Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Τριτη 5 Απριλιου 2022


Ε λοιπόν απήυδισα, μπούχτισα, έγκωσα, βαρέθηκα και κυρίως σιχάθηκα όσα συμβαίνουν σε αυτόν τον τόπο.

Βαρέθηκα αυτό το συνδικάτο του εγκλήματος που κυβερνά, καταστρέφοντας τα πάντα, υγεία, παιδεία, οικονομία, που το μόνο μέλημα του είναι οι κυρώσεις κατά του Πούτιν.

Βαρέθηκα την ανύπαρκτη αντιπολιτευση, που εδώ και τόσο καιρό, μια γενική απεργία διοργανώνει για τα μάτια του κόσμου.

Βαρέθηκα τους φιλελέρες που στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση μαριονέτα,.

Βαρέθηκα την κεντροαριστερά οπερέτα, που εχει γίνει σε παγκόσμιο επίπεδο το μαξιλαράκι για τα τροφαντά οπισθια του Ζβαμπ.

Βαρέθηκα την απροκάλυπτη κοροϊδία των μέσων και των τηλεμαϊντανών.

Αηδίασα με την διανόηση που αδιαφορεί για τον λαό, για τους " καλλιτέχνες", που αδιαφόρησαν το 99 με τους βομβαρδισμούς στην Γιουγκοσλαβία, σήμερα στην Υεμένη, και μόλις τους κούνησαν μερικά εικοσάρικα, έτρεξαν να κάνουν συναυλία για την Ουκρανία. Σιχάθηκα τον ψευδοπροοδευτισμό, που μετά το me too, μιλάει για δικαιολόγηση της βρεφοκτονίας από την μάνα, στην πρώτη εβδομάδα της λοχείας.

Και πάνω απ όλα σιχάθηκα αυτό τον λαό. Που ακούει το καθε ψώνιο( Αδωνι), να αποφασίζει ερήμην του, πως καλύτερα να παγώσουμε παρά να πληρώσουμε σε ρούβλια και δεν τον παίρνει με τις πέτρες. Που δέχεται μαθήματα υπευθυνότητας από πουθενάδες τύπου Δρογώση. Που σσχολείται καθημερινά και χαιρέκακα, με την φόνισα, γιατί πρέπει να βρει κάτι κατώτερο από τον ίδιο, για να ξεπλύνει τις ενοχές του. Που ούτε που γνωρίζει, ούτε που ενδιαφέρεται για την κατάσταση της υγείας των υγειονομικών απεργών πείνας, που ο ίδιος καταδίκασε με την αποδοχή της εηκληματικής αναστολής εργασίας. Που άγεται και φέρεται, που την μια χειροκροτεί και την άλλη βριζει, που στηρίζει τους φασίστες της Ουκρανίας και της Δύσης, που δεν αντιδρά σε τίποτα και περιφέρει το σαρκίο του σαν ζομπι σε κατάσταση νάρκωσης.

Κουράστηκα με όλους εμάς, που ενώ γνωρίζουμε πως η άμμος στην κλεψύδρα σώνεται, δεν συσπειρωνόμαστε για να γκρεμίσουμε οριστικα αυτό το σάπιο βασίλειο. 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Konstantinos Arvanitis

4/4/2022 – 23.00 ώρ.  

ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΧΟΡΔΗΣ...

ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ, ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ "ΤΕΩΣ ΚΑΤΙ"

(ΚΑΛΑ, Η ΔΙΠΛΑΝΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΜΑΣ...)

Ακολουθεί η λίστα με τους υπόλοιπους συμπαραστάτες των καημένων των αναξιοπαθούντων νεο-ναζί, που τώρα βλέπουν να επιστρέφουν στο κεφάλι τους οι πέτρες που εκείνοι πετούσαν επί 8 χρόνια σε άλλους...

Τους παραθέτω αλφαβητικά, μην παρεξηγηθεί και κανένας και έχουμε άλλα τώρα.

Για ένα όνομα ζούμε. 

Εντάξει και για κάτι φραγκοδίφραγκα....

Παυλίνα Βουλγαράκη, Eric Burdon, Δήμητρα Γαλάνη, Φοίβος Δεληβοριάς, Γιώργος Δημητριάδης, Στάθης Δρογώσης, Ευρυδίκη, Νίκος Ζιώγαλας, Νίκος Ζούδιαρης, Βίκυ Καρατζόγλου, Κίτρινα Ποδήλατα, Νικήτας Κλιντ & Ρόδες, Γιάννης Κότσιρας, Μάρκος Κούμαρης, Κώστας Λειβαδάς, Θοδωρής Μαραντίνης, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μητσοτάκης, Ρένα Μόρφη, Αναστασία Μουτσάτσου, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Νατάσσα Μποφίλιου, Γιώτα Νέγκα, Γιώργος Νταλάρας, Μαρία Παπαγεωργίου, Λάκης Παπαδόπουλος, Έλλη Πασπαλά, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιώργος Περρής, Νίκος Πορτοκάλογλου, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Μαρίζα Ρίζου, Διονύσης Σαββόπουλος, Αλεξάνδρα Σιετή, Μύρωνας Στρατής, Τζώρτζια, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Οδυσσέας Τσάκαλος, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μπάμπης Τσέρτος, Μανώλης Φάμελλος, Μαρία Φαραντούρη, Νεφέλη Φασούλη.

ΔΕΝ υποστηρίζετε τους αναξιοπαθούντες Ουκρανούς, λεβέντες μου.

Το παιχνίδι της Δυτικής προπαγάνδας στηρίζετε, με την παρουσία σας και την προσποιητή σας δήθεν άγνοια..

Δεν έχει καμία σημασία αν κάποιοι το κάνετε για να φανείτε 3 λεπτά στο γυαλί και άλλοι για να ανταποδώσετε κάτι που προσδοκάτε να αποκομίσετε ή κάτι που έχετε ήδη αποκομίσει.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Οι Ρώσοι στο Ντονμπάς μετρούν 14.000 νεκρούς ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΕΙΡΗΝΗΣ.

Πολύ περισσότερους από τα θύματα σε αυτόν τον πόλεμο.

Πολλοί βρέθηκαν αυτές τις μέρες σε ομαδικούς τάφους (ή μάλλον λάκκους), όπως έκαναν οι ναζί στις κατεχόμενες απο αυτούς χώρες. (2η ΦΩΤΟ).

Πόσα είχατε μαζέψει σε συναυλίες, για την υποστήριξη εκείνων των ΑΛΗΘΙΝΑ αναξιοπαθούντων, αφού το μόνο τους αμάρτημα ήταν ότι το έδαφος της ιδιαίτερης πατρίδας τους βρέθηκε ξαφνικά να είναι κατεχόμενα από ξένη χώρα...

Η μοίρα τους θυμίζει την μοίρα των αγνοούμενων στα κατεχόμενα της Κύπρου. 

Οσο "εφταιγαν" οι Κύπριοι που τα πατρογονικά τους εδάφη βρέθηκαν ξαφνικά υπό ξένη κατοχή, άλλο τόσο "έφταιγαν" και οι Ρώσοι του Ντονέσκ και του Λουχάνσκ, κάπου 7.000.000 άνθρωποι, που βρέθηκαν ξαφνικά υπό Ουκρανική κατοχή.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποτε είχαμε παραγωγή 2.500.000 τόνους σιτηρά. Σήμερα μόλις 350.000 τόνους και εισάγουμε.

Κάποτε είχαμε βαμβακοπαραγωγή. Είχαμε υφαντουργία. Σήμερα τίποτα.

Κάποτε ήμασταν σχεδόν ενεργειακά ανεξάρτητοι λόγω λιγνίτη. Σήμερα τον καταργούμε για να μην πληρώνουμε περιβαλλοντικά ευρωπρόστιμα.

......Συμπληρώστε τον πίνακα....

Το εξωφρενικό είναι ότι χρόνια τώρα τα πολυδιαφημιζόμενα ΕΣΠΑ αποτελούν υποτίθεται προγράμματα ανάκαμψης!

Πότε, ποιός τα διέθεσε για πραγματική παραγωγική ανασυγκρότηση?

Γιατί τα διαθέτουμε διαρκώς σε έργα αναπλάσεων (βλέπε βιτρίνας) ή ακόμη χειρότερα, αναλώνονται από funds και μεγαλοεργολάβους για ατελέσφορες ιδιωτικές τσιμεντοποιήσεις?

Γιατί τέτοια "έργα" εγκρίνει η ΕΕ, θα μου πείτε. Τότε όμως μας είναι αχρείαστα, δεδομένου μάλιστα ότι απαιτούν ίδια συμμετοχή 40 έως 60% από δημόσια ταμεία ή ελληνικές τράπεζες.

Πλέον η θηλειά έχει φθάσει στο λαιμό.

Ο,τι δεν συμβάλλει στην παραγωγική ανάπτυξη της χώρας και δεν μετριάζει την πείνα του λαού μας, ας πάει στην ευχή του θεού.

Ως εδώ!

Σχολιο.- Μάαστριχτ, η πολιτική της ΕΕ..αφανισμός για τις μικρές χώρες ..

Σχολιο.- μα εν μέσω ακραίου πληθωρισμού και γενικευμένης φτωχοποίησης, εξακολουθούν την ίδια πολιτική!

Αυτές τις μέρες διανέμονται τα ΕΣΠΑ. Σαν να μην τρέχει τίποτα!

Σχολιο.- Το ελληνικό ρούχο και παπούτσι κυριαρχούσε, το ίδιο και το παιδικό παιχνίδι (φορτωτές, φορτηγά και μπετονιέρες Απέργη).

Σχολιο.- Οι εθελοδουλοι πολιτικοι μας στο πλαισιο της κοινης αγροτικης και αλιευτικης πολιτικης τα κατεστρεψαν ολα! Ού να χαθούνε!!!

Σχολιο.- Θυμάμαι ότι ακόμη και ντόπια παραγωγή νημάτων για τα νοσοκομεία είχαμε. Και άλλων ειδών. Τα έφαγε όλα η Johnson&Johnson....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ντροπή στις Ρωσικές δυνάμεις και το Ρωσικό στρατό που αποχώρησε από την Μπουχα και άφησε τον κόσμο στο έλεος των ναζιστων.

Οι περισσότεροι νεκροί φέρουν λευκά περιβραχιονια που σημαίνει ότι ήταν αντιφασίστες και συνεργάτες των Ρώσων και εκτελέστηκαν από τους Ναζί του Κιέβου. Ντροπή στους Ρώσους



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιπροσωπεία ΛΔ Ντόνετσκ- Representative Office DNR

5/4/2022 - 10.00 ώρ.   

Ρώσοι και " συνεργάτες" των Ρώσων οι νεκροί στη Bucha?

1/4: η δημοτική σύμβουλος Αικατερίνη Ουκραινεβα , δεν αναφέρει τίποτα για νεκρούς, ανακοινώνει όμως ότι θα ξεκινήσει η εκκαθάριση της πόλης από τους συνεργάτες των Ρώσων.

2/4: Η εθνική αστυνομία ανακοινώνει την εκκαθάριση των " συνεργατών των Ρώσων". Στα πλάνα από την πόλη δεν φαίνονται νεκροί στους δρόμους.

3/4 Ο Άντον Γκερεσενκο , αναπληρωτής υπ. Εσωτερικών, φωτογραφίζεται και δίπλα του υπάρχει νεκρός με λευκό περιβραχιόνιο.

Σε πολλά σώματα βρέθηκαν λευκά περιβραχιόνια, γνώρισμα Ρώσων ή φιλορωσων κατοίκων. Φυσικά οι δημοσιογράφοι στα δυτικά μέσα, δεν σχολιάζουν κάτι τετοιο. Ούτε κάνουν τέτοιες περίεργες ερωτήσεις. Ούτε ρωτάνε γιατί δεν υπάρχει αίμα στο σημείο που βρέθηκαν οι νεκροί.

Πλέον το πιο πιθανό σενάριο για το τι έγινε στη πόλη είναι ότι τα σώματα ανήκουν σε θύματα των βομβαρδισμών του ουκρανικού στρατού που μεταφέρθηκαν στα σημεία έκθεσης το διάστημα μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων ενώ τα σώματα των εκτελεσμένων ανήκουν σε Ρώσους ή φιλορωσους της περιοχής.

Θα ζητήσει κανείς άραγε συγγνώμη, σε περίπτωση που αποδειχθεί η προβοκάτσια, από όσους σήμερα αναπαράγουν άκριτα την, τόσο γνωστή στη χώρα μας, μονόπλευρη προπαγάνδα?



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΑ ΤΟ "ΚΑΛΌ" ΜΑΣ ΈΚΑΝΑΝ ΤΌΣΕΣ ΜΕΛΈΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΆΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΎΝ ΣΕ ΚΆΘΕ ΠΑΚΈΤΟ ΌΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΊ ΤΟ ΈΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΆΛΛΟ. 

ΈΒΓΑΛΑΝ ΕΙΔΙΚΟΎΣ ΝΌΜΟΥΣ ΓΙΑ ΑΠΑΓΌΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΎΣ ΥΨΗΛΟΎΣ ΦΌΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΆΣΕΙ Ο ΚΌΣΜΟΣ. ΤΌΣΟ ΠΟΛΎ ΝΟΙΆΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΊΑ ΜΑΣ...?!?!?!

ΑΠΌ ΤΗΝ ΆΛΛΗ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΌΛΙΟ ΤΟΥ COVID 19 ΧΩΡΊΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΕΣ ΜΕΛΈΤΕΣ ΥΠΟΧΡΕΏΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ ΠΑΡΆΝΟΜΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΆ ΝΑ ΤΟ ΚΆΝΕΙ...

ΔΎΟ ΜΈΤΡΑ ΚΑΙ ΔΎΟ ΣΤΑΘΜΆ !!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι άφρονες Αθηνών και Λευκωσίας μας πάνε σε νέο 1922!

Ο Λαός πρέπει να Αφυπνιστεί!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Τι σημαίνει η εκλογική επικράτηση του Όρμπαν στην Ουγγαρία;

«Η νίκη μας είναι τόσο μεγάλη που φαίνεται από το φεγγάρι, αλλά είναι σίγουρα φανερή στις Βρυξέλλες», είπε ο Βίκτορ Όρμπαν στην αρχή της ομιλίας του μετά τον εκλογικό θρίαμβο και συμπλήρωσε: «Έπρεπε να πολεμήσουμε τις μεγαλύτερες δυνάμεις, την αριστερά στο εσωτερικό, τη διεθνή αριστερά, τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών, όλες τις οργανώσεις της αυτοκρατορίας του Σόρος, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και τέλος τον Ουκρανό πρόεδρο επίσης. Ποτέ πριν δεν είχαμε τόσους πολλούς αντιπάλους».

Δεν έχει άδικο. To κόμμα Fidesz του Βίκτορ Όρμπαν επικράτησε στις εκλογές της Ουγγαρίας, παρά το γεγονός ότι απέναντί του είχε ενωμένη όλη την αντιπολίτευση. Ενώ ταυτόχρονα όλο αυτό το διάστημα οι Βρυξέλλες, το Βερολίνο, το Παρίσι και η Ουάσιγκτον είχαν εξαπολύσει μια άγρια επίθεση εναντίον του Όρμπαν. Τόσο μέσα από τα ΜΜΕ, όσο και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μήπως και φανατίσουν τους απολιτίκ νέους.

Η επίθεση κλιμακώθηκε τις τελευταίες ημέρες πριν τις εκλογές επιστρατεύοντας ακόμη και Ζελένσκι της Ουκρανίας, ο οποίος χωρίς αιδώ και με το θράσος που διακρίνει πάντα όσους λειτουργούν ως μαριονέτες, ζήτησε να καταψηφίσουν οι Ούγγροι τον Όρμπαν. Την ημέρα των εκλογών, στις 3 Απριλίου ο Ζελένσκι σ' ένα από τα συνήθη διαγγέλμά του είχε συγκεκριμένη αναφορά για την Ουγγαρία:

«Θέλω να απευθυνθώ σε ένα άλλο άτομο που δεν φαίνεται να κατανοεί πλήρως τι συμβαίνει. Όχι μόνο στην Ουκρανία, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Προς τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας. Είναι ουσιαστικά ο μόνος στην Ευρώπη που υποστηρίζει ανοιχτά τον κ. Πούτιν.

Δεν ζητήσαμε κάτι ιδιαίτερο από την επίσημη Βουδαπέστη. Δεν μας έδωσαν καν ότι δίνουν όλοι οι άλλοι! Κάντε το για χάρη της ειρήνης. Δεν λάβαμε τη ζωτικής σημασίας διέλευση της αμυντικής βοήθειας, δεν είδαμε ηθική ηγεσία. Δεν είδαμε καμία προσπάθεια να σταματήσει ο πόλεμος! Γιατί;

Ολόκληρη η Ευρώπη προσπαθεί να σταματήσει τον πόλεμο, να αποκαταστήσει την ειρήνη. Τότε γιατί η επίσημη Βουδαπέστη είναι αντίθετη με όλη την Ευρώπη, με όλες τις πολιτισμένες χώρες;»

Την απάντηση την έδωσαν οι Ούγγροι την ίδια μέρα δίνοντας την εκλογική νίκη στον Όρμπαν. Κι έτσι το «κακό παιδί της Ευρώπης», ο «σύμμαχος του Πούτιν», ο «φασίστας», κοκ., εξασφάλισε τέταρτη συνεχή θητεία και μάλιστα με υψηλότερο εκλογικό ποσοστό απ’ ότι προηγούμενα. Παράλληλα παίρνει και τα 2/3 των εδρών στη βουλή, που του επιτρέπει να συνεχίσει να κάνει συνταγματικές αλλαγές. Να θέσει θέμα και να πετύχει ακόμη και την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το σοκ είναι μεγάλο για τα αφεντικά της Κομισιόν και τα επιτελεία τους. Όσο μεγάλο είναι και για την αριστερά του Σόρος και τους τρόφιμους των ΜΚΟ. Ο δε γλυκανάλατος επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ενωμένης υπό το σκήπτρο των Βρυξελλών και με χορηγία Τζορτζ Σόρος, δεν κατόρθωσε ούτε να εκλεγεί στην εκλογική περιφέρειά του.

Άντε τώρα να δικαιολογήσει κανείς τα αδικαιολόγητα. Άντε τώρα να ισχυριστεί κανείς ότι η εκλογική επικράτηση του Όρμπαν, ήταν αποτέλεσμα βίας και νοθείας, όταν την εκλογική διαδικασία παρακολούθησαν πάνω από 200 διεθνείς παρατηρητές και χιλιάδες εθελοντές από όλο το πολιτικό φάσμα.

Όχι πώς θα κωλώσουν οι γνωστοί μας περιλάλητοι και φιλαλήθεις δημοσιογράφοι της πολιτισμένης Δύσης, αλλά, να, είναι κομμάτι δύσκολο να το πιστέψει κανείς. Όσο κι αν απαγορευθεί δια ροπάλου η όποια αντίθετη άποψη.

Από την άλλη, έχουμε τις γνωστές αναλύσεις της αριστεράς. Όχι όποιας κι όποιας αριστεράς, αλλά της αριστεράς που διαφέρει από τη δεξιά, όσο διαφέρει η αριστερή τσέπη από την δεξιά.

Για όλα φταίει ο λαός! Πρόκειται δηλαδή για συντηρητική στροφή του λαού της Ουγγαρίας κι άλλες τέτοιες ανοησίες. Είναι συντηρητική στροφή όταν το εκλογικό σώμα ψηφίζει έναν δεξιό σαν τον Όρμπαν, έναντι των αριστερών που καθυποτάσσονται στον ιμπεριαλισμό των Βρυξελλών και δεν εισακούονται τα μηνύματα ενός Ζελένσκι, που η μεγαλύτερη φιλοδοξία του είναι να σύρει όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ σε παγκόσμιο πόλεμο με τη Ρωσία.

Τα πράγματα στις εκλογές της Ουγγαρίας είναι περισσότερο καθαρά, απ’ όσο νομίζουν οι περισσότεροι. Η διαχωριστική γραμμή ήταν πεντακάθαρη: Με την εθνική κυριαρχία που καταπατούν οι Βρυξέλλες, ή υποδούλωση στα κελεύσματα του ιμπεριαλιστικού υπερεθνικού μορφώματος; Απεμπλοκή της Ουγγαρίας από τον πόλεμο που σχεδίασε και επιδιώκει το ΝΑΤΟ, ή μετατροπή της χώρας σε ένα ακόμη πεδίο προετοιμασίας και κλιμάκωσης του παγκοσμίου πολέμου εναντίον της Ρωσίας;

Ο λαός της Ουγγαρίας ψήφισε ξεκάθαρα ενάντια στην ιμπεριαλιστική αλαζονεία των Βρυξελλών και ενάντια στον παγκόσμιο πόλεμο προετοιμασίας ΝΑΤΟ. Με άλλα λόγια η ψήφος του είναι βαθύτατα δημοκρατική, προοδευτική και εν τέλει αριστερή, με την παραδοσιακή έννοια του όρου. Έστω κι αν την καρπώθηκε ένας δεξιός σαν τον Όρμπαν, που βγάζει φλύκταινες ακόμη και στο άκουσμα «αριστερά».

Έτσι είναι. Στη φύση και στην κοινωνία δεν υπάρχουν κενά. Ο δεξιός Όρμπαν είναι υποχρεωμένος μαχόμενος υπέρ της εθνικής κυριαρχίας της χώρας του έναντι των Βρυξελλών, να προωθεί πολιτικές που ιστορικά ανέδειξε και πάλεψε η αριστερά. Και να τις προωθεί μάλιστα ενάντια στη σημερινή αριστερά, η οποία αδυνατεί να αντιληφθεί ότι ο πατριωτισμός ενός λαού και η εθνική του συνείδηση ήταν ιστορικά και παραμένει το προνομιακό πεδίο της πάλης για δημοκρατία και κοινωνική απελευθέρωση.

Στην περίπτωση όμως της Ουγγαρίας είχαμε και μια ακόμη επιτυχία. Ηττήθηκε κι ο αντιρωσικός φυλετισμός, ίδιας απόχρωσης μ’ εκείνον που εξέθρεψε το ναζισμό και τον φασισμό. Ηττήθηκε η εκστρατεία των επιτελείων της παγκοσμιοποίησης για ολοκληρωτική αναμέτρηση με τη Ρωσία, με όρους φυλετικού διαχωρισμού, που προάγει και προάγεται από τον τυφλό αντιρωσισμό.

Κι αυτό σε μια χώρα που έχει προϊστορία αντιρωσικής υστερίας. Μια υστερία φυλετικού χαρακτήρα η οποία καλλιεργήθηκε σφόδρα τόσο μετά την ήττα των Ουγγρικών σοβιέτ το 1919 με την εγακθίδρυση του αιματοβαμμένου φασιστικού καθεστώς Χόρτι και την επικράτηση του Ουγγρικού εθνικοσοσιαλισμού. Όσο κι από τους διασωθέντες ναζί ψυχροπολεμικούς συνεργάτες της Ουάσιγκτον που επανάκαμψαν στην Ουγγαρία μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού.

Πρόκειται για μια σοβαρή ήττα της μεταψυχροπολεμικής ιστορικής συνείδησης που καλλιέργησαν και καλλιεργούν μετά μανίας τα επιτελεία της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών στις χώρες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού. Έτσι οι φασίστες, οι ναζί και οι συνεργάτες τους, που πολέμησαν ενάντια στις «ορδές του Στάλιν» κατά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο, ξεπλύθηκαν από τα μαζικά εγκλήματα πολέμου στα οποία εμπλέκονται, αποκαθάρθηκαν από την προδοσία τους ως δωσίλογοι και αναδείχθηκαν ως μεγάλοι πατριώτες με μόνο προσόν τους τον φυλετικό τους φανατισμό εναντίον των Ρώσων και την δολοφονική αντισταλινική τους υστερία.

Ο φασίστας δικτάτορας Μίκλος Χόρτι αποκαταστάθηκε ως μέγας εθνικός ήρωας της Ουγγαρίας μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού. Όπως κι ο φασίστας δικτάτορας Γιόζεφ Πιλδούσκι στην Πολωνία, ο Συμεών Πετλιούρα και Στέπαν Μπαντέρα στην Ουκρανία, κοκ. Όλοι τους βαφτίστηκαν μεγάλοι πατριώτες με τις ευλογίες των αναθεωρητών της ιστορίας εκ Δύσεως, μόνο και μόνο γιατί πολέμησαν ανελέητα την «ρωσική πανούκλα», που απειλούσε κι απ’ ότι φαίνεται εξακολουθεί να απειλεί τον ευρωπαϊκό, ή δυτικό πολισμό, αλλά και τον ελεύθερο κόσμο της λευκής φυλής, Μιας φυλής που όλοι εμείς οι «βάρβαροι» του πλανήτη την μισούμε γιατί ζηλεύουμε τον ανώτερο τρόπο ζωής της.

Η εκλογική λοιπόν νίκη του Όρμπαν συνιστά επίσης και μια νίκη εναντίον του σύγχρονου φυλετικού διαχωρισμού της Ευρώπης σε πολιτισμένους λευκούς Άρειους και απολίτιστους σλάβους βαρβάρους, όπως είναι οι Ρώσοι και η κουλτούρα τους, που τόσο εύκολα απαγόρευσαν στις πολιτισμένες χώρες τους οι επίγονοι, οι νοσταλγοί και οι μύστες της ευρωπαϊκής κουλτούρας που γέννησε τον Χίτλερ. Από εδώ και πέρα το μεγάλο πρόβλημα το έχει ο Όρμπαν. 

Βρίσκεται ανάμεσα σε συμπληγάδες. Είτε θα στηριχθεί στις προσδοκίες της πλειοψηφίας των Ούγγρων κι αυτό θα τον αναγκάσει να συγκρουστεί πιο μετωπικά με τις Βρυξέλλες, προκειμένου να αποτρέψει την επιβολή της καταστροφικής φτωχοποίησης της χώρας του προς όφελος πρώτα και κύρια των ευρωπαϊκών τραπεζών, όπως απαιτεί η Κομισιόν και τα αφεντικά της. Είτε θα ενδώσει στις πιέσεις και τις απειλές των μεγάλων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που θέλουν και την Ουγγαρία να ακολουθήσει το δρόμο της Ουκρανίας.

https://dimitriskazakis.blogspot.com/2022/04/blog-post.html?m=1&fbclid=IwAR1F2MicRV2ebb27UTidIirFMlLAUgHZhWDeAhngJdlcgcQIWXjx6bWWdMc



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και ξαφνικά βρεθήκαμε μπροστά στο αδιανόητο!

Μέσα στην χώρα μας, σε μια ειρηνική και χωρίς άλλες προθέσεις διοργάνωση αυτοκινητοπομπής στην οποία τα κύρια συνθήματα ήταν κατά του ναζισμού και της Ρωσοφοβίας, να γίνεται επίθεση και βιαιοπραγίες από τους ναζιστές! Με τη συμπαράσταση της αστυνομίας που οδήγησε τους διαδηλωτές κατευθείαν στα δόντια των ΞΕΝΩΝ ναζιστών!!!

Μέχρι τώρα στις διαδηλώσεις είχαμε τις επιθέσεις των ΜΑΤ.

Την Κυριακή όμως είχαμε επίθεση από Ουκρανούς και Γεωργιανούς φασίστες κατά της αυτοκινητοπομπής.

Σταματήσαν αυτοκίνητα και με ρόπαλα χτυπήσαν οδηγούς και επιβάτες.

Θύμα τους και ένα ανήλικο παιδάκι που του επιτέθηκαν σπάζοντας τα τζάμια του αυτοκινήτου χτυπώντας το στα χέρια επειδή κρατούσε την ρωσική σημαία!

Αδέρφια αυτό δεν είναι τηλεοπτικό ριαλιτι.

Αυτά που συμβαίνουν είναι μια εξωφρενική πραγματικότητα.

Γουρούνια ουκρανοναζί  που έχουν ως ήρωα τους ένα πρόεδρο που θεωρεί τους ναζιστές του ΑΖΟΦ πατριώτες, που ονομάζουνε συλλογικά τους Ρώσους κατσαρίδες που θέλουν "πάτημα" και πρέπει να εξαληφθούν από τον πλανήτη!

Έχουν μπουκάρει στην χώρα μας και θέλουν να επιβάλουν τις ναζιστικές τους αντιλήψεις.

Φυσικά βρίσκουν αρωγή απο την Ευρώδουλη κυβέρνηση τα ΜΜΕ και τις ΝΑΤΟϊκές πολιτικές.

Εγώ απλά σας προειδοποιώ ότι ταΐζοντας τον διεθνή ναζισμό με τις λογικές των τάχαμου ίσων αποστάσεων θα ζήσουμε ένα ιδιότυπο πογκρόμ εναντίον όχι μόνο των Ρώσων, αλλά και εναντίον όσων τολμούν να έχουν άποψη που δεν τους καταδικάζει.

Με λίγα λόγια δεν το θεωρώ καθόλου απίθανο αύριο μεθαύριο να μου την έχουν στημένη τίποτα λεβεντόπαιδα με αγκυλωτούς σταυρούς επειδή παίρνω θέση υπέρ της αντινατοϊκής - αντιναζιστικής επέμβασης της Ρωσίας.

Αυτή την περίοδο ζούμε ανεπιφύλακτα την εποχή των "τεράτων".

Προσδοκώντας να γεννηθεί το "Νέο".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Βρετανοί άλλαξαν το όνομα έργων του Edgar Degas από "Ρώσοι χορευτές" σε "Ουκρανοί χορευτές"

Τι έχω πει μέχρι τώρα;

Στόχος της Δύσης είναι η εξαφάνιση της Ρωσίας από την ιστορία, από τον χάρτη, από την τέχνη!

Είναι τέτοια η τύφλα τους που δεν τους αφήνει να αναρωτηθούν το πόσο γελοίοι γίνονται, αφ ενός, αλλά και πόσο επικίνδυνοι για την πλανητική γαλήνη. 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί οι εκτελεσμένοι άμαχοι στη Bucha έχουν πακέτα ρωσικης βοήθειας; Τους τα έδωσαν οι Ρώσοι για σουβενίρ πριν τους εκτελέσουν με δεμένα χέρια;

Ποιος τους σκότωσε, κύριες και κύριοι;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΕΛΙΟΙ !!! 

Η Εθνική Πινακοθήκη στο Λονδίνο μετονομάζει τον πίνακα του Ντεγκά από "Ρωσίδες Χορεύτριες" σε "Ουκρανίδες Χορεύτριες"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι ζουμε...με τους μαρτυριάρηδες

-μέρος 4ο-

Από την επίσημη σελίδα του ΕΟΔΥ : 

Μεταξύ των ασθενών που βρίσκονται ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ,σήμερα 4 Απριλίου 2022, 213(58.36%) είναι -μερικώς -εμβολιασμένοι (εδώ γελάνε) ή ανεμβολίαστοι...- και 1 5 2!!!! (41.64%) ΠΛΗΡΩΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ...

ΧΘΕΣ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ , οι πλήρως ΕΜΦΟΛΟ ήταν 146 !!!

η κατρακύλα δεν έχει όριο ...

ο πάτος δεν έχει τέλος . 

η ύπνωση έχει φτάσει ουράνια μήκη και πλάτη .



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι υγειονομικοί είναι ακόμα μόνιμα, νυχτα μέρα, έξω από το υπουργείο. Οι πέντε υγειονομικοί απεργοί πεινάς επίσης...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κινεζοφασισμός... 

Μια φρίκη, δηλαδη, ατελείωτη... 

Είναι βέβαια αστείο να βλέπεις την Guardian -που την έχει λερωμένη τη φωλιά της- να επικρίνει τώρα τέτοιου είδους πολιτικές ...Είναι όμως και αναμενόμενο, από την στιγμή που η Αγγλία έχει μάλλον επιλέξει να επανέλθει στη λογική και την κανονικότητα και να αφήσει στην άκρη την covid- παράνοια... 

Η απολυτη μας προτεραίοτητα πρεπει να είναι να πιέσουμε να ακολουθήσει και η δική μας χώρα η Ελλάδα το παράδειγμα της Αγγλιας... 

Είναι μεγάλη αστοχία να νομίζει κανείς ότι η ιστορία με την υγειονομική διαχείριση, εντός του ευρωενωσιακού imperium (από την οποίο πάρα πολύ καλά, για τον εαυτό της, έκανε που αποχώρησε η Αγγλία) έχει τελειώσει... 

Άρθρο του Guardian

«Αυτό είναι απάνθρωπο»: το κόστος του μηδενικού Covid στη Σαγκάη

Οι ασθενείς που πάσχουν από ασθένειες που δεν σχετίζονται με τον Covid κρατούνται μακριά από τα νοσοκομεία καθώς ο θυμός μεγαλώνει για την αποτυχία ελέγχου του Omicron

Ο πατέρας της Ρούιλινγκ* υπομένει έντονους πόνους από τις 17 Μαρτίου. Έχει καρκίνο του στομάχου σε τελευταίο στάδιο, αλλά το νοσοκομείο του αρνήθηκε να τον θεραπεύσει επειδή η γειτονιά του Jia στη Σαγκάη ήταν υπό lockdown ως αποτέλεσμα μιας χούφτας κρουσμάτων Covid.

«Παρακαλέσαμε το νοσοκομείο να τον δεχτεί ξανά και ξανά», είπε η Τζία. «Κάποια στιγμή ο πατέρας μου πονούσε τόσο πολύ που ήθελε να του αφαιρέσει τη ζωή. Τι μπορούμε να κάνουμε? Παρακαλώ, βοηθήστε μας να ενημερώσουμε την κεντρική κυβέρνηση».

Η αυστηρή πολιτική της Κίνας για μηδενικό Covid σημαίνει ότι όλα τα θετικά κρούσματα πρέπει να νοσηλεύονται. Όμως τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων έχει αυξηθεί απότομα και 26 εκατομμύρια άνθρωποι μπήκαν σε σκληρό lockdown, ο σημαντικότερος οικονομικός κόμβος της ηπειρωτικής Κίνας έχει σταματήσει. Ο αριθμός των νέων ημερήσιων θετικών κρουσμάτων ξεπέρασε τις 10.000 για πρώτη φορά τη Δευτέρα. Αν και 38.000 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έχουν αποσταλεί από όλη την Κίνα για να βοηθήσουν, οι ιατρικοί πόροι εκτρέπονται σε μεγάλο βαθμό για την καταπολέμηση του Covid, γεγονός που καθιστά δύσκολη την πρόσβαση σε ασθενείς χωρίς Covid, όπως ο πατέρας της Jia.

Ο Luo Ruixiang*, ένας 39χρονος Κινέζος εργάτης στη Δημοκρατία του Κονγκό, είχε παρόμοια εμπειρία. Πέταξε σπίτι τον Μάρτιο με την ελπίδα να λάβει επείγουσα θεραπεία μετά από βλάβη στο αριστερό του μάτι.

Προσγειώθηκε στη Σαγκάη και ενημέρωσε το ξενοδοχείο του σε καραντίνα και τους τελωνειακούς για τις ιατρικές του ανάγκες, αλλά για περισσότερο από μια εβδομάδα δεν άκουσε τίποτα. «Ανησυχούσα ότι αν περίμενα μέχρι να τελειώσει η καραντίνα, θα είχα ήδη τυφλωθεί», είπε.

Απελπισμένος, ο Luo πήγε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo για να ζητήσει βοήθεια. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τον κάλεσαν σύντομα και η ιατρική βοήθεια ήταν γρήγορα καθ' οδόν. «Ευτυχώς, η επέμβαση ολοκληρώθηκε», είπε. «Δεν υποτίθεται ότι είναι τόσο περίπλοκο, αλλά σαν μια μικρή πατάτα όλα είναι τόσο δύσκολα για μένα».

Το ξέσπασμα του Omicron στη Σαγκάη είναι το μεγαλύτερο τεστ για την πολιτική μηδενικής Covid της Κίνας μέχρι στιγμής και η πόλη αγωνίζεται. Τη Δευτέρα, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι ανέφεραν 8.581 ασυμπτωματικά και 425 συμπτωματικά κρούσματα τις προηγούμενες 24 ώρες. Οι αριθμοί είναι μικροί σε σύγκριση με χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ, αλλά είναι από τους μεγαλύτερους στην Κίνα από τότε που αναφέρθηκε για πρώτη φορά ο ιός στη Γουχάν στα τέλη του 2019.

Οι επικριτές λένε ότι η πόλη, μια από τις πιο εξελιγμένες της Κίνας, θα έπρεπε να ήταν καλύτερα προετοιμασμένη. «Ήταν πολύ επιτυχημένοι από το 2020, οπότε εφησυχάστηκαν», είπε η Τζία, τονίζοντας ότι δεν ήταν αντικυβερνητική, αλλά ότι τα βάσανα του πατέρα της την είχαν θυμώσει πολύ.

* Τα ονόματα έχουν αλλάξει για την προστασία των ταυτοτήτων

https://www.theguardian.com/world/2022/apr/05/this-is-inhumane-the-cost-of-zero-covid-in-shanghai?CMP=fb_gu&utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR3tHkgI1WUSVx1fTSc3U5Y6487gralkKZycMIyI5FVqq80eRVSEML1C2iU#Echobox=1649140316



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΒΕΛΑΣ: ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟΣ

Ο Καθηγητής Δημήτρης Κούβελας στο πλευρό των αγωνιστών απεργών πείνας υγειονομικών σε αναστολή εργασίας.

Επίσκεψη Κούβελα στους απεργούς πείνας : "ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟΣ"

Τους συνάντησε έξω από το υπουργείο Υγείας



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ουκρανός βουλευτής Ilya Kiva που κρύβεται για να μην τον συλλάβουν οι ναζί είπε ότι η τραγωδία στο Bucha προετοιμάστηκε από την SBU και σχεδιάστηκε από τη βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI6. «Έφτασαν νωρίς το πρωί, απέκλεισαν την περιοχή, σκόρπισαν τα πτώματα και μετά πρόλαβαν τους δημοσιογράφους εκεί. Για αυτό, ο Ζελένσκι ο γελωτοποιός επέστρεψε εκεί για να κεντρίσει το ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου για την υποτιθέμενη τραγωδία που συνέβη, αλλά όλα αυτά είναι ψεύτικα. Όλα αυτά είναι μια προσκηνοθετημένη παραγωγή, η οποία θα έπρεπε πρώτα απ' όλα να προκαλέσει επιθετικότητα και μίσος μέσα σου, αλλά αυτό δεν ήταν», είπε ο Kiva.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτοί κάνουν το κακό σε όλο το κόσμο, αυτοί δημιούργησαν τους Ναζι στην Ουκρανία, το ίδιο έκαναν και με το UÇK στην Αλβανία. Αυτοί δημιούργησαν το ISIS και τους Μουτζαχεντίν! Μόλις ξαναπήραν την εξουσία με τον Μπαίντεν έβαλαν τους Ταλιμπαν ξανά στο Αφγανιστάν! Όλα αυτοί τα κάνουν και η Ευρώπη απλά ακολουθεί! 

Δείτε την παραδοχή της Χ. Κλίντον στο παρακάτω βίντεο



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φωνάζει ο υγειονομικός συνδικαλιστής έξω από το νοσοκομείο στον υπουργό Υγείας του Κούλη, ότι εξοντώνουν το σύστημα υγείας και τους υγειονομικούς και τους οδηγούν σε φυσικό θάνατο. Όπως φώναζαν το σύνθημα οι υγειονομικοί «αισχος και ντροπή η κάθε αναστολή»

Αισθάνονται τίποτα οι Φασίστες;; μα γι αυτό τους λέμε Φασίστες. Αυτός αν ήταν στην Ουκρανία τους Υγειονομικούς θα τους έδενε σε κολώνες και στα δέντρα στις πλατείες και στους δρόμους για να παραδειγματίζει ολόκληρη κοινωνία.. για να περάσει την φασιστική του πολιτική. Και ακριβώς επειδή είναι Φασίστας και αναίσθητος τον επέλεξε για την θέση αυτή ο κούλης .. γιατί χωρίς έναν Φασίστα αδίστακτο δεν θα μπορούσε να εφαρμόζει αυτήν την πολιτική στην ""Υγεία"".. δεν ήθελε κάποιον που να πτοείται από άκουσμα τόσων θανάτων κάθε μέρα και τόσες ελλείψεις σε όλα και με απολύσεις και με αναστολές εργασίας Υγειονομικών... όλα αυτά τα συμπυκνωμένα που ανέφερε ο συνδικαλιστής υγειονομικός ...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι διασωληνώσεις σε τριπλο€μβολιασμενους διπλασιάστηκαν, άρα και οι θάνατοι!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η μάχη για τον έλεγχο του νου θα δοθεί στην αρένα των βίντεο: το Βιντεοδρόμιο.

Η οθόνη της τηλεόρασης είναι o αμφιβληστροειδής του οφθάλμιου νου.

Συνεπώς, η οθόνη της τηλεόρασης αποτελεί μέρος της φυσικής δομής του εγκεφάλου.

Συνεπώς, ο,τιδήποτε εμφανίζεται στην οθόνη της τηλεόρασης, αναδύεται ως ακατέργαστη εμπειρία για εκείνους που το βλέπουν.

Συνεπώς, η τηλεόραση είναι η πραγματικότητα και η πραγματικότητα είναι λιγότερο αληθινή από την τηλεόραση».

David Cronenberg, Videodrome (1983)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΔΗΣ (ΜΕ ΕΝΤΟΛΉ ΜΑΞΙΜΟΥ).

Ήρθε η ώρα, Νίκο Πορτοκάλογλου. Της ντροπής. Αλλά που να τη βρεις τη ντροπή εσύ το καθεστωτικό γουρούνι. Και η ντροπή, ξέρεις, δεν είναι στο " ένα τραγούδι για την Ουκρανία" αλλά σε εκείνο τον ρημαδι τον στίχο από το τραγούδι " Υπάρχει λόγος σοβαρός" στον δίσκο " Ρίσκο". Ξέρεις, τότε που το έπαιζες «επαναστάτης» του κώλου. Μετά σε καταλάβαμε τι τομάρι ήσουνα. Τότε που το έπαιζες «επαναστάτης» του κώλου τελικά όπως αποδείχτηκες κωλάνθρωπε, με το τραγούδι " αντάρτες της πορδής με τα λεφτά του μπαμπά", μέσω του οποίου διαχωριζες τη θέση σου από τη γενιά των τραγουδοποιών των αρχών της δεκαετίας του '80 για το κατά πόσο η τέχνη μπορεί να υπηρετεί αγώνες.  Τέτοιο θράσος είχες, σκατοχαφιέ! Και μεις είχαμε τσιμπήσει! 

Αργότερα, όταν είχες πλέον αποκαλυφθεί, θυμάμαι, σαν χθες ήταν, όταν ψάχναμε κόσμο να τραγουδήσει ενάντια στους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών στην Γιουγκοσλαβία αλλά την τιμή δεν μας την έκανες. Χρόνια μετά το 2013 ένα τεράστιο κύμα από ογκόλιθους της ελληνικής μουσικής συγκεντρωνόταν στο προαύλιο της ΕΡΤ , που σε φιλοξενεί, σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στη χούντα των Σαμαρά -Βενιζελου που έκλειναν τον μόνο πραγματικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Δεν θυμάμαι να σε είδα κάπου. Ούτε και έξω από την ερτ3 στη Λεωφόρο Στρατού, μήτε στα Γιάννινα ή στο Βόλο, κάπου βρε αδελφέ. Πιστός στη θέση πως η τέχνη δεν μπορεί να είναι το μεγάφωνο των ιαχων των μαζών.

Απόψε, όμως , τι είναι?

Μια εντολή Μαξίμου είναι και τίποτα παραπάνω, ενταγμένη στη δουλική συμπεριφορά μιας κυβέρνησης ακροδεξιών που εκτός από όπλα, στέλνει και μουσική...

ΥΓ. Με Πρωτοψάλτη να ξεκινήσετε απόψε. Πάνω σε εκείνο το φορτηγό που εν μέσω καραντίνας βγήκε στους δρόμους της Αθήνας και , Ω του θαύματος, πέρασε μπροστά από το Μαξίμου για να λάβει την ευλογία του Κούλη και της Μαρεβας...

ΥΓ.2. Να τραγουδήσει και ο δεξιός κωλόγερας ο Σαββόπουλος «τα ξεραμένα αρχιδάκια του έξω», ο κωλόγερας με την άνοια, το σιχαμένο ακροδεξιό τομάρι που κάνει το γελοτοποιό ο γελοίος κλέφτης τραγουδιών, να κάνουμε κέφι βρε αδερφέ!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

H Κόστα Ρίκα ψήφισε στις προεδρικές εκλογές για αλλαγή

Με την εκλογή του Ροδρίγο Τσάβες, του υποψηφίου προέδρου του νεαρού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Προόδου (PPSD), οι Κοσταρικανοί ψήφισαν υπέρ της αλλαγής που θα μπορούσε να βελτιώσει την κατάσταση που βιώνει σήμερα αυτό το έθνος της Κεντρικής Αμερικής.

Με καταμετρημένο το 98,15% των 6.847 Εκλογικών Τμημάτων, ο Τσάβες, ένας 60χρονος οικονομολόγος, κέρδισε την Κυριακή την προεδρική εκλογή , λαμβάνοντας το 52,85% των έγκυρων ψήφων.

Ο αντίπαλός του, ο πρώην πρόεδρος Χοσέ Μαρία Φιγκέρες, του νεοφιλελέ σοσιαλδημοκρατικού, με συμμετοχή στη σοσιαλδημοκρατική διεθνή του Γιωργάκη,  Κόμματος Εθνικής Απελευθέρωσης (PLN), έλαβε το 47,15% των ψήφων, ενώ η αποχή φθάνει το 43,23%, υψηλότερη από αυτή του πρώτου εκλογικού γύρου της 6ης Φεβρουαρίου, όπου έφτασε το 40,29%, ενώ οι άκυρες και λευκές ψήφοι ανήλθαν σε 50.860.

Με αυτό το αποτέλεσμα οι ψηφοφόροι της Κόστα Ρίκα έδωσαν τη νίκη στον υποψήφιο που εμφανίστηκε  στην προεκλογική του εκστρατεία αντισυστημικός και εγγυήθηκε ότι δεν θα συμπεριλάβει στην κυβέρνησή του κανέναν από τους πολιτικούς, που σύμφωνα με τον ίδιο, είναι υπεύθυνοι για τη σοβαρή οικονομική και κοινωνική κατάσταση της Κόστα Ρίκα για σχεδόν 40 χρόνια.

Επιπλέον, οι ψηφοφόροι αγνόησαν τις κατηγορίες ότι  ο Τσάβες εργάστηκε για σχεδόν 30 χρόνια στην Παγκόσμια Τράπεζα καθώς και τις καταγγελίες από δύο εργαζόμενες που του απέδωσαν "σεξουαλική παρενόχληση"   και ένα «μοτίβο ανεπιθύμητης ανάρμοστης συμπεριφοράς" μεταξύ 2008 και 2013, σύμφωνα με τον ίδιο τον  οργανισμό.

Από τον πρώτο γύρο των γενικών εκλογών, ο Τσάβες επέμεινε να χαρακτηρίζει αυτές τις κατηγορίες ψέυδη και κουτσομπολιά και οι υποσχέσεις του για μια έντιμη κυβέρνηση που θα επιδιώξει να τερματίσει τα προνόμια που κάνουν την Κόστα Ρίκα μία από τις 10 πιο άνισες χώρες στον κόσμο, μέτρησαν περισσότερο.

Σε μια άλλη γρήγορη ανάγνωση του εκλογικού αποτελέσματος, οι ψηφοφόροι της Κόστα Ρίκα έδωσαν τη νίκη στο PLN, αφού πέρα από την ευρεία νίκη στις βουλευτικές εκλογές του PLN με την εκλογή 19 εδρών που σχηματίζει την πιο μεγάλη κοινοβουλευτική ομάδα το PLN στο επόμενο κοινοβούλιο των 57 εδρών που θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Μαΐου, προκάλεσε επίσης την τρίτη του ήττα σε ισάριθμους δεύτερους γύρους. Το PPSD εξέλεξε 10 βουλευτές.

Ένα άλλο αξιοπερίεργο γεγονός είναι ότι στις τελευταίες τρεις συνεχόμενες εκλογές, ο υποψήφιος που ήρθε δεύτερος στον πρώτο γύρο κέρδισε την προεδρία της χώρας στον δεύτερο, όπως συνέβη τώρα με τον Τσάβες και το 2018 με τον Κάρλος Aλβάραδο, του κόμματος Partido Acción Ciudadana (PAC).

Επιπλεόν, είναι η τρίτη φορά που την προεδρία της Κόστα Ρίκα θα αναλάβει ο εκπρόσωπος ενός κόμματος που δεν είναι από τα παραδοσιακά, όπως το PLN και το Κόμμα Κοινωνικής Χριστιανικής Ενότητας ή άλλες δυνάμεις του Καλντερονισμού (Rafael Calderón Guardia), που εναλλάσσονταν στην εξουσία μέχρι το 2014 που εκλέχτηκε ο Λουίς Γκιγιέρμο Σολις, από το PAC.

Στη επινίκια ομιλία του στο ξενοδοχείο Radisson της πρωτεύουσας, ο Τσάβες επιβεβαίωσε ότι «δέχομαι με τη βαθύτατη ταπεινοφροσύνη αυτή την ιερή απόφαση του λαού της Κόστα Ρίκα, για μένα δεν είναι στιγμή για πανηγυρισμούς, αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι μετάλλιο ή τρόπαιο, αλλά μια τεράστια ευθύνη με πολλές δυσκολίες που θα επιλύσουμε όλοι».

Η Κόστα Ρίκα ψήφισε και ο λαός μίλησε, επεσήμανε, στέλνοντας την αναγνώρισή του στον πρώην Πρόεδρο Φιγκέρες και σε όλους όσους τον ψήφισαν. «Τον συγχαίρω και του ζητώ να συνεργαστούμε για να καταστεί δυνατό αυτό που ο ίδιος αποκάλεσε το θαύμα της Κόστα Ρίκα», ανέφερε.

Ο Τσάβς υποσχέθηκε να καταβάλει την καλύτερη δυνατή προσπάθεια και ζήτησε να υποσταλούν οι κομματικές σημαίες   και να ενωθούν όλοι σε μία, αυτή της Κόστα Ρίκα, για να προχωρήσει η χώρα μπροστά, ενώ δέχτηκε το μήνυμα των Κοσταρικανών που απείχαν από στον δεύτερο γύρο, τους οποίους χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο κόμμα στη χώρα.

Τέλος τόνισε ότι, «τώρα μας αναλογεί να υλοποιήσουμε και δεν αξίζει στην Κοστα Ρίκα να αποτύχουμε».

Στη Βουλή των 57 εδρών το σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Εθνικής Απελευθέρωσης παίρνει 34,82% και 19 έδρες (+2), το πρωτοεμφανιζόμενο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Προόδου 15,04% και 10 έδρες, το δεξιό Κόμμα Κοινωνικής Χριστιανικής Ενότητας 11,41% και διατήρησε τις 9 έδρες του, το πρωτοεμφανιζόμενο δεξιό Κόμμα Νέας Δημοκρατίας 10,07% και 7 έδρες, το πρωτοεμφανιζόμενο στη βουλή Φιλελεύθερο Προοδευτικό Κόμμα 9,06%  και 6 έδρες, και το αριστερό Ευρύ Μέτωπο 8,33% και 6 έδρες (+5).



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ουκρανική SBU συλλαμβάνει πολίτες στο Ντνιπροπετρόβσκ.

εντωμεταξυ μόνοι τους τα ανεβαζουν, για να δείξουν ότι έχουν δύναμη και ότι θέλουν κάνουν οι ναζί στην ουκρανία, καμια ντροπη

https://twitter.com/hunski_atila/status/1511365070852403202?fbclid=IwAR2rTppuU0p6Zpxsq5EIowziogQkh2joLvcrtuVuo4tvYPZ5NclvdUhUsLg



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΙ ΑΛΛΗ ΦΩΤΟ ΓΙΑ Ν' ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΓΛΟΥ! 

Και ενώ αναγνωρίζουν πως είναι αδιανόητο να ΄χουν φύγει οι Ρώσοι, να μην αναφέρεται απολύτως τίποτα επί τέσσερις μέρες για νεκρούς αμάχους, και ξαφνικά να ανακαλύπτονται πτώματα στους δρόμους, δεν παύουν να αναρτούν τις σχετικές φωτογραφίες, για να δείξουν πόσο υπέρ της ειρήνης είναι αυτοί.

Όχι, ρε φιλαράκο! Δεν είσαι υπέρ της ειρήνης, όταν αναμασάς -εν γνώσει σου, πλέον- τα νατοϊκά ψέματα.

Ένας Κακομοίρογλου είσαι, όπως και όλοι αυτοί οι φουκαριαραίοι που νομίζουν πως ενημερώνονται επειδή βλέπουν Πορτοσάλτε και Ευαγγελάτο. Με τη διαφορά πως ο κοσμάκης αυτός, όταν καταλάβει πως τον θεωρούν χάπατο, γαμοσταυρίζει. Εσύ καμαρώνεις! 

Και μιας και δεν θέλεις να καταλάβεις Χριστό και ο αυτοεξευτελισμός φαίνεται πως σου 'χει γίνει έξη, πάρε κι άλλη φωτογραφία με πτώματα. Από τους New York Times, παρακαλώ, που την πήραν από τη συνεργαζόμενη με τον αμερικανικό στρατό, εταιρεία Maxar. Ίσως γι' αυτό και τα πτώματα είναι στρατιωτικά στοιχισμένα! 

Η φωτογραφία, λέει, τραβήχτηκε στις 19 Μαρτίου. Καμιά δεκαριά μέρες πριν φύγουν οι Ρώσοι. Αλλά μόλις τώρα δημοσιοποιείται. Ίσως, γιατί οι Αμερικάνοι φοβούνταν πως οι Ρώσοι θα αναγνώριζαν τους νεκρούς και... θα τους σκότωναν!

Σε δουλεύουν, καημένε Κακομοίρογλου! Σ' έχουν για πολύ χαϊβάνι, βρε φουκαρά! Αλλά τους δίνεις κι εσύ δικαιώματα!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΡΙΚ

Οι πιο άνετοι, πάντως, είναι οι Κυπραίοι, που έλυσαν το πρόβλημα, με αναγωγή στην ιδιαίτερη προφορά της κυπριακής διαλέκτου: "Μπούτσια" τη λένε και τη γράφουν.

Ανεξάρτητα απ' αυτό, αξίζει να επισημανθεί ότι το ΡΙΚ έχει ενημέρωση που απέχει πολύ από τις αθλιότητες της ελλαδίτικης τηλεόρασης. Είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν πάντα στις ειδήσεις παραθέτει και τη ρωσική άποψη, ενώ ένας από τους βασικούς συνεργάτες του είναι ο Θανάσης Αυγερινός. 

Δεν είναι τυχαίο το ότι η ουκρανική Πρεσβεία στη Λευκωσία ζήτησε να διωχτεί από το κανάλι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος και να μεταδίδονται μόνο τα ανακοινωθέντα του ΝΑΤΟ. Ακριβώς όπως απαίτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να απαγορεύσει διαδηλώσεις που δεν εγκρίνουν. 

Όπως φαίνεται, η εξαγωγή ναζισμού είναι στο άμεσο πρόγραμμα των πολεμοκάπηλων του Κιέβου. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να μην παραλείψουμε να συγχαρούμε το ΜέΡΑ 25, που, όπως δήλωσε ο Βαρουφάκης, θα ήθελε να μιλήσουν στη Βουλή μετά από τον Ζελένσκι και οι πολιτικοί αρχηγοί, και μιας και δεν γίνεται αυτό, θα τιμήσει τον πολεμοκάπηλο με την παρουσία ενός μόνο βουλευτή του.

Δέκα μέρες αφότου ο Ζελένσκι έθεσε εκτός νόμου το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Λίγες μέρες αφότου έδωσε πλήρη κάλυψη στους νεοναζί δολοφόνους του Αζόφ. Μια μέρα μετά την επέτειο της ναζιστικής εισβολής στην Ελλάδα, στις 6 Απριλίου 1941, το πρόβλημα για τον Βαρουφάκη είναι που δεν θα του δοθεί ο λόγος. 

Κάτι που δεν έγινε, άλλωστε, σε κανένα κοινοβούλιο απ' όσα πήρε σβάρνα ο Ουκρανός Σεφερλής, όπου μιλάει χωρίς να τοποθετούνται κι αυτοί που τον ακούνε. Κι αυτό το ήξερε εξαρχής ο Βαρουφάκης κι ας κάνει τώρα τον έκπληκτο. 

Αλλά θα στείλει κάποιον να βαρέσει παλαμάκια στον νεοφασίστα. Χωρίς κανένα σεβασμό στις αντιφασιστικές παραδόσεις αυτού εδώ του τόπου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και ήρθε η ώρα που άρχισαν να βγάζουν την ουρά τους απέξω:

"Το Πεντάγωνο δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τις ουκρανικές δηλώσεις για φρικαλεότητες από ρωσικές δυνάμεις εναντίον αμάχων στην πόλη Μπούτσα", σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της άμυνας των ΗΠΑ.

Δεν έχουν, λοιπόν, παρά να ζητήσουν από τη βρετανική προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να αποδεχτεί τη ρωσική πρόταση για διεξαγωγή έρευνας από τον διεθνή οργανισμό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επανάληψη της δοκιμασμένης το 1965, στην Ελλάδα, πραξικοπηματικής ανατροπής του εκλεγμένου πρωθυπουργού μέσω της αποστασίας βουλευτών επιχειρήθηκε στο Πακιστάν.

Μόνο που ο Ίμρε Χαν δεν παραιτήθηκε, όπως είχε κάνει εδώ ο Παπανδρέου. Διέλυσε τη Βουλή και εξήγγειλε εκλογές.

Καταγγέλλοντας πως πίσω από το πραξικόπημα βρίσκονται οι ΗΠΑ. Που έχουν κάθε λόγο να είναι δυσαρεστημένες με τον Πακιστανό πρωθυπουργό, ο οποίος αρνήθηκε να καταδικάσει τη Ρωσία και να ευθυγραμμιστεί με τους φονιάδες των λαών.

Σχολιο.- όλως τυχαίως λίγες μέρες αφού υπέγραψε αγορά ρωσικού αερίου



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο αναμεταξύ, η Ρωσία ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη διερεύνηση του τι ακριβώς συνέβη στη Μπούτσα.

Και περιμένει απάντηση από τη Βρετανία που προεδρεύει στο Συμβούλιο. Και κάτι μου λέει πως θα περιμένει πολύ...

Τι είπες; Δεν είδες πουθενά την είδηση; Είναι που σου απαγόρευσαν, βρε φουκαρά, την πρόσβαση στα ρωσικά ΜΜΕ και ενημερώνεσαι από τα έγκυρα δυτικά. Αυτά με τους κορμοράνους και τους κλέφτες και τεμπέληδες Έλληνες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πραγματικά είναι εξοργιστικό!. Σηκώνονται και φεύγουν οι Ρώσοι από την Μπούτσα έξω από το Κίεβο, και παρατάνε τους αντιφασίστες Ουκρανούς στο έλεος των ναζί. Αποτέλεσμα 421 νεκροί, που προσπαθούν να μας πείσουν όλα τα ιμπεριαλιστικά αποικιοκρατικά κανάλια της Δύσης ότι δήθεν τους σκότωσαν οι Ρώσοι!!

Είναι νόμος!!! Όπου μπαίνει Ρώσος στρατιώτης δεν αποχωρεί!!! Με τίποτα!!! Ειδάλλως αφήνουν τους Ουκρανούς στα γαμψά νύχια των ναζί που έχει εκπαιδεύσει η CIA. 

Και τι είναι αυτές οι συνεχόμενες συνομιλίες με τον ναζί κλόουν και παλιόπουστρα Ζελένσκι και τους ναζί αυλικούς του? Τον αναγνωρίζουν δηλαδή οι Ρώσοι  σαν δημοκρατικά εκλεγμένο τον ναζί τον παλιόπουστρα τον Ζελέ? Όχι! Τότε προς τι οι συνομιλίες μαζί του?

Και τι είναι αυτές οι ιστορίες με τους ΕυρωΕνωσίτες και το ρωσικό φυσικό αέριο? Τι πάει να πει θα το κόψω σε ένα μήνα, και στο μεταξύ συζητάμε? Όχι, δε πάει έτσι!!! Τους το κόβεις κατευθείαν, να τους μπει το καβλί στο κώλο, και μετά συζητάτε!!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Να μη δει πράκτορα ή πρακτορίσκο της CIA αυτός τοπ χαπακωμένο συριζοβλαμένο ο Τζίφρας, αμέσως να τρέξει να του σφίξει το χέρι! 

Στην προκειμένη περίπτωση, έσπευσε να συγχαρεί τον Μανώλη Ανδρουλάκη, από τα πιο σκοτεινά πρόσωπα της ελληνικής διπλωματίας. Τον πρόξενο στη Μαριούπολη που όπως είπε ο Τσίπρας έκανε πολλά για την ομογένεια.

Ναι! Ασφαλισμένος από τους ναζί φονιάδες του Αζόφ σε καταφύγιο, όπου, όπως είπε, τον τάιζαν και τον φρόντιζαν. Μέχρι που τον βοήθησαν να την κοπανήσει, αφήνοντας τους Έλληνες ομογενείς στο μαχαίρι των ναζί. 

Και να σου τον τώρα στην Αθήνα, να τα λέει με τον Τζίφρα! Που δεν σταματάει να δίνει διαπιστευτήρια υποταγής στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, προκειμένου να μην ξεχαστούν οι υπηρεσίες του, όσα χρόνια ήταν πρωθυπουργός.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Πεντάγωνο αδυνατεί να επιβεβαιώσει τοέγκλημα στη Μπούτσα της Ουκρανίας. Ευτυχώς μπορεί ο  Άρης Πορδοσάλτε.

Σχολιο.- Και η Έλενα η Μιλιοτη χαχαχα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΙΔΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛ

ΑΥΤΗ θα είναι η εκρηκτική ιστορία όλου του 404, όχι η ψεύτικη σημαία Bucha.

Ναι, υπάρχει μια σειρά από ΝΑΤΟϊκά honchos ακόμα κρυμμένα με τους νεοναζί Αζόφ στα έγκατα του Αζόβσταλ.

Κι όμως το κλειδί είναι τι συνέβαινε σε αυτό το υπόγειο 8 ορόφους πιο κάτω.

Πολιτικοί κρατούμενοι της «Βιβλιοτέκας» στο αεροδρόμιο της Μαριούπολης δήλωσαν ότι απειλούνταν συνεχώς να τους στείλουν σε λάκκο - από τον οποίο δεν θα επέστρεφαν ποτέ.

Ο "λάκκος" μπορεί να ήταν ένα υπόγειο βιο-εργαστήριο του ΝΑΤΟ στο Azovstal.

Ο ιδιοκτήτης της Avostal, δισεκατομμυριούχος ολιγάρχης Akhmetov, έχει φρικάρει.

Τα βιοστρατιωτικά πειράματα του 404 μετέφερε η εταιρεία Akhmetov Metabiota.

Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή είναι μανιωδώς συλλογική απόδειξη για μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ, επερχόμενη Δίκη της Νυρεμβέργης-2.

Οπότε η πραγματική ιστορία του μοχθηρού "λάκκου" θα προκύψει σύντομα.

Σημείωση: πρόκειται για μια συνεχιζόμενη έρευνα, πολλαπλές πηγές, συνέπειες από την Ουκρανία σε Γαλλία, Βρετανία και Τουρκία - και ως έχει μια υπόθεση εργασίας επειδή τα κορυφαία στοιχεία είναι σφραγισμένα, στην κατοχή της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι λένε τα εργατικά κράτη, που ξέρουν τι πα να πει ιμπεριαλισμός, είπαμε;

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΚΟΥΒΑΣ ΚΑΙ ΛΔ ΚΟΡΕΑΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ

Δημοσιεύουμε (“για τα πρακτικά”) τις θέσεις–τοποθετήσεις της Κούβας και ΛΔ Κορέας στον ΟΗΕ για το Ουκρανικό ζήτημα [επιμέλεια μετάφρασης Λέων Σταρίκος]

Δήλωση της Επαναστατικής Κυβέρνησης της Κούβας. “Η Κούβα υποστηρίζει μια λύση που εγγυάται την ασφάλεια και την κυριαρχία όλων», 26-28/2/2022

Είναι αδύνατο να γίνει μια αυστηρή και ειλικρινής εξέταση της σημερινής κατάστασης στην Ουκρανία, χωρίς να εκτιμηθούν προσεκτικά οι δίκαιες απαιτήσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ, καθώς και οι παράγοντες που οδήγησαν στη χρήση βίας και στη μη τήρηση των νομικών αρχών και των διεθνών κανόνων, τους οποίους η Κούβα υποστηρίζει σθεναρά και οι οποίοι αποτελούν, ιδίως για τις μικρές χώρες, βασικό μέσο αντίστασης στην ηγεμονία, την κατάχρηση εξουσίας και την αδικία.

Η Κούβα είναι μια χώρα που υπερασπίζεται το Διεθνές Δίκαιο και είναι προσηλωμένη στον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Η Κούβα θα υπερασπίζεται πάντοτε την ειρήνη και θα αντιτίθεται στη χρήση βίας, και στις απειλές για χρήση βίας, εναντίον οποιουδήποτε κράτους.

Η αγνόηση των τεκμηριωμένων ισχυρισμών της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας επί δεκαετίες και η παραδοχή ότι η Ρωσία θα παραμείνει ανυπεράσπιστη απέναντι σε μια άμεση απειλή για την εθνική της ασφάλεια ήταν λάθος. Η Ρωσία έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

Δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, 28/02/2022

Η βασική αιτία της ουκρανικής κρίσης έγκειται πλήρως στην ηγεμονική πολιτική των ΗΠΑ και της Δύσης, οι οποίες επιδίδονται σε αυθαιρεσίες και αυθαιρεσίες έναντι άλλων χωρών.

Οι ΗΠΑ και η Δύση, αψηφώντας τη λογική και δίκαιη απαίτηση της Ρωσίας να της παράσχουν νόμιμη εγγύηση για την ασφάλεια, υπονομεύουν συστηματικά το περιβάλλον ασφαλείας της Ευρώπης, καθώς γίνονται όλο και πιο απροκάλυπτες στις προσπάθειές τους να αναπτύξουν επιθετικό οπλικό σύστημα, ενώ επιδιώκουν προκλητικά την ανατολική επέκταση του ΝΑΤΟ.

Οι ΗΠΑ και η Δύση, έχοντας καταστρέψει το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Λιβύη, εκστομίζουν φράσεις περί «σεβασμού της κυριαρχίας» και «εδαφικής ακεραιότητας» για την κατάσταση στην Ουκρανία, η οποία πυροδοτήθηκε από τους ίδιους. Αυτό δεν είναι καθόλου λογικό.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει τώρα ο κόσμος είναι η αυθαιρεσία και η αυθαιρεσία των ΗΠΑ και των οπαδών τους που κλονίζουν τη διεθνή ειρήνη και σταθερότητα στη βάση της.

Η πραγματικότητα αποδεικνύει θετικά για άλλη μια φορά ότι η ειρήνη δεν θα εγκατασταθεί ποτέ και σε καμία περίπτωση στον κόσμο όσο παραμένει η μονομερής και διπρόσωπη πολιτική των ΗΠΑ που απειλεί την ειρήνη και την ασφάλεια του κυρίαρχου κράτους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι 300 άμαχοι νεκροί της Μπούχα είναι αντινατοικοί ουκρανοί θύματα φιλονατοικών εθνικιστών. Εκτελέστηκαν από παραστρατιωτικούς ουκρανούς που έκαναν "σαφαρι εθνοπροδοτών". Ο ρώσικος στρατός μπήκε , κάθησε ένα μήνα και έφυγε εγκαταλείπωντας αβοήθητους τους αντινατοικούς ουκρανούς (που στήριξαν την αντινατοική ρωσικη επέμβαση ) στο έλεος των φιλονατοικών εθνικιστών . Η ρώσικη στρατιωτική επέμβαση αντί να κάνει αποναζιστικοποίηση τελικά πρόδωσε τους αντινατοϊκούς ουκρανούς και τους οδήγησε στη σφαγή. Οσες-οι πίστεψαν στην αποναζιστικοποίηση και στήριξαν τη ρώσικη στρατιωτική επέμβαση προδώθηκαν. Η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας θα έχει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκει. Θα ενισχύσει το νατοϊκό στρατόπεδο με γενοκτονία των αντιφασιστών. Γι αυτό άλλωστε ο Μπάιντεν επιδιώκει συνέχιση του πολέμου.

Σχολιο.- Συμφωνώ με το ότι οι νεκροί είναι θύματα των ναζίδων. Το ακούω το επιχείρημα ότι η Ρωσία θα έπρεπε να έχει επιδείξει πιο υπεύθυνη στάση απέναντι στα καθήκοντά της για την προστασία τού ουκρανικού πληθυσμού από τους ναζίδες. Επειδή όμως δεν είμαι στο ρωσικό Γενικό Επιτελείο, δε μπορώ να ξέρω τι πόρους έχουν και πώς τους έχουν διαθέσει. Τι εννοώ;

Εννοώ ότι πραγματικά μπήκαν με μια ελάχιστη δύναμη στην Ουκρανία. Για να μπορούν να προστατεύσουν όπως πρέπει τον ουκρανικό πληθυσμό, θα έπρεπε να είχαν μπει με πολλαπλάσιες δυνάμεις. Έλα όμως που οι πολλαπλάσιες δυνάμεις που δε συμμετέχουν στην επιχείρηση και μένουν στη Ρωσία δεν κωλοβαράνε, αλλά περιμένουν με το δάχτυλο στη σκανδάλη για έναν μεγαλύτερο πιθανό πόλεμο.

Οπότε είμαι πολύ διστακτικός πριν πω κάτι για το θέμα.

Με τα υπόλοιπα συμφωνούμε να διαφωνούμε. Μου είναι αδιανόητο το πώς ένας λογικός άνθρωπος μπορεί να θεωρεί πως η ισοπέδωση νατοϊκών υποδομών, η εξάλειψη ναζίδων στο Ντονμπάς και η αποστρατιωτικοίηση μιας χώρας που προοριζόταν να παίξει το ρόλο τού πολιορκητικού κριού τού νάτο απέναντι στη Ρωσία ενδυναμώνει το ΝΑΤΟ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Με ποιες αποφάσεις η κυβέρνηση στέλνει όπλα και προσωπικό εκτός συνόρων»; Χ.Πουλιανίτης

05/04/2022 | 14:49

Η επιμονή της κυβέρνησης στην αποστολή όχι μόνο οπλικών συστημάτων αλλά και προσωπικού σε «γειτονικές χώρες» και στο όνομα του «ρωσικού κινδύνου» έχει προκαλέσει έκπληξη και αντιδράσεις πρώτα απ ΄ όλα στους στρατιωτικούς που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τι σημαίνουν αυτές οι κινήσεις.

Η ελληνική εμπλοκή μεγιστοποιείτε και βαθαίνει επικίνδυνα και αυτό μπορεί να μη φανεί τώρα, αλλά θα το διαπιστώσουμε σίγουρα μετά από την ολοκλήρωση του πολέμου, ανεξάρτητα από το ποιος θα επικρατήσει. Επιπλέον υπάρχει ένα ακόμη σοβαρό ζήτημα. Τα όπλα αφαιρούνται από τη φαρέτρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Αντιστράτηγος ε.α Χρήστος Πουλιανίτης μιλά  γι ΄ αυτό το ζήτημα και τα όσα επισημαίνει θα πρέπει έστω και τώρα να προβληματίσουν τους κυβερνώντες.

Ο κ.Πουλιανίτης με ψυχραιμία και σοβαρότητα αναλύει τα όσα συμβαίνουν στο πολεμικό μέτωπο Ρωσίας-Ουκρανίας. Αναλύει την κατάσταση με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν και δεν αποφεύγει να σχολιάσει το κλίμα Μακαρθισμού που έχει επικρατήσει στη δημόσια συζήτηση για τον πόλεμο. Τέλος σχολιάζει τη στάση της Δύσης και εύχεται να μην γίνει η λάθος επιλογή της στρατιωτικής κλιμάκωσης, γιατί τότε κανείς δεν μπορεί να φανταστεί μπορεί να συμβεί.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΟΥΤΣΑ ΚΛΑΙΓΑΝΕ..

Ο αμερικανικός στρατός δεν είναι σε θέση να έχει ανεξάρτητη επιβεβαίωση για τις Ουκρανικές αναφορές για τις φρικαλεότητες από τις Ρωσικές δυνάμεις εναντίον αμάχων στην πόλη Μπούχα, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Αμερικανικού Πενταγώνου την Δευτέρα (4/4)....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝαζιστοΑδωνις«Είναι υπαρξιακό ζήτημα για εμένα και την Ελλάδα να ηττηθεί η Ρωσία»

Τι λέτε για αυτή την σύμπτωση απόψεων εσεις οι ευαισθητούληδες«δημοκρατες»που θέλετε το ίδιο?ΟΛΑ ΚΑΛΑ??Με την πίκρα θα μείνετε

Σχολιο.- " Επάξια " δίπλα στον Άδωνι και ο φιλάργυρος "έμπορος των εθνών" Διονύσης Σαββόπουλος,με την ευγενική χορηγία της ΕΡΤ και του προέδρου τηςKων.Ζούλα, διοργάνωσε μαγείρεψε, μια άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για την εξύμνηση του αγύρτη- καραγκιοζάκου ναζί Ζελένσκι!!! Κι όλα αυτά στην ...αγρίως διαφημισθείσα-εκ των προτέρων- και προβληθείσα χθες το βράδυ εκπομπή του προθύμου καραδεξιού Πορτοκάλογλου " Μουσικό κουτί " ! Το θέμα είναι οι πολλοί καλλιτέχνες που συμμετείχαν, εάν δεν γνώριζαν τη" λούμπα" που έπεσαν, δεν ρώτησαν (;;) ποιος ήταν πίσω από την διοργάνωση-προπαγάνδιση της καπελωμένης εκπομπής " ένα τραγούδι για την Ουκρανία''! . Τόσο αφελείς ήταν;;

Σχολιο.- ποιος Άδωνις??? ο ντενεκες???  αυτοί όλοι υπάλληλοι του Πρέσβη είναι έχουν τα ΝΑΤΟΙΚΑ συμφεροντα πάνω από τα Ελληνικά τα Εθνικά ΝΕΝΕΚΟΙ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρε ξεφτίλες Ναζιστοτσολιάδες τέτοια παραμύθια της Μπούτσας δεν γίνονται πιστευτά ούτε από μικρά παιδάκια ούτε καν από τούς πυροβολημένους ΝΔημοκράτες..τα έχετε επαναλάβει πολλές φορές ΘΑ ΣΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ

Σχολιο.- Η πρωτοφανής, όσο και προκλητική άρνηση της προεδρεύουσας στο Συμβούλιο Ασφαλείας (ΣΑ) του ΟΗΕ Βρετανίας να δεχθεί το αίτημα της Ρωσίας για έκτακτη συνεδρίαση απόψε στις 22:00 (ώρα Ελλάδας) με αποκλειστικό θέμα τα γεγονότα στη Μπούτσα (Περιφέρεια Κιέβου, Ουκρανία), είναι η είδηση της τελευταίας στιγμής. Η Βρετανία, παραβιάζοντας τόσο τον Κανονισμό Λειτουργίας του ΣΑ, όσο και κάθε κανόνα διπλωματικής ηθικής, αρνήθηκε στη Ρωσία ένα καθόλα νόμιμο και εμπρόθεσμο αίτημα, με πρόφαση ότι για την επόμενη μέρα (Τρίτη 05/04) είχε οριστεί στην τακτική συνεδρίαση του ΣΑ ως θέμα η κατάσταση στην Ουκρανία (γενικώς).

- Ωστόσο σε έναν διεθνή οργανισμό, όπου η μεροληπτική στάση κατά της Ρωσίας είναι κάτι περισσότερο από δεδομένη, στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), την ίδια μέρα (05/04) γίνεται έκτακτη συνεδρίαση της Μόνιμης Επιτροπής του, με αποκλειστικό θέμα... τα γεγονότα στη Μπούτσα!!! Και την ανακοίνωση έκανε (οποία... «σύμπτωση»!!!) ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Πολωνίας («τελευταίου προφήτη» της Βρετανίας και των ΗΠΑ στην ΕΕ) στον Οργανισμό, Άνταμ Χαλατσίνσκι!...

Σχολιο.- Οι ΑμερικανοΝατοϊκοι καί οι Ευρωπαιοι σφουγγοκωλαριοι έχουν οδηγήσει  συνειδητα καί με μαθηματικη ακρίβεια σέ πληρη απαξιωση τόν αποικιοκρατικό ξεφτιλοΟΗΕ καί ολους τους διεθνείς οργανισμούς που ελεγχουν ΟΑΣΕ κλπ....Θά καταντησουν οπως παλαιοτερα ειχε καταντησει καί η Κοινωνια τών Εθνών που διαλυθηκε...Ομως οτι καί να κανουν στό τελος θα ηττηθούν πολιτικά καί «ΘΑ ΤΟΝ ΠΙΟΥΝ»

Σχολιο.- Η θεωρία Γκέμπελς λέει, όσο πιο τερατώδη τα ψέματα τόσο πιο πιστευτά γίνονται, βέβαια μπροστά στην σύγχρονη παραπληροφόρηση αυτών που ελέγχουν τα μίντια καί το διαδίκτυο, ο Γκέμπελς μοιάζει με αθώο μαθητούδι.

Σχολιο.-  «Οσο πιο πολλές φορές επαναληφθεί τό ιδιο ψεμα στό τελος κατι θα μείνει»...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φρίκη:Ο ναζιστής δήμαρχος του Ντνίπρο μιας πόλης της Ουκρανίας εξέδωσε«φετφά»& κάλεσε να δολοφονηθούν όσο το δυνατό περισσότεροι Ρώσοι σε ολο τον κόσμο

Οκρανοτζιχαντισμος-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Πίσω από την κουρτίνα...

Σον Μακ Φέιτ, ανώτερο στέλεχος της ευρωατλαντικής «δεξαμενής σκέψης» «Atlantic Council»«Η Ρωσία μπορεί να κερδίζει τον πόλεμο των όπλων. Αλλά η Ουκρανία κερδίζει τον πόλεμο της πληροφορίας. Αυτό είναι το κλειδί για να λάβουν την υποστήριξη και τη συμπάθεια των συμμάχων»..

Η εκστρατεία αυτή βασίζεται σε μια καλοκουρδισμένη μηχανή προπαγάνδας, στην οποία συμμετέχουν - πέρα από επιτελεία ιμπεριαλιστικών κρατών και οργανισμών - πάνω από 150 εταιρείες δημόσιων σχέσεων και επικοινωνίας, οι οποίες συνεργάζονται με το ΥΠΕΞ της Ουκρανίας, προκειμένου το ευρωατλαντικό αφήγημα να επικρατήσει στη σφαίρα της πληροφορίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μας λένε… «Η Ελλάδα είναι η τέταρτη ακριβότερη χώρα Πανευρωπαϊκά στην τιμή της βενζίνης πίσω από την τρίτη Ολλανδία…»

Για να δούμε όμως τι δεν λένε που η Ελλάδα είναι όχι μόνο η πρώτη ακριβότερη αλλά απέχει και έτη φωτός στην ακρίβεια.

Ας δούμε την Ολλανδία μια και την αναφέρουν.

Βενζίνη λίτρο στην Ελλάδα 2 ευρώ, στην Ολλανδία 2,40

Βασικός μισθός στην Ελλάδα 650 ευρώ στην Ολλανδία 1.600

Πάμε τώρα και στις πράξεις.

Ο Έλληνας με βασικό 650 ευρώ και 2 ευρώ το λίτρο αγοράζει 325 λίτρα βενζίνη.

Ο Ολλανδός με 1.600 ευρώ και 2,40 ευρώ το λίτρο αγοράζει 667 λίτρα βενζίνη.

Για να αγοράσει ο Ολλανδός με το βασικό του μισθό 325 λίτρα, δηλαδή όσα αγοράζει ο Έλληνας θα έπρεπε η βενζίνη για αυτόν να είναι στα 4,92 το λίτρο. 

Για να αγοράσει ο Έλληνας με το βασικό του μισθό 667 λίτρα βενζίνη όσα αγοράζει ο Ολλανδός, θα έπρεπε η βενζίνη να είναι στα 0,97

Απλή αριθμητική ρε πρόβατο τι σου ζητάνε…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ντροπή

Πως περιμένουν οι Ρώσοι ο κόσμος να τους βοηθήσει αν κάθε φορά που κάνουν έναν τακτικό ελιγμό παρατάνε τον κόσμο στο έλεος των Ουκρανοναζι όπως στη Μπουχα?

Μελανό σημείο στη επιχείρηση αυτή.

Οι Τσετσενοι του Καντιροφ φάνηκαν πιο παλληκάρια και προστάτευαν τους Ρωσοφιλους

Ντροπή στο Ρωσικό στρατό



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



δήμαρχος Rubizhne, Sergey Khovrtiv: «Το πρόβλημα είναι ότι οι λεγόμενοι «Ουκρανοί υπερασπιστές» καταστρέφουν τις αστικές υποδομές, στοχεύουν τους πολίτες. Το πυροβολικό ρίχνει χαοτικά ασταμάτητα μόνο και μόνο για να καταστρέψει ανθρώπους. Αυτοί οι μπάσταρδοι το κάνουν αυτό για πολύ καιρό. Πολλοί πολίτες πέθαναν. ”



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από το αμερικανικό μπλογκ Moon of Alabama που δειχνει τι έγινε στην Μπούχα 

30 Μάρτιου :οι Ρώσοι φεύγουν από την Μπούχα 

31 Μαρτίου :ο δήμαρχος ανακοινώνει ότι η Μπούχα είναι ελεύθερη χωρίς να αναφέρει καμία σφαγή 

1/2 η Απριλίου :μπαίνει το τάγμα Αζοφ στην πόλη 

3η Απριλίου :ο Ουκρανός υπουργός εσωτερικών δείχνει σκηνες από την υποτιθέμενη "σφαγή αμάχων από τους Ρώσους "



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολύ λογικό οι Ρώσοι έκατσαν στην Μπούχα ,και έφυγαν ..αλλά ξαφνικά τρελάθηκαν και σκότωσαν τους αντιφασίστες Ουκρανούς (γιατί δεν υπάρχουν ρωσοφωνοι στο Κίεβο που προάστιο του είναι η Μπούτσα) τους οποίους είχαν έρθει να προστατέψουν από τους νεοναζί από την Ουκρανία 

Πήγαν οι Ρώσοι με στοιχεία σε διεθνής οργανισμό αλλά ..αρνούνται να δεχτούν τα στοιχεια τους οι Ευρωπαίοι ..

Περιμένετε τώρα να πιστέψουμε όλη αυτή την νατοϊκή προπαγάνδα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι σύγχρονοι πόλεμοι εχουν  εξελιχθεί  πολύ.

Η Μοσούλη στο Ιράκ πόλη των 3 εκατομμυρίων κατοικων, βομβαρδίστηκε δύο φορές από τους Αμερικάνους το 2003 και το 2017.

Δεν υπήρξαν ποτέ φωτογραφίες νεκρών στους δρόμους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόνο μεγάλες αίθουσες με ευκολοχωνευτη ποπ κόρν υποκουλτούρα μη σκέψης για να γίνουν τελείως πιόνια οι άνθρωποι 

Μόνο πολυεθνικές και θάνατος στην τέχνη 

Η λουμπενοποίηση του κέντρου είναι πια γεγονός

Μόλις έκλεισε το Έμπασυ, μόνο σινεμά στο Κολονάκι, ετών 64, ενώ πριν έκλεινε το Όσκαρ, μόνο σινεμά των Αχαρνών.

Παγκράτι κλείσανε και τα δύο σινεμά Πάλας και Πτι Παλαί, το Ααβόρα μόνο σινεμά στα Εξάρχεια δεν άνοιξε φέτος, Τιτάνια και Άλφαβιλ έκλεισαν προ πολλού, ενώ Αττικόν, Απόλλων κάηκαν σκόπιμα. 

Εκκωφαντική η σιωπή και αδιαφορία σχετικών σωματείων και λοιπών φορέων, φυσικά και κρατικών. Το σχέδιο εξόντωσης του σινεμά, το σχέδιο απο-κοινωνικοποίησης και προώθησης της τηλεοπτικής υπο-κουλτούρας προχωρά σταθερά πως γράφει κάποιος



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΚΟΤ ΡΙΤΕΡ ΓΡΑΦΕΙ : Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΟΥΧΑ. 

Οι ουκρανικές αρχές θα πρέπει να παράσχουν επαληθεύσιμα ιατροδικαστικά στοιχεία για να υποστηρίξουν τους ισχυρισμούς τους κατά της Ρωσίας σχετικά με τις εξελίξεις στην πόλη Μπούχα, έγραψε στο Twitter ο πρώην επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ και πρώην αξιωματικός πληροφοριών των Αμερικανών Πεζοναυτών, Σκοτ Ρίτερ.

«Όποιος προβαίνει σε ενστικτώδεις κρίσεις από μη επαληθευμένα βίντεο που προέρχονται από μία πλευρά γνωστή για τους καθαρά προπαγανδιστικούς ισχυρισμούς της χωρίς να περιμένει επαλήθευση την όποια επαλήθευση, μάλλον θα πρέπει να σταματήσει να αυτοαποκαλείται δημοσιογράφος», τόνισε, σχολιάζοντας τις αναφορές των αμερικανικών ΜΜΕ για αμάχους που φέρεται να σκοτώθηκαν από ρωσικά στρατεύματα.

«Η βασική ιατροδικαστική έρευνα θα απαντούσε σε τρία βασικά ερωτήματα: την ώρα του θανάτου, τον μηχανισμό του θανάτου και αν τα πτώματα μετακινήθηκαν. Ας δούμε αν οι Ουκρανοί παρέχουν επαληθεύσιμα ιατροδικαστικά στοιχεία για να υποστηρίξουν τους ισχυρισμούς τους», πρόσθεσε ο Ρίτερ.

«Ώρα θανάτου. Μηχανισμός θανάτου. Τόπος θανάτου. Απαντήστε σε αυτές τις τρεις ερωτήσεις για κάθε σώμα νεκρού. Μετά αρχίστε να δείχνετε με το δάχτυλο. Μέχρι τότε κυριολεκτικά παραπληροφορείτε», τόνισε ο πρώην επιθεωρητής όπλων των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με τον Ρίτερ, «σε μια εποχή που η δυτική κοινή γνώμη διαμορφώνεται από μια έντονη επιχείρηση πληροφοριακού πολέμου που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για να σταμπάρει τη Ρωσία με αρνητικά χρώματα, θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι οι αντικειμενικοί παρατηρητές θα περίμεναν την ιατροδικαστική διερεύνηση του θέματος πριν αρχίσουν και φωνάζουν ‘’ένοχος’’».


Υπάρχουν αρκετά στοιχεία που δείχνουν ότι το έγκλημα πολέμου που σημειώθηκε στην Bucha της Ουκρανίας το διέπραξαν Ουκρανοί, σκότωσαν από εκδίκηση 410 πολίτες που συνεργάστηκαν με τις ρωσικές δυνάμεις και εν συνεχεία σκηνοθέτησαν το δράμα ώστε να φαίνεται ότι υπαίτιοι είναι οι ρώσοι

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα… όλος ο πλανήτης ασχολείται με ένα θέμα τις συγκλονιστικές εικόνες και video από την Bucha (προφέρεται Μπούχα ή Μπούκα) μια μικρή πόλη στα δυτικά που απέχει 37 χιλιόμετρα από το Κίεβο την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Οι εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου ήταν συγκλονιστικές.

Εκατοντάδες πτώματα, συγκεκριμένα 410 πτώματα, βρέθηκαν στους δρόμους της Bucha, μερικοί ήταν δεμένοι πισθάγκωνα οι εικόνες και τα video σοκάρουν ή σε κλειστούς χώρους όπου είχαν δολοφονηθεί.

Οι Ουκρανικές δυνάμεις κατηγορούν την Ρωσία ότι κατά την αποχώρηση από την Bucha εκτέλεσε πολίτες το οποίο θεωρείται έγκλημα πολέμου.

Η Ρωσία αντέδρασε άμεσα τονίζοντας ότι τα πτώματα ήταν ουκρανοί πολίτες που σκότωσαν οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας από εκδίκηση και σκηνοθέτησαν αυτό το έγκλημα πολέμου… για να στοχοποιήσουν την Ρωσία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γράφει ο Vassilis Makridis 

- Η πρωτοφανής, όσο και προκλητική άρνηση της προεδρεύουσας στο Συμβούλιο Ασφαλείας (ΣΑ) του ΟΗΕ Βρετανίας να δεχθεί το αίτημα της Ρωσίας για έκτακτη συνεδρίαση απόψε 4 Απριλίου  στις 22:00 (ώρα Ελλάδας) με αποκλειστικό θέμα τα γεγονότα στη Μπούτσα (Περιφέρεια Κιέβου, Ουκρανία), είναι η είδηση της τελευταίας στιγμής

. Η Βρετανία, παραβιάζοντας τόσο τον Κανονισμό Λειτουργίας του ΣΑ, όσο και κάθε κανόνα διπλωματικής ηθικής, αρνήθηκε στη Ρωσία ένα καθόλα νόμιμο και εμπρόθεσμο αίτημα, με πρόφαση ότι για την επόμενη μέρα (Τρίτη 05/04) είχε οριστεί στην τακτική συνεδρίαση του ΣΑ ως θέμα η κατάσταση στην Ουκρανία (γενικώς).

- Ωστόσο σε έναν διεθνή οργανισμό, όπου η μεροληπτική στάση κατά της Ρωσίας είναι κάτι περισσότερο από δεδομένη, στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), την ίδια μέρα (05/04) γίνεται έκτακτη συνεδρίαση της Μόνιμης Επιτροπής του, με αποκλειστικό θέμα... τα γεγονότα στη Μπούτσα!!! Και την ανακοίνωση έκανε (οποία... «σύμπτωση»!!!) ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Πολωνίας (τελευταίου προφήτη της Βρετανίας και των ΗΠΑ στην ΕΕ) στον Οργανισμό, Άνταμ Χαλατσίνσκι!...

- Παράλληλα συνεχίζεται ο διπλωματικός και οικονομικός πόλεμος κατά της Ρωσίας, με την τελευταία να μιλάει πλέον ανοιχτά για «συμμετρική απάντηση». 

Ήδη αρκετές πρεσβείες δυτικών χωρών έχουν αρχίσει τις μαζικές απελάσεις Ρώσων διπλωματών (45 η Πολωνία, 30 η Γαλλία, 40 και η Γερμανία, με προοπτική να γίνουν 100, κάπου 15 η Ιρλανδία κοκ). 

Το γεγονός αυτό οδήγησε τον νυν αντιπρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας (και στο πρόσφατο παρελθόν Πρόεδρο και Πρωθυπουργό της χώρας) Ντμίτρι Μεντβέντιεφ να δηλώσει ότι «ίσως είναι καιρός κάποιες πρεσβείες στη Μόσχα να κλειδαμπαρωθούν». 

Και να προσθέσει σαρκαστικά, ότι «έτσι θα' ναι φτηνότερα για όλους.

Και τότε είναι σίγουρο ότι θα εξετάζουμε ο ένας τον άλλον υπό την οπτική των όπλων»...

- Από την άλλη βγαίνει... το Ψάκι («το» είναι αυτό, sorry Jen) και ανακοινώνει ότι «οι ΗΠΑ θα επιδιώξουν την προσωρινή αναστολή της ιδιότητας του μέλους του Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα για τη Ρωσία» και μάλιστα με «απόφαση του Προέδρου Μπάιντεν»!!! 

Δηλαδή μας λέει στα σοβαρά, ότι ο (εκάστοτε) Πρόεδρος των ΗΠΑ και όχι τα μέλη του ΟΗΕ αποφασίζουν για το ποιες χώρες συμμετέχουν σε ποιες Επιτροπές και ποια Συμβούλια!!!

ΚΑΙ βλάκας ΚΑΙ επικίνδυνη η... «ομογενής εξ αγχιστείας»...

- Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κατήγγειλε ότι Ουκρανοί νεοναζί ναρκοθετούν τις οδικές εξόδους από τη Μαριούπολη προς το Βορρά και την Ανατολή, προκειμένου να εμποδίσουν τη διέλευση σε όσους πολίτες επιθυμούν να μετακινηθούν προς την πλευρά της Ρωσίας.

- Παράλληλα τα νεοναζιστικά τάγματα θανάτου κρατούν, μεταξύ άλλων, ως ομήρους 6.500 ξένους πολίτες από 16 χώρες, ενώ πάνω από 60 πλοία υπό ξένη σημαία αδυνατούν να αποπλεύσουν από τα ουκρανικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα (Οδησσό, Γιούζνι, Ιζμαήλ κοκ). λόγω της ανεξέλεγκτης ναρκοθέτησης του θαλάσσιου χώρου της Ουκρανίας. 

Περίπου 420 νάρκες, οι περισσότερες παλιάς τεχνολογίας με άγκυρες, έχουν τοποθετηθεί στο χώρο αυτό και αρκετές νάρκες, λόγω των ισχυρών ανέμων και του κυματισμού της θάλασσας στα σημεία αυτά, έχουν αποκολληθεί από τις άγκυρές τους και πλέουν ανεξέλεγκτες στα νερά της Μαύρης Θάλασσας.

- Επίσης έγινε γνωστό, ότι στο μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου στην Περιφέρεια των Σούμι, Ουκρανοί νεοναζί τοποθέτησαν συστήματα πυραύλων Grad και όλμους τύπου D-30, δημιουργώντας ένα νέο σημείο πυρός (και θέτοντας φυσικά σε άμεσο κίνδυνο τα κτίσματα εντός του μοναστηριού, αλλά και τις ζωές των μοναχών).

- Ξεκάθαρη καταδίκη της κοινής προβοκάτσιας Ουκρανίας - «συλλογικής Δύσης» στη Μπούτσα σε βάρος της Ρωσίας και των ενόπλων δυνάμεών της έκανε το ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας, με δήλωση του Προέδρου της ΚΕ του, Γκενάντι Ζιουγκάνοφ.

«Όπως είναι γνωστό, βασική γραμμή της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Ρωσίας είναι η ελαχιστοποίηση των θυμάτων στον άμαχο πληθυσμό και της καταστροφής ειρηνικών υποδομών.

Αλλά και συνολικά στον ρωσικό και στον σοβιετικό στρατό ήταν και είναι ξένη η λογική των σφαγών του άμαχου πληθυσμού», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο ηγέτης του ΚΚΡΟ.

- Μέλη της ρωσικής Εθνοφρουράς εξουδετέρωσαν ομάδα κατασκοπείας που ανήκε στο νεοναζιστικό «Αζόφ» και κατέστρεψε μονάδα παραγωγής πυρομαχικών στην Περιφέρεια του Κιέβου.

- Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της ΛΔ Ντονιέτσκ Εντουάρντ Μπασούριν δήλωσε ότι κατά την περασμένη νύχτα για πρώτη φορά από τις 24 Φεβρουαρίου οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν χτύπησαν τις κατοικημένες περιοχές της ΛΔ με πυραύλους τύπου Grad, θεωρώντας ότι αυτό μαρτυρά ότι τα πυρομαχικά στις τάξεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχουν αρχίσει να μειώνονται δραματικά (Στγ: Και ο κλοιός των ρωσικών δυνάμεων μαζί με τις δυνάμεις των δύο ΛΔ σφίγγει ολοένα και περισσότερο).

- Ο Μπαρούριν δήλωσε επίσης ότι οι απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κατά τις 3 Απριλίου ήταν 52 νεκροί, ενώ 12 Ουκρανοί στρατιωτικοί παραδόθηκαν οικειοθελώς.

- Από τη ΛΔ Ντονιέτσκ έγινε επίσης γνωστό ότι απελευθερώθηκε από τους Ουκροναζί το χωριό Νοβομπάχμουτοφκα.

- Οι απώλειες των ουκρανικών δυνάμεων στις μάχες με τις δυνάμεις της ΛΔ Λουγκάνσκ κατά τις 3 Απριλίου ήταν 30 νεκροί στρατιωτικοί, 2 τανκ και 3 BMP/ ΤΟΜΠ.

- Στη ΛΔ Λουγκάνσκ η πιο σκληρή μάχη που συνεχίζεται και τώρα είναι για την κατάληψη της πόλης Περβομάισκ, της τελευταίας που βρίσκεται, προς το παρόν, στα χέρια των ουκρανικών δυνάμεων και ανακηρυγμένης από τον Βλαντίμιρ Ζελένσκι ως «προσωρινής πρωτεύουσας» της Περιφέρειας Λουγκάνσκ 

(Στγ: η μόνιμη πρωτεύουσα έχει προ πολλού χαθεί για τη χούντα του Κιέβου, τώρα ζυγώνει η ώρα και για την «προσωρινή»).

- Τέλος, στη Μαριούπολη η περιοχή του κέντρου της πόλης βρίσκεται, επί της ουσίας, στα χέρια των δυνάμεων της Ρωσίας και της ΛΔ Ντονιέτσκ και απομένουν οι τελευταίες εκκαθαρίσεις Ουκροναζί, που προσπαθούν ακόμη είτε να κρυφτούν μέσα στα εναπομείναντα κτήρια, είτε να διαφύγουν ως «πρόσφυγες» μέσω των ανθρωπιστικών διαδρόμων (Στγ: κούνια που τους κούναγε!!!). 

Οι τελευταίες εστίες αντίστασής τους είναι η περιοχή του λιμανιού (απ' όπου, όπως έχουμε ήδη εξηγήσει, δεν υπάρχει οδός διαφυγής) και στη μεγάλη χαλυβουργία AzovStal'», στην οποία έχει ήδη ξεκινήσει η επίθεση των ρωσικών και των «λαϊκοδημοκρατικών» δυνάμεων...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα από τα ομορφότερα σημεία της Ελλάδας, το δάσος Βαλαδινοράχης στην Ήπειρο δεν ανήκει στους Έλληνες. 

2.000 στρέμματα δάσους που φτάνουν στης μοναδικής ομορφιάς παραλίες Αλωνάκι, Σκάλα και Όρμο του Οδυσσέα πλέον ανήκουν σε χέρια ιδιωτών με τελεσίδικη δικαστική απόφαση. 

Είναι που έφυγαν οι Μπέηδες και απελευθερωθήκαμε ως χώρα...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας 4 Απριλίου σε δάσος στην περιοχή Λιβαδάκι, του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, στην Ηλεία. Πρόκειται για δάσος που είχε αναγεννηθεί μετά τις πυρκαγιές του 2007 ενώ η φωτιά μαίνεται κοντά σε οικισμούς, ένας εκ των οποίων εκκενώθηκε αργά χθες βράδυ. Η μεγάλη φωτιά έχει κάψει ήδη χιλιάδες στρέμματα δάσους". 

Κι ακόμα δεν μπήκε καλοκαίρι...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν το ΚΚΕ και ότι έχει μείνει από την αριστερά πάει αύριο κόντρα στην εξουσία, και στα αφηγήματα της ΝΤΠ, φοβάται και  πρόκειται, να χαρακτηριστεί ως Ναζί, και ακροδεξιά. 

Ακροδεξιά πλέον λέμε όποιον τολμήσει να εκφράσει άλλη γνώμη από τα ΜΜΕ και τους πραγματικούς φασίστες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σερβία: Ξεκαθάρισαν ότι στο σύνθημα «STOP THE WAR» δεν μπορεί να μπαίνει σημαία διότι «χάνει την καθολικότητά του». Η ειρήνη δεν έχει τη σημαία κάποιας χώρας. Δεν στέλνουμε όπλα αν θέλουμε ειρήνη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Θουκυδίδης, ο Κλαουζεβιτς, ο Σουν Τζου μας λέει ότι στον πόλεμο υπάρχουν κανόνες. Οι Ουκρανοί Ναζί, οι Νατοικοι, οι Σιωνιστες και οι Δυτικοί μισθοφόροι είναι άκρως εκδικητικοι και σαδιστές. - βγάζουν ματιά, γαζωνουν ήδη νεκρά πτώματα, σταυρωνουν ανθρώπους, αποκεφαλιζουν και βγάζουν σελφι. Έτσι έκανε και η Συριακη Αντιπολίτευση (Fsa, AL Nousra στη Συρία), έτσι έκαμαν και στη Λιβύη κτλ. Η Δυτική Δυστοπια θέλει να διατηρήσει τη Μονοπολη της με τον πιο φρικτό τρόπο όπου κάνει proxy war και αποσταθεροποιει.. Οι Ουκρανοί Ναζί είναι μέρος της προσπάθειας της Δυτικής Αποικιοκρατικής ελίτ να μη χάσει την κυριαρχία επί των Λαών της Δύσης και επί του πλανήτη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από την Μαριούπολη υπάρχει μια είδηση με βίντεο που αναφέρει ότι παραδόθηκαν 264 Ουκρανοί του Τάγματος 503 Πεζοναυτών.

Είναι πια επιβεβαιωμένο ότι παραδόθηκε το τάγμα Ουκρανών πεζοναυτών της Μαριούπολη εδώ στο βίντεο τους μιλάει ο Τσετσένος διοικητής Άνταμ Ντελιμχάνοφ και τους δηλώνει :«Θα σας φερόμαστε με σεβασμό, σαν αιχμάλωτοι»



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Οι επαγγελματίες αθλητές έχουν πιο έντονο μεταβολισμό απ’ έναν μέσο άνθρωπο & εμφανίζουν τις όποιες συνέπειες μιας προκλητής βιοχημικής ανισορροπίας ταχύτερα, πχ ποδηλασία,τένις», Ιατρός Κων/νος Αρβανίτης



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε ένα πανεπιστήμιο της Αθήνας φάγανε 8 εκατομμύρια σε είδη υγιεινής και ένας κατηγορουμενος κυκλοφορούσε με Ferrari, ξεχάστηκε αυτό 

Σε άλλο πανεπιστήμιο της Αθήνας δεν δηλώθηκαν 83 εκατομμύρια ευρώ απο ερευνητικά προγράμματα, ξεχάστηκε και αυτό 

Στο άλλο ένα πανεπιστήμιο της Αθήνας, οι καθηγητές ήταν μπλεγμένοι με τοκογλυφία και όργια με ανήλικους, το ξεχάσαμε και αυτό γιατί ασχολουμασταν με ένα σπασμένο τοίχο 

Και τώρα σε ένα άλλο πανεπιστήμιο της Αθήνας 3 καθηγητές βγάζουν ανακοίνωση που στηρίζουν την λογοκλοπη του Πατουλη, αλλά γίνεται πολιτικό το θέμα και θα ξεχαστεί 

Το κύριο όμως πρόβλημα είναι ότι χρειαζομαστε πανεπιστημιακη αστυνομία για να μην κάνουν γκραφιτι...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρώτη χημική επίθεση από την αρχή της σύγκρουσης! Ο ουκρανικός στρατός κατά την αποχώρησή του ανατίναξε δεξαμενή με υδροχλωρικό οξύ στο εργοστάσιο Zarya στο Rubizhne του Ντονμπάς! Πυκνό τοξικό νέφος έπνιξε την περιοχή! Φόβοι για «τεράστιες απώλειες αμάχων»!

05/04/2022

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ανατίναξαν μια δεξαμενή υδροχλωρικού οξέος στο εργαστήριο του εργοστασίου Zarya στο Rubizhne του Ντονμπάς, ανέφερε το LPR της από την Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ..

Απειλείται με εξαφάνιση κάθε μορφή ζωής σ΄ακτίνα 30 χλμ, 3000000 άμαχοι ζουν εκεί..

Φόβοι για «τεράστιες απώλειες αμάχων» μετά την υποτιθέμενη επίθεση σε εργοστάσιο χημικών στην Ουκρανία

Οι τοπικές αρχές στο Ντονμπάς συλλέγουν πληροφορίες για τα θύματα της έκρηξης

Το τοξικό προϊόν εξαπλώθηκε στην περιοχή Zavodsk, όπου ζουν περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι.

Εκπρόσωποι της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της Δημοκρατίας δήλωσαν επίσης ότι περισσότεροι από 40 χιλιάδες τόνοι θειικού οξέος, υδροχλωρικού οξέος, νιτρικού οξέος και αμμωνίας βρίσκονται ακόμη στις δεξαμενές της Επιχείρησης, η έκρηξη της οποίας θα καταστρέψει οτιδήποτε ζει σε ακτίνα 30 χιλιομέτρων .«[Αυτές] οι τρομοκρατικές ενέργειες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τεράστιες απώλειες αμάχων», προειδοποίησε η πολιτοφυλακή στο κανάλι της στο Telegram, προσθέτοντας ότι οι τοπικές αρχές συλλέγουν αυτήν τη στιγμή πληροφορίες για απώλειες που προκλήθηκαν από το περιστατικό.

Ο ουκρανικός στρατός αποφάσισε να υπονομεύσει τις θέσεις του αποχωρώντας από το Rubizhne.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αμερικανός Στρατηγός Διοικητής της Συμμαχικής Χερσαίας Διοίκησης (ΝΑΤΟ) αιχμαλωτίστηκε από Ρώσους στη Μαριούπολη;

05/04/2022

Ο υποστράτηγος Cloutier (ΗΠΑ) που διοικεί τη Συμμαχική Χερσαία Διοίκηση του ΝΑΤΟ αιχμαλωτίστηκε από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις…

Πολυάριθμες αναφορές κυκλοφορούν τώρα που υποστηρίζουν ότι ο Υποστράτηγος του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Roger L. Cloutier έχει αιχμαλωτισθεί από τις ρωσικές δυνάμεις μέσα ή γύρω από τη Μαριούπολη όπου, σύμφωνα με τις αναφορές, βοηθούσε το Τάγμα AZOV που είναι η επίσημη μονάδα ΝΑΖΙ της Ουκρανίας.

Ο Roger L. Cloutier Jr. είναι υποστράτηγος του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών που υπηρετεί ως Διοικητής της Συμμαχικής Χερσαίας Διοίκησης. Προηγουμένως, υπηρέτησε ως Διοικητής του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αφρική.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από το ίδιο χωριό (ΣτάΘα Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας) η Ρούλα Πισπιρίγκου και η βιτριολίστρια  Έφη Κακαράντζουλα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Στέλνει στρατιωτικό τμήμα στη Βουλγαρία, σε ΝΑΤΟικό σχηματισμό μάχης!

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται αρμοδίως, ο σχεδιασμός που καταλήχτηκε είναι να αποσταλεί στη γείτονα Τμήμα Αντιαρματικών, που θα αποτελείται από μία Διμοιρία με 4 στοιχεία τέτοιου όπλου, συν ένα στοιχείο Τεχνικής Υποστήριξης. Οι σχετικές προετοιμασίες πριν από την αποστολή έχουν γίνει και αυτό που αναμένουν για την εκκίνησή της είναι η λήψη της σχετικής απόφασης σε πολιτικό επίπεδο.

Το Τμήμα θα ενταχθεί στον υπό διαμόρφωση νέο Σχηματισμό Μάχης («Βattlegroup») που το ΝΑΤΟ αποφάσισε να στήσει στη Βουλγαρία, θα υπαχθεί δε στη Δύναμη Ταχείας Απόκρισης του ΝΑΤΟ (NRF).

Αρμόδιες πηγές επιμένουν σχετικά ότι το Τμήμα δεν πρόκειται να εμπλακεί σε δράση εκτός εάν «απειληθεί το έδαφος της Συμμαχίας». Σε κάθε περίπτωση, οι Ελληνες στρατιωτικοί δεν θα μετακινηθούν εκεί για ...αναψυχή, αλλά έτοιμοι για δράση, ανάλογα με την εξέλιξη της ιμπεριαλιστικής κόντρας, σε μια αποστολή που καμία σχέση δεν έχει με την άμυνα της χώρας και τα συμφέροντα του λαού, ίσα ίσα τα θέτει υπό κίνδυνο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Κίνα απέρριψε την θεατρική παράσταση Ζελένσκι στον ΟΗΕ κι έλαβε καθαρά θέση υπέρ της Ρωσίας

05.04.2022 | 22:54

H θεατρική παράσταση που έδωσε ο ηθοποιός πρόεδρος της Ουκρανίας Β.Ζελένσκι για τις «ρωσικές σφαγές στην Μπούκα» σε απ’ευθείας μετάδοση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατόπιν της απόφασης των ΗΠΑ και της Βρετανίας και της Γαλλίας, δεν έπεισαν την Κίνα.

Οι ισχυρισμοί του ότι τα ρωσικά στρατεύματα είχαν σκοτώσει πολίτες, απορρίφθηκαν από τον Κινέζος εκπρόσωπο ο οποίος του απάντησε ότι «οποιεσδήποτε ισχυρισμοί για τα γεγονότα στην Μπούσα πρέπει να επιβεβαιωθούν από γεγονότα για τα οποία δεν υπάρχει καμία απόδειξη. Η όλη ομιλία του προέδρου Ζελένσκι δεν αποτελεί αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα, αντιθέτως, θα δημιουργήσουν νέα πολύπλοκα προβλήματα».

Ταυτόχρονα, ο εκπρόσωπος της Κίνας κάλεσε τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ να ξεκινήσουν διάλογο με τη Ρωσία για την επίλυση των διαφορών και να μην αναλίσκονται σε αντιπαραγωγικές κατηγορίες.

Ο Ρώσος εκπρόσωπος Vasily Nebenzya, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε, αναμενόμενα αρνήθηκε ότι ο ρωσικός Στρατός ενεπλάκη σε τέτοια εγκλήματα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποπέμφθηκε ο αρχηγός των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών μετά τον θάνατο Γάλλων πρακτόρων στην Μαριούπολη

05.04.2022 | 21:52

Πολιορκούνται 20-25 Βρετανοί, Γερμανοί, Γάλλοι, Σουηδοί στο Azovstal

Αναταράξεις φέρνει στο Παρίσι ο θάνατος δυο Γάλλων πρακτόρων της εξωτερικής υπηρεσίας ασφαλείας του υπουργείου Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας (DGSE) οι οπαίοι σκοτώθηκαν κατά την κατάρριψη δύο ουκρανικών ελικοπτέρων από την Μαριούπολη προς την πόλη Ντνίπρο.

O θάνατός τους προκάλεσε την αποπομπή του Éric Vidaud, γενικού διευθυντή της DGSE, ενώ είναι άγνωστο αν έχουν εγκλωβιστεί στην Μαριούπολη και άλλοι Γάλλοι

Τα δύο ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα μετέφερε τους δύο πράκτορες, είχαν ως αποστολή την μεταφορά αρχικά την πυρομαχικών στον θύλακα του Azovstal και από εκεί  θα φυγάδευαν την ηγεσία του τάγματος Αζόφ και ξένους πράκτορες,

Οι Ρώσοι όμως είχαν την πληροφορία για τους ξένους πράκτορες, αν και δεν γνώριζαν με σαφήνεια αν ήταν Βρετανοί ή Γάλλοι, καθώς έχουν εγκλωβιστεί 20-25 άτομα δυτικών μυστικών υπηρεσιών που είχαν εγκλωβιστεί με τους νεοναζί του Αζόφ. 

Οι Ρώσοι άφησαν τα ελικόπτερα να προσγειωθούν, καθώς τους ενδιέφερε περισσότερο να επιβιβαστούν οι “στόχοι” παρά να τα καταρρίψουν ενώ μετέφεραν τα πυρομαχικά.

Έτσι όταν τα ελικόπτερα τύπου Mil Mi-8 απογειώθηκαν, όπως είπαμε χθες, ρωσικά αντιαεροπορικά MANPADS (οι αναφορές μιλούν για Sa-18 Igla) τα χτύπησαν μέσα σε 30 δευτερόλεπτα από την απογείωση και αυτά κατέπεσαν σε μη κατοικημένη περιοχή εκτός της Μαριούπολης.

Τελικά και με βάση τα ευρήματα ήταν δύο oi Γάλλοι πράκτορες αυτοί που είχαν επιβιβαστεί στα ελικόπτερα.

Από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν εκτός από τις ταυτότητες και προσωπικά αντικείμενα των Γάλλων που αποδείκνυαν την παρουσία τους στο ελικόπτερο.

Ο θάνατος των δύο πρακτόρων προκάλεσε όπως προαναφέραμε αναταράξεις στο Παρίσι καθώς την επομένη αποπέμφθηκε ο επικεφαλής της γαλλικής υπηρεσίας πληροφοριών στρατηγός Éric Vidaud, Διευθυντής Στρατιωτικών Πληροφοριών, από τον Ε.Μακρόν με την κατηγορία της ελλιπούς εκτέλεσης των καθηκόντων του. δηλαδή της μη έγκαιρης εκκένωσης των πρακτόρων της DGSE από την Μαριούπολη

Οι Ρώσοι έχουν προειδοποιήσει ότι δεν θα υπάρξει “κανένας έλεος” για τους ξένους μισθοφόρους, καθώς οι δύο πράκτορες εμφανίζονταν ως στελέχη της γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων για να μην τραβούν την προσοχή στην Μαριούπολη.

Υπολογίζεται ότι 10-15 Βρετανοί μέλη της μυστικής υπηρεσίας MI6 και μαχητών των SAS που είχαν αναλάβει την προστασία τους, Σουηδοί και Γερμανοί, βρίσκονται μέσα στο Azovstal, αναφέρουν οι Ρώσοι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εντολή Μαξίμου σε ΜΜΕ: «Ασχοληθείτε μόνο με Ρ.Πισπιρίγκου» – Τι «έθαψαν» κάτω από την υπόθεση της Πάτρας

05.04.2022 | 20:49

Επί μια εβδομάδα η υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου και του θανάτου των τριών παιδιών είναι το μόνο θέμα με το οποίο ασχολούνται τα κεντρικά ΜΜΕ της χώρας. 

Σίγουρα, είναι ένα θέμα το οποίο έχει ενδιαφέρον και είναι σημαντικό, όμως είναι τόσο σημαντικό ώστε να έχουν «θαφτεί» πλήρως όλα τα υπόλοιπα θέματα; Η αλήθεια είναι πώς όχι, καθώς εάν και πρόκειται για ένα τραγικό και σοκαριστικό γεγονός δεν πρόκειται για ένα κοινωνικό/πολιτικό, ούτε αλλάζει τη ζωή των πολλών.

Είναι ένα ξερό αστυνομικό θέμα, στο οποίο δεν υπάρχει μέσα πολιτική και ήρθε ίσως την κατάλληλη στιγμή για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Πληροφορίες θέλουν το Μαξίμου να έχει δώσει εντολή στα κεντρικά ΜΜΕ να μεταδίδουν μόνο το θέμα της Ρούλας Πισπιρίγκου, ώστε να «θαφτούν» όλα τα υπόλοιπα θέματα τα οποία εκθέτουν την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και φυσικά και τα ΜΜΕ δεν χάνουν με αυτό, καθώς δίνουν στους τηλεθεατές ένα θέμα που «πουλά» και άρα μπορούν να αυξήσουν την τηλεθέαση τους.

Σε μια στιγμή που υπήρχε πίεση προς την κυβέρνηση, λόγω της ακρίβειας που «θερίζει» και στη ΝΔ έβλεπαν τα ποσοστά να βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, ήρθε ένα θέμα το οποίο βοήθησε στο να υπάρξει αποσυμπίεση της οργής. Οι πολίτες βλέπουν έναν «κακό» και ένα «καλό» και έτσι μπορούν να βγάλουν την οργή τους πάνω στη Ρούλα Πισπιρίγκου, το είδαμε άλλωστε και στο λιντσάρισμα που έγινε στην Πάτρα, αλλά και έξω από τα δικαστήρια, όπου και είχαν συγκεντρωθεί πολίτες για να την αποδοκιμάσουν.

Τι «έθαψε» η κυβέρνηση

Την ίδια ώρα υπήρχαν πολλά θέματα τα οποία είτε δεν μεταδόθηκαν καθόλου, είτε πέρασαν στα ψιλά και κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί τους. Η Ρωσία έχει στείλει τελεσίγραφο προς τις «μη φιλικές» χώρες (δηλαδή και στην Ελλάδα) και ζητά πληρωμές για το φυσικό αέριο σε ρούβλια -να σημειώσουμε ότι κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει και για τα τρόφιμα.

Στις 20 Απριλίου (πιθανότατα) η Ρωσία κόβει το φυσικό αέριο και μετά… έρχεται κόλαση. Υπάρχει  το έκτακτο σχέδιο που υπάρχει παγκοσμίως για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Αυτό μεταξύ άλλων περιέχει την ολιγόλεπτη διακοπή του ρεύματος καθημερινά, την επιβολή δελτίων σε ρεύμα και καύσιμα, αλλά και τον περιορισμό στις μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα! Αυτά τα απίστευτα δεν μεταδόθηκαν πουθενά.

Την ίδια ώρα το ΔΝΤ ζήτησε «πάγωμα» μισθών-συντάξεων και ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, επίσης μια είδηση που πέρασε στα ψιλά. Εδώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός μίλησε ανοιχτά για μια «κόλαση» που έρχεται. «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ποσοστά πληθωρισμού τα οποία δεν είχαμε ξαναδεί εδώ και 40 χρόνια», είπε ο Κ.Μητσοτάκης στην Κ.Σακελλαροπούλου και ζήτησε να υπάρξει προετοιμασία για μια περίοδο παρατεταμένης αβεβαιότητας και αστάθειας. Έναν πληθωρισμό που τον Μάρτιο έφτασε στο 8%!

Και για όλα αυτά βεβαίως έχει ευθύνη η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς -εκτός των άλλων- έστειλε όπλα στο καθεστώς του Κιέβου, υπερψήφισε τις κυρώσεις στη Ρωσία, ενώ και την Πέμπτη αναμένεται να μιλήσει ο Β.Ζελένσκι στη Βουλή, όλα αυτά έχουν οδηγήσει στη μετατροπή της χώρας σε «μη φιλική» προς τη Ρωσία χώρα. 

Ακόμα και η είδηση ότι η Ελλάδα έχει την μεγαλύτερη ανεργία στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Μάρτιο (13,3% σύμφωνα με Eurostat και 16,3% σύμφωνα με ΕΛΣΤΑΤ) δεν μεταδόθηκε.

Αλλά και για το θέμα του κορωνοϊού υπήρχαν εξελίξεις, οι οποίες προφανώς και δεν σύμφεραν την κυβέρνηση να μεταδοθεί. Την ώρα που τα ΜΜΕ έδειχναν για πρώτο θέμα τα μακρινά ξαδέλφια και τους γείτονες της Ρούλας Πισπιρίγκου, της σπιτονοικοκυράς κτλ. υπάρχουν Έλληνες υγειονομικοί που βρίσκονται επί επτά μήνες σε υποχρεωτική ανεργία και κάνουν εδώ και μέρες απεργία πείνας! Μάλιστα η μια λιποθύμησε, ενώ ένας άλλος χρειάστηκε ιατρική φροντίδα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης των υγειονομικών, καθώς τα ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα.

Επίσης η Ελλάδα πλέον έχει την πρωτιά στην ΕΕ και σε θανάτους ανά εκατ. πληθυσμού με Covid-19, άρα πλέον ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν μπορεί να πανηγυρίζει ότι είμαστε οι «καλύτεροι» και ότι «είμαστε καλύτεροι από το Βέλγιο».

Να σημειώσουμε τέλος ότι πριν λίγες ημέρες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος φέρεται να ετοιμάζεται για Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι το «Αιγαίο δεν είναι ελληνική λίμνη». Με όλα αυτά και άλλα πολλά… δεν ασχολήθηκε κανείς!

Η κυβέρνηση αφού δεν μπορεί να δώσει άρτο στους πολίτες, έδωσε θεάματα, προσφέροντας τους -με την βοήθεια των δημοσιογράφων- ένα θέμα για να απασχολήσει την καθημερινότητα τους. Να σημειώσουμε επίσης ότι μια μέρα μετά την προφυλάκιση της Ρ.Πισπιρίγκου υπήρξαν κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Αλγερία είπε «Όχι» σε ΗΠΑ & ΕΕ για αντικατάσταση ρωσικού φ.α. – «Eκλεισε» στρατιωτικές ασκήσεις με Μόσχα!

05.04.2022 | 23:53

Μία ακόμα αραβική χώρα στηρίζει την Ρωσία στην πόλεμο της Ουκρανίας κι έριξε «πόρτα» στους δυτικούς

Η Αλγερία, η δεύτερη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη της Αφρικής και μεγάλη παραγωγός φυσικού αερίου αρνήθηκε να εξάγει επιπλέον αέριο στην Ευρώπη για να αντικαταστήσει το ρωσικό φυσικό αέριο.

Η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι «δεν διαθέτει σημαντικά πρόσθετους όγκους διαθέσιμους για εξαγωγή» και κατ’αυτό τον τρόπο εκτινάχθηκαν σήμερα περαιτέρω οι τιμές του φυσικού αερίου.

H Αλγερία επίσης σήμερα ανήγγειλε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τη Ρωσία τον Νοέμβριο στην περιοχή Béchar ακριβώς στα σύνορα με το Μαρόκο, όπου δρα το Μέτωπο Πολισάριο των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ αυτονομιστών.

Παρά τις πιέσεις που έχουν ασκηθεί στο Αλγέρι και την παρέλαση δυτικών αξιωματούχων, μέχρι και την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Antony Blinken στις 30 Μαρτίου, τα αντιαποικιακά συναισθήματα και τα φιλορωσικά αντίστοιχα, είναι πολύ έντονα στη χώρα.

Ο Blinken έφτασε στο αεροδρόμιο Boumediene και πήγε να συναντήσει τον υπουργό Εξωτερικών Ramtane Lamamra της Αλγερίας, στην πρώτη του επίσκεψη ως κορυφαίος Αμερικανός διπλωμάτης στη βορειοαφρικανική χώρα.

Οι δυτικοί ζητούν από το Αλγέρι να ανοίξει ξανά έναν αγωγό φυσικού αερίου που το μετέφερε μέσω του φιλοαμερικανικού και εχθρικού Μαρόκου στην Ισπανία, για να βοηθήσει τις ευρωπαϊκές χώρες να μειώσουν την ενεργειακή τους εξάρτηση από τη Ρωσία, αλλά εισέπραξαν την άρνηση της Μόσχας η οποία βοηθά σταθερά την βορειοαφρικανική χώρα τα τελευταία 60 χρόνια μετά το τέλος του απελευθερωτικού αγώνα από τους Γάλλους,

Ο αγωγός GME έκλεισε πέρυσι αφού το Αλγέρι αρνήθηκε να ανανεώσει την 25ετή συμφωνία εξαγωγών μετά από την ενθάρρυνση των επιθετικών κινήσεων του Μαρόκου από τις ΗΠΑ.

Ο κύριος μοχλός πίσω από τις επισκέψεις που προαναφέραμε, είναι ο ρόλος της Αλγερίας ως προμηθευτή ενέργειας στην ΕΕ.

Μέχρι στιγμής, η Αλγερία έχει επανειλημμένα διαβεβαιώσει τους πελάτες ότι είναι μια ασφαλής πηγή ενέργειας και ότι θα τηρήσει τις συμβάσεις προμήθειας φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Λιγότερο σαφές, ωστόσο, είναι αν μπορεί να αυξήσει αυτές τις προμήθειες στο εγγύς μέλλον. Οι εξαγωγές της είναι ήδη σε πλήρη δυναμικότητα μέσω δύο αγωγών και τεσσάρων τρένων υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Η Αλγερία διαθέτει εφεδρικά 700-800 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως που προηγουμένως έδινε στο Μαρόκο ως τέλος διαμετακόμισης για τον αγωγό φυσικού αερίου Μαγκρέμπ-Ευρώπη.

Έκλεισε αυτόν τον αγωγό τον περασμένο Νοέμβριο ως αντίποινα στις επιθέσεις των Μαροκινών και την στήριξη των ΗΠΑ στο απελευθερωτικό κίνημα Πιλισάριο της Δυτικής Αφρικής που στόχο έχει να ακρωτηριάσει την χώρα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξέγερση αυτονομιστών στην Κορσική κατά της Γαλλίας – Ζητούν την ανεξαρτησία του νησιού

05.04.2022 | 23:24

Η γαλλική αστυνομία χρησιμοποίησε 2.800 χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και καπνογόνα

Σε μάχες σώμα με σώμα κατέληξε η διαδήλωση χιλιάδων υποστηρικτών του δολοφονημένου Κορσικανού αυτονομιστή, Ιβάν Κολόνα, την Κυριακή εν μέσω φόβων ότι οι συγκρούσεις με την αστυνομία θα μπορούσαν να καθυστερήσουν τις συνομιλίες μεταξύ των πολιτικών ηγετών του νησιού και της γαλλικής κυβέρνησης.

Στις συγκρούσεις συμμετείχαν περισσότεροι από δεκάδες νέοι μπροστά από τη νομαρχία στην πόλη Αζαξιό αμέσως μετά την άφιξη μιας πορείας διαδηλωτών, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Συμμετείχαν περίπου 4.000 άτομα, σύμφωνα με τη νομαρχία, ενώ οι διοργανωτές ανέβασαν τον κόσμο στις 14.000. Περιελάμβαναν αυτονομιστές και ηγέτες υπέρ της αυτονομίας του νησιού μετά τη δολοφονία του Κολόνα σε φυλακή στη νότια Γαλλία τον περασμένο μήνα.

Είκοσι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων 12 αστυνομικοί. Περισσότερες από 2.800 χειροβομβίδες, συμπεριλαμβανομένων των δακρυγόνων, χρησιμοποιήθηκαν από την αστυνομία.

Τρία κτίρια εκκενώθηκαν μετά από πυρκαγιές και τρία αυτοκίνητα και κοντέινερ πυρπολήθηκαν.

Η δολοφονία ενθάρρυνε το αυτονομιστικό κίνημα και οδήγησε την κυβέρνηση του Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν να προσφέρει συνομιλίες για την παροχή μεγαλύτερης πολιτικής αυτονομίας στην επικράτεια.

Πολλοί φώναζαν «Φονικό Γαλλικό Κράτος!» κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης της Κυριακής, αντανακλώντας την οργή για το πώς ο Κολόνα δεν είχε προστατευθεί στη φυλακή παρά τα επανειλημμένα αιτήματά του να εκτίσει τη φυλάκισή του στο νησί της καταγωγής του.

Ο Κολόνα καταδικάστηκε για τη δολοφονία ενός ανώτατου στελέχους της γαλλικής κυβέρνησης το 1998, την πιο σοκαριστική από μια σειρά επιθέσεων από την μαχητική ομάδα υπέρ της ανεξαρτησίας FLNC.

Δύο προηγούμενες διαδηλώσεις για τον Κολόνα τον περασμένο μήνα τελείωσαν με βίαιες συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και νεαρών, ορισμένοι από τους οποίους πυρπόλησαν οχήματα και κατέστρεψαν κτίρια.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανίν δεσμεύτηκε να ξεκινήσει συνομιλίες για το μέλλον της Κορσικής από την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, αλλά δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία.

Ο Κολόνα, πρώην βοσκός κατσίκας, ανακοινώθηκε νεκρός στις 21 Μαρτίου μετά τον στραγγαλισμό από έναν ισλαμιστή εξτρεμιστή που τον κατηγόρησε για βλασφημία σε μια φυλακή στην πόλη Arles.

Μια απόφαση να κατέβουν οι σημαίες για τον Κολόνα στο κτίριο του περιφερειακού συμβουλίου της Κορσικής και στο αεροδρόμιο της Αζαξιό τον περασμένο μήνα προκάλεσε βαθιά ανησυχία στη γαλλική ηπειρωτική χώρα. Ο Μακρόν χαρακτήρισε το κατέβασμα των σημαιών «λάθος και ακατάλληλο».

Η συνάντηση που είχε οριστεί για τις 8 Απριλίου μεταξύ των πολιτικών ηγετών της Κορσικής και της γαλλικής κυβέρνησης αναβλήθηκε, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Εσωτερικών. Η απόφαση ακολουθεί τις βίαιες συγκρούσεις κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης το Σαββατοκύριακο στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες υποστηρικτές του δολοφονηθέντος αυτονομιστή.

Σε επιστολή προς τον Gilles Simeoni, πρόεδρο του εκτελεστικού συμβουλίου της Κορσικής, το υπουργείο Εσωτερικών εξήγησε ότι η συνεδρίαση της 8ης Απριλίου θα αναβληθεί επειδή «δεν είχαν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις για κανονικό διάλογο».

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανίν είχε υποσχεθεί νωρίτερα ότι θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για να συζητήσει μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νησί, ένα από αυτά είναι “μια εξέλιξη προς μια μορφή αυτονομίας”.

Η αλλαγή του σχεδίου έρχεται αφότου ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν καταδίκασε τη βία την Κυριακή στην Κορσική, λέγοντας ότι δεν θα υπάρξει «καμία συζήτηση» χωρίς «επιστροφή στην τάξη».

«Αυτό που είδα αυτό το Σαββατοκύριακο είναι απαράδεκτο… με πολιτικούς να οδηγούν την πορεία», είπε στο ραδιόφωνο France Inter.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλεξανδρούπολη: Από το ΚΚΕ μπλόκαραν αμαξοστοιχία του ΟΣΕ που μετέφερε όπλα των ΗΠΑ σε Βουλγαρία & Ρουμανία

05.04.2022 | 23:20

Η βορειοελλαδική πόλη έχει γίνει κέντρο μεταφοράς όπλων κατά Ρωσίας

Μπλόκο σε αμαξοστοιχία, που μεταφέρει αμερικανικό πολεμικό υλικό σε Ρουμανία και Βουλγαρία έστησαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στην έξοδο του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

Με συνθήματα όπως «Η Αλεξανδρούπολη, λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών», «Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν» μέλη αριστερών οργανώσεων σταμάτησαν την αμαξοστοιχία

Η Αλεξανδρούπολη έχει μετατραπεί σε προωθημένη βάση του ΝΑΤΟ και οι αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές δυνάμεις καθημερινά χρησιμοποιούν το λιμάνι της  όπου ένα μετά το άλλο αμερικανικά και βρετανικά πλοία ξεφορτώνουν το πολεμικό υλικό που μετακινείται μέσω του σιδηρόδρομου στη Βουλγαρία και από εκεί στη Ρουμανία και την Πολωνία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ρωσική FSB συνέλαβε ένοπλο Ουκρανό νεοναζί με σβάστικα στο στήθος και αμερικανική σημαία

05.04.2022 | 22:37

Στο σπίτι του βρέθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός

Αξιωματικοί της FSB στην Κριμαία συνέλαβαν έναν υποστηρικτή των Ουκρανών νεοναζι!

Στο σπίτι του βρέθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, πιστόλι, φυσίγγια, TNT και πυρίτιδα. Υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα ευρήματα, όπως στρατιωτική στολή και στρατιωτικά σύνεργα με σβάστικες.

Ο ίδιος ο συλληφθείς έκανε τατουάζ με ναζιστικά σύμβολα, ενώ στο σπίτι του είχε αμερικανικές σημαίες.

Η ρωσική αστυνομία και η FSB συνέλαβαν δύο υπόπτουςγια σχέση με τους ΝΑΖΙ και στην Σεβαστούπολη. Αυτό ανακοίνωσε η επίσημη εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας Ιρίνα Βολκ.

«Οι πράκτορες του ρωσικού Υπουργείου Εσωτερικών για την Σεβαστούπολη, μαζί με συναδέλφους από την περιφερειακή Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας, συνέλαβαν δύο υπόπτους για σκόπιμη βλάβη σε περιουσίες πολιτών», είπε ο Βολκ.

Κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν τα ύποπτα για το έγκλημα μαχαίρια. Έχουν βρεθεί φωτογραφίες, λογοτεχνία και ναζιστικά σύνεργα.

Το υπουργείο Εσωτερικών δημοσίευσε βίντεο. Ένας από τους συλληφθέντες βρέθηκε να έχει αλληλογραφία με την ομάδα ναζιστικού τάγματος της Ουκρανίας “Azov”.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαριούπολη-Νέα παράδοση Ουκρανών στρατιωτών: «Φοβόμαστε περισσότερο τους άνδρες του τάγματος Αζόφ»

05.04.2022 | 20:24

Χτυπήματα κατά των νεοναζί από τον θηριώδη ρωσικό όλμο Tyulpan

Συνεχίζονται οι παραδόσεις Ουκρανών στρατιωτών στην Μαριούπολη ειδικά μετά και την διάλυση του 503ου Τάγματος Πεζοναυτών, ενώ στο φως της δημοσιότητας έρχονται οι δηλώσεις ότι πιο πολύ φοβούνται τους αζοφιστές παρά τους Ρώσους.

Νέα βίντεο ήρθαν στην δημοσιότητα με ουκρανούς στρατιώτες να παραδίδονται στην περιοχή του λιμανιού, καθώς και στις περιοχές που γειτνιάζουν με το έδαφος του εργοστασίου Azovstal.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, περισσότεροι 40 στρατιωτικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας παραδόθηκαν στην αριστερή όχθη της Μαριούπολης.

Οι Ρώσοι αναφέρουν πως οι Ουκρανοί βρήκαν με τα χέρια ψηλά από ένα κτίριο που βρίσκονται στην περιοχή του νηπιαγωγείου Νο. 91 στην οδό Lomizova. Αυτός ο δρόμος γειτνιάζει με το Azovstal, όπου βρίσκονται αρκετές εκατοντάδες μαχητές της ομάδας Azov.

Στο βίντεο με έχει αγγλικούς υπότιτλους ακούγεται ο Ρώσος Διοικητής να λέει:

“Ένα λεωφορείο θα έρθει τώρα και θα τους παραλάβει. Φοβούνται περισσότερο τους δικούς τους παρά εμάς. Αν ο Δεξιός Τομέας είναι εδώ θα τους σκότωνε”

Ενώ ένας ακόμη Ρώσος σημειώνει:

“Είστε αιχμάλωτοι των δυνάμεων της Δημοκρατίας του Ντονέτσκ. Συμπεριφερθείτε όπως οι αιχμάλωτοι. Απαντήστε στις ερωτήσεις που θα σας κάνουμε”.

https://twitter.com/i/status/1511383776642965505

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ρωσικές πηγές, μια ομάδα δυνάμεων του Αζόφ βρήκε τραγικό θάνατο στην περιοχή του Azovstal.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα  του Αζόφ εντοπίστηκε από ρωσικό drone. Στην συνέχεια οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν για την “εκκαθάριση” της μονάδας αυτής αυτοκινούμενο όλμο 240 mm 2S4 Tyulpan.

https://www.youtube.com/watch?v=m3lgMC-ty_A&t=81s



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεοναζί Τάγματος Αϊντάρ: Έτσι μας εκπαίδευσαν οι Λιθουανοί – Μπαίνουμε στα κτίρια και τους «καθαρίζουμε» όλους

05.04.2022 | 10:39

Τι αποκαλύπτει αιχμάλωτος Ουκρανός νεοναζί

Ουκρανός αιχμάλωτος νεοναζί από το Τάγμα Αϊντάρ αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο οι Λιθουανοί σκοπευτές τους εκπαίδευσαν να εισβάλουν σε κτίρια και να σκοτώνουν ανθρώπους. 

Σύμφωνα με το RIA Novosti, ο Ουκρανός είπε ότι , αυτός και ακόμη πολλοί μαχητές, αποσπάστηκαν στην 53η Ξεχωριστή Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία του ουκρανικού στρατού, και για επτά ολόκληρους μήνες εκπαιδεύονταν.

Η 53η ΟΜΒ είναι γνωστή για την συμμετοχή της στις απεχθείς ενέργειες του άμαχου πληθυσμού στο Ντομπάς.

«Εκπαιδεύτηκα με ακόμη πέντε άτομα, και είχα την ”ειδικότητα” του σκοπευτή. Εκπαιδευτήκαμε συγκεκριμένα στο να εισβάλουμε σε κτίρια. Σε μεγάλες πολυκατοικίες… τριώροφες, διώροφες.

Μπαίνουμε στο κτίριο, τα καταστρέφουμε όλα, τους ”καθαρίζουμε” όλους και βγαίνουμε», παραδέχτηκε ο Ουκρανός.

«Εμείς, εκπαιδευτήκαμε από δύο τυφεκιοφόρους Λιθουανούς, έλεγχαν όλες τις κινήσεις μας», πρόσθεσε.

«Ο ένας Λιθουανός είχε τον βαθμό του λοχία και ο δεύτερος ήταν δεκανέας. Δεν μιλούσαν καθόλου καλά τα ρωσικά. Ο λοχίας ήταν 40 ετών.

Δεν θυμάμαι ακριβώς το όνομά του, Κάλμιους η Κέλμιους, εμείς πάντως τον φωνάζαμε Κόλια».

«Ο λοχίας μας εκμυστηρεύτηκε πως βρισκόταν στο Αφγανιστάν», πρόσθεσε.

«Ήταν ο εκπαιδευτής μας στην κατάληψη και την εκκαθάριση της πόλης και των οικισμών», σημείωσε ο Ουκρανός.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΟΛΙΣ 3,6%! ΠΑΤΩΣΕ το “Μουσικό Κουτί” με τους 40 καλλιτέχνες που τραγούδησαν υπέρ της Ουκρανίας....

Η χθεσινή εκπομπή “Μουσικό Κουτί” ήταν αφιερωμένη στους άμαχους και τους πρόσφυγες της Ουκρανίας,  ωστόσο το ελληνικό κοινό δεν ανταποκρίθηκε. 

Σημειώνοντας το πολύ χαμηλό ποσοστό 3,6% στην τηλεθέαση, το κάλεσμα της εκπομπής με τους 40 καλλιτέχνες που τραγούδησαν για την Ουκρανία είχε αρνητικό αποτέλεσμα.