Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Τεταρτη 18 Μαϊου 2022


Αποκλεισμός Ρώσου αθλητή με το Ζ στη στολή του από τους δυτικούς ναζιστές αποικιοκράτες

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία γυμναστικής που έχει μεταβληθεί σε Δυτική Ναζιστική ομοσπονδία γυμναστικής τιμώρησε με αποκλεισμό ενός έτους τον Ιβάν Κούλιακ

 18/5/2022 | 13:16

Βαριά καμπάνα από τους σύγχρονους ναζιστές περίμενε τον αθλητή Ιβάν Κούλιακ.

Ο ρώσος γυμναστής συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ντόχας, έχοντας στη στολή του το γράμμα «Z». Ο 20χρονος αθλητής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους παράλληλους ζυγούς με τον χρυσό Ολυμπιονίκη Ίλια Κοβτούν από την Ουκρανία να είναι πρώτος.

Η Παγκόσμια Ναζιστική ομοσπονδία γυμναστικής που ελέγχεται από τους δυτικούς αληταράδες ναζιστές αμόρφωτους και αστοιχείωτους αποικιοκράτες τιμώρησε το Κούλιακ με αγωνιστικό αποκλεισμό ενός έτους. Παράλληλα, τα ναζιστικά γουρούνια της ναζιστικής ομοσπονδίας του αφαίρεσαν το χάλκινο μετάλλιο που είχε κατακτήσει στη διοργάνωση.

«Ο κ. Κούλιακ, είπαν τα ναζιστικά δυτικά γουρούνια,  παραβίασε το καταστατικό της FIG, τον Κώδικα Πειθαρχίας της FIG, τον Κώδικα Δεοντολογίας της FIG και τους Τεχνικούς Κανονισμούς της FIG, φέροντας το γράμμα «Z» στην στολή του. Το οποίο τα ναζιστικά δυτικά γουρούνια της ομοσπονδίας ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει. Ότι δεν περνάει ο ναζισμός!!! Τα ναζιστικά δυτικά γουρούνια της ομοσπονδίας είπαν ότι δεν του επιτρέπεται να συμμετάσχει, σε οποιαδήποτε εκδήλωση ή διοργάνωση που εγκρίνεται από την FIG και που διοργανώνεται από συνδεδεμένη ομοσπονδία μέλος της FIG, για ένα έτος από την ημερομηνία της παρούσας απόφασης» αναφέρουν στην σχετική ανακοίνωση.

«Το είδα με τον στρατό μας και κοίταξα τι σημαίνει αυτό το σύμβολο. Αποδείχθηκε ότι σημαίνει, «για την νίκη και για την ειρήνη». Δεν ευχήθηκα τίποτε κακό σε κανέναν, απλώς έδειξα την θέση μου» είπε ο Κούλιακ, στηρίζοντας τη θέση του.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Κούλης ξέρει πολύ καλά τι κάνει (και όχι μόνο ο ίδιος εννοείται, όλο το επικοινωνιακό του επιτελείο)

Σχολιο.- Να σε διορθώσω...δεν ξερει τι κάνει,εκτελεί τις εντολές των αφεντικών υου. Άρα,δεν πρόκειται περί...ικανότητας, αλλά περί εκτέλεσης υπηρεσιών

Σχολιο.- Ούτε τον Μακρόν έχει πρότυπό του ο Κούλης. Μακάρι να ήταν  έτσι.

Αλλά είναι πολύ πιό εθελόδουλος και τσιράκι.

Ο Μακρόν ψελλίζει προς το Ζελέ την οπισθοχώρηση και την παύση του πολέμου.

Ο Κούλης είναι φανατικότερος του βασιλέως.

Σχολιο.- ο Κουλης εχει προτυπο τη μεγαλύτερη μιζα για το κωλοσογο

Σχολιο.-  πραγματικά! Γλοιώδες ερπετό Γκολουμ που κ αυτό δείχνει πιο συμπαθητικό μπροστά του



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



18/5/2022  -  15.00

#ΕΚΤΑΚΤΟ

Στην εντατική μεταφέρθηκε από τον Λευκό Οίκο πριν από λίγο ο πρόεδρος Μπάιντεν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γλύφοντας τον δρόμο προς το Κογκρέσο

18/05/2022

Ο Πρωθυπουργός πραγματικά έδωσε τον ορισμό αυτού που ο Τζίμης ο Πανούσης ονόμαζε «Αμερικανοτσολιά».

Ο Ελληνισμός υπάρχει εδώ και κάτι χιλιάδες χρόνια. Είναι λογικό ανάμεσα στις μεγάλες στιγμές των ηγεσιών του, να έχει και πολλές, γκροτέσκες, δουλοπρεπείς ή -για να το πούμε πιο απλά- γελοίες στιγμές.

Ανάμεσα σε αυτές, σίγουρα μια από εκείνες που ξεχωρίζουν, είναι η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Κογκρέσο. Ο Πρωθυπουργός πραγματικά έδωσε τον ορισμό αυτού που ο Τζίμης ο Πανούσης ονόμαζε «Αμερικανοτσολιά».

Είναι αδύνατο να αναλύσει κανείς την ομιλία του πρωθυπουργού στα σοβαρά και ως σοβαρή ομιλία. Πρόκειται για ομιλία βγαλμένη από τις ονειρώξεις του Πιουριφόι και της Φρειδερίκης. Είναι όσα θα ήθελε να είχε πει ο πατέρας του αλλά τον συγκρατούσε το ένστικτό επιβίωσης που διέθετε.

Σταχυολογούμε μόνο τα εξής: ότι οι ιδρυτές των ΗΠΑ εμπνεύστηκαν το πολίτευμά τους από την αρχαία Αθήνα αλλά το έκαναν ακόμα καλύτερο ως πιο σταθερό. Πέρα από εν πολλοίς ανιστόρητη -το πολίτευμα των ΗΠΑ θα έκανε τους αρχαίους Αθηναίους να φρίττουν και εδώ που τα λέμε μέχρι και τον Τζίμι Κάρτερ κάνει να το ονομάζει ολιγαρχία- πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός λέει σε ξένη δύναμη ότι διαθέτει «καλύτερο» πολίτευμα και από εκείνο της Αρχαίας Αθήνας. Αν μη τι άλλο, τους αρχαίους Αθηναίους και τους λοιπούς αρχαίους προγόνους μας δεν τους βγάζαμε στο σφυρί μέχρι τώρα.

Έπειτα, βγήκε ο αθεόφοβος και είπε ότι το να πεθαίνουμε για την ελευθερία το μάθαμε από τις ΗΠΑ και την επανάστασή τους. Εντάξει, είναι ανιστόρητος, το καταλάβαμε. Αλλά ούτε Πανελλήνιες έδωσε, ώστε να μάθει ότι κάναμε επαναστάσεις κατά των Οθωμανών, όταν ακόμα για τους αποίκους της Βρετανικής Αυτοκρατορίας στην Αμερική, το να ρίξουν στη θάλασσα, φορτίο με τσάι, φάνταζε πιο τρελό από ό,τι να εκλεγεί μαύρος πρόεδρος στις αρχές του 20ου αιώνα;

Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Έπρεπε να μας αποτελειώσει. Μας είπε ότι το σύγχρονο Μεσολόγγι είναι η Μαριούπολη και ο αντίστοιχος με την ελληνική επανάσταση αγώνας είναι ο πόλεμος της Ουκρανίας με τη Ρωσία. Εδώ δεν μιλάμε για ξέπλυμα του ναζισμού. Δεν μιλάμε για ανάδειξη των Αζοφιστών σε «μαχητές της ελευθερίας». Μιλάμε για σκύλευση κάθε γυναίκας, άντρα και παιδιού που πέθανε σε όλη την επανάσταση του 1821. Τι σχέση έχουν οι Μεσολογγίτες με τους Αζοφικούς νοσταλγούς του Μπαντέρα και του Χίτλερ; Τι ομοιότητα υπάρχει μεταξύ των σφαγών από τους Οθωμανούς και την έξοδο του Μεσολογγίου, με την συμφωνημένη, άνευ όρων παράδοση των Ουκρανών στην Μαριούπολη; Παραδόθηκαν οι Μεσολογγίτες στους Οθωμανούς άνευ όρων και δεν το μάθαμε;

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι το παν είναι να έχεις «φίλους». Άλλωστε, αυτοί δώσανε την ανεξαρτησία στο «νέο μας έθνος». Εμείς, οι Έλληνες υπήρξαμε κομπάρσοι. Ίσως όχι και τόσο Έλληνες άλλωστε, αφού ήμασταν νέο έθνος κατά την περίοδο της επανάστασης.

Βέβαια ήταν λάβρος για τα εθνικά μας θέματα: κάποιος κάτι έκανε στην Κύπρο- δεν λέμε ποιος. Κάποιος κάνει υπερπτήσεις – δεν λέμε ποιος- και πρέπει να σταματήσουν- δεν λέμε από ποιον και πώς. Αυτά πρέπει να σταματήσουν γιατί είναι κακά πράγματα για το ΝΑΤΟ. Αν -ας πούμε- το ΝΑΤΟ δεν ενοχλείται όμως, υποθέτουμε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Μέσα σε όλα, υπήρξε και μία στιγμή, γλυκιάς αφέλειας από τον Πρωθυπουργό, όταν αναρωτήθηκε γιατί στο Κογκρέσο τον χειροκρότησαν περισσότερο από ό,τι στη Βουλή των Ελλήνων. Μα δεν είναι προφανές;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τον οίκο των αθανάτων «έφυγε» σήμερα ο τελευταίος επιζών ήρωας του έπους του 1940, ο οποίος διέμενε στο Γηροκομείο Βόλου.

O Δημήτρης Κάλμπαρης γεννήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου του 1917 στη Μακρινίτσα. Πολέμησε στο έπος του '40 και ήταν ο τελευταίος επιζών της μάχης στο ύψωμα «731».

«Στο ύψωμα 731 παλεύαμε με τις ξιφολόγχες. Στήθος με στήθος πολεμούσαμε. Αγκαλιασμένοι πέφταμε καταγής. Τους αλλάξαμε όμως τα φώτα. Τους δώσαμε τράκο γερό. Θα τρελαινόταν, όποιος το έβλεπε σήμερα. Να πατάμε στα πτώματα. Σκοτώθηκαν πάρα πολλοί. Διαλυθήκαμε. Από το δικό μας τάγμα του Βόλου, κανείς σχεδόν δεν γύρισε. Χύθηκε το αίμα τόσων παλικαριών. Δεν φοβόμουν τον θάνατο. Πολεμούσες για την πατρίδα. Δεν είχες περιθώριο να σκεφτείς τίποτε άλλο...»

Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΞΕΒΡΩΜΙΖΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ!

Ολοκληρωτική παράδοση των Ουκρο-ναζί του Azovstal στις απελευθερωτικές δυνάμεις της Ρωσίας και των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονμπας. Ολική απελευθέρωση της Μαριούπολης. Οι Ουκρο-ναζί εγκληματίες οδηγούνται στις φυλακές -και στα νοσοκομεία όσοι είναι τραυματίες- όπου θα περιμένουν την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν εδώ και οχτώ χρόνια. Η διαδικασία της απο-ναζιστικοποίησης της Ουκρανίας συνεχίζεται, η κάθαρση και η σκληρή τιμωρία έρχεται. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ηρωϊκούς λαϊκούς αγωνιστές του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ και στον ρώσικο στρατό που για μια ακόμη φορά στέκεται αδιαπέραστο φράγμα μπροστά στο Ναζισμό. Για να ξεβρωμίσει -για μια ακόμη φορά- ο τόπος!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με το Associated Press όντως παραδόθηκαν 260 Ουκρανοί από το Αζοφστάλ γιατί "οι ζωές τους μας είναι πολύτιμες , και θα τους ανταλλάξουμε με Ρώσους αιχμαλώτους" , όπως δήλωσαν ο Ζελένσκυ και ο σύμβουλος του Μ.Ποντολυάκ. Ο τελευταίος δεν παρομοίασε τους Αζοφίτες με τους Μεσολογγίτες όπως ο Μητσοτάκης , αλλά με τους Σπαρτιάτες των Θερμοπυλών. Μόνο που οι Σπαρτιάτες (και οι 700 Θεσπιείς μαζί τους) έπεσαν μέχρις ενός , ενώ οι Μεσολογγίτες έκαναν ηρωική και πολύνεκρη έξοδο.

Εντωμεταξύ ο πρόεδρος της Κάτω Βουλής της Ρωσίας Β. Βολοντίν δήλωσε πως δεν θα γίνει ανταλλαγή γιατί μεταξύ των παραδοθέντων υπάρχουν πολλοί που βαρύνονται με εγκλήματα πολέμου. Θα ανακριθούν πρώτα και θα κριθούν. Ο δε ανώτατος εισαγγελέας ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ομοσπονδίας να κηρυχθεί η ταξιαρχία Αζόφ τρομοκρατική οργάνωση.

Κατά τα άλλα το Α.Ρ. συνεχίζει την προπαγάνδα του περί εγκλημάτων των Ρώσων με την βοήθεια του ΠΟΥ. Ο επικεφαλής του ευρωπαικού τμήματος του οργανισμού , αμέσως μετά την παράδοση των Ουκροναζί και τις ρωσικές ανακρίσεις ,ανακοίνωσε πως στέλνει στην Ουκρανία ομάδα ερευνητών γιά να διακριβώσων τα φερόμενα εγκλήματα πολέμου των Ρώσων. Από πότε ο ΠΟΥ έγινε και ανακριτικός οργανισμός ;; Περισσότερο κακουργηματικός οργανισμός φέρνει τελευταία , με την πανδημική διαχείριση του και τα σχέδια που προτείνει παγκόσμιας υγειονομικής δικτατορίας. Και περιμένει ότι θα τα ψηφίσουν Ρωσία και Κίνα ;; Ηλίθιοι είναι !

Τέλος το Α.Ρ. γράφει γιά βομβαρδισμούς σχολείων από τους Ρώσους , αυτά τα σχολεία που οι Ουκρανοί τα έχουν εκκενώσει και τα έχουν μετατρέψει σε οχυρά και αποθήκες όπλων......



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα Τρίτη στη Mαριούπολη: Αποκλειστικές εικόνες για το πώς παραδίδονται-συγγνώμη, αποχωρούν-τμηματικά, τα μέλη του Aζόφ από το "Azovstal".

Βλέπουμε παράδοση εμπολέμων.

Μήπως θέλετε να αντιπαραβάλουμε τις εικόνες με τις αντίστοιχες της αντιμετώπισης των διαδηλωτών από τα ΜΑΤ, αόπλων πολιτών, στις ειρηνικές διαδηλώσεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης; (και της Ελλάδας) Μην επιμένετε, θα χάσετε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον Αύγουστο του 2018...στην Στοκχόλμη... γιγαντοαφίσες με φωτογραφίες όμορφων κοριτσιών...κρατικές...που προέτρεπαν τις φοιτήτριες να εκπορνεύονται με γέρους για βγάλουν τα έξοδα...Αυτήν την κατάντια έφεραν παντού τα φιλελέδια...μαζί και την προπαγανδιστική "έπαρση" της ξεναγού ...για το πόσο καλό ήταν που ο "κύριος Γιούνκερ" τους υποχρέωσε από δέκα μεγάλα δημόσια νοσοκομεία να κλείσουν τα έξι.Και..τα σεμινάρια στις εγκύους να γεννάνε μόνες στο σπίτι ή στο αυτοκίνητο εάν τις έπιανε στον δρόμο.Αλλά...ζητωκραυγάζουν το ΝΑΤΟ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ω! Πόσο ταιριάζει και στους Έλληνες! Μα δεν βρέθηκε ακόμα καλλιτέχνης να το δηλώσει δημόσια!

«Γιατί καταδικάζετε τους Γεωργιανούς, σαν να είμαστε κάτοικοι της «δημοκρατίας των μπανανών»;»

Ο Γεωργιανός σκηνοθέτης Ρόμπερτ Στούρου έγραψε μια ανοιχτή επιστολή στον Πρέσβη των ΗΠΑ στη Γεωργία στα κοινωνικά δίκτυα.

Καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου. Η Shota Rustaveli επέκρινε την Kelly Degnan, λέγοντας ότι το δεύτερο μέτωπο στη Γεωργία είναι απαράδεκτο.

«Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε γιατί ανυπομονείτε, και τόσο επίμονα, για μια μικρή χώρα με αρχαία ιστορία και πολιτισμό να κάνει μοιραία λάθη κατόπιν εντολής αλαζονικών και αλαζονικών μεγάλων χωρών μόνο και μόνο επειδή το θέλετε εσείς!».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Vassilis Makridis

18/5/2022  -   18.30

- Μαριούπολη, έκτακτο παράρτημα!!!

- Σήμερα παραδόθηκαν άλλοι 694 έγκλειστοι από το εργοστάσιο AzovStal', εκ των οποίων οι 29 είναι τραυματίες. Ο συνολικός αριθμός των παραδοθέντων Ουκροναζί και λοιπών... «δημοκρατικών» δυνάμεων ανέρχεται πλέον στα 959 άτομα, εκ των οποίων οι 80 τραυματίες (51 από αυτούς σε σοβαρότερη κατάσταση, που χρήζει περαιτέρω νοσηλείας, βρίσκονται ήδη στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Νοβοαζόφσκ (ΛΔ Ντονιέτσκ).

- Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές που επιχειρούν στην περιοχή, κανείς από τους παραδοθέντες δεν ανήκει στο ανώτατο διοικητικό προσωπικό του «Αζόφ» ή των υπολοίπων μονάδων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και της Εθνοφρουράς, ούτε είναι ξένος μισθοφόρος / σύμβουλος. Μέσα στο χώρο του εργοστασίου παραμένουν ακόμη άλλοι 1000 περίπου στρατιωτικοί, 200 πτώματα σε ειδικούς καταψύκτες και 3 Ρώσοι στρατιωτικοί αιχμάλωτοι (1 αξιωματικός και 2 στρατιώτες).

- Σύμφωνα με τον ηγέτη της ΛΔ Ντονιέτσκ Ντενίς Πουσίλιν, μετά το τέλος της επιχείρησης των ρωσικών και των «λαϊκοδημοκρατικών ενόπλων δυνάμεων στο χώρο του AzovStal', το εργοστάσιο θα γκρεμιστεί και στη θέση του θα παρουσιαστεί ένα μεγάλο πάρκο, πιθανόν συσχετισμένο με την τεχνολογία• πιθανόν και μέρος της έκτασης του εργοστασίου να μετατραπεί σε κατοικημένη περιοχή.

- Από το σύνολο των κτηρίων της πόλης, το 60% έχει υποστεί μη επισκευάσιμες καταστροφές και στη θέση τους θα χτιστούν καινούργια, ενώ τα υπόλοιπα θα επισκευαστούν από τον προϋπολογισμό της ΛΔ Ντονιέτσκ και με τη βοήθεια της Ρωσίας. Στόχος των τοπικών αρχών είναι, κατά τον Πουσίλιν, η μετατροπή της Μαριούπολης σε τουριστικό θέρετρο, κάτι στο οποίο εμπόδιζε η παρουσία του AzovStal', ενός εργοστασίου που ρύπαινε συστηματικά το περιβάλλον και ήταν οικολογικά επιζήμιο...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γονείς, δάσκαλοι και μαθητές τους δίνουν σήμερα την απάντηση!

Αποτυγχάνουν οι εξετάσεις των μαθητών που επέβαλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, λόγω πολύ μικρής προσέλευσης! Είναι εκατοντάδες τα τμήματα και δεκάδες τα σχολεία όπου δεν πάτησε ούτε ένας μαθητής!

Και καθώς σήμερα διεξάγονται και οι φοιτητικές εκλογές, θα πάρουν την απάντηση και από τους φοιτητές. Με την ενίσχυση των αγωνιστικών ψηφοδελτίων της Πανσπουδαστικής, των ΕΑΑΚ και των άλλων αριστερών (όχι μνημονιακών και ψευδεπίγραφων αριστερών) σχημάτων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Ο Τραμπ πρότεινε στον Γκουαϊδό να δολοφονήσει τον Μαδούρο

αποκάλυψε ο πρώην επικεφαλής του Πενταγώνου

Ο Μαρκ Έσπερ, ο οποίος διατέλεσε υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Τραμπ, αποκάλυψε ότι ο τότε ένοικος του Λευκού Οίκου πρότεινε στους ηγέτες της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας να δολοφονήσουν τον Πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, αναφέρει το Europa Press, επικαλούμενο το πρόσφατα εκδοθέν βιβλίο του πρώην αξιωματούχου.

Σύμφωνα με αυτό, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έβαλε  αυτή την πρόταση στο τραπέζι στις 5 Φεβρουαρίου 2020, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε στην Ουάσινγκτον με τους αντιπολιτευόμενους της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό, Χούλιο Μπόρχες, Κάρλος Βέκιο και Μαουρίσιο Κλάβερ-Καρόνε.

«Τι θα συνέβαινε αν ο βορειοαμερικανικός στρατός αποφάσιζε να ξεφορτωθεί τον Μαδούρο;» έθεσε το ερώτημα ο Τραμπ, σύμφωνα πάντα με τον Έσπερ, ο οποίος πιστεύει ότι ο πρώην αρχηγός του κράτους «έβαλε σε δοκιμασία τον Γκουαϊδό». Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, ο Βενεζουελάνος πολιτικός απάντησε λέγοντας: «Φυσικά, εμείς θα καλωσορίζουμε πάντα τη βοήθεια των ΗΠΑ».

Επιπλέον, ο Γκουαιδό σχολίασε ότι οι Βενεζουελάνοι που κατοικούν στην Κολομβία «θέλουν να ξαναπάρουν τη χώρα τους πίσω». Στη συνέχεια, ο Μαρκ Έσπερ έθεσε το ερώτημα εάν ο πληθυσμός της Βενεζουέλας θα ήταν διατειθμένος «να οργανωθεί, να εκπαιδευτεί και να πολεμήσει», επειδή «ο βορειοαμερικανικός στρατός έχει εμπειρία στην εκπαίδευση ξένων δυνάμεων». «Ναι, θα ήταν», απάντησε ο Χουάν Γκουαϊδό, αν και ο πρώην υπουργός Άμυνας πιστεύει ότι «δεν ακούστηκε πολύ σίγουρος».

«Θα πολεμούσε μέχρι τον τελευταίο Βορειοαμερικανό»

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση θεώρησαν ότι μια άμεση στρατιωτική εισβολή των ΗΠΑ ήταν προτιμότερη, γιατί μια εισβολή από την Κολομβία «θα ήταν περίπλοκη». «Όπως είπα σαρκαστικά στον πρόεδρο πριν από τη συνάντηση, είμαι σίγουρος ότι η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας "θα πολεμούσε μέχρι τον τελευταίο Βορειομερικανό" αν τους το προσφέραμε», είπε ο Έσπερ.

"Ωστόσο, ο Γουαιδό και ο Κλάβερ Καρόνε επέτυχαν την έγκριση μιας ειδικής μισθοφορικής επιχείρησης" παρόμοια με αυτή της δολοφονίας του προέδρου της Αϊτής,  Ζοβενέλ Μοΐζ,  από πρώην Κολομβιανούς στρατιώτες.

Ο Τραμπ περιφρονούσε τον βενεζουελάνο πολιτικό της αντιπολίτευσης επειδή πήγαν να ζητήσουν από «βορειοαμερικανούς στρατιώτες να εισβάλουν» στη χώρα της Νότιας Αμερικής και γι' αυτό ο ένοικος του Λευκού Οίκου «πίστευε πάντα ότι ο Γκουαϊδό ήταν «αδύναμος», ανίκανος να αντικαταστήσει τον πρόεδρο Μαδούρο, τον οποίο έβλεπε ως τον "δυνατό" », έγραψε ο Έσπερ.

Ο Γκουαϊδό, ο Μπόρχες και ο Βέκιο υποστήριξαν ότι «θα ήταν ευκολότερο και πιο γρήγορο αν το έκαναν οι ΗΠΑ» γι' αυτούς. Ο πρώην υπουργός Άμυνας ρώτησε ξανά: «Αν κάποιοι από αυτούς τους Βενεζουελάνους που θα μπορούσαν να εκπαιδευτούν και να εξοπλιστούν από την Ουάσιγκτον, θα ήταν διατεθιμένοι να πολεμήσουν». Ο Έσπερ διαβεβαιώνει ότι «ποτέ δεν έλαβε ξεκάθαρη απάντηση» και ότι οι Βενεζουελάνοι της αντιπολίτευσης υποστήριξαν ότι αυτό «ήταν πολύ περίπλοκο και θα έπαιρνε πολύ χρόνο».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξετάσεις στην ΣΤ΄ Δημοτικού και πάλι εξετάσεις στην Γ΄ Γυμνασίου, και θυμήθηκα ότι επί Χούντας, για να γραφτούμε στο Γυμνάσιο, δίναμε εξετάσεις όταν τελειώναμε το Δημοτικό. 

Τάχα εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, αλλά όταν κοβόσουν στις εξετάσεις μια δυο φορές, συνήθως τα παράταγες. Και δεν πήγαινες Γυμνάσιο. 

Παλιότερα, επί Μεταξά, τα πράγματα ήταν ακόμη χειρότερα. Το Δημοτικό περιορίστηκε σε μόλις... τέσσερις τάξεις. Και η γενική κατεύθυνση της κρατικής πολιτικής ήταν να συνεχίζουν όσο γίνεται λιγότεροι.

Σχολιο.- Τι εξετάσεις είναι αυτές; Προαγωγικες ή τα τεστ PISΑ; Στην Ιταλία έχουμε εξετάσεις INVALSI μια φορά στο δημοτικό, μια στο γυμνάσιο και μια στο λύκειο αλλά δεν αφορούν την προαγωγή του μαθητή και τον βαθμό του στον έλεγχο, είναι για μια εκτίμηση της κατάστασης με κάποια πιο γενικά κριτήρια υποτίθεται

Σχολιο.-  Τα τεστ PISA. Δεν αφορούν στην προαγωγή, αλλά χρησιμοποιούνται για "αξιολόγηση" και διαβάθμιση των σχολείων, με ό,τι σημαίνει αυτό για τα σχολεία στις εργατικές - λαϊκές συνοικίες. Επιπλέον, εξοικειώνουν τους μαθητές με το ασφυκτικό εξεταστικό σύστημα.

Σχολιο.- ναι, είναι τότε τα ίδια με τα δικά μας τεστ INVALSI



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπέρ της ένταξης της χώρας τους στο ΝΑΤΟ ψήφισαν οι 9 από τους 16 βουλευτές της Αριστερής Συμμαχίας, οπορτουνιστική διάσπαση του ιστορικού Κ.Κ. Φινλανδίας.

Σαπίζει η "αριστερά" των χορτάτων "ρεαλιστών". Γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της τόσους και τόσους λαούς που 'χουν πληρώσει ακριβά τα νατοϊκά εγκλήματα. 

Συναινώντας στο να αλυσοδεθεί μια ακόμη χώρα στο άρμα της πιο αιματοβαμμένης δολοφονικής συμμαχίας στην πανανθρώπινη ιστορία, μετά από τον φασιστικό Άξονα. 

Με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την ειρήνη. Με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται στην περίπτωση μιας αυριανής απόπειρας του φινλανδικού λαού ν' αλλάξει τη μοίρα του.

Σχολιο.- Νομίζω οτι το σημερινό ΚΚ της Φινλανδίας (που είναι εκτός Βουλής) δεν εχει σχεση με την Αριστερή Συμμαχία. Μαλλον αυτοί της Συμμαχίας πριν απο χρονια θα ειχαν αποχωρήσει από το μητρικό ΚΚ....Και φυσικά εδω και χρονια ειναι φουλ δεξιοί.

Σχολιο.- Το ΚΚ Φιλανδίας πρόκειται για  μικρό κόμμα που επανιδρύθηκε το 1986 από αποχωρήσαντα μέλη της Αριστερής Συμμαχίας, τα οποία αντιτάσσονταν στην πολιτική Γκορμπατσόφ. Το ιστορικό Κ.Κ. που είχε από παλιότερα ευρωκομμουνιστικό προσανατολισμό, αυτοδιαλύθηκε το 1992 στο πλαίσιο της Αριστερής Συμμαχίας. Κάτι αντίστοιχο του δικού μας ενιαίου ΣΥΝ της περιόδου 1989-91. Η εκλογική επιρροή της Αριστερής Συμμαχίας είναι γύρω στο 8% και του Κ.Κ. κάτω από 1%. Για να 'χουμε ένα μέτρο σύγκρισης, το Κ.Κ. στην περίοδο 1945-90 είχε εκλογική δύναμη περίπου 15-20%.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΥΒΡΙΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ

Ταυτίζοντας τους ελεύθερους πολιορκημένους και την ηρωική Έξοδο, με τα δολοφονικά Τάγματα Εφόδου των ναζιστών του Αζόφ, που παραδόθηκαν για να σώσουν τις θλιβερές υπάρξεις τους.

Σχολιο.- όχι, γιατί πριν από ενάμιση μήνα που μίλησαν οι αζοφίτες στη βουλή, μας έλεγε ο Οικονόμου ότι έγινε λάθος ... τώρα τα λέει ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο Κογκρέσο ... επομένως, όχι απλά λάθος δεν είχε γίνει τότε, θέση ξεκάθαρη είναι ...

Σχολιο.- Ο άνθρωπος είναι ανελληνίστος και ανιστόρητος.

Σχολιο.- Ε όχι , την ιστορία μας δε θα ανεχτούμε να την αμαυρώνει αυτός ο αχρείος.

Σχολιο.- Αιδώς,Αργείοι...

Σχολιο.- Ποια σχέση μπορεί να έχουν οι Ναζιστες, απόγονοι και θαυμαστές των ss και οι μισθοφόροι, που έχουν διαπράξει Εγκλήματα με τους Ήρωες μας; Έλεος Νατολατρες!

Σχολιο.- Ποιος του γράφει τέτοιες μπιιιιιιπ;

Σχολιο.- Δηλαδή οι μαχητές του Αζόφ έκαναν ηρωική έξοδο όταν παραδόθηκαν;

Σχολιο.- Έχουν βγάλει όλη την Ευρώπη στο κλαρί... Τα πρωτεία όμως του συγκεκριμένου δεν τα συναγωνίζεται κανείς!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο αναμεταξύ, προπαγανδίζει το ΝΑΤΟ με όργανα και τα διεθνή ΜΜΕ των κορμοράνων και των κλεφτών και τεμπέληδων Ελλήνων, αναμασάνε και οι διάφοροι ηλίθιοι δεξιοί χαφιέδες:

"Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ο πρώτος στην Ευρώπη από το 1945. Οι Ρώσοι ναρκοθετούν τη διεθνή ειρήνη, εισβάλλοντας σε μια άλλη χώρα".

Μ' άλλα λόγια, ο πόλεμος του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία δεν ήταν πόλεμος στην Ευρώπη. 

Και εκτός Ευρώπης, δεν υπάρχουν άνθρωποι ; Το Μάλι, όπου μέχρι πριν λίγες βδομάδες μακέλευαν τον λαό του οι Γάλλοι (εκεί που 'χε συμφωνηθεί να πάει και ελληνικός στρατός, αλλά... δεν πρόλαβε, γιατί πήραν πόδι και οι Γάλλοι, με τον λαό να πανηγυρίζει υψώνοντας ρωσικές σημαίες), και η Σομαλία, όπου σήμερα εισέβαλαν για πολλοστή φορά οι Αμερικάνοι, και το ιρακινό Κουρδιστάν, όπου οργίασε ο στρατός της Τουρκίας, και η Παλαιστίνη, όπου συνεχίζει το δολοφονικό του έργο ο σιωνιστικός στρατός του ρατσιστικού κράτους του Ισραήλ, είναι μέρη αδιάφορα για τους οπαδούς της νατοϊκής ειρήνης!

*Οι φωτογραφίες από τις τεράστιες λαϊκές διαδηλώσεις και τους πανηγυρισμούς στο Μάλι, μετά την εκδίωξη του γαλλικού στρατού κατοχής.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ένα τρίτο των καταστημάτων της φτήνιας  αντιμετωπίζει κλείσιμο λόγω ελλείψεων τροφίμων, προειδοποιεί η βιομηχανία στη Βρετανία

Η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας έπληξε τις προμήθειες

15/5/2022

Το ένα τρίτο των καταστημάτων ψαριών και τηγανιτής πατάτας (fish and chips) θα μπορούσε να κινδυνεύσει να κλείσει λόγω των ελλείψεων τροφίμων που προκλήθηκαν από τη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία, προειδοποίησαν οι ηγέτες του κλάδου. Η Εθνική Ομοσπονδία Κατεψυγμένων Ψαριών (NFFF) κάλεσε την κυβέρνηση να «δράσει τώρα» για να αποτρέψει τη «μακροπρόθεσμη ζημιά» στα δημοφιλή προϊόντα σε πακέτο, αναφέρει το Sky News .

Το Ηνωμένο Βασίλειο βασίζεται τόσο στη Ρωσία όσο και στην Ουκρανία για τα τέσσερα βασικά συστατικά του εθνικού πιάτου της Βρετανίας (fish and chips), με τις ελλείψεις να αναγκάζουν τα καταστήματα να αλλάξουν μενού, να αυξήσουν τις τιμές - ή τελικά να κλείσουν.

Το NFFF είπε ότι το 50% του λαδιού που χρησιμοποιείται από τα chippies του Ηνωμένου Βασιλείου προέρχεται από την Ουκρανία - με εναλλακτικές λύσεις όπως ο κραμβέλαιο και το φοινικέλαιο να γίνονται πιο ακριβές, ενώ έως και το 40% του μπακαλιάρου και της μουρούνας μπακαλιάρου προέρχεται από τη Ρωσία, με κυρώσεις να πλήττουν τις προμήθειες της Βόρειας Θάλασσας. Εν τω μεταξύ, το λίπασμα για πατάτες - κυρίως από τη Ρωσία - έχει τριπλασιαστεί σε τιμή, ενώ η Ρωσία παρέχει επίσης μεγάλο μέρος του αλευριού που χρησιμοποιείται για την παρασκευή ζύμη.

Ο πρόεδρος του NFFF Andrew Crook είπε στο Sky News ότι πολλά από τα μέλη του πιστεύουν ότι αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία "δεν ενδιαφέρονται" για την πιθανή ζημιά που αντιμετωπίζει ο κλάδος του, λέγοντας: "Δράσε τώρα! Χρειαζόμαστε δράση πριν γίνει μακροπρόθεσμη ζημιά που δεν μπορεί να επιδιορθωθεί . Δεν αναζητούμε φυλλάδια. Είμαστε μια περήφανη βιομηχανία. Αλλά πολλές επιχειρήσεις θα πάνε στο τείχος και χρειαζόμαστε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για να τα καταφέρουμε."

Ο James Lipscombe, ο οποίος έχει 40 καταστήματα με ψάρια και τσιπ σε όλη τη χώρα, είπε ότι είχε διαφοροποιήσει τη γκάμα των αποθεμάτων του - προσθέτοντας λιγότερο γνωστά ψάρια στο μενού, όπως τον μερλούκιο μπακαλιάρο - για να προσφέρει στους τακτικούς πελάτες του γεύματα σε προσιτές τιμές.

Είπε στο Sky News: "Δεν έχω δει ποτέ κάτι παρόμοιο. Βλέπω ένα πλήθος καταστημάτων με ψάρια και τσιπς να κλείνουν σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Κάθε εβδομάδα βλέπω καταστήματα κλειστά και είναι μια πραγματικά θλιβερή κατάσταση."

Και πρόσθεσε: "Το κάναμε αυτό για πολύ καιρό ως οικογένεια. Σχεδόν 100 χρόνια ασχολούμαστε με αυτόν τον κλάδο. Είναι λυπηρό να βλέπουμε τι συμβαίνει, χωρίς να φταίνε αυτές οι επιχειρήσεις."

Ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «θα συνεχίσει να συνομιλεί με τον φορέα της βιομηχανίας, την Εθνική Ομοσπονδία Κατεψυγμένων Ψαριών και άλλους εκπροσώπους του κλάδου για τις τρέχουσες πιέσεις που αντιμετωπίζουν».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ναζίδες του Αζόφ παραδόθηκαν τελικά

Ή ταν ή επί τας (μπορεί όμως και με το λεωφορείο)

Σχολιο.- Τριακόσιοι και λεοναιντας μέχρι να σε κυκλώσουν οι πολιτοφυλακές του  Ντονέσκ και οι Ρώσοι

Σχολιο.- Το τάγμα Αζοφ μπήκε πάντως στο Ντονιετσκ, έστω άοπλοι σε λεωφορεία, να λέμε και του στραβού το δίκιο!

Σχολιο.- αυτοι δεν ελεγαν οτι το να παραδωθουν δεν αποτελει επιλογη ;;;; τι εγινε;; κιοτεψαν τα ναζιδια;;

Σχολιο.-  Ή ταν ή επί bus



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε επειδή σκέφτεστε την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, μερικές συμβουλές  για να ηρεμήσετε. Καταρχήν σκεφτείτε ότι αυτό συμβαίνει στην Αφρική. Μετά σκεφτείτε ότι αυτό συμβαίνει στη Μέση Ανατολή. Σκεφτείτε ότι η Ουκρανία είναι η Παλαιστίνη. Σκεφτείτε ότι η Ρωία είναι οι ΗΠΑ.

Σερκέι Λαβρόφ

Σωστά: είναι απίστευτα λαμπρό. Απλά φανταστείτε κάτι που οι ΗΠΑ κάνουν κάθε μέρα αλλά ποτέ δεν προκαλούν ανησυχία - γιατί όταν οι ΗΠΑ επεμβαίνουν, εισβάλλουν, βομβαρδίζουν, είναι ΚΑΝΟΝΙΚΟ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο ίδιο έργο θεατές. Δε μάθαμε ακόμα;

Το έργο παίχτηκε άριστα και επί μακρόν!

"Φταίει ο ανεύθυνος πολίτης και το κράτος που ξοδεύει"

Έλεγαν αυτοί που είχαν την κρατική ευθύνη που ήταν το κράτος δηλαδή – το έλεγαν για χρόνια, το ‘λέγαν κι οι παπαγάλοι τους κι οι πάσης φύσεως “ειδικοί” από τηλεοπτικού άμβωνος, το ‘λέγαν οι "Μενουμε-Ευρωπη", το λέγαν σε όλους τους τόνους κουνώντας το δάχτυλο ώστε να το εμπεδώσει ο λαουτζίκος και να μην αντιδράσει….

Το κράτος δεν είναι καλός επιχειρηματίας, το κράτος δεν είναι καλός διαχειριστής. Αυτό έλεγαν οι ίδιοι οι κρατικοί υπεύθυνοι – το ίδιο το κράτος δηλαδή!

Και το πόπολο το κατάπιε αμάσητο πλην ελαχίστων εναπομεινάντων αγωνιζόμενων για κοινωνική δικαιοσύνη και για να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του….. 

Κι αντί ο λαός να ζητήσει καλύτερο κράτος για τον ίδιο κι ακόμα ακόμα να φτιάξει το δικό του κράτος δέχτηκε το λιγότερο κράτος κατά πως είπε ο πατήρ του άριστου σημερινού πρωθυπουργού….

Μας πλασάρουν τα αναχώματα για "σωτήρες" και διαλέγουμε το λιγότερο κακό.

Λιγότερο κράτος, λιγότερα επώδυνα μέτρα, λιγότερη υποχρεωτικοτητα και συμβιβασμούς.

Μας αξίζει το καλύτερο και όχι το λιγότερο κακό. 

Δυστυχώς, οι περισσότεροι από εμάς δεν μάθαμε στα παιδιά μας να αγαπούν την πατρίδα τους. Δεν τα διδάξαμε σωστά και δεν τους είπαμε τι σημαίνει Ελλάδα. Έτσι γίναμε ο μοναδικός λαός που κατηγορεί δημόσια τη χώρα του και τον εαυτό του, χωρίς όμως να κάνει απολύτως τίποτα για να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Έτσι καταντήσαμε να είμαστε χρόνια τώρα στο ίδιο έργο θεατές, ανεχόμενοι όλο και χειρότερους ηθοποιούς στους άθλιους ρόλους που τους γράφουν οι κατακτητές μας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιπροσωπεία ΛΔ Ντόνετσκ- Representative Office DNR

17/5/2022  στις 2:05 π.μ.   

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε επίσημα η παράδοση του Azovstal.

Oι πρώτοι 264 Ουκρανοί στρατιώτες βγήκαν από το οχυρό. 53 από αυτούς τραυματισμένοι. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο κεντρικό νοσοκομείο του Aovoazovsk, όπου θα λάβουν την απαραίτητη ιατρική βοήθεια. Οι υπόλοιποι, με λεωφορεία, θα οδηγηθούν προς την Yelenovka.

Η παράδοση θα συνεχιστεί στις 4.00 π.μ. και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας.

Στο βίντεο η στιγμή της αναχώρησης των λεωφορείων με τους αιχμαλώτους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Έφυγε» στα 106 του, ο τελευταίος επιζών της μάχης στο «ύψωμα 731» - Μία διήγηση

Τρίτη, 17 Μαΐου 2022 22:16

Σε ηλικία 106 ετών, έφυγε από την ζωή  ο τελευταίος επιζών ήρωας του έπους του 1940 ,που ζούσε τα τελευταιά χρόνια στο Γηροκομείο Βόλου.. Ο Δημήτρης Κάλμπαρης, όπως γράφει το magnesianews που έκανε γνωστή την είδηση του θανάτου του, διατηρούσε έως το τέλος της ζωής του διαύγεια πνεύματος.

Πέρυσι  μάλιστα είχε συνδεθεί διαδικτυακά με τους μαθητές του ΓΕΛ Αγριάς, με τους οποίους είχε συνομιλία και τους εξιστόρησε τη ζωή αλλά και τη δράση του στον πόλεμο.

Ο Δημήτρης Κάλμπαρης γεννήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου του 1917 στη Μακρινίτσα, ενώ είχε άλλα εννέα αδέλφια. Εργάστηκε στην κλινική του Τριχόπουλου ως νοσοκόμος κι έπειτα έγινε τσαγκάρης. Πολέμησε στο έπος του 40 και ήταν ο τελευταίος επιζών της μάχης στο ύψωμα 731. 

Από τα τελευταία αφιερώματα, στα οποία μετέφερε σκέψεις του ήταν στην έκδοση της ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «Πρόσωπα», ενώ φέτος ήταν εκείνος που έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα στο Γηροκομείο.

Με τα δικά του λόγια...

«Γεννήθηκα στις 16 Φεβρουαρίου 1917 στη Μακρινίτσα. Ήμασταν δέκα παιδιά. Οι γονείς μας είχαν  κάνει και άλλα, αλλά πέθαναν. Τώρα έχουμε μείνει τρεις. Οι αδερφές μου, η μία είναι 92 και η άλλη 94 ετών κι εγώ που έφτασα τα 102 χρόνια μου. Δύο γριούλες και ένας παππούς. Αυτοί ζούμε τώρα. Στο χωριό μεγάλωσα. Ο πατέρας μου δούλευε βυρσοδέψης. Φτώχεια μεγάλη. Έτσι, όταν μεγαλώσαμε λίγο, ο πατέρας μου, ο οποίος ήταν βρακάς, μας κατέβασε στον Βόλο. Ο αδερφός ο ένας, ήταν έναν χρόνο μεγαλύτερος από εμένα. Εμένα με έβαλαν νοσοκόμο στην κλινική του Τριχόπουλου, 12-13 χρόνων ήμουν, εκείνος μπήκε σε ένα φαρμακείο. Κάθισε 40 χρόνια φαρμακοϋπάλληλος. Μία μέρα είπα στον Τριχόπουλο: «Γιατρέ μου, θα φύγω». «Γιατί;», ρώτησε εκείνος. Ήθελα να πάω να γίνω τσαγκάρης. «Μα καλά, από δήμαρχος θα γίνεις κλητήρας;», Τέλος πάντων, κάθισα δύο χρόνια στην κλινική. Αργότερα ο πατέρας μου με πήγε σε ένα τσαγκάρικο. Το 1938 παρουσιάστηκα για τη θητεία μου. Πήγα πρώτα στο Σιδηρόκαστρο. Εκεί μας κράτησαν λίγο, μετά μας πήγαν στο Αχλαδοχώρι Σερρών. Κατέληξα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, στα οχυρωματικά έργα που έκανε ο Μεταξάς. Στο Μπέλλες ήμουν εγώ. Δύο χρόνια υπηρέτησα. Αρχές Οκτωβρίου του 1940 πήρα τον δρόμο της επιστροφής στον Βόλο».

[...]

«Μπήκαμε στην Αλβανία. Εγώ πόλη δεν είδα. Θυμάμαι ότι περνούσαμε μέσα από χωριά. Στον δρόμο δεν βρίσκαμε κανέναν. Οι Ιταλοί τρομοκρατούσαν τον πληθυσμό ότι εμείς σφάζαμε τους πάντες. Βρήκα ένα γεροντάκι. Ήταν 70άρης, με το καπελάκι του, το μπαστούνι. Καθόταν ζαρωμένος σ’ ένα παγκάκι. Τον καλημέρισα, είπε γεια κι εκείνος. Τον έπιασα το χέρι και του το φίλησα. Δάκρυσε, αλλά δεν μ’ απάντησε. Αλβανός ήταν. Σ’ ένα άλλο χωριό, στα υπόστεγα είχαν κρεμάσει ρόκες. Στέγνωναν το καλαμπόκι. Τα φάγαμε όλα. Ήμουν πολλές ημέρες νηστικός, είχα φτάσει στο σημείο να τρώω φλούδες από δέντρα. Όχι ότι η Ελλάδα δεν είχε να μας δώσει να φάμε. Δεν έφτανε ο ανεφοδιασμός. Ήμασταν καταδικασμένοι. Όταν πολεμάς στην πρώτη γραμμή, είσαι καταδικασμένος σε θάνατο. Οι μονάδες στα μετόπισθεν, ανεφοδιάζονταν. Είχαν το φαγητό τους. Έφταναν τα ζώα. Σε κάποιο άλλο σπίτι, βρήκαμε στην αυλή μελίσσια. Έξι-επτά. Τα δώσαμε μια, τα ανοίξαμε, βγήκαν οι μέλισσες και μας τσιμπούσαν. Τίποτα δεν μας πτοούσε. Φάγαμε το μέλι. Ο κόσμος μάς κοιτούσε κλειδωμένος από τα σπίτια του. Τρώγαμε το μέλι, και τις μέλισσες μαζί. Δεν καταλαβαίναμε τίποτα. Άγρια ζώα ήμασταν».

Η μάχη στο ύψωμα 731

«Σκότωσα πολλούς Ιταλούς εκείνες τις ημέρες…τί απάντηση να σου δώσω τώρα. Ούτε εγώ το ξέρω αυτό. Έπρεπε να πολεμήσω και πολέμησα, δεν ξέρω ποιος άγιος με βοήθησε τότε. Μονάχα μία σφαίρα πέρασε ξυστά από το αριστερό αυτί. Ελαφρά τραυματίστηκα. Τους είπα, δεν είναι τίποτα, αφήστε με. Η χλαίνη μου είχε κατατρυπήσει από τις σφαίρες. Παλεύαμε με τις ξιφολόγχες. Στήθος με στήθος πολεμούσαμε. Αγκαλιασμένοι πέφταμε καταγής. Τους αλλάξαμε όμως τα φώτα. Τους δώσαμε τράκο γερό. Θα τρελαινόταν, όποιος το έβλεπε σήμερα. Να πατάμε στα πτώματα. Σκοτώθηκαν πάρα πολλοί. Διαλυθήκαμε. Από το δικό μας τάγμα του Βόλου, κανείς σχεδόν δεν γύρισε. Χύθηκε το αίμα τόσων παλικαριών».

«Στην Τρεμπεσίνα είδα από μακριά, κάπου 15 μέτρα, δύο Αλβανούς. Οι Αλβανοί είχαν καταταγεί εθελοντές και βοηθούσαν τις ιταλικές φάλαγγες. Τους έριξα και γύρισα να δω από πού βγήκαν. Βρήκα ένα αμπρί. Μπήκα μέσα με το πολυβόλο στο χέρι. Αντίκρισα καμιά 20αριά Ιταλούς. Όλοι κάθονταν πάνω στους σάκους τους. Αξιωματικοί και οπλίτες. Καμία αντίδραση. Σηκώθηκε τότε ένας Ιταλός και με αγκάλιασε. «Πιέτρο», μου συστήθηκε και πέρασε μία χρυσή καδένα στον λαιμό μου. Από τη μία πλευρά είχε τη Μαντόνα, την Παναγία στη μία όψη. Και στην άλλη, τη φωτογραφία μίας γυναίκας. Την έδωσα για ένα κομμάτι ψωμί στον άλλον. Τον κατέβασα 70 μέτρα πιο κάτω. Είχε τραυματιστεί ο Ιταλός, το γόνατό του ήταν πρησμένο. Παρέδωσα τον αιχμάλωτο στην 5η Μεραρχία Κρητών, που ήταν πίσω μας. Φοβήθηκα τους Κρητικούς, αλλά παρακάλεσα να μην τον πειράξουν».

Η Οδύσσεια της επιστροφης στον Βόλο

«Στο τέλος γυρίσαμε με τα πόδια στα σπίτια μας. Στον γυρισμό, τα ελληνικά χωριά μας έδιναν ψωμί, λίγο τυρί. Μέσα όμως δεν μας έβαζαν, γιατί ήμασταν φορτωμένοι ψείρα. Μέρες ατελείωτες περπατούσα. Φτάσαμε στην Καλαμπάκα, μας είπαν οι ντόπιοι: «Γυρίστε πίσω. Οι Γερμανοί έχουν στήσει μπλόκα. Στέλνουν στη Γερμανία αιχμαλώτους». Μόλις το άκουσα, πιάσαμε τα βουνά. Δεν το γλυτώσαμε όμως. Πέσαμε σε μία φάλαγγα γερμανική. Με πήρε ένας στρατιώτης των Γερμανών να φουσκώσω ένα λάστιχο από τη μηχανή του. Πώς να το φουσκώσω; Εγώ δεν μπορούσα να σηκώσω τα χέρια μου από την εξάντληση. Δεν ήμουν άνθρωπος. …

«Κάποια στιγμή στα πεδινά, βρήκα ένα άλογο ψόφιο. Είχα μαζί μου ένα μαχαίρι ιταλικό. Μέχρι και κιθάρα είχαμε βρει, οι Ιταλοί κατέβαιναν με τα όργανα, σίγουροι ότι θα έκαναν περίπατο. Όμως, τα βρήκαν μπαστούνια από εμάς, γιατί ήμασταν παλικάρια πραγματικά. Τέλος πάντων, έβγαλα το τομάρι του ζώου, έκοψα ένα κομμάτι από τα καπούλια και έτρωγα λίγο-λίγο, μέχρι που γύρισα στον Βόλο. Έφτασα νύχτα στο Φυτόκο. Στην αρχή δεν με γνώρισε ο ίδιος ο πατέρας μου. Δεν άνοιγε την πόρτα. «Πατέρα, εγώ είμαι», φώναζα. Ήταν διώροφο το σπίτι. Από πάνω με έβλεπε. Δεν το πίστευε ότι είχα επιστρέψει ζωντανός».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tα πρόσφατα μέτρα των Ηνωμένων Πολιτειών για την Κούβα, παρόλο που είναι θετικά, διατηρούν σε ισχύ τον σκληρό πυρήνα του αποκλεισμού, ιδίως τον νόμο Χέλμς - Μπάρτον και την αυθαίρετη ένταξη της Κούβας στη λίστα των χωρών που χορηγούν την τρομοκρατία. Αυτό επεσήμανε ο ερευνητής Ραούλ Ροντρίγκες, διευθυντής του Κέντρου Ημισφαιρικών Σπουδών και ΗΠΑ του Πανεπιστημίου της Αβάνας (Cehseu).


18 Μαΐου 2022

Οι ΗΠΑ διατηρούν αμετάβλητο τον σκληρό πυρήνα του αποκλεισμού κατά της Κούβας

Αβάνα, 18 Μαΐου (Prensa Latina) - Τα πρόσφατα μέτρα των Ηνωμένων Πολιτειών για την Κούβα, παρόλο που είναι θετικά, διατηρούν σε ισχύ  τον σκληρό πυρήνα του αποκλεισμού, ιδίως τον νόμο Χέλμς - Μπάρτον και την αυθαίρετη ένταξη της Κούβας στη λίστα των χωρών που χορηγούν την τρομοκρατία.

Αυτό επεσήμανε ο ερευνητής Ραούλ Ροντρίγκες, διευθυντής του Κέντρου Ημισφαιρικών Σπουδών και ΗΠΑ του Πανεπιστημίου της Αβάνας (Cehseu), ο οποίος θεωρεί ότι  ο Λευκός Οίκος επιμένει να διατηρεί σε ισχύ δύο από τις αποφάσεις που έχουν τις πιο αρνητικές συνέπειες για την Κουβανική οικονομία.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην Prensa Latina, ο Ροντρίγκες συμφώνησε ότι οι αποφάσεις του Λευκού Οίκου που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη μέρα, προκειμένου να διευκολυνθούν τα ταξίδια και τα εμβάσματα προς το έθνος της Καραϊβικής, καθώς και η επέκταση των προξενικών υπηρεσιών της Ουάσιγκτον στην Αβάνα, βαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση .

Ωστόσο, ο ειδικός προειδοποίησε ότι  είναι  απαραίτητο να περιμένουμε τις συγκεκριμένες εκτελεστικές εγκυκλίους για την εφαρμογή αυτών των κατευθύνσεων, οι οποίες ενδέχεται να έχουν διαφορές, ανάλογα με το πολιτικό κλίμα.    

Σχολίασε επίσης ότι οι νέες διατάξεις είναι πιθανόν να έχουν σχέση με την κριτική που δέχεται από προσωπικότητες της περιοχής,  ότι η σημερινή κυβέρνηση  διατήρησε  την ιδια ακριβώς εχθρική και επιθετική πολιτική της εποχής του Ντόναλντ Τραμπ (2017-2021).

Ενδεχομένως η Ουάσιγκτον, μπροστά στις ανθρωπιστικές επιπτώσεις των κυρώσεων στην Κούβα, να θέλει να καθαρίσει την εικόνα της ως επιτιθέμενου, αλλά με τα νέα μέτρα  να συνεχιστεί η παπεμπόδιση της κουβανικής κυβέρνησης να λάβει κεφάλαια, εξήγησε ο Ροντρίγκες.

Κατά τη γνώμη του  διευθυντή του Cehseu, με αυτόν τον τρόπο επιδιώκουν να ενδυναμώσουν άμεσα τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος με τη σειρά του θα μπορούσε να αποτελέσει παράγοντα αλλαγής στη χώρα, που είναι ο πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε τη Δευτέρα πακέτο μέτρων που χαλαρώνουν ορισμένους από τους 243 περιορισμούς που επέβαλε η κυβέρνηση του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ (2017-2021). 

Αυτά περιλαμβάνουν την επανεκίνηση του Προγράμματος Οικογενειακής Επανένωσης και 20.000 θεωρήσεις εισόδου (visas) που συμφωνήθηκαν στις διμερείς μεταναστευτικές συμφωνίες.

Σκοπεύουν επίσης να επιτρέψουν επαγγελματικές και εκπαιδευτικές επαφές, την επέκταση των ταξιδιών στη χώρα αυτή με βίζα πολλαπλών εισόδων και την καθιέρωση πτήσεων προς τις επαρχίες, που επί του παρόντος περιορίζονται στην Αβάνα, καθώς και την κατάργηση του ορίου στα εμβάσματα των χιλίων δολαρίων κάθε τρεις μήνες.

Αυτές τα μέτρα έρχονται σχεδόν ένα χρόνο και τέσσερις μήνες μετά την είσοδο στον Λευκό Οίκο του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν, ο οποίος κατά την προεκλογική του εκστρατεία υποσχέθηκε να αντιστρέψει τις πολιτικές του προκατόχου του, Ντόναλντ Τραμπ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι πολιτικές επιλογές υπαγορεύουν τις περιβαλλοντικές επιλογές. Οχι η μέριμνα για το περιβάλλον!

Ενόψει του κλιματολογικού νομοσχεδίου, από τα λίγα που ξέρω πάνω στο θέμα, λίγες κατ' αρχήν παρατηρήσεις!

Για τη θέρμανση καταργούν υποχρεωτικά τους καυστήρες πετρελαίου, αλλά δεν καταργούν το καύσιμο αέριο!

Το υγροποιημένο καύσιμο αέριο LNG, σύμφωνα με μελέτες, είναι από τα πιό εργοβόρα και ρυπογόνα μέσα, γιατί για την κατανάλωσή του απαιτείται τριπλή βιομηχανική επεξεργασία. 

1. Η εξόρυξη φυσικού αερίου και μεταφορά του μέσω αγωγών.

2. Η βιομηχανική επεξεργασία για την υγροποίησή του.

3. Η επαναεροποίησή του για την κατανάλωση!

Ποιός το παράγει? Ποιός οφελείται? Η Αμερική φυσικά.

Για τα οχήματα επιβάλλουν σταδιακά αλλά υποχρεωτικά την ηλεκτροκίνηση.

Είναι παγκοσμίως γνωστό ότι η λιγότερο ρυπογόνα και συμφέρουσα λύση είναι το υδρογόνο, αλλά τα παγκόσμια πολυεθνικά συμφέροντα την μπλοκάρουν.

Ασχετα όμως απ' αυτό, η ηλεκτροκίνηση χρειάζεται ηλεκτρισμό. Από που θα παράγεται ο ηλεκτρισμός?

Από το LNG φυσικά, δεδομένου ότι ΚΑΙ το λιγνίτη θα καταργήσουν, λέει, το 2028.

Δηλαδή, όχι μόνο θα αγοράζουμε τα οχήματα από Αμερική (ή Γερμανία), αλλά και την κίνησή τους θα πληρώνουμε στην Αμερική.

Επιβάλλουν στο 30% της κάλυψης των νέων οικοδομών, φωτοβολταικά! Πλην των τουριστικών εγκαταστάσεων, παρακαλώ (tres sic), των επίδοξων "μεγάλων επενδύσεων" δηλαδή.

Οκ, τις μπαταρίες, ποιός θα τις πληρώνει? Τη συντήρηση και αντικατάστασή τους σε 20 χρόνια το πολύ (γιατί τόσο είναι το προσδόκιμο ζωής τους), ποιός θα τα πληρώνει? Ποιά θα είναι τα ανταποδοτικά οφέλη για τους ιδιώτες από τη ΔΕΗ? Θα τα διατηρήσουν έτσι εξευτελιστικά χαμηλά, όπως είναι σήμερα, που τα καθιστά ασύμφορα? Γιατί το ρεύμα των φωτοβολταικών στη ΔΕΗ υποχρεωτικά διανέμεται! 

Τίποτα δεν αλλάζει το νομοσχέδιο ως προς αυτό το ληστρικό καθεστώς της ΔΕΗ. Φροντίζει μόνο να εξαιρέσει τα μεγάλα επενδυτικά ακίνητα 

Το κυριότερο όμως: 

Οι ΑΠΕ έχουν δαπανηρή συντήρηση, αλλαγή μπαταριών και αντικατάσταση σε 20 χρόνια. Κατασκευάζονται αλλού και μεταφέρονται στα καθ' ημάς.

Πλήθος ειδικών επιστημόνων που έχουν μελετήσει το θέμα, αμφιβάλλουν για το ενεργειακό τους αποτύπωμα. Για όλα τα παραπάνω (κατασκευή, μεταφορά, συντήρηση, μπαταρίες, αντικατάσταση) καταναλώνεται ενέργεια, που παράγεται, από που αλλού, από ορυκτά καύσιμα. Θα έπρεπε να γεμίσουμε Φ/Β και αιολικά σε όλη τη γη για να παράγουμε το σύνολο της ενέργειας που χρειαζόμαστε, και αν! Ακόμη και για να ισοσκελίσουμε, απέχουμε παρασάγγας! 

Αν τις εγκαταστήσουμε επιλεκτικά και μόνο σε λίγα σημεία, το πιθανότερο είναι ότι ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΜΕ το περιβάλλον, παρά το οφελούμε!

Ψιλά γράμματα, θα μου πείτε.

Προς το παρόν, μας νοιάζει μόνο να καταργήσουμε το λιγνίτη (που σημειωτέον στο συνολικό ενεργειακό αποτύπωμα μπορεί και να είναι προτιμότερος) και κυρίως, να ενισχύσουμε, ποιόν άλλον, τη μαμά ΑΜΕΡΙΚΗ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



18€ το κιλό τα κεράσια; Κι ο παραγωγός θα πάρει ένα γκιόλι..όλα θα τα πάρει ο σκατέμπορας. Κι ο παραγωγός θα συνεχίσει να μην συνεταιρίζεσθαι και να καθετοποιήσει την παραγωγή και κατανάλωση...ψηφίζοντας ο ηλίθιος διαρκώς τα καθήκια...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Maria Zakharova

18/5/2022  -  1.30 ωρ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, χαρακτήρισε «άδειο κοστούμι» τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και προειδοποίησε ότι εάν η κυβέρνηση συνέχιζε να εκτυπώνει χρήματα, ο πληθωρισμός θα χειροτερέψει και οι Ηνωμένες Πολιτείες

Δεν ξέρω τίποτα για άδειο κοστούμι - τους φαίνεται πιο πολύ.

Αλλά η σύγκριση των ΗΠΑ με τη Βενεζουέλα είναι βασικά λάθος. Όλα τα προβλήματα της Βενεζουέλας προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, και όλα τα προβλήματα των ΗΠΑ είναι από τους ίδιους. Ο λαός της Βενεζουέλας επίμονα και με μεγάλη αξιοπρέπεια ανέχεται την εγκληματική ανάμειξη της Ουάσινγκτον στις εσωτερικές υποθέσεις του κράτους του, ζει και αναπτύσσεται παρά την κολοσσιαία αμερικανική πίεση. Ο λαός των Ηνωμένων Πολιτειών δεν έχει βιώσει ακόμη ένα δισεκατομμυριοστό μέρος των δεινών που οι Αμερικανοί πρόεδροι καταδίκασαν άλλες χώρες και λαούς. Και όταν νιώσουν όλες αυτές τις κακουχίες πάνω τους (καλπάζοντας πληθωρισμό, κυρώσεις, φτωχοποίηση, διώξεις κλπ. ) θα εγκαταλείψουν όλες τις "αξίες και ιδανικά" τους σε ένα δευτερόλεπτο. Επειδή η βάση της κρατικής τους υπόστασης και της ηθικής είναι η πίστη στο χρήμα.

Και να τι σκέφτηκε ο Musk ότι συμφωνώ 100%, δηλαδή με τη δήλωση του γεγονότος της μάχης μεταξύ μεγάλου κεφαλαίου, υπηρεσιών πληροφοριών και ΜΜΕ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Μασκ δήλωσε: «Τα κείμενα του Μπάιντεν γράφονται από μαριονετίστες neocon από το «βαθύ κράτος»... Πραγματικός πρόεδρος είναι αυτός που ελέγχει τον τηλε-σκουφιστή. Ο δρόμος για την εξουσία είναι ο δρόμος για ένα τηλε-σουφλάρι. "



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διέλυσαν το Ε.Σ.Υ. για να ενισχύσουν τους κολλητούς των ιδιωτικών κλινικών.

Διέλυσαν την Παιδεία για να ενισχύσουν τους κολλητούς των ιδιωτικών σχολείων.

Μειώνουν συνεχώς τους εισακτέους στα πανεπιστήμια για να ενισχύσουν τους κολλητούς των ιδιωτικών κολλεγίων.

Βάζουν βέτο στην Ε.Ε μόνο όταν αφορά τα συμφέροντα των κολλητών τους εφοπλιστών.

Ξεπουλούν την ΔΕΗ και υποκύπτουν στις πιέσεις (εδώ γελάμε)  των κολλητών τους για ληστρικές ρήτρες που ληστεύουν τον λαό χύμα και ξεδιάντροπα.

Αδυνατούν να ελέγξουν την αισχροκέρδεια στα καύσιμα για να μην θίξουν τους κολλητούς τους.

Όχι πείτε μου ποιος τους είπε π@υτανάκια του Βαρδή και του Μαρινάκη να τον μαλώσω



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ εισέβαλαν χθες στην Σομαλία.

Όχι τίποτα,απλά το αναφέρω

Σχολιο.- Αυτό διάβαζα στο Αλ Τζαζίρα. Pray λοιπόν

Σχολιο.- Κατα τα άλλα Ο τραμπ ήταν κακος τρομάρα τους

Σχολιο.- Είναι απελευθερωτικος πόλεμος για την απελευθέρωση απο την σκλαβιά του ορυκτού πλούτου στα εδάφη της Σομαλίας. Μην τα βλέπετε όλα κακα

Σχολιο.- α ναι; και εγω που νομιζα οτι καποιος κακος δικτατορας θα απειλουσε τον γαλαξια και εκει

Σχολιο.- Εύχομαι να επαναληφθεί το "Μογκαντίσου"...

Σχολιο.- ΝΑΙ....Τι.....? Θα κερδίσει του χρόνου η Σομαλία, τη Eurovision.....? 

Σχολιο.- Μούγκα στη στρουγκα τα διεθνή μέσα μαζικής μασονίας...

Σχολιο.- Ζουνε άνθρωποι στην Σομαλία;

Οχι.

Αφρικανοί ζουν.

Άνθρωποι ζουνε στην Ευρώπη.

Όλο τα ίδια θα λέμε;

Σχολιο.- ποιοι ανθρωποι μωρ μλκ και συ; ζμπουτσα τους και οι χρωματισμοι των συγκεκριμενων.Ο αλλος το ειπε παραπανω.Πηγαν να απελευθερωσουν τον ορυκτο πλουτο της χωρας απο τους ντοπιους δικτατορες

Σχολιο.- Κούλης : "Θα στειλουμε οπλα και ανθρωπιστικη βοηθεια εαν μας ζητηθει απο τους εταιρους μας στην Ε.Ε.!"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαριούπολη: Το νέο… Μεσολόγγι! ΟΝΕΙΔΟΣ!!!

Πόσο μπορείς να προσβάλεις το δημοκρατικό, αντιφασιστικό αίσθημα ενός ολοκλήρου λαού σαν τον ελληνικό; Όλοι αυτοί στις φωτογραφίες και δεκάδες χιλιάδες άλλοι ένοπλοι, εκπαιδευμένοι από κορυφαία στελέχη χωρών του ΝΑΤΟ (προσέξτε, δεν είναι τυχαία εκεί μέσα και το ΝΑΤΟικό σύμβολο!), μετατράπηκαν από τη δυτική προπαγάνδα σε «υπερασπιστές» της… Μαριούπολης! Του ΑΖΟΦΣΤΑΛ… Αφού επι οκτώ χρόνια ξεκάναν κοντά στις 15 χιλιάδες άοπλους, βάλλοντας κατά σχολείων, παιδικών σταθμών, κλινικών, καταστημάτων, μοναστηριών στην περιοχή του Ντονμπάς, στη συνέχεια, κάτω από την καθοδήγηση των εκπαιδευτών τους, ετοιμαζόταν για γενική έφοδο, τόσο στη ρωσική Κριμαία όσο και στο μπαρουτοκαπνισμένο Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ…

Η Μαριούπολη έγινε το ορμητήριο τους… Η σκηνή με το τανκ, μετά το πραξικόπημα στο Κιέβο, το Μάιο 2014 που έκανε… ράλι στους δρόμους της πόλης σκορπώντας το θάνατο και την καταστροφή, είναι χαρακτηριστική! Από τότε, επι οκτώ ολοκληρα χρόνια, οι ναζιστες δυνάστες μετέτρεψαν τους κατοίκους σε «ελεύθερους πολιορκημένους» μέσα στην πόλη τους. Γί αυτό τον περασμένο Φλεβάρη που η Ρωσία κήρυξε την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», οι πάνοπλοι ναζιστές του τάγματος Αζόφ, τους μάντρωσαν στα υπόγεια των σπιτιών, κλινικών, σχολείων, θεάτρων… Για να τους έχουν «ζωντανή ασπίδα» για την πάρτη τους! 

Η Μαριούπολη εδώ και 35 μέρες είναι ήδη ελεύθερη. Τις πρώτες μέρες που έβγαιναν και συναντούσαν τους μαχητές του Ντονμπάς, με δάκρυα στα μάτια αναρωτιόντουσαν: Γιατί αργήσατε τόσο πολύ; 

Τα ναζιστικά κτήνη μαζί με τους μισθοφόρους και πολλούς στρατιωτικούς «ινστρούκτορες» χωρών του ΝΑΤΟ, κλείστηκαν σαν τα ποντίκια στα δαιδαλώδη υπόγεια του γιγάντιου εργοστασιακού συγκροτήματος ΑΖΟΦΣΤΑΛ, κάνοντας «ηρωική» αντίσταση, όπως διαλαλούσε το παράρτημα του Χόλιγουντ που είχε στηθεί με επιμέλεια στο Κιέβο! Τώρα βγαίνουν και δέχονται τις πρώτες βοήθειες του… ρωσικού στρατιωτικού ιατρικού συστήματος! Αφού είχε προηγηθεί η περιοδεία του Χολυγουντιανού θιάσου, στα Κοινοβούλια δεκάδων χωρών,(με ιδιαίτερα «τιμή» στο ελληνικό όπου μίλησαν και δυο «αγωνιστές» του ενόπλου εθνικιστικού κινήματος, ΑΖΟΦ)! Αφού χύθηκαν ποτάμια δάκρυα στη Γιουροβίζιον και ο θίασος έφθασε να παρουσιαστεί και να προκαλέσει σκίρτημα στις ευαίσθητες ψυχές των καλεσμένων του φεστιβάλ των Καννών! 

ΥΓ: Η Ευρώπη του ανθρωπισμού, της ευημερίας και, να το πούμε, της περισσής ευαρέσκειας και επιδεικτικής αυταρέσκειας, δέχεται να κλείνει τα μάτια σε φωτογραφίες, όπως αυτές εδώ! Η Ευρώπη είναι βαριά άρρωστη…

Αλλά, πέρα από την Ευρώπη, εδώ, στην Ελλάδα, το να φτάσει κανείς να παρομοιάσει το ναζιστικό συνοθύλευμα που λυμαίνονταν τη Μαριούπολη, με το Χρήστο Καψάλη και τους ελεύθερους πολιορκημένους του Μεσολογγίου, ε, πρόκειται όχι απλά για ιστορικό ατόπημα. Πρόκειται για ευτελισμό και ξεπούλημα «ιερών και οσίων» του ελληνισμού! 

Δημήτρης Λιάτσος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα κατάλαβα γιατί οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε παγκόσμιο πόλεμο.

Γιατί ξέχασα να ευχηθώ την πρωτοχρονιά για παγκόσμια ειρήνη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρουσιάζουν τους Αζόφ σαν τους 300 του Λεωνίδα.

Μόνο που οι 300 έπεσαν μέχρις ενός και δεν τους παρέλαβε ο Ξέρξης με λεωφορεία και λευκές σημαίες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κόντε, Μπερλουσκόνι και Σαλβίνι τάσσονται καθαρά ΚΑΤΑ της αποστολής όπλων στους Ναζιλένσκι. Αλλάζει το κλίμα στην Ιταλία...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΛΛΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΕΞΟΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΥΤΟΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΔΑΦΝΕΣ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΖΑΒΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανία. Απ΄ το φθινόπωρο στα αεροδρόμια σκύλοι ανιχνευτές των κοβιντιασμένων, μπολιασμένων και μη...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πιστεύουμε στην πραγματική δημοκρατία, όπως επίσης στην ανάγκη εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας στην πατρίδα μας, όπως αντανακλούν τα Πέντε Προτάγματα του Ε.ΠΑ.Μ. :

- Mη Αναγνώριση - Διαγραφή Χρέους.

- Νέο Εθνικό Νόμισμα.

- Ανατροπή Μνημονίων - Έξοδος από Ε.Ε.

- Δικαιοσύνη - Τιμωρία Ενόχων.

- Συντακτική Εθνοσυνέλευση και Νέο Δημοκρατικό Σύνταγμα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η βουλευτής από τις Ηνωμένες Πολιτείες είπε ότι το να βοηθάς το Κίεβο είναι σαν ξέπλυμα χρήματος.

Η Marjorie Taylor Green έκανε αυτή τη δήλωση σε συνέντευξή της στο Newsweek.

Οι βουλευτές «δαπανούν» κονδύλια του προϋπολογισμού μέσω ΜΚΟ συγγενών και φίλων τους, είπε, σχολιάζοντας το σχέδιο βοήθειας 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Κίεβο.

Η κατάσταση είναι παρόμοια με τις οργανώσεις που παρέχουν βοήθεια σε μετανάστες στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.

Η Ρεπουμπλικανή από τη Γεωργία πρόσθεσε ότι είναι κατά της αποστολής 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Κίεβο, πιστεύοντας ότι θα είχε άσχημη επίδραση στους Αμερικανούς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



15 Μαϊου

Είχε δίκιο τελικά ο Βαρθολομαίος όταν δήλωνε οτι «Παραχωρήσαμε αυτοκεφαλία στην Ουκρανική Εκκλησία με αίσθημα ευθύνης προς την ιστορία» 

Στο video, τo κατηχητικό της πρόσφατα αυτοκέφαλης Ουκρανικής Εκκλησίας υμνεί χορωδιακά τον γνωστό σλκηρό εθνικιστή - φασίστα Μπαντέρα. «Πατέρα μας Μπαντέρα... κτλ». Έναν από τους πιό αδίστακτους ναζί που έδρασε στην Ουκρανία το 1941-43, κατασφάζοντας Ουκρανούς, Πολωνούς, Ρώσσους, Εβραίους και έχει ανακηρυχτεί εθνικός ήρωας από το επίσημο καθεστώς του Κιέβου.

Θα ήταν εντιμότερο η Ουκρανία να έστελνε στη NaziVision τα παιδιά από το κατηχητικό. Θα τους αντιπροσώπευαν επάξια, ενώ τουλάχιστον καλλιτεχνικά είναι αρτιότεροι!!

Υ.Γ. Κι όπως λέει και ένας φίλος: «Να τους περιμένουμε και στο Αγιον Όρος;;»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



15 Μαϊου

Αυτός είναι ο 18χρονος Payton Gendron που θέρισε με πολυβόλο όπλο 10 Αφροαμερικανούς και τραυμάτισε ακόμα τρεις ανθρώπους χθες στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης κάνοντας μάλιστα live μετάδοση του μακελειού που προξενούσε στο διαδίκτυο. 

Κοιτάξτε το σήμα που έχει πάνω από την στρατιωτική περιβολή του. Το γνωστό ναζιστικό σύμβολο "Μαύρος Ήλιος" του τάγματος του Αζόφ. 

Ο Max Rose (μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου) και ο Ali H. Soufan (ειδικός πράκτορας του FBI) στους New York Times στις 11 Φεβρουαρίου του 2020 είχαν αναλύσει το πως τα ναζιστικά τάγματα έχουν μία κοινή φωλιά και μεταπηδούν από ήπειρο σε ήπειρο με ταχύτητα φωτός: 

"Ο Αυστραλός, που τον Μάρτιο του 2019 δολοφόνησε 51 πιστούς σε τζαμιά στο Christchurch της Νέας Ζηλανδίας, ισχυρίστηκε στο μανιφέστο του ότι είχε ταξιδέψει στην Ουκρανία. Kατά τις επιθέσεις φορούσε σύμβολο που χρησιμοποιούσε το "Tάγμα του Αζόφ". Ο διευθυντής του FBI προειδοποίησε πρόσφατα ότι και Αμερικανοί εξτρεμιστές ταξιδεύουν στο εξωτερικό για παραστρατιωτική εκπαίδευση. Μεταξύ εκείνων που έχουν εκπαιδευτεί με το "Τάγμα του Αζόφ" είναι αρκετοί από τους άνδρες που είναι υπεύθυνοι για την υποκίνηση βίας στη συγκέντρωση Unite the Right στο Charlottesville της Βιρτζίνια τον Αύγουστο του 2017. 

Ο James Alex Fields Jr., ο οποίος δολοφόνησε έναν διαδηλωτή με το αυτοκίνητό του, ήταν μέλος της "Vanguard America", μια ομάδα με δεσμούς με το βρετανικό δίκτυο που τιμούσε τον Thomas Mair, τον ακροδεξιό εξτρεμιστή που δολοφόνησε τη βρετανίδα νομοθέτη, Jo Cox, το 2016.

Ο Mair, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης, ήταν ο ίδιος στενά συνδεδεμένος με την "National Action", μια βρετανική ομάδα που προσπάθησε να διοχετεύσει μαχητές στην Ουκρανία. Τον περασμένο Ιούνιο, δύο ακόμη Βρετανοί πολίτες καταδικάστηκαν για τρομοκρατικά αδικήματα για την προώθηση, μεταξύ άλλων ομάδων, της "Μεραρχίας Atomwaffen" που εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες, της οποίας η Βάση είναι παρακλάδι. Πρόσφατα, η Atomwaffen άρχισε να δημοσιεύει βίντεο στρατολόγησης τύπου ISIS, στα οποία εμφανίζεται ένας μασκοφόρος άνδρας να χειρονομεί με ένα κυνηγετικό μαχαίρι καθώς υπόσχεται ένα κύμα «διαρκούς τρόμου». Η επίδραση αυτών των εκτεταμένων συνδέσεων στην πατρίδα μας είναι ξεκάθαρη..."

Κι όμως το ξέπλυμα του ναζισμού γίνεται με κάθε επισημότητα από ηγεσίες κρατών μεταφράζοντάς το με άριστο επικοινωνιακό τρόπο σε πατριωτικό και απελευθερωτικό κίνημα. Μάλιστα το στηρίζουν με χρήμα, και όχι μόνο, ακόμα και ως δημοκρατικό καθεστώς μιας χώρας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Για να γίνει ακόμη μεγαλύτερη η ντροπή όσων επιχείρησαν αυτήν την ανόσια σύγκριση, με την Έξοδο του Μεσολογγίου με τους αρουρέους ουκρανοναζί φονιάδες βασανιστές του Αζοφστάλ, μερικές σκηνές που ακολούθησαν: Μαζί με τον Κιουταχή και τον Ιμπραήμ στο στρωμένο με πτώματα Μεσολόγγι μπήκαν πανηγυρικά ο πρόξενος της Αγγλίας Φιλίπ Τζέιμς Γκριν και της Αυστρίας αβάς Δον Μακαρέλι. 

Ο …άγιος μάλιστα αυτός άνθρωπος, ο εκπρόσωπος της «πολιτισμένης Δύσης» στην έκθεσή του προς τον προϊστάμενό του Μορέτι αναφέρει: «Τα ζευγάρια τα αυτιά που συγκεντρώθηκαν από τους σκοτωμένους ραγιάδες είναι, για την ακρίβεια, 3.100». Στη «σωστή πλευρά της ιστορίας» κι ο αβάς! Και, κυρίως, την …πολιτισμένη!"



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπα; Το bloco δεν είναι μια .... αυτόνομη παράταξη; Είναι το άλλο όνομα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ;

Από την εποχή που ήμουν φοιτητής ( παλιά τελοσπαντων...) θυμάμαι τη δήθεν "ανανεωτική" αριστερά να διηγείται σε όλες τις παραλλαγές το παραμύθι της " αυτονομίας" του φοιτητικού κινήματος, των "αυτόνομων παρατάξεων" που δεν είχαν καμία σχέση με τους " κακούς", κομματικοποιημενους" κομμουνιστές!

Δεκαετίες πέρασαν, τα ίδια " ανανεωτικα" παραμύθια που μόνοι τους τα ευτελίζουν!

Φυσικά και δρουν πολιτικές δυνάμεις στην κοινωνία, από την εποχή των δημοκρατικών του Θεμιστοκλή και των αριστοκρατικών του Αριστείδη...

Απλά, οι αριστεροί δεν το έκρυψαν ποτέ. Δεν είχαν λόγο...

Σχολιο.- Τό πιο σύντομο ανέκδοτο

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιο.- Πρέπει να είναι με διαφορά το κόμμα με τη μεγαλύτερη αρνητική σχέση ποσοστό φοιτητικής παράταξης-ποσοστο βουλευτικών εκλογών

Σχολιο.- Γιατί τόσο ζόρι για μια παράταξη που παίρνει ελάχιστους ψήφους;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν και έλειπα απο το σπίτι για ένα μήνα, 

500 € μου ήρθε ο λογαριασμός ρεύματος,

βρε τους αχρείους ,,τους αλήτες,

τους κερδοσκόπους, τους απατεώνες,.

500 οικογένειες διαβάζω βυθίζονται στο σκοτάδι καθημερινά στην Αθήνα..

Πολιτισμένα, ευγενικά κ όμορφα .,,

θα αρχίσω τα γαλλικά τώρα:

άντε γαμη@@@ κωλόπαιδ@, γμτχ £μ@λάκες¥¥#κλέφτες$@πατεώνες#@*&$#@λήτες¥@

Μητσοτ@κη γ@μήσου. 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νικήτρια η Ουκρανία στη Γιουροβίζιον .

Πιο στημένο κι απο παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα .

Να θυμίσουμε ότι δυο χρόνια πριν έφαγαν πρόστιμο στη Γιουροβίζιον οι Ισλανδοί για το free Palestine.

Εν τω μεταξύ όχι μόνο δολοφόνησαν εν ψυχρώ Παλαιστήνια δημοσιογράφο πυροβολώντας τη στο κεφάλι

αλλά επιτέθηκαν στη πομπή της κηδείας της και έριξαν κάτω το φέρετρό της ό,τι χειρότερο- μια πράξη αδιανόητη και απάνθρωπη. Αυτό είναι το Ισραήλ και αυτό ήταν πάντα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ψώνισα ντομάτες 3,90 το κιλό, 

πιπεριές 3,80 το κιλό και

κολοκυθάκια 3,20. Σκέφτομαι 2 μερίδες γεμιστά που περίσσεψαν να τις καταψύξω και να τις αφήσω κληρονομιά στα παιδιά μου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τις φρικαλεότητες του Azov εχω διαβάσει και έχω ακούσει πολλά. Έχω δει και κάποια βίντεο, που σου παγώνουν το αίμα. Αλλά από όλα τα εγκλήματα ("ηρωικά κατορθώματα" για την πολιτισμένη Δύση, φαντάζομαι) μου έχει μείνει ένα περιστατικό, που συνέβη στην Μαριούπολη. Η πόλη ήδη ελεγχόταν από τους Ρώσους. Ο άμαχος πληθυσμός εγκατέλειπε την πόλη, και πολλά ναζιστάκια του Azov μεταμφιέζονταν σε απλούς πολίτες με την ελπίδα να γλυτώσουν. Σε ένα από τα σημεία ελέγχου ο Ρώσοι σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο - τίποτα το ιδιαίτερο, μια οικογένεια με δύο παιδιά. Οι γονείς έδειξαν τα χαρτιά τους (ταυτότητες και δίπλωμα οδήγησης), και φαινομενικά ήταν εντάξει. Αλλά οι Ρώσοι παρατήρησαν ότι τα παιδιά - ένα αγόρι και ένα κορίτσι - ήταν τρομοκρατημένα. Ζήτησαν τους γονείς να βγουν από το αυτοκίνητο για λεπτομερέστερο έλεγχο, και όταν το ζευγάρι απομακρύνθηκε με συνοδεία άλλων Ρώσων στρατιωτών, έπιασαν κουβέντα με τα πιτσιρίκια. Όταν τους ρώτησαν για τους γονείς τους, το αγόρι ξέσπασε σε λυγμούς: "Πέθαναν! Οι γονείς μας πέθαναν! Αυτοί οι δυο τους σκότωσαν! Θέλαμε να φύγουμε, αλλά δεν μας άφησαν. Είπαν στον μπαμπά και στη μαμά να βγούνε από το αυτοκίνητο και μετά τους πυροβόλησαν. Μας είπαν να μην μιλάμε για να μην πάθουμε τα ίδια". Καμιά συμμετοχή του Azov στην ανταλλαγή αιχμαλώτων. Κανένα έλεος στους φασίστες!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας νοσηλεύεται με οξεία μυοκαρδίτιδα 16χρονος ποδοσφαιριστής των υποδομών του Παναιτωλικού ο οποίος το προηγούμενο διάστημα νόσησε με κοροναϊό.

Ειδικότερα, ο 16χρονος διαμαρτυρήθηκε στους οικείους του ότι αισθανόταν πόνους και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου, όπου σύμφωνα με το karvasaras.gr, φέρεται να διαγνώστηκε με οξεία μυοκαρδίτιδα και κρίθηκε προτιμότερο να διακομισθεί χθες Τρίτη 17 Μαΐου σε νοσοκομείο της Πάτρας για καλύτερη παρακολούθηση της κατάστασής του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι εμβολιασμένος κατά της covid-19, όμως πριν από λίγο καιρό νόσησε με κοροναϊό και έπειτα από σύντομο χρονικό διάστημα αισθάνθηκε τις ενοχλήσεις. (Πηγή: in.gr)

Υ.Γ. Κοιτάξτε πως τα άθλια συστημικά ΜΜΕ προσπαθούν να ξεπλύνουν το εμβόλιο και αποδίδουν την οξεία μυοκαρδίτιδα στον κορωνοιό και όχι στο εμβόλιο ενώ είναι γνωστό και δημοσιευμένο σε επιστημονικά περιοδικά ότι το εμβόλιο μπορεί να προκαλέσει μυοκαρδίτιδα στους εφήβους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό το Αζοφσταλ δεν έχει καμία σχέση με το Μεσολόγγι. Στο Μεσολόγγι μπήκαν ήρωες και βγήκαν ημίθεοι. Στο Αζοφστάλ στη Μαριούπολη μπήκαν γουρούνια και βγήκαν κότες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα μήνα πριν την απελευθέρωση της Fusako Shigenobu αφού πέρασε τα τελευταία 21,5 χρόνια σε ιαπωνική φυλακή, ζητήσαμε από τη May Shigenobu να σχεδιάσει ένα πολιτικό πορτρέτο της μητέρας της ως φόρο τιμής στο ενσαρκωμένο παράδειγμα της διεθνιστικής αλληλεγγύης. Περιγράφει το πρώτο έτος ακτιβισμού της Fusako που την οδήγησε να αναλάβει υψηλές ευθύνες στον Ιαπωνικό Κόκκινο Στρατό πριν μετακομίσει στη Βηρυτό, προκειμένου να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στον παλαιστινιακό απελευθερωτικό αγώνα.

Το πρωί της 8ης Νοεμβρίου 2000 είχε κρύο αλλά ηλιοφάνεια. Μιλούσα με τους φίλους μου στο πανεπιστήμιο της Βηρυτού, ετοιμαζόμουν να παρακολουθήσω το πρώτο μου μάθημα της ημέρας, όταν χτύπησε το τηλέφωνό μου. "Είναι καλά η οικογένειά σου; ”, ο καλούντας - μια γνώριμη φωνή- ρώτησε με κωδικοποιημένο τρόπο. Ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι κάτι είχε συμβεί σε κάποιον στη μυστική ιαπωνική κοινότητα μου, την οικογένειά μου. Δεν ήμουν πλέον επικεντρωμένος στις συζητήσεις των φίλων μου ›, ούτε στις τάξεις μου, όσο σκληρά κι αν προσπαθούσα. Τέλος, ενέδωσα στην αγωνία μου και επέστρεψα σπίτι για να δω αν μπορώ να μαζέψω πληροφορίες σχετικά με το τι συνέβη από τις ειδήσεις.

ΗΜΟΥΝ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΣ ΜΕΣΩ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΔΩ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΦΟΒΟΜΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ: Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ, ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΙΑΠΩΝΙΚΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.

Σε διάστημα λιγότερο από ένα μήνα, ενώ η μητέρα μου κρατείται και ανακρίνεται από την ιαπωνική κυβέρνηση, έγραψε μια αναφορά 200 σελίδων που περιγράφει την κρυφή ζωή μας ως μητέρα και κόρη, στο πάτωμα του κελιού κράτησής της. Χάρη σε αυτό, τελικά απέκτησα την ιαπωνική υπηκοότητα μετά από 27 χρόνια ζωής ως ανεμβολίαστος και ανιθαγενής. Η έκθεση δημοσιεύθηκε αργότερα ως βιβλίο, με τίτλο Σε Γέννησα κάτω από μια Μηλιά (2001). Ήταν το πρώτο από τα αρκετά βιβλία που θα εξέδιδε από τη φυλακή.


Η Fusako Shigenobu (γεννημένη στις 28 Σεπτεμβρίου 1945) είναι Ιάπωνας κομμουνίστρια ακτιβίστρια και πρώην ηγέτης και ιδρυτής της πλέον διαλυμένης τρομοκρατικής ομάδας, του Ιαπωνικού Κόκκινου Στρατού (JRA). 

Ο Shigenobu γεννήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 1945 στην περιοχή Setagaya του Τόκιο. Ο πατέρας της ήταν δάσκαλος σε ένα σχολείο terakoya ή ναού  ανοιχτό για φτωχά παιδιά χωριών στην περιοχή Kyushu μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο , αλλά αργότερα είχε γίνει ταγματάρχης στον Αυτοκρατορικό Ιαπωνικό Στρατό που είχε σταλεί στο Manchukuo .

Μετά το γυμνάσιο, ο Shingenobu πήγε να εργαστεί για την εταιρεία Kikkoman και παρακολούθησε νυχτερινά μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Meiji . Τελικά έλαβε πτυχίο Τεχνών στην Πολιτική Οικονομία και στην Ιστορία. Εντάχθηκε στο φοιτητικό κίνημα που διαμαρτύρονταν για την αύξηση των διδάκτρων . Το 1966, εντάχθηκε στην ομάδα της Νέας Αριστεράς Κομμουνιστικός Σύνδεσμος , πιο γνωστή ως « Δεύτερη Μπάντα », και το 1969 έγινε ηγετικό μέλος της αποσπασματικής φατρίας «Κόκκινος Στρατός» της ομάδας, η οποία τελικά θα εξελισσόταν σε μια ξεχωριστή ομάδα που ονομάζεται Ιαπωνικός Κόκκινος Στρατός .

Τον Φεβρουάριο του 1971, αυτή και ο Tsuyoshi Okudaira πήγαν στη Μέση Ανατολή για να δημιουργήσουν διεθνή παραρτήματα της Faction του Κόκκινου Στρατού. Κατά την άφιξή της, σύντομα χώρισε με την Φράξια του Κόκκινου Στρατού στην Ιαπωνία λόγω γεωγραφικής και ιδεολογικής απόστασης, καθώς και λόγω προσωπικής σύγκρουσης με τον νέο ηγέτη, Τσουνέο Μόρι . Ο Κόκκινος Στρατός συνέχισε να συνδέεται με τη Μαοϊκή Επαναστατική Αριστερή Πτέρυγα του Ιαπωνικού Κομμουνιστικού Κόμματος για να σχηματίσει τον Ενωμένο Κόκκινο Στρατό . Όταν άκουσε για την εσωτερική εκκαθάριση που πραγματοποίησε ο Ενωμένος Κόκκινος Στρατός τον χειμώνα του 1971–1972, η Shigenobu θυμάται το σοκ και τη λύπη της. Αυτή και ο Okudaira έγραψαν την αγάπη μου, η επανάσταση μου  ως απάντηση, ο τίτλος του οποίου ήταν μια αναφορά στοΗ επιδραστική συλλογή δοκιμίων του Mitsuko Tokoro My Love and Rebellion . [4] [5]

Το Shigenobu παρέμεινε στη Μέση Ανατολή για περισσότερα από 30 χρόνια. Η κίνησή της αντικατόπτριζε την έννοια της «διεθνούς επαναστατικής αλληλεγγύης», με την ιδέα ότι τα επαναστατικά κινήματα πρέπει να συνεργαστούν και τελικά να οδηγήσουν σε μια παγκόσμια σοσιαλιστική επανάσταση . Προορισμός της ήταν ο Λίβανος και στόχος της ήταν να υποστηρίξει την παλαιστινιακή υπόθεση . Αρχικά εντάχθηκε στο Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) ως εθελόντρια, αλλά τελικά το JRA έγινε μια ανεξάρτητη ομάδα. Αναφέρει σε αρκετά από τα βιβλία της ότι «ο σκοπός της αποστολής ήταν να εδραιώσει τη διεθνή επαναστατική συμμαχία ενάντια στους ιμπεριαλιστές του κόσμου».

Το 1972, τρία μέλη του JRA πραγματοποίησαν τη σφαγή του αεροδρομίου Lod στο αεροδρόμιο Lod στο Ισραήλ με υποκίνηση Shigenobu.

Η Shigenobu καταχωρήθηκε ως καταζητούμενη από την INTERPOL το 1974 μετά την ομηρεία της γαλλικής πρεσβείας στη Χάγη, στην οποία πιστεύεται ότι εμπλέκεται.

Αν και διεθνώς καταζητούμενη, η Shigenobu απέφυγε τη σύλληψη μέχρι τις 8 Νοεμβρίου 2000, όταν η τότε 55χρονη Shingenobu συνελήφθη από την αστυνομία έξω από ένα ξενοδοχείο στο Takatsuki , στην επαρχία Osaka , αφού εισήλθε παράνομα στην Ιαπωνία μέσω του διεθνούς αεροδρομίου Kansai χρησιμοποιώντας ένα πλαστό διαβατήριο που απέκτησε πλαστοπροσωπώντας ένα άλλο άτομο.

Μετά από μια μακρά δίκη, η Shigenobu καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση στις 8 Μαρτίου 2006.

Ωστόσο, καθώς η Shigenobu είχε ήδη εκτίσει 810 ημέρες φυλάκισης, η ποινή της μειώθηκε κατά 17 χρόνια και η αποφυλάκιση της Shigenobu είχε προγραμματιστεί για το 2022



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γράφει η δημοσιογράφος Maria Denaxa 

Σύμφωνα με τις ανάγκες της προπαγάνδας, στα πρότυπα του 1984 του Τζώρτζ Οργουελ 

-Η νέα πρωθυπουργός της Γαλλίας, μέχρι πριν διοριστεί, είχε ρωσική καταγωγή. Από την ανάληψη των καθηκόντων της όμως, προχθές το απόγευμα, η Wikipedia, άλλαξε την πραγματικότητα. Η Ελίζαμπεθ Μπορν έχει πλέον καταγωγή από την Πολωνία

-Το Ευρωκοινοβούλιο κατέβασε το άρθρο για την Ελευθερία του Τύπου που έδειχνε την Ελλάδα στις τελευταίες θέσεις και έσβησε το σχετικό τουίτ…

-Η δουλειά του Γουίνστον Σμιθ, του πρωταγωνιστή του Οργουελ στο 1984, ήταν να διορθώνει ότι δεν συμβάδιζε με το επίσημο αφήγημα. Η διαδικασία των συνεχών διορθώσεων δεν αφορούσε μόνο τις εφημερίδες, αλλά και τα βιβλία, τα περιοδικά, τα φυλλάδια, τις αφίσες τα έντυπα, τις ταινίες, τις ηχογραφήσεις, τα κινούμενα σχέδια, τις φωτογραφίες κτλ. 

Όλη η ιστορία ήταν από δεύτερο χέρι, σβησμένη και ξαναγραμμένη τόσες φορές, όσες κρινόταν απαραίτητο. Από τη στιγμή που γινόταν η αλλαγή ή η αφαίρεση, σε καμία περίπτωση δεν μπορούσες να αποδείξεις ότι έγινε οποιαδήποτε παραποίηση. Όλα προσαρμόζονταν στη μια και μοναδική αλήθεια του καθεστώτος. 

Όλα, ακόμα και το παρελθόν, όπως στην περίπτωση της Γαλλίδας πρωθυπουργού, καθώς σύμφωνα με τον Οργουελ, "αυτός που ελέγχει το παρελθόν, ελέγχει το μέλλον, αυτός που ελέγχει το παρόν ελέγχει το παρελθόν"...και όλους μας θα προσθέσω. 

Αυτό ζούμε



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη σύλληψη πέντε ανηλίκων, ηλικίας από 14 έως 16 ετών, έπειτα από συμπλοκή στο Γαλάτσι, προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Οι ανήλικοι ήταν μαθητές στο Γυμνάσιο όπου φοιτούσε ο 14χρονος Μάκης που αυτοκτόνησε. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, μαθητές δύο σχολείων συνεπλάκησαν άγρια, για άγνωστο έως τώρα λόγο, χθες το πρωί, Τρίτη 17 Μαϊου, στο Άλσος Βεϊκου. Πολίτες ειδοποίησαν την Άμεση Δράση που έσπευσε στο σημείο και συνέλαβε τα πέντε άτομα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν ελαφρά ένας 14χρονος και ένας 15χρονος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού κατάγγειλε σήμερα στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη, ότι "υπάρχει πολύ χρήμα στην παιδική προστασία".

Ποιος γενναίος δημοσιογράφος θα ερευνήσει την περίεργη γραμμή που ενώνει τις πράξεις αυτής της κυβέρνησης με τα παιδιά;

24/11/2019: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλαμβάνει προσωπικά 4.000 προσφυγόπουλα (περίεργο δεν είναι;), συγκεντρώνοντας όλες τις σχετικές αρμοδιότητες στο προσωπικό του γραφείο.

18/4/2021: Δύο χρόνια μετά, η Ελλάδα "χάνει" 2.118 προσφυγόπουλα. Εξαφανίστηκαν. Την έρευνα έκανε και δημοσιοποίησε το διεθνές δίκτυο δημοσιογράφων Lost in Europe.

Τώρα απειλείται με λουκέτο το Χαμόγελο του Παιδιού, με τον Πρόεδρό του να καταγγέλει ότι "Η Δόμνα Μιχαηλίδου έχει ιδιαίτερη συνεργασία με διεθνή φορέα παιδικής προστασίας".

Τα κομβικά αυτά σημεία (και είναι πολλά περισσότερα) συμπληρώνονται εδώ και περίπου 3 χρόνια. 

Θα ενώσει επιτέλους κανείς τη μεταξύ τους γραμμή;

Υ.Γ.: Γι αυτό σας ρώτησα αν θέλετε να δημοσιεύω αυτά που δεν θα διαβάσετε πουθενά. Για να σας έχω μαζί μου σε αυτό.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δίνουν η Πανσπουδαστική (ΚΚΕ) και τα ΕΑΑΚ (ΝΑΡ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ), υπάρχει πολύ μεγάλη ανατροπή στις φοιτητικές εκλογές, με πρώτη την Πανσπουδαστική μετά από πάρα πολλά χρόνια. Κατά την Πανσπουδαστική η ίδια παίρνει περίπου το 45%, κατά τα ΕΑΑΚ η Πανσπουδαστική παίρνει περίπου 37% και τα ΕΑΑΚ περίπου 21%.

Η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ (Νέα Δημοκρατία) δίνει εντελώς αντίθετα αποτελέσματα, με πρώτη την ίδια με ποσοστό 49%!

Ελπίζω να μάθουμε τι έχει συμβεί πραγματικά, αν ισχύει ότι η ΔΑΠ έχασε την πρώτη θέση μετά από σχεδόν 36 χρόνια, δεν είναι μικρό πράγμα - αν και τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών δεν σημαίνουν απαραίτητα κάτι για τις βουλευτικές.

Να σημειώσω ότι κάθε χρόνο οι παρατάξεις έδιναν διαφορετικά αποτελέσματα αλλά ποτέ δεν είχε αμφισβητηθεί ως τώρα η πρώτη θέση της ΔΑΠ. Μόνο τα ποσοστά διέφεραν. Πρώτη φορά υπάρχει αμφισβήτηση, μετά από 40 χρόνια επαναλαμβάνω.

Υ.Γ.: Το "Μπλόκο" (ΣΥΡΙΖΑ) και η ΠΑΣΠ (ΠΑΣΟΚΚΙΝΑΛ) πάτωσαν σύμφωνα με όλες τις εκδοχές.

Σχολιο.- Πανσπουδαστική σ.κ. 35,24%, ΔΑΠ  26,93%, ΠΑΣΠ 8,31%, ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ 8,57%, ΕΑΑΚ 5,60%, BLOCO 1,75%, ΛΟΙΠΑ 10,61%

Τα αποτελέσματα που δίνει η Πανσπουδαστική σ.κ.

Σχολιο.- Αν ισχύουν σίγουρα σημαίνει κάτι, γιατί όλοι γνωρίζουμε πως έβγαινε πρώτη η α και ου.

Αυτό που φαίνεται είναι μια στρατηγική ήττα της ΔΑΠ δια της... απουσίας της στις εκλογές σε ενα πολυ μεγάλο αριθμό σχολών. Η συνολική συμμετοχή στις εκλογές θα είναι πολύ κοντά με το 50% των προηγούμενων (2019 46Κ φοιτητές).

Αυτό σημαίνει οτι "τραβηχτηκαν" για να απονομιμοποιήσουν τις φ.εκλογές και να αρχίσει το αφήγημα οτι δεν είναι νομιμες, δεν εκφράζουν τους φοιτητές και εν τέλει να αρχίσει η κουβέντα για κατάργησή τους.

Πράγμα που φυσικά δεν μπορεί να ισχύσει, γιατί θα εξεγερθεί όχι μόνο το φοιτητικό κίνημα, αλλά και ολόκληρος ο λαός, γιατί θα φανεί ξεκάθαρα ο΄τι έχουμε να κάνουμε με μια φασιστική δικτατορία. Μάλλον αυτό που δείχνουν τα αποτελέσματα είναι ότι υπάρχει πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια στη ΔΑΠ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΜΑΥΡΑ

Λέγεται Disinformation Governance Board καί ἱδρύθηκε στίς 27 Ἀπριλίου ἀπό τό Ὑπουργεῖο Ἐσωτερικῆς Ἀσφάλειας τοῦ γεροξούρα. Ἀποστολή του νά ἐξασφαλίσει τό μονοπώλιο τῆς παραπληροφόρησης γιά τό καθεστώς, σέ μία προκλητική ἀντιγραφή τοῦ "ὑπουργείου Ἀλήθειας" τοῦ Ὄργουελ. Βάλανε κι ἐπικεφαλῆς ἕναν ΗΠΑνθρωπο μέ μήτρα (ἔτσι εἶναι πλέον ἡ πολιτικά ὀρθή ἀναφορά στό γυναικεῖο φῦλο), τή Νίνα Γιάνκοβιτς (φωτό), πού ἡ δουλειά της εἶναι νά παρουσιάζει παραμύθια μέ Ρῶσο δράκο - ἔκανε καί σύμβουλος στό ΥΠΕΞ τῆς Οὐκρανίας! - καί φεμινιστικά stories. Αὐτή καί 1-2 ἀκόμη θά φιλτράρουν τήν "ρωσική" καί ἄλλη παραπληροφόρηση γιά νά ...προστατέψουν τόν ἀμερικανικό λαό ἀπό τόν Πούτιν, τούς ἀντιεμβολιαστές κτλ. Εἴκοσι πολιτειακοί Εἰσαγγελεῖς τῶν ΗΠΑ στείλανε διαμαρτυρία στόν ὑπουργό (5/5/22) γιά τό λογοκριτικό αὐτό ἐξάμβλωμα, τό ἴδιο καί 175 Ρεπουμπλικάνοι -μέλη τοῦ Κογκρέσου, ἀλλά δύσκολα θά ἀλλάξει κάτι. Ἡ δουλειά τῶν Hoaxes πλέον θά γίνεται ἀπό τό Κράτος, κι ἄν νομίζουμε πώς θά ἀργήσει νά φτάσει ἐδῶ, εἴμαστε βαθειά νυχτωμένοι.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με την κηδεμονία των ΗΠΑ, 40 χώρες σύρονται υποτακτικά σε έναν ακήρυχτο πόλεμο οικονομικό, στρατιωτικό, πολιτιστικό, αθλητικό, πόλεμο σε ό,τι ρωσικό. Σκοπός η υποταγή της Ρωσίας, η απομόνωση, η περικύκλωση και συντριβή της, ώστε να μην μπορεί να αντισταθεί στην αμερικάνικη κυριαρχία. Για το σκοπό αυτό, άκριτα η Ευρώπη κατέστρεψε το περιβάλλον συνεργασίας δεκαετιών ευρωρωσικού εμπορίου, αμοιβαία επωφελούς, έχτισε και υψώνει συνεχώς τείχη μισαλλοδοξίας, πρωτοφανή στην ιστορία της, δημιουργώντας νέο ψυχροπολεμικό περιβάλλον.

Στους πολίτες οι λογαριασμός

Με έξωθεν εντολές, η Ευρώπη λειτουργεί προφανώς σε βάρος των πολιτών της. Αυτοί καλούνται να πληρώσουν τα τεράστια κόστη της αμερικανικής πολιτικής. Το πλέον ανυπόληπτο πολιτικό προσωπικό που είχε ποτέ η Ευρώπη σε επίπεδο χωρών και ευρωπαϊκών θεσμών (υπηρετώντας τις αμερικανικές εντολές με πρωτοφανή τύφλωση) επιδιώκει την καταστροφή του ενεργειακού της εφοδιασμού δεκαετιών από την πλουσιότερη χώρα στον πλανήτη σε ενεργειακά προϊόντα που συνορεύει μαζί της.

“Η Μόσχα δεν τους έκοψε ποτέ τη ροή φυσικού αερίου και πετρελαίου. Μόνοι τους τώρα θέλουν να τις κόψουν, να πληρώσουμε όποιο κόστος για να απεξαρτηθούμε από τους ενεργειακούς πόρους της Ρωσίας για να εξαρτηθούμε από άλλες αβέβαιες, μακρινές, πανάκριβες πηγές ενέργειας. 

Όπως αυτές που προσφέρει το αμερικανικό λόμπι, που ούτε μπορεί, αλλά ούτε και πρέπει, λόγω δυνατοτήτων παραγωγής και κόστους, να μας καλύψει.”



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λαβρόφ: Κανείς δεν χρειάζεται την Ουκρανία- η Ουκρανία είναι αναλώσιμη σε έναν υβριδικό ολοκληρωτικό πόλεμο με τη Ρωσία. Γι' αυτό πλέον δεν αμφιβάλλει κανείς. Αυτό ανακοινώνεται δημοσίως. Ο Josep Borrell λέει ότι σε αυτόν τον πόλεμο, η νίκη πρέπει να επιτευχθεί στο πεδίο της μάχης. Οι Άγγλοι, οι Αμερικάνοι λένε «Δεν έχουμε δικαίωμα να αφήσουμε τη Ρωσία να κερδίσει, η Ρωσία πρέπει να νικηθεί». Δηλαδή κήρυξαν τον πόλεμο. Και σε καμία περίπτωση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, αλλά μεταξύ Δύσης και Ρωσίας. Έχει γίνει ήδη κοινός τόπος η έκφραση «Η Δύση είναι έτοιμη να πολεμήσει μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό». Πολύ εύστοχο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Το να γίνουν δύο προσαγωγές ατόμων που εκφόβιζαν τον Θύμιο Μπουγά πετώντας του βραδιάτικα βεγγαλικά δεν λέει τίποτε. Υπήρχε ένα ολόκληρο παρασκήνιο πριν ο Θύμιος αποφασίσει να εξαφανιστεί (και το μυαλό όλων μας πηγαίνει στην αυτοκτονία).

Το παρασκήνιο είναι ότι τα άτομα βιντεοσκόπησαν τον Θύμιο που βγήκε με μια μαγκούρα να τους κυνηγήσει και διοχέτευσαν στο facebook ότι ο Θύμιος κρατούσε τσεκούρι και κυκλοφορεί την νύχτα στους δρόμους του Πύργου.

Άρχισαν λοιπόν κοινοποιήσεις μεταξύ χρηστών ότι υπάρχει ένας σχιζοφρενής που απειλεί ζωές (λες και αν κάποιος είναι σχιζοφρενής αυτομάτως είναι και επικίνδυνος). 

Και για να γίνει πιο επίσημο το "συνταρακτικό νέο" εφημερίδες (ο θεός να τις κάνει εφημερίδες) δημοσίευαν για τον "σχιζοφρενή" αντί να διασταυρώσουν το ποιος, το γιατί και το πώς. 

Αν υπήρχε λοιπόν δικαιοσύνη, η διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος θα είχε μπει ήδη μπροστά για να μοιράσει μηνύσεις σε χρήστες που έσπευσαν να "σώσουν τους πολίτες από τον τρελό" για να πάρουν like και αρχισυντάκτες εφημερίδων θα έπαιρναν τα ανάλογα για ψευδείς ειδήσεις που ώθησαν έναν άνθρωπο στο να εξαφανιστεί από προσώπου γης. 

Τώρα θα εμφανιστούν και γιατροί που σίγουρα δωρεάν θα θέλουν να βοηθήσουν τον Θύμιο να αποκαταστήσει το διαλυμένο εδώ και 14 χρόνια πρόσωπό του.

Στο μετά όλοι γινόμαστε καλοί, αλληλέγγυοι, υπεράνω...κωθώνια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Γιατί ξεχωρίζετε το Ισραήλ; Είναι η πρώτη αντίδραση όσων βλέπουν αντισημιτικά κίνητρα πίσω από κάθε κριτική στις ισραηλινές πολιτικές. Υπάρχουν πολλά κράτη, εξηγούν, που χρησιμοποιούν παρόμοιες ή και χειρότερες μεθόδους σε βάρος των αντιπάλων τους (πχ Τουρκία, Σαουδική Αραβία), χωρίς να προκαλούν ανάλογες αντιδράσεις. Για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι αυτή η «διάκριση» σε βάρος του Ισραήλ δεν μπορεί παρά να είναι προϊόν αντισημιτισμού.

Πρόκειται φυσικά για σοφιστεία που στόχο έχει να απαξιώσει προληπτικά την κριτική στις εγκληματικές πολιτικές του Ισραήλ σπιλώνοντάς τη με τη ρετσινιά του ρατσισμού. Η ευαισθησία απέναντι στο Ισραήλ δεν προκύπτει από κάποιο λανθάνον μίσος εναντίον των Εβραίων αλλά από τον χαρακτήρα και τον ρόλο του συγκεκριμένου κράτους τις τελευταίες δεκαετίες.

1) Το Ισραήλ είναι σήμερα το μοναδικό ενεργά αποικιακό κράτος που συνεχίζει να εκτοπίζει μαζικά ανθρώπους από τις εστίες τους και να κλέβει τη γη τους. Η αποικιοκρατία είναι ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ιστορίας, όπως παραδέχονται ακόμη και τα πρώην αποικιακά κράτη. Η χώρα λοιπόν που συνεχίζει να την ασκεί θα δεχθεί εύλογα και δικαίως, σφοδρή κριτική. Είναι υποκρισία να καταδικάζεις τον εκτοπισμό και την εξόντωση των ιθαγενών Αμερικάνων από τους Ευρωπαίους πριν κάμποσους αιώνες αλλά να εθελοτυφλείς μπροστά στον ξεριζωμό των Παλαιστινίων σήμερα.

2) Το Ισραήλ εφαρμόζει εκτεταμένες πρακτικές απαρτχάιντ στο εσωτερικό του – τόσο σε βάρος των ισραηλινών πολιτών αραβικής καταγωγής, όσο κυρίως σε βάρος των Παλαιστινίων της Δυτικής Όχθης οι οποίοι παραμένουν επί 51 χρόνια κατεχόμενος πληθυσμός χωρίς δικαιώματα, στο έλεος των ισραηλινών όπλων, σε συνθήκες φτώχειας και διαρκούς ταπείνωσης. Είναι υποκρισία να στηλιτεύεις το άλλοτε απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής αλλά να αδιαφορείς για το συνεχιζόμενο απαρτχάιντ στο Ισραήλ.

3) Το Ισραήλ λειτούργησε και λειτουργεί ως ο χωροφύλακας του ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή (και όχι μόνο). Υπήρξε η πρώτη γραμμή της αντίδρασης σε κάθε προοδευτικό κίνημα, σε κάθε απόπειρα των λαών της περιοχής να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους. Από την επέμβαση κατά της Αιγύπτου (μαζί με Βρετανία, Γαλλία) το 1956, μετά την εθνικοποίηση της Διώρυγας του Σουέζ από τον Νάσερ, μέχρι τον επεκτατικό πόλεμο των έξι ημερών και την κατοχή της Δυτικής Όχθης, της Γάζας και των Υψιπέδων του Γκολάν, τη διαρκή υπονόμευση του Ιράν μετά την επανάσταση του 1979, την εισβολή και κατοχή για δεκαετίες του Νοτίου Λιβάνου, αλλά και ευρύτερα, την πολιτική και στρατιωτική υποστήριξη του καθεστώτος του Απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική και του ρατσιστή ηγέτη Ίαν Σμιθ της Ροδεσίας –νυν Ζιμπάμπουε, την ενίσχυση της δολοφονικής χούντας του Ελ Σαλβαδόρ και των Κόντρας της Νικαράγουας τη δεκαετία του 80, ο κατάλογος είναι τεράστιος. 

4) Και το κερασάκι στην τούρτα – το Ισραήλ εργαλειοποιεί το Ολοκαύτωμα για να νομιμοποιήσει τις επιθετικές του πολιτικές σε βάρος πληθυσμών που καμία σχέση δεν είχαν με τη Σοά. Την ίδια στιγμή ασκεί αυτές τις πολιτικές στο όνομα της δημοκρατίας και των διαφωτιστικών ιδεωδών επιχειρώντας να καταστήσει συμμέτοχους στα εγκλήματά του όλους όσοι αναφέρονται στις ίδιες αξίες. Από μία άποψη, το Ισραήλ, πράγματι, συνεχίζει τις δυτικές – ευρωπαϊκές παραδόσεις. Τις χειρότερες και επαχθέστερες από αυτές."



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Βρετανός μισθοφόρος Andrew ήρθε να πολεμήσει στο πλευρό της Ουκρανίας, αλλά σύντομα σήκωσε τα χέρια του ψηλά και παραδόθηκε.

Ήταν ένας από αυτούς που στάλθηκαν στη Μπούτσα μετά την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από την πόλη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπήρχαν "βουνά από πτώματα" για τα οποία όλα τα δυτικά και τα ουκρανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης κραυγάζουν και οι κάτοικοι της περιοχής δεν μίλησαν για μάχες:

"Ήταν ακριβώς γύρω στις 3-5 Απριλίου - λίγες μέρες μετά την αποχώρηση των Ρώσων. Εγώ προσωπικά, δεν είδα κανένα πτώμα, τίποτα τέτοιο. Δεν υπήρχε τίποτα. " 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διεθνής ναζιστών 

Λετονοί μισθοφόροι που πάνε Ουκρανία. Το έμβλημα στα καπέλα τους είναι των ss toperkorf.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ήταν κοινή πρακτική ν' αφαιρείται το δέρμα από νεκρούς κρατούμενους. Διατάχτηκα να το κάνω σε πολλές περιπτώσεις. 

Ο δρ Ράσερ και, κυρίως, ο δρ Βόλτερ ζητούσαν ανθρώπινο δέρμα από πλάτες και στήθη. Το επεξεργάζονταν χημικά και το έβαζαν στον ήλιο να στεγνώσει. Μετά το έκοβαν σε διάφορα μεγέθη για να χρησιμοποιηθεί σε σέλες, μπότες ιππασίας, γάντια, παντόφλες και γυναικείες τσάντες. 

Η επιδερμίδα με τατουάζ είχε μεγάλη ζήτηση από άντρες των Ες Ες. Ρώσοι, Πολωνοί και άλλοι κρατούμενοι χρησιμοποιούνταν μ' αυτό τον τρόπο, αλλά απαγορευόταν να γδαρθεί το δέρμα Γερμανού. 

Το δέρμα αυτό έπρεπε να είναι από υγιείς κρατούμενους και χωρίς ελαττώματα.

Μερικές φορές δεν είχαμε αρκετά πτώματα με καλό δέρμα και ο Ράσερ έλεγε: «Εντάξει, θα τα έχετε τα πτώματα που θέλετε». Την επόμενη μέρα παίρναμε είκοσι ή τριάντα πτώματα νέων ανθρώπων. 

Θα είχαν πυροβοληθεί στο σβέρκο ή θα είχαν χτυπηθεί στο κεφάλι έτσι ώστε το δέρμα να μείνει ανέπαφο.

Συχνά δεχόμασταν αιτήματα για τα κρανία ή τους σκελετούς των κρατούμενων. Στις περιπτώσεις αυτές βράζαμε το κρανίο ή το σώμα. Μετά αφαιρούσαμε τα μαλακά τμήματα και τα κόκαλα, τα λευκαίναμε, τα ξεράναμε και τα ανασυνθέταμε. Στις περιπτώσεις των κρανίων ήταν σημαντικό να υπάρχει καλή οδοντοστοιχία. 

Όταν παίρναμε παραγγελία για κρανία από το Οράνιενμπουργκ, οι άντρες των Ες Ες έλεγαν: «Θα προσπαθήσουμε να σας βρούμε κάποιους με καλά δόντια». Έτσι ήταν επικίνδυνο να έχεις καλό δέρμα ή καλά δόντια.

Δρ. Φραντς Μπλάχα, γιατρός στο Νταχάου 1941-1945. Απόσπασμα από την ένορκη κατάθεσή του.

*Φωτό: Στρατόπεδο Buchenwald. Απομεινάρια ανθρώπων από το εργαστήριο πειραμάτων και αντικείμενα διακόσμησης με ανθρώπινο δέρμα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Πεθαίνω.Σιγα σιγά αλλά σταθερά.Νοιωθω αφόρητα εξουθενωμένος και έχω χάσει πολλά κιλά.Η απομνωση στην φυλακή του Belmarsh με σκοτώνει.Υπαρχει μόνο ελάχιστη επαφή με τον εξωτερικό κόσμο.Ολα αυτά γιατί έκανα γνωστά τα έγκληματα πολέμου.Ολα αυτά γιατί άνοιξα τα μάτια στο κοινό σ'αυτα που κάνουν οι κυβερνήσεις και τα κρατανε κρυφά .Πεθαίνω.Και πολύ φοβάμαι ότι μαζί μου πεθάνουν η ελευθερία του Τύπου και η δημοκρατία .

Julian Assange



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μοναχή στο Nikolo-Vasilyevsky λέει πώς ο ουκρανικός στρατός βομβάρδισε κληρικούς και πρόσφυγες που μετέφεραν για προσωρινή ασφάλεια οι Ρώσοι στο ναό.

"Οι Ουκρανοί πυροβολούν εναντίον μας. Καταστρέφουν οτι χρειαζόμαστε για να ζήσουμε"




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σεπόλια.  Ξυλοδαρμός μαθήτριας στο γυμνάσιο του αυτόχειρα μαθητή
 Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022, 21:45
Μια ομάδα ατόμων είχε ρίξει κάτω μια μαθήτρια και την χτυπάει ανελέητα σε όλο της το σώμα. 
Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, προβλήθηκε ένα βίντεο με ξυλοδαρμό μαθήτριας -του ίδιου γυμνασίου που φοιτούσε ο Μάκης που έδωσε τέλος στη ζωή του-, το οποίο προκαλεί σοκ.
Όπως φαίνεται στο βίντεο, μια ομάδα μαθητών είχε ρίξει κάτω το κορίτσι και το χτυπούσε ανελέητα σε όλο του το σώμα.
«Βάρα την! Βάρα την!», ακούγονται να λένε, ενώ το κορίτσι φώναζε δυνατά. Η μαθήτρια προσπαθούσε να προφυλαχτεί κρατώντας το κεφάλι της.
«Σου είπα κάτι; Σου είπα δεν θα ξαναπαίξουμε μαζί;», ακούγονται να λένε.
«Μου έκαναν μπούλινγκ καιρό. Η μητέρα μου μίλησε πάρα πολλές φορές στον διευθυντή και σε καθηγητές. Τίποτα, δεν έγινε ποτέ», είπε η μαθήτρια στο Star.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πύργος: Έκκληση από την αδερφή του Θύμιου – «Βρείτε τον, να τιμωρηθούν όσοι έπαιξαν μαζί του»
 Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022, 17:44
«Απευθύνω έκκληση σε όλους τους αρμόδιους να βρεθεί ο αδελφός μου και να τιμωρηθούν αυτοί που έπαιξαν μαζί του»…
Η λακωνική αλλά περιεκτική αυτή δήλωση ανήκει στην αδελφή του Θύμιου Μπουγά η οποία ζει και εργάζεται στον Πύργο και είναι εκείνη μάλιστα που μετά το τροχαίο έφερε στην πρωτεύουσα της Ηλείας τον 39χρονο άνδρα προκειμένου να του εξασφαλίσει μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
Η ίδια, θέλοντας σε αυτή την φάση να διατηρήσει την ανωνυμία της, σε επικοινωνία με την εφ. «Πατρίς» απευθύνει έκκληση για τον εντοπισμό του Θύμιου προσθέτοντας πως το τελευταίο διάστημα δεν είχαν επικοινωνία και έμαθε από την τηλεόραση για την εξαφάνισή του.
Μάλιστα, κάποιος την είχε συμβουλεύσει να μην κυκλοφορεί αργά τη νύχτα στην οδό Ρήγα Φεραίου με την αιτιολογία πως κυκλοφορεί κάποιος που τρομάζει και απειλεί τους πολίτες, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει πως εννοούσε τον αδελφό της ο οποίος τελικά δεν ήταν ο θύτης αλλά το θύμα αυτής της σοκαριστικής ιστορίας που τις τελευταίες δυο εβδομάδες έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα.
Για τις εξελίξεις, στην υπόθεση της εξαφάνισης του Θύμιου, είναι ενήμεροι και στην γενέτειρά του, το Καλλιάνι Γορτυνίας με τα αδέλφια και τους συγγενείς να έχουν κινητοποιηθεί πλέον και αυτοί για τον εντοπισμό του. Η μόνη που δεν γνωρίζει ακόμη κάτι, είναι η υπέργηρη μητέρα του…
Σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο…
Παράλληλα, με έρευνες σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο της ευρύτερης περιοχής συνεχίζονται από την Αστυνομία οι προσπάθειες εντοπισμού του Θύμιου Μπουγά που σήμερα συμπληρώνει δυο εβδομάδες από την τελευταία παρουσία στο Αστυνομικό Τμήμα του Πύργου αφού από εκείνο το σημείο και μετά η τύχη του αγνοείται, με τις  πληροφορίες περί ανεύρεσης του μέχρι στιγμής να έχουν αποδειχθεί αναληθείς και ανυπόστατες.
Μέχρι και χθες οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί μέσα και γύρω από τον σιδηροδρομικό σταθμό του ΟΣΕ στον Πύργο αφού υπήρξε  μαρτυρία γυναίκας η οποία ανέφερε πως το βράδυ της περασμένης Παρασκευής είδε τον 39χρονο άνδρα στην συγκεκριμένη περιοχή και συγκεκριμένα πλησίον του 1ου Γυμνασίου της πόλης. Από την έρευνα πάντως των ομάδων ΟΠΚΕ και  ΔΙ.ΑΣ. που βρέθηκαν στο σημείο και ερεύνησαν εξονυχιστικά τόσο τα στενά της πόλης όσο και τα βαγόνια εντός του σταθμού δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο που να μαρτυρούσε ότι ο Θύμιος έμενε ή πέρασε από εκεί.
Χθες το πρωί μάλιστα, σηκώθηκε και ελικόπτερο για να βοηθήσει στις έρευνες ενώ στον Πύργο βρέθηκε ξανά κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας με νέο ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο ωστόσο και αυτές οι προσπάθειες για τον εντοπισμό απέβησαν άκαρπες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαδήλωση στο Λονδίνο εναντίον της έκδοσης του Ασάνζ στις ΗΠΑ
 Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022, 07:00
Περίπου 200 έως 300 άνθρωποι διαδήλωσαν χθες Τρίτη στο Λονδίνο απαιτώντας από την κυβέρνηση της Βρετανίας να αρνηθεί να προχωρήσει στην έκδοση του ιδρυτή του WikiLeaks, του Τζούλιαν Ασάνζ, που αντιμετωπίζει δίωξη στις ΗΠΑ για την αποκάλυψη εκατοντάδων χιλιάδων εμπιστευτικών και απορρήτων στρατιωτικών και διπλωματικών εγγράφων, διαπίστωσε ανταποκρίτρια του Γαλλικού Πρακτορείου.
Έπειτα από μακρά δικαστική μάχη, η βρετανική δικαιοσύνη έδωσε επίσημα πράσινο φως την 20ή Απριλίου για την έκδοση του 50χρονου Αυστραλού στις αμερικανικές αρχές. Επαφίεται πλέον στην υπουργό Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ να αποφασίσει εάν θα υπογράψει την εντολή έκδοσης, στην οποία μπορεί να ασκηθεί έφεση.
Τα επιχειρήματα της υπεράσπισης του Τζούλιαν Ασάνζ σχετικά με τους λόγους που δεν πρέπει να εκδοθεί κατατέθηκαν χθες Τρίτη, ανέφερε μέσω Twitter η σύζυγός του Στέλλα Ασάνζ.
«Αυτή η πολιτική υπόθεση, η πολιτική δίωξη του Τζούλιαν Ασάνζ, βρίσκεται επίσημα επί του παρόντος στα χέρια της Πρίτι Πατέλ», είπε ο αρχισυντάκτης του WikiLeaks, ο Κρίστιν Χράφνσον.
Όπως τόνισε, ο Αυστραλός, ο οποίος «στερείται την ελευθερία του εδώ και μια δεκαετία», νιώθει «παρηγοριά διότι βλέπει την κοινή γνώμη και πολιτικούς σε όλο τον κόσμο να κινητοποιούνται για την υπόθεσή του», «ολοένα περισσότερους ανθρώπους να καταλαβαίνουν τη σημασία που έχει αυτή η υπόθεση».
Πάνω από είκοσι οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθεροτυπίας τον υποστηρίζουν.
Για τον Αμάρου Ναρβάες-Ρέγες, 25χρονο ηθοποιό που πήγε στη διαδήλωση, η έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ θα «ενστάλαζε τον φόβο στην καρδιά πολλών δημοσιογράφων και θα εμπόδιζε πολλές σημαντικές πληροφορίες να αποκαλυφθούν στην κοινή γνώμη».
Ο ιδρυτής του WikiLeaks συνελήφθη από τη βρετανική αστυνομία τον Απρίλιο του 2019, αφού η τότε κυβέρνηση του Ισημερινού ανακάλεσε το πολιτικό άσυλο που του είχε δώσει για επτά χρόνια, και φυλακίστηκε.
Οι αμερικανικές αρχές θέλουν να τον δικάσουν για «κατασκοπεία» εξαιτίας της δημοσιοποίησης 700.000 εμπιστευτικών και απορρήτων διπλωματικών και στρατιωτικών εγγράφων των ΗΠΑ, κυρίως για τους αμερικανικούς πολέμους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.
Αν καταδικαστεί, διατρέχει κίνδυνο να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 175 ετών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαπίζουν 50  ασθενοφόρα που δώρισε ο Νιάρχος. Ο Πλεύρης ολοκλήρωσε την ιδιωτικοποίηση του ΕΚΑΒ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα υπόθεση κρατικής διαφθοράς. Το δεξί χέρι του Νεοδημοκράτη δημάρχου Θεσσαλονίκης συνελήφθη για δωροδοκία, δωροληψία υπαλλήλου και εκβίαση.
«Χρωστάς; Σκάσε 20.000 να σε καθαρίσω από την Εφορία»
Τελικά διεγράφει ο Γιώργος Αβαρλής από την παράταξη Ζέρβα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΛΛΙΑ
Νέα πρωθυπουργός η Ελιζαμπέτ Μπορν
Με «παράσημα» στις αντεργατικές ανατροπές
Η πρώην υπουργός Εργασίας Ελιζαμπέτ Μπορν ανέλαβε χρέη πρωθυπουργού στη Γαλλία, όπως ανακοίνωσε προχτές η προεδρία Μακρόν. Η τοποθέτηση έγινε έναν περίπου μήνα μετά τις προεδρικές εκλογές και έναν μήνα πριν από τις βουλευτικές, που αναζωπυρώνουν κι αυτές διεργασίες στο αστικό πολιτικό σκηνικό, με φόντο την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και την προσπάθεια του γαλλικού κεφαλαίου να αναβαθμίσει τη θέση του.
Η Μπορν διατέλεσε υπουργός επί προεδρίας Μακρόν, ενώ προβάλλεται ότι προέρχεται από τον «σοσιαλιστικό χώρο», αν και επίσημα δεν υπήρξε μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS). Τα τελευταία χρόνια είχε ενταχθεί στο κόμμα «Territoires de progres» που ίδρυσαν πρώην στελέχη του PS όπως ο νυν ΥΠΕΞ, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν. Τελικά εντάχθηκε στο κόμμα του Μακρόν, που πρόσφατα μετονομάστηκε σε «Αναγέννηση».
Από το 2017 που ανέλαβε την προεδρία ο Μακρόν, η 61χρονη διακρίθηκε για τις υπηρεσίες της υπέρ του κεφαλαίου ως επικεφαλής στα χαρτοφυλάκια των υπουργείων Μεταφορών, Οικολογικής Μετάβασης και Εργασίας. Μεταξύ άλλων έχει το αντεργατικό «παράσημο» της ακόμα μεγαλύτερης παράδοσης των σιδηροδρόμων της χώρας στο κεφάλαιο, «αντιμετωπίζοντας» και τον πολύμηνο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων του κλάδου. Τώρα καλείται να ηγηθεί νέων ανατροπών, όπως η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η Ελλάδα έχει σιτάρι μόνο για δύο μήνες» δηλώνει ο πρόεδρος των Ομοσπονδίας Αρτοποιών
18.05.2022 | 21:41
Νέο ρεκόρ στην τιμή μετά την απαγόρευση εξαγωγών και από την Ινδία - «Θα πούμε το ψωμί-ψωμάκι»: 2,6 ευρώ το κιλό!
Απόλυτο ρεκόρ έσπασε η τιμή του σιταριού στην ευρωπαϊκή αγορά. 
Οι συναλλαγές έκλεισαν στα 548,25 ευρώ ανά τόνο μετά το εξαγγελθέν εμπάργκο της Ινδίας στις εξαγωγές σιτηρών και ειδικά μαλακού σιταριού.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενδοφυλετικές συγκρούσεις στην «σκιά» της Ακρόπολης – Πώς καταστρέφεται ο τουρισμός στο κέντρο της Αθήνας
18.05.2022 | 14:52
Και οι Ρομά άπλωσαν την πραμάτεια τους στο παραλιακό πάρκο του παλαιού δημαρχείου της Γλυφάδας 
Οι ενδοφυλετικές συγκρούσεις στο κέντρο της Αθήνας είναι πλέον καθημερινότητα. Μπροστά στα μάτια των τουριστών, στην σκιά της Ακρόπολης, στην Αρχαία Αγορά, ομάδα «μεταναστών» (ή «προσφύγων»;) μάχονται μεταξύ τους καθημερινά, μπροστά στα καταστήματα εστίασης ή πώλησης αναμνηστικών.
Οι επιχειρηματίες «τραβούν τα μαλλιά τους» αφού οι τουρίστες μόλις βλέπουν αυτές τις σκηνές φεύγουν «τρέχοντας».  Για παρουσία αστυνομικών και συλλήψεις, ούτε για αστείο…
Σε μια άλλη πλευρά της Αττικής, στην Γλυφάδα, το κάποτε «καλό» προάστιο της Αθήνας που έχει αφεθεί στην εγκατάλειψη, Ρομά, έχουν απλώσει κάνει κατάληψη κι έχουν απλώσει την πραμάτεια τους στο πάρκο της παραλιακής λεωφόρου, μπροστά στο παλιό δημαρχείο. 
Κανείς δεν τους ενοχλεί. Η Δημοτική Αστυνομία απλά κόβει κλήσεις, δεν ασχολείται με την προστασία της δημοτικής περιουσίας και η κανονική αστυνομία τι να «πρωτοπρολάβει» σε έναν δήμο όπου η εγκληματικότητα θυμίζει πλέον ανατολικό Λος Ατζελες…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελλάς το μεγαλείο σου: Η κυβέρνηση δια του Α.Πατέλη έκλεισε εστιατόριο με το «έτσι θέλω» και άφησε στο δρόμο 13 οικογένειες
18.05.2022 | 16:04
Ο άνθρωπος που ζητά την εμφάνιση αντρών με φουστάνια στο gay pride
Το ότι αν είσαι άνθρωπος της κυβέρνησης μπορείς να κάνεις ό,τι θες είναι γνωστό, άλλα ο Α.Πατέλης το πήγε ένα βήμα παραπέρα και έκανε χρήση της «εξουσίας» του εις βάρος μιας 26χρονης κοπέλας ιδιοκτήτριας μαγαζιού αλλά και 13 οικογενειών που δουλεύουν εκεί, αφού ως διαχειριστής πολυκατοικίας στο Κολωνάκι στην οδό Πλατείας Δεξαμενής 3, κατάφερε να βάλει λουκέτο στο εστιατόριο «Άλ3ξ».
Όπως αποκάλυψε η «Espresso», έπειτα από αλλεπάλληλες μηνύσεις από τον «καίσαρα» της high γειτονιάς Πατέλη και τη διαχειρίστρια της διπλανής στο εστιατόριο πολυκατοικίας ο Δήμος Αθηναίων έκλεισε το ιταλικό εστιατόριο «άλ3ξ», το οποίο είχε καταφέρει τα τελευταία τρία χρόνια να κερδίσει ανώνυμους και επώνυμους πελάτες, μεταξύ των οποίων και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, επιχειρηματίες, παρουσιαστές τηλεοπτικών εκπομπών και καλλιτέχνες της εγχώριας showbiz.
Και όμως, αν και η νεαρή επιχειρηματίας κατάφερε από τα 23 της και εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού να χτίσει ένα καλό brand name, βρέθηκε αντιμέτωπη με τον εμμονικό Πατέλη που την έβαλε στο μάτι για τα… τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο της οδού Πλατείας Δεξαμενής 3 και τη μυρωδιά από την κουζίνα του resto!