το πραξικόπημα του Μαϊνταν οι νεοναζί από τη Δυτική #Ουκρανία ανέλαβαν την υπόλοιπη χώρα. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Ουκρανίας είναι ρωσόφωνοι, έχουν συγγενείς στη Ρωσία και οι λογικοί άνθρωποι απεχθάνονται τους ψυχοπαθείς σαδιστές #Ναζί και προσωρινούς διευθυντές που τοποθετήθηκαν στο Κίεβο.

"Μισώ αυτούς τους Ναζί, αυτά τα αποβράσματα, αυτόν τον Ζελένσκι, τον μπούφο... Γαμώτο του! Και σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Περίμενα όλη την ώρα... Αλλά αυτά τα πλάσματα που ήρθαν από τη Δυτική Ουκρανία... δεν τελείωσαν πίσω στο '59, όλοι αυτοί οι μπάσταρδοι, και σήκωσαν πάλι κεφάλι, αυτά τα αποβράσματα! Και όλους αυτούς τους μαλάκες τους μεγάλωσαν ο Ποροσένκο, ο Κολομοΐσκι και ο Αχμέτοφ... Και αυτός ο δήμαρχος της πόλης μας, ο Boychenko! Ο εντελώς βλάκας! Θα έπρεπε να το πει στους ανθρώπους, πάρτε φαγητό,  λίγο νερό... Όταν ξεκίνησε στις 24, όλοι αυτοί οι αρουραίοι βγήκαν έξω και άρχισαν να ληστεύουν: φαρμακεία, νοσοκομεία, βιομηχανικά καταστήματα, μανάβικα... "

Ουκρανοί Ναζί συνεργάτες από την UPA παρέμειναν σε κρησφύγετα στη Δυτική Ουκρανία μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 1950, μέχρι που η NKVD πυροβόλησε πολλούς. Κάποιοι παραδόθηκαν και εξέτισαν πέντε έως δέκα χρόνια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πείτε ρε σεις ένα ευχαριστώ στο Κούλη Μητσοτάκη επιτέλους.

Οι άνθρωποι οι Μητσοτάκηδες είχαν ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ - επαναλαμβάνω: ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ- και τη «δώρησαν» εκεί απ´ όπου την έκλεψαν. Δώρησαν, πώς να πω, ΔΩΡΟ μας έκαναν, με τις αρχαιότητές μας, 1.062 αρχαία αντικείμενα, από το τέλος 4ης χιλιετίας π.Χ. μέχρι τον 3ο αιώνα μ.Χ. Ένα ευχαριστώ να μην ακούσουν;

Νιώστε λίγο ρε υπήκοοι.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΚΑΝΑΔΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙ ΟΥΚΡΑΝΙΚΕΣ ΔΥΝΆΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ, υποστηρίζει κυνηγός των Ναζί

Κορυφαίος κυνηγός των Ναζί και ιστορικός του Ολοκαυτώματος υποστηρίζει ότι ο Καναδάς έχει υποπέσει σε σοβαρό σφάλμα όταν εκπαίδευε πριν από 17 μήνες ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό που συνδέεται με ακροδεξιές ομάδες,. Οι καναδικές ένοπλες δυνάμεις, όμως, υποστηρίζουν ότι δεν είχαν καμία υποχρέωση να είναι 100% βέβαιες για το ιστορικό των στρατιωτών που εκπαίδευσαν στην Ουκρανία.

Το Radio Canada τη Δευτέρα ανέφερε ότι το καναδικό στρατιωτικό προσωπικό εκπαίδευσε τόσο μέλη του ακροδεξιού συντάγματος Azov όσο και έναν τουλάχιστον Ουκρανό στρατιώτη που έφερε το έμβλημα μιας μονάδας των ναζιστικών SS από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η εκπαίδευσή τους έγινε τον Νοέμβριο του 2020.

Ο Efraim Zuroff του Κέντρου Σίμον Βίζενταλ στο Ισραήλ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα μας, δήλωσε ότι ο Καναδάς απέτυχε να ελέγξει το δικό του πρόγραμμα στρατιωτικής εκπαίδευσης. «Η καναδική κυβέρνηση δεν έκανε σωστά τη δουλειά της», είπε. «Είναι ευθύνη του καναδικού υπουργείου Άμυνας να γνωρίζει ακριβώς ποιους εκπαιδεύει.» «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν διάφορες οργανώσεις νεοναζί στην Ουκρανία, είτε στο σύνταγμα Αζόφ είτε σε άλλες οργανώσεις», πρόσθεσε.

Πηγές του υπουργείου άμυνας αναγνώρισαν ότι το έμβλημα που φορούσε ο Ουκρανός στρατιώτης στις καναδικές στρατιωτικές φωτογραφίες είναι το διακριτικό της μονάδας SS της Ουκρανίας που πολέμησε για τους Ναζί. Σε άλλες φωτογραφίες φαίνονται ουκρανικά στρατεύματα με διακριτικά της μονάδας Αζόφ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ρωσόφωνοι μαχητές ύψωσαν σημαία στο Αρχηγείο Αστυνομίας στη Μαριούπολη λέγοντας: η Μαριούπολη είναι δική μας!!Υπ.Άμυνας Ρωσίας:”ελευθερώσαμε όλη την Μαριούπολη απομένει το Azovstal. 23.367 Oυκρανοί στρατιώτες νεκροί!” 2 000 ξένοι μισθοφόροι κυρίως από Τουρκία κι Αζερμπαϊτζάν έφθασαν στην Zaporizhzhia στην Ουκρανία για να πολεμήσουν τη Ρωσία!! 

16/04/2022

Περίπου 2 000 ξένοι μισθοφόροι έφθασαν στην Zaporozhe/Zaporizhzhia (μια περιοχή της Ουκρανίας), μεταφέρει το κανάλι télégram WarGonzo.

Έφθασαν στην Zaporizhzhia που ελέγχει το Κίεβο και χωρίστηκαν σε 3 ομάδες με βάση την εθνικότητά τους και τη θρησκεία τους.Ανάμεσά τους βρίσκονται μαχητές με καταγωγή από ισλαμικές χώρες ιδίως την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν.

Αρχικά προβλεπόταν η αποστολή μισθοφόρων σ΄αποστολή για να πολεμήσουν στη Μαριούπολη. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, το Κίεβο, μεταξύ άλλων δυνάμεων, επρόκειτο να ρίξει αυτήν την ομάδα στον αποκλεισμό της Μαριούπολης, αλλά στη συνέχεια τα σχέδια άλλαξαν αφού ήταν εντελώς άσκοπη μια τέτοια επιχείρηση. Αφού η πόλη πέρασε υπό τον έλεγχο του στρατού της Λαικής Δημοκρατίας του Donetsk και της Ρωσίας. Κατά συνέπεια οι ξένοι μισθοφόροι μπορεί τώρα μεταφερθούν προς την κατεύθυνση της Avdiivka όπου ο στρατός της RPD και της Ρωσίας διεξάγουν επιθέσεις κι επιχειρήσεις.

Στις 13 Απριλίου περί τους 1 026 στρατιώτες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων (AFU) παραδόθηκαν στη ζώνη της Μεταλλουργίας Ilyich στη Μαριούπολη που καθαρίστηκε ολοσχερώς από την παρουσία τους. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ρωσικός στρατός κατάφερε να αποσύρει περίπου 200 πολίτες από το έδαφος του εργοστασίου, τους οποίους οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και οι νεοναζί από το Αζόφ, υποσχόμενοι ασφάλεια, παρέσυραν στα τούνελ και τους κράτησαν στην πραγματικότητα ομήρους.

Τις τελευταίες ημέρες, περίπου 1.350 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν παραδοθεί, ανάμεσά τους υπάρχουν ξένοι μισθοφόροι – ο επικεφαλής της ΛΔΔ Ντένις Πουσίλιν.

Οι βρετανικές ειδικές δυνάμεις εκπαίδευσαν τοπικά στρατεύματα στο Κίεβο για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου με τη Ρωσία, δήλωσαν οι Ουκρανοί διοικητές στους Times.

Ο στρατιωτικός επίτροπος Semyon Pegov σχετικά με την κατάσταση στην πρώτη γραμμή στο Donbass:

«Αυτό που απομένει τώρα είναι η καταστροφή ή η σύλληψη αυτής της ομάδας [ναζιστών] που παρέμεινε στο Azovstal.

Εκτός από το εργοστάσιο Azovstal, ολόκληρη η πόλη της Μαριούπολης βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων που προκάλεσαν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανθρώπινες απώλειες που υπολογίζονται σε 23.367 νεκρούς, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

To Tάγμα «Σομαλία» του DPR ύψωσε την σημαία του Ντονέσκ πάνω από το κτίριο της Αστυνομικής Διέυθυνσης Μαριούπολης.

Ο πρώτος υποδιοικητής του τάγματος “Σομαλία” ύψωσε την σημαία του Ντονέσκ πάνω από το κεντρικό κτίριο της αστυνομίας στη Μαριούπολη και είπε ότι ‘‘Η Μαριούπολη είναι δική μας! Αυτό είναι σίγουρο τώρα”. Σύμφωνα με μια εκτίμηση οι Ουκρανοί έχασαν 20.000 στη Μαριούπολη.

Το επόμενο είναι ο θήλακας Avdeevsky. Η πόλη Avdeevka βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την πρωτεύουσα της ΛΔΝτονέσκ. Πολύ περισσότερη εχθρική δύναμη συγκεντρώνεται εκεί από ό,τι στη Μαριούπολη. Η Avdiivka ήταν στην πρώτη γραμμή για οκτώ χρόνια, δημιουργήθηκαν επίσης οχυρωμένες περιοχές με τα χρόνια.

Ήδη αρκετές από τις μονάδες μας, που απελευθερώθηκαν μετά την κατάληψη της Βολνοβάχα, έχουν αρχίσει να διαλύουν αυτές τις οχυρωμένες περιοχές … και περικυκλώνουν την Αβντεέβκα.Οι μονάδες του NM του DPR και των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση Avdiivka. Κρίνοντας από την προέλαση των στρατευμάτων τους στην περιοχή Maryinka και Verkhnetoretsky, το καθήκον είναι να περικυκλωθεί αποκλεισθεί η Avdeevka.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η δολοφονία του Πέτρου Μπάμπαλη, του αρχιβασανιστή της Χούντας

Τα έργα και οι μέρες του βασανιστή της Χούντας, γιατί αθωώθηκε από τα ελληνικά δικαστήρια και ποιοι τον δολοφόνησαν.

Το έγκλημα της Τετάρτης 31 Ιανουαρίου 1979 στη Νέα Σμύρνη συντάραξε τη χώρα. Οι Δημοκράτες και ο Λαός πανηγύριζαν και το καθεστώς τα έβαψε μαύρα. Ο Πέτρος Μπάμπαλης, ο αρχιβασανιστής της Χούντας, βρέθηκε δολοφονημένος κοντά στο σπίτι του με οκτώ σφαίρες στο κεφάλι και το στήθος του. Ακριβώς δίπλα στο πτώμα του ήταν αφημένη μια δακτυλογραφημένη προκήρυξη πέντε σελίδων της οργάνωσης που ανέλαβε την ευθύνη της δολοφονίας του.

«Από σήμερα, ο άθλιος και μισητός βασανιστής, ο αστυνόμος Πέτρος Μπάμπαλης έπαψε να υπάρχει. Εκτελέστηκε από μια ομάδα αγωνιστών». Αυτά ήταν τα ακριβή γραφόμενα της προκήρυξης της οργάνωσης «Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας – Ομάδα: Ιούνης ‘78» με τίτλο «Γιατί εκτελέσαμε τον Μπάμπαλη». Ποιος ήταν, όμως, ο βασανιστής της Χούντας που έγινε ο φόβος και ο τρόμος των αντιστασιακών κατά τη διάρκεια της επταετούς δικτατορίας και γιατί αθωώθηκε από τα ελληνικά δικαστήρια για τα εγκλήματά του;

Η ιστορία του βασανιστή της χούντας, Πέτρου Μπάμπαλη

Ο Πέτρος Μπάμπαλης γεννήθηκε το 1939 σε ένα χωριό του νομού Φθιώτιδας. Αφότου τελείωσε το γυμνάσιο, κατετάγη στο σώμα της Αστυνομίας Πόλεων με τον βαθμό του αστυφύλακα. Σπούδασε στη Νομική Αθηνών και το 1960 αποφοίτησε από τη σχολή αξιωματικών της αστυνομίας. Κατά τη διάρκεια της διετούς θητείας του γνώρισε τον Ευάγγελο Μάλλιο. Οι δυο τους έμελλε μετά από μερικά χρόνια να απασχολήσουν τη δημοσιότητα για τα πεπραγμένα τους στο κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας, στο κέντρο της Αθήνας.

Όσο περνούσαν τα χρόνια, το όνομά του άρχισε να γίνεται όλο και πιο γνωστό στην αστυνομική πιάτσα της πόλης. Χαρακτηριστικό είναι πως οι συνάδελφοί του, του είχαν δώσει το προσωνύμιο «Αιγυπτιακή Βιβλιοθήκη», καθώς είχε τους πάντες φακελωμένους ανάλογα με τα πολιτικά τους φρονήματα.

Η έδρα του κατά την περίοδο της Χούντας ήταν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αττικής που βρισκόταν επί της οδού Μπουμπουλίνας 20, πίσω ακριβώς από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας. Εκεί, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οδηγούνταν οι συλληφθέντες, οι οποίοι για να ομολογήσουν, περνούσαν πρώτα από πολύ σκληρά βασανιστήρια. Οι φωνές των βασανισθέντων ήταν τόσο δυνατές, μάλιστα, που έφταναν μέχρι και σε απέναντι σπίτια.

Η δράση του Πέτρου Μπάμπαλη και των υπόλοιπων βασανιστών του κτιρίου έγινε γνωστή μετά την πτώση της Χούντας, όταν και όλοι τους τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και οδηγήθηκαν σε δίκη. Ο Μπάμπαλης κατηγορήθηκε, σύμφωνα με δημοσίευμα της Απογευματινής, για «κατάχρηση εξουσίας και ηθική αυτουργία σε βασανισμούς πολιτών». Η δίκη του ιδίου και 14 ακόμη βασανιστών της Χούντας ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 1975 στο Μικτό Κακουργιοδικείο Χαλκίδας. Η αίθουσα, κατά τα ρεπορτάζ των εφημερίδων, ήταν ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο.

Και ενώ το κοινό ήταν σίγουρο πως οι βασανιστές, ύστερα και από τις σπαρακτικές μαρτυρίες των θυμάτων τους, θα κηρυχθούν ένοχοι, οι δικαστές αθώωσαν τέσσερις κατηγορουμένους, ενώ τιμώρησαν τους υπόλοιπους με εξαγοράσιμες πηγές. Όσον αφορά τον Πέτρο Μπάμπαλη, η κατηγορία μετατράπηκε από κακούργημα σε πλημμέλημα και, παρά την προφυλάκισή του, αφέθηκε ελεύθερος στις 22 Απριλίου 1975.

Η δεύτερη δίκη του πραγματοποιήθηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών, τον Δεκέμβριο του 1975, όπου υπήρξε κατηγορούμενος ξανά για βασανιστήρια, αλλά αθωώθηκε και πάλι. Στην τρίτη δίκη, η οποία συνέβη στις 17 Σεπτεμβρίου 1976 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, του επιβλήθηκε τελικά ποινή φυλάκισης 24 μηνών. Όλοι οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, εκτός από τον Πέτρο Μπάμπαλη που μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού για να εκτίσει την ποινή του. Στο Εφετείο, όμως, η ποινή του μειώθηκε κατά αρκετούς μήνες και στις 23 Οκτωβρίου 1977 αποφυλακίστηκε.

"Ο Ευάγγελος Μάλλιος, στις 14/12/1976 εκτελείται από την «17 Νοέμβρη». Ενώ ο Πέτρος Μπάμπαλης εκτελέστηκε τον Γενάρη του 1979 από τα όπλα της οργάνωσης «Ιούνης '78». 

Δίκης της Χαλκίδας, (11-30.11.1975). Κατηγορήθηκε για βασανιστήρια ο ηγετικός πυρήνας της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών

Η εκτέλεση του βασανιστή

Η αποφυλάκισή του προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις στη χώρα, με τους περισσότερους να επιρρίπτουν ευθύνες στις ελαστικές αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων. Ο ίδιος, βλέποντας όλη αυτή την ένταση, αποφάσισε να εγκαταλείψει για λίγο την Ελλάδα και να εγκατασταθεί στο εξωτερικό.

Όλο αυτό το διάστημα, όμως, τα μέλη του επαναστατικού συμβουλίου του Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα (Ε.Λ.Α.) συνδιαλέγονταν σχετικά με το αν πρέπει να εκτελεσθεί ή όχι ο Πέτρος Μπάμπαλης. Όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ του η εφημερίδα Το Βήμα, τελικά πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία μεταξύ των μελών του και με μια ψήφο διαφορά, αποφασίστηκε να εκτελεσθεί.

Η επιχείρηση συνέβη το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου 1979, όταν εκείνος κατέβαινε από το σπίτι του στον Άγιο Σώστη, στην περιοχή της Νέας Σμύρνης. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, δέχτηκε οκτώ σφαίρες από δύο άντρες. Οι δράστες της επίθεσης δεν έφτασαν ποτέ στα χέρια της αστυνομίας του καθεστώτος, ωστόσο, μετά τη σύλληψη μελών της 17Ν, έγινε γνωστό πως πέντε μέλη του Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα (Ε.Λ.Α.) οργάνωσαν τη δολοφονία του, μεταξύ αυτών και ο Χρήστος Τσουτσουβής.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σπουδαία κίνηση από τον Ρότζερ Γουότερς: Δωρίζει την κιθάρα του σε φυλακισμένη Κούρδισσα μουσικό

Ο Ρότζερ Γουότερς δείχνει εμπράκτως την αλληλεγγύη του στη φυλακισμένη Νουντέμ Ντουράκ στην οποία δεν επιτρέπεται να παίζει μουσική μέσα στο κελί της. Ο Ρότζερ Γουότερς είναι ο μοναδικός που αξίζει από τους σιχαμένους πλέον Rink Floyd, που τους επανένωσαν οι καθεστωτικοί για να βγάλουν τραγουδάκι για τους ναζιστές της Ουκρανίας.

16 Απριλίου 2022 22:12

Γνωστός για τις πολιτικές και κοινωνικές ευαισθησίες του ο Ρότζερ Γουότερς, το βασικό μυαλό των Rink Floyd,  δεν θα μπορούσε να μην συμπαρασταθεί-εμπράκτως μάλιστα-σε όσα περνά τον τελευταίο καιρό η Νουντέμ Ντουράκ στις τουρκικές φυλακές.

Η Κούρδισσα μουσικός και τραγουδίστρια, που έχει καταδικαστεί σε συνολικά 19 χρόνια φυλακή από την τουρκική δικαιοσύνη, είδε την κιθάρα της να καταστρέφεται από τους φρουρούς της στη φυλακή. Αλλωστε η σύλληψή της έγινε επειδή τραγουδούσε στη μητρική της γλώσσα, τα κουρδικά.

Ο Γουότερς, εμβληματική μορφή των Pink Floyd, γνωστοποίησε ότι θα ταξιδέψει στην Τουρκία έτσι ώστε να δωρίσει την κιθάρα του στην Ντουράκ και να εκφράσει μ' αυτόν τον τρόπο την αμέριστη υποστήριξή του στο πρόσωπό τους

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ο γνωστός μουσικός στηρίζει τον αγώνα της Κούρδισσας συναδέλφου του. Εχει κατά καιρούς δηλώσει ότι η δίωξη της 33χρονης είναι άδικη όπως άδικο είναι και να μην της επιτρέπεται να παίξει μέσα στη φυλακή.

Η κιθάρα που θα παραδοθεί στην Ντουράκ, εφόσον βέβαια το επιτρέψουν οι τουρκικές αρχές, θα είναι υπογεγραμμένη από πολλές μεγάλες προσωπικότητες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Η Ντουράκ εκτίει την ποινή της από το 2015.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ροσάριο Ιμπάρα: Πέθανε η εμβληματική υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Την είδηση θανάτου της εμβληματικής υπερμάχου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Ροσάριο Ιμπάρα, σε ηλικία 95 ετών, έκανε γνωστή ο πρόεδρος του Μεξικού.

16 Απριλίου 2022 23:52

Η εμβληματική μεξικανή υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ροσάριο Ιμπάρα πέθανε σήμερα σε ηλικία 95 ετών στο Μοντερέι, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

«Κακή είδηση: η Ροσάριο Ιμπάρα ντε Πιέδρα πέθανε. Η ζωή της θα μας θυμίζει πάντα την ανάγκη να αγαπάμε βαθιά τα παιδιά μας, να είμαστε αλληλέγγυοι προς εκείνους που υποφέρουν διότι έχουν χάσει τους αγαπημένους τους», έγραψε ο πρόεδρος του Μεξικού στο Twitter.

Το μεγάλο έργο της Ιμπάρα

Η Ροσάριο Ιμπάρα ίδρυσε την Επιτροπή υπεράσπισης των κρατουμένων, των καταδιωγμένων, των αγνοουμένων και των πολιτικών προσφύγων , την «Comité ¡Eureka!», μετά την εξαφάνιση το 1975 του γιου της Χεσούς Πιέδρα, που είχε κατηγορηθεί ότι ανήκε στην Liga Comunista 23 de Septiembre.

«Είναι πρωτοπόρος στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ειρήνης και της δημοκρατίας στο Μεξικό», ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (CNDH).

Οι εξαφανίσεις ξεκίνησαν στο Μεξικό με τον «βρώμικο πόλεμο» των αρχών κατά των επαναστατικών κινημάτων κατά την περίοδο 1960-1980.

Ο αριθμός τους εκτοξεύθηκε κατά την δεκαετία του 2000, με την αύξηση της δράσης των εμπόρων ναρκωτικών στο Μεξικό και τον πόλεμο που κήρυξε κατά των καρτέλ των ναρκωτικών ο πρόεδρος Φελίπε Καλντερόν (2006-2012).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θεσσαλονίκη: Πορεία για τα 107 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων - Δύο προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ.

 Σάββατο, 16 Απριλίου 2022, 22:17

Πορεία πραγματοποίησαν απόψε μέλη της αρμενικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 107 χρόνων από τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Κρατώντας σημαίες της Αρμενίας και πανό που έγραφε «Η αρμενική νέα γενιά δεν ξεχνά τη Γενοκτονία από τους Τούρκους το 1915», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου τα τελευταία 24ωρα λειτουργεί ενημερωτικό περίπτερο. Εν μέσω συνθημάτων κινήθηκαν στη συνέχεια προς το τουρκικό προξενείο επί της οδού Αγίου Δημητρίου.

Αναστάτωση επικράτησε προς στιγμήν όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό προκειμένου να τοιχοκολλήσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας. Από την αστυνομία έγιναν δύο προσαγωγές.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιδεικτική αδιαφορία της κυβέρνησης για τους Έλληνες μετανάστες

 Σάββατο, 16 Απριλίου 2022, 01:48

Πολλά παράπονα υπάρχουν από τους Έλληνες του εξωτερικού για τον τρόπο λειτουργίας των προξενικών μας αρχών. Πριν λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί στα προξενεία της Γερμανίας και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομογενείς. Ψάχνοντας όμως ανακαλύψαμε ότι τα ίδια προβλήματα υπάρχουν σχεδόν σε όλες τις χώρες με τα ελληνικά προξενεία. Αν κάποιος επιχειρήσει να επικοινωνήσει μέσω τηλεφώνου με κάποια προξενική μας αρχή θα δει ότι αυτό είναι αδύνατον, αν πάλι επιλέξει να επικοινωνήσει από την επίσημη ηλεκτρονική πλατφόρμα εκεί θα αντιμετωπίσει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς τις περισσότερες φορές δεν λειτουργούν. Οι Έλληνες ομογενείς δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν υποθέσεις και εκκρεμότητες που αφορούν τη σχέση τους με το ελληνικό κράτος και διάφορους φορείς και υπηρεσίες του.

Αρκετά παράπονα και πολλές καταγγελίες γίνονται καθημερινά στο διαδίκτυο για τις ελληνικές προξενικές αρχές. Γονείς που δεν μπορούν να δηλώσουν την γέννηση των παιδιών τους, άνθρωποι που δεν μπορούν να ανανεώσουν τα διαβατήριά τους και ένα σωρό ακόμα προβλήματα αντιμετωπίζουν καθημερινά οι ομογενείς. Εκτός από τη Γερμανία τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι Έλληνες μετανάστες στην Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία αλλά και σε πολλές άλλες χώρες. Παρ´όλα αυτά όμως η κυβέρνηση και ο υπουργός Εξωτερικών συνεχίζουν να αγνοούν επιδεικτικά τα προβλήματα των Ελλήνων ομογενών, οι οποίοι καθημερινά ταλαιπωρούνται εξαιτίας της ανικανότητας μιας κυβέρνησης που δεν ενδιαφέρεται να δώσει λύσεις και να διευκολύνει την ζωή τους. Τι κι αν όμως οι ομογενείς μας ταλαιπωρούνται αυτό δεν φαίνεται να ενδιαφέρει ούτε την κυβέρνηση αλλά ούτε και τους διπλωματικούς αντιπροσώπους της χώρας μας οι οποίοι έχουν υψηλές απολαβές για το έργο που ΔΕΝ παράγουν.

Ένας Έλληνας Πρέσβης για μια χώρα σαν την Γερμανία ή τη Γαλλία λαμβάνει από 7.000 έως 8.000 ευρώ μηνιαίως.

Ένας Πρόξενος με βαθμό Συμβούλου Β ή Γραμματέως Α λαμβάνει το 70% ή το 65% του μισθού του Πρέσβη, αυτό σημαίνει ότι λαμβάνει 5.600 και 5.000 ευρώ αντιστοίχως.

Τα ποσά αυτά αυξάνονται αν κάποιος υπηρετεί στο Λουξεμβούργο ή στην Ελβετία. Πιο μεγάλη αύξηση υπάρχει στο Τόκυο όπου η ζωή είναι ακριβότερη.Στον μισθό που λαμβάνει ένας Έλληνας διπλωμάτης συμπεριλαμβάνονται και τα επιδόματα κατοικίας εάν βέβαια δεν υπάρχει παροχή κατοικίας από την υπηρεσία. Επίσης λαμβάνει επιδόματα εκπαίδευσης των παιδιών του.

Όλες αυτές οι απολαβές που έχουν φυσικά δεν αντιστοιχούν στο έργο που παράγουν αφού στην ουσία πληρώνονται για να κάνουν δημόσιες σχέσεις με την τοπική εξουσία και τίποτα παραπάνω.

Ο μισθός του Έλληνα πρέσβη της Γερμανίας είναι 4 φορές υψηλότερος από τον βασικό μισθό ενός Γερμανού ο οποίος δουλεύει οχτάωρο και φυσικά παράγει έργο.Βέβαια μπορεί η κυβέρνηση μας να θεωρεί ότι οι πρόξενοι παράγουν έργο,αφού σε κάθε προεκλογική περίοδο είναι αυτοί που ενημερώνουν τους Έλληνες μετανάστες για τον τρόπο που μπορούν να ψηφίσουν και ίσως αυτό είναι αρκετό.Τους ακριβοπληρώνουμε βέβαια γιατί εκτός από το να μαζεύουν ψήφους κατά τα αλλά είναι ανύπαρκτοι.Αν λοιπόν κάποια στιγμή θελήσουν η εργασία που παράγουν να είναι αντάξια του «παχουλού» μισθού τους καλό θα ήταν να ασχοληθούν με τα προβλήματα των ομογενών και όχι με το πρόβλημα των ψήφων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φίλης: Πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο άμεσο μέλλον - Το ΝΑΤΟ δεν θα ενδιαφερθεί για τη χώρα μας

 Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022, 15:33

Tην άποψη ότι «οδηγούμαστε σε στρατιωτική αντιπαράθεση με την Τουρκία» εξέφρασε o καθηγητής Γεωστρατηγικής στη Σχολή Εθνικής Άμυνας και διδάκτωρ Γεωπολιτικής Γιώργος Φίλης μιλώντας στην εκπομπή «Review» του zougla.gr.

Μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως «η σύγκρουση αυτή με τη γειτονική χώρα αναμένεται να γίνει στο άμεσο μέλλον», ενώ διευκρίνισε πως «το ΝΑΤΟ δεν το ενδιαφέρει αν αλλάξουν τα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας, γιατί ελέγχει και τις δύο χώρες».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο γνωστός επιστήμονας αναφέρθηκε στα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας, όπως στον πόλεμο στην Ουκρανία, στην πυρηνική απειλή που επανήλθε, στον ρόλο της Κίνας, στο ζήτημα με την ένταξη στο ΝΑΤΟ της Φινλανδίας αλλά και της Σουηδίας, στις επιπτώσεις του πολέμου στη χώρα μας, στα κοιτάσματα φυσικού αερίου που διαθέτει η Ελλάδα, αλλά και στην άνοδο του εθνικισμού στη Γαλλία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Νέα κλιμάκωση της ισραηλινής κατοχικής βίας κατά των Παλαιστινίων

Με νέα αιματηρή κλιμάκωση της βίας των κατοχικών ισραηλινών δυνάμεων έρχεται αντιμέτωπος τις τελευταίες βδομάδες ο Παλαιστινιακός λαός, ιδιαίτερα στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη.

Από τα τέλη Μάρτη τουλάχιστον 23 Παλαιστίνιοι έχουν πέσει νεκροί από ισραηλινά πυρά, μεταξύ των οποίων αρκετοί έφηβοι, ακόμα και άοπλες πολύτεκνες μητέρες. Οι κατοχικές ισραηλινές δυνάμεις κλιμακώνουν την τρομοκρατία, με επιδρομές σε προσφυγικούς καταυλισμούς και στα περίχωρα παλαιστινιακών πόλεων όπως η Τζενίν και η Ναμπλούς, με συλλήψεις και τραυματισμούς δεκάδων Παλαιστινίων.

Την Παρασκευή, δεκάδες Ισραηλινοί εισέβαλαν στο εσωτερικό του τεμένους Αλ Ακσα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 153 ανθρώπων και τις συλλήψεις 400 άλλων.

Ως πρόσχημα για την κλιμάκωση της κατοχικής βίας αξιοποιούνται οι τέσσερις «περίεργες» ένοπλες επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στο Ισραήλ από Αραβες Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους, προκαλώντας τον θάνατο 14 ατόμων, εκ των οποίων δύο Αραβες αστυνομικοί ισραηλινής υπηκοότητας και δύο Ουκρανοί Εβραίοι. Οι επιθέσεις εμφανίζεται να έγιναν από μεμονωμένα άτομα, ενώ καμία παλαιστινιακή οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για την πραγματοποίησή τους.

Παράλληλα, έντονες διεργασίες καταγράφονται στο εσωτερικό της ισραηλινής πολυκομματικής κυβέρνησης συνασπισμού του πρωθυπουργού Ν. Μπένετ, την ώρα που εντείνει την καταστολή κατά των Παλαιστινίων.

Στις αρχές του μήνα, η ισραηλινή κυβέρνηση έχασε την υποστήριξη της Ιντίτ Σίλμαν, που έχει εκλεγεί βουλευτής με το κόμμα «Γιαμίνα» του πρωθυπουργού, χάνοντας έτσι την ισχνή πλειοψηφία μιας έδρας που διατηρούσε στο Κοινοβούλιο.

Πλέον, σε συνθήκες έντασης της κατοχικής βίας, τα σοβαρά γεγονότα στο τέμενος Αλ Ακσα ανάγκασαν σε αντιδράσεις κόμματα που στηρίζουν κοινοβουλευτικά την κυβέρνηση, με πρώτο το μικρό ισλαμικό κόμμα Ρά'αμ του Μανσούρ Αμπάς, που προειδοποίησε ότι τέτοιες ενέργειες, και κυρίως αυτές που αφορούν «τα αποκλειστικά δικαιώματα» των μουσουλμάνων στο τέμενος Αλ Ακσα «είναι κόκκινη γραμμή» και μπορεί να έχουν «συνέπειες». Βουλευτές του κόμματος αυτού απείλησαν με παραίτηση ή και άρση της υποστήριξης του κοινοβουλευτικού έργου της κυβέρνησης.

Το ίδιο διάστημα η Παλαιστινιακή Αρχή ανακοίνωσε πως συγκαλεί την Κυριακή έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, προειδοποιώντας πως μπορεί να πάρει «στρατηγικές αποφάσεις» στο φόντο της κλιμακούμενης ισραηλινής επιθετικότητας στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στην υπόλοιπη Δυτική Οχθη.

Μέλη της ΚΕ της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), όπως ο Χ. αλ Σέικχ, καταδίκασαν την κλιμάκωση της βίας σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, τονίζοντας πως «η σφαγή δεν μπορεί πλέον να γίνει ανεκτή». Ο αλ Σέικχ έκανε παράλληλα έκκληση σε όλα τα παλαιστινιακά κόμματα και οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένης της «Χαμάς», να αντιμετωπίσουν «ενωμένοι την επιθετικότητα που εξαπολύεται υπό διεθνή κάλυψη».

Νωρίτερα, ο Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα, εκπρόσωπος Τύπου του Παλαιστίνιου Προέδρου, Μαχμούτ Αμπάς, δήλωσε πως οι αποφάσεις του ΟΗΕ «δεν είναι πλέον επαρκείς και η κατοχή ωθεί τα πράγματα σε αδιέξοδο». Επίσης, χαρακτήρισε τα γεγονότα στο Αλ Ακσα «σοβαρή εξέλιξη, πράξη ιεροσυλίας που ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου στον Παλαιστινιακό λαό», ενώ απαίτησε «άμεση παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας».

Η νέα φάση κλιμάκωσης της βίας των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων σε Ανατολική Ιερουσαλήμ και Δυτική Οχθη σημειώνεται ένα χρόνο μετά από ανάλογη φάση κλιμάκωσης που οδήγησε τελικά στους 11ήμερους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας με πάνω από 250 νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες και αστέγους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΡΕΙΑ στην τουρκική πρεσβεία! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο Σύνταγμα για τη γενοκτονία των Αρμενίων...

Συγκέντρωση για τα 107 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων - Πορεία προς την τουρκική πρεσβεία  

Συγκέντρωση για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της σφαγής των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου οι αρμένικες οργανώσεις στο Σύνταγμα.

Το πλήθος που βρέθηκε στο σημείο στο πλαίσιο της 107ης επετείου «Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία», κρατώντας μια μεγάλη σημαία της χώρας, συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν και πορεία προς την τουρκική πρεσβεία.

Μάλιστα, κρατούσαν και πανώ που έγραφαν «όχι στην επιθετικότητα των Αζέρων». Η πορεία, που διοργανώνεται κάθε χρόνο την παραμονή της 24ης Απριλίου, φέτος έγινε σχεδόν μία εβδομάδα νωρίτερα λόγω των εορτασμών του ορθόδοξου Πάσχα την ερχόμενη Κυριακή.

Η Περιφέρεια Αττικής και η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος έχουν διοργανώσει εκδηλώσεις μνήμης για την 107η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων με επίκεντρο την πλατεία Συντάγματος, για το Σαββάτο 16 Απριλίου και την Κυριακή 17 Απριλίου 2022 Στην πλατεία Συντάγματος λειτουργεί ενημερωτικό περίπτερο για την Γενοκτονία των Αρμενίων, από την Αρμενική Νεολαία Ελλάδας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ! ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ για την αρχαιολογική «Συλλογή Μητσοτάκη»...

FACT 1: Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, που ανοίγει σήμερα τις πόρτες του, ήταν ένα αίτημα χρόνων και από τους αρχαιολόγους και από την τοπική κοινωνία και ήταν και αναγκαίο. Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν έρθει στο φως πολύ σημαντικά πράγματα, που αλλάζουν τις γνώσεις μας για την αρχαιολογία της περιοχής. Αρκεί να σας πω ότι όλα τα εγχειρίδια μέχρι πριν λίγα χρόνια έγραφαν ότι στη δυτική Κρήτη δεν υπήρχε μινωικό ανάκτορο και ότι οριακά στα Χανιά δεν ζούσαν μινωίτες. Τα τελευταία χρόνια ανασκάπτεται συστηματικά μινωικό ανακτορικό συγκρότημα μέσα στην παλιά πόλη των Χανίων! Το παλιό Μουσείο στην οδό Χάληδων παρότι ήταν πανέμορφο, ήταν πολύ μικρό για να χωρέσει τα ευρήματα του νομού. Το νέο αρχαιολογικό Μουσείο προσφέρει αυτή τη δυνατότητα, και θα αλλάξει και τον αρχαιολογικό χάρτη πλέον.

Μιλάμε για 3.500 εκθέματα, συν τα ψηφιακά μέσα και το εποπτικό υλικό, και εμβαδό 6000 τμ. Το Μουσείο ξεκίνησε να σχεδιάζεται πολλά χρόνια πριν, χρηματοδοτήθηκε με 3,3 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, δούλεψαν για αυτό πάρα πολλοί συνάδελφοι και πέρασαν πολλοί Υπουργοί και κυβερνήσεις.

FACT 2: Η επονομαζόμενη "Συλλογή Μητσοτάκη" είναι ολόκληρη προϊόν αγοράς από αρχαιοκάπηλους. Όχι αρχαιοκάπηλους ράντομ (βρήκα κάτι τυχαία στο χωράφι μου), αλλά από αυτούς που ανοίγουν τάφους για να βρουν και να πουλήσουν. Χαρακτηριστικά είναι τα ευρήματα από τάφο στα Αστερούσια, όπου η λαθρανασκαφή έγινε το 1979 και 1980, ενώ το ίδιο διάστημα έσκαβε και η Αρχαιολογική Υπηρεσία στο ίδιο σημείο, όπως έχει αποκαλύψει ο αρχαιολόγος Α. Βασιλάκης (καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για θράσος των αρχαιοκάπηλων, έτσι;). Η συζήτηση για το αν οι αγοραστές προϊόντων αρχαιοκαπηλίας είναι τύποι που "σώζουν τα αντικείμενα από το να πουληθούν στο εξωτερικό" ή απλοί κλεπταποδόχοι που ευνοούν την ύπαρξη αρχαιοκαπήλων έχει λήξει διεθνώς: είναι σκέτοι κλεπταποδόχοι. Πόσο μάλλον αν πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, που ήταν βουλευτής και πολιτικός επί δεκαετίες, άρα είχε γνώση των νόμων και ήξερε ότι τον αρχαιοκάπηλο έπρεπε να τον πάει στο Τμήμα και όχι να τον πληρώσει ή να του κάνει πλάτες.

Παρότι όλα αυτά αποδείχτηκαν περίτρανα και τεκμηριώθηκαν, η κυβέρνηση Α. Παπανδρέου, για πολιτικούς λόγους αποφάσισε να μη διώξει τον πολιτικό της αντίπαλο για αρχαιοκαπηλία, αλλά να του επιτρέψει να δωρίσει τη "συλλογή" του και αυτή να εκτεθεί στη γενέτειρά του, τα Χανιά. Πολιτικές αβροφροσύνες στα ανώτερα κλιμάκια, αλλά ο λαός δεν τα χάφτει αυτά και προφανώς ο Μητσοτάκης απέκτησε ένα ακόμη προσωνύμιο (πλάι στο αποστάτης και το γκαντέμης), το αρχαιοκάπηλος. Και δικαίως.

Η Συλλογή Μητσοτάκη είχε εκτεθεί στο παλιό Αρχαιολογικό Μουσείο και εκτίθεται και στο νέο, ολόκληρη -το λάθος δεν είναι που εκτίθεται, το λάθος είναι που ονομάζεται "συλλογή Μητσοτάκη," ενώ θα έπρεπε να ονομάζεται "κατασχεθέντα εις χείρας αποδέκτη προϊόντων αρχαιοκαπηλίας". Όταν την δείτε, θα πάθει η καρδιά σας, όπως έπαθε και η δικιά μου όταν είδα τη μισή...

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, θέλετε να μου πείτε ποιος αδιανόητος επικοινωνιακός εγκέφαλος σκέφτηκε ότι, στο πλαίσιο γλειψίματος στον νυν Πρωθυπουργό, καλό θα ήταν η είδηση για ένα μουσείο με 3500 εκθέματα να βγαίνει ως "εκτίθεται ολόκληρη η Συλλογή Μητσοτάκη" αντί για το "ανοίγει το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων";

Θέλετε να μου πείτε ποιος ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ ΝΟΥΣ σκέφτηκε ότι ο Κυριάκος, που τότε που ο πατέρας του πλήρωνε προϊόντα αρχαιοκαπηλίας ήταν ανήλικος και αργότερα μη ανακατεμένος από την πολιτική, ΑΝΤΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ να μην μπλέξει το όνομά του με αυτή την βρώμικη ιστορία, ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ "Συλλογή Κωνσταντίνου, Μαρίκας και Κυριάκου Μητσοτάκη";

Με αποτέλεσμα βέβαια από χτες να νομίζει ο κόσμος ότι τα 3 εκ. δόθηκαν στο Μουσείο για να στεγαστεί η Συλλογή Μητσοτάκη (ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ!) ή ότι το Μουσείο φτιάχτηκε για την οικογένεια Μητσοτάκη (ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ!). Αυτό που ισχύει είναι ότι ως τώρα δεν είχαμε στοιχεία να συνδέσουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη με την αρχαιοκαπηλία της οικογένειάς του, αλλά να που ο ίδιος μόνος του μας ζητάει να τον ταυτίσουμε. Κύριε Πρωθυπουργέ, όπως επιθυμείτε!

(Και γλείψιμο στον Πρωθυπουργό και αρχαιότητες και επικοινωνιακό φιάσκο, μου μυρίζει σχεδιασμός της άμισθης συμβούλου και της Υπουργού που χρυσάφι πιάνουν και κάρβουνο γίνεται. Από την πρώτη φοβερή "επιτυχίας" με το δανεισμό των μαρμάρων του Παρθενώνα, το καλοκαίρι του 2019, που μετά έτρεχαν να το μαζέψουν, μέχρι το Μουσείο Χανίων τώρα, μιλάμε για επικοινωνιακούς κολοσσούς της αποτυχίας, όχι παίξε γέλασε.