Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Τεταρτη 14 Σεπτεμβριου 2022


η ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι σαν το ΤΣΑΙ...

...Η ΚΑΛΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ... !



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δυστυχώς ο Καζάκος,ακολούθησε τους Κουτσουμπέους διαφημιστές φθάνοντας σε ΝΑΖΙστικές Θέσεις, μιλώντας για υποχρεωτικό εμβολιασμό που  θέλουν να  μας κάνουν οι Μένγκελε !



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1821 με Υψηλάντη καί Κολοκοτρώνη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ η ΘΑΝΑΤΟΣ

2022 με Μητσοτάκη και Πέτσα ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ η ΘΑΝΑΤΟΣ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν ο Πέτσας δηλώνει "όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει", δεν λέει κάτι το οποίο του ξέφυγε.

Όλες οι δηλώσεις αυτού του στυλ είναι απολύτως προγραμματισμένες και στοχευμένες για να συνηθίσουν τον κόσμο σε ό,τι του ετοιμάζουν, μέχρι να καθιερώσουν την υποχρεωτική ευθανασία για τους άνω των 65 αν δεν εχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 50 χιλιάρικα.

Τότε βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ θα κλαψουρίζει ότι "δεν είναι δίκαιο αλλά δεν γίνεται αλλιώς" και θα "προτείνει" να κατεβεί το όριο στα 40 χιλιάρικα, ενώ το ΚΚΕ θα φωνάζει "όχι ευθανασία μόνο για τους φτωχούς, ευθανασία για όλους"!

Σχολιο.- Δεν πειράζει, αναγνωρίστηκαν άλλες πεντακόσιες εκατό τριανταπέντε χιλιάδες ταυτότητες φύλου, αυτά είναι τα σπουδαία!

Σχολιο.- Το πασοκ μη το πηδας το πασοκ για να φτάσεις στο ΚΚΕ.

Σχολιο.- το ΠΑΣΟΚ είναι ίδιο με τη Νέα Δημοκρατία, δεν χρειάζεται να το αναφέρω ξεχωριστά.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ

Με φόντο τα γεγονότα στην περιοχή του Χάρκοβο και την ουκρανική αντεπίθεση, ξεχνιέται εντελώς η ενδιαφέρουσα πληροφορία ότι οι ΗΠΑ μετακινούν ενεργά τα βιοεργαστήριά τους από την Ουκρανία σε χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (κυρίως στην Κεντρική Ασία) και στους εταίρους τους στο ΝΑΤΟ, κυρίως στην Ανατολική Ευρώπη. 

Ειδικότερα, υπάρχουν σχέδια για τη μελέτη παθογόνων παραγόντων, η χρήση των οποίων μπορεί να μεταμφιεστεί ως φυσική επιδημία. Όπως η χολέρα, η τουλαραιμία, η πανώλη, ο αιμορραγικός πυρετός Κριμαίας – Κονγκό και οι χανταϊοί.

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην Ουκρανία, χάρη στη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση, ανακαλύφθηκαν περίπου 30 στρατιωτικά βιολογικά εργαστήρια, όπου πελάτης ήταν το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ. Μεταξύ άλλων, εργάστηκαν με παθογόνα της πανώλης, του άνθρακα, της διφθερίτιδας, της δυσεντερίας και της βρουκέλλωσης.

Γιατί πρέπει να το κάνουν αυτό οι ΗΠΑ; 

Πρώτον, οι χώρες της Κεντρικής Ασίας συνορεύουν με τη Ρωσία, όπως και η Ουκρανία. Μια επιδημία μπορεί να στηθεί όσο το δυνατόν πιο κοντά στον εχθρό.

Δεύτερον, βρίσκονται κοντά στην Κίνα και το Ιράν, δύο άλλους γεωπολιτικούς εχθρούς των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Και τρίτον, σε ορισμένες χώρες υπάρχει ήδη μια βάση εργαστηρίων που χρηματοδοτούνται από τους Αμερικανούς. 

 Συγκεκριμένα, στο Τατζικιστάν, στο Ουζμπεκιστάν, στο Κιργιστάν και στο Καζακστάν υπάρχει ήδη ένα αντιπροσωπευτικό γραφείο των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου Ασθενειών (CDC), μιας υπηρεσίας του Πενταγώνου που βασίζεται σε ένα δίκτυο βιοεργαστηρίων σε διάφορες χώρες. 

 Η έρευνα για τα στελέχη του άνθρακα σχεδιάζεται στο Κιργιστάν υπό την επίσημη κάλυψη μιας ιδιωτικής κλινικής που χρηματοδοτείται από τους Αμερικανούς. Για τις εργασίες αυτές έχουν διατεθεί 250.000 δολάρια.

Οι ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει τέτοιου είδους έρευνες στο έδαφός τους λόγω του μεγάλου βακτηριολογικού κινδύνου.

 Το Καζακστάν ενέκρινε σχέδιο για την κατασκευή εργαστηρίου υψηλού κινδύνου (BSL-4) στην περιοχή από την οποία περνούν ορισμένες από τις οδούς διέλευσης (η περιοχή Zhambyl του Καζακστάν βρίσκεται στο νότιο τμήμα της χώρας και συνορεύει με το Κιργιστάν). Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τα στρατιωτικά βιολογικά προγράμματα στο Καζακστάν με συμμετοχή του ΝΑΤΟ.

 Η συνεργασία με τις ΗΠΑ σε βιολογικές έρευνες επιβεβαιώνεται από την Αρμενία.

 Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ξεκινήσουν έρευνα για την πανώλη, τη χολέρα, την ελονοσία, την ηπατίτιδα, τους κορονοϊούς και την εγκεφαλίτιδα στη Μογγολία. Η Αμερικανική Ιατρική Διεύθυνση του Ερευνητικού Ινστιτούτου Ιατρικών Επιστημών των Ενόπλων Δυνάμεων, USAMD-AFRIMS, θα είναι ο κύριος πελάτης για τα βιο-προγράμματα. Οι ΗΠΑ θα δημιουργήσουν ένα βιοεργαστήριο για την έρευνα ιδιαίτερα επικίνδυνων παθογόνων μικροοργανισμών στο Εθνικό Κέντρο για τη Μελέτη των Ζωονοσογόνων Λοιμώξεων, το οποίο βρίσκεται στο Ουλάν Μπατόρ.

Και αυτό είναι ακριβώς αυτό για το οποίο γράφει ο Τύπος. Και πόσα άλλα δεν ξέρουμε ακόμα...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποτε ίσως γίνει αντιληπτό ότι αυτό που βιώσαμε τα τελευταία δύο χρόνια δεν είναι η επιστράτευση της επιστήμης στην υπηρεσία της ανθρωπότητας, αλλά ο υποσκελισμός της επιστήμης από μια στρατιωτική επιχείρηση διεθνούς συντονισμού.

Όλοι όσοι σπεύσανε με ζήλο να δηλώσουνε «πίστη στην επιστήμη», ή ακόμα καλύτερα «υπακοή στην επιστήμη», θα βρεθούν αντιμέτωποι με το γεγονός ότι η πίστη και η υπακοή που δηλώσανε ήταν στο όνομα του πολέμου.

Η αναζήτηση της επιστημονικής αλήθειας είναι μια αργή διαδικασία που διαρκεί χρόνια ή δεκαετίες. 

Οι στωικοί άνθρωποι που αφιερώσανε πραγματικά την ζωή τους στην επιστημονική έρευνα μάθανε να κάνουν υπομονή.  

"Fast-track", "top-down", "quick & dirty" διαδικασίες με παραβιάσεις πρωτοκόλλων, νομοθεσιών, θεσμών, συνταγμάτων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν εισηγείται ποτέ η επιστήμη. 

Αυτή είναι η αρμοδιότητα τυραννικών κυβερνήσεων, υπό την αιγίδα παρακρατικών και υπερκρατικών οργανώσεων.

Η επιστήμη δεν εκβιάζει. 

Η επιστήμη δεν διατάζει.

Η επιστήμη δεν υποχρεώνει. 

«Η επιστήμη είναι ο οργανωμένος σκεπτικισμός απέναντι στη γνώμη των ειδικών». 

Ο «υπηρέτης» της επιστήμης εισέρχεται στον «ναό» της οπλισμένος με αμφισβήτηση και απορία, όχι με πίστη.

Οι διαφωνίες επάνω σε ερευνητικά ζητήματα λύνονται μέσα από αλλεπάλληλες συζητήσεις, δημοσιεύσεις, αλληλογραφίες, συγκρούσεις, μα ο τελικός κριτής της αλήθειας είναι η ίδια η φύση.

Το πείραμα είναι η πηγή όλης της γνώσης και αυτό είναι που γεννά την βαθύτερη αίσθηση ταπεινότητας ενός επιστήμονα.

Η πραγματική επιστήμη κάποτε θα έρθει η ώρα που θα φτάσει στα ασφαλή συμπεράσματα της. 

Με τις ορθές διαδικασίες οι οποίες σέβονται την ανθρώπινη ζωή και την ανθρώπινη βούληση. 

Το ερώτημα είναι αν μέχρι τότε θα έχει απομείνει ίχνος δημοκρατίας, ώστε να μπορεί να επιτραπεί στα συμπεράσματα αυτά να ακουστούνε.

Διότι προϋπόθεση του να μπορεί να υπάρξει πραγματική επιστήμη, είναι να υπάρχει ελευθερία. 

Για αυτό και η υπεράσπιση της δημοκρατίας αποτελεί ένα καθήκον εφάμιλλο, αν όχι υψηλότερο, της αναζήτησης της αλήθειας. Με το σύνταγμα κουρελόχαρτο, δεν μπορούμε να μιλάμε για επιστήμη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χιλιάδες άνθρωποι μεγάλης ηλικίας πέθαναν στα γηροκομεία της Αγγλίας δίνοντας τους το φάρμακο ¨Midazolam" το οποίο χρησιμοποιείται επίσης ως φάρμακο ευθανασίας για τους κρατούμενους καταδικασμένους. 

Αυτή η πράξη είναι 100% μία δολοφονική πράξη η οποία καλύφτηκε κάτω από τον μανδύα της πανδημίας. 

Με το πρώτο κύμα πανδημίας υπήρχε ένα υψηλό ποσοστό θανάτων κυρίως σε γηροκομεία. 

Έτσι μείωσαν εσκεμμένα έναν σημαντικό αριθμό ανθρώπων ανήμπορων που επιβάρυνε το οικονομικό υγειονομικό σύστημα. Με το πιστοποιητικό θανάτου λόγω Covid απέκρυψαν την πραγματική αιτία θανάτου που δυστυχώς ούτε οι συγγενείς είχαν τη δυνατότητα να διερευνήσουν, μιας και τα απαγορευτικά μέτρα δεν το επέτρεπαν. 

Μεταξύ 2 Μαίου και 12 Ιουνίου 2020 πέθαναν στην Αγγλία 18,562 άτομα σε γηροκομεία από 65 ετών και άνω. Αυτό σημαίνει ότι αυτό το χρονικό διάστημα πέθανε από το σύνολο όλων των θανάτων σχεδόν το 40% μέσα σε ιδρύματα. Τα υπόλοιπα καταγράφηκαν στα νοσοκομεία. 

Η χρήση του φαρμάκου Midazolam οδηγεί σε βαριά αναπνευστική δυσκολία έως και θάνατο από ασφυξία ή εγκεφαλικό επεισόδιο. 

Φοβάμαι πως όλοι οι κρατούμενοι των φυλακών είναι μπροστά σε αυτούς τους εγκληματίες αγγελούδια. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΜΕΝΟΥΜΕ  ΣΠΙΤΙ»

Το θυμάσαι αυτό το σήμα; Από αυτό ξεκίνησαν όλα. Θυμάσαι πόσο αντιδρούσαμε μερικοί σ' αυτό το ηλίθιο σήμα και στον εγκλεισμό που διαφήμιζε; Μπορούσες να φανταστείς την εξέλιξη και τη συνέχεια του; Από το αποτέλεσμα φάνηκε ότι δεν μπορούσες. Εμείς όμως που ενημερωνόμασταν από πραγματικούς επιστήμονες γνωρίζαμε την εξαπάτηση και το ότι ήταν η αρχή της "νόμιμης" καταπάτησης κάθε έννοιας ελευθερίας και αυτοδιάθεσης. Ότι η πλανδημία ήταν το πολυεργαλείο που θα χρησιμοποιούσαν για να σου πάρουν ότι δεν σου είχαν πάρει μέχρι τώρα. ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΣ ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται κατάφωρα, να διαστρεβλώνει, να διαβάλλει, να κολακεύει τον θεό του χρήματος και να πουλάει τη χώρα του και τους συνανθρώπους του για το καθημερινό του ψωμί… Είμαστε υποτελείς και εργαλεία των πλουσίων ανθρώπων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε μαριονέτες, εκείνοι τραβάνε τα κορδόνια κι εμείς χορεύουμε. Τα ταλέντα μας, οι δυνατότητες και οι ζωές μας είναι όλα ιδιοκτησία άλλων ανθρώπων. Είμαστε διανοούμενες πόρνες». 

#John_Swinton (1829-1901) αρχισυντάκτης στους #New #York_Times



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολλοί σχολιαστές, (μερικοί μάλιστα χωρίς καν να είναι πληρωμένοι μαλακοπίτουρες του κράτους PhD στα οικονομικά χαχαχαχα), διαπιστώσαμε από την πρώτη μέρα των κυρώσεων ότι με αυτήν της την επιλογή, η Ευρώπη οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην αυτοκτονία. Ο συνειρμός ήταν απλός: χωρίς αυτάρκεια στην ενέργεια είσαι όμηρος των προμηθευτών. 

Άλλοι όμως, πιστά αγκιστρωμένοι στα ΜΜΕ και τα εξωπραγματικά αφηγήματα τους, μας κατηγόρησαν ότι είμαστε από "άσχετοι" που "δεν αντιλαμβανόμαστε την ευρωπαϊκή υπέροχη" έως "πράκτορες του Πούτιν" που θέλαμε να διασπείρουμε φόβο και αμφιβολία στο στρατόπεδο της Σωστής Πλευράς της Ιστορίας. 

Τώρα, έρχεται και ο αντιπρόεδρος του ομίλου Rothschild, ο Πάολο Σκαρόνι ο οποίος είναι "...ένας άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία στα ενεργειακά, καθώς την περίοδο 2002-2005 διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της Enel, μίας εκ των κορυφαίων ενεργειακών του κόσμου..." 

Τι λέει ο Σκαρόνι; Επιβεβαιώνει δραματικά τις θεωρίες των "ακροδεξιών ψεκασμένων  συνομωσιολόγων".

Είναι εκπληκτικό το πώς οι πολιτικές ελίτ της Ένωσης του Ευρώ  τα τελευταία χρόνια οδηγούν, με αργά και αποφασιστικά βήματα ολόκληρη την Ευρώπη στην αυτοκτονία. Αλλά ακόμα πιο εκπληκτική παραμένει η αυταπάρνηση με την οποία χιλιάδες πεφωτισμένοι και αψέκαστοι συμπολίτες μας, όχι απλά αρνούνται να δουν την πραγματικότητα, αλλά φανατίζονται κιόλας εναντίον όσων τολμούν να πουν φωναχτά ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός και μάλιστα, απαιτούν επιτάχυνση της πορείας προς τον γκρεμό με ενθουσιασμό! 

Ή μήπως ο Σκαρόνι είναι άλλος ένας πράκτορας του Πούτιν; 

"...Επειδή η ενεργειακή κρίση δεν μπορεί να λυθεί άμεσα, ο κ. Σκαρόνι προέβλεψε ότι η ευρωπαϊκή οικονομία θα χάσει πολλές κρίσιμες βιομηχανίες και θα υποστεί τα επόμενα χρόνια τρομακτικό πλήγμα σε επίπεδο ανταγωνιστικότητας. Ακόμη και στο σενάριο που οι τιμές παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα για πολύ, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι τιμές περίπου 20 φορές υψηλότερα από τα «φυσιολογικά» επίπεδα πριν την κρίση.

Το χειρότερο είναι ότι και όταν η Ευρώπη καταφέρει να απεξαρτηθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο και οι συνθήκες στην ενεργειακή αγορά εξομαλυνθούν, κάτι που εκτιμάται να γίνει κοντά στο 2025, οι τιμές με τις οποίες θα λειτουργούν οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να είναι 2 με 3 φορές υψηλότερες απ’ ότι στις ΗΠΑ και περίπου διπλάσιες από την Κίνα. Κατά συνέπεια, ακόμη και οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που θα επιβιώσουν τον ερχόμενο και τους επόμενους χειμώνες, θα κληθούν να λειτουργήσουν με σημαντικό χάσμα ανταγωνιστικότητας έναντι των υπολοίπων. Άρα και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση τα επόμενα χρόνια, η Ευρώπη θα έχει χάσει σημαντικό έδαφος σε σύγκριση με την Αμερική και την Κίνα..."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΣΥΝΗΘΕΙΑ 

Στην μέση του μαθήματος στο πανεπιστήμιο, ένας φοιτητής ξαφνικά ρώτησε τον καθηγητή του...

- Κύριε, ξέρετε πώς πιάνονται τα αγριογούρουνα;

Ο καθηγητής σκέφτηκε ότι αυτό είναι ένα αστείο και περίμενε την συνέχεια λέγοντας...

- Όχι! Για πες μου...

- Πρώτα ανακαλύψτε πού συχνάζουν στο δάσος και εκεί αφήστε στο έδαφος λίγο καλαμπόκι. Τα αγριογούρουνα θα έρχονται κάθε μέρα για να φάνε το "τζάμπα" καλαμπόκι, και όταν συνηθίσουν να έρχονται καθημερινά φτιάξτε περίφραξη από την μία πλευρά, γύρω από το σημείο που έχουν συνηθίσει να τρώνε.....

Όταν συνηθίσουν με την περίφραξη από τη μία πλευρά και γυρνάνε ξανά για να φάνε καλαμπόκι, εσείς φτιάχνετε περίφραξη από την άλλη πλευρά... Ξανά συνηθίζουν και ξαναέρχονται να τραφούν ενώ εσείς φτιάχνετε την περίφραξη γύρω γύρω, λίγο λίγο, μέχρι να ολοκληρώσετε και τις τέσσερις πλευρές...

Στο τέλος τοποθετήστε και μία πόρτα στην τελευταία πλευρά...Τα αγριογούρουνα έχουν συνηθίσει πια με το "τζάμπα" καλαμπόκι και έρχονται κάθε μέρα και μπαίνουν μόνα τους μέσα και τρώνε. Έτσι τελικά θα κλείσετε την πόρτα και θα πιάσετε όλο το κοπάδι!!!

Τόσο απλά, βήμα - βήμα, μέχρι τα αγριογούρουνα να χάσουν την ελευθερία τους. Όταν το καταλαβαίνουν βέβαια, ξεκινάνε να τρέχουν, αλλά είναι πλέον στη "φυλακή"... Μετά από λίγο αρχίζουν να τρώνε και πάλι το εύκολο και "τζάμπα" καλαμπόκι... Τόσο πολύ συνηθίζουν πού ξεχνάνε πώς είναι να κυνηγάνε για τον εαυτό τους και έτσι δέχονται την "σκλαβιά"...

Δείχνουν και ευγνωμοσύνη στους φυλακές τους, και πηγαίνουν χωρίς αντίσταση στο σφαγείο. Δεν ανησυχούν που το χέρι που τους ταΐζει είναι το ίδιο που τους .... "σκοτώνει"...

Ο φοιτητής είπε στον καθηγητή του ότι ακριβώς αυτό συμβαίνει και στην χώρα του ...

Οι δικτατορικές κυβερνήσεις κρυμμένες κάτω από το "πέπλο" της δημοκρατίας για αρκετό καιρό πετάγανε το "τζάμπα" καλαμπόκι στο λαό για να καταφέρουν την συστηματική υποταγή του. Και κάθε νέα κυβέρνηση με τα "κοινωνικά προγράμματα" της προσέφερε στο λαό το εύκολο καλαμπόκι. Έδιναν χρήματα σε κάποιους, τα οποία έβγαζαν από την τσέπη των άλλων εργαζομένων... Επιδόματα, κοινωνική αλληλεγγύη, στολές, ψωμί, κάρτες ΜΜΜ, οικονομική βοήθεια σε πολυμελείς οικογένειες... κτλ...κτλ....

Όλα αυτά τα είχαμε "τζάμπα" από τους πολιτικούς μας οι οποίοι γέμιζαν με "πλασματική" ευτυχία έναν λαό συνηθισμένο στο εύκολο καλαμπόκι...

Έτσι "έκλεβαν" την δυνατότητα μας να σκεφτόμαστε, να έχουμε κριτήρια, να είμαστε δραστήριοι, να αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη ζωή...

Όπως καταλαβαίνετε, τίποτα δεν μας δινόταν "τζάμπα"!

Όλα έχουν το κόστος τους!

Όπως καταλαβαίνετε αυτή η κρατική βοήθεια αποτελούσε το μεγάλο "φονιά" της Δημοκρατίας στη χώρα μου!

Μας έδιναν λίγα "ψίχουλα" για να μας ελέγχουν και να είμαστε υποταγμένοι σ'αυτούς!

Όπως καταλαβαίνετε "δωρεάν γεύμα" δεν υπάρχει!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΖΟΥΜΕ στη χώρα που βγαίνει σε πλειστηριασμό η Α κατοικία ανθρώπων του μεροκάματου για χρέη προς  τις Τράπεζες, και το κόμμα που είναι στην κυβέρνηση χρωστάει στις Τράπεζες  343.000.000  ευρώ!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών η εμβληματική ηθοποιός Ειρήνη Παπά. Λιτή, δωρική μορφή, σύμβολο της ελληνικής ομορφιάς, διάσημη εκπρόσωπος του μεσογειακού πολιτισμού στο εξωτερικό, χαρισματική και δυναμική γυναίκα, η Ειρήνη Παπά έγινε διεθνώς γνωστή για τις υποκριτικές της ικανότητές και το πνεύμα της. Στη σταδιοδρομία της, αναμετρήθηκε με σημαντικούς γυναικείους ρόλους του θεάτρου και του κινηματογράφου, ενσαρκώνοντας πλήρως τη δύναμη τής αρχαίας τραγωδίας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο αριθμός των Πολωνών μισθοφόρων στις τάξεις των ουκρανικών στρατευμάτων κοντά στο Svyatogorsk υπερβαίνει τον αριθμό των ίδιων των Ουκρανών, ανέφερε ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk Denis Pushilin.

"Ο ρόλος των Πολωνών, μισθοφόρων - είναι αρκετά σημαντικός στην περιοχή του Svyatogorsk.

Αυτά είναι ήδη επαληθευμένα δεδομένα.

Επιπλέον στην περιοχή της κατεύθυνσης Svyatogorsk υπάρχουν περισσότεροι Πολωνοί παρά Ουκρανοί.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με σεβασμό στη μνήμη της μεγάλης Ειρήνης Παπά, αλλά και στην ιστορική αλήθεια:

Η φωτογραφία αυτή του Ιουλίου 1943 έχει σήμερα την τιμητική της σε πολλές αναρτήσεις εδώ μέσα στο facebook, με τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για την Ειρήνη Παπά που απαγγέλλει ενώπιον του Άρη Βελουχιώτη.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για τη Μαρία Αγριγιαννάκη, που μιλάει στη Συνδιάσκεψη της ΕΠΟΝ Θεσσαλίας. Εξόριστη από τη δικτατορία Μεταξά ως στέλεχος της ΟΚΝΕ, ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης Λεύτερη Νέα και της ΕΠΟΝ κατόπιν, θα εξοριστεί κατά τον Εμφύλιο και θα μείνει γνωστή με το επώνυμο του άντρα της, του Κώστα Καραγιώργη. Στα 1963-1967 ήταν βουλευτίνα της ΕΔΑ και επί χούντας εξορίστηκε και πάλι.

Σχολιο.- Το πιο λογικό! Και η άλλη που κυκλοφορεί επίσης που είναι επονίτισσα με το όπλο, κι αυτή λάθος;

Σχολιο.- Κάποιος βρήκε φωτογραφίες της εποχής και έβαλε λεζάντες με το όνομα της Παπά. Κακομοιριές.

Σχολιο.- νομίζω ότι και οι δύο φωτογραφίες προέρχονται από το site της γνωστής φαντασιόπληκτης, που υποστηρίζει ότι είναι κόρη του Άρη και της Ειρήνης Παππά.

Σχολιο.- Οι ακροδεξιοί γράφουν συχνά πως είχε εξώγαμο με τον Άρη! Έχει διαψευστεί!

Σχολιο.- Τρομερή φωτογραφία.Αυτή ήταν η θέση της γυναίκας στο αντάρτικο.

Σχολιο.- Μαρία Καραγιώργη, αξιοπρεπέστατη από όλες τις απόψεις !!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νάτηνε πάλι στο διαδικτυακό σεργιάνι η μικροαστική ταχτοποίηση των αισθητικών μας επιλογών σε όμορφα και καλογυαλισμένα, πλην, όμως, εφτασφράγιστα κουτάκια! 

Μα να βλέπουμε Γκοντάρ και ν' ακούμε, συνάμα, Καζαντζίδη; Μα να μην έχουμε πάρει χαμπάρι από τη διάκριση μεταξύ υψηλής τέχνης, προορισμένης για ανθρώπους με γούστα εκλεπτυσμένα, και μαζικής κουλτούρας, κατάλληλης για την ακαλαίσθητη πλέμπα; 

Τελικά, μας έχουν κάνει μεγάλη ζημιά κάτι Θεοδωράκηδες και Χατζιδάκηδες, που αναλώνονταν σε ύμνους για τον κορυφαίο λαϊκό τραγουδιστή, δίνοντάς του να ερμηνεύσει τα τραγούδια τους. Μάλλον δεν ήξεραν από Γκοντάρ, όπως ξέρει ο μικροαστός με τα κουτάκια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Πιάνω το ταξιμάκι, κάνω την εισαγωγή και μπαίνει. Τον ακούω απ' τα μεγάφωνα. Ποιος είδε το Θεό και δεν τον φοβήθηκε! Μεγάλη φωνή! Μεγάλη σημαία ο Καζαντζίδης". 

Γιώργος Ζαμπέτας

Πέρασαν κιόλας εικοσιένα χρόνια από τη μέρα που ο κορυφαίος λαϊκός τραγουδιστής έφυγε από κοντά μας.

Στη βιοπάλη από τα παιδικά του χρόνια, με κομμουνιστή πατέρα δολοφονημένο από τους συνεργάτες των ναζί κατακτητών, χαρακτηρισμένος κι ο ίδιος ως κομμουνιστής από την Ασφάλεια και με εμπειρία από το κολαστήριο της Μακρονήσου, έλαμψε στο στερέωμα του λαϊκού τραγουδιού.

Εκφραστής του λαϊκού πόνου στις δύσκολες πρώτες μετεμφυλιακές δεκαετίες, θα είναι αυτός που θα επιβάλλει στις δισκογραφικές εταιρίες τα ποσοστά για την αμοιβή των καλλιτεχνών. Θα αποχωρήσει από τα μαγαζιά πάνω στο αποκορύφωμα της επιτυχίας του, γιατί αρνούνταν να τραγουδάει για εκείνους που πήγαιναν, πλέον, σ' αυτά για να κάνουν επίδειξη πλούτου.

Στη φωτογραφία ο Στέλιος και η Μαρινέλα καθισμένοι με σεμνότητα, σαν μικρά παιδιά, μπροστά από τον Μανώλη Γλέζο, αρχές του 1963, λίγο μετά την αποφυλάκιση του πρώτου παρτιζάνου της Ευρώπης. 

Ο Γλέζος, έχοντας ακούσει το συγκλονιστικό "Βράχο βράχο τον καημό μου", έργο τριών μεγάλων δημιουργών (του Χριστοδούλου, του Θεοδωράκη και του Καζαντζίδη) που είχαν βιώσει την εξορία, θέλησε να τον γνωρίσει και να τον ακούσει κι από κοντά.

Σχολιο.- Όπου κι αν έχω διαβάσει, λένε ότι ο Καζαντζίδης ανέφερε για βασανιστήρια κτλ στη θητεία του,  στη Μακρόνησο. Αυτό το χω ακούσει προσωπικα απ' τον παππού της συζύγου μου, που ο πατέρας του έκανε εξορία στη Μακρόνησο και έλεγε ότι ήταν με τον Θεοδωράκη τον Κατράκη τον Καζαντζίδη μαζί. Για τον Καζαντζίδη δυσκολευομουν να το πιστέψω.

Σχολιο.- Αναφέρεται και σε βιβλία και σε διάφορα άρθρα. Πάντως, οι Θεοδωράκης και Κατράκης είχαν βγει ήδη στα 1949-1950 από τη Μακρόνησο, ενώ ο Καζαντζίδης πήγε εκεί το 1952.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΤΣΕΡΕΜΕΝΟΦ

Μέλος της Κ.Ε. της Λενινιστικής Κομσομόλ της Ρωσίας, γραμματέας της Κομσομόλ Σεβαστούπολης, έπεσε ηρωικά μαχόμενος κατά της επέλασης του ΝΑΤΟ και του ουκρανικού νεοφασισμού. 

Αθάνατος!

Σχολιο.- Είναι οι μόνοι που τα δίνουν όλα για την ανθρωπότητα Όπως και στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο οι Μαρξιστες Λενινιστες Όλοι οι υπόλοιποι που παριστάνουν τους κομμουνιστές  στη Δύση στην λούφα και στην λάσπη



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει'' - Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, 13/09/ 2022

Ο Στέλιος Πέτσας απείλησε ουσιαστικά τους εργαζομένους της χώρας ότι θα πεθάνουν, αν δεν προσαρμοστούν στην αδηφάγα πραγματικότητα και δεν καταφέρουν να προχωρήσουν στις "άριστες" ρυθμίσεις της Κυβέρνησης με την μετατροπή λέβητα από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο.

Η κυβέρνηση των "υπερεσόδων" για τους πλούσιους και των υπερχρεών που πληρώνει πάντα ο λαός, μας απείλησε!

Θα του θυμίσουμε ότι ο λαός μόνο σώζει το λαό! 

Και εμείς θα ζήσουμε και θα αγωνιστούμε να τους ανατρέψουμε!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν πρέπει να σοκάρεστε : 

Το όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει 

είναι πάγια αντίληψη των καπιταλιστών.

Απλά ο Πέτσας αναπλ. υπουργός εσωτερικών νιώθει άτρωτος με 7.000 χιλ.μισθό τον μήνα και το λεει κατάμουτρα με θράσος στον κοσμάκη που υποφέρει,το λεει στον άνεργο,στον συνταξιούχο ,στον μισθωτό..τράβα ψόφα, κόψε τον λαιμό σου αν δεν μπορείς να ζεσταθείς, αυτό είπε .

Δεν είστε φτωχοί -απροσάρμοστοι είστε ,δεν θα φταίτε αν τον πάρετε με τις πέτρες .

Σχολιο.- Ναι αμέ, οπως πηραν και τον Σπυραδωνη το 2012... Τα ίδια είπε και δεν κουνήθηκε φύλλο…

Σχολιο.- Η «πλακα» είναι ότι ο Πέτσας δεν είναι εκλεγμένος. Είναι φυτευτός. Αλλά μάλλον έχει κάνει κομπόδεμα.

Σχολιο.- Λογική της κυβέρνησης :

Οποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει στο κρυο, όποιος δεν έχει δομημένο κυβερνητικό βιογραφικό πεθαίνει απο πείνα, όποιος σπάσει το απόρρητο της ΕΥΠ σαπίζει στη φυλακή, και όποιος δεν έχει βύσμα πεθαίνει εκτός ΜΕΘ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑ ΜΙΑ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ!

Αλλη μία τεράστια μορφή του Θεάτρου καί τών τεχνών τής Χώρας μας έφυγε σήμερα από τήν ζωή,σέ ηλικία 96 ετών...

Παγκόσμια Ηθοποιός καί Τραγωδός η ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑ (πατρωνυμο Λελεκου το Παππά ήταν το όνομα που πήρε από τον γάμο της το 1943 με τον Άλκη Παππά, από τον οποίο πήρε διαζύγιο το 1947)...

Είχε τεράστια και σημαντική καλλιτεχνική πορεία, πρωταγωνιστώντας μεταξύ άλλων σε τρεις ταινίες που προτάθηκαν για Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας, ενώ το κατέκτησε με το «Ζ» του Κώστα Γαβρά. Επίσης βραβεύθηκε και με τον Χρυσό Λέοντα της Μπιενάλε Θεάτρου της Βενετίας για την ερμηνεία της στην «Οδύσσεια», σε σκηνοθεσία Φράνκο Ρόσι.

Υποψήφιες για Όσκαρ υπήρξαν επίσης και δύο ελληνικές ταινίες, μεταφορές στη μεγάλη οθόνη αρχαίων τραγωδιών, η «Ηλέκτρα» (σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη) και η «Αντιγόνη» (σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβέλλα). Επίσης είχε τον ρόλο της Κλυταιμνήστρας στην «Ιφιγένεια» του Μιχάλη Κακογιάννη.

Η Ειρήνη Παππά είχε συμμετάσχει σε πολλές ξένες παραγωγές, μεταξύ των οποίων και χολιγουντιανές παραγωγές, ενώ πρωταγωνίστησε και στο θέατρο Μπρόντγουεϊ. 

Στις ταινίες όπου ερμήνευσε ρόλους συμπεριλαμβάνονται «Τα κανόνια του Ναβαρόνε», «Αλέξης Ζορμπάς», «Άνω, κάτω και πλαγίως», «Ο Χριστός σταμάτησε στο Έμπολι», «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι» κ.ά.

H γυναίκα-σύμβολο, που έπασχε από Αλτσχάιμερ και τα τελευταία χρόνια ζούσε στο πατρικό της στο Χιλιομόδι, έκανε με τη λάμψη της τη χώρα μας γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο, ζωντάνεψε με το ταλέντο της μοναδικά το μεγαλείο των αρχαίων ηρωίδων, αιχμαλωτίζοντας τον φακό με το υπέροχο πρόσωπό της. Ευτύχησε να απολαύσει επιτυχία, δόξα και αναγνώριση διεθνούς εμβέλειας.

Γοήτευσε από σταρ του Χόλιγουντ μέχρι μεγιστάνες του πλούτου και πολιτικούς ηγέτες. Ο Φεντερίκο Φελίνι και ο Μάρλον Μπράντο την είχαν χαρακτηρίσει «τη σπουδαιότερη ηθοποιό που υπάρχει». 

Τό Ελληνικο Κέντρο Κινηματογράφου μέ τήν συλλυπητήρια ανακοίνωση του αναφερει:«Η Ειρήνη Παπά υπήρξε διεθνής σταρ του κινηματογράφου, η μεγαλύτερη που γέννησε αυτός ο τόπος. 

Η εικόνα της είναι ένα διαχρονικό αποτύπωμα της γυναικείας ελληνικής ομορφιάς. Η λάμψη που εξέπεμπε το βλέμμα της, σ' έκανε να πιστεύεις πως η μοίρα του Έλληνα είναι το ταξίδι και η περιπέτεια στον ανοικτό ορίζοντα»...

Την Ειρήνη Παπά την ανακάλυψε ο Αλέκος Σακελλάριος όταν ήταν ακόμη μαθήτρια στη Σχολή του Εθνικού. Τον πρώτο ρόλο της όμως στον κινηματογράφο, στην ταινία του Νίκου Τσιφόρου "Χαμένοι άγγελοι" το 1948, της τον έδωσε ο Φιλοποίμην Φίνος. Ακολούθησαν πάνω από 50 κινηματογραφικές ταινίες, κυρίως στο εξωτερικό, σκηνοθετών όπως ο Μάριο Μονιτσέλι, ο Κάρλο Λιτσάνι, ο Φραντσέσκο Ρόζι, ο Έλιο Πέτρι, ο Κώστας Γαβράς, ο Μάρτιν Ριτ, ο Ρόμπερτ Γουάιζ. Στάθηκε δε δίπλα σε σπουδαίους ηθοποιούς όπως ο Κερκ Ντάγκλας, ο Ιβ Μοντάν, ο Γκέγκορι Πεκ, ο Άντονι Κουίν, ο Τζέιμς Κάγκνεϊ, ο Τζιάν Μαρία Βολοντέ».

Και καταλήγει:

«Η Ειρήνη Παπά χρωστά τη φήμη της στην Αρχαία Τραγωδία και στον Μιχάλη Κακογιάννη, ο οποίος την εμπιστεύτηκε σε ρόλους που βασίστηκαν στο δωρικό παρουσιαστικό της κι έμελλε να γίνουν οι πιο εμβληματικοί της καριέρας της» προσθέτει η ανακοίνωση, τονίζοντας ότι το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήριά του στους οικείους της»...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



14/9/2022  -  5.00 π.μ.

- Ενημέρωσής  με νέα από το μέτωπο της ρωσικής ΕΣΕ και γύρω από αυτήν.

- Η κατάσταση ανά μέτωπο έχει σε γενικές γραμμές ως εξής:

- Χάρκοβο και γύρω: Οι ρωσικές δυνάμεις επανακατέλαβαν το συνοριακό φυλάκιο Γκολτόφκα (στα σύνορα με τη Ρωσία). Στην ευρύτερη περιοχή, οι δυνάμεις των VSU αποτελούνται περισσότερο από ξένους μισθοφόρους, παρά από Ουκρανούς στρατιωτικούς! Οι γραμμές τους έχουν «κολλήσει» στο φυσικό σύνορο που αποτελεί ο ποταμός Οσκόλ. 

- Ο πρώην Πρόεδρος της Βραζιλίας (2003-2010) και νυν υποψήφιος της ευρύτερης Αριστεράς (και πρώτο φαβορί για τη νίκη) στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στη χώρα Λουίς Ινάσιο «Λούλα» Ντα Σίλβα, σε δηλώσεις του προς το τηλεοπτικό κανάλι CNN Brasil ανέφερε πως θεωρεί εσφαλμένη την απόφαση των χωρών της ΕΕ για στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας, αντί για ενίσχυση των προσπαθειών επίλυσης της κρίσης δια της διπλωματικής οδού.

- Ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, στο τακτικό του briefing με Ρώσους και ξένους δημοσιογράφους, απέκλεισε το ενδεχόμενο γενικής επιστράτευσης στη Ρωσία, λόγω της ΕΣΕ στο Ντονμπάς και την Ουκρανία.

- "Το βραβείο της «π@π@ρ1@$ της χθεσινής ημέρας» απονέμεται άνευ συναγωνισμού για χθες στο προεδρικό γραφείο του Ζελένσκι":

Ο OLEKSIY DANILOV, Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, έκανε την εξής επική δήλωση:

"Η Ουκρανία δεν είναι πλέον ικανοποιημένη με την παράδοση της Κριμαίας και του Ντόμπας, ούτε οι αποζημιώσεις για την εισβολή θα μας ικανοποιήσουν. Απαιτούμε την άνευ όρων παράδοση και την πλήρη αποστρατικοποίηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας"



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Αλεξάντερ Τσερεμένοφ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Λενινιστικής Κομσομόλ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και Α' Γραμματέας της Επιτροπής Κομσομόλων της πόλης της Σεβαστούπολης, έπεσε ηρωικά, φράζοντας με τα στήθη του την εισβολή των δυνάμεων του εξαγώγιμου φασισμού με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Ο σκοπός μας είναι δίκαιος, ο εχθρός θα ηττηθεί. Η νίκη θα είναι δική μας!» (Βιάτσεσλαβ Μολότοφ, Μολότοφ 22 Ιουνίου 1941)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντί να αλλάξεις καυστήρα που σου λέει η κυβέρνηση, άλλαξε κυβέρνηση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



αυτές οι "επιστήμονες" προσαρμόστηκαν (που θα'λεγε κι ο Πέτσας) στις επιταγές της ΝΤΠ...

Εσείς;

Μπισκότα από σκουλήκια φτιάχνουν οι καθηγητές από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



τι πραγματικά στοχεύουν μέσω των mrna "εμβολίων";

Ο Διάσημος Ιταλος Επιστήμονας Δρ.Stefano Montanari:Με το εμβολιο εισάγουν στους Ανθρώπους μαγνητικές πρωτεΐνες για τρεις λόγους :Πρώτον για να μπορούν να σε σκανάρουν με μια εφαρμογή αν πραγματικά έκανες το εμβολιο ,δεύτερον γίνεσαι πομπός που στέλνεις τα δεδομένα του σώματος σου στην κυβέρνηση και τρίτον και πιο σημαντικό γίνεσαι δέκτης σημάτων και μπορει ανα πασα στιγμη η κυβερνηση να σου στείλει σήματα και να σου δημιουργήσει συναισθήματα όπως πχ.οργή.Αυτά έχουν γίνει πειράματα σε πιθήκους....!!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν έχουν κάποιο πιστεύω οι πωλη-τικοί είναι αυτό ακριβώς που ξεστόμισε αφελώς ο Στέλιος Πέτσας

Το «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει» που ξεστόμισε ο Πέτσας και τώρα αναγκάζεται να ζητάει υποκριτικά συγνώμες (το είχε πει κι ο Άδωνις πριν 10 χρόνια, το μ2012, την ΄Δια εποχή που το είχε πι και ο Σαμαράς), είναι η επιτομή του δόγματος του νεοφιλελευθερισμού. Δεξιού και «αριστερού».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Paul Craig Roberts: Αναρωτιέμαι όλο και περισσότερο αν αυτό που πραγματικά θέλουν ο Πούτιν και ο Λαβρόφ δεν είναι η ρωσική κυριαρχία και ένας πολυπολικός κόσμος αλλά να είναι μέρος της Δύσης, και ότι αυτή η παραλητική επιθυμία τους καθιστά ανίκανους να διεξάγουν πόλεμο. Μένει να δούμε αν ο Πούτιν και ο Λαβρόφ θα εγκαταλείψουν τη ρωσική κυριαρχία προκειμένου να γίνουν μέρος της Δύσης. Αυτός είναι ο μόνος όρος που μπορεί να ανοίξει τη δυτική ένταξη στη Ρωσία. Η Ρωσία, όπως και όλη η Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο, πρέπει να δεχτεί την ηγεμονία της Ουάσινγκτον....

Ο πραγματικός κόσμος βασίζεται στην εξουσία και η παραληρητική αυτοσυγκράτηση της Ρωσίας στη χρήση της δύναμής της έχει αφήσει τη Ρωσία σε εξαιρετικά μειονεκτική θέση. Με τη Ρωσία να θεωρείται στη Δύση αδύναμη και αναποφάσιστη, η Ουάσιγκτον θα πιέσει μέχρι ο Πούτιν να μην έχει άλλη εναλλακτική λύση παρά την παράδοση της Ρωσίας ή τον πυρηνικό πόλεμο.


Έχει τελικά συνειδητοποιήσει το Κρεμλίνο ότι η Ουκρανία δεν είναι πλέον μια «Περιορισμένη Στρατιωτική Επιχείρηση»;

Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς

Το Southfront αναφέρει:

«Η ένοπλη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία έχει τελικά μετατραπεί σε κατάσταση πολέμου μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ με απρόβλεπτα αποτελέσματα για όλα τα μέρη της σύγκρουσης. ”

Όπως έχω επισημάνει από την αρχή της σύγκρουσης, η υπόθεση του Κρεμλίνου ότι η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας θα μπορούσε να περιοριστεί στην εκδίωξη των ουκρανικών δυνάμεων από την περιοχή του Ντονμπάς ήταν μια στρατηγική γκάφα, ειδικά το χαρακτηριστικό go-slow καθώς έδωσε στη Δύση άπλετο χρόνο για να διευρύνει το πόλεμος. Ένας πολύ ευρύτερος πόλεμος έχει τώρα συμβεί εάν η αναφορά του Southfront είναι σωστή ότι το ένα τρίτο των δυνάμεων που χρησιμοποιήθηκαν στην «αντεπίθεση» της Ουκρανίας στην περιοχή του Χάρκοβο προμήθευαν κράτη μέλη του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την έκθεση του Southfront, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπλώθηκαν αραιά, γνωρίζοντας ότι ερχόταν επίθεση, αποσύρθηκαν σε ενοποιημένη θέση και υπέστη ελάχιστες απώλειες. Βαριές απώλειες υπέστη η ουκρανική/ΝΑΤΟϊκή δύναμη. Με τις ρωσικές ενισχύσεις να πλησιάζουν τώρα στο σημείο, η ουκρανική/ΝΑΤΟϊκή δύναμη πιθανότατα θα καταστραφεί όπως και η τύχη της ουκρανικής «αντεπίθεσης» στα νότια.

Φαίνεται ότι τελικά ξημέρωσε στο Κρεμλίνο ότι η Ρωσία βρίσκεται σε πόλεμο. αλλά έχει στ' αλήθεια; Το Southfront αναφέρει ότι σε 7 περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας η Ρωσία έβγαλε νοκ-άουτ εργοστάσια παραγωγής ενέργειας αφήνοντας περιοχές από το Κίεβο στο Χάρκοβο στην Οδησσό χωρίς ρεύμα. Αυτό θα έπρεπε να είχε συμβεί λίγο πριν τη ρωσική στρατιωτική επέμβαση, αλλά για άγνωστους λόγους το Κρεμλίνο δεν ανέλαβε δράση για να παρεμποδίσει την ικανότητα της Ουκρανίας να αντισταθεί στις ρωσικές δυνάμεις. Γιατί το Κρεμλίνο έχει περιορίσει την επίθεσή του στις ουκρανικές υποδομές στην Ανατολική Ουκρανία; Οι συνεχείς περιπτώσεις συγκράτησης του Κρεμλίνου έχουν πείσει την Ουάσινγκτον ότι η Ρωσία μπορεί να ηττηθεί, επειδή η καρδιά της δεν είναι στον πόλεμο.

Φαίνεται ότι ο Πούτιν δυσκολεύτηκε να καταλάβει ότι δεν μπορεί μόνο εν μέρει να κάνει έναν πόλεμο, ειδικά έναν που τραβά και συνεχίζει μέχρι να μπορούν όλοι να εμπλακούν.

Επικρίθηκα ως "αιμοδιψής" από σχολιαστές ανίκανους για στρατηγική σκέψη όταν είπα ότι μια περιορισμένη επιχείρηση θα οδηγήσει σε έναν ευρύτερο πόλεμο και περισσότερες απώλειες και στις δύο πλευρές από μια γρήγορη κατάκτηση της Ουκρανίας πριν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν την ευκαιρία να εμπλακούν. Αυτό που το Southfront αποκαλεί "απρόβλεπτα αποτελέσματα" του διευρυνόμενου πολέμου θα συνεχίσει να με αποδεικνύει σωστό. Όλοι όσοι παρακολούθησαν την περιορισμένη συμμετοχή της Ουάσινγκτον στο Βιετνάμ να εξελίσσεται σε έναν πλήρη μακρύ πόλεμο θα έπρεπε να γνωρίζουν καλύτερα από το να επαναλάβουν την ανοησία. Προφανώς, το μάθημα ξέφυγε από το Κρεμλίνο.

Ίσως ο Πούτιν δεν θα μπορέσει να αντέξει τον πόλεμο με τους «δυτικούς εταίρους» του ή οι χώρες του ΝΑΤΟ θα κάνουν πίσω από τον πόλεμο προκειμένου να εξασφαλίσουν τη ρωσική ενέργεια και να προλάβουν την οικονομική και πολιτική κατάρρευση. Αλλά ίσως όχι. Δεν νομίζω ότι η επίθεση Ουκρανίας/ΝΑΤΟ στην περιοχή του Χάρκοβο ήταν επιτυχής, αλλά τα μέσα ενημέρωσης το έπαιξαν ως ένα και αυτό θα ενθαρρύνει τους νεοσυντηρητικούς της Ουάσινγκτον, οι οποίοι ελέγχουν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ από τον George W. Καθεστώς Bush, για να πιέσουμε περισσότερο. Καθώς ΗΠΑ και ΝΑΤΟ βρίσκονται ήδη βαθιά στη σύγκρουση, παρέχοντας οπλικά συστήματα, πληροφορίες και στοχεύοντας πληροφορίες, εκπαίδευση και τώρα στρατιωτικό προσωπικό, είναι πιο εύκολο για αυτούς να μπουν βαθύτερα παρά να αποσυρθούν. Ο Πούτιν μπορεί να ήθελε να αποσυρθεί καθώς παρακολουθεί έναν επικίνδυνο ευρύτερο πόλεμο να τον κατακλύζει, αλλά δεν μπορεί χωρίς να θεωρηθεί αποτυχία που οδήγησε τη Ρωσία στην ήττα. Συμπεραίνω ότι οι πιθανότητες φαίνεται να είναι υπέρ ενός μεγαλύτερου πολέμου.

Για να είμαι ξεκάθαρος, ο σκοπός μου δεν είναι να διαπολεμήσω τον Πούτιν ή να παράγω μια ρωσική νίκη. Σκοπός μου είναι να αποφύγω μια σύγκρουση που καμία πλευρά δεν μπορεί να αντέξει να χάσει. Ο μόνος τρόπος να εξασφαλιστεί αυτό το αποτέλεσμα θα ήταν μια γρήγορη ρωσική νίκη επί ολόκληρης της Ουκρανίας, όχι μια "στρατιωτική επέμβαση" σε μια γωνιά της χώρας που φουντώνει μήνα με τον μήνα.

Μια πειστική επίδειξη ρωσικής στρατιωτικής ικανότητας θα είχε αποτρέψει τη Φινλανδία και τη Σουηδία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ καθώς θα είχε καταδείξει την αδυναμία των περιορισμένων δυνάμεων που διαθέτει το ΝΑΤΟ να υπερασπιστούν οποιονδήποτε ενάντια στο είδος της επίθεσης της Ρωσίας θα έπρεπε να είχε εξαπολύσει στην Ουκρανία. Διασκεδάζω ακόμη και την πιθανότητα ότι το ΝΑΤΟ θα είχε διαλυθεί καθώς η Ευρώπη συνειδητοποίησε ότι το πραγματικό της συμφέρον είναι να έχει ειρήνη με τη Ρωσία.

Δυστυχώς, αυτές οι ευκαιρίες πέρασαν ανέπαφες, και τώρα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ατελείωτη σύγκρουση εκτός εάν το Κρεμλίνο εγκαταλείψει την αποτυχημένη πολιτική του και ενεργήσει αποφασιστικά.

Με τον χειμώνα να πλησιάζει η Ευρώπη σύντομα θα κατακλυστεί από οικονομικά και πολιτικά προβλήματα που θα δημιουργηθούν με την αποκοπή της ρωσικής ενέργειας από τις κυρώσεις της Ουάσινγκτον. Αν δεν σπεύσει ο Πούτιν να σώσει την Ευρώπη, η Ευρώπη σύντομα θα βγει από τη σύγκρουση.

Καθώς τα δυτικά ΜΜΕ λειτουργούν ως Υπουργείο Προπαγάνδας, λίγοι άνθρωποι στον κόσμο καταλαβαίνουν ότι η Ρωσία έχει δεσμεύσει λίγα στρατεύματα στη σύγκρουση. Η ρωσική δύναμη ήταν πάντα λιγότερη από τις δυνάμεις της Ουκρανίας, αλλά η ανώτερη ρωσική δύναμη πυρός έκανε τη διαφορά. Εάν ο Πούτιν δεσμεύσει άλλους 100.000 στρατιώτες και στερήσει από το Κίεβο και τη Δυτική Ουκρανία την εξουσία και την επικοινωνία, θα μπορούσε ακόμα να φέρει τέλος στη σύγκρουση πριν διευρυνθεί. Αυτό που απαιτείται είναι η αποδοχή ότι ο πόλεμος έχει διευρυνθεί και απαιτεί αποφασιστική ρωσική δράση για να τελειώσει ο πόλεμος πριν ο πόλεμος διευρυνθεί κι άλλο και γίνει ανεξέλεγκτος.

Το ερώτημα είναι αν ο Πούτιν είναι ικανός να ενεργήσει αποφασιστικά. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ έκανε ξανά τη Ρωσία να φαίνεται αναποφάσιστη και αδύναμη προσφέροντας «νικηφόρες» ειρηνευτικές συνομιλίες στην Ουκρανία ενόψει της ρωσικής αποχώρησης από το μέτωπο της στο Χάρκοβο.

Αναρωτιέμαι όλο και περισσότερο αν αυτό που πραγματικά θέλουν ο Πούτιν και ο Λαβρόφ δεν είναι η ρωσική κυριαρχία και ένας πολυπολικός κόσμος αλλά να είναι μέρος της Δύσης, και ότι αυτή η παραλητική επιθυμία τους καθιστά ανίκανους να διεξάγουν πόλεμο. Μένει να δούμε αν ο Πούτιν και ο Λαβρόφ θα εγκαταλείψουν τη ρωσική κυριαρχία προκειμένου να γίνουν μέρος της Δύσης. Αυτός είναι ο μόνος όρος που μπορεί να ανοίξει τη δυτική ένταξη στη Ρωσία. Η Ρωσία, όπως και όλη η Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο, πρέπει να αποδεχτεί την ηγεμονία της Ουάσινγκτον.

Ακούγοντας τον Πούτιν να μιλάει και να μιλάει για το διεθνές δίκαιο, μια απόλυτη μη οντότητα στο μυαλό της Ουάσινγκτον εκτός από μια δικαιολογία για να τιμωρήσει εχθρούς, όπως οι Γερμανοί στη Νυρεμβέργη, κάνει κανείς να αναρωτιέται σε τι κόσμο ζει ο Πούτιν. Προφανώς όχι το πραγματικό.

Ο πραγματικός κόσμος βασίζεται στην εξουσία και η παραλητική αυτοσυγκράτηση της Ρωσίας στη χρήση της δύναμής της έχει αφήσει τη Ρωσία σε εξαιρετικά μειονεκτική θέση. Με τη Ρωσία να θεωρείται στη Δύση αδύναμη και αναποφάσιστη, η Ουάσιγκτον θα πιέσει μέχρι ο Πούτιν να μην έχει άλλη εναλλακτική λύση παρά την παράδοση της Ρωσίας ή τον πυρηνικό πόλεμο.

Ο πρώην Ρώσος πρόεδρος Μεντβέντεφ μιλάει με δύναμη, σε αντίθεση με τον Πούτιν που τοναντιλαμβάνονται στη Δύση ως αδύναμο, όχι ότι είναι. Ο Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η εμπλοκή της Δύσης στην Ουκρανία με την «απεριόριστη όπλιση του καθεστώτος του Κιέβου με τον πιο επικίνδυνο τύπο όπλων», σημαίνει ότι η Ρωσία θα περάσει στο επόμενο επίπεδο όπου θα καταργηθούν οι περιορισμοί στη σύγκρουση. «Και μετά», είπε ο Μεντβέντεφ, «τα δυτικά έθνη δεν θα μπορούν να κάθονται στα καθαρά σπίτια τους, γελώντας με το πώς αποδυναμώνουν προσεκτικά τη Ρωσία δια πληρεξούσιου. Όλα θα πάρουν φωτιά γύρω τους. Ο λαός τους θα θερίσει τη θλίψη του στο ακέραιο. Η γη θα πάρει φωτιά και το τσιμέντο θα λιώσει. ”

Έτσι, ο Μεντβέντεφ φέρνει στο σπίτι την ορθότητα των προειδοποιήσεών μου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουκρανία,  203 ημέρες μετά…

Οι ΗΠΑ , με την ιδιότητα του ηγέτη της  Δύσης, έκαναν  από νωρίς σαφές τι επιδιώκουν στην Ουκρανία :Την καταστροφή της Ρωσίας σαν ανεξάρτητο ισχυρό κράτος, όχι απλά τη στρατιωτική της ήττα. Το επανέλαβαν  πρόσφατα με το στόμα του Ουκρανού υπουργού εξωτερικών .  Αλλωστε, αυτή διαχρονικά είναι η πάγια επιδίωξή τους για τους αντιπάλους τους. Το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι η ιδεολογική συσπείρωση όχι μόνο της δικής τους ελίτ αλλά ολόκληρης της Δύσης σε μια   κεντρική επιδίωξη, ένα μονοπολικό κόσμο υπό την ηγεσία τους , με εργαλεία επιβολής –στις μέρες μας- το νεοφιλελευθερισμό και τη  νεοαποικιοκρατία .

Η Ρωσία και οι σύμμαχοί  της στο χώρο της πρώην ΕΣΣΔ  είχαν και εν μέρει εξακολουθούν να έχουν  αυταπάτες για τους στόχους της Δύσης. Είναι χαρακτηριστικό ανώριμων – άπειρων  πολιτικών συστημάτων να πιστεύουν ότι γι’ αυτούς η Δύση  θα κάνει εξαίρεση, δεν θα συμπεριφερθεί όπως στους υπόλοιπους.  Αυτές οι αυταπάτες μέχρι τώρα τους έχουν στοιχίσει πολύ αίμα, αποσταθεροποίηση  και οικονομικές καταστρoφές. Στη διάρκεια αυτής της σύγκρουσης εκ των πραγμάτων άρχισαν να ξεπερνιούνται . Η Ρωσία και η Λευκορωσία  φαίνεται να στρέφονται οριστικά σε Ευρασιατική κατεύθυνση . Η μεγάλη υποστήριξη που δέχεται  η Ρωσία από την Κίνα, την Ινδία και γενικότερα από αυτό που σήμερα ονομάζεται «παγκόσμιος νότος» είναι σίγουρο ότι έπαιξε το ρόλο της. 

Είναι βέβαιο ότι  η Ρωσία έχει κάνει τα τελευταία 20 χρόνια  πολύ σημαντικά βήματα για να προστατέψει την κυριαρχία της και να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο του πληθυσμού της .  Εκμεταλλεύτηκε το συγκριτικό της πλεονέκτημα στην αμυντική βιομηχανία, προστάτεψε την  κοινωνία της από την εισαγόμενη διάλυση, ανέπτυξε ένα σχετικά λειτουργικό διοικητικό σύστημα και δραστηριοποιείται έντονα για τη δημιουργία χρηματοοικονομικών,εμπορικών κλπ δικτύων, εναλλακτικών στα δυτικά. Παραμένει όμως σαν βασικό της πρόβλημα ότι δεν έχει αναπτύξει μια συνεκτική ιδεολογία που να ενοποιεί μια πλειοψηφία των ελίτ και των λαϊκών στρωμάτων. Ιδέες υπάρχουν , από τον Ευρασιανισμό  μέχρι την αναβίωση της κομμουνιστικής-σοβιετικής   ή της τσαρικής αυτοκρατορικής ιδεολογίας , καμία όμως δεν κυριαρχεί . Η έλλειψη ιδεολογίας έχει άμεση συνέπεια την αδυναμία συγκρότησης ενός σαφούς στρατηγικού σχεδίου  αντιμετώπισης της Δύσης και την αέναη ταλάντευση  ως προς τις συμμαχίες. Οι επιπτώσεις ήταν σημαντικές στην εμπλοκή στη Συρία και στην τρέχουσα σύγκρουση μπορεί να αποβούν πολύ σημαντικότερες.

Παρά τις όποιες ιδεολογικές  ασάφειες  , πρέπει όμως να σημειώσουμε ότι στις διακρατικές σχέσεις υπάρχουν όρια που, αν ξεπεραστούν, οποιαδήποτε ηγεσία ανεξάρτητου κράτους θα κάνει πόλεμο. Για τη Ρωσία, το status της Ουκρανίας είναι ένα τέτοιο όριο.  Όχι τόσο γιατί πρόκειται για τον ίδιο σλαβικό λαό, με τις ίδιες ιστορικές και πολιτιστικές παραδόσεις και  εν μέρει την ίδια γλώσσα και εθνοτική καταγωγή  αλλά γιατί δεν νοείται ανεξάρτητο ρωσικό κράτος με αμερικανικά στρατεύματα και πυραύλους στην Ουκρανία. Είναι ένα από τα  πράγματα που είναι απολύτως σαφές στη ρωσική ηγεσία,  οπότε σε καμιά περίπτωση  δεν θα μπορούσε να αποδεχθεί ούτε ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, ούτε άτυπη μετατροπή της σε ΝΑΤΟϊκό προτεκτοράτο. Μόνο σαν συνέπεια  εκτεταμένης στρατιωτικής ήττας   θα αποδεχόταν μια τέτοια εξέλιξη που, δεδομένης της δυτικής επεκτατικότητας, θα έθετε σε αμφισβήτηση και τη δική της ύπαρξη .

Η Ρωσία για ύστατη φορά το Δεκέμβρη του 2021 επιδίωξε μια ειρηνική διευθέτηση. Πρότεινε μια συμφωνία με το ΝΑΤΟ και μία στις ΗΠΑ με βάση την αρχή της ίσης ασφάλειας  και φαινόταν, για μια ακόμη φορά, διατεθειμένη να πάει και λίγο πιο κάτω από το ελάχιστο όριο των απαιτήσεών της. Οι δυτικοί απαξίωσαν ακόμη και να το συζητήσουν, αντιθέτως  ενέτειναν τους βομβαρδισμούς στο Ντονμπάς ώστε να την εξαναγκάσουν σε πόλεμο,  κάτω από την πίεση της λαϊκής οργής που προκαλούσε η συνεχιζόμενη σφαγή αμάχων στο Ντονμπάς .  Σε αυτό το πλαίσιο, η στρατιωτική δράση για τη ρωσική κυβέρνηση έγινε μονόδρομος , παρ’ όλο που καταλάβαινε  ότι έχει  απέναντί της ολόκληρη τη Δύση. Το αν όμως εκτίμησε  σωστά τον τρόπο της δυτικής εμπλοκής στη σύγκρουση και αν  προετοιμάσθηκε ανάλογα είναι άλλο ζήτημα που υπερβαίνει τα όρια αυτού του άρθρου.

Κάθε πολεμική επιχείρηση πρέπει πρώτα απ’ όλα να έχει σαφείς πολιτικούς στόχους, τους οποίους θέτει η πολιτική ηγεσία. Οι ρωσικοί πολιτικοί στόχοι  ήταν σαφείς . Διατυπώθηκαν από τον ίδιο τον Πρόεδρο της χώρας λίγο πριν την έναρξη της επιχείρησης : Ουδετεροποίηση και αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας.

 Οι στρατηγικοί στόχοι ακολουθούν και πρέπει , αν επιτευχθούν , να υλοποιούν τους πολιτικούς στόχους. Όμως ποιοί ακριβώς είναι οι στρατηγικοί στόχοι της επιχείρησης που διεξάγει η Ρωσία εδώ και 6,5 μήνες ; Ο στρατηγικός στόχος του πολέμου δεν  μπορεί να είναι  στρατιωτικό μυστικό . Πρέπει να είναι δημόσιος , σαφής , σε αρμονία με τους πολιτικούς στόχους  και γνωστός σε όλους όσους καλούνται να τον κάνουν πράξη στα πολεμικά μέτωπα  είτε να τον  προωθήσουν στην διπλωματία, στα ΜΜΕ  ή στην παγκόσμια κοινή γνώμη.

Με την έναρξη των επιχειρήσεων δεν ανακοινώθηκε κάποιος  στρατηγικός  στόχος. Μπορεί να υποθέσει κάποιος ότι προέκυπτε  από την κατεύθυνση των επιχειρήσεων: Αρχικά εισέβαλαν στην Ουκρανία  από βόρειες, ανατολικές και νότιες κατευθύνσεις φθάνοντας στα προάστια  σειράς μεγάλων πόλεων , συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου ενώ έγιναν και ναυτικές επιχειρήσεις στην περιοχή της Οδησού. Αυτές οι κινήσεις υποδείκνυαν ως στρατηγικό στόχο την  κατάληψη της πρωτεύουσας και την ανατροπή του καθεστώτος που προέκυψε από το αμερικανοκίνητο πραξικόπημα του 2014. Όμως η κατάληψη του Κιέβου εγκαταλείφθηκε  χωρίς οι λόγοι να είναι προφανείς. Το  ίδιο έγινε και στο Χάρκοβο τη δεύτερη πόλη της χώρας, με πλειοψηφία ρωσικού/ρωσόφωνου πληθυσμού και παρελθόν εξεγέρσεων κατά των αμερικανοστήρικτων  πραξικοπηματιών.  Επίσης χωρίς μάχη και χωρίς επίσημη εξήγηση αποχώρησαν από τα προάστια μιας σειράς σημαντικών πόλεων.

Μετά από αυτή την αναδίπλωση,  ανακοινώθηκε ότι στρατηγικός στόχος της επιχείρησης θα ήταν η απελευθέρωση του Ντονιέτσκ και Λουχάνσκ και ότι τα στρατεύματα που αναδιπλώθηκαν από  το Κίεβο θα μεταφέρονταν εκεί . Αυτός ο στόχος δύσκολα μπορεί να θεωρηθεί ότι καλύπτει  τους εξαγγελθέντες πολιτικούς στόχους, αφού η επίτευξη του αντικειμενικά δεν θα οδηγούσε στην ουδετεροποίηση της Ουκρανίας . Επιπλέον  διακηρύχθηκε ότι πλέον θα θεωρούνται απελευθερωμένες περιοχές οι περιοχές στην περιφέρεια του Χάρκοβο, του Ζαπορόζιε και της Χερσώνας, και τώρα εγκαταλείφθηκαν κομμάτια τους οπότε εκ των πραγμάτων οδηγούσε τα παρακάτω κλιμάκια σε υποτίμηση της σημασίας  της στρατιωτικής προσπάθειας εκεί και σε απογοήτευση τους τοπικούς ρωσικούς πληθυσμούς που αντιλαμβάνονται σαν πρόσφυγες στη Ρωσία πλέον ότι η θέση τους σε μια ενδεχόμενη αποχώρηση του ρωσικού στρατού θα είναι επισφαλής , όπως ακριβώς έγινε στις πόλεις γύρω από το Κίεβο.

 Η συγκέντρωση της  Ουκρο-ΝΑΤΟικής αντεπίθεσης  στα δύο άκρα του μετώπου,   Χερσώνα και Χάρκοβο και η στρατηγική ήττα των ρωσικών δυνάμεων στην τελευταία δεν μπορεί να θεωρηθεί άσχετη με αυτή τη διατύπωση/αναπροσαρμογή  του στρατηγικού στόχου . Ηδη φαίνεται να προετοιμάζεται νέα ουκροΝΑΤΟική επίθεση στο  -μικρού βάθους-  κέντρο του μετώπου στον άξονα Βουλεντάρ- Βολνοβάκα -Μαριούπολη  με στόχο τη διάσπαση των απελευθερωμένων περιοχών και την περικύκλωση και καταστροφή των ρωσικών δυνάμεων στις επαρχίες Ζαπορόζιε και Χερσώνα. Οι συνέπειες βέβαια θα είναι ολέθριες και για την όλη επιχείρηση και για τους κατοίκους αυτών των περιοχών .  

Όμως και ο περιορισμένος στόχος της πλήρους απελευθέρωσης της περιοχής που απελευθερώθηκε , κάθε άλλο παρά υπηρετείται  με την αποφασιστικότητα που επιβάλλουν  οι θυσίες του τοπικού ρωσικού πληθυσμού επί 8 χρόνια . Οι δυνάμεις που βρίσκονται εκεί αποσύρθηκαν από τα άλλα μέτωπα  της Χερσώνας και μεταφέρθηκαν εκεί στο μέτωπο του Χάρκοβο, δεν υπήρξε καμία αριθμητική ενίσχυση και πάντως η ισορροπία δυνάμεων άλλαξε προς όφελος των Δυτικών και ουκρανοναζί που μετέφεραν εκεί 1.000.000 στρατιώτες ενάντια σε 100.000 Ρώσους στρατιώτες. Επαγγελματίες βέβαια, αλλά οι αριθμοί δεν αλλάζουν. Μετά την κατάληψη του Σεβερντονετσκ –Λισιχάνσκ  οι ρωσικές δυνάμεις έδειχναν να έχουν μπεί σε μια περίοδο ανάπαυσης. Περιορίστηκαν σε βολές βαρέων όπλων και αψιμαχίες σε διάφορα μικρά χωριά,  περιορισμός της αεροπορίας του πυροβολικού και των πυραύλων, δίνοντας πολύτιμο χρόνο στη Δύση να ανασυγκροτήσει τις Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και να μεταφέρει στο μέτωπο διακόσιεσπενήντα χιλιάδες δυτικούς στρατιωτικούς σαν «εθελοντές». Τα καταστροφικά αποτελέσματα της καλοκαιρινής ραστώνης έγιναν αισθητά τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη και η παρούσα κατάσταση μόνο σταθερή δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί.

Δεν είναι ακόμη αργά για τη Ρωσία αλλά σίγουρα τώρα είναι πιο δύσκολα. Πρέπει να διατυπώσει ξεκάθαρους στρατηγικούς στόχους και να τους υποστηρίξει όχι μόνο με διάθεση δυνάμεων αλλά και με ανάλογη κινητοποίηση του πληθυσμού και με αξιοποίηση των εν δυνάμει συμμάχων της που δεν είναι ούτε λίγοι ούτε αμελητέοι . Όπως ήρθαν τα πράγματα δεν πρόκειται πλέον για κάποια περιορισμένη στρατιωτική επιχείρηση. Οι ΗΠΑ θέλουν πόλεμο, έχουν κάθε λόγο γιαυτό. Η Ρωσία  δεν μπορεί από μόνη της, όσο και να θέλει,  να τον αποφύγει.  Οι αντίπαλοι καταλαβαίνουν ότι πολλά θα κριθούν από την έκβασή του και για τους ίδιους.  Εκ των πραγμάτων το διακύβευμα είναι πλέον μεγάλο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρε εσείς, αφήστε να βγάζει τις αποφάσεις, κατ΄ ευθείαν η Γερμανία, για να βρίζουμε αυτούς.

18 Μαϊου 2022 κάνετε νόμο για οριστική απόσυρση των καυστήρων πετρελαίου και αντικατάστασης τους με καυστήρες φυσικού αερίου, και σε 4 μήνες τον αντιστρέφετε; Πάτε καλά;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έπεσε ο Υπουργός Γεωργίας στην Ολλανδία, Χενγκ Σταγκχάουερ!! Μετά από συνεχείς διαμαρτυρίες εβδομάδων των αγροτών!! Ο Σταγκχάουερ είπε στο κοινοβούλιο πως παραιτείται καθώς δεν μπορεί να φέρει εις πέρας τον εγκληματικό νόμο που ο ίδιος προωθούσε. 

Είχε στηριχθεί μάλιστα με 24.2 δις (!) ευρώ για να αγοράσει τη γη όποιου αγρότη δεν μπορούσε να 'συμμορφωθεί' με τα καινούργια μέτρα για την έκλυση αζώτου στην ατμόσφαιρα..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια φορά κι έναν καιρό, όταν οι ΗΠΑ έψαχναν για "όπλα μαζικής καταστροφής" στις τράπεζες...

Αλλά όλος ο κόσμος σιωπούσε...

"Αλλά αυτό είναι διαφορετικό, δεν καταλαβαίνετε"

Από Juan Sinmiedo στο Telegram

To βίντεο από την ηρωική εισβολή των αμερικανών στις ιρακινές τράπεζες



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πασινιάν δήλωσε πως θ΄αναγνωρίσει εδαφική ακεραιότητα Αζερμπαϊτζάν συμπεριλαμβανομένου Αρτσάχ με αντάλλαγμα τη ειρήνη. Δέχεται ήδη ανοιχτά απειλές κατά της ζωής του. Η αντιπολίτευση τον θεωρεί προδότη. Διαδηλώσεις στο Γερεβάν! Ο Πρόεδρος του Αρτσάχ δηλώνει πως το Αρτσάχ δεν θα γίνει μέρος του Αζερμπαϊτζάν! Ρήξη.. 

14/09/2022

Στο Κοινοβούλιο, ο Πρωθυπουργός Αρμενίας ο Νικόλ Πασινιάν ανακοινώνει ότι είναι έτοιμος να υπογράψει ένα έγγραφο που θα αναγνωρίζει τις εδαφικές διεκδικήσεις του Αζερμπαϊτζάν με αντάλλαγμα την ειρήνη. Δηλώνει έτοιμος να υπογράψει ένα έγγραφο που θ’ αναγνωρίζει την εδαφική ακεραιότητα του Αζερμπαϊτζάν, συμπεριλαμβανομένου του Αρτσάχ. Παραχωρεί το Αρτσάχ με αντάλλαγμα την ειρήνη. Διαδηλώσεις αντικυβερνητικές τώρα στο Γερεβάν ζητούν την παραίτησή του. Οι πολίτες επιχειρούν να σπάσουν τις πόρτες στο εξωτερικό του Κοινοβουλίου για να εισβάλουν..…

Ο Πρόεδρος τoυ Αρτσάχ, Arayik Harutyunyan, σε μια δήλωση που μόλις δημοσιεύθηκε, ανακοίνωσε ότι το Αρτσάχ δεν μπορεί να είναι μέρος του Αζερμπαϊτζάν, επειδή εναπόκειται στον λαό του Αρτσάχ να καθορίσει τη μοίρα του στην πατρίδα του.

To Αρτσάχ δεν θα είναι ποτέ μέρος του Αζερμπαϊτζάν, ανεξάρτητα από το ποιος και πόσο το θέλει, — Υπουργός Εξωτερικών της Δημοκρατίας του Αρτσάχ, David Babayan.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο σκανδαλοθηρικός τύπος της Αγγλίας μιλάει για απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν! Ανεπιβεβαίωτο, μέρος ψυχολογικού πολέμου!

14/09/2022



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντίποινα. Εκτέλεση από Ουκρανοναζί 2 ρωσογενών γιατί υποστήριξαν το ρώσικο στρατό. 

14/09/2022

Στο Koupiansk οι Ουκρανοναζί εκτέλεσαν εν ψυχρώ με σφαίρες στο κεφάλι 2 Ρωσογενείς που υποστήριξαν και συνεργάστηκαν με το ρώσικο στρατό. Τους τίναξαν τα μυαλά… Εγκλήματα πολέμου. Γενοκτόνοι Ουκρανοναζί πραγματοποιούν εκτεταμένα αντίποινα στις περιοχές Χαρκόβου που επανακατέκτησαν φυλάκισαν ως και δασκάλους ρωσικής γλώσσας που αντιμετωπίζουν 12 ετή κάθειρξη μόνο και μόνο γιατί δίδαξαν ρώσικα. Μαζικές εκκαθαρίσεις με εθνοφυλετικά κριτήρια.

Eκτελέσεις προς παραδειγματισμό, τρομοκρατία στους ντόπιους πληθυσμούς για να καθυποταχθούν στο δυτικόδουλο καθεστώς του Κιέβου.