Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Σαββατο 13 Αυγουστου 2022


10 Αυγούστου 1970 : Οι Τουπαμάρος σκοτώνουν τον πράκτορα της CIA Dan Mitrione

Ήταν ο μαέστρος στα βασανιστήρια της CIA μεταξύ του τέλους της δεκαετίας του 60 και των αρχών της δεκαετίας του 70 στη Λατινική Αμερική.

Οι διδασκαλίες του Mtrione στη Βραζιλία και την Ουρουγουάη  για ηλεκροπληξίες στα γεννητικά όργανα, βελόνες με ηλεκτρισμό κάτω από τα νύχια, κάψιμο τσιγάρων και αργός στραγγαλισμός, 

Το τέλος της ζωής του ειπώθηκε από τον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά στην ταινία του το 1973 «Κατάσταση πολιορκίας».

Η πρώτη του αποστολή ήταν να δημιουργήσει μια «αστυνομική δύναμη» στη Βραζιλία μετά το πραξικόπημα του 1964. Αυτή αριθμούσε 100.000 αλήτες το 1969 και 523 «εξειδικευμένα» στοιχεία που έπαιρναν διαταγές από τις ΗΠΑ.

Το 1969 πήγε στην Ουρουγουάη που αντιμετώπιζε λαϊκή εξέγερση με απεργίες, διαμαρτυρίες φοιτητών, και επαναστατική αντάρτικη δραστηριότητα των Τουπαμάρος. Ο Αμερικάνος παρείχε υπηρεσίες στην αστυνομία της Ουρουγουάης, με πολύ πιο περίπλοκες μεθόδους βασανιστηρίων από αυτές που είχαν ήδη εφαρμοστεί.

Ο Mitrione πλήρωσε με τη ζωή του όταν απήχθη από τους Τουπαμάρος , οι οποίοι ζήτησαν την απελευθέρωση 150 συντρόφων τους μαχητών που βρίσκονταν στη φυλακή. Το σώμα του Mitrione βρέθηκε με δύο τρύπες στο κεφάλι στο πίσω κάθισμα μιας Buick σταθμευμένης σε έναν δρόμο του Μοντεβιδέο. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Νίξον αρνήθηκε οποιαδήποτε ανταλλαγή κρατουμένων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΣΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. 

Στην αναζήτηση λύσης αφού το ενεργειακό κόστος (Θέρμανση Ηλεκτρισμός) φα φτάσει τις 4000 λιρες ετησίως.

Μία τέτοια λύση μπορεί να θεωρηθεί και αυτή που πρότεινε σήμερα στον Guardian ο πρώην Εργατικός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν: η προσωρινή κρατικοποίηση των ενεργειακών εταιρειών. Σύμφωνα με αυτή την πρόταση προστατεύονται οι καταναλωτές καθώς το κράτος αποκτά τον πλήρη έλεγχο της εκάστοτε εταιρείας αφήνοντας θεωρητικά την κερδοφορία στην άκρη.

Σχολιο.- πάντως για να πάμε στα σοβαρά η Ρωσία σε περίπτωση που ζούσε στην  Γιέλτσιν εποχή μέχρι ίσως και τώρα θα την κάνανε 50 κομμάτια.

Σχολιο.- Πάντως είναι γεγονός πως όταν οι καπιταλιστές τα βρίσκουν σκούρα, αμέσως κρατικοποιούν τις μεγάλες επιχειρήσεις μέχρι να ισορροπήσει η οικονομά τους και μετά πάλι ιδιωτικοποίηση. Δηλαδή εφαρμόζουν την "αρχή": κρατικοποίηση των ζημιών και ιδιωτικοποίηση των κερδών. Κι έτσι τη βγάζουν πάντα καθαρή. Ωστόσο ο Πουτιν και η ομάδα του έχουν αντιληφθεί τον βρώμικο ρόλο πολλών ολιγαρχών= μεγαλοεπιχειρηματιών στη Ρωσία και τις στενές τους σχέσεις με τη Δύση και έχουν επιβάλει σημαντικούς ελέγχους και περιορισμούς στην ασύδοτη δράση τους. Ταυτόχρονα όλες οι μεγάλες ενεργειακές εταιρίες και όχι μόνο είναι υπό κρατικό έλεγχο κι έτσι καταφέρνουν και κρατάνε χαμηλά το ενεργειακό κόστος για το λαό και από την άλλη ελέγχουν τις εξαγωγές τους ώστε να μην εμπλακούν σε κερδοσκοπικές κινήσεις.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



" ... Μιλάμε για ένα σύντομο τηλεοπτικό κομμάτι με θέμα τα καθημερινά καραβάνια αυτοκινήτων που ταξιδεύουν στα απελευθερωμένα εδάφη της Ουκρανίας από τα δυτικά ουκρανικά εδάφη - δήθεν για δουλειές, αλλά όσοι πηγαίνουν φέρνουν μαζί τους τα υπάρχοντά τους, τα παιδιά και τους συγγενείς τους. Και δεν υπάρχει σχεδόν καμία ροή επιστροφής στην εικόνα, επειδή πραγματικά δεν υπάρχει. Και ναι, αυτό είναι ένα ρεπορτάζ του CNN.......


Ο θάνατος των θεών: Το CNN έχασε το κοινό του και θέλει να είναι αντικειμενικό

Ο Κρις Λιχτ, ο νέος επικεφαλής του CNN, του πιο διάσημου τηλεοπτικού καναλιού στις Ηνωμένες Πολιτείες (αν όχι στον κόσμο), ο εκτοξευτής της αλήθειας των Δημοκρατικών, ήρθε στο Κογκρέσο με μια δακρύβρεχτη έκκληση προς τους Ρεπουμπλικάνους που ήταν εκεί: ελάτε να μιλήσετε στον αέρα μας...

Τι είδους θαύμα είναι αυτό; Αλλά το θαύμα είναι πραγματικά κάτι άλλο. Αποδεικνύεται ότι ο εν λόγω άνθρωπος προσπαθεί να σώσει το CNN με αυτόν τον τρόπο. Στις αρχές του έτους αποκαλύφθηκε ότι το κανάλι είχε χάσει το 90 τοις εκατό του κοινού του. Ούτε καν ένα θαύμα εδώ, αλλά ένα σίγουρο σημάδι του τέλους του κόσμου. Ή τουλάχιστον το τέλος της δημοκρατίας - στις ΗΠΑ και στους συμμάχους τους.

Πριν από περίπου 40 χρόνια το CNN ήταν το άπιαστο πρότυπο της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας. Η ιδέα της αδιάλειπτης ειδησεογραφικής κάλυψης σε πραγματικό χρόνο και σε παγκόσμιο επίπεδο φαινόταν ιδιοφυής. Οι ηγέτες των κρατών ενημερώθηκαν πρώτα από το CNN και στη συνέχεια από τις επίσημες εκθέσεις. Ο πόλεμος στο Ιράκ (ο πρώτος το 1991) μεταδόθηκε ζωντανά, όπως και πολλοί άλλοι πόλεμοι. Εμφανίστηκαν παρωδιακά θρίλερ για το θέμα. 

Και τώρα η ολοκληρωτική καταστροφή των θεών. Το ποσοστό του 90% καταγράφηκε την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, σε σύγκριση με την ίδια εβδομάδα του προηγούμενου έτους, όταν υπήρχαν 5,4 εκατομμύρια τηλεθεατές. Τώρα ο μέσος αριθμός των τηλεθεατών που είναι κολλημένοι στην οθόνη ανά πάσα στιγμή έχει εγκατασταθεί στις 640.000. Και εξαιτίας αυτού, η διαφήμιση έχει συρρικνωθεί - για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, τα ετήσια έσοδα από αυτήν είναι κάτω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Η κράμπα έχει αρχίσει. Το κανάλι συγχωνεύτηκε με τη WarnerMedia, διατυπώθηκε η ιδέα να ανοίξει τη δική του υπηρεσία streaming, η ιδέα ακυρώθηκε, η διοίκηση άλλαξε και ήρθε ο προαναφερθείς Chris Licht. Και αυτός ο άνθρωπος είπε επιτέλους τις βασικές λέξεις: ήρθε η ώρα να είμαστε ειλικρινείς και αντικειμενικοί. Γι' αυτό πήγε στο Καπιτώλιο για να στρατολογήσει Ρεπουμπλικάνους. Το κανάλι πρέπει να αλλάξει.

Μπορεί να έχετε ακούσει για ένα μέρος αυτής της αλλαγής. Ή μάλλον, τις έχω δει. Μιλάμε για ένα σύντομο τηλεοπτικό κομμάτι με θέμα τα καθημερινά καραβάνια αυτοκινήτων που ταξιδεύουν στα απελευθερωμένα εδάφη της Ουκρανίας από τα δυτικά ουκρανικά εδάφη - δήθεν για δουλειές, αλλά όσοι πηγαίνουν φέρνουν μαζί τους τα υπάρχοντά τους, τα παιδιά και τους συγγενείς τους. Και δεν υπάρχει σχεδόν καμία ροή επιστροφής στην εικόνα, επειδή πραγματικά δεν υπάρχει. Και ναι, αυτό είναι ένα ρεπορτάζ του CNN.

Ακόμη και χθες φαινόταν ότι η παγκόσμια "αυτοκρατορία του ψεύδους" ήταν αδιαπέραστη. Όπως είδαμε με την ίδια επιχείρηση στην Ουκρανία. Κάποιος κάπου επινοεί μια πραγματικότητα που απέχει ακριβώς 180 μοίρες από την αλήθεια: η Ουκρανία αντιστέκεται ηρωικά στους εισβολείς, καταστρέφει τον άμαχο πληθυσμό και πηγαίνει από νίκη σε νίκη. Το αν αυτό είναι επινοημένο και στο Κίεβο ή στην Ουάσιγκτον είναι ένα δύσκολο ερώτημα, αλλά το CNN και πολλοί από τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους αδελφούς του δεν απομακρύνθηκαν από αυτόν τον μύθο εξαρχής.

Δεν επρόκειτο για μεμονωμένη περίπτωση, αλλά για ένα σύστημα - και μάλιστα μακροχρόνιο. Στο CNN έπρεπε να λάβετε αληθινή κρίση για πολλά θέματα - για την ακρίβεια για όλα τα θέματα χωρίς εξαίρεση. Για την υπερθέρμανση του πλανήτη που οφείλεται στον άνθρωπο, για τη νομιμότητα της τάδε ή της δείνα κυβέρνησης, για τις φεμινίστριες και τους τρανσέξουαλ. Τις αποκαλούσαν ειδήσεις, αλλά με κάποιο μυστηριώδη τρόπο αυτές οι ειδήσεις μετατράπηκαν σε πλύση εγκεφάλου όλο το εικοσιτετράωρο σε όλο το δόγμα των αληθινών δημοκρατών και των παγκοσμιοποιητών. Και η πλύση εγκεφάλου ήταν παγκόσμια.

Ο τοίχος φαινόταν αδιαπέραστος. Εν μέρει επειδή προστατευόταν από τη λογοκρισία (μαζική φίμωση των εναλλακτικών απόψεων, ιδίως της ξένης εκπομπής Russia Today). Αυτό που ποτέ δεν θα είχε προβληθεί στο CNN (δηλαδή μια διαφορετική άποψη), σαν να μην υπήρχε.

Τι συνέβη λοιπόν σε αυτή την εγκατάσταση της φύτευσης της σωστής θέσης, που γινόταν όλο το εικοσιτετράωρο; Γιατί ο πιο διαδεδομένος και σεβάσμιος χαρακτήρας της "αυτοκρατορίας του ψεύδους" έφτασε στην αντικειμενικότητα; Πρόκειται για μια ειδική περίπτωση (ας πούμε κακή διαχείριση σε ένα κανάλι) ή για κάτι περισσότερο;

Φυσικά και υπάρχουν εξηγήσεις, είναι μάλιστα πάρα πολλές, και αναφέρονται με εκδικητική μανία από τους Ρεπουμπλικάνους - τους λάθος Αμερικανούς, στους οποίους το CNN έχει κηρύξει εδώ και καιρό τον πόλεμο. Αποδεικνύεται ότι το δίκτυο προσπάθησε πάρα πολύ σε αυτόν τον πόλεμο. Και τώρα μετατρέπεται : "λοιπόν, ποιος θα πίστευε ότι οι αυτοδικαιωμένοι και ζοφεροί παρουσιαστές που ξερνούν ψέματα, μίσος, βία και προπαγάνδα δεν θα ξεπουλιόνταν σαν σπόροι;". Ή: "Η μόνη ευκαιρία του CNN να επιβιώσει είναι να αποκαταστήσει τη φήμη του στο κοινό του, κάτι που είναι πολύ δύσκολο να γίνει αν το κοινό δεν παρακολουθεί πλέον το κανάλι".

Δηλαδή, οι λόγοι για ό,τι συμβαίνει είναι καθαρά εσωτερικοί. Έπαιξε στα χέρια του, καταστρέφοντας τους Ρεπουμπλικάνους αντιπάλους του και σύροντας τους Δημοκρατικούς, με επικεφαλής τον Τζο Μπάιντεν, στην εξουσία - στη συνέχεια οι Ρεπουμπλικάνοι προσβλήθηκαν και οι Δημοκρατικοί απογοητεύτηκαν από τον Μπάιντεν και μειώθηκαν αριθμητικά. Σωστά; Υπάρχουν όμως και πιο σοβαρές εξηγήσεις. Υπάρχουν πεδία που στηρίζονται στη δημόσια εμπιστοσύνη. Για παράδειγμα, τα μέσα ενημέρωσης, η ιατρική (αλλά και η επιστήμη, η επιβολή του νόμου και πολλά άλλα). Μετά από όσα έχει κάνει ο ιατρικός κλάδος στην Αμερική -μιλάμε για την "επαναφορά του Κόβιντ"- με την υποστήριξη αυτού του είδους των δημοκρατικών μέσων ενημέρωσης, δεν έχουν να ελπίζουν σε τίποτα.

Υπάρχει κάτι εδώ. Δύο αδελφικά και συμμαχικά λόμπι φαίνεται να έχουν παρασυρθεί, πιστεύοντας ότι όταν είναι μαζί δεν υπάρχει αντίπαλος, και μάλιστα σε παγκόσμια κλίμακα. Η απόλυτη λογοκρισία σε βασικούς πόρους πληροφόρησης, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών δικτύων, υποτίθεται ότι θα επέτρεπε στους δημοκρατικούς ταγούς να κάνουν ό,τι θέλουν με τους ανθρώπους, στην πραγματικότητα να αποθαρρύνουν και να καταστρέψουν ολόκληρες κοινωνίες, βάζοντάς τες σε ένα "στρατόπεδο συγκέντρωσης covid". Αλλά δεν άρεσε στον κόσμο και σταμάτησε να παρακολουθεί το CNN, μεταξύ άλλων.

Φυσικά, αυτό είναι μόνο ένα χελιδόνι, δεν αποτελεί εγγύηση για την Άνοιξη. Όμως έχει ήδη περάσει ανεπιστρεπτί. Η υπόλοιπη "αυτοκρατορία του ψεύδους" δεν χάνει αναγκαστικά το κοινό της, και στην Ευρώπη, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, αυτή η ίδια η αυτοκρατορία φαίνεται αρκετά σταθερή. Αλλά το CNN είναι πολύ γνωστό σύμβολο των ολοκληρωτικών μέσων ενημέρωσης για να αφήσει την αποτυχία του να περάσει απαρατήρητη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μας εξοργίζει που ζούμε με τη μισή κομμένη σύνταξη

αλλά πιο πολύ που δεν δίνετε πίσω τα δώρα & το ΕΚΑΣ ούτε στους γέρους που λιμοκτονούν



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημήτρης Λιάτσος: Οι ΗΠΑ πουλάνε αέρα κοπανιστό, όχι φυσικό αέριο.

Δεν εκβιάζει η Ρωσία.Η ΕΕ κοροϊδεύει



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ιάπωνες δεν κάλεσαν τους Ρώσους στην επέτειο της Χιροσίμα γιατί επιτέθηκαν στην Ουκρανία. Κάλεσαν τους Αμερικάνους που τους έριξαν τα πυρηνικά.

Σχολιο.- Μη σας εκπλήσσει εδώ ο η Αγγελοπούλου Δασκαλάκη ήθελε να καλέσει τον Ερντογάν στον εορτασμό από τα 200 της εθνικής μας ανεξαρτησίας



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επειδή πολλοί έχουν παρασυρθεί από το αφήγημα της εξουσίας και των ΜΜΕ, για μια αθώα, ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα, που δέχτηκε επίθεση, από τον δράκουλα Πούτιν, ας δούμε μαζί για ποια χώρα μιλάμε.

Θα βρείτε πολλές ομοιότητες Ελλάδας-Ουκρανίας, στο πλαίσιο της μετατροπής τους, σε αποικίες των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Η "αθώα, κυρίαρχη χώρα", ούτε αθώα είναι, ούτε κυρίαρχη.

Φρόντισαν οι ΗΠΑ να οργανώσουν εκεί ένα φασιστικό πραξικόπημα, το 2014, που οδήγησε τελικά, στην σημερινή εμπόλεμη κατάσταση, ενώ προηγουμένως, είχαν οργανώσει την "πορτοκαλί επανάσταση" της "ανεξαρτησίας". 

Δούλευαν, γι΄αυτές τις εξελίξεις, τα τελευταία 30 χρόνια. 

Σήμερα η οικονομία της Ουκρανίας βρίσκεται, υπό τον πλήρη έλεγχο των ΗΠΑ.

Η μέθοδος γνωστή και σε μας.

Διορίζονται πρωθυπουργοί και αλλοδαποί διαχειριστές, σε κερδοφόρες υπηρεσίες και παραγωγικούς τομείς.

Πρώτα οδηγούν την χώρα σε χρεωκοπία, σταματώντας με διάφορες προφάσεις τις κρατικές συναλλαγές με χώρες -"εχθρούς" και μετά την εξαναγκάζουν ν΄αποδεχθεί κάθε όρο, που θα επιβάλλουν οι πιστωτές, για να την χρηματοδοτήσουν (Μνημόνια ντε!)

Ετσι, στην ενεργειακή εταιρία της Ουκρανίας "Μπουρίσμα" εγκαταστάθηκε ο γιός του ΜπάΙντεν, Χάντερ, που χωρίς να κάνει τίποτα εισέπραξε 3 εκατομμύρια δολ.

Ενα άλλο λαμόγιο, ο Βόϊτσεκ Μπαλτσούν, Πολωνός, που δεν είχε ούτε ιδέα, από Ουκρανικά, διορίστηκε επικεφαλής στους Ουκρανικούς σιδηροδρόμους (Ukrzaliznytsia). Επί ενάμιση χρόνο μπλέχθηκε σε δεκάδες υποθέσεις διαφθοράς και την κοπάνησε πίσω στην Πολωνία.

Εχουν και έμμεσους μηχανισμούς. Το 2013 σταμάτησε το εμπόριο με την Ρωσία, λόγω "Ρωσοφοβίας" Το νόμισμα έπεσε στα Τάρταρα, αλλά ο προϋπολογισμός έπρεπε να εκπληρωθεί. Πώς;; Με δάνεια.

Και νάσου το ΔΝΤ να χρηματοδοτεί, τα τελευταία 8 χρόνια, με 16,5 δις δολ. την χώρα. Νάσου και η Παγκόσμια Τράπεζα να δίνει άλλα 10 δις. Με όρους! (Μνημόνια).

Ταυτόχρονα με την Δανειακή Σύμβαση υπογράφεται και ένας σωρός δεσμεύσεις της χώρας, για "μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και στην πολιτική". Ξηλώνονται εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματα, μειώνονται οι κοινωνικές δαπάνες και επιβάλλεται η νομιμοποίηση των γάμων των ομοφυλοφίλων και οι παρελάσεις "υπερηφάνειας" τους. Κατοχυρώνεται και το ξεπούλημα των κερδοφόρων τομέων της οικονομίας και επιβάλλεται η εξαγορά αρόσιμης γης, από ξένους "επενδυτές", για να δοθούν σε δόσεις τα δάνεια.

Ομως, στην Ουκρανία, η τελευταία ελπίδα κυριαρχίας της ήταν το μορατόρουμ, για την καλλιεργήσιμη γη, που είχε δοθεί, σε 7 εκατομμύρια αγρότες της, μετά την ιδιωτικοποίηση της, στην δεκαετία του 1990. Μιλάμε, για 32 εκατομμύρια εκτάρια(κάθε εκτάριο είναι ίσο με 2 γήπεδα ποδοσφαίρου) και για μία σπάνια σύνθεση του χώματος("μαύρη γη"), που αποδίδει πολύ πλούσιες σοδειές και που η Ουκρανία κατέχει το 10% αυτής της ποιότητας χώματος στον πλανήτη.

Εκεί, λοιπόν εφευρέθηκε η μίσθωση της γης, από ξένους, για 50 χρόνια με νόμο που το επέτρεπε. 

Στις 31 Μαρτίου του 2020, όμως (προσέξτε την ημερομηνία που άρχισαν οι παγκόσμιες υστερίες και οι καραντίνες του κωρονοϊού) έπεσαν και οι τελευταίες μάσκες του καθεστώτος. Ψηφίστηκε η "αγροτική μεταρρύθμιση", που δίνει το δικαίωμα εξαγοράς γης και σε αλλοδαπούς, για ένα "μικρό διάστημα", μέχρι το τέλος του 2024.

Τις εκτάσεις της "μαύρης γης" θα τις αγοράζουν(όχι περισσότερο από 100 εκτάρια, αλλά στο μέλλον, μέχρι 10.000 εκτάρια) και θα τις εκμεταλλεύονται μόνο Ουκρανοί πολίτες.

Και τι εμποδίζει τον Γκέιτζ να βρεί 100 πάμφτωχους Ουκρανούς πολίτες να τους δώσει τα λεφτά εξαγοράς και στην συνέχεια να ενοικιάσει την γη, έναντι ενός μικρού ποσού, για 50 χρόνια;; Εεεεεε;;;

Ο νόμος τέθηκε σε ισχύ, τον Ιούλιο του 2021. Και αμέσως άρχισαν τα θαύματα. 17 εκατομμύρια εκτάρια εξαγοράστηκαν, συνολικά, από Αμερικανικές εταιρίες. Τα 1,7 εκατομμύρια εξαγοράστηκαν από την επίσης Αμερικανική Μονσάντο, που από το 2018 δραστηριοποιείται στην περιοχή του Ζιτομίρ, παράγοντας γενετικά τροποποιημένους σπόρους σιταριού και καλαμποκιού, "για ν΄αντέχουν στην ξηρασία και στον παγετό, καταστρέφοντας και την γη και τους αγρότες.

Ετσι, η Ουκρανία έγινε μια ωραιότατη αποικιακή γκρίζα ζώνη, για παγκόσμια σκάνδαλα, όσο η μίζα κυριαρχούσε και το ΔΝΤ διέταζε.

Τουλάχιστον εκείνο το μέρος της, που ακόμα δεν έχει απελευθερωθεί.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν ξέρω ακριβώς πόσοι είναι οι ανεμβολίαστοι στην Ελλάδα. Δεν ξέρω πόσοι είναι αυτοί που δεν έχουν κάνει όλες τις δόσεις και δεν πρόκειται να κάνουν κι άλλες. Δεν ξέρω, ούτε περίπου πόσοι εξαναγκάστηκαν να εμβολιαστούν και πόσοι εμβολιασμένοι αναγνωρίζουν το δικαίωμα επιλογής ή μη στον εμβολιασμό.

Μπορεί όλοι αυτοί να είμαστε μειοψηφία.Πιθανόν. Αλλά πιθανόν και να είμαστε μια ισχυρή μειοψηφία , που δεν θα αφήσει περαιτέρω καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων.

Για την εγκληματική συμορία που κυβερνά, για τους αδίστακτους έμπορους φαρμάκων-επιστήμονες, για όλους αυτούς που έχουν τρομοκρατήσει τους πολίτες και ισοπεδώσει τον ψυχισμό τους με την τρομολαγνεία, τα έχουμε πει.

Αυτό που τώρα οργιάζει, είναι η αφονισμένη αντεπίθεση της κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβολευτικής αριστεράς, των συγκοινωνούντων δοχείων δηλαδή που κατάντησαν την αριστερά, οικόσιτη της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης. 

Η διαλεκτική του άνευ όρων καθολικού εμβολιασμού, χαλάρωσε στην κυβερνητική πλευρά και πέρασε στην πλευρά της αριστερής και αριστερίστικης ιντελιγκένσιας. Συριζαίοι ιεοροεξεταστές σαν τον Γεροτζιάφα, αντάρσυοι σαν τον Χατζηστεφάνου και τον είρωνα γιατρό Παπανικολάου και άλλα πολιτικά μηδενικά, έχουν πάρει το λάβαρο της αντιμετώπισης του ιού. Κι ας έχουν καταρριφθεί , τα επιχειρήματα περί αναγκαιότητας του εμβολιασμού, κι ας έχει αποδειχθεί πως οι εμβολιασμένοι είναι εξ ίσου ή και περισσότερο ευάλωτοι, κι ας πληθαίνουν καθημερινά, οι ανεξήγητοι(!!) θάνατοι, ανθρώπων κυρίως νέων , φουλ εμβολιασμένων . 

Αριστεροί της μετανεωτερικής αριστεράς, πλην εμφορούμενοι από άκρατο Δικαιωματισμό και φευ, οπαδοί του δόγματος :

«Όσο μεγαλύτερο το ψέμα, και όσο περισσότερο επαναλαμβάνεται, τόσο πιο πιστευτό γίνεται» (Πάουλ Γιόζεφ Γκαίμπελς, Υπουργός Προπαγάνδας Ναζιστικής Γερμανίας), είναι και επίσημα πλέον, η νέα ''πολιτική πανδημία''

Ήρθε η ώρα, εκτός από τους εγκληματίες της φιλελέρας, να μιλήσουμε δυνατά και καθαρά και για τους επίδοξους δεσμοφύλακες και εκτελεστές την παρακμιακής, μοχθηρής και δόλιας αριστεράς που έχει από καιρό προδώσει τις ελπίδες όσων πίστεψαν

Και προσωπικά ξεκινάω τώρα, λίγο πριν τις εκλογές. Για όσους βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά, αυτό ας είναι ο δικός μας ανένδοτος!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέχρι σήμερα μπορούσες να ισχυριστείς ότι ακολουθείς "αυτά που λέει η Επίσημη" μόνο στην περίπτωση που ακολουθούσες τα επιστημονικά δεδομένα, . 

Όταν όμως γράφεις στα παλιά σου τα παπούτσια τα δεδομένα, και υποστηρίζεις θεωρίες που όχι μόνο δεν επιβεβαιώνονται αλλά καταρρίπτονται κιόλας στην πράξη, και παρόλα αυτά συνεχίζεις να επικαλείσαι την επιστήμη, τότε ακόλουθείς την αίρεση της επιστημοθρησκειας. 

Υπάρχει τέτοια αίρεση; Όπως φαίνεται όχι μόνο υπάρχει αλλά έχει στρατολογήσει και μερικούς από τους καλύτερους επιστήμονες που είχαμε. 

Είναι αυτοί που όπου σταθούν και όπου βρεθούν, "ενημερώνουν" τον κόσμο ότι πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιαστούν τα παιδιά γιατί "κινδυνεύουν" ή "γιατί κινδυνεύουν ελάχιστα αλλά δεν είναι κακό να εμβόλιαστούν" ή γιατί "κινδυνεύει ο παππούς" 

Όμως η δύστροπη και θρασυτατη πραγματικότητα έχει άλλη άποψη. 

Κίνδυνος 

Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα και τις μελέτες παγκοσμίως εδώ και δύο χρόνια, οι υγιείς νέοι και τα υγιή παιδάκια διατρέχουν μηδενικό κίνδυνο από την κοβιντ. 

Στην Βρετανία πχ όπου γίνεται σοβαρή καταγραφή βλέπουμε ότι από τους 251 νέους που μπήκαν ΜΕΘ τον πρώτο χρόνο της πανδημίας (100% ανεμβολιαστος πληθυσμός) μόλις 6 δεν είχαν οποιαδήποτε προϋπάρχουσα ευπάθεια. Δηλαδή το 98% των εισαγωγών ήταν περιπτώσεις νέων με παχυσαρκία, σύνθετα προβλήματα και γενικώς σοβαρές παθήσεις που ούτως η άλλως έβαζαν σε κίνδυνο τις ζωές τους ανεξαρτήτως κοβιντ. 

Στο ίδιο διάστημα καταγράφηκαν 25 θάνατοι σε ένα πληθυσμό 12 εκατομμυρίων παιδιών όπου όλα ηταν σε ευπαθείς ομάδες. 

Με δυο λόγια η πιθανότητα θανάτου στα παιδιά είναι της τάξης του 1:500.000 (μια στο μισό εκατομμύριο) 

Από την άλλη, οι νεότερες μεταλλάξεις και ειδικά η όμικρον, σε όσες χώρες ειδικά δεν καταγράφουν και τα τροχαία ως "θάνατο με κοβιντ" φαίνεται να εμφανίζουν ακόμα πιο μειωμένο κίνδυνο σοβαρής νόσησης στα παιδιά με την μείωση να είναι της τάξης του 80-90%. Ο ήδη μηδενικός κίνδυνος δηλαδή εμφανίζεται κατά 80% μικρότερος. 

Άρα, όλα δείχνουν ότι ο κίνδυνος για τα υγιή παιδιά είναι από μηδέν έως τίποτα. 

Ασφάλεια 

Σύμφωνα με την κλινική μελετη της φαρμακοβιομηχανίας ο κίνδυνος παρενεργειών στα παιδιά είναι μηδενικός. Και αυτή η μελέτη όμως φαίνεται να έχει "προβλήματα" Ο καθηγητής του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ και μέλος της Ιατρικής Κοινότητας, Zvika Granot, καταρρίπτει την μελέτη της Pfizer για την «αποτελεσματικότητα» του εμβολίου για τα παιδιά. Ουσιαστικά κατηγορεί τον FDA και το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ για αμέλεια και διαφθορά, βάζοντας τα κέρδη πάνω από την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών...." 

Όμως υπάρχουν νεότερες μελέτες όπου μαθαίνουμε ότι η πιθανότητα εμφάνισης παρενεργειών σε παιδιά κυμαίνεται από 1:20.000 έως ακόμα και 1:5.000. Μάλιστα πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι ο κίνδυνος εμφάνισης περικαρδίτιδας η μυοκαρδίτιδας αγγίζει το 3.5% 

Παρόλα αυτά, οι οπαδοί της αίρεσης εξακολουθούν να κηρύττουν ότι "υπάρχει κίνδυνος για τα παιδιά" ή το πιο νόστιμο "καλύτερα να κάνει εμβόλιο το παιδί, παρά να νοσήσει". Καλύτερα άραγε για ποιον; 

Έτσι, σύμφωνα με το δόγμα της αίρεσης αυτής, τα παιδιά πρέπει να προφυλαχτούν από έναν μηδενικό κίνδυνο, ανοίγοντας όμως την σοβαρή πιθανότητα να υποβαθμιστεί η υγεία τους και να κληρονομήσουν για μια ζωή ευπάθειες. 

Δηλαδή, για να προφυλάξουμε έναν ευπαθή ηλικιωμένο που δεν προστατεύεται πλήρως από το θαυματουργό σκεύασμα πρέπει να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία ενός απροσδιόριστου πλήθους παιδιών! 

Το καλύτερο όμως είναι ότι όποιος διαφωνεί με αυτό το απύθμενα ανθρωπιστικό σκεπτικό κατατάσσεται αυτομάτως στους αρνητές της επιστήμης! 

Ίσως να έχουν και δίκιο. Ίσως να πρέπει κάποια στιγμή και υπόλοιποι να σταματήσουμε να δίνουμε σημασία στην άτακτη και απείθαρχη πραγματικότητα. 

Γιατί ως γνωστόν, η σωστή πραγματικότητα είναι μόνο αυτή που συμφωνεί μαζί μας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναζητώ συνήθως σύγχρονα μυθιστορήματα. Οχι παλαιότερα των 3 ετών.

Ξεχώρισα και διάβασα λοιπόν αυτά τα δύο. Ενός Πορτογάλου από τη Μοζαμβίκη και μιάς Μεξικάνας.

Το τελευταίο πέταγμα του φλαμίγκο του Mia Couto

Η εποχή των τυφώνων Φερνάντα Μελτσόρ

Λογοτεχνικά άψογα και τα δύο, με ένα όμως κοινό χαρακτηριστικό:

Τη βαθειά κοινωνική σήψη που παρουσιάζουν.

Η Μεξικάνα ιδίως, προκαλεί δέος με το όργιο βίας και παρανομίας μεταξύ απλών (φτωχών) ανθρώπων, ακόμη και παιδιών.

Ο Μοζαμβίκιος, πιό ποιητικός, πιό πολιτικός, αλλά επίσης εικονογράφος μιάς κοινωνίας της φτώχειας, της εξάρτησης και της παρακμής.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 13 Αυγούστου 1968 ο Αλέξανδρος Παναγούλης αποπειράθηκε την τυραννοκτονία.

Σχολιο.- Και δεν το πιστεύαμε... Αδύνατο μας φαινόταν. Ειδικά το '68. Η Χούντα είχε όλες της τις δυνάμεις. 'Ήταν στην αρχή της. Φόβος και τρόμος βασίλευε... Και βρέθηκε ο Αντρειωμένος !! Δεν το πιστεύαμε!! Τιμή και δόξα στον ήρωα!

Σχολιο.- https://www.youtube.com/watch?v=Q8lo9oxpiJ0

Μίκης Θεοδωράκης : Οι πρώτοι νεκροί ( Πάλης ξεκίνημα ) 

Στίχοι: Αλέκος Παναγούλης



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είχα μια μάλλον δυσάρεστη εμπειρία χθες στο Α2. Με το που μπήκα στο λεωφορείο, άκουσα μια γριά να εκστομίζει κατάρες κατά της Ρωσίας. Έκατσα πίσω της, και σύντομα αντιλήφθηκα ότι οι κατάρες της στρέφονταν στην παρέα, που καθόταν μπροστά (4 Ρώσοι: τρεις γυναίκες κι ένας άντρας). "Πουτάνες Ρωσίδες! Που έρχεστε εδώ και μας παίρνετε τους άντρες!". Οι Ρωσίδες έδειχναν συγχυσμένες: προφανώς ήξεραν καλά ελληνικά, ώστε να καταλάβουν το τι τους έλεγε, όχι όμως αρκετά καλά για να της απαντήσουν. Τράβηξα σπαθί: "Γιατί τις βρίζετε, τις γυναίκες;". Η γριά άρχισε να σκούζει: "Ο Πούτιν σκοτώνει τους Έλληνες στην Μαριούπολη! Αυτά είναι δικά μας εδάφη! Με ποιό δικαίωμα σκοτώνει τους Έλληνες στην Οδησσό, στην Κριμαία και στην Μαριούπολη; Σκοτώσανε τον Μιχαήλ στην Μαριούπολη, που ήταν Έλληνας! Τα έλεγε χρόνια η Χρυσή Αυγή! Όλα αυτά τα εδάφη μας ανήκουν! Έχουν κάνει διάγγελμα και στον ΟΗΕ". "Ποιον Μιχαήλ;", την ρώτησα αθώα. "Το δείγμα νεάντερταλ λέτε;". "Είσαι Τουρκάλα πράκτορας!", ούρλιαξε η γριά. "Τι έκαναν οι Ουκρανοί 8 χρόνια στο Ντονμπάς; Ποιός έκαψε τον κόσμο στην Οδησσό, στο κτίριο των Συνδικάτων;" (πήγα να ανοίξω διάλογο - βλακεία μου). "Οι Ουκρανοί είναι Έλληνες!", παραληρούσε η γριά. Από το πίσω μέρος του λεωφορείου πετάχτηκε μια κυρία με διπλή μάσκα. "Σας παρακαλώ!", μου λέει, "Μην της μιλάτε! Τα έχει χαμένα, η καημένη!". Η γριά στο μεταξύ έκανε κήρυγμα για τις αδερφές της Κλεοπάτρας, την Αθηνά και την Ευρώπη (;;;). "Να δώσουμε βήμα στους τρελούς, δηλαδή! Αυτό μου λέτε;", ρωτάω την κοβιντοφοβική. "Μα ενοχλούνται οι άνθρωποι, που κάθονται πίσω και τα ακούνε!", μου λέει (Το κλασικό: "Τι θα πει ο κόσμος;". Έκανα χαβαλέ με την γριά, ώσπου να αρχίσει να μπερδεύει την Μεγάλη Αικατερίνη με την Αγία Αικατερίνη και να αποκαλεί τους Ρώσους "Μογγόλους". Εκεί απλά την άφησα σε ελεύθερη πλεύση. "Συγγνώμη, σε εσάς μιλάει;", με ρώτησε μια πιτσιρίκα με γυαλάκια, που είχε μπει πριν λίγα λεπτά και είχε χάσει το όλο σκηνικό. "Ναι", της λέω. "Μην της δίνεις σημασία. Χρυσαυγίτισσα είναι, και τα ΄χει λίγο χαμένα". Η πιτσιρίκα έφριξε: "Πως να μην της δίνω σημασία; Αυτοί θα ψηφίσουν αύριο και θα μας φέρουν την χούντα!". "Μα λέει ασυναρτησίες! Είναι άρρωστη, η γυναίκα!", της λέω. "Λέει αυτά, που ακούει στην τηλεόραση!", μου απάντησε η πιτσιρίκα - και εκεί με αποτελείωσε. ΥΓ α) Να χαρακτηρισθεί άμεσα ο φασισμός ως ψυχική διαταραχή. ΥΓ β) Σοβαρά, τώρα: ΟΝΤΩΣ αυτά λέει η τηλεόραση; Γιατί μιλάμε για παράλληλο Σύμπαν...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το δεξαμενόπλοιο Lana ετοιμάζεται να επιστρέψει στο Ιράν

Το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Lana θα επιστρέψει σύντομα στη χώρα του, μαζί με το φορτίο του πετρελαίου που είχε κατασχεθεί.

Σάββατο 13 Αυγούστου 2022  -   16:29

«Η επιχείρηση μεταφοράς του κλεμμένου πετρελαίου του Ιράν στο Lana βρίσκεται σε εξέλιξη στα ελληνικά ύδατα και το πλοίο θα αναχωρήσει σύντομα για τη χώρα μας», ανέφερε με tweet της η η πρεσβεία του Ιράν στην Ελλάδα χθες.

Το πλοίο, που παλαιότερα ονομαζόταν Pegas και μετονομάστηκε σε Lana τον Μάρτιο, είχε αναφέρει πρόβλημα στον κινητήρα τον Απρίλιο. Κατευθυνόταν προς τη νότια χερσόνησο της Πελοποννήσου για να εκφορτώσει το φορτίο του σε άλλο δεξαμενόπλοιο, αλλά η θαλασσοταραχή το ανάγκασε να δέσει λίγο έξω από την Κάρυστο όπου κατασχέθηκε. Η απομάκρυνση πετρελαίου από το ιρανικό δεξαμενόπλοιο ώθησε τις ιρανικές δυνάμεις τον Μάιο να καταλάβουν δύο ελληνικά δεξαμενόπλοια στον Περσικό Κόλπο.

Το πλοίο αργότερα απελευθερώθηκε λόγω επιπλοκών σχετικά με την ιδιοκτησία του, 

αλλά μέρος του ιρανικού φορτίου πετρελαίου είχε ήδη μεταφερθεί σε άλλο πλοίο, το Ice Energy, το οποίο είχαν μισθώσει οι Ηνωμένες Πολιτείες και είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Πειραιά.

Μετά από προσφυγή ιρανικής εταιρείας στις 7 Ιουνίου, ένα ελληνικό δικαστικό συμβούλιο ανέτρεψε την αρχική δικαστική απόφαση που επέτρεπε τη δήμευση του φορτίου για λογαριασμό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αυτή η απόφαση άνοιξε τον δρόμο ώστε να ανακτήσει το φορτίο που μεταφέρθηκε στο Ice Energy.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



13/8/2022  -  3.00 π.μ.

- Άλλη μία βραδινή ανασκόπηση των ειδήσεων της  χθεσινής ημέρας από το μέτωπο και γύρω από αυτό...

- Σύμφωνα με τον αντισυνταγματάρχη της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της ΛΔ Λουγκάνσκ Αντρέι Μάροτσκο, οι ουκρανικές στρατιωτικές μονάδες που βρίσκονταν στο χωριό Ναγκόρνογε, πάνω στον αυτοκινητόδρομο Λισιτσάνσκ - Αρτιόμοφσκ (Μπάχμουτ) εγκαταλείπουν τις θέσεις τους και κινούνται με μικρές πομπές προς την κατεύθυνση του Σολεντάρ, εκεί όπου υπήρξε χτες σημαντική προώθηση των συμμαχικών δυνάμεων μέχρι το κέντρο της πόλης.

- 4 νεκροί και 7 τραυματίες άμαχοι ήταν ο απολογισμός των ουκρανικών βομβαρδισμών σε κατοικημένες περιοχές της ΛΔ Ντονιέτσκ κατά την προχτεσινή (11/08) μέρα.

- Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν σε δηλώσεις τους για το θέμα του ΑΗΣ του Ζαπορόζιε ο Βασίλι Νεμπένζια, μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ και ο Πρόεδρος της ρωσικής Κρατικής Δούμας (Βουλής) Βιατσεσλάβ Βολόντιν. Ο Νεμπένζια ανέφερε από την Ουάσιγκτον ότι σε περίπτωση πυρηνικού δυστυχήματος στον ΑΗΣ από τα ουκρανικά πυρά, την ευθύνη θα έχουν οι σπόνσορες του καθεστώτος του Κιέβου, ενώ ο Βολόντιν από τη Μόσχα ανέφερε στις δικές τους δηλώσεις ότι την ευθύνη σε αυτή την περίπτωση θα έχουν και προσωπικά οι Πρόεδροι Μπάιντεν και Ζελένσκι. Η πλευρά των ΗΠΑ, βεβαίως, «βιάστηκε» αφενός να στηρίξει τη γελοία, επί της ουσίας, πρόταση του Αντόνιο Γκουτέρες περί «αποστρατιωτικοποίησης» του ΑΗΣ, αφετέρου να κατηγορήσουν για πολλοστή φορά τη Ρωσία για πράγματα που είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού πως δεν έχει την ευθύνη...

- Η Ρωσία έχει υποδεχθεί από τις 24/02 και μετά περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες από το Ντονμπάς και την Ουκρανία.

- Ημέρα της ρωσικής Στρατιωτικής Αεροπορίας (Αερο-Διαστημικές Δυνάμεις, αποκαλούνται πλέον επίσημα) ήταν η χτεσινή και με την ευκαιρία σε 7 πιλότους της απονεμήθηκε ο τίτλος του Ήρωα της Ρωσίας για τις υπηρεσίες που έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα κατά τη ρωσική ΕΣΕ στο Ντονμπάς και την Ουκρανία.

- Μετά την Τσεχία και τη Γερμανία, που έχουν πλέον περιορίσει στο ελάχιστο την έκδοση «προσφυγικής» βίζας σε Ουκρανούς πολίτες, η Λιθουανία ακολούθησε χτες, κλείνοντας 6 κέντρα υποδοχής Ουκρανών προσφύγων. Αν προσθέσει κανείς και την Πολωνία, που έκοψε, επί της ουσίας, τα επιδόματα στους Ουκρανούς πρόσφυγες από τις αρχές Ιουνίου κιόλας, παρατηρούμε ότι οι χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ (οι ευρισκόμενες στην Ευρώπη, πρωτίστως) αρχίζουν να λένε «με τρόπο» στους Ουκρανούς να επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη, είτε για να πολεμήσουν «μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό», είτε επειδή ήδη κράτησαν όσους τους χρειάζονταν για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε μελλοντικό φτηνό εργατικό δυναμικό και ό,τι «περισσεύει» το στέλνουν «πίσω στη μανούλα του»... Προσωπικά από πολύ νωρίς είχα ρισκάρει την πρόβλεψη, ότι όλη αυτή η απότομη «ουκρανοφιλία» των πρώτων μηνών μετά την έναρξη της ΕΣΕ σύντομα θα μετατρεπόταν σε ΜΙΣΟΣ κατά των Ουκρανών... Και σημειώστε από τώρα το πόσο... «φίλοι» θα ξαναγίνουν κάποιοι όσο πλησιάζει ο χειμώνας.

- Σύμφωνα με τον Ουκρανό Υπουργό Άμυνας Αλεξέι Ρέζνικοφ, η Ουκρανία παρέλαβε από τη Βρετανία νέα παρτίδα πυραυλικών συστημάτων πολλαπλών εκτοξεύσεων Μ270, οι προδιαγραφές των οποίων είναι παρόμοιες με αυτές των HIMARS, ίσως και ελαφρώς καλύτερες σε μερικά σημεία, με μόνη ουσιαστική διαφορά ότι είναι τοποθετημένα πάνω σε ερπυστριοφόρα οχήματα, ενώ οι HIMARS είναι τοποθετημένοι πάνω σε τροχοφόρα. Δεν αναφέρθηκε, πάντως, ο ακριβής αριθμός των συστημάτων που παρέλαβε το καθεστώς του Κιέβου.

- Σύμφωνα με το μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου του Ζαπορόζιε Βλαντίμιρ Ρόγκοφ, στο Ενεργκοντάρ (την πόλη όπου εδρεύει ο ΑΗΣ του Ζαπορόζιε) βρέθηκαν θραύσματα από καταρριφθέντες πυραύλους GMLRS (τηλεκατευθυνόμενους και υψηλής ακριβείας), που χρησιμοποιούνται από τα πυραυλικά συστήματα HIMARS και Μ270, κάτι που αποδεικνύει την ευθεία εμπλοκή των ΗΠΑ και της Βρετανίας στις προσπάθειες δημιουργίας ενός ολέθριου για την ανθρωπότητα πυρηνικού δυστυχήματος.

- Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, οι απώλειες σε έμψυχο δυναμικό της ουκρανικής 14ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των VSU, η οποία συμμετείχε στις μάχες για το Σολεντάρ, είναι συντριπτικές και υπερβαίνουν τα 2.000 άτομα. Τα απομεινάρια του έμψυχου δυναμικού της Ταξιαρχίας απομακρύνθηκαν με εντολή του ουκρανικού ΓΕΕΘΑ στα μετόπισθεν προς άγνωστη κατεύθυνση.

- Άλλη μια ταξιαρχία του ουκρανικού στρατού που έχει υποστεί βαριές απώλειες στις μάχες των τελευταίων ημερών είναι η 56η Μεταφερόμενη, στις περιοχές των χωριών Όπιτνογε και Νέβελσκογε, που έχει χάσει πάνω από το 70% του ανθρώπινου δυναμικού της. Το 23ο Τάγμα της εν λόγω Ταξιαρχίας, αρνούμενο να πειθαρχήσει σε διαταγές ανωτέρων, αποσύρθηκε οικειοθελώς από την πρώτη γραμμή του μετώπου και υποχώρησε στα μετόπισθεν.

- Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στην 66η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία των VSU, η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή της Μάργινκα και έχει ήδη απωλέσει πάνω από το 50% του ανθρώπινου δυναμικού της από τα πλήγματα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

- 4 συστοιχίες πυραύλων Grad. 2 συστοιχίες πυροβόλων εδάφους Akatsiya και 4 συστοιχίες οβιδοβόλων D-30 εξουδετερώθηκαν χτες από πλήγματα του ρωσικού πυροβολικού στη ΛΔ Ντονιέτσκ και της Περιφέρειας Χερσώνας. Επίσης, κοντά στο Τσάσοφ Γιαρ της ΛΔ Ντονιέτσκ καταστράφηκε από ρωσικά πυρά 1 ραντάρ εντοπισμού στόχων κατά πυροβολικού τύπου AN/MPQ-64, παραγωγής ΗΠΑ.

- Επλήγησαν επίσης από ρωσικά πυρά 5 κέντρα διοίκησης ουκρανικών στρατιωτικών μονάδων στην Περιφέρεια Χαρκόβου και τη ΛΔ Ντονιέτσκ, 1 αποθήκη καυσίμων στο Κουράχοβο (ΛΔ Ντονιέτσκ) και 5 αποθήκες πυρομαχικών στις Περιφέρειες Χαρκόβου και Νικολάγεφ και στη ΛΔ Ντονιέτσκ.

- 5 ουκρανικά drones, καθώς και 2 βλήματα HIMARS και άλλα 4 από πυραύλους Ol'kha εξουδετερώθηκαν από τη ρωσική αντιαεροπορία χτες.

- Περί τους 40 Ουκρανούς στρατιωτικούς και 5 στρατιωτικά οχήματα εξουδετέρωσαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις χάρη σε πλήγμα ακριβείας σε οχυρωματική θέση της 58ης Μεταφερόμενης Ταξιαρχίας των VSU, στο έδαφος της ΛΔ Ντονιέτσκ.

- Πάνω από 100 ανθρακωρύχοι που ήταν εγκλωβισμένοι στα έγκατα της γης μετά από επίθεση από ουκρανικά πυρά των εγκαταστάσεων του ανθρακωρυχείου «Ζασιάντκο» στη ΛΔ Ντονιέτσκ τελικά ανελκύστηκαν σώοι και αβλαβείς στην επιφάνεια από δυνάμεις του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων της ΛΔ Ντονιέτσκ.

- Μόνο η Γενική Εισαγγελία της ΛΔ Λουγκάνσκ έχει ήδη ασκήσει ποινική δίωξη σε 1.089 στρατιωτικούς των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων για εγκλήματα πολέμου από το 2014 και μετά.

- Οι συμμετέχοντες στην Ολομέλεια του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η οποία προκλήθηκε από τη ρωσική πλευρά με αφορμή τα γεγονότα γύρω από τον ΑΗΣ του Ζαπορόζιε, δεν υποστήριξαν την ουκρανική εκδοχή σχεδίου απόφασης, σύμφωνα με τον Α' Αναπληρωτή μόνιμο αντιπρόσωπο της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Ντμίτρι Πολιάνσκι.

- Μόνο με υλικές ζημίες, χωρίς (ευτυχώς) θύματα ήταν το πυραυλικό χτύπημα που υπέστη το χημικό εργοστάσιο παραγωγής απορρυπαντικών Stirol, στην πόλη του Ντονιέτσκ.

- 2 νεκροί και 5 τραυματίες λαϊκοί πολιτοφύλακες ήταν οι απώλειες των δυνάμεων της ΛΔ Ντονιέτσκ κατά το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τις αρχές της πόλης.

- 2 επίσης είναι και οι άμαχοι κάτοικοι της πόλης του Ντονιέτσκ που έχασαν τη ζωή τους από ουκρανικά πυρά κατά τη χτεσινή μέρα.

- Απειλούν οι ΗΠΑ ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίζουν πιθανή προσάρτηση στη Ρωσία εδαφών που μέχρι σήμερα ανήκουν στην Ουκρανία. Αντιδρούν οι Ρώσοι (που φαίνεται να μην τους πολυαπασχολεί η αντίδραση των ΗΠΑ) και προειδοποιούν, ότι σε περίπτωση ψήφισης από το Κογκρέσο των ΗΠΑ νόμου που θα χαρακτηρίζει τη Ρωσία ως «κράτος που υποθάλπει την τρομοκρατία», οι διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών θα φτάσουν σε σημείο χωρίς επιστροφή...

- 2 ακόμη φορτηγά πλοία ξηρού φορτίου πήραν την άδεια εξόδου από ουκρανικά λιμάνια, μεταφέροντας κυρίως σιτηρά και άλλα δημητριακά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχω την ψυχαναγκαστική σοβιετική συνήθεια: να διαβάζω 5 βιβλία τον μήνα. Και επειδή το ένα από τα πέντε πρέπει οπωσδήποτε να ανήκει στην παγκόσμια κλασική λογοτεχνία, ο κλήρος έπεσε αυτή την φορά στο έργο του Bulwer Lytton, "Οι Τελευταίες Μέρες της Πομπηίας". Ήταν ωραίο, στην αισιοδοξία του - ειδικά για ένα άτομο, που δηλώνει φύσει "πρωτόνιο" (ας μου συγχωρεθεί η επιστημονική ασυνέπεια) - πάντα θετικό. Και ήταν μεγάλη η έκπληξή μου, όταν έμαθα ότι πηγή της έμπνευσης του Bulwer Lytton ήταν ο πίνακας του Ρώσου ζωγράφου Καρλ Μπριουλόφ, "Η Τελευταία Μέρα της Πομπηίας". Παραμονή των γενεθλίων μου είδα τον πίνακα. Και πριν ψάξω να βρω πληροφορίες για αυτόν, διαισθητικά του έδωσα τον δικό μου τίτλο: "Για τι ζεις;;". Αυτά τα λίγα περί "Μογγόλων" κι "απολίτιστων" Ρώσων...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο διοικητής του νοσοκομείου της Λαμίας αναφέρει ότι ο αστυνομικός ζήτησε νοσηλευτική υποστήριξη για τον πατέρα του, ο οποίος νοσηλεύεται από 1η Αυγούστου στο νοσοκομείο και το αίτημα του έγινε δεκτό..

Δεν μας είπε μετά από πόσα παρακάλια έγινε δεκτό το αίτημα του, και επίσης αν σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία που είναι υπό καθεστώς χούντας λόγω κοβιντ επιτρέπεται νοσηλευτική υποστήριξη.

Άσχετα με τα προβλήματα που ενδεχομένως αντιμετωπίζει ο αστυνομικός, το καθεστώς λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων τρελαίνει και τους λογικούς.

Τα πρωτόκολλα σας δολοφονούν "κύριοι" και στην δολοφονία του δικού του ανθρώπου κανένας δεν ξέρει πως θα αντιδράσει.

8.000 υγειονομικοί απουσιάζουν από τα ήδη τραγικά υποστελεχωμένα νοσοκομεία κι εσείς απολαμβάνετε να τηρείτε το δολοφονικό πρωτόκολλο που λέει ότι δεν μπορεί να δει τον ασθενή ο δικός του άνθρωπος. Νοσηλευτές, γιατροί περνάνε όποτε γουστάρουν και ευκαιρούν.

Είστε συνένοχοι για την πείνα των συναδέλφων σας και τις δολοφονίες των συνανθρώπων σας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η εικονιζόμενη πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη είχε ανακαλύψει ότι στο σκάνδαλο Novartis εμπλέκονται 2 πρωθυπουργοί, 8 υπουργοί, δεκάδες αξιωματούχοι και 5000 περίπου γιατροί και αντί να αναβαθμιστεί και να επαινεθεί για το θάρρος και την εντιμότητα της, βρέθηκε κατηγορούμενη και διωκόμενη. Αν η Novartis κατάφερε να λαδώσει τόσους, σκέψου ο κολοσσός Pfizer τι έχει κάνει. Να θυμάσαι ότι την έντιμη δικαστικό την διώκουν όλοι αυτοί που σε συμβούλευαν δυόμιση χρόνια τώρα για την πλανδημία. Σε μια εποχή βαθιάς σήψης το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι, όπου βλέπουμε ανθρώπους αυθεντικούς και έντιμους που εκτίθενται και υπηρετούν την αλήθεια από διάφορα πόστα, να τους στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις! Σεβασμός για τέτοιους κρατικούς λειτουργούς!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



" Διεθνείς εκθέσεις για τα εγκλήματα του Ισραήλ

Η Διεθνής Ομοσπονδία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (FIDH) και το παράρτημά της στο Ισραήλ, «Δημόσια Επιτροπή Κατά των Βασανιστηρίων στο Ισραήλ» (PCATI), μόλις τον περασμένο Ιούνη δημοσιοποίησαν νέα στοιχεία για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου του Ισραήλ σε βάρος Παλαιστίνιων κρατουμένων, ζητώντας τη διενέργεια έρευνας από την Εισαγγελία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου μετά από έρευνα 5,5 χρόνων.

Καταγγέλλουν βασανιστήρια και απάνθρωπη ή απαξιωτική συμπεριφορά σε βάρος Παλαιστίνιων κρατουμένων. Επίσης, την απαγωγή τους από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και τη μεταφορά τους στο Ισραήλ για ανακρίσεις από τον στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες εσωτερικής ασφάλειας σε κέντρα κράτησης, όπως αυτά σε Κισόν, Πετάχ Τίκβα, Ιερουσαλήμ, Ασκελόν και Μπιρ Σίβα. Μεταξύ 2001 και Ιούνη 2021 υποβλήθηκαν πάνω από 1.300 μηνύσεις για βασανιστήρια από τις ισραηλινές κατοχικές αρχές στο ισραηλινό υπουργείο Δικαιοσύνης. Από αυτές τις περιπτώσεις μόλις δύο οδήγησαν σε ποινικές έρευνες και δεν υπήρξε ούτε μία καταδίκη.

Στην έκθεσή τους αναφέρουν δεκάδες ποικιλόμορφα σωματικά και ψυχολογικά βασανιστήρια στα οποία υποβλήθηκαν χιλιάδες Παλαιστίνιοι κρατούμενοι, όπως: Στέρηση ύπνου, χτυπήματα στο πρόσωπο ή ξυλοδαρμοί, πολύωρη καθήλωση με δεμένα τα άνω και κάτω άκρα, υποβολή σε ακραία χαμηλές ή υψηλές θερμοκρασίες, σε βρώμικα κελιά γεμάτα κοριούς, ψύλλους και άλλα παράσιτα, απειλή σεξουαλικής βίας, άρνηση πρόσβασης σε τουαλέτες ή σε φάρμακα για τους άρρωστους.

Η κακοποίηση των κρατουμένων οδηγεί συχνά σε ψυχικές διαταραχές, σωματικά τραύματα και ασθένειες, και εμπίπτει σε τρεις κατηγορίες εγκλημάτων πολέμου: Εγκλήματα βασανιστηρίων και απάνθρωπων ενεργειών, παράνομη απέλαση ή μεταφορά πληθυσμού κατεχόμενων περιοχών, άρνηση δίκαιης δίκης κ.λπ.

Τα παιδιά στο στόχαστρο

Η βάναυση μεταχείριση παιδιών είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο της συμπεριφοράς των ισραηλινών κατοχικών αρχών. 

Τα στοιχεία από τη βρετανική ΜΚΟ «Save The Children», σε έκθεση που παρουσίασε τον περασμένο Οκτώβρη ειδικά για τις συνθήκες κράτησης των παιδιών της κατεχόμενης Παλαιστίνης, είναι αποκαλυπτικά της θηριωδίας που συντελείται.

Παιδιά ακόμα και 10 ετών συλλαμβάνονται, ξεγυμνώνονται και υποβάλλονται σε «σωματική έρευνα», υποβάλλονται σε ψυχολογικά βασανιστήρια, αφήνονται σε κελιά χωρίς επικοινωνία με τις οικογένειές τους και συχνά τους αρνούνται πρόσβαση σε δικηγόρο στη διάρκεια «ανακρίσεων».

Υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 470 παιδιά - και έφηβοι - κλεισμένα σε κρατητήρια των ισραηλινών κατοχικών αρχών στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, κάποια από τα οποία ενηλικιώθηκαν μέσα στις φυλακές, μένοντας εκεί πάνω από 10 χρόνια! 

Τα περισσότερα παιδάκια πέφτουν θύματα απαγωγών του στρατού, καθώς «συλλαμβάνονται» αργά το βράδυ, τους δένουν τα μάτια και τα χέρια και τα οδηγούν σε δωμάτια ανάκρισης, χωρίς να τους εξηγήσουν γιατί τα συλλαμβάνουν και πού τα πάνε.

Ο Αμπντάλα, ένα παιδί που έχει απαχθεί έξι φορές στη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας, μιλώντας σε ερευνητές της «Save The Children» κατέθεσε τα εξής για την τελευταία φορά που τον συνέλαβαν: «Κατέστρεψαν την εξώπορτα του σπιτιού μας, μπήκαν στο δωμάτιό μου, μου έβαλαν μια κουκούλα στο κεφάλι και με πήραν μαζί τους.

Είπαν στον πατέρα μου ότι θα επέστρεφα την επόμενη μέρα, και τελικά αφέθηκα ελεύθερος μετά από 12 μήνες!».

Χαρακτηριστική είναι και η μαρτυρία της 14χρονης Φατίμα για μία από τις φορές που την συνέλαβαν: «Με συνέλαβαν στον δρόμο για το σχολείο, κοντά σε φυλάκιο ελέγχου του στρατού.

Εψαξαν την τσάντα μου

. Μου μίλησαν στα Εβραϊκά, τα οποία δεν καταλαβαίνω. Μου έβαλαν χειροπέδες, με πέταξαν στην καρότσα ενός φορτηγού του στρατού και μετά κάποιος πάτησε πάνω στην πλάτη μου».

Τα παιδιά της κατεχόμενης Παλαιστίνης είναι τα μοναδικά παιδιά στον κόσμο που φυλακίζονται,



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είδα ότι στην εμετική ιστοσελίδα λασπολογίας και στοχοποιησης κατά του Φώτη Τερζάκη (ο οποίος άσκησε κριτική στην εγκληματικη βιοπολιτικη που ακολουθήθηκε ,αλλά και υπήρξε πάντα στο πλευρό των Παλαιστινίων )υπάρχουν πολλοί φιλοσιωνιστες "αριστεροι"και "ελευθεριακοί "αλλά και πολλοί φιλονατοικοι ...

Σύμπτωση θα είναι που στηρίζουν τόσο πολύ την νατοϊκή καπιταλιστικη ρητορική και προπαγάνδα

Σχολιο.- O ι μισοί είναι πράκτορες και οι άλλοι πρώην έγκλειστοι. Ο Φώτης έγινε στόχος γιατί είναι ο μόνος από το χώρο της αριστεράς διανοούμενος που δεν πήγε με το κοπάδι. Για μένα έσωσε την τιμή της αριστεράς.

Σχολιο.- Αν.. Ψαρέψεις θα φτάσεις ως το χyz...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά τον ‘Β Παγκόσμιο Πόλεμο, η επιχείρηση Gladio ήταν μέρος του σχεδίου “Stay Behind” του ΝΑΤΟ, της CIA, και της MI6 προκειμένου να “καταπολεμήσουν την κομμουνιστική/αριστερή επιρροή στην Ευρώπη”. Μικροί μυστικοί στρατοί επιχορηγούμενοι από τα κράτη τους, έκαναν χρήση προβοκατόρικων συνήθως “τυφλών” τρομοκρατικών χτυπημάτων, προκειμένου να επιρρεάσουν εκλογικά αποτελέσματα και κρατικούς σχεδιασμούς, αλλά και να δικαιολογήσουν μέτρα “ασφάλειας”. (Στην Ελλάδα, ένας τέτοιος στρατός ενταγμένος στο δίκτυο Stay Behind από το 1952 ήδη οπότε και τέθηκαν υπό ΝΑΤΟική αιγίδα επίσημα, ήταν τα ΛΟΚ του Παπάγου, για τα οποία λέγεται ότι απέκλειε “οποιονδήποτε άνδρα με απόψεις από μετριοπαθείς συντηρητικές εώς αριστερές”)Τα τελευταία χρόνια η δράση της Gladio έχει επίσημα επιβεβαιωθεί από αρκετές κυβερνήσεις και καταδικαστεί από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο (το 1990 παραδέχθηκε την ύπαρξη της οργάνωσης και έδωσε εντολή να εξιχνιαστούν οι σχετικές υποθέσεις χωρίς βέβαια να γίνει η παραμικρή κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση). 

Όποτε ηΕπιχείρηση Γκλάντιο (αγγλικά: Operation Gladio) είναι η κωδική ονομασία μίας μυστικής παρακρατικής-παραστρατιωτικής επιχείρησης του ΝΑΤΟ που σκοπό είχε να αποτρέψει με ένοπλη δράση πιθανή αριστερή-κομμουνιστική-αντιαμερικανική επικράτηση στην Δυτική Ευρώπη.

Η δράση της ήρθε στην επιφάνεια για πρώτη φορά στην Ιταλία, αλλά έδρασε και σε άλλες χώρες. 

Στην Ελλάδα, από το 1954 ως τη δεκαετία του '80 δρούσε ένα παρακλάδι της οργάνωσης, στελεχωμένο από ακροδεξιούς και χουντικούς, που ονομαζόταν Operation Sheepskin (Κόκκινη Προβιά στα ελληνικά) το οποίο είχε δημιουργηθεί από τις μετεμφυλιακές κυβερνήσεις της Δεξιάς σε συνεργασία με την αμερικανική CIA καθώς και δυνάμεις των ΛΟΚ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



13/8/2022  -  8.00 π.μ.

"Εχθές το μεσημέρι, ο 29χρονος ξεκινώντας από το σπίτι του στο χωριό Μεσόπυργο Άρτας, επισκέφτηκε το σπίτι του πεθερού του στο Αστροχώρι Άρτας με πρόφαση να δει το 2 ετών παιδί του. 

Όταν ο δράστης έφτασε στο σπίτι του πεθερού του όλα έδειχναν καλά, την στιγμή όμως που ξεκίνησαν κουβέντα για τα προσωπικά τους μεταξύ εκείνου και της 36χρονης πρώην γυναίκας του, τα αίματα άναψαν και ο 29χρονος τσακώθηκε με τον 75χρονο ηλικιωμένο.

Τότε ο 29χρονος πήρε το όπλο που είχε στο αυτοκίνητό του και το έστρεψε εναντίον του άτυχου ηλικιωμένου ο οποίος πήγε να υπερασπιστεί την κόρη του.

Ο 29χρονος, γεμάτος οργή, πυροβόλησε εξ επαφής τον άτυχο άντρα τέσσερις φορές σκοτώνοντας τον στην αυλή του σπιτιού τους μπροστά στα μάτια της πεθεράς του, της γυναίκας του και του ίδιου του του παιδιού.

Το ζευγάρι πολύ πρόσφατα είχε πάρει διαζύγιο, καθώς υπήρχε ασυμφωνία χαρακτήρων, ενώ η 36χρονη γυναίκα είχε πει στους δικούς της ότι ζει ένα δράμα με τον πρώην άντρα της να την ζηλέυει και να είναι επιθετικός απέναντί της.

Ο 75χρονος ηλικιωμένος δεν άντεχε άλλο την ζωή που περνούσε η κόρη του στα χέρια του 29χρονου γαμπρού του, και έτσι την υποστήριξε στο διαζύγιο, ενώ την φιλοξενούσε το τελευταίο διάστημα στο σπίτι του μαζί με το εγγόνι του".

Επειδή σε αυτή την ζωή υπάρχουν άντρες όπως το 75χρονο θύμα και καθίκια όπως ο 29χρονος, και επειδή ο δολοφόνος ξέρει πολύ καλά τα βουνά στα οποία ως χέστης κατέφυγε, ήδη έπρεπε να έχουν βγει τα ΛΟΚ και να τον φέρουν ξεβράκωτο στον Εισαγγελέα. Είτε όρθιο είτε όπως να'ναι. 

Καλός ο πολιτισμός δεν λέω αλλά υπάρχει και κάτι ανώτερο από αυτόν. Ρωτήστε τι όταν ανταμώσετε και τον 75χρονο νεκρό."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν ξένα funds αλλά και επιχειρηματίες από την Κίνα και το Ισραήλ έχουν κάνει ντου εδώ και τουλάχιστον 6 χρόνια αγοράζοντας δεκάδες (ναι δεκάδες) ακίνητα σε εξευτελιστικές τιμές τόσο στα Εξάρχεια όσο και πέριξ των Εξαρχείων τι ακριβώς θέλατε; Να μην έχει στάση του Μετρό; 

Και μην ανησυχείτε για τα δέντρα που τα άλωσαν.

Θα σας φέρουν οι επενδυτές και τα funds έτοιμα δέντρα (δωρεά οικολογική) ανάλογα με τους φοίνικες του Μπακογιάννη στην Συγγρού για να έχουν ωραία θέα από τα μπαλκόνια τους οι τουρίστες ή οι νέοι κάτοικοι αυτών των κατοικιών που λόγω της ενεργειακής κρίσης και αύξησης του κόστου ζωής θα μετακομίσουν από το Βερολίνο ή το Λονδίνο σε πιο ζεστά κλίματα. 

Λένε κάποιοι ότι τα Μνημόνια τελείωσαν. Τελείωσαν στα χαρτιά διότι στην πράξη τώρα ξεκινάνε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρώει ξύλο οποίος περνάει από εξαρχεια,παρακολουθούνται όλα τα τηλέφωνα πολιτικών ,δημοσιογραφων ,ακτιβιστών αλλά και απλών πολιτών ,υποστελεχωμένα νοσοκομεία σε διαλυμένη δημόσια υγεία ,διαλυμένη πυροσβεστική ενώ καίγεται η χώρα +ξύλο για να μπουν ανεμογεννήτριες με το ζόρι, απέραντη λαθρομετανάστευση, οι λαθρομετανάστες έχουν δικαιώματα οι Έλληνες μόνο υποχρεώσεις, γυναικοκτονιες ,βία κατά παιδιών ,βία κατά γυναικών ,συλλογικό μετατραυματικο στρες μετά τις καραντινες 2 χρόνων και υποχρεωτικοτητας με σκευάσματα γενετικής μηχανικής με άγνωστες συνέπειες ,φοβίες ,στρες ,απομόνωση ,αυτοκτονίες ,μπάτσοι παντού και για τα πάντα ,φτωχοποιηση και κόψιμο συντάξεων ,εργασιακός μεσαίωνας ,πόλεμος του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία των πολυεθνικών και των ναζιστών ,

Κτλ κτλ κτλ

Ευτυχώς που έχουμε δημοκρατία ,φαντάσου να είχαμε χούντα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σας είχα προειδοποιήσει ότι με κυβερνηση Μαρινάκη(Μητσοτάκη) θα γυρίσετε στην εποχή του λίθου.

Ψαχτε τώρα να βρείτε μια καλή σπηλιά,να έχει και νερό κοντά 

Σχολιο.- Ποιος σου είπε ότι θα αφήσουμε ελεύθερο και δωρεάν το νερό,ακόμα και αν είναι πάνω σε βουνό σε καμιά σπηλιά?

Σχολιο.- ήθελα να το κρατήσω για έκπληξη αλλά το μαρτυρήσες.Να σκάνε στη σπηλιά και να είναι ένας ceo του Βαρδή εκεί που θα τους λέει συγνώμη κύριος αλλά δεν σας ανήκει το νερό αν θέλετε νερό εκατό ευρώ μπροστά

Σχολιο.- η λακούβα θα επιτρέπεται μόνο αν θες να σκάψεις τον τάφο σου.

Σχολιο.- από τις πηγές θα πίνουν οι μπολσεβίκοι, εσείς οι δεξιοί από τις λακούβες σαν τα όρνεα,χοχοχο

Σχολιο.- τι έχετε εσείς οι δεξιοί, εβιάν ;;  θα φροντίσουμε εμείς να το κάνουμε κατουρλιαν



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιός είναι ο Κατακτητής; Το ουκρανικό σιτάρι είναι αμερικανικό; 3 μεγάλες αμερικάνικες εταιρείες (Monsanto κ.α) κατέχουν πλέον το 1/3 της γεωργικής γης της Ουκρανίας! Αμερικάνικη Κατοχή. Το 81% αρνήθηκε την εξέλιξη αλλά εκβίασε και το ΔΝΤ! ΛΕΗΛΑΣΙΑ!!!

13/08/2022

Ποιός είναι ο Κατακτητής; Το ουκρανικό σιτάρι είναι αμερικανικό; 3 μεγάλες αμερικάνικες εταιρείες κατέχουν πλέον το 1/3 της γεωργικής γης της Ουκρανίας! Αμερικάνικη Κατοχή. Το 81% αρνήθηκε την εξέλιξη αλλά εκβίασε και το ΔΝΤ! ΛΕΗΛΑΣΙΑ!!! 30 βιολογικά εργαστήρια των ΗΠΑ και 1/3 καλλιεργήσιμης γης στα χέρια της Monsanto κ.α!!

Το ουκρανικό σιτάρι είναι αμερικανικό; Από τότε που τέθηκε σε ισχύ ο νόμος για την πώληση γεωργικής γης πριν από ακριβώς ένα χρόνο, τρεις μεγάλες αμερικανικές διεθνικές εταιρείες έχουν αποκτήσει σχεδόν το ένα τρίτο της γεωργικής γης της Ουκρανίας. Σύμφωνα με την «Australian national review» οι Αμερικανοί θα κατέχουν πλέον 17 εκατομμύρια από τα 62 εκατομμύρια εκτάρια της Ουκρανίας (συνολική έκταση της χώρας). Επομένως, το 28% της Ουκρανίας θα ήταν Αμερικάνικο!

Οι αγοραστές, οι ιδιοκτήτες είναι γνωστές αμερικανικές εταιρίες αφού είναι η Cargill, η Dupont και η Monsanto. Αυτό που είναι όμως λιγότερο γνωστό είναι ότι πίσω από αυτές τις περίφημες γνωστές βιτρίνες φαίνονται επενδυτικά κεφάλαια -κάπως σκοτεινές χρηματοοικονομικές δομές, χαρακτηριστικές της κερδοσκοπίας της «νέας εποχής»-. Αυτές οι αρκετά σκοτεινές αλλά εξαιρετικά ισχυρές εταιρείες έχουν κεφαλαιουχικό κεφάλαιο σε τρισεκατομμύρια (δηλαδή, τρισεκατομμύρια) δολάρια. Μεταξύ εκείνων που δραστηριοποιούνται στην Ουκρανία, υπάρχουν συγκεκριμένα οι Vanguard, Blackstone και Blackrock των οποίων τα κεφάλαια είναι αντίστοιχα δέκα, έξι και 0,9 τρισεκατομμύρια δολάρια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στρατιωτικό αεροδρόμιο Saki στην Κριμαία: Εκτόξευση πυραύλου ή σαμποτάζ; Οι ΗΠΑ δηλώνουν αμέτοχες…

13/08/2022

Το Πεντάγωνο διαβεβαίωσε την Παρασκευή ότι δεν είχε πληροφορίες για την αιτία των πρόσφατων εκρήξεων σε ρωσική στρατιωτική βάση στην Κριμαία, ενώ τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχαν παραδώσει στο Κίεβο κανένα όπλο που τους επέτρεπε να πραγματοποιήσουν ένα τέτοιο χτύπημα.

Το ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο Saki, στην Κριμαία που επανενώθηκε το 2014 με τη Ρωσία, υπέστη σοβαρές ζημιές την Τρίτη από μια σειρά εκρήξεων που παρουσιάστηκαν ως τυχαίες από τη Μόσχα, αλλά τις οποίες οι ειδικοί αποδίδουν σε επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων.

Το Σάκι ήταν κυρίως βάση για αεροσκάφη του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας

Το Κίεβο δεν ανέλαβε την ευθύνη για αυτήν την επίθεση και οι πολλαπλές εκρήξεις, που βιντεοσκοπήθηκαν από μάρτυρες που αργότερα δημοσίευσαν βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα, παραμένουν ανεξήγητες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η άγρια δολοφονία του δημοσιογράφου Βιδάλη από τη συμμορία του Σούρλα: «Το ένα χέρι αποκομμένο και πεταμένο παραπέρα»

13 Αυγούστου 2022 - 08:00

Σαν σήμερα το 1946, παρακρατικοί συμμορίτες του Σούρλα απαγάγουν από το τρένο και στη συνέχεια δολοφονούν στη Θεσσαλία τον δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» Κώστα Βιδάλη.

Είναι τα χρόνια που στην Ελλάδα έχουν εισβάλει οι Εγγλέζοι αποικιοκράτες διαδεχόμενοι τους Γερρμανούς ναζίδες, και πολεμούν τους Έλληνες πατριώτες με τους υποτακτικούς τους γερμανοτσολιάδες που τώρα έχουν περάσει στην υπηρεσία των Εγγλέζων. Αύγουστος του 1946 λίγες ημέρες πριν από το πλαστό δημοψήφισμα για την επάνοδο ή όχι του βασιλιά Γεωργίου Β΄ στην Ελλάδα. Το ακροδεξιό Λαϊκό Κόμμα των γερμανοτσολιάδων πάσχιζε να διατηρήσει την εξουσία και να αποκλείσει την Αριστερά. Είναι τα χρόνια δράσης των παρακρατικών και των συμμοριτών στη Θεσσαλία. Αυτή τη δράση ήθελε να ξεσκεπάσει ο πολιτικός συντάκτης του «Ριζοσπάστη», Κώστας Βιδάλης. Να κάνει έρευνα για τις συνθήκες που επικρατούσαν…

Το τελευταίο του μήνυμα

Δεν ακούει καν τις παραινέσεις του διευθυντή της εφημερίδας, Κώστα Καραγιώργη για την επικινδυνότητα της αποστολής και ο Βιδάλης μπαίνει στο τρένο στις 11 Αυγούστου. Δυο μέρες μετά ταξίδευε από τη Λάρισα για Βόλο. Είχε στείλει μάλιστα και μήνυμα στην εφημερίδα του, λέγοντας: «Λογαριάζω να 'μαι αυτού Παρασκευή βράδυ, 16 του μηνός. Μάζεψα φοβερό υλικό. Θα τα πούμε». Ήταν και το τελευταίο του μήνυμα. Η τελευταία φορά που είχαν νέα του.

Η αρπαγή μέσα από το τρένο

Στο χωριό Πλατύκαμπος, κοντά στο Κιλελέρ, 10 χιλιόμετρα απόσταση από τη Λάρισα σταματούν το τρένο οι διαβόητοι συμμορίτες του Σούρλα και εισβάλλουν στα βαγόνια. Οι αξιωματικοί του στρατού που βρίσκονται μέσα δεν κάνουν τίποτα, απλά παρατηρούν… Οι «Σουρλαίοι» αρπάζουν τον Βιδάλη και τον τραβούν έξω από το τρένο.

Τους έδωσε το τελευταίο πενηνταράκι

Tον οδηγούν στο νεκροταφείο και αφού τον ξεγυμνώνουν και χτυπούν με ρόπαλα το γυμνό κορμί του, του καταφέρουν χτυπήματα με μαχαίρια. Ο Βιδάλης δεν είχε υποκύψει. Ακόμα και όταν τον ρώτησαν τι έκανε εκεί και να τους πει αν είχε να τους δώσει κάτι (προφανώς το υλικό της έρευνας) εκείνος έβγαλε και τους έδωσε το τελευταίο του πενηνταράκι. Τον αποτελείωσαν με πέντε σφαίρες και τον άφησαν σε ένα χωράφι.

«Τον βασάνιζαν έτσι ως τις τέσσερις το πρωί»

Κανείς δεν τόλμησε να πάει να μαζέψει το πτώμα του, παρά το γεγονός ότι όλο το χωριό τον θρήνησε σα να ήταν παιδί τους. Φοβόντουσαν… Μόνο ένας αυτόπτης μάρτυρας είχε δει από μακριά…

«Ο άνθρωπος μαρτύρησε ώσπου να ξεψυχήσει. Τον έφεραν στις δέκα το βράδυ. Τον πήγαν εκεί κοντά, κάπου εκατό μέτρα. Τον γδύσανε. Του βγάλανε τα παπούτσια και τον άφησαν μόνο με το σώβρακο και την φανέλα. Τα ρούχα του τα πήρε ένας από τους συμμορίτες, ο Κωνσταντάρας. Την βαλίτσα του και τις σημειώσεις που είχε μαζί του, τις πήρε ο Τζώρτζης. Αυτός ανακρίνει όσους πιάνουν και αποφασίζει για την τύχη τους. Είναι μορφωμένος και ξέρει αγγλικά.

Αφού τον γδύσανε και του πήρανε τα χαρτιά, άρχισαν να τον χτυπούν με ρόπαλα και να τον ρωτούν. Τι τον ρωτούσαν, όμως, δεν μπόρεσα να ακούσω. Τον βασάνιζαν έτσι ως τις τέσσερις το πρωί και αφού έπεσε νεκρός, τον άφησαν και αποτραβήχτηκαν, για λίγα λεπτά. Κάτι είπαν μεταξύ τους και μετά ξαναπήγαν, του έριξαν τέσσερις-πέντε σφαίρες και μετά πήραν το πτώμα του σε αυτοκίνητο. Πού το πήγαν δεν ξέρω».

Ένα χέρι αποκομμένο και πεταμένο παραπέρα

Ένας πιτσιρικάς μόνο, που αγνοούσε τι είχε γίνει, πέρασε από το χωράφι τυχαία. Τι αντίκρισε; Το πτώμα γυμνό σχεδόν, ένα χέρι αποκομμένο και πεταμένο παραπέρα.

Μερικές εβδομάδες αργότερα πηγαίνει επί τούτου με τις γαλοπούλες της η κυρά Σουλτάνα Τζουβάρα, δήθεν να βοσκήσουν, αλλά μάζεψε όσα κόκαλα βρήκε και τα έθαψε κάπου εκεί κοντά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χαλάνδρι: Πώς συνέβη η τραγωδία με το 8χρονο κοριτσάκι που πέθανε από θερμοπληξία σε αυτοκίνητο

Τι είπαν οι γονείς του 8χρονου κοριτσιού που βρήκε φρικτό θάνατο από θερμοπληξία, μέσα σε αυτοκίνητο, στον καταυλισμό των Ρομά στο Χαλάνδρι.

13 Αυγούστου 2022 19:35

Τα όσα προηγήθηκαν πριν το 8χρονο κοριτσάκι βρεθεί στο αυτοκίνητο και βρει τραγικό θάνατο από θερμοπληξία, εξιστόρησαν στις Αρχές οι γονείς του άτυχου παιδιού, που συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο ANT1, η μητέρα στην κατάθεσή της αναφέρει ότι δεν αντιλήφθηκε πως έλειπε το κοριτσάκι, καθώς εκείνη μαγείρευε. Όταν βγήκε να την φωνάξει για φαγητό, δεν την βρήκε πουθενά.

Οι γονείς και άλλοι κάτοικοι του καταυλισμού ξεκίνησαν να ψάχνουν το 8χρονο κοριτσάκι, μέχρι που κάποιος την εντόπισε μέσα σε ένα αυτοκίνητο, χωρίς τις αισθήσεις της, μερικά μέτρα μακριά από το σπίτι.

Κάτοικοι του καταυλισμού δήλωσαν ότι το αυτοκίνητο άνηκε στον παππού του κοριτσιού και ήταν για χρόνια εγκαταλειμμένο. Μάλιστα, όταν βρήκαν την 8χρονη αναγκάστηκαν να σπάσουν το τζάμι καθώς οι πόρτες δεν μπορούσαν να ανοίξουν.

Την έρευνα για την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Ασφάλειας Χαλανδρίου. Οι γονείς του άτυχου κοριτσιού οδηγήθηκαν το Σάββατο (13/08) στον εισαγγελέα, ενώ σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή, όπου και θα απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνελήφθη ο 29χρονος που σκότωσε τον πεθερό του στην Άρτα

 Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022, 09:10

Εντοπίστηκε στην περιοχή Δαφνούλα Ευρυτανίας και προσάγεται στην αρμόδια υπηρεσία ο 29χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον πεθερό του στην Άρτα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο άνδρας ο οποίος κρυβόταν στα βουνά της περιοχής, εντοπίστηκε και προσάγεται στην αρμόδια υπηρεσία. Όπως μεταδίδει το epirus-tv-news.gr, ο 29χρονος φέρεται να τηλεφώνησε ο ίδιος στους αστυνομικούς.

Ο φερόμενος ως δράστης είχε εξαφανιστεί στην ορεινή περιοχή Αυλάκι στα σύνορα των νομών Άρτας και Αιτωλοακαρνανίας, και για τον εντοπισμό του είχε στηθεί μεγάλη αστυνομική επιχείρηση. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τον 29χρονο συνάντησε βοσκός της περιοχής, στον οποίον είπε ότι βγήκε στο βουνό γιατί έχει προβλήματα με συγγενικά του πρόσωπα.

Το απόγευμα του Σαββάτου αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Άρτας.

Το χρονικό του φονικού

Στις πέντε το απόγευμα της Πέμπτης 11 Αυγούστου, ο δράστης, που κατάγεται από τον Μεσόπυργο Άρτας, πήγε στο σπίτι της οικογένειας της πρώην συζύγου του, προκειμένου να δει το παιδί του. Στην αρχή επικρατούσε ηρεμία μεταξύ των παρευρισκόμενων.

Τη «σπίθα» που πυροδότησε την ένταση αποτέλεσε η συζήτηση, μεταξύ του δράστη και της 36χρονης πρώην γυναίκας του, για τα προσωπικά τους.

Τα αίματα άναψαν και αφού ο 29χρονος διαπληκτίστηκε με τον πεθερό του, που υπερασπίστηκε την κόρη του έναντι του μαινόμενου πρώην συντρόφου της, πήγε στο αυτοκίνητό του, πήρε την κυνηγετική καραμπίνα που είχε σε αυτό και φέρεται να τον πυροβόλησε τουλάχιστον τέσσερις φορές.

Παρόντες τη στιγμή της δολοφονίας ήταν η σύζυγος του ηλικιωμένου, καθώς και η πρώην σύζυγος και το παιδί του δράστη. Ο 29χρονος χωρίς να λογαριάζει τίποτα, εκτός από τον πεθερό του, επιχείρησε να τραυματίσει και την πρώην σύντροφό του, καθώς όπως προκύπτει από τις πληροφορίες, πυροβόλησε και εναντίον της. Και όλα αυτά μπροστά στα μάτια του 2ζρονου παιδιού του.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάτρα: Την απήγαγε και την ξυλοκόπησε δημόσια

 Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022, 21:40

Θύμα κακοποίησης από τον 25χρονο σύντροφό της καταγγέλλει μία γυναίκα από την Πάτρα ότι πέφτει η 16χρονη και ψυχικά ασθενής κόρη της. Η τελευταία δε, σύμφωνα με την καταγγελία, αρνείται να εγκαταλείψει τον σύντροφό της.

Πρόκειται για την κοπέλα που είχε νοσηλευθεί στο Δαφνί κι από εκεί «απήχθη» από τον σύντροφό της, αφού πρώτα μαζί με την παρέα του έσπασαν την περίφραξη.

Η νεαρή, προ ημερών, μετέβη στο σπίτι της με εμφανή σημάδια ξυλοδαρμού σε όλο της το σώμα! Η μητέρα έκανε μήνυση, ωστόσο λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών της τοπικής Αστυνομίας (έπρεπε να γίνει διαβίβαση της μήνυσης από το 2ο στο 3ο Τμήμα) παρήλθε το αυτόφωρο και ο καταγγελλόμενος «κακοποιητής» δεν προσήχθη καν.

Η μητέρα καταγγέλλει πως ο ξυλοδαρμός έγινε σε δημόσιο χώρο και συγκεκριμένα στο «Σκαγιοπούλειο» της Πάτρας και πλέον αναζητά υλικό από κάμερες, ώστε να έχει ένα ακλόνητο πειστήριο στο δικαστήριο.

«Απειλούμεθα οικογενειακώς, όλα είναι καταγεγραμμένα στις μηνύσεις και στην Εισαγγελία.. Μια φορά πήγαν οι γιοί μου να την πάρουν από το σπίτι του νεαρού και βγήκε ο πατέρας του και κυνήγησε τα παιδιά! Έχω φτάσει στα όρια μου και θα πάρω το νόμο στα χέρια μου…!», δήλωσε η γυναίκα.

Η ανήλικη αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα και έχει τάσεις φυγής, όμως σε πολλές περιπτώσεις και ιδιαίτερα όταν κακοποιείται, αναζητά τη μητέρα της, κάτι που φαίνεται και από τα μηνύματα που της έχει αποστείλει, μέσω διαδικτύου.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Χείμαρρος» η M.Ζαχάροβα: «Κολασμένη η αλλαγή φύλου στα παιδιά – Η δικτατορία του φιλελευθερισμού κέρδισε την δημοκρατία»

13.08.2022 | 14:35

«Γι' αυτό διώκεται ο Ν.Τραμπ»

Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, ήταν «χείμαρρος» για ακόμη μια φορά, αυτή τη φορά σχολιάζοντας την προώθηση της LGBTQ ατζέντας στις ΗΠΑ.

Συνέδεσε μάλιστα την ασταμάτητη δίωξη του Ντόναλντ Τραμπ με την γενικότερη θέση του περί ύπαρξης μόνο δύο φύλων (ανδρα, γυναίκας).

Αναλυτικά όσα έγραψε η Ζαχάροβα σε δύο διαφορετικές αναρτήσεις της

Το Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης προσφέρει αυτό που περιγράφει ως «ένα πλήρες φάσμα χειρουργικών επιλογών για τρανς εφήβους και νέους ενήλικες».

Σε ένα βίντεο του Απριλίου που δημοσιεύτηκε στο κανάλι του Νοσοκομείου Παίδων της Βοστώνης στο YouTube (αργότερα αφαιρέθηκε), η γιατρός Φράνσις Γκρίμσταντ αναφέρει λεπτομερώς αυτό που αποκαλεί “υστερεκτομή που καθορίζει το φύλο”, την οποία το νοσοκομείο είναι προφανώς έτοιμη να διευθύνει τους ανήλικους ασθενείς της.

Η Φράνσις Γκρίμσταντ μίλησε για την καινοτομία της ιατρικής για το έμφυλο υγρό με την έκσταση ενός αντιδημιουργού: για την αφαίρεση των σαλπίγγων και των ωοθηκών, αφήνοντας κατά μέρος το γεγονός ότι δεν πρόκειται για ιατρικές ενδείξεις, αλλά για την επιθυμία ανήλικων ασθενών να πειραματίζονται στον εαυτό τους. Παλαιότερα, οι έφηβοι τρύπησαν τα αυτιά τους, έκαναν τρυπήματα και τατουάζ, έβαφαν τα μαλλιά τους σε νέον. Τώρα υπάρχει μια μόδα για αυτοκαταστροφή.

Το Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης υπερηφανεύεται που αυτοαποκαλείται «περιβάλλον υποστήριξης LGBT» με δέσμευση να «παρέχει ολοκληρωμένη και υποστηρικτική φροντίδα για τις λεσβίες, τους ομοφυλόφιλους, τους αμφιφυλόφιλους, τους τρανς και τις οικογένειές τους».

Επιπλέον, ο ιστότοπος της μονάδας διαθέτει μια ενότητα (https://www.childrenshospital.org/programs/center-gender-surgery-program) αφιερωμένη στο Παιδικό Χειρουργικό Κέντρο Φύλου, το οποίο προσφέρει «υπηρεσίες χειρουργικής επιβεβαίωσης φύλου» για «κατάλληλους εφήβους και νεαρούς ενήλικες». Το νοσοκομείο διαφημίζει τη δομή ως «το πρώτο κέντρο αυτού του είδους στις Ηνωμένες Πολιτείες για ένα μεγάλο νοσοκομείο παίδων».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, το χειρουργικό κέντρο προσφέρει μια σειρά από χειρουργικές επεμβάσεις «που επιβεβαιώνουν το φύλο» για εφήβους, συμπεριλαμβανομένης της αποκατάστασης στήθους, της αυξητικής στήθους και άλλων».

Για άλλη μια φορά, αυτό είναι ένα μενού για ανηλίκους. Για παιδιά!!!

Η ετοιμότητα για χειρουργική αλλαγή του φύλου ενός παιδιού είναι τόσο κολασμένη που ακόμη και στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Νοσοκομείο της Βοστώνης έχει γίνει αντικείμενο κριτικής τόσο από την αριστερά όσο και από τη δεξιά. Αλλά η Francis Grimstad και οι συνάδελφοί της δεν ντρέπονται, συνεχίζουν να διαφημίζουν τις υπηρεσίες τους. Εξάλλου, ξέρουν ότι το λόμπι είναι πίσω τους, τα χρήματα είναι πίσω τους, οι πολιτικοί είναι πίσω τους, … το μέλλον είναι πίσω τους.

«Οι αρχές των ΗΠΑ υποπτεύονται τον Ντόναλντ Τραμπ για παραβίαση του νόμου για την κατασκοπεία.

Ήταν το 2022. Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου για παιδιά κέρδισε δυναμική (βλ. παραπάνω ανάρτηση), ο αριθμός των φύλων ξεπέρασε τον αριθμό των ποικιλιών παγωτού όλων των ειδών, ανήλικοι που έχασαν Η ταυτότητά τους βασιζόταν στις ορμόνες και οι ενήλικες στα αντικαταθλιπτικά.

Το Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, σε συμφωνία με την περιφερειακή επιτροπή του Φιλελεύθερου Κόμματος, ανακήρυξε Αμερικανό κατάσκοπο τον Ρεπουμπλικανό αντιπολιτευόμενο, ο οποίος υποστήριξε ανοιχτά τη διατήρηση των εννοιών «άνδρες» και «γυναίκες» για τον καθορισμό του φύλου. Η δικτατορία του φιλελευθερισμού κέρδισε μια τελική νίκη επί της δημοκρατίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ENOUGH is Enough!» ΚΥΜΑ διαδηλώσεων κατά της ακρίβειας στη Βρετανία...

Το πρώτο ραντεβού του κινήματος «Enough is Enough!» ορίστηκε για την ερχόμενη Τετάρτη, στο Λονδίνο.  

To «καλοκαίρι της οργής» συνεχίζεται στη Βρετανία, καθώς η εκτίναξη του κόστους ζωής έχει φέρει σε απόγνωση τα νοικοκυριά και πολλοί Βρετανοί δεν κατάφεραν να πάνε καν διακοπές. Έτσι, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, ετοιμάζεται νέος γύρος δυναμικών διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα με τοπικές οργανώσεις, συνδικάτα, ενώσεις πολιτών και ενοικιαστών να ετοιμάζονται να κατέβουν και πάλι στους δρόμους απαιτώντας περισσότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Οι ενώσεις και τα συνδικάτα δημιούργησαν από κοινού μια νέα πρωτοβουλία υπό την ονομασία «Enough is Enough!» (Αρκετά!) με στόχο την διοργάνωση τουλάχιστον 50 διαδηλώσεων σε όλες τις γωνιές της χώρας τις επόμενες εβδομάδες. Το πρώτο ραντεβού έχει οριστεί για την ερχόμενη Τετάρτη, 17 Αυγούστου, στο Λονδίνο.

Η πρωτοβουλία «δημιουργήθηκε από συνδικάτα και οργανώσεις πολιτών που είναι αποφασισμένες να αντιδράσουν στη μιζέρια, στην οποία υποχρεώνονται εκατομμύρια πολίτες, λόγω της αύξησης των λογαριασμών, των χαμηλών μισθών, της ανασφάλειας των τροφίμων και των κακοφτιαγμένων σπιτιών, σε μια κοινωνία που ελέγχεται μόνο από πλούσιους» αναφέρει η πλατφόρμα.

Τα βασικά αιτήματα

Τα πέντε αιτήματα της πρωτοβουλίας είναι η πραγματική αύξηση των μισθών, η μείωση των λογαριασμών ρεύματος, το τέλος της διατροφικής ανασφάλειας, η διασφάλιση αξιοπρεπών σπιτιών για όλους και η φορολόγηση των πλουσίων.

Ειδικά σε σχέση με τους μισθούς το αίτημα της πρωτοβουλίας είναι η αύξηση του κατώτατου ωρομισθίου στις 15 στερλίνες, που σήμερα για τους νεαρούς ενήλικες ηλικίας έως 23 ετών βρίσκεται στις 9,50 στερλίνες. Επίσης, έμφαση δίδεται στην κατάργηση του επόμενου κύκλου των αυξήσεων στα συμβόλαια του ηλεκτρικού ρεύματος, που είναι προγραμματισμένες για τον Οκτώβριο. Άλλωστε, η οργή για τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα έχει ήδη οδηγήσει σε κίνημα «Δεν Πληρώνω».

Αναφορικά με την διατροφική ανασφάλεια ενόψει και της έναρξης της σχολικής χρονιάς ζητείται τουλάχιστον η εισαγωγή δωρεάν γευμάτων στα σχολεία, ώστε τουλάχιστον τα παιδιά να μην πεινάσουν, τον δύσκολο ερχόμενο χειμώνα.

Μόνο μέσα στις πρώτες ημέρες λειτουργίας της πλατφόρμας, οι εγγραφές ξεπέρασαν τις 300.000.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΕΙΝΑΣ, ΟΜΩΣ! NEA golden boys με μισθό 7.000 ευρώ το μήνα στον ΕΦΚΑ...

Συντάξεις πείνας με την ακρίβεια να τραβάει την ανηφόρα; Κανένα πρόβλημα: Η ΝουΔούλα πέρα βρέχει, και για να βάλει χέρι στα “ασημικά” του ΕΦΚΑ, αλλά και… για να αγοράζει ο ΕΦΚΑ ευκολότερα κ@λόχαρτο θα “χρυσοπληρώσει” managers για να “διεκπεραιώσουν το έργο” με μισθούς ενός συνταξιούχου το μήνα!

Στον τομέα της αξιοποίησης των ακινήτων και του εκσυγχρονισμού των προμηθειών θα δώσει έμφαση ο ΕΦΚΑ από το φθινόπωρο μετά την τοποθέτηση των νέων managers που θα προέλθουν από τον ευρύτερο δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με την Ημερησία, τον Οκτώβριο θα προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη του 60%-70% των θέσεων γενικών διευθυντών και διευθυντών του νέου οργανογράμματος του ΕΦΚΑ που προβλέπει 13 γενικές διευθύνσεις, 63 διευθύνσεις ,12 υποδιευθύνσεις και 291 τμήματα.

Εκτός από τον τομέα των ακινήτων και των προμηθειών, οι νέοι γενικοί διευθυντές θα καλύψουν σίγουρα τον τομέα της πληροφορικής και των επικοινωνιών, των οικονομικών υπηρεσιών, των εισφορών, των ελέγχων, των τεχνικών υπηρεσιών και στέγασης και τον τομέα στρατηγικής και ανάπτυξης.

Έξι αυτοτελείς διευθύνσεις, ανάμεσα στις οποίες είναι η διεύθυνση εσωτερικού ελέγχου και η Διεύθυνση οργάνωσης απλούστευσης ψηφιακού μετασχηματισμού διαδικασιών, θα υπάγονται απευθείας στο Διοικητή Παναγιώτη Δουφεξή. Επίσης θα συσταθεί μονάδα εσωτερικών ερευνών η οποία θα υπάγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ.

Τα στελέχη της αγοράς που θα αναλάβουν θέσεις γενικών διευθυντών στον ΕΦΚΑ θα αμείβονται με 7.000 ευρώ μεικτά μηνιαίως, ποσό που προκαλεί αντιδράσεις, καθώς ο μισθός των γενικών διευθυντών του Δημοσίου σε γενικές γραμμές δεν ξεπερνάει τα 3.000 ευρώ μεικτά



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΤΟΗΤΟΣ! Για μπάνια, μεζεδάκια και ...βαρκάδα στα Σφακιά ο Κ. Μητσοτάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μπάνια και μεζεδάκια στα Σφακιά για τον happy traveler πρωθυπουργό... Ενώ όλη η πολιτική κονίστρα φλέγεται από τις υποκλοπές του,  ενώ τον ξεφωνίζουν σαν χουντικό όλες οι εφημερίδες Ευρώπης και Αμερικής, ενώ η Ελλάδα φλέγεται από τις φωτιές του που βάζει για να βάλει τις ανεμογεννήτριες του, αυτό το πολιτικό παχύδερμο που λέγεται Κούλης, είναι στην κοσμάρα του και πηγαίνει για μπάνια…

Στην Κρήτη βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς εκεί επέλεξε – όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ – να περάσει κάποιες στιγμές χαλάρωσης ενόψει του Δεκαπενταύγουστου. Ο πρωθυπουργός επέλεξε να απολαύσει σήμερα το μπάνιο του στον γραφικό κόλπο στα Μάρμαρα, ανάμεσα στην Αγία Ρουμέλη και το Λουτρό.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η απόπειρα εκτέλεσης του Τυράννου, από τον αγωνιστή Αλέξανδρο Παναγούλη...

13 Αυγούστου 1968 - Η απόπειρα εκτέλεσης του Τυράννου, από τον... αγωνιστή Αλέξανδρο Παναγούλη

Σαν σήμερα λίγο πριν από τις 7 το πρωί, στις 13 Αυγούστου 1968, ο αρχηγός της οργάνωσης " Ελληνική Αντίσταση ", αποπειράθηκε να εκτελέσει τον Αρχηγό της Χούντας Γιώργο Παπαδόπουλο, στην παραλιακή λεωφόρο Σουνίου Αθηνών.  Δυστυχώς η απόπειρα απέτυχε.

΄Ετσι ο Αλέξανδρος Παναγούλης συνελήφθη.

Ακολούθησαν φριχτά βασανιστήρια στην ΕΣΑ για πολλές εβδομάδες αλλά ο αγωνιστής δεν άνοιξε το στόμα του. Η στάση του Παναγούλη ανάγκασε ακόμη  και τον αρχηγό της ΕΣΑ Ιωαννίδη, να ομολογήσει ότι "πέσαμε στην περίπτωση, ένας στο ένα εκατομμύριο δεν ανοίγει το στόμα του μετά απ΄αυτά τα βασανιστήρια".

Επίσης ιστορική είναι η φράση του αγωνιστή Παναγούλη κατά την διάρκεια της δίκης του που είπε "ο καλύτερος θάνατος  για έναν αγωνιστή της Δημοκρατίας είναι ο επιθανάτιος ρόγχος, μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα της Τυραννίας".

Η πράξη, η στάση του και ο λόγος του,  τον ανέδειξαν ως σύμβολο του Αντιδικτατορικού Αγώνα.