Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Παρασκευη 26 Αυγουστου 2022


Κουράσατε με τις υποκλοπές.

Ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα και το νοίκι του, χέστηκε σε τελευταία ανάλυση αν παρακολουθείτε ο ένας τον άλλον.

Και για το ότι δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα και το νοίκι του, είστε όλοι συνένοχοι, παρακολουθούντες και παρακολουθούμενοι.

Σχολιο.- Κάποιος πρέπει να τα πει αυτά. Μας ληστεύουν κι εδώ έχουμε κάνει μείζον θέμα (όντως είναι σοβαρό θέμα) το αν κρυφακουγαν οι κυπατζήδες

Σχολιο.- Δεν είναι απάντηση ότι πάντα μας έκλεβαν.  Τώρα μας παρακλέβουν. Δες που είναι οι τιμές των ενοικίων, οι τιμές αγοράς σπιτιών, τα στεγαστικά δάνεια. Φορτώνουν με μαθήματα τα παιδάκια, ώστε να θέλουν φροντιστήριο απ το δημοτικό. Το κάνει κανείς οικογένεια πλέον θεωρείται κασκαντεριλίκι...

Σχολιο.- Να ενδιαφερθούμε για τις υποκλοπές,  αλλά προηγείται να ταίσει κάποιος τα παιδιά του, να μη γίνει άστεγος, να επιβιώσει.

Τα άλλα είναι για χορτάτους.

Σχολιο.- τα μνημόνια που έχουν περάσει και ψηφίσει ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ είναι πολύ χειρότερη εκτροπή και κατάλυση του Συντάγματος και της Δημοκρατίας από τις υποκλοπές.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ας μάθουν και οι Γερμανοί… μπιντέ!

Η Γερμανία κινδυνεύει να πάθει... Βενεζουέλα καθώς η κρίση στην αγορά φυσικού αερίου απειλεί με ελλείψεις χαρτιού υγείας στη χώρα.

Η κρίση στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου θα μπορούσε να οδηγήσει σε μειωμένη παραγωγή χαρτιού υγείας στη Γερμανία, σύμφωνα με τον Μάρτιν Κρένγκελ, αντιπρόεδρο της ένωσης χαρτοβιομηχανίας της χώρας, Die Papierindustrie.

«Εξαρτόμαστε ιδιαίτερα από το φυσικό αέριο για την παραγωγή χαρτιού υγείας. Χωρίς αυτό, δεν θα είμαστε πλέον σε θέση να παρέχουμε ασφάλεια εφοδιασμού», προειδοποίησε ο Κρένγκελ σε δήλωση που δημοσιεύθηκε σήμερα στον ιστότοπο της γερμανικής ένωσης χαρτοβιομηχανίας με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Χαρτιού Υγείας.

Σύμφωνα με στοιχεία της Die Papierindustrie, κάθε Γερμανός πολίτης χρησιμοποιεί κατά μέσο όρο 134 ρολά χαρτιού υγείας ετησίως. «Στην τρέχουσα ενεργειακή κρίση, η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να παρέχουμε στους ανθρώπους αυτό το σημαντικό αγαθό», τόνισε ο Κρένγκελ.

Τον περασμένο μήνα, η Βαυαρική Ένωση Χαρτιού προειδοποίησε ότι η λειτουργία εργοστασίων χαρτιού μπορεί να καταστεί ασύμφορη εάν αναγκαστούν να εργαστούν με μειωμένες δυνατότητες λόγω ελλείψεων φυσικού αερίου.

Σχολιο.- Ας κάνουν και οι Γερμανοί μπιντέ.

Θα γίνει ο θάνατος του λόρδου  ή "πλένουμε τον κώλο μας για λόγους υγιεινής"...

Σχολιο.- Πριν λίγες μέρες , το INFO , είχε άρθρο ότι δεν μας είναι απαραίτητο το χαρτί υγείας ...διότι μολύνει το περιβάλλον με τα χημικά που έχει και κόβουμε δένδρα για την κατασκευή του.... Κ μπλα μπλα μπλα Πριν λίγα χρόνια, ήταν άκρως απαραίτητο ....δε παίζονται μιλάμε, δεν παίζονται...όπως θέλουν τα κόβουν και τα ραβουν



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Το Περού μηνύει την ισπανική Repsol για τεράστια πετρελαιοκηλίδα

Ο πρόεδρος Πέδρο Καστίγιο περιέγραψε την πετρελαιοκηλίδα ως «ένα από τα μεγαλύτερα οικοκτόνα εγκλήματα που έγιναν ποτέ στις ακτές και τις θάλασσές μας».

Η υπηρεσία προστασίας των καταναλωτών του Περού μηνύει την ισπανική εταιρεία πετρελαίου Repsol για μια τεράστια πετρελαιοκηλίδα που μαύρισε τις παραλίες στα ανοικτά των ακτών της Λίμα τον Ιανουάριο. Η διαρροή, την οποία το Περού χαρακτήρισε τη χειρότερη οικολογική καταστροφή γύρω από τη Λίμα στην πρόσφατη μνήμη, διέρρευσε περισσότερα από 10.000 βαρέλια στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η πολιτική αγωγή ζητά 3 δισεκατομμύρια δολάρια (2,54 δισεκατομμύρια λίρες) για περιβαλλοντική ζημιά και 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια (1,27 δισεκατομμύρια λίρες) για ζημιές σε ντόπιους. 

Η Repsol αρνήθηκε την ευθύνη.

Η εταιρεία είπε αρχικά ότι η διαρροή προκλήθηκε από «ξαφνικά και ασυνήθιστα ανώμαλα κύματα που παράγονται από την ηφαιστειακή έκρηξη στην Τόνγκα». Ωστόσο, αργότερα κατηγόρησε το πετρελαιοφόρο.

Την Τρίτη, ένας Περουβιανός δικαστής παραδέχθηκε την αγωγή 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Indecopi κατά της Repsol, πράγμα που σημαίνει ότι η υπόθεση θα πάει στο δικαστήριο.

Ένας υποθαλάσσιος αγωγός πετρελαίου που ανήκει στην εταιρεία προκάλεσε διαρροή στις 15 Ιανουαρίου. Συνέβη όταν ένα δεξαμενόπλοιο υπό ιταλική σημαία, το Mare Doricum, εκφόρτωνε στο διυλιστήριο La Pampilla της Repsol.

Η Repsol αρνήθηκε την ευθύνη για τη διαρροή και είπε στο Reuters ότι η αγωγή είναι αβάσιμη και το ποσό είναι αυθαίρετο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Γερμανία «κόβει» φυσικό αέριο, ενώ το δελτίο καραδοκεί.

Γιατί απογειώνονται οι τιμές αερίου και ρεύματος.

Ενεργειακός εφιάλτης πάνω από την Ευρώπη.

Το εκρηκτικό τους ράλι συνεχίζουν οι τιμές της ενέργειας στην Ευρώπη, με την χειρότερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών να ενισχύει την πίεση στις ηγεσίες των κρατών-μελών της Ε.Ε. να κάνουν περισσότερα προκειμένου να βοηθηθούν επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη αναρριχήθηκε σε νέα υψηλά, ξεπερνώντας τα 300 ευρώ τη μεγαβατώρα, λόγω των εντεινόμενων ανησυχιών για τον εφοδιασμό από τη Ρωσία. Το φυσικό αέριο, το οποίο χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας, κοστίζει τώρα περίπου 10 φορές περισσότερο από ό,τι πριν από ένα χρόνο

Την ίδια ώρα, μετά το μεσημέρι το Brent βρισκόταν στην περιοχή των 101,57 δολαρίων το βαρέλι, με το αμερικανικό αργό να κινείται επίσης ανοδικά, αγγίζοντας τα 95 δολάρια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενώ ο Salman Rushdie είναι αγιασμένος επειδή μπορεί να είναι ασεβής στο Ισλάμ, το δικαίωμα του Ασάνζ στην ελευθερία του λόγου αγνοείται, γελοιοποιείται ή ποινικοποιείται.

Το δικαίωμα του Rushdie στη ζωή απειλήθηκε από θρησκευτικούς ηγέτες επειδή αμφισβήτησαν τα δόγματα που τους κρατούν στην εξουσία

Το δικαίωμα του Ασάνζ στη ζωή ήταν και απειλείται επειδή αμφισβητεί και αμφισβητεί τα ηθικά θεμέλια της Δύσης, επειδή έδειξε ότι τέτοια βάση υπάρχει μόνο στα βιβλιοπωλεία.

Αν και από το θέμα του πολέμου της Ουκρανίας, τα βιβλιοπωλεία έκλεισαν το θέατρο και τα μπαλέτα για να μην διαβάζουμε σε ανθρώπους που σκέφτονται διαφορετικά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο συνιδρυτής των Pink Floyd τονίζει ότι οι ΗΠΑ έχουν κατακλύσει τους πάντες με τις στρατιωτικές του βάσεις, δημιουργώντας ένα «εξαιρετικά επικίνδυνο» περιβάλλον.

Ο συνιδρυτής των Pink Floyd και βρετανός θρύλος της ροκ Ρότζερ Γουότερς πιστεύει ότι η Λατινική Αμερική έχει μια «επανάσταση σε εξέλιξη» που μπορεί να περιορίσει τον αμερικανικό ηγεμονισμό.

Σε συνέντευξη που δημοσίευσε αυτή την Τρίτη το TASS, ο μουσικός τόνισε ότι οι ΗΠΑ έχουν κατακλύσει τους πάντες με τις στρατιωτικές τους βάσεις και αυτό «τους οδήγησε να προσπαθήσουν να προχωρήσουν στα ρωσικά σύνορα και στη συνέχεια να προσπαθήσουν να περικυκλώσουν την Κίνα», πράγμα «εξαιρετικά επικίνδυνο. "

Επίσης, επεσήμανε ότι η πρόθεση της Ουάσινγκτον είναι μόνο μία: «Θέλουν να πουν στους άλλους τι πρέπει να κάνουν και πώς πρέπει να διοικούν τη χώρα τους και ποια οικονομικά συστήματα πρέπει να έχουν. Και αυτό είναι τρελό. "

Τονίζει όμως ότι ευτυχώς σε χώρες όπως η Κολομβία, η Βενεζουέλα και σε πολλές άλλες στη Νότια Αμερική «υπάρχει μια μεγάλη επανάσταση εκεί τώρα, λένε, «Όχι, δεν πρόκειται να κάνουμε το θέλημά σας. ’ Θα αγωνιστούμε για τα συμφέροντα του λαού μας. Και θα προσπαθήσουμε, αν μπορούμε, να συνεργαστούμε μεταξύ μας και με άλλους ομοϊδεάτες», ανέφερε.

Παρομοίως, ο Waters τόνισε ότι αυτή η συνεργασία θα βοηθήσει ειδικά την Κούβα, η οποία βρίσκεται «σε τρομερή κατάσταση εξαιτίας αυτού του εμπάργκο, που εξακολουθεί να υπάρχει και είναι εγκληματικό, αλλά ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να το εγκαταλείψουν», προσθέτοντας ότι οι Κουβανοί «έκαναν θαύματα από την επανάστασή τους και το δείχνουν. Η αγάπη του φτάνει σε εμάς με τη μορφή ομάδων γιατρών που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο βοηθώντας ανθρώπους. "Δεν υπάρχουν πολλές χώρες που μπορούν να το κάνουν. "



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχω την ενέργεια ενός σαλιγκαριού που έχει πάρει και ηρεμιστικό



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Κατέρρευσε το «αντι-ρωσικό» μέτωπο: Μόνο 55 χώρες σε σύνολο 193 ψήφισαν κατά της Ρωσίας για την επέμβαση στην Ουκρανία

26.08.2022 | 09:21

Αφρική, Ασία, Λατινική Αμερική επιλέγουν την Μόσχα και αφήνουν την Ευρώπη μόνη στους πάγους του χειμώνα...

Το «μεγάλο αντι-ρωσικό μέτωπο», που ήθελαν να δημιουργήσουν οι ΗΠΑ του Τζο Μπάιντεν καταρρέει καθώς από τα 193 μέλη του αποικιοκρατικού ξεφτιλοΟΗΕ, οι 138 χώρες γύρισαν πλέον την πλάτη στη «συμμαχία υπέρ της Ουκρανίας», δηλαδή μόνο οι 55 τάχθηκαν υπέρ, με τις 42 να είναι ευρωπαϊκές.

Αυτό αποτελεί ήττα για την Δύση καθώς στις 2 Μαρτίου ήταν 141 οι χώρες που ψήφισαν στον αποικιοκρατικό ξεφτιλοΟΗΕ για να αποδοκιμάσουν τη ρωσική επέμβαση.

Μόλις πέντε καταψήφισαν τότε και οι υπόλοιπες απείχαν.

Τότε τάχθηκε κατά της Ρωσίας το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού. Τώρα απέμεινε το 1/6, αφού οι 55 χώρες που στήριξαν την επετειακή ανακοίνωση δεν αντιπροσωπεύουν περισσότερους από τους 1,32 δισ. κατοίκους του συνολικού παγκόσμιου πληθυσμού των 8 δισ.

Επί της ουσίας, αυτοί που έχουν απομείνει στο αντιρωσικό μπλοκ είναι οι 48 δυτικές αποικιοκρατικές χώρες που εντάχθηκαν από την πρώτη στιγμή και στις κυρώσεις, συν λίγα ακόμα μικρά κράτη και κρατίδια, τα οποία όμως δεν αποτελούν κάποιο σοβαρό κίνδυνο για την Ρωσία.

Απέχουν ολόκληρη η αφρικανική ήπειρος, αλλά κι ένα συντριπτικά μεγάλο κομμάτι της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.

Πρακτικά, η μόνη που είναι ενάντια στην Ρωσία είναι η Ευρώπη, η οποία είναι και η μόνη που υποφέρει αφού με τις κυρώσεις πυροβόλησε τα «πόδια» της.

Μαζί με την Ευρώπη κατά της Ρωσίας τάσσονται και οι ΗΠΑ-που είναι και οι βασικές υπεύθυνες για την παγκόσμια πλέον οικονομική και γεωπολιτική κρίση, η Αυστραλία και η Ιαπωνία.

Αλλες πραγματικά ισχυρές χώρες, στρατιωτικά και οικονομικά, δεν υπάρχουν. Εντύπωση προκαλεί ότι το Ισραήλ δεν βρίσκεται στη λίστα χωρών στήριξης, ενώ, αντίθετα, υπάρχει η Τουρκία η οποία «ακροβατεί» ως συνήθως ανάμεσα στους δύο κόσμους της Δύσης και της Ανατολής.

Πάντως σε ότι αφορά το Ισραήλ είναι φυσιολογικό να μην θέλει να στραφεί κατά των Ρώσων, διότι τότε θα αντιμετώπιζε σοβαρότατο πρόβλημα στην Συρία καθώς η Μόσχα επιτρέπει στους Ισραηλινούς να διεξάγουν αεροπορικές επιχειρήσεις όποτε κρίνεται απαραίτητο κατά της Χεζμπολάχ και φιλοϊρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Πέραν αυτού μεγάλο μέρος του ισραηλινού λαού αποτελείται από ρωσοεβραίους που επαναπατρίστηκαν και έχουν πολύ θετικά συναισθήματα για την Ρωσία ενώ μιλούν και τη ρωσική γλώσσα.

Απτό παράδειγμα ο πρώην ΥΠΑΜ, ΥΠΕΞ και νυν ΥΠΟΙΚ του Ισραήλ Άβιγκντορ Λίμπερμαν που μιλάει ρωσικά έχοντας γεννηθεί στο Κισινάου της Μολδαβίας.

Συγκεκριμένα, την επετειακή ανακοίνωση συνυπέγραψαν από την Ευρώπη 42 χώρες, οι Αλβανία, Ανδόρα, Αυστρία, Βέλγιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μονακό, Μαυροβούνιο, Ολλανδία, Σκόπια, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Μολδαβία, Ρουμανία, Σαν Μαρίνο, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ουκρανία, Ην. Βασίλειο.

Εκτός Ευρώπης η λίστα περιλαμβάνει μόνο 13 χώρες: Αυστραλία, Καναδάς, Κολομβία, Γουατεμάλα, Ιαπωνία, Νησιά Μάρσαλ, Νέα Ζηλανδία, Παλάου, Ν. Κορέα, Σιγκαπούρη, Μικρονησία, Τουρκία και ΗΠΑ.

Την παρουσίαση της κοινής δήλωσης ανέλαβε ο Σεργκέι Κισλίτσια, μόνιμος αντιπρόσωπος της ναζιστικής Ουκρανίας αποικίας των δυτικών αποικιοκρατών στον αποικιοκρατικό ξεφτιλοΟΗΕ από το 2019.

Δίπλα του βρέθηκαν και τα άλλα κράτη που στήριξαν. Χαριτολογώντας, όσο περίμενε τους αντιπροσώπους να σταθούν ο ένας δίπλα στον άλλον για τις κάμερες ο Ουκρανός επιχείρησε να διασκεδάσει κάπως τις εντυπώσεις: «Είναι καλό πράγμα που είμαστε τόσο πολλοί που πρέπει να στριμωχτούμε. Δεν πρόκειται να συρρικνωθούμε, πάντως. Θα διευρυνθούμε για την υποστήριξη της Ουκρανίας».

Επειτα ο ναζιστής Ουκρανός πρέσβης δούλος των δυτικών αποικιοκρατών είχε το θράσος το ναζίδι και διάβασε το κείμενο των «55» που συνυπογράφουν. Εκεί γίνεται λόγος για την παραβίαση του Χάρτη του αποικιοκραικού ξεφτιλοΟΗΕ. «Καμία απόκτηση εδαφών που προέρχεται από χρήση στρατιωτικής βίας δεν αναγνωρίζεται ως νόμιμη» τόνισε:

«Παραμένουμε δεσμευμένοι στην ανεξαρτησία, στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και στα αναγνωρισμένα σύνορά της, που φτάνουν μέχρι τα ανατολικά της σύνορα. Επαναλαμβάνουμε σήμερα την απαίτησή μας για την άμεση παύση των εχθροπραξιών από τη Ρωσία και την πλήρη, άμεση και άνευ όρων απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από το έδαφος της Ουκρανίας».

Φυσικά, η συγκεκριμένη ανακοίνωση των «55» έπεσε στα «χαμηλά» αντίθετα με εκείνην του Μαρτίου την οποία όλα τα ΜΜΕ την «διαφήμιζαν» ως δείγμα… πλανητικής επίθεσης κατά της Ρωσίας.

Αυτή την φορά ο μικρός αριθμός των χωρών θα προκαλούσε το αντίθετο αποτέλεσμα καθώς αυξάνεται το κλίμα δυσαρέσκειας στις ευρωπαϊκές κοινωνίες και είναι εμφανές το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησαν οι αντι-ρωσικές κυρώσεις.

Αυτό που όμως έχουν κατανοήσει οι Ευρωπαίοι πολίτες και δεν κρύβεται πλέον είναι ότι των μόνων τα συμφέροντα που εξυπηρετούνται αυτή την στιγμή από αυτό το γεωπολιτικό αδιέξοδο, είναι των Αμερικανών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ ΤΗ ΝΈΑ ΤΑΞΗ

Η Νέα Τάξη βρίσκεται σε τεράστιο πανικό. Και είναι πολύ διασκεδαστικό να τους βλέπεις να κάνουν τη μία βλακεία μετά την άλλη.

Τελευταίο τους κατόρθωμα είναι ο αποκλεισμός του μεγαλύτερου πρωταθλητή του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς, από το τουρνουά US Open, επειδή δεν επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα στους ανemvoliαστους!

Μέσα στη χώρα είναι εκατομμύρια ανemvoliαστοι, μέσα στο στάδιο θα είναι χιλιάδες ανemvoliaστοι αλλά σε αυτή την ίδια χώρα και σε αυτό το ίδιο στάδιο δε θα μπορεί να μπει ο πρωταθλητής...

Τη στιγμή που οι emvoliaσμενοι κόλλησαν ΟΛΟΙ! 

ΓΕΛΆΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ!

Και βέβαια γελάει και ο ίδιος ο Τζοκοβιτς, ο οποίος έχει σηκώσει 88 κύπελλα από τα οποία 21 ήταν σε Grand Slam και τους έχει γραμμένους κανονικά...

Δεν τον άφησαν να παίξει στην Αυστραλία...

Δεν πειράζει... Πήρε το Wimbledon στο καπάκι! 

Και τώρα δεν τον αφήνουν να πάει στην Αμερική.

Κρίμα... Θα το κερδίσει κάποιος τρίτοδεύτερος και αυτός θα πάει και θα πάρει το επόμενο που θα τον αφήσουν...

Κι αν δεν τον αφήσουν σε κανένα άλλο, που λέει ο λόγος, τί απαντάει...;

ΔΕ ΧΆΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ!

Θα μου πεις, αυτός το λέει γιατί έχει βγάλει και 120 εκατομμύρια ευρώ μόνο απ τα τρόπαια και δεν έχει ανάγκη...

Ναι αλλά τόσα έχουν βγάλει και οι άλλοι συνάδελφοι του, προσκυνημένοι...

Κατι Ισπανοί, Γάλλοι, Ιταλοί και....Ελληνες.

Κι έτρεξαν να σηκώσουν το μανίκι...

Να δείξουν πόσο υπάκουα παιδιά είναι... 

Είναι βέβαια Σέρβος ο άνθρωπος και εκεί ακόμα κρατάνε μια αξιοπρέπεια, μια μαγκιά κι ένα Θεό.

Αλίμονο στον Ευρωπαϊκό Νότο που από κοιτίδα του πολιτισμού και του διαφωτισμού κατάντησε το θέρετρο των Βορειοευρωπαίων, που το χειμώνα μαστιγώνουν τους δούλους τους με μνημόνια και lockdown και το καλοκαίρι τους λέμε welcone sir, yes sir...

Η Νέα Τάξη όμως δε λογάριασε ότι υπάρχει και μια Παλαιά...

Τα βάλε με τους Ρώσους.

Τα βάλε με την Παλαιά Οικονομία. 

Τα βάλε με όσους πιστεύουν στο Θεό.

Τα βάλε με όσους δεν ανταλλάσσουν την

ελευθερία τους για ντεμεκ ασφάλεια.

Τα βάλε με τα παιδιά μας. 

Τα βάλε με όσους δεν κάνουν ενέσεις με

τον τσαμπουκά.

Τα βάλε ΜΕ ΤΗΝ ΊΔΙΑ ΤΗ ΛΟΓΙΚΉ!

Και τώρα που από παντού ξεπηδούν εστίες αντίστασης και ανυπακοής ΈΧΟΥΝ ΠΑΝΙΚΌ.

Και ενώ το Αμερικανικό CDC έχει αλλάξει τις συστάσεις του 180 μοίρες για την πλανδημία,

η πολιτική ηγεσία γελοιοποιείται ξανά, απαγορεύοντας την είσοδο στη χώρα σε απόλυτα ΥΓΙΕΙΣ και μάλιστα ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ.

Καταλάβετέ το!

Αυτός που δε σκύβει το κεφάλι και ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΎΕΙ, έχει ήδη κερδίσει!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η πολιτική ανυπακοή δεν είναι το πρόβλημά μας. Το πρόβλημα μας είναι η πολιτική υπακοή. Το πρόβλημά μας είναι ότι οι άνθρωποι είναι υπάκουοι μπροστά στη φτώχεια, την πείνα, την βλακεία, τον πόλεμο και τη σκληρότητα. Το πρόβλημά μας είναι ότι οι άνθρωποι υπακούν ενώ οι κλέφτες κυβερνούν. Αυτό είναι το πρόβλημά μας" (Howard Zinn).



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αρχίζει να διαγράφεται ένα μοτίβο σε νέους ανθρώπους: 

Ένιωσε αδιαθεσία, ανέβασε υψηλό πυρετό, εισήχθη σε ΜΕΘ, και κατέληξε. 

Άγνωστη η αιτία. 

Διαβάζουμε, πχ, στον ημερήσιο τύπο: 

Νεκρή πρωτοετής ναυτικός δόκιμος σε εκπαιδευτικό ταξίδι. 

Η νεαρή κοπέλα επέβαινε στο πλοίο «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ». Την Τρίτη διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Νάπολης της Ιταλίας, καθώς παρουσίασε πυρετό και μάλιστα «αγνώστου αιτιολογίας». Την Τετάρτη η κλινική εικόνα της κοπέλας παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ, όπου κατέληξε πρωινές ώρες της Πέμπτης. Τα ακριβή αίτια του θανάτου διερευνώνται. Ήταν εμβολιασμένη και με τις τρεις δόσεις.

Αγωνία για 18χρονη στον Βόλο: 

Σήκωσε ξαφνικά πυρετό και κατέρρευσε. 

Κατέληξε η 18χρονη, που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ με πολυοργανική ανεπάρκεια. 

Οι γιατροί έκαναν τα αδύνατα δυνατά ώστε να κρατήσουν τη νεαρή κοπέλα στη ζωή, προσπαθώντας παράλληλα να εντοπίσουν τί ήταν αυτό που προκάλεσε την κατάρρευση του οργανισμού της.

16χρονος πέθανε από υψηλό πυρετό. 

Εισήχθη στο νοσοκομείο της Ρόδου με υψηλό πυρετό. Πήρε εξιτήριο. Το ίδιο βράδυ εισήχθη εκτάκτως ξανά, επειδή η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί, με κύριο χαρακτηριστικό τον υψηλό πυρετό και πάλι. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων. 

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών και την ισχυρή φαρμακευτική αγωγή, ο πυρετός δεν υποχώρησε με αποτέλεσμα να δημιουργήσει επιπλοκές, που οδήγησαν στον θάνατό του. Τα ακριβή αίτια αναμένεται να προσδιοριστούν. 

Ο 7χρονος έφτασε στα επείγοντα του νοσοκομείου τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης με υψηλό πυρετό, σπασμούς και ακαμψία στα άκρα. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων ο 7χρονος έπαθε ανακοπή.

«Είχε κάνει και το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού πριν λίγο καιρό», λέει στο protothema ο θείος του. 

Μπορεί να ευθύνεται το εμβόλιο; 

Η πρωτεΐνη ακίδα των εμβολίων έχει ομοιότητα με τη τοξίνη "σταφυλοκοκκική εντεροτοξίνη B" (SEB), που είναι μία υπερτοξίνη, η οποία θεωρείται μάλιστα βιολογικό όπλο. 

Η εντεροτοξίνη Β προκαλεί το σύνδρομο τοξικού σοκ, που προκαλεί υψηλό πυρετό και πολυοργανική ανεπάρκεια. 

Αντίστοιχα, η πρωτεΐνη ακίδα ευθύνεται για το πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο, το οποίο επίσης περιλαμβάνει υψηλό πυρετό και πολυοργανική ανεπάρκεια. 

Οφείλεται πιθανότατα στην ομοιότητα, που έχει η αρχική πρωτεΐνη ακίδα, με τη σταφυλοκοκκική εντεροτοξίνη Β (εξού και η ομοιότητα των δύο συνδρόμων). 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πήγα και εγώ για τις καλοκαιρινές μου διακοπές, στα βουνά. Για 24 ώρες μόνο, ούτε 24, μάλλον 20 όταν τις μέτρησα. 

Αλλά το τηλέφωνο δεν σταμάτησε, διότι ο (πολύ γνωστός) πνευμονολόγος αρνείται να δει ασθενή με κόβιτ («να γίνεις καλά πρώτα, και μετά θα σε δω»), ο ογκολόγος δεν πάει να δει τον ασθενή του στο σπίτι με καρκίνο τελικού σταδίου, και τον αφήνει σε τρομερούς πόνους χωρίς φάρμακα, ο προσωπικός γιατρός είναι διακοπές, η κλινική διώχνει ασθενείς, το ασθενοφόρο δεν δέχεται να πάρει ασθενή, και όλοι αυτοί επικοινωνούν μαζί μου σαν τελευταία σανίδα σωτηρίας. 

Και εγώ προσπαθώ, μέσα στα κατσάβραχα του Τροόδους (το μεγαλύτεο βουνό της Κύπρου), να καλύψω τις ατέλειες του ιατρικού συστήματος, το οποίο ενδιαφέρεται με παράξενη και αλλόκοτη προσήλωση, για μια και μόνο ασθένεια…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέθανε ο Τιμ Πέιτζ, ο άνθρωπος που φωτογράφισε τον πόλεμο του Βιετνάμ

Ο φωτορεπόρτερ που κατέγραψε την φρίκη του πολέμου με μια μηχανή Leica στο χέρι και ενέπνευσε τον χαρακτήρα του Ντένις Χόπερ στο «Αποκάλυψη Τώρα!» ήταν 78 ετών

Πέθανε στα 78 του χρόνια ο Τιμ Πέιτζ, θρυλικός φωτορεπόρτερ του πολέμου στο Βιετνάμ, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο. 

Με μία φωτογραφική μηχανή Leica στο χέρι και ένα τσιγάρο στο στόμα, ο Τιμ Πέιτζ πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της δεκαετίας του 1960 διασχίζοντας από άκρη σε άκρη την χερσόνησο της Ινδοκίνας για να απαθανατίσει εικόνες που επρόκειτο να σημαδέψουν τον πόλεμο, αλλά και μια ολόκληρη εποχή -και με τον ίδιο να γίνεται το σύμβολο μίας γενιάς φωτορεπόρτερ «gonzo», ατρόμητων και αντισυμβατικών.

Η εμπειρία από το Βιετνάμ, όπως ήταν λογικό, επηρέασε τόσο την προσωπική όσο και την επαγγελματική ζωή του Πέιτζ, μιας και μετά από την ανταπόκρισή του από τον πόλεμο, έπαθε μετατραυματικό στρες και χρειάστηκε περίπου μία δεκαετία για να συνέλθει από τα τραύματα του πολέμου. 

Μετά συμβιβάστηκε και  έκανε ότι του έλεγαν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκανε δηλώσεις κι ο αληταράς ο μασόνος ξεφτιλισμένος Sting, υπέρ της καπιταλιστικής δημοκρατίας των πλουσίων όπως αυτός, την οποία πιστά υπηρετεί, και υπέρ της ναζιστικής ουκρανιάς. Αϊ γαμήσου αληταρά κωλόγερα!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το παγκόσμια προγραμματισμένο οικονομικό τσουνάμι μόλις ξεκίνησε



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο προοδευτικός χώρος και η Αριστερά ως happy travellers στους δρόμους του ολοκληρωτισμού

Την περίοδο του εγκλεισμού από τους πιο υποταγμένους, άβουλους και κομφορμιστες πολίτες στην Ελλάδα αποδείχθηκαν διάφοροι προοδευτικοί και αποκαλούμενοι αριστεροί ποικίλων αποχρώσεων. Χαρακτηριστικό του ήθους και της πνευματικής τους κατάστασης είναι ότι πολλοί πήγαιναν να δουν τη θεατρική παράσταση: Η φάρμα των ζώων του Οργουελ, δείχνοντας στην είσοδο του θεάτρου για να περάσουν, μαζί με το εισιτήριο, την αστυνομική τους ταυτότητα και το κρατικό "Πιστοποιητικό Ελευθερίας" που τους παραχώρησε η Εξουσία γιατί ήταν τυφλά υπάκουοι στις (πιο παράλογες) εντολές της. Δεν διέκριναν καμία αντίφαση ανάμεσα στα λόγια και τις πράξεις τους. 

Ήταν και οι ίδιοι τόσο ανέμελοι απέναντι στα γεγονότα που συνέβαιναν στη χώρα όσο ο Πρωθυπουργός τον οποίο κατηγορούσαν για παροιμιώδη ανεμελιά. Την έκλειψη της δημοκρατίας, το σκοτάδι που ήρθε μέσα και γύρω από το σπίτι τους, τα ανακάλυψαν πρώτη φορά μια ωραία πρωία πίνοντας καφέ και διαβάζοντας το σχετικό άρθρο για την Ελλάδα στις στήλες των New York Times.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κούγιας πουλάει...

Κούγιας απειλεί...

Κούγιας κερδίζει..

Κούγιας επιβάλλει "τάξη και ασφάλεια".

Ο Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση της Πισπιρίγκου.

Σύμβολο της εποχής.

Σαν το Κουλιστάν, ένα πράμα.

Υ. Γ. Η άλλη η Πισπιρίγκου, που βρήκε τα λεφτά άραγε? Βρε μπας και πληρώνουν (θέλοντας και μη) τα media?

Σχολιο.- Μη τρελαθούμε που πούλησε σπίτι. Στο ενοίκιο μένανε.

Επειδή πολλοί από το σόι μου ζουν Πάτρα και μάλιστα στην γειτονιά της Πισπιρίγκου κάποιοι μου είπανε

Η οικογενεια Πισπιρίγκου δεν είχαν χρήματα.

Η μητέρα αστα να πάνε η αδελφή της ανέβαζε με ψεύτικο προφίλ και ψάρευε κοριτσάκια.

Τώρα ποιοι είναι πίσω από Κούγια.

Δεν ξέρουμε.

Πάντως το θέμα Πισπιρίγκου θα παίξει πολύ μα πάρα πολύ στα κανάλια.και ίσως δεν ασχοληθούμε με αυτά που πρέπει.

Τα αγγελούδια όμως από εκεί επάνω ζητάνε δικαιοσύνη

Κάθε φορά που έφευγε ο Μάνος αυτή πέθαινε και ένα παιδί

Βοά η Πάτρα.

Έχουν στοιχεία αδιάσειστα οι Αρχές και Ιατροδικαστες

Είχε σύνδρομο Μινχάουζεν

Ο παππούς της δολοφόνησε την γιαγιά της.

Πολύ βρώμα και δυσωδία αυτή η οικογένειά.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και μετά τον Μπακογιάννη που το γλένταγε με σέλφι, να σου κι ο Λοβέρδος στο Κίεβο για καραγκιοζιλίκια στα μπάζα. 

Σου λέει, μέσα στη γενικότερη αναμπουμπούλα, όλο και κάποια λίγη δημοσιότητα υπέρ των ναζί θα πάρουμε.

Πάμε και πάλι ένα "σλάβα Ουκράινα", ρε!

Σχολιο.- …Κομάντο απο τα lidl…!

Σχολιο.- Το τσαντάκι του τι έχει μέσα και το κρατάει τόσο σφιχτά να μην του φύγει;

Σχολιο.- Μα καλά δεν μπορούσαν να του χαρίσουν ένα χακί μπλουζάκι;; 

Σχολιο.- Αχ και να πέφτε το ταβάνι πάνω σου να σε λιώσει ...ένα καθίκι λιγότερο !!! Τι καλά !!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ! ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΑΠΟ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΟΤΟ

Πανωλεθρία της πλούσιας Δύσης με τις αποικιοκρατικές και ρατσιστικές παραδόσεις, στον ΟΗΕ! Όπου 42 ευρωπαϊκές χώρες, μαζί με τα γνήσια τέκνα της αποικιοκρατίας (ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία), την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Τουρκία και άλλες τέσσερις χώρες, καταδίκασαν τη Ρωσία, τασσόμενες στο πλευρό της Ουκρανίας. 

Απέναντι στις 53 αυτές χώρες βρέθηκαν 138 χώρες που αρνήθηκαν να στηρίξουν το σχετικό ψήφισμα.

Πρόκειται για το σύνολο των χωρών της Ασίας, πλην 4, όλων των αφρικανικών χωρίς καμιά εξαίρεση, όλων των λατινοαμερικανικών, εκτός από 2, και όλων των χωρών της Ωκεανίας, πλην 5. 

Ποτέ στη νεότερη ιστορία δεν υπήρξε τόσο σαφής αντιπαράθεση μεταξύ της Δύσης, από τη μια, και της Ανατολής και του Παγκόσμιου Νότου, από την άλλη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μοναξιά του δυτικού μετώπου κατά της Ρωσίας

26-08-2022 • 8:15

Δεν γεμίζουν ούτε… ταξί οι χώρες που στήριξαν την «κοινή» δήλωση του αποικιοκρατικού ξεφτιλοΟΗΕ για την επέτειο έξι μηνών από την εισβολή στην Ουκρανία

Η συμπλήρωση έξι μηνών από την έναρξη της ρωσικής απελευθέρωσης της Ουκρανίας από των Ναζισμό που έχουν επιβάλλει οι Δυτικοί Αποικιοκράτες κινητοποίησε τον αποικιοκρατικό ξεφτιλοΟΗΕ. Προχθές, Τετάρτη, 24 Αυγούστου, ανήμερα της επετείου, ο αληταράς κωλόγερας γ.γ. του αποικιοκρατικού ξεφτιλοΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες έκανε λόγο για «ένα θλιβερό και τραγικό ορόσημο σε έναν παράλογο πόλεμο». Κάμποσες ώρες αργότερα, ξημερώματα Πέμπτης πια, εκδόθηκε κοινή «αντιρωσική δήλωση» από 55 αλήτικα αποικιοκρατικά μέλη του αποικιοκρατικού ξεφτιλοΟΗΕ. Πόσες χώρες τάχθηκαν υπέρ της Ουκρανίας, καταδικάζοντας τη ρωσική της Ουκρανίας από το Ναζισμό και την Δυτική Αποικιοκρατία; Ελάχιστες.

Το «μεγάλο αντιρωσικό μέτωπο», που ονειρεύονταν ο Μπάιντεν και οι σύμμαχοι της Αποικιοκρατικής Δύσης, καταρρέει μέρα με τη μέρα. Από τα 193 μέλη του αποικιοκρατικού ξεφτιλοΟΗΕ, οι 138 χώρες γύρισαν πλέον την πλάτη στη «συμμαχία υπέρ της Ναζιστικής Ουκρανίας». Μόνο οι 55 τάχθηκαν υπέρ, με τις 42 να είναι ευρωπαϊκές.

Το ξεκίνημα

Κι όμως, όλα ξεκίνησαν διαφορετικά. Στις 2 Μαρτίου ήταν 141 οι χώρες που ψήφισαν στον αποικιοκρατικό ξεφτιλοΟΗΕ για να αποδοκιμάσουν τη ρωσική απελευθέρωση της Ουκρανίας από τον Ναζισμό που έχουν επιβάλλει οι δυτικοί αποικιοκράτεες. Μόλις πέντε καταψήφισαν και οι υπόλοιπες απείχαν. Τότε τάχθηκε κατά της Ρωσίας το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού. Τώρα απέμεινε το 1/6, αφού οι 55 χώρες που στήριξαν την επετειακή ανακοίνωση δεν αντιπροσωπεύουν περισσότερους από τους 1,32 δισ. κατοίκους του συνολικού παγκόσμιου πληθυσμού των 8 δισ.

Επί της ουσίας, αυτοί που έχουν απομείνει στο αντιρωσικό μπλοκ είναι οι 48 αποικιοκρατικές χώρες που εντάχθηκαν από την πρώτη στιγμή και στις κυρώσεις, συν μια χούφτα ακόμα από μικρά κράτη και κρατίδια, δίχως δυναμική. Απέχουν ολόκληρη η αφρικανική ήπειρος, αλλά κι ένα συντριπτικά μεγάλο κομμάτι της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.

Πρακτικά, η δυναμική του μετώπου εξαντλείται στην Ευρώπη, τη μόνη που υποφέρει από το «μπούμερανγκ» των κυρώσεων που προσπάθησαν με αυτές να απειλήσουν τη Ρωσία για να μην σηκώσει κεφάλι, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και την Ιαπωνία. Αλλες πραγματικά ισχυρές χώρες, στρατιωτικά και οικονομικά, δεν υπάρχουν. Εντύπωση προκαλεί ότι το Ισραήλ δεν βρίσκεται στη λίστα χωρών στήριξης, ενώ, αντίθετα, υπάρχει η Τουρκία, που «παίζει» και με τη Ρωσία και με τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, την επετειακή ανακοίνωση συνυπέγραψαν από την Ευρώπη 42 χώρες, οι Αλβανία, Ανδόρα, Αυστρία, Βέλγιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μονακό, Μαυροβούνιο, Ολλανδία, Σκόπια, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Μολδαβία, Ρουμανία, Σαν Μαρίνο, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ουκρανία, Ην. Βασίλειο.

Εκτός Ευρώπης η λίστα περιλαμβάνει μόνο 13 χώρες: Αυστραλία, Καναδάς, Κολομβία, Γουατεμάλα, Ιαπωνία, Νησιά Μάρσαλ, Νέα Ζηλανδία, Παλάου, Ν. Κορέα, Σιγκαπούρη, Μικρονησία, Τουρκία και ΗΠΑ.

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι όχι απλά συρρικνώθηκαν οι υποστηρικτές, αλλά μετριούνται πλέον σε μόλις λίγες δεκάδες κράτη. Επειτα ο Ουκρανοναζιστής πρέσβης διάβασε το κείμενο των «55» που συνυπογράφουν. Εκεί έχουν το θράσος να πουν για την παραβίαση του Χάρτη του αποικιοκρατικού ξεφτιλοΟΗΕ. «Καμία απόκτηση εδαφών που προέρχεται από χρήση στρατιωτικής βίας δεν αναγνωρίζεται ως νόμιμη» τόνισε: «Παραμένουμε δεσμευμένοι στην ανεξαρτησία, στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και στα αναγνωρισμένα σύνορά της, που φτάνουν μέχρι τα ανατολικά της σύνορα. Επαναλαμβάνουμε σήμερα την απαίτησή μας για την άμεση παύση των εχθροπραξιών από τη Ρωσία και την πλήρη, άμεση και άνευ όρων απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από το έδαφος της Ουκρανίας».

Φυσικά, η συγκεκριμένη ανακοίνωση των «55» δεν διαφημίστηκε καθόλου, αφού ο μικρός αριθμός των χωρών ήταν «απαγορευτικός» για μιντιακή αξιοποίηση. Είναι φανερό πια το αδιέξοδο της δυτικής πολιτικής στο Ουκρανικό και αρχίζει να μην κρύβεται ούτε στην Ευρώπη αλλά ούτε καν στις ΗΠΑ, που τα συμφέροντά της εξυπηρετούνται από την κατάσταση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζητείται μία (1) φωτογραφία του Βλάντιμιρ Πούτιν με τον Αλεξαντερ Ντουγκιν, πραγμα που πρέπει να είναι πολύ εύκολο να βρεθεί εφόσον ήταν «στενοί συνεργάτες», όπως έγραψε ο 902.gr την Κυριακή στις 21/8.

Ευχαριστώ.

Σχολιο.- απο Αμερική ως Ευρώπη και Ιαπωνία όλες οι αναλύσεις τα σπανε



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ουκρανική αντεπίθεση στο Κίεβο παίρνει τον έλεγχο αρκετών πινακίδων οδών δρόμων αλλάζοντας τις ονομασίες τους σε σπάνια νίκη επί των ρωσικών δυνάμεων.

Στην Οδησσό αλλάξανε το όνομα μιας πλατείας που ήταν αφιερωμένη στην αυτοκράτειρα Μεγάλη Αικατερίνη που απελευθέρωσε τον τόπο κα ίδρυσε την πόλη, και δώσανε το όνομα ενός ουκρανού πρωταγωνιστή ταινιών πορνό.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από την Μαρία Ζαχάροβα.

Ειδική Βίβλος για τους σκλάβους.

Σήμερα οι δυτικές φιλελεύθερες δικτατορίες έχουν αντικαταστήσει τα θρησκευτικά δόγματα πάνω στα οποία οικοδομήθηκαν οι κοινωνίες τους με τις λέξεις «Ελευθερία», «Δημοκρατία», «Ανθρώπινα Δικαιώματα». 

Επικρατει η ταση αυτές οι έννοιες να συμπληρωνονται με άλλες, πιο "βολικές" για τα ΝΑΤΟκεντρικά καθεστώτα, έτσι ώστε να "εξυπηρετείται" η κάθε ξεχωριστή περίπτωση που τους απασχολεί.

Φαίνεται ότι η Δημοκρατία ως φαινόμενο δεν μπορεί να χειραγωγηθεί τόσο εύκολα. Άλλωστε τόσα έργα έχουν γραφτεί από την αρχαιότητα και η ιστορική εμπειρία δεν μπορεί να αγνοηθεί. 

Και όμως. Κάποτε, ακόμη και η Βίβλος είχε υποβληθεί σε χειραγώγηση, πόσο μαλλον έννοιες που δεν εμπίπτουν στους Κανονες της σύγχρονης Πολιτικής Επιστήμης.

Αλλά αυτό είναι αδύνατον, θα μου πείτε εσείς. Και ομως κάνετε λάθος, θα σας πω εγω.

Υπάρχει μια επιστολή του επισκόπου Beilby Porteus του Λονδίνου, στην οποία κάνει λόγο για την πίστη των σκλάβων των αποικιών "ζάχαρης" της Καραϊβικής:

"Ετοιμάστε γι' αυτούς μια σύντομη μορφή δημόσιας προσευχής ... μαζί με επιλεγμένα μέρη της Γραφής ... ειδικά εκείνα που σχετίζονται με τα καθήκοντα των σκλάβων προς τα αφεντικά τους».

Όμως το θέμα δεν περιορίστηκε στις προσευχές.

Λίγοι θυμούνται τώρα, αλλά αυτό μπορεί να διορθωθεί - στα τέλη του 18ου - αρχές του 19ου αιώνα, δημοσιεύτηκε μια ειδική Βίβλος (δεν αστειεύομαι) για τις αποικίες της Βρετανίας :

"Επιλεγμένα μέρη της Αγίας Βίβλου που προορίζονται για τους Νέγρους σκλάβους, των βρετανικών νησιων των Δυτικών Ινδιών».

Στις παγκόσμιες βιβλικές μελέτες, ονομαζόταν «Βίβλος των Σκλάβων».

Το 90% της Παλαιάς Διαθήκης και το 50% της Καινής Διαθήκης ειχαν κοπεί. Από τα 1189 κεφάλαια της τυπικής Προτεσταντικής Βίβλου, η «Βίβλος των Σκλάβων» περιέχει μόνο 232. 

Στο όνομα της υποδούλωσης των ψυχών εκατομμυρίων σκλάβων, ο κλήρος κατέστρεψε τις Αγίες Γραφές, αποκλείοντας τμήματα όπως η Έξοδος, το Βιβλίο των Ψαλμών και την Αποκάλυψη του Ιωάννη του Θεολόγου, κομμάτια που θα μπορούσαν να ενσταλάξουν στους σκλάβους την σκέψη της ισότητας όλων των ανθρώπων ενώπιον του Θεού, πράγμα πολύ επικίνδυνο για τα αφεντικά τους.

Οι Βίβλοι των Σκλάβων εκδίδονταν από τις αρχές του 19ου αιώνα στο Λονδίνο από τις εκδόσεις "Law and Gilbert". Η μεγάλη ζήτηση είχε αποδειχθεί από τις πολλές επανεκδόσεις.

Από τα τρία αντίτυπα της πρώτης έκδοσης, δύο αντίγραφα φυλάσσονται στα πανεπιστήμια της Βρετανίας και ένα - στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Fisk (Τενεσί).

Σήμερα, αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται παντού από τις φιλελεύθερες δικτατορίες. 

Γεγονότα "ψαλιδιζονται" σε τέτοιο βαθμό που γίνονται αγνώριστα λόγω των χειρισμών και τα οποία με αυτον τον τρόπο μετατρεπονται σε «αντι-γεγονότα». 

Στην συνέχεια διαδίδονται υπό τα ιερά λάβαρα της «Ελευθερίας και Δημοκρατίας» από τα ελεγχόμενα Μέσα Ενημέρωσης και ιστοσελίδες του Διαδικτύου. 

Και όσοι είναι εκτός ελέγχου- απλώς εξουδετερώνονται.

Η Ελευθερία και η Δημοκρατία στη δυτική εκδοχή έχουν γίνει σύμβολα που συγκαλύπτουν την υποδούλωση και αγιάζουν τη δικτατορία του φιλελευθερισμού.

Σχολιο.- https://blogs.bodleian.ox.ac.uk/theconveyor/the-slave-bible-of-1807/?fbclid=IwAR12GCoAkEYyKw06zM5wlWQpMsp76LpvKsbd7q2lnbDIfPJJ2K536SVVEJU

Σχολιο.- https://www.youtube.com/watch?v=lvKUOuYn1-c

‘Slave Bible’ Removed Passages To Instill Obedience And Uphold Slavery | NBC Nightly News

Σχολιο.- Αλήθεια, πόσοι από μας παρασυρόμαστε και χρησιμοποιούμε-κοινοποιούμε 'Ετοιματζίδικα..Αποφθέγματα" δήθεν 'Μεγάλων Σκεπτικιστών"ή "Βιογραφίες Σπουδαίων Προσωπικοτήτων".."εμπλουτισμένες" με..περίεργες-Αλλοπρόσαλλες Λεπτομέρειες"..(που ικανοποιούν τ'αυτιά μας και την περιεργειά μας..ως "Κατίνες της Γειτονιάς Μας")..πολλά απ'τα οποία φαινομενικά "Αθώα", αλλά όποιος διαβάζει τις "Γραφές..'Πίσω απ'τις Γραμμές"..βλέπει ξεκάθαρα ότι είναι υποκινούμενα και υποκρύπτουν ιδιοτελείς σκοπούς και καμιά "Υψηλή Ιδεολογία" ή "Βαθειά Πίστη" στις Βαθύτερες Ανθρώπινες Αξίες..Και ότι τα προωθούν για να Αποκοιμίσουν τις Αντιστάσεις σου και όχι να τις..Αφυπνίσουν..!!!

Αυτοί δεν περιορίζονται αποκλειστικά και μόνο στην Θρησκεία και στο Θρησκευτικό ένστικτο,..αλλά 'απλώνουν την βρωμιά τους" και στην Ιδεολογία και το πιο ύπουλο στην Ιστορία..παραγράφοντας με μια μονοκοντυλιά-αβασάνιστα ο,τι βάφτηκε-γράφτηκε με αίμα..(κι όλα αυτά στα πλαίσια της Δήθεν Δημοκρατίας, δήθεν Ελευθερίας..Αλίμονο την Αυθαιρεσία την ονομάσαμε..Ελευθερία-Δικαίωμα..)

αυτή η "Μεταβλητή" έγινε η Αφορμή να Αλλοιωθούν οι Έννοιες όπως "Ιδεολογία" και "Δημοκρατία"..εν ολίγοις να τις μαγαρίζουμε..!!!

σχολιο.- Μου κάνει εντύπωση η σταθερή στήριξη που παρέχει η Ζαχάροβα σε όλες τις δηλώσεις της προς τις πραγματικές δημοκρατικές αξίες που ποδοπατάει η δύση. Αυτό είναι καλός οιωνός γενικότερα. Διότι αυτή η ξεφτίλα της δύσης είναι και μια ευκαιρία για τη Ρωσία μαζί με τον υπόλοιπο πλανήτη να απορρίψει τα κακώς κείμενα και να στηρίξει έμπρακτα όσα έχει αρχίσει να καταστρέφει η δύση.

Σχολιο.- ναι, έχει και το απαιτούμενο τσαγανό, ασπίδα και ξίφος απεναντι στο απύθμενο θράσος της Δύσης.

Σχολιο.- και φυσικά δεν μιλάει μόνη της, αλλά εκφράζει την επίσημη γραμμή του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών, με άλλον κορυφαίο εκφραστή τον Λαβρόφ. Ας σημειωθεί ότι η Ρωσία δεν επιδιώκει να "γίνει αυτοκρατορία" σε βάρος άλλων χωρών, ούτε να επιβάλλει την ορθοδοξία σε όλες τις χώρες της ρωσικής Ομοσπονδίας. Η Τσετσενία είναι μουσουλμανική αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους μαχητές του Καντίροφ να βοηθάνε τους ρωσόφωνους και να έχουν πλήρη αποδοχή από την Ομοσπονδία.

Σχολιο.- "Ο φυγάς κατάδικος Ilya Ponomarev, μιλώντας με τον δημοσιογράφο του SSU (The Security Service of Ukraine or SBU) Dmitry Gordon, μίλησε για όλες τις προσωπικότητες του Κρεμλίνου. Το #ComedyClub (χιουμοριστικη εκπομπή της ρωσικής τηλεόρασης) σκατα να φάει μπροστά στα παραμύθια που αράδιασε.

Και ξαφνικά οι experts μιλησαν για… εμένα.

"Εγώ, δήλωσε ευθαρσώς ο Ponomarev, γνωρίζω πολύ καλά τον πατέρα της Zakharova"

Εδώ μου κόπηκε το γέλιο.

" Αυτός είναι εδώ και πολλά χρόνια πρεσβης στην Κίνα"

Με το που ακουσα αυτην την δήλωση, ανεπνευσα και παλι χαμογέλασα.

Ο πατέρας μου δεν υπηρξε πρεσβης ούτε μια μέρα. Ούτε στην Κίνα, ούτε πουθενά αλλού. Πρεσβεις της Ρωσίας στην Κίνα υπηρξαν οι : Andrey Ivanovich Denisov, Sergey Sergeevich Razov, Igor Alekseevich Rogachev.

Ο πατέρας μου είναι ασιανολόγος, και εργάστηκε για πολλά χρόνια στην SCO - τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης. Στην αρχή ήταν αναπληρωτής γενικός γραμματέας, μετά σύμβουλος.

Δεν συμφωνείτε πως πρόκειται για διαφορετικές ιδιότητες?! Μάλλον αστόχησε λιγο. Και τα δύο έχουν σχέση με την Κίνα - τα υπόλοιπα δεν εχουν σημασια. Το σημαντικό είναι να προκαλέσουν εντυπώσεις.

Θυμάμαι πώς ο Ναβάλνι διόρισε τη μητέρα μου «πρόξενο», κάτι που δεν ισχύει, καθώς είναι κριτικός τέχνης.

Πράγμα καθόλου περίεργο αφου και ο Ponomarev και ο Navalny έχουν τις ίδιες πηγές παραπληροφόρησης.

Ωχ, το ξέχασα τελείως. Η συζήτηση για μένα ξεκίνησε με τη δήλωση του Ponomarev πως "η Zakharova, όπως και ο Rogozin, αποφοίτησε από το MGIMO".

Ο Ντμίτρι Ολεγκόβιτς είναι απόφοιτος του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας.

Είμαι ομως ήρεμη για το SSU (СБУ) - Ο Γκορντόν έχει μαζέψει για άλλη μια φορά σημαντικό υλικό "για την Χάγη. "

Σχολιο.- Ο πατέρας της Ζαχαροβας ουδέποτε ήταν προξενος ή πρέσβης στην Κίνα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



26/8/2022  -  5.00 π.μ.

- Ήρθε και γι' απόψε η ώρα της βραδινής ανασκόπησης των νέων από το μέτωπο της ρωσικής ΕΣΕ και γύρω από αυτήν.

- Αρχίζω με την είδηση των μαζικών χτεσινών πυραυλικών επιθέσεων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων σε κατοικημένες περιοχές της Περιφέρειας της Χερσώνας και τα πλήγματα σε τμήμα των εγκαταστάσεων του ΑΗΣ του Ζαπορόζιε. Η Χερσώνα, η Μελιτόπολη και το Ενεργκοντάρ έμειναν για αρκετές ώρες χωρίς ρεύμα, ωστόσο οι όποιες βλάβες στο δίκτυο αποκαταστάθηκαν αρκετά σύντομα και η ηλεκτροδότηση επανήλθε στις πόλεις αυτές χτες αργά το απόγευμα. Το ένα από τα δύο μπλοκ παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που απενεργοποιήθηκαν προσωρινά λόγω των πυραυλικών επιθέσεων λειτούργησε ξανά. Αυτή τη στιγμή ο ΑΗΣ του Ζαπορόζιε λειτουργεί μόλις στο 20% των μέγιστων δυνατοτήτων του, ενώ το προσωπικό που εργάζεται σε κάθε βάρδια έχει μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό, για λόγους ασφαλείας. Η ελλιπής παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας πλήττει πρώτα και κύρια της περιοχές που βρίσκονται ακόμη υπό τον έλεγχο του καθεστώτος του Κιέβου και τροφοδοτούνται ενεργειακά από τον ΑΗΣ του Ζαπορόζιε. Γιασάν, λοιπόν, στον κυνισμό και τη μνημειώδη βλακεία των χουνταίων του Κιέβου, που πρώτα και κύρια... «φροντίζουν» να μείνουν χωρίς τα βασικά κοινωνικά αγαθά οι ίδιοι οι κάτοικοι των περιοχών που ελέγχουν (ίσως επειδή, κατά τα φαινόμενα, δεν θα τις ελέγχουν για πολύ ακόμη)...

- «Αποκρυπτογραφήθηκε» πλήρως και το fake της δήθεν ρωσικής πυραυλικής επίθεσης σε αμάχους στον σιδηροδρομικό σταθμό Τσάπλινο, λίγο έξω από το Ντνιεπροπετρόφσκ. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν, πλέον, από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, δείχνουν πυραυλική επίθεση ακριβείας σε συρμό τρένου που μετέφερε Ουκρανούς στρατιωτικούς στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Από το ρωσικό χτύπημα ακριβείας με πύραυλο τύπου Iskander, 200 Ουκρανοί στρατιωτικοί εξουδετερώθηκαν, ενώ καταστράφηκαν επιπλέον 10 μονάδες στρατιωτικού υλικού (επί το πλείστον στρατιωτικά αυτοκίνητα) που μεταφέρονταν επίσης με τον συγκεκριμένο συρμό.

- Απάντηση στη χτεσινοβραδινή ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ότι δεν αναγνωρίζει τα στρατοδικεία κατά εγκλημάτων πολέμου που οργανώνονται στις δύο ΛΔ του Ντονμπάς έδωσε η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, η οποία χαρακτήρισε τη θέση της πλευράς των ΗΠΑ, αλλά και τις κατηγορίες κατά της Ρωσίας περί «παραβίασης των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου» ως «αβάσιμες».

- Χτες νωρίς το πρωί από ουκρανικά πυρά σκοτώθηκε 1 άμαχη γυναίκα στην Γκόρλοφκα, ενώ τα 2 της παιδιά τραυματίστηκαν από θραύσματα των βλημάτων του πυραύλου που έπεσε δίπλα τους. Σκοτώθηκε επίσης 1 άμαχος άντρας 56 ετών από ουκρανικά πυρά στη Γιασινοβάταγια.

- Ο απολογισμός των άμαχων θυμάτων των ουκρανικών βομβαρδισμών σε κατοικημένες περιοχές της ΛΔ Ντονιέτσκ από τις 8 το πρωί της 24/08 έως τις 8 το πρωί της 25/08 ήταν 4 νεκροί και 14 τραυματίες, σύμφωνα με τις αρχές της περιοχής.

- Σύμφωνα με στοιχεία που μετέδωσαν πληροφοριοδότες των υπηρεσιών ασφαλείας της ΛΔ Λουγκάνσκ, αγγλόφωνοι στρατιωτικοί «ινστρούχτορες» εκπαιδεύουν σε βάση κοντά στο Αρτιόμοφσκ (Μπάχμουτ) έναν λόχο Ουκρανών καταδρομέων, προκειμένου να ριχτεί στη μάχη κατά των (προελαυνόντων, στην περιοχή) συμμαχικών στρατευμάτων Ρωσίας - ΛΔ.

- Σύμφωνα με στοιχεία των αρχών της ΛΔ Λουγκάνσκ, από τις 17/02, όταν και άρχισε η κλιμάκωση της έντασης στο Ντονμπάς, έως και χτες (25/08), από τους ουκρανικούς βομβαρδισμούς κατοικημένων περιοχών σκοτώθηκαν 83 και τραυματίστηκαν 255 άμαχοι πολίτες της ΛΔ.

- Η FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας) συνέλαβε στο Καλινινγκράντ 55χρονο Ρώσο πολίτη, ο οποίος εργαζόταν για λογαριασμό του νεοναζιστικού πολιτικοστρατιωτικού οργανισμού «Αζόφ» και προετοίμαζε σαμποτάζ στις εγκαταστάσεις του ρωσικού στόλου της Βαλτικής, αλλά και στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Χράμπροβο της περιοχής. Στο σπίτι του συλληφθέντα ανακαλύφθηκε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών, αλλά και είδη ατομικού οπλισμού και πυρομαχικά.

- Οι ουκρανικές έμψυχες απώλειες κατά τις συγκρούσεις τους με τις δυνάμεις της ΛΔ Λουγκάνσκ κατά το προηγούμενο 24ωρο έφτασαν τα 35 άτομα, ενώ οι αντίστοιχες απώλειές τους στις μάχες με τις δυνάμεις της ΛΔ Ντονιέτσκ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα υπερέβησαν τα 30 άτομα. Οι απώλειες των δυνάμεων της ΛΔ Ντονιέτσκ κατά τη χτεσινή μέρα ήταν 5 νεκροί και 12 τραυματίες λαϊκοί πολιτοφύλακες.

- Από πυραυλικά χτυπήματα ακριβείας «αέρος-εδάφους» της ρωσικής αεροπορίας, καταστράφηκαν ολοσχερώς 5 ουκρανικά αεροπλάνα και υπέστησαν σοβαρές ζημιές άλλα 3 σε 2 διαφορετικά αεροδρόμια: 3 αεροσκάφη καταστράφηκαν ολοσχερώς στο αεροδρόμιο «Ντνιεπρ» (Περιφέρεια Ντνιεπροπετρόφσκ) ενώ στο αεροδρόμιο «Μίργκοροντ» (Περιφέρεια Πολτάβας), 1 Su-27 και 1 Su-24 καταστράφηκαν ολοσχερώς και 2 Su-27 και 1 Su-24 υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Στο «Μίργκοροντ» εξουδετερώθηκαν παράλληλα και 30 Ουκρανοί στρατιωτικοί.

- 2 συστοιχίες πυραύλων Grad και 3 συστοιχίες οβιδοβόλων D-30 των VSU κατέστρεψε το ρωσικό πυροβολικό στο έδαφος της ΛΔ Ντονιέτσκ κατά το τελευταίο 24ωρο.

- Με πυραυλικό χτύπημα ακριβείας από αέρος η ρωσική αεροπορία έπληξε το κέντρο διοίκησης της μονάδας «Καχόφκα» των VSU στην Περιφέρεια του Νικολάγεφ, εξουδετερώνοντας 64 Ουκρανούς στρατιωτικούς και 7 μονάδες στρατιωτικού υλικού.

- Από ρωσικά πυραυλικά χτυπήματα ακριβείας από αέρος καταστράφηκαν κατά το προηγούμενο 24ωρο 7 διοικητικά κέντρα ουκρανικών στρατιωτικών μονάδων, 4 αποθήκες πυρομαχικών στη ΛΔ Ντονιέτσκ και στις Περιφέρειες Ζαπορόζιε και Χερσώνας, 1 αποθήκη καυσίμων στην Περιφέρεια του Νικολάγεφ και 3 εργοστασιακές μονάδες επισκευής στρατιωτικού υλικού (τεθωρακισμένων οχημάτων, πυραυλικών συστημάτων και πυροβόλων εδάφους) - 1 στην πόλη Σεπετόφκα της Περιφέρειας Χμελνίτσκι και 2 στο Ζαπορόζιε (εργοστάσιο Iskra για πυροβόλα και πυραυλικά συστήματα και εργοστάσιο MigRemont για επισκευή πτητικών μέσων - αεροπλάνων, ελικοπτέρων κοκ).

- 19 βλήματα πυραύλων HIMARS που κατευθύνονταν προς τη Χερσώνα, τη Νόβαγια Καχόφκα και το Ντονιέτσκ, αναχαίτισε χτες η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα, η οποία κατέρριψε επίσης 5 ουκρανικά drones στη ΛΔ Ντονιέτσκ και στις Περιφέρειες Χαρκόβου και Ζαπορόζιε.

- Απάντηση στα διάφορα «σενάρια» και «προγνώσεις» των δυτικών συστημικών ΜΜΕ έδωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντιεφ στο προσωπικό του κανάλι στο Telegram. Με αφορμή χτεσινό άρθρο του The Guardian, όπου κατονομάζονται «5 προβλέψεις για τους επόμενους 6 μήνες» σχετικά με τη ρωσική ΕΣΕ στην Ουκρανία και το Ντονμπάς, ο νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας απαντά, ότι όλα τα ανάλογα δημοσιεύματα «είναι ψέματα της πιο καθαρής μορφής», αναφέροντας παράλληλα ότι στην πραγματικότητα υπάρχει μόνο... ενάμιση σενάριο για την εξέλιξη των πραγμάτων στην Ουκρανία: το ένα είναι η πλήρης επικράτηση των συμμαχικών δυνάμεων στην ΕΣΕ και η αναγνώριση των αποτελεσμάτων της από την ηγεσία του Κιέβου και το... μισό είναι να προηγηθεί στο Κίεβο στρατιωτικό πραξικόπημα και μετά ν' ακολουθήσει, ούτως ή άλλως, η αναγνώριση των αποτελεσμάτων της ρωσικής ΕΣΕ.

- Η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Μισέλ Μπατσελέτ έκανε άλλη μία έκκληση για «αποστρατιωτικοποίηση» του ΑΗΣ του Ζαπορόζιε, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά την αδιέξοδη και επικίνδυνη τοποθέτηση του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για το θέμα.

- Ως «απάντηση» στην παραπάνω έκκληση ήλθε η ανακοίνωση του Συμβουλίου της ρωσικής Κρατικής Δούμας (Βουλής), το οποίο αποτελείται από τα μέλη του Προεδρείου συν τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων όλων των κομμάτων του σώματος. Σε έκτακτη συνεδρίασή του, το Συμβούλιο της Δούμας εξέδωσε ομόφωνη ανακοίνωση, όπου καλεί τον ΟΗΕ και τη Διεθνή Υπηρεσία για την Ατομική Ενέργεια (ΙΑΕΑ) να ασκήσουν όλη τους την επιρροή στο καθεστώς του Κιέβου, ώστε να σταματήσει τους βομβαρδισμούς των εγκαταστάσεων του ΑΗΣ του Ζαπορόζιε και των παρακείμενων χώρων (συν την πόλη του Ενεργκοντάρ, όπου ζει η συντριπτική πλειονότητα των εργαζόμενων στην επιχείρηση). Το Συμβούλιο της Δούμας καλεί επίσης εκτός από τον ΟΗΕ και την ΙΑΕΑ, τα κοινοβούλια όλων των χωρών του κόσμου να κάνουν μια «εκτίμηση αρχής» για τους εγκληματικούς, όπως τους χαρακτηρίζει, βομβαρδισμούς του ΑΗΣ του Ζαπορόζιε από ουκρανικής πλευράς.

- Σύμφωνα με το Bloomberg, τα μέλη της αποστολής της ΙΑΕΑ που θα επισκεφθούν σύντομα (πιθανόν στις αρχές Σεπτεμβρίου) το χώρο του ΑΗΣ του Ζαπορόζιε, θα έχουν μεταξύ άλλων και την αρμοδιότητα να εξετάσουν τα στοιχεία και να εκδώσουν πόρισμα γύρω από τα πυρά που δέχεται συστηματικά ο ΑΗΣ τις τελευταίες εβδομάδες.

- Οι πυροτεχνουργοί των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων που εργάζονται στο έδαφος των δύο ΛΔ του Ντονμπάς έχουν εξουδετερώσει από την έναρξη της ρωσικής ΕΣΕ μέχρι σήμερα περί τις 611.700 εκρηκτικά αντικείμενα διαφόρων ειδών.

- Τηλεφωνική συνομιλία είχαν, μετά από πρωτοβουλία της γαλλικής πλευράς, οι Υπουργοί Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού και της Γαλλίας Sébastien Lecornu (Σεμπαστιάν Λεκορνύ). Βασικό αντικείμενο της συζήτησης των δύο ήταν το μέγιστο θέμα των τελευταίων εβδομάδων, δηλαδή η κατάσταση γύρω από τον ΑΗΣ του Ζαπορόζιε και των συνεχιζόμενων, με ευθύνη του καθεστώτος του Κιέβου, πυραυλικών επιθέσεων στο χώρο του.

- Ο αντιπρόεδρος του προεδρικού γραφείου της Ρωσίας Σεργκέι Κιριένκο επισκέφθηκε χτες τη ΛΔ Ντονιέτσκ, όπου συναντήθηκε και με τον ηγέτη της περιοχής Ντενίς Πουσίλιν. Οι δυο τους, σε ειδικές εκδηλώσεις στην περιοχή, μεταβίβασαν 86 drones - δώρο από την οργάνωση «Λαϊκό Μέτωπο» στο Κέντρο Εκπαίδευσης Καθοδήγησης Drones της ΛΔ Ντονιέτσκ που φέρει το όνομα του Ήρωα της Ρωσίας και της ΛΔ Ντονιέτσκ Βλαντίμιρ Ζόγκα, ενώ επέδωσαν και τα μετάλλια του Ήρωα της Ρωσίας μετά θάνατον στις οικογένειες 2 Ρώσων στρατιωτικών που έδωσαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της ΕΣΕ στο Ντονμπάς και την Ουκρανία.

- Ο Περιφερειακός Εισαγγελέας της επαρχίας του Μπάχμουτ (Αρτιόμοφσκ) Αλεξάντρ Οβτσαρένκο παραιτήθηκε από τη θέση του και εγκατέλειψε την Ουκρανία μαζί με τη γυναίκα και το γιο του, ευρισκόμενοι πιθανόν στο έδαφος της ΛΔ Ντονιέτσκ ή της Ρωσίας. Ο ίδιος αιτιολόγησε την πράξη του ως προσπάθεια «να σώσει τη ζωή των μελών της οικογένειάς του» και ως δική του απροθυμία να συνεχίσει να εργάζεται ως εισαγγελέας για το καθεστώς του Κιέβου.

- Δώστε σημασία στην επόμενη είδηση: 16 πολίτες των ΗΠΑ, τα ονόματα των οποίων βρέθηκαν στη «μαύρη λίστα» του ουκρανικού «Κέντρου Αντίδρασης στην Παραπληροφόρηση», απευθύνθηκαν με επιστολή στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, ζητώντας να ληφθούν από τις αρχές της χώρας τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των συνταγματικών τους δικαιωμάτων, μεταξύ αυτών και της ελευθερίας του λόγου. Το εν λόγω Κέντρο είναι μία από τις πολυάριθμες ΜΚΟ που χρηματοδοτεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ στην Ουκρανία. Τυπικά ασχολείται με αυτό που λέει ο τίτλος του: αντίδραση στην «παραπληροφόρηση», όπου ως τέτοια νοείται η οποιαδήποτε, έστω και ελάχιστα, «φιλορωσική» ή έστω ουδέτερη τοποθέτηση γύρω από το Ουκρανικό, τη ρωσική ΕΣΕ, την Κριμαία κοκ. Ουσιαστικά λειτουργεί ως ένα κανονικό «κέντρο παραπληροφόρησης», ενώ παράλληλα στοχοποιεί, κατά τα πρότυπα της νεοναζιστικής ουκρανικής ιστοσελίδας Myrotvorets', πολίτες απ' όλον τον κόσμο, των οποίων οι απόψεις δεν είναι αρεστές στο καθεστώς του Κιέβου. Το κείμενο της επιστολής των 16, ανάμεσα στους οποίους θα βρει κανείς από απόστρατους στρατιωτικούς μέχρι πολιτικούς, δημοσιογράφους, πολιτικούς, στρατιωτικούς αναλυτές κοκ, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Schiller της Ουάσιγκτον.

Σχολιο.- Που θα βρω την συνέλευση του ΟΗΕ που αναφέρεις στις 24/8 με το αντιρωσικο ψήφισμα που ψήφισαν οι 55 χώρες σε σύνολο 193; Έχει μεγάλη σημασία.

Σχολιο.- Δώσε μου λίγο χρόνο να τη βρω και στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΗΕ. Εγώ το διάβασα ως είδηση στα ρωσικά ειδησεογραφικά site χτες. Μερικές φορές ο ΟΗΕ αργεί να αναρτήσει κάποιες αποφάσεις (κάνει 2-3 μέρες δηλαδή, όχι τρομερά πράγματα).

Σχολιο.- Αφού η αντιαεροπορική άμυνα της Ρωσίας έχει δώσει δείγματα αποτελεσματικότητας, γιατί δεν δημιουργούν, οι Ρώσοι, μια ομπρέλα άμυνας πάνω από τον πυρηνικό σταθμό? 

Σχολιο.- Υπάρχει ομπρέλα και λειτουργεί αποτελεσματικά, σε ποσοστό περίπου 95%. Όσα βλήματα περνούν και πέφτουν στο χώρο, είναι στην πραγματικότητα το υπόλοιπο 5%. Το γεγονός, ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν πειραχτεί οι δύο εν λειτουργία ατομικοί αντιδραστήρες, οφείλεται ακριβώς σε αυτή την άμυνα. Αλλά όταν οι βομβαρδισμοί είναι τόσο μαζικοί, δεν είναι δυνατόν να παίζεις με τη θεωρία των πιθανοτήτων. Η λύση δεν βρίσκεται μόνο στην αντιπυραυλική ομπρέλα• πρωτίστως βρίσκεται στο να υποχρεωθούν οι Ουκρανοί με κάποιον τρόπο να σταματήσουν τους βομβαρδισμούς. Ο ένας τρόπος είναι να τους πείσουν οι πάτρωνές τους. Ο άλλος είναι να τους σπρώξουν οι Ρώσοι τουλάχιστον 150 με 200 χλμ. μακριά από τον Σταθμό, ώστε τα βλήματά τους να μη μπορούν να πλήξουν τις εγκαταστάσεις. Κρίσιμη, κατά τη γνώμη μου, είναι η καταστολή των πληγμάτων που προέρχονται από την περιοχή της Νικόπολης, όπου οι Ουκροναζί έχουν δημιουργήσει ουσιαστικά μια μονάδα πυροβολικού που ασχολείται αποκλειστικά με τους βομβαρδισμούς του ΑΗΣ, του Ενεργκοντάρ, της Χερσώνας, της Καχόφκα και της Νόβαγια Καχόφκα κοκ.

Σχολιο.- και αυτή τη μονάδα οι Ρώσοι δεν μπορούν να την εξουδετερώσουν? 

Σχολιο.-  Ως συνήθως, αυτές οι μονάδες χρησιμοποιούν ως προκάλυψη τον άμαχο πληθυσμό. Τα περισσότερα από τα ουκρανικά πυραυλικά συστήματα βαρέος τύπου είναι εγκατεστημένα μεταξύ πολυκατοικιών, σε προαύλια σχολείων και νοσοκομείων κοκ... Εάν κάτι έχουν μάθει τους Ουκροναζί καλά οι ξένοι στρατιωτικοί εκπαιδευτές, είναι τη διεξαγωγή «ανορθόδοξου» πολέμου, ή, σωστότερα, πολέμου με βρόμικα μέσα (γιατί «ανορθόδοξος» πόλεμος είναι και το αντάρτικο, αλλά εδώ είναι προφανές ότι δεν μιλάμε για κάτι τέτοιο)...

Σχολιο.- κατάλαβα... Άρα θα πρέπει να περάσουν απέναντι οι Ρώσοι (αν εννοείς την απέναντι Νικόπολη) και για να περάσουν θα υποστούν τεράστιες απώλειες. Εκτός αν ανέβουν με πολεμικά πλοία από την Χερσώνα!

Σχολιο.- Αναμενόμενο, ακόμη και το AVAAZ παραπληροφορεί, αυτοεξευτελιζόμενο:

«...Ρώσοι εισβολείς βομβάρδισαν ένα τεράστιο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής στην Ουκρανία που στεγάζει έξι πυρηνικούς αντιδραστήρες...

...απαιτώντας απ’ τα ρωσικά στρατεύματα να αποσυρθούν απ’ το εργοστάσιο στην Ουκρανία...»

https://secure.avaaz.org/campaign/el/un_ban_attacks_loc/?slideshow&fbclid=IwAR1fmMYV3iRWON87RGeFPKYISJ1FyVntwpzv1QZ-jXcIkPazxO-D4WivoOY

σχολιο.- 1) Ο Πούτιν είναι δεξιός, όπως δηλώνει παντού ο ίδιος.

2) Η υποστήριξη στη Ρωσία δεν σχετίζεται με το καθεστώς καθ' αυτό και την όποια συμφωνία ή διαφωνία μαζί του, αλλά

α) με την απόκρουση της ΝΑΤΟϊκής-Δυτικής επεκτατικότητας (η οποία πυροδότησε τον πόλεμο εξ' αρχής - βλ. την άρνηση των δυτικών να συμφωνήσουν στο τελεσίγραφο Πούτιν του 2021),

β) με την γενικότερη απαίτηση, όπως την εκφράζουν Ρωσία, Κίνα και λοιπές "αναθεωρητικές δυνάμεις" περί μη επέμβασης στα εσωτερικά των κρατών, κάτι το οποίο συνηθίζει η Δύση μονίμως. Εν ολίγοις, με τη συμφωνία με τις δυνάμεις αυτές ως προς τη μη επέμβαση στα εσωτερικά τρίτων χωρών, την αντίθεση στους πολέμους αλλαγής καθεστώτων κοκ.

3) Αρκετοί ακροδεξιοί στηρίζουν το ΝΑΤΟ στον ευρωπαϊκό χώρο - η Μελόνι της Ιταλίας, χαρακτηριστικό παράδειγμα. Αντίστοιχα, η ρωσική προσέγγιση βρίσκει στήριξη σε ανθρώπους και ρεύματα απ' όλο το πολιτικό φάσμα.

Σχολιο.- και αντίστοιχα πολλοί όσοι θέλουν να βολευτούν ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ και γλυφοντας τους Αμερικάνους όπως εσύ

Σχολιο.- Σύμφωνα με τη λογική σου, όποιος στηρίζει τη Ρωσία το κάνει μόνο έναντι μισθού η ανταλλάγματος? Μήπως κρίνεις εξ ιδίων τ' αλλότρια?

Σχολιο.- για αυτό ο τυπάς είναι Αμερικανοφιλος και Συριζαιος

Σχολιο.- Από τους... πουτανίσκους του Ευρωατλαντισμού δεν ακούμε κουβέντα για το πραγματικό έγκλημα... Και ενώ ο Πούτιν είναι, ας πούμε, «φασίστας», τα ναζί δίποδα του «Αζόφ», του «Αϊντάρ», του «Ντνιεπρ», του «Κράκεν», του «Δεξιού Τομέα» και όλων των υπολοίπων «ευαγών ιδρυμάτων» είναι... «πατριώτες που αγωνίζονται για την ελευθερία της πατρίδας τους»... Μην το ξεκινήσω πάλι το θέμα από εδώ, γιατί θ' αρχίσω να εκσφενδονίζω... «μαρξολένινα» ( = κομμουνιστικά «γαμόσταυρα») και δεν το θέλω• μια χαρά ήρεμος είμαι αυτή την ώρα...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τελικά ,η σορός ,απο εκείνο το κοριτσάκι ,στην αμούδα του έβρου βρέθηκε ?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο δρ. Φάουτσι δήλωσε αλλαγή καριέρας… αυτό σημαίνει απασχόληση σε ιδιώτη. Όχι βέβαια κάποιο ερευνητικό ή ακαδημαϊκό κέντρο (απλός Dr. όχι Prof.), αλλά μάλλον σε Big Pharma! Έτσι ανταποδίδονται οι χαρούλες… γατάκια!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι ομως σε λίγα χρόνια θα αλλάξουν πολλά πάνω στη διατροφή μας …

Η ζωική πρωτεΐνη θα μπορεί να ληφθεί από τα έντομα χωρίς μεγάλο κόστος (νερό,εκτάσεις κτλ)…

Κι ας φαίνεται παράλογο …

Σχολιο.- να του στειλουμε ενα κιλο καμπιες και να μας στειλει βιντεο την ωρα που τις τρωει

Σχολιο.- Θεωρητικα ακομα καλυτερη λυση ειναι , με την βοηθεια της επιστημης , να μπορουν να να χρησημοποιηθουν σαν τροφιμη υλη , τα σκατα . ( οπως χεζουμε - να τα παιρνουμε - να τα βαζουμε σε μια συσκευη - και σε λιγο να ξαναβγαινει φαγητο . ) ( αντε το πολυ - πολυ και με την προσθήκη καμιας χρωστικης και αρωματος ) Αν μπορουσε να γινει κατι τετοιο θα ηταν τεραστιο επιτευγμα για ολη την ανθρωπότητα . ( με το που πειναγε καποιος - θα πηγαινε - θα εχεζε και σε λιγο θα ειχε ετοιμο το φαγητο για να φαει ) ( ενδεχομενως θα υπαρξουν και πολλοι που θα τους αρεσει να την τρωνε την σκατοτροφη ωμη ! - κατι σαν το σημερινο σουσι ) Ετοιμαστείτε λοιπον για απαγορευση εκτροφης ζωων , κλεισιμο ολων των χασαπικων , των σουβλατζιδικων , των ταβερνων , των σφαγειων , των μοναδων επεξεργασιας κρεατος κλπ. κλπ. Ολος αυτος ο τζιρος των 200.000 ? ατομων που ασχολουνται σημερα με αυτα , θα παει σε 10 Funds που θα παραγουν και θα διαθετουν παγκοσμια τα σκουλικια . ( για αυτο και ο Γκειτς αγορασε 1 εκατομ. εκταρια γης - κατι ηξερε ο ανθρωπος ) Με τους καινουργιους 200.000 ανεργους θα δουμε τι θα γινει . Παρένθεση Α ' = δεν θα απαγορευτει εντελως το κρεας . Θα υπαρχουν ελαχιστα σημεια που θα πουλιεται . Απλα η μπριζολα θα εχει 300 ευρω και θα την αγοραζουν μονο αυτοι που μεθοδευσαν να τρωμε ολοι εμεις οι υπολοιποι σκουλικια , και οι βουλευτες , οι εφοπλιστες , οι βιομηχανοι , οι μεγαλεμποροι , οι τραπεζίτες κλπ. Τελικα τον πλανητη θα τον σωσουμε μονο εμεις - αυτοι εξαιρουνται . Παρενθεση Β ' = συμφωνα με φιλο βιολογο , το ανθρωπινο σωμα δεν εχει τα απαιτουμενα ενζυμα στο στομαχι που εχουν π.χ. τα πτηνα για να μετατρεψουν την πρωτεινη του σκουλικιου σε κρεας και να προσλαβουν το σιδηρο κλπ. . Σαν παραδειγμα μου εφερε το οτι οι αγελαδες τρωνε χορτα και με τα καταλληλα ενζυμα και σωματικη υποδομη το μετασχηματιζουν σε κρεας και λιπος . Ο ανθρωπος εαν τρωει μονο χορτα θα μεινει αναιμικος ( στην καλυτερη περιπτωση ) . Αν τρώει μονο σανο θα πεθανει .

Σχολιο.- 6 μήνες τώρα έχει έρθει ήδη τροφή για κατοικίδια από ζωική πρωτεΐνη εντόμων …

https://www.facebook.com/YoraGR

σχολιο.- σοβαρά τώρα; θες να μας πείσεις να τρώμε έντομα; νόμιζα ότι τρολάρεις

σχολιο.- Να σου φτιάξω μια κατσαριδομακαροναδα να γλύψεις τα έντερα σου ;

σχολιο.- τι ζούμε ρε πστ μου....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υποκλοπες. Λες και δεν έχουν ακούσει ποτέ τον Σνόουντεν για την CIA και την NSA, παριστανουν την αντιπολίτευση όντας λακεδες του ίδιου καθεστώτος...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απειλές Λουκασένκο προς τη Δύση: «Τα μαχητικά μας πλέον μεταφέρουν πυρηνικά όπλα»

26/08/2022 - 17:42

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο δήλωσε σήμερα ότι τα στρατιωτικά μαχητικά αεροσκάφη Su-24 που διαθέτει η χώρα του, έχουν τροποποιηθεί για να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα και ότι το Μινσκ θα αντιδράσει άμεσα αν η Δύση προκαλέσει τα οποιαδήποτε προβλήματα.

Ο Λουκασένκο δήλωσε ότι έχει συμφωνήσει να εκσυγχρονίσει τα στρατιωτικά αεροσκάφη της Λευκορωσίας με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, μετέδωσε το λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Η Λευκορωσία, ένθερμος σύμμαχος της Ρωσίας, δεν έχει δικά της πυρηνικά όπλα. Ο Λουκασένκο δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες ως προς το πώς θα μεταφερθούν τα πυρηνικά από την Μόσχα, η οποία χρησιμοποιεί το έδαφος της Λευκορωσίας για να υποστηρίξει αυτό που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» κατά της Ουκρανίας.

Οι δηλώσεις του φαίνεται πως αναφέρονταν γενικά σε μια δυνητική απειλή από την Δύση. «Πρέπει να καταλάβουν ότι αν προκαλέσουν μια κλιμάκωση, δεν θα τους σώσουν ούτε τα ελικόπτερα, ούτε τα αεροπλάνα» φέρεται να δήλωσε ο Λουκασένκο.

«Όλα είναι έτοιμα» δήλωσε, αναφερόμενος στις εργασίες τροποποίησης των στρατιωτικών αεροσκαφών ώστε να μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα.

«Δεν είναι καλή ιδέα να κλιμακωθούν τα πράγματα με την Λευκορωσία επειδή αυτή θα μπορούσε να είναι μια κλιμάκωση με τον Ενωσιακό Κράτος ( Ρωσίας και Λευκορωσίας) το οποίο έχει πυρηνικά όπλα. Εάν αρχίσουν να δημιουργούν προβλήματα … η απάντηση θα είναι άμεση», δήλωσε ο Λευκορώσος πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Λευκορωσίας ευχήθηκε στην γειτονική Ουκρανία στην επέτειο της εθνικής Ημέρας της Ανεξαρτησίας, στις 24 Αυγούστου, λέγοντας πως η Λευκορωσία θα εξακολουθήσει να τάσσεται υπέρ «της ενίσχυσης των βασισμένων στον αλληλοσεβασμό φιλικών επαφών σε κάθε επίπεδο» με το Κίεβο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το δράμα της Ελλάδας είναι να μην υπάρχει ουσιαστική αντιπολίτευση στην νεοφιλελεύθερη συμμορία του Μητσοτακέικου...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1MWh Φυσικό Αέριο σήμερα 25/8 κοστίζει

σε ΗΠΑ: 31,83 $

σε Ε.Ε.: 321,41€

1MWh = 3,412MMBtu



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η λίστα θανάτου Myrotvorets που διατηρούν οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας με την άμεση εποπτεία της CIA

Αν ισχυει και δεν προκειται για καποιο παιχνιδι και fake ιστοσελιδα του ιντερνετ ειναι πολυ σοβαρο..

ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΗΡΥΓΜΕΝΩΝ ΡΩΣΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΘΟΥΝ...

Σχολιο.- Εδω εβαλαν και στοχο δολοφονιας τον Ροτζερ Γουοτερς των Pink floyd

αυτο με τον Ροτζερ το ειδα σε αναρτηση φιλων απο ιταλια και γερμανια

σχολιο.- Ο ιδρυτής των Pink Floyd, Ρότζερ Γουότερς, αντέδρασε στην ένταξη του στη βάση δεδομένων «Peacemaker».

Ο μουσικός πιστεύει ότι τέτοιες τοποθεσίες δεν μπορούν να ληφθούν σοβαρά υπόψη.

Σε συνέντευξή του στο TASS, είπε ότι τέτοιους πόρους διαχειρίζονται προπαγανδιστές που τους είπαν να καθίσουν και να γράψουν αυτές τις ανοησίες.

Σχολιο.- Ας τολμήσουν. Και ας θυμηθούν το τέλος των Λευκών στρατηγών. Οι Ρώσοι από τον καιρό της Οχρανα δεν ξεχνάνε. Αν δεν είναι φεηκ είναι κινήσεις απελπισίας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκινητική η παράσταση στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις,αλλά τον κόσμο τον ενδιαφέρει πως θα πληρωσει το ρεύμα,το σουπερμάρκετ,τα φροντιστήρια των παιδιών του



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ουγγαρία του Βίκτωρα Ορμπάν παίρνει φθηνό αέριο και πετρέλαιο από τη Ρωσία αγνοώντας την φασιστική ΕΕ. Έχει μετά τη Ρωσία το πιο φθηνό ρεύμα. Κατά τα άλλα οι ναζιστική ΕΕ τον θεωρεί επικίνδυνο για την ΕΕ. Τον λαό του προστατεύει και μπράβο του. Ο δικός μας ο δούλος και τα αφεντικά του της Δύσης οδηγούν την Ελλάδα και την Ευρώπη σε φτώχεια και απόγνωση προκειμένου να διασώσει τον φασίστα και ναζιστή Ζελενσκι. Για ποιο λόγο βρε άθλιε Μητσοτάκη οι Έλληνες να πληρώνουμε το ρεύμα πανάκριβα? Γιατί έχουμε διπλάσια τιμή ακόμη και από Ισπανία και Πορτογαλία? Κρατικοποιειστε ΑΜΕΣΑ την ΔΕΗ που ο ενεργειακός δολοφόνος υπουργός σας Χατζηδάκης ξεπούλησε με 2 δις ευρώ. Όσα χρήματα δίνει τώρα για επίδομα Σεπτεμβρίου τόσα χρήματα την πούλησε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχω ξαναμιλήσει για την κατάντια μας στο κομμάτι της εισαγωγής ειδών, των οποίων την εγχώρια παραγωγή απαξιώσαμε.

Στα ράφια και την αγορά γενικότερα βρίσκεις:

Ντομάτες Πολωνίας

Καρύδια Ουκρανίας

Ραδίκια Τουρκίας

Φρέσκο κρεμμυδάκι Τουρκίας

Αμύγδαλα Σλοβακίας

Πατάτα Αιγύπτου

Είδη σπιτιού από κάθε χώρα πλην Ελλάδος

Επιπλα από Κίνα και Ρουμανία

Ρούχα Τουρκικής κατασκευής

Φυστίκια Γαλλίας

Καρπούζι Μαρόκου...

.....τι στο διάβολο παράγουμε πλέον;

Πόσο έχουμε απαξιώσει την δική μας παραγωγή;

Και κάποια είδη τα παράγουμε μεν, αλλά προς εξαγωγή και μόνο, λες και οι Έλληνες είμαστε λαλάκηδες.

Ούτε το φαγητό μας δεν είναι Ελληνικής παραγωγής και θέλουμε να προκόψουμε!!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ευρώπη κινδυνεύει να μείνει χωρίς αζωτούχα λιπάσματα, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχημένη γεωργία. 

Η νορβηγική εταιρεία Yara International ASA δήλωσε ότι αναγκάστηκε να μειώσει την παραγωγή της κατά 35% λόγω των συνεχώς αυξανόμενων τιμών του φυσικού αερίου. 

Πολλοί άλλοι παραγωγοί αζωτούχων λιπασμάτων έχουν σταματήσει εδώ και καιρό την παραγωγή τους και τώρα ήρθε η σειρά στους γίγαντες του κλάδου. 

Αντί για αέριο, ήταν δυνατή η εισαγωγή έτοιμης αμμωνίας, αλλά επίσης γίνεται ταχύτατα πιο ακριβή. 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ευρώπη έχει πρακτικά σταματήσει να εισάγει λιπάσματα από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, η πρόβλεψη του Εμανουέλ Μακρόν για «το τέλος της εποχής της αφθονίας» φαίνεται ακόμη πιο λογική.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το μεγαλύτερο λιμάνι στο Ηνωμένο Βασίλειο σταμάτησε να λειτουργεί. 

Το μεγαλύτερο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων της Βρετανίας, το Felixstowe, έχει σχεδόν ακινητοποιηθεί αφού 1.900 μέλη του συνδικάτου Unite αποχώρησαν από τη δουλειά για οκτώ ημέρες μετά από αποτυχημένες διαπραγματεύσεις για τους μισθούς, είναι η πρώτη απεργία λιμενεργατών στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 1989



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα το πρωί στην Γκορλόβκα, μια μητέρα κατέφυγε με τα δύο της παιδιά σε ένα καταφύγιο. Πέθανε επί τόπου.Τα παιδιά τραυματίστηκαν. Η Ουκρανία τη σκότωσε με ευρωπαϊκά όπλα μπροστά στα παιδιά της. Η Ευρώπη σκοτώνει έχοντας "καθαρά" χέρια.

-Στην φωτο οι γιατροί προσπαθούν να σώσουν τα μέλη του παιδιού. Μητέρα δεν έχει πια ...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ψεκασμένες θεωριες συνωμοσίας: 

1. “Φονική” Πανδημία - done

2.Λοκνταουν - done

3.Ενίσχυση επιτήρησης - done

4. Περιορισμοί ελευθεριών - done

5. Ελεγχόμενη Οικονομική κατάρρευση - done

6. Υποχρεωτικοί μαζικοί εμβολιασμοί - done

7.Πιστοποιητικά ιατρικών υποχρεώσεων για δικαίωμα κοινωνικής συμμετοχής - done

8. Στημένη «Ενεργειακή κρίση» λόγω «κλιματικης αλλαγής» και ουκρανικού - done

9. Ψηφιακές ταυτότητες - done

10. Προώθηση Εντομοφαγίας – done 

11.Στημένη «Επισιτιστική κρίση» λόγω «κλιματικής αλλαγής» και ουκρανικού —- processing 

12. Black outs —- loading

13. Στημένη «Κρίση λειψυδρίας» λόγω «κλιματικής αλλαγής»— loading 

14. Σταδιακή μείωση πληθυσμού — processing 

15.Απαγόρευση κατοχής αυτοκινήτων πλην ηλεκτρικών και για περιορισμένες μετακινήσεις — loading 

16.Μετακίνηση αγροτικών πληθυσμών σε smart cities— loading 

17.Κατάργηση αγροτικου τομέα - μετακίνηση αγροτικής γης στους μεγανεοφεουδάρχες —processing (Ολλανδία)

18. Αντικατάσταση εργατικού δυναμικού από μηχανές τεχνητής νοημοσύνης — loading

19. Ψηφιακό social credit system / παράδοση εφόρου ζωής της ιδιωτικότητας και ανεξαρτησίας -λογοδοσία στο πανοπτικο τεχνητης νοημοσυνης ρυθμισμένο με βάση τα συμφέροντα της ανωτερης κάστας — loading 

20. Πλήρης κατάργηση ανεξαρτησίας και δικαιωμάτων - υποχρεωτικη συμμετοχή σε ιατρικες μελέτες ευγονικης και θεραπειών για την επέκταση προσδόκιμου ζωής της ανώτατης κάστας— loading



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Η λίστα θανάτου Myrotvorets που διατηρούν οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας με την άμεση εποπτεία της CIA μας έχει απασχολήσει επανειλημμένα στο παρελθόν. 

Δεν έχει λόγια κανένας να περιγράψει το άθλιο ναζιστικό αυτό κατασκεύασμα, όπου δημοσιεύονται τα στοιχεία και οι διευθύνσεις των προς εκκαθάριση "εχθρών της Ουκρανίας", με εκατοντάδες παιδιών να συμπεριλαμβάνονται σ΄αυτήν.

Εδώ βλέπετε την ανάρτηση που είχε καλέσει στην εξόντωση της Ντάρια Ντούνκινα. 

Όταν τελικά κάποιος στη λίστα εξοντωθεί, μπαίνει η κόκκινη σφραγίδα που βλέπετε που γράφει "εξοντώθηκε" (liquidated). 

Έτσι συνέβη και στην Ντάρια, η φωτογραφία της πλέον έχει σφραγιστεί. 

Όπως είπε και ο πατέρας της "παρακαλώ νικήστε στην Ουκρανία", είναι η απάντηση που αρμόζει. #Myrotvorets



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Παπας εξέφρασε την θλίψη του για την εν ψυχρώ δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάρια Ντουγκινα στην Μόσχα 

Το όνομα της Ντάρια βρέθηκε στην λίστα θανάτου "Myrotvorets" που διατηρούν οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας με την άμεση εποπτεία της CIA 

Σ'αυτον τον ιστότοπο δημοσιεύονται τα στοιχεία και οι διευθύνσεις των προς εκκαθάριση "εχθρών της Ουκρανίας", με εκατοντάδες παιδιών να συμπεριλαμβάνονται σ΄αυτήν.

και έχουμε εδώ “αναρχικούς” "ελευθεριακους "και "αριστερους"που επικροτούν την εκτέλεση μέσω βόμβας της δημοσιογράφου 

Εγώ νομίζω πως θέλει έναν κομητη να πέσει να τα κάψει όλα και φτου από την αρχή 

Πολυ σαπιλα και ανηθικότητα

Σχολιο.- Αυτοι δεν ειναι ουτε αναρχικοι ουτε ελευθεριακοι ουτε αριστεροι αλλα ειναι κρυφοφασιστες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρέχουν ψηφιοποιηθούν με e-wallet... 

Να θυμίσω και με την παρουσα αμερικανοκίνητη κυβέρνηση στο Πακιστάν, που προήλθε από κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

"Η κυβέρνηση του Πακιστάν απείλησε να κόψει τις ψηφιακές ταυτότητες ("βιομετρικές ταυτότητες") & ως εκ τούτου να διακόψει την πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς και ταξίδια, σε όποιον διαμαρτύρεται υπέρ του Imran Khan και κατά του παράνομου καθεστώτος."



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



*Λουντμίλα Μιχαήλοβα Παβλιτσένκο (Lyudmila Pavlichenko) «γυναίκα θάνατος», η 25χρονη θρυλική υπολοχαγός ηταν η καλύτερη ελεύθερη σκοπευτής του Κόκκινου Στρατού (δηλαδή του στρατού της ΕΣΣΔ) Σκότωσε συνολικά 309 στρατιώτες Ναζι , μεταξύ των οποίων 36 ελεύθερους σκοπευτές.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουκρανία: η μεγαλύτερη πλατφόρμα διακίνησης όπλων και ξεπλύματος χρήματος όλων των εποχών

της Μαρίας Δεναξά

Η Ουάσιγκτον στέλνει στο Κίεβο νέα στρατιωτική βοήθεια ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πακέτο από την αρχή της διένεξης, που αφορά όμως μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βοήθεια, καθώς ορισμένα όπλα θα σταλούν σε λίγους μήνες ή και χρόνια, σύμφωνα με το Associated Press (AP).

Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί η άμυνα της Ουκρανίας για τα επόμενα χρόνια κι όχι για να δοθούν όπλα για άμεση χρήση!

Η βοήθεια δεν θα προέρχεται από το αμερικανικό απόθεμα, αλλά απαιτεί την παραγωγή νέων όπλων και οπλικών συστημάτων από την αμερικανική βιομηχανία.

Λεπτομέρειες σχετικά με τον στρατιωτικό εξοπλισμό που θα σταλεί δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας εκτός από την αναφορά για μια σειρά από μη επανδρωμένα αεροπλάνα (drones).

Στο πολεμικό μέτωπο δεν υπάρχει ούτε μια ένδειξη αλλαγής σε ότι αφορά τις εχθροπραξίες χάρη και σ’ αυτήν τη βοήθεια.

Η κίνηση των Αμερικάνων φαντάζει περισσότερο ως μια εξοπλιστική συνεργασία που θα μπορούσε να επιβιώσει ύστερα από μια πιθανή ήττα των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες εκλογές, όταν θα είναι πιο δύσκολο να ψηφιστούν νέες πιστώσεις υπέρ του Κιέβου.

Την ίδια ώρα Πούτιν και Ζελένσκι εμμένουν στις θέσεις τους.

Οι δυτικές και ευρωπαϊκές ηγεσίες δείχνουν κάθε μέρα που περνάει ολοένα και περισσότερο τη γύμνια, την ανεπάρκεια και την επικινδυνότητά τους.

Οι επικεφαλής τους ηθελημένα ή μη έχουν μετατραπεί σε άβουλα πολεμοχαρή πιόνια των ΗΠΑ και των πανίσχυρων λόμπι τους, εγκαταλείποντας την οποιασδήποτε ιδέα ειρηνευτικής πρωτοβουλίας, λες και προετοίμαζαν ή συναινούσαν για το σκηνικό της σχεδόν απόλυτης καταστροφής που προμηνύεται (όχι μόνο για τους Ευρωπαίους αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα) εδώ και καιρό.

Πάντως, η ανακοίνωση των ΗΠΑ για την αποστολή νέας βοήθειας προς την Ουκρανία, έρχεται την ώρα που ο διεθνής Τύπος τις τελευταίες ημέρες μιλούσε για μείωση της στρατιωτικής βοήθειας προς τη χώρα αυτή ήδη από τα τέλη Απριλίου. 

Στην πραγματικότητα, η νέα σημαντική αμερικανική βοήθεια ανοίγει το δρόμο για την επιδείνωση της σύγκρουσης.

Παράλληλα, η Ουκρανία έχει γίνει αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη πλατφόρμα διακίνησης όπλων και ξεπλύματος χρήματος που έχει υπάρξει ποτέ στη σύγχρονη ιστορία. Κι όλα αυτά στην πόρτα της ΕΕ και με τις ευλογίες της!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γνωρίζεις:

-πως για την κατασκευή και τη συντήρηση μιας ανεμογεννήτριας χρησιμοποιούνται χιλιάδες τόνοι από υλικά, των οποίων η εξόρυξη και επεξεργασία μόνο πράσινη δεν είναι, όπως: χάλυβας, χαλκός και αλουμίνιο, σπάνιες γαίες ενισχυμένες με ρητίνες και πλαστικά, αμίαντος, επικίνδυνα αέρια θερμοκηπίου και ορυκτέλαια;

-Πως η διάρκεια ζωής της είναι 15-20 χρόνια;

-πως για τις 9 α/γ που θέλουν να εγκαταστήσουν θα παραχωρηθούν στην Air Energy 3.290 στρέμματα προς εκμετάλλευση; 

-Πως η καθεμία θα έχει 200 μέτρα ύψος και θα απέχουν περίπου 3χλμ από τα διπλανά χωριά;

-πως οι συνέπειες στο περιβάλλον θα είναι μη αναστρέψιμες; 

-Πως θα αυξηθεί ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών και πλημμυρών ενώ θα επηρεαστεί το μικροκλίμα της περιοχής και η ζωή γύρω από τις α/γ θα είναι ανυπόφορη για εσένα; Πως πολλά ζώα θα εκτοπιστούν βίαια, ενώ για τα πουλιά και τα έντομα θα αποτελούν παγίδες θανάτου;

-πως οι α/γ, όπως και οι υπόλοιπες ΑΠΕ, δεν αντικαθιστούν τα ορυκτά καύσιμα, αντιθέτως αυξάνουν την εξάρτηση από αυτά και κυρίως από το φυσικό αέριο, επειδή η απόδοσή τους δεν είναι σταθερή; 

-Πως η τιμή του ρεύματος θα συνεχίσει να αυξάνεται με κάθε «αναποδιά» στο χρηματιστήριο ενέργειας και ενώ εσύ θα δυσκολεύεσαι να πληρώσεις το ρεύμα οι εταιρείες θα θησαυρίζουν με επενδύσεις σαν κι αυτές;

Φαντάζεσαι, σε δύο δεκαετίες τα κουφάρια τους να φωτίζουν τις νύχτες σου, στέκοντας αέναα σαν άχαρα μεταλλικά νεκροφάναρα εκεί που κάποτε ήταν δάσος;

Εμείς οχι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Roger Waters των Pink Floyd στη μαύρη λίστα θανάτου των "εχθρών της Ουκρανίας"... Η πρώτη περίπτωση που έγινε γνωστή ήταν της 13χρονης Ουκρανής Faina Savenkova όταν το 2014 είχε μιλήσει στο Ντονμπάς κατά του πραξικοπηματικού ακροδεξιού καθεστώτος στο Κίεβο. Άλλη μια γνωστή περίπτωση ήταν του Ιταλού δημοσιογράφου Andrea Rocchelli που δολοφονήθηκε το 2014 κοντά στο Σλοβιάνσκ του Ντονμπάς από άντρες της Ουκρανικής Εθνοφρουράς στην οποία υπάγονται και τα φασιστικά τάγματα

Κάθε φορά που κάποιος από τη μαύρη λίστα δολοφονείται, εμφανίζεται η φωτογράφιση του διαγραμμένη και η λέξη "ЛИКВИДИРОВАН" που στα ρωσικά και ουκρανικά σημαίνει "ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗΚΕ". Αυτό έγινε και στις περιπτώσεις του Rocchelli και πρόσφατα της Ντάρια Ντούγκινα.

Ο καθένας μπορεί να βρεθεί στη μαύρη λίστα θανάτου. Αρκεί μια εχθρική δήλωση προς το ουκρανικό ακροδεξιό καθεστώς ή ακόμα και κάποια κριτική για την τρέχουσα πολιτική των ΗΠΑ στο ουκρανικό. Έτσι, στη λίστα βρέθηκε ο Igor Lopatonok, για την συνεργασία του με τον Oliver Stone στην ταινία του τελευταίου για το Μαϊντάν και τα γεγονότα το 2014, αλλά και ο Henry Kissinger (!) λόγω της κριτικής που είχε κάνει στην αμερικανική εξωτερική πολιτική στο ουκρανικό...

Οι περισσότεροι στη σχετική λίστα βέβαια δεν είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό. Ο κάθε ένας και η κάθε μία που έχει δραστηριοποιηθεί στο θέμα αυτό, ακόμα και διαδικτυακά, παίρνοντας θέση κατά του ακροδεξιού καθεστώτος και των χορηγών του, μπορεί να βρεθεί στη λίστα αυτή...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απόσπασμα από "Οι ΗΠΑ Εισβάλλουν στη Συρία, Σκοτώνουν ανθρώπους, Διεκδικούν Αυτοάμυνα":

Από αυτή τη γραφή μένει να δούμε αν αυτή η ανταλλαγή επιθέσεων θα συνεχιστεί, αλλά αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ποιος είναι ο επιτιθέμενος.

"Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι βρίσκονται στη Συρία για να πολεμήσουν το ISIS, αλλά σπάνια πολεμούν το ISIS", έγραψε στο Twitter ο δημοσιογράφος Aaron Maté. "Είναι στην πραγματικότητα εκεί για να αρνηθεί στη Συρία το δικό της πετρέλαιο και σιτάρι, και να επιτεθεί περιστασιακά στους Σύριους και τους συμμάχους τους που νίκησαν τις ΗΠΑ σεχταριστικές ομάδες θανάτου στον βρώμικο πόλεμο. "

Αυτά που λέει είναι απόλυτα αλήθεια.

Οι ΗΠΑ είναι μια κατοχική δύναμη που βρίσκεται εκεί χωρίς την άδεια της συριακής κυβέρνησης, χωρίς να έχει δεχτεί επίθεση από τη Συρία, και χωρίς καμία έγκυρη αξίωση ότι υπερασπίζεται τον εαυτό της από οποιονδήποτε στη Συρία.

Οι πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν στη Συρία λειτουργούν με την πλήρη εξουσιοδότηση της συριακής κυβέρνησης.

Οι ΗΠΑ έχουν κυριολεκτικά εισβάλει σε ένα έθνος στην άλλη άκρη του κόσμου, σκότωσαν τους ανθρώπους σε αυτό το έθνος που δεν τους θέλουν εκεί, και στη συνέχεια ισχυρίστηκαν αυτοάμυνα κάνοντάς το.

Αν διέρρηξα το σπίτι του γείτονα για να κλέψω τα πράγματά του και μετά τον σκότωνα όταν προσπάθησε να με σταματήσει ή να με κάνει να φύγω, θα φαινόταν αρκετά γελοίο αν προσπαθούσα να επικαλεστώ αυτοάμυνα. Θα φαινόταν ακόμα πιο γελοίο αν κάποιος με πίστευε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποιος να ενημερωσει στην νέα γενιά ότι παλιά η αριστερά και η αναρχια ήταν αντινατοικες 

Τι πάω και θυμάμαι και γω

Σχολιο.- Αντινατοϊσμός τέλος, πια μόνο Δημοκρατικό Κόμμα...

Σχολιο.- biden και ξερό ψωμί (και Αλτσχάιμερ )



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Zelensky είναι για τη Ρωσία ένας αναξιόπιστος για διαπραγματεύσεις γιατί είναι άπειρος, εξαρτάται από άλλες χώρες και υπόκειται στην επιρροή ψυχότροπων ουσιών”! ( Dmitry Medvedev)

26/08/2022



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



”Ο Ζελένσκι διέφυγε με το περιβάλλον του άρον άρον από το Κίεβο στο Λβοβ όπου τέθηκε υπό την προστασία των νεοναζί” (Πρόεδρος της Δούμας Ρωσίας)

26/08/2022

Ο Ζελένσκι έφυγε βιαστικά από το Κίεβο, ισχυρίζεται ο πρόεδρος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας

«Έφυγε στο Λβοφ με το περιβάλλον του, όπου του παρασχέθηκε κατάλυμα και η βοήθειά του», είπε ο αξιωματούχος αναφέρει σήμερα 26/2/22 το TASS. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι έφυγε βιαστικά από το Κίεβο την Παρασκευή και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Λβοφ με τη συνοδεία του, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολοντίν στο κανάλι του στο Telegram το Σάββατο.

“Ο Ζελένσκι έφυγε βιαστικά από το Κίεβο. Δεν ήταν ήδη χθες στην ουκρανική πρωτεύουσα. Κατέφυγε στο Λβοφ με τη συνοδεία του, όπου του παρασχέθηκε κατάλυμα και η βοήθειά του”, είπε ο Ρώσος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι όλα τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφηκαν. εκ των προτέρων.

“Οι πληροφορίες προέρχονται από βουλευτές της Verkhovna Rada που προσπάθησαν να συναντηθούν με τον [Zelensky] στο Κίεβο. Προσκλήθηκαν στο Lvov για συνάντηση. Ο Zelensky αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό την προστασία των νεοναζί”, πρόσθεσε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λουκατσένκο: εγώ κι Πούτιν δεν αστειευόμαστε. Δεν θα τους σώσει τίποτα. Είπαμε θα επανεξοπλίσουμε τα λευκορωσικά Su 34 με πυρηνικά και θα το κάνουμε!

26/08/2022

Ο Λουκασένκο επαναφέρει σενάριο για χρήση πυρηνικών όπλων. Λουκατσένκο: εγώ κι Πούτιν δεν αστειευόμαστε. Δεν θα τους σώσει τίποτα. Είπαμε θα επανεξοπλίσουμε τα λευκορωσικά Su 34 με πυρηνικά και θα το κάνουμε!

“Πρέπει να καταλάβουν ότι κανένα ελικόπτερο ή αεροπλάνο δεν θα τους σώσει. Ο Πούτιν και εγώ είπαμε στην Αγία Πετρούπολη ότι θα επανεξοπλίσουμε το Λευκορωσικό Su-24 για τη μεταφορά πυρηνικών όπλων. Νομίζετε ότι είπαμε ψέματα; Όλα είναι έτοιμα” δήλωσε ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Eπίθεση μεγάλης κλίμακας με drones δέχθηκε το πετρελαϊκό πεδίο Al-Omar στη Συρία που ελέγχει ο στρατός Κατοχής των ΗΠΑ όπως και η αμερικάνικη βάση που είναι εκεί.

26/08/2022

Κι ενώ το Ισραήλ βομβάρδιζε τη Συρία επίθεση μεγάλης κλίμακας δέχθηκε το πετρελαϊκό πεδίο Al-Omar με το πιο γιγαντιαίο κοίτασμα στη Συρία που ελέγχει ο στρατός Κατοχής των ΗΠΑ βόρεια του Ευφράτη όπως και η αμερικάνικη βάση που είναι εκεί. Η επίθεση έγινε με drones αυτοκτονίας..

Αναφορές για επίθεση με drones στην κατοχική βάση κατοχής των ΗΠΑ στο πετρελαϊκό πεδίο Al-Omar που οδήγησε σε πυρκαγιές στο τμήμα κατοικιών, καθώς και συγκρούσεις μεταξύ φυλών και φρουρών στην αμερικανική βάση στην περιοχή της πόλης Hajin , ανατολικά του Deir ez-Zor ενώ το Lockheed Martin MC-130J Commando 16-5835 της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USAF) εντοπίστηκε σε πτήση πάνω από το Al Mayadin.

Ακτιβιστές κυκλοφόρησαν μια εικόνα που φέρεται να είναι από τη φλεγόμενη βάση των ΗΠΑ στο πετρελαϊκό πεδίο Al-Omar



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Moderna καταθετει αγωγή κατα της Pfizer και BioNTech για παραβίαση της νομοθεσίας περί τεχνολογικών πατεντών όσον αφορά την πλατφόρμα mRNA, 

''Ο CEO της Moderna, Stéphane Bancel, ανέφερε ότι η εταιρεία προσπαθεί μέσω των ενεργειών αυτών να προστατέψει μία τεχνολογία η οποία κόστισε δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις τη δεκαετία που προηγήθηκε της πανδημίας''

Και σκεφτομαι εγω τώρα ....Δισεκατομμυρια δολλαρια σε επενδυσεις ...μια δεκαετια πριν την πανδημία .... για μια τεχνολογία, που δεν είχε δοκιμαστεί σε ανθρωπους ....

Ευτυχώς δεν πήγανε χαμένα τόσα λεφτα....

Κρίμα θα ήτανε ...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΣΡΑΗΛ

Απεργία πείνας από Παλαιστίνιο κρατούμενο

Από μία κλωστή κρέμεται η ζωή του Παλαιστίνιου απεργού πείνας Χαλίλ Αουαουντέχ, που έχει φυλακιστεί από τον Δεκέμβρη του 2021 υπό το καθεστώς της λεγόμενης «διοικητικής κράτησης», καθώς πραγματοποιεί απεργία πείνας πάνω από 174 μέρες, έχοντας υποστεί σημαντικές βλάβες σε ζωτικά όργανα.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε χτες ότι η κράτησή του επικυρώθηκε πολλές φορές από στρατοδικεία, προσθέτοντας πως βάσει των στοιχείων που διαθέτουν οι αρχές, «η απελευθέρωσή του θα απειλήσει την ασφάλεια της περιοχής».

Τον Μάρτη ο 40χρονος Παλαιστίνιος ξεκίνησε απεργία πείνας, ζητώντας την απελευθέρωσή του. Εκτοτε πίνει μόνο νερό.

Αιγύπτιοι μεσολαβητές πίεσαν πρόσφατα για την απελευθέρωση του Αουαουντέχ στο πλαίσιο της συμφωνίας εκεχειρίας, με την οποία τερματίστηκαν οι τριήμερες συγκρούσεις μεταξύ της παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας και του Ισραήλ δίχως απτό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με αιγυπτιακή πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, το Κάιρο παρουσίασε έναν κατάλογο κρατουμένων, ανάμεσά τους και ο Αουαουντέχ, στις ισραηλινές αρχές οι οποίες δεσμεύθηκαν να τον εξετάσουν, αν και εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για κάποια ονόματα.

Η οικογένεια του Αουαουντέχ, που ζει κοντά στη Χεβρώνα της Δυτικής Οχθης, δεν έχει πάρει καν άδεια από τις ισραηλινές αρχές για να τον επισκεφθεί, αλλά στηρίζει την απόφασή του να συνεχίσει την απεργία πείνας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ

Προειδοποιήσεις από τις ΗΠΑ στο Ιράν

Οι αμερικανικές επιδρομές στην ανατολική Συρία την περασμένη Τρίτη προβλήθηκαν χτες από αξιωματούχους του Πενταγώνου σαν έμμεσο πλην σαφές μήνυμα προς το Ιράν πως οι διαπραγματεύσεις Ουάσιγκτον - Τεχεράνης για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα δεν επηρεάζουν άλλα ζητήματα όπως είναι ο πόλεμος στη Συρία. Αυτό είπε χτες ο αναπληρωτής υφυπουργός Αμυνας για θέματα πολιτικής Κόλιν Καλ, τονίζοντας πως οι επιδρομές των ΗΠΑ στη Συρία έγιναν σε εγκαταστάσεις «που χρησιμοποιούσαν ένοπλες ομάδες που υποστηρίζονταν από το Ιράν και τους Φρουρούς της Επανάστασης».

Στο μεταξύ χτες ανακοινώθηκε πως την Τετάρτη τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις Αμερικανοί στρατιώτες από επίθεση με ρουκέτες που εξαπέλυσαν φιλοϊρανοί μαχητές στη Συρία.

Η επίθεση φέρεται πως έγινε σε αντίποινα για τα στρατιωτικά πλήγματα των ΗΠΑ. Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ Νάσερ Καναάνι καταδίκασε τα αμερικανικά πλήγματα ως «παραβίαση στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας», υποστηρίζοντας ότι το Ιράν «δεν είχε καμία σχέση με τους στόχους των (αμερικανικών) επιθέσεων».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΚΙΣΤΑΝ

«Προσωρινά ελεύθερος» ο Καν

«Προσωρινά ελεύθερος» κρίθηκε χτες ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ιμράν Καν, που παρουσιάστηκε χτες στο δικαστήριο, καθώς αντιμετωπίζει σειρά κατηγοριών με βάση την «αντιτρομοκρατική νομοθεσία» της χώρας.

Η απόφαση για τις κατηγορίες αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες μέρες. Οι συνήγοροι του Καν δήλωσαν «μη ικανοποιημένοι» με την χτεσινή απόφαση, λέγοντας ότι «το δικαστήριο θα έπρεπε να έχει απορρίψει την υπόθεση».

Η κυβέρνηση Καν «έπεσε» την άνοιξη, όταν μετά από ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα υπερψήφιση πρότασης μομφής που στήριξαν και δυνάμεις που τον υποστήριζαν έως τότε, επέστρεψε στην εξουσία η οικογένεια Σαρίφ και το ισλαμοφασιστικό κόμμα Πακιστανική Μουσουλμανική Ενωση (που για χρόνια προέκρινε τη στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ γιατί είναι δούλοι και πιστά σκυλακια των Αμερικάνων). Ο Καν κατήγγειλε «συνωμοσία από το εξωτερικό» για την ανατροπή του, ενώ όλους αυτούς τους μήνες το κόμμα του (ΡΤΙ) οργανώνει αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Η ηγεσία του PTI είχε καλέσει τους οπαδούς του «να βγουν στους δρόμους και να κατευθυνθούν στην Ισλαμαμπάντ την επόμενη μέρα» που ο Καν θα φυλακιστεί, λέγοντας ότι «ο Καν αποτελεί την κόκκινη γραμμή μας». Ο ίδιος ο Καν κάλεσε τους δικαστές που θα αποφασίσουν «να σκεφτούν το μέλλον της χώρας».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέος «Μητσοτάκης» μας προέκυψε: Άλλα ντ’άλλων από τον Α/ΓΕΝ για τον θάνατο της τριπλά εμβολιασμένης Δόκιμης του Ναυτικού

26.08.2022 | 15:20

Προσπαθούν να αποδώσουν τον θάνατο της 19χρονης Θάλειας σε... τροφική δηλητηρίαση

Φαίνεται πως το φαινόμενο «Μητσοτάκη», δηλαδή της απόσεισης των ευθυνών με εξηγήσεις άλλα ντ’άλλων, διακατέχει και τον Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη καθώς το ΓΕΝ έχει ξεκινήσει τις διαρροές για τον θάνατο της τριπλά εμβολιασμένης Δόκιμης του Ναυτικού Θάλειας Κορδαμπάλου, ότι οφείλεται σε… δηλητηρίαση!

Αν συνέβη κάτι τέτοιο οι ευθύνες του Α/ΓΕΝ είναι τεράστιες. Γιατί το ΓΕΝ είναι υπεύθυνο για την ασφαλή διαβίωση και διατροφή των στελεχών του ΠΝ και φυσικά των Ναυτικών Δοκίμων.

Όπως παραλαμβάνει τα παιδιά αυτά υγιή και αρτιμελή από τους γονείς τους για να γίνουν οι μελλοντικοί αξιωματικοί του ΠΝ, οφείλει να τα επιστρέφει σε αυτούς σε καιρό ειρήνης, στην ίδια ακριβώς κατάσταση.

Η Δόκιμος του Ναυτικού άφησε την τελευταία της πνοή ενώ βρισκόταν στο πρώτο εκπαιδευτικό της ταξίδι. Δεν μιλάμε ούτε καν για άσκηση…

Όπως είναι γνωστό από τις 18 μέχρι τις 21 Αυγούστου το Πλοίο Γενικής Υποιστήριξης «Προμηθέας» και η φρεγάτα «Κανάρης» όπου επέβαιναν οι 158 φοιτητές της Σχολής Ναυτικής Δοκίμων είχαν καταπλεύσει στο Λαγκουλέτ της Τυνησίας.

Εκεί η 19χρονη Θάλεια μαζί με τους υπόλοιπους δοκίμους που είχαν άδεια εξόδου είχαν βγει.

Η 19χρονη περίπου στις 8 Αυγούστου είχε  διαγνωστεί θετική με κορωνοϊό ενώ βρισκόταν εν πλω με το πλοίο «Προμηθέας».

Μετά την αποθεραπεία της, η Θάλεια έλαβε άδεια και βγήκε εξόδο στην Τυνησία αφού είχε τεστ Covid με αρνητικό αποτέλεσμα 4-5 ημέρες πριν τα δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού καταπλεύσουν στο λιμάνι της Λαγκουλέτ.

Διαρρέουν λοιπόν ότι η 19χρονη Δόκιμος του Ναυτικού γευμάτισε στο λιμάνι της Τυνησίας μαζί με άλλους συναδέλφους της σε πολύ γνωστή αλυσίδα fast food, μία από τις τρεις ημέρες που οι φοιτητές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων έμειναν στο Λαγκουλέτ.

Και αυτό λένε ότι έγινε παρά τις αυστηρές οδηγίες που δίνονται στους δοκίμους και στα πληρώματα των πλοίων να προσέχουν πάρα πολύ τι καταναλώνουν σε αυτές τις χώρες.

Αμέσως μετά την αναχώρηση των δύο πολεμικών πλοίων από την Τυνησία και συγκεκριμένα το βράδυ ανάμεσα 22 και 23 Αυγούστου, η Θάλεια εμφάνισε υψηλό πυρετό.

Στις 23 Αυγούστου το απόγευμα  το πλοίο κατέπλευσε εσπευσμένα στη Νάπολη προκειμένου να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για νοσηλεία η δόκιμος που είχε εμφανίσει πυρετό απροσδιόριστης αιτιολογίας που δεν μπορούσε να ελεγχθεί.

Στις 24 Αυγούστου το πρωί η κατάστασή της επιδεινώθηκε και εισήχθη επειγόντως  στη ΜΕΘ με τη διάγνωση να μιλά για σηψαιμία!

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η άτυχη Θάλεια κατέληξε την επόμενη μέρα. 

Σύμφωνα, με το ΓΕΝ άλλοι δύο ναυτικοί δόκιμοι εμφάνισαν ήπια συμπτώματα δηλητηρίασης και μεταφέρθηκαν προληπτικά για εξετάσεις και νοσηλεία σε νοσοκομείο της Νάπολης και ήταν μαζί με την Θάλεια.

Δηλαδή με βάσει τα λεγόμενα του ΓΕΝ θα μπορούσαμε να έχουμε κι άλλες τραγωδίες. Και πάλι όμως δεν εξηγείται γιατί εν τέλει η 19χρονη Δόκιμος Θάλεια Κορδαμπάλου είχε αυτή την τραγική κατάληξη.

Αλίμονο αν χάνουν την ζωή τους στελέχη του ΠΝ από τροφική δηλητηρίαση…

Τα γεγονότα ποια είναι: Η 19χρονη κοπέλα ήταν τριπλά εμβολιασμένη. Αυτό είναι ένα γεγονός το οποίο δεν αλλάζει.

Αν όμως ο θάνατός της οφείλεται σε «τροφική δηλητηρίαση» τότε υπάρχει τεράστια ευθύνη του ΓΕΝ και συγκεκριμένα του Α/ΓΕΝ ο οποίος θα έπρεπε να παραιτηθεί μετά από μία τέτοια τραγωδία.

Τελικά ο Κ.Μητσοτάκης δημιούργησε δική του «σχολή» και τρόπο σκέψης.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



To μέλλον που περιμένει και την Ελλάδα: «Εμείς οι Πακιστανοί κάνουμε πέντε παιδιά εσείς ένα»

26.08.2022 | 08:18

«Οι χώρες σας θα γίνουν πακιστανικές περιοχές»

Πακιστανοί που ζουν στην Δανία κοροϊδεύουν τους Δανούς λέγοντάς τους ότι σε δεκαπέντε χρόνια από σήμερα η χώρα τους θα έχει γίνει πακιστανική περιοχή, αφού αυτοί γενάνε τουλάχιστον πέντε παιδιά ενώ οι γηγενείς μόλις ένα.

Φυσικά, ανάλογη κατάσταση υπάρχει και στην Ελλάδα, όπου ο ελληνικός πληθυσμός γερνάει και δεν ανανεώνεται ενώ τα σχολεία των μεγάλων αστικών κέντρων κατακλύζονται από τα παιδιά των αλλοδαπών παράνομων μεταναστών που εν τέλει «νομιμοποιούνται».

«Μέχρι το τέλος της ζωής μας θα ζούμε στη χώρα σας. Εσείς κάνετε ένα παιδί και εμείς κάνουμε πέντε παιδιά. Μέσα σε 10-15 χρόνια στη χώρα σας θα υπάρχουνε πολύ περισσότεροι Πακιστανοί από Δανούς.

Μόλις παντρεύτηκα σύντομα θα κάνω πέντε παιδιά.

Έτσι να κάνουμε ακόμη περισσότερα παιδιά. Υπάρχουν μόνο 5 εκ.  Δανοί, σύντομα όλοι σας θα εξαφανιστείτε. 

Δες τους Σουηδούς, τους Νορβηγούς και τους Φιλανδούς και πάρε παράδειγμα. Εμείς όμως είμαστε πια εκατομμύρια!

Εσείς οι Δανοί είστε μία κοινωνία που πάτε με τα σκυλιά για αυτό το λόγο δεν κάνετε παιδιά. Εσύ έχεις άραγε κόρες και γιους ; Έχεις μήπως κόρες και γιους ; Οι μάνες και οι πατεράδες σας πήγαιναν με τα σκυλιά για αυτό το λόγο δεν πήγαιναν μεταξύ τους. Είστε μόνο πέντε εκατομμύρια ποτέ δεν θα μπορέσετε να γίνετε μεγαλύτεροι πληθυσμιακά.

Μικρή πουτ@ν@. Η μάνα σου θα μείνει έγκυος πάλι γιατί την κ@νόνισ@.

Εδώ δεν είναι Δανία. Εδώ είναι πακιστανική περιοχή,  πακιστανική περιοχή. Είμαστε πολύ μακριά από τη Δανία. Εδώ πλέον είναι Πακιστάν. Εδώ είναι η χώρα των Πακιστανών. Εμείς οι Πακιστανοί βάζουμε χέρι στη χώρα σας. Εδώ είναι μόνο για τους Πακιστανούς. Μόνο δική μας.»

Εικόνες από το μέλλον της Ελλάδας και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών που αδυνατούν να καταλάβουν τον κίνδυνο που διατρέχουν.

https://tele1.com.tr/pakistanli-gocmen-5-cocuk-yapiyoruz-yakinda-ulkenizi-ele-gecirecegiz-686273/