Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Τεταρτη 6 Απριλιου 2022


Ο βουλευτης Λάρισας της ΝΔ παραδέχτηκε, οτι οι υγειονομικοί βρίσκονται σε αναστολή επειδή ''το έχει παρει πεισματικά ο Μητσοτάκης '' ...!!! ενώ το θέμα εχει τελειώσει ...!!!

Ο υπουργός υγείας επισκέφτηκε προχτές το Θριάσιο συνοδεία ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας ''Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας '', φοβούμενος τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ υγειονομικούς του νοσοκομείου ...Απο ποτε ειναι χουλιγκανς οι υγειονομικοί ...??

Εμβολίασαν στο τρίμηνο με το στανιό όσους εχουν νοσήσει ''για να ενισχύσουν τους εμβολιασμούς'' παραδέχτηκε ο υπουργός υγείας...χωρίς να προβληματιστούν, για το τι μπορει να σημαινει αυτο ...

Αυτοι ενδιαφέρονται για την υγεία μας ...

Σε αυτη τη δημοκρατική χώρα ζούμε ...

Αγανακτώ και κυρίως Ανησυχώ....!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η σκληρή απάντηση του Ερυθρού Αστέρα στην Ζαλγκίρις για τα όσα έγιναν στο Κάουνας

04/04/2022

Πολύ σκληρή ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ερυθρός Αστέρας με αφορμή τα γεγονότα στο Κάουνας και στον αγώνα με την Ζαλγκίρις. Ουσιαστικά ο Ερυθρός Αστέρας στηλιτεύει την στάση των Λιθουανών που εδώ και τόσο καιρό ασχολούνται περισσότερο με την πολιτική και λιγότερο με το μπάσκετ.

Καταγγέλλει τραμπουκισμούς σε βάρος οπαδών του στο Κάουνας από τους οποίους άρπαξαν σημαίες της Σερβίας, επαναλαμβάνει τα αηδιαστικά συνθήματα που ακούστηκαν σε βάρος των Σέρβων και ρωτάει την Ζαλγκίρις: «Το 1999 που κατακτήσατε το ευρωπαϊκό γιατί δεν σηκώσατε πανό σε βάρος του ΝΑΤΟ που βομβάρδιζε τη Γιουγκοσλαβία;».

Παράλληλα οι Σέρβοι ξεκαθάρισαν ότι στο σύνθημα «STOP THE WAR» δεν μπορεί να μπαίνει σημαία διότι «χάνει την καθολικότητά του». Όμως έθεσαν και την Euroleague προ των ευθυνών της, ζητώντας να σταματήσει αυτή η έντονη πολιτικοποίηση στην οποία πρωταγωνιστούν οι Λιθουανοί, καθώς μπορεί να φτάσει σε άλλα μονοπάτια. «Να βάλουμε κι εμείς πανό: Το Κόσοβο είναι Σερβία;» τόνισαν οι παράγοντες του Ερυθρού Αστέρα 

Ερυθρός Αστέρας κατά Ζαλγκίρις και Euroleague

«Ο Ερυθρός Αστέρας, για να αποτρέψει τυχόν εικασίες και να πάρουν πολιτική χροιά οι ενέργειες των παικτών του, πριν από τον αγώνα στο Κάουνας αλλά και στο μπάσκετ γενικότερα, αναγκάζεται να ανακοινώσει όλα τα γεγονότα σχετικά με την αναμέτρηση της 21ης αγωνιστικής της Euroleague με τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας.

Ο Ερυθρός Αστέρας, ως αθλητικός σύλλογος και εκπρόσωπος της Δημοκρατίας της Σερβίας, που πήρε ξεκάθαρη θέση για τη σύγκρουση στην Ουκρανία και ακολουθεί τις επίσημες θέσεις της χώρας μας, σε επίσημη επικοινωνία με τους ιθύνοντες της Euroleague και της Ζαλγκίρις, λίγες μέρες πριν τον αγώνα στη Λιθουανία, κατέστησε σαφές ότι δεν θα επιτρέψει την πολιτικοποίηση και δεν θα κρατήσει ένα πανό με τα χρώματα της σημαίας οποιασδήποτε χώρας. Γιατί με τον τρόπο αυτό θα υπήρχε συμμετοχή στη χειραγώγηση και πολιτικοποίηση ενός από τα πιο ανθρώπινα και καθολικά συνθήματα «STOP WAR».

Οι παίκτες και το επιτελείο του Ερυθρού Αστέρα, ακολούθησαν και ενήργησαν σύμφωνα με την απόφαση των ανώτατων οργάνων του συλλόγου που έλαβαν μια τέτοια απόφαση, συμπεριλαμβανομένου του παίκτη της ομάδας μας, Άαρον Γουάιτ, ο οποίος χωρίς αντιρρήσεις υπάκουσε στην απόφαση του συλλόγου. Και έδειξε με το παράδειγμά του ότι είναι πιστό μέλος της ομάδας. .

Γι’ αυτό, με αυτή την ανακοίνωση, ο Ερυθρός Αστέρας υπερασπίζεται τον παίκτη της που δέχτηκε αδικαιολόγητα επίθεση από το κοινό, επειδή έχει τις ίδιες αξίες με το σύλλογο του οποίου τα χρώματα φοράει: Και αυτά είναι η ειρήνη, το τέλος αυτού του πολέμου και της ταλαιπωρίας αθώων πολιτών και παιδιών!

Η περίπτωση του Άαρον Γουάιτ, ο οποίος έπαιζε επίσης στη Ζαλγκίρις (και η οποία έκανε κατάχρηση αυτής της κατάστασης ως σύλλογος) και αυτή τη στιγμή παίζει στον Ερυθρό Αστέρα, δείχνει όλο τον παραλογισμό και τη σοβαρότητα της κατάστασης στην οποία βρεθήκαμε όλοι, αλλά και τον κίνδυνο πολιτικής παρέμβασης. στον αθλητισμό!

Γι’ αυτό απευθύνουμε έκκληση σε όλους να μην καταδικάσουν τον Γουάιτ και να μην ανακατεύονται στην πολιτική (και σχέσεις που μπορεί να μην καταλαβαίνουν), αλλά να τον στηρίξουν ως αθλητή, ως έναν παίκτη του Ερυθρού Αστέρα που συμπεριφέρεται σαν κορυφαίος επαγγελματίας από τότε που ήρθε στον σύλλογό μας.

Και που στάθηκε αδιαμφισβήτητα δίπλα στην ομάδα του στο Κάουνας και έκανε αυτό που πολλοί στην (συγκεκριμένη) περίπτωση δεν θα έκαναν!

Προς μεγάλη μας λύπη, το αίτημά μας να μην κρατήσουμε πανό που δεν είναι ουδέτερο δεν ικανοποιήθηκε (είτε υπό την πίεση κάποιου), και όλα μετά ήταν πολιτική παράσταση και όχι άθλημα και παραβίαζαν σοβαρά τις βασικές αρχές της Euroleague και του μπάσκετ!

Ο Ερυθρός Αστέρας δεν μπορεί να ερμηνεύσει διαφορετικά τα εν χορώ συνθήματα «Fuck you Serbia», την επίθεση σε βάρος τους και την αποβολή οπαδών της ομάδας μας μόνο και μόνο επειδή έφεραν τη σημαία της χώρας μας.

Ενώ ακολούθησε κατάσχεση της σημαίας της Δημοκρατίας της Σερβίας που είναι κυρίαρχο κράτος και ταυτόχρονα υψώθηκε η σημαία του ΝΑΤΟ (που στη χώρα μας η ΝΑΤΟϊκή επιθετικότητα είναι πρόκληση) και η προώθηση του συνθήματος «Δόξα στην Ουκρανία», που στη χώρα μας έχει εντελώς διαφορετική ιστορική χροιά και νόημα!

Πρέπει να αναρωτηθούμε σήμερα, τα 2022, γιατί το 1999, κατά τη διάρκεια της επίθεσης του ΝΑΤΟ και τη δολοφονία χιλιάδων αθώων πολιτών και παιδιών, ενώ οι μπασκετμπολίστες της Ζαλγκίρις κέρδισαν το πρωτάθλημα Ευρώπης, δεν έφεραν το πανό: «Σταματήστε την επιθετικότητα κατά της Γιουγκοσλαβίας;»

Μετά τα γεγονότα αυτά, μπορεί πλέον ο Ερυθρός Αστέρας να απαιτήσει δικαίως από όλους τους παίκτες στον αγώνα του Βελιγραδίου να φέρουν ένα πανό «Το Κόσοβο είναι Σερβία» προκειμένου να διεθνοποιηθεί περαιτέρω το πρόβλημα της προσπάθειας κατάληψης της νότιας επαρχίας μας και του 17% της επικράτειας της Δημοκρατίας της Σερβίας;

Ο Ερυθρός Αστέρας προσπαθούσε πάντα να είναι καλός οικοδεσπότης σε συλλόγους που επισκέπτονται και να τους προστατεύει από κάθε πολιτικοποίηση, αλλά και να προωθεί την ειρήνη, την οποία έχουμε επιβεβαιώσει σε αρκετούς αγώνες από την αρχή της σύγκρουσης στην Ουκρανία, φορώντας πανό με αντιπολεμικά μηνύματα!

Γι’ αυτό έχουμε πλέον κάθε ηθικό και άλλο δικαίωμα να περιμένουμε από την Euroleague να αντιδράσει επειγόντως, να κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες και να επιβάλει επαρκείς κυρώσεις για αυτήν την παραβίαση των βασικών αρχών και του Καταστατικού και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους για πολιτικοποιημένα και προφανώς προετοιμασμένα επεισόδια και παρενοχλήσεις.

Στο Κάουνας προσέβαλαν την ομάδα μας, τους οπαδούς μας και τη χώρα μας.

Διαφορετικά, ανοίγει η πόρτα και παρουσιάζονται ευκαιρίες για όλους τους συμμετέχοντες στις διοργανώσεις της Euroleague να χρησιμοποιήσουν τους αγώνες τους για να προωθήσουν την πολιτική, τα προβλήματα και τις δυσαρέσκειες τους και όχι τον αθλητισμό. Είναι ξεκάθαρο σε τι οδηγεί.

Ανεξάρτητα από όλα τα γεγονότα στο Κάουνας, ο Ερυθρός Αστέρας θα συνεχίσει να προωθεί τις πραγματικές αξίες του μπάσκετ και των διοργανώσεων στις οποίες συμμετέχει».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Δύση που νόμισε οτι όλος ο πλανήτης ήταν τσιφλίκι της, έδυσε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επισιτιστική κρίση εντός ευρώ.

Δεν θα την είχαμε

με εθνικό νόμισμα.

Δεν θα είχαμε τις συνδεδεμένες υποχρεωτικότητες με την ΚΑΠ. Θα μπορούσαμε να δίνουμε επιδοτήσεις στην αγρο- κτηνοτροφική μας παραγωγή, για να έχουμε σχετική διατροφική επάρκεια, κλπ.

Σχολιο.- Μας εμποδίζουν, ενισχύοντας συγκεκριμένη αγροτική παραγωγή σε άλλα κράτη (τουλάχιστον τα ΜΟΠ τα έχεις ακούσει) οπότε γινόμαστε μη ανταγωνιστικοί και κάνοντας αθέμιτο ανταγωνισμό με μίζες, με ανταλλαγή τεχνογνωσίας / τεχνολογίας μεταξύ καθετοποιημένων αγροτικών βιομηχανιών (που εμείς δεν έχουμε) και αφαίρεση φυσικών μας πλεονεκτημάτων, π.χ. υποχρέωση αποδοχής "φρέσκου", σε γάλα ... 10 ημερών, κλπ.

Σχολιο.- Λυπάμαι αν σε στεναχωρώ, αλλά ούτε αναθεωρήσεις, ούτε αλλαγές θα υπάρξουν, διότι μας θέλουν έτσι. Δηλαδή σκλάβους αποικίας χρέους.

Εν όψει έκδοσης παγκ. νομισμάτων, ΔΝΤ, κ.ά., μαζεύουν ότι δάνεισαν. Δώσαμε πίσω του2024. Σε καιρό λιμού. Πιο Ξεφτίλες δεν υπάρχουν.

Θριαμβολογούν οι γερά Γερούμ!

Η Ελλάδα εξόφλησε σήμερα τα δάνεια στο ΔΝΤ, συνολικού ύψους 1,86 δισ. ευρώ, τα οποία κανονικά έληγαν το 2024.

Η πρόωρη αποπληρωμή των δανείων οδηγεί σε εξοικονόμηση 230 εκατ. ευρώ από τόκους ισχυρίζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Ως οικονομολόγος, σηκώνω τα χέρια ψηλά!

1/ Αν κάνω τη διαίρεση πόσα κερδίσαμε στα 3 χρόνια (2022, 2023, 2024), προκύπτουν 76,7 εκατ. το χρόνο.

2/ Τα 1,86 δισ. ευρώ που βιαστήκαμε να πληρώσουμε, αναλογούν στο 50% περίπου του ΑΕΠ εκ του αγροτο-κτηνοτροφικού τομέα.

3/ Ο αγροτο-κτηνοτροφικός τομέας, παρά τις εισαγωγές σε πρώτες ύλες (λιπάσματα, σπόρους, ζωοτροφές, πετρέλαιο κλπ) εμφανίζει προστιθέμενη αξία άνω του 15%.

4/ Δηλ., αν επενδύαμε τώρα τα 1,86 δισ. ευρώ (του ΔΝΤ) στον αγροτο-κτηνοτροφικό τομέα, θα είχαμε απόδοση 280 εκ. ευρώ το χρόνο Χ 3 χρόνια =840 εκ. ευρώ.

5/ Επομένως, μείον τα 230 εκ. που κερδίσαμε (από την πρόωρη αποπληρωμή στο ΔΝΤ) = 610 εκ. ευρώ.

Αλλά αυτό είναι το λιγότερο, περί όνου σκιάς όπως λέμε,

αν αναλογιστούμε τι κατάφεραν όλα αυτά τα καλόπαιδα του ΔΝΤ στην Ελλάδα, που τρέξαμε σήμερα να τους εξοφλήσουμε για το ευχαριστώ, αντί να τους πάμε σούμπιτους στα διεθνή δικαστήρια για εκβιασμό και να ζητήσουμε αποζημιώσεις Χ10 της ζημιάς που μας προκάλεσαν.

Αλλά πως, μ' αυτή την κωλοπεράτζα εδω πέρα γερά Γερούμ...! Πάει, πέταξε το πουλάκι πατριώτες.

Σχολιο.- Κι εγώ στεναχωριέμαι, διότι ως άνθρωπος θέλω να έχω ελπίδα για το καλύτερο. Αλλά με αυτούς που μπλέξαμε, στο τιμόνι της χώρας, όλο για το χειρότερο θα πηγαίνουμε. Είχε την ευκαιρία ο Τσίπρας με το δημοψήφισμα, αλλά δείλιασε.

Σχολιο.- Διαφωνω ,την προδοσία δεν την λες δειλία



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ηλεκτροσόκ στη Γερμανία: Ο πόλεμος στην Ουκρανία φέρνει έως και 50% αύξηση τιμών στα τρόφιμα Εκτοξεύτηκε ο πληθωρισμός 

05/04/2022

Η Ευρώπη και ειδικά η ισχυρή οικονομικά Γερμανία περνάει μια μεγάλη κρίση… τιμών και τροφίμων, κάτι το οποίο έρχεται και στην Ελλάδα.

Στην Γερμανία οι τιμές στα τρόφιμα θα αυξηθούν από 20% έως 50% και όπως αναφέρουν Έλληνες παράγοντες στην αγορά τροφίμων νομοτελειακά το «τσουνάμι» των αυξήσεων θα «χτυπήσει» και την Ελλάδα και οι καταναλωτές θα πρέπει να προετοιμαστούν για έκρηξη τιμών και μεγάλο κύμα ακρίβειας.

Λίγες ημέρες μετά που η Γερμανία ανέφερε τον υψηλότερο πληθωρισμό να εκτοξεύεται στο 7,6% και να καταρρίπτει όλες τις προσδοκίες… το κύμα των αυξήσεων έρχεται να πλήξει την μεσαία οικογένεια.

Οι αρχικές αυξήσεις ήταν μόλις 5%….

Πριν από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, οι τιμές είχαν αυξηθεί κατά περίπου 5% «σε όλη τη γκάμα προϊόντων» ως αποτέλεσμα των αυξημένων τιμών της ενέργειας, ανέφερε ο πρόεδρος του HDE Josef Sanktjohanser στην Neue Osnabrücker Zeitung, όπως αναφέρει το bankingnews.gr

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχουν πληγεί οι αλυσίδες εφοδιασμού, ενώ νέες αυξήσεις έρχονται και θα είναι πολύ επώδυνες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου, οι πρώτες αλυσίδες λιανικής έχουν ήδη αρχίσει να ανεβάζουν τις τιμές τους στη Γερμανία – και πιθανότατα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες.

«Σύντομα θα μπορούμε να δούμε τον αντίκτυπο του πολέμου να αντικατοπτρίζεται στις τιμές σε όλα τα σούπερ μάρκετ».

Έρχονται αυξήσεις έως 50%

Πρόσφατα, δημοφιλείς αλυσίδες λιανικής όπως η Aldi, η Edeka και η Globus ανακοίνωσαν ότι θα αναγκαστούν να αυξήσουν τις τιμές τους.

Στην Aldi, το κρέας και το βούτυρο θα είναι «σημαντικά πιο ακριβά» από τις 4 Απριλίου 2022 λόγω των αυξήσεων των τιμών από τους προμηθευτές του.

Η Aldi, για παράδειγμα, αναμένει αυξήσεις από 20% έως 50% τις τιμές αγοράς π.χ. στο κρέας, τα λουκάνικα και το βούτυρο πρόκειται να γίνουν «σημαντικά πιο ακριβά».

«Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, υπήρξαν άλματα στις τιμές αγοράς που δεν είχαμε ξαναζήσει», ανέφερε εκπρόσωπος της Aldi Nord.

Πριν από 15 ημέρες, η Aldi ανέβασε τις τιμές σε περίπου 160 είδη και μια εβδομάδα αργότερα άλλα 20 είδη έγιναν πιο ακριβά. Τα περισσότερα super market ακολούθησαν σε αυξήσεις τιμών.

Τον Φεβρουάριο, το κόστος ζωής της Γερμανίας αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από την επανένωση της Γερμανίας, με τα καθημερινά είδη να αυξάνονται κατά μέσο όρο κατά 7,3%.

Η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία Destatis επισήμανε ότι το άλμα του πληθωρισμού από το 5,1% του Ιανουαρίου 2022 στο 7,3% του Φεβρουαρίου αντανακλά τον αντίκτυπο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία εκτόξευσε την τιμή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στα ύψη.

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Ifo που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, σχεδόν όλες οι εταιρείες στον τομέα λιανικής πώλησης τροφίμων της Γερμανίας σχεδιάζουν αυξήσεις τιμών.

Αν και οι αυξήσεις των τιμών προκαλούν ανησυχία για τους ταλαιπωρημένους καταναλωτές της Γερμανίας, οι ειδικοί του κλάδου δεν αναμένουν ότι θα υπάρξει έλλειψη προϊόντων στα ράφια…

Κάτι που, φυσικά, είναι αναμενόμενο όταν οι τιμές αυξάνονται κατακόρυφα, πολύ λιγότεροι άνθρωποι μπορούν να αγοράσουν προϊόντα.

Σύμφωνα με τον Joachim Rukwied, πρόεδρο της αγροτικής ένωσης, η προμήθεια τροφίμων στη Γερμανία είναι εξασφαλισμένη για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Με τις φήμες για ελλείψεις να φουντώνουν, οι ιδιοκτήτες super markets ανησυχούν μήπως προκύψουν φαινόμενα πανικού από τους καταναλωτές.

Τα γερμανικά super martkets άρχισαν να περιορίζουν τις αγορές μαγειρικών ελαίων και αλευριού, με στόχο να αποτρέψουν την τάση για αποθήκευση ειδών καθώς οι καταναλωτές πιστεύουν ότι μπορεί να εξαντληθούν.

Και τώρα που οι τιμές των τροφίμων πρόκειται να εκτιναχθούν έως και 50%, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιδράσει η Γερμανία απέναντι στο ΝΑΤΟ που υποκινεί τον πόλεμο στην Ουκρανία…

Ανάπτυξη 2,1% αντί 4% το 2022

Νωρίτερα, η IfW Kiel, ένας από τους κορυφαίους γερμανικούς οικονομικούς θεσμούς, υποβάθμισε τις προβλέψεις της για την αύξηση του ΑΕΠ της χώρας το 2022 λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία: Πλέον αναμένει ανάπτυξη κατά 2,1% αντί του προβλεπόμενου 4%.

Παράλληλα, κάλεσε εκ νέου την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να λάβει μέτρα για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας (Destatis), ο ετήσιος πληθωρισμός στη χώρα, σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις, επιταχύνθηκε στο ρεκόρ 7,3% στην ιστορία των παρατηρήσεων από 5,1% έναν μήνα νωρίτερα.

Deutsche Bank: Κίνδυνος ύφεσης στη Γερμανία, αν επιβληθεί ενεργειακό εμπάργκο στη Ρωσία

Η γερμανική οικονομία βρίσκεται σε κίνδυνο ύφεσης σε περίπτωση πλήρους εμπάργκο εισαγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Ρωσία, προειδοποίησε ο επικεφαλής της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank, Christian Sewing, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει το Βερολίνο για την επιβολή νέου γύρου κυρώσεων στη Μόσχα, λόγω των φρικαλεοτήτων στην πόλη Μπούκα της Ουκρανίας.

Ο Sewing σημείωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι οι τράπεζες της χώρας αναμένουν ότι η γερμανική οικονομία θα επιβραδυνθεί στο 2% περίπου μέχρι το τέλος του 2022.

Την αντίθεση του στο ενδεχόμενο ενός ενεργειακού εμπάργκο στη Ρωσία εκφράζει το Βερολίνο, τη στιγμή που έχει ανοίξει στην Ευρωπαϊκή Ένωση η συζήτηση για νέο γύρο κυρώσεων.

Ειδικότερα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Robert Habeck, δήλωσε ότι το Βερολίνο δεν θα επιβάλει άμεσο εμπάργκο στη ρωσική ενέργεια, αλλά επεσήμανε ότι η χώρα εργάζεται για την απεξάρτηση από το ρωσικό πετρέλαιο και αέριο.

Σημειώνεται ότι o ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Christian Linder σε δηλώσεις του το Σάββατο 3 Απριλίου 2022, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας.

«Έχω σοβαρές ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη. Η ανάπτυξη έχει υποχωρήσει, οι τιμές αυξάνονται», «Θα γίνουμε φτωχότεροι», δηλώνει ο Lindner στην εφημερίδα Bild am Sonntag.

Σχολιο.- Η ρημαδοΓερμανία, απροετοίμαστη, διασύρεται.

Το μόνο που έχει πετύχει, είναι να σκύβουν

οι Έλληνες ... ποντικοί. ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ.

Σχολιο.- Εν όψει έκδοσης παγκόσμιων νομισμάτων, ΔΝΤ, κ.ά., μαζεύουν ότι δάνεισαν. Δώσαμε πίσω του 2024. Σε καιρό λιμού. Πιο Ξεφτίλες δεν υπάρχουν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι δουλειά είχαν στο νηπιαγωγείο οι μαντράχαλοι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ…???

ΔΗΛΑΔΗ,ΟΤΑΝ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΝΑΖΙ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ,ΚΑΙ ΤΑΜΠΟΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ,ΠΟΥ ΤΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΣΤΡΕΣ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ ΤΟΥΣ,ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΑΜΑΧΩΝ,ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ…ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ…???

«Στη Μαριούπολη, περισσότεροι από 30 στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας παραδόθηκαν, βγήκαν με τα χέρια ψηλά στην περιοχή του νηπιαγωγείου 91 στην αριστερή όχθη», λέει ο στρατιωτικός διοικητής Γκαζντίεφ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα εξαγορασμένα από το καθεστώς ΜΜΕ, μας βομβαρδίζουν με υψηλές δόσεις των εγκλημάτων Πισμπιρίγκου, για να αποπροσανατολιζομαστε από τα εγκλήματα Μητσοτάκη.

Παράδειγμα ένα και να καίει...

Οι τιμές λιανικής των καυσίμων καθορίζονται από τα 3 ελληνικά διυλιστήρια που ανήκουν σε 2 πετρελαϊκούς ομίλους. (ΕΛΠΕ & MOTOROIL).

Ολιγοπώλιο. 

Διαχρονικά η τιμή του πετρελαίου κίνησης ήταν περίπου 30 σεντς χαμηλότερη από τη βενζίνη. 

Τον τελευταίο μήνα που το καρτέλ των διυλιστηρίων, εκτόξευσε τις τιμές στον ουρανό, συνέβη και το επιπλέον παράδοξο. 

Η τιμή του πετρελαιου κινησης εξομοιώθηκε σχεδον με τη τιμή της βενζίνης.

Αντί λοιπόν η Επιτροπή Ανταγωνισμού και η κυβέρνηση ως όφειλαν, να βάλουν χέρι στους κερδοσκόπους που αναιτιολόγητα και χωρίς καμία αντιστοιχία με τις διεθνείς διακυμάνσεις των τιμών του αργού και το κόστος διύλισης, κλέβουν τον κόσμο, βγήκε ο ίδιος ο Μητσοτάκης και είπε ανερυθρίαστα στο λαό, ότι παράλληλα με το φιλοδώρημα των 13 € /μήνα θα επιδοτήσει τον κλέφτη - διυλιστήρια με 15 λεπτά/ λίτρο για το πετρέλαιο κίνησης. 

Δηλαδή.

Επιδοτώ με δανεικά τον κλέφτη - διυλιστήρια, έτσι ώστε ο μεν κλέφτης να απολαύσει διπλάσια κλοπιμαία, ο δε κλεπτόμενος λαός να νομίσει, ότι τον ευεργέτησα (με δανεικά που θα πληρώσει ο ίδιος και τα παιδιά του).

Η φόνισσα της Πάτρας ωχριά, μπροστά στον φονέα των Χανίων.

(Η λόγω μεν ανεξάρτητη δικαιοσύνη, έργω δε εξαρτημένη, εκτός από τυφλή, είναι και κουφή;)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκέντρωση στο άγαλμα του Σοβιετικού στρατιώτη στην Καλλιθέα (13/3/22)

Αντι-ιμπεριαλιστική Αντιπολεμική Διεθνιστική Συγκέντρωση στο μνημείο του σοβιετικού στρατιώτη.  Καλλιθέα – 13/3/2022

https://www.youtube.com/watch?v=5j83upoAWUA

Πολιτικός Χώρος Ηλέκτρα Αποστόλου

Λαϊκή Δράση - Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών

Εργατική Ομάδα Τ – 34



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όχι, σου λένε τώρα. Δεν είναι πρόσφατοι οι νεκροί στους δρόμους της Bucha. Υπάρχουν, λένε, δορυφορικές φωτογραφίες που τους δείχνουν στην ίδια θέση ήδη από τις 29/3/22. Μάλιστα. Και ο δήμαρχος της πόλης γιατί δεν ανέφερε τίποτα για τους νεκρούς στον συγκεκριμένο δρόμο, αλλά το θυμήθηκε τρεις μέρες μετά; Α, δεν είχε δει τις δορυφορικές φωτογραφίες ακόμα. Αλήθεια; Ούτε τον διάσπαρτο από νεκρούς δρόμο είδε;

Από τη άλλη, μας δείχνουν στις τηλεοράσεις συγγενείς των δολοφονημένων να λένε on camera, πως έψαχναν τρεις μέρες τους νεκρούς τους και δεν τους είχαν βρει. Λογικό ε; Να ψάχνεις τους αγνοούμενους συγγενείς σου και να μην πάει το μυαλό σου ότι είναι εκεί, πεσμένοι στον δρόμο τρεις εβδομάδες τώρα.

Μετά είναι και εκείνη η αποκαλυπτική φωτογραφία με τον ποδηλάτη που έβγαλε τον σκύλο του για βόλτα. Τι βόμβες να πέφτουν από τον ουρανό, τι τανκς, τι οδομαχίες, τι σφαίρες να πέφτουν από παντού, τον χαβά τους κείνος. Να βγάλει το σκυλί του βόλτα με το ποδήλατο. Και φυσικά, ακόμα πιο λογικό, να κείται εκεί πεσμένος, νεκρός τρεις μέρες τώρα και να περιμένει το τηλεοπτικό συνεργείο να έρθει να αποθανατίσει το συμβάν. Κι ακόμα πιο λογικό, να περιμένει και ο σκύλος του μαζί.

Να ρωτήσω κάτι; Εκείνες τις δορυφορικές φωτογραφίες, ο σκύλος να τις έχει δει άραγε;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρώσοι στρατιωτικοί παραδίδουν πάνω από 10 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους του Shipovatoe και του Khatnei της Περιφέρειας Χάρκοβο

 Στρατευτές των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων συνοδευόμενοι από τη στρατιωτική αστυνομία παρέδωσαν βασικά είδη ανάγκης και κιτ τροφίμων.

 Η ανθρωπιστική βοήθεια διανεμήθηκε στο κέντρο των οικισμών σε όλους τους κατοίκους που την έχουν ανάγκη, με οικογένειες με μικρά παιδιά και ηλικιωμένους να είναι οι πρώτοι που την έλαβαν.

 Χρειάστηκαν αρκετές μέρες για να λάβουν την ενίσχυση οι ντόπιοι, καθώς έμειναν χωρίς βασικά απαραίτητα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βγήκε, λέει, ο Ζελένσκι να σχολιάσει τις δηλώσεις των κατοίκων της Μαριούπολης, που αφού γλύτωσαν από του χάρου τα δόντια, καταγγέλλουν εγκλήματα πολέμου από πλευράς του Azov και του ουκρανικού στρατού και καταριούνται τον Πρόεδρο της Ουκρανίας. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Ζελένσκι αποκάλεσε όλους αυτούς τους ανθρώπους "ηθοποιούς" και χαρακτήρισε ως "σενάρια" τις μαρτυρίες των επιζώντων. Σύμφωνα με τα όσα είπε, θα έλεγε κανείς ότι η Μαριούπολη κατοικείται από πρωτοκλασάτους ηθοποιούς, που του κλέβουν τη δόξα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιχειρήματα νατοϊκής αριστεράς: «Ναι, αλλά εθνικισμός υπάρχει και στη Ρωσία! Και ο Πούτιν καλός φασίστας είναι!». Να απαντήσω λοιπόν: Φυσικά και υπάρχουν και Ρώσοι ναζί. Αλλά για κάποιον λόγο τα υποκείμενα αυτά δεν στηρίζουν την επιχείρηση στην Ουκρανία. Πολύ που χέστηκαν για τα εγκλήματα κατά του ρωσόφωνου πληθυσμού στο Ντονμπάς από πλευράς της ουκρανικής κυβέρνησης. Απεναντίας, πολλοί από αυτούς έσπευσαν να πολεμήσουν στο πλευρό των ομοϊδεατών τους στην Ουκρανία, όπως π.χ. οι αδελφοί Μπουτούσιν, που εξουδετερώθηκαν πρόσφατα κοντά στο Χάρκοβο. Οπότε όσον αφορά τους Ρώσους νεοναζί – μην αγχώνεστε! Θα τους τακτοποιήσουμε ΚΑΙ αυτούς. Τώρα για το αν ο Βλαδίμηρος είναι φασίστας, έχω να πω το εξής: η Ρωσία κατοικείται από 190 διαφορετικές εθνότητες. Καμία από αυτές δεν καταπιέζεται από το καθεστώς. Καμία γλώσσα δεν τελεί υπό απαγόρευση. Η δημοκρατία και ο κοινοβουλευτισμός στη Ρωσία δεν έχουν καταργηθεί στο όνομα του έθνους. Οι εκλογές διεξάγονται κανονικά, με κάμερες τοποθετημένες στα εκλογικά κέντρα, προς αποφυγή νοθείας (το μέτρο αυτό ελήφθη για να βουλώσει τα στόματα των δυτικών, που μας έπρηζαν τα συκώτια με τις υποτιθέμενες «νοθείες»). Τον έχει εκλέξει ο ρωσικός λαός τον τύπο, όσο και αν σας πονάει αυτή η αλήθεια. Οπότε πάει κι αυτό το «σοβαρό» επιχείρημα. Εκτός και αν ο όρος «φασισμός» έχει χάσει την πραγματική του έννοια για την αριστερά και κατέληξε να σημαίνει «ό,τι δεν γουστάρει η Δύση» ή «ό,τι χαλάει τα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων»…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η λέξη «κυρώσεις» δεν είναι, παρά ευφημισμός. Αν η πολιτισμένη Δύση ήθελε να πει τα πράγματα με το όνομά τους, θα χρησιμοποιούσε τον όρο «ληστεία». Ρωτήστε αν θέλετε και τον λαό της Λιβύης να σας το επιβεβαιώσει. Όταν η Δύση αποφάσισε να φέρει την δημοκρατία στη Λιβύη και να «απελευθερώσει» τους Λίβυους από τον «κακό δικτάτορα» Καντάφι, δεν δίστασε να κατάσχει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια του λιβυκού λαού, που βρίσκονταν στις Τράπεζες της Δύσης. Η Δύση δεν επέστρεψε ποτέ τα κλεμμένα από τον λιβυκό λαό εκατομμύρια, ούτε και μετά την δολοφονία του Καντάφι. Οπότε όταν ακούτε για «πάγωμα περιουσιακών στοιχείων της ρωσικής κεντρικής τράπεζας, τα οποία βρίσκονται στο εξωτερικό», να ξέρετε ότι η Δύση αποφάσισε για ακόμα μια φορά να ληστέψει τον ρωσικό λαό.

Σχολιο.- Η ιστορία των Αγγλοσαξόνων αυτή είναι! Οι ληστείες των κρατών.

Σχολιο.- Άλλη μία «αραβική άνοιξη» της CIA για τους πλουτοκράτες!!!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπάρχουν ορισμένες ομοιότητες 

ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και στον ISIS. 

α) Η προτίμηση της διεξαγωγής του πολέμου στις πόλεις 

(με την χρησιμοποίηση άμαχου πληθυσμού ως ζωντανής ασπίδας) 

από την ανοιχτή σύγκρουση στο πεδίο της μάχης, 

β) Οι σκηνοθετημένες προβοκάτσιες τύπου "White Helmets" 

(το είδαμε και πρόσφατα στη Bucha)

με σκοπό την ενοχοποίηση του αντιπάλου 

και την πρόκληση της "γενικής κατακραυγής" και 

γ) Η άσκηση της τρομοκρατίας 

(Οι on camera βασανισμοί και οι δολοφονίες των αιχμαλώτων, 

κόντρα στις διεθνείς συμβάσεις και στην έννοια της ανθρωπιάς). 

Βλέποντας λοιπόν τον ίδιο "γραφικό χαρακτήρα", 

δεν μπορώ να μην οδηγηθώ στο συμπέρασμα 

ότι ο ουκρανικός στρατός και ο ISIS είχαν τον ίδιο "εκπαιδευτή"...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αλήθεια από πρώτο χέρι κάτι που δεν θα δείξουν τα ΜΜΕ ούτε αυτά είδε ο πρόξενος;

Τσιμουδιά τα κανάλια..

Και τα σήματα του τάγματος του ΑΖΟΦ είναι ίδια ακριβώς με τα σήματα της δεύτερης μεραρχίας των Ες Ες.

Οι ναζί δεν ηττήθηκαν ποτέ,οι ναζί είναι παντού μέχρι και υψηλόβαθμοι με κοινό σκοπό την υποδούλωση μας και την εδραίωση της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Πρώτη φορά απαγορεύσαν σε κράτος να χρησιμοποιούν δολάρια που αγόρασε!

6/4/2022

Μέγιστη οικονομική ανατροπή που όμως δείχνει αφερεγγυότητα και κατάρρευση των κανόνων της ελεύθερης οικονομίας

Για πρώτη φορά στην οικονομική ιστορία οι ΗΠΑ απαγόρεψαν σε ένα κράτος και συγκεκριμένα στην Ρωσία, να χρησιμοποιεί τα δολάρια που το ίδιο έχει αγοράσει!

Πολύ λίγοι γνωρίζουν ότι ο εκδότης ενός νομίσματος έχει δικαίωμα να αρνείται σε τρίτον να πληρώνει  χρέη στο νόμισμά του και στην συγκεκριμένη περίπτωση στο αμερικανικό δολάριο.

Έτσι οι ΗΠΑ αρνήθηκαν στην Ρωσία να αποπληρώσει ομόλογο καθώς οι Αμερικανοί επέβαλαν στη JP Morgan να μη χρησιμοποιεί η Ρωσία τα δολάρια που έχει και με την κίνηση αυτή προκάλεσαν μία μέγιστη οικονομική ανατροπή καθώς δείχνει αφερεγγυότητα.

Σήμερα είναι οι Ρώσοι, αύριο θα είναι οι Κινέζοι, μεθαύριο οι Ινδοί κ.λ.π.

Η απαγόρευση χρήσης του δολαρίου από άλλη χώρα, προκαλεί κατάρρευση εμπιστοσύνης στο κυρίως αποθεματικό νόμισμα του πλανήτη, καθώς κανείς δεν θα είναι βέβαιος ότι δεν έρχεται η σειρά του αν δεν υπακούει στις εντολές των ΗΠΑ ή αν η πολιτική του ή η ανάπτυξή του δεν θα εκληφθεί ως απειλή από την «αυτοκρατορία».

Τη Δευτέρα, οι ΗΠΑ εμπόδισαν τη Ρωσία να πληρώσει στους κατόχους ομολόγων πάνω από 600 εκατ. δολάρια από τα αποθεματικά που διατηρεί σε αμερικανικές τράπεζες, λέγοντας ότι η Μόσχα έπρεπε να επιλέξει μεταξύ της εξάντλησης των αποθεμάτων της σε δολάρια και της χρεοκοπίας.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ενημέρωσε με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ότι δεν επιτρέπει πλέον να διεκπεραιώνεται οποιαδήποτε πληρωμή σε δολάρια από ρωσικούς κυβερνητικούς λογαριασμούς σε αμερικανικούς χρηματοπιστωτικούς θεσμούς για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους της Ρωσίας γεγονός που επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πηγή ενημερωμένη σχετικά.

Αυτό σημαίνει ότι η καταβολή τοκοχρεολυσίων για ρωσικά κρατικά ομόλογα εκπεφρασμένα στο αμερικανικό νόμισμα δεν είναι εφικτή.

Η Ρωσία έχει μια περίοδο χάριτος 30 ημερών για να πραγματοποιήσει την δολαριακή πληρωμή, αλλά εάν τα μετρητά δεν εμφανιστούν στον λογαριασμό των ομολογιούχων μέχρι τότε, αυτό θα αποτελούσε χρεοκοπία, ανέφεραν διεθνείς οίκοι αξιολόγησης.

Φυσικά πρόκειται για τεχνητή χρεοκοπία (με το «έτσι θέλω» για την ακρίβεια) και οι ΗΠΑ πλέον άνοιξαν το ασκό του Αιόλου και για τις ίδιες, καθώς όλοι κατανόησαν πως θα χρησιμοποιεί το δολάριο και ότι πλέον οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς παύουν να ισχύουν και μάλιστα στο υποτιθέμενο χώρο εφαρμογής τους, δηλαδή στην Δύση.

«Η Ρωσία έχει όλους τους απαραίτητους πόρους για να εξυπηρετήσει τα χρέη της… Εάν αυτός ο αποκλεισμός συνεχιστεί και οι πληρωμές που προορίζονται για την εξυπηρέτηση των χρεών μπλοκαριστούν» οι μελλοντικές πληρωμές θα μπορούσαν «να γίνουν σε ρούβλια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Θεωρητικά, θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια κατάσταση χρεοκοπίας, αλλά αυτή θα ήταν μια καθαρά τεχνητή κατάσταση», είπε ο Πεσκόφ. «Δεν υπάρχουν λόγοι για πραγματική χρεοκοπία».

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Το «μήνυμα» μπορεί να απευθύνονταν στην Ρωσία αλλά πλέον ακούστηκε και στην Κίνα.

Η Κίνα ξέρει και γνωρίζει πως μετά την Ρωσία έρχεται η σειρά της, όπως και πολλών άλλων.

Οπότε μόνο μία επιλογή έχουν πλέον, να προχωρήσουν στην άμεση αποδολαριοποίηση του πλανήτη ή τουλάχιστον της Ευρασίας και της Ανατολής, όχι αργά αλλά τάχιστα.

Η μόνη τους επιλογή είναι το δολάριο να αντιμετωπιστεί ως «ιός» και μάλλον στις ΗΠΑ ξέρουν ότι αυτό θα συμβεί.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μία ακόμα σελίδα στο ημερολόγιο του καθεστωτικού serial killer .

Ένας κάηκε ζωντανός. Δύο τραυματίες . Οι ασθενείς με υποστήριξη οξυγόνου πέφτουν ληθαργικοί απο τη διακοπή της παροχής. Οι εργαζόμενοι τσαλαπατιούνται μεσα σε πυκνούς μαύρους καπνούς. Το body count ενδέχεται να ανέβει.

Δεν είναι βομβαρδισμός στην Ουκρανία. Είναι το Νοσοκομείο Παπανικολάου. Κάποιος λεει άναψε τσιγάρο. Μετά κάποιος είπε σε εναν άλλον που έκανε δηλώσεις στην τηλεόραση οτι ανατινάχτηκε ένα κινητό. Όλα αυτά χωρίς βεβαια να εχει προλάβει να βγεί πόρισμα της Πυροσβεστικής. Ετσι στο όρθιο. 

Καμία σχέση με τη λιτότητα και τις περικοπές. Καμία σχέση με τις αναστολές. Άλλωστε μας βεβαίωσαν ο Σδούκος και ο Γεροτζιάφας οτι οι 7.500 υγειονομικοί σε αναστολή είναι ..janitors ..έτσι το λέγανε οι μανταμ Σούσούδες...janitors ..δηλαδή τεχνικές επισκευές , επιστασία κτλ... και τί έγινε ...

Όταν ξαναπάρουμε αποφάσεις να τον θυμόμαστε αυτό τον άνθρωπο που κάηκε μεσα σε ενα Νοσοκομείο . Όλους τους δολοφονημένους απο τη λιτότητα , τις περικοπές και το υγειονομικό πραξικόπημα κυβέρνησης και εταιρειών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με το vaccineimpact, το οποίο επικαλείται τα δεδομένα του VAERS έως τις 18 Μαρτίου του 2022 υπάρχει μια ραγδαία αύξηση σε θανάτους και σε παρενέργειες από εμβόλια τους τελευταίους 15 μήνες, απ’ όταν δηλαδή ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό, σε σχέση με ότι καταγραφόταν τα προηγούμενα 30 χρόνια.

Τα στοιχεία του VAERS: 

Αύξηση 68.000% στα εγκεφαλικά

Αύξηση 44.000% στις καρδιακές παθήσεις

Αύξηση 6.800% στους θανάτους

Αύξηση 5.700% στις μόνιμες αναπηρίες

5.000% αύξηση των απειλητικών για τη ζωή τραυματισμών

Αύξηση 4.400% στα νοσοκομεία

EudraVigilance: 41,834 θάνατοι και 3,9 εκατ. παρενέργειες

Σύμφωνα με τα στοιχεία της βάσης δεδομένων της ΕΕ EudraVigilance μέχρι τις 15 Μαρτίου του 2022 είχαν καταγραφεί 41.834 θάνατοι και 3.900.241 παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, oι μισές περίπου παρενέργειες είναι σοβαρές, συγκεκριμένα οι 1.814.420.

Να υπενθυμίσουμε πως η βάση της EudraVigilance καταγράφει τα στοιχεία για τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μόνο, κάτι που σημαίνει πως ο αριθμός για όλα τα κράτη της Ευρώπης είναι αρκετά μεγαλύτερος, ενώ τα στοιχεία τα δημοσιεύει το vaccineimpact.

Τα τέσσερα εμβόλια είναι τα:

COVID-19 MRNA VACCINE MODERNA (CX-024414)

COVID-19 MRNA VACCINE PFIZER-BIONTECH

COVID-19 VACCINE ASTRAZENECA (CHADOX1 NCOV-19)

COVID-19 VACCINE JANSSEN (AD26.COV2.S)

Τα στοιχεία ανά εμβόλιο έως 15 Μαρτίου του 2022



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο κούλης αποστρατιωτικοποιεί τα ελληνικά νησιά, στέλνει τα όπλα τους στην Ουκρανία και κλιμακώνει τον πόλεμο με τη Ρωσία.

Π Ρ Ο Δ Ο Σ Ι Α.

"Ρωσική Πρεσβεία για τις απελάσεις των 12 διπλωματών από το ΥΠΕΞ: Η ενέργεια δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες"

14:52, Τετάρτη 06 Απριλίου 2022

H απόφαση της Ελλάδας για απέλαση 12 Ρώσων διπλωματών δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ρωσική Πρεσβεία. Νωρίτερα το ελληνικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι οι συγκεκριμένοι 12 Ρώσοι διπλωμάτες είναι πρόσωπα μη αρεστά στη χώρα μας (personae non gratae).

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει η ρωσική πρεσβεία: «Στις 6 Απριλίου 2022, ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ εκλήθη στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπου ενημερώθηκε για την απόφαση της Αθήνας να κηρύξει 12 διπλωμάτες της Πρεσβείας και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη personae non gratae.

Από την πλευρά μας, εκφράσαμε την κατηγορηματική διαμαρτυρία γι’ αυτό το αδικαιολόγητο και συγκρουσιακό βήμα που έχει στόχο την ακόμη χειρότερη καταστροφή του συνόλου των διμερών μας σχέσεων. Επισημάναμε ότι αυτή η ενέργεια δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πώς είναι δυνατόν από την αυριανή απεργία να απουσιάζουν βασικά αιτήματα που αφορούν ένα μεγάλο μέρος πολιτών αυτής της χώρας, να μην γίνεται η αναφορά σε διαχωρισμούς, την οικονομική εξαθλίωση με τα τόσα πληρωμένα υποχρεωτικά τεστ, την σύνθλιψη της αξιοπρέπειάς μας. Και κυρίως πως είναι δυνατόν να μιλάμε για απεργία όταν δεν αναφερόμαστε, δεν στηρίζουμε την επιστροφή των 7500 Υγειονομικών στις θέσεις τους; Με ένα ΕΣΥ να καταρρέει, δεν τους ενδιαφέρουν οι τόσοι έμπειροι υγειονομικοί που ζουν χωρίς μισθό από την 1η του Σεπτέμβρη. Αλλά όπως θα δείτε και στη φωτό άλλα πράγματα απασχολούν την ΓΣΕΕ. «Εμβολιαζόμαστε όλοι» γράφει η ταμπέλα της ΓΣΕΕ. Η υποκρισία έχει χτυπήσει κόκκινο! Δεν πάει άλλο! Χαιρετίζω όμως την Β ΕΛΜΕ της Αθήνας για την ανακοίνωση στήριξης στους Υγειονομικούς. Ας ανοίξει ο δρόμος για μεγαλύτερες κινητοποιήσεις!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε ποια φυλακή πρέπει να μπει ο ψυχασθενης Ζελενσκι που καθημερινά με την πολιτική του δολοφονεί τον λαό του και ηδονίζεται με καθημερινά 5λεπτα παγκόσμιας τηλεθέασης? Κι εμείς τι φταίμε να "βομβαρδιζομαστε" καθημερινά με όλη αυτή την παράνοια? Φταίμε όμως...Γιατί έχουμε μεταβληθεί σε "καταναλωτες" εικόνων από τον καναπέ μας...Σε λίγο θα συνοδεύουμε αυτό μας τον "εθισμο" με ποπ κορν και ποτάκι. Θα είμαστε πιο κουλ...Δώστε αίμα στο λαό...

Για φανταστείτε αυτή τη δυνατότητα προπαγάνδας να την είχαν ο Χίτλερ και ο Γκαιμπελς την Νέα Τάξη Πραγμάτων που θα είχαμε τώρα? Τα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας θα μας τα είχαν παρουσιάσει σαν " Σωτήρια από τον Μπολσεβικισμο και τον Σιωνισμο"...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ουκρανός βουλευτής Ilya Kiva είπε ότι η τραγωδία στο Bucha προετοιμάστηκε από την SBU και σχεδιάστηκε από τη βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI6. «Έφτασαν νωρίς το πρωί, απέκλεισαν την περιοχή, σκόρπισαν τα πτώματα και μετά πρόλαβαν τους δημοσιογράφους εκεί. Για αυτό, ο Ζελένσκι ο γελωτοποιός επέστρεψε εκεί για να κεντρίσει το ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου για την υποτιθέμενη τραγωδία που συνέβη, αλλά όλα αυτά είναι ψεύτικα. Όλα αυτά είναι μια προσκηνοθετημένη παραγωγή, η οποία θα έπρεπε πρώτα απ' όλα να προκαλέσει επιθετικότητα και μίσος μέσα σου, αλλά αυτό δεν ήταν», είπε ο Kiva.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα νοσοκομεία στην Αγγλία θα ρωτούν τους άνδρες ασθενείς εάν είναι «έγκυοι»!

6/4/2022

Τα νοσοκομεία στην Αγγλία, αποφάσισαν να υιοθετήσουν μια νέα πολιτική “ισότητας” και να ρωτούν τους άνδρες ασθενείς εάν είναι «έγκυοι» ή όχι, τη στιγμή που υποβάλλονται σε ιατρική εξετάσεις.

Η νέα καθοδήγηση της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας (NHS), η οποία είναι παρόμοια με τις κρατικές νοσοκομειακές ενώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθοδηγεί τα νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου να υποβάλλουν την ερώτηση σε «όλους τους ασθενείς ηλικίας κάτω των 60 ετών, ανεξάρτητα από το φύλο τους» εάν βρίσκονται σε κατάσταση εγκυμοσύνης…

Η αλλαγή αυτή έγινε μετά από πιέσεις οργανώσεων για τα δικαιώματα των LGBTQ+, οι οποίες επέμειναν ότι η ύπαρξη θαλάμων «μονόφυλων» στα βρετανικά νοσοκομεία εισάγει διακρίσεις σε βάρος των τρανς ατόμων, που προσπαθούν να διαγράψουν το φύλο τους.

Γιατί ο κόσμος γίνεται όλο και πιο παράλογος;

Η αλλαγή του ορισμού του «άνδρα» και της «γυναίκας» δε γίνεται χάρη στις ευαισθησίες κάποιων για την «τρανς κοινότητα».

Το να φτάνουμε να εξηγούμε τα αυτονόητα δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά…

Ένας λογικός νους μπορεί να καταλάβει, πως οι άντρες που εισέρχονται σε μια μονάδα του νοσοκομείου για οποιοδήποτε είδος περίθαλψης, είναι γελοίο να ερωτώνται εάν περιμένουν «παιδί». Επίσης κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι προσβλητικό ιδιαίτερα σε άνδρες με κοιλιά, ενώ κανένας τρανς δεν προσβάλλεται πουθενά, αρκεί να δηλώσει την ταυτοτητά του.

Οπότε αυτό το μέτρο δεν έχει καμία λογική και ακριβώς εκεί βρίσκεται η ουσία του.

Το να έχεις ένας κράτος που σε αναγκάζει να ακολουθείς παράλογους κανόνες, είναι πιο εύκολο στο να μειώσει τις αντιδράσεις σου. Αυτό το είδαμε κυρίως τα 2 τελευταία χρόνια στη περίπτωση της “παμδημίας”.

Ένα σοβαρό κοινό με κριτική σκέψη, δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί με σοβαρά επιχειρήματα σε κάτι τόσο παράλογο, γιατί εκ προοιμίου το θέμα δεν προβλέπεται για σοβαρή αντιμετώπιση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



6/4/2022 – 20.00

ΑΜΕΣΑ τα αντανακλαστικα !

Σε λιγότερο απο 1 ώρα.... πολλές 100νταδες μαζεύτηκαν....σε λίγο θάναι Χιλιάδες!!

Να απελευθερωθουν οι εργαζόμενοι, ο Δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη και τα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ, που διαδήλωσαν ενάντια στην χρήση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης από τους ΑμερικανοΝΑΤΟικους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μας εχετε Ζαλινσκι τον Πουτσιν



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Καταδικάστηκαν οι υπεύθυνοι της δολοφονίας του Τομάς Σανκαρά στην Μπουρκίνα Φάσο

Στρατοδικείο της Μπουρκίνα Φάσο καταδίκασε την Τετάρτη σε ισόβια κάθειρξη τους τρεις επικεφαλής της δολοφονίας το 1987 του τότε προέδρου Τομάς Σανκαρά, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου Μπλεζ Κομπαορέ.

Καταδικάστηκαν επίσης εννέα ακόμη εμπλεκόμενοι στα γεγονότα του πραξικοπήματος του 1987. Ο Μπλεζ Κομπαορέ ο οποίος ανέλαβε την εξουσία μετά το πραξικόπημα που ανέτρεψε τον Σανκαρά, όπως και ο επικεφαλής της προσωπικής του ασφάλειας  Ιατσίντσε Καφλαντο, δικάστηκαν ερήμην καθώς είχαν αυτοεξοριστεί στο εξωτερικό.

Ωστόσο, ο αρχηγός του επιτελείου του Κομπαορέ, Γκίλμπερτ Ντιεντερέ,ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης 20 ετών ως επικεφαλής του πραξικοπήματος του 2015, ήταν παρών στην ανάγνωση της απόφασης του δικαστηρίου.

Το στρατοδικείο εξέδωσε την απόφασή του, μετά από έξι μήνες ακροαματικής διαδικασίας, όπου εξέταστηκαν περισσότεροι από εκατό μάρτυρες και αφού η Στρατιωτική Εισαγγελία ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων.

Η υπόθεση άνοιξε ξανά το 2020, αφού ήρθαν στο φως μια σειρά εγγράφων που συνδέονται με τη δολοφονία. Το πραξικόπημα οδήγησε στη δολοφονία του τότε προέδρου μαζί με δώδεκα αξιωματικούς του στρατού.

Στη ίδια δίκη βρέθηκαν ένοχοι άλλοι εννέα κατηγορούμενοι που καταδικάστηκαν σε ποινές από τρία έως είκοσι χρόνια φυλάκισης. Οι κατηγορίες ήταν χειραγώγηση μαρτύρων, συνέργεια σε φόνο, καθώς και συνεργασία σε επίθεση κατά της κρατικής ασφάλειας.

Ο Σανκαρά, ο οποίος είναι μια από τις κορυφαίες φυσιογνωμίες του Παναφρικανισμού, πραγματοποίησε ένα σύνολο κοινωνικών και λαϊκών μέτρων για την ενίσχυση της εκπαίδευσης, της παραγωγής και της διεύρυνσης των δικαιωμάτων των πιο ευάλωτων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουκρανία: εφαλτήριο ΝΑΤΟ κατά Ρωσίας. Μίκης Θεοδωράκης 10.6.2015

Αντικομμουνιστική υστερία ΝΑΤΟ και μεταβολή της Ουκρανίας σε εφαλτήριο για επίθεση κατά της Ρωσίας. Μίκης Θεοδωράκης 10.6.2015

Απόσπασμα από το: «Ποια είναι η αληθινή πραγματικότητα». Κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη 10.VI.2015 που δημοσιεύθηκε στο enallaktikos 15 Ιουνίου 2015

https://enallaktikos.gr/article/47543/poia-einai-i-alithini-pragmatikotita-k/

   «…σήμερα ζούμε μια νέα περίοδο αντικομμουνιστικής

υστερίας με επί κεφαλής το ΝΑΤΟ και τα σχέδιά του για την μεταβολή της

Ουκρανίας σε μια βάση στρατηγικής σημασίας με σκοπό να την

χρησιμοποιήσει σαν εφαλτήριο σε μια προσεχή επίθεση κατά της Ρωσίας του

Πούτιν, δηλαδή του υπ’ αριθμόν ένα εχθρού της. Θα μου πείτε ίσως, «τι

σχέση έχει η σημερινή Ρωσία με τον κομμουνισμό». Η απάντηση είναι, ότι

ανεξάρτητα από το πολιτικό και το οικονομικό σύστημα της σημερινής

Ρωσίας, οι Δυτικές δυνάμεις φοβούνται ότι στο βάθος ο ρωσικός λαός

κρύβει μέσα του τα κυρίαρχα στοιχεία της κομμουνιστικής εποχής. Κι

ανάμεσα σ’ αυτά, τον φόβο για τον επιθετικό αμερικανικό ιμπεριαλισμό,

που τον υποχρεώνει να δαπανά ένα μεγάλο μέρος του κρατικού

προϋπολογισμού για την άμυνά του με αιχμή το πυρηνικό οπλοστάσιο που

δημιουργήθηκε στη σοβιετική περίοδο και που οι σημερινοί κυβερνήτες όχι

μόνο το διατηρούν άθικτο αλλά το βελτιώνουν, ώστε να παραμένει ισάξιο αν

όχι ισχυρότερο από την πυρηνική δύναμη των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ.

   Πριν λίγο καιρό ο αιώνιος Κίσινγκερ είπε σε μια ομιλία του ότι «μόνο

με έναν πόλεμο στο Ιράν θα αναγκάσουμε τους Ρώσους να βγουν από το

καβούκι τους για να το προστατέψουν στρατιωτικά, γεγονός που θα μας

βοηθήσει να χρησιμοποιήσουμε το νέο πυρηνικό μας όπλο και να τους

εξοντώσουμε».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΜΟΝΙΜΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

«Ενημερώνω τον κόσμο ότι έλαβα μια απειλητική επιστολή από τις Ηνωμένες Πολιτείες: απείλησαν να ρίξουν την κυβέρνησή μου επειδή αρνήθηκα να ιδρύσω αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στη γη του Πακιστάν

Απειλούν τον μισό κόσμο.

Λάβαμε επίσημο έγγραφο στο οποίο οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι το Πακιστάν μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρές συνέπειες. Το έγγραφο αναφέρει επίσης ότι η επίσκεψή μου στη Ρωσία δεν έγινε καλά.

Η Ουάσινγκτον απείλησε να ρίξει την κυβέρνησή μου επειδή αρνήθηκε να ιδρύσει αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο Πακιστάν.

Επαναλαμβάνω ότι δεν θα υπάρξουν επιθέσεις drone ή ξένων βάσεων ξεκινώντας από τη χώρα μας.

Ήμουν και θα είμαι πάντα για μια ισχυρή ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική όπου ο λαός μου έρχεται πρώτος. "

Imran Khan

Πρωθυπουργός του Πακιστάν



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Σφαγή του Μι Λάι

Το απόγευμα της 15ης Μαρτίου 1968 η ομάδα του 25χρονου υπολοχαγού Γουίλιαμ Κάλεϊ διατάσσεται να εκκαθαρίσει το χωριό Μι Λάι (Μάι Λάι όπως το γνωρίζουμε στην Ελλάδα) από τους κομμουνιστές αντάρτες Βιετκόνγκ που το κατείχαν. Η πληροφορία αποδεικνύεται εσφαλμένη. Στο χωριό αυτό του Νοτίου Βιετνάμ βρίσκονται μόνο γυναικόπαιδα και ανήμποροι ηλικιωμένοι. Την επομένη το πρωί (16 Μαρτίου) οι στρατιώτες του Κάλεϊ, με προϋπηρεσία μόλις τριών μηνών στο αφιλόξενο Βιετνάμ, κατασφάζουν με πρωτοφανή αγριότητα τους αμάχους. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των θυμάτων κυμαίνεται από 350 ως 500.

3 Απριλίου 2022

((Όσοι πάτησαν το πόδι τους στο χωριό είχαν αποφασίσει να σκοτώσουν. Η διαταγή ήταν ρητή: να καταστρέψουν το Μάυ Λάι, ώσπου να μην απομείνει ούτε κότα, ώσπου να εξαφανιστεί κάθε σημείο ζωής. Για μας φυσικά, αυτοί δεν ήταν άνθρωποι κανονικοί: ήταν Βιετκόνγκ ή φίλοι των Βιετκόνγκ. Όταν έφτασα, είδα μια γυναίκα μαζί μ' έναν άνδρα κι ένα παιδί που, τρέχοντας, προσπαθούσαν να ξεφύγουν, να σωθούν, σε μια καλύβα. Τους φώναξα στην γλώσσα τους να σταματήσουν, μα δεν σταμάτησαν. Η διαταγή όμως έλεγε να πυροβολήσω και πυροβόλησα. Ναι αυτό έκανα:πυροβόλησα. Τους σκότωσα και τους τρεις. Και την γυναίκα και το παιδάκι. Το παιδί δεν ήταν πάνω από δύο χρονών)). ( Απόσπασμα από την μαρτυρία του Βαρνάρντο Σίμπσον, στρατιώτη στον Λόχο Τσάρλι). (( Κάποιος γέρος βρισκόταν σ΄ ένα καταφύγιο. Πολύ, πολύ γέρος.Ο λοχίας Ντέηβιντ Μίτσελ ούρλιαξε: Σκοτώστε τον. Συγκεντρώσαμε άντρες, γυναίκες, παιδιά και βρέφη στο κέντρο του χωριού, όπως σ'ένα μικρό νησί. Εμφανίστηκε ξαφνικά ο υπολοχαγός Κάλλεϋ και είπε: Ξέρετε τι πρέπει να κάνετε,ε; Κι εγώ είπα: ναι, κι αυτός απομακρύνθηκε. Ξαναγύρισε όμως σε δέκα λεπτά, φωνάζοντας Γιατί δεν τους ξεκάνατε ακόμη; Εγώ απάντησα πως νόμιζα ότι ήθελε μόνο να τους προσέχουμε, κι αυτός είπε: Όχι , όχι, τους θέλω νεκρούς. Κι άρχισε να ρίχνει. Μου είπε να τους σημαδεύω και εγώ......Απόσπασμα από τον πρόλογο του βιβλίου της Οριάνας Φαλάτσι Βιετνάμ. Για να μην ξεχνιόμαστε να μην ξεχνάμε τους σημερινούς κλαίγοντας και χθεσινούς δολοφόνους. Ο ιμπεριαλισμός τα ίδια έκανε τα ίδια θα κάνει και να μην τρέφομαι αυταπάτες..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα ναζιστικά κόμματα είναι απαγορευμένα στη Ρωσία. Αντίθετα, στην Ουκρανία είναι απαγορευμένα όλα τα κόμματα από την Κεντροαριστερά μέχρι το Κ.Κ. Οπότε δεν ξέρουμε και τι ποσοστά θα είχαν οι ναζί στη Ρωσία. Ο Ναβάλνι που ήθελε να συγκροτήσει μαζικό ναζιστικό κόμμα είναι στη φυλακή.

Σχολιο.- Για ναζί μιλάμε. Ο Ζιρινόφσκι είναι ακροδεξιός, όχι όμως ναζί. Όπως είναι ακροδεξιοί οι Καρατζαφέρης και Βελόπουλος, π.χ., αλλά θα ήταν τεράστιο πολιτικό λάθος να τους εξομοιώσουμε με τη Χρυσή Αυγή, με τα Τάγματα Εφόδου και τις δολοφονίες. Αν δυσκολεύεστε να καταλάβετε τη διαφορά, συνεχίστε τις ειρωνείες. Ουδόλως με απασχολούν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτόν τον Ζελένσκι θα στηθούν ν' ακούσουν αύριο στη Βουλή οι βουλευτές του νατοϊκού μνημονιακού μπλοκ (Ν.Δ., ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ) με την παρουσία και ενός από το ΜέΡΑ25:

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για την Ελβετία του μέλλοντος. Αλλά σίγουρα θα γίνουμε ένα "μεγάλο Ισραήλ" με το δικό του πρόσωπο. Δεν θα μας εκπλήσσει το γεγονός ότι θα έχουμε εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων ή της Εθνοφρουράς σε όλα τα ιδρύματα, στα σούπερ μάρκετ, στους κινηματογράφους, θα υπάρχουν άνθρωποι με όπλα. Είμαι βέβαιος ότι το θέμα της ασφάλειάς μας θα είναι το νούμερο ένα στα επόμενα δέκα χρόνια».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επέτειος της γερμανικής εισβολής στην Ελλάδα (6 Απριλίου 1941) σήμερα και σκέφτομαι ότι θα ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για την ελληνική Βουλή να απαιτήσει από το Ράιχ, σε ειδική συνεδρίαση, την καταβολή των γερμανικών κατοχικών οφειλών. 

Ακριβώς γιατί πάει πολύ να αποφασίζει το Ράιχ τον επανεξοπλισμό του με πολεμικές δαπάνες 100 δις ετησίως και να επιμένει να μην πληρώνει τα χρέη του προς την Ελλάδα που κατέστρεψε. 

Αλλά τι λέω; Εδώ η Βουλή, φτύνοντας στους τάφους των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων της ναζιστικής κατοχής, ετοιμάζεται να ακούσει αύριο τον νατοϊκό πολεμοκάπηλο και σύμμαχο του Ράιχ, Ζελένσκι. Αυτόν που καμαρώνει γιατί τα ναζιστικά παραστρατιωτικά σώματα έχουν ενσωματωθεί στον ουκρανικό στρατό.

Σχολιο.- Τι το περίεργο; Και στην Ελλάδα οι ταγματασφαλίτες ενσωματώθηκαν στον στρατό!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επέτειος της γερμανικής επίθεσης κατά της Ελλάδας σήμερα και στέκομαι σ' αυτές τις δυο φωτογραφίες, χαρακτηριστικές της στάσης του λεγόμενου "πνευματικού κόσμου" απέναντι στον φασισμό και τον εθνικό εξανδραποδισμό.

Πρόκειται για δύο καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Τον εθνικόφρονα Περικλή Βιζουκίδη, που υποδέχτηκε επίσημα τους Γερμανούς κατακτητές στη Θεσσαλονίκη, στις 9 Απριλίου 1941. Και τον μαρξιστή Χαράλαμπο Θεοδωρίδη, που στην επέτειο της 25ης Μαρτίου 1943 στόλισε το μπαλκόνι του με την ελληνική σημαία και στη συνέχεια την πέταξε προς τους επονίτες φοιτητές που διαδήλωναν κάτω απ' αυτό.

Ο Βιζουκίδης παρέμεινε στη θέση του και μετά την Απελευθέρωση. Συμμετείχε μάλιστα και στην Επιτροπή που αποφάσισε την εκδίωξη του Θεοδωρίδη από το Πανεπιστήμιο, ως φορέα αντεθνικών φρονημάτων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρε σεις εκεί στα κανάλια φτάνει πια ρε μλκ, μάς ζαλίσατε ,βαρεθήκαμε να ακούμε για την απεργία,

πείτε τίποτα για την Πισπιρίγκου

Έλεος πια μ'αυτην την απεργία , φτώχεια , ακρίβεια , ΔΕΗ κλπ.

Εμένα με νοιάζει τι έκανε η Ρούλα για να φέρει κοντά της τον Μάνο.

Ξεφτιλες ΜΜΕ.

Ευτυχώς υπάρχει το twitter !!!!

#απεργία_6 Απρίλη

2.719 twieet

#Ρουλα_Πισπιριγκου

4.447 tweet



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με άγρια καταστολή από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και την προσαγωγή 11 απεργών χτύπησε η κυβέρνηση τη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης όταν έφτασε στο λιμάνι όπου είχε καταπλεύσει ΝΑΤΟικό πλοίο και ξεφόρτωσε στρατιωτικό εξοπλισμό με προορισμό την Ανατολική Ευρώπη.

Ανάμεσα στους 11 προσαχθέντες ήταν μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ, του ΚΣ της ΚΝΕ, ένας δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» και συνδικαλιστές. Από την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν κατά την ώρα της προσαγωγής τους τραυματίστηκε ένας που γρονθοκοπήθηκε από αστυνομικούς.

Ξανα μανα μέ τους ενστολους τρομοκράτες του Θεοδωρικάκου καί τής ΝΔ νά επιτιθενται μέ αγριότητα σε απεργούς διαδηλωτές καί στελεχη του ΚΚΕ

Το «έγκλημά» τους ήταν πως την ώρα της κινητοποίησης, ομάδα διαδηλωτών κατάφερε να προσεγγίσει τα βρετανικά τροχοφόρα στρατιωτικά οχήματα, να πετάξει κόκκινες μπογιές και να γράψει πάνω τους «ΝΑΤΟ go home», απαιτώντας Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ΝΑΤΟικών. Αυτό ενόχλησε την κυβέρνηση και αμόλησε ΜΑΤ και ΟΠΚΕ απέναντι στους χιλιάδες εργαζόμενους: Το ότι ο λαός δεν θέλει την εμπλοκή της χώρας στους πολέμους των ιμπεριαλιστών και βάζει εμπόδια στη διέλευση των δολοφονικών στρατών τους.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που βγήκαν στη δημοσιότητα δείχνουν τον απρόκλητο και άγριο χαρακτήρα της επίθεσης από τους άνδρες της Αστυνομίας, που προφανώς πίστευαν ότι αφού συνέλαβαν τον δημοσιογράφο του «Ρ» Δημήτρη Μαβίδη, μέλος της ΕΣΗΕΜΘ, δεν τους βλέπει άλλος κανείς. Η σύλληψη και των «11» έγινε έξω από το λιμάνι. Και ενώ οι διαδηλωτές απαιτούσαν την άμεση απελευθέρωσή τους ώστε να ενταχθούν και πάλι στη διαδήλωση, η Αστυνομία, αφού ξυλοφόρτωσε κάποιους από αυτούς, τους πέρασε χειροπέδες και τους οδήγησε στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Μετά από ώρες αφέθηκαν ελεύθεροι οι τρεις (3) από τους 11 προσαχθέντες, ενώ μέχρι αργά κρατούνταν οι άλλοι 8.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όσο θα συντρίβονται απο τον Ρωσικό στρατό οι Ουκρανοναζί που εχουν μετατρέψει σε ανθρώπινη ασπίδα τους αμάχους κρυβόμενοι θρασύδειλα στίς αστικές δομές τόσο θα εντείνετε η Γκαιμπελική προπαγάνδα γιά σφαγές αθώων

Σχολιο.- Η μεγαλύτερη χαρά , θα είναι , όταν οι Ρωσσοι τους διαλύσουν , περασουν οι αρχηγοί τους απο δικη και πληρώσουν με την αναγκαία ποινή , για τα εγκλήματά τους .

Βρωμοναζι , καθάρματα !!

Σχολιο.- περιμένω με μεγαλη ανυπομονησία αυτη την στιγμή που εκτός από τήν δίκαιη τιμωρία αυτών των ναζιστικών καθαρματων θα σημάνει καί μία τεράστια ταπεινωτική πολιτική ηττα για τό δολοφονικο ΑμερικανοΝατοϊκο Ιμπεριαλιστικό στρατοπεδο καί τούς τζουτζέδες τους στην Ε.Ε..



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η σημερινή απεργιακή πορεία κατέληξε στο Νοσοκομείο Λοιμωδών, όπου αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται κατάληψη! Στόχος είναι να υπάρξει πίεση στους κυβερνώντες για την επαναλειτουργία του. Σε μια χώρα που μετρά καθημερινά πενήντα και πλέον νεκρούς από κορονοιό, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για εφησυχασμό! Το κτίριο εσωτερικά όπως φαίνεται άλλωστε κι απ' τις φωτογραφίες, έχει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό για να επαναλειτουργήσει κανονικά! Είναι πλέον στο χέρι των ανθρώπων και του κινήματος το αίτημα αυτό να αποκτήσει υλική υπόσταση! 

Σήμερα Τετάρτη στις 9 μμ ο Δημήτρης Ζερβουδάκης με συναυλία στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου ανοίγει αυτόν τον αγώνα!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



06.04.2022, 20:40

Στον «Ευαγγελισμό» με πνευμονική εμβολή ο Β. Κοντοζαμάνης

Στη μονάδα εμφραγμάτων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» νοσηλεύεται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, καθώς υπέστη θρόμβωση και πνευμονική εμβολή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κ. Κοντοζαμάνης υποβάλλεται σε εξετάσεις, καθώς είχε νοσήσει με κορονοϊό.

Η κατάσταση της υγείας του είναι σχετικά καλή αναφέρουν θεράποντες γιατροί. 

Περιμένω τον Κούβελα να πει τίποτα για κίτρινες κάρτες και τον εισαγγελέα να τον καλεί για εξηγήσεις.....ή την κυβέρνηση να παραδεχτεί επιτέλους τα αυταπόδεικτα. Το πρώτο πιθανότερο του δευτέρου. Και η ζωή συνεχίζεται (;;;;) μέσα στην λογική της παράνοιας

Σχολιο.- Ναι αλλά στο άρθρο "υπενθυμίζεται,"ότι έχει νοσήσει κάτι λένε για...long covid...για το ...άλλο ,το αυτονοητο,ούτε κουβεντα...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο βίντεο βλέπετε επί το έργον τους "ειδικούς" του Κέντρου Πληροφοριακών και Ψυχολογικών Επιχειρήσεων της Ουκρανίας (Αυτοί συνήθως ασχολούνται με τέτοιες μ@λ@κίες)... Μια νέα Bucha ετοιμάζεται... Τι, δεν ξέρατε ότι υπάρχει η εν λόγω υπηρεσία στην Ουκρανία;

https://ru.wikipedia.org/wiki/72-%D0%B9_%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%80_%D0%B8%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%BE-%D0%BF%D1%81%D0%B8%D1%85%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%85_%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B9?fbclid=IwAR3EAcsfd7Et9X5Me3Lk1dhbyNYWhCQzUzU9aGIOumW4FXVi-RNAWD4Q65I



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για την ιστορία: 

Κλείδωσαν τραπεζικό λογαριασμό μισθοδοσίας Έλληνα πολίτη επειδή έχει ρωσική καταγωγή. 

ΥΓ: το περιστατικό είναι απολύτως αληθινό, σημερινό και αφορά προσωπικό βίωμα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



BDI-Chief (Ομοσπονδιακός Σύνδεσμος Γερμανικής Βιομηχανίας): "Μια πλήρης αποτυχία των παραδόσεων ρωσικού φυσικού αερίου που άλλοι προμηθευτές δεν μπορούν να αντικαταστήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ήταν ένα ισχυρό stress test για την ΕΕ - με απρόβλεπτες συνέπειες για την ασφάλεια εφοδιασμού , την απασχόληση και την πολιτική μας ικανότητα να δράσουμε. "



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Λένιν έλεγε πως " οι νικημένοι στρατοί διδασκονται καλά"

. Η τελευταία μεγάλη ήττα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού ήταν το Βιετνάμ. Οι αναλυτές τους θεώρησαν πως καθοριστικό ρόλο έπαιξε η οργή της κοινής γνώμης για τα εγκληματα τους που απαθανάτισαν φωτογραφίες, βίντεο κ.λπ. όπως η περίφημη:

1η Φεβρουαρίου 1968. Ο φωτορεπόρτερ Eddie Adams απαθανατίζει την εν ψυχρώ εκτέλεση του Βιετκόνγκ αξιωματικού Nguyen Van Lem, από τον στρατηγό και διοικητή της Νότιο – βιετναμέζικης αστυνομίας Nguyen Ngoc Loan.

Η απόφαση των Αμερικανών ήταν ξεκάθαρη: ποτέ ξανά! Όχι ποτέ ξανά ...εγκλήματα, ποτέ ξανά φωτογραφίες και βίντεο!

Είδατε ποτέ μαζικά στον δυτικό τύπο εικόνες από τα εκατομμύρια δολοφονημένων στη Γρανάδα, στον Παναμά, στη Γουατεμάλα, στο Ιράκ, στη Γιουγκοσλαβία, στη Λιβύη, στη Συρία κλπ κλπ ( ατελείωτος ο κατάλογος!);

ΠΟΤΕ!

Έδειχνε το CNN ζωντανά τον πόλεμο στο Ιράκ και έδειχνε μόνο 

.. ουρανό! Ποτέ Γη! Σαν βιντεοπαιχνίδι ήταν !

Η μισή αλήθεια είναι πως ο πόλεμος κερδίζεται και στο εσωτερικό των χωρών, εκεί στοχεύει η χωρίς όρια προπαγάνδα! Η άλλη μισή όμως είναι ζούμε σε ένα παγκόσμιο χωριό πια και το " εσωτερικό" αυτών που αιώνες ρήμαξαν τον πλανήτη...

Είναι μια μικρή μειοψηφία! Ισχυρή, με τρομερά μέσα αλλά... μειοψηφία!

Ιδωμεν ...( Και φυσικά δεν... πιστεύομεν αυτούς που το ψέμα και το έγκλημα τα έχουν κάνει επιστήμη)

Σχολιο.- Εμένα το μυαλό μου φτάνει έως την περιβόητη "επιτροπή Σιτρίν" που έστειλαν οι Εγγλέζοι στην Αθήνα μετά τον Δεκέμβρη του 44. Μάζεψαν στο Περιστέρι πτώματα ανταρτών (πολλά τα ξέθαψαν από πρόχειρους τάφους από διάφορα σημεία της Αθήνας) και τα εμφάνισαν ως θύματα των Εαμοβούλγαρων κομμουνιστών. Οι αποτρόπαιες φωτογραφίες έκαναν τον γύρο του κόσμου και προκάλεσαν διεθνή καταγραφή κατά του ΚΚΕ. Για την ιστορία τα μέλη της επιτροπής ήταν εκπρόσωποι των βρετανικών συνδικάτων, στη συντριπτική πλειοψηφία τους στελέχη των Εργατικών. Κάλλιο άπιστος Θωμάς παρά αφελής...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Διευθυντής της Πνευμονολογικης κλινικής του Νοσοκομείου Παπανικολάου σβήνει μόνος του φωτιά που ξεσπά σε θάλαμο ασθενών με covid, την ώρα που ένας άνθρωπος εξαϋλώνεται μπροστά στα μάτια του από ανάφλεξη παροχής οξυγόνου, ενώ δύο άλλους, τους απομακρύνει ο ίδιος, φλεγόμενους, και τους σώζει. 

Ταυτόχρονα ειδοποιεί τους συναδέλφους του, το νοσηλευτικό προσωπικό και την τεχνική υπηρεσία που κλείνει τις παροχές οξυγόνου, καθώς ο αυτόματος μηχανισμός για αυτή τη δουλειά είναι ανύπαρκτος. Όπως και ο μηχανισμός αυτόματης πυρόσβεσης. 

Κι όλα αυτά σε 4-7 λεπτά όπως δηλώνει ο γιατρός. 

Η Πυροσβεστική κάνει

20 ολόκληρα λεπτά να φτάσει στο Νοσοκομείο και χρειάζεται άλλα 20 λεπτά για να βγάλει έξω τους είκοσι ασθενείς.

Τελικός απολογισμός ένας νεκρός ένας διασωληνωμένος και τέσσερις βαριά εγκαυματίες με αμφίβολη έκβαση.

Το ότι τα νοσοκομεία είναι εγκαταλελειμμένα στην τύχη τους από την κυβέρνηση που χρηματοδοτεί με χρυσάφι τις ιδιωτικές κλινικές, αποκλειστικά και μόνο για light περιστατικά, το ξέρουμε, το ζούμε και το φωνάζουμε δυόμισι χρόνια τώρα που εκμεταλλεύεται την ευκαιρία για να μοιράζει δημόσιο χρήμα σε βαθιές ιδιωτικές τσέπες. 

Το ότι δεν είχαμε παρόμοιες τραγωδίες είναι από καθαρή τύχη.

45 όμως λεπτά, για να εκκενωθεί μια κλινική 20 ασθενών στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και στο μεγαλύτερο Δημόσιο Νοσοκομείο της, είναι αδιανόητα πολλά. Είναι τραγικά και μόνο στη σκέψη τους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θεσσαλονίκη: Γιατρός καταγγέλλει παρακώλυση ιατρικής περίθαλψης σε τραυματία προσαχθέντα

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες παρέχεται ιατρική περίθαλψη στον τραυματισμένο διαδηλωτή στη Θεσσαλονίκη που κρατείται από την ΕΛΑΣ καταγγέλλει γιατρός του νοσοκομείου Γεννηματάς.

07 Απριλίου 2022 01:08

Στη σοβαρή καταγγελία για παρακώλυση της παροχής ιατρικής βοήθειας στον τραυματία προσαχθέντα μετά τη διαμαρτυρία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης προχώρησε γιατρός του νοσοκομείου Γεννηματάς Θεσσαλονίκης, όπου μεταφέρθηκε ο τραυματίας.

Η Ρούλα Γεωργιάδη, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει, όπως αναφέρει, πως οι αρχές παρακωλύουν το ιατρικό έργο περίθαλψης του τραυματία, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Όπως σημειώνει στην καταγγελία της: «Από τα επείγοντα του νοσοκομείου Γεννηματάς Θεσσαλονίκης, καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό και τη βία της ελληνικής αστυνομίας, του ίδιου του κράτους απέναντι σε όποιον αγωνίζεται και σηκώνει κεφάλι στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική τους. Καταγγέλλουμε την παρακώλυση ιατρικού έργου από τις αστυνομικές αρχές, ενάντια στο έργο των συναδέλφων ιατρών που προσπαθούν να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες και να διερευνήσουν τα σοβαρά τραύματα που φέρει συναγωνιστής, ο οποίος σήμερα το πρωί σύρθηκε σαν εγκληματίας κοινού ποινικού δικαίου στα κρατητήρια».

Η ίδια καταλήγοντας τόνισε πως «είμαστε εδώ και θα παλέψουμε για την υγεία και την προστασία του εργαζόμενου λαού. Δε θα περάσει η τρομοκρατία».

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τετάρτης οι αρχές προχώρησαν σε 11 προσαγωγές, οι οκτώ εκ των οποίων έγινε γνωστό ότι μετατράπηκαν σε συλλήψεις, μετά τη διαμαρτυρία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης που ακολούθησε την απεργιακή κινητοποίηση.

Ένας εκ των διαδηλωτών που κρατείται από τις αρχές, σύμφωνα με τον βουλευτή ΚΚΕ Θεσσαλονίκης, Λεωνίδα Στολτίδη έχει αιματώματα μετά από γροθιές που δέχτηκε στο πρόσωπο, ενώ οι γιατροί έκαναν ράμματα στα χείλη του.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανοτσολιάδες!! Μισθοφόροι Λεγεωνάριοι Έλληνες στη Λεγεώνα των Ξένων της Ουκρανίας! Ταγματασφαλίτες του Αζόφ!!

06/04/2022

Μισθοφόροι Λεγεωνάριοι Έλληνες στη Λεγεώνα των Ξένων της Ουκρανίας. Υπήρχαν και οι μαυραγορίτες και οι δοσίλογοι με την κουκούλα και οι συνεργάτες των Ναζί σε αυτόν τον τόπο καμιά εντύπωση δεν μας προκαλεί. Γερμανοτσολιάδες! Για δεκάδες κάνει λόγο η αναφορά..Ταγματασφαλίτες του Αζόφ!!

Δεν πολεμούν για την Ουκρανία λάθος σημαία κρατούν για τα αφεντικά τους το ΝΑΤΟ μάχονται ….