Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Κυριακη 5 Ιουνιου 2022


2 Ιουνίου

Αυτοί είναι οι 7 Αμερικανοί μισθοφόροι που συνελήφθησαν από τους Τσετσένους των ρωσικών δυνάμεων.Πριν τους λυπηθείτε να μεταφέρω τι ειπώθηκε στην ερώτηση γιατί σκοτώνουν και αμάχους...

"Μας πληρώνουν ανάλογα με το νούμερο των ανθρώπων που σκοτώνουμε!"

"Γιαυτό κρατάμε και βίντεο για να αποδείξουμε τον ακριβή αριθμό."

"Δεν το κάνουμε επειδή μας αρέσει.Είναι η δουλειά μας"



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύντομα θα ζήσουμε τα black out της ΔΕΗ, όπως έχει συμβεί οπουδήποτε ιδιωτικοποιήθηκε η ηλεκτρική ενέργεια...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε αντίποινα για την χθεσινή δολοφονία αμάχων στο Ντομπας χτυπήθηκε σήμερα Κυριακή το Κίεβο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ, ΟΙ ΦΤΑΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ "ΕΙΔΙΚΟΙ"!

Εισαγωγή (κοινή για όλους/ες): Πω,πω καταστροφή πάλι χτες στη Γλυφάδα και στη Βούλα! Κλαίει η ψυχή μου για το δάσος και τις περιουσίες των ανθρώπων! Να δεις που για το χάλι και την κατάντια αυτή φταίει / φταίνε: 

Εκδοχή 1η (Νεοδημοκράτης & θαυμαστής του Κούλη): .....ο στρατηγός Άνεμος και το δύσκολο ανάγλυφο του εδάφους που μοιάζει σαν μπακλαβάς (sic!). Η ανεπάρκεια του Δημόσιου Τομέα και των Υπηρεσιών του! Να ιδιωτικοποιηθεί άμεσα η Πυροσβεστική και το Δασαρχείο! Να μην προσλαμβάνουμε άλλους κηφήνες πια! Oh wait, έχουν να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού απ' το 2010! 

Εκδοχή 2η (Συριζαίος & θαυμαστής του Αλέκου): .....η μαυρόγατα ο Κούλης αποκλειστικά και μόνο! Έχει καταστρέψει το Σύμπαν από τότε που βγήκε! Τι ψηφίσατε ρε! Αμ, εκείνος ο άχρηστος ο Πατούλης, ο Σαρδανάπαλος! Τα ίδια δεν έκαναν πρόσφατα και στο Μάτι; Μυαλό δεν βάζετε! Oh wait, στο Μάτι είμασταν εμείς και η ωραία Ρένα! 

Εκδοχή 3η (Προχώ αντι-ιμπεριαλιστής ισαποστάκιας της κομμουνιστικής ή εξωκοινοβουλευτικής "Αριστεράς"): .....ο χασάπης, ιμπεριαλιστής Πούτιν και τα ντόπια πουτινάκια του! Όχι μόνο πήρε πίσω πέρσι το Beriev ενώ ήξερε ότι θα το ξαναχρειαστούμε, αλλά ασφαλείς και έγκυρες πληροφορίες από το CNN, το BBC, το Reuters, την Κόκκινη Ρόζα και το Indymedia λένε ότι φεύγοντας πέρσι διέταξε ν' αφήσουν βραδυφλεγή στουπιά για να πιάσουν φωτιά φέτος και να μας καταστρέψει ως εκδίκηση για τη γενναία αντι-ιμπεριαλιστική μας στάση και γιατί μισεί θανάσιμα τους ντόπιους ΛΟΑΤΚΙ! Εδώ δεν έχει Oh Wait! Ως γνωστόν το Κόμμα και οι αριστερίστικες σέχτες έχουν ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ, κι όποιος ποτέ το αμφισβητήσει αφορισμένος να 'ναι! 

Απάντηση (κοινή για όλους): .......

Ερώτηση (κοινή απ' όλους): Δίκιο δεν έχω, τι λες;

Απάντηση (κοινή για όλους): Τι επαγγέλεσθαι κύριε/α; Τι σπουδάσατε; Είσαστε "ειδικός"; Είσαστε γιατρός λοιμωξιολόγος; Oh wait, κεκτημένη ταχύτητα! Πυροσβέστης ή δασάρχης ήθελα να πω! Ή μήπως επαγγελματίας γόνος, επαγγελματίας κομματόσκυλο ή μήπως επαγγελματίας "δικαιωματιστής"; 

Από τη στιγμή που εκχωρήσατε μια φορά το δικαίωμα της Κριτικής και την ιδιότητά σας ως πολίτες στους γόνους, στα κομματόσκυλα και στους κάθε είδους "ειδικούς", την εκχωρήσατε για πάντα και σε όλους! Τώρα τουμπεκί ψιλοκομμένο, καναπέ και καλή τηλεθέαση! 29 κατασκευαστές κυβερνήσεων, κομμάτων, γκρουπούσκουλων, "πανδημιών" και πολέμων συνιστούν σιωπή: Αυτοί Ξέρουν! 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ισπανική Μετεωρολογική Υπηρεσία επιβεβαιώνει τους αεροψεκασμούς!

02/06/2022

Τέσσερις υπάλληλοι της Κρατικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Ισπανίας παραδέχθηκαν ότι τα αεροπλάνα ψέκαζαν διοξείδιο του μολύβδου και ιωδιούχο άργυρο σε όλη την Ισπανία. Η ισπανική κυβέρνηση ήταν η πρώτη δυτική κυβέρνηση που συμπεριέλαβε επίσημα τη λέξη «chemtrail» στην «Επίσημη Εφημερίδα» της.

Το Υπουργείο Υγείας της Ισπανίας εξουσιοδότησε τις μονάδες NBC (Πυρηνικά, Βιολογικά και Χημικά) των ενόπλων δυνάμεων καθώς και το UME (Μονάδα Στρατιωτικών Έκτακτης Ανάγκης) να χρησιμοποιούν εναέρια βιοκτόνα. Ένα μήνα μετά την καθιέρωση της κατάστασης συναγερμού, ο διευθύνων σύμβουλος δικαιολόγησε ότι αυτή η μέθοδος είναι από τις πιο «αποτελεσματικές» κατά του κορωνοϊού με μεθόδους «ψεκασμού, θερμικής ομίχλης και μικροψεκασμού σε όλες τις επιφάνειες». “

Το εκτελεστικό όργανο αιτιολόγησε επίσης ότι οι προαναφερθείσες μονάδες «διαθέτουν προσωπικές εγκαταστάσεις, υλικά, διαδικασίες και επαρκή εκπαίδευση για να πραγματοποιούν απολύμανση αέρα, καθώς πρόκειται για εργασίες που εκτελούν τακτικά, εκτός από το ότι αντί να χρησιμοποιούν βιοκτόνα, το κάνουν με άλλα απολυμαντικά χημικά. “.

Στις 19 Μαΐου, ο ευρωβουλευτής Ramon Tremosa y Balcells (ALDE) ανακοίνωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι τέσσερις υπάλληλοι της Κρατικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας παραδέχθηκαν ότι η Ισπανία ψεκάστηκε πλήρως από αεροσκάφη που διαδίδουν διοξείδιο του μολύβδου, ιωδιούχο άργυρο και διατομίτη στην ατμόσφαιρα. Στόχος, σύμφωνα με τον ίδιο ευρωβουλευτή, θα είναι η αποτροπή βροχοπτώσεων και η αύξηση της θερμοκρασίας, που θα δημιουργήσει καλοκαιρινές κλιματικές συνθήκες για τον τουρισμό και ταυτόχρονα θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα.

Αυτό, με τη σειρά του, παράγει κρύα σταγονίδια μεγάλης έντασης. Η περιοχή της Μούρθια, η κοινότητα της Βαλένθια και η επαρχία της Αλμερίας έχουν πληγεί περισσότερο, σε βαθμό που για περισσότερο από επτά μήνες δεν πέφτει ούτε σταγόνα βροχής, σχηματίζονται καταστροφικές σταγόνες ψύχους που προκαλούν αναπνευστικές ασθένειες στον πληθυσμό. με εισπνοή διοξειδίου του μολύβδου και άλλων τοξικών ενώσεων.Για την απογείωση αυτών των αεροσκαφών, χρησιμοποιείται το στρατιωτικό αεροδρόμιο San Javier στη Μούρθια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της Πορτογαλίας αποκάλυψε στοιχεία ότι ο ιός που ευθύνεται για την επιδημία της ευλογιάς των πιθήκων που φέρεται να σαρώνει σε όλη την Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία, έχει υποστεί μεγάλη χειραγώγηση σε εργαστήριο από επιστήμονες και άλλα στοιχεία δείχνουν ότι "ξέφυγε" σκόπιμα. (Πηγή: The Expose)

Υ.Γ. "Συνωμοσιολόγοι" και στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της Πορτογαλίας...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν είναι αλήθεια οι αριθμοί για αυτά που στείλαμε Ουκρανία ανατριχιάζω

Κατοπιν πιεσεων των ΗΠΑ, μεχρι σημερα εχουμε στειλει τα εξης δωρακια στον Ζελενσκυ:

- 20.000 τυφεκια Καλασνικοφ (απο τα κατασχεθεντα του πλοιου στη Λιβυη)

- 7.000 τυφεκια Kαλασνικοφ (απο αποθηκες του ΕΣ)

- 2.100 ρουκέτες RM-70

- 3.200.000 φυσίγγια 7,62χ 

- 60 πύραυλοι Stinger (MANPADS)

- 17.000 βλήματα πυροβολικού 155χ

- 1.100 φορητά RPG-18

- 130 οχηματα μεταφορας προσωπικου BMP-1

- 2000 χειροβομβιδες επιθετικες

- 2000 χειροβομβιδες αμυντικες

- Αγνωστο αριθμο αλεξισφαιρων γιλεκων και αρβυλων

- 21 εναεριες κρυφες αποστολές (κυριως Κυριακες), αποτελούμενες από 6 ελληνικα C-130Η της 356 Μοιρας Τακτικων Μεταφορων, απο 10 καναδέζικα C-17 Globemaster και 5 Ν.Ζηλανδίας. 

Τα οπλα, παραδιδονται σε Αμερικανους στρατιωτικους, στο 

μικρο αεροδρομιο Rzeszow-Jasionka (περίπου 80 χλμ. από τα ουκρανικά σύνορα), το οποιο συνδέεται οδικά, με συνοριακή διάβαση.

Το 1967, θυμιζω οτι ο Παπαδοπουλος υπεκυψε στις πιεσεις των ΗΠΑ και στις τουρκικες απειλες, αποσυροντας την Ελληνικη μεραρχια Κυπρου. 

Το 1974, ελαβε χωρα ο Αττιλας.

Συνεχιστε να τους κοιτατε...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από 1ης Ιουνίου η κυβέρνηση ήρε την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους με την εξαίρεση των ΜΜΜ, των νοσοκομείων, γηροκομείων και δομών ιατρικής φροντίδας...Σας παραθέτω επιστημονική μελέτη  που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η χρήση μάσκας όχι μόνο δεν βοήθησε στον περιορισμό της πανδημίας αλλά συνέβαλε στην αύξηση των μολύνσεων από Covid-19...το κυρίαρχο αφήγημα βέβαια περί δήθεν προστασίας από τον Covid-19 με τη χρήση μάσκας έχει οδηγήσει περίπου ένα 40% του πληθυσμού να εξακολουθεί να φοράει μάσκα ακόμα και σε ανοικτούς χώρους έχοντας την ψευδαίσθηση ότι προστατεύονται αποδεικνύοντας τη δύναμη της μαζικής προπαγάνδας και του κοινωνικού φαινομένου της υποταγής στα κελεύσματα της εξουσίας όσο αντι-επιστημονική και παράλογη και αν είναι αυτή...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνθετικό κρέας υπάρχει ήδη στο Ισραήλ. Και συνθετικό γάλα ετοιμάζονται να φτιάξουν. Το κρέας δεν είναι το κύριο, θέλουν να μας ταΐζουν με σκουλήκια.

Όπως όμως και με τα φάρμακα, ένα μέρος των επιδράσεων οφείλεται στα έκδοχα. Δεν ξέρω αν το Ντεπόν έχει καλή προώθηση, ξέρω όμως από γιατρό πως έχει κάποια ηρεμιστική επίδραση, (κοινώς βοηθάει και για πόνο και για πυρετό) ενώ με τον ιό είπαν κάποια στιγμή πως δεσμεύει σε ένα βαθμό και τους υποδοχείς ACE, αποτρέποντας κάπως τον ιό. Αυτά δεν τα κάνει το Παναντόλ πχ παρότι είναι η ίδια ουσία. 

Θέλω να πω, παλι σαβούρα θα τρώμε, απλώς φτηνότερη και επικερδέστερη για βιομηχανίες και τεχνολογικές.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα κατάλαβα γιατί είμαστε με τους Ουκρανούς. Γιατί οι Ρώσοι μας σβήνανε τις φωτιές για να μην γίνουν επενδύσεις.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι αληθινα σκεπτομενοι Ελληνες εχουν ξεμεινει απο κομματα. Τα κομματα αυτο ακυρωθηκαν οαν υπογραψανε τα μνημονια το 2015 Ειναι ευκαιρια στις εκλογες να ψηφισουμε και να βγαλουμε στην βουλη κινηματα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ καθαρα που συμφωνουν με την μηνυση επι εσχατης προδοσιας επι των 300 βολευτων



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ" - symmaxia2020@gmail.com - τηλ.: 6988 246 817

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ - ΑΘΗΝΑ - 5.6.2022

Η “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ” συνεχίζει την επαφή της με την κοινωνία.

Εκδήλωση – Ανοιχτή συζήτηση. Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 - 19:00

Χώρος “ΑΛΛΟΤΡΟΠΟΝ” - Κολιάτσου 102 – Κόρινθος

Φίλες και Φίλοι,

Όπως όλοι ξέρουμε, η πατρίδα μας βιώνει μια βαθιά, πρωτοφανή κρίση, η οποία έχει θέσει υπό αμφισβήτηση την ίδια την ύπαρξή της και την εθνική της υπόσταση.

Το κράτος, οι εξουσίες της πολιτείας, μαζί και της δικαιοσύνης, έχουν πλέον εργαλειοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό προκειμένου να προστατεύουν, όχι το δημόσιο συμφέρον και τους πολίτες, αλλά την κυβερνητική αυθαιρεσία και την εκτροπή από τη συνταγματική έννομη τάξη. Έως και η πανδημία θεωρήθηκε ιδανική ευκαιρία για να πληγεί βάναυσα η Αξία του Ανθρώπου ως υπέρτατου εννόμου αγαθού κατά το Σύνταγμα, το θεμελιώδες δικαίωμα στη ζωή και την εργασία, αλλά και οι ελευθερίες του πολίτη στην πιο πρωτογενή τους μορφή.

Το καθεστώς αυτό δεν έχει επιφέρει μόνο την κατάρρευση της οικονομίας και της κοινωνίας, αλλά μας οδηγεί και σε εθνικό ακρωτηριασμό, με τον εχθρό να καραδοκεί.

Όταν λοιπόν η πατρίδα μας αντιμετωπίζει έναν τόσο μοιραίο κίνδυνο, δεν χωρούν προσχήματα και ιδιοτέλειες. Δεν μπορούν να προτάσσονται ιδεολογικές και κομματικές διαφορές, ή επιμέρους φιλοδοξίες έναντι του κοινού καθήκοντος για την υπεράσπιση της πατρίδας και της δημοκρατίας.

Με το προσκλητήριο αυτό καλούμε κάθε πατριώτη δημοκράτη σε ενότητα και κάθε υγιή δύναμη της κοινωνίας σε συσπείρωση!

Ελάτε να μιλήσουμε!

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

(ΕΠΑΜ, ΔΗΚΚΙ, ΚΙΝΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΑΣΠΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΚΥΕΝ και Ανένταχτοι πολίτες)

Από το Γραφείο Τύπου



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Bild : Ο πρώτος νεκρός Γερμανός εθελοντής στρατιώτης στην Ουκρανία

05/06/2022 – 09:57

Πήγε να πολεμήσει στα ίδια μέρη που πολέμησαν και έπεσαν οι παππούδες του στα 1941-44, και είχε την ίδια τύχη μ' αυτούς.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το πιο παράλογο της ζωής σήμερα είναι, ότι τα κομπιούτερ μας ζητούν να τους αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ρομπότ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα και από χθες η Ελλάδα απέδειξε την προσήλωσή της στη διαφύλαξη του με την φωτά στον Υμηττό, Άνω Γλυφάδα, Πανόραμα Βούλας. Κάηκαν τα σχοίνα και τα πουρνάρια, τώρα θα κόψουν τα καμένα εδάφη σε οικόπεδα, και θα γίνουν κάτι βίλες των πλουσίων, μούρλια!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάθε φορά που αρχίζει ν' ανεβαίνει το κοινωνικό θερμόμετρο με γεγονότα που δρουν καταλυτικά εναντίον της συμμορίας που λυμαίνεται τους κυβερνητικούς θώκους, θα έχουμε βίαιη αλλαγή της ατζέντας από τους επικοινωνιολόγους του Μαξίμου και τους ρουφιάνους τους, που δουλεύουν στα μέσα μαζικής εξαπάτησης. Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι.

Τι μονοπώλησε την επικαιρότητα τις τελευταίες τρεις τέσσερις μέρες; Πρώτον, ο θάνατος του δωδεκάχρονου από (και όχι με) τα σωτήρια εμ βόλια και δεύτερον η αδυναμία μετάφρασης του υπουργείου εξωτερικών των άγνωστων αγγλικών λέξεων Ανδρέας και Λοβέρδος. Και φυσικά η κρατική αισχροκέρδεια με τα καύσιμα...

Τι έκαναν στο Μαξίμου; έπαιξαν την αυτοκτονία κάποιου γυμναστή στην Θεσσαλονίκη (που φυσικά "δεν πούλησε") και τώρα θ' αρχίσουμε το προσφιλές μας θέμα των καλοκαιρινών πυρκαγιών. Τις ερχόμενες ώρες θα τα βάλουν πάλι με τους καταπατητές, τις παράνομες βίλες, τα ρέματα κτλ κτλ. Να θυμόμαστε ότι πράσινη ενέργεια, οι γεννητικές θεραπείες, ο μετανθρωπισμός, η παγκόσμια διακυβέρνηση, η αχρήματη κοινωνία, η κατάργηση της ιδιοκτησίας υπό την μορφή παγκόσμιου βασικού εισοδήματος υπό όρους, ο έλεγχος μέσω ψηφιοποίησης των ζωών μας, η κατάργηση των εθνών κρατών κτλ είναι ένα πράγμα. Μία ατζέντα. Μία βίβλος. Του κόμματος του Νταβός. Της συμμορίας της παγκοσμιοποίησης. Όλα τ' άλλα που θα βλέπουμε ολοένα και περισσότερο στο άμεσο μέλλον μέχρι το 2030 θα' ναι αντιπερισπασμοί και διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Να με θυμάστε....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στυλιανίδης : Ο φετινός αντιπυρικός σχεδιασμός βασίζεται στην εμπειρία των περσινών σχεδιασμών.

(Όταν κάψανε όλη το Βόρεια Εύβοια)

Σχολιο.- Μεγαλύτερο θίασο δεν έχει ξαναματαδεί αυτή η δύσμοιρη χώρα. Καρατσεκαρισμένο

Σχολιο.- Είσαι άδικος ,για το νοσοκομείο που θα χτίσει στην Μαριουπολη όμως δε λες κουβεντα

Σχολιο.- Πάντως δε λένε ψέματα... είναι έτοιμοι όπως πέρυσι....

Σχολιο.- Η Μελιδώνη ως αρχαιολόγος και ο μεταγραφείς από την Κύπρο Στυλιανίδης -με εμπειρία στα χιόνια επι της εθνικής οδού εγγυάται την επιτυχία του εγχειρήματος!!!!

Σχολιο.- Για όσους δεν θυμούνται, η εμπειρία είναι Εκκενώστε! Το πολύ πολύ αν ξαναϋπάρξουν πολίτες που θα μείνουν να παλέψουν να πάνε να τους συλλάβουν, αφού αστυνομία έχουμε και για εξαγωγή. Αν δεν τους πάρουν με τις πέτρες.

Τα υπόλοιπα τα ξέρετε. Έξυπνα δάση, παραχώρηση εκτάσεων σε ιδιώτες προς "αξιοποίηση", ιδιωτικές πυροσβεστικές ίσως (δύσκολο) γενικώς Ελλάδα 2.0



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε περίπτωση πυρκαγιάς, το τηλέφωνο  της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρουμανίας  είναι :

+400212022188

Α; το ΄χουμε κάπου πρόχειρα καλού κακού…

Σχολιο.- έτσι κι αλλιώς με την Ρωσία γίναμε Οχτροί (άρα αεροπλάνα πυροσβεστικά ΤΈΛΟΣ) ....ΟΠΌΤΕΝΕς μας μένει λίγο απο .... Ρουμανία



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και τί είναι η φωτιά ρε σεις, για να την σβήσουν;;

Όνομα πολιτικού σε έγγραφο του FBI ????



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποια κυρία δικαστίνα είπαμε, έκρινε φουλ συνταγματικό, τα καμένα, να μην κρίνονται αναδασωτέα ?

σχολιο.- Κατερίνα Σακελαροπούλου




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπαίνει ο τελευταίος ζωντανος μάρτυρας του Νουρ ένα σε ένα αστυνομικό τμήμα με τρία μαχαίρια καρφωμένα στην πλάτη και λέει:Συγγνώμη που σας ενοχλώ για τρίτη φορά



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά και την υπόθεση Λοβέρδου και την άρτια κάλυψη του θέματος από τα αδεκαστα και αντικειμενικά ΜΜΕ μας, κατρακύλησαμε στη θέση 198 στην ελευθερία του τυπου



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν μειώσουμε τον ΦΠΑ στα καύσιμα θα επωφεληθούν οι τουρίστες, όχι οι Έλληνες, είπε ο Σκυλακάκης.
Σοβαρά τώρα πρέπει να μελετήσουν οι επιστήμονες την συγκλονιστική αντοχή που δείχνετε εσείς οι ψηφοφόροι νουδου στο να σας θεωρούν τόσο ηλίθιους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είχε μια ρωγμή ο τοίχος και έπρεπε να βάλω στόκο να τον φτιάξω.Πλακωνω και γω το στοκαρισμα αλλά μου τελείωσε ο στόκος και δεν είχε φράξει ακόμα η ρωγμή.
Εκεινη την ώρα περνούσε ένας ψηφοφόρος νουρδου και τον τσακωσα και τον πασπαλισα στη ρωγμή.Μια χαρά,έφραξε τώρα,τι να έκανα ρε μλκς;
Σχολιο.- Κακή ποιότητα στόκου χρησιμοποίησες...
Σχολιο.- ισχύει θέλει αλλαγμα κάθε μέρα αλλά με το ίδιο είδος στόκου
Σχολιο.- σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



5 του Ιούνη 1825.
Ο Δυσσέας του Ανδρούτσου, το Λιοντάρι της Ρούμελης, το Πρωτοπαλλήκαρο της Ρωμηοσύνης αφήνει την τελευταία του πνοή πριν δει ελεύθερη πατρίδα.
Ο μεγάλος Αγωνιστής του Γένους, ο Οδυσσέας Ανδρούτσος, αυτός που έστησε στο Χάνι της Γραβιάς το αθάνατο τρόπαιο δόξης και ηρωισμού, κατά των απίστων, αυτός που εκδικήθηκε τον μαρτυρικό θάνατο του καρδιακού του φίλου Θανάση Διάκου, αυτός που έδιωξε τον Αγαρηνό από τη Ρούμελη, αυτός ο Μεγάλος Έλληνας δολοφονείται από την αγνωμονούσα πατρίδα.
Ο μεγάλος στρατιωτικός ηγέτης κατηγορήθηκε για προδοσία, φυλακίστηκε, αλυσοδέθηκε και βασανίστηκε από χέρια ελληνικά.
Το αποκορύφωμα του δράματος παίχτηκε τα μεσάνυχτα 4 προς 5 Ιουνίου 1825. Τρεις φιγούρες εισέρχονται στο μπουντρούμι του παλληκαριού. Αντικρίζουν ένα καταπονεμένο Ανδρούτσο, κουρελή και μισοπεθαμένο.
Μετά από ώρες κακοποίησης κι ενώ οι δύο τον ακινητοποίησαν ο τρίτος, ένας ανελέητος παπάς, εφάρμοσε την μέθοδο του στριψίματος των όρχεων. Ακολούθησε ένα ουρλιαχτό πόνου ένα βογκητό σπαρακτικό και μία σειρά από αναστεναγμούς. Ο Οδυσσέας άφησε την τελευταία του πνοή. Τότε τον έδεσαν από ένα σχοινί και τον πέταξαν πάνω απ’ το φρούριο της Ακρόπολης για να φανεί σαν ατύχημα. Το πρωί οι σκοποί αντίκρισαν ένα σωρό από σακατεμένες σάρκες που δύσκολα έμοιαζε για άνθρωπος...
Κι αν το κορμί του κομματιάστηκε, η άφθαρτη ψυχή του ζει αιώνια.
Του Οδυσσέα Ανδρούτσου ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



5 Ιούνη 1969. Η απόδραση του Αλέξανδρου Παναγούλη από τις φυλακές της Χούντας στο Μπογιάτι. Μαζί του και ο “δεσμοφύλακας’ του, ο γενναίος στρατιώτης που ξεφτίλισε τη Χούντα, ο Γιώργης Μωράκης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πώς συμβιβάζονται αυτά τα δύο;;; 
να απειλείται το Ελληνικό έδαφος και κάποιοι να παίρνουν όπλα από τα ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΑ εδάφη, τα ΝΗΣΙΑ μας και να τα στέλνουν στο εξωτερικό;;;
Είναι δυνατόν να ισχύει κάτι τέτοιο;;;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δηλ. η Σερβία είναι στην λάθος πλευρά της ιστορίας;;;
Ο Σέρβος Πρόεδρος ασχολείται προσωπικά με την επιμελητεία της επίσκεψης Λαβρόφ που έχει προγραμματιστεί για τις 6-7 Ιουνίου.
Το Βελιγράδι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να πραγματοποιηθεί αυτή η επίσκεψη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βούτσιτς.
Νωρίτερα, σερβικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Βουλγαρία, τα Σκόπια και το Μαυροβούνιο έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους στα αεροσκάφη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η 68η συνάντηση Bilderberg με συμμετέχοντες από 21 χώρες ξεκίνησε σήμερα στην Ουάσιγκτον DC.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, ο επικεφαλής της CIA, ο διευθυντής του NSS, ο αντιπρόεδρος του Facebook, ο βασιλιάς της Ολλανδίας και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ συναντώνται τώρα κρυφά κεκλεισμένων των θυρών στην Ουάσιγκτον.
Κανένα από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης δεν ανέφερε κάτι τέτοιο.
Τα βασικά θέματα προς συζήτηση φέτος είναι:
1. Γεωπολιτικός ανασχηματισμός
2. Προκλήσεις για το ΝΑΤΟ
3. Κίνα
4. Επανευθυγράμμιση Ινδο-Ειρηνικού
5. Τεχνολογικός ανταγωνισμός μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ
6. Ρωσία
7. Συνέχεια διακυβέρνησης και οικονομίας
8. Διατάραξη του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος
9. Παραπληροφόρηση
10. Ενεργειακή ασφάλεια και βιωσιμότητα
11. Υγεία μετά την πανδημία
12. Κατακερματισμός δημοκρατικών κοινωνιών
13. Εμπόριο και αποπαγκοσμιοποίηση
14. Ουκρανία



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να λάμπει ο ήλιος στον ουρανό
και το ομιλόν βούρλο, να λέει
καλησπέρα!!!
Έλεος ρε παπαγαλάκια!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία:
“Οι τουρκικές απειλές συνιστούν σοβαρή απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια και υπονομεύουν όλες τις προηγούμενες συμφωνίες που έγιναν στις γραμμές των ζωνών αποκλιμάκωσης.
Οι τουρκικές απειλές συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και της κυριαρχίας, της ενότητας και της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και έρχονται σε αντίθεση με τις κατανοήσεις και τα αποτελέσματα της διαδικασίας της Αστάνα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η Κίνα, μπροστά σε μια άνευ προηγουμένου διεθνή αναταραχή, είναι έτοιμη, μαζί με τη Ρωσία και άλλους ευρασιατικούς εταίρους, να αντιμετωπίσει κοινές προκλήσεις προς όφελος της ηπείρου και ολόκληρου του κόσμου. Πρέπει να τερματίσουμε μια για πάντα την ηγεμονία των Ηνωμένων Πολιτειών, με την αιώνια επιθυμία τους να αναμειγνύονται στις υποθέσεις κυρίαρχων κρατών! δήλωσε ο Κινέζος πρεσβευτής στη Ρωσία Zhang Hanhui.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι αφηγήσεις που είχαν γεμίσει τον διεθνή τύπο για τους ομαδικούς βιασμούς ανηλίκων κοριτσιών στην Ουκρανία είχαν μια και μόνη πηγή: τη Lyudmila Denisova, την επίτροπο για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ουκρανικής Βουλής. Συνήθως ανεβαζε τις ιστορίες αυτές στο προφίλ της στο ΦΒ και έπειτα οι καταγγελίες γίνονταν πρωτοσέλιδα σε μεγάλα μέσα, όπως οι Times, και ο Μπάιντεν ζητούσε την παραπομπή των Ρώσων σε δίκη για εγκλήματα πολέμου. Τις τελευταίες μέρες έγινε κάτι που μάλλον δεν θα περίμενε κανείς, και που ελάχιστα ελληνικα μέσα ανέφεραν. Η ουκρανική βουλή (καλά διαβάσατε η Ουκρανική Βουλή) ψήφισε την αποπομπή της Denisova και την απόλυση της από τη θέση της Επιτρόπου διότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν παρείχε καμία απόδειξη για τις καταγγελίες της για βιασμούς στα κατεχόμενα(sic) από τη Ρωσία εδάφη με αποτέλεσμα να στρέψει την κοινή γνώμη μακριά από τα πραγματικά προβλήματα του ουκρανικού λαού.
Την κατηγόρησαν ότι εσκεμμένα παρουσίαζε αβάσιμες καταγγελίες βιασμών ενώ ήταν ανεπαρκής στα καθήκοντά της ως Επίτροπος, παρεμπόδισε τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρομών για την εκκένωση αμάχων και υπονόμευε την μεταφορά Ουκρανών από τις κατεχόμενες(sic) περιοχές στην υπόλοιπη χώρα ενώ περνούσε τον περισσότερο καιρό στο εξωτερικό και όχι στην Ουκρανία. Η απόλυση της επιτρόπου και το σκεπτικό της απόλυσης δημοσιεύτηκε και στην Wall Street Journal, Interfax, Politico και αλλού, πηγές που σίγουρα δεν είναι φίλορωσικες. Η Επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ ζήτησε να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία του ρόλου του Επιτρόπου και διαμαρτυρήθηκε χλιαρά, χωρίς όμως να γίνει αναφορά στο σκεπτικό της απόφασης. 

Την  αμέσως επόμενη μέρα από την αποπομπή της Denisova  από την Επιτροπή, οι βλακείες και τα ψέματα που έλεγε επαναλήφθησαν περί βιασμών από τους Ρώσους από την κυβέρνηση  της Ουκρανίας. 
Όταν διατάζει η CIA,  ή είναι πολλά τα λεφτά που παίρνουν οι  ρουφιάνοι, ή δεν είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι για όλα τα ψέματα που μας ποτίζουν στη Δύση φταίει ένα άτομο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απίστευτο: Έδιωξαν από το 251 ΓΝ Αεροπορίας τον εποχικό πυροσβέστη που τραυματίστηκε χθες στη Γλυφάδα λέγοντας του ότι, είναι εποχικός και εκτός από τις πρώτες βοήθειες, δεν δικαιούται περαιτέρω περίθαλψη.(!!)
Την καταγγελία κάνουν οι συνάδελφοι του και ο πατέρας του...
ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΟΛΚΗΣ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Ολλανδία μπορεί να υπάρχουν αγελάδες αλλά τα πρόβατα τα έστειλαν στην Ελλάδα
Θα σας πω τι συμβαίνει στην Ολλανδία με το ρεύμα και το αέριο.
Στην Ολλανδία οι εταιρείες πάροχοι ρεύματος και αερίου είναι πάνω από διακόσιες.
Μια εταιρεία που σε προμηθεύει ρεύμα η ίδια εταιρεία έχει τη δυνατότητα να σε προμηθεύσει και αέριο. 
Ο τελικός λογαριασμός δηλαδή η εκκαθάριση τι έχεις καταναλώσει σε ρεύμα και αέριο, έρχεται συγκεντρωτικός στο τέλος του χρόνου. Εσύ πληρώνεις κάθε μήνα ένα στάνταρ ποσό και στο τέλος του έτους μπορεί να βγεις χρεωστικός ή πιστωτικός.
Επειδή τα πάντα εκεί είναι ηλεκτρονικά μπορείς να ελέγχεις την κατανάλωσή σου όποτε το επιθυμείς.
Η κόρη μου διατηρεί σπίτι 110 τετραγωνικών, στην Ολλανδία στην πόλη Ζβόλε. Πέρσι κάθε μήνα πλήρωνε 113 ευρώ, δηλαδή στο τέλος του χρόνου είχε πληρώσει 113 χ 12 = 1.356
Όμως βγήκε πιστωτική δηλαδή από τα 1.356 που είχε πληρώσει της επέστρεψαν τα 412, δηλαδή πλήρωσε για όλο το χρόνο 944 ευρώ, με άλλα λόγια πλήρωσε ρεύμα και αέριο 79 ευρώ το μήνα. Το σπίτι έχει, κουζίνα, δυο πλυντήρια, ψυγείο, θερμοσίφωνα, τρία air-conditions και καλοριφέρ. Το καλοριφέρ λειτουργούσε οκτώ ώρες το εικοσιτετράωρο στους 20 βαθμούς. 
Φέτος από 01.01.2022 μέχρι σήμερα 31.05.2022 συνεχίζει να πληρώνει 113 το μήνα όπως και πέρσι. Κάνοντας έναν έλεγχο για να δει τι έχει καταναλώσει και πόσο θα πληρώσει λόγω του προβλήματος με την Ουκρανία, είδε ότι και φέτος με την ίδια περίπου κατανάλωση κατά 10% αυξημένη πάλι ο μήνας θα έρθει με πραγματική τιμή περίπου 83 ευρώ το μήνα.
Αν του πεις δε του Ολλανδού για ρήτρα αναπροσαρμογής που υπάρχει στην Ελλάδα θα σε περάσει για τρελό. 
Αυτό για την Ολλανδία που ο κατώτατος μισθός είναι 1.800 ευρώ. Υπ’ όψη ο σερβιτόρος σε καφετέρια στην Ολλανδία παίρνει από 9-11 ευρώ την ώρα. 
Στην Ολλανδία μπορεί να υπάρχουν αγελάδες αλλά τα πρόβατα τα έστειλαν στην Ελλάδα. ----



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"40 δις δολάρια έχουν δοθεί μέχρι αυτήν την στιγμή στο καθεστώς του Κιέβου, οπλικά συστήματα έχουν δοθεί από τα οποία ούτε το 5% δεν έχει φτάσει στις εμπόλεμες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, πολλά δε από αυτά γιατί αν δεν έχουν πληγεί στην διαδρομή, δεν υπάρχει τρόπος μεταφοράς στο μέτωπο, δεδομένου ότι όλες οι γραμμές ανεφοδιασμού έχουν γίνει σμπαράλια από την ρωσική αεροπορία και τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα, που έχουν την συνδρομή των ρωσικών δορυφόρων. Η κατάσταση στο Ντονμπάς για τις εναπομείναντες δυνάμεις των ουκρανών είναι τραγική, δεν έχουν καμία δυνατότητα να υποχωρήσουν ανατολικά γιατί θα πέσουν πάνω στις δυνάμεις του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού και δυτικά πάνω στην πανίσχυρη ρωσική στρατιωτική μηχανή. Έτσι η παράδοση για αυτούς είναι η μοναδική ελπίδα. 
Το καθεστώς του Κιέβου όμως θεωρεί πως οι ψευδείς ειδήσεις είναι ο μοναδικός τρόπος να συνεχίζει να εισπράττει χρήματα από την Δύση, κλασσικό παράδειγμα είναι το Σεβεροντονέτσκ που ενώ έχει πέσει στα χέρια των ρώσων, το Κίεβο λέει πως εκεί συνεχίζονται οι μάχες.
Οι εθελοντές από την Δύση που πήγαν να πολεμήσουν στο πλευρό των ουκρανών και των νεοναζί του Αζόφ, νόμισαν πως εκεί θα αντιμετωπίσουν καταστάσεις τύπου Αφγανιστάν ή Ιράκ, οι περισσότεροι μόλις διαπιστώνουν ποιους έχουν να αντιμετωπίσουν, ψάχνουν να βρουν τρόπο να απεμπλακούν σε αυτό που ίδιοι έμπλεξαν. 
Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι μπροστά σε μια τραγική ήττα, γιατί επέλεξαν να συμμετάσχουν στον πόλεμο δια αντιπροσώπου και αυτό είναι κάτι που δεν το κρύβουν, βλέποντας το που πάει η κατάσταση στα πεδία της Ουκρανίας άρχισαν να ασχολούνται με την υγεία του Πούτιν και σε απίστευτα ψεύδη για την οικονομία της Ρωσίας και την υποτιθέμενη κατάρρευση της.
Άνοιξαν έναν ασκό που τώρα και να θέλουν να κλείσει αυτό θα κλείσει μόνο με την παραδοχή της τελικής ταπεινωτικής ήττας τους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Άλσος Ιλισίων είναι τρεις μήνες χωρίς νερό.
Στο μεγαλύτερο μέρος είναι ξερό.
Όσες φορές τηλεφώνησα στο Δήμο Αθηναίων για το θέμα αλλά και για τα κλαδέματα τέτοια εποχή αντιμετωπιστηκα με ειρωνεία του τύπου όλα γίνονται για πυρασφάλεια και τέτοια.
Μάλιστα ένας ανίδεος εκεί μου είπε πως οι κομμένοι κορμοί και τα κλαδιά θρυμματίστηκαν με το ειδικό μηχάνημα.
Επειδή προφανώς ο τύπος δεν έχει πατήσει στο Άλσος του είπα ότι οι κορμοί δεν θρυμματίστηκαν αλλά έμειναν σε σωρούς μέσα στο Άλσος.
Δείτε λοιπόν την πυρασφάλεια που εξασφάλισε ο Δήμος Αθηναίων.....
Σημερινές φωτογραφίες...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



*ΘΑΥΜΑΣΤΕ
Η Ελλάδα χρειάζεται ένα εκατομμύριο τόνους μαλακό σιτάρι τον χρόνο. Καλλιεργεί 250.000 τόνους και έφερνε 750.000 τόνους κυρίως από την Ουκρανία με 170€ τον τόνο. 
Πλέον εισάγει από τη Βουλγαρία με 450€ τον τόνο και θα εισάγει από τις ΗΠΑ με 700€ τον τόνο»…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Είμαι συμβασιούχος πυροσβέστης από το 2019. Τα οργανικά κενά της Πυροσβεστικής είναι επίσημα 4000 και ανεπίσημα πάνω από 5000
. Οι υπηρεσίες του Σώματος είναι αποδεκατισμένες και με το ζόρι βγαίνουν τα δασικά πυροσβεστικά με πλήρωμα δυο άτομα και όχι τρία όπως είναι το ορθό για να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κάθε συμβάν. 
Χρωστάνε χιλιάδες ρεπό και χιλιάδες μέρες άδεια στο μόνιμο προσωπικό.
Τους έχουν ταράξει στις επιφυλακές. Οχήματα χωρίς λάστιχα, με πολλά ηλεκτρονικά και μηχανολογικά προβλήματα, μεγάλη έλλειψη σε υλικά πυρόσβεσης. 
Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά κινδυνεύουν τα δάση μας και η λαϊκή περιουσία του τόπου μας (βλέπε τι γίνεται σήμερα). 
Εμείς οι συμβασιούχοι πυροσβέστες θα είμαστε πάλι στην πρώτη γραμμή αλλά φτάνει πια η κοροϊδία με τις ζωές μας. 
Ζητάμε ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος, να προσληφθούν τώρα οι 2500 συμβασιούχοι και έμπειροι πυροσβέστες
. Αντί αυτού μας στέλνουν τα ΜΑΤ. Φέρνουν τώρα πυροσβέστες από το εξωτερικό τους οποίους θα τους πληρώνει το ελληνικό δημόσιο (μετακινήσεις -καύσιμα-φαγητό κλπ).
Είμαστε έμπειροι πυροσβέστες αλλά άφαντοι, δεν μας υπολογίζει κανένας.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, πνιγόμαστε.
Δεν έχουμε στολές, μάσκες, κράνη...
Τα δάση και η περιουσία του κόσμου κινδυνεύει… 
Η κυβέρνηση σκόπιμα κοιμάται δεν θέλει, ρε αδερφέ, να χρηματοδοτήσει ούτε την πυροσβεστική, ούτε τα δασαρχεία
. Όλα στην απαξίωση.
Η φωτιά δεν σβήνει με τα αεροπλάνα αλλά πρέπει να πατήσει η μπότα του πυροσβέστη. Φοβάμαι τα χειρότερα".
Αυτό δεν ήταν απλά ένα μήνυμα που έλαβα, αλλά μία κραυγή ενός ανθρώπου που πονάει για τον τόπο και που βάζει όπως και οι συνάδελφοί του το κορμί μπροστά από τις φλόγες αλλά αντιμετωπίζεται σαν αναλώσιμος. 
(Για ευνόητους λόγους το όνομά του, ως πηγή, θα μείνει ασφαλές).