Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Πεμπτη 25 Αυγουστου 2022


Από σήμερα 22/8 στον ΄αέρα΄ η πλατφόρμα «Προγραμματισμός Απόδοσης Ραντεβού για υποβολή μεταγενέστερης αίτησης» της Υπηρεσίας Ασύλου , η οποία απευθύνεται σε αιτούντες άσυλο, των οποίων το αίτημα έχει απορριφθεί τελεσίδικα. Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα απευθύνεται σε Πολίτες Τρίτων Χωρών (ΠΤΧ)  επιθυμούν να υποβάλλουν εκ νέου αίτημα διεθνούς προστασίας στη χώρα μας.

Υπουργείο Λαθρομετανάστευσης και Αντικατάστασης Πληθυσμών.

Μπουκάρει οποιοσδήποτε στη χώρα, κάνει αίτηση ασύλου που απορρίπτεται. Προσφεύγει σε Β' Βαθμό, απορρίπτεται πάλι και ασκεί αίτηση ακύρωσης στο Δ.Πρωτοδικείο.

Όλος ο κύκλος αυτός διαρκεί χρόνια.

Τώρα με τελεσίδικη απορριπτική, η ΝΔ του δίνει ακόμα μια ευκαιρία..

"Τελεσίδικη απορριπτική απόφαση"!!! Έχασαν το νόημα τους οι λέξεις. -τελεσίδικη -μεταγενέστερη της "τελεσίδικης" -προσφυγή στη μεταγενέστερη -2η μετα-μεταγενέστερη... και πάει λέγοντας. Δλδ οι εισβολείς θα κάνουν επί χρόνια αιτήσεις, μέχρι τελικής έγκρισης... Ντρέπομαι

Σχολιο.- Μας το λένε συνέχεια. "Θα σας αντικαταστήσουμε με αλλόγλωσσους αλλοεθνείς". Και εμείς πίνουμε τον φραπέ μας αντί να τους πάρουμε με τις φράπες μάπες και κουνουπίδια.

Σχολιο.- Πολύ απλά, δεν μας ανήκει η χώρα μας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ποτέ μη συγχέεται την εκπαίδευση με τη νοημοσύνη, μπορείτε να έχετε διδακτορικό και να εξακολουθείτε  να παραμένετε ηλίθιος».

-Richard P. Feynman, 1918-1988

Nobel Prize in Physics, 1965



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ας μου εξηγήσει κάποιος, αφού η ΔΕΗ είναι πλέον ιδιωτική κατά το μεγαλύτερο ποσοστό της, γιατί δεν έχει φύγει το γράμμα Δέλτα ( =Δημόσια) από την ονομασία της;

Μάλλον, πρόκειται για έξτρα φόρο, φόρο τιμής στην πολύχρονη ιστορία 

αντιλαϊκών φόρων που, κατά διαστήματα, χρησιμοποίησαν τη ΔΕΗ ως όχημα, με αποκορύφωμα το περιβόητο "χαράτσι", την φοβερή εκείνη έμπνευση του ανθρώπου για όλες τις βρώμικες δουλειές.

Εγώ θα πρότεινα να ονομαστεί 

Δημόσια επιχείρηση Λησταρχισμού. ( ΔΕΛ )



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί είπαμε πως επεκτείνεται το ωράριο των σχολείων;;;

Α ναι! Θυμήθηκα!

Για να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι γονείς...

Διότι ζούμε σε ένα κράτος πρόνοιας που αγαπάει και διευκολύνει τον πολίτη σε όλες τις πτυχές της ζωής του...

Κι εφόσον όλοι αυτοί οι "υπεύθυνοι" μασκοφορεμένοι καρνάβαλοι που κυκλοφορούν ελεύθεροι γύρω μας βιώνουν ως το μεδούλι εδώ και χρόνια αυτή την αγάπη, υιοθετούν χωρίς δεύτερη σκέψη την κάθε ανωμαλία που τους πλασάρει ο εκάστοτε σωτήρας... δηλητηριάζοντας ακόμα και τα παιδιά τους...

Ούτε ένα αποχαυνωμένο ζωvτóβoλo δεν πρόκειται να ξυπνήσει πια... Ούτε ένα... 

είναι τέτοιος ο βαθμός της εγκεφαλικής τους σήψης, που ούτε καν αντιδρούν στο άκουσμα των δεκάδων ξαφνικών θανάτων μικρών παιδιών... ακόμη κι αν είναι τα δικά τους... 

Αλλά εσάς κύριοι μπιστήμονες θα σας μαλώσω! Αααααααα!!

Να'χουν περάσει τόσοι αιώνες και να μην έχουν γίνει μελέτες για τα οφέλη της βρώσης σκουληκαντέρων; Να μην έχουν εξελιχτεί τεχνικές αρμέγματος κατσαρίδων; Ντροπή σας! 

Τόσος κοσμάκης θα μπορούσε να έχει τραφεί πιο ποιοτικά... τόσα παιδάκια στην Αφρική δεν θα είχαν πεθάνει από πείνα... τόσο μεθάνιο θα είχε γλυτώσει η ατμόσφαιρα... 

Τεσπα... κάλλιο αργά παρά ποτέ...

Ήρθε επιτέλους ο καιρός να αφήσουμε τα ανθυγιεινά εδέσματα που μας σκότωναν τόσα χρόνια για τους πλεμπαίους της ελίτ... πφφφ... 


ΒΙΝΤΕΟ-ΘΛΙΨΗΣ! Βάζουν παιδιά δημοτικού να τρώνε…ΕΝΤΟΜΑ

«Είναι νόστιμα», λένε στην κάμερα.

Η γενιά της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ εκπαιδεύεται ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ (τώρα ειδικά με τα ολοήμερα σχολεία και τις νταντάδες του κράτους) στις αξίες μίας…καθώς πρέπει ΒΙΩΣΙΜΗΣ κοινωνίας.

Η τροφή δεν θα μπορούσε να μην αποτελεί μέρος της εκπαίδευσης και φυσικά δεν είναι δυνατόν να επαινέσουν διατροφικές συνήθειες που είχαν οι άνθρωποι τις περασμένες δεκαετίες.

Για αυτό και στο παρακάτω πραγματικά θλιβερό βίντεο βλέπουμε εκπροσώπους της εταιρείας «Prairie Cricket Farms» να βάζουν τα μικρά παιδάκια να τρώνε…ΓΡΥΛΟΥΣ, δίνοντάς όχι μόνο σακουλάκια αλλά και οδηγίες για το πως μπορούν να αλλάξουν τις διατροφικές τους επιλογές.

https://www.el.gr/nea-taxh/atzenta-2030/vinteo-thlipsis-vazoyn-paidia-dimotiko/?fbclid=IwAR0E9DZR7oitXD4qkFthJT60qPAht0T1DnHHb0NU85ZJ4KFtAssHc7pPYrk



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Permanent Delegation of the Russian Federation to UNESCO

Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην UNESCO

Στις 20 Αυγούστου, οι ουκρανικές  ειδικές υπηρεσίες ανατίναξαν αυτοκίνητο με τη Ρωσίδα  γυναίκα δημοσιογράφο και πολιτικό επιστήμονα Daria Dugina.

Υπερασπίστηκε ανοιχτά την πολιτική της θέση. Αυτό προκάλεσε σφοδρή δυσαρέσκεια στο Κίεβο και τους Αμερικανούς , Βρετανούς , Καναδούς , Αυστραλούς  και Νέας Ζηλανδίας χορηγούς, οι οποίοι προσπάθησαν να επιτεθούν στην ελευθερία του λόγου συμπεριλάβοντας την Ντάρια στους καταλόγους κυρώσεων.

Προτρέπουμε τον UNESCO Γενικό Διευθυντή Audrey Azoulay να καταδικάσει αυτή την άθλια δολοφονία, πλήγμα για την ασφάλεια των δημοσιογράφων, την ελευθερία του λόγου και την πρόσβαση στην ενημέρωση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναζήτηση στο internet για :

Ξυλόφουρνο

Ξυλόσομπα

Ξυλοπουθατοφανε



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Πλοίο της Νικαράγουας απέπλευσε για Κούβα με δωρεά τροφίμων

Το πλοίο Augusto C. Sandino από τη Νικαράγουα απέπλευσε σήμερα για την Κούβα με δωρεά τροφίμων από την κυβέρνηση του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου Σαντινίστας, για τις οικογένειες του έθνους της Καραϊβικής.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου, το πλοίο αναχώρησε το πρωί από το λιμάνι Arlen Siu, της Αυτόνομης Περιοχής της Ακτής Νότιας Καραϊβικής της χώρας της Κεντρικής Αμερικής, κατευθυνόμενο για το λιμάνι του Mariel.

Το δελτίο τύπου τονίζει ότι το εμπορικό πλοίο μεταφέρει με τρόφιμα αλληλεγγύης για τις κουβανικές οικογένειες με την αγάπη του λαού της Νικαράγουας και καταλήγει: 

«Πάντα αδέρφια, πάντα ενωμένοι, πάντα γεμάτοι από τον Μάρτι, τον Φιντέλ Κάστρο, τον Ραούλ Κάστρο, τον Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ, τους στρατηγούς μας Αουγκούστο Σαντίνο και Ζελεντόν  και Zeledón και όλους τους ήρωες της Μεγάλης μας Πατρίδας».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν τη Συρία! Βομβαρδίζουν ομάδες από τους Ιρανούς. Δικαιολογία για να συνεχίσουν τις λεηλασίες: Ιράν. Πυρηνική συμφωνία έκλεισε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρεπορτάζ: Η Γαλλία υπέστη σκληρό πλήγμα για την Αφρική μετά την αποχώρησή της

Η Γαλλία δέχθηκε σκληρό πλήγμα στην Αφρική μετά την απόσυρση των στρατευμάτων που είχε αναπτυχθεί στο Μάλι από το 2014 ως μέρος της λεγόμενης επιχείρησης Barkhane.

Στις 15 Αυγούστου η τελευταία ομάδα Γάλλων στρατιωτών εγκατέλειψε το έδαφος της Δημοκρατίας του Μάλι και παρέδωσε τον έλεγχο της στρατιωτικής βάσης Gao στις τοπικές δυνάμεις. Έτσι, ο Γαλλικός Στρατός, μετά από εννέα χρόνια παρουσίας του στην αφρικανική χώρα, τερμάτισε επιχείρηση που πραγματοποιούταν στην περιοχή Σαχέλ με τη συνεργασία των πέντε χωρών της περιοχής, δηλαδή Μαυριτανία, Μάλι, Μπουρκίνα Φάσο, Νι γερά Και τσαντ.

Η αραβική εφημερίδα Al-Quds al-Arabi, με έδρα το Λονδίνο (η βρετανική πρωτεύουσα), δημοσίευσε σημείωμα για τις διαδοχικές αποτυχίες του Παρισιού στην αφρικανική ήπειρο την παραμονή της επίσκεψης του Προέδρου της ευρωπαϊκής χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, στην Αλγερία.

Το ισχυρό πλήγμα που δέχθηκε πρόσφατα η Γαλλία στην Αφρική είναι αναμφίβολα η απόσυρσή της από το Μάλι στα μέσα του μήνα εξαιτίας των σχέσεων μεταξύ Παρισιού και αυτής της χώρας, οι οποίες έγιναν τόσο τεταμένες που τερμάτισαν τα εννέα χρόνια στρατιωτικής παρουσίας Για τα γεράματα", διαβάστε στο άρθρο.

Το κείμενο τονίζει ότι καθώς η Γαλλία αποχωρεί από την περιοχή, «απέτυχε στην αποστολή της για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», η Ρωσία φαίνεται να παρουσιάζεται ως αντικαταστάτης της σε μια τέτοια αποστολή.

Εν προκειμένω, σημείωσε ότι η Μόσχα δεν επιχειρεί να επιβάλει ειδικούς όρους στις τοπικές δυνάμεις, ή τουλάχιστον προτείνει πολύ λίγους όρους, και συμπεριφέρεται όπως η Κίνα και η Τουρκία με αφρικανικές χώρες, όχι όπως η Γαλλία, γεγονός που αναγνωρίζεται από τον Élie Tenenbaum, ερευνητής στο Γαλλικό Ινστιτούτο Relations Internationals (Ifri), σε συνέντευξη στην τοπική εφημερίδα Le Monde, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

«Η Γαλλία σήμερα δεν επηρεάζει πλέον την Αφρική όπως έκανε τις τελευταίες δεκαετίες. "Το Παρίσι δεν είναι πλέον αναπόφευκτος προορισμός για τις πρώην αποικίες του, με την εμφάνιση πολλών εναλλακτικών επιλογών από στρατιωτικούς και οικονομικούς όρους, και στη σκιά της αυξανόμενης δυσαρέσκειας και μίσους προς τη γαλλική πολιτική", κατέληξε ο γιατρός ument.

Η Γαλλία παρενέβη στρατιωτικά στην αφρικανική χώρα στις 11 Ιανουαρίου 2013, με το πρόσχημα της επιβράδυνσης της προέλασης των οπλισμένων ανδρών στη χώρα αυτή, ωστόσο, ο πόλεμος έχει αφήσει χιλιάδες ανθρώπους άστεγους.

Πολιτικοί εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι η Γαλλική χώρα, υποστηριζόμενη από τον Οργανισμό Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ), επιδιώκει να ικανοποιήσει τα δικά της συμφέροντα σε πλούσια σε φυσικούς πόρους εδάφη του Μάλι, όπως το ουράνιο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο υπόγειος ρόλος της Ούρσουλα ...

Χρυσό… δώρο στον σύζυγο της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν!

19-03-2022 • 22:37

Η Orgenesis έχει κοινούς μετόχους και στελέχη με την Pfizer

Τον Μάιο του 2021 η Ευρώπη πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη διμερή συμφωνία στον κόσμο με την εταιρία Pfizer. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, υπέγραψε την προμήθεια 1,8 δισεκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, σχολιάζοντας πως «χάρη σε ισχυρούς, αξιόπιστους συνεργάτες, όπως η Pfizer και o όμιλος BioNTech, ο εμβολιασμός στην Ε.Ε. επιταχύνεται».

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως η Ευρωπαϊκή Ενωση είχε ήδη προμηθευτεί μέχρι τον Απρίλιο 600.000.000 δόσεις του εμβολίου, γεγονός που προβλημάτισε τα διεθνή μέσα, τα οποία έκαναν λόγο για ενδεχόμενα προσωπικά συμφέροντα της προέδρου πίσω από τη συμφωνία με την Pfizer. Η έλλειψη διαφάνειας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή απασχόλησε ακόμη περισσότερο τον δημόσιο διάλογο, ιδίως μετά το μυστήριο με τα άφαντα μηνύματα που αντάλλαξε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά.

Η πραγματικότητα, όμως, που δεν είδε ιδιαίτερα το φως της δημοσιότητας, είναι πως με την Pfizer φαίνεται να σχετίζεται η εταιρία Orgenesis, στην οποία είναι στέλεχος ο σύζυγος της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Συγκεκριμένα, η εταιρία όπου εργάζεται ο Χάικε φον ντερ Λάιεν φαίνεται να στελεχώθηκε με πρώην υψηλά ιστάμενους εργαζομένους της φαρμακευτικής πολυεθνικής, αφού, σύμφωνα με δημοσιεύματα, όχι μόνο ο αντιπρόεδρος της Orgenesis, Βίνστεντ Βαντάμ, αλλά κι άλλα στελέχη της εταιρίας φέρουν το όνομα του γερμανικού κολοσσού στο βιογραφικό τους(!).

Το πιο σημαντικό; Οι δύο εταιρίες, δηλαδή η Orgenesis και η Pfizer, έχουν σημαντικούς, κοινούς μετόχους. Το fund Vanguard και η γνωστή BlackRock, που διαχειρίζονται τρισεκατομμύρια σε κεφάλαια και χαρακτηρίζονται ως «εταιρίες που κυβερνούν τον κόσμο», αποτελούν στην πραγματικότητα τους βασικούς μετόχους τόσο της Orgenesis, όσο και της Pfizer.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αγγελος Νικολάου 

Γενικό Νοσοκομείο Παπανικολάου

Σπούδασε Ιατρική στο ΑΠΘ

Ο υποφαινόμενος ιατρός, περιγράφει δυστυχώς εύστοχα:

"Η κατάρρευση του ΕΣΥ:

Μου είναι αδύνατο να καταλάβω πως δεν αντιδρά η κοινωνία με την κατάσταση στο ΕΣΥ.

Είμαι ένας από τους πολλούς γιατρούς που παραιτήθηκαν πρόσφατα από το Νοσοκομείο.

Υπηρέτησα πάνω από 38 χρόνια ως Νοσοκομειακός γιατρός , είτε στο Πανεπιστήμιο είτε στο ΕΣΥ και με απόλυτη βεβαιότητα δηλώνω ότι τέτοια διαλυτική κατάσταση στα Νοσοκομεία δεν υπήρξε ΠΟΤΕ, ούτε στην καρδιά των μνημονίων.

Η κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια αρνείται πεισματικά να αναπληρώσει ακόμα και αυτούς που συνταξιοδοτούνται. Οι κενές οργανικές θέσεις είναι άπειρες.

Στην κλινική που δούλευα, σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο, υπηρετούν σήμερα μόνο δύο επιμελητές με οργανικές θέσεις.

Τα κενά των εφημεριών καλύπτονται με επικουρικούς και με αποσπάσεις από τα επαρχιακά νοσοκομεία. Τα ίδια συμβαίνουν σε πολλές κλινικές. Ειδικά στους αναισθησιολόγους, είναι καλυμμένες οι 10 θέσεις από τις 28…

..Όλες οι χειρουργικές κλινικές υπολειτουργούν λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων. Για να βρει ραντεβού για χειρουργείο ένας πολίτης πρέπει να περιμένει πολλούς μήνες ή και χρόνια.

Η διαχείριση της πανδημίας αποκλειστικά από το δημόσιο σύστημα υγείας, αφήνοντας άσπιλο και αμόλυντο τον ιδιωτικό τομέα, έγινε με αναγκαστική από τις διοικήσεις μετακίνηση γιατρών όλων των ειδικοτήτων στις κλινικές κορονιού. Δηλαδή την πνευμονία την αντιμετώπιζε ο οφθαλμίατρος. Πόσο λογικό είναι το κάταγμα να το αντιμετωπίζει ο καρδιολόγος;

Οι περίφημες ΜΕΘ πλαισιώθηκαν από τους αναισθησιολόγους κυρίως χωρίς την ανάλογη εκπαίδευση και εξειδίκευση. Τα χειρουργικά κρεβάτια βαφτίστηκαν ΜΕΘ. 

Μετά διερωτόμαστε γιατί είμαστε πρωτοπόροι σε θανάτους από την πανδημία.

Ο υπουργός Υγείας βγαίνει σχεδόν κάθε μέρα στα κανάλια και όλοι μα όλοι οι «δημοσιογράφοι» τον ρωτούν αν πρέπει να κάνουμε την 4η δόση ή αν πρέπει να φοράμε μάσκα και άλλα άσχετα. Κανένας δεν τον στριμώχνει να ρωτήσει για το τι γίνεται πραγματικά στα νοσοκομεία.

Η ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ είναι προ των πυλών. Λυπάμαι και θυμώνω. 

Angelos Nikolaou 


Υ.Γ. Κατά την ταπεινή μου γνώμη θα έπρεπε όλοι οι νοσοκομειακοί γιατροί να γράψουν τι γίνεται!!

Είναι μεγάλη η ευθύνη τους. "

(Το τελευταίο είναι μιας φίλης νοσηλεύτριας κι εκείνη χωρίς εργασία, για τον γνωστό λόγο..)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακόμα ένα μελανό σημείο της ιστορίας μας.

Έτος 1843...

Ο Νικηταράς ζητιανεύει στον Πειραιά.

Του είχαν δώσει το «δικαίωμα» να ζητιανεύει μια φορά την εβδομάδα έξω απο τον Ι.Ν της Ευαγγελιστρίας, 

ετσι πλήρωνει η Ελληνική Πολιτεία τους αγωνιστές της!

(Και στην Μαντώ Μαυρογένους δεν έδωσαν ούτε σύνταξη αγωνιστή.)

Ο Νικηταράς,ο ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΣ...

ένας "αμόρφωτος" στην άκρη του δρόμου με κατεβασμένο το κεφάλι απο ντροπή κι απλωμένο το χέρι στο διαβάτη. 

Τον έβγαλαν στην επαιτεία οι προύχοντες και οι "μορφωμένοι" Δανδήδες. 

Η κόρη του δεν αντεξε να βλέπει σε άθλια κατάσταση τον πατέρα της και έχασε τα λογικά της,την έκλεισαν στο τρελάδικο. 

Ο Νικηταράς, ο ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΣ,

αυτουνού που με δυσκολία πήραν το σπαθί απο το χέρι του μετα την καταστροφή του Δράμαλη. 

Αυτουνού του ήρωα χρειάστηκαν 201 χρόνια για να γίνει (με ιδιωτική πρωτοβουλία) ενα κενοτάφιο δίπλα στον Κολοκοτρώνη. 

Και ο τάφος του χαμένος στο χρόνο και κανείς δεν τον αναζήτησε.

"Κατέληξε" μοναχός του στην άκρη του δρόμου και κανείς δεν τον υπερασπίστηκε στο τέρμα της ζωής του, 

ενώ εκείνος μας υπερασπίστηκε όλους,

όλες τις γενιές κι εκεινες, και τις τωρινές και εκείνες που θα'ρθουν.

Πρέπει ως Έλληνες να ζητήσουμε συγγνώμη, να πούμε ένα ευχαριστώ γιατί μας προσέφερε την δυνατότητα να ζούμε και να σκεφτόμαστε ελεύθερα. 

"Συγνώμη καπετάνιο μου...Και σε ευχαριστώ! "



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ευρώπη "πυροβολεί τα πόδια της".

Δεν κλείνει η ενεργειακή πληγή.

Γράφει σήμερα σε κύριο άρθρο το sofokleousin.gr

Από την άλλη, σε ρωσικό δημοσίευμα χαρακτηρίζεται η προσέγγιση Τουρκίας - Ισραήλ ως εμφαλτήριο για στροφή της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας!

Μιας Τουρκίας που μόνο οικονομικά και στρατηγικά ωφελημένη βγαίνει από την άρνηση των κυρώσεων. Πηγή in.gr

Στο Ελληνικό άρθρο σημειώνεται ότι από τους Ευρωπαίους ηγέτες καταβάλλεται έντονη προσπάθεια να πεισθεί ο Ζελένσκυ για συνθηκολόγηση!

Εις μάτην λέω εγώ. Τα 3 δις τα τσέπωσε απ' τους Αμερικάνους, έστω σε ορίζοντα 3ετίας.

Βρε μην τον δούμε δολοφονημένο από τίποτα ΕυρωΕνωσίτες ή ΙσραηλινοΣιωνιστές κατασκόπους καμιά ώρα...

Το κωμικοτραγικό είναι ότι θα το χρεώσουν, σε ποιόν άλλον, στον Πούτιν φυσικά.

Σχολιο.- αν σου πω ότι μούχει περάσει απ' την πρώτη μέρα, θα με πιστέψεις?

Εξ άλλου έχω προσωπική μαρτυρία:

Από την αρχή του πολέμου, φίλος μούχε σφυρήξει ότι είχε ακούσει δια ζώσης Ισραηλινό αξιωματούχο να λέει:. "Μόνο αν φύγει απ' τη μέση αυτός ο Ζελένσκυ, θα λήξει όλο αυτό"!!!

Είχα μείνει άφωνη καθώς καταλαβαίνεις.

Σχολιο.- Γιατί δεν τον παραμερίζουν? τι να πω. Είναι ο εκλεκτός των ναζί. Μπορεί να μην είναι σε θέση ή να μην προλαβαίνουν να οργανώσουν πραξικόπημα για να τον διώξουν. Για εκλογές, φυσικά ξέχνα το.

Σχολιο.- Συμφωνώ σε αυτά που γράφεις.  Ο Ζελέ δεν πέφτει μόνο και μόνο πλέον γιατί τον στηρίζουν οι ουκρανοναζί. Οι ΗΠΑαμερικάνοι και οι Ευρωενωσίτες  νόμιζαν στην αρχή ότι θα γινόταν κανένας πόλεμος, γιαυτό τον έβαλαν να πει τη βλακεία του Χίτλερ «θα πολεμήσουμε μέχρι τον τελευταίο ουκρανό». Μόνο που αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή δεν είναι πόλεμος, είναι σφαγή. Πηγαίνουν οι Ουκρανοί να πολεμήσουν, και τους αρχίζουν οι Ρώσοι στους πυραύλους, στο πυροβολικό, στον αεροπορικό βομβαρδισμό, και δεν μένει κανένας ζωντανός. Χωρίς καν να έχουν δει τους Ρώσους.  Μέχρι τώρα 200.000 νεκροί ουκρανοναζί στρατιώτες  και αξιωματικοί, το 1/3 του ουκρανικού στρατού. Ήδη τους οπλισμένους ουκρανοναζί  τους χρησιμοποιούν για να σκοτώνουν όποιον έφεδρο υποχωρήσει, να στρατολογούν υποχρεωτικά τους εφέδρους, και να τρομοκρατούν αμάχους όπως έκαναν, και όχι για να πολεμήσουν. Πάντως  αν περιμένουν οι Ρώσοι ότι θα ανατραπει με στρατιωτικό πραξικόπημα, είναι πολύ βαθιά νυχτωμένοι. Τον καλύπτουν οι ουκρανοναζί. Και οι Ρώσοι δεν έχουν καταλάβει  τι  ακριβώς σημαίνει ναζισμός. Ο Ζελέ και οι  ουκρανοναζί θα το κάνουν ακριβώς όπως ο  Χίτλερ. Θα επιστρατεύσουν μέχρι και τα 8χρονα παιδάκια να πολεμήσουν. Όσο  για τους ΗΠΑμερικάνους και τους ευρωενωσίτες, οι στρατιωτικοί τους έχουν πλέον καταλάβει  ότι η κατάσταση είναι αδιέξοδη, και έχουν βάλει τις φωνές. Έχουν αδειάσει τα δικά τους οπλοστάσια.  Στο τέλος λένε, δεν θα έχουμε εμείς όπλα. Αλλά και οι πολιτικοί, τα έχουν βρει μπαστούνια. Η Ευρώπη θα μείνει χωρίς φυσικό αέριο, και αυτό σημαίνει λαϊκές εξεγέρσεις. Οι Γερμανοί με το ζόρι στέλνουν όπλα. Οι ΗΠΑμερικάνοι ανεβάζουν συνέχεια δημοσιεύματα, ότι η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα με τις κυρώσεις. Και δεν θα ανεχτούν για πολύ τον Ζελένσκι να τους κάνει το Γκιουλέκα, να τους ζητάει συνέχεια όπλα και λεφτά, τα οποία πηγαίνουν σε ένα βαρέλι δίχως πάτο.  

Κερδίζουν οι Ρώσοι σίγουρα. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι σκοπό έχουν. Να σφάξουν όλο τον ουκρανικό στρατό? Γιατί μέχρι τώρα αυτό κάνουν. Αντί να πετάξουν μερικούς πυραύλους στο Κίεβο, να σκοτώσουν τον Ζελένσκι και τους ουκρανοναζί αξιωματούχους, αντί να πετάξουν μερικούς πυραύλους στα σύνορα ουκρανιας με δύση και να σταματήσουν τον πολεμικό ανεφοδιασμό της δύσης, σκοτώνουν έφεδρους Ουκρανούς? Δε ξέρω, δεν καταλαβαίνω.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποιοι θεωρούν ότι Χριστιανισμός και Αρχαίος Ελληνικός Κόσμος είναι αντίπαλα στρατόπεδα.

Είναι δυνατόν δύο κόσμοι που για την αλήθεια προσφέρουν ακόμη και το αίμα τους να αλληλοσυγκρούονται? Εκτός αν δεν υπάρχει αλήθεια!

Από ποιους αντλούν συμπεράσματα και οι μεν και οι δε? Από τους καταδικάσαντες τον Σωκράτη ή από τους φονείς της Υπατίας?

Ο Ιησούς και οι Άγιοι εκπροσωπούν τον Χριστιανισμό και οι Πλάτων, Αριστοτέλης, Αισχύλος, Σοφοκλής Ευριπίδης κλπ κλπ τον Αρχαίο Κόσμο

Όλοι οι Πατέρες της Εκκλησίας έχουν μελετήσει την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία και συντάσσονται με αυτήν.

ΥΓ: Σήμερα που η Νέα Τάξη προωθεί το ψεύδος, οι λάτρεις της αλήθειας δηλ. οι συνειδητοί Χριστιανοί και οι εραστές της Ελληνικής Φιλοσοφίας εναντιώνονται με όλο τους το είναι!

Σχολιο.- Καί τά εκατομμύρια θυμάτων απ'τούς εβραιοχριστιανούς; θά τά κουρέψουμε στό όνομα ποιάς αλήθειας;

Σχολιο.- Και αυτούς που σκότωσαν τον Σωκράτη θα τους ξεχάσουμε?  Και τις ανθρωποθυσίες που γινόντουσαν στην αρχαία Ελλάδα, θα τις ξεχάσουμε?  (γιατί αυτό λέει η «Ιφιγένεια εν Αλυλίδι» και ο Καιάδας).

Σχολιο.- Μερικοί Ανιστόρητοι λένε, τότε γιατί αναθεματίζει τούς Έλληνες η Εκκλησία, την Κυριακή τής Ορθοδοξίας...;

Ανιστόρητοι, αγράμματοι και αστοιχείωτοι, τον καιρό της Ρωμαιοκρατίας, Έλληνες λέγανε όχι αυτούς που κατοικούσαν στην Ελλάδα, αλλά την ελίτ που ήταν πλούσιοι και μορφωμένοι με την αρχαιοελληνική και  λατινική γραμματεία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία και Ινδία «δεν χρειάζονται άλλο τα δολάρια»

Οι δύο χώρες κατάφεραν να ολοκληρώσουν έναν διμερή μηχανισμό που να διευκολύνει τις συναλλαγές στα εθνικά τους νομίσματα.

Η Πρόεδρος του Διεθνούς Φόρουμ των BRICS Πουρνίμα Ανάντ δήλωσε σήμερα πως πλέον η Ρωσία και Ινδία δεν χρειάζονται τα 

δολάρια για τις μεταξύ τους συναλλαγές καθώς κατάφεραν να ολοκληρώσουν έναν διμερή μηχανισμό που να διευκολύνει 

τις συναλλαγές των δύο χωρών στα εθνικά τους νομίσματα.

«Έχουμε εφαρμόσει τον μηχανισμό αμοιβαίων διευθετήσεων σε ρούβλια και ρουπίες και γι’ αυτό δεν υπάρχει ανάγκη να χρησιμοποιούν δολάρια οι δύο χώρες στις μεταξύ τους συναλλαγές. Σήμερα αναπτύσσεται ένας παρόμοιος μηχανισμός αμοιβαίων διευθετήσεων  σε ρούβλια και γιουάν μεταξύ Κίνας και Ρωσίας» ανέφερε η Πρόεδρος του Διεθνούς Φόρουμ των  BRICS.

Η ίδια σύμφωνα με δηλώσεις της που μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων  RIA  επισήμανε πως οι χώρες BRICS «ανοίγονται στην Ρωσία προσφέροντας τής την ευκαιρία να ξεπεράσει τις συνέπειες των (σ.σ. δυτικών) κυρώσεων».

Η ίδια τόνισε πως το διμερές εμπόριο μεταξύ Ρωσίας και Ινδίας πενταπλασιάστηκε μέσα στην τελευταία 40ετία με τη Ρωσία να παρέχει ολοένα και μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου στην Ινδία με αντάλλαγμα μεγάλες ποσότητες αγροτικών προϊόντων, υφάσματα, φάρμακα κ.α.

Η Αναντ τόνισε πως η Ινδία θεωρεί πως είναι «ουδέτερο μέρος» στην εξελισσόμενη σύγκρουση Δύσης-Ρωσίας και πως παρά την πίεση που ασκούν οι κυρώσεις θα συνεχίσει την συνεργασία με τη Ρωσία «σε όποιους τομείς είναι απαραίτητο».

Το Φόρουμ BRICS απαρτίζεται από τις ακόλουθες πέντε χώρες: Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



17 Αυγούστου

Η υπουργός Δικαιοσύνης της Ουγγαρίας, Judith Varga, δηλώνει σε όλο τον κόσμο ότι δεν θα επιτρέψει τη διδασκαλία της ΛΟΑΤ ιδεολογίας στα σχολεία και δεν θα υπακούσει στις υπαγορεύει η ΕΕ!

«Η Ουγγαρία έχει δεχτεί επίθεση σε πρωτοφανές επίπεδο μόνο και μόνο επειδή η προστασία των παιδιών και των οικογενειών είναι προτεραιότητά μας και δεν θέλουμε να αφήσουμε το λόμπι των ΛΟΑΤ στα σχολεία και τους νηπιαγωγεία», αναφέρει ο υπουργός.

Η ανατροφή παιδιών από την Ουγγαρία είναι αποκλειστικό δικαίωμα των Ούγγρων γονέων! - Αυτή είναι η επίμονη θέση της ουγγρικής κυβέρνησης!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



25/8/2022  -  5.00 π.μ.

- Άλλη μία βραδινή ανασκόπηση με ειδήσεις από το μέτωπο της ρωσικής ΕΣΕ και γύρω από αυτό ξεκινάει.

- 24 Αυγούστου χτες και ήταν η λεγόμενη «Ημέρα της Ανεξαρτησίας» της Ουκρανίας. 31 χρόνια μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ. το σημερινό καθεστώς της Ουκρανίας είναι τόσο βαθιά εξαρτημένο (με όλες τις έννοιες και ερμηνείες της λέξης, εάν με «πιάνετε») από τους δυτικούς πάτρωνές του, που ο εορτασμός της συγκεκριμένης επετείου μοιάζει με κρύο ανέκδοτο.

- Αν στη σημερινή Ουκρανία μπορούσαν να καταλάβουν τα ελληνικά λογοπαίγνια, προσωπικά θα αποκαλούσα τη χτεσινή μέρα ως Μέρα... Επαιτείου της Εθνικής... Ασυναρτησίας της Ουκρανίας...

- Το 24ωρο που μας πέρασε είχαμε μετά τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (εκεί όπου ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας Βασίλι Νεμπένζια παρουσίασε στους συμμετέχοντες μία νάρκη-«πέταλο» - Lepestok, χαρακτηρίζοντάς την ως την επιτομή του κυνισμού του καθεστώτος του Κιέβου σε ό,τι αφορά στη σχέση του με τον άμαχο πληθυσμό του Ντονμπάς) και σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού, όπου παρουσιάστηκε αντιρωσικό ψήφισμα που εγκαλούσε τη Ρωσία για τη στάση της προς την Ουκρανία και την καλούσε «να αποσύρει αμέσως» τα στρατεύματά της από το έδαφος της τελευταίας. Με το ψήφισμα αυτό τάχθηκαν μόλις 58 από τα 193 κράτη-μέλη του ΟΗΕ (λιγότερα και από το 1/3 δηλαδή), οπότε μπορεί να πει κανείς ότι ο Ζελένσκι και η παρέα του... έφαγαν μια πρώτη «κρυάδα» (πριν την πραγματική, του επερχόμενου χειμώνα).

- Ο τελευταίος εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΓΣ του ΟΗΕ μέσω βίντεο-διάσκεψης, για άλλη μία φορά καταχρηστικά και κατά παράβαση των κανόνων λειτουργίας του Οργανισμού, μετά από απόφαση του Προεδρείου της ΓΣ. Ο Ζελένσκι επιχείρησε και πάλι μέσα από το λογύδριό του να πουλήσει «γενναιότητα» και «πατριωτιλίκι», διαδίδοντας παράλληλα και ένα τερατώδες ψέμα, περί δήθεν «επίθεσης» με ρωσικούς πυραύλους κατά επιβατικού τρένου στον σταθμό Τσάπλινο, λίγο έξω από το Ντνιεπροπετρόφσκ. Έκανε μάλιστα λόγο για 15 νεκρούς πολίτες και 50 τραυματίες. Αργότερα μάλιστα, τα ουκρανικά διαδικτυακά «παπαγαλάκια» ανέβασαν τον αριθμό των νεκρών στους 22.

- Παρατήρηση 1η: Από τη δήθεν ρωσική πυραυλική «επίθεση» δεν υπάρχει ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ βίντεο, παρά μόνο φωτογραφικό υλικό! Σε μια εποχή που τα πάντα τραβιούνται σε βίντεο και πάντα θα βρεθεί έστω και ένας τυχαίος περαστικός, που θα τραβήξει τα ανάλογα πλάνα, τα ουκρανικά προπαγανδιστικά bot-άκια δεν βρήκαν ΟΥΤΕ ΕΝΑ (έστω και σκηνοθετημένο!) πλάνο από βίντεο για ν' ανεβάσουν!...

- Παρατήρηση 2η: Στις φωτογραφίες που ανέβηκαν σε διάφορους «πληρωμένους» λογαριασμούς στα ΜΚΔ, φαίνεται η ΧΟΝΤΡΟΚΟΠΙΑ και τα εμφανή ΨΕΜΑΤΑ της ουκρανικής πλευράς, αφού τα πλάνα από τα βαγόνια του τρένου δεν θυμίζουν σε τίποτε την κατάσταση που δημιουργείται μετά από ένα πυραυλικό πλήγμα (τα συγκεκριμένα βαγόνια φαίνονται μάλλον... σκουριασμένα και αποτέλεσμα κάποιας πολύ παλιάς σύγκρουσης ανάμεσα σε τρένα), ενώ σε μία από τις φωτογραφίες απεικονίζεται αυτοκίνητο Lada «6άρι» (шестёрка στα Ρωσικά) με... ΡΩΣΙΚΗ πινακίδα!!!

- Όπως έχω γράψει και παλιότερα, στα ουκρανικά fake η ποσότητα έχει, πλέον, επικρατήσει σε βάρος της ποιότητας. Και αυτό γιατί τα πολλά (έστω και χοντροκομμένα) ψεύδη μπορούν να παραχθούν πολύ πιο εύκολα και με πολύ μικρότερο κόστος απ' ό,τι τα λίγα, πλην «καλοστημένα». 

- Το παραπάνω πηγαίνει και σε αυτούς/-ές που έχουν πιστέψει, ότι από τη Δύση προς την Ουκρανία έχει ρεύσει, ρέει και θα εξακολουθήσει να ρέει «πακτωλός» χρημάτων και μάλιστα ως «δώρο» για τον «αγώνα» του «ηρωικού ουκρανικού λαού». Χτες ανακοινώθηκε ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να δώσουν «το μεγαλύτερο» πακέτο «στρατιωτικής βοήθειας» στην Ουκρανία, ύψους 2,98 δισεκ. USD. Μόνο που η... ελεφαντίσια μνήμη μου ανακαλεί, ότι μόλις πριν 2 με 3 μήνες είχε ψηφιστεί από το Κογκρέσο ένα «πακέτο-μαμούθ» ύψους... 40 δισεκ. USD!... Τα πράγματα γίνονται χειρότερα για τη δυτική και την ουκρανική προπαγάνδα, όταν την αλήθεια αποκαλύπτει, εσκεμμένα ή όχι, ο φιλικά διακείμενος Τύπος. Έτσι η Politico αναφέρει, ότι το τελευταίο, δήθεν «μεγαλύτερο πακέτο βοήθειας» προς την Ουκρανία έχει, στην πραγματικότητα, χρονικό ορίζοντα υλοποίησης από 1 έως 3 χρόνια!... Όπως λέει και ο σοφός λαός μας σε παρόμοιες περιπτώσεις, μέχρι τότε ποιος ζει και ποιος πεθαίνει...

- Α! Να πούμε εδώ ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δια του εκπροσώπου Τύπου του Ned (ή... Nerd) Price (Νεντ Πράις), δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «δεν αναγνωρίζουν» τα δικαστήρια που πρόκειται να γίνουν στις δύο ΛΔ του Ντονμπάς κατά των νεοναζί εγκληματιών του «Αζόφ», του «Αϊντάρ» και των λοιπών «ευαγών ιδρυμάτων». Κάλεσε δε τη Ρωσία «να σεβαστεί τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου»!!! Πέραν του ότι τα... αντικνησμικά φαίνεται ότι κάνουν ήδη θραύση σε Μόσχα, Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ, ο καλός μας Ne(r)d κερδίζει γι' απόψε «άκοπα» το βραβείο της «π@π@ρ1@$ της ημέρας»...

- Αφού λοιπόν ξεκίνησα με την παρουσίαση των πιο πρόσφατων, ουσιαστικά, πλην εξαιρετικά σημαντικών ειδήσεων γύρω από το Ουκρανικό, επιστρέφω τώρα στη συνήθη ροή με χρονική ακολουθία από εκεί που σταμάτησε η χθεσινή ανασκόπηση μέχρι τις τελευταίες ώρες.

- Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της βρετανικής The Daily Telegraph, Βρετανοί διπλωμάτες επισκέπτονται εντατικά τις τελευταίες εβδομάδες διάφορες χώρες της ΕΕ, προσπαθώντας να πείσουν (Στγ: εδώ το σωστό ρήμα είναι: να ΠΙΕΣΟΥΝ) τους συναδέλφους τους να μην αρνούνται την παροχή στρατιωτικής και οικονομικής «βοήθειας» προς την Ουκρανία, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα, ότι «οι επιτυχείς επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία θα έχουν μεγαλύτερο κόστος για τους Ευρωπαίους πολίτες, απ' ό,τι η αύξηση στις τιμές των πηγών ενέργειας. (Στγ: Μήπως βιάστηκα ν' απονείμω απόψε το βραβείο της «π@π@ρ1@$ της ημέρας»;;; Λέω...).

- Στις ΗΠΑ, πάντως, εκτός από τα «γεράκια» υπάρχουν και οι λεγόμενες «φωνές της λογικής» για το Ουκρανικό, ανεξάρτητα από τη γενική πολιτική τους τοποθέτηση, με την οποία μπορεί κανείς και να διαφωνεί κάθετα... Ο πρώην σύμβουλος του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ επί προεδρίας Τραμπ, συνταγματάρχης ε.α. Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ, σε συνέντευξή του στο The American Conservative δήλωσε, ότι η διεύρυνση της στρατιωτικής «βοήθειας» των ΗΠΑ προς την Ουκρανία μπορεί να οδηγήσει στην κλιμάκωση της διένεξης και, σε τελική ανάλυση, να ζημιώσει την ίδια την Ουκρανία.

- 5 άμαχοι πολίτες σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν από ουκρανικά πυρά κατά κατοικημένων περιοχών της ΛΔ Ντονιέτσκ στο διάστημα από 23/08 8:00 έως 24/08 8:00, σύμφωνα με τις αρχές της περιοχής.

- 1 ακόμη άμαχος πολίτης από τη Γκόρλοφκα προστέθηκε στον κατάλογο των νεκρών από τους ουκρανικούς βομβαρδισμούς της πόλης. Ο άτυχος πολίτης είχε τραυματιστεί και διακομιστεί αρχικά σε νοσοκομείο της πόλης, όπου υπέκυψε στα τραύματά του. Λίγο αργότερα, προστέθηκε και άλλος 1 νεκρός άμαχος από ουκρανικά πυρά στην Αλεξάντροφκα.

- Επίσης, στη ΛΔ Λουγκάνσκ και μετά από ένα σημαντικό αριθμό ημερών χωρίς κανένα ουκρανικό χτύπημα σε κατοικημένες περιοχές, πυραυλικό χτύπημα της ουκρανικής πλευράς στην πόλη Ροβενκί της ΛΔ Λουγκάνσκ προκάλεσε το θάνατο 2 αμάχων κατοίκων της πόλης. Από το ίδιο χτύπημα ζημιές έπαθε το δημαρχείο της πόλης, αλλά και οι παραγωγικές μονάδες σε παρακείμενο εργοστάσιο αυτοκινήτων.

- Ο ηγέτης της ΛΔ Ντονιέτσκ Ντενίς Πουσίλιν δήλωσε χτες, ότι τα σημεία διεξαγωγής των δικών για εγκλήματα πολέμου Ουκρανών νεοναζί και ξένων μισθοφόρων έχουν ήδη οριστεί και προετοιμαστεί, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Ο Πουσίλιν υποστήριξε επίσης, ότι τα ουκρανικά πυραυλικά χτυπήματα με HIMARS στην πόλη του Ντονιέτσκ είχαν προσυμφωνηθεί ανάμεσα στο καθεστώς του Κιέβου και την Ουάσιγκτον. Επίσης ο Πουσίλιν ανέφερε, ότι σειρά ευρωπαϊκών κρατών βοηθούν την Ουκρανία στη διοργάνωση τρομοκρατικών επιθέσεων, τόσο στο Ντονμπάς και τις απελευθερωμένες περιοχές της Ουκρανίας, όσο και μέσα στο ίδιο το ρωσικό έδαφος.

- Νεκρός μετά από πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού που είχε τοποθετηθεί κάτω από το κάθισμα του οδηγού στο αυτοκίνητό του, έπεσε ο προσωρινός δήμαρχος τη πόλης Νοβομιχάηλοφκα της Περιφέρειας Ζαπορόζιε, Ιβάν Σουσκό. Παρά την έγκαιρη διακομιδή του σε νοσοκομείο της πόλης και τις προσπάθειες των γιατρών να σώσουν τη ζωή του, ο Σουσκό υπέκυψε τελικά στα τραύματά του. Στο αυτοκίνητό του Σουσκό βρισκόταν επίσης η 6χρονη θετή του κόρη, η οποία υπέστη μόνο ελαφρούς τραυματισμούς. Πρόκειται για ξεκάθαρη τρομοκρατική ενέργεια με φυσικό και ηθικό αυτουργό το χουντικό καθεστώς του Κιέβου, σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλο Ζαπορόζιε Βλαντίμιρ Ρόγκοφ, που ανακοίνωσε και την είδηση.

- Μονάδες της ρωσικής Εθνοφρουράς ανακάλυψαν και κατέστρεψαν στην Περιφέρεια της Χερσώνας κρησφύγετο με όπλα και πυρομαχικά προοριζόμενα για μέλη νεοναζιστικών στρατιωτικών οργανώσεων. Επίσης, μετά από στοχευμένο έλεγχο συνελήφθη και κρατείται στη Χερσώνα Ουκρανός πρώην στρατιωτικός και συμμετέχων στη λεγόμενη «Αντιτρομοκρατική Επιχείρηση» του Κιέβου κατά του Ντονμπάς, για συνεργασία με τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες (SBU).

- Οι δυνάμεις της ΛΔ Λουγκάνσκ κατά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του προηγούμενου 24ώρου εξουδετέρωσαν περί τους 50 Ουκρανούς στρατιωτικούς.

- Στο ίδιο διάστημα οι λαϊκοί πολιτοφύλακες της ΛΔ Ντονιέτσκ εξουδετέρωσαν πάνω από 20 Ουκρανούς στρατιωτικούς.

- Σε χτεσινή ομιλία του, κατά τη διάρκεια σύσκεψης εργασίας, ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ανέφερε, ότι ήταν συνειδητή επιλογή για τη Ρωσία η επιβράδυνση του ρυθμού των επιθετικών ενεργειών των συμμαχικών ενόπλων δυνάμεων στα μέτωπα της ΕΣΕ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιχείρηση εξελίσσεται κανονικά και βάσει σχεδίου.

- Η ουκρανική υπηρεσία ασφάλειας (SBU) σε συνεργασία με την ουκρανική αστυνομία, πραγματοποιούν ελέγχους σε σπίτια πολιτών του Χαρκόβου, προσπαθώντας να ανακαλύψουν «συνεργάτες του καθεστώτος Πούτιν», δηλαδή επί της ουσίας φιλορωσικά διακείμενους πολίτες. Ελέγχονται τόσο οι χώροι κατοικίας, όσο και τα κινητά των πολιτών, με στόχο την εξεύρεση τυχόν σχέσεών τους με τη Ρωσία... (Στγ: «Δημοκρατία» πλέρια, είπαμε, ρε!... Κι όποιος/-α διαφωνεί, να περάσει από το οικείο αστυνομικό τμήμα «δι' υπόθεσίν του»...).

- Μετά τον, για πολλοστή φορά, βομβαρδισμό της πόλης του Ντονιέτσκ από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, στις φλόγες τυλίχθηκε το εμπορικό κέντρο Galaktika στο κέντρο της πόλης, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά που προκλήθηκε. Ο χώρος που καταλάμβανε το εμπορικό κέντρο ανερχόταν σε περίπου 5.000 τ.μ.

- Πάμε τώρα και σε μερικά «επιχειρησιακά» νέα της ημέρας:

- Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, περί τους 160 Ουκρανούς στρατιωτικούς, μέλη της 66ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των VSU στην περιοχή του Αρτιόμοφσκ (Μπάχμουτ) αρνήθηκαν να συμμετάσχουν περαιτέρω στις στρατιωτικές συγκρούσεις. Στην περιοχή αυτή, ως αποτέλεσμα των επιθετικών ενεργειών των συμμαχικών στρατευμάτων Ρωσίας - ΛΔ, 3 ουκρανικές ταξιαρχίες, η 68η Πεζικού-«Κυνηγών», η 66η Μηχανοκίνητη και η 56η Μεταφερόμενη έχασαν συνολικά περί τους 600 στρατιωτικούς και έχασαν τη μαχητική τους ικανότητα. Με απόφαση της στρατιωτικής διοίκησης «Ντονιέτσκ» των VSU, οι εν λόγω ταξιαρχίες αποσύρθηκαν στα μετόπισθεν για «αναδιοργάνωση»... 

- Στην ίδια περιοχή (Αρτιόμοφσκ), με πλήγματα από αέρος των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων (VKS) εξουδετερώθηκε πάνω από το 50% του δυναμικού του 20ού Τάγματος της 93ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των VSU.

- Στην Περιφέρεια της Χερσώνας κοντά στο χωριό Λοζοβόγε, μονάδες του ρωσικού στρατού εξουδετέρωσαν περί τους 80 Ουκρανούς στρατιωτικούς του 18ου Τάγματος της 35ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών των VSU, οι οποίοι προσπάθησαν κρυφά να υπερκεράσουν τον ποταμό Ινγκουλιέτς και να βρεθούν στο έδαφος της Περιφέρειας Χερσώνας. Καταστράφηκαν ακόμη 6 ουκρανικά στρατιωτικά αυτοκίνητα.

- Από πυραυλικό πλήγμα των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων (VKS) στη βάση προσωρινής στρατοπέδευσης της 72ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των VSU στην περιοχή της Κονσταντίνοφκα (ΛΔ Ντονιέτσκ), εξουδετερώθηκαν πάνω από 80 Ουκρανοί στρατιωτικοί και καταστράφηκαν 8 τεθωρακισμένα οχήματα διαφόρων ειδών.

- 4 συστοιχίες πυραύλων Grad, 3 συστοιχίες οβιδοβόλων D-30 και 1 πυραυλικό σύστημα Uragan των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων καταστράφηκαν κατά το περασμένο 24ωρο από ρωσικά πυρά στη ΛΔ Ντονιέτσκ και την Περιφέρεια Νικολάγεφ, ενώ 1 συστοιχία ουκρανικών πυραύλων Smerch καταστράφηκε στην Περιφέρεια του Χαρκόβου.

- Από χτυπήματα ακριβείας του ρωσικού πυροβολικού καταστράφηκε το ενιαίο κέντρο υλικοτεχνικής υποστήριξης των VSU στην κωμόπολη Ορέχοφ της Περιφέρειας Ζαπορόζιε.

- 7 ουκρανικά drones κατέρριψε κατά το προηγούμενο 24ωρο η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα, η οποία επίσης αναχαίτισε 2 βλήματα από πυραυλικά συστήματα πολλαπλών εκτοξεύσεων.

- Μεγάλο κρησφύγετο-αποθήκη όπλων των Ουκροναζί ανακάλυψαν οι αστυνομικές αρχές της Περιφέρειας Χερσώνας κοντά στην πόλη Αλιέσκι, κυρίως με ατομικά τυφέκια και αυτόματα όπλα, καθώς και μεγάλο αριθμό πυρομαχικών.

- Η ρωσική Εθνοφρουρά συνέλαβε 2 ακόμη εργαζόμενους στον ΑΗΣ του Ζαπορόζιε για συνεργασία με τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες (SBU).



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκέψου να πας στο μανάβη για να αγοράσεις από ένα κιλό διάφορα φρούτα και λαχανικά. 

Ας βάλουμε ενδεικτικές τιμές, πατάτες (τιμή 1€/κιλό) αγγούρια (1€/κιλό), ντομάτες 1€/κιλό), καρότα, (1€/κιλό), πεπόνι (1€/κιλό), πιπεριές (1€/κιλό) φράουλες (10€/κιλό) και αβοκάντο (11€/κιλό). 

Αγοράζεις ένα κιλό από όλα. Ο μανάβης για τον απλό κόσμο που γνωρίζει ανώτερα μαθηματικά, θα χρέωνε 

1 + 1 + 1 + 1 + 1 +1 +10 + 11 = 27€

Κι ο πελάτης του θα θεωρούσε φυσιολογικό να πλήρωνε 27€. 

Πόσο λάθος κάνουν! 

Η σωστή η χρέωση είναι 80€. Η κοινοτική οδηγία υποχρεώνει τον μανάβη να τα χρεώσει όλα στην τιμή της φράουλας. 

Πως είπατε; 

Είναι κλεψιά; 

Κι όμως, αυτό γίνεται στην αγορά ενέργειας. 

Μαζεύονται οι παραγωγοί ρεύματος και δίνουν τιμές για την επόμενη ημέρα, βασισμένοι στα μοντέλα πρόβλεψης που διαθέτουν κατανάλωσης, καιρικών συνθηκών κτλ. 

Αφού αποκλείσουν την πιο ακριβή τιμή για να αποφύγουν (και καλά) την κερδοσκοπία, χρεώνουν όλο το ρεύμα στην αμεσως υψηλότερη τιμή. Άσχετα αν το κόστος είναι πολύ μικρότερο. 

Το αγγούρια τα πληρώνεις για φράουλες !

Με ποια δικαιολογία; 

Να ενισχύσουν τους παραγωγούς αγγουριών (τις ΑΠΕ).

Εντωμεταξύ για να περάσει πιο εύκολα η απάτη, ονομάζουν την κατάθεση τιμών χρηματιστήριο! Ακούς χρηματιστήριο και πάει το μυαλό σου ότι πρόκειται για εκατομμύρια ή έστω χιλιάδες συμμετέχοντες. 

Στην πραγματικότητα είναι μια χούφτα εταιρίες σε κάθε χώρα και υποτίθεται καθορίζονται οι τιμές στην ελεύθερη αγορά. 

Οι εμπνευστές του μηχανισμού φαίνεται θεωρούσαν πως στα ολιγοπώλια ανταγωνίζονται οι εταιρίες σκληρά μεταξύ τους. Όπως για παράδειγμα στην κινητή τηλεφωνία που δεν διανοείται άνθρωπος να πιστέψει το ενδεχόμενο να έχουν συνεννοηθεί μεταξύ τους. Ότι έχουν ίδιες τιμές είναι καθαρά θέμα σύμοτωσης!

Το κόλπο δεν τελειώνει εδώ όμως. 

Πριν πληρώσεις σου λέει ο μανάβης πόσο τυχερός είσαι που η κυβέρνηση μεριμνάει για εσένα. 

Δεν θα πληρώσεις 80, αλλά 50€. 

Τα υπόλοιπα 30 θα τα πάρει από το κράτος, το οποιο επιδοτεί τις αγορές λαχανικών και φρούτων. 

Εσύ πανηγυρίζεις που γλίτωσες τόσα χρήματα και δεν αναρωτιέσαι από που βρίσκει η κυβέρνηση τα χρήματα. 

Δεν σκέφτεσαι πως ειναι από τους φόρους σου! Από το ΦΠΑ που πληρώνεις σε κάθε προιόν που αγοράζεις. 

Από εκεί βρέθηκε ο περίφημος "δημοσιονομικός χώρος". 

Εντωμεταξύ οι φόροι είναι περισσότεροι από αυτούς που πλήρωνες, επειδή έχουν αυξηθεί οι τιμές των υπόλοιπων αγαθών. 

Γιατί αυξήθηκαν οι τιμές; Λόγω του πληθωρισμού που προήρθε κατά κύριο λόγο από το αυξημένο κόστος ενέργειας. 

Τέικ δατ πουτιν!

Ουπππςςςςςς

- Αλήθεια, με τα 1,9 δις που θα επιδοτήσει η κυβέρνηση τους λογαριασμούς ρεύματος μόνο για τον Σεπτέμβρη, πόσα νοσοκομεία θα μπορούσε να φτιάξει; Πόσες μονάδες ηλεκτρισμού;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρόγραμμα Helios της ελληνικής κυβέρνησης. Επιδότηση στέγασης για τους Ουκρανους ναζιστές «πρόσφυγες». 350€ προκαταβολή και 350€ μετά το συμβόλαιο μίσθωσης και μετά άλλους 11 μήνες στα 230€.

Από 1η Σεπτεμβρίου πλειστηριάζονται 200.000 σπίτια Ελλήνων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σέρβος συγγραφέας Slobodan Despot: στον Ντάγκιν αποδίδεται μια φαντασιακή πολιτική επιρροή στη Ρωσία ενώ στην πραγματικότητα φοβούνται τη διεθνή πνευματική του ακτινοβολία!

25/08/2022



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πώς η Vovk προετοίμασε τη δολοφονία της Daria Dugina! Δεν είχε αλλάξει μόνο χρώμα μαλλιών αλλά και ματιών! Το αυτοκίνητο θύματος μπορεί να παγιδεύθηκε σε πάρκινγκ πολυκατοικίας. Οι θέσεις των 2 αυτοκινήτων απείχαν μόνο 10 μ σ’ υπόγειο πάρκινγκ. Το διαμέρισμα που επέλεξε η τρομοκράτης σ’ ένα μπλοκ 33 ορόφων και 660 διαμερισμάτων έβλεπε όλο το 24ωρο το διαμέρισμα του θύματος! Μπορεί η Ντάρια να γνωρίστηκε με τη δολοφόνο της και να την κάλεσε στο Φεστιβάλ!..

25/08/2022



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πούτιν υπέγραψε διάταγμα με το οποίο αυξάνει τον αριθμό των στρατιωτικών από 137 000 σε 1 500 000. H ρωσική πολεμική αεροπορία ανέπτυξε 400 μαχητικά, βομβαρδιστικά και 350 ελικόπτερα στα σύνορα της Ουκρανίας.

25/08/2022 

  Ο Πούτιν υπέγραψε διάταγμα με το οποίο αυξάνει θεαματικά τον αριθμό των στρατιωτικών από 137 000 σε 1 500 000. Την ίδια στιγμή η ρωσική πολεμική αεροπορία ανέπτυξε περί τα 400 μαχητικά, βομβαρδιστικά και γύρω στα 350 ελικόπτερα στα σύνορα της Ουκρανίας εκ των οποίων τα 150 είναι επιθετικά ελικόπτερα ανακοίνωσε ο Yuriy Ignat, εκπρόσωπος τύπου της πολεμικής αεροπορίας Ουκρανίας AFU.

Ο Πούτιν προσανατολίζεται για κάτι μεγάλο από χειμώνα και μετά ή μέσα στο 2023. άλλωστε έχει αποδείξει κατά την μακροσκελή πορεία του ότι ό,τι αρχίζει το τελειώει νικηφόρα και ότι δεν είναι ο παίκτης πoυ αρκείται σε μικρής κλίμακας επιτυχίες. Ο Πούτιν δεν χωράει στο Ντονμπάς..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πούτιν αυξάνει το μέγεθος των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας 

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2022, 15:26

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε την Πέμπτη διάταγμα για την αύξηση του μεγέθους των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας από το 1,150 στα 2,059 εκατομμύρια άτομα, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία εισέρχεται στον έβδομο μήνα.

Η Μόσχα ετοιμάζει κάτι μεγάλο.

Το διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο το στρατιωτικό προσωπικό με την προσθήκη των 137.000 στρατιωτικών θα φθάσει το 1,15 εκατομμύριο άτομα, θα τεθεί σε ισχύ από 1ης Ιανουαρίου.

Η τελευταία φορά που ο Πούτιν ανακοίνωσε το μέγεθος του ρωσικού στρατού ήταν τον Νοέμβριο του 2017.