Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Πεμπτη 18 Αυγουστου 2022


Η ρετσίνα #ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ έχει μια ιστορία 125 χρόνων που ξεκινά από την Τένεδο και φτάνει ως την Τούμπα, για να γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών του ΠΑΟΚ.

Στην πορεία της, η διοίκηση της εταιρείας αποκτά χαρακτηριστικά "Τόλμης & Γοητείας", αφού ο Κωνσταντίνος Μαλαματίνας ισχυρίζεται ότι η πρώην σύζυγός του Κατερίνα, ευθύνεται για τα δεινά της ιστορικής εταιρείας παραγωγής ρετσίνας. Την καταγγέλλει για «σπάταλη ζωή με ιδιωτικό αεροπλάνο, βίλες στη Μύκονο, απιστία, πλαστογραφίες και υπεξαίρεση 6,5 εκατ. ευρώ».

Μετά από ένα ταραχώδες διάστημα, η εταιρεία περνά στα χέρια της Mantis Group, που έχει CEO τον Αλέξη Κρομμύδα, γαμπρό του υπουργού περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα.

Το προικοσύμφωνο περιλαμβάνει διαγραφή του 56,6% των χρεών προς το Ελληνικό Δημόσιο και των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε ποσοστό 51,02%.

Η νέα εταιρεία υπόσχεται εξυγίανση και μια νέα αναπτυξιακή πορεία, με διασφάλιση των 85 θέσεων εργασίας.

Αμέσως μετά όμως, διαπιστώνει πως "για να εισέλθει η εταιρεία σε τροχιά ανάπτυξης", απαιτούνται απολύσεις και εξωπορισμος (outsourcing) τμημάτων. Για να μη φανεί όμως αναλγητη και ανακόλουθη ως προς τις προηγούμενες εξαγγελίες της, στήνει τη γνωστή μηχανή λάσπης, κατηγορώντας τους εργαζόμενους που έχουν δεχθεί ήδη μείωση κατά 20% των αποδοχών τους, για προνομιακές αμοιβές και τοποθετήσεις.

Πριν λίγες ημέρες, η διοίκηση προχώρησε στην απόλυση 15 εργαζομένων. Το σωματείο αντέδρασε και διαδήλωσε στην είσοδο για να σπάσει τον απεργοσπαστικο μηχανισμό. 

Κλήθηκε η αστυνομία, που λειτουργώντας ως νταβατζης των επιχειρηματικών συμφερόντων, συνέλαβε τον Πρόεδρο του Σωματείου και τον γραμματέα της ομοσπονδίας, για "χρήση βιας".

Και κάπως έτσι, μετά το #PredatorGate, βεβαιωθήκαμε πως ζούμε στο 1967.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με Πολωνούς ιστορικούς, μεταξύ 100.000-130.000 Πολωνοί σφαγιάστηκαν από τον Ουκρανικό Επαναστατικό Στρατό (UPA) του Στέπαν Μπαντέρα. Μέχρι το 2016, το πολωνικό κοινοβούλιο εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο όρισε την 11η Ιουλίου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας, αναφερόμενο στην ημερομηνία κατά την οποία ο UPA επιτέθηκε σε 150 πολωνικές πόλεις στη Βολυνία και την Ανατολική Γαλικία. Με τη σειρά της, η ουκρανική κυβέρνηση κατήγγειλε το ψήφισμα ως αντιπαραγωγικό.


Η Πολωνία κατηγορεί τους Ουκρανούς εθνικιστές για γενοκτονία στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Σύμφωνα με τη δήλωση που έκανε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Εθνικής Κληρονομιάς της Πολωνίας Γιαρόσλαφ Σέλιν, η μαζική δολοφονία που διέπραξαν οι Ουκρανοί εθνικιστές κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ανταποκρίνεται στην έννοια της γενοκτονίας και καλεί τη σημερινή κυβέρνηση του Κιέβου να το αναγνωρίσει.

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022  -  14:27

«Πρέπει να το αναγνωρίσουν γιατί είναι γεγονός. Είναι απλά ένα γεγονός. Μια πολιτική απόφαση ελήφθη και εφαρμόστηκε για την εθνοκάθαρση, την εξόντωση ολόκληρης της εθνικής μειονότητας που ζούσε εκεί για αιώνες», δήλωσε ένας Πολωνός διπλωμάτης.

«Αυτό είναι γενοκτονία, ταιριάζει σε όλες τις παραμέτρους του ορισμού της γενοκτονίας, οπότε δεν υπάρχει συζήτηση εδώ. Αυτό είναι ένα ιστορικό γεγονός. Αργά ή γρήγορα, οι Ουκρανοί θα πρέπει να το αναγνωρίσουν», δήλωσε.

Σύμφωνα με Πολωνούς ιστορικούς, μεταξύ 100.000-130.000 Πολωνοί σφαγιάστηκαν από τον Ουκρανικό Επαναστατικό Στρατό (UPA) του Στέπαν Μπαντέρα. Μέχρι το 2016, το πολωνικό κοινοβούλιο εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο όρισε την 11η Ιουλίου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας, αναφερόμενο στην ημερομηνία κατά την οποία ο UPA επιτέθηκε σε 150 πολωνικές πόλεις στη Βολυνία και την Ανατολική Γαλικία. Με τη σειρά της, η ουκρανική κυβέρνηση κατήγγειλε το ψήφισμα ως αντιπαραγωγικό.

Σχολιο.- "Μπαντέρα".....χμμμ......αυτός δεν έχει ανακηρυχθεί εθνικός ήρωας από την Ουκρανική κυβέρνηση;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑ!

...μια φορά κι ένα καιρό ήταν η ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ.

...ο ιδιοκτήτης της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ είναι τώρα η Mantis Group.

...ο ιδιοκτήτης της Mantis Group είναι ο Κρομμύδας

...ο Κρομμύδας είναι ο γαμπρός του Σκρέκα.

...ο Σκρέκας είναι ο υπουργός του Μητσοτάκη που σου έλεγε να σβήνεις το θερμοσίφωνα και τα φώτα για να κάνεις οικονομία.

...δρόμο παίρνουν δρόμο αφήνουν, το Ιανουάριο του 2022 χάρισαν στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, που την έχει η Mantis Group, που την έχει ο Κρομμύδας, που είναι γαμπρός του Σκρέκα, που είνα υπουργός του Μητσοτάκη, το 56,6% χρεών προς το Δημόσιο και 51,02% οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία.

...αθροιστικά έγινε διαγραφή του 80% των οφειλών της εταιρείας ενώ το υπόλοιπο (κάπου 8,5M €, βρείτε εσείς πόσα τους χαρίστηκαν) θα αποπληρωθεί χωρίς τόκους και προσαυξήσεις (γιατί ο ΕΦΚΑ είναι πολύ large ταμείο και αντέχει) σε 240 μηνιαίες δόσεις (καλά διαβάσατε 20 χρόνια είναι για όσους δυσκολεύονται με τις πράξεις)

...η ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ ήταν οικογενειακή επιχείρηση αλλά οι πρώην ιδιοκτήτες της την έριξαν στα βράχια με "επενδύσεις" όπως βίλες στη Μύκονο και LearJet, αφήνοντας τεράστια χρέη σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, πιστωτές και εργαζόμενους. ...την πτώχευσαν και την πούλησαν.

...η ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ μετά την πώληση της στους ημέτερους (δηλαδή στη Mantis Group, που την έχει ο Κρομμύδας κλπ), πήρε χοντρές επιδοτήσεις που πληρώνονται με τη φορολογία των χρήσιμων ηλιθίων του παραμυθιού, όλους εμάς, έκανε και περικοπή 20% των αποδοχών του προσωπικού της, ελέω της ανάπτυξης και του Γεωργιάδη, στη διάρκεια των 3 τελευταίων ετών.

...σήμερα η ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ (δηλαδή η Mantis Group, που την έχει ο Κρομμύδας κλπ) έρχεται με το νόμο Χατζηδάκη -του γνωστού αετού, προστάτη των εργασιακών δικαιωμάτων και αρχιδουλευταρά προπαντώς- να απαιτήσει επιπλέον μείωση των αποδοχών των εργαζομένων και υπογραφή ατομικής σύμβασης με ένα έκαστο εξ αυτών επί ποινή απολύσεως.

...τίποτε απ' όσα συμβαίνουν στους εργασιακούς χώρους δεν θα φτάσουν ποτέ στις οθόνες που παρακολουθείς τα τούρκικα σήριαλ.

#...τέλος του παραμυθιού, ο λύκος ζει και βασιλεύει.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Χιλή: Ταξιαρχίες υγείας καταγγέλλουν την αστυνομική αυθαιρεσία των καραμπινιέρων

 Παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις του νέου δικαιωματιστή «αριστερού» προέδρου της Χιλής για μεταρρύθμιση των καραμπινιέρων, οι αυθαιρεσίες της στρατιωτικού τύπου αστυνομικής δύναμης συνεχίζονται.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του απογεύματος της Παρασκευής 12 Αυγούστου, δώδεκα ταξιαρχίες υγείας που εργάζονται εθελοντικά στο Σαντιάγο και τα περίχωρά του συγκεντρώθηκαν για να καταγγείλουν τις αστυνομικές διώξεις των οποίων πέφτουν θύματα σε εβδομαδιαία βάση. Οι brigadistas κατήγγειλαν ότι δέχονται συνεχώς αέρια με σπρέι πιπεριού και δακρυγόνα, περιλούζονται από την αύρα ή μερικές φορές με χημικά, ξυλοκοπούνται, διώκονται και συλλαμβάνονται ακόμη και για το γεγονός ότι παρέχουν υγειονομική περίθαλψη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Pressenza.

«Η υγεία είναι η μόνη που μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς να είναι ασφαλείς: Εμείς, οι Ταξιαρχίες Υγείας που παρευρισκόμαστε εδώ, συγκεντρωθήκαμε για να καταγγείλουμε και να αποκηρύξουμε τις πράξεις βίας και διώξεων των οποίων υπήρξαμε και συνεχίζουμε να είμαστε θύματα εκ μέρους των κατασταλτικών δυνάμεων του χιλιανού κράτους. Από την αρχή του ξεσπάσματος [της πανδημίας] και λόγω των σοβαρών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που άρχισαν να γίνονται εμφανείς, συγκεντρωθήκαμε εθελοντικά και με επισφαλείς πόρους αρχίσαμε να εξυπηρετούμε διαδηλωτές και περαστικούς που δέχτηκαν επιθέσεις και τραυματίστηκαν με διάφορους τρόπους» αναφέρουν.

Η Ταξιαρχία Αξιοπρέπειας, μία από τις ταξιαρχίες που ήταν παρούσες, ανέφερε: «Κατά τη διάρκεια αυτών των σχεδόν τριών ετών έχουμε βοηθήσει διαδηλωτές που υπέφεραν από εγκαύματα από τα χημικά μέχρι τις σωματικές και ψυχολογικές καταστροφές από τραύματα στα μάτια. Συμμετείχαμε στη διάσωση του Άντονι, ενός νεαρού άνδρα που πετάχτηκε στον ποταμό Μαπότσο από τους καραμπινιέρους, και στη φροντίδα της Ντενιζ Κορτέζ, η οποία για μεγάλο χρονικό διάστημα παρεμποδίστηκε από την αστυνομία, καθώς και της Φραγκίσκα Σαντοβάλ, της δολοφονημένης δημοσιογράφου, πριν από τη μεταφορά της στο νοσοκομείο».

Η Ταξιαρχία Αξιοπρέπειας, η οποία είναι η μόνη που διαθέτει μόνιμο σημείο υγείας, έχει καταγγείλει στο παρελθόν την εισβολή στον χώρο περίθαλψης τους, την άφιξη αστυνομικών που περικυκλώνουν τον χώρο και ακόμη και μια σκόπιμη πυρκαγιά τον Μάρτιο του 2020, όταν κατά την παροχή περίθαλψης σε τρεις ασθενείς, η αστυνομία έριξε κρότου λάμψης απευθείας στη σκηνή που τους φιλοξενούσε με αποτέλεσμα να ξεκινήσει και να εξαπλωθεί η πυρκαγιά.

Η Ταξιαρχία Αντίστασης, με τη σειρά της, αναφέρθηκε στη Συνθήκη της Γενεύης, η οποία ορίζει ότι οι ιατρικές εγκαταστάσεις δεν μπορούν να δεχθούν επιθέσεις με οποιαδήποτε όπλα, συμπεριλαμβανομένων χημικών ή εκρηκτικών, ούτε να υποστούν καταστροφή της περιουσίας τους και ότι η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη δεν μπορεί να περιοριστεί.

Η Ταξιαρχία Διάσωσης Β κατήγγειλε: «Σήμερα, για άλλη μια φορά, η ωμή καταστολή είναι παρούσα – σήμερα διώκονται και τιμωρούνται επειδή κρατάμε κράνος με σταυρό και ασπίδα”, αναφερόμενος στη στολή που φορούν, η οποία με τον κόκκινο σταυρό δείχνει ότι παρέχουν επείγουσα ιατρική φροντίδα. Παρά το προαναφερθέν διεθνές πρωτόκολλο που εγγυάται την προστασία όσων παρέχουν βοήθεια σε θύματα βίας, ο προβληματισμός αυτής της ταξιαρχίας είναι ακριβής. Μπορεί κανείς να αναρωτηθεί, τι επιδιώκει η αστυνομία όταν καταδιώκει τις υγειονομικές ταξιαρχίες; Κυνηγούν αυτούς που εγγυώνται, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους, την ακεραιότητα των διαδηλωτών, βάζοντας τους εαυτούς τους μεταξύ της βίας που το κράτος διαιωνίζει μέσω των θεσμών του και των στόχων αυτής της βίας, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο δικαιωματιστής πρόεδρος της Χιλής, Γκαμπριέλ Μπορίτς, (κάτι αντίστοιχο σαν το πουλητάρι τον Τσίπρα) κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας υποσχέθηκε την μεταρρύθμιση του σώματος των καραμπινιέρων, κάτι που έτυχε θετικής υποδοχής από τους πολίτες, ως απάντηση στην απαξίωση του θεσμού, τόσο λόγω του ρόλου του κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας, αλλά και από τις σύγχρονες πολλαπλές υποθέσεις διαφθοράς και υπεξαίρεσης στις οποίες ενεπλάκη, καθώς κατι των αυθαιρεσιών κατά τη διάρκεια της κοινωνικής έκρηξης του 2019 που άφησαν πίσω νεκρούς, ακρωτηριασμένους και σοβαρά τραυματίες.

Από το 2019 μέχρι σήμερα, συνεχίζουν να υπάρχουν καταγγελίες για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των διεθνών πρωτοκόλλων για την παροχή ιατρικής βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε αντίξοες καταστάσεις. Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που εξακολουθούν να λαμβάνουν χώρα, διώκουν τόσο τους διαδηλωτές, συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων, όσο και τους εθελοντές υγείας που βοηθούν τα θύματα της καταστολής κατά τη διάρκεια των ημερών διαμαρτυρίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΛΑ ΝΕΑ !

-Η Βενεζουέλα θα βοηθήσει την Κούβα να χτίσει μια νέα βάση υπερδεξαμενόπλοιων μετά από φωτιά 

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα βοηθήσει την Κούβα να χτίσει την αυλή ενός νέου υπερταμαξιού στην πόλη Ματάντζας (δυτικά), μετά την πυρκαγιά που έπληξε την ακατέργαστη βάση αποθήκευσης στο νησί.

Υπουργός Πετρελαίου, Tareck [El Aissami]• επικοινωνία με τις αρχές πετρελαίου και ενέργειας της Κούβας για να ξεκινήσει ξανά ο σχεδιασμός της ανακατασκευής του ναυπηγείου υπερκολίων εκεί στο Matanzas, που θα είναι έργο ένωσης Κούβας και Βενεζουέλας, και h Επιτυχώς το Μεξικό και άλλοι επενδυτές προσθέτουν, πρόκειται να σχεδιάσουμε πού θα γινόταν και να ξεκινήσουμε την κατασκευή ενός νέου υπερδεξαμενόπλοιου», δήλωσε ο αρχηγός.

Επίσης, ο Μαδούρο δήλωσε ότι η Κούβα δεν είναι μόνη και επανέλαβε την υποστήριξή του στον Δήμαρχο των Αντιλλών, αναγνωρίζοντας το έργο της αντιπροσωπείας της Βενεζουέλας που συμμετείχε στη μάχη κατά της πυρκαγιάς στο Ματάντζας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε ποιον κόσμο μια 16χρονη είναι πολύ ανώριμη για να κάνει άμβλωση, 

αλλά αρκετά ώριμη για να γεννήσει και να μεγαλώσει ένα παιδί;»

«Ανώριμη» για να κάνει έκτρωση έκρινε 16χρονη δικαστήριο της Φλόριντα

18/8/2022

Δικαστήριο της Φλόριντα, αποφάσισε αρνητικά στο αίτημα 16χρονης να διακόψει την εγκυμοσύνη της, παρά τα επιχειρήματά της πως ως άνεργη δεν μπορεί να μεγαλώσει ένα παιδί και πως επιθυμεί να συνεχίσει τις σπουδές της.

«Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο διαπίστωσε ότι η προσφεύγουσα δεν είχε αποδείξει με σαφή και πειστικά στοιχεία ότι ήταν αρκετά ώριμη για να αποφασίσει εάν θα διακόψει την εγκυμοσύνη της», ανέφερε η απορριπτική απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου στο οποίο κατέφυγε το κορίτσι.

Προκειμένου ένας ανήλικος να κάνει έκτρωση στη Φλόριντα, πρέπει να παράσχει σε γιατρό γραπτή συγκατάθεση από γονέα ή νόμιμο κηδεμόνα. Η συγκεκριμένη έφηβη, εξήγησε ότι είναι «χωρίς γονείς», ζει με συγγενή της, και ο διορισμένος κηδεμόνας της «συμφωνεί με την απόφασή της».

Η απόφαση ξεσήκωσε σφοδρές αντιδράσεις με βουλευτίνες του Δημοκρατικού Κόμματος να κάνουν για μια ακόμα φορά λόγο για «πόλεμο εναντίον των γυναικών». Η βουλευτής Τζόις Μπίτι, από το Οχάιο, αναρωτήθηκε μέσω Twitter: «Σε ποιον κόσμο μια 16χρονη είναι πολύ ανώριμη για να κάνει άμβλωση, αλλά αρκετά ώριμη για να γεννήσει και να μεγαλώσει ένα παιδί;». Την Τζόις στηρίζουν και άλλες βουλευτίνες των Δημοκρατικών, όπως η Μπόνι Γουότσον Κόουλμαν από το Νιου Τζέρσι και Κάθριν Κλαρκ από τη Μασαχουσέτη.

Η απόφαση του δικαστηρίου έρχεται λιγότερο από δύο μήνες μετά την ιστορική όψη του Αμερικανικού Ανώτατου Δικαστηρίου, το οποίο στα τέλη Ιουνίου ακύρωσε τη συνταγματική κατοχύρωση του δικαιώματος στην άμβλωση που είχε θεσπιστεί το 1973 με την απόφαση «Roe v. Wade».

Έκτοτε, δώδεκα πολιτείες έχουν ήδη εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να απαγορεύσουν τις αμβλώσεις, τις περισσότερες φορές χωρίς εξαίρεση ακόμη και σε περιπτώσεις αιμομιξίας, βιασμού ή κινδύνου για την υγεία της μητέρας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημήτριος Γάκης

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ, ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΣΕ ΤΙ ΚΙΝΔΥΝΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΚΘΕΤΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;

#Από την περίοδο 2004-2010 που είχα την Διοικητική ευθύνη του Κέντρου Ειδικών Λοιμώξεων Βορείου Ελλάδος (Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ) είχα ενημερώσει εμπιστευτικά, κατ´ επανάληψιν , για την διογκούμενη απειλή εισαγόμενων νοσημάτων, που απειλούσαν με πρωτοεμφάνιση, επανεφάνιση , και επαύξηση μεταδοτικών νοσημάτων, μέσω της παράνομης μετανάστευσης.

#Η λοίμωξη με HIV και δή η πλήρης κλινική εκδήλωση της, το AIDS, αποτελεί τεράστιο πρόβλημα σε μεγάλη μερίδα, κυρίως των Αφρικανών μεταναστών (κυρίως ΚεντροΑφρικανών). Η έλλειψη των πανάκριβων φαρμάκων τους ωθεί σε μετανάστευση στην Ευρώπη, όπου η νομοθεσία απαγόρευε την επαναπροώθηση. Το κόστος θεραπείας εδώ, υπερβαίνει τις πολλές χιλιάδες ευρώ ετησίως. Τουλάχιστον ας ανιχνεύεται η θετικότητα, διότι οι «φιλάνθρωπες» ΜΗΚΥΟ, φέρνουν προσκόματα στον έλεγχο των διακινούμενων επικαλούμενες τα ανθρώπινα δικαιώματα !!!

#Η μεγαλύτερη απειλή, μακράν, είναι η ανθεκτική φυματίωση (λόγω ατελούς θεραπείας ). Έχουμε επανάκαμψη ενός ξεχασμένου εφιάλτη, φονιά της ανθρωπότητος με την μετανάστευση στην Ευρώπη.

#Επανεμφανίστηκαν κρούσματα Λέπρας. Αυτά αφορούν τους ίδιους τους μετανάστες. Δυστυχώς το εάν μεταδόθηκε ή όχι σε Έλληνες πολίτες μπορείς να το δείς μόνο μετά από πολλά χρόνια!

#Νόσοι ξεχασμένες όπως η ψώρα , που είναι υπερμεταδοτική , μπήκαν ξανά στο προσκήνιο (την τελευταία επιδημία την έζησα το 1979, ως γιατρός του 406 ΓΣΝ, από ένα κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων )

#Φορείς τύφου, ηπατίτιδος Α και Ε, μπορεί να μεταδώσουν την νόσο εάν δεν εντοπισθούν έγκαιρα.

#Εντερικές παρασιτώσεις που έχουν εξαφανιστεί εδώ και δεκαετίες από την χώρα μας μπορεί να επανακάμψουν

#Η Ελονοσία και ο ιός του Δυτικού Νείλου, και ο Δάγγειος επίσης. Εάν το συνδυάσουμε με την εγγενή ανικανότητα και χαλαρότητα στην έγκαιρη κουνουποκτονία , αποτελεί δυνητικό κίνδυνο να ξεσπάσουν επιδημίες.

#Ο εφιάλτης της πολιομυελίτιδος που επανέκαμψε στο Λονδίνο και μπορεί να συνδέεται με πρόσφυγες από Αφγανιστάν και Πακιστάν (ενδημεί η νόσος σε αυτές) και αποτελεί τεράστιο κίνδυνο για την χώρα. Προχωρούν σε επείγοντα εμβολιασμό 1.000.000 παιδιών , τάχιστα, φοβούμενοι κρούσματα. (Έχουμε ροή μεταναστών από τις παραπάνω χώρες και στην Ελλάδα.)

#Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα αποτελούν δυνητικό κίνδυνο και αφορούν άνδρες και γυναίκες που έρχονται σε επαφή με τον γηγενή πληθυσμό.

#Στις παραπάνω υγειονομικές απειλές προστίθεται το γεγονός του ανύπαρκτου ή ατελούς εμβολιασμού με τα παιδικά εμβόλια των μεταναστών. Τους καθοδηγούν να καταστρέφουν τα έγγραφα τους οι ΜΗΚΥΟ. Όμως λόγω της άρνησης πολλών Ελλήνων γονέων να εμβολιάσουν τα παιδιά τους εξ αιτίας του κλονισμού της εμπιστοσύνης που προκλήθηκε από την ΑΦΡΟΝΑ πολιτική εμβολιασμού της Κυβέρνησης για την Covid-19, τίθενται σε κίνδυνο και τα Ελληνόπαιδα. Πρόσφατα εμφανίστηκε επιδημία Ιλαράς σε Ευρωπαική χώρα! Είχα προειδοποιήσει ΕΓΚΑΙΡΑ, και όχι μόνον δεν εισακούστηκα αλλά διώχθηκα για εκφοβισμό!

#Θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά μέτρα όπως αυτά που λαμβάνει η Σαουδική Αραβία. Με ήλεγξαν εξωνυχιστικά προκειμένου να εισέλθω στην χώρα.Όχι μόνο με ακτινογραφία θώρακος, εξετάσεις αίματος και κοπράνων, ορολογικές εξετάσεις για HIV, Hep B, Hep A, Hep C κλπ αλλά και επίδεδα αντισωμάτων για όλες τις παιδικές ασθένειες (ιλαρα, ανεμευλογιά κλπ) Μέχρι και για την Ερυθρά με ήλεγξαν. Και όταν, γελώντας, τους είπα ότι είμαι άνδρας και δεν κινδυνεύω να κυφορήσω παιδί που να υποστεί συγγενή ερυθρά μου απήντησαν «αν δεν θέλετε θα σας εμβολιάσουμε , επιστρέφετε στην Πατρίδα σας! Φυσικά ήμουν άνοσος σε όλα.

#Δυστυχώς, οι πληροφορίες λένε ότι δεν επιδεικνύουμε την προσήκουσα επιμέλεια , στα ΚΥΤ, κάτω από την πίεση των ΜΗΚΥΟ και λόγω κακής οργάνωσης. Αντιμετωπίζουμε , μάλιστα, επικρίσεις από τις κεντροευρωπαικές χώρες, όπου , αργά ή γρήγορα καταλήγει το « εμπόρευμα» των δουλεμπορικών ΜΗΚΥΟ.

#Και το χειρότερο όλων. Υφίσταται απαγόρευση αναφοράς της εθνικότητος των κρουσμάτων ξεχασμένων ασθενειών , όπως προσφάτως των κρουσμάτων της ξεχασμένης Λέπρας…

#Το τελευταίο επιβεβαιώνει την υποψία ότι δεν πρόκειται περί απλής αμελείας των αρχών και των Κυβερνήσεων αλλά περί ΣΥΝΕΝΟΧΗΣ …

#Ας τα ακούσει αυτά το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που επέδειξε ιδεοληψία, άγνοια κινδύνου, τρομοκρατική διάθεση σε όποιον προειδοποιούσε για τον κίνδυνο, και πλήρη αδιαφορία για την προστασία των πολιτών.

#Ας τα ακούσει και η Κυβέρνηση διότι και αυτή ελεγχεται.

#ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΝΟΙΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΙΖΝΕΣ…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

Συνιστώσα Εμβολιασμένων Εξαρχείων

ΖΗΤΩ Η ΠΑΓΩΝΗ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ουκρανικό καθεστώς (που ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ πως υπάρχει ελληνική μειονότητα στην Ουκρανία, όπως και άλλες μειονότητες, καθώς αυτές καθυστερούν την ομογενοποίηση του ουκρανικού πληθυσμού προς ένα νέο απρόσωπο ναζιστικό ουκρανικό έθνος) στρέφει τα πυρά του προς την Δημοκρατία της Κριμαίας η οποία όμως ΔΕΧΕΤΑΙ πως υπάρχουν Έλληνες, πάνω από 80.000 και κατέχουν την τέταρτη θέση στον πληθυσμό της. Δεν έχει σημασία αν είμαι Έλληνας ή όχι. Απλά προτιμάω την αλήθεια. Αυτά!

Σχολιο.- άστο φίλε. Είναι πιο δημοκρατική από εμάς. Οι κάτοικοι που ζουν εκεί αποφάσισαν για το μέλλον τους στο γνωστό δημοψήφισμα της Κριμαίας το 2014. Μόνο κατεχόμενο δεν είναι. Ήθελε και την Κριμαία το ΝΑΤΟ τρομάρα τους. Πρέπει να έτσουξε πολύ για να την κυνηγάν ακόμα.

Σχολιο.- Μη συγκρίνετε την Λούτσα με την βούρτσα. Η Ροδόπη και η Κομοτηνή έχουν ανεξίτηλη ελληνική ιστορία και δεν υπήρξαν εκεί φασιστικές οργανώσεις να επιβάλλονται στις ελευθερίες του όποιου πολίτη. Ο καθένας είναι ελεύθερος να είναι αυτό που πιστεύει. Η Κριμαία όμως δέχτηκε έντονη φασιστική υποταγή με τις χειρότερες πρακτικές ενώ δεν έχει καμία ιδιαίτερη Ουκρανική ιστορία. Το καλύτερο όμως από όλα είναι πως ευτυχώς δεν θα αποκτήσει ποτέ νατοϊκή.

Σχολιο.- αυτό το “...άστο θα το δούμε!” που λες υπονοεί μια ευχή ΝΑΤΟποίησης της περιοχής. Αυτή η στάση δεν σε τιμάει καθόλου ούτε το μέλλον των παιδιών σου ούτε την δημοκρατία και ούτε ένα αρμονικά  μέλλον στον πλανήτη. Έχει καθαρά εξουσιαστικό χαρακτήρα με έναν αφέντη στον πλανήτη και δισεκατομμύρια δούλους. Θα πρέπει να σκέφτεσαι καλύτερα τι εύχεσαι.

Σχολιο.- Δεν θα ανοίξω ιδεολογική συζήτηση καθώς οι διαφορές Στάλιν με Πούτιν είναι τεράστιες. Προσπαθώ να είμαι όσο πιο αντικειμενικός και δίκαιος γίνεται. Το θεωρώ τελείως άδικο να θέλει το ΝΑΤΟ να επεκτείνεται ΠΑΝΤΟΥ. Δεν είμαι ο τύπος που θα υποστηρίξει μια πλευρά εξ' ολοκλήρου. Δεν θα ψάξω να βρω φθηνές δικαιολογίες για να υπερασπιστώ μονόπλευρα οποιαδήποτε πτυχή. Απόψεις υπάρχουν πολλές και λύσεις άλλες τόσες. Είναι όλες σεβαστές αρκεί να μην επεμβαίνουν στις ελευθερίες των ανθρώπων. Στην Ουκρανία η ελευθερία έχει πάει διακοπές εδώ και 15 χρόνια τουλάχιστον. Είναι τουλάχιστον μονόπλευρος και φανατικός όποιος δεν ενοχλείται γι'αυτό καθόλου.

Σχολιο.- Δώρισε ποτέ κανείς τη Θράκη στην Ελλάδα για την επέτειο της φιλίας της με την Τουρκία;;; Όπως έκανε η Ρωσία στην Ουκρανία το 1954… Ή μήπως έγινε στην Αθήνα κάποιο ναζιστικό πραξικόπημα, που έθεσε σε κίνδυνο τα δικαιώματα των μειονοτήτων της Θράκης;;; Όπως έγινε στην Ουκρανία το 2014… Μήπως πάλι η Τουρκία είχε κάποια στρατιωτική βάση στη Θράκη, που οι καkοί Ελληναράδες ήθελαν να δώσουν σε κάποιους άλλους;;; Προς αυτούς που δεν αναγνωρίζουν την ελευθερία του λαού και  το κριμαϊκό δημοψήφισμα το 2014 απευθύνομαι...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ειμαι 37 χρονών, ρε συ και δεν έχουμε ουτε πριμ, πως θα ζήσω!».
Περσινή συνέντευξη της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη, της αθλήτριας που τη μέρα δούλευε στο οικογενειακό τσιπουράδικο και έκανε προπόνηση λίγο μετά τα μεσάνυχτα και αφού είχε τελειώσει με το σέρβις και την καθαριότητα και σήμερα χάρισε στη χώρα της χρυσό μετάλλιο στο βάδην στα 35 χλμ.
- Αυτοί που πρέπει να ασχοληθούν μαζί σου σε πιο θεσμικό ρόλο;
-Δεν γνωρίζω για τί πράγμα μου μιλάς.
- Τίποτα;
--Τίποτα! Ούτε ο Δήμος, ούτε η Περιφέρεια, δεν υπάρχει καμία προσέγγιση.
- Ούτε σε επίπεδο επικοινωνίας;
-Εντάξει, στέλνουν καμία συγχαρητήρια επιστολή στην εφημερίδα, παίρνουν κανένα τηλέφωνο τρεις μέρες μετά να πουν ένα μπράβο, αυτό. Τώρα που έκανα το Πανελλήνιο ρεκόρ με πήρε ο Δήμαρχος της πόλης, Μπορεί τόσα χρόνια να μην μιλούσα, επειδή όμως τώρα οδεύω προς το τέλος του πρωταθλητισμού, δεν μπορώ να μην μιλάω άλλο. Και δεν κέρδισα και τίποτα τόσα χρόνια με τον να μην μιλάω. Περιμένουμε από τον Υπουργό να αλλάξει ο νόμος και να μπαίνουν στα στρατιωτικά σώματα οι οκτώ πρώτοι Ολυμπιονίκες.
- Ναι, τώρα μπαίνουν οι τρεις πρώτοι, όσοι έχουν κερδίσει μετάλλιο. Παλιά ήταν οι οκτώ πρώτοι Ολυμπιονίκες.
-Ακριβώς! Είμαι 37 χρονών, ρε συ. Τι θα κάνω αύριο-μεθαύριο; Στα 39 μου θα σταματήσω και δεν έχω επάγγελμα, είμαι ανεπάγγελτη. Πώς θα ζήσω; Είναι καθαρά βιοποριστικό το θέμα. Δεν είναι μόνο η τιμή. Εγώ μέχρι τώρα έχω προσφέρει αυτά που έχω προσφέρει. Λίγα-πολλά, αυτά μπορούσα να κάνω, όμως ήμουν εκεί όποτε με ζητούσε η Εθνική ομάδα. Τι κέρδισα εγώ από όλο αυτό; Και πώς θα ζήσω μετά;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πουτιν ο ιμπεριαλιστης
Το μεγαλύτερο δεξαμενόπλοιο στον κόσμο με 700 χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου αξίας 70 εκατομμυρίων δολαρίων έφτασε στην Κούβα. Αυτό είναι ένα πρώτο δώρο από τη ιμπεριαλιστική Ρωσία  στο προτεκτοράτο της, την Κούβα, η οποία υπέφερε από τη ζημιά στο διυλιστήριο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από τον, όχι και τόσο μακρινό, Γενάρη του 2021
ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΜΑΣΤΕ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ
Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας
Συνιστώσα Εμβολιασμένων Εξαρχείων
ΖΗΤΩ Η ΠΑΓΩΝΗ
Σχολιο.- Δυο πράγματα δεν έχουν όρια, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεια, αλλά για το πρώτο δεν είμαι κ τόσο σίγουρος.
Άλμπερτ Αϊνστάιν



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Βιολογικής Έρευνας καθ. Shmuel Shapira.
Οι επιστήμονες και οι γιατροί σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις καταστροφικές συνέπειες των ενέσεων για τον COVID-19.
Ο Ισραηλινός καθηγητής Shmuel Shapira,MD, MPH, υπηρέτησε ως γενικός διευθυντής του Ισραηλινού Ινστιτούτου Βιολογικής Έρευνας ("IIBR") μεταξύ 2013 και 2021, όπου προσπάθησε να αναπτύξει ένα ισραηλινό εμβόλιο κατά του COVID-19, ώστε η χώρα να μην εξαρτώνται από τις λήψεις της αμερικανικής Pfizer.
Ο Dr. Shapira είναι επίσης ο ιδρυτής και επικεφαλής του Τμήματος Στρατιωτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Εβραϊκού Πανεπιστημίου και του Ιατρικού Σώματος IDF. Επιπλέον, είναι Ανώτερος Ερευνητής στο Διεθνές Ινστιτούτο Αντιτρομοκρατίας (ICT) στο Πανεπιστήμιο Reichman στο Ισραήλ.
ΟDr. Shapira ήταν προηγουμένως αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ιατρικού Οργανισμού Hadassah και διευθυντής της Σχολής Δημόσιας Υγείας Hadassah στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο.
Ο καθηγητής Shapira χρησιμοποίησε το Twitter την περασμένη εβδομάδα για να ανακοινώσει ότι «είχε υποστεί σοβαρή σωματική βλάβη μετά το τρίτο του εμβόλιο Pfizer»και ότι «τα κρούσματα ευλογιάς που ήταν σπάνια για χρόνια –τα τελευταία χρόνια καταγράφηκε μία περίπτωση στο Ισραήλ. Τώρα είναι πλέον καλά τεκμηριωμένο ότι τα εμβόλια mRNA επηρεάζουν το φυσικό ανοσοποιητικό σύστημα. Και το ξέσπασμα ευλογιάς των πιθήκων μετά από μαζικό εμβολιασμό για τον Covid, δεν είναι τυχαίο».
Το Twitter τον λογόκρινε και τον ανάγκασε να αφαιρέσει αυτά τα tweets. Ο καθηγητής λογοκρίνεται αλλά δεν σιωπά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θάνατος ή παρενέργεια από εμβόλιο σέ υποχρεωτικό τητα είναι έγκλημα. Μήν το αποδέχεσαι άπραγος σαν ηλίθιος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στοιχεία Euromomo (από Ευρώπη): απο 29, το 2020, 770 θάνατοι παιδιών έως 14 ετών τις πρώτες 31 εβδομάδες του '22!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Σας είπαν στην αρχή ότι ο Γιόκας ναϊντίν προερχεται από παγκολίνους και νυχτερίδες, λες και οι σχιστομάτηδες δεν τρώνε τέτοιες μ@λ@κι€ς εδώ και χρόνια. Δεν πονηρευτήκατε τότε, οκ!
-Μετά προσπάθησαν με τόσο ζήλο και με τόση μανία να μπολιάσουν όλο τον πλανήτη. Αν ανατρέξετε στην ιστορία , δεν νομίζω να υπήρξε ποτέ τέτοια λύσσα σε καμμία πλανδημία. Παλι δεν πονηρευτήκατε, ούτε τότε.
-Έδωσαν ένα σκασμό λεφτά στα Μ.Μ.Εξαπάτησης να σας τρομοκρατούν για τον θανατηφόρο Γιόκα ναϊντίν. Οπότε αφού θα νιώθατε φόβο, θα πηγαίνατε μόνοι σας να μπολιαστείτε. Ούτε τότε δεν σας μπήκαν υποψίες.
-Δεν νομίζω να ξέχασε κάνεις τον Σπύρο να μας λέει να πλένουμε σχολαστικά τα χεράκια μας, όχι φιλιά και αγκαλιές και να μένουμε σπίτι. Αλήθεια, πόσα πήρε ο Σπύρος για το κήρυγμα??
-Σας είπαν ότι αν κάνετε το 1ο θα επιστρέψετε στην κανονικότητα, μετά το ίδιο σας είπαν για το 2ο, το 3ο και τώρα τον Σεπτέμβριο θα αρχίσουν το ίδιο τροπάριο για το 4ο, το 5ο το "επίκαιρο", κάθε χρόνο, όσα θέλουν...
-Σας είπαν για το τείχος ανοσίας αν το κάνει μεγάλο ποσοστό. Ειδαμε και τις χώρες που είχαν 90% μπολιασμενων όπως Ισραήλ, Αγγλία και άλλες..
-Σας είπαν τη λέξη κρούσμα και ασυμπτωματικός που αν ρωτήσεις έναν πραγματικό επιστήμονα, ίσως ξεκαρδιστεί από τα γέλια
-Σας είπαν ότι δεν θα αρρωστήσει αυτός που το έκανε ή αν αρρωστήσει θα το περάσει ελαφρά.
-Σας είπαν ότι δεν θα μπαίνουν μπολιασμενοι στις ΜΕΘ 
-Σας είπαν ότι δεν θα πεθαίνουν .
-Σας είπαν ότι ανέβαιναν τα "κρούσματα"
-Σας είπαν ότι τα σελφ τεστ,τα ράπιντ τεστ και τα μοριακά, ανιχνεύουν τον Γιόκα και είναι αξιόπιστα...
-Σας είπαν ότι οι θάνατοι που καταμετρούσαν από την αρχή της Πλανδημίας ήταν από τον Γιόκα, ενώ οι άνθρωποι είχαν πεθάνει από καρκίνους, εγκεφαλικά ή καρδιά και άλλα υποκείμενα νοσήματα.
-Έδωσαν Γκιγκαμπάϊτ στους νέους για να τους πείσουν να το κάνουν και μετά τους έδωσαν και χρήματα. Πάλι όμως δεν σας έβαλε σε σκέψεις η δωροδοκία του Ζαβού.
-Ούτε όταν ψήφισαν το ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ των "ειδικών" ,ούτε τότε δεν υποψιαστήκατε τίποτα..
-Μετά, αφού πρώτα είχαν κάνει ήρωες τους υγειονομικούς και τους χειροκρότησαν από τα μπαλκόνια για την προσφορά τους στην αντιμετώπιση της Πλανδημίας,ήρθε ο καιρός των απειλών για να μπολιαστούν όλοι υποχρεωτικά. Αλλιως θα έχαναν την δουλειά τους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
22 χιλιάδες υγειονομικοί περίπου μπήκαν σε αναστολή εν μέσω φονικού Γιόκα...
Ούτε και τότε δεν καταλάβατε...
-Διώχνοντας τους υγειονομικούς από τις θέσεις τους, οι άνθρωποι πηγαίνοντας στα νοσοκομεία δεν έβρισκαν γιατρούς και νοσηλευτές για να εξυπηρετηθούν .
-Βάζοντας τους σε αναστολή,επιβάρυναν τους υπόλοιπους με περισσότερες εφημερίες,ώσπου κάποιοι γιατροί και διευθυντές τμημάτων να φτάσουν σε σημείο εξάντλησης, μέχρι και παραιτήσεων...
Ούτε και τότε καταλάβατε, γιατί τόσο μίσος για τους υγειονομικούς που δεν μπολιαστηκαν!
-Έφτασαν σε σημείο να συλλαμβάνουν υγειονομικούς που διαδήλωναν ειρηνικά στους δρόμους... ούτε τότε αναρωτηθηκατε ...
-Όταν μας έδειχναν οι πολιτικοί και κάποιοι επώνυμοι φωτογραφίες και βίντεο από τα μπράτσα τους την ώρα που έκαναν το μπολι, πάλι δεν σας έκανε εντύπωση η διαφήμιση του μπολιασματος...
-Ούτε όταν αποφασισε το ΣΤΕ και επίσημα ότι το πρόστιμο στους άνω των 60 δεν είναι αντισυνταγματικό... πάλι δεν μπήκατε σε υποψίες
-Ούτε το ότι οι αμπόλιαστοι πήγαιναν στις δουλειές τους με 2 ράπιντ την εβδομάδα και μετά το έκαναν ένα την εβδομάδα, γιατί θα είχαμε τουρίστες.
-Ούτε το ότι οι τουρίστες δεν θα μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντινα αν νοσούν,εσύ όμως αν νοσείς θα κάθεσαι σπίτι 5 μέρες.
-Ούτε σας έχει κάνει εντύπωση ότι οι ιοί το καλοκαίρι εξαφανίζονται με τους τουρίστες και επανέρχονται όταν αυτοί φύγουν.
-Ούτε σας έχει κάνει εντύπωση ότι άμα είσαι όρθιος ή καθιστός έχει προτιμήσεις ο Γιόκας
-Όπως έχει και με την ώρα που σου απαγόρευαν να κυκλοφορείς.
-Όπως έχει και με τις μάσκες,που τις τρέμει ο Γιόκας, ενώ σου έλεγαν βάλε μάσκα-είναι καλή, βγάλε μάσκα αν είσαι υγιής...μας είχαν τρελάνει.. Μέχρι και μάσκες πάπιας σας φόρεσαν και φίλτρα του γαλλικού καφέ...
-Ούτε στα σχολεία που ανοιγοκλείναν τα παράθυρα τον χειμώνα, ενώ στα μπουζούκια ο Γιόκας δεν γουστάρει να πάει.
-Στα λεωφορεία και στο μετρό όλα οκ, ο ένας πάνω στον άλλο, αλλά κλείστε τη μουσική που μεταδίδει τον Γιόκα...
-Στα γήπεδα σωριάζονται αθλητές, στα σπίτια βρίσκονται νεκροί σωρηδόν, παντού καταρρέουν άνθρωποι... ούτε η αύξηση του θανατικου σας έχει βάλει σε σκέψεις...
-Αυτοάνοσα, καρκίνοι, αποβολές, μυοκαρδιτιδες κι ένα σωρό άλλες παρενέργειες γύρω σας στους τρυπημενους... όχι, δεν συνδέονται, σας λένε...
Η Κίτρινη Κάρτα καταγραφής παρενεργειών είναι δυσεύρετη...την αποφεύγουν όπως ο δ@@λος το λιβάνι...δεν αναρωτιεστε...
-Μετά από όλα αυτά, αφού δεν έχετε ερωτήματα, εγώ ένα θα σας πω: Νίπτω τας χείρας μου
Θα έπρεπε ήδη να τους κυνηγάτε που σας έκαναν τόσο κακό ..ψυχικό και σωματικό.
Που σας έταξαν ελευθερία και σας κοροϊδεύουν ακόμα.
Που έβαλαν τους ειδικούς τηλεμαϊντανους να σας κάνουν τρομολάγνους και να περιμένετε ότι αυτό θα τελειώσει..
Ξέρετε πότε θα τελειώσει??
Όταν επιτέλους καταλάβετε, ότι όλα ήταν ένα καλοστημένο σχέδιο και όλοι εμείς ένα παγκόσμιο πείραμά τους...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αμερικανικός πολεμικός εξοπλισμός στην Αλεξανδρούπολη.
Κοντεύει να βουλιάξει το λιμάνι και σε κανένα κοινοβουλευτικό «αντιπολιτευτικό» κόμμα δεν έχει ανοίξει ρουθούνι. Εκεί στην ενσωματωμένη «αριστερά», ούτε για τους τύπους βρε σύντροφοι; Ή μήπως δεν δαγκώνουμε το χέρι που μας φροντίζει;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Great Reset προτείνει συστηματική λογοκρισία και με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης
ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ
Δεν τους φτάνουν τα πετσο- μπουκωμενα ΜΜΕ και η συστηματική προπαγάνδα τους, με απόκρυψη κάθε διαφορετικής άποψης αλλά και των διεθνών ειδήσεων με τις αντιδράσεις των Ευρωπαϊκών και άλλων λαών.
Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ εισηγείται προληπτική λογοκρισία στην αντίθετη άποψη από το εκάστοτε αφήγημα.
Χωρίς θεσμικό ρόλο καπελωνει τις κυβερνήσεις και παρεμβαίνει στο πολίτευμα και στις Συνταγματικές Ελευθερίες των πολιτών.
Και η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου: γιατί δεν ασχολείται με το αντικείμενο του, δηλαδή τους οικονομικούς δείκτες της φτώχειας, της επισιτιστικής κρίσης, της ενεργειακής ένδειας, της ύφεσης και παρεμβαίνει στο πολίτευμα των κρατών?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η διόγκωση μιας είδησης είναι μια τεχνική αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης αλλά και εξάρτησης από την είδηση και κατ' επέκταση από τα ΜΜΕ.
Όταν ακούς κάθε μέρα ποιός σκότωσε ποιά το αποτέλεσμα είναι να φοβάσαι, να ξεχνάς τα μείζονος σημασίας θέματα όπως εργασία, νοσοκομειακή περίθαλψη, παιδεία και πάνω απ' όλα ελευθερία!
Είναι σίγουρο ότι οι άντρες είναι εκατομμύρια και κάποιοι από αυτούς είναι βίαιοι έως και δολοφόνοι.
Κάποιοι όμως...
Το θέμα είναι η πρόληψη, η ενημέρωση κι απ' εκεί και πέρα κανένας δεν μπορεί να ζει με φρουρά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για την υπόθεση των υποσιτισμένων αγελάδων: Παραμύθια με δράκους και άλλες ιστορίες
17.08.2022 - 05:25
Με αφορμή δύο φωτογραφίες στο inbox μιας κυρίας (Τσάνταλη, που βγάζει το ούζο) της αθηναϊκής ελίτ και μια μήνυση από ανθρώπους που βρίσκονται εκατοντάδες χιλιόμετρα (από διάφορες «οικολογικές» φαιοπράσινες ΜΚΟ) μακριά και ανίδεοι για το τι πραγματικά ισχυρίζονται, οργίασαν οι δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο.
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η μεταχείριση του κτηνοτρόφου από το Ζερβοχώρι του Δήμου Σουλίου (Παραμυθιάς) Νομού Θεσπρωτίας από τα ΜΜΕ και των «δικαστών» του διαδικτύου. Το θέμα της δήθεν κακοποίησης από τη μεριά του κτηνοτρόφου των ζώων από τα οποία κρέμεται η επιβίωση η δική του και της οικογένειάς του, ξεπερνά κάθε φαντασία ή στην προκειμένη περίπτωση βγαίνει κατευθείαν από τον περιπετειώδη κόσμο των παραμυθιών, όπου ο «κακός δράκος» βασανίζει τα ζωάκια που σώζονται από την αυτοθυσία κάποιων καλών και ενσυνείδητων φαιοπράσινων πολιτών του καθεστώτος.
Όχι, δεν είναι ένα αθώο παραμυθάκι. Με αφορμή δύο φωτογραφίες στο inbox μιας κυρίας της αθηναϊκής ελίτ και μια μήνυση από ανθρώπους που βρίσκονται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά και ανίδεοι για το τι πραγματικά ισχυρίζονται, οργίασαν οι δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο.
«Σκελετωμένες αγελάδες πεθαίνουν σε μονάδα στη Θεσπρωτία», «Σε τραγικές συνθήκες ζει ένα κοπάδι από αγελάδες σε χωριό της Παραμυθιάς», «Ένα ολόκληρο χωριό βρωμάει ψοφίμι», κάποιες από τις αναρτήσεις οι οποίες αναπαράχθηκαν άκριτα από σοβαρές δημοσιογραφικές ιστοσελίδες, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά τα τάρταρα που βρίσκεται η ελληνική δημοσιογραφία που έχει πάρει διαζύγιο από αυτό που λέγεται δημοσιογραφική έρευνα και αποκάλυψη της αλήθειας.
Απειλές από μεγάλα δικηγορικά γραφεία και πάλι από την Αθήνα και παρεμβάσεις για ποινές στον «ασυνείδητο» κτηνοτρόφο. Είχανε βρει λέει οι καλοί άνθρωποι και χώρο για να πάρουν και να περιποιηθούν αυτοί, τα ζώα από τον κακό κτηνοτρόφο. Ο παραλογισμός χτυπάει κυριολεκτικά κόκκινο.
Η αλήθεια; Ο κτηνοτρόφος έχει στην κατοχή του 42 βοοειδή κρεοπαραγωγής εκτατικής εκμετάλλευσης (πράγμα που τον κατατάσσει στην κατηγορία των μικρών κτηνοτρόφων), όλα εν ζωή, με τα 38 από αυτά σε άριστη κατάσταση και τέσσερα ζώα άρρωστα και αδύναμα ! Έτσι βεβαιώνει ο έλεγχος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας που διενεργήθηκε. Τα οποία 4 ζώα ο κτηνοτρόφος τα έχει ξεχωρίσει από το κοπάδι, τα τρέφει και τα φροντίζει και τους δίνει τα φάρμακα τους, και δεν τα έχει αφήσει νηστικά να ψοφήσουν, όπως γράφει η Τσάνταλι, που και όλη η περιοχή της μύριζε ψοφίμι της σουργέλας της Τσάνταλη με τα ευαίσθητα ρουθουνάκια, Τελικά άνθρακας ο θησαυρός, αλλά αυτός ο μικρός κτηνοτρόφος αφού στοχοποιήθηκε από αυτόκλητους υπερασπιστές των δικαιωμάτων των ζώων αλλά καταπατητές των δικαιωμάτων των ανθρώπων, τελικά καταλήγει στον εισαγγελέα για να απολογηθεί για το κακούργημα κακοποίησης ζώων (αυτών των τεσσάρων στο σύνολο του κοπαδιού λες και είχε προσωπικά μαζί τους) και αφήνεται μεν ελεύθερος αλλά με περιοριστικούς όρους μέχρι να γίνει η δίκη.
Έτσι για πρώτη φορά και εν μέσω μια βαριάς κρίσης της κτηνοτροφικής παραγωγής της χώρας, που βάζει σε αμφιβολία την οικονομική επιβίωση χιλιάδων κτηνοτροφικών μονάδων λόγο της εκτίναξης του κόστους παραγωγής, έχουμε υπόδικο έναν κτηνοτρόφο για … «κακοποίηση των ζώων του» ! Έναν κτηνοτρόφο που όλοι οι χωριανοί του τον ξέρουν σαν έναν αξιοπρεπέστατο βιοπαλαιστή που προσπαθεί νυχθημερών να ζήσει την οικογένειά του. Αλίμονο αν το παράδειγμα επεκταθεί και σε άλλα σημεία της ελληνικής υπαίθρου όπου σύμφωνα με ανακοινώσεις των κτηνοτρόφων υπάρχει μεγάλο και εντεινόμενο πρόβλημα υποσιτισμού των ζώων τους. Θα χαρακτηριστούν όλοι τους κακούργοι.
Στη βάση αυτού του παράδοξου γεγονότος βρίσκεται το τεράστιο χάσμα που χωρίζει πλέον την αστική κοινωνία από την ύπαιθρο χώρα. Είναι αδύνατο για τον σημερινό αλλοτριωμένο άνθρωπο των πόλεων να συνειδητοποιήσει τη φύση και τις ιδιαιτερότητες της κτηνοτροφικής παραγωγής, την έννοια του οικογενειακού αγροτικού μόχθου, τον τρόπο ζωής και επιβίωσης στον αγροτικό χώρο και ακόμη πιο δύσκολο να διαφοροποιήσει την εντατική και εκσυγχρονισμένη κτηνοτροφία από την παραδοσιακή κτηνοτροφία που βρίσκεται εκτός εμπορικών κυκλωμάτων. Αυτή που μπορεί ο καθένας να συναντήσει στις περιηγήσεις του στην ύπαιθρο. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ ενός ιδιοκτήτη ζώου συντροφιάς που έχει μια συναισθηματική σχέση με το ζώο του και ενός μικρού κτηνοτρόφου που έχει μια βιωματική σχέση με τα ζώα που εκτρέφει.
Είναι λοιπόν ασυγκρίτως πιο πιθανό να συναντήσουμε κακοποιήσεις ζώων όχι στην μικρής κλίμακας εκτατική κτηνοτροφική παραγωγή αλλά αντίθετα στις μεγάλες βιομηχανοποιημένες κτηνοτροφικές μονάδες, όπου τα ζώα αποτελούν τα απόλυτα εξαρτήματα παραγωγής κεφαλαιοκρατικών κερδών. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι όλα τα διατροφικά σκάνδαλα που έχουν ιστορικά προκύψει, γεννήθηκαν και θέριεψαν στις μεγάλες βιομηχανικές βοριοευρωπαϊκες κτηνοτροφικές μονάδες και εντός του δαιδαλώδους αγροτοβιομηχανικού διατροφικού συμπλέγματος που επικαθορίζεται από κολοσσιαίες διεθνοποιημένες και χρηματοποιημένες εταιρίες.
Αυτός είναι και ο «δράκος» που κάποιοι κάνουν ότι δεν τον βλέπουν την ίδια στιγμή που βάζουν στο μικροσκόπιο μικρούς βιοπαλαιστές. Αυτόν τον «δράκο» όμως, μπορεί να τον αντιπαλέψει μόνο η οργανωμένη μικρής κλίμακα, τοπική παραγωγή επωνύμων διατροφικών προϊόντων. Αυτών που σε αφθονία μπορεί να προσφέρει η ελληνική ύπαιθρο. Προϊόντα που δεν θα διαγράφουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να φτάσουν στο τραπέζι μας. Και όμως. Ο ελληνικός πρωτογενής αγροτικός τομέας, σταθερά υποβαθμίζεται και ρημάζει κάτω από τις συγκεκριμένες πολιτικές που συστηματικά και διαχρονικά αυξάνουν τις εισαγωγές των βασικών διατροφικών προϊοντων, υποβαθμίζουν την κτηνοτροφική και αγροτική παραγωγή του τόπου και αλυσοδένουν την χώρα όλο και περισσότερο στην «αυλή του κάστρου που μένει ο δράκος».
Αλλά αυτό είναι ένα άλλο «παραμύθι».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και ξαφνικά όλα τα ποτάμια τής Ευρώπης έπεσε η στάθμη κατά 2μετρα. 
Αυτή η κλιματική αλλαγή κλείνει τα φράγματα στο πιτσ φυτίλι βρε παιδί μου 
Σχολιο.- Ξαφνικίτιδα και τα ποτάμια



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 18 Αυγούστου 1944, μια μέρα μετά από το Μπλόκο της Κοκκινιάς, οι ταγματαλήτες έπιασαν και εκτέλεσαν τον θρυλικό 18χρονο μαχητή της ΟΠΛΑ Πειραιά, Στέλιο Σπανό (Καρδάρα).
Μαθαίνοντας τη θλιβερή είδηση, ο εαμίτης Μιχάλης Γενίτσαρης έγραψε ένα συγκλονιστικό τραγούδι, που το πρωτόπαιξε δημοσίως λίγες βδομάδες μετά στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στην Κοκκινιά. Που ελεγχόταν, πλέον, πλήρως από το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, αν και δεν είχαν αποχωρήσει ακόμη οι Γερμανοί από την Πρωτεύουσα.
Κι όπως αφηγούνταν ο συνθέτης, ακούγοντάς το, όλος ο κόσμος έκλαιγε.
https://www.youtube.com/watch?v=k8BunMqs9Dc
σχολιο.- Ο Στέλιος Καρδάρας ήταν ξακουστός σαλταδόρος.Κατά πάσα πιθανότητα και το τραγούδι του Γενίτσαρη "ο Σαλταδόρος" , είχε ως κίνητρο τα κατορθώματά του Καρδάρα.
Ο Καρδάρας πήρε μέρος επίσης στη "μάχη της Κοκκινιάς" ,στη συνοικία του Αη Γιάννη του Χρυσοστόμου,στις 7 του Μάρτη του '44 έφαγε πολλούς ταγματαλητες,με τρεις χειροβομβίδες...
(Από το βιβλίο του Δημήτρη Λιάτσου το "Μπλόκο της Κοκκινιάς").



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ξημέρωμα της Κυριακής 7 Αυγούστου 2022, στα Ανώγεια έγινε ένας βιασμός γυναίκας που είχε επισκεφτεί το χωριό μαζί με τον σύντροφό της, κατά τη διάρκεια του γνωστού αντιφασιστικού φεστιβάλ. Βρεθήκαμε έξω απο τα δικαστήρια του Ρεθύμνου. 
Ο βιαστής πήρε αναβολή για να απολογηθεί την Τετάρτη κι εμείς δεν χάσαμε χρόνο να οργανώσουμε τη δεύτερη παρέμβασή μας και να ανακοινώσουμε το κάλεσμά μας. Την Τετάρτη 10 Αυγούστου, στις 9 το πρωί, βρεθήκαμε έξω από τα δικαστήρια του Ρεθύμνου.
Η δικηγόρος του βιαστή προσπάθησε να μας προσεγγίσει και να μας πει ότι τάχα τα στοιχεία της δικογραφίας είναι ατράνταχτα και ότι αυτός θα αθωωθεί.
Μετά την παρέμβαση τους στα δικαστήρια κάνανε πορεία στη πόλη όπου υπήρξε  ένθερμη υποδοχή από τον άσχετο κόσμο του Ρεθύμνου που καθόταν στα καφενεία και δεν ήξερε την υπόθεση. Και φωνάζανε αντισεξιστικά και αντιπατριαρσικά συνθήματα όπως «βιαστές είναι όλοι οι άντρες».
Ως ΦΑΗ (Φεμινιστική Αλληλεγγύη Ηρακλείου) όσα γράψαμε και όσα κάναμε ήταν για να βοηθήσουν την αδερφή μας να πάρει μια μικρή ανάσα και να προφυλακιστεί ο βιαστής. Μετά από 10 μέρες, βασικές αυτοοργανωμένες συλλογικότητες, που συμμετείχαν στο φεστιβάλ και βρισκόταν στα Ανώγεια την ημέρα του βιασμού, έχουν σιωπήσει εκκωφαντικά κι έχουν απουσιάσει από την δράση στήριξης στην επιζήσασα.
Αυτό που καταλαβαίνουμε, όπως και όλος ο κόσμος, είναι ότι υπάρχει κάτι που δεν είναι καθόλου καλό.
Σχολιο.- Η σιωπή των πολιτικών συλλογικοτήτων, παρατηρείται σε πολλές τέτοιες περιπτώσεις, ιδιαίτερα δε όταν ο κακοποιητής είναι αναρχικός "σύντροφος".
Σχολιο.- Μετά το άθλιο περιστατικό βιασμού στ Ανώγεια, πάρθηκαν θέσεις και βγήκαν ανακοινώσεις από τους διοργανωτές του φεστιβάλ, τον Τηγανίτη που συμμετείχε σε αυτό αλλά και από μεμονωμένα άτομα συντρόφισσες/ους στα σόσιαλ. Δεν έγιναν όμως στους χρόνους και με τον τρόπο που επιθυμούσε κάποιο πρόσωπο ή κάποια πρόσωπα, τέλος πάντων, στην ΦΑΗ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια διασπαστική και εκβιαστική ανακοίνωση που μας προβλημάτισε όλ@, ακόμη και ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στην συλλογικότητα.
Υπάρχει πρόβλημα ιεράρχησης των θεμάτων και μαζικότητας στο Ηράκλειο και αυτά είναι θέματα που απασχολούν και πρέπει να συζητηθούν απ το ίδιο το κίνημα. Από εκεί μέχρι του σημείου να σπιλώνονται συνειδήσεις μαζικά, υπάρχει ένα χάσμα.
Η παρούσα ανακοίνωση της ΦΑΗ (και πρπάντως η αφίσας της που γράφει «ο βιαστής είσαι εσύ)  προσπαθεί στο τέλος της να φανεί ενωτική. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αν δεν σταθεί η ίδια σε έναν ειλικρίνη διάλογο με το τοπικό κίνημα. Εκτός των σοσιαλ.
Και κλείνοντας, δεν εκφράζω κανέναν παρα μόνο τον εαυτό μου. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να μου λέει ότι συγκαλύπτω επειδή κάνει επίδειξη δύναμης. Δεν επιτρέπω σε καμία συντρόφισσα να με αποκαλεί κακοποιητή ή βιαστή, θεωρώντας ότι οποίος έχει φαλλό, έχει κατά κανόνα και τους παραπάνω ρόλους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΕΝΑ "ΣΛΑΒΑ ΟΥΚΡΑΪΝΑ"! 
Εθνικός ήρωας είναι ο Στεπάν Μπαντέρα για το νεοφασιστικό καθεστώς της Ουκρανίας, που τον τιμά με πλήθος αγαλμάτων και μνημείων, ονοματοδοσίες δρόμων και πλατειών, εκδηλώσεις κ.λπ. κ.λπ.
Συνεργάτες των ναζί κατακτητών κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Μπαντέρα και ο Ουκρανικός Επαναστατικός Στρατός, του οποίου ήταν επικεφαλής, εκτός από σφαγές κομμουνιστών, ρωσόφωνων, Τσιγγάνων και Εβραίων, ήταν υπεύθυνοι και για τη σφαγή περίπου 130.000 μελών της πολωνικής μειονότητας σε 150 πόλεις και χωριά της δυτικής Ουκρανίας. 
Για την ιστορία, ας αναφέρουμε ότι ο ναζί αρχιδολοφόνος κατέφυγε μετά τον πόλεμο στη Δυτική Γερμανία, η οποία του εξασφάλισε άσυλο με τη μέριμνα και των Αμερικανών, προκειμένου να υπονομεύει την ΕΣΣΔ. Εκεί, το 1959, τον εντόπισε και τον εκτέλεσε κομάντο της Κα Γκε Μπε. 
Η Πολωνία, που 'χει ανακηρύξει την 11η Ιουλίου μέρα μνήμης για τα θύματα του ναζί δολοφόνου, απαιτεί από την ουκρανική κυβέρνηση του Ζελένσκι να αναγνωρίσει το μαζικό αυτό έγκλημα. Κάτι που οι Ουκρανοί νεοφασίστες, φυσικά, αρνούνται να κάνουν, αν και δεν τολμάνε να το αμφισβητήσουν.
Έλα! Πάμε ξανά ένα "σλάβα Ουκράινα!". Όλοι μαζί, ρε!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόλις είδα διαφήμιση της Πειραιώς για διακοπές με πιστωτική, κάτι μου θυμίζει αυτό,άντε να φιληθούμε ,να ευχηθούμε καλό "μνημόνιο "αδελφοί !!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία - Κούβα 
«Το μεγαλύτερο πετρελαιοφόρο στον κόσμο κατευθύνεται προς την Κούβα με περισσότερα από 700.000 βαρέλια αργού πετρελαίου. Είναι δώρο της Ρωσίας στον κουβανικό λαό μετά την καταστροφή που προκλήθηκε από την πυρκαγιά στις 5 Αυγούστου στο Matanzas, η αποστολή έχει αξία 70 εκατομμυρίων δολαρίων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 18/8/2022  -  15.00 μ.μ.
- Την ίδια ώρα που οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν τεράστιες απώλειες σε έμψυχο δυναμικό και στρατιωτικό υλικό στα πεδία των μαχών, η τακτική που ακολουθούν δείχνει με όλους τους δυνατούς τρόπους, ότι η υπεράσπιση του ουκρανικού λαού είναι το τελευταίο πράγμα στον κατάλογο των καθηκόντων τους (εάν συμπεριλαμβάνεται, κιόλας, σε αυτόν). Οι βομβαρδισμοί κατοικημένων περιοχών στο Ντονμπάς και τις απελευθερωμένες περιοχές της ΝΑ Ουκρανίας, αλλά πολύ περισσότερο η επιμονή στο βομβαρδισμό του Ατομικού Ηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) του Ζαπορόζιε, στην πόλη Ενεργκοντάρ, κάθε μέρα και με μεγαλύτερη ένταση, δείχνει ότι το χουντικό καθεστώς του Κιέβου, με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των δυτικών «αφεντικών» του, είναι ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ για την ασφάλεια όχι μόνο των Ουκρανών, αλλά και όλων των Ευρωπαίων (τουλάχιστον) πολιτών. Και η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ του είναι πλέον ζητούμενο ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ της ευρωπαϊκής ηπείρου και του πλανήτη ολόκληρου!...
- Και μετά από αυτή τη... «λυρική παρέκβαση», ας περάσουμε στις τρέχουσες ειδήσεις:
- Νωρίς το πρωί ανακοινώθηκε ο θάνατος άλλης μίας άμαχης γυναίκας από ουκρανικά πυρά στην πόλη του Ντονιέτσκ.
- Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι το καθεστώς του Κιέβου ετοιμάζει προβοκάτσια στον ΑΗΣ του Ζαπορόζιε ακριβώς κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στην Ουκρανία και ενόψει της προετοιμασίας της επίσκεψης στον ΑΗΣ αντιπροσωπείας της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), τοποθετώντας την χρονικά κατά την αυριανή μέρα (19/08). Στην προβοκάτσια αυτή έχουν συμπεριληφθεί ως συμμετέχοντες μέλη του νεοναζιστικού «Ντνιεπρ», της 108ης Ταξιαρχίας της «Εδαφικής Άμυνας» και της 44ης Ταξιαρχίας Πυροβολικού των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, καθώς και στρατιωτικές μονάδες που εδρεύουν στην πόλη του Ζαπορόζιε, το οποίο βρίσκεται προς το παρόν υπό τον έλεγχο του καθεστώτος του Κιέβου.
- Σύμφωνα με την εφημερίδα από τις ΗΠΑ Politico, κατά το μήνα Ιούλιο οι 6 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες δεν πρότειναν κανενός είδους στρατιωτική «βοήθεια» προς την Ουκρανία, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά από την έναρξη της ρωσικής ΕΣΕ. Το δε ποσό του 1,5 δισεκ. ευρώ το οποίο συμφωνήθηκε να δοθεί στις 11 Αυγούστου από μικρότερες χώρες-μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, είναι «σταγόνα στον ωκεανό», σε σχέση με τα ποσά που ξοδεύονταν για χάρη της Ουκρανίας τους προηγούμενους μήνες.
- Στην αναμονή της τριμερούς συνάντησης Γκουτέρες - Ερντογάν - Ζελένσκι στο Λβοφ εντός της τρέχουσας ημέρας, ο επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων του Συμβουλίου των Ομοσπονδιών (Άνω Βουλής) της Ρωσίας Γκριγκόρι Καράσιν δήλωσε, ότι η περαιτέρω εξέλιξη των γεγονότων στην Ουκρανία σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί από τα συγκεκριμένα αποτελέσματα της ως άνω συνάντησης.
- Μετά από πυραυλικό χτύπημα ακριβείας της ρωσικής αεροπορίας στην περιοχή Ποσάντ-Ποκρόφσκι (Περιφέρεια Νικολάγεφ) και στο χώρο προσωρινής στρατοπέδευσης του 1ου Τάγματος της 28ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των VSU εξουδετερώθηκαν περί τους 60 Ουκρανούς στρατιωτικούς και καταστράφηκαν 8 μονάδες στρατιωτικού υλικού.
- Από πλήγματα του ρωσικού πυροβολικού στις θέσεις της 95ης Ταξιαρχίας Καταδρομών των VSU στη Μαζάνοφκα της ΛΔ Ντονιέτσκ, εξουδετερώθηκαν πάνω από 250 Ουκρανοί στρατιωτικοί.
- Πάνω από το 60% του δυναμικού του 37ου Τάγματος της 56ης Μεταφερόμενης Ταξιαρχίας Πεζικού των VSU στην Αβντέγεφκα της ΛΔ Ντονιέτσκ έχει εξουδετερωθεί. Το εναπομείναν έμψυχο δυναμικό έχει αποσυρθεί στα μετόπισθεν για αναδιοργάνωση, με εντολή της στρατιωτικής διοίκησης «Ντονιέτσκ» των VSU.
- Πάνω από 80 νεκροί και πάνω από 50 τραυματίες Ουκρανοί στρατιωτικοί ήταν το αποτέλεσμα χτυπημάτων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε θέσεις του 18ου Τάγματος της 35ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών των VSU στην Περιφέρεια της Χερσώνας.
- Πάνω από 90 ξένοι μισθοφόροι εξουδετερώθηκαν από πυραυλικό χτύπημα εδάφους-εδάφους των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε βάση προσωρινής στρατοπέδευσης στο Χάρκοβο.
- 5 κέντρα διοίκησης ουκρανικών στρατιωτικών μονάδων εξουδετερώθηκαν από ρωσικά πυραυλικά χτυπήματα κατά το τελευταίο 24ωρο.
- 10 ουκρανικά drones κατέρριψε κατά το τελευταίο 24ωρο η ρωσική αντιαεροπορία, ενώ αναχαίτισε και 3 βλήματα πυραύλων μεγάλου διαμετρήματος στην Περιφέρεια του Χαρκόβου.
- 50 νεκροί Ουκρανοί στρατιωτικοί και 5 μονάδες στρατιωτικού υλικού ήταν οι απώλειες των VSU στις μάχες τους με τις δυνάμεις της ΛΔ Λουγκάνσκ κατά το τελευταίο 24ωρο.
- Πάνω από 20 νεκροί Ουκρανοί στρατιωτικοί ήταν ο αντίστοιχος απολογισμός κατά το ίδιο χρονικό διάστημα στις μάχες των VSU με τις δυνάμεις της ΛΔ Ντονιέτσκ.
- Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις συνέλαβαν στη Χερσώνα 2 άντρες που κατά τη διάρκεια πολλών ετών πολεμούσαν στο πλευρό του καθεστώτος του Κιέβου στο Ντονμπάς, ενώ τους τελευταίους μήνες λειτουργούσαν ως «καταδείκτες στόχων» για το ουκρανικό πυροβολικό και ως πληροφοριοδότες των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών στην περιοχή.
- Σύμφωνα με τον Businees Insider, οι ΗΠΑ παρέδωσαν «στα κρυφά» στην Ουκρανία πυραυλικά συστήματα «αντι-ραντάρ» τύπου AGM-88 HARM. Ωστόσο, σύμφωνα με την εκτίμηση της έκδοσης από τις ΗΠΑ, το γεγονός αυτό ελάχιστα θα επηρεάσει την πορεία των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, αφενός επειδή η ουκρανική αεροπορία στην πράξη δεν συμμετέχει σε αυτές, εξαιτίας της έλλειψης σύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών, αφετέρου επειδή η ρωσική πλευρά «έχει με τι να απαντήσει» στα προερχόμενα από τις ΗΠΑ όπλα.
- Οι μονάδες της ρωσικής Εθνοφρουράς μόνο κατά το τελευταίο τριήμερο ανακάλυψαν στο έδαφος της ΛΔ Λουγκάνσκ περί τα 20 κρησφύγετα-μυστικές αποθήκες οπλισμού των VSU, ενώ συνελήφθησαν και 2 πολίτες με την κατηγορία της συνεργασίας με τις μυστικές υπηρεσίες του καθεστώτος του Κιέβου.
- Ο ηγέτης του ΚΚΡΟ Γκενάντι Ζιουγκάνοφ πρότεινε τη σύγκληση του Συμβουλίου (Προεδρείου) της ρωσικής Κρατικής Δούμας (Βουλής), προκειμένου να συζητηθούν και να προταθούν συμπληρωματικά μέτρα για την επιτυχή έκβαση της ρωσικής ΕΣΕ στο Ντονμπάς και την Ουκρανία.
Σχολιο.- θα μου λυσεις μια απορια. εσενα γιατι δεν σε βαζει ποινες το φ/β ; τους μιλας γλυκα ; τους απειλεις; κατι θα τους κανεις
Σχολιο.- Εκεινο που με τρελλαινει είναι ότι όλη η Ευρώπη θα πεινάσει για τους Ουκρανοναζί.
Μου είπε φίλη που ζει Γερμανία ότι, ανακοίνωσαν σκληρά μέτρα ενοψει της ενέργειας και τους έχουν ρίξει στο Εθνικό Φιλότιμο.
Μας είπε μόνο αν η τσέπη τους αρχίσει να κλονίζεται θα ξεσηκωθουν.
Αφήστε που οι Ουκρανίδες έχουν σηκώσει ένα τουπέ άνευ προηγούμενου
Εδώ σου λέει τόσοι μας στηρίζουν



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



18/8/2022  -  4.00 π.μ.
- Ο απολογισμός των θυμάτων των ουκρανικών βομβαρδισμών σε κατοικημένες περιοχές της ΛΔ Ντονιέτσκ για τις 16/08 ήταν 2 νεκροί και 12 τραυματίες άμαχοι πολίτες.
- Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΛΔ Ντονιέτσκ Γεβγκένι Σόντσεφ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ότι το - κατεστραμμένο, τη δεδομένη στιγμή - εργοστάσιο AzovStal' στη Μαριούπολη πιθανότατα θα παραμείνει, αφού φυσικά επισκευαστεί, στην παραγωγή, αλλά με όλες τις απαραίτητες προβλέψεις για σημαντικά μικρότερη περιβαλλοντική επιβάρυνση. Ανέφερε επίσης ότι ο βασικός οικιστικός κορμός, η παράλια ζώνη και το αεροδρόμιο της Μαριούπολης θα αποκατασταθούν σε διάστημα 3 ετών, ενώ το εμπορικό κέντρο της πόλης και κάποιες άλλες υποδομές θα χρειαστούν περίπου 5 χρόνια για την πλήρη αποκατάστασή τους.
- Οι απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στις συγκρούσεις τους με τις αντίστοιχες της ΛΔ Λουγκάνσκ κατά το προηγούμενο 24ωρο ανήλθαν σε 55 νεκρούς στρατιωτικούς, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές της ΛΔ.
- Στο ίδιο χρονικό διάστημα και στις μάχες απέναντι στις δυνάμεις της ΛΔ Ντονιέτσκ εξουδετερώθηκαν πάνω από 20 Ουκρανοί στρατιωτικοί. Οι απώλειες των δυνάμεων της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της ΛΔ Ντονιέτσκ στο ίδιο διάστημα ήταν 3 νεκροί και 8 τραυματίες.
- Είδηση με... μέλλον: το ΓΕΕΘΑ της Ουκρανίας ανακοίνωσε την έναρξη δημιουργίας στρατιωτικών οχυρωματικών έργων στο βόρειο τμήμα της χώρας. (Στγ: Αυτό ερμηνεύεται με τη - βάσιμη εν πολλοίς - υπόθεση, ότι μπορεί να υπάρξει στο ορατό μέλλον επίθεση των ρωσικών (και όχι μόνο) ενόπλων δυνάμεων από το έδαφος της Λευκορωσίας, με κατεύθυνση το Τσερνίγκοφ και, αμέσως μετά, το ίδιο το Κίεβο).
- Άλλα δύο κρησφύγετα-μυστικές αποθήκες με οπλισμό και πυρομαχικά προοριζόμενα για ενέργειες σαμποτάζ των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο έδαφος της ΛΔ Λουγκάνσκ ανακάλυψαν χτες μονάδες της ρωσικής Εθνοφρουράς, που προχώρησαν και στη σύλληψη ενός υπόπτου για συνεργασία με τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, στο σπίτι του οποίου βρήκαν επίσης μια μίνι «αποθήκη» όπλων και πυρομαχικών.
- Οι αρχές της ΛΔ Ντονιέτσκ ανακοίνωσαν την πλήρη απελευθέρωση του χωριού Βερσίνα, δίπλα στο Αρτιόμοφσκ (Μπάχμουτ), που έγινε το 268ο κατοικημένο σημείο της περιοχής που απελευθερώθηκε από τα συμμαχικά στρατεύματα από τις 24/02 μέχρι και χτες (17/08).
- Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέστρεψαν στο Σλαβιάνσκ αποθήκη πυρομαχικών με περίπου 3 χιλιάδες βλήματα των 122 mm και εξουδετέρωσαν περί τους 30 Ουκρανούς στρατιωτικούς.
- Με πυραυλικά χτυπήματα ακριβείας της ρωσικής αεροπορίας εξουδετερώθηκαν πάνω από 40 Ουκρανοί στρατιωτικοί στις περιοχές Λοζοβόγε (Περιφέρεια Χαρκόβου), Μπελογκόρκα και Μπέλαγια Κρινίτσα (Περιφέρεια Χερσώνας).
- Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, πάνω από το 1/3 των επιστρατευμένων εφέδρων της 10ης Ταξιαρχίας Ορεινών Καταδρομών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχουν αποσκιρτήσει προς άγνωστη κατεύθυνση. Η συγκεκριμένη Ταξιαρχία είναι στελεχωμένη με λιγότερο από το 50% της ονομαστικής της δύναμης.
- Επίσης, άνω του 50% του δυναμικού ενός εκ των ταγμάτων της 66ης Μεταφερόμενης Ταξιαρχίας Πεζικού των VSU λιποτάκτησε και αποσύρθηκε στα μετόπισθεν, ελλείψει πυρομαχικών.
- 9 διοικητικά κέντρα ουκρανικών στρατιωτικών μονάδων και 9 αποθήκες πυρομαχικών σε διάφορα σημεία του μετώπου κατέστρεψαν με πυραυλικά χτυπήματα ακριβείας κατά το τελευταίο 24ωρο οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
- 4 ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν, ενώ 1 βλήμα βαλλιστικού πυραύλου Tochka-U και 7 βλήματα πυραύλων Uragan αναχαιτίστηκαν χτες από τη ρωσική αντιαεροπορική άμυνα.
- 1 άμαχος κάτοικος της κωμόπολης Παντελεϊμόνοφκα, λίγο έξω από τη Γκόρλοφκα, έπεσε νεκρός από ουκρανικό πυραυλικό χτύπημα με Tochka-U, ανέφερε ο δήμαρχος της Γκόρλοφκα χτες το μεσημέρι.
- 5 άτομα σκοτώθηκαν χτες στο Λισιτσάνσκ, όταν κατέρρευσε τριώροφο δημόσιο κτήριο, ενώ άλλα 4 άτομα βρίσκονται πιθανόν κάτω από τα ερείπια του κτηρίου, σύμφωνα με τον αντισυνταγματάρχη της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της ΛΔ Λουγκάνσκ Αντρέι Μάροτσκο. Τα αίτια της κατάρρευσης του κτηρίου διερευνώνται από τις τοπικές αρχές.
- Προσέξτε τη διατύπωση της παρακάτω είδησης: «Οι αρχές της Ολλανδίας ΒΟΗΘΗΣΑΝ 200 Ουκρανούς πρόσφυγες να ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ στην πατρίδα τους»!!! (Στγ: Οι υπογραμμίσεις με κεφαλαία - δικές μου). Έτσι λοιπόν, αυτό που στα μέρη μας γνωρίζουμε πολύ καλά με τον (επίσης ευφημιστικό) όρο «επαναπροώθηση», στην «πολιτισμένη» Ευρώπη πλέον ονομάζεται... «βοήθεια επιστροφής»!... Κρατείστε τον αυτόν τον όρο στο πίσω μέρος του μυαλού σας• θεωρώ ότι θα τον συναντήσουμε πολλές φορές στο ορατό μέλλον μπροστά μας...
- Ο Θερμο-Ηλεκτρικός Σταθμός (ΘΗΣ) του Ουγκλεγκόρσκ, που εκκαθαρίστηκε πλήρως από την παρουσία των Ουκροναζί, θα είναι έτοιμος να λειτουργήσει και πάλι κανονικά σε λιγότερο από 1 χρόνο, περί τα μέσα του 2023, σύμφωνα με τον Υπουργό Άνθρακα και Ενέργειας της ΛΔ Ντονιέτσκ, Αντρέι Τσερτκόφ.
- Μέσα σε 6 μήνες οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εκτόξευσαν σε κατοικημένες περιοχές της ΛΔ Λουγκάνσκ πάνω από 2 χιλιάδες βλήματα βαρέων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων, μεταξύ αυτών και 88 βλήματα πυραύλων HIMARS (παραγωγής ΗΠΑ), σύμφωνα με τις αρχές της περιοχής.
- Οι αρχές ασφαλείας της Περιφέρειας του Ζαπορόζιε συνέλαβαν στο Ενεργκοντάρ 2 εργαζόμενους στον ΑΗΣ του Ζαπορόζιε, οι οποίοι λειτουργούσαν ως καθοδηγητές πορείας πυραυλικών βλημάτων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, από αυτά που έπληξαν το χώρο του εργοστασίου. Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν, επισύρουν ποινές κάθειρξης από 10 έτη έως και ισόβια.
- Ο γνωστός και μη εξαιρετέος ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, σε χτεσινές δηλώσεις του στα ΜΜΕ ζήτησε από τη Ρωσία να εγκαταλείψει το χώρο του ΑΗΣ του Ζαπορόζιε και να επιτρέψει στην αντιπροσωπεία της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) να επισκεφθεί το χώρο του ΑΗΣ. Φυσικά οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις όχι μόνο δεν απαγορεύουν στην αντιπροσωπεία της ΙΑΕΑ να επισκεφθεί το χώρο, αλλά είναι και ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΓΓΥΗΤΗΣ της ασφάλειάς τους στην περιοχή. Φυσικά η δήλωση του Στόλτενμπεργκ διεκδικεί, αν δεν λαμβάνει ήδη, το βραβείο της στήλης για την «π@π@ρ1@ της ημέρας»...
- Συνάντηση με τον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ντίνου Μίτκου είχαν χτες στρατιωτικοί της ΛΔ Λουγκάνσκ που απελευθερώθηκαν από την αιχμαλωσία των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Οι στρατιωτικοί της ΛΔ Λουγκάνσκ είχαν την ευκαιρία να διηγηθούν στον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας για τα βασανιστήρια και τις ταπεινώσεις στις οποίες τους υπέβαλαν οι Ουκρανοί στρατιωτικοί, όπως και για τις μαζικές εκτελέσεις αιχμαλώτων, τις οποίες οι τελευταίοι πραγματοποιούσαν συστηματικά.
- Για πολλοστή φορά τις τελευταίες μέρες, το Ενεργκοντάρ και ο ευρισκόμενος σε αυτό ΑΗΣ του Ζαπορόζιε δέχθηκαν μαζικά πυρά από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Την ίδια ώρα ο Βλαντίμιρ Ζελένσκι δηλώνει υποκριτικά, ότι «η Ουκρανία είναι έτοιμη να επιτρέψει στην αντιπροσωπεία της ΙΑΕΑ να επισκεφθεί τον ΑΗΣ του Ζαπορόζιε»!!! (Στγ: Και «μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα» το λες...).
- Σύμφωνα με το χτεσινό φύλλο της βρετανικής The Daily Telegraph, η απουσία επιτυχιών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων θα οδηγήσει κατά το επόμενο τρίμηνο σε μείωση της υποστήριξης του καθεστώτος του Κιέβου από την πλευρά των χωρών της Δύσης. (Στγ: Όταν τα χοντρά ζόρια διαφαίνονται στον ορίζοντα, όλοι ξαφνικά αρχίζουν να... ξεμεθούν!...).
- Σύμφωνα πάλι με τον (επίσης βρετανικό) Independent, πολλές ουκρανικές οικογένειες που βρήκαν καταφύγιο στη Βρετανία, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς στέγη, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τον τελευταίο καιρό τη χώρα και του διαρκώς αυξανόμενου κόστους διαβίωσης. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οικογένειες Βρετανών που δέχθηκαν να φιλοξενήσουν οικογένειες από την Ουκρανία, απευθύνθηκαν με επιστολή προς την κυβέρνηση της χώρας, με αίτημα τον διπλασιασμό του βοηθήματος που δίνει το βρετανικό κράτος στους Ουκρανούς πρόσφυγες, από 350 λίρες στερλίνες κατ' άτομο το μήνα (περί τα 420 ευρώ) στις 700 λίρες στερλίνες κατ' άτομο το μήνα (περί τα 840 ευρώ).
- Ο πολιτικός αναλυτής από τις ΗΠΑ Ουίλιαμ Νάτρας, σε άρθρο του στη Wall Street Journal ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και στην έκδοση θεωρήσεων (visas) σε Ρώσους πολίτες «αντιτίθεται στις βασικές δυτικές αξίες της ελευθερίας και της ανεκτικότητας»... (Στγ: Καλό ακούγεται, έστω και από αυτή, την άκρως «δυτική» οπτική γωνία).
- - Στο μεταξύ, πάντως, η... «ελεύθερη» και «δημοκρατική» Εσθονία, από τα μεσάνυχτα της τρέχουσας ημέρας έπαψε να δέχεται στην επικράτειά της Ρώσους πολίτες που είχαν προμηθευτεί βίζα Σένγκεν από τις αρχές της. Αν προσθέσουμε στα παραπάνω και τη συστηματική καταστροφή σοβιετικών μνημείων με αναφορά στην απελευθέρωση της χώρας από τους Γερμανούς ναζί, όπως αυτό της πόλης Νάρβα (όπου, παρεμπιπτόντως, το 80% του πληθυσμού είναι ρωσόφωνο), τότε δεν έχουμε παρά να αναφωνήσουμε, ότι στην Εσθονία η «ελευθερία», η «δημοκρατία», η «ανεκτικότητα» και τα «ανθρώπινα δικαιώματα» έχουν καταγάγει μέγα... πανωλεθρίαμβο!...
- Ο Ίγκορ Βισνιεβιέτσκι, υποδιευθυντής του Τμήματος για τη μη διάδοση και τον περιορισμό των εξοπλισμών του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, ανέφερε σε χτεσινοβραδινές του δηλώσεις, ότι η αντιπροσωπεία της ΙΑΕΑ δεν μπορεί, επί του παρόντος, να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του ΑΗΣ του Ζαπορόζιε, εξαιτίας των μαζικών βομβαρδισμών από την πλευρά των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το Κίεβο παραβιάζει μία από τις βασικές αρχές λειτουργίας της ΙΑΕΑ, δηλαδή την αποφυγή στρατιωτικών πληγμάτων σε ατομικές και πυρηνικές εγκαταστάσεις όλων των ειδών.
- Στο Λβοφ της δυτικής Ουκρανίας συναντώνται σήμερα (19/08) ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες με τους Προέδρους της Ουκρανίας (Βλαντίμιρ Ζελένσκι) και της Τουρκίας (Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν). Ποια θα είναι, grosso modo, η θεματολογία της συζήτησής τους μπορεί κανείς να συμπεράνει. Από ποια γωνία θα εξεταστούν αυτά τα ζητήματα, είναι ένα άλλο θέμα, κυρίως δε, από ποια οπτική γωνία θα τα δει ο καθένας από τους 3 συμμετέχοντες. Κυρίως όμως, το αξιοπερίεργο είναι, τι ακριβώς λογαριάζουν να αποφασίσουν χωρίς τον... «ξενοδόχο» (λέγε με ΒΒΠ). Και πόση αξία θα έχουν οι όποιες αποφάσεις τους, ακριβώς χωρίς αυτόν στην «εξίσωση»...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τελικά είχαν δίκιο οι ψεκασμένοι συνωμοσιολόγοι;
ο πρόεδρος της Bayer που έλεγε πριν 2-3 χρόνια ότι το 95% των ανθρώπων θα αρνούνταν μια γεννητική θεραπεία πριν την προσχεδιασμένη planδημία;
Αλήθεια ποιοι και κυρίως γιατί κάποιοι θέλουν να αλλάξουν το ανθρώπινο DNA;
Σχολιο.- "Βλέπετε, η διαφορά αυτής της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης είναι ότι δεν αλλάζει αυτό που κάνετε, αλλά αλλάζει εσάς. Αν πάρετε τη γενετική επεξεργασία, για παράδειγμα, εσείς είστε αυτοί που αλλάζετε. Και φυσικά, αυτό έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ταυτότητά σας".
Klaus Schwab
Σχολιο.- Ο επηρεασμός τού DNA σέ τυχαίο αριθμό κυττάρων δέν επιφέρει τροποποίηση τού είδους, αλλά γίνεται αιτία αναπτύξεως καρκίνων.
Σχολιο.- είμαστε σίγουροι γι'αυτό; εγώ δηλώνω άσχετος. Αλλά δεν μου βγάζει νόημα (πολιτικό) μόνο η μείωση του πληθυσμού....
Σχολιο.-  Τά πάντα κρίνονται εκ τού αποτελέσματος.
Μία μετάλλαξις επέρχεται στά άτομα ενός είδους, όταν τροποποιηθή τό DNA στά αναπαραγωγικά κύτταρα, ώστε η μεταβολή νά μεταφερθή στούς απογόνους. Τροποποιήσεις μόνον σέ κύτταρα άλλων ιστών δέν κληρονομούνται καί τό μόνον πού μπορούν νά προκαλέσουν είναι δυσλειτουργίες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από 7,5 % αύξηση θνησιμότητας από το 2020 στο 2021, με την εισαγωγή των εμβολίων στην εξίσωση έχουμε 14,5 % αύξηση θνησιμότητας από το 2021 στο 2022 όταν οι εμβολιασμοί διπλασιάστηκαν. Είναι πλέον ασφαλές να ισχυριστούμε λοιπόν ότι ο αριθμός των εμβολιασμών είναι ευθέως ανάλογος με τον αριθμό των θανάτων!!!!!!! Με άλλα λόγια λοιπόν και με ασφάλεια λέμε ότι είμαστε μάρτυρες μιας γενοκτονίας. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Της δικής τους αμαρτωλής ΕΛΣΤΑΤ από το πρόσφατο μνημονιακό παρελθόν. Πόσο καιρό ακόμα θα εθελοτυφλούμε;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν το καθεστώς έχει ανακηρύξει τον αντινατιβισμο σε κοινωνικο ιδανικό του, μπορούμε να πούμε ότι είναι πληρωμένοι καταστροφείς της χώρας...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Για τα διαζύγια: με λύπη μου βλέπω ότι από πολλούς και κυρίως από πολλές τα διαζύγια θεωρούνται μια μορφή χειραφέτησης, μια μοντερνιά άνευ προηγουμένου. Παίρνουν λοιπόν τα διαζύγια το ένα πίσω από το άλλο 2 και 3 διαζύγια σέρνοντας και τα παιδιά στον νέο πάντα έρωτα που δήθεν θα τους λύσει όλα τα προβλήματα μέχρι που να αποδειχτεί και αυτός "σκαρτος" η ότι δήθεν ήταν καλός και άλλαξε (Για να μην χρεωθούν αυτές/αυτοί την λάθος επιλογή η ότι έχουν οι ίδιοι πρόβλημα χαρακτήρα). 
Δεν είναι λοιπόν ούτε μαγκιά, ούτε χειραφέτηση το διαζύγιο! Το να κρατάς το γάμο σου όρθιο με καθημερινή εργασία και κατανόηση λέγεται ωριμότητα. Ναι σε ακραίες περιπτώσεις απομακρύνουμε από τις ζωές μας ανθρώπους βλαπτικους, τοξικούς και επικίνδυνους. Δεν αφήνουμε ένα γάμο ακόμα και εάν θεωρήσουμε ότι βρήκαμε την ευτυχία κάπου αλλού  όχι τόσο αβασάνιστα και με την ευκολία που γίνεται στις μέρες μας. 
Δεν γίνεται όλοι και όλες αυτές οι σύζυγοι να είναι τόσο ακατάλληλοι και να φταίνε Παντα οι άλλοι. Όποιος δεν τα έχει βρει με τον εαυτό του δεν θα τα βρει ποτέ με κανέναν. 
Και όσοι πηγαίνετε σε σύμβουλο γάμου εκ των υστέρων δήθεν για να σωσετε τον γάμο σας, πηγαίνετε καλύτερα από πριν όταν θεωρείτε τα προβλήματα μικρά. 
Γιατί στη διαδικασία της αέναης αναζήτησης , του υπέρμετρου εγωισμού και στο λάθος μεγάλωμα που σας έκαναν να πιστεύετε ότι είστε οι πρίγκιπες και οι πριγκηπισες του κόσμου που κανεις δεν πρέπει να σας χαλά χατήρι και ότι δήθεν αξίζετε κάτι καλύτερο σερνετε, ταλαιπωρειτε, τραυματιζετε και πληγωνετε μικρά παιδιά μεγαλώνοντας τα μέσα στο μίσος, την ανασφάλεια και την ασάφεια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε ποινικά αδικήματα δεν υπάρχει ακαταδίωκτο.
Όλα τα λαμόγια, να περάσουν απ' τον πάγκο’

Ο Άρειος Πάγος καταρρίπτει την τροπολογία για το ακαταδίωκτο της επιτροπής λοιμωξιολόγων!!!
Αφού τους χρησιμοποίησε ο Κούλης τους άφησε ξεβράκωτους στον αγγουρόκηπο

16 Αυγούστου
KANE ΠΛAKA ….
-Με το βούλευμά του 1221/2014 το Συμβούλιο του Αρείου Πάγου -με εισηγήτρια μάλιστα την σημερινή άξια Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Α. Αλειφεροπούλου- είχε εκφράσει εντονότατες αντιρρήσεις για την συνταγματικότητα τέτοιων γενικών ρυθμίσεων περί ακαταδιώκτου για κάθε είδους δημόσιους λειτουργούς. 
-Και οι αντιρρήσεις αυτές, κατά το κείμενο του βουλεύματος του Αρείου Πάγου 1221/2014, στηρίζονται στο ότι με τέτοιες ευνοϊκές ρυθμίσεις επέρχεται αδικαιολόγητη ευνοϊκή μεταχείριση υπέρ συγκεκριμένων, και μόνο, δημόσιων λειτουργών και, αντιθέτως, μη εφαρμογή τους έναντι άλλων.
-Και το βούλευμα του Αρείου Πάγου 1221/2014 καταλήγει ότι μια τέτοια ευνοϊκή μεταχείριση υπέρ ορισμένων παραβιάζει ευθέως την αρχή της ισότητας του άρθρου 4 παρ. 1 του Συντάγματος. 
-Κάτι που γίνεται ακόμη πιο αντισυνταγματικό, αν η ευνοϊκή αυτή ρύθμιση εφαρμοσθεί αναδρομικώς, όπως προβλέπει το άρθρο 2 του Ποινικού Κώδικα για τις ρυθμίσεις που επιφυλάσσουν ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Ελλάδα, το 100% των πολιτών, θέλουν όλες τις ΔΕΚΟ, να ανήκουν στους Έλληνες πολίτες.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΧΩΡΑ.

Βρετανία: Το 70% θέλει κρατικοποίηση νερού, ενέργειας και ταχυδρομείων Σύμφωνα με δημοσκόπηση - «Η ιδιωτικοποίηση απέτυχε, εθνικοποίηση τώρα!». 
17 Αυγούστου 2022
Η ιδιωτικοποίηση απέτυχε, τονίζει το βρετανικό weownit.org.uk. Η νέα δημοσκόπησή μας δείχνει ότι η πλειονότητα των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου υποστηρίζει τη δημόσια ιδιοκτησία βασικών υπηρεσιών κοινής ωφελείας όπως η ενέργεια και το νερό - συμπεριλαμβανομένων των Συντηρητικών ψηφοφόρων. 
Αυτή η δημοσκόπηση καλύφθηκε στο Express, το National και το Morning Star, προσθέτει ο ιστότοπος. 
Στη μεγαλύτερη δημοσκόπηση που έγινε ποτέ για το θέμα, το Survation ρώτησε 4.300 άτομα: «Θεωρείτε ότι οι ακόλουθες υπηρεσίες θα πρέπει να λειτουργούν στον ιδιωτικό ή στον δημόσιο τομέα;». 
Η πλειονότητα των πολιτών θέλει το νερό, η ενέργεια, οι σιδηρόδρομοι, τα λεωφορεία, τα Royal Mail [Βασιλικά Ταχυδρομεία] και το NHS [«Εθνικό» Σύστημα Υγείας] να λειτουργούν στο δημόσιο τομέα, επισημαίνει και υπογραμμίζει ότι: 
Η έρευνά μας έρχεται την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση αισθάνεται την πίεση για την εκτόξευση των τιμών της ενέργειας και 100.000 άνθρωποι έχουν δεσμευτεί να μην πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. 
Τις τελευταίες ημέρες, ο πρώην πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν ζήτησε ως λύση την προσωρινή εθνικοποίηση. Οι Times και η Telegraph έχουν δημοσιεύσει άρθρα που εξηγούν το ιστορικό των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ ο Guardian έχει ταχθεί υπέρ της εθνικοποίησης του νερού.. 
Το 66% του κοινού θέλει να δει την ενέργεια να κρατικοποιείται, συμπεριλαμβανομένου του 62% των Συντηρητικών ψηφοφόρων. Το We Own It [Μας Ανήκει] καλεί την κυβέρνηση να μετατρέψει την Bulb σε δημόσια εταιρεία προμηθειών αντί να πληρώσει το Octopus 1 δισεκατομμύριο λίρες για να αναλάβει την αποτυχημένη ιδιωτική εταιρεία. Αυτή η εταιρεία θα μπορούσε επίσης να παράγει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Στη Γαλλία, η δημόσια EDF έχει περιορισμένες αυξήσεις λογαριασμών στο 4%.  
Το 68% των Συντηρητικών ψηφοφόρων θέλει να κρατικοποιηθεί το νερό. Οι ιδιωτικοποιημένες εταιρείες ύδρευσης στην Αγγλία δέχονται πυρά για την καθιέρωση απαγόρευσης των λάστιχων ενώ διαρρέουν έως και το ένα τέταρτο του νερού και ρίχνουν λύματα σε ποτάμια και θάλασσες. Εάν η Αγγλία είχε δημόσια ιδιοκτησία όπως η Σκωτία, θα είχαν δαπανηθεί επιπλέον 28 δισεκατομμύρια λίρες σε υποδομές για τη μείωση των διαρροών και την προστασία των ποταμών και των θαλασσών.. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



5-πλάσια τιμή το LNG. Που μας πάνε οι βλάκες;
Σήμερα Τετάρτη: τιμή LNG (από ΗΠΑ) 2.400$ τα 1.000 κυβ.
τιμή Φυσικού Αέριου (Ρωσία) 400-500 $ τα 1.000 κυβ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κήρυκας Χανίων οικογένειας Μητσοτάκη!!
Ούτε μια δόση επί 11 χρόνια κ δεν τους ενόχλησε κανείς....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



16 Αυγούστου 
Έλληνες της Λαπήθου λίγες στιγμές πριν εκτελεστούν από τα τουρκικά στρατεύματα στις 7 Αυγούστου 1974, σε φωτογραφίες που μόλις πρόσφατα βγήκαν στο φως. Πρόκειται για άτομα που βρίσκονταν στις λίστες των Αγνοουμένων.
Για έναν περίεργο λόγο, η ελληνική πλευρά δεν κυνήγησε ποτέ τους Τούρκους εγκληματίες πολέμου της Κυπριακής Εισβολής, υπεύθυνους για εκατοντάδες εκτελέσεις αμάχων και αιχμαλώτων



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ειλικρινείς οι New York Times: η Αλεξανδρούπολη μετατράπηκε σε κέντρο διαμετακόμισης αμερικάνικου οπλισμού, ενώ μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες, ελληνικές (Σαββίδης, Κοπελούζος) και ξένες, ερίζουν για την αγορά του φιλέτου του λιμανιού, αναζητώντας γεωπολιτικό πάτρωνα η καθεμία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Κάποτε ρωτήθηκε η ανθρωπολόγος Margaret Mead από ένα φοιτητή της ποιο ήταν το πρώτο σημάδι πολιτισμού σε μια κουλτούρα.
Ο φοιτητής περίμενε ότι η Mead θα του μιλούσε για κάποιο αγκίστρι, για κεραμικά σκεύη ή μυλόπετρες.
Όμως η Mead του είπε ότι το πρώτο σημάδι πολιτισμού σε μια αρχαία κουλτούρα ήταν ένα μηριαίο οστό που είχε σπάσει κι έπειτα είχε θεραπευθεί.
Εξήγησε ότι στο ζωικό βασίλειο όταν σπας το πόδι σου, πεθαίνεις.
Δεν μπορείς να δραπετεύσεις από τον κίνδυνο,ούτε να πας στο ποτάμι να πιεις νερό, ούτε να ψάξεις τροφή. 
Γίνεσαι βορά των θηρίων που παραμονεύουν.
Κανένα ζώο δεν επιβιώνει με σπασμένο πόδι, τον χρόνο που χρειάζεται για να δέσει το οστό
. Ένα μηριαίο οστό που έχει θεραπευθεί είναι απόδειξη ότι κάποιος αφιέρωσε χρόνο για να μείνει μαζί με εκείνον που έπεσε, έδεσε την πληγή, τον μετέφερε σε ασφαλές μέρος και τον βοήθησε να αναρρώσει.
Η Mead είπε ότι το σημείο στο οποίο αρχίζει ο πολιτισμός είναι η βοήθεια σε κάποιον στην δυσκολία."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πόλεμος αυτός είναι από καιρό πόλεμος ΝΑΤΟ με Ρωσία, απλά με Ουκρανούς καί μισθοφόρους σαν έμψυχο υλικό . 
Η Ρωσία αν δεν πάρει αποφασιστικά μέτρα για να καταστρέψει τά κυβερνητικά κτήρια στό Κίεβο με πύραυλος, καθώς και να καταστρέψει οποιοδήποτε όπλο μπαίνει στα σύνορα της Ουκρανίας με την Δύση, όλα με καθοδήγηση από GPS και δορυφόρους, απλά θά βρεθεί σέ ένα τέλμα. 
Ας χρησιμοποιήσει και την αεροπορίας της πιο αποφασιστικά, έτσι κι αλλιώς περισσότερα δεν μπορούν να της κάνουν από κυρώσεις."



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα 'μια πάντα με το μέρος εκείνων που δεν έχουν τίποτα και που τους αρνούνται ακόμα και την ησυχία αυτού του τίποτα
Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα 
Στις 19 Αυγούστου 1936 ο Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα εκτελείται από τους φασίστες του Φράνκο, ενώ δύο μέρες νωρίτερα είχε συλληφθεί από τους φαλαγγίτες στο σπίτι του φίλου του Λουίς Ροσάλες στη Γρανάδα. Η δολοφονία του γίνεται σύμβολο ανελευθερίας και καταπίεσης της ατομικής ελευθερίας – για την οποία είχε αφιερώσει τη ζωή του ο Λόρκα – που θα λάβει την ολοκληρωτική της μορφή με την άνοδο του ναζισμού. Ο ποιητής που γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου 1899 στο ανδαλουσιανό χωριό Φουέντε Βακέρος υπήρξε πολυτάλαντη προσωπικότητα: τα πρώτα του καλλιτεχνικά ερεθίσματα προέρχονταν από το χώρο της κλασσικής μουσικής κι από συνθέτες, όπως ο Σοπέν και ο Μπετόβεν, ενώ μέσω του Μανουέλ ντε Φάλια γνώρισε το ισπανικό φολκλόρ. Μετά τις φιλολογικές και νομικές σπουδές του, ο Λόρκα επιδίδεται στην πρόζα, την ποίηση και το θέατρο. Το 1918 δημοσιεύεται το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Εντυπώσεις και Τοπία». Ο Ισπανός συγγραφέας φανέρωσε από νεαρή ηλικία την αγάπη του για τη γενέθλια γη και τις παραδόσεις της Ισπανίας, χωρίς, ωστόσο, να εγκαταλείπει το κοσμοπολιτικό πρίσμα υπό το οποίο έβλεπε τον κόσμο:



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φωτό :Αυτοί οι 3 Αμερικανοί Κλίντον-Μπους-Ομπάμα εισέβαλαν σε 9 χώρες σε διάστημα 23 χρόνων ,σκοτώνοντας 11 εκατομμύρια αμάχους και κανείς δεν τους ονόμασε "εγκληματίες πολέμου "
*"Αν εφαρμόζονταν οι νόμοι της Νυρεμβέργης, τότε κάθε μεταπολεμικός Αμερικανός πρόεδρος θα έπρεπε να είχε κρεμαστεί."
Νόαμ Τσόμσκι 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Γερμανία,  17/8/2022: 
"... Στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου (με τον καγκελάριο Σόλτς), ο Παλαιστίνιος ηγέτης ερωτήθηκε αν σκοπεύει να ζητήσει συγγνώμη εκ μέρους των Παλαιστινίων από το Ισραήλ και τη Γερμανία για την επίθεση της οργάνωσης «Μαύρος Σεπτέμβρης» εναντίον αθλητών της ομάδας του Ισραήλ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου, το 1972..."
Ακόμα και ο ψοφοδεής Αμπάς βγήκε απ' τα ρούχα του και απάντησε στην στημένη πρόκληση με αποτέλεσμα να γίνει χαμός...

Γερμανία: Θύελλα επικρίσεων μετά τις δηλώσεις Αμπάς περί «απαρτχάιντ» και «50 ολοκαυτωμάτων» του Ισραήλ
Η δήλωση του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Σολτς, έχει πυροδοτήσει σφοδρές αντιδράσεις από αντιπολίτευση και ΜΜΕ
«Από το 1947 μέχρι σήμερα, το Ισραήλ έχει διαπράξει 50 σφαγές σε 50 παλαιστινιακά χωριά και πόλεις, στο Νταΐρ Γιασίν, στην Ταντούρα, στο Καφρ Κάσιμ και σε πολλά άλλα. 50 σφαγές, 50 ολοκαυτώματα. 
Ως και σήμερα έχουμε καθημερινά νεκρούς από τον ισραηλινό στρατό. 
Η απαίτησή μας είναι: Σταματήστε! Αρκετά! Αφήστε μας να βρούμε ειρήνη! Ας κοιτάξουμε μπροστά, την ασφάλεια, τη σταθερότητα!».
Η δήλωση αυτή του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο, έχει πυροδοτήσει τις τελευταίες ώρες σφοδρές αντιδράσεις από αντιπολίτευση και ΜΜΕ, που επικρίνουν κυρίως το γεγονός ότι ο κ. Σολτς δεν απάντησε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, αλλά και από τον ίδιο τον καγκελάριο, ο οποίος εξέφρασε αργότερα τον εκνευρισμό του.
Στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου, ο Παλαιστίνιος ηγέτης ερωτήθηκε αν σκοπεύει να ζητήσει συγγνώμη εκ μέρους των Παλαιστινίων από το Ισραήλ και τη Γερμανία για την επίθεση της οργάνωσης «Μαύρος Σεπτέμβρης» εναντίον αθλητών της ομάδας του Ισραήλ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου, το 1972.
«Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να σκάβουμε στο παρελθόν, ναι, παρακαλώ! Έχω 50 σφαγές που διέπραξε το Ισραήλ, οι οποίες καταγράφηκαν σε κινηματογραφικά ντοκιμαντέρ: τη σφαγή στην Ταντούρα το 1948, στο Καφρ Κάσιμ το 1956», είπε ο Μαχμούντ Αμπάς και επέμεινε στο ότι πρέπει να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών, διότι «αυτό θα ήταν πολύ καλύτερο από οποιαδήποτε λέξη».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χεμπεστράιτ, όπως συνηθίζεται στην καγκελαρία έπειτα από τέσσερις ερωτήσεις, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους και οι δύο ηγέτες αποχώρησαν από τον χώρο της συνέντευξης Τύπου, χωρίς ο κ. Σολτς να σχολιάσει τις δηλώσεις του προσκεκλημένου του.
Ο καγκελάριος, εμφανώς ενοχλημένος, έδωσε βιαστικά το χέρι στον κ. Αμπάς και προπορεύτηκε του φιλοξενούμενού του, πράγμα που δεν συνηθίζει.
«Πριν ο καγκελάριος προλάβει να αντικρούσει αυτή την εξωφρενική πρόταση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε ήδη ολοκληρώσει τον συντονισμό της συνέντευξης Τύπου –όπως γίνεται συνήθως έπειτα από την τελευταία ερώτηση/απάντηση–, κάτι που προφανώς ενόχλησε τον κ. Σολτς. 
Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε στους δημοσιογράφους οι οποίοι βρίσκονταν ακόμη στην αίθουσα και βεβαίως δεν μπορούσαν να μην αντιληφθούν τον εκνευρισμό του καγκελάριου, πόσο οργισμένος ήταν ο κ. Σολτς με τη δήλωση και για το γεγονός ότι δεν είχε την ευκαιρία να διαφωνήσει δημοσίως», δήλωσε στην εφημερίδα Bild αξιωματούχος της καγκελαρίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εχθρός της Ευρώπης είναι η Γερμανία και όχι η Ρωσία.
Αποδεδειγμενο ιστορικά.
(που και που λέμε τα αυτονόητα έτσι, για να περνάει η ώρα).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Εάν τους νικήσουμε, αυτοί έχουν πατρίδα να επιστρέψουν. Εάν μας νικήσουν, εμείς δεν έχουμε που αλλού να πάμε."
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ, 490 π.Χ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Κίνητρα» για τη μείωση των αμβλώσεων
«Βουτιά» στις γεννήσεις εξαιτίας οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών
Μέτρα για τη μείωση του αριθμού των αμβλώσεων στη χώρα ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα λάβει η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να αυξήσει τα χαμηλά ποσοστά γεννήσεων, τη στασιμότητα του αριθμού του πληθυσμού. Στα μέτρα περιλαμβάνονται «κίνητρα» για την «ενθάρρυνση» της οικογενειακής ανάπτυξης, όπως επέκταση της πρόσβασης σε υπηρεσίες παιδικής μέριμνας, μείωση κόστους φοίτησης στο νηπιαγωγείο και να υπάρχει «συνεργασία με τους εργοδότες» για να γίνουν οι επιχειρήσεις πιο ...«φιλικές προς την οικογένεια».
Βέβαια, στην Κίνα ο εργάσιμος χρόνος που «κερδίζει» όλο και περισσότερο «έδαφος» είναι το γνωστό 9-9-6, που σημαίνει δουλειά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ για 6 μέρες τη βδομάδα, ιδιαίτερα στους μεγάλους τεχνολογικούς ομίλους.
Oπως δήλωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας, θα δώσει κατεύθυνση στις τοπικές κυβερνήσεις να εντάξουν σταδιακά την τεχνολογία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και θεραπείες υπογονιμότητας στο εθνικό σύστημα Υγείας. Τεχνολογίες όπως η τεχνητή γονιμοποίηση είναι πολύ ακριβές και στην Κίνα, ενώ δεν επιτρέπονται σε ανύπαντρες γυναίκες. Αλλα κίνητρα θα αφορούν τη φορολογία, την ασφάλιση και τη στέγαση.
Η Κίνα, όπου κυριαρχούν οι καπιταλιστικές σχέσεις, συνεχίζει να παλεύει με μια δημογραφική ύφεση μετά την «πολιτική του ενός παιδιού», από το 1979 έως το 2015. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Guttmacher, η Κίνα έχει από τα υψηλότερα ποσοστά αμβλώσεων παγκοσμίως. Από το 2015 έως το 2019, η χώρα κατέγραψε 40.200.000 εγκυμοσύνες ετησίως - 23,2 εκατ. από τις οποίες ήταν ακούσιες και 17,7 εκατ. κατέληξαν σε άμβλωση. Περίπου το 78% των ακούσιων κυήσεων στην Κίνα καταλήγουν σε έκτρωση, με τον αντίστοιχο παγκόσμιο μέσο όρο να είναι 61%.
Το 2016, η κινεζική κυβέρνηση άλλαξε την πολιτική της για να επιτρέψει στα παντρεμένα ζευγάρια να αποκτήσουν δύο παιδιά. Το 2021, ο αριθμός αυξήθηκε σε τρία. Ωστόσο, παρά τις αλλαγές, τα πρόσφατα στοιχεία γεννήσεων που δημοσιεύθηκαν από το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής της Κίνας δείχνουν «βουτιά» στις γεννήσεις από το 2016, που σχετίζεται με τις συνθήκες ζωής.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντικατάσταση πολιτικών και όχι πληθυσμών
Τελικά η κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να αποφασίσει. Ο Έβρος αποτελεί τα σύνορα ενός κράτους ή απλά είναι ένα ξέφραγο αμπέλι όπου η κάθε ΜΚΟ και η κάθε μυστική υπηρεσία της Τουρκίας μπορεί να κάνει ότι θέλει;
Η τελευταία περίπτωση, μετά από μια σειρά πολλών, της εισόδου των λαθρομεταναστών από την νησίδα στον Έβρο, στη χώρα μας  εγείρει πολλά ερωτηματικά.
Πρώτον, ισχύει το διεθνές δίκαιο που απαγορεύει την παράνομη είσοδο σε μια χώρα;
Δεύτερον, πώς οι ελληνικές υπηρεσίες δεν γνώριζαν την παρουσία των “προσφύγων” στην νησίδα επί τόσες ημέρες;
Τρίτον, η πίεση των ΜΚΟ είναι πιο ισχυρή από τους νόμους του κράτους;
Τέταρτον, πώς οι” απελπισμένοι προσφυγες”διέθεταν κινητά που λειτουργούσαν τόσες ημέρες;
Ερωτήματα εύλογα τα οποία φυσικά δεν περιμένουμε να απαντήσει ούτε ο διακοπεύων Πρωθυπουργός ούτε ο αρμοδιος (;) υπουργός Μηταράκης. Αυτός, ο τελευταίος, για μια ακόμη φορά αυτοσυνχέρεται για το ότι η Ελλάδα έπραξε το “ανθρωπιστικό” της καθήκον. Βέβαια, γιατί το Εθνικό του καθήκον το έχει ξεχάσει προ πολλού.
Παρόλα αυτά το πρόβλημα παραμένει και, φυσικά, δεν λύνεται ούτε με ” ανθωπιστικές” κορόνες, ούτε με κλάψες για τον ρόλο της Τουρκίας. Η τελευταία συνεχίζει τον υβριδικό της πόλεμο κατά της χώρας μας που οδηγεί στην βίαιη αντικατάσταση πληθυσμού.
Γιατί ο στόχος τους πέτυχε. Τα 38 άτομα,  μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ του Φυλακίου Έβρου  και από εδώ και πέρα θα πάρουν τη σειρά τους. Δηλαδή, αίτηση ασύλου, αποδοχή αυτού και “ενσωμάτωσή” τους μέσα από τις διαδικασίες του Υπουργείου Μετανάστευσης, τις οποίες όμως εφαρμόζουν ΜΚΟ με απόφαση του ίδιου του Υπουργείου.
Το αν θα δώσουν εξετάσεις για να πάρουν την ιθαγένεια, το αν θα τους δεξιωθούν στο Προεδρικό Μέγαρο ή αν θα αγωνιστούν σε κάποια Εθνική ομάδα, επαφίεται στις επιλογές τους.
Το ζητούμενο όμως είναι ότι θα μείνουν εδώ, μέρος μιας αλυσίδας χιλιάδων άλλων που ακολουθούν κάθε χρόνο αυτό τον δρόμο. Έναν δρόμο, σαφέστατα παράνομο που παράτυπα, τα αποτελέσματά του τα αποδέχονται οι εκάστοτε κυβερνήσεις.
Γιατί έτσι το θέλουν οι κάποιες ΜΚΟ, γιατί τα λεφτά αυτού του trafficking είναι πολλά και επειδή τέλος, ένα παγκόσμιο σύστημα δεν θέλει πια έθνη αλλά έναν πολτό καταναλωτών.
Λύση; Φυσικά και υπάρχει. Είναι η απλή εφαρμογή του νόμου που οδηγεί στην απέλαση όσων εισέρχονται παράνομα στη χώρα. Είναι η εφαρμογή του διεθνούς δικαίου που διακρίνει ξεκάθαρα το ποιος είναι πρόσφυγας και ποιος λαθρομετανάστης.
Είναι ο πραγματικός έλεγχος των συνόρων. Είναι τα μέτρα που δεν καθιστούν τη χώρα θελκτική στην παραμονή τους εδώ (επιδόματα, κοινωνική ενσωμάτωση κλπ). Κυρίως όμως είναι η πολιτική βούληση να μην γίνει η πατρίδα μας μια ανάμνηση.
Γι’ αυτό όμως χρειάζεται μια αντικατάσταση, όχι πληθυσμού αλλά πολιτικών επιλογών και των προσώπων που τις εκπροσωπούν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χώρα μηδενικής κυριαρχίας: Οι Τούρκοι πετούν πάνω από τα νησιά και οι μουσουλμάνοι έποικοι αποβιβάζονται
18.08.2022 | 16:49
Οι Τούρκοι πετούν πάνω από τα νησιά και οι μουσουλμάνοι φτάνουν μέχρι τα Κύθηρα όπου και αποβιβάζονται ανενόχλητοι. Όλα δείχνουν ότι ζούμε σε μια χώρα μηδενικής κυριαρχίας.
Αυτή τη φορά ζεύγος Τουρκικών F-16 πραγματοποίησε υπέρπτηση στις 16:03 πάνω από το νησί Ανθρωποφάγοι και στη συνέχεια πάνω από το Μακρονήσι στα 19.00 πόδια.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ... η ενοχλητική ιστορία που δεν διδάσκεται!
Μια φορά κι έναν καιρό...
υπήρχαν οι Γυναίκες του Αφγανιστάν…
«Συγχαίρω τους συμπατριώτες μου, τους γενναίους στρατιώτες, τους αδελφούς μου Παστούν και Μπαλούχους, και τους εργάτες της Ασίας, της Αφρικής, της Ευρώπης και της Αμερικής για την πρώτη επέτειο της επανάστασης του Σάουρ.
Η επανάσταση του Saur δεν περιορίζεται στους εργάτες και τους στρατιώτες του Αφγανιστάν. Είναι η επανάσταση των εργατών και των καταπιεσμένων μαζών όλου του κόσμου.
Αυτή η Επανάσταση, η οποία πραγματοποιήθηκε από ένοπλους στρατιώτες υπό την ηγεσία του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος του Αφγανιστάν, είναι μια τεράστια επιτυχία και μια νίκη για τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο.
Η μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917 συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή η επανάσταση είναι ένα σημείο αναφοράς και έμπνευσης για την επανάστασή μας, που έχει αρχίσει και πάλι να ταρακουνάει τον πλανήτη.»
- Νουρ Μουχαμάντ Ταρακί, στην πρώτη επέτειο της "Λαϊκής Εξέγερσης του Σαούρ", 27 Απρίλη 1979
(Πρόεδρος του Αφγανιστάν από το 1978 έως τον Οκτώβρη του 1979 που δολοφονήθηκε)
Αφγανιστάν
Τι υπήρχε πριν τον ισλαμικό φονταμενταλισμό και τους Ταλιμπάν που εγκαθίδρυσαν οι ΗΠΑ;
Πριν από 41 χρόνια ονομάστηκε «Δημοκρατία του Δημοκρατικού Αφγανιστάν», και κυβερνούσε το Αφγανικό Λαϊκό Κόμμα που ήρθε στην εξουσία ένα χρόνο πριν, στην «Επανάσταση του Σαούρ» που ανέτρεψε το παλιό καθεστώς.
Η νέα κοσμική και σοσιαλιστική κυβέρνηση προώθησε εκστρατείες για τον εκσυγχρονισμό της χώρας, για την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού, για τη χειραφέτηση των γυναικών.
Στις 24 Δεκέμβρη 1979 η Σοβιετική Ένωση παρενέβη για τη διάσωση της Λαϊκής Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να δεχτεί επίθεση από τους "μουτζαχεντίν" που υποστηρίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι τους.
"Οι τζιχαντιστές είναι χρήσιμοι" είναι το δόγμα σκέψης που καθοδηγεί τις ΗΠΑ. Ο Μπιν Λάντεν, μελλοντικός ηγέτης της Αλ Κάιντα, ανακηρύχθηκε «μαχητής της ελευθερίας», ενώ σήμερα η σοβιετική παρέμβαση, που ζητήθηκε από την Αφγανική κυβέρνηση, χαρακτηρίζεται στα βιβλία της ιστορίας ως ιμπεριαλιστική εισβολή στο Αφγανιστάν.
Στη δεκαετία του 90 χρησιμοποίησαν τους Ταλιμπάν, μετά τους απομάκρυναν.
Η χώρα που κατέλαβαν στρατιωτικά οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ με τη συνδρομή της αποικίας Ευρωπαϊκή Ένωση (με τη συμμετοχή, αποστολή στρατού για δήθεν ανθρωπιστική δράση και της αποικίας "Ελλάδα"), κατάφερε να παράγει το 90% της παγκόσμιας διακίνησης ηρωίνης.
Σήμερα οι Ταλιμπάν επέστρεψαν και είναι μια ιστορία που όλοι πρέπει να γνωρίζουν, γιατί δείχνει πώς τα ιμπεριαλιστικά σχέδια μπορούν να παρασύρουν ανθρώπους στην άβυσσο του πολέμου, του σκοταδισμού και της μιζέριας, για τα κέρδη των πολύ λίγων.
Το Αφγανιστάν πριν το πραξικόπημα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της "πολιτισμένης" Ευρώπης.
Υπήρξε μια εποχή όπου αυτή η χώρα ήταν ζωντανή και γεμάτη ευκαιρίες.
Σύγχρονα κτίρια, τεχνολογία και εκπαίδευση εμπλούτισαν ένα άγονο τοπίο στο οποίο οι γυναίκες φορούσαν φούστες, οδηγούσαν, άκουγαν μουσική ελεύθερα και σπούδαζαν στα Πανεπιστήμια.
Οι φωτογραφίες εκείνης της περιόδου μαρτυρούν μια χρυσή εποχή μακριά από τον σκοταδισμό, και από τη μιζέρια που βασιλεύει σήμερα.
Αφγανές γυναίκες ακολουθούν καριέρα σε όλους τους τομείς των επιστημών, δραστηριοποιούνται σε όλες τις καλλιτεχνικές δράσεις και διδάσκουν στις πανεπιστημιακές έδρες στην Καμπούλ.
Ακόμη και στη μόδα οι Αφγανές πρωτοπόρησαν.
Οι απλοί άνθρωποι είχαν μια αίσθηση ελπίδας, και προέβλεπαν ένα ακόμα καλύτερο μέλλον.
Όλα αυτά χάρη στη Σοβιετική Ένωση.
Οι "πολιτισμένοι" δυτικοί που κατέστρεψαν αυτή τη χώρα, τι έλεγαν για την ΕΣΣΔ στο Αφγανιστάν;
Σήμερα δεν το λένε πια, όχι από ντροπή, αλλά επειδή έχασαν και το Αφγανιστάν!
Σήμερα η μπούρκα είναι υποχρεωτική... μετά από είκοσι χρόνια αμερικανικού ιμπεριαλισμού (με τη συμμετοχή ΚΑΙ της αποικίας Ελλάδας, όπως ακριβώς σήμερα στη στήριξη των ΟυκραΝαζί).
Ο σοσιαλισμός δεν απέτυχε, ο ιμπεριαλισμός απέτυχε!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δύο ιστιοφόρα με 170 παράνομους μετανάστες στα Κύθηρα...
18/8/2022  -  7.26 π.μ.
Δύο ιστιοφόρα με συνολικά 170 μετανάστες εντοπίστηκαν την Τετάρτη 17 Αυγούστου, στα Κύθηρα. Το πρώτο σκάφος με 97 μετανάστες προσάραξε τα ξημερώματα σε βραχώδη ακτή στον Πίσω Γυαλό Καψαλίου. Κάποιοι από αυτούς εντοπίστηκαν από την Αστυνομία σε δρόμο των Κυθήρων και συνελήφθησαν από το Λιμενικό.
Μεταξύ των μεταναστών του πρώτου σκάφους είναι 93 Αφγανοί υπήκοοι, ένας υπήκοος Πακιστάν και τρείς υπήκοοι Τουρκίας. Συνολικά από τους μετανάστες 15 είναι γυναίκες και 82 άνδρες.
Το δεύτερο σκάφος εντοπίστηκε το μεσημέρι στο μόλο του Καψαλίου στα Κύθηρα. Σε αυτό επέβαιναν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εβδομήντα τρία άτομα, μεταξύ των οποίων δύο Ρώσοι και οι περισσότεροι υπήκοοι Ιράκ και Ιράν.
Όλοι οι μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί σε συγκεκριμένο χώρο στα νησί προκειμένου να γίνει η επίσημη καταμέτρησή τους.

Σχολιο.- Την ώρα που όλοι ασχολούνται με τους 38 του Έβρου, άλλοι εκατό "μουσαφίριδες" ήρθαν στα Κύθηρα! Και δεν είναι μετανάστες ή πρόσφυγες όπως κάκιστα γράφουν, είναι ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! Όσο δεν γίνονται #απελασεις_τωρα η χώρα προχωρά ολοταχώς σε #Αντικατασταση_Πληθυσμων