Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Τεταρτη 20 Ιουλιου 2022


Αρχιμαλάκας είναι ο χοντροκονομημένος Πανούσης σε εκείνο το βιντεάκι που αναφέρει το άλλο σίχαμα τον τροτσκα μεγαλοπρούχοντα Καστοριάδη, και λέει ότι ο λαός θέλει να παραμείνει δούλος, οπότε δεν πρέπει να τον αλλάξουμε. Μόνο που παραβλέπει ότι ο λαός θέλει να απελευθερωθεί, αλλά όποτε εξεγείρετε τον τσακίζουν. Όποιος σηκώσει κεφάλι, τον περιμένουν διώξεις. Αλλά βέβαια άμα είσαι χοντροκονομημένος Πανούσης, που ζει ξεκάθαρα ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, αλλά παριστάνει και το παίζει ότι είναι εκτός, και παριστάνεις το γελωτοποιό του συστήματος, το οποίο κατά τα άλλα σέβεσαι, και κονομάς πετώντας μαλακίες για να κονομάς, και σε παίρνουν στα σοβαρά, αυτά θα συνεχίσεις να λες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα πάει λέει ο στρατός να σβήσει τη φωτιά.

Οποιος εχει πάει σε φωτιά με το στρατό ξέρει ότι είναι μόνο για το θεαθηνε

Σχολιο.- Πήγα στη Σάμο το 84. Με μια σαβουροτσαπα στο χιλιόμετρο από τη φωτιά κάναμε αποψίλωση. Καραγκιοζιλικια.

Σχολιο.- Εμείς πήγαμε με πετσέτες να σβήσουμε μετά τη φωτιά τις μικροεστίες. Πήγε ένας να σβήσει μια καρβουνιασμένη ελιά, άρπαξε φωτιά η πετσέτα. Και όσο σκέφτομαι τους καημένους  τους χωρικούς στα χωριά στη Λακωνία που μας βλέπανε στην αρχή γεμάτοι ελπίδες «επιτέλους ήρθε ο στρατός»,  τρελαίνομε μιλάμε.

Σχολιο.- ε ναι εμάς σε μια μεγάλη φωτιά στην Ηλεία μας είχαν μόνο για να βοηθήσουμε στην εκκένωση σε κάτι χωριά

Σχολιο.- Δεν μπορείς να πλησιάσεις πιο κοντά από την θερμοκρασία. Είδα φωτιά να φτάνει σέ κυπαρίσσι και να παίρνει σαν λαμπάδα. Η θερμοκρασία αφυδατώνει τα διπλανά και αυτά παίρνουν φωτιά σε κλάσματα μόλις τα πλησιάσει.

Σχολιο.- και χωρίς εξοπλισμό και χωρίς εκπαιδευση… μόνο το μηχανικό του στρατού με μηχανήματα να ανοίξουν αντιπυρικές

Σχολιο.- το χειρότερο είναι ότι η κυμα της λαίλαπας μπορεί να σε σκοτώσει στα 100 μέτρα και...σου καίει τα σωθικά

Σχολιο.- Ερχόντουσαν τα πυροσβεστικά και μας έλεγαν μακριά από το νερό. Ρωτάει κάποιος τον λοχαγό: Γιατί; Μη βραχουμε; Ρε του λέει, το νερό πέφτει μαζεμένο και ξηλώνει τα βράχια, χαλκομανια θα σε κάνει.

Σχολιο.- το ελάχιστο κόστος για μια στολή πυροσβέστη με προστασία, μεταχειρισμένη από εκποίηση, είναι περί τα 1500 ευρώ… δεν παίζεις με αυτά… αυτά περί στρατού είναι για ψυχολογική υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



16 Ιουλίου

Φωτό από την οικία του Γάλλου Πρέσβη κατά τον εορτασμό της Επετείου της Γαλλικής Επανάστασης.

Αριστερά, βλέπουμε το Nαυαρχίδι Levine (ο Nαύαρχος, η Nαυάρχισσα, το Nαυαρχίδι, αγράμματοι!) το οποίο έγραψε ιστορία, αφού είναι λέει το πρώτο trans άτομο που παίρνει τόσο υψηλό αξίωμα. 

Η προαγωγή του Admiral Levine, ήρθε μετά την εξαιρετικά πετυχημενη διαχείριση covid στην Πενσυλβάνια, όπου καταγράφηκαν από τις υψηλότερες θνησιμότητες κοβιντ παγκοσμίως αφού το ναυαρχίδι είχε φροντίσει να δώσει εντολή στα γηροκομεία της Πολιτείας να φιλοξενούν ασθενείς κοβιντ σε ανάρρωση, μαζί με τους ηλικιωμένους ευπαθείς. 

Επομένως μετά από μια τέτοια μαζική ανθρωπιστική καταστροφή, είναι λογικό να αναλαμβάνει ανώτερα καθήκοντα, μήπως και καταφέρει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Δεξιά είναι το Αναπληρωτή Γραμματέα της Διεύθυνσης Πυρηνικής Ενέργειας των ΗΠΑ, το Sam Brinton, το οποίο έχει διακριθεί ανάμεσα σε άλλα για τους αγώνες του υπερ της παιδικής gay πορνείας, άλλη μια αδιαπραγμάτευτη αξία που δεν θα επιτρέψουμε στους καθυστερημένους συντηρητικούς να μας την στερήσουν. 

Είτε αριστερά, είτε δεξιά όμως, εμεις παραμενουμε σταθερά προσανατολισμένοι στην σωστή πλευρά της παρακμής. 

Είναι βέβαιο οτι οι ιστορικοί του μέλλοντος (αν μείνει τίποτα όρθιο) θα δυσκολευτούν πολύ να καταλάβουν πώς πείστηκε η Δύση στις αρχές του 21ου αιώνα να αυτοκτονήσει με τόσο ενθουσιασμό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πούτιν εξηγεί γιατί οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου αυξάνονται στη Δύση

20/7/2022  -  9.00 π.μ.

Πρόεδρος Πούτιν: Η Δύση, που αρνήθηκε το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο από τη Ρωσία, προκάλεσε η ίδια την αύξηση των τιμών

Γράφει στο ria.ru 

ΜΟΣΧΑ, 20 Ιουλίου - RIA Novosti. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξήγησε την άνοδο των τιμών της ενέργειας στη Δύση, σχολίασε την πιθανή συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Ζελένσκι και απαίτησε να αρθούν οι περιορισμοί στις ρωσικές προμήθειες σιτηρών. Ο επικεφαλής του κράτους έκανε τις δηλώσεις αυτές απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την επίσκεψή του στο Ιράν.

Σχετικά με την άρνηση της Δύσης να παραλάβει πετρέλαιο και φυσικό αέριο από τη Ρωσία

Οι τιμές της ενέργειας έχουν αυξηθεί λόγω των δυτικών πολιτικών, δήλωσε ο Πούτιν. "Οι επενδύσεις κεφαλαίου στον παραδοσιακό ενεργειακό τομέα κατέρρευσαν εξαιτίας προηγούμενων πολιτικών αποφάσεων (της Δύσης - σ.σ.). Οι τράπεζες δεν χρηματοδοτούν, οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν ασφαλίζουν, οι τοπικές αρχές δεν διαθέτουν γη για νέες αναπτύξεις, οι αγωγοί και οι άλλες μεταφορές δεν αναπτύσσονται. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής της προηγούμενης δεκαετίας", δήλωσε ο επικεφαλής του κράτους όταν ρωτήθηκε αν η Ρωσία κατηγορείται δικαίως για την ενεργειακή κρίση που προκλήθηκε από την αύξηση των τιμών της ενέργειας.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η Ευρώπη έχει παραμελήσει τη συμβατική ενέργεια και στηρίζεται σε εναλλακτικές πηγές. "Είναι μεγάλοι ειδικοί στις μη συμβατικές σχέσεις. Έτσι, στον τομέα της ενέργειας αποφάσισαν να ποντάρουν στην μη συμβατική ενέργεια: ηλιακή, αιολική ενέργεια. Ο χειμώνας αποδείχθηκε μακρύς. Δεν υπήρχε άνεμος. Αυτό είναι όλο", δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος ηγέτης πρόσθεσε ότι η Δύση κατηγορεί τη Gazprom για την ενεργειακή κρίση, παρόλο που η ίδια έχει κλείσει τις ενεργειακές διαδρομές και έχει επιβάλει κυρώσεις. "Λοιπόν, τι σχέση έχει η Gazprom με αυτό; Έκλεισαν τη μία διαδρομή, τη δεύτερη διαδρομή, έθεσαν αυτoύς τους σταθμούς άντλησης αερίου υπό κυρώσεις. "Η Gazprom είναι έτοιμη να αντλήσει όσο χρειάζεται, αυτοί (η Δύση - σ.σ.) έχουν κλείσει τα πάντα μόνοι τους", είπε.

Ο Πούτιν υπενθύμισε ότι μία από τις ενεργειακές οδούς έκλεισε η Ουκρανία για πολιτικούς λόγους, επικαλούμενη το γεγονός ότι ένα από τα αντλιοστάσια φυσικού αερίου βρισκόταν υπό τον έλεγχο της LPR. "Αλλά κατέληξε, αυτός ο σταθμός, είναι υπό τον έλεγχο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ πριν από αρκετούς μήνες. Πρόσφατα πήραν την απόφφαση και το έκλεισαν. Χωρίς κανέναν απολύτως λόγο", τόνισε ο πρόεδρος.

Επιπλέον, ο Πούτιν σημείωσε ότι η Ευρώπη έχασε λόγω των κυρώσεων της Πολωνίας κατά του αγωγού φυσικού αερίου Γιαμάλ-Ευρώπη. "Όμως, ο όγκος του φυσικού αερίου στην αγορά έχει μειωθεί, ενώ η συνολική τιμή στην αγορά έχει αυξηθεί. Ποιος κέρδισε; Όλοι οι Ευρωπαίοι έχασαν μόνο. Αυτός ο Yamal-Europe" είναι ο δεύτερος αγωγός , είπε.

Ο Ρώσος ηγέτης δήλωσε ότι το φυσικό αέριο από τη Γερμανία, το οποίο η Ρωσία προμηθεύει στο Βερολίνο με μακροπρόθεσμο συμβόλαιο, ήταν φθηνότερο για την Πολωνία απ' ό,τι η απευθείας αγορά, οπότε η Βαρσοβία εκμεταλλεύτηκε την αντίστροφη πορεία στο Yamal-Europe. "Άρχισαν να παίρνουν περίπου 32 εκατομμύρια την ημέρα από τη Γερμανία. Από πού προέρχεται το φυσικό αέριο από τη Γερμανία; Είναι δικό μας αέριο, Ρωσικό αέριο. Γιατί από τη Γερμανία; Επειδή αποδείχθηκε ότι ήταν φθηνότερο για τους Πολωνούς. Το παίρνουν από εμάς σε πολύ ακριβή τιμή, πιο κοντά στην τιμή της αγοράς. Και η Γερμανία το προμηθεύτεται από εμάς με μακροπρόθεσμο συμβόλαιο, τρεις ή τέσσερις φορές φθηνότερα από την τιμή της αγοράς", δήλωσε ο πρόεδρος.

Ο επικεφαλής του κράτους έδωσε επίσης διαβεβαιώσεις ότι η Gazprom εκπληρώνει και θα εκπληρώνει πάντα τις υποχρεώσεις της όσον αφορά τον ενεργειακό εφοδιασμό, ενώ το παιχνίδι επίρριψης ευθυνών μεταξύ της Δύσης και της Gazprom για τα ευρωπαϊκά ενεργειακά προβλήματα είναι αβάσιμο.

Αναφερόμενος στην κατάσταση γύρω από την επιστροφή της τουρμπίνας για τον Nord Stream από τον Καναδά, ο Πούτιν τόνισε ότι η Gazprom θα πρέπει να λάβει όχι μόνο το εγκεκριμένο αντλιοστάσιο φυσικού αερίου στον Καναδά, αλλά και τα νομικά και τεχνικά έγγραφα για αυτό.

Ο Πούτιν υπενθύμισε επίσης την ύπαρξη του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, αλλά σημείωσε ότι είναι πλέον αδύνατο να δρομολογηθεί άμεσα, ακόμη και αν η Δύση το επιθυμεί. "Υπάρχουν προβλήματα εδώ. Βρίσκονται στο γεγονός ότι πριν από ενάμιση ή δύο μήνες, σε μια συζήτηση με την καγκελάριο (της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας), συζητήσαμε αυτό το θέμα. Ανέφερα το θέμα της Gazprom που κρατάει δυναμικότητα, που δημιουργεί αυτή τη δυναμικότητα, και κάτι πρέπει να γίνει γι' αυτό. Δεν μπορούν να κρατηθούν επ' αόριστον. Λοιπόν, η απάντηση ήταν ότι υπάρχουν άλλα θέματα τώρα - πιο σημαντικά, είναι δύσκολο να ασχοληθούμε με αυτό τώρα, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να το κάνουμε. Λοιπόν, έπρεπε να προειδοποιήσω ότι τότε θα αφαιρέσουμε το ήμισυ του όγκου που προορίζεται για τον Nord Stream για εγχώρια κατανάλωση και επεξεργασία", δήλωσε ο Πούτιν.

Σχολιάζοντας τις προτάσεις για τον περιορισμό της αγοράς πετρελαίου από τη Ρωσία, ο πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό θα οδηγήσει σε μια κατάσταση παρόμοια με εκείνη του φυσικού αερίου. "Το αποτέλεσμα, ακόμη και αν εκπλήσσει το γεγονός ότι οι άνθρωποι με ανώτερη εκπαίδευση το λένε αυτό, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο - αύξηση των τιμών. Οι τιμές του πετρελαίου θα εκτοξευθούν στα ύψη", είπε.

Σχετικά με τις ρωσικές προμήθειες σιτηρών

Οι περιορισμοί στην προμήθεια Ρωσικών σιτηρών πρέπει να αρθούν, υπήρξε συμφωνία με διεθνείς οργανισμούς και κανείς δεν είχε αντίρρηση, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ο Πούτιν. "Αρχικά, θέσαμε το θέμα με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ολοκληρωμένο. Δηλαδή, θα διευκολύνουμε τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών, αλλά υποθέτουμε ότι θα αρθούν όλοι οι περιορισμοί που σχετίζονται με τις δυνατότητες εξαγωγών στα Ρωσικά σιτηρά", είπε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι περιορισμοί θα αρθούν για να βελτιωθεί η κατάσταση στις διεθνείς αγορές τροφίμων.

"Έχω ήδη πει ότι η Δημοκρατία της Τουρκίας και ο Πρόεδρος (Ταγίπ) Ερντογάν προσωπικά έκαναν πολλά για να διασφαλίσουν ότι θα επιτευχθεί συμφωνία για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών, αλλά από την αρχή θέσαμε το θέμα με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ολοκληρωμένο", πρόσθεσε.

Σχετικά με τη Συρία

Η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν έχουν μικρές διαφορές σχετικά με τη Συρία, αλλά συμφωνούν ότι είναι απαραίτητο να απαλλαγούμε από την τρομοκρατία εκεί, δήλωσε ο επικεφαλής του κράτους.

"Υποστηρίζουμε όλοι τη συνταγματική διαδικασία και χάρη στις προσπάθειές μας είναι δυνατόν να συγκεντρώσουμε σε μια ενιαία πλατφόρμα διαπραγμάτευσης τα διάφορα μέρη που αντιτίθενται μέχρι σήμερα: την αντιπολίτευση, τις επίσημες αρχές της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, εμπειρογνώμονες, εκπροσώπους δημόσιων δομών και τα Ηνωμένα Έθνη", δήλωσε ο Πούτιν.

Ο πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Ρωσία έχει διαφορές με την Τουρκία και το Ιράν σχετικά με τους τρόπους σταθεροποίησης της κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή του Ευφράτη, η Μόσχα πιστεύει ότι το έδαφος αυτό πρέπει να παραδοθεί στον έλεγχο της Δαμασκού.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι τότε θα ήταν δυνατό να "υπάρξει διάλογος με τους υπεύθυνους, με τις επίσημες συριακές αρχές". "Κατά τη γνώμη μου, αυτό θα σταθεροποιήσει σοβαρά την κατάσταση εκεί", τόνισε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



« ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ, ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ! 

ΜΗΝ ΜΑΣ ΧΑΛΑΤΕ ΤΟ ΠΛΑΝΟ!»

Περιπτωση 1: 

Το 2021 το Κουλο-σχεδιο ηταν να αδειάσουν τα χωριά (με μετεγκατασταση στη Σπαρτη ή την Αθηνα) και να καουν ολοι οι ελαιώνες, απο την Αρκαδια μεχρι την παραλια του Γυθειου. Και βγηκαν τα κυβερνητικά μνοπανα και διετασσαν την εκκενωση των χωριών για να γινει η δουλεια πιο εύκολα...

Στο χωριο Πλατανος του Γυθειου, οι πιτσιρικαδες εδειξαν να συμμορφωνονται και εκκενωσαν το χωριο απομακρυνοντας τους; ηλικιωμενους.

Καθως όμως ήταν ψυλλιασμενοι (για τον γαλαζιο δοσιλογισμο) γυρισαν κρυφα πισω και εσωσαν το χωριο τους (το μονο που δεν καηκε...)

Κουληηηηηη... 

Μιλαμε για Γυθειο και για ψηφοφορους σου που σε πηραν χαμπαρι!..!

Περιπτωση 2: 

Ειχα, σε ανυποπτο χρονο, συμβουλευσει φραγκατο "αδελφο" να αγοράσει ντηζελοκινητη υδραντλια, με το σκεπτικο οτι -αν χρειαστει- η ηλεκτροκινητη αντλια θα ειναι νεκρη επειδη θα καουν οι ξυλινες κολωνες της ΔΕΗ...

Οταν εγινε η φωτια στο Ματι, εμεινε εκει, αδειάζοντας την πισινα του στους τοιχους και τη σκεπη του αρχοντικου του, οταν ολοι οι υπολοιποι το ειχαν βαλει στα ποδια. Του καηκαν κανα δυο αυτοκινητα, στην αυλη, αλλα ήταν το μονο σπιτι που σωθηκε...


Πολίτες αρνούνται να φύγουν από τα σπίτια τους: «Έρχεται εισαγγελέας, θα σας βγάλουμε με τη βία - Είναι επιλογή μου, είναι σπίτι μου»

19 Ιουλίου 2022 - 23:20

Είναι συγκλονιστική η στιγμή που η κα. Κίκιζα έχει βγει στον «αέρα» του ΑΝΤ1 και την ίδια στιγμή οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. είναι στο σπίτι της και της (ξανά) εξηγούν ότι πρέπει να αποχωρήσουν.

Τα μηνύματα από το 112 αλλά και οι οδηγίες των αρχών είναι σαφείς, να απομακρυνθούν από τις οικίες τους οι κάτοικοι στις περιοχές που μαίνεται η φωτιά στην Πεντέλη, ωστόσο κάποιοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τις οικίες τους.

Είναι συγκλονιστική μάλιστα η στιγμή που η κα. Κίκιζα έχει βγει στον «αέρα» του ΑΝΤ1 και την ίδια στιγμή οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. είναι στο σπίτι της και της (ξανά) εξηγούν ότι πρέπει να αποχωρήσουν.

Ακολουθεί ο εξής διάλογος:

Είναι επιλογή μου, είναι σπίτι μου

Έρχεται εισαγγελέας να σας βγάλουμε με τη βία

Από το σπίτι μου;

Γι αυτό έρχεται ο εισαγγελέας…

Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες και δραματικές.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν υπάρχει επιλογή για να κάνουμε στα παιδιά μας τα παλιά κανονικά εμβόλια ? Εάν τα καταργήσουν θα πει ότι έχουμε πολύ σοβαρό κίνδυνο με θανάσιμες επιθέσεις κατά τής ανθρωπότητας !!!

ΑΝΤΊΣΤΑΣΗ στα θηρία είναι πλέον ακατόρθωτο μας έχουν λιώσει κυριολεκτικά και αμετάκλητα.

ΚΑΤΑΡΓΟΎΝ ΤΙΣ ΠΑΛΙΈΣ ΚΆΡΤΕΣ ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΊΕΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΉΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑΣ, ΧΩΡΊΣ ΝΑ ΑΦΉΝΟΥΝ ΚΑΜΊΑ ΕΠΙΛΟΓΉ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΏΝΟΥΝ ΝΑ ΒΆΛΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΎ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟ ΣΎΣΤΗΜΑ ....ΤΟ 5G !!!

Κανείς, και να μη θέλει, δεν θα μπορεί να μη το δεχτεί, η καλύτερα να το υποστεί !

ΔΙΚΤΑΤΟΡΊΑ ΘΑ ΠΈΙ ΝΑ ΕΊΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΈΝΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΈΧΟΥΜΕ ΚΑΜΊΑ ΕΠΙΛΟΓΉ ΕΚΤΌΣ ΑΠΌ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΆΛΛΕΙ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΊΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΊΑΣ !!!


«ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ» από τον Bhakdi: Με ΑΥΤΟ θα αντικαταστήσουν ΟΛΑ τα ΕΜΒΟΛΙΑ άμεσα και γρήγορα

15/7/2022

Το επιστημονικό προφίλ του Sucharit Bhakdi είναι τόσο πλούσιο και συμπαγές που είναι αδύνατο να αμφισβητηθεί ακόμα και από τους όποιους εχθρούς του. Για ένα μεγάλο διάστημα διετέλεσε το «φοβερό παιδί» του Ινστιτούτου Max Planck, που είναι ό,τι καλύτερο διαθέτει η ευρωπαϊκή γνώση στον τομέα των επιστημών.

 Κατέχει αναρίθμητα βραβεία και δημοσιεύσεις σε όλα τα έγκυρα και έγκριτα επιστημονικά περιοδικά. Έχει φέρει εις πέρας έρευνες που καταγράφηκαν ως σταθμοί στην ερευνητική μοριακή βιολογία, κυρίως όσον αφορά τον μηχανισμό προσβολής των κυττάρων από τους ιούς. Πρόκειται για έρευνες-κλειδί ως προς την περιγραφή και καταγραφή της ολοκληρωμένης εικόνας της «επίθεσης» ενός ιού στον ανθρώπινο οργανισμό.

Είναι ο επιστήμονας που περιέγραψε με ακρίβεια δηλαδή τον «μηχανισμό της ακίδας», που τόσο μας ταλαιπωρεί με την πανδημία και για τον οποίο τόσα πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί συνήθως από μη αρμόδιους.

Ο Sucharit Bhakdi είναι λοιπόν ο αρμοδιότερος όλων, παρότι πλέον κατηγορείται από συστημικά μέσα και συγκεκριμένους ελεγκτές ειδήσεων για θεωρίες συνωμοσίας.

"H τεχνολογία mRNA με τα επικίνδυνα τοξικά και ανεξέλεγκτα νανοσωματίδια, θα αντικαταστήσει όλα τα εμβόλια, ιδιαιτέρως τα παιδικά! Η εισαγωγή γονιδιακών εμβολίων, θα καταστρέψει τον άνθρωπο και την ανθρωπότητα».

Το έχει φωνάξει με όλη του την καρδιά και τη Γνώση, βάζοντας τον εαυτό του σε κίνδυνο πολλές φορές ο συγκεκριμένος γιατρός. Αλλά όσοι χειρίζονται την προπαγάνδα, φροντίζουν να γελοιοποιήσουν ή να συσκοτίσουν, όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σκορπώντας σύγχυση και φόβο στους πολίτες, που οφείλουν όμως, για το καλό όλων μας, να καταλάβουν επιτέλους, πως εδώ παίζεται ένα πολύ επικίνδυνο σε βάρος μας και πρέπει να βγουν επειγόντως απ' την αδράνεια !!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τραγωδία στην Ανθούσα: Αυτοκτόνησε 84χρονος όταν είδε το σπίτι του να καίγεται

Ένας ηλικιωμένος έδωσε τέλος στη ζωή του εξαιτίας της πυρκαγιάς.

20/07/2022 - 08:17 

Τέλος στη ζωή του με ένα πιστόλι έδωσε ένας άνδρας ηλικίας 84 ετών συνταξιούχος ναυτικός στην περιοχή της Ανθούσας. Ο άνδρας εντοπίστηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού το πρωί από αστυνομικούς που πραγματοποιούσαν περιπολίες στο σημείο, έπειτα από κλήση που έγινε στην ΕΛ.ΑΣ. στις 7:10 τι πρωί.

Ο ηλικιωμένος φέρεται να αυτοκτόνησε με ένα περίστροφο την ώρα που οι φλόγες είχαν τυλίξει το σπίτι του στη οδό Μπαλτσά. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ήταν η τρίτη φορά που καιγόταν το σπίτι του.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οργή, κλαυθμός και οδυρμός: «Αφήστε μας, καίγονται τα σπίτια μας»

20.07.2022 | 12:12

Δεν αρκούν τα... 112 της κυβέρνησης

Οργή απόγνωση και απελπισία έχουν κυριεύσει τους κατοίκους σε Παλλήνη, Ντράφι, Ανθούσα και Διώνη οι οποίοι είδαν τις περιουσίες τους να καίγονται και να καταστρέφονται οι κόποι μιας ζωής.

Αυτός είναι και ο λόγος θα τον οποίο πολλοί κάτοικοι επέλεξα να παραμείνω στα σπίτια τους με κίνδυνο τη ζωή τους για να τα υπερασπιστούν γνωρίζοντας πως αν δεν το κάνουν ήδη δεν θα το κάνει κανείς.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε το τραγικό περιστατικό της αυτοχειρίας σήμερα το πρωί το 80χρονου ναυτικού στην Ανθούσα, ο οποίος έχοντας χάσει για τέταρτη φορά (!) το σπίτι του από πυρκαγιά, έδωσε τέλος στη ζωή του αυτοκτονώντας με μία σφαίρα στον κρόταφό του!

Δηλαδή, η διαχρονική ανικανότητα του ελληνικού κράτους να προστατέψει το βιός του ανθρώπου αυτού, τέσσερις φορές (!) τον οδήγησε στην αυτοκτονία.

Δεν μπορούσε να ζει πλέον σε αυτή τη χώρα που κάθε 20 χρόνια της ζωής του άφηνε να καούν τα όνειρα και τα επιτεύγματά του και προτίμησε να φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο παρά να συνεχίσει να ζει σε μία χώρα που δεν τους παρέχει το βασικότερο αγαθό.

Ασφάλεια για τον ίδιο και την περιουσία του.

Η σορός του άτυχου άνδρα βρέθηκε το πρωί από τις αστυνομικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στην περιοχή.

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε πριν από λίγο στην Παλλήνη, στη λεωφόρο Μαραθώνος, όταν εξοργισμένοι πολίτες επιτέθηκαν στο συνεργείο του Σκάι με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από το σημείο.

Όπως προκύπτει από το βίντεο, φαίνεται ότι ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ ζήτησε από κάποιον πολίτη να μην μιλάει, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος που έβλεπε την περιουσία του να καίγεται, να εξοργιστεί και μαζί με άλλους παριστάμενους να επιτεθούν λεκτικά στο συνεργείο.

Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά ο πολίτης «όταν καίγεται η περιουσία μου δε θα μου λες εμένα σουτ»

https://twitter.com/skoupismenos/status/1549632372437663746?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1549632372437663746%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2Famyna-asfaleia%2Forgi-klaythmos-kai-odyrmos-afiste-mas-kaigontai-ta-spitia-mas%2F

Οι κάτοικοι της Πεντέλης, κάνουν απεγνωσμένες προσπάθειες προκειμένου να σώσουν τα σπίτια τους από τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή.

Στην Πεντέλη, ένας ηλικιωμένος πολίτης αρνείται να εγκαταλείψει το σπίτι του παρά τις συστάσεις των αστυνομικών.

«Πεθαμένος να είμαι, δε φεύγω από το σπίτι» τόνισε στην κάμερα του ALPHA.

Ποιο είναι το συμπέρασμα από όλα αυτά; Ότι οι πολίτες δεν αρκούνται μόνο στο να τους στείλει η πολιτεία το μήνυμα του 112 για να εκκενώσουν τις κατοικίες τους και μετέπειτα παραδοθούν στις φλόγες.

Ειδικά οι μεγαλύτεροι που έχουν περάσει τα πιο δημιουργικά τους χρόνια και πλέον είναι πολύ δύσκολο να αποκαταστήσουν τις περιουσίες τους προτιμούν να ρισκάρουν την ζωές τους για να τις σώσουν παρά να τις εγκαταλείψουν.

Φέτος δεν θα αρκέσει το κυβερνητικό αφήγημα «δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές» γιατί για πολλούς ανθρώπους οι περιουσίες τους είναι οι ζωές τους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία το πηγαίνει μέχρι τέλους – Σ.Λαβροφ: «Ανούσιες πλέον οι ειρηνευτικές συνομιλίες με το Κίεβο»

20.07.2022 | 16:29

Επεκτείνονται οι  γεωγραφικοί στόχοι της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην εμπόλεμη χώρα

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει νόημα αυτή τη στιγμή να ξαναρχίσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες με το Κίεβο, μετέδωσε το πρακτορείο Ria Novosti.

Ο Λαβρόφ είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ότι οι γεωγραφικοί στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Μόσχας στην Ουκρανία δεν περιορίζονται πλέον στην ανατολική περιοχή Ντονμπάς αλλά περιλαμβάνουν έναν αριθμό άλλων εδαφών.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε ότι οι στόχοι της Ρωσίας θα επεκταθούν ακόμα πιο πέρα εάν η Δύση παραδώσει όπλα μεγάλου βεληνεκούς στο Κίεβο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαζικές διαδηλώσεις στη Γαλλία για ακρίβεια και πληθωρισμό

19/7/2022

Οι αντιρωσικές κυρώσεις “γονατισαν” τους Γάλλους

Κλονίζεται η διακυβέρνηση του Ε.Μακρόν

Ξεκίνησαν στην Γαλλία οι διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες για την αύξηση του κόστους των βασικών ειδών διατροφής και της ενέργειας.

Οι επιλογές της κυβέρνησης Mακρόν έναντι της Ρωσίας τίθενται υπό αμφισβήτηση ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γάλλος πρόεδρος κυβερνά με την ανοχή της πλειοψηφίας μετά από τα αποτελέσματα των πρόσφατων κοινοβουλευτικών εκλογών.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση όμως είναι η σιωπή από τα διεθνή και εγχώρια ΜΜΕ καθώς είναι σαφές ότι δεν επιθυμούν την μεγέθυνση τέτοιων γεγονότων εν μέσω καλοκαιριού και τον χειμώνα να πλησιάζει αμείλικτος.

Οι εικόνες είναι από το Σάββατο στο Παρίσι. Η αποσιώπηση είναι εκκωφαντική. Ο καύσωνας εν μέσω καλοκαιριού είναι αυτός που αναφέρετε από τα ΜΜΕ ότι "τρομάζει"

Σημειώνεται ότι «Ένας μακρύς, σκληρός χειμώνας» περιμένει την Ευρώπη η οποία θα πρέπει να μειώσει την κατανάλωση φυσικού αερίου όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας Φατίχ Μπιρόλ!

Δηλαδή οι Ευρωπαίοι και μαζί τους και οι Έλληνες θα πρέπει να αποδεχτούν σημαντική πτώση του βιοτικού τους επιπέδου όπως και να «ξεπαγιάσουν» για χάρη των επιλογών των κυβερνήσεων τους να επιβάλουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας, εξυπηρετώντας έτσι όχι τα ευρωπαϊκά συμφέροντα αλλά τα αμερικανικά.

Λίγο νωρίτερα σε μία τρομακτική παραδοχή που δημιουργεί πολλά ερωτήματα προχώρησε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος ζήτησε από τους Ευρωπαίους να συνεχίσουν τις κυρώσεις κατά της Μόσχας και να “αντέξουν” απέναντι στην αύξηση των τιμών της ενέργειας και των τροφίμων, που είναι άμεσες συνέπειες της επιβολής αντι-ρωσικών κυρώσεων!

Δηλαδή ο Ζ.Μπορέλ παραδέχτηκε ότι η οικονομική φτωχοποίηση Ελλήνων και Ευρωπαίων προκλήθηκε από την πολιτική ενάντια στην Ρωσία και με αρκετό θράσος ζητάει από τους Ευρωαπαίους πολίτες «να αντέξουν» την ακρίβεια, τον πληθωρισμό και την έλλειψη προϊόντων και αγαθών.

Δηλαδή κάποιος ο οποίος εισπράττει μία μισθοδοσία των 20.000 ευρώ τον μήνα και που το παρέχονται σχεδόν όλα δωρεάν μέσω… προνομίων, ζητάει από κάποιος που έχουν μισθούς των 600 ευρώ «να κάνουν υπομονή» και να να αντέξουν στον πόλεμο που κήρυξαν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις κατά της Ρωσία.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο τα ΜΜΕ δεν μεταδίδουν καμία διαμαρτυρία καμία δυσαρέσκεια και παρουσιάζουν μία επίπλαστη εικόνα δήθεν χαρούμενων πολιτών που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι που θα κάνουν τα μπάνια τους φέτος.

Διότι έχοντας γνώσεις χειραγώγησης των κοινωνικών μαζών ξέρουν πως οι εξεγέρσεις διαδίδονται όπως οι ιοί δηλαδή όπως οι πανδημίες και απαιτείται… καραντίνα στην ενημέρωση και την πληροφόρηση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



CNN Greece

Φωτιές και καύσωνας «σαρώνουν»  την Ευρώπη. Η κλιματική αλλαγή…

Καθημερινή

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τους πάντες. Καύσωνας διαρκείας και…

Πρώτο Θέμα

Κλιματική αλλαγή. Συλλογική δράση ή συλλογική αυτοκτονία ή…

Αν πατήσεις φωτιά βγάζει αυτό... 

Συντονισμένη παραπληροφόρηση



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Κράτος διεξάγει,εναντίον μας, πόλεμο κ εθνοτική γενοκτονία.

Απατεωνες-Ληστες-Δολοφονοι



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί πολλοί εμβολιασμένοι πιλότοι δεν είναι πια σε θέση να πετάξουν λόγω προβλημάτων υγείας; 

Το θέμα με τα προβλήματα υγείας των εμβολιασμένων πιλότων το έχουμε αναδείξει και παλιότερα, ότα τέσσερεις πιλότοι της British Airlines πέθαναν μια εβδομάδα μετα τον εμβολιασμό τους. Και με την μαρτυρία ενός άλλου πιλότου που μίλησε για τις παρενέργειες εμβολιασμένων συνεδέλφων του αλλα και προβλήματα που παρουσίασε ο ίδιος και αναγκάστηκε να αποσυρθεί.

Όσοι ταξιδεύουν με αεροπλάνο, να απαιτούν πριν την πτήση να τους γνωστοποιείται η εμβολιαστική κατάσταση του πληρώματος.

Αλλά ... τί ζητάμε τώρα από αυτόχειρες;

Φωτιές άναψε η Γερμανίδα ευρωβουλευτής του ακροδεξιού AFD Κριστίνε Άντερσον που άφησε  να εννοηθεί ότι υπάρχει κίνδυνος  σε μια πτήση εάν και οι δυο πιλότοι είναι εμβολιασμένοι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από τους ανακοινωθέντες 200 θανάτους αυτήν την εβδομάδα δεν αναφέρουν πόσοι ήταν οι

€μβολιασμενοι!

Μάλλον ΟΛΟΙ!

Είναι αυτό το να μην αναφέρουν, φασισμός ή όχι?



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΝΔΗΜΙΑ €ΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΩΝ

Από τους 100 διασωληνωμενους, 59 τριπλό-, 36 διπλό-, οι 5 μονό- και ίσως κανένας αν€μβολιαστος!

Θα τους συλλάβετε επιτέλους?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΞΑΦΝΙΚΙΤΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ!

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ" Η ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ!

ΔΕΝ ΕΧΟΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΣΗΜΟ ΘΑΝΑΤΟ!

ΘΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ?



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η οικογένεια του μελλοντικού Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ διευθύνει μια εταιρεία που συνδέεται με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και η οποία προωθεί την ψηφιακή ταυτοποίηση και την κοινωνική πίστωση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η εταιρεία που έστειλε όπλα στο Μπαγκλαντές κέρδισε 60 εκατομμύρια ευρώ πέρυσι.

18/7/2022

Ποιος είναι ο έμπορος όπλων

Η ιδιωτική εταιρεία «Valir» με έδρα το Βελιγράδι, η οποία έστειλε όπλα στο Μπαγκλαντές με το αεροπλάνο που συνετρίβη πάνω από την Ελλάδα, ιδρύθηκε στα τέλη του 2019 και ήδη τον επόμενο χρόνο στον κλάδο του εμπορίου όπλων, είχε έσοδα πάνω από ενάμισι δισεκατομμύριο δηνάρια, αποκαλύπτει η πύλη Nova.rs. Τα έσοδα του «Βαλίρ» το 2021 ανήλθαν σε 6,5 δισ. δηνάρια, δηλαδή περίπου 60 εκατ. ευρώ.

Η “Valir d.o.o.” ιδρύθηκε πριν από τρία χρόνια, τότε είχε την έδρα της στην οδό Paunova 24, και σύμφωνα με τα τρέχοντα στοιχεία του Οργανισμού Μητρώων Επιχειρήσεων (APR), η διεύθυνση αυτή έχει αλλάξει και βρίσκεται τώρα στην οδό Hercegovačka, στο Βελιγράδι, το νερό. Η εταιρεία έχει μόνο έναν νόμιμο εκπρόσωπο, ο οποίος είναι και διευθυντής – ο Mladen Bogdanović (37), αναφέρει η πύλη. Σύμφωνα με στοιχεία που είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο APR της εταιρείας.

Αν και η εταιρεία “Valir” έστειλε όπλα στο Μπαγκλαντές με ουκρανικό αεροπλάνο, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον κύριο έμπορο όπλων, τον Slobodan Tešić, ο οποίος δεν έχει κανένα μερίδιο διαχείρισης ή ιδιοκτησίας στην εταιρεία από το Βελιγράδι. Σύμφωνα με τον δικηγόρο Ivan Ninić, ο Stefan Čupković και ο Khaled Hamed συνδέονται με την αναφερόμενη εταιρεία, άτομα που συνεργάζονται ανοιχτά με τον έμπορο Slobodan Tešić. Ο δικηγόρος Ιβάν Νίνιτς ανακοίνωσε στο Twitter ότι το αεροπορικό δυστύχημα στην Ελλάδα είναι μια ακόμη επιβεβαίωση ότι η επιχείρηση του Σλόμπονταν Τέσιτς «λειτουργεί τέλεια στη Σερβία» χωρίς κανένα εμπόδιο. Λέει ότι αρκεί να διασταυρωθούν τα δεδομένα και να έρθουν σε επαφή με τον κύριο έμπορο όπλων – τον Slobodan Tešić. «Ιδιοκτήτης της εταιρείας Valir μέχρι 25.5. Το 2020, ήταν ο Stefan Čupković (29), ο οποίος ήταν επίσης διευθυντής της εταιρείας μέχρι την 1η Ιουνίου 2020. Ωστόσο, ο ίδιος Stefan Čupković ήταν διευθυντής της Lusor doo Βελιγραδίου μέχρι τον Ιανουάριο του 2021 και ο Khaled Hamed (50), έμπιστος του Slobodan Tešić, καταχωρήθηκε ως ο πραγματικός ιδιοκτήτης αυτής της εταιρείας», εξηγεί ο Ninic σε ένα tweet.

Μια κυπριακή εταιρεία που συνδέεται από τις αμερικανικές αρχές με τον έμπορο όπλων Slobodan Tešić πλήρωσε 1,7 εκατομμύρια δολάρια σε έναν ανώνυμο «επιφανή Σαουδάραβα» και αυτή η συναλλαγή αναφέρθηκε από τις τράπεζες στο Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ως ύποπτη, σύμφωνα με έρευνα του Crime and Corruption Research Network. (OCCRP).και ΚΡΙΚ. Τα χρήματα καταβλήθηκαν από μια από τις εταιρείες που, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, κατέχει ή ελέγχει η Tešić – η Grawit Limited από την Κύπρο – τον Ιούνιο του 2017. Μόλις λίγους μήνες αργότερα, ο Tešić και ο Grawit έπεσαν υπό τις κυρώσεις του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ που είναι υπεύθυνο για την εφαρμογή των εμπορικών και οικονομικών κυρώσεων (OFAC). Το όργανο αυτό δήλωσε στη συνέχεια ότι ο Τέσιτς χρησιμοποίησε μια κυπριακή εταιρεία για να πληρώσει δωροδοκίες, κάτι που ο ίδιος αρνείται. Οι KRIK και OCCRP ισχυρίζονται επίσης ότι ο Aleksandar Vučić, ενώ ήταν πρωθυπουργός της Σερβίας, χορήγησε υπηκοότητα στον σύντροφο του Tešić από την Υεμένη, Khaled Abdulkarem Nasser Hamed, το 2016, παρακάμπτοντας την κανονική διαδικασία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Άχρηστο το Μπέριεφ" (το ρωσικό πυροσβεστικό αεροπλάνο), "προσωπικά ανακουφίστηκα που διακόπηκε η μίσθωση", δήλωσε ο "υπουργός αντιμετώπισης κρίσεων" Στυλιανίδης.

Το πόσο χρήσιμος είναι ο ίδιος, το έδειξε όταν μας είπε στις 14/7/2022 ότι η κυβέρνηση είναι πολύ ικανοποιημένη από τον ίδιο για την προετοιμασία που έχει κάνει ενόψει της αντιπυρικής περιόδου..

Δείτε και την υφάρα του, τυπική του μεταλλαγμένου πρώην ρεφορμιστή σοσιαλδημοκράτη που κάνει καριέρα στις κυβερνήσεις του "Κέντρου" και της Δεξιάς και μας θεωρεί όλους μaλaκες και μας το δείχνει.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευτυχώς που είμαστε με τη σωστή πλευρά της ιστορίας, και δεν μας κοροϊδεψαν πάλι οι Ρώσοι όπως πέρισι να πάρουμε τα παλιοBeriev τους. Έχουμε τα Canader 50 χρόνων που πετάνε και δε πετάνε, και η καλύτερη κυβέρνηση τα τελευταία 200 χρόνια μας πήρε τα υπέροχα πυροσβεστικά αεροπλάνα Air Tractor, αλλά είμαστε άτυχοι ρε παιδί μου, είχε πολύ αέρα και δεν μπορούσαν να πετάξουν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



20/7/2022  -  18.00 μ.μ.

- Η επόμενη είδηση θα μπορούσε να πάρει τον τίτλο «η αλητεία της ημέρας», παρόλο που αφορά σε ένα θέμα που κρατά ήδη αρκετούς μήνες και, μάλλον, θα κρατήσει αρκετά ακόμη... Ο Ομοσπονδιακός Εισαγγελέας των ΗΠΑ και επικεφαλής της Επιτροπής του Υπουργείου Δικαιοσύνης της χώρας, που συστάθηκε με αντικείμενο την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην επικράτεια των ΗΠΑ και την ιδιοποίησή τους από το εν λόγω κράτος, δήλωσε ευθαρσώς, ότι «η αμερικανική κυβέρνηση προσπαθεί να επιτύχει τη ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ των αρμοδιοτήτων της, έτσι ώστε να μπορεί να κατάσχει και ΤΑ ΙΔΙΑ τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας στις ΗΠΑ και όχι μόνο τα κέρδη που προκύπτουν από τη χρήση τους»... Όταν όλοι οι «νόμοι» και οι «αυθεντίες» της αστικής δημοκρατίας και της καπιταλιστικής οικονομίας πάνε περίπατο, ή όταν ο καπιταλισμός δείχνει, υπό το βάρος των γεγονότων, το πραγματικό του πρόσωπο, αυτό της δικτατορίας (με την ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΗ έννοια) της αστικής τάξης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

- Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Σύμβουλο του Ζαπορόζιε Βλαντίμιρ Ρόγκοφ, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο μεταλλουργίας ZaporozhStal' στην πόλη του Ζαπορόζιε (η οποία ελέγχεται ακόμη από το καθεστώς του Κιέβου) ενδέχεται να μετατραπούν σε ομήρους των Ουκροναζί που δρουν στην περιοχή, ενώ η ίδια η επιχείρηση μπορεί να γίνει το επόμενο πεδίο μαχών, ανάλογο με αυτό του AzovStal' στη Μαριούπολη.

- Ενώ οι βομβαρδισμοί των κατοικημένων περιοχών της ΛΔ Ντονιέτσκ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, στη ΛΔ Λουγκάνσκ κατά τη χτεσινή μέρα δεν καταγράφηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ βομβαρδισμός κατοικημένης περιοχής. (Στγ: Εδώ ακριβώς φαίνεται η επιτυχημένη δουλειά που γίνεται από τις συμμαχικές δυνάμεις στην εξουδετέρωση των εστιών πυρός του αντιπάλου, είτε με πυραυλικά πλήγματα ακριβείας, είτε με αντίστοιχα πλήγματα του πυροβολικού, με τη βοήθεια αναγνωριστικών drones).

- «Οι απειλές από την πλευρά των ΗΠΑ μόνο ενισχύουν την αποφασιστικότητα της Ρωσίας να ακολουθήσει την πορεία που χάραξε αναφορικά με την Ουκρανία» έγραψε στο κανάλι της στο Telegram η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας χτεσινή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ότι οι ΗΠΑ θα αποφασίσουν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, σε περίπτωση εισόδου στη σύνθεσή της περιοχών της Ουκρανίας, οι οποίες θα αποφασίσουν την ανεξαρτητοποίησή τους και την προσχώρησή τους στο ρωσικό κράτος.

- 1 νεκρός και 3 τραυματίες άμαχοι κάτοικοι είναι ο απολογισμός των χτεσινών βομβαρδισμών της Γκόρλοφκα από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Ιβάν Πριχόντκο, σήμερα το πρωί.

- Οι αρχές της Περιφέρειας της Χερσώνας ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί ότι η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 10 βλήματα πυραύλων πολλαπλών εκτοξεύσεων στον εναέριο χώρο της περιοχής. Σε ό,τι αφορά τη γέφυρα Αντόνοφσκι, η οποία δέχθηκε μέσα σε λίγες ώρες και δεύτερη συνεχόμενη πυραυλική επίθεση, αυτή τη φορά από 11 βλήματα πυραύλων HIMARS, οι αρχές της περιοχής σημειώνουν, ότι από τον δεύτερο βομβαρδισμό σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές και η κίνηση γίνεται περιορισμένα και μόνο για τα ΙΧ αυτοκίνητα και τους πεζούς. Η συγκεκριμένη γέφυρα ενώνει τις δύο όχθες του Δνείπερου κοντά στην πόλη της Χερσώνας και έχει μήκος 1.366 μέτρα. Υπάρχουν 3 ζώνες μετακίνησης: για πεζούς, για ΙΧ αυτοκίνητα και για φορτηγά.

- Ως συνέχεια της προηγούμενης είδησης, η ρωσική αντιαεροπορία κατέρριψε ουκρανικό πύραυλο που κατευθυνόταν προς τον αστικό ιστό της Νόβαγια Καχόφκα, τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα.

- Σύμφωνα με δηλώσεις του πρεσβευτή της ΛΔ Λουγκάνσκ στη Μόσχα, Ροντιόν Μιρόσνικ, στο Σλαβιάνσκ παρατηρήθηκε ότι Ουκρανοί στρατιωτικοί ήταν ντυμένοι με ρωσικές στρατιωτικές στολές και έφεραν «κορδέλες του Αγ. Γεωργίου», με εμφανή στόχο τη δημιουργία προβοκάτσιας εναντίον των συμμαχικών ενόπλων δυνάμεων, αλλά και για την ανακάλυψη «φιλορωσικά» διακείμενων πολιτών... Οι μάχες για την απελευθέρωση του Σλαβιάνσκ δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει σε «φουλ» ρυθμό, ωστόσο η δεδομένη έλλειψη αξιόπιστης πληροφόρησης των κατοίκων της πόλης είναι εύκολο να τους οδηγήσει σε εξαπάτηση από την πλευρά των Ουκροναζί...

- Συνεχίζοντας ο Ροντιόν Μιρόσνικ, ανέφερε ότι στο κέντρο του Κραματόρσκ και συγκεκριμένα στην κεντρική αγορά της πόλης, παρατηρήθηκε η παρουσία ξένων μισθοφόρων με στρατιωτική περιβολή, οι οποίοι μεταξύ τους μιλούσαν στα Πολωνικά, τα Αγγλικά, τα Ισπανικά και άλλες γλώσσες. Κατά πάσα πιθανότητα, σύμφωνα με τον Μιρόσνικ, μονάδες ξένων μισθοφόρων έχουν αποσταλεί στο Κραματόρσκ εν είδει «ενίσχυσης» της άμυνας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην πόλη.

- Το Σέβερσκ από χτες είναι και επίσημα στα χέρια των συμμαχικών δυνάμεων και έγινε, έτσι, το 254ο κατοικημένο σημείο της ΛΔ Ντονιέτσκ που απελευθερώνεται από την έναρξη της ρωσικής ΕΣΕ στις 24/02. Στην περιοχή γύρω από την πόλη γίνονται εκκαθαριστικές επιχειρήσεις και καταστρέφονται όλες, ανεξαιρέτως, οι οχυρώσεις των ουκρανικών δυνάμεων.

- Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές από τη ΛΔ Λουγκάνσκ, οι ουκρανικές δυνάμεις στο Σολεντάρ έχουν ουσιαστικά εξαντλήσει όλα τα αποθέματα πυρομαχικών που είχαν στη διάθεσή τους. (Στγ: Πλησιάζει η ώρα της απελευθέρωσης ΚΑΙ αυτής της πόλης, ίσως μάλιστα πιο γρήγορα από το αναμενόμενο).

- Το υπερσύγχρονο ρωσικό τηλεκατευθυνόμενο σύστημα αποναρκοθέτησης Prokhod-1 χρησιμοποιείται ήδη με επιτυχία στη ζώνη επιχειρήσεων των συμμαχικών δυνάμεων στο Ντονμπάς και την Ουκρανία, σύμφωνα με ρωσικές στρατιωτικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο TASS.

- Σύμφωνα με την Washington Post, προτεραιότητα του ΝΑΤΟ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι η προμήθεια προς την Ουκρανία πυραυλικών συστημάτων HIMARS. Ήδη οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι σύντομα θα μεταβιβάσουν στην Ουκρανία 4 ακόμη συστήματα αυτού του τύπου.

- Οι συμμαχικές δυνάμεις απελευθέρωσαν το χωριό Μπερεστοβόγε, βορειοανατολικά του Σολεντάρ, σύμφωνα με ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων της ΛΔ Ντονιέτσκ λίγο μετά το μεσημέρι.

- Ακολουθούν τα σημαντικότερα πλήγματα που επέφεραν κατά το τελευταίο 24ωρο οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στις αντίστοιχες ουκρανικές, σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας:

- Πάνω από 200 Ουκρανοί πεζοναύτες εξουδετερώθηκαν από πυραυλικά πλήγματα ακριβείας στη βάση προσωρινής στρατοπέδευσής τους, λίγο έξω από την Οδησσό.

- 5 συστοιχίες Grad στη ΛΔ Ντονιέτσκ και 1 αντιπλοιικό σύστημα Harpoon (βρετανικής παραγωγής) καταστράφηκαν από αντίστοιχα πλήγματα ακριβείας από αέρος των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

- 1 αποθήκη οπλισμού κατεστραμμένη και 40 Ουκρανοί στρατιωτικοί «εξουδετερωμένοι», ήταν το αποτέλεσμα πυραυλικού πλήγματος των ρωσικών δυνάμεων σε μονάδα των VSU έξω από το Σολεντάρ.

- 9 βλήματα πυραύλων Uragan κατέρριψε η ρωσική αντιαεροπορία σε διάφορες περιοχές του μετώπου.

- Οι νεότερες πληροφορίες από το Σέβερσκ αναφέρουν, ότι δεν έχουν απομείνει, παρά ελάχιστοι και διασκορπισμένοι Ουκρανοί στρατιωτικοί μέσα στον αστικό ιστό του.

- Ο αντισυνταγματάρχης της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της ΛΔ Λουγκάνσκ, Αντρέι Μάροτσκο, κατήγγειλε από αέρος στο 1ο ρωσικό δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι, ότι σε καθημερινή βάση αποστέλλονται από το μέτωπο προς τις δυτικές περιοχές της Ουκρανίας περί τους 30 Ουκρανοί τραυματίες των στρατιωτικών επιχειρήσεων, ώστε να γίνουν, παρά τη θέλησή τους, «δωρητές οργάνων». Το λαθρεμπόριο ανθρώπινων οργάνων στην Ουκρανία είναι υπόθεση γνωστή εδώ και χρόνια και έχει ξεκινήσει ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ τη ρωσική ΕΣΕ. Η «άνθησή» του ξεκίνησε, ουσιαστικά, με την επιβολή του χουντικού καθεστώτος του «Μαϊντάν» στο Κίεβο, από τις 22/02/2014 και μετά, αν και προϋπήρχε από αρκετά νωρίτερα...

- Αναδιάταξη των ρωσικών αντιαεροπορικών δυνάμεων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια της Χερσώνας, μετά τη διπλή επίθεση στη γέφυρα Αντόνοφσκι, που υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές, χωρίς - ευτυχώς - θύματα, αλλά και τις 4, μέχρι τώρα, επιθέσεις στη Νόβαγια Καχόφκα από τις 11/07 και μετά, που στοίχισαν τη ζωή σημαντικού αριθμού αμάχων πολιτών.

- Ο υφυπουργός Πληροφοριών της ΛΔ Ντονιέτσκ Ντανιίλ Μπεζσόνοφ, ανέφερε ότι τα πυραυλικά συστήματα HIMARS (παραγωγής ΗΠΑ) χρησιμοποιούνται από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις υπό την κάλυψη αντιαεροπορικής άμυνας, όπως επίσης και παράλληλα με άλλα πυραυλικά συστήματα, σοβιετικής παραγωγής. Για να χτυπήσουν κατοικημένες περιοχές, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εκτοξεύουν πρώτα βλήματα κυρίως από συστήματα Uragan, στα οποία αντιδρά αμέσως η τοπική αντιαεροπορία και στο διάστημα που μεσολαβεί για την επαναφόρτιση του αντιαεροπορικού συστήματος εκτοξεύονται οι HIMARS.

- Ο Μπεζσόνοφ αποκάλεσε ακόμη ως «όνειρα θερινής νυκτός» τις διακηρύξεις της ουκρανικής πλευράς περί δήθεν «σύντομης ανακατάληψης της πόλης του Ντονιέτσκ», λέγοντας πως αφενός οι δυνάμεις που χρειάζονται για κάτι τέτοιο πρέπει να είναι τεράστιες και δεν υπάρχουν στην ουκρανική πλευρά, αλλά και ότι οι δυνάμεις της ΛΔ Ντονιέτσκ είναι έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο «αντεπίθεσης» των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και ότι σε αυτή την περίπτωση επιφυλάσσουν γι' αυτές αρκετές (δυσάρεστες) «εκπλήξεις»...

- Σε νεότερη ανακοίνωσή τους οι αρχές της Περιφέρειας της Χερσώνας ανέφεραν, ότι τα πλήγματα με πυραύλους HIMARS προς τη γέφυρα Αντόνοφσκι και άλλες ειρηνικές υποδομές καθοδηγούνται άμεσα από στρατιωτικούς των ΗΠΑ. Επίσης αναφέρθηκε ότι οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στη γέφυρα έχουν ήδη ξεκινήσει.

- Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της ΛΔ Ντονιέτσκ, Εντουάρντ Μπασούριν, ανέφερε πως όλες οι προσπάθειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων για «αντεπίθεση» από την πλευρά του νότου της ΛΔ εξουδετερώθηκαν απο τις συμμαχικές δυνάμεις.

- Ο αντισυνταγματάρχης της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της ΛΔ Λουγκάνσκ, Αντρέι Μάροτσκο, δήλωσε ότι ένας από τους σημαντικότερους ανασχετικούς παράγοντες στην εκμάθηση από τους Ουκρανούς στρατιωτικούς των όπλων δυτικής τεχνολογίας, είναι... η μη γνώση ξένων γλωσσών και ειδικότερα της αγγλικής.!... Οι γνωρίζοντες Αγγλικά στις τάξεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων είναι ελάχιστοι, οι δε επαγγελματίες μεταφραστές (πολίτες, βεβαίως) αρνούνται να μεταβούν στην πρώτη γραμμή του μετώπου, φοβούμενοι, προφανώς, για τη ζωή τους...

- 1 ακόμη νεκρός άμαχος στην πόλη του Ντονιέτσκ και 2 νεκροί μετά από πυραυλική επίθεση σε σχολείο στην κωμόπολη Αλεξάντροφκα, λίγο έξω από το Ντονιέτσκ, προστέθηκαν στα θύματα της ουκροναζιστικής θηριωδίας...

- Ενδιαφέρουσες δηλώσεις έκανε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της σημερινής ομιλίας του στο φόρουμ «Δυνατές ιδέες για τη νέα εποχή», που διεξάγεται στη Μόσχα. Θα ξεχωρίσω τρία σημεία: 1) Αποκάλεσε «ρατσιστική» και «νεοαποικιοκρατική» τη αντίληψη περί επιβίωσης στον κόσμο του λεγόμενου «χρυσού δισεκατομμυρίου», των κατοίκων δηλαδή των προηγμένων οικονομικά κρατών, σε βάρος αυτών που κατοικούν στις αναπτυσσόμενες και υπανάπτυκτες χώρες, 2) Εξέφρασε τις αμφιβολίες του για την ποιότητα της επισκευής της τουρμπίνας της Siemens στον Καναδά, η οποία εξυπηρετεί τις ανάγκες λειτουργίας του αγωγού φυσικού αερίου NordStream-1 και 3) Θεώρησε ως «βλακείες» τις επικλήσεις των δυτικών κρατών προς τους πολίτες τους για «εξοικονόμηση ενέργειας και νερού», προκειμένου να επιφέρουν πλήγμα στον ίδιο και τη Ρωσία...

- Και μια που λέμε για οικονομία στην ενέργεια, η (ζάπλουτη) Ελβετία σκοπεύει να καθιερώσει εκ περιτροπής διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε όλη τη χώρα, προκειμένου να επιτύχει αυτή την περιώνυμη «εξοικονόμηση» σε ποσοστό έως και 25%. (Στγ: Φάτε στη μάπα «δημοκρατία» και «ευμάρεια» του δυτικού κόσμου, «ξυπνοπούλια» μου...).

- Έκτακτο: οι αρχές της Περιφέρειας του Ζαπορόζιε ανακοίνωσαν πυραυλική επίθεση από ουκρανικής πλευράς στις εγκαταστάσεις του Ατομικού Ηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) στην πόλη Ενεργκοντάρ. Από τα πλήγματα υπάρχουν 11 εργαζόμενοι τραυματίες, οι 4 εκ των οποίων σε βαριά κατάσταση. Οι εγκαταστάσεις του ΑΗΣ δεν υπέστησαν ζημίες και η επιχείρηση συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

- Κρατάω για το βράδυ τη χιουμοριστική ανάρτηση του Ντμίτρι Μεντβέντιεφ στο προσωπικό του κανάλι στο Telegram, με τίτλο: «Τα αμαρτήματά μας. (Σε τι φταίει η Ρωσία)». Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να την παρουσιάσω μεταφρασμένη αυτούσια (το κείμενο δεν είναι, ευτυχώς, μεγάλο). Υπόσχομαι!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



20/7/2022  -  4.00 π.μ.

- Θα ξεκινήσω με μια είδηση απο τις «γύρω», η οποία όμως έχει πολύ μεγάλη σημασία στη συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν βρίσκεται από το πρωί της 19/07 σε επίσημη επίσκεψη στο Ιράν, όπου πρόλαβε να συναντηθεί τόσο με τον Πρόεδρο της χώρας Εμπραχίμ Ραΐσι, όσο και τον πνευματικό ηγέτη της χώρας, τον γνωστό αγιατολλάχ Αλί Χαμενεΐ. Στη συνέχεια στο Ιράν κατέφθασε και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και έτσι είχαμε ξανά μετά από αρκετό καιρό τη συνάντηση της «φόρμουλας της Αστανά», δηλαδή την τριμερή Ρωσίας-Τουρκίας-Ιράν γύρω από την επίλυση του Συριακού. Αίφνης, λοιπόν, το Συριακό, μετά από μια αρκετά μακρά περίοδο στο «ψυγείο», τίθεται ξανά στο «τραπέζι» των διεθνών θεμάτων, για να υπενθυμίσει στη «συλλογική Δύση» τους «ανεξόφλητους λογαριασμούς» που έχει στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Αλλά και να της υπενθυμίσει ότι για κάθε «Ουκρανία» που θα προσπαθεί εκείνη να ανοίξει στους γεωπολιτικούς της αντιπάλους, εκείνοι έχουν τις ίδιες, αν όχι περισσότερες αντίστοιχες εστίες έντασης, όπου μπορούν να προξενήσουν στη Δύση φθορές, ίσως και μεγαλύτερου μεγέθους...

- Διαβάζουμε, λοιπόν, οι τρεις χώρες μετά τη συνάντησή τους στην Τεχεράνη εξέδωσαν κοινό ανακοινωθέν (το ακριβές περιεχόμενό του αναμένεται να γίνει γνωστό σύντομα). Διαβάζοντας επίσης τις ξεχωριστές δηλώσεις των τριών ηγετών, διαπιστώνουμε ότι οι τρεις χώρες συμφώνησαν πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη Συρία (Ραΐσι) και ότι η Υπερευφρατία (τα εδάφη στη Βόρεια Συρία που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ) θα πρέπει να περάσει υπό τον πλήρη έλεγχο της νόμιμης κυβέρνησης της Συρίας (Πούτιν). Τέλος, οι τρεις χώρες συμφώνησαν, ότι η συνεργασία τους με βάση τη «φόρμα της Αστανά» θα επεκταθεί και σε ζητήματα πέραν του Συριακού, ενώ καταδίκασαν από κοινού τις μονομερείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Συρία από την περιώνυμη «διεθνή κοινότητα» (των 40 κρατών με συνολικό πληθυσμό περί τα 800 εκατομμύρια ανθρώπους).

- Τα παραπάνω, τα οποία τα μεταδίδω, προς το παρόν, σχεδόν «ξερά» δημοσιογραφικά, μεταφέρουν ένα ιδιαίτερο μήνυμα προς τη «συλλογική Δύση» και τυχόν «προσπέραση» ή υποτίμηση από την πλευρά της τελευταίας των προειδοποιήσεων των τριών χωρών (όχι μόνο γύρω από το Συριακό, αλλά γενικότερα), κινδυνεύει να βρεθεί προ οδυνηρών γεωπολιτικών «εκπλήξεων» σε βάρος της...

- Ας περάσουμε τώρα και στην «καθ' αυτού» ειδησεογραφία που μας απασχολεί σε αυτή τη σειρά σημειωμάτων:

- Σημαντική πρόοδο έχουν κάνει οι τετραμερείς συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας-Τουρκίας-ΟΗΕ στο ζήτημα της εξαγωγής ουκρανικών σιτηρών, κάτι που ήδη έχουν παραδεχθεί τόσο ο αρμόδιος για θέματα επαφών με τη Ρωσία της FAO (Παγκόσμια Οργάνωση Τροφίμων, ανήκει στο ΟΗΕ) Ολέγκ Κομπιακόφ, όσο και ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρι Κουλέμπα. Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν το επόμενο διήμερο (20-21/07) και αναμένεται να ολοκληρωθούν με επιτυχία.

- Σύμφωνα με την εκτίμηση του αντιπροέδρου της Επιτροπής της ρωσικής Κρατικής Δούμας (Βουλής) για ζητήματα Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών και σχέσεων με τη ρωσική ομογένεια στο εξωτερικό, Βίκτορ Βοντολάτσκι, οι βομβαρδισμοί κατοικημένων περιοχών στη ΛΔ Λουγκάνσκ (η οποία έχει απελευθερωθεί, πλέον, στο 100% του εδάφους της) θα σταματήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. (Στγ: Υπονοείται ότι θα απελευθερωθούν από τις συμμαχικές δυνάμεις οι περιοχές αυτές, από τις οποίες πραγματοποιούνται μέχρι σήμερα τα χτυπήματα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων σε βάρος αμάχων).

- Ο προσωρινός Αντιπεριφερειάρχης Χερσώνας Κιρίλ Στρεμοούσοφ ανάρτησε χτες στο προσωπικό του κανάλι στο Telegram βίντεο, όπου αναφέρει πως όλες, ουσιαστικά, οι ομάδες αναγνώρισης και σαμποτάζ που είχε «ρίξει» του καθεστώς του Κιέβου στην περιοχή έχουν εξουδετερωθεί και οι συμμετέχοντες σε αυτές βρίσκονται ήδη στη φυλακή. Τόνισε επίσης, ότι εάν κι εφόσον εμφανιστούν και νέες ανάλογες ομάδες στο έδαφος της Περιφέρειας, αυτές θα παταχθούν κατά τον ίδιο παραδειγματικό τρόπο...

- Σύμφωνα με τον αντισυνταγματάρχη της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της ΛΔ Λουγκάνσκ, Αντρέι Μάροτσκο, που επικαλείται πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας της ΛΔ, οι μονάδες του ουκρανικού στρατού που υπέστησαν οδυνηρές απώλειες τις τελευταίες εβδομάδες στις μάχες για το Λισιτσάνσκ, το Σεβεροντονιέτσκ και τις άλλες απελευθερωμένες, πλέον, περιοχές της ΛΔ Λουγκάνσκ και διέφυγαν στο έδαφος της ΛΔ Ντονιέτσκ και σε περιοχές όπως το Αρτιόμοφσκ και το Σολεντάρ, συμπληρώνουν αριθμητικά τη σύνθεσή τους με βίαιες στρατολογήσεις πολιτών, προερχόμενων κυρίως από τις δυτικές περιοχές της χώρας...

- Συμπληρωματικά με τα προηγούμενα, έρχεται και η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγου Ίγκορ Κονασένκοφ, περί βίαιης στρατολόγησης ντόπιων κατοίκων από το Αρτιόμοφσκ (Μπάχμουτ), το Σολεντάρ, το Τζερζίνσκ, το Τσάσοφ Γιαρ κ.ά. κοντινές πόλεις και χωριά. Οι μονάδες του ουκρανικού στρατού που δραστηριοποιούνται στην περιοχή γύρω από το Σολεντάρ και προβαίνουν σε αυτού το είδους τις ενέργειες, είναι η 66η και η 72 Μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες, η 58η Μεταφερόμενη Ταξιαρχία και η 10η Ταξιαρχία Ορεινών Καταδρομών.

- Ο τελικός απολογισμός των νεκρών απο τη στημένη από τους Ουκροναζί έκρηξη στο Θέατρο Δράματος της Μαριούπολης στις 16/03 του τρέχοντος έτους ανέρχεται στους 14 (χτες έγραψα για 11). Η Γενική Εισαγγελία της ΛΔ Ντονιέτσκ διαθέτει πλέον επαρκέστατα στοιχεία, που αποδεικνύουν την προβοκάτσια των Ουκροναζί, καθώς και την πλήρη απουσία ευθυνών από πλευράς των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, ο χώρος είχε παγιδευτεί εκ των έσω με εκρηκτικά, ενώ η προσαγωγή κατοίκων της πόλης στα υπόγεια του Θεάτρου έγινε με βίαιο τρόπο, σύμφωνα με μαρτυρίες ντόπιων αμάχων. Δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια οποιοδήποτε πυραυλικό χτύπημα προς το θέατρο... Η φεϊκολογία της ουκρανικής πλευράς καταρρίπτεται για πολλοστή φορά...

- Ένταλμα σύλληψης κατά του Ουκρανού δημοσιογράφου Ντμίτρι Γκορντόν εξέδωσε η Γενική Εισαγγελία της Ρωσίας. Ο Γκορντόν, ένας από τους πιο περιώνυμους προπαγανδιστές του ουκρανικού καθεστώτος, κατηγορείται για 3 κακουργήματα με βάση τον Ποινικό Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και συγκεκριμένα, για «παρακίνηση σε επιθετικό πόλεμο» κατά της Ρωσίας, για «υποδαύλιση μίσους με βάση την εθνικότητα» και για «διασπορά ψευδών πληροφοριών (για τη ρωσική ΕΣΕ) υπό το πρόσχημα της "αξιόπιστης πληροφόρησης"».

- 2 νεκροί άμαχοι ήταν το αποτέλεσμα του χτεσινού, 4ου στη σειρά από τις 11/07 και μετά, βομβαρδισμού της Νόβαγια Καχόφκα (Περιφέρεια Χερσώνας). Βασικός στόχος των Ουκροναζί ήταν για πολλοστή φορά ο Υδρο-Ηλεκτρικός Σταθμός της Καχόφκα, ο οποίος όμως δεν υπέστη ζημιές. Επιπλέον, όλοι οι τραυματίες από τον πρώτο βομβαρδισμό των Ουκροναζί στην πόλη στις 11/07 εξήλθαν από το νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται ικανοποιητική.

- Οι αρχές της ΛΔ Λουγκάνσκ ανακοίνωσαν, ότι οι λεγόμενοι «μαύροι χειρουργοί» του καθεστώτος του Κιέβου, δηλαδή επίορκοι γιατροί, που πραγματοποιούσαν χειρουργική αφαίρεση των εσωτερικών οργάνων από νεκρούς άμαχους πολίτες στο έδαφος της ΛΔ με στόχο τη μετέπειτα εμπορεία τους, «μετακόμισαν» στις Περιφέρειες του Χαρκόβου και του Ντνιεπροπετρόφσκ.

- Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών είναι υπέρ της συμμετοχής διεθνών οργανισμών κατά τη διεξαγωγή των δικαστηρίων για εγκλήματα πολέμου στο Ντονμπάς και την υπόλοιπη Ουκρανία, δήλωσε ο αναπληρωτής Υπ.Εξ. της Ρωσίας, Σεργκέι Βερσίνιν.

- Με σκληρή γλώσσα μίλησε, για πολλοστή φορά τους τελευταίους μήνες, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας (και στο παρελθόν Πρόεδρος και Πρωθυπουργός της χώρας) Ντμίτρι Μεντβέντιεφ εναντίον της «συλλογικής Δύσης» και της προμήθειας ολοένα και πιο «φονικών όπλων» προς την Ουκρανία. Με χτεσινή (19/07) ανάρτησή του στο προσωπικό του κανάλι στο Telegram, ο Μεντβέντιεφ αφού επισήμανε αρχικά ότι «οι εξοπλισμοί που προμηθεύουν οι ΗΠΑ την Ουκρανία επιτρέπουν στους λαθρεμπόρους όπλων να πλουτίσουν» και ότι «επιτρέπουν την εμφάνιση νέων εξοπλισμών στα χέρια τρομοκρατών και ακραίων στοιχείων», υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Η Ρωσία, πάλι, θα επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει στον εαυτό της. Και θα υπάρξει ειρήνη (Στγ: στην Ουκρανία). Με τους δικούς μας όρους. Και κάθε άλλο παρά με τους όρους για τους οποίους "τσιρίζουν" στην Ευρώπη και πέρα από τον ωκεανό (Στγ: στις ΗΠΑ) οι σαστισμένοι πολιτικά ανίκανοι (ηγέτες)»... (Στγ: Χωρίς περαιτέρω σχόλια... Chapeau στον Ντμίτρι Μπορίσοβιτς, που λέει τα πράγματα «έξω από τα δόντια»).

- Οι απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στις μάχες του τελευταίου 24ώρου με τις Λαϊκές Πολιτοφυλακές των δύο ΛΔ ήταν: στη μεν ΛΔ Λουγκάνσκ 20 νεκροί, στη δε ΛΔ Ντονιέτσκ - πάνω από 30. Οι απώλειες των δυνάμεων της ΛΔ Ντονιέτσκ κατά το τελευταίο 24ωρο ήταν 3 νεκροί λαϊκοί πολιτοφύλακες.

- Η «Λίγκα Ασφαλούς Ίντερνετ» της Ρωσίας, που παρακολουθεί τη ροή των αναρτήσεων γύρω από τη ρωσική ΕΣΕ από τις 24/02 και μετά στα παγκόσμια και εγχώρια ΜΜΕ και ΜΚΔ (social media), ανέδειξε μέχρι σήμερα 16,6 εκατομμύρια αναρτήσεις με ψευδές περιεχόμενο, τόσο γύρω από την ΕΣΕ, όσο και για τη Ρωσία γενικά...

- Πάμε σιγά σιγά και στον απολογισμό των πληγμάτων που επέφεραν κατά το τελευταίο 24ωρο οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στις αντίστοιχες ουκρανικές, μέσα από τις πληροφορίες που μεταδίδει καθημερινά το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας:

- Με πυραυλικό χτύπημα από αέρος οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέστρεψαν βάση προσωρινής στρατοπέδευσης μονάδας που ανήκε στον νεοναζιστικό «Δεξιό Τομέα» στην Περιφέρεια του Ζαπορόζιε. Αποτέλεσμα: πάνω από 200 Ουκροναζί.... «αποναζιστικοποιήθηκαν» σε κλάσματα δευτερολέπτου...

- 1 ουκρανικό ελικόπτερο Mi-24 στον εναέριο χώρο της ΛΔ Λουγκάνσκ και 4 drones στην Περιφέρεια του Χαρκόβου κατέρριψαν, μεταξύ άλλων, οι δυνάμεις της ρωσικής αντιαεροπορίας.

- Επίσης με πυραυλικά χτυπήματα ακριβείας από αέρος εξουδετερώθηκαν κοντά στο Κραματόρσκ (ΛΔ Ντονιέτσκ) πάνω από 60 Ουκρανοί στρατιωτικοί, μέλη της 81ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, ενώ καταστράφηκαν και 7 στρατιωτικά τροχοφόρα.

- Με ανάλογο χτύπημα σε περιοχή έξω από την Οδησσό, καταστράφηκε αποθήκη πυρομαχικών για πυραυλικά συστήματα που χρησιμοποιούν το ΝΑΤΟϊκό στάνταρ διαμετρήματος των 155 mm.

- 4 ουκρανικές συστοιχίες πυραύλων πολλαπλών εκτοξεύσεων Grad B-21 και 23 συστοιχίες πυροβόλων εδάφους καταστράφηκαν από τα πλήγματα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κατά το τελευταίο 24ωρο.

- Πολωνικό νοσοκομειακό τρένο μετέφερε από την Ουκρανία στην Πολωνία 32 βαριά τραυματισμένους Ουκρανούς αξιωματικούς και απλούς στρατιώτες.

- 5 από τα 6 βλήματα πυραύλων που εκτοξεύθηκαν από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατά της στρατηγικής σημασίας γέφυρας Αντόνοφσκι, που ενώνει τη Χερσώνα με τη δυτική όχθη του Δνείπερου, εξουδετερώθηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα της πόλης. Η γέφυρα υπέστη μικρές ζημιές σε 4 σημεία από τα θραύσματα των καταρριφθέντων πυραύλων, ωστόσο διατήρησε τη λειτουργικότητά της, όπως και ο αυτοκινητόδρομος που συνδέει την περιοχή με την Κριμαία. Ωστόσο, αυτό καθαυτό το γεγονός της επίθεσης οδήγησε της αρχές της Περιφέρειας της Χερσώνας και τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις να λάβουν μέτρα περαιτέρω ενίσχυσης της αντιαεροπορικής άμυνας της περιοχής.

- Οι στρατιωτικές αρχές της ΛΔ Λουγκάνσκ ανακοίνωσαν ότι σύμφωνα με πληροφορίες των μονάδων αναγνώρισής τους, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας ετοιμάζουν «αντεπίθεση» στην κατεύθυνση της Ποπάσναγια. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι συμμαχικές δυνάμεις που ελέγχουν την περιοχή είναι καθόλα έτοιμες να αποκρούσουν οποιανδήποτε ανάλογη απόπειρα, ενώ τόνισαν ότι είναι έτοιμες να κάνουν στις ουκρανικές δυνάμεις μια σειρά από... «εκπλήξεις»!... Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα ήταν καλύτερο για τις ίδιες να μην επιχειρήσουν την υλοποίηση αυτών των σχεδίων, καθώς το αποτέλεσμα αναμένεται να είναι επιεικώς... «τραγικό» γι' αυτές...

- Σύμφωνα με τον Εντουάρντ Μπασούριν, εκπρόσωπο της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της ΛΔ Ντονιέτσκ, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ήδη λάβει από τις ΗΠΑ βλήματα για τα πυραυλικά συστήματα HIMARS με δραστικό βεληνεκές 300 χλμ. Οι ΗΠΑ, πάλι, ανακοίνωσαν άλλο ένα πακέτο «στρατιωτικής βοήθειας» προς την Ουκρανία, που θα συμπεριλαμβάνει και πάλι πυραυλικά συστήματα HIMARS.

- Η Ρωσία θα παραδώσει στον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες υλικό, με βάση το οποίο 327 παιδιά έχουν συμπεριληφθεί στη βάση δεδομένων του ουκρανικού νεοναζιστικού site «Myrotvorets» («Ειρηνοποιός»!), γνωστού για τη ρεβανσιστική του πολιτική και για την παρακίνηση σε πράξεις βίας εναντίον Ρώσων (και όχι μόνο) πολιτών, που υποστηρίζουν διεθνώς τις θέσεις της Ρωσίας Αυτό ανακοίνωσε χτες (19/07) ο αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Ντμίτρι Πολιάνσκι. Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία απορρίπτει ως απαράδεκτες τις κατηγορίες της ουκρανικής πλευράς περί δήθεν «κλοπής» παιδιών από την Ουκρανία από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

- Στα 254 έφτασαν τα κατοικημένα σημεία (πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά) που έχουν απελευθερωθεί στο έδαφος της ΛΔ Ντονιέτσκ από την έναρξη της ρωσικής ΕΣΕ στην περιοχή,.

- Κι ενώ οι χώρες της Δύσης υπόσχονται και, εν πολλοίς, αποστέλλουν νέα εξοπλιστικά συστήματα στην Ουκρανία, οι δυσκολίες στην παραλαβή και, κυρίως, στη λειτουργία τους σε συνθήκες μάχης είναι τεράστιες. Αυτό υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, σε χτεσινό (19/07) δημοσίευμά της η Wall Street Journal, περιγράφοντας μάλιστα την παράδοση και παραλαβή αυτών των συστημάτων ως έναν «εφιάλτη των logistics». Η εφημερίδα επισημαίνει επίσης, ότι παρά το κοινό στάνταρ διαμετρήματος των περισσότερων από τα συγκεκριμένα συστήματα (155 mm), τα συστήματα αυτά (αναφορά γίνεται κυρίως στα πυραυλικά, τα οβιδοβόλα και τα πυροβόλα εδάφους) έχουν μεταξύ τους διαφορετικές προδιαγραφές χρήσης και συντήρησης και καθένα από αυτά απαιτεί, ουσιαστικά, πολύμηνη εκπαίδευση σε όσους τα χρησιμοποιούν, κάτι που σε συνθήκες στρατιωτικής σύγκρουσης είναι πρακτικά αδύνατο...

- Δυσκολιών συνέχεια και ανοιχτή παραδοχή αδυναμίας από την Γερμανίδα Υπουργό Άμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ, η οποία, σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt, ομολόγησε δημόσια ότι τα αποθέματα της Bundeswehr για παροχή «στρατιωτικής βοήθειας» προς την Ουκρανία πλησιάζουν προς το τέλος τους...

- Την ίδια ώρα ο Ουκρανός Υπουργός Άμυνας Αλεξέι Ρέζνικοφ επιμένει να ζητά παραπάνω εξοπλισμούς για τη χώρα του, ειδικά σε πυραυλικά συστήματα τύπου HIMARS (παραγωγής ΗΠΑ) και Μ270 (παραγωγής Βρετανίας). 100 «τεμάχια», θεωρεί ο Ρέζνικοφ, με βεληνεκές άνω των 150 χλμ., είναι «ικανά ν' αλλάξουν τη ροή της στρατιωτικής σύγκρουσης» (Στγ: Κούνια που τον κούναγε, θα 'λεγα εγώ, αλλά από έναν... πολυνίκη του βραβείου της «π@π@ρ1@$ της ημέρας» δεν έχω περισσότερες απαιτήσεις)...

- Και μια είδηση με σημαντικό «δικό μας» ενδιαφέρον: η ρωσική πρεσβεία στην Κύπρο εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ασκεί δριμύτατη κριτική σε «κάποιες φωνές» που συνέκριναν τη ρωσική ΕΣΕ στην Ουκρανία με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Η ρωσική πρεσβεία χαρακτηρίζει ως «εντελώς αβάσιμη» μια τέτοια σύγκριση, δεδομένου ότι «το 1974 η Κύπρος δεν συνιστούσε σε καμία περίπτωση απειλή για την Τουρκία, τόσο από στρατιωτικής, όσο και από γεωπολιτικής πλευράς», κάτι που σε καμία περίπτωση δεν ισχύει, κατά τη ρωσική διπλωματική αντιπροσωπεία, στην περίπτωση της Ουκρανίας αναφορικά με τη Ρωσία... (Στγ: Η επίσημη θέση του ρωσικού κράτους αναφορικά με το Κυπριακό παραμένει «φιλελληνική» και υπέρ του ανεξάρτητου κυπριακού κράτους, αλλά οι «καθ' ημάς φωστήρες» κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, ώστε αυτό να «θαφτεί» μέχρι νεοτέρας)...

- Αργά το βράδυ οι αρχές της Περιφέρειας της Χερσώνας ανακοίνωσαν την κατάρριψη, από την αντιπυραυλική «ομπρέλα» της περιοχής, ενός ακόμη πυραύλου Tochka-U, που κατευθυνόταν προς την πόλη της Χερσώνας.

- Από τη Χερσώνα επίσης ανακοινώθηκε η αποτροπή, από δυνάμεις της ρωσικής Εθνοφρουράς, τρομοκρατικής επίθεσης σε σημείο υποδοχής αιτήσεων και χορήγησης ρωσικών διαβατηρίων. Ο υποψήφιος δράστης επιχείρησε να πυρπολήσει το συγκεκριμένο σημείο, όμως έγινε έγκαιρα αντιληπτός και συνελήφθη προτού να υλοποιήσει τις προθέσεις του...

- Ο Γερμανός αντιστράτηγος και Γενικός Επιθεωρητής Στρατού (ΓΕΠΣ) Αλφόνς Μάις, σε δηλώσεις τους προς την εφημερίδα Handelsblatt παραδέχθηκε ότι η Ρωσία διαθέτει «πρακτικά ανεξάντλητες» πηγές χρηματοδότησης και αναπλήρωσης για τις ένοπλες δυνάμεις της, ενώ η στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία προσδίδει στον ρωσικό στρατό πολύ μεγαλύτερη μαχητική ικανότητα και τον κάνει καλύτερο από πριν. «Διαθέτοντας υπεροχή στο πυροβολικό, ο ρωσικός στρατός προωθείται, προφανώς, χιλιόμετρο το χιλιόμετρο. Είναι ένας πόλεμος εξουθένωσης και εξάντλησης, ο οποίος θέτει το ερώτημα, για πόσο καιρό θα μπορέσει η Ουκρανία να κρατηθεί», διευκρινίζοντας εδώ, ότι λόγος δεν γίνεται μόνο για το ζήτημα (της έλλειψης) των εξοπλισμών, αλλά και για αυτό της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού από ουκρανικής πλευράς...

- Η γερουσιαστής του ρωσικού Συμβουλίου των Ομοσπονδιών από την Κριμαία (και... συμπατριώτισσά μας) Όλγα Κοβιτίδη, ανέφερε σχετικά με τις απειλές που εκδηλώνονται από αξιωματούχους του καθεστώτος του Κιέβου περί «πληγμάτων» προς την Κριμαία και τη γέφυρα που την ενώνει με την ηπειρωτική Ρωσία, ότι ακόμη και εάν η Ουκρανία προμηθευτεί από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία πυραυλικά συστήματα HIMARS και Μ270 με βλήματα μεγάλου βεληνεκούς (300 χλμ.), αυτά δεν θα μπορούσαν να συστήσουν απειλή για την Κριμαία και τη συγκεκριμένη γέφυρα, δεδομένου ότι οι πλησιέστερες στρατιωτικές βάσεις των Ουκρανών βρίσκονται σε πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις απ' ό,τι καλύπτει το βεληνεκές αυτών των όπλων. Επιπλέον, η ελληνικής καταγωγής Ρωσίδα γερουσιαστής χαρακτήρισε ως «γελοίο» το γεγονός, ότι τέτοιου είδους «σοβαρές» ανακοινώσεις κάνουν όχι ο ίδιος ο Ζελένσκι ή κάποιος ανώτατος αξιωματούχος των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά ο υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, «κάποιος (Βλαντίμιρ) Γκαβρίλοφ», όπως τον αποκάλεσε η ίδια η Κοβιτίδη, ο οποίος μάλιστα... παραπονιέται για την έλλειψη επαρκών εξοπλισμών στη χώρα του και... υπόσχεται ότι η καταστροφή της εν λόγω γέφυρας θα γίνει «όταν και όποτε οι τεχνικές συνθήκες το επιτρέψουν»... (Στγ: Μια χαρά τα λέει το «πατριωτάκι»)...

Σχολιο.- Το όργανα για να είναι λειτουργικά πρέπει να αφαιρούνται από ζωντανούς και όχι από νεκρούς. Επομένως οι επίορκοι γιατροί τα αφαιρούν από ζωντανούς αμάχους, υγιείς ή τραυματίες. Θα πρέπει το θύμα να είναι ζωντανό, έστω και τραυματίας χωρίς ελπίδες επιβίωσης, για να είναι λειτουργικό το όργανο που αφαιρείται.

Σχολιο.- Σ' αυτό πρέπει να έχεις δίκιο... Την πεθερά μου (Ρωσίδα που ζούσε στη Δυτική Ουκρανία) την ξεκοίλιασαν ζωντανή οι Ουκροναζί για να της πάρουν τα όργανα... Αυτής και άλλων 30, περίπου, πολιτών την ίδια μέρα... Ήδη από το 2014, λίγους μήνες μετά το «Μαϊντάν» του Κιέβου...

Σχολιο.- όποιον γιατρό και να ρωτήσεις θα σου το πει. Όταν πεθαίνει κάποιος τα όργανα αχρηστεύονται. Γι' αυτό και υπάρχει η έννοια του εγκεφαλικά νεκρού για να τα αφαιρέσουν. Όταν αφαιρούνται το άτομο θα πρέπει να αναπνέει (αυτό που λέμε πως έχει μηχανική υποστήριξη) και τα όργανα να λειτουργούν. Αν σταματήσουν οι ζωτικές λειτουργίες,τα όργανα καθίστανται άχρηστα. Αν αφαιρούνταν από νεκρούς και όχι από ζωντανούς δεν θα ήταν έγκλημα.  Δυστυχώς το έγκλημα είναι μεγάλο επειδή τα αφαιρούν από ζωντανούς.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκλονίζει η σύζυγος του αυτόχειρα στην Ανθούσα: «Τρεις φορές έχει καεί το σπίτι, καμία δεν ήρθε η πυροσβεστική» 

Συγκλονίζουν το πανελλήνιο οι πρώτες δηλώσεις της συζύγου του 84χρονου που αυτοκτόνησε με όπλο τη νύχτα, όταν είδε το σπίτι…

20/07/2022, 12:02

Συγκλονίζουν το πανελλήνιο οι πρώτες δηλώσεις της συζύγου του 84χρονου που αυτοκτόνησε με όπλο τη νύχτα, όταν είδε το σπίτι του να περικυκλώνεται από τις φλόγες στην περιοχή ανάμεσα σε Παλλήνη και Ανθούσα.

Ο ηλικιωμένος, του οποίου το σπίτι είχε καεί τρεις φορές στο παρελθόν από πυρκαγιές, αυτοκτόνησε χρησιμοποιώντας περίστροφο.

Η σύζυγος τους συνταξιούχου καπετάνιου αποκάλυψε στην κάμερα του ΑΝΤ1 πως ούτε τις δύο προηγούμενες φορές που κάηκε το σπίτι τους, είχε εμφανιστεί η πυροσβεστική.

Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στη Διώνη και το Δασαμάρι έως και τη λεωφόρο Μαραθώνος, όπου εντοπίζονται τα ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς που ξεκίνησε χθες το απόγευμα στην Πεντέλη, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός, σε έκτακτη ενημέρωση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το αισχρό κάθαρμα 

ο Κούγιας δημοσίευσε, ονοματεπώνυμα, φωτογραφίες θυμάτων και μαρτύρων, σοσιαλ μίντια, πρόσωπα..(!!)

Τα πάντα, κανονικά !!!!

Κάνει εκφοβισμό ώστε να μην υπάρχουν νέες καταγγελίες



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά την διακοπή των σχέσεων μας με την Ρωσική Ομοσπονδία ,μια πτήση του θηριώδους ilyushin με 42 τόνους νερού θα ήταν αρκετό να σβήσει την φωτιά στην Πεντέλη και δεν θα υπήρχε αυτή η επέκταση προς Γέρακα και Παλλήνη. Η Ελλάδα όμως η οποία βρίσκετε στην σωστή πλευρά της ιστορίας τώρα πια δεν έχει ανάγκη την Ρωσία και έτσι με κάτι ελικόπτερα της κακιάς ώρας και κάνα δύο καναντέρ αντιμετωπίζει την πυρκαγιά. Εξάλλου τι να πας πουν οι Ρώσοι, αφού εμείς είμαστε ο περιούσιος λαός. Στις χώρες που αντιμετώπισαν μεγάλες πυρκαγιές μια χρονιά τα ilyushin παρέμειναν εκεί και για την επόμενη χρονιά και αποχώρησαν από παντού μόνο όταν πριν 2 χρόνια καιγόταν η Σιβηρία και η Ρωσική Ομοσπονδία τα χρειάστηκε για να σβήσει εκείνη την φωτιά που είχε έκταση εκατοντάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ελλαδάρα όμως στην σωστή πλευρά της ιστορίας και ας γίνουμε στάχτη και μπούρμπερη. Γεια σου βρε Κούλη με τις συμμαχίες σου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κατάσταση πλέον δεν είναι για φωτογραφία σήμερα ξημερώματα Τετάρτης. Δυστυχώς η φωτιά κατακαίει πλέον την Ανθούσα μέσα στα σπίτια, γειτονιές στο Γέρακα και την Παλλήνη. Δεν υπήρχε προσπάθεια αντιμετώπισης από πυροσβεστική μέσα στη νύχτα. Ο κόσμος πρόλαβε να φύγει. Η αγωνία μένει φυσικά πίσω για σπίτια και υπάρχοντα.

Το λεγόμενο "επιχειρησιακό" κράτος φυσικά δεν υπάρχει.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Η Πεντέλη καίγεται γιατι:

Α. Ένα κτισμένο στρεμα στην Α οικιστικής ζώνη έχει εμπορική αξία περί το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Β. Στην Πεντέλη υπάρχουν και δρουν 24 οικιστικοί συναιτερισμοι που διεκδικούν να κτισουν 25 χιλιάδες στρέμματα.

Γ. Δεκάδες μεγαλοκτηματιες και η εκκλησία διεκδικούν με τη σειρά τους το κτίσιμο άλλων δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων.

Δ. Η φωτιά είναι το βασικό και κύριο εργαλείο διεκδίκησης στρεμμάτων, εκκαθάρισης ορίων ιδιοκτησιων, αλλαγής χρήσης.

Ε. Ένας νέος τομέας επιχειρηματικής ανάπτυξης υπάρχει για την δήθεν μετά την καταστροφή προστασία και αναδάσωση.

ΣΤ. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αυτή κυβερνά σήμερα και όχι ο φουφουτος, δεν δείχνει καμμια ανικανότητα. Αντίθετα εκτελεί ένα προγραμματισμένο σχέδιο καταστροφής που την επόμενη ημέρα θα βοηθήσει στην επέλαση του κεφαλαίου, μικρού και μεγάλου. Όλο το ιστορικό της, όλη η διαχείριση της πυροσβεστικής καθώς και οι νόμοι που έχει ψηφίσει δείχνουν αυτή την κατεύθυνση.

Κεφάλαιο και Μητσοτάκης καταστρέφουν. Και δεν έχουν καμμια αιδώ, την παραμικρή, είτε για την φυσική καταστροφή είτε για τον ανθρώπινο πόνο που αυτοί και αυτός προκαλούν."



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ίδια ιστορία :Τους συμβασιούχους πυροσβέστες να προσπαθούν να σβήσουν κτηνώδεις φλόγες δίχως μέσα.

Για να απολυθούν μετά.

Και να τρώνε ξύλο όταν διεκδικούν το στοιχειώδες.

Ενώ τα χαμένα κορμιά οι μόνιμοι πυροσβέστες που τους έχουν βάλει όλους με μέσον, να πίνουν το φραπέ τους κάνοντας το τσιγαράκι τους, ενώ γύρω τους καίγονται τα πάντα!!!

Άλλωστε οποιοσδήποτε επιχειρηματίας ξέρει, ότι αν πιάσει φωτιά η επιχείρηση του καλύτερα να την αφήσει να καεί, παρά να φωνάξει την πυροσβεστική. Λιγότερες ζημιές θα έχει. Η πυροσβεστική θα τα γκρεμίσει όλα!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Ήταν 5 Νοεμβρίου 2021, με μπόλικους 9 μήνες στη διάθεσή της η κυβέρνηση, ώστε να δεχτεί και να εκπληρώσει τα αιτήματα* των πυροσβεστών.

Αντί γι' αυτό έστελνε αύρες, ένστολους εγκληματίες, ξύλο και δακρυγόνα και προσλάμβανε μπάτσους και παπάδες, αγόραζε ραφάλ και φρεγάτες.

*Τα αιτήματα

1. Άμεση ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό με αύξηση της οργανικής δύναμης πλέον των 4.000 οργανικών θέσεων και αντίστοιχο αριθμό προσλήψεων με άμεση αξιοποίηση των εποχικών πυροσβεστών ως πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.

2. Άμεση τροποποίηση διατάξεων του ν.4662/2020 που θεσμοθετήθηκε με σκοπό την αναβάθμιση του Π.Σ. και όχι για την εξόντωση και το ξεσπίτωμα των υπαλλήλων του με την περιφορά τους ανά το πανελλήνιο μέσω άσκοπων, συνεχών μεταθέσεων και μετακινήσεων, χωρίς κανένα ουσιαστικό σχεδιασμό.

3. Αποσαφήνιση των όρων Διαβάθμιση Κατάστασης Ετοιμότητας, Γενική -Μερική Επιφυλακή και Αυξημένη Ετοιμότητα, διότι παρατηρείται απίστευτη κατάχρηση του μέτρου που εξουθενώνει το πυροσβεστικό προσωπικό.

4. Θεσμοθέτηση και άμεση αποζημίωση της υπερεργασίας (πρόσθετη εργασία).

5. Θωράκιση του ανθρώπινου δυναμικού για την προστασία του από τον κορονοϊό με μέτρα πρόληψης, δωρεάν τέστ και όχι επιβολή τιμωρητικών λογικών και κυρώσεων.

6. Την έμπρακτη, κατά τις ρήσεις του πρωθυπουργού της χώρας μετά την εκδήλωση των μεγάλων πυρκαγιών του Αυγούστου αλλά και την επικοινωνία του με το προεδρείο της Ομοσπονδίας, στήριξη των πυροσβεστών που «αντιμετώπισαν με αυταπάρνηση μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση!»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε ένα συνταρακτικό απόσπασμα από την ταινία «Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας» (1976), o Θανάσης Bέγγος μεταφέρει με το κάρο του ένα νεκρό παιδί, κάποιο από τα θύματα του Πολυτεχνείου, ενώ ακούγεται το τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη «Σου είπαν ψέματα πολλά», με τη φωνή του Αντώνη Καλογιάννη. 

Το πηγαίνει στην εκκλησία, στην Αγία Μαρίνα του Θησείου.

Το παίρνει σηκωτό και το κρατάει στην αγκαλιά του, σαν να ήταν δικό του παιδί. Που ήταν. Κοιτάζει προς τον ουρανό και τότε, βάζει τα κλάματα.

Η κάμερα που καταγράφει τις εκφράσεις του Βέγγου από ψηλά πιάνει μία έκφραση που κόβει την αναπνοή. Μέσα από τα απέραντα βάθη της βουβής θλίψης, αναδύεται η σιωπηλή οργή. 

Το βλέμμα είναι ατσάλινο και ταυτόχρονα τσακισμένο από τον πόνο.

Με έπιασε συγκίνηση και δέος.

Σε αυτή τη σκηνή, ο Θανάσης Βέγγος έπαιζε τον εαυτό του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες της εποχής, ο ήδη διάσημος ηθοποιός καβάλησε το σαραβαλάκι του, έριξε τα καθίσματα και βάλθηκε να σώζει ζωές στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείου, σκεπάζοντας τα πανικόβλητα κορμιά με κουβέρτες και φελιζόλ για να τα κρύψει!!

«Μπροστά μας ο υπέροχος, ο μοναδικός, ο πραγματικός άνθρωπος και ηθοποιός Θανάσης Βέγγος. 

Είχε ρίξει τις πίσω θέσεις στο κιτρινόμαυρο παλιό Ντάτσουν και μας έβαζε μπρούμυτα, μας σκέπαζε με κουβέρτες και από πάνω μας έβαζε μακριές πλάκες φελιζόλ, πέρναγε μέσα από τα μαύρα κοράκια και μας πήγε σπίτι μας», 

θυμάται ο κύριος Φραγκίσκος Κουνάνης, που διασώθηκε χάρη στον καλό μας άνθρωπο.

Η αντιδικτατορική ταινία των Ντίνου Κατσουρίδη και Πάνου Γλυκοφρύδη έκοψε 250.000 εισιτήρια το 1976.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπάρχουν παντού και είναι σε συνεργασία με την ακτοφυλακή,το λιμενικό και την πυροσβεστική..

Τυπικά είναι απλά εθελοντές που βοηθάνε σε κρίσεις τύπου πυρκαγιές κτλ ..στην ουσία όμως πρόκειται για ομάδες που λειτουργούν ως πολιτοφύλακες αλλά που δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν στο νομικό θεμα 

Όπως επίσης υπάρχει στρατικοποιηση της αστυνομίας 

Και στρατός που εκπαιδεύεται ως στρατός καταστολής εσωτερικού εχθρού "

Εδώ το σχετικό άρθρο 

https://www.rizospastis.gr/storyGrouping.do?format=detail&grouping=66&fbclid=IwAR1H8Z9Fvq_xWwA9NXx0HS3tl4XO58X7EuH7Is8ty9H_2VwyoHIUdDpwszM



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τη πρώτη νύχτα πλησιάζουνε

και κλέβουν ένα λουλούδι

από τον κήπο μας και δε λέμε τίποτα.

Τη δεύτερη νύχτα δε κρύβονται πλέον

περπατούνε στα λουλούδια,

σκοτώνουν το σκυλί μας

και δε λέμε τίποτα.

Ώσπου μια μέρα

- την πιο διάφανη απ’ όλες -

μπαίνουν άνετα στο σπίτι μας

ληστεύουν το φεγγάρι μας

γιατί ξέρουνε το φόβο μας

που πνίγει τη φωνή στο λαιμό μας.

Κι επειδή δεν είπαμε τίποτα

πλέον δε μπορούμε να πούμε τίποτα.

Σαν σήμερα στις 19/07/1893 γεννήθηκε ο Βλάντιμιρ Μαγιακόφσκι



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



19 Ιουλίου

"Από χθες το Σεβέρσκ της Ανατολικής Ουκρανίας βρίσκεται κάτω από το έλεγχο του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού του Ντονμπάς και των δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σειρά τώρα έχει το Σλαβιάνσκ για να απελευθερωθεί από το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου σχεδόν όλη η επαρχία του Ντονέτσκ. Ο καραγκιόζης του Κιέβου, όταν ένα τάγμα ναζιστικό και όχι ο τακτικός ουκρανικός στρατός παρέμεινε μέσα σε μια συνοικία στην άκρη της πόλης έλεγε πως οι ρώσοι δεν έχουν πάρει τον έλεγχο της πόλης. Στο μεταξύ μετά την μπούρδα που αμόλησε ένας από τους υπουργούς του καραγκιόζη ότι έχει ένα εκατ. στρατό με τα νέα δυτικά οπλικά συστήματα και θα αρχίσει η αντεπίθεση για ανακατάληψη του νότου ξεκινώντας από την Χερσώνα και για την οποία μπούρδα είπε πως τα αγγλικά του δεν είναι καλά και ίσως παρεξηγήθηκε σε αυτό που ήθελε να πει, βέβαια πριν τα πάρει πίσω οι ρώσικες αεροδιαστημικές δυνάμεις διέλυσαν ότι είχαν μαζέψει οι ουκρανοί κοντά στην Χερσώνα, έτσι μόλις προχθές ένας άλλος αξιωματούχος βλάκας του καραγκιόζη του Κιέβου βγήκε και είπε πως θα χτυπήσουν την γέφυρα 17 χιλιομέτρων που έφτιαξαν οι Ρώσοι μετά την ενσωμάτωσης της Κριμαίας που συνδέει την Κριμαία με την ρωσική ενδοχώρα.

Πήραν μια απάντηση από τον πρώην πρωθυπουργό της Ρωσίας, πως αν τολμήσετε να την αγγίξετε θα ανοίξετε τις πύλες της κόλασης και θα δείτε την ημέρα της κρίσης πριν την ώρα σας, βγήκε ο ίδιος αυτός βλάκας από το Κίεβο και είπε πως εννοούσε να την διαπραγματευτεί την Κριμαία και πως οι στρατιωτικές λύσεις είναι η τελευταία μας επιλογή. Οι πόλεις και τα χωριά στην ανατολική Ουκρανία (Νοβορωσία) πέφτουν στα χέρια του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού και των ρώσικων δυνάμεων και η μαριονέτα των Δυτικών του Κιέβου βγαίνει και κάνει διαγγέλματα νίκης, μας θυμίζει αυτό ακριβώς ότι κάνει και ο Κούλης εδώ μόλις στριμώχνεται, μάλλον πρέπει να είναι κάτι που τους το διδάσκουν οι αμερικάνοι……. 

Λέγε εσύ ότι κερδίζεις και ας χάνεις την γη κάτω από τα πόδια σου, ίσως κάτι σου μείνει στο τέλος."



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Καπιταλισμούλης είναι Χαζούλη 

Επιλέγω στο Youtube το "orange crush" των rem, τραγούδι αντιπολεμικό που τα χώνει απ'ευθείας στο "πορτοκαλί παράγοντα" των αμερικανών που χρησιμοποίησαν στο Βιετνάμ, το γνωστό χημικό χλωριδοκτόνο rauntup (γλιφοσέϊτ) που τόσος θόρυβος γίνεται στην εποχή μας, εξαιτίας της εκτεταμένης χρήσης του στις αγροτικές καλλιέργειες παγκόσμια μιάς κι αποδεδειγμένα είναι τοξικό καρκινογόνο.

Το ROUNDUP (πορτοκαλί παράγοντα) προώθησε σε όλο το πλανήτη η περίφημη Monsanto που πρίν δύο (2) χρόνια συγχωνεύτηκε με τη Bayer εις σάρκα μία...

φαντάζεστε την έκπληξη μου βλέποντας να σκάει  φάτσα κάρτα η διαφήμιση τής Bayer..!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



29 Νοεμβρίου  2021

Η απίστευτα δυνατή ομιλία του Mohammed El-Kurd στα Ηνωμένα Έθνη σήμερα για τη Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Πλήρες κείμενο παρακάτω:

"Δεν έχω καμία πίστη στο ισραηλινό δικαστικό σύστημα. Είναι μέρος του κράτους αποικιακού αποικιακού που χτίστηκε από εποίκους για τους αποίκους. Ούτε περιμένω καμία από τις διεθνείς κυβερνήσεις που υπήρξαν βαθιά συνένοχοι στην ισραηλινή αποικιακή επιχείρηση να παρέμβει εκ μέρους μας.

Αλλά έχω πίστη στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, στους πολίτες σας που διαμαρτύρονται και πιέζουν τις κυβερνήσεις να τερματίσουν την ουσιαστικά άνευ όρων υποστήριξη των ισραηλινών πολιτικών εθνοκάθαρσης.

Η ατιμωρησία και τα εγκλήματα πολέμου δεν θα σταματήσουν με δηλώσεις καταδίκων και ξεσηκωμένα φρύδια. Δεν θα σταματήσει από tweets ανησυχιών. Έχουμε επανειλημμένα διατυπώσει τι είδους μετασχηματιστικά πολιτικά μέτρα πρέπει να ληφθούν: μποϊκοτάζ και κρατικές κυρώσεις.

Το πρόβλημα, πάλι, δεν είναι η άγνοια. Είναι αδράνεια. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ασκήσει βέτο σε περισσότερα από 53 ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας που επικρίνουν το Ισραήλ. Μάλιστα, περισσότερα από τα μισά βέτο που έβαλαν οι ΗΠΑ τάχθηκαν υπέρ του Ισραήλ. Πόσο καιρό πρέπει να προσφέρουμε στην ισραηλινή κατοχή ατιμωρησία; Οι διαπραγματεύσεις δεν πρόκειται να επιφέρουν ειρήνη. Το τέλος της ατιμωρησίας θα το κάνει.

Ξέρετε, όταν αναλογιζόμαστε τις πιο φρικτές, πιο απάνθρωπες θηριωδίες της ιστορίας σήμερα, τις σκεφτόμαστε με τόση ηθική διαύγεια. Τόσο πολύ ηθική σαφήνεια που τείνουμε να ξεχνάμε ότι όταν συνέβαιναν αυτές οι θηριωδίες, ήταν απολύτως νόμιμες. Όχι μόνο απολύτως νόμιμα, αλλά την εποχή που συνέβαιναν, ήταν όλοι κάποτε αμφιλεγόμενοι, αμφισβητούμενοι, «πολύ περίπλοκοι. ” Οι άνθρωποι μιλούσαν με ουδέτερη γλώσσα όπως εμείς σήμερα. Όλοι πιστεύουμε ότι αν ήμασταν εμείς εκεί τότε εκείνη τη χρονική στιγμή, θα ήμασταν στη σωστή πλευρά της ιστορίας, και έχουμε σήμερα την ευκαιρία να είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Ζητώ από όλους σας να είστε γενναίοι. Το ζήτημα της Παλαιστίνης δεν μπορεί να λυθεί χωρίς μια ελεύθερη Παλαιστίνη. Ξέρω ότι η κατοχή θα τελειώσει. Όπως όλες οι αδικίες, θα τελειώσει. Πρέπει. Όλες οι αυτοκρατορίες πέφτουν. Η Παλαιστινιακή υπόθεση θα ξεσπάσει νικηφόρα. Το ξέρω αυτό. Ξέρω ότι οι άνθρωποι θα κοιτάξουν πίσω την πραγματικότητα που ζούμε σήμερα με τόση ηθική σαφήνεια. Μια μέρα, θα υπάρχουν μουσεία που θα μας τιμούν, μνημόσυνα στη μνήμη μας, και αγάλματα χτισμένα στα ονόματά μας. Οι άνθρωποι θα σταθούν στην κορυφή των εδαφών μας και θα αναγνωρίσουν τα δεινά που συνέβησαν σε αυτούς. Ελπίζω μόνο ότι τέτοια αναγνώριση, τέτοια προσφυγή, τέτοιες αποζημιώσεις θα συμβούν όσο ο παλαιστινιακός λαός είναι ακόμα εδώ. Αξίζουμε δικαιοσύνη και απελευθέρωση στη διάρκεια της ζωής μας. Αξίζουμε τη γη μας πίσω. Ευχαριστώ πολύ."



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νομίζω πως ζω στην ταινία του Παζολίνι "Σαλό, 120 μέρες στα Σόδομα"

Ειλικρινά νομιζω πως είναι και χειρότερα 

Νεκρολαγνοι φασίστες ,παιδοφιλία ,εμπόριο παιδιών ,κοβιντ ,καραντινες ,στοχοποίηση,,πόλεμος ,καταστροφή ,πυρκαγιές ,βιολογικά όπλα,καρκίνοι ,αυτοκτονίες ,αδιαφοροι καννιβαλοι σε γκουρμέ εστιατορια,βίζιτες και κόκα στα νησιά ,ζόμπι τουρίστες και φυλακισμένοι πρόσφυγες ,σκλάβοι στα χωράφια ,πολιτικοί κρατούμενοι αργοπεθαίνουν ,διαλυμένα νοσοκομεία όπου είναι πιο φτηνό να πεθάνεις,tinder love,μοναξιά ,και αλκοόλ ,μοναξιά και κραυγές ,μοναξιά και σιωπή



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλά συγνώμη αλλά εμείς για να πάμε Αθήνα -θεσσαλονικη δίνουμε στοιχεία ,αριθμό ταυτότητας ,μας περνάνε από ακτίνες ,μόνο dna δεν μας ζητάνε ακόμη και από πάνω από κατοικημένες περιοχές περνάνε αεροπλάνα που δεν ξέρουμε τι μεταφέρουν ? 

Πώς είναι δυνατόν αυτό ? 

Είπαμε ξέρουμε ότι υπάρχει τρελό τραφικιγκ όπλων ,και οι βιομηχανίες όπλων κάνουν χρυσές δουλειές αλλά εντάξει ,είναι δυνατόν να περνάνε σε ένα ξεφραγκο ουράνιο αμπέλι όπλα ,όλμοι ,περίεργες σκόνες και εκρηκτικά η μπορεί και βιολογικά όπλα και μεις ,όλοι οι λαοί δηλαδή μην ξέρουμε τίποτα?



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νατοϊκές νάρκες στην Ουκρανία από τους νατοικους ναζί 

Νάρκες-πεταλούδες

νάρκες κατά προσωπικού PFM-1. Γνωστές και ως "νάρκες-πεταλούδες", "πέταλα", "πράσινοι παπαγάλοι" αυτές οι μικρές πλαστικές νάρκες, που η καθεμία ζυγίζει λιγότερο από 55 γραμμάρια, διασκορπίζονται κατά χιλιάδες σε μεγάλες περιοχές.

Οι συγκεκριμένες νάρκες έλκουν την καταγωγή τους από τις ΗΠΑ . 

Σήμερα είναι γνωστές ως κύρια αιτία για τον ακρωτηριασμό παιδιών. 

Η PFM-1 δεν μοιάζει με νάρκη. Είναι πλαστική, με πλάτος 12,5 εκατοστά και ύψος 2,5 εκατοστά, και φέρει ασύμμετρα φτερά για να προσγειώνεται απαλά στο έδαφος. Μέσα στο μαλακό πλαστικό της υπάρχει ένας πυροκροτητής και μια ποσότητα υγρής εκρηκτικής ύλης.

Ο πυροκροτητής ενεργοποιείται από τη σωρευτική παραμόρφωση του πλαστικού: είτε από ένα μεμονωμένο γεγονός, όπως να περάσει ένα όχημα από πάνω του, είτε από μια σειρά μικρότερων γεγονότων, όπως να το περιεργαστεί κάποιος με τα χέρια του. 

Οι PFM-1 φέρουν διάφορα χρώματα: μεταξύ αυτών, ένα φανταχτερό πράσινο στο οποίο οφείλουν και το παρατσούκλι τους "πράσινοι παπαγάλοι". 

Αν τη δεις στον δρόμο, θα την περάσεις εύκολα για παιχνίδι: αεροπλανάκι ή κάποιο πουλί

Στο Αφγανιστάν, όπου ρίφθηκαν κυριολεκτικά εκατομμύρια τέτοιες νάρκες, συχνά έτρεχαν τα παιδιά για τις μαζέψουν και να παίξουν μαζί τους. 

Σχολιο.- Έγκλημα!

Τίποτα πιο ύπουλο για αθώους!

Κατα τ άλλα δε γίνεται χρήση απαγορευμένων όπλων...

(οτι δε φαίνεται, δεν υπάρχει για τους δυτικούς)

Σχολιο.- Έχουν μετατρέψει τον θάνατο και τη δυστυχία σε διασκέδαση.

Σχολιο.-  Η ζωή για τους ναζιστές αποικιοκράτες δυτικούς δεν έχει καμία αξία. Και ταυτόχρονα είναι οι ίδιοι που το παίζουν φιλάνθρωποι, ευεργέτες, οικολόγοι, θεραπευτές κάθε νόσου. Μόνο για τη νόσο της φτώχειας κ της ειρήνης δεν νοιάζονται.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Πολύ κουβέντα για το ‘κοινό περί δικαίου αίσθημα’ γίνετε με αφορμή τον Λιγνάδη και ειδικά τώρα που στα θέατρα σηκώνονται πανό, γίνονται δηλώσεις από ηθοποιούς σε συνδυασμό χειροκροτημάτων σε αυτά από το κοινό. Ας είμαστε όμως ξεκάθαροι στο ζήτημα της παιδεραστίας στην χώρα μας και ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δακτυλάκι μας. Πριν τις εκλογές του 2019 η ελληνική κοινωνία γνώριζε την υπόθεση παιδεραστίας που αφορούσε τον Νίκο Γεωργιάδη, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, στην Μολδαβία, γνώριζε την δήλωση του υποψήφιου για την πρωθυπουργία Κούλη Μητσοτάκη προς τον παιδεραστή, ‘άσε να περάσει κάνα τρίμηνο να καταλαγιάσει το πράμα και θα τα βολέψουμε’ . Καθαρή κάλυψη του φίλου του παιδεραστή και έδωσε η ελληνικά κοινωνία σε αυτόν που την κάλυψε κοντά 40%. Στη δε δίκη που έγινε στην Ελλάδα όπου έπεσε στα μαλακά, δήλωσαν παρουσία τους στα δικαστήρια μία ευρωβουλευτίνα και ένας βουλευτής από την ΝΔ, έτσι οι δημοσκοπήσεις συνέχισαν να παρουσιάζουν εκείνη την εποχή (της δίκης) την ΝΔ με 12 έως και 15% διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιοι ήταν αυτοί που εκλογικά και δημοσκοπικά συνέχισαν και συνεχίζουν να προτιμούν ένα κόμμα που δίνει τέτοια κάλυψη στην παιδεραστία, δεν ήταν οικογενειάρχες με παιδιά, ενδεχομένως και εγγόνια ; 

Συνεπώς αυτό που έκανε η δικαιοσύνη ήταν το απόλυτο στο ‘κοινό περί δικαίου αίσθημα’ , που είχε λοιπόν το δικαστήριο διαφορετική επιλογή από αυτήν που έχει η ελληνική κοινωνία, πουθενά, την εξέφρασε απόλυτα στην περίπτωση Λιγνάδη.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτήν την χώρα, δεν μας ζυγίζουν τα νεφρά στην προκειμένη περίπτωση, μας το λένε ξεκάθαρα, είστε μειοψηφία μπροστά μας, αυτό έδειξαν οι τελευταίες εκλογές, αυτό δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις, για αυτό δε πα να φωνάζετε όσο θέλετε, η παιδεραστία παίρνει την θέση της στην χώρα."



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επέτειος της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο σήμερα, ως συνέπεια του προδοτικού πραξικοπήματος της Χούντας στο νησί, αλλά δεν φαίνεται να απασχολεί και πολύ κόσμο. Ούτε καν κόσμο αριστερό. 

Κι ας παραμένουν κατεχόμενα εδώ και μισό αιώνα τα δύο πέμπτα του κυπριακού εδάφους. Κι ας βυσσοδομούν οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου για την προώθηση μιας λύσης που να νομιμοποιεί τη διχοτόμηση, για να εξυπηρετηθούν τα αμερικανονατοϊκά σχέδια.

Δεκαεφτά στα δεκαοχτώ, τότε, και θυμάμαι ότι ένα από τα συνθήματα που φωνάζαμε με το που έπεσε η Χούντα ήταν το "Ελλάδα, Κύπρος, Παλαιστίνη, Αμερικάνος δεν θα μείνει". 

Τα συρματοπλέγματα που διαιρούν τη Λευκωσία και το τείχος του ισραηλινού απαρτχάιντ στη Δυτική Όχθη είναι αγκάθια στην καρδιά μου.

Ορκίστηκα τότε, μικρός, να μην ξεχάσω. Και αποκλείεται να γίνω παλιάνθρωπος, βολεψάκιας και κυρ-Παντελής στα γεράματα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάθε χρόνο πριν τις καταστροφικές φωτιές μάς λένε πως ο κρατικός μηχανισμός είναι έτοιμος, 

και αφού καούν όλα τότε ψάχνουν να δούν

τι πήγε λάθος ώστε την επόμενη φορά να γίνουν πάλι τα ίδια..!!!

Θλίψη.., θλίψη και οργή.

Παράλυτο το επιτελικό κράτος ,σε μόνιμη κατάσταση ανικανότητας, ανίκανο να προστατέψει τους πολίτες του .

Δεν επένδυσαν ποτέ στην πυροπροστασία,

δεν επένδυσαν στη περιβαλλοντική προστασία ,

δεν φρόντισαν για αντιπυρικές ζώνες, 

για καθαρισμό της χαμηλής βλάστησης,

και το πυροσβεστικό μας προσωπικό παραμένει λειψό όπως λειψός παραμένει 

και ο απαραίτητος εξοπλισμός. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τραγούδι του Σταμάτη Κραουνάκη για την αποφυλάκιση του #Λιγνάδης: 

«Δώσε γκάζια καλλιτέχνη, 

να ακουστεί παντού η φωνή σου,

βιαστή τράβα φυλάκα 

και Μενδώνη παραιτήσου»…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΟΥΓΙΑ...καί του γνωστού σκηνοθετη Πελάτη του...

Επιτελους οι ιδιοι οι Άνθρωποι Αριστεροί Δικηγοροι παίρνουν θέση για τίς ασχήμιες τίς απειλές καί τίς νοσηρές «μεθόδους» του...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΑΣ 

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΥΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΤΟΥ 

ΕΙΝΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ

Ανακοίνωση της #Εναλακτική_Παρέμβαση_Δικηγορική_Ανατροπή



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ανοχή και η απάθεια είναι οι "αρετές" μιας κοινωνίας που πεθαίνει......

Αριστοτέλης



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μειωθηκαμε και κατά 400.000 σε μια δεκαετία και τους κάνει και εντύπωση

Όλοι οι νέοι που αντέχει ακόμα το πορτοφόλι του μπαμπά φεύγουν έξω, ενώ όσοι μένουν εδώ δεν διανοουνται να κάνουν πανω από ένα παιδί, αφού παίρνουν χαμπάρι ότι έτσι και κάνουν παραπάνω θα πρέπει να τα βγάλουν στα φανάρια για να τα βγάλουν πέρα.Αλλά απορούν γιατί μειωνομαστε και δεν πρέπει και θα έχουμε πρόβλημα στο ασφαλιστικό και μη φεύγετε γιατί θα μας πάρουν φαλάγγι οι Τούρκοι, είμαστε γεροι Απορούν μλκς μου απορούν

Σχολιο.- ρωτα εμένα πού παίρνω 500 ευρώ και να έχω μόνο τρία ρεπό το μήνα

Σχολιο.- κάνε οικογένεια με 500 ευρώ.Καταλαβες γιατί οι τύποι ζούνε σε άλλον πλανήτη και πρέπει να φάνε μια φαπα που να ξεκολλήσει το κρανίο από το νοτιαιο μυελο;

Σχολιο.- βάλε τους αλλοδαπούς κάθε είδους και θα δεις μείωση που θα σε πιάσει ζαλαδα

Σχολιο.- δεν ειναι θεμα αριστεροδεξιων κ νεουτρο ρομπερτς.. είναι Ευρωπαϊκή πολιτική και συγκεκριμένα γερμανική που για καποιο λογο θελουν την αντικατασταση πληθυσμων...Οποιος ομως επειχηρηματολογει επι τουτου βαφτιζεται φασιστας(οπως καλη ωρα τωρα οι κουληδες βαφτισαν τον κοσμο συριζαιους)..

Σχολιο.- τότε παλιά έκαναν παιδιά για να τους βοηθάνε στα χωράφια το ίδιο λέω. Τωρα δεν μπορεί να γίνει αυτό έχει αλλάξει ο τρόπος ζωής βλέπεις τότε δεν πλήρωναν ούτε ρεύμα πόσο μάλλον φροντιστήρια.Πρεπει να δουλεύει λίγο το μυαλό πριν παπαγαλισουμε τα γνωστά ηλίθια επιχειρηματα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δλδ τώρα να πιστέψω ότι έγινε απογραφή πληθυσμού ??

Και πως βγάλανε αυτό το νούμερο αφού οι ερωτήσεις τους ήταν γελοίες έως απαράδεκτες ( πχ πόσα τετραγωνικά είναι η τουαλέτα κι αν διαθέτει καζανάκι η χεστρα ) . Έχω καί προσωπικά δεδομένα για το γελοίο της υπόθεσης αλλά είναι πολύ προσωπικά .



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η οικονομία έχει καταστραφεί.

Η ταξική εκμετάλλευση θεριεύει.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μας καίνε μεθοδικά!

Μας συντρίβουν οικονομικά!

Μας τρομοκρατούν με ''επιδημίες'' και... ''κλιματικές κρίσεις''!

Μας βάζουν φίμωτρα!

Μας φυλακίζουν με Lockdown!

Μας... ''σώζουν'' με... μονολεκτικές εντολές:

''Εκκενώστε'' ή ''εγκλειστείτε''!

Μας κάνουν εχθρούς με παραδοσιακούς φίλους (βλ. Ρωσία)!

Δίνουν κ@λο σε Τούρκους, Αλβανούς, Σκοπιανούς και... εξωγήινους! Αρκεί να το θέλουν τα Αμερικανονατοϊκά αφεντικά!

Εξαναγκάζουν σε μετανάστευση τους Έλληνες και τους αντικαθιστούν με αλλοδαπούς!

Αποφυλακίζουν καταδίκους στο όνομα της... δικαιοσύνης!

Εκκενώνουν τη χώρα, από έμψυχο και άψυχο υλικό!

Κι όμως!

Υπάρχουν, ακόμα, μ@λάκες, που στέλνουν τους ίδιους 300 απ` αυτούς στη Βουλή!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άκουσον, άκουσον...

Έκανα αίτημα φιλίας σε συνάνθρωπο που είναι στην ομάδα των μη εμβολιασμένων.

Μου άρεσε η ανάρτηση της, το γεγονός ότι είναι υγειονομικός σε αναστολή και ήθελα να την έχω στην διαδικτυακή παρέα μου.

Facebook: "Προσοχή, γνωρίζετε αυτό το άτομο;

Μην κάνετε αιτήματα φιλίας σε ανθρώπους που δεν γνωρίζετε προσωπικά.."



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Α ρε δεν είστε τόσο τυχεροί όσο εγώ....

Μην ζηλέψετε, συγκρατηθείτε, ο καθένας με την τύχη του...

Ξέρεις τι είναι να βλέπεις να πλέκουν το εγκώμιο του συζύγου της Μπαλατσινού εντός ιερού ναού;;

Ξέρεις τι είναι να βλέπεις τον "λαό" να τον χαιρετάει δια χειραψίας;

Ξέρεις τι είναι να βλέπεις την μάσκα του συζύγου της Μπαλατσινού εντός ιερού ναού ....

Άτυχα πλάσματα....

Τέτοιες εμπειρίες μόνο εγώ!!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άγνωστες φράσεις, λέξεις:

1. Αντιπυρικές ζώνες

2. Πρόληψη

3. Επιτήρηση από αέρος των δασικών περιοχών.

4. Πυροσβεστικά οχήματα και πυροσβέστες που να εφημερεύουν δίπλα στις δασικές περιοχές.

Γνωστές φράσεις, λέξεις:

1. Ανεμογεννήτριες

2. Βίλες σε δασικές περιοχές

Ποιός μπορεί να ξεχάσει ότι κάηκε η Εύβοια και όταν ήρθαν οι Ρουμάνοι φέρανε άμεσα αποτελέσματα...

Λαμόγια κάποια στιγμή θα πληρώσετε...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύρος ΥΠΕΞ: Ο Ερντογάν δεν έλαβε την υποστήριξη της Τεχεράνης ή της Μόσχας για επίθεση στη Συρία

 Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022, 23:58

Ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Φαϊσάλ Μεκντάντ, που επισκέπτεται το Ιράν, δήλωσε την Τετάρτη ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν μπόρεσε να λάβει την υποστήριξη του Ιράν ή της Ρωσίας για μια επίθεση στη Συρία που απειλεί να εξαπολύσει από τον Μάιο.

Ο Σύρος αξιωματούχος έκανε τη δήλωση αυτή την επομένη της τριμερούς συνόδου κορυφής που πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη, στην Τεχεράνη με τους προέδρους της Τουρκίας, της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί.

Η Ρωσία, το Ιράν και η Τουρκία είναι σημαντικοί παράγοντες στη σύγκρουση που ξέσπασε στη Συρία το 2011, με την Τεχεράνη και τη Μόσχα να υποστηρίζουν το καθεστώς του Μπασάρ αλ-'Ασαντ και την Τουρκία να στηρίζει τους αντάρτες.

Κατά τη σύνοδο κορυφής της Τεχεράνης την Τρίτη, οι στόχοι του Ερντογάν "δεν επιτεύχθηκαν έπειτα από συνομιλίες και απόψεις που εξέφρασαν οι φίλοι, ο Ιρανός και ο Ρώσος", δήλωσε ο Μεκντάντ σε συνέντευξη Τύπου στην Τεχεράνη με τον Ιρανό ομόλογό του Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν.

Στη σύνοδο κορυφής, ο πρόεδρος Ερντογάν, που θέλει να δημιουργήσει μια ουδέτερη ζώνη 30 χλμ. κατά μήκος των συριακών συνόρων, εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να εξαπολύσει "σύντομα" νέα στρατιωτική επιχείρηση κατά των κουρδικών δυνάμεων που ελέγχουν την περιοχή.

"Πρέπει να είναι σαφές σε όλους ότι δεν υπάρχει θέση στην περιοχή για τα αυτονομιστικά τρομοκρατικά κινήματα και τους συνεργούς τους. Θα συνεχίσουμε σύντομα τη μάχη μας κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων", προειδοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος, που θεωρεί "τρομοκράτες" τους Κούρδους μαχητές.

Σε συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ είχε υπογραμμίσει την αντίθεση της χώρας του σε μια τουρκική επιχείρηση στη Συρία, κρίνοντάς την "επιβλαβή" για την περιοχή και καλώντας σε μια διευθέτηση μέσω του διαλόγου μεταξύ Άγκυρας, Δαμασκού, Μόσχας και Τεχεράνης.

Η Μόσχα είχε επίσης καλέσει την Άγκυρα να απόσχει από μια τέτοια επιχείρηση στη Συρία.

Στην κοινή τους ανακοίνωση στο τέλος της συνόδου κορυφής, οι τρείς χώρες υποστηρίζουν εμμέσως την Άγκυρα στη μάχη της κατά των Κούρδων, εκφράζοντας τη "βούλησή (τους) να αντιταχθούν σε αυτονομιστικές φιλοδοξίες που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την κυριαρχία και την ακεραιότητα της Συρίας" και να απειλήσουν την ασφάλεια των γειτονικών χωρών.

Για τον επικεφαλής της συριακής διπλωματίας, οποιαδήποτε τουρκική εισβολή θα προκαλούσε μια "άλλη μορφή σύγκρουσης" μεταξύ των δυο χωρών.

Ο Ιρανός ομόλογός του, από την άλλη πλευρά, μίλησε για την ανάγκη αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στις περιοχές της Συρίας ανατολικά του Ευφράτη, απηχώντας έκκληση που απηύθυνε την Τρίτη ο αγιατολάχ Χαμενεΐ κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον πρόεδρο Πούτιν.

"Η παρουσία των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ανατολικά του Ευφράτη είναι ένα από τα προβλήματα της περιοχής", δήλωσε ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζοζέ Μπορελ εισπράττει μία μισθοδοσία των 20.000 ευρώ τον μήνα και που το παρέχονται σχεδόν όλα δωρεάν μέσω… προνομίων, ζητάει από κάποιος που έχουν μισθούς των 600 ευρώ «να κάνουν υπομονή» και να να αντέξουν στον πόλεμο που κήρυξαν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις κατά της Ρωσία.

Η επιτομή της ανηθικοτητας.

Σχολιο.- Ποια η διαφορά από τους 300 "υπαλλήλους" του Ελληνικού λαού, που αμείβονται με 7.000 το μήνα και ορίζουν κατώτατο μισθό 600αρια; Από κει ξεκινάνε όλα κατ' εμέ. Ας θεσπίζονταν αύριο να αμείβονται όλοι οι βουλευτές με τον κατώτατο μισθό, να δούμε πόσοι από αυτούς θα παρέμεναν στις "υπηρεσίες" του λαού.

Σχολιο.- Τα 20.000€ είναι τα ψιλά. Ο Ζοζέ, και κείνη η άλλη η μορφονιά  (φυσιογνωμία) ο Σαρλ Μισέλ ΛΟΜΠΊΖΟΝΤΑΣ κονομάνε ΥΠΕΡΠΟΛΑΠΛΑΣΙΑ .... Τυχαία ο "Και η Γκαζπρομ θέλει τον Γερμανό της" δεν χαμπαριάζει και μένει ακλόνητος στις θέσεις του ;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Β.Πούτιν: «Ξεκινάει μία νέα εποχή – Η Δύση δεν μπορεί να προσφέρει το μοντέλο της για το μέλλον»

20.07.2022 | 23:40

Ομιλία του στο φόρουμ του Οργανισμού Στρατηγικών Πρωτοβουλιών

Έρχεται μια νέα εποχή και ένα νέο στάδιο στην παγκόσμια ιστορία, όταν μόνο κυρίαρχα κράτη θα μπορούν να προσφέρουν δυναμική ανάπτυξης και να γίνουν παράδειγμα για άλλες χώρες για τη διασφάλιση υψηλής ποιότητας ζωής, πιστεύει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σε νέα του δημόσια παρέμβαση.

«Ξεκινάει μια νέα εποχή, ένα νέο στάδιο στην παγκόσμια ιστορία, και μόνο πραγματικά κυρίαρχα κράτη μπορούν να εξασφαλίσουν υψηλή δυναμική ανάπτυξης, να γίνουν παράδειγμα για άλλους σε πρότυπα και ποιότητα ζωής, προστασία των παραδοσιακών αξιών και υψηλών ανθρωπιστικών ιδανικών – μοντέλα ανάπτυξης στα οποία ένα άτομο δεν γίνεται μέσο, αλλά ο υψηλότερος στόχος», είπε ο Πούτιν σε μια ολομέλεια του φόρουμ του Οργανισμού Στρατηγικών Πρωτοβουλιών «Ισχυρές Ιδέες για τους Νέους Καιρούς».

«Τονίζω ότι για να προχωρήσουμε στο μέλλον, πρέπει να θυμόμαστε το μεγάλο, ένδοξο παρελθόν μας, να βασιζόμαστε στις παραδόσεις και τις αξίες μας, να είμαστε περήφανοι για τα επιτεύγματά μας και, επαναλαμβάνω, να είμαστε σίγουροι ότι θα προχωρήσουμε, φυσικά, στο την ίδια ώρα».

Όσον αφορά για τη Δύση, σημείωσε τα εξής:

“Έχει κανείς την εντύπωση ότι η Δύση απλά δεν μπορεί να προσφέρει στον κόσμο το δικό της μοντέλο για το μέλλον. To μοντέλο της συνολικής κυριαρχίας του «λεγόμενου χρυσού δισεκατομμυρίου» (golden billion) είναι άδικο.

Επεσήμανε τις «μεγάλες αλλαγές» που συντελούνται τώρα στον κόσμο και τις οποίες χαρακτήρισε μη αναστρέψιμες.«Και τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, αναπτύσσονται τα θεμέλια και οι αρχές μιας αρμονικής και πιο δίκαιης, κοινωνικά προσανατολισμένης και ασφαλούς παγκόσμιας τάξης – μια εναλλακτική στην υπάρχουσα – ή, θα έλεγε κανείς, στη μονοπολική παγκόσμια τάξη που υπήρξε μέχρι τώρα, κάτι που από τη φύση του, φυσικά, γίνεται τροχοπέδη για την ανάπτυξη του πολιτισμού».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανικά PzH-2000 στις ουκρανικές πεδιάδες που είχε κάψει ο Χίτλερ

20.07.2022 | 21:44

Τα γερμανικής κατασκευής αυτοκινούμενα πυροβόλα των 155 χλστ. PzH 2000 (πρώην γερμανικά και ολλανδικά) που παραχωρήθηκαν στο καθεστώς Ζελένκσι, μάχονται στα ίδια μέρη που είχαν πολεμήσει και οι γερμανικές τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες.