Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Τεταρτη 24 Αυγουστου 2022


22 Αυγούστου 2022

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Κλεάνθη Γρίβα: Αφού διαβάσετε το άρθρο του NaturalNews, πρέπει να δείτε οπωσδήποτε την σοκαριστική ταινία Soylent Green του… 1973 (!!!) με τον Τσάρλτον Ιστον. Σ’ αυτή περιέχεται όλη η Agenda 2030 του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF, Νταβός) του σκοτεινού KlausSchwab και της θλιβερής μαριονέτας του YuvalHarari, που τον περιφέρουν στις τακτικές «ζωοπανηγύρεις» των Παγκοσμιοποιητών…

• Η αποστέρηση των ανθρώπων από κάθε περιουσιακό στοιχείο («δεν θα κατέχετε τίποτα», KlausSchwab)

• Το φαινόμενο του θερμοκηπίου που κατέστρεψε τις σοδειές.

• Η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας. 

• Η κρατικά υποβοηθούμενη ευθανασία για όποιον την επιθυμεί (και ανακύκλωση των πτωμάτων σε διατροφικό μέσο της μάζας).

• Η διατροφή της μάζας με πρωτεΐνες από έντομα, σκουλήκια, πλαγκτόν και ανακυκλούμενα πτώματα ανθρώπων.

• Οι υπερ-φρουρούμενες ειδικές ζώνες κατοικίας για την «αλήτ», και

• Τα υπερ-φρουρούμενα αγροκτήματα για την παραγωγή κανονικής τροφής για την «αλήτ»,στα οποία δεν επιτρέπεται η πρόσβαση (Bλ. Το Κεφ. Nohumanzonesτης Ατζέντας 2030)



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρακάτω στη φωτογραφία υπάρχει χωράφι λιθίου στη Χιλή. Εάν ένα πουλί προσγειωθεί σε μία από αυτές τις πισίνες, πεθαίνει από επαφή, επειδή το λίθιο είναι νευροτοξίνη.

Η Χιλή, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός λιθίου στον κόσμο, αντιμετωπίζει προβλήματα υδροδότησης (δηλαδή δεν έχουν πόσιμο νερό), επειδή το νερό χρησιμοποιείται για την παραγωγή μπαταριών λιθίου για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και κινητές συσκευές. 2000 τόνοι νερού χρησιμοποιούνται για την απόκτηση ενός τόνου λιθίου.

Εκτός από το λίθιο, οι μπαταρίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα περιέχουν και κάδμιο, υδράργυρο και μόλυβδο (και πολλές άλλες ουσίες).

Για αυτό όλοι εσείς που φωνάζετε δυνατά και απαιτείτε να γυρίσουμε σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αναρωτηθείτε: αυτό θα μειώσει πραγματικά τη ρύπανση ή θα την κάνει χειρότερα; Νομίζεις ότι είναι εντάξει ο αέρας ΣΟΥ να είναι πιο καθαρός, ενώ η φύση μιας άλλης χώρας σε άλλη ήπειρο μολύνεται για πάντα; Γιατί ποιος νοιάζεται για τους Χιλιανούς αν βρίσκονται σε άλλη ήπειρο, σωστά;

Και ξανασκεφτείτε, πού θα ξεφορτωθούμε μεταχειρισμένες μπαταρίες αυτοκινήτων και τηλεφώνων, σε ποια χωματερή, σε ποια χώρα, σε ποια ήπειρο, σε ποιον ωκεανό, σε ποιον πλανήτη; Γνωρίζετε πώς μια παλιά μπαταρία αυτοκινήτου θα μολύνει όλα τα ζωντανά, και ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξανά, πάνω στο ερώτημα: "Μα γιατί η πλειοψηφία της κοινωνίας και κυρίως η δήθεν αριστερά με επικεφαλής την αυτοαποκαλούμενη "αντικαπιταλιστική αριστερά" πειθάρχησε, υπερασπίστηκε και πρωτοστάτησε στην αντίληψη της "αυθεντίας" των "ειδικών" και της επιβολής της, πρωτοφανούς στα ιστορικά χρονικά, παγκόσμιας υγειονομικής δικτατορίας και στη συνέχεια στον εγκληματικό υποχρεωτικό καθολικό εμβολιασμό;"

Μια οπτική της απάντησης στο δυσεξήγητο για πολλούς φαινόμενο, έρχεται από ένα σύντομο απόσπασμα του εξαιρετικού βιβλίου του ψυχίατρου, ψυχαναλυτή Serge Tisseron, "ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ" στην αναφορά του στον "κομφορμισμό".

Ο κομφορμίστας, βαθιά ενταγμένος στην κυρίαρχη καθεστωτική κοινωνική λειτουργία, είναι ο φασίστας της διπλανής πόρτας, έτοιμος να εκτελέσει κάθε εντολή που του δίνει η κοινωνική, πολιτική και κυρίως η επιστημονική "αυθεντία", ικανός για το μεγαλύτερο έγκλημα χωρίς καμία ενοχή.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη M.Βρετανία έχουν χίλιους περισσότερους θανάτους κάθε εβδομάδα χωρίς Cοvid – Οι επιστήμονες δε μπορούν να εξηγήσουν ακριβώς την αιτία και την ρίχνουν στα lockdown…

"Σίγουρα τα lockdown έβλαψαν την υγεία πολλών ανθρώπων και συγκαταλέγονται στις εγκληματικές πράξεις, αλλά όχι όσο τα εμβόλια που είναι ικανά να τους καταδικάσουν ως εγκληματίες της ανθρωπότητας.

Έχουν σοβαρό λόγο να θέλουν να ρίξουν το φταίξιμο μόνο στα lockdown. θα μπορούσαν να τα δικαιολογήσουν αργότερα, ως μια λάθος απόφαση, σε μια πρωτογνωρη κατάσταση. κάτι που σίγουρα θα τους έκανε να πέσουν στα πιο μαλακά. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού όμως γνωρίζει, ποιος είναι ο βασικός λόγος που έχουν αυξηθεί οι υπερβολικοί θάνατοι σε όλο το πλανήτη!"



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ουκρανοναζι βομβάρδισαν το Gallagtica shopping center στο Ντονιετσκ σε ώρα αιχμής σήμερα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ισπανία και η Πορτογαλία διεκδίκησαν και πέτυχαν από την ΕΕ το δικαίωμα να αγορασουν ηλεκτρικό ρεύμα με σοβαρότατα μειωμένες τιμές. Από 613 ευρω τη μεγαβατώρα που αγοράζει η Ελλάδα, 183 ευρώ η Ισπανία και την Πορτογαλία!

Αντίθετα στην Ελλάδα η κυβέρνηση των δολοφόνων που ψηφίζεται από πανηλιθιους μοχθηρούς μισάνθρωπους δεν έκανε το παραμικρό.


Η «ιβηρική εξαίρεση»: Ισπανία και Πορτογαλία με απόφαση-ορόσημο μειώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος

Κυριακή, 15 Μαϊ 2022 16:55

Πράσινο φως για χαμηλότερες τιμές ρεύματος; Η Μαδρίτη ενέκρινε την Παρασκευή με διάταγμα τον περιορισμό των τιμών του φυσικού αερίου που εισέρχεται στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να αποφορτιστούν βιομηχανίες και καταναλωτές.

«Για μια φορά, δεν θα πληρώσουν οι ίδιοι άνθρωποι», είπε η υπουργός Οικολογικής Μετάβασης, Τερέσα Ριμπέρα, εξηγώντας ότι η πτώση των τιμολογίων θα χρηματοδοτηθεί από τη μείωση των κερδών των εταιρειών ενέργειας.

Αναγνωρίζει «την ιβηρική εξαίρεση» και δημιουργεί προηγούμενο επιτρέποντας στις δύο χώρες να εξαιρεθούν από το ευρωπαϊκό δασμολογικό σύστημα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όντως άνοιξε την πόρτα σε αυτό το συγκεκριμένο καθεστώς, αναγνωρίζοντας ότι την έλλειψη διασυνδέσεων και ροών με τη Γαλλία. 

Μείωση των λογαριασμών ρεύματος από 25% σε 20%

Υπερκέρδη

Τα κέρδη ήταν ιδιαίτερα σημαντικά για αυτές τις εταιρείες, αφού το έτος 2021, μεταξύ αιολικής, υδραυλικής και ηλιακής ενέργειας, οι ανανεώσιμες πηγές παρείχαν το 46,7% της παραγωγής. Μέχρι τώρα, οι Ισπανοί καταναλωτές δεν είχαν επωφεληθεί από αυτές τις επενδύσεις, οι οποίες υποτίθεται ότι παράγουν πράσινη ενέργεια με χαμηλότερο κόστος. Η εφαρμογή του νέου τιμολογιακού συστήματος θα πρέπει να αλλάξει την κατάσταση.

Είναι μια νίκη για την υπουργό Οικολογικής Μετάβασης, Τερέσα Ριμπέρα, η οποία επί σχεδόν δέκα μήνες πάλεψε να απαιτήσει από τις Βρυξέλλες μια μεταρρύθμιση της ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Σχολιο.- Όταν πάτε και αγοράζετε τα ναικ και τα τιμπερλαντ και τα λακοστ κάνετε παζάρια ωρε Ελληνες; στο ρεύμα πάτε να κάνετε μαγκιες; Κωλοφαρα

Σχολιο.- εγώ που τη βγάζω με Admiral, μωρή λέρα, γιατί να μπω στο ίδιο καλάθι?

Σχολιο.- τι admiral ρε μεγιστανα που εχουμε να αγορασουμε ρουχα απο τοτε που ηταν στην μοδα το levis και εχουμε λιωσει στα μινερβα της λαικης μαζι με τις ντοματες λεμε 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Α! Το καλύτερο το ξεχάσαμε ρε μλκς....υποσχέθηκαν ότι θα φορολογήσουν τους παρόχους ενέργειας και κατέληξαν να μας κάτσουν και ένα χαράτσι 4 ευρώ σε κάθε λογαριασμό έξτρα από όλα τα υπόλοιπα για να συνεχίσουν λέει να επιδοτούν τους παρόχους μελλοντικά.

Δεν είναι ηλίθιοι ρε μλκς μου τελικά,είναι εντελώς καθυστερημένοι

Σχολιο.- καθυστερημένος δεν είναι αυτός που άλλα σου λέει κι άλλα κάνει, αλλά εκείνος που νομίζει ότι έχει να κάνει με καθυστερημένους. σορυ μαν... πάρτο αλλιώς, τους αθωώνετε λόγω βλακείας κι αυτό πρέπει να σταματήσει

Σχολιο.- για τους ψηφοφορους τους το εγραψα.

Σχολιο.- ναι, ενώ οι άλλοι... έχουν ελαφρυντικά. Ας πούμε: "δεν βρέθηκε ένας να του δώσει ψαλίδι για να σκίσει τα μνημόνια". Ή... "το νταούλι που του έδωσαν ήταν τζουφιο και δεν μπόρεσε να τους χορέψει".

" Ή... "εντάξει γνωστός φασίστας ο Ντόναλντ, αλλά αφού κι επειδή ο Αλ6ς δέχθηκε να τον συναντήσει, είπε μετά "διαβολικά καλός", που σημαίνει δεν σας πολυγουστάρουμε αλλά την έχετε μεγάλη και μας αρέσει και κάναμε Πρέσπες". Θέλεις να συνεχίσω;

Σχολιο.- εμενα ρε μλκ γιατι μου ζαλιζεις τα αρχιδια με αυτα; Δεν τα ελεγα οταν γκυβερνουσε ο τσεγκεβαρα απο τα λιντλ; Πεστα στους ψηφοφορους του που πιστευουν οτι θα καταργησει το χρηματιστηριο ενεργειας που αυτος εφτιαξε ,χοχοχοχοχο

Σχολιο.- δοθείσης ευκαιρίας (όπως είναι οι αναρτήσεις σου) γράφω για να γελάω κι εγώ με τα μουτράκια τους...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



η κυβέρνηση έχει ενάμιση δις το μήνα να ξοδεύει από τους φόρους μας για να επιδοτεί τα αφεντικά της τα τσιμπούρια,τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά μεχρι πρόσφατα δεν είχε για παιδεία και υγεία ούτε φράγκο,έτσι ξεφτέρια μου εσείς οι ψηφοφόροι νουρδού;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξηρασία με πρωτοφανές βροχές καί πλημμύρες μας λένε 

Έχουν χάσει την μπάλα!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η Μόσχα αποστρατικοποίησε επιτυχώς το ΝΑΤΟ» - Σκοτ Ρίτερ. 

Ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών υπηρεσιών Scott Ritter είπε ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία, προσπαθώντας να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, αποδυνάμωσε σημαντικά τον εαυτό της και ότι τώρα δεν θα είναι σε θέση να αποκαταστήσει γρήγορα την αμυντική της ικανότητα.

«Η Ρωσία κατέστρεψε το οπλοστάσιο της Ουκρανίας, το οποίο ήταν στη διάθεση του δεύτερου στρατού της Ευρώπης ακόμη και πριν από την έναρξη των παραδόσεων του ΝΑΤΟ, και στη συνέχεια κατέστρεψε ό,τι μετέφερε η συμμαχία στο Κίεβο, καταστρέφοντας έτσι πλήρως τις προμήθειες της», είπε.

-Σύμφωνα με τον Ritter, η υποστήριξη του ΝΑΤΟ δεν βοήθησε τον ουκρανικό στρατό - εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάθλιψη, ενώ τα δυτικά όπλα απλώς καταστράφηκαν.

-Ο Ρίτερ σημείωσε επίσης ότι ορισμένες χώρες της συμμαχίας έχουν σταματήσει εντελώς τις παραδόσεις, καθώς τελείωσαν οι προμήθειες που θα μπορούσαν να σταλούν στον ουκρανικό στρατό.

-Υπενθυμίζεται επίσης ότι το μπλοκ δεν μπορεί να ανακτήσει γρήγορα το προηγούμενο επίπεδο αμυντικής του ικανότητας λόγω μιας αδύναμης βιομηχανικής βάσης που απαιτεί σοβαρό εκσυγχρονισμό.

Μετά την αποναζοποίηση και αποστρατικοποίηση, έρχεται αναπόφευκτα η αποΝΑΤΟποίηση...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΕΕ δεν επέτρεπε τη διατήρηση της κρατικής ΔΕΗ για να μην επιδοτείται από το Δημόσιο και νοθεύεται ο ανταγωνισμός και η ελεύθερη αγορά. Σήμερα κλείνει το μάτι στην επιδότηση της αισχροκέρδειας των εμπόρων ενέργειας, στην οποία επιδίδεται η κυβέρνηση δαπανώντας συνολικά περίπου 7,5 δισεκατομμύρια από τους φόρους των μισθωτών (αυτοί είναι τα υποζύγια, τα μουλάρια δλδ, που σηκώνουν τα φορολογικά βάρη). Η ΕΕ έχει γίνει μηχανισμός μιας άνευ προηγουμένου στήριξης των καρτέλ και η κυβέρνηση ο χορηγός μιας κρατικοδίαιτης, παρασιτικής και τελικά λούμπεν μεγαλοεπιχειρηματίκής ομάδας (ούτε καν τάξης).



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν αποσυνθέσεις τη διαπλοκή, θα βρεις 4 Τράπεζες, 1 Στουρνάρα, και 10 οικογένειες ολιγαρχών.

Χωρίς αυτούς ξαναφτιάχνεις την Ελλάδα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία-Έδωσε αποκλειστικές εικόνες στον ΟΗΕ για βομβαρδισμό της Zaporizhzhya από Ουκρανούς

24/08/2022

Η Ρωσία έδωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και στη Γενική Συνέλευση φωτογραφικά στοιχεία για τον βομβαρδισμό του πυρηνικού σταθμού στη Zaporizhzhya από τον ουκρανικό στρατό, δήλωσε ο Vasily Alekseevich Nebenzya, μόνιμος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ασφάλεια στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής έχει υποβαθμιστεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Παράλληλα, ο Nebenzya τόνισε ότι ο ρωσικός στρατός δεν τοποθετεί εκεί βαρύ οπλισμό και δεν χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις για στρατιωτικούς σκοπούς.

«Επιβεβαιώνουμε ότι υπάρχει μια υγιής ατμόσφαιρα εργασίας στον σταθμό και κανείς δεν καταπιέζει κανέναν.

Σε αντίθεση με τις ψευδείς δηλώσεις του καθεστώτος του Κιέβου, η Ρωσία δεν τοποθετεί βαριά όπλα στο έδαφος του ZNPP και δεν χρησιμοποιεί ο σταθμός για στρατιωτικούς σκοπούς», είπε ο διπλωμάτης.

Επιπλέον, ο Ρώσος μόνιμος εκπρόσωπος τόνισε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να παράσχει τη μέγιστη βοήθεια για την επίσκεψη του ΔΟΑΕ στον πυρηνικό σταθμό.

«Αναμένουμε ότι η αποστολή του ΔΟΑΕ θα πραγματοποιηθεί ωστόσο στο εγγύς μέλλον και οι ειδικοί του Οργανισμού θα είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν την πραγματική κατάσταση στον σταθμό», πρόσθεσε ο Nebenzya.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιτίθενται τακτικά στο ZNPP, το οποίο απειλεί με μεγάλης κλίμακας πυρηνική καταστροφή.

Ο βομβαρδισμός έχει ήδη καταστρέψει τη γραμμή υψηλής τάσης του υποσταθμού Kakhovskaya.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δάνεια για συμμετοχή σε πλειστηριασμούς θα προωθήσουν οι Τράπεζες από φθινόπωρο. Για αγορά κατοικίας.

Αν αυτή η είδηση ισχύει, τότε μπορώ να πω ότι λίγη απόσταση μας χωρίζει απ τον πάτο......

Ερωτήσεις: Τα δάνεια αυτά θα δίνονται προκειμένου να μπορεί ο ίδιος ο οφειλέτη ενυποθηκου δανείου, του οποίου το ακίνητο κατεσχεσε η Α τράπεζα να λάβει δάνειο από άλλη τράπεζα δια να αποφύγει τον πλειστηριασμο η

Δια ν αγοράσει τρίτος το σπιτιού κάποιου άλλου που εκπλεοστηριαζεται ?????

Σ αυτήν την περίπτωση μήπως χορηγούνται δάνεια και σ επιχείριση που θα έχει ως επιχειρηματικό στόχο να επισπεύδει πλειστηριααμους κατ επάγγελμα????

Μήπως τα δάνεια αυτά που θα χορηγούν οι Τράπεζες τα επιδοτεί ξανά το ελληνικό δημόσιο???????

Και τα τρία σενάρια ειν αρρωστημένα , όπως και η ίδια η σύλληψη της ιδέας απ τις ληστρικες τράπεζες....Ευνοεί εννοείται μόνον τις Τράπεζες και τα funds, διότι οι πρώτες μετά βεβαιότητας έχουν λαμβάνειν αναγκαστικά απ τους νέους δανειολήπτες ενώ τα funds ξεστοκαρουν ακίνητα.....

Ούτε η οικονομία βοήθιεται με μια τέτοια κίνηση, ούτε ο δανειολήπτης.....

ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑΚΟ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΜΈΝΟΙ ΑΛΛΟΙΩΣ !!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιοτική κιλοβατώρα, ε; Φαντάσου ν' αντέξουμε, λαμόγιο. Ούτε ο Νιαγάρας, θα σε ξεπλένει.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με 1,9 δισ βάζεις μπροστά αύριο το πρωί τα λιγνιτικα εργοστάσια ρεύματος.

Αλλά βλέπεις η απάτη τής κλιματικής αλλαγής κρατάει δέσμια την κυβέρνηση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Roger Waters αποτίει φόρο τιμής στη δολοφονημένη Παλαιστίνια-Αμερικανίδα δημοσιογράφο Shireen Abu Akleh σε συναυλία στη Νέα Υόρκη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

#Israelicrimes #FreePalestine #music #justice



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Το εξώφυλλο αυτού του βιβλίου διαβάζει τον τίτλο «Ο Στέπαν Μπαντέρα και εγώ», που βρίσκεται σε βιβλιοθήκη στην περιοχή Χερσώνα, στην οποία ζωγραφίζει θετικά τον συνεργάτη των γερμανών ναζί που είναι υπεύθυνος για τη δολοφονία 1,5 εκατομμυρίου Εβραίων στην Ουκρανία και την εθνοκάθαρση κατά των Πολωνών και Ρώσων πολιτών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



... Το Ψέμα είπε στην Αλήθεια 'Να κάνουμε μπάνιο μαζί, το νερό από το πηγάδι είναι πολύ ωραίο'

Η Αλήθεια, ακόμα ύποπτη, δοκίμασε το νερό και ανακάλυψε ότι ήταν πραγματικά όμορφο.

Σε εκείνο το σημείο γδύθηκαν και έκαναν μπάνιο.

Αλλά ξαφνικά το Ψέμα βγήκε από το νερό και έφυγε τρέχοντας, φορώντας τα ρούχα της Αλήθειας.

Η Αλήθεια, έξαλλη, βγήκε από το πηγάδι για να πάρει πίσω τα ρούχα της.

Αλλά ο κόσμος, βλέποντας τη γυμνή Αλήθεια, αποτρέπει το βλέμμα του, με θυμό και περιφρόνηση.

Η καημένη η Αλήθεια επέστρεψε στο λάκκο και εξαφανίστηκε για πάντα, κρύβοντας την ντροπή της.

Από τότε, το Ψέμα ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο ντυμένο ως Αλήθεια, για να ικανοποιήσει τις ανάγκες της κοινωνίας...

Γιατί ο κόσμος δεν έχει καμία επιθυμία να συναντήσει τη Γυμνή Αλήθεια...

Αν και όχι οι επαναστάτες !!!

(Πίνακας του Jean-Léon Ger ôme, "Η αλήθεια που βγαίνει από το πηγάδι")



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



24/8/2022  -  3.00 π.μ.

- Από τα γεγονότα της χτεσινής μέρας από το μέτωπο και γύρω από αυτό, ασφαλώς ξεχωρίζει η νέα κτηνώδης επίθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο κέντρο του Ντονιέτσκ, με απολογισμό 4 νεκρούς πολίτες και 10 τραυματίες. Ανάμεσα στα κτήρια που δέχθηκαν, αυτή τη φορά, τα ουκρανικά πυρά, ήταν και αυτό που στεγάζει το προεδρικό γραφείο του ηγέτη της ΛΔ Ντονιέτσκ Ντενίς Πουσίλιν, το οποίο υπέστη ελαφρές υλικές ζημίες...

- Την ίδια σχεδόν ώρα που η ρωσική αντιπροσωπεία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τεκμηρίωνε με οπτικοακουστικό υλικό τις ουκρανικές επιθέσεις στον ΑΗΣ του Ζαπορόζιε, αλλά και την άμεση αυτουργία του χουντικού καθεστώτος Ζελένσκι στη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα, τα νεοναζιστικά δίποδα κτήνη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων πραγματοποιούσαν ένα ακόμη από τα εκατοντάδες εγκλήματα πολέμου που έχουν διαπράξει κατά τα τελευταία 8μιση χρόνια στο Ντονμπάς κατά του ντόπιου άμαχου πληθυσμού.

- Επειδή, ωστόσο, υπάρχουν και άλλες ειδήσεις από το μέτωπο και γύρω από αυτό, επί το πλείστον ευχάριστες (τουλάχιστον για όσους/-ες δεν ταυτίζονται με τους Ουκροναζί δολοφόνους), ξεκινώ σιγά σιγά την παρουσίασή τους.

- Την ίδια ώρα που τα στρατεύματα που τον υπηρετούν δολοφονούν αμάχους (γιατί με τους ένστολους... τραβάνε κάποια ζόρια, όσο να 'ναι...), ο Ζελένσκι διοργανώνει εκ νέου στο Κίεβο το λεγόμενο «Φόρουμ της Κριμαίας», για να εκστομίσει για πολλοστή φορά την διαχρονική π@π@ρ1@, ότι «θα επιστρέψει την Κριμαία στην Ουκρανία με κάθε μέσον»... Μεταξύ των συμμετεχόντων στο εν λόγω γερακο-Φόρουμ είναι και το «φιλαράκι» του Ζελένσκι, ο Πολωνός Πρόεδρος Άντζεϊ Ντούντα (Andrzej Duda), που έφτασε χτες το πρωί στο Κίεβο για επίσημη επίσκεψη...

- Ήσυχη ήταν η νύχτα από 22 προς 23 Αυγούστου στο χώρο του ΑΗΣ του Ζαπορόζιε και την πόλη του Ενεργκοντάρ, αφού σύμφωνα με τις αρχές της Περιφέρειας Ζαπορόζιε δεν υπήρξαν στο διάστημα αυτό ουκρανικοί βομβαρδισμοί προς την πόλη και τις εγκαταστάσεις του ΑΗΣ.

- Οι απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στις μάχες τους με τις αντίστοιχες δυνάμεις της ΛΔ Λουγκάνσκ κατά το τελευταίο 24ωρο ήταν οι ακόλουθες: περί τους 40 νεκροί στρατιωτικοί και κατεστραμμένα 5 ΤΟΜΠ (BTR) και 3 στρατιωτικά τροχοφόρα.

- Αντίστοιχα, στις μάχες του τελευταίου 24ώρου με τις δυνάμεις της ΛΔ Ντονιέτσκ, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχασαν: πάνω από το 30 νεκρούς στρατιωτικούς και κατεστραμμένα 1 πυροβόλο εδάφους. 2 ΤΟΜΠ (BTR) και ένα στρατιωτικό φορτηγό που μετέφερε πυρομαχικά.

- Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντιεφ σε ανάρτησή του στο προσωπικό του κανάλι στο Telegram ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι «εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία θα μπορούσε να προσφέρει μόνο μια συμφωνία με τη Ρωσία. Όμως το Κίεβο υπό την επιρροή της Δύσης την αρνήθηκε». Σύμφωνα με τον ίδιο, «η σημερινή ηγεσία της Ουκρανίας κατανοεί, ότι δεν υπάρχει γι' αυτήν , ούτε και μπορεί να υπάρξει καμία εγγύηση ασφάλειας». «Στο ΝΑΤΟ δεν πρόκειται πλέον κανείς να υποδεχθεί την Ουκρανία• αυτό είναι το άμεσο αποτέλεσμα της (ρωσικής) Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης», ολοκλήρωσε την σκέψη του ο Μεντβέντιεφ.

- Οι συνέπειες από μια πιθανή διακοπή των εργασιών του ΑΗΣ του Ζαπορόζιε θα αποτελέσουν θανατηφόρο χτύπημα για την οικονομία της Ουκρανίας, δήλωσε χτες ο περιφερειακός σύμβουλος Ζαπορόζιε Βλαντίμιρ Ρόγκοφ.

- Στις επιχειρήσεις στο μέτωπο, έχουμε τον έλεγχο κατά 75% της Μάργινκα από τις συμμαχικές δυνάμεις, οι οποίες ήδη έχουν αρχίσει τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις για τα απομεινάρια των ουκρανικών στρατιωτικών μονάδων στον ήδη ελεύθερο τομέα. Ο κλοιός γύρω από την Αβντέγεφκα είναι πλέον «επιχειρησιακός», δηλαδή από 3 πλευρές.

- Στο κατα μερικούς «ήσυχο» νότιο μέτωπο, κατ' άλλους, δε, το μέτωπο απ' όπου θα ξεκινούσε η... «ουκρανική αντεπίθεση», όχι μόνο αυτό δεν συμβαίνει, αλλά οι ρωσικές δυνάμεις είχαν κατά τις τελευταίες μέρες σημαντικά εδαφικά κέρδη, αποκτώντας τον έλεγχο σε μια έκταση 36 τετραγωνικών χιλιομέτρων (τ.μ.) και προωθώντας τη γραμμή του μετώπου κατά 3 χιλιόμετρα. Μετά την απελευθέρωση της Αλεξάντροφκα, ακολούθησαν στην ίδια επαρχία τα χωριά Μπλαγκοντάτνογε και Κομσομόλσκογε και οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εισέλθει στο διοικητικό έδαφος της Περιφέρειας Νικολάγεφ, ελέγχοντας ήδη 12 τ.μ. της έκτασής της.

- Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατά την εξέλιξη των μαχών του προηγούμενου 24ώρου κατέστρεψαν 1 ραντάρ κατάδειξης στόχων (πυροβόλων) παραγωγής ΗΠΑ, 7 αποθήκες πυρομαχικών και βλημάτων για βαρέα όπλα στην Περιφέρεια Νικολάγεφ και στο Σολεντάρ της ΛΔ Ντονιέτσκ, 4 αποθήκες καυσίμων στην Περιφέρεια Χαρκόβου και στη ΛΔ Ντονιέτσκ, 1 αυτοκινούμενο αντιαεροπορικό σύστημα Buk-M1 στο χωριό Γκορνιάκ (ΛΔ Ντονιέτσκ) και 1 ραντάρ εντοπισμού μικρών στόχων (κυρίως drones) στην Περιφέρεια Νικολάγεφ.

- Με πυραυλικά χτυπήματα ακριβείας η ρωσική αεροπορία έπληξε τα σημεία προσωρινής στρατοπέδευσης της 81ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας και της 95ης Ταξιαρχίας Καταδρομών των VSU στην Περιφέρεια Χαρκόβου, εξουδετερώνοντας έτσι πάνω από 200 Ουκρανούς στρατιωτικούς και καταστρέφοντας 18 μονάδες στρατιωτικού υλικού.

- Στην περιοχή του Αρτιόμοφσκ (Μπάχμουτ), οι συμμαχικές δυνάμεις μπλόκαραν εντελώς τις δυνάμεις του 214ου Τάγματος «OPPFOR», που θεωρείται ένα από τα elite τάγματα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και πραγματοποιούν τη συστηματική εξουδετέρωση των μαχητών της.

- Εξαιτίας των πολύ μεγάλων απωλειών, το 2ο Τάγμα της 66ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των VSU, στη Νοβομιχάηλοφκα της ΛΔ Ντονιέτσκ, έχασε την όποια μαχητική του ικανότητα. Τα απομεινάρια του αποσύρθηκαν στα μετόπισθεν για «αναδιοργάνωση»...

- Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε κατά το τελευταίο 24ωρο 1 ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος Su-25 και 6 drones, ενώ αναχαίτισαν και 15 βλήματα πυραύλων πολλαπλών εκτοξεύσεων.

- Το ρωσικό πυροβολικό κατέστρεψε χτες 3 ουκρανικές συστοιχίες πυραύλων Grad, 4 συστοιχίες οβιδοβόλων D-30, αλλά και 2 οβιδοβόλα Μ777 (παραγωγής ΗΠΑ) στην περιοχή του Μάργκανιετς (Περιφέρεια Ντνιεπροπετρόφσκ).

- Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό portal Business Insider, η Γερμανία πρόκειται να παραδώσει στη Σλοβακία 15 σύγχρονα άρματα μάχης (τανκ) Leopard 2, ως αντικατάσταση για τα 30 σοβιετικής κατασκευής Τ-72 που θα παραδώσει η Σλοβακία στην Ουκρανία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι παγκοσμιοποιητές αντιμετωπίζουν την ανθρωπότητα ως ένα σύνολο βοοειδών (ή προβάτων) που πρέπει να τα εκμεταλλεύονται για όσο χρόνο χρειάζεται και μετά να θανατώνονται, όπως τα κοπάδια βοοειδών όταν παύουν να είναι πλέον χρήσιμα.

Όπως λέει τώρα ο Yuval Harari, μια θλιβερή μαριονέτα του σκοτεινού KlausSchwab (που είναι επικεφαλής της διεθνούς συμμορίας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ – WEF, Νταβός) «η εποχή των ανθρώπων πλησιάζει στο τέλος της στον πλανήτη Γη» και οι παγκοσμιοποιητές έχουν ενεργοποιήσει ένα πολύπλευρο σχέδιο για να «καθαρίσουν» τον πλανήτη από όλα τα περιττά ανθρώπινα όντα.

Αν κάποιος διακατέχονταν από μια άρρωστη και διεστραμμένη επιθυμία να σκοτώσει ένα κοπάδι βοοειδών, θα μπορούσε απλώς να διακόψει την παροχή νερού και τροφής. Ο θάνατος θα ερχόταν σε λίγες μέρες ή εβδομάδες το πολύ. Το ίδιο συμβαίνει αυτή τη στιγμή στους ανθρώπους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Η τυραννία είναι το κράτος-λακές του νεοφιλελευθερισμού. Γιαυτό δεν υπάρχει ίχνος δημοκρατίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όσοι μπερδεύουν τους Έλληνες μετανάστες, που έκαναν αγώνα γραφειοκρατικο για να έχουν όλα τα χαρτιά που απαιτούντο από τις χώρες που πήγαιναν, με τους μουσουλμάνους λαθραία και παράνομα εισερχόμενους χωρίς χαρτιά, χωρίς χρήματα, παρά μόνο με ακριβά, δορυφορικής σύνδεσης, κινητά κι επί το πλείστον νέοι καλογυμνασμένοι άνδρες, κάτι σαν μισθοφόροι, έχουν μπερδέψει την μπούτσα με τη βούρτσα....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εμείς εμπιστευόμαστε τόν αλέκση πού εχει δεσμευτεί για την καταργηση τής ιδιωτικοποίησης τής ΔΕΗ... 

....ουπσ αυτό ειναι απο αλλη παλαιότερη «ΞΕΚΑΘΑΡΗ» δεσμευση του...

Σχολιο.- Το θέμα είναι ότι το 62% είχε πιστέψει στο Τσίπρας...και.εγινε η κωλοτουμπα !!!

Εάν είχε πει όχι τωρα θα ήταν ακόμα πρωθυπουργός!!!

Σχολιο.- Ποτέ δέν πίστεψε στό ΟΧΙ το χρησιμοποίησε μονο ...Τό Ναι περιμενε να βγεί γιά να του λύσει τα χέρια καί να μην ξεμπροστιαστεί οπως καί εγινε...Από τό 2012 ειχε πουλησει τήν Παρτίδα με τήν Ε.Ε. -ΟΝΕ-ΝΑΤΟκαί Αμερικανους, πίσω από τίς πλατες καί του Ελληνικού Λαού αλλα καί τών στελεχων που προσπαθούσε να τούς αποκοιμιζει...

Σχολιο.- Έλα που ακόμη δεν το έχουν καταλάβει. 

Σχολιο.- T.I.N.A... λεμεεε



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κωστής Χατζιδάκις υπουργός τεμπελχανίου επι τών ξεπουλημάτων Ολυμπιακη,ΟΣΕ,ΔΕΗ σαλταρισμένος λεβέντης κλαπάρχηδας πού σπαει... Αρχίδια

Σχολιο.- κριμα που δε στο σπασανε το κεφαλι τοτε που αρπαξες τις μαπες σου βρωμιαρη, μας εκανες διακωνιαραιους για να'χουμε να μαγειρεψουμε τα ψιχουλα που μας δινετε...

Σχολιο.- Κρεμαλα θέλουν αλλά έχουμε κάτι βρωμοελληναραδες που τους ψηφίζουν ...

Σχολιο.- πού εχει δουλεψει ο γονος πολιτικης οικογενειας εκ Μυλοποταμου?



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Γουρουνι ΝΔ κιαν πλένεις στίς λασπες εχει μαθει να κυλιέται...

23/8 Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης των θυμάτων σταλινισμού και ναζισμού - ΝΔ

«Σήμερα θυμόμαστε και τιμούμε τα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων. Έχουμε την υποχρέωση να αγωνιζόμαστε πάντα για τα ανθρώπινα και δημοκρατικά ιδεώδη. Ώστε να μην ξαναζήσουμε ποτέ παρόμοιες θηριωδίες»...

Ποιοι τα λενε αυτά;

ΜΑ Η ΝΔ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΩΝ-ΑΠΑΤΡΙΔΩΝ...

ΓερμανοΑμερικανοΕυρωτσολιαδων....Μαυραγοριτών...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Α.Λοβέρδος επισκεύθηκε στό κιεβο τόν κοκαϊνομανή ναζί Ζελένσκι - για συμπαράσταση - καί αυτός πλέοντας σέ πελαγη ευτυχίας τόν οδήγησε νά δεί ο ιδιος τους εσωτερικούς χώρους του προεδρικού Μεγάρου οπου εχει ολα τά τσουβαλάκια Κόκας πού εχει αποθηκεύσει μεχρι στιγμής...για δικη του χρήση



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο μόνος λόγος που υπάρχουν πυραμίδες στην Αίγυπτο είναι ότι ήταν πολύ βαριες για να μεταφερθούν στο Βρετανικό Μουσείο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Απλοποιείται η Ελληνική γλώσσα!!!

Αφαιρούνται λέξεις που έχουν αποδειχθεί παντελώς άχρηστες από το Ελληνικό λεξιλόγιο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η αφαίρεση έχει ισχύ για συγκεκριμένο χώρο Ελλήνων (όσο πραγματικά είναι Έλληνες)

Οι λέξεις αυτές είναι:

ΕΝΤΙΜΟΤΗΣ

ΦΙΛΟΤΙΜΟ

ΗΘΙΚΗ

ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ

ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ

ΑΛΤΡΟΥΪΣΜΟΣ

ΠΙΣΤΗ

ΑΠΟΔΟΣΗ

ΜΠΕΣΑ

ΑΛΗΘΕΙΑ

Στην Ελληνική Βουλή ειδικά, όποιος χρησιμοποιεί από τούδε και εις το εξής αυτές τις λέξεις, πρέπει να θεωρείται ως ξένο σώμα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



186 €/kwh

Ισπανία - Πορτογαλία

σταθερά.

700 €/kwh

Μητσοτάκης - Τσίπρας κλπ της Βουλής.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κωστής ΧατζηΠΑΠΑράκης!

Ζάχαρη, τραίνα , Ολυμιακή , ΔΕΗ

χρυσό έπιανε σκ@τ@ τ'κανε!

Αν βάλω και τα εργασιακά , πρόνοιες , συντάξεις .... γεμίζει βόθρο !



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυβέρνηση παίζει με τις ζωές των διαβητικών Τύπου-1 αφού απομακρύνει από το Μητρωό των Αποζημιούμενων Προϊόντων ιατροτεχνολογικά προϊόντα Σακχαρώδου Διαβήτητύπου (αισθητήρες συνεχούς καταγραφής των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα), που σε συνδυασμό με τις αντλίες συνεχούς έκχυσης ινσουλίνης ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο σοβαρών υπογλυκαιμικών επεισοδίων και υπεργλυκαιμικών καταστάσεων. 

Πρόκειται για σοβαρή υποβάθμιση στην καθημερινότητα των 50.000 (ανάμεσά τους πολλά παιδιά) διαβητικών συνανθρώπων μας με σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους. Οι συγκεκριμένες αντλίες που από δωρεάν θα πρέπει να πληρώνονται από τους ασθενείς θα τους κοστίσουν 200 έως 300 ευρώ το μήνα. Μάλιστα, πρόκειται για εξοπλισμό κατάλληλο για παιδιά με διαβήτη αφού απαλλάσσουν τους γονείς από το συνεχές άγχος και έγνοια της μέτρησης των επιπέδων σακχάρου των παιδιών τους, τα οποία προφανώς δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν.

Να ακυρωθεί το ΦΕΚ με τις περικοπές για τους διαβητικούς! 

Οι αισθητήρες, οι αντλίες, τα μηχανήματα δεν είναι ατομικά αξεσουάρ, ούτε πολυτέλεια - Είναι ανθρώπινη ανάγκη και δικαίωμα στη ζωή!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"ΣΟΚ

Ο Ουκρανός ΑΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε 191.000 απώλειες Ουκρανών!!!

Νεκροί και σακάτηδες το 1/3 του ουκρανικού στρατού.

Αυτό είναι το έργο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που δεν πρόκειται να σταματήσουν μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό.

Οι διεθνείς και εγχώριοι παπαγάλοι μιλάγανε για αδυναμίες του ρωσικού στρατού, όταν ο Πούτιν στην πρώτη φάση πήγε να τελειώσει αναίμακτα την υπόθεση, προκαλώντας πτώση του καθεστώτος Ζελέσνι και επάνοδο στις Συμφωνίες του Μινσκ.

Περί αυτού επρόκειτο.

Τους έδωσε την ευκαιρία!

Δεν την άδραξαν.

Νόμιζαν ότι θα γονάτιζαν τη Ρωσία, το μόνο υπαρκτό εμπόδιο στη Νέα Τάξη.

Έπαιξαν τα ρέστα τους σε όλα τα επίπεδα.

Η Ουκρανία απλώς προσφέρθηκε ως πεδίο για τον πόλεμο ΝΑΤΟ-Ρωσίας.

Τα ντοκουμέντα είναι αδιάψευστα. 

Δεν είναι ένας συνήθης πρόξι πόλεμος. Είναι απευθείας σύγκρουση.

Το ΝΑΤΟ ηττήθηκε! Αλλιώς η Ρωσία θα είχε ήδη συνθηκολογήσει.

Η Αμερική αναδιπλώθηκε στο plan B, δηλαδή στη δημιουργία σιδηρού παραπετάσματος στον άξονα Νορβηγίας-Σουηδίας-Φινλανδίας-Βαλτικών κρατών-περαν του Δνείπερου Ουκρανίας-Ρουμανίας, μέχρι το Αιγαίο.

Ούτε αυτό θα κατορθώσει, και είναι νομοτέλεια. 

Οι Γερμανία καταστράφηκε, τα ευρωπαϊκά κράτη αργοπεθαίνουν. Θα αντιδράσουν!

Ήδη, γίνεται εμφανής για τους προσεκτικούς παρατηρητές μια νεογκωλική στροφή (αντί-Αγγλοσαξονική) στη Γαλλία κ στην ΕΕ.

Οι ΗΠΑ, όντας σε θανάσιμη απειλή από την προϊούσα κατάρρευσή τους και την ανάδυση της Ανατολής έπαιξαν το τελευταίο τους χαρτί, να νικήσουν τη νομοτέλεια της Γεωγραφίας!

Το πέτυχαν πρόσκαιρα με τη στεγανοποίηση της Γερμανίας. Ως πότε?

Το γνωρίζουν... Θυμώνουν με την αδυναμία τους. 

Να γιατί πήγαν να φάνε τον Ντούκιν! 

Λες κι αν φάνε τον Ντούκιν ή κ τον Πούτιν θα χεστεί η φοράδα στ αλώνι. Οι Αμερικάνοι το ρίξανε στο "συμβολικό"! Δείγμα αδυναμίας κ αδιεξόδου!

Ο Ευρασιανισμός όμως δεν είναι έργο του Ντούκιν, αλλά αναγκαιότητα της ιστορίας!

Η Νέα Τάξη δεν θα έρθει ποτέ!

Προς απογοήτευση εκείνων που πιστεύουν στον υπερφυσικό σούπερμαν αλλά και εκείνων που νομίζουν ότι οι πάντες είναι πιόνια ενός παγκόσμιου σκηνοθέτη! 

Στην ουσία και οι μεν κ οι δε πιστεύουν στον ίδιο Θεό, στον Αγγλοσαξονα τραπεζίτη! Απλώς οι πρώτοι το γνωρίζουν!

Τα πράγματα δεν θα γίνουν όπως τα οραματίστηκε ο Σβαμπ. Θα γίνουν αλλιώς.

* Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι η συνέχιση της κόviδοπανδημίας με άλλα μέσα.

Χάσανε.


Εγγραφο του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας διέρρευσε και αποκαλύπτει τις απώλειες του ουκρανικού στρατού. Από τις αρχές Ιουλίου:

νεκροί - 76640.

τραυματίες - 42704.

αιχμάλωτοι πολέμου - 7244.

αγνοούμενοι - 2816.

μη μαχητικές απώλειες- 1610.

Σύνολο-131.014 άνδρες.

Από τις αρχές Ιουλίου! 

Τα δυτικά #μμε_ξεφτιλες συνεχίζουν να μιλούν για τις τρομερές νίκες της Ουκρανίας σκυλεύοντας τη μνήμη δεκάδων χιλιάδων νεκρών και την ίδια ώρα η Δύση με τις ευλογίες του παρανοϊκού Ζελένσκι συνεχίζει να εκπαιδεύει και άλλους για να τους στείλει σε αυτό ο σφαγείο με πλημμελή εκπαίδευση και εξοπλισμό. Δεν σκοπεύουν να σταματήσουν. Δεν δίνουν μια για τις ανθρώπινες ζωές



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ας καταλάβουμε όλοι κ όλες διαβάζοντας και ερευνώντας τι σημαίνει social credit system στο παρόν νεοφιλελεύθερο πλαίσιο που υπαγομαστε και πως ήδη εφαρμόζεται ένα τέτοιο σύστημα κοινωνικής πίστωσης

. Όποιος κ οποια δεν πειθαρχεί με τη νέα ταυτότητα της έννοια του πειθήνιου πολίτη θα τιμωρείται με πρόστιμο. 

Στην αρχή ήρθε μέσω της δήθεν προστασιας της δημόσιας υγείας κ της υποχρεωτικοτητας μιας προληπτικής ιατρικής πράξης σε υγειονομικους κ σε ανθρώπους άνω των 60 ετών.

Όποιος δεν πειθάρχησε σε αυτή τη νόρμα τιμωρήθηκε με απώλεια μισθού ή με πρόστιμο. 

Αυτό ήταν μόνο η αρχή μιας βιοπολιτικης εξουσιας που θα σχεδίαζε με τον πιο αυταρχικό τρόπο την οριογραμμή ανάμεσα στο ανήκειν κ στην κοινωνική εξόντωση/εξαθλίωση. 

Πλέον με τον προσωπικό ιατρό κ με όσα επακόλουθα έρχονται αυτη η κυβερνολογικη επεκτείνεται κ έχει άπειρες συνδηλώσεις.

Υγ εννοειται για ολα τα παραπάνω φταίει ο τερζακης, ο αγκαμπεν και οι "ψεκες" που μόνο με τις δονήσεις των σκέψεων τους βοηθάνε στην υλοποίηση τους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν θα έχουμε ρεύμα τον χειμώνα αλλά θα πρέπει να έχουμε κινητό και QRcode 

Αν υπάρχει τώρα καννιβαλισμος φανταστείτε τον χειμώνα τι θα γίνει ..και επειδή η "Αριστερά "είναι κατά βάση μεσοαστικη δεν την αφορά η φτώχεια ,μόνο μην καταπιέσουμε την Σάνα Μαρίν το νατοϊκό γεράκι που θέλει να παρταρει 

Μόνο η "πατριαρχία ", γενικος όρος που λειτουργεί ως μαιντανος και που σαν την κόκα κόλα πάει με όλα 

Μην μιλήσουμε για τα έγκληματα του ΝΑΤΟ και τον πόλεμο κατά των φτωχών που έχει εξαπολύσει το στρατικοβιομηχανικο σύμπλεγμα ,μην γίνουμε τόσο ντεμοντε και μιλήσουμε για ταξικο ολοκληρωτικο πολεμο και σας χαλάσουμε το τσι και την καλή ενέργεια



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Τελείωσαν οι μέρες της αφθονίας και της ανεμελιάς", δήλωσε κυνικότατα ο Μακρόν, του οποίου ο Κούλης είναι αντίγραφο μέιντ ιν Ταϊβάν με ποιότητα τέτοιου αντίγραφου προ τριακονταετίας.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: "Θα σας γ@@@με ασάλιωτα και θα βγάζετε το σκασμό".

Διότι εννοείται πως "οι μέρες της αφθονίας" τελείωσαν μόνο για την πλέμπα. Όχι για τον Μακρόν και για τα αφεντικά του.

ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ; 

ΟΙ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΑΚΗΔΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΙ ΕΚΕΙ ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΔΩ!

Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι: "Ο Ιωσήφ έκανε μισή δουλειά. Εσύ Βλαδίμηρε μην κάνεις το ίδιο λάθος, φτάσε ως τη Λισαβόνα"!

Σχολιο.- σοβαρα τωρα αυτο που ειπες για λισαβονα ο πουτιν το ειχε προβλεψει λεγοντας οτι συντομα οι λαοι της ευρωπης μπροστα στο φασμα της πεινας θα ανατρεψουν τις κυβερνησεις τους και θα εκλεξουν νεα σχηματα που θα ειναι πιο κοντα στις θεσεις της ρωσιας.  Δεν θα παει ο Πουτιν στην Λισαβονα.Η Λισαβονα θα παει στον Πουτιν

Σχολιο.- οι λαοι της ευρωπης θα μας ξανα φερουν  το φασμα της ακροδεξιας και υπαιτιοι θα ναι ολοι αυτοι..Ψευτοδικαιωματιστες,μκοτζιδες του πρωκτου,λοατκι..(οριστε ΓΜΤΧΜ μιλαω σαν τον μπογδανο)

Σχολιο.- καλά δεν ήμαστε με το σωστό μέρος της ιστορίας???? Αισχοοος, αλλά κατάλαβα στον σκαΐ.

Σχολιο.- Η λεπεν το εχει ηδη δηλώσει για παραδειγμα που ειναι ακροδεξια.Οτι θα αποκαταστησει τις σχεσεις της με πουτιν.Ακροδεξιο ειναι το μελλον του πλανητη τι να κανουμε τωρα;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχω αποδεσμευτεί από την κακή η καλή γνώμη των άλλων όποτε αυτό μου επιτρεπει να πω ότι μου λέει η συνείδηση μου 

Δεν κυνήγησα λεφτά, φήμη, καριέρα και πλαστικές σχέσεις συμφερόντων ,όποτε μπορεί να ήμουνα εργάτης όλη μου την ζωή σχεδόν και να θεωρούμαι περίεργος και αποτυχημένος κοινωνικά αλλά δεκάρα τσακιστη δεν δίνω ..

Όποτε ναι ,θα λέω ότι θέλω και σε όποιον αρέσει



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προπερσυ, πριν κορωνοϊού, βρεθήκαμε σε μια ξενάγηση στην Πράγα, από εγγονή πολιτικών προσφύγων...

Μας είπε διάφορες αρλουμπιτσες ενταγμενες στο αντικομμουνιστικο παραλήρημα...

Όπως, ότι οι πολυκατοικίες που βλέπαμε, επί καθεστωτος ήταν χάλια γιατί ήταν γκρι...

Τώρα έλεγε, που τις άλλαξαν χρώμα είναι θαυμάσιες...

Οτι εστεκαν αλώβητες και λειτουργικές 60 χρόνια...εξυπηρετωντας και τις σημερινές ανάγκες του ανθρώπου... ποιος το επισημαίνει...

Το θέμα είναι να μας μείνει ότι ήταν γκρι...

Πρόσφατα, παρακολουθησα ξενάγηση επίσης από παιδί πολιτικών προσφύγων στην Ουγγαρία...

Έλεγε λοιπόν ο άνθρωπος, ότι από Οκτώβριο μέχρι τέλος Μαρτίου, το κράτος και το σημερινό ανάβει τη θέρμανση στα σπίτια...

Υποχρεωτικά...

Κατάλοιπο του προηγούμενο καθεστώτος 

Τώρα όμως με αφορμή τον πόλεμο τους έβαλαν πλαφόν...

Κι όποιος το ξεπερνάει θα έχει 7πλασιο να πληρώσει ως ποινή!!!!!!!

Ο άνθρωπος έλεγε ότι δε θα μπορέσουν να ζεσταθουν φέτος... Γι αυτό και πριν κάτι μέρες είχαν οι Ούγγροι λέει διαμαρτυρία...

Το θαύμα του καπιταλισμού...

Στο σοσιαλισμό το χειμώνα τους ζέσταναν υποχρεωτικά... Στον καπιταλισμό θα παγώνουν υποχρεωτικά...

Διασχίζοντας τις πεδιάδες αναφέρθηκε στην αγροτική πολιτική επί σοσιαλισμού και στο τώρα...

Τότε λέει ιδρύθηκαν συνεταιρισμοι, που οι αγρότες ήταν εκεί και μέσω του συνεταιρισμου γίνονταν τα πάντα!!!!!

Γι αυτό και μεγάλα χωράφια μεγάλα μηχανήματα και μεγάλη ανάπτυξη.. Και σε γεωργια και σε πτηνοτροφια...έκαναν, λέει, εξαγωγή κοτοπουλων στη μισή Ευρώπη... 

Όποιος, λέει, ήθελε και κάτι εντελώς δικό του, μπορούσε να έχει έως 6 στρέμματα.... Και πάλι τα πάντα τα έκανε με τη βοήθεια του συνεταιρισμου...

Σπόρους καλλιέργεια, πωλήσεις!!!!!!

Αποτέλεσμα... Πολύ γρήγορα μεγάλη ποσοτική και ποιοτική ανάπτυξη!!!!!!!

Από το1990 και μετά με νόμο, λέει, κατηργησαν τους συνεταιρισμούς και ξαναεδωσαν μικρούς κλήρους στους αγρότες,λίγων στρεμμάτων, που με ατομική τους πια ευθύνη κάνουν τα κουμάντα τους...

Αποτέλεσμα, λέει, κατά διόλου η αγροτική παραγωγή και οικονομία... Φτωχυναν οι αγρότες, εγκατέλειψαν τα χωριά και τα χωράφια τους...

Κάποιοι συνεταιρισμοι, λέει, αρνήθηκαν να διαλυθούν και δίνουν μάχες, με το κράτος απέναντι τους, να τους βάζει εμπόδια και ποινές...

Αποτέλεσμα...

Σε λίγο λέει καιρό ούτε αυτοί θα υπάρχουν...

Κι από εκεί, λέει, που η χώρα είχε μια αυτάρκεια σε κάποια προϊόντα είχε αναπτυγμένη βιομηχανία, τρακτέρ μηχανήματα κλπ, τώρα... 

Ευκαιρία... Αρπαχτή...Αγχος...Ανασφαλεια...

Σκεφτομαι... 

30 χρόνια μετά τις ανατροπές κι ακόμα τα τσιράκια του κεφαλαίου αγωνίζονται σιγά σιγά και με τεχνάσματα να τα ξεριζωσουν όλα...

Δεν τολμησαν να το κάνουν με τη μία...

Πόσο υποχρεωμένοιι είμαστε εμείς οι "ψαγμένοι" να τα διαδίδουμε και να τα συζητάμε αυτά.... Να τα επισημαινουμε ρε παιδί...

Υγ  Τώρα στα χωράφια φυτρώνουν ανεμογεννήτριες...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιγράφουν το κράτος απαρχαιντ το.ισραηλ οι Λιθουανοί ,πιστα νατοϊκά σκυλάκια 

VILNIUS, 24 Αυγούστου. /TASS/. Στους Ρώσους υπηκόους που επιθυμούν να περάσουν τα σύνορα με τη Λιθουανία μπορεί να απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα της Βαλτικής, εκτός εάν ταχθούν κατά της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία ή αναγνωρίσουν την Κριμαία ως ουκρανικό έδαφος, ανέφερε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας Γκαμπριέλιους Λάντσμπεργκις, σύμφωνα με το Delfi.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας δήλωσε ότι οι αξιωματικοί των συνοριακών ελέγχων θα είναι πλήρως εξουσιοδοτημένοι να ρωτούν τους Ρώσους πολίτες για τη θέση τους σχετικά με τις δραστηριότητες της χώρας τους στην Ουκρανία και να διευκρινίζουν "ποιανού είναι η Κριμαία".

"Με βάση την απάντησή τους, εάν ένα άτομο που διασχίζει τα σύνορα της Εσθονίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Φινλανδίας ή της Πολωνίας πει ότι πιστεύει ότι η Κριμαία δεν είναι κατεχόμενη, θα ήταν δυνατόν να υποθέσουμε ότι η είσοδος αυτού του ατόμου δεν θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας", δήλωσε ο Landsbergis. Αυτό το κριτήριο μπορεί να είναι καθοριστικό για την απαγόρευση εισόδου, τόνισε.

Νωρίτερα, ο κορυφαίος διπλωμάτης της Λιθουανίας κάλεσε τις χώρες της ΕΕ να ακυρώσουν αμέσως τις τουριστικές θεωρήσεις Σένγκεν που είχαν εκδοθεί προηγουμένως σε Ρώσους. Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου επέκρινε τέτοιες "ρωσοφοβικές ιδέες" που παραπέμπουν σε "ναζιστικές τακτικές".".



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σχηματίζονται ουρές για την παραλαβή των ρωσικών διαβατηρίων στο απελευθερωμένο Μπερντιάνσκ 

Στο απελευθερωμένο Μπερντιάνσκ βλέπουμε ουρές για την παραλαβή των ρωσικών διαβατηρίων, και τις δείξαμε σε ξένους δημοσιογράφους. Τι γνώμη έχουν οι άνθρωποι για την ιδέα του να πάρουν το ρωσικό διαβατήριο και για την Ρωσία γενικά; Τι θα δείξουν οι ξένοι ρεπόρτερ;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



63 πολυεκατομμυριούχοι προκαλούν μόλυνση περισσότερη από 50%των Γάλλων (δηλαδή πάνω από 30 εκατομμύρια ανθρώπων )


-ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

-63 Γάλλοι δισεκατομμυριούχοι μολύνουν περισσότερο από... 50% των Γάλλων, ή περισσότερα από 30 εκατομμύρια άνθρωποι. Ο οικονομικός πλούτος των Γάλλων δισεκατομμυριούχων εκπέμπει 152 εκατομμύρια τόνους ισοδύναμου CO2 ετησίως. Είναι περισσότερα από τα σόου από Δανία, Φινλανδία και Σουηδία μαζί.

-Το πλουσιότερο 0,01% του παγκόσμιου πληθυσμού εκπέμπει 2332 τόνους CO2 ετησίως, σε σύγκριση μόνο με 1,4 για ένα άτομο από το φτωχότερο μισό της ανθρωπότητας.

-Το 10% όλων των πτήσεων στην Ευρώπη είναι σε ιδιωτικά τζετ. Το 40% των πτήσεων ιδιωτικών τζετ είναι άδειο. Ω ναι, καλύτερα να πας να παρκάρεις το αεροπλάνο ή να πας να πάρεις τον δισεκατομμυριούχο από εκεί που είναι. Κάθε μία από αυτές τις πτήσεις είναι 10 φορές πιο ρυπογόνα από μια εμπορική πτήση.

-Σύμφωνα με τον λογαριασμό «Mega Yacht CO2 Tracker», που μετράει τη ρύπανση των πολυτελών γιοτ από τα δεδομένα πλοήγησης τους, μόνο τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου, το γιοτ του Bernard Arnault παρήγαγε περίπου 205,4 τόνους CO2 εκπέμπει και έκαψε 79002 lit τα καύσιμα. Την ίδια περίοδο, το γιοτ του Vincent Bolloré παρήγαγε περίπου 41,3 τόνους CO2 καταναλώνοντας 15897 λίτρα καυσίμου.

-Θεωρώντας την απαγόρευση των γιοτ ή των ιδιωτικών τζετ ως «επίθεση στην ελευθερία» είναι το τελικό στάδιο του συνδρόμου minion. Δεν θα έχεις ποτέ γιοτ, δεν θα ταξιδεύεις ποτέ καθημερινά με ιδιωτικό τζετ. Από την άλλη πλευρά, εσείς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα έχετε μια καλή ευκαιρία να υποστείτε τις συνέπειες του κλιματικού χάους τα επόμενα χρόνια.

-Δεν μπορεί να υπάρξει πράσινο έργο χωρίς την καταστροφή του καπιταλισμού. Και αντίστροφα, ο αντικαπιταλισμός μπορεί να είναι μόνο περιβαλλοντολόγος.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έβρος / «Φυτεύουν» ανεμογεννήτριες δίπλα στο καμένο δάσος της Δαδιάς



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάντως βλέπω ότι δεν βάζετε μυαλό ..το ρουφιανοκαφενειο είναι πάνω απ' όλα έλεγχος και πληροφορίες ..τι τρώτε,τι ακούτε ,τι διαβάζετε ,τι σκέφτεστε ,τι πολιτικές ιδέες έχετε,τι φράγκα έχετε ,σε ποιες παραλίες πάτε η δεν πάτε ,τι παιδιά μεγαλώνετε ,πως τα μεγαλώνετε ,τι θα γίνουν όταν μεγαλώσουν ,πτυχία ,γάμος κτλ.κτλ 

Είναι δηλαδή ένα μεγάλο αυτοφακελλωμα εδώ μέσα 

εγώ το ξέρω συνειδητά 

Εσεις τώρα που ποσταρετε απόμερες παραλίες να ξέρετε ότι τις διαφημίζετε,δουλεύετε τζαμπα για μεσίτες αν θέλετε ..σε λίγο δεν θα είναι απόμερες ,θα είναι "ανεπτυγμενες "..

Όσο για τα παιδιά σας ,μην δίνετε τόσες πληροφορίες ..

Αξιοποιηστε το μέσον αλλά μην ξεχνάτε ότι ήδη λειτουργεί ως φακελλωμα,ως λογοκρισία, ως καθεστωτική προπαγάνδα όπως και ως στοχοποιηση ανθρώπων αλλά φυσικά και ως αλλοίωση της πραγματικής επικοινωνίας και έξαρση μιας ψυχοπαθολογικης έξαρσης ναρκισισμου..ο αλλοτροιωμενος μαζανθρωπος συναντά τον meta-ανθρωπο



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χθες το μεσημέρι κόψανε το ρεύμα στο σπίτι της μάνας μου, στο σπίτι μου στο Ηράκλειο.

Χρωστάμε 800 ευρώ. Γενικά χρωστάμε, έχουμε κάτι νερά, εφορίες κλπ ως εκκρεμότητες.

Τι να κάνουμε, ακόμα κι όταν έχω εγώ κι ο αδερφός μου δουλειά, προσπαθούμε πρώτα να βγαίνει το σουπερμάρκετ και μετά οι άλλες υποχρεώσεις.

Θεωρώ ότι αυτή είναι η πραγματικότητα για πάνω απ’ τα μισά νοικοκυριά στη χώρα.

Η μάνα μου ζει με 400 ευρώ το μήνα, με μια αναπηρική σύνταξη που παίρνει εδώ και λίγα χρόνια. Είναι με λάμες στα πόδια και σπονδυλοδεσία από το 2001. 

Να πω εδώ ότι παρά τα πολλά προβλήματα υγείας, τα φέρνει βόλτα, είναι πολύ καλή και πολύ όμορφη, δείχνει τουλάχιστον δέκα χρόνια νεότερη. 

Είναι όμως ανάπηρη και κάτω από το όριο της φτώχειας. Και ο χειρότερός της φόβος είναι μην τύχει και εγκλωβιστεί σε σεισμό, και μην της κόψουν το ρεύμα.

Ο λογαριασμός είναι στο όνομά της, μέχρι φέτος το χειμώνα ήταν στο κοινωνικό τιμολόγιο. 

Μετά από ένα λάθος στο σύστημα του taxis, η ΔΕΗ την έβαλε στο οικιακό, με όλο το πακέτο χρεώσεων. Όταν της ήρθε ο προηγούμενος εκκαθαριστικός με πήρε και έκλαιγε.

Της έκοψαν το ρεύμα το Φεβρουάριο, της είπαν να ξαναπληρώσει εγγύηση και να δίνει 100 ευρώ το μήνα αν θέλει να το ξανασυνδέσουν. 

Απ’ τη χθεσινή κουβέντα με τη μάνα μου, αυτό που μου γάμησε την ψυχολογία ήταν που μου είπε

«Όλος ο κόσμος είναι έτσι, τις προάλλες κόψανε το ρεύμα σε μια γριούλα για 360 ευρώ. Ανοίγεις όμως την τηλεόραση και βλέπεις στις ειδήσεις ότι όλα πάνε καλά, ο κόσμος πάει διακοπές. Και νιώθω άσχημα, και νιώθω ότι φταίω εγώ, και νομίζω ότι μόνο εγώ είμαι έτσι».

Κι αυτό που μ έκανε να γελάσω ήταν το «Και το είδα εγώ το άρθρο, έγραψε η Λίτσα Πατέρα: δραματική εβδομάδα για τους Ζυγούς, ορίστε».

Μεθαύριο Πέμπτη 25 Αυγούστου έχει κάλεσμα σε συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή, στις 19:00. Υποτίθεται ότι γίνεται με αφορμή τις υποκλοπές, αλλά εγώ θα πάω για τη μαμά μου. 

Δεν ξέρω τι θα κάνω ακριβώς, θα τραγουδάω «Μητσοτάκη γαμιέσαι» και θα λέω χριστοπαναγίες.

Κι αν σας φαίνεται χυδαίο, ανώριμο κλπ, κάντε unfriend, unfollow και ξερωγωτί.

Χυδαίο είναι να ντρέπεσαι για τη φτώχεια σου, την ώρα που κάποιοι θησαυρίζουν σε βάρος σου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η εκτελέστρια της Dugina, ήταν στη Μαριούπολη τον Ιούλιο και συναντήθηκε με δικούς της. Ο γιος της επίσης υπηρετεί στο Azov!

24/08/2022



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΙ ΛΕΝΕ! OI KINEZOI δεν θέλουν πλέον (καθόλου) παιδιά μετά την απάνθρωπη πολιτική των σκληρών lockdown...

24/8/2022 -  18.30 m.m.

Η Κίνα, η πιο πολυπληθής χώρα στον κόσμο με πάνω από 1 δισ ανθρώπους, προσπάθησε να συγκρατήσει την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού της επιβάλλοντας την πολιτική του ενός παιδιού από το 1980 έως το 2015. 

Στην μετά κορονοιού εποχή όμως, το Πεκίνο έχει επίσημα αναγνωρίσει ότι βρίσκεται στο χείλος της δημογραφικής ύφεσης.

Η αυστηρή, στα όρια της απάνθρωπης πολιτικής που επέβαλλαν οι κινεζικές αρχές στη διάρκεια του καθολικού lockdown για τον κορονοιό οδήγησε τους κινέζους να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουν τη ζωή τους. Το διάστημα αυτό στη Σανγκάη το hashtag «είμαστε η τελευταία γενιά» έγινε για λίγο viral στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης προτού λογοκριθεί και φυσικά κατέβει.

Η Claire Jiang ήταν μια από τους εκατ. πολίτες της πόλης που δήλωσε σε ανάρτησή της στο διαδίκτυο οτι «δεν θέλει πλέον να έχει μωρά στην Κίνα».

Ηταν η φράση ενός άνδρα προς τους αστυνομικούς που εισέβαλαν στο σπίτι του εκείνη την περίοδο και απειλούσαν να τιμωρήσουν την οικογένειά του για τρεις γενιές μετά, εάν δεν συμμορφωνόταν στα σκληρά μέτρα για τον COVID.

Δεν ελέγχουν τη ζωή τους

Έκτοτε, εκατομμύρια Κινέζοι χρησιμοποίησαν αυτή την φράση ως αντίδραση απέναντι στην καθηλωτική εξουσία που άσκησε η κινεζική κυβέρνηση για να ελέγξει τη διασπορά του ιού αλλά στην ουσία κάνοντας σαφές σε εκατομμύρια πολίτες ότι δεν ελέγχουν εκείνοι τις ζωές τους.

«Σίγουρα δεν θέλω τα παιδιά μου να κουβαλούν την αβεβαιότητα της ζωής σε μια χώρα όπου η κυβέρνηση μπορεί απλώς να έρθει στην πόρτα σου και να κάνει ό,τι θέλει», λέει η Κλέρ Τσιάνγ μια 30χρονη που εργάζεται στα ΜΜΕ.

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι πανδημίες και η οικονομική αβεβαιότητα επηρεάζουν ιστορικά τα ποσοστά γεννήσεων σε όλο τον κόσμο.

Στην Κίνα όμως, η ασυμβίβαστη πολιτική του «μηδενικού κρούσματος» μέσω της επιβολής απάνθρωπων μεθόδων έχει προκαλέσει βαθιά ζημιά στην επιθυμία των ανθρώπων να φέρουν σε αυτή τη χώρα παιδιά, σύμφωνα με τους δημογράφους.

«Η Κίνα είναι μια μεγάλη κυβέρνηση αλλά μια μικρή οικογένεια», δήλωσε στο Reuters ο εξέχων κινέζος δημογράφος Γι Φουξιάν. «Η πολιτική της Κίνας για μηδενικό COVID οδήγησε σε μηδενική οικονομία, μηδενικούς γάμους, μηδενική γονιμότητα».

Πολλά νέα κορίτσια και αγόρια στην Κίνα βάζουν ως προτεραιότητα τους πλέον την καριέρα, τα ταξίδια και το ευζήν από την επιθυμία να κάνουν οικογένεια και παιδιά.

Η Κίνα θα χάσει την πρώτη θέση

Έκθεση των Ηνωμένων Εθνών τον Ιούλιο ανέφερε οτι ο πληθυσμός της Κίνας των 1,4 δισεκατομμυρίων ανθρώπων μπορεί να αρχίσει να μειώνεται ήδη από το επόμενο έτος, με την Ινδία να βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση.

Εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ εκτιμούν οτι ο πληθυσμός της Κίνας θα συρρικνωθεί κατά 109 εκατομμύρια έως το 2050, υπερδιπλάσια από την πτώση της προηγούμενης πρόβλεψης τους για το 2019.

Σε άλλη έκθεση του ΟΗΕ για την Κίνα αναφέρεται οτι η πανδημία είχε μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στις πρώτες γεννήσεις, με τις γυναίκες να αναφέρουν οικονομική ανασφάλεια, αβάσιμες ανησυχίες για τα εμβόλια για τον COVID που επηρεάζουν τα έμβρυα, καθώς και δυσκολίες στην κύηση και τη φροντίδα ενός βρέφους σε καταστάσεις lockdown.

«Τα ζευγάρια που μπορεί να σκέφτονταν να αποκτήσουν παιδί τον επόμενο χρόνο, σίγουρα το ανέβαλαν ενώ κάποια άλλα ζευγάρια αρνούνται έκτοτε να κάνουν παιδιά», δήλωσε η Τζάστιν Κούλσον, εκπρόσωπος του Ταμείου Πληθυσμού του ΟΗΕ στην Κίνα.

Οι νέες γεννήσεις πρόκειται να πέσουν σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ μέσα στο 2022, κάτω από τα 10 εκατομμύρια σε σχέση με τα 10,6 εκατομμύρια μωρά που γεννήθηκαν το 2021 και ήταν ήδη 11,5% χαμηλότερα από το 2020.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ! «ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑ!» λέει ο βουλευτής Ν. Ηγουμενίδης για τον τροχονομικό έλεγχο...

24/8/2022  -  14.30 μ.μ.

 Δικαιώθηκε, όπως αναφέρει,  ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ηγουμενίδης, που τις τελευταίας μέρες βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας για το περιστατικό κλήσης από την τροχαία για παράβαση προς τον βουλευτή και τις μετέπειτα «δήθεν» απειλές εναντίον των αστυνομικών.

Αρχικά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, ισχυρίστηκε σε ανακοίνωσή της που υπέγραφε ο Πρόεδρος της Ένωσης, ο κ. Ξανθουδάκης πως ο βουλευτής είχε προσβλητική συμπεριφορά κατά των αστυνομικών. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, με ανάρτησή του σημειώνει πως αποκαλύφθηκε «η πολιτική σκοπιμότητα της συκοφαντικής ανακοίνωσης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, την οποία υπογράφει, ως Πρόεδρος της Ένωσης, ο κ. Ξανθουδάκης».

Επίσης στην ανάρτηση του ξεκαθαρίζει τι ακριβώς συνέβη επισημαίνοντας το ρόλο που έπαιξε στη διαστρέβλωση του περιστατικού του Πρόεδρος της Ένωσης, ο κ. Ξανθουδάκης καθώς ο ίδιος με δήλωσή του είπε «πως δεν του τηλεφώνησε ο βουλευτής».

Πιο συγκεκριμένα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ γράφει στο facebook:

 «Δικαίωση! Αποκαλύπτεται η πολιτική σκοπιμότητα της συκοφαντικής ανακοίνωσης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, την οποία υπογράφει, ως Πρόεδρος της Ένωσης, ο κ. Ξανθουδάκης.

Στον κόσμο είναι γνωστό το ήθος μου, κι αυτό φάνηκε από το τεράστιο κύμα συμπαράστασης των τελευταίων ημερών. Σας ευχαριστώ πολύ όλους!».