Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Κυριακή 31 Ιουλιου 2022


"Άρχισαν τα όργανα στη Γερμανία": Σε επίσκεψη του Πράσινου Γερμανού Οικονομικών Χάμπεκ στο Μπάιροιτ της Βαυαρίας πολίτες τον υποδέχτηκαν αποκαλώντας τον " πολεμοκάπηλο"! 

Και δεν είναι παρά μόνο η αρχή, έπεται και συνέχεια: η λαική αντίδραση για το ενεργειακ τίμημα της αφρονος Γερμανικής πολιτικής στην Ουκρανική κρίση θα εκδηλωθεί και η ελίτ θα πληρώσει βαρύτατο τίμημα!


Αναταραχές στη Γερμανία λόγω μέτρων

«Θερμή» υποδοχή στον υπ. Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ στο Μπαϊρόιτ

30.07.2022 • 19:04

MΠΑΪΡΟΪΤ. «Θερμή» υποδοχή επιφύλαξαν Γερμανοί πολίτες στον υπουργό Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ κατά την ομιλία του κοντά στο σπίτι του Ρίχαρντ Βάγκνερ, στη Βαυαρία. Επιβεβαιώνοντας τις δυσοίωνες προβλέψεις του για κοινωνική αναταραχή εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, ο Χάμπεκ, εμφανώς καταβεβλημένος μετά τη νόσησή του από κορωνοϊό, έγινε δεκτός με αποδοκιμασίες και σφυρίγματα από μια ομάδα δυσαρεστημένων κατοίκων της πόλης.

Με πανό που έγραφαν «Πολεμοχαρής» και «Προδότης του λαού» οι διαδηλωτές –που ανήκαν σε διαφορετικές ηλικίες– κάλεσαν τον πράσινο υπουργό «να του δίνει». Επικρίνοντας την πολιτική του Βερολίνου στο ζήτημα του πολέμου στην Ουκρανία, αρκετοί κάτοικοι της πόλης διαμαρτυρήθηκαν για τον πληθωρισμό, που καταστρέφει την τοπική οικονομία.

«Ποιο είναι το σχέδιό σας για τον λαό;», αναρωτιέται μια ηλικιωμένη γυναίκα, ενώ ένας νεότερος άνδρας θεωρεί μάταιη τη γερμανική στάση, αφού «στο τέλος θα κερδίσει η Ρωσία τον πόλεμο».

Χθες, 50 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από εργοστάσιο υαλικών στη Θουριγγία ζητώντας «ειρήνη με τη Ρωσία».

Το Ανόβερο είναι η τελευταία γερμανική πόλη που θεσπίζει αυστηρά μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας μετά το Μόναχο, τη Λειψία, την Κολωνία και τη Νυρεμβέργη.

Οι τοπικές αρχές αναμένεται να κόψουν το ζεστό νερό σε δημόσια κτίρια, πισίνες, αθλητικά κέντρα και γήπεδα. Τα σιντριβάνια θα κλείσουν, ενώ στη διάρκεια της νύχτας θα σταματήσει η φωταγώγηση δημόσιων κτιρίων.

Στόχος είναι η μείωση της κατανάλωσης κατά 15%, καθώς η χώρα, όπως και η Ευρώπη, προετοιμάζεται για έναν δύσκολο χειμώνα, κατά τον οποίο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα πιέζει την Ε.Ε. με βασικό εργαλείο του το φυσικό αέριο κι ενώ έχει ήδη μειώσει τη ροή μέσω Nord Stream 1 στο 20% της χωρητικότητας του αγωγού.

Δύσκολη η πρόβλεψη

Οπως επισημαίνουν οι New York Times, σχεδόν τα μισά σπίτια στη Γερμανία θερμαίνονται με φυσικό αέριο, ενώ το ένα τρίτο του συνολικού φυσικού αερίου χρησιμοποιείται από τη βιομηχανία. Αν ο επερχόμενος χειμώνας είναι ιδιαίτερα ψυχρός, μια διακοπή θα έχει τεράστιο κοινωνικό κόστος.

Ωστόσο είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τις καιρικές συνθήκες στο μέλλον, όπως και τις προθέσεις της Μόσχας. Οι οικονομολόγοι ακόμη δεν έχουν καταλήξει στο εάν ενδεχόμενη διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου θα οδηγήσει τη γερμανική οικονομία σε ύφεση της τάξης του 3% ή του… 20%.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το τελευταίο καταφύγιο της συναισθηματικής και νοητικής συνοχής των ανθρώπων είναι η βιολογική τους οντότητα. Ο πόλεμος που δέχεται η ανθρωπότητα με το πλαστό ζήτημα της πολλαπλής ψευδούς διάκρισης φύλων, στοχεύει στη μαζική ψυχική συντριβή των ανθρώπων και την φυσική τους εξόντωση χωρίς αντίσταση.


24 Ιουλίου

Η περίφημη ομιλία του βουλευτή Koeniger - στις ακροάσεις "Σχετικά με την αύξηση της διαφορετικότητας των φύλων και κατά της ομοφοβίας":

"Κυρίες και κύριοι! Αγαπητοί ομοφυλόφιλοι, λεσβίες, ανδρόγυνα, bigender, αρσενικές επίδοξες γυναίκες, θηλυκοί επίδοξοι άνδρες, πολλαπλά φύλα, genderqueers, intergender!

Αγαπητοί ούτε άντρες ούτε γυναίκες, ασέξουαλ, αρνούμενοι το σύστημα των δύο φύλων, πανσέξουαλ, υπερ-σεβαστές υπεράνθρωποι, μεσοφυλόφιλοι, μεσοφυλόφιλοι, ίντερσεξ! Αγαπητοί εκπρόσωποι του τέταρτου φύλου! Αγαπημένες γυναίκες με χρωμοσώματα Χ και Υ! Αγαπητοί τραβεστί, τρανσέξουαλ, εκπρόσωποι του μηδενικού φύλου! Και φυσικά, τους θερμούς μου χαιρετισμούς σε όλα τα άλλα φύλα!".

Πόσες, επιτέλους, "διαφορετικότητες" φύλων θα επινοήσουν, για να διχάσουν τις κοινωνίες;;

(Μερικές απ΄αυτές, που αναφέρθηκαν, δεν μπορούσα καν να τις μεταφράσω!)



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΌ ΣΑΣ.... 

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας της 29ης Ιουλίου, που αφορούσε γνωμοδοτησεις της Περιφέρειας για αιολικά στη Σκύρο και στο βουνό Δίρφυ της Εύβοιας, μου έκανε εντύπωση η επιμονή των εκπροσώπων της εταιριας να πείσουν τον Δήμαρχο Σκύρου και τους άλλους Σκυριανους που ήταν παρόντες για τα οικονομικά οφέλη που θα έχουν από την εγκατάσταση δεκάδων ανεμογεννητριών ύψους 180 μέτρων στο νησί στο βουνό Κόχυλας ....!!

Και όχι δήλωναν ευθαρσώς, δεν προσπαθούμε να σας εξαγοράσουμε, αλλά σας τα οφείλουμε αυτά τα λεφτά...!!

Οχι μωρέ, τέτοια πρόθεση δεν έχουν οι άνθρωποι!!! 

Χα χα χα χα

Μάλιστα ,και γιατί είναι υποχρεωμένοι να δώσουν αντισταθμιστικα οφέλη;

Μα γιατί άλλο παρά για να κλείσουν τα μάτια οι Σκυριανοι(ενδεχομένως και τα αυτιά τους) στην καταστροφή του νότιου τμήματος του νησιού εκεί που χωροθετουνται οι ανεμογεννήτριες!!!!

Α και ένα άλλο ατρανταχτο επιχείρημα είχαν, ότι αφού κατοικημένο είναι βασικά το βόρειο τμήμα του νησιού, γιατί ασχολείσθε με το νότιο τμήμα;

Προφανώς προτείνουν στους Σκυριανους να ξεχάσουν το μισό νησί τους.

Διότι δεν θα τους ανήκει πλέον, θα ανήκει στην εν λόγω εταιρία που όπως δήλωσε και ο δικηγόρος του Δήμου δεν έχει ούτε ίδια κεφάλαια για την επένδυση, δάνειο σκοπεύει να πάρει.

Στα τσακίδια, δεν έπεισαν κανέναν από την Σκύρο.

Η γνωμοδότηση της Περιφέρειας ήταν αρνητική, ούτε τους Περιφερειακούς Συμβούλους έπεισαν.

Ευτυχως.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναρωτιέμαι και προσπαθώ να διεισδύσω στον ψυχισμό αυτών των ατόμων που εκπαιδεύουν σκυλιά δολοφόνους τύπου Rottweiler ή Pitbull που εξ αίτιας αυτών των τρελαμένων κάθε τρεις και λίγο φτάνουν στις ειδήσεις απαράδεκτα περιστατικά όπου τα σκυλιά αυτά κατασπαράζουν βρέφη, παιδάκια και γενικώς αθώα θύματα. Στις μόνες περιπτώσεις που δεν μου καίγεται καρφάκι είναι όταν αυτά τα ¨τέρατα¨ στρέφονται εναντίον των αφεντικών των. Εκεί κολλάει το ρητό ό,τι σπείρεις θα θερίσεις. 

Όμως στην περίπτωση του εξάχρονου παιδιού ποιος έσπειρε τί, και ποιος θέρισε; Πως θα συνέλθει ο ψυχισμός αυτού του παιδιού; Και μιλάμε για ψυχισμό ενώ ακόμα η σωματική ακεραιότητα δεν έχει ξεφύγει του κινδύνου. 

Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει. Πρέπει με αυστηρότατη νομοθεσία να απαγορευτεί η κατοχή και η εκπαίδευση σκύλων δολοφόνων. Στα πόσα αθώα θύματα θα αφυπνιστούμε επιτέλους;


Εξάχρονος δέχτηκε επίθεση από ροτβάιλερ: Δικογραφία σε βάρος του ιδιοκτήτη

Σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση η υγεία του αγοριού.

31/07/2022 13:48

Σκύλος ράτσας ροτβάιλερ επιτέθηκε σε εξάχρονο αγόρι το Σάββατο στην Εύβοια, στην παραλία του Λιμνιώνα Διρφύων Μεσσαπίων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 41χρονος ιδιοκτήτης, κάτοικος Χαλκίδας, συνελήφθη και κατέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Διρφύων Μεσσαπίων, όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του και ενημερώθηκε σχετικά ο εισαγγελέας Χαλκίδας ο οποίος έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερος, ενώ συνεχίζεται η προανάκριση.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί του Σαββάτου, όταν υπό άγνωστες συνθήκες το σκυλί ξέφυγε από τον ιδιοκτήτη και τραυμάτισε τον εξάχρονο στο κεφάλι, τον αυχένα και το αυτί. Το παιδί μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών, μετά με ασθενόφόρο στο νοσοκομείο Χαλκίδας και ακολούθως, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, στο Νοσοκομείο Παίδων και υποβλήθηκε σε χειρουργείο προκειμένου να αντιμετωπιστεί εγκεφαλικό οίδημα. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το παιδί νοσηλεύεται στην Εντατική σε σοβαρή, αλλά σταθερή κατάσταση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημήτρης Πατέλης

Μετά την αποκάλυψη της απίστευτης καταγγελίας στο «Τμήμα Αντί- Πειρατείας» για «παράνομη διακίνηση» Λένιν, στην οποία προέβη η εκδοτική επιχείρηση «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ», έχει εξαπολυθεί μια συστηματική εκστρατεία σπίλωσης και κατασυκοφάντησης του ΟΜΙΛΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ, ανθρώπων που δραστηριοποιούνται σε αυτόν, με ιδιαίτερο μένος εναντίον του υποφαινόμενου. Πρωτοστατούν στην εκστρατεία εντεταλμένα επαγγελματικά στελέχη και παρατρεχάμενοι «εθελοντές». Επιστρατεύονται «επιχειρήματα» προάσπισης της άθλιας καταγγελίας που κυμαίνονται από την «προάσπιση των πνευματικών δικαιωμάτων των μεταφραστών του Λένιν» μέχρι την λασπολογία περί «αισχροκερδούς κερδοσκοπίας» του Πατέλη – «πράκτορα του Πούτιν, των Κινέζων κ.λπ.»… Δεν μας αποκαρδιώνουν αυτές οι αθλιότητες, ενδεικτικές του ήθους και του επιπέδου των διακινητών τους. Η ένταση και η έκταση της αήθειας που επιδεικνύουν στις εναντίον μας επιθέσεις είναι ευθέως ανάλογες του πανικού και της ανασφάλειας που προκαλούν οι θέσεις και η στάση μας...

Νομίζουν ότι η σπίλωση προσώπων και συλλογικοτήτων που αρθρώνουν «ενοχλητικό» επαναστατικό λόγο μπορεί να συγκαλύψει την θεωρητική τους ένδεια και τις απανωτές διολισθήσεις σε αστικές θέσεις με αντίστοιχες αναθεωρήσεις του μαρξισμού. Είναι σημαντική η ανασκευή παρόμοιων αθλιοτήτων. Ωστόσο, αυτή εντάσσεται στην αρνητική τακτική, στο «τι απαντάμε» και φέρει πάντα το στίγμα του αρνητικού ετεροπροσδιορισμού έναντι κάθε διολίσθησης σε αστικές θέσεις του οπορτουνισμού/αναθεωρητισμού. Το κύριο έργο μας ιδιαίτερα σε συνθήκες ραγδαίας κλιμάκωσης του Γ’ Π.Π. και επικείμενων εξεγέρσεων & επαναστάσεων- δεν είναι και δεν μπορεί να είναι «αρνητικό» αλλά κατ’ εξοχήν θετικό: είναι η συνέχεια/συνέπεια και η επικέντρωση στην θετική επίλυση των κομβικότερων επίμαχων προβλημάτων της εποχής και της συγκυρίας μέσω της μελέτης, διάδοσης και δημιουργικής εφαρμογής/ανάπτυξης της επαναστατικής θεωρίας & μεθοδολογίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΓΙΟ ΕΙΧΕ! 

Ο μπάτσος της ΔΙΑΣ λοιπόν παιδιά,

βούταγε το υπηρεσιακό του όπλο

και έβγαινε σεργιάνι, 

ληστεύοντας βενζινάδικα. 

Μέχρι να πιαστεί, το 2020, 

είχε πραγματοποιήσει συνολικά 

11 ληστείες. 

Και έχοντας καταδικαστεί αρχικά σε 11 χρόνια, 

με την ποινή να μειώνεται στο Εφετείο στο μισό, αφέθηκε ελεύθερος. 

Έχοντας μείνει στη φυλακή λιγότερο από 2 χρόνια. 

Φαντάζομαι να μην ήταν μπάτσος, 

να 'ταν αναρχικός και αντί για βενζινάδικα να 'χε ληστέψει τράπεζα. 

Θα 'χε καταδικαστεί σε καμιά εικοσαριά χρόνια και θα τα έβγαζε όλα στη φυλακή!

Σχολιο.- Αποφυλακίζεται ο αστυνομικός από το Αγρίνιο που είχε διαπράξει 11 ληστείες στην Αθήνα

12 Ιανουαρίου 2022

Το Εφετείο μείωσε την ποινή

Ο αστυνομικός που υπηρετούσε στην Αθήνα και κατάγεται από το Δοκίμι Αγρινίου είχε διαπράξει 11 ληστείες με το υπηρεσιακό του όπλο

Μετά από λιγότερο δύο χρόνια στη φυλακή αποφυλακίζεται ο 31χρόνος αστυνομικός, που διέπραξε 11 ληστείες με το υπηρεσιακό του όπλο. Το Εφετείο και συγκεκριμένα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών «έριξε» την ποινή του από τα 10 χρόνιο κάθειρξης στα έξι χρόνια φυλάκιση, με αποτέλεσμα ο αστυνομικός, που υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. του Βορειοανατολικού Τομέα Αττικής και κατάγεται από το Δοκίμι Αγρινίου, να αποφυλακιστεί από το Κατάστημα Κράτησης Άμφισσας.

Ο εν λόγω αστυνομικός είχε συλληφθεί το Φεβρουάριο του 2020 και αμέσως τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ από την αστυνομική έρευνα, καθώς και από την μετέπειτα ομολογία του, προέκυψε ότι είχε διαπράξει 11 ληστείες, κυρίως σε βενζινάδικα σε περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής. Η υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά και σε τοπικό επίπεδο λόγω της καταγωγής του από την περιοχή, καθώς η περίπτωση αστυνομικού να διαπράττει τόσες κακουργηματικές πράξεις κάνοντας χρήση μάλιστα του υπηρεσιακού του όπλου σπανίζει.

Κατά την απολογία του ο εν λόγω αστυνομικός απέδωσε τις πράξεις του στα χρέη, που δημιούργησε από τον εθισμό του στο τζόγο και την αδυναμία του να τα αποπληρώσει και να ζήσει με το μισθό του. Ωστόσο στη συνέχεια προφυλακίστηκε και όπως προαναφέρθηκε πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξης.

Πάντως είναι αξιοσημείωτο ότι στο Εφετείο παρά το γεγονός ότι οι 11 ληστείες έχουν επαπειλούμενη ποινή 5 έως 15 χρόνια κάθειρξη η καθεμία, «έπεσε» η ποινή του στο επίπεδο της φυλάκισης, με αποτέλεσμα πλέον ο 31χρονος αστυνομικός να αποφυλακιστεί.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ

Ξανά στην επικαιρότητα η Ταϊβάν, με την προγραμματισμένη επίσκεψη της Πελόζι που ματαιώθηκε εξαιτίας των κινεζικών αντιδράσεων κι άρχισαν και πάλι οι αναθεματισμοί για την ιμπεριαλιστική Κίνα που επιδιώκει να καταλύσει την ανεξαρτησία του γειτονικού της νησιού. 

Προδίδοντας παχυλή ιστορική άγνοια σε συνδυασμό με σκοπιμότητες βρόμικων κύκλων. 

Πάμε πάλι απ' την αρχή:

Η Ταϊβάν είναι ένα τεχνητό κράτος που έστησαν στο κινέζικο νησί Φορμόζα όσοι από τους αντεπαναστάτες του Τσανγκ Καϊσέκ κατόρθωσαν να διεκπεραιωθούν σ' αυτό, μετά τη νίκη της Κινέζικης Επανάστασης, το 1949.

Για να ΄χουμε ένα μέτρο σύγκρισης, θα 'ταν σαν να 'χε νικήσει εδώ ο ΔΣΕ και οι μοναρχοφασίστες να έστηναν, με τη στήριξη των Αμερικάνων, κράτος στη Σάμο. Πράγματι, η Φορμόζα αποτελεί το 1/267 της συνολικής έκτασης της Κίνας, όπως και η Σάμος αποτελεί το 1/267 της έκτασης της Ελλάδας. 

Εξαρτημένο πλήρως από τις ΗΠΑ, το κράτος αυτό δεν αναγνωρίζεται από κανέναν διεθνή οργανισμό, του ΟΗΕ συμπεριλαμβανομένου. 

Η Κίνα προβάλλει σταθερά από το 1949 το δικαίωμά της να ενσωματώσει και πάλι τη Φορμόζα στον εθνικό κορμό. Όπως έγινε, ήδη, με το πρώην βρετανικό Χονγκ Κονγκ και το πρώην πορτογαλικό Μακάου.

Σχολιο.- Επίσης, η Ταϊβάν καταλήφθηκε από την Ιαπωνία από το 1895 έως το 1945. Η Ταϊβάν, όπως το Χονγκ Κονγκ (Αγγλία 1841-1999) και το Μακάο (Πορτογαλία 1557-1999), είναι κινεζική και υπέστη ξένη κατοχή.

Σχολιο.- Επίσης, η Ταϊβάν καταλήφθηκε από την Ιαπωνία από το 1895 έως το 1945. Η Ταϊβάν, όπως το Χονγκ Κονγκ (Αγγλία 1841-1999) και το Μακάο (Πορτογαλία 1557-1999), είναι κινεζική και υπέστη ξένη κατοχή.

Σχολιο.- Taiwan λέγεται το νησί, οχι φορμοζα. Το φορμοζα ειναι ένα αποικιακό κατάλοιπο που άφησαν οι πορτογαλλοι αποικιοκρατες



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ανέβασε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Γουάνγκ Γουενμπίν, απαντώντας στις αμερικανικές προκλήσεις:

"Όλοι οι αντιδραστικοί είναι χάρτινες τίγρεις. Φαινομενικά, οι αντιδραστικοί είναι ισχυροί, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο δυνατοί. Από μακροπρόθεσμη σκοπιά, δεν είναι οι αντιδραστικοί αλλά ο λαός που ΄ναι ισχυρός". 

Μάο Τσετούνγκ, 1946



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΙΚΗ 

Η κοινωνική σύνθεση μεγάλου μέρους της Αριστεράς από κόσμο απομακρυσμένο από τη χειρωνακτική εργασία, εκδηλώνεται και με την υποβάθμιση έως και αποσιώπηση σημαντικών επιτυχιών του βιομηχανικού προλεταριάτου. Το οποίο, μάλιστα, για πολλούς θεωρείται ανύπαρκτο, κι ας αποτελείται σήμερα από μισό εκατομμύριο εργαζόμενους. 

Έτσι, δεν έγινε γνωστή η σημαντική επιτυχία των χιλιάδων εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, που μετά από αγώνες δυόμισι χρόνων επέβαλαν την επαναλειτουργία των μονάδων που πήγαιναν για κλείσιμο και ξεπούλημα, χωρίς καμιά απόλυση εργαζόμενου, χωρίς την ελάχιστη μείωση των αποδοχών. 

Ενίοτε, τέτοιες σημαντικές νίκες δεν βολεύουν. Άσε που μέσα από αυτές μαθαίνουμε πως υπάρχει ακόμη κόσμος που εργάζεται χειρωνακτικά και χαλάει το μεταμοντέρνο παραμύθι της εξάλειψης της χειρωνακτικής εργασίας. 

Από τους οικοδόμους, τους βιομηχανικούς εργάτες και τους εργαζόμενους στις μεταφορές, μέχρι και τους εργάτες γης, μιλάμε για κάπου ενάμισι εκατομμύριο ανθρώπους. Για τον έναν στους δύο μισθωτούς εργαζόμενους.

Σχολιο.- Δεν έχεις επικαιροποιημενη ενημέρωση. Και οι 1060 εργαζόμενοι απολύθηκαν. Το εργοστάσιο θα σταματήσει να λειτουργεί πολύ σύντομα. Αυτά ψηφίστηκαν με τροπολογία της ΝΔ. Οι εργαζόμενοι θα δουλέψουν για 5 μήνες ακόμα με δίμηνες ή μηνιαίες συμβάσεις Μετά στο έλεος του ιδιώτη. Οι εργαζόμενοι πέτυχαν πολλά με τον 30μηνο αγώνα τους. Το τελευταίο να συνεχίσουν για 5 μήνες οι εργολάβοι, να γίνει πλάνο συντήρησης και να μη γίνει μισθολογική μεταβολή.

Η ουσία του ζητήματος παραμένει όμως. Απολυμενοι εργαζόμενοι και πάγωμα τσιμινιερας.

Να πούμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη κοιτάζοντας την πραγματικότητα κατάματα. Μόνο έτσι θα οργανωθεί δυναμικά ο μελλοντικός αγώνας

Σχολιο.- Η ανάρτηση του αντιεξουσιαστη στελεχου του ΣΥΡΙΖΑ για την ΛΑΡΚΟ .

"ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ

!. Είναι γεγονός ότι στην πλειοψηφία τους οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ είναι ρουσφέτια της Ν.Δ γι αυτό κι ο συνδικαλιστικός έλεγχος εκεί ασκείται από τα ΝΔλάκια του Κούλη.

2. Γνωρίζουμε ότι η επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ στα συνδικάτα είναι ελάχιστη και δεν εθελοτυφλούμε.

.3. Για σήμερα Παρασκευή υπήρχε κάλεσμα με αφίσα και προγραμματισμένα πούλμαν που θα έφερναν τους εργάτες ΛΑΡΚΟ στο Σύνταγμα. Στο κάλεσμα θα υπήρχαν και πολίτες της Αθήνας.

4. Από χθές, μετά την απόφαση για ουσιαστική καταδίκη σε θάνατο του Μιχαηλίδη ξεκίνησαν έντονες διαδηλώσεις και -προφανώς- σήμερα θα κλιμακώνονταν.

5 Η Ν.Δ έδειξε πως θέλει νεκρό τον αναρχικό και τσάκισμα οποιασδήποτε λαϊκής αντίδρασης. Τρέμει στην ιδέα ότι ένα νέο 2008 μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή.

6. Το ΚΚΕ ενώ μέχρι πρό τινος ήταν στο φουλ για την κινητοποίηση της ΛΑΡΚΟ , σήμερα ψελλίζει για μερική ικανοποίηση των αιτημάτων των εργατών και "έχουμε το όπλο παρά πόδα" και λοιπά φληναφήματα. Τάχτηκε αναφανδόν υπέρ της αναστολής των κινητοποιήσεων έντρομο και αυτό μπροστά στο πιθανό ξέσπασμα λαικών κινητοποιήσεων που δεν θα έλεγχε το ίδιο που κάνει επαναστάσεις χωρίς να σπάει ούτε μια βιτρίνα (να θυμηθούμε την Παπαρήγα του 2008).

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΦΙΧΤΑΓΚΑΛΙΑΣΜΑ Ν.Δ -ΚΚΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΑΝΕΡΟ. ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΚΙ ΑΣ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΕΣ/ΟΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΟ 2008 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΔΙΗΓΗΜΑ ΠΟΥ ΞΕΠΛΕΝΕ ΤΟΝ ΚΟΡΚΟΝΕΑ

Το λάθος τηλεφώνημα ενός φονιά",..

Σχολιο.- για να προβάλλει ένα μέρος της αριστεράς(κυβερνητικής κυρίως) τέτοια γεγονότα θα πρέπει ταυτόχρονα να επισημάνει και τον τεράστιο ρόλο που έχει παίξει το ΠΑΜΕ και δεν πολυσυμφέρει αυτό...

Σχολιο.- Μα γι αυτό τις αποσιωπούν αυτές τις μεγάλες νίκες: για να νομίζουν όλοι πως επικρατεί "ησυχία, τάξις και ασφάλεια"

Σχολιο.- Για την αποκατάσταση της αλήθειας: Οι απολυμένοι πήραν ήδη τις αποζημιώσεις τους! Ειδοποιήθηκαν ότι κάποιοι από αυτούς θα κληθούν, κατ' επιλογήν, από τον καινούργιο ιδιοκτήτη να ξαναδουλέψουν με δίμηνες συμβάσεις. Όποτε αυτός εμφανιστεί. Και οι υπόλοιποι θα ενταχθούν σε κοινωφελείς υπηρεσίες όπως Δήμοι κλπ. Με τις ...γνωστές αποδοχές. Οι άνθρωποι ξεπαστρεύονται και μιλάμε για επιτυχία; 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για το μαζικό μπάρμπεκιου ανθρώπων στην Yelenovka.
Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας, δηλώσεις στον Τύπο.
Οι Αμερικανοί, που φυσικά είναι άμεσα εμπλεκόμενοι στο μπάρμπεκιου, άφησαν τους Μπορέλ και την ΕΕ να γελοιοποιούνται και πέταξαν αετό με την ερώτηση ποιος έκανε τους Ουκρανούς αιχμάλωτους κάρβουνο.
***
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ: Ευχαριστώ,  Reuters;
Ε: Ναι, ευχαριστώ. Μια γρήγορη συνέχεια στη φυλακή και μετά έχω μια άσχετη ερώτηση.
Ξέρω ότι δεν μπορείς να πεις με σιγουριά τι συνέβη αλλά ένας από τους ισχυρισμούς είναι από τους Ρώσους ότι ένα σύστημα HIMARS χρησιμοποιήθηκε για να χτυπήσει τη φυλακή. Μπορείς να πεις με σιγουριά ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν τα HIMARS;
ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ: Δεν ξέρω αν μπορούμε να πούμε οριστικά για οτιδήποτε από αυτά. Εγώ - αλλά, ξέρετε, τι θα κάνω - και ακούστε, δεν έχω δει όλα τα ρεπορτάζ αλλά μου είπαν ότι οι Ρώσοι, ξέρετε, έχουν ισχυριστεί ότι έχουν κομμάτια HIMARS που χρησιμοποιήθηκαν στο χτύπημα. Άκου, οι Ρώσοι έχουν πολλά κομμάτια  ΧΙΜΑΡΣ, ε;
Εννοώ, οι Ουκρανοί, ξέρετε, στέλνουν πολλούς ΧΙΜΑΡΣ προς το μέρος τους. Οπότε αυτό δεν θα με εξέπληττε. Αυτό που επίσης δεν θα με εξέπληττε είναι αν οι Ρώσοι θα μας οδηγούσαν σε λάθος δρόμο, όσον αφορά την ενημέρωση, και θα μας έλεγαν ότι οι Ουκρανοί το έχουν κάνει αυτό.
Εδώ είναι το τελευταίο πράγμα που θα έλεγα, αν συνέβαινε να είναι ουκρανικό χτύπημα, στο υπόσχομαι, δεν ήθελαν να το κάνουν αυτό, σωστά; Σίγουρα νοιάζονται για τους δικούς τους ανθρώπους και νοιάζονται για τους πολίτες και τους στρατιωτικούς με στολή του δικού τους στρατού.
Σχολιο.- Η τελευταία πρόταση είναι απαράδεκτη. Και να ήταν Ουκρανοί, δεν το ήθελαν.
Καθάρματα, τι είναι οι άνθρωποι να τους σκοτώνετε χωρίς να το θέλετε, κατά λάθος. Και ας είναι τα περισσότερα θύματα αυτης της επίθεσης τα δικά σας τα φασισταρια?!
Και βλέπουμε πόσο καλά γνωρίζουν τις μεθόδους σκηνοθεσίας εγκλημάτων, όπως στην Μπούτσα για παράδειγμα. Άλλη δουλειά δεν έχουν οι Ρώσοι, να σκοτώνουν αυτούς που ανακρίνουν, για να μην πάρουν καταθέσεις και πληροφορίες για τους εγκληματίες.
Τελικά τρέμει την επανάληψη της δίκης της Νυρεμβέργης ο ζελικ με τα αφεντικά του.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«Όλοι και όλες στην παράσταση διαμαρτυρίας, την Δευτέρα, 01.08, στις 12:00, στα δικαστήρια της Ευελπίδων.»
Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,
Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει το κρεσέντο καταστολής και την αστυνομική βία που εξαπολύθηκε στις διαδηλώσεις στις 28 Ιουλίου, για τις καταστροφικές πυρκαγιές, το «περιβαλλοντικό» νομοσχέδιο και για τον απεργό πείνας Γ. Μιχαηλίδη, με ρίψη χημικών, κρότου λάμψης, δακρυγόνων, χρήση αύρας, ξυλοδαρμούς διαδηλωτών και δημοσιογράφων, εν ψυχρώ επιθέσεις σε προσαχθέντες. Η επίθεση στην διαδήλωση έρχεται ως συνέχεια των επαναλαμβανόμενων απαγορεύσεων συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων των τελευταίων ημερών στέλνοντας το μήνυμα πως «όποιος αντιδρά, θα καταστέλλεται».
Ανάμεσα στις δεκάδες προσαγωγές που πραγματοποιήθηκαν, προσήχθη ο σύντροφος και συναγωνιστής Σωτήρης Λαπιέρης, δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΕΝΑΝΤΙΑ, μέλος της ΚΕ της Λαϊκής Ενότητας, εκλεγμένος συνδικαλιστής στο Σύλλογο Εργαζομένων στο Συνήγορο του Πολίτη, όπου και εργάζεται χρόνια. Η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη με τις κατηγορίες της απόπειρας πρόκλησης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικού, παράβασης του νόμου περί όπλων, διατάραξης κοινής ειρήνης, αντίστασης κατά της αρχής. Η πληθώρα οπτικοακουστικού υλικού και αυτόπτων μαρτύρων αποδεικνύει το στημένο των κατηγοριών και την βιομηχανία διώξεων που έχει στήσει η κυβέρνηση της ΝΔ για να στοχοποιήσει αγωνιστές και αγωνίστριες, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του κινήματος και να κάμψει το λαϊκό κίνημα.
Η απρόκλητη σύλληψη του συντρόφου, καθώς και η ακραία αστυνομική βία έχει προκαλέσει την αντίδραση του κόσμου της εργασίας, της νεολαίας και του συνόλου του κινήματος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι θα γίνει Κούλη (και λοιποί ΝεοΔημοπράτες ) με την Βάλια Κάλντα ?
Η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τα Γρεβενά (φουλ ΝεοΔημοπράτες ) έχουν πάρει Χαμπάρι ότι καίγεται ΚΑΙ η Πίνδος ???? 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΕΠΙΣΤΗΜΗ» ΒΑΣΙΒΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ…
Μα πως είναι δυνατόν να μην «σκέφτεται»(;;;) ΚΑΝΕΙΣ «δημοσιογραφος» να τον ρωτήσει τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ : 
1-Άρα αφού η ανοσοαποκριση που προκαλούν και τα τρία προηγούμενα εμβόλια έχει εκμηδενιστεί κι αφού τα στελέχη στα οποία στόχευαν αυτά τα εμβόλια ΔΕΝ υφίστανται πλέον,γιατί θα πρέπει καποιος που δεν έχει εμβολιαστεί μέχρι τώρα,να υποστεί και τους τρεις προηγούμενους «χαμένους» εμβολιασμούς…???
2-Τι γίνεται με τον πλήρως εμβολιασμένο Joe Biden που νοσεί μέρα παρα μέρα…???
3-Μήπως φταίει ο κάποιος που δε μπολιάζεται στην Ελλάδα και νοσεί και ξανανοσεί ο Biden στις ΗΠΑ ???



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΟΙ ΝΑΤΟΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ Η ΚΑΛΗ ΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ..ΕΔΩ ΝΑΡΚΕΣ -ΦΥΛΛΑΡΑΚΙΑ 
-Έτσι μοιάζουν οι δρόμοι του Ντονιέτσκ, όπου οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ρίξει νάρκες-"φυλλαράκια".
Οι ντόπιοι τις καλύπτουν με κουτιά και αφήνουν προειδοποιήσεις.
Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του RT Αλεξέι Ρέπιν, το πάρκο Σφυρηλατημένων Φιγούρων στη συμβολή της οδού Ουνιβερσιτέτσκαγια και της λεωφόρου Βατούτινα έχει αποκλειστεί.
Χθες το βράδυ οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έριξαν νάρκες σε τουλάχιστον τέσσερις κεντρικές γειτονιές του Ντονιέτσκ. Τη νύχτα συνεργεία σκαπανέων εργάζονταν στην πόλη. Σήμερα το πρωί η επίθεση επαναλήφθηκε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Ρωσία του  Πούτιν αναλύθηκαν εμβολιαστικές παρτίδες των εμβολίων της pfizer,της moderna,της astra zeneca και της johnson &johnson και τα αποτελέσματα έδειξαν αυτό που είπε και ο ίδιος ο Πούτιν:εχθρός των δυτικών κοινωνιών δεν είναι η Ρωσία,αλλά οι δυτικές ελίτ.
Στη Ρωσία του Πούτιν δεν υποχρεώθηκε ουδείς Ρώσος να φοράει μάσκα,να εμβολιαστεί με τα δικά τους εμβόλια και τα κινέζικα,τη νεολαία την άφησε να κολλήσει από την πρώτη στιγμή,δεν επέβαλε λοκντάουν,έπαιξε το παιχνίδι τους στα χαρτιά,αλλά με τους όρους του προκειμένου να σταματήσει το αίσχος της Ναζιστικής Ουκρανίας.
Ο αντισοβιετισμός του χθες και ο αντιρωσισμός του σήμερα αποδεικνύει κάτι που δεν το καταλαβαίνουν οι πολίτες των δυτικών κοινωνιών:όταν τα δίκτυα των ελίτ σου καταπατούσαν δικαιώματα ολόκληρων εθνών με τις βόμβες τους,με τη ληστεία πολιτιστικού,φυτικού,ζωικού πλούτου,μεταλλευμάτων,και εσύ ένιωθες ότι ζεις στη φούσκα της μακαριότητας που σου δημιούργησαν,δεν κατάλαβες ότι θα έλθει η στιγμή που στον ανταγωνισμό τους με Κίνα και Ρωσία,θα αποφάσιζαν να σε βάλουν και εσένα στη μηχανή του κιμά.
Αντί να τους βομβαρδίσουν λοιπόν τους υπηκόους τους, τους εμβολίασαν μαζικά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ως αποτέλεσμα πυραυλικής επίθεσης στο Νικολάεγιφ, ο Ουκρανός ολιγάρχης Βαντατούρσκι (Νο 15 στην ουκρανική λίστα του Forbes), ο οποίος ήταν ένα από τα "πορτοφόλια" του Ποροσένκο, εξαρθρώθηκε στο σπίτι του. Η περιουσία του Βαντατούρσκι, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης της γεωργικής εταιρείας Nibulon, η οποία εξήγαγε σιτηρά στο εξωτερικό, εκτιμάται σε περίπου μισό δισεκατομμύριο δολάρια.
Εκτός από τον Ποροσένκο, ο Βαντατούρσκι χρηματοδότησε επίσης ναζιστικά τάγματα και υποστήριξε την ATO στο Ντονμπάς με κάθε δυνατό τρόπο. Το 2018, συμπεριλήφθηκε σε καταλόγους ρωσικών κυρώσεων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ας μην οδύρεται η περίφημη Αριστερά που ανεβαίνει το.ποσοστο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη όπως στην Γαλλία η στην Ιταλία ..
Το κοβιντ μνημονιο έδωσε την χαριστική βολή σε μια κατακερματισμενη Αριστερά και αναρχία..
Παρά πολύ άνθρωποι βρεθηκαν εγκλωβισμένοι μεταξύ "Αριστεράς" που έλουζε με βρισιες και κατάρες οποίον αμφισβητούσε την κρατική καθεστωτική διαχείριση ("ψεκες ,φασίστες και ηλίθιοι σκοταδιστές ")και σε μια ακροδεξιά που έβγαζε παραληρηματικό λόγο με διάφορες θεωρίες 
Για να μην πιάσουμε την νατοϊκή προπαγάνδα που και αυτή ακολουθησε τυφλά χωρίς διορατικότητα η πολιτική σκέψη η πλειοψηφία του "αριστερο-αναρχικου "χώρου 
Αυτό το αποτέλεσμα βλέπετε λοιπόν 
Μέσα σε μια κοινωνία καννιβαλων που χτυπάει παλαμακια σε covid pass ,free pass,ID pass κτλ κτλ ..όλα αυτά για να πάει να πιει καφέ και να αγοράσει ρούχα από πολυεθνικές



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Μου φαίνεται ότι η #Σερβία θα αναγκαστεί να ξεκινήσει την #αποναζιστικοποίηση των #Βαλκανίων”.
Δήλωση Σέρβου βουλευτή, με πολύ νόημα.
Στην Αθήνα, οι κυβερνητικοί αλήτες ονειρεύονται ότι βρίσκονται στην ΔΗΘΕΝ σωστή πλευρά της ιστορίας.Οι άθλιοι που παρέδωσαν το όνομα της Μακεδονίας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουρά για ψωμί στην Οδησσό: Οι Ουκρανοί πληρώνουν με πείνα και θάνατο τον Ζελένσκι
31.07.2022 | 22:55
Αδιάφορο το καθεστώς του Κιέβου για τις δοκιμασίες του ουκρανικού λαού
Δεν πρόκειται για κάποια συγκέντρωση διαμαρτυρίας -τουλάχιστον όχι ακόμη- αλλά απλά ουρά που σχηματίζουν Ουκρανοί πολίτες για να πάρουν λίγο ψωμί στην Οδησσό.
Ο ουκρανικός λαός πληρώνει με τον χειρότερο τρόπο τους τυχοδιωκτισμούς του καθεστώτος του Κιέβου υπό τις οδηγίες των ΗΠΑ και της ΕΕ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Social housing»: Ξεκίνησαν να «μαζεύουν» τα άδεια σπίτια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
31.07.2022 | 14:29
Θα αποφασίζει το κράτος ποιους θα βάλει στο κάθε σπίτι
Η κυβέρνηση μετά τις ψηφιακές ταυτότητες-πορτοφόλια αναμένεται να θέσει σε εφαρμογή μία ρύθμιση η οποία θα αλλάξει για πάντα το τοπίο στην αγορά ακινήτων αλλά και πολλοί απορούν ήδη για το τι πραγματικά θα γίνει.
Ειδικότερα, πρόκειται για το «social housing» (κοινωνική κατοικία), ένα πρόγραμμα που “τρέχουν” οι δήμοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης σε αγαστή συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας.
Οι παραπάνω Δήμοι θα κληθούν να δώσουν 8 χιλιάδες ευρώ στους ιδιοκτήτες κάθε κλειστού ακινήτου προκειμένου να τα ανακαινίσουν, αναβαθμίζοντάς τα ενεργειακά, ούτως ώστε να γίνουν λειτουργικά και κατοικήσιμα.
Αυτά τα κλειστά ακίνητα θα διατεθούν με μίσθωση 8-11 ετών σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού (θα ενταχθούν άραγε και οι… «πρόσφυγες»;)
Το μοντέλο που έχει ήδη εφαρμοστεί σε ευρωπαϊκές πόλεις με κορυφαίο το παράδειγμα της Βαρκελώνης, πρόκειται πιθανότατα ίσως πριν τον Σεπτέμβριο να τεθεί σε εφαρμογή στη Θεσσαλονίκη.
Ήδη τις επόμενες εβδομάδες τα πρώτα 50 κλειστά ακίνητα του δήμου Θεσσαλονίκης θα ενταχθούν στο πρόγραμμα και ουσιαστικά θα προσφερθούν στο Δήμο (σ.σ. δηλαδή στο κράτος) με κόστος πολύ χαμηλότερο από εκείνο της εμπορικής τους αξίας.
Μάλιστα έχει τεθεί επί τάπητος και η ιδέα να υπάρξουν φοροαπαλλαγές και άλλα συναφή κίνητρα προς τους ιδιοκτήτες, ιδίως στην περίπτωση που δεν θα εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον.
Τα βήματα που θα ακολουθηθούν
Η περιβόητη πλατφόρμα, στην οποία θα εντάσσονται τα κενά σπίτια και σε Αθήνα και σε Θεσσαλονίκη, θα περιλαμβάνει μία φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους ιδιοκτήτες, τη λίστα με τα άδεια ακίνητα και φυσικά αναλυτικό χάρτη για το πού ακριβώς βρίσκονται.
Έτσι αφού προχωρήσουν τα διαδικαστικά και ο ιδιοκτήτης εκδηλώσει και ενυπόγραφα το ενδιαφέρον του, θα γίνεται ένας επιτόπιος έλεγχος από το κράτος και θα εκτιμάται πόσα χρήματα θα πρέπει να απαιτηθούν για να αναβαθμιστεί-ανακαινιστεί το σπίτι.
Στη συνέχεια θα υπογράφεται μία σχετική σύμβαση ανάμεσα στον εκάστοτε φορέα (διαφορετικός για κάθε πόλη) και τον ιδιοκτήτη, στην οποία θα αναφέρεται ρητώς ότι θα παραχωρεί το σπίτι του προς ενοικίαση με χαμηλό μίσθωμα για τα επόμενα 8-11 χρόνια.
Από εκεί και πέρα θα αποφασίζει το κράτος ποιους θα βάλει στο κάθε σπίτι. 
Όλοι οι “καλοθελητές” λειτουργούν με βάση τις συγκυρίες! Έτσι και εδώ ως πρώτη δικαιολογία για να φέρουν το παραπάνω μέτρο χρησιμοποιείται η εκτίναξη των ενοικίων και η εν τη γενέσει της πρόκλησης μίας στεγαστικής κρίσης, η οποία πλήττει κυρίως τη Θεσσαλονίκη.
Σε αυτό θα χρησιμοποιηθούν και τα στοιχεία από την πολύ πρόσφατη Απογραφή με σκοπό να χαρτογραφηθούν με όσο μεγαλύτερη ακρίβεια γίνεται τα κλειστά σπίτια στις δύο μεγαλουπόλεις.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άγριο κράξιμο στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην Αμοργό
31.07.2022 | 20:36
Η πρόεδρος της Δημοκρατίας κάνει διακοπές στο νησί
Οι κάτοικοι και επισκέπτες της Αμοργού επιφύλαξαν «θερμή» υποδοχή στην πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία αυτό το διάστημα βρίσκεται για διακοπές στο νησί των Κυκλάδων.
Ειδικότερα, το βράδυ του Σαββάτου, σε πανηγύρι στα Κατάπολα αναρτήθηκε πανό από παρευρισκόμενους, στο οποίο αναγραφόταν «Ο Βιαστής είναι σπίτι του. Η Δημοκρατία διακοπές. Αλληλεγγύη στο Γ. Μιχαηλίδη», με τους διαμαρτυρόμενους πολίτες από τη μία να καταδικάζουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης τόσο για τον Δημήτρη Λιγνάδη, όσο και για τον -μέχρι προσφάτως- απεργό πείνας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Σήμερα, μπροστά στο πρόσωπο της Αμερικανικής επιθετικότητας, ο λαός της Κίνας πρέπει να ενωθεί, όπως ποτέ άλλοτε!»
31/7/2022  -  23.31 μ.μ.
Πριν καν ν΄ανακοινώσει η Πελόζι ότι θα επισκεφθεί μόνο την Σιγκαπούρη, την Μαλαισία και την Ν. Κορέα, αλλά όχι την Ταϊβάν, η επικεφαλής της κρατικής Γραμματείας των Οικονομικών της Ελβετίας, Μαρί Γκάμπριελ Ινάιχεν Φλέις, έσπευσε ν΄ανακοινώσει ότι σε περίπτωση επίθεσης στην Ταϊβάν, θα επιβληθούν κυρώσεις στην Κίνα, πολύ μεγαλύτερες, απ΄αυτές που επιβλήθηκαν στην Ρωσία!
Καιρός να σηκώσουν τον πλούτο τους, απ΄τις Δυτικές Τράπεζες οι Κινέζοι!
"Σήμερα, μπροστά στο πρόσωπο της Αμερικανικής επιθετικότητας, ο λαός της Κίνας πρέπει να ενωθεί, όπως ποτέ άλλοτε!"



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΜΠΛΟΚΗ της Μόσχας! «Η ΗΓΕΣΙΑ του Κοσόβου να σταματήσει τις προβοκάτσιες κατά των Σέρβων, γιατί...»
Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι πίσω από τις κινήσεις του Κοσόβου βρίσκονται οι ΗΠΑ και η ΕΕ. 
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάλεσε την πολιτική ηγεσία του Κοσόβου να σταματήσει τις προβοκάτσιες, ενώ εκτιμά ότι η απόφαση για αντικατάσταση των σερβικών πινακίδων κυκλοφορίας και των σερβικών αστυνομικών δελτίων ταυτότητας αποτελεί προσπάθεια εκδίωξης του σερβικού πληθυσμού από το Κόσοβο.
Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η Μόσχα ισχυρίζεται ότι, πίσω από τις κινήσεις της Πρίστινας, βρίσκονται οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, τις οποίες καλεί να σεβαστούν τα δικαιώματα των Σέρβων στο βόρειο Κόσοβο.
Η ρωσική διπλωματία χαρακτηρίζει τις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο απόδειξη της αποτυχίας της μεσολαβητικής πρωτοβουλίας της ΕΕ και καλεί την Πρίστινα, τις ΗΠΑ και την ΕΕ «να σταματήσουν τις προκλήσεις και να σεβαστούν τα δικαιώματα των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο».
Σχόλιο της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρίας Ζαχάροβα που διανεμήθηκε χθες Κυριακή το βράδυ στα ρωσικά ΜΜΕ αναφέρει:
«Η απόφαση των ‘αρχών’ στην Πρίστινα να αρχίσουν από την 1η Αυγούστου την εφαρμογή αβάσιμων ‘κανόνων’, που επιβάλλουν διακρίσεις, σχετικά με την εξαναγκαστική αντικατάσταση των προσωπικών εγγράφων και των πινακίδων κυκλοφορίας (των αυτοκινήτων) των Σέρβων της περιοχής είναι ακόμη ένα βήμα προς την εκδίωξη του σερβικού πληθυσμού από το Κοσσυφοπέδιο, την εκτόπιση των θεσμών των Σέρβων του Κοσόβου οι οποίοι διασφαλίζουν την προστασία των δικαιωμάτων των Σέρβων κατοίκων από την αυθαιρεσία των ριζοσπαστών της Πρίστινας με επικεφαλής τον ‘πρωθυπουργό’ Άλμπιν Kούρτι.
Οι ηγέτες του Κοσσυφοπεδίου γνωρίζουν ότι οι Σέρβοι δεν θα μείνουν αμέτοχοι όταν πρόκειται για ευθεία επίθεση στις ελευθερίες τους και σκόπιμα προχωρούν στην όξυνση, προκειμένου να θέσουν σε εφαρμογή σενάριο βίας. Εννοείται ότι στην κόψη του ξυραφιού της επίθεσης βρίσκεται επίσης το Βελιγράδι, το οποίο η Δύση θέλει επιπλέον να ‘εξουδετερώσει’ με τα χέρια των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου.
Καλούμε την Πρίστινα και τις ΗΠΑ και την ΕΕ, που βρίσκονται πίσω της, να σταματήσουν τις προκλήσεις και να σεβαστούν τα δικαιώματα των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο.
Αυτή η εξέλιξη των γεγονότων αποτελεί άλλη μια απόδειξη της αποτυχίας της διαμεσολαβητικής αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι επίσης ένα παράδειγμα ως προς το ποια θέση προετοίμασαν για τη Σερβία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προτείνοντας στο Βελιγράδι να συμφιλιωθεί de facto με τη στέρηση των δικαιωμάτων των συμπατριωτών του».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ από την Κίνα! «ΑΝ Η ΠΕΛΟΖΙ πάει στην Ταιβάν, αυτό σημαίνει πόλεμο...»
31/7/2022  -  19.28 μ.μ.
Αγωνία για την παγκόσμια ειρήνη καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόεδρος του Αμερικανικού Κογκρέσου Νάνσι Πελόζι θα επισκεφτεί τελικά την Ταιβάν παρά τις κινεζικές προειδοποιήσεις που φτάνουν μέχρι τον πόλεμο. 
Σαφή προειδοποίηση προς οποιονδήποτε επιχειρήσει «να χωρίσει την Κίνα από την Ταϊβάν», τουλάχιστον όπως το αντιλαμβάνονται οι Κινέζοι, απεύθυνε το κινεζικό υπουργείο Άμυνας.
Όπως ανέφερε ο Κινέζος υπουργός Άμυνας Wei Fenghe μετά την συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του Lloyd Austin δήλωσε:
«Εάν κάποιος τολμήσει να χωρίσει την Ταϊβάν από την Κίνα τότε οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα διστάσουν να ξεκινήσουν πόλεμο όποιο κόστος αυτό μπορεί να έχει».
Παρά τις πληροφορίες ότι η Ν. Πελόζι δεν θα επισκεφθεί τελικά την Ταϊβάν η υπόθεση παραμένει στον «αέρα» καθώς όπως αναφέρει ο Olivier Guitta επικεφαλής του ιδρύματος GlobalStrat το ταξίδι της προέδρου του Αμερικανικού Κογκρέσου θα γίνει κανονικά παρά τις κινεζικές προειδοποιήσεις.
Κίνα σε ΗΠΑ: «Μην πείτε ότι δεν σας προειδοποιήσαμε»
Την ίδια ώρα η Κίνα διεξάγει ασκήσεις με πραγματικά πυρά σε ύδατα κοντά στο νησί Pingtan της επαρχίας Fujian, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το αυτοδιοικούμενο νησί της Ταϊβάν.
Τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκαν αμερικανικά πολεμικά πλοία να προσεγγίζουν τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας καθώς οι εντάσεις εκτινάσσονται στα ύψη λόγω της επίσκεψης Πελόζι και φοβούνται ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε πόλεμο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«10.337.500 $ αποζημίωση στους Υγειονομικούς στο Σικάγο των ΗΠΑ που αρνήθηκαν €μVολιασμό γιατί το σκεύασμα περιέχει στοιχεία εμβρυϊκών κυττάρων από εκτρώσεις!»
31/7/2022  -  10.10 π.μ.
Οι εργαζόμενοι υγειονομικοί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου NorthShore University HealthSystem (Σικάγο, ΗΠΑ), που απολύθηκαν για "άρνηση εμβολιασμού" με το πειραματικό σκεύασμα (όπως διευκρινίζουν οι ίδιες οι πολυεθνικές Big Pharma), έλαβαν ως αποζημίωση το ποσό των 10,3 εκατομμυρίων δολαρίων.
Το Liberty Counsel (οργανισμός θρησκευτικής ελευθερίας) κέρδισε την πρώτη Ομαδική Αγωγή σε εθνικό επίπεδο υπέρ των εργαζομένων στον Τομέα της Υγείας του NorthShore University HealthSystem, οι οποίοι είχαν μηνύσει το ίδρυμα επειδή αρνήθηκε να τους απαλλάξει από τις απαιτήσεις εμβολιασμού για θρησκευτικούς λόγους.
Η συλλογική δράση εναντίον του NorthShore University HealthSystem επηρεάζει περισσότερους από 500 εργαζομένους στον τομέα της υγείας (εν υπηρεσία και πρώην) που υφίστανται παράνομες διακρίσεις, στους οποίους αρνήθηκαν θρησκευτικές εξαιρέσεις από την απαίτηση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.
Ο συμφωνημένος διακανονισμός αποζημίωσης κατατέθηκε (29 Ιούλη 2022) στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Βόρειας Περιφέρειας του Ιλινόις. Ως αποτέλεσμα της συμφωνίας, η NorthShore θα πληρώσει 10.337.500 $ για να αποζημιώσει αυτούς τους εργαζομένους στον Τομέα της Υγείας που έχουν πέσει θύματα θρησκευτικών διακρίσεων και που έχουν τιμωρηθεί για την άρνηση λήψης μιας ένεσης που σχετίζεται με στοιχεία εμβρυϊκών κυττάρων από εκτρώσεις.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφού δεν μπόρεσαν να εξοντώσουν την Ρωσία... επιχειρούν τώρα νέα προβοκάτσια, εναντίον της Κίνας!
31/7/2022  -  8.06 π.μ.
Η έναρξη των αιφνιδιαστικών ασκήσεων του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας...
Απογείωση πολεμικών ελικοπτέρων Harbin Z-19 της 72ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού της Ζώνης Διοίκησης Ανατολικής Μάχης PLA (επιχειρησιακή ζώνη - Ταϊβάν και Στενό της Ταϊβάν). Επαρχία Φουτζιάν. 30 Ιουλίου 2022.
 Η κατάσταση έχει ξεφύγει.
Οι ΗΠΑ δεν θα παραδώσουν εύκολα την πρωτοκαθεδρία τους, στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, αν πρώτα δεν καταστρέψουν ολόκληρο τον κόσμο και δεν αυτοκαταστραφούν.
Αφού δεν μπόρεσαν να εξοντώσουν την Ρωσία, τόσο με την "ΝΑΤΟΪΚΗ ενότητα", σε κυρώσεις και παραδόσεις σύγχρονου στρατιωτικού υλικού δισεκατομμυρίων, στους αντιπροσώπους τους του ΟυκροΡάιχ, επιχειρούν τώρα νέα προβοκάτσια, εναντίον της Κίνας.
Αν και αναγνωρίζουν την ισχύ του Κινεζικού δόγματος "Μία Κίνα, δύο συστήματα", στέλνουν την Πρόεδρο της Βουλής τους, Νάνσι Πελόζι, στην Ταϊβάν και το αεροπλανοφόρο τους "Ρόναλντ Ρίγκαν", εξοπλισμένο με ατομικά όπλα, στην θάλασσα της Νότιας Κίνας.
Η Πελόζι, 3η στην ιεραρχία των ΗΠΑ, αναχώρησε σήμερα, για την Ταίβάν, παρά τις προειδοποιήσεις του Προέδρου της Κίνας Σι Τζι Πίνγκ, ότι "η Κίνα δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και οι ΗΠΑ καλό θα είναι να μην παίζουν με την φωτιά, γιατί θα καούν".
Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της επίσκεψης της Πελόζι, η στρατιωτική μονάδα του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας , (PLA), δημοσίευσε ένα σύντομο μήνυμα στον επίσημο λογαριασμό της στο κοινωνικό δίκτυο Weibo: 备战!(Προετοιμαστείτε για πόλεμο!)
Ανακοινώθηκε, παράλληλα, η διενέργεια στρατιωτικών ασκήσεων με πραγματικά πυρά στην Φουτζιγιάμα, 120 χιλιόμετρα μακριά, από την Ταϊβάν, ενώ παρακολουθείται, ανελλειπώς το αεροπλανοφόρο ¨Ρόναλντ Ρήγκαν".
Την πτήση του στρατιωτικού αεροπλάνου, που μεταφέρει την Πελόζι παρακολουθούν σχεδόν 38.000 άτομα.
Αναμένουμε τις εξελίξεις.