Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Κυριακη 17 Απριλιου 2022


Το κοινωνικό δίκτυο facebook μας προειδοποιεί ότι το λατινοαμερικάνικο teleSUR δεν είναι αξιόπιστο και μας παροτρύνει να μην το επισκεφτούμε.

Περιορισμούς στον λογαριασμό του ακαδημαικού κ. Δημήτρη Πατέλη επέβαλε πρόσφατα για 90 ημέρες το κοινωνικό (που λέει ο λόγος) δίκτυο facebook για λόγους που εύκολα μπορούμε να κατανοήσουμε.

Ανάλογοι περιορισμοί για δήθεν "Ψευδείς πληροφορίες" που αναρτούν τα μέλη των ομάδων έχουν επιβληθεί σε δεκάδες ομάδες και προφίλ στο ίδιο κοινωνικό δίκτυο. 

Ενώ συνεχίζεται ο μόνιμος αποκλεισμός από το facebook ιστότοπων ακόμα και οργανώσεων αλληλεγγύης.

Αυτό έχει προκαλέσει μία προληπτική μαζική μετανάστευση χρηστών προς άλλα κοινωνικά δίκτυα εν αναμονή γενικού αποκλεισμού κάθε ελεύθερης φωνής επίσης και στα δυτικά φερόμενα κοινωνικά δίκτυα.


Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Η δυτική λογοκρισία έχει ξεφύγει

Η αντιρωσική παράνοια που  φτάνει μέχρι τη χυδαία «αποκαθήλωση» της ιστορίας του Πολιτισμού και των Επιστημών, όπως είναι γνωστό επέβαλε γενική λογοκρισία σε κάθε ρωσικό μέσο και όχι μόνο. Το κοινωνικό δίκτυο facebook μας προειδοποιεί ότι το  λατινοαμερικάνικο teleSUR  δεν είναι αξιόπιστο και μας παροτρύνει να μην το επισκεφτούμε.

Και όχι μόνο:

Περιορισμούς στον λογαριασμό του ακαδημαικού κ. Δημήτρη Πατέλη επέβαλε πρόσφατα για 90 ημέρες το κοινωνικό (που λέει ο λόγος) δίκτυο facebook για λόγους που εύκολα μπορούμε να κατανοήσουμε.

Ανάλογοι περιορισμοί για δήθεν  "Ψευδείς πληροφορίες" που αναρτούν τα μέλη των ομάδων έχουν επιβληθεί σε δεκάδες ομάδες και προφίλ στο ίδιο κοινωνικό δίκτυο. 

Ενώ συνεχίζεται ο μόνιμος αποκλεισμός από το facebook ιστότοπων ακόμα και οργανώσεων αλληλεγγύης.

Αυτό έχει προκαλέσει μία προληπτική μαζική μετανάστευση χρηστών  προς άλλα κοινωνικά δίκτυα εν αναμονή γενικού αποκλεισμού κάθε ελεύθερης φωνής επίσης και στα δυτικά φερόμενα κοινωνικά δίκτυα. 

Ενδεικτικά:

La Red Solid@ria Griega (vk.com) , Vagelis Gonatas (vk.com) , Dimitris Liatsos (vk.com) , Nikos Klitsikas (vk.com) , Rachiotis Yiannis (vk.com) , Takis Moshov (vk.com) , Michalis Vassiliou (vk.com) , Ilias Garoufalakis (vk.com) , Havana-Gr Web-Radio (vk.com) , Mamouni Communi (vk.com) , Maria Nikolakaki (vk.com) , Nick Perakis (vk.com) , Konstantinos Konstantinidis (vk.com) , George Stathis (vk.com) , Vassilis Makridis (vk.com) , Christopher Triantaphillos (vk.com) ,  Βάσω Τσουκαρέλλη (vk.com) , Γιαννης Τσεβρισκ (vk.com) 


https://prensa-rebelde.blogspot.com/2022/04/blog-post_17.html?spref=fb&fbclid=IwAR2JJT11QKeeaR-jBs5q-wh8oIjju-auYQ_GEVbVSmFN6mX_5IbdhpNyqC0



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό λέμε κι εμείς Μοσιαλε.

Το ξαναπαίξατε το έργο αλλά αυτή τη φορά το παρατραβήξατε.

Ναζιστικά γουρούνια.


Ποιος «βάφτισε» τη νέα γρίπη πανδημία

Να ζητήσει τα επιστημονικά δεδομένα και τις εκθέσεις βάσει των οποίων κηρύχθηκε η πανδημία για τη νέα γρίπη, κάλεσε την υπουργό Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ο βουλευτής Επικρατείας του ΠαΣοΚ και διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών της Υγείας στη London School of Εconomics κ. Ηλ. Μόσιαλος. Μετά την επαναξιολόγηση των παραγγελιών των συνιστώμενων εμβολίων και τη διακοπή παραλαβής μέρους τους, αφού είχε διασφαλιστεί το απαραίτητο εθνικό απόθεμα, και ακολούθως την καταγγελία των συμβάσεων που είχε υπογράψει η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας (η οποία επέφερε την εξοικονόμηση ποσού 80 εκατ.

28 Ιανουαρίου 2010 | 06:51



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Βρετανοί Sean Pinner και Aiden Eslin, που πολέμησαν στο ναζιστικό σύνταγμα Azov στη Μαριούπολη, οι οποίοι βρίσκονται τώρα σε αιχμαλωσία, σύμφωνα με πληροφορίες μας, εθεάθησαν στο παρελθόν στη Συρία ως μέλη του κουρδικού YPG. Στην εικόνα (b/w), που υποτίθεται ότι έγινε στη βόρεια Συρία, βρίσκονται στην άκρα δεξιά.

Επίσης, σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, ο Pinner κατάφερε να πανηγυρίσει στη Βοσνία το 94.

Μάλλον θα δούμε μια ωραία ιστορία των αγγλικών μυστικών υπηρεσιών να ξετυλίγεται εδώ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εφιαλτική αναφορά από Ρώσο Διοικητή: "Χάσαμε ένα μήνα πολέμου με εφιαλτικά λάθη- Ζούμε ξανά το 1940 με την Φινλανδία"

Βγήκαν τα "μαχαίρια στον ρωσικό Στρατό

16/04/2022 - 03:42

Σφοδρή επίθεση στην ρωσική στρατιωτική ηγεσία για τα λάθη και τις επιλογές της εξαπολύει ο Συνταγματάρχης Igor Girkin ή Igor Strelkov, πρώην αξιωματικός της FSB/GRU και πρώην Διοικητής των δυνάμεων του Ντονέτσκ.

O Igor Strelkov είναι ένας θρύλος για τις δυνάμεις του Ντονέτσκ και όχι μόνο. Είχε ρόλο “κλειδί” στην επιχείρηση της Κριμαίας το 2014 ενώ αμέσως μετά οργάνωσε τις δυνάμεις του Ντονέτσκ. Είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιορκία του Sloviansk ως στρατιωτικός Διοικητής του Ντονέτσκ.

Συμμετείχε επίσης στον πόλεμο της Τσετσενίας, στην σύγκρουση στην Υπερδνειστερία το 1991 ενώ πολέμησε και ως εθελοντής στον πόλεμο της Βοσνίας με το πλευρό των Σέρβων.

Το πρώτο μέρος της συνέντευξης που θα παρακολουθήσετε στο βίντεο, δόθηκε πριν 10 ημέρες ενώ πριν λίγο δημοσιεύτηκε και το δεύτερο μέρος στο οποίο εισηγείται άμεσα την δημιουργία πολιτοφυλακής στις ρωσικές πόλεις που συνορεύουν με την Ουκρανία.

“Δεν ελέγχουμε καθόλου την Βόρεια Ουκρανία”

Αξιόπιστοι χάρτες δείχνουν ότι η Ρωσία δεν ελέγχουν κανένα σημείο από το Chernihiv μέχρι το Sumi το οποίο κάποιοι έδειχναν με κόκκινο χρώμα.

Υπάρχουν μόνο στενοί διάδρομοι κατά μήκος των δρόμων και οδικούς κόμβους που οδηγούν στο Κίεβο. Έχουμε αποσυρθεί πλήρως από την βόρεια Ουκρανία, οι περιοχές αυτές δεν είναι καν υπό πολιορκία.

Οι ουκρανικές δυνάμεις στις πόλεις αυτές έχουν επικοινωνία με τα περίχωρα και με το ίδιο το Κίεβο.

Αυτές οι πόλεις έχουν τις δικές τους εφεδρείες και πηγές, υπάρχουν μονάδες εδαφικής Άμυνας που σχηματίστηκαν εκεί.

“Θα πάθουμε ότι με την Φινλανδία το 1940”

Αν σκεφτούμε ότι σύντομα η εποχή θα αλλάξει και ότι η Ουκρανία κινητοποιεί γρήγορα τις δυνάμεις της αυτές οι περιοχές είναι τόσο ευάλωτες όσο ο πόλεμος με την Φινλανδία το 1940 (Ο Πόλεμος του Χειμώνα (στα φινλανδικά Talvisot) υπήρξε μια τυπική περίπτωση αναμέτρησης του Δαυίδ με τον Γολιάθ. Αν και τελικά η ΕΣΣΔ κατάφερε να επικρατήσει, εντούτοις υπέστη δυσανάλογα μεγάλες απώλειες για τα κέρδη της, το κύρος του Κόκκινου Στρατού κατακρημνίστηκε. 170.000 νεκροί ενώ η Φινλανδία είχε μόνο 26.000 νεκρούς).

Οι δυνάμεις μας τότε προωθήθηκαν κατά μήκος των δρόμων για να κόψουν την Φινλανδία στη μέση. Ως αποτέλεσμα, πολυάριθμες και καλύτερες εξοπλισμένες φινλανδικές δυνάμεις έκοψαν τις επικοινωνίες μεταξύ των δυνάμεων μας και τις αποδεκάτισαν μία-μία χρησιμοποιώντας τακτικές Jagers.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πως οι ρωσικές δυνάμεις έπρεπε να υποχωρήσουν από αυτές τις περιοχές.

Οι δυνάμεις αυτές θα μετακινηθούν προς τις κατευθύνσεις όπου η κατάσταση μπορεί να αλλάξει.

“Xάσαμε ένα μήνα πολέμου – Αμφιβάλλω για το Ντονμπάς”

Ειλικρινά μιλώντας, αμφιβάλω όταν έχουμε χάσει τον “χρυσό” πρώτο μήνα του πολέμου, ότι οι δυνάμεις μας θα καταφέρουν να περικυκλώσουν και να καταστρέψουν τις ουκρανικές δυνάμεις στο Ντονμπάς.

Δυστυχώς βλέπω ότι η ουκρανική στρατιωτική Διοίκηση ενεργεί πιο σωστά από την ρωσική.

Μπορείτε να με πείτε προδότη, αλλά τουλάχιστον είμαι ειδικός πράκτορας με μεγάλη στρατιωτική εμπειρία.

“Ρωσικές στρατιωτικές πολιτοφυλακές στα σύνορα”

Στο δεύτερος μέρος ο Igor Strelkov (Igor Girkin), προτείνει να δημιουργηθεί άμεσα λαϊκής στρατιωτική πολιτοφυλακή ως ξεχωριστό Σώμα Στρατού στα πρότυπα των δυνάμεων Άμυνας Εδάφους της Ουκρανίας.

Αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας άρχισαν να βομβαρδίζουν το ρωσικό έδαφος. Η υπόθεση μυρίζει “μπαρούτι” και αν δεν αλλάξει κάτι επειγόντως κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής μας επιχείρησης μπορεί να έχουμε ένα νέο Beslan κάπου στη συνοριακή περιοχή.

Μια επιδρομή κάπου στο Bryansk ή στη περιοχή του Μπέλγκοροντ με την κατάληψη ενός σχολείου ή ενός νοσοκομείου, δεν είναι απίθανη από μέλη του Αζόφ ακολουθώντας το παράδειγμα των τρομοκρατών της Τσετσενίας.

“Είμαι έτοιμος να ηγηθώ της λαϊκής πολιτοφυλακής της περιοχής Bryansk. Ή Belgorod. Ή Κουρσκ. Ή Γκόμελ. Ή Mogilev (δηλαδή, στο έδαφος της Λευκορωσίας).

“Να παραχωρηθεί οπλισμός σε ρωσικές λαϊκές πολιτοφυλακές – Ξεχωριστό Σώμα Στρατού”

Ήδη, οι αρχές της περιοχής του Μπέλγκοροντ ανακοίνωσαν τη δημιουργία εθελοντικών λαϊκών ομάδων. Δημιουργούν εδώ και ημέρες χαρακώματα κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων.  Θα μπορέσουν πολιτοφυλακές με ασαφές νομικό καθεστώς και χωρίς οπλισμό να υπερασπιστούν τις πόλεις και τα σπίτια τους;

Πρέπει να δημιουργηθεί μια παρόμοια δομή στη Ρωσία όπως έκανε και η Ουκρανία και να τους δοθεί ο κατάλληλος στρατιωτικός εξοπλισμός. Σαφώς δεν έχουμε αρκετές χερσαίες δυνάμεις για όλες τις κατευθύνσεις και το μήκος των συνόρων με την Ουκρανία είναι τεράστιο. Θα ήταν πολύ λογικό να σχηματιστεί ένας νέος κλάδος των ενόπλων δυνάμεων.

Το νέο αυτό σώμα θα έχει ως βάση ντόπιους εφέδρους και άνδρες έτοιμους να υπερασπιστούν την πόλη και το σπίτι τους με όπλα στα χέρια τους . Αυτό θα μπορούσε να λύσει πολλά προβλήματα με την ασφάλεια και τον έλεγχο των συνόρων. Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις το συντομότερο δυνατό.

“Εσφαλμένος στρατιωτικός σχεδιασμός”

Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς. Αυτές οι σωστές αποφάσεις είναι αναγκαστικές και στοχεύουν στην καταπολέμηση των συνεπειών της επιχείρησης μας. Αλλά ποια είναι η αιτία;

H βασική αιτία της ανάγκης να οργανωθεί η άμυνα του ήδη ρωσικού εδάφους είναι ο εσφαλμένος (!) σχεδιασμός της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Υπάρχουν επίμονες φήμες ότι σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, υποτίθεται ότι θα θα μας υποδέχονταν ως απελευθερωτές στις πόλεις της Ουκρανίας. Εξ ου και οι γρήγορες ρίψεις αλεξιπτωτιστών σε τεράστιες αποστάσεις χωρίς να έχουμε “εκκαθαρίσει” το πίσω μέρος, με συνέπεια οι Ουκρανοί να καταστρέφουν τα κονβόι ανεφοδιασμού.

“Λάθος η αποχώρηση από την Βόρεια Ουκρανία”

Τελικά, αναγκαστήκαμε να υποχωρήσουμε από το Κίεβο για να μεταφέρουμε δυνάμεις στο Ντονμπάς. Η αποχώρηση από τη βόρεια Ουκρανία ήταν άλλο ένα στρατηγικό λάθος.

Τώρα ο ουκρανικός στρατός, έχοντας δημιουργήσει μια ισχυρή δύναμη κοντά στα ρωσικά σύνορα, απειλεί το έδαφός μας. Αυτό αναγκάζει το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας να διατηρεί μια σημαντική δύναμη εκεί αποδυναμώνοντάς έτσι στο Ανατολικό Μέτωπο.

Κάτι που στην πραγματικότητα προσπαθεί να πετύχει το Κίεβο ή μάλλον οι ξένοι στρατιωτικοί του σύμβουλοι.

“Πρέπει να κάνουμε ότι η Τουρκία στη Βόρεια Συρία”

Μάλιστα, προς αυτή την κατεύθυνση, η Ρωσία πέρασε από την επιθετική στη στρατηγική άμυνα και αυτό είναι μεγάλο λάθος.

Εκτός από την ταχεία δημιουργία εγχώριων Δυνάμεων Εδαφικής Άμυνας, για να προστατέψουμε το έδαφός μας, είναι απαραίτητο να επιστρέψουμε στη βόρεια Ουκρανία και να δημιουργήσουμε μια ζώνη ασφαλείας εκεί όπως εφάρμοσε η Τουρκία στη Βόρεια Συρία.

Έχοντας ένα δίκτυο οχυρών,  οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν ξανά απειλή επίθεσης στο Κίεβο και να αντιμετωπίζουν-απασχολούν τις δυνάμεις της Ουκρανίας και της ουκρανικής Εθνικής Φρουράς, που θα προσπαθήσουν να ανακαταλάβουν τους οικισμούς τους.

Αυτό όχι μόνο θα εξασφαλίσει την ασφάλεια των ρωσικών περιοχών, αλλά και θα αποδυναμώσει τον εχθρό”.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θέλω να είμαι αντικειμενική και να έχω μια σφαιρική ενημέρωση. Οπότε – ναι, έχω επιχειρήσει να παρακολουθήσω και ουκρανικά ΜΜΕ. Δεν μου ήταν δύσκολο: οι διαφορές μεταξύ ρωσικής και ουκρανικής γλώσσας είναι στην πραγματικότητα ασήμαντες. Κάτι σαν ελληνικά-κυπριακά. Εξάλλου πολλά ουκρανικά ΜΜΕ έχουν ρεπορτάζ αποκλειστικά στην ρωσική (ΤΟΣΟ ξένοι είμαστε!). 

Οπότε από γλωσσική άποψη δεν συνάντησα δυσκολίες. Μετά από τριήμερη ενημέρωση από τα ουκρανικά μέσα, αποκομίζει κανείς τα εξής συμπεράσματα: α) Οι Ουκρανοί, μετά από απανωτές νίκες, πολιορκούν τη Μόσχα, β) Οι Ρώσοι στρατιώτες βιάζουν παρθένες και πίνουν αίμα νηπίων (προφανώς τους τελείωσε η βότκα) και γ) Η πολιτισμική παρακμή της Ρωσίας θυμίζει Μεσαίωνα, αφού οι Ρώσοι στρατιώτες βλέπουν για πρώτη φορά στην ζωή τους λεκάνη τουαλέτας στις κατακτημένες περιοχές και δεν ξέρουν σε τι χρησιμεύει το κωλόχαρτο (Δεν κάνω πλάκα! Έχω δει πεντάλεπτο ρεπορτάζ με μαρτυρίες των αυτοπτών!). 

Και για να σας δώσω μια ιδέα για το IQ των Ουκρανών που χάφτουν αυτά τα μυθεύματα, σας παρουσιάζω τον Ουκρανό Τσακ Νόρις. Λέγεται Βολοντίμιρ Γκορντιένκο, ο οποίος σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα δέχτηκε μια σφαίρα στην καρδιά από τους Ρώσους. Αφού περιπλανήθηκε στα δάση για 48 ώρες (!!!) με την σφαίρα στην καρδιά, κατάφερε να βγει σε κατοικημένη περιοχή. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Θεοφάνεια» του Κιέβου, όπου υποβλήθηκε σε δυσκολότατη επέμβαση (με την καρδιά του να πάλλεται κατά την διαδικασία της αφαίρεσης της σφαίρας!). Η επέμβαση πήγε τόσο καλά, που ο 20χρονος ήρωας(;;;) την επόμενη μέρα έδωσε συνέντευξη Τύπου. 

Να την χέσω λοιπόν, τέτοια «σφαιρική ενημέρωση»...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Λυπάμαι που θα στενοχωρήσω τους πολιτικά ορθούς ή αυτούς που χρησιμοποιούν την θεωρία του Καρλ Μαρξ ως ιδεολογικό πρόσχημα και ως ψευδή συνείδηση. 

Ούτε είναι η Ρωσία επιτιθέμενη κατά το διεθνές δίκαιο ( aggressor) ούτε ισχύει το σχήμα των δύο κακών ισότιμων και συμμετρικών ιμπεριαλισμων.

Η Ρωσία,όντας οικονομικά και πολιτικά πολύ ασθενέστερη από την Δύση,δέχεται την συνολική πολιτική,στρατιωτική και οικονομική πίεση της Δύσης.

Ο σκοπός είναι η υποβάθμιση της Ρωσίας 

ως δύναμης και ο έλεγχος της Δύσης - ΝΑΤΟ - ΗΠΑ στην Ευρασία ,ακριβώς όπως γράφει ο Μπρεζινσκυ ήδη από το 1997. 

Δηλαδή αυτό που ο George Kennan θα ονομαζε ανάσχεση ( roll back η containment) της Σοβιετικής Ένωσης τοτε ( 1947) και σήμερα,κατά αναλογία, ανάσχεση της Ρωσίας. 

Η Αριστερά των ίσων αποστάσεων καταλήγει να είναι όργανο των σκοπών του ΝΑΤΟ παρά την ιδεολογική σαλτσα. Οσοι υποστηρίξαμε το άδικο των πολέμων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ κατά της Γιουγκοσλαβίας,του Ιράκ,του Αφγανιστάν και της Συριας,λέμε το ίδιο και για την Ρωσία.

Και τους ρωσοφωνους διωκόμενους πληθυσμούς στην Ουκρανία. 

Όποιος δεν είναι τακιμι με τον Παυαττ και την πρεσβεία,αυτήν την λογική πρέπει να ακολουθήσει.

Τα υπόλοιπα είναι λόγια για να αγαπιόμαστε ....."



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Μετα την Γκρέτα, τους Ταλιμπάν, τον Κούλη, τον Σόρος και κάτι νεοναζίδια από την Γερμανία, ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα. Όλες οι δυνάμεις του σκότους ενωμένες, ένα πράγμα..." Η Εκκλησία των Σατανιστών στις ΗΠΑ είναι υπέρ της «ειρήνης» στην Ναζιστική ουκρανία…...σε αυτους και πολλους αλλους αναφερομουν στο σχολιο μου ως καμπαλοερπετα ...

Σχολιο.- Γι'αυτό ο Καντίροφ ειχε δηλώσει σε προηγούμενες διαπραγματεύσεις το εξής:"Παμε να τελειωσουμε τους ναζί,τους Μπαντερικούς και τους ''σατανάδες" και μετά μπορούμε να διαπραγματευτούμε..."..Πόσο μπροστά ο Καυκάσιος..Με τον Καντίροφ λοιπόν,μέχρι την τελική νίκη,ξεκωλιάζοντας ναζί σατανάδες...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ας ξανά συστηθούμε…

16 Απριλίου 2022

«Οι εμβολιασμένοι φίλοι μου με εγκατέλειψαν. Ούτε ένα τηλεφώνημα  τους επτά αυτούς μήνες. Ζω; Πέθανα; Έχω χρήματα; Ψυχολογικά είμαι καλά; […] Έζησα επίσκεψη σε τριπλοεμβολιασμένη γιαγιά, με μάσκα μέσα στο σπίτι της και αδιάκριτη κριτική. Αυτά όλα μας γκετοποίησαν»

Μαρία Μπανιά, υγειονομικός σε αναστολή

Γιατί χρειάζεται να ξανά συστηθούμε;

Eπειδή ξαφνικά δεν αναγνωρίζει ο ένας τον άλλο. Ο γιος μας και η κόρη μας δεν είναι το παιδί που ξέραμε! Ο συγγενής μας άλλαξε! Ο φίλος μας μας αντιμετωπίζει εχθρικά! Ο συνάδελφος μας μας κατηγορεί ότι είμαστε ανεύθυνοι.! Η θεία μας πάλι  ότι είμαστε υπεύθυνοι για ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Ο γείτονάς μας συμφωνεί να μη μας δέχεται το σύστημα υγείας. Ο γιατρός στους τηλεοπτικούς δέκτες μάς παρομοιάζει με τον μεθυσμένο που στο διάβα του σκορπά τον θάνατο με το αυτοκίνητο που οδηγεί. Η κυβέρνηση μας αποκαλεί τζαμπατζήδες. Η αντιπολίτευση μας κατηγορεί για έλλειψη κοινωνικής ευθύνης…..

Και όλα αυτά είμαστε εμείς, οι μέχρι πρότινος νομοταγείς και νομιμόφρονες που πληρώναμε τους  φόρους μας, που πηγαίναμε στην εκκλησία, που εργαζόμασταν χωρίς προβλήματα. Γιατί τώρα αλλάξαμε; Ποιος είναι αυτός που μας διαφοροποίησε από τους άλλους  και μας στοχοποίησε;

Αρχικά το ίδιο το Κράτος. Ναι, αυτή η Πολιτεία που υποτίθεται ότι δεσμεύεται από το Σύνταγμα  να έχει ως πρωταρχική της υποχρέωση την προστασία της αξίας του ανθρώπου. Μια υποχρέωση που αποτελεί ασπίδα απέναντι στον ολοκληρωτισμό, γι’ αυτό άλλωστε και εντάσσεται στο κεφάλαιο που αφορά το πολίτευμα κι όχι τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Και όταν λέμε κράτος, ας μην γελιόμαστε, δεν αναφερόμαστε μόνο στην Κυβέρνηση που έχει τα πρωτεία στις ύβρεις και τις προσβολές. Ίσως πολλοί να μην έχουν διαβάσει τη δημοσίευση του προέδρου του Μέρα 25 «O Εμβολιασμός ως Δημόσιο Αγαθό – YanisVaroufakis», που θεωρώντας ότι σε μία φιλελεύθερη κοινωνία ο εμβολιασμός δεν είναι ιδιωτική υπόθεση μιλάει για πολίτες που «σκέφτονται ως τζαμπατζήδες». Οποία ταύτιση με το κυβερνόν κόμμα ! Οι τζαμπατζήδες είναι ταυτόχρονα και αρνητές (τελικά οι ταμπέλες φαίνεται ότι είναι πρόσφορο μέσο σε όλες τις ιδεολογίες). Ζητάει, μάλιστα, διασύνδεση δικαιωμάτων με το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Δεν έχεις πιστοποιητικό εμβολιασμού; Δεν έχεις δικαιώματα. Εγώ, η Αγγελική με δύο «γ» αισθάνομαι την ανάγκη να τον ενημερώσω ότι η υγεία είναι καθαρά ατομική υπόθεση, όπως ορίζει και το άρθρο 5 παράγραφος 5 του Συντάγματος  (Καθένας έχει δικαίωμα στην προστασία της υγείας και της γενετικής του ταυτότητας. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την προστασία κάθε προσώπου έναντι των βιοϊατρικών παρεμβάσεων) και ότι κανείς πολίτης δεν ασκεί πολιτική δημόσιας υγείας χρησιμοποιώντας το σώμα του. 

Ανάλογη στάση παρουσιάζουν και  μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η κα Φωτίου σε συνέντευξή της (ή μήπως παραλήρημά της;)στο Κόντρα Channel μιλάει  με πόνο ψυχής για τον εμβολιασμένο που κινδυνεύει ο ίδιος και το ανεμβολίαστο παιδάκι του μόλις μπει στα μέσα μεταφοράς. Γιατί , όπως πολύ χαρακτηριστικά τονίζει, η κοινωνία ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν είναι ενιαία. Πάραυτα μιλάει για την πειθώ που συμβάλει στο κτίσιμο του τείχους ανοσίας (δεν ξέρω αν  τώρα το έμαθε αλλά δεν υπάρχει, το παραδέχτηκαν επίσημα!) και η οποία επιτυγχάνεται με το πιστοποιητικό που έχει ο εμβολιασμένος στα χέρια του. Το χαρακτήρισε μάλιστα όπλο (να της θυμίσουμε ότι κάτι τέτοια όπλα είχαν και οι Ναζί στα χέρια τους ,για να ξεχωρίζουν από τους Εβραίους.

Και βέβαια θα συμφωνήσουμε μαζί της ότι η κοινωνία μας δεν είναι ενιαία …ΕΥΤΥΧΩΣ. Πώς θα μπορούσε , μάλιστα; Και ότι κοινωνική ευθύνη δεν είναι ο εμβολιασμός ,αλλά ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τις Διεθνείς Συμβάσεις που κατοχυρώνουν το δικαίωμα να συναινείς.

Αλλά ας πάμε και στο ιατρικό κατεστημένο. Από την πρώτη στιγμή οι τηλεγιατροί φρόντισαν να  απαξιώσουν πλήρως τους συνανθρώπους τους που δεν συναίνεσαν. Ποιος θα ξεχάσει την πρόταση του Κου Βασιλακόπουλου για φυλάκιση των μη εμβολιασμένων, τους οποίους και παρομοίασε με μεθυσμένους οδηγούς;( Αδιανόητη πρόταση Θ.Βασιλακόπουλου: «Να φυλακίζονται όσοι μεταδίδουν τον ιό» – Εννοεί τους ανεμβολίαστους – Pronews.gr).  Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κος Γρ. Γεροτζιάφας που τόνισε ««Δεν μπορούμε να ανεχτούμε να τιναχτούν στον αέρα οι κοινωνίες μας επειδή ένα 10%-20% αλ(ρν)ητών, αντιεμβολιαστών ή ανοήτων έχει αποφασίσει να κάνει αυτό το πράγμα» (ΓΕΡΟΤΖΙΑΦΑΣ: ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ – YouTube). Τώρα που δεν χτίζεται το τείχος ανοσίας επιμένει ότι θα τιναχτούν στον αέρα οι κοινωνίες μας ή έχει εφεύρει κάποιο  καινούργιο αφήγημα;

Με την ίδια ζέση επεδίωξε από την πρώτη στιγμή τον διαχωρισμό των πολιτών και το δημοσιογραφικό κατεστημένο. Ας θυμηθούμε τον κο Α.Πορτοσάλτε με τα τούβλα  του, που όταν τελειώσουν θα νικηθεί η πανδημία. Διαφορετικά θα νικήσουν οι ηλίθιοι και δεν είναι σωστό (ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ ΓΙΑ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ: “ΤΟΥΒΛΑ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ!”). Χιλιάδες και οι εκπομπές που φιλοξένησαν κατά καιρούς συνανθρώπους μας με σκοπό να τους ευτελίσουν για την απόφασή τους να μην εμβολιαστούν.

Και έτσι από τη μια στιγμή στην άλλη   ο συνάνθρωπός μας, ο γείτονά μας, ο συγγενής μας εμφανίζεται στα μάτια μας (και εμείς στα δικά του) διαφορετικός. Γιατί με τούτα και με κείνα τον έπεισαν ότι η σωτηρία του  βρίσκεται στα χέρια των «τούβλων, ανοήτων, τζαμπατζήδων»που  , επειδή δεν κάνουν στο δικό τους σώμα μία ιατρική πράξη, βάζουν σε κίνδυνο τη δική του ύπαρξη. Κάνουν το έγκλημα να μην συμμετέχουν στο τείχος ανοσίας, δεν είναι λίγο αυτό! Ένα τείχος που δεν ήταν δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος ότι «ολημερνίς το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν».

Τώρα όμως που το τείχος γκρεμίστηκε με ένα φύσημα του αέρα, γιατί  η συμπαγής πλειοψηφία εξακολουθεί να βρίσκεται προσκολλημένη στο ίδιο αποτυχημένο αφήγημα; Γιατί δεν έχει αλλάξει στάση από τη στιγμή που τα επίσημα χείλη δήλωσαν ότι τους έχει απογοητεύσει το γεγονός ότι το εμβόλιο δεν μπορεί να χτίσει τείχος ανοσίας.(Eνημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης);Γιατί επιμένει να αποφεύγει τους μη εμβολιασμένους και να τους απαξιώνει; Και το πιο τρομακτικό, γιατί ξαφνικά ο πολίτης απέκτησε λόγο για το τι θα βάλει στο σώμα του ο διπλανός του; Από πότε απέκτησε ένα τέτοιο δικαίωμα, που παραπέμπει σε εποχές σκοτεινές;

Τα ολοκληρωτικά καθεστώτα παραδοσιακά κατασκεύαζαν εχθρούς της  κοινωνίας. Στο ολοκαύτωμα ήταν οι Εβραίοι (και όχι μόνο). Στη δικτατορία των Συνταγματαρχών ήταν οι κομμουνιστές. Στην υγειονομική δικτατορία είναι οι μη εμβολιασμένοι. Το δηλητήριο της προπαγάνδας έχει ποτίσει τόσο το  μυαλό των πολιτών που δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν τι γίνεται δύο χρόνια τώρα. Η φίμωση της αντίθετης επιστημονικής φωνής και  η μονομερής παρουσίαση των γεγονότων  έχει  χειραγωγήσει τη συμπαγή πλειοψηφία που θεωρεί ότι οι ανεμβολίαστοι είναι οι νέοι εχθροί του λαού. Μα πάνω από όλα, αυτό που παρέλυσε τον νου των ανθρώπων είναι ο φόβος. Ο συλλογικός φόβος  που ερεθίζει το αγελαίο ένστικτο και τείνει να προκαλεί το μένος εναντίον αυτών που δεν θεωρούνται μέρος της αγέλης, όπως πολύ γλαφυρά διατύπωσε ό  Βρετανός φιλόσοφος Μπέρτραντ Ράσελ

Γι’ αυτό ήρθε η ώρα να ξανα συστηθούμε! Να κοιτάξουμε ο ένας τον άλλο στα μάτια και να καταλάβουμε τι ζητάμε από τον διπλανό μας. Να συνειδητοποιήσουμε ποιος είναι τελικά ο ρόλος μας στην κοινωνία. Για ποια ζητήματα έχουμε λόγο και για ποια όχι. Τι είναι αυτό που άλλαξε και  κανένας δεν δικαιούται πια να κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνουν οι πολλοί (Βαθιώτης, 2021:184);

Τελικά αποδεικνύεται ότι την εποχή που μπήκαν οι μάσκες , έπεσαν κιόλας. Και αυτές και τα ράσα!

Σχολιο.- Η σύγκρουση είναι μετωπική και δεν αφήνει διαφυγή. Αυτή τη στιγμή η "κατάσταση εξαίρεσης" στοχεύει κυρίως τους μή εμβολιασμένους και αυτό θα ενταθεί κατακόρυφα την αμέσως επόμενη περίοδο. Τα κατασταλτικά μέτρα μετά το καλοκαίρι θα είναι πρωτοφανή. Η πλειοψηφία των εμβολιασμένων έχουν οικειοθελώς στρατολογηθεί στα τάγματα εφόδου του Πλεύρη, του Πορτοσάλτε και του Γεροτζιάφα. Μην περιμένετε να πείσετε κανέναν που δεν είχε ήδη από την αρχή αμφιβολίες. Συστηθήκαμε εδώ και μήνες. Είναι η ώρα να οργανωθούν οι μή εμβολιασμένοι για να υπεραπίσουν και να επιβάλλουν το σεβασμό στα δικαιώματά τους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΥΜΝΟΙ

Πολλή συζήτηση γίνεται τελευταία για το κατά πόσο έχουν θέση στις συγκεντρώσεις των υγειονομικών σε αναστολή οι ελληνικές σημαίες και οι θρησκευτικοί ύμνοι. Θα ήθελα εδώ να καταθέσω την δική μου προσωπική συμβολή σε ένα γόνιμο ελπίζω διάλογο. Για μένα η ελληνική σημαία είναι και παραμένει ένα σύμβολο ιερό του λαού μας σε κάθε περίπτωση που υπάρχει απειλή κατά της εθνικής μας ανεξαρτησίας είτε από τους Γερμανούς ναζί, είτε από την αμερικανοφερτη χούντα είτε από την οποία τουρκική απειλή, είτε από την εμπλοκή της χώρας στην ουκρανική κρίση. Σε όλα αυτά βλέπω την χρησιμότητα της σημαίας σαν ενοποιητικου συμβόλου κατά της οποίας απειλής της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Στην περίπτωση των υγειονομικών σε αναστολή υπάρχει η κατάφωρη παραβίαση ενός θεμελιώδους πανανθρώπινου δικαιώματος, της υπεράσπισης του σώματος του κάθε ανθρώπου από υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις, υπεράσπιση που κατοχυρώθηκε διεθνώς από τον Κώδικα της Νυρεμβέργης, μετά τις θηριωδίες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης εκ μέρους των ναζί επιστημόνων. Άρα μιλάμε για ένα πανανθρώπινο δικαίωμα και για ένα πρόταγμα εθνικής ανεξαρτησίας. Στην περίπτωση λοιπόν αυτή η ελληνική σημαία  λειτουργεί ενωτικά και δεν υποδηλώνει μια σαφή ιδεολογική τοποθέτηση. Με την ίδια έννοια δεν θα συμφωνούσα σε τέτοιες συγκεντρώσεις να υπάρχουν οποιεσδήποτε άλλες σημαίες,  άλλου είδους, ιδεολογικές(κοκκινομαυρες η κόκκινες με σφυροδρέπανα). 

Αναφορικά τώρα με το θέμα των θρησκευτικών ύμνων θεωρώ ότι οι θρησκευτικοί ύμνοι έχουν θέση στα σπίτια μας, και σε θρησκευτικούς χώρους λατρείας.  Έχουν όμως και κάποια θέση σε συγκεντρώσεις υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εφόσον τις θέλει ο κόσμος. Ένας κόσμος που θέλει να τονίσει την ελληνικότητα του, που θέλει κάπου να στηριχθεί.  Σε ένα από τα πρώτα «αντιρατσιστικά» συλλαλητηρια, όπου Αφγανοί λαθρομετανάστες άρχισαν να φωνάζουν το σύνθημα "Αλλάχ Ακμπάρ", όταν κατάλαβα ότι μόνο «αντιρατσιστική» συγκέντρωση δεν ήταν αυτή, είπα ότι δεν ήρθα εδώ να συμμετάσχω σε μουσουλμανική συγκέντρωση και αποχώρησα. 

 Όταν σε τέτοια συγκέντρωση ακούγεται το "Υπερμαχω στρατηγών τα νικητήρια", δίνεται η εντύπωση ότι πρόκειται για συγκέντρωση ελλήνων χριστιανών ορθοδόξων. Και άρα δεν υπάρχει θέση για προπαγάνδα με άλλους στόχους και σκοπούς, σε κάποιους που παλεύουν με όπλο τους την ίδια τους την ζωήμ για να μπορέσουν να ζήσουν.

Εν κατακλείδι αυτά είναι πολύ λεπτά ζητήματα, που όμως έχουν τεράστια σημασία όταν μιλάμε για ενωτικά κινήματα, για μέτωπα που θα τα αγκαλιάζει όσο μεγαλύτερο μέρος του λαού μας, όπως είναι τα κινήματα που αφορούν τα πανανθρώπινα ιδανικά και δικαιώματα της Ελευθερίας και της Αυτοδιάθεσης του σώματός μας.

Τα πανανθρώπινα δικαιώματα έχουν και εθνικό, και ιδεολογικό, και θρησκευτικό πρόσημο. Γι'αυτό παρόλο που είναι ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΑ, γίνονται εδώ στην ΕΛΛΑΔΑ από ΕΛΛΗΝΕΣ!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πανηγυρίζουν  από χαρά όταν σκοτώνονται Ρώσοι, και κλαίνε υποκριτικά όταν σκοτώνονται ουκρανοναζί. Φιλάνθρωποι του κώλου ΜΜΕ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν ρωτήσουμε πώς η αρχαιολογική συλλογή Κωνσταντίνου, Μαρίκας και Κυριάκου Μητσοτάκη βρέθηκε στην κατοχή τους, είναι λαϊκισμός;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χαμός στη Βουλή του Πακιστάν μετά το αμερικανοπνευστο αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό πραξικόπημα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα στην Ουκρανία δεν υπάρχει κανένας να διαπραγματευτεί, πιστεύει ο επικεφαλής της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ.

«Δεν καταλαβαίνω τις δηλώσεις ότι είναι απαραίτητο για να διαπραγματευτούμε,  είναι απαραίτητο να αποσυρθούν τα στρατεύματα από το Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ. Λες και υπάρχει εξουσία στην Ουκρανία. Δεν υπάρχει κάθετος εξουσίας, ούτε πρόεδρος, ούτε ανώτατος διοικητής. Υπάρχει μια ομάδα ληστών εκεί», είπε.

Σύμφωνα με τον Καντίροφ, είναι απαραίτητο να σχηματιστεί μια νέα κάθετη εξουσίας στην Ουκρανία. «Διορίστε έναν προσωρινό αναπληρωτή επικεφαλής της περιοχής, όπως έχουμε στη Δημοκρατία της Τσετσενίας, μετά από αυτό, αρχίσουμε να σχηματίζουμε κλάδους εξουσίας. Ρωτήστε τους ανθρώπους τι θέλουν, πώς θέλουν να συνεχίσουν να ζουν, ποια είναι τα κύρια προβλήματά τους», είπε ο επικεφαλής της Τσετσενίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



17 Απρίλη 1961

Άλλη μια " όμορφη" στιγμή της...

"Πολιτισμένης Δύσης"

Η εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων στην Κούβα

Η πιο μεγάλη, από τις αναρίθμητες, προσπάθειες, της CIA να επαναφέρει την Κούβα στην κατάσταση του " Πορνείου"

Συγκρότησαν την Ταξιαρχία 2506 από μισθοφόρους. Οι Αμερικάνοι δεν στέλνουν τα δικά τους παιδιά, πάντα στέλνουν τα κατακάθια της κοινωνίας τους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά, όπως και σήμερα...

Ο μισθοφορικος εσμος των ΗΠΑ ήρθε αντιμέτωπος με την ένοπλη πτέρυγα του Κουβανικού Δημοκρατικού Επαναστατικού Μετώπου. 

Ξεκινώντας από την Γουατεμάλα, η δύναμη εισβολής νικήθηκε μέσα σε τρεις ημέρες από τις κουβανικές ένοπλες δυνάμεις, που τελούσαν υπό την άμεση διοίκηση του πρωθυπουργού Φιντέλ Κάστρο.

Πάντα τέτοια, η ελπίδα του κόσμου!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



16/4/2022 – 13.00

Τούτο το...καλόπαιδο σας το είχα παρουσιάσει την προηγούμενη εβδομάδα.Λέγεται Aiden Aslin και κατατάχθηκε ως μισθοφόρος στην...περιβόητη 36η Ταξιαρχία του ουκρανικού στρατού,μια ταξιαρχία τόσο...ηρωική που,μόλις ένοιωασαν δίπλα τους τους Ρώσους παραδόθηκαν μαζί με τις ψείρες του κεφαλιού τους (πάνω και κάτω)!

Υπάρχουν πολλά βίντεο στο διαδίκτυο που δείχνουν τη δράση του στο παρελθόν.Τώρα...βρήκε την τύχη του στη Μαριούπολη!

Αυτόν,λοιπόν,οι Βρετανοί και τα δικά μας "πετσωμένα" ΜΜΕ τον παρουσιάζουν...ως επιχειρηματία Βρετανό πολίτη που εγκλωβίστηκε στην Μαριούπολη και οι Ρώσοι,αφού τον συνέλαβαν,του φόρτωσαν άδικα την κατηγορία του μισθοφόρου και η βρετανική κυβέρνηση,μετά από παράκληση της μητέρας του,απαιτεί την απελευθέρωση του!

Παρακάτω,σας παραθέτω το βιογραφικό του από την wikipedia,όπου θα διαβάσετε ποιες είναι...οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες (μισθοφόρος στρατιώτης),που ασκούσε το...επάγγελμα του και τι έκανε στην Ουκρανία.

Διαβάστε: https://en.wikipedia.org/wiki/Aiden_Aslin



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατάπαυση του πυρός σήμερα και μέχρι τη 1 το μεσημέρι σε όλη τη γραμμή του μετώπου, για να γιορταστεί από τον ρωσικό στρατό και τους λαϊκούς πολιτοφύλακες του Ντονμπάς η επέτειος της απελευθέρωσης της ανατολικής Ουκρανίας από τους ναζί, τις 17 Απριλίου 1944. 

Σε όλες τις στρατιωτικές μονάδες και σε όλες τις απελευθερωμένες πόλεις και τα χωριά της περιοχής, έχουν υψωθεί σήμερα οι κόκκινες σημαίες με το σφυροδρέπανο. Οι σημαίες του Κόκκινου Στρατού και της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενόψει Πάσχα ξαναβγήκε στο σεργιάνι η φαιά πανούκλα που επειδή βρίζει τον χριστιανισμό γίνεται αποδεκτή και από κάποιους άθεους διαφόρων ιδεολογικών καταβολών.

Μόλις διέγραψα, λοιπόν, μια κυρία που ανέβασε αυτή τη ναζιστική αθλιότητα. Η οποία αδυνατεί, τάχα, να καταλάβει ότι η εξύμνηση της δύναμης που αντιπροσωπεύει ο Ηρακλής και η αποστροφή στην αδυναμία του Ιησού, αποτελεί στοιχείο του πυρήνα της ναζιστικής ιδεολογίας.

Που δεν τη νοιάζει το ότι ο ναζισμός, χαρακτηρίζοντας τον χριστιανισμό "μπολσεβικισμό της Αρχαιότητας" και "θρησκεία των αδύναμων, των δούλων και των γυναικών", άρα των κατώτερων ανθρώπων, προωθούσε ως κεντρικό στοιχείο της ιστορικής του οπτικής την "αιώνια αντιπαράθεση του ελληνορωμαϊκού ευρωπαϊκού πολιτισμού με τον ιουδαιοχριστιανισμό".

Και η οπτική αυτή πληρώθηκε με την εξόντωση έξι εκατομμυρίων ανθρώπων.

Σχολιο.- Κι ομως πολλοι ηγετες της χριστιανικης εκκλησιας και των προτεσταντων και των καθολικων κυριως, λογω του αντικομμουνισμου τους, συνεργαστηκαν με τους ναζι..

Για την ορθοδοξη εκκλησια η σταση της ηταν πιο μοιρασμενη.. Υπηρχαν ορθοδοξοι, που συνεργαστηκαν με τους ναζι, αλλα εξαιτιας του αντισλαβισμου των ναζι, μεγαλο μερος των ορθοδοξων στηριξαν τον πολεμο εναντια στους ναζι..

Σχολιο.- Ασφαλώς και συνεργάστηκαν, όπως άλλοι χριστιανοί συμμετείχαν στην Αντίσταση. Εξάλλου και ο ναζισμός όταν έγινε εξουσία άμβλυνε τον ακραίο αντιχριστιανισμό του για να μην προκαλεί το λαϊκό θρησκευτικό αίσθημα. Στην Ελλάδα, πάντως, από τους 9.000 κληρικούς οι 4.000 ήταν ενταγμένοι στο ΕΑΜ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι άλλοι ήταν δωσίλογοι. Ήταν μικρό το ποσοστό των συνεργατών των κατακτητών και ήταν δαχτυλοδεικτούμενοι από την κοινωνία.

Σχολιο.- Διαβάζουν διάφορες απιθανότητες σε κρυπτοναζιστικά σάιτ και νομίζουν πως τους αποκαλύπτεται η αλήθεια. Και εντυπωσιάζονται όταν ανακαλύπτουν πως είναι ανάμεσα στους λίγους που ξέρουν πως οι χριστιανοί σκότωσαν 19 εκατομμύρια Έλληνες. Αγνοώντας, βέβαια, ότι τότε ο παγκόσμιος πληθυσμός ήταν κάπου 170 εκατομμύρια και πως ολόκληρη η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία δεν πρέπει να 'χε πάνω από 25 εκατομμύρια κατοίκους!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγώ μαθαίνω πρώτα τι λένε οι μαχόμενοι κομμουνιστές της Ρωσίας (με ένα από τα κόμματά τους να 'ναι αξιωματική αντιπολίτευση, παίρνοντας όλοι μαζί πάνω από 20%), οι Ουκρανοί κομμουνιστές που δρουν σε συνθήκες βαθιάς παρανομίας και οι κομμουνιστές του Ντονμπάς, που αγωνίζονται επί οχτώ χρόνια με το όπλο στο χέρι. 

Κατόπιν μαθαίνω τι λένε και οι κυβερνήσεις των αντιιμπεριαλιστικών χωρών, από την Κούβα και τη Βενεζουέλα μέχρι το Βιετνάμ. Και διαμορφώνω άποψη.

Εσύ προστρέχεις με το πρώτο στις αναλύσεις κάποιων μαρξιστών (όπως λένε κιόλας) της Ευρώπης, που το μεγαλύτερο επίτευγμά τους είναι είτε η έκδοση κάποιου περιοδικού που το διαβάζουν κάτι λίγες δεκάδες άνθρωποι, είτε ή και ταυτόχρονα, μια θέση καθηγητή σε κάποιο πανεπιστήμιο. Άντε και η συμμετοχή σε τίποτα ακτιβίστικες ενέργειες, αρκεί να μη θίγουν το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. 

Ε! Δεν μπορείς να συμφωνήσεις μαζί μου Ευρωπαίος και μορφωμένος άνθρωπος! Εσύ δεν τη μπορείς την Ανατολή και τον Νότο και αυτά τα άγρια πράγματα με παρανομίες, καλάσνικοφ και αντιιμπεριαλισμούς, λες και ζούμε στο '60. 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την ώρα που ο υπουργός εξωτερικών της Αθήνας κάνει αναφορές, εκτίθεται κι εκθέτει τον Ελληνισμό:

Ολλανδή δημοσιογράφος - από την απελευθερωμένη Volnovakha.

«Όταν ήμουν σε αυτό το πάρκο πριν από δύο εβδομάδες, όλα ήταν ερειπωμένα, μόνο Ρώσοι μοίραζαν ανθρωπιστική βοήθεια.

Αλλά σήμερα, δεν μπορώ να το πιστέψω, όλα είναι καθαρά, οι άνθρωποι περπατούν, τα παιδιά είναι χαρούμενα. με αυτούς (τους ουκρανοναζι) - μόνο θάνατος και ερείπια. Και εδώ η ζωή βράζει...»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκοτώθηκε  ο Μιχαήλ  στην Μαριούπολη. Ξέρετε ποιος.  Αυτός ο ναζιστής μπαμπουϊνος που τον εβαλε ο ουκρανοναζί Ζελέ να μιλήσει στην  ελληνική βουλή, και μας τον σύστησε τον ναζιστή μπαμπουϊνο μισθοφόρο από τη Γεωργία, ότι δήθεν ήταν έλληνας ομογενής.
ΑΝΤΙΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΝΤΕΛΟ
Εμείς δεν χάσαμε τον Μιχαηλ, τον καλύτερο ναζί χάσαμε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα θα σας πω μια πολύ συγκινητική ιστορία. Ναι, συγκινητική και ΕΡΩΤΙΚΗ. Τολμώ να πω, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΡΩΤΑ, ΑΝΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.
Mετά τον Aidan Aslin, οι Ρώσοι συνέλαβαν και έναν δεύτερο Βρετανό μισθοφόρο, τον Shaun Pinner, του οποίου το βίντεο ανάκρισης κυκλοφόρησε μόλις.
Τώρα, κοίτα να δεις όμως συμπτώσεις τραγικές της ζωής.
Ο Αidan και ο Shaun υπηρετούσαν μαζί στη Συρία με τον Βρετανικό στρατό, όντας ενταγμένοι και οι δύο στο YPJ των Κούρδων (φωτό #1), προφανώς συγκινημένοι από τα διδάγματα του Murray Bukchin κι απ' τον αναρχισμό στη Ροζάβα.
Μετά, το 2018, ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΥΚΡΑΝΕΣ. Τρομερό; Εκεί που ήταν στη Βόρεια Συρία υπηρετώντας τον αναρχισμό και τις Αμερικανικές βάσεις που φύλαγε το YPJ, τους πιάνει ταυτόχρονα ένας έρωτας για Ουκρανές. Οπότε πηγαίνουν ταυτόχρονα στην Ουκρανία, τις παντρεύονται και γίνονται ταυτόχρονα Ουκρανοί πολίτες και οι δύο (φωτό #2, #3), παλεύοντας για το νέο τους έθνος ενάντια στους κατοίκους του Ντομπάς. Δηλαδή πόσο πιο συγκινητικό να γίνει το πράγμα; 
Δύσκολο να ξεπεραστεί τόση συγκίνηση, αλλά θα προσπαθήσω, με μια φωτό του Shaun (φωτό #4), που άλλαξε διακριτικό στο μανίκι, από τον αναρχικό YPJ στο ναζιστικό Αζόφ. ΤΙ; ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ Ο ΕΡΩΤΑΣ.
Α ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ, δεν καταλαβαίνετε από σύγχρονο ρομαντισμό!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιπροσωπεία ΛΔ Ντόνετσκ- Representative Office DNR
17/4/2022 - 12:30 ώρ.  
Λόγω της σημερινής επετείου δόθηκε διαταγή να σηκωθούν σοβιετικές σημαίες σε όλο το μήκος του Μετώπου. Παράλληλα κηρύχθηκε κατάπαυση πυρός μέχρι τις 13.00 ενώ μεγάφωνα ανακοινώνουν ότι μέχρι εκείνη την ώρα θα μπορούν οι ουκρανοναζιστικές μονάδες να παραδοθούν. Μετά από εκείνη την ώρα θα «αντιμετωπίσουν το πεπρωμένο». Να υπενθυμίσουμε ότι σαν σήμερα ο Κόκκινος Στρατός απελευθέρωσε την Ανατολική Ουκρανία. Στην επιχείρηση που συμμετείχαν περίπου πέντε εκατομμύρια στρατιώτες και χιλιάδες τεθωρακισμένα, εξοντώθηκαν περίπου ενα εκατομμύριο ναζί.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Βλέπω ένα άρθρο τής Λέιλα Σάμι να έχει γεμίσει το νιουζφίντ μου στο φέισμπουκ...
- Α, αυτή από τους εμμιγκρέδες τής CIA;
- Ναι...
- Ε δε χάθηκε ο κόσμος, τόση μαλακία κυκλοφορεί στον κόσμο. Σιγά!
- Βλέπω μη κλιφικούς ανταρσυώτες να γράφουν για πσεκαζμένους πουτινικούς...
- Ξέχασαν τότε που στηρίζαν το Ντονμπάς...
- Μα ναι, δε μου είχες πει ότι η φάση με το Ντονμπάς είχε βάλει μυαλό σε κάμποσο κόσμο εκεί;
- ΜΑΛΑΚΙΕΣ Σ-Σ-ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ!!!! ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΥΑΛΟ ΕΒΑΛΕ!!!!
 ΑΣ ΜΗΝ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΝΑΖΗΔΕΣ ΚΑΤΙ ΣΒΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΔΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΛΑΔΙΒΟΣΤΟΚ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΛΕΓΑ ΕΓΩ ΤΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΙ ΕΚΕΙ!!!!
- Τα πράγματα δεν είναι απλώς άσχημα, είναι χειρότερα από ότι φαίνονται!! Το δε ΚΚΕ λέει για ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις παντού... Και το ματσάκι Ιράν-Σαούδ έτσι το αποκαλεί!
- Μα τους είδα, προσπάθησαν να ρίξουνε και το άγαλμα τού Τρούμαν τα παιδιά!
- Και χίλια μπράβο. Ας μην ήταν η παράδοση τής μεταπολίτευσης και θα σου έλεγα εγώ... Έξω από τη ρωσική πρεσβεία κάθε δεύτερη μέρα θα ήταν όλοι...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βγαίνει το συριζοπρόβατο και λέει μολις μου πεις ποιος αλλος μπορει να σχηματισει κυβερνηση, θα το σκεφτω
Σχολιο.- Θα το σκεφτείς; Δύσκολο. Δεν έχεις τις προϋποθέσεις γι'. Αυτό
Σχολιο.- Μας αποκαλεί σύντροφους το συριζοπρόβατο.  Ε, όχι και σύντροφος. Εσύ είσαι Δεξιός
Με Δεξιούς δε μιλώ
Σχολιο.- Μέ τόν ροζε αλητάμπουρα τα απίστευτα ξεπούλήματα του τήν ΑμερικανοΝατοϊκη δουλεία του καί την δικη του «TINA» τό κινημα καί η αριστερά συντρίφτηκαν..
Σχολιο.- Όποιος και να βγει δεν υπάρχει διαφορά η τέλος πάντως η διαφορά μπορεί να έιναι μερικά ευρώ. Οπότε αποχή άκυρο λευκό στο θεό για να καταλάβετε ότι η κοινωνία δεν σας θέλει και βρίσκεται σε διαδικασία εναλλακτικης λύσης
Σχολιο.- Τί ακριβως θετικό νά Νοσταλγήσουμε από τόν ροζε δεξιό. Περα απολα τα αλλα μηπως την ΔΕΗ στο Υπερταμείο για ιδιωτικοποίηση,Τα 14 Περιφερειακα Αεροδρόμια που χαρισε,τό οτι δέν ανοιξε ουτε ενα Νοσοκομείο αποσα ειχε κλείσει η ΝΔ ουτε ενισχυσε κατα εναν γιατρό "η Νοσηλευτή στο ΕΣΥ,τό κοψιμο του ΕΚΑΣ από τους χαμηλο συνταξιούχους,τό αδυσωπητο ξυλο σέ συνταξιούχους καί διαδηλωτες,Την αναβαθμιση των Αμερικανικων Βασεων στη Σουδα,Στο Βολο,Στη Λαρισα καί τήν καινούργια Βαση στην Αλεξανδρούπολη σε σημείο ο Παιατ να δηλωνει οτι η καλυτερη περίοδος στίς Ελληνοαμερικανικές Σχέσεις είναι η περίοδος Τσίπρακαί τόσα αλλα...Ποση διαφορα είχε τό Πασοκ του Γιωργακη από τήν ΝΔ,του Σαμαρά που συγκυβερνησαν μέ τήν ΔΗΜΑΡ του συριζαιου Κουβελη...Οταν δοθεί η εντολη για συγκυβερνηση από τά Αφεντικά του Κούλη καί Τσίπρα θα υπακούσουν ως υπακουα σκυλακια καί τοτε εσείς ολοι θα ξαναπεσεται από τά σύννεφα...Να βγείτε και εσείς στους δρόμους νά αγωνιστείτε καί να μην περιμενετε λουφαζοντας να αλλαξει κυβερνηση για να να βολευτείτε καί εσείς...Ο Τσίπρας ξεπλυνε τόν Μητσοτακη καί του ανοιξε τήν πορτα καί εγινε πρωθυπουργός, καί Ο Μητσοτακης ξεπλενει τόν Τσίπρα για να τόν νοσταλγησυμε...Νά πείτε οτι δέν τόν ξερατε δέν είναι αληθεια...Ζητατε από τόν κοσμο να διαλεξει μεταξυ χολερας ΝΔ-Πανουκλας ΣυριζοΠασοκ δεν προκειται νά σας ικανοποιήσουμε..
Οσο για την αντιπολιτευση του Τσίπρα καί του Συριζα στον Μητσοτακη καί τήν ΝΔ είναι ολα τα λεφτα...Παιδικη χαρα
Σχολιο.- Ο Κούλης κυρία μου δεν βγήκε επειδή είπαμε το συριζοπουλο ...χαζό! Βγήκε διότι ο Τσίπρας και το τσούρμο του υπογράφοντας και εφαρμόζοντας το 3ο Μνημόνιο αθώωσε όλο το μνημονιακό συρφετό και ΔΥΣΤΥΧΩΣ επαλήθευσε όσους έλεγαν ότι ''όλοι ίδιοι είναι''! Βέβαια αφού αυτό δεν το έχετε παραδεχτεί τόσα χρόνια και καλύπτεστε με αστείες δικαιολογιες, δεν θα το παραδεχτείτε ποτέ.
Ποτέ δεν ήταν κριτήριο μου για να ψηφίσω ένα κόμμα το αν έχει τις πιο πολλές πιθανότητες να κάνει κυβέρνηση!... Σίγουρα πολιτικά σκεφτόμαστε πολύ διαφορετικά και δεν έχει κανένα νόημα να σου ''προτείνω'' κάτι εκτός από το να γίνει χαβαλές.
Σχολιο.- Αυτά τά περι GREXIT ο Τζίφρας τά εμαθε αφου βγηκε στην κυβερνηση? Οταν ελεγε οτι θα σκισει ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ καί θα το καταργησει με εναν νομο σε ενα αρθρο ελεγε παπαρδέλες Ετσι? Κοροϊδευε συνειδητά για την καρεκλίτσα...Τό ιδιο καί τωρα πουλαει φυκια για μεταξωτές κορδέλες μπας καί ξανακατσει στην καρεκλίτσα...
Σχολιο.- Βαλε λιγο τό μυαλουδακι σου νά δουλεψει.Τόν Κούλη ο Τσίπρας μάς τόν Φόρτωσε αφού πρωτα ψήφισαν μαζί ΝΔ-Συριζα-Πασοκ-Ποταμι τό 3ο Μνημονιο καί ξεπλύθηκε...Καί μην πιανετε τήν αριστερα στό στομα σας..αρκετα την εχετε μαγαρίσει ανεπανόρθωτα καί εσείς καί ο Αρχιαπατεώνας σας που ανακαλυψε τελευταία ο αλητάμπουρας καί το συνθημα Σοσιαλισμός η Βαρβαρότητα...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιπροσωπεία ΛΔ Ντόνετσκ- Representative Office DNR
14 Απριλίου στις 12:59 π.μ.  
1350 είναι τελικά οι Ουκρανοί πεζοναύτες που παραδόθηκαν στη Μαριούπολη χθες, σύμφωνα με τις αρχές της ΛΔΝ. 
Ανάμεσα τους και αρκετοί τραυματίες που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για θεραπεία.
" Ήταν ο μοναδικός τρόπος να σώσουμε τη ζωή μας" δήλωναν οι συλληφθέντες.
Σε όλους θα γίνει έλεγχος και ταυτοποίηση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν 1 χρόνο έκανα αυτή την ανάρτηση!
Μάγισα ήμουν? 
17 Απριλίου 2021
Τρεις μέρες τώρα, πολλή εθνική περηφάνεια έχει κατακλύσει τα media, μετά τη σθεναρή στάση του Δένδια απέναντι στον Τσαβούσογλου.
Ας δούμε όμως τη μεγάλη εικόνα.
Πολύ συνοπτικά: 
Ο Μπάιντεν αποκαλεί δολοφόνο τον Πούτιν, στη συνέχεια το ΝΑΤΟ παραβιάζει την εκεχειρία στην Ουκρανία στέλνοντας στρατεύματα στα σύνορα και τη Μαύρη θάλασσα. Ο Πούτιν αντιδρά αναλόγως. Ο Σουλτάνος πουλά τα δολοφονικά ντρόουν στους Ουκρανούς! Ναι, αυτά με τα οποία κέρδισε τον πόλεμο στην Αρμενία, μαζί με τους Αζέρους.
Οι Ρώσοι του απαντούν με το αμίμητο: "Τι θα έλεγες να σου πάρουμε την Κωνσταντινούπολη?"
Εν μέσω εκκρηκτικής ατμόσφαιρας λοιπόν, ο Σουλτάνος, που χρόνια τώρα το παίζει σε διπλό ταμπλό, επιχειρεί να προσεγγίσει τη Δύση, καλώντας τον Δένδια στο παλάτι και επιτρέποντας του να δείξει ότι "κονταίνει" τον Τσαβούσογλου, έστω και λεκτικά.
Πολύ φοβάμαι ότι η πραγματικότητα είναι πολύ ζοφερή για να επευφημούμε με κάποιες κουβέντες.
Ως μέλη του ΝΑΤΟ, πολύ φοβάμαι θα μας εμπλέξουν σε ένα βρώμικο πόλεμο στην Ουκρανία, η δε στάση των Τούρκων καμία αξιοπιστία δεν παρέχει. Πιόνια του ΝΑΤΟ με συντηρούμενη αστάθεια και αβεβαιότητα...
Υ. Γ. Διεθνολόγος δεν είμαι, κάποιες σκέψεις κάνω. Επιθυμητά τα σχόλια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακόμη αμφιβάλεις πως την Ουκρανία την κυβερνούν Ναζί;
Ένα μνημείο του Georgiy Zhukov, ο οποίος απελευθέρωσε την Ευρώπη από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου κατεδαφίστηκε στο Χάρκοβο. Κυνικά τον πήγαν στη χωματερή.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το πραγματικό στήριγμα Ελλάδας/Κύπρου έναντι του Αττίλα ΗΤΑΝ η Ρωσία. Τώρα καραμαλάκες, βασιστείτε στον Αμερικανό νταβατζή σας...
Σχολιο.- Όπως και η Ελληνική επανάσταση. Ο ρόλος της Αγγλίας ήταν να διασφαλίσει ότι δεν θα αναγνωριζόταν αυτό γιατί φοβήθηκαν την ένωση των Ορθοδόξων. Το Αγγλικό δάνειο (από την Τράπεζα Ροθτσάιλντ) που έφτασε μισό, έφερε εμφύλιο μέσα στην επανάσταση και έδεσε την χώρα με χρέος.
Σχολιο.-  Με τους Ρωσους εχουμε βεβαια πολιτισμικους δεσμους λογω κοινης θρησκειας, αν εξαιρεσουμε την αμερικανοπνευστη πολιτικη του Πατριαρχη Κων/πολεως, αλλα η Ρωσια κοιταει βεβαια ως Υπερδυναμη τα συμφεροντα της. Μονο που τωρα αποκοπηκαμε απο καθε συμπορευση μαζι της μεσω κοινων συμφεροντων. Για την ακριβεια, αυτο εγινε απο την εποχη του ΓΑΠ, του φυτεμενου πρακτορα των Αμερικανων στην Γραικολανδη. Συνεχιστηκε επι Σαμαροβενιζέλων και μετά συνεχίστηκε Τσιπρα και τωρα οι Ανθελληνες εφτασαν στο σημειο να βγαλουν τα ματια τους. Θα το διαπιστωσουν συντομα. Εχουμε μπει σε εναν εθνικο κατηφορο διχως επιστροφη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η εμπλοκή του Γραικυλιστάν στο πλευρό του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού θα εξαργυρωθεί με την παράδοση του μισού Αιγαίου στον Αττίλα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα αμερικανόδουλα τσιριζόνια μοστράρουν στο συνεδριό τους με τον πρώην ΠΘ της Βαρντάρσκας, περήφανα για την προδοσία των Πρεσπών..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έγινε καμιά κουβέντα στα συνέδρια,
ή καλώς μας ληστεύουν και μας αφοπλίζουν οι ... "σύμμαχοι";
Οι ΗΠΑ ζητούν τον αφοπλισμό της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο!
16-04-2022 • 20:06
Η Ουάσινγκτον ακροβατεί μεταξύ Αθήνας, Λευκωσίας και Άγκυρας, με δικαιολογία τη λύση στα ελληνοτουρκικά
Η Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ πραγματοποίησε προ ολίγων ημερών διερευνητική επίσκεψη στο «τρίγωνο του διαβόλου» -Αθήνα, Λευκωσία, Άγκυρα, με σαφείς εντολές από τον προϊστάμενό της, Αμερικανό ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν, οι χώρες αυτές «να τα βρουν μεταξύ τους», σύμφωνα με ακριβείς υψηλές διπλωματικές πηγές.
Η κυρία Νούλαντ, ερχόμενη στην Αθήνα από την Άγκυρα και με βάση την τουρκική ενημέρωση που είχε λάβει, είχε και έτοιμες ρηξικέλευθες «λύσεις» στα προβλήματα Αθήνας – Άγκυρας.
Σύμφωνα με τις απόλυτα ακριβείς διπλωματικές πηγές, η Βικτόρια Νούλαντ υποστήριξε στις επαφές της στην Αθήνα (αλλά και στη Λευκωσία) πως, δεδομένου ότι υπάρχουν ο 6ος Στόλος αλλά και ο γαλλικός στόλος στα νερά της Ανατολικής Μεσογείου, διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα και δίκαια της Ελλάδας και της Κύπρου. Εξ αυτού του γεγονότος δεν υπάρχει ανησυχία κυριαρχικής αβεβαιότητας… Αυτό επιβάλλει αφοπλισμό των χωρών, δηλαδή δεν υπάρχει ανάγκη περαιτέρω εξοπλισμών…
Με άλλα λόγια, η κυρία Νούλαντ εμφανίστηκε ως «εντολοδόχος» της Άγκυρας, η οποία μετ’ επιτάσεως το τελευταίο διάστημα επικαλείται τις συνθήκες, απαιτεί την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών και διαμαρτύρεται εντόνως για τους ελληνικούς στρατιωτικούς εξοπλισμούς.
Προηγουμένως, στην Άγκυρα, η κυρία Νούλαντ έγινε αποδέκτης, για μια ακόμα φορά, των ισχυρισμών που έχει παρουσιάσει η τουρκική κυβέρνηση τόσο στην προηγούμενη κυβέρνηση Τραμπ όσο και στον νυν ΥΠΕΞ Μπλίνκεν και θα παρουσιάσει για μια ακόμα φορά ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τον Μάιο, στην αμερικανική κυβέρνηση, ύστερα από την πρόσκληση επίσκεψης που του απηύθυνε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Σύμφωνα με τις ίδιες ακριβείς διπλωματικές πηγές, ο κ. Τσαβούσογλου ανέφερε στην κυρία Νούλαντ ότι η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί παράνομα τα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τονίζοντας ότι αυτό το έχει παραδεχθεί ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας και το αποκαλύπτουν οι δορυφόροι. Δι’ αυτού του λόγου, επέμεινε ο κ. Τσαβούσογλου στην κυρία Νούλαντ, «δεν μπορούμε να αφήσουμε απροστάτευτους τους Τούρκους πολίτες».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παναγιώτης Λαφαζάνης / Panagiotis Lafazanis
17/4/2022 – 13.30
Το ΝΑΤΟ βύθισε το Moskva-Ρίχνει τον κόσμο στην άβυσσο-Ελλάδα ώρα μηδέν...
Το βαρύ πλήγμα στο Moskva, ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου, που επέφερε την βυθιση του, δεν ήταν έργο των Ουκρανών!
Οι Ουκρανοί μόνοι τους δεν μπορούσαν να φέρουν σε πέρας ένα τόσο σύνθετο επιχειρησιακά και τεχνολογικά εγχείρημα.
Η βύθιση του Moskva ήταν αποτέλεσμα σχεδιασμένης δράσης που οργάνωσαν και εκτέλεσαν, με τη βοήθεια ή και όχι Ουκρανών, οι αμερικανοβρετανικές δυνάμεις.
Η Ρωσία γνωρίζει καλά τα παραπάνω και το ποιος έχει την ευθύνη της βύθισης του Moskva.
Αν θεωρεί ότι δεν είναι η ώρα να καταδείξει άμεσα τους ενόχους, το κάνει διότι αυτό θα οδηγούσε σχεδόν με βεβαιότητα στην κλιμάκωση του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και πιθανότατα σε πυρηνικό ολοκαύτωμα.
Τον πόλεμο στην Ουκρανία δεν το ξεκίνησε η Ρωσία.
Τον πόλεμο στην Ουκρανία, που άρχισε απ’τό 2014, τον σχεδίασαν και τον επέβαλαν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και οι πιο αμερικανοϋποταγμένες κυβερνήσεις της Δύσης.
Και αυτός ο πόλεμος δεν στρέφεται μόνο κατά της Ρωσίας.
Είναι πόλεμος για την ανάκτηση, -ματαίως βέβαια-, από το αμερικανονατοϊκό σύμπλεγμα της παγκόσμιας επικυριαρχίας σε βάρος όχι μόνο της Ρωσίας αλλά και όλων των χωρών και λαών που μάχονται για την αυτονομία και την ανεξαρτησία τους.
Η βύθιση του Moskva από τον Αμερικανο-Βρετανικό-Ατλαντισμό ήταν μια τυχοδιωκτική δράση δυνάμεων που τελούν σε πανικό, μπροστά στην συντεταγμένη, παρά τις δυσκολίες, πορεία του ρωσικού στρατού για την επιτυχία των στόχων του στην Ουκρανία και την επίτευξη μιας αδιαμφισβήτητης νίκης.
Το αμερικανο-βρετανικό σύμπλεγμα, με όμηρο την Ευρώπη, μέσα από τη βύθιση του Moskva επεδίωκε να αναπτερώσει το πεσμένο ηθικό των Ουκρανικών δυνάμεων, να αλλάξει την εικόνα του πολέμου και κυρίως να βάλει σε κρίση την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας, πλήττοντας πρώτα απ’ όλα το ηγετικό προφίλ του Πούτιν και ιδιαίτερα επεδίωκε να σπρώξει την Ρωσία σε βεβιασμένες αντιδράσεις.
Είναι πολύ αμφίβολο, στην πραγματικότητα αδύνατο, να μπορέσει το ΝΑΤΟ να επιτύχει, έστω και μερικώς και περιορισμένα, τους φιλόδοξους σκοπούς με τους οποίους περιέβαλλε την επιχείρηση βύθισης του Moskva.
Αντίθετα, η βύθιση της Ρωσικής ναυαρχίδας μοιάζει να ευαισθητοποιεί και να ταρακουνάει τον ρωσικό λαό και να κινεί τα πατριωτικά αισθήματα και αντανακλαστικά του. Να αποτελεί κίνητρο για εγρήγορση, αναδιοργάνωση και πιο έντονη δραστηριοποίηση του ρωσικού στρατού και για ανασχεδιασμό της στρατηγικής του.
Κυρίως, όμως, η βύθιση της Ρωσικής ναυαρχίδας κατέδειξε πιο έντονα στους λαούς της Δύσης, πρώτα απ’όλα της Ευρώπης αλλά και όλου του κόσμου, πόσο κοντά βρισκόμαστε σε μια ακόμα πιο ανεξέλεγκτη διεύρυνση και κλιμάκωση του πολέμου, πόσο μπροστά σε μια ακόμα μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή και ίσως σε πυρηνικό ολοκαύτωμα.
Τώρα, γίνεται ακόμα πιο σαφές ότι ο πόλεμος που σχεδίασαν ΗΠΑ-Βρετανία-ΝΑΤΟ και οι πιο πειθήνιοι σύμμαχοι τους στην Δύση, ήταν ταυτόχρονα ένας άγριος και αδίστακτος οικονομικός πόλεμος κατά της Ευρώπης, των Δυτικών λαών και όλου του κόσμου, με στόχο τη διάλυση των οικονομιών τους και κυρίως την πρωτοφανή φτωχοποίηση και εξαθλίωση τους και την μετατροπή τους σε αδύναμα ανδράποδα στα χέρια της αμερικάνικης παγκοσμιοποίησης και μιας ελίτ πολυεθνικών κολοσσών.
Ιδιαίτερα η πατρίδα μας, με ένα απεριόριστα δουλοπρεπές πολιτικό κατεστημένο να κυριαρχεί στον τόπο μας, δεν βιώνει μόνο μια ανεπανάληπτη τραγωδία, που θα την βιώσει άμεσα με ακόμα μεγαλύτερη ένταση αλλά κινδυνεύει επιπλέον, ακόμα περισσότερο στην καυτή περιοχή μας, με απόλυτη εξουθένωση, αν όχι και με αμφισβήτηση της ίδιας της ύπαρξης της.
Βρισκόμαστε μπροστά στην τελευταία, ίσως, ευκαιρία να αντιδράσουμε και ένας γίγαντας λαός να αφυπνιστεί και να αναστηθεί, πριν να είναι πολύ αργά.
#LAFAZANIS #ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ #ΡΩΣΙΑ #ΝΑΤΟ #ΟΥΚΡΑΝΙΑ #Moskva #ΠΟΛΕΜΟΣ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημήτρης Λιάτσος
Δράττομαι της ευκαιρίας να επαναφέρω στην επικαιρότητα μια φράση η οποία όχι μόνο υποτιμήθηκε αλλά και σχεδόν αποκρύφτηκε, σχετικά με την πολύκροτη ιστορία στην πόλη Μπούτσα… 
Ήταν αυτό που είπε, σύμφωνα με τη γερμανική, Bild, ανώτερος ευρωπαίος αξιωματούχος προφανώς μέλος της αντιπροσωπείας που βρέθηκε εκεί με επικεφαλής την Ουρσουλα Φον Ντερ Λαιεν και το Ζοζέπ Μπορέλ! Ζητήθηκε από το Ζελένσκι να αποδείξει ότι όλο εκείνο το σκηνικό με τα δεκάδες πτώματα στους δρόμους, δεν ήταν… στημένο!
Φυσικά, το θέμα όπως τέθηκε, εξέπιπτε του γενικότερου αντιρωσικού σεναρίου που εξυφαίνεται και τόφαγε η… αφάνεια!
Και όμως, η Ρωσία όχι μόνο μίλησε για «σκηνοθεσία» αλλά έθεσε στον ΟΗΕ θέμα συζήτησης και έρευνας για το τι πραγματικά έγινε στη Μπούτσα! Η Βρετανία που προήδρευε τις μέρες εκείνες στο Σ.Α. η χώρα που… κόπτεται(γιατί άραγε;), περισσότερο από κάθε άλλη για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, κατά παράβαση του κανονισμού του ΟΗΕ, δεν το προώθησε προς συζήτηση! 
Έχει σημασία πλέον ότι πολλά από αυτά που έλεγε τεκμηριωμένα η Μόσχα, ακούγονται και από φωνές που κάθε άλλο ως φιλορωσικές μπορούν να χαρακτηριστούν. 
Π.χ. ο αμερικανός στρατιωτικός αναλυτής, πρώην επιθεωρητής του ΟΗΕ στο Ιράκ, Σκότ Ρίττερ, στηριγμένος πάνω σε σωρεία στοιχείων από μαρτυρίες και πηγές επί τόπου, αποφαίνεται: οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν στη Μπούτσα έπεσαν θύματα Ουκρανών ενόπλων… Όλες οι μαρτυρίες πιστοποιούν ότι οι κάτοικοι είχαν καλές σχέσεις με τους Ρώσους στρατιωτικούς όσο εκείνοι βρισκόταν εκεί, αντίθετα μόλις αποχώρησαν, στις 30/3/22, οι ένοπλοι Ουκρανοί πολιτσάι ξεκίνησαν εκκαθαρίσεις ανάμεσα σε εκείνους που θεώρησαν ότι συνεργάστηκαν «με τους κατακτητές»! 
⁃ Εκκαθαρίσεις σημαίνει σκότωμα, όχι συλλήψεις, εξηγεί ο Ρίττερ. Και μετά φωτογράφιζαν και βιντεοσκοπούσαν… Ως «συνεργάτες των κατακτητών» θεωρούνταν ακόμα και όσοι αντάλλασσαν στρατιωτικά πακέτα τροφίμων με τοπικά δικά τους τρόφιμα. Οι πολιτσάι (ένοπλες ομάδες αστυνομίας και εκείνων που αυτοονομάζονται «τοπική άμυνα»), άρχισαν τις εκτελέσεις από την 1/4/22…
Ο Ρίττερ όλο εκείνο το σκηνικό το αποκαλεί «πόλεμο προπαγάνδας που όμοιος του δεν έχει υπάρξει ως τώρα…»! 
Προσέξτε εξέλιξη μετά την κορύφωση του μακάβριου σόου! Ενώ η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία που βρέθηκε στη Μπούτσα, δίνοντας καταιγιστικές δηλώσεις κατά της Ρωσίας, ενώ από Λονδίνο και Ουάσιγκτον ρίχνονταν «αστραπές» για «γενοκτονία» κατά των Ουκρανών από τους Ρώσους, ενώ οι κινήσεις περί ενίσχυσης του Κιέβου με νέα εξοπλιστικά συστήματα κυριαρχούσαν, όταν ο χολιγουντιανός «κουρνιαχτός» έκανε τον κύκλο του, νάτος πάλι ο… Μπορέλ! 
Μιλώντας στο ράδιο, COPE, και σε ερώτηση τι θα πράξει η Ε.Ε αναφορικά με τη «γενοκτονία» απο τους Ρώσους στη Μπούτσα, έριξε τη φράση: θα κρατούσα την έννοια «γενοκτονία» για άλλα, πιο φρικτά πράγματα!!!
Ο καθένας μπορεί, έστω και πίσω από τη… στρεβλή διπλωματική γλώσσα, να βγάλει τα συμπεράσματα του! 
ΥΓ: Με την ίδια προσέγγιση πρέπει να εξεταστεί το άλλο πιο εκκωφαντικό πλήγμα στο σταθμό του Κραματόρσκ από το ουκρανικό έδαφος με σύστημα, Точка У, και αποτέλεσμα 50 νεκρούς! 
Αναφορικά με τη Μαριούπολη, σύντομα θα επανέλθω!
Δημήτρης Λιάτσος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποτέ πιά ναζισμός. Ποτέ πια ουκρανοναζισμός.
Να εξαφανίσουμε όσους τους υποστηρίζουν στην Ελλάδα.
Καλάβρυτα, Δίστομο, Κάνδανος κ 1030 χωριά μας, το έζησαν κ πρέπει να το θυμούνται...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό είναι το κατόρθωμα του @PrimeministerGR !
Για 35 ρεύμα, να πληρώνεις αέρα 323!!!
Δηλ. 1000% αέρα, χάριν του βίτσιου μιάς ομάδας λευκών κολλάρων.
ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Βρετανικές ειδικές δυνάμεις βρίσκονται στην Ουκρανία και εκπαιδεύουν τιμωρούς»
Απρίλιος 16, 2022. Ελλάδα.
Λονδίνο.
Στρατιώτες της Βρετανικής Ειδικής Αεροπορικής Υπηρεσίας (SAS) εκπαιδεύουν ουκρανικές δυνάμεις τιμωρίας στο Κίεβο και τις γύρω περιοχές, αναφέρει η ρωσική ‘Regnum’.
Το δημοσίευμα που επικαλείται τους Times, αναφέρεται σε δηλώσεις του διοικητή του τάγματος των Ουκρανών μαχητών Γιούρι Μιρονένκο. 
Δήλωσε ότι οι βρετανικές ειδικές δυνάμεις εκπαίδευσαν τους τιμωρούς στη χρήση αντιαρματικών πυραυλικών συστημάτων NLAW που προμηθεύτηκε το Κίεβο από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η SAS εκπαίδευσε επίσης μαχητές από το 112 Τάγμα Terodefense.
Όπως τονίζεται πρόκειται για ενεργές ειδικές δυνάμεις, και όχι για απόστρατους εθελοντές. 
Την ίδια ώρα, η εφημερίδα επισημαίνει ότι η SAS εργάζεται στην Ουκρανία εδώ και αρκετά χρόνια. 
Επισήμως, οι βρετανικές ειδικές δυνάμεις έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία από τον Φεβρουάριο, για να αποτραπεί μια άμεση σύγκρουση μεταξύ των ρωσικών στρατευμάτων και στρατιωτών των χωρών του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τον Αντρέι Κλίμοφ, επικεφαλής της επιτροπής του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου για την προστασία της κρατικής κυριαρχίας, στρατιωτικοί από χώρες του ΝΑΤΟ συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής. Όπως είπε η Ρωσία θα παρουσιάσει σύντομα αυτούς τους αιχμαλώτους πολέμου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



76 χρόνια Ανεξαρτησίας της Συρίας από τη γαλλική αποικιακή κυριαρχία...
«Εμείς, στη Συρία, πληρώσαμε πολύ ακριβό τίμημα
για να διατηρήσουμε την...
πατρίδα μας»
Μπασάρ Αλ Άσαντ
«Η Συρία ανήκει στους Σύρους»
Σήμερα... 17 Απρίλη 2022, συμπληρώνονται 76 χρόνια Ανεξαρτησίας της Συρίας από τη γαλλική αποικιακή κυριαρχία.
Το 1920 ξέσπασε η Αραβική εξέγερση κι η Συρία κήρυξε ανεξαρτησία, αλλά η Γαλλία της αποικιοκρατίας -όπως ακριβώς σήμερα- εισβάλλει σ αυτήν και παρουσιάζει στην "Κοινωνία των Εθνών" (o σημερινός ΟΗΕ) το σχέδιό της για τη διχοτόμηση της περιοχής και τον διαμελισμό της Μεγάλης Συρίας των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Τα βιλαέτια του Χαλεπίου, της Βηρυτού, της Δαμασκού και του Ντέιρ Ελ Ζορ. αποσπάστηκαν από την Τουρκία το 1918, στη διάσκεψη του Σαν Ρέμο (25 Απρίλη 1920) παραδόθηκαν στη Γαλλία, η οποία χώρισε τη χώρα σε ομόσπονδα κράτη: το κράτος της Δαμασκού, το κράτος του Χαλεπίου, του Λιβάνου, το κράτος των Αλαουιτών.
Την 1η Γενάρη του 1925, η Δαμασκός και το Χαλέπι ενώθηκαν σε ένα ενιαίο κράτος με πρωτεύουσα τη Δαμασκό, περιλαμβάνοντας και την Αλεξανδρέττα (Αντιόχεια), ενώ τα εδάφη της Λαοδίκειας ἡ Πάραλος (σημερινή Λαττάκεια) θα διατηρήσουν την αυτονομία τους μέχρι τις 9 Σεπτέμβρη 1936.
Στις 23 Ιούνη του 1939 οι Γάλλοι αποικιοκράτες "παραχωρούν" Συριακή γη, ένα πολύ γόνιμο ιστορικό-γεωγραφικό-στρατηγικό κομμάτι στην Τουρκία: την Αλεξανδρέττα (Αντιόχειας), που μέχρι σήμερα ο Αραβικός πληθυσμός της είναι υπό Τουρκική κατοχή ως επαρχία Χατάι.
Να σημειωθεί πως το 3ο στην τιμητική τάξη μετά από τις Εκκλησίες Κωνσταντινουπόλεως και Αλεξανδρείας, το "Αυτοκέφαλο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο της Μεγάλης Θεουπόλεως Αντιοχείας, Συρίας, Αραβίας, Κιλικίας, Ιβηρίας τε και Μεσοποταμίας και πάσης Ανατολής", διατηρεί ως Έδρα τη Δαμασκό κι αντιστέκεται στις πιέσεις Ερντογάν και του αξιωματικού του Τουρκικού στρατού Δημήτρη Αρχοντώνη (γνωστός και ως Βαρθολομαίος, ο υποτελής στους ιμπεριαλιστές πατριάρχης που αναγνώρισε ακόμη και σχισματική εκκλησία στο νεοναζιστικό Ουκρανικό καθεστώς), να μεταφερθεί στην κατεχόμενη Αντιοχεία και να είναι εξαρτημένο από το Τουρκικό καθεστώς και τους ιμπεριαλιστές.
Η Συρία θα απελευθερωθεί από τον γαλλικό αποικιοκρατικό ζυγό το 1946, μετά από έναν επίπονους αγώνες που κόστισαν καταστροφές, πείνα, θανάτους και φρικτά δεινά στο λαό της Συρίας.
Σήμερα και για έντεκα χρόνια (Μάρτης 2011) η Συρία υφίσταται την αποτρόπαια βία του αμερικανικού ιμπεριαλισμού με τους δυτικούς συμμάχους (Ευρωπαϊκή Ένωση), την Τουρκία και τα αραβικά δικτατορικά καθεστώτα και τον ολοένα και πιο άγριο σιωνισμό με τους φονιάδες τρομοκράτες μισθοφόρους τους και έναν παράνομο αποκλεισμό (παράνομο εμπάργκο στο οποίο συμμετέχει η Νατοϊκή Ελλάδα με ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις της τα τελευταία 11 χρόνια, με "αριστερό" ή δεξιό πρόθεμα), ανάλογο μ' αυτό που επιβάλουν ενάντια στο λεγόμενο Διεθνές Δίκαιο τα "πολιτισμένα" ανθρωπόμορφα κτήνη της δύσης σε μια σειρά χώρες ανυπότακτες στον ιμπεριαλισμό: Ιράν, Κούβα, Βενεζουέλα, Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, Νικαράγουα, Ρωσία κι αλλού.
Σήμερα, 76 χρόνια από την Ανεξαρτησία της Συρίας αποκτάει ιδιαίτερο ενδιαφέρον με την Ρωσική Επιχείρηση Αποναζιστικοποίησης στην Ουκρανία, να διαπιστώσουμε και να προβληματιστούμε για το πως -εκτός από τη διαχρονικά υποτελή και ξενόδουλη δεξιά- κι η ευρωπαϊκή Νατοϊκή αριστερά ("ανανεωτική ή στην Ελλάδα κι η αυτό-ονομαζόμενη "κομμουνιστική" που εφεύρε τον "Ρωσικό ιμπεριαλισμό"), συντάσσονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο Μέτωπο στήριξης του ιμπεριαλισμού.
Γιατί στη Λαοδίκεια (Λαττάκεια) διαδηλώνουν υπέρ της αποναζιστικοποίησης της Ουκρανίας στο πλευρό της Ρωσίας;
Γιατί ΜΟΝΟΝ στη λεγόμενη Ευρωπαϊκή Ένωση και στο 18% του παγκόσμιου πληθυσμού η αντιρωσική υστερία στην τρόπο του λέγειν "αριστερά" και στην Ελλάδα αυτή η Νατοϊκή ασθένεια που αντικατάστησε τον αντικομουνισμό έπληξε και το ΚΚΕ με τις κορώνες περί "Ρωσικού ιμπεριαλισμού";
Ανακοίνωση του Συριακού Κομμουνιστικού Κόμματος
«Ζήτω οι εθνικές μας γιορτές!
Γιορτάζουμε την 76η επέτειο της Ανεξαρτησίας, την εθνική μας εορτή σε δύσκολες συνθήκες για τη χώρα μας, την πατρίδα μας τη Συρία, που εξακολουθεί να είναι στόχος των συνωμοσιών των επιτιθέμενων ιμπεριαλιστών, σιωνιστών και όλων των εχθρών της πατρίδας μας.
Είναι χρέος μας να θυμόμαστε αυτούς που πέτυχαν αυτή τη νίκη, αυτούς που χωρίς τους οποίους δεν θα υπήρχε η πατρίδα και δεν θα είχε αξιοπρέπεια...
Ήταν ένας επικός, μακρύς αγώνας σε όλη τη χώρα με επαναστάσεις, εξεγέρσεις, απεργίες και ξεσηκωμούς για περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα...
Τιμή και δόξα στους ήρωες του λαού μας: Yousef the Great, Salah Al-Ali, Ibrahim Hanano, Hassan Kharat, Ahmed Meroud, Mohamed Al-Ashmar, Ramadan Shalash και τον αρχιστράτηγο της Μεγάλης Συριακής Επανάστασης Sultan Al-Atrash, τους μάρτυρες της Βουλής, και Saadallah Al-Jabri, Abdul Rahman, Shari Al-Qutli, Khalid Bakdash και άλλους. Όλοι τους είναι φωτίζουν τον Πατριωτικό αγώνα...
Εμείς οι Σύροι Κομμουνιστές τονίζουμε αυτό που πάντα συνιστούσε ο ιστορικός ηγέτης του ιστορικού μας κόμματος μας σύντροφος Khaled Bakdash: "Η πατρίδα είναι πρώτα και πάνω από οτιδήποτε. Αν η Συρία χάσει την ανεξαρτησία της και την κυριαρχία της, όλη η συζήτηση για τον λαό δεν υπάρχει κι έτσι οι διεκδικήσεις γίνονται ανοησίες".
Η υπεράσπιση της Πατρίδας είναι η εκπλήρωση των διεκδικήσεων του λαού, το πραγματικό συμφέρον της απόλυτης ανεξαρτησίας και επιτυχίας, και είμαστε σίγουροι ότι ο λαός μας θα ξεπεράσει τα πιο δύσκολα με τιμή κι αξιοπρέπεια κι έτσι σηκώνουμε ψηλά το κεφάλι!
Ελευθερία στο κατεχόμενο Γκολάν μας από το βδέλυγμα της απεχθούς σιωνιστικής κατοχής, ελευθερία στους κατεχόμενους πράσινους λόφους από ΗΠΑ και Κούρδους κι όλη την ύπαιθρο του Χαλεπίου από τις εγκληματικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ.
Ελευθερία σε όλα τα εδάφη της αγίας Πατρίδας μας.
Τιμή και δόξα στους αγωνιστές που ορθώνονται μπροστά στους κατακτητές.
Ζήτω η Συρία!
Το σύνθημα μας ήταν και εξακολουθεί να είναι: "Η Συρία δεν θα γονατίσει"!
Δαμασκός, 17 Απρίλη 2022, Συριακό Κομμουνιστικό Κόμμα»
«Αυτή η σημαία, στη διάρκεια της επιχείρησης απελευθέρωσης της Παλμύρας, την μετέφερε ένας κληρωτός Σύρος στρατιώτης, που έπεσε κι έγινε μάρτυρας της απελευθέρωσης. Αυτή η ιστορία κρύβεται πίσω από αυτή τη σημαία. Εμείς θελήσαμε να τιμήσουμε αυτό το γεγονός, για να μείνει στην ιστορία και για να εκφράσουμε την ενότητα των ελεύθερων ανθρώπων στον αγώνα και τη σύγκρουση εναντίον της τρομοκρατίας, που σήμερα αντιπροσωπεύει τη συνέχεια του φασισμού και του ναζισμού, αλλά κι όλων των μη ανθρωπιστικών κινημάτων που στη διάρκεια της ιστορίας δοκίμασαν να καταστρέψουν τον πολιτισμό και να εξαφανίσουν την ανθρωπότητα. Έτσι, αυτή η σημαία είναι ένα σύμβολο της προσπάθειας και του αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας, είναι ένα σύμβολο της ενότητας του Συριακού αίματος»
Ο Κομαντάντε του 3ου Τάγματος Εθελοντών στην Απελευθέρωση της Παλμύρας, εξήγησε και διηγήθηκε την ιστορία της κόκκινης σημαίας στην Παλμύρα 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ! Σε νηπιαγωγείο τα παιδιά παίζουν ...Πισπιρίγκου και πετάνε κούκλες
Το παρακάτω tweet από χρήστη του twitter   σόκαρε και  προβλημάτισε για τον αντίκτυπο που έχει η υπόθεση της Πάτρας και τα ΜΜΕ στα παιδιά μας.
 Ο ίδιος γράφει:
 “Συνάδελφος πήγε στο νηπιαγωγείο να πάρει το παιδί του. Η δασκάλα αφηνιασμενη τους είπε ότι τα μικρά στο διάλειμμα παίζουν Πισπιριγκου. 
Τους είπε ότι τα μικρά πετάνε τα μωρά τους (κούκλες) από τα παράθυρα. 
Κλείστε τις γαμωτηλεορασεις επιτέλους ρε. Προστάτευσε ρε τα παιδιά!”