Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Παρασκευη 8 Απριλιου 2022


Όποιος περιμένει "το φιάσκο με το Αζώφ να στοιχίσει στον Μητσοτάκη τη νίκη στις εκλογές", θα τρίβει τα μάτια του για να τα βγάλει την επόμενη των εκλογών!

Για να χάσει ο Μητσοτάκης τις εκλογές πρέπει να κάνετε αντιπολίτευση... όλοι εσείς και να πείσετε πως θέλετε και μπορείτε να παρουσιάσετε κάτι διαφορετικό.

Αλλά εδώ ετοιμάζεστε για συγκυβέρνηση, τι κάθομαι και γράφω;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα λένε ότι το βίντεο με τον Αζόφ που παίχτηκε στη βουλή και χειροκροτάγανε οι δεξιοί βουλευτές της ΝΔ του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν ελέγχθηκε γιατί ήρθε 10' πριν.

Δλδ αν τους έστελνε ο Ζελένσκι και τσόντα, θα παιζόταν κανονικά και πάλι θα χειροκροτούσαν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το καλό με την μάσκα στο χωριό είναι ότι δεν αναπνέεις τον μολυσμένο αέρα από την γύρη των λουλουδιών..



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2εκ. πολίτες στο συλλαλ. που μιλήσαμε, για την Μακεδονία, στο Σύνταγμα, μας έλεγε το καθεστώς ότι ήταν φασίστες.

Αυτός που χειροκροτήσατε στη βουλή;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η εμφάνιση του Α-ζόφου σήμερα στη Βουλή ασφαλώς μόνο τυχαία δεν ήταν.

Δεν απευθυνόταν σε μας που κράζουμε την κυβέρνηση έτσι κι αλλιώς.

Απευθυνόταν πρώτον στους δήθεν καθωσπρέπει νεοφιλελέδες για να νομιμοποιήσει στον εγκέφαλό τους τον ναζισμό - και το κατάφερε μέσα σε λίγες ώρες, καθώς οι και καλά καθωσπρέπει νεοφιλελέδες άρχισαν να δικαιολογούν και να ξεπλένουν τους νεοναζί. Άλλωστε ήταν έτοιμοι από καιρό.

Δεύτερον απευθυνόταν στους συστημικούς κεντροαριστερούς, οι οποίοι απέδειξαν ότι προκειμένου να παραμείνουν συστημικοί είναι ικανοί για όλα, δηλαδή να ακούνε τον Α-ζόφο και να το βουλώνουν και μετά να διαμαρτύρονται δήθεν για τα μάτια του κόσμου. Το ΚΚΕ εξαιρείται, διότι σε αυτό το θέμα η στάση του ήταν μισή κωλοτούμπα, εκεί που μίλαγε για ιμπεριαλιστική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, το γύρισε στο εμείς  δεν θεωρούμε τον ναζιστή Ζελένσκι εκπρόσωπο του Ουκρανικού λαού  - ας σκεφτεί με βάση τις τελευταίες εξελίξεις αν ήταν σωστή η στάση του των ίσων αποστάσεων σε αυτό τον πόλεμο, να εξομοιώνει τους Ρώσους και τους αντιφασίστες του Ντονμπάς με τους ουκρανοναζί  που είναι δούλοι και κοπρόσκυλα του ΝΑΤΟ.

Η λύσσα της μπολιτιζμένης Δύσης κατά της Ρωσίας και η ακραία, παρανοϊκή στάση της, η οποία θυμίζει χαρακίρι, εξηγείται με μια λέξη, τη λέξη "αποναζιστικοποίηση" που χρησιμοποίησε ο Πούτιν.

Η αποναζιστικοποίηση εμπεριέχει τον κίνδυνο αναβίωσης της σοβιετικής μνήμης και μπορεί να οδηγήσει σε μη προβλέψιμες διεργασίες, με άλλα λόγια στην επανεμφάνιση "του φαντάσματος που πλανάται πάνω απ' την Ευρώπη", όπως έγραφε το Κομμουνιστικό Μανιφέστο το 1848 - ακόμα κι αν αυτή δεν είναι η πρόθεση του Πούτιν. Οι σημαίες της Σοβιετικής Ένωσης που εμφανίζονται δίπλα σε εκείνες της σημερινής Ρωσίας... κατατρομάζουν!

Αυτό φοβούνται πιο πολύ απ' όλα οι Δυτικοί κι ας μην το ομολογούν!

Και γι' αυτό το λόγο εφαρμόζουν την παλιά τους τέχνη κόσκινο, δηλαδή επιστρατεύουν τον ναζισμό για να πολεμήσουν με αυτόν... το φάντασμα του κομμουνισμού!

Η κερκόπορτα άνοιξε πάντως, αυτό μόνο λέω.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξω απο το ΚΙΝΑΛ ένα ακόμα κόμμα της κατάντιας αυτού του κράτους. Υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας σε μια ακόμα διαμαρτυρία, φωνάζοντας το σύνθημα «με μισή ντροπή του Ανδρουλάκη, κάτω η χούντα του Μητσοτάκη». 

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ με φασίστα αρχηγό!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την κατακόρυφη αύξηση θανάτων και παρενεργειών από τα €μβολια την διαστρεβλώνουν σε μακροχρόνιες επιπτώσεις του κορωνοϊού!

Θα τους σταματήσουμε?



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι αν εξευτέλισε την ελληνική Βουλή με τους δολοφόνους του Αζόφ που κουβάλησε μαζί του, στην Κύπρο ο εξευτελισμός έφτασε μέχρι του σημείου να διακόψει τη σύνδεση, όταν η πρόεδρος της Βουλής έκανε αναφορά στην τουρκική εισβολή και κατοχή.

Κάνοντας ακόμη και τον γελοίο Αναστασιάδη να διαμαρτυρηθεί. 

Όπως διαμαρτύρονται κι εδώ κάτι Τσίπρες και Βαρουφάκηδες, που μέχρι και χθες αδιαφορούσαν παγερά για τις καταγγελίες κατά του επικίνδυνου Ουκρανού πολεμοκάπηλου, φωνάζοντας σε όλους τους τόνους ότι τιμούν τον "δημοκρατικά εκλεγμένο εκπρόσωπο του ουκρανικού λαού".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Oι αναξιόπιστες μαρτυρίες και οι ψευδείς πληροφορίες για τα γεγονότα στην ουκρανική πόλη Μπούτσα, που διαδίδονται από πολλά δυτικά ΜΜΕ, έχουν στόχο την παράταση της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία και την αιτιολόγηση νέων κυρώσεων εναντίον της".

Με τη δημοσίευση της θέσης αυτής στην εφημερίδα του Κ.Κ. "Granma", η Κούβα αιτιολόγησε την ψήφο της κατά της αποπομπής της Ρωσίας από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και κάτι τελευταίο γι' απόψε, μετά απ' αυτή τη μέρα της ντροπής:

Κάποιοι άνθρωποι καλοπροαίρετα και κάποιοι μουλωχτοί ξετσίπωτα, αναρωτιούνται ή "αναρωτιούνται", γιατί μιλάμε για ναζί στην Ουκρανία, όταν τα εκλογικά ποσοστά των απροκάλυπτα φασιστικών κομμάτων είναι εξαιρετικά χαμηλά.

Θα τους θυμίσω ότι στα χρόνια της ΕΡΕ, τότε με τις αναρίθμητες παρακρατικές οργανώσεις και την άγρια τρομοκρατία που κατέληξε στη δολοφονία του Λαμπράκη, δεν υπήρχε καν φασιστικό κόμμα στη Βουλή. Ούτε συμμετείχε κάποιο τέτοιο κόμμα στις εκλογές.

Οι φασίστες, με πρώτους και καλύτερους τους δεκάδες χιλιάδες κατοχικούς ταγματαλήτες (οι εικοσάρηδες και εικοσιπεντάρηδες του 1943 ήταν σαραντάρηδες και σαρανταπεντάρηδες το '63), είχαν ενταχθεί στην ΕΡΕ. Και αποτελούσαν τον σκληρό πυρήνα της "εθνικοφροσύνης".

Ακριβώς όπως γίνεται τώρα στην Ουκρανία και αποδείχτηκε περίτρανα σήμερα με την εμφάνιση των δολοφόνων του Αζόφ στο πλευρό του Ζελένσκι.

Σχολιο.- Απλώς, εκείνη την εποχή, με πρόσφατη την Αντιφασιστική Νίκη, δεν το δήλωνε κανείς ανοιχτά.

Σχολιο.- Ανοιχτά μπορεί να 'ταν δύσκολο να το δηλώσει κάποιος, αλλά τον ίδιο καιρό στη γειτονική Ιταλία οι φασίστες είχαν το δικό τους κόμμα, το Msi. Με σταθερή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση και μάλιστα το 1961 έγινε απόπειρα να συμμετάσχει και στην κυβέρνηση, που την απέτρεψε ο λαϊκός ξεσηκωμός. Αντίστοιχο κόμμα (το NPD) υπήρχε και στη Γερμανία, αν και μόνο σε επίπεδο κρατιδίων εκπροσωπήθηκε κάποιες φορές κοινοβουλευτικά. Πάντως κι εκεί, ο κύριος όγκος των φασιστών είχε βρει πολιτική στέγη στο μεγάλο κυβερνητικό συντηρητικό κόμμα, τη Χριστιανοδημοκρατία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 8 Απριλίου 2014, λίγο μετά το πραξικόπημα των νεοφιλελέ και των νεοναζί στο Euromaidan, οι κομμουνιστές βουλευτές εκδιώκονται βίαια από την ουκρανική Βουλή.

Όπως σχολίαζα τότε, η ευρωπαϊκή ΝΑΤΟική δικαιωματική αριστερά δεν φάνηκε να 'χει πάρει χαμπάρι για το τι συνέβαινε στην Ουκρανία. 

Και όπως φάνηκε, δεν πήρε χαμπάρι ούτε στη συνέχεια και επί οχτώ χρόνια, που μαινόταν ο πόλεμος στο Ντονμπάς.

Ξύπνησε εντελώς ξαφνικά πριν ενάμιση μήνα και ενορχηστρώθηκε με το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την Ε.Ε., που ανακοίνωσαν πως εκεί πάνω γίνεται πόλεμος!

Σχολιο.- μια χαρά χαμπάρι είχε πάρει η ΑριστερΝΑΤΟ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ρωσικές δυνάμεις σπίτι σπιτι,συνεχίζουν να απεγκλωβιζουν αμάχους καί παιδιά, την ώρα που οι ναζί της ταξιαρχιας "Αζοφ" κ οι συνεργάτες τους, σχεδιάζουν την επόμενη προβοκάτσια.

Ότι μπορεί ο καθένας..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είπαν κάποιοι εδώ μέσα ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν χειροκροτούσαν,ούτε σηκώθηκαν?.κι αυτοί που είδαν καποιους όπως την Γεροβασιλη Πχ εκπρόσωπο του Τσίπρα που μόνο πάνω στο έδρανο δεν ανέβηκε?.η την άκουσαν να δηλώνει εκ των υστέρων ότι ως κόμμα είναι με τον Ζελενσκι,δηλ.τον προϊστάμενο των Ναζιστών που σχεδόν έχει βγάλει εκτός νόμου τα δύο τρίτα των πολιτικών κομμάτων,αλλά όχι με τον ναζιστικό συρφετό που αποτελεί τους μηχανισμούς του ναζιστοκρατους του, έβλεπαν η άκουγαν διαφορετικά πράγματα;..Η ήξεραν διαφορετικά πράγματα για τον βίο και την πολιτεία αυτου του ναζιστοπροεδρου και του κράτους του που δεν ήξεραν όσοι πήγαν εκεί;η μήπως δεν ήξερε ο Ζελενσκι αν είναι ναζιστές οι ναζιστές του.Παντως η απάντηση της ίδιας της Ουκρανικής πρεσβείας δεν αφήνει περιθώρια για κανένα φύλο συκής.Ο φιλος του ναζιστή είναι η φιλοναζιστης η απλώς άθλια μαντροσκυλα του ίδιου αφεντικού!.Και όχι μονον!. αλλά στην προκειμένη περίπτωση και συναυτουργοι του πλέον βασικού υπεύθυνου και για αυτό το αιματοκυλισμα!.κι όχι αφηρημένα,αλλά για πολυ συγκεκριμένους λόγους και άθλιες υπηρεσίες υπηρεσίες προς αυτήν την κατεύθυνση που ξερωμε όλοι.(όταν μετέτρεπαν την χώρα σε μια απέραντη αμερικανικη βάση για ίδιον όφελος τι νόμιζαν ότι εκαναν).Για ολους αυτούς λοιπόν τους πάει πολύ να κάνουν τον ανηξερο και τον εισαγγελέα,και να ζητάνε και τα ρέστα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δυστυχώς σύσσωμη η μητροπολιτική (ΗΠΑ και ευρωπαϊκή) αριστερά μέσω της δήθεν ουδετερότητας και των ίσων αποστάσεων, πρακτικά κάνει το ίδιο. Το γεγονός ότι η αριστερά του "Παγκόσμιου Νότου", η αριστερά σε Λατινική Αμερική, Αφρική, Ασία δεν φαίνεται να παίρνει αυτή την θέση, δεν φαίνεται να απασχολεί κανέναν. Για την ακρίβεια ποτέ δεν απασχόλησε. Όταν η αριστερά σε περίοδο πολέμων βρίσκεται στη λάθος πλευρά της ιστορίας διαλύεται, όπως διαλύθηκε η σοσιαλδημοκρατία στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, όπως διαλύθηκαν οι τροτσκιστές στον δεύτερο.


Ξημέρωσαν οι "γκαστρωμένες νύχτες"

Oι σημερινοί 60ρηδες  επαναλαμβάνουμε εμμονικά τα τελευταία 30 χρόνια ότι "τα είδαμε όλα", ότι ζούμε το "τέλος εποχής" κ.α.  H ατάκα του Χαρίλαου Φλωράκη "Οι νύχτες είναι γκαστρωμένες" παρέμεινε διαχρονικά ανθεκτική καθώς υπονοούσε τις επερχόμενες συνταρακτικές εξελίξεις που έρχοναν.

Όμως οι νύχτες είχαν "ανεμογκάστρι".  Γιατί οι εποχές δεν τελειώνουν με συνέδρια και διασπάσεις, τελειώνουν (και αρχίζουν) με πολέμους.   Και ήρθε η ώρα.

Στον πόλεμο στην Ουκρανία, σύσσωμο το πολιτικό, οικονομικό, μιντιακό σύστημα της χώρας ταυτίζεται με τη Δύση και το ΝΑΤΟ, όπως έκανε πάντα. Τη  Δύση και το ΝΑΤΟ που είναι  και πάλι με το φασισμό, για την ακρίβεια είναι ο φασισμός.  

Δυστυχώς σύσσωμη   η μητροπολιτική (ΗΠΑ και ευρωπαϊκή) αριστερά μέσω της δήθεν ουδετερότητας και των ίσων αποστάσεων, πρακτικά  κάνει το ίδιο. Το γεγονός ότι η αριστερά του "Παγκόσμιου Νότου", η αριστερά σε Λατινική Αμερική, Αφρική, Ασία δεν φαίνεται να παίρνει αυτή την θέση, δεν φαίνεται να απασχολεί κανέναν. Για την ακρίβεια ποτέ δεν απασχόλησε. 

Όταν η αριστερά σε περίοδο πολέμων βρίσκεται στη λάθος πλευρά της ιστορίας διαλύεται, όπως διαλύθηκε η σοσιαλδημοκρατία στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, όπως διαλύθηκαν οι τροτσκιστές στον δεύτερο.

Η εικόνα της αριστεράς έξω από την ρωσική πρεσβεία, πριν καταλήξει σε αυτή των ΗΠΑ, θα την στοιχειώνει για πάντα. Πολύ περισσότερο που για 8 ολόκληρα χρόνια απαξίωσε να πολιορκήσει την Ουκρανική, ενώ το φασιστικό καθεστώς του Κιέβου εξόντωνε 14.000 ανθρώπους στο Ντομπάς.

Ο πόλεμος κατά των Ουκρανοναζί είναι αντιφασιστικός  δεν είναι  ενδο ιμπεριαλιστικός και λοιπές "προφάσεις εν αμαρτίες". Οι σφαίρες πέφτουν βροχή (από το 2014) και στην παρούσα φάση, εκτός από τα ρωσικά στρατεύματα και τις πολιτοφυλακές των ΛΔ που αποσχίσθηκαν, χιλιάδες εθελοντές και "εθελοντές" συρρέουν στην Ουκρανία και από τις δύο πλευρές. 

Ο Β Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν και χαρακτηρίστηκε αντιφασιστικός (άσχετα αν κάποιοι στην Ελλάδα τον "αποχαρακτήρισαν" μετά 60 χρόνια). Νικήσαμε, σώθηκε η ανθρωπότητα από τον φασισμό/ναζισμό, προέκυψε το σοσιαλιστικό στρατόπεδο.

Στην Ελλάδα, έγινε η εποποιία του ΕΑΜ ΕΛΑΣ. Χωρίς αυτήν είναι αμφίβολο αν εμείς υπήρχαμε σήμερα για να συζητάμε   περί  ανατροπής, κομμουνισμού και ιμπεριαλιστικού πολέμου.

30 χρόνια μετά την πτώση του σοσιαλιστικού στρατοπέδου, τις διασπάσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, επιτέλους , οι "γκαστρωμένες νύχτες" ξημέρωσαν !  

 


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Η στάση των κομμουνιστών-λαϊκών αγωνιστών απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία.

-Αντι ιμπεριαλιστικό κίνημα και προλεταριακός διεθνισμός | Το να αγωνιζόμαστε απέναντι στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση δεν είναι αναχρονισμός, αλλά σύγχρονο επαναστατικό καθήκον.

Αντιιμπεριαλιστικό κίνημα και προλεταριακός διεθνισμός | Όλοι/ες στην εκδήλωση της Λαϊκής Δράσης

Κυριακή 10 Απρίλη 18:30

Στον Πολιτικό Χώρο Ηλέκτρα Αποστόλου

(Ιωάννου Σούτσου & Κάλβου – Γκύζη)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν ο Ανδρέας Λοβέρδος πριν κάποια χρόνια ξέπλενε τους ναζιστές χρυσαυγίτες, λέγοντας ανερυθρίαστα ότι «η Χρυσή Αυγή είναι αυθεντικό κίνημα, που κάνει ακτιβισμό» και την παρομοίαζε ως «ελληνική Χεζμπολάχ» άνοιγε τον δρόμο για την εξοργιστική φαρσοκωμωδία που παρακολουθήσαμε όλοι μας χθες στην Βουλή. Μία από τα ίδια με τα δυτικά ΜΜΕ που έσχιζαν τα ιμάτιά τους με τον εκφασισμό της πολιτικής ζωής στην Ουκρανία αλλά τώρα ποιούν την νήσσα.....

Ουστ λιμπεροκουλόσκυλα!!!!!!!!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



7/4/2022 – 14.33

Η εγκληματική συμμορία που «διοικεί» τη χώρα, αρνείται συνειδητά να εκπονήσει ένα εθνικό σχέδιο διατροφικής και ενεργειακής επάρκειας ενόψει της επερχόμενης έλλειψης και συνεχών ανατιμήσεων βασικών, ζωτικών αγαθών.

Την εγκληματική συμμορία που «διοικεί» τη χώρα, το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η αντιρωσική προπαγάνδα. Η σημερινή παρουσία Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή αυτό ακριβώς εξυπηρετεί, ενώ παράλληλα ξεπλένει τα, από 8ετίας, εγκλήματα των ναζιστικών ταγμάτων τα οποία ο Ζελένσκι έχει ενσωματώσει στον στρατό του.

Μητσοτάκης και Ζελένσκι, ως μαριονέτες των ΗΠΑ στρέφονται κατά των χωρών τους και το μόνο που εξυπηρετούν είναι τις φατρίες τους και τα σχέδια της παγκοσμιοποίησης τα οποία η ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία χαλάει.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρε τι μας λέτε;

Σας πιάσανε οι ντροπές και οι ευαισθησίες που ο Ναζιστής Ζελένσκι Σεφερλής έφερε μαζί του τον Κασιδιάρη της Ουκρανίας, για να μιλήσει στον "ναό της δημοκρατίας"; 

Ε και; τι έγινε; σας χάλασε την φιέστα; τώρα σας έπιασε ο πόνος; δεν γνωρίζατε τι γίνεται εδώ και χρόνια στην Ουκρανία; δεν γνωρίζατε ότι οι απόγονοι του Μπαντέρα είναι η αιχμή του δόρατος της νατοϊκής μαριονέτας; δεν γνωρίζατε ότι χωρίς αυτούς δεν θα γίνονταν η ναζιστική «πορτοκαλί επανάσταση» της CIA που έφερε το ΝΑΤΟ στο υπογάστριο της Ρωσίας; τώρα σας πιάσανε οι ντροπές; οι χιλιάδες αντιφασίστες Ουκρανοί πολίτες που δολοφονήθηκαν από τα τάγματα των ναζί της δύσμοιρης αυτής χώρας, που τους αποκαλείτε ρωσόφονους, εδώ και οκτώ χρόνια, που ξεπερνούν κατά πολύ σε αριθμό αυτά της Ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης δεν σας λυπούν; αλλά θα μου πείτε τι να σας ενοχλούν-εδώ πήγατε και αναγνωρίσατε το νεοναζιστικό καθεστώς τους από τους πρώτους....

Μέχρι και όπλα τους στείλατε. Και τώρα χύνετε κροκοδείλια δάκρυα....

Δεν είχα απολύτως καμία άλλη προσδοκία από ένα πωλητικό σύστημα που το μόνο που το ενδιαφέρει είναι το φαίνεσθαι. Ότι ακριβώς πράξατε με την εδώ Χρυσή Αυγή. Τους χρησιμοποιήσατε και τους βάλατε στο τέλος στην φυλακή για να ξεπλυθείτε στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ. Ποιοι εσείς; που ξεπουλήσατε ακόμα και την μάνα σας για να γίνετε αρεστοί στ' αφεντικά σας. Τα ίδια αφεντικά που έχει κι ο επίσημος καλεσμένος σας σήμερα. Φτου σας ξεφτίλες. Μόνο αποτροπιασμό μου προκαλείτε....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λες ότι έχουμε ονειρώξεις για κομμουνισμό που αναβιώνει. Εξήγησε όμως κάποια πράγματα. Τι ήταν αυτά τα 14  ρωσικά τανκς (σίγουρα ήταν παραπάνω αλλά εγώ τόσες φωτογραφίες είδα) που είχαν επάνω τους αντί για τη ρώσικη σημαία μια αυτοσχέδια κόκκινη σημαία με σφυροδρέπανο ; Όταν καταλαμβάνανε ένα επίσημο κτίριο οι ουκρανικές ταξιαρχίες του Ντονμπάς ανεβαίναν σε σκάλες και πετάγανε περιφρονητικά την ουκρανική σημαία, και αντί να ανεβάσουν τη σημαία του Ντονμπάς, ανέβαζαν την κόκκινη σημαία με σφυροδρέπανο. Σίγοουρα τα έχεις δει σε βίντεο αυτά. Στο  Ντονμπάς  το ξέρεις φυσικά πως τα πάντα είναι εθνικοποιημένα, δεν ονομάζονται λαϊκή δημοκρατία για πλάκα. Και το βίντεο που είδα χθες, με την Ουκρανή γιαγιά στο αγροτόσπιτο, που πέρασε τους ουκρανοναζί για Ρώσους, και βγαίνει και ξεδιπλώνει την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο, ο αληταράς ουκρανοναζί της δίνει σακούλα με τρόφιμα της βουτάει την κόκκινη σημαία την πετάει κάτω και της λέει πες δόξα η οουκρανία, και η γιαγιά παρατάει τα τρόφιμα και του λέει αυτή τη σημαία που πατάς την κρατούσε ο πατέρας μου όταν κυνηγούσε τους γερμανούς ναζίδες. Σίγουρα την σκότωσαν μετά, αλλά το βίντεο το κόβουν εκεί οι ουκρανοναζίδες.

Ξέρεις, ότι τα πράγματα και οι συνθήκες σε πάνε όπου θέλουν αυτά και όχι όπου θέλεις εσύ, και αλλού ξεκινάς να πας κι αλλού καταλήγεις, δεν αφορά μόνο την πλέμπα. Αφορά και τους μεγαλόσχημους. Έχουν καταστρώσει τρία σχέδια, αν δεν πάει καλά το ένα να έχουν το άλλο, και δεν τους βγαίνει κανένα. 

Σίγουρα ο Πούτιν δεν ξεκίνησε πόλεμο για να σταματήσουν οι σφαγές των Ουκρανών αντιφασιστών στο Ντονμπάς. 8 χρόνια τους ανατινάζουν με τα κανόνια, τώρα το θυμήθηκε να επέμβει; Είναι χρόνια τώρα που οι δυτικοί περικυκλώνουν τη Ρωσία, και θα ξυπνούσαν οι Ρώσοι μια μέρα, και θα ήταν σκλάβοι των δυτικών.

Αντέδρασε λοιπόν  ο Πούτιν, και δεν υπολόγισε ότι μεγαλοκαρχαρίες Ρώσοι θα έχαναν τα λεφτά τους, και θα έτρεχαν να κρυφτούνε, όπως ο Αμπράμοβιτς. Ούτως ή άλλως κυρώσεις οι δυτικοί θα επέβαλαν στη Ρωσία, αφού είχαν σκοπό να την διαλύσουν. Θεώρησαν οι δυτικοί όπως κι εσύ, ότι αφού όλη η οικονομία της Ρωσίας ήταν στα χέρια των μεγαλοβιομηχάνων και χρηματιστών απατεώνων, ο Πούτιν δεν μπορούσε να αντιδράσει. Έπεσαν έξω. Πολύ όμως.

Φυσικά θα πει κάποιος ότι όταν τελειώσουν αυτά, θα τους πάρει τις κόκκινες σημαίες από τα χέρια και θα επιβάλει τις ρώσικες. Μόνο που αυτοί που κρατάνε τις κόκκινες σημαίες πλέον έχουν όπλα, τα έχουν χρησιμοποιήσει, και είναι βετεράνοι. 

Αλλά και δεν μπορεί να τις πάρει. Εδώ έχουν πλέον ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Από τη μια μεριά είναι οι κόκκινες  σημαίες και από την άλλη οι σημαίες με τον αγκυλωτό σταυρό και  τα σήματα των Ες Ες. Τι θα κάνει; Τι μπορεί να κάνει ;     




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιτέλους, τελειώσαμε με το πρόστιμο των €100
Η υπόθεση συζητήθηκε σήμερα, 8.4.2022, ενώπιον του ΣτΕ και το δημόσιο δεν παρουσίασε καν φάκελο. Είναι δηλαδή σαφές ότι δεν θεώρησε καν σκόπιμο να υποστηρίξει τη θέση του υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Για να τη χάσουν πήγανε ή μάλλον το έχουν σίγουρο ότι την έχουν χάσει. Έχουν αναστείλει το πρόστιμο από 15.4, δεν έχουν επιβάλει τα πρόστιμα μηνών Φεβρουαρίου, Μαρτίου, τι άλλο να γίνει εκτός από το να βγει η απόφαση σε μερικούς μήνες κι όποιος φουκαράς αναγκάσθηκε να πληρώσει να ζητά το 50ευρω του πίσω.
Η απόφαση θα βγάζει αντισυνταγματικό το νόμο της υποχρεωτικότητας, οπότε τέλος οι εκφοβισμοί του Πλεύρη για τον Σεπτέμβρη.
Σχολιο.- κανονικά πρέπει να επιστραφούν τα 50€, αλλά και όσοι πήγαν να πληρώσουν το πρόστιμο για μη χρήση της μάσκας. αλλά τι γράφω, στην Ελλάδα ζούμε.. όταν είναι να πάρουν πέφτει εκβιασμός, όταν είναι να δώσουν, κάνουν τις κότες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ζελένσκι, με την ομιλία του στην Ελληνική Βουλή και αυτήν των δολοφόνων του Τάγματος Αζόφ, επισημοποίησε τις σχέσεις του με τον Ναζισμό. Οι ένοικοι δε της Βουλής, ακόμη και ο Κουτσούμπας που απείχε αλλά την ίδια στιγμή έδινε συνέντευξη κατά της "Ρωσικής Εισβολής" που έγινε κατά των ΝΑΤΟΪΚΩΝ ΝΑΖΙΣΤΩΝ, απέδειξαν ποια πλευρά υποστηρίζουν. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το καθεστώς έχει βέβαια ουκ ολίγες εναλλακτικές συστημικής εκπροσώπησης. Ομως και μόνο για την αναίδεια του ανθελληνικού φασιστόμουτρου, Adoni Μπουμπούκου, η ΝουΔούλα αξίζει να πατώσει.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Έχω σιχαθεί την υποτιθέμενη συμπάθεια της ΕΕ για την Ουκρανία. "
Claire Daley, αριστερή Ιρλανδή πολιτικός:
«Να μου εξηγήσουν πού και πότε το ΝΑΤΟ έπαιξε εποικοδομητικό ρόλο ή συνέβαλε στην εγκαθίδρυση της ειρήνης;
Η ιστορία διδάσκει ότι οι κυρώσεις δεν σταματούν τις στρατιωτικές συγκρούσεις, δεν θα βοηθήσουν να σωθούν ζωές. Οι απλοί άνθρωποι πάσχουν από αυτούς, όχι οι ολιγάρχες. Οι άνθρωποι στη Ρωσία και στην Ευρώπη υποφέρουν.
Και όσο περισσότερα όπλα στείλετε στην Ουκρανία, τόσο περισσότερο θα διαρκέσει ο πόλεμος. Τόσο περισσότεροι Ουκρανοί θα πεθάνουν. "
-"Μπορείτε να απαξιώσετε την ιστορία της ηπείρου σας, αλλά μοιραζόμαστε την ήπειρο με τη Ρωσία. Θα κάνουμε διάλογο με τη Ρωσία, θα υπάρξουν ειρηνευτικές συνομιλίες. Και αυτή η οργάνωση υποτίθεται ότι θα προωθούσε την ειρήνη, όχι να καθυστερήσει την ειρηνευτική διαδικασία ενώ όλο και περισσότεροι Ουκρανοί πεθαίνουν. Για να είμαι ειλικρινής, έχω σιχαθεί την υποτιθέμενη συμπάθεια της ΕΕ για την Ουκρανία. "



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



19η μέρα απεργία πείνας έξω από το υπουργείο ενός Έλληνα Φασίστα υπουργού όχι "Ουκρανού μαχητή" 
Εμείς οι λίγοι στη χώρα του κούλη που δεν τα παρατάνε και χτυπάνε κάθε μέρα τα παράθυρα σας .. εδώ δεν ξεχνάμε ότι έχουμε πόλεμο και με τον δικό μας Φασισμό όχι μόνο με τον εισαγόμενο από την Ουκρανία.. έχουμε ακόμα πόλεμο με τον Φασίστα υπουργό "Υγείας". Εμείς είμαστε με  τους Υγειονομικούς κατά της υποχρεωτικότητας επειδή δεν υποτάχθηκαν στο κράτος του κούλη και δεν δέχτηκαν εκβιασμούς και απειλές και υγειονομική τρομοκρατία.. Τους Υγειονομικούς που ακόμα βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και στέρηση μισθού για 8ο μήνα και που η κυβέρνηση του φασίστα υπουργού αποφάσισε να παρατήσει την αναστολή και τη στέρηση μισθού για άλλους 9 μήνες μέχρι τέλος του 2022 .. Εμείς οι λίγοι θα μένουμε δίπλα τους και δεν θα είμαστε ποτέ απέναντι τους .. γιατί τον φασισμό τον πολεμάς δεν το κοιτάς να μεγαλώνει ....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η χθεσινή εμφάνιση του Ζελένσκι στη Βουλή μαζί με το ναζιστικό τάγμα Αζόφ ήταν ένα καλό μάθημα για όλους. Μας θύμισε ότι δεν μπορείς να είσαι με το ΝΑΤΟ και τη Δύση και να μην πάρεις δώρο τα πρωτοπαλίκαρα τους: Το ακροδεξιό νεοναζιστικό παρακράτος που αναδύθηκε από τη φιλοδυτική στροφή της Ουκρανίας το 2014. 
Δεν μπορείς να είσαι με τον ευρωατλαντισμό και να μην είσαι με αυτούς που τον υπερασπίζονται στο πεδίο: Το Τάγμα Αζόφ. 
Δεν μπορείς τέλος να είσαι με το καθεστώς του Κιέβου και να μην είσαι με τους ναζί που έχουν πλήρως ενσωματωθεί στην κρατική μηχανή και ενταχθεί στον ουκρανικό στρατό κρατώντας τα φασιστικά τους σύμβολα και πρακτικές.
Τι ακριβώς περίμεναν οι φιλελεύθεροι αλά καρτ, οι σταυροφόροι της Δύσης και τα λαγωνικά του αντιρωσικού μακαρθισμού; Ότι θα παριστάνουν τους δημοκράτες βαφτίζοντας το ουκρανικό καθεστώς στην κολυμπήθρα του διαφωτισμού και της ανεκτικότητας; 
Δεν ήξεραν ότι ο ναζισμός στην Ουκρανία έχει κρατικοποιηθεί; Δεν ήξεραν ότι οι χιτλερικές ορδές έχουν αποκατασταθεί; Δεν ήξεραν ότι η κεντρώα και αριστερή αντιπολίτευση έχει τεθεί εκτός νόμου; Ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα και οι κομμουνιστές αντιμετωπίζουν εδώ και 8 χρόνια πογκρόμ, διώξεις, φυλακές, τρομοκρατία;
Τι ακριβώς περίμεναν ότι θα κάνει ο Ζελένσκι απέναντι σε μια χώρα της οποίας η διαπραγματευτική αξία είναι σχεδόν μηδαμινή, καθώς οι κυβερνήσεις της κάνουν διαγωνισμό εθελοδουλείας, υποτακτικότητας και Νατοϊκής εθνικοφροσύνης; 
Περίμεναν ότι δεν θα προσβάλει τη συγκεκριμένη χώρα, βάζοντας μαχητές των Ναζί να απευθύνονται με ιταμό ύφος, ζητώντας έμμεση αλλά ευθεία εμπλοκή; 
Περίμεναν ότι θα είχε την ευαισθησία να μην νομιμοποιήσει το ναζιστικό στρατιωτικό τάγμα σε μια χώρα που έχει μαρτυρικά χωριά και ολοκαυτώματα από τον ναζιστικό στρατό; 
Το καθεστώς Κιέβου από το 2014 ήταν ένα με τις ακροδεξιές ορδές που κυβερνούσαν το πεζοδρόμιο από το ναζιστικό Μεϊντάν της CIA. Έστειλε τις φασιστικές συμμορίες του ουκρανικού εθνικισμού ανατολικά, στη Μαριούπολη και στο Ντονμπάς, για να καθαρίσουν το αυτονομιστικό κίνημα. Εκχώρησε στους ναζί του Τάγματος Αζόφ καθήκοντα διαμόρφωσης της νέας ουκρανικής εθνικής συνείδησης, μιας συνείδησης που δεν χωρά διαφορετικές εθνότητες, γλώσσες και πολιτισμούς, αλλά μία και μόνη ενιαία ταυτότητα. 
Το πρόβλημα δεν είναι ο Ζελένσκι. Είναι αυτός που είναι και τίποτα περισσότερο. 
Το πρόβλημα είναι να νομίζει κανείς ότι μπορεί να είναι υπέρ της Δύσης χωρίς να είναι υπέρ της Ακροδεξιάς. Να είναι υπέρ του ΝΑΤΟ χωρίς να είναι υπέρ των Ναζί. Να είναι υπέρ του Ζελένσκι χωρίς να είναι υπέρ του Τάγματος Αζόφ. 
Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος δεν γίνεται. 
Ο καθένας ζει με τις επιλογές του και οι υποστηρικτές του ευρωατλαντισμού, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ έχουν ήδη επιλέξει. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάθε άνθρωπος που αγαπα την ελευθερία, χρωστάει στον Κόκκινο Στρατο περισσότερα από ότι μπορεί ποτέ να πληρώσει...
Έρνεστ Χέμινγουει
"30 Απριλίου 1945. Ο Κόκκινος Στρατός, έχοντας νικήσει στην ιστορική μάχη του Βερολίνου που σήμανε και το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κατέλαβε τη γερμανική πρωτεύουσα. 
Τρεις στρατιώτες ανέβηκαν στο ιστορικότερο κτίριο της πόλης και ύψωσαν την «Κόκκινη Σημαία της Νίκης».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν ήταν καθόλου τυχαίο το χθεσινό στη ελληνική βουλή .. ήταν προμελετημένο...
Μια Βάση εκπαίδευσης του τάγματος Αζόφ στη Μαριούπολη (το πρώτο βίντεο). Εκεί γινόταν η ιδεολογική και στρατιωτική εκπαίδευση Ουκρανών και ξένων μισθοφόρων. Θα δείτε πολλά είδη των ναζιστικών συμβόλων, συμπεριλαμβανομένων την σημαία των τζιχαντιστών, την αμερικανική και αποθήκες γεμάτες με στρατιωτικό εξοπλισμό. Το κράτος των φασιστών Ουκρανών του Κίεβου είχε παραδώσει ουσιαστικά την πόλη αυτή στο τάγμα Αζόφ από το 2014 για να την "προετοιμάζει σε όλα τα επίπεδα" για μεγάλο πόλεμο με τη Ρωσία. Γιατί στο ΝΑΤΟ είχαν καταλάβει ότι η πόλη αυτή είναι πολύ πιο σημαντική από την ίδια την πρωτεύουσα Κίεβο γιατί κατέχει στρατηγικής σημασίας λιμάνι και βιομηχανίες μετάλλων και χάλυβας. Στο ΝΑΤΟ ήξεραν πολύ καλά ότι η Ρωσία για να κυριαρχήσει στη αζοφική θάλασσα θα πρέπει να καταλάβει την Μαριούπολη και ειδικά τις μεγάλες της βιομηχανίες, αλλά θα πρέπει όσο το δυνατόν να παραμένουν για την Ρωσία βιώσιμες παραγωγικά. Και αυτοί ήταν οι λόγοι που το ΝΑΤΟ επικεντρώθηκε στη μετατροπή αυτής της πόλης σε προπύργιο του τάγματος Αζόφ, και έτσι τους όπλισαν με τα πιο αποτελεσματικά νατοϊκά όπλα (δεύτερο βίντεο) και τους χρηματοδότησαν αδρά .. ακόμα και σήμερα αυτές τις μέρες δίνονται λεπτό προς λεπτό λεπτομέρειες και πληροφορίες για τις κινήσεις και παρουσίες των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται και δρούνε μέσα στη Μαριούπολη. Και είχαν για το λόγο αυτό αντιαρματικά νατοϊκά βρετανικά σε πολλά σημεία μέσα στην πόλη ..μέσα σε κτήρια και γραφεία μέσα στη πόλη (τρίτο βίντεο). 
Η χθεσινή ομιλία και ενός "μαχητή του τάγματος Αζόφ" ελληνικής καταγωγής δεν ήταν καθόλου μα καθόλου τυχαίο .. ήταν προμελετημένο και το γνώρισαν στη κυβέρνηση.. γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν είναι λίγα τα στελέχη και τα μέλη του ναζιστικού τάγματος Αζόφ με ελληνική καταγωγή.. και ήταν παρουσία "επιβράβευση" για το ρόλο τους στο ναζιστικό τάγμα Αζόφ. 
Δυστυχώς η Ιστορία θα γράψει πρώτον ότι στον πόλεμο της Ουκρανίας η Τουρκία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην "αντίσταση" κατά του "Ρώσου εισβολέα" με τα μην επανδρωμένα αεροπλάνα που προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στους Ρώσους. Και δεύτερον θα γράψει ότι στον πόλεμο αυτό η Ελλάδα στήριζε το ναζιστικό τάγμα Αζόφ που εκτελεί ακόμα αιχμαλώτους πολέμου.. εκτός όλων των άλλων εγκλημάτων πολέμου, που έχει διαπράξει στο Ντονμπάς αλλά και μέσα στη Μαριούπολη, εκτελέσεις βασανιστήρια ..κλπ όλα αυτά τα χρόνια που την είχε την Μαριούπολη στα χέρια του..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η καταδίωξη και η συνεπακόλουθη φυλάκιση του Τζούλιαν Ασσάντζ αποτελεί μέρος της πολιτικής που στοχεύει να διατηρήσει κρατικά εγκλήματα μακριά από το φως της επικαιρότητας.
Αυτή η πολιτική που άρχισε πλέον να εφαρμόζεται δια μέσω της φυλάκισής του συγκεκριμένου δημοσιογράφου, οδηγεί στο απολυταρχικό κράτος στο οποίο τα κρατικά εγκλήματα, όχι μόνο θα μένουν ατιμώρητα, αλλά θα αποτελούν μέρος της κρατικής πολιτικής.
Σε τέτοια περίπτωση τα τέρατα που θα μας κυβερνούν θα είναι ανεξέλεγκτα και η ζωή ανυπόφορη.
Μια θεωρητική γεύση αυτού μπορεί να διαβαστεί στις σελίδες του Όργουελ «1984»."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιστορική στιγμή χτες για το ελληνικό κοινοβούλιο.
Το "Τείχος της Δημοκρατίας" υπό τη σκηνοθεσία και τις ευλογίες της αμερικανικής πρεσβείας βαράει παλαμάκια στη μαριονέτα των ουκρανών ναζιστών και στους "μαχητές" του ναζιστικού Αζόφ.
Ζήτω το ΝΑΤΟ! 
Sláva Ukrayíni! - Heróyam sláva! 
Heil Hitler! - Sieg Heil!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



19η ημέρα απεργίας πείνας για τους υγειονομικούς σε αναστολή. Για πόσο ακόμη η κοινωνία σε καταστολή;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Σημασία δεν έχει ότι είναι ακροδεξιοί αλλά ότι υπερασπίζονται την πατρίδα τους", είναι το τελευταίο καταφύγιο των "δικαιολογητών" των νεοναζί.
Όμως σημασία έχει ότι αν οι νεοναζί δεν αλώνιζαν και δεν χρησιμοποιούνταν σαν μαντρόσκυλα του ΝΑΤΟ και της Δύσης, δεν βασάνιζαν και τραμπούκιζαν τον λαό της Ουκρανίας, η πατρίδα τους δεν θα χρειαζόταν υπεράσπιση! 
Εκείνοι την έφεραν στη θέση που βρίσκεται τώρα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπ. Άμυνας Ρωσίας: ξένοι μισθοφόροι έχουν παγιδευθεί στη Μαριούπολη. Σε 8 γλώσσες ( ρώσικη, ουκρανική+ άλλες 6 κυρίως ευρωπαϊκές) γίνονται οι διαπραγματεύσεις! Λεύτερο το 98% της πόλης! Καταδρομείς από το Navy Seals (ΗΠΑ) και το SBS (Special Boat Service-British Royal Navy) προσπάθησαν ανεπιτυχώς να εκκενώσουν υψηλόβαθμους πράκτορες από χώρες ΝΑΤΟ και ηγέτες Azov. reseauinternational εμπλέκεται η Ελλάδα σε διαμεσολάβηση γι απομάκρυνση ΝΑΤΟικών πρακτόρων από Μαριούπολη!!
08/04/2022
Τα δεδομένα ραδιοπαρακολούθησης δείχνουν ότι ξένοι μισθοφόροι εξακολουθούν να παραμένουν στο έδαφος της Μαριούπολης, οι διαπραγματεύσεις γίνονται στον αέρα σε 8 γλώσσες, σε άλλες 6 εκτός της ρωσικής κι ουκρανικής και κυρίως ευρωπαϊκές αναφέρει το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας
Ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ, έκανε αναφορά για ξένους μισθοφόρους που έχουν αποκλειστεί στη Μαριούπολη.
Σημείωσε ότι «ένας σημαντικός αριθμός ξένων μισθοφόρων» βρίσκεται στη Μαριούπολη, όπως αποδεικνύεται από ραδιο-υποκλοπές των επικοινωνιών. Εκτός από τα ρωσικά και τα ουκρανικά, τα μέρη διαπραγματεύονται σε έξι ξένες γλώσσες.
«Τώρα οι υπερασπιστές των λεγόμενων «ευρωπαϊκών αξιών» είναι αποκλεισμένοι στην πόλη,είναι ξένοι μισθοφόροι. Έφτασαν για να σκοτώσουν τους Σλάβους για αμερικανικά δολάρια, κρυμμένοι πίσω από μια «ανθρώπινη ασπίδα αμάχων», αναφέρει το μήνυμα.Η κοινή γνώμη στη Ρωσία με μηνύματά πολιτών ζητά να μην τους δοθεί η δυνατότητα ν΄αποδράσουν αλλά να λογοδοτήσουν για εγκλήματα τους κατά Ρώσων.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, ανακοίνωσε ότι η Μαριούπολη είναι αυτή τη στιγμή απελευθερωμένη κατά 98%.
Καταδρομείς από το Navy Seals (Ηνωμένες Πολιτείες) και το SBS (Special Boat Service-British Royal Navy) προσπάθησαν να εκκενώσουν υψηλόβαθμους πράκτορες από χώρες του ΝΑΤΟ και ηγέτες της Ταξιαρχίας Azov. Αυτές οι επιχειρησιακές προσπάθειες για την απομάκρυνση ξένων στρατιωτικών συμβούλων από το Azov υποδεικνύουν το επίπεδο σπουδαιότητας των ανθρώπων που είναι αποσπασμένοι στη διοίκηση του Azov.
Το πλοίο διοίκησης Donbas (project 304, κωδικός ΝΑΤΟ: Amur) του Ουκρανικού Ναυτικού, ένα πρώην σοβιετικό πλοίο που κατασκευάστηκε στην Πολωνία το 1969. Καταλήφθηκε από το Ρωσικό Ναυτικό στις 17/04/2014 και στη συνέχεια επέστρεψε στην Ουκρανία για ζημιά από πυρκαγιά στην Οδησσό τον Σεπτέμβριο του 2016. Απεικονίστηκε παραπάνω στις 06/04/2022 λίγο μετά την απόπειρα από κοινού ειδικών κομάντο Navy Seals (ΗΠΑ) και SBS (Ειδική Υπηρεσία Σκάφους-Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό) να το καταλάβουν κατά τη διάρκεια μιας πολύ τολμηρής ναυτικής επιχείρησης με στόχο να εκκενώσουν ανθρώπους πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος από το λιμάνι της Μαριούπολης.
Αυτή η εξαιρετικά απερίσκεπτη ειδική επιχείρηση εκμεταλλεύτηκε την απουσία ρωσικής ναυτικής κάλυψης από τη Μαριούπολη για να στείλει κομάντος από τη θάλασσα.Σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν από τσετσενικές πηγές, οι ξένοι κομάντος βρίσκονταν σε ταχύπλοα αλλά άλλοι βρίσκονταν ήδη στο πλοίο Donbas και δεν αποκλείεται να χρησιμοποιούσαν ειδικά μίνι υποβρύχια. Αυτή η πολλοστή επιχείρηση εκκένωσης υψηλόβαθμων πρακτόρων από χώρες του ΝΑΤΟ και ηγετών της ταξιαρχίας του Αζόφ οδήγησε σε σφοδρότατη μάχη με μονάδες ειδικών επιχειρήσεων της αστυνομίας της Τσετσενίας κατά την οποία το πλοίο χτυπήθηκε από οβίδες όλμων. Όπως και οι άλλες δύο προηγούμενες επιχειρήσεις εκκένωσης με ελικόπτερα, αυτή η αμφίβια επιχείρηση τέθηκε υπό έλεγχο. Αυτές οι υπεράνθρωπες και τολμηρές επιχειρησιακές προσπάθειες για την εκδίωξη ξένων στρατιωτικών συμβούλων από το Αζόφ έρχονται μετά από έντονες διπλωματικές προσπάθειες που εμπλέκονται η Τουρκία και η Ελλάδα ως διαμεσολαβητές με τη Μόσχα και υποδεικνύουν το επίπεδο σημασίας των αποσπασμένων ατόμων στη διοίκηση της ταξιαρχίας. Ποιους κρύβουν αυτοί οι άνδρες στη Μαριούπολη, τους οποίους καταδιώκουν οι Τσετσένοι, και τι έκαναν σε αυτή την πόλη;reseauinternational. Το ΥΠΕΞ είναι σε θέση να διαψεύσει αυτή την πληροφορία;;
Στη φωτό Γάλλοι Λεγεωνάριοι που πήγαν στα ρώσικα σύνορα να πολεμήσουν κατά Ρωσίας για λογαριασμό ΝΑΤΟ-ΗΠΑ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί το καθεστώς Ζελένσκι λέει ψέματα για το μακελειό στο Kραματόρσκ: Μόνο αυτοί χρησιμοποιούν βλήματα Tochka-U
08.04.2022 | 22:51
Η Ουκρανία είναι ο μεγαλύτερος χρήστης του συγκεκριμένου πυραύλου - Η Ρωσία τους αντικατέστησε με Iskander
Tι συνέβη πραγματικά στο Κραματόρσκ; Οι Δυτικοί όπως αναμένονταν κατηγορούν την Ρωσία για το χτύπημα στον σταθμό του τρένου που κόστισε την ζωή σε 50 ανθρώπους ανάμεσά τους και 12 παιδιά.
Όμως άλλο πράγμα είναι τι λένε οι αριθμοί και τα υπαρκτά στοιχεία και άλλο τι θέλουν οι Δυτικοί και το καθεστώς του Κιέβου να περάσουν για λόγους συμφέροντος επειδή έτσι βολεύει.
Η Ρωσία μέχρι το 2014 κατείχε 220 εκτοξευτές ενώ τα συγκεκριμένα πυραυλικά συστήματα είχαν αναβαθμιστεί το 2004 και προορίζονταν να αντικατασταθούν από τους 9K720 Iskander .
Όπως και έγινε το 2019. Κατά την ρωσική επέμβαση η Δύση κυκλοφόρησε κάποιες φήμες ότι η Ρωσία επέστρεψε σε επιχειρησιακή λειτουργία τους εκτοξευτές των Tochka-U αλλά αυτοί οι ισχυρισμοί δεν στηρίχθηκαν σε κάποιες αποδείξεις και φυσικά το αρνείται ο ρωσικός Στρατός.
Το ότι οι Ρώσοι έχουν αποσύρει τα συγκεκριμένα συστήματα το επιβεβαιώνει και ο βρετανικός IISS το 2021. Δηλαδή ένα δυτικό think tank με άμεσες σχέσεις με την MI6, για να ξέρουμε τι λέμε.
Ας πάμε και στα απλά: Τι θα κέρδιζαν οι Ρώσοι από το σημερινό χτύπημα όταν όλες οι δυτικές κοινωνίες ακόμα και η μισή ελληνική, έχουν πειστεί από τα δυτικά και εγχώρια ΜΜΕ ότι για οτιδήποτε κακό συμβαίνει στον πλανήτη φταίει ένας… Ρώσος;
Αν πάλι πραγματοποιούσαν ένα τέτοιο χτύπημα δεν θα το έκαναν με Totchka αλλά με Iskander.
Πάμε τώρα και στον αντίπαλο, δηλαδή στους Ουκρανούς που με πονηρό τρόπο επιχειρούν να πείσουν τους πάντες ότι οι Ρώσοι διέπραξαν αυτό το ανοσιούργημα.
Οι Ουκρανοί διαθέτουν 90 εκτοξευτές και 800 πυραύλους Totchka. Αυτό σημαίνει πως η Ουκρανία είναι ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΧΡΗΣΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ του συγκεκριμένου συστήματος.
Συνεπώς κάτι δεν πάει καλά με το σημερινό αφήγημα, καθώς υπάρχουν στοιχεία και αριθμοί που το διαψεύδουν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δυτικά think tanks: «Οι Ρώσοι έχουν εξαντληθεί στην Ουκρανία – Όπου επιχειρούν αναχαιτίζονται πλέον»
08.04.2022 | 16:28
Η Ρωσία ενώπιον στρατηγικών διλημμάτων - Γιατί η Οδησσός θα κρίνει την επιτυχία της ουκρανική εκστρατείας
«Ρετάρει» η ρωσική πολεμική μηχανή εκτιμούν τα δυτικά think tanks ερμηνεύοντας την υποχώρηση-αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων στον άξονα Κιέβου-Τσερνίχιβ- Λευκορωσίας και την αδυναμία κατάληψης ακόμα και του Ντονμπάς αλλά και της ολοκληρωτικής εκκαθάρισης της Μαριούπολης, ως «αποτυχία» της ρωσικής επιχείρησης.
Είναι γεγονός ότι οι ρωσικές δυνάμεις στην βόρεια Ουκρανία σχεδόν έχουν αποχωρήσει και στο ρωσόφωνο Χάρκοβο περιορίζονται μέχρι στιγμής, πλην ευκαιριακών διεισδύσεων, στην περίμετρο της πόλης.
Πηγή του γαλλικού στρατιωτικού επιτελείου εξηγούν στο AFP: «Μετά την αποτυχία στο Κίεβο, οι Ρώσοι δεν κατόρθωσαν να επιτύχουν διάσπαση του μετώπου και διείσδυση, με την εξαίρεση του νοτίου τμήματος της Ουκρανίας, όπου επετέθησαν από την Κριμαία προς την Χερσώνα και τα ρωσόφωνα εδάφη. Λαμβάνουν αμυντική στάση στις περισσότερες γραμμές του μετώπου στον βορρά και επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στην στρατηγική ζώνη».
Το αμερικανικό Institute for the Study of War (ISW) προβλέπει πως οι ρωσικές δυνάμεις μπορούν να προετοιμασθούν για ευρύτερη επίθεση στις περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ (…) αλλά θα έχουν πρόβλημα να εκδηλώσουν την αναγκαία ισχύ μάχης ενώ από την πλευρά της γαλλική πηγή αναφέρει πως είναι δύσκολο να κριθεί αν βρίσκονται σε στρατηγική παύση για να επανεκκινήσουν επίθεση ή αν έχουν υποστεί βλάβη
Σύμφωνα με τον απόστρατο συνταγματάρχη των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων Μισέλ Γκόγια: «Η 1η τεθωρακισμένη στρατιά μεταφέρθηκε στον τομέα του βόρειου Ντονμπάς εν όψει της αποφασιστικής μάχης του Απριλίου». Αλλά, «όταν αυτή η επιθετική μαζική δύναμη πυρός θα έχει υποστεί φθορά στα τέλη του Απριλίου-αρχές Μαΐου, η ρωσική ικανότητα ελιγμών θα έχει σχεδόν εκμηδενισθεί».
Οι πληροφορίες που μεταδίδονται από την ουκρανική πλευρά αναφέρονται σε πολύ βαριές ανθρώπινες και υλικές απώλειες του ρωσικού στρατού. Οι αριθμοί για την ουκρανική πλευρά είναι λιγότερο γνωστοί, πράγμα που περιπλέκει την ανάλυση για την ισορροπία των δυνάμεων.
Αλλά το γεγονός είναι ότι ο αμυνόμενος στρατός υφίσταται λιγότερες απώλειες σε σχέση με τον επιτιθέμενο.
Ο Ραφαέλ Κοέν, ειδικός της Rand Corporation, με βάση τις (ανεπιβεβαίωτες) εκτιμήσεις που τοποθετούν τις απώλειες του ρωσικού στρατού στις 7.000 έως και άνω των 15.000 (έως και 20.000) άνδρες. υπενθυμίζει πως: «Μία στρατιωτική μονάδα που έχει χάσει το 30% της μαχητικής της ικανότητάς είναι αναποτελεσματική».
«Δεν έχουμε διαπιστώσει μαζική αναδιάρθρωση και ανάπτυξη των ρωσικών δυνάμεων» που αποχώρησαν από την βόρεια Ουκρανία, λέει ένας δυτικός αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται.
Αανμένει ότι η Μόσχα θα αναθεωρήσει το αφήγημά της για τους στρατιωτικούς της στόχους, καθώς και για αυτό που θεωρεί επιτυχία και αποτυχία. Στις 9 Μαΐου, η Μόσχα θα γιορτάσει την σημαντική επέτειο από την νίκη κατά της ναζιστικής Γερμανίας το 1945. Το Κρεμλίνο θα έχει απελπιστική ανάγκη να παρουσιάσει νίκες για να δικαιολογήσει την επέμβαση κατά της Ουκρανίας.
Ομως, οι διαπιστώσεις των τελευταίων ημερών δεν είναι ενθαρρυντικές για τον ρωσικό στρατό. «Η Ρωσία έχει απολέσει τελείως την πρωτοβουλία», λέει ο δυτικός αξιωματούχος. «Χθες ακόμη, βλέπαμε φάλαγγες ρωσικών τεθωρακισμένων να προσπαθούν να προχωρήσουν σε οδικές αρτηρίες και να μην τα καταφέρνουν απέναντι στην ουκρανική αντίσταση», λέει. «Ακόμη κι αν μαθαίνουν (…) συνεχίζουν να υπονομεύουν τις ικανότητές τους να επιτύχουν τους στόχους τους».
Η τελική πτώση της Μαριούπολης, του στρατηγικού λιμένα στην Αζοφική, φαίνεται επικείμενη. Η πόλη έχει κυριολεκτικά ισοπεδωθεί από τους βομβαρδισμούς εβδομάδων και η κατάληψή της θα συνιστούσε σημαντική στρατηγική για την Μόσχα. Όμως οι δυσκολίες των τελευταίων έξι εβδομάδων, το πολεμικό θάρρος των ουκρανικών δυνάμεων, το ψύχος και ο όγκος των ρωσικών απωλειών – οι οποίες αφορούν και δυσανάλογο αριθμό υψηλόβαθμων αξιωματικών – επιβαρύνουν την ψυχική υγεία των ρωσικών δυνάμεων.
Το γενικό επιτελείο «δίνει οδηγίες για τον περιορισμό της πρόσβασης των Ρώσων στρατιωτών στο ίντερνετ σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης του χαμηλού ηθικού», προσθέτει το Institute for the Study of War.
Αν υποθέσουμε βέβαια ότι ο πόλεμος θα τέλειωνε σήμερα και η γραμμή του μετώπου θα έμενε σταθερή, θα παρέμενε το γεγονός ότι η Ουκρανία σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2014 θα έχει απωλέσει το 25% των εδαφών της σε μία έκταση από την Χερσώνα μέχρι το Ντονμπάς.
Το ερώτημα είναι αν έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα έστω κι αν η ουκρανική πολεμική μηχανή και βιομηχανία έχει υποστεί συντριπτικά πλήγματα, άξιζε όλη αυτή η εκστρατεία χωρίς τουλάχιστον να έχει καταληφθεί η περιφέρεια της Οδησσού δυτικά της Χερσώνας προκειμένου να αποκλειστεί συνολικά η πρόσβαση της Ουκρανίας και των δυτικών συμμάχων της στη βόρεια πλευρά της Μαύρης Θάλασσας.
Αν η Οδησσός παραμείνει ουκρανική και τα δυτικά think tanks δικαιωθούν στις εκτιμήσεις τους ότι έχει «εξαντληθεί» ο ρωσικός Στρατός και η ηγεσία της Ρωσίας έχει «δει» τα όρια της αναφορικά με τις κυρώσεις που δέχεται, τότε σίγουρα δεν θα μπορούμε να μιλάμε για «ρωσική νίκη», δεδομένης της αναλογίας διαφοράς ισχύος Ουκρανίας με Ρωσία.
Και στο μέλλον η Ουκρανία θα αποτελέσει ακόμα πιο επικίνδυνο παίκτη για την Ρωσία από ότι ίσχυε μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου.
Καταληκτικά θα πρέπει να σημειώσουμε τις δύο βέβαιες, μέχρι στιγμής, αποτυχίες της Ρωσίας στην όλη επιχείρηση:
α) δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να αποκόψει τον ανεφοδιασμό του Ουκρανικού Στρατού και των δυνάμεων αυτοάμυνας, όπως το Τάγμα Αζόφ, ο Δεξιός Τομέας κλπ. Αυτή η αποτυχία είναι πραγματικά εντυπωσιακή αν σκεφτεί κανείς ότι μέχρι και την περασμένη εβδομάδα ουκρανικά ελικόπτερα κατάφεραν και ανεφοδίαζαν τους εγκλωβισμένους του Τάγματος Αζόφ στη Μαριούπολη. Συν το γεγονός ότι ούτε το Κίεβο, ούτε ακόμα και το Χάρκοβο δεν σταμάτησαν να δέχονται μέχρι και την τελευταία στιγμή δυτικά όπλα.
β) Παρά το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις γίνονταν σε ρωσόφωνες περιοχές (π.χ. το Χάρκοβο είναι ρωσόφωνο σε ποσοστό 70-80% των κατοίκων του) εντούτοις δεν είχε προετοιμαστεί η εξέγερση των κατοίκων όπως είχε συμβεί το 2014 στο Λουγκάνσκ και ο Ντονιέτσκ μετά την αναίμακτη κατάληψη της Κριμαίας.
Αυτό ήταν ίσως η πιο εντυπωσιακή αποτυχία όσων προετοίμασαν την ρωσική εκστρατεία.
Προφανώς οι δυτικοί και οι Ουκρανοί είχαν μελετήσει σε βάθος τα διδάγματα του 2014-2015 και είχαν κλείσει αποτελεσματικά όπως αποδείχθηκε όλες τις πιθανές οδούς ανεφοδιασμού των ρωσόφωνων.
Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι ακόμα και όταν οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν ρωσόφωνες περιοχές και τους υποδέχτηκαν ως απελευθερωτές οι ντόπιοι δεν κατάφεραν να εξοπλίσουν μονάδες ρωσόφωνων όπως στο Λουγκάνσκ και το Ντονιέτσκ το 2014-2015 για να τους υποστηρίξουν στις επιχειρήσεις.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η τουρκικής καταγωγής ΥΦΥΠΕΞ των ΗΠΑ Naz Durakoglu «εξαφάνισε» και τα εγκλήματα των Αζέρων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ
08.04.2022 | 23:30
Πώς παραπληροφορεί την αμερικανική κυβέρνηση υπέρ Άγκυρας και Μπακού
H Naz Durakoglu είναι η Αμερικανή ΥΦΥΠΕΞ και είναι το ίδιο πρόσωπο που «έθαψε» τον Eastmed και προωθεί την πώληση F-16 στην Τουρκία. Μια νέα εμπλοκή της έρχεται να αποδείξει ότι η συγκεκριμένη έχει εντεταλμένη υπηρεσία.
Αυτή τη φορά έχει να κάνει με την κάλυψη των Αζέρων –στενών συνεργατών και φίλων της Τουρκίας– για το Ναγκόρνο Καραμπάχ και την κατάσταση περισσοτέρων από 200 Αρμένιους αιχμαλώτους πολέμου, για τους οποίους εκδήλωσαν ενδιαφέρον με επιστολή τους πάνω από 100 βουλευτές του Κογκρέσου.
Η απάντηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που έφερε την υπογραφή της Τουρκάλας Ναζ Ντουράκογλου, αγνοεί παντελώς το θέμα των Αρμένιων αιχμαλώτων, παραπληροφορώντας ακόμη και την ίδια την κυβέρνηση Μπάιντεν.
Μάλιστα είναι τόσο εξόφθαλμα υπέρ του Αζερμπαϊτζάν η τοποθέτηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που ούτε καν αναφέρει το Μπακού και την Άγκυρα ως επιτιθέμενους!
Επίσης αδιαφορεί για τις εκκλήσεις του Κογκρέσου για σημαντική δέσμευση των ΗΠΑ, αναφέροντας μόλις 5 εκ. δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια, που έχει στείλει για να υποστηρίξει τους πληγέντες πληθυσμούς τόσο των Αρμενίων όσο και των Αζέρων.
Και σαν να μην έφτανε αυτό δεν κάνει καν αναφορά για την παράνομη χρήση πυρομαχικών διασποράς και λευκού φωσφόρου από το Αζερμπαϊτζάν, ενώ ίδια στάση κρατάει και για την ανάπτυξη τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar από το Μπακού, που χρησιμοποιούν αμερικανικά εξαρτήματα και τεχνολογία.
Τσιμουδιά και για το γεγονός ότι υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι η Τουρκία στρατολόγησε ξένους μισθοφόρους, προκειμένου να πολεμήσουν στο πλευρό των Αζέρων εναντίον της Αρμενίας!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Α.Γεωργιάδης στους Έλληνες για τους ναζί του Αζόφ: «Τα παίρνετε από τον Πούτιν – Δεν έχετε δικαίωμα να μιλάτε»
08.04.2022 | 11:31
Προκλητικότατος γνωστός φασίστας υπουργός ο Α.Γεωργιάδης: «Έβγαλαν τα εσώψυχα τους τα φιλοπουτινικά»
Η πρώτη επίσημη αναλυτική δήλωση της κυβέρνηση για την χθεσινή δολοφονία της δημοκρατίας που είδαμε στην ελληνική Βουλή ήρθε δια στόματος… του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη. 
Ο γνωστός κλόουν φασίστας υπουργός Ανάπτυξης της ΝΔ υποστήριξε ότι δεν ξέρει εάν είναι ναζί το Τάγμα Αζόφ και στη συνέχεια έκανε επίθεση σε όσους ενοχλήθηκαν με την ομιλία των νεοναζί στην ελληνική Βουλή, τους οποίους τους χαρακτήρισε ως «φιλοπουτινικούς». Μάλιστα άφησε και αιχμές για πιθανή… χρηματοδότηση τους από τον Ρώσο πρόεδρο. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κ.Μητσοτάκης-Κ.Σακελλαροπούλου «ξέπλυναν» τους νεοναζί του Αζόφ… πολύ σχολαστικά
08.04.2022 | 07:42
«Σήμερα είμαστε όλοι Ουκρανοί» έγραψε η Κ.Σακελλαροπούλου - «Ιστορική η συνεδρίαση στη Βουλή» ο Κ.Μητσοτάκης
Σάλος έχει ξεσπάσει εδώ και σχεδόν ένα 24ωρο λόγω της ομιλίας του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Βουλή, ο οποίος έβαλε για πρώτη φορά να μιλήσουν μέλη του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ μέσα σε κοινοβούλιο! 
Αυτή η απρέπεια του Ουκρανού προέδρου πήγε να «θαφτεί» πλήρως από το σύνολο των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, παρόλα αυτά όταν ξεκίνησαν να κάνουν σχετικές δηλώσεις οι πολιτικοί αρχηγοί αναγκαστικά το θέμα μεταδόθηκε.
Φυσικά αμέσως οι κυβερνητικοί πληρωμένοι με μαύρο κυβερνητικό χρήμα δημοσιογράφοι προσπάθησαν να δικαιολογήσουν την κυβέρνηση, λέγοντας ότι «τους εξαπάτησε» ο Β.Ζελένσκι και ότι το βίντεο ήρθε 12 λεπτά πριν ξεκινήσει η ομιλία και γι’ αυτό δεν πρόλαβαν να το δουν και λοιπές δικαιολογίες.
Ακόμα και αυτές οι φθηνές δικαιολογίες δεν μπορούν να «ξεπλύνουν» την εθνική ντροπή, ένα «ξέπλυμα» που προσπάθησε να κάνει η κυβέρνηση στο Τάγμα Αζόφ και στους Ουκρανούς νεοναζί και συνεχίζει να το κάνει δια της αφωνίας της.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενοχλημένη η Μόσχα με το «διπλό παιχνίδι» των Τούρκων που προμηθεύουν Bayraktar TB2 τους Ουκρανούς
08.04.2022 | 17:55
«Δεν είναι διακρατική συμφωνία - Ιδιωτική εταιρεία τα στέλνει στο Κίεβο» λέει η Τουρκία
Μεγάλη ζημιά κατά των ρωσικών δυνάμεων έχει προκληθεί από τα τουρκικά TB2 Bayraktar.
Η Ρωσία διαμαρτυρήθηκε στην Τουρκία για την πώληση στην Ουκρανία των εξοπλισμένων drone τύπου Bayraktar TB2 όπως αποκάλυψε υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος, σημειώνοντας όμως ότι οι πωλήσεις αυτές γίνονται από μια ιδιωτική τουρκική εταιρεία και δεν πρόκειται για διακρατική συμφωνία.
«Οι Ρώσοι είναι αναστατωμένοι και κατά καιρούς παραπονιούνται για τις πωλήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Διαμαρτύρονταν και συνεχίζουν να διαμαρτύρονται και τώρα», είπε ο αξιωματούχος σε ξένα μέσα ενημέρωσης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μακελειό στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ: Ουκρανοί έριξαν πυραύλους σε άμαχους – Δεκάδες νεκροί
08.04.2022 | 12:22
Η επίθεση έγινε με πυραύλους Tocka-U που χρησιμοποιούν οι Ουκρανοί - Προσπαθούν να κατηγορήσουν τη Ρωσία
Ένα πραγματικό μακελειό έλαβε χώρα το πρωί της Παρασκευής στην πόλη Κραματόρσκ, στα ανατολικά της Ουκρανίας νότια του Χαρκόβου, καθώς οι Ουκρανοί έριξαν πυραύλους σε σιδηροδρομικό σταθμό, σκοτώνοντας πάνω από 30 άτομα. 
Σύμφωνα με τις αυτονομιστικές δυνάμεις του Ντονέτσκ, την επίθεση στην Κραματόρσκ την πραγματοποίησαν ουκρανικά στρατεύματα με πυραύλους επιφανείας/επιφανείας Tocka-U.
«Στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού του Κραματόρσκ, όπου πραγματοποιείται η εκκένωση του τοπικού πληθυσμού, πραγματοποιήθηκε πυραυλική επίθεση και τμήματα του πυραύλου Tocka-U έπεσαν πάνω στον πληθυσμό που το ουκρανικό καθεστώς είχε προτρέψει να φύγουν από την πόλη», αναφέρει η ανακοίνωση των ρωσόφωνων.
Σύμφωνα με τους αυτονομιστές πρόκειται για ένα πυραυλικό σύστημα, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα από επιθέσεις Ουκρανών κατά αμάχων. 
Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι ο ουκρανικός στρατός έχει ήδη χρησιμοποιήσει 24 πυραύλους Tochka-U στην συγκεκριμένη περιοχή.
Στο Κραματόρσκ είναι θέμα ωρών ή λίγων ημερών να μπουν οι απελευθερωτικές δυνάμεις του Ντονμπάς. Η σύσταση του Β.Ζελένσκι προς τους κατοίκους της ανατολικής Ουκρανίας στόχευε ακριβώς σε αυτά τα γεγονότα. 
Δηλαδή στο να τους βρουν συγκεντρωμένους πολλούς πολίτες και να τους σκοτώσουν και να κατηγορήσουν τους Ρώσους, αλλά και να τους χρησιμοποιήσουν ως ασπίδα στην αποχώρηση των ουκρανοναζιστικών δυνάμεων. 
Από την επίθεση σκοτώθηκαν πάνω από 30 άνθρωποι  και πάνω από 100 τραυματίστηκαν, όπως ανακοίνωσε η κρατική σιδηροδρομική εταιρία της χώρας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Το ίδιο το Ουκρανικό κράτος σκοτώνει τους πολίτες του, στο Ντονμπάς, θεωρώντας τους "φτηνό κρέας"...»
8/4/2022 – 17.41
Της Ιωάννας Υψηλάντη
Ακόμα μία ματωμένη προβοκάτσια επιχείρησαν να οργανώσουν οι Ουκρανοί, εναντίον της... Ρωσίας.
Μετά το θεατρικό σκηνικό, που στήθηκε, στον δρόμο της Μπούτσα του Κιέβου, με τους νεκρούς-δήθεν θύματα των Ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων, που αποχώρησαν, από την περιοχή, ο επικεφαλής της Ουκρανικής προπαγάνδας Αλεξέι Αρέστοβιτς "ξαναχτύπησε".
Απέδωσε στους Ρώσους το χτύπημα με πύραυλο, στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κραματόρσκ, που σκότωσε πάνω από 30 ειρηνικούς κατοίκους, οι οποίοι επιχειρούσαν να εγκαταλείψουν την πόλη και τραυμάτισε πάνω από 100.
Μέρες πριν, οι Ουκρανοί ανακοίνωσαν την εκκένωση των πόλεων Κραματόρσκ, Κονσταντίνοφσκ και Σλαβιάνσκι. Οι πολίτες άρχισαν, από το πρωί να μαζεύονται, στον σταθμό, θεωρώντας, ως πιο ασφαλή, αυτήν την επιλογή.
Μέχρι, που ο πύραυλος έπεσε μέσα στο πλήθος.
Ο Αρέστοβιτς έσπευσε πρώτος να αναρτήσει την είδηση, επισημαίνοντας ότι το χτύπημα έγινε από Ρωσικό πύραυλο "Ισκαντέρ", υποθέτοντας ότι δεν θα βρεθούν, ούτε θα φωτογραφηθούν, τα συντρίμμια του. Πράγμα, που δεν έγινε. Φωτογραφήθηκαν και αναρτήθηκαν, από τους κατοίκους, στο διαδίκτυο.
Όταν η Ρωσική πλευρά παρουσίασε την εικόνα του πυραύλου, μπροστά, στον σταθμό, ο Ζελένσκι έσπευσε να διαψεύσει τον Αρέστοβιτς και τα Ουκρανικά ΜΜΕ, λέγοντας, πως δεν είναι "Ισκαντέρ", αλλά πύραυλος "Τότσκα Ου", ρωσικής, όμως, προέλευσης. Η ανάρτηση, όμως, του Αρέστοβιτς δεν διαψεύδεται και ο Ζελένσκι έχασε την μάχη να επιρρίψει στους Ρώσους, ακόμη ένα "αποτρόπαιο έγκλημα πολέμου".
Απέδειξε, απλώς, ότι το ίδιο το Ουκρανικό κράτος σκοτώνει τους πολίτες του, στο Ντονμπάς, θεωρώντας τους "φτηνό κρέας".
Από την άλλη, η Ρωσία, έχει πάψει προ πολλού να χρησιμοποιεί τέτοιους πυραύλους Σοβιετικής κατασκευής και μάλιστα τους έχει καταστρέψει, από τότε που κατασκεύασε τους πιο μοντέρνους "Ισκαντέρ" ακριβείας.
Επιπλέον ο Ρωσικός στρατός δεν επιχειρούσε στην περιοχή.
Στις φωτο, η ανάρτηση του Αρέστοβιτς, ο πύραυλος, που έπεσε στον σταθμό και αναγράφει "για τα παιδιά", καθώς και οι διαφορές, μεταξύ των δύο πυραύλων. Η "Τότσκα Ου" διαθέτει ένα φτερό, στην μέση και καταλήγει σε δύο  εξαρτήματα που μοιάζουν με κυψέλες. Στον "Ισκαντέρ", αυτά δεν υπάρχουν.