Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Πεμπτη 11 Αυγουστου 2022


11/8/2022  -  9.00 π.μ.

Real fm πριν λίγο..

"Μας στέλνει καλημέρα ακροατής από την Στουγκάρδη, όπου βρίσκονται 3.500 γιατροί από την Ελλάδα."



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διχασμένη η Ελλάδα.

Οι μισοί θέλουν να πέσει ο Μητσοτάκης και οι άλλοι μισοί να φύγει μόνος του…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



[Αφού -να τα λέμε κι αυτά- είχαμε αποδεχτεί να δίνουμε αναφορά ανά πάσα στιγμή για, την ώρα που πετάμε τα σκουπίδια, το πότε βγάζουμε το σκύλο βόλτα, το πόσο συχνά επισκεπτόμαστε τη γιαγιά μας ή κάνουμε τζόκινγκ, και με πόσες δόσεις εμβολιαστήκαμε ή δεν εμβολιαστήκαμε, φυσιολογικό το βρίσκω να πήραν τα μυαλά τους αέρα και να προχώρησαν σε ολική παρακολούθηση μέσα από τα κινητά μας! Αφού κατάπιαμε την παρακολούθηση από τον Πιερακάκη για... "υγειονομικούς" λόγους, να μην τη φάμε την υποκλοπή τώρα για "εθνικούς"; Μην είμαστε και παράλογοι. Αν είναι να αντιδράσουμε.. καλύτερα να αντιδρούμε με το παραμικρό, με το πρώτο δείγμα (πχ την εισβολή στο σπίτι στο Κουκάκι) και να μην περιμένουμε να σφίξει πρώτα η θηλιά στο λαιμό του καθενός.]



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξέρω πολλούς.. εκβιαστηκαν και θα έμεναν χωρίς δουλειά....

Αλλά και πολλούς που το έκαναν γιατί έφαγαν το παραμύθι και άλλους για να μην πληρώνουν τα τεστ.....

Ξέρω και μια περίπτωση που σταμάτησε στην πρώτη ένεση γιατί είχε παρενέργειες και πήγε στο "νοσοκομείο" και τα έκανε λίμπα γιατί δεν της συμπλήρωναν την κίτρινη κάρτα...αυτή είχε φάει το παραμύθι της ψευτοπανδημιας άλλα ξύπνησε απότομα όταν είδε τι αντιμετώπιση είχε από τους Μengele.

Ξέρω νέα κορίτσια που κάνανε 2 δόσεις και λένε είναι συνέχεια άρρωστες και δεν νιώθουν καλά. Άλλες που μετάνιωσαν με το που το έκαναν. Άλλοι πχ. ένας ταξιτζής που είναι ο μόνος στην οικογένειά του που το έκανε γιατί δεν έμπαινε κανένας στο ταξί και του ζητούσαν πιστοποιητικό...σε ένα χωριό...έκανε δύο εβδομάδες να συνέλθει από την 2η δόση και πήγε και έκανε και 3η....έχει καταλάβει ότι θα πεθάνει. Μου το είπε ο ίδιος...εβριζε τους γιατρούς, ήταν έξαλλος...

Ένας φίλος μου κομμωτής...τι τον έκανα για να μην το κάνει...του έστειλα αποδείξεις για την ανυπαρξία των ιών για την τεχνολογία των ενέσεων ... Τίποτα ...το έκανε...πριν κάνα δίμηνο τον είδα... φιμωμενο....τελικά είχες δίκιο, μου είπε...είναι για μείωση του πληθυσμού....

Άλλος φίλος από Αθήνα που έχει τεράστιο κύκλο μου είπε ότι από την αρχή του χρόνου έχει χάσει πολλους γνωστούς από καρδιά. Από την μια μέρα στην άλλη...μιλάμε για 30ρηδες και 40ρηδες....χώρια πόσοι με παρενέργειες.....

Αρκετοί έχουν καταλάβει τι παίζει αλλά δεν νομίζω να αντιδράσουν όπως θα έπρεπε...

Και άλλη μία περίπτωση.... μάνα 3 παιδιών. Σαραντάρα. Μόνο μια δόση και σταμάτησε η περίοδός της. Μου είπε δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει άλλη. Βασικά γνωρίζω τόσα περιστατικά που χρειάζονται ώρες ολόκληρες για να τα γράψω.... Ένα χάος….



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λίγα λόγια για το θεσμικό πλαίσιο των "συνακροάσεων" . 1)Μέχρι το 2021 ο παρακολουθούμενος μπορούσε να μάθει λεπτομέρειες από την ΑΔΑΕ, ποιος και γιατί τον παρακολουθούσε. Το 2021 η κυβέρνηση έφερε το άρθρο 87 του νόμου 4790/2021 και πλέον δεν υποχρεούται κανείς να δώσει εξηγήσεις .Η αλλαγή έγινε όταν ο δημοσιογράφος Κουκάκης ,που ερευνούσε τις χαριστικές διαγραφές δανείων από συστημική τράπεζα , έμαθε ότι παρακολουθούνταν το κν του. Οταν ζήτησε νομίμως να λάβει εξηγήσεις οι άριστοι άλλαξαν τον νόμο και η ΑΔΑΕ δεν έχει δυνατότητα πλέον. 2)Λένε οι κυβερνητικοί ότι ο νόμος 2225/1994 δεν κάνει διακρίσεις σε βουλευτές -ευρωβουλευτες και απλούς πολίτες .ΟΜΩΣ εκτός από τον 2225/94 υπάρχει το άρθρο 19 του Σ , το 8 της ΕΣΔΑ, το 61 του Σ το 29 του Σ, κλπ δηλαδή νομοθετήματα με ανώτερη ισχύ του απλού νόμου .Με απλά λόγια αν δεν φέρουν αποδείξεις ότι ο Ανδρουλάκης είναι κατάσκοπος , πρέπει να πάνε όλοι κατηγορούμενοι .3)Ο Κυριάκος ο Οικονόμου και πολλοί βουλευτές μίλησαν για "νόμιμη συνακρόαση" ΟΜΩΣ ο ίδιος ο 2225/94 στο άρθρο 5 θέτει όριο τους 2 μήνες ο Ανδρουλάκης είχε κοριό για 3 μήνες .Ο πρωθυπουργός πρακτικά έδωσε όλη την ΕΥΠ και κανονικά πρέπει να πάνε όλοι κατηγορούμενοι αφού στο 2μηνο έπρεπε να ξανακάνουν από την αρχή την διαδικασία για να είναι νόμιμοι. Τέλος ολόκληρος Πρωθυπουργός μίλησε για ανώτατο 'εισαγγελικό λειτουργό" ο εφετών δεν είναι ανώτατος ,τόσους νομικούς έχει η ΝΔ κρίμα ο Πρωθυπουργός να πετάει τέτοια τούβλα .



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δρ Άρντις: H ρεμδεσιβίρη παίζει βασικό ρόλο στους νοσοκομειακούς θανάτους που σχετίζονται με τον ΚΟΒΙΝΤ «Τα νοσοκομεία έχουν γίνει τα νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά αντί να σέρνουν τους ανθρώπους μέσα με τρένα, οι άνθρωποι μπαίνουν μέσα με τη θέλησή τους, επειδή νομίζουν ότι θα λάβουν βοήθεια, αλλά δολοφονούνται»...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΚΥΡΙΟ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Κατ εφαρμογή του Άρθρου 40 παρ. 1 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, σαν υπεύθυνος Πολίτης σας καταγγέλλω ότι:

Η Ιατρός Κα Ματίνα ΠΑΓΩΝΗ σε Συνέντευξή της στήν ΕΡΤ την 10-8-2022 εδήλωσε ότι από την αρχή της εμφάνισης του COVID-19 στhν Ελλάδα ήταν αντίθετη στoν τρόπο της καταγραφής των Θανάτων γιατί κατεγράφοντο Θάνατοι Ανθρώπων χωρίς να επέρχονται από αυτήν την αιτία αλλά που απλώς έφεραν και αυτόν τον ΙΟ. και ότι αυτό ήταν ένα ΛΑΘΟΣ. Αυτήν την καταγραφή όμως όριζαν τα Πρωτόκολλα και, εν πάσει περιπτώσει, δεν έχει νόημα τώρα να αλλάξει!

Κύριε Εισαγγελέα ακριβώς το ίδιο είχε δηλώσει Δημόσια και ο έτερος Ιατρός Κύριος Σωτήρης ΤΣΙΟΔΡΑΣ στό ξεκίνημα αυτού του Εγκλήματος το 2020 με αποτέλεσμα εγώ τότε και συγκεκριμένα την 14-8-2020 να σας αποστείλω την ΟΜΟΛΟΓΙΑ του, εκτιμώντας ότι είχε περιπέσει σε μια σειρά αδικημάτων που προβλέπονται στόν Ποινικό Κώδικα. Μάταια ανέμενα την ενεργοποίησή σας για έλεγχο των Καταγγελλιών μου εκείνων, και την επιβολή, ενδεχομένως, των προβλεπομένων Ποινών. Σας παραπέμπω, γιά εξοικονόμηση χρόνου, στην τότε καταγγελλία μου. Σήμερα την διευρύνω και κατά της Κυρίας Ματίνας ΠΑΓΩΝΗ, αλλά και γενικότερα κατά ολοκλήρου του Πολιτειακού Προσωπικού διότι:

Οι μεν Γιατροί, όχι μόνον οι πιό πάνω, αλλά όλης της Επιτροπής Εμπειρογνομώνων, με τίς Εισηγήσεις τους αυτές έδωσαν τη δικαιολογία και οι Πολιτικοί, όλων των στη "Βουλή" Πολιτικών Κομμάτων σε αγαστή συνεργασία επέβαλαν στον Ελληνικό Λαό, συνεπώς και σε εμένα, πρωτοφανή μέτρα εξόντωσης, όπως Εγκλεισμό μου στην Κατοικία μου, από την οποία θα μπορούσα να βγω έξω ΜΟΝΟΝ κατόπιν "κυβερνητικής αδείας", απαγόρευση ελεύθερης κίνησης, καταστροφής της οικονομικής μου εξέλιξης με την Καταστροφή της Οικονομίας συνολικά, μέρος της οποίας είμαι ΚΑΙ εγώ, εξευτελισμό πλήρη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ξεκινώντας από το Άρθρο 2 παρ, 1 του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, "για την προστασία της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας, την πλήρη διάλυση του Κοινωνικού Ιστού και όλα αυτά, πολύ συνοπτικά, με την εμφύτευση του ΦΟΒΟΥ που προκαλούσαν μέσω ΚΑΙ της Τηλεοπτικής Οθόνης.

Όσον αφορά την προβολή των ενδεχόμενων Ασυλιών των Βουλευτών, αρκεί να προστρέξουμε στο Άρθρο 62 του Συντάγματος.

Θέλω να ελπίζω ότι μετά και τις τελευταίες αυτές εξελίξεις τις οποίες και πολύ συνοπτικά καταγράφω θα επιληφθείτε ΑΜΕΣΑ γιά να μην θεωρήσω ότι είσαστε ΚΑΙ εσείς Συνεργός στο Έγκλημα.

Κύριε Εισαγγελέα είμαι Πολίτης και εννοώ να σέβομαι αυτή την Ιδιότητά μου.

Στην αποστολή της καταγγελίας μου με τον τρόπο αυτόν την κάνω για να είναι Δημόσια δεδομένου ότι η προηγούμενη και όχι μόνον μία δεν έτυχαν καμίας απολύτως προσοχής. 

Ευχαριστώ γιά την προσοχή σας!

10-8-2022

Αντώνης Παπαντωνίου

Υποναύαρχος Λ.Σ.(ε.α)-Νομικός



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O Μουτούλου Σακούρ, πρώην μέλος του Μαύρου Απελευθερωτικού Στρατού και πατριός του αείμνηστου θρύλου του Hip-Hop, Τουπάκ, κατέθεσε μήνυση κατά της Επιτροπής Αναστολών των ΗΠΑ που του αρνείται την αποφυλάκιση, παρά το γεγονός πως τον Ιούλιο αποκαλύφθηκε ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο καρκίνου του μυελού των οστών, και μετρά λιγότερους από έξι μήνες ζωής.


Oι ΗΠΑ αρνούνται την αποφυλάκιση του ιστορικού μέλους των Μαύρων Πανθήρων, Μουτούλου Σακούρ

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022  -  : 22:39

ΟΜαύρος Πάνθηρας, Μουτούλου Σακούρ, είναι κρατούμενος στις Ομοσπονδιακές φυλακές των ΗΠΑ πάνω από τρεις δεκαετίες. Και σήμερα διεκδικεί, και δικαστικά, να έχει την ίδια αντιμετώπιση με όλους τους υπόλοιπους κρατούμενους: οι ΗΠΑ έχουν δείξει το πιο σκληρό τους πρόσωπο στους αφροαμερικάνους αγωνιστές, αφαιρώντας στην πλειονότητα κάθε δικαίωμα αποφυλάκισης, ακόμη και αν είναι υπέργηροι, ακόμη κι αν πάσχουν από ανίατες νόσους.

Ο Μουτούλου Σακούρ, συνελήφθη το 1986, αναλαμβάνοντας την πλήρη ευθύνη για τις πράξεις του, έξι χρόνια αφότου -ως μέλος του Μαύρου Απελευθερωτικού Στρατού- συμμετείχε στην απαλλοτρίωση χρηματαποστολής, αξίας 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Κατά τη συμπλοκή, τραυματίστηκε ένας φρουρός και σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί. Στο δικαστήριο, καταδικάστηκε με το νόμο περί συμμοριών (Racketeer Influenced and Corrupt Organization, RICO). Για την κυβέρνηση των ΗΠΑ οι Μαύροι Πάνθηρες και ο Μαύρος Απελευθερωτικός Στρατός ήταν «συμμορίτες».

Στη δίκη-παρωδία, ασύνδετα με αυτόν στοιχεία που «ανεβρέθησαν» με ύποπτο τρόπο, έκριναν την καταδίκη του. Μεταξύ όλων των άλλων, η κυβέρνηση των ΗΠΑ στήριξε τις κατηγορίες στις πληροφορίες έμμισθου χαφιέ που ισχυρίστηκε ότι συμμετείχε στις ενέργειες για τις οποίες κατηγορήθηκε ο Σακούρ και ο οποίος έλαβε αμοιβή 110.000 δολαρίων και εξέτισε μειωμένη ποινή για την συνεργασία του με τις αρχές. Ανακοινώνοντας την καταδίκη του Μουτούλου, ο δικαστής Τσαρλς Χέιτ παραδέχθηκε ότι ο Σακούρ είχε παρανόμως στοχοποιηθεί από το Πρόγραμμα Αντικατασκοπείας του FBI για την εξουδετέρωση των ηγετών του μαύρου, του ινδιανικου και του κομμουνιστικού κινήματος, COINTELPRO.

Με βάση τους ισχύοντες ομοσπονδιακούς νόμους των ΗΠΑ, ο Μουτούλου Σακούρ θα έπρεπε να αποφυλακιστεί το 2016. Κάτι που δε συνέβη ποτέ. Τα αιτήματά του έχουν απορριφθεί επανειλημμένα. Έλαβε την ένατη άρνηση αναστολής του τον Ιανουάριο του 2021. Τον Ιούλιο που μας πέρασε, ζήτησε να αποφυλακιστεί για ανθρωπιστικούς λόγους: έχει διαγνωστεί με καρκίνο των οστών, ζυγίζει μόλις 56 κιλά, δεν δύναται καν να σηκωθεί από το κρεβάτι. Του το αρνήθηκαν, γιατί «είναι ακόμη ικανός να διαπράξει αδίκημα». Σε αυτή την κατάσταση, συνεχίζει να αγωνίζεται: αποφάσισε και κατέθεσε αγωγή κατά της Επιτροπής Αναστολών των ΗΠΑ και του Γραφείου Φυλακών, για τις άδικες και απάνθρωπες αρνήσεις.

Η προσφυγή του Σακούρ

Ανήμερα των 72ων γενεθλίων του, στις 8 Αυγούστου, η υπεράσπιση του Σακούρ κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης με βάση το habeas corpus στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ανατολικής Περιφέρειας του Κεντάκι. Η νομική προσφυγή αμφισβητεί την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών των Ηνωμένων Πολιτειών, γιατί κατ’ ουσίαν του στερεί τα συνταγματικά του δικαιώματα.

Η προσφυγή αναφέρει ότι η Επιτροπή Αποφυλάκισης παραβίασε το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών κρίνοντας ότι ο Σακούρ είναι πιθανό να διαπράξει έγκλημα κατά την αποφυλάκιση του, παρότι όλα τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι δεν αποτελεί κίνδυνο για κανέναν. Το μόνο επικίνδυνο είναι η σκέψη και η πολιτική του στάση, που επισήμως δεν θεωρούνται εγκλήματα. Η προσφυγή επικαλείται την ηλικία του Σακούρ, την κατάσταση της υγείας του, τη θετική συμπεριφορά του στη φυλακή, όπου σπούδασε και βοήθησε και άλλους να σπουδάσουν και να στηριχθούν, στάση που κέρδισε την υποστήριξη του νυν και πρώην προσωπικού της φυλακής, την προηγούμενη παραδοχή των πράξεών του, καθώς και το γεγονός ότι η αξιολόγηση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ τον έχει κατατάξει στη χαμηλότερη κατηγορία κινδύνου για υποτροπή.

Ο Σακούρ και η νομική του ομάδα έχουν επίσης ζητήσει από την Επιτροπή να επανεξετάσει την προηγούμενη άρνησή της με βάση νέες πληροφορίες σχετικά με την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του, καθώς οι διαδικασίες της Επιτροπής Αναστολών επιτρέπουν στους Επιτρόπους να τροποποιήσουν προηγούμενη απόφαση όταν «παρέχονται στην Επιτροπή νέες πληροφορίες ουσιαστικής σημασίας που είναι ευνοϊκές για τον κρατούμενο, συμπεριλαμβανομένων ιατρικών πληροφοριών, ή άλλες έκτακτες και ενδεικτικές επιτακτικής ανάγκης πληροφορίες». Η Επιτροπή έχει δηλώσει ότι εξετάζει το αίτημα, αλλά δεν έχει κάνει ακόμη καμία ενέργεια ούτε έχει ανακοινώσει κάποια απόφαση.

«Το Σύνταγμα εμποδίζει τα συμβούλια αναστολών να λαμβάνουν αποφάσεις που είναι αυθαίρετες, παράλογες και βασίζονται σε λανθασμένες πληροφορίες. Αυτό ακριβώς έκανε η Επιτροπή Αποφυλάκισης των Ηνωμένων Πολιτειών στην περίπτωση του Δρ Μουτούλου Σακούρ» αναφέρει ένας εκ των συνηγόρων του, Μπραντ Τόμσον, στην ιστοσελίδα Bail Out the People, προσθέτοντας πως «ο Σακούρ βρίσκεται στο τέλος της ζωής του και δεν αποτελεί καμία απολύτως απειλή για κανέναν. Ο ομοσπονδιακός νόμος και η δημόσια πολιτική υποστηρίζουν ότι τα άτομα σε αυτή την κατάσταση μπορούν και πρέπει να αφεθούν ελεύθερα, ώστε να περάσουν τις τελευταίες τους ημέρες στο σπίτι, με τους αγαπημένους τους … Σήμερα, ο Σακούρ γίνεται 72 ετών και υπάρχει σχεδόν μηδενική πιθανότητα να ζήσει τα 73 του χρόνια. Δεν του επιβλήθηκε θανατική ποινή, αλλά αυτό ακριβώς θα συμβεί αν η Επιτροπή Αναστολών των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες δεν ενεργήσουν γρήγορα και δεν εφαρμόσουν δίκαια το νόμο για τον Σακούρ».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Η Κούβα καταδικάζει τις στρατιωτικές ενέργειες του Ισραήλ κατά της Παλαιστίνης

Βηρυτός, 10 Αυγούστου (Prensa Latina) Ο επικεφαλής της κουβανικής αποστολής στον Λίβανο, Χόρχε Λεόν, καταδίκασε σήμερα τις πρόσφατες στρατιωτικές ενέργειες του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον Παλαιστίνιο πρεσβευτή στον Λίβανο, Ασχραφ Ναμπούρ, ο κουβανός διπλωμάτης επαναβεβαίωσε την αλληλεγγύη του προς τον αδελφό λαό μπροστά στα εγκλήματα και τις επιθέσεις του Ισραήλ στα κατεχόμενα εδάφη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Λεόν επανέλαβε τα συλλυπητήριά του για το θάνατο της Παλαιστίνιας δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Ακλέχ , που δολοφονήθηκε στις 11 Μαΐου ενώ κάλυπτε μια ισραηλινή επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό Τζενίν, στα βόρεια της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Καλωσοριζοντάς τον Ο Πρέσβης Ναμπούρ ευχαρίστησε την Κούβα για την υποστήριξη, ενώ επεσήμανε την αδερφοσύνη των δύο λαών. 

Με την ευκαιρία, τα δύο μέρη τάχθηκαν υπέρ της ενίσχυσης της υπάρχουσας αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ Κούβας και Παλαιστίνης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



11/8/2022   -   4.00 π.μ.

- Ενημέρωση για τα νέα από το μέτωπο του Ντονμπάς… 

- Οι βομβαρδισμοί του Ντονιέτσκ και των γύρω πόλεων από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ασφαλώς και δεν αποτελεί πλέον, με την κλασική έννοια του όρου, «είδηση»... Ο βομβαρδισμός, ωστόσο, εργοστασίου ζυθοποιίας μέσα στην πόλη του Ντονιέτσκ και, κυρίως, το πλήγμα σε αγωγό μεταφοράς αμμωνίας, αποτελεί και με το παραπάνω... Αφενός γιατί υπήρξαν 1 νεκρός και 2 τραυματίες εργαζόμενοι της ζυθοποιίας, αφετέρου γιατί στον ουκρανό του Ντονιέτσκ υψώθηκε τοξικό νέφος σε ακτίνα 2 χλμ. από την τοποθεσία του εργοστασίου. Για κάθε παρόμοιο περιστατικό, το εργοστάσιο παραγωγής fake news των χουνταίων του Κιέβου θα διαδίδει μία ανάλογη ψευδή πληροφορία, με σκοπό να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, πρωτίστως μέσα στην Ουκρανία και δευτερευόντως στη λεγόμενη «συλλογική Δύση». 

- Παρέκβαση από τη «στενή» ειδησεογραφία: Από την πλευρά μου θεωρώ πλέον τους οπαδούς των «ίσων αποστάσεων» σε έναν βαθμό χειρότερους και πιο επικίνδυνους και από τους οπαδούς του «Slava Ukraini», αφού πολλοί από τους τελευταίους είναι απλώς «θύματα» του πληροφοριακού πολέμου και της συστηματικής πλύσης εγκεφάλων που πραγματοποιείται από τα δυτικά ΜΜΕ. Αντιθέτως, οι «ισαποστάκηδες» προσπαθούν να προσδώσουν στα λεγόμενά τους ιδεολογικό και πολιτικό «μανδύα», συχνά με στρεβλώσεις τις ίδιας της μαρξιστικής-λενινιστικής θεωρίας ή, ακόμη χειρότερα, αποκρύπτοντας σκοπίμως σημαντικές ιστορικές παραμέτρους που οδήγησαν τα γεγονότα στη σημερινή κατάσταση... 

- Ο αριθμός των πολιτών της ΛΔ Ντονιέτσκ που έχει πέσει θύμα των διαβόητων (και απαγορευμένων ναρκών-«πετάλων» (Lepestok) έχει φτάσει τους 35, ένας από αυτούς έχει υποκύψει στα τραύματά του.

- Στη ΛΔ Λουγκάνσκ 2 μέλη συνεργείου αποκατάστασης βλαβών της τοπικής εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας σκοτώθηκαν και 1 τραυματίστηκε βαριά, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν έπεσε πάνω σε αντιαρματική νάρκη, τοποθετημένη δίπλα σε σταθμό υψηλής τάσης, σε δασική περιοχή κοντά στο χωριό Σμολιανίνοβο, στα περίχωρα του Λισιτσάνσκ.

- Χτες το πρωί ανακοινώθηκε ο απολογισμός των θυμάτων των ουκρανικών βομβαρδισμών στη ΛΔ Ντονιέτσκ για την προχτεσινή μέρα (09/08): 2 νεκροί και 20 τραυματίες.

- 326 μετασχηματιστές του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στη ΛΔ Ντονιέτσκ έχουν καταστραφεί από πυρά των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, με αποτέλεσμα 42.807 παροχές στην περιοχή να είναι χωρίς ρεύμα, σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας της ΛΔ.

- Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της ρωσικής Εθνοφρουράς, κατά τις τελευταίες 2 εβδομάδες τα drones της υπηρεσίας αποκάλυψαν τις θέσεις 55 ουκρανικών στόχων στο έδαφος της ΛΔ Λουγκάνσκ, μεταξύ αυτών θέσεις πυροβόλων και τεθωρακισμένων, αλλά και ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων. Οι συντεταγμένες των παραπάνω στόχων δόθηκαν αρμοδίως στο ρωσικό πυροβολικό και τη ρωσική αεροπορία. Όλοι οι παραπάνω στόχοι εξουδετερώθηκαν πλήρως, αναφέρει η ανακοίνωση.

- Οι απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κατά το τελευταίο 24ωρο στις μάχες του εναντίον των δυνάμεων της ΛΔ Λουγκάνσκ ανέρχονται σε 35 νεκρούς στρατιωτικούς και κατεστραμμένα 3 τανκ, 4 ΤΟΜΠ (BTR) και 5 στρατιωτικά αυτοκίνητα διαφόρων ειδών και χρήσεων.

- 3 σημεία συγκέντρωσης πυρός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, καθώς και 2 ΤΟΜΠ (BTR), 1 τεθωρακισμένο τροχοφόρο και 1 αποθήκη πυρομαχικών πεδίου μάχης καταστράφηκαν από τις δυνάμεις της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της ΛΔ Ντονιέτσκ κατά το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τελευταίας, Εντουάρντ Μπασούριν. 2 νεκροί λαϊκοί πολιτοφύλακες και 5 τραυματίες είναι ο απολογισμός των απωλειών των δυνάμεων της ΛΔ Ντονιέτσκ κατά το περασμένο 24ωρο.

- Ηχηρή δήλωση από τον ηγέτη της ΛΔ Ντονιέτσκ Ντενίς Πουσίλιν, ο οποίος κατηγόρησε ευθέως τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και τον περίγυρό του ως έχοντες άμεση σχέση με τα εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου εναντίον του άμαχου πληθυσμού του Ντονμπάς.

- Επίσης σύμφωνα με τον Ντενίς Πουσίλιν, το πρώτο διεθνές δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου στην περιοχή θα διεξαχθεί στη Μαριούπολη. Η έναρξη των εργασιών του τοποθετείται μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

- Ο αριθμός των θυμάτων από την περιβόητη ουκρανική πυραυλική επίθεση στις φυλακές της Γελένοφκα ανέρχεται, σύμφωνα με εξακριβωμένα στοιχεία σε 51 νεκρούς και 142 τραυματίες κρατουμένους. Η Γενική Εισαγγελία της ΛΔ Ντονιέτσκ έχει ήδη χαρακτηρίσει τον βομβαρδισμό αυτό ως «τρομοκρατική ενέργεια».

- Σύμφωνα με τον αντισυνταγματάρχη της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της ΛΔ Λουγκάνσκ Αντρέι Μάροτσκο, οι υπηρεσίες πληροφοριών της ΛΔ συγκέντρωσαν δεδομένα, βάσει των οποίων οι ουκρανικές στρατιωτικές μονάδες έχουν λάβει την εντολή της ναρκοθέτησης «εξ αποστάσεως» των πεδίων όπου διεξάγονται οι σημαντικότερες μάχες αυτή την περίοδο, κυρίως δε στο Σολεντάρ και το Αρτιόμοφσκ (Μπάχμουτ).

- Πάμε στα χτυπήματα της ρωσικής αεροπορίας κατά το 24ωρο που πέρασε: 100 περίπου Ουκρανοί στρατιωτικοί εξουδετερώθηκαν από πυραυλικά πλήγματα από αέρος στην Περιφέρεια του Χαρκόβου. Κατά το ίδιο τρόπο εξουδετερώθηκαν περί τους 30 Ουκρανούς στρατιωτικούς και καταστράφηκε μια αποθήκη πυρομαχικών στην Κρασνογκόροφκα της ΛΔ Ντονιέτσκ. 3 ουκρανικά πολεμικά αεροσκάφη, 1 MiG-29, 1 Su-27 και 1 Su-25, καταστράφηκαν σε αερομαχίες πάνω από την Περιφέρεια του Νικολάγεφ. Επίσης, το 70% του ανθρώπινου δυναμικού της 56ης Μεταφερόμενης Ταξιαρχίας Πεζικού των VSU εξουδετερώθηκε, κάτι που την καθιστά ουσιαστικά μη μάχιμο σώμα...

- Το 1 από τα 3 αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Gepard (παραγωγής Γερμανίας) που παρέλαβε πριν από 2 μέρες η Ουκρανία αποτελεί... παρελθόν, πριν ακόμη χρησιμοποιηθεί στο πεδίο της μάχης, αφού καταστράφηκε από πυρά του ρωσικού πυροβολικού στην περιοχή Νοβοπάβλοφκα της Περιφέρειας Νικολάγεφ.

- 39 Ουκρανούς χειριστές drones ανακάλυψε και εξουδετέρωσε η ρωσική Εθνοφρουρά στο έδαφος της ΛΔ Λουγκάνσκ. Επίσης τα ολμοβόλα της υπηρεσίας στην περιοχή κατέστρεψαν ένα κέντρο διοίκησης ουκρανικής στρατιωτικής μονάδας και ένα ουκρανικό αμφίβιο τεθωρακισμένο όχημα ανίχνευσης BRDM.

- 9 ουκρανικά drones, 2 βαλλιστικοί πύραυλοι Tochka-u, 7 βλήματα πυραύλων HIMARS και 4 βλήματα πυραύλων Smerch ήταν τα χτεσινά «θύματα» της ρωσικής αντιπυραυλικής άμυνας στη ζώνη των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

- Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ρωσικής Κρατικής Δούμας (Βουλής) Ιρίνα Γιαροβάγια, «ο Λευκός Οίκος καθορίζει τους στόχους των πληγμάτων του καθεστώτος του Κιέβου και η πολιτική των ΗΠΑ εισήλθε στην πιο απαγορευμένη και επικίνδυνη ζώνη της πυρηνικής τρομοκρατικής απειλής». Η δήλωση αυτή ήλθε ως σχόλιο για τη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ, ότι «θα πρέπει η Ρωσία να επιστρέψει στην Ουκρανία τον πλήρη έλεγχο του ΑΗΣ του Ζαπορόζιε».

- Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν δήλωσε στη Ρίγα, όπου συναντήθηκε με τον Λετονό ομόλογό του Άρτις Πάμπρικς, ότι οι ΗΠΑ «βοηθούν την Ουκρανία να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία σύμφωνα με τα αιτήματα του Κιέβου» και ότι «οι ΗΠΑ και άλλες χώρες θα εξακολουθούν να "βοηθούν" την Ουκρανία "όσο χρειαστεί"». (Στγ: Κοινώς... μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό!!!).

- Ο επικεφαλής του Πενταγώνου δήλωσε επίσης, ότι οι ΗΠΑ προμηθεύουν την Ουκρανία με όπλα που απέδειξαν την αποτελεσματικότητά τους στο πεδίο της μάχης και θα συνεχίσουν να την προμηθεύουν με αυτά. (Στγ: Ειδικά στην εξολόθρευση αμάχων, τα νέα όπλα που προμήθευσαν οι ΗΠΑ την Ουκρανία έχουν δείξει, όντως, υψηλότατο βαθμό αποτελεσματικότητας... Καθίκια!!!).

- Η κυβέρνηση της Σουηδίας (Στγ: νέου μέλους του ΝΑΤΟ, μην ξεχνιόμαστε!) αποφάσισε την αποστολή στην Ουκρανία στρατιωτικής και οικονομικής «βοήθειας» ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ, ενώ η Δανία αποστέλλει, σύμφωνα με δήλωση του Υπουργού Άμυνας της χώρας Μόρτεν Μπέντσκοφ, 130 στρατιωτικούς εκπαιδευτές στη Βρετανία, για την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτικών. (Στγ: Εάν... υπάρχουν, σε λίγο καιρό!!!).

- Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός είναι πρόθυμος να συμμετάσχει στη διαδικασία απελευθέρωσης των 67 Ρώσων ναυτικών που βρίσκονται σε πλοίο στο ουκρανικό λιμάνι του Ιζμαήλ, κοντά στην Οδησσό, σύμφωνα με τον επίσημο εκπρόσωπο του οργανισμού Έβαν Γουότσον.

- Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, οι δυνάμεις του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων της ΛΔ Ντονιέτσκ κατάφεραν να σταματήσουν τη διαρροή αμμωνίας στο εργοστάσιο ζυθοποιίας που χτυπήθηκε νωρίτερα από ουκρανικά πυρά και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 1 και τον τραυματισμό 2 εργαζομένων στην επιχείρηση.

- Σύμφωνα με τον ηγέτη της ΛΔ Ντονιέτσκ Ντενίς Πουσίλιν, ο αριθμός των 266 απελευθερωμένων κατοικημένων σημείων της περιοχής συνιστά το 50% επί του συνόλου αριθμητικά, αλλά πληθυσμιακά το ποσοστό είναι κατά πολύ μεγαλύτερο. 

- Ο Πουσίλιν αναφέρθηκε επίσης στις βασικές κατευθύνσεις όπου δίνονται οι μάχες τον τελευταίο καιρό. Για την κατεύθυνση της Αβντέγεφκα, ο Πουσίλιν αναφέρθηκε στη σημασία της απελευθέρωσης των Πέσκι και στο ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν υποχωρήσει στο Περβομάισκ, όπου όμως οι οχυρώσεις είναι αδύναμες, κάτι που δεν αποκλείει την περαιτέρω υποχώρηση των ουκρανικών δυνάμεων στα μετόπισθεν.

- Για το Σολεντάρ και το Αρτιόμοφσκ (Μπάχμουτ) ο Πουσίλιν είπε ότι υπάρχει προώθηση των συμμαχικών δυνάμεων, το ίδιο και στην Μάργινκα και την Κρασνογκόροφκα. Ο Πουσίλιν επισήμανε ότι ανασχετικός παράγοντας για την ταχύτερη προέλαση των συμμαχικών δυνάμεων αποτελεί πρώτον, το ότι στα 8 χρόνια της παρουσίας τους στην περιοχή έχουν φτιάξει ιδιαίτερα ισχυρές οχυρώσεις και δεύτερον, ότι η περιοχή γύρω από τις οχυρώσεις είναι σε μεγάλο βαθμό ναρκοθετημένη.

- Στην αλλαγή τακτικής από την πλευρά των συμμαχικών δυνάμεων στις μάχες στο έδαφος της ΛΔ Ντονιέτσκ αναφέρθηκε σε δικές του δηλώσεις ο Εντουάρντ Μπασούριν, αναφέροντας ότι πλέον οι συμμαχικές δυνάμεις δεν επιδιώκουν τη δημιουργία «επιχειρησιακών κλοιών» γύρω από πόλεις και χωριά, αλλά στη «σαλαμοποίηση» των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, την απώλεια αλληλεπίδρασης των μονάδων μεταξύ τους και τη συστηματική εξουδετέρωσή τους με πλήγματα ακριβείας από αέρος και εδάφους.

- Αργά το βράδυ ανακοινώθηκε ο απολογισμός των θυμάτων των ουκρανικών βομβαρδισμών στη ΛΔ Ντονιέτσκ κατά τη μέρα που μας πέρασε: 3 νεκροί (2 γυναίκες) και 14 τραυματίες.

- Η διέλευση (transit) ρωσικού πετρελαίου διαμέσου της Ουκρανίας και του νότιου νήματος του αγωγού Druzhba ανανεώθηκε, αφού η ουγγρική εταιρεία που είναι συμβαλλόμενη με τη ρωσική πλευρά στο θέμα της προμήθειας κατέβαλε εκ μέρους της τελευταίας το απαιτούμενο ποσό για το transit. Ωστόσο πετρέλαιο θα λάβουν μόνο η Σλοβακία και η Ουγγαρία, αφού το τρίτο μέλος της «παρέας», η Τσεχία, με δεδομένο ότι ο συμβαλλόμενος φορέας είναι η πολωνική εταιρεία Orlen, αρνήθηκε να διευκολύνει τη ρωσική πλευρά στο θέμα της καταβολής του τιμήματος του transit. (Στγ: Όταν η πολιτική «τύφλωση» φτάνει στο απόγειο)...

- Για το θέμα της (μη) χορήγησης τουριστικής και άλλων ειδών visas στους πολίτες της Ρωσίας από τις χώρες-μέλη του Σένγκεν, υπάρχει πρόταση προς την ΕΕ για εξέταση, με αμφίβολα, πάντως, αποτελέσματα (αναμένεται να υπάρξουν σοβαρές αντιδράσεις από κράτη-μέλη της ΕΕ). Οι ΗΠΑ, πάντως, δήλωσαν ότι δεν υπάρχει κανένας περιορισμός από πλευράς τους ως προς τη χορήγηση visas προς τους πολίτες της Ρωσίας.

Σχολιο.- Άνθρωποι που βάζουν την δήθεν ιδεολογικη τους καθαρότητα πάνω από τη ζωή παιδιών, αμάχων και δήθεν ξεχάσανε ότι μιλάμε για πόλεμο εναντίων ναζιστων είναι για φτύσιμο.

Κάθε μέρα ρωτάω αν όχι ΕΙΔΙΚΉ στρατιωτική επιχείριση τότε τι θα μπορούσε να σώσει από την γενοκτονία τους κατοίκους του Ντομπας.

Απάντηση δεν παίρνω πέραν το ότι ο Πουτιν καταστέλλει όλες τις εργατικές εξεγέρσεις, έχουν το θράσος να πουν ότι η ισλαμοφασιστική «εξέγερση» των χαφιέδων της CIA τύπου Καζακστάν ήταν «λαϊκή» εξέγερση (όπως το 2014 στο ναζιστικό Μεϊντάν του ναζιστικού κιέβου), ότι είμαι οπορτουνα ότι δεν ξέρω μαρξισμο λενινισμο κλπ.

Σχολιο.- Σύμφωνα με αυτούς τους ισαποστάκηδες καταγγέλοντες, "ο πόλεμος είναι κακό πράγμα", και ό,τι και να υποστείς από τον εχθρό, δεν δικαιούσαι ν' απαντήσεις, αφού έτσι γίνεσαι κι εσύ... κακός & πολεμοκάπηλος! Συνταγή αυτοκτονίας, δηλαδή - στο όνομα μιας ιδεολογικής-ηθικής "απόλυτης καθαρότητας"! Υποδουλωθήκαμε, πεθάναμε, αλλά... άσπιλοι κι αμόλυντοι από την "βία"! Και μετά απορούν γιατί δεν τους δίνει κανένας σημασία...

Σχολιο.- Έχουν το θράσος να πουν ότι η ισλαμοφασιστική «εξέγερση» των χαφιέδων της CIA τύπου Καζακστάν ήταν «λαϊκή» εξέγερση (όπως το 2014 στο ναζιστικό Μεϊντάν του ναζιστικού κιέβου). Και το 2014 λέγανε για "λαϊκή" εξέγερση στο Μεϊντάν. Και όταν μετά από 6 μήνες άρχισαν να έρχονται οι φωτογραφίες στο διαδίκτυο, με τις σβάστικες, τις ναζιστικές πορείες με τις δάδες και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς, τις φωτογραφίες του Χίτλερ σε όλο το Κίεβο, εκείνο που βρήκαν να πουν είναι "μη συγχέεται παλιότερες στιγμές της ιστορίας" και "αυτά έχουν ξεπεραστεί". Ακόμα και σήμερα, αυτό που λένε και για τις ναζιστικές "εξεγέρσεις" των πληρωμένων χαφιέδων της CIA, αλλά και για τις ισλαμοφασιστικές "εξεγέρσεις" της CIA, είναι ότι αρχικά ήταν "λαϊκές", αλλά παρεκραπήκανε όταν τις πήραν στα χέρια τους οι ισλαμοφασίστες και οι ναζιστές.

Σχολιο.- Χρειάζεται κριτική στις καθοδηγητικές ομάδες που δογματικά ερμηνεύουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία με λογικές "ίσων αποστάσεων" ή απλά ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Μια παρατήρηση. Οι ακροκεντρώοι -δήθεν φιλελεύθεροι- οργανικοί διαννοούμενοι του ΝΑΤΟ, που βρίσκονται στο χώρο της πληροφορίας επίσης κατηγορούν, αλλά χυδαία, τους "ισαποστάκιδες" ότι κάνουν λίγα και δεν αρκεί να κατηγορείς τον πόλεμο, πρέπει να κατηγορείς τους Ρώσους που επιτέθηκαν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, Francesca Albanese, χαρακτήρισε τα τελευταία ισραηλινά χτυτπήματα στην επικράτεια παράνομα και ανεύθυνα.

Ο προκάτοχός της, S. Ο Michael Lynk, κατέληξε νωρίτερα φέτος στο συμπέρασμα ότι η κατοχή της Παλαιστίνης από το Ισραήλ συνιστά απαρτχάιντ. Κατηγόρησε τη διεθνή κοινότητα ότι δεν κατάφερε να λογοδοτήσει το Ισραήλ για παραβίαση θεμελιωδών διεθνών κανόνων κατά την 55ετή κατοχή του, λέγοντας:

Για περισσότερα από 40 χρόνια, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και η Γενική Συνέλευση έχουν δηλώσει σε εκατοντάδες ψηφίσματα ότι η προσάρτηση κατεχόμενων εδαφών από το Ισραήλ είναι παράνομη, η κατασκευή εκατοντάδων σιωνιστικών οικισμών είναι παράνομες όπως και η άρνηση του Ισραήλ να ζήσει με ειρήνη. Η άρνηση αυτοδιάθεσης των Παλαιστινίων από το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

Το Συμβούλιο και η Συνέλευση έχουν επανειλημμένα επικρίνει το Ισραήλ ότι αψηφά τα ψηφίσματά τους. Έχουν απειλήσει με συνέπειες. Αλλά καμία ενέργια δεν έχει ακολουθήσει ποτέ. Εάν η διεθνής κοινότητα είχε ενεργήσει πραγματικά με τα ψηφίσματά της πριν από 40 ή 30 χρόνια, δεν θα μιλούσαμε σήμερα για το ισραηλινό απαρτχάιντ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και γαμιέται και κρυφακούει και κάνει και το μαλάκα



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



10+1 λόγοι γιατί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν είναι Έλληνας και δεν πρόκειται να γίνει  ΠΟΤΕ

1) Δεν έχει ούτε μισό ένσημο στην Ελλάδα

2) Δεν έχει πληρώσει πότε φόρους στην Ελλάδα

3) Πήγε 3 μέρες στρατό για το θεαθήναι, ενώ κάποιοι από εμάς φάγανε 8 μήνες σε Έβρο και νησιά

4) Έχει ζήσει σχεδόν όλη του την ενήλικη ζωή εκτός Ελλάδος.

5) Έχει νυμφευθεί ομόφυλη του Αμερικάνα

6) Τα παιδιά του δεν θα μιλήσουν καν ελληνικά, ζήτημα αν θα έρθουν για διακοπές

7) Μέχρι πρόσφατα έγραφε την εθνική στα παλιά του τα παπούτσια

8 ) Έχει δηλώσει αυτολεξεί "στην ανατροφή μου δεν υπήρχε ίχνος ελληνικής κουλτούρας, ήταν 100% νιγηριανή κουλτούρα"

9) Δεν έχει ελληνική καταγωγή. Θα μπορούσα να γράψω μόνο αυτό, αλλά το άφησα για το τέλος.

10) Κάπου έλεος με την προπαγάνδα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημήτρης Πατέλης

2 χρόνια απ’ την απόπειρα πραξικοπήματος ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στη Λευκορωσία (10.8.2020). Βλ. 10 Αυγούστου του 2020, μόλις ανακοινώθηκαν τα μη αρεστά στον άξονα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στη Λευκορωσία, που αναδείκνυαν εκ νέου νικητή τον Αλεξάντρ Λουκασένκο, δομολογήθηκαν κινητοποιήσεις-ταραχές με όρους «υβριδικής επιχείρησης» και «έγχρωμης επανάστασης», δηλαδή, συντονισμένης επιχείρησης αλλαγής καθεστώτος.

Σήμερα γίνεται ακόμα πιο σαφές ότι και αυτά τα γεγονότα εντάσσονται στις επιχειρήσεις του εν εξελίξει Γ’ Παγκοσμίου πολέμου.

Εμείς δεν αλλάξαμε θέση. Παραμένουμε συνεπείς στην κομμουνιστική στάση, όπως αυτή τεκμηριώνεται από την δημιουργική αφομοίωση, ανάπτυξη και εφαρμογή της μαρξιστικής επιστήμης, της επαναστατικής θεωρίας και μεθοδολογίας, στη βάση της οποίας και μόνο είναι εφικτή η χάραξη στρατηγικής και τακτικής, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης και πολέμου.

Κάποιοι και τότε επέλεξαν την εξαιρετικά βολική για τον επιτιθέμενο άξονα στάση των «ίσων αποστάσεων», αγνοώντας την αναγκαιότητα εμβάθυνσης στα ιστορικά αίτια και στο χαρακτήρα της κλιμακούμενης αντιπαράθεσης.

Αναδημοσιεύουμε λοιπόν αυτό το κείμενο-παρέμβαση, ώστε:

-Να υπενθυμίσουμε τα γεγονότα και τα χαρακτηριστικά των τότε εμπλεκόμενων δυνάμεων.

-Να καταδείξουμε το αλληλένδετο γεγονότων τα οποία στον «κοινό νου» και στην αγοραία συνείδηση προέβαλλαν και προβάλλουν ως ασύνδετα και μεμονωμένα.

-Να επισύρουμε την προσοχή στα αγοραία αντιεπιστημονικά σχήματα διαστρέβλωσης και παρερμηνείας των γεγονότων, τα οποία αξιοποιούν την κοντόφθαλμη αγοραία πρόσληψη και την αναπαράγουν με ιδεολογικό περιτύλιγμα.

-Να καταδείξουμε ότι η αστική τάξη της Ρωσίας και το πολιτικό προσωπικό της είναι δέσμιοι παγκόσμιων και εσωτερικών οικονομικών, κοινωνικών, πολεμικών. διοικητικών, ιδεολογικών κλπ αντιφάσεων, η επίλυση των οποίων είναι κατ' αρχήν ανέφικτη από αστικές θέσεις.

-Από το πραξικόπημα της Λευκορωσίας, ως συνέχεια των προηγούμενων κρίσεων και συρράξεων, κατέδειξε επίσης ανάγλυφα τους ιστορικούς περιορισμούς της αστικής τάξης της Ρωσίας που την καθιστούν επικίνδυνο αναχρονισμό.

-Η ίδια η επιβίωση της Ρωσίας και των χωρών που προέκυψαν στο μετασοβιετικό χώρο, η σωτηρία αυτών των λαών και άλλων που δοκιμάζονται από τον ευρωατλαντικό άξονα, η ίδια η επιβίωση της ανθρωπότητας, είναι ανέφικτη από τις θέσεις του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού.

-Είναι ανέφικτη από αυτές τις θέσεις η στοιχειώδης επανεκβιομηχάνιση, μια τομή στην επιστήμη και την τεχνολογία, η ζωτικής σημασίας σε συνθήκες κλιμακούμενου παγκοσμίου πολέμου μετάβαση της οικονομίας σε πολεμική τροχιά.

Όλες οι κινήσεις του ιμπεριαλισμού στην επικράτεια της πάλει ποτέ ΕΣΣΔ αλλά και αλλού (Κορεατική χερσόνησο, Ταιβάν κ.λπ.) διεξάγονται στη βάση της διέγερσης ενός τοξικού εθνικισμού, με όχημα τον ναζισμό/φασισμό, ο οποίος καθαγιάζεται και προβάλλεται ως «προασπιστής των δυτικών αξιών της δημοκρατίας» και στον οποίο επιχειρείται να αποδοθούν χαρακτηριστικά «λαϊκού κινήματος».

-"Η αποικιοποίηση της περιφέρειας της Ευρωζώνης και της ΕΕ, της Ουκρανίας και των μετασοβιετικών χωρών (με την αντίστοιχη διάδοση και εδραίωση της ρωσοφοβίας, του αντισοβιετισμού και του αντικομμουνισμού) είναι συστατικά μιας ενιαίας στρατηγικής, που προωθείται από ενιαίο κέντρο. Όπως και κατά τον Β' ΠΠ, έτσι και σήμερα, κατά τον Γ' ΠΠ, στο όλο και πιο φασίζον ή φασιστικό μέτωπο των από επάνω, μπορεί να αντιπαρατεθεί μόνο ένα Αντιφασιστικό Δημοκρατικό και Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο. Οι διεθνικές και διακρατικές μορφές και οι τρόποι της ιμπεριαλιστικής επίθεσης, υπαγορεύουν εξ υπαρχής επιτακτικά και το διεθνή χαρακτήρα αυτού του μετώπου, στη βάση της διαλεκτικής ενότητας πατριωτισμού και διεθνισμού".

-"Οι κομμουνιστές στην κρίση και στον πόλεμο δεν είναι ουδέτεροι, δεν κρατούν «ίσες αποστάσεις», ιδιαίτερα όταν διακυβεύονται κεκτημένα της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης. Δεν χτίζουν συμμαχίες βάσει εκτός τόπου και χρόνου αφηρημένων ανιστορικών αρχών με «άσπιλες και αμόλυντες» φαντασιακές δυνάμεις του επέκεινα των «καθαρών ιδεών». Χαράσσουν την τακτική τους στη βάση της δημιουργικής εφαρμογής/ανάπτυξης του μαρξισμού, της θεωρητικής στρατηγικής πρόβλεψης, αξιοποιώντας με τον βέλτιστο τρόπο τις εκάστοτε υπαρκτές πραγματικές δρώσες διαθέσιμες δυνάμεις (συμπεριλαμβανομένων, των όποιων κληροδοτημάτων των πρώιμων σοσιαλιστικών επαναστάσεων, των εθνικοαπελευθερωτικών αντιαποικιοκρατικών-αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων) και τις αντιφάσεις του παγκόσμιου κεφαλαιοκρατικού συστήματος. Εμπλέκονται στη σύγκρουση, με τις δικές τους σημαίες και κατευθυντήριες γραμμές, ενισχύοντας τις εκάστοτε πιο συνεπείς αντιιμπεριαλιστικές δρώσες δυνάμεις, μπολιάζοντας και ριζοσπαστικοποιώντας το κίνημα σε επαναστατική κατεύθυνση, με τη δική τους στρατηγική, που είναι και η μόνη σωτήριος και νικηφόρος για τον λαό της Ελλάδας, της Λευκορωσίας και για όλους τους λαούς: με την επαναστατική προοπτική του σοσιαλισμού-κομμουνισμού, της πραγματικής ενοποίησης της ανθρωπότητας!".



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαβάζω την παρακάτω δήλωση του παρατράγουδου της Ανίτας Πάνια: «Όλοι ξέραμε πως γινόταν η καταγραφή μέχρι τώρα και ο κόσμος το ήξερε. Όποιος έμπαινε για οποιαδήποτε αιτία, καρκινοπαθής, έμφραγμα και διαπιστωνόταν ότι είχε covid, η τελική ετικέτα που βάζαμε ήταν covid. Αυτό για μένα ήταν λάθος από την αρχή, το είχαμε επισημάνει, δεν έχει νόημα να κάνουμε τώρα αυτή τη συζήτηση» δηλώνει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά) την ίδια στιγμή που κάποιοι από την "αντιπολίτευση" προσπαθούν μάταια να δώσουν φιλί ζωής στο αφήγημα που πνέει τα λοίσθια υπό το βάρος της αλήθειας. Απορώ πραγματικά που θα κρυφτείτε μετά από λίγο καιρό. Όταν ουρλιάζαμε πριν 2,5 χρόνια μας λοιδορούσατε. Τώρα; στρουθοκαμηλίζετε πάλι προσποιούμενοι ότι δεν συμβαίνει τίποτα...

Το ψέμα σας θα σας εκδικηθεί. 

Αμείλικτα....

Αδίστακτοι εγκληματίες

Σχολιο.- H αριστερά βασιλικότερη του βασιλέως, του φασίστα Πλεύρη δηλαδή για να ξέρουμε τι λέμε. Πώς το λές αυτό;

Σχολιο.-  Aριστερά του Ανιέλι. Χρήσιμη για τους κεφαλαιούχους και το σύστημα

Σχολιο.- Όταν έγραψες " παρατράγουδο της Πάνια", νόμισα πως εννοούσες τον Νίκο Ρωμανό εκπρόσωπο της νουρδου

Κιθαρούλα, προβολή στην τιβί κι €475.000 ευρά διάβασα . Τελικά βρήκε γυναίκα το παρατράγουδο της συμφοράς;;;;

Σχολιο.- γυναίκα δεν ξέρω αλλά άντρα δεν νομίζω

Σχολιο.- Όπως έλεγαν ψέμματα επί δυο χρόνια , έτσι και τώρα συνεχίζουν το ψέμα λέγοντας ότι το "από κόβιντ" αφορά τους μισούς .

Μα δεν υπάρχει επιστημονικά τεκμηριωμένος ορισμός θανάτου από κόβιντ .

Σχολιο.- Εγω πάντως οφείλω να πω ένα ευχαριστώ στην κυβερνησαρα αυτή! Γιατί εάν δεν έβγαζε αυτά τα νούμερα του τύπου Παγώνη και τον "τα μαύρα μάτια σου" για να μας πείσει για τον εμβολιασμό μπορεί να το είχα κάνει σε μια περίοδο έντονης τρομοκρατίας...Ο θεουληςςςςς ο Κούλης με φύλαξε!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κανένας πολίτης ή πολιτικό κόμμα πού στήριξε υποχρεωτικό εμβολιασμό δέν έχει πιά τό δικαίωμα νά μιλά γιά δημοκρατία.

Σχολιο.- Ο Μεγκελισμός συνάδει μόνο ΜΕ τον ΝΑΖΙσμό !



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, η αντιπολίτευση, σε ένα κρεσέντο υποκρισίας, αντέδρασε μανιωδώς, επικαλούμενη εκτροπή της Δημοκρατίας.

Η Δημοκρατία δεν υφίσταται τώρα εκτροπή. Βρίσκεται επί 12 χρόνια στον γύψο όπου την έχουν βάλει όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Αυτοί που σήμερα έχουν βγει στα κάγκελα για την υπεράσπισή της, είναι οι ίδιοι που παραβίασαν κάθε άρθρο του Συντάγματος, με τις δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια, την ανατροπή αποτελέσματος Δημοψηφίσματος, τη μεταβίβαση των εξουσιών της Βουλής και της περιουσίας του λαού σε τρίτους, την παραβίαση θεμελιωδών ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τις υποχρεωτικότητες κ.ά.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



25 Ιουλίου

Με μεγάλη μου λύπη αλλά δυστυχώς και απογοήτευση αναγκάστηκα σήμερα να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Διευθυντή Χειρουργικής στην Β Χειρουργικη κλινική μια θέση που πιστεύω ότι την τίμησα με θυσίες σε προσωπικό και οικογενειακό επιπεδο και αίσθηση χρέους τόσο προς τους ασθενείς όσο και προς τους συναδέλφους μου επί 21 ολόκληρα χρόνια στο νοσοκομείο Χανίων σε συνολική υπηρεσία 31 χρόνων στο ΕΣΥ. Οι λόγοι που με ώθησαν στην παραίτηση είναι αφ' ενός οι εξοντωτικές συνθήκες εργασίας όπως έχουν πλέον διαμορφωθεί λόγω υποστελέχωσης που οφείλεται στις εμμονικες ιδέες των κρατούντων για ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. αλλά και η προσβλητική και απαξιωτική συμπεριφορά ανθρώπων τόσο προς εμένα όσο και προς άλλους συναδέλφους μου της Β Χειρουργικης ,ανθρώπων ευκαιριακά βρέθηκαν σε θέσεις ευθύνης για τη λειτουργια του νοσοκομείου χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα πως λειτουργεί ένα νόσοκομειο.Απαξιουν ακόμα και να κάνουν διάλογο!

Δυστυχως σε λίγο... γιατρό θα ψάχνουμε και γιατρό δεν θα βρίσκουμε στο νοσοκομείο Χανίων 

Νίκος Τσιμινικακης

Χειρουργός

Διευθυντής ΕΣΥ

Β Χειρουργική

Νοσοκομείο Χανίων



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρακαλείστε άπαντες να γεμίσει το fb και όπου αλλού εσείς κρίνετε,με την φάτσα του κυρίου, Κυριάκου Πιερρακάκη, που ως καλός και υπάκουος υπηρέτης.., προπαγανδίζει την Επανεκκίνηση..την νέα εποχή δουλείας και όχι μόνο .

Επειδή έφτασε η ώρα.., να είμαστε 2 βήματα μπροστά απ'αυτούς., παρακαλείστε να το βάλετε στο προφίλ σας., πρέπει να σταματήσουμε το ανοσιούργημα του Μετανθρωπισμού και την Νέα Εποχή της Κόλασης του Δάντη..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πουλάει γη και ύδωρ. Μετά πάλι μείον στις συντάξεις, κλπ. Αν τον είχαμε σταματήσει στην αρχή; Κάποτε STOP και καινούριους – ανυπότακτους!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ, ΑΠΟ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

- (κάτοικος Ιταλίας): Σήμερα έφαγα σε εστιατόριο. Βαρέθηκα να μαγειρεύω. Ένα πιάτο ραβιολια με ανθότυρο και δυόσμο και μια μερίδα σαλάχι ολόφρεσκο με πατάτες τηγανιτές. Σε εστιατόριο που τρώει η εργατιά. Όλα μαζί €10.

- Για όσους δεν το ξέρουν: Καθορισμένες, μέσα στο πράσινο και πάμφθηνες οι βιοτεχνικές περιοχές. Με φθηνό βιομηχανικό ρεύμα. Οι περιβάλλοντες χώροι, καθαρίζονται πάμφθηνα από το Δήμο. Σε παράλληλες συστάδες κτιρίων, σε ένα κτίριο 6-10 βιοτεχνίες, σε μακρόστενο χώρο 500m2, 1.000m2, κλπ, κατ' επιλογήν. Στο ψηλοτάβανο ισόγειο η παραγωγή, στον επάνω χαμηλοτάβανο όροφο τα γραφεία και αποθ. χώρος, Θαυμάσια εστιατόρια εργαζομένων, διάσπαρτα, διότι στην Ιταλία κάνουν μεσημεριανή παύση. Μισθοί διπλάσιοι από τους ελληνικούς. Το έζησα στο Μιλάνο.

 Επίσης, πολλοί Ιταλοί βιοτέχνες, έχουν ενοικιάσει μερίδιο σε ένα κλειστό κλαμπ (που συνήθως δέχονται έως 100 μέλη) και μπορούν να πηγαίνουν εκεί και με τις οικογένειες, τους συνεργάτες της εταιρείας τους και τους φίλους τους, με τιμές κόστους. Οι υπηρεσίες που παρέχονται εκεί είναι γηπέδων (συνήθως βόλεΐ), αλλά ιδίως εξαιρετική εστίαση. Πολλά πιατάκια για τον καθένα, συνοδευόμενα από ένα διαφορετικό ποτήρι κρασί. Όταν έφθασα στο ξενοδοχείο, κατάλαβα πως είχε ευφρανθεί η καρδιά μου, αλλά και πως για πρώτη μου φορά ήμουν μεθυσμένος. Δεν το έχω ξαναπάθει. 

Σχολιο.- H αισθηση της οικογενειας ως εταιρικη συμπεριφορα ειναι ενα στοιχειο που απουσιαζει απο την ελληνικη επιχειρηματικη ταξη.

Σχολιο.- Να απουσίαζε ΜΟΝΟ αυτό, θα ήταν όλα ρόϊδο. Λείπει η επιχειρηματική παιδεία, λείπει γενικότερα η παιδεία, λείπει η κοινωνική αλληλεγγύη.. Επειδή η αναφορά αγγίζει το γίγνεσθαι στην Ιταλία, θα μου επιτρέψετε να μοιρασθώ μαζί σας μια επιχειρηματική συμπεριφορά εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού. Κατηγοριοποιήθηκε το επιχειρείν σε τρείς κατηγορίες βάσει της τελευταίας του φορολογικής δήλωσης. Ο λόγος ήταν η ενίσχυση του απο τον κρατικό προϋπολογισμό. Η πρώτη αφορούσε μικρούς με φορολογική δήλωση μέχρι 150.000 ε, η δεύτερη μικρομεσαίους μεχρι 350.000 ε και η τρίτη άνω των 350.000. Η χρηματοδότηση γίνότανε απευθίας απο την ανάλογη ΔΟΥ στον λογαριασμό του. Διέφερε η διάρκεια επιστροφής και το άτοκο της υπόθεσης για τον δικαιούχου, για τις δύο πρώτες κατηγορίες. Στην τρίτη κατηγορία το επιτόκιο και και η διάρκεια δεν ήταν μηδενικές. Ολα αυτά γινότανε για να μη καταρρεύση η οικονομία. Ο φίλος που μου εξιστόρησε το όλον , ανήκε στην υπέρτερει κατηγορία αρνούμενος να χρηματοδοτηθεί, γιατί η επιχείρηση του διέθετε επάρκεια αποθεματικού κεφαλαίου. Στην συνομηλία μας όταν τόλμησα να τον ρωτήσω γιατί αρνήθηκε την χρηματοδότηση, με απάντησε αφοπλιστικά " Δεν ήθελα να στερήσω απο κάποιον άλλο που είχε πραγματική ανάγκη τα κεφάλαια χρηματοδότησης " Την λές και αφοπλιστική ειλικρίνεια, την λές και επιχειρηματική κουλτούρα άλλου επιπέδου, το λές και ξεπέρασμα της ελληνικής ξελιγωμάρας. Αυτές οι συμπεριφορές έχουν και προτεραιότητες το επιχειρείν και όχι αυτό που συνέβαινε στην Ελλάδα επι σειρά ετών , ο χ άπαξ μόλις χρηματοδοτούνταν με ξεστό κρατικό χρήμα, το πρώτο που μεριμνούσε ήταν να αγοράσει ένα Mercedes για να πολλαπλασιάσει την ματαιοδοξία του.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια όμορφη Πατρίδα (σαν την δικιά μας ), την κατάντησαν Μπουρδέλο !

Καταστρατήγηση του Συντάγματος ,(και απο τους 300 του ΚΥνοβουλίου ) , Νόμιμες παρανομίες (παρακολουθήσεις , Ναρκωτικά , Φαρμακευτικές εταιρείες ,Τράπεζες ) , Φτωχοποίηση (Τράπεζες , πρώην ΔΕΚΟ-ενέργεια,τηλεπικοινωνίες ,ταχυδρομία, κυβερνητικά επιδόματα ) , Αρπαγή στέγης (ΕΝΦΙΑ) αρπαγή της προσωπικης ζωής (πρόστιμα , εγκλεισμοί , απολύσεις ) . Συμπολιτευόμενη -αντιπολίτευση (ΝΔ _ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ,""Κ''ΚΕ ,ΕΛ.Λύση , Μέρα 25 ) & αντιπολιτευόμενη - συμπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ,""Κ''ΚΕ ,ΕΛ.Λύση , Μέρα 25-ΝΔ,ΠΑΣΟΚ )



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Οι αυτόχθονες πληθυσμοί μπλοκάρουν τους αυτοκινητόδρομους στη Γουατεμάλα

Την Παγκόσμια Ημέρα των Αυτόχθονων Λαών, ο λαός της Γουατεμάλα βγήκε στους δρόμους ενάντια στο καθεστώς Giammattei

Ιθαγενείς της Γουατεμάλας και περισσότερες από 20 κοινωνικές οργανώσεις έκλεισαν δρόμους την Τρίτη 9/8 και θα συνεχίσουν την Πέμπτη 11/8 για να διαμαρτυρηθούν κατά του προέδρου Alejandro Giammattei, του γενικού εισαγγελέα Consuelo Porras και του ειδικού εισαγγελέα κατά της ατιμωρησίας Rafael Curruchiche.

Την Τρίτη, τουλάχιστον 11 εθνικοί αυτοκινητόδρομοι αποκλείστηκαν από το πρωί ως έντονη διαμαρτυρία για τη σύλληψη του διάσημου δημοσιογράφου Χοσέ Ζαμόρα, και ενάντια στη διαφθορά και τον πληθωρισμό.

Το υπουργείο Επικοινωνιών επιβεβαίωσε ότι δέκα αυτοκινητόδρομοι αποκλείστηκαν, μεταξύ των οποίων είναι και εκείνοι οι διεθνείς που οδηγούν στο Μεξικό και το Ελ Σαλβαδόρ. Οι φοιτητές του πανεπιστημίου έκλεισαν επίσης την κυκλοφορία στη δυτική περιοχή της πόλης της Γουατεμάλας.

Στα νότια σύνορα της χώρας, επίσης, πλήθος κόσμου απέκλεισε τον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί από την πρωτεύουσα στο τμήμα Escuintla.

«Στις 9 Αυγούστου, την Παγκόσμια Ημέρα των Ιθαγενών Λαών, ο λαός βγήκε στους δρόμους και απεργεί ενάντια στη διαφθορά και το αυταρχικό καθεστώς του Giammattei», ανέφερε η τοπική εφημερίδα Prensa Comunitaria.

Αντίστοιχες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις 4 Αυγούστου, όταν οι κοινωνικές οργανώσεις ζήτησαν από κοινού την απελευθέρωση του αντιπολιτευόμενου δημοσιογράφου Ζαμόρα, ο οποίος φυλακίστηκε λόγω των κατηγοριών του εισαγγελέα Πόρρα.

Την τελευταία δεκαετία, οι δημοσιεύσεις του απέδειξαν εκατοντάδες πράξεις διαφθοράς στις κυβερνήσεις του Otto Perez Molina (2012-2015), του Jimmy Morales (2016-2020) και του Giammattei.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βλακεία του Μαντέλα . Που δεν τιμώρησε τον πρώην βασανιστή του όταν είχε γίνει Πρόεδρος  και τον βρήκε στο δρόμο, γιατί έλεγε ότι πρέπει να υπάρξει λήθη στα παλιά.

Αυτός ο βασανιστής περιμένει να του δοθεί η ευκαιρία να το ξανακάνει .

Οι θρασύδειλοι ποτέ δεν μετανιώνουν .

Μόνο φοβουνται όταν δεν έχουν εξουσία .

Χωρίς τιμωρία , το έγκλημα θα κυριαρχεί .

Αυτός που δεν εγκληματεί ενώ το θέλει , για δικούς του λόγους , φοβάται την τιμωρία .

Εκτός πια εάν πιστεύουμε στη θεία δίκη .

( Δείτε τα χάλια τις Ελλάδας )



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η χρήση της λέξης «επισύνδεση» αντί της λέξης «υποκλοπή είναι το αντίστοιχο της λέξης «αερίζομαι» αντί του «κλάνω»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



10/08/2022 7:40 μμ
Έφυγαν 60 γιατροί και ήρθαν λιγότεροι από 30 στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, από το 2011, σύμφωνα με τον πρόεδρο των Νοσοκομειακών Γιατρών Βαγγέλη Παπαμιχάλη. Πριν από λίγες μέρες έγινε η προκήρυξη 8 θέσεων, εκ των οποίων οι 3 αφορούν επαναπροκήρυξη από άγονες προηγούμενες προκηρύξεις, και αυτές οι θέσεις είναι πολύ λίγες προειδοποιούν οι γιατροί 
Μάλιστα το επόμενο διάστημα υπάρχει κίνδυνος να έρθουν ακόμα λιγότεροι απ αυτούς που θα φύγουν, όπως εξηγεί ο πρόεδρος 
Πάντως η διοίκηση του νοσοκομείου και ο δ/ντης της ιατρικής υπηρεσίας ανακοίνωσε την προκήρυξη 8 νέων θέσεων γιατρών για το νοσοκομείο Σερρών 
Παράλληλα ο κος Παπαμιχάλης καταγγέλλει ότι γίνονται προκηρύξεις και δεν καλύπτονται κενά εκεί όπου υπάρχει ανάγκη. Συγκεκριμένα κάνει λόγο για την προκήρυξη γυναικολόγου ενώ όπως λέει είναι ντροπή να μην υπάρχει προσωπικό στη ΜΕΘ και τα άτομα εκεί να κάνουν 15 εφημερίες ο καθένας 
Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών εξηγεί ότι οι γιατροί διστάζουν να έρθουν σε ένα νοσοκομείο και μία κλινική που είναι διαλυμένη 
Ο κος Παπαμιχάλης προτείνει να γίνουν μαζικές προκηρύξεις για να καλυφθούν τα κενά και τονίζει ότι μόνο οι γιατροί και οι νοσηλευτές που χύνουν ιδρώτα, κρατούν όρθιο το νοσοκομείο 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ότι πάντως ο χώρος της αναρχίας παρουσιάζεται σε πολύ κακη κατάσταση και περνάει μια περίοδο παρατεταμένης κρίσης αυτό είναι γεγονός.
Σχολιο.- Δεν υπάρχει αναρχικό κίνημα πλέον, απλα ένας εσμός νεοφιλελε περαστικών δικαιωματιστων που κάνουν το χόμπι τους...
Σχολιο.- Τα Εξάρχεια τα χάλασαν εντελώς εδώ και πάρα πολύ καιρό παίζοντας συνειδητά (μάλλον!...) ή όχι το παιχνίδι των μεσιτομπακογιανναίων οι "σύγχρονοι αναρχικοί" της κουιρίλας και της κακιάς συμφοράς.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν υπάρχει ένα πρόσωπο πολιτικού που να αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο,την λαμογιά,την ψευτιά και την κουτοπονηριά του μέσου μούλου νεοέλληνα,τότε αυτό δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από του Ανδρέα του Λοβέρδου



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Διοικητικό Εφετείο Τριπόλεως έκανε δεκτή Αίτηση Αναστολής μη εμβολιασμένης υπαλλήλου του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου σε μία απόφαση σταθμό που μπορεί να αποτελέσει την νίκη των ανθρώπων που έχουν δεχθεί το ανελέητο κυβερνητικό κυνήγι λόγω της απόφασής τους.
Με την Αίτησή της ζητούσε την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του Διοικητού του Νοσοκομείου, που της επέβαλε το ειδικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων λόγω μη εμβολιασμού της.
Σύμφωνα με την απόφαση το Νοσοκομείο υποχρεούται να της καταβάλλει το ήμισυ των καθαρών μηνιαίων αποδοχών της όλο το χρονικό διάστημα που τελεί σε αναστολή καθηκόντων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα όπλα που αφαίρεσε ο Μητσοτάκης από τα νησιά του Αιγαίου και τα έστειλε στην Ουκρανία είναι μία συγκεκαλυμμένη αποστρατικοποίση των νησιών. Και δεν έμεινε μέχρι εκεί ο άθλιος. Εστειλε και μια πυροβολαρχία Patriot στην Σ.Αραβία



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι ζουμε ρε πστμου.
6 κομματα στη βουλη
μια (γαμημενη) πολιτικη ....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γι'αυτό πάει κατά διαόλου ο αναρχικός χωρος ..άκου εκεί υποχρεωτικοτητα ενός πειραματικού σκευάσματος γενετικής μηχανικής που έχει δημιουργήσει τόσους νεκρούς. Και όλα αυτά από έναν "αντιεξουσιαστή "
ΕΡΕΒΟΣ 
τρίζουν τα κόκκαλα του Μπακούνιν και του Κροπότκιν
"Απεδείχθη στην πράξη "από τον φασίστα Θάνο Πλεύρη ..(!!)
O tempora ο mores
Spiros  Dapergolas
Σορυ  αλλά  η άποψη μου είναι πως, αφού αποδείχθηκε ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ότι το εμβόλιο ΔΕΝ  έχει σοβαρές παρενέργειες  και ότι έχει αποτέλεσμα, θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικό σε όσους  κλάδους θα έχουν μαζική επαφή με κόσμο. Η να καταλογίζεται ευθύνη  σε όποιον το αρνήθηκε και μετέδωσε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δε μας τα λέει καλά ούτε ο Ξάνθος, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΚΚΕ.
Σε μια φάση όπου ακόμα και ο αρχιναζί Πλεύρης που για να περισώσουν κάτι απ τα τομάρια τους λέει το αυτονόητο εδώ και καιρό, ότι αποδίδονται εδώ και 2,5 χρόνια θάνατοι απο ψοφιτ ψευδώς, αυτοί επιμένουν στον αρχικό τρόπο καταγραφής που δίνει έρεισμα σε κάθε αυταρχικότητα από την πλευρά της εξουσίας
. Ενώ λοιπόν θα 'έπρεπε να χει ανοίξει διάλογος εδώ και ένα χρόνο για το πως έφυγαν τόσοι άνθρωποι, που ζήτησαν βοήθεια για άσχετους λόγους και βρέθηκαν με αναξιόπιστα τεστ διασωληνωμένοι και πεταμένοι σε θαλάμους μεθ, γίνεται μια προσπάθεια αποσιώπησης των τραγικών καταστάσεων που ζήσαμε, με παράλληλη ρητορική για συντήρηση της όλης κατάστασης και περισσότερα μέτρα.
Κάποιοι επιλέγουν συνειδητά σε ένα από τα μεγαλύτερα τοξικά ζήτημα που υπήρξαν ποτέ αντί να βγουν να καταγγείλουν τη συνεχιζόμενη γενοκτονία, να προσπαθούν να πείσουν το wef και τα αφεντικά τους ότι μπορούν να τελειώσουν καλύτερα τη δουλειά.
ΕΠΑΜ γιατί δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στα εξαρχεια τελικά έχουν κοπεί τα κλαριά των δέντρων που προεξείχαν της υψηλής περίφραξης που έκαναν χτες 
Είπαν ότι τα δέντρα θα τα κόψουν μετά τις 20 του Σεπτέμβρη που θα έχουν το ανάλογο προσωπικό να το κάνουν.
Σχολιο.- Να αφήσουν τα δέντρα στη θέση τους! Πρέπει οι πολίτες-κατοικοι να κάνουν και προσφυγές.... Όχι μόνο ακτιβισμό αλλά και με νομικά μέσα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλητεία σκέτη από παρακρατικούς αντιεξουσιαστές. Τόλμησε ο Φώτης Τερζάκης να αντισταθεί στην υγειονομική χούντα και του την έπεσαν με δολοφονία χαρακτήρα. Για να καταλάβετε τι παίζει στο χώρο της αναρχίας και γιατί πρέπει να καθαρίσει ο κόπρος του Αυγεία, μπας και υπάρχει προοπτική στο κίνημα. Οφείλει το ίδιο το κίνημα να ξεκαθαρίσει το σκηνικό.
Άθλια επίθεση σε βάρος του Φώτη Τερζάκη, μέσω προβοκατόρικης σελίδας στο facebook
Στις αρχές του καλοκαιριού ανέβηκε στο facebook μια προβοκατόρικη σελίδα με χιουμοριστικό και τρολ στυλάκι, που τιτλοφορούνταν «ο Φώτης ο Τερζάκης».
Πρόκειται για ένα εμετικό κατασκεύασμα, που δουλεύει στην κατεύθυνση λυντσαρίσματος του Φώτη Τερζάκη με αφορμή τις απόψεις/θέσεις του για την πανδημία, τα εμβόλια, τις υποχρεωτικότητες, τις κρατικές πολιτικές γύρω από όλα αυτά τα ζητήματα.
Οι δημιουργοί αυτής της γελοιότητας τρόμαξαν και οι ίδιοι με την τόση αθλιότητά τους, κι έτσι λίγες ημέρες μετά τη δημιουργία της σελίδας τη μετονόμασαν σε «ο Φώτης ο Τεζάκης». Πίστεψαν άραγε πως η αθλιότητά τους μειώνεται έστω και στο ελάχιστο με αυτή τη μετονομασία; Μάλλον γίνεται μεγαλύτερη, από τη στιγμή που συνεχίζουν να αναρτούν τις σαχλαμαρίτσες τους, να αναρτούν φωτογραφίες του Φώτη Τερζάκη, κ.ο.κ.
Η ανήθικη «πολεμική» της προβοκατόρικης σελίδας δεν αφορά τις απόψεις του Φώτη Τερζάκη, οι οποίες είναι δημόσιες και πολύ σαφείς, και όποιος θέλει/μπορεί, έχει τη δυνατότητα να τις αντικρούσει δημόσια και με ανάλογη σαφήνεια. Η «πολεμική» τους είναι χτυπήματα κάτω από τη μέση και μια προσπάθεια «δολοφονίας χαρακτήρα» με αντικείμενο τη συμμετοχή του Φώτη Τερζάκη στην Διεπιστημονική Ένωση Υπεράσπισης της Δημοκρατίας και της Βιοηθικής αλλά και τις δημόσιες ομιλίες του.
Αυτό που υποβάλλεται μέσ’ από τη σελίδα είναι ότι ο Φώτης ο Τερζάκης καμία σχέση δεν έχει πια με τον αναρχικό/ελευθεριακό χώρο, είναι πλέον ένας συνεργαζόμενος με ακροδεξιούς και φασίστες, είναι σε τελική ανάλυση και ο ίδιος ακροδεξιός και φασίστας. Άρα... λιθοβολισμός στον Φώτη Τερζάκη, κλείστε τα αυτιά στις απόψεις του, ντου για διάλυση των δημόσιων εκδηλώσεων που μιλάει (όπως π.χ. έγινε με την εισβολή «κουκουλοφόρων» στη βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου του στις 27/2/2022 στο χώρο του Αυτοδιαχειριζόμενου Κυλικείου Νομικής) και, γιατί όχι, αν τον στριμώξουν κάποιοι θερμοκέφαλοι στα Εξάρχεια και του ρίξουν λίγες ψιλές... ε, και τι έγινε! ένας ακόμη φασίστας θα τις φάει από κάποια συντρόφια που παίρνουν το δίκαιο στα χέρια τους.
Αλήθεια, για τους κατασκευαστές αυτής της αθλιότητας ο κατήφορος έχει πάτο; Μένει σε αυτούς να το αποδείξουν. Εδώ και μήνες κρατούν αναρτημένη την προβοκατόρικη εμετική τους σελίδα στο facebook, παρά τις αντιδράσεις και τις προτροπές να την κατεβάσουν.
Μήπως όλα αυτά δείχνουν και τη γύμνια των απόψεων τους; Ιστορικά έχει μάλλον αποδειχθεί. Όποιος δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί πολιτικά χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους.
Οι απόψεις του Φώτη Τερζάκη είναι γνωστές μέσ’ από δεκάδες κείμενα, άρθρα, ομιλίες, συνεντεύξεις, βιβλία. Ασχέτως του αν κάποιος ταυτίζεται ή όχι με αυτές τις απόψεις, ασχέτως του αν συμφωνεί ή διαφωνεί επιμέρους ή ολοκληρωτικά, είναι πολιτικές απόψεις που χρήζουν προσοχής, προβληματισμού, αντίλογου. Οι απόψεις των κρυόκωλων τρολ ποιες είναι;
https://www.facebook.com/%CE%9F-%CE%A6%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BF-%CE%A4%CE%B5%CE%B6%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-101099359327339/



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Σταϊκούρας για την έξοδο από την Ενισχυμένη Εποπτεία: «Μετά από 12 χρόνια, επιστρέφουμε στην ευρωπαϊκή κανονικότητα». 
Ωραία! Αρα αφού βγαίνουμε από την Ενισχυμένη Εποπτεία και επιστρέφουμε στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, καταργείται η ΑΑΔΕ, η ιδιωτική εταιρεία ειδικού σκοπού χωρίς νομική προσωπικότητα (για να μην μπορεί να την προσβάλλει κανένας), η οποία διαχειρίζεται το κρατικό ταμείο, δηλαδή τον πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας της χώρας. 
Οχι; Οχι ε;
Τουλάχιστον όμως καταργείται το υπερταμείο και όλα τα δημόσια περιουσιακά στοιχεία που είχαν βγει στο σφυρί επιστρέφουν στη χώρα. 
Ούτε αυτό; 
Ε, ναι αλλά δεν μπορεί, τα κόκκινα δάνεια θα τα διαχειρίζονται ξανά οι ελληνικές τράπεζες και όχι τα ξένα funds. 
Οχι και εδώ;
Ε ναι, αλλά εννοείται ότι ο βασικός μισθός θα πάει στα 1600€, όσος είναι και στη Γερμανία, αφού γινόμαστε ισότιμα μέλη της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης. 
Α, ούτε και αυτό; 
Ε, ναι ρε γαμώτο, τουλάχιστον όμως καταργείται ο νόμος του τρίτου μνημονίου που προβλέπει ρητά ότι κανένα δημοσιονομικό μέτρο δεν μπορεί να ψηφιστεί από τη Βουλή χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Ξένων (που έχουν το θράσος και τους λένε «θεσμούς»). 
Οχι; 
Πάλι όχι; 
Κατά τα άλλα βγαίνουμε από την ενισχυμένη εποπτεία. Το βραδινό σανό μην ξεχάσετε παιδιά. Κερνάνε οι νταβατζήδες σας. Δεξιοί και Αριστεροί. Αυτοί που φόρεσαν γραβάτα το 2018 επειδή «βγήκαμε από τα μνημόνια».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ΗΠΑ αμφισβητούν τώρα τον Ζελένσκι
11/08/2022 07:28
Αφού μας έβαλαν στη διαδικασία και τα δώσαμε όλα στον Ζελένσκι, τώρα οι ΗΠΑ αμφισβητούν ανοιχτά τον Ουκρανό Πρόεδρο!
Και δεν είναι μόνον οι ΗΠΑ που αμφισβητούν τον... ήρωα πρόεδρο Ζελένσκι. Πριν από λίγες ημέρες η γερμανική Die Welt δημοσίευσε ρεπορτάζ κόλαφο εναντίον του προέδρου της Ουκρανίας σύμφωνα με το οποίο εμπλέκεται σε περίεργες διαδρομές με offshore εταιρείες και το όνομά του φιγουράρει στα Pandora Papers. Βεβαίως πολλά από αυτά είχαν καταγγελθεί από τις ρωσικές αρχές, αλλά δεν έγιναν ποτέ πιστευτά.
Τώρα, η μία μετά την άλλη οι μεγάλες δυνάμεις παίρνουν αποστάσεις από τον πρόεδρο της Ουκρανίας. Γιατί άραγε;
Όπως αποκαλύπτουν οι New York Times, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ανησυχούν περισσότερο για την ηγεσία της Ουκρανίας από ό,τι παραδέχονται δημόσια.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Thomas L. Friedman, τον γνωστό αρθρογράφο εξωτερικής πολιτικής των New York Times , υπάρχει «βαθιά δυσπιστία» μεταξύ της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του Ουκρανού προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι, οι σχέσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Κιέβου δεν είναι αυτό που φαίνονται.
Ο τρεις φορές νικητής του βραβείου Πούλιτζερ αναφέρει :
«Στο παρασκήνιο, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ανησυχούν πολύ περισσότερο για την ουκρανική ηγεσία από ό,τι παραδέχονται.
Υπάρχει βαθιά δυσπιστία μεταξύ του Λευκού Οίκου και του Ουκρανού προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι».
Ο αρθρογράφος περιγράφει την απόφαση του Ζελένσκι να απολύσει τη γενική εισαγγελέα Ιρίνα Βενεντίκτοβα και τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας (SBU) Ιβάν Μπακάνοφ στα μέσα Ιουλίου ως «περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στο Κίεβο».
«Στις 17 Ιουλίου, ο Ζελένσκι απέλυσε τον γενικό εισαγγελέα της χώρας του και τον επικεφαλής των εσωτερικών υπηρεσιών πληροφοριών, κάτι που αποτέλεσε την πιο σημαντική αναταραχή στην κυβέρνησή του από την ρωσική εισβολή του Φεβρουαρίου. Θα ήταν σαν ο Μπάιντεν να απέλυε τον Μέρικ Γκάρλαντ [τον Γενικό Εισαγγελέα των ΗΠΑ] και τον Μπιλ Μπερνς [αρχηγό της CIA]».
Ο Friedman σημείωσε ότι δεν έχει δει αναφορές στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που να εξηγούν πειστικά περί τίνος πρόκειται. Ο Friedman, ο οποίος θεωρείται πολύ καλά συνδεδεμένος στο πολιτικό κατεστημένο των ΗΠΑ, καταλήγει στο συμπέρασμα:
«Φαίνεται ότι δεν θέλουμε να κοιτάξουμε πολύ προσεκτικά κάτω από τα σκεπάσματα στο Κίεβο από φόβο για διαφθορά ή σκάνδαλα που μπορεί να ανακαλύψουμε – αφού έχουμε επενδύσει τόσα πολλά εκεί».
«Οι περιγραφές δεν φαίνονται να είναι απλώς εικασίες εκ μέρους του συγγραφέα», σχολιάζει από την πλευρά του το γερμανόφωνο Russia Today, σε άρθρο με τίτλο «Θα απορρίψουν οι ΗΠΑ τον Ζελένσκι;;;» και συνεχίζει:
«Ο Friedman είπε ότι θα αναφέρει περισσότερα για τους κινδύνους σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Η αναφορά στον Ζελένσκι βρίσκεται σε ένα κείμενο που περιστρέφεται κυρίως γύρω από την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, στο αυτοδιοικούμενο κινεζικό νησί της Ταϊβάν, την οποία ο Φρίντμαν επέκρινε ως ‘εντελώς αλόγιστη, επικίνδυνη και ανεύθυνη’.
Οι αρνητικές συνέπειες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν μια “κινεζική στρατιωτική απάντηση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έμμεσες συγκρούσεις με μια πυρηνικά οπλισμένη Ρωσία και μια πυρηνικά οπλισμένη Κίνα ταυτόχρονα”, προειδοποίησε ο Friedman.
Ο αρθρογράφος προέτρεψε την Ουάσιγκτον να «προσέχει» αντί να προκαλεί το Πεκίνο».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένταση στα Εξάρχεια λόγω της κατασκευής του Μετρό - Οι Αρχές προχώρησαν σε προσαγωγές και συλλήψεις
 Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022, 09:38
Ένταση δημιουργήθηκε για άλλη μια μέρα στα Εξάρχεια λόγω της κατασκευής σταθμού του Μετρό στην πλατεία της περιοχής.
Το πρωί της Πέμπτης, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε περίπου 30 προσαγωγές και δύο συλλήψεις. Οι πολίτες, που συγκεντρώθηκαν και σήμερα για να διαδηλώσουν, πέταξαν ντομάτες και αυγά στις δυνάμεις των ΜΑΤ.
Οι εργασίες για το Μετρό ξεκίνησαν την Τρίτη, υπό την ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, καθώς κάτοικοι των Εξαρχείων συγκεντρώθηκαν στην πλατεία για να εκφράσουν τη διαφωνία τους με την κατασκευή του σταθμού.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ακάρ έκανε πάλι δηλώσεις κατεβασμένες από το κεφάλι του, και κάποιοι Έλληνες δημοσιογράφοι του pronews και της Εστίας τον πιστέψανε! Εκτός και αν δεν τον πίστεψαν τον γνωστό ψεύτη, και κάνουν αντιπολίτευση.
11.08.2022 | 15:33
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ανακοίνωσε ότι ιταλική εταιρεία που έχει λάβει συμβόλαιο από την Ελλάδα για πόντιση καλωδίων από την Ελλάδα προς την Σαουδική Αραβία στην Α.Μεσόγειο, σε περιοχή ανάμεσα σε Καστελόριζο και Κύπρο, «ζήτησε άδεια από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για να εισέλθει στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Τουρκίας. Άδεια η οποία δόθηκε»!
Ο Χ.Ακάρ είπε ότι «το πλοίο εισήλθε στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Τουρκίας για εργασίες του στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά δεν είχε άδεια και του ζητήθηκε να απομακρυνθεί από πλοίο του Στόλου μας (σ.σ.: μία φρεγάτα)
Βέβαια οι Τούρκοι είναι γνωστοί διεθνώς για τους ρεζίλιδες πολιτικούς της που είναι παντελώς αναξιόπιστοι, και μια ζωή κάνουν υπερφίαλες δηλώσεις, και μια ζωή αποδεικνύονται προπαγανδιστικά ψέματα.
Να θυμίσουμε τις δηλώσεις ότι αποκατέστησαν τις διπλωματικές σχέσεις με την Αίγυπτο, που η Αίγυπτος το διέψευσε. Το ίδιο με το Ισραήλ, που το διέψευσε υποβαθμίζοντας διαψεύδοντας  με ανώνυμες δηλώσεις ισραηλινών διπλωματών. Το ίδιο έκανα και οι Αμερικάνοι.
Αλλά εδώ στην Ελλάδα κάποιοι δημοσιογράφοι συνεχίζουν να παίρνουν στα σοβαρά τις δηλώσεις των τούρκων διπλωματών, και δεν κάνουν καν τον κόπο να διασταυρώσουν την είδηση, ρωτώντας τους ίδιους τους Ιταλούς.  Εκτός αν έτσι νομίζουν ότι κάνουν αντιπολίτευση. Εκτός ότι είναι πολύ αποτυχημένη αυτή η αντιπολίτευση με τα ψέματα, εκείνο που διακυβεύουν  είναι η αξιοπιστία τους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακόμα ένας ξαφνικός θάνατος: Αντιπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού πλήρως εμβολιασμένος πέθανε ξαφνικά εν ώρα υπηρεσίας
11.08.2022 | 15:32
Έχασε ξαφνικά τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο 251 ΓΝΑ όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος του
Το Πολεμικό Ναυτικό έπληξε η επιδημία των ξαφνικών θανάτων εμβολιασμένων καθώς όπου αντιπλοίαρχος σε με μεγάλη θητεία σε πολεμικά πλοία κατέρρευσε και πέθανε.
Συγκεκριμένα εντελώς ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις του και εν συνεχεία μεταφέρθηκε Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας όπου διαπιστώθηκε απλά ο θάνατος του.
Ο αντιπλοίαρχος Ν.Π. ήταν από τους καλύτερους αξιωματικούς της γενιάς του και πάνω απ΄όλα καλός άνθρωπος και καλός πατριώτης.
Εμβολιάστηκε με προτροπή και πίεση της υπηρεσίας του. Δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυβέρνηση πέρασε νύχτα τροπολογία-σκάνδαλο: Κατήργησε την υποχρέωση της ΕΥΠ να ενημερώνει όποιον παρακολουθείται! – Γιατί τώρα;
11.08.2022 | 07:30
Εν μέσω του σκανδάλου για την παρακολούθηση του Ν.Ανδρουλάκη
Η κυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί το κοινό αίσθημα με τις αποφάσεις της αναφορικά με τις παρακολουθήσεις που έκανε η ΕΥΠ στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ν.Ανδρουλάκη, αλλά και σε πολλά ακόμη πρόσωπα, καθώς πέρασε αργά το βράδυ της Τρίτης τροπολογία η οποία επί της ουσίας καταργεί την υποχρέωση της ΕΥΠ να ενημερώνει όποιον παρακολουθείται για τον λόγο και τα αποτελέσματα.
Συγκεκριμένα δημοσιεύθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τις επείγουσες διατάξεις που αφορούν την ΕΥΠ χωρίς να καταργεί την τροπολογία της κυβέρνησης σύμφωνα με την οποία δεν έχει δικαίωμα όποιος παρακολουθείται να ενημερώνεται σχετικά μετά το πέρας της παρακολούθησης.
ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχολιάζουν επικριτικά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατάθεσε η κυβέρνηση, εγκαλώντας το Μαξίμου που δεν ενισχύει τη διαφάνεια, παρά το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΟΚ: Σχεδόν άχρηστα αποδείχθηκαν στην Ουκρανία τα «ελληνικά» αυτοκινούμενα πυροβόλα PzH-2000!
09.08.2022 | 21:48
«Σκάνε» μετά τις 100 βολές ανά ημέρα! - Και πάνε να μας φορτώσουν και τα Marder-1A3
Άχρηστα αποδεικνύονται τα γερμανικής κατασκευής πυροβόλα PzH-2000 της Rheinmetall στην Ουκρανία, δημιουργώντας προβληματισμό στα στελέχη των ελληνικών Επιτελείων όχι μόνο για την πιθανή απόδοση των ελληνικών PzH-2000, αλλά κυρίως για τα αποσυρμένα ΤΟΜΑ Marder-1A3 κατασκευής της ίδιας εταιρείας που επανα-συναρμολογήθηκαν από τις μάντρες που μαζεύτηκαν για να παραδοθούν στον Ελληνικό Στρατό.
Το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο καθώς το BMP-1 ξεκίνησαν να αποσύρονται από τα νησιά (δείτε εδώ την αποκάλυψη του defencenet.gr για την εκκένωση της βάσης τους στην Χίο), υποτίθεται με αντάλλαγμα τα Marder-1A3 με το «αναιμικό» πυροβόλο.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Der Spiegel τα γερμανικά αυτοκινούμενα πυροβόλα PzH 2000 εμφάνισαν στην Ουκρανία πρόωρες φθορές και δυσλειτουργίες, με πολλά σχετικά προειδοποιητικά μηνύματα να εμφανίζονται στις οθόνες ελέγχου τους και να τίθενται εκτός μάχης!
Με αποτέλεσμα να εντοπίζονται από τα ρωσικά UAV και να εκτίθενται σε πυρά αντιπυροβολικού!