Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Σαββατο 27 Αυγουστου 2022


Για όσους αναρωτιούνται τι συμβαίνει τώρα, στην ξεχασμένη πια απ' όλους τους δυτικούς "προστάτες" Μαριούπολη: Η Ρωσία χτίζει νέα σπίτια στη Μαριούπολη. Για όσους έχασαν τα σπίτια τους κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, θα είναι δωρεάν. 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Κολομβία θέλει να φορολογήσει τους πλούσιους

26/8/2022

Ο πρόεδρος της χώρας δήλωσε πως πρόκειται για «πληρωμή αλληλεγγύης που κάνει κάποιος τυχερός σε μια κοινωνία που του επέτρεψε να παράγει πλούτο».

Η νέα αριστερή σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της Κολομβίας πρότεινε ένα φιλόδοξο νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των πλουσίων σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της φτώχειας σε μια από τις χώρες με την μεγαλύτερη ανισότητα στην αμερικανική ήπειρο.

Εάν εφαρμοστεί, η νομοθεσία που πρότεινε ο πρόεδρος της χώρας, Γκουστάβο Πέτρο, θα μπορούσε να συγκεντρώσει περισσότερα από 11,5 δισεκατομμύρια δολάρια (11,42 δισεκατομμύρια ευρώ) ετησίως για τη χρηματοδότηση δημόσιων πανεπιστημίων και άλλων προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας.

Ο Πέτρο, πρώην αντάρτης που έγινε ο πρώτος αριστερός ηγέτης της Κολομβίας, ανέλαβε την εξουσία με μια σειρά υποσχέσεων με επίκεντρο την κοινωνική πρόοδο σε μια εποχή που η χώρα της Νότιας Αμερικής εξακολουθεί να μαστίζεται από οικονομική αναταραχή.

Εάν εγκριθεί από το Κογκρέσο, το νομοσχέδιο θα αυξήσει τους φόρους για τα υψηλότερα εισοδήματα της χώρας, που αντιστοιχούν περίπου στο 2% του πληθυσμού της Κολομβίας, θα μειώσει τα φορολογικά οφέλη για τους πλουσιότερους και θα καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή.

Οι αυξήσεις των φόρων θα αυξάνονται σταδιακά καθώς αυξάνεται το εισόδημα, ενώ θα εφαρμοστεί ένας ετήσιος φόρος πλούτου στις αποταμιεύσεις και τα ακίνητα με αξία πάνω από 630.000 δολάρια (625.500 ευρώ) καθώς και φόρος 10% σε μερικές από τις μεγαλύτερες εξαγωγές της Κολομβίας, όπως το πετρέλαιο, ο άνθρακας και ο χρυσός, αφού οι τιμές αυξηθούν πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο.

«Αυτό δεν πρέπει να θεωρείται τιμωρία ή θυσία», δήλωσε ο Πέτρο. «Είναι απλώς μια πληρωμή αλληλεγγύης που κάνει κάποιος τυχερός σε μια κοινωνία που του επέτρεψε να παράγει πλούτο».

Σχολιο.- Χτές στον ΟΗΕ, η Κολομβία ψήφισε κατά της Ρωσίας σε ψήφισμα που κατέθεσε η χούντα του Κιέβου με προτροπή των Αμερικανών, δίνοντας έτσι σήμα στους Αμερικανούς ότι εξακολουθούν να είναι τα αφεντικά της. Φοβάμαι ότι βιαστήκαμε να χαρούμε για τον αριστερό πρόεδρο της χώρας .

Σχολιο.- Μην βιάζεσαι να κρίνεις. Οι διπλωμάτες και οι πρέσβεις είναι των προηγούμενων κυβερνήσεων. Δεν ξέρω τι νόμους έχουν, και μετά από πόσο καιρό μπορεί η νέα κυβέρνηση να τους αλλάξει.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένταξη της Εθνοφρουράς του Μεξικού στον στρατό το Σεπτέμβριο;

26/8/2022

Ο πρόεδρος της χώρας Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ θα υποβάλει σχετικό νομοσχέδιο με στόχο την ενίσχυση της δημόσιας ασφάλειας.

Ο πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, ανακοίνωσε σήμερα πως σκοπεύει να υποβάλει νομοσχέδιο ώστε να μετατρέψει την Εθνοφρουρά της χώρας σε κλάδο του στρατού με στόχο την καταστολή της βίας που τροφοδοτείται από το οργανωμένο έγκλημα.

«Δεν μπορώ να κάθομαι με τα χέρια σταυρωμένα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, λέγοντας ότι προτείνει τον νόμο ώστε να μπορέσει να συμφωνηθεί γρήγορα προκειμένου να ενισχυθεί η δημόσια ασφάλεια.

Σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να συγκεντρώσει τα δύο τρίτα των ψήφων του Κογκρέσου που απαιτούνται για συνταγματικές αλλαγές, ο Λόπες Ομπραδόρ ανακοίνωσε ότι την 1η Σεπτεμβρίου θα υποβάλει νομοσχέδιο για να μετατρέψει την Εθνοφρουρά του Μεξικού σε κλάδο του στρατού της χώρας, κάτι που απαιτεί απλή πλειοψηφία.

Ο πρόεδρος του Μεξικού εξέφρασε την ελπίδα του η Εθνοφρουρά, που σχηματίστηκε το 2019 για να αντικαταστήσει την Ομοσπονδιακή Αστυνομία της χώρας, η φήμη της οποίας είχε αμαυρωθεί από χρόνια καταγγελιών για καταχρήσεις και διαφθορά, να επωφεληθεί από την εμπειρία και τους πόρους των ενόπλων δυνάμεων.

Οι επικριτές του σχεδίου ανησυχούν για τον βαθμό στον οποίο ο Λόπες Ομπραδόρ έχει εξουσιοδοτήσει τον Στρατό, δίνοντάς του αρμοδιότητες που εκτείνονται πολύ πέρα από θέματα ασφάλειας, όπως οι τελωνειακοί έλεγχοι και η επίβλεψη έργων πολιτικών υποδομών.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η σύλληψη του ηγέτη των Μαπούτσε φέρνει παραιτήσεις στην κυβέρνηση Μπόριτς

26/8/2022

Ο σύμβουλος της Ζανέτ Βέγκα, υπουργού κοινωνικής ανάπτυξης, είχε συνομιλία με τον Λαϊτούλ τον Μάιο, η οποία προκάλεσε την παραίτηση της υπουργού.

Ο πρόεδρος της Χιλής Γκάμπριελ Μπόριτς δήλωσε την Πέμπτη ότι αποδέχθηκε την παραίτηση της υπουργού κοινωνικής ανάπτυξης του υπουργικού συμβουλίου του, η πρώτη ανατροπή της νεαρής κυβέρνησής του που ξεκίνησε τον Μάρτιο.

Η υπουργός Κοινωνικής Ανάπτυξης Ζανέτ Βέγκα παραιτήθηκε μετά από δημοσίευμα ότι ένας από τους συμβούλους της επικοινώνησε με τον ριζοσπάστη ηγέτη των Μαπούτσε Έκτορ Λαϊτούλ, ο οποίος είχε καλέσει τον λαό σε ένοπλο αγώνα κατά του κράτους και συνελήφθη την Τετάρτη με την κατηγορία του εμπρησμού.

Η κίνηση αυτή αποτελεί πλήγμα για την κεντροαριστερή δικαιωματική διοίκηση του Μπόριτς, η οποία ανέλαβε την εξουσία με μια ιστορική προσέλευση. Αλλά ο Μπόριτς είδε τη δημοτικότητά του να μειώνεται γρήγορα καθώς πλησιάζει μια βασική ψηφοφορία για ένα προτεινόμενο νέο σύνταγμα την οποία έχει υποστηρίξει.

Ο Μπόριτς είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα απέχει από τις αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο πριν από τη συνταγματική ψηφοφορία.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, το διαδικτυακό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ex-Ante δημοσίευσε την απομαγνητοφώνηση μιας εμπιστευτικής αστυνομικής αναφοράς στην οποία ένας σύμβουλος της Βέγκα ήρθε σε επαφή με τον Εκτόρ Λαϊτούλ, τον αρχηγό μιας γηγενούς ομάδας Μαπούτσε.

Ο Λαϊτούλ συνελήφθη την Τετάρτη στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου οι εντάσεις μεταξύ της κυβέρνησης της Χιλής και των αυτόχθονων ομάδων σχετικά με την ιδιοκτησία γης και τη δασοκομία παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Ο ηγέτης των Μαπούτσε κατηγορείται για κλοπή ξυλείας και υπονόμευση εξουσίας.

Ο Μπόριτς πρόσθεσε ότι ένιωθε «ανησυχία» για τη διαρροή νομικών εγγράφων στον Τύπο.

Η Βέγκα είχε ήδη προκαλέσει διαμάχη με δηλώσεις της τον περασμένο Μάιο, τον ίδιο μήνα που ο σύμβουλός της επικοινώνησε με τον Λαϊτούλ, ότι η Χιλή κρατάει κάποια μέλη των Μαπούτσε ως πολιτικούς κρατούμενους, αν και αργότερα ανακάλεσε τις δηλώσεις της, επιμένοντας ότι προκάλεσαν παρεξηγήσεις.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



26/8/2022

Αραβικές φυλές ανακτούν πετρελαιοπηγές που ελέγχονται από τις ΗΠΑ

Μια συριακή φυλή παίρνει τον έλεγχο μιας πετρελαϊκής πετρελαίου υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ στην ανατολική Συρία, αφού αντιμετώπισαν τη συμμαχική πολιτοφυλακή της Ουάσινγκτον.

Ομάδα μελών μιας αραβικής φυλής που κατοικεί στο βόρειο πεδίο της ανατολικής επαρχίας Deir Ezzor επιτέθηκε σε πετρελαιοπηγή κοντά στο πεδίο φυσικού αερίου, δημοσιογράφος του ρωσικού αραβικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik ανέφερε την Πέμπτη του Κονίκο, ότι ο στρατός F A.S. Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν ως παράνομο βάση, και κατάφερε να καταλάβει την περιοχή.

Τα μέλη των αραβικών φυλών κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο του πεδίου μετά από ώρες συγκρούσεων με τις λεγόμενες Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS), σύμφωνα με την έκθεση. Οι ΗΠΑ που έληξε με την απόσυρση του τελευταίου από το γήπεδο.

Μετά την απώλεια του ελέγχου του πεδίου, τοπική πηγή ανέφερε στον ρωσικό δημοσιογράφο ΜΜΕ ότι μια τεράστια στρατιωτική δύναμη που συνδέεται με την πολιτοφυλακή του FDS με την υποστήριξη αμερικανικών αεροσκαφών, περικυκλώνει την περιοχή πετρελαιοπηγών βόρεια του Deir Ezzor para πολιορκήστε τα μέλη της φυλής της χαράς και να πάρουν πίσω το πετρελαιοπηγό τους.

Κουρδοσυριακές πολιτοφυλακές FDS, μαζί με τους συμμάχους τους στις ΗΠΑ, ελέγχουν τις περισσότερες πετρελαιοπηγές στην ανατολική και βορειοανατολική Συρία. A.S. ΗΠΑ με τη βοήθεια αυτής της πολιτοφυλακής, μετακινήστε το κλεμμένο συριακό πετρέλαιο έξω από την αραβική χώρα.

Στις 9 Αυγούστου η Δαμασκός ανέφερε ότι η χώρα των ΗΠΑ κλέβει το 80 τοις εκατό της παραγωγής πετρελαίου της, που ισοδυναμεί με 66.000 βαρέλια την ημέρα.

Η συριακή κυβέρνηση αμφισβητεί την παράνομη παρουσία των ΗΠΑ σε περιοχές πλούσιες σε ακατέργαστες και τη θεωρεί απόλυτη παραβίαση της κυριαρχίας τους, έτσι υπόσχεται να χρησιμοποιήσει το πλήρες δικαίωμά του για να απαντήσει στην αμερικανική κατοχή όπως βλέπει καλύτερα και σύντομα να ανακάμψει όλα τα κατεχόμενα εδάφη της.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



26/8/2022

Ο Evo Morales προτρέπει να φυλάξει το λίθιο των αμερικανικών ιμπεριαλιστικών σχεδίων:

Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας, Evo Morales (2006-2019), προέτρεψε να φροντίσει το λίθιο, βασικό πόρο για την ηλεκτροκινητικότητα, από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια της Ουάσινγκτον, μετά την απαγόρευση κατασκευής βενζινοκίνητων οχημάτων από την πολιτεία της Καλιφόρνια έως το 2035 και eek καθαρές πηγές ενέργειας έως το 2026.

«Το λίθιο έχει γίνει η πιο απαραίτητη πηγή ενέργειας στον κόσμο. Μεταξύ 2001 και 2002, η Καλιφόρνια επρόκειτο να επωφεληθεί από το Βολιβιανό αέριο που εξάγεται μέσω του λιμανιού της Χιλής με το έργο LNG Τώρα πρέπει να φροντίσουμε για το λίθιο αυτών των ιμπεριαλιστικών σχεδίων», δήλωσε ο Μοράλες στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Η πολιτεία της Καλιφόρνια ενέκρινε ομόφωνα στις 25 Αυγούστου την απαγόρευση κατασκευής βενζινοκίνητων οχημάτων από το 2035 και η απόφαση έρχεται με την υποστήριξη των μεγάλων κατασκευαστών αυτοκινήτων παγκοσμίως.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα ψέματα Μητσοτάκη: «Καμία επισύνδεση στην ΧΑ»

Ο Μητσοτάκης είπε στη βουλή ότι όλοι οι βουλευτές παρακολουθούνται από την ΕΥΠ.

«Στην ποινική δίωξη της ΧΑ δεν υπήρξε "νόμιμη επισύνδεση" των τηλεφωνικών συνομιλιών των βουλευτών της αν και ελέγχονταν για σοβαρά κακουργήματα». 

Στην ποινική δίωξη της Χρυσής Αυγής δεν υπήρξε “νόμιμη επισύνδεση” των τηλεφωνικών συνομιλιών των βουλευτών της αν και ελέγχονταν για σοβαρά κακουργήματα. Το γνωρίζουμε αυτό από τη δικογραφία της υπόθεσης, στην οποία δεν περιέχεται καμία διάταξη ή σχετική απομαγνητοφώνηση. 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Nέα αποστολή υλικής αλληλεγγύης στην Κούβα από τα γαλλικά συνδικάτα

Η επιχείρηση «Kοντέινερ για την Κούβα», που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2021 από συνδικάτα της Γαλλικής Γενικής Συνομοσπονδίας Εργασίας (CGT), προβλέπει νέες αποστολές υλικών αλληλεγγύης και φέτος, ανακοίνωσε ο ηγέτης του συνδικάτου Λοράν Μπρουν.

Σε δηλώσεις του στην Prensa Latina, ο γενικός γραμματέας των σιδηροδρομικών της CGT ανέφερε ότι τρία κοντέινερ με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που έφυγαν την άνοιξη έχουν ήδη φτάσει στο νησί.

Τώρα εργαζόμαστε για άλλα τρία κοντέινερ, δύο με φάρμακα και ιατρικά υλικά και ένα για το Κεντρικό Συνδικάτο της Κούβας, τα οποία σκοπεύουμε να στείλουμε πριν από το τέλος του έτους, δήλωσε.

Περισσότερες από είκοσι οργανώσεις, μέλη της CGT εντάχθηκαν στην εκστρατεία αλληλεγγύης που ξεκίνησε από τους Σιδηροδρομικούς, μια επιχείρηση που περιλαμβάνει πολιτικές δράσεις για την καταγγελία του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της Κούβας που έχει ενταθεί.

Οι πόροι που συγκεντρώθηκαν από τα συνδικάτα κατέστησαν δυνατή την απόκτηση δεκάδων τόνων ειδών, όπως λάδι, αλεύρι, κονσέρβες και ιατρικές προμήθειες.

Ο Μπρουν επιβεβαίωσε ότι η CGT Σιδηροδρομικών δώρισε 10.000 ευρώ στην Κούβα ως ένδειξη υποστήριξης για το σοβαρό ατύχημα που έπληξε τη βιομηχανική ζώνη της δυτικής επαρχίας Ματάνσας πριν από λίγες ημέρες, όπου μια μεγάλη πυρκαγιά προκάλεσε απώλειες ανθρώπινων ζωών και υλικές απώλειες.

Την προηγούμενη, ο κουβανός πρέσβης Ότο Βάιγιαντ ευχαρίστησε για την αλληλεγγύη προς τη χώρα του από τη γαλλική επικράτεια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γεννιέται σαν σήμερα το 1905 ο Αρχικαπετάνιος Άρης Βελουχιώτης



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H Ευρώπη απεχθάνεται το Ρωσικό ΦΑ & ο Πούτιν της έκανε την τιμή να το μειώσει από 1767 GWh ημερησίως σε 367.

H Eυρώπη δεν θέλει το Ρωσικό πετρελαιο επιβάλλοντας κυρώσεις, αλλά το εισάγει ακριβότερα από την Σ. Αραβία που το εισάγει από την Ρωσία. Η χαρά των εφοπλιστών.

Η Ευρώπη δεν θέλει τον Ρωσικό άνθρακα & θέλει πράσινη ανάπτυξη, αλλά εισάγει & χρησιμοποιεί πολύ ακριβότερο άνθρακα από τις ΗΠΑ & την Ν. Αφρική. Η χαρά των εφοπλιστών ξανά.

Η Ευρώπη πιστεύει ότι θα βγάλει τον χειμώνα κάνοντας ενεργειακή οικονομία (βλέπε πλύσιμο σε 4 σημεία) & παλεύοντας με τον πληθωρισμό, όταν όλοι της λένε ότι αυτό είναι αδύνατον.

Η Ευρώπη δεν πιστεύει ότι της ταιριάζει γάντι εκείνο το ωραίο πουκαμισάκι με τα μανίκια που δένουν πίσω, αλλά ποιός τρελός το παραδέχεται?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μαρία Ζαχάροβα απάντησε στον Γκάμπριελ Εσκομπάρ, ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για τα Βαλκάνια, για τους ισχυρισμούς του ότι το αφήγημα ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι Σερβία πρέπει να ξεχαστεί.

«Ποτέ» με σημαίες Ρωσίας και Σερβίας έγραψε η Ζαχάροβα σε εκείνη τη δήλωση Αμερικανού διπλωμάτη στο κανάλι της στο Telegram.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

«Χειροπέδες» για εμπρησμό στον αρχηγό των Μαπούτσε στη Χιλή

Ο ακτιβιστής αρχηγός των Μαπούτσε κατηγορείται για μια σειρά εμπρηστικών επιθέσεων σε εταιρείες υλοτομίας.

Την Τετάρτη, η αστυνομία της Χιλής συνέλαβε τον ακτιβιστή Έκτορ Λαϊτούλ, ηγέτη της οργάνωσης των Μαπούτσε, Coordinadora Arauco Malleco, για την υποτιθέμενη συμμετοχή του σε μια σειρά εμπρηστικών επιθέσεων στα νότια της χώρας.

«Η αστυνομία συνέλαβε τον αρχηγό του Coordinadora Arauco Malleco, ο οποίος έρχεται αφότου το Εγγυητικό Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του, το οποίο προέκυψε μετά από αίτημα της Εισαγγελίας», δήλωσε ο περιφερειακός εισαγγελέας της νότιας περιοχής Λα Αραουκανία, Ρομπέρτο Γκαρίδο σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Λαϊτούλ συνελήφθη από την Ανακριτική Αστυνομία (πολιτική αστυνομία) ενώ γευμάτιζε σε εστιατόριο στην πόλη Κανιέτε και μεταφέρθηκε στο Τεμούκο για να τεθεί στη διάθεση της Δικαιοσύνης.

Ο εισαγγελέας εξήγησε ότι ο Λαϊτούλ θα ερευνηθεί για τη φερόμενη συμμετοχή του σε κοινά εγκλήματα και ορισμένα εγκλήματα που τιμωρούνται βάσει του νόμου περί κρατικής ασφάλειας.

Η Coordinadora Arauco Malleco είναι ένας οργανισμός που αγωνίζεται για την αυτονομία των μελών της φυλής Μαπούτσε και την αποκατάσταση των προγονικών τους εδαφών στη νότια Χιλή. Για αυτό, υποστηρίζει τον ένοπλο αγώνα και τις εμπρηστικές επιθέσεις σε εταιρείες υλοτομίας, εταιρείες αδρανών υλικών, εκκλησίες και άλλους στόχους.

Η κυβέρνηση του προέδρου Γκαμπριέλ Μπόριτς έδωσε εντολή να εφαρμοστεί συνταγματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις περιοχές Μπιομπίο και Λα Αραουκανία ώστε να στρατιωτικοποιηθεί η περιοχή για τον έλεγχο των εμπρηστικών επιθέσεων που καταγράφονται εδώ και δεκαετίες σε αυτά τα μέρη.

Η Coordinadora Arauco Malleco, σε δημόσια ανακοίνωσή της, διευκρίνισε ότι η απόσπαση ξυλείας από τις εταιρείες υλοτομίας δεν θα μπορούσε να εκληφθεί ως κλοπή, καθώς πρόκειται για ανάκτηση και επαναιδιοποίηση πόρων στην επικράτεια των προγόνων τους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καμία χώρα Ευρωπαϊκή χώρα δεν προχωρησε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό ...και όσες τον προανήγγειλαν στη συνέχεια το πηρανε πισω ...Ειχαμε τα σκληρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους απο ολοι την Ευρωπη, με απογορεύσεις, αναστολές και προστιμα παρότι το αφηγημα τους είχε καταρρεύσει προ πολλου...!!! Είμαστε η μοναδική χώρα που ''ξεχασε'' να διακόψει το υποχρεωτικό επι πληρωμη τεστ των ανεμβολιαστων εργαζομενων και εχουμε χιλιάδες υγειονομικούς σε αναστολη ΑΚΟΜΑ....!!! Βλεπουν πλεον δεν τους παιρνει για πολλους λόγους και το μαζευουν ....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πώς οι ΗΠΑ δημιουργούν «επισιτιστική κρίση» και οικονομική κατάρρευση στις χώρες της ΕΕ για να διατηρήσουν την κυριαρχία τους!

Απο τον Μάρτιο του 2022, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες προειδοποίησε για «κατάρρευση του παγκόσμιου συστήματος τροφίμων» στον απόηχο της κρίσης στην Ουκρανία.

Ο Γκουτέρες είπε ότι οι τιμές των τροφίμων, των καυσίμων και των λιπασμάτων εκτοξεύονται στα ύψη με τις αλυσίδες εφοδιασμού να διακόπτονται και πρόσθεσε ότι αυτό πλήττει περισσότερο τους φτωχούς και φυτεύει τους σπόρους για πολιτική αστάθεια και αναταραχή σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομάδα Εμπειρογνωμόνων για τα Αειφόρα Συστήματα Τροφίμων , επί του παρόντος υπάρχει επαρκής ποσότητα τροφίμων και δεν υπάρχει κίνδυνος παγκόσμιας έλλειψης εφοδιασμού τροφίμων.

Βλέπουμε άφθονα τρόφιμα αλλά οι τιμές εκτοξεύονται στα ύψη. Το ζήτημα δεν είναι η έλλειψη τροφίμων, αλλά η κερδοσκοπία για τα βασικά τρόφιμα και η χειραγώγηση ενός εγγενώς ελαττωματικού παγκόσμιου συστήματος τροφίμων που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εταιρικών εμπόρων αγροτικών επιχειρήσεων και των προμηθευτών εισροών σε βάρος των αναγκών των φτωχών ανθρώπων και της επισιτιστικής ασφάλειας.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μια γεωπολιτική εμπορική και ενεργειακή σύγκρουση. Πρόκειται σε μεγάλο βαθμό για την εμπλοκή των ΗΠΑ σε έναν πόλεμο κατά της Ρωσίας και της Ευρώπης, επιχειρώντας να διαχωρίσουν την Ευρώπη από τη Ρωσία και επιβάλλουν κυρώσεις στη Ρωσία για να βλάψουν την Ευρώπη και να την καταστήσουν περαιτέρω εξαρτημένη από τις ΗΠΑ.

Ο οικονομολόγος καθηγητής Michael Hudson δήλωσε πρόσφατα ότι ο πόλεμος είναι εναντίον της Ευρώπης. Ο σκοπός των κυρώσεων είναι να εμποδίσουν την Ευρώπη και άλλους συμμάχους να αυξήσουν το εμπόριο και τις επενδύσεις τους με τη Ρωσία και την Κίνα.

Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές από τη δεκαετία του 1980 έχουν καταστρέψει την οικονομία των ΗΠΑ. Με την παραγωγική τους βάση σοβαρά αποδυναμωμένη, ο μόνος τρόπος για τις ΗΠΑ να διατηρήσουν την ηγεμονία τους είναι να υπονομεύσουν την Κίνα και τη Ρωσία και να αποδυναμώσουν την Ευρώπη.

Ο Χάντσον λέει ότι, αρχής γενομένης πριν από ένα χρόνο, ο Μπάιντεν και οι νεοσυντηρητικοί των ΗΠΑ προσπάθησαν να εμποδίσουν το Nord Stream 2 και όλο το εμπόριο (ενέργειας) με τη Ρωσία, ώστε οι ΗΠΑ να μπορούν να το μονοπωλήσουν.

Παρά την «πράσινη ατζέντα» που προωθείται επί του παρόντος, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να βασίζονται στην ενέργεια που βασίζεται σε ορυκτά καύσιμα για να προβάλουν τη δύναμή τους στο εξωτερικό. Καθώς η Ρωσία και η Κίνα απομακρύνονται από το δολάριο, ο έλεγχος και η τιμολόγηση του πετρελαίου και του φυσικού αερίου (και του χρέους που προκύπτει) σε δολάρια παραμένει το κλειδί για τις προσπάθειες των ΗΠΑ να διατηρήσουν την ηγεμονία.

Οι ΗΠΑ γνώριζαν εκ των προτέρων πώς Ρωσία θα είχε κυρώσεις. Θα χρησίμευαν για να χωρίσουν τον κόσμο σε δύο μπλοκ και να τροφοδοτήσουν έναν νέο ψυχρό πόλεμο με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη από τη μία πλευρά, την Κίνα και τη Ρωσία απο την άλλη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το σχέδιο ήταν έτοιμο. Όλοι είναι συνένοχοι. Καί οι εσω καί οι εξω από τη βουλή. Δυόμισι χρόνια, μας το έχουν αποδείξει με όλους τους τρόπους.

Δεκαέξι ημέρες πριν την επίσημη κήρυξη της πανδημίας.

Νόμος 4682/2020

Ψήφισαν όλα τα κόμματα την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρώην Γερουσιαστής των ΗΠΑ, Ρτσαρντ Μπλακ Ρίτσαρντς:

"Δεν μας νοιάζει πόσοι Ουκρανοί θα πεθάνουν! 

Πόσες γυναίκες, παιδιά, πολιτικοί, στρατιωτικοί θα πεθάνουν! 

Δεν μας νοιάζει! 

Αυτό είναι σαν ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ματς και θέλουμε να κερδίσουμε.

Η Ρωσία δεν σχεδίαζε, εκ των προτέρων, μια εισβολή. 

Είναι εμφανές από τον αριθμό των στρατευμάτων που συμμετέχουν στην επίθεση. Η Ουκρανία είχε 250 χιλιάδες και η Ρωσία επιτέθηκε με μόνο 160 χιλιάδες.

Ο Πούτιν αναγκάστηκε να επιτεθεί για να αποτρέψει την επίθεση της Ουκρανίας στο Ντονμπάς.

Η Ρωσία προσπαθεί να μην βλάψει τους πολιτικούς Ουκρανούς, γιατί τους θεωρεί αδελφούς Σλάβους.

Σε αντίθεση με τα αμερικανικά τανκς στο Βιετνάμ, οι Ρώσοι σταμάτησαν μπροστά σε ένα ειρηνικό πλήθος στις πρώτες ημέρες της εισβολής. Εμείς θα τους συντρίβαμε απλά, σε μια τέτοια κατάσταση.

Η Ουκρανία δεν μπορεί να πάρει απόφαση για Ειρήνη. Η απόφαση για Ειρήνη μπορεί να παρθεί μόνο στην Ουάσινγκτον, αλλά μέχρι στιγμής θέλουμε να συνεχίσουμε αυτόν τον πόλεμο. Θα πολεμήσουμε μέχρι να πεθάνει ο τελευταίος Ουκρανός."

Πόσο κυνικός μπορεί να γίνει κάποιος αποκαλύπτοντας την ωμή αλήθεια! 

Απλώς, σοκ!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ευρωπαίοι τώρα τρέχουν και δεν προλαβαίνουν την εκτίναξη των τιμών ενέργειας

Οι κυρώσεις που επέβαλαν οι Δυτικοί στην Ρωσία φέρνει την Ευρώπη σε κατάσταση ενεργειακής κρίσης, τόσο ως προς τις προμήθειες φυσικού αερίου όσο για τις τιμές που έχουν φθάσει σε δυσθεώρητα ύψη, απειλώντας τις κοινωνίες των ευρωπαϊκών χωρών. Το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος σε Γερμανία και Γαλλία εκτινάχθηκε 10 φορές πάνω σε σχέση με πριν έναν χρόνο. Όλο και πιο έντονες τώρα οι φωνές για μεσολάβηση στην ουκρανική κρίση και την Μόσχα.

Μπροστά στο φάσμα να παγώσουν οι Ευρωπαίοι τον επερχόμενο χειμώνα, τόσο από τις ελλείψεις σε ενεργειακές πηγές όσο τις τιμές του φυσικού αερίου, του πετρελαίου και του ηλεκτρικού ρεύματος (για νοικοκυριά και επιχειρήσεις), οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες κινητοποιούνται και τρέχουν να προλάβουν. Κατηγορούν την Μόσχα ότι χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο, αλλά τι άλλο μένει χωρίς την επίλυση του ουκρανικού, τον τερματισμό του πολέμου και την άρση των κυρώσεων; Πάντως, έχουν αρχίσει και ακούγονται φωνές για την ανάγκη αλλαγής πλεύσης και μεσολάβηση με την Ρωσία για την επίλυση του ουκρανικού και την ομαλοποίηση της ενεργειακής τροφοδοσίας.

Έτσι, η τσεχική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του πρωθυπουργού Πετρ Φιάλα, ανακοίνωσε έκτακτη σύνοδο των υπουργών Ενέργειας. «Η ΕΕ θα συγκαλέσει κατεπείγουσα συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας για να συζητηθούν συγκεκριμένα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κατάστασης», αναφέρει χαρακτηριστικά στο Twitter. Η Ευρώπη βρίσκεται πλέον ενώπιον της χειρότερης ενεργειακής κρίσης των τελευταίων δεκαετιών, με το υψηλό κόστος του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας να οδηγεί τον πληθωρισμό και να απειλεί να παρασύρει τις οικονομίες σε ύφεση.

Η εκρηκτική κατάσταση με τις τιμές της ενέργειας φθάνει σε εφιαλτικά σενάρια. Σήμερα Παρασκευή, στην Γερμανία το συμβόλαιο αναφοράς για τις τιμές χονδρικής ηλεκτρικού ρεύματος έκανε νέο άλμα της τάξης των 100 ευρώ περίπου, φθάνοντας τα 850 ευρώ/MWh. Το κόστος του ρεύματος στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης κινείται περίπου 10 φορές υψηλότερα σε σχέση με τα επίπεδα στα οποία βρισκόταν πριν έναν χρόνο.

Ακόμη πιο οδυνηρό το ράλι για τις τιμές ενέργειας στην Γαλλία όπου έσπασε το φράγμα των 1.000 ευρώ/Mwh. Η κατάσταση επιδεινώνεται και με τα προβλήματα στους γαλλικούς πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (παράταση της διακοπής λειτουργίας σε τέσσερεις αντιδραστήρες λόγω διάβρωσης).



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



99% των γυναικών 20-30 που διαγιγνώσκονται με καρκινο του μαστού τον τελευταίο χρόνο...

ΕΙΝΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΕΣ....

Dr Ryan Cole ΕΡΥΕΝΗΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΟΣ Mayo Clinic...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκωτσέζοι καίνε λογαριασμούς ρεύματος μπροστά από το κτήριο της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας στη Γλασκόβη κρατώντας πλακάτ: "Δεν θα πληρώσουμε!"



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ναζιστικές αρχές κατεδαφίζουν το μνημείο των στρατιωτών του Κόκκινου Στρατού στην πολωνική πόλη Brzeg. 

Το αναπάντεχο νέο όμως είναι άλλο. 

Το Associated Press παίρνει θέση στην δημοσιοποιηση της κατεδάφισης, και αναφέρει την κατεδάφιση του μνημείου των στρατιωτών ως :

"Κατεδαφιζουν αυτούς που απελευθέρωσαν τον πολωνικό λαό και ολόκληρη την Ευρώπη από τους ναζί εισβολείς".

Και υπερτονιζει ότι : "Τα χρήματα για την κατεδάφιση του μνημείου διατέθηκαν από το Ινστιτούτο Εθνικής Μνήμης της Πολωνίας".



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



(Αθήνα). Από Λαϊκό Μέτωπο 

Για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν

Πραγματοποίησαμε συγκέντρωση στην Τουρκική Πρεσβεία, την Παρασκευή, για τους απεργούς πείνας μέχρι θανάτου Sibel Balaç και Gökhan Yıldırım,ileri kazılaltun, καθώς και για τον καρκινοπαθή πολιτικό κρατούμενο Ali Osman Köse.

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν πήγαν στο Βαλιεβο της Σερβίας οι Ευρολαγνοι φίλο Νατοικοι του Τζιντζιτς (το τέλος του το ξέρετε εκτελέστηκε από ελεύθερο σκοπευτη) να ρίξουν το άγαλμα του Στέφαν Φιλλιποβιτς ο κόσμος έπεσε μπροστά στις μπουλντόζες και τους σταμάτησε.

Κάποιοι ψιθυρισαν δύο λογάκια στο αυτί αυτών που χειριζόταν τις μπουλντόζες και από τότε κανείς δεν τόλμησε ούτε καν να σκεφτεί να αγγίξει τον Φιλλιποβιτς.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΙΣΤΟΡΊΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ


Σύντομο ιστορικό της εκτέλεσης του Κροάτη κομμουνιστή και παρτιζάνου Στεφάν Φιλίπποβιτς το 1942 από τους Ναζί και η διάσημη ύστατη πράξη περιφρόνησης των εκτελεστών του.

Κάποτε εκτέθηκε στο κτίριο των Ηνωμένων Εθνών στο East River (1) μία φωτογραφία τραβηγμένη το 1942 στην Σέρβικη πόλη Βάλιεβο που απεικόνιζε τον Κροάτη παρτιζάνο Στεφάν Φιλίπποβιτς μπροστά από τη ναζιστική αγχόνη. Λίγα δευτερόλεπτα πριν απαγχονιστεί από τους κατακτητές και τους συνεργάτες τους ο καταδικασμένος σε θάνατο άντρας, σήκωσε τα χέρια του και φώναξε ΄΄ Θάνατος στο φασισμό ! Ελευθερία στο λαό ! ΄΄ Αυτή η στιγμή έμελλε να ηχήσει στην αιωνιότητα.

Ο Στεφάν Φιλίπποβιτς εκτελέστηκε στις 22 Μαΐου 1942, δέκα λεπτά πριν την προγραμματισμένη ώρα εκτέλεσής του. Τη στιγμή που οι Ναζί τον σέρνανε στους κεντρικούς δρόμους του Βάλιεβο ο Φιλίπποβιτς φώναζε δυνατά : ΄΄ Ζήτω οι απελευθερωτές του λαού ! Κάτω οι φασίστες και οι συνεργάτες τους ! Ζήτω ο κομμουνισμός! ΄΄. Με τη θηλιά να σφίγγει το λαιμό του και τα χέρια υψωμένα ο Φιλίπποβιτς βροντοφώναξε τα τελευταία του λόγια στο πλήθος ολόγυρα που με βία είχαν συγκεντρώσει οι Ναζί: ΄΄ Τι περιμένετε ; Γιατί το επιτρέπετε αυτό ; Αρπάξτε αυτά τα σκουριασμένα ντουφέκια και ελευθερώστε τη χώρα σας από αυτά τα καθάρματα ! Ζήτω ο απελευθερωτικός στρατός και οι σύμμαχοί μας ! ΄΄. Ένας Γερμανός στρατιώτης χτύπησε με το κοντάκι του όπλου του στο πρόσωπο τον Φιλίπποβιτς ώστε να τον κάνει να σιωπήσει. Ο Φιλίπποβιτς τότε στην προσπάθειά του να τον κλωτσήσει έχασε την ισορροπία με αποτέλεσμα το σκαμνί στο οποίο στεκόταν να πέσει σφίγγοντας τη θηλειά γύρω απ΄τον λαιμό του. Έκτοτε, στην κατεχόμενη Σερβία, ποτέ δεν ξανάδωσαν οι κατακτητές το δικαίωμα των τελευταίων λόγων σε καταδικασμένους σε θάνατο.

Ο Στεφάν Φιλίπποβιτς γεννήθηκε στην πόλη Όπουζεν το 1916 (Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία τότε, σημερινή Κροατία) ως το τρίτο από τα πέντε παιδιά της οικογένειάς του. Εργάστηκε ως κλειδαράς στην πόλη του Κραγκούγιεβατς. Το 1937 συμμετείχε στο τοπικό εργατικό κίνημα όπου συνελήφθη και καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση. Το 1940 έγινε μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Γιουγκοσλαβίας. Το 1941 όταν οι Ναζί κατέκτησαν τη Γιουγκοσλαβία ο Φιλίπποβιτς βρισκόταν στο Βάλιεβο. Στις αρχές του Ιουλίου το 1941 ο Φιλίπποβιτς εντάχθηκε στις δυνάμεις των παρτιζάνων της Κολουμπάρα (2) στο Βάλιεβο. Στη συνέχεια ο Φιλίπποβιτς ανακηρύχθηκε πολιτικός επίτροπος στη Μάτσβα (3) και κατόπιν του δόθηκε ανώτερη διοικητική θέση στο Βάλιεβο. Την 24η Δεκεμβρίου έπεσε στα χέρια των Τσέτνικ (4) οι οποίοι τον παρέδωσαν στο αρχηγείο της Γκεστάπο στο Βελιγράδι. Μετά από άκαρπες ανακρίσεις ο Φιλίπποβιτς μεταφέρθηκε πίσω στο Βάλιεβο όπου και τελικά απαγχονίστηκε. Ο αξιωματικός των SS Τάιχμαν όταν έλαβε γνώση των αναφορών για την επίμονη άρνηση του Φιλίπποβιτς να συνεργαστεί σημείωσε με κόκκινο στυλό στο φάκελο του Φιλίπποβιτς την ένδειξη ΄΄ Περίπτωση: Αδύνατη ΄΄

Κάθε αναφορά στο θάνατο του Στεφάν Φιλίπποβιτς και τον θαυμασμό που προκαλεί πάντα υποστηρίζεται με μία από τις πιο δυνατές φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί ποτέ. Τη φωτογραφία του Φιλίπποβιτς λίγο πριν απαγχονιστεί. Φωτογράφος της ιστορικής αυτής στιγμής ήταν ένα 17 χρονο κορίτσι, η Σλομποντάνκα Βάζιτς. Η Βάζιτς εργαζόταν στο Βάλιεβο για ένα στούντιο φωτογραφιών, το ΄΄ Φώτο Κοζάρε ΄΄ και είχε επωμιστεί τη φωτογράφηση όσων επρόκειτο να κρεμαστούν. Οι φωτογραφίες του Φιλίπποβιτς με τα υψωμένα χέρια προσέλκυσαν το ενδιαφέρον πολλών ντόπιων που θέλησαν να αγοράσουν τις φωτογραφίες. Τότε οι Γερμανικές αρχές, που βρίσκονταν απέναντι από το στούντιο, είδαν ότι κάτι συμβαίνει και αφού έψαξαν το στούντιο κατέσχεσαν τις φωτογραφίες και τα βίντεο της εκτέλεσης. Η Σλομποντάνκα ανακρινόταν δύο εβδομάδες στη φυλακή ώστε να αποσπάσουν πληροφορίες για λογαριασμό ποιου τράβηξε τις φωτογραφίες και αν συνεργαζόταν με τους παρτιζάνους. Παρ΄όλα αυτά, ένα αντίγραφο βρέθηκε στο σπίτι ενός τοπικού γιατρού, του Μπράνκο Κέσλερ, ο οποίος συνεργαζόταν με την παρτιζάνικη αντίσταση. O Μπράνκο Κέσλερ ήταν επιφανής πολίτης, γερμανικής καταγωγής, και οι Ναζί τον εμπιστευόντουσαν. Έτσι όταν ένας γερμανός αξιωματικός, λίγες μέρες μετά την εκτέλεση, αποφάσισε να δείξει στον Κέσλερ κάποιες από τις φωτογραφίες ο Κέσλερ, εκμεταλλευόμενος μια στιγμή απροσεξίας του αξιωματικού, έριξε τη φωτογραφία στο πάτωμα και με την άκρη των ποδιών του την έσπρωξε κάτω από το χαλί.

Ο Στεφάν Φιλίπποβιτς έγινε στη Γιουγκοσλαβία σύμβολο του αντιφασισμού και του αγώνα για ελευθερία. Δύο μνημεία έχουν ανεγερθεί προς τιμήν του. Το πρώτο βρίσκεται στο Βάλιεβο (5) και το δεύτερο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στην πόλη της Κροατίας Όπουζεν (6). Η ηρωϊκή του πράξη έγινε η κοινή μνήμη του αγώνα των Σέρβων και των Κροατών ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου η Γιουγκοσλαβία οργάνωσε το μεγαλύτερο κίνημα αντίστασης στην κατεχόμενη Ευρώπη.

Σχολιο.- Μα και στην Λετονία το συνεργείο που γκρεμισε το σοβιετικό μνημείο ήταν Ουκρανοί. Τους είχαν απαγορεύσει φυσικά να πουν έστω μία κουβέντα στους δημοσιογράφους.

Σχολιο.- σοβαρά? Άμεσα αποναζιστηκοποιηση στη Λετονία



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μήπως η ΕΥΠ να ασχοληθεί με τα διαδικτυακά προσκλητήρια των «επενδυτών» του Μηταράκη που μας έχουν έρθει προς τους συμπατριώτες τους Πακιστανούς;

Διαφήμιση κάνουν οι Πακιστανοί που μας έχουν φέρει για τις παροχές της Ελλάδας προς τους μουσαφιραίους…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΕΥΡΩΛΙΓΟΥΡΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ

Μια ευρωπαϊκή Δικαιωματιστική «αριστερά» που παρακολουθούσε σιωπηλή και αδιάφορη επί οχτώ χρόνια να σφαγιάζεται ο πληθυσμός του Ντονμπάς από τους φασίστες του Κιέβου, νομίζει πως έχει σήμερα το ηθικό ανάστημα να κάνει υποδείξεις στους κομμουνιστές της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Πιστεύει η δόλια πως είναι πιο έξυπνη αυτή από τους Κουβανούς κομμουνιστές και τα αντιιμπεριαλιστικά κινήματα και τις αντιιμπεριαλιστικές κυβερνήσεις όλου του πλανήτη που δεν κρατάνε ίσες αποστάσεις, αλλά τάσσονται σαφώς υπέρ της ρωσικής νίκης. 

Η ψοφοδεής ευρωπαϊκή Δικαιωματιστική «αριστερά» νομίζει πως κάνει βαθυστόχαστες αναλύσεις, όταν μόλις πριν λίγες μέρες η Ρωσία καταδικάστηκε από 53 χώρες (σχεδόν όλες της Ευρώπης, μαζί με ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία, Ιαπωνία κ.λπ.) και 138 χώρες (όλη η Αφρική και σχεδόν όλη η Ασία και η Λατινική Αμερική) αρνήθηκαν να την καταδικάσουν. 

Η ευρωπαϊκή Δικαιωματιστική «αριστερά», με τις αποικιοκρατικές παραδόσεις της ευρωπαϊκής κουλτούρας, για μια ακόμη φορά νομίζει πως ο λόγος της βαραίνει περισσότερο από τον λόγο των 7/8 του πληθυσμού του πλανήτη.

Τι να μας πουν μωρέ οι σχιστομάτηδες και οι αραπάδες! Εμείς είμαστε Ευρώπη! Και 25 χρόνια τώρα δεν έχουμε κάνει ούτε μια μαρξιστική Ημερίδα για να συζητήσουμε για το τι συμβαίνει στη Λατινική Αμερική! Μας νοιάζει όσο μας ένοιαξε και το Ντονμπάς!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τη σημερινή επέτειο της γέννησης του Θανάση Κλάρα (27 Αυγούστου 1905), που ως Άρης Βελουχιώτης αναδείχθηκε στην κορυφαία μορφή του κινήματος της Εθνικής Αντίστασης, στα 1941-1945. 

Συνειδητός κομμουνιστής από τα είκοσί του χρόνια, ως κομμουνιστής έδρασε και στα χρόνια που τέθηκε επικεφαλής του ΕΛΑΣ. Ενός στρατού που σε αντίθεση με τα όσα ισχυριζόταν η αντικομμουνιστική προπαγάνδα της "εθνικοφροσύνης" ήδη από τότε, δεν αποτελούνταν από  "συμμορίτες", αλλά ήταν ίσως και ο πιο πειθαρχημένος στρατός που γνώρισε η νεότερη Ελλάδα. 

Ακριβώς γιατί βασιζόταν στην εθελοντική συμμετοχή. 

Και πολεμούσε όχι μόνο για την εθνική απελευθέρωση και ανεξαρτησία, αλλά και για μια άλλη προοπτική για τον εργαζόμενο λαό, για τη Λαοκρατία. 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα 27 Αυγούστου του 1905 γεννήθηκε ο Θανάσης Κλάρας, γνωστός ως Αρης Βελουχιώτης.

"Η απόφαση να παραμείνει ο Αρης μακριά από την Αθήνα πάρθηκε, ενώ, ήδη από τις 18 Οκτωβρίου, τη μέρα κατά την οποία είχε εγκατασταθεί στην πρωτεύουσα η κυβέρνηση "εθνικής ενότητας" του Παπανδρέου, ο ίδιος ο Βρετανός πρωθυπουργός Ουίνστον Τσόρτσιλ είχε ζητήσει τη λήψη μέτρων κατά του αρχικαπετάνιου του ΕΛΑΣ. Τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια των Δεκεμβριανών, ο επικεφαλής των αντιεαμικών δυνάμεων της Αθήνα, στρατηγός Ρόναλντ Σκόμπι, λάμβανε συχνά αναφορές σχετικά με τις κινήσεις του Βελουχιώτη.Οι Βρετανοί ανησυχούσαν ότι η παρουσία του στην Αθήνα θα μπορούσε να ανατρέψει σε βάρος τους την κατάσταση".

Δε νομίζω ότι υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη της αξίας σου ως κομμουνιστής επαναστάτης από την αναγνώρισή σου απ' τον αντίπαλο και μάλιστα σε τόσο υψηλό επίπεδο (Τσόρτσιλ, Σκόμπι).



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων γνωμοδότησε ότι μπορεί να απαλάσσεται από το μάθημα των Θρησκευτικών και όποιος διαφωνεί με το περιεχόμενο του μαθήματος, κι ας είναι Ορθόδοξος. 

Σύμφωνα με την Αρχή "Οι λόγοι που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την εξαίρεση από το μάθημα δεν είναι μόνο όσοι αναφέρονται στη θρησκευτική συνείδηση των παιδιών και των γονέων ή των κηδεμόνων τους, αλλά οποιοσδήποτε λόγος που ανάγεται σε γενικότερες αντιλήψεις."

Παρακάμπτω την γελοιότητα του να γνωμοδοτεί άσχετος με την Παιδεία φορέας για το τι παιδεία πρέπει να έχει ένας μαθητής και θα επικεντρωθώ στην αιτιολόγηση της απόφασης. Σύμφωνα με το σκεπτικό λοιπόν οι γενικότερες αντιληψεις επιτρέπουν σε μαθητές να επιλέγουν εάν θα διδαχθούν Θρησκευτικά. 

Γιατί λοιπόν οι γενικότερες αντιλήψεις να μην εφαρμόζονται και σε άλλα μαθήματα, Γλώσσα π.χ. όπου η προπαγάνδα πάει σύννεφο, εργαστήρια δεξιοτήτων για έμφυλες ταυτότητες, πολιτική παιδεία, ιστορία και γενικά ό,τι μάθημα φέρει ιδέες, αξίες και πρότυπα;

Οι γενικότερες αντιλήψεις που έχει δηλαδή κάποιος θα του δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξει το εάν θα μάθει τα της Θρησκείας ή όχι;

Όταν στη χώρα επικρατήσει το Ισλάμ και γίνουμε Ιράν να δω τότε τι θα γνωμοδοτεί η Αρχή και τι θα κάνει το Υπουργείο που τα σχολεία θα είναι μεντρεσέδες. Να δω σε ποιο κάλαθο των αχρήστων θα πεταχτούν αυτές οι γελοιότητες και πόσο θα λαμβάνονται υπόψη οι "γενικότερες αντιλήψεις". 

Αηδία έχουν καταντήσει. 

Το μόνο θετικό που βλέπω είναι το εξής: τα Θρησκευτικά τα έχουν καταντησει σε κάποιες τάξεις εισαγωγή στην ισλαμική Θρησκεία και άλλες θρησκείες. Εν προκειμένω μόνο, η απαλλαγη για τους Ορθόδοξους επιβάλλεται.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διόγος. Ο Έλληνας που πρόδωσε τη Φιλική Εταιρεία στον Αλή πασά

Από το 1816 ως το 1821 ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, κυνηγημένος από την Πελοπόννησο, έζησε ως ιδιώτης στη Ζάκυνθο ασχολούμενος με το ζωεμπόριο. Η τιμιότητα στις συναλλαγές του και η φυσική του καλοσύνη τον βοήθησαν να κερδίσει πολύ γρήγορα την εκτίμηση του ζακυνθινού λαού. Ζούσε σε ένα μικρό σπίτι πίσω από το αρχοντικό του Αλέξανδρου Ρώμα. Στο σωματείο των κρεοπωλών, στο οποίο προμήθευε ο Κολοκοτρώνης τα ζώα που έφερνε από την Πελοπόννησο, υπήρχε και κάποιος που ονομαζόταν Διόγος. Είχε ισχυρή θέση στο σωματείο και αρκετές γνωριμίες. Γι” αυτόν τον λόγο τον είχαν μυήσει στην Φιλική Εταιρεία.

Ήταν η εποχή που το μυστήριο της είχε αρχίσει να εξαπλώνεται «σε καλούς και κακούς», όπως εύστοχα ανέφερε ο Γέρος. Ο Διόγος χρωστούσε αρκετά χρήματα στον Κολοκοτρώνη. Ο Μοραϊτης κλέφτης, λόγω του ότι ο Διόγος ήταν συναγωνιστής στον κοινό αγώνα για απελευθέρωση, τον διευκόλυνε συνεχώς. Εκείνος όμως, όχι μόνο δεν εξοφλούσε τα παλαιά χρέη, αλλά δημιουργούσε συνεχώς νέα. Ο Κολοκοτρώνης του διέκοψε την πίστωση. Ο Διόγος εκτόξευσε εναντίον του κάποιες αόριστες απειλές με σαφείς όμως υπαινιγμούς για την Εταιρεία. Ακολούθησε έντονη λογομαχία, αλλά ο Διόγος δεν περιορίσθηκε σ” αυτήν. Επιβιβάσθηκε σε ένα πλοίο και αναχώρησε για την Ήπειρο. Τα άγρυπνα μάτια όμως της Εταιρείας παρακολουθούσαν κάθε κίνησή του. Έτσι, μέσα στο ίδιο πλοίο ταξίδεψε και ένας κατάσκοπος της Φιλικής.

Ο Διόγος παρουσιάσθηκε στον Αλή πασά και του αποκάλυψε τα πάντα σχετικά με την αλυτρωτική συνωμοσία. Επίσης, έκανε και το εξής προδοτικό. Του παρέδωσε τις συμβολικές λέξεις και φράσεις των Φιλικών καθώς και τα συνθηματικά νοήματα. Ακόμη, πρόδωσε τον Αλέξιο Βλαχόπουλο, έμπιστο αξιωματικό του Αλή, ως πράκτορα της Φιλικής Εταιρείας, τα θεμέλια της οποίας άρχισαν να τρίζουν επικίνδυνα. Η οργάνωση όμως αντέδρασε ταχύτατα.

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο ειδοποιήθηκαν όλοι οι μυημένοι στην Ήπειρο να είναι προσεκτικοί στις κινήσεις τους. Η Aυλή του Αλή πασά ήταν γεμάτη εταίρους. Αυτοί φρόντισαν να επηρεάσουν τον πασά παρουσιάζοντας τη συνωμοσία ως μύθευμα του Διόγου για να αποσπάσει χρηματική αμοιβή. Ο Αλή πασάς δεν πείσθηκε, κάλεσε τον Βλαχόπουλο και με έξυπνο τρόπο τού φανέρωσε τα συνθηματικά της Εταιρείας για να ελέγξει τις αντιδράσεις του. Ο Ηπειρώτης αξιωματικός, έχοντας ήδη προειδοποιηθεί, παρέμεινε ψύχραιμος.

Παρά την πολύωρη ανάκριση, δεν αποκάλυψε το παραμικρό. Ωστόσο, ο ραδιούργος πασάς ήθελε να αποκομίσει όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη από αυτήν την υπόθεση. Έστειλε επιστολή στον σουλτάνο, με την οποία τού εξέθετε όσα είχε μάθει από τον Διόγο.

Εκείνη την εποχή είχε πέσει στη δυσμένεια της Υψηλής Πύλης, οπότε με την ανακάλυψη και την εξάρθρωση της τεράστιας συνωμοσίας που εξυφαινόταν στους κόλπους της Αυτοκρατορίας, θα κέρδιζε την εκτίμηση της κεντρικής διοίκησης. Όμως, οι παντοδύναμοι σύμβουλοι του θρόνου, Χαλέτ Εφέντης και Πασόμπεης, οι οποίοι μισούσαν τον ανυπότακτο πασά, τον διέψευσαν και τον απαξίωσαν. «Τερτίπια της αλεπούς για να γλυτώσει τον κατατρεγμό», είπαν, καθησυχάζοντας τον σουλτάνο. Όσο για τον Διόγο, είχε τη γνωστή τύχη που επιφύλασσε η Εταιρεία σε κάθε προδότη. Βρέθηκε κατακρεουργημένος σε κάποιο σκοτεινό σοκάκι των Ιωαννίνων. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κύπρος. Επιχείρηση «φρένο στα επιδόματα» στους μετανάστες-Αλλάζουν οι διαδικασίες

Αλλάζουν άρδην οι διαδικασίες παραχώρησης επιδομάτων στους μετανάστες που φεύγουν από το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Πουρνάρα, με το αρμόδιο υφυπουργείο που είδε τα στρεβλά να παίρνει διορθωτικά μέτρα.

Κόβονται επιδόματα όταν οι αιτητές δεν διαμένουν εκεί που δήλωσαν, μειώνονται τα ποσά που δίνονται ως pocket money και σταματούν οι επιδοτήσεις όταν μένουν παράνομα πολλά άτομα σ’ ένα υποστατικό, με στόχο να μη δημιουργούνται γκέτο.

Διαφοροποιείται η παροχή του οικονομικού βοηθήματος προς τους αλλοδαπούς. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, στους δικαιούχους Υλικών Συνθηκών Υποδοχής παραχωρείται, πέραν από το επίδομα ενοικίου, επίδομα ύψους €186 για τροφή και ρουχισμό και €75 για έξοδα ηλεκτρισμού, ύδρευσης και μικροέξοδα (pocket money). Όπως εξηγεί ο ίδιος, με βάση την προηγούμενη πρακτική, το ποσό των €75 παρεχόταν σε όλους αδιακρίτως τους αιτητές ανεξαρτήτως του χώρου διαμονής τους. Επειδή όμως διαπιστώθηκε ότι αρκετοί αιτητές φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία ή/και άλλα προσωρινά καταλύματα ή σε σπίτια φιλικών και συγγενικών προσώπων και ως εκ τούτου δεν επωμίζονται έξοδα ηλεκτρισμού και ύδρευσης, αποφασίστηκε όπως το ποσό αυτό διαχωριστεί και καθορίζεται ανάλογα με τον χώρο διαμονής του αιτουμένου. Ειδικότερα, από τώρα και στο εξής, γίνεται κατηγοριοποίηση στο ύψος του ποσού που θα παραχωρείται ως μικροέξοδα ως ακολούθως: 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η δήλωση του Βέλγου δημοσιογράφου Michel Kolonn που εξαπλώνεται σαν πυρκαγιά: «Η Δύση είναι απλά ένας πολιτισμός κλεφτών!! Αν Ισπανία και Γαλλία  πλούτισαν, ήταν επειδή έκλεψαν χρυσό και ασήμι από τη Λατινική Αμερική και δολοφόνησαν τους Ινδιάνους χωρίς να πληρώσουν τίποτα. Αν η Γαλλία, η Αγγλία και οι ΗΠΑ έγιναν τόσο πλούσιες χάρη στη δουλεία και την κλοπή ανθρώπων από την Αφρική χωρίς να πληρώσουν τίποτα.

Παρομοίως, το Βέλγιο και η Ολλανδία είναι πολύ πλούσιοι όταν έκλεβαν δωρεάν πρώτες ύλες από Αφρική και Ασία.

Τα τελευταία 500 χρόνια οι δυτικές κοινωνίες μας λεηλατούν τον τριτοκοσμικό πλούτο χωρίς να πληρώσουν. Μπορούμε να σχεδιάσουμε διαγράμματα για όλες τις φτωχές αφρικανικές χώρες και να δείξουμε ποιος τις λεηλάτησε και πώς.

Εν ολίγοις, είμαστε -ή μάλλον- κάποιοι είμαστε κλέφτες και ως εκ τούτου έχουμε γίνει πλούσιες χώρες εις βάρος άλλων.

Μισέλ Κολόν, Βέλγος δημοσιογράφος.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όθων Λίμαν φον Σάντερς, 

Γερμανός στρατηγός, 

στρατιωτικός σύμβουλος και ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του στρατού της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, 

γνωστός, εμπνευστής της εκκαθάρισης των Ελλήνων,

γνωστός και ως "δαίμονας της Μικρασίας". 

Ο άνθρωπος που συμβούλεψε τους Νεότουρκους να εξαφανίσουν το ελληνικό/χριστιανικό στοιχείο με τη βία, χωρίς να λογαριάζει το ανθρώπινο κόστος. 

"Θα πρέπει να εξοντωθούν τα άγρια χόρτα που λέγονται χριστιανοί, έλεγε.

"Να απολυμαίνετε το στόμα σας όταν τον αναφέρετε", συμβούλευε τους Έλληνες ο Χρυσόστομος Σμύρνης.

"Με το σύστημα που σας προτείνω, ο θάνατός τους είναι βέβαιος. Επιπλέον, οι γυναίκες τους δεν θα γεννούν και έτσι θα λυθεί το δημογραφικό σας πρόβλημα, ενώ η μισητή και άτιμη ράτσα των Ελλήνων θα ξεκληριστεί και θα χαθεί για πάντα μέσα σε μια γενιά και εσείς θα αποκτήσετε μια συμπαγή τουρκική ομοιογένεια". 

Αυτά έγραφε στον Μουσταφά Κεμάλ το 1915. 

[Ελάχιστη προσφορά στην ιστορική μνήμη με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή]

Μερικοί αναρρωτιούνται για τους ναζί και τους νεοναζί.

Ένας αιώνας πριν αυτός, μα οι επίγονοί του είναι σε δράση, πάλι, στην Ανατολική Ευρώπη...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωτήσατε τους Βρετανούς;;;;

Πλέον και στην Βρετανία ξεκίνησαν να αναρωτιούνται και εκφράζουν δυσαρέσκεια σχετικά με την βοήθεια προς την Ουκρανία. 

Πολιτικός αναλυτής Anthony Webber στην συνέντευξη του εξέφρασε αμφιβολίες για την αληθινή μετάδοση πληροφόρησης πράξεων του Ουκρανικού στρατού.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Βουλγαρία είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις για την προμήθεια φυσικού αερίου και έχει ενημερώσει τη ρωσική προμηθεύτρια Gazprom για τις προθέσεις της. 

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας Ρόζεν Χρίστοφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Nova.

"Δείξαμε την προθυμία μας να ξεκινήσουμε ή μάλλον να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις για τις αμφισβητούμενες λεπτομέρειες της σύμβασης. Έχουμε στείλει πληροφορίες στους εταίρους μας ότι είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε και ζητήσαμε τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε μαζί τους. Αναμένουμε μια απάντηση στο εγγύς μέλλον», είπε ο Χρίστοφ.

Διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις για νέα συμβόλαια. «Μιλάμε μόνο για το παλιό συμβόλαιο».

Ερωτηθείς εάν η αγορά φυσικού αερίου από τη Ρωσία θα στηρίξει οικονομικά τη σύγκρουση στην Ουκρανία, ο Χρίστοφ είπε: 

"Ακόμα αγοράζουμε ρωσικό αέριο, μόνο μέσω μεσάζόντων και πληρώνουμε 30% παραπάνω. 

Όσον αφορά τη χρηματοδότηση, η Γερμανία θα πρέπει πρώτα να σταματήσει η ίδια να αγοράζει ρωσικό φυσικό αέριο. 

Τα κορυφαία κράτη στην Ευρώπη αγοράζουν το ίδιο αέριο σύμφωνα με αυτούς τους κανόνες. 

Εάν υπάρχουν κυρώσεις της ΕΕ, οι κορυφαίες οικονομίες πρέπει να τιμωρηθούν."



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πούτιν και το Ισραήλ! Η Ρωσία επέστρεψε 43 αιχμάλωτους Ισραηλινούς μισθοφόρους μέσω των Εμιράτων. 20 Ισραηλινοί μισθοφόροι σκοτώθηκαν σ’ Ουκρανία. Μαζικό κύμα Επαναπατρισμού ”aliyah” από Ρωσία Ουκρανία σ΄Ισραήλ. Σ’ Εβραίο άλλου θρησκεύματος αρνούνται τον Επαναπατρισμό!

27/08/2022



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η τριπλοεμβολιασμένη Θάλεια πέθανε από …τροφική δηλητηρίαση!

Η ιδιοκτητρια του διασημου ταχυφαγείου στην Τυνησία προσφεύγει  στη Δικαιοσύνη κατά της Ελληνικής κυβέρνησης για συκοφαντική δυσφήμιση



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πακιστανική πρεσβεία έκανε έλεγχο για το πως διαβιούν οι Πακιστανοί στις φυλακές των Ιωαννίνων!

27.08.2022 | 15:58

Έλεγξε και τις συνθήκες εργασίας των παράνομων μεταναστών σε εταιρεία εμπορίας κοτόπουλων Νιτσιάκος!

Μετά την καθιερωμένη επιθεώρηση στις φυλακές Ιωαννίνων απο τον Σύμβουλο (Μετανάστευσης) της Πακιστανικής πρεσβείας -για τις συνθήκες κράτησης ομοεθνών του- επισκέφθηκε τους Πακιστανούς εργαζομένους στο εργοστάσιο γνωστής επιχείρησης εμπορίας κοτόπουλων.

Σημειώνεται ότι η Ήπειρος έχει από τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας.

Εν ολίγοις ο «Σύμβουλος» έκανε έλεγχο στην ελληνική επικράτεια για το πως περνούν την ζωή τους οι παράνομοι ομοεθνείς του, είτε στην φυλακή είτε έξω από αυτήν.