Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Τεταρτη 17 Αυγουστου 2022


Άλλο πρόσφυγες κι άλλο λαθραία εισελθοντες!

Άλλο πράγμα ο ΔΙΕΘΝΙΣΜΌΣ και η διεθνιστική αλληλεγγύη κι άλλο ο Κοσμοπολιτισμός και η κοσμοπολίτικη αντίληψη

Άλλο πράγμα η κοινωνική αλληλεγγύη και άλλο πράγμα η φιλανθρωπία

Άλλο πράγμα ο αγωνιστής που προσπαθεί να αλλάξει την κατάσταση στη χώρα του καί γίνεται πρόσφυγας για να σωθεί κι άλλο ο τυχοδιώκτης που αλλάζει τόπο για την πάρτη του και μόνο. Εγώ είμαι αλληλέγγυος ΜΟΝΟ με τους πρώτους



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το warnews 24/7 για εμένα είναι ένα ακόμη καθεστωτικό μέσο που μεταδίδει ότι του λένε το Κίεβο και οι Αμερικάνοι. Λέει ακριβώς ότι λένε το in.gr, τα Νέα, η ΕΦΣΥΝ, η Καθημερινή, και όλοι οι καθεστωτικοί που αναμεταδίδουν από το ΑΠΕ. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι θεωρούν ότι λέει κάτι διαφορετικό.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί η Δύση φοβάται τόσο την είδηση ότι οι δυνάμεις της Βόρειας Κορέας έχουν φτάσει στην Ουκρανία;

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν ότι οι δύο χώρες θα επεκτείνουν ολοκληρωμένες και εποικοδομητικές διμερείς σχέσεις και θα αναλάβουν κοινές προσπάθειες.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας προέβλεψε ότι η συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κορέας θα αναπτυχθεί βάσει συμφωνίας που υπεγράφη το 2019, όταν συναντήθηκε με τον Πούτιν.

Τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, η Βόρεια Κορέα αναγνώρισε τους αυτονομιστές Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ από την ανατολική Ουκρανία ως ανεξάρτητες χώρες που υποστηρίζονται από τη Ρωσία. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ελπίζει να στείλει πάνω από 1.000 εργαζόμενους του στο Ντονμπάς για να βοηθήσουν με μεταπολεμικές εργασίες ανοικοδόμησης.

Το Reuters ανέφερε ότι η Ουκρανία έκοψε αμέσως τους δεσμούς με τη Βόρεια Κορέα για την κίνηση.

Σχολιο.- Δεν ξέρω αν εχει στείλει ήδη τα ΚΟΜΑΝΤΑ του ο ΚΙΜ. Ο στρατος της ΛΔ Κορέας δεν είναι τίποτε μισθοφόροι του Μπάιντεν. Από το 1948 πολέμησαν , και συνεχίζουν να εκπαιδεύονται για να είναι σε ετοιμότητα να αποκρούσουν τον Ιμπεριαλιστή Εχθρό. Αν όντως στείλει μέχρι 100.000 ετοιμοπόλεμους , δεν θα μείνει ρουθούνι στον "στρατό των Ουκρανέζων".



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε ένα ξένο σάιτ την ανακοίνωση του Μπουρλά ότι έκανε 4 εμβόλια και παρ όλα αυτά κόλλησε κόβιντ και τώρα παίρνει Paxlovid της ίδιας εταιρίας την παρομοιάζουν με ανακοίνωση διευθυντή εταιρίας προφυλακτικών ότι η γυναίκα του είναι έγκυος ( και ας χρησιμοποιούσαν 4 προφυλακτικά) και τώρα πρεπει να παρει το χάπι της επόμενης μέρας της ίδιας εταιρίας



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν υπάρχει πιο απάνθρωπη τυραννία από αυτή που ασκείται υπό τη σκέπη των νόμων και με τη σημαία της δικαιοσύνης.

Μοντεσκιέ, 1689-1755, Γάλλος στοχαστής



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλβανός κατέβασε την τούρκικη σημαία στο Δυρράχιο της Αλβανίας και συνελήφθη

16/8/2022  -  11.00 π.μ.

Σχολιο.- ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ 

ΑΠΡΟΣΚΥΝΗΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΚΕΝΤΕΡΜΠΕΗ 

ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΩΝ 

ΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ......

Σχολιο.- Ο Γεώργιος Καστριώτης ή Σκεντέρμπεης, ήταν ο γιός του Ιωάννη Καστριώτη, Ηπειρώτη άρχοντα της Κρούγιας και μιας Σέρβας πριγκίπησσας. Το ονομά του σημαίνει στα τούρκικα Μέγας Αλέξανδρος. Από που κι ως που Αλβανός?

Οσο για τον ιδιο τον Σκεντερμπεη δεν προκυπτει απο πουθενα νομιζω οτι δηλωνε Αλβανος... Στην αλληλλογραφια του δηλωνει απογονος Ηπειρωτων και του Πυρρου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με τον Βαλερί Ζαλουζνι αρχηγό ΓΕΣ της Ουκρανίας και από ότι δείχνουν τα πράγματα αντικατάσταση του Κοκαλενσκι 191000 είναι οι νεκροί και τραυματίες του Ουκρανικου στρατού.

Με την 5 επιστράτευση οι μονάδες του Ουκρανικου στρατού έχουν αναπληρωθεί κατα50% με τους στρατιώτες να λιποτακτουν μόλις φτάνουν στο μέτωπο



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα κλείνουν 78 χρόνια από τό ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ καί μονο άν είσαι ακροδεξιός φασίστας ή ναζίδι,πιστεύεις ό,τι όπως δέν υπήρχαν νεκροί στό Πολυτεχνείο,  όπως ό Λαμπράκης είναι μιά ανάμνηση καί δέν ενδιαφέρει σήμερα τήν νεολαία, όπως δέν υπήρχαν καί υπάρχουν υποκλοπές, έτσι γιά αυτά τά κτήνη δέν υπάρχει καί τό ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ.!! Μπουραντάς Πλυτζανόπουλος καί οί κουκούλες τής Οσίας Ξένης αυτά τά Ναζιζοστοκαθίκια ανταμείφθηκαν από την δεξιά καί την χούντα.!! Ποτέ δέν υπήρξαν εγκληματίες οί Γερματσολιάδες τά τάγματα-ασφαλείας.,οί δωσίλογοι οί Μαυραγορίτες γιά τήν Δεξιά.!! ΟΧΙ ΡΕ Ναζίδια εμείς οί ΚΟΚΚΙΝΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ καί τιμούμε αυτούς πού δολοφονήσατε παρέα μέ τούς Γερμανους.!!!

Σχολιο.- Δεν ξεχνάμε ,,Θάνατος στο φασισμό....



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο θυμός είναι η μητέρα της επανάστασης. Καρλ Μαρξ

Σήμερα η Ουκρανία δεν έχει τη δύναμη να θυμώσει, η μαζική οργή της Ουκρανίας στη Σοβιετική Ένωση είναι μια επαναστατική, ενστικτώδης και φυσική οργή που πρέπει να γίνει προς τους Ναζί.

Φυσικά και δεν συνέβη..

Θέλω να πω, στην πραγματικότητα, ο κόκκινος στρατός δεν επέτρεψε να τους κόψει κομμάτια τους προδότες ο λαός. .

Στο αποκορύφωμα αυτής της μαυρίλας και του θυμού, ο Κόκκινος Στρατός συνέχισε να ενεργεί σύμφωνα με τα σχέδια και τις εντολές των ανώτερων αξιωματούχων έξω από το βασίλειο των στιγμιαίων και ακραίων

Σύμφωνα με ηθικές ισορροπίες και διεθνείς συμβάσεις, ήταν υποχρεωμένος να τις ακολουθήσει.

Αυτή η ιδιαίτερη συμφωνία θεωρήθηκε μόνο από τον Κόκκινο Στρατό. Γιατί μόνο αυτοί  έχουν την ικανότητα να ενεργούν με συνείδηση.

Η μάζα της Ουκρανίας είναι πιο εκτοπιστική και άσχετη σήμερα από ποτέ.

Σε μια κοινωνία γνωστή ως ταξική κοινωνία, ενώ κυβερνά ο φασισμός, οι μάζες μεταμορφώνονται σε σκουπίδια. Του λείπουν αληθινά - φυσικά - ενστικτώδη συναισθήματα.

Είναι αδύνατο να μην γίνει Lumpen Prowlter χωρίς πρακτικό, χωρίς συγκεκριμένο θέμα στα όρια του χαμηλότερου, του κατηφόρου και της απόστασης.

Είναι αλήθεια ότι ο φασισμός και ο φονταμενταλισμός της άρχουσας τάξης δαμάζουν τις μάζες.

Ο Goman, Λαϊκός Επίτροπος Βιομηχανίας της Σοβιετικής Ένωσης της Ουκρανίας, λέει:

"Κοιτώντας τις φάλαγγες των εξημερωμένων δολοφόνων με κομμένα νύχια

Και είναι σε κλουβί, είναι απολαυστικό.

Τελικά μας φέρθηκαν σαν σκυλιά.

Κρίμα που δεν μπορώ να φτύσω κατάμουτρα αυτούς τους "καλούντες της ελευθερίας". "

Ο γέροντας Σαρασίμε του φώναξε και επαναλάμβανε συνέχεια τις ίδιες προτάσεις

Ήταν περίεργη συμπεριφορά να λες πόλεμος λέξεων από στόματα ανθρώπων.

Έχει κατασκευαστεί.

Ο καταπιεσμένος θυμός μπορεί να οδηγήσει έναν άνθρωπο σε μια τρομερή τρέλα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



πόνο στην καρδιά 

Ο πόνος είναι σκληρός, δεν τον αντέχω. Ονειρεύομαι να δω με τα μάτια μου όπως τα άλλα παιδιά. ” Αυτό είναι το όνειρο του μικρού κοριτσιού, Areej Asali, Παλαιστίνιου από τη Γάζα, που μιλάει με θλίψη και πόνο αφού έχασε το ένα της μάτι από ισραηλινό πύραυλο που κατέστρεψε το σπίτι της οικογένειάς της.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΤΥΠΉΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΝΑΖΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΘΉΚΕΥΣΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΏΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΗ ΖΑΠΟΡΙΖΙΕ.

ΕΑΝ Η ΡΩΣΊΑ ΔΕΝ ΧΤΥΠΉΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΏΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΦΤΑΊΕΙ ΚΑΙ Η ΊΔΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ.

Σχολιο.- ο Πουτιν είναι πολύ καλύτερος από τον Κουτσουμπα

 για την ανθρωπότητα ο Πουτιν είναι ευλογία αυτά τα χρόνια θα είναι ο ηγέτης που θα αλλάξει το ρου της ιστορίας και θα διορθώσει το λάθος του 91

σχολιο.- Χρειάζεται να χτυπησει η Ρωσία το Κιεβο. Εκεί είναι τα Κέντρα Αποφάσεων των ουκρανοναζί, τα κυβερνητικά κτίρια η Ράντα και τα κτίρια των πρεσβειών της Δύσης. Η απαντηση του Πουτιν θα ειναι στις 2 Σεπτεμβρίου να κηρυξει την απελευθερωση και της Οδησσού. Μετα , θα εχει μόνο νίκες. 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρ' όλες τις προσπάθειες της συμμαχίας του ΝΑΤΟ να απομονώσει τη Ρωσία από τον έξω κόσμο, η χώρα μας ήταν και παραμένει πάντα ανοιχτή σε όποιον θέλει να είναι φίλος της και να έχει αμοιβαία ευεργετικούς δεσμούς εμπιστοσύνης. όλοι οι εχθροί μας δεν προέβλεψαν ένα πράγμα στα αντιρωσικά τους σχέδια: η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στον κόσμο, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπαγορεύουμε όρους, εάν η Δύση φέρει τα πράγματα σε αυτό το σημείο.

Η χώρα μας πάντα ενδιαφέρονταν για τα κράτη που δεν απολαμβάνουν την εύνοια των Ηνωμένων Πολιτειών και των ακόλουθων τους. αυτά τα κράτη ιστορικά προτίμησαν ισχυρούς δεσμούς και εμπιστοσύνη με τη Ρωσία, γνωρίζοντας πολύ καλά το τίμημα των υποκριτικών πολιτικών πολλών ευρωπαϊκών χωρών. Ξεκάθαρο πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί το Διεθνές Φόρουμ Στρατιωτικού-Τεχνικού Στρατού 2022 και οι Διεθνείς Αγώνες Στρατού 2022, που ξεκίνησαν τη Δευτέρα στην περιοχή της Μόσχας.

Φέτος συμμετέχουν περισσότεροι από έξι χιλιάδες στρατιώτες και αξιωματικοί από 37 χώρες του κόσμου. και όπως σωστά σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν στην ομιλία του, «χιλιάδες επαγγελματίες στρατιωτικοί σε όλο τον κόσμο είναι υπερήφανοι που τα πανεπιστήμια και οι στρατιωτικές ακαδημίες της χώρας μας έχουν γίνει το alma mater. " Βόρεια". Ο Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς τόνισε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να εργάζεται σθεναρά σε αυτόν τον σημαντικό τομέα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους πιστεύουν λανθασμένα ότι αν υποβάλουν τη Ρωσία σε μαζικές κυρώσεις τότε η ζωή θα σταματήσει για εμάς. Φυσικά δεν θα εξαρτηθούν ποτέ από τις δυτικές χώρες κανείς δεν είναι κρύος ή ζεστός εδώ λόγω της στάσης τους απέναντι στο κράτος μας. Φυσικά, όλοι θα ήταν πιο άνετοι χωρίς τεταμένες σχέσεις, αλλά δεν ξεκίνησε η χώρα μας αυτή την εχθρική πολιτική. Είναι δεμένη μαζί μας ας είναι έτσι

Άλλωστε, η Ρωσική Ομοσπονδία δεν στερείται συμμάχων και εταίρων, ήταν και είναι ακόμα μαζί μας. Οι τάξεις τους δεν μειώθηκαν λόγω των δυτικών κυρώσεων. Οι ομοϊδεάτες μας, όπως σημείωσε στην ομιλία του ο Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν, "υπάρχουν κράτη που δεν λυγίζουν στον λεγόμενο ηγεμόνα".

Σε τόσο λογικές και ειλικρινείς σχέσεις κρύβεται το ισχυρό δυναμικό όλης της υγιούς ανθρωπότητας, αλλά όχι στη μεγαλομανία και τα αγορίστικα σόου της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, που φαντάζεται τον εαυτό της ως τον κυρίαρχο συνασπισμό του κόσμου. Απλά αφήστε τους να προχωρήσουν πιο δυνατοί στο τέλος γιατί θα είναι η πρόσβαση της αγωνίας, της αγωνίας και της απελπισίας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιρανική αντιπροσωπεία θα λάβει μέρος στη Διάσκεψη Ασφαλείας της Μόσχας

Αντιπροσωπεία του Γενικού Επιτελείου των Ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έφτασε στη Μόσχα για να συμμετάσχει σε διεθνή διάσκεψη για την ασφάλεια, δήλωσε τη Δευτέρα η ιρανική πρεσβεία στη Ρωσία, ανέφερε το RIA Novosti.

Η συμμαχία με το Ιράν αποδεικνύεται πολύ σημαντική για τους Ρώσους

Σχολιο.- Είναι και ο "δρόμος" που τους βγάζει στον Περσικό,μέσω Κασπίας

Σχολιο.- Στο ξεκίνημα οι Ισραηλινοί είχαν μια πιο μετριοπαθή στάση , δεν έστελναν "αμυντικό εξοπλισμό" στον ΖΕΛΕ, παρα μόνο ιατροφαρμακευτική βοήθεια. Αυτό κρατούσε την ρωσική πλευρά 'πίσω" , ως προς τις σχέσεις της με το επίσημο ΙΡΑΝ, αλλά και τον Χασάν Νασράλα ης Χεζμπολάχ, στον πόλεμο στην Συρία. Όμως οι Ισραηλινοί, πρέπει να υπερέβησαν τα συμφωνημένα, και άλλαξε τελείως τον τρόπο αντιμετώπισης τους η Ρωσία. Ξέρεις τι είναι ναχεις καθημερινά την απειλή ότι αυτό που έζησες με τα ΜΕΡΚΑΒΑ στον Λίβανο το 2006 θα μπορεί να μοιάζει βόλτα σε λιβάδι, σε σχέση με το τι μπορεί να αντιμετωπίσεις στις "εξέδρες" ;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εντυπωσιακό το πως ανέβηκε σε επισκεψημότητα τουριστών η Τουρκία.

θα ανέβει και άλλο η πτώση της λίρας την ευνοεί πολύ.

Μετά η σχέση τιμής υπηρεσιών είναι μισή από την Ελλάδα.

Ότι σου, στοιχίζει 2000 στην Ελλάδα στοιχίζει 1000 στην Τουρκία

Δυστυχώς και εδώ η ένταξη στο ευρώ είναι ένα πλην για εμάς



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είδα προχθες στις ειδήσεις ότι εμφανίστηκε χαραγμένη πάνω σε βράχο στον ποταμό Ρήνο στη Γερμανία μία επιγραφή από το 1616 που έγραφε τη φράση (ΑΝ ΜΕ ΔΕΙΣ ΚΛΑΨΕ). Την επιγραφή αυτή την είχαν γράψει κάτοικοι της εποχής εκείνης σε μία από τις φορές που ο Ρήνος είχε σχεδόν ξεραθεί και η στάθμη του ειχε κατέβει χαμηλά. Αυτό από μόνο του αποδεικνύει πως το φαινόμενο επαναλαμβάνεται ανά διαστήματα γιατί δεν πιστεύω να νομίζει κανείς ότι είχαν πάει τότε με φιάλες οξυγόνου μάσκες και ψαροντούφεκο στο βυθό του Ρηνου για να σκαλίσουν αυτή την επιγραφή! Αυτό για να μη σας δουλεύουν τα δελτία ειδήσεων και τα κανάλια του τρόμου ότι δήθεν η ξηρασία που βλέπουμε σήμερα στην περιοχή είναι κάτι πρωτοφανές και δεν έχει ξανα συμβεί ποτέ. Μάλιστα το ίδιο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και στις αρχές του 20ου αιώνα το διάστημα 1920 - 1940 όπου και είχαμε τη μεγάλη οικονομική καταστροφή στην Ευρώπη και στην Αμερική λόγω ξηρασίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΣ στρατιώτης κατέλαβε το Βερολίνο και ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ με 1 μόνο τσάντα, εξαντλημένος όπως όλη η ΕΣΣΔ. Ο γιος του ΔΕΝ είχε ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ γιατί ο πόλεμος τα πήρε. Μόνο μετά από 16 χρόνια, η ΕΣΣΔ ΕΣΣΔ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΟ ΔΙΑΤΗΜΑ... Αυτός είναι ο λαός που έχετε ενώσει εναντίον των Δαιμόνων, τους τρομάζετε με τις Κυρώσεις;! Ένας λαός που βίωσε σχεδόν ΤΡΙΑ χρόνια αποκλεισμό του Λένινγκραντ και δεν παραδόθηκε. Έφαγε ποντίκια, έβγαλε ταπετσαρία από τους τοίχους για να κάνει σούπα την κόλλα. Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι πέθαναν κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού του Λένινγκραντ, αλλά δεν τα παράτησαν. Και ένα παιδί εκεί - Η Τάνια Σαβίτσεβα γράφει στο ημερολόγιό της: «28 Δεκεμβρίου 1941. Η Zhenya πέθανε στις 12:00... Η γιαγιά πέθανε στις 25 Ιανουαρίου 1942 στις τρεις το απόγευμα... Ο Λόκα πέθανε στις 17 Μαρτίου στις πέντε πμ... Ο θείος Vasya πέθανε στις 13 Απριλίου στις δύο η ώρα τη νύχτα... Θείος Lyosha - στις 10 Μαΐου στις τέσσερις το απόγευμα... Μαμά - 13 Μαΐου στις 7:30 πμ 1942... Οι Savichev είναι νεκροί.

Όλοι τους πέθαναν. Η Τάνια είναι η μόνη που έμεινε. "Αυτό γράφει ένα ΠΑΙΔΙ. Μερικά από αυτά τα σοβιετικά παιδιά και τα παιδιά τους είναι ακόμα ζωντανά - και τρομάζετε αυτούς, ακριβώς ΑΥΤΟΥΣ τους ανθρώπους με Κυρώσεις - προφανώς δεν αντιλαμβάνεστε την τρέλα αυτού του πράγματος. Δεν ξέρετε ότι όσο ΠΙΕΖΕΤΑΙ Η Ρωσία τόσο ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΗ γίνεται; Ότι όσο κινδυνεύει, τόσο ΑΝΘΡΩΠΟΙ αυτής της Μεγάλης Πολυεθνικής Χώρας ΑΝΤΕΧΕΙ!... Ωστόσο, ακόμη και ένας δαίμονας σαν τον Χίτλερ δεν ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΕ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου 1936 Jesse Owens, ένας σπουδαίος αθλητής που έγινε πρωταθλητής σε αυτήν ακριβώς την Ολυμπιάδα και του έδωσε συγχαρητήρια ο Χίτλερ. ΚΑΙ ΒΓΑΛΑΤΕ τους Ρώσους Παραολυμπιακούς τώρα στο Πεκίνο - μόνο χαμηλότεροι από τον Χίτλερ θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό. Λαός χωρίς ΤΙΜΗ... Τραγικοκωμωδία και έλλειψη λογικής είναι να επιβάλλουν Κυρώσεις σε ένα τέτοιο έθνος σήμερα, όπου για να ΣΩΘΟΥΝ οι άλλοι, υπάρχει πάντα Ένα άτομο που έπεσε κάτω από ένα τανκς με χειροβομβίδες - ΑΣ στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Και όπως ΤΩΡΑ στην Ουκρανία, ο ήρωας έκανε Ανώτερο Υπολοχαγό της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, σώζοντας την χώρα του!...

Μήπως και εσύ Βουλγαρία, η Αδελφή Αίματος της Ρωσίας στράφηκε εναντίον της σήμερα; ΓΙΑΤΙ Αδελφή αίματος; Επειδή στην χώρα της Βουλγαρίας ζητήθηκε το αίμα των Ρωσικών λαών, εξαιτίας ΕΣΥ Βουλγαρία... ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ έχει χρέος στη Ρωσία! Ξεχάσατε αχάριστοι που έσωσαν τον κόσμο από τον ναζισμό;... ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ Ορκ θα Διδάξετε στην Ρωσία  ΑΞΙΕΣ;! Όταν οι Ρώσοι είχαν Κράτοςς, τότε ο Κολόμβος σας δεν είχε αρχίσει ακόμα να Σφάζει τους Ινδιάνους, και στη Δυτική Ευρώπη περπατούσαν με κέρατα και κυριολεκτικά δεν υπήρχαν χώρες. Θέλουν ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ για Αξίες, όχι 500 χρόνια Γενοκτονίας Ινδιάνων στην ίδια τους τη γη.. Πιστεύουν τα δυτικά τρολ και όσοι έχουν ουκρανικές σημαίες στις φωτογραφίες τους ότι η Ρωσία "δεν θα κερδίσει" σε αυτή την επιχείρηση διάσωσης; Ο πιο ισχυρός στρατός στον κόσμο έστειλε μια χούφτα στρατεύματα του στην Ουκρανία. Και επειδή η οδηγία και οι καρδιές είναι ίδιες μεταξύ Ρώσων - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ στην Ουκρανία - ΓΙ ΑΥΤΟ προχωρά σιγά σιγά ο Ρωσικός στρατός... Αλλά να ξέρετε ένα πράγμα: ο ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΣ στρατιώτης, αφού κατέλαβε το Βερολίνο, επέστρεψε στο παιδί, εξαντλημένος σαν ΟΛΗ την πατρίδα του, και ο γιος του δεν είχε ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ - και ΜΟΝΟ μετά από 16 χρόνια, έστειλε έναν άνθρωπο ΣΤΟ ΔΙΑΤΗΜΙΚΟ! Δεν μπορείς να νικήσεις ένα τέτοιο έθνος.. ΘΥΜΑΜΑΙ. Οι επιστολές της με Σοβιετικό σύντροφο από την Ουκρανία, Ντνεπροπετρόφσκ - Turik Svetlana Anatolievna. Σε ποια πλευρά στάθηκε σήμερα δεν ξέρω. Θυμάμαι τα γράμματα, τα παράσημα, τις κάρτες, την ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ... Σήμερα σκέφτομαι την Θυσία του Στρατιώτη με τον Ξυπόλητο γιο. Και τον Ναζισμό στην Ουκρανία... Πόνος. Και υπάρχει Ελπίδα. Ρωσία... Η πατρίδα μου ΗΤΑΝ NRB. Σήμερα ζω στην Επικράτεια - παρόμοιο με τους Τσερόκι και τους Σιού που πέθαναν αργά 500 χρόνια μετά τον Κολόμβο. Αλλά τουλάχιστον η σύγκριση με τον Περήφανο Ινδιανικό Λαό είμαι ένα Λουλούδι στο Βάλτο..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



15/8/2022

Κάθε δήλωση του προέδρου μας Πούτιν δεν είναι τυχαία. Και τα λόγια του για έναν πιθανό επιθετικό απευθύνθηκαν σε μια συγκεκριμένη χώρα που φοβάται τη στρατιωτική δύναμη της Ρωσίας και που ενθαρρύνει όλες τις χώρες να επιβάλουν κυρώσεις.

Η Ρωσία έχει τεράστιες δυνατότητες για τα τελευταία στρατηγικά όπλα, που δεν έχουν ανάλογες παγκοσμίως, που ήδη φυλάνε τα σύνορα της μεγάλης μας Πατρίδας.

Οι έξυπνοι άνθρωποι θα καταλάβουν: Η Ρωσία αντιστέκεται στην επιθετικότητα και πάντα υπερασπίζεται το στάτους της..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Να θυμάστε πως τα παιδιά σας δεν είναι δικά σας, σας τα έχει δανείσει ο Δημιουργός» 

Mohawk

Από τη μάχη του Little Bighorn (Μικρού Μεγαλοκέρατου)

«Είχα τραγουδήσει το τραγούδι του πολέμου, είχα μυρίσει τον καπνό της δύναμης, η καρδιά μου ήταν άσχημη - ήμουν σαν κάποιον που δεν έχει μυαλό. Έτρεξα μέσα και πήρα τη σημαία τους. το άλογό μου έπεσε νεκρό καθώς το έπαιρνα. Έκοψα το σκοινί που με έδενε. Πήδηξα όρθιος και άντλησα τον εγκέφαλο του σπαθιού με το πολεμικό μου ρόπαλο και έτρεξα πίσω στη γραμμή μας με τη σημαία. Ήμουν τρελός, πήρα ένα φρέσκο άλογο και όρμησα πίσω πυροβολώντας, κόβοντας και τσακίζοντας. Αυτό το άλογο πυροβολήθηκε και πήρα ένα άλλο. Αυτή τη φορά είδα το Little Hair (Tom Custer)--Θυμήθηκα τον όρκο μου, ήμουν τρελός. Δεν φοβόμουν τίποτα. Ήξερα ότι τίποτα δεν θα με έβλαπτε γιατί είχα φορέσει τη λευκή ουρά της νυφίτσας. Δεν ήξερα πόσους σκότωσα προσπαθώντας να τον χτυπήσω. Με ήξερε. Του γέλασα και του φώναξα. Είδα το στόμα του να κινείται αλλά υπήρχε τόσος θόρυβος που δεν μπορούσα να ακούσω τη φωνή του. Φοβόταν. Όταν πλησίασα αρκετά τον πυροβόλησα με το περίστροφό μου. Το όπλο μου είχε φύγει. Δεν ήξερα πού. Επέστρεψα στο άλογο μου και έφυγα. Ήμουν ικανοποιημένος και βαρέθηκα να τσακώνομαι».

Itoηagaju (Η βροχή στο πρόσωπό του) Lakota, 1835-1905

From the Battle of Little Big Horn

Φωτογραφία: O Αρχηγός του ποταμού Crow (Κοράκι), Two Leggins (Δυο άκρα) / Richard Throssel. 1911.

Indigenous Civilization

“ Η Μάχη του Little Bighorn (Μικρού Μεγαλοκέρατου) πραγματοποιήθηκε στις 25-26 Ιουνίου 1876, κοντά στον ομώνυμο ποταμό στον Ινδιάνικο Καταυλισμό Κρου στην Επικράτεια της Μοντάνα των ΗΠΑ, μεταξύ ενός συνασπισμού δυνάμεων των ινδιάνικων φυλών Λακότα, Βόρειων Τσεγιέν και Αραπάχο και του 7ου Συντάγματος Ιππικού του στρατού των ΗΠΑ. Η μάχη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την ήττα των αμερικανικών δυνάμεων, ήταν το πιο σημαντικό γεγονός του Μεγάλου Πολέμου των Σιου του 1876.

Η μάχη κατέληξε σε συντριπτική νίκη για τους Λακότα, Βόρειους Τσεγιέν και Αραπάχο, με επικεφαλής πολλούς σημαντικούς πολέμαρχους, συμπεριλαμβανομένου του Τρελού Αλόγου και του Αρχηγού Χολή, και εμπνεύστηκαν από τα οράματα του Καθιστού Ταύρου (Tȟatȟáŋka Íyotake). Το 7ο Σύνταγμα Ιππικού των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Επιλαρχίας Κάστερ, μιας δύναμης 700 ανδρών υπό την ηγεσία του αντισυνταγματάρχη Τζωρτζ Άμστρονγκ Κάστερ, υπέστη μεγάλη ήττα. Πέντε από τις 12 ίλες του 7ου Ιππικού αφανίστηκαν και ο Κάστερ σκοτώθηκε, όπως και δύο από τους αδελφούς του, ένας ανιψιός και ένας γαμπρός. Ο συνολικός αριθμός απωλειών των ΗΠΑ περιλάμβανε 268 νεκρούς και 55 σοβαρά τραυματίες (έξι υπέκυψαν στα τραύματά τους), συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων ινδιάνων ανιχνευτών Κρου και δύο ινδιάνων ανιχνευτών Πώνυ.

Ήταν η μεγαλύτερη νίκη των ιθαγενών επί των αποίκων, αλλά ανεπαρκής τελικά για να τους χαρίσει κάποια ανεξαρτησία ή αυτονομία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



15/8/2022

Σαν σήμερα 1974. "Η Κύπρος κείται μακράν".

Από τον προδότη που έγινε εθνάρχης.

Όσο η Ελλάδα θα βλέπει τη Κύπρο μακράν και δεν θα επαναφέρει το ενιαίο αμυντικό δόγμα του Ανδρέα Παπανδρέου θα είναι καταδικασμενη σε συνεχείς ήττες από την ιμπεριαλιστικη Τουρκία.

Η Ελληνική μεταπολιτευση χτίστηκε πάνω στο αίμα των Κυπρίων μιας και ο Καραμανλής αντάλλαξε το 30% της Κύπρου που χάθηκε επί των ημερών του

(6% επί χούντας Αττίλα1

30% επί νεοδημοκρατικης χούντας Αττίλα2) με τη θέση του πρωθυπουργού.

Αξιοσημείωτη είναι βέβαια και η σιωπή επί του θέματος από τις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.

Στο απυρόβλητο για το θέμα ο πρωτεργάτης των εκλογών βίας και νοθείας και εραστής της Φρειδερίκης.

Ο ΠΕΡΊΦΗΜΟΣ ΦΆΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΝΟΙΧΤΗΚΕ ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΠΛΑΣΤΗ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΧΕΩΝ ΑΓΕΛΆΔΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΌΤΑΝ.

Την ημέρα του Αττίλα2 εμείς γιορτάζουμε την ημέρα της δημοκρατίας.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΎΠΡΙΟΙ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για αυτούς που αναρωτιούνται γιατί οι γιατροί είπανε ψέματα ως επιστήμονες. Επιστήμη μπορεί να υπάρξει μόνο όταν οι επιστήμονες δεν εκβιάζονται να χάσουν την δουλειά τους, υπάρχει διαφάνεια, ανιδιοτέλεια, και δεν εμπλέκονται συμφέροντα. 

Άρα στη συγκεκριμένη περίπτωση επιστήμη δεν υφίσταται. Όταν ο επιστήμονας λοιδωρείται, απαξιώνετε και δεν μπορεί να εκφράζει ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία τη αποψή του, τότε αυτό που ασκεί δεν έχει καμμία σχέση πλέον με επιστήμη. 

Επιστήμη με εκβιασμούς και λογοκρισία δεν λέγεται επιστήμη ούτε και αυτοί που την εκφράζουν κάτω από τέτοιες συνθήκες επιστήμονες.

Κι όμως γυρίζει! Όπως είπε και ο Γαλιλαίος!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας τα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

ΣΕ ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΑΝ ΑΡΝΕΙΣΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ...αλλά ΔΕΝ σου επιτρέπουν να παραιτηθείς αν δεν υποφέρεις τις συνθήκες των φασιστικών πρωτοκόλλων θανάτου στους ασθενείς σου και τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας.

"Πρώτα η Υγεία" αριστεριτζήδες μου, υπασπιστές του nazi Πλεύρη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για την επέτειο του Μπλόκου της Κοκκινιάς, στις 17 Αυγούστου 1944, μια αναφορά στα κατοχικά Μπλόκα.
Ήδη στα τέλη του 1942, όταν ο ΕΛΑΣ διέθετε πανελλαδικά 6.000 ένοπλους, ο ΕΛΑΣ Αθήνας-Πειραιά αποτελούνταν από 1.600 μαχητές. Συγκροτώντας το φθινόπωρο του 1943 το Α΄ Σώμα Στρατού, στα τέλη της χρονιάς είχαν φτάσει τους 18.000 (2). Αριθμός τεράστιος για παράνομη ένοπλη οργάνωση, αν πάρουμε υπόψη ότι ο πληθυσμός του λεκανοπεδίου Αττικής μόλις ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο. Η μεγάλη πλειονότητα αυτών των μαχητών, όπως και συνολικότερα του ΕΛΑΣ στις πόλεις, ήταν μέλη του Εργατικού ΕΑΜ. 
Η δράση του ΕΛΑΣ και η στήριξη που εξασφάλιζε το ΕΑΜ στις εργατικές συνοικίες, είχε ως αποτέλεσμα τη διαμόρφωση μιας ιδιόμορφης κατάστασης σε μεγάλο τμήμα του πολεοδομικού συγκροτήματος της Αθήνας και του Πειραιά, από τις αρχές του 1944 και ακόμη περισσότερο με τον ερχομό της άνοιξης. Σε μια εκτεταμένη περιοχή, στα δυτικά και στα ανατολικά, από το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα μέχρι τη Νέα Ιωνία, και από τη Δάφνη και τον Υμηττό μέχρι την Καισαριανή, οι εργατικές – προσφυγικές συνοικίες ελέγχονταν από τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ, με τους Γερμανούς να αποφεύγουν να εμφανίζονται σ’ αυτές και τις δημόσιες υπηρεσίες της δωσιλογικής κυβέρνησης να υπολειτουργούν ή και να έχουν καταργηθεί.
Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, οι κατακτητές άρχισαν να εφαρμόζουν την τακτική των Μπλόκων. Τις αιφνιδιαστικές εισβολές στις εργατικές συνοικίες, στις οποίες συμμετείχαν και ταγματασφαλίτες και αστυνομικοί, με το μηχανοκίνητο της Αστυνομίας Πόλεων (τους διαβόητους «μπουραντάδες», από το όνομα του διοικητή τους, Νίκου Μπουραντά), να ξεχωρίζει για τη δολοφονική του δράση. 
Στα Μπλόκα, μετά την περικύκλωση της συνοικίας, συγκεντρώνονταν όλοι οι άντρες, από δεκαπέντε μέχρι εξήντα ετών, σε μια κεντρική πλατεία και εκεί ντόπιοι κουκουλοφόροι, συνεργάτες των κατακτητών, υποδείκνυαν αυτούς που σχετίζονταν με το ΚΚΕ και το ΕΑΜ. Αυτοί που καταδίδονταν ως κομμουνιστές και αντιστασιακοί εκτελούνταν επί τόπου ή σε άλλο σημείο της συνοικίας, ενώ, συνήθως, δεκάδες ή και εκατοντάδες άλλοι συλλαμβάνονταν ως όμηροι και αποστέλλονταν για καταναγκαστική εργασία στη Γερμανία. 
Η πρώτη απόπειρα πραγματοποίησης Μπλόκου έγινε στις 4-7 Μαρτίου 1944 στην Κοκκινιά και απέτυχε, χάρη στην απόκρουση των εισβολέων από τον τοπικό ΕΛΑΣ. Η νικηφόρα για τους ελασίτες Μάχη της Κοκκινιάς συνοδεύτηκε από γενική απεργία που παρέλυσε την οικονομική ζωή σε ολόκληρη την περιοχή του Πειραιά. Ως αντίποινα, εκτελέστηκαν 50 κομμουνιστές της συνοικίας, που είχαν συλληφθεί και κρατούνταν στο στρατόπεδο Χαϊδαρίου . 
Θα ακολουθήσουν τα Μπλόκα της Καλογρέζας, του Δουργουτιού, της Καλλιθέας, του Βύρωνα, της Καισαριανής κ.ά., και ξανά της Κοκκινιάς, στις 17 Αυγούστου 1944, που αυτή τη φορά θα έχει ως συνέπεια την εκτέλεση 350 κατοίκων της εργατικής-προσφυγικής συνοικίας. Τελευταίο Μπλόκο στην περιοχή της πρωτεύουσας θα είναι αυτό της Προύσσης στο Αιγάλεω, στις 29 Σεπτεμβρίου.
Τον ίδια περίοδο Μπλόκα πραγματοποιήθηκαν και σε πολλές εργατικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας κ.ά. μεγαλουπόλεων, καθώς και σε δεκάδες χωριά. 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Μια ζωή τη χρωστάμε, ας μην την πάρουν οι προδότες. Υπάρχουν χιλιάδες λεβέντες, θα τους εκδικηθούν".
Διαμάντω Κουμπάκη
Ήταν μόλις 18 ετών. Μέλος του ΚΚΕ και μαχήτρια της ΟΠΛΑ, ο φόβος και ο τρόμος των ταγματαλητών και των άλλων συνεργατών των φασιστών κατακτητών, στις προλεταριακές συνοικίες του Πειραιά.
Πιάστηκε τη μέρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς, στις 17 Αυγούστου 1944, βασανίστηκε και εκτελέστηκε.
Σχολιο- Μάλιστα, πιστεύεται πως στο θρυλικό τραγούδι της Πειραιώτισσας του Παπαϊωάννου, ο Μάνεσης έγραψε τους στίχους για την Κουμπάκη, αλλά η λογοκρισία δεν επέτρεψε να ηχογραφηθεί
Σχολιο.- Η εκδοχή αυτή που αναφέρεις νομίζω κι εγώ πως είναι βάσιμη. Αν η αναφορά ήταν τυχαία για κάποια "καπετάνισσα", γυναίκα ή κόρη ναυτικού ή κυβερνήτρια σκάφους (κάπως απίθανο ή έστω εξαιρετικά σπάνιο), ασφαλώς δεν θα υπήρχε λόγος να λογοκριθεί. Εξάλλου, δεν έχουμε κανένα λόγο να μην πιστέψουμε τους ίδιους τους δημιουργούς του τραγουδιού και την προφορική μαρτυρία τους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



17/8/2022  -  14.00 μ.μ.
- Μικρή «στάση» από τα εγκλήματα του σύγχρονου ναζισμού... Σήμερα, 17 Αυγούστου, είναι η μέρα του «Αγίου Μπλόκου», του Μπλόκου της Κοκκινιάς... «Αγίου», με τη χριστιανική έννοια του μάρτυρα, αυτού που θυσιάστηκε για τις ιδέες του και για τις υπηρεσίες που προσέφερε στο λαό του. 50, περίπου, κομμουνιστές εκτελέστηκαν εκείνη τη μέρα του 1944 από τους Γερμανούς ναζί, καθ' υπόδειξη και με τη βοήθεια των ντόπιων λακέδων τους...Περίπου 350  Κοκκινιότες σκοτώθηκαν επί τόπου στη Κοκκινιά και περίπου οκτώ  χιλιάδες ακόμη οδηγήθηκαν στο Χαϊδάρι και από εκεί, οι περισσότεροι, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Γερμανίας. Τιμή και δόξα στους ήρωες του Μπλόκου!... Το μικρό απόσπασμα από το λαϊκό ορατόριο του Βασίλη Αρχιτεκτονίδη σε κείμενα και στίχους του αείμνηστου Γιάννη Κακουλίδη, με τις φωνές των Αλέξη Μιχελουδάκη και Ελένης Τσαγκαράκη και τη αφήγηση του ΓΙΓΑΝΤΑ Μάνου Κατράκη, είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής προς τους 50 συμπατριώτες μου Κοκκινιώτες κομμουνιστές.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



17/8/2022  -  4.00 π.μ.
- Βραδινή ανασκόπηση, με νέα από το μέτωπο και γύρω από αυτό κατά τη μέρα που πέρασε (16/08).
- Θα ξεκινήσω απόψε από δύο σαμποτάζ της ουκρανικής πλευράς, ένα στην περιοχή της Κριμαίας που στόχευε σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και ένα στην Περιφέρεια του Κουρσκ, εντός της επικράτειας της Ρωσίας, που στόχευε σε τμήμα σιδηροδρομικής γραμμής.
- Στην Κριμαία και κοντά στο χωριό Αζόφσκογε σημειώθηκαν δύο εκρήξεις, μία σε υποσταθμό ηλεκτρικής ενέργειας και μία σε προσωρινή αποθήκη πυρομαχικών. Από τις εκρήξεις τραυματίστηκε 1 πολίτης. Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας απέδωσε ευθέως την ενέργεια αυτή σε σαμποτάζ από την πλευρά των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Στην Περιφέρεια του Κουρσκ, πάλι, ομάδα Ουκρανών σαμποτέρ πυροδότησε εκρηκτικά στο 14ο χλμ. της σιδηροδρομικής γραμμής ανάμεσα στα χωριά Λγκοφ και Σούτζα, προκαλώντας υλικές ζημίες στη γραμμή.
- Νέο επίπεδο προκλήσεων από τις χώρες του ΝΑΤΟ και συγκεκριμένα τη Βρετανία σε βάρος της Ρωσίας. Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας υπέβαλε σχέδιο πτήσης κατασκοπευτικού πολεμικού αεροσκάφους τύπου RC-135, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτό τμήμα του ρωσικού εναέριου χώρου στη Θάλασσα του Μπάρεντς, στα βόρεια του ευρωπαϊκού τμήματος της Ρωσίας. Η εντολή που δόθηκε από το Κέντρο Επιχειρήσεων του ρωσικού ΓΕΕΘΑ ήταν να μην επιτραπεί στο βρετανικό αεροσκάφος να εισέλθει στον ρωσικό εναέριο χώρο. Έτσι σηκώθηκε από την πλησιέστερη ρωσική αεροπορική βάση καταδιωκτικό αεροσκάφος MiG-31, το οποίο τελικά και αναχαίτισε το αντίστοιχο βρετανικό, οδηγώντας το μακριά από τον ρωσικό εναέριο χώρο.
- Δυο λόγια για τη διαβόητη «καταστροφή» του επιτελείου της λεγόμενης ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner στην Ποπάσναγια της ΛΔ Ντονιέτσκ από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Οι φωτογραφίες που ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και σε ρωσικά ειδησεογραφικά sites όπως το RIA Novosti και το FAN, αναρτήθηκαν αρκετή ώρα αφού όλοι οι συμμετέχοντες στην περίφημη «συνάντηση των αρχηγών» της Wagner, συμπεριλαμβανομένου και του φερόμενου ως «ιδιοκτήτη» της Γεβγκένι Πριγκόζιν, ε΄΄ιχαν φύγει. Το χτύπημα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έγινε σε ένα άδειο, εν κατακλείδι, κτήριο, σε μια πόλη όπου το 90% των κτηρίων είναι ούτως ή άλλως κατεστραμμένο «δια χειρός» VSU. Το «τρολλάρισμα» που έφαγαν στη συνέχεια τα ουκρανικά προπαγανδιστικά «παπαγαλάκια» ήταν μνημειώδες, αφού μία μέρα μετά την «περεμόγα» (Στγ: «νίκη» στα Ουκρανικά) του ουκρανικού πυροβολικού, ο Πριγκόζιν και η παρέα του... ξαναπήγαν στο ερειπωμένο, πλέον, κτήριο και ξαναφωτογραφήθηκαν!!! Έτσι, άλλο ένα χοντροκομμένο ουκρανικό fake βρήκε τη θέση που πραγματικά του άξιζε: τον κάδο απορριμμάτων (ΟΧΙ της ανακύκλωσης!).
- Καταγγελία από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας: στις 14/08 στην περιοχή του Αρτιόμοφσκ (Μπάχμουτ) και μετά από επιχείρηση των ρωσικών δυνάμεων, κατά την οποία εξουδετερώθηκαν πάνω από 50 Ουκρανοί στρατιωτικοί, οι Ρώσοι στρατιωτικοί ανακάλυψαν ολόκληρα τμήματα εδάφους «σπαρμένα» από τα ουκρανικά στρατεύματα με νάρκες γαλλικής παραγωγής τύπου EMP-F2, οι οποίες μετά την ενεργοποίησή τους δεν μπορούν να εξουδετερωθούν και είναι απαγορευμένες από το 2ο Πρωτόκολλο «Περί της απαγόρευσης ή περιορισμού της χρήσης ναρκών, ναρκοπαγίδων και άλλων όπλων κατά προσωπικού», το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της Συνθήκης της Γενεύης «Περί απαγόρευσης ή/και περιορισμού της χρήσης όπλων μη-επιλεκτικής δράσης», η οποία υπογράφτηκε στη Νέα Υόρκη στις 10/10/1980.
- Στη 10η Διεθνή Συνδιάσκεψη για τη Διεθνή Ασφάλεια που ξεκίνησε χτες στη Μόσχα, μίλησαν μεταξύ άλλων ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.
- Ο Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η Δύση ετοίμασε για την Ουκρανία την τύχη του «κρέατος για τη μηχανή του κιμά» και ότι οι ΗΠΑ επιχειρούν να παρατείνουν τη στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία.
Ο Σεργκέι Σοϊγκού, με τη σειρά του, υπογράμμισε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων σχεδιάζονται στην Ουάσιγκτον και το Λονδίνο, αλλά και ότι η ρωσική ΕΣΕ στο Ντονμπάς και την Ουκρανία διέλυσε το μύθο περί «ανίκητων» δυτικών οπλικών συστημάτων. Επίσης τόνισε, ότι η Ρωσία δεν έχει καμία ανάγκη για χρήση πυρηνικών όπλων είτε στην Ουκρανία, είτε αλλού και υπογράμμισε ότι πρωταρχική μέριμνα των Ρώσων στρατιωτικών είναι η τήρηση των όρων της Συνθήκης της Γενεύης. Χαρακτήρισε, δε, ως άτοπους τους ισχυρισμούς που ακούγονται στη Δύση περί δήθεν πιθανής «χρήσης χημικών όπλων» από τη Ρωσία στην Ουκρανία. Στηλίτευσε, επίσης, τη στάση της Σουηδίας και της Φινλανδίας, αναφέροντας ότι η ρωσική ΕΣΕ δεν ήταν λόγος για τη δική τους είσοδο στο ΝΑΤΟ.
- Σύμφωνα με τον μόνιμο εκπρόσωπο της Ρωσίας στους διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη, Μιχαήλ Ουλιάνοφ, η Διεθνής Υπηρεσία για την Ατομική Ενέργεια (ΙΑΕΑ) έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της επίσκεψης αντιπροσωπείας της στον ΑΗΣ του Ζαπορόζιε. Οι προετοιμασίες ακόμη δεν προχωρούν με ιδιαίτερα γρήγορο ρυθμό, λόγω της άδειας του Γενικού Διευθυντή της ΙΑΕΑ Ραφαέλ Γκρόσι, ωστόσο από την ερχόμενη Δευτέρα (22/06), με την επιστροφή του Γκρόσι στα καθήκοντά του, οι διαδικασίες θα επιταχυνθούν. Ο Ουλιάνοφ τόνισε ακόμη, ότι οι χώρες που υποστήριξαν την πρόταση της Ουκρανίας για την συγκεκριμένη επίσκεψη, σήμερα βρίσκονται παγιδευμένες, ανακαλύπτοντας τους μεγάλους κινδύνους και τα αδιέξοδα που κρύβει η ενδεχόμενη αποδοχή μιας τέτοιας πρότασης (Στγ: Διέλευση της αντιπροσωπείας της ΙΑΕΑ μέσα από το έδαφος των ελεγχόμενων από το καθεστώς του Κιέβου περιοχών).
- Πάμε σιγά σιγά στα πλήγματα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων εναντίον των αντίστοιχων ουκρανικών κατά το προηγούμενο 24ωρο:
- 2 συστοιχίες πυραύλων Grad, 3 συστοιχίες πυροβόλων εδάφους Gyatsint-B και 5 συστοιχίες οβιδοβόλων D-30 καταστράφηκαν κατά τη «μάχη των πυροβόλων» στη ΛΔ Ντονιέτσκ και στις Περιφέρειες του Χαρκόβου και του Ζαπορόζιε.
- Μονάδες της ρωσικής Εθνοφρουράς εξουδετέρωσαν αντίστοιχες μονάδες του ουκρανικού Πεζικού στο έδαφος της ΛΔ Ντονιέτσκ.
- Οι απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στις μάχες με τις δυνάμεις της ΛΔ Λουγκάνσκ κατά το προηγούμενο 24ωρο ανήλθαν σε 50 νεκρούς Ουκρανούς στρατιωτικούς.
- Στις 15/08 στο Ντονιέτσκ σκοτώθηκε από νάρκη-«πέταλο» (Lepestok) η 25χρονη Ρωσίδα δημοσιογράφος, στρατιωτική ανταποκρίτρια και εθελόντρια Ζεμφίρα Σουλεϊμάνοβα, από το Νίζνι Νόβγκοροντ.
- 1 ακόμη άμαχη γυναίκα σκοτώθηκε από ουκρανικά πυρά στη Μακέγεφκα (ΛΔ Ντονιέτσκ).
- Στη Χερσώνα συνελήφθη από τις τοπικές αρχές ομάδα μελών της νεοναζιστικής οργάνωσης «Πολιτικός κορμός του "Αζόφ"», ουσιαστικά πολιτικού σκέλους του νεοναζιστικού στρατιωτικού οργανισμού. Ανάμεσα στις ενέργειες που σχεδίαζαν ήταν σαμποτάζ κατά πολιτικών προσώπων και διαφόρων εγκαταστάσεων στην περιοχή, ενώ πραγματοποιούσαν και κατασκοπευτική εργασία, παρατηρώντας και μεταδίδοντας δεδομένα για τις θέσεις και τις μετακινήσεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή.
- Ένα από τα μέλη της παραπάνω ομάδας, ονόματι Μιχαήλ Κράβτσενκο, ομολόγησε μεταξύ άλλων ότι η δολοφονία του στελέχους της τοπικής προσωρινής διοίκησης Ντμίτρι Σαβλουτσένκο, που πραγματοποιήθηκε πριν μερικές εβδομάδες, σχεδιάστηκε και διατάχθηκε να εκτελεστεί από το Κίεβο.
- Άλλη μία μεγάλη αποθήκη-κρησφύγετο με οπλισμό για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακάλυψαν μονάδες της ρωσικής Εθνοφρουράς στην Περιφέρεια του Ζαπορόζιε.
- Η Γενική Εισαγγελία της ΛΔ Ντονιέτσκ άσκησε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για την οικολογική καταστροφή που προκάλεσε στην πανίδα της περιοχής και ειδικά στα ψάρια το πρόσφατο χτύπημα του ουκρανικού πυροβολικού σε εργοστάσιο ζυθοποιίας στην πόλη του Ντονιέτσκ, που οδήγησε σε διαρροή αμμωνίας στην ατμόσφαιρα, αλλά και στους υδάτινους πόρους της περιοχής.
- Λίγα λόγια για την πορεία των στρατιωτικών επιχειρήσεων στα επιμέρους μέτωπα:
- Χάρκοβο: Εκεί που, μέχρι πρόσφατα, θεωρείτο ότι οι ρωσικές δυνάμεις τηρούν «στάση αναμονής», μέσα σε 2 μέρες απελευθέρωσαν 4, συνολικά, χωριά της περιοχής. Μετά τα Ούντι, που απελευθερώθηκαν προχτές, κατά τη χτεσινή ημέρα ακολούθησαν η Οντνορόμποφκα, η Στόγκνια και η Μπαράνοφκα, οι οποίες πρόσθεσαν εύρος 20 χλμ. στο μέτωπο, αλλά και πλησιέστερα προς το Ζολοτσόφ, ένα από τα σημαντικότερα οχυρά των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή.
- Σολεντάρ: Συνεχίζονται οι μάχες για τον έλεγχο της πόλης. Οι συμμαχικές δυνάμεις κατέστρεψαν το κέντρο διοίκησης της 14ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, ενώ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η «μάχη των πυροβόλων».
- Αρτιόμοφσκ (Μπάχμουτ): Όπως ανέφερα και πιο πάνω, ως αποτέλεσμα των επιθετικών ενεργειών των συμμαχικών δυνάμεων στην περιοχή, καταστράφηκε το κέντρο διοίκησης της 72ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, με 50 νεκρούς Ουκρανούς στρατιωτικούς και 6 κατεστραμμένες μονάδες στρατιωτικού υλικού.
- Ουγκλεντάρ: Οι συμμαχικές δυνάμεις κατέλαβαν θέσεις πάνω στον αυτοκινητόδρομο Μάργινκα - Ουγκλεντάρ. Η Μάργινκα ελέγχεται ήδη κατά 60% περίπου από τις συμμαχικές δυνάμεις. Η «μάχη των πυροβόλων» συνεχίζεται επίσης στις περιοχές της Πολτάφκα και της Νοβοαντρέγεφκα.
- Λίγες σκόρπιες ειδήσεις από τις λεγόμενες «γύρω» από το μέτωπο: 
- Η Βρετανία παράγγειλε στην Αυστραλία ποσότητες υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), λόγω των τεράστιων ελλείψεων στα κρατικά αποθέματα. Παρεμπιπτόντως, η τιμή του φυσικού αερίου στην «ελεύθερη» αγορά τη μέρα που πέρασε έκλεισε περίπου στα 2.500 USD ανά 1.000 κυβικά μέτρα (τιμή-ρεκόρ για φέτος).
- Στη Βρετανία το 71% των επιχειρήσεων υπέστησαν τεράστιες ζημίες εξαιτίας των κυρώσεων κατά της... Ρωσίας!... (Στγ: Από διορατικότητα... σκίζουν, αν μη τι άλλο, οι πολιτικοί της Δύσης!...).
- Μόνο κατά τη χτεσινή μέρα του Φόρουμ Στρατιωτικής Τεχνολογίας που διεξάγεται στο πάρκο Patriot, λίγο έξω από τη Μόσχα, υπογράφηκαν συμβόλαια ύψους 3 τρισεκ. ρουβλιών (περίπου 48 δισεκ. ευρώ) ανάμεσα σε ρωσικές εταιρείες παραγωγής οπλικών συστημάτων και Ρώσων και ξένων πελατών!...Όταν λέμε «Ρώσων», εν προκειμένω, εννοούμε σχεδόν αποκλειστικά το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, για λογαριασμό του οποίου ο Πρόεδρος Πούτιν και ο Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού υπέγραψαν «πακέτο» παραγγελιών ύψους 500 δισεκ. ρουβλιών (8 δισεκ. ευρώ).
- Και τρεις ειδήσεις της τελευταίας στιγμής: Συνάντηση Μακρόν - Μόντι (πρωθυπουργός Ινδίας), τηλεφωνική συνομιλία Λόιντ Όστιν - Αλεξέι Ρέζνικοφ (Υπουργοί Άμυνας ΗΠΑ και Ουκρανίας). Και η αντίδραση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών στο προβοκατόρικο δημοσίευμα της Wall Street Journal, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε, ότι η Ρωσία δήθεν «κλέβει» την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από τον ΑΗΣ του Ζαπορόζιε.!... Το ρωσικό Υπουργείο αποκάλεσε «προϊόντα αρρωστημένης φαντασίας» ανάλογες δηλώσεις...
Σχολιο.- Τα δυο σαμποτάζ σε ρωσικό έδαφος είναι σοβαρό πρόβλημα...
Σχολιο.- Οι συγκεκριμένες απαγορευμένες νάρκες, μάλιστα, εκρύγνυνται ακόμα κι όταν τις πλησιάσει... ανιχνευτής μετάλλων!! Για τόσο διεστραμμένη επινόηση μιλάμε!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από την ανάρτηση του Iasona Apostolopoulou
Αυτή την ανάρτηση ανέβασε ο εθνικός ελληνόφωνος διασώστης
. Iasonas Apostolopoulos
ΣΩΘΗΚΑΝ ΟΙ 39 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ! Περισυλλέγονται τώρα από τις ελληνικές αρχές. 
Εντοπίστηκαν σε ελληνικό έδαφος, 4 χλμ νότια της νησίδας. Ανάμεσα τους είναι μια έγγυος στον 8ο μήνα που αιμορραγεί και ένα άρρωστο παιδί. Χρειάζονται ασθενοφόρο. 
Έμαθαν για τα fake news που διακινούνται από την Ελλάδα ότι δεν υπάρχουν πρόσφυγες και έστειλαν νέες φωτογραφίες. Το μαρτύριο έλαβε τέλος. 
Να μην ξανασυμβεί ποτέ!
Σχολιο.- Βέβαια πουθενά δεν περιγράφει του τι έγινε το κοριτσάκι κι η μάνα του ( αφού όλο το αφήγημα ήταν βασισμένο σ' αυτή την "τραγωδία"" ) και φυσικά που βρέθηκε στην ερημιά του Τουρκικού Δέλτα πλωτό μέσο ώστε να μεταφερθούν όλοι τους σε ελληνικό έδαφος νοτιότερα και δυτικά . Γλεντανε τα ορφανά του Α. Στίνα που τα σύνορα μας έγιναν σουρωτηρι με την βοήθεια του ΕυρωΕνωσιτικου Ράιχ , της δικαιοσύνης του και τα ελληνόφωνα τσιράκια τους στην Ελληνική πολιτεία - αποικία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο κύριος Έλον Μάσκ
δεν πετάει 1.500 δορυφόρους εκεί πάνω για να έχεις καλύτερο ίντερνετ και να κατεβάζεις ταινίες.
Ούτε θα συνεχίσει μέχρι τους 42.000 δορυφόρους για να μιλάς με 5g.
Το πρότζεκτ με τους δορυφόρους λέγεται Star-link.
Και το Star-link ετοιμάζεται ώστε να στηρίξει το "μεγάλο" του πρότζεκτ που λέγεται "Neuro-link".
Δεν είναι τυχαίες ούτε οι ονομασίες.
Το neuro-link όπως έχει εξηγήσει ο ίδιος είναι μία συσκευή που μπαίνει στο κρανίο σου και έχει ηλεκτρόδια στον εγκέφαλο παντού, Bluetooth τα πάντα.
Ώστε να αισθάνεσαι όλες τις πλαστές κινήσεις κλπ
Παράλληλα ο Ζούκεμπεργκ του facebook ετοιμάζει το "meta",
Έναν εικονικό κόσμο στο "νέφος/cloud" - AI: artificial intelligence
όπου θα μπορείς να κάνεις τα πάντα. Χωρίς να τα κάνεις.
Όταν μπαίνεις εκεί μέσα θα λες
"αυτή είναι ζωή, είμαι ελεύθερος να κάνω ότι θέλω"
και δεν θα θέλεις να γυρίσεις στην πραγματική σου ζωή.
Γιατί θα είναι "άδικη" και "δύσκολη".
Και ενώ εσύ θα κάνεις ότι θέλεις "εικονικά" για να περνά η ώρα
"εκείνοι" θα έχουν τον πλήρη έλεγχο στην αληθινή ζωή σου.
Θα έχεις γίνει ένα "ανδρείκελο" ενός "μάτριξ".
Ο Elon δηλαδή ετοιμάζει το hardware και o Μαρκ το software.
Και εντελώς τυχαία
σύμφωνα με δηλώσεις και των δύο
θα είναι έτοιμα περίπου το 2025.
Για να τα δεχτεί ο κόσμος όλα αυτά σαν "ανάγκη" και όχι σαν "προϊόν προς αγορά" θα έπρεπε να εμφανιστεί ένα "σοβαρό πρόβλημα".
Θα έπρεπε να γίνει update το ανθρώπινο σώμα σε human version 2.
Και τι πιο κατάλληλο από μια "πανdηmία", ένα θέμα "υγείας"
που με τη λήξη της θα φέρει νέες ανάγκες για τα προβλήματα που δημιούργησε;
Και μια σειρά από Liquid updates βέβαια (καθότι δεν έχουμε καλώδια) στα οποία ενεπλάκη ο άλλος ειδικός στους υπολογιστές
εν ονόματι Βασίλη Πόρτες....
Κι εσύ αναρωτιέσαι... αν κάνουν δουλειά με τον ιό... 
Στα π@πάρια τους ο ιός.
Μερικοί αθώοι αναρωτιούνται
"γιατί ένας κομπιουτεράς ασχολείται με τα μπόλια;".
Μα ηλίθιε δεν είναι "μπόλια", ακόμη να το καταλάβεις;
Γενετικές θεραπείες είναι.
Συνάμα προχωρούν όλα τα σχέδια τους ρολόι.
Αστυνομοκρατία (σχέδιο λούσιντ), με υπεύθυνους τους πολιτικούς,
γκρίζα φυλή, ανάμιξη φυλών (σχέδιο καλλέργη), με υπεύθυνο τον Σόρρος
Great Reset, τέλος των μετρητών και της ατομικής περιουσίας, με τον Σβάμπ και όλα τα άλλα τα όμορφα που οδηγούν σε μια παγκόσμια κυβέρνηση με μία θρησκεία, έναν ηγέτη και λοιπά.
Κάποιοι ανόητοι θα πουν αυτό το σατανικό σχέδιο "εξέλιξη".
Αλλά και μόνο τον βίαιο τρόπο που δημιουργείται, αν σκεφτείς,
φαίνονται οι προθέσεις τους, που μόνο εξέλιξη δεν δηλώνουν.
Απλά σου ετοιμάζουν την νέα σου "κόλαση".
Το απόλυτο "βδέλυγμα της ερήμωσης".



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΦΡΊΚΗ ΕΠΕΡΧΌΜΕΝΗ
Ατζέντα Ηνωμένων Εθνών 21-2030
Στόχοι:
- Μία παγκόσμια κυβέρνηση
- Ένα παγκόσμιο ελεγχόμενο νόμισμα χωρίς μετρητά
- Μία παγκόσμια Κεντρική Τράπεζα
- Ένας παγκόσμιος στρατός
- Τέλος της εθνικής κυριαρχίας
- Τερματισμός όλων των ιδιωτικών ακινήτων (εκτός από ορισμένες ελίτ)
- Τέλος της οικογενειακής μονάδας
- Μείωση του πληθυσμού, έλεγχος της αύξησης του πληθυσμού και της πυκνότητας
- Ατελείωτες υποχρεωτικές ενέσεις
- Καθολικό βασικό εισόδημα (λιτότητα)
- Μικρο-τσιπαρισμένη κοινωνία (για το εμπόριο, τα ταξίδια, την παρακολούθηση και τον έλεγχο)
- Εφαρμογή ενός παγκόσμιου συστήματος κοινωνικής πίστωσης
- Διαδίκτυο των πραγμάτων, τα πάντα γαντζώνονται στην παρακολούθηση 5G
- Η κυβέρνηση μεγαλώνει τα παιδιά
- Κρατικά και ελεγχόμενα σχολεία (εκπαίδευση)
- Τέλος της ιδιωτικής μετακίνησης (τέλος στην ιδιοκτησία αυτοκινήτων κλπ)
- Όλες οι επιχειρήσεις ανήκουν στην κυβέρνηση /στις εταιρείες
- Περιορισμός των μη απαραίτητων αεροπορικών ταξιδιών
- Ζώνες εγκατάστασης (συγκέντρωση ανθρώπων μόνο στις πόλεις)
- Τέλος ιδιωτικών αγροκτημάτων, κτηνοτροφίας και άρδευσης
- Περιορισμένη χρήση γης, τέλος μονοκατοικιών
- Απαγόρευση φυσικών μη συνθετικών ναρκωτικών και φαρμάκων
̶Δ̶ε̶ν̶ ̶θ̶α̶ ̶έ̶χ̶ε̶τ̶ε̶ ̶τ̶ί̶π̶ο̶τ̶α̶ ̶κ̶α̶ι̶ ̶θ̶α̶ ̶ε̶ί̶σ̶τ̶ε̶ ̶ε̶υ̶τ̶υ̶χ̶ι̶σ̶μ̶έ̶ν̶ο̶ι̶
Αυτοί είναι οι στόχοι και οι προσδοκίες τους. Δικός μου στόχος και προσδοκία αυτή η ατζέντα να μην επιτύχει ΠΟΤΕ. Αν έχετε τον ίδιο στόχο με εμένα τότε μην υποταχθείτε ποτέ σε αυτόν τον πόλεμο ψυχών, αντισταθείτε με κάθε ικμάδα της ψυχικής σας δύναμης. Σώστε την ψυχή σας και σώστε τον κόσμο. Δεν θα κατέχουν κανέναν και θα είναι δυστυχισμένοι!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποια είναι η θέση των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Μέρα25 & ΚΙΝΑΛ για την υποχρεωτικότητα, την 3η & 4η δόση, τα πρόστιμα των 100€/μήνα & την αναστολή των υγειονομικών?
Για να σας δω τι ξέρετε ως μέλη και οπαδοί τους!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μηταράκης: πραγματικό γεγονός ο θάνατος της πεντάχρονης από τσίμπημα σκορπιού αλλά φταίει η Τουρκία γιατί έσπρωξε τους 38 μετανάστες στην Ελλάδα.
Είπε ακόμα «γίνονται προσπάθειες να βρεθεί το σώμα του κοριτσιού που πέθανε επάνω στην νησίδα». 
Οπότε η αχρειότητα ανήκει σε αυτούς που διέψευδαν την είδηση.
Σχολιο.- Η διαφορά μας με τους ακροδεξιούς που με περίσσιο χλευασμό διέδιδαν περί fake news, είναι ότι εμείς ευχόμασταν πραγματικά, ο θάνατος ενός 5χρονου να ήταν fake news.
Σχολιο.- Αυτό που έχω καταλάβει πάντως είναι ότι ο Σάκης Μπουμτζής της Καθημερινής αλλά και όλοι τους οι δεξιοί και ακροδεξιοί ζαχαρωνουν την Ζαχαροβα.Την αναφέρουν στο οτιδήποτε άσχετο με αυτή ή τον πόλεμο ή τη Ρωσία, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν τραβήξει κάμποσες μλκιες για χάρη της.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενημερωτικά σας το λέω:
Ολγα Κεφαλογιάννη κόρη Ιωάννη Κεφαλογιάννη και ανηψιά Παύλου Βαρδινογιάννη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για το πεντάχρονο παιδί που έχασε τη ζωή του, ο υπουργός Νότης Μηταράκης τόνισε πως το τραγικό περιστατικό στον Έβρο συνέβη σε τουρκικό έδαφος και πως η ελληνική πλευρά θα κινηθεί μέσω του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθρούς Ημισελήνου, «ώστε να μπορέσει να βρεθεί το σώμα του παιδιού στην τουρκική νησίδα και να έρθει να ταφεί με αξιοπρέπεια από την οικογένειά της».
Ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι αμέσως μόλις έστειλαν το στίγμα τους οι μετανάστες, στο ελληνικό έδαφος, οι ελληνικές αρχές κινητοποιήθηκαν, τους εντόπισαν και τους μετέφεραν στο φυλάκιο. Τους παρασχέθηκε ιατρική περίθαλψη και είναι όλοι καλά στην υγεία τους.
«Κατά δήλωσή τους, για πρώτη φορά εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος στις 14 Αυγούστου. Κρύφτηκαν για μία ημέρα μετά έστειλαν το στίγμα τους. Όταν το στίγμα τους βρέθηκε από τις ελληνικές αρχές, αμέσως κινητοποιήθηκαν, βρέθηκε το γκρουπ, μεταφέρθηκε εδώ στο φυλάκιο, παρείχαμε ιατρική περίθαλψη και είναι όλοι πολύ καλά στην υγεία τους. Μια γυναίκα η οποία είναι εγκυμονούσα μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το κράτος είναι διαχείριση της νόμιμης βίας ..όταν πρόκειται για κράτος μαριονέτα του ΝΑΤΟ και των πολυεθνικών τοτε φυσικά στηρίζει το κεφάλαιο και δέρνει τους εργαζόμενους
Ερώτηση: Τι είναι το κράτος?
Παράδειγμα Επεξήγησης: Ο Βιομήχανος της Μαλαματινα  απέλυσε 15 εργάτες.
Οι άλλοι εργάτες κάνουν απεργία για να επιστρέψουν οι συνάδελφοί τους στη δουλειά.
Η αστυνομία δεν συνέλαβε αυτόν που άφησε 15 οικογένειες στον δρόμο.
Συνέλαβε σήμερα τον πρόεδρο του συνδικάτου.
Απάντηση: Το κράτος είναι εκείνος ο μηχανισμός που θα βάλει φυλακή τους ηγέτες μιας απεργίας λέγοντας, έτσι, μπράβο στον Βιομήχανο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ΗΠΑ το 5%του παγκόσμιου πληθυσμού, καταναλώνει το 80%της παγκόσμιας παραγωγής όλων των ειδών οπιούχων σκευασμάτων. 
Η Κίνα διέκοψε τη συνεργασία της με τις ΗΠΑ -λογω της επίσκεψης Πελοζι στην Ταϊβάν -για την καταπολέμηση των ναρκωτικών



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Αντιγόνη Ντρισμπιώτη - Η χρυσή παγκόσμια πρωταθλήτρια που σερβίρει στην ταβέρνα των γονιών της, που έμεινε αρχικά εκτός υποτροφιών από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή λόγω ηλικίας (38 ετών ξοφλημένη) και που σήμερα, κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου. Ψάχνεις ακόμα για influencer;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καθηγητής Ο Leibowitz δηλώνει το προφανές - ότι το σιωνιστικό φυλετικό κράτος διατηρεί στρατόπεδα συγκέντρωσης για πλεόνασμα ανθρώπων. #Γάζα
Εξηγεί επίσης τη χρήση του όρου Ιουδαίο Ναζί - τον οποίο χρησιμοποίησε όχι μόνο για να περιγράψει τους στρατιώτες της ITF που βασανίζουν Παλαιστίνιους αλλά πρωτίστως εναντίον του Προέδρου του Ισραηλινού Ανωτάτου Δικαστηρίου που είχε ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ τη χρήση βασανιστηρίων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Μάλι ζητά σύγκλιση Ασφαλείας ΟΗΕ για να εκθέσει τις κατηγορίες του κατά Γαλλίας ότι παρέχει όπλα και πληροφορίες στους ισλαμιστές τρομοκράτες! Έφυγε κι ο τελευταίος Γάλλος στρατιώτης από Μάλι! Το Μάλι λαμβάνει πλέον τη βοήθεια της Μόσχας.
17/08/2022
Το Μάλι απευθύνεται στον ΟΗΕ και κατηγορεί τη Γαλλία ότι παρέχει πληροφορίες και όπλα σε τρομοκράτες ισλαμιστές.
Η αναμέτρηση μεταξύ του Μάλι και της Γαλλίας συνεχίζεται στη Νέα Υόρκη, στα κεντρικά γραφεία των Ηνωμένων Εθνών. Το Μπαμάκο δέσμευσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στη διαδικασία, ισχυριζόμενο ότι έχει αποδείξεις υποστήριξης από το Παρίσι σε τρομοκρατικές ομάδες του Μάλι.
Η επόμενη μάχη στον διπλωματικό πόλεμο μεταξύ Γαλλίας και Μαλί θα δοθεί στη Νέα Υόρκη; Ο υπουργός Εξωτερικών του Μάλι, Abdoulaye Diop, έγραψε στις 16 Αυγούστου στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ζητώντας έκτακτη συνεδρίαση για την κατάσταση στη χώρα του. Στην επιστολή του, ο επικεφαλής της διπλωματίας πολλαπλασιάζει τις κατηγορίες κατά της Γαλλίας και των στρατιωτών της – ο τελευταίος από τους οποίους έφυγε επίσημα από το έδαφος του Μάλι στις 15 Αυγούστου.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το Μπαμάκο καταγγέλλει για άλλη μια φορά αλλεπάλληλες παραβιάσεις του εναέριου χώρου του Μάλι από τη Γαλλία. Η κυβέρνηση του μεταβατικού προέδρου Assimi Goïta είχε αναφέρει στο παρελθόν παρόμοιες εισβολές τον Ιανουάριο και τον Απρίλιο του περασμένου έτους, ενώ το Παρίσι είχε αρνηθεί τους ισχυρισμούς. Ο Abdoulaye Diop επιβεβαιώνει στην επιστολή του ότι έχει στοιχεία και ότι είναι έτοιμος να τα παρουσιάσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
Η Γαλλία φαίνεται ότι ευνόησε την ισλαμιστική τρομοκρατία στο Μαλί προς νομιμοποίηση της στρατιωτικής της παρουσίας στην περιοχή. Οι τρομοκράτες εγκαθίδρυσαν φρικτές μεθόδους επιθέσεων καμικάζι απαγωγές σε ξενοδοχεία ακρωτηριασμούς κλπ
Το Μάλι λαμβάνει πλέον τη βοήθεια της Μόσχας.” Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να παρέχουμε στις νόμιμες αρχές του Μάλι πολύπλευρη βοήθεια για την καταπολέμηση τρομοκρατών όλων των πεποιθήσεων που εμποδίζουν από καιρό την κανονική ζωή σε αυτήν την αφρικανική χώρα, με την οποία η Ρωσία διατηρεί παραδοσιακά φιλικές σχέσεις΄’ αναφέρει η Ρωσία που πρόσφατα έστειλε μαχητικά στο Μάλι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο κόσμος πεινάει στο Αφγανιστάν
 Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022, 11:44
Ο κόσμος πεινάει στο Αφγανιστάν, λόγω των κυρώσεων των δυτικών αποικιοκρατών, που έχουν εκνευριστεί  επειδή το Αφγανιστάν σταμάτησε να είναι αποικία τους και προτεκτοράτο τους.
Επιπλέον οι δυτικοί αποικιοκράτες έχουν κλέψει  το Ταμείο του Αφγανιστάν, τα λεφτά του οποίου ήταν κατατεθειμένα  στις δυτικές τράπεζες. Οι αποικιοκράτες λένε πως  τα έχουν κατακρατήσει λόγω των κυρώσεων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα ροδάκινα φεύγουν από την Πέλλα με 0,18€ και φτάνουν σε μας μέχρι 3€/kg .
Ο Πούτιν, οι ανεμβολίαστοι, η κλιματική αλλαγή, τα πλαστικά καλαμάκια κι η προσωπική ευθύνη φταίνε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνέλαβαν τον πρόεδρο του σωματείου εργατοϋπαλλήλων της Μαλαματίνα Γ. Φραγκίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες η σύλληψη του έγινε με εντολή εισαγγελέα με το αρ. 330 για παράνομη βία παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης δεν ασκήθηκε η παραμικρή βία σε διευθυντικά στελέχη που προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ένταση για να επέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις.Τα διευθυντικά στελέχη της οινοποιίας Μαλαματίνα συνεχίζουν τις προκλήσεις. Ο πρόεδρος του σωματείου κάλεσε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι τη δικαίωση.