Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Τριτη 17 Μαϊου 2022


Αυτά μάλλον δεν θα τα δουμε απο δικα μας μέσα ενημέρωσης. Οι Ρωσικές αρχές υποστηρίζουν ότι περισσότερα απο 650 άτομα κατέθεσαν τα όπλα από τους 2000 που βρίσκονται ακόμα και αναμένεται να βγούν από τα υπόγεια του εργοστασίου. Οι τραυματίες μεταφέρονται στο νοσοκομείο του Novoazovsk, οι υπόλοιποι - στο κέντρο κράτησης στο χωριό Yelenovka (Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονμπάς ), όπου θα ανακριθούν και θα παραπεμφθούν σε δίκη. Ήδη οργανώνονται κατά αντιπαράσταση μαρτυρίες κατοίκων της Μαριούπολης που έχουν καταγγείλει βιαιότητες από τους Ναζί του Azov.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tην άρση μιας σειράς κυρώσεων εναντίον της Κούβας ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, οι οποίες αφορούν κυρίως στις διαδικασίες μετανάστευσης, στη μεταφορά χρημάτων και στις αεροπορικές συνδέσεις


ΗΠΑ: Βήμα προσέγγισης προς την Κούβα με άρση λίγων περιοριστικών μέτρων

17/5/2022

Η Αβάνα βλέπει «ένα μικρό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση» αλλά η κίνηση Μπάιντεν δεν τροποποιεί το 62 ετών πια εμπάργκο σε βάρος του νησιού.

Την άρση μιας σειράς κυρώσεων εναντίον της Κούβας ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, οι οποίες αφορούν κυρίως στις διαδικασίες μετανάστευσης, στη μεταφορά χρημάτων και στις αεροπορικές συνδέσεις. Η ανακοίνωση που έγινε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εντάσσεται στο πλαίσιο της επανεξέτασης της αμερικανικής πολιτικής έναντι της Αβάνας, όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά ο Τζο Μπάιντεν. Ωστόσο, η εν λόγω απόφαση αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις στις ΗΠΑ, όπου το ζήτημα είναι πολιτικά ευαίσθητο, ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου.

Στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η κυβέρνηση Μπάιντεν διευκρινίζει πως θα ξαναρχίσει πρόγραμμα το οποίο είχε ανασταλεί εδώ και αρκετά χρόνια και διευκολύνει τις διαδικασίες μετανάστευσης μελών της ίδιας οικογένειας. Υπόσχεται επίσης να αυξήσει τις δυνατότητες επεξεργασίας των αιτήσεων για τη χορήγηση θεωρήσεων διαβατηρίου στην Αβάνα.

Επιπλέον, η Ουάσινγκτον ανακοινώνει πως θα καταργήσει το πλαφόν των 1.000 δολαρίων ανά τρίμηνο και ανά αποστολέα/παραλήπτη που εφάρμοζε ως τώρα στις μεταφορές χρημάτων προς την Κούβα, ενώ θα επιτρέπει στο εξής την αποστολή χρημάτων και μεταξύ προσώπων που δεν ανήκουν στην ίδια οικογένεια. Τονίζει όμως πως οι χρηματοοικονομικές ροές αυτές δεν θα επιτρέψει να «πλουτίσουν» πρόσωπα, ή οντότητες, που κατηγορεί για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το πλαφόν αυτό είχε αποφασιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο ομοβροντίας μέτρων σε βάρος της Αβάνας κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα επιτρέψει επίσης να αυξηθούν οι πτήσεις που συνδέουν τις ΗΠΑ και την Κούβα, καθώς και να εκτελούνται δρομολόγια προς και από άλλες πόλεις, πέραν της πρωτεύουσας της νήσου. Θα άρει την απαγόρευση κάποιων ομαδικών ταξιδιών που εφαρμοζόταν ως τώρα.

Οι οικονομικές κυρώσεις σε βάρος φυσικών και νομικών προσώπων εξακολουθούν ωστόσο να ισχύουν, φρόντισε να υπενθυμίσει η Ουάσινγκτον.

Η Κούβα βλέπει «ένα μικρό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση»

Η κυβέρνηση της Κούβας χαρακτήρισε την κίνηση των ΗΠΑ ως ένα «μικρό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση». Ωστόσο υπογράμμισε πως οι αποφάσεις της δεν «αίρουν το εμπάργκο» που επιβάλλει η Ουάσινγκτον στην Αβάνα εδώ και 60 χρόνια, από το 1962.

«Η ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης είναι ένα μικρό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», όμως «ούτε οι στόχοι, ούτε τα βασικά εργαλεία της αποτυχημένης πολιτικής των ΗΠΑ εναντίον της Κούβας αλλάζουν», ήταν η αντίδραση του κουβανού υπουργού Εξωτερικών Μπρούνο Ροδρίγκες μέσω Twitter.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΠΑΔΙ, ΓΙΔΙΩΝ, ΕΙΠΕΣ;;

Με αφορμή όλα αυτά που έχουμε υποστεί τα δυο τελευταία χρόνια σαν κοινωνία, με απαγορεύσεις, εγκλεισμούς, ραβασάκια εξόδου, ‘’θανάτους’’, υδραυλικές... διασωληνώσεις και ‘’τσιμπήματα’’, φτάσαμε να ακούμε τα... ανήκουστα! 

Με την προπαγάνδα να σπέρνει τρόμο και θανατικό, με το ‘’γυαλί’’ να θεοποιεί τους ‘’ειδικούς’’ και την ‘’επιστήμη’’ είδαμε τον κάθε τηλεμαϊντανό να δαφνοστεφανώνει την αφεντομουτσουνάρα του, σαν τον κατέχοντα το αλάθητο του Πάπα. 

Σήμερα, με τον πόλεμο στην Ουκρανία, η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Το ίδιο κέντρο, το ίδιο πραιτόριο, σπέρνει τις ‘’ειδήσεις’’ και οι ίδιοι καλοταϊσμένοι τηλεμαϊντανοί αναλαμβάνουν δουλειά.

Οι ‘’κακοί Ρώσοι εισβολείς’’ –που τελείως ανιστόρητα και αντιεπιστημονικά συγκρίνονται με τους Τούρκους εισβολείς στην Κύπρο- κατακεραυνώνονται από τα δουλικά της προπαγάνδας των παγκοσμιοποιητών για τα ‘’εγκλήματα πολέμου’’ που διαπράτουν σε βάρος του ουκρανικού λαού που κάνουν οι ουκρανοναζί κατ εντολή της Δύσης, ενώ την ίδια στιγμή δαφνοστεφανώνονται οι... ‘’αγωνιστές μαχητές’’ των δολοφονικών ναζιστικών ταγμάτων των Αζόφ.

Μέσα σ` αυτήν την προπαγανδιστική λαίλαπα, δεν είναι λίγοι αυτοί που ακούνε με... δέος τις ‘’ειδήσεις’’ και καταδικάζουν απερίφραστα τους ‘’κακούς’’ Ρώσους, πιστοί στα κελεύσματα και τα... καλέσματα του κάθε γκαζοτενεκέ που παριστάνει το δημοσιογράφο!

Εδώ αρχίζουν τα προβλήματα!

Όλο αυτό το κοπάδι, όλο αυτό το ποίμνιο, υπερεκτιμήθηκε αριθμητικά!

Θέλεις γιατί ξεθάρρεψε από την υποστήριξη του τσοπάνη του που εξαπέλυσε πογκρόμ κατά των... ‘’ψεκασμένων’’ και ‘’πουτινικών’’ αντιπάλων του παραμυθιού, θέλεις από περισσή ηλιθιότητα, θέλεις από τη φίμωση των διαφωνούντων από το fb, πλημμύρισαν το διαδύκτιο και... φάνηκαν πολλοί! 

Φτάσαμε –τελείως άκριτα και αβασάνιστα- να χαρίσουμε στο πραιτόριο της παγκόσμιας προπαγάνδας την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, κατατάσσοντάς τον στο ποίμνιο των αιγοπροβάτων!

Είναι πράγματι έτσι; 

Κατάντησε τελικά η πλειοψηφία του ελληνικού λαού κοπάδι αιγοπροβάτων, όπως ακούγεται συχνά πυκνά;

Άποψή μου είναι ότι ΟΧΙ.

Ούτε ήταν ποτέ στο παρελθόν, ούτε είναι και τώρα.

Κάθε μέρα που περνά, κάθε γεγονός που προστίθεται στο παζλ ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά αυτού του λαού που αντιλαμβάνεται, όλο και πιο πολύ, το παραμύθι που του πουλάνε.

Το θέμα δεν είναι αυτό, 

Το θέμα είναι γιατί δεν αντιδρά αυτή η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, που εκφράστηκε με πολλούς τρόπους και σε πολλές κρίσιμες στιγμές της ιστορίας μας, παρά τις –ίδιες με τις σημερινές- εκτιμήσεις ότι πρόκειται περί ενός κοπαδιού... αιγοπροβάτων!

Η αιτία είναι ότι παλιά, σε προηγούμενες καταστάσεις, η έκφραση της οργής ήταν σε φυσικό χρόνο και με φυσικό τρόπο!

Σήμερα πρέπει να περάσει μέσα από το φίλτρο της λογοκρισίας του... ΜΑΤRΙΧ, μέσα στο οποίο ζούμε και που εκφράζεται κύρια από το fb, αυτόν τον παραμορφωτικό καθρέφτη που σε κάνει να νιώθεις ελεύθερος ενώ φοράς τις χειροπέδες που σου έχει περάσει στα χέρια, χρόνια τώρα!

Αυτός ο λαός... ‘’κάτω απ` τη γλώσσα του κρατεί τους βόγγους και τα ζήτω, κι αν κάνει πως τα τραγουδεί ραγίζουν τα λιθάρια’’!

Και να είστε σίγουροι πως θα βρει το δρόμο και τον τρόπο ΚΑΙ να τα τραγουδήσει ΚΑΙ να ραγίσει τα λιθάρια!

Θα εκπλαγείτε, γιατί βιάζεστε πολύ να γίνετε κριτές του και κατήγοροί του!

Αν σας φαίνομαι υπεραισιόδοξος, κατατάξτε κι εμένα στο... κοπάδι!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



16.05.2022 - 19:15

Αυτοκτονία 14χρονου μαθητή: Συγκινεί ο αποχαιρετισμός των συμμαθητών του 

Συγκινεί ο αποχαιρετισμός των συμμαθητών του 14χρονου θύματος bullying που αυτοκτόνησε στο δωμάτιό του - Σχημάτισαν το όνομά του με τις τσάντες τους στο προαύλιο του σχολείου

«Μάκης». Αυτό το όνομα σχημάτισαν με τις τσάντες τους στο προαύλιο του 54ου Γυμνασίου Αθηνών οι συμμαθητές του 14χρονου θύματος bullying που βρέθηκε απαγχονισμένος στο δωμάτιό του το περασμένο Σάββατο.

Σχηματίζοντας με τις τσάντες τους το όνομα του 14χρονου και ανάβοντας καπνογόνο, οι μαθητές του σχολείου των Σεπολίων αποχαιρέτησαν το συμμαθητή τους που έδωσε τέλος στη ζωή του με τον πιο τραγικό τρόπο. 

Την ίδια ώρα, συμμαθητές του καταγγέλλουν ότι το παιδί δεχόταν συστηματικά bullying από άλλα παιδιά.

Υπενθυμίζεται ότι ο μαθητής βρέθηκε απαγχονισμένος το βράδυ της Παρασκευής από τους γονείς του του οι οποίοι σε κατάσταση σοκ κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά το παιδί είχε ήδη φύγει από τη ζωή.

Σύμφωνα με αρχικές πληροφορίες το παιδί φέρεται να συμμετείχε στο «Blackout Challenge», μια δοκιμασία στην οποία υποβάλλονται έφηβοι από όλο τον κόσμο προκαλώντας ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους και στη συνέχεια να ανεβάσουν το βίντεο στο TikTok.

Ωστόσο συμμαθητές του μίλησαν στο newsit.gr και αποκάλυψαν ότι ο φίλος τους είχε πέσει θύμα bullying λίγες ώρες πριν βάλει τέλος στη ζωή του, μέσα στο παιδικό του δωμάτιο.

Αποκαλύπτουν την επίθεση που δέχτηκε από τους νταήδες του σχολείου την περασμένη Παρασκευή. «Του πετούσαν νεράντζια στο σχολείο, τον έφτυναν, του πετούσαν νερό και του έλεγαν “έλα να βγούμε σέντρα”, “θα σε μαχαιρώσω», λέει στο newsit.gr ένας μαθητής.

Οι περισσότεροι συμμαθητές του κάνουν λόγο για άγριο bullying που δεχόταν το 14χρονο αγόρι, αφού, όπως αναφέρουν, «τον πείραζαν συστηματικά κάποια παιδιά». 

Ένας άλλος μαθητής του σχολείου, θεωρεί ότι «του το έκαναν αυτό επειδή δεν θα σήκωνε ποτέ χέρι να χτυπήσει κάποιον. Δεν ξέρω πως ξεκίνησε το bullying που του έκαναν, ξέρω μόνο ότι γινόταν από πάρα πολλά παιδιά. Ούτε ο διευθυντής ήξερε τίποτα, ούτε κανένας από τους καθηγητές».

Όπως λέει ο αδερφός παιδιού που ήταν φίλος με τον 14χρονο:

«Βγαίνοντας από το σχολείο την Παρασκευή (σ.σ. την ημέρα της αυτοκτονίας), για να κάνουν την πλάκα τους, δεν ξέρω, τον κυνηγούσαν και του πετούσαν νεράντζια (...). Το παιδί αυτό ήταν πάρα πολύ καλό, δεν πείραζε, δεν έκανε κρυφά πράγματα να τον έχουν άχτι. Ήταν ήρεμος».

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, «δεν ήταν ούτε η πρώτη ούτε η δεύτερη φορά που δέχθηκε bullying. Έχει δεχτεί και στο σχολείο και έξω από αυτό».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πακιστανοί ελεγκτές εισιτηρίων στα τραίνα στην Αθήνα??? Είναι δυνατόν???



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



15/5/2022

Mario DRAGhi: Αποκλεισμός από την κοινωνική ζωή για 500.000 ΜΗ Εμβολιασμένους Ιταλούς πολίτες άνω των 50 ετών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξέρει κανείς τι έγινε και δεν ζητάνε πλέον τεστ από ασθενείς και συνοδούς στα δημόσια νοσοκομεία; έβγαλε ο Πλεύρης κάποιο νέο ΦΕΚ; η φάση είναι τσίρκο και άρρητη ομολογία ότι δυο χρόνια πεθαίναμε σπίτι γιατί έτσι



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΠΟΥ θέλει να γίνει ο γενικός δερβέναγας των χωρών σε ζητήματα υγείας...

Ψηφοφορία μέσω της οποίας τα κράτη – μέλη καλούνται να αποφασίσουν αν θα παραχωρήσουν τα κυριαρχικά τους δικαιώματα σε θέματα υγείας, στον ΠΟΥ, πραγματοποιείται στις 22 Μαΐου. Είναι μια πρόταση που σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά έχει κάνει η κυβέρνηση Biden θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αποκτήσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τον πρώτο λόγο σε ζητήματα που άπτονται της υγείας. Να μπορεί δηλαδή να έχει την απόλυτη εξουσία σε ζητήματα lockdown και περιορισμών την επόμενη φορά που ο ίδιος θα κρίνει απαραίτητο. Πρόκειται για μια συνθήκη που όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς, μετατρέπει τον ΠΟΥ σε γενικό δερβέναγα και τα κράτη μέλη θα πρέπει να υπόκεινται στις εντελές του. Ο αποικιοκρατικός ξεφτιλοΟΗΕ όπως φαίνεται σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, είναι διατεθειμένος να προχωρήσει στην αφαίρεση της κυριαρχίας των χωρών σε ζητήματα υγείας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ιταλός υπουργός Υγείας αμφισβητείται με πικρία στη Λα Σπέτσια:

"Ψόφα !, Είσαι δολοφόνος !, Γ@μήσου !, Κάθαρμα !" κτλ...

Φοβερό σκηνικό !



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από τέλος Φεβρουαρίου κατόπιν δικαστικής εντολής ο FDA υποχρεώθηκε να δημοσιεύει τα πλήρη δεδομένα των κλινικών ερευνών της φαρμακοβιομηχανίας με βάση τα οποία δόθηκε προσωρινή έκτακτη άδεια στις ενέσεις. Ο Οργανισμός είχε αρνηθεί αρχικά την δημοσίευση επικαλούμενος "δυσκολία στην ψηφιοποίηση" που θα απαιτούσε ...75 χρόνια για να ξεπεραστεί! 

Τα δεδομένα αυτά λοιπόν, αποκαλύπτουν την ανατριχιαστική προχειρότητα με την οποία οι "ειδικοί" αποφάνθηκαν γύρω από την ασφάλεια των σκευασμάτων, οπότε γίνεται εύκολα αντιληπτό γιατί ο FDA δεν ήθελε να δημοσιευτούν πριν τον ...επόμενο αιώνα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το αέριο το πληρώνουν σε ρούβλια.

Το εμπάρκο στο ρώσικο πετρέλαιο, ανήκει στο παρελθόν.

Η Τουρκία φυσικά και θέτει βέτο στην ένταξη Φινλανδίας, Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Αλλά το καλύτερο νέο είναι αυτά που είπε ο Μακρόν και από δίπλα ψέλλισε δειλά-δειλά και ο Σολτς!

"Μια ολοκληρωτική νίκη της Ουκρανίας και ταπείνωση της Ρωσίας, θα έθετε σε κίνδυνο την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης". Χοχοχοχο!

Αρα, ναι μεν αφήνουμε στα λόγια το Ζελέ να αποφασίσει ο ίδιος πότε θα λήξει τον πόλεμο, αλλά.... Στην πραγματικότητα, δεν θα του επιτρέψουμε να το τραβήξει.

Ετσι το 6ο πακέτο κυρώσεων περιλαμβάνει μόλις 500 εκατ. στρατιωτικό εξοπλισμό. Την ίδια στιγμή ο Σολτς υφίσταται συντριπτική ήττα σε παραδοσιακά δικό του κρατίδιο...

Για να μην σπεύδω, υπάρχει ακόμη ο πολεμοχαρής Μπάιντεν.

Δεν ανησυχώ, θα δει αύριο τον Κούλη! 

Που θα του πει "έλα κάνε παιχνίδι σε μας θείε Σαμ". Πούλα όπλα. Είμαστε καλοπληρωτές εξ άλλου, όχι τσαμπατζήδες σαν τους Ουκρανούς. Στήσε σκηνικό έντασης με την γείτονα, βάλε κάνα νησί υπό την "εποπτεία" σου......

Σχολιο.- Η πολιορκία του Azovstal τελείωσε πριν λίγο με την παράδοση των 600 ανδρων νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ στα ρωσικά στρατεύματα! Η ΕΕ υπέκυψε στο ρούβλι και στο εξής θα πληγώνει με τους ορους που είχε θέσει απο την αρχή η Ρωσία



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε πρώτο χρόνο η Πανεπιστημιακή Αστυνομία (ΟΠΠΙ) θα περιπολεί είτε οπλοφορώντας είτε με συνοδεία ενόπλων αστυνομικών. Στα τέσσερα πανεπιστημιακά ιδρύματα που θα γίνει η αρχή.

Όπως καταλαβαίνουμε, πρέπει να σημάνουμε συναγερμό για παλλαϊκό δημοκρατικό ξεσηκωμό!

Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στα νέα παιδιά, τους φοιτητές, που δίνουν, εδώ και δυο χρόνια, θαυμαστά δείγματα αποτελεσματικής αντίστασης στην αστυνομοκρατία.

Αυτό θα κάνουν και τώρα και η Πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν θα περάσει. 

Εντούτοις, φοβάμαι πως αυτοί δεν το 'χουν σε τίποτα να χύσουν αίμα. Γι' αυτό και πρέπει να δημιουργήσουμε όλοι και όλες δημοκρατική ασπίδα για τα παιδιά μας!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακριβώς πριν πέντε χρόνια, στις 17 Μαΐου 2017, οι εργαζόμενοι βρίσκονταν αντιμέτωποι με σκληρά αντεργατικά μέτρα που επέβαλε η τότε υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. Και φυσικά και με τα ΜΑΤ.

Την Κυριακή η κ. Αχτσιόγλου εκλέχτηκε πρώτη στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ. Εγγύηση για συνέχιση της ίδιας πολιτικής και σε ενδεχόμενη αυριανή κυβέρνηση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παραδόθηκαν οι ναζιστές αρουραίοι του Αζοφστάλ και μεταφέρθηκαν στο Νοβοαζόφσκ της Λ.Δ. του Ντονιέτσκ. Ανάμεσά τους κάμποσοι τραυματίες. 

Θλιβερή εξέλιξη για τον ουκρανικό νεοφασισμό και μεγάλος ο πόνος για το ΝΑΤΟ. 

Σχολιο.- Μπα! Θα τους ανταλλάξουν με Ρώσους αιχμάλωτους. Και θα πάνε να χτυπήσουν και τίποτα καινούργιες σβάστικες στο μπράτσο. Γιατί επί χρόνια ως Τάγμα Αζόφ και μέχρι πριν δυο μήνες έσφαζαν άμαχους. Τώρα πολέμησαν με στρατό και έγιναν ήρωες.

Σχολιο.- Να δειξουν στον κοσμο τους δυτικους στρατιωτικους και πρακτορες για να δουμε για ποια Ουκρανια μιλαμε

Σχολιο.- δυστυχώς (όλος) ο δυτικός κόσμος γνωρίζει πολύ καλά για ποια Ουκρανία μιλάμε. Γνωρίζει πολύ καλά για το ναζιστικό ποιόν της αλλά ποσώς αποθαρρύνεται από αυτό. Γιατί επιλέγει να βρίσκεται με τη μεριά του ισχυρού (ΝΑΤΟ) θεωρώντας ότι έτσι θα διασφαλίσει το ιδιωτικό του όφελος. Ας είναι και ναζί, όταν οι "αρχές και αξίες" του ναζισμού και του δυτικού κόσμου έχουν διαποτίσει τις κοινωνίες σε βάθος, δεν συνάδουν  με τη «σωστή πλευρά» της Ιστορίας η ηθική και ο ανθρωπισμός.

Σχολιο.- Αυτά συμβαίνουν, φυσικά, στον δυτικό κόσμο. Στο 1/7 του πληθυσμού του πλανήτη. Γιατί η Ανατολή και ο Παγκόσμιος Νότος κάθε άλλο παρά ευθυγραμμίζονται με την αντιρωσική υστερία της Δύσης.

Σχολιο.-  ασφαλως! Εδω δεν βλεπουμε περα απο τη μυτη μας ειμαστε το κεντρο του κοσμου υποτιθεται, αλλα ολος ο υπολοιπος κοσμος εχει αλλη αποψη

Σχολιο.-  υπαρχουν πολλοι στον δυτικό κόσμο που ειτε πιστευουν την δυτικη προπαγανδα ειτε εθελοτυφλουν - αναμεσα τους πολλοι δικαιωματιστές "αριστεροι", ιδιως στο φατσοβιβλιο ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ υπερασπιζομενοι δηθεν το λαο της Ουκρανιας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΝΑΤΟ επεκτείνεται σε όλη την Ευρώπη, με ό,τι σημαίνει αυτό για την όποια αυριανή απόπειρα αμφισβήτησης της κυρίαρχης κατάστασης σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα. 

Η Ευρώπη καταχειροκροτεί τους νεοναζί του Αζόφ και επιδοκιμάζει τα ουκρανικά εγκλήματα στο Ντονμπάς από το 2014 μέχρι σήμερα.

Η Greenpeace μπλοκάρει λιμάνια εμποδίζοντας την εκφόρτωση πετρελαίου. Όχι για λόγους οικολογικούς, αλλά γιατί είναι ρωσικό.

Γυναικείες οργανώσεις που δεν έβγαλαν άχνα τόσα χρόνια για τις δολοφονίες και τους βιασμούς από τους Ουκρανούς φασίστες και για τους ξυλοδαρμούς Ρωσίδων αυτό τον καιρό ακόμη και στην Αθήνα, αναπαράγουν όποια απιθανότητα πλασάρει η νατοϊκή προπαγάνδα. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν αυτά στην Ευρώπη. Η ταύτιση της Δύσης με τις ανώτερες αξίες και η αντιμετώπιση της Ανατολής και του Παγκόσμιου Νότου ως εχθρού, κρατάει από πολύ παλιά. Από τα χρόνια της αποικιοκρατίας. Και μπορεί να υποχώρησε με τις μεγάλες ανατροπές του 20ού αιώνα, αλλά να που ξανακάνει δυναμικά την εμφάνισή της. Με σημαιοφόρο το ΝΑΤΟ. 

Που το καταγγέλλουν σταθερά και καθημερινά κάτι Κούβες και κάτι Νικαράγουες και Βενεζουέλες και Βολιβίες και Βιετνάμ, αλλά σιγά μην ξέρουν αυτές από ανώτερες αξίες! Αν ήξεραν δεν θα ΄χαν μελαψούς κατοίκους!

Σχολιο.- Το ΝΑΤΟ έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά υπέρ-κράτους πλέον, όχι απλά "συμμαχίας". Η επαναλαμβανόμενη ρητορική περί "νατοϊκών" συνόρων, δυνάμεων κτλ αποσκοπεί στην υποσυνείδητη εμπέδωση του (τετελεσμένου) αυτού γεγονότος.

Σχολιο.- Νομίζω ότι και στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ υπάρχουν σοβαρές αντιθέσεις, κυρίως λόγω αντιτιθέμενων ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. Και στο ενδεχόμενο ήττας τους στην Ουκρανία, δεν είναι απίθανο να 'ρθουν στην επιφάνεια και ν' αρχίσει το ξήλωμα της πιο δολοφονικής συμμαχίας στην ιστορία της Ανθρωπότητας μετά από τον φασιστικό Άξονα.

Σχολιο.- Σίγουρα, δεν διαφωνώ καθόλου. Φέρει πάντως έντονα στοιχεία και μηχανισμούς κρατικής οντότητας που επιβάλλονται διασυνοριακά σε όλα του τα (ευρωπαϊκα) μέλη, βλ. ας πούμε αυστηρότατα μονομερή ενημέρωση, εννιαίο "ποινικό δίκαιο" καταδίκης κάθε τι ρωσικού, ενιαία και κοινή στάση στον πολιτιστικό προσανατολισμό κτλ. Στις οικονομίες βέβαια των επιμέρους "πολιτειών" κάθε άλλο παρά ισομέρεια επικρατεί. 

Σχολιο.- Αιχμάλωτοι από το "AzovSteal" παραδόθηκαν: Ο Αμερικανός στρατηγός Έρικ Όλσον, ο Βρετανός αντισυνταγματάρχης Τζον Μπέιλι και τέσσερις στρατιωτικοί εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ.

Σχολιο.- Όλες αυτές οι ΜΚΟ ανήκουν και ταιζονται οι περισσότερες από κράτη (υπόγεια) η από μεγάλες εταιρείες που έχουν συμφέροντα στις χώρες που ενεργούν.

Σχολιο.- Ό ΦΑΣΙΣΜΌΣ ΞΑΝΑΦΟΥΝΤΏΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΏΠΗ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΘΆΛΨΑΝ ΤΥΧΑΊΑ ΤΑ ΟΡΦΑΝΆ ΤΟΎ ΧΊΤΛΕΡ ΟΊ ΑΜΕΡΙΚΆΝΟΙ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΊΟΙ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο αναμεταξύ και ενώ το ουκρανικό νεοναζιστικό Τάγμα Αζόφ δρα ανενόχλητο στην Αθήνα, βεβηλώνοντας αντιφασιστικά μνημεία και τραμπουκίζοντας, ιδιαίτερα γυναίκες, η ΕΛ.ΑΣ. απαγόρευσε το Σάββατο μοτοπορεία των Παλαιστινίων, που θα γινόταν για την επέτειο της Νάκμπα. Του ξεριζωμού τους από τον τόπο τους, το 1948.

Μπορεί εδώ να μην έφτασαν στις αθλιότητες του Βερολίνου, όπου έγιναν μαζικές συλλήψεις όσων είχαν παλαιστινιακά σύμβολα στα ρούχα τους ή φορούσαν καφίγια, αλλά βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση. 

Γιατί, όπως και στην περίπτωση της Ουκρανίας, η Ευρώπη, από Ελλάδα και Γερμανία μέχρι Φινλανδία και Σουηδία, συγκλονίζεται με το δράμα των λαών. Σε Παλαιστίνη, Κύπρο κ.λπ. κ.λπ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ο Ουκροναζι πρακτοράκος Kostas Onosenko του facebook ζητάει στην ψυχρα ρουφιανους ωστε να του δινουν πληροφορίες για διαφορα ατομα που τα θεωρούν Εχθρικά (Ρωσόφιλλα) καί να τίς αξιοποιεί οπως νομιζει αυτός καί οσοι βρίσκονται πισω του...Ξεφτιλισμενε...»

Σχολιο.- Μπα; Δεν τους έχει καταγράψει όλους η φίλη του, η σλάβα χάιλ ουκράινι διερμηνέας;

Σχολιο.- Ρουφιάνος Ολοκληρωμενος καί εμμισθος...

Σχολιο.- τιμοκαταλογο δεν μας λεει, τι προσφερει....ετσι στο τζαμπα καρφωνουμε???????

Σχολιο.- Του έκανα πλήρη ενημέρωση.

Ακόμα ψάχνει.

Υπαρχει μια πολύ σοβαρη καταγγελια που μου ειπε καποιος τηλεφωνικά για εγκλήματα Ρώσων στρατιωτών.

Του ειπα οτι θα υπάρχει πλήρης ανωνυμία και κατέγραψα σε βίντεο τη συνομιλία μας και για να μην το κατεβασουν το εκανα δημόσια ανάρτηση στο YOUTUBE :

https://www.youtube.com/watch?v=Isxc6opJgo4



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κωνσταντίνος Αρβανίτης

17/5/2022  -  16.30 ωρ.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΜΙΑ ΧΩΡΑ-ΠΟΡΝΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΦΤΗΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΜΕΝΕΣ...

Ερευνες για ανάπτυξη βιολογικών όπλων κατά ολόκληρου του ανθρώπινου είδους, που δεν θα μπορούσαν εύκολα να τις κάνουν οι Δυτικοί, μέσα στις δικές τους "πολιτισμένες" κοινωνίες, τις ανέθεσαν στην ναζιστοκρατούμενη Ουκρανία.

Τα έγγραφα των συμφωνιών, ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Ουκρανία, που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας από τους Ρώσους, έχουν ημερομηνίες από το 2007-2008 και παλιότερα!

Οι Ρώσοι υποσχέθηκαν, οτι σύντομα θα βγάλουν σε δημόσια μετάδοση, τους ΙΔΙΟΥΣ τους ερευνητές που εργαζονταν εκεί (και που τώρα έχουν μεταφερθεί αιχμάλωτοι στη Ρωσία) για να εξηγήσουν στον κόσμο, τι ακριβώς έκαναν σε αυτά τα εργαστήρια!

Το μενού περιλάμβανε μικρόβια και ιούς, τόσο εναντίον συγκεκριμένων ανθρώπινων φυλών, όσο και εναντίον ολόκληρου του ανθρώπινου γένους, με στόχο την μείωση πληθυσμού, όπως δήλωσαν ρώσικες πηγές!

Αναμένουμε...

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Η γελοία προσπάθεια της Δύσης, να "παρηγορήσει" τον Ουκρανικό λαό για τις περιπέτειες που του προκάλεσαν, δίνοντας του ένα σικέ βραβείο Σαχλοβίζιον, δείχνει μόνο τον βαθιά παρακμιακό τρόπο σκέψης των Δυτικών ηγετών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Εάν ο πόλεμος στην Ουκρανία κλιμακωθεί και η Γερμανία που μέχρι στιγμής αντιστέκεται σθεναρά στη διακοπή της αγοράς ρωσικού αερίου υποκύψει τελικά, η ύφεση στην Ευρώπη θα είναι αναπόφευκτη»


Η «τέλεια καταιγίδα» πλήττει ΕΕ, Κίνα και ΗΠΑ - Για παγκόσμια ύφεση προειδοποιεί ο Kenneth Rogoff

Τρίτη 17/05/2022 - 14:04

H τέλεια καταιγίδα πλήττει ταυτόχρονα Ευρωπαϊκή Ένωση, Κίνα και ΗΠΑ, γεγονός που ενισχύει τον κίνδυνο παγκόσμιας ύφεσης, προειδοποιεί σε άρθρο του στη Handelsblatt ο Αμερικανός οικονομολόγος Kenneth Rogoff.

«Εάν ο πόλεμος στην Ουκρανία κλιμακωθεί και η Γερμανία που μέχρι στιγμής αντιστέκεται σθεναρά στη διακοπή της αγοράς ρωσικού αερίου υποκύψει τελικά, η ύφεση στην Ευρώπη θα είναι αναπόφευκτη», γράφει ο Rogoff διευκρινίζοντας ότι το υφεσιακό κοκτέιλ συνθέτουν η πολιτική του μηδενικού COVID στην Κίνα και ο πληθωρισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Ακόμη και χωρίς τον πόλεμο στην Ουκρανία οι συνέπειες της οικονομικής ύφεσης στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες θα απειλούσαν την ανάπτυξη, όμως ο πόλεμος ενέτεινε κατά πολύ τους κινδύνους και άφησε ακάλυπτα τα τρωτά σημεία της Ευρώπης», εξηγεί.

«Στην Κίνα, τα δρακόντεια lockdown για την Covid-19 απειλούν την ανάκαμψη.

Η κινεζική οικονομία μπορεί ήδη να βρίσκεται σε ύφεση.

Με τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ να αυξάνονται με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 40 ετών, οι προοπτικές για μια ήπια προσγείωση των τιμών χωρίς σημαντικό πλήγμα στην ανάπτυξη μειώνονται», προειδοποιεί ο Αμερικανός οικονομολόγος.

O κίνδυνος του ντόμινο

«Με λίγη τύχη, ο κίνδυνος μιας συγχρονισμένης παγκόσμιας ύφεσης θα μειωθεί ως τα τέλη του 2022, όμως αυτή τη στιγμή η πιθανότητα ύφεσης σε Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες και Κίνα είναι σημαντική και διογκούμενη.

Και η κατάρρευση μιας περιοχής αυξάνει την πιθανότητα κατάρρευσης των υπολοίπων.

Ο πληθωρισμός-ρεκόρ δεν διευκολύνει την κατάσταση. Δεν είμαι βέβαιος», καταλήγει ο Rogoff, «ότι πολιτικοί και φορείς λήψης αποφάσεων μπορούν να αντεπεξέλθουν στην πρόκληση που ενδέχεται σύντομα να αντιμετωπίσουν».

Κίνα: Η οικονομία σε κρίση, λόγω των σκληρών lockdown - Ανέφικτος ο στόχος για ανάπτυξη 5,5%

Δυσοίωνα είναι τα στοιχεία για την οικονομική δραστηριότητα της Κίνας, η οποία φαίνεται ότι αρχίζει να πληρώνει το τίμημα του σκληρού lockdown.

Συγκεκριμένα ο στόχος του Πεκίνου για ανάπτυξη 5,5% μοιάζει ολοένα και περισσότερο άπιαστος ενώ άνοδος διακρίνεται και στην ανεργία.

 Όπως σημειώνει το Reuters, η επιβραδυνόμενη οικονομία της Κίνας θα δυσκολευτεί να επαναλάβει την εκπληκτική ανάκαμψη που πέτυχε από τα πρώτα κύματα της πανδημίας πριν από δύο χρόνια, καθώς η τρομερή μηχανή εξαγωγών της περιορίζεται και οι επιλογές για την αναζωογόνηση των επενδύσεων και της κατανάλωσης μειώνονται.

Αναλυτές και γνώστες της πολιτικής λένε ότι αυτό σημαίνει ότι οι ηγέτες της Κίνας μπορεί να χρειαστεί να αποδεχθούν αθόρυβα την οικονομική ανάπτυξη περίπου 5% για φέτος, κάτω από τον τρέχοντα στόχο του Πεκίνου του "περίπου" 5,5%, και τις προοπτικές μιας πιο αργής ανάκαμψης σε σχήμα U, αντί για γρήγορη "σχήμα V".

Ανησυχία για παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις

Χωρίς να φαίνεται τέλος στην πολιτική μηδενικής COVID-19 της Κίνας, οι επενδυτές ανησυχούν ότι μια παρατεταμένη επιβράδυνση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο θα μπορούσε να αποδυναμώσει περαιτέρω την παγκόσμια ανάκαμψη και ότι η επιδείνωση της διακοπής της εφοδιαστικής αλυσίδας θα μπορούσε να αυξήσει τους κινδύνους πληθωρισμού.

Αυτή η προοπτική έρχεται σε έντονη αντίθεση με το 2020, όταν η οικονομία της Κίνας ανέκαμψε από τη βαθιά συρρίκνωση που προκλήθηκε από την πανδημία, χάρη σε έναν συνδυασμό τόνωσης και αύξησης των εξαγωγών, καθώς οι παγκόσμιες αγορές στηρίχθηκαν σε κινεζικά προϊόντα.

"Οι οικονομικοί κύκλοι και οι κύκλοι COVID της Κίνας είναι διαφορετικοί από εκείνους σε άλλες χώρες. Πίσω (το 2020), η Κίνα έλεγξε αποτελεσματικά το ξέσπασμα της COVID και πέτυχε ταχεία ανάκαμψη στην παραγωγή και καρπώθηκε οφέλη", δήλωσε πολιτική πηγή που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας.

«Αυτή τη φορά, ο έξω κόσμος επιλέγει την αδράνεια και βλέπουμε πιο αρνητικό αντίκτυπο στην Κίνα καθώς σφίγγουν τις πολιτικές που θα πλήξουν την εξωτερική ζήτηση, ασκώντας πίεση στο εξωτερικό εμπόριο της Κίνας».

Τα οικονομικά στοιχεία αυτής της εβδομάδας για τον Απρίλιο έδειξαν ότι η κατανάλωση και η παραγωγή εργοστασίων στην Κίνα μειώθηκαν με ρυθμό που δεν είχε παρατηρηθεί από τις αρχές του 2020, όταν το ξέσπασμα της Γουχάν έγινε πανδημία. 

Η ευρεία επιβράδυνση έχει πυροδοτήσει ανησυχίες για περαιτέρω απώλειες θέσεων εργασίας, με το ποσοστό ανεργίας της Κίνας με βάση την εθνική έρευνα να αυξάνεται στο 6,1% τον Απρίλιο, το υψηλότερο από τον Φεβρουάριο του 2020 και πολύ πάνω από τον στόχο της κυβέρνησης για το 2022 κάτω από 5,5%.

Η αύξηση των εξαγωγών μειώθηκε στο 3,9% τον Απρίλιο, η πιο αδύναμη εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, καθώς ο COVID-19 έκλεισε τα εργοστάσια. 

Οι προβλέψεις

Πολλοί οικονομολόγοι του ιδιωτικού τομέα αναμένουν ότι η οικονομία της Κίνας θα συρρικνωθεί το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, έναντι της ανάπτυξης 4,8% του πρώτου τριμήνου.

Ο Fu Linghui, εκπρόσωπος του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής, υποβάθμισε τη Δευτέρα την πιθανότητα πτώσης στο δεύτερο τρίμηνο.

Ομοίως, ο τομέας των εξαγωγών μπορεί να επωφεληθεί από ένα ασθενέστερο γιουάν, το οποίο έχει υποχωρήσει περίπου 6% προς το δολάριο μέχρι στιγμής φέτος.

Οι αναλυτές της Citi αναμένουν τώρα ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 1,7% το δεύτερο τρίμηνο, έναντι προηγούμενων προβλέψεων για επέκταση 4,7%.

Η τράπεζα υποβάθμισε την πρόβλεψή της για ανάπτυξη για το 2022 στο 4,2% από 5,1%, αλλά εξακολουθεί να βλέπει περιθώρια για το Πεκίνο να αποτρέψει μια πιο καταστροφική επιβράδυνση.

«Τα χειρότερα έχουν περάσει ίσως καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να ενισχύσει την υποστήριξή της», ανέφεραν σε σημείωμα αναλυτές της Citi.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



227 ακαδημαϊκοί (ειδικοί) συνιστούν Ζελένσκι (SKIP). Αυτοί ξέρουν;

Όταν στον ανάποδο κόσμο ο διδάκτωρ διαβάζεται δικτάτωρ

Στο σχετικό διαφημιστικό σποτ μιας παλιάς τηλεοπτικής διαφήμισης για το απορρυπαντικό Skip, ο εκφωνητής καθησύχαζε τον τηλεθεατή προφέροντας, με τρόπο που δεν άφηνε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, τα εξής λόγια:

«29 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν Skip. Αυτοί ξέρουν».

Αυτό το διαφημιστικό σποτ θύμισε σε κάποιους η είδηση ότι 227 ακαδημαϊκοί ζητούν από το ΕΚΠΑ να αφαιρέσει τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα που είχε λάβει ο Πούτιν το 2018.

Οι 227 «ακαδημαϊκοί δάσκαλοι και ενεργοί πολίτες», έχοντας πάθει επιλεκτική αμνησία για τα εγκλήματα που διαπράττει η Δύση αιματοκυλίζοντας αθώους πληθυσμούς, τους οποίους συνηθίζει να περιτυλίγει με το ασημόχαρτο των παράπλευρων απωλειών, και ανεβοκατεβάζοντας κατά το δοκούν αμέτρητες «ημέτερες μαριονέτες», υπέγραψαν ένα κείμενο, στο οποίο ο Πούτιν χαρακτηρίζεται δικτάτορας (έτσι τον είχε στολίσει ο… σούπερ δημοκράτης Τζο Μπάιντεν, δίνοντας τον τόνο που θα έπρεπε να ακολουθήσουν τα απανταχού της γης γιουσουφάκια της Νέας Τάξης Πραγμάτων):

«Ως ακαδημαϊκοί δάσκαλοι και ενεργοί πολίτες δεν μπορούμε να παραμένουμε απαθείς και αδιάφοροι/ες [Σ.Σ.: άραγε, το τρίτο φύλο με ποιον γραμματικό τύπο πρέπει να καλύπτεται;] μπροστά στα εγκλήματα πολέμου και τις θηριωδίες που διαπράττονται. Γι’ αυτό και ζητούμε να υποστηρίξετε με την υπογραφή σας το αίτημα για αφαίρεση του τίτλου αυτού, ο οποίος απονεμήθηκε στον Πούτιν και από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2001. Με τη συμμετοχή σας σε αυτή την προσπάθεια, θα συμβάλετε καθοριστικά στο να πάψει να αποτελεί και να θεωρείται μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΕΚΠΑ ο δικτάτορας που είναι υπεύθυνος για τον θάνατο χιλιάδων και τον εκτοπισμό εκατομμυρίων ανθρώπων από τις εστίες τους στην Ουκρανία, αλλά συγχρόνως και για την καταστολή των ακαδημαϊκών και δημοκρατικών ελευθεριών και τη φίμωση κάθε αντίθετης φωνής στο εσωτερικό της χώρας του».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Andrea Stramezzi ο Ιταλός γιατρός που εν μέσω πανδημίας θεράπευσε τους 5.996 απο τους 6.000 ασθενείς απο κορονα, κινδυνεύει να διαγραφεί απο τον ιατρικό σύλλογο γιατί ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ του Covid, δηλαδη του πέθαναν μόνο 4 και οχι 4.000 που προβλέπει αυτο το "πρωκτοκολλο". Ο Μενγκελε φαίνεται παιδάκι μπροστά στους σύγχρονους Ιατρο-Φασιστες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η βάρβαρη εισβολή και οι επενδύσεις του Μητσοτακη...

Μιλώντας ο Μπάιντεν με το Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε σε "βάρβαρη Ρωσική εισβολή". Και ο Μητσοτάκης ο οποίος ισχυρίστηκε ότι εκπροσωπεί τον Ελληνισμό δεν είπε λέξη για την κατοχή της Κύπρου της οποίας είναι εγγυητής!! Μίλησε για κοινές business! Καλές και αυτές και δη οι επενδύσεις δεν λέω...αλλά όταν σου βγάζει τέτοια πάσα ο πλανητάρχης και δεν βάζεις διπλωματικό γκολ...έχεις πρόβλημα...

Προφανώς δεν ήθελε να φέρει σε δύσκολη θέση ούτε τον Μπάιντεν ούτε τη "Σύμμαχο Τουρκία" αλλά ούτε και τη Λευκωσία που ψάχνει απεγνωσμένα την αποδοχή - στάδιο προ της αναγνώρισης- του ψευδοκράτους στο πλαίσιο των ΜΟΕ....

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ...

Υγ.

Δείτε με τι τρόπο καλύπτουν το γεγονός τα ΜΜΕ...κρίμα...

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΟΥΣΙΑ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όσο πιο «ψεύτικος» είσαι, τόσο μεγαλύτερος ο κύκλος των ανθρώπων γύρω σου.

Όσο πιο ειλικρινής και ευθύς είσαι, τόσο μικρότερος γίνεται…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι είπε τώρα ο μαλ@κας στο Κογκρέσο: "Συνάδελφοι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν με χειροκροτούν τόσο πολύ!"



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Παναγιώτης ...και οι 53 !!!

Χθες βράδυ παρακολούθησα στην Πάτρα μια πολύ δυνατή εκδήλωση για τα πετρέλαια του Πατραϊκού που στηλίτευσε τη στάση διαχρονικά των κυβερνήσεων υπαλλήλων του πετρελαιοναυτηλιακου λόμπυ.Ηταν και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Κουρασμένος και βαρύς .Κάνεις από τη ΛΑΕ της Πάτρας .Ξαναμαζευτηκαν στο μαντρί των απατεώνων.Ενιωσα θλίψη !Στις πρώτες εκλογές ψήφισα ΚΚΕ ,στις δεύτερες θύμωσα με τη στάση του στο Δημοψήφισμα που στην ουσία έδωσε αέρα στον Τσίπρα ,ψήφισα ΛΑΕ....

Ακόμα όμως δίνει τη μάχη ο Παναγιώτης !δεν ξέρω σε τι ελπίζει ....ίσως σε ότι και εγώ ......!

Και σίγουρα δεν φταίει μόνον η οικογένεια Μητσοτάκη για τα δεινά της Χώρας ... λυπάμαι!...

Σχολιο.- Αγαπάμε τον Παναγιώτη γιατί δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται. Τον ακολούθησα πάντα και δεν το έχω μετανοιώσει.

Σχολιο.- Τίμιος κ ακέραιος πάντα ο σύντροφός Παναγιώτης



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το fb δεν εκφράζει με την κατάλληλη ακρίβεια την προσωπικότητά μου, την κοινωνικότητα μου, τις απόψεις μου και γενικότερα αυτό που είμαι. Αυθόρμητα γράφω τις σκέψεις μου χωρίς κάποιο σχέδιο ή πολιτική ή κερδοσκοπική βλέψη ή οποιοδήποτε συμφέρον. Σε κείμενο που γράφω για άλλο θέμα, μου βάζεις ένα άσχετο θέμα αν με καίνε οι νεκροί στον πόλεμο στην Ουκρανία που εσύ λες τον κάνει ο Πούτιν. Το αν εμένα με καίνε οι νεκροί του πολέμου που εσύ ονομάζεις Πούτιν είναι πραγματικά δικό σου πρόβλημα και ελπίζω να το λύσεις. Έχω εκφράσει πολλές φορές ΕΔΩ την οργή μου για αυτό που συμβαίνει αλλά ΣΥΓΝΩΜΗ κάτω από τη δική μου λογική. Αν πάντως επιμένεις να θες να δεις εδώ, τη θέση ενός ανθρώπου για μια τόσο εγκληματική συγκυρία (επι σειράς ετών μέχρι σήμερα!)... για μένα όχι μόνο δεν είσαι ειρηνιστής αλλά θύτης και θύμα ταυτόχρονα. Ένα θα σου πω "Ειρήνη υμίν" και το λέω κατ’ εξαίρεση γιατί δεν μου αρέσουν οι κουβέντες για ειρήνη. Στις συζητήσεις και στις επάρσεις των περισσότερων που μιλούν για ειρήνη διακρίνω πόλεμο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ... ΒΑΦΤΙΣΙΑ !!!

Τα βαφτίσια στην Ασία φέρνουν χοντρό χρήμα! Ασιατικές χώρες εισάγουν Ρωσικά προϊόντα (όχι μόνο ενεργειακά), τα βαφτίζουν Ασιατικά και κατόπιν τα μοσχοπουλούν στους ... Ιθαγενείς Ευρωπαίους ! Πρώτη φορά στην ζωή μου βλέπω τόσους πολλούς εμπόρους τρισευτυχισμένους με ... κυρώσεις!!! 

ΥΓ.

Αμα πάρουν χαμπάρι αι ευρωπαίοι μπίζνεσμεν, πως "αι πάλαι ποτέ ασιατικαί αποικίαι", τους άφησαν στην απ' έξω, προβλέπω φέτος, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα να γιορτάζονται μαζί!!! Καλή Ανάσταση από τώρα αδέλφια, κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε! Οποιος κάνει ότι δεν κατάλαβε, ε τότε, σε καλή μεριά!!! 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτοκτονία 14χρονου   Συγκλονίζουν νέες μαρτυρίες φίλων του για τα βασανιστήρια του

«Πριν 3 μήνες με ρωτούσε τι θα γίνει αν αυτοκτονήσει»

 17/5/2022 | 13:40

Φίλοι και συμμαθητές του 14χρονου στα Σεπόλια επισημαίνουν τον εκφοβισμό που δεχόταν στο σχολείο και τα προβλήματα που είχε στο σπίτι

Μορφή «χιονοστιβάδας» παίρνουν οι αποκαλύψεις για τα όσα βίωνε στο σχολείο του ο 14χρονος μαθητής που έδωσε τέλος στη ζωή του το βράδυ της Παρασκευής.

Στενός φίλος του άτυχου μαθητή αποκαλύπτει στο protothema.gr πως ο 14χρονος πριν από 3 μήνες είχε σκεφτεί να προβεί στο απονενοημένο διάβημα.

«Γενικά ήταν πολύ χαρούμενος άνθρωπος και πολύ ευαίσθητος. Πριν 3 μήνες μου είχε πει 'αν αυτοκτονήσω ή αν πάθω κάτι ποτέ τι θα κάνεις'. Και του είχα πει 'μην σκέφτεσαι χαζομάρες'. Το παιδί είχε τα προβλήματά του», αναφέρει ο φίλος του αδικοχαμένου αθλητή.

Όπως λέει, τον απασχολούσε και τον στεναχωρούσε το διαζύγιο των γονιών του, ενώ συχνά δεχόταν bullying από μαθητές του 54ου γυμνασίου Αθηνών.

«Τον κορόιδευαν, τον βαράγαν, τον έβριζαν. Του πέταγαν νεράντζια και τον έφτυναν. Μου έλεγε, όμως, ότι τα κάνουν για πλάκα. Ακόμα και την Παρασκευή, πριν φύγει για τους αγώνες, του τα έκαναν», τονίζει ο συμμαθητής του.

Για το θέμα μίλησε ένας ακόμη φίλος του «Μάκη», ο οποίος επισημάνει πως ο 14χρονος είχε πιεστεί αρκετά από την εκφοβισμό που δεχόταν στο σχολείο, αλλά και την κατάσταση στο σπίτι του.

«Τον κορόιδευαν για ανούσιους λόγους, για πράγματα ανούσια. Πιεζόταν και στο σχολείο αλλά και στο σπίτι του. Είχε κάποια προβλήματα εκεί», επισημαίνει ο μαθητής.

Μάλιστα, ο ίδιος δηλώνει ότι ο 14χρονος είχε μιλήσει στους γονείς του για την κακοποιητική συμπεριφορά που δεχόταν και αυτοί με τη σειρά τους είχαν ενημερώσει το διευθυντή του σχολείου.

Τέλος, κάνει λόγο για ενα ευαίσθητο παιδί που συχνά ήταν στενοχωρημένο και κλεινόταν στον εαυτό του ενώ την τελευταία εβδομάδα είχε λείψει από τα μαθήματα χωρίς κάποιο λόγο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άκου κούλη γαλαζοαιματε γονε:Το τομάρι σου και τους δικούς σου προγόνους,τους γενίτσαρους και τους προεστούς, οταν επισκέπτεσαι έρποντας τους νταβατζηδες σου,μπορείς να τους χαριζεις η να τους συγκρίνεις με οποίους θελεις!.Από τους Ουκρανούς Ναζιστές μέχρι και με τα σκατα!.Τους απογόνους των απλών ανθρώπων αυτής της χώρας,όπως οι ελεύθεροι πολιορκημένοι, μάρτυρες του Μεσολογγίου, να τους αφήσεις εκεί που είναι!. Απο πουθενά δεν προκύπτει ότι αγωνίζονταν για τα ίδια πράγματα που εκπροσωπούν οι Ναζιστές της Μαριούπολης.Ούτε οι ιδέες, τα οράματα και οι αγώνες του Μακρυγιάννη και των συντρόφων του,πριν και μετά την επανάσταση προκύπτει ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση!..Το αντίθετο μάλιστα!.Καταλαβες!.Και η μειοψηφία που σε έκανε πρωθυπουργό δεν νομίζω ότι είναι τόσο ισχυρή εξουσιοδότηση για κάτι τόσο ιερόσυλο και ανιστορητο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελληνικό  γλέντι στο Λευκό Οίκο. Χόρεψαν «Νινανάι γιαβρούμ» και «Περά στους πέρα κάμπους» και έφαγαν σπανακόπιτα

«τσιφτετέλι Τούρκικο

Νι να να ι γιαβρούμ νι να να ι» στο Λευκό Οίκο.

Ο Μπαιντεν μας τρολαρει μέσα στο σπίτι του



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σεπόλια: "Εκδικητικές" συνθήκες στη δίκη της οικογένειας για την 17η Νοέμβρη 2020

Νέα καθυστέρηση στη δίκη, με τους κατηγορουμένους να αναγκάζονται να ταλαιπωρηθούν κι άλλο. Για "Χιλή του Πινοσέτ" κάνει λόγο η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη.

17 Μαΐου 2022 15:09

Αδιανόητα πράγματα συνέβησαν την Τρίτη, ημέρα κατά την οποία υποτίθεται ότι θα ανακοινωνόταν η ετυμηγορία για την υπόθεση των Σεπολίων (μαζικές συλλήψεις μελών οικογένειας που συνοδεύτηκαν από ξυλοδαρμούς μετά τη συγκέντρωση για τη 17η Νοέμβρη του 2020).

Αντί ετυμηγορίας, στους παράγοντες της δίκης ανακοινώθηκε ότι... παύθηκε η πρόεδρος (με απόφαση Αρείου Πάγου) διότι, όπως ειπώθηκε, καθυστερούσε την υπόθεση (την οποία πάντως δίκαζε για επτά μήνες).

Στο δικαστήριο επικράτησε πανδαιμόνιο αφού η νέα πρόεδρος δεν ήθελε να δώσει λεπτομέρειες στους δικηγόρους. Μόνο κατόπιν πίεσης κοινοποιήθηκε το έγγραφο σύμφωνα με το οποίο παύτηκε η προηγούμενη πρόεδρος για λόγους... καθυστέρησης!

Τώρα, λοιπόν, δεν θα υπάρξει καθυστέρηση; Μα σαφώς και θα υπάρξει αφού η υπόθεση θα εκδικαστεί από την αρχή από τη νέα πρόεδρο (!) η οποία πάντως υποσχέθηκε ότι θα "τρέξει" πιο γρήγορα.

Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν εξοργιστικό. Οι κατηγορούμενοι, για τους οποίους υπάρχουν σύμφωνα με τις πληροφορίες, συντριπτικές αποδείξεις για την αθωότητά τους, θα ταλαιπωρηθούν για μερικούς μήνες ακόμα ενώ η έννοια της δικαιοσύνης πηγαίνει την ίδια ώρα περίπατο.

Ίσως γι' αυτό η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη έκανε λόγο στην αίθουσα για "Χιλή του Πινοσέτ" μιλώντας ταυτόχρονα για "αστυνομικό κράτος που πλέον δεν διστάζει πουθενά".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χαμόγελο του Παιδιού: Κύμα αντιδράσεων για το ενδεχόμενο λουκέτο - Οργή στο Twitter

Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το ενδεχόμενο κλείσιμο Σπιτιών Ημερήσιας Φροντίδας αλλά και μόνιμης διαβίωσης του Χαμόγελου του Παιδιού. Την κατάργηση των νόμων ζητά με ψήφισμα ο Οργανισμός.

17 Μαΐου 2022 15:40

"Το 'Χαμόγελο του Παιδιού' δεν είναι Ίδρυμα για να κλείσει".

Στην παραπάνω φράση περικλείεται το νόημα της συζήτησης που έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ώρες και αφορά το ενδεχόμενο λουκέτο των Σπιτιών Ημερήσιας Φροντίδας αλλά και μόνιμης διαβίωσης του Χαμόγελου του Παιδιού, με τον Οργανισμό να ζητά με ψήφισμα την κατάργηση των νόμων που δρομολογεί το κλείσιμο.

Το πρωί της Δευτέρας (16/05) σε μια μαραθώνια συνέντευξη Τύπου που ξεπέρασε τις 3 ώρες, το "Χαμόγελο του Παιδιού" έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια -όπως σημείωσαν οι άνθρωποί του- να εισακουστεί από την κυβέρνηση και να προλάβει το κλείσιμο σπιτιών ημερήσιας φροντίδας αλλά και μόνιμης διαβίωσης που υπαγορεύει- σύμφωνα με όσα είπαν- η Υπουργική Απόφαση, αναφορικά με τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας υφιστάμενων και νέων ΜοΠΠ (Μονάδων Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας) Ν.Π.Ι.Δ, που εξέδωσε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου. (Εδώ αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου)

Όπως λέει το "Χαμόγελο του Παιδιού", η υπουργική απόφαση έχει ραγδαίες και τραγικές επιπτώσεις καθώς σύμφωνα με άρθρα που εμπεριέχονται, θα κλείσουν από σήμερα κιόλας τα Σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας του Οργανισμού, μία δράση που βασικό στόχο έχει την αποφυγή ιδρυματοποίησης, ενώ εντός τους έτους θα κλείσουν τα Σπίτια Μόνιμης διαβίωσης καθώς και άλλοι χώροι ποιοτικής φιλοξενίας παιδιών στη χώρα και την ίδια στιγμή ο κρατικός μηχανισμός πρόνοιας είναι ανέτοιμος και αδύναμος να ανταποκριθεί στις ανάγκες.

Συγκεκριμένα ο Οργανισμός εξηγεί πως γίνεται διαχωρισμός μεταξύ των Δημόσιων, των εκκλησιαστικών και των ιδιωτικών δομών. "Δίνεται μεγάλη έμφαση στις κτιριακές υποδομές και καμία ιδιαίτερη αναφορά για κοινωνική ένταξη, καθώς προβλέπονται σειρά κτιριακών προϋποθέσεων και στελέχωση των δομών με φύλακες σαν να μιλάμε για φυλακές".

Στην συνέντευξη Τύπου εξέφρασαν τις ισχυρές ενστάσεις τους για την συνταγματικότητα της υπουργικής απόφασης, νομικοί, όπως ο επίτιμος αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου, Βασίλειος Μαρκής ο οποίος είπε πως δυσκολεύεται να πιστέψει ότι κάποιο δικαστήριο θα εφαρμόσει ρυθμίσεις "αυτού του επιπέδου και της επιπολαιότητας".

Μαζί του συμφώνησε και ο Μελέτης Μουστάκας, Καθηγητής Διοικητικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ η Ξένη Δημητρίου, τέως εισαγγελέας Αρείου Πάγου, υπογράμμισε πως: "Αυτό που με εντυπωσιάζει είναι ότι από το υπουργείο Εργασίας ξεκινούν δύο νόμοι. Ο 4837/21 του ίδιου υπουργείου τροποποιείται τώρα από την ίδια ηγεσία. Αυτό δείχνει ότι μάλλον την πρώτη φορά δεν σκέφτηκαν καλά τα πράγματα πριν εκδώσουν τον νόμο. Με προβληματίζει πάρα πολύ".

Το hashtag #χαμόγελο_του_παιδιού είναι Νο1 trend στο Twitter, με τους περισσότερους χρήστες να εκφράσουν την αντίδρασή τους και να σχολιάζουν μεταξύ άλλων πως όλα αυτά τα 27 χρόνια λειτουργίας του ο Οργανισμός έχει βοηθήσει χιλιάδες παιδιά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτοί οι ανθελληνες στην Ουάσινγκτον έκαναν ερώτηση στον πρωθυπουργό μας για την ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα και αυτός κατάπιε την γλώσσα του. 

Είπα και εγώ σήμερα να δω ειδήσεις στην ΕΡΤ και αφού μίλησαν για τον κακό Μπάμπη και τον "φερόμενο ως βιαστή" τον Λάκη τον γλυκούλη, εκεί που έπρεπε να μας πουν για την κατάθεση ενός ακόμη θύματος του άλλου φερόμενου ως βιαστή, ως δια μαγείας βρεθήκαμε στον καύσωνα του Πακιστάν...

Αλήθεια πόσο σιχαμα πια; 

Ευλογητός ει Κύριε ο Θεός Αμήν...

Είμαστε για κλάματα...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η Δύση είναι έτοιμη να πολεμήσει μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέθανε ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης, φανατικός εμβολιαστής

Εφυγε τη Δευτέρα από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών ο δημοσιογράφος του οικονομικού ρεπορτάζ, Κώστας Τσαούσης. Φανατικός καθεστωτικός εμβολιαστής, που καλούσε οι μη εμβολιασμένοι να απομονώνονται κοινωνικά από το κράτος, και το καθεστώς να τους εξορίζει σε ένα ερημονήσι χωρίς φαϊ και νερό.

16 Μαΐου 2022 21:57

Σε ηλικία 61 ετών έφυγε τη Δευτέρα από τη ζωή ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης, μετά από ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο, αφού είχε εμβολιαστεί. Ήταν για πολλά χρόνια οικονομικός συντάκτης και ασχολούνταν και με το επιχειρηματικό ρεπορτάζ. Τελευταία δημοσιογραφική του «στέγη» ήταν ο όμιλος Alter Ego Media του Μαρινάκη, στον οποίο εργαζόταν ως ειδικός σύμβουλος στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και αρθρογράφος σε όλα τα μέσα.

Το βιογραφικό του Κώστα Τσαούση

Ο Κώστας Τσαούσης υπηρέτησε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας επί πέντε 5 δεκαετίες σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και ιστοσελίδες, ενώ συμμετείχε σε τηλεοπτικές παραγωγές.

Η αρχή έγινε με το περιοδικό του Ρήγα, τον «Θούριο» στις αρχές της δεκαετίας του ΄80. Ακολούθησε η «Αυγή» (1985) και η «Καθημερινή» (1987).

Την ίδια περίοδο, συνεργάστηκε με το «Κλικ» και ήταν στην αρχική ομάδα του «Αθήνα 9,84» ως οικονομικός συντάκτης με δύο εκπομπές.

Το ’90 «μετακόμισε» στο εβδομαδιαίο τότε «Βήμα», όπου έμεινε εκεί (στον ΔΟΛ) για 11 χρόνια. Στο διάστημα αυτό -πέραν όλων των άλλων- διετέλεσε και σύμβουλος έκδοσης στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο».

Το 2000 συνέπραξε μαζί με άλλους δημοσιογράφους στο εγχείρημα του Eco2day.gr.

Από το 2003 ήταν συνεργάτης της εκδοτικής επιχείρησης «Η Καθημερινή».

Μεταξύ άλλων, εργάστηκε στο πλαίσιο της διαχείρισης ειδικών εκδόσεων, όπως η μηνιαία ένθετη έκδοση που φιλοξενούσε special report του «Economist» και η ετήσια έκδοση του «Κόσμου».

Παράλληλα, συμμετείχε στην ομάδα του management της εταιρείας M media A.E (ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων του Μetropolis).

Από το 2010 έως το 2019 συνεργάστηκε σε σταθερή βάση με την εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και τα sites protothema.gr & newmoney.gr, ενώ συμμετείχε στην ομάδα που δούλεψε σε παραγωγές για τη Nova και τον Cosmote TV – citylife, startup Ελλάδα.

Το τελευταίο διάστημα ήταν μέλος της οικογένειας της «Alter Ego», του Μαρινάκη, όπου αρθρογραφούσε για τα έντυπα μέσα και τις ιστοσελίδες ΟΤ, IN, Το Βήμα και Τα Νέα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι κι αν η φέτα θεωρείται «ελληνικό εθνικό προϊόν», αυτό δεν εμπόδισε μεγάλη ρωσική γαλακτοβιομηχανία Cuptacu να παραγάγει φέτα με την επωνυμία «feta Greek» Made in Russia. 

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022, 16:55

Ακριβώς το ίδιο είχε συμβεί και με γαλακτοβιομηχανία της Ιαπωνίας η οποία έβγαλε στην αγορά γιαούρτια με την επωνυμία «Greek yogurt» made in Japan.

Μπορεί βάσει νόμου αυτές οι πράξεις να θεωρούνται παράνομες, αφού οι εταιρείες αυτές δεν είχαν άδεια χρήσης της επωνυμίας, ωστόσο χρησιμοποίησαν ανενόχλητοι τα εθνικά μας σύμβολα στις συσκευασίες τους, με τη βοήθεια Ελλήνων διπλωματών.

Μια αναπάντεχη επιβεβαίωση παλαιότερου άρθρου μας λάβαμε, μέσω ενός εξωδίκου του Αθανασίου Καραπέτσα, το οποίο δημοσιεύουμε παραπλεύρως. Ο ίδιος, χωρίς να λέει τίποτα βεβαίως για την «ταμπακέρα», στην προσπάθειά του να αποσείσει τις ευθύνες του και να διαχωρίσει τη θέση του, «δείχνει» την Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ και κατ’ επέκταση τον πολιτικό της προϊστάμενο, κύριο Δένδια, ως τους υπεύθυνους για το ότι δεν πραγματοποιήθηκε καμία ενέργεια προκειμένου να εμποδιστεί η κατασκευή στη Ρωσία ολόκληρου εργοστασίου παρασκευής «ελληνικής φέτας» και κυκλοφορίας του προϊόντος αυτού σε όλες τις αγορές της Ρωσικής Ομοσπονδίας με το ελληνικό σήμα που γράφει «φέτα» και την ελληνική σημαία στη συσκευασία, έστω και αν πρόκειται για Προϊόν Ονομασίας Προελεύσεως που προστατεύεται από την ΕΕ (ΠΟΠ), έστω και αν πρόκειται για κοινοτική υπόθεση και θα έπρεπε να ενεργοποιηθεί ο σχετικός μηχανισμός της ΕΕ, έστω και αν απαγορεύεται ρητώς από την ελληνική νομοθεσία η χρήση της ελληνικής σημαίας για εμπορικούς σκοπούς από αλλοδαπές εταιρείες, έστω και αν οι πολιτικοί μας υπόσχονται προεκλογικά λαγούς με πετραχήλια στους Έλληνες κτηνοτρόφους, έστω και αν διατείνονται σε όλους τους τόνους την εθνική ανάγκη να παραμείνουν οι κτηνοτρόφοι μας στην ύπαιθρο. Αλλά πώς να παραμείνουν όταν ακόμη και τα ελάχιστα εθνικά μας προϊόντα που έχουν κατοχυρωθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση (φέτα) ή που θεωρούνται χαρακτηριστικά δείγματα της ελληνικής παράδοσης (ελληνικό γιαούρτι) τα καπηλεύονται αλλοδαπές εταιρείες χωρίς καμία απολύτως αντίδραση από το ελληνικό κράτος…

Ο κ. Καραπέτσας ομολογεί με αφοπλιστική ειλικρίνεια ότι ο ίδιος δεν έκανε τίποτα απολύτως σχετικά με αυτά για τα οποία πληρώνεται, ισχυριζόμενος πως δεν είχε πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει στην αγορά για την οποία τον είχε χρίσει υπεύθυνο, πληρώνοντάς τον αδρά, η Ελληνική Πολιτεία, επιβεβαιώνοντας πλήρως το άρθρο μας ότι «δημιουργούνται εύλογες απορίες και ερωτήματα για την εμπορική αυτή κίνηση της ρωσικής εταιρείας, αν δεν είχε εξασφαλίσει τη συναίνεση, αν όχι τη μη αντίδραση, του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Μόσχας κατά τον χρόνο που ο Αθανάσιος Καραπέτσας ήταν προϊστάμενος σε αυτό».

Ο ίδιος ο κ. Καραπέτσας στο εξώδικό του διατείνεται πως για το θέμα της ρωσικής «φέτας», «ουδεμία σχέση ή επαφή είχε με το συγκεκριμένο ζήτημα», επιβεβαιώνοντας πλήρως το άρθρο μας ότι δεν είχε εκδηλωθεί η παραμικρή αντίδραση από ελληνικής πλευράς για την κατάφωρη αυτή παραβίαση των δικαιωμάτων της χώρας μας. Και ας πληρώνει ο ελληνικός λαός. Μα αυτό ακριβώς λέμε, κύριε Καραπέτσα, ότι, ενώ είχατε καθήκον, δεν κάνατε τίποτα για να προστατέψετε τα ελληνικά συμφέροντα και -ακόμη χειρότερα- ούτε ενημερώσατε την Κεντρική Υπηρεσία εγκαίρως και εμπεριστατωμένα, όπως οφείλατε, αλλά ούτε και εισηγηθήκατε την ενεργοποίηση του μηχανισμού της ΕΕ για την προστασία του ελληνικού Προϊόντος Ονομασίας Προέλευσης, που είναι και κοινοτικό. Διότι, αν το είχατε κάνει, θα είχαν γίνει οι ενέργειες που έγιναν μετέπειτα, όταν είχατε μετατεθεί από τη Ρωσία, που όμως ήταν αργά. Αυτό ακριβώς λέμε. Ότι αντί ο υπουργός να διατάξει ΕΔΕ και να αποδοθούν ευθύνες, εσείς επιβραβευτήκατε επειδή δεν κάνατε τίποτα και μετατεθήκατε στην Ιαπωνία, όπου υπήρχε αντίστοιχο θέμα με το ελληνικό γιαούρτι, αν και εκεί είχαν γίνει κάποιες ενέργειες κατοχύρωσης των ελληνικών δικαιωμάτων. Και πώς το αξιοποιήσατε; Πώς το συνεχίσατε; Με την ίδια μέθοδο που ακολουθήσατε στη Ρωσία. Δεν είναι εύλογο, λοιπόν, να δημιουργούνται απορίες και ερωτήματα; Εμάς μας δημιουργούνται και απορούμε πώς δεν δημιουργούνται και στον κ. Δένδια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Βιάστηκα για δεύτερη φορά»

 Τρίτη, 17 Μαΐου 2022, 11:32

Η Γεωργία Μπίκα δεν περίμενε ποτέ πως μετά τη μήνυση που κατέθεσε κατά των 6 ψευδομαρτύρων της παρέας των Λεβέντηδων η εισαγγελέας θα κατέληγε να αποστείλει μια τόσο ανεκδιήγητη πρόταση για την υπόθεση του άγριου βιασμού της.

Μια πρόταση η οποία καταρρακώνει το κύρος της Δικαιοσύνης, δεχόμενη τους αστείους ισχυρισμούς των φίλων του δράστη, με το γελοίο επιχείρημα ότι από τις 4 τα ξημερώματα μέχρι τις 7 το απόγευμα που οδηγήθηκαν οι μάρτυρες στο αστυνομικό τμήμα δεν είχαν χρόνο να συνεννοηθούν μεταξύ τους υπό την καθοδήγηση νομικού συμβούλου. Σημειώστε τον τρόπο διατύπωσης αυτού του νομικά πρωτοφανούς επιχειρήματος στα δικαστικά χρονικά.

Παρ' όλα αυτά, οι μάρτυρες υπέπεσαν σε επανειλημμένες αντιφάσεις σε σχέση με όσα κατέθεσε υπάλληλος του ξενοδοχείου ΜΕΤ. Αντιφάσεις τις οποίες εντοπίζει και η ίδια η εισαγγελέας, με την απίστευτη επισήμανση ότι δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ψευδείς.

Καταφεύγει, μάλιστα, σε ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς κατά του θύματος που δεν συνάδουν με τον νομικό μας πολιτισμό. Στο δικόγραφο με την πρόταση την οποία αποστέλλει κατορθώνει να γράψει λανθασμένα ακόμη και το επώνυμο της Γεωργίας καθώς και την ηλικία της: «Μπίκη» αντί για «Μπίκα» και «23 ετών» αντί για τα 24 χρόνια του θύματος.

Με αυτόν τον τρόπο καταδεικνύει ότι αντιμετωπίζει με αβάσταχτη ελαφρότητα το θύμα και με απόλυτη σοβαρότητα (αντιθέτως) τους αστείους ισχυρισμούς των ψευδομαρτύρων. Εκεί, όμως, που είναι καταφανέστατο ότι οι Αρχές βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία μεταξύ τους προκειμένου να βγάλουν από το κάδρο του βιασμού τους αδελφούς Λεβέντη και έναν τρίτο δράστη (με τα μπλε μάτια) είναι το εξής γεγονός: Η Γεωργία, φθάνοντας στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να καταγγείλει όσα συνέβησαν στη σουίτα στην οποία την οδήγησαν οι φερόμενοι ως δράστες, τη στιγμή που παρκάρει το αυτοκίνητό της, υπό το κράτος του σοκ που έχει υποστεί, ακουμπά ένα κολονάκι, κι αυτή τη λεπτομέρεια την αναφέρει στους αστυνομικούς στους οποίους έδωσε την κατάθεσή της. 

Περιέργως, οι αστυνομικοί καταγράφουν τη λεπτομέρεια αυτή ως τροχαίο. Το τροχαίο αυτό το λαμβάνει υπόψη της η εισαγγελέας και το χρησιμοποιεί ως πειστήριο για να δικαιολογήσει τους μώλωπες και τις εκχυμώσεις στο κορμί της. Ούτε μπαίνει καν στον κόπο να ρωτήσει τη Γεωργία τι είδους τροχαίο είχε προηγηθεί. Πρόκειται για τον απόλυτο εξευτελισμό κάθε έννοια προανακριτικής διαδικασίας προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η εισαγγελέας δεν ρωτά καν τους αστυνομικούς για ποιον λόγο κατέγραψαν ψευδώς ότι παρέδωσαν ουροσυλλέκτη στη Γεωργία, όταν είχε ήδη αποκαλυφθεί πως μόνη της αναγκάστηκε να αναζητήσει από διημερεύον φαρμακείο και μάλιστα την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, υπό το κράτος της σύγχυσης, για να αγοράσει τον ουροσυλλέκτη.

Φυσικά, η εισαγγελέας δεν έκανε καμία αναφορά στο ήδη παραποιημένο πόρισμα των Ελβετών από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ επισήμαινε ότι οι αρμόδιες αρχές καθυστέρησαν στη λήψη δειγμάτων ούρων και αίματος προκειμένου να ανιχνευθεί επακριβώς τι είδους ουσίες είχε λάβει το θύμα πριν από τον καταγγελλόμενο βιασμό.  


Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Συγχαρητήρια στην εισαγγελέα Κυριακή Κλιάμπα για την ανεκδιήγητη πρότασή της

 Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022, 23:10

Το κείμενο που ακολουθεί μου το έστειλε η Γεωργία Μπίκα όταν χωρίσαμε μετά την συνέντευξη που μου έδωσε για την υπόθεση του βιασμού της και θα παρακολουθήσετε σε λίγες ώρες.. Το αφιερώνω σε όλους τους Έλληνες δικαστές. Ας κρίνουν εκείνοι…   

«Τα μάτια μου κλαίνε χωρίς δάκρυα.

Νιώθω να φωνάζω μέσα μου αλλά να μη μπορώ να βγάλω μιλιά. 

Μου λένε πράγματα τα οποία τα ξεχνάω αμέσως γιατί το μυαλό μου τρέχει αλλού και σκέφτομαι πολλά μαζί !  Δεν έχω ενδιαφέρον για τίποτα στη ζωή και δε βλέπω τίποτα θετικό χωρίς να θέλω να είμαι αχάριστη αλλά έτσι αισθάνομαι… Πράγματα που με έκαναν ευτυχισμένη δεν με αγγίζουν ούτε στο ελάχιστο… δε μπορώ να γελάσω να διασκεδάσω και να χαρώ. Το χειρότερο είναι πως δε μπορώ να γελάσω η τουλάχιστον να το νιώσω πραγματικά. Έχω ξεχάσει πως είναι να είσαι χαρούμενος! 

Έχω γίνει ένας άνθρωπος κενός χωρίς συναισθήματα αγάπης και μίσους γιατί κυριαρχεί η λύπη και η απογοήτευση μέσα μου. Αν με ρωτάς αυτή τη στιγμή το μόνο που θέλω να κάνω είναι να κλειστώ στο σπίτι γιατί φοβάμαι τους ανθρώπους, γιατί φοβάμαι μη με πειράξουν πάλι, γιατί δεν αισθάνομαι προστατευμένη και ελεύθερη …Θέλω να είμαι ελεύθερη όμως αισθάνομαι ότι έχουν εγκλωβίσει το σώμα και την ψυχή μου και θα είναι πάντα εκεί να μου το θυμίζουν αφού μέχρι τώρα  στην υπόθεση δε βρίσκω κάτι που να με δικαιώνει και να με ηρεμεί ότι ολα θα πάνε καλά… Δεν το βάζω κάτω γιατί το δίκιο και η αλήθεια πάντα νικάει αλλιώς δεν έχει τελειώσει…

Δεν είναι κείμενο για να με λυπηθούν, είναι όλη η ψυχή μου και το έλεος που προσπαθώ να φωνάξω … Δεν είναι στημένο κείμενο. Πολλές φορές εξωτερικεύω τα συναισθήματα μου  κατ' αυτόν τον τρόπο για να βγουν από μέσα μου.  Αυτή είμαι Μάκη … Δεν έχω ούτε πονηριά ούτε δόλο. Εκείνοι προσπαθούν να με παρουσιάσουν έτσι και να μου κλείσουν το στόμα αλλά δε θέλω Μάκη ! Και δε μπορώ ! Βοηθήστε με»! 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στάση εργασίας για δασκάλους και καθηγητές κήρυξε η ΑΔΕΔΥ

 Τρίτη, 17 Μαΐου 2022, 16:32

Στάση εργασίας κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη την ώρα των εξετάσεων της «ελληνικής PISA».

«Η υπουργός Παιδείας, επιδεικνύοντας πρωτοφανή αυταρχισμό, προσφεύγει για ακόμη μία φορά στα δικαστήρια κατά των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών», αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Για τον λόγο αυτό, «με ομόφωνη απόφασή της κηρύσσει πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022, από τις 8:00 π.μ. έως 11:00 π.μ., για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για την υπεράσπιση του δικαιώματός τους στην απεργία».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΛΜΕ: Παράσταση διαμαρτυρίας κατά του νόμου Κεραμέως στην Ευελπίδων

 Τρίτη, 17 Μαΐου 2022, 14:32

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Ευελπίδων προχώρησε σήμερα, Τρίτη 17 Μαΐου, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.

Οι παρευρισκόμενοι διαδήλωσαν κατά του νομοσχεδίου Κεραμέως, κρατώντας πανό με συνθήματα.

Το πανό έγραφε.

«Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει

Οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι και

ο νόμος Χαρζηδάκη θα μείνουν στα χαριά!

ΟΧΙ στην κατηγοριοποίηση σχολείων , εκπαιδευτικών και μαθητών!

Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ρόζα Ιμβριώτη – Μ. Παπαμαύρος»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μ. Βρετανία: Ένας στους τέσσερις πολίτες παραλείπει γεύματα, λόγω της ακρίβειας

 Τρίτη, 17 Μαΐου 2022, 17:34

Η κατακόρυφη αύξηση του κόστους ζωής στη Βρετανία ανάγκασε δύο στους τρεις πολίτες να κλείσουν τη θέρμανση στα σπίτια τους, σχεδόν τους μισούς να οδηγούν λιγότερο ή να αλλάξουν σουπερμάρκετ και περίπου έναν στους τέσσερις να παραλείπει γεύματα, σύμφωνα με έρευνα.

Μεταξύ των πολιτών με χαμηλά εισοδήματα, ένας στους τρεις είπε ότι πρόσφατα παραλείπει γεύματα λόγω της ανόδου του πληθωρισμού, ανέφερε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Ipsos. Η ανησυχία για τις πληθωριστικές πιέσεις βρίσκεται σε υψηλό 30ετίας και οι περισσότεροι Βρετανοί αναμένουν ότι οι τιμές των ειδών πρώτης ανάγκης θα αυξηθούν μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές προβλέψεις, ίσως υπάρξει περισσότερο άγχος στον ορίζοντα» ανέφερε ο Γκίντεον Σκίνερ, ο επικεφαλής του τμήματος πολιτικών ερευνών της Ipsos. «Θα διατηρηθεί η πίεση στην κυβέρνηση ώστε να γίνουν περισσότερα βήματα για να στηριχθεί ο κόσμος», πρόσθεσε.

Τα οικονομικά στοιχεία που αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο Τετάρτη εκτιμάται ότι θα δείξουν ότι ο πληθωρισμός έφτασε το 9,1% τον Απρίλιο, σύμφωνα με οικονομολόγους που ρωτήθηκαν από το πρακτορείο Reuters, ενώ η Τράπεζα της Αγγλίας πιστεύει ότι θα μπορούσε να ξεπεράσει το 10% εντός του έτους.

Μια άλλη δημοσκόπηση του YouGov δείχνει ότι το 72% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει κακή τη διαχείριση των οικονομικών θεμάτων από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, ποσοστό διπλάσιο σε σχέση με πέρυσι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι γελοιότητα είναι το σήμα κατατεθέν των δυτικών δημοσιογράφων των αποικιοκρατών.

Ιδού πως περιγράφουν την παράδοση των ουκρανοναζί του Αζοφσταλ

Ουκρανία: Αποχώρησαν 256 Ουκρανοί στρατιωτικοί από το Αζοφστάλ

 Τρίτη, 17 Μαΐου 2022, 13:41

Οι Ουκρανοί αποχώρησαν προς τα ρωσικά εδάφη. Επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία του ρωσικού στρατού που είχαν γραμμένο το σήμα Ζ επάνω, και αποχώρησαν προς τα ρωσικά εδάφη.

Πόσο ακόμα θα ξεφτιλιστούν  οι δυτικοί δημοσιογράφοι!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ινδία θα επιτρέψει την εξαγωγή φορτίων σίτου που περιμένουν στα τελωνεία

 Τρίτη, 17 Μαΐου 2022, 13:21

Η Ινδία θα επιτρέψει την αποστολή φορτίων σίτου στο εξωτερικό, τα οποία περιμένουν εκτελωνιστική άδεια από τα τελωνεία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, χαλαρώνοντας κάπως την απαγόρευση στις εξαγωγές σίτου που επέβαλε το Σάββατο.

Η Ινδία θα επιτρέψει επίσης εξαγωγές σίτου στην Αίγυπτο, αναφέρεται σε κυβερνητική δήλωση.

«Αποφασίστηκε πως ό,τι φορτία σίτου έχουν παραδοθεί στα Τελωνεία για εξέταση και έχουν καταγραφεί στα τελωνειακά συστήματα» είτε στις 13 Μαΐου 2022, είτε νωρίτερα, θα επιτραπεί η αποστολή τους, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι σίτου βρίσκονται αποκλεισμένοι σ' ένα μεγάλο ινδικό λιμάνι λόγω της απαγόρευσης εξαγωγής του δημητριακού που ανακοινώθηκε το Σάββατο από το Νέο Δελχί, το οποίο επικαλέστηκε τον υψηλό πληθωρισμό και την επισιτιστική ασφάλεια.

Η Ινδία, δεύτερη παραγωγός σίτου παγκοσμίως, έδωσε το Σάββατο εντολή στους εμπόρους σίτου να μην συνάψουν νέες συμφωνίες εξαγωγής χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης.

Η αιφνίδια αυτή ανακοίνωση προκάλεσε χάος στο λιμάνι Ντινταγιάλ του δυτικού κρατιδίου Γκουτζαράτ, όπου βρίσκονται αποκλεισμένα περίπου 4.000 φορτηγά φορτωμένα σιτάρι.

Τέσσερα πλοία εν μέρει φορτωμένα με περίπου 80.000 τόνους σίτου περιμένουν επίσης να μπορέσουν να αποπλεύσουν.

Οι υπεύθυνοι του λιμανιού δήλωσαν πως τα φορτία που έφτασαν πριν από τις 13 Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία η ινδική κυβέρνηση ανακοίνωσε την απαγόρευση εξαγωγών, θα μπορούσαν να αναχωρήσουν με πλοία με προορισμό χώρες όπως η Αίγυπτος και η Νότια Κορέα, βάσει προηγούμενων συμφωνιών.

«Εντούτοις τα φορτηγά που είναι φορτωμένα με σιτάρι και έφτασαν στο λιμάνι μετά τις 13 Μαΐου θα πρέπει να αναχωρήσουν και πάλι με το φορτίο τους», δήλωσε ο Ομ Πρακάς Νταντλάνι, εκπρόσωπος της λιμενικής αρχής του Ντινταγιάλ (Deendayal Port Trust, DPT).

Το Εμπορικό Επιμελητήριο του Γκαντιντάμ εκτιμά ότι περίπου 400.000 τόνοι σίτου, προερχόμενοι από τα κρατίδια Πουντζάμπ, Χαραγιάνα, Μάντια Πραντές και άλλα, βρίσκονται στο λιμάνι και μέσα σε γειτονικές αποθήκες.

Από 500 μέχρι 700 αποθήκες που βρίσκονται κοντά στο λιμάνι Κάντλα είναι «γεμάτες σιτάρι που προορίζεται για εξαγωγή», δήλωσε ο Τέγια Κανγκάντ, πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Γκαντιντάμ, εκφράζοντας τη λύπη του για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε μια προειδοποίηση, αντί να ανακοινώσει ξαφνικά την απαγόρευση.

«Αυτό οδήγησε σε μια χαοτική κατάσταση καθώς οι οδηγοί φορτηγών και οι έμποροι δεν ξέρουν τι θα γίνει με τα εμπορεύματά τους. Επιπλέον, επειδή το σιτάρι είναι ένα τρόφιμο που αλλοιώνεται εύκολα, δεν μπορεί να παραμείνει εκτεθειμένο για πολύ καιρό», δήλωσε ο Κανγκάντ, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραήλ: Συγκρούσεις ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της κηδείας Παλαιστίνιου

 Τρίτη, 17 Μαΐου 2022, 13:14

Κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την ισραηλινοναζιστική στρατοαστυνομία, δεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν και άλλοι συνελήφθησαν τη νύκτα της Δευτέρας προς Τρίτη στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ κατά τη διάρκεια κηδείας Παλαιστίνιου, που είχε τραυματιστεί στην Πλατεία των Τεμενών.

Εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην κηδεία του 23χρονου Ουάλιντ αλ Σαρίφ, ο οποίος υπέκυψε το Σάββατο στα τραύματα, που υπέστη τρεις εβδομάδες νωρίτερα στη διάρκεια συγκρούσεων με την ισραηλινοναζιστική στρατοαστυνομία στην Πλατεία των Τεμενών.

Η σορός του μεταφέρθηκε αρχικά στην Πλατεία, όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος ανθρώπων κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες και στη συνέχεια προς ένα νεκροταφείο στην Παλιά Πόλη.

Από τις συγκρούσεις που ξέσπασαν με την ισραηλινοναζιστική στρατοαστυνομία στη διάρκεια της νεκρικής πομπής τραυματίστηκαν 71 άνθρωποι, κυρίως από πλαστικές σφαίρες και βομβίδες κρότου, σύμφωνα με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο. Δεκατρείς άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μάλι: Η στρατιωτική εθνικοαπελευθερωτική λαοπρόβλητη χούντα ανακοίνωσε ότι απέτρεψε απόπειρα νέου πραξικοπήματος με την υποστήριξη δυτικής χώρας

 Τρίτη, 17 Μαΐου 2022, 04:15

Η στρατιωτική εθνικοαπελευθερωτική λαοπρόβλητη χούντα η οποία ασκεί την εξουσία στο Μάλι ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι την περασμένη εβδομάδα απέτρεψε απόπειρα πραξικοπήματος αξιωματικών υποστηριζόμενων από δυτικό κράτος, το οποίο δεν κατονόμασε.

Η ανακοίνωση του στρατιωτικού εθνικοαπελευθερωτικού λαοπρόβλητου καθεστώτος, που αναγνώστηκε κατά τη διάρκεια δελτίου ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης, δεν εξήγησε τι ακριβώς συνέβη. Έκανε λόγο για συλλήψεις, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Ανέφερε ακόμη ότι ενισχύθηκαν οι έλεγχοι στις εξόδους της πρωτεύουσας Μπαμακό και στα σύνορα.

Προτού δημοσιοποιηθεί η ανακοίνωση, χθες βράδυ, δεν είχε υπάρξει καμία απολύτως πληροφορία περί απόπειρας πραξικοπήματος την περασμένη εβδομάδα.

Το στρατιωτικό εθνικοαπελευθερωτικό καθεστώς τερμάτισε τη συνεργασία με τη αποικιοκρατική Γαλλία και στους εταίρους της και στράφηκε στη Ρωσία για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση της δράσης των τζιχαντοφασιστών, που τους υποστήριζαν κατά βάθος οι Γάλλοι αποικιοκράτες,που έχει φθάσει ως το κεντρικό τμήμα της χώρας κι έχει εξαπλωθεί σε γειτονικά κράτη, στον Νίγηρα και στην Μπουρκίνα Φάσο.

Οι στρατιωτικοί, υπό την ηγεσία του συνταγματάρχη Ασιμί Γκοϊτά, αποκήρυξαν την αρχική δέσμευσή τους να παραδώσουν ξανά την εξουσία σε πολίτες έπειτα από τις εκλογές που υπόσχονταν ότι θα διεξάγονταν τον Φεβρουάριο του 2022.

«Με τον νοσηρό σκοπό να ματαιώσει τη δυναμική της επανίδρυσης του Μάλι, μικρή ομάδα αξιωματικών και υπαξιωματικών που εναντιώνονται στην πρόοδο αποπειράθηκε στρατιωτικό πραξικόπημα τη νύχτα της 11ης προς 12η Μαΐου 2022», σύμφωνα με την ανακοίνωση της μεταβατικής κυβέρνησης, όπως αποκαλείται η στρατιωτική εθνικοαπελευθερωτική λαοπρόβλητη χούντα.

«Οι στρατιωτικοί αυτοί υποστηρίζονταν από δυτικό κράτος», κατά το κείμενο. «Η απόπειρα απετράπη χάρη στην επαγρύπνηση και στον επαγγελματισμό των δυνάμεων ασφάλειας και άμυνας».

Τα πρόσωπα που τέθηκαν υπό κράτηση θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση, που δεν δίνει καμιά πληροφορία για τις ταυτότητές τους, ή το πού κρατούνται.

Αξιωματικός του στρατού, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, έκανε λόγο για περίπου δέκα συλλήψεις και πρόσθεσε ότι γίνονται και άλλες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της στρατιωτικής εθνικοαπελευθερωτικής χούντας «όλα τα απαραίτητα μέσα» κινητοποιήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για να βρεθούν και να τεθούν υπό κράτηση οι συνεργοί της ομάδας.

Το εθνικοαπελευθερωτικό καθεστώς διαβεβαίωσε ότι «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο» και παρότρυνε τους πολίτες να παραμείνουν «ήρεμοι».

Ο συνταγματάρχης Γκοϊτά –ανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος τον Ιούνιο του 2021– έγινε στόχος επίθεσης τον Ιούλιο, όταν άνδρας προσπάθησε να τον μαχαιρώσει. Ο συνταγματάρχης δεν έπαθε τίποτε. Ο δράστης της επίθεσης πέθανε μερικές ημέρες αργότερα. Το στρατιωτικό εθνικοαπελευθερωτικό καθεστώς έκανε λόγο για επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του κατά τη διάρκεια της έρευνας, χωρίς καμία άλλη διευκρίνιση. Δεν έχει δημοσιοποιηθεί καμιά πληροφορία για την εξέλιξη αυτής της έρευνας.

Η στρατιωτική εθνικοαπελευθερωτική χούντα, στην οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την Οικονομική Κοινότητα των Κρατών της Δυτικής Αφρικής που βρίσκεται κάτω από την εξουσία της αποικιοκρατικής Γαλλίας,  εκφέρει λόγο πατριωτικό και υπερασπίζεται την εθνική κυριαρχία του Μάλι. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Λουκασένκο προέτρεψε τα μέλη της στρατιωτικής συμμαχίας ΟΣΣΑ της οποίας ηγείται η Ρωσία να ενωθούν κατά της Δύσης

 Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022, 15:29

Ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο παρότρυνε σήμερα τα άλλα μέλη της στρατιωτικής συμμαχίας του ΟΣΣΑ (Οργανισμός της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας) της οποίας ηγείται η Ρωσία, να παραμείνουν ενωμένα και κατηγόρησε την Δύση ότι ευελπιστεί να παρατείνει την σύγκρουση στην Ουκρανία επιδιώκοντας να αποδυναμώσει την Ρωσία όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ο Λουκασένκο, μιλώντας στην σύνοδο κορυφής των ηγετών του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας στην Μόσχα, δήλωσε ότι «οι διαβολεμένες κυρώσεις» κατά της χώρας του και της Ρωσίας θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν η συμμαχία μιλούσε με μια φωνή.

«Χωρίς ένα ενωμένο μέτωπο, η συλλογική Δύση θα εντείνει την πίεση στον μετασοβιετικό χώρο» δήλωσε ο Λουκασένκο σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, απευθυνόμενος στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και στους ηγέτες της Αρμενίας, του Καζακστάν, του Κιργιστάν και του Τατζικιστάν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



CDU και Πράσινοι κερδισμένοι των «μικρών ομοσπονδιακών» εκλογών στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία

 Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022, 02:35

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) και οι Πράσινοι είναι οι κερδισμένοι των εκλογών στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, το πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας.

Μεγάλοι χαμένοι από την άλλη είναι το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και κυρίως οι Φιλελεύθεροι (FDP).

Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών προέβλεπαν ντέρμπι στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, κρατίδιο το οποίο θεωρείται βαρόμετρο για τα κόμματα σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Όμως το CDU διέψευσε τα προγνωστικά, καταγράφοντας καθαρή νίκη με 35,9%, αυξάνοντας μάλιστα το ποσοστό του από το 2017, όταν είχε λάβει το 33,9% των ψήφων.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), το οποίο φιλοδοξούσε να ορίσει τον πρωθυπουργό της επόμενης κρατιδιακής κυβέρνησης, περιορίστηκε στο 26,7%, υφιστάμενο πτώση 4,5 μονάδων από τις προηγούμενες εκλογές στο κρατίδιο.

Αντιθέτως, οι Πράσινοι ενισχύθηκαν κατά 11,6 μονάδες, έλαβαν το 18%.

Οριακά πάνω από τον πήχη για να αναδείξει βουλευτές, στο 5,8%, βρέθηκε το Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP), που υπέστη βαριές απώλειες: 6,8 μονάδες. Απώλειες 1,9 μονάδων σημείωσε η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), που πάντως καταφέρνει τελικά να εξασφαλίσει την είσοδό της στην κρατιδιακή Βουλή με ποσοστό 5,5%.

Το κόμμα Αριστερά είχε επίσης βαριές απώλειες χάνοντας 2,8 μονάδες συγκεντρώνοντας 2,1%.

Ο επικεφαλής του CDU και πρωθυπουργός της κυβέρνησης συνεργασίας CDU - FDP Χέντρικ Βουστ κατέστησε σαφές πως θεωρεί ότι θα πρέπει να παραμείνει επικεφαλής στη νέα κυβέρνηση του κρατιδίου.

«Το CDU της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας κέρδισε καθαρά αυτές τις εκλογές. Ο κόσμος μας ανέδειξε σαφώς στην ισχυρότερη δύναμη. Αυτό ισοδυναμεί με εντολή να σχηματίσουμε την επόμενη κυβέρνηση αλλά και να ηγηθούμε αυτής», δήλωσε ο νικητής των εκλογών και ευχαρίστησε τον μέχρι τώρα κυβερνητικό εταίρο του, το FDP, για τη συνεργασία και τη σχέση αξιοπιστίας των τελευταίων ετών, αλλά και τον προκάτοχό του, τον Άρμιν Λάσετ, ο οποίος εγκατέλειψε πέρυσι την κυβέρνηση του κρατιδίου προκειμένου να τεθεί επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα του CDU ως ατυχήσας υποψήφιος καγκελάριος. Σε ό,τι αφορά τις πιθανές συνεργασίες, ο κ. Βουστ δήλωσε ότι θα μιλήσει «με όλα τα δημοκρατικά κόμματα».

Ο αρχηγός του FDP Κρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος κατάγεται από το κρατίδιο, έκανε από την άλλη λόγο για «θλιβερή βραδιά» και «καταστροφική ήττα», την τρίτη συναπτή, μετά τις εκλογές στο Ζάαρλαντ και στο Σλέσβιγκ-Χολστάιν. Προσπάθησε πάντως να αναπτερώσει το ηθικό των στελεχών του λέγοντας: «Ψηλά το κεφάλι! Οι Φιλελεύθεροι κερδίζουν και χάνουν ενωμένοι».

Ο συνασπισμός CDU-FDP στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία ήταν ο τελευταίος που είχε επιβιώσει σε όλη τη χώρα.

Η γενική γραμματέας του SPD στο κρατίδιο, η Νάντγια Λούντερς, δεν έκρυψε τις προθέσεις του κόμματός της, που θεωρητικά θα μπορούσε να ηγηθεί συγκυβέρνησης με τους Πράσινους: «Φυσικά, η κυβερνητική εντολή ανήκει στο CDU και στους Πράσινους, τους οποίους συγχαίρω θερμά για την επιτυχία τους – κυρίως τους Πράσινους. Αλλά είμαστε έτοιμοι για συνομιλίες», ανέφερε.

Σε κάθε περίπτωση, οι Πράσινοι είναι εκείνοι που θα δώσουν την κυβέρνηση στο CDU ή στο SPD.

Με το SPD, η πλειοψηφία θα ήταν οριακή, ενώ οι Πράσινοι θα έπρεπε επίσης να εξηγήσουν γιατί επιλέγουν τον «χαμένο» για συνεργασία. Το βέβαιο είναι ότι το «ήσσον» κόμμα της νέας κυβέρνησης θα είναι ισχυρό και απαιτητικό.

Ο επικεφαλής του SPD στο κρατίδιο Τόμας Κουτσάτι είχε στηριχτεί ιδιαίτερα στην καλή του σχέση με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ο οποίος με τη σειρά του στην προεκλογική περίοδο κατέστησε σαφές ότι τον στηρίζει. Η ήττα λοιπόν είναι και δική του. Κι αν στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής η ήττα του SPD μπορούσε να αποδοθεί στην ευρεία δημοτικότητα του υποψήφιου του CDU και πρωθυπουργού του κρατιδίου Ντάνιελ Γκούντερ, στην περίπτωση της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας δεν ισχύει τίποτα τέτοιο.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα, ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ (SPD) μίλησε για απογοήτευση και ταπείνωση, δεν απέκλεισε ωστόσο να σχηματιστεί κυβέρνηση SPD - Πρασίνων.

Την ίδια ώρα οι Φιλελεύθεροι πλήρωσαν κατά πάσα πιθανότητα τις κακές επιδόσεις τους στην απερχόμενη κρατιδιακή κυβέρνηση, ιδίως στην πολιτική για την παιδεία, ενώ δεν φαίνεται να τα πηγαίνουν ιδιαίτερα καλά ούτε σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Μετά την τρίτη τους ήττα φέτος, η δυσαρέσκεια προς την ηγεσία αυξάνεται.

Αντιθέτως, η ηγεσία του CDU, μεγάλου αντιπάλου του FDP, μπορεί να αναπνεύσει με ανακούφιση. Ο Φρίντριχ Μερτς έχει έως τώρα περάσει τις βασικές δοκιμασίες με επιτυχία και, καθώς οι εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, την ιδιαίτερη πατρίδα και εκλογική του περιφέρεια, έχουν το προσωνύμιο «μικρές ομοσπονδιακές εκλογές», έχει πολλούς λόγους να αισιοδοξεί. «Αυτές οι εκλογές ήταν επίσης δοκιμασία για τη διάθεση των πολιτών σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Το CDU επέστρεψε, η πορεία μας προς τα εμπρός επιβεβαιώνεται», διαβεβαίωσε ο κ. Μερτς μέσω Twitter.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το Ινστιτούτο Infratest dimap για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, το 19% των ψηφοφόρων στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία είχε βασικό κριτήριο για την ψήφο του την αύξηση στις τιμές των αγαθών, το 17% το κλίμα, το 16% την ενέργεια και το 16% τον πόλεμο στην Ουκρανία. Στο ερώτημα «ποιο κόμμα έχει τις καλύτερες απαντήσεις για το μέλλον;», το 24% επιλέγει τους Πράσινους, το 17% το CDU και το 15% το SPD. Την ίδια ώρα όμως η ικανοποίηση για το έργο του χριστιανοδημοκράτη πρωθυπουργού Χέντρικ Βουστ φθάνει το 48%.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Μαλί εγκαταλείπει τον οργανισμό G5 Σαχέλ

 Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022, 05:24

Η στρατιωτική εθνικοαπελευθερωτική λαοφιλής χούντα που κυβερνά το Μαλί ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι εγκαταλείπει τον διεθνή οργανισμό G5 Σαχέλ και την αντιτζιχαντιστική δύναμη που είχε συγκροτήσει, κατηγορώντας τον πως «εργαλειοποιήθηκε» από το «εξωτερικό» και ότι δεν επέτρεψε να ασκήσει την προεδρία του στο Μπαμακό.

Πλέον ο περιφερειακός οργανισμός του Σαχέλ αποτελείται από τέσσερις χώρες — τη Μαυριτανία, το Τσαντ, την Μπουρκίνα Φάσο και τον Νίγηρα.

Ακολουθεί εξάλλου την ανακοίνωση στις αρχές Μαΐου από το στρατιωτικό εθνικοαπελευθερωτικό λαοφιλές καθεστώς πως τερματίζει τη συμφωνία συνεργασίας που είχε υπογραφτεί το 2014 με τη Γαλλία, από προηγούμενες υποτακτικές κυβερνήσεις, καθώς και τις δύο συμφωνίες του 2013 και του 2020 που όριζαν το νομικό πλαίσιο της παρουσίας της γαλλικής δήθεν αντιτζιχαντιστικής δύναμης Μπαρχάν και του ευρωενωσιτικού σχηματισμού ειδικών δυνάμεων Τακούμπα, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Παρισιού.

Οι σχέσεις της Δύσης με το Μαλί επιδεινώθηκαν ιδίως αφότου το Μπαμακό στράφηκε στη Ρωσία. Η Γαλλία και οι σύμμαχοί της κατηγορούν τη στρατιωτική εθνικοαπελευθερωτική χούντα πως έχει προσλάβει τη ρωσική εταιρεία μισθοφόρων Βάγκνερ, κάτι που διαψεύδει η εθνικοαπελευθερωτική κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση του Μαλί αποφάσισε να αποσυρθεί από όλα τα όργανα της G5 Σαχέλ, συμπεριλαμβανομένης της κοινής δύναμης» που δρούσε εναντίον των τζιχαντιστών, ανέφερε η ανακοίνωση της μεταβατικής κυβέρνησης που δημοσιοποιήθηκε χθες βράδυ.

Οι διμερείς σχέσεις με τα κράτη της G5 Σαχέλ «θα συνεχιστούν», ανέφερε χθες ο συνταγματάρχης Αμπντουλαγέ Μαϊγκά.

Την οργή του Μπαμακό εναντίον του G5 Σαχέλ προκάλεσε το γεγονός πως δεν έγινε ποτέ η σύνοδος των αρχηγών κρατών που προβλεπόταν τον Φεβρουάριο του 2022 στο Μπαμακό, αφιερωμένη στην «έναρξη της προεδρίας του Μαλί» στον οργανισμό. Σχεδόν ένα τρίμηνο αργότερα, η σύνοδος «δεν έγινε ποτέ», σύμφωνα με την ανακοίνωση του εθνικοαπελευθερωτικού καθεστώτος.

Το Μπαμακό «απορρίπτει κατηγορηματικά το επιχείρημα ενός κράτος μέλους του G5 Σαχέλ που επικαλέστηκε την εσωτερική πολιτική κατάσταση για να εναντιωθεί στην άσκηση από το Μαλί της προεδρίας» του οργανισμού, προστίθεται, χωρίς να διευκρινίζεται για ποιο κράτος επρόκειτο.

Σύμφωνα με το στρατιωτικό εθνικοαπελευθερωτικό καθεστώς στο Μαλί, η εναντίωση στην άσκηση της προεδρίας του G5 Σαχέλ από το Μαλί «οφείλεται στους ελιγμούς κράτους εκτός της περιφέρειας που θέλει απελπισμένα να απομονώσει» το Μπαμακό — υπονοείται, χωρίς να αναφέρεται ονομαστικά, η Γαλλία.

Το Μαλί κατηγορεί τον G5 Σαχέλ ότι «έχασε την αυτονομία του», ότι «εργαλειοποιήθηκε» και επέδειξε «σοβαρή δυσλειτουργία» των οργάνων του.

Η δήθεν αντιτζιχαντιστική δύναμη (στην ουσία κατοχική) μέτραγε μέχρι χθες περίπου 5.000 στρατιωτικούς.

Όμως τα στρατιωτικά εθνικοαπελευθερωτικά πραξικοπήματα στο Μαλί και στην Μπουρκίνα Φάσο, δύο από τα πέντε μέλη της δύναμης, έθεσε εν αμφιβόλω τις επιχειρησιακές τις δυνατότητες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν εξαιρέσουμε την πολλαπλή χρήση της λέξης “Ελευθερία” και “Δημοκρατία” από έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζει τι πραγματικά σημαίνουν οι 2 αυτές έννοιες και τον παραλληλισμό της πολιορκίας του Μεσολογγίου με αυτή των Ναζί ποντικών που ταμπουρώθηκαν στο Azovstal της Μαριούπολης, η ομιλία του Μητσοτάκη ήταν εξαιρετική.  Τι κρίμα όμως τα Ηνωμένα Έθνη να μην έχουν πια τη δύναμη να επιλύσουν προβλήματα όπως το κυπριακό που πολύ σωστά έθεσε ο πρωθυπουργός μας. Τι κρίμα να ζητάμε βοήθεια από αυτούς που χρειάζονται μεγαλύτερη σήμερα. Αργήσαμε! Η Κύπρος παραμένει επ' αορίστου ζημιωμένη. Η Ελλάδα συνεχίζει να πληρώνει. Η αδικία που πέφτει στις πλάτες των πολιτών συνεχίζει να μεγαλώνει. Τι ομιλία όμως ε; Μεγάλη επιτυχία!

Αυτή η ετεροχρονισμένη “επιτυχία” μου θυμίζει μεγάλες μπάντες που έρχονται για συναυλία στην Ελλάδα όταν έχουν προ πολλού περάσει το peak της καριέρας τους και πλέον ώριμοι (για να το πω ευγενικά) εμφανίζονται για να βγάλουν ένα εξτραδάκι. Αυτό το εξτραδάκι είναι νομίζω το σημαντικότερο για τα Ηνωμένα Έθνη. Καλά θα κάνουμε να μην το ξεχνάμε αυτό που ήδη συμβαίνει. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε ποτέ. Είμαστε εδώ που είμαστε με την αξία και τους αγώνες του λαού.

Το 100% της επιτυχίας χρεώνεται σε αυτόν και σε κανέναν άλλο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αδιανοητος ο παραλληλισμός της ηρωικής Εξόδου των υπερασπιστων του Μεσολογγίου, με την παράδοση των ανθρωπομορφων ναζιστικων κτηνων του τάγματος Αζοφ, από το μπαιγνιο που παριστάνει τον πρωθυπουργό της χώρας.

Σχολιο.- Αδιανόητη η επιλογή του ελληνικού λαού να φέρει στην εξουσία αυτό τον δηλωμένο πράκτορα των Γερμανών και των Αμερικανών στις εκλογές του 19...Τώρα πληρώνουμε το τίμημα και θα το πληρώνουμε για χρόνια.

Σχολιο.- μάλλον έδιωξε τον Τσιπρα μη αντέχοντας την προδοσία του παρά έφερε τον γαμημενο

Σχολιο.- Κάπως έτσι...Σημασία έχει το αποτέλεσμα και ο μόνος κυριολεκτικά γαμημενος είναι ο κοσμακης με τις αυτοκτονικές επιλογές του..

Σχολιο.- ο "κοσμάκης" έχει δύο επιλογές :ή να ψηφίσει τα κόμματα της ΤΊΝΑ ή τα κόμματα του "τρεις λαλούν και δύό χορεύουν"

Σχολιο.- Υπάρχουν και άλλες επιλογές, που απαιτούν ξεβολεμα και ρίσκα πολλά...Αυτοοργάνωση,συμμετοχή στα κοινά,ξαναστήσιμο του διαλυμένου συνδικαλιστικού κινήματος και γενικότερα κινητοποίηση ενάντια στην κονιορτοποιηση των μικρών και μεσαίων στρωμάτων..Από τον καναπέ δεν άλλαξε ποτέ τίποτα ούτε μέσω εκλογών.Οι κοινωνίες πήγαν μπροστά μέσα από κινήματα με λαϊκή βάση και αγώνα.

Κάποια στιγμή ο λαός θα αναγκαστεί να εξεγερθεί...Αργά η γρήγορα. Μέχρι τότε θα μας κυβερνάνε οι γαμημενοι..

Σχολιο.- Τί εκανε λέει ; Αζόφ ισον Μεσολόγγι ; Ξεστόμισε τέτοια βλαστήμια ;

Σχολιο.- ακριβώς, το είπε και αυτό, το κάθαρμα...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε νατοϊκή άσκηση πήραμε μέρος μαζί με αλβανούς κ σκοπιανους με στόχο την Σερβία!!!

Πάντα στην σωστή ναζιστική δυτική πλευρά της ιστορίας η κάθε κυβέρνηση της Ελλάδας.....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΙΒΑΝΟΣ

Απώλειες «Χεζμπολάχ», ενίσχυση «Λιβανικών Δυνάμεων» και ανεξάρτητων

Ενα διαφορετικό μετεκλογικό σκηνικό καταγράφουν τα πρώτα ανεπίσημα αποτελέσματα των χτεσινών βουλευτικών εκλογών στον Λίβανο, που ήταν και οι πρώτες κάλπες που στήθηκαν στη χώρα από τη σοβαρή κρίση και τις μαζικές διαδηλώσεις του 2019 και την καταστροφική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού τον Αύγουστο του 2020.

Ενδεικτικά αποτελέσματα φέρνουν στη νέα 128μελή Βουλή περίπου 10 νέους ανεξάρτητους βουλευτές, καταγράφουν μείωση των δυνάμεων της «Χεζμπολάχ» (προς όφελος του συνεργαζόμενου με αυτήν σιιτικού κόμματος Αμάλ) και αύξηση των βουλευτών του χριστιανικού κόμματος «Λιβανικές Δυνάμεις» (των φασιστών Φαλαγγιτών) του Σαμίρ Ζάζα (που ζητά την αποστρατιωτικοποίηση της «Χεζμπολάχ» και στηρίζεται από τις ΗΠΑ και τη Γαλλία).

Ως εκ τούτου είναι πολύ πιθανό τα ενδοαστικά παζάρια να γίνουν ακόμη πιο περίπλοκα και δύσκολα καθώς το νέο Κοινοβούλιο, που θα κληθεί να ψηφίσει μπαράζ νομοσχεδίων (κομμένων και ραμμένων στα μέτρα των «συνταγών» του ΔΝΤ υπέρ των ντόπιων και ξένων μονοπωλίων), θα είναι «μοιρασμένο» ανάμεσα στις δυνάμεις που στηρίζουν ή συνεργάζονται με τη «Χεζμπολάχ» και με αυτές που αντιτίθενται σφόδρα σε αυτήν. Πολιτικοί αναλυτές στον Λίβανο εκτιμούν πως τον νέο κυβερνητικό συνασπισμό θα κρίνουν 14 - 15 έδρες.

Από την άλλη, η χαμηλή συμμετοχή του εκλογικού σώματος, που περιορίστηκε στο 41%, από 49% που ήταν στις προηγούμενες εκλογές του 2018, φανερώνει κόπωση ή απογοήτευση σημαντικού μέρους των ψηφοφόρων από τις πολιτικές προτάσεις των περισσότερων κομμάτων.

Σύμφωνα με πρώτα ενδεικτικά αποτελέσματα που επικαλούνταν διεθνή ΜΜΕ, στη νέα Βουλή η (συνεργαζόμενη με το Ιράν) «Χεζμπολάχ» υπέστη υποχώρηση της εκπροσώπησης, με χαρακτηριστική την περίπτωση του Ταλάλ Αρσλάν, που προέρχεται από μία από τις πιο παλιές πολιτικές «δυναστείες» του Λιβάνου και εκλεγόταν διαρκώς από το 1992. Ο Αρσλάν έχασε την έδρα του από τον Μαρκ Ντάου, έναν νεοεισερχόμενο στην πολιτική που έκανε εκστρατεία με ατζέντα υπέρ αλλαγών στη χώρα. Σημαντική θεωρείται η απώλεια της έδρας του Ασάαντ Χαρντάν από το «Συριακό Σοσιαλιστικό Εθνικιστικό Κόμμα» (που συνεργάζεται με τη «Χεζμπολάχ») και εκλεγόταν από το 1992. Ηττήθηκε από τον νεοεισερχόμενο στη Βουλή χριστιανό ορθόδοξο ουνίτη οφθαλμίατρο Ηλία Τζράντι.

Τα κέρδη που φέρεται να καταγράφουν οι «Λιβανικές Δυνάμεις» (LF), που αντιτίθενται στη «Χεζμπολάχ», σημαίνουν πως το κόμμα αυτό θα μπορούσε να ξεπεράσει το Ελεύθερο Πατριωτικό Κίνημα (FPM), που συνεργάζεται με τη «Χεζμπολάχ», ως το μεγαλύτερο χριστιανικό κόμμα στο Κοινοβούλιο. Οι «Λιβανικές Δυνάμεις» φαινόταν να κερδίζουν τουλάχιστον 19 έδρες, από 15 το 2018.

Το FPM εξασφάλισε μέχρι και 17 έδρες, από 18 το 2018, δήλωσε στο «Ρόιτερς» ο Σάγεντ Γιούνες, επικεφαλής του εκλογικού του μηχανισμού.

Το σουνιτικό υποστηριζόμενο από την Σαουδική Αραβία Μελλοντικό Κίνημα του Σαάντ Χαρίρι εξασφάλισε 6  έδρες.  Το άλλο φασιστικό κόμμα Καταέμπ του Σάμυ Τζεμαγιέλ εξασφαλίζει 4 έδρες. Το σιιτικό Κίνημα Αμάλ 15 έδρες (από 17), η εθνικοαπελευθερωτική σιϊτική Χεζμπολάχ 13 έδρες (από 12),  οι Δρούζοι του Ουαλίντ Τζουμπλάτ 8 έδρες, οι πρώην συνεργαζόμενοι με το ΕΠΚ Αρμένιοι 3 έδρες, το πρώην συνεργαζόμενο με τη Χεζμπολάχ χριστιανικό  Κίνημα Μαράντα 2 έδρες και το πρώην συνεργαζόμενο με το ΕΠΚ  Κίνημα Ανεξαρτησίας 2 έδρες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΠΑΡΟΙΚΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Καταγγέλλουν την απαγόρευση πορείας για τη Νάκμπα

Την έντονη διαμαρτυρία για την απαγόρευση από την ελληνική κυβέρνηση της πορείας αυτοκινήτων που είχε διοργανώσει για την Κυριακή με αφορμή την επέτειο της Νάκμπα εκφράζει η Παλαιστινιακή Παροικία της Ελλάδας. Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ανάμεσα σε άλλα ότι «εκφράζουμε ταυτόχρονα τη λύπη μας για την απαγόρευση αυτή, που δεν συνάδει με την πάγια θέση της Ελλάδας υπέρ του αγώνα όλων των λαών για απαλλαγή από την ξένη κατοχή, για εθνική αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία και για δημοκρατία, ελευθερία και ειρήνη.

Ζήτω η Παλαιστίνη! Ζήτω η Ελληνο-Παλαιστινιακή Φιλία!».

Η Νάκμπα, η ολοκληρωτική καταστροφή της Παλαιστίνης από το Ισραήλ, το 1948, είναι μια αιματοβαμμένη επέτειος που τιμάται κάθε χρόνο στις 15 Μάη, για να υπενθυμίζει τους αγώνες του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στην ισραηλινή κατοχή. Τότε το νεοσύστατο Ισραήλ προχώρησε σε μια ευρείας κλίμακας εθνοκάθαρση σε 531 χωριά και πόλεις, με αποτέλεσμα 15.000 Παλαιστίνιοι να δολοφονηθούν και 950.000 (περίπου τα 2/3 του παλαιστινιακού πληθυσμού) να εκτοπιστούν, άλλοι σε γειτονικές χώρες και άλλοι σε προσφυγικούς καταυλισμούς στη Δυτική Οχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.

Φέτος 74 χρόνια μετά, η επέτειος σημαδεύτηκε από τη δολοφονία της Παλαιστίνιας δημοσιογράφου Σιρίν Αμπου Ακλα και την προκλητική επίθεση στην τελετή της κηδείας της, που έρχεται να προστεθεί στις συνεχιζόμενες δολοφονίες και διώξεις κατά όσων αντιτίθενται στην ισραηλινή κατοχή.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποσύρει το ισραηλινό εβραϊκό ακροδεξιό κόμμα Καχάνε Χάι, που ίδρυσε ο δολοφονημένος ραβίνος και κοινοβουλευτικός Μέιρ Καχάνε, όπως και την παλαιστινιακή τζιχαντιστική παράταξη «Το Συμβούλιο της Σούρας των Μουτζαχεντίν των Περιχώρων της Ιερουσαλήμ», από τον κατάλογο των «τρομοκρατικών οργανώσεων», τον οποίο καταρτίζει, διότι έχουν περάσει πολλά χρόνια αφότου ενεπλάκησαν σε βίαιες ενέργειες, ανακοίνωσε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ την Κυριακή.

ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ.-- Οργή προκαλεί στη Νότια Αφρική το βίντεο με τη ρατσιστική και αντικοινωνική συμπεριφορά ενός λευκού πρωτοετούς φοιτητή στο Πανεπιστήμιο Στέλενμπος του Κέιπ Τάουν σε βάρος μαύρου συμφοιτητή του. Στο βίντεο, που κυκλοφόρησε χτες σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο λευκός φοιτητής ουρεί στο γραφείο και τα βιβλία ενός μαύρου συμφοιτητή του. Αμέσως ξέσπασαν διαμαρτυρίες με τη συμμετοχή πολλών λευκών και μαύρων φοιτητών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΟΜΑΛΙΑ

Επιστρέφουν οι Αμερικανοί στρατιώτες

Διάταγμα για την επιστροφή και επαναδραστηριοποίηση εκατοντάδων Αμερικανών στρατιωτών στη Σομαλία με πρόσχημα την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας» και των τζιχαντιστών της «Αλ Σαμπάμπ» υπέγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Τάιμς της Νέας Υόρκης», ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ανταποκρίθηκε και σε αίτημα του Πενταγώνου για επανέναρξη των επιδρομών σε βάρος ηγετικών στελεχών των Σομαλών τζιχαντιστών για την «προστασία» των «εθνικών συμφερόντων» των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην περιοχή.

Με τον τρόπο αυτό ο Αμερικανός Πρόεδρος αίρει προηγούμενη απόφαση του προκατόχου του Ντόναλντ Τραμπ για απομάκρυνση δυνάμεων του στρατού από το σομαλικό έδαφος, στο οποίο βρίσκονται εδώ και πολλά χρόνια πάντα με πρόσχημα τους τζιχαντιστές της «Αλ Σαμπάμπ» και την «αντιτρομοκρατική» εκπαίδευση του σομαλικού στρατού.

Νωρίτερα, το σομαλικό Κοινοβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να επανέλθει στο προεδρικό αξίωμα (μετά τη θητεία του την περίοδο 2012 - 2017) ο 66χρονος Χασάν σεΐχ Μοχάμουντ. Ο Μοχάμουντ εξελέγη Πρόεδρος από το Κοινοβούλιο με 214 ψήφους υπέρ έναντι 110 του αντιπάλου του, απερχόμενου Προέδρου Μοχάμεντ Αμπντουλαχί Μοχάμεντ (ή Φαρμάτζο).

Την ίδια ώρα, ο λαός (15 εκατομμύρια ο πληθυσμός) είναι αντιμέτωπος με μια από τις χειρότερες ξηρασίες των τελευταίων δεκαετιών και οργανώσεις αρωγής φοβούνται πως θα ενσκήψει λιμός παρόμοιος με εκείνον του 2011, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους 260.000 άνθρωποι. Το 71% των λαϊκών στρωμάτων πασχίζει να επιβιώσει με λιγότερα από 1,80 ευρώ τη μέρα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι άλλο θα διαπράξει ο Κ.Μητσοτάκης; – Χαρακτήρισε «πείραμα» την αρχαία ελληνική Δημοκρατία γιατί «οι σκλάβοι δεν είχαν δικαιώματα»

17.05.2022 | 10:47

Αδιανόητες δηλώσεις

Κατά την ανοιχτή συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με συνομιλητή του τον δημοσιογράφο Ντέιβιντ Ιγκνάτιους της The Washington Post,  στο Πανεπιστήμιο Georgetown University ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε κάτι που προκαλεί εντύπωση ότι δεν σχολιάστηκς και όλοι το άφησαν να περάσει απαρατήρητο.

Αναφερόμενος τόσο στη Δημοκρατία ανά τον κόσμο όσο και την Δημοκρατία στην Ελλάδα η οποία, αν και κράτησε 250 χρόνια, «αντιμετώπισε δυσκολίες», είπε πως «H Ελλάδα ήταν ένα πείραμα, γιατί ήταν μια δημοκρατία που δεν είχε να κάνει με τις σημερινές δημοκρατίες γιατί οι σκλάβοι δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν στις αποφάσεις»!

Τι να πούμε; Ότι για πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά χαρακτηρίστηκε η αρχαία ελληνική Δημοκρατία ως «πείραμα» γιατί «οι σκλάβοι δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν στις αποφάσεις»;

Δηλαδή τι άλλο θα ακούσουμε από το Κυριάκο Μητσοτάκη;

Γιατί, σήμερα οι στερούμενοι πολίτες με δικαστική απόφαση των πολιτικών τους δικαιωμάτων για αδικήματα που έχουν διαπράξει, μπορούν να συμμετάσχουν στις αποφάσεις;  Άρα κι εμείς πείραμα είμαστε.

Και ποια η διαφορά των δούλων του 6ου π.Χ. αιώνα με τους σημερινούς που χρωστάνε στις τράπεζες, στην ΔΕΗ, στο φυσικό αέριο και τους κάνουν πειραματόζωα με σκευάσματα που τα χαρακτηρίζουν εμβόλια, παρά την θέλησή τους;

Και τους στέλνουν εισαγγελέας ή και στην φυλακή αν δεν πληρώνουν ή δεν πειθαρχούν;

Τι απίστευτα λόγια είναι αυτά που υποβαθμίζουν την πρώτη Δημοκρατία της ιστορίας που τυχαίνει να είναι η ελληνική;

Ήταν «πείραμα» η αρχαία ελληνική Δημοκρατία και όχι η ανώτατη πολιτική και κοινωνική δημιουργία των προγόνων μας που καθόρισε την ιστορία των πολιτευμάτων και ενέπνευσε Βρετανούς και Γάλλους στην Ευρώπη για την ίδρυση των πρώτων σύγχρονων δημοκρατιών, έστω μέσω επαναστάσεων;

To ότι δεν έχει να κάνει με την «σημερινή δημοκρατία» εννοείται. Τότε τις αποφάσεις τις έπαιρναν οι πολίτες.

Σήμερα τις παίρνουν οι ολιγάρχες του Κ.Μητσοτάκη κι εν συνεχεία του τις ανακοινώνουν. Οι οποίοι ολιγάρχες τις περισσότερες φορές μεταφέρουν τις εντολές των Βρυξελλών.

Μήπως θα μας πει ότι ήταν και… «πείραμα» των εξωγήινων η αθηναϊκή δημοκρατία;

Ακούει τι λέει; Το γνωρίζουμε ότι είναι σε γυάλα και δεν έχει καμία επαφή με την κοινωνία, αλλά ξέχασε και αυτά που του έμαθαν στο δημοτικό σχολείο; 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ομιλία-ιστορική ντροπή του Κ.Μητσοτάκη στο αμερικανικό Κογκρέσο: «Η Μαριούπολη είναι το νέο Μεσολόγγι»!

Και το νεοναζιστικό Τάγμα Αζόφ οι απόγονοι των Ελλήνων αγωνιστών του 1821!

17.05.2022  | 18:00

Με μια ομιλία-ιστορική ντροπή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρομοίασε πριν λίγο στο αμερικανικό Κογκρέσο την πολιορκία του Μεσολογγίου (1825-1826) και τους ηρωικούς υπερασπιστές του με την Μαριούπολη και το νεοναζιστικό Τάγμα Αζόφ!

Όσο και αν ακούγεται ντροπιαστικό για την ελληνική ιστορία ένας Έλληνας πρωθυπουργός να παρομοιάζει τους ήρωες του 1821, όλους αυτούς που έχασαν την ζωή τους στις πολιορκίες της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, με τους νεοναζιστές εγκληματίες του Τάγματος Αζόφ της Μαριούπολης, ο Κ.Μητσοτάκης το διέπραξε και αυτό!

«Αν αντικαταστήσουμε τη λέξη Ελλάδα με τη λέξη Ουκρανία θα δείτε τρομακτικές ομοιότητες με το σήμερα. Όπως συμβαίνει με τη Μαριούπολη, το Μεσολόγγι είχε εξαιρετικούς αμυνόμενους πριν από την τελική έξοδο. Όταν βλέπουμε τον ίδιο πόνο, την ίδια θλίψη σε μία πόλη με ελληνικό όνομα, θυμόμαστε το Μεσολόγγι και το κόστος του δικού μας αγώνα», είπε.

Και μάλιστα είπε ότι «Οι Έλληνες δεν θα είχαν απελευθερωθεί αν δεν είχαν τους συμμάχους, όσο και αν προσπαθούσαν»!

Το ότι έβρισε άκριτα την Ρωσία και εμφανίστηκε ως δεύτερος ναζιστής κοκαϊνάκιας «Ζελένσκι» στο αμερικανικό Κογκρέσο είναι πραγματικά δευτερεύων θέμα ως προς αυτά που ξεστόμισε για το Ναζιστικό Τάγμα Αζόφ!

Τι ντροπή για την Ελλάδα!

Φυσικά έγινε δεκτός με θερμό χειροκρότημα από τους Αμερικανούς βουλευτές σε σημείο που να πει ότι «Στην Ελλάδα δεν με χειροκροτούν τόσο στην Βουλή»!

Στην Ελλάδα, σχεδόν όλοι θέλουν να φύγεις Κυριάκο. Μπορεί να πας και στις ΗΠΑ και όπου αλλού θέλεις, αλλά αρκεί να φύγεις…

Και το πιο απίστευτο: «Πρέπει να κάνουμε τα μέτρα κοινωνικής δικτύωσης να είναι λιγότερο διαβρωτικά για την κοινωνία», είπε!

Ναι, το ξεστόμισε και αυτό! Ζήτησε τον έλεγχο των social media γιατί απλώς δεν τα ελέγχει! Γιατί «είναι διαβρωτικά». Στην πραγματικότητα γιατί είναι οι τελευταίοι προμαχώνες της Ελευθερίας στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Αυτό το αποκαλεί «δημοκρατία»…