Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Σαββατο 30 Ιουλιου 2022


ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 

(για τις δύσκολες μέρες του επερχόμενου χειμώνα, εν μέσω καλοκαιρινού καύσωνα)

Kατά τη διάρκεια μιας ένοπλης ληστείας σε μία τράπεζα στην πόλη Γουανγκτσού στην Κίνα, ο ληστής φώναξε στους πελάτες: 

- Μην κινηθείτε, τα λεφτά ανήκουν στο Κράτος! Η ζωή σας όμως ανήκει σε σας!!! 

Όλοι ξάπλωσαν κάτω ήσυχα.

Αυτή η μέθοδος ονομάζεται: "MIND CHANGING CONCEPT"

Ελληνιστί (στην μανατζαρική διάλεκτο) σημαίνει: "ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΣΚΕΨΗΣ"

Όταν οι ληστές γύρισαν σπίτι με τα εκατομμύρια που έκλεψαν, ο μικρός αδερφός, με πτυχίο Master στα Οικονομικά, λέει στο μεγάλο αδερφό, απόφοιτο δημοτικού:

- Έλα να μετρήσουμε τα χρήματα που αρπάξαμε.

Ο μεγάλος αδελφός του Δημοτικού του λέει:

- Είσαι βλάκας! Είναι πολλά τα χρήματα και θα κάνουμε ώρες να τα μετρήσουμε. Το βράδυ στις ειδήσεις που θα ανακοινώσουν τη ληστεία, θα πουν και το ακριβές ποσό που εκλάπη!

Αυτή η συμπεριφορά ονομάζεται "EXPERIENCE" (ΕΜΠΕΙΡΙΑ) και είναι σαφέστατα χρησιμότερη, σε συνθήκες Μεσαιωνα 2.0, από τα πτυχία Master.

Όμως στην Τράπεζα, μετά τη ληστεία, ο ταμίας φωνάζει στο Διευθυντή να καλέσει την αστυνομία.

Ο πτυχιούχος Διευθυντής όμως του λέει:

- Μην τηλεφωνήσεις ακόμα! Ευκαιρία είναι, κοντά στα 20 εκατομμύρια που μας έκλεψαν, να πάρουμε άλλα 10 εμείς, συν τα 70 που έχουμε ήδη καταχραστεί, να πούμε ότι μας έκλεψαν 100!

Αυτή η μέθοδος στα Πανεπιστήμια ονομάζεται: "SWIM WITH THE TIDE"

Ελληνιστί σε παράφραση: "ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΜΑΣ"

Ο ταμίας λέει: - Μακάρι δηλαδή να 'χουμε μια ληστεία κάθε μήνα!

Αυτό λέγεται: "ΚΙLLING BOREDOM" του λέει ο πτυχιούχος Διευθυντής.

Ελληνιστί σε παράφραση σημαίνει: "Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ"

Το βράδυ, στις ειδήσεις ανακοινώθηκε ότι εκλάπη το ποσό των 100 εκατομμυρίων. Οι καημένοι οι ληστές μετρούσαν και ξαναμετρούσαν, αλλά το ποσό που είχαν στα χέρια τους ήταν 20 εκατομμύρια. Θυμωμένος λοιπόν ο ένας ληστής λέει:

- Ρισκάραμε τις ζωές μας για 20 εκατομμύρια, ενώ ο Διευθυντής με το πάτημα ενός κουμπιού καθάρισε 80 εκατομμύρια! Φαίνεται τελικά ότι είναι πιο επικερδές και ακίνδυνο να είσαι Διευθυντής Τράπεζας παρά ληστής!

Αυτό λέγεται: "KNOWLEDGE IS WORTH AS MUCH AS GOLD!"

Ελληνιστί: "Η ΓΝΩΣΗ ΑΞΙΖΕΙ ΟΣΟ Ο ΧΡΥΣΟΣ!"

Ο Διευθυντής ήταν πολύ χαρούμενος, που με τη ληστεία κάλυψε τις καταχρήσεις του.

Αυτό λέγεται: "SEIZING THE OPPORTUNITY and DARING TO TAKE RISKS!"

Ελληνιστί σημαίνει: "ΑΡΠΑΖΩ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ και ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΡΙΣΚΟ!"

Ο πρόεδρος της Τράπεζας όμως που ήξερε ότι δεν έχασε 100, αφού τα είχε ασφαλίσει, έπρεπε να βρει καποια σοβαρή δικαιολογια να πει στην Ασφαλιστική του, αφού ήξερε ότι το συγκεκριμενο καταστήματα ποτε δεν θα μπορούσε να κανει ημερήσιο τζιρο πάνω απο τα 20.

Εβαλε τους αναλυταράδες του Τμήματος Μελετων και βρηκαν ισχυρή συσχέτιση των ληστειών σε αυτό το υποκατάστημα απο το 1876 με το αντιστοιχο ΑΕΠ της περιοχής και τον δανεισμό των εμπόρων της περιοχής που φούσκωνε τον τζίρο. Εκατο και κάτι έβγαζε ο μαθηματικός τυπος συσχέτισης! 

Εισέπραξε λοιπόν τα 100εκ από την ασφαλιστική, που με την σειρά της τα πήρε πίσω έχοντας ποντάρει συνεταιρικά με τον πρόεδρο της Τράπεζας σε ένα CDS ότι θα τα χάσει.

Αυτο λέγεται HOW TO LIE WITH STATISTICS.

Ελληνιστί: ΣΎΜΦΩΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ

ΟΚ λοιπόν, ολα. Ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

Τότε έκοψε ο διευθυντής τους μισθους ολων των υπαλλήλων κατά 40% (για να ρεφάρει την δήθεν χασούρα των ασφαλισμένων 20, αφού μόνο αυτός ήξερε ότι τα 100 ηταν μούφα και αφού δεν ανακοίνωσε ότι εισέπραξε την ασφάλεια. Τα πέρασε στα έκτακτα και ανόργανα κέρδη και πήρε bonus έκτακτης κερδοφορίας). Και καπάκι τους έβαλε να δουλεύουν 10ωρα πληρωτέα με ρεπό.

Αυτό λέγεται ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΉ ΛΟΓΙΣΤΙΚΉ και μεταφράζεται στην μαναζριστι σε bonus και stock options.

Και αφού είδε ότι το κόλπο πιάνει, το επανέλαβε με μια ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ κάνοντας και τον ενεργειακό σύμβουλο στο γκουβέρνο. Αυτό το είδος ληστείας high tech είναι γνωστό με το δεύτερο συνθετικο PASS. Βάλε μπροστά του ότι θέλεις από τα παραπάνω, και οι συμβατικοί ληστές ωχριούν.

(Φύλαξε το σαν γλωσσάρι όρων για όλες τις παπαριτσες που θα πούνε στις επόμενες εξελίξεις επί αυτού του concept)



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενώ συνεχίζεται η φτωχοποίηση των λαών της Ευρώπης οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών αποφάσισαν να αυξήσουν το μισθό τους κατά +8,5%. 

Έτσι η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, βλέπει τον μισθό της να εκτινάσσεται από 29.205 σε 31.787 €/μήνα κι αν προσθέσουμε τα διάφορα "επιδόματα", κάνουν το εισόδημά της να φθάνει τα 36.500 ευρώ/μήνα. Τώρα, μεταξύ μας, αυτά που πιθανότατα λαμβάνει κάτω από το τραπέζι από κάτι λόμπι και φαρμακοβιομηχανίες μπορούν να φτάσουν μερικά εκατομμυριάκια (ο γνωστός krony capitalism ή καπιταλισμός μεταξύ φίλων). 

Ο βασικός μισθός ενός Επιτρόπου θα ανέλθει από 23.809 € σε 25.833/μήνα (+2024). Όπως και με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αυτός δεν λαμβάνει υπόψη τα "μηνιαία επιδόματα" και τα αμέτρητα πλεονεκτήματα σε είδος (6*ξενοδοχεία, αεροπλάνο 1ης θέση, τραπεζώματα κ.λ.π.) 

Μέχρι και ο μισθός των υπαλλήλων στο κάτω μέρος της ιεραρχίας σκαρφαλώνει από 3.057 στα 3.317 €/μήνα (+260 €) συν τα φορολογικά αβαντάζ και ασφάλιστρα. 

Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι μισθοί των περίπου 46.000 υπαλλήλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακολουθούν τη μισθολογική πολιτική των δημοσίων υπαλλήλων του Βελγίου και του Λουξεμβούργου στις οποίες – μαζί με την Κύπρο και τη Μάλτα - ισχύει η Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κωνσταντίνος Αρβανίτης

ΟΤΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ,

ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙ ΜΕ ΤΗΝ Ν.Δ ΣΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΤΗΣ ΑΦΗΓΗΜΑ,

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΤΑΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ...

Δεν θα γράψω τίποτε περισσότερο εδώ.

Τα έχω ήδη γράψει ως σχόλιο, κάτω από την ΣΥΡΙΖΑική ανάρτηση.

Φαίνεται πολύ καθαρά η άποψή μου, στο κάτω μέρος της φωτογραφίας...

Ν. Ηγουμενίδης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, : «Σε ποια ιατρική σχολή κα Παγώνη διδαχθήκατε την εξέταση ασθενούς από τα τηλεοπτικά παράθυρα».

ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙ:

"Το βασικο αφηγημα ομως του Κουλη, περί υπαρξης "πανδημιας απο φονικο ιο" άρα και της ανάγκης για μαζικους εμβολιασμους με αμφίβολης ποιοτητας αδοκιμαστα σκευασματα, το στηριζει το κομμα του Ηγουμενίδη.

Οποτε, κ. Ηγουμενίδη, πειτε μας και σεις με τη σειρα σας:

- Σε ποια ιατρική σχολή διδαχτηκατε ότι κανουμε μαζικους εμβολιασμους επι δικαιων και αδικων, εν μεσω πανδημίας;

- Σε ποια ιατρική σχολή διδαχτηκατε ότι κανουμε μαζικους εμβολιασμους, με ανεπαρκώς δοοκιμασμένα σκευάσματα, που έχουν παρακαμψει μεταξυ αλλων, τοσο τις μελετες καρκινογενεσης, οσο και τις μελετες γονιμοτητας και τις μελετες φαρμακοκινητικης και... και... ;

- Σε ποια ιατρικη σχολη διδαχτηκατε οτι μπορει στον πληθυσμο να εμφανιστει μια πρωτοφανης αυξησης της ολικης θνησιμοτητας, απο ΟΛΑ τα αιτια που υπαρχουν και σεις να μην βγαζετε αχνα, οπως ακριβως ο Κουλης και οι ακαταδιωκτοι του;"



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το λένε ακομη "ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ" κ "Γιορτή Ελευθερίας" χα!!

Αλλαξοκωλιές συνοδευόμενες μετά μουσικής και βραβειων τα νεοδημοκρατικά στελέχη απο την 7η ΥΠΕ Κρήτης. Εορτάζουν πανηγυρικά και αλληλοβραβεύονται για τον επιτυχή εμβολιασμό δια της μεθόδου της επιτάχυνσης και κατ οικον εμβολιαστικής κάλυψης. 

Συγκεκριμένα: Με εμβολιαστικές μονάδες κατα τη περίοδο της τουριστικης σεζόν , εμβολίαζαν ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, στον χωρο της εργασίας τους διότι μάλλον αυτό ήθελαν αλλά θα ξέχασαν να το πράξουν απο μόνοι τους. 

Δημοσίευαν και φωτογρφικό υλικό με νεαρά παιδιά, εργαζόμενοι ,που τα έβαζαν σαν προβατα στη σειρά και τα εμβολίαζαν!!!! Εργαζόμενοι υπο την ελεύθερη επιλογή της εργασίας τους παίζοντας με το ψωμί τους!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑΤΕ

Πως γίνεται η Ουκρανία να μπορεί να λαμβάνει τόσα όπλα από την δύση

…αλλά να μην μπορεί να εξάγει σιτηρά ?



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να θυμόσαστε όμως και ότι απαιτούσατε GREEN PASS στους φοιτητές σας και τους εξωθούσατε έτσι κι εσείς στον αναγκαστικό mRNA εμβολιασμό.

School of Architecture, National Technical University of Athens

Είναι ότι πιο θλιβερό να αποχαιρετούμε έναν νέο άνθρωπο μόλις 22 χρονών φοιτητή μας, τον Θανάση Ζέρβα, που έσβησε σε μια αμμουδιά της Σερίφου. Οι συμφοιτητές και οι συμφοιτήτριες του, οι δάσκαλοι και οι δασκάλες του, τα διοικητικά στελέχη της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών θα θυμόμαστε το αγαπημένο παιδί που δεν πρόλαβε να βγεί με το δίπλωμα του αρχιτέκτονα από το Πολυτεχνείο. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια όλων μας στους γονείς και στην οικογένεια του, στους συμπολίτες του στη γενέτειρα του Λαμία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Επιτροπή της ΕΕ ενέκρινε ένα εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων. Πρόκειται για το προϊόν Imvanex της Γερμανικής (η οικονομική έδρα είναι στη Δανία) Bavarian-Nordic. Αυτό σημαίνει ότι τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και η Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και η Νορβηγία, θα "αναγκαστούν" να αγοράσουν και πάλι εκατομμύρια δόσεις για να πεταχτούν στο τέλος -και πάλι- στα σκουπίδια.

Ενδιαφέρον και πάλι το γεγονός ότι για το συγκεκριμένο προϊόν, ο ΕΜΑ (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων) εξέδωσε και πάλι προσωρινή άδεια "ειδικής περίστασης" και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα:

Το φάρμακο αυτό εγκρίθηκε σε εξαιρετικές περιστάσεις, επειδή ο αιτών δεν ήταν σε θέση να παράσχει πλήρη στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του φαρμάκου υπό κανονικές συνθήκες χρήσης. Αυτό μπορεί να συμβεί επειδή η πάθηση που πρόκειται να αντιμετωπιστεί είναι σπάνια ή επειδή η συλλογή ολοκληρωμένων πληροφοριών δεν είναι δυνατή ή αντιδεοντολογική. 

Για καλό μας, για το καλό της Ευρώπης. Μας σώζουν χρόνια τώρα...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ!!!!! '''MAΣ ΤΑ ΔΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ Ή ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ;'' ΣΑΤΑΝΙΚΕΣ ΟΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ Ή ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ; 

[Kάποια λογικά ερωτηματικά με αφορμή τη φωτιά στο δάσος της Δαδιάς στο Έβρο.] 

Με νόμο που πέρασε στη Βουλή τα περασμένα Χριστούγεννα καταργήθηκαν όλοι οι φορείς για την προστασία των εθνικών δρυμών[ ανάμεσά τους Δαδιά, Δέλτα Έβρου, Ολύμπου, Β. Πίνδου, Τα'υ'γέτου, Πάρνηθας, Πεντέλης- Υμηττού, Ν.Α. Αττικής-Σουνίου-Λαυρίου και όλοι οι άλλοι]. Στο εξής η διαχείρηση και η ''αξιοποίηση'' τους θα ανήκει στην αρμοδιότητα του Ο.ΦΥ.Π.Ε.ΚΑ ενός φορέα ιδιωτικού δικαίου που δεν υπόκειται στους νομικούς περιορισμούς των φορέων δημόσιου χαρακτήρα. 

Στις 6/7/2022 λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η μεγάλη πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς, με την απόφασή της αρ. 58/2022 η επιτροπή αγροτικής οικονομίας και περιβάλλοντος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αν. Μακεδονίας κ' Θράκης ΑΠΕΡΡΙΠΤΕ τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της Siemens[!!!] η οποία ζητάει να εγκαταστήσει ανεμογεννήτριες στα όρια ακριβώς των δρυμών Δαδιάς και Έβρου[!!!][Πλατοράχη κ' Θυμάρια]. 

Η τεκμηριωμένη αιτιολόγηση της απόρριψης αναφέρει ότι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις για τα ευαίσθητα οικοσυστήματα της περιοχής θα είναι τεράστιες. 

Λίγες μέρες μετά ξέσπασε η φωτιά. 

Το ίδιο είχε γίνει με τις περιπτώσεις της φωτιάς στα Γεράνεια πριν από 3 χρόνια και στη Β. Εύβοια πέρσι. 

Φαινομενικά τουλάχιστον με ενδιαφερόμενες άλλες εταιρείες. Τελικά τι να πει κανείς; Είναι σατανικές οι συμπτώσεις που ''κυνηγάνε'' τις καλοπροαίρετες εταιρείες ή είναι σατανικό και μαφιόζικο το σχέδιο; ''Δώστε μας ότι θέλουμε γιατί μπορούμε να σας τα πάρουμε και με το ζόρι. Αφού πρώτα τα καταστρέψουμε''. 

Εάν όλα αυτά είναι μόνο... συμπτώσεις, τους υποψιαζόμαστε άδικα. Δεν έγινε και τίποτα όμως. Τόσα έχουν κάνει στην Ελλάδα και σε όλο τον Πλανήτη. Μας χρωστάνε. Να μην αρχίσουμε να αναφέρουμε περιστατικά γιατί δεν έχουν τέλος. Εάν όμως είναι το ''σχέδιο'' τέτοιο, όπως έχουν κάνει σε τόσες χώρες και ειδικά στην Αφρική, στην Ασία και τη Λατινική Αμερική, τότε σημαίνει ότι σαν κοινωνία είμαστε αντιμέτωποι με ασσύμετρες απειλές και υβριδικό πόλεμο. Σε τέτοιες συνθήκες [όπου  μάλιστα οι εκβιαστές είναι η ίδια η ελίτ] όποιες κοινωνίες και όποιοι λαοί θέλουν να επιβιώσουν δεν έχουν άλλο δρόμο από την αυτοοργάνωση και την παλλα'ι'κή άμυνα. Από τους πάντες και παντού. ''Ολιστικά''. 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκεί που εσείς βλέπετε πόλεμο εμείς βλέπουμε Ανάσταση.

Βλέπουμε να πέφτει η δικτατορία των 700.000.000 πάνω στα 5 δις ανθρώπων του πλανήτη.

Εμείς βλέπουμε μια Αφρική να σηκώνει πάλι κεφάλι κατά των νεοαποικιοκρατων της Δύσης με αρχηγό τη Γαλλία.

Βλέπουμε την Λατινική Αμερική να προχωρά σε αποδολαριοποιηση και να ζητά το δίκιο της.

Βλέπουμε τους Ναζί να πεθαίνουν κάθε μέρα και ευφραίνεται η καρδιά μας.

Βλέπουμε τη γυναίκα τον άντρα και το παιδί να είναι στη φυσική τους θέση και όχι υπό διωγμό της LGBTQ κοινότητας

Βλέπω ισόβια τον Παιδοβιαστη και όχι με πλαγιές μεθόδους των LGBT να απαλλάσσεται της τιμωρίας του

Βλέπουμε τους φονιάδες του ISIS που έχειμ φτιάξει η CIA να αποδεκατιζονται και ο λαός της Συρίας να ανασάνει και πάλι.

ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΧΆΡΗ ΣΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΛΑΟ ΣΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΜΕ ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΧΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΤΟΝΜΠΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ  ΚΑΙ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΒΛΑΔΊΜΗΡΟ ΠΟΥΤΙΝ.

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΌΣΜΟΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΧΡΩΣΤΆΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΡΩΣΊΑ.

Πόλεμος πάντων μὲν πατήρ ἐστι, πάντων δὲ βασιλεύς, καὶ τοὺς μὲν θεοὺς ἔδειξε τοὺς δὲ ἀνθρώπους, τοὺς μὲν δούλους ἐποίησε τοὺς δὲ ἐλευθέρους

Ηράκλειτος.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα παιδιά της Τσετσενίας.

Σύμφωνα με Σέρβους εθελοντές που πολεμάνε στο πλευρό τους οι Τσετσενοι μαχητές διακρίνονται πρώτα από όλα για το θάρρος και το ήθος τους και το σεβασμό προς τους ηλικιωμένους.

Αχμαντ Σίλα



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έτοιμη για στρατιωτική αναμέτρηση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και χρήση πυρηνικών όπλων η Βόρεια Κορέα - Κιμ Γιονγκ-ουν

Η Βόρεια Κορέα θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν απειληθεί η ασφάλειά της. Αυτό είπε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong-un, μιλώντας σε βετεράνους πολέμου για την 69η επέτειο από το τέλος του πολέμου της Κορέας. Το Associated Press γράψτε για αυτό.

«Οι εχθροί έχουν φέρει την Κορεατική Χερσόνησο στο χείλος του πολέμου», είπε.

Σύμφωνα με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας είναι έτοιμες να αποκρούσουν οποιαδήποτε επίθεση, καθώς η στρατιωτική εκπαίδευση στη ΛΔΚ είναι μία από τις καλύτερες στον κόσμο. Ο πρόεδρος του Κρατικού Συμβουλίου της ΛΔΚ σημείωσε επίσης ότι οι νοτιοκορεατικές αρχές κάνουν λάθος στο να εξετάσουν ένα ενδεχόμενο «προληπτικό χτύπημα» στη Βόρεια Κορέα και να εξουδετερώσουν ακόμη και ένα μέρος του στρατιωτικού δυναμικού της.

«Μια τόσο επικίνδυνη προσπάθεια θα ματαιωθεί αμέσως από μια ισχυρή δύναμη και το καθεστώς και ο στρατός του Yun Seok Yel θα καταστραφούν», δήλωσε ο Kim Jong-un.

Επιπλέον, τόνισε ότι ο Φενιανός είναι «πλήρως προετοιμασμένος για οποιαδήποτε στρατιωτική αντιπαράθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες». Παράλληλα προειδοποίησε τις χώρες που δεν είναι φιλικές με το κράτος ότι, σε περίπτωση κινδύνου, η Βόρεια Κορέα θα επιφέρει σοβαρό πλήγμα, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών όπλων.

«Η πυρηνική αποτρεπτική δύναμη είναι επίσης έτοιμη να κινητοποιήσει την απόλυτη δύναμή της με καλή πίστη, με ακρίβεια και ταχύτητα, σύμφωνα με την αποστολή της», κατέληξε ο Κιμ Γιονγκ-ουν.

Νωρίτερα, ο Kim Jong-un είχε δώσει εντολή να ενισχυθεί η άμυνα της χώρας για να αντιμετωπίσει σωστά τις εχθρικές δυνάμεις. Ειδικότερα, σε συνεδρίαση της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής του Εργατικού Κόμματος της Κορέας, αναδείχθηκαν τα κύρια καθήκοντα για την ενίσχυση του στρατιωτικού συγκροτήματος της ΛΔΚ, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της στρατιωτικής τεχνικής υποστήριξης και της αναδιοργάνωσης του litary των μεγάλων δομών



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελληνορωσικές σχέσεις: Απερίσκεπτη θυσία σε λάθος βωμό

25/07/2022

Η ένταξη της Ελλάδας στην λίστα των “μη φιλικών χωρών” που ανακοίνωσε η Μόσχα είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι οι ελληνορωσικές σχέσεις επιδεινώνονται κατά τρόπο που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Σήμερα, βρίσκονται σε πολύ χειρότερο επίπεδο ακόμα κι από τις πιο σκληρές ημέρες του παλαιού Ψυχρού Πολέμου. Tόσο ο Ανδρέας Παπανδρέου, όσο και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πριν από αυτόν, είχαν επιλέξει να διατηρούν μια καλή σχέση με την τότε Σοβιετική Ένωση και τις κομμουνιστικές χώρες των Βαλκανίων, ως αντίβαρο στην αποφασιστική επιρροή της Δύσης και ειδικά των Αμερικανών στην Ελλάδα.

Αντιθέτως, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει να έχει επιλέξει μια πολιτική απόλυτης ταύτισης με το πιο σκληρό αντιρωσισμό στη Δύση, η οποία μηδενίζει τις ελληνορωσικές σχέσεις. Η αλήθεια είναι ότι το πριν από αυτήν, ο Νίκος Κοτζιάς, ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Τσίπρα, είχε πρώτος τραυματίσει βαριά τις ελληνορωσικές σχέσεις με τις γνωστές απελάσεις.

Στη Δύση υπάρχει ένα ισχυρό πολιτικό ρεύμα, το οποίο προπαγανδίζει την άποψη ότι η Ρωσία είναι ιστορικά διαρκής απειλή για την Ευρώπη. Αυτή η δαιμονοποίηση της Ρωσίας εμφανίζει, εμμέσως πλην σαφώς, τους Ναζί σαν πρώιμους και παρεξηγημένους υπερασπιστές της Ευρώπης, παρά τις “υπερβολές” τους. Η εν λόγω συζήτηση αρχίζει και έχει πέραση και στην Ελλάδα, αν ρίξουμε μια ματιά στα social media.

Αν αυτή η πολιτική της απόλυτης εχθρότητας με τη Ρωσία και της άνευ όρων ταύτισης με τη Δύση, βασιζόταν σε κάποια στοιχειωδώς ρεαλιστική ανάγνωση του διεθνούς περιβάλλοντος, θα μπορούσαμε ίσως να τη συζητήσουμε. Όμως, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να συμβαίνει. Στην πραγματικότητα, σε έναν κόσμο έντονων ζυμώσεων και αλλαγών, οι απόλυτες ταυτίσεις με τον έναν ή τον άλλον διεθνή παράγοντα δεν είναι απλώς λάθος: Είναι εγκληματικό λάθος.

Παρά την ρητορική που αναπτύχθηκε μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δεν βρισκόμαστε στα πρόθυρα του B’ Παγκοσμίου Πολέμου ώστε να επιλέξουμε στρατόπεδο, κάτι που δεν έχουν κάνει ούτε οι παραδοσιακοί σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Αραβικό Κόσμο και στην Λατινική Αμερική. Εκτός αυτού, οι εξελίξεις στα πολεμικά μέτωπα της Ουκρανίας δεν δικαιώνουν τις αρχές προσδοκίες της Δύσης. Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία του Πούτιν θα είναι παρούσα στην περιοχή μας και μάλιστα ενισχυμένη.

Nέο πολυπολικό σύστημα

Είμαστε πλέον εν μέσω ενός νέου πολυπολικού παγκόσμιου συστήματος, όπου οι σχέσεις μεταξύ των δρώντων είναι ακόμη ρευστές και ασαφείς και θα παραμείνουν έτσι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, μάλιστα, επιτάχυνε τις σχετικές διεργασίες. Μέχρι την έναρξή του, άλλωστε, δεν υπήρχε ενιαία “Δύση” για να ταυτιστείς μαζί της, αν θυμηθούμε την απόπειρα του Τραμπ να επανεκκινήσει τις αμερικανορωσικές σχέσεις.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ επιδίωκε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός συμπαγούς σινορωσικού μπλοκ που θα διεκδικούσε τον ρόλο του παγκόσμιου ηγεμόνα σε βάθος χρόνου (ό,τι ακριβώς πάει να συμβεί τώρα). Ο δε Τραμπ, που πραγματοποιεί πολυπληθείς συγκεντρώσεις υποστηρικτών του στις ΗΠΑ, φαίνεται διατεθειμένος να θέσει και πάλι υποψηφιότητα, εν μέσω της καταβαράθρωσης της δημοτικότητας του Μπάιντεν.

Τέλος πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αν και υποστηρίζουν την Ουκρανία στον πόλεμο, βάζουν όρια στην αντιπαράθεσή τους με την Μόσχα, γνωρίζοντας πως η συνέχιση του πολέμου θα προκαλέσει τεκτονικούς κοινωνικούς-οικονομικούς κραδασμούς, όπως δείχνουν οι εξελίξεις στην Ιταλία. Όμως η χώρα μας δεν κάνει ούτε αυτό. Στον αντίποδα επιλέγει την ταύτιση με την αμερικανική πολιτική, χωρίς μάλιστα ορατά ανταλλάγματα.

Οι τουρκικές φιλοδοξίες

Στο μεταξύ, η Τουρκία του Ερντογάν διεκδικεί –ολοένα και πιο επιθετικά– κυρίαρχη θέση στο ευρασιατικό σύστημα, εξ ου και τα διεθνή δημοσιεύματα που αναφέρονται στην επικείμενη ένταξή της στο κλαμπ των BRICS. Η Τουρκία θεωρεί την Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία ως δύο ενοχλητικά αγκάθια στο πλευρό της, τα οποία επιδιώκει να βγάλει δια της δραστικής απομείωσης της εθνικής τους κυριαρχίας. Έχει συνείδηση ότι αυτό είναι προϋπόθεση για να μπορέσει να ασχοληθεί με αυτό που πραγματικά την απασχολεί, δηλαδή τον προσδιορισμό των σχέσεων της με τη Ρωσία, την Κίνα, την Ινδία, το Ιράν, τις ΗΠΑ και τους άλλους μεγάλους “παίκτες” του διεθνούς συστήματος, “πουλώντας” και τον μεσολαβητικό της ρόλο στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σ’ αυτόν το νέο κόσμο, η Ελλάδα οφείλει να σταθεί στα πόδια της, να κινηθεί αυτόνομα, αυτόφωτα και ανεξάρτητα, έτσι ώστε να επιβιώσει. Αντ’ αυτού, δείχνει να έχει επιλέξει την ταύτιση με μια φαντασιακά ενιαία αντιρωσική Δύση. Κατ’ αυτόν τον τρόπο έχει δαιμονοποιήσει κάθε έννοια ανεξάρτητης, πολυπαραγοντικής και εθνικά επωφελούς εξωτερικής πολιτικής και στο πλαίσιο αυτό μηδενίζει τις ελληνορωσικές σχέσεις.

Η εκστρατεία που δρομολογήθηκε αμέσως μετά την εισβολή στην Ουκρανία δεν έχει στόχο μόνο τη Ρωσία. Παράλληλος και πολύ σημαντικός στόχος της Ουάσιγκτον είναι να καταστεί αδύνατη η αυτονόμηση της Ευρώπης και των κρατών-μελών της, η εκ μέρους τους άσκηση μίας πολιτικής, που να προωθεί τα συμφέροντά τους κι όχι τα στενά αμερικανικά συμφέροντα. Και ενώ το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό, η περίπτωση της Ελλάδας είναι ακραία.

Κατά την άποψη του γράφοντος, η ελληνική στάση αποτελεί εκδήλωση ενός οργανικού στοιχείου της διαχρονικής (με λίγες εξαιρέσεις) γεωπολιτικής ταυτότητας του νεότερου ελλαδικού κράτους. Όπως, έχουμε υποστηρίξει και σε προηγούμενα άρθρα, το ελλαδικό κράτος δημιουργήθηκε ως κράτος-απόφυση των δυτικών δυνάμεων, έχοντας ως πρωταρχικό ρόλο να λειτουργεί ως φράγμα ενάντια στη Ρωσία, όταν κατέστη αναπόφευκτη η ανεξαρτησία ενός κομματιού των ελληνικών εδαφών μετά την Επανάσταση του 1821 και φάνηκε ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν μπορούσε να παίζει πια αυτόν τον ρόλο μόνη της.

Ελληνορωσικές σχέσεις και ελληνικές ελίτ 

Έκτοτε, μέχρι και σήμερα, οι ελληνικές ηγετικές ελίτ έχουν εκπαιδευτεί από τα γεννοφάσκια τους να λειτουργούν σε αυτό το απλοϊκό και απόλυτο διπολικό σχήμα: Δύση-Ρωσία, Καλοί-Κακοί. Στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου κι όταν στην ηγεσία της χώρας βρίσκονταν ηγέτες υψηλού πολιτικού αναστήματος, προέκυπταν αντισταθμιστικές σχέσεις με τη Μόσχα, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται τα εθνικά συμφέροντα. Αυτό, όμως, λειτουργούσε στο πλαίσιο ενός ξεκαθαρισμένου διεθνούς διπολικού συστήματος και χωρίς να θίγεται ο στρατηγικός προσανατολισμός της χώρας.

Σήμερα, όμως, αυτό το ξεκάθαρο διεθνές σύστημα δεν υφίσταται πλέον, όπως επεσήμανε και ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ που βλέπει στον πόλεμο στην Ουκρανία «το τέλος της κυριαρχίας της Δύσης»! Στο νέο διεθνές σύστημα υπάρχει ασάφεια, ζυμώσεις, μεικτά στοιχεία ανταγωνισμού-συνεργιών μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων, πόλωση και διαλυτικά στοιχεία στο εσωτερικό της Δύσης και πολλά άλλα. Όμως, αυτός είναι ένας υπερβολικά πολύπλοκος κόσμος για να γίνει αντιληπτός από τις εκπαιδευμένες να λειτουργούν σε απλά και κατανοητά διπολικά σχήματα ελληνικές ελίτ, οι οποίες δεν αισθάνονται καθόλου άνετα μέσα σε αυτόν.

Έτσι, καταφεύγουν σε έναν ξεκάθαρο και κατανοητό κόσμο, που αποτελεί καρικατούρα του διπολικού διεθνούς συστήματος του Ψυχρού Πολέμου, επιλέγοντας την απόλυτη ταύτιση με τον έναν πόλο και την πλήρη άρνηση σχέσεων με τον άλλον. Το πρόβλημα είναι ότι αυτός ο κόσμος δεν υπάρχει παρά μόνο στο μυαλό τους. Με δυο λόγια, λοιπόν, θα μπορούσαμε να πούμε ότι το σύστημα άσκησης εξωτερικής πολιτικής της χώρας λειτουργεί σε λάθος ιστορικό χρόνο. Ο τρόπος που αντιλαμβάνονται τις ελληνορωσικές σχέσεις είναι παράγωγο ακριβώς της προαναφερθείσας θεώρησης του κόσμου.

Βέβαια, κάποιος μπορεί θεωρήσει ότι τα λεγόμενα του γράφοντος είναι υπερβολικά ή και εκτός πραγματικότητας. Όμως, το γεγονός παραμένει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει επιλέξει μια πολιτική απόλυτης ταύτισης με τη Δύση και μια εξίσου απόλυτη εχθρότητα έναντι της Ρωσίας. Αντί ανταλλαγμάτων, ο Ζελέσνκι, το οποίο η Ελλάδα υποστηρίζει ανεπιφύλακτα, μας απειλεί με κυρώσεις! Αν μάλιστα συγκρίνουμε τη στάση του προς την Τουρκία θα βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα. Είναι εμφανές ότι η πολιτική των Αθηνών δεν ταυτίζεται με το γεωπολιτικό χρόνο κι αυτό είναι όντως επικίνδυνο…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Λαφαζάνης και η αφίσα με το “Ζ”

24/07/2022

Το ρωσικό πρακτορείο Σπούτνικ έκανε θέμα την αφίσα που μέσω του iskra.gr έδωσε στη δημοσιότητα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, για την πρoβολή του νέου του κόμματος, του Δημοκρατικού Κινήματος Εθνικής Απελευθέρωσης. Κάποιοι στάθηκαν στο σύμβολο «Ζ» που φέρουν οι ρωσικές δυνάμεις και είναι “επικηρυγμένο” από την Κομισιόν. Η αφίσα κυκλοφόρησε προ τεσσάρων ημερών, αλλά είχε περάσει σχεδόν απαρατήρητη μέχρι να την κάνουν θέμα οι Ρώσοι.

Σε συνέντευξή του ο κ. Λαφαζάνης στο RIA Novosti, προ δεκαημέρου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν ιδρύει “φιλορωσικό κόμμα” και ότι τα αίτια του σημερινού πολέμου στην Ουκρανία ανάγονται στο 2014 και στις διώξεις του Ποροσένκο. Η αφίσα αναρτήθηκε αρχικά στον ιστότοπο iskra.gr υπό τον τίτλο «Αφίσα του Δημοκρατικού Κινήματος Εθνικής Απελευθέρωσης-Η Ρωσία έχει δίκιο-Αλλάζουμε τον κόσμο» και συνοδεύεται από το εξής κείμενο: «Αν σας αγγίζει αυτή η αφίσα διαδώστε την στο διαδίκτυο – Στείλτε το μήνυμα ότι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ πρέπει να ηττηθούν στην Ουκρανία – Πείτε δυνατά ότι πρέπει να μπει ένα τέρμα στην αμερικανοκρατία στην πατρίδα μας, την Ευρώπη και τον κόσμο – Διακηρύξτε το αίτημα για ένα πλουραλιστικό κόσμο, όπου και τα μικρότερα κράτη έχουν δικαίωμα να έχουν φωνή και παρουσία – Παλέψτε για μια ελεύθερη, ανεξάρτητη, παραγωγική και δίκαιη Ελλάδα». 

Στην αφίσα καθαυτή αναγράφεται: «Η Ρωσία έχει δίκιο, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ προκάλεσαν την κόλαση στην Ουκρανία, ρίχνουν τον πλανήτη στο χείλος της αβύσσου, καταστρέφουν την Ευρώπη. εξαθλιώνουν και ακρωτηριάζουν την Ελλάδα, ανατρέψτε αυτό το φαύλο, διεφθαρμένο, ολιγαρχικό και υποτελές πολιτικό κατεστημένο».

Το Sputnik γράφει στα αγγλικά στο κείμενο που συνοδεύει το “tweet”

Η μετάφραση του ρωσικού κειμένου: «”Η Ρωσία έχει δίκιο, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ προκάλεσαν την κόλαση στην Ουκρανία”, αναφέρει η προεκλογική αφίσα ενός Έλληνα πολιτικού και πρώην υπουργού Ενέργειας, του Παναγιώτη Λαφαζάνη, που δημιουργεί νέο κόμμα, όπως αναφέρει το pronews.gr. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ προκάλεσαν την κόλαση στην Ουκρανία, ωθούν τον πλανήτη στην άκρη της αβύσσου, καταστρέφουν την Ευρώπη, καταστρέφουν και ακρωτηριάζουν την Ελλάδα. Απαλλαχθείτε από το  σάπιο, διεφθαρμένο, ολιγαρχικό, δουλικό πολιτικό καθεστώς!» αναγράφεται επίσης στην αφίσα. Ο ίδιος ο πολιτικός εικονίζεται με το σύμβολο “Ζ”»

Η αφίσα σχολιάσθηκε με τίτλους όπως “Ο Λαφαζάνης υμνητής του Πούτιν”, αλλά στα περισσότερα μέσα παρουσιάσθηκε ουδέτερα έως αμήχανα. Ποικίλες οι αντιδράσεις και στο Twitter. Οσον αφορά στη συνέντευξη που είχε δώσει λίγες ημέρες νωρίτερα σε ρωσικό μέσο, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έλεγε μεταξύ άλλων ότι η Ρωσία πάντα συντασσόταν με τα ελληνικά συμφέροντα, όμως ο ίδιος δεν θα ήθελε να ιδρύσει ένα κόμμα που θα χαρακτηριζόταν φιλορωσικό και που θα φερόταν ότι επιδιώκει να αντικαταστήσει την υποταγή στις ΗΠΑ με την υποταγή στη Ρωσία.

Είπε μάλιστα ότι τον κατηγορούν ως πράκτορα της Ρωσίας, ενώ «όλοι μπορούν να δουν το ταπεινό γραφείο» που έχει και ότι ζει από μια πενιχρή σύνταξη. Για το ουκρανικό είπε ότι «ο πόλεμος ξεκίνησε με το πραξικόπημα του 2014, το οποίο εκτελέστηκε από τις δυνάμεις του Ποροσένκο και των ναζί φίλων του, των ταγμάτων Αζόφ και του Αϊντάρ. Ήταν ένας πόλεμος κυρίως εναντίον του ρωσικού πληθυσμού της Ουκρανίας, με διώξεις που στη συνέχεια έγιναν ανοιχτός πόλεμος κατά των ρωσόφωνων και άλλων μειονοτήτων με σφαγές, φυλακίσεις και απαγορεύσεις ακόμα και ουκρανικών πολιτικών κομμάτων που είχαν δημοκρατικό προσανατολισμό», ειπε ο κ. Λαφαζάνης.

Πρόσθεσε ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ Geoffrey Pyatt, ο οποίος μέχρι πρόσφατα εργαζόταν στην Αθήνα και τώρα έφυγε για τις Ηνωμένες Πολιτείες, ήταν πρέσβης στο Κίεβο όταν έγινε το πραξικόπημα και ήταν μεταξύ των οργανωτών του. «Οι πραξικοπηματίες κατήργησαν το σύνταγμα, τα δικαιώματα της ρωσικής μειονότητας και τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας. Τα πογκρόμ που εξαπέλυσε το πραξικοπηματικό καθεστώς κορυφώθηκαν με τα γεγονότα στην Οδησσό, όπου δεκάδες άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί από τους Ναζί και κανείς δεν τιμωρήθηκε», είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην εν λόγω συνέντευξη.

Αναφέρθηκε και στην σιγή όλων των μέσων ενημέρωσης για τις διώξεις στις ρωσόφωνες περιοχές και στο γεγονός ότι ο ίδιος από το 2017 είχε συμπεριληφθεί «στον κατάλογο του ιστότοπου που ειρωνικά ονομάζεται “Peacemaker” και τον οποίο συντονίζει η Κρατική Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) και περιλαμβάνει όσους το ουκρανικό καθεστώς θεωρεί επικίνδυνους για την ύπαρξή του». Τόνισε επίσης την σημασία που θα είχε για την Ελλάδα η συμφωνία για τον αγωγό στη νότια Ευρώπη, «προσπάθεια που υπονομεύθηκε και πετάχτηκε στα σκουπίδια».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρεπει να ειναι πολυ ''ρομαντικος'' καποιος να πιστευει πως με την αστικη ταξη στην εξουσια στη χωρα και δεμενη αυτη στους Αμερικανονατοικους θα γινουν αυτα τα δυο απλα οπως τα χαρακτηριζεις πραγματακια ! Αρση κυρώσεων στη Ρωσία ανεξάρτητη εξωτερική πολιτικη για το συμφέρον της Ελλάδας και απειθαρχία στα αμερικάνικα και ευρωενωσίτικα αφεντικά. Οποιος περιμενει κατι τετοιο η' δεν εχει καταλαβει τι εστι αστικη εξουσια η' εχει καταλαβει αλλα παραπλανα τον κοσμο !

Σχολιο.- καλά τώρα, έως και η Ουγγαρία απειθαρχεί στην ΕΕ.

Ή μήπως στην Τουρκία δεν κυβερνά η αστική τάξη?

Αφελής είναι όποιος περιμένει σωτηρία από το 5% που θα γίνει 6%.

Σχολιο.- Η αστικη ταξη της Τουρκιας και της Ουγγαριας εχουν συμφεροντα με την Ρωσικη αστικη ταξη γι αυτο και οι διαφοροποιησεις Η Ελληνικη αστικη ταξη ειναι με τα μπουνια στην Δυση και δεν κοιταζει πουθενα αλλου Και συ περιμενεις να εκλεγει αστικη κυβερνηση για να διαφοροποιηθει απ τους Αγγλοσάξονες Ποιος ; Ο ΣΥΡΙΖΑ; Που προτιμησε να χασει αλλα να εξηπηρετησει την Δυση με το Σκοπιανο ; Η' το ΚΙΝΑΛ ; Δεν εχει η Ελλαδα αστικο κομμα να διαφοροποιηθει Ειναι ολα στο ''ανηκουμε στην Δυση'' Το ΚΚΕ θα το φοβηθουν και θα παψουν το πλιατσικο στα λαικα στρωματα μονο αν περασει το 10 % Με το 6% εχεις δικιο δεν το φοβουνται !



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



29/7/2022  -  23.00 μ.μ.

- Δύο ειδήσεις από το μέτωπο έχουν κάνει το γύρο του κόσμου και έχουν προκαλέσει, επί το πλείστον, αλγεινή εντύπωση: η φωτογράφηση του ζεύγους Ζελένσκι για το Vogue (κάποιοι/-ες θυμήθηκαν ορθώς την αντίστοιχη του ζεύγους Χίτλερ - Μπράουν για το ίδιο περιοδικό το 1939) και το ουκρανικό χτύπημα με πυραύλους HIMARS της φυλακής στη Γελένοφκα της ΛΔ Ντονιέτσκ, όπου κρατούνταν και μέλη του "Αζόφ", με αποτέλεσμα 53 κρατούμενους νεκρούς, 75 κρατούμενους τραυματίες και 8 τραυματίες εργαζόμενους των φυλακών. Το καθεστώς του Κιέβου έχει συμφέρον από το να μείνει το στόμα των Ουκροναζί κλειστό, όπως και από το να αποτρέψει, όσο μπορεί, το μαζικό κύμα παραδόσεων Ουκρανών στρατιωτικών που δεν επιθυμούν να γίνουν "κρέας" στη "μηχανή του κιμά" της πρώτης γραμμής του μετώπου. 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ντονμπάς, σαν σήμερα πριν οχτώ χρόνια. Στις 30 Ιουλίου 2014. Γιατί ο πόλεμος δεν άρχισε τη μέρα που σου είπε το ΝΑΤΟ ότι άρχισε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λοιπόν μολύβι και χαρτί.

Τα παλιά χρόνια τα πολιτικα κόμματα εξουσίας χρησιμοποιούσαν μαύρο πολιτικό χρήμα (προερχόμενο από δωροληψιες ή τα αντισταθμιστικά των εξοπλιστικών) για να κάνουν τη δουλειά τους...

Ομολογώ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέτρεψε τα δεδομένα.

Δεν χρησιμοποιεί πλέον μαύρο πολιτικό χρήμα, αλλά κρατικό χρήμα.

Με το κρατικό χρήμα εξαγοράζονται οι επιχειρήσεις των ΜΜΕ.

Με το κρατικό χρήμα εξαγοράζονται οι εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Τέλος με το κρατικό χρήμα εξαγοράζεται η Singular Logic, που βγάζει το αποτέλεσμα των εκλογών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είδα 10 λεπτά ειδήσεις και διασωληνωθηκα μόνος μου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν ένα μήνα περίπου είχα πάει κοντά στην πλατεία του Τύμβου Μαραθώνα σε μια παραλιακή ψαροταβέρνα. Ιδανικά. Είχε και ένα ολόγιομο φεγγάρι που φώτιζε τη νύχτα και τη θάλασσα. Σε κάποια ώρα διακρίνω απέναντι στα βουνά της Εύβοιας, πολλά κόκκινα φωτάκια να αναβοσβύνουνε, να σβύνουνε, και μετά από 5 λεφτά πάλι τα ίδια. Αμάν, λέω, φωτιά απέναντι στην Εύβοια! Οι άλλοι στην παρέα ήταν γνώστες, δεν είναι φωτιά μου λένε, είναι τα βραδυνά φωτάκια από τις ανεμογεννήτριες που εκπέμπουνε το βράδυ για να τα βλέπουν τα αεροπλάνα. Και τρελάθηκα τελείως! Μιλάμε είναι σαν να έχει αρπάξει φωτιά όλη η περιοχή, δε μιλάμε για ένα και δυο φωτάκια. Πρέπει να έχουν καταστρέψει όλη τη Νότια Εύβοια με τις ανεμογεννήτριές. Οι οποίες είναι άχρηστες, προσφέρουν μόνο το 2% του ηλεκτρικού ρεύματος. Και αυτό όταν φυσάει. Όχι πολλή όμως, γιατί στον πολλή αέρα δεν αντέχουνε και τις σταματάνε. Κατά τα άλλα, αναρωτιούνται κάποιοι γιατί μπαίνουνε οι φωτιές και ποιοι τις βάζουνε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπαίνουν σε ένα μπαρ, ένας νταβατζής, ένας πρεζέμπορας, ένας καναλάρχης, και ένας παιδεραστής.

-Καλώς τη κυβέρνηση, τι να κεράσω ;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλα τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια πανηγυρίζουν για τις δηλώσεις της υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Μπέρμπογκ, όταν επισκέφθηκε χθες την Αθήνα, η οποία είπε ότι όταν λέμε να υπάρξουν συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας δεν εννοούμε τα νησιά στο Αιγαίο για τα οποία δεν μπορεί να υπάρξει αμφισβήτηση τη κυριαρχίας τους, και την οργισμένη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Τσαβούσογλου. Τα ίδια επανέλαβε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών και σήμερα που επισκέφθηκε την Τουρκία, και ο Τσαβούσογλου είχε το θράσος να πει ότι πέφτει θύμα της ελληνικής προπαγάνδας.

Βέβαια η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών μίλησε για νησιά του Αιγαίου, και όχι για ΕΛΛΗΝΙΚΑ νησιά του Αιγαίου που κατοικούνται από αρχαιοτάτων χρόνων από ΕΛΛΗΝΕΣ.

 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Sahra Wagenknecht: Ο οικονομικός πόλεμος με τη Ρωσία εξελίσσεται όλο και περισσότερο σε εφιάλτη. Εάν οι παραδόσεις φυσικού αερίου πραγματικά διακοπούν, κινδυνεύουμε από μια καταστροφή όπως δεν έχουμε βιώσει από την Παγκόσμια Οικονομική Κρίση κατά τη διάρκεια της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Και τι κάνουν οι ηγέτες μας; Ο Scholz μιλάει εκτός ελέγχου, ο πρόεδρος του εργοδότη ονειρεύεται μια «εθνική έκτακτη ανάγκη», στην οποία οι απεργίες δεν είναι πλέον δυνατές για οποιαδήποτε λόγο, ο Habeck διαφημίζει μικρότερα ντους - και κάποιοι ειδικοί μας λένε ότι είναι πιο υγιεινό έτσι κι αλλιώς να κατεβάζω τη θερμοκρασία στο σπίτι στους 16 βαθμούς, γιατί όταν παγώνεις, δεν θα λιώσουν τα λιπαρά μαξιλάρια. Αντί να κάνουμε τέτοιες γελοίες συζητήσεις, θα πρέπει μάλλον να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια: οι δυτικές κυρώσεις καταστρέφουν όχι τη Ρωσία, αλλά τη Γερμανία. Ο Πούτιν πουλάει τις πρώτες ύλες του σε άλλες χώρες και οι τσέπες του είναι γεμάτες από τιμές ενέργειας, ενώ τα πορτοφόλια των ανθρώπων εδώ αδειάζουν. Ως εκ τούτου: σταματήστε αυτή την τρέλα! Μπορούμε και πρέπει να τελειώσουμε τον οικονομικό πόλεμο και να άρουμε τις κυρώσεις. Μετά θα πάρουμε ξανά αρκετό πετρέλαιο και αέριο σε μέτριες τιμές. Το βίντεό μου της εβδομάδας σχετικά με τις συνέπειες μιας διακοπής παροχής φυσικού αερίου, την ανεπιτυχή αναζήτηση εναλλακτικών προμηθευτών και γιατί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να τερματίσει την τρέλα των κυρώσεων:

https://www.youtube.com/watch?v=dodIQkDgtDA



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σχετικά με το μπάτσο που γρονθοκόπησε άνανδρα τον συλληφθέντα και με χειροπέδες διαδηλωτή.

Ταυτοποιήθηκε 

Ομάδα 13, αριθμός 21.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παιδάκια 5χρονα στο Χάρκοβο έχουν στήσει φράγμα για τους περαστικούς ζητώντας τους να συνεισφέρουν τον οβολό τους στο κουτί που κρατούν για την ενίσχυση των Ουκρανών ναζιστών. Η λεπτομέρεια είναι ότι δίπλα, μέσα στο τζιπ με τα φιμέ τζάμια, είναι ο μπαμπάς, μέλος των νεο-ναζί "Κράκεν", με το αυτόματο στα πόδια του. Ο πληθυσμός του Χάρκοβου--περίπου ενα εκατομμύριο παραμένει στην πόλη--παρά τη δυστυχία του, με το 90% των μαγαζιών κλειστό, γίνεται αντικείμενο συνεχών εκβιασμών από τους νεο-ναζί και τις παραφυάδες τους. Τα παιδάκια που κάνουν έρανο είναι η πιο αθώα πλευρά. Οι Κράκεν, το τάγμα που οργάνωσαν ιδρυτικά μέλη του Αζόφ στρατολογώντας από το λουμπεναριό και από τις φυλακές βαρυποινιτών, ασκούν το επάγγελμα που γνωρίζουν καλύτερα, δηλαδή να πουλάνε "προστασία" και να αισχροκερδούν μέσω του ελέγχου της ανθρωπιστικής βοήθειας που φτάνει, την οποία διοχετεύουν στη μαύρη αγορά, και γενικά, όλοι το ναζιστικό σκυλολόι αποτελεί μια ευτυχισμένη οικογένεια που βρήκε την ευκαιρία που ονειρευόταν.

Για πόσο ακόμη; Αυτό είναι μια άλλη ιστορία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λίγο παραπάνω να μιλήσεις για δικαιώματα, λίγο ενοχλητικός να τους γίνεις, θα σε τσακίσουν

Αν όμως στη ζούλα πουλάς τόνους ηρωίνης, είσαι παιδεραστής, βιαστής, σκοτώνεις 15 χρονών άοπλα παιδιά γιατί είσαι μπάτσος, αν κάνεις κομπίνες εκατομμυρίων, θα σε προσκυνούν.

Στρώνει έτσι η φάση : σου δείχνουν καθαρά τι σόι άνθρωποι θα φτύνουν αίμα και τι σόι άνθρωποι θα την περνούν ζάχαρη..

.Και σου δείχνουν και καθαρά ποιοί είναι τα αφεντικά σου.

Η δικαιοσύνη τους; Φτιαγμένη σα το φίδι, που λένε : δαγκώνει μόνο τους ξυπόλητους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ένας ΜΑΤας έρχεται και κολλάει τη μούρη του πάνω μου και μου λέει "εφαγε ρε ο Γιαννάκης; έφαγε;" αναφερόμενος στον απεργό πείνας Γ.Μιχαηλίδη. Ήταν απίστευτα πωρωμενος λες και είχε πάρει κόκα. ...

Λίγο πιο πίσω ο δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου Σωτήρης Λαπιέρης με το Πρωτοβουλία Πολιτών "Χαλάνδρι Ενάντια" (της ΛΑΕ) που διαμαρτυρήκε για όσα γίνονται ξυλοφορτώθηκε και συνελήφθη.

Η δικηγόρος Αναστασία Σταυροπούλου που πήγε να συνδράμει τον κ.Λαπιέρη με τη δικηγορική ταυτότητα στο χέρι επίσης ξυλοφορτώθηκε και απωθήθηκε επανειλημμένα. 

Δημοσιογράφοι που βρίσκονταν εκεί επίσης σπρώχτηκαν και ψεκάστηκαν. Ο βουλευτής του Μερα 25, Κλέονας Γρηγοριάδης φτηνά την γλύτωσε, όχι όμως και ο Γραμματεάς της νεολαίας του κόμματος Θωμάς Αχταρίδης που βρέθηκε με σπασμένο χέρι στο ΚΑΤ."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά την 9η ημέρα ολέθρου - 23% του δάσους της Δαδιάς Έβρου έχει καει- και - πλέον-με τον έλεγχο της πυρκαγιάς, άρχισαν να σκάνε οι "πανηγυρικες δηλώσεις " λογής- λογής "ιθυνόντων.

"Δόξα τω Θεώ δεν είχαμε καμία απώλεια ζωής και το σύστημα εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικά'', ευτυχώs δεν είχαμε πληγέντεs", "το δάσος ξαναφτιαχνεται" και όλα αυτά συνοδείας γοων, οδυρμων και "τοπικής παρηγοριάς" από τον κρατούντα υπ-ουργο Κύριο Στυλιανιδη.

Η Ύβριs εξακολουθει να κρατεί καλά στο είδοs μαs.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απο 01/07 δεν μπορούν πια οι ιδιώτες γιατροί να συνταγογραφουν φαρμακα κι εξετάσεις σε ανασφαλιστους δηλ. σε ανεργους ή όσους υποχρεώνονται σε μαυρη εργασία ή σε ατυχους εργαζομενους που ο ΕΦΚΑ εμφανίζει ως ανασφαλιστους.

Καντε το εικόνα, ολοι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να εξυπηρετηθούν σε δημόσιες δομές του συστήματος υγείας. 

Δηλ. στα νοσοκομεία (σε εποχή covid, υποστελεχωμενα ούτως ή άλλως), στα κεντρα υγειας, σε περιφερειακά ιατρεία και στος προσωπικούς γιατρούς ( σε πληθυσμο 11.εκατ, χρειάζονται 5500χιλιαδες τουλάχιστον προσωπικοί γιατροί, ποσους είχε ο Πλεύρης την 01/07 που εθεσε σε ισχύ αυτό το μετρο;)

Μιλάμε από απλή συνταγογραφηση φαρμάκων χρονιων παθησεων,, εως εξεταση και φυσικά συνταγογραφηση εξετασης ή φαρμακου σε οξυ περιστατικό που χρηζει αμεσης διερεύνησης ή/και αντιμετώπισης .

Αλλη μια στοιχειώδης κοινωνική παροχή χαθηκε για τους πιο αδύναμους κι ευάλωτους της κοινωνιας μας. Και φυσικά έπεται συνέχεια.

Με ολοενα μειουμενες δαπάνες για την υγεία πρέπει να περιμενουμε το επόμενο χτυημα που θα περιλαμβάνει εμποδια στη συνταγογραφηση και αυξημένη συμμετοχή του ασφαλισμένου.

Φοβάμαι πως αν δεν υπαρξει μαζική αποφασιστική κι ανυποχωρητη κοινωνική αντίδραση η ληστεία της ζωής μας δε θα έχει τέλος"

***

Με απλά λόγια 

Οι ανασφαλιστοι ,για όλο τον Αύγουστο και πιθανόν και αργότερα θα μείνουν χωρίς φάρμακα καθότι η κυβέρνηση των καθαρματων τους υποβάλλει στην περιπέτεια της αναζήτησης από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, όπου τα φαρμακεία είτε είναι κλειστά, είτε λειτουργούν κάποιες μέρες της εβδομάδας, είτε δεν έχουν τα φάρμακα που χρειάζονται. 

Πέραν της ταλαιπωρίας, είναι η διαρκής ταπείνωση και ο εξευτελισμός των ως ανθρώπινα όντα σε όλα τα επίπεδα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Myrotvorets ,ukrainian death list

*Ο ουκρανικός ιστότοπος "Mirotvorets" δημοσιεύει προσωπικά δεδομένα 327 ανηλίκων ως "εχθρούς της Ουκρανίας "

Το Myrotvorets ή Mirotvorets, είναι ένας ουκρανικός ιστότοπος και ΜΚΟ με έδρα το Κίεβο που δημοσιεύει μια τρέχουσα λίστα, και μερικές φορές προσωπικές πληροφορίες, ατόμων που θεωρούνται από τους συντάκτες της οργάνωσης ως "εχθροί της Ουκρανίας"

https://youtu.be/TmGBBH4-F64

Myrotvorets ,death list (2019)

***Ο ουκρανικός ιστότοπος "Mirotvorets" δημοσιεύει προσωπικά δεδομένα 327 ανηλίκων.Καταγγελια από Ρωσία στα Ηνωμένα Έθνη .

Η Ρωσία θα στείλει στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες πληροφορίες την Τετάρτη σχετικά με την καταχώριση 327 ανηλίκων στον διαβόητο ουκρανικό ιστότοπο Mirotvorets. 

Αυτό δήλωσε ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον οργανισμό Ντμίτρι Πολυάνσκι σε σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Polyansky κυριολεκτικά:

Ρωσικές ΜΚΟ ανακάλυψαν ότι τουλάχιστον 327 προσωπικά στοιχεία ανηλίκων έχουν δημοσιευθεί στον ιστότοπο Mirotvorets, θέτοντας τη ζωή τους σε πραγματικό κίνδυνο. 

Θα διαβιβάσουμε τις πληροφορίες στον Γενικό Γραμματέα σήμερα."

Η πλατφόρμα περιέχει μια ανοιχτή βάση δεδομένων προσωπικών δεδομένων ατόμων που φέρονται ότι αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια της Ουκρανίας.

Η πύλη έγινε ευρέως γνωστή μετά τις δολοφονίες των Oles Busina και Oleg Kalashnikov, των οποίων τα προσωπικά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των διευθύνσεων, δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο.

*

ΝΕΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΘΑΝΑΤΟΥ MIROTVORETS

Ρώσοι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα ανακάλυψαν ότι ο διαβόητος ουκρανικός ιστότοπος Mirotvorets (Ειρηνοποιός) διαθέτει τα προσωπικά στοιχεία 327 παιδιών. 

Η αποκάλυψη ώθησε τις ρωσικές αρχές να μοιραστούν τις ανησυχίες τους για αυτή την "τεράστια αδικία" με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Από το 2018, ο ιστότοπος δημοσιεύει προσωπικά στοιχεία - ονόματα, διευθύνσεις, φωτογραφίες, σελίδες κοινωνικής δικτύωσης - παιδιών, το μικρότερο από τα οποία δεν είναι ακόμη ούτε 10 ετών, δήλωσε η επικεφαλής του Ιδρύματος για την καταπολέμηση των διακρίσεων, Μίρα Τεράντα, σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα την Πέμπτη. Η τελευταία ανάρτηση είχε ημερομηνία 4 Φεβρουαρίου 2022, πρόσθεσε η ίδια.

Ο ιστότοπος Mirotvorets δημιουργήθηκε το 2014 ως μια δημόσια βάση δεδομένων "φιλορώσων τρομοκρατών, αυτονομιστών, μισθοφόρων, εγκληματιών πολέμου και δολοφόνων". Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Άντον Γεραστσένκο, επίσημου συμβούλου και πρώην αναπληρωτή υπουργού στο ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών. Ο ίδιος ενέκρινε το σχέδιο και συχνά έκανε δηλώσεις εκπροσοπώντας το. Η Mirotvorets πιστεύεται ευρέως ότι διαχειρίζεται από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας. 

Σύμφωνα με την Terada, οι διακομιστές του ιστότοπου βρίσκονται στις ΗΠΑ, γεγονός που, όπως είπε, θα μπορούσε να σημαίνει ότι "δημιουργήθηκε με την υποστήριξη Αμερικανών πολιτών ή εταιρειών, πιθανότατα όχι χωρίς τη συμμετοχή ειδικών υπηρεσιών". [Στο παρελθόν έχω δείξει ότι ως έδρα του ιστότοπου παρουσιάζεται, από τους ίδιους, η έδρα της CIA στο Langley της Virginia.]

"Οι ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ιδρύματος για την Καταπολέμηση των Διακρίσεων κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, μέχρι σήμερα, η βάση δεδομένων του ουκρανικού ιστότοπου περιέχει προσωπικά δεδομένα τουλάχιστον 327 ανήλικων κατοίκων της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Λευκορωσίας και της Αρμενίας, εκ των οποίων 162 είναι κορίτσια και 165 αγόρια", δήλωσε η Terada.

Οι λόγοι για τη συμπερίληψη των παιδιών στη βάση δεδομένων είναι "όσο το δυνατόν πιο παράλογοι", πρόσθεσε.

"Κάθε παιδί κατηγορείται κυνικά από τη διοίκηση και τους δημιουργούς της λίστας για τη διάπραξη σκόπιμων πράξεων κατά της εθνικής ασφάλειας της Ουκρανίας, της ειρήνης και της διεθνούς έννομης τάξης", δήλωσε η Terada. Σύμφωνα με την ίδια, πολλά παιδιά έχουν δεχτεί απειλές σωματικής βίας και άλλου είδους. Παρ' όλα αυτά, υποστήριξε, "η ουκρανική κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά να περιορίσει τη λίστα Mirotvorets".

"Μόνο μέσω των κοινών προσπαθειών του ΟΗΕ, της UNICEF, των ρωσικών και διεθνών οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι δυνατόν να επιτευχθεί ο πλήρης αποκλεισμός της ιστοσελίδας Mirotvorets και η πλήρης αφαίρεση των προσωπικών δεδομένων των παιδιών και των γονέων τους", κατέληξε η ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ ΣΑΡΑΝΤΑ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ

[Κείμενο από συρραφή αποσπασμάτων από δύο αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της Ισπανικής εφημερίδας La Razón, το πρώτο από τις 10 Απριλίου και το δεύτερο από τις 29 Ιουλίου]. 

Στις 18 Ιουλίου, το ρωσικό πυροβολικό έπληξε το τάγμα που διοικούσε ένας πρώην Ισπανός λεγεωνάριος στην περιοχή της Χερσώνας.

Δύο από τους άνδρες του σκοτώθηκαν και ο ίδιος τραυματίστηκε σοβαρά.

Πέρασε πέντε ημέρες στη ΜΕΘ ενός ουκρανικού στρατιωτικού νοσοκομείου, όπου τώρα αναρρώνει από τα επακόλουθα και όπου χθες (28 Ιουλίου) δέχθηκε μια απροσδόκητη επίσκεψη από τον Ουκρανό πρόεδρο, Volodimir Zelenski: «Με ευχαρίστησε σαράντα φορές που ήρθα να πολεμήσω για τη χώρα του.»

Μιλώντας στο LA RAZÓN, ο Ισπανός σκοπευτής εξηγεί πώς ήταν η επίθεση. 

«Βρισκόμασταν σε ένα εγκαταλελειμμένο σχολείο που κρατούσε θέση δίπλα σε ένα ποτάμι…η τρίτη οβίδα πέρασε μέσα από ένα από τα παράθυρα- χτύπησε περίπου 20 μέτρα μακριά από μένα. Τα είδα όλα σε αργή κίνηση. 

Ήμουν περικυκλωμένος από ένα σύννεφο κόκκινου και μαύρου καπνού και μύριζα πολύ μπαρούτι.

Ένιωθα σαν να ήμουν στην κόλαση. Κοίταξα το δεξί μου χέρι και ήταν σπασμένο και μου έλειπε το μισό δεξί μου πόδι.

Έχω χάσει αρκετές φάλαγγες τριών δακτύλων του δεξιού μου χεριού, ολόκληρο τον αντίχειρα και μέρος του μηρού του δεξιού μου ποδιού. 

Έχω τρία σπασμένα πλευρά, ένα κατεστραμμένο συκώτι και νεφρό, ένα σώμα γεμάτο τρύπες από θραύσματα....

Αλλά είμαι ακόμα ζωντανός.»

Στις 10 Απριλίου, η LA RAZÓN δημοσίευσε μια συνομιλία με αυτόν τον επίλεκτο Ισπανό σκοπευτή, όταν βρισκόταν σε ουκρανικό έδαφος για μόλις ένα μήνα. 

Ο Χουάν, που δέχεται να αναφερθούν τα αρχικά του, J.L.C., υπολόγιζε ήδη ότι η πιθανότητα να σκοτωθεί στη μάχη ήταν "περίπου 50%".

Αυτός ο πρώην λεγεωνάριος του Tercio Gran Capitán είπε τότε ότι πολεμά τους Ρώσους για περισσότερες από δύο εβδομάδες: για κάθε "άνθρωπο που σκοτώνεται" λαμβάνει 300 δολάρια από μια αμερικανική εταιρεία ασφαλείας.

Σύμφωνα με όσα είχε πει τον Απρίλιο, η τελευταία αποστολή του ήταν στο Irpin. 

Ήταν μια γρήγορη δράση που διήρκεσε μόνο λίγες ώρες και συμμετείχε σε μια ομάδα με άλλους πέντε πρώην στρατιωτικούς.

Επαγγελματίες στρατιώτες που προσλαμβάνονται από ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας, οι οποίοι, σύμφωνα με τον 42χρονο πρώην λεγεωνάριο, παίζουν βασικό ρόλο σε ένα μέρος των πολεμικών επιχειρήσεων και, παρεμπιπτόντως, κάνουν δουλειές. 

Πρώην δεκανέας του Tercio Gran Capitán de la Legión, όπου υπηρέτησε επί δεκατρία χρόνια ως ελεύθερος σκοπευτής, ζητά να μην εμφανίζεται το πρόσωπό του και να τον αναγνωρίζουμε μόνο με τα αρχικά του.

Εκτός από τη σκληρότητα μιας σύγκρουσης στην οποία "όλοι ενεργούν με απάνθρωπο τρόπο απέναντι στους αμάχους", ο επίλεκτος σκοπευτής από τη Μαδρίτη εξεπλάγη από την παρουσία τόσων πολλών ιδιωτικών εταιρειών ασφαλείας στο Κίεβο. 

«Δεν έχω δει ένοπλες πολιτοφυλακές εδώ. Αυτό που έχουμε είναι στρατιωτικές εταιρείες από πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας. 

Σας παίρνει συνέντευξη ένας διοικητής, σας γνωρίζει, σας φωτογραφίζει.

Βλέπουν όλα όσα είστε και υπήρξατε.

Υπάρχουν Πολωνοί, Σουηδοί, Δανοί και, κυρίως, Αμερικανοί.

Συγκροτούν ομάδες των έξι ατόμων και, αν είστε το χαρτί που τους λείπει από την τράπουλα, σας προσλαμβάνουν.

Καταλαβαίνω ότι το νούμερο τέσσερα του Ζελένσκι είναι υπεύθυνο για το συντονισμό των επιχειρήσεων με τους διοικητές, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι Αμερικανοί.

Είναι αυτοί που κάνουν κουμάντο.»

Ο J.L.C. έφτασε με τη σκέψη να ενταχθεί στη Λεγεώνα των Ξένων που δημιούργησε ο Ουκρανός πρόεδρος για να ενσωματώσει μαχητές από άλλες χώρες.

Δεν είχε καμία πρόθεση να "πληρωθεί ούτε δεκάρα" και κατέληξε να υπογράψει συμβόλαιο με αμερικανική εταιρεία επειδή «έτσι λειτουργούν τα πράγματα». 

Τον εξέπληξε επίσης το ταξίδι έως την Πολωνία, το οποίο πραγματοποίησε με ένα τροχόσπιτο που μετέφερε ανθρωπιστικό υλικό.

Εκτός από είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και φάρμακα, μετέφεραν τέσσερα μαύρα πακέτα που άφησαν πίσω τους στη Γερμανία.

«Φαντάζομαι ότι ήταν κοκαΐνη, και δεν είναι όλα τόσο όμορφα όσο τα παρουσιάζουν. 

Τουλάχιστον αυτός ο οδηγός εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι αυτά τα φορτηγά δεν σταματούν ούτε ερευνώνται από κανέναν, ούτε στα σύνορα ούτε στο τελωνείο, για να βγάλει ένα μπόνους», επισημαίνει.

Ο Χουάν δεν θέλει να πει το όνομα του εργοδότη του, ούτε τον μισθό που του καταβάλλεται σε έναν ουκρανικό λογαριασμό κάθε δεκαπενθήμερο.

Διευκρινίζει ότι το ποσό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα προσόντα και την εργασία, «δεν πληρώνουν το ίδιο σε έναν παραϊατρικό με έναν ελεύθερο σκοπευτή.

Ή σε ένα χειριστή μη επανδρωμένου αεροσκάφους δεν πληρώνουν το ίδιο με έναν ελεύθερο σκοπευτή ή έναν πυροτεχνουργό.» 

Στη συνέχεια όμως υπάρχουν και τα "μπόνους".

«Στην περίπτωσή μου, είναι 300 δολάρια για κάθε άνθρωπο που σκοτώνω.

Και όχι, δεν πρόκειται να σας πω πόσα μπόνους έχω ήδη λάβει, απλά ότι εσείς δεν πληρώνετε από την τσέπη σας για να είστε εδώ και για αυτό που κάνετε. 

Και ούτε έχει σημασία πόσα χρήματα σας πληρώνουν.

Κυρίως επειδή πρέπει να είσαι πολύ καλά ψυχολογικά για να το κάνεις αυτό και να βλέπεις αυτό που βλέπεις». 

Αυτός ο πρώην λεγεωνάριος δεν έχει κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιεί τον όρο "μισθοφόρος" για τον εαυτό του και τους 200 άνδρες με τους οποίους μοιράζεται μια βάση επιχειρήσεων στην περιοχή του Κιέβου.

«Αυτοί σαν κι εμένα, όσο άσχημο κι αν ακούγεται, είναι μισθοφόροι.

Καθαροί μισθοφόροι που μπορούν να συμμετάσχουν στην εξαγωγή σημαντικών ατόμων από ένα κτίριο ή στην αγορά νόμιμων όπλων. 

Έχω κάνει δύο.

Δύο πολίτες πηγαίνουν ως δόλωμα οδηγώντας δύο φορτηγά σε ένα σημείο, αγοράζουμε τα όπλα μαζί με έναν μεσάζοντα και τα μεταφέρουμε στον προορισμό.

Σε κάθε πόλεμο υπάρχουν μισθοφόροι, ώστε οι άλλοι να μην χρειάζεται να λερώσουν τα χέρια τους.

Εμείς οι στρατιώτες είμαστε η εργατική δύναμη, οι άλλοι έρχονται για να βγάλουν χρήματα και αυτό με θυμώνει, ναι.» 

Ζουν σε ένα κτίριο από το οποίο δεν μπορούν να φύγουν, παρά μόνο έξω από την πόρτα για να καπνίσουν ένα τσιγάρο. 

Και τρώνε σιωπηλά: «Δεν αλληλεπιδρούμε καθόλου μεταξύ μας ή με τους Ουκρανούς.

Δεν μιλάμε στην τραπεζαρία, υπάρχει απόλυτη μυστικότητα. 

Δεν υπάρχει συντροφικότητα, φαντάζομαι ότι αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι δεν έχουν όρεξη να μιλήσουν μετά από όσα έχουν δει. Κάθεσαι, τρως, σηκώνεσαι και φεύγεις.

Όποιος μιλάει εκεί κάνει δουλειές.»

Μετά από μια συγκεκριμένη ενέργεια μπορεί να περάσουν τρεις ή τέσσερις ημέρες χωρίς καθόλου δράση.

Ξεκουράζονται, πηγαίνουν στο γυμναστήριο και είναι γενικά ανυπόμονοι. 

Συχνά λαμβάνουν μόλις πέντε λεπτά προειδοποίησης και πρέπει να τρέξουν αμέσως για την αποστολή τους. «Κανονικά, είμαι μπροστά από την ομάδα μου, υποτίθεται ότι είμαι τα μάτια της. Καλύπτομαι, βρίσκω μια θέση που προσπαθώ, αν είναι δυνατόν, να είμαι ψηλά.

Πρώτα πρέπει να δω πού βρίσκεται ο εχθρός κάτω από κάποιους χάρτες, κάποιες κατευθυντήριες γραμμές. Παίρνω θέση και δεν μπορώ να κουνηθώ. 

Από εκεί συντονίζομαι με τους άλλους, οι οποίοι μπορεί να καθαρίζουν νάρκες από το δρόμο ή να καθαρίζουν ύποπτα οχήματα και εγώ πρέπει απλώς να τους καλύπτω. 

Αν δω κίνηση, πυροβολώ.»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χαμός στην Τουρκία: Πώς η Μπέρμποκ έβαλε στη θέση του τον Τσαβούσογλου όταν κατηγόρησε την Ελλάδα

30/07/2022 06:03

Να βγει από... πάνω επιχείρησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τη Γερμανίδα ΥΠΕΞ Ανναλένα Μπέρμποκ, ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας υποστήριξε το απόγευμα της Παρασκευής ότι η Γερμανία έχασε πρόσφατα την αμεροληψία της στον μεσολαβητικό ρόλο που έχει μεταξύ Τουρκίας, Ελλάδας και Κύπρου.

«Θέλουμε η Γερμανία να διατηρήσει μια ισορροπημένη στάση όσον αφορά τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου», είπε ο Τσαβούσογλου, κατηγορώντας Αθήνα και Λευκωσία για «προπαγάνδα».

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη, με τη γερμανίδα ομόλογό του Αναλένα Μπέρμποκ, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας τόνισε πως το Βερολίνο οφείλει να ακούει τις δύο πλευρές χωρίς προκαταλήψεις.

«Ως η μεγαλύτερη χώρα της Ε.Ε μπορώ να μιλάω για τα σύνορα της Ευρώπης», είπε η Μπέρμποκ, στη συνέχεια με τον Τσαβούσογλου να τα «μαζεύει» και να λέει ότι η Γερμανία δεν κάνει προπαγάνδα, αλλά πέφτει θύμα της προπαγάνδας της Ελλάδας.

Κατά τη συνάντησή της με τον Νίκο Δένδια, η κυρία Μπέρμποκ είχε τονίσει με σαφήνεια πως «τα νησιά του Αιγαίου είναι ελληνικό έδαφος και κανένας δεν έχει δικαίωμα να το αμφισβητήσει αυτό». «Η δική μου κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να υπάρξει καμία αμφιβολία ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς την Αγκυρα λίγο πριν τη συνάντησή της με τον Τούρκο ομόλογό της στην Κωνσταντινούπολη.

Τα νησιά του Αιγαίου είναι ελληνικό έδαφος - Ξεκάθαρο μήνυμα Μπέρμποκ στην Άγκυρα

Ζήτημα γερμανικών αποζημιώσεων, αλλά και των εξαγωγών των γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία έθεσε ξεκάθαρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα υπουργό Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα. Από την πλευρά της, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η γερμανική κυβέρνηση «δεν θα επιτρέψει να υπάρξει καμία αμφιβολία ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι» και ξεκαθάρισε ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να αμφισβητεί την κυριαρχία των ελληνικών νησιών.

«Για την ελληνική κυβέρνηση, αλλά πολύ περισσότερο για την ελληνική κοινωνία το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων παραμένει ανοιχτό», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας, σε κοινές δηλώσεις με τη Γερμανίδα ομόλογό του, μετά τη συνάντησή τους. Σημείωσε δε πως η ρύθμισή του είναι ζήτημα αρχής, θα είναι αμοιβαία επωφελής και για τις δύο χώρες και θα βελτιώσει σημαντικά τις ελληνογερμανικές σχέσεις.

Ο κ. Δένδιας ευχαρίστησε την κυρία Μπέρμποκ για την επίσκεψή της στο μνημείο Ολοκαυτώματος των Ελλήνων Εβραίων και στα κρατητήρια της Κομαντατούρ, «δύο μνημεία που συμβολίζουν τις πιο σκοτεινές περιόδους των σχέσεων μεταξύ των χωρών μας, αλλά και της ανθρωπότητας».

«Εκτιμάμε την ανάληψη της ιστορικής ευθύνης, και μάλιστα από τη γενιά σου, η οποία ουδεμία σχέση έχει με ό,τι έγινε, αλλά θα θέλαμε η ανάληψη να είναι ισόρροπη», τόνισε.

Υπενθύμισε δε ότι κατά τη διάρκεια της υπουργίας του, έχει αποσταλεί ελληνική διπλωματική νότα προς τη γερμανική πλευρά.

«Η ρύθμισή του, που είναι κυρίως ένα θέμα αρχής, θα είναι αμοιβαία επωφελής και για τις δύο χώρες», υπογράμμισε.

Ακόμη ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι έθεσε το ζήτημα των εξαγωγών γερμανικού πολεμικού υλικού στην Τουρκία, και κυρίως των υποβρυχίων τύπου 214, θέμα το οποίο έχει θέσει και ο πρωθυπουργός στον Γερμανό καγκελάριο.

Σημείωσε πως η ελληνική θέση είναι σαφής: «Τα υποβρύχια αυτά κινδυνεύουν να αλλάξουν την ισορροπία δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο, υπέρ μιας χώρας που, αν και είναι μέλος του ΝΑΤΟ, έχει εκδώσει απειλή πολέμου, casus belli, εναντίον της Ελλάδας».

Υπενθύμισε πως η Τουρκία παραβιάζει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα, της Ελλάδας κατέχει παράνομα έδαφος κράτους μέλους ΕΕ, της Κύπρου, κονιορτοποιεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδιαίτερα τα δικαιώματα των γυναικών και τα δικαιώματα Τύπου.

Ανέφερε δε πως η Ελλάδα έχει τα ίδια υποβρύχια, αλλά δεν απειλεί τους γείτονές της με πόλεμο, δεν είναι αναθεωρητική δύναμη και δεν έχει ασπαστεί αναθεωρητικά δόγματα. Τόνισε δε ότι και στη Γερμανία υπάρχουν τοποθετήσεις υπέρ της ελληνικής άποψης.

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Κανένας δε μπορεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου

«Η δική μου κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να υπάρξει καμία αμφιβολία ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι», ξεκαθάρισε από την πλευρά της η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ.

«Είναι σημαντικό να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός της κυριαρχίας και σήμερα όταν μιλάμε για το διεθνές δίκαιο θα πρέπει ακόμη και όταν είναι πολύ περίπλοκα τα ζητήματα κάποια είναι πάρα πολύ σαφή: Τα νησιά του Αιγαίου είναι ελληνικό έδαφος και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να το αμφισβητήσει αυτό», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Χρειαζόμαστε ενότητα, διάλογο και να ενεργούμε με σύνεση, όπως πράττετε εσείς», ανέφερε. «Από τη δική σας πλευρά οι γείτονές σας, η Τουρκία σάς δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό, διότι τα πράγματα σήμερα είναι διαφορετικά από ό,τι πριν 15 χρόνια. Για εμένα είναι σαφές ότι οι συγκρούσεις μεταξύ εταίρων στο ΝΑΤΟ πρέπει να επιλύονται μέσω της συζήτησης».

Επισήμανε ακόμη πως είναι σημαντικό ως ευρωπαϊκή οικογένεια να έχουμε το βλέμμα στραμμένο και σε άλλες χώρες και να μην πέφτει όλο το βάρος στο διμερές επίπεδο. «Είναι σημαντικό να αφουγκραζόμαστε και να δούμε τι έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια και τι σημαίνει αυτό και για τις σχέσεις Γερμανίας και Τουρκίας».

Ερωτηθείς για το αν θα επαναλάβει αυτές τις θέσεις στην Άγκυρα, ανέφερε: «Είμαι ένα είδος υπουργού Εξωτερικών που δε λέω το ένα στη μία και το άλλο στην άλλη πρωτεύουσα. Αυτό το οποίο λέω εδώ, θα το πω και στην Τουρκία».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κολονά σε Δένδια: Η Γαλλία στο πλευρό της Ελλάδας έναντι των απειλών κατά της εθνικής κυριαρχίας της

 Σάββατο, 30 Ιουλίου 2022, 00:23

Ξεκάθαρο μήνυμα πως η Γαλλία, όπως στο παρελθόν και όπως έχει επαναλάβει και μέσω του Γάλλου προέδρου, είναι σύμμαχος και φίλη χώρα με την Ελλάδα και θα σταθεί αλληλέγγυα έναντι των απειλών κατά της κυριαρχίας της, έστειλε η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολονά μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό της Νίκο Δένδια, στο Παρίσι. «Θα παρακολουθήσουμε στενά τις εξελίξεις και πραγματικά μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα είμαστε στο πλευρό σας» διαμήνυσε εξίσου η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας.

Σημείωσε πως ο Νίκος Δένδιας την ενημέρωσε για «τη μεγάλη του ανησυχία όσον αφορά τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή, τις απειλές κατά της κυριαρχίας της Ελλάδας, κάποιες δηλώσεις ενός εταίρου μας».

Αναφερθείσα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, επισήμανε πως είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περιοχή για την Ελλάδα και τη Γαλλία και μια περιοχή ανησυχίας.

Σε ό,τι αφορά τις διμερείς σχέσεις, η Κατρίν Κολονά έκανε λόγο για ενδυνάμωση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας και διαβεβαίωσε πως θα συνεχίσει με τον Νίκο Δένδια την καλή συνεργασία που είχε με τον προκάτοχό της Ζαν-Ιβ Ντριάν.

Κάνοντας απολογισμό της στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας, που από το προηγούμενο καλοκαίρι συμπληρώνει την παλιά φιλία μεταξύ των κρατών, η Γαλλίδα υπουργός είπε πως από τους πρώτους μήνες «είδαμε τους καρπούς αυτής της συνεργασίας».

Επίσης, εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την αλληλεγγύη που κατέδειξε η Ελλάδα κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών στη Γαλλία. «Είναι μια αλληλεγγύη η οποία κατέδειξε στην πράξη με δύο Καναντέρ, τα οποία μάς βοήθησαν πολύ στη μάχη κατά των πυρκαγιών» ανέφερε και υπενθύμισε αντίστοιχα πως το προηγούμενο καλοκαίρι τη γαλλική βοήθεια στην Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, ανέδειξε τη σημασία του Μηχανισμού Αλληλεγγύης της ΕΕ και διαμήνυσε πως «μαζί είμαστε πάντοτε πιο ισχυροί».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣκατοΕυρωΕνωσιτικοκοινοβούλιο των Μασόνων και των Σιωναζί: Πυρ ομαδόν κατά του Όρμπαν για τις λογικές δηλώσεις του

 Σάββατο, 30 Ιουλίου 2022, 12:14

Στην έντονη καταδίκη του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, επειδή μίλησε λογικά και επιστημονικά, περί «μεικτής φυλής» που θέλουν κάποιοι να δημιουργήσουν στην Ευρώπη διαλύοντας τα Έθνη, προχώρησαν οι αληταράδες ηγέτες των αλήτικων πολιτικών ομάδων του ΕυρωΕνωσιτικού Κοινοβουλίου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δολοφονία Παλαιστίνιου εφήβου στη Δυτική Οχθη

Στη δολοφονία του 16χρονου Παλαιστίνιου έφηβου Αμτζαντ Νασαάτ Αμπού Αλια προχώρησαν την Παρασκευή οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις, κοντά στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης.

Η δολοφονία έγινε στη διάρκεια κινητοποίησης 400 Παλαιστινίων του χωριού αλ Μουγαγίρ που διαμαρτύρονταν για την επέκταση παρακείμενου εβραϊκού εποικισμού και την καταπάτηση της γης τους. Ισραηλινοί στρατιώτες έσπευσαν στην περιοχή για να καταστείλουν την κινητοποίηση, πυροβολώντας με πραγματικά πυρά κατά του πλήθους. Κάποιες από τις σφαίρες χτύπησαν στο στήθος τον 16χρονο, προκαλώντας του ακατάσχετη αιμορραγία και στη συνέχεια τον θάνατο.

Πάνω από 53 Παλαιστίνιοι έχουν δολοφονηθεί με διάφορα προσχήματα από τον περασμένο Μάρτη.

Στο φόντο αυτό, την Παρασκευή ο Παλαιστίνιος ΥΠΕΞ μετέβη στη Νότια Αφρική εγκαινιάζοντας το άνοιγμα για πρώτη φορά πρεσβείας της Παλαιστινιακής Αρχής στο Γιοχάνεσμπουργκ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πώς το ρωσικό πετρέλαιο αγοράζεται από ΗΠΑ και Βρετανία χωρίς να παραβιάζονται οι δήθεν κυρώσεις

30.07.2022 | 17:55

Τουλάχιστον 180.000 βαρέλια την ημέρα διακινούνται με αυτή τη μέθοδο

Σύμφωνα με όσα έρχονται στη δημοσιότητα, οι ΗΠΑ και η Βρετανία, συνεχίζουν να αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο χωρίς να παραβιάζονται οι δήθεν κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα λόγω δήθεν της απελευθέρωσης του Ντονμπάς στην Ουκρανία. Στην ουσία οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας έχουν αρχίσει 10 χρόνια πριν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Vortexa, έναν μεγάλο Οίκο που παρακολουθεί τις μεταφορές εμπορευμάτων σε όλον τον πλανήτη, τον μήνα που διανύουμε καταγράφονται συνεχώς «σκοτεινές» (με κλειστά GPS) μεταφορτώσεις ρωσικού πετρελαίου εν πλω στον Ατλαντικό: Ρωσικά δεξαμενόπλοια αποπλέουν γεμάτα και αφού κλείσουν τα μηχανήματα εντοπισμού πλοίων που διαθέτουν, μεταγγίζουν το φορτίο τους – συνήθως – σε κινέζικα τάνκερ, που μεταφέρουν τον «μαύρο χρυσό» στην Κίνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως μπορεί να το προμηθεύεται η Κίνα και η Ινδία ωστόσο, μετά πωλείται σε ΗΠΑ και Βρετανία.

Η Vortexa εκτιμά ότι τις πρώτες 18 ημέρες του Ιουλίου μεταφορτώνονταν με τον τρόπο αυτό τουλάχιστον 180.000 βαρέλια πετρελαίου σε καθημερινή βάση.

Όπως είναι γνωστό, η Ρωσία πουλάει με σημαντική έκπτωση το πετρέλαιό της σε Ρωσία και Ινδία.

Η αύξηση των «σκοτεινών» μεταφορτώσεων πετρελαίου εντάσσεται – κατά την Vortexa -στην γενικότερη αύξηση της μυστικοπάθειας στην διεθνή αγορά του πετρελαίου, μετά από την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οι Δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία έχουν κάνει διεθνώς τις εταιρείες επιφυλακτικές ως προς τις συναλλαγές τους με ρωσικά προϊόντα, καθώς οι ΗΠΑ και η Βρετανία έχουν επιβάλει εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, ενώ και η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να σταματήσει τις αγορές στα τέλη της χρονιάς.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Handelsblatt: «Η Τουρκία γίνεται στρατιωτικά αυτάρκης»

30.07.2022 | 23:58

Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt έγραψε μια ανάλυση ένας τουρκο-γερμανός δημοσιογράφος υποστηριχτής του Ερντογάν,  στην οποία αναφέρεται λεπτομερώς ο τρόπος παραγωγής όπλων της Τουρκίας.

Στο δημοσίευμα τονίζεται τα στρατιωτικά UAV που παράγονται στην Τουρκία άλλαξαν την πορεία των πολέμων.

«Έχει γίνει περιφερειακή δύναμη με τις κινήσεις που έχει κάνει η Τουρκία στην αμυντική βιομηχανία, ειδικά στα UAV και επιθετικά UAV, εγχώριας παραγωγής τα τελευταία χρόνια».

Η Τουρκία άλλαξε την πορεία των πολέμων

Η Handelsblatt, στο αφιέρωμά της με τίτλο «Μη επανδρωμένα αεροσκάφη, θωρηκτά, αεροπλανοφόρα – Η Τουρκία γίνεται στρατιωτικά αυτάρκης», αναφέρεται στα βήματα που έκανε η Τουρκία, η οποία συνεχίζει τις προσπάθειές της να αυξήσει το ποσοστό της εγχώριας παραγωγής χωρίς διακοπή εδώ και πολλά χρόνια.

Επισημαίνει ότι η ζήτηση για γερμανικά, γαλλικά και αμερικανικά όπλα έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια χάρη στα «Bayraktar TB2 SİHA», και αναφέρει ότι η Τουρκία άλλαξε την πορεία των πολέμων.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται «πώλησαν περισσότερα από 20 UAV στην Ουκρανία πριν ξεκινήσουν οι ρωσικές επιθέσεις. Προηγμένες συσκευές προκαλούν σοβαρά πλήγματα στις ρωσικές δυνάμεις, καταστρέφοντας τις γραμμές εφοδιασμού τους. Όπως και στο Νησί των Φιδιών της Ουκρανίας στον Εύξεινο Πόντο, η ρωσική προέλαση αποτρέπεται».