Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Πεμπτη 7 Απριλιου 2022


ΦΟΒΕΡΟ! Στις εμπόλεμες περιοχές ο ιός υποχωρεί

Παρατηρώντας τις φωτογραφίες του Δένδια στην Ουκρανία διαπιστώνει ο καθένας ότι μας κοροϊδεύουν στα μούτρα μας.

Όχι δεν αναφέρομαι στην υποκρισία τους για τον πόλεμο και την στοχευμένη ευαισθησία τους.

Αναφέρομαι στα φασιστικά υγειονομικά μέτρα που έχουν επιβάλλει στους Έλληνες.

Σε μια Ουκρανία που μόνο το 25% έχει εμβολιαστεί ο Υπ. Εξωτερικών και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής νιώθουν ασφαλείς να κυκλοφορούν ακόμη και σε κλειστούς χώρους χωρίς την μάσκα στο πρόσωπο τους.

Αντίθετα μόλις μπουν στην Ελλάδα, του 75% εμβολιασμένου πληθυσμού, φορούν διπλές μάσκες ή τις ενισχυμένες.

Μόνο και μόνο για να υποστηρίξουν το αφήγημα τους περί αναγκαιότητας επιβολής των μέτρων.

Μόνο και μόνο για να νομιμοποιήσουν την εντολή να πηγαίνουν τα παιδιά μας στο σχολείο φορώντας το πανί στο πρόσωπο τους για 8 ώρες.

Για να παίξουν με τον φόβο σου και να σε τρομοκρατήσουν για να μην αντιδράσεις.

Έτσι δέχτηκες ακόμη και τον Εύζωνα στον Άγνωστο στρατιώτη να φοράει μάσκα ακόμη και την νύχτα που δεν κυκλοφορεί άνθρωπος στο Σύνταγμα αλλά ο Δένδιας, αλλά και άλλοι υπουργοί, όπως ο Παναγιωτακόπουλος επάνω στο Αβέρωφ με την Γαλλίδα Υπ. Άμυνας, να κυκλοφορούν άνευ μάσκας .

Εκτός και αν στις εμπόλεμες περιοχές ο ιός υποχωρεί.

Υ.Γ. 1) Εσύ που το διαβάζεις μην ξεχάσεις να βάλεις την μάσκα σου φεύγοντας από το σπίτι και οδηγώντας μόνος σου το αυτοκίνητο.

Μην ξεχάσεις να κατεβάσεις και το πιστοποιητικό ”καλού μασκοφόρου” που η φιλεύσπλαχνη και δημοκρατική κυβέρνηση σου του μείωσε την ισχύ στο τρίμηνο αλλά η δημοκρατικότερη Ευρώπη την μάλωσε και της επέβαλλε να το ξανακάνει εξάμηνο.

Υ.Γ. 2) Δεν είναι κακό να παραδεχτείς, στον εαυτό σου καταρχήν, ότι 2 χρόνια σε κορόιδεψαν, λέγοντας σου να εμβολιαστείς για να πάρεις την ζωή σου πίσω.

Εάν το έχεις κατανοήσει θα αντισταθείς στην υποχρεωτική 4η δόση που έρχεται τον Σεπτέμβριο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ούτε τα προσχήματα!

Μέλος του Τάγματος Αζώφ μίλησε στο Κυνοβούλιο ως συναγωνιστής του Ζελένσκι!

Πείτε ξανά ότι "είναι μύθος τα περί νεοναζί της Ουκρανίας" να δω κάτι!

Θα ήσαστε ειλικρινείς αν λέγατε "το ξέρουμε πως υπάρχουν κι αλωνίζουν και γουστάρουμε" - διότι ένα πράγμα με αυτούς είστε, εσείς του καθεστώτος, της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ.

Σχολιο.- Μυρουδιά συγκυβέρνησης.

Σχολιο.- τι μυρουδιά;;; ζέχνει ο τόπος εδώ και πολύ καιρό!

Σχολιο.- ήδη συγκυβερνούν άτυπα.

Σχολιο.- Μιλησε ο Αζοφ με τις ευλογιες του δικου μας Χαζοφ....

Σχολιο.- Πάντα γουσταρανε από το 30 ακόμα άντρα της χρονιάς βγάζανε τον Χίτλερ μέχρι που άρχισε να τους βομβαρδίζει. Τώρα επέστρεψαν σιγά σιγά με να τρέμει η γη, ξανά με αγκυλωτούς με το μανδύα του νεοφιλελεύθερου και του πολιτικά ορθού

Σχολιο.- δεν θελω να τους στεναχωρησω ουτε και εσεις να ενθουσιαστειτε παραυτα αλλα θα εχουν ακριβως την ιδια μοιρα με τους προγονους τους

Σχολιο.- Τους ειχαμε τοσα χρονια στο κΥνοβουλιο εκλεγμενους και μαλιστα με την πλειοψηφια των ψηφοφορων τους να ειναι φολα χιτλερικοι,γιατι μας κανει εντυπωση τωρα;;;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Είμαι ΑΕΚ και μάλιστα με τους Original. Έχουμε πανό κατά των Αμερικανών. Το παιχνίδι της ΑΕΚ με την Παρτιζάν την περίοδο των Νατοϊκών επιθέσεων εναντίων της Σερβίας. 

Εκεί τους γνώρισα και έγινα ΑΕΚτζής, γιατί εκεί είδα μια αθλητική ομάδα η οποία τίθεται επικεφαλής ενός αγώνα που ξεφεύγει από το στενό αθλητικό πλαίσιο και κινείται μέσα πολιτικά και τα Ελληνικά πράγματα. 

Το γεγονός ότι στάθηκε στο πλευρό ενός λαού που τον καταπίεζε το ΝΑΤΟ εμένα που δεν άνηκα σε καμία ομάδα με έκανε να την αγαπήσω».

ΜΑΝΩΛΗΣ  ΓΛΕΖΟΣ

Σαν σήμερα, πριν από 23 χρόνια, η ΑΕΚ βρέθηκε στο βομβαρδισμένο Βελιγράδι, προκειμένου να δώσει φιλικό ειρήνης και αλληλεγγύης με την Παρτιζάν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



7/4/2022 – 11.00

Κι ενώ σε δυο ώρες οι βουλευτές του νατοϊκού - μνημονιακού μπλοκ θα βαράνε στη Βουλή παλαμάκια στον πολεμοκάπηλο Ουκρανό Ναζιστή Σεφερλή, η φωτογραφία αυτή δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας ως προς το μέχρι πού φτάνει η εγκληματική για τη χώρα μας ευθυγράμμιση με το ΝΑΤΟ.

Για όποιον δεν γνωρίζει, ο Μαξίμ Μιχαΐλοβιτς Μαρτσένκο, με τον οποίο συναντήθηκε ο Δένδιας στη φωτογραφία στο πρόσφατο ταξίδι του στην Οδησσό, είναι ο επικεφαλής του ενσωματωμένου στον ουκρανικό στρατό ναζιστικού Τάγματος Αϊντάρ.

Ο Μαρτσένκο, που δεν έχει κρύψει τη ναζιστική του ταυτότητα, έχει κατηγορηθεί ήδη από το 2014 από τη Διεθνή Αμνηστία για δολοφονίες αμάχων, απαγωγές και βιασμούς στο μαρτυρικό Ντονμπάς. 

Και τώρα, μπορείτε να πάτε στη Βουλή να βαρέσετε παλαμάκια!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατ'εντολή ΝΑΤΟ:

Ζελένσκι και ναζί (S.S. Αζόφ) πάνε παντού μαζί... 

Μέχρι και στην μπουρδελοΒουλή!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απελάστε τον επικίνδυνο και Μαλακ@ Μητσοτάκη

και όχι τους Ρώσους Διπλωμάτες!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απέλασαν τους διπλωμάτες της γιατί η Ρωσία παραβιάζει καθημερινά τον εναέριο χώρο μας, γκρίζαρε τα Ίμια, γέμισε κατασκόπους στη Θράκη και κατέχει το 40% της Κύπρου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λόγω Ζελένσκι ο Κουτσούμπας απέχει απ' τη Βουλή και περιφέρεται στα κανάλια καταδικάζοντας την Ρωσική "ιμπεριαλιστική εισβολή"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



5 Απριλίου

Οι οπαδοί της Ζαλγκίρις Κάουνας με σημαία της Ουκρανίας και σημαία του ΝΑΤΟ δίπλα είναι τουλάχιστον ειλικρινείς και ξεκαθαρίζουν τι εννοούν όταν ανεβάζουν στο γήπεδο το "Σταματήστε τον πόλεμο στην Ουκρανία"



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στρατιώτης του ναζιστικού τάγματος Αζόφ μίλησε στη Βουλή των Ελλήνων

07.04.2022 | 12:45

Με βίντεο που πρόβαλε τοποθετήσεις δύο Ουκρανών στρατιωτών πλαισίωσε την ομιλία του στη Βουλή των Ελλήνων ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με τον έναν εξ αυτών να δηλώνει ελληνικής καταγωγής και στρατιώτης του ναζιστικού τάγματος Αζόφ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πρόεδρος της Βουλής ήταν ενήμερος για την προβολή του εν λόγω βίντεο, με πηγές από το περιβάλλον του να αρνούνται ότι γνώριζε για τη σύνδεση του Έλληνα ομογενή με το ναζιστικό τάγμα. 

Θέλοντας να δώσει έμφαση στους πολιτισμικούς και ιστορικούς δεσμούς ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας διέκοψε την παρέμβασή του για να προβληθεί βίντεο με δύο Έλληνες ομογενείς που πολεμούν κατά της ρωσικής εισβολής. Πρόκειται για τους στρατιώτες που συστήθηκαν στο ελληνικό Κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό ως Μιχαήλ και Αναστάσιος. Ωστόσο, όπως ο ίδιος ο Μιχαήλ υποστήριξε, αποτελεί μέρος των δυνάμεων του ναζιστικού τάγματος Αζόφ, γεγονός που ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Εντύπωση προκάλεσε ότι ο Μιχαήλ επισήμανε αρχικά πως ο παππούς του πολέμησε τους ναζί στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, προσθέτοντας ότι το ίδιο κάνει και ο ίδιος κατά των «Ρώσων ναζιστών». Ωστόσο, στη συνέχεια αποκάλυψε πως συμμετέχει στην ουκρανική άμυνα «μέσα από το τάγμα Αζόφ», το οποίο έχει ξεκάθαρες ναζιστικές αναφορές, καθώς εμβληματική φιγούρα του τάγματος είναι ο φανατικός υποστηρικτής του Χϊτλερ, Στεπάν Αντρίγιοβιτς Μπαντέρα.

«Είμαι Έλληνας στην καταγωγή, λέγομαι Μιχαήλ. Ο παππούς μου πολέμησε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο κατά των ναζιστών και τραυματίστηκε τρεις φορές. Γεννήθηκα στη Μαριούπολη και συμμετέχω στην άμυνα της πόλης κατά των Ρώσων ναζιστών. Δεν θα μιλήσω για τις δυσκολίες που έχουμε στην άμυνα, συμμετέχοντας στην ουκρανική άμυνα μέσα από το τάγμα Αζόφ. Αυτό είναι το χρέος μου σαν άντρας και πρέπει να μιλήσω για τις καταστροφικές συνθήκες που βρίσκεται η Μαριούπολη» είπε -μεταξύ άλλων- ο στρατιώτης του τάγματος Αζόφ απευθυνόμενος στη Βουλή και τους πολίτες της χώρας μας.

Αποχώρησαν τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Αμέσως μετά την παραδοχή του ομογενή για τη συμμετοχή του στο τάγμα που χρησιμοποιεί κατά κόρον ναζιστικά σύμβολα, τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Πρόκειται για τους Νίκο Φίλη, Θοδωρή Δρίτσα, Γιάννη Γκιόλα και Γιώργο Βαρεμένο, οι οποίοι μετά το τέλος της ομιλίας των δύο στρατιωτών επέστρεψαν στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Ένθερμο χειροκρότημα από ΝΔ – ΚΙΝΑΛ

Αμέσως μετά το πέρας της ομιλίας Ζελένσκι, η οποία προγραμματίστηκε με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ χειροκρότησαν όρθιες τον Πρόεδρο της Ουκρανίας. Αντιθέτως, ψυχρό ήταν το χειροκρότημα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, με την κάμερα να «συλλαμβάνει» τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει νόημα στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μη σηκωθούν. Υπενθυμίζεται ότι από τη διαδικασία απουσίαζαν ΚΚΕ και Ελληνική Λύση, ενώ συμβολική ήταν η παρουσία του ΜέΡΑ25 με έναν μόνο βουλευτή και συγκεκριμένα τον Γιώργο Λογιάδη, ο οποίος κατά τις τελευταίες πληροφορίες αποχώρησε και εκείνος με τη σειρά του από την Ολομέλεια.

Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Άμεση ήταν η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την τοποθέτηση του ομογενή που πολεμά στο πλευρό του ναζιστικού τάγματος. Παραχωρώντας δηλώσεις από το περιστύλιο της Βουλής, η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε πως «θα ζητηθούν εξηγήσεις» για το «απαράδεκτο γεγονός».

«Ακούσαμε σήμερα με σεβασμό και αλληλεγγύη το δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο της Ουκρανίας, κ. Ζελένσκι, ο οποίος αντιστέκεται στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας. Από εκεί και μετά όμως, είναι απαράδεκτο ότι σήμερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο απευθύνθηκε μαζί με τον Πρόεδρο Ζελένσκι, μέλος του Τάγματος Αζόφ. Σε λίγη ώρα έχουμε Διάσκεψη των Προέδρων και θα ζητηθούν εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Τασούλα, αν ήταν ενημέρος, αν συμφώνησε. Διότι νομίζω ότι αυτό αποτελεί μεγάλο ατόπημα» δήλωσε η γραμματέας της Κ.Ο. της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ, ο Κώστας Σκανδαλίδης (ο οποίος χειροκρότησε όρθιος τον Ζελένσκι) αρκέστηκε στο να εκφράσει τον προβληματισμόι αναφορικά με το «εάν η παρέμβαση των δύο Ουκρανών, που έγινε στο ενδιάμεσο τς ομιλίας του κ. Ζελένσκι, ήταν σε συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση ή όχι».

«Ντράπηκε και η ντροπή…», ήταν το πρώτο σχόλιο του ΚΚΕ, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, να ζητά την παραίτηση του Κων. Τασούλα. Όπως προαναφέρθηκε, ο μοναδικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 αποχώρησε από την Ολομέλεια, με τον Γ. Βαρουφάκη να σχολιάζει στο Twitter: «Αν, σε καιρό πολέμου, ο Έλληνας Πρόεδρος/ΠΘ επέλεγε σε τηλε-σύνδεσή του με ξένο Κοινοβούλιο να έχει δίπλα του οπλισμένο Χρυσαυγίτη-Ναζί, θα έκανε μεγάλο κακό στη χώρα μας. Αυτό έπραξε ο κ. Ζελένσκι σήμερα».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΑΣ

ο Κούλης αποφάσισε ότι είμαστε με την Ουκρανία

ο Κούλης αποφάσισε να τους στείλει όπλα,

ο Κούλης αποφάσισε να απελάσει τους Ρώσους διπλωμάτες,

ο Κούλης αποφασίζει 2 χρόνια τώρα πότε θα βγούμε, πότε θα μπούμε και που θα πάμε,

ο Κούλης αποφασίζει πόσο θα πληρώσουμε

ο Κούλης αποφασίζει τι θα πούμε, τι θα ακούσουμε

κι ο Κούλης αποφασίζει τι θα φάμε.

Εσείς που τον ψηφίζετε και τον υποστηρίζετε δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνετε;

Γιατί ασχολείστε;

Δεν χρειάζεται! Αφού τα κάνει όλα μόνος του!

Τα κάνει όλα και συμφέρει.

Ας καταργήσουμε και τις εκλογές λοιπόν να μην χάνετε και τον χρόνο σας.

Αφιερωμένο σε όσους είναι ακόμα στον μπλε κόσμο τους. Σας θέλουμε πίσω.

Σχολιο.- Και το μεγαλύτερο λάθος μας είναι ότι όσο εμείς αηδιάζουμε και δεν ασχολούμαστε...τόσο περισσότερο χώρο τους αφήνουμε να κάνουν ότι γουστάρουν

Σχολιο.- Δυστυχώς είμαστε ερμαια των φασιστοσκυλων που βγάζουν πιόνια πρωθυπουργους...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Λανθασμένη και άστοχη η ομιλία μέλους του νεοναζιστικού τάγματος Αζώφ στη Βουλή". 

Ποιος το είπε αυτό (εκτός από τον Σαμαρά);

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ!

Αυτής της συγκεκριμένης κυβέρνησης που οργάνωσε την "παράσταση" στη βουλή!

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: "Μας βγήκε τόόόόόόόσο πολύ φιάσκο όλο αυτό, που δεν ξέρουμε τώρα πώς να τα μαζέψουμε, ας πούμε τέλος πάντων μια μ@@@ία μπας και ξεκαρφωθούμε".

Καλά, για τους άτυπους κυβερνητικούς εκπροσώπους που δικαιολογούν τα πάντα, δεν υπάρχουν λόγια - όχι σήμερα, εδώ και πολύ καιρό!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά τον Ζελένσκι αν δεν μιλήσει και η Πισπιρίγκου στην Βουλή πώς θα πάμε ολοκληρωμένα στην σωστή πλευρά της ιστορίας ;

Σχολιο.- Έλα, αυτή "μονο" τρία παιδάκια σκότωσε, δεν φτάνει στο ίδιο υψηλό επίπεδο, ντροπή και μόνο που τη συγκρίνεις με τους πραγματικά ΜΕΓΑΛΟΥΣ...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χώρα που θεωρεί κωμικό το Σεφερλή, τραγουδιστή το Ρουβά, δημοσιογράφο τον Φουρθιώτη και πολιτικό τον Άδωνι, δεν έχει καμιά σωτηρία! ΚΑΜΙΑ!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εντυπωσιακό παράδειγμα ευλυγισίας της ελληνικής γλώσσας :

Τι ψηφίσατε ρε μαλάκες ;

Τι μαλάκες ψηφίσατε ρε ;

Ρε μαλάκες τι ψηφίσατε;

Ρε τι μαλάκες ψηφίσατε ;

Ρε τι ψηφίσατε μαλάκες ;

Τι μαλάκες ρε ψηφίσατε ;

Πονάτε ανθέλληνες ;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άμα είσαι κυβέρνηση του ΝΑΤΟ και των δουλικών του της ΝΔ του Μητσοτάκη έχεις σύνθημα το ''μπαζω στο σπίτι μου'' το νεοναζί και του βαράω και παλαμάκια.

Σχολιο.- Και το ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ βαρούσαν παλαμάκια, έτσι; Να τα λέμε όλα!

Σχολιο.- Διαβάζω ότι  και ο δεύτερος στρατιώτης αζοφιτης. το περίεργο είναι ότι σε κανένα άλλο κοινοβούλιο δεν εμφάνισε αζοφιτες. εδω βρήκε; που κάψαν οι Γερμανοί την μισή Ελλάδα;

Σχολιο.- Και δέχομαι να μιλάει ένας δήθεν ομογενής τίγκα στην μαστουρα, θα συμπληρώσω.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



σωστά, τώρα το πρόσεξα, ότι ο ένας ουκρανός ναζιστής ήταν μασκοφόρος΄αλλά το αναφέρει και ο Ζελένσκι ("συγνώμη που δεν μπορεί να δείξει το πρόσωπο του", γιατί μπορεί να τον συλλάβουν για τα εγκλήματα του). Πού το πρόβλημα (ή μάλλον, επειδή καταλαβαίνω πού το πάς: αυτό είναι το πρόβλημα; να ζητήσει πιστοποιητικό προοδευτικών φρονημάτων απο τους ναζιστές στρατιώτες του ΤΩΡΑ που τους σφάζουν οι Ρωσοι και οι αντιφασίστες Ουκρανοί;)

έλα pls, πιάσε άλλη συχνότητα, όχι μόνο RT (σοβαρά μιλάω). Κοίτα όλα τα δυτικά κανάλια. Και μη σε  πιάνει τώρα ο πόνος για την τιμή της δημοκρατίας μας, και μαύρους φασίστες (ΧΑ) φάγαμε στη μάπα (μέχρι που ο "ακροδεξιός εθνικιστής" Σαμαράς την έβγαλε εκτός νόμου, για να μην κόβει ψήφους από την ΝΔ), και κόκκινους φασίστες όπως τους λέμε εμείς οι δεξιοί (ΚΚΕ, και φράξιες του Σύριζα που κομμουνιστές δηλώνανε το 15). Ολοι αυτοί μέσα στη Βουλή, θυμίζω.

"να αλλαξεις συχνότητα" (μεταφορικά) στο ραδιόφωνο απ' όπου ενημερώνεσαι εννοούσα, να ακούς μόνο δυτικούς σταθμούς, να μην τρως αμάσητη την προπαγανδα των Ρώσων, να τρως μόνο στη μάπα τη δικιά μας προπαγάνδα αμάσητη. Η οποία ρωσική προπαγάνδα, και ειδικά στην Ελλάδα, ειναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ ισχυρή, επί πολλά χρόνια. Τώρα εσείς λέτε ότι δεν υπάρχει καμιά προπαγάνδα, απλώς σκέφτεστε λογικά και ανθρώπινα. Εμείς οι δεξιοί που τρώμε τόσα χρόνια αμερικάνικη και δεξιά προπαγάνδα, πάθαμε τίποτα ; Παρα πολλές απόψεις Ελλήνων έχουν διαμορφωθει απο τη ρωσική προπαγάνδα, τώρα που τους κόβουν θα αρχίσει να καταλαβαίνει ο κόσμος

και ποιους ηθελες να βγαλει στου συντρόφους, που πολεμάνε το κράτος της Ναζιστικής Ουκρανίας 8 χρόνια τώρα; Ο πολεμος ειναι ιμπεριαλιστικος καθως λεει και το κκε! Έξω οι Ρώσοι ιμπεριαλιστές από την Ναζιστική Ουκρανία! Να αφήσουν ήσυχους τους Ουκρανούς ναζί να σφάξουν με την ησυχία τους τους Ουκρανούς αντιφασίστες! Κράτος τους είναι, ναζιστικό θα μου πεις, αυτοί το επέλεξαν θα σου πω, αφού τρώγανε κάθε μέρα ξύλο και τους σκοτώνανε θα μου πεις, έτερον εκάτερον θα σου πω.. Αν δεν ηταν οι  ναζιδες Που καμιά σχέση δεν έχουν ούτε με εθνικισμό ούτε πολύ περισσότερο με πατριωτισμο, αυτά τα λέμε για να κοροϊδεύουμε τους πλεμπαίους, το χει αποδείξει πρώτος ο μεγάλος ηγέτης ο Χίτλερ), άμα είχε καμιά δημοκρατία η ουκρανία, η ουκρανια θα χε συνθηκολογησει απο προχτες...Καλα τα προοδευτικα τσιτατα, αλλα καποιος πρεπει να αμυνεται και για το ΝΑΤΟ και τις δυτικές αξίες ξερεις...την πατρίδα ξέρεις φυσικά την έχουμε χεσμένη, είμαστε απόγονοι τιμημένων ταγματασφαλίτων γερμανοτσολιάδων, που εσείς οι δήθεν ξύπνιοι προοδευτικοί τους λέτε προδότες. Γιατί; Γιατί φροντίζαν την οικογένεια τους. Πάντα πρέπει να τα έχεις καλά με τους ισχυρούς μου έλεγε ο γερμανοτσολιάς παππούς μου, να γλείφεις το κώλο των ισχυρών και να πατάς στο κεφάλι τον αδύνατο. Και οι κλέφτες το 1821, τι νομίζεις ότι ήτανε; Κλέφτες ήτανε. Ήταν όλοι καλά στην Οθωμανική αυτοκρατορία και έφεραν τα πάνω κάτω. Άλλη κουβέντα αυτή, μη την ανοίξουμε γιατί συγχύζομε. και φυσικα οι προοδευτικοι αριστεροι δεν μετεχουν σε πολεμους πλην μονο για την πρόοδο, και μονο με ταξικο προσημο. Και άμα την εξουσία έχουν οι ναζί; Δεν πρέπει οι αριστεροί να υπερασπιστούνε τους ναζί; Τότε δεν είναι πατριώτες, άμα δεν υπερασπίζονται τους συμπατριώτες τους που τους βασανίζουν και τους σκοτώνουν. Βάζουν τα προσωπικά τους πάθη πάνω από την πατρίδα. Για αυτό σου λέω.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην αρχή: "Ψέμματα των πουτινικών ψεκασμένων ότι μίλησε άνθρωπος του Τάγματος Αζώφ στη Βουλή"

Στη συνέχεια, όταν αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ψέμματα: "Ε και τι έγινε, μόνο για ένα δευτερόλεπτο αναφέρθηκε το Αζώφ, στο κάτω - κάτω υπερασπίζεται την πατρίδα, δεν είναι ακριβώς νεοναζί αυτοί του Αζώφ, δε λέτε τίποτα για τη Μαρφ... εεε συγγνώμη για το Τάγμα Βάγκνερ, ο Πούτιν φταίει για όλα"!

Α - ΖΟΦΟΣ από το νεοφιλελέδικο συρφετό και από τις κεντροαριστερές ουρές του, κάτι ασφαλώς που ήταν απολύτως αναμενόμενο.

Σε μερικούς φίλους του ΚΚΕ που δικαίως αγανακτούν με όλα αυτά, λέω "εσείς να τα βλέπετε"!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα ΡΩΤΗΣΩ ΗΡΕΜΑ: μόνο σε μένα φαίνεται ότι μοιάζουν τόσο πολύ οι δυο φωτογραφίες!! Η γνωστή φωτογραφία με το μέλος των Ταγμάτων Ασφαλείας το 1943 με τη σβάστικα στο περιβραχιόνιο, και ο «έλληνας ομογενής ναζιστής» το 2022 του ναζιστικού τάγματος Αζόφ. Μήπως είναι παππούς και εγγονός::: ΤΟΙ ΜΑΣ ΚΡΙΒΟΥΝ;;;

Ένας Ευαγγελάτος δεν βρίσκεται να μας τους κάνει 3D να δούμε την αλήθεια;

Ένας Σεφερλής να κάνει λίγο χιούμορ με το Άουσβιτς, να σκάσει λίγο το χειλάκι μας;

Πόση πραγματικότητα να χωρέσει ο νεοναζιελληνικός σουρεαλισμός;

Σχολιο.- Ολα τα ούγκανα έχουν την ίδια φάτσα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ταυτίζετε τον Ουκρανικό λαό που περιέχει και κάτι εκατομμύρια ρωσόφωνους, με τους ναζιστές του τάγματος Αζοφ που ευθύνονται για 15.000 νεκρούς από το 2014 έως σήμερα στο Ντονιέρσκ κλπ; Διότι ο πόλεμος δεν ξεκίνησε σήμερα. Ξεκίνησε από το 2014. αυτό είναι που θάβουν οι ευαισθητούληδες ευρωπαίοι και νατοϊκοί



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα έχετε κάνει σαλάτα - όχι ρωσική, τουρλού-τουρλού.

Μόλις έγινε αντιληπτό πως μέλη του Τάγματος Αζόφ πήραν τον λόγο, ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης, αποχώρησε από την Βουλή - την οποία δεν προστάτεψε από αυτή την μείζονα προσβολή ο ΠτΒ. Το ΜέΡΑ25 είναι αλληλέγγυο στον Ουκρανικό Λαό, όχι στο ναζιστικό Τάγμα Αζόφ!

Σχολιο.- Γιατι ο ζελενσκι τι ειναι που πήγατε να τον ακούσετε...ελεος και ντροπή σας έχει και η υποκρισία τα όρια της ..

Σχολιο.- Έπρεπε να μην ήσασταν καν παρόν στην Βουλή. Ξέρετε πολύ καλά από που προέρχεται ο Ζελενσκι...

Σχολιο.- Ώρα να πέσουν οι μάσκες...

Σχολιο.- Θα έπρεπε να μην είχατε πάει εξαρχής.

Σχολιο.- Δεν επρεπε να πατησετε στη βουλη. Ντροπη

Σχολιο.- Καλά να πάθετε. Δεν ξέρατε ότι είναι απατεώνας και θα σας εξαπατούσε;

Σχολιο.- Είναι που βάλαμε τη ΧΑ στη φυλακή και τώρα κάνουμε εισαγωγές

Σχολιο.- Το ναζιστικό τάγμα του ΑΖΟΦ είναι η κυρίαρχη δύναμη κρούσης του Ουκρανικού "λαού"...όπως ήταν η Βέρμαχτ του Γερμανικού "λαού"... όπως ήταν οι ταγματασφαλήτες του Ελληνικού "λαού" την περίοδο της κατοχής (την Ελληνική σημαία κουβαλούσαν κι οι ταγματαλήτες κατά την συνεργασία τους με τους Γερμανούς ΝΑΖΊ)...

Σχολιο.- Κάτι δεν καταλαβαίνω. Εδώ ξέρω εγώ που είμαι μια τυχαία πολίτης ότι ο Ζελένσκι πρόσκειται στο τάγμα Αζόφ και είναι ναζιστής. Εσείς, εκλεγμένοι, επαγγελματίες πολιτικοί δεν είχατε ιδέα. Αφού σας έκανε τρίπλα ο Ζελένσκι γιατί δεν τον κόψατε; Αυτοί που αποχώρησαν, έπρεπε να κάτσουν εκεί και να μην επιτρέψουν στο ναζιστικό κάθαρμα να υπάρξει!!!!Θα καθόσαστε να ακούτε τον Χίτλερ δηλαδή, όταν οι Ρώσοι μπαίνανε στη Γερμανία; Έχουμε (εσκεμμένα προφανώς) μπλέξει την βούρτσα με την Μπούτσα. Είναι εξοργιστικό να υποτιμάτε την νοημοσύνη αυτών που τους έχει μείνει λίγη. Έλεος! Δεν έπρεπε να είχε επιτραπεί αυτή η ομιλία, ούτε η αποστολή όπλων στην Ουκρανία, ούτε η εκδίωξη των Ρώσων διπλωματών! Όλοι οι βουλευτές είναι συνυπεύθυνοι για αυτές τις τραγικές ενέργειες που λογικά θα έχουν και τραγικές συνέπειες.

Σχολιο.- Για μία ακόμη φορά η Ελληνική αντιπροσωπεία κατώτερη των περιστάσεων. Ρωτούν τον Ελληνικό λαό για όλες τις αποφάσεις πού παίρνουν για εμάς χωρίς εμάς; Μόνο ντροπή για τον ξεπεσμό!!!

Σχολιο.- Θα ήταν απλούστερο απλά να μην παρεβρεθείτε στη βουλή, από το να μπερδεύετε τα μπούτια σας. Συντονιστείτε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η δημόσια απειλή του ναζί Πλεύρη, πως θα ασκήσει δίωξη στην προφυλακισμένη έγκλειστο του Κορυδαλλού, επειδή πιθανολογεί πως το φάρμακο δόθηκε από τους ιατρούς του Νοσοκομείου είναι τουλάχιστον ύποπτη και φασισμός. Εάν κάτι τέτοιο αρχίσει να εφαρμόζεται … το ιατρικό ακαταδίωκτο λόγω κορονΑπάτης θα είναι το λιγότερο. Ίσως να μην είναι τυχαίο πως πριν ολοκληρωθούν οι έρευνες και υπάρξει προφυλάκιση, για «απεχθή φάνισα» δεν μιλούσαν μόνον τα ΜΜΕ αλλά και υπουργοί! Έτσι- με τέτοιο λυσσαλέο γκεμπελίσκο- και αθώος να είσαι άντε να βρεις υποστήριξη σε τυχόν δίκιο σου. Αν τώρα κάποιοι θεωρήσουν το σχόλιο μου αυτό «ευνοϊκό προς την παιδοκτόνο» ποσώς με ενδιαφέρει.

Σχολιο.- Και αιτήθηκε η φυλακισμένη λέει να κάνει τεστ αλήθειας στο μηχάνημα, και το αρνήθηκαν γιατί λέει αυτά ισχύουν μόνο στις ΗΠΑ, στην Ελλάδα μόνο μια φορά έχει γίνει, και δεν αναγνωρίζονται αυτά τα τεστ στα ελληνικά δικαστήρια. Και στις ΗΠΑ πως αναγνωρίζονται ; Και έβγαλαν τον όχλο των δεξιών  να διαδηλώνει έξω από το σπίτι της και να απειλεί να την λιντσάρει πριν συλληφθεί. (Ότι ήταν κωλοδεξιοί φαίνεται από τις σκατόφαστες τους). Και βγαίνει ο Σούρας, ο τηλεοπτικός ψυχίατρος, (λες και η ψυχιατρική γίνεται από τα τηλεοπτικά παράθυρα, και λέει πως δεν είναι ψυχασθενής, αλλά αυτή η ασθένεια στην ψυχιατρική ορολογία ονομάζεται «σύνδρομο της Μήδειας». Κάτι βρωμάει εδώ πέρα, και πολύ μάλιστα. Και γενικώς μας τα έχουν κάνει μπαλόνια με αυτό το ζήτημα και τους Ναζιστές στην Ουκρανία, που δεν είναι ναζιστές οι ναζιστές, είναι «δημοκράτες» ΝΑΤΟικοί Ουκρανοναζιστές. Και δεν υπάρχει στην Ελλάδα ακρίβεια, φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, σύμφωνα με τις καθεστωτικές τηλεοράσεις και εφημερίδες, τα μόνα προβλήματα που έχουμε είναι η φυλακισμένη και οι ουκρανοναζί. Και εγώ με τη σειρά μου λέω. 

Αν τώρα κάποιοι θεωρήσουν το σχόλιο μου αυτό «ευνοϊκό προς την παιδοκτόνο» ποσώς με ενδιαφέρει.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΑΠΕΧΘΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ - ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ 

Η σημερινή παρέμβαση του Νεάντερταλ στην Ελληνική Βουλή αποτελεί μια στιγμή έσχατης ιστορικής και εθνικής ντροπής. Θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη μας ως το έσχατο σκαλοπάτι εξευτελισμού της ξενόδουλης, προδοτικής και διεφθαρμένης "κυβέρνησης"-μαριονέτας του Μητσοτάκη. Θα μείνει όμως και ως ανεξίτηλη κηλίδα ντροπής και αίσχους σε όλους και όλες όσες συναίνεσαν να παραβρεθούν και να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους αυτό το ΑΙΣΧΟΣ! 

Ωστόσο, τίποτα δεν είναι τυχαίο: αυτός ακριβώς είναι ο καθ' ημάς "ανθρωπότυπος" της μετεμφυλιακής Δεξιάς, που με μικρά διαλείμματα κυβερνά και καταστρέφει αυτόν τον τόπο! Ο δήθεν εξευγενισμός της και το καμουφλάρισμά της πίσω από γραβάτες, κοστούμια και θεσμικούς ρόλους, δεν άλλαξε ποτέ την ουσία της. Στην πρώτη σοβαρή κρίση είναι σίγουρο ότι θα συνταχθεί με τις ναζιστικές της εφεδρείες, που θα ανασύρει απ' τα υπόγεια της Ιστορίας. Αυτό ακριβώς έκανε και σήμερα: μας θύμησε το πραγματικό της πρόσωπο, εκείνο του δοσίλογου γερμανοτσολιά. Η σημερινή εμφάνιση του Ουκρο-ναζί κατσαπλιά στο ελληνικό Κοινοβούλιο μας υπενθυμίζει τη βαθύτερη ουσία της ελληνικής Δεξιάς, τον ιστορικό της ρόλο σ' αυτόν τον τόπο αλλά και τη συγκλονιστική φυσιογνωμική ομοιότητα με τους παππούδες των σημερινών κυβερνώντων, που τόσο προσπάθησαν να καμουφλάρουν και να μας κάνουν να λησμονήσουμε. Η φυσιογνωμική ομοιότητα μόνον συμπτωματική ΔΕΝ είναι! Απεικονίζει το ίδιο απεχθές πρόσωπο του ουκρανικού Ναζισμού μ' εκείνο της διαχρονικής ελληνικής Δεξιάς και των Νατοϊκών αφεντικών της!

Καθήκον όλων των ελεύθερων ανθρώπων είναι να αντιταχθούν ενεργά και δυναμικά σ' αυτή τη φάρσα της Ιστορίας. Ο νεο-ναζισμός σε οποιαδήποτε μορφή ή εκδοχή του πρέπει να συντριβεί, όπως και οι αστικής προέλευσης υποστηρικτές και συνοδοιπόροι του. Δεν έχει καμιά σημασία από το ποιον θα συντριβεί στην παρούσα φάση, για τον απλό λόγο ότι ΤΙΠΟΤΑ και ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να είναι χειρότερος από το απεχθές πρόσωπο του Ουκρο-Ναζισμού και της σύγχρονης Ουκρανίας από το 2014 και μετά. Τυχόν ίσες αποστάσεις και αφελής πασιφισμός βοηθάνε και ενισχύουν -ηθελημένα ή αθέλητα- το Τέρας. Ο πόλεμος όχι μόνο ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να σταματήσει, αλλά πρέπει ΜΕ ΚΑΘΕ ΘΥΣΙΑ να συνεχιστεί μέχρι τη συντριβή και συνθηκολόγηση του ΤΕΡΑΤΟΣ! 

Στα καθ' ημάς φαντάζει πια επιτακτική η ανάγκη για την άμεση και ταχεία συγκρότηση ενός νέου πατριωτικού - προοδευτικού - δημοκρατικού πολιτικού σχήματος εν όψει των προσεχών εκλογών. Η παρούσα δήθεν "αντιπολίτευση" είναι είτε νεοφιλελεύθερη, συστημική, φιλο-νατοϊκή και ξεπουλημένη (Σύριζα, Κιναλ), είτε γραφική, ακροδεξιά και λούμπεν (Βελόπουλος), είτε εντελώς ανεπαρκής και κατώτερη των περιστάσεων (ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25). Η αγανάκτηση του κόσμου τόσο για την καθημερινή υποβάθμιση της ζωής του, όσο και για το αποικιακού τύπου κατάντημα της χώρας μας είναι τεράστια. Το ίδιο και το πολιτικό κενό και έλλειμα εκπροσώπησης. 

Η σημερινή κοινωνική-οικονομική παρακμή και η πολιτική ανωμαλία πρέπει να τελειώσει και θα τελειώσει. Ο ανθρωπότυπος - Νεάντερταλ που είχαν το θράσος να μας παρουσιάσουν σήμερα στην ελληνική Βουλή πρέπει να συντριβεί και να θαφτεί μια για πάντα κάτω από τα συντρίμμια της Μαριούπολης! Πάνω στον τάφο του θα στηθεί και θα ανθίσει η νέα ζωή η νέα εποχή. Ο ανθρωπότυπος της μητσοτακικής νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς και μαζί οι ανθρωπότυποι της ανεπαρκούς ή ξεπουλημένης "αντιπολίτευσης" πρέπει να συντριβούν και να θαφτούν μια για πάντα κάτω από την λαϊκή καταδίκη στις ερχόμενες εκλογές. Δεν πάει άλλο: ή Αυτοί ή Εμείς!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ...

Καλά μην γελιομαστε ...το κερασάκι στην τούρτα ήταν η ομιλία του ελληνοουκρανου του τάγματος του Αζωφ στην ελληνική Βουλή.

Το πρώτο πολιτικό ολισθημα ήταν η πρόσκληση Μητσοτάκη στο Ζελενσκι, τον πολιτικό προϊστάμενο της "συμμορίας" του Αζωφ και η συμμετοχή ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και με το ένα πόδι ΜΕΡΑ25.

Όμως υπάρχει και ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟικος συμβολισμός...το "ξέπλυμα" από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ του ρόλου των Ναζί στην Ουκρανία. Και δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το "ξέπλυμα" ήθελαν οι ΗΠΑ να γίνει ακόμα πιο ηχηρό και αισθητό στην χώρα που παρά το μικρό της μέγεθος έδωσε ηρωικό αγώνα κατά των Ναζί, ξεκινώντας από την Μάχη της Κρήτης και συνεχίζοντας με την εποποιία της Εθνικής Αντίστασης.

Την ταπείνωση των κομμάτων που αυτοπροσδιορίζονται ως κεντροαριστερά, αλλά και συνολικά του ελληνικού λαού είχε αυτή η ομιλία.

Κάτι ήξερε το ΚΚΕ και φρόντισε να κρατηθεί μακρυά...Κάτι ήξεραν και ο Πολακης και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αρνήθηκαν να παραβρέθουν..Σύντομα διαβλέπω το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα να μεταβάλλεται, καθώς οι απαιτήσεις ΗΠΑ και ΝΑΤΟ από την χώρα μας αυξάνουν και η θηλία στο λαό μας σφίγγει όλο και πιο πολύ...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευχάριστα νέα από Γερμανία: στη σημερινή συνεδρίαση της Bundestag ο κυβερνητικός συνασπισμός απέτυχε να υπερψηφίσει την πρόταση για υποχρεωτικό εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας των 60+! Αρχικά σκόπευαν να προτείνουν υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους τους ενήλικες! Όταν είδαν πριν 10 μέρες ότι δεν τους έβγαινε, πρότειναν υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους 50+! Η τελική πρότασή τους ήταν τελικά για υποχρεωτικό εμβολιασμό των 60 +και αυτήν έφεραν σήμερα προς ψήφιση- αλλά ούτε καν αυτή τους βγήκε! 

Αν και είναι νωρίς για πανηγύρια, όλα δείχνουν πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σήμερα ενταφιάστηκε και στη Γερμανία!

Δεν χαρίστηκε αυτή η νίκη ενάντια στον ολοκληρωτικό βιοπολιτικό καπιταλισμό, αλλά κερδήθηκε από το μαζικότατο λαικό- δημοκρατικό κίνημα αντίστασης που έσεισε τη Γερμανία από το Δεκέμβριο μέχρι σήμερα με εκατομμύρια Γερμανούς πολίτες να διατρανώνουν την αντίθεση τους μέσω της συμμετοχής τους σε μαζικότατες διαδηλώσεις- περιπάτους!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίζουν τα κόκαλα των παππούδων μας σήμερα. Οι θηριωδίες που έζησαν από τους ναζί του Χίτλερ όχι μόνο δεν καταδικάστηκαν μια για πάντα αλλά οι απόγονοί τους, ειδικά στην Ουκρανία που μιλάμε για φυσικούς και όχι πνευματικούς απογόνους, φιλοξενούνται να μιλήσουν στο μεγαλύτερο ελληνικό “σαλόνι”. Φιλοξενήθηκαν να μιλήσουν και όχι να συνομιλήσουν. Αυτός είναι ο ορισμός του φασισμού.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με δύο εξέχουσες προσωπικότητες συναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας στην Οδησσό στο πλαίσιο στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο ένας είναι ο νυν δήμαρχος της Οδησσού, Gennadiy Trukhanov, του οποίου το παρελθόν είναι πιο μαύρο και από την πιο σκληρή μαφία με το όνομα του να φιγουράρει από το 1998 στο σκάνδαλο "Paradise Papers". 

O δεύτερος είναι ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης της Οδησσού, συνταγματάρχης Maksym Mikhailovich Marchenko. Από το το 2015 μέχρι το 2017 υπηρέτησε ως διοικητής ενός από τα ναζιστικά τάγματα εφόδου των ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων, του ναζιστικού τάγματος Aidar. Ένα από τα τάγματα που έδρασε στην ανατολική Ουκρανία από το 2014. Η Διεθνής Αμνηστία το ίδιο έτος είχε συντάξει έκθεση ότι το τάγμα είχε διαπράξει εγκλήματα πολέμου, όπως απαγωγές, παράνομη κράτηση, κακομεταχείριση, κλοπή, εκβιασμό και πιθανές εκτελέσεις αμάχων. 

Και για να ολοκληρώσει την στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης ο κύριος Δένδιας δέχθηκε τηλεφώνημα για συγχαρητήρια από τον Τζέφρι Πάιατ. Τον αμερικανό πρώην πρέσβη στην Ουκρανία, έναν από τους κύριους υποκινητές της ναζιστικής εξέγερσης και της αρχής του τέλους μιας χώρας που κάποτε ήταν ολόκληρη και την έλεγαν Ουκρανία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν ήξερε ο Τσίπρας ότι ο Ζελένσκι μόλις πριν λίγες εβδομάδες έθεσε εκτός νόμου όλη την αριστερή και κεντροαριστερή αντιπολίτευση. Ούτε τις πρόσφατες δηλώσεις του για τον Αζόφ που είναι πατριώτες ενταγμένοι στον ουκρανικό στρατό, έτυχε να διαβάσει.

Κι έτσι πήγε να τιμήσει στο πρόσωπό του τον ουκρανικό λαό. Γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του τα δημοκρατικά δικαιώματα αυτού του λαού που τσαλαπατάει ο επικίνδυνος αυτός πολεμοκάπηλος. 

Τον ενόχλησε, βέβαια, η εμφάνιση των ναζί του Αζόφ, γιατί εξέθετε και τον ίδιο, αλλά δεν είχε το φιλότιμο να σηκωθεί να φύγει από τη Βουλή. Όχι μόνο νομιμοποίησε με την παρουσία του την εμφάνιση ναζί στο ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά βάρεσε και παλαμάκια στο τέλος της ομιλίας του Ζελένσκι.

Μα, καλά! Ούτε ίχνος ντροπής;

Σχολιο.- Αυτος μονιμος δεν ξερει...

Σχολιο.- Πάλι καλά που δεν μας είπε πως από τη στενοχώρια του έβγαλε έρπη!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΦΑΣΙΣΤΑΚΟΣ, Ο ΑΤΤΙΛΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ

Και μετά την ελληνική Βουλή, όπου πλάσαρε τον ναζί δολοφόνο για να δείξει πόσο σέβεται την επέτειο των 81 χρόνων από την εισβολή της ναζιστικής Γερμανίας στην Ελλάδα, ο πολεμοκάπηλος Ουκρανός Σεφερλής μίλησε και στη Βουλή της Κύπρου.

Κι εκεί, όπως και στη Βουλή της Ελλάδας, εκτελώντας εντολές των Αμερικάνων, δεν έβγαλε τσιμουδιά για τη συνεχιζόμενη επί μισό αιώνα κατοχή των 2/5 του νησιού από τον τουρκικό στρατό. 

Τόση σημασία δίνει το νατοϊκό αυτό σκουπίδι στα δικαιώματα των λαών!

Το θλιβερό, βέβαια, ήταν πως τον απίθανο αυτό φασιστάκο στήθηκαν και τον άκουσαν οι βουλευτές όλων των κυπριακών κομμάτων, εξαιρουμένου του ΑΚΕΛ. Και μετά την ομιλία του ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Φτύνοντας στους τάφους των νεκρών του Αττίλα. Οι ξεφτιλισμένοι!

Σχολιο.- Για την ακρίβεια, έκανε κάτι χειρότερο. Μόλις η πρόεδρος της Βουλής άρχισε να μιλά για την τουρκική εισβολή, έκλεισε την σύνδεση. Η πρόεδρος έμεινε να μιλάει μόνη της....



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάντως  απορώ με κάποιους σήμερα, που ορυονται για τη " βεβήλωση " του ναού της Δημοκρατίας...Οταν μπήκε εκλεγμένος από μερίδα του ελληνικού λαού, κατόπιν συστηματικής πλύσης εγκεφάλου, ο Κασιδιαρης και η λοιπή παρέα, δεν είδα να θίγεται και κανείς..μ

Σχολιο.- Σήμερα οι ναζί ήταν προσκεκλημένοι της Βουλής. Αυτό διαφέρει πολύ από το να μπει στη Βουλή ένα κόμμα με ψήφους μερίδας του ελληνικού λαού. Τι θα μπορούσε να κάνει τότε η Αριστερά; Να αποχωρήσει από τη Βουλή; Να παραιτηθούν οι βουλευτές της; Και νομίζω πως είναι πολύ άδικο να λέμε πως τότε δεν θίχτηκε κανείς. Και μέσα και έξω από τη Βουλή γίνονταν συνεχείς αγώνες -συχνά πληρωμένοι με τραυματισμούς και στην περίπτωση του Φύσσα με δολοφονία- ενάντια στους ναζί.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ήταν που ήταν επιφυλακτικός ο ελληνικός λαός απέναντι στην Ουκρανία (λόγω έντονου αντινατοϊσμού και αντιαμερικανισμού, ιστορικών περιπετειών, μακραίωνης φιλορωσικής παράδοσης και εκτίμησης του ότι η Ρωσία μέχρι χθες και παλιότερα ως ΕΣΣΔ, ήταν σταθερά στον πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου στην αντιπαράθεση με την Τουρκία), τα κατάφερε σήμερα ο πολεμοκάπηλος Ουκρανός Σεφερλής να τον βρίζουν ακόμη και άνθρωποι συντηρητικοί.

Αυτά συμβαίνουν όταν υποτιμάς τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά ενός λαού. Κάτι τέτοια έκαναν και στο Ντονμπάς κι αντιμετωπίζουν, οχτώ χρόνια τώρα, ένοπλη αντιφασιστική Αντίσταση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό που πάει να ξεχαστεί είναι ότι με το Κ.Κ. και άλλες κομμουνιστικές οργανώσεις να 'ναι στην παρανομία ήδη από το 2014-15, μόλις πριν λίγες βδομάδες ο Ζελένσκι έθετε εκτός νόμου το σύνολο της κεντροαριστερής και αριστερής αντιπολίτευσης.

Και μόνο αυτό θα ήταν λόγος για να μη συμμετάσχουν στη σημερινή συνεδρίαση της ντροπής κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και το ΜέΡΑ25, που υποστηρίζουν πως κινούνται σ' αυτούς τους χώρους. 

Η αναγνώριση του πολεμοκάπηλου Ουκρανού Σεφερλή ως "δημοκρατικά εκλεγμένου εκπροσώπου του ουκρανικού λαού", όπως λένε και ξαναλένε στις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις τους, φανερώνει και το πόσο σοβαρά αντιμετωπίζουν τα ζητήματα της δημοκρατίας και των λαϊκών ελευθεριών. 

Είναι να τρομάζεις, τελικά. Και να παίρνεις τα μέτρα σου.

Στη φωτογραφία ο γραμματέας της Κ.Ο. Λβιβ του Κ.Κ. Ουκρανίας Ροντισλάβ Βασίλκο, στα χέρια νεοναζί το 2014, που τον χτυπάνε και του τραβανε τα μαλιά. Σαν αυτούς που 'χε μαζί του σήμερα ο Ζελένσκι στην ομιλία του στην ελληνική Βουλή.

Σχολιο.- Επιχειρείται με αφορμη την Ουκρανία ναζιστικοποίηση των θεσμών του ελληνικού κράτους. Είναι εξαιρετικά επικινδυνο αυτό που γίνεται.

Σχολιο.- Αντίθετα, η εμφάνιση στη Βουλή του ναζί του Αζόφ πυροδότησε τον αντιφασισμό και υποχρέωσε όλο τον πολιτικό κόσμο να διαφοροποιηθεί. Νομίζω πως ήταν λάθος χειρισμός λόγω άγνοιας από την ουκρανική πλευρά των αντιφασιστικών αντανακλαστικών του ελληνικού λαού.

Σχολιο.- είναι εύλογο αυτό που λες, και αυτό που νομίζω είναι ότι εργαλειοποιείται ο ναζισμός στην ΕΕ, αλλά στην ουκρανία έχει τη σημασία ,ας πούμε, εθνικής ιστορικής αφήγησης. Διαστρέφουν την ιστορία. Πέρα από αυτό, η ουκρανική πλευρά στο κομμάτι της προπαγάνδας δεν έχει ιδεολόγους φασίστες/ναζιστές στο επιτελείο της, πλήρως άχρηστους όμως όπως είναι οι ναζί, που έχουν όμως την πλήρη βοήθεια και καθοδήγηση των αμερικάνων, και των δημοσιογραφικών παπαγάλων τους. Άλλωστε ο ναζισμός και ο φασισμός ήταν πάντα καθοδηγούμενος από την άρχουσα τάξη.

Σχολιο.- Ψάξτε το γενεαλογικό δένδρο τον δικό μας βουλευτών για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας

Σχολιο.- Που να βρούνε το φιλότιμο. Λες και δεν ήξεραν .και μετά θίχτηκαν ταχατες

Σχολιο.- και η "βουλη των Ελλήνων" ,"εγερθητω" κατά τα πρότυπα του "χρυσου φιδιού"



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπορεί να χάσαμε, αλλά στο τέλος θα νικήσουμε. 

Μια γιαγιά νομίζει ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες είναι Ρώσοι και βγαίνει να τους χαιρετήσει με την κόκκινη σημαία, τη σημαία της νίκης του Μεγάλου Πολεμου. 

Οι Ουκρανοί της δίνουν τρόφιμα και σε αντάλλαγμα της παίρνουν την κόκκινη σημαία. Ένας από αυτούς την ποδοπατά, δίνοντάς της ολόκληρη τη τσάντα με τα τρόφιμα. 

Η γιαγιά έχοντας περισσότερη αξιοπρέπεια από όση (δεν) έχει όλη η Ουκρανική κυβέρνηση μαζί, διαμαρτύρεται γιατί ο στρατιώτης ποδοπατά τη σημαία με την οποία οι γονείς της πήγαν στον πόλεμο. 

Τους επιστρέφει την τσάντα με τα τρόφιμα. 

Προτιμά να πεινάσει παρά να προδώσει. Η γιαγιά είναι γιαγιά, αλλά με τη στάση της αποδεικνύει ότι ο κομμουνισμός είναι τα νιάτα του κόσμου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πιο εκπληκτική "δικαιολογία" είναι ότι "δεν υπάρχει πλέον Τάγμα Αζώφ, διότι έχει ενσωματωθεί στον ουκρανικό στρατό"!

Ας αφήσουμε ότι ο ίδιος ο τύπος που μίλησε σήμερα στη Βουλή, δήλωσε μέλος του... ανύπαρκτου Τάγματος Αζώφ!

Δεν αφήνω όμως να πέσει κάτω ότι... ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΜΕ!

Δηλαδή ότι το Τάγμα Αζώφ ενσωματώθηκε στον ουκρανικό στρατό, πράγμα που δείχνει ότι εκεί πέρα κράτος και νεοναζί είναι ένα πράγμα και ότι οι νεοναζί αλωνίζουν!

Μόνοι τους μαρτυράνε, χωρίς ξύλο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι για την ενίσχυση του Ζελένσκι με τεθωρακισμένα που θα φέρουν αντιαρματικούς πυραύλους η Κυβέρνηση της ΝΔ, με εντολή του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, τα αποσύρει από τα νησιά για να τα στείλει σιδηροδρομικά στην Ουκρανία, μέσω Ρουμανίας, τότε την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών την πέτυχε ο Ερντογάν χωρίς να προσπαθήσει ιδιαίτερα.

Για μια ακόμα φορά μετά το 1974 οι «σύμμαχοι» για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα τους επιβάλλουν στη χώρα μας μια αυτοκτονική πολιτική.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

Στήθηκαν ν' ακούσουν τον Ουκρανό Σεφερλή βουλευτές απ' όλο το νατοϊκό - μνημονιακό φάσμα, και μόνο οι Νίκος Φίλης, Θοδωρής Δρίτσας, Γιάννης Γκιόλας και Γιώργος Βαρεμένος, από τον ΣΥΡΙΖΑ, και ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης, είχαν το φιλότιμο να σηκωθούν και να αποχωρήσουν, όταν ο Ζελένσκι έβαλε να μιλήσει ο "Ελληνο-ουκρανός μαχητής" της φωτογραφίας, που καμάρωνε μπροστά στην ελληνική Βουλή γιατί είναι μέλος του ναζιστικού Τάγματος Αζόφ! Μια μέρα από την επέτειο της εισβολής της ναζιστικής Γερμανίας στη χώρα μας! 

Στήθηκαν ν' ακούσουν τον εντεταλμένο του ΝΑΤΟ οι βουλευτές του νατοϊκού - μνημονιακού φάσματος, με τον Τασούλα να αναφέρεται στην κατοχή της Κύπρου. Και τον Ουκρανό πολεμοκάπηλο να μη βγάζει τσιμουδιά για το ζήτημα.

Στήθηκαν να αποδείξουν πόσο ο αυτοεξευτελισμός δεν έχει πάτο. Και σηκώθηκαν όρθιοι οι βουλευτές της Ν.Δ. ξεσπώντας σε παλαμάκια. Με πολλούς συριζαίους να αντιλαμβάνονται το πόσο έχουν εκτεθεί και να χειροκροτούν κάπως πιο συγκρατημένα. Αλλά να έρχεται το left.gr και να βάζει τα πράγματα στη θέση τους: 

"Ιδιαίτερα θερμή προς την Ελλάδα ήταν η ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή, με πολλές αναφορές για την ελληνική κοινότητα σε Μαριούπολη & Οδησσό - Ζήτησε όπλα και ευχαρίστησε για τη συμμετοχή της Ελλάδας στις κυρώσεις". 

Χωρίς ίχνος ντροπής! Έτσι αμερικανοτσολιαδίστικα και νατοϊκά!

Σχολιο.- Δλδ οι προαναφερομενοι στην ανάρτηση σας, είναι ολίγον έγκυος.

Κατά το ολίγον, δέχτηκαν να ακούσουν και να χειροκροτησουν τον υπερασπιστή του Ταγματος Αζοφ - γιατί πάνω από όλα είναι πατριωτικό ταγμα- κ. Ζελενσκι. Κατά το ολίγον δέχονται και τις εντολές της πρεσβείας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΑ ΠΑΛΑΤΙΑ! ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΒΕΣ! 

Μετά από τη χθεσινή επιτυχημένη απεργία που έφτασε το 90% συμμετοχής στους εργαζόμενους στις αποθήκες της Lidl, νέα 48ωρη απεργία πραγματοποιείται σήμερα και αύριο, για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Αντιμέτωποι με τη ρυπαρή γερμανική εταιρία, οι εργαζόμενοι της Lidl αγωνίζονται για τη ζωή και την αξιοπρέπειά τους. Φυσικά, δεν θ' ακουστεί ούτε λέξη από τα κανάλια της σαπίλας, της διαπλοκής και των νατοϊκών κορμοράνων. 

Εμείς, από την πλευρά μας, ξέρουμε πως όταν το προλεταριάτο παίρνει την τύχη του στα χέρια του, είναι κοντά η ώρα που θα αντηχήσει το σύνθημα "Πόλεμος στα παλάτια! Ειρήνη στις καλύβες!". Γερμανικό κι αυτό, αλλά των από κάτω!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΑ ΟΥΚΡΑΝΙΚΑ!

Σε αναπηρικό αμαξίδιο, μετά από τον άγριο τραυματισμό του από τα ΜΑΤ, και με χειροπέδες ο Ευθύμης Δημάκης, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ. 

Το έγκλημά του, όπως και άλλων αγωνιστών, ήταν η συμμετοχή σε διαδήλωση κατά του ελλιμενισμού νατοϊκού πλοίου στη Θεσσαλονίκη, το οποίο ξεφόρτωνε πολεμικό υλικό, σε μια απροκάλυπτη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

Οι οχτώ συλληφθέντες αγωνιστές του ΠΑΜΕ οδηγούνται σήμερα στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου στις 10 π.μ. πραγματοποιείται παλλαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Η απαγόρευση των αντιπολεμικών διαδηλώσεων, μετά από απαίτηση του ΝΑΤΟ, μέσω της ουκρανικής Πρεσβείας, δεν θα περάσει!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



6/4/2022 – 22.54

ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ. ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΙ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Λίγες μέρες αφότου η ουκρανική Πρεσβεία απαίτησε την απαγόρευση αντινατοϊκών διαδηλώσεων, η ελληνική κυβέρνηση έσπευσε να δώσει διαπιστευτήρια υποταγής. 

Έτσι, με άγριες αστυνομικές βιαιότητες αντιμετωπίστηκαν το μεσημέρι οι αγωνιστές του ΠΑΜΕ που μετά την απεργιακή συγκέντρωση διαδήλωναν στο λιμάνι της Θεσσαλονικής, όπου νατοϊκό πλοίο ξεφόρτωνε οπλισμό για την Ουκρανία. 

Τα αφηνιασμένα φασιστοειδή της ΕΛ.ΑΣ. τραυμάτισαν διαδηλωτές και έκαναν έντεκα προσαγωγές μελών της Κ.Ε. του ΚΚΕ, συνδικαλιστών και δημοσιογράφου του "Ριζοσπάστη", οι οχτώ από τις οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις. 

Τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν αργότερα μαζικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας. 

Το βέβαιο είναι πως σ' αυτόν εδώ τον τόπο οι απαγορεύσεις δεν θα περάσουν! Εδώ έχουν χυθεί ποταμοί αίματος για το δημοκρατικό δικαίωμα στη διαδήλωση. Δεν θα ξεχαστούν επειδή το θέλει ο Ουκρανός Σεφερλής.

Σχολιο.- Τώρα μας «κυβερνάει» κι η Ουκρανία. Η Ευρώπη έχει πιάσει πιο πάτο κι απ το μεσαίωνα

Σχολιο.- Αμ, δεν είναι ο Ουκρανία. Το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. είναι.

Σχολιο.- Γίνεται φανερό ότι η ουκρανική πρεσβεία έχει το ελεύθερο από την αμερικάνικη πρεσβεία να υποδεικνύει σε ελληνικά ΜΜΕ, τους θεσμούς και την κυβέρνηση τι πρέπει να κάνει. Και φαίνεται ότι έχει τους ανθρώπους σε θέσεις διεύθυνσης (πχ ΕΡΑ2, που την ακούω χρόνια) που ερμηνεύουν και περνάνε άμεσα τη γραμμή.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζελενσκι στην Αγγλία 

"Θα πολεμήσουμε στο δάσος, στα χωράφια, στις παραλίες, στις πόλεις και τα χωριά, στους δρόμους, θα πολεμήσουμε στους λόφους. Θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους, στη θάλασσα, στον αέρα. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη γη μας, όποιο κι αν είναι το κόστος. " (Winston Churchill)

Ζελενσκι στις ΗΠΑ 

"Έχω ένα όνειρο... " (Martin Luther King)

Ζελενσκι στη Γαλλία 

«Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα»

Ζελενσκι στο Ισραήλ 

"Σκοπεύουμε να παραμείνουμε ζωντανοί. Οι γείτονές μας θέλουν να μας δουν νεκρούς. Αυτό δεν είναι ένα ερώτημα που αφήνει πολλά περιθώρια για συμβιβασμούς. " (Golda Meir)

Ζελενσκι στο ελλαδισταν 

"Ελευθερία ή θάνατος"

Τώρα το μόνο που μένει είναι...

Ζελενσκι στη Γερμανία 

"Ένας Λαός, Μια Αυτοκρατορία, Ένας Ηγέτης! " (Αδόλφος Χίτλερ)

Καινοτομήστε, προσαρμόστε, ξεπεράστε



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν πάμε για ύπνο απόψε, να θυμηθούμε να πούμε ένα εκ βαθέων "σπασίμπα" στη Ρωσία, που καθαρίζει τη γης από τα αποβράσματα αυτά. Όπως έκανε και πριν από 80 περίπου χρόνια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάντως αυτό που δε μου είναι σαφές ακόμα είναι το γιατί. Γιατί επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος φασίστας, ο οποίος είπε κιόλας ότι είναι από το ναζιστικό τάγμα Αζόφ; Δε θα μπορούσε απλώς να έχει βγει μια όμορφη κοπέλα από την Ταξιαρχία Αρκουδακίων και Ουράνιων Τόξων που πολεμάει για δημοκρατία - ελευθερία - Ευρώπη ενάντια στη βαρβαρότητα τής Ανατολής; Οκ, ναζίστρια θα ήταν κι αυτή, αλλά δε θα το έβγαζε φόρα-παρτίδα. Ή έστω ένας στοιχειωδώς καλοβαλμένος αξιωματικός τού ουκρανικού στρατού. 

Να μη μπερδεύονται και αυτοί που νομίζουν ότι υπάρχει "ουκρανική αντίσταση" η οποία δεν ταυτίζεται ακριβώς με τη φάτσα τού συγκεκριμένου ναζί.

Γιατί;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να καθαρίσουν λίγο τα αφτιά και τα μάτια μας από το σημερινό ναζιστικό freak show στο ελληνικό κοινοβούλιο. (Ω! Η χαμένη τιμή τής αστικής δημοκρατίας!)

Η συντρόφισσα Ναταλία Νικονόροβα, Υπουργός Εξωτερικών της ΛΔ Ντονιέτσκ, απευθύνεται στον ελληνικό λαό.

https://www.youtube.com/watch?v=h375Y7OCBbM

σχολιο.- το αγόρι ο Ζελέ με την 12ποντη γόβα μίλησε σήμερα στα γιουσουφακια του ΝΑΤΟ και της €€ και από 63% ρωσόφιλοι γίναμε 98% έχουν μείνει και λίγοι μλκς

σχολιο.- Πορεια ΤΩΡΑ και καπακι συναυλια για την ειρηνη,πουτινακια!σλαβα ουκρανι.το αζοφ εκαναι δρωμους.

Σχολιο.- ΤΑ Κ.Κ. ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΦΟΡΜΕΣ ΚΑΙ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΑ,ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ,ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΚΕ ΞΕΡΕΙ.

ούτε το ΚΚ Κούβας, το ΚΚ ΛΔΚ, το PSUV... Μόνο ΚΚΕ, ΡΕ!

Σχολιο.- Πάντως το ΚΚΕ έκανε κωλοτούμπα. Εκεί που μίλαγαν για "ιμπεριαλιστική εισβολή των Ρώσων" και ΄"έπρεπε να αφήσουν ήσυχους τους ουκρανοναζί νασφάξουν με την ησυχία τους τους αντιφασίστες", τώρα αποχώρησανν από τη βουλή, και λένε ότι "εμείς ποτέ δεν είπαμε ότι ο ναζιστής Ζελένσκι εκπροσωπεί τον Ουκρανικό λαό". Πως δεν ζαλίζονται από τιος κωλοτούμπες δεν καταλαβαίνω. Πρέπει να είναι πολύ γυμνασμένοι. Ούτε ο Λευτέρης Πετρούνιας μιλάμε...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το να μη χειροκροτά κανείς με ενθουσιασμό τον κύριο Ζελένσκι είναι αντισημιτισμός.

Σχολιο.- Ορθιοι σηκώθηκαν?? Η μούφα το θέατρο?

Σχολιο.- Σηκώθηκαν οι ΝΔ. Standing ovation... Εγέρθουτου…

Σχολιο.-  νταξει τότε γιατί έτσι κάνουν σε όλες τις ταινίες στο Χόλιγουντ

Σχολιο.- Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ έφυγε όταν μίλησε ο Αζόφ, ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε καθιστός, θέλω να ελπίζω αποσβολωμένος...

Σχολιο.- μα εδώ και χρόνια αποσβολωμένοι είναι. Από εποχής ΚΚΕεσ. Θέλω να πω ότι δεν άλλαξε κάτι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε ερώτηση των δημοσιογράφων στο ΟΡΕΝ στο δελτιο ειδήσεων με τη Τσαπανίδου για το αν έπρεπε η Ε.Ε να δείξει παρόμοια «ευαισθησία» για την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, επιβάλλοντας κυρώσεις, η κ. Μπακογιάννη απάντησε:

«Αυτό όμως ανή¬κει πλέ¬ον στο παρελ¬θόν, σε μια Ευρώ¬πη που ήταν διχα¬σμέ¬νη, που πραγ¬μα¬τι¬κά δυσκο¬λευό-ταν να πάρει απο¬φά¬σεις» και, πετώ¬ντας τη μπά¬λα στην εξέ¬δρα, πρό¬σθε¬σε: «Αυτό που έγι¬νε τις τελευ¬ταί¬ες δύο εβδο¬μά¬δες ήταν αδια¬νό¬η¬το να το σκε¬φτεί κανείς».

Σχολιο.- η ελλεεινοτερη οικογένεια στην Ευρώπη είναι οι Μητσοτάκηδες μου έλεγε ο Γέρος μου. Όμως (επιμένω) ότι ακόμα ποιο ελλεεινοι είναι οι απόγονοι των προσκυνημενων (Συριζαυγιτες?)

Σχολιο.- Ότι ελλεεινοτερο και ότι πιο βρώμικο αλλά κυρίως πιο χρήσιμο για την στήριξη του Ναζισμου που έχει επικρατήσει πλέον στην Ευρώπη (ξανά) είναι η Νατοϊκή "Αριστερά"



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο αιώνιος παπατζής Βαρουφάκης μέ ενα ν...

Σχολιο.- Τραγικός.... απορώ μ αυτούς που τον ψηφίζουν...

Σχολιο.- Και εγω εχω τήν ιδια απορία, καποιοι θελουν να στηρίζουν εναν Τίποτα...Ναρκισσο...

Σχολιο.- ζούμε τραγική εποχή... χειρότερα από την επταετία...

Σχολιο.- Δεν ειναι χειρότερα από τήν Χουντική Δικτατορία αλλα εχουν καί ομοιότητες λογω του οτι η Αστικη Τάξη που Κυβερναει καί ελεγχει τά παραγωγικά μεσα καί ολες τίς κρατικές δομές μέ τους εκπροσωπους της επιλεγει καθε φορά μια από τίς δύο μορφές τής δικής της εξουσίας - δικτατορίας - τού κεφαλαίου που είναι...είτε η Αστική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία σε περιόδους που μπορεί να επιβαλλει τά συμφεροντα τής με πιό ηπιο τρόπο είτε με ανοικτη δικτατορία καταργώντας τόν κοινοβουλευτισμο καί διοριζοντας μία Χουντα είτε στρατιωτική είτε πολιτικη



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ελλαδα το πρωί και η Κύπρος το απόγευμα ακούσανε τό «ποίημα»του Ναζί Ζελενσκι περιμένοντας με αγωνία μπας και αναφερθεί και για το εδώ και 48 χρόνια δράμα της Τουρκικης κατοχης στην Β.Κύπρο τελικα πηραν τα παπάρια του

Σχολιο.- καμία σημασία δεν έχει που δεν είπε για την Κύπρο... η ντροπή της Ελλάδας κ του όποιου κοινοβουλίου.. είναι που ΠΉΓΑΝ Έλληνες βουλευτές... κ δεν ΈΦΥΓΑΝ ΜΑΖΙΚΆ όταν βγήκε ο ΝΑΖΊ σε βίντεο... κ μόνον η ΦΆΤΣΑ του βεβηλωσε το όποιο κοινοβούλιο ΑΙΣΧΟΣ

κατάπτυστοι ΌΛΟΙ .. τα ονοματα τους να γραφτούν στην πιο μαύρη σελίδα στην ΒΟΥΛΉ.. όλοι τους που παρεβρέθηκαν ΝΕΝΕΚΟΙ

σχολιο.- Θα ήταν τραγική αφέλεια να περιμένει κανείς ότι ο Ζελένσκι θα μπορούσε να καταδικάσει την κατοχή στην Κύπρο! Πάλι καλά που δεν μας είπε "βρείτε τα".

Σχολιο.-  Θά μπορούσε νά αναφερει καί τήν δηλωση τής Ντόρας οτι αυτα είναι πια παλαιά...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενω πρίν το Open έδειχνε φρικιαστικά εγκλήματα ΟκροΝαζι σε ρώσους τραυματίες η μλκω Τσαπανίδου ακούει με γουρλωμένα μάτια τις διάφορες παπαριές του πρακτοράκου Βαλασσόπουλου και της εγκαυλης«ρεπορτερ»Γ.Λαγου



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετανοούσες Μαγδαληνές σήμερα οι Συριζαίοι «Προσβλήθηκαν»δήθεν-μέ την εμφάνιση 2 ναζιστών φονιάδων στη Βουλή και όχι από την παρουσία του Ναζιστη Ζελένσκι που τούς προφυλάσσει τους εξυμνεί και τους χρησιμοποιεί



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΚΟΜΑ ΚΑΊ ΤΟ «ΟΥΔΕΤΕΡΟ» FB ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ…

Μέ εμμετική ευλάβια καί Θρησκευτική κατάνυξη παρουσία της γλάστρας ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου καί τών ΒΟλευτών τής Ελληνικής απολυτης ξεφτιλας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ-Μερα25 ,ως γνησιοι Νατο-Τσολιάδες με προεξαρχοντες τούς αρχηγούς Μητσοτακη,Τσίπρα,Κατρινη(εκπρόσωπου Κιναλ) καί τον αηδιαστικό ΠτΒ Κ.Τασούλα,παρακολούθησαν καί χειροκρότησαν τόν Ουκρανό ΝΑΖΙ Θεατρίνο Ζελένσκι μέ σύνθημα ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ..«ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ» καί τούς 2 εγκληματίες του Ναζιστικού Τάγματος Αζοφ…που εχουν (αρχαιο)ελληνικες ρίζες…

ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΌΣΑΣΤΕ…

«Μετα τήν απομακρυνση εκ του ταμείου ουδεν λαθος αναγνωριζεται»...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαζί με το Σαμαρά και η πλειοψηφία της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας δυσανασχετούν.

Από κοντά και οι πρώην "Καραμανλικοί" αν και με λιγότερη μαχητικότητα.

Ωστόσο, δεν βλέπω φως.

Το ενεργούμενο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, είναι ξεκάθαρα ο Κούλης, που κεντάει.

Φρόντισε και εξαγόρασε media με το καλημέρα σας εξ άλλου. 

Πονηρός είναι, έχει τρόπους να εκβιάζει όποιον πάει να σηκώσει κεφάλι.

Αρα, πάπαλα.

Από τους 3 μελλοντικούς συνέταιρους, προκοπή δεν μπορούμε να περιμένουμε.

Είναι ολοφάνερο ότι οι εντολές των ΗΠΑ είναι σαφείς: 

Θα δεχτείτε τους ναζί, γιατί η Ουκρανία αποδεικνύει ότι μόνο αν στηρίζεσαι στους ναζί (και όχι πχ στο χυλό του δικαιωματισμού), φανατίζεται αρκετά ο κόσμος για να πολεμάει τον "αντίπαλο" και να προωθεί τους αδηφάγους σκοπούς μας.

Με λίγα λόγια, ναζιστικοποιείται όλη η Δύση, ξεκινώντας από την Ευρώπη, νομίζω.

Τα αστεία τελειώσανε. 

Οποιος σηκώσει κεφάλι, θα τον φάει η μαρμάγκα.

Και οι δυσανασχετούντες "φίλοι" μας, το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά.

Και θα πειθαρχήσουν..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υποκριτές!

Δυσανασχετούν τάχα με την ομιλία στη Βουλή των Ουκρανών Ναζί, ενώ τους στέλνουν χρήματα και όπλα..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ο πάτος και ο βόθρος ήλθαν σήμερα μέσα στον οίκο της βουλής σαν φυσικό επακόλουθο των χειρισμών και αποφάσεων της κυβέρνησης που με την άκριτη υπακοή στα κελεύσματα των αμερικανονατοϊκών αφεντικών της στο ζήτημα του πόλεμου στην Ουκρανία έφερε του Ναζί εντός υπό τα χειροκροτήματα βουλευτών και της Προέδρου της Δημοκρατίας .

Όταν τα ναζιστικά τάγματα μπαίνουν επίσημα στη βουλή των Ελλήνων συνοδεύοντας το γνωστό προεδρικό ανδρείκελο της Ουκρανίας τότε τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά για το λαό .

Και οι ευθύνες της νατοϊκόδουλης κυβέρνησης είναι μεν δεδομένες για αυτή την αποτρόπαιη είσοδο στη βουλή και τη γενικότερη στάση της στο ζήτημα του πολέμου στην Ουκρανία με την αμέριστη δουλική υποστήριξη της ,κόντρα στα συμφέροντα της χώρας, στα αμερικανονατοϊκά γεράκια αλλά και οι ευθύνες γενικότερα της αριστεράς αυτής που σέρνεται πίσω από τις αποφάσεις της κυβέρνησης δεν είναι αμελητέες. 

Όταν έχουν συμβεί σημεία και τέρατα στην Ουκρανία από το 2014 όταν έχουν δολοφονηθεί χιλιάδες Ουκρανοί από τους ναζί των ταγμάτων Αζόφ και Αϊντάρ στις αυτόνομες περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας όταν έχουν απαγορευθεί κόμματα σύμβολα γλώσσες και κάθε τι που αναφέρεται σε κομμουνισμό η αριστερά που κλείνει τα μάτια σε αυτά και συστρατεύεται άκριτα με το στρατόπεδο του ΝΑΤΟ των Αμερικάνων και της ΕΕ ρίχνει και αυτή νερό στο μύλο των πολεμοκάπηλων . Και ένας και τρείς και πέντε και περισσότεροι ή λιγότεροι βουλευτές που παρέστησαν στην βουλή , από την αριστερά είναι προφανές ότι είναι υπόλογοι στον Ελληνικό λαό για την παρουσία τους εκεί και την ανοχή τους στα όσα συνέβησαν .Για τους κυβερνητικούς η δημοκρατική τσίπα έτσι και αλλιώς δεν υφίσταται από τον πρωθυπουργό τους μέχρι τον Υπουργό εξωτερικών που αντάλλασε χειραψίες και αγκαλιές σήμερα στην Ουκρανία με τον Μαξίμ Μαρτσένκο ηγέτη του ναζιστικού τάγματος Αϊντάρ και τον κάθε κληρονόμο των δοσίλογων της κατοχής. 

.Όσο για εμάς παρακολουθούμε άναυδοι την πλύση εγκεφάλου της προπαγάνδας από τα ΜΜΕ στους πολίτες αυτής της χώρας, εξοργισμένοι για όσα συμβαίνουν αλλά άτολμοι για κινηματικές πρωτοβουλίες κόντρα στην επίσημη πολιτική, νοσταλγώντας τους χιλιάδες που κατεβήκαμε τότε στους δρόμους για να καταδικάσουμε τα εγκλήματα των φασιστών της Χρυσής αυγής . 




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκτός των άλλων ο Ζελένσκι μίλησε και στην κυπριακή βουλή... Και μόλις η πρόεδρος της κυπριακής βουλής πήγε να αναφερθεί στο θέμα της τουρκικής εισβολής και κατοχής ώστε να του πάρει κάποια δήλωση συμπάθειας, της έκλεισε τη ζωντανή σύνδεση στα μούτρα.
Και γενικότερα... είναι θρασύτατος. Όλη του η στάση είναι "να πεινάσετε, να κρυώσετε, να πολεμήσετε και να σκοτωθείτε επειδή έτσι γουστάρω" - δεν ζητάει βοήθεια, την απαιτεί λες και όλη η Ευρώπη κι όλος ο κόσμος είναι ιδιοκτησία του!
Επίσης... Όπως αποδείχθηκε σήμερα αλλά και τις προηγούμενες μέρες, η ομοιότητα της φρασεολογίας του με εκείνη των ορίτζιναλ ναζί, με πιο χαρακτηριστικό το "αν πέσει η Ουκρανία θα πέσει ολόκληρη η Ευρώπη", που είναι κόπυ - πέιστ της ίδιας ατάκας των Γερμανών όταν άρχισαν να χάνουν τον Β' ΠΠ, μόνο τυχαία δεν είναι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί ο Μητσοτάκης επιδεικνύει τέτοια παρανοϊκή συμπεριφορά για Έλληνα πρωθυπουργό στο θέμα του πολέμου της Ουκρανίας, συμπεριφορά που ούτε η χούντα των συνταγματαρχών επεδείκνυε και εκθέτει την Ελλάδα σε τόσους κινδύνους;
Η απάντηση είναι εύκολη.
Μόλις τα πράγματα ζορίσουν πολύ, θα σηκωθεί και θα φύγει.
Και θέλει να εξασφαλίσει το προσωπικό του μέλλον - κάπου θα τον βάλουνε να τρώει, σε κάποιον διεθνή οργανισμό κροκόδειλων.
Την Ελλάδα την έχει χεσμένη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ξευτίλας διευθυντής του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ μόνο για Θρομβόλια μιλάει... Για την ανάγκη Πυρόσβεσης στο Νοσοκομείο έχει βγάλει τον σκασμό!
Σχολιο.- Αρχικά ο ίδιος ο Καπραβελος είπε πως ενδέχεται να μπήκε η φωτιά από υπερφόρτωση κάποιου ιατρικού μηχανήματος και τώρα τα φορτώνουν στους νεκρούς ότι ανάψανε τσιγάρο και γιαυτο έγινε έκρηξη ενώ ο νεκρός και οι τραυματίες δεν μπορούσαν ναπάρουν τα πόδια τους . Σε κάθε περίπτωση γιατί ο κυρ.διευθυντης δεν έχει απαιτήσει πυρόσβεση έστω και μια φορά ενώ για τα μπόλια μας τα έχει κάνει Ζέπελιν;
Σχολιο.- Καταρχάς το οξυγόνο δεν είναι ευλεκτο δεν παίρνει φωτιά απο μόνο του απλά ενισχύει την φωτιά
Από την άλλη με μάσκα οξυγόνου και διασωληνομένος άναψε τσιγάρο ;;;;;
Έχεις βάλει ποτέ μάσκα οξυγόνου;
Για βάλε και πες μας αν μπορείς να ανάψεις τσιγάρο..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσαπανίδου και Παπαδόπουλος στο δελτίο ειδήσεων του OpenTV ξέπλυναν τον ναζί του τάγματος Αζοφ, τον Ζελενσκι, τον Μητσοτάκη και μας είπαν πως ο Τασούλας δεν μπορούσε να ξέρει για το βίντεο και λίγη σημασία έχει... ξέρασα με τα σιχάματα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νοσοκομείο χωρίς πυρανίχνευση;
Το 2022;
Σκ@τ@ στα μούτρα σας και ... άντε στο ...... !!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περίμενα τα πάντα, αλλά το ότι το τάγμα του Αζόφ, θα είχε λόγο στην ελληνική βουλή, δεν το περίμενα. 
Άντε βρε, να τους χαιρόμαστε και αυτούς και όσους τους φιλοξένησαν. 
Κάνδανος, Καλάβρυτα, Δίστομο, φωνάζουν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταψηφίστηκε η πρόταση για την υποχρεωτικότητα άνω των 60, απ΄ τη γερμανική βουλή. Τον ...... τώρα, .............., νεοφασίστες!!!
Η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε υποχρεωτική 4η δόση για όλους τον Σεπτεμβριο. Μόνο έτσι θα ανανεωθούν τα πιστοποιητικά.
Αμφιβάλλει κανείς ότι, όλες οι υποχρεωτικότητες που ανακοινώνουν δεν έχουν καμιά υγειονομική βάση; Αμφιβάλλει κανείς ότι, οδηγώντας τους απολυμένους υγειονομικούς στην πείνα κ την ανέχεια δεν νοιάζονται για την υγεία μας; Αμφιβάλλει κανείς ότι ζούμε έναν άκρατο ολοκληρωτισμό όπου ο πρωθυπουργός της χώρας αρνείται να πάρει πίσω τους υγειονομικούς από ΠΕΙΣΜΑ κ μόνο.. από προσωπικό καπρίτσιο δλδ, βαδίζοντας σε επικίνδυνα μονοπάτια για τη δημοκρατία; Αμφιβάλλει κανείς ότι ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ψιλό γαζί;
Σίγουρα δεν αμφιβάλλει κανείς κ όλοι συμφωνούμε ότι για να τελειώσει η Χούντα τους πρέπει να στείλουμε στο διάολο, αυτούς, τα μέτρα τους, τις δόσεις τους, τα πιστοποιητικά τους κ όλο τους το σόι!!! 
Λοιπόν.. για να σας δω από Σεπτέμβριο αν πήρατε το μάθημά σας δυο χρόνια τώρα ή είστε ανεπίδεκτοι μαθήσεως κ δεν υπάρχει σωτηρία...!!!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΕΛΙΚΑ, ΜΕ ΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ 500-ΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ.
Μέσα σε όλα αυτά που πάνε να περάσουν και δεν ακούγονται, όσο απασχολούν την κοινή γνώμη με χειραγωγούμενες ειδήσεις, είναι ότι η ΔΕΗ και οι υπόλοιποι πάροχοι, θα ζητήσουν αναδρομική ρήτρα αναπροσαρμογής σε βάθος 7μηνου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



το σύνταγμα ΑΖΟΦ εν δράσει...δεν θα τα δείτε πουθενά αυτά..και μάλιστα μόνοι τους, αυτοίοι ίδιοι τα αναπαράγουν στο διαδίκτυο....σκοτώνουν εν ψυχρώ Ρώσους αιχμαλώτους..αυτό δεν είναι έγκλημα πολέμου βεβαίως...https://t.me/voenacher/14106



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Κίνα πλήρωσε για μια αποστολή ρωσικού άνθρακα και πετρελαίου, σε γουάν.
Το φορτίο θα φτάσει στο έδαφος της Κίνας τον Απρίλιο, γράφει το Bloomberg.
Η Μόσχα και το Πεκίνο προσπαθούν να διατηρήσουν το διμερές ενεργειακό εμπόριο. Αυτές θα είναι οι πρώτες αποστολές αγαθών που πληρώνονται σε γουάν από τότε που η Δύση επέβαλε κυρώσεις στη Ρωσική Ομοσπονδία και απέκοψε τη χώρα από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, επισημαίνει το πρακτορείο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Λετονία συμφώνησε να πληρώσει για το φυσικό αέριο σε ρούβλια 
κι αμέσως μπήκε στη λίστα των εχθρών της Ουκρανίας.
Το τμήμα της Βαλτικής του ιστότοπου Peacemaker αποκάλεσε την Latvijas Gāze, τον μεγαλύτερο προμηθευτή φυσικού αερίου στη Λετονία, «πράκτορα της επιρροής του Κρεμλίνου».
Αφορμή για το στίγμα του «εχθρού της Ουκρανίας» ήταν η δήλωση της εταιρείας ότι είναι έτοιμη να αγοράσει ρωσικό αέριο για ρούβλια και δεν το βλέπει αυτό ως παραβίαση του καθεστώτος κυρώσεων.

Και τα σανατόρια;;;;
Είναι δυνατόν;;;
Η Λετονία σκοπεύει να παγώσει τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία των θέρετρων "Belarus" και "Amber Coast" στη Jurmala
Πληροφορίες για δέσμευση περιουσιακών στοιχείων έχουν ήδη σταλεί στο δικαστήριο, μετέδωσε η λετονική τηλεόραση.
Το σανατόριο "Belorussia" ανήκει στη διοίκηση του Προέδρου της Λευκορωσίας και το σανατόριο "Yantarny Bereg" είναι μέρος του συγκροτήματος ευεξίας "Bor"" από τους διαχειριστές του Προέδρου της Ρωσίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αμερικανός στρατιωτικός αναλυτής, κατηγόρησε τα ουκρανικά στρατεύματα για τις δολοφονίες ανθρώπων στο Μπουτς.
Ο Σκοτ Ρίτερ, πρώην επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ στο Ιράκ, είπε ότι η ρωσική προσέγγιση είναι να προσπαθήσουμε να μην βλάψουμε τους αμάχους.
Όμως οι αρχές του Κιέβου λένε ότι «αν συνεργαστείς με τους Ρώσους, θα πεθάνεις».
Ο Ρίτερ σημείωσε ότι αυτό είναι γνωστό από το μήνυμα της Εθνικής Αστυνομίας της Ουκρανίας, η οποία την 1η Απριλίου πήγε στο Μπούχα για να εξοντώσει τους «συνεργάτες».
"Αυτοί οι άνθρωποι σκοτώθηκαν την 1η Απριλίου από την Ουκρανική Εθνική Αστυνομία. Και μετά ο πρόεδρος των ΗΠΑ βγαίνει και λέει ότι αυτό είναι ένα έγκλημα πολέμου που διέπραξαν οι Ρώσοι", είπε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απαγωγή δημοσιογράφων;;;
Το "Russia Today" απευθύνθηκε στις αρχές της Εσθονίας σχετικά με την κράτηση πρώην εργαζομένων της πύλης Sputnik Meedia
Ο Οργανισμός απαιτεί να ενημερώσει αμέσως για το πού βρίσκονται οι Έλενα Τσερίσεβα και Μάτι-Ντιμίτρι Τερεστάλ στο Ταλίν και να δώσει την ευκαιρία να συναντηθούν με Ρώσους διπλωμάτες και δικηγόρους.
"Δεν υπάρχει ακόμα καμία σχέση με τη συνάδελφό μας δημοσιογράφο Έλενα Τσερίσεβα και τον σύζυγό της. Δεν υπάρχουν πληροφορίες ούτε από τις αρχές της Εσθονίας. Χθες έγινε έρευνα στο σπίτι τους, προφανώς συνελήφθησαν και οι δύο. Η Λένα είναι πολίτης Ρωσίας, από τη Σαμάρα, ο σύζυγός της είναι Εσθονός πολίτης. Υποθέτουμε ότι μπορεί να κατηγορηθούν για παραβίαση του καθεστώτος κυρώσεων (τιμωρία έως και πέντε χρόνια φυλάκιση)», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του πρακτορείου.
Μέχρι τον Ιανουάριο του 2020, η Έλενα Τσερίσεβα ήταν επικεφαλής του ρωσικού Sputnik στην Εσθονία και μετά το κλείσιμό του από τις αρχές της Εσθονίας, αυτή και η ομάδα της δημιούργησαν το ανεξάρτητο μέσο Sputnik Meedia, το οποίο έκλεισε επίσης λόγω πιέσεων και απειλών κατά δημοσιογράφων



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άλλο ένα δώρο από τους Ουκρανούς, ξεβράστηκε στην παραλία του χωριού Vitino, στην περιοχή Saki, στη δυτική ακτή της Κριμαίας.
Προσοχή, έχουν μολύνει όλη τη Μαύρη Θάλασσα με τις νάρκες τους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα πήγα στον Πύργο σε μεγάλο κατάστημα χονδρικής για προμήθεια προϊόντων για το αρτοποιείο.
Ζάχαρη ούτε για δείγμα υπάλληλος μου είπε ότι υπάρχει έλλειψη πάνω από μία εβδομάδα.
Ας διαβάσουμε ένα άρθρο από το 2014 για να καταλάβουμε Τι συμβαίνει στη Χώρα .
Μία φορά κι' έναν καιρό, σε τούτο τον κωλότοπο είχε πέντε ολόκληρα εργοστάσια που φτιάχνανε κάθε χρόνο πάνω από 350.000 τόννους ζάχαρης. Με δεδομένο ότι η χώρα χρειάζεται κάπου 320.000 τόννους, ήμασταν απολύτως αυτάρκεις και κάναμε κι εξαγωγές. Παράλληλα, μιας και η ελληνική ζάχαρη φτιάχνεται από τεύτλα (κοινώς παντζάρια ή κοκκινογούλια), πάνω από 100.000 αγρότες καλλιεργούσαν κάπου 460.000 στρέμματα, βγάζοντας σχεδόν 3 εκατ. τόννους τεύτλων ετησίως. Αξίζει να σημειώσουμε ότι από την επεξεργασία των τεύτλων η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (η 100% κρατική μονάδα στην οποία ανήκαν αυτά τα πέντε εργοστάσια) έβγαζε, πλην της ζάχαρης, πολύτιμα υποπροϊόντα όπως 100–120.000 τόννους μελάσσας (υψηλής περιεκτικότητας σε ζαχαρόζη) κι άλλους τόσους τόννους ζαχαρόπιτας (θεωρείται ζωοτροφή υψηλής ποιότητας) και πούλπας (επίσης για ζωοτροφή).
Κι ενώ όλα πήγαιναν καλά, ξαφνικά έβαλε το χέρι της η Ευρωπαϊκή Ένωση και τά ‘κανε ρημαδιό. Τον Φεβρουάριο του 2006, οι υπουργοί γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν τη ριζική μεταρρύθμιση του τομέα ζάχαρης στην Ε.Ε. Η μεταρρύθμιση αυτή εστιάστηκε στην κατά 36% περικοπή της εγγυημένης ελάχιστης τιμής της ζάχαρης (από 631,9 ευρώ/τόννο το 2006/2007 σε 404,4 ευρώ/τόννο από το 2009/2010). Επειδή οι υπουργοί καταλάβαιναν ότι αυτή η διαδικασία θα ανάγκαζε πολλούς τευτλοπαραγωγούς να διακόψουν την δραστηριότητά τους, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα Ταμείο 
“Μα τί άλλο μπορούσαμε να κάνουμε αφού αυτή είναι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, θα μπορούσε να παρατηρήσει κάποιος. Εμ, αυτό λέω κι εγώ! Της έβγαζε το μάτι τής Ευρωπαϊκής ¨Ενωσης το ότι ήμασταν αυτάρκεις και φτηνοί σε ζάχαρη κι έκανε ό,τι μπορούσε για να μας αναγκάσει να σταματήσουμε την παραγωγή μας και να το γυρίσουμε στην εισαγωγή. Επειδή, προφανώς, έτσι συμφέρει εκείνους που έχουν τα κουμάντα. Γι’ αυτούς νοιάζονταν και γι’ αυτούς θα νοιάζονται πάντα οι Βρυξέλλες
Αυτή είναι η αλήθεια και, αν θέλουμε, ας την καταλάβουμε κι ας αφήσουμε στην πλάνη τους εκείνους που εξακολουθούν να πιστεύουν σε μια “ανθρώπινη Ευρώπη των λαών”. Μια Ευρωπαϊκή Ένωση που φτιάχτηκε από το κεφάλαιο για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του, δεν μπορεί ποτέ να γίνει “των λαών”. Θα είναι πάντοτε του κεφαλαίου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Το Χάρκοβο είναι πολύ καλά προετοιμασμένο από αμυντική άποψη. Δεν υπάρχει λόγος εκκένωσης του πληθυσμού", δήλωσε ο Δήμαρχος του Χάρκοβο, Ίγκορ Τερέχοφ. Με τους άμαχους ως ζωντανή ασπίδα, σίγουρα θα έχουν την καλύτερη άμυνα...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παιδια εγώ λέω όσοι βάλατε την ουκρανική σημαια στο προφίλ σας να βάλετε την σημαία του νεοναζιστικού Αζοφ κατευθείαν ..
(αφού η νατοϊκή μαριονέτα Ζ μας τους παρουσίασε ως επίσημους αντιπροσώπους)
Τριζουν τα κόκκαλα των νεκρών του Διστόμου και των 1046 ελληνικών χωριών και οπου άλλου έγιναν ναζιστικές σφαγές στην Ελλάδα 
Ιστορική μέρα μαύρης ντροπής 
Χαιρέτησε η Βουλή ορθια τα ναζιστικσ καθάρματα 
Καμία έκπληξη από τους νατοικους σαλτιμπαγκους που το παίζουν κυβέρνηση 
Όσο για την περίφημη "αντιπολιτευση "σύσσωμη έπρεπε να σηκωθεί να φύγει 
Τι ξεφτίλα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι διοργανωτές της αυτοκινητοπομπής κατά της ρωσοφοβίας και του ναζισμού καταγγέλλουν πως η πορεία δέχθηκε επίθεση από ομάδες Ουκρανών και Γεωργιανών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό διαδηλωτών. Έρευνα για το περιστατικό διατάσσει η ρωσική εισαγγελία.
Μαρτυρίες από την επίθεση και ξυλοδαρμός διαδηλωτή
Για όχι μόνο μία, αλλά πολλές επιθέσεις, κάνει λόγο η Σοφία Ζουρνατζήδου, συνδιοργανώτρια της αυτοκινητοπομπής
Η ίδια αναφέρει πως υπήρξε αυτότης μάρτυρας σε μια από τις επιθέσεις, «όταν στρίβαμε από την Αγίου Κωνσταντίνου προς Μενάνδρου, μια ομάδα Γεωργιανών έκλεισε το δρόμο με ένα φορτηγό-νταλίκα, ενώ είχαν μια ρωσική σημαία κάτω και την πατούσαν». 
Προσθέτει πως αρχικά ήταν 5-6 άτομα, ενώ στη συνέχεια άρχισαν να κατεβαίνουν κι άλλοι από τη νταλίκα, προχωρώντας σε ξυλοδαρμό του διαδηλωτή Χαράλαμπου Χαφουσίδη. 
Το περιστατικό έχει αναφερθεί στην αστυνομία, καταλήγει.
Ο τραυματισθείς περιγράφει τον ξυλοδαρμό του, αναφέροντας πως «έφραξαν το δρόμο μας στην Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ μετά τραβήξαν τις σημαίες -είχαμε ελληνικές και ρωσικές σημαίες- από το μπροστινό αμάξι και το ίδιο πήγαν να κάνουν και στο δικό μας. Όταν ο συνοδοιγός μου ρώτησε τι κάνουν, ξεκίνησαν να κάνουν κάποιες ενέργειες με τα ρόπαλα που κρατούσαν. Όταν είδα πως δεν ηρεμούν βγήκα έξω να τους καθυσηχάσω. Ήταν 30-40 άτομα και ξεκίνησαν να με χτυπάνε δεξιά-αριστερά. Κάποια στιγμή με χτυπούν στο κεφάλι και μετά δεν θυμάμαι τίποτε, ώσπου κάποια στιγμή ξύπνησα στο αμάξι
. Όπως μου περιέγραψαν υπήρξε ένας Ουκρανός και οι άλλοι ήταν Γεωργιανοί».
Όπως αναφέρει ακολούθησε η μεταφορά του στο νοσκομείο, όπου του τοποθέτησαν τέσσερα ράμματα στο κεφάλι. «'Ηθελα να τους ηρεμήσω και βγήκα από το αμάξι, αλλά μάλλον έκανα λάθος. Δεν είναι δυνατόν να νόμιζαν ότι θα μπορούσα να χτυπήσω 30-40 άτομα», καταλήγει.
Στην Αθήνα οι Ουκρανοί δεν δίστασαν να επιτεθούν και .. σε ένα παιδί, κατά τη διάρκεια αυτοκινητοπομπής υπέρ της Ρωσίας



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λέγεται Τασούλας ή Τα-τσουλας ο πρόεδρος της βουλής;; εμένα πιο πολύ Τσούλα μου πάει να τον προσφωνω. Ακούς εκεί ο Ουκρανός ηγέτης...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όποιος ντρέπεται δεν μετέχει στην ομιλία Ζελένσκι εξαρχής , αλλά παράλληλα να μην μείνει και στο κόμμα του εφόσον ντρέπεται.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια άθλια παράσταση ενός ναρκωμανη ναζί εγκληματία σε ένα κυνοβουλιο (συγγνώμη στους κυνες) υποτακτικων αθλίων. Τα κόμματα που έχουν παραστεί στη σημερινή ομιλία του Ναζί εγκληματία Ζελενσκι (ΝΔ, Σύριζα, Κιναλ - δεν βλέπω την αθλιότητα) είναι εχθροί του λαού και της χώρας μας, συνεργοί του Ναζιστικού Πραξικοπηματος το 2014 και τα καλύτερα υπαλληλακια του Νάτο, των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της ΕΕ. Φωτιά στα μπουρδελα σας



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πεσκόφ: Σημαντικές οι ρωσικές απώλειες - "Είναι τεράστια τραγωδία για εμάς"
Το Κρεμλίνο αναγνωρίζει ότι έχει "σημαντικές στρατιωτικές απώλειες" στην Ουκρανία. Αν η Φινλανδία και η Σουηδία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, η Ρωσία θα πρέπει να "αποκαταστήσει τις ισορροπίες", τονίζει ο Πεσκόφ.
07 Απριλίου 2022 21:42
Η Μόσχα παραδέχθηκε την Πέμπτη (07/04) ότι έχει "σημαντικές απώλειες" στις τάξεις των ρωσικών στρατευμάτων που αναπτύχθηκαν στην Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, χωρίς να προσδιορίσει τον αριθμό τους.
"Έχουμε υποστεί σημαντικές στρατιωτικές απώλειες", δήλωσε ο Πεσκόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο βρετανικό δίκτυο Sky News, "είναι μια τεράστια τραγωδία για εμάς".
Αν η Φινλανδία και η Σουηδία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, η Μόσχα θα πρέπει «να αποκαταστήσει τις ισορροπίες»
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ υποστήριξε ότι αν η Φινλανδία και η Σουηδία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, η Ρωσία θα πρέπει να "αποκαταστήσει τις ισορροπίες" με δικά της μέτρα.
Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία – σύμφωνα με τη Μόσχα – έχει μεταξύ άλλων στόχο να αποδυναμώσει τη στρατιωτική ισχύ της Ουκρανίας και να την εμποδίσει να μετατραπεί σε προγεφύρωμα για ενδεχόμενη επίθεση του ΝΑΤΟ, έχει κάνει τις δύο σκανδιναβικές χώρες να εξετάζουν την ένταξή τους στη Βορειοατλαντική Συμμαχία – όπου ηγετικό ρόλο έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Αν οι δύο χώρες ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, "θα πρέπει να κάνουμε πιο σύνθετη τη δυτική πτέρυγά μας, όσον αφορά την ασφάλειά μας", είπε ο Πεσκόφ στο βρετανικό δίκτυο.
Ωστόσο, ανέφερε ότι η Ρωσία δεν θα εκλάμβανε μια τέτοια κίνηση ως απειλή για την ύπαρξή της, κάτι που θα την υποχρέωνε να εξετάσει τη χρήση πυρηνικών όπλων.
Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου, και οι επακόλουθες συγκρούσεις προκάλεσαν τον θάνατο χιλιάδων αμάχων και στρατιωτών, την καταστροφή οικισμών και ολόκληρων πόλεων, καθώς και μια σειρά από άνευ προηγουμένου κυρώσεις της Δύσης σε βάρος της Μόσχας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι στις αποφάσεις της τελευταίας Συνόδου του ΝΑΤΟ, η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να στείλει στρατιωτική δύναμη στη Βουλγαρία για να στελεχώσει ένα από τα τέσσερα νέα Battlegroups που συγκροτεί το ΝΑΤΟ. Πρόκειται για τις γνωστές ετοιμοπόλεμες δυνάμεις που αναπτύσσονται περιμετρικά της Ρωσίας, με έδρα όλες τις ΝΑΤΟικές χώρες της «πρώτης γραμμής», από τη Βαλτική μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα.
Προστίθεται έτσι ένας ακόμη κρίκος στη μακρά αλυσίδα της ελληνικής εμπλοκής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ απέναντι στους ανταγωνιστές τους. Και δεν είναι μόνο αυτό: Θυμίζουμε πως στο τραπέζι παραμένει η αποστολή αντιπυραυλικών συστημάτων από την Ελλάδα, στο πλαίσιο της «ευρωατλαντικής αλληλεγγύης» στην Ουκρανία και για την εκκαθάριση του ελληνικού οπλοστασίου από ρωσικά υλικά.
Ολα αυτά έρχονται να συμπληρώσουν την τεραστίων διαστάσεων διακίνηση ΝΑΤΟικού στρατιωτικού υλικού που γίνεται αυτές τις μέρες από την Ελλάδα, με τα λιμάνια, τα τρένα και τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε «πολεμικές» υποδομές για τις ανάγκες της ευρωατλαντικής συμμαχίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βίντεο σοκ: Ουκρανοί στρατιώτες πυροβολούν εν ψυχρώ Ρώσους αιχμαλώτους
07.04.2022 | 23:53
Το Κίεβο λέει ότι «θα διερευνηθεί»
Ένα βίντεο με στρατιώτες που πολεμούν υπέρ της Ουκρανίας να πυροβολούν Ρώσους έξω από ένα χωριό κοντά στο Κίεβο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, όπως αναφέρει ο Guardian, με πολλά διεθνή ΜΜΕ να επιβεβαιώνουν την αυθεντικότητά του.
Πιο συγκεκριμένα, στο εν λόγω βίντεο, φαίνονται τουλάχιστον τρεις άνδρες νεκροί, συμπεριλαμβανομένου ενός με τραύμα στο κεφάλι και τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη του, δίπλα σε έναν τέταρτο άνδρα, ο οποίος ακούγεται να ανασαίνει βαριά ενώ έχει ένα σακάκι γύρω από το κεφάλι του. Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ.
Το βίντεο κοινοποιήθηκε αρχικά στην εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Telegram. Οι New York Times ανέφεραν ότι επαλήθευσαν το βίντεο και το BBC είπε ότι επιβεβαίωσε την τοποθεσία βόρεια της πόλης Dmytrivka και βρήκε δορυφορικές εικόνες που δείχνουν πτώματα στο έδαφος.
«Είναι ακόμα ζωντανός. Κοίτα, είναι ακόμα ζωντανός. Λαχανίζει», ακούγεται ένας άνδρας στο βίντεο να λέει.
Στη συνέχεια, ένας στρατιώτης τον πυροβολεί δύο φορές στο κεφάλι. Συνεχίζει να κινείται, οπότε ο στρατιώτης πυροβολεί ξανά και σταματά.
Στη συνέχεια ακούγεται ένας στρατιώτης να φωνάζει «Δόξα στην Ουκρανία». Ένας άντρας απαντά με τη φράση: «Δόξα στους ήρωες». Ο ήχος τελειώνει με έναν άνδρα να λέει: «Μην έρχεστε στη γη μας».
Οι ζωντανοί στρατιώτες στο βίντεο φορούν τα ουκρανικά χρώματα, μπλε και κίτρινο, στα χέρια τους, ενώ οι άνδρες στο πάτωμα φορούν λευκά περιβραχιόνια, στο χρώμα των ρωσικών στρατευμάτων. Λίγα μέτρα μακριά από τα πτώματα βρίσκεται ένα μαχητικό όχημα πεζικού BMD-2.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, δήλωσε την Πέμπτη ότι είδε το βίντεο και ότι «θα διερευνηθεί σίγουρα».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο νέος δήμαρχος της Μαριούπολης ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της δράσης του Τάγματος Αζόφ στην πόλη: 5.000 άμαχοι νεκροί!
07.04.2022 | 23:086
«Περίπου το 60-70% των κατοικιών έχει καταστραφεί πλήρως ή μερικώς»
Ο νέος δήμαρχος της Μαριούπολης που έχει διορίσει η αντιφασιστική ηγεσία των Ουκρανών του Ντονμπάς ήταν αποκαλυπτικός για την κατάσταση στην Μαριούπολη που ειδικά το Τάγμα Αζόφ δημιούργησε.
Έτσι ανακοίνωσε ότι «περίπου 5.000 άνθρωποι», σκοτώθηκαν από τους νεοναζί του Αζόφ καθώς οι τελευταίοι έκαναν εκτεταμένη χρήση κατεδαφίσεις κτιρίων για να δημιουργήσουν εμπόδια χωρίς να υπολογίζουν ότι εντός αυτών στα υπόγεια κρύβονταν άμαχοι.
«Περίπου το 60-70% των κατοικιών έχει καταστραφεί πλήρως ή μερικώς», πρόσθεσε ο Κονσταντίν Ιβατσένκο, ο οποίος διορίστηκε δήμαρχος την πόλης την Τετάρτη, από τον Ντενίς Πουσίλιν, τον επικεφαλής των ρωσόφωνων του Ντονέτσκ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οργή πολιτών στο Twitter για την ομιλία νεοναζί στην ελληνική αντιπροσωπεία
07.04.2022 | 14:50
Ξεσπούν οι πολίτες
Στο πλαίσιο της ομιλίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι προβλήθηκε βίντεο με τις ομιλίες δύο ουκρανών στρατιωτών,  μελών του ναζιστικού Τάγματος Αζόφ.
Οι πληροφορίες λένε πως ο πρόεδρος της Βουλής ήταν ενήμερος για την προβολή του εν λόγω βίντεο, με πηγές από το περιβάλλον του να αρνούνται ότι γνώριζε για τη σύνδεση του Έλληνα ναζιστή ομογενή με το ναζιστικό τάγμα.
Οι πολίτες απαιτούν να ξεβρομίσει το ελληνικό κοινοβούλιο από τους φανερούς και κρυφούς φασίστες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Mας την έφερε» ο «Μπαϊντενόπουλος»: Εγκρίθηκαν για την Τουρκία 40 μαχητικά F-16 Viper & εκσυγχρονίζει άλλα 80
6.04.2022 | 22:20
Προάγγελος για το F-35
To αμερικανικό State Department έστειλε στο Κογκρέσο επιστολή με την οποία ζητά την έγκριση προμήθειας 40 μαχητικών F-16 Block 70 (Viper) και τον εκσυγχρονισμό 80 παλαιότερων τουρκικών μαχητικών στο ίδιο επίπεδο και τονίζει μάλιστα ότι «η πώλησή τους στην Τουρκία συνάδει με τα εθνικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών».
Έτσι λοιπόν, ο Αμερικανός πρόεδρος Τ.Μπάιντεν (Μπαϊντενόπουλος όπως τον είχαν «βαφτίσει» τα εγχώρια ΜΜΕ διότι δήθεν ήταν αυτός και το κόμμα του υπέρ τω ελληνικών θέσεων και ήθελαν να «στριμώξουν» την Τουρκία επειδή είναι «κακό παιδί»), μας την «έφερε» κυριολεκτικά και προωθεί τα τουρκικά συμφέροντα κατά τον καλύτερο τρόπο, φροντίζοντας να επαναφέρει άμεσα την αεροπορική ισορροπία σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο υπέρ της Τουρκίας φυσικά.
Στην επιστολή δεν παρέχονται χρονοδιαγράμματα για την πώληση αλλά τονίζει ότι η Άγκυρα «έχει πληρώσει ένα σημαντικό τίμημα» από τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ουάσιγκτον για την αγορά των ρωσικών συστημάτων S-400 με βάση το νόμο CAATSA!
Υποτίθεται λοιπόν ότι η Άγκυρα ήταν τιμωρημένη με βάση το νόμο αυτόν, λόγω της αγοράς των S-400 από την Ρωσία, όμως οι S-400 συνεχίζουν να βρίσκονται ακόμα στην Τουρκία και συνεπώς δεν έχει αλλάξει κάτι που να δικαιολογεί τους Αμερικανούς για την θετική τους στάση απέναντι στους Τούρκους.
Η προμήθεια των F-16 Viper αποτελεί επίσης προάγγελο και για τα F-35.
Αφού ξεπερνιέται έτσι εύκολα αυτό το «όριο» τι θα εμποδίσει τους Αμερικανούς να ξεπεράσουν και το επόμενο;
Στην Ελλάδα θεωρούσαν πως οι S-400 θα ήταν το «ανυπέρβλητο» εμπόδιο για να επαναπροσεγγίσουν οι ΗΠΑ την Τουρκία.
Όπως θεωρούσαν επίσης πως ήταν αδύνατο να επαναπροσεγγίσει η Τουρκία ΗΑΕ, Σ.Αραβία, Αίγυπτο , Ισραήλ κ.λ.π.
Σε επιστολή του προς το Κογκρέσο, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αναφέρει ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν θεωρεί ότι η πιθανή πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία θα είναι σύμφωνη με τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ και θα εξυπηρετήσει επίσης τη μακροπρόθεσμη ενότητα του ΝΑTO.
Προφανώς στις ΗΠΑ την παραβίαση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και του εναέριου χώρου την θεωρούν ως ΝΑΤΟϊκή «ενότητα».
Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε τις αντιδράσεις των εγχώριων ΜΜΕ που υποστήριζαν τον Τ.Μπάιντεν ως καλύτερη επιλογή για τα ελληνικά συμφέροντα αντί του πρώην προέδρου Ν.Τραμπ.
Η Ουάσιγκτον μέχρι τώρα δεν είχε εκφραστεί επισήμως για την πώληση, λέγοντας ότι πρέπει να περάσει από την τυπική διαδικασία πώλησης όπλων, αλλά ήταν εμφανές ότι ήθελε να την πραγματοποιήσει διότι «συζητούσε αενάως» και ως γνωστόν όποιος συζητάει… θέλει.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Αμερικανός αρχηγός του Γενικού Επιτελείου δηλώνει «περήφανος» που οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν νάρκες κατά προσωπικού
07.04.2022 | 21:46
Δηλώνει ότι η επόμενη μάχη θα γίνει στο Ντονμπάς
Σε μια απίστευτη παραδοχή προέβη ο αρχηγός του αμερικανικού γενικού επιτελείου αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ έδωσε τα συγχαρητήρια του στις ουκρανικές δυνάμεις γιατί κάνουν άριστη χρήση ναρκών κατά προσωπικού!
Η Ουκρανία είναι μία από τις χώρες που δεν έχει υπογράψει την Σύμβαση της Οτάβα και τα αποτελέσματα είναι σκληρά για τους στρατιώτες.
Οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να απωθήσουν την προσπάθεια των Ρώσων να καταλάβουν το Κίεβο, ωστόσο τις περιμένει μια σημαντική μάχη στη νοτιοανατολική Ουκρανία, δήλωσε ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ.
Η μάχη, όπως εκτίμησε, θα γίνει στα νοτιοανατολικά, γύρω από το Ντονμπάς, στην περιοχή του Ντονέτσκ, όπου οι Ρώσοι σκοπεύουν να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους και να συνεχίσουν την επίθεση, είπε ο Μίλεϊ στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας.
«Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτό το ερώτημα του πώς θα τελειώσει όλο αυτό», πρόσθεσε.
Ο στρατηγός εξήγησε ότι οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τις νάρκες, αναγκάζοντας τα ρωσικά τεθωρακισμένα να δίνουν μάχες σε περιοχές όπου είναι ευάλωτες στα αντιαρματικά όπλα με τα οποία εφοδίασαν το Κίεβο οι ΗΠΑ.
«Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους βλέπετε τη μία μετά την άλλη, τις φάλαγγες των ρωσικών οχημάτων, να καταστρέφονται. Επομένως, οι αντιαρματικές και οι νάρκες κατά προσωπικού είναι πολύ αποτελεσματικές», κατέληξε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πεδίο μάχης το Azovstal: Οι ρωσικές δυνάμεις «ξετρυπώνουν» τους νεοναζί του Τάγματος Αζόφ
07.04.2022 | 20:49
Οχυρωμένοι περιμένουν «βοήθεια» από έξω
Οι αντιφασίστες Ουκρανοί της ανατολικής Ουκρανίας πολεμούν απέναντι στους τελευταίους Ουκρανοναζί, στην Μαριούπολη με την κατάσταση στο κέντρο και τις γειτονιές  να έχει απελευθερωθεί.
Πλέον, οι μάχες επικεντρώνονται στις εγκαταστάσεις του τεράστιου (και οχυρωμένου) εργοστασίου χαλυβουργίας, του Azovstal, και στο εργοστάσιο Λένιν που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι, σύμφωνα με τον Έντουαρντ Μπασούριν, που εκπροσωπεί τις δυνάμεις των ρωσόφωνων.
«Πιστεύουμε πως μένουν περίπου 3.000 ή 3.500 (αντίπαλοι στρατιωτικοί)», είπε, σύμφωνα με ρωσικά κρατικά ΜΜΕ.
Οι αζοφιστές περιμένουν οχρυωμένοι στα έγκατα του τεράστιου συγκροτήματος περιμένοντας βοήθεια από έξω.
Η κατάληψη του λιμανιού αυτού είναι στρατηγικής σημασίας για την Ρωσία, επειδή θα της επέτρεπε να συνδέσει την Κριμαία, την οποία προσάρτησε το 2014, με την περιοχή που τελεί υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών και την ρωσική επικράτεια.
Η Μόσχα έχει αναπτύξει εκεί τις δυνάμεις του Τσετσένου ηγέτη Ραμζάν Καντίροφ.
Οι νεοναζί του Αζόφ κρύβονται μέσα στα καταφύγια των εργοστασίων, τα οποία έχουν πολλά επίπεδα, μπορούν να έχουν φαγητό για χρόνια και αντέχουν ακόμα και πυρηνικό χτύπημα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τους κάνουν πλάκα οι Ουκρανοί στην Κύπρο: «Κόπηκε η σύνδεση γι αυτό δεν μίλησε για την εισβολή της Τουρκίας»
07.04.2022 | 22:00
Σε τεχνικό πρόβλημα απέδωσε το Κίεβο τη διακοπή της διαδικτυακής σύνδεσης
Σε τεχνικό πρόβλημα απέδωσε το Κίεβο τη διακοπή της διαδικτυακής σύνδεσης με την κυπριακή Βουλή, την ώρα που δευτερολογούσε η πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, μετά την ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Όπως ενημέρωσε το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών, έγινε προσπάθεια να γίνει επανασύνδεση, ώστε να τοποθετηθεί ο κ. Ζελένσκι για τις αναφορές στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο, αλλά δεν κατέστη δυνατόν.
Ο κ. Ζελένσκι, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας θα τοποθετηθεί γραπτώς και θα αποστείλει τις θέσεις του στη Λευκωσία.
Διπλωματικές πηγές στο Κίεβο σημείωναν πως η Ουκρανία έχει στηρίξει και έχει υιοθετήσει όλα τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για το Κυπριακό και, ως εκ τούτου, δεν τίθεται θέμα μη αναγνώρισης των όσων έχει βιώσει η Κύπρος από την τουρκική εισβολή.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Παραίτησαν» τον θρύλο του αγγλικού ποδοσφαίρου Ματ Λε Τισιέ – Είχε μιλήσει κατά των εμβολίων και των Ουκρανών
07.04.2022 | 12:53
Ο Ματ Λε Τισιέ στράφηκε κατά της προπαγάνδας του Κιέβου και τον «παραίτησαν»
Ο Ματ Λε Τισιέ, ο οποίος έχει γράψει ιστορία στα αγγλικά γήπεδα με τη φανέλα της Σαουθάμπτον, παραιτήθηκε από τη θέση του πρεσβευτή της ομάδας, λόγω των αντιδράσεων που προκάλεσε μια ανάρτηση που έκανε για την υποτιθέμενη σφαγή στη Μπούχα του Κιέβου.
Ο παλαίμαχος σταρ βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής μετά από ένα tweet που κοινοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό, το οποίο αμφισβητούσε ανοικτά τα όσα λέγονται από τα δυτικά ΜΜΕ για την υποτιθέμενη σφαγή αμάχων στο Κίεβο.
Συγκεκριμένα, ο 53χρονος σήμερα Λε Τισιέ έκανε «retweet» μία δημοσίευση που υπονοούσε ότι οι εικόνες από τις φρικαλεότητες στην ουκρανική πόλη που μετέδωσαν τα media ήταν ψευδείς, φέρνοντας σε αντιδιαστολή την αντίστοιχη κάλυψη σε θέματα όπως η πανδημία, ο Τζο Μπάιντεν και τα όπλα μαζικής καταστροφής.