Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Τριτη 19 Ιουλιου 2022


Για γέλια 

Locomotiva  café bar βιβλιοπωλείο

Ανακοίνωση Locomotiva Cooperativa

Μόνο σαν τρολ θα μπορούσε να ακουστεί η π[αρουσία του κου Καζάκη σε εκδήλωση στη Λοκομοτίβα και έτσι θα παραμείνει…

Ζητάμε συγνώμη για την κακή συνεννόηση αλλά η εκδήλωση της Δευτέρα 18/7 δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στη Λοκομοτίβα.

Την ώρα που όλη η οπορτουνιστική εξωκοινοβουλευτικη "Αριστερά" (Τροτσκιστές,Αναρχοσυριζαίοι,Σοσιαλοδημοκράτες,Ευρωκομμουνιστές) που δρα ως δορυφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει "συναυλίες ειρήνης" και άλλες φιέστες για να ξεπλύνει τους Ουκρανούς Ναζί και να υποστηρίξει τους Ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της Δύσης, αυτοί φιμώνουν πολιτική εκδήλωση λόγω της παρουσίας ενός ομιλητή. 

Σκατά στους σιχαμένους τροτσκικιστές του ΕΕΚ λοιπόν που δεν μας εκπλησει.. Όλη η πολιτική ευθύνη χάρισμα τους

Συμφωνα με πληροφορίες το ΕΕΚ αθέτησε την συμφωνία του και ενώ είχε κλειστεί η παρακάτω εκδήλωση για την Ουκρανία,στην Locomotiva, τελικά την σαμπόταρε αρνούμενο να διεξαχθεί.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να μας λυθούν οι απορίες της πτώσης του Ουκρανικού φορτηγού-αεροπλάνου τύπου Αντόνοφ, που κατέπεσε, έξω απ΄την Καβάλα και για να ξεσκεπαστεί η παγκόσμια συνωμοσία σιωπής των εμπλεκόμενων κρατών και παραπλάνησης των πολιτών, να τι ακριβώς συνέβη.

Σύμφωνα με σερβικά σάιτ, το αεροπλάνο που μετέφερε 12 τόνους πυρομαχικών από τη Σερβία στην Ιορδανία, ήταν το πρώτο θύμα της επίσκεψης Μπάιντεν στο Ισραήλ.

Μετά τη σύναψη μιας συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της CIA και της Μοσάντ, η Ιερουσαλήμ αποφάσισε να εμποδίσει την προμήθεια στρατιωτικού φορτίου δυτικών όπλων, τα οποία πούλησε το Κίεβο, στη στρατιωτική πτέρυγα της Χεζμπολάχ. Περισσότερα από εκατό Nlow ATGM, 55 Stingers και περίπου εκατό ακόμα Javelin ATGM, καθώς και 500 επιθετικά τουφέκια Καλάσνικοφ και BK για αυτά, και περισσότερες από 100 μονάδες RPG 30 και πυρομαχικά πωλήθηκαν σε έναν εκπρόσωπο της Χεζμπολάχ στις 28 Ιουνίου, μέσω ενός εκπρόσωπου της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με άμεση εντολή του Kirill Budanov (αρχηγός της Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Αμυνας της Ουκρανίας).

Το κόστος της συμφωνίας ήταν ύψους 9 εκατομμύριων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων μεταφοράς και μιας προμήθειας, για μια σερβική ομάδα οργανωμένου εγκλήματος που ειδικεύεται στο λαθρεμπόριο. 

Και εδώ εξηγείται η επιλογή μετάβασης του αεροσκάφους, στην Ιορδανία. 

Από το έδαφος της Ιορδανίας, το φορτίο έπρεπε να φτάσει στην Παλαιστίνη κατά μήκος του χερσαίου διαδρόμου.

Ωστόσο, κατά σύμπτωση, η παράδοση του οπλισμού συνέπεσε με το τέλος της επίσκεψης της αμερικανικής αντιπροσωπείας στο Ισραήλ και δεν έμελλε να πραγματοποιηθεί. Αν και, ελήφθη προκαταβολή σε BTC,(μπιτκόιν), σε κάποια πορτοφόλια στα ΗΑΕ, ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ετσι, φαίνεται ότι τις πληροφορίες, για το περιεχόμενο του φορτίου, έδωσε η CIA, στην Μοσάντ, που τελικά φαίνεται να το κατέρριψε, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού την παραγωγική μηχανή λαθρεμπορίου της Ουκρανίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η σύζυγος του Ζελένσκι θα μιλήσει στο αμερικανικό Κογκρέσο την Τετάρτη !!!

Ακολουθούν ο κουνιαδος,

ο μπατζανάκης &

…η συνυφαδα του…;)…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας καταγγέλλει τρομοκρατική επίθεση κατά του συστήματος φυσικού αερίου στα ανατολικά της χώρας

Ο υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας, Ταρέκ Ελ Αισάμι , κατήγγειλε την Κυριακή την επίθεση εναντίον του συστήματος φυσικού αερίου ανατολικά της χώρας, επισημαίνοντας επίσης ότι οι εργαζόμενοι έχουν κινητοποιηθεί για την αποκατάσταση του.

«Απευθύνουμε την καταγγελία μας στη χώρα και στους λαούς του κόσμου για μια νέα επίθεση στο σύστημα φυσικού αερίου στην Ανατολική Βενεζουέλα. Πρόκειται για τις ίδιες τρομοκρατικές ομάδες, που όπως πάντα, ενήργησαν ενάντια στο εθνικό συμφέρον για να επηρεάσουν τη ζωή του λαού μας», δήλωσε ο υπουργός Ελ Αισάμι.

Ομοίως, ο υπουργός της Βενεζουέλας τόνισε ότι αυτή η επίθεση επιδιώκει να απειλήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στη χώρα, «η άθλια επίθεση είναι μέρος του σεναρίου της δολιοφθοράς που διαπράττουν οι εχθροί της ειρήνης», είπε. 

«Αυτή τη στιγμή σβήνουμε τη φωτιά που προκλήθηκε από αυτήν την εγκληματική ενέργεια, για να αποκαταστήσουμε την παροχή των υπηρεσιών αυτής της υποδομής», επεσήμανε ο Ελ Αισάμι. 

Ανέφερε τέλος, ότι εκείνη τη στιγμή οι εργαζόμενοι της Petróleos de Venezuela S.A. (PDVSA), πυροσβέστες, τεχνικό προσωπικό και μέλη των Εθνικών Μπολιβαριανών Ενόπλων Δυνάμεων (FΑΝΒ), εξακολουθούν να επιχειρούν για να αποκαταστήσουν τη λειτουργία του συστήματος αερίου στα Ανατολικά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βλέποντας τώρα τυχαία ειδήσεις από την ΕΡΤ1 συμπεραίνω ότι ουδέποτε η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε τόσο πανηλίθιους και πουλημένους πολιτικούς.

Δεν υπάρχουν λόγια... έμπλεξαν για χάρη του Ζελένσκι και των ΗΠΑ στον πόλεμο της Ουκρανίας χωρίς την παραμικρή προετοιμασία - και τώρα κλαψουρίζουν που η Γκαζπρόμ κλείνει τους αγωγούς.

Δηλαδή τι περιμένατε να κάνει, να σας πει κι ευχαριστώ;

Απίστευτα πράγματα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν κατάλαβα καλά εμείς κόβουμε στους Ρώσους το Facebook Google Mc Dolalds κι αυτοί μας κόβουν το γκαζ το πετρέλαιο και τα σιτηρά. Με άλλα λόγια τους πετσοκοψαμε παλι

Σχολιο.- όπως είχε πει ένας Γερμανός πολιτικός του 50., το ΝΑΤΟ δημιουργήθηκε για να έχει τις ΗΠΑ μέσα στήν Ευρώπη, την Ρωσία έξω, και τη Γερμανία από κάτω…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα η Gazprom έστειλε ειδοποίηση στην Uniper τον μεγαλύτερο παροχο αερίου για την Γερμανική βιομηχανία ότι δεν μπορεί να συνεχίσει την τροφοδοσία λόγου ανώτερου βίας.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΞΕΝΟ ΚΩΛΟ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ δλδ που στήριζε την οικονομία της στο Ρωσικό αέριο μπαίνει στην ύφεση και μαζί της όλη η Ευρώπη.

Οι γελοίες προτάσεις των Γερμανών ειδικών του τύπου περιορίστε το μπάνιο και 17 βαθμούς το βράδυ η θέρμανση μέσα,στο χειμώνα όπως και το να μετακομίσουν άκουσον άκουσον οι συνταξιούχοι Γερμανοί για το χειμώνα στη Κρήτη δείχνει το ποιόν αυτών που κάνουν κουμάντο στην Ευρώπη



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



14 Ιουλίου

Καταστρέφουν τις Natura με προθεσμία 7 ημερών

Το νέο νομοσχέδιο με 97 άρθρα που έχει τεθεί για διαβούλευση μόλις 7 ημερών προβλέπει:

- Ιδιώτες αξιολογητές για τις ΜΠΕ θα αμείβονται απευθείας από τους φορείς των έργων! 

- Εντός των ορίων των αυστηρά προστατευόμενων περιοχών (κατηγορία στην οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά από τα κράτη-μέλη να εντάξουν τουλάχιστον το 10% της επικράτειας) επιτρέπει ακόμα περισσότερες δραστηριότητες που είναι ασύμβατες με κάθε έννοια αυστηρής προστασίας, όπως η κατασκευή πλατειών και «γραμμικών υποδομών μεταφορών» (δηλαδή δρόμων), οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και τηλεπικοινωνιών, η ερασιτεχνική αλιεία και η βόσκηση.

- Την επιβάρυνση όλων των ζωνών προστασίας των προστατευόμενων περιοχών Natura 2000. Χαρακτηριστικά στις ζώνες προστασίας της φύσης (δεύτερη σε αυστηρότητα ζώνη προστασίας) προβλέπονται πλέον η κατασκευή και λειτουργία τουριστικών καταλυμάτων και άλλων τουριστικών υποδομών, εγκαταστάσεων ΑΠΕ καθώς και κατασκηνώσεων, ενώ σε όλες τις κατηγορίες (πλην της «απόλυτης προστασίας») προβλέπονται πλέον εξορυκτικές δραστηριότητες! 

- Για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα, επιτρέπεται η παραχώρηση άνευ οικονομικού ανταλλάγματος της απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης, παρόχθιας ζώνης και υδάτινου στοιχείου θάλασσας για την εγκατάσταση μετεωρολογικών ιστών πακτωμένων στον πυθμένα ή πλωτών εξεδρών για την εγκατάσταση μετεωρολογικών ιστών για όσο χρόνο διαρκεί η χρήση τους!!! 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΙΝΑΙ ΒΙΑΣΤΗΣ !!!

Αν η Μενδώνη αποχωρεί απ όπου υπάρχει πανό, να βάλουμε ένα και στο Υπουργείο!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



19/7/2022  -  6.00 μ.μ.

Η τωρινή ενημέρωση έχει χαρακτήρα ανασκόπησης όλου του προηγούμενου 24ώρου.

- Σε επιχειρησιακό επίπεδο, να πούμε ότι τα μέτωπα διατηρούνται σχεδόν όλα ενεργά, αλλά με διαφορετικό βαθμό στρατιωτικών εμπλοκών, αφού είναι σαφείς οι τακτικές επιλογές των συμμαχικών δυνάμεων Ρωσίας - ΛΔ, αλλά και οι κινήσεις στις οποίες αναγκάζονται οι αντίστοιχες δυνάμεις της Ουκρανίας, προσπαθώντας (μάλλον ανεπιτυχώς) να ακολουθήσουν τις κινήσεις των αντιπάλων τους. Θα τα πάρουμε με τη σειρά, από Βορρά προς Νότο:

- Χάρκοβο: Εδώ έχουμε κυρίως «μάχες θέσεων», με τις συμμαχικές δυνάμεις να ελέγχουν. τυπικά, το 20% της έκτασης της Περιφέρειας, αλλά την ισχύ πυρός τους να καλύπτει πολύ μεγαλύτερη περιοχή, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του Χαρκόβου. Λόγω των πρόσφατων μαζικών βίαιων στρατολογήσεων από ουκρανικής πλευράς, δημιουργήθηκε ένα - τρόπω τινί - rotation, στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεών της, δηλαδή η δυνατότητα στους στρατιωτικούς της να πολεμούν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και μετά να αποσύρονται, προσωρινά, για ξεκούραση και ανάληψη δυνάμεων. Η Περιφέρεια του Χαρκόβου, λόγω της γειτονίας της με το Ντονμπάς, προσφέρεται, θεωρητικά, ως τόπος προσωρινής απόσυρσης. Μόνο που οι συμμαχικές δυνάμεις το γνωρίζουν αυτό άριστα και, ειδικά, οι ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις στρέφουν αυτή την τακτική των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων εναντίον τους, χτυπώντας με πλήγματα ακριβείας ακριβώς τις δυνάμεις που αποσύρονται στα μετόπισθεν. Αυτό δημιουργεί διπλό πλήγμα: αριθμητικό, αφού η δυνατότητα για rotation γρήγορα εξανεμίζεται και ηθικό, αφού δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις μπορούν να «πετύχουν» τις αντίστοιχες ουκρανικές σε οποιοδήποτε σημείο, γνωρίζουν άριστα τα σημεία προσωρινής ή μόνιμης στρατοπέδευσής τους και τις χτυπούν «στο ψαχνό», δημιουργώντας κάθε φορά εκατόμβες «εξουδετερωμένων Ουκρανών και ξένων (μην τους ξεχνάμε αυτούς) στρατιωτικών...

- Σέβερσκ-Σολεντάρ-Αρτιόμοφσκ (Μπάχμουτ): Το Σέβερσκ είναι υπό πλήρη επιχειρησιακό κλοιό των συμμαχικών δυνάμεων. Οι ανατολικές του συνοικίες και τα γύρω χωριά εκκαθαρίζονται ήδη από την παρουσία Ουκρανών στρατιωτικών και ξένων μισθοφόρων. Οι ουκρανικές μονάδες που βρίσκονται ακόμη μέσα στην πόλη έχουν τη βούληση να υποχωρήσουν (αυτή είναι και η θέση του Ουκρανού αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Βαλέρι Ζαλούζνι), όμως υπάρχουν και οι λεγόμενες «μονάδες συγκράτησης», αποτελούμενες κυρίως από Ουκροναζί, που εμποδίζουν τις αντίστοιχες του τακτικού στρατού (VSU) και της «Εδαφικής Άμυνας» να αποχωρήσουν, κατά διαταγή του Ζελένσκι και, κατ' ουσίαν, των Δυτικών (Βρετανών, κυρίως) συμβούλων του... Στην πράξη είναι θέμα λίγων ημερών η πλήρης κατάληψη/απελευθέρωση της πόλης... Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και γύρω από το Αρτιόμοφσκ (Μπάχμουτ). Στη μέση ακριβώς, το Σολεντάρ, από τη μία διαθέτει την πιο άρτια οχύρωση από ουκρανικής πλευράς, από την άλλη όμως η επερχόμενη κατάληψη/απελευθέρωση των δύο άλλων πόλεων θα το θέσει σε πολιορκία απ' όλες τις πλευρές και θα οδηγήσει, μοιραία, σε μια συντριπτική και αιματηρή ήττα τις ουκρανικές δυνάμεις, εάν δεν αποφασίσουν ή να αποχωρήσουν συντεταγμένα, ή να παραδοθούν στις συμμαχικές δυνάμεις Ρωσίας - ΛΔ.

- Σλαβιάνσκ-Κραματόρσκ: Πίσω (χρονικά και γεωγραφικά) από την κατάληψη/απελευθέρωση της προηγούμενης «τριπλέτας» πόλεων έρχεται η «μάχη των μαχών» σε ό,τι αφορά στο Ντονμπάς, δηλαδή αυτή των Σλαβιάνσκ-Κραματόρσκ, που θα σημάνει ουσιαστικά την πλήρη απελευθέρωση και της ΛΔ Ντονιέτσκ από την παρουσία των Ουκροναζί. Επί του παρόντος ενεργό είναι το μέτωπο στα βόρεια και τα ανατολικά του Σλαβιάνσκ, όπου οι συμμαχικές δυνάμεις κερδίζουν αργά αλλά σίγουρα έδαφος. Η απελευθέρωση του Σέβερσκ θα δώσει τη δυνατότητα στις συμμαχικές δυνάμεις να ενισχύσουν από εκεί, κινούμενες προς τα δυτικά, το μέτωπο γύρω από το Σλαβιάνσκ. Προς το Κραματόρσκ αναμένεται να κινηθούν, αντίστοιχα, οι δυνάμεις που θα ολοκληρώσουν την απελευθέρωση του Σολεντάρ και του Αρτιόμοφσκ (Μπάχμουτ), κινούμενες προς τα βόρεια-βορειοδυτικά.

- Αβντέγεφκα-Κονσταντίνοφκα: Το άλλο σημαντικό μέτωπο για τη ΛΔ Ντονιέτσκ, που βρίσκεται βόρεια-βορειοδυτικά της πρωτεύουσας της περιοχής και αποτελεί το βασικό σημείο προέλευσης των καθημερινών ανηλεών βομβαρδισμών των κατοικημένων περιοχών του Ντονιέτσκ και τον γύρω πόλεων (Γιασινοβάταγια, Γκόρλοφκα, Μακέγεφκα κλπ). Το μέτωπο αυτό έχει ενεργοποιηθεί ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες και οι δυνάμεις της ΛΔ Ντονιέτσκ, που εδώ σηκώνουν το κύριο βάρος, με την υποστήριξη και του ρωσικού πυροβολικού, των πυραυλικών δυνάμεων και της αεροπορίας στρατού, έχουν καταφέρει σημαντικά πλήγματα στις αντίπαλες δυνάμεις και έχουν θέσει σε επιχειρησιακό «ημικλοιό» (απο 2 πλευρές, βόρεια και ανατολικά) την Αβντέγεφκα, ενώ άλλες μονάδες έχουν καταλάβει τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Αβντέγεφκα-Κονσταντίνοφκα, αποκόπτοντας τις ουκρανικές δυνάμεις μεταξύ τους, αλλά και τη δυνατότητα ανεφοδιασμού τους. Το μέτωπο αυτό θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων.

- Χερσώνα-Νικολάγεφ-Ζαπορόζιε: Η περιώνυμη «αντεπίθεση» των Ουκρανών στην Περιφέρεια της Χερσώνας ήταν ένα ακόμη επικοινωνιακό τέχνασμα που ξεφούσκωσε όπως και όλα τα προηγούμενα. Για το μόνο που είναι ικανοί οι Ουκρανοί, είναι να επιφέρουν πλήγματα στον άμαχο πληθυσμό και στις ειρηνικές υποδομές (η Νόβαγια Καχόφκα βομβαρδίστηκε ήδη άλλες 3 φορές μετά την πρώτη και κτηνωδέστερη, στις 11/07). Ωστόσο οι δυνάμεις τους δεν κέρδισαν ούτε σπιθαμή εδάφους, ενώ όλες οι προσπάθειες για «ηρωικά γιουρούσια» έχουν μετατραπεί σε... πανωλεθρίαμβο... Στο Νικολάγεφ, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν φτάσει πολύ κοντά στην πόλη και έχουν τον έλεγχο πυρός γύρω από αυτήν, εξουδετερώνοντας συχνά μονάδες που περνούν στρατιωτική εκπαίδευση στην περιοχή ή «ξεκουράζονται» στα πλαίσια του rotation, όπως και στην Περιφέρεια Χαρκόβου. Με αυτές τις περιοχές, ωστόσο, όπως και με το υπόλοιπο 30% της Περιφέρειας του Ζαπορόζιε (και την ίδια την πόλη, που βρίσκεται προς το παρόν υπό τον έλεγχο του καθεστώτος του Κιέβου) θα ασχοληθούν σοβαρά κατά την 3η φάση της ΕΣΕ, δηλαδή μόλις ολοκληρωθεί η απελευθέρωση όλου του Ντονμπάς...

- Δύο διαφορετικές «Γερμανίες»: Από τη μία, αυτή του καγκελάριου Όλαφ Σολτς, που σε άρθρο του στην κυριακάτικη Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) έγραψε ότι «η ΕΕ δεν πρόκειται να πάρει πίσω τις κυρώσεις που επέβαλε κατά της Ρωσίας λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία, εάν οι δύο αυτές χώρες συνάψουν ειρήνη με τους όρους της Μόσχας». Και από την άλλη, αυτή της βουλευτίνας του Linke Σεβίμ Νταγντελέν, που σε συνέντευξή της στην κινεζική Global Times επισημαίνει, ότι «η αύξηση της ποσότητας των εξοπλισμών που προμηθεύει η Δύση την Ουκρανία, θέτει τη διεθνή κοινότητα υπό την απειλή ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου»... Απλά για σύγκριση και περίσκεψη...

- Μία από τις πιο ξεκάθαρες οδηγίες (διαταγές, εάν θέλετε) που έδωσε ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού στον επικεφαλής της Στρατιωτικής Διοίκησης του «Νότου» των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης που πραγματοποίησε στη γραμμή του μετώπου στο Ντονμπάς, ήταν να πλήττονται με υψηλής ακρίβειας πυραυλικά χτυπήματα τα βαρέα όπλα μεγάλου βεληνεκούς των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, με τα οποία πραγματοποιούνται οι καθημερινές επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές του Ντονμπάς και των υπόλοιπων απελευθερωμένων περιοχών.

- Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές της ΛΔ Ντονιέτσκ, υπάρχουν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για το γεγονός, ότι την έκρηξη στο Θέατρο Δράματος της Μαριούπολης στις 16/03 του τρέχοντος έτους την προκάλεσαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, με εκπυρσοκρότηση εκρηκτικών μηχανισμών από το εσωτερικό του κτηρίου. Από τα ερείπια του θεάτρου ανασύρθηκαν 11 πτώματα αμάχων πολιτών (κάτι που δεν έχει καμία σχέση με τα πομπώδη ψέματα των Ουκρανών «φεϊκογράφων» περί δήθεν 600 νεκρών... Η αλήθεια είναι, πως όσα και να ήταν τελικά τα θύματα, υπεύθυνοι γι' αυτά ήταν και είναι αποκλειστικά οι Ουκροναζί που εκείνες τις ημέρες ακόμη «έλυναν και έδεναν» μέσα στη δύστυχη πόλη...

- Η μέχρι σήμερα υλική βοήθεια του ρωσικού κράτους προς τους πρόσφυγες από το Ντονμπάς και την υπόλοιπη Ουκρανία που έχουν περάσει τα σύνορά της από την έναρξη της ΕΣΕ (24/02) και μετά, ανέρχεται σε 5 δισεκ. ρούβλια (περί τα 83 εκατ. ευρώ). Λόγος γίνεται ΜΟΝΟ για τα κοινωνικά επιδόματα σε χρήμα και όχι για το σύνολο της ανθρωπιστικής βοήθειας, που κυμαίνεται σε ακόμη μεγαλύτερα μεγέθη...

- Το πρώτο πολωνικής κατασκευής αυτοκινούμενο οβιδοβόλο τύπου Krab καταστράφηκε στην Ουκρανία από ρωσικά πυρά, σύμφωνα με το πολωνικό portal onet.pl, που με τη σειρά του επικαλείται ουκρανικές πηγές πληροφόρησης. Το Krab ουσιαστικά θυμίζει τανκ και το διαμέτρημά του είναι σύμφωνο με τα ΝΑΤΟϊκά στάνταρ των 155 mm.

- Σημαντικό τμήμα της σοδειάς σιτηρών στις Περιφέρειες του Ζαπορόζιε, του Νικολάγεφ, της Χερσώνας και του Χαρκόβου θα χαθεί για τους αγρότες των περιοχών, εξαιτίας των δολιοφθορών που προκαλούν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στα χωράφια παραγωγής (από κάψιμο σιτηρών, μέχρι παγίδευση με εκρηκτικά). Αυτό αναφέρουν οι προσωρινές Περιφερειακές διοικήσεις όλων των παραπάνω περιοχών, με ξεχωριστές ανακοινώσεις.

- Έχουμε και τον πρώτο υποψήφιο για την αποψινή «π@π@ρ1@ της ημέρας: Ο Ζοζέπ Μπορέλ, «Υπουργός Εξωτερικών» της ΕΕ, σε δηλώσεις που έκανε κατά την προσέλευσή του στο Eurogroup των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, ανέφερε πως «παραμένει πεπεισμένος για το ορθό της απόφασης επιβολής κυρώσεων από την ΕΕ προς τη Ρωσία», αλλά κάλεσε τις χώρες της ΕΕ να έχουν «στρατηγική υπομονή», δεδομένου ότι οι όποιοι περιορισμοί (προς τη Ρωσία) «δεν θα δώσουν αποτελέσματα σε μία μέρα, μια εβδομάδα ή έναν μήνα». Η νέα πρόταση του Μπορέλ προς το Eurogroup θα είναι το εμπάργκο στη διακίνηση χρυσού... «Δοξάστε» τον!...

- Σε άλλη του δήλωση ο (ίδιος) Ζοζέπ Μπορέλ που θεωρεί «ορθή απόφαση» την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία, θεωρεί επίσης ότι η εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω ποτάμιων οδών από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία «δεν επαρκεί» και καλεί τη Ρωσία και την Ουκρανία... «να τα βρουν» σε αυτό το θέμα κατά τη συνάντηση που θα έχουν αυτή τη βδομάδα (20/21/07) στην Κωνσταντινούπολη, μαζί με τους εκπροσώπους της Τουρκίας και του ΟΗΕ. Ξανα-«δοξάστε» τον!...

- 57 νεκροί στρατιωτικοί και 7 κατεστραμμένες μονάδες στρατιωτικού υλικού ήταν οι απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κατά το προηγούμενο 24ωρο στις μάχες τους με τις δυνάμεις της ΛΔ Λουγκάνσκ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τοπικής Λαϊκής Πολιτοφυλακής, Ιβάν Φιλιπόνενκο.

- Σύμφωνα με τον επικεφαλής της προσωρινής διοίκησης της επαρχίας της Καχόφκα, Βλαντίμιρ Λεόντιεφ, καταστροφές από τη βάρβαρη και αλήτική πυραυλική επίθεση της 11/07 στη Νόβαγια Καχόφκα έχει πάθει το 70% των κατοικιών της πόλης, ενώ παραμένουν ακόμη αγνοούμενοι 4 άμαχοι πολίτες, από τους 7 που είχαν ανακοινωθεί από την ημέρα, κιόλας, της τραγωδίας.

- Στη Γεωργία, η δημοτική αρχή της πρωτεύουσας Τμπιλίσι αποφάσισαν τη διακοπή, από τις 31/07, του προγράμματος παροχής δωρεάν κατοικίας στους Ουκρανούς πρόσφυγες και την αντικατάστασή του από μηνιαίο επίδομα ύψους 300 λάρι (περί τα 105 ευρώ).

- Στην Περιφέρεια του Ζαπορόζιε, όπου οι ουκρανικές αρχές διέκοψαν την παροχή φυσικού αερίου, η παροχή θα αποκατασταθεί εντός 2 μηνών, με αγωγό που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία. Επίσης στο Μπερντιάνσκ της ίδιας Περιφέρειας, το τμήμα της αποχέτευσης της πόλης που λόγω φθοράς «έσπασε» δύο φορές κατά το πρόσφατο παρελθόν, ξεκίνησε να επισκευάζεται και θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων εβδομάδων. Όλος ο εξοπλισμός και οι αγωγοί-συλλέκτες λυμάτων προσφέρθηκαν δωρεάν από το ρωσικό κράτος, σύμφωνα με τις προσωρινές αρχές της Περιφέρειας.

- Επιστρέφοντας στα «επιχειρησιακά», ενδιαφέρον παρουσίασε η πληροφορία που έδωσε ο αντισυνταγματάρχης της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της ΛΔ Λουγκάνσκ Αντρέι Μάροτσκο, ότι οι ουκρανικές δυνάμεις στο Αρτιόμοφσκ (Μπάχμουτ) και το Σολεντάρ, εξαιτίας της έλλειψης πολεμοφοδίων για τους όλμους και τα πυροβόλα εδάφους τους, άρχισαν να χρησιμοποιούν κακής ποιότητας βλήματα, από αυτά που υπέστησαν ζημιές από πρόσφατα πλήγματα ρωσικών πυραύλων σε αποθήκες πυρομαχικών των VSU, με αποτέλεσμα να έχουν συμβεί ουκ ολίγα «ατυχήματα» κατά τη χρήση τους...

- Για πρώτη φορά από την έναρξη της ΕΣΕ οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν για πλήγματα κατά των θέσεων του ουκρανικού στρατού επιθετικά drones νέας τεχνολογίας τύπου Lancet-3 (τα αποκαλούμενα και drones-«καμικάζι»), σύμφωνα τον Περιφερειακό Σύμβουλο της περιοχής, Βλαντίμιρ Ρόγκοφ.

- Στην Περιφέρεια του Ροστόφ (Ρωσία) συνελήφθη κάτοικος της ΛΔ Λουγκάνσκ που από το 2018 είχε στρατολογηθεί από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες για να μεταδίδει πληροφορίες για τις μετακινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή.

- Τα βιοχημικά εργαστήρια που λειτουργούσαν στην Ουκρανία με τη χρηματοδότηση και την υψηλή εποπτεία των ΗΠΑ δεν τηρούσαν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, κατά πάσα πιθανότητα ΣΚΟΠΙΜΑ, ώστε να χρησιμοποιούν τον τοπικό πληθυσμό ως «πειραματόζωο». Αυτό δήλωσε χτες η Ιρίνα Γιαροβάγια, αντιπρόεδρος της ρωσικής Κρατικής Δούμας (Βουλής) και συμπρόεδρος της Επιτροπής της Δούμας για τη διερεύνηση της δραστηριότητας των βιοχημικών εργαστηρίων των ΗΠΑ στο έδαφος της Ουκρανίας.

- Πάμε τώρα και στα επιχειρησιακά πλήγματα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων προς τις αντίστοιχες ουκρανικές κατά τη διάρκεια του περασμένου 24ώρου:

- Πυραυλικό χτύπημα ακριβείας σε σημείο εκφόρτωσης στρατιωτικού υλικού στον σιδηροδρομικό σταθμό Ουντάτσνογε (ΛΔ Ντονιέτσκ) οδήγησε στην ολοσχερή καταστροφή πάνω από 10 ουκρανικών πυραυλικών συστημάτων πολλαπλών εκτοξεύσεων Grad B-21.

- Σε άλλα σημεία του μετώπου οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέστρεψαν 2 ουκρανικά συστήματα Uragan, 3 συστοιχίες Grad B-21 και 14 συστοιχίες οβιδοβόλων Giatsint-B.

- Η ρωσική αντιαεροπορία κατέρριψε, μεταξύ άλλων, 6 ουκρανικά drones και 2 βλήματα βαλλιστικών πυραύλων Tochka πάνω από το Λουγκάνσκ.

- Με πυραυλικά χτυπήματα ακριβείας από αέρος εξουδετερώθηκαν 250 ξένοι μισθοφόροι της λεγόμενης «Ταξιαρχίας των Ξένων» στο χώρο προσωρινής στρατοπέδευσής τους, σε περιοχή της ΛΔ Ντονιέτσκ.

- Με αντίστοιχο χτύπημα στην Περιφέρεια των Τσερκάσι, εξουδετερώθηκαν περί τους 60 Ουκρανοί στρατιωτικοί, επίσης στο χώρο προσωρινής στρατοπέδευσής τους.

- Το ρωσικό πυροβολικό με χτυπήματα σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στο έδαφος της ΛΔ Ντονιέτσκ κατέστρεψε ολοσχερώς 2 ουκρανικά ελικόπτερα Mi-8 και προξένησε σοβαρές ζημιές σε άλλα 2 του ίδιου τύπου.

- Η ρωσική αεροπορία κατέστρεψε 1 πυραυλικό σύστημα Buk στην περιοχή του Κραματόρσκ, καθώς και 3 αποθήκες οπλισμού και 1 αποθήκη καυσίμων του ουκρανικού στρατού στην Περιφέρεια του Ζαπορόζιε.

- Ο συνολικός απολογισμός των υλικών απωλειών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων από την έναρξη της ρωσικής ΕΣΕ (24/02) έως χτες (18/07) ήταν ο ακόλουθος: 257 αεροπλάνα, 142 ελικόπτερα, 1.564 drones, 356 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, 4.099 τανκ και λοιπά τεθωρακισμένα οχήματα, 759 αυτοκινούμενα πυραυλικά συστήματα πολλαπλών εκτοξεύσεων, 3.157 πυροβόλα εδάφους και ολμοβόλα, όπως και 4.392 στρατιωτικά τροχοφόρα διαφόρων ειδών και χρήσεων.

- Σύμφωνα με την εκτίμηση του Εντουάρντ Μπασούριν, εκπροσώπου της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της ΛΔ Ντονιέτσκ, η απελευθέρωση του Ντονμπάς θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη αυτού του έτους, χωρίς να προσδιορίζει ακριβείς ημερομηνίες. Ο Μπασούριν πρόσθεσε, ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δεν γνωρίζουν την παρούσα στιγμή από ποια πλευρά θα τους επιτεθεί ο αντίπαλος και γι' αυτό έχουν απλώσει τις δυνάμεις τους σε όλο το εύρος του μετώπου, κάτι που εκμεταλλεύονται με επιτυχία οι συμμαχικές δυνάμεις Ρωσίας - ΛΔ. Αναφερόμενος στην Αβντέγεφκα, ο Μπασούριν είπε ακόμη ότι «η θηλιά σφίγγει ολοένα και περισσότερο» και ότι οι Ουκρανοί στρατιωτικοί, εάν θέλουν να διατηρήσουν τη ζωή τους, έχουν δύο λύσεις: την παράδοση ή την υποχώρηση...

- Οι αναλύσεις αίματος των Ουκρανών στρατιωτικών που πιάστηκαν αιχμάλωτοι από τις συμμαχικές δυνάμεις δείχνουν, ότι είχαν μετατραπεί παρά τη θέλησή τους σε «πειραματόζωα», δήλωσε ο Κονσταντίν Κοσατσόφ, αντιπρόεδρος της ρωσικής Κρατικής Δούμας (Βουλής) και συμπρόεδρος της Επιτροπής της Δούμας για τη διερεύνηση της δραστηριότητας των βιοχημικών εργαστηρίων των ΗΠΑ στο έδαφος της Ουκρανίας.

- Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (της ΕΕ, εννοείται) αποφάσισε την εξτρά χορήγηση «στρατιωτικής βοήθειας» προς την Ουκρανία, σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής του, Σαρλ Μισέλ. (Στγ: Θα μπορούσε να είναι και... η «π@π@ρ1@ της ημέρας», εάν ήταν απλώς μια δήλωση)...

- Σύμφωνα με δήλωση του Περιφερειακού Συμβούλου του Ζαπορόζιε Βλαντίμιρ Ρόγκοφ, ο οποίος επικαλέστηκε πηγές προσκείμενες στην διοίκηση του τμήματος της Περιφέρειας που βρίσκεται ακόμη υπό τον έλεγχο του καθεστώτος του Κιέβου, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θέλουν να επαναλάβουν ένα «σενάριο» ανάλογο με αυτό του AzovStal' στη Μαριούπολη σε 2 μεγάλες επιχειρήσεις στο Ζαπορόζιε.

- Η αστυνομία της Χερσώνας συνέλαβε προπονητή παιδικών αθλητικών ομάδων, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν εκρηκτικά, όπως και βιβλιογραφία εκμάθησης ενεργειών σαμποτάζ σε παιδιά (!!!).

- Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές στη ΛΔ Λουγκάνσκ, η επιχείρηση απελευθέρωσης του Σολεντάρ αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι ουκρανικές δυνάμεις μέσα στην πόλη έχουν ναρκοθετήσει τα δημόσια κτήρια και αρκετούς δρόμους, στην προσπάθειά τους να καθυστερήσουν τις συμμαχικές δυνάμεις ή/και να προξενήσουν σε αυτές και στον άμαχο πληθυσμό όσο το δυνατόν περισσότερες απώλειες...

- Οι αρχές της Λευκορωσίας λαμβάνουν πληροφορίες για το θάνατο ή τον τραυματισμό πολιτών της χώρας, οι οποίοι βρέθηκαν να πολεμούν στο πλευρό του καθεστώτος του Κιέβου ως μισθοφόροι. Όπως υπογράμμισε ο Λευκορώσος Υπουργός Εξωτερικών Βλαντίμιρ Μακέι, η τιμωρία αυτών των ατόμων είναι ούτως ή άλλως αναπόφευκτη...

- Μονάδες της ρωσικής Εθνοφρουράς ανακάλυψαν σε περιοχή της ΛΔ Λουγκάνσκ κρησφύγετο με πυρομαχικά, αλλά και με προσωπικούς φακέλους Ουκρανών στρατιωτικών.

- Στελέχη επικίνδυνων ιών βρέθηκαν στα εγκαταλειμμένα από τους Ουκροναζί βιοχημικά εργαστήρια στο Ρουμπέζνογε και το Σεβεροντονιέτσκ, σύμφωνα με τις στρατιωτικές αρχές της ΛΔ Λουγκάνσκ.

- Οι αρχές της Ελβετίας έλαβαν αίτημα από το ΝΑΤΟ για υποδοχή Ουκρανών στρατιωτικών και αμάχων, που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών συγκρούσεων στη χώρα. Ωστόσο η Ελβετία απάντησε με άρνηση, δεδομένου ότι το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας θεώρησε ότι αυτή η ενέργεια θα παραβίαζε το ουδέτερο στάτους της χώρας. Αυτά έγραψε χτες (18/07) η ελβετική εφημερίδα Tages Anzeiger. (Στγ: Η επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία, όμως, «δεν παραβίασε» το ουδέτερο στάτους της Ελβετίας, σύμφωνα με το ίδιο Υπουργείο. Να χαρώ εγώ «συνέπεια» και «τήρηση αρχών»...).

- Σύμφωνα με νεότερες δηλώσεις από τον υφυπουργό Εσωτερικών της ΛΔ Λουγκάνσκ, Βιτάλι Κισελιόφ, το Σέβερσκ βρίσκεται υπό τον πλήρη επιχειρησιακό έλεγχο των συμμαχικών δυνάμεων. Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις υπέστησαν στην περιοχή βαρύτατες απώλειες κατά το τελευταίο διήμερο, που υπερβαίνουν τους 600 νεκρούς. Η αντίδραση των ουκρανικών δυνάμεων έρχεται «εκ του μακρόθεν», με πλήγματα πυραύλων και πυροβόλων από την περιοχή του Κραματόρσκ, τα οποία ωστόσο αντιμετωπίζονται ανάλογα από τη ρωσική αντιαεροπορία και το πυροβολικό Ρωσίας και ΛΔ Λουγκάνσκ.

- Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής της Κριμαίας, Βλαντίμιρ Κονσταντίνοφ, η ανοικοδόμηση της Μαριούπολης θα διαρκέσει περίπου 5 χρόνια, μετά από τα οποία η πόλη θα έχει αποκτήσει ένα εντελώς καινούργιο πρόσωπο. Στην πόλη αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση πάνω από 3 χιλιάδων σπιτιών, ενώ 100 ακόμη υποδομές κοινής ωφέλειας λειτουργούν πλέον κανονικά...

- 1 νεκρός άμαχος σε χωριό έξω από τη Γιασινοβάταγια ανακοινώθηκε χτες το απόγευμα από τη δημοτική αρχή της πόλης.

- Μία ακόμη απόπειρα βομβαρδισμού της Νόβαγια Καχόφκα, με στόχο τις εγκαταστάσεις του Υδρο-Ηλεκτρικού Σταθμού (ΥΗΣ) της περιοχής, έγινε χτες το απόγευμα από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Ευτυχώς, οι υποδομές του ΥΗΣ δεν υπέστησαν ζημιές. Από τη νέα επίθεση υπάρχουν τραυματίες, αλλά ευτυχώς όχι νεκροί άμαχοι πολίτες...

- 2 νεκροί και 4 τραυματίες ήταν οι απώλειες των δυνάμεων της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της ΛΔ Ντονιέτσκ κατά το προηγούμενο 24ωρο, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

- Οι αρχές της ΛΔ Ντονιέτσκ ακύρωσαν όλες τις αποφάσεις των αρχών του Κιέβου και όλες τις συμβολαιογραφικές πράξεις από το 2014 και μετά, που αφορούν ζητήματα ιδιοκτησίας γης, στις απελευθερωμένες πρόσφατα περιοχές της ΛΔ. Ουσιαστικά πρόκειται για ακύρωση όλων των πράξεων που συνιστούσαν εφαρμογή του νόμου του καθεστώτος του Κιέβου περί άρσης του μορατόριουμ για πώληση ουκρανικής γης, μεταξύ άλλων και σε ξένους υπηκόους.

- Στην ουκρανική Ανώτατη Ράντα (Βουλή) ψηφίστηκε κατ' αρχήν νομοσχέδιο που προβλέπει την αποδέσμευση από τη στρατιωτική υποχρέωση όσων έχουν στενούς συγγενείς που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της ρωσικής ΕΣΕ. «Λεπτομέρεια»: Οι αρχές του Κιέβου κάνουν τα αδύνατα δυνατά, ώστε το μεγαλύτερο μέρος των νεκρών Ουκρανών στρατιωτικών να φαίνεται στην επίσημη στατιστική ως «αγνοούμενοι», «λιποτάκτες», «αιχμάλωτοι» κοκ. Και ένας σοβαρός λόγος είναι, ότι έχει υποσχεθεί στις οικογένειες των νεκρών στρατιωτικών εφάπαξ επίδομα της τάξης των 488 χιλιάδων ευρώ στην καθεμιά!!! Πολύς λόγος για το τίποτε, εν ολίγοις...

- Υπάρχουν και οι «νταλκάδες» του Ζελένσκι γύρω από την ανεπάρκεια του πολιτικού και διοικητικού προσωπικού που τον περιτριγυρίζει... Μετά την αποπομπή, προχτές το βράδυ, του μέχρι σήμερα διευθυντή της SBU (Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφάλειας) Ιβάν Μπακάνοφ και της Γενικής Εισαγγελέως της Ουκρανίας, Ιρίνας Βενεντίκτοβα, σειρά έχουν περί τα 28 ανώτατα στελέχη εντός της SBU, τα οποία, κατά τον Ζελένσκι, ασκούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους... Να υπενθυμίσω επίσης, ότι μέχρι σήμερα και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έχουν ασκηθεί 651 ποινικές διώξεις έναντι ανώτατων και ανώτερων κρατικών λειτουργών, ενώ σε 198, μέχρι τώρα, περιπτώσεις αυτό έχει γίνει γνωστό και στους ίδιους τους κατηγορούμενους...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σούρλας, Κώττη, Λαμπίκη και άλλοι θλιβεροί παλιάνθρωποι εκστρατεύουν υπέρ του παιδοβιαστή και κάποιοι δεξιοί αγανακτούν γιατί ο κόσμος δεν συμπαθεί τους παιδοβιαστές, παρότι του εξηγούν ότι ο παιδοβιαστής είναι κυβερνητικός και καθεστωτικός.

Πριν δυο χρόνια οι ίδιοι αγανακτούσαν γιατί ο λαός χαρακτηριζε φασίστες τους υπουργούς του Μεταξά και τα κυβερνητικά στελέχη της Χούντας, και αδιαφορούσε ο λαός για το γεγονός ότι οι απόγονοί τους είναι στελέχη της νουρδού.

Και τότε Σούρλας, Κώττη και Λαμπίκη πρωτοστατούσαν,

Ο δε Σούρλας επιτίθονταν σε όσους δε βάραγαν παλαμάκια στο ναζιστικό πραξικόπημα της Ουκρανίας. Και όλα αυτά τα καθάρματα τόπαιζαν και κομμουνιστές του ΚΚΕ. Πριν γίνουν φανατικοί ΝουρΔου.

Σχολιο.- Πανσουρλισμός! Τελευταίο καταφύγιο πριν την κατάθλιψη

Σχολιο.- Πανσουρλισμος το ανώτατο στάδιο του λαμπικισμου.

Σχολιο.- και τανάπαλιν, λαμπικισμος η παιδική αρρώστεια του σουρλισμου.

Σχολιο.- Είναι οι γνωστοί συγγενείς του κατοχικου Σουρλα; όλη η Λάρισα τους φοβόταν. Όταν τους άκουγαν έκλειναν παραθυροφυλλα... Η μαμά μου έλεγε, έρχονται οι Σουρλαδες..... Ήταν γνωστοί για τη βιαιότητά τους..

Κοίτα πως τα κατάφεραν να μας εξουσιαζουν τέτοιοι ποταποι και με πλειοψηφία στο λαό!

Σχολιο.- Δεν έχει καμιά σχέση μ' αυτούς Απλή συνωνυμία. Από Καλαμάτα είναι αυτό το σίχαμα. Περσόνα του facebook. (Όλοι τους δηλαδή.) Ψυχίατρος δηλώνει. Αλίμονο σε αυτούς που πέσαν στα χέρια του.

Σχολιο.- Φασίστες είναι.....

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=147588887872681&set=p.147588887872681&type=3

σχολιο.- Ολοι εχουμε στο παλμαρέ μας ενα βρισιδι από Σουρλα. καπως ετσι καταλαβαινεις οτι εισαι στη σωστή πλευρα.

Σχολιο.- Ποιός είναι αυτός ο σουρλας? Ο σπυρακος?



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Της κακομοίρας στην Ουκρανία, 

όπου ο Ζελένσκι, αφού έβγαλε εκτός νόμου όλη την αριστερή και κεντροαριστερή αντιπολίτευση (συνολικά έντεκα κόμματα, μεταξύ των οποίων και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης), 

άρχισε την εκκαθάριση του κρατικού μηχανισμού και από τους πολύ δικούς του ανθρώπους.

Έτσι, καρατόμησε τον διευθυντή της Υπηρεσίας Πληροφοριών, Ιβάν Μπακάνοφ, και τη γενική εισαγγελέα, Ιρίνα Βενεντίκτοβα, ενώ εξήγγειλε και την ποινική δίωξη άλλων 651 στελεχών του κρατικού μηχανισμού.

Σλάβα Ουκράινα, ρε! Με το ΝΑΤΟ, για την ειρήνη και τη δημοκρατία! Και ξανά σλάβα!

Σχολιο.- Εδώ και καιρό, πάντως, κυβερνάει χωρίς αντιπολίτευση. Άλλο το ότι αυτό δεν φαίνεται να ενοχλεί τη Δύση και τμήματα της δυτικής «αριστεράς» που του βαράνε παλαμάκια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο αναμεταξύ, 27 χρόνια και στη φυλακή ο τραγόπαπας του Αγρινίου, για δύο βιασμούς ανηλίκων. 

Στην ίδια χώρα όπου ο κολλητός των κυβερνητικών Λιγνάδης που τους κρατάει γερά και τους εκβιάζει, καταδικάζεται, επίσης για δύο βιασμούς ανηλίκων, σε 12 χρόνια και είναι σπίτι του. 

Πού θα κρυφτούν οι αλητάμπουρες υπερασπιστές των βιασμών ανηλίκων, που ισχυρίζονταν μέχρι χθες πως η αναστολή είναι υποχρεωτική όταν έχει ζητηθεί έφεση;

Κι ο τράγος έφεση ζήτησε. Αλλά δεν έχει στα χέρια του υλικό που να εκθέτει μεγαλοπαράγοντες της κυβέρνησης και της Εκάλης, και δεν μπορεί να εκβιάσει. Δεν έσπρωχνε ανήλικα στα κρεβάτια τους. Οπότε, τράβηξε για το κελί του.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η είσοδος των ανταρτών του Σαντινιστικού Μετώπου Εθνικής Απελευθέρωσης (FSLN) στη Μανάγουα, στις 19 Ιουλίου 1979, σηματοδοτούσε τον θρίαμβο της Επανάστασης κατά της δικτατορίας Σομόζα και των Βορειοαμερικανών ιμπεριαλιστών. 

Η νίκη στη Νικαράγουα αποτέλεσε τη δεύτερη νίκη της Επανάστασης στην αμερικάνικη ήπειρο, μετά απ' αυτήν της Κούβας. Και τη μοναδική νίκη κάποιου από τα ένοπλα κινήματα που υπό την επιρροή της Κουβανικής Επανάστασης και των διακηρύξεων του Τσε Γκεβάρα, εμφανίστηκαν σε μια σειρά χώρες της Λατινικής Αμερικής τις δεκαετίες 1960 και '70. 

Παρά το ότι οι σαντινίστας έχασαν την εξουσία στις εκλογές του 1990, ως συνέπεια των τεράστιων προβλημάτων που προκαλούσε η χρηματοδοτούμενη από τις ΗΠΑ ένοπλη αντεπανάσταση και των κοσμοϊστορικών εξελίξεων στην ΕΣΣΔ και την ανατολική Ευρώπη, επανήλθαν με την ψήφο του νικαραγουάνικου λαού και ο ηγέτης του FSLN από τα χρόνια του αντάρτικου, Ντανιέλ Ορτέγα, εκλέγεται σταθερά πρόεδρος από το 2006. 

Στο πλαίσιο των γενικότερων εξελίξεων στη Λατινική Αμερική και της αριστερής στροφής που εγκαινίασε η Μπολιβαριανή Επανάσταση στη Βενεζουέλα. 

Συνδεδεμένη με αδελφικές σχέσεις με την Κούβα και τη Βενεζουέλα, και στηριγμένη στρατιωτικά στη ρωσική και οικονομικά στην κινέζικη βοήθεια, η Νικαράγουα αποτελεί ένα από τα προπύργια του αντιιμπεριαλισμού στο δυτικό ημισφαίριο. Παρά τα τεράστια προβλήματα που της προκαλεί το εμπάργκο των ΗΠΑ και οι βρόμικες μεθοδεύσεις της εγχώριας αστικής τάξης και των πολιτικών της εκπροσώπων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ! 

Και στο "Πειραιώς 260", στην πρεμιέρα του «Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι» σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή, με τους Θάνο Λέκκα, Δήμητρα Βλαγκοπούλου και Βασίλη Μαγουλιώτη. Σηκώθηκε πανό πάνω στην σκηνή «ΒΙΑΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ».

Μια πρεμιέρα στην οποία δεν εμφανίστηκε ούτε ένας κυβερνητικός ή κάποιος από τη διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στο οποίο εντάσσεται κι αυτός ο χώρος. 

Κρύβονται! Δεν έχουν πού να σταθούν!

Σχολιο.- Το ίδιο. Και απο τους φοβερούς και τρομερούς Θραξ Πάνκς που ανακατεύουν την θρακιώτικη μουσική με το πάνκ χθες το βραδυ στην Καβάλα https://www.facebook.com/thraxpunks/videos/339387655065638



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η χώρα που αποτελεί είδηση η εγκυμοσύνη

κάποιας τυχάσπαρτης...... .."influencer" !!!!!

κ ο γάμος κάποιας άλλης "άγνωστης "ημισελέμπριτι" ....... !!!!! 

και δεν αποτελεί είδηση ότι το 90% των πολιτών στο power pass πήραν το τρίτο το

μακρύτερο 

δείχνει την κατάντια, τον ξεπεσμό του τύπου ότι έπιασε πάτο και είναι για φτύσιμο.

Κι ενω στο πρόγραμμα αντικατάστασης συσκευών κόπηκαν 8 στους 10 πολίτες συμβαίνει κ το παράδοξο 

να πας να αγοράσεις ενα ψυγείο να ρωτάς τιμή να σου απαντούν 900 € κι αν πείς με πρόγραμμα να σου λένε 1200 € !!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαβάζω ότι γιατρός πνευμονολόγος, που διορίστηκε στη Μήλο, παραιτήθηκε, γιατί δεν έβρισκε σπίτι να μείνει! 
Πέρα από την υποχρέωση του κράτους να φροντίζει για τη στέγαση αυτών που διορίζει σε δύσκολες περιοχές, η απίστευτη αυτή είδηση αναδεικνύει και ένα ζήτημα κοινωνικής συνείδησης και συμπεριφοράς.
Στην Κεφαλονιά έχει φτιαχτεί και λειτουργεί αποτελεσματικά κοινωνικό δίκτυο, με ηλεκτρονική ενημέρωση, για τη στέγαση όσων διορίζονται στο νησί. Κυρίως εκπαιδευτικών (που αντιμετωπίζουν το σοβαρότερο πρόβλημα) αλλά όχι μόνο.
Κι η Κεφαλονιά τουριστικός προορισμός είναι. Αλλά ο λαός της αναγνωρίζει και σέβεται εκείνους που πάνε εκεί για να του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΛΑΤΕΣ...ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΦΥΛΑΚΗ... 
Δύο δικες μέ περίπου ταυτόσημες κατηγορίες γιά τους κατηγορούμενους μέ εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση από τό ΜΟΔ...
1) 27 Χρόνια Καθειρξη - ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ - ο Βιαστης Ιερέας από τό Αγρίνιο για 6 βίντεο παιδικής πορνογραφίας, βιασμό κατά συρροή και για ασέλγεια κατά συρροή και εξακολούθηση... 
2) 12 Χρόνια Καθειρξη καί ο φιλος του Πρωθυπουργού Βιαστης Λιγναδης - ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ - ΚΑΙ ΕΞΩ... 
Αληθεια εκείνο τό«παλληκάρι» ο Νίκος Γεωργιάδης πρώην βουλευτης τής ΝΔ καί φιλος του Πρωθυπουργού πως τά περνάει, ΟΛΑ ΚΑΛΑ...? 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φωτιά στην Πεντέλη.
Δύσκολη η κατάσβεση της διότι όπως όλοι γνωρίζουμε η Πεντέλη είναι σαν παστίτσιο, μοιάζει του Υμηττού που είναι σαν μπακλαβάς οπότε όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα είναι δύσκολα
Σχολιο.- Μλκ μ έχουν γαμησει στα μηνύματα
Θα μας καψουνε με θάμνους ρε μλκ οι τύποι.
Σχολιο.- νομίζω ότι πρέπει να εκενωσεις τον χώρο αν έχεις δει την ελληνική ταινία η επίθεση του γιγαντιαίου μουσακά θα ήξερες ότι η Πεντέλη μπορεί να μεταμορφωθεί σε μουσακά και να σας φαει
Σχολιο.- Η Πεντέλη είναι σαν τουλουμπα . Όλα εγώ θα στα λέω πχια ...
Σχολιο.- Ντρέπεσαι να πεις ότι είναι σα Σουφλάκι ,για αυτό και καίγεται μάθε χρόνο ,απ' το 1980 ..........
Σχολιο.- Σαν καταϊφι είναι
Σχολιο.- Ω να σας γαμησω κι ειμαι σε διαιτα ρε γαμημενοι



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τους λάτρεις της στατιστικής τον μόνο κλάδο που δεν έχει πει ακόμα κουμουνια ζαιους και μπολσεβικους η κυβέρνηση είναι με τους δικαστικούς.
Όλοι οι υπόλοιποι κλάδοι και κάτοικοι της χώρας είμαστε κουμουνια επειδή κράζουμε τον αγαπημένο τους παιδεραστή που είναι δεξιός.
Τώρα πως στο διάολο απ' τη μια είμαστε όλοι κουμουνια και απ' την άλλη προηγούνται με εφτακόσιες χιλιάδες μοναδες διάφορα θα γίνει αντικείμενο επιστημονικής μελέτης από την επιστημονική κοινοτητα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αφορμή το κάλεσμα Κικίλια στους Γερμανούς να έρθουν να ξεχειμωνιάσουν στην Ελλάδα και σε συνδυασμό με την αποφυλάκιση του παιδοβιαστη Λιγνάδη.Θα πρότεινα σε όλους τους ψηφοφόρους νουδου να βγάλουν τα παιδιά τους και τις γυναίκες τους στο κλαρί,στα πρότυπα της Ταυλανδης,όπου ο σεξοτουρισμος και η παιδεραστία κρατάνε τα θεμέλια της οικονομίας ολόκληρου του κρατους
Άλλος πρότεινε τον δικοτουρισμο,όπου διάσημοι εγκληματίες θα έρχονται να δικάζονται και να αθωώνονται στην Μέκκα της διαφθοράς



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κομμένες και η βόλτα με την οικογένεια τις Κυριακές.όλη τη βδομάδα δουλειά και την Κυριακή μια βόλτα μέχρι το πάρκο να μαζέψετε κουκουνάρια.Καλά σας είναι,μην γίνεστε και απαιτητικοί



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στα γεωπολιτικά οικονομικά νέα της Ευρωπαϊκής μας Ενώσεως,η Ευρωπαική μας ένωση λοιπόν δεν παίρνει πετρέλαιο και αέριο από τον Πούτιν γιατί είναι διχτάχτορας και εισβολέας,αλλά δεν έχει πρόβλημα να υπογράφει συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν στενό σύμμαχο Ερντογάν που πρόσφατα εισέβαλλε στην Αρμενία και κατέλαβε εδάφη της στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ νομίζω ότι πρωταγωνιστούμε σε παγκόσμια μαύρη κωμωδία μλκ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βγαίνει ο Πέτσας και λέει ότι η κοινωνία δεν θέλει έναν καταδικασμένο για βιασμό ελεύθερο, και βγάζει ανακοίνωση καπάκι ο Κούγιας και μόνο που δεν τον κατούρησε στα μούτρα.
Όχι ρε μλκς δεν τους κρατάνε απ τ αρχίδια,δεμένα τους τα έχουνε και αναλόγως τα χρησιμοποιούν σαν καμπανάκια



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε θέματα παιδεραστίας και παιδοβιασμών δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες κόμματα και μαλακίες τούμπανα.Ή είσαι με το παιδί ή με τον βιαστή.
Το να προσπαθείς να ξεπλύνεις έναν παιδοβιαστή επειδή ανήκει στον πολιτικό σου χώρο,σε κάνει ακόμα πιο σιχαμένο στα μάτια ολόκληρης της κοινωνίας.
Αλλά ακόμα και αυτό χρειάζεται νοημοσύνη για να γίνει αντιληπτό.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γ@μιούνται όσοι ψήφισαν τις Πρέσπες.
Γ@μιούνται κι όσοι τις τηρούν και τις σέβονται γιατί (δήθεν) οι συνθήκες δεν ανατρέπονται.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ΝεοΔημοπράτες ΔΕΝ θέλουν να έρθει ο Τσίπρας γιατί είναι κλέφτης και οι ΝΑΤΟικοί ΔΕΝ θέλουν να μείνει ο Κούλης γιατί είναι κλέφτης . Όλοι βέβαια συμφωνούν στην κατάργηση του Συντάγματος , στο απαρντχάιντ , στα υγειονομικά φρονήματα , στο ξεπούλημα του πολιτισμού μας, στην ανεργία των ελλήνων , και φυσικά στην''σωστή '' πλευρά της ιστορίας (κι ας δίωξαμε την νεολαία στο εξωτερικό , έφτασε η βενζίνη 2,5 ευρά κι ο πληθωρισμός στο 12 % και .....)



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



NEW - Η Βόρεια Κορέα λέει ότι το 99,98% των σχεδόν 5 εκατομμυρίων εμπύρετων ασθενών... από τα τέλη Απριλίου, έχουν αναρρώσει πλήρως.
Η χώρα έχει ποσοστό εμβολιασμού σχεδόν 0%.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν ο κόσμος φωνάζει για την αποφυλάκιση του Λιγνάδη "δεν μπορούμε να κρίνουμε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης", "δεν πρέπει να στήνουμε λαϊκά δικαστήρια" και "είμαστε συριζαίοι".
Όταν δεν μας αρέσει το βούλευμα για τη Νοβάρτις, ξεχνάμε όλα τα παραπάνω και τσιρίζουμε όπως βλέπετε από κάτω.
Αδωνις Γεωργιάδης
Σημερινό μου  άρθρο στα ta_nea για το βούλευμα του Συμβουλίου για την Σκευωρία Novartis. Δυστυχώς το βούλευμα αυτό πάσχει σοβαρά, εγείροντας σοβαρές αμφιβολίες για τι πραγματικά συνέβη. Οι δικαστές που το εξέδωσαν είναι απολύτως έκθετοι στην Κοινή Γνώμη και την Λογική.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απογραφή 2021: Τα σημεία "κλειδιά" και το "καμπανάκι" για το δημογραφικό
Απογραφή 2021: Μειωμένος κατά 3,5% ο πληθυσμός της Ελλάδας
Στοιχεία για τον νόμιμο πληθυσμό της χώρας θα γίνουν γνωστά έως τα τέλη του έτους. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη απογραφή έχει ένα ειδικό δελτίο για την καθαρή μετανάστευση και τις εσωτερικές μετακινήσεις.
19 Ιουλίου 2022 16:52
Στα 10.432.481 ανέρχεται ο μόνιμος πληθυσμός της Ελλάδας, σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής του 2021 που διενήργησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Οι άνδρες είναι 5.075.249 και γυναίκες είναι 5.357.232. Ο πληθυσμός είναι μειωμένος κατά 3,5% από την προηγούμενη απογραφή του 2011.
Είναι προφανές ότι η δημογραφική συρρίκνωση εξελίσσεται σε μείζον ζήτημα εθνικής σημασίας που απαιτεί γενναίες αποφάσεις. Άλλωστε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αναφέρουν ότι κατά την απογραφή του 2011, ο μόνιμος πληθυσμός ανερχόταν σε 10.816.286.
Καινοτόμα σημεία
Να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), Αθανάσιος Θανόπουλος τόνισε ότι «η απογραφή είναι «ορόσημο» καθώς είναι η πρώτη ψηφιακή».
Υπενθυμίζεται ότι η απογραφή του 2021 ξεκίνησε έχοντας να αντιμετωπίσει ένα νέο «κίνημα» αρνητών.
Επίσης, με δεδομένο ότι Ελλάδα και Βουλγαρία το 1971 ειχαν τον ίδιο πληθυσμό (8.000.000 περίπου εκατομμύρια), και σήμερα η Βουλγαρία, η οποία δεν έχει δεχθεί κανένα λαθρομετανάστη στη χώρα της, είναι περίπου 6.900.000, θα πρέπει να υποθέσουμε ότι τόσος είναι και ο Ελληνικός πληθυσμός, και οι υπόλοιποι είναι λαθρομετανάστες, που κάποιους από αυτούς τους έχουν νομιμοποιήσει.
 Απογραφή: Άντρες και γυναίκες
Οι γυναίκες ανέρχονται σε 5.357.232 -και αποτελούν το 51,3% του πληθυσμού, ενώ οι άνδρες είναι 5.075.249.
Πόσο άλλαξε ο πληθυσμός ανά περιφέρεια
Αναλυτικότερα, από τις 13 περιφέρειες της χώρας οι 9 είχαν σημαντική πτώση, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις σημείωσαν αύξηση, με την μεγαλύτερη να καταγράφεται στην Αττική.
Η Αττική αποτελεί την πιο πολυπληθή περιφέρεια της χώρας με 3.792.469 κατοίκους, της οποίας ο πληθυσμός αυξήθηκε κατά 1.273.287 κατοίκους σε σχέση με το 2011.
Αμέσως μετά ακολουθεί η Κεντρική Μακεδονία με 1.792.069 κατοίκους. Ο πληθυσμός της υπολογίζεται ότι αυξήθηκε κατά 227.333 κατοίκους τα τελευταία 10 χρόνια.
1. Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη έχει σήμερα 562.069 κατοίκους από 614.352 που είχε πριν από 10 χρόνια
2. Η Κεντρική Μακεδονία έχει σήμερα 1.792.069 κατοίκους από τους 1.564.736 που είχε πριν από 10 χρόνια
3. Η Δυτική Μακεδονία έχει σήμερα 255.056 κατοίκους από τους 329.642 που είχε πριν από 10 χρόνια
4. Η Ήπειρος έχει σήμερα 319.543 κατοίκους από τους 392.055 που είχε πριν από 10 χρόνια
5. Η Θεσσαλία έχει σήμερα 687.527 κατοίκους από τους 780.967 που είχε πριν από 10 χρόνια
6. Στερεά Ελλάδα έχει σήμερα 505.269 κατοίκους από τους 578.955 που είχε πριν από 10 χρόνια
7. Τα Ιόνια Νησιά έχουν σήμερα 200.726 κατοίκους από τους 214.773 που είχε πριν από 10 χρόνια
8. Η Δυτική Ελλάδα έχει σήμερα 643.349 κατοίκους από τους 778.089 που είχε πριν από 10 χρόνια
9. Η Πελοπόννησος έχει σήμερα 538.366 κατοίκους από τους 656.566 που είχε πριν από 10 χρόνια
10. Η Αττική έχει σήμερα 3.792.469 κατοίκους από τους 2.519.182 που είχε πριν από 10 χρόνια
11. Το Βόρειο Αιγαίο έχει σήμερα 194.136 κατοίκους από τους 225.908 που είχε πριν από 10 χρόνια
12. Το Νότιο Αιγαίο έχει σήμερα 324.542 κατοίκους από τους 283.222 που είχε πριν από 10 χρόνια
13. Η Κρήτη έχει σήμερα 617.360 κατοίκους από τους 591.772 που είχε πριν από 10 χρόνια
Ο πληθυσμός και οι απογραφές στην Ελλάδα ανά τα χρόνια
Δείτε πώς έχει διαμορφωθεί ο πληθυσμός της χώρας μας ανά δεκαετία, από το 1821 μέχρι σήμερα σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απίστευτο! Διαφημίζουν την Ξάνθη ως τουρκική
Ξεσηκωμός μετά το θλιβερό ατόπημα του δήμου με το σποτάκι για τις εκδηλώσεις της παλιάς πόλης
Απίστευτο κι όμως αληθινό αυτό που αποφάσισε η διοίκηση του κέντρου πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης να βγάλει διαφημιστικό σποτάκι για τις εκδηλώσεις της παλιάς πόλης στην… τουρκική γλώσσα και μάλιστα με την ονομασία «Iskece», που είναι το τουρκικό όνομα της Ξάνθης, μια απόφαση που έχει αφήσει άφωνη όλη την κοινωνία της πόλης, η οποία ξεσηκώθηκε ήδη!
Αλήθεια, ο ΥΠΕΞ Δένδιας και το γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων τι κάνουν για όλα αυτά; Να χρησιμοποιούνται ακόμη και από τον ίδιο τον δήμαρχο Ξάνθης οι…τουρκικές ονομασίες των δήμων; Περιμένουμε μια καθαρή απάντηση, αλλά δεν θα την πάρουμε από κανέναν, γιατί όλοι έβαλαν την ουρά κάτω από τα σκέλια και είναι εύλογο το ερώτημα προς τον κ. Ηλία Ασκαρίδη (πρόεδρος) και την κυρία Φένια Τσαγκάλα (αντιπρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ξάνθης) που πλήρωσαν με εντολές του δημάρχου κ. Τσέπελη τη διαφήμιση του σποτ, που διαφημίζει στα τουρκικά τις Γιορτές Παλιάς Πόλης 2022 στον… Δήμο Iskece κι όχι Δήμο… Ξάνθης!
Ήδη τα σχόλια παίρνουν και δίνουν, ενώ αίσθηση φυσικά προκαλεί η σιωπή της αντιπολίτευσης του δήμου, καθώς για πρώτη φορά εμφανίζεται «κρίση» απόψεων σε πολλά θέματα.
Δεν αποκλείεται πλέον να κατατεθούν και μηνύσεις κατά του δημάρχου Τσέπελη και της διοίκησης του κέντρου πολιτισμού, που χρησιμοποιεί παράνομα την τουρκική ονομασία του Δήμου Ξάνθης, αφού, όπως λέγεται, το σποτ στα τουρκικά αναφέρεται σε «Dimos Iskece» με εντολή του… δημάρχου Τσέπελη, παίζοντας καθαρά, προφανώς από άγνοια, το «παιχνίδι» της Αγκυρας. Αλήθεια, το γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων τι κάνει;
Ο δεύτερος μεγάλος εορταστικός θεσμός στην Ξάνθη, οι Γιορτές Παλιάς Πόλης, λαμβάνουν χώρα αδιάλειπτα από το 1991, με την έλευση του φθινοπώρου. Το μεγαλύτερο μέρος των εκδηλώσεων αυτών πραγματοποιείται στον παραδοσιακό διατηρητέο οικισμό της Ξάνθης, τη λεγόμενη Παλιά Πόλη, στα σοκάκια της οποίας στήνονται τα στέκια των πολιτιστικών και καρναβαλικών συλλόγων για να προσφέρουν φαγητό και ποτό. Στα στέκια των συλλόγων στήνονται γλέντια, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις αντίστοιχες με αυτές του καρναβαλιού.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ουκρανικό Αντόνοφ που συνετρίβη στην Ελλάδα
Το αεροπλάνο με νηολόγιο UR-CIC είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο της Νις (Σερβία), με προορισμό τη Ντάκα (Μπανγκλαντές), με προγραμματισμένη στάση στο Αμμάν (Ιορδανία), σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε ο Denis Bogdanovich, γενικός διευθυντής της Meridian. Οι πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν από τον Υπουργό Εξωτερικών του Μπαγκλαντές, Massoud Bin Momen, για τον οποίο δεν θα ήταν μεγάλη απώλεια, στο βαθμό που «αυτό το είδος φορτίου καλύπτεται από ασφάλιση». Τα όπλα προορίζονταν για τον στρατό του Μπαγκλαντές και το σώμα προστασίας των συνόρων, a priori τον τελικό δικαιούχο της αποστολής.
Προμηθευτής του ασιατικού κράτους, επίσημα, είναι η σερβική εταιρεία Valir, η οποία δρα σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας της Σερβίας και τους κύριους κατασκευαστές όπλων της βαλκανικής χώρας. Τα όπλα επομένως δεν θα προέρχονταν από το οπλοστάσιο που παρέχει η Δύση. Ο διευθυντής της Valir, Μλάντεν Μπογκντάνοβιτς (ίδιο επώνυμο με τον πρόεδρο της Meridian, αλλά σε σερβική μεταγραφή), ενημέρωσε το Ελληνικό Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ότι το φορτίο αποτελούνταν από εκπαιδευτικές βόμβες όλμου M62 από 60 mm και 80 mm, καθώς και 82 mm. M67, τα οποία όντως υπάρχουν στον κατάλογο της εταιρείας. Για τη Βαλίρ, η ευθύνη της εταιρείας του έληξε τη στιγμή που τα όπλα παραδόθηκαν στον ναυλωτή.
Ενώ υπάρχουν πληροφορίες από δημόσιες πηγές για τη Valir, όσον αφορά τη Meridian, υπάρχουν πολύ λίγες πληροφορίες για την πραγματική φύση των παραδόσεων και των πελατών της. Η εταιρεία δημιουργήθηκε στις 11 Ιουλίου 2003, μπορεί κανείς να διαβάσει στο site της ότι «συνεργάζεται στενά με το ΝΑΤΟ και τα Ηνωμένα Έθνη» για «παραδόσεις όπλων και ανθρωπιστική βοήθεια». Πριν από το ατύχημα της 16ης Ιουλίου, η εταιρεία είχε τέσσερα Antonov Ans με 53 έως 58 χρόνια υπηρεσίας. Αεροσκάφη που δεν πληρούν πλέον τους όρους της αγοράς εμπορικής μίσθωσης. Από αυτά τα τέσσερα αεροσκάφη, μόνο δύο φαινόταν να είναι ενεργά: το αεροσκάφος του ατυχήματος που νηολόγησε UR-CTI και UR-CAJ. Το τελευταίο εμφανίζει ελάχιστες πτήσεις. Μεταξύ των προορισμών είναι το Ναϊρόμπι στην Κένυα, το Μπουργκάς στη Βουλγαρία και το Τελ Αβίβ. Ένας μάλλον ιδιαίτερος οδικός χάρτης.
Ακόμα κι αν τα όπλα είναι σερβικά, με προορισμό το Μπαγκλαντές, μια χώρα που έχει πάρει τεράστιες αποστάσεις από τη Δύση, γεγονός παραμένει ότι η εταιρεία που ναυλώνει είναι Ουκρανική και το πλήρωμα ήταν επίσης. Φαίνεται κακό σε μια συγκυρία όπου ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky εκλιπαρεί για όπλα και χρήματα κάθε μέρα από τα μέλη της Ατλαντικής Συμμαχίας. 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φιάσκο με τα «πυροσβεστικά» αεροσκάφη Air Tractors: Τα καθήλωσαν λόγω… ανέμου! – Ακατάλληλα και επικίνδυνα
19.07.2022 | 19:38
Περιμένουν τα Canadair από την... Θεσσαλονίκη
Το λεκανοπέδιο της Αττικής θα περιμένει τα κουρασμένα CL-415 Canadair που θα έρθουν απο Θεσσαλονίκη για να σβήσουν την φωτιά στο μέτωπο της Πεντέλης-Ντράφι γιατί απλά τα “φοβερά και τρομερά” Air-Tractor δεν μπορούν να πετάξουν γιατί έχει ανέμους!
Λες και όταν αγοράζει κάποια χώρα πυροσβεστικά πρέπει να κλείνει συμφωνία ότι θα σβήνει την φωτιά μόνο αν δεν έχει άνεμο!
Αυτή δυστυχώς η εξέλιξη έρχεται να επιβεβαιώσει οι σκέψεις  για τα συγκεκριμένα που δεν σβήνουν ούτε ψησταριά καθώς τα αεροσκάφη δεν είναι κατάλληλα για πυροσβεστικά καθώς σχεδιάστηκαν μάλλον για… ψεκασμούς ενώ μεταφέρουν μόνο μέρος του νερού που μπορούν να φέρουν τα CL-415 (δηλαδή το μισό) και κλάσμα του αντίστοιχου φορτίου που μπορούν να φέρουν αεροσκάφη όπως το BE-200 ή το IL-76.
Στην περιοχή της φωτιάς στην Πεντέλη πνέουν ισχυροί άνεμοι αναφέρει η πυροσβεστική και έτσι τα Air Tractors δεν μπορούν να επιχειρήσουν και αποχωρούν.
Έτσι δόθηκε εντολή να σηκωθούν δύο Canadair από Ελευσίνα και άλλα δύο από Θεσσαλονίκη.
Συνεχίζουν να επιχειρούν σε αυτές τις συνθήκες τα ελικόπτερα, ενώ ενισχύονται και με άλλα ελικόπτερα από την περιφέρεια.
Σημειώναμε τότε:
“Ερωτήματα προκλήθηκαν από τη νέα ξαφνική ανακοίνωση ότι η Ελλάδα θα προμηθευτεί  15 αεροσκάφη αεροπυρόσβεσης  Air Tractor AT-802  τα οποία μάλιστα η κυβέρνηση φρόντισε να τα διαφημίσει ως το νέο «εργαλείο» στην κατάσβεση των πυρκαγιών.
Αφορμή η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» στην Θράκη μετά την περιοδεία του στη Ροδόπη και τα εγκαίνια του αγωγού φυσικού αερίου IGB.
Όπως αναφέρεται πρόκειται για τα 15 πυροσβεστικά αεροσκάφη Air Tractors (11 αμφίβια με πλωτήρες και 4 με τροχούς) με τα οποία η κυβέρνηση κατά το σχεδιασμό της φετινής αντιπυρικής περιόδου αποφάσισε να ενισχύσει το στόλο των εναέριων μέσων.
Το θέμα είναι με ποιες διαδικασίες η κυβέρνηση αποφάσισε την προμήθεια  των αεροσκαφών  και ποιος κρύβεται από πίσω από αυτή.”



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αδιανόητο: Ο δήμαρχος Ξάνθης παρουσίασε την πόλη με το τουρκικό όνομα «İskeçe»!
19.07.2022 | 10:37
Εξοργισμένοι άπαντες στην πόλη της Θράκης με τα πεπραγμένα του δήμαρχου
H διοίκηση του κέντρου πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης έβγαλε διαφημιστικό σποτάκι για την εκδηλώσεις της παλιάς πόλης στην τουρκική γλώσσα και μάλιστα με την ονομασία «Iscece», που είναι το τουρκικό όνομα της Ξάνθης!
Δηλαδή ο ίδιος ο Δήμος της Ξάνθης παρουσίασε την πόλη ως τουρκική!
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο ο Δήμαρχος της πόλης Μανώλης Τσέπελης, όσο και η διοίκηση του κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης θα κληθούν να λογοδοτήσουν ενώπιων της δικαιοσύνης για την απόφασή τους να χρησιμοποιούν τον όρο Δήμος Iskece.
Ο δεύτερος μεγάλος εορταστικός θεσμός στην Ξάνθη, οι Γιορτές Παλιάς Πόλης, λαμβάνουν χώρα αδιάλειπτα από το 1991, με την έλευση του φθινοπώρου. Το μεγαλύτερο μέρος των εκδηλώσεων αυτών πραγματοποιείται στον παραδοσιακό διατηρητέο οικισμό της Ξάνθης, τη λεγόμενη Παλιά Πόλη, στα σοκάκια της οποίας στήνονται τα στέκια των πολιτιστικών και καρναβαλικών συλλόγων για να προσφέρουν φαγητό και ποτό.
Στα στέκια των συλλόγων στήνονται γλέντια, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις αντίστοιχες με αυτές του καρναβαλιού.
Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης εξοργίζει την τοπική κοινωνία.
Το βράδυ της 16/10,/2019, ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης, μαζί με τον Αντιδήμαρχο του Μανώλη Φανουράκη, βρέθηκαν στα εγκαίνια του υποκαταστήματος «Συνδέσμου Επιστημόνων Μειονότητας της Δυτικής Θράκης BTAYTD».
Αμέσως σήμαινε συναγερμός στο υπουργείο εξωτερικών όχι γιατί ο Δήμαρχος βρέθηκε στην συγκεκριμένη εκδήλωση, αλλά γιατί με την στάση νομιμοποίησε παράγοντες που λειτουργούν στην περιοχή.
Ο Χαλίτ Χαμπίπογλου, Πρόεδρος της ABTTF, μιας οργάνωσης που αμφισβητεί την Συνθήκη της Λωζάνης και αναφέρει όλους τους μουσουλμάνους της Θράκης ως Τούρκους, σε επιστολή του σημείωσε :
“Μεταξύ των συμμετεχόντων στην τελετή αυτή τη φορά, ήταν ο Μανώλης Τσέπελης, ο οποίος πρόσφατα εξελέγη Δήμαρχος Ξάνθης και Έλληνας πολιτικός υψηλού επιπέδου. Αυτό δεν είναι μια συνηθισμένη κατάσταση για εμάς..
Μπορεί να αναρωτιέστε γιατί είναι σημαντικό να παρευρεθεί στη τελετή ο Τσέπελης. Είναι σημαντικό γιατί μετά από πολύ καιρό, ένας Έλληνας δήμαρχος παρακολούθησε μια εκδήλωση που διοργάνωσε μια ένωση της τουρκικής κοινότητας Δυτικής Θράκης.”
Σε εκδήλωση των μουσουλμάνων (ιφταρ) με τη γνωστή στην τοπική κοινωνία μερίδα φανατικών υποστηρικτών της Αγκυρας, μεταξύ των οποίων και η πρόεδρος του τουρκόφρωνου κόμματος DEB, παρέστη και ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, νομιμοποιώντας με την παρουσία του τα περί ύπαρξης «Τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη.
Ζήτημα το οποίο έχει απορριφθεί κατά διαστήματα και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Άλλωστε στη Συνθήκη της Λωζάνης, την οποία έχει συνυπογράφει η Τουρκία, ορίζεται ρητά και κατηγορηματικά η ύπαρξη μουσουλμανικής μειονότητας στην περιοχή.
Ανάμεσα στους παρευρισκομένους και οι δύο μειονοτικοί Βουλευτές του Νομού Ζειμπεκ Χουσειν και Μπαράν Μπουρχάν.
Την ίδια ώρα που η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία σε μεγάλα κατοικημένα νησιά του Αιγαίου, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης με τον Τούρκο πρόξενο της Κομοτηνής Μουράτ Ομέρογλου, έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες, με τους Τούρκους αθλητές.
Στο μικροσκόπιο του ΥΠΕΞ ο Μανώλης Τσέπελης
Ο Δήμαρχος Ξάνθης έχασε κάθε έλεγχο μπαίνοντας στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης και του υπουργείο εξωτερικών.
Στα αποκαλυπτήρια αγάλματος του Εθνάρχη στην Ξάνθη όπου βρέθηκε όλη η Νέα Δημοκρατία και ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο Δήμαρχος Ξάνθης αγνοήθηκε από τους πάντες, ενώ στην παρουσίαση της Θρακιώτης στολής στην Προεδρική Φρουρά με βέτο που ασκήθηκε δεν προσκλήθηκε.
Η πολιτική του εξάρτηση από τις ψήφους που ελέγχει ο παράτυπος μουφτής Ξάνθης είναι πλέον πέρα από εμφανής. Πρόσφατα και με αφορμή την Πανδημία, ο Δήμος Ξάνθης δέχθηκε μεγάλη χορηγία για την προμήθεια 100 ράντσων αλλά ποτέ δεν αποκαλύφθηκαν οι χορηγοί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα χρήματα δόθηκαν από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό και είναι προσκείμενοι στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής
Ζήτησαν να κατέβει πανό του Δήμου Ξάνθης για τα 101 χρόνια της γενοκτονίας των Ποντίων
Αποκορύφωμα της αδυναμίας του Δημάρχου είναι το πρόσφατο επεισόδιο στο γραφείο του όπου Αντιδήμαρχοι δημιούργησαν λεκτικό επεισόδιο για πανό που αναρτήθηκε στο Δήμο για τα 101 χρόνια από την γενοκτονία των Ποντίων, απαιτώντας να κατέβει.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Θέλουν να υποτάξουν τη Ρωσία και την Κίνα!
Διέρχονται μια περίοδο σχιζοφρένειας,
νομίζοντας ότι εξακολουθούν να...
κυριαρχούν σε ολόκληρο τον πλανήτη
και δεν συνειδητοποιούν ότι αυτό ανήκει στο παρελθόν»
Ντανιέλ Ορτέγκα, πρόεδρος της Νικαράγουας
*17 Ιούλη 2022, 43η επέτειος του θριάμβου της Λαϊκής Επανάστασης των Σαντινίστας
43 χρόνια από τη μέρα που οι Δυνάμεις του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου Σαντινίστας (FSLN) εισήλθαν στην πρωτεύουσα της Νικαράγουας Μανάγκουα, στις 17 Ιούλη 1979, αναγκάζοντας τον δικτάτορα της χώρας, Αναστάσιο Σομόζα, να παραιτηθεί και να εγκαταλείψει τη χώρα, η Νικαράγουα συνεχίζει το δρόμο του επαναστάτη της Νικαράγουας, τον ηγέτη της εξέγερσης του 1927 και του 1933 εναντίον της της κατοχής από τις ΗΠΑ...

«Αυτό το Κίνημα είναι Εθνικό κι Αντιιμπεριαλιστικό.
Κρατάει τη Σημαία της Λευτεριάς για τη Νικαράγουα
κι όλη τη Λατινική Αμερική...
Η Εθνική Κυριαρχία δεν συζητείται,
αλλά υπερασπίζεται με τα όπλα στο χέρι...
Θέλω Ελεύθερη Πατρίδα ή Θάνατο...
Θάνατος στον ιμπεριαλισμό!»
Augusto César Sandino (1895 - 1934)

Ο ηγέτης των Ανταρτών των Σαντινίστας σήμερα στον Άξονα της Αντίστασης στον ιμπεριαλισμό... Η Νικαράγουα... μας επιτρέπει να ονειρευόμαστε!
"Ειρωνεία της τύχης" ή ιμπεριαλιστική Νατοϊκή αριστερά;
Αρκεί να δούμε πως ο σύντροφος και συναγωνιστής του Ανδρέα Παπανδρέου, έγινε δικτάτορας για την ευρωπαϊκή Νατοϊκή αριστερά και για τον Γεώργιο Παπανδρέου, γιο του Ανδρέα...
Έτσι, για να "διαψεύσουμε" τους διαχρονικούς στίχους του εμβληματικού Γιάννη Μηλιώκα “Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μαλάκες”, δεν ξεχνάμε το ρόλο της Νατοϊκής αριστεράς:
Ο κύριος Γεώργιος Παπανδρέου μας ενημέρωσε -μέσω τρίτων- πως  η ΜΚΟ του με την επωνυμία "σοσιαλιστική διεθνής" καταδικάζει τον "δικτάτορα Μαδούρο" και διαγράφει από τις τάξεις τους, τις μασονικές στοές τους, το σύμβολο της Νικουραγουανής Επανάστασης, τον Ντανιέλ Ορτέγκα, τον αδελφό και σύντροφο του Ανδρέα Παπανδρέου και επίσης το Εθνικοαπελευθερωτικό Κίνημα: Μέτωπο Εθνικής Απελευθέρωσης των Σαντινίστας.
Η "συγκλονιστική" είδηση των αυτό-ονομαζόμενων "σοσιαλιστών", δηλαδή της χυδαίας γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας, μας μεταφέρεται από τον Ισπανό "σοσιαλιστή" κι υπέρμαχο των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" Josep Borrell Fontelles‏:
* Ακόμη κι ο "αριστερός" Λεωνίδας Βατικιώτης, αναπαραγωγή και διάδοση μέσω της "αριστερής" "iskra", της πάλαι ποτέ ΛαΕ του Λαφαζάνη, ρίχνει ως "δικαιωματικός διανοούμενος της επαναστατικής αριστεράς" [Βλέπε σε: Οι διανοούμενοι είναι πιο ηλίθιοι από τους απλούς ανθρώπους & αποτελούν την κύρια αιτία της σήψης της κοινωνίας μας] το "δηλητήριο" και με περιτύλιγμα "περιβαλλοντικών ευαισθησιών" για τη σχεδιαζόμενη διώρυγα που τρέμουν οι ΗΠΑ, αλλά "κινέζικα σχέδια διάνοιξης διώρυγας" κι άλλα ευτράπελα:
"(...) Ορτέγκα, σπάνιο είδος πολιτικού χαμαιλέοντα... κινητοποιήσεις ενάντια στα αντι-ασφαλιστικά μέτρα γενικεύτηκαν σε όλη τη χώρα, οι αντιδράσεις ήταν βίαιες και έκθεση παρατηρητών του ΟΗΕ έκανε λόγο για εξωδικαστικές εκτελέσεις, ασύμμετρη βία εκ μέρους της αστυνομίας, βασανιστήρια, παράνομες φυλακίσεις και σωρεία άλλων παραβιάσεων πολιτικών δικαιωμάτων... κινέζικα σχέδια διάνοιξης διώρυγας... που θα προκαλέσει τεράστια οικολογική καταστροφή (...)"
Για τη Μεγάλη Διώρυγα της Νικαράγουας, που προκαλεί "ανησυχίες" στην "δικαιωματική Νατοϊκή αριστερά" και "διανοούμενους" που φοβούνται τον Κινεζικό και Ρωσικό "ιμπεριαλισμό", 
* Το "επαναστατικό αναρχοελευθεριακό"  ela liberta και μάλιστα πριν προλάβει να ξεκινήσει οι άλλοι ευρωπαίοι "επαναστάτες", που μας ενημερώνει: "Η λαϊκή εξέγερση εναντίον της δικτατορικής κυβέρνησης του Ντανιέλ Ορτέγκα, τέσσερις φορές προέδρου της Νικαράγουας, συνεχίζεται..."
* Η γνωστή Νατοϊκή ΜΚΟ «Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Νικαράγουα (CENIDH)»... μέσω των ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, διαδίδει ακόμη κι από τον "902.gr" του ΚΚΕ: Πυροβολισμοί στην πρωτεύουσα καθώς πέρασαν στην αντεπίθεση αστυνομία και φιλοκυβερνητικές δυνάμεις
* Για την πραγματική κατάσταση στη Νικαράγουα δεν υπάρχουν δικαιολογίες κι υπεκφυγές. Για ενημέρωση που δεν ελέγχουν οι δημοσιογραφικές πόρνες κι η "αριστερά" του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υπάρχει η "Prensa Rebelde"
https://prensa-rebelde.blogspot.com/search/label/Nicaragua



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΡΕΥΝΑ-ΣΟΚ! 1 ΣΤΟΥΣ 2 Ελληνες εργαζόμενους δεν μπορεί να πάει διακοπές...
Η Ελλάδα κατέχει από τα μεγαλύτερα ποσοστά εργαζομένων -σχεδόν ένας στους δύο- που δεν μπορούν να κάνουν διακοπές μιας εβδομάδας, όπως αναφέρεται σε σχετική έρευνα του Ευρωπαϊκού Συνδικαλιστικού Ινστιτούτου την οποία δίνει στη δημοσιότητα η ΓΣΕΕ.
Όπως αναφέρεται στην έρευνα, περισσότεροι από 38 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη δεν αντέχουν οικονομικά να πάνε διακοπές για μια εβδομάδα παρά το ότι εργάζονται. Η κρίση του κόστους ζωής προσθέτει πίεση στους εργαζόμενους και αυξάνονται τα ποσοστά που δείχνουν τον αγώνα τους να τα βγάλουν πέρα και ότι οι διακοπές γίνονται ακόμη πιο απρόσιτες.
Το ποσοστό του πληθυσμού που δεν είχε την οικονομική δυνατότητα για διακοπές έχει αυξηθεί σε περισσότερα από τα μισά κράτη-μέλη της ΕΕ από το 2019 ενώ ακόμη και το ποσοστό των εργαζομένων που δεν είχε αυτή την οικονομική δυνατότητα έχει αυξηθεί σε 11 χώρες.
Η Ρουμανία, η Ελλάδα και η Λιθουανία έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό εργαζομένων που δεν μπορούν να φύγουν διακοπές για μια εβδομάδα. Η Ιταλία (8 εκατομμύρια), η Ισπανία (4,6 εκατομμύρια) και η Γαλλία (4,1 εκατομμύρια) έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων που χάνουν τις διακοπές. Αυτό συμπίπτει με την αύξηση του ποσοστού των κερδών των ευρωπαϊκών εταιρειών, που σημαίνει ότι τα στελέχη και οι μέτοχοι συσσώρευσαν περισσότερα χρήματα οι ίδιοι εις βάρος των εργαζομένων.
Σε ποιες χώρες οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να κάνουν διακοπές
Σε πολλές χώρες το ποσοστό των εργαζομένων που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά στις διακοπές αυξάνεται.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκπλήσσονται, γιατί ο Πούτιν μπορεί να κλείσει τις στρόφιγγες του φυσικού αερίου!
Παραδόσεις στρατιωτικού εξοπλισμού, προς την Ουκρανία, μέσω θαλασσίων οδών, υπό την... μορφή "ανθρωπιστικής βοήθειας".
Κάτι ανάλογο, δηλαδή, μ΄αυτό που επικαλείται η ΕΕ, για την χορήγηση ακόμη 500 εκατομμυρίων ευρώ, προς την Ουκρανία, "για την υπόθεση της Ειρήνης"!
Και μετά εκπλήσσονται, γιατί ο Πούτιν μπορεί να κλείσει τις στρόφιγγες του φυσικού αερίου!