Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Κυριακη 17 Ιουλιου 2022


Φυσικά όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν έχει πει ποτέ τέτοιο πράγμα ο Τσώρτσιλ. Είναι σαν το άλλο που κυκλοφορεί από κάποιους αγράμματους και έχει γίνει viral, ότι δήθεν ο άγγλος ναζιστής Τσώρτσιλ είπε δήθεν ότι η Γερμανία πρέπει να βομβαρδίζεται κάθε 10 χρόνια. Και το έχουν πιστέψει πολλοί....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μεγάλη μαγκιά του μοντελοπνίχτη είναι  ότι έβαλε στο χέρι το τεράστιας αξίας αρχείο του παιδοβιαστή, οπότε από εδώ και πέρα δεν θα χάνει ούτε τις 2-3 δίκες που έχανε στις 50. Τώρα τους έχει ΟΛΟΥΣ πιασμένους από τ΄αρχίδια. 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίσημο: Οι Σέρβοι ενημέρωσαν για το φορτίο με τα πυρομαχικά -Τι μετέφερε το Antonov

17/7/2022  -  14.00 μ.μ.

Ξεκαθαρίζει το τοπίο γύρω από το φορτίο πυρομαχικών που μετέφερε το Antonov που συνετρίβη στην Καβάλα.

Τη στιγμή που οι τοπικές Αρχές αναμένουν το πρώτο πόρισμα από το ειδικό κλιμάκιο βιολογικού κινδύνου του Στρατού, οι Σέρβοι έδωσαν αναλυτικά στοιχεία στην Ελλάδα για το φορτίο του Antonov.

Συγκεκριμένα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (ΕΣΚΕΔ) έλαβε μήνυμα από τη σερβική εταιρεία όπλων και αμυντικών συστημάτων Valir – εντολέα της μεταφοράς του συγκεκριμένου φορτίο, με τα πυρομαχικά 11,5 τόνων, με το Antonov. Σύμφωνα με την ενημέρωση το Antonov μετέφερε τα εξής πυρομαχικά:

εκπαιδευτικά βλήματα όλμων 60mm M62,

εκπαιδευτικά βλήματα όλμων 82mm M62 και

φωτιστικά βλήματα όλμων 82mm M67.

Ειδικά κλιμάκια στην περιοχή

Για την πλήρη λήξη συναγερμού αναμένεται το πόρισμα του Ειδικού Λόχου Αντιμετώπισης Πυρηνικής – Βιολογικής – Χημικής Άμυνας (ΕΔΛΟ/ΠΒΧ) που μεταβαίνει στο σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα για την υπόθεση ότι δεν είχε ζητηθεί η συνδρομή της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, κάτι που έδειχνε ότι απομακρυνόταν το σενάριο του ραδιολογικού κινδύνου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στην περιοχή της συντριβής βρίσκονται μονάδες εκκαθάρισης ναρκοπεδίων ξηράς του Ελληνικού Στρατού από Δράμα και Λιτόχωρο, ενώ προωθείται αντίστοιχη ομάδα από Αλεξανδρούπολη. Στην περιοχή θα μεταβεί σε λίγο και ομάδα του Ειδικού Διακλαδικού Λόχου (ΕΔΛΟ) ΠΒΧ (Πυρηνικής – Βιολογικής – Χημικής) Άμυνας (8 άτομα τμήμα ανίχνευσης, 4 άτομα τμήμα απολύμανσης, 2 άτομα ΥΓ) από Αθήνα

Στο μεταξύ, με εντολή του Υπουργού Περιβάλλοντος κι Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, μεταβαίνει εντός της ημέρας κλιμάκιο Επιθεωρητών Περιβάλλοντος στην περιοχή όπου κατέπεσε το αεροσκάφος Antonov.

Η ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας

Αμέσως μετά την επιβεβαίωση της πτώσης του αεροσκάφους, μετέβησαν στο σημείο 15 Πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ ακολούθησαν επιπλέον πυροσβεστικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών ομάδων από 2η και 4η ΕΜΑΚ, με δύο ειδικά οχήματα περισυλλογής επικίνδυνων υλικών, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος», καθώς και ομάδα Σμη.ΕΑ (drones). Η περιοχή αποκλείστηκε άμεσα και δημιουργήθηκε περίμετρος ασφαλείας.

Επιτόπου βρίσκονται αυτή τη στιγμή 30 Πυροσβέστες και δυνάμεις των δύο ΕΜΑΚ, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ΕΚΑΒ. Συνδρομή παρέχουν, επίσης, ελικόπτερα του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης (ΕΣΚΕΔ).

Στο μεταξύ, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, με συμμετοχή όλων των τοπικών δυνάμεων Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παγγαίου συνεδρίασε εκτάκτως τη νύχτα και στις 02.45, με μήνυμα μέσω του 112, ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι των οικισμών Αντιφίλιπποι και Παλαιοχώρι να κλείσουν τα παράθυρα και τις πόρτες εξαιτίας των καπνών που προκλήθηκαν από την πτώση του αεροσκάφους και της πυρκαγιάς που ακολούθησε την πρόσκρουση. Παρακαλούνται οι κάτοικοι να μην προσεγγίζουν την περιοχή του ατυχήματος και να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών Αρχών.

Όλες οι έρευνες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού και την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων.

Από την πρώτη στιγμή ακολουθήθηκαν όλα τα σχετικά πρωτόκολλα, ενώ σε διαρκή επικοινωνία συνεχίζει να βρίσκεται το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με όλα τα συναρμόδια Υπουργεία και φορείς.

Αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, η ηλεκτροδότηση στην περιοχή έχει αποκατασταθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος, ενώ παραμένουν εκτός τάσης επτά υποσταθμοί που επηρεάζουν δέκα επιχειρήσεις και είκοσι κατοικίες σε περιοχή πλησίον του τόπου του ατυχήματος.

Επίσης, κατόπιν ενεργειών του Δήμου, σε συνεργασία και με τον ΔΕΔΔΗΕ, αποκαταστάθηκε και μικρό πρόβλημα υδροδότησης κατόπιν τοποθέτησης ηλεκτρογεννήτριας σε αντλιοστάσιο της περιοχής.

Σε πλήρη ετοιμότητα παραμένουν οι Υπηρεσίες Υγείας της περιοχής, ενώ δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός. Σχετικά με το πλήρωμα του αεροσκάφους, αποτελείτο από οκτώ άτομα ουκρανικής καταγωγής.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



13 Ιουλίου

Άκουσα ότι ο Αλ. Τσίπρας στη χθεσινή ομιλία του στο Περιστέρι, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την επιθυμία του ο ΣΥΡΙΖΑ «να είναι εκεί, όταν τα κοράκια βάζουν στο σημάδι τα σπίτια των λαϊκών νοικοκυριών».

Μα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκεί από καιρό: 

* Από τον Οκτώβριο του 2015, όταν με την 3η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών η πλειοψηφία των μετοχών τους πέρασε για πρώτη φορά σε διεθνή ιδιωτικά χέρια.

* Από τον Νοέμβριο του 2015, όταν με τον νόμο Σταθάκη (4346/2015) περιόρισε τα κριτήρια προστασίας της πρώτης κατοικίας.

* Από τον Δεκέμβριο του 2015, όταν με τον νόμο Παρασκευόπουλου (4354/2015) επέτρεψε την πώληση των κόκκινων δανείων σε διεθνή funds.

* Από τα τέλη του 2017, όταν επιταχύνθηκαν οι πλειστηριασμοί και ψηφίστηκε τροπολογία για αυτεπάγγελτη δίωξη όσων τους παρεμποδίζουν.

* Από τις αρχές του 2018, όταν αποφασίστηκε να διενεργούνται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, για να μην μπορεί το κίνημα να τους μπλοκάρει.

* Από τον Φεβρουάριο του 2019, όταν υιοθετήθηκε το σχέδιο APS (Asset Protection Scheme), που προέβλεπε εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου ύψους έως €12 δισ. προς τις τράπεζες για να τιτλοποιήσουν κόκκινα δάνεια, καταργώντας οριστικά την προστασία της πρώτης κατοικίας (πρόκειται για το ίδιο σχέδιο που αργότερα μετονομάστηκε από τη ΝΔ σε "Ηρακλής", για το οποίο ο ... μέγας θεωρητικός του Μαρξισμού Ε. Τσακαλώτος είχε πει τον Οκτώβριο του 2019 ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ για άλλη μια φορά παρουσιάζει ως επιτυχία δική της ένα σχέδιο που έχει ήδη επεξεργαστεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»).

Ας μην ανησυχεί, λοιπόν, ο Αλ. Τσίπρας: όλοι/όλες θυμόμαστε ποιος κυβερνούσε από το 2015 ως το 2019 και ξέρουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκεί κάθε φορά που τα κοράκια βάζουν στο σημάδι τα σπίτια των λαϊκών νοικοκυριών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



16/7/2022

Νότιο Ρέθυμνο στάχτη 

Διαλυση της πυροσβεστικής 

Αυτό είναι το αποτέλεσμα ,να γίνει κάρβουνο η χώρα

Update 

*Καιγονται τα Σακτούρια. Καίγονται επίσης η Κρύα Βρύση, η Ορνε, οι Μέλαμπες, η φωτιά έχει απλωθεί στην Αγία Γαλήνη, στους οικισμούς Άγιο Γεώργιο και Άγιο Παύλο, η κατάσταση είναι τραγική. 

Τα χωριά που καίγονται είναι στο νότιο τμήμα του Νομού 

"Ούτε καν πλήρη πληροφόρηση έχουμε, ούτε επικοινωνία οδική υπάρχει, ούτε καν τα κινητά λειτουργούν καθώς υπάρχει διακοπή ρεύματος εκεί και δεν μπορούν να τα φορτίσουν.

Θα πουν παχιά λόγια για αντιπυρικές προστασίες κ.λπ. 

Οι εικόνες όμως τα λένε όλα από μόνες τους...."


17/7/2022

Ρέθυμνο/ Μέλαμπες: Θρήνος και οργή πάνω στα αποκαΐδια 

από την οινοποιό Ηλιάνα Μαλίχιν - "Μας κάψατε ελεεινοί"!

- Οργή και θρήνος στην θέα της πύρινης λαίλαπας και σε ό,τι κατεστραμμένο άφησε πίσω της, εξέφρασε με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η διακεκριμένη οινοποιός του νότου του Ρεθύμνου Ηλιάνα Μαλίχιν. Οι φημισμένοι αμπελώνες της στις Μέλαμπες, από τους οποίους παρήγαγε το περίφημο και πολυβραβευμένο κρασί της, έγιναν στάχτη.

Στην οργισμένη ανάρτηση της αναφέρει τα εξής: 

"ΜΑΣ ΚΑΨΑΤΕ ΕΛΕΕΙΝΟΙ" 

Δύο εστίες που ήταν ελεγχόμενες από τις 11 το πρωί έφτασαν να κάψουν 3 χωριά. 

Χθες φοβήθηκα ότι θα χάσουμε τη ζωή μας, προσπαθώντας να σώσουμε ότι ήταν δυνατό. Η μόνη σας οδηγία ήταν η εκκένωση χωρίς προορισμό φυσικά, στο άγνωστο πάνω στις φωτιές. Οι μάνες έχαναν τα παιδιά. Τραγικά συμβάντα που αν δεν ζήσεις, δεν μπορείς να πιστέψεις. Κανένα σχέδιο, καμιά προστασία, στο έλεος του θεού και της τύχης μας. Οι εθελοντές έτρεχαν και βουτούσαν στις φλόγες, οι πυροσβέστες δεν είχαν λάβει εντολή, είπαν. 

Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας, που είστε;;; Ούτε οι κρουνοί σας δεν έκαναν στις βάνες πλήρωσης, που υποτίθεται είχατε ελέγξει εν όψει αντιπυρικής περιόδου. 

Βαγγέλης Καπετανάκης, που είναι το σχέδιο σου;;;

Νομαρχία Ρεθύμνης;;;

Κάψατε για πολωστή φορά τις Μέλαμπες. Το βιος των ανθρώπων. Ποιος θα τους τα δώσει πίσω; Πόσα "Μάτι" θέλετε για να υπάρχει πρόληψη πια;" 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



EΠΕΙΔΗ ΚΆΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ 

«Εδώ έχουμε το εξής αντιφατικό. Όταν ο κ. Λιγνάδης πέρασε την ανάκριση κατηγορούμενος, προφυλακίστηκε διότι κρίθηκε ότι είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, δηλαδή ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να το ξανακάνει.

Τώρα τον έχουμε πλέον καταδικασμένο, ένοχο δηλαδή της πράξης, με σκεπτικό ακριβώς ανάποδο, προφανώς δηλαδή θεωρούν ότι δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων».

«Το παράδοξο που προκαλεί τον κόσμο είναι ότι έχουμε περιπτώσεις πάρα πολύ απλές και σε αδικήματα που δεν είναι τόσο σοβαρά, που δεν έχει χορηγηθεί αναστολή.

Να θυμίσω την περίπτωση του ανθρώπου στο ΕΚΑΒ με το πλαστό πτυχίο, την καθαρίστρια με το πλαστό πτυχίο ή άλλες περιπτώσεις που δεν χορηγήθηκε αναστολή και έχουμε τώρα έναν που έχει κατηγορηθεί και τιμωρηθεί πλέον για 2 βιασμούς και του χορηγείται αναστολή» επισήμανε ο κ. Λύτρας, υπογραμμίζοντας ότι είναι θέμα απόφασης του δικαστηρίου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η δήλωση του Κώστα Φέρρη για τον Λιγνάδη:

«Εκείνο που με τρομάζει περισσότερο, είναι η ανάδειξή του από πληθώρα Αυλοκολάκων, Σφουγγοκωλάριων και Σουσούδων, σε… μέγιστο καλλιτέχνη, ανυπέρβλητο ηθοποιό, μοναδικό σκηνοθέτη! Ακόμα και… θεωρητικό θεατρολόγο, που ξεπερνάει έναν Μίνω Βολανάκη, έναν Σπύρο Ευαγγελάτο, έναν Αλέξη Σολωμό!

Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν εντελώς ατάλαντο πρωτοετή δραματικής σχολής, του οποίου η «υποκριτική» είναι μία παρωδία Ροντηρικού στόμφου, με λίγο πασπάλισμα από Κάρολο Κουν. Αδέξιος, αμήχανος, άναρθρος, αψυχολόγητος, θα έπρεπε να είναι ένα παράδειγμα προς αποφυγήν για κάθε νέο –ή και παλαιότερο- ηθοποιό.

Μία μυθοποιημένη «νούλα» όπως είχε πει κάποτε ο Αλμπερτάτζι για κάποιον άλλο, που πίστεψε τις κολακείες, και πήρε τον ελλειπή εαυτό του στα σοβαρά. Με αποτέλεσμα να αφοδεύει ασύστολα στους θρόνους του Βασιλιά Ληρ και της Λέηντυ Μάκμπεθ, βοηθούσης της αμορφωσιάς στην οποία μας βούλιαξε η σύγχρονη παιδεία, μαζί με την ευπιστία πολλών νέων. Αυτά όλα του έδωσαν τον αέρα να συμπεριφέρεται ως ο Απόλυτος Άρχοντας, στον οποίο όλα επιτρέπονται. Αφού άλλωστε ολόκληρη Υπουργός, αναγνωρίζει το… «ταλέντο» του, συγχέοντας την υποκριτική με την υποκρισία.

Κι έλεγα τόσα χρόνια, δε θα βρεθεί άραγε εκείνο το αθώο παιδάκι του Άντερσεν, που αναφωνεί έκπληκτο «καλέ, ο βασιλιάς είναι γυμνός»; Όχι μόνο για να συνειδητοποιήσουμε ξαφνικά την αλήθεια, αλλά και να πετάξουμε τους αυλοκόλακες στ’ αζήτητα. Όχι γιατί είναι απλά και μόνο συνένοχοί του, αλλά καταδικάζονται στη συνείδησή μας ως ηθικοί αυτουργοί της εγκληματικής αλαζονείας του κ. Δημήτρη Λιγνάδη».

Κώστας Φέρρης



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



17/7/2022  -  14.00

Σε μια εποχή που πήξαμε στα ΠΡΩΤΟΚΟΛΑ, που είναι τα πρωτόκολα ελέγχου εναέριων πτήσεων και των φορτίων τους?

Σε τι ζούγκλα ζούμε ρε?

Περιμένουμε τον κάθε αξιωματούχο να λέει το μακρύ του και το κοντό του? Ξεκίνησε από Σερβία, σπό Αγκυρα ή από Ουκρανία? Τι ΑΚΡΙΒΩΣ περιείχε το φορτίο?

Οταν ακούω ασαφείς πληροφορίες δεξιά κι αριστερά, λαθρεμπόριο μυρίζομαι και εύχομαι να διαψευστώ.

Ουκρανία, Τουρκία, Σερβία, Μέση Ανατολή και ποιός άλλος ακόμη που δεν γνωρίζουμε.

Πάντως ο Ουκρανός Υπουργός Αμυνας δήλωσε τις προάλλες ότι θα πατάξει και καλά το λαθρεμπόριο όπλων!.... Και μεταξύ άλλων, μην ξεχνάμε τα χημικά όπλα της Ουκρανίας.

Τι ζούμε ρε?

Σχολιο.- ποιος Ουκρανός Υπουργός Αμυνας? αυτός που είπε ότι θα μαζευτούν 1 εκ. ουκρανοί στο Ντονμπας για να παρουν πίσω το νότο?

Σχολιο.- ο βλαξ ομολόγησε εμμέσως ότι κάνουν λαθρεμπόριο με τα όπλα που τους χαρίζει η Δύση.

Και είναι άγνωστο που καταλήγουν αυτά. Και το Μπαγκλαντες μούφα μπορεί νάναι.

Σχολιο.- Ο Ουκρανός υπουργός δήλωσε ότι θα πατάξει το λαθρεμπόριο όπλων... επειδή χάνουνε τον πόλεμο, έχουν αρχίσει να κατηγορούν ο ένας τον άλλον, αυτό καταλαβαίνω.

Σχολιο.- Που μας επλεξε αυτος που κανει το ΠΘ

Σχολιο.- Πριν από λίγες μέρες, ένα άρθρο των Financial Times ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών στο twitter από εκείνους που ταυτίζουν τη διατύπωση οποιασδηποτε αμφιβολίας για την ΝΑΤΟϊκή πολεμική κλιμάκωση στην Ουκρανία με τη "φιλορωσική προπαγάνδα".

Το κείμενο των Henry Foy και Sam Fleming δημοσιοποιούσε τις ανησυχίες που εκφράζονται από δυτικούς αξιωματούχους στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ για το πού καταλήγουν τα όπλα που στέλνονται στην Ουκρανία και για το αν αυτά αξιοποιούνται σε λαθρεμπόριο όπλων, καταλήγουν δηλαδή σε θέατρα του πολέμου στη Μέση Ανατολή, την Αφρική, κλπ.

Σήμερα, μαθαίνουμε την είδηση για ένα αεροπλάνο ουκρανικών συμφερόντων (Ουκρανοί φέρονται και οι 8 θανόντες επιβάτες) που πετούσε από τη Σερβία προς την Ιορδανία και εξερράγη στην Καβάλα. Ειδικός δεν είμαι: αλλά η έκρηξη κατά την πρόσκρουση (όπως έχει καταγραφει σε βίντεο) δεν είναι έκρηξη που αντιστοιχεί σε καύσιμα του αεροπλάνου. Μάλλον σε έκρηξη πυρομαχικών αντιστοιχεί.

Η ουκρανική κυβέρνηση οφείλει απαντήσεις. Όπως απαντήσεις οφείλει η ελληνική κυβέρνηση που έχει στείλει αφειδώς πολεμικό υλικό στην Ουκρανία χωρίς καν να ενημερώνει την κοινή γνώμη ή έστω την αντιπολίτευση στα αρμόδια όργανα.

Γνώριζε για την πτήση; Γνωρίζει με βεβαιότητα τι είναι αυτό που εξερράγη στην Καβάλα; Ήταν όπλα; Και αν ναι, από που προέρχονταν;

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να σταματήσει να σφυρίζει αδιάφορα και να απαντήσει.

Σχολιο.- Ένα προτεκτοράτο είμαστε !!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



17/7/2022  -  2.00 π.μ.

Ξεκίνησε αεροσκάφος από την εμπόλεμη Ουκρανία και μετέφερε πυρομαχικά μέσω Σερβίας στην Ιορδανία?

Τι είδους παζλ είναι πάλι αυτό?

Και γιατί αποκρύπτουν ακόμη, τόσες ώρες μετά, το είδος των πυρομαχικών στο φορτίο?

Γιατί ακόμη δεν έχουμε εργαστηριακό έλεγχο της μολυσμένης ατμόσφαιρας, με την "όξυνη" οσμή, όπως είπε μάρτυρας στην Ερτ1?

Τον πραγματικό ένοχο μπορεί να μην τον μάθουμε ποτέ. Ομως την επικινδυνότητα του φορτίου θα ώφειλαν άμεσα να την αποκαλύψουν....

Σχολιο.- Τα ασθενοφόρα κουβαλούν διαρκώς μολυσμένους από την περιοχή. Τρεις ώρες μετά, είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν τι εισέπνευσαν?

στο σκάι το άκουσα από στόματος του προέδρου ΔΣ του Παγγαίου σε απευθείας τηλεφωνική σύνδεση.

Σχολιο.- αυτοί είχαν αναπνευστικά προβλήματα ήταν πυροσβέστες που ήταν κοντά στο σημείο

Σχολιο.- πλουτώνιο

Σχολιο.- ΠΛΟΥΤΩΝΙΟ?????

Όταν εκτίθεται στον υγρό αέρα, δημιουργεί οξείδια και υδρίδια τα οποία αυξάνουν τον όγκο της αρχικής ποσότητας πλουτωνίου έως και 70%. Στη συνέχεια αποφλοιώνεται και μετατρέπεται σε σκόνη, που μπορεί να αναφλεχθεί απότομα. Είναι ραδιενεργό δηλητήριο που συσσωρεύεται στο μυελό των οστών.

Σχολιο.- αυτό λένε οι μη επίσημες πληροφορίες για αυτό και αυτή η κινητοποίηση για τη παράξενη σκόνη που έχει διασκορπιστεί λόγω του αέρα σε μεγάλη απόσταση

Σχολιο.- Το μυαλό μας πάει φυσικά στα εργαστήρια χημικού πολέμου στην Ουκρανία. Τι περιμένουν? Να υπάρξουν θύματα Ελληνες πολίτες?

Σχολιο.- Στην Ουκρανία τους περισσεύουν τα πυρομαχικά ώστε να στέλνουν στην Ιορδανία που δεν βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση; Τι στο διάολο επιτέλους συμβαίνει ;

Σχολιο.- Η διαδρομή του ήταν Κωνσταντινούπολη -Νις- Ιορδανια.

Ενοικιασμενο αεροπλάνο ιδιωτικής ουκρανικής αεροπορικής εταιρείας, άγνωστο ακόμα από ποιόν. Και για τι είδους επικίνδυνο φορτίο

Σχολιο.- και πριν την Κωνσταντινούλη? Διάβασα ότι ξεκίνησε από Ουκρανία

Σχολιο.- Πλάνα από τη συντριβή του ουκρανικού φορτηγού αεροπλάνου An-12 στην Ελλάδα: σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το αεροπλάνο μετέφερε πυρομαχικά 

Το αεροπλάνο πέταξε από τη Σερβία στην Ιορδανία και συνετρίβη κοντά στην πόλη της Καβάλας. Ανήκε στην ουκρανική αεροπορική εταιρεία.

Πριν από τη συντριβή, ο πιλότος έδωσε σήμα κινδύνου και ενημέρωσε τον αποστολέα για τη βλάβη του κινητήρα. Φαίνεται ότι το αεροπλάνο πήρε φωτιά ενώ ήταν ακόμα στον αέρα και μετά την πτώση σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη. Αναφέρεται ότι σκοτώθηκαν 8 μέλη του πληρώματος. Διακόπηκε η ηλεκτροδότηση σε κοντινούς οικισμούς στην Καβάλα.

t.me/RVvoenkor. Αυτά γράφουν Ρωσία σαιτ

σχολιο.- Πυροσβέστες και ΜΜΕ αποσύρθηκαν από το ουκρανικό αεροσκάφος που συνετρίβη για περισσότερο από 1 χλμ. λόγω του κινδύνου του φορτίου που μετέφερε το αεροπλάνο - το αρχηγείο της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Ελλάδας

«Η εντολή για άμεση απόσυρση της πυροσβεστικής δόθηκε λόγω της άγνωστης τοξικότητας του φορτίου που μεταφέρθηκε με αεροπλάνο. Προς το παρόν, τα συντρίμμια του αεροσκάφους συνεχίζουν να καίγονται σε χωράφι στην περιοχή Παλαιοχώρι», δήλωσε ο Σταύρος Κιβράκης, προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Επαρχίας Καβάλας. Εδώ άλλο Ρωσικό σαιτ

Σχολιο.- Ειχε απογειωθεί το Ουκρανικο αεροπλάνο από Σερβία με προορισμό την Ιορδανια.

Μεγάλο παζλ.

Πολυ σωστά

Πότε δεν θα μάθουμε τι παίζεται

Ωφείλουν όμως να μας ενημερώσουν και κυρίως τους κατοίκους της περιοχής για το φορτίο κσι να λάβουν μέτρα προστασίας

Τι περιμένουν???

Ήδη έστειλαν μήνυμα να μείνουν όλοι στα σπίτια κσι να μη χρησιμοποιούν air conditioning ΠΟΥ σημαίνει άκρως επικίνδυνα υλικά.

Θα πληρώσουμε οι Έλληνες την Ουκρανία ???

Δεν είναι παίξε γέλασε αυτά τα υλικα

Σχολιο.- 12 τόνοι πυρομαχικών αγνώστου σύνθεσης.

Μπλέξαμε με ψυχοπαθείς…

Λες να μην ήξεραν οι ελληνικές αρχές τι θα περάσει;

Σχολιο.- αυτό δεν είναι επιβατικό και είναι καταγεγραμμένο ως ουκρανικό εν καιρώ πολέμου. Δεν μπαίνεις έτσι απλά στον εναέριο μιας χώρας.

τους δηλώθηκε εκ των προτέρων επικίνδυνο υλικό. Όφειλαν να ξέρουν τι. Θα μπορούσε εύκολα να είχε πέσει σε κατοικημένη περιοχή.

Τώρα βρίσκονται εκεί και άνθρωποι της επιτροπής ατομικής ενέργειας.

Σχολιο.- πλουτωνιο? Από τους πυρηνικούς αντιδραστηρες?

Και μετά μέσω Ιορδανίας στις ΗΠΑ.

Σχολιο.- Πάντως οι συγγενείς μου στην Καβάλα μου λεν πως έχουν φτάσει ΕΜΑΚ για ραδιοβιολογικό υλικό ενώ οι κάτοικοι έχουν ειδοποιηθεί να φορούν συνέχεια μάσκα (ωραίο βράδυ θα περάσουν)...

..οι πρωτοι της ΕΜΑΚ που εφθασαν στον τόπο του ατυχήματος,δήλωσαν... οτι πατούσαν πάνω σε διάσπαρτες..οβίδες και σφαίρες...πριν τους απομακρύνουν ...άμεσα ..και απαγορεύσουν ..αυστηρά την προσέγγιση σε ακτινα 200μ-300μ περίπου ..και φυσικά οποιαδήποτε δήλωση....

Σχολιο.- Πτώση Αντόνοφ στην Καβάλα: «Έντονος καπνός,θερμότητα και λευκή ουσία που δεν γνωρίζουμε»....

Σχολιο.- το αεροσκάφος  ήταν ουκρανικής εταιρείας μισθωμένο απ' ότι κατάλαβα από τη Σερβία να μεταφέρει νόμιμα όλμους στο μπαγκλαντες. Έτσι λένε, τι να πω

Σχολιο.- Το υπουργείο Άμυνας της Σερβίας αναφέρει ότι ήταν νόμιμη μεταφορά εκπαιδευτικών βλημάτων όλμων, από Σερβική εταιρεία στο Μπαγκλαντές. 

Σχολιο.- Η ουκρανική κυβέρνηση λέει ότι τα πυρομαχικά ήταν δικά της!!! Η Σερβία σε επίσημη ανακοίνωση διεκδικεί την πατρότητα! Ελεος!

Σχολιο.- Είπε κάποιος το πρωί (νομίζω στην ερτ1) ότι κάποια απο τα πυρομαχικά περιέχουν λευκό φώσφορο,ο οποίος δημιουργεί εγκαύματα,κάψιμο και αναπνευστικά προβλήματα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



17/7/2022  -  18.00 μ.μ.

- Ενημέρωση για την κατάσταση στο μέτωπο και γύρω από αυτό, αλλά και καναδυό θέματα «εκτός μετώπου», αλλά άξια αναφοράς...

- Η αναφορά στους καθημερινούς βομβαρδισμούς κατοικημένων περιοχών στις ΛΔ Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ αλλά, εσχάτως και στις απελευθερωμένες από την παρουσία των Ουκρανοναζί περιοχών της υπόλοιπης Ουκρανίας έχει πάψει, πλέον, να αποτελεί είδηση... Είδηση θα αποτελέσει ο ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ αυτής της κτηνωδίας και η καθημερινή αναφορά σε ανθρώπινα θύματα ανάμεσα σε αμάχους...

- 1 ακόμη νεκρός άμαχος ανακοινώθηκε στη ΛΔ Ντονιέτσκ το πρωί, ενώ από τον χτεσινοβραδινό βομβαρδισμό του Αλτσέφσκ (ΛΔ Λουγκάνσκ) με πυραύλους HIMARS, παραγωγής ΗΠΑ, σκοτώθηκαν 2 μέλη της ανθρωπιστικής οργάνωσης «Τροφή για όλους», που εξασφάλιζε στους κατοίκους της περιοχής (όπως φαίνεται και από τον τίτλο της) τρόφιμα και πόσιμο νερό.

- Σε ό,τι αφορά στις πραγματικές μάχες στη γραμμή του μετώπου, η προώθηση των συμμαχικών στρατευμάτων Ρωσίας - ΛΔ στη γραμμή Σέβερσκ-Σολεντάρ-Αρτιόμοφσκ (Μπάχμουτ) είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Υπάρχουν πληροφορίες για πλήρη έλεγχο του Σέβερσκ (οι οποίες μεταδόθηκαν χτες και σε ελληνικές πηγές πληροφόρησης. Προσωπικά ψάχνω ακόμη για την επιβεβαίωσή τους). Υπάρχει ωστόσο δεδομένα η απελευθέρωση 2 ακόμη κωμοπόλεων, της Νόβαγια Κάμενκα και της Στριάποφκα, που ανεβάζουν τον αριθμό των απελευθερωμένων κατοικημένων σημείων στη ΛΔ Ντονιέτσκ στα 253 από την έναρξη της ΕΣΕ (24/02).

- Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε και εξουδετερώθηκε σε στάση λεωφορείου στο κέντρο της πόλης Ενεργκοντάρ (Περιφέρεια Ζαπορόζιε). Τη στάση αυτή χρησιμοποιούν κατά κόρον οι εργαζόμενοι στον Ατομικό Ηλεκτρικό Σταθμό (ΑΗΣ) του Ζαπορόζιε, για τη μετάβαση και την επιστροφή τους από την εργασία τους.

- Από την ημέρα που ξεκίνησε η κλιμάκωση της έντασης στο Ντονμπάς (17/02), οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν 1.033 φορές κατοικημένες περιοχές της ΛΔ Λουγκάνσκ, με αποτέλεσμα τον θάνατο 74 και των τραυματισμό περισσότερων των 200 αμάχων κατοίκων, σύμφωνα με τις αρχές της περιοχής.

- Σε πάρκο της Μαριούπολης άνοιξε χτες για πρώτη φορά ανοιχτή έκθεση οπλισμού που «απαλλοτριώθηκε» ως τρόπαιο από τις συμμαχικές δυνάμεις Ρωσίας - ΛΔ Ντονιέτσκ, ειδικά μετά την παράδοση των Ουκροναζί του «Αζόφ» και των ξένων μισθοφόρων που ήταν κρυμμένοι επί 1 μήνα στο εργοστάσιο AzovStal'. Στην έκθεση αυτή θα βρει κανείς κάθε είδους «επίγειο» και φορητό εξοπλισμό, παλιάς σοβιετικής, αλλά και δυτικής - ΝΑΤΟϊκής παραγωγής, από τανκ και λοιπά τεθωρακισμένα (BTR, BMP-1 και -2 κλπ) μέχρι αυτόματα όπλα και καραμπίνες για ελεύθερους σκοπευτές και από πυροβόλα εδάφους μέχρι φορητά αντιαρματικά τύπου Javelin. Βεβαίως, ο οπλισμός που εκτίθεται αποτελεί ένα μικρό μόνο μέρος του συνολικού που έχει «απαλλοτριωθεί» και έχει χαριστεί στις δυνάμεις των δύο ΛΔ (Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ). Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του οπλισμού έχει ήδη τεθεί στην υπηρεσία των Λαϊκών Πολιτοφυλακών των δύο ΛΔ.

- Οι απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κατά τις χτεσινές μάχες με τις δυνάμεις της ΛΔ Λουγκάνσκ ήταν 62 νεκροί στρατιωτικοί και κατεστραμμένα 3 ΤΟΜΠ (BTR) και 9 στρατιωτικά τροχοφόρα, σύμφωνα με τις αρχές της ΛΔ.

- Πάμε σιγά-σιγά και στην απαρίθμηση των απωλειών των ουκρανικών δυνάμεων κατά το τελευταίο 24ωρο (μέχρι λίγο μετά το μεσημέρι), από τα πλήγματα που τους επέφεραν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις από ξηράς, θαλάσσης και αέρος.

- Με χτυπήματα ακριβείας από αέρος με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς καταστράφηκε σε περιοχή έξω από την Οδησσό αποθήκη αντιπλοιικών πυραυλικών συστημάτων Harpoon των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

- Με αντίστοιχο εναέριο πυραυλικό χτύπημα καταστράφηκε εκτοξευτήρας πυραύλων HIMARS κοντά στο Κρασνοαρμέισκ της ΛΔ Ντονιέτσκ.

- Με άλλο πυραυλικό χτύπημα από αέρος καταστράφηκε η βάση στρατοπέδευσης του 97ου Τάγματος της 60ής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού του ουκρανικού στρατού κοντά στη Νοβοντανίλοφκα της Περιφέρειας Ζαπορόζιε. Αποτέλεσμα: 65 νεκροί Ουκρανοί στρατιωτικοί και κατεστραμμένες 10 μονάδες στρατιωτικού υλικού (οχήματα, πυροβόλα κτλ.).

- 1 ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος Su-25 στην Περιφέρεια του Χαρκόβου και 1 ελικόπτερο Mi-17 καταρρίφθηκαν από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

- Ένας ολόκληρος λόχος της λεγόμενης «Εδαφικής Άμυνας» της Ουκρανίας εγκατέλειψε τις θέσεις μάχης του και υποχώρησε σε πιο «ασφαλή» (προς το παρόν) τοποθεσία. Λόγος γίνεται για Λόχο Τυφεκιοφόρων του 58ου Τάγματος της 104 Ειδικής Ταξιαρχίας της «Εδαφικής Άμυνας», ο οποίος σε συνθήκες μάχης βρισκόταν υπό την ουσιαστική διοίκηση του 108ου Τάγματος της 10ης Ταξιαρχίας Ορεινών Καταδρομών του ουκρανικού στρατού στο χωριό Βερχνιεκάμενσκογε (ΛΔ Ντονιέτσκ).

- Με πυραυλικά χτυπήματα ακριβείας αέρος-εδάφους επλήγησαν κατά το τελευταίο 24ωρο 4 κέντρα διοίκησης ουκρανικών στρατιωτικών μονάδων, μεταξύ αυτών ενός τάγματος της 59ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στην περιοχή Ζελιόνι Γκάι (Περιφέρεια Νικολάγεφ) και του 242ου Τάγματος της 241ης Ταξιαρχίας της «Εδαφικής Άμυνας» στην πόλη Ντεργκατσί (Περιφέρεια Χαρκόβου). Καταστράφηκαν επίσης 6 αποθήκες πυρομαχικών σε περιοχές της ΛΔ Ντονιέτσκ και των Περιφερειών των Σούμι και του Ζαπορόζιε, όπως και στρατιωτικό υλικό και έμψυχο δυναμικό σε 19 συνολικά σημεία, μεταξύ άλλων και σε 4 σημεία προσωρινής στρατοπέδευσης ξένων μισθοφόρων στην Περιφέρεια του Χαρκόβου και τη ΛΔ Ντονιέτσκ.

- 1 πυραυλικό σύστημα πολλαπλών εκτοξεύσεων και 9 συστοιχίες οβιδοβόλων Giatsint-B και πυροβόλων D-30 προστέθηκαν επίσης στα «σκουπίδια» των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κατά το τελευταίο 24ωρο.

- Ο εκτελών χρέη Δημάρχου της Χερσώνας Αλεξάντρ Κομπέτς δήλωσε στο πρακτορείο TASS, ότι οι «βαρύγδουπες» ανακοινώσεις του Κιέβου περί δήθεν «απελευθέρωσης» (Στγ: δηλαδή επανακατάληψης από το χουντικό καθεστώς) της Χερσώνας δεν αποτελούν τίποτε άλλο, παρά «πληροφοριακή επίθεση» σε βάρος των κατοίκων της περιοχής, η οποία ωστόσο δεν βρίσκει ανταπόκριση. (Στγ: πέραν του γεγονότος, ότι δεν έχει και καμία σχέση με την πραγματικότητα, με βάση τη ροή των γεγονότων).

- Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν τη σύλληψη ενός εκ των υπαρχηγών της SBU (Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ουκρανίας) με την κατηγορία της «εσχάτης προδοσίας». Κατά τις ουκρανικές αρχές ο εν λόγω αξιωματούχος (Ολέγκ Κουλίνιτς το ονοματεπώνυμό του) συνεργαζόταν με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες. Μέχρι την έναρξη της ρωσικής ΕΣΕ ο Κουλίνιτς ήταν επικεφαλής του τμήματος της SBU για τα θέματα της Κριμαίας. Πληροφορίες από ρωσικά και ουκρανικά ΜΜΕ θέλουν τον Βλαντίμιρ Ζελένσκι να ετοιμάζεται να αποπέμψει από τη θέση του τον μέχρι σήμερα επικεφαλής της SBU, Ιβάν Μπακάνοφ.

- Από την άλλη πλευρά, στην Περιφέρεια του Ζαπορόζιε τα τοπικά όργανα ασφαλείας συνέλαβαν τον πρώην υποδιοικητή του τοπικού παραρτήματος του ουκρανικού Υπουργείου Εσωτερικών, Αλεξέι Σελιβάνοφ, με αντίστοιχες κατηγορίες, αλλά με αντίστροφη φορά (συνεργασία με τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες).

- Για το τέλος, άφησα ένα θέμα φαινομενικά «έξω» από τα προαναφερόμενα, αλλά σχετικά με το γενικό πολιτικό και κοινωνικό κλίμα που επικρατεί στον ευρωπαϊκό χώρο. Η είδηση έρχεται από πολύ κοντά μας, από την Κροατία κα τη Σερβία. Οι κροατικές αρχές ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ στον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς να επισκεφθεί ΙΔΙΩΤΙΚΑ το μνημείο Jasenovac (Γιάσενοβατς), αφιερωμένο στη μνήμη των σφαγιασθέντων πολιτών από τα «τάγματα θανάτου» των Ustaše κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το Jasenovac ήταν στρατόπεδο συγκέντρωσης, το οποίο αποκαλέστηκε «το Άουσβιτς των Βαλκανίων», αφού σε αυτό βρήκαν φρικτό θάνατο πάνω από 700 χιλιάδες πολίτες - εθνοτικά Σέρβοι, Εβραίοι, Ρομά, αλλά και Κροάτες κομμουνιστές-εχθροί του φιλοναζιστικού καθεστώτος του δήθεν «ανεξάρτητου» κράτους της Κροατίας που είχε φτιαχτεί τότε. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 60 χλμ. από το Ζάγκρεμπ. Η οικογένεια του Βούτσιτς, από την πλευρά του πατέρα του, ξεκληρίστηκε σχεδόν ολόκληρη στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, μεταξύ αυτών και στο Jasenovac. Η απόφαση αυτή έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από σερβικής πλευράς: Από την πρωθυπουργό Άννα Μπρναμπιτς, που χαρακτήρισε την κίνηση της Κροατίας «σκανδαλώδη και αντιευρωπαϊκή», μέχρι τον Υπουργό Εσωτερικών Αλεξάνταρ Βούλιν και τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Σελάκοβιτς, ο οποίος μάλιστα συγκάλεσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για το θέμα.

- Για την ιστορική σύγκριση: Οι Ustaše σε μετάφραση του τίτλου τους σημαίνουν «Κροατικός Επαναστατικός Στρατός». Είχαν εγκαθιδρύσει ένα φιλοναζιστικό καθεστώς στην περιοχή από τον Απρίλιο του 1941 έως και την απελευθέρωση της Γιουγκοσλαβίας από τους παρτιζάνους του Τίτο. Στην Ουκρανία, η αντίστοιχη οργάνωση UPA σήμαινε «Ουκρανικός Επαναστατικός Στρατός» και από το 1939 έως το 1941 είχαν φτιάξει στη Δυτική Ουκρανία ένα κράτος-μαριονέτα των Ναζί, μέχρι που από το 1941 και μέχρι την απελευθέρωση των περιοχών αυτών από τον Κόκκινο Στρατό επιδίδονταν σε εθνοκαθάρσεις και γενοκτονίες σε όλο το έδαφος της Ουκρανίας. Φανατικοί καθολικοί και αντιορθόδοξοι οι Ustaše, φανατικοί Ουνίτες (όταν δεν είναι σατανιστές) και αντιορθόδοξοι οι Ουκροναζί... Στόχος των μεν οι Σέρβοι (των δε οι Ρώσοι), αλλά - απο κοινού - οι Εβραίοι, οι Ρομά, οι ομοφυλόφιλοι και οι κομμουνιστές...

- Και όλα τα παραπάνω συμβαίνουν όχι σε κάποιο παράλληλο Σύμπαν, ούτε κάπου στου διαόλου την άκρη... Συμβαίνουν ΤΩΡΑ και ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ... Τα συμπεράσματα (και τη συζήτηση) τα αφήνω σ' εσάς...

Σχολιο.- "H πρωθυπουργός Άννα Μπρναμπιτς χαρακτήρισε την κίνηση της Κροατίας «σκανδαλώδη και αντιευρωπαϊκή»": λάθος, απολύτως ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ είναι, πιστή στα διαχρονικά ευρωπαϊκά "ιδανικά" και πρακτικές!

Σχολιο.- Επί της ουσίας, έχεις δίκιο... Το «αντιευρωπαϊκή» της Μπρναμπιτς πήγαινε, μάλλον, ως προς τα «ευρωπαϊκά ιδεώδη» που, υποτίθεται ότι ΕΠΡΕΠΕ να φέρει μια χώρα της ΕΕ... Φυσικά, το πόσο απάτη είναι αυτό, το γνωρίζουν πλέον και οι πέτρες...

Σχολιο.- Η κίνηση της Κροατίας είναι "σκανδαλωδώς ευρωπαϊκή" και έτσι όπως το πάνε "ευρωπαϊκά ευρωπαϊκά" σε λίγο δεν θα επιτρέπεται να πάμε ούτε στην Καισαριανή...

Η "απελευθέρωση/επανακατάληψη" είναι πλέον ανέκδοτο και κάθε φορά μου έρχεται στο μυαλό ένας στίχος τραγουδιού, που ταιριάζει γάντι στις ..."Ουκροεπιχειρήσεις" ...doing something close to nothing...!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



17/7/2022  -  3.00 π.μ.

- Συνολική αποτίμηση της μέρας που πέρασε (16/07/2022), με νέα από το μέτωπο και γύρω από αυτό.

- Ο θάνατος μιας ακόμη άμαχης γυναίκας στο Ντονιέτσκ ανακοινώθηκε χτες νωρίς το πρωί, ενώ ο απολογισμός της προηγούμενης μέρας (15/07) ήταν 7 νεκροί και 19 τραυματίες, από τους συνεχιζόμενους, ανελέητους και αλήτικους βομβαρδισμούς κατοικημένων περιοχών από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών αμάχων πολιτών στη ΛΔ Ντονιέτσκ από τις 17/02 και μετά ανέρχεται, πλέον, σε 256.

- Επιθεώρηση των ρωσικών στρατευμάτων που μάχονται στην ΕΣΕ στο έδαφος της Ουκρανίας και του Ντονμπάς πραγματοποίησε ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του είχε επιχειρησιακή σύσκεψη με τους επικεφαλής των Στρατιωτικών Διοικήσεων του «Νότου», στρατηγό Σεργκέι Σουροβίκιν και του «Κέντρου», αντιστράτηγο Αλεξάντρ Λάπιν, ενώ απένειμε τα παράσημα ανδρείας «Χρυσούς Αστέρας» στον (ήδη Ήρωα της Ρωσικής Ομοσπονδίας) αντιστράτηγο Αλεξάντρ Λάπιν και στον υποστράτηγο Εσεντουλλά Αμπάτσεφ, για τις πρόσφατες επιτυχίες τους στην πλήρη απελευθέρωση του εδάφους της ΛΔ Λουγκάνσκ.

- Οι απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στις μάχες με τις δυνάμεις της ΛΔ Ντονιέτσκ κατά το προηγούμενο 24ωρο ανήλθαν στους 54 «εξουδετερωμένους» στρατιωτικούς, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Στον αντίποδα, οι δυνάμεις της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της ΛΔ Ντονιέτσκ έχασαν 1 μαχητή κατά το ίδιο διάστημα...

- Ο Πρόεδρος της ρωσικής Κρατικής Δούμας (Βουλής) Βιατσεσλάβ Βολόντιν δήλωσε, ότι οι πύραυλοι από τα συστήματα που προμηθεύει η Δύση την Ουκρανία μπορούν να βρεθούν να χτυπούν τους ίδιους τους κατόχους τους, εξαιτίας της έλλειψης στοιχειώδους επαγγελματισμού στα στελέχη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

- Πάμε τώρα στα κυριότερα πλήγματα που επέφεραν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στις αντίστοιχες ουκρανικές κατά το προηγούμενο 24ωρο:

- Η ρωσική Αεροπορία κατέρριψε 2 ουκρανικά MiG-29 στις Περιφέρειες του Νικολάγεφ και του Ντνιεπροπετρόφσκ αντίστοιχα, καθώς και ένα Su-25 στην περιοχή κοντά στο Σέβερσκ. Επίσης κατέρριψε και 2 ουκρανικά ελικόπτερα, ένα Mi-8 κοντά στη Βελίκαγια Νοβοσιόλκα και ένα Mi-24 κοντά στο Σέβερσκ (ΛΔ Ντονιέτσκ).

- Από τα πυρά της ρωσικής Αεροπορίας επίσης, έχει «εξουδετερωθεί» σχεδόν στο σύνολό του το έμψυχο δυναμικό της 115ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού, που δραστηριοποιούταν κοντά στο Σέβερσκ. Σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, το καθεστώς του Κιέβου προβαίνει σε βίαιη επιστράτευση κατοίκων του Σέβερσκ και της Νικολάγεφκα, για την αναπλήρωση των απωλειών της συγκεκριμένης ταξιαρχίας...

- Από πυραυλικά χτυπήματα ακριβείας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων εξουδετερώθηκαν τα κέντρα διοίκησης της 80ής Ταξιαρχίας Καταδρομών και της 3ης Ταξιαρχίας Τεθωρακισμένων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

- Με χτυπήματα ακριβείας από αέρος και εδάφους, καταστράφηκαν επίσης 2 συστοιχίες ουκρανικών πυραυλικών συστημάτων πολλαπλών εκτοξεύσεων, όπως και 15 μονάδες οβιδοβόλων Giatsint-B και πυροβόλων εδάφους D-30.

- Με πυραυλικά χτυπήματα από αέρος, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέστρεψαν το εργοστάσιο μηχανοκατασκευών «Γιούζνογε», στο Ντνιεπροπετρόφσκ, το οποίο χρησιμοποιούταν τον τελευταίο καιρό για την επισκευή πυραυλικών συστημάτων πολλαπλών εκτοξεύσεων και και εκτοξευτήρων βαλλιστικών πυραύλων Tochka-U.

- Περί τους 200 Ουκρανοί στρατιωτικοί και ξένοι μισθοφόροι «εξουδετερώθηκαν» από ρωσικό πυραυλικό χτύπημα ακριβείας στη βάση στρατοπέδευσης της 123ης Ταξιαρχίας της λεγόμενης «Εδαφικής Άμυνας» των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, στο Νικολάγεφ.

- Η ρωσική αντιαεροπορία κατέρριψε κατά το τελευταίο 24ωρο 14, συνολικά, ουκρανικά drones, στις Περιφέρειες Χερσώνας, Χαρκόβου και Ζαπορόζιε, όπως και στις ΛΔ Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ. Επίσης καταρρίφθηκαν 1 βλήμα βαλλιστικού πυραύλου Tochka-U στη ΛΔ Ντονιέτσκ και 2 βλήματα Uragan στο Ιζιούμ (Περιφέρεια Χαρκόβου).

- Στο Ιζιούμ, ωστόσο, ανακοινώθηκε ο θάνατος 2 αμάχων κατοίκων από χτύπημα κατοικημένων περιοχών με βαλλιστικούς πυραύλους, ενώ 1 ακόμη άμαχος έχασε τη ζωή του στη ΛΔ Ντονιέτσκ, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση λίγο μετά το μεσημέρι.

- Μία ολόκληρη ταξιαρχία της λεγόμενης «Εδαφικής Άμυνας» εγκατέλειψε τις θέσεις μάχης της στο Αρτιόμοφσκ (Μπάχμουτ), σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

- Στην κωμόπολη Κουπιάνσκ κυματίζουν πλέον στους ιστούς του δημαρχιακού μεγάρου η σημαία της Ρωσίας και η προσφάτως εγκριθείσα σημαία των ελεύθερων περιοχών της Περιφέρειας Χαρκόβου. Το Κουπιάνσκ είναι το διοικητικό κέντρο μίας από τις 4 επαρχίες της Περιφέρειας του Χαρκόβου που έχουν απελευθερωθεί από την παρουσία των Ουκροναζί.

- Για τη Χερσώνα και την περίφημη «αντεπίθεση» των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή: Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές από το Ντονιέτσκ, οι συμμαχικές δυνάμεις Ρωσίας - ΛΔ Ντονιέτσκ έχουν δημιουργήσει μια πολυεπίπεδη ζώνη άμυνας της περιοχής και περιμένουν ανά πάσα στιγμή τον αντίπαλο, εάν κι εφόσον επιτεθεί. (Στγ: Μετάφραση σε απλά Ελληνικά: Δεν υφίσταται κανενός είδους «αντεπίθεση» των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή, αλλά σε κάθε περίπτωση οι συμμαχικές δυνάμεις τους περιμένουν «με ανοιχτές αγκάλες», εάν κι εφόσον γίνει προσπάθεια «αντεπίθεσης» και «ανακατάληψης». Οι πιθανότητες επιτυχίας των ουκρανικών δυνάμεων σε κάθε περίπτωση παραμένουν οι ίδιες: πολύ κοντά στο μηδέν, γιατί εκτός των άλλων δεν υπάρχει κανενός είδους κάλυψη στην εντελώς επίπεδη επιφάνεια της γης κοντά στο «δέλτα» του Δνείπερου).

- Στη Χερσώνα επίσης, συνελήφθη από τις ρωσικές δυνάμεις κάτοικος της πόλης που είχε οργανώσει κρησφύγετο με όπλα και πυρομαχικά που προορίζονταν για ομάδες Ουκρανών σαμποτέρ, σε περίπτωση που οι τελευταίοι κατόρθωναν να εισέλθουν στην πόλη. Φυσικά, τον περιμένουν τα... προβλεπόμενα από το νόμο...

- Λίγο πριν το τέλος του αποψινού σημειώματος, θα αναφερθώ στον Τόνι Μπλερ και τις απόψεις που εξέφρασε για το μέλλον της Ανθρωπότητας κατά τη διάρκεια χτεσινής (16/07) διάλεξής του, σε διάσκεψη που διοργάνωσε το βρετανο-αμερικανικό Ίδρυμα «Ditchley». Ο Μπλερ αίφνης εξέφρασε την άποψη, πως ο κόσμος σύντομα θα βρεθεί απέναντι σε καθολικές γεωπολιτικές αλλαγές και τη μετάβαση στην πολυπολικότητα, ενώ η εποχή της κυριαρχίας της Δύσης στον κόσμο πλησιάζει στο τέλος της. «Τεράστιες γεωπολιτικές αλλαγές σε αυτόν τον αιώνα θα προκαλέσει η Κίνα και όχι η Ρωσία. Ο κόσμος θα γίνει τουλάχιστον διπολικός, εάν όχι πολυπολικός», ήταν μία από τις χαρακτηριστικές ατάκες του Μπλερ κατά την ομιλία του. (Στγ: Στερνή μου γνώση, να σ' είχα πρώτα, ή πώς όλοι, σχεδόν, οι Δυτικοί πολιτικοί ξαναβρίσκουν την κοινή λογική, όταν πλέον βρίσκονται μακριά από την πολιτική δράση... Χωρίς αυτό βεβαίως, να τους αθωώνει επ' ουδενί για τα όσα έπραξαν ενόσω βρίσκονταν στην ενεργό πολιτική)...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για προβοκάτσια μιλάμε μυστικές υπηρεσίες στη Σερβία με εμπλοκή της ιδιωτικής εταιρείας που μετέφερε τα όπλα και ξένων πρακτόρων.

Οι Σέρβοι λένε ότι το αεροπλάνο σηκώθηκε από πολιτικό αεροδρομίου και ότι η φόρτωση έγινε στα κρυφά.

Προβοκάτσια για να πλήξουν τη συνεργασία Σερβίας Ρωσίας.

ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ η CIA 

Αλωνίζει.

Ο ΒΟΥΤΣΙΤΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΤΌΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΏΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΠΡΑΚΤΌΡΩΝ.

ΛΕΩ ΤΙ ΛΕΝΕ ΚΥΚΛΟΙ ΦΙΛΟΡΩΣΙΚΟΙ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ.

Σχολιο.- Δηλαδή αν μας πουν οι Αμερικάνοι τωρα οτι οι Σέρβοι μεσολαβουν για να ξεπουλάνε οι Ουκρανοι τα όπλα που τους στέλνει το ΜΑΤΟ σε τρίτες χώρες , νομίζουν οτι αυτό θα χαλάσει τις σχέσεις της Ρωσίας με τη Σερβία? Γιατί ανησυχει η Ρωσία μηπως ξεπουλώντας τα όπλα του ΝΑΤΟ η Ουκρανία δεν θα τα χρησιμοποιήσει για να σκοτώσει Ρώσους? Πολυ στραγγαλιστική όντως σκέψη αν την κάνουν οι Δυτικοί και εγχώροι Πράκτορες στη Σερβία. Θα γελάνε ολα τα παρδαλά κατσίκια Ρωσίας και Σερβίας μαζί



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και ξαφνικά βρέθηκαν κάμποσοι δεξιοί αλήτες, από Κολωνάκι και Φιλοθέη μέχρι Εκάλη και Βούλα, να υπερασπιστούν την επιείκεια και να μιλήσουν για δικαιώματα των καταδικασμένων σε φυλάκιση με αφορμή την απελευθέρωση του παιδοβιαστή Λιγνάδη.

Η αθλιότητά τους έγκειται στο ότι την ίδια ακριβώς στιγμή αγανακτούν γιατί βγήκε με τριήμερη άδεια, μετά από είκοσι χρόνια φυλάκισης, ένας 78χρονος αντιδικτατορικός αγωνιστής που 'χει καταδικαστεί χωρίς στοιχεία για δήθεν συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη.

Και η προστυχιά τους στο ότι ανακάλυψαν την επιείκεια προκειμένου να υπερασπιστούν έναν βιαστή ανηλίκων.

Σχολιο.- Έχουμε τον ορισμό της ανομίας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ήταν αριστοκράτης", "ήταν από καλή αριστοκρατική οικογένεια" και άλλα τέτοια βλέπεις να γράφονται, ακόμη κι από δικαιωματιστές που παριστάνουν τους «αριστερούς». 

Κάποιοι γιατί ταυτίζουν την αριστοκρατία με την ευγένεια και την πνευματική καλλιέργεια. Άλλοι, απλώς, γιατί γοητεύονται από τον πλούτο. 

Εγώ, βέβαια, με το που βλέπω να γίνεται λόγος για αριστοκράτες σκέφτομαι τη λίγδα εκείνων που επί αιώνες μαγάριζαν τις ανθρώπινες κοινωνίες, ζώντας ως παράσιτα σε βάρος τους. 

Αυτούς που οι δημοκράτες μισούσαν στην αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη. Και που τα κεφάλια τους έπεφταν από τη γκιλοτίνα της Γαλλικής Επανάστασης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΤΙΔΗΜΟΦΙΛΕΣ

Ιστορική μνήμη, να μην ξεχνάμε το παρελθόν, να μάθουν οι νέοι ιστορία κ.λπ. κ.λπ.

Αλλά ούτε μία ανακοίνωση από αριστερό πολιτικό φορέα, μικρό ή μεγάλο, για την επέτειο του πραξικοπήματος της Χούντας στην Κύπρο στις 15 Ιουλίου 1974. Κατά περίεργο τρόπο η αντιφασιστική οργή καταλάγιασε. 

Βρε, λες να 'χε δίκιο ο Μητσοτάκης όταν έλεγε πως δεν έχει νόημα ν' ασχολείσαι με το τι έγινε παλιά;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξέσπασε σε χειροκροτήματα το πλήθος των θεατών όταν σηκώθηκε το πανό. Ανάμεσά τους θα ήταν ασφαλώς και εκατοντάδες ψηφοφόροι της Ν.Δ. Λίγες ώρες αφότου η κυβέρνηση καταδίκαζε την ανάλογη πρωτοβουλία στο Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας, αποδοκιμάζοντας τα "λαϊκά δικαστήρια".

Με τούτα και με τ' άλλα, έχουν πείσει το πανελλήνιο ότι οι Λιγνάδηδες, Φουρθιώτηδες, Λεβέντηδες, Κούγιες και σύμπασα η σαπίλα αυτού του τόπου, τους κρατάει γερά και τους εκβιάζει. 

"Ποιος ξέρει σε τι βρομιές είναι ανακατεμένοι όλοι τους", σχολιάζει ο κόσμος, από Καστανιές μέχρι Γαύδο κι από Οθωνούς μέχρι Καστελόριζο.


ΒΙΑΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ έγραφε το πανό που σήκωσαν στην Επίδαυρο καταχειροκροτούμενοί.

Καλαμάτα χθες, Επίδαυρος απόψε.

Έτσι! Να μη μπορεί να σταθεί πουθενά η κυβερνητική αληταμπουρία που προστατεύει τον βιαστή!

Σχολιο.- Μπραβο τους ,μονο που δεν ειναι μοναχη η κυβερνητικη αλητεια , εχει και συνοδους , εφριξα απο τις δηλωσεις της "σεληνης " .



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αγανακτισμένη η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων από την κριτική που γίνεται στους τακτικούς δικαστές της υπόθεσης Λιγνάδη.

Σταματήστε αμέσως την κριτική, διότι δεν τόχουν σε τίποτα να ανεβάσουν κατά 50% τις αποδοχές τους για να αποζημιωθούν για την... ηθική βλάβη τους κόβοντας αντίστοιχα "για να καλυφθεί η δημοσιονομική απώλεια" τους μισθούς και τις συντάξεις όλων των άλλων!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όπως διάβασα, το ουκρανικό Αντόνοφ που έπεσε χθες έξω από την Καβάλα μετέφερε τεράστια ποσότητα πυρομαχικών, από αυτά που οι χώρες του ΝΑΤΟ παρέχουν στην Ουκρανία "για να υπερασπιστεί την Ευρώπη και τη Δημοκρατία".

Και πού τα πήγαινε τα πυρομαχικά;

ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΜΠΑΝΓΚΛΑΝΤΕΣ!

Ένας Θεός ξέρει για πού τελικά προορίζονταν αλλά αυτό που φαίνεται βέβαιο είναι ότι οι Ουκρανοί, είτε το επίσημο κράτος είτε οι μαφίες που αλωνίζουν εκεί πέρα, παίρνουν τα όπλα που τους χαρίζουμε και τα μεταπωλούν με τεράστιο κέρδος!

ΚΑΤΣΕ ΕΣΥ ΜΑΛΑΚΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ ΔΥΟΜΙΣΗ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΕΙΣ ΤΟΝ ΜΩΫΣΗ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ, ΔΙΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΕΚΑΝΕ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΜΩΣ).

Σχολιο.- Στην καταγραφή πτήσεων, όπως παρουσιάζεται εδώ, το αεροπλάνο έφτασε στην Νις της Σερβίας μέσω Άγκυρας, επομένως από Τουρκία και όχι από Ουκρανία. Γιατί, τι μετέφερε και ποιος ήταν ο πραγματικός προορισμός του, μάλλον θα αποκρυβεί.

*σιγά να μην πήγαινε Ιορδανία. Οι Ουκρανοί είπαν Μπαγκλαντές... Το δούλεμα πάει σύννεφο...

Σχολιο.- πάντως εδώ και μέρες κυκλοφορούν άρθρα στο γερμανικό νετ, για δυτικά όπλα τα οποία πουλιούνται από τους ίδιους τους ουκρανούς προς όλες τις κατευθύνσεις, ακόμη και προς Ρωσία... 

Σχολιο.- Αν αναλογιστει κανεις οτι στον τοπο του ατυχηματος εφτασε ο λοχος αντιμετωπισης πυρηνικης απειλης, τοτε αντιλαμβανεσαι οτι τα πραγματα δεν ειναι καθολου καλα...

Σχολιο.- Η Interpol, πριν από καιρό, είχε ανακοινώσει πως μέρος της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία καταλήγει στη μαύρη αγορά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα εξηγήσει κάποιος πως ενώ το νότιο Ρέθυμνο καιγόταν και ο κόσμος φώναζε για έλλειψη πυροσβεστικών μέσων, ο Λουδοβίκος από τα Λιντλ έστειλε τα Κανανταίρ στον συνάδελφό του της Γαλλίας για να κάνει προσωπικές δημόσιες σχέσεις;

Αν και μια είναι η εξήγηση: "ό,τι και να τους κάνω γουστάρουν και φωνάζουν ααααααχχχχ πιο βαθειά".

Σχολιο.- Είναι τόσο ζώα? Επίτηδες το κάνουν? Καλοκαιριατικα που ξέρουν ότι η χώρα είναι σε κατάσταση συναγερμού στέλνουν στη Γαλλία? Κάτι άλλο που ήθελα να επισημάνω είναι η γενική δασική καταστροφή παγκοσμίως και μην μου πει κανείς ότι ευθύνεται μόνο ο καύσωνας...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι δικαστικές αποφάσεις δεν πρέπει να έχουν ως κριτήριο το "να συμβαδίζουν με το κοινό περί δικαίου αίσθημα", μάλιστα αυτό το κριτήριο μπορεί να αποδειχτεί πολύ επικίνδυνο.

Πρέπει όμως να έχουν ως κριτήριο το να συμβαδίζουν με ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ, κάτι που συχνά δεν συμβαίνει.

Η κοινή λογική μπορεί τις περισσότερες φορές να συμπίπτει με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, όχι πάντα όμως. Όταν δεν συμπίπτουν, η κοινή λογική πρέπει να επικρατεί έτσι κι αλλιώς.

Σχολιο.- ακριβό "σπορ" η παιδοφιλία και στη λίστα προαγωγών - διακινητών και παιδόφιλων της αστικής ταξης, είναι πολλά τα ονόματα. Αυτή τη στιγμή που γράφω, γνωστός παιδόφιλος δικηγόρος, όχι απλά δεν κατηγορήθηκε ποτέ, αλλά χαίρει και της βαθιάς εκτίμησης, γευματίζει με την πολιτική ηγεσία της χώρας και δεν τολμά ΚΑΝΕΙΣ να διανοηθεί πως μπορεί να συμβεί η ατυχία να συλληφθεί... Στη λίστα μεγαλόσχημοι του ιερατείου, δικαστικοί, πολιτικοί, καλλιτέχνες, επιφανείς επιστήμονες..., επιχειρηματίες. Δεν φοβούνται καθόλου την λεγόμενη "κοινή γνώμη". Είναι αυτοί που τη διαμορφώνουν. Ένα μόνο φοβούνται και το πολεμούν με επικοινωνιακή απομόνωση και όχι μόνο. Μη γυρίσει ο τροχός και αρχίσει το πόπολο να σκέφτεται και να ψηφίζει.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι μπατρίς θρησκεία οικογένεια ψηφοφόροι νουρδού τώρα λένε νταξ μωρέ,αφού δεν θα το ξανακάνει

Έχουμε όλοι καταλάβει ότι είστε κρυφοπαιδέρες και ως παιδέρες θα αντιμετωπίζεστε



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία : Με υπογραφή Πούτιν ισόβια κάθειρξη σε παιδόφιλους

Νέος αυστηρότερος νόμος σε ισχύ

28/1/2022

Αυτές τις μαλακίες έκανε ο αιμοσταγής διχτάχτορας Πούτιν και πήγε μετά το δικό μας το χαϊβάνι και έδωσε όπλα στον ζελέ.Καταλάβατε τώρα;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Προσωρινή βλάβη» δηλώνει ο σταθμός μέτρησης ραδιενέργειας της Καβάλας! Ο σταθμός ανήκει στην ελληνική επιτροπή ατομικής ενέργειας. Όσοι επιχείρησαν να επισκεφθούν την συγκεκριμένη ιστοσελίδα της ΕΕΑΕ για να δουν τις μετρήσεις, διαπίστωσαν ότι δεν λειτουργεί! Μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα. Δεν χρειάζονται φυσικά θεωρίες συνωμοσίας. Στην Ελλάδα, ακόμα και οι θεωρίες συνωμοσίας δεν μπορούν να αποδώσουν την πραγματικότητα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλοι οι υποστηρικτές παιδοβιαστων στα μανταλάκια

Κατά μια διαβολική σύμπτωση όλοι οι υποστηρικτές των παιδοβιαστων μέχρι τώρα είναι ψηφοφόροι νουδου.Για να ξέρετε τι φίδια έχετε δίπλα στα σπίτια σας



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεπλένουν όλο και πιο συχνά  Λιγνάδη και Φουρθιώτη γιατί δεν τους  κρατάνε απλώς από τα αρχίδια, πλέον έχουν αρχίσει και τα σφίγγουν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



17 Ιουλίου 2022

Χώρος ανατρεπτικής δράσης κατά της Κούβας τα κοινωνικά δίκτυα

Τα κοινωνικά δίκτυα αποτελούν σήμερα το σκηνικό μιας νέας εκστρατείας κατά της Κούβας, με σκοπό να προκαλέσει αποσταθεροποίηση της χώρας και να ανατρέψει την επαναστατική κυβέρνηση του νησιού.

Μέσα από αυτές τις ψηφιακές πλατφόρμες στην Κούβα, οι εκκλήσεις για πολιτική ανυπακοή γίνονται ατιμώρητα, ενώ οι ειδήσεις και οι πληροφορίες διαστρεβλώνονται με σκοπό τη διάσπαση της ενότητας και τη διάρρηξη της κοινωνικής ειρήνης.

Την προηγούμενη, η Ένωση Κουβανών Δημοσιογράφων (UPEC) ανέφερε ότι οι ειδικοί της εντόπισαν ετικέτες που παρακινούσαν τους Κουβανούς σε βία στους δρόμους για να δημιουργήσουν αναταραχές όπως αυτές που σημειώθηκαν στις 11 και 12 Ιουλίου 2021 σε αρκετές επαρχίες. 

Η ανάλυση εντόπισε 8.190 χρήστες που δημιούργησαν 27.301 αλληλεπιδράσεις τις τελευταίες επτά ημέρες. Αυτοί οι χρήστες του Διαδικτύου αποτελούν έξι κοινότητες ομαδοποιημένες γύρω από πολύ ενεργούς λογαριασμούς με ανόργανη δραστηριότητα στα δίκτυα, που βρίσκονται κυρίως σε τέσσερις χώρες, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βενεζουέλα, το Μεξικό και την Κολομβία, επεσήμανε η πηγή.

Κυριαρχούν οι χρήστες από τη Βενεζουέλα, το Μεξικό και την Κολομβία, σύμφωνα με την τοποθεσία που δηλώνουν στο Twitter, όμως είναι πολύ πιθανό ένα διόλου ευκαταφρόνητο κομμάτι να βρίσκεται στην πραγματικότητα στην Ισπανία, όπου η ετικέτα κατάφερε να είναι Trending Topic.

Η πλατφόρμα επικοινωνίας Dominio Cuba κατήγγειλε επίσης πρόσφατα την εκστρατεία κατά του νησιού σε εφαρμογές κοινωνικών δικτύων, ενάντι της οποίας οι υπερεθνικές τηρούν πολιτική ανοχής.

Στις 11 και 12 Ιουλίου 2021, σημειώθηκαν σε αρκετές πόλεις της Κούβας, ταραχές και βανδαλισμοί υποκινούμενοι από το εξωτερικό, εν μέσω ενός περίπλοκου κοινωνικού σκηνικού που διαμόρφωσε η οικονομική και υγειονομική κατάσταση της χώρας στο πλαίσιο της πανδημίας Covid-19 και της σκλήρυνσης του αποκλεισμού των ΗΠΑ.

Αυτή η επικοινωνιακή επιχείρηση καταγγέλθηκε από την κουβανική κυβέρνηση, η οποία καταδίκασε την άμεση εμπλοκή υψηλόβαθμων αξιωματούχων των ΗΠΑ.



Η CIA έχει φτιάξει τα κοινωνικά δίκτυα, για να ελέγχει τον κόσμο με τους χαφιέδες της (πράκτορες τους λέει ευγενικά).  Εάν τα κοινωνικά δίκτυα του ιντερνετ μπορούσαν να κοινητοποιήσουν τον κόσμο για τα συμφέροντα του, και όχι για τα σχέδια της CIA, η CIA δεν θα τα είχε φτιάξει. 

Αυτό πλέον το έχουν συνειδητοποιήσει όλοι οι άνθρωποι και όλοι οι αριστεροί σε όλο τον κόσμο. Μόνο κάποιοι ονειροπαρμένοι φαντάζονται ακόμα ότι μπορούν να δημιουργηθούν επαναστατικές και εξεγερτικές καταστάσεις για τα συμΦ¨εΡΟντα των ανθρώπων από το ιντερνετ που ελέγχει η CIA.

Η μόνη χρησιμότητα του ιτερνετ είναι να ανακοινώνεται  κάποια δράση, για την οποία πριν έχουν τρέξει συλλογικότητες και οργανώσεις. Και για να μαθαίνεις την ΑΛΗΘΕΙΑ από το ιντερνετ, πρέπει να ξέρεις που θα ψάξεις, ειδάλως θα βρεθείς να συζητάς με φασίστες και ανεγκεφαλους νουρδούδες παιδοβιαστές. 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΙΑΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΑ ΤΣΙΜΕΝΔΩΝΗ ΜΟΥ !!! ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΤΗΣ !!!

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ. 16-7-2022



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



#Antonov Θα ενημερώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις #καταχωρήσεις_πτήσεων ; 

Ήταν "νόμιμες" ; 

-Το An-12 της Meridian που συνετρίβη είχε ταυτότητα κυκλοφορίας (register) UR-CIC. 

-Το An-12BK κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της Τασκένδης με αύξοντα αριθμό 84.

Είναι σε λειτουργεία από τις 15 Φεβρουαρίου 1971.

-Ο Σειριακός Αριθμός του ειναι : 01347701, με αύξων 77-01.

-Είναι ένα μεταγωγικό αεροσκάφος, το αντίστοιχο σοβιετικό του Αμερικανικού C-130 Hercules. 

-Δεδομένου ότι χρησιμοποιεί έλικες και όχι jet κινητήρες, η περίπτωση της δολιοφθοράς με χρήση F.O.D πρέπει γρήγορα και κατηγορηματικά να αποκλειστεί. 

Οτιδήποτε αλλά έχει συμβεί στον κινητήρα θα εμφανιστεί στο βιβλίο συντηρήσεως και στην έρευνα στα συντρίμμια σε συνδυασμό με το "μαύρο κουτί", (που είναι παρεπιπτόντως πορτοκάλι). 

-Πετούσε μόνο με την μισή του ικανότητα οφέλιμου φορτίου, δλδ 11,5 τόνους σε σύνολο δυνατότητας 20 τόνων. Δεν προκύπτει λοιπόν πίεση στους κινητήρες λόγω φόρτου. 

Αυτό που μένει, είναι αν είχε γενικά υπερχρήση εκτός προδιαγραφών και που, 

και εάν είναι καταχωρημένες, #νόμιμες πτήσεις....!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



#ΗΠΑ_ΝΑΖΙ_ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ_ΜΑΚΑΡΘΙΣΜΟΣ

Η φαντασμαγορική ταινία του του Κινέζου σκηνοθέτη Zhang Yimou βγαίνει στις οθόνες.

Μετά την κατεδάφιση ενός ακόμη Σοβιετικου ιστορικού μνημείου στην Ευρώπη, όλα τα μνημεία που ανεγέρθηκαν υπό την ΕΣΣΔ ζωντανεύουν, και ξεκινούν μια πομπή στις καπιταλιστικες μητροπόλεις του κόσμου.

Όπως η πλαστελίνη, απορροφούν τα θραύσματα των άλλοτε κατεστραμμένων αδελφών τους μνημείων, ενώ αυξάνονται σε μέγεθος. 

Περπατούν χωρίς σκοπό, χωρίς καμία λογική, χωρίς κανένα τελικό σημείο.

Φοβισμένοι μέχρι θανάτου, οι άνθρωποι προσπαθούν πρώτα να τους σταματήσουν με ρουκέτες, οβίδες και άλλα όπλα, αλλά είναι ανίσχυροι απέναντι στους γίγαντες. 

Όταν ο πανικός υποχωρεί και οι λαοί αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι τα μνημεία δεν κάνουν κακό, αποφασίζουν απλώς να παρακολουθούν την πομπή τους.

Μετά από αρκετό καιρό, έχοντας περάσει από τις κεντρικές πόλεις των μεγαλύτερων χωρών, τα μνημεία φτάνουν στον ωκεανό και βυθίζονται για πάντα στην άβυσσο του νερού...

Η προβολή της ταινίας έχει ήδη απαγορευτεί στις ΗΠΑ και στις περισσότερες χώρες της ΕΕ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρέθυμνο: 15000 καμένα στρέμματα από την φωτιά

Για μεγάλη οικολογική και οικονομική καταστροφή έκανε λόγο το Εθνικό Αστεροσκοπείο.

Κυριακή 17 Ιουλίου 2022 -  17:47

«Σχεδόν 15.000 στρέμματα γης έγιναν στάχτη σε λιγότερο από ένα 24ωρο, με τη δορυφορική μέτρηση του ευρωπαϊκού δορυφόρου να πραγματοποιείται στις 12:10 το μεσημέρι του Σαββάτου 16/7, ενώ υπήρχαν ακόμη ενεργές εστίες», ενώ σε επόμενη αναφορά τους επισημαίνουν:

«Μεγάλη οικολογική και οικονομική καταστροφή προκάλεσε η δασική πυρκαγιά στο Νότιο Ρέθυμνο που ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Ιουλίου 2022 κοντά στη Κρύα Βρύση. Οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι που συνεχίζουν να πνέουν το απόγευμα του Σαββάτου 16/7 δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών μέσων, καθώς σημειώνονται συνεχώς αναζωπυρώσεις».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγώ σκέφτομαι ότι σε λίγο θα έχουμε και μπάτσους ρομπότ

Το ρομπότ Atlas της εταιρείας Boston Dynamics μπορεί πλέον να κάνει Parkour

Απίστευτη δουλειά από την Boston Dynamics! Εντυπωσιακή πρόοδος!

Το Parkour είναι το τέλειο sandbox για την ομάδα του Atlas για να πειραματιστεί με νέες συμπεριφορές. Μέσα από άλματα, δοκούς ισορροπίας και κωλοτούμπες, ωθούμε τον Atlas στα όριά του για να ανακαλύψουμε την επόμενη γενιά κινητικότητας, αντίληψης και αθλητικής νοημοσύνης. https://bit.ly/3smGmB4



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατάργηση των περιοχών NATURA με υπογραφή Σκρέκα

Παράταση μόλις μίας εβδομάδας πήρε η δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο Σκρέκα αναφορικά με τις περιοχές NATURA, οι οποίες εμμέσως πλην σαφώς καταργούνται. Η διαβούλευση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, που τελικώς παρατείνεται για 7 ακόμα μέρες, μετά τις έντονες αντιδράσεις μας αλλά και αυτές 11 περιβαλλοντικών οργανώσεων, είναι γεγονός αδιανόητο για τη δημοκρατία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βουλγαρικά όπλα βρέθηκαν στις περιοχές που πλέον ανήκουν στους Ρώσους ενώ στις 26-06-2022 στην Βουλγαρία: "Ο πρωθυπουργός της απορρίπτει τα περί αποστολής όπλων στην Ουκρανία"

*Με τη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία να συνεχίζεται εδώ και περισσότερο από ένα μήνα, φαίνεται ότι ο ουκρανικός στρατός, ο οποίος σταδιακά χάνει τις θέσεις του, έχει απεριόριστη προμήθεια όπλων και πυρομαχικών. Σημαίνει αυτό ότι η κυβέρνηση του Ζελένσκι ήταν αρκετά προνοητική ώστε να δημιουργήσει τεράστια αποθέματα όπλων; Ή μήπως σημαίνει ότι ο ρωσικός βομβαρδισμός στρατιωτικών αποθηκών ήταν απολύτως αναποτελεσματικός; Τίποτα από αυτά. Σημαίνει μόνο ότι το Κίεβο έχει μια ιδανική και ουσιαστικά ανεξάντλητη πηγή όπλων και πυρομαχικών.

Στις 28 Μαρτίου, η γνωστή Βουλγάρα δημοσιογράφος Dilyana Gaytandzhieva δημοσίευσε μια λεπτομερή ανάλυση των προμηθειών όπλων στην Ουκρανία, υποστηριζόμενη από έγγραφα του Πενταγώνου. Όπως αποδείχθηκε, τα περισσότερα όπλα και πυρομαχικά για τον ουκρανικό στρατό προέρχονται από βουλγαρικά στρατιωτικά εργοστάσια.

Δεν είναι παράξενο, αφού το φιλοδυτικό καθεστώς του Κιέβου δεν έχει κάνει τίποτα για τον εκσυγχρονισμό του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος της χώρας τα τελευταία οκτώ χρόνια. Το Κίεβο έχασε το τελευταίο του εργοστάσιο κατασκευής φυσιγγίων, μαζί με το Ντονέτσκ, το 2014. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τον πρόεδρο Ποροσένκο και τον διάδοχό του Ζελένσκι να πουλήσουν τα αποθέματά τους από παλιά σοβιετικά όπλα σε χώρες της Ασίας και της Αφρικής.

Παράλληλα, οι Ουκρανοί ηγέτες έκαναν με μισή καρδιά προσπάθειες να επανεξοπλίσουν τον στρατό τους σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ – κάτι που δεν κατάφεραν ποτέ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η Ουκρανία να μπορεί να αντιπαραθέσει στην αρχή της σύγκρουσης με τη Ρωσία, παλιά σοβιετικά όπλα. Ο σύγχρονος πόλεμος απαιτεί τεράστιες δαπάνες σε πυρομαχικά, καθώς μια μέρα πολέμου καταναλώνει τόνους οβίδων, φυσιγγίων, ναρκών κ.λπ. Χωρίς αυτά, απλά δεν μπορεί να συνεχιστεί ο πόλεμος.

Ευτυχώς για το Κίεβο, ορισμένες χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ έχουν διατηρήσει την παλιά κληρονομιά της σοβιετικής εποχής, κυρίως η Βουλγαρία με τα εργοστάσια Arsenal, VMZ, Arcus και Emco. Η Σόφια προμηθεύει πολλά χρόνια, όπλα σοβιετικής σχεδίασης σε αφρικανικές και αραβικές χώρες. Μερικά από αυτά τα όπλα στάλθηκαν ακόμη και σε αντικυβερνητικές ομάδες στη Συρία.

Παρόλο που η Βουλγαρία, η οποία δεν κουράζεται να επαναλαμβάνει τη μη συμμετοχή της στη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση, δεν πραγματοποιεί απευθείας παραδόσεις όπλων στο Κίεβο, οι λεπτομέρειες του σχεδίου που αποκάλυψε η Dilyana Gaytandzhieva, δείχνουν ότι τα βουλγαρικά όπλα εξάγονται στην Ουκρανία μέσω δικτύου μεσαζόντων. Συγκεκριμένα, δύο πολωνικές εταιρείες, η «Arm Techsp. Zo.O» και η «Vismag Jacek Jakubczyk», καθώς και η τσεχική εταιρεία «Excalibur Army Spol.S.R.O», λειτουργούν ως μεσάζοντες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Συγνώμη,για να καταλάβω:

Το Αντονοφ ήταν ουκρανικό,αλλά είχε νοικιαστει από αμερικανική εταιρεία,που έχει σχέσεις με το ΝΑΤΟ κι απογειώθηκε από Σερβία που είναι σύμμαχος της Ρωσίας,για να φτάσει

στην Ιορδανία με ύποπτο φορτίο όπλων ή ακόμη και πυρηνικων κι από εκεί να μεταφερθεί στη Συρία που επίσης είναι σύμμαχος της Ρωσίας;;;;;;

Τι έγινε ρε παιδγια;;;;"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να μην ξεχνιομαστε: 

Ζηκο δεν πουλησες μονο το ονομα της Μακεδονιας.

Πουλησες ολη την Ελλαδα για 99 χρονια στο υπερταμειο που ελεγχουν οι γερμανοι και οι τοκογλυφοι, εκανες κανονικωτατο πραξικοπημα στο δημοψηφισμα, ενω εφερες 3ο μνημονιο το χειρωτερο ολων, αντι για σκισιμο αυτων με νταουλια, λαμογιο



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν υπάρχουν λόγια!

Στα Ουκρανικά ζαχαροπλαστεία ψήνουν και... "διακοσμούν" τούρτες με φωτογραφίες νεκρών Ρώσων στρατιωτών.

Οι πελάτες τα ποστάρουν με γελάκια και βρωμόλογα, στα σόσιαλ.

Σιχάθηκα και την λέξη "Ουκρανία"!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Tο τέλος σ΄ έναν πόλεμο, που δεν τον ξεκίνησε, θα το βάλει η Ρωσία..."

Και όπως είπε ο Πούτιν "Η ιστορία δεν είναι... δάσκαλος. Είναι φύλακας και τιμωρεί τα κακώς διδαχθέντα μαθήματα."

Ας θυμηθούμε και μερικά απ΄αυτά τα μαθήματα, που δεν πήραν οι επιτιθέμενοι στην Ρωσία.

1812 - Ναπολέων: Ο χειμώνας θα είναι σκληρός. Είναι απαραίτητο να νικήσουμε τη Ρωσία, πριν από το κρύο.

1941 - Χίτλερ: Ο χειμώνας θα είναι σκληρός. Είναι απαραίτητο να νικήσουμε τη Ρωσία πριν από το κρύο.

2022 - ΕΕ και ΗΠΑ: Ο χειμώνας θα είναι σκληρός...

Και πάλι το τέλος σ΄ έναν πόλεμο, που δεν ξεκίνησε, θα το βάλει η Ρωσία.

Εύχομαι να μην είναι το δικό μας!