Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Δευτερα 6 Ιουνιου 2022


ΕΚΤΑΚΤΟ

Με απόφαση της επιτροπής διαφάνειας μετά τον Τράγκα δεσμεύεται και η περιουσία του Κων. Μητσοτάκη. Αν οι κληρονόμοι την αποδεχθούν χάνουν το δικαίωμα πρόσβασης στην εξουσία.

Σχολιο.- όταν λες "η περιουσία του Κων. Μητσοτάκη" εννοείς όλη την χώρα από Έβρο μέχρι Γαύδο?



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεπούλημα της χώρας..διάθεση πόρων σε ιμπεριαλιστικές μηχανές...ιδιωτικά πανεπιστήμια..ιδιωτική υγεία...εξαθλίωση δημοσίου ασφαλιστικού συστήματος...αρπαγή περιουσιών με υπερφορολόγηση και το φεουδαρχικής ρίζας "τεκμήριο" και ΕΝΦΙΑ...διάλυση συστήματος πρόληψης και καταστολής-αντιμετώπισης των συνεπειών από φυσικές καταστροφές..καταστολή και κρατική βία σε κινητοποιήσεις των εργαζόμενων...ναζιστικοποίηση της δημόσιας ζωής και έκφρασης....τι άλλο θέλετε για να καταλάβετε πως η "κοινωνία"(που δεν είναι μια απολιτίκ..απρόσωπη υπερβατική οντότητα)δεν πάει μπροστά αλλά πίσω...χιλιάδες χρόνια...σε εποχές που ο μόνος νόμος το σπαθί του εξουσιαστή.Τί άλλο χρειάζεται για να δείτε πέραν του καθρέφτη σας;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



*-Συντρόφιμοι &'σύντρολλοι.,Μετά τόν Πικέ μέ τήν Σακίρα,νομίζω τό μόνο πού έμεινε είναι νά απατήσει ό Μαυρίκιος τήν Ιλάειρα..*



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα πλήρωσα €100 για 40 λίτρα βενζίνη. Θάνατος!

Θάνατος ρε!

Θάνατος στους Ουκρανούς ναζί, θάνατος στον Ζεμπλιέφσκις, θάνατος στην ΕΕ, σε κάθε χώρα που υπέγραψε τις γαμωκυρώσεις, θάνατος στα μουνόπανα που θησαυρίζουν από την αισχροκέρδεια, θάνατος στα κράτη που τους κάνουν πλάτες, θάνατος στους πολιτικούς, θάνατος στους δημοσιογράφους, θάνατος και σε κάθε καθυστερημένο γαμώσπιτο Ουκρανοναζιστάκια που πιστεύει οτι η άρνηση 40 χωρών να προμηθευτούν πετρέλαιο από μια χώρα που παράγει το 11% του πετρελαίου παγκοσμίως ΚΑΙ ΜΟΝΟ, είναι ποτέ δυνατόν να οδηγήσει σε διπλασιασμό της τιμής της βενζίνης. 

Αν η επιλογή είναι μεταξύ να ισοπεδωθεί οι ναζίδες στην ουκρανία και οι δυτικοί μισθοφόροι ή να πληρώσω εγώ το λίτρο βενζίνη στα €2,5 επιλέγω την ισοπέδωση των ουκρανοναζίδων και των δυτικών μισθοφόρων.

Αν η επιλογή είναι μεταξύ να πεθαίνουν εκατομμύρια ναζίδες υπάνθρωποι στην Ουκρανία ή να πληρώσω εγώ το λίτρο βενζίνη στα €2,5 επιλέγω να πεθαίνουν εκατομμύρια ναζίδες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Γκουαϊδό συμφώνησε να πουλήσει πετρέλαιο στην Ελλάδα!

Α όχι, σινόμι, ο Μαδούρο είναι πρόεδρος!

Μαδούρο φλώρεψες, εγώ στη θέση σου δεν θα πουλούσα στον Κούλη σταγόνα.

Σχολιο.- Άμ τα νεοφιλελεδια που θα φουλαρουν Μαδουρεικο πετρέλαιο που τα βάζεις ;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να μη ξεχνιόμαστε...

Η κα. Ζωή Γεωργαντά ήταν μέλος της ΕΛ.ΣΤΑΤ. (Ελληνική Στατιστική Αρχή), καθηγήτρια Οικονομετρίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και καταγγέλει πως τεχνικά αυξήθηκε το έλλειμμα για να εφαρμοστούν σκληρά αντιλαϊκά μέτρα.

(Δελτίο ειδήσεων με τον Άκη Παυλόπουλο, Alter, 16 Σεπτ. 2011).



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μητσοτάκης ΑΕ και το "επιτελικό της κράτος" διαπρέπει σε όλα τα μέτωπα! 

Η αναλγησία και η αδηφάγα κερδοσκοπική μανία διαφαίνεται στις διαφορές ακόμη και ανάμεσα στους δημάρχους.

Ο "εκλεκτός" τους δήμαρχος Γλυφάδας, αδιαφορώντας για την πυροπροστασία του Υμηττού, αφού αποχώρησε από τον ΣΠΑΥ (Σύνδεσμο Προστασίας Υμηττού), άφησε χωρίς αποψίλωση την περιοχή αρμοδιότητάς του, συγκάλυψε τις εγκληματικές ευθύνες του ΔΕΔΔΗΕ, έκαψε το βουνό και τις όμορες περιοχές.

Τα media εξακολουθούν να συγκαλύπτουν και να αποσιωπούν.

Φταίει η κλιματική αλλαγή βρε παιδιά...

Σχολιο.- Έρχονται "στρατηγικές επενδύσεις" στα καμένα, απ' ό,τι φαίνεται. 

Σχολιο.- δεν το αποκλείω, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι η άποψη "σιγά μην πληρώνω για πυροπροστασία".

Πάντως η αποχώρησή του αππ τον ΣΠΑΥ είναι πολύ ύποπτη. Από παλιά στην άνω Γλυφάδα υπήρχαν εδαφικές διεκδικήσεις ως γνωστόν...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άγγελος Συρίγος, υφυπουργός Παιδείας στην ΕΡΤ: "Δίνουμε στην Ουκρανία παρωχημένα οχήματα και οι Γερμανοί μας δίνουν σύγχρονα, τελευταίας τεχνολογίας. Μας χαρίζουν γάιδαρο και κάποιοι τον κοιτάνε στα δόντια."

Από τη Wikipedia: "Development of the Marder ran from January 1960, when the first development contracts were issued, to 7 May 1971, when the first production vehicles were given to the German army. [...] The first production Marder was handed to the German army on 7 May 1971. Production of the vehicle continued until 1975, with 2,136 vehicles being completed."

Από τη Wikipedia: "Η ανάπτυξη του Marder ξεκίνησε από τον Ιανουάριο του 1960, όταν εκδόθηκαν τα πρώτα συμβόλαια ανάπτυξης, έως τις 7 Μαΐου 1971, όταν τα πρώτα οχήματα παραγωγής δόθηκαν στον γερμανικό στρατό. [...] Το πρώτο Marder παραγωγής παραδόθηκε στον γερμανικό στρατό στις 7 Μαΐου 1971. Η παραγωγή του οχήματος συνεχίστηκε μέχρι το 1975, με 2.136 οχήματα να έχουν ολοκληρωθεί».

Αλλά εντάξει, λες και περιμέναμε το Συρίγο για να μάθουμε ότι, εκτός από όλα τα άλλα, είναι και ξεδιάντροποι ψεύτες.

Υ.Γ.: Πάντως το να τοποθετείται ο υφυπουργός Παιδείας για στρατιωτικά θέματα, είναι όντως απολύτως ταιριαστό με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την παιδεία η κυβέρνηση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



5/6/2022  στις 11:02 π.μ.

Αθηνα: μια φωτό από τη χθεσινή Συγκέντρωση στο Σύνταγμα της Ένωσης Παλαιστινίων Εργαζομενων. 

Καμία Συμμαχία - Καμία Συνεργασία με το Κράτος - Απαρτχάιντ του Ισραήλ.

Διεθνιστική Αλληλεγγύη για Λευτεριά στην Παλαιστίνη με Νίκη στα όπλα της Αντίστασης του παλαιστινιακού Λαού.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φωνάζουν πολλοί για τις δηλώσεις Στυλιανίδη πως υπάρχει η περσινή εμπειρία.

Γνώμη μου, υπάρχει, όχι αυτή που θα θέλαμε ίσως, αλλά το κάθε τι έχει πολλές πλευρές να το δεις:

Εκκένωση και "ανάπτυξη" μέσω παραχωρήσεων. Κατά τη λογική "ότι δεν καταστρέφει ο πόλεμός τους το καταστρέφει η ειρήνη τους". Ο πιθηΚούλης και η δεξιά, μαζί με τους δια-φασματικούς συμμάχους της εφαρμόζει τη Μεγάλη Ανασυγκρότηση πατώντας επί καταστροφών και πτωμάτων, κυριολεκτικά!

"... Κλείνουμε σχεδόν ένα χρόνο και από τις εξαγγελίες για απασχόληση των ρετσινάδων-δασεργατών σε πρόγραμμα αποκατάστασης του δάσους. Μέχρι σήμερα το μόνο που έχουμε δει, είναι μια στοίβα χαρτούρα, που συμπληρώνουμε ξανά και ξανά για να πετάξουν έξω με διάφορα τερτίπια, πυρόπληκτους συναδέλφους! 

Την ίδια στιγμή όλη η κυβέρνηση έχει σχεδόν μετακομίσει στην περιοχή μας για να γίνει η καταστροφή ευκαιρία για τις μπίζνες των ομίλων. Οργανώνουν ξανά και ξανά φιέστες με μεγαλοκαρχαρίες για το μεγάλο φαγοπότι, όπως αυτή που τους χαλάσαμε στα Λουτρά Αιδηψού με διοργανωτή τον κ. Μπένο. Όλοι τους πολύ θα θέλανε, το ηρωικό μας σωματείο να συμμετέχει στα πανηγυράκια τους. Να ξεπλένει με την παρουσία του τα σχέδια τους, που δε λογαριάζουν τις ζωές του πυρόπληκτου λαού. Για αυτό άλλωστε χρησιμοποίησαν το όνομα του σωματείου μας, στο πρόγραμμα της συνάντησης τους λαθραία και χωρίς έγκριση! Λίγη τσίπα δε θα έβλαπτε! ..."


Την αλληλεγγύη μου στους ρητινοκαλλιεργητές και δασεργάτες της β Εύβοιας.

Χτες στην Αιδηψό Ευβοίας κάτοικοι διώξαν τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σίμο Κεδίκογλου. Κάτοικοι που βλέπουν το τόπο τους να πωλείται σε αναδόχους και οι ίδιοι να ζουν σε μια καμένη γη προσπαθώντας να επιβιώσουν με ένα κράτος όχι απλώς απών αλλα και μαριονέτα πολυεθνικών εταιριών.ΤΑ ΚΑΝΆΛΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΑ ΣΤΗ ΣΑΠΊΛΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ.

Τα νέα παιδιά φεύγουν από τον τόπο τους.

Τέχνες εξαφανιζόνται.

Συνάνθρωποι μας στα μέσα στη φτώχεια και την ανεργία προσπαθούν να επιβιώσουν.

Και οι μπίζνες τους μπίζνες. 

Τούτη εδώ την ανακοίνωση που ζήτησαν κάτοικοι της Β ΕΎΒΟΙΑΣ να την αναρτήσω.

Υποχρέωση μου να δώσω φωνή στους συνανθρώπους μας ρητινοκαλλιεργητές και δασεργάτες.

Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών-Δασεργατών Εύβοιας

ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι, οι χαρτογιακάδες της κυβέρνησης και της επιτροπής ανασυγκρότησης, αυτοί που μας έφεραν ως εδώ!

Το σωματείο μας την Παρασκευή 3/6/2022 πραγματοποίησε μαζική κινητοποίηση στην Αιδηψό μετά από απόφαση της γενικής μας συνέλευσης. Ακυρώσαμε μια ακόμα φιέστα για το σχέδιο «ανασυγκρότησης» με επικεφαλής και όπως φάνηκε σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Μπένο. Ματαιώσαμε τα σχέδια τους! Δεν τόλμησαν να περάσουν την πύλη οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι!

Κλείνουμε σχεδόν ένα χρόνο από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου. Σχεδόν ένα χρόνο βρισκόμαστε χωρίς δουλειά και με καμένες περιουσίες. Η ευθύνη για την ολική καταστροφή είναι αποκλειστικά της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των κυβερνήσεων που διαχρονικά θεωρώντας “κόστος” την πολιτική προστασία από φυσικές καταστροφές την έχουν παρατήσει σμπαραλιασμένη.

Κλείνουμε σχεδόν ένα χρόνο και από τις εξαγγελίες για απασχόληση των ρετσινάδων-δασεργατών σε πρόγραμμα αποκατάστασης του δάσους. Μέχρι σήμερα το μόνο που έχουμε δει, είναι μια στοίβα χαρτούρα, που συμπληρώνουμε ξανά και ξανά για να πετάξουν έξω με διάφορα τερτίπια, πυρόπληκτους συναδέλφους! 

Την ίδια στιγμή όλη η κυβέρνηση έχει σχεδόν μετακομίσει στην περιοχή μας για να γίνει η καταστροφή ευκαιρία για τις μπίζνες των ομίλων. Οργανώνουν ξανά και ξανά φιέστες με μεγαλοκαρχαρίες για το μεγάλο φαγοπότι, όπως αυτή που τους χαλάσαμε στα Λουτρά Αιδηψού με διοργανωτή τον κ. Μπένο. Όλοι τους πολύ θα θέλανε, το ηρωικό μας σωματείο να συμμετέχει στα πανηγυράκια τους. Να ξεπλένει με την παρουσία του τα σχέδια τους, που δε λογαριάζουν τις ζωές του πυρόπληκτου λαού. Για αυτό άλλωστε χρησιμοποίησαν το όνομα του σωματείου μας, στο πρόγραμμα της συνάντησης τους λαθραία και χωρίς έγκριση! Λίγη τσίπα δε θα έβλαπτε! 

Η σημερινή μας κινητοποίηση έστειλε ηχηρό μήνυμα. Είστε ανεπιθύμητοι στη Βόρεια Εύβοια. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από «μεσίες», δήθεν «συνεργάτες» και φιέστες. 

Οι μαζικοί και διεκδικητικοί μας αγώνες, η ενότητα του κλάδου μας, η αλληλεγγύη που τη δεχόμαστε από τους εργαζόμενους που αγωνίζονται, αλλά και την προσφέρουμε, αυτή είναι η συνταγή μας για ότι έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα!

Ζητάμε Εδώ και Τώρα: 

Να ξεκινήσει το πρόγραμμα για την απασχόληση ρετσινάδων και δασεργατών, 

για τουλάχιστον 15 χρόνια, χωρίς αποκλεισμούς!

• Δεν κάνουμε πίσω, γιατί πίσω από αυτό υπάρχει δυστυχία και ξεριζωμός! 

• Δεν κάνουμε πίσω, γιατί το χρωστάμε στις οικογένειες μας και στους συναδέλφους μας, στους συγχωριανούς μας και σε αντίθεση με αυτούς που κυβερνάνε, εμείς έχουμε μπέσα!

Στην κινητοποίηση σας δώσαμε διορία 10 μέρες για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Θα μας βρίσκετε μπροστά σας! Τον δρόμο του αγώνα τον ξέρουμε καλά!

Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών-Δασεργατών Εύβοιας



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το παρακάτω φαινόμενο είναι νομίζω ανησυχητικό και αγγίζει τη χρήση των δικαιωμάτων ως όπλο. Προφανώς υπάρχει και το θέμα του κέρδους, πράγμα που παρατηρείται και σε/στους εορτασμούς των παρελάσεων. Εδώ όμως υπάρχει σαφέστατα το θέμα των δικαιωμάτων των παιδιών, και είναι μόνο μια περίπτωση όπου τα δικαιώματα της κοινότητας αποσυνδέονται από το αντιρατσιστικό ας πούμε. 

Δε γίνεται πάντως να προστατεύονται τα παιδιά από πλευρές της πραγματικότητας, τηλεόραση πχ, και να μην προστατεύονται από την ενεργή προώθηση των σεξουαλικών επιλογών των ενηλίκων. Η εμπειρία των παιδιών στον άμεσο περίγυρό τους μπορεί κάλλιστα να περιλαμβάνει μέλη της BGLT* κοινότητας, εξάλλου δεν νομίζω πως περιέχεται στη διδακτική ύλη. Το νόημα είναι το εξής. Υπάρχει η πραγματικότητα, υπάρχει και η ημερήσια διάταξη των παγκοσμιοποιητών. Όταν πχ τα παιδιά διδάσκονται για την κλιματική αλλαγή, για τις διάφορες σεξουαλικές ταυτότητες καθώς και την πολύωρη χρήση μάσκας, τότε είμαστε στην διάταξη και όχι στην πραγματικότητα. 

Ήδη μέσω του διαδικτύου είναι μόδα στα παιδιά να δηλώνουν άλλες σεξ. ταυτότητες. Η Catherine Austin Fitts που τα ψάχνει αυτά, θεωρεί πως τα παιδιά είναι ο στόχος, γενικώς. Νομίζω από την "πανδημική" τουλάχιστον πολιτική το έχουμε διαπιστώσει.

Αφήνω δε τα κοινωνικά πρότυπα που είναι τόσο ισχυρά, ώστε κάποια θηλυκά χωρίς ιδιαίτερες γυναικείες συμπεριφορές νομίζουν πως πρέπει να αλλάξουν φύλο, "γεννητική διάταξη" ας πούμε... Στη Σουηδία και μια άλλη χώρα, (Δανία μάλλον) σταμάτησαν να δίνουν ορμόνες διακοπής της εφηβείας για σοβαρούς λόγους, έλλειψη οργασμών και πρόκληση καρκίνων. Παρατηρείται επίσης όλο και πιο συχνά η "απο-μετάβαση", σταμάτημα δλδ της λήψης ορμονών για αλλαγή φύλου, ή η "αντι-μετάβαση", λήψη ορμονών για επιστροφή στο προηγούμενο φύλο.

Είναι λογικό, προφανές μάλιστα θα έλεγα, πως η αγάπη δεν μπορεί να εμποδιστεί. Επίσης η προσωπική εμπειρία κάποιου (υποκειμένου) είναι ακατανόητη. Και κάποια δεν τα ξέρουμε. Πχ τελευταία έμαθα πως αντρική ομοφυλοφιλία δεν σημαίνει προτίμηση για πρωκτικό σεξ! Από την άλλη, υπάρχει ένα θέμα στην κοινωνική έκφραση. Κυρίως το ποιος ελέγχει "το μήνυμα" πχ. Τα θέματα είναι πολλά. Κάποια δεν κοινοποιούνται ίσως γιατί θα ήταν επιχείρημα για συντηρητικούς, πολέμιους. Η σκέψη είναι θεμιτή, η απόκρυψη όμως είναι από τη μεριά της εξουσίας πιστεύω. 

Τεσπά, είναι από τα θέματα που θα βρει μπροστά της η αντι-ΝΠΤ** αριστερά. Και όπως θα έλεγε η εξαίρετη κυρία Austin-Fitts, είναι μόνο μια από τις "κόγχες"/θεματικές, του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ /ΠΟΦ*** υποθέτω. Όποιος έχει δει τις θεματικές και το βάθος της ανάλυσης ξέρει. Προσωπικά έχω δει μέχρι 4 επίπεδα βάθος, έχω διαβάσει και για 30...

*Δεν ξέρω πως προέκυψε το όνομα, εγώ θα έλεγα η BGLT κοινότητα, κατά αλφαβητική σειρά. Τώρα αν κάποιοι θίγονται λόγω εκτόπισης των γυναικών από τις πρώτες θέσεις, ας είναι TLGB, με τη λογική οι τελευταίοι έσονται πρώτοι. Για τους "Q" προσωπικά δεν είμαι σίγουρος πως είναι καν μια ξεχωριστή ταυτότητα. Όχι ξεχωριστή ταυτότητα τεσπά από άποψη δικαιωμάτων, που δεν μπορεί να καλυφθεί σε κοινωνικό επίπεδο από τα δικαιώματα για Τρανς. Τελευταία δε, άνθρωποι που έχουν φίλους γκέι ή τρανς, είπαν πως μπορεί ένα τυπικά ετεροσεξουαλικό πρόσωπο να είναι και Queer. 


Η ΕΕ διακηρύσσει: «Το μέλλον ανήκει στην ομοφυλοφιλία»!

Αηδία και αποτροπιασμός στις ΗΠΑ: Έφεραν παιδιά σε πάρτι με άνδρες ντυμένους ως γυναίκες

Σε μια ανάρτηση που προκαλεί ανατριχίλα προχώρησε ο επίσημος φορέας της ΕΕ για την εκπαίδευση, τη νεολαία   και τα αθλήματα Erasmus+. Η ΕΕ η οποία έχει υποβάλλει εξοντωτικές κυρώσεις στη Ρωσία απαγορεύοντας ακόμη και πολιτιστικά δρώμενα με τη συμμετοχή Ρώσων καλλιτεχνών διακηρύσσει μέσα από το twitter ότι το μέλλον ανήκει στην…  ομοφυλοφιλία, χρησιμοποιώντας μάλιστα μια πιο ακραία λέξη αυτή του “queer” που σημαίνει αλλόκοτος ή περίεργος.

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι η σύγκρουση Ρωσίας και Δύσης αφορά πολλά παραπάνω από την Ουκρανία.

Αηδία και αποτροπιασμός στις ΗΠΑ

Δεν είναι όμως μόνο στην ΕΕ που εκτυλίσσεται η  προσπάθεια αυτή. Στις ΗΠΑ σε ένα επίσης ανατριχιαστικό βίντεο γονείς έχουν πάει με τα ανήλικα παιδιά τους σε μπαρ στο Τέξας και τα αναγκάζουν να περπατήσουν σε μια υποτιθέμενη πασαρέλα με άνδρες ντυμένους ως γυναίκες.

https://www.youtube.com/watch?v=7aNlt-n5kYs&t=7s

https://twitter.com/i/status/1533318107539947520




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το άγαλμα του Λένιν, που γκρέμισαν οι Ουκρανοί νεοναζί, ξαναστήνεται στην κεντρική πλατεία της πόλης Νόβοπσκαβ, που απελευθερώθηκε αυτές τις μέρες από τη Λαϊκή Πολιτοφυλακή του Λουγκάνσκ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκαιγα όλο το Σαββατοκύριακο αιρκοντίσιον κ σήμερα πάλι τα ίδια, πρωί, πρωί, τι ζέστη είναι αυτή ,. μέχρι να βγάλουμε το καλοκαιράκι θα πουλήσω τα χρυσαφικά της μάνας μου, μπορεί και να βγω πιάτσα στη Συγγρού θα δώ !!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Σήμερα 06/06 είναι η Μέρα της Ρωσικής Γλώσσας, η οποία συμπίπτει με τη μέρα γενεθλίων του μεγάλου Ρώσου ποιητή και πεζογράφου Αλεξάντρ Πούσκιν. Σε ποιες διεθνείς συνθήκες υποχρεώνεται η ρωσική γλώσσα να επιβιώνει (στην κυριολεξία) το βλέπουμε από τα γεγονότα που βλέπουμε και διαβάζουμε. Έχει απαγορευθεί σε όλη τη Δύση όχι  μόνο η ρωσική γλώσσα, αλλά η ρωσική λογοτεχνία, τα θεατρικά ρώσων συγγραφέων, τα ρωσικά μπαλέτα,  ο ρώσικος αθλητισμός.  Όπως έγραψα νωρίτερα, έχουν κοπεί όλα τα ρωσικά ειδησιογραφικά τηλεοπτικά κανάλια στη Δύση, από σήμερα το πρωί «κόπηκε» από τον δορυφόρο Hotbird χωρίς καμία προειδοποίηση ή απόφαση από την ΕΕ το 1ο Κανάλι της ρωσικής δημόσιας τηλεόρασης. 
Στο Ούζγκοροντ της δυτικής Ουκρανίας, οι τοπικές αρχές αποφάσισαν την καταστροφή 100 εκατομμυρίων (!!!) αντιτύπων ρωσικών βιβλίων στη ρωσική γλώσσα, που βρίσκονται στις βιβλιοθήκες της πόλης!!! (Στγ: το ερώτημα μετά από μια τέτοια ενδεχόμενη ενέργεια, είναι εάν θα μείνει τίποτε ως περιεχόμενο στις βιβλιοθήκες αυτές και εάν αυτές θα παραμείνουν ως βιβλιοθήκες ή όχι)...
- Γεγονός που προκάλεσε ηχηρά γέλια στο ρωσόφωνο κοινό, ήταν η 
συγχαρητήρια
ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μόσχα για τη Μέρα Ρωσικής Γλώσσας, όπου ο Αλεξάντρ Σεργκέγεβιτς Πούσκιν μετονομάστηκε σε... Ιβάν Σεργκέγεβιτς!!! Ενώ στις ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει οτιδήποτε με αναφορά στον ρωσικό πολιτισμό!!!!
Σχολιο.- Πιθανόν να τους έχουν υποσχεθεί οι αγγλοσάξονες και οι άλλοι, ότι θα τους τα αντικαταστήσουν με σάχλες αμερικάνικες ..
Σχολιο.- Σε αυτή την περιοχή οι περισσότεροι είναι σπηλιανθρωποι και φασιστομουτρα ούτε αγγλικά ξέρουν γι'αυτό θα μιλάνε μόνο στην  γλώσσα τους, αν ασχολούνται με το διάβασμα.
δεν είναι άξιοι να διαβάζουν στα ρωσικά
σχολιο.- 100 εκατομμύρια έτη φωτός πίσω από τον ήλιο!!!
Που είναι καλέ η Ευρώπη του "διαφωτισμού", του "ανθρωπισμού" και της "αναγέννησης" να τους συγκρατήσει από τον κατήφορο;;;
Απαπαά, είδες άμα κάνεις παρέα με φασίστες χάνεις τους τρόπους σου!!! Το ένα δημοκρατικό χτύπημα πάνω στο άλλο, πόσο να αντέξουν...
Σχολιο.- Ποσο απανθρωποι είναι αυτοί οι άνθρωποι που καταστρέφουν βιβλιοθήκες ολόκληρες.
Σκεφτειτε τι περνάνε οι Ρώσοι της Ουκρανίας !!
Αυτός ο Ζελένσκι είναι απλά ένα κάθαρμα Το Κίεβο Ρωσικη πόλη.
Γύρισαν τα πόδια και χτυπάνε το Κεφάλι.
Ως προς Μαυροβούνιο κ.λ.π όλες αυτές οι πρώην χώρες του Ανατολικού Μπλοκ έχουν καταντήσει τα χειρότερα πουλημένα τσιράκια των Αμερικάνων.
Ο Ρωσικός Πολιτισμός είναι Τεράστιος και Αιώνων.
Και έρχονται τώρα τα τσογλανια να καίνε βιβλία. Σαν τους χιτλερικούς ναζιστές στη Γερμανία το 1935.
Εγώ όταν είχα πάει Ρωσία το 2009 σε παγκοσμιο Συνεδριο Ψυχιατρικης με διευθυντή τον καθηγητή Χριστοδουλου έμεινα με το στόμα ανοιχτό.
Απο τον Πολιτισμο Επιστημη Τέχνες
Μετρο Κτιρια Εμπορικα Κεντρα Εκκλησιες κ.λ.π
Πολύ στενοχωρεθηκα με αυτό που γράψατε.
Εύχομαι ολόψυχα να το πληρώσουν ακριβά οι τρισάθλιοι



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν είναι τίποτε άλλο παρά θεραπεία για ΑIDS!!!!!!!!!!!!!
Aπίστευτη είδηση
Στο σημείο που βρισκόμαστε, ίσως το παρακάτω να είναι η πιο σημαντική μου δημοσίευση... Όλα τα κομμάτια του φovικού παζλ αρχίζουν να μπαίνουν στη θέση τους...
Θα ασχοληθούμε λοιπόν με τα περίφημα χάπια κατά του κορωνοϊού. Για τα οποία ο βραβευμένος από την ΠτΔ κτηνίατρος-σωτήρας νιώθει τόσο περήφανος...
Διαβάστε προσεκτικά τις πληροφορίες στις φωτο. Συνδυάστε τις! Είναι οι ελάχιστες που επέλεξα να παραθέσω σε σχέση με την πληθώρα των αναφορών και των μελετών που μπορεί να βρει κανείς στο διαδίκτυο. Για να είναι όσο το δυνατόν πιο περιεκτικές. Κάντε κι εσείς τη δική σας έρευνα. Δείτε παρακάτω τις ουσίες που περιέχει αυτό το χάπι. Δεν είναι τίποτε άλλο παρά θεραπεία για ΑIDS! Δίνεται σε άτομα (ακόμα και σε παιδιά!!!) που έχουν διαγνωστεί θετικά στην cονid-19 πριν εκδηλωθούν σοβαρά συμπτώματα! Δηλαδή σχεδόν σε όλους!
Αφού, λοιπόν, ο εν λόγω κτηνίατρος και το σινάφι του σου φυτέψουν ΑΙDS με τη φόλα που σου επέβαλαν και εξολοθρεύσουν το ανοσοπoιητικó σου, ύστερα σου δίνουν θεραπεία για να μην πας αδιάβαστος κατευθείαν...
Προφανώς σε θέλουν για κάμποσο διάστημα εξαρτημένο από τη θεραπεία που σου πουλάνε για να μην εκδηλωθεί άμεσα το πρόβλημα που εκείνοι σου δημιούργησαν πριν ψοφήσεις οριστικά... Διότι έπονται κι άλλοι πελάτες ξέρεις...
Ας ρίξουμε μια ματιά και στις παρενέργειες... Χμμ... αλληλεπιδράσεις με όλα σχεδόν τα φάρμακα... ακόμα και με συμπληρώματα διατροφής και βιταμίνες! (αυτό δεν το συμπεριέλαβα στη φωτο, αλλά μπορείτε να το βρείτε αν το αναζητήσετε)... δερματικά εξανθήματα(!!!)... Τι είδους άραγε;;; Λες να μοιάζουν και με πιθηκοβλογιά;;; Δεν ξέρω... λέω τώρα... φλεγμονές... καρδιακά... αλλά κυρίως... ηπατικά προβλήματα! ηπατίτιδες! Χμμμ... πόσο τυχαία να είναι όλα πια... 
Ατέλειωτοι οι συνειρμοί και οι συνδέσεις που μπορεί να κάνει κανείς... Πόσο μάλλον αν είναι γιατρός... Εγώ δεν είμαι...
Και απλά παραθέτω τους προβληματισμούς μου... Λες τελικά η κόβιντ να μην είναι τίποτε άλλο παρά μια παραλλαγή του HΙV;;; κι ελπίζω να μην ξεχνάει κανείς πότε ξεκίνησε η εκτίναξη των θαvάτωv και η εμφάνιση των μεταλλάξεων... όλα άφτερ... με την συντριπτική πλειοψηφία των οποίων να είναι "με" και όχι "από"... 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



70 χρόνια στο θρόνο του αίματος...
Στις 2 Ιουνίου 1953, η Ελισάβετ ήταν 25 ετών. Νεότατη βασίλισσα. Ο Ευαγόρας, πάλι, ήταν μόλις 15. Στις αποικίες τότε, παρόμοιες γιορτές στήνονταν ένεκα της στέψης. Η Κύπρος τέτοια αποικία ήταν. Η αγγλική σημαία στήθηκε στο σχολείο του Ευαγόρα και ο μικρός ανέβηκε επάνω και την έσκισε. Στην Πάφο, όπου ήταν το σχολείο, γιορτές δεν έγιναν. Η αστυνομία ενεπλάκη, αλλά η στέψη δεν έπρεπε να συνδεθεί με αίμα.
Το αίμα έπρεπε να περιμένει τρία χρόνια. Ήταν 14 Μαρτίου του 1957 όταν οι Άγγλοι κρέμασαν τον Ευαγόρα, που μόλις είχε κλείσει τα 19 του χρόνια. Αρκετοί (και κάποιοι Άγγλοι Εργατικοί βουλευτές) ζητούσαν επίμονα να δοθεί χάρη για τον νεαρό Βαγόρα, όπως τον φώναζαν. Η Ελισάβετ όμως ήταν ανένδοτη. Και έτσι ο Βαγόρας έγινε ο νεότερος αγωνιστής που εκτελέστηκε από τους Αγγλους, χωρίς ουσιαστικό κατηγορητήριο... Για να ακούω εγώ όλες αυτές τις μέρες στα κανάλια για το Ιωβιλαίο και τα καπέλα της Βέτας!
Στο τελευταίο γράμμα του ο Ευαγόρας έγραψε:
«Θ’ ακολουθήσω με θάρρος τη μοίρα μου. Ίσως αυτό να’ ναι το τελευταίο μου γράμμα. Μα πάλι δεν πειράζει. Δεν λυπάμαι για τίποτα. Ας χάσω το κάθε τι. Μια φορά κανείς πεθαίνει. Θα βαδίσω χαρούμενος στην τελευταία μου κατοικία. Τι σήμερα, τι αύριο; Όλοι πεθαίνουν μια μέρα. Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα. Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Η πιο όμορφη ώρα. Μη ρωτάτε γιατί».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φλας μπακ. Οταν μπήκε ο Αττίλας στην Κύπρο, οι ελληνόφωνοι υπάλληλοι της CIA λέγαν ότι είναι άσκηση, δεν είναι απόβαση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρετανός εμπρηστης συνελήφθη από κατοίκους στην Μαλακάσα και φυσικά οι αρχές δεν πρόκειται να τον αναγκάσουν να ομολογήσει ποιοί τον έβαλαν.
Σχολιο.- Πολύ ήλιο καμένος Εγγλέζος;;; μήπως είναι κάτι άλλο;
Σχολιο.- Βρετανός made in ;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν μπορείς να ψηφίζεις υποταγμένους Νεοταξίτες και μετά να λες δεν θέλω φωτιές, κίνδυνο από το LNG, πανδημίες(κλπ). Πακέτο είναι.
Σχολιο.- Ρετσινάδες στην Εύβοια, διώχνουν τον υπουργό, που πήγε για φιέστα. Πολίτες στην Ελευσίνα διαδηλώνουν για να μη περνάει από εκεί το αέριο LNG, κλπ, κλπ.
Σχολιο.- Μη ψηφισετε στις εκλογες κανενα μνημονιακο κομμα αν θελετε να γλυτωσετε τον οικονομικο εξανδραποδισμο το συσσιτιο και το παγκακι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ρωσική εθνοφρουρά εξολόθρευσε τους Ουκροναζί από την ομάδα "Κράκεν", που βασάνιζαν, πυροβολώντας στα πόδια ρώσους αιχμάλωτους στρατιώτες κοντά στο Χάρκοβο.
Οι ειδικές δυνάμεις της ρωσικής εθνοφρουράς οργάνωσαν μια ενέδρα σε μια δασική περιοχή του Χαρκόβου και μετά από λίγο εντόπισαν ομάδα σαμποτέρ του εχθρού, αποτελούμενη από επτά άτομα. Αιφνιδιάζοντάς τους, άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας τους 6 Ναζί. Ο 7ος αιχμαλωτίστηκε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



30/5/2022
5.000€+ 1 μήνας φυλακή για κάθε μελλοντική κινητοποίηση κατοίκων της Τήνου κατά των αιολικών εγκαταστάσεων στο νησί! Αυτή την πρωτοφανή απόφαση έλαβε το Πρωτοδικείο Σύρου καταδικάζοντας 71 κατοίκους για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις εναντίον της καταστροφής του τόπου τους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα κλείνουν δύο χρόνια από τον θάνατο του 29χρονου Χρήστου Ζορμπά εν ώρα εργασίας στο εργοστάσιο "Ήπειρος ΑΕΒΕ" στις 6/6/2020.
Τριών μηνών ηλεκτρολόγος, σαββατιάτικη βάρδια μόνος του, σε επισκευή βλάβης πίνακα χωρίς ρελέ διαφυγής. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος: ηλεκτροπληξία. "Εργατικό ατύχημα". 
Ακόμη να καταδικαστούν οι υπεύθυνοι της εταιρείας για το εγκλημα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θυμάστε το άλσος πίσω από το μετρό Αργυρούπολης στο Ελληνικό?
που είχανε κοπεί κάποια δέντρα?
ε!!! κόπηκαν όλα ... 
Καμία δημοτικη παράταξη
Κανενας οικολογικός σύλλογος
επιτροπή,Κόμμα , κάνεις κανείς δεν ενδιαφέρθηκε κανείς δεν ρωτάει . 
ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΚΌΛΠΟ ΤΗΣ ΣΙΩΠΉΣ
ΘΑ ΚΛΑΊΝΕ ΜΕΤΆ ΓΙΑ ΨΉΦΟΥΣ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο επαγγελματίας νατοικος κλόουν χαρακτηρίζει "επαγγελματία τραυματία" τον φοιτητή, που με επίσημη διάγνωση τού νοσοκομείου Παπανικολάου υπέστη κάταγμα στη γνάθο και σπάσιμο δοντιών 
Κανονικά θα πρεπε να κατεβαίνουμε κάθε μέρα στον δρόμο να απαιτήσουμε να φύγουν τα ΜΑΤ από τα πανεπιστήμια 



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είδατε τι κάνεις όταν είσαι από τους πλουσιότερους ανθρώπους της γης ? Βάλτε εμβόλια ρε κορόιδα και πηγαίνετε σε διαλυμένα νοσοκομεία ο Μπίλι αγοράζει νησια με 26 εκατομμυρια 
Το σύμπλεγμα περιλαμβάνει 10 νησιά τα οποία είναι όλα ακατοίκητα.
ΞΕΦΤΙΛΕΣ !!!!

Πεταλιοί Ευβοίας: Δείτε το νησί με τα τιρκουάζ νερά που αγοράζει ο Μπιλ Γκέιτς
12:14, Πέμπτη 02 Ιουνίου 2022
Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Μπιλ Γκέιτς τροφοδοτώντας τα σενάρια που τον θέλουν να επενδύει στη χώρα μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει, ο ιδρυτής της Microsoft ενδιαφέρεται να αγοράσει το νησί Πεταλιοί της Εύβοιας έναντι 26 εκατομμυρίων ευρώ.
Το βίντεο της ομάδας Haanity πάνω από τους Πεταλιούς
https://www.youtube.com/watch?v=5tpZXlKvuxg
Τα τιρκουάζ νερά του νησιού κόβουν πραγματικά την ανάσα…
Οι Πεταλιοί είναι νησιωτικό σύμπλεγμα που βρίσκεται στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο. Ανήκουν στον δήμο Καρύστου της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Το σύμπλεγμα περιλαμβάνει 10 νησιά τα οποία είναι όλα ακατοίκητα. Στο κοντινό παρελθόν όμως, διατηρούσαν έναν μικρό πληθυσμό η Μεγαλόνησος και το Χερσονήσι τα οποία είναι και τα μεγαλύτερα νησιά του συμπλέγματος.
Τα υπόλοιπα νησιά του συμπλέγματος είναι τα Αβγό, Λαμπερούσα, Λουλούδι, Μακρονήσι, Ποντικόνησο, Πράσο, Τράγος και Φούντι. Η συνολική έκταση του συμπλέγματος είναι περίπου 22,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ο ΜΟΝΟΣ ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΨΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ Η επιτελικη αχρηστια εμας μας απελπιζει και μας θυμωνει αλλα για αυτους ειναι το μεσο
Αυτά έγιναν το Σάββατο 4 Ιουνίου «θέα θάλασσα» από οικοπεδοφάγους με φόντο την ανέμελη «επιτελική πυρόσβεση», όπως τα ζήσαμε επί τόπου…
(Αν τα έβλεπες από την τηλεόραση, σβήσε μνήμη και πάμε από την αρχή).
Αν πας στο Πανόραμα της Βούλας στα καμένα, θα γελάς και θα κλαις.Αστικός (πρώην δασικός, γιατί ο οικοπεδοφάγος δουλεύει για τα παιδιά του, όπως δούλεψε γι’αυτόν ο πατέρας και ο παππούς του) ιστός, στάσεις λεωφορείων, δρόμοι «μπακλαβάς» (το Γαλάτσι στα Τουρκοβούνια είναι πιο περίπλοκο) εκεί που κάηκε το σπίτι. 
Μην φέρνεις στο μυαλό σου εικόνες δασώδους τοπίου τύπου Πεντέλης ή Πάρνηθας. Η φωτιά σερνόταν στην άνω Γλυφάδα, σε πετρώδες έδαφος, ΔΥΟ!!! ώρες σε θάμνους ύψους βρέφους και αραιούς με 4-5 μποφόρ πάνω στην πέτρα. 
Ήθελε ειδικό ταλέντο ή δόλο για να σου φύγει μια τόσο αστεία φωτιά. Καμία χαράδρα, πλαγιά και την βλέπαμε να σιγοκαίει.
Εκεί, περπατάμε. 
Έχει μονοπάτια. Απόλυτη προσπελασιμότητα.
Η φωτιά
(που θα μπορούσε να έχει κατασβεστεί από την αρχή και από αρχάριους) 
όταν «έφυγε» έφτιαξε δύο μέτωπα. 
--Ένα στο Πανόραμα, στον αστικό ιστό, όπου ο πληθυσμός δένδρων αποτελείται από ΕΩΣ ένα καλλωπιστικό αρμυρίκι ή δυο, ανά πενήντα μέτρα. Τα λοιπά, καλλωπιστικοί θάμνοι ποτιζόμενοι. --Το δεύτερο, από την πίσω πλευρά του αστικού ιστού και σε ιδιαιτέρως προσπελάσιμη περιοχή, με όχι περισσότερα από 4-5 μποφόρ, στο φαράγγι (εξού και τα πλάνα από τα δυο ελικόπτερα που έριχναν) και έκαψε το δάσος μέχρι το νεκροταφείο. 
Κάπου εδώ αρχίζει η λαμογιά.
ΟΛΑ τα καμένα στον άξονα από το σπίτι που κάηκε μέχρι και το νεκροταφείο θα κτιστούν την επόμενη 15ετία.
Με φως, νερό, τηλέφωνο. 
Ούτε 8 μποφόρ υπήρξαν, ούτε επιχειρησιακές δυσκολίες.
Έλλειψη οικοπέδων υπήρξε. 
Ούτε σε υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ υπήρξε «έκρηξη ή βλάβη», όπως ανακοίνωσε η εταιρία, 
απλά την φωτιά την έβαλαν πίσω από την μάντρα του ΑΔΜΗΕ. 
Εμπρησμός κανονικός 
(γιατί θέλουν να κτίσουν και την υπόλοιπη 
πλαγιά στην άνω Γλυφαδα μέχρι Αιξωνή) 
και ΣΑΦΩΣ η αστεία πρώτη «οικοπεδοφαγική» φωτιά, επί δυο ώρες θα μπορούσε να έχει τελειώσει με τρεις ρίψεις από ένα Canadair.
Αντιθέτως, είδαμε οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 25-30 πυροσβεστών.
Σίγουρα, όταν έφτασε Αιξωνή, σύνορα Βούλα, ήταν αργά για Canadair, γιατί η φωτιά «χώρισε» κι έπεσε στην χαράδρα. 
Κάπου εκεί, χρονικά,
κλήρωσε το μεγάλο Τζακ-Ποτ για νέα οικόπεδα ΚΑΙ στο Πανόραμα.
ΟΛΗ Η ΦΩΤΙΑ, ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΦΑΓΟΥΣ ΜΕ «ΕΠΙΤΕΛΙΚΗ» ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ.
Αυτά έγιναν το Σάββατο 4 Ιουνίου, «θέα θάλασσα…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Ο πρώην διοικητής των δυνάμεων της λεγόμενης «Εδαφικής Άμυνας» της Ουκρανίας Ντμίτρι Κουζμένκο, υπέβαλε μαζί με όλη του την οικογένεια αίτηση για χορήγηση ρωσικού διαβατηρίου και δήλωσε τη διάθεσή του να προσφέρει τις υπηρεσίες του στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. 
Ο Κουζμένκο έκανε έκκληση στους συμπατριώτες του στρατιωτικούς να καταθέσουν το συντομότερο δυνατό τα όπλα, αφού αυτός είναι ο ασφαλέστερος τρόπος να σταματήσει η αιματοχυσία και να διατηρήσουν και οι ίδιοι τη ζωή τους...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λουτράκι ,άστεγη μαμα με το παιδί της ..
Λεφτά δεν υπάρχουν για τους άστεγους,δεν υπάρχουν για τους φτωχούς αρρώστους ,δεν υπάρχουν για τους ηλικιωμένους και τους ανέργους ,δεν υπάρχουν για την δημόσια υγεία ,ούτε γιατροί ούτε πυροσβεστες 
Υπάρχουν για νατοϊκό πολεμο 
Επίσης 
Έδιωξαν από το 251 ΓΝ Αεροπορίας τον εποχικό πυροσβέστη που τραυματίστηκε χθες στη Γλυφάδα λέγοντας του ότι, είναι εποχικός και εκτός από τις πρώτες βοήθειες, δεν δικαιούται περαιτέρω περίθαλψη.(!!)
Την καταγγελία κάνουν οι συνάδελφοι του και ο πατέρας του...
ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΟΛΚΗΣ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εμπλοκή της Ελλάδας στο Μεσανατολικό! Ελληνική εταιρία η Energean επιχειρεί εξόρυξη αερίου για το Ισραήλ στο κοίτασμα Karish που διεκδικεί κι ο Λίβανος! Σε θέσεις μάχης γύρω από την ελληνική πλατφόρμα Χεζμπολά και Τσαχάλ!!
06/06/2022



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σε ΝΑΤΟ-ικό κλοιό και πάλι το Βελιγράδι. Βουλγαρία, Σκόπια, Μαυροβούνιο έκλεισαν τον εναέριο σε Λαβρόφ για ν΄αποτρέψουν επίσκεψή του στη Σερβία. Αλό Αλό Βατικανό;; ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗ 
06/06/2022
Ο Λαβρόφ χαρακτήρισε αδιανόητη την κατάσταση με την επίσκεψη του στη Σερβία. ΝΑΤΟ και ΕΕ απαγορεύουν σε χώρες ν΄ασκήσουν τα κυριαρχικά τους δικαιώματα. Η παγκόσμια χούντα συνεχίζεται κι εντείνεται κι απλώνει..Διεθνής εκτροπή.
Σε ΝΑΤΟ-ικό κλοιό και πάλι το Βελιγράδι. Βουλγαρία, Σκόπια, Μαυροβούνιο έκλεισαν τον εναέριο σε Λαβρόφ για ν΄αποτρέψουν επίσκεψή του στη Σερβία. Λαβρόφ: αδιανόητο, στερούν από τη Σερβία άσκηση κυριαρχικών της δικαιωμάτων! Η ένωσή μας με τη Σερβία δεν θα καταστραφεί. Σχεδιάσαμε συναντήσεις με τον Βούτσιτς!!!
Ο υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ χαρακτήρισε αδιανόητη την κατάσταση με την ακύρωση της επίσκεψής του στη Σερβία ενώ διαμήνυσε ” η ένωσή μας με τη Σερβία δεν θα καταστραφεί από κανένα. Σχεδιάσαμε συναντήσεις με τον Βούτσιτς”.
Σύμφωνα με το RIA Novosti ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε αδιανόητη την κατάσταση γύρω από την επίσκεψή του στη Σερβία, αφού χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ αρνήθηκαν να αφήσουν το αεροπλάνο του να διέλεθει από τον εναέριο χώρο τους. Οι χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στέρησαν από το Βελιγράδι το δικαίωμα να ακολουθήσει μια κυρίαρχη πολιτική, ν’ ασκήσει τα κυριαρχιακά του δικαιώματα που απορέουν από την εθνική του ανεξαρτησία. Σε κλοιό ΝΑΤΟ ικό και πάλι το Βελιγράδι. Ο Λαβρόφ σημείωσε ότι τα τελευταία 24ωρα έχουν προκύψει πολλά ερωτήματα για «την αντίδραση στις πρωτόγνωρες αποφάσεις που ελήφθησαν από ορισμένα μέλη του ΝΑΤΟ», οι οποίες «εμπόδισαν την υλοποίηση της επίσκεψης».
“Φυσικά, συνέβη το αδιανόητο, και καταλαβαίνω το ενδιαφέρον που δείχνετε για την εκτίμησή μας για αυτές τις εξωφρενικές ενέργειες. Ένα κυρίαρχο κράτος έχει στερηθεί το δικαίωμα να ασκεί εξωτερική πολιτική. Οι διεθνείς δραστηριότητες της Σερβίας στη ρωσική κατεύθυνση έχουν μπλοκαριστεί”, σημείωσε ο υπουργός.
«Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ προχωρούν πολύ στην προπαγάνδα τους για να εμφυσήσουν τις δυτικές αξίες» τόνισε ο Λαβρόφ. «Αυτό είναι ένα άλλο παράδειγμα ότι το ΝΑΤΟ είναι ικανό για όλες τις πιέσεις (…) για χτυπήματα κάτω από τη μέση», κατήγγειλε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ενώ το Κρεμλίνο κατήγγειλε μια «εχθρική πράξη».
Η πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς δήλωσε την Κυριακή ότι ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς είναι αναγκασμένος να ασχοληθεί προσωπικά με την επιμελητεία της επίσκεψης του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών που έχει προγραμματιστεί για τις 6-7 Ιουνίου. Σημείωσε ότι η θέση του επίσημου Βελιγραδίου περιπλέκεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι η επίσκεψη του Γερμανού Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς αναμένεται στις 10 Ιουνίου και η στιγμή στην εξωτερική πολιτική είναι τέτοια που «κανείς δεν θέλει να μιλήσει με κανέναν, πόσο μάλλον να ακούσει. “
Η σερβική έκδοση Vecherne Novosti δημοσίευσε τη Δευτέρα φωτογραφίες από τις αποφάσεις των Υπουργείων Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Σκοπίων και Μαυροβουνίου να απαγορεύσουν τα κυβερνητικά αεροσκάφη από τη Ρωσία να πετούν στον εναέριο χώρο. Ο Λαβρόφ είχε προγραμματίσει για σήμερα Δευτέρα επίσκεψη στο Βελιγράδι…
Ο Σεργκέι Λαβρόφ βρίσκεται στο στόχαστρο από τις 25 Φεβρουαρίου, την επομένη της εισβολής στην Ουκρανία, των κυρώσεων της ΕΕ, όπως και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο υπουργός επρόκειτο να συναντηθεί στο Βελιγράδι με τον Σέρβο πρόεδρο, τον Σέρβο ομόλογό του Νίκολα Σελάκοβιτς και τον Πατριάρχη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Πορφύριο ( σημαντική συνάντηση εν όψει και των εκκλησιαστικών εξελίξεων).
Το ΝΑΤΟ επωφελούμενο από διάλυση Γιουγκοσλαβίας χρησιμοποιεί τα απομεινάρια της για να πολιορκήσει για μια ακόμη φορά το Βελιγράδι. Αδερφικά μαχαιρώματα από Μαυροβούνιο Σκόπια.
Γι αυτό καίγονταν να βάλουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ…
Τα διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων επιχειρούν συνεχή διάσπαση Ορθοδοξίας κι εμφυλίους μεταξύ ορθόδοξων κρατών, θραύση του Ορθόδοξου τόξου.. Αλό Αλό Βατικανό;; Άλλωστε το Βατικανό ήταν η α΄χώρα που αναγνώρισε αποσχισθείσες Δημοκρατίες από την τ. Γιουγκοσλαβία..
Αλό Αλό Βατικανό;;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαριούπολη: Απόρρητο έγγραφο δίνει εντολή στο Τάγμα Αζόφ να λάβει θέσεις βολής σε οικισμούς..Ανθρώπινη ασπίδα οι άμαχοι αυτό ήταν το σχέδιο! 
06/06/2022
Μυστικό έγγραφο με την κωδική ονομασία “Storm” βρέθηκε στη Μαριούπολη με το οποίο δίνεται διαταγή στις δυνάμεις του ναζιστικού Τάγματος Azov να λάβουν θέσεις βολής σε οικισμούς (άμαχοι), κήπους, ρέματα, που εντάσσονται στη ζώνη ευθύνης των ναζιστών. Με εντολή και κάθε επισημότητα οι τρομοκράτες του Αζόφ χρησιμοποίησαν τον πληθυσμό ως ανθρώπινη ασπίδα κάτι που αποτελεί έγκλημα πολέμου.
Απόρρητα έγγραφα του Tάγματος του Αζόφ που βρέθηκαν στη Μαριούπολη ανέθεταν στους ναζιστές να πάρουν θέσεις βολής σε κατοικημένες περιοχές, ανέφερε ανταποκριτής του RIA Novosti.
«Μερικό καμουφλάζ για μικρές ομάδες και εξοπλισμό μπορεί να παρέχεται από οικισμούς, κήπους, ρέματα, που αποτελούν μέρος της περιοχής ευθύνης μας», αναφέρεται στη δεύτερη παράγραφο από την κορυφή της τρίτης σελίδας του μυστικού επιχειρησιακού σχεδίου του Τάγματος Azov με τον αριθμό 1/16 κι με την κωδική ονομασία “Storm”.
Αναφέρει επίσης ότι «ως καταφύγιο μπορούν να λειτουργήσουν μόνο κτίρια στους πλησιέστερους οικισμούς στις θέσεις μας, σκάμματα, χαρακώματα που θα καταλάβουν οι μονάδες μας».
Στο μεταξύ η ζωή επανέρχεται σιγά σιγά σε μια κανονικότητα στη Μαριούπολη.
Ο σύμβουλος του επικεφαλής του DPR Igor Kimakovsky ανέφερε την έναρξη εννέα σχολείων στη Μαριούπολη.
«Εννέα σχολεία λειτουργούν ήδη, τα σχολικά βιβλία έχουν παραδοθεί», είπε ο Κιμακόφσκι.
Επιπλέον, πρόσθεσε ότι η τηλεόραση έχει αρχίσει να λειτουργεί στη Μαριούπολη και άνθρωποι που έχουν αρχίσει να πηγαίνουν στη δουλειά επιστρέφουν στην πόλη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πετρέλαιο στο ρεζερβουάρ της δημοκρατίκης Δύσης από τον δικτατορα Μαδουρο!.θα ρίξει φωτιά ο θεός να μας κάψει!.Νατανε από τον νόμιμα εκλεγμένο Πρόεδρο της Βενεζουέλας Γουαιδο...από την εκεί πρεσβεία των ΗΠΑ!.και αναγνωρισμενο από τον Μητσοτάκη!.που έχει την διεθνή νομιμότητα..των ΗΠΑ, κορόνα στο κεφάλι του, να το καταλάβω?..Παει...δεν υπάρχουν πια ηγέτες στην δημοκρατική Εσπερία!.τους έχει φάει η πολλή δημοκρατική ανοχή...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Απειλεί με εκτόξευση του διηπειρωτικού πυραύλου "Sarmat" μετά το "μπλόκο" στον Λαβρόφ
Τρομακτική ανάρτηση από τον επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας διαστήματος "Roscosmos". Στο "κάδρο" των απειλών Βουλγαρία, Ρουμανία, Μαυροβούνιο και Σουηδία.
06 Ιουνίου 2022 18:13
Η ενέργεια της Βουλγαρίας, της Βόρειας Μακεδονίας και του Μαυροβουνίου να κλείσουν τον εναέριο χώρο τους για το αεροσκάφος του ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη Σερβία που έφερε και ματαίωση της επίσκεψης δεν έμεινε αναπάντητη από τη Μόσχα, που φαίνεται να απειλεί "επιστρατεύοντας" τον βαρύ οπλισμό της.
Μόνο που στο "κάδρο" των απειλών πρόσθεσε και τη Ρουμανία, μαζί και τη Σουηδία, σε μία τρομακτική ανάρτηση που αφήνει να εννοηθεί πως τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει τη Ρωσία από την εκτόξευση του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου "Sarmat".
Αυτό ανέφερε ο επικεφαλής της υπηρεσίας διαστήματος της Ρωσίας "Roscosmos", Ντμίτρι Ρογκόζιν, ο οποίος έβαλε στο στόχαστρο τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και το Μαυροβούνιο.
"Ξέρετε ποιο είναι το καλό για τον "Sarmat" (σ.σ. το ΝΑΤΟ τον αναφέρει ως Satan 2); Δεν θα ζητήσει πτητική άδεια από δειλούς Βούλγαρους, εκδικητικούς Ρουμάνους και Μαυροβούνιους που πρόδωσαν την κοινή μας ιστορία", έγραψε χαρακτηριστικά σε μήνυμά του στο Twitter ο Ρογκόζιν, προσθέτοντας μάλιστα πως "το ίδιο ισχύει και για τους Σουηδούς", οι οποίοι ετοιμάζονται να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.
Λαβρόφ: "Αδιανόητο το κλείσιμο του εναερίου χώρου"
"Το αδιανόητο συνέβη", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ αναφερόμενος στο κλείσιμο του εναερίου χώρου των τριών βαλκανικών κρατών.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι θα προσκαλέσει τον σέρβο ομόλογό του να επισκεφθεί την Μόσχα. «Το βασικό ζήτημα είναι κανείς να μην μπορεί να καταστρέψει τις σχέσεις μας με την Σερβία», πρόσθεσε.
Παράλληλα το Κρεμλίνο χαρακτήρισε «εχθρική ενέργεια» την στάση των τριών χωρών.
Τέτοιες ενέργειες μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στο χρονοδιάγραμμα των διπλωματικών συναντήσεων υψηλού επιπέδου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ προσθέτοντας ότι δεν θα εμποδίσουν την Μόσχα να διατηρήσει επαφές με φιλικές χώρες.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν εξέφρασε την λύπη του για την «παρεμπόδιση» της επίσκεψης Λαβρόφ, τον οποίο χαρακτήρισε «μεγάλο και δοκιμασμένο φίλο της Σερβίας».
Θεωρώντας ότι εκείνοι που εμπόδισαν την επίσκεψη του Λαβρόφ «δεν θέλουν ειρήνη» και «ονειρεύονται να νικήσουν την Ρωσία», είπε ότι «η Σερβία είναι υπερήφανη που δεν συμμετέχει στην αντιρωσική υστερία» και ότι «οι χώρες που συμμετέχουν μπορούν να ντρέπονται».
Οργισμένος ο Βούτσιτς για το "μπλόκο" στον Λαβρόφ
Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατά την συνάντηση που είχε με τον πρέσβη της Ρωσίας Αλεξάνταρ Μπόκαν-Χερτσένκο εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις συνθήκες που εμπόδισαν την άφιξή στο Βελιγράδι του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
«Η Σερβία θα προστατεύσει την ανεξαρτησία και την αυτονομία στη λήψη πολιτικών αποφάσεων, θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή πορεία και θα ενισχύει τις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας και εταιρικής συνεργασίας με χώρες σε όλες τις ηπείρους διατηρώντας την στρατιωτική της ουδετερότητα» αναφέρεται στο ανακοινωθέν που εξέδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας.
Ο Ρώσος πρέσβεις ενημέρωσε το Αλεξάνταρ Βούτσιτς για τους λόγους που ανάγκασαν το Σεργκέι Λαβρόφ να ματαιώσει την επίσκεψη του στο Βελιγράδι παρουσιάζοντας όλα τα σχετικά έγγραφα. Κατά τη συνάντηση αυτή συμφωνήθηκε να επισκεφτεί πολύ σύντομα την Μόσχα ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Νίκολα Σελάκοβιτς.
Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, όπως ανήγγειλε το γραφείο του, θα αποκαλύψει σήμερα το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της σερβικής δημόσιας τηλεόρασης όλο το παρασκήνιο σχετικά με την ματαίωση της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών.
Όταν ο Πούτιν έδινε... τροφή για σκέψη με τον πύραυλο "Sarmat"
Πριν από λίγο καιρό, τη στιγμή που η Σουηδία και η Φινλανδία ετοιμάζονται για το αίτημα ένταξής τους στο ΝΑΤΟ, αγνοώντας τις απειλές της απομονωμένης Ρωσίας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε διατάξει διέταξε τη δοκιμή του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου "Sarmat", ένα πυρηνικό όπλο που, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι το ισχυρότερο στον κόσμο.
Τότε, όπως ανέφερε το Reuters ο πύραυλος, ο οποίος ονομάζεται RS-28 Sarmat στη Ρωσία αλλά στο NATO αναφέρεται ως "Satan ||", είχε εκτοξευτεί από το Πλεσέτσκ στα βορειοδυτικά της χώρας, πλήττοντας στόχους στη χερσόνησο Καμτσάτκα στα ανατολικά, ενώ ο Β. Πούτιν δήλωνε πως "το νέο σύστημα διαθέτει τις υψηλότερες προδιαγραφές από άποψη τακτικής και τεχνολογίας και είναι σε θέση να αντιπαρέλθει όλα τα σύγχρονα μέσα αντιπυραυλικής άμυνας. Δεν έχει ανάλογο στον κόσμο και δεν θα έχει για μεγάλο χρονικό διάστημα".
Πιο τρομακτική και από την ίδια τη δοκιμή, όμως, ήταν μία συγκεκριμένη φράση του Ρώσου προέδρου, ο οποίος δεν αρκέστηκε στον συμβολισμό της κίνησης, αλλά θέλησε και να "αποσαφηνίσει" το νόημα και την απειλητική διάθεση προς τη Δύση. Τι είχε πει; Ότι η συγκεκριμένη ενέργεια προσφέρει "τροφή για σκέψη σε όσους προσπαθούν να απειλήσουν τη Ρωσία". Παρά το "γενικό κι αόριστο" της δήλωσης, είναι ξεκάθαροι οι "παραλήπτες" της συγκεκριμένης απειλής.
Τι είναι ο πύραυλος "Sarmat"
Ο πύραυλος των 200 τόνων έχει βεληνεκές 10.000 χιλιομέτρων μπορεί να μεταφέρει έως και 15 πυρηνικές κεφαλές που απελευθερώνονται σε μεγάλο ύψος και πλήττουν πολλαπλούς στόχους με ταχύτητα Mach 20,7, ή σχεδόν 25.000 χιλιόμετρα την ώρα.
Με αυτήν την ταχύτητα, μπορεί θεωρητικά να πλήξει οποιοδήποτε σημείο της Γης σε λιγότερο από 30 λεπτά, ενώ σύμφωνα με το ρωσικό Sputnik, φέρεται να αρκεί για να καταστρέψει μια ολόκληρη χώρα σαν τη Γαλλία.
Ο RS-28 Sarmat είναι ένα από τα έξι στρατηγικά πυρηνικά όπλα νέας γενιάς που προανήγγειλε ο Πούτιν το 2018, μαζί με το υπερ-υπερηχητικό όπλο Avanguard, το οποίο μπορεί να αναπτύσσει Mach 27.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οργή με τον 52χρονο αλλοδαπό από την Συρία στην Κρήτη: Είπε πως ο βιασμός του 14χρονου έγινε με τη θέλησή του - Κρίθηκε προφυλακιστέος
Εξοργιστική είναι η απολογία του 52χρονου Σύρου που κατηγορείται ότι βίαζε τα δύο αγόρια της συντρόφου του στην Κρήτη, ο οποίος υποστήριξε πως η πράξη έγινε με τη συναίνεση του 14χρονου. Στη δικογραφία και βίντεο, το οποίο φέρεται να τράβηξε ο 14χρονος.
06 Ιουνίου 2022 13:47
Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του το μεσημέρι της Δευτέρας (06/06) ο 52χρονος αλλοδαπός από την Συρία, ο οποίος κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά τα δύο παιδιά της συντρόφου του σε χωριό του Ηρακλείου Κρήτης.
Ο 52χρονος Σύρος φέρεται να υποστήριξε ότι ήρθε μόνο μια φορά σε σεξουαλική επαφή και μόνο με τον 14χρονο, χωρίς την άσκηση βίας ή εξαναγκασμό. Ο συνήγορος υπεράσπισής του, ανέφερε ότι ο 52χρονος χαρακτήρισε μεγάλο λάθος ό,τι έγινε, επέμεινε ωστόσο στο ότι δεν εξανάγκασε τον 14 χρονο.
Ο 52χρονος Σύρος, σε βάρος του οποίου έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, κατηγορείται ότι βίαζε τα δύο παιδιά της Ελληνίδας συντρόφου του ηλικίας 24 και 14 ετών.
Ειδικότερα, οι κατηγορίες που βαραίνουν τον φερόμενο ως δράστη, είναι ο βιασμός, οι γενετήσιες πράξεις με ανήλικο ή ενώπιον του, κατάχρηση ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις έναντι αμοιβής και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Νωρίτερα τη Δευτέρα (06/06), ο 52χρονος πέρασε το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου και οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών στο γραφείο της ανακρίτριας, όπου κλήθηκε να δώσει εξηγήσει για τις πράξεις που του αποδίδονται, ενώ όπως έγινε γνωστό, διορίστηκε δικηγόρος, ο οποίος θα αναλάβει την υπεράσπισή του.
Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης
Η υπόθεση προκάλεσε σοκ και αποτροπιασμό στην τοπική κοινωνία, από τη στιγμή που έγινε γνωστή και άρχισαν να αποκαλύπτονται λεπτομέρειες.
Όπως έχει γίνει γνωστό, στη δικογραφία, όπου καταγράφονται οι δύσκολες συνθήκες διαβίωσης των δύο παιδιών, περιλαμβάνεται και βίντεο, το οποίο φέρεται ο ίδιος ο 14χρονος να τράβηξε, ώστε να έχει αποδείξεις για τα μαρτύρια τα οποία αυτός και ο 24χρονος Άτομο ΜΕ Αναπηρία αδερφός του, άτομο με ειδικές ανάγκες, φαίνεται να περνούσαν τα τελευταία χρόνια στα χέρια του 52χρονου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην δικογραφία αναφέρεται ότι ο 14χρονος έπεφτε θύμα βιασμού από τον σύντροφο της μητέρας του την τελευταία διετία, ενώ ο μεγαλύτερος αδερφός του ζούσε τον ίδιο εφιάλτη εδώ και εφτά χρόνια.
Σημειώνεται ότι ερευνάται ποινικά και η στάση της μητέρας των δύο παιδιών, για την οποία οι αρχές εξετάζουν αν γνώριζε και τι έκανε όλο αυτό το διάστημα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ουκρανία: Το Ναζιστικό Κίεβο ανακοίνωσε τον θάνατο τεσσάρων μαχητών της Διεθνούς Φασιστικής Λεγεώνας
 Κυριακή, 5 Ιουνίου 2022, 02:17
Οι ουκρανικές ναζιστικές αρχές και η Διεθνής Φασιστική Λεγεώνα υπεράσπισης της Ναζιστικής Ουκρανίας, επίσημος οργανισμός των ξένων μαχητών που παίρνουν μέρος στον πόλεμο, ανακοίνωσαν χθες Σάββατο τους θανάτους τεσσάρων ξένων εθελοντών.
Η Φασιστική Λεγεώνα δημοσιοποίησε τα ονόματα ενός Ολλανδού, ενός Αυστραλού, ενός Γερμανού κι ενός Γάλλου, χωρίς να διευκρινίσει ούτε τις ημερομηνίες, ούτε τις συνθήκες των θανάτων τους.
«Χάσαμε τα αδέρφια μας στη μάχη αλλά η ανδρεία τους, η μνήμη τους και η κληρονομιά τους θα μας εμπνέουν για πάντα», ανέφερε η Φασιστική Λεγεώνα στον λογαριασμό της στο Facebook, μεταφορτώνοντας φωτογραφίες των τεσσάρων ανδρών με στολές παραλλαγής και ελαφρά όπλα.
Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι γάλλος «μαχητής που είχε πάει εθελοντής» στην Ουκρανία σκοτώθηκε «σε μάχες».
Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι η πρεσβεία της χώρας στο Κίεβο προσπαθεί να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και βρίσκεται «σε επαφή με τις ουκρανικές αρχές».
Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου παρέστησαν την 21η Μαΐου στην ταφή του Ολλανδού, του Ρόναλντ Φόχελαρ. Σύμφωνα με συναδέλφους του που μίλησαν κατά τη διάρκεια της τελετής, σκοτώθηκε μερικές ημέρες νωρίτερα σε βομβαρδισμό του πυροβολικού.
Ο Αυστραλός σκοτώθηκε τον Μάιο και ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών στην Καμπέρα.
Η εφημερίδα Mercury της Τασμανίας τον κατονόμασε ως Μάικλ Τσαρλς Ο’ Νιλ, 47 ετών. Σύμφωνα με νεκρολογία του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ήταν τραυματιοφορέας.
Η Φασιστική Λεγεώνα λέει στον ιστότοπο που έχει δημιουργήσει πως στις τάξεις της συμμετέχουν πολίτες χωρών όπως η Δανία, το Ισραήλ, η Πολωνία, η Λετονία, η Κροατία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ολλανδία και ο Καναδάς.
Ο ουκρανός ναζιστής κοκαϊνάκιας gay πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε τον σχηματισμό της δύναμης αυτής όταν ξέσπασε ο πόλεμος. Οι ουκρανικές ναζιστικές αρχές λένε ότι έλαβαν περίπου 20.000 υποψηφιότητες.
Η ένοπλη σύρραξη, η διάρκεια της οποίας έχει πλέον ξεπεράσει τις εκατό ημέρες, προσέλκυσε επίσης μεγάλο αριθμό εθελοντών από τη Γεωργία, την πρώην σοβιετική δημοκρατία που έγινε τσουτζέκι των ΗΠΑ και  γνώρισε το 2008 πόλεμο-αστραπή με τη Ρωσία, με αποτέλεσμα την αναγνώριση από τη Μόσχα δύο περιοχών της που ελέγχονται από φιλορώσους αυτονομιστές, της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας διαβεβαίωσε αυτή την εβδομάδα ότι «εκατοντάδες» ξένοι μαχητές –«μισθοφόροι», από τη δική του σκοπιά– έχουν σκοτωθεί μετά την έναρξη της εισβολής την 24η Φεβρουαρίου και ότι η ροή των ξένων μαχητών προς την Ουκρανία έχει υποδιπλασιαστεί.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χωρίς πρέσβη στη Βενεζουέλα η Ελλάδα ενώ ξεκινά η αποστολή πετρελαίου στην Ευρώπη
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται να οδηγεί τη χώρα σε μια από τις πιο επικίνδυνες στιγμές στην ιστορία της, σε ό,τι αφορά την ενεργειακή της ανεξαρτησία, καθώς μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να δυναμιτίσει τις διπλωματικές σχέσεις με τρείς από τις χώρες που διαθέτουν τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον πλανήτη: τη Ρωσία, το Ιράν και τη Βενεζουέλα.
Ύστερα από την αποστολή βαρέως οπλισμού στην Ουκρανία (κίνηση την οποία η Μόσχα έχει χαρακτηρίσει ως επιθετική κίνηση) και την βίαιη κατάληψη ιρανικών πλοίων (την οποία η Τεχεράνη έχει χαρακτηρίσει σαν διεθνή πειρατεία) έρχεται η στιγμή να βιώσουμε τις επιπτώσεις από τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Βενεζουέλας.
Όπως αποκάλυψε το πρακτορείο Reuters, η αμερικανική κυβέρνηση δίνει το πράσινο φως σε δυο ευρωπαϊκε΄ς εταιρείες, την ιταλική Eni και την ισπανική Repsol, να μεταφέρουν πετρέλαιο της Βενεζουέλας στην Ευρώπη προκειμένου να αντισταθμίσουν τις απώλειες από τους περιορισμούς εισαγωγών από τη Ρωσία.
Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν διαθέτει πρέσβη στο Καράκας καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αναγνωρίζει την επίσημη κυβέρνηση της Βενεζουέλας. Όπως είχαμε αναφέρει, ο τελευταίος πρέσβης ουσιαστικά είχε «εγκλωβιστεί» για κάποιο διάστημα στο πόστο του στο Καράκας καθώς η Ελλάδα δεν μπορούσε να στείλει αντικαταστατή – ο οποίος θα έπρεπε να προσφέρει τα διαπιστευτήρια του στη νόμιμη κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο. Θυμίζουμε επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να αναγνωρίσει την ψευδοκυβέρνηση του επίδοξου πραξικοπηματία Χουάν Γκουαϊδό τη στιγμή που οι περισσότερες ευρωπαϊκε΄ς χώρες έστελναν τους πρεσβευτές τους πίσω στο Καράκας.
Η ολομέτωπη διπλωματική επίθεση που ξεκίνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Μόσχα, την Τεχεράνη και το Καράκας σημαίνει ότι η χώρα κινδυνεύει να εξαρτάται πλέον ενεργειακά αποκλειστικά από τις ΗΠΑ και συμμάχους τους, χωρίς καμία δυνατότητα διαπραγματευτικών ελιγμών.
Το ερώτημα είναι εάν ο ελληνικός εφοπλιστικός κόσμος που διατηρούσε προνομιακές σχέσεις και με τις τρείς αυτές χώρες θα ανεχτεί την ολοκληρωτική πρόσδεση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον. Πληροφορίες έκαναν λόγο για έντονη ενόχληση συγκεκριμένων εφοπλιστών από τις επιθετικές κινήσεις της Αθήνας εναντίον ιρανικών πλοίων – πολύ περισσότερο που το πετρέλαιο που κατασχέθηκε φέρεται να κατευθυνόταν σε δικά τους διυλιστήρια. Προφανώς ορισμένοι εφοπλιστές, με πολύ καλές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη, έχουν συμφέρον από αυτές τις εξελίξεις αφού έχουν επενδύσει στη μεταφορά αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG. Κάποιοι άλλοι όμως όχι.
Αν ο γιός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη καταφέρει να εξοργίσει ακόμη και ένα τμήμα της οικονομικής ελίτ, που εδώ και δεκαετίες στηρίζει την πολιτική δυναστεία του θα του αξίζουν σίγουρα συγχαρητήρια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριακή 5 Ιουνίου 2022
Τα αμερικανικά έθνη γυρίζουν την πλάτη στην Ουάσινγκτον
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μοναδικός απομονωμένος στην αμερικανική ήπειρο, μετά την αποτυχημένη απόπειρα να αποκλείσουν τον υποτιθέμενο «άξονα του κακού», όπως ο βορειοαμερικανικός ιμπεριαλισμός βαφτίζει τις σοσιαλιστικές κυβερνήσεις σε Βενεζουέλα, Κούβα και Νικαράγουα.
Η απόφαση του Λευκού Οίκου να αποκλείσει τη Κούβα, τη Βενεζουέλα και τη Νικαράγουα, από τη Σύνοδο Κορυφής της Αμερικής, που θα διεξαχθεί στο Λος Άντζελες στις 6 Ιουνίου, έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε μια σειρά αμερικάνικες χώρες. Δεν είναι μόνο οι αριστερές κυβερνήσεις του Μεξικού, της Αργεντινής, της Βολιβίας και της Ονδούρας, αλλά και συντηρητικές κυβερνήσεις, όπως της Γουατεμάλας, για την οποία παραμένει αμφίβολο αν θα παραστεί στο ανώτατο επίπεδο, καθώς και πολλών κρατών της Καραϊβικής, που δήλωσαν επίσης ότι δεν θα παραβρεθούν ή θα στείλουν αντιπροσωπείες χαμηλότερου προφίλ. 
Όπως σημειώνει ο Τζον Κερκ, ομότιμος Καθηγητής Λατινικών Αμερικανικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Νταλχάουζι του Καναδά, στο Αλ Τζαζίρα, σε μια σύνοδο κορυφής που στοχεύει να «βελτιώσει δραματικά την αντιμετώπιση της πανδημίας», φαίνεται παράξενο να αποκλειστεί η Κούβα – η μόνη χώρα στη Λατινική Αμερική που έχει αναπτύξει τα δικά της εμβόλια για τον COVID, που έχει στείλει χιλιάδες επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου στο εξωτερικό για να βοηθήσουν τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια της πανδημίας και να έχει εμβολιάσει πλήρως το 96% του πληθυσμού. Η Νικαράγουα και η Βενεζουέλα είναι δύο χώρες που έχουν αντιμετωπίσει ανέλπιστα καλά την υγειονομική απειλή, παρότι αμφότερες υφίστανται τα εξοντωτικά, μονομερή, καταναγκαστικά μέτρα της Ουάσιγκτον.
Παρά την οπλοποίηση των κατηγοριών περί «παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων», που χρησιμοποιούνται από την Ουάσιγκτον, για να επιβάλλουν υβριδικό πόλεμο κατά των σοσιαλιστικών και αντιιμπεριαλιστικών κυβερνήσεων, η πρόφαση είναι υποκριτική. Στην Κολομβία, στενό σύμμαχο των ΗΠΑ, 138 ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα δολοφονήθηκαν το 2021. Η ακροδεξιά κυβέρνηση Μπολσονάρο κατηγορείται για γενοκτονία σε βάρος των ιθαγενών πληθυσμών της Βραζιλίας και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για την εγκληματική διαχείριση της πανδημία, ενώ -όπως ο Τράμπ το 2020- έχει απειλήσει με πραξικόπημα σε περίπτωση που χάσει τις εκλογές από τον αριστερό υποψήφιο Λούλα Σίλβα. Η απουσία του Μεξικανού προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ αποτελεί «αγκάθι» για τις ΗΠΑ, που θα ήθελαν να βάλουν στο τραπέζι την παράτυπη μετανάστευση προς τα σύνορά τους. Η Ουάσιγκτον διοργανώνει τη σύνοδο, σε μια στιγμή, που -μετά και την ταπεινωτική ήττα στο Αφγανιστάν- θα ήθελε να επαναεπιβεβαιώσει την εξουσία στην «πίσω αυλή» της, χρησιμοποιώντας το πολιτιστικό της κεφάλαιο για να βρει υποστήριξη στις κυρώσεις κατά της Ρωσία και στον αποκλεισμό της οικονομικής συνεργασίας της Κίνας με τον Παγκόσμιο Νότο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εδώ στη φωτογραφία 2 φασίστες εθελοντές από Ισπανία και.μια εθελόντρια από την Πορτογαλία ,στον πόλεμο στην Ουκρανία στο πλευρό των Ουκρανων ναζί που οπλίζει η Δύση



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Τώρα που τρία βαλκανικά προτεκτοράτα του ΝΑΤΟ απαγόρευσαν την διέλευση του Λαβρώφ, θυμήθηκα την απαγόρευση υπέρπτησης πάνω από την Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία και την εξαναγκαστική προσγείωση στην Αυστρία το 2013 του προέδρου της Βολιβίας Μοράλες, επειδή οι Αμερικάνοι νόμιζαν ότι μετέφερε τον Σνόουντεν από την Μόσχα. 
Μια φορά σιχαμένοι αποικιοκράτες, πάντα σιχαμένοι αποικιοκράτες, τώρα στο προσκήνιο και οι αυτοκτονικοί τσάτσοι των ΗΠΑ..."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ντροπή. Εκεί στον Ν.Κόσμο στην Αθήνα πηγαίνετε συνδέστε το ρεύμα στους ηλικιωμένους. Πως τους αφήσατε μόνους.
Χωρίς ρεύμα εδώ και πέντε ημέρες ζευγάρι ηλικιωμένων στο Νέο Κόσμο - Τούς έκοψαν το ηλεκτρικό γιατί δεν είχαν να πληρώσουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής παρά την απόφαση δικαστηρίου που παγώνει τις διακοπές έως 6 Ιουλίου - Εισπρακτική πραγματοποίησε απειλητικό τηλεφώνημα.
Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένει από την Τετάρτη 1 Ιουνίου ένα ζευγάρι υπερηλίκων 93 και 87 ετών, καθώς η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα παρά την απόφαση του δικαστηρίου που δεν επιτρέπει τη διακοπή ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά μέχρι τις 6 Ιουλίου.
Το ζευγάρι των ηλικιωμένων από το Νέο Κόσμο ζει με μια σύνταξη 500 ευρώ και βρίσκεται αντιμέτωπο με δυσθεώρητους λογαριασμούς ρεύματος εξαιτίας της ρήτρας αναπροσαρμογής. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 3 Μαρτίου έλαβαν εκκαθαριστικό λογαριασμό από τη ΔΕΗ ύψους 449 ευρώ εκ των οποίων τα 425 ευρώ ήταν η ρήτρα αναπροσαρμογής. Το ηλικιωμένο ζευγάρι κατέβαλε 110 ευρώ και στις 4 Μαΐου έλαβε λογαριασμό ύψους 785 ευρώ με τη ρήτρα αναπροσαρμογής να είναι 216,35 ευρώ και το αντίτιμο του ρεύματος γύρω στα 120 ευρώ.
Το ζευγάρι των ηλικιωμένων μπόρεσε να πληρώσει στις 30 Μαΐου ποσό 150 ευρώ στη ΔΕΗ καθώς με τη σύνταξη των 500 ευρώ αδυνατούσε να πληρώσει περισσότερα χρήματα.
Παρά την πληρωμή, την επομένη η ΔΕΗ προχώρησε στη διακοπή ρεύματος. Διακοπή η οποία συνεχίζεται πάρα το γεγονός ότι υπήρξε διαβεβαίωση από τη ΔΕΗ πως με την τελευταία απόδειξη πληρωμής θα ικανοποιηθεί το αίτημα επανασύδνεσης. Αντί για επανασύνδεση, το ζευγάρι των ηλικιωμένων δέχθηκε απειλητικό τηλεφώνημα από δικηγορική εταιρεία πως εάν δεν πληρώσουν ολόκληρο το ποσό δεν πρόκειται να γίνει επανασύνδεση του ρεύματος.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο νότιο τμήμα του Λισιτσάνσκ αμύνεται ένα "τάγμα αυτοκτονίας/μελλοθάνατων" υπό την ηγεσία της GUR [Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών] του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας. 
Λεπτομέρειες για τον εχθρό που αντιμετώπισαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσική Ομοσπονδία στο Καμισεβάκα. Η μαρτυρία ενός μαχητή που ήταν στην εμπροσθοφυλακή της επίθεσης των συμμαχικών δυνάμεων. 
Οι κύριες αμυντικές δυνάμεις των Ουκρανών είναι το λεγόμενο "Τάγμα αυτοκτονίας". Αυτοί είναι ποινικοί, εξ υποτροπής εγκληματίες, λιποτάκτες που συνελήφθησαν. 
Οι "μελλοθάνατοι" είναι συνηθισμένη τροφή για τα κανόνια, αλλά ταυτόχρονα τέλεια εξοπλισμένοι από τη Δύση. Επιπλέον, διοικούνται από υπαλλήλους της GUR του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, η οποία είναι είναι η ελίτ των ΕΔ.
Όλοι τους εκπαιδεύτηκαν στη Δύση, με χρήση στεροειδών και στη συνέχεια ρίχτηκαν αμέσως στο μέτωπο. 
Μιλώντας για στεροειδή, όλοι οι μαχητές εκεί είναι "φορτωμένοι" με βελγικά φάρμακα. Με αυτά για μέρες δεν χρειάζονται φαγητό, ύπνο, δεν αισθάνονται πόνο. 
Ολόκληρη αυτή η στρατιωτική ναρκομονάδα εκδιώχθηκε μετά από σκληρή μάχη με τις ρωσικές δυνάμεις από την Καμισεβάχα. Τώρα μια ομάδα μερικών "μελλοθανάτων" παρέμεινε γύρω από το χωριό, με καθήκον να καλύψει την υποχώρηση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



6/6/2022  -  5.00 μ.μ.
- Ο τελικός απολογισμός μόνο των προχτεσινών (04/06) θηριωδών βομβαρδισμών στο Ντονιέτσκ και τις γύρω πόλεις από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ήταν 5 νεκροί και 24 τραυματίες άμαχοι πολίτες. Από τα ουκρανικά πυρά καταστράφηκε ολοσχερώς και ένα ανθρακωρυχείο στην περιοχή, το «Τσελιούσκιντσι», απ' όπου εκκενώθηκαν 50 ανθρακωρύχοι και δεν υπήρξαν, ευτυχώς, θύματα. Οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποιούν σχεδόν αποκλειστικά βαρέα συστήματα πολλαπλών εκτοξεύσεων τύπου Grad & Uragan των 152 mm και howitzer (ρουκετοβόλα) M-777 των 155 mm (τα πρώτα συστήματα ακολουθούν τα παλιά σοβιετικά στάνταρ διαμετρήματος, ενώ τα Μ-777 τα ΝΑΤΟϊκά).
- Στην χθεσινή πρωινή ανακοίνωση των αρχών της ΛΔ Λουγκάνσκ, αναφέρθηκε ότι οι απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στις μάχες με τη Λαϊκή Πολιτοφυλακή της περιοχής στις 04/06 ήταν 36 νεκροί στρατιωτικοί, 6 ΤΟΜΠ και 6 στρατιωτικά τροχοφόρα. Επίσης, 8 Ουκρανοί στρατιωτικοί παραδόθηκαν οικειοθελώς στη Λαϊκή Πολιτοφυλακή της ΛΔ Λουγκάνσκ.
- Στη ΛΔ Ντονιέτσκ ανακοίνωσαν την Κυριακή (05/06) την ολοκλήρωση της προανάκρισης για τον Βρετανό μισθοφόρο Έιντεν Άσλιν, ο οποίος συνελήφθη πριν μερικές εβδομάδες από τις δυνάμεις της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της ΛΔ. Μία μέρα νωρίτερα η Γενική Εισαγγελία της ΛΔ Ντονιέτσκ είχε ανακοινώσει την ολοκλήρωση της προανάκρισης για 2 ακόμη Βρετανούς πολίτες, τους Σον Πίνερ και Άντριου Χιλ, καθώς και για τον Μαροκινό Σααντούν Μπραχίμ. Άπαντες παραπέμπονται σε δίκη με κατηγορίες, οι οποίες - σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΛΔ - επισύρουν ακόμη και την ποινή του θανάτου...
- Ανάμεσα στα πολλά και ενδιαφέροντα που ανέφερε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στη συνέντευξή του προς το ρωσικό κανάλι Rossiya-1 («κομμένο» στις χώρες της ΕΕ από τους «λάτρεις» της «δημοκρατίας» και της «ελευθερίας λόγου») ήταν και κάτι που αφορά στην εντεταμένη προμήθεια όπλων προς την Ουκρανία από την πλευρά της «συλλογικής Δύσης». Ο Πρόεδρος Πούτιν είπε ευθέως και χωρίς περιστροφές, ότι ενδεχόμενη προμήθεια προς την Ουκρανία πυραυλικών συστημάτων πολλαπλών εκτοξεύσεων μεγάλου βεληνεκούς, που θα είναι ικανοί να πλήξουν στόχους εντός του ρωσικού εδάφους, η απάντηση της Ρωσίας θα είναι να πλήξει στόχους «που μέχρι τώρα δεν είχε αγγίξει» και «στα κέντρα αποφάσεων», υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς ΟΧΙ ΜΟΝΟ το Κίεβο και πχ κάποια κυβερνητικά κτήρια, αλλά και ΕΚΤΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ, τους οποίους μέχρι σήμερα η Ρωσία δεν είχε εντάξει στον κατάλογο των πιθανών στόχων της (τουλάχιστον όχι σε προτεραιότητα). Και όποιος θεωρεί ότι ο Πούτιν κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις τυχαία και «στον αέρα», ας το ξανασκεφτεί καλύτερα...
- Το Σάββατο είχα ξεχάσει να γράψω ότι υπογράφηκε συμφωνία συνεργασίας και βοήθειας ανάμεσα στις δημοτικές αρχές της Μόσχας (από τη μία) και των πόλεων του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ. Ένας λόγος που το αναφέρω αυτό, είναι ότι ο δήμαρχος του Λουγκάνσκ είναι ελληνικής καταγωγής - ο 58χρονος Μανόλης Πιλάβοφ. Για να ακριβολογήσω, στις φλέβες του κυλάει «πολυεθνικό» αίμα, που συμπεριλαμβάνει καταγωγή και γεωργιανή και οσετίνικη, και αρμένικη, αλλά και ρωσική. Και στην οικογένειά του, όπως ο ίδιος υπερηφανεύεται, μπορεί η βασική γλώσσα επικοινωνίας να ήταν η ρωσική, όμως όλα τα μέλη της γνώριζαν και μιλούσαν όλες τις παραπάνω γλώσσες.
- Ο Πιλάβοφ μίλησε χτες και για την ανάγκη ολοκλήρωσης της κατασκευής του καθεδρικού ναού του Αγίου Βλαδίμηρου στο Λουγκάνσκ, όπως και την επισκευή του κυρίου τζαμιού της πόλης του Λουγκάνσκ, το οποίο έχει χτιστεί με χρήματα της μουσουλμανικής κοινότητας της ΛΔ και το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές ήδη από το 2014-2015, ελέω της... γνωστής «θρησκευτικής ευαισθησίας» των Ουκροναζί (και όλων των ναζί διαχρονικά)...
- Οι συνδυασμένες ενέργειες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων (αεροπορία, πυροβολικό, αντιαεροπορική άμυνα κλπ) επέφεραν κατά το χτεσινό 24ωρο μεταξύ άλλων την απώλεια 350 Ουκρανών στρατιωτικών και την καταστροφή, μεταξύ άλλων, 10 ουκρανικών drones, 10 τανκ και άλλων τεθωρακισμένων, 2 πυραυλικών συστημάτων Grad και 14 στρατιωτικών τροχοφόρων.
- Οι συνολικές υλικές απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων από την έναρξη της ΕΣΕ στις 24/02 είναι οι ακόλουθες: 16 αεροδρόμια, 189 αεροπλάνα, 129 ελικόπτερα, 1.114 drones, 330 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, 470 πυραυλικά συστήματα πολλαπλών εκτοξεύσεων, 3.416 τανκ και λοιπά τεθωρακισμένα οχήματα, 1.778 πυροβόλα εδάφους και ολμοβόλα και 3.419 στρατιωτικά τροχοφόρα οχήματα.
- Ενδιαφέροντα βίντεο δημοσίευσε ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ στο κανάλι του στο Telegram, με περιεχόμενο από τις επιχειρήσεις των συμμαχικών δυνάμεων Ρωσίας - ΛΔ στο «δίπολο» Σεβεροντονιέτσκ-Λισιτσάνσκ. Για το μεν Σεβεροντονιέτσκ, το αντίστοιχο βίντεο αποδεικνύει ότι, πλέον, το 100% του αστικού ιστού ελέγχεται πλήρως από τις συμμαχικές δυνάμεις, ενώ σχετικά με το Λισιτσάνσκ, στο αντίστοιχο βίντεο φαίνεται η εξουδετέρωση του επιτελείου της 115ης Ταξιαρχίας Εφέδρων. Για το Σεβεροντονιέτσκ και το Λισιτσάνσκ μίλησε επίσης και ο πρεσβευτής της ΛΔ Λουγκάνσκ στη Μόσχα, Ροντιόν Μιρόσνικ, ο οποίος επιβεβαίωσε τα λόγια του Καντίροφ περί πλήρους ελέγχου της πόλης (υπάρχουν ελάχιστες δυνάμεις των Ουκρανών στην περιοχή, χωρίς επικοινωνία μεταξύ τους και χωρίς επιχειρησιακό σχέδιο, πλέον). Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Ρωσίας, Μιχαήλ Μίζιντσεφ, ανέφερε ότι στο Σεβεροντονιέτσκ οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις που προσπαθούσαν να κρατήσουν την πόλη στον έλεγχό τους έχουν χάσει ήδη περί το 90% του ανθρώπινου δυναμικού τους και όσοι έχουν διασωθεί, προσπαθούν να υποχωρήσουν και να οχυρωθούν στο Λισιτσάνσκ. Αναφορικά με το τελευταίο, ήδη ελέγχονται από τις συμμαχικές δυνάμεις κάποια χωριά και κωμοπόλεις-«δορυφόροι» και γίνεται εντοπισμός των στόχων εντός του αστικού ιστού. Οι περισσότεροι Ουκρανοί στρατιωτικοί κρύβονται είτε σε σημεία που είναι δύσκολο, για συγκεκριμένους λόγους να πληγούν (πχ πίσω από ναούς), είτε μέσα σε σπίτια και πολυκατοικίες, κατά την προσφιλή τους τακτική. Ωστόσο ο κλοιός έχει πλέον σφίξει τόσο, που οι όποιες προσπάθειες να κρατήσουν την πόλη υπό τον έλεγχό τους καθίστανται μάταιες. Σύμφωνα με τον Ροντιόν Μιρόσνικ, η ολοκλήρωση της απελευθέρωσης του Λισιτσάνσκ είναι θέμα λίγων ημερών...
- Σε ό,τι αφορά στις περίφημες προμήθειες όπλων από την Ελλάδα προς την Ουκρανία, οι αριθμοί που αναφέρθηκαν (και φυσικά προκαλούν πολλά ερωτηματικά, αν όχι τρόμο, σε σχέση με την «αφαίμαξη» των ελληνικών εξοπλιστικών αποθεμάτων, σε περίοδο όξυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων). Μιλάμε λοιπόν για 122 BMP-1, μαζί με τα οποία το Κίεβο θα λάβει πυρομαχικά για πολυβόλα και 15.000 οβίδες για το πυροβόλο Grom των 73 mm και, επιπλέον, 2,1 χιλιάδες ρουκέτες 122 mm, 17 χιλιάδες βλήματα πυροβολικού διαμετρήματος 155 mm, 20 χιλιάδες τυφέκια AK-47 Kalashnikov και 3,2 εκατομμύρια φυσίγγια διαμετρήματος 7,62 mm, 1,1 χιλιάδες RPG-18 καθώς και 60 FIM-92 Stinger MANPADS. Αν ο παραπάνω κατάλογος επιβεβαιωθεί και τυπικά, είτε από την ελληνική, είτε από την ουκρανική πλευρά, θεωρώ ότι δεν χρειάζεται, πλέον, άλλη απόδειξη για το πόσο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ έχει γίνει αυτό το «τσούρμο» τσαρλατάνων που αποκαλείται «ελληνική κυβέρνηση». Βρήκα επιβεβαίωση από ουκρανικό site και πλήθος ρωσικών, όπως και από κάποια (επιεικώς) «περίεργα» ελληνικά, τύπου Pronews.gr. Θα ήθελα ωστόσο να δω και κάποια επίσημη κυβερνητική δήλωση (παρόλο που το ουκρανικό site επικαλείται ως πηγή τον ίδιο τον Ν. Παναγιωτόπουλο). Έψαξα αρκετά, αλλά δεν βρήκα κάτι - ίσως να 'ναι τα αντανακλαστικά μου πεσμένα, τέτοια ώρα, λόγω κούρασης και δεν μπορώ να επιμείνω περισσότερο...
- «Άρχισαν τα όργανα» στα δυτικά ΜΜΕ, αναφορικά με τις «αναλύσεις» τους γύρω από την ΕΣΕ στην Ουκρανία και το Ντονμπάς. Το γερμανικό Spiegel αναφέρει σε ρεπορτάζ του, ότι «οι Ρώσοι πιθανόν θα έχουν τον πλήρη έλεγχο του Ντονμπάς προς τον Αύγουστο», ενώ ο βρετανικός The Guardian αναφέρει ότι «οι Ρώσοι τελικά έπιασαν στον ύπνο τους Ουκρανούς» και αναλύει (έστω και με χοντροκομμένο τρόπο και με αρκετές «παπάντζες» εντός) τα... λάθη της ουκρανικής πλευράς και του ίδιου του Ζελένσκι στην εκτίμηση της κατάστασης!!! (Στγ: Γλεντείστε τους, συντροφίλες και συντροφίλοι!!!).
- Ο πρώην διοικητής των δυνάμεων της λεγόμενης «Εδαφικής Άμυνας» της Ουκρανίας Ντμίτρι Κουζμένκο, υπέβαλε μαζί με όλη του την οικογένεια αίτηση για χορήγηση ρωσικού διαβατηρίου και δήλωσε τη διάθεσή του να προσφέρει τις υπηρεσίες του στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Ο Κουζμένκο έκανε έκκληση στους συμπατριώτες του στρατιωτικούς να καταθέσουν το συντομότερο δυνατό τα όπλα, αφού αυτός είναι ο ασφαλέστερος τρόπος να σταματήσει η αιματοχυσία και να διατηρήσουν και οι ίδιοι τη ζωή τους...
- Η ουκρανική έκδοση Nashe Vremya (Ο Καιρός μας), με πηγή αναφοράς τον αναπληρωτή επικεφαλής του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, ανέφερε ότι ο Βλαντίμιρ Ζελένσκι πραγματοποίησε επίσκεψη-«αστραπή» στο (ελεγχόμενο ακόμη από τη χούντα του Κιέβου) Ζαπορόζιε, χωρίς να υπάρχει άλλη πηγή επιβεβαίωσης...
- Και πάνω που γράφω για το Ζαπορόζιε, να 'σου ο ίδιος ο... Κοκαΐνσκι (τώρα μου 'ρθε αυτό!!!) βγαίνει σε βίντεο-μήνυμά του και λέει ότι μετά το Ζαπορόζιε πήγε επίσκεψη σε θέσεις του ουκρανικού στρατού στο Σολεντάρ και το... Λισιτσάνσκ!!! Ναι, βρε, δυο τσιγάρα (από τα... «καλά») δρόμος είναι, να βρεθείς από το Ζαπορόζιε στο (περικυκλωμένο από τους Ρώσους και έτοιμο για κατάληψη) Λισιτσάνσκ!!! Ίσως ήθελε να το δει για μια τελευταία φορά, πριν το χάσει οριστικά, τι να πω;;; Και για το Ζαπορόζιε το ίδιο ισχύει, βεβαίως...
- Και μια τελευταία είδηση: Οι αρχές της ΛΔ Ντονιέτσκ ανακοίνωσαν απόψε, ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατά την υποχώρησή τους από τη Μαριούπολη έκαψαν χιλιάδες τόνους σιτηρών στις αποθήκες του λιμανιού της πόλης (Στγ: Κατά τ' άλλα, οι... Ρώσοι εμποδίζουν την εξαγωγή τους στη... «μπολιτιζμένη» Ευρώπη)...
- Αυτά γι' απόψε... Ελπίζω εκτός από εσάς, το τακτικό και αγαπημένο μου κοινό, να με παρακολούθησαν και οι γνωστοί Σπύροι-Σπύροι, καρέτες-καρέτες, μονάχοι-μονάχοι και... λοιπαί «δημοκρατικαί» δυνάμεις και να παραδώσουν την έκθεσή τους στα «ευαγή» ιδρύματα με τα οποία συνεργάζονται...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



5 Ιουνίου στις 3:11 π.μ.
- 1) Βομβαρδισμοί πόλεων από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις: Κίνηση ΑΧΡΗΣΤΗ στρατιωτικά, αφού δεν πλήττει ούτε κατ' ελάχιστον τις συμμαχικές δυνάμεις Ρωσίας - ΛΔ, που γίνεται με μοναδικό στόχο τη δημιουργία ψυχολογικού «ρήγματος» εντός των κατοίκων και της κοινωνίας του Ντονμπάς. Κίνηση που φέρνει, τελικά, τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, αφού εάν δημιουργεί ή βαθαίνει κάποιο ρήγμα, είναι αυτό ανάμεσα στους κατοίκους αυτών των περιοχών και οτιδήποτε θυμίζει «Ουκρανία». Οι κάτοικοι του Ντονμπάς, εάν κάποτε συζούσαν χωρίς πρόβλημα με τον «ουκρανισμό», σήμερα ΜΙΣΟΥΝ οτιδήποτε τους θυμίζει την κρατική οντότητα «Ουκρανία»: από το κιτρινομπλέ «κωλόπανο» και τη «μόβα» (ουκρανική γλώσσα) - η οποία δεν φταίει, επί της ουσίας, σε τίποτε - μέχρι τους Ουκροναζί και τους Ουκρανούς πολιτικούς τσαρλατάνους, του Ζελένσκι συμπεριλαμβανόμενου. Τη μέρα που έφυγε, οι βομβαρδισμοί μόνο στην πόλη του Ντονιέτσκ οδήγησαν στο θάνατο 5 άμαχους πολίτες, ενώ 20 άλλοι τραυματίστηκαν. Τα «νέα όπλα», που απέστειλαν οι χώρες του ΝΑΤΟ στο χουντικό καθεστώς του Κιέβου, δεν χρησιμοποιούνται για χτυπήσουν ρωσικούς ή «Ντονμπάσιους» στρατιωτικούς στόχους, αλλά για να εξοντώνουν μαζικότερα τον άμαχο πληθυσμό. Το μόνο που τελικά πετυχαίνουν, ωστόσο, είναι να κάνουν τον πέλεκυ της Δικαιοσύνης να πέσει ακόμη πιο βαρύς στα κεφάλια τους, όταν έρθει (πολύ πιο σύντομα απ' ό,τι οι ίδιοι υπολογίζουν) η ώρα της Νεμέσεως...
- 2) Σεβεροντονιέτσκ, Λισιτσάνσκ, Σλαβιάνσκ, Αβντέγεφκα: Στην περίπτωση του Σεβεροντονιέτσκ και του Λισιτσάνσκ διαφάνηκε κατά τον πλέον ευκρινή τρόπο το ρήγμα που υπάρχει ανάμεσα στην πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία της Ουκρανίας. Οι στρατιωτικοί, υπό τον Ουκρανό αρχηγό ΓΕΕΘΑ Βαλέρι Ζαλούζνι, εκτιμώντας τα πράγματα από τη ρεαλιστική στρατιωτική σκοπιά, πρότειναν την συντεταγμένη υποχώρηση των ουκρανικών δυνάμεων από τις δύο αυτές πόλεις και την οργάνωση της γραμμής άμυνάς τους δυτικότερα, στις πόλεις Κραματόρσκ και Σλαβιάνσκ, όπου η οχύρωσή τους θα ήταν καλύτερη. Η πολιτική ηγεσία, ωστόσο, εξυπηρετώντας φανερά τα συμφέροντα όχι της Ουκρανίας, αλλά των δυτικών «πατρώνων» της, επιθυμεί «αντεπιθέσεις» και «θεαματικές νίκες» έναντι της συμμαχίας Ρωσίας - ΛΔ. Γι' αυτό και προσωπικά ο Ζελένσκι (με την παρότρυνση και την καθοδήγηση των Βρετανών και ΗΠΑίων συμβούλων του) διέταξε την επιστροφή των ουκρανικών δυνάμεων στο Σεβεροντονιέτσκ και την προσπάθεια «ανακατάληψης» της πόλης. Οι δύο προσπάθειες, ωστόσο, που έγιναν με αυτόν το σκοπό οδηγήθηκαν σε οικτρή αποτυχία - για την ακρίβεια στην «αγκαλιά» του ρωσικού πυροβολικού, το οποίο, κατά την έκφραση του Βλαντίμιρ Πούτιν στη συνέντευξη που έδωσε στο («κομμένο», πλέον εντός ΕΕ) κανάλι Rossiya-1, «μάσησε» τους Ουκρανούς στρατιωτικούς και τους Πολωνούς (επί το πλείστον) μισθοφόρους που πολεμούν στην περιοχή «σαν ξηρούς καρπούς»... Η έπαρση του Ζελένσκι (την οποία χειραγωγούν καταλλήλως οι ξένοι «μυστικοσύμβουλοι») θα οδηγήσει, εντός των επομένων ημερών, τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σε έναν νέο, κατά πολύ μεγαλύτερο από τα ιστορικά Ντεμπάλτσεβο και Ιλοβάισκ, «κλοιό» και σε μια άνευ προηγουμένου εκατόμβη, η οποία θα γίνει το δεύτερο, μετά τη Μαριούπολη ισχυρό πλήγμα γι' αυτές και για τη χούντα του Κιέβου, όχι μόνο στρατιωτικά,. αλλά και επικοινωνιακά. Τα fake news (όπως όλα τα ψέματα) έχουν κοντά ποδάρια και με αυτά, φυσικά, δεν κερδίζεται κανένας άλλος πόλεμος, παρά μόνο αυτός των εντυπώσεων - και αυτός προσωρινά...
- Παράλληλα, τα μέτωπα στο Σλαβιάνσκ και την Αβντέγεφκα πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο προς τον αστικό ιστό αυτών των δύο περιοχών και η κατάληψή και απελευθέρωσή τους από τις συμμαχικές δυνάμεις Ρωσίας - ΛΔ θα αποτελέσουν για πολλαπλούς λόγους, που έχουν εξηγηθεί σε προηγούμενα σημειώματα, τεράστια στρατιωτική νίκη, αλλά και τεράστια ανάσα για τους απλούς άμαχους πολίτες των δύο ΛΔ.
- 3) Και λίγα για το Χάρκοβο: Πολλοί/-ές ίσως έχουν θεωρήσει, ότι επειδή το βασικό θέατρο της 2ης φάσης της ΕΣΕ έχει μεταφερθεί στο Ντονμπάς, τα υπόλοιπα μέτωπα (Χάρκοβο και Σούμι στα βόρεια και βορειοανατολικά, Νικολάγεφ και Οδησσός στα νότια και νοτιοδυτικά) έχουν «ξεχαστεί»... Η αλήθεια, ωστόσο, είναι αρκετά διαφορετική: μπορεί όντως οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις να μην πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή επιθετικές κινήσεις με τη χρήση πυροβολικού και πεζικού για την κατάληψη-απελευθέρωση νέων εδαφών, ωστόσο οι πυραυλικές και εναέριες δυνάμεις τους χτυπούν επιλεγμένους ουκρανικούς στρατιωτικούς στόχους, κυρίως αποθήκες οπλισμού και καυσίμων, όπως και στρατόπεδα εκπαίδευσης και γενικά σημεία συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού. Επίσης χτυπούν σε δομές μεταφοράς (σιδηροδρομικές αρτηρίες, γέφυρες, αυτοκινητόδρομους κοκ), ώστε να εμποδίζουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη μεταφορά οπλισμού από τα δυτικά προς τ' ανατολικά, όπου βρίσκεται, όπως είπαμε, το κύριο μέτωπο των συγκρούσεων τη δεδομένη στιγμή. Σε ό,τι αφορά στο Χάρκοβο και την Περιφέρειά του, ωστόσο, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κάνουν αργές, μεν, πλην συντονισμένες και συντεταγμένες ενέργειες προώθησης, έχοντας φτάσει μέχρι στιγμής στις παρυφές της πόλης Τσουγκούγεφ, 28 χλμ. ΝΑ του Χαρκόβου και, ουσιαστικά, «δορυφόρου» της συγκεκριμένης μεγαλούπολης. Η πίεση και από τη ΒΑ πλευρά του Χαρκόβου διατηρείται επίσης, χωρίς να διεξάγονται κάποιες μάχες, αλλά με την παρουσία και μόνο των ρωσικών δυνάμεων σε αντίστοιχη απόσταση με αυτήν του Τσουγκούγεφ. Σίγουρα, σε μεταγενέστερη φάση της ΕΣΕ, το Χάρκοβο και το δυτικό τμήμα της Περιφέρειάς τους, τα οποία ελέγχονται ακόμη από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, θα αποτελέσουν στόχο, ωστόσο τη δεδομένη στιγμή οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν την πίεση στην περιοχή αυτή, ώστε να δεσμεύσουν όσο το δυνατόν περισσότερες μονάδες του ουκρανικού στρατού μακριά από το Ντονμπάς, για προφανείς λόγους...
- 4) Σιτηρά (κι... απάνω τούρλα!!!): Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, στη μεγάλη συνέντευξη που έδωσε στο κανάλι Rossiya-1 απέδειξε με στοιχεία, ότι η μη μεταφορά, μέχρι σήμερα, των ουκρανικών αποθεμάτων σιτηρών (περί τα 20 εκατ. τόνοι) στις χώρες της Δύσης, ευθύνεται από ελάχιστα έως καθόλου για την κατακόρυφη αύξηση στην τιμή των σιτηρών και άλλων τροφίμων παγκοσμίως. Κατέδειξε, ότι η μεγάλη αύξηση των τιμών των ειδών διατροφής είχε ήδη αρχίσει εδώ και 2 χρόνια και ότι υπεύθυνα γι' αυτήν είναι κατά κύριο λόγο τα λεγόμενα «χρηματιστήρια» της δήθεν «ελεύθερης αγοράς», που διαμορφώνουν τις τιμές διαφόρων προϊόντων κατά τα συμφέροντα και την κερδοφορία των παγκόσμιων ολιγοπωλίων. Διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι η Ρωσία δεν προτίθεται να εμποδίσει, αλλά αντίθετα να βοηθήσει την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών, υπό την προϋπόθεση ότι η ουκρανική πλευρά θα φροντίσει, τουλάχιστον, για την αποναρκοθέτηση του θαλάσσιου χώρου της, εντός και εκτός των λιμένων της. Πρότεινε επίσης διάφορες διαδρομές για την εξαγωγή, αναφερόμενος στα συν και τα πλην της καθεμιάς και πρότεινε, μεταξύ άλλων και την εξαγωγή μέσω των λιμανιών της Μαριούπολης και του Μπερντιάνσκ, τα οποία διαθέτουν άριστη υποδομή για τη διαμεταφορά χύδην φορτίων, αλλά, φυσικά, ελέγχονται πλέον από τη Ρωσία και τη ΛΔ Ντονιέτσκ... Πρότεινε και την, κατά την άποψή του, βέλτιστη διαδρομή, μέσω Λευκορωσίας, κάτι που θα συνεπαγόταν, βεβαίως, την άρση των κυρώσεων των χωρών της Δύσης κατά της συγκεκριμένης χώρας.
- Ο Πούτιν κατέδειξε για μία ακόμη φορά το παράλογο και το ανώφελο της συνέχισης και της έντασης των κυρώσεων της Δύσης κατά της Ρωσίας και των συμμάχων της και πρότεινε, εμμέσως πλην σαφώς, την άρση τους ως τον μοναδικό δρόμο για την εκτόνωση της γεωπολιτικής και γεωοικονομικής έντασης της περιόδου που διανύουμε. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, οι μεθοδικές κινήσεις της Ρωσίας σε όλα τα διεθνή επίπεδα (πολιτικό, διπλωματικό, οικονομικό) αποδίδουν σταδιακά καρπούς, έχοντας δημιουργήσει ουκ ολίγους προβληματισμούς ακόμη και σε τμήμα του κατεστημένου των χωρών της Δύσης, πλην, φυσικά, των... «πονοκεφάλων» που έχει προκαλέσει στα «γεράκια» και τις «γερακίνες» της Ουάσιγκτον, του Λονδίνου, του Βερολίνου κοκ, η πεισματική άρνηση της Ρωσίας να... ηττηθεί στο πεδίο της μάχης και να εγκαταλείψει την ΕΣΕ στο έδαφος του Ντονμπάς και της Ουκρανίας...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Νέο ρωσικό αμυντικό δόγμα εξήγγειλε ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σ.Λαβρόφ: «Θα καταλάβουμε όλη την Ουκρανία για να είμαστε ασφαλείς»
06.06.2022 | 17:10
«Όση είναι η ακτίνα δράσης των δυτικών βαλλιστικών όπλων που παραδίδονται στην Ουκρανία, τόσα είναι τα εδάφη που θα απωλέσουν επιπλέον»
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ενημέρωσε τους Δυτικούς και το ουκρανικό καθεστώς ότι «όση είναι η ακτίνα των όπλων που προμηθεύον στην Ουκρανία ίση θα είναι και η επιπλέον απώλεια εδαφών που θα έχουν οι Ουκρανοί έτσι ώστε τα όπλα αυτά όπως πχ. το M142 Himars να μην μπορεί να πλήξει το ρωσικό έδαφος. 
Αυτό πρακτικά σημαίνει κατάληψη ολόκληρης της Ουκρανίας καθώς η ακτίνα του Himars είναι 300 χλμ. που σημαίνει ότι τα πλέον ρωσικά εδάφη της Χερσώνας, της Κριμαίας και του Ντονμπας θα μπορούν να πληγούν.
Άρα η ρωσική κυριαρχία θα πρέπει να επεκταθεί μέχρι τα σύνορα των χωρών του ΝΑΤΟ για να μην κινδυνεύουν τα παλαιά ή να τα νέα ρωσικά εδάφη από τους πυραύλους εδάφους-εδάφους που θα προμηθευτεί ο ουκρανικός Στρατός από την Δύση.
Πρόκειται για την ανάπτυξη ενός νέου δόγματος από την Ρωσία που βέβαια από τη στιγμή που αποτυπωθεί στο πεδία της μάχης αφορά την κατάληψη ολόκληρης της Ουκρανίας, προκειμένου να μην είναι ικανή η εκτόξευση τέτοιων όπλων.
Ακόμα κι αν θεωρήσουμε ότι το δόγμα δεν αφορά τα νέα εδάφη Κίεβο και Χάρκοβο τα αφορά άμεσα.
Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο αποστολής δικών τους δυνάμεων ή δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, αλλά η Ουάσιγκτον και η Βρετανία συμφώνησαν να προμηθεύσουν πυραυλικά συστήματα ακριβείας που έχουν σημαντικά μεγαλύτερο βεληνεκές από τα προηγούμενα όπλα που παρέδωσαν.
Η Ουάσινγκτον θα προμηθεύει την Ουκρανία με εκτοξευτήρες πυραύλων υψηλής κινητικότητας M142, γνωστοί και ως Himars, και η Βρετανία θα προμηθεύει με συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης M270.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου: «Όσο μεγαλύτερο είναι το εύρος των συστημάτων που θα παραδοθούν, τόσο περισσότερο θα απομακρύνουμε τους Ναζί από τη γραμμή από την οποία μπορεί να προέρχονται απειλές για τους ρωσόφωνους και τη Ρωσική Ομοσπονδία»,
Σε συνέντευξη που μεταδόθηκε χθες Κυριακή, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε τη Δύση ότι η χώρα του θα πλήξει νέους στόχους, αν οι ΗΠΑ αρχίσουν να παρέχουν στην Ουκρανία πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς,.
Αν δοθούν τέτοιου είδους πύραυλοι στο Κίεβο, «θα εξάγουμε τα κατάλληλα συμπεράσματα και θα χρησιμοποιήσουμε τα όπλα μας (…) για να πλήξουμε στόχους που δεν έχουμε πλήξει ακόμη», τόνισε ο Πούτιν σε συνέντευξή του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-1.
Το βεληνεκές των πυραυλικών συστημάτων εξαρτάται από τα πυρομαχικά που χρησιμοποιούνται σε αυτά.
Τα συστήματα HIMARS έχουν μέγιστο βεληνεκές 300 χλμ ή περισσότερο, αλλά οι πύραυλοι που προμηθεύονται από τις ΗΠΑ έχουν βεληνεκές λίγο μεγαλύτερο των 64 χλμ, δηλαδή διπλάσιο από το βεληνεκές των οβιδοβόλων που παρείχαν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με γιουχαΐσματα και αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν τον Θ.Πλεύρη οι υγειονομικοί στην Χίο 
06.06.2022 | 15:01
Πλήθος εργαζομένων τον υποδέχτηκε με γιουχαΐσματα και αποδοκιμασίες
Αποδοκιμάστηκε από πλήθος εργαζομένων στην Χίο ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, κατά την επίσκεψή του στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρώην υπουργός Oικονομικών της Τουρκίας: «Να εκκαθαρίσουμε κάποια ελληνικά νησιά – Ας γίνει πόλεμος»
06.06.2022 | 10:00
Ο πρώην υπουργός οικονομικών της Τουρκίας το 2002, Masum Turker, είπε στο τουρκικό κανάλι CNN TURK ότι σε κάποια ελληνική νησιά πρέπει να γίνει «επιχείρηση εκκαθάρισης», δηλαδή ζητάει αποβατική επιθετική ενέργεια και ας σημαίνει αυτό ολοκληρωτικό πόλεμο με την Ελλάδα.
«Σε κάποια από τα νησιά του Αιγαίου πρέπει να κάνουμε επιχείρηση εκκαθάρισης. Το Ναυτικό μας πρέπει να ορμήσει στα νησιά του Αιγαίου».
«Μα αυτό που λέτε σημαίνει πόλεμος», τον διέκοψε συνομιλητής του.
«Αν χρειαστεί ας γίνει πόλεμος», επέμεινε ο Turker.
Να σημειώσουμε πως ο Masum Turker είναι… κεντροαριστερός πολιτικός και ήταν στέλεχος της κυβέρνησης Μπουλέντ Ετσεβίτ.
Πολλοί στην Αθήνα έχουν την ψευδαίσθηση πως κάτι θα αλλάξει στην πολιτική της Άγκυρας εάν φύγει από την εξουσία ο Ρ..Τ.Ερντογάν.
Ο συγκεκριμένος είχε βάλει στο στόχαστρο τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πριν 2 μήνες και έφτασε στο σημείο να ζητά να στείλει η Άγκυρα πλοία πολεμικά πλοία, ενώ υποστήριξε ότι εάν η Ελλάδα συνεχίζει να έχει στρατεύματα σε αυτά, τότε θα πρέπει η Τουρκία ανοίξει συζήτηση για το νομικό καθεστώς αυτών των νησιών. 
Μιλώντας στο CNN Turk, o πρώην υπουργό Μασούμ Τουρκέρ, τόνισε πως «Η κυβέρνηση έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει και τώρα πρέπει να κάνει το δεύτερο βήμα. Χωρίς να συζητήσει με κανέναν τίποτε και ανεξαρτήτως κόστους, τα πλοία μας πρέπει να στηθούν γύρω από εκείνα τα νησιά».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Β.Πούτιν: «Οι αντι-ρωσικές κυρώσεις προκάλεσαν παγκόσμιες κρίσεις πληθωρισμού, φτώχειας και έλλειψης τροφίμων»
06.06.2022 | 14:43
«Θα κυριαρχήσουμε οικονομικά αυτήν την δεκαετία»
O Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα καταστεί κυρίαρχη οικονομική δύναμη τη δεκαετία του 2020 και υπογράμμισε πως οι δυτικές αντι-ρωσικές κυρώσεις είναι αυτές που έχουν προκαλέσει τις κρίσεις του πληθωρισμού, της φτώχειας και της έλλειψης τροφίμων.
Η αλήθεια είναι πως τα αποτελέσματα μέχρι τώρα τον δικαιώνουν καθώς το ρούβλι είναι το νόμισμα με τις μεγαλύτερες επιδόσεις για φέτος! Ξεπερνάει το αμερικανικό δολάριο ενώ οι Δυτικοί έλπιζαν σε… καταβύθισή του.
Την ίδια στιγμή οι δυτικές οικονομίες βυθίζονται από τον πληθωρισμό και τις ελλείψεις γιατί στο τέλος αυτό που μετράει είναι τι διαθέτει κάποιος και όχι αν έχει «χαρτί» για να το αγοράσει.
«Η ετήσια συνάντηση του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης πραγματοποιείται σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για ολόκληρη την διεθνή κοινότητα.
Τα χρόνια λάθη της Δύσης στην οικονομική πολιτική τους και οι παράνομες κυρώσεις τους έχουν οδηγήσει σε ένα παγκόσμιο κύμα πληθωρισμού, στην καταστροφή των logistics και της παραγωγικής αλυσίδας, σε μια μεγάλη αύξηση της φτώχειας και σε έλλειψη τροφίμων.
Και αυτό συμβαίνει, εν μέσω προκλήσεων αλλά και προοπτικών.
Για αυτό άλλωστε και το σλόγκαν του Φόρουμ «Νέος κόσμος, νέες ευκαιρίες» φαίνεται να είναι τόσο σχετικό» είπε ο Ρώσος πρόεδρος, επισημαίνοντας πως συμπληρώνονται 25 χρόνια από την έναρξη του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ρώσοι προωθούνται στο Σλοβιάνσκ – Παραμένει το «αγκάθι» του Azot στο Σεβεροντονέτσκ
06.06.2022 | 12:59
Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε ουκρανικό Mig-29
Οι Ρώσοι προωθούν δυνάμεις στην ουκρανική πόλη mega-φρούριο Σλαβιάνσκ (ή Σλοβιάνσκ) (είναι το ίδιο οχυρωμένη όσο ήταν η Ποπάσνα και το Σεβεροντονέτσκ).
Πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε ένα ουκρανικό Mig-29.
Το ρωσικό Επιτελείο αυτή την στιγμή ζητάει τον περιορισμό των Ουκρανών στο μικρό κομμάτι που βρίσκεται υπό τον έλεγχό τους στο Σεβεροντονέτσκ, ενώ μέρος των ρωσικών δυνάμεων μετακινήθηκε στο Σλαβιάνσκ για να ολοκληρωθεί η περικύκλωση των Ουκρανών.
Oι Ουκρανοί έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες διαδόσεις περί «ανακατάληψης» του μισού Σεβεροντονέτσκ μόνο που αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Οι Ρώσοι όντως ελέγχουν το 90% της πόλης και ενώ το ουκρανικό Πυροβολικό το οποίο έχει αναδιαταχθεί στο Λίζιτσανσκ βομβαρδίζει μέσα σε κατοικημένες περιοχές εντός του Σεβεροντονέτσκ!
Το Κίεβο προσπαθεί να δημιουργήσει μία νέα Μαριούπολη στο Σεβεροντονέτσκ όπου τον ρόλο του Azovstal θα τον παίξει το εργοστάσιο χημικών Azot, παρόμοιας κατασκευής και με πολλά υπόγεια επίπεδα.
Κανείς δεν ξέρει πόσοι Ουκρανοί έχουν οχυρωθεί εκεί μέσα αλλά υπολογίζονται περίπου στους 1.000.
Πάντως, εντύπωση προκαλούν οι αναφορές από την Ουκρανία με βάση τις οποίες επειδή δεν υπάρχουν πλέον αρκετοί εκπαιδευμένοι Ουκρανοί στρατιώτες, στο μέτωπο του Σεβεροντονέτσκ πολεμούν μονάδες ειδικών δυνάμεων του ουκρανικού Στρατού και αρκετοί μισθοφόροι.
Η αλήθεια είναι ότι το Σεβεροντονέτσκ καθυστερεί σημαντικά τους Ρώσους από την προώθησή τους στο Σλοβιάνσκ και το Αzot δεν μπορεί να καταληφθεί με κατά μέτωπο επίθεση λόγω της κατασκευής του.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Τέλος» η μουσική μετά τις 23:00: Μετά τον Άλιμο & ο Δήμος 3Β βάζει σε «καραντίνα» τα καταστήματα της παραλιακής
06.06.2022 | 16:19
«Υπάρχει σήμερα νομοθεσία που λέει “έχεις κάνει ηχορύπανση; Παραβίαση ωραρίου;”»
Μετά την «καραντίνα» που αποφάσισε να επιβάλει ο Δήμος Αλίμου στα καταστήματα της παραλιακής, απαγορεύοντας τη μουσική μετά τις 23:00, σε ανάλογη απόφαση προχωρά και ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.
Αξίζει να σημειωθεί πως η εφαρμογή του νέου κανονισμού θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου.
Όπως εξηγεί στην ΕΡΤ ο κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το μέτρο είπε ότι αυτές «υπάρχουν από αυτούς που οχλούν. Οι κάτοικοι θα μπορέσουν να κοιμηθούν, ζητάμε απλά να σεβαστούν την περιοχή».
Κενό γράμμα μέχρι τώρα οι αποφάσεις για σφράγισμα των μαγαζιών
Ο κ. Κωνσταντέλλος εξήγησε το σκεπτικό πίσω από τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης και πως σκοπεύει η δημοτική αρχή να εφαρμόσει το μέτρο:
«Κάναμε τοπική κανονιστική νομοθεσία. Γιατί; Γιατί συμβαίνει το εξής. Υπάρχει σήμερα νομοθεσία που λέει “έχεις κάνει ηχορύπανση; Παραβίαση ωραρίου;” Έχεις τρεις αυτοψίες οι οποίες οδηγούν στο να πάρεις εσύ μία 10ήμερη σφράγιση την οποία την αποφασίζει ο δήμος.
Στη 10ήμερη σφράγιση, πηγαίνεις με μία διοικητική προσφυγή στο διοικητικό πρωτοδικείο και αποφασίζει να δώσει αναστολή δηλαδή να σφραγίσουμε το μαγαζί τον Δεκέμβρη ή το Γενάρη ή τον Φλεβάρη που είναι κλειστό το μαγαζί.
Γνωρίζοντας αυτή τη διαδικασία οι επιχειρηματίες λένε ότι δεν έχουμε πρόβλημα γιατί θα “βαράμε” μουσική μέχρι το πρωί. Εμείς θα αλλάξουμε αυτό το καθεστώς και λέμε “πηγαίνετε στα διοικητικά δικαστήρια, κάντε ό,τι θέλετε αλλά κάθε παράβαση έχει πρόστιμο 5.000 ευρώ και για να πάτε στο διοικητικό δικαστήριο πρέπει να προκαταβάλλετε το 40%”».
Ακόμη, ο νέος κανονισμός περιορίζει την όχληση των κατοίκων από την κατάχρηση των βεγγαλικών, καθώς απαγορεύει την καύση μετά τις 23:00, ενώ επιτρέπει αποκλειστικά τη χρήση αθόρυβων ή χαμηλού θορύβου βεγγαλικών τις υπόλοιπες ώρες. Στους παραβάτες προβλέπεται η επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Οι κάτοικοι του Μπερντιάνσκ υψώνουν την ρωσική σημαία
06.06.2022 | 11:50
Δεν θέλουν επιστροφή στην εξουσία του Κιέβου
Οι κάτοικοι του Μπερντιάνσκ που βρίσκεται δυτικά της Μαριούπολης στην περιφέρεια της Χερσώνας πάνω στην Αζοφική Θάλασσα ύψωσαν την ρωσική σημαία.
Οι κάτοικοι των περιοχών δείχνουν που θέλουν να ανήκουν στο μέλλον.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βραζιλιάνος μισθοφόρος που πολεμούσε με τις ουκρανικές δυνάμεις σκοτώθηκε στο Σεβεροντονέτσκ
06.06.2022 | 11:45
O πραγματικός αριθμός των Δυτικών μισθοφόρων που πολεμάνε στην Ουκρανία, είναι άγνωστος αλλά θεωρείται ιδιαίτερα μεγάλος.
Βραζιλιάνος μισθοφόρος με το όνομα Αντρέ Χακ, βρέθηκε νεκρός στις μάχες του Σεβεροντονέτσκ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κίνα προς Ρωσία: «Πρέπει να βάλουμε τέλος μια για πάντα στην ηγεμονία των Ηνωμένων Πολιτειών»
06.06.2022 | 07:24
«Παρεμβαίνουν στις υποθέσεις κυρίαρχων κρατών»
Σε μία ιδιαίτερα επιθετική δήλωση κατά των ΗΠΑ προχώρησε ο Κινέζος πρεσβευτής στην Ρωσία Zhang Hanhui ο οποίος είπε:
«Πρέπει να βάλουμε τέλος μια για πάντα στην ηγεμονία των Ηνωμένων Πολιτειών, με την αιώνια επιθυμία τους να παρεμβαίνουν στις υποθέσεις κυρίαρχων κρατών».
Δεν είναι τυχαίο ότι η δήλωση αυτή προήλθε από τον Κινέζο πρεσβευτή στην Ρωσία, πρόκειται για κάλεσμα ένωσης της ισχύος των δύο υπερδυνάμεων προς αντιμετώπιση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Σημειώνεται ότι πριν μερικές ημέρες ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γουάνγκ Γουένμπιν προειδοποίησε τις ΗΠΑ για την Ταϊβάν ότι θα πληρώσουν «αφόρητο τίμημα» λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Προτείνω στις ΗΠΑ να ακούσουν ένα παλιό, πολύ γνωστό κινέζικο τραγούδι με τους παρακάτω στίχους:
«Για τους φίλους μας, έχουμε καλό κρασί. Για τσακάλια ή λύκους καλωσορίζουμε με καραμπίνες».
Στην Κίνα γνωρίζουν πως μετά την Ρωσία έρχεται η σειρά τους και προετοιμάζονται από κοινού με την Μόσχα για την αντιμετώπιση της αμερικανικής απειλής.