Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Παρασκευη 12 Αυγουστου 2022


Το σχέδιο της αυτοκρατορίας είναι να λυγίσει την Κούβα πάνω από την πείνα, την ανθυγιεινή, τις ελλείψεις ενέργειας, την έλλειψη βασικής τεχνολογίας, τις προμήθειες και τις ανακτήσεις. Το σχέδιο της αυτοκρατορίας είναι να διαγράψει, πάση θυσία, το κουβανέζικο παράδειγμα ανθρωπισμού και επαναστατικής εξέγερσης. Το σχέδιο της αυτοκρατορίας είναι να θριαμβεύσει το μίσος των εκτελεστών ενάντια στην αξιοπρέπεια των ανταρτών, να πνίξει την κουβανική οικονομία και να προκαλέσει δεινά στον πληθυσμό της να επαναστατήσει εναντίον της επαναστατικής κυβέρνησης.

Μόνο η διοίκηση του Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε 243 κυρώσεις και ο Τζο Μπάιντεν δεν κατάφερε να τροποποιήσει την απάνθρωπη φύση τέτοιων κυρώσεων φτάνοντας στο ακραίο της πιο αλαζονικής αναισθησίας κατά τις χειρότερες στιγμές της πανδημίας Covid-19. Η Ουάσινγκτον αψηφά αλαζονικά την ετήσια καταδίκη της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών που απαιτεί τον τερματισμό αυτής της απάνθρωπης διαδικασίας.

Από τα σπλάχνα της αυτοκρατορίας έχουν εκπορευτεί, με εκατομμύρια δολάρια, ορδές «αντιφρονούντων», «αντιπολιτευτών», «κριτικών» καμουφλαρισμένων με κάθε λογής κουβέντα για «ανθρώπινα δικαιώματα», «ελευθερία λόγου» και το «δημοκρατικό πνεύμα»... λειτουργούν στους πίνακες ειδήσεων των «ημερολογίων», «είδησης», «κοινωνικών δικτύων» για να πουλήσουν τα ενημερωτικά τους εμπορεύματα πληρωμένα για ποινικές διαθήκες. Λαχταρούν να λειτουργήσουν μέσα στην Κούβα διαφημίζονται με τη συνοδεία του «διεθνούς Τύπου» για να βλάψουν την εικόνα της επανάστασης, να δικαιολογήσουν την εφαρμογή του εγκληματικού αποκλεισμού και να δικαιολογήσουν κάθε είδους παρεμβάσεις. Λένε. Απομονώστε την Κούβα, για να γίνει ο τέλειος τόπος εγκλήματος που κανείς δεν έχει ακούσει ποτέ.

Χωρίς να κοκκινίζουν, σπαταλούν εκατομμύρια δολάρια για να προωθήσουν την εσωτερική ανατροπή, ζητώντας πολιτική ανυπακοή, αναρχία και χάος, με μοναδικό σκοπό να τερματίσουν το σημερινό πολιτικό σύστημα και να εγκαταστήσουν ένα που να ανταποκρίνεται στα μοναδικά τους ενδιαφέροντα. Η Ουάσιγκτον δεν νοιάζεται για τα τεράστια επιτεύγματα της επανάστασης στην επιστήμη.

Δεν μπορούμε να σιωπήσουμε για αυτή την κόλαση που υποφέρει η Κούβα.

Στο εσωτερικό της χώρας, τα υποκείμενα που αισθάνονται ότι υποστηρίζονται και προστατεύονται από την Ουάσιγκτον, χρησιμοποιώντας ως σημαία την οικονομική δεινή λόγω του lockdown (η κατάσταση αυξημένη από τον Covid, όπως σε όλα τα άλλα έθνη), ζητούν ανατρεπτικές διαδηλώσεις. Το κάνουν χωρίς να νοιάζονται για τους ισχύοντες νόμους. Και πολύ περισσότερο όταν υποκινούνται από μια ξένη δύναμη.

Εμείς, που επικυρώνουμε όσα ειπώθηκαν και υψώνουμε ξανά τη φωνή μας, καλούμε την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών για άλλη μια φορά να σταματήσει τον απάνθρωπο αποκλεισμό κατά της Κούβας και να σταματήσει τις προσπάθειες αποσταθεροποίησης ενός έθνους που ποτέ σε καμία στιγμή δεν έχει κάνει ενέργειες εναντίον σας• δεν έχει ανακατευτεί στις εσωτερικές σας υποθέσεις, ούτε καλώντας την αμερικανική υπηκοότητα να υποτάξει την καθιερωμένη τάξη, παρά τα πολλαπλά και σοβαρά εσωτερικά κοινωνικά προβλήματα που έχει αυτή η παγκόσμια δύναμη.

Επαναβεβαιώνουμε την αγάπη μας για την Κούβα να γίνει γνωστή από τους αδελφούς της, που μας έχουν εκπαιδεύσει με το τιτάνιο παράδειγμα ανθεκτικότητας, ακεραιότητας και μεγαλείου. Γνωρίστε τον επαναστατικό λαό της Κούβας γιατί σε αυτές τις λίγες γραμμές εκφράζεται η κραυγή εκατομμυρίων αδελφών αλληλεγγύης και η συσσώρευση αδελφικών συναισθημάτων ευγνώμων για το παράδειγμα αλληλεγγύης της Κούβας προς όλους τους αδελφούς λαούς, στην Αγκόλα τόσο όπως στη Βενεζουέλα ή στο Μεξικό απλά για να αναφέρω ένα γεωπολιτικό και ιστορικό άξονα ενός νέου είδους στο χρόνο και το χώρο.

Δίνοντας έμφαση στην αγάπη μας για την Κουβανική Επανάσταση, επικυρώνουμε όσα λέγονται, που είναι αδιάσπαστα και προοδευτικά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαύδος: Στο νοσοκομείο γυναίκα έπειτα από επίθεση σκύλων ροτβάιλερ

 Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022 09:02

Στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων οδηγήθηκε μια 39χρονη έπειτα από άγρια επίθεση που δέχθηκε από δυο σκύλους ροτβάιλερ στη Γαύδο.

Η γυναίκα αρχικά μετέβη στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων της, κρίθηκε τελικά αναγκαία η μεταφορά στα Χανιά.

ΦΟΝΙΚΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ - ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ..,.

ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΡΟΝΤΒΑΙΛΕΡ 

ΚΙ ΕΧΕΙΣ ΤΟΥΣ ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΕΣΤΡΑΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΣΟΥΛΕΝ ΠΩΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥΣ. 

ΛΕΩ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΓΙΑ ΠΕΤ ΕΝΑΝ ΑΛΙΓΑΤΟΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΙΓΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΩ ΣΩΣΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ... !!!! 

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ - ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΜΥΝΟΜΕΝΟΣ - ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΛΙΟΣΚΥΛΟ ΘΑ ΤΟΝ ΤΡΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΛΙΟΣΚΥΛΑ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΣΤΑΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΟΙ ΚΑΙ ΔΙΕΣΤΡΑΜΕΝΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΗΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ( ΑΝ ) ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΟΥ 

ΑΣ ΟΨΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΨΗΛΑ ΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ( ΑΝ ) ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΟΙ ΚΑΙ ΔΙΕΣΤΡΑΜΕΝΟΙ 

ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΛΙΟΣΚΥΛΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΤΟΠΟ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο άντρας μου με παράτησε για μια μικρούλα και εγώ παντρεύτηκα τον πατέρα της για να με έχει πεθερά.

Ας πρόσεχε!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Κόκορας έγινε ψητός και το Γουρούνι γύρος

και ο μπαγάσας ο Αρκάς της Δεξιάς ο ΗΡΩΣ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΨΑΧΝΟΥΝ ΛΕΕΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ. ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΖΩΑ. ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΖΕΤΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΤΕ ΕΝΑ ΞΕΡΟΚΟΜΑΤΟ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΣ ΠΟΥ "ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΟΥΛΙΤΣΑ". 

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ 10 ΩΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑ 30 ΕΥΡΩ, ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΠΟΦΑΓΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ. ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΔΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΤΣΕΠΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΖΕΙΤΕ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΗΝΤΑ.

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΜΕ 10 ΜΕΡΕΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ Μ@@ΑΚΕΣ ΤΟ ΞΕΡΩ, "ΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΧΑΣΕΙΣ". ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ Ή ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΣ ΣΤΟ 4* ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΑΣ, Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΑΕΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΙΣ ΑΝΑ 5 ΛΕΠΤΑ 50 ΚΙΛΑ ΔΙΣΚΟ, ΚΑΙ Ο ΠΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ.

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΞΑΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ, ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΜΕΤΡΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΜΕΤΡΙΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΟΥΤΕ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. 

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΟ "ΖΗΣΕ ΤΟ ΜΥΘΟ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ, ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΘΑ ΤΟ ΣΕΒΕΣΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ .....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Αίγυπτος και η Χαμάς κερδίζουν τον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Ισλαμικής Τζιχάντ

Μετά από τρεις ημέρες βομβαρδισμών της Λωρίδας της Γάζας και πυρά ρουκετών από εκεί προς το εσωτερικό του Ισραήλ, μια εύθραυστη εκεχειρία με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου καθιερώθηκε στην ταραγμένη περιοχή του κόσμου. Η επιχείρηση "Αυγή", η οποία εξαπολύθηκε ξαφνικά από τον ισραηλινό στρατό, τον IDF, χωρίς καμία ορατή εξωτερική αφορμή, επισήμως εναντίον μιας παλαιστινιακής οργάνωσης, της Ισλαμικής Τζιχάντ (IJ), έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 50 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, ενώ περίπου 500 ακόμη έχουν τραυματιστεί, χωρίς όλοι τους να συνδέονται με την IJ. Είτε δεν υπάρχουν ισραηλινές απώλειες είτε δεν αναφέρεται τίποτα γι' αυτές. Αρχικά ανακοινώθηκε ότι η επιχείρηση θα διαρκούσε 7 ημέρες και οι IDF άρχισαν να κινητοποιούν ακόμη και 25.000 άνδρες. Αλλά τότε κάτι πήγε στραβά και το ίδιο το Ισραήλ ζήτησε τη βοήθεια του Καΐρου για να τερματιστούν οι μάχες το συντομότερο δυνατό.

Lapid και B. Νετανιάχου

Αυτό εγείρει το ερώτημα γιατί ο σημερινός ηγέτης της κυβέρνησης, ο Yair Lapid, θα αναλάμβανε ένα τόσο αμφίβολο εγχείρημα, γεμάτο με σοβαρή ζημιά στη φήμη του (πράγμα που έκανε), αν το εγκαταλείψει τόσο γρήγορα. Οι περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτός ο "μικρός πόλεμος νίκης" ήταν απαραίτητος για τον Λαπίντ, έναν γνωστό φιλελεύθερο, κυρίως για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους. Το ερχόμενο φθινόπωρο θα διεξαχθούν τακτικές βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ. Για άλλη μια φορά, το Λικούντ με επικεφαλής τον ηγέτη του και αρχι-αντίπαλο του νυν πρωθυπουργού, Β. Νετανιάχου, προηγείται στις δημοσκοπήσεις.

Ο Λαπίντ, αποφασισμένος να δείξει ότι είναι πιο "ψύχραιμος", προφανώς πίστευε ότι η προσωπική του "φωτιά" στη Γάζα θα περνούσε λίγο-πολύ απαρατήρητη στην τρέχουσα έξαρση των θερμών συγκρούσεων παντού. Πιθανόν επίσης να περίμενε ότι, προκειμένου να διατηρηθεί η σταδιακή οικονομική προσέγγιση με το Ισραήλ στο πλαίσιο της υπό Αμερικανική ηγεσία διαδικασίας των "Αβρααμικών συμφωνιών", οι αραβικές χώρες δεν θα ήταν αυτή τη φορά υπερβολικά φιλοπαλαιστινιακές. Το Υπουργικό του συμβούλιο πίστευε επίσης σοβαρά ότι με την επίθεση στην IJ θα κατάφερνε να σπείρει τους σπόρους της διχόνοιας μεταξύ αυτής της δεύτερης πιο σημαντικής δύναμης στη Γάζα και της κυβερνώσας Χαμάς. Τίποτα από αυτά δεν λειτούργησε. Όλος ο κόσμος, συμπεριλαμβανομένης ακόμη και της ΕΕ, με εξαίρεση τους Αμερικανούς, καταδίκασε σκληρά και ομόφωνα τις απρόκλητες ισραηλινές ενέργειες. Όλες οι Αραβικές χώρες έχουν υιοθετήσει μια μάλλον σκληρή στάση, η οποία αναπόφευκτα θα έχει αρνητικό αντίκτυπο και στις "Αβρααμικές συμφωνίες". Η Χαμάς και η IJ στη Γάζα έχουν ενωθεί αντί να διαπληκτιστούν.

Η Αιγυπτιακή διαμεσολάβηση στο Ισραήλ παρουσιάζεται ως κάτι περισσότερο από μια φιλική χάρη του Καΐρου, το οποίο ενδιαφέρεται για την προώθηση της διμερούς συνεργασίας. Ο Λαπίντ ευχαρίστησε ήδη τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι σε τηλεφωνική συνομιλία γι' αυτό. Στην πραγματικότητα, οι Αιγύπτιοι διεξήγαγαν διάλογο με τους Ισραηλινούς για τον τερματισμό της αιματοχυσίας στη Γάζα με αρκετά αυστηρό τρόπο και σε αυστηρή συμμόρφωση με όλα τα διεθνή ψηφίσματα για τα δικαιώματα των Παλαιστινίων, συμπεριλαμβανομένης της ίδρυσης ανεξάρτητου κράτους. Στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τα γεγονότα στη Γάζα, ο Αιγύπτιος πρέσβης στον ΟΗΕ, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε αδικαιολόγητες τις ενέργειες του Ισραήλ εκεί και το θεώρησε πλήρως υπεύθυνο για τις αιματηρές απώλειες των Παλαιστινίων. 

Το Κάιρο δεν έχει ανακοινώσει την αποχώρησή του από τη διαδικασία των "Αβρααμικών συμφωνιών", αλλά είναι σαφές ότι από εδώ και στο εξής θα απαιτεί περισσότερες παραχωρήσεις από το Ισραήλ σε διάφορα ζητήματα στο πλαίσιο της διαδικασίας. Το χρέος εξοφλείται. Η Αίγυπτος έχει επίσης καθιερωθεί ως σημαντικός περιφερειακός παράγοντας, χωρίς τη συμμετοχή του οποίου δεν μπορούν να επιλυθούν οι τοπικές κρίσεις.

Ο Λαπίντ είναι υπεύθυνος για την επιχείρηση "Αυγή".

Επιπλέον, η επιχείρηση αποδείχθηκε άκαρπη όσον αφορά την αλλαγή της διάθεσης του ισραηλινού εκλογικού σώματος. Οι δημοσκοπήσεις που διεξήχθησαν από τα τρία κορυφαία τηλεοπτικά κανάλια του Ισραήλ έδειξαν ότι ένας ακόμη γύρος μαχών στη Γάζα ελάχιστα αλλάζει τις προτιμήσεις τους. Και οι τρεις δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι το μπλοκ που υποστηρίζει τον Νετανιάχου - Λικούντ, δηλαδή ο Θρησκευτικός Σιωνισμός, SHAS και Ενωμένος Ιουδαϊσμός της Τορά - θα κερδίσει 59 έδρες, δύο λιγότερες από την πλειοψηφία που απαιτείται για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Αντίθετα, το μπλοκ κατά του Νετανιάχου - το Yesh Atid του Λαπίντ, το Λευκό Μπλε, το Israel Beytenu, το Εργατικό Κόμμα, το Meretz και το Ra'am - θα λάβει μόνο 55 έδρες, έξι λιγότερες από την πλειοψηφία.

Ένας συνασπισμός που θα προσέλκυε την ενωμένη Αραβική Λίστα στο πλευρό του θα μπορούσε να δημιουργήσει μια σταθερή κυβέρνηση στη χώρα, αλλά οι εκπρόσωποί του, ειδικά μετά τα γεγονότα στη Γάζα, δεν πρόκειται να υποστηρίξουν κανέναν.

Το Ισραήλ είναι έτσι καταδικασμένο σε μια συνεχιζόμενη εσωτερική κρίση. Η επιχείρηση "Αυγή" όχι μόνο απέτυχε να φέρει τη χώρα ένα βήμα πιο κοντά σε μια λύση, αλλά στην πραγματικότητα έκανε τα πράγματα ακόμη πιο συγκεχυμένα, αποδυναμώνοντας και τη διεθνή της θέση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κρίτων Αρσένης: Να φύγουν τα «ιδιωτικά κατσίκια» από το βουνό της Σαμοθράκης

11/08/2022  08:54

Με μία νέα ανάρτηση «χτύπησε» ο βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Κρίτωνας Αρσένης.

Αυτή τη φορά αναφέρθηκε στη φωτιά που ξέσπασε την Τρίτη στη Σαμοθράκη κάνοντας λόγο για «ιδιωτικά κατσίκια», τα οποία τρώνε ανεξέλεγκτα τα δέντρα και γι' αυτό, όπως ισχυρίζεται, η μόνη ελπίδα για να σωθούν τα δάση του νησιού είναι να φύγουν από τη Σαμοθράκη.

«Ο κίνδυνος για τη Σαμοθράκη ξεκινάει μετά την κατάσβεση. Στο εμβληματικό βελανιδοδάσος Μαρτίνι είχε να βγει νέο δέντρο 40 χρόνια. Τα τρώγανε τα ανεξέλεγκτα ιδιωτικά κατσίκια. Μετά την πυρκαγιά η μόνη ελπίδα για τα δάση του νησιού είναι να φύγουν τα κατσίκια από το βουνό», έγραψε ο Κρίτωνας Αρσένης.

Το tweet το βουλευτή του ΜέΡΑ25 δεν πέρασε απαρατήρητο από τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων που έσπευσαν να το σχολιάσουν. 

Tweet.- Η Πορτογαλία έχει ολόκληρο πρόγραμμα με ιδιωτικά κατσίκια που βόσκουν τα δάση ώστε αυτά να ανανεώνονται φυσικά και να μειώνεται η καύσιμη ύλη ανάμεσα στα δέντρα. Οι ανοησίες που αραδιάζετε είναι τόσες πολλές που απορώ πραγματικά για τις πληροφορίες σας

Σχολιο.- ΚΡΙΤΩΝ ΑΡΣΕΝΗΣ : 

ΙΔΙΟΦΥΙΑ 'Η ΒΛΑΞ ΜΕ ΠΑΡΑΣΗΜΟ ΚΑΙ ΠΑΤΕΝΤΑ .... ??????



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το πιο εκπληκτικό πράγμα σχετικά με τον ολοήμερο βομβαρδισμό του πυρηνικού σταθμού της Ζαπαρόζιε είναι ότι οι Ευρωπαίοι δεν δίνουν δεκάρα!

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αντιληφθείς τη θέση τους. Και αυτό, παρά την τρομερή, από παλιά, ραδιοφοβία τους.

Δεν ξέρω γιατί φέρονται έτσι. 

Είτε το διακύβευμα, γι΄αυτούς, είναι τόσο μεγάλο, που θα δεχτούν οποιαδήποτε "παράπλευρη απώλεια" προς οποιαδήποτε κατεύθυνση του ανέμου την ώρα 0, αρκεί να βοηθήσει να ματαιωθούν τα σχέδια της Ρωσίας, είτε οι ελίτ έχουν υποβαθμιστεί σε τέτοιο βαθμό, που η αίσθηση της αυτοσυντήρησης έχει πεταχτεί στα σκουπίδια, ως περιττή. 

Ή και τα δύο μαζί.

Ξέρω ένα πράγμα: αν πριν από ένα χρόνο έβγαινε ένα καλλιτεχνικό δρώμενο, όπου οι Ουκρανοί εμφανίζονταν να χτυπούν τον πρώην πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής τους με ρουκέτες, και τα αφεντικά τους μόνο που δεν θα τους χειροκροτούσαν, οι κριτικοί θα συμβούλευαν ομόφωνα τον συγγραφέα του σεναρίου να μην μπερδεύει το κρασί με βότκα και μπύρες! Και θα είχαν απόλυτο δίκιο!

Ούτως ή άλλως δεν υπάρχουν εναλλακτικές! Η στρατιωτική επιχείρηση των Ρώσων έχει ξεκινήσει και δεν θα μπορούσε να μην ξεκινήσει! Η ευρωπαϊκή αναισθησία και εκδικητικότητα, για κάτι που δεν μπορεί να ελέγξει, ως παράγοντας παγκόσμιας αντιπαράθεσης έχει πολλές πτυχές. Αλλά το ζήτημα της επίδρασής της, στην τοπική μαζική συνείδηση φαίνεται πιο ενδιαφέρον από όλα! Ολοι σιωπούν! Δήθεν κινήματα, δήθεν οργανώσεις, δήθεν κόμματα!

Ακόμη και ο αποικιοκρατικός ξεφτιλοΟΗΕ δείχνει να μην πιστεύει ότι είναι οι Ουκρανοί που σφυροκοπούν τον πυρηνικό σταθμό! Λένε ότι τυχαία συνέβη! Δεν το ήθελαν! Παρ΄όλο που αυτοί οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται επί μέρες και ο σταθμός έχει γλυτώσει από την καταστροφή, μόνο χάριν της αντι-αεροπορικής του κάλυψης, από τους Ρώσους.

Και βγαίνουν οι ΗΠΑ και προτείνουν "αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στον σταθμό" Χαχαχαχαχα! Αυτό ήταν εξαρχής το σχέδιο τους, που υλοποιεί άκριτα ο Ζελένσκι! Να βάλουν πόδι στο έδαφος της Ουκρανίας με στρατεύματα του ΟΗΕ, που ελέγχονται απ΄τους ίδιους!

Καμία κατεστραμμένη χώρα και λαός δεν τους ενδιαφέρει, όσο είναι μακριά, απ΄τις ΗΠΑ!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Βιομηχανία του Πολέμου των ΗΠΑ σε 1 λεπτό

"Στα 246 χρόνια ύπαρξής της, δεν έχει επιτεθεί σε άλλη χώρα, τα 17.

Από το 2001 έως το 2021 οι 5 μεγαλύτερες Εταιρείες οπλικου σχεδιασμού και προμήθειας όπλων της Αμερικής, ανέβασαν τις Μετοχές τους, 58%".

Το Πολίτευμα της Αμερικής είναι ο Εκβιασμός χωρών, δια της Στρατιωτικής της υπεροπλίας.

Η Οικονομία της Αμερικής, βασίζεται στον Πόλεμο.

Σύμμαχός της σε αυτό το έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας, είναι η Ελλάδα.

#Fuck_NATO

#GO_RUSSIA 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Το DNA που εξήχθη από οστά και δόντια ταφής ηλικίας 4.600 ετών που ανακαλύφθηκε στην Γερμανία, παρείχε στοιχεία για την πυρηνική οικογένεια, ως την πρώτη Κοινωνία.

Το εύρημα αποτελείται από δύο γονείς και δύο γιους που θάφτηκαν μαζί, αφού σκοτώθηκαν σε μια βίαιη σύγκρουση για τις πιο εύφορες γεωργικές εκτάσεις στην Ευρώπη.

Οι ομαδικές ταφές, που φαίνεται να έγιναν μαζί, αφηγούνται μια ιστορία βίαιων θανάτων. 

Η πρώτη Κοινωνία. Θα είναι και η τελευταία. Αυτή θα επιβιώσει. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοιμήθηκα... 

Κι όταν ξύπνησα η μισή Κύπρος ήταν σκλαβωμενη.

Σιωπή μου είπαν....μη μιλήσεις....κάτι έπρεπε, να θυσιαστεί...

Κοιμήθηκα κι όταν ξύπνησα είχαν πουλήσει το όνομα Μακεδονία. 

Σιωπή μου είπαν... μη μιλήσεις...μην είσαι μονοφαγάς.

Κοιμόμουν κι ο γείτονας μου αυτοκτόνησε.

Σιωπή! Μη μιλήσεις... είχε ψυχολογικά προβλήματα.

Κοιμόμουν κι όταν ξύπνησα το παιδί μου ήταν μίλια μακριά. 

Σιωπή μου είπαν... Για το καλό του γίνεται. 

Κοιμόμουν και ο φίλος μου έχασε το σπίτι του. 

Σιωπή μου είπαν... Μη μιλήσεις.....ένας κακοπληρωτης ήταν....Τι τον λυπάσαι;

Κοιμήθηκα κι όταν ξύπνησα η σημαία μου είχε κατεβει, από το μπαλκόνι μου.

Σιωπή... Μη μιλάς... Μη προκαλείς. 

Κοιμήθηκα και ο κολλητός μου στην Εντατική πεταμένος.

Σιωπή.... Ούτως ή άλλως θα πέθαινε. 

Κοιμόμουν και παραποίησαν τα βιβλία μου, την ιστορία μου. 

Σιωπή μου είπαν...στη Σμύρνη έγινε συνωστισμός.

Κοιμήθηκα κι όταν ξύπνησα δεν μπορούσα, να κυκλοφορώ Ελεύθερα, στο τόπο μου.

Σιωπή... μου είπαν.... Ρατσιστής είσαι;.... Κάνε, πως δεν καταλαβαίνεις....κοιμήσου πάλι.... 

Κοιμόμουν και καίγονταν ανθρώπινες ψυχές και δάση.....

Σιωπή!!! Μη τολμήσεις, να μιλήσεις.... Φταίει ο.... άνεμος. 

Κοιμήθηκα και όταν ξύπνησα τίποτε δεν ήταν, όπως τα ονειρεύτηκα.

Σιωπή... Μη μιλάς... Δεν είναι καιρός για όνειρα.

Κοιμήθηκα.....κοιμήθηκα κι έχασα την αξιοπρέπεια μου,

Τα ιδανικά μου, τα πιστεύω μου, τις Αξίες μου. 

Κοιμήθηκα και μου παρουσίασαν το βέλτιστο ως φαύλο...και το φαύλο, ως βέλτιστο. 

Κοιμήθηκα και μου είπαν, να μη μιλώ για όλα αυτά. 

Κοιμήθηκα, μα όταν, αποφασίσω, να ξυπνήσω, να ντραπώ...., θα αγανακτήσω και θα ουρλιάξω.

Για τη χαμένη μου Αξιοπρέπεια, που πέταξαν εκεί, στα σκουπίδια. 

Εκεί όπου με βρίσκεις, να ψάχνω, πως θα ταίσω τα παιδιά μου. 

ΞΥΠΝΗΣΑ!!! 

Και ΑΠΑΙΤΩ, να μη χάσω άλλη Πατρίδα...ΑΠΑΙΤΩ 

το λαό της ΧΟΡΤΑΤΟ και με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. 

Όπως του αξίζει!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Α Ν Τ Ι Σ Τ Α Σ Η στους ΑΦΑΝΙΣΤΕΣ του ανθρώπινου είδους. ΤΩΡΑ όσο ακόμα προλαβαίνουμε.

«Ο Σβαμπ γράφει ανοικτά ότι στο μέλλον οι άνθρωποι θα συνδεθούν με τον ψηφιακό κόσμο και έτσι θα ανέλθουν σε υψηλότερο επίπεδο.

Πρώτα είναι σχεδιασμένο να εμφυτεύσουν ένα τσιπ στα ρούχα για να παρακολουθούν τις κινήσεις των ανθρώπων και έπειτα να εμφυτεύσουν ένα ακόμα τσιπ κάτω από το δέρμα ή ακόμα και στον εγκέφαλο.

Αυτό ήδη μοιάζει με ανθρωποειδές ρομπότ. Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι πως η τεχνητή νοημοσύνη που θα καταλάβει την ανθρωπότητα βρίσκεται στα χέρια ελάχιστων ανθρώπων. Οι τεχνολογικές καινοτομίες δεν χρησιμοποιούνται προς όφελος της πλειοψηφίας, αλλά προς όφελος της μειοψηφίας».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Που είναι οι καργιόληδες των συνδικάτων σε όλη την ευρώπη να αντιδράσουν στην αποστολή πυροσβεστών στη φασιστική Γαλλία του Μακρόν; ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΤΑ ΜΑΚΡΟΝ μέχρι ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ τους 5.000 ανεμβολίαστους Γάλλους πυροσβέστες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η τραυματισμένη Παλαιστίνια Ραχάφ Σαλμάν, 11 ετών, η οποία έχασε τα άκρα της κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επιθετικότητας στη λωρίδα της Γάζας, τρέφεται καθώς βρίσκεται σε κρεβάτι νοσοκομείου, καθώς ισχύει η κατάπαυση του πυρός, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Konstantinos Farsalinos-b

«Ζούμε απίστευτες καταστάσεις.

Αντί να κατηγορεί τον Υπουργό Υγείας και τις αρχές που 2,5 χρόνια ΨΕΥΔΟΝΤΑΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ότι ακολουθούσαν κατά γράμμα το πρωτόκολλο του ΠΟΥ για τους θανάτους COVID, η αξιωματική αντιπολίτευση τον κατηγορεί επειδή ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ το ψέμα, τη στατιστική χειραγώγηση και την τρομοκρατία!

Ο πρώην υπουργός υγείας κ. Ξανθός φτάνει μάλιστα στο σημείο να βαφτίζει ως “ψεκασμένους” και “συνωμοσιολόγους” όσους ΔΙΚΑΙΩΣ έλεγαν πως δεν πεθαίνουν όλοι από COVID, κάτι που είχαν επιβεβαιώσει από το 2020 οι αρχές με επίσημες και δημόσιες δηλώσεις τους (σχόλιό μου στις 6 Μαϊου 2020: https://tinyurl.com/bdf6czcc) και πλέον το ΞΑΝΑΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ σήμερα.

Δεν υπάρχει πολιτική σωτηρία πλέον, ο καθένας είναι χειρότερος από τον άλλον.

Το ενδιαφέρον είναι ότι εφυήραν τον όρο του ψεκασμένου αλλά δεν κοιτάζονται στον καθρέφτη όποτε χρησιμοποιούν τη λέξη…

Στα ίδια επίπεδα “ποιότητας” δεν πρέπει να ξεχάσουμε να συμπεριλάβουμε και τον “επισυνδεδεμένο” κ. Ανδρουλάκη, που πλειοδοτούσε απαιτώντας υποχρεωτικό εμβολιασμό στο δημόσιο, ασταμάτητα τυφλά τεστ που θα πληρώνει ο εργαζόμενος (συνέντευξη: https://tinyurl.com/u9f4zdm4) και αποκλεισμό των μη-εμβολιασμένων από φαρμακεία και σουπερμάρκετ.

Μιλάμε πλέον για απίστευτη κατάντια του πολιτικού συστήματος… Απίστευτος βούρκος αναξιοπρέπειας…

Να κρατάμε ανέπαφη τη μνήμη μας διότι το μαύρο είναι το μόνο χρώμα που αξίζει σε μαύρα πρόβατα που πρέπει να γράφονται στις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας…»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ερώτηση: Πώς δημιουργείς μια "πανδημία" όταν δεν υφίσταται στην πραγματικότητα "πανδημία"

Απάντηση: Χρησιμοποιείς εργαστηριακά τεστ μαζικά στον πληθυσμό, σαν να μοιράζεις καραμέλες στο Λούνα Παρκ.

Επεξήγηση: Τα εργαστηριακά μοριακό τεστ που όλοι μας γνωρίζουμε ως PCR είναι μια τεχνολογία που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για ερευνητικούς σκοπούς και όχι διαγνωστικους ή επιδημιολογικους και το έχει ξεκαθαρίσει ο εφευρέτης αυτής της τεχνολογίας εδώ και δεκαετίες (ένας επιστήμονας που συμπτωματικά πέθανε λίγους μήνες πριν μας την πέσει δήθεν ο κοκογιος) και το έχουν επισημάνει αρκετοί επιστήμονες που ακόμα σέβονται λιγάκι τα πτυχία τους.

Η ακρίβεια αυτών των τεστ υπολογίζεται, σύμφωνα με τους ειδικούς, πάντα με μια μαθηματική φόρμουλα εκ του Bayesian Theorem (ήτοι του Νόμου των πιθανοτήτων) και 3 παραμέτρων. -Specificity, -Sensitivity και -Prevalence. 

Τα 2 πρώτα υπολογίζονται εργαστηριακά από τους κατασκευαστές  και το 3ο αφορά την παρουσία της ασθένειας (του ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΟΥ παράγοντα) στον πληθυσμό. Έχοντας αυτές τις 3 παραμέτρους με τη χρήση του Bayesian Theorem υπολογίζεται η πιθανότητα να υφίσταται ο κοκογιος (στα δείγματα που ελέγχουν) ΑΝ το τεστ βγει θετικό. 

Η παράμετρος η οποία επηρεάζει σχεδόν σε απόλυτο βαθμό το αποτέλεσμα είναι μόνο μια, το λεγόμενο -Prevalence=Επιπολασμος της νόσου ή του ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΟΥ παράγοντα στον πληθυσμό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΠΟΥΚΩΘΗΚΑΝ ΠΟΛΛΑ ΔΙΦΡΑΓΚΑ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΖΟΥΚ ΜΠΟΞ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ

"ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ"...

• 

33.795.550.00€ ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΙΟΔΡΑΣ

15.579.627.00€ ΓΚΙΚΑΣ ΜΑΓΙΟΡΚΙΝΗΣ

5.509.629.00€ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

4.749.062.00€ ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

2.138.696.00€ ΤΖΑΝΑΚΗΣ

759.259.00€ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία υγείας της Γερμανίας αποκαλύπτει ότι 1 στους 25 πελάτες υποβλήθηκαν σε ιατρική περίθαλψη το 2021 για παρενέργειες «εμβόλιο» Covid

Με βάση τα στοιχεία του Techniker Krankenkasse, έως και 1 στις 500 ενέσεις εμβολίου κατά του Covid αναμένεται να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες.

Ο βόθρος των παρενεργειών του εμβολίου στη Γερμανία είναι επιτέλους εντελώς ανοιχτός.  Σύμφωνα με τον ολλανδικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Blckbx, πέντε μήνες μετά από αίτημα Wob, φαίνεται ότι 437.593 από τα 11 εκατομμύρια ασφαλισμένους του μεγαλύτερου ταμείου ασφάλισης υγείας της χώρας, Techniker Krankenkasse (TK), έπρεπε να υποβληθούν σε ιατρική περίθαλψη το 2021 για το εμβόλιο Covid. παρενέργειες. Δηλαδή 1 στους 25 και αύξηση 3000 τοις εκατό.

Αυτή την εβδομάδα, η TK έδωσε τελικά στοιχεία και αριθμούς σχετικά με τον αριθμό των θεραπειών που έπρεπε να αποζημιώσουν το 2021 λόγω (σοβαρών) παρενεργειών των εμβολίων κατά του Covid. Αλλά δυστυχώς, χρειάστηκε πολύς αγώνας και προσπάθεια για να ληφθούν απαντήσεις στο αίτημα Wob.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ωραίες" διακοπές φέτος στο χωριό...

Μέρα παρά μέρα χτυπάει λυπητερά η καμπάνα. 

7 συγχωριανοί που κυρίως ζουν Αθήνα κ αλλού έφυγαν (εύκολα θα μπορούσε κάποιος να με διαψεύσει).

Τέτοια πυκνότητα θανάτου δεν είχαμε ματαδεί καλοκαίρι στο χωριό!

Ενώ αυτά συμβαίνουν κάπου στο Έπειρους, ο Σύ/ήψας έτρεξε έρευνα με το Αθηνών και βρήκε πως μόνο το 31% των θανάτων που ταξινομήθηκαν ως κοβιντ-θάνατοι οφείλονταν αποκλειστικά στην κοβιντ! 

Δηλαδή απ τους 32.000 περιπου θανάτους μόνο 9,5 χιλιάδες οφειλόταν στην ίωση. 

Δηλαδή απλά δικαίωσε τους "αρνητές" και απέδειξε ότι οι ευπειθείς υπήρξαν μαλάκες? 

Δηλαδή η κυβέρνηση υπανθρώπων ΕΠΕΒΑΛΕ:

τρομοκρατία, φυλάκιση, απαγόρευση κοινωνικού βίου, οικονομική καταστροφή, Συνταγματική κ πολιτειακή εκτροπή, διάλυση του ΕΣΥ, απαγόρευση χειρουργείων κ νοσηλειών ad hoc, αποστέρηση αξιοπρεπούς θανάτου, κηδείας και ασέβεια επί νεκρών, διάλυση Εκπαίδευσης, απολύσεις, πρόστιμα, σκοπούμενη μετακυλιση πόρων, 7,5 δις αναθέσεις, εξαπάτηση του λαού, απόκρυψη κ παραποίηση στοιχείων, SMS, απαγόρευση κυκλοφορίας, υποχρεωτικό φίμωτρο, συμπεριφορές κοινωνιογενούς υστερίας κ ιδεοψυχαναγκαστικής νεύρωσης, κατακόρυφη άνοδο βίας και ανομικής συμπεριφοράς, διχασμό του λαού, υποχρεωτική ιατρική πράξη επί σωμάτων, έκθεση του λαού και των παιδιών σε βαριές κ θανατηφόρες παρενέργειες, ακαταδίωκτο των καθαρμάτων, επισυνδέσεις 14.000 ανθρώπων επιρροής κλπ κλπ.

Το ερώτημα που αναδύεται αμειλικτο είναι: και τότε που οφείλονται οι 20.000 ορφανοί θάνατοι? Ο άνθρωπος έχει δικαίωμα στον θάνατό του. Ουδείς πουστης μπορεί να υπεξαιρέσει την αιτία θανάτου μου! 

Και τότε που οφείλεται, πέραν αυτών, η υπερβάλλουσα (25%) θνησιμότητα??? 

Η ποινική ευθύνη όσων διαχειρίστηκαν την υπόθεση αυτή είναι τεράστια. 

Αυτά τα περί πολιτικής ευθύνης είναι π...ς μπλε. Για να κρύψουν ότι είναι του κοινού Ποινικού Δικαίου, ρεμάλια με γραβάτες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πόσο θλιβερό είναι να μη φροντίζει να ενημερωθεί ο άλλος για κάποιο ζήτημα και να σπεύδει να κάνει τον έξυπνο, με βάση το τι μαθαίνει από τα κανάλια!

Παθαίνω πλάκα με κόσμο που έχει ως δεδομένο ότι οι αντιδράσεις για το μετρό στα Εξάρχεια προκύπτουν από την άρνηση να υπάρξει εκεί σταθμός. Αυτά ακριβώς, δηλαδή, που του λέει ο Πορτοσάλτε και ο Ευαγγελάτος. 

Δεν μπήκε καν στον κόπο να διαβάσει ένα κείμενο από τα δεκάδες που κυκλοφορούν κι εδώ μέσα στο facebook, όπου γίνεται σαφές πως η αντίθεση έγκειται στη δημιουργία σταθμού στη μοναδική πλατεία της συνοικίας, άρα στην κατάργησή της. 

Όταν υπάρχει η εναλλακτική λύση, ο σταθμός να πάει καμιά διακοσαριά μέτρα πιο πέρα, στην Τοσίτσα, όπου θα έχει άμεση ανταπόκριση με την πολυσύχναστη Πατησίων και με το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Σιγά μη διαβάσει και σιγά μην τον νοιάζει αν αυτά που λέει έχουν καμιά βάση! Και σιγά μην ενδιαφέρεται ο χλιμίτζουρας για το αν υπάρχουν ή όχι πλατείες! 

Αυτός τα απωθημένα του κατά του κόσμου των Εξαρχείων θέλει να βγάλει. Δείχνοντας και το πόσο άσχετος είναι με το κέντρο της Αθήνας, όταν ισχυρίζεται, χαφιέδικα και ασφαλίτικα, πως οι αντιδράσεις οφείλονται στη στήριξη του εμπορίου ναρκωτικών που θα το εξαφανίσει ο σταθμός του μετρό.

Και δεν πάει ο χλέμπουρας να δει το πάρτι που γίνεται στη Βικτώρια και στην Αττική! Τα ναρκωτικά που προωθεί η αστυνομία του και η κυβέρνηση του.

Αλλά τι τον κόφτει τον μικροαστούλη εξυπνάκια δεξιό; Είπαμε! Αυτός την εξυπνάδα του θέλει να πει, με βάση ακριβώς αυτά που μαθαίνει από τον Πορτοσάλτε και τον Ευαγγελάτο. 

Και επί τη ευκαιρία, να δείξει πως δεν είναι και απόλυτος. Να που και αυτή τη φορά αναγνωρίζει ότι τα ΜΑΤ έχουν δίκιο!

Σχολιο.- Και θα παψει να υπάρχει η μιναδική πλατεία ως κοινωνικός χώρος. Τι να την κάνουμε μπροστά στο να κονομήσουν τα Starbucks Everest και όσοι θα νοικιάζουν τα διαμερίσματα με 1000 ευρώ το δυάρι;

Στα Starbucks και στα Everest θα έρχεται περισσότερος κόσμος; Ποιο λαϊκό ή νεολαιίστικο καφέ θα αντέχει τα ενοίκια που θα πάνε στα ύψη; Και πότε; Μετά από δέκα χρόνια που θα ΄χει διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός και όσοι μαζεύονται τώρα και ζωντανεύουν την πλατεία και τη συνοικία θα σκορπίσουν; Επειδή το λέει η αλητεία των Μπακογιάννηδων και των Γεωργιάδηδων και τα Δελτία Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να τα λέμε κι εμείς;

Σχολιο.- Μα αφού το άκουσε και από τον Άδωνι τον υπουργό ανάπτυξης, θα πει άλλα αυτός; πως είναι δυνατόν!!!

Σχολιο.- Και από τα Δελτία Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. του Θεοδωρικάκου.

Σχολιο.- έχετε δει καμία πλατεία που έγινε σταθμός από κάτω να είναι πλέον αληθινή πλατεία; ένας κρανίου τόπος γίνεται, χωρίς χώμα, χωρίς δέντρα, μόνο κάτι ψωραλέα σε ζαρντινιέρες. Δεν μένω Εξάρχεια, αλλά βλέπω γύρω μου

Σχολιο.- Η κατασκευή του σταθμού απαιτεί το κλείσιμο της μοναδικής πλατείας της συνοικίας για κάμποσα χρόνια. Η πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό, Αγίου Νικολάου στη Νίκαια κ.ά, έμειναν κλειστές πάνω από μια δεκαετία. Για να κατασκευαστεί ο σταθμός, θα κοπούν, φυσικά, όλα τα δέντρα κι όταν ολοκληρωθεί το έργο δεν θα μπουν άλλα στη θέση τους, καθώς δεν φυτρώνουν δέντρα χωρίς ρίζες, πάνω από κενό. Επιπλέον, και καθώς η κοινωνική ζωή της πλατείας θα 'χει σταματήσει εντελώς, τουλάχιστον για μια δεκαετία, τα γύρω μαγαζιά θα τα αξιοποιούν αλυσίδες, όπως τα Starbucks και τα Everest, που θα μπορούν να ανταποκριθούν στα ενοίκια που λόγω σταθμού θα εκτοξευτούν στα ύψη. Τέλος οριστικό για τα λαϊκά και νεολαιίστικα καφενεία. Φυσικά, ούτε λόγος, πια, για τη μικρή παιδική χαρά, καθώς θα ήταν άθλιο να φτιαχτεί ξανά παιδική χαρά σ΄ένα χώρο όπου δεν θα υπάρχουν δέντρα.

Σχολιο.- Αγαπω τα Εξαρχεια και την Νεαπολη γιατι μεγάλωσα στην Καλλιδρομιου και σχολειο στη Μεθωνης.

Συμφωνω για την μετακινηση του σταθμου στην Τοσιτσα διοτι προφανως ειναι καλυτερη θεση απο συγκοινωνιακης αποψης.

Φοβαμαι οτι η πλατεια επελεγη οχι με τεχνοκρατικά κριτηρια.

Σχολιο.- Εκτός από ηλίθιοι είναι και αγράμματοι. Προφίλ εθνικιστικά καρμπόν με σημαίες και Αγιασοφιές. Και το χειρότερο, έχουν και παιδιά τα οποία μοστράρουν σαν κτήμα τους στα εξώφυλλα, τα οποία θα μεγαλώσουν με αυτό το δηλητήριο, διαιωνίζοντας τις απόψεις τους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παντού αλλού λένε "πριν ή μετά τον πόλεμο". Στα δικά μας νησιά, στο Ιόνιο, λέμε "πριν ή μετά τον σεισμό".

Πριν εξήντα εννιά χρόνια, στις 12-14 Αυγούστου 1953, καταστρεπτικοί σεισμοί ισοπέδωσαν την Κεφαλονιά, την Ιθάκη και τη Ζάκυνθο, ενώ προκλήθηκαν τεράστιες ζημιές και στη Λευκάδα. Εκατοντάδες οι νεκροί, άστεγο το σύνολο του πληθυσμού και... αναλγησία του μετεμφυλιακού Κράτους της Δεξιάς.

Για την κυβέρνηση Παπάγου μετρούσε πιο πολύ η εικόνα της, από τη σωτηρία των σεισμοπαθών. Μέχρι του σημείου να απαγορεύσει τη μετακίνησή τους από τα νησιά, ώστε να μη γίνεται γνωστή η απουσία της κρατικής μέριμνας.

Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί πανικός, καθώς ο κόσμος αναζητούσε κάθε μέσο προκειμένου να απομακρυνθεί, έχοντας τον φόβο πως τα νησιά θα βούλιαζαν. Κι όχι υπερβάλλοντας. Αυτή η αίσθηση ήταν απόρροια της έντασης των αλλεπάλληλων δονήσεων και της καταστροφής που προκάλεσαν.

Φυσικά, απαγορεύτηκαν και τα επιτόπια ρεπορτάζ, με συνέπεια την άγρια καταδίωξη στα βουνά της Κεφαλονιάς, δημοσιογράφου της "Αυγής", που επέμεινε να μεταδώσει τα όσα υφίστατο ο λαός των νησιών από τον Εγκέλαδο και από τον Παπάγο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελάχιστη προϋπόθεση για να τοποθετηθεί κανείς για το μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων είναι να διαθέτει δίπλωμα αρχιτέκτονος ή πολιτικού μηχανικού από αναγνωρισμένο ίδρυμα τής επικράτειας ή της αλλοδαπής καθώς και μεταπτυχιακό πολεοδομίας-χωροταξίας, construction management ή συναφούς αντικειμένου.

Ακούμε τους ειδικούς και μόνο αυτούς, όπως πράξαμε και κατά την πανδημία.

Έλεος πια με τον κάθε λουδίτη!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



12/8/2022  -  4.00  π.μ.

- Βασικό θέμα των τελευταίων ωρών είναι οι αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας στις συνεχιζόμενες απόπειρες βομβαρδισμού του Ατομικού Ηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) του Ζαπορόζιε, στην πόλη Ενεργκοντάρ, από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Παρά το γεγονός, ότι τα περισσότερα ουκρανικά βλήματα δεν έχουν βρει στόχο (κατά βάση έχουν καταρριφθεί από τη ρωσική αντιαεροπορία) και οι ζημιές έχουν γίνει κυρίως σε διοικητικά κτήρια και όχι, βεβαίως, στους 2 εν λειτουργία ατομικούς αντιδραστήρες, ούτε στις δεξαμενές αποβλήτων εντός των εγκαταστάσεων, ο κίνδυνος για μια πυρηνική τραγωδία χειρότερη από αυτήν του Τσερνόμπιλ είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός.

- Ο Γενικός Διευθυντής της ΙΑΕΑ (Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας) Ραφαέλ Γκρόσι, δήλωσε ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν υφίσταται απειλή για τους 2 εν λειτουργία ατομικούς αντιδραστήρες, ωστόσο υπογράμμισε ότι η κατάσταση γύρω από την ασφάλεια των εγκαταστάσεων μπορεί ν' αλλάξει ανά πάσα στιγμή, εφόσον συνεχιστούν οι στρατιωτικές συγκρούσεις γύρω από τον ΑΗΣ. Μιλώντας στην Ολομέλεια του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία της Ρωσίας γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, ο Γκρόσι δήλωσε μεταξύ άλλων, πως «οποιεσδήποτε στρατιωτικές ενέργειες, που μπορούν να απειλήσουν την ασφάλεια (του ΑΗΣ) θα πρέπει να τερματιστούν αμέσως». Και συμπλήρωσε: «Οποιαδήποτε πυρηνική καταστροφή είναι μη αποδεκτή και η αποτροπή της θα πρέπει να αποτελεί κοινό σκοπό (για την Ανθρωπότητα, λέω εγώ)».

- Από την πλευρά του ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε τη δημιουργία μιας «αποστρατιωτικοποιημένης» ζώνης γύρω από τον ΑΗΣ του Ζαπορόζιε. Η πρόταση αυτή συνάντησε τη «ζωηρή» επιδοκιμασία από πλευράς ΗΠΑ, αλλά και τον σκεπτικισμό από πλευράς Ρωσίας. Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια, στη δική του ομιλία προς το σώμα της Ολομέλειας, ανέφερε ότι ενδεχόμενη αποστρατιωτικοποίηση του ΑΗΣ του Ζαπορόζιε θα επέτρεπε σε οποιονδήποτε το επιθυμούσε να προκαλέσει προβοκάτσιες επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια. Ο Νεμπένζια εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το κατά πόσο η Γενική Γραμματεία του ΟΗΕ αντιλαμβάνεται αντικειμενικά την κατάσταση γύρω από τον ΑΗΣ του Ζαπορόζιε, ενώ ζήτησε από τον ΓΓ του ΟΗΕ να κάνει πιο συγκεκριμένη τη θέση του περί της δημιουργίας «αποστρατιωτικοποιημένης» ζώνης γύρω από αυτόν. Ανέφερε επίσης, ότι η λογική της Δύσης στην Ουκρανία είναι καταστροφική και έχει ως αποκλειστικό στόχο να κατηγορήσει τη Ρωσία για «όλα τα αμαρτήματα του κόσμου», σε σχέση με τα γεγονότα εκεί. Τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι συνεργάτες της ΙΑΕΑ θα καταφέρουν να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του ΑΗΣ του Ζαπορόζιε μέχρι το τέλος του μήνα και θα εκτιμήσουν μόνοι τους την κατάσταση εκεί.

- Περνάω τώρα σε περισσότερες ειδήσεις από τη ζώνη των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

- Ο τελικός απολογισμός των θυμάτων των ουκρανικών πυραυλικών επιθέσεων κατά τις 10/08 στη ΛΔ Ντονιέτσκ «έκλεισε» στους 4 νεκρούς και στους 20 τραυματίες. Μεταξύ των τελευταίων και ένας έφηβος 15 ετών, που τραυματίστηκε από νάρκη-«πέταλο» (Lepestok).

- Οι υπηρεσίες πληροφοριών της ΛΔ Λουγκάνσκ διαθέτουν στοιχεία, με βάση τα οποία το κέντρο διοίκησης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο Ντονμπάς μεταφέρθηκε από το Αρτιόμοφσκ (Μπάχμουτ) στο Κραματόρσκ, έγραψε στο κανάλι του στο Telegram ο αντισυνταγματάρχης της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της ΛΔ Λουγκάνσκ Αντρέι Μάροτσκο. Επίσης, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι μονάδες των VSU που εμπλέκονται στις μάχες για το Σολεντάρ και το Αρτιόμοφσκ, λόγω του υψηλού ποσοστού απωλειών στις τάξεις τους, κατά τη διάρκεια του rotation δεν αποστέλλονται στη βάση μόνιμης στρατοπέδευσής τους, αλλά σε Κέντρο Εκπαίδευσης έξω από το Κίεβο για συμπλήρωση το έμψυχου δυναμικού τους και εκπαίδευση σε τακτικές μάχης. 

- Οι αρχές της ΛΔ Λουγκάνσκ δήλωσαν πως, από την έναρξη της κλιμάκωσης της έντασης στο Ντονμπάς στις 17/02, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν εξαπολύσει στο έδαφος της ΛΔ και σε κατοικημένες περιοχές πάνω από 10 χιλιάδες βλήματα βαρέων όπλων, σκοτώνοντας 80 αμάχους πολίτες (3 παιδιά).

- Σύμφωνα με δηλώσεις του αντισυνταγματάρχη Αντρέι Μάροτσκο στο ρωσικό κανάλι Solovyov Live, οι συμμαχικές δυνάμεις στο Σολεντάρ έχουν αξιοσημείωτες επιτυχίες στο Σολεντάρ, έχοντας προωθηθεί (από τα ανατολικά) σχεδόν μέχρι το κέντρο της πόλης. 

- Στο Σέβερσκ, πάλι, (για το οποίο πριν από περίπου 2 μέρες είχα αναφέρει εσφαλμένα ότι έχει απελευθερωθεί πλήρως), οι συμμαχικές δυνάμεις ακολουθούν την τακτική της (κατά Εντουάρντ Μπασούριν) «σαλαμοποίησης» και επιφέρουν χτυπήματα ακριβείας με σημαντικές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό υλικό στις VSU. 

- Στο Αρτιόμοφσκ (Μπάχμουτ) οι συμμαχικές δυνάμεις έχουν εισέλθει στον αστικό από τη βορειοανατολική κατεύθυνση και ελέγχουν ήδη σημαντικό τμήμα της πόλης. 

- Στην Αβντέγεφκα εγκαταλείφθηκε το σχέδιο εφόδου στην πόλη, αλλά δημιουργείται ένας ολοένα και πιο ασφυκτικός κλοιός γύρω από την πόλη, με στόχο την αποκοπή των ευρισκόμενων εκεί ουκρανικών δυνάμεων από κάθε δίοδο ανεφοδιασμού, αλλά και διαφυγής. 

- Και στις δύο τελευταίες κατευθύνσεις, οι απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων τις υποχρεώνουν, όπως έγραψα και πιο πάνω, σε υποχώρηση, αν όχι σε άτακτη φυγή, ενώ παρατηρούνται ολοένα και περισσότερα φαινόμενα λιποταξίας εντός τους. 

- Τέλος, σύμφωνα με τον Μάροτσκο, αξιοσημείωτη προώθηση για τις συμμαχικές δυνάμεις υπάρχει, μετά από αρκετό χρονικό διάστημα, στην Περιφέρεια του Χαρκόβου.

- Οι δυνάμεις της ΛΔ Λουγκάνσκ κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου εξουδετέρωσαν στο πεδίο της μάχης πάνω από 45 Ουκρανούς στρατιωτικούς, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τοπικής Λαϊκής Πολιτοφυλακής, Ιβάν Φιλιπόνενκο.

- Οι αντίστοιχες απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στις μάχες του τελευταίου 24ώρου απέναντι στις δυνάμεις της ΛΔ Ντονιέτσκ έφτασαν τους 40 νεκρούς στρατιωτικούς, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τοπικής Λαϊκής Πολιτοφυλακής, Εντουάρντ Μπασούριν.

- Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, δια του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του Ιβάν Νετσάγεφ, διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες που διακινήθηκαν σε διάφορα ΜΜΕ και ΜΚΔ περί δήθεν «αποστολής 100 χιλιάδων εθελοντών από τη ΛΔ Κορέας για να πολεμήσουν στο πλευρό των συμμαχικών δυνάμεων στην ΕΣΕ». 

- Ο Νετσάγεφ αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα της εκπροσώπησης των συμφερόντων του καθεστώτος της Ουκρανίας στη Ρωσία διαμέσου της Ελβετίας, μετά από επιθυμία που εξεδήλωσε η τελευταία. Ο Νετσάγεφ δήλωσε, ότι από τη στιγμή που η Ελβετία προσχώρησε και συμμετέχει στις κυρώσεις που έχουν αποφασίσει οι χώρες της Δύσης σε βάρος της Ρωσίας, έχει απωλέσει πλέον το στάτους της ουδέτερης χώρας, συνεπώς δεν είναι σε θέση να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα του Κιέβου στη Μόσχα...

- 1 ουκρανικό ελικόπτερο Mi-24 κατέρριψε κοντά στη Νικόπολη της Περιφέρειας Ντνιεπροπετρόφσκ η ρωσική αεροπορία.

- Πάνω από το 50% του έμψυχου δυναμικού τους έχουν απωλέσει η 14η και η 66η Μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες των VSU στις περιοχές του Αρτιόμοφσκ (Μπάχμουτ) και της Αβντέγεφκα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγο Ίγκορ Κονασένκοφ.

- 1 ραντάρ εντοπισμού εναέριων στόχων για σύστημα S-300 στην περιοχή του Κραματόρσκ, 1 αποθήκη πυρομαχικών βαρέων όπλων στην Περιφέρεια Χαρκόβου και 20 κέντρα διοίκησης ουκρανικών στρατιωτικών μονάδων, κυρίως στη ΛΔ Ντονιέτσκ και της Περιφέρειας Ζαπορόζιε καταστράφηκαν από ρωσικά πυρά κατά το τελευταίο 24ωρο.

- 7 ουκρανικά drones, αλλά και 4 βλήματα πυραύλων πολλαπλών εκτοξεύσεων καταρρίφθηκαν χτες σε διάφορα σημεία του μετώπου από τη ρωσική αντιαεροπορία.

- Κατά τη διάρκεια της «μάχης των πυροβόλων» στο έδαφος της ΛΔ Ντονιέτσκ, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν 3 ουκρανικές συστοιχίες πυραύλων Grad, 2 συστοιχίες πυροβόλων εδάφους Akatsia και 2 συστοιχίες οβιδοβόλων D-30.

- Στην Περιφέρεια Ζαπορόζιε οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν το θάνατο 1 άμαχης γυναίκας από ουκρανικά πυρά στο χωριό Ντνιεπρόφκα.

- 3 τραυματίες από τις τελευταίες επιθέσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στον ΑΗΣ του Ζαπορόζιε μεταφέρθηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

- Συνεργείο του τοπικού τηλεοπτικού καναλιού Union της ΛΔ Ντονιέτσκ βρέθηκε υπό καταιγισμό ουκρανικών πυρών κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας από ρωσικές εθελοντικές οργανώσεις στο χωριό Στεπνόγε. Ευτυχώς δεν υπήρξαν νεκροί ή/και τραυματίες.

- Μετά τη Δανία, και η Νορβηγία προτίθεται να αποστείλει στη Βρετανία στρατιωτικούς εκπαιδευτές, που θα αναλάβουν την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτικών σε τακτικές μάχης και χρήση όπλων ΝΑΤΟϊκών προδιαγραφών.

- Και λίγες, πλην σημαντικές ειδήσεις «γύρω» από το μέτωπο:

- Επίσημη επίσκεψη στη ΛΔ Λουγκάνσκ πραγματοποίησε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντιεφ, ο οποίος συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τους ηγέτες των δύο ΛΔ του Ντονμπάς, Λεονίντ Πάσετσνικ (ΛΔ Λουγκάνσκ) και Ντενίς Πουσίλιν (ΛΔ Ντονιέτσκ). Ο Μεντβέντιεφ συμμετείχε επίσης σε συνάντηση υψηλόβαθμων κρατικών αξιωματούχων από τη Ρωσία και τις δύο ΛΔ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης: ο Γενικός Εισαγγελέας της Ρωσίας Σεργκέι Κρασνόφ, ο αντιπρόεδρος του προεδρικού γραφείου της Ρωσίας Σεργκέι Κιριένκο, ο Ρώσος Υπουργός Εσωτερικών Βλαντίμιρ Κολοκόλτσεφ, ο Υπουργός Ανοικοδόμησης Ίρεκ Φαϊζόύλιν, ο Διευθυντής της FSB (Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας) Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ και ο επικεφαλής της Ανώτατης Ανακριτικής Επιτροπής της Ρωσίας Αλεξάντρ Μπαστρίκιν. Βασικά θέματα της σύσκεψης ήταν η θωράκιση της ασφάλειας των δύο ΛΔ και ειδικότερα των κατοικημένων τους περιοχών, αλλά και το σχέδιο ανοικοδόμησης των δύο ΛΔ κατά τη διάρκεια και μετά την ολοκλήρωση της ρωσικής ΕΣΕ στην περιοχή.

- Η Εσθονία αποφάσισε να απαγορεύσει την είσοδο σε Ρώσους πολίτες που έχουν προμηθευτεί visas τύπου Σένγκεν, οι οποίες έχουν εκδοθεί απο τις δικές της αρχές. Μία μέρα νωρίτερα, το Σέιμ (Κοινοβούλιο) της Λετονίας ανακήρυξε τη Ρωσία ως «χώρα-τροφοδότη της τρομοκρατίας»!!! (Στγ: Άκοπα παίρνει γι' απόψε το βραβείο της «π@π@ρ1@$ της ημέρας). Συνολικά 8 χώρες-μέλη της ΕΕ έχουν λάβει ήδη περιοριστικά ή απαγορευτικά μέτρα για την είσοδο Ρώσων πολιτών στο έδαφός τους (Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Ολλανδία, Βέλγιο, Δανια, Τσεχία, και Σλοβακία. Ωστόσο εντός της ΕΕ υπάρχει ένα μπλοκ τουλάχιστον 6 χωρών που δεν επιθυμούν την επιβολή περιοριστικών μέτρων κατά των Ρώσων πολιτών στο θέμα της έκδοσης visas. Μεταξύ των χωρών αυτών είναι και η Ελλάδα. Οι υπόλοιπες είναι οι: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ουγγαρία και Ισπανία, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν κι άλλες. Το θέμα σε επίπεδο ΕΕ αναμένεται να επιλυθεί προσεχώς στην επόμενη συνεδρίαση του EuroGroup.

Σχολιο.- Ο Γκουτιέρες και η καλοπληρωμένη συμμορία που λυμαίνεται τον ΟΗΕ, νομίζουν ότι η έννοια «αποστρατικοποίηση» είναι κάτι σαν το «όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω» ή ακόμα γενικό φάρμακο « δια πάσα νόσο και πάσα μαλακία»!!! Οι αμερικανοί, με τα χέρια των Ουκρανών καλικάντζαρων που έχουν στήσει στο Κιέβο, επιχειρούν αυτό που είπε πριν έξι μήνες ο Ζελένσκι. Να προκαλέσουν έκρηξη «βρώμικης» βόμβας… Αφού δεν πρόλαβαν να την κατασκευάσουν με το εμπλουτισμένο ουράνιο του ΑΗΣ, τώρα επιχειρούν επιθέσεις στις γύρω εγκαταστάσεις ώστε να αποκόψουν τη ροή νερού για την ψύξη, να περιορίσουν διεξόδους, οτιδήποτε επιφέρει επιπλοκή και πιθανή έκρηξη! Πλήγματα και κινήσεις κατά του σταθμού γίνονται με ιδιαίτερη επιμέλεια. Άραγε μπορεί κανείς να πιστέψει ότι είναι μόνο προϊόν μιας «παρανοϊκής» κλίκας, και όχι γενικότερος σχεδιασμός από εκείνους που σχεδιάζουν, προωθούν και υλοποιούν μια πυρηνική τρομοκρατία;;;

Σχολιο.- Η "διεθνής κοινότητα" κάνει ότι και ο Γαμιωτάκης... Με διάφορους χρήσιμους ηλίθιους ή πληρωμένα τομάρια (σε ΜΜΕ και όχι μόνο) να στηρίζουν αυτή την παράνοια, αναπαράγοντας ότι οι Ρώσοι ...χτυπάνε (τον εαυτό τους) στον ΑΗΣ. Σ' άλλα κι άλλα ξέρουν τις ΑΜΕΣΕΣ κυρώσεις, εδώ... "η πυρηνική καταστροφή είναι μη αποδεκτή (έεελα...) και η αποτροπή της θα πρέπει να αποτελεί κοινό σκοπό (καρτέρα να γιομίσουμε δλδ...)

Όσο  για τους ισαποστάκιδες. Προσοχή μη χάσουμε το μέτρημα στις ...ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ και τι θα λέει ο Λένιν!!!

Σχολιο.- Αυτή η Αβντεγεφκα είναι μια πόλη κολλητά στο Ντόνετσκ που ονομάζει ο Google map, Αβντικά? Δεν την βρίσκω στο Google map.

Σχολιο.- Η ρωσική (και ουσιαστικά και σωστή) ονομασία της πόλης είναι Αβντέγεφκα (Avdeyevka). Στα Ουκρανικά την αποκαλούν Αβντίγιβκα (Avdiyivka) - αυτό έχει να κάνει με ένα γλωσσικό φαινόμενο χαρακτηριστικό της ουκρανικής γλώσσας, συγκριτικά με τη ρωσική. Η πόλη είναι όντως πολύ κοντά στο Ντονιέτσκ (από τα δυτικά) και επί 8 και πλέον χρόνια από τη μέση της απόστασης ανάμεσά τους περνούσε η λεγόμενη «γραμμή κρούσης» των δύο πλευρών, ουκρανικής και ΛΔ Ντονιέτσκ. Είναι η πλησιέστερη πόλη προς το Ντονιέτσκ, απ' όπου συστηματικά οι Ουκροναζί επέφεραν πλήγματα στις κατοικημένες περιοχές κυρίως του ίδιου του Ντονιέτσκ, αλλά και των κοντινών πόλεων (Γιασινοβάταγια, Μακέγεφκα, Γκόρλοφκα κλπ). Και στα 8 αυτά χρόνια οι Ουκρανοί δημιούργησαν μια πολύ ισχυρή, «σοβιετικής σχολής» οχύρωση στην πόλη, ώστε να καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη η κατάκτησή της με έφοδο.

Επί του παρόντος, η πόλη είναι στα αρπαχτικά χέρια των Ουκρανών... Βρίσκεται όμως ήδη υπό τον κλοιό των συμμαχικών δυνάμεων.

Σχολιο.- Πάρα πολλά τα περιστατικά γύρω από τον ΑΗΣ του Ζαπορόζιε. Από την αρχή μέχρι σήμερα.

Τα βλήματα των HIMARS που καταρρίπτει κάθε μέρα η ρωσική αντιαεροπορική ασπίδα στον ουρανό πάνω από τον ΑΗΣ δίνει όλες τις απαντήσεις (ποιος, τι και γιατί)...

Ο λόγος που οι Ουκροναζί επιμένουν για «αποστρατιωτικοποίηση» του ΑΗΣ είναι τα ξηρά πυρηνικά απόβλητα που βρίσκονται στο κέντρο της εγκατάστασης, δεξιά από τους 6 ατομικούς αντιδραστήρες (εάν δει κανείς την εγκατάσταση σε κάτοψη). Τα ξηρά αυτά απόβλητα δεν είναι ακριβώς «απόβλητα», αλλά πρώτη ύλη για την κατασκευή πυρηνικής βόμβας. Πράγμα που σημαίνει, ότι ΠΡΙΝ οι Ρώσοι θέσουν υπό τον έλεγχό τους τον ΑΗΣ, οι Ουκροναζί προετοίμαζαν το έδαφος για την κατασκευή πυρηνικής βόμβας!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ιατρικοί Σύλλογοι & ο ΠΙΣ, δεν θα πρέπει τώρα (ΜΕΤΆ ΤΙς ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ Πλεύρη + Παγώνη ) να περάσουν πειθαρχικό, όλους εκείνους τους συναδέλφους ,που υπέγραφαν ως αιτία Θανάτου τον COVID - ΨΕΥΔΏΣ ????

Εκτός κι αν μπήκε ΑΚΑΤΑΔΊΩΚΤΟ σ' όλους τους Γιατρούς και όχι μόνο στο επιτροπάτο

Σχολιο.- και παρέδιδαν νεκρούς μέσα σε σακούλες και κλειστά φερετρα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κατάσταση στα Εξάρχεια, είναι γεγονός.

Δεν είναι μόνο το θέμα του μετρό... το οποίο εύκολα θα μπορούσε να πάει λίγο παραδίπλα, π.χ. στην Τοσίτσα ώστε να μην αλλοιωθεί ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της περιοχής.

Είναι ακόμα περισσότερο οι συνεχείς απρόκλητες αστυνομικές επιθέσεις κατά του κόσμου ώστε να φοβάται να πλησιάσει την πλατεία, το ότι έκλεισαν ένα σωρό μέρη όπου μπορούσες να καθίσεις, το ότι υπάρχει όχι απλώς ανοχή αλλά ενθάρρυνση του εμπορίου ναρκωτικών κι ένα σωρό άλλα.

Στόχος είναι να μετατραπούν τα Εξάρχεια, όπως και όλο το κέντρο της Αθήνας σε γκέτο πλουσίων και επιχειρήσεων.

Το ίδιο συμβαίνει και με το λόφο του Στρέφη, η ανάπλαση του οποίου έχει σκοπό τον αποκλεισμό του κόσμου και την πρόσβαση με... διόδια.

Γενικά... αυτή η κυβέρνηση ΜΙΣΕΙ τον απλό κόσμο

Σχολιο.- Το ερώτημα είναι αν η πολιτική αποκλεισμού των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων συνεχιστεί και από τις επόμενες κυβερνήσεις.

Έργα ανάπτυξης που έχουν θεμελιωθεί τα προηγούμενα χρόνια και υλοποιούνται σήμερα έχουν αυτόν ακριβώς τον προσανατολισμό.

Αποκλεισμό των κατώτερων κοινωνικών τάξεων οπουδήποτε.

Λιμάνια μετατρέπονται σε μαρίνες, παραλίες χαρίζονται σε ξενοδόχους, δημόσια πάρκα σε ιδιώτες με την δικαιολογία της ανάπτυξης.

Ίσως είναι η πρώτη φορά που βλέπω σταθερή πολιτική στο θέμα αυτό από σειρά διαδοχικών κυβερνήσεων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άλλη μία παγκόσμια επιτυχία της κυβέρνησης των καθυστερημένων,είναι και το γεγονός ότι οι New York Times,η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα του πλανήτη, χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη,ΧΟΥΝΤΑ!

Βέβαια αυτό δεν μπορεί να ισχύσει αν δεν το επιβεβαιώσει στα καθυστερημένα ο ΣΚΑΙ και ο Βανγκέλας.

Οπότε από τη στιγμή που δεν το είπαν αυτοί, δεν υπάρχουν new york times είναι ηθοποιοί



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυρία  Chrysiida Dimoulidou μετά την τρίτη δόση του πειραματικού εμβολίου κατά του covid, εμφάνισε το νόσημα του λύκου, σοβαρό νόσημα. Βγήκε μίλησε και έφτιαξε ομάδα στο facebook με τους συνανθρώπους μας που εμφάνισαν κάποιο νόσημα ή σοβαρή παρενέργεια μετά τον εμβολιασμό..

Είναι χιλιάδες...

 Chrysiida Dimoulidou

 ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΕΜ@-ΒΟΛΙΟΥ!

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ?

Ακούστε προσεκτικά όλοι σας, μπολιασμένοι, αμπόλιαστοι, αμφισβητίες και μη. Θα μπορούσα το χρόνο που ξοδεύω εδω μέσα, ενημερώνοντας σας, για τις παρενέργειες εμ@-βολίων, με αδιάψευστα περιστατικά μαρτυριών, να κάνω την "πάπια" , να διασκεδάζω, να έχω ήρεμες διακοπούλες μου ή να γράφω τα βιβλία μου και λαϊκιστί, να τα κονομάω . Εγω κάνω το ακριβώς το αντίθετο. Επιβαρύνω την υγεία μου κα διώχνω αναγνώστες που δεν συμφωνούν μαζί μου μειώνοντας τις πωλήσεις βιβλίων μου, (κανείς δε με πληρώνει για τις αναρτήσεις μου αν και μου ζήτησαν συνεργασία, με αμοιβή, αρκεί να αναρτώ ότι θέλουν εκείνοι). Ποσώς με ενδιαφέρουν τα κέρδη μπροστά στην προσπάθειά μου να βοηθήσω, εκείνους που δεν εισακούγονται, επειδή δεν έχουν τη δύναμη να εισακουστούν ή φοβούνται, για επαγγελματικούς ή κοινωνικούς λόγους. Προτιμώ να μη πουλήσω βιβλία παρά να γυρίσω την πλάτη, χάριν κέρδους, σε αυτό που πιστεύω και, μέρα με τη μέρα, αποδεικνύεται πόσο δίκιο έχω. Όταν εκεί έξω σωριάζονται στο έδαφος, έτσι στα καλά καθούμενα συνάνθρωποί μας και ώ, τι περίεργο, σε συντριπτική πλειοψηφία 98%, είναι μπολιασμένοι, εγω σοκάρομαι. Ποτέ πριν τους μπολιασμούς δεν χάσαμε τόσα παιδιά, τόσους αθλητές, τόσους νέους ανθρώπους. Δε λέω πως κάποιοι από αυτούς δεν είχαν παθολογικά αίτια, αλλά ήταν ελάχιστοι, αναφέρομαι κυρίως στους νέους ανθρώπους. Αν αυτό το θεωρείται σύμπτωση, σας λέω κατάμουτρα, πως δεν είναι! Είμαι κι εγω θύμα των εμ@-λίων και δυστυχώς η πάθηση μου, συνεχίζεται, άσχετα αν δεν βγαίνω να τα λέω, γιατί υπάρχουν πολύ χειρότερα απο την δική μου περίπτωση. Αν κάποιοι, με συκοφαντούν πιστεύοντας πως θα με λυγίσουν, απατώνται οικτρά! Αντίθετα με πεισμώνουν και με δυναμώνουν Γεννήθηκα αγωνίστρια, δεν είχα και άλλα περιθώρια, ποτέ μου δεν έπαψα να ψάχνω για την αλήθεια και το δίκιο, να βοηθώ όποιον ήταν ο "αδύναμος κρίκος". Όλοι λοιπόν εσείς που μου κάνετε επίθεση, δίχως επιχειρήματα, να σκέφτεστε 3 φορές πριν σχολιάστε, διότι τα "τσουνάμια" που έρχονται απο Σεπτέμβρη και οι ανατροπές, πολιτικές και κοινωνικές, θα είναι τόσο μεγάλα που δεν θα προλαβαίνουμε να τρέχουμε...Ως τότε, εγω τους προσβλητικούς σχολιασμούς θα τους διαγράφω και θα μπλοκάρω τα προφίλ διότι η βλακεία και τοξικότητα, βλάπτουν σοβαρά την υγεία μου. Όσοι επιθυμείτε να μάθετε τι συμβαίνει , γίνετε μέλη ΕΔΩ https://www.facebook.com/groups/630987491331686

κι αν δεν σας αρέσει η ομάδα μου διαγράφεστε, τόσο απλά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



”Χειμώνας οργής” στη Γερμανία: Αξιωματούχος προειδοποιεί για απόπειρα πραξικοπήματος λόγω Ουκρανίας και ακρίβειας

«Η χώρα θα αντιμετωπίσει βίαιες διαμαρτυρίες και ταραχές»

12/08/2022 - 18:03

Η ουκρανική σύγκρουση, οι αυξανόμενες τιμές και ο φόβος για το μέλλον της χώρας οδηγούν σε κλιμακούμενη αύξηση της έντασης και των επιθετικών διαθέσεων μεταξύ του γερμανικού πληθυσμού, δήλωσε ο Krammer Stefan, επικεφαλής του τμήματος προστασίας του συντάγματος της Θουριγγίας.

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ZDF, προειδοποίησε ότι αν η κατάσταση συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο, η χώρα θα αντιμετωπίσει βίαιες διαμαρτυρίες και ταραχές τον χειμώνα και πιθανώς εκδηλώσεις «έμμεσης τρομοκρατίας» με στόχο την πραγματοποίηση πραξικοπήματος.

Τις τελευταίες εβδομάδες, πρέπει να παραδεχτούμε ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει ξεθωριάσει στο παρασκήνιο ως λόγος για τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες, λέει ο Stefan Kramer, επικεφαλής του γραφείου της Θουριγγίας για την προστασία του συντάγματος, σε συνέντευξή του στο γερμανικό ZDF.

«Τόσο η ουκρανική σύγκρουση όσο και ο οικονομικός υπαρξιακός φόβος σε σχέση με την ενεργειακή κρίση και η γενική δυσαρέσκεια για τα πάντα και τους πάντες παίζουν όλο και πιο σημαντικό ρόλο» , εξηγεί.

Χειμώνας οργής…

Ένας συνάδελφος του Kramer στο Βραδεμβούργο είπε ότι πολλοί φοβούνται την άφιξη ενός “χειμώνα οργής” και αυτή ακριβώς την εξέλιξη βλέπει το δικό του τμήμα αυτή τη στιγμή.

Ο Cramer προειδοποιεί ότι οι νόμιμες δημόσιες διαμαρτυρίες ενάντια στην υπαρξιακή απειλή που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει η Γερμανία το φθινόπωρο -δηλαδή ελλείψεις φυσικού αερίου, ενεργειακές δυσκολίες, προβλήματα εφοδιασμού, πιθανή ύφεση, ανεργία και αυξανόμενη φτώχεια- θα χρησιμοποιηθούν από τους εξτρεμιστές για δικούς τους σκοπούς.

Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής του τμήματος για την προστασία του συντάγματος στη Θουριγγία σημείωσε ότι η εμπειρία των τελευταίων μηνών δείχνει μείωση της αντίστασης σε μέρος του πληθυσμού και αύξηση της επιθετικότητας, μέχρι εκκλήσεις για βία.

«Ως εκ τούτου, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι μια τόσο έντονα συναισθηματική και υπαρξιακή κατάσταση κρίσης θα επηρεάσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού», δήλωσε ο Kramer σthn συνέντευξή του στο ZDF.

Ενώ εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με το γεγονός ότι ακόμη και η λεγόμενη μεσαία τάξη βρίσκεται υπό πίεση και νιώθει ότι απειλείται: όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να πάρουν φαγητό από φιλανθρωπικές οργανώσεις χαμηλών τιμών επειδή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν είδη παντοπωλείου με άλλο τρόπο.

Η ακροδεξιά εξτρεμιστική σκηνή στη Γερμανία είναι τώρα πολύ ενεργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα podcast για να εκμεταλλευτεί το υπάρχον αρνητικό κλίμα, να το φουντώσει και να το ριζοσπαστικοποιήσει περαιτέρω, είπε ο Kramer.

Το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος προσπαθεί να μεταφέρει στο κοινό πληροφορίες για τις προσπάθειες εξτρεμιστών να χρησιμοποιήσουν τις νόμιμες διαμαρτυρίες τους για δικούς τους σκοπούς.

Με αυτόν τον τρόπο, οι άνθρωποι μπορούν να εξετάσουν προσεκτικά σε ποιες διαδηλώσεις πρέπει να συμμετάσχουν και σε ποιες πρέπει να μείνουν μακριά για να μην εμπλακούν σε βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία και το κράτος.

Σύμφωνα με τον Cramer, εάν τα γεγονότα εξελιχθούν προς την κατεύθυνση μιας κλιμακούμενης κρίσης, από μια ενεργειακή κρίση, μια κρίση εφοδιασμού, μια οικονομική κρίση, σε έναν παγκόσμιο λιμό που ακολουθείται από μια μεταναστευτική κρίση, σε μια πιθανή επέκταση των εχθροπραξιών στην Ουκρανία και όλα αυτά συνεχίζει να κλιμακώνεται σχεδόν ταυτόχρονα, τότε πρέπει «με μεγάλη πιθανότητα να περιμένουμε μια κατάσταση που απειλεί την ύπαρξη μεγάλων τμημάτων, ειδικά της μεσαίας τάξης, που είναι η άγκυρα της σταθερότητας, στην κοινωνία μας».

«Σε αυτό το πλαίσιο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσουμε μαζικές διαδηλώσεις και ταραχές», δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου για την προστασία του συντάγματος στη Θουριγγία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θέλουν οι Ουκρανοί ναζιστές να κρυφτούν και η χαρά δεν τους αφήνει.

Το μνημείο του Κόκκινου Στρατού γκρεμίστηκε στο Τσερνιβτσί, σύμφωνα με τον δήμαρχο, "μετά από λαϊκή απαίτηση".

Στον Κόκκινο Στρατό υπηρέτησαν 7.000.000 Ουκρανοί στρατιώτες που πολέμησαν τους Γερμανούς ΝΑΖΙ και τους Ουκρανούς συνεργάτες τους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Χτύπησαν και συνέλαβαν τον φίλο και αναρχικό σύντροφο Αντώνη Ζήβα ενώ πήγαινε στο σπίτι του, προφανώς για την παρουσία του στον αγώνα που γίνεται στα Εξάρχεια ενάντια στο Μετρό και την καταστροφή του Στρέφη.

Τον χτύπησαν στο τμήμα της Ομονοίας 4 Δελτάδες μέσα στις τουαλέτες. Πήγε εκεί το ΕΚΑΒ και τον φρόντισε. Το μεσημέρι περνάει αυτόφωρο με το γνωστό πακέτο κατηγοριών (απείθεια, αντίσταση κτλ).

Μάλλον πως πρέπει να γίνουν Εξάρχεια όλες οι γειτονιές κι ας είναι Αύγουστος...

Δύναμη Αντώνη!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



11/8/2022  -  8.30

Επίθεση ματ στα Εξάρχεια.

Τραυματίες κ συλλήψεις

Υπάρχει ένας σύντροφος με ανοιγμένο κεφάλι που οδηγείται στη ΓΑΔΑ και όχι στο νοσοκομείο μία συντρόφισσα με μώλωπες από ξυλοδαρμό και γύρω στις 20 προσαγωγές και άγνωστος αριθμός συλλήψεων ο κόσμος κυκλώθηκε από την αστυνομία στην Τσαμαδού Κ δέχτηκε επίθεση και τώρα έρχονται βαν και φορτώνουν κόσμο αδιάκριτος



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χείμαρρος ο Ρότζερ Γουότερς των Pink Floyd για την Ουκρανία: «Ο Μπάιντεν και οι ΗΠΑ ρίχνουν καυσόξυλα στη φωτιά του πολέμου»

«Πυρά» κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο Ρότζερ Γουότερς για Ουκρανία, Κίνα, Ταϊβάν.

Δεν... μάσησε τα λόγια του σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN ο Ρότζερ Γουότερς, στην οποία κλήθηκε να σχολιάσει και τη στάση των ΗΠΑ στον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία.

Ο τραγουδιστής και κιθαρίστας των Pink Floyd δεν διστάζει να εκφέρει ανοιχτά και δημόσια τις πολιτικές του απόψεις και να σχολιάζει το παγκόσμιο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά, θεωρεί τον Τζο Μπάιντεν εγκληματία πολέμου, αφού «ρίχνει καυσόξυλα στη φωτιά του πολέμου στην Ουκρανία και αυτό είναι ένα τεράστιο έγκλημα».

Ο παγκοσμίου φήμης ροκ σταρ, ανέφερε ότι ο πόλεμος αυτός είναι η δράση και η αντίδραση του ΝΑΤΟ που έφτασε μέχρι τα ρωσικά σύνορα, κάτι που όπως είχαν υποσχθεί παλαιότερα δεν θα συνέβαινε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, μάλιστα, Ρότζερ Γουότερς ανέφερε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως «23 εκατομμύρια Ρώσοι πέθαναν προστατεύοντας εσένα και εμένα από τους Ναζί», με τον δημοσιογράφο να απαντά ότι «θα ήταν καλύτερα οι Ρώσοι να πάρουν ένα μάθημα από αυτόν τον πόλεμο και να μην επιτεθούν στην Ουκρανία».

«Μάλλον πρέπει να διαβάσεις περισσότερα. Πες μου, τι θα έκαναν οι ΗΠΑ αν, ας πούμε, οι Κινέζοι τοποθετούσαν πυρηνικά όπλα στο Μεξικό και στον Καναδά;» απάντησε ο καλλιτέχνης με τον δημοσιογράφο να του λέει πως «οι Κινέζοι είναι πολύ απασχολημένοι περικυκλώνοντας την Ταϊβάν».

Για ακόμα μια φορά τότε ο frontman ήταν... χείμαρρος κατά των ΗΠΑ αναφέροντας ότι «δεν περικυκλώνουν καθόλου την Ταϊβάν, η Ταϊβάν είναι μέρος της Κίνας. Αυτό έχει αναγνωριστεί από ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα από το 1948. Και αν δεν το ξέρεις, πρέπει να διαβάσεις περισσότερα. Πάμε στη βιβλιοθήκη!».

«Πιστεύεις στην προπαγάνδα!» του απάντησε ο δημοσιογράφος του CNN, με τον Γουότερς να ανταπαντά: «Αυτό λες... Δεν μπορείτε να αρχίσετε να μιλάτε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την Ταϊβάν χωρίς να γνωρίζετε τα βασικά».

Ο δημοσιογράφος τότε του είπε ότι «αν αρχίσεις να μιλάς για ανθρώπινα δικαιώματα, Ρότζερ, είναι η Κίνα που τα καταπατά περισσότερο στον κόσμο!

Γιατί κατηγορείς πάντα τη Δύση;» 

και ο καλλιτέχνης τόνισε: «Ήταν οι Κινέζοι που εισέβαλαν στο Ιράκ και σκότωσαν ένα εκατομμύριο ανθρώπους εκεί το 2003;

Περίμενε, να θυμηθώ... Είναι η Κίνα αυτή ή κάτι τέτοιο, που σκότωνε και σφαγίαζε;».

https://youtu.be/iZsRj3_iDfM



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κατάντια του Guardian , της πάλαι ποτέ προοδευτικής εφημερίδας, όπου προμοτάρει τα drag shows για βρέφη [3 ετών] .

Έλα μωρέ ψιλοπράματα , δείχνουμε στα νήπια που ακόμη φοράνε πάνες και δεν έχουν ολοκληρώσει την βασική τους νευροφυσιολογική ανάπτυξη πόσ μάλλον δε την ψυχοπνευματική τους ωρίμανση, ότι υπάρχει ρευστή σεξουαλική ταυτότητα μέσω ανδρών που ντύνονται [γκροτέσκα] ως γυναίκες. Βασικά ως διακωμώδηση του γυναικείου ντυσίματος και μανιερισμών. 

Μιλάμε για βρέφη για παιδιά που με το ζόρι περπατάν.

Γκώσαμε στον προοδευτισμό.

.."Ο κόσμος το χει τούμπανο και κάποιοι δεν παίρνουν χαμπάρι...

"Οι drag queens και η drag κουλτούρα τείνουν να είναι υπερσεξουαλικές, μιμούνται στρίπερ με αποκαλυπτικά κοστούμια. απεικονίζοντας υπερβολικές, αντικειμενοποιημένες «γυναίκες». εκτέλεση σεξουαλικών χορών? και χρησιμοποιώντας σαφή γλώσσα παντού. Περιττό να πούμε ότι η έλξη είναι ακατάλληλη για παιδιά. Εκείνοι που δεν διδάσκονται στη σύγχρονη κουλτούρα του ξύπνιου πιθανότατα έχουν μια εγγενή δυσφορία βλέποντας παιδιά να ασχολούνται με την κουλτούρα έλξης και πολλοί έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι η ομαλοποίηση των σόου για παιδιά διευκολύνει την παιδεραστία με το να «περιποιούνται» τα παιδιά να αποδεχτούν την υπερσεξουαλική συμπεριφορά και τις εμφανίσεις των ανδρών. Σε μια συνομιλία με τον συντηρητικό σχολιαστή, Todd Starnes, ο βουλευτής των ΗΠΑ Matt Rosendale (R-Montana) είπε:

«Συγγνώμη, αυτό είναι ένα κλασικό παράδειγμα περιποίησης αυτών των παιδιών και των συζητήσεων για τη σεξουαλικότητα που δεν πρέπει να εκτίθενται. Και όποιος πιστεύει ότι είναι κάπως λιγότερο από κακοποίηση παιδιών κάνει λάθος. Είναι πολύ κοντά στην παιδεραστία από ό,τι με αφορά»."



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το “έξυπνο” τηλέφωνο είναι πιθανώς η πιο αξιόπιστη συσκευή επιτήρησης που εφευρέθηκε ποτέ [...] Ετσι γίνεται το πρώτο κρίσιμο βήμα για τον καπιταλισμό της επιτήρησης […] Τίποτα πλέον δεν μπορεί να μείνει μυστικό. Τίποτα δεν είναι ασφαλές. Δεν υπάρχουν πλέον όρια». Με τα λόγια αυτά μου είχε περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα με τα κράτη και τις ιδιωτικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας η κοινωνική ψυχολόγος Σοσάνα Ζούμποφ, η οποία αναπτύσσει τις ιδέες της στο εξαιρετικά ενδιαφέρον για το θέμα βιβλίο της «Η εποχή του κατασκοπευτικού καπιταλισμού: ο αγώνας για ένα ανθρώπινο μέλλον στο μεταίχμιο της νέας εξουσίας» (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2019).

Οι δυνατότητες που προσφέρουν σήμερα εταιρείες όπως η Google, η Facebook (Meta), το twitter και άλλες είναι τεράστιες. Η Ζούμποφ λέει ότι πρόκειται για συσσώρευση μέσω της απόσπασης, όπως έγινε και στην περίοδο της πρωταρχικής συσσώρευσης του καπιταλισμού που ανέλυσε ο Μαρξ. Συσσώρευση σε τεράστιες Data Bases, μέσω της απόσπασης (προσωπικών) δεδομένων, τα οποία μεταφράζονται στη συνέχεια σε χρυσάφι, αφού πωλούνται πανάκριβα στους διαφημιστές και στους δημοσιοσχεσίτες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάτρα: Ανατροπή σε υπόθεση δήθεν ασέλγειας πατέρα στη 4χρονη κόρη του 

Καταγγελίες για "μαϊμού" γνωματεύσεις ψυχολόγου

 12/8/2022 | 13:15

Ανατροπή σε υπόθεση ασέλγειας 4χρονου κοριτσιού από τον πατέρα της στην Πάτρα, την οποία είχε καταγγείλει η μητέρα του κοριτσιού.

Η μητέρα, εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, έχει χωρίσει συναινετικά με τον πατέρα από το 2020, όταν προχώρησε στην καταγγελία.

Τότε είχε κερδίσει και τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα με αποτέλεσμα ο πατέρας να μπορεί να βλέπει το παιδί, μόνο με την παρουσία της μητέρας και γιαγιάς του παιδιού.

Η γυναίκα για να καταφέρει να κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα είχε χρησιμοποιήσει γνωμάτευση γυναίκας ιδιώτη παιδοψυχολόγου, η οποία όμως έχει καταγγελθεί από 11 συνολικά πατεράδες σε όλη τη χώρα για "ψευδείς γνωματεύσεις" στις οποίες πάντα "πιστοποιεί" ασέλγεια από τον πατέρα στο παιδί. Πρόκειται για παιδοψυχολόγο που εργάζεται στην Αθήνα.

Τι λέει ο πατέρας

Ο πατέρας από την πλευρά του υποστηρίζει πως όλα όσα έχουν καταγγελθεί στην Εισαγγελία και τότε βρίσκονταν στο στάδιο της διερεύνησης ήταν στη φαντασία της μητέρας και ότι "έστησε" ένα τέτοιο σκηνικό, προκειμένου να κατηγορήσει τον πρώην σύζυγό της, επειδή την χώρισε.

"Ο πελάτης μου έχει τρελαθεί από όσα του συμβαίνουν. Εχει προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες" είχε δηλώσει ο δικηγόρος του, Θάνος Αμπατζής. Σύμφωνα με τον πατέρα, ουδέποτε έχει αγγίξει την κόρη του και μάλιστα η παιδοψυχίατρος του Καραμανδανείου τον δικαίωσε, μην αναγνωρίζοντας σημάδια κακοποίησης στο παιδί.

Όμως η πρώην γυναίκα του απευθύνθηκε στη συγκεκριμένη ιδιώτη ψυχολόγο, η οποία έκρινε πως το παιδί έχει υποστεί ασέλγεια. Και έτσι ξεκίνησαν όλα.

Όπως αναφέρει το δικαστήριο που έγινε προχθές Τετάρτη, απέρριψε τους ισχυρισμούς της μητέρας και μάλιστα της επιδίκασε και τα δικαστικά έξοδα. Έτσι ο πατέρας θα μπορεί πλέον να βλέπει κανονικά το παιδί του.

Σύμφωνα με τον κ. Αμπατζή, ο πατέρας θα ζητήσει με βάση το χαρτί της παιδοψυχιάτρου την πλήρη επιμέλεια του παιδιού του.

Κοινός αγώνας κατά της παιδοψυχολόγου

Οι 11 πατεράδες κάνουν πλέον κοινό αγώνα, ώστε να αναδείξουν την ιστορία με την παιδοψυχολόγο.Οπως δήλωσε εκπρόσωπός τους από την Αθήνα, ο οποίος γνωρίζει καλά και την ιστορία της Πάτρας, η συγκεκριμένη επιστήμονας εκδίδει γνωματεύσεις για δήθεν "ασέλγειες" μπαμπάδων στα παιδιά τους, και μέχρι σήμερα όλοι οι πατεράδες έχουν δικαιωθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



New York Times για υποκλοπές: "Σκάνδαλο που θυμίζει τα χρόνια της χούντας στην Ελλάδα"

Εκτενές ρεπορτάζ ενός εκ των μεγαλύτερων Μέσω παγκοσμίως για τις παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων στην Ελλάδα. Η ανησυχία για την επέκταση των υποκλοπών στην Ευρώπη και η αποστολή δημοσιογράφων των NYT στη χώρα μας.

12 Αυγούστου 2022 12:24

Μετά το Politico και τον Guardian, αυτή τη φορά ο "θόρυβος" της υπόθεσης που έχει δονήσει το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα πέρασε στην... άλλη άκρη του Ατλαντικού, απασχολώντας ένα ιστορικό, πανίσχυρο και παγκόσμιας εμβέλειας Μέσο.

Ο λόγος για τους New York Times, οι οποίοι κάνουν εκτενή αναφορά στο σκάνδαλο των υποκλοπών και μάλιστα φέρονται να βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα ξεκινώντας έρευνα για το θέμα.

Η αμερικανική εφημερίδα άλλωστε είχε δημοσιεύσει και στις 27 Ιουλίου σχετικό ρεπορτάζ για την απόπειρα παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη γράφοντας για "έναν υψηλόβαθμο βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την Ελλάδα και αρχηγό μεγάλου κόμματος της αντιπολίτευσης", ο οποίος "έγινε στόχος κακόβουλου spyware".

Αυτή τη φορά, οι NYT επανέρχονται με ένα ακόμα πιο εκτενές ρεπορτάζ σχετικά με τις παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων στην Ελλάδα, παραθέτοντας λεπτομέρειες και δηλώσεις μελών της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας τις σοβαρές εξελίξεις των τελευταίων 24ώρων αλλά και εντοπίζοντας μία ανησυχητική διάσταση των υποκλοπών στην Ευρώπη



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τραγωδία στο κατυλισμό Ρομά στο Χαλάνδρι: Γονείς Ρομά παράτησαν το 8χρονο κοριτσάκι τους σε αυτοκίνητο και πέθανε

Πιθανόν θερμοπληξία είναι το αίτιο θανάτου του άτυχου παιδιού που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» από καταυλισμό Ρομά στο Χαλάνδρι-Οι γονείς συνελήφθησαν για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου.

12 Αυγούστου 2022 21:08

Την ζωή του έχασε ένα κοριτσάκι 8 ετών από την εγκληματική συμπεριφορά των γονέων του που το εγκατέλειψαν κλεισμένο σε αυτοκίνητο κάτω από υψηλές θερμοκρασίες για πολλές ώρες, στον καταυλισμό των Ρομά, στο Χαλάνδρι.

Όταν άνοιξαν το αυτοκίνητο το παιδί ήταν αναίσθητο πλέον και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από την εισαγγελία έχει παραγγελθεί νεκροψία-νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του παιδιού, που ενδεχομένως οφείλονται σε θερμοπληξία, ενώ οι γονείς συνελήφθησαν από την Αστυνομία για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βενεζουέλα - Κολομβία: Ανταλλαγή πρεσβευτών μετά την 3ετή διακοπή των διπλωματικών σχέσεων
 Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022, 06:30
Η Βενεζουέλα και η Κολομβία ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι θα ανταλλάξουν πρεσβευτές, τρία χρόνια και πλέον μετά τη διακοπή των διπλωματικών τους σχέσεων, μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον νέο κολομβιανό πρόεδρο Γουστάβο Πέτρο.
Στο Καράκας, ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο ανέφερε ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Φέλιξ Πλασένσια ήδη ζήτησε τη διαπίστευσή του από την κολομβιανή κυβέρνηση και «θα βρίσκεται προσεχώς στην Μπογοτά».