Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Παρασκευη 29 Ιουλιου 2022


ΜΑΤατζής: «Φύγε Κλέωνα τώρα, αν δεν φύγεις θα σε ...»

28.07.2022, 23:10

Απίστευτες προκλήσεις απ' τις αστυνομικές δυνάμεις, πέρα απ' την καταστολή κατά διαδηλωτών, σημειώθηκαν απόψε στην πορεία αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη.

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης κατήγγειλε απ' το βήμα της Βουλής ότι τον προπηλάκισαν άνδρες των ΜΑΤ, ενώ ξυλοκόπησαν άγρια τον συντονιστή του κόμματος Κωνσταντίνο Ντάσκα αλλά και την προσωπική του επιστημονική συνεργάτιδα Ελένη Σπετσιώτη.

Ο Κλ. Γρηγοριάδης κατήγγειλε ότι δέχθηκε δακρυγόνα στο πρόσωπο, ενώ στη μέση της πορείας οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε απρόκλητη επίθεση κατά των διαδηλωτών. Σε εκείνη τη φάση, όπως λέει, παρενέβη για να πει ότι ως βουλευτής βρίσκεται εκεί για να κυλήσουν ομαλά τα πράγματα. Όμως, άνδρες των ΜΑΤ τον έσπρωξαν, όπως καταγγέλλει, με ασπίδες, με αποτέλεσμα να παραπατήσει. Άλλοι άνδρες των ΜΑΤ τον απείλησαν κραδαίνοντας τα γλομπ και ενώ είπε σε ένα πως είναι βουλευτής εκείνος του απάντησε απειλητικά το εξής: «φύγε Κλέωνα, φύγε Κλέωνα τώρα, αν δεν φύγεις θα σε ....». Κοινώς τον αναγνώρισε κιόλας. 

Τότε, όπως εξήγησε ο βουλευτής, παρενέβη άλλος άνδρας των ΜΑΤ που συγκράτησε τον συνάδελφο του και του είπε: «τι πας να κάνεις; είναι βουλευτής».

Αυτή την ώρα το ΜέΡΑ25 έχει στείλει στη ΓΑΔΑ δικηγόρο, καθώς ανάμεσα στους 13 προσαχθέντες είναι μέλη του κόμματος.

Ο βουλευτής είπε ακόμα ότι κανείς δεν κινήθηκε απειλητικά κατά των αστυνομικών και κατήγγειλε ότι «ήταν σχέδιο της αστυνομίας» και πως «η κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι υπεύθυνοι».

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

«Η Μητσοτάκης Α.Ε. εξαπόλυσε σήμερα άγρια επίθεση καταστολής σε βάρος ειρηνικότατων και μαζικότατων πορειών διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για την απόφαση περί μη αποφυλάκισης του αναρχικού απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, αλλά και ενάντια στον περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης.

Σε αμφότερες τις πορείες συμμετείχαν μπλόκ του ΜέΡΑ25 που χτυπήθηκαν κι αυτά όπως και η υπόλοιπη πορεία με πρωτοφανή ωμότητα και βιαιότητα, στα οποία συμμετείχαν πλήθος μελών και στελεχών του κόμματος και της νεολαίας, αλλά και την παρουσία των βουλευτών Κλέωνα Γρηγοριάδη, Κρίτωνα Αρσένη και Μαρίας Απατζίδη.

Τους αναίτιους ξυλοδαρμούς, τα χημικά, το ανθρωποκυνηγητό, τις αύρες και τους γενικότερους χουλιγκανισμούς των ματατζήδων, ακολούθησαν αναίτιες, βίαιες και παράνομες προσαγωγές με παράλληλη παρεμπόδιση δια της βίας δικηγόρων και φωτορεπόρτερ να κάνουν τη δουλειά τους.

Ο ένας μάλιστα εκ των προσαχθέντων είναι σοβαρά τραυματισμένος με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Καταγγέλλουμε τις δολοφονικές επιθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. και του χουλιγκανισμούς των ΜΑΤ κατά άοπλων και ειρηνικών διαδηλωτών.

Καταγγέλλουμε το αυταρχικό, κατασταλτικό κράτος της Μητσοτάκης Α.Ε. και τον Υπουργό δήθεν Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκο για την απόφαση τους να θρηνήσουμε νεκρούς κι άλλους νέους ανθρώπων σε αυτή τη χώρα.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προσέξτε αυτήν την κότα τον ΜΑΤατζή, που βλέπει έναν άνθρωπο δεμένο με χειροπέδες να το σέρνουν άλλοι δύο ΜΑΤατζίδες και πάει με μανία και του ρίχνει μπουνιά στο πρόσωπο. Τώρα αυτός είναι αστυνομικός, έτσι νομίζει τουλάχιστον ο ίδιος, στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα δίποδο δειλό, που αν ποτέ βρεθεί στην ίδια θέση του κρατούμενου που ρίχνει μπουνιά το σίγουρο θα ήταν ότι θα έκλαιγε σαν μικρό παιδάκι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξαφνικίτιδα. Η φοβερή αρρώστια, απόρροια των εμφολίων

Διπλή τραγωδία στην Κρήτη: Νεκροί 2 άνδρες, πήγαν διακοπές, αισθάνθηκαν αδιαθεσία και ξεψύχησαν στην παραλία

27 Ιουλίου 2022

Διπλή τραγωδία εκτυλίχθηκε στην Κρήτη, με δύο τουρίστες νεκρούς στην Ελούντα και στην Αγία Μαρίνα.  Οι δύο άνδρες, αισθάνθηκαν αδιαθεσία και άφησαν την τελευταία τους πνοή, αφού μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στην Κρήτη.

Ο 64χρονος από τη Βρετανία, ο οποίος διέμενε σε ξενοδοχείο στην Ελούντα, αισθάνθηκε ξαφνικά αδιαθεσία με τη σύζυγό του να ενημερώνει τις Αρχές. Δυστυχώς όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Νεκρός και ο 53χρονος Σουηδός

Η δεύτερη περίπτωση έχει να κάνει με έναν 53χρονο Σουηδό που διέμενε σε ξενοδοχείο στην Αγία Μαρίνα Χανίων. Ο 53χρονος αισθάνθηκε αδιαθεσία, ωστόσο στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Για τους θανάτους των δύο ανδρών έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, ενώ αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟΥΤΟΣ ΕΔΩ Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΤΖΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΝΙΒΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.......

Υ.Γ ερε γκουλακ που σας χρειαζεται μερικους και μερικες

Σουηδός επιστήμονας υποστηρίζει την κατανάλωση ανθρώπων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Ένας επιστήμονας στη Σουηδία κάνει μια αμφιλεγόμενη παρουσίαση σε ένα μελλοντικό συνέδριο τροφίμων.

8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

-Ένας επιστήμονας συμπεριφοράς από τη Σουηδία πιστεύει ότι ο κανιβαλισμός των πτωμάτων θα καταστεί απαραίτητος λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

-Έκανε την επίμαχη παρουσίαση στη σουηδική τηλεόραση κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου «Future of Food» στη Στοκχόλμη.

-Ο επιστήμονας αναγνωρίζει τα πολλά ταμπού που θα έπρεπε να ξεπεράσει αυτή η ιδέα.

Είναι ήδη Απόκριες; Ένας Σουηδός επιστήμονας έχει προκαλέσει σάλο υποστηρίζοντας ότι για να αναχαιτιστούν οι αρνητικές επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών, οι άνθρωποι πρέπει να αρχίσουν να τρώνε ο ένας τον άλλον. Φυσικά, δεν ζητά τον καθολικό κανιβαλισμό όπως συνηθιζόταν σε όλη την ιστορία. Μάλλον πιστεύει ότι αν ξεπεράσουμε κάποια πολύ προφανή ταμπού, θα μπορούσαμε να σκεφτούμε να φάμε ανθρώπινα πτώματα.

Μιλώντας για το Gastro Summit που επικεντρώθηκε στο «τρόφιμα για το μέλλον» στη σουηδική τηλεόραση, ο επιστήμονας συμπεριφοράς και στρατηγικός μάρκετινγκ Magnus Söderlund από τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών της Στοκχόλμης πρότεινε ότι για να αντιμετωπίσουμε πραγματικά τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, πρέπει να «ξυπνήσουμε η ιδέα» ότι η κατανάλωση ανθρώπινης σάρκας θα πρέπει να συζητηθεί ως επιλογή στο μέλλον.

Ο Söderlund χρησιμοποίησε την τηλεοπτική του συνέντευξη στο κρατικό σουηδικό τηλεοπτικό κανάλι TV4 για να δώσει μια παρουσίαση powerpoint με τίτλο "Can You Imagine Eating Human Flesh?" Περιλάμβανε θέματα όπως «Είναι ο κανιβαλισμός η λύση για τη βιωσιμότητα των τροφίμων στο μέλλον;» και «Είμαστε οι άνθρωποι πολύ εγωιστές για να ζούμε βιώσιμα;»

Ο επιστήμονας αναγνώρισε τα «συντηρητικά» ταμπού που υπάρχουν από την αρχαιότητα ενάντια στην κατανάλωση ανθρώπινης σάρκας και το θεωρεί ως το κύριο εμπόδιο για τη διάδοση αυτής της ιδέας. Από την άλλη πλευρά, ο Söderlund υποστήριξε ότι οι μελλοντικές μας πηγές τροφής πιθανότατα θα γίνονται όλο και πιο σπάνιες. Έτσι, οι άνθρωποι θα πρέπει να σκεφτούν έξω από το κουτί για να πάρουν τη διατροφή τους, λαμβάνοντας υπόψη τα κατοικίδια ζώα, τα έντομα όπως οι ακρίδες και τα σκουλήκια. Εκεί έρχονται και οι άνθρωποι. Ο επιστήμονας πιστεύει ότι αν οι άνθρωποι εξοικειωνόταν με την ανθρώπινη σάρκα σιγά σιγά, θα υπήρχαν αρκετοί χρήστες.

Η αντίσταση που πρέπει να ξεπεράσουν οι άνθρωποι για να θεωρούν τους άλλους ανθρώπους τροφή συνδέεται με τον εγωισμό, σύμφωνα με τον επιστήμονα. Αλλά ως ειδικός στις συμπεριφορές, πιστεύει ότι οι άνθρωποι μπορούν τελικά να «ξεγελαστούν» για να «πάρουν τις σωστές αποφάσεις».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έλληνες της Χερσωνας πολεμάνε στο πλευρό των Ρώσων ρεζιλευοντας τον Κυριάκο και τον Έλληνα ψευτοπροξενο της Μαριουπολης Ανδρουλάκη που εξαργυρωσε τα ψέμματα του για τα καλά παιδιά του Αζωφ με την θέση του Πρέσβη στο Κίεβο.

Το είχαμε βέβαια πληροφορηθεί για τη δημιουργία ελληνικού Τάγματος στο πλευρό των Ρώσων



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



βρέθηκα στο σημείο της δολοφονίας τα ξημερώματα σαν τηλεοπτικό συνεργείο εκεί αντίκρισα το Ρωμανό και τον Μιχαηλίδη κατάλαβα ότι ήταν οι φίλοι του από το βλέμμα.

Είχαν το βλέμμα του νεκρού.

Τους έψαχνε η αστυνομία να τους συλλάβει.

Για ποιο λόγο έπρεπε να συλλάβει τους ανθρώπους που βρίσκονταν δίπλα στον δολοφονημένο.

Τους ανθρώπους που ήταν υποψήφιοι νεκροί.

Με το από τους αντίκρισα κατάλαβα ότι ήταν αυτοί οι φίλοι του.

Το βλέμμα τους δεν θα το ξεχάσω ποτέ.

Είχαν αντικρίσει το χάρο με το πιστόλι στο χέρι.

Αυτά τα παιδιά ωθήθηκαν από το ίδιο το κράτος και την αστυνομία στην παραβατικότητα και την εγκληματικότητα εφόσον καταδιώχθηκαν ως φίλοι του γρηγορόπουλου.

Αυτά τα παιδιά που ήρθαν αντιμέτωπα με την κρατική δολοφονία με την καταστολή τη δίωξη τη διαπόμπευση και προωθήθηκαν στην παρανομία από το ίδιο το κράτος είναι αυτά τα παιδιά που έρχεται σήμερα το κράτος να Τα σωφρονησει.

Την ίδια στιγμή το δολοφόνο του Λουκμάν από 21 χρόνια φυλακή τον αφήσανε στα 6 γιατί βλέπεις οι χρυσαυγίτες είναι πραιτωριανοί.

Αν θέλουμε να μιλήσουμε για δικαιοσύνη θα πρέπει τότε να γίνει ένας έλεγχος στο δικαστικό σώμα και να εκκαθαριστεί από τα στοιχεία που ξεπλένουν εγκληματίες κατά παραγγελία όπως τον αστυνομικό δολοφόνο κορκονεα και ένα σωρό άλλους.

Ο Μιχαηλίδης είναι δημιούργημα του κράτους το οποίο έχει την ηθική αυτουργία των πράξεων και του Μιχαηλίδη και του Ρωμανού



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το πήρε… χαμπάρι το ΔΝΤ: Αντέχει στις διεθνείς κυρώσεις η ρωσική οικονομία

Απεναντίας, οι ευρωπαϊκές οικονομίες υφίστανται πιο βαρύ χτύπημα από ό,τι προβλεπόταν

27/07/2022, 07:40

Η ρωσική οικονομία αναμένεται πλέον να υποστεί φέτος λιγότερο βαρύ αντίκτυπο των διεθνών κυρώσεων απ’ ό,τι υπολογιζόταν, τόνισε χθες Τρίτη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, συμπληρώνοντας ότι, απεναντίας, οι ευρωπαϊκές οικονομίες υφίστανται πιο βαρύ χτύπημα από ό,τι προβλεπόταν.

Το ΑΕΠ της Ρωσίας αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 6,0% το 2022, προβλέπει πλέον το ΔΝΤ, ποσοστό αισθητά μικρότερο από το 8,5% που ανέμενε στις προηγούμενες εκτιμήσεις του, που είχε δημοσιοποιήσει τον Απρίλιο.

Μολαταύτα, είναι αδιαμφισβήτητο πως θα υπάρξει «μεγάλη ύφεση στη Ρωσία το 2022», σημείωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, ο Πιερ-Ολιβιέ Γκουρανσά, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η ρωσική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί λιγότερο από ό,τι προβλεπόταν το δεύτερο τρίμηνο, οι εξαγωγές αργού πετρελαίου και μη ενεργειακών προϊόντων διατηρούνται σε υψηλότερο επίπεδο από το προσδοκώμενο», εξηγεί στην έκθεσή του ο διεθνής χρηματοπιστωτικός θεσμός της Ουάσινγκτον.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από το φίλο και εξαίρετο άνθρωπο πρώτα από όλα Γιατρό Ανδρέας Κουτρόπουλος 

Γράφει:

"Μπορεί να ευθύνεται το εμβόλιο; Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία ναι, μπορεί. 

Μπορεί να ευθύνεται για οξύ έμφραγμα, ενώ η ιατροδικαστική έκθεση δεν βλέπει το αίτιο. 

Θρήνος για Λαμιώτη φοιτητή, που «έφυγε» ξαφνικά. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άτυχος νέος βρισκόταν με την παρέα του στην παραλία και, ενώ μόλις είχε βγει από τη θάλασσα, ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του. Πιθανολογείται ότι ο θάνατός του προήλθε από ανακοπή, χωρίς ωστόσο να έχει κάποιο ιστορικό ή να αντιμετώπιζε κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας.

Όλα όσα αρχικά ακούστηκαν ότι έκανε μπάνιο και, μόλις βγήκε από τη θάλασσα, έπαθε ανακοπή, δεν ισχύουν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport ο 23χρονος φοιτητής από το πρωί της Τρίτης δεν αισθανόταν καλά. Το μεσημέρι έκανε self test και βγήκε θετικός στον κορωνοϊό.

Το απόγευμα της Τρίτης η παρέα πήγε στην παραλία, όχι για μπάνιο, αλλά για να καθίσουν στην σκιά των δέντρων, που υπήρχαν εκεί. Ο Θανάσης είχε μείνει στη σκηνή και κατέβηκε λίγο αργότερα, όταν αισθάνθηκε καλύτερα. Λίγη ώρα αργότερα έκανε εμετό και αμέσως μετά έχασε τις αισθήσεις του. 

Ο γνωστός καρδιολόγος Παναγιώτης Ιακωβής, προσωπικός φίλος της οικογένειας, ενημερώθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για τα ευρήματα, που καταχωρήθηκαν ως αιτία θανάτου του 23χρονου νέου.

«Τα πρώτα στοιχεία, που έρχονται από την ιατροδικαστική έκθεση, αναφέρουν καρδιοαναπνευστική ανακοπή, ισχαιμία του μυοκαρδίου και εικόνα πνευμονικού οιδήματος»,

λέει στο LamiaReport ο κ. Ιακωβής. 

«Η νεκροψία δεν έδειξε κάποια φλεγμονή ή κάποια άλλη ασθένεια της στεφανιαίας αρτηρίας,

για αυτό θα πρέπει να περιμένουμε και τις υπόλοιπες εξετάσεις».

«Ας μην ακούγεται και γράφεται ό,τι να 'ναι, από διάφορους, πριν βγουν όσοι έχουν δει και έχουν εξετάσει, να μιλήσουν.

Τα πρώτα ευρήματα δε δείχνουν αλλοιώσεις, που σχετίζονται με την covid και καμιά από τις γνωστές και αντιμετωπίσιμες παρενέργειες των εμβολίων (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Επομένως ήταν εμβολιασμένος ; Αν δεν ήταν, προφανώς θα δηλωνόταν σαφώς από τον συνάδερφο ιατρό, αντί αυτής της δήλωσης).

Ας είμαστε προσεκτικοί σεβόμενοι τη μνήμη ενός θαυμάσιου παιδιού, που έφυγε τόσο αναπάντεχα από κοντά μας, και να είστε βέβαιοι ότι θα γίνουν όλα όσα πρέπει, για να απαντηθούν τα ερωτήματα, που μας βύθισαν στο βαρύ αυτό πένθος».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"παρενέργεια" είναι.. όταν αναζητάς θεραπεία,ως ασθενής και με συναίνεση ρισκάρεις,να υποστείς τυχόν ,παρενέργειες για χάρη της θεραπείας σου!!

Όταν εξαναγκάζεσαι με βία, να ρισκάρεις την υγεία σου,ενώ είσαι υγιής...είναι δολοφονία!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ανεμογεννήτριες ΔΕΝ παράγουν ρεύμα. Παράγουν απλώς επιδοτούμενα κέρδη για τους ιδιοκτήτες τους. 

Αυτός είναι ο λόγος που χωρίς το φυσικό αέριο, το λιγνίτη και τις θερμικές μονάδες παραγωγής, η χώρα ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΡΕΥΜΑ, ΟΣΑ ΒΟΥΝΑ ΚΙ ΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ. 

Κι όποιος δεν είχε τις γνώσεις ή το μυαλό να το καταλάβει μέχρι σήμερα, μετά την κρίση με τη Ρωσία και τον περιορισμό του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη σαν αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, θα έπρεπε να το καταλάβει. 

Δεν είναι ότι "δεν ξέρουν" την αλήθεια οι οπαδοί της πράσινης καταστροφής και της κλιματικής απάτης. Είναι απλά συμ-μέτοχοι στα κέρδη και τις πολιτικές των ανεμογεννητριάδων. 

Δείτε τί δουλειές κάνουν και πώς βιοπορίζονται οι αριστεριτζήδες της "πράσινης ανάπτυξης" και οι "Γκρετίστας" της "κλιματικής αλλαγής".



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αίγυπτος: Δικαστήριο ζήτησε την εκτέλεση σε «ζωντανή μετάδοση» του καταδικασμένου δράστη γυναικοκτονίας

27/7/2022

Αιγυπτιακό δικαστήριο έδωσε παραγγελία για τη… ζωντανή μετάδοση της εκτέλεσης ενός νεαρού θανατοποινίτη.

Ο 21χρονος καταδικάστηκε σε θάνατο καθώς μαχαίρωσε πολλές φορές και σκότωσε μια συμφοιτήτριά του, στο Πανεπιστήμιο της Mansoura, διότι αρνήθηκε την πρόταση γάμου που της έκανε.

Στο σκεπτικό της πρωτοφανούς απόφασης του δικαστηρίου για τη ζωντανή μετάδοση της εκτέλεσης, αναφέρεται ότι στόχος είναι η αποτροπή παρόμοιων εγκλημάτων στο μέλλον.

«Η μετάδοση, ακόμα και ένα μέρος της διαδικασίας της εκτέλεσης, θα μπορούσε να επιτύχει τον στόχο της αποτροπής, ο οποίος δεν επιτυγχάνεται μόνο με την ανακοίνωση της απόφασης», αναφέρεται.

Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, φαίνεται η νεκρή φοιτήτρια στο έδαφος στη μέση του δρόμου, ενώ ο δράστης συνελήφθη από περαστικούς.

Εφόσον εγκριθεί η παραγγελία του δικαστηρίου, αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που η εκτέλεση ενός θανατοποινίτη γίνεται σε ζωντανή μετάδοση στην Αίγυπτο. Το 1998, η κρατική τηλεόραση μετέδωσε την εκτέλεση τριών ανδρών, οι οποίοι σκότωσαν μια γυναίκα και τα δυο παιδιά της, μέσα στο σπίτι της στο Κάιρο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΟΥΛΙΟΣ 1965  

Μια μεσήλικη γυναίκα με πλησίασε εκεί στις αρχές του 1980 στου διάδρομους της ΑΣΟΕΕ . Να αυτά τα λίγα χρήματα είναι για το Σύλλογο σας μου είπε . Διάβασε στα μάτια μου την απορία . Έχετε το όνομα του γιου μου είπε. Σωτήρης Πετρουλας

Σχολιο.- Έζησα την ημέρα που τον δολοφόνησαν! Έκτοτε και για πολλές ημέρες ανεβοκατεβαιναμε τις Σταδίου και Πανεπιστημίου με το σύνθημα που γεννήθηκε αυθόρμητα: Μητσοτάκη κάθαρμα, Τούμπα δολοφονε!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



29/7/2022  -  18.00 μ.μ.

Ανταποκρινόμενος στις εκκλήσεις των ανθρώπων που του συμπαραστέκονται και θέλουν να ζήσει, ο Γιάννης Μιχαηλίδης ανέστειλε την απεργία πείνας, λίγο πριν περιέλθει σε κατάσταση που δεν θα μπορούσε να πάρει καμιά απόφαση.

Η απόρριψη του αιτήματός του για αποφυλάκιση, όπως ορίζει ο νόμος, παραμένει στίγμα για μια Δικαιοσύνη που κρίνει ότι το να επιχειρήσεις να κλέψεις μια τράπεζα είναι έγκλημα μεγαλύτερο από το να δολοφονήσεις ένα δεκαπεντάχρονο παιδί ή να βιάσεις ανήλικους. 

Ο αγώνας για την απελευθέρωσή του συνεχίζεται!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καθημερινό, πλέον, το φαινόμενο με το υπερσύγχρονο και πολυδιαφημισμένο τρένο "Λευκό Βέλος", που θα ΄κανε, λέει, το δρομολόγιο Αθήνας-Θεσσαλονίκης σε 3 ώρες κι ένα τέταρτο, να χαλάει και να περιμένουν οι επιβάτες κάτω απ' τον καυτό ήλιο να φτιαχτεί ή να συνεχίσουν με... λεωφορεία! 

Μια ακόμη συνέπεια του ξεπουλήματος του ΟΣΕ στο ιταλικό Δημόσιο (και στη Μαφία) από τον μοιραίο άνθρωπο, τον Σπίρτζη. Που με εντολή Τσίπρα ξεπούλαγε την περιουσία του ελληνικού λαού και καμάρωνε, μέσα στην καλή χαρά, γιατί εξασφάλιζε λεφτά -έστω και στο 1/10 της αξίας των σιδηροδρόμων- για να τα σπρώξει στις τράπεζες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου 

Για να συγκαλύψετε την αποφυλάκιση ενός βιαστή ανηλίκων στραφήκατε δημοσίως κατά του κοινού περί δικαίου αισθήματος, δείχνοντας στο πανελλήνιο πόσο ξένη σας είναι η "Αντιγόνη" του Σοφοκλή. Τώρα που οι δικαστές παραβιάζουν τον νόμο και επιβάλλουν παράνομα την παράταση της φυλάκισης ενός νέου ανθρώπου που κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του, δεν έχετε τίποτα να πείτε; 

Θέλετε να μείνετε στην ιστορία ως αυτή που προστάτευε βιαστές ανηλίκων και καταδίκαζε σε θάνατο ληστές τραπεζών, που δεν τους βαραίνει το παραμικρό σε βάρος άλλων προσώπων; Πάλι στην υπηρεσία των τραπεζών, κ. Σακελλαροπούλου, όπως τότε που ως πρόεδρος του ΣτΕ χαρακτηρίζατε νόμιμη την μνημονιακή κατάλυση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας; 

Ζηλεύετε τη θέση που επιφύλαξε η ιστορία σε γυναίκες όπως η Φρειδερίκη και η Θάτσερ;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



29/7/2022  -  18.30 μ.μ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ -ΟΧΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ- ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ

«Βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω ότι διακόπτω αυτόν τον δύσκολο αγώνα, χωρίς να έχω κερδίσει κάτι ουσιαστικό. Ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε αυτός ο αγώνας και δεν σκοπεύω να τον αφήσω ανολοκλήρωτο. Η διακοπή είναι προσωρινή.

Κάποιοι απ' τους λόγους είναι οι προφανείς. Κάποιοι δεν είναι. Ζητώ συγγνώμη από όσους με στήριξαν που δεν μπορώ να μοιραστώ τους λόγους δημόσια αυτή τη στιγμή. Σε περίπτωση που χρειαστεί θα επανέλθω, θα εξηγήσω αναλυτικά δημοσίως τους λόγους που επέλεξα την προσωρινή διακοπή.

Θα συνεχίσω να διεκδικώ αυτό που δικαιούμαι και ευελπιστώ να μη χρειαστεί να επανέλθω.

Το σύστημα δικαιοσύνης έχει εξευτελιστεί. Μοναδική επιτυχία της απεργίας πείνας μέχρι στιγμής ότι ανέδειξε τις αντιφάσεις του. Όσον αφορά το ανάχωμα που επιχείρησα να βάλω, υπήρξαν οι τοποθετήσεις των νομικών, που μεταβάλλουν το κλίμα που έπαιζε, της λογικής «πέτα τους μέσα και πέτα τα κλειδιά». Το προσωπικό μου αίτημα όμως παραμένει στον αέρα. Και η δέσμευσή μου ότι δεν θα σταματούσα, αυτή τη στιγμή φαντάζει προδομένη. Αυτό με βαραίνει φυσικά, και ας γνωρίζω ότι η πρόθεσή μου είναι -αν χρειαστεί- να συνεχίσω σε πιο γόνιμο χρόνο στο άμεσο μέλλον.

Αλλά όπως είπα και πριν, αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να ειπωθούν όλα και ελπίζω να μην χρειαστεί να ειπωθούν.

Κλείνοντας αυτή την ανακοίνωση, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όσους με στήριξαν με οποιοδήποτε τρόπο. Όσους πήραν θέση, όσους τοποθετήθηκαν, όσους υπερέβησαν τους κοινωνικούς τους ρόλους επειδή κυριάρχησε η ενσυναίσθηση. Αλλά κυρίως όσους πάλεψαν με νύχια και με δόντια να σπάσουν την επιβεβλημένη σιωπή, όσους ξυλοκοπήθηκαν στους δρόμους για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, όσους ρίσκαραν και όσους πείνασαν στις φυλακές. Στους τελευταίους οφείλω τη ζωή μου. Αν δεν είχαν συμβεί όλα αυτά, αυτή τη στιγμή δεν θα υπήρχαν οι προϋποθέσεις να αναστείλω.

Αυτά προς το παρόν. Εξακολουθώ να προσβλέπω στην άμεση απελευθέρωσή μου.

Όλα συνεχίζονται»...

Γ.Μ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεταφορά των 4 συλληφθέντων με σιδηρόφρακτη συνοδεία στο κτίριο 7 για την εκδίκαση του αυτοφώρου, εάν τελικα γίνει και δεν δώσουν άλλη τακτική δικάσιμο..

Ο Σύντροφος Σωτηρης Λαπιερης μέλος ΔΣ στο σωματείο «ο συνήγορος του Πολίτη» καί Δημοτικός σύμβουλος πρώην υποψήφιος Δήμαρχος στο Χαλάνδρι με την παράταξη «Χαλάνδρι ενάντια» μαζί του φαίνονται τα χέρια με χειροπέδες εκτος του Σωτήρη ενός ακόμα συλληφθέντος φοιτητή Κωνσταντίνος Νταλιος που περιμένουν την διεξαγωγή του αυτοφώρου…

Περάσανε Αυτόφωρο όσοι συνελήφθησαν  χθες στην πορεία για τον Μιχαηλίδη..

Τέρμα για σήμερα…

Η Δίκη θα γίνει την Δευτέρα 1-8-2022 στις 12 το μεσημέρι…

Τούς αφησαν ελεύθυερους καί θα εμφανιστούν στό δικαστηριο τήν Δευτερα 1-8-2022 στίς 12 τό μεσημερι...

Σχολιο.- Περιμένοντας την εκδίκαση του αυτοφώρου 

Από την συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια της Σχολης Ευελπίδων στους 4 συλληφθεντες εχθες συντροφους διαδηλωτές για τον Γιάννη Μιχαηλιδη από τα αστυνομικά ντόπερμαν του πολιτικού Γεννιτσαρου Θεοδωρικακου που φτύνει για πολλοστή φορά στους τάφους των νεκρών κομμουνιστών γονεων του…

Δημήτρης Στρατούλης,Μανία Μπαρζέφσκυ,Χρήστος Κόνιαρης,Στάθης Λεουτσάκος έξω από το κτίριο 16 της Εισαγγελίας περιμένουν μαζί με τους υπόλοιπους συντρόφους την απόφαση για την διεξαγωγή του αυτοφώρου στους συλληφθέντες αγωνιστές…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



29/7/2022  -  1.00 π.μ.

ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΔΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ...

Απορρίφθηκε η αιτηση αποφυλάκισης υπο ορους του Γ. Μιχαηλίδη...επειδη οι δικαστές του ΣΕΛ «γατάκια» εκριναν χωρίς ντροπή οτι:

«Η καλη συμπεριφορά που δείχνει απο τό 2020 είναι προσχηματική»!... 

Ραγδαια η επιδεινωση τής υγείας του αλλα ποιός/ποιά νοιαζεται...από τήν λαλίστατη Γλάστρα - ΠτΔ καί τόν χλεχλε πρωθυπουργευόντα που κανει τα μπανακια του ενω η χωρα καιγεται απο ακρη σε ακρη...

Οταν η διαδηλωση αλληλεγγύης που ξεκίνησε από τό Συνταγμα είχε φτασει στα προπυλαια για τήν διαλυση της χρησιμοποιήθηκαν Αυρες με νερό,Ξυλο χωρίς προσχήματα καί 13 προσαγωγές Διαδηλωτών από αφιονισμένους πραιτωριανούς του Θεοδωρικάκου....

Στην 4η Φωτο βλέπω καί τόν συντροφο μου από την ΛΑΕ Σωτήρη Λαπιέρη μελος ΔΣ του Σωματείου «ο συνηγορος τού πολίτη» καί Δημοτικό Συμβουλο μέ τήν Παράταξη «Χαλανδρι Εναντια» πού εχει συλληφθεί...

Επεσα από τα σύννεφα πάλι γιά την εκδικητική «δικαιοσύνη» μας,τήν «Προστασία του πολίτη» καί... «τό κρατος δικαίου» στην μπανανία μας οταν δέν πρόκειται για άνθρωπο τής δικης τους ΤΑΞΗΣ-κλίκας-συμμορίας..

Σχολιο.- Τι ειρωνεία!!!! Είναι το ίδιο ακριβώς Εφετείο που αθώωσε τον Κορκονεα!!!!

Σχολιο.- Τό Εφετείο του Κουλη με δικαστές προθυμους νά παρουν τίς αποφασεις που θελει αυτη ακροδεξια κυβερνηση...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



28/7/2022  -  21.00 μ.μ.

Βίντεο από το Twitter που δείχνει τη στιγμή που η διαδήλωση διαλύεται από την αστυνομία, αφού πρώτα είχε περικυκλωθεί από τα πρώτα κιόλας άτομα που συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα.

Συλλήψεις, Χημικά, Ξύλο και Αύρες.

Στο Σύνταγμα ενώθηκαν δύο συγκεντρώσεις με πλήθος κόσμου. Η περιβαλλοντική συγκέντρωση που είχε ανακοινωθεί εδώ και μέρες, και η έκτακτη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη.

Χτυπήθηκαν δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερς ενώ προσήχθη αναίτια μεταξύ των άλλων πολιτών και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Χαλανδρίου!

Οι κινήσεις της αστυνομίας δεν αφορούν απλά την σημερινή συγκέντρωση. Αφορούν κάθε μικρή ή μεγάλη συγκέντρωση και διαδήλωση. Ακριβώς γιατί δεν θέλουν ο κόσμος να αγωνίζεται, να αμφισβητεί, να αντιδρά σε όσα συμβαίνουν. Όμως δεν θα τους περάσει.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

29/7/2022  -  11.00 π.μ.

Θατσερόσκυλα απ' τα Λιντλ, κανονίστε να δημιουργήστε Έλληνα Μπόμπυ Σαντς.

Αν και πιστεύω ότι το θέλετε, τίποτα δεν γίνεται χωρίς σατανικό σχέδιο.

Σχολιο.- αυτοί οι τύποι πάντα κάνουν τεράστια ζημιά, πάντα για ότι έχουν κάνει η ιστορία τους εκδικείται....το θέμα είναι να τολμήσουμε το βήμα έτσι ώστε να μην ξαναυπαρξουν ποτέ άλλοι τέτοιοι...

Σχολιο.- Δε νομίζω ότι θέλουν νεκρό, για ευνόητους λόγους, αλλά δε θα τους χαλούσε π.χ. το να μείνει με μη αναστρέψιμες βλάβες. Γνώμη μου.

Σχολιο.- Επίσης είναι ελεύθερος ο άλλος που καθάρισε ένα παιδι στην ψύχρα.....πάλι λεπτομέρειες.....

Και ο άλλος ο μεσίτης που σκότωσε στο ξύλο τον Ζακ.....και αυτός αποφυλακίζεται θαρρώ....αν δεν έχει βγει ήδη.....και οι μπάτσοι που τον αποτελείωσαν..... λάδι..... λεπτομέρειες και πάλι.....σαν πολλές μαζεύονται αλλά τι να κάνεις....

Σχολιο- Θέλουν να το παίξουν σκληροί. Θα το πάνε ως το τέλος.


 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


Οικολόγοι πράσινοι και λοιπές Γκρέτες Γερμανίας μεταλάσσονται εκτός από παράταξη του πολέμου σε ΜΚΟ της πυρηνικής ενέργειας...


 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


Ευχαριστούμε την κυρία Μπέρμποκ που μας έκανε την τιμή να θεωρεί τα ελληνικά νησιά, ελληνικά.... Για τα 12 ΜΙΛΙΑ χωρικά ύδατα των νησιών, όπως και για τα 6 ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ που πουλάνε οι Γερμανοί στους  Τούρκους... κατάπιε τη γλώσσα της, η πασιφίστρια, οικολόγα ΥΠΕΞ της Τευτονίας...

Ωραία η κ. Μπέρμποκ !

Τα νησιά είναι ελληνικά αλλά θα τα φυλάνε Τουρκικά Υποβρύχια !


 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


Τις ξέρετε τις τριγωνικές συναλλαγές? Ε, αυτό!

1.Η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη αναλαμβάνει πρόεδρος για τα αιολικά πάρκα σε όλη τη χώρα.

2.Νομικός σύμβουλος για τη ΡΑΕ, η αρχή που τα αδειοδοτεί, είναι η σύζυγος του Υπουργού Γεραπετρίτη.

3.Ο πεθερός Γεραπετρίτη κατασκευάζει αιολικά πάρκα!


 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


Οι οπαδοί του Ναζιλένσκι στη Γερμανία σίγουρα μπορούν να αντέξουν το κρύο με διπλές κουβέρτες. Μπορούν να αντέξουν άραγε και τα εργοστάσια?


 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


Τα 100 Ευρώ πρόστιμο στους συμπολίτες μας άνω των 60 δεν είναι μέτρο!

Είναι ποινή μη υπακοής  στο καθεστώς!!

Σχολιο.- Η αντισταση ξεκινα απο τα μικρα και φτανει στα μεγαλα. Δεν δεχομαι οποιαδηποτε επιβολη. Εαν εσυ κρινεις οτι πρεπει να εμβολιαστεις καντο. Το να υποδεικνυεις το τι πρεπει να κανουν οι αλλοι θυμιζει χουντα γαμιωτακη!


 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


Λέτε να γίνει κάνα Grexit και αυτός που παίρνει 300 Ευρώ να μην  μπορεί να ζει άνετα όπως τώρα….


 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


ΣΚΛΑΒΟΣ και μάλιστα ΨΗΦΙΑΚΟΣ

Σχολιο.-  Θέλουν να έχουμε τα πάντα στο κινητό για να περάσουμε στο επόμενο στάδιο, διότι αφού χαθούν κάποια κινητά μετά θα μας σπρώξουν στα τσιπάκια επειδή το δέρμα δεν το χάνει κανείς εύκολα

Σχολιο.-  Αυτό ακριβώς!!!με τον ένα η άλλο τρόπο φακέλωμα και παρακολούθηση !!!. ελπίζω να αντιδρασει ο κόσμος και να σταματήσει αυτός ο ευτελισμός της ζωής μας

Σχολιο.-  Δε νομίζω να αντιδράσει ο κόσμος. Το θεωρεί ευκολία. Έτσι οδηγηθήκαμε στα internet banking, έτσι έκλεισαν τράπεζες, έτσι οι τηλεπικοινωνίες και οι εταιρείες ενέργειας δουλεύουν πλέον ιντερνετικά και έπεται συνέχεια...


 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


Θύμα άγριας επίθεσης έπεσε η δικηγόρος Αναστασία Σταυροπούλου ενώ προσπαθούσε να ζητήσει εξηγήσεις για την προσαγωγή του δημοτικού συμβούλου Χαλανδρίου, Σωτήρη Λαπιέρη, κατά την έφοδο των ΜΑΤ στην πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη.

29/7/2022  -  11.57

Ειδικότερα, η δικηγόρος και μέλος της Εναλλακτικής Παρέμβασης - Δικηγορική Ανατροπή, δήλωσε:

«Κατά τη σημερινή διαδήλωση έγινε απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας με ακραία βία, ξυλοδαρμούς διαδηλωτών, διάλυση της πορείας, χρήση της αύρας και χημικά, ενώ μέχρι στιγμής γνωρίζουμε για δύο προσαγωγές. Όταν διαμαρτυρηθήκαμε με άλλους διαδηλωτές και ειδικά όταν δήλωσα τη δικηγορική μου ιδιότητα και ζήτησα το λόγο που προσάγονται τα άτομα και ξυλοκοπούνται διαδηλωτές, μου επιτέθηκαν περί των πέντε φορών με γκλοπ, ξυλοκοπώντας με μανια, ιδιαίτερα, όπως είπα όταν έμαθαν πως είμαι δικηγόρος. Η πορεία διαλύθηκε λόγω της αστυνομικής βίας χωρίς να έχει συμβεί τίποτα. Πρόκειται για άλλη μια περίπτωση αστυνομοκρατίας και καταστολής, τόσο απέναντι στην υπόθεση των πυρκαγιών, όσο και της υπόθεσης του απεργού πείνας Μιχαηλίδη, του οποίου το αίτημα απορρίφθηκε. Υπάρχει ανάγκη μαζικής καταγγελίας αυτής της αυθαιρεσίας, η οποία απειλεί το δικαίωμα στη διαδήλωση».


 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Δεν μπορώ να μοιραστώ τους λόγους ΔΗΜΟΣΙΑ αυτή τη στιγμή."

Αν ισχύει η δήλωση του Γιαννη Μιχαηλίδη για αναστολή κι όχι διακοπή της απεργίας πείνας του, κρατώ μόνο μια φραση:

"Ζητώ συγγνώμη από όσους με στήριξαν που δεν μπορώ να μοιραστώ τους λόγους ΔΗΜΟΣΙΑ αυτή τη στιγμή."

(ολη τη δήλωση του μπορειτε να τη βρείτε παντου)

Οπως ειπε και μια φιλη: "Ενας αναρχοάπλυτος Αναρχικός μας δίνει μαθήματα Δημοκρατίας"

γι' αυτό κι εχω απλά μερικες ρητορικές ερωτήσεις:

1. Νικησε η Νεα Δημοκρατία;'

2. Νίκησε η Ελληνική Δικαιοσύνη για μια τιμωρία "απόπειρας ληστείας;"

3. Στις πόσες μέρες μιας απεργιας πεινας ενός "αναρχικού" που κατηγορείται για "ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΛΗΣΤΕΙΑΣ" ξυπνάει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ;

4. Ποιοι βουλευτές εκτός του ΜέΡΑ25 & της ΛΑΕ εχουν δηλώσει εγκαίρως την συμπαρασταση τους ακόμη κι αν ειναι "Αναρχικός"; Το ΚΚΕ με τις γενικόλογες τρίχες του περί "εναντίοσης στη γενικευμένη καταστολή" δεν πείθει κανενα.

5.Ποιά εφημερίδα το είχε πρωτοσέλιδη είδηση εδω και 2 μήνες;

6. Ποιό τηλεοπτικό κανάλι εδω και 2 μήνες είχε ρεπορταζ;

οι ερωτήσεις μου είναι ρητορικές.

ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΙΩΠΗΣΑΜΕ

αυτη η σιωπη μας είναι που θα μας κάψει

ουτε ο ήλιος, ουτε οι "αναρχοάπλυτοι αναρχικοί".

Εχω καλούς φίλους απο όλο το πολιτικό κοινοβουλευτικό φασμα

πλην των ακροδεξιών.

οι Αναρχικοί που εγω ξέρω, είναι τα πιο ευγενικά, μορφωμένα κι ανιδιοτελή άτομα που γνωρίζω, αλλά βεβαίως δεν εχω τηλεοραση απο το 1990.

Ισως λεω ισως ειναι ωρα να αφησουμε τα πληκτρολόγια να πεταξουμε τις τηλεοράσεις και να δούμε ΚΑΤΑΜΑΤΑ την αληθινή ζωη;

"Δεν μπορώ να μοιραστώ τους λόγους ΔΗΜΟΣΙΑ αυτή τη στιγμή."



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο εγκάθετος Ουνίτης Πατριάρχης Ουκρανίας Επιφάνιος κατηγορεί τον Ορθόδοξο Πατριάρχη Ρωσίας  Κύριλλο για αίρεση και καλεί τον Ουνίτη Βαρθολομαίο της CIA να τον εκθρονίσει. Αφού απέτυχαν να διχάσουν το ρώσικο λαό μ’ ανύπαρκτες ψευδο-αντιπολιτεύσεις επιδιώκουν αποσταθεροποίηση και εθνικό διχασμό εργαλειοποιώντας την Εκκλησία. Θέλουν να επαναλάβουν σενάριο Ουκρανίας στη Ρωσία με πολυσχισματικότητα!!!!

29/07/2022

Ο εγκάθετος Ουνίτης πατριάρχης ουκρανίας Επιφάνιος κατηγορεί τον Ορθόδοξο Πατριάρχη Ρωσίας Κύριλλο για αίρεση και καλεί τον Ουνίτη Βαρθολομαίο της CIA να τον εκθρονίσει.

Αφού απέτυχαν να διχάσουν το ρώσικο λαό τόσες δεκαετίες με ανύπαρκτες ψευδο-αντιπολιτεύσεις προσβλέπουν τώρα στην αποσταθεροποίηση στο εσωτερικό της Ρωσίας και στον εθνικό διχασμό εργαλειοποιώντας την Εκκλησία. Θέλουν να επαναλάβουν το σενάριο Ουκρανίας με διπλή εκκλησία παράλληλους θεσμούς πολυσχισματικότητα και στη Ρωσία. Το Φανάρι δούρειος ίππος του ΝΑΤΟ. Εκτροπή του θεσμικού του ρόλου ανήκει πλέον στο πολιτικό σκέλος του κι επίσημα. Αυτό ήθελαν εξ αρχής αποσταθεροποίηση Ουκρανίας που θα συμπαρασύρει Ρωσία.. Θέλουν να συσπειρώσουν το φιλοδυτικό στρατόπεδο στη Ρωσία σε ένα θρησκευτικό σχήμα αφού απέτυχε να το ενσαρκώσει ένας πολιτικός φορέας.

”ΟΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΝΑ ΕΚΘΡΟΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟ ΚΥΡΙΛΛΟ” αναφέρει σε άρθρο του σημερινό το orthochristian.

Σε επιστολή που εγκρίθηκε από τη Σύνοδο της σχισματικής Ουνίτικης «Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας» την Τετάρτη, ο «Ουνίτης Πατριάρχης» Επιφάνιος Ντουμένκο κατηγορεί τον Ορθόδοξο Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο για αίρεση και καλεί τον Ουνίτη Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο της CIA να τον απομακρύνει από προκαθήμενο της Ρωσικής Εκκλησίας.

Η επιστολή εστάλη επίσης στους προκαθημένους όλων των Τοπικών Εκκλησιών, η πλειοψηφία των οποίων δεν αναγνωρίζει την OCU της Κωνσταντινούπολης, αλλά μάλλον αναγνωρίζει την κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία υπό τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριο.

Μετά τη σύνοδο της Συνόδου του OCU τον Μάιο, όπου οι «ιεράρχες» κατηγόρησαν την κανονική UOC ότι προπαγάνδιζε «την ιδεολογία του «Ρωσικού Κόσμου», ο Dumenko καλεί τον Βαρθολομαίο «να ξεκινήσει σε πανορθόδοξο επίπεδο μια αναθεώρηση και καταδίκη των δραστηριοτήτων του Ορθόδοξου Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλου Γκουντιάεφ και του εθνοφυλετιστικού και ρατσιστικού δόγματος του «Ρωσικού Κόσμου» που κηρύττει».

Υπενθυμίζουμε ότι παρόμοια έκκληση απέστειλαν εκατοντάδες Ουκρανοί ιερείς τον Απρίλιο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η εξέλιξη χριστιανισμού στη Μέση Ανατολή στην εξέλιξη των 100 τελευταίων χρόνων: δραστική μείωση στα παραδοσιακά του κέντρα σημαντική αύξηση σε νεοφανείς περιοχές!

29/07/2022

Ο χριστιανισμός στη Μέση Ανατολή στην εξέλιξη των 100 τελευταίων χρόνων. Παρατηρείται μια δραστική μείωση της αναλογίας των χριστιανών στα παραδοσιακά αρχαία κέντρα του χριστιανισμού σε Παλαιστίνη, Ισραήλ, Συρία, Λίβανο, Αίγυπτο και Ανατολία (Τουρκία). Αντίθετα από την άλλη πλευρά υπάρχει μια σημαντική αύξηση εκεί όπου δεν υπήρχαν παρά ελάχιστοι ή καθόλου χριστιανοί.

Η πρώτη σειρά Λεβάντε κλπ είναι οι τόποι του Ορθόδοξου χριστιανισμού ενώ ο νεοφανής χριστιανισμός στην αραβική χερσόνησο έχει να κάνει κυρίως με Προτεσταντισμό αποικιοκρατικού στιλ και καθολικισμό κλασικού μισιοναρισμού ως απότοκο της πολιτικής επεκτατισμού της ιμπεριαλιστικής διάθεσης της Δύσης.

Ο χριστιανισμός ξεριζώθηκε από τις προγονικές του εστίες τα πρώτα κέντρα του βίαια αιματηρά με συνεχείς διωγμούς, εκτοπισμούς ως σήμερα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάτοικοι του Λισιτσάνκ : Oι Ουκρανοί ναζί έκαψαν την εκκλησία! Έκαψαν μόνο τους Ορθόδοξους ναούς ενώ οι μη ορθόδοξοι παρέμειναν άθικτοι! 

29/07/2022

Κάτοικοι του Lisichansk αναφέρουν πώς ο ουκρανικός στρατός βομβάρδισε τις ορθόδοξες εκκλησίες..

Μαρτυρία 1 ”Oι Ουκρανοί ναζί έκαψαν την εκκλησία! Aυτή η εκκλησία κάηκε πυρπολήθηκε στις 5 μμ. Δεν ξέρω πως να τους χαρακτηρίσω. Είμαστε ένας λαός, Σλάβοι…. ”

Μαρτυρία 2 ”Ορθόδοξες εκκλησίες κάηκαν ενώ οι μη ορθόδοξοι ναοί παρέμειναν άθικτοι, Oι Ουκρανοί στρατιώτες ζούσαν εκεί. Έκαιγαν κάθε τι…αυτές οι μη ορθόδοξες εκκλησίες στέκονται ακόμη ενώ όλα τα ορθόδοξα κτίρια ισοπεδώθηκαν..Ο καθένας γνωρίζει ότι ο ουκρανικός στρατός μας βομβάρδιζε….. ” και μετά κατηγορούσαν τους Ρώσους..

Το Λισιτσάνκ είναι τώρα υπό τον έλεγχο του ρώσικου στρατού.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απόβαση Αμερικανών στρατιωτών στην Υεμένη για να πάρουν τον έλεγχο των πετρελαϊκών αποθεμάτων! Νέο πλιάτσικο. Ιράκ, Συρία, Λιβύη, Υεμένη. Οι Έλληνες στρατιώτες πληρώματα των Patriot στη Σ Αραβία κατάντησαν μισθοφόροι των πετρελαιάδων!

29/07/2022

Ένα νέο απόσπασμα αμερικανικών δυνάμεων έφθασε στην επαρχία al-Mahrah, στη ΝΑ Υεμένη καθώς η Washington συνεχίζει τις επιθετικές της απόπειρές για να πάρει τον έλεγχο των πετρελαϊκών αποθεμάτων και να λεηλατήσει το υπέδαφος της επαρχίας αυτής που είναι πλούσια σε κοιτάσματα.

Λιβύη, Ιράκ, Συρία, Υεμένη όλοι οι πόλεμοι των ΗΠΑ είναι για το πετρέλαιο….Είμαστε με τη σωστή πλευρά της ιστορίας με τους Απάνθρωπους υποστηρίζουμε τους πειρατές του πετρελαίου τους υπέρ-ληστές του κρατικού πλούτου τόσων χωρών. Ο πόλεμος στην Υεμένη διεξάγεται από τη Σουνιτοφασιστική Συμμαχία της Σ Αραβίας κατά των πατριωτών Υεμενιτών σιιτών Χούτι που ελέγχουν την πρωτεύουσα Σαναά. Σαουδάραβες κι Αμερικανοί θέλουν να καρπωθούν τον ενεργειακό πλούτο της Υεμένης. Έχουμε στείλει Patriot συστοιχίες και τα πληρώματα τους για να φυλάνε τις περιουσίες των Σαουδαράβων στη διαμάχη τους με τους πατριώτες Υεμενίτες Χούτι καθώς οι πατριώτες σιίτες επιχειρούν αντίποινα σε πετρελαϊκούς στόχους της ουαχαμπιτικοναζιστικής μοναρχίας του Κόλπου. Ενδέχεται να στείλουμε και στα ΗΑΕ οι Έλληνες στρατιώτες γίνονται στην ουσία μισθοφόροι των πετρελαιάδων Σαουδαράβων στο βρώμικο πόλεμο κατά λαού Υεμένης. Το βασικό κίνητρο της επίσκεψης του Σαουδάραβα πρίγκιπα Μπιν Σαλμάν στην Αθήνα ήταν πρωτίστως η εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας. Μποϊκοτάρουμε τη Ρωσία “στο όνομα των αξιών!” »

Αλλά…Ζήτω η Σαουδική Αραβία, που βομβαρδίζει την Υεμένη, σκοτώνει 400.000 ανθρώπους, αποκεφαλίζει δημόσια, καταδικάζει τους ομοφυλόφιλους σε θάνατο!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟΥΣ ΤΕΜΑΧΙΣΑΝ.. ΑΠΑΝΘΡΑΚΩΜΕΝΟΙ! Φρικώδες έγκλημα πολέμου του ΝΑΤΟ: 53 νεκροί,75 τραυματίες.Με αμερικάνικους HIMARS ο ουκρανικός στρατός έπληξε τη φυλακή Ουκρανών αιχμαλώτων Yelenovka στη Λ Δ Ντόνετσκ για να αποσιωπήσει εγκλήματα πολέμου και γι αποθάρρυνση παράδοσης στρατιωτών του! 

29/07/2022

Εκατόμβη θυμάτων. Ένα φρικώδες έγκλημα πολέμου του ΝΑΤΟ. Τους τεμάχισαν ακρωτηριασμένα μέλη παντού, τους έκαψαν ζωντανούς ,απανθρακωμένα πτώματα. Μυρωδιά καμένης σάρκας. Με αμερικάνικους HIMARS ο ουκρανικός στρατός έπληξε τη φυλακή Ουκρανών αιχμαλώτων Yelenovka στη Λ Δ Ντόνετσκ για να αποσιωπήσει εγκλήματα πολέμου και γι αποθάρρυνση παράδοσης στρατιωτών του!

Σύμφωνα με το RIA Novosti ο αριθμός των θανάτων λόγω του βομβαρδισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο κέντρο κράτησης στη Yelenovka, όπου φυλάσσονται Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου, αυξήθηκε σε 53, αναφέρει το κανάλι Telegram του αρχηγείου εδαφικής άμυνας της ΛΔ Ντόνετσκ.

Άλλοι 75 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανέφερε το δημοσίευμα.

«Το εγκληματικό καθεστώς του Κιέβου σκόπιμα εξολοθρεύει Ουκρανούς μαχητές που έχουν παραδοθεί για να καλύψει τα ίχνη των εγκλημάτων πολέμου που διαπράχθηκαν κατά του άμαχου πληθυσμού του Ντονμπάς και έτσι να αναγκάσει τους υπόλοιπους να συνεχίσουν τις εχθροπραξίες και να μην παραδοθούν», πρόσθεσε το αρχηγείο.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε 40 νεκρούς και 75 τραυματίες αιχμαλώτους πολέμου, καθώς και οκτώ τραυματίες μέλη του κέντρου κράτησης. Σύμφωνα με το στρατιωτικό τμήμα, ο ουκρανικός στρατός επέφερε πλήγμα από το αμερικανικό σύστημα πολλαπλών πυραύλων HIMARS με σκοπό την πρόκληση – προκειμένου να εκφοβίσει τους Ουκρανούς στρατιώτες και να αποτρέψει την παράδοσή τους.

«Μας διέταξαν να το κάνουμε»: αποκαλύψεις Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του DPR, Denis Pushilin, οι αρχές του Κιέβου διέταξαν τον βομβαρδισμό για να δολοφονηθούν κρατούμενοι που άρχισαν να καταθέτουν, συμπεριλαμβανομένων των ναζιστών μαχητών του Azov.

Στα μέσα Μαΐου, ο Ουκρανικός στρατός και οι ναζιστές από το Τάγμα του Αζόφ, αποκλεισμένοι στο έδαφος του μεταλλουργικού εργοστασίου της Μαριούπολης Azovstal, άρχισαν να παραδίδονται. Συνολικά, περίπου δυόμισι χιλιάδες άνθρωποι κατέθεσαν τα όπλα. Οι τραυματίες στάλθηκαν στο νοσοκομείο, οι υπόλοιποι – στο κέντρο κράτησης στην Yelenovka.

Από τις 24 Φεβρουαρίου, η Ρωσία διεξάγει ειδική στρατιωτική επιχείρηση για την αποναζοποίηση και την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλεσε το καθήκον του «την προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί εκφοβισμό και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για οκτώ χρόνια». Σύμφωνα με τον πρόεδρο, απώτερος στόχος της επιχείρησης είναι η απελευθέρωση του Ντονμπάς και η δημιουργία συνθηκών που εγγυώνται την ασφάλεια της ίδιας της Ρωσίας.

Συνελέχθησαν θραύσματα από τους πυραύλους Himars.

«Οι ερευνητές έχουν ήδη συλλέξει κάποια θραύσματα του πυραύλου HIMARS. Εδώ είναι. Υπάρχουν ακόμη και μεγάλα, όπως, για παράδειγμα, αυτό ή αυτό – είναι ακόμη δύσκολο να το σηκώσετε. Όλα αυτά είναι στοιχεία σε μια ποινική υπόθεση», σχολίασε ο ανταποκριτής.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέοι δρόμοι: Ακούει ο… Κολόμβος;

Βόσπορος και Σουέζ χάνουν πλέον μεγάλο μέρος της σημασίας τους για το ρωσικό εξαγωγικό εμπόριο

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μια διαδικασία που ξεκίνησε πολύ πριν τις 24 Φλεβάρη. Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές σ’ αυτή τη σελίδα και τα έχουμε εμπεδώσει, πολύ πριν τα καθαρογράψει η Ιστορία. Σημασία έχει ότι ο κόσμος που γνωρίζαμε έχει ήδη αλλάξει ριζικά, όμως οι μεγαλύτερες αλλαγές είναι μπροστά μας! Και ευτυχώς δεν θα είναι αυτές που είχαν στο μυαλό τους όσοι χαράζουν πολιτικές στην Ουάσιγκτον, τις Βρυξέλες ή το Βερολίνο. Η Ρωσία χάθηκε για την Ευρώπη, όπως πολλά χρόνια πριν είχαμε προειδοποιήσει. Αυτή τη φορά μάλιστα, τα… έξοδα για το νέο τείχος θα καταβληθούν εξολοκλήρου από τη Δύση, και μάλιστα το κόστος θα είναι διαχρονικό.

Δρόμοι μεταφοράς

Πώς, άραγε, φαντάστηκαν οι Δυτικοί εγκέφαλοι ότι θα μπορούσαν «να απομονώσουν τη Ρωσία απ’ τον υπόλοιπο κόσμο»; Μέτρησαν το μπόι τους και φαντάστηκαν ότι το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού μπορεί επ’ άπειρον να «τιμωρεί» όποια χώρα θέλει; Είδαν τη Ρωσία στον χάρτη και τους φάνηκε μικρή; Έχουν δει τόσες εκατοντάδες αποβλακωτικές αντιρωσικές ταινίες, ώστε πίστεψαν για τα καλά ότι οι Ρώσοι έχουν μυαλά πιθήκων; Ό,τι κι αν είχαν υπολογίσει, είναι πια σίγουρο ότι δεν τους βγήκε. Μια από τις «υποθέσεις εργασίας» τους ήταν ότι θα απέκλειαν τη Ρωσία από όλους τους δρόμους αεροπορικής, χερσαίας και θαλάσσιας μεταφοράς ανθρώπων και εμπορευμάτων. Ε, λοιπόν, είναι πολύ πιθανό να μην είχαν καν κοιτάξει καλά τον χάρτη!

Ναι μεν η ΑΕΡΟΦΛΟΤ και οι άλλες ρωσικές εταιρείες δεν πετούν πια προς τη Δύση, όμως αυτό απλά έκανε κάποιες άλλες εταιρείες και τις χώρες τους (με κορυφαία την Τουρκία) να τρίβουν τα χέρια τους από χαρά για τα νέα κέρδη! Επιπλέον, τα δυο Δυτικά μονοπώλια της κατασκευής επιβατικών αεροσκαφών αρχίζουν ήδη να αισθάνονται τον κρύο ιδρώτα να τρέχει στην πλάτη τους. Θα αναφερθούμε ξεχωριστά για το κεφάλαιο αυτό…

Ως προς τον συνδυασμό χερσαίων/θαλάσσιων μεταφορών, ένα καλό παράδειγμα των γιγάντιων αλλαγών που συντελούνται είναι η σύνδεση Ρωσίας – Ινδίας. Εντυπωσίασε τους πάντες η φιλορωσική στάση της ινδικής κυβέρνησης και μάλιστα με επικεφαλής τον πιο φιλοδυτικό πρωθυπουργό όλων των εποχών! Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες πίεσαν ασφυκτικά το Δελχί για αλλαγή στάσης, αλλά κατάφεραν μάλλον να αφυπνίσουν τα έντονα αντιαποικιοκρατικά του αισθήματα… Η Ινδία έσπευσε να αγοράσει τεράστιες ποσότητες ρωσικού πετρελαίου, καταστρέφοντας τα όνειρα των Δυτικών για απόλυτο εμπάργκο!

Και τώρα έμαθαν, δυστυχώς γι’ αυτούς πολύ αργά, ότι η περίφημη εξάρτηση της Μόσχας από τα Δαρδανέλια και ο στρατηγικός ρόλος της Τουρκίας σε αυτήν, δεν είναι παρά μια κακή ανάμνηση του παρελθόντος. Πριν λίγες μόλις μέρες, το Ιράν ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη διέλευση ρωσικού φορτίου στην Ινδία μέσω του «Διεθνούς Διαμετακομιστικού Διαδρόμου Βορρά – Νότου»! Το φορτίο έφυγε από την Αγία Πετρούπολη στις 13 Ιουνίου, πέρασε από το λιμάνι Μπαντάρ ε Ανζάλι στην Κασπία Θάλασσα και το ιρανικό λιμάνι Μπαντέρ Αμπάς, πριν φτάσει στην Ινδία.

Ο διεθνής διάδρομος μεταφορών «Βορράς – Νότος» είναι ένα πολυτροπικό δίκτυο 7.200 χλμ. θαλάσσιων, σιδηροδρομικών και οδικών μεταφορών μεταξύ Ρωσίας και Ινδίας, με κόμβο μεταφορών και μεταφόρτωσης το Ιράν. Συνδέει τη Βομβάη, το Μπαντέρ Αμπάς, το Μπακού, το Μπαντάρ ε Ανζάλι, το Αστραχάν, τη Μόσχα, δεν υπόκειται σε κυρώσεις που επιβάλλονται κατά της Ρωσίας και του Ιράν και δεν ελέγχεται από Δυτικές χώρες. Πολύ σύντομα, ο διάδρομος θα αποτελέσει εναλλακτική λύση στις παραδοσιακές διαδρομές μέσω της Διώρυγας του Σουέζ, της Μεσογείου και του Βοσπόρου. Σύμφωνα με αξιωματούχους της ινδικής κυβέρνησης, αυτός ο διάδρομος μπορεί να μειώσει τον χρόνο και το κόστος παράδοσης κατά 30-40%. Είναι πολύ πιο σύντομη και φθηνή λύση, από τη σημερινή διαδρομή που διέρχεται από τη Διώρυγα του Σουέζ και τη Μεσόγειο Θάλασσα. Ενδεικτικά, τα εμπορεύματα που μεταφέρονται μέσω της διώρυγας του Σουέζ χρειάζονται 45-60 ημέρες για να φτάσουν στην Ευρώπη, σε σύγκριση με τις 25-30 ημέρες του νέου διαδρόμου INSTC!

Το έξυπνο πουλί…

Με την παραδοσιακή υπεροψία που τους διακρίνει, οι εχθροί της Ρωσίας υπερεκτίμησαν τις δυνάμεις τους και κυρίως υποτίμησαν σε βαθμό κακουργήματος τη ρωσική ισχύ. Μπορεί, κακώς, η Μόσχα να νόμισε ότι η Δύση θα την αποδέχονταν ως ισότιμο εταίρο, αλλά δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο κύριος στόχος της ήταν να γονατίσει τη Ρωσία και να την καταντήσει εξαρτώμενο προτεκτοράτο της. Σε πολλούς τομείς τα είχε ήδη καταφέρει, όπως για παράδειγμα τα τρόφιμα, όπου η γιγάντια χώρα εισήγαγε βασικά είδη μέχρι το 2014. Σήμερα, η Ρωσία είναι ήδη ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς τροφίμων στον κόσμο!

Σφραγίζοντας ουσιαστικά τα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, η Δύση πίστεψε ότι θα σταματήσει το εξαγωγικό εμπόριό της. «Είναι δυνατόν να το πίστεψαν», θα αναφωνήσει κάθε άνθρωπος στοιχειώδους λογικής. Κι όμως, αυτό έκαναν! Οι νέοι «δρόμοι του μεταξιού», αυτή τη φορά ρωσικής έμπνευσης, ξαναμοιράζουν εντελώς την τράπουλα σε μια εμπορική διαδρομή με τεράστια σημασία, που αφορά κυρίως τρεις μεγάλες και ανερχόμενες σύγχρονες δυνάμεις, εμμέσως δε ολόκληρη την Ασία, την ήπειρο που πλέον θα καθορίσει το μέλλον της γης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σέριφος: Καταγγελία βιασμού 23χρονης από Πακιστανούς σε ερημική παραλία του νησιού

Την παράτησαν ημιλιπόθυμη σε ερημική παραλία

 29/7/2022 | 14:11

Θυμό και σοκ προκαλεί στο νησί των Κυκλάδων η αρπαγή και ο βιασμός 23χρονης Ελληνίδας τουρίστριας από τα βόρεια προάστια της Αθήνας, στη Σέριφο, όπου άνδρας πακιστανικής καταγωγής αφού την απήγαγαν από κατάστημα την οδήγησαν σε ερημική παραλία και τη βίασαν.

Η κοπέλα σε ημιλιπόθυμη κατάσταση έφτασε στο Αστυνομικό Τμήμα Σερίφου και κατήγγειλε τα όσα τραγικά έζησε περιγράφοντας με λεπτομέρειες τα όσα φριχτά έζησε στα χέρια των βιαστών.

Οι αρχές έχουν κάνει φύλλο και φτερό το νησί για τον εντοπισμό των δύο δραστών προτού σημειωθεί κι άλλο κακό.

Το χρονικό στην παραλία Λιβάδι

Όλα συνέβησαν ξημερώματα της Δευτέρας 25 Ιουλίου περίπου στις 04:00 με 04:30. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η κοπέλα διασκέδαζε στην παραλία Λιβάδι όταν ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις της και οι άνδρες την άρπαξαν μακριά από την περιοχή και την οδήγησαν στην παραλία Αυλόμωνας.

Οι αρχές εκτιμούν ότι οι δράστες έριξαν ουσία στο ποτό του θύματος ώστε να χάσει τις αισθήσεις της.

Τα χαρακτηριστικά των δραστών

Η 23χρονη έδωσε αναλυτικά στο αστυνομικό τμήμα όσα θυμάται από εκείνες τις δραματικές ώρες προσπαθώντας να περιγράψει όσο γινόταν με ακρίβεια τα χαρακτηριστικά των ανδρών. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε πρόκειται για πακιστανούς, κοντά στα 30. Ο ένας ήταν μέτριου αναστήματος, εύσωμος με μούσι ενώ ο δεύτερος μέτριου αναστήματος, λεπτός και αξύριστος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δικαστήριο αθώωσε εργοδότη για μη καταβολή δώρου Χριστουγέννων: «Θα μου κ^@σ0υν μια μάντρα»

29 Ιουλίου 2022 - 09:45

Καταγγελία συλλόγου ιδιωτικών υπαλλήλων πως δικαστήριο αθώωσε εργοδότη που δεν πλήρωσε το δώρο των Χριστουγέννων το 2020.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε πως η μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων δεν επιδέχεται καμία δικαιολογία και ουσιαστικά είναι αυτόματη η καταδίκη του εργοδότη. Φαίνεται όμως πως το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών έχει διαφορετική άποψη, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλει ο σύλλογος ιδιωτικών υπαλλήλων «Η Ένωση».

Μάλιστα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε αποκαλύπτει και την προκλητική απάντηση που δόθηκε από τον εργοδότη στους εκπροσώπους του συλλόγου, η οποία ήταν η εξής: «Δεν πληρώνω ευρώ στις παλιό……ες και να πάνε όπου γουστάρουν. Θα μου κλ….σουν μια μάντρα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση...

Αθώα κρίθηκε χθες 27/7/2022 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών η νόμιμη εκπρόσωπος των IDEA STORES του Ομίλου Ατζουλάτου κατά την εκδίκαση εφέσεως για μη εξόφληση του Δώρου Χριστουγέννων σε εργαζόμενη. Η εκπρόσωπος της επιχείρησης καταδικάστηκε πρωτοδίκως από τη δικαιοσύνη διότι, κατόπιν καταγγελίας της εργαζόμενης στην Επιθεώρηση Εργασίας Πατρών, δεν είχε προβεί σε εξόφληση του Δ.Χ έτους 2020. Δυο χρόνια μετά και ενώ μέχρι σήμερα η εργοδότρια εταιρεία αρνείται πεισματικά την εξόφληση της οφειλής της προς την εργαζόμενη, το δικάζον Δικαστήριο στο Β΄ βαθμό αθώωσε την κατηγορούμενη παρά την συνομολόγησή της, δια μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου της, ότι δηλαδή οφείλει μέχρι και σήμερα μέρος του Δώρου Χριστουγέννων στην εργαζόμενη. Η μη ύπαρξη αμφιβολιών στο δικάζον Δικαστήριο ως προς την ύπαρξη της οφειλής όπως αυτή αναφερόταν και στο κατηγορητήριο, καθιστούσε μονόδρομο την καταδίκη της εργοδότριας όπως ρητά ορίζεται στη διάταξη του άρθρου 28 παρ. 1 του Ν. 3996/2011 που ρητά αναφέρει: «Κάθε εργοδότης, που παραβαίνει τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας τις σχετικές με τους όρους και τις συνθήκες εργασίας και συγκεκριμένα τα χρονικά όρια εργασίας, υπό την επιφύλαξη των παραγράφων 5 και 6 του άρθρου 31 του ν. 3904/2010 (Α`218), την καταβολή δεδουλευμένων, την αμοιβή, την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων ή την καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης απόλυσης, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών ή με χρηματική ποινή τουλάχιστον εννιακοσίων (900) ευρώ ή και με τις δύο αυτές ποινές».

Εκπρόσωποι του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» βρεθήκαμε στην αίθουσα και παρακολουθήσαμε την ακροαματική διαδικασία και όλα όσα διημείφθησαν κατά τη διάρκειά της. Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι το δικαστήριο, παρά την καταδικαστική εισήγηση της Εισαγγελέως, έκανε δεκτές τις δικαιολογίες της εργοδότριας (όπως αυτές μεταφέρθηκαν από το δικηγόρο της) ότι τάχα «οι τραπεζικοί λογαριασμοί της εταιρείας είναι κατασχεμένοι και δεν μπορεί να μεταφέρει τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό της εργαζόμενης» ή ότι «η εργαζόμενη αρνείτο να παραλάβει τα χρήματα σε μετρητά (μαύρα δηλαδή)». Αστείες δικαιολογίες που προβλήθηκαν και στο Πρωτοδικείο και απορρίφθηκαν. Και είναι αστείες και ψευδείς οι δικαιολογίες της εργοδότριας εταιρείας, καθώς επίσης και της νομίμου εκπροσώπου της, διότι τα IDEA STORES μια χαρά κινούν καθημερινά τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς εισπράττοντας μέσω μηχανημάτων «POS» χιλιάδες ευρώ από πωλήσεις και μια χαρά πληρώνουν μισθοδοσίες άλλων υπαλλήλων μέσω τραπέζης, οι οποίοι εξακολουθούν να απασχολούνται στα εν λόγω καταστήματα. Εκτός κι οι υφιστάμενοι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται ή παραβιάζεται η παρ. 10 του άρθρου 38 του ν. 4387/2016 (Α΄ 85) σύμφωνα με τον οποίο καθιερώνεται υποχρεωτική καταβολή από τους εργοδότες των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, αποκλειστικά μέσω τραπεζικού λογαριασμού.

Ακόμα όμως κι αν γίνουν δεκτές οι αιτιάσεις της εργοδοσίας, διερωτάται ο κοινός νους τι ήταν αυτό που εμπόδιζε εδώ και δύο χρόνια τη νόμιμη εκπρόσωπο των IDEA STORES να καταθέσει τα χρήματα στον γκισέ κάποιας τράπεζας ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων; Η απάντηση με τα πραγματικά κίνητρα της εργοδοσίας δόθηκε σε μας από τον πραγματικό ιδιοκτήτη των επιχειρήσεων, το Δεκέμβριο του 2020, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε εκπρόσωπος του Συλλόγου μας μαζί του με σκοπό να πληρωθεί το Δ.Χ και οφειλόμενες αποδοχές: «Δεν πληρώνω ευρώ στις παλιό……ες και να πάνε όπου γουστάρουν. Θα μου κλ….σουν μια μάντρα».

Και όντως, ο πραγματικός ιδιοκτήτης -γνωστός «καλοπληρωτής» στην πόλη των Πατρών και το πανελλήνιο και υπόδικος για κακουργηματικού τύπου πράξεις- παρά τις εισπράξεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από πωλήσεις και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από επιστρεπτέες προκαταβολές την περίοδο της πανδημίας, αρνείτο να εξοφλήσει εργαζόμενους, άλλοτε καταβάλλοντας 20€ την εβδομάδα σε κάποιους και στερώντας τις αποδοχές τους μέχρι σήμερα σε άλλους. Όσοι δε τον κατήγγειλαν στην Επιθεώρηση Εργασίας ή τόλμησαν να δημοσιοποιήσουν τις παρανομίες του, απολύθηκαν παράνομα και καταχρηστικά προς «συμμόρφωση» των υπολοίπων. Δεν είναι το που όλες τις πόλεις που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά ο εν λόγω, τα πινάκια των τοπικών δικαστηρίων γεμίζουν με εργατικές προσφυγές.

Αυτό που πλέον μας ανησυχεί ως συνδικαλιστικό κίνημα είναι ότι η συγκεκριμένη (και εσφαλμένη κατά την άποψή μας) Εφετειακή Απόφαση δημιουργεί κακό νομολογιακό δεδομένο για το σύνολο του κόσμου της μισθωτής εργασίας. Το εσφαλμένο αυτής της απόφασης θα επιχειρήσει η εργαζόμενη-μέλος μας με τη βοήθεια μας να αναδείξει με αναίρεσή της στον Άρειο Πάγο, με αίτηση που θα υποβάλει στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Gazprom κατηγορεί τη Siemens Energy ότι δεν επισκεύασε την τουρμπίνα για τον αγωγό Nord Stream 1

 Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022, 20:25

Κορυφαίος αξιωματούχος του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom υποστήριξε σήμερα ότι η παράδοση της τουρμπίνας για τον αγωγό Nord Stream 1 από τον Καναδά στη Γερμανία (και όχι απευθείας στη Ρωσία) μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης, δεν ήταν σύμφωνη με τη σύμβαση.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Βιτάλι Μάρκελοφ κατηγόρησε επίσης τη Siemens Energy, η οποία είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση του εξοπλισμού για τον αγωγό Nord Stream 1, πως δεν κατάφερε να επισκευάσει παρά μόνο το 1/4 των βλαβών που εντοπίστηκαν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΤΑΛΙΑ

Συζητήσεις για «κεντρώο» συνασπισμό στις ερχόμενες εκλογές

... ενώ νέα δημοσκόπηση δείχνει πρώτο κόμμα τα «Αδέλφια της Ιταλίας»

Το δημοσκοπικό προβάδισμα του φασιστικού κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας», με επικεφαλής την Τζόρτζια Μελόνι, επιβεβαιώνει νέα δημοσκόπηση, της εταιρείας «Swg», ενόψει των πρόωρων εκλογών στην Ιταλία στις 25/9.

Τα «Αδέλφια της Ιταλίας» λαμβάνουν 25% στη δημοσκόπηση, ενώ στη δεύτερη θέση στην πρόθεση ψήφου καταγράφεται το σοσιαλδημοκρατικό Δημοκρατικό Κόμμα (PD), με ποσοστό 23,2%. Η Λέγκα του Μ. Σαλβίνι λαμβάνει 12,4%, το «Κίνημα Πέντε Αστέρων» (M5S) 10,4% και η «Φόρτσα Ιτάλια» του Σ. Μπερλουσκόνι 6,1%. Το «κεντρώο» «Azione» (Δράση) επιλέγει το 6%.

Τα «Αδέλφια της Ιταλίας», η Λέγκα και η «Φόρτσα Ιτάλια» έχουν ανακοινώσει πως θα κατεβάσουν κοινά ψηφοδέλτια στις εκλογές, ενώ χτες αποφάσισαν πως το κόμμα που θα έρθει πρώτο στις εκλογές θα ορίσει και τον πρωθυπουργό. Αν επιβεβαιωθούν δηλαδή οι δημοσκοπήσεις, η Τζ. Μελόνι πιθανόν θα είναι η επόμενη πρωθυπουργός της χώρας.

Η ίδια, μιλώντας χτες σε συνεδρίαση του κόμματός της, διαβεβαίωσε ξανά ότι «θα είμαστε εγγυητές, χωρίς αμφισημίες, της γεωστρατηγικής τοποθέτησης της Ιταλίας και της απόλυτης στήριξης στην ηρωική μάχη του ουκρανικού λαού».

Παράλληλα, καθώς εντείνονται τέτοιες διεργασίες, τόνισε ότι «το κόμμα της επιθυμεί την επιστροφή στο διπολικό πολιτικό σύστημα και η αντιπαράθεση αυτή δεν την τρομάζει».

Την ανάγκη τα λεγόμενα «κεντροαριστερά» κόμματα να συμμαχήσουν προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον «δεξιό συνασπισμό», διαφορετικά είναι βέβαιο ότι θα ηττηθούν, τόνισε προχτές ο δήμαρχος του Μιλάνου, Τζ. Σάλα, που εκλέχτηκε με τη στήριξη του Δημοκρατικού Κόμματος (PD).

«Ελπίζω να μην ασκήσει κανείς βέτο, γιατί δεν είναι ώρα για βέτο», είπε ο Σάλα, αναφερόμενος και στην προχτεσινή συνάντηση του ηγέτη του PD, Ενρίκο Λέτα, και του Ιταλού ΥΠΕΞ, Λ. Ντι Μάιο, ο οποίος τον Ιούνη αποχώρησε από τα «Πέντε Αστέρια» μαζί με περίπου 60 βουλευτές και ίδρυσε την πολιτική κίνηση «Μαζί για το μέλλον» (IPF). Ο Ντι Μάιο φέρεται να είπε στον Λέτα ότι συμφωνεί να ενταχθεί σε έναν «κεντροαριστερό» συνασπισμό.

Ο Λέτα δήλωσε επίσης ότι το PD θα μπορούσε να συνεργαστεί με το κόμμα «Azione» για να συνάψουν συμμαχία, αλλά ότι είναι πολύ νωρίς για να καθοριστεί ο υποψήφιος πρωθυπουργός της συμμαχίας. Από την πλευρά του, ο K. Καλέντα, ηγέτης του κόμματος «Azione», θεωρεί επίσης ότι θα μπορούσαν να συνεργαστούν με το PD, αλλά ο M. Ντράγκι θα πρέπει να είναι ο υποψήφιος πρωθυπουργός.

Στο μεταξύ, το κύμα αποχωρήσεων από το «Φόρτσα Ιτάλια» συνεχίστηκε χτες. Συγκεκριμένα, η βουλευτής Ρ. Σέσα αποχώρησε διαμαρτυρόμενη για τη στάση του κόμματός της που τερμάτισε τη στήριξή του στην κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» του Ντράγκι, προκαλώντας - μαζί με τα «Πέντε Αστέρια» και τη Λέγκα - πρόωρες εκλογές. Ηδη έχουν αποχωρήσει τρεις υπουργοί που συμμετείχαν στην κυβέρνηση Ντράγκι και ορισμένοι βουλευτές.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μόσχα «τρολάρει» την Δύση: «Μετακομίστε όλοι στην Ρωσία – Θα βρείτε θέρμανση & τροφή»!

29.07.2022 | 08:35

«Ελάτε στην χώρα της οποίας η οικονομία αντέχει χιλιάδες κυρώσεις»

Mία ευρηματική διαφήμιση δημιούργησαν οι Ρώσοι απευθυνόμενοι στους Δυτικούς πολίτες που μαστίζονται από την ακρίβεια, τον πληθωρισμό και σύντομα από την έλλειψη θέρμανσης με την οποία τους καλούν να έρθουν στην Ρωσία για να βγάλουν τον χειμώνα!

Μάλιστα η διαφήμιση δεν τονίζει μόνο το ζήτημα της ενέργειας και της θέρμανσης αλλά και πολλά άλλα πράγματα με τα οποία οι Ρώσοι δείχνουν στους Δυτικούς ότι παρά τις αντι-ρωσικές κυρώσεις αυτοί έχουν τα πάντα ενώ στην Δύση οι πολίτες θα έχουν σοβαρές ελλείψεις.

Όπως αναφέρει επί λέξει η διαφήμιση «Αυτή είναι η Ρωσία, υπέροχη κουζίνα, όμορφες γυναίκες, φθηνό αέριο, πλούσια ιστορία, παγκοσμίου φήμης λογοτεχνία, μοναδική αρχιτεκτονική, εύφορο έδαφος, φθηνή ηλεκτρική ενέργεια και νερό, μπαλέτο, φθηνό ταξί και ντιλίβερι, παραδοσιακές αξίες, Χριστιανισμός, καμία ακύρωση κουλτούρας, φιλοξενία, ΒΟΤΚΑ, οικονομία που μπορεί να αντέξει χιλιάδες κυρώσεις, καιρός να μετακομίσετε στην Ρωσία, μην καθυστερείτε έρχεται ο χειμώνας»!

Πολλοί «εξυπνούληδες» θα βγουν στα δυτικά και στα εγχώρια ΜΜΕ να πουν πως πρόκειται για ένα προπαγανδιστικό ρώσικο βίντεο που αποσκοπεί στο να σπάσει το ηθικό των Ευρωπαίων και γενικότερα των Δυτικών.

Όμως ότι και να πουν, δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ούτε ένα γεγονός από όλα αυτά που αναφέρει το βίντεο. Προς δυστυχία των Δυτικών, όλα όσα αναφέρονται ισχύουν.

Στο τέλος κάποιοι από αυτούς τους «εξυπνούληδες» θα πουν κιόλας ότι εμείς είμαστε «Δημοκρατίες» ενώ η Ρωσία δεν είναι Δημοκρατία.

Πολύ αμφιβάλλουμε κατά πόσο ισχύει αυτό μετά τον εξαναγκασμό στον εμφολιασμό των Ευρωπαίων πολιτών.

Δε νομίζουμε ότι σε μία υποτιθέμενη «Δημοκρατία» κάποιος θα πρέπει να φοβάται μην πεθάνει από τα καταναγκαστικά πειραματικά εμφόλια των καθεστώτων. Όπως επίσης δε νομίζουμε ότι σε μία υποτιθέμενη δημοκρατία θα έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα σε οποιονδήποτε να λέει την γνώμη του με το πρόσχημα ότι διαδίδει fake news.

Γιατί στην Δύση εδώ και μία 10ετία έχει καταργηθεί ο όρος «ελευθερία» που δεν ακούγεται πουθενά και και πλέον διαδίδεται μονάχα ο όρος «ασφάλεια». Η «ελευθερία» όμως είναι το βασικό συστατικό της Δημοκρατίας. Η «ασφάλεια» ακούγεται σε άλλου είδους καθεστώτα.