Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Δευτερα 18 Ιουλιου 2022


Οι δυτικοί ηγέτες είναι φτιαγμένοι πλέον από ένα «καλούπι»: πρόκειται για καριερίστες και πλασιέ, επιπέδου αυτόματου πιλότου. Απεχθάνονται οτιδήποτε κομματικό και εν τέλει την ίδια την πολιτική. Μια δουλειά κάνουν, η οποία δεν απαιτεί ιδιαίτερη φαντασία ή ευφυΐα, δεδομένου ότι για όλες τις μείζονες αποφάσεις υπάρχουν το κατεστημένο των ΗΠΑ και τα λόμπι των μεγάλων εταιρειών. Η πλήρης κατίσχυση της κερδοσκοπίας του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου επιτρέπει μόνο αναλώσιμα πολιτικά πρόσωπα και σχηματισμούς.


Πλασιέ, παλατιανοί και πράκτορες στη Δύση

Προφανώς και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της πραγματικής πολιτικής και των μεγάλων κρίσεων. Ως εκ τούτου σαρώνονται. Τους επόμενους μήνες, θα δούμε πολλά «φαινόμενα» να εξατμίζονται. Οι ψευδο-πολιτικοί, βουλιάζουν μαζί με τις φούσκες του φτηνού χρήματος που οι κεντρικοί τραπεζίτες τύπωσαν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι όλοι λαμόγια, οι αστυνομικοί δεν είναι όλοι μπάτσοι, οι εφοριακοί δεν τα παίρνουν, οι γιατροί δεν είναι λαμόγια, οι νοσηλευτές δεν είναι τεμπέληδες.

Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι αργόσχολοι...

Η γενίκευση είναι η χειρότερη μορφή φασισμού..

Τρομάζω με την χαιρεκακία κάποιων ανθρώπων όταν μαθαίνουν ότι κάποιος θα χάσει την δουλειά του..

Και  πάντα αυτοί που την πληρώνουν είναι οι αθώοι…. Οι Λιγνάδηδες και οι Φουρθιώτηδες τη γλιτώνουν....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



15 Ιουλίου

Αυτή είναι η κα Βασιλική Κατριβάνου. Σήμερα εποχούμενος με το τρακτέρι , ερχόμενος από το συνεργείο SANMALAKAS PERFORMANCE , την ακούω στο 105,5 να δηλώνει «οι μετανάστες μεταξύ των άλλων θα ανανεώσουν τον πληθυσμό της Αιλάδδας» 2 παρά τέταρτο στην εκπομπή του Λουκά που έχει τα διεθνή).. Έτσι είναι ΑιλοιννASS, την κορούλα σου θα την δώσεις στον Αλί, με την ΜΕΓΑΑΑΑΑΑΑΑΑΛΗ την ……ΛΗ, για ανανέωση κατά την κυρία Βασιλικούλα. Το εγγόνι δεν θαναι ανάγκη να κάνει ηλιοθεραπεία ,θα βγει καψαλισμένο από το καλούπι … Ρε αυτή είναι η ΝΑΤΟϊκή Ψαριστερά του (_ο_) !!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΣ ΡΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ

Οι νέο-μη- Έλληνες προσκυνημένοι ραγιάδες για να απελευθερωθούν, πρέπει να βγουν στους δρόμους και όχι μόνο να κλείσουν την κυβέρνηση αλλά κυρίως την φωνή της, τον Αντίνοο...τα ιδιωτικά ΜΜΕξαπατησης!

Εδώ και τώρα και δια παντός!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Σενάριο για έκτακτη ενίσχυση σε συνταξιούχους»..

Ασε ρέ γαλάζιε απατεώνα καί τά ειδαμε τά χαμπερια σου με τό Power Pass...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



18/7/2022  -  3.00 π.μ.

- Η πιο ηχηρή είδηση που μας ήλθε πριν 3, περίπου, ώρες, είναι η απόλυση, δια χειρός Ζελένσκι, τόσο της Γενικής Εισαγγελέως της Ουκρανίας, Ιρίνας Βενεντίκτοβα, όσο και του επικεφαλής της SBU (Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφάλειας) Ιβάν Μπακάνοφ, για «πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους», που οδήγησε σε μαζικά φαινόμενα λιποταξίας και συνεργασίας με τις αντίστοιχες ρωσικές υπηρεσίες...

- Η είδηση δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από τη «φαρμακερή» γλώσσα της Μαρίας Ζαχάροβα. Η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, σχολιάζοντας την είδηση της αποπομπής δύο ανώτατων Ουκρανών αξιωματούχων, ανέφερε λακωνικά: «Η αποναζιστικοποίηση (στην Ουκρανία) προχωρά σε πλήρεις ρυθμούς»...

- Άλλος ένας Βρετανός μισθοφόρος βρέθηκε αιχμάλωτος των αρχών της ΛΔ Ντονιέτσκ, σύμφωνα με το ραδιόφωνο του BBC. Ο Τζον Χάρντινγκ, ηλικίας άνω των 50 ετών και με καταγωγή από το Σάντερλαντ της Βόρειας Αγγλίας αιχμαλωτίστηκε κατά την παράδοση των μονάδων των Ουκροναζί του «Αζόφ» και των ξένων μισθοφόρων στο εργοστάσιο AzovStal' της Μαριούπολης.

- Σύμφωνα με συνέντευξη του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ που θα δημοσιευθεί στην «Ιζβέστια» της Δευτέρας, ΝΑΤΟϊκοί στρατιωτικοί σύμβουλοι και διορθωτές πορείας πυραυλικών βλημάτων καθοδηγούν τις δυνάμεις των VSU (τακτικές ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις) και τα νεοναζιστικά τάγματα; απευθείας από το πεδίο της μάχης. Ο Σεργκέι Λαβρόφ παρατήρησε επίσης, ότι το ουκρανικό καθεστώς, χάνοντας στο πεδίο της μάχης, προσπαθεί να «στήσει» δήθεν «αιματηρές επιθέσεις κατά Ουκρανών αμάχων», ώστε να δαιμονοποιήσει τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στα μάτια της διεθνούς κοινότητας. Και συνέχισε: «Είχαμε ήδη τη Μπούτσα, τη Μαριούπολη, το Κραματόρσκ, το Κρεμεντσούγκ. Για την προετοιμασία νέων "στημένων" περιστατικών (Στγ: από ουκρανικής πλευράς) ενημερώνει τακτικά και με τα γεγονότα "ανά χείρας" το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας».

- Σκληρή προειδοποίηση σε όσους στην Ουκρανία ονειρεύονται και σχεδιάζουν επιθέσεις στην Κριμαία και στη γέφυρα που ενώνει τη χερσόνησο με το χερσαίο τμήμα της Ρωσίας, απεύθυνε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας (και πρώην Πρόεδρος και Πρωθυπουργός) Ντμίτρι Μεντβέντιεφ, από το Βολγκογκράντ, όπου είχε συνάντηση με βετεράνους του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου. Ο Μεντβέντιεφ αποκάλεσε όσους κάνουν τέτοια σχέδια «υπερφίαλους ματοβαμμένους κλόουν». (Στγ: Το πιάσατε το υπονοούμενο, νομίζω!...).

- Ανάλογες δηλώσεις με τον Μεντβέντιεφ έκαναν τόσο ο επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της ρωσικής Κρατικής Δούμας και επικεφαλής του κόμματος LDPR Λεονίντ Σλούτσκι, όσο αντίστοιχος επικεφαλής της Επιτροπής Συνταγματικής Νομολογίας της Κρατικής Δούμας, Αντρέι Κλίσας. Την άποψη ότι «η Ουκρανία θα προσπαθήσει να επιτεθεί στη γέφυρα της Κριμαίας, όταν αυτό θα καταστεί τεχνικά εφικτό» εξέφρασε ο γνωστός γκεμπελίσκος του καθεστώτος του Κιέβου, Αλεξέι Αρεστόβιτς (ή... Αχρηστόβιτς, όπως μου αρέσει να τον αποκαλώ προσωπικά).

- Οι αρχές της ΛΔ Ντονιέτσκ ανακοίνωσαν ότι οι απώλειες των δυνάμεών της κατά τη διάρκεια της ημέρας ανήλθαν σε 4 νεκρούς και 7 τραυματίες λαϊκούς πολιτοφύλακες.

- Η επικεφαλής της γνωστής στρατιωτικής βιομηχανίας των ΗΠΑ Northrop Grumman, Κέιτι Ουόρντεν, δήλωσε σε συνέντευξή της στους Financial Times (FT), ότι στους εκπροσώπους του κλάδου θα πρέπει να γίνει κατανοητό από την ηγεσία της χώρας το επίπεδο ζήτησης για την αποστολή εξοπλιστικών συστημάτων στην Ουκρανία, δεδομένου ότι τα σημερινά αποθέματα του δυτικού κόσμου σε όπλα και πολεμοφόδια ΔΕΝ είναι υπολογισμένα για μια μακροχρόνια στρατιωτική σύρραξη!!! Οι FT παρατηρούν με τη σειρά τους, ότι το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ και των υπόλοιπων δυτικών χωρών αντιμετωπίζει πρόβλημα με έλλειψη σημαντικών εξαρτημάτων για οπλικά συστήματα, λόγω της παραβίασης της παγκόσμιας αλυσίδας προμηθειών. Οι χρόνοι παράδοσης των παραγγελιών μπορεί να αυξηθούν, εξαιτίας αυτού του παράγοντα, 2 και 3 φορές. Ιδιαίτερη έλλειψη παρουσιάζεται σε ηλεκτρονικά εξαρτήματα και σε μικροτσίπ. (Στγ: μαντέψτε το γιατί...).

- Οι συνεχιζόμενοι βομβαρδισμοί κατοικημένων περιοχών κυρίως στο Ντονμπάς (και με ιδιαίτερη ένταση στη ΛΔ Ντονιέτσκ), αλλά και στις υπόλοιπες απελευθερωμένες από την παρουσία των Ουκροναζί Περιφέρειες της Ουκρανίας, έχουν πάψει προ πολλού να αποτελούν είδηση. Οι περιοχές που βομβαρδίζονται, επίσης, είναι πλέον γνωστές και επαναλαμβανόμενες (Ντονιέτσκ, Γκόρλοφκα, Μακέγεφκα, Γιασινοβάταγια κλπ). Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν έχουν αναφερθεί ανθρώπινα θύματα...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάκαρος Μουμτζής της νουρδου: Καλεί σε εμφύλιο

Παιδεραστές,ναρκέμποροι,κλέφτες,λαμόγια,ενωθείτε όλοι ενάντια στον Λαό.

Έχει δίκιο πάντως ο Μούμτζαρος,όντως δεν έχουμε καμία σχέση με αυτά τα ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ σαν τα μούτρα του.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αξία της ρήτρας αναπροσαρμογής απο τον Ιούλιο θα είναι η τριπλάσια της αξίας του ρεύματος που καταναλωνετε



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποιοι έχουν κολλήσει στους 300 που αποχώρησαν όταν σηκώθηκε το πάνο στην Επίδαυρο που έγραφε «Βιαστης ειναι», και όχι στους 5.000 κόσμο που παρέμεινε και χειροκροτούσε. Και δηλαδή τι θέλουν να αποδείξουν; Ότι ο Ελληνικός Λαός είναι παιδοβιαστής σαν τον Λιγνάδη  και τους 300 νουρδίτες; Πάντα σε κάθε λαό θα υπάρχουν τα τομάρια και οι προδότες! Αυτό δεν σημαίνει ότι ο κάθε λαός είναι άχρηστος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΣΟΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΟΛΙ ΓΙΝΑΝ ΦΙΛΟΙ

ΣΒΗΝΟΥΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΑΝΤΗΛΙ

ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ

ΠΑΝΤΑ ΑΦΕΛΕΙΣ, ΠΑΝΤΑ ΑΦΕΛΕΙΣ

ΠΑΝΤΑ ΑΦΕΛΕΙΣ ΞΕΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα παιδάκια που βαφτίστηκαν σε ιερό ναό της Βουλιαγμένης είχαν οκτώ νονούς, η μία ήταν καθολική και η άλλη ανήκει στην προτεσταντική εκκλησία.

Έτσι σύμφωνα με τα όσα καταγγέλει ο Αμβρόσιος δεν είπαν το "πιστεύω"...

Δεν υπάρχουν λόγια...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το κοινοβούλιο της Ρωσίας εισάγει νομοσχέδιο για την απαγόρευση των εικόνων LGBTQ!

18/07/2022

Το κοινοβούλιο της Ρωσίας εισάγει νομοσχέδιο για την απαγόρευση των εικόνων LGBTQ+αναφέρουν τα Ρωσικά ΜΜΕ. Πραγματικά δημιουργούνται 2 κόσμοι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια κοινωνική επανάσταση είναι πιθανή στις ΗΠΑ στο εγγύς μέλλον; Στατιστικά: ο 1 στους 2 Αμερικανούς είναι φτωχός ή χαμηλόμισθος. Το πλουσιότερο 5% των Αμερικανών κατέχει το 66% του εθνικού πλούτου. Ο μισθός του Διευθύνοντος Συμβούλου αυξήθηκε κατά 940%, ενώ ο μέσος μισθός των εργαζομένων αυξήθηκε κατά 12%.

18/07/2022

Μια κοινωνική επανάσταση είναι πιθανή στις Ηνωμένες Πολιτείες στο εγγύς μέλλον;

Σε κάθε περίπτωση, όλες οι προϋποθέσεις φαίνονται να πληρούνται.

Την περασμένη εβδομάδα, η Capital & Main με έδρα την Καλιφόρνια δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας στατιστικής μελέτης με τίτλο «Δέκα συγκλονιστικά γεγονότα για την ανισότητα στην Αμερική»:

Υπολογίζεται ότι το 41,4% του συνολικού πληθυσμού των ΗΠΑ – 135 εκατομμύρια άνθρωποι – είναι είτε φτωχοί είτε χαμηλού εισοδήματος.

Μία στις τέσσερις αφροαμερικανικές οικογένειες δεν έχει περιουσιακά στοιχεία (κληρονομιά).

Η μέση λευκή οικογένεια είναι 41 φορές πλουσιότερη από τη μέση μαύρη οικογένεια και 22 φορές πλουσιότερη από τη μέση ισπανογενή οικογένεια.

Από το 1978, ο μισθός του Διευθύνοντος Συμβούλου αυξήθηκε κατά 940%, ενώ ο μέσος μισθός των εργαζομένων αυξήθηκε μόνο κατά 12%.

Περίπου το 30% των μαύρων παιδιών και το 26% των ισπανογενών παιδιών ζουν στη φτώχεια.

Από το 1979 έως το 2017, το εισόδημα του πλουσιότερου 0,1% των Αμερικανών αυξήθηκε 15 φορές πιο γρήγορα από αυτό του φτωχότερου 90% των Αμερικανών πολιτών.

Το πλουσιότερο 5% των Αμερικανών κατέχει το 66% του εθνικού πλούτου.

Τρία άτομα μπορούν να έχουν μια περιουσία που, συνολικά, ισοδυναμεί με το ήμισυ της κοινωνικά κατώτερης τάξης της Αμερικής.

Το πλουσιότερο 1% των Αμερικανών κατέχει περισσότερο από το 50% όλων των μετοχών.

Οι άνδρες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τρεις φορές περισσότερες συνταξιοδοτικές αποταμιεύσεις από τις γυναίκες.

Όλες αυτές οι οικονομικές ανισότητες αποβαίνουν συγκρουσιακά σ’ ένα επίπεδο πολιτικής πόλωσης που δεν έχει παρατηρηθεί από το 1861 (δεξιά-αριστερά, δημοκρατικά-ρεπουμπλικανικά)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετραμερής στην Τεχεράνη Ρωσίας Ιράν Τουρκίας Συρίας. Πάνε Τεχεράνη Πούτιν Ερντογάν και ο Σύρος ΥΠΕΞ!

18/07/2022

Τετραμερής στην Τεχεράνη Ρωσίας Ιράν Τουρκίας Συρίας. Στις 19/7/22 αύριο δηλαδή θα είναι στην Ιρανική πρωτεύουσα ο Πούτιν ο Ερντογάν και ο Σύρος ΥΠΕΞ Φαϊσάλ Μεκντάντ. Θα έχουν διαδοχικές συναντήσεις με τον Ιρανό Πρόεδρο Ραϊσί και λοιπούς υψηλούς αξιωματούχους. Η ατζέντα περιλαμβάνει συριακό ουκρανικό και άλλα φλέγοντα θέματα.

Η αυριανή σύνοδος κορυφής έρχεται σε μια στιγμή που ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν έχει απειλήσει να εξαπολύσει νέα επίθεση στη βόρεια Συρία κατά των Κούρδων μαχητών. Το Ιράν, που φιλοξενεί τη συνάντηση, έχει ήδη προειδοποιήσει ότι οποιαδήποτε τουρκική στρατιωτική ενέργεια στη Συρία θα μπορούσε να «αποσταθεροποιήσει την περιοχή».

Η σύνοδος κορυφής της Τεχεράνης θα επιτρέψει επίσης στον Ερντογάν να πραγματοποιήσει την πρώτη συνάντηση με τον Πούτιν από την έναρξη της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο. Σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, η Άγκυρα ζητά το πράσινο φως από τη Μόσχα και το Ιράν πριν ξεκινήσει την επιχείρηση.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Faisal Miqdad θα φτάσει αύριο Τρίτη στην πρωτεύουσα του Ιράν, Τεχεράνη, για να συναντήσει τον Ιρανό ομόλογό του, Hussein Amir Abdullahian.

Θα συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις και τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής τύπου ”Αστάνα”, που θα διεξαχθεί αύριο στην Τεχεράνη με τη συμμετοχή Ιρανών, Τούρκων και Ρώσων ηγετών.

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε, νωρίτερα, ότι «ο Πούτιν θα επισκεφθεί την Τεχεράνη στις 19 Ιουλίου, όπου θα συμμετάσχει σε τριμερή σύνοδο κορυφής με τον Ιρανό Πρόεδρο Ιμπραήμ Ραϊσί και τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της συνάντησης των ηγετών των χωρών.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε συνέντευξή του στην ιρανική κρατική τηλεόραση σήμερα:

ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν τόσο στη Ρωσία όσο και στο Ιράν είναι το τίμημα που πληρώνουν και οι δύο χώρες για την εθνική κυριαρχία τους.

«Από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης έχουν επιβληθεί διάφορες κυρώσεις στη χώρα μας, ο συνολικός αριθμός των οποίων μπορεί να είναι χιλιάδες. Ίσως όμως αυτό είναι το τίμημα που πληρώνουν η χώρα μας και το Ιράν για την ανεξαρτησία και την κυριαρχία τους.

«Νομίζω ότι έχουμε τις δυνατότητες να επιτύχουμε διμερή συνεργασία που μας επιτρέπει να μειώσουμε τις απώλειες από αυτές τις κυρώσεις», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το νο 1 Ιολόγος Ισπανίας Καθηγητής Luis Enjuanes επικεφαλής CSIC: τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί 3 φορές μολύνονται, ενισχύουν τον ιό και τον μεταδίδουν ξανά! 

18/07/2022

«Τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί τρεις φορές μολύνονται, ενισχύουν τον ιό και τον μεταδίδουν ξανά» δήλωσε ο Ισπανός Ιολόγος Καθηγητής Luis Enjuanes ο πιο ειδήμονας επί του κορωνοιού στην Ισπανία. Αυτή τη δήλωσή του φιλοξενεί η huffingtonpost στην ισπανική της έκδοση στις 13/7/22. Ο Luis Enjuanes είναι επικεφαλής στο Εθνικό Κέντρο Βιοτεχνολογίας CSIC! Διαθέτει 40 χρόνια εμπειρίας, συμπεριλαμβανομένων 36 ετών στον κορωνοϊό. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 235 άρθρα…

Για τον επικεφαλής του εργαστηρίου covid στο Εθνικό Κέντρο Βιοτεχνολογίας CSIC, η κατάσταση είναι ανησυχητική αφού το καλοκαίρι εχουμε ττη μεγαλύτερη μεταδοτικότα αλλά υπάρχει ένα πλεονέκτημα. Ο ιός «χάνει μολυσματικότητα» λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και έχει διευκρινίσει ότι στους 37 βαθμούς χάνει 10 φορές τη μολυσματικότητά του.

Προειδοποίησε ότι τα αντισώματα του εμβολίου έχουν ήδη χάσει «αρκετή αποτελεσματικότητα» έναντι της Όμικρον και, πλέον, όσοι λαμβάνουν τις τρεις δόσεις θα είναι γύρω στο 50%.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα τρέχοντα εμβόλια, τα οποία χορηγούνται ενδομυϊκά, «έχουν πολύ χαμηλή αποτελεσματικότητα του βλεννογόνου» και παρέχουν «βραχύχρονη» ανοσία σε αυτά. Μάλιστα, διευκρίνισε ότι εάν ο βλεννογόνος δεν ανοσοποιηθεί τοπικά όπου πρόκειται να μολύνει ο ιός, χάνεται το 98% της αποτελεσματικότητας του εμβολιασμού.

«Οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί τρεις φορές όχι μόνο μολύνονται, αλλά ενισχύουν τον ιό και τον μεταδίδουν ξανά», επεσήμανε ο ειδικός.

Όπως τόνισε, ο ιός θα γίνει «εποχικός», είναι κάτι που προβλέπουν «όλοι» και μέσα στα επόμενα χρόνια θα πρέπει όλοι να εμβολιαζόμαστε, αν και είναι πιθανό «κάποια στιγμή» να γίνει ιός όπως οι άλλοι τέσσερις ανθρώπινοι κορωναϊοί που είναι γνωστοί και για τους οποίους δεν υπάρχει ανάγκη για φάρμακο.

Εκτιμά ότι το ενδορινικό εμβόλιο που ετοιμάζει η ομάδα του CSIC «είναι πολλά υποσχόμενο», αφού θα χορηγηθεί με αυτόν τον τρόπο, διότι «εάν δεν ανοσοποιήσετε τοπικά στον βλεννογόνο όπου πρόκειται να μολύνει ο ιός, 98% της αποτελεσματικότητας του εμβολιασμού», αν και δεν επιβεβαιώνει μια ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας του επειδή «είναι απαραίτητο να αυξηθεί η αποδοτικότητα της παραγωγής, να προσαρμοστεί στα πρότυπα GMP, στις καλές πρακτικές παραγωγής και στη βελτιστοποίηση των αποδόσεων».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανεπιβεβαίωτο. Πηγές Υπ. Άμυνας Σερβίας: ”το Antonov μετέφερε πυρομαχικά για Β Συρία” από Τουρκία!

18/07/2022

Ανεπιβεβαίωτες αναφορές. Πηγές Υπ. Άμυνας Σερβίας: ”το Antonov μετέφερε πυρομαχικά για Β Συρία” από Τουρκία! ”Η έρευνα για τη συντριβή του ουκρανικού αεροσκάφους στην Ελλάδα ελέγχει εάν το στρατιωτικό φορτίο περιελάμβανε φώσφορο που προοριζόταν για τη Συρία αναφέρουν πηγές του υπουργείου Άμυνας της Σερβίας” σύμφωνα με σχετική ανάρτηση.  Αναφορές για νάρκες φωσφόρου. Oι ελληνικές αρχές απέκλεισαν το ενδεχόμενο να μετέφερε φώσφορο. Στις 15 Ιουλίου το ουκρανικό Antonov ήταν στην Άγκυρα στην Τουρκία από εκεί πέταξε για Νίσσα Σερβία από όπου και ξεκίνησε τη μοιραία πτήση το βράδυ της 16ης Ιουλίου με αποτέλεσμα να καταλήξει έξω από την Καβάλα φλεγόμενο.

Το επικίνδυνο φορτίο με τα πυρομαχικά ανατινάχθηκε με πολλαπλές εκρήξεις. Δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες στο χώρο όπου κατέπεσε χθες το αεροσκάφος Αντόνοφ, έπειτα από τις μετρήσεις που έγιναν, ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος για την Πολιτική Προστασία.

Ήταν λαθρεμπόριο όπλων από δυτικό υλικό προορισμένο για Ουκρανία που μεταπωλήθηκε σε Τουρκία για να ενισχύσει τις θέσεις των ανταρτών της εν όψει της φημολογούμενης νέας εισβολής της στη Β Συρία;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Νιγηρία η μεγαλύτερη Αφρικανική χώρα και πρώτη πετρελαιοπαραγωγός δύναμη της μαύρης ηπείρου δήλωσε ότι θ’ αναγνωρίσει τις 2 Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονμπάς. Θα ενταχθεί και στους BRICS.

18/07/2022

Η Νιγηρία η μεγαλύτερη Αφρικανική χώρα και πρώτη πετρελαιοπαραγωγός δύναμη της μαύρης ηπείρου δήλωσε δια του πρέσβη της στη Ρωσία Abdullahi Shehu Yibaikwal που μίλησε σχετικά στο RIA News ότι είναι έτοιμη να αναγνωρίσει τις 2 Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονμπάς αυτή του Ντόνετσκ και την άλλη του Λούγκανσκ όπως έκαναν νωρίτερα η Β Κορέα και η Συρία. Ο πρέσβης δήλωσε πως η χώρα του είναι έτοιμη να εξετάσει ένα αίτημα διπλωματικής αναγνώρισης των RPD και RPL.

Η Νιγηρία ακολουθεί το παράδειγμα της Νότιας Αφρικής και είναι σίγουρο πως θα ενταχθεί στους BRICS. Στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής του Οργάνου ήταν παρατηρητής και είναι σε προενταξιακή φάση.

Ιράν, Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος, Τουρκία είναι επίσης στον προθάλαμο των BRICS.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαντορίνη: Παρέμβαση κατά του Λιγνάδη - "Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να αποφυλακίζει τους διάσημους βιαστές"

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις πολιτών και καλλιτεχνών για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη. Νέα περέμβαση στη Σαντορίνη μετά από Επίδαυρο, Αλεξανδρούπολη, Ναύπλιο, Καλαμάτα και Μικρή Επίδαυρο.

18 Ιουλίου 2022 09:47

Πολλαπλές αντιδράσεις στην κοινωνία και στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη με καταβολή εγγύησης, μετά την καταδίκη του για δύο βιασμούς ανηλίκων.

Μετά τις παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια θεατρικών παραστάσεων σε Επίδαυρο, Αλεξανδρούπολη, Ναύπλιο, Καλαμάτα και Μικρή Επίδαυρο, το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε ακόμη μια.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο πριν την έναρξη της παράστασης "8 Γυναίκες Κατηγορούνται", του Ρόμπερ Τομά στο κατάμεστο προαύλιο του ΔΑΠΠΟΣ, όπως αναφέρει το cyclades24.gr, ο σκηνοθέτης της παράστασης Αντώνης Γάκης εξέφρασε την αντίθεσή του στην απόφαση του δικαστηρίου και η κίνηση καταχειροκροτήθηκε από περισσότερους από 500 θεατές που έδωσαν παρών στην παράσταση.

”Η Δικαιοσύνη είναι για όλους! Η Δικαιοσυνη δεν μπορεί να καταδικάζει τους φτωχους και να αποφυλακίζει τους διάσημους βιαστές!! Τους φιλους της εξουσίας. Δικαιοσύνη για τα θύματα του κάθε Λιγναδη” είπε ο σκηνοθέτης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



17 Ιουλίου

Ένα ακόμα νέο, που δεν θα το ακούσετε άρα δεν θα μάθετε ποτέ στην Ελλάδα.

Ο Πατριάρχης Θεόφιλος Γ ́ (αυτός που ξεπουλούσε την περιουσία του Πατριαρχείου στους Ισραηλινινούς εποίκους με τις ευλογίες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑνΕλ) ζήτησε από τον Μπάιντεν να έχει μία ενεργή αμερικανική παρέμβαση για την προστασία της χριστιανικής κληρονομιάς και παρουσίας στους Αγίους Τόπους, ιδιαίτερα στην πόλη της Ιερουσαλήμ.

Όπως δήλωσε, η Ιερουσαλήμ γίνεται μάρτυρας πρωτοφανών επιθέσεων από ισραηλινές ριζοσπαστικές ακροδεξιές ομάδες με τις ευλογίες του Σιωνιστικού κράτους, που διεξάγουν τα αδικήματά τους χωρίς να λογοδοτούν σε κανέναν με κύριο σκοπό να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον που θα διώχνει τους Χριστιανούς από την ίδια τους την πόλη, την Ιερουσαλήμ.

Όλα αυτά τα αδικήματα ως θύματα κυρίως έχουν τους Χριστιανούς Ορθόδοξους ελληνικής και αραβικής καταγωγής.

Στην Ελλάδα όμως, που είναι ένα κανονικό προτεκτοράτο των Ισραηλινών, αυτή η είδηση δεν θα ακουστεί γιατί πάει κόντρα στο κλίμα που δημιουργούν οι Ισραηλινοί κατακτητές της χώρας μας, παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους ως σύμμαχους και προστάτες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με όργιο ψευδολογίας  οι Σερβική και η Ελληνική κυβέρνηση επιχείρησαν να συγκαλύψουν το σκάνδαλο

Πειρατικές πτήσεις με λαθραία όπλα πάνω από την Ελλάδα, εν γνώσει της ελληνικής κυβέρνησης.

Το Βελιγράδι ανακοίνωσε ότι το ουκρανικό αεροσκάφος με ουκρανικό πλήρωμα 8 ατόμων οι οποίοι σκοτώθηκαν, το οποίο το είχαν νοικιάσει αμερικάνοι, είχε προορισμό την Ιορδανία. Στη συνέχεια υποστήριξε ότι πετούσε για Μπαγκλαντές. 

Βέβαια ο τελικός προορισμός ήταν η Ουκρανία, αφού πρώτα φόρτωνε και άλλα πυρομαχικά από την Χρυσούπολη της Καβάλας.

Το μοιραίο Αντόνοφ στη Καβάλα, μετέφερε όπλα στην Ουκρανία, με αγοραστή το ΝΑΤΟ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Η Ρωσία για πρώτη φορά μιλά για «ανάγκη κατάληψης ολόκληρης της Ουκρανίας»!

18.07.2022 | 22:52

Με αφορμή τις ουκρανικές απειλές για την γέφυρα του Κερτς

Για πρώτη φορά μετά τις 24 Φεβρουαρίου που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία Ρώσοι αξιωματούχοι και με αφορμή τις απειλές των Ουκρανών ότι μπορεί να κτυπήσουν την γέφυρα των στενών Κερτς που ενώνει την ηπειρωτική Ρωσία με την χερσόνησο της Κριμαίας, μίλησαν για «ανάγκη κατάληψη όλης της Ουκρανίας»!

«Οι δηλώσεις του Κιέβου σχετικά με τη δυνατότητα πραγματοποίησης χτυπημάτων στην Κριμαία δείχνουν ότι η αποναζιστικοποίηση και η αποστρατιωτικοποίηση θα πρέπει να πραγματοποιηθούν σε όλη την επικράτειας της Ουκρανίας. Διαφορετικά η απειλή για το έδαφος, τις υποδομές και τους πολίτες της Ρωσίας θα παραμείνει μόνιμα», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram ο Αντρέι Κλίσας, πρόεδρος της Επιτροπής Συνταγματικής Νομοθεσίας του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου και στενός συνεργάτης του Β.Πούτιν.

Αυτό σημαίνει ότι η Μόσχα έχει την αφορμή που επιζητούσε για να προχωρήσει σε κατάληψη όλης της Ουκρανίας;

 Μάλλον δεν χρειάζεται τέτοιες αφορμές η Ρωσία: Όλοι πλέον καταλαβαίνουν, σε όποιο στρατόπεδο και αν ανήκουν, ότι αυτός ο πόλεμος θα τελειώσει με έναν τρόπο: Την κατάληψη ολόκληρης της Ουκρανίας ή την εκδίωξη των Ρώσων από την Ουκρανία.

Το δεύτερο είναι κάπως δύσκολο…

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας ενημέρωσε ότι θα δώσει νομική αξιολόγηση των δηλώσεων Ουκρανών αξιωματούχων.

Η αντιπρόεδρος της Κρατικής Δούμας Ειρήνα Γιαρόβαγια συνέκρινε τις δηλώσεις τους με «τη χαρακτηριστική συμπεριφορά των τρομοκρατών», σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.

Δείτε ένα «εξωγήινο» βίντεο ειδικών πυρομαχικών που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι κατά των ουκρανικών θέσεων: Όταν φτάνουν στο έδαφος το κάθε ένα καταστρέφει μία έκταση γηπέδου. Και είναι χιλιάδες…

Να σημειώσουμε ότι χθες Κυριακή ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ ο πρώην Ρώσος πρόεδρος και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας δήλωσε ότι «Η ημέρα της κρίσεως θα πέσει επάνω τους εάν κτυπηθεί η γέφυρα της Κριμαίας».

«Εάν η γέφυρα της Κριμαίας κτυπηθεί από τις ουκρανικές δυνάμεις τότε η ημέρα της κρίσεως θα έρθει για όλους τους»,δήλωσε μιλώντας σε  εκδήλωση  βετεράνων του ρωσικού Στρατού, για να συμπληρώσει:

«Αν κάποιο άλλο κράτος, όπως η Ουκρανία και τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ πιστεύει ότι η Κριμαία δεν είναι ρωσική, τότε, αυτό το κράτος είναι μία συστημική απειλή για εμάς» δήλωσε ο Μεντβέντεφ, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Σημειώνεται πως στις 8 Ιουλίου ο Αμερικανός στρατηγός  Philip Breedlove, πρώην ανώτατος διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη είχε δηλώσει πως η προσβολή της γέφυρας της Κριμαίας είναι ένας νόμιμος στόχος και μπορεί να καταστραφεί με ένα και μόνο Harpoon, πιθανότατα με αυτούς που μπορούν να πλήξουν και λιμενικές και παράκτιες εγκαταστάσεις όπως οι AGM-84L που πρόσφατα παράγγειλε η Ελλάδα από τις ΗΠΑ.

«Η Ουκρανία θα μπορούσε να καταφέρει ένα καίριο πλήγμα στη Μόσχα επιτιθέμενη στο Κερτς».

Ο υποστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Ντμίτρι Μαρτσένκο δήλωσε ότι η γέφυρα της Κριμαίας θα γίνει ο νούμερο ένα στόχος εάν τα ουκρανικά στρατεύματα προμηθεύονταν τα κατάλληλα όπλα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

Το Σάββατο, ο Αλεξέι Αρέστοβιτς , σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι η Ουκρανία μπορεί να επιτεθεί στη Γέφυρα της Κριμαίας «μόλις εμφανιστεί η πρώτη τεχνική πιθανότητα».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε απελπιστική κατάσταση το καθεστώς Ζελένσκι: Θυσιάζει τις τελευταίες εφεδρείες από το Χάρκοβο σε αντεπίθεση τύπου «Αρδεννών»

18.07.2022 | 21:29

Το ρωσικό πυροβολικό καταστρέφει «ότι κινείται«

Στην πιο δύσκολη στιγμή από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται το καθεστώς Ζελένσκι, καθώς ο μεν ρωσικός Στρατός βρίσκεται στα προάστια του Χάρκοβου από την μία, αλλά και του Σλαβιάνσκ από την άλλη με τους ρωσόφωνους κατοίκους του δεύτερου να είναι έτοιμους να εξεγερθούν.

Και στο Κίεβο το μόνο που καταφέρνουν είναι να κάνουν ναζιστικές εκκαθαρίσεις στην μυστική υπηρεσία που ανακάλυψαν ότι ο επικεφαλής της, ο οποίος ήταν και παιδικός φίλος του Β.Ζελένσκι, από το 2019 ήταν… πράκτορας των Ρώσων! Τουλάχιστον αυτό λέει η κατηγορία του «Εχθρού του κράτους» και η δίκη που τον περιμένει.

Και ο Ζελένσκι κάνει αυτό που πολλοί πιστεύουν ότι θα είναι το τέλος του: Αφήνει το οχυρωμένο Χάρκοβο και προσπαθεί να διασώσει το Σλαβιάνσκ!

Τα ίδια έκανε και ο Χίτλερ στο Χάρκοβο το 1943, αλλά εδώ έχει ακόμα λιγότερες πιθανότητες επιτυχίας ο ουκρανικός Στρατός: Το Σλαβιάνσκ κατοικείται κατά 90% από ρωσόφωνους οι οποίοι έχουν προειδοποιήσει την ουκρανική διοίκηση να αποχωρήσει, αλλιώς «θα πάρουν τα όπλα», όπως έκαναν και το 2014.

Και στις Αρδέννες επίσης ο Χίτλερ τον Δεκέμβριο του 1944, έστειλε τις τελευταίες του εφεδρείες, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να καταστραφούν και να μείνει ανυπεράσπιστη η Γερμανία στο δυτικό μέτωπο

Το σημαντικό όμως δεν είναι αυτό: Η πτώση του Σεβέρσκ, δείχνει ότι οι Ρώσοι καταστρέφουν ότι βγαίνει σε ανοικτό πεδίο με το πυροβολικό τους. Αυτή την στιγμή ελέγχουν το 70% της πόλης και η μάχη δίνεται στα δάση γύρω από την πόλη, όπου το ρωσικό πυροβολικό έχει και πάλι τον πρώτο λόγο.

Στέλνοντας δύο Ταξιαρχίας, απλά τις στέλνει στον όλεθρο και στερεί το Χάρκοβο πολύτιμες δυνάμεις.

Ο δρόμος Slavyansk-Seversk, όπως ο δρόμος Bakhmut-Seversk, βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ρωσικού πυροβολικού. Συνεπώς, οι δυνάμεις αυτές δεν θα φτάσουν ποτέ στο Seversk.

Στην περιοχή επιχειρούν ρωσικές ειδικές δυνάμεις καθώς και δυνάμεις της Ρεπουμπλικανικής Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Ντονέτσκ μαζί με μονάδες του Λουγκάνσκ. Είναι σκληροί και αποφασισμένοι να πάρουν τη ρεβάνς για τις σφαγές του 2014-2015 που ακολούθησαν την συμφωνία του Μινσκ στο Σλαβιάνσκ

Αλλά οι Ουκρανοί πιστεύουν ότι μπορούν να ανασυγκροτήσουν την γραμμή Χάρκοβο-Μπαρβένκοβο-Σλαβιάνσκ.

Είναι εξαιρετικά αμφίβολο, πράγματι, αν θα μπορέσουν να φτάσουν καν, στο Σλαβιάνσκ.

Στέλνουν ακόμα και ότι έχουν μαζέψει από τους νεοναζί του Τάγματος  “Kraken”. Αυτοί απλώς θα αυξήσουν τον αριθμό των νεκρών. Απλά πολεμάνε μέχρι τέλους γιατί ξέρουν ότι θα πεθάνουν στα βάθη της Σιβηρίας, όπου έχουν ήδη σταλεί οι συνάδελφοί τους του Τάγματος Αζόφ.

Όταν τελειώσουν και αυτοί, τίποτα δεν θα υπάρχει για να υπερασπιστεί το Χάρκοβο…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H Gazprom έκοψε το φυσικό αέριο στη Γερμανία (και…) γιατί το Βερολίνο στέλνει τα ελληνικά ΤΟΜΑ ΒΜΡ-1 στην Ουκρανία

18.07.2022 | 16:50

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας φαίνεται θα διακοπεί η ροή και στην Ελλάδα

H Ρωσία «βγάζει από την πρίζα» τη Γερμανία τελειώνοντας οριστικά τη γερμανική βιομηχανία με την απόφαση που ανακοίνωσε πριν λίγο για διακοπή της ροής φυσικού αερίου.

Η Gazprom σε επιστολή της προς το γερμανικό Δημόσιο ανακοινώνει την απόφαση διακοπής της ροής φυσικού αερίου στο σύνολο του NordStream 1 επικαλούμενη τους «εξαιρετικούς λόγους» και «ανωτέρα βία» για τα προβλήματα συντήρησης του αγωγού τα οποία προκλήθηκαν από τις δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία.

Πρόκειται για μια απόφαση που θα συνέβαινε και σίγουρα την Γερμανία θα την ακολουθήσει και η Ελλάδα.

Η πραγματική αιτία είναι ότι η Γερμανία έσπαγε το ρωσικό εμπάργκο στην Πολωνία και την εφοδίαζε με φυσικό αέριο. ενώ το ίσιο ισχύει και για την Ελλάδα:

Η Μόσχα καταλογίζει στην Αθήνα ότι παραβιάζει τις ρωσικές αντι-κυρώσεις στη Σόφια και την εφοδιάζει παρά την ρωσική απαγόρευση με το 60% των ποσοτήτων που χρειάζεται η Βουλγαρία, παίρνοντας επιπλέον ποσότητες από τον TurkishStream από αυτές που χρειάζεται η Ελλάδα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, στην επιστολή – την οποία έχει στη διάθεση του- αναφέρεται ότι η Gazprom, η οποία έχει το μονοπώλιο στις εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου μέσω αγωγών, δεν μπορούσε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις προμήθειας λόγω «έκτακτων» περιστάσεων, τις οποίες δεν μπορεί να θέσει υπό έλεγχο λόγω του εμπάργκο που έχει δημιουργήσει αδυναμία συντήρησης του δικτύου.

Ανεπίσημες πηγές της Gazprom στην Μόσχα ανέφεραν στο defencenet.ru «ότι η Γερμανία έχει επιβάλλει κυρώσεις οι οποίες μας έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην ομαλή διακίνηση των ροών του φυσικού αερίου. Εξ’ αυτού του λόγου και η απόφαση».

Επίσης κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι: «η πολιτική της Γερμανίας απέναντι στο ρωσικό λαό είναι απόλυτα εχθρική. Για παράδειγμα δεν καταλαβαίνουμε γιατί στέλνουν τα ελληνικά όπλα που είχαμε εγκρίνει να δοθούν στον Στρατό της Ελλάδας το 1993 (φωτογραφίζει τα ΒΜΡ-1) στους Ουκρανούς».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Κόκκινη Επανάσταση» στους ωκεανούς: Με μία βολή του βαλλιστικού όπλου Zmeevik καταστρέφεται Ομάδα Μάχης αεροπλανοφόρου!

18.07.2022 | 16:07

Η Ρωσία παρουσίασε ένα όπλο πραγματικό "game changer":

Παρά την μερική άρση κυρώσεων από τις ΗΠΑ στην Ρωσία (στην Gazprom Γερμανίας και τα λιπάσματα, σπόρους, ιατρικά μηχανήματα κλπ.) η ένταση όχι απλώς δεν λέει να υποχωρήσει στο μέτωπο των πολεμικών επιχειρήσεων, της Ουκρανίας, αλλά η Ρωσία προχώρησε σε παρουσίαση ενός όπλου που θεωρείται “game changer” στο παιχνίδι της παγκόσμιας ισχύος: Ένα όπλο αποκλειστικά για να κτυπήσει το απόλυτο προβάδισμα των ΗΠΑ σε ότι αφορά την θαάσσια κυριαρχία, τα αεροπλανοφόρα!

Το όπλο είναι ο βαλλιστικός πύραυλος Zmeevik ένα “carrier – killer” σύστημα με ακτίνα δράσης 6.000 χλμ!

Το όπλο έχει αρκετά κοινά με τους αντίστοιχους κινεζικούς πυραύλους τύπου DF-21D και DF-26, οι οποίοι έχουν βεληνεκές έως και 4.000 χιλιόμετρα, αλλά υπερέχει σε ένα κρίσιμο σημείο: Είναι πολλαπλών κεφαλών όταν φέρει συμβατικές κεφαλές και μπορεί να πλήξει ένα ολόκληρο battle group, με ταχύτητας 10-12 φορές αυτή του ήχου πετυχαίνοντας έξι διαφορετικά κτυπήματα σε έξι διαφορετικά πλοία!

Φυσικά υπάρχει και η έκδοση με μία μόνο πυρηνική κεφαλή 200 ΚΤ, υπεραρκετή για να καταστρέψει από μόνη της το battle group ενός αεροπλανοφόρου.

Αλλά μεγαλύτερη στρατηγική σημασία έχουν οι συμβατικές κεφαλές. Για πρώτη φορά ένα όπλο από μόνο του μπορεί να βυθίσει έναν ολόκληρο στόλο, χωρίς να είναι πυρηνικό!

Το όπλο έχει ήδη εισέλθει σε προσωρινή επιχειρησιακή κατάσταση με τις πρώτες μονάδες του, υπό καθεστώς απόλυτης μυστικότητας, αλλά πλέον ανακοινώθηκε η ύπαρξή του στο πλαίσιο της πολιτικής των «προειδοποιήσεων» που ακολουθεί η Μόσχα.

Πάντως είναι γεγονός ότι όλα τα νέα πυραυλικά συστήματα που έχουν δοκιμαστεί στην Ουκρανία έχουν επιτύχει απόλυτα.

Ακόμα και ο υπερ-υπερηχητικός πύραυλος Zircon τίθεται σε επιχειρησιακή λειτουργία στο ρωσικό Ναυτικό πριν από το τέλος του έτους, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι κρατικές δοκιμές έχουν ολοκληρωθεί και αναμένεται η ενσωμάτωσή του σε μονάδες επιφανείας, όπως κορβέτες, αντιτορπιλικά και φρεγάτες, μέσα στους επόμενους πέντε μήνες».

Η ρωσική τακτική να εγκαθιστά προηγμένα οπλικά και «βαριά» από στρατηγικής άποψης οπλικά συστήματα ακόμα και σε μικρού εκτοπίσματος κορβέτες των 1200 τόνων αποδείχθηκε σωτήρια και στην Συρία και στην Ουκρανία, όταν χρειάζονταν πολλά και άμεσα πυραυλικά κτυπήματα: Η έλλειψη μεγάλων μονάδων ή για να είμαστε πιο ακριβείς η αδυναμία ναυπήγησης μεγάλων μονάδων, οδήγησε σε μικρού εκτοπίσματος κατασκευές με οπλισμό καταδρομικού…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το νοσοκομείο «ΚΑΤ»… ξέμεινε από χειρουργούς – Έδιωξαν άνδρα με αιμορραγία! 

18.07.2022 | 23:06

Ο άντρας αναγκάστηκε να πάει σε ιδιωτικό θεραπευτήριο προκειμένου να λάβει τις πρώτες βοήθειες!

Στο «έλεος» του Θεού βρίσκονται τα ελληνικά νοσοκομεία της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς στο «φως» της δημοσιότητας ήρθε μια καταγγελία για το «ΚΑΤ».

Ειδικότερα, στο βίντεο παρακάτω, διακρίνεται ένας τραυματίας ο οποίος έχει μεταβεί στο νοσοκομείο ΚΑΤ με αιμορραγία, ωστόσο όπως λέει ο συνοδός του, τον ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει χειρουργός.

Ο ίδιος μάλιστα ξεσπάει μαινόμενος, ενώ όπως καταγγέλλει, αναγκάζεται να ψάξει ιδιωτικό νοσοκομείο, επειδή τον έδιωξαν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήκωσαν πανό για τον βιαστή Δημήτρη Λιγνάδη και στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου

18.07.2022 | 22:49

Στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αλλά και στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου σηκώθηκε πανό με την λέξη ‘Βιαστής’ με σαφή αναφορά στον Δημήτρη Λιγνάδη.

Το ίδιο πανό ανέβηκε και στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρα στο Κατράκειο Θέατρο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Αόρατοι» και ξεχασμένοι οι 11 Έλληνες ναυτικοί για την ελληνική κυβέρνηση

18.07.2022 | 13:07

«Αφωνία» και από το σύνολο των ΜΜΕ

Έχουν περάσει πενήντα  μέρες από τότε που αιχμαλωτίστικαν έντεκα Έλληνες μετά το ρεσάλτο των «Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης» στον Περσικό Κόλπο στα δύο ελληνικά δεξαμενόπλοια Delta Poseidon και Prudent Warrior και μοιάζει να τους έχουν ξεχάσει εντελώς στην ελληνική κυβέρνηση.

Έντεκα Έλληνες (10 Ελλαδίτες και ένας Ελληνοκύπριος) βρίσκονται φυλακισμένοι σε άλλη χώρα και αντί το ελληνικό ΥΠΕΞ να κινεί γη και ουρανό μέχρι να απελευθερωθούν επικρατεί «βουβαμάρα» και απραξία.

Βλέπετε η παράνομη κατάσχεση του ιρανικού πετρελαίου είναι ένα θέμα που πονάει πολλούς μέσα στην κυβέρνηση.

Φυσικά, μαζί με την κυβέρνηση, τους Έλληνες ναυτικούς τους έχουν ξεχάσει με οργανωμένη «αφωνία» και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Δεν τους μνημονεύει κανείς.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΞΕΡΕΣ; 

- ότι η Ρωσία έχει 120 φορές περισσότερα αποθέματα φυσικού αερίου από την ΕΕ,

- ότι η Ρωσία είναι πενταπλάσια εδαφική μεγαλύτερη από την ΕΕ,

- ότι η Ρωσία έχει περισσότερα συναλλαγματικά αποθέματα από ολόκληρη την ΕΕ,

- ότι οι χώρες της ΕΕ χρωστάνε στη Ρωσία πάνω από 20 δισεκατομμύρια ευρώ,

- ότι η Ρωσία έχει περισσότερα πυρηνικά υποβρύχια από όλη την ΕΕ,

- ότι δεν υπάρχει ύφεση στη Ρωσία, αλλά έχει καταγραφεί εδώ και χρόνια σταθερή οικονομική ανάπτυξη,

- ότι η Ρωσία καταγράφει για πρώτη φορά αύξηση του ποσοστού γεννήσεων, ενώ η ΕΕ βρίσκεται σε ασταμάτητη πτώση.

ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 80% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΑΥΡΩΝΕΙ ΜΕ ΤΡΙΑ ΔΑΧΤΥΛΑ!!!

Σχολιο.- Και δεν είναι μόνο αυτά. Η αγροτική της παραγωγή μπορεί να θρέψει όλον τον πλανήτη. Τα πετρελαιακά της αποθέματα τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Ο χρυσός, το ασήμι, η πλατίνα το τιτάνιο, οι σπάνιες γαίες, το ουράνιο, οι πολύτιμοι λίθοι, η παραγωγή λιπασμάτων είναι σε τέτοιες ποσότητες που η έλλειψή τους από την παγκόσμια αγορά θα γονάτιζε την παγκόσμια οικονομία εντός μηνών. Που πάνε οι Καραμήτροι της Δύσης ξυπόλυτοι στ' αγκάθια;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μακάβριο promotion για την 4η δόση: «4πλάσιες οι πιθανότητες θανάτου αν δεν το κάνετε» – Άρα άχρηστο το τριπλό

18.07.2022 | 12:40

Επικίνδυνοι απατεώνες ή απλά δεν ξέρουν τι λένε;

Kυβέρνηση και καθεστωτικοί «ειδικοί» ξεκίνησαν ένα μακάβριο promotion της τέταρτης δόσης του εμβολίου επιχειρώντας να τρομοκρατήσουν (όχι τους ανεμβολίαστους καθώς αυτοί δεν φοβούνται έτσι κι αλλιώς) τους τριπλο-εμβολιασμένους λέγοντάς τους ότι έχουν αυξημένες πιθανότητες να πεθάνουν από κορωνοϊό!

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιβλακόπουλος μιλώντας στο OPEN αναφορικά με την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού είπε το εξής καταπληκτικό:

«Όσοι έχουν κάνει τις τρεις δόσεις του εμβολίου, έχουν τετραπλάσιο κίνδυνο να πεθάνουν από αυτούς που θα κάνουν και την τέταρτη δόση»!

Δηλαδή όσοι έχουν κάνει τρεις δόσεις (φουλ-κομπλέ εμβολιασμό δηλαδή κατά το ελληνικό κράτος) δεν έχουν καμία προστασία!

Για το τίποτα έβαλαν μέσα στο σώμα τους ένα πειραματικό επί της ουσίας σκεύασμα.

Eίναι ο ίδιος άνθρωπος ο οποίος μιλώντας στο Mega ισχυρίστηκε ότι «τα νέα στελέχη του ιού δεν προκαλούν βαριά νόσηση»!

Είπε συγκεκριμένα:

«Η μέχρι τώρα πορεία του ιού δείχνει ότι, ανεξαρτήτως των συμπτωμάτων που περιγράφετε, γιατί το να έχω πυρετό με προβληματίζει, αλλά εάν αυτός πυρετός δεν με οδηγεί στο νοσοκομείο ή στη ΜΕΘ, είναι κάτι που αντιμετωπίζεται.

Προς το παρόν τα στελέχη που έχουν προκύψει, ειδικά τον τελευταίο χρόνο, δεν είναι στελέχη που κάνουν πιο βαριά νόσηση και προκαλούν θάνατο.

Ελπίζουμε και αυτό, δεν θα είναι ένα τέτοιο στέλεχος. Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να αποκλείσει ότι ένα στέλεχος μπορεί να γίνει επιθετικό με την έννοια της βαρύτερης νόσου, αλλά είναι κάτι σπάνιο να συμβεί.

Ακόμα και τον ίδιο τον ιό δεν τον «συμφέρει», γιατί προσπαθεί πρακτικά να επιβιώσει, διότι βρίσκει μεγαλύτερο τείχος ανοσίας, και  από τα εμβόλια και από την νόσηση. Εάν όμως επιβιώνοντας σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους, τότε ο ίδιος θα τείνει να εξαφανιστεί»!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ν.Παππάς: «Βιαστές βγαίνουν έξω και κόσμος μπορεί να τρώει ξύλο επειδή στραβοκοίταξε μπάτσο»

18.07.2022 | 21:10

«Οποιοσδήποτε πολίτης αυτής της χώρας, θα έπρεπε να νιώθει οργή, να νιώθει ντροπή»

Εκτός φυλακής βρίσκεται ο βιαστής ανηλίκων Δημήτρης Λιγνάδης ο οποίος κρίθηκε ένοχος για δυο βιασμούς ανηλίκων, και θα παραμείνει μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του στο Εφετείο. 

Ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε σε μια διαδικτυακή εκπομπή, αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη υπόθεση και ο λόγος του ήταν αιχμηρός γι’ άλλη μια φορά.

«Οποιοσδήποτε πολίτης αυτής της χώρας, θα έπρεπε να νιώθει οργή, να νιώθει ντροπή, νομίζω παράλληλα πρέπει να νιώθει και φόβο. Ποτέ δεν ξέρεις αύριο, άμα πειράξουν την οικογένειά σου, τέτοιοι άνθρωποι, τον φίλο σου, την αδερφή σου, εσένα τον ίδιο», λέει αρχικά ο Νίκος Παππάς στη συνέντευξή του με αφορμή την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Στη συνέχεια ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας, που συνεχώς παίρνει θέση για κοινωνικά θέματα, ανέφερε:

«Ότι αυτός ο άνθρωπος θα τιμωρηθεί παραδειγματικά ή θα μείνει κι αυτός έξω; Μας πασάρουν τόσο καιρό ότι μιλάμε για ένα κράτος δικαίου, για ένα κράτος που όλα λειτουργούν νορμάλ. Όπως βλέπεις, δολοφόνοι βγαίνουν έξω, βιαστές βγαίνουν έξω και παιδιά που μπορεί απλά να κάνουν βόλτα στα Εξάρχεια να είναι στη φυλακή, ή ο κόσμος να τρώει ξύλο στις πλατείες επειδή φοράει μάσκα ή επειδή στραβοκοίταξε κάποιο μπάτσο. 

Δυστυχώς αυτό είναι το κράτος μας. Δεν αρκεί όμως να τους δικάζουμε από τα social media, πρέπει επιτέλους ο κόσμος να πάρει πιο σοβαρά τις πρωτοβουλίες διότι νομίζω αυτά τα φαινόμενα θα επαναληφθούν. 

Ελπίζω αυτή η απόφαση να είναι προσωρινή ή να ακυρωθεί άμεσα. Δεν ξέρω πως είναι η φάση νομικά. Αλλά νομίζω είναι τεράστιο σκάνδαλο αυτό που συνέβη».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΑΜΟΣ! Ανάρπαστα έγιναν τα πλαστικά καλαμάκια σε πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας...

Ουρές έκαναν οι πελάτες για να προμηθευτούν πλαστικά καλαμάκια σε πανηγύρι της Αττικής. 

Η ποικιλία προϊόντων και αγαθών στα πανηγύρια της χώρας είναι δεδομένη και αρκετοί είναι οι πολίτες που σπεύδουν σε αυτά, για να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που υπάρχουν για να αγοράσουν ορισμένα από αυτά.

Στο πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας της Ηλιούπολης ωστόσο, ένας συγκεκριμένος πάγκος με προϊόντα -ή καλύτερα ένα προϊόν- ήταν αυτός που κέντρισε το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού.

Ήταν αυτός με πλαστικά καλαμάκια, που οι πολίτες αγόρασαν σωρηδόν, μιας και η απαγόρευση της κυκλοφορίας τους μετρά ήδη ένα χρόνο. Όπως φαίνεται το ελληνικό δαιμόνιο του εμπόρου, που δεν υπέπεσε στην αντίληψη των Αρχών, αλλά και η… δίψα των πολιτών για «σωστή απόλαυση» αποτελεί σίγουρη επιτυχία στις πωλήσεις.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 18 Ιουλίου 1925, εκδίδεται το βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ «Ο Αγών μου». Η συνέχεια είναι γνωστή.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σρι Λάνκα... οι πραγματικοί ένοχοι κι η βουλησιαρχία των ανόητων "εξεγερμένων" με τρικυμία στα μυαλά τους...

Για τη Σρι Λάνκα και τα γεγονότα εξέγερσης, η κατευθυνόμενη ειδησιογραφία έδωσε τροφή στους επαναστατημένους ακτιβιστές να διαλαλούν πως έρχεται η σειρά της Ελλάδας, όπως ακριβώς πράττουν με τον Ντράγκι στην Ιταλία...

Τι συμβαίνει στη Σρι Λάνκα, πάλαι ποτέ Κεϋλάνη και ποιοι είναι οι πραγματικοί ένοχοι της οικονομικής και πολιτικής κρίσης;

Η οικονομική και πολιτική κρίση στη Σρι Λάνκα έχει τις ρίζες της στο χυδαίο καπιταλιστικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και στο εξωτερικό χρέος, που έχει εξαθλιώσει τη χώρα και στη συνέχεια μεταπώλησαν στους λεγόμενους "γύπες", τα λεγόμενα "επενδυτικά ταμεία" (αμοιβαίο κεφάλαιο ιδιωτικών κεφαλαίων -  vulture funds), όπως ακριβώς συμβαίνει με τα λεγόμενα "κόκκινα δάνεια" στην αποικία Ελλάδα.

Η βρετανική αποικία Κεϋλάνη, σήμερα Δημοκρατία της Σρι Λάνκα, είναι νησί στον Ινδικό Ωκεανό και βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σοβαρής οικονομικής και πολιτικής κρίσης που οδήγησε στην παραίτηση του προέδρου Γκοταμπάγια Ραγιαπάκσε (πρόεδρος από το 2019), ο οποίος έφυγε από τη χώρα στις 13 Ιούλη κι αντικαταστάθηκε προσωρινά από τον Πρωθυπουργό Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε, εν αναμονή ορισμού νέου αρχηγού κράτους. Κατοικείται από περίπου 22 εκατομμύρια ανθρώπους κι ήταν η πρώτη χώρα που κήρυξε πτώχευση τον 21ο αιώνα, μετά από μήνες απροσμέτρητου πληθωρισμού ρεκόρ και ελλείψεων σε καύσιμα, τρόφιμα, φάρμακα. Βέβαια, να ληφθεί υπόψη πως το κυβερνών κόμμα Podujana Peramuna SLPP, κέρδισε τις εκλογές (Αύγουστος 2020) απέναντι στο αμερικανοκίνητο κίνημα Samagi Jana Balawegaya.

Τα δυτικά ΜΜΕ, αλλά κι οι "επαναστατημένοι" που κάθε τόσο δίνουν ελπίδες εξέγερσης στην αποικία Ελλάδα, ασχολήθηκαν με την κατάσταση στη Σρι Λάνκα τονίζοντας κι επικεντρώνοντας στη διαφθορά του πολιτικού συστήματος -λες κι η διαφθορά στον "πολιτισμένο" κόσμο δεν υπάρχει-, αλλά και δείχνοντας στο ειδώλιο των κατηγορουμένων την κινεζική συνεργασία της κυβέρνησης που έκανε ανοίγματα στην Κίνα κι εκλέχθηκε το 2020, δεδομένου ότι το Πεκίνο έχει άριστες σχέσεις με την κυβέρνηση και έχει χρηματοδοτήσει σημαντικές κατασκευές υποδομών στο Νησί: η βολική "Κινεζική επιρροή", στα βήματα αναγνώρισης των Σκοπίων ως Β. Μακεδονία, για να μπει φρένο στη Ρωσική επιρροή στα Βαλκάνια.

Αν και οι ευθύνες της τοπικής πολιτικής τάξης δεν μπορούν να παραγνωριστούν, η Σρι Λάνκα είναι θύμα του καπιταλιστικού χρηματοπιστωτικού συστήματος που στραγγάλισε τη χώρα. Η κατάσταση αυτή, σε συνδυασμό με την αύξηση των τιμών των πρώτων υλών, οδήγησε στην επιδείνωση της οικονομικής κρίσης στη Σρι Λάνκα.

Ποιος ωφελείται από την κρίση στη Σρι Λάνκα;

Οι δυτικές χώρες και κυρίως οι ΗΠΑ, ενδιαφέρονται περισσότερο να χρησιμοποιήσουν την κρίση της Σρι Λάνκα ως μια γεωπολιτική χειραγώγηση και δεν είναι πρόθυμες να προσφέρουν πραγματική βοήθεια στη χώρα. Για τη δύση η Σρι Λάνκα που βρίσκεται σε κρίση προκαλεί αμέτρητο ενθουσιασμό.

Ας λάβουμε υπόψη μας:

H Κίνα κατέχει μόλις το 10% του εξωτερικού χρέους της Σρι Λάνκα.

Οι πραγματικοί κύριοι "πιστωτές" της Σρι Λάνκα είναι τα ιδιωτικά κερδοσκοπικά κεφάλαια της Wall Street, τα λεγόμενα "γύπες" (αμοιβαίο κεφάλαιο ιδιωτικών κεφαλαίων -  vulture funds), ή hedge funds (λεγόμενα αντισταθμιστικά επενδυτικά κεφάλαια), που κατέχουν το 47% του εξωτερικού χρέους της χώρας. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 16,4 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η Κίνα κατέχει λιγότερο από 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια εξωτερικό χρέος της Σρι Λάνκα, εκ των οποίων μόνο ένα δισεκατομμύριο αναμένεται να αποπληρωθεί το τρέχον οικονομικό έτος. Άλλοι μεγάλοι "πιστωτές" περιλαμβάνουν την Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης (13%), την Ιαπωνία (10%), την Παγκόσμια Τράπεζα (9%) και την Ινδία (2%).

Από την αρχή της κρίσης, μόνον η Κίνα είναι η χώρα που έχει υποστηρίξει περισσότερο τη Σρι Λάνκα, δωρίζοντας 74,5 εκατομμύρια δολάρια μέσω ενός δωρεάν ανθρωπιστικού ταμείου και διασφαλίζοντας την προμήθεια βασικών φαρμάκων.

Επιπλέον, η κυβέρνηση του Πεκίνου ανέλαβε την υπόσχεση να δωρίσει 10.000 τόνους ρυζιού, που μπορούν να εγγυηθούν ένα γεύμα την ημέρα για 1,1 εκατομμύρια μαθητές για ένα χρόνο. Η πρώτη αποστολή 1.000 τόνων εστάλη τον Ιούνη κι η δεύτερη έφτασε στις 13 Ιούλη.

Η δύσκολη κατάσταση που βιώνει η χώρα θα βαρύνει τους ώμους της νέας πολυκομματικής κυβέρνησης, που θα πρέπει να σχηματιστεί μετά τον ορισμό νέου προέδρου, που έχει προγραμματιστεί για τις 20 Ιούλη.

Η Κίνα έχει εγγυηθεί ότι θα συνεχίσει να παρέχει βοήθεια για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Σρι Λάνκα και θα υποστηρίζει τις προσπάθειές για ανάκαμψη της οικονομίας και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του πληθυσμού της, όπως διαβεβαίωσε ο Wang Wenbin, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Πεκίνου.

Στην "πολιτισμένη" δύση τρίβουν τα χέρια τους κι "εξεγερμένοι" κεντροαριστεροί που βλέπουν να πέφτει ο Μητσοτάκης αλά Σρι Λάνκα, με τη βοήθεια των ΜΜΕ της αργυρώνητης πορνείας εργάζονται για την πλήρη εξαγορά της Σρι Λάνκα.

Και... Σινοφοβία, όπως Ρωσοφοβία...

Αφιερωμένο... σ' όσους που κάθε τόσο βλέπουν κι εκλαμβάνουν εξεγέρσεις τις "επαναστάσεις" των ΗΠΑ (πτώσεις-εναλλαγή κυβερνήσεων στη δύση, εξεγερμένοι στη βουλή της Λιβύης, που δεν ελέγχουν οι ΗΠΑ, πολύχρωμες επαναστάσεις, "αραβική άνοιξη made in USA" κι άλλα ευτράπελα):