Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Πεμπτη 15 Σεπτεμβριου 2022


ΡΩΣΙΑ - ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η Ρωσία άλλαξε ρυθμό, πάνω από 60.000 μονάδες έχουν φτάσει στην Ουκρανία. Οι περισσότεροι είναι ειδικές δυνάμεις. Μετά από 6 μήνες χρήσης προϊστορικών όπλων και αδειασμού αποθήκευσης παλιών εξοπλισμού, οι δυνάμεις είναι σε δράση.

Όπλα τελευταίας γενιάς αναπτύσσονται στο πεδίο της μάχης, τανκς

2015 T-90M και T-80BVM, BMP-3, Tornado-U φορτηγά, θωρακισμένα οχήματα

Συστήματα αεράμυνας Typhoon-K, Buk-M2, στρατιώτες θα οπλιστούν με νέα όπλα AK-12.2020 και θα προστατεύονται από νέα Armor 6B45.

Η Ρωσία ετοιμάζεται να χτυπήσει σκληρά!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο αναρχικός Ρουβικόνας  πήγε στο σπίτι του φασίστα αληταρά Πέτσα, την Τετάρτη βράδυ, έγραψε συνθήματα και πέταξε προκηρύξεις. 

Ο φασίστας Στέλιος Πέτσας έγραψε : «Η αποψινή φασιστική επίθεση σπίτι μου ας προβληματίσει όσους καλλιεργούν το μίσος. Ο βανδαλισμός και η τρομοκράτηση δεν είναι πολιτική».

Ο φασίστας που επι 2,5 χρόνια τρομοκρατεί τον Ελληνικό Λαό (κυριολεκτικά Τρομολάγνος) και ειδικά τα ανήλικα ελληνόπουλα Ζητάει ΄΄προβληματισμό'' ! Από ποιούς ΆΡΑΓΕ ?? Ποιός θα τον λυπηθεί ???

Ο αρχιφασίστας καριόλης Πέτσας έχει το θράσος να λέει  ότι η δημοκρατική και συνταγματική αναγραφή συνθημάτων καθώς και το πέταγμα προκηρύξεων είναι τρομοκρατία!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Το ξευτιλισμένο site του ΚΚΕ, ATEXNOS.GR γράφει :

 Το ΚΚΡΟ «δεκανίκι» της κυβέρνησης Πούτιν: Γενική επιστράτευση για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ζήτησε ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ

Ο πολιτικός «κατήφορος» του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) προς τον εθνικισμό και την στήριξη των συμφερόντων της ρωσικής αστικής τάξης δεν έχει, ως φαίνεται, τελειωμό.

Μα επιτέλους δεν υπάρχουν κομμουνιστές σε αυτή τη χώρα ! Μάλλον είναι απασχολημένοι να πολεμούν το φασισμό και να σκοτώνονται στο μέτωπο. Ας τους στείλουμε μερικούς καθοδηγητάς να τους εξηγήσουν ότι τσάμπα σκοτώνονται στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ....

Σχολιο.- Να δούμε τι θα ακούσουμε άλλο από σούπερ κομμουνιστές ....Να κουνάνε το δάχτυλο στους Ρώσσους κομμουνιστές .Τώρα δεκανικι ο Ζουγκανωφ, το πρωί μόλις προδότης ,χθες δεξί χέρι του Γέλτσιν. Ποιος ο Ζουγκανωφ που όταν το κόμμα βρέθηκε στην παρανομία ,με κανένα πόρο ,όταν ο ίδιος έκανε τον ταξιτζή για τες ανάγκες του ΚΚΡΟ ...Ντροπή νεοτρότσκες του κκε. Δεν υπάρχει διαφορετικός λόγος να εκφράσετε την διαφωνία σας?

Σχολιο.- Λογικό, αν σκεφτείς ότι ο ιδεολογικός υπεύθυνος από το ΠΓ του κκε ήταν βύσμα στο στρατό.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοινή περιπολία Ρωσίας και Κίνας στον Ειρηνικό

15/9/2022

Σήμερα, στο Ουζμπεκιστάν, η συνάντηση Πούτιν - Σι.

Ρωσικά και κινεζικά πολεμικά πλοία απέπλευσαν για την δεύτερη κοινή περιπολία στην περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ρωσικά και κινεζικά πολεμικά πλοία πραγματοποίησαν τις πρώτες κοινές περιπολίες τους στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό τον περασμένο Οκτώβριο, μια κίνηση που παρακολούθησε στενά η Ιαπωνία, η οποία χαρακτήρισε τους ελιγμούς «ασυνήθιστους».

«Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος διεθνούς στρατιωτικής συνεργασίας, πολεμικά πλοία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού και των Ναυτικών Δυνάμεων του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας πραγματοποιούν τη δεύτερη κοινή περιπολία τους στον Ειρηνικό Ωκεανό», ανέφερε το υπουργείο.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η κοινή περιπολία περιλαμβάνει τακτικούς ελιγμούς και ασκήσεις οργάνωσης επικοινωνιών, βολές πυροβολικού και πτήσεις ελικοπτέρων. «Σκοπός της αποστολής είναι να ενισχύσει τη ναυτική συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Κίνας, να διατηρήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, να παρακολουθεί τα θαλάσσια ύδατα και να προστατεύει τις εγκαταστάσεις θαλάσσιας οικονομικής δραστηριότητας της Ρωσίας και της Κίνας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι σήμερα, Πέμπτη, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ πρόκειται να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Ουζμπεκιστάν για να συζητήσουν μεταξύ άλλων την κατάσταση στην Ουκρανία και την Ταϊβάν, στο πρώτο ταξίδι του Σι στο εξωτερικό εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Επιστήμη είναι ο μεθοδικός σκεπτικισμός απέναντι στη γνώμη της κάθε αυθεντίας. Είναι η πίστη στην άγνοια των 'ειδικών'."

Richard Feynman

(Νομπελίστας φυσικός και πρωτοπόρος της κβαντικής μηχανικής)

Φωτό: Άουσβιτς 1944. Στο κέντρο ο Δόκτωρ Τζόζεφ Μένγκελε, "ειδικός" στην ιατρική. Τόσο "ειδικός", που όποιος διαφωνούσε με το Τρίτο Ράιχ σύντομα χρησίμευε ως σαπούνι. Πνευματικός πατέρας της εγκληματικής οργάνωσης του World Economic Forum και της κάθε πληρωμένης πουτάνας του που υποδύεται τον "πολιτικό αρχηγό" ανά τον κόσμο.

Death to NWO (New World Order)

Long Live Humanity



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σιγά μην είναι πιο κομμουνιστής ο Κουτσούμπας από τον Ζουγκιανοφ.

Σχολιο.- γιατι συγκρίνουμε τον ζουγκιανοφ? ειναι κι αυτος ,ολιγον ομοφυλοφιλος ?

Σχολιο.- Είναι προτιμότερο να ασχοληθούμε με τον Νταλάρα...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Όσοι προσαρμόζονται στο τέρας πεθαίνουν!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



από Μάνος Τσίζεκ

Την άρνησή μου να συναινέσω στο εξευτελιστικό και απάνθρωπο μέτρο απαγόρευσης εισόδου των ανεμβολίαστων ατόμων σε χώρους πολιτισμού, την έκανα ξεκάθαρη από το καλοκαίρι, τόσο με την ιδιότητα μου ως σκηνοθέτης, όσο και ως ηθοποιός.

Αυτή την θεατρική σεζόν επρόκειτο να συμμετάσχω σε δύο θεατρικές παραστάσεις, από τις οποίες αποχώρησα τον Σεπτέμβρη, προκειμένου να μην συνεργαστώ με θεατρικούς χώρους που επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε εμβολιασμένους. 

Η πρώτη παράσταση ήταν η «Μεταμόρφωση» του Κάφκα στο θέατρο Πόρτα, σε σκηνοθεσία Τάσου Σαγρή και η δεύτερη ήταν η παράσταση «Στον Δούναβη και τον Σηκουάνα» στο θέατρο Αγγέλων Βήμα, σε σκηνοθεσία της Μονίκα Βουδούρη.

Εξήγησα στους σκηνοθέτες μου τις θέσεις και τις ενστάσεις μου και δρομολογήθηκε συναινετικά εν τέλει η αντικατάστασή μου. Ήμουν εξ' αρχής αντίθετος στα lockdown, στην υποχρεωτικότητα και στην καταστροφική διαχείρηση της πανδημίας.

Πίστευα πάντα στη βασική αρχή της αντιμετώπισης των επιδημιών στην κοινότητα, με κατάλληλα μέτρα πρόληψης και ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Όχι με μέτρα δημόσιας τάξης και ελεγχόμενης κατεδάφισης της οικονομίας. 

Δεν θα μπορούσα ποτέ να ερμηνεύσω Κάφκα, Ιονέσκο, Βισνιέκ και Καρατζάλε, κείμενα κατ' εξοχήν ανατρεπτικά και κριτικά απέναντι στην εξουσία, μπροστά σε κοινό το οποίο υποχρεούται να επιδεικνύει ταυτότητα και πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Δεν θα μπορούσα ποτέ να νομιμοποιήσω τη διάκριση των ανθρώπινων ομάδων και να συνυπογράψω τον αποκλεισμό των φίλων μου, των συναδέλφων μου και όλων των συνανθρώπων μου που δεν έχουν κάνει εμβόλιο, από τον χώρο του θεάτρου.

Τέτοιον πολιτισμό δεν τον χρειάζομαι και δεν τον υπηρετώ. Πολιτισμό που υποκλίνεται στην εξουσία και αναπαράγει τυραννικές νόρμες. Πολιτισμό που διδάσκει τη συμμόρφωση στους κανόνες, όσο παράλογοι και απάνθρωποι και αν είναι.

Οι χώροι του θεάτρου και του κινηματογράφου που αγάπησα, ήταν χώροι μυσταγωγίας, χώροι ελευθερίας και χώροι δημοκρατίας. Εκεί όπου τα βλέμματα και οι ανάσες μας τέμνονταν σε έναν ορίζοντα ονείρου, έρωτα και επανάστασης.

Είναι φανερό ότι τέτοιοι χώροι απαγορεύεται να υπάρχουν πια. Ήταν φανερό ήδη από πέρσι ότι το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να κλείσουν όλα τα μικρά θέατρα. Ότι η τέχνη από εδώ και πέρα μόνο στην παρανομία θα μπορεί να ανθήσει.

Ήμουν στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός όταν γκρεμίστηκε το τείχος της ντροπής. Βρέθηκα έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού, διαμαρτυρόμενος για την εγκατάλειψη της κινηματογραφικής κοινότητας στο έλεος της πανδημίας.

Βρέθηκα στους δρόμους με το κλαδικό σωματείο μου, το ΣΕΗ, για τη διεκδίκηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στο ελεύθερο θέατρο. Αγωνίστηκα επί χρόνια για την ενίσχυση του πολιτισμού και τα εργασιακά δικαιώματα των καλλιτεχνών.

Όμως με θλίψη διαπιστώνω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μου έχει σκύψει το κεφάλι. Τα έκτακτα μέτρα ελέγχου και διαχωρισμού που αποδέχονται σήμερα, αύριο θα γίνουν μόνιμα. Και θα έχουν πλέον και τη δική τους υπογραφή.

Η υποτιθέμενη ελευθερία που κερδίζουν οι εμβολιασμένοι έχει ημερομηνία λήξης. Όπως και το άνοιγμα των χώρων πολιτισμού υπό καθεστώς apartheid. Σύντομα θα έχουμε νέο καθολικό lockdown και θα κλείσουν για άλλη μια φορά όλα τα θέατρα.

Παραγωγές θα τιναχτούν στον αέρα, άνθρωποι θα μείνουν άνεργοι, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα κηρύξουν πτώχευση. Το μοντέλο λειτουργίας που προωθεί η κυβέρνηση μέσα από αυτά τα μέτρα είναι βιώσιμο μόνο για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Όσοι μικροί χώροι πολιτισμού λοιπόν εφαρμόσανε ήδη αυτά τα μέτρα διαχωρισμού, έχουν συνυπογράψει το κλείσιμό τους. Και έχουν απωλέσει το όποιο ηθικό πλεονέκτημα είχαν ως τώρα, έναντι των μεγαθήριων, όπως η Στέγη και το Παλλάς.

Το ηθικό πλεονέκτημα χάνεται για το κοινό και τους καλλιτέχνες που δέχτηκαν αυτή τη συνθήκη υποταγής. Η ψυχή του πολιτισμού μας εκχωρείται αυτή τη στιγμή στην ολιγαρχία. Και ο άνθρωπος εκδιώχνεται από τον ιερότερο χώρο έκφρασής του.

Μόνο με πολιτική ανυπακοή μπορούμε να διεκδικήσουμε το πραγματικό άνοιγμα του πολιτισμού. Μόνο με αντίσταση στην εξουσία μπορούμε να διαφυλάξουμε την ψυχή μας. Αν υπάρχουν έστω και λίγοι άνθρωποι που τολμούν να το κάνουν, αρκούν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΝΑΖΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΛΑΒΑΝ.

ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΝΤΌΠΙΩΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΡΧΊΣΕΙ ΠΟΓΚΡΟΜ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΊΑΣ.

Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΈΡΩΣΕ ΤΟ 25% ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ.

ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΕΠΑΝΕΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟ 3%.

ΕΧΑΣΑΝ 8500 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΦΌΡΟΥΣ.

ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΌ.

ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΈΜΕΙΝΕ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΊΤΕ ΕΎΚΟΛΑ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έληξε σαν σήμερα, στις 15 Σεπτεμβρίου 1944, η Μάχη του Μελιγαλά, με την κατάληψη της πόλης από τον ΕΛΑΣ και την παράδοση των ταγματασφαλιτών, οι οποίοι, σχεδόν στο σύνολό τους, εκτελέστηκαν. 

Η εκτέλεση των προδοτών συνεργατών των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής, που ήταν υπεύθυνοι για σωρεία εγκλημάτων κατά του λαού της Πελοποννήσου, τροφοδότησε επί δεκαετίες και συνεχίζει να τροφοδοτεί την αντικομμουνιστική προπαγάνδα. Εντούτοις:

1. Παραγνωρίζεται το ότι ο ΕΛΑΣ είχε εκδώσει δημόσια ανακοίνωση, με την οποία καλούσε τους ταγματασφαλίτες να διαλυθούν και να παραδοθούν, χωρίς να κινδυνέψει η ζωή τους. Κι αυτό συνέβη, πράγματι, σε μια σειρά πόλεις, όπου η απελευθέρωση από τον ΕΛΑΣ συνοδεύτηκε και με αναίμακτη παράδοση των ταγματασφαλιτών.

2. Αποτελεί μύθευμα η δήθεν δολοφονία αμάχων από τον ΕΛΑΣ. Στον Μελιγαλά διεξαγόταν σφοδρή μάχη επί τρεις μέρες και ήταν πολλοί οι άμαχοι που έπεσαν από πυρά των δύο αντιμαχόμενων πλευρών. Το αντικομμουνιστικό μεταβαρκιζιανό καθεστώς προσμέτρησε κι αυτούς στους "σφαγιασθέντες υπό των εαμοκομμουνιστών". 

3. Στελέχη των Ταγμάτων Ασφαλείας, αλλά και οι διορισμένοι από τους Γερμανούς δήμαρχοι Καλαμάτας και Μελιγαλά, ο νομάρχης Μεσσηνίας κ.ά., συνελήφθησαν από τον ΕΛΑΣ και οδηγήθηκαν στην Καλαμάτα για να δικαστούν και να αποκαλυφθεί η έκταση των εγκλημάτων τους. Εκεί και παρά τις προσπάθειες του ΕΛΑΣ να αποτρέψει κάτι τέτοιο, σκοτώθηκαν από τον λαό της πόλης και κυρίως από τις μανάδες, τις γυναίκες και τις αδελφές αυτών που δολοφονήθηκαν από τους δωσίλογους.

Η "εθνικοφροσύνη" των επιγόνων του δωσιλογισμού και η "ανθρωπιά" κάθε είδους παλιανθρώπων, μπορεί να μιλάει για "εγκλήματα" σε βάρος των δολοφόνων προδοτών που συνεργάστηκαν με τους κατακτητές της πατρίδας μας. Χωρίς να ντρέπεται. 

Εμείς, σύμφωνα με τις δικές μας αξίες, τις αξίες του επαναστατικού εργατικού και λαϊκού κινήματος, δεν έχουμε κανένα λόγο να χαιρόμαστε όταν χύνεται αίμα. Μόνο που δεν θα λυπηθούμε κιόλας, όταν οι φασίστες τιμωρούνται για τα εγκλήματά τους.

Σχολιο.- Πρέπει να ειπωθεί το εξής .

Από απομνημονεύματα πολεμιστών της Μάχης ( Ευάγγελος Μαχαίρας, Στάθης Κανναβός) υπογραμμίζεται το εξής: Η αιματοβαμμένη δράση των Ταμάτων Ασφαλείας Μεσσηνίας , ακριβώς το προηγούμενο διάστημα είχαν εξοργίσει τους Μεσσήνιους. Ταυτόχρονα οι καπετάνιοι της Μεσσηνίας που είχαν σκοτωθεί , ή και δολοφονηθεί με προδοσίες , είχαν επιφανή και μεγάλα σόγια. Μην ξεχνάμε ότι εκεί είναι Μοριάς και την αντεκδίκηση την μάθαινε τότε ο κόσμος από νηπιακή ηλικία μάζί με το αλφάβητο και το πατερημών . Είχαν γίνει εκτελέσεις επιφανών πολιτών χύμα στο δρόμο και εν ψυχρώ. Επίσης είχαν λάβει χώρα ομαδικές εκτελέσεις, από όλη τη Μεσσηνία, 18, 50 , 212, 27 στο Νέδοντα τον Ιούνιο, π.χ. αποστολή 200 Μεσσήνιων στο Νταχάου, συλλήψεις με 2.000 ομήρους, κ.λπ. Ο Μαχαίρας μου είχε πει ότι ο ίδιος φύλαγε το χώρο που είχαν φυλακιστεί οι αιχμάλωτοι. Ο ίδιος , με σπασμένο χέρι, και συντεταγμένες δυνάμεις φρουρούσε το χώρο ( Μπεζεστένι, η κλειστή αγορά που γινόταν η εμποροπανήγυρις). Όμως μετά την αναχώρηση του κύριου όγκου των δυνάμεων του ΕΛΑΣ για να συλλάβουν το Στούπα και να καταλάβουν και άλλες οχυρωμένες θέσεις, εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες, χαροκαμένοι από όλη τη Μεσσηνία με δρεπάνια, κόσες, και άλλα γεωργικά εργαλεία ανέβηκαν προς το Μελιγαλά για εκδίκηση. Κάποιοι περπάτησαν σχεδόν μια ημέρα για να πάνε να εκδικηθούν. Ανέτρεψαν τη φρουρά , με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο του ΔΣΑ , καθώς τίποτε δεν μπορούσε να τους σταματήσει, αναζητώντας εκδίκηση . Και τάγμα ανταρτών να είχε μείνει για φρουρά δεν θα μπορούσε να έχει κάνει τίποτα.

Σχολιο.- Από τους πρωταγωνιστές της μάχης ο ταγματασφαλιτης ιατρός Νικος Σπεντζάρης. Η σύζυγος του φαρμακοποιός Οθωνία Λουκόπουλου συμμετείχε στις δολοπλοκίες του. Η κόρη τους επίσης φαρμακοποιός Φρόσω Σπεντζάρη χρημάτισε βουλευτής με τη ΝΔ και τη Δημοκρατική Ανανέωση του Κωστή Στεφανοπουλου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!

"Δεν υπάρχει πουθενά λογική σε όλο αυτό που συμβαίνει στα πανεπιστήμια. Είναι αδιανόητο η εκπαίδευση να γίνεται εν μέσω μολότοφ και δακρυγόνων γιατί κάποιοι έτσι αποφάσισαν. Δεν έχει καμία δουλειά η αστυνομία σε μόνιμη παρουσία μέσα στα πανεπιστήμια, δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο αστυνομία στα πανεπιστήμια", δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

"Τους τελευταίους πέντε μήνες ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Έχουν εγκατασταθεί τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ", είπε ο εκπρόσωπος των αστυνομικών, ο οποίος, αναφερόμενος στη διαβόητη "βιβλιοθήκη", ήταν εξαιρετικά αποκαλυπτικός: 

"Το σχέδιο είναι να κατασκευαστεί βιβλιοθήκη, αλλά ακόμη δεν έχει ξεκινήσει ο διαγωνισμός, από τον Ιανουάριο και βλέπουμε. Άρα τα ΜΑΤ θα συνεχίσουν να φυλάνε ένα κενό κτήριο".

Μιλώντας για την πανεπιστημιακή αστυνομία, τόνισε ότι "έχει στηθεί ένας σχεδιασμός με τεράστιο αριθμό αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίοι αν και εφόσον υλοποιηθεί το μέτρο, θα ακροβολιστούν πέριξ του ΑΠΘ για να φυλάνε τους άνδρες της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Δηλαδή, η αστυνομία θα φυλάει την αστυνομία!"

Και είπε κι άλλα: 

"Πολλές φορές ομάδες ΟΠΚΕ, οι οποίες είναι επιφορτισμένες με την καταπολέμηση της βαριάς εγκληματικότητας, είναι ακινητοποιημένες στα πανεπιστήμια, στις φυλακές, στο Τουρκικό Προξενείο, σε οικίες πρυτάνεων.

Για παρά πολλές φυλάξεις επισήμων, όχι μόνο του πρύτανη, επιβαρύνεται η ασφάλεια των πολιτών. Όταν ακινητοποιείται ένα όχημα έξω από μια οικία οποιουδήποτε επίσημου, μειώνεται το επίπεδο ασφάλειας των πολιτών. Κάποιοι φαίνεται ότι είναι υπεράνω των λοιπών πολιτών".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ε, ρε, και να περιφέρανε κάναν πεθαμένο ηγέτη από πόλη σε πόλη για μια βδομάδα, όπως τη βασίλισσα Ελισάβετ στην Ιγκλετέρα, σε καμιά από τις ασιατικές ή αφρικάνικες χώρες! 

Ε, ρε, το τι σούσουρο και κακό θα γινότανε από τα έγκυρα και σοβαρά δυτικά ΜΜΕ, με την εγγονή του λαδέμπορα στην Εκάλη και τον Κακομοιράτο τον υπαλληλάκο στο Χαϊδάρι, που θα 'θελε να τον λέγαν Τζόνι και να 'χε γεννηθεί στο Ίπσουιτς, να τα διαβάζουν και να βγάζουν στην επιφάνεια όλο τον βαλκάνιο επαρχιωτισμό τους!

Και δώσ' του αναλύσεις για τους λαούς που δεν πέρασαν διαφωτισμό! Και ξανά μανά η υπενθύμιση του πόσο καλό τους έκανε η αποικιοκρατία, αλλά οι σχιστομάτηδες κι οι αραπάδες δεν το 'χουν και τόσο με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα προκλητική επίθεση της ένστολης αληταμπουρίας κατά των φοιτητών την Τετάρτη το απόγευμα που διαδήλωναν στα Προπύλαια για την πανεπιστημιακή αστυνομία. 

Για μια ακόμη φορά, το μένος του ένστολου τεμπελχανείου κατά των κοριτσιών ήταν χαρακτηριστικό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέρα δώθε ,πέρα δώθε,, 12 μέρες θα πηγαινοφέρνουν το πτώμα ,τελικά αυτό δεν είναι κηδεία -παιδικό πάρτυ είναι με κλόουν και γκέστ στάρ τη βασίλισσα Ελισάβετ στην Ιγκλετέρα!!

Την Ελισάβετ την έχουν μέσα σε ενα περιφέρετρο, λογικά τα 6 δις που κόστισε η κηδεία είναι για τα διόδια !!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Χρηματοδοτούμενη από τον USAID επίθεση στην κουβανική ιατρική συνεργασία στο Μεξικό

O USAID και βουλευτές του PAN (κόμμα της δεξιάς) συνωμότησαν για να αρθρώσουν μια πληθωρική εκστρατεία κατά της παρουσίας Κουβανών γιατρών στο Μεξικό, σύμφωνα με έρευνα του πολιτικού αναλυτή Katu Arkonada, που κοινοποιήθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Arkonada επισημαίνει ότι ο συντονιστής της κοινοβουλευτικής ομάδας του PAN στη Βουλή Julen Rementeria ηγείται της αντικουβανικής σταυροφορίας, η οποία έχει δύο γραμμές επίθεσης: η πρώτη ότι η παρουσία τους στο Μεξικό είναι περιττή και μια δεύτερη που προωθείται από το Μαϊάμι, και ισχυρίζεται ότι οι γιατροί θα σταλούν σε ζώνες συγκρούσεων.

Ο Rementeria έχει στενούς δεσμούς με τον κουβανικής καταγωγής τρομοκράτη Orlando Gutiérrez Boronat, ηγέτη της οργάνωσης Directorio Democrático (Δημοκρατικό Διευθυντήριο) που υποκίνησε τη βία στην Κούβα στις 11 Ιουλίου 2021, και φωνή της εκστρατείας #SOSCuba κατά του συστήματος υγείας στο νησί.

Ο Μεξικανός γερουσιαστής συνδέεται επίσης με το "Fundación para los DDHH en Cuba" («Ίδρυμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Κούβα»), πρωτοπόρο στην διοργάνωση ενεργειών κατά των κουβανικών ιατρικών ταξιαρχιών στη Λατινική Αμερική.

Για αυτό το σκοπό χρησιμοποιεί χρηματοδότηση από τον USAID (που τροφοδότησε με νέα κονδύλια τον Οκτώβριο του 2021 και τον Σεπτέμβριο του 2022). 

Η Margarita Guerra, Διευθύντρια Προγραμμάτων του γραφείο του USAID για τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, είναι ο κύριος συντονιστής και χρηματοδότης της εκστρατείας που επιδιώκει να μποϊκοτάρει την παρουσία Κουβανών γιατρών στο Μεξικό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χρειάζεται τεράστιο θράσος από τα μπουκωμένα από τον Πέτσα«Ελληνικά»ΜΜΕ με 10αδες μύρια να αναμασάνε κατασκευασμένες ειδήσεις από τον Ιμπεριαλισμό για δήθεν 300 εκ χρηματοδότηση κομμάτων απο τον Πούτιν στη Δύση



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζήτησε συγνώμη ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας για την δήλωσή του «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει» 

Βρε... αϊντε καί...γ…….

Σχολιο.- ο Στέλιος Πέτσας γνωστοποιεί πως δέχτηκε

επίθεση η οικία του... Δηλαδή τι επίθεση;;;

κάτι τρικάκια πέταξε ο Ρουβίκονας...

Αλλά έγραψε...

«Η αποψινή φασιστική

επίθεση στο σπίτι μου-την ώρα που βρίσκονταν

μέσα η ανήλικη κόρη μου-ας προβληματίσει

όσους καλλιεργούν το μίσος...» κλπ ...

Εσύ κ Πέτσα, προσέχεις την κόρη σου ,....

και καλά κάνεις ...αλλά φταίς κι όλας ...

- ΝΑ ΔΕΙΣ κ Πέτσα, τι λαχτάρα έπαθε ο ανήλικος

εγγονός μου όταν σε άκουσε να λες ... δημόσια ,

« ... όποιος δεν προσαρμόζεται , πεθαίνει » ...

και φοβήθηκε μήπως αφορά και τον

παππού του ... που του λέει ότι

δεν πρέπει να υπακούμε στις εξουσίες ....

Κατάλαβες κ Πέτσα;;;

Σχολιο.- Ενα από τά πολλά τομάρια καί πολιτικά καθάρματα που εχει η συμμορία τής Ν.Δ.

Σχολιο.- Αναγκαστηκε επειδη τόν εκραξαν καί οι δικοί του γιατί τού ξεφυγε καί εδειξε ποιό είναι τό πραγματικό πολιτικο πρόσωπο του Νεοφιλελευθερισμού που τό κρύβουν μεσα απο μεγαλες Βερμπαλιστικές καί κούφιες εκφράσεις ενω στην πραγματικοτητα δέν υπολογιζουν τόν εργαζόμενο ανθρωπο...τόν θεωρουν δούλο...

Σχολιο.- Τι θα πει ζήτησε συγγνώμη, ο πολιτικάντης. Αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη γιατί σηκώθηκε θύελα αντιδράσεων. Όχι γιατί δε πιστεύει αυτά που είπε.

Σχολιο.- Άη στα τσακίδια ο πολιτικάντης!!! Προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμάζευτα υποτιμώντας τη νοημοσυνη μας!!!

Σχολιο.- Πέρασε στην αρχή την σκληρή αλαζονική κυβερνητική τακτική και μετά όταν είδε το μέγεθος της Μαλακίας του, προσπάθησε να σώσει το εκλογικό του τομάρι...

Είναι αδίστακτα υπαλληλακια και δεν θέλουν...οίκτο!

Τόσο απλά..

Σχολιο.- Μετά το κράξιμο που έφαγε ,υποχρεωθηκε να ζητήσει συγνώμη ο καραγκιοζης

Σχολιο.- Βρε ΟΥΣΤ κ@λόπαιδο!

Σχολιο.- Αληταμπουρα κιναιδε σπεκουλαδορε!

Σχολιο.- Πάντως δε ζήτησε συγγνώμη από εμάς, τους πολίτες, αλλά από τους συναδέλφους του, που (όπως είπε) αναγκάστηκαν να σχολιάζουν τη δήλωση αυτή αντί να μιλούν για την εμφάνιση του Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία και Κίνα «πετούν το γάντι» στις ΗΠΑ

15/9/2022

Οι Πρόεδροι Πούτιν και Σι αμφισβητούν ανοικτά τον ηγεμονικό ρόλο των ΗΠΑ στη διεθνή σκακιέρα εκτιμώντας πως οι χώρες τους παίζουν ρόλο μεγάλων δυνάμεων.

Τη συνέχιση του διεθνούς ηγεμονικού ρόλου των ΗΠΑ αμφισβήτησαν σήμερα οι ηγέτες Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Κίνας Σι Τζινπίνγκ στη διάρκεια συνάντησης που είχαν στη Σαμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του «Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης».

Παράλληλα οι δύο ηγέτες έδειξαν αμοιβαία «ευαισθησία» σε ζέοντα ζητήματα που αξιοποιούνται από τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες για να οξύνουν την αντιπαράθεση μαζί τους, όπως ο ρωσικός πόλεμος στην Ουκρανία και τα σινικά κυριαρχικά δικαιώματα στην Ταϊβάν στο πλαίσιο της πολιτικής της μίας Κίνας.

«Θα αποτύχουν» οι προσπάθειες για μονοπολικό κόσμο

Ο Πρόεδρος Πούτιν, για παράδειγμα, προέβλεψε πως οι προσπάθειες των ΗΠΑ για έναν «μονοπολικό κόσμο» θα αποτύχουν.  «Οι προσπάθειες δημιουργίας ενός μονοπολικού κόσμου έλαβαν πρόσφατα μια απολύτως άσχημη μορφή και είναι εντελώς απαράδεκτες» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κινέζος ομόλογός από την πλευρά του εξέφρασε την επιθυμία της χώρας του για στενή συνεργασία με την Ρωσία επισημαίνοντας πως θέλει να παίξουν «ηγετικό ρόλο στην επίδειξη ευθύνης των μεγάλων δυνάμεων στην εγκαθίδρυση σταθερότητας και θετικής ενέργειας σε έναν ταραγμένο κόσμο».

Ο Πούτιν εξήρε τις «ισορροπημένες θέσεις» της Κίνας για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία επισημαίνοντας πως κατανοεί πλήρως τα «ερωτήματα και τις ανησυχίες» της Κίνας για τις εκεί εξελίξεις. Παράλληλα εξέφρασε την σθεναρή στήριξη της Ρωσίας στην πολιτική «της μίας Κίνας» στο φόντο των εντάσεων που προκαλούν έντονα το τελευταίο διάστημα οι ΗΠΑ, η Βρετανία και οι σύμμαχοί τους στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού.

«Καταδικάζουμε την πρόκληση των ΗΠΑ…Είμαι πεπεισμένος ότι η σημερινή μας συνάντηση θα δώσει περαιτέρω ορμή στην ενίσχυση της στρατηγικής σύμπραξης ανάμεσα στη Ρωσία και την Κίνα» πρόσθεσε με νόημα ο πρόεδρος Πούτιν.

Ο Κινέζος ομόλογός του εξέφρασε την «σθεναρή στήριξη» της χώρας του σε θέματα που αφορούν «τα βασικά συμφέροντα της Ρωσίας».

Παράλληλα κατά τη διάρκεια τριμερούς συνάντησης που είχε με τους ηγέτες της Κίνας και της Μογγολίας στο περιθώριο της συνόδου του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης στην Σαμαρκάνδη, ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Μόσχα χαιρετίζει την ενεργειακή συνεργασία με την Κίνα και την Μογγολία. Δεν θα μπορούσε να κάνει και αλλιώς, καθώς οι βασικές οδοί μεταφοράς του ρωσικού αερίου προς την Κίνα περνούν από την Μογγολία μέσω του αγωγού Ισχύς της Σιβηρίας.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



15/9/2022  -  5.00 π.μ.
- Ανασκόπηση των όσων έχουν συμβεί στο μέτωπο της ρωσικής ΕΣΕ και γύρω από αυτό.
- Κανονικά απόψε θα έπρεπε να μην ασχοληθώ με τίποτε άλλο, εκτός από το να μοιράζω βραβεία «π@π@ρ1@$ της ημέρας», αφού τέτοια ποσότητα μαζεμένη σε ένα 24ωρο δεν έχω ξανασυναντήσει. Από την «απόπειρα δολοφονίας» του Πούτιν (!!!), που πρώτη ανέβασε ως θέμα, κατά πάσα πιθανότητα, η βρετανική Daily Mail και την αναπαρήγαγαν «αμάσητη» τα απανταχού συστημικά μιντιακά «παπαγαλάκια», μέχρι τις δήθεν αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων της Αγίας Πετρούπολης και της Μόσχας, τα οποία δήθεν ψήφισαν υπέρ της παραίτησης του Πούτιν και της προσαγωγής του σε δίκη «επί εσχάτη προδοσία» (!!!) τα ημέτερα και αλλοδαπά μιντιακά «γίδια» μας διασκέδασαν, αν μη τι άλλο, αφάνταστα…
- Επειδή όμως υπάρχουν όντως και πολλές και σοβαρές ειδήσεις από την προηγούμενη ημέρα, σας τις παρουσιάζω ευθύς αμέσως:
- Θα ξεκινήσω από τρεις ειδήσεις που τις ξεχώρισα λόγω της σημασίας, αλλά και της πλήρους διαφορετικότητας μεταξύ τους
- Ο Βλαντίμιρ Ζελένσκι, λοιπόν, με τον «αέρα» της «αντεπίθεσης», επισκέφθηκε χτες το (μαρτυρικό, πλέον) Ιζιούμ, μαζί με τον «εξ ευωνύμων» του από το προεδρικό γραφείο Αλεξέι Γερμάκ. Στο Ιζιούμ συναντήθηκε ΜΌΝΟ με στρατιωτικούς, αποφεύγοντας ασφαλώς τους ντόπιους πολίτες, τους οποίους οι ΔΙΚΟΊ ΤΟΥ στρατιωτικοί υποβάλλουν σε καταπίεση, βασανιστήρια, ακόμη και εκτελέσεις (50 πολίτες του Ιζιούμ έχουν εκτελεστεί μέχρι σήμερα από τους Ουκροναζί από την ημέρα που μπήκαν στην πόλη). Η επίσκεψη αυτή, λοιπόν, ήταν επιεικώς «δημοσιοσχετίστικη» και είχε στόχο τη δημιουργία μιας τεχνητής ευφορίας στο φιλοθεάμον κοινό της Δύσης, αλλά και στο εγχώριο ακροατήριο που βρίσκεται στην «απέναντι» όχθη από τη Ρωσία και τις συμμάχους της…
- Την ίδια στιγμή, ωστόσο, που Ζελένσκι ως άλλος «φυρερίσκος», επιθεωρούσε τα Ορκ του στο Ιζιούμ, η γενέτειρά του πόλη του Κριβόι Ρογκ πνιγόταν – στην κυριολεξία, όχι μεταφορικά. Τα χτυπήματα ακριβείας της ρωσικής Αεροπορίας χτύπησαν την τεχνητή λίμνη του Καρατσούν, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Κριβόι Ρογκ, καταστρέφοντας μεταξύ άλλων και το φράγμα που τη χώριζε από τον ποταμό Ινγκουλιέτς, που διέρχεται από την περιοχή και από την πόλη-γενέτειρα του Ζελένσκι. Η στάθμη του ποταμού ανέβηκε κατά 2,5 μέτρα!!! Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην πόλη του Κριβόι Ρογκ δεν έχουν να κάνουν μόνο με την ύδρευση και την ηλεκτροδότηση (πλημμύρισαν υπόγειοι υποσταθμοί διανομής), αλλά και με το ότι η πόλη κυριολεκτικά έχει ΒΟΥΛΙΆΞΕΙ!!! Επιπλέον, επειδή ο ποταμός αυτός συνεχίζει τη ροή του και προς τις Περιφέρειες Νικολάγεφ και Χερσώνας, η φουσκωμένη ροή του έχει αποκόψει την επικοινωνία ανάμεσα στις δύο όχθες, μετατρέποντας έτσι τις επιθετικές βλέψεις των VSU στην περιοχή σε «όνειρα φρούδα». Όσοι Ουκρανοί στρατιωτικοί έχουν μείνει στη δυτική όχθη του ποταμού, απλώς παραμένουν άπραγοι, χωρίς δυνατότητα έστω και προσπάθειας για επίθεση στην απέναντι πλευρά. Όσοι, πάλι, έχουν εγκλωβιστεί στην ανατολική όχθη και στον θύλακο που οι ίδιοι δημιούργησαν στην περιοχή της Αντρέγεφκα, παραμένουν περικυκλωμένοι από 3 πλευρές από τα ρωσικά στρατεύματα, ενώ πίσω τους έχουν τον φουσκωμένο ποταμό – άρα καμία δυνατότητα υποχώρησης ή/και διαφυγής. Προσωπική μου εκτίμηση: ήταν η εξυπνότερη και με πολλαπλά οφέλη για τους ίδιους κίνηση των Ρώσων μέχρι σήμερα, από την έναρξη της ΕΣΕ. Μέχρι, φυσικά, την επόμενη…
- Η τραγική είδηση της ημέρας ήταν η πυραυλική επίθεση με HIMARS (παραγωγής ΗΠΑ) σε προάστιο της Χερσώνας, από το οποίο ξεκληρίστηκε μια ολόκληρη τετραμελής οικογένεια. Εάν με ΑΥΤΌΝ τον τρόπο θεωρεί το ΝΑΖΙΣΤΙΚΌ καθεστώς του Κιέβου ότι θα «πάρει πίσω» αυτά τα εδάφη, όχι απλώς πλανάται πλάνην οικτράν, αλλά επί της ουσίας σπρώχνει τις περιοχές αυτές (Χερσώνα, Ζαπορόζιε κλπ) στην αγκαλιά της Ρωσίας.
- Είδηση της τελευταίας στιγμής: Σε ατύχημα έπεσε το αυτοκίνητο που μετέφερε τον Βλαντίμιρ Ζελένσκι εντός του Κιέβου, αφού συγκρούστηκε με ΙΧ επιβατικό. Ο ίδιος ο Ζελένσκι δεν έπαθε τίποτε, ωστόσο οι δύο οδηγοί (του αυτοκινήτου του Ζελένσκι και του ΙΧ) μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι σε νοσοκομείο του Κιέβου. (Στγ: Μου έρχεται ο συνειρμός τώρα για τη δήθεν «απόπειρα δολοφονίας» του Πούτιν και με το ζόρι συγκρατώ τα γέλια μου)...
- Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Ζαπορόζιε Γεβγκένι Μπάλιτσκι, από τη στιγμή που σταμάτησε η λειτουργία των ατομικών αντιδραστήρων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον ΑΗΣ Ζαπορόζιε, σταμάτησαν και οι μαζικοί βομβαρδισμοί των εγκαταστάσεων του Σταθμού. Χάρη στη λειτουργία των εφεδρικών ντίζελ γεννητριών εξασφαλίζεται τόσο η ηλεκτροδότηση του ίδιου του Σταθμού, όσο και της απελευθερωμένης περιοχής της Περιφέρειας Ζαπορόζιε• αντίθετα, οι περιοχές που βρίσκονται ακόμη υπό τον έλεγχο του καθεστώτος του Κιέβου έπαψαν να τροφοδοτούνται με ρεύμα από τον Σταθμό, αφού οι ίδιοι οι Ουκρανοί κατέστρεψαν με δικά τους πυρά τις 4 γραμμές υψηλής τάσης που τροφοδοτούσαν με ρεύμα τις συγκεκριμένες περιοχές.
- Το Γραφείου Τύπου της ρωσικής Εθνοφρουράς ανακοίνωσε χτες, ότι οι δυνάμεις του Σώματος στην Περιφέρεια της Χερσώνας έχουν συλλάβει μέχρι σήμερα 150 συνεργάτες των VSU και των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών (SBU) στην περιοχή, ενώ ανακάλυψαν και 10 κρυφές αποθήκες όπλων και πυρομαχικών που προορίζονταν για τη διεξαγωγή σαμποτάζ στη Χερσώνα και άλλες πόλεις και χωριά.
- Σε ειδήσεις «γύρω» από το μέτωπο:
- Σύμφωνα με το δήμαρχο του Ντονιέτσκ Αλεξέι Κουλέμζιν, από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους και εξαιτίας των ουκρανικών βομβαρδισμών στον κατοικημένο ιστό της πόλης, έχουν σκοτωθεί 192 άμαχοι πολίτες (8 παιδιά) και έχουν τραυματιστεί 887 (42 παιδιά).
- Στη ΛΔ Ντονιέτσκ συνολικά, οι νεκροί άμαχοι της προηγούμενης μέρας εξαιτίας των ουκρανικών βομβαρδισμών ανήλθαν σε 4, ενώ οι τραυματίες σε 3.
- Στην κωμόπολη Περεβάλσκ (ΛΔ Λουγκάνσκ) οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις χτύπησαν με πυραύλους το τοπικό κολλέγιο, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας έφηβος μαθητής του κολεγίου και να τραυματιστούν άλλα 6 άτομα (5 μαθητές και 1 καθηγητής). Ο χώρος του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος χρησιμεύει εκτός των άλλων και για την προσωρινή διαμονή προσφύγων από άλλες «θερμές» περιοχές και, κυρίως, τις τελευταίες μέρες από την Περιφέρεια του Χαρκόβου.
- Περί τις 22 χιλιάδες ήταν οι κάτοικοι των περιοχών της Περιφέρειας Χαρκόβου που έπεσαν και πάλι στα χέρια των VSU, οι οποίοι εκκενώθηκαν στη Ρωσία, φοβούμενοι τις πράξεις αντεκδίκησης των Ουκρανών στρατιωτικών, αλλά και των ξένων μισθοφόρων που πολεμούν μαζί τους. Ο αριθμός τους θα ήταν μεγαλύτερος, εάν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν άνοιγαν πυρ ακατάπαυστα στα σημεία διέλευσης των συνόρων, εμποδίζοντας έτσι τους κατοίκους της περιοχής να διαφύγουν στη Ρωσία. 
- Ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες που μετέδωσε το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ότι ο Πρόεδρος Πούτιν απέρριψε, δήθεν, τις πρώτες εβδομάδες μετά την έναρξη της ρωσικής ΕΣΕ σχέδιο ειρήνευσης με την Ουκρανία, στο οποίο υπήρχε μεταξύ άλλων η πρόβλεψη να μη γίνει η τελευταία μέλος του ΝΑΤΟ, ικανοποιώντας έτσι τη βασική απαίτηση της ρωσικής πλευράς. Ο Πεσκόφ ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι οι συγκεκριμένες πληροφορίες «δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την πραγματικότητα».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΒΟΣ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΣΑΣ; Κάνει πολιτική με μίσος και ψεύδη  και με τρομοκράτηση ("Όποιος δεν προσαρμοστεί θα πεθάνει"),  γίνεται ακτιβιστική ενέργεια από τον αναρχικό Ρουβικόνα με τρικάκια και αναγραφή συνθημάτων στο σπίτι του, για να πει ο τρομοκράτης φασίστας Πέτσας πως η τρομοκράτηση δεν είναι πολιτική; Τότε, γιατί την εξαγγέλλει; Αλλά, αν του αντιγυρίσει κάποιος αυτή την τρομοκράτηση που είπε, θα είναι κακός; 
- Με 400€ αλλάζεις τον καυστήρα σε πετρελαίου λέει η υπουργάρα! 
Πες και σε μας ρε Άρχοντα που υπάρχει αυτή η τιμή να τρέξουμε μην το κρατάς κρυφό! 
Επίσης θυμήσου να πεις εκεί στο παρεάκι της κυβέρνησης ότι έχετε περάσει νόμο που ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΙ την μετατροπή σε "χειρότερη" ενεργειακά επιλογή θέρμανσης οπότε ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ η αλλαγή καυστήρα από αέριο σε πετρέλαιο! Ε ;;; Υπουργάρα;;; 
Εμείς θα "προσαρμοστούμε" μην σκάτε κάτι θα βρούμε να κάψουμε...
Σχολιο.- Ο βανδαλισμός και η τρομοκράτηση δεν είναι πολιτική λέει ο Πέτσας για την ακτιβιστική ενέργεια στο  σπίτι του. Μα βρε Στέλιο κι εσυ… δεν λες να προσαρμοστείς στην νέα κανονικότητα που χτίσατε…
Σχολιο.- Προσαρμοσου αγόρι μου στη νέα πραγματικότητα. Οποίος δεν προσαρμόζεται τι μας είπες?
Σχολιο.- όταν πετάνε τρικακια στου πέτσα το σπίτι είναι φασιστική τακτική, ενώ αυτοί που διώχνουν τους Ελληνες (που έχουν μικρά παιδιά να μεγαλωσουν) από τους δουλειές τους γιατί δεν υπακούν στη νέα τάξη, είναι δημοκρατικό. δεν μου λέτε ραγιάδες, τώρα ποιοι είναι οι ψεκες;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φεύγει επιφανής νευροχειρουργός από το Μποστάνειο νοσοκομείο Μυτιλήνης και πάει στην Κύπρο να εργαστεί μετά από ένα χρόνο υποχρεωτικής, τιμωρητικής, εκδικητικής ανεργίας και δεν σκάει μύτη.
Πεθαίνει η βασίλισσα Ελισάβετ και όλοι οι "πολιτικοί" της Ελλάδας εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους...
Ελλαδίτσα μου έχει κι άλλο κατήφορο....
Συνέχισε...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Η ''τρομερή Ουκρανική'' αντεπίθεση, ήταν μια μούφα ολκής και δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια μικρή ολιγωρία των συμμαχικών δυνάμεων . Για τους Ουκρανούς είναι πόλεμος, για τους Ρώσους ΕΣΕ(Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση). Οι Ουκρανοί πολεμούν μαζί με τους Δυτικούς μισθοφόρους τους Ρώσους.Αντίθετα οι Ρώσοι, μάχονται κατά του ναζιστικού Ουκρανικού καθεστώτος και των Νατοϊκών μισθοφόρων, προσέχοντας να μην υπάρχουν απώλειες αμάχων, γιατί δεν είναι εχθρός τους ο Ουκρανικός λαός. Πάντως, απ΄οτι πληροφορούμαι, μάλλον το δόγμα αλλάζει και η Ρωσία πηγαίνει σε πόλεμο(με ότι αυτό συνεπάγεται), ώστε να συντρίψει Ζελένσκι και Νατοϊκούς, αλλά πάντα με με προσοχή να μην υπάρξουν θύματα στους αμάχους. Φαντάσου ότι έχει ρίξει ελάχιστους για τα Ρωσικά δεδομένα στρατιώτες....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Κυβέρνηση θα νομοθετήσει ότι απαγορεύεται να ψηφίζουμε άλλο κόμμα, οπότε όλα καλά



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κλαίω! Βοριδης, Κοραή, Ευαγγελάτος στο MEGA σε παραλήρημα.. Θα μου πεις, τι πιο σύνηθες ; Παιζουν τη δημοκρατια στα ζαριά
Η Κοραη αποκαλυψε ότι ο Βορίδης πρωτα εξετασε τον φάκελλο Πουτιν και μετά εξέτασε το ενδεχόμενο να ψηφίσουμε μεσω σκανερ και να καταργήσει το κλασσικο ψηφοδέλτιο 
Παράλληλα διακινούν σενάρια ότι ο Πούτιν, δηθεν, θα κάνει νοθεία στις εκλογές
Προσοχη,θα βαλουν να ψηφίσουν,πάλι και τα δένδρα και θα μας λένε ο Πουτιν έκανε την δουλειά....Έχουν κάνει ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ παρεμβάσεις επί τρία χρόνια. Όχι όμως την καλύτερη ακόμα. Ικανοί ΓΙΑ ΟΛΑ καθώς πέφτουν.
Η Κοραή Μάλλον θα τα έπινε πριν με την Βούλτεψη και την Πιπιλή. Βάλτε την κι'αυτήν να ζητήσει συγνώμη !!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός ο Καραγκιόζης ο Στέλιος Πέτσας είχε πει και το άλλο αδιανόητο:" Το να χάσει κάποιος το εισόδημά του, είναι κίνητρο για να εμβολιαστεί". Γι'αυτή την παπαριά θα ζητησει συγνώμη ; Συμπέρασμα...Για να γίνει κάποιος στέλεχος στη ΝΔ, πρέπει να φέρει πιστοποίηση ανηθικότητας και βρωμιάς.
Σχολιο.- Μονο ενας ασυνειδητος και ηλιθιος μπορει να κανει τετοιες δηλωσεις ..
Σχολιο.- κι ένας προδότης
Σχολιο.- Όχι εμβόλιο, ένεση θανάτου
Σχολιο.- Τώρα έχει και αυτός ένα ισχυρό κίνητρο να προσέχει όταν κυκλοφορεί έξω στον κόσμο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προσέξτε τι λέει αυτός ο καραγκιόζης ο Στέλιος Πέτσας ........ δεν είπε "ήταν προσβλητικό αυτό που είπα". Είπε «Κάποιοι ένιωσαν προσβεβλημένοι. Τους ζητώ συγγνώμη». Κοινώς, εμείς φταίμε που προσβληθήκαμε και μας κάνει χάρη που ζητάει συγγνώμη.
Προσαρμόσου…προσαρμόσου…στη δημοκρατία που δημιουργήσατε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παγώνεις: άλλαξε λέβητα
Σε γδέρνουν στο ρεύμα: μην πλένεσαι
Πεθαίνεις στο ράντζο με covid: ας πρόσεχες
Είσαι άνεργος: να φτιάξεις καλό βιογραφικό
Εγκλωβίζεσαι στα χιόνια: μην οδηγείς
Καίγεται το σπίτι σου: να το ασφάλιζες
Έχουν λύσεις για όλα...Δεν πάτε στο διάολο ρε !!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πέτσας γιατί έδωσε λεφτά στα κανάλια και στις εφημερίδες και δεν τις άφησε να προσαρμοστούν;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να κάνουν στην ΝΔ προεκλογικό σποτ το "όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει" και πιστεύω θα σκίσουν στις εκλογές.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Οποίο νοικοκυριό ,στην Ελλαδα,δεν προσαρμόζεται στα νεα ενεργειακά δεδομένα,πεθαίνει».
Ο Πέτσας προκαλεί με αλαζονεία θέτοντας το δίλλημα ή θα παγώσετε και θα πεθάνετε ή θα αλλάξετε τον καυστήρα φυσικού αερίου Ποσο κυνικά όμως λέει οτι θα πεθάνετε ε; Γιατί τους νοιαζει; Βλέπε πρωτόκολλο θανάτου η απο εμβολια η απ το κρύο.. Δεν κατάφεραν να μας πεθάνουν με τα εμβόλια και δοκιμάζουν άλλους τρόπους ;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πλεύρη
Έλα να σου μετρήσουμε τα αντισώματα,
για τότε που λες πως εmβολιάστηκες,
για να πειστούμε να κάνουμε κι εμείς. 
Αλλιώς, κόψε τις φανφάρες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο κ. Πούτιν και όχι το τρίο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, έβαλαν στο Χρηματιστήριο την ηλεκτρική ενέργεια, από το 2018, κατ΄εντολή της Ευρώπης τους...
15/9/2022  -  10.41 π.μ.
Της Ιωάννας Υψηλάντη
Πάντα και για τα πάντα θα φταίει ο Πούτιν!
Ο παπαγάλος των Βρυξελλών και της... Ουάσιγκτον, πρωθυπουργός των ολιγαρχών και απελπισμένων Ελλήνων, Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε:
"Γνωρίζω ότι τώρα η κοινωνία καλύπτεται από το φόβο της προοπτικής των τιμών, που θα μειώσουν το εισόδημα. Πρέπει να προετοιμαστούμε για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα. Αλλά δεν πρέπει επίσης να επιτρέψουμε στον εγκληματία να εκβιάζει τα θύματά του. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την αγανάκτηση να γίνει τυφλή, αναζητώντας ευθύνη, στο εσωτερικό, για εξωτερικές επιθέσεις. Ο λογαριασμός για την αύξηση των τιμών πρέπει να επιστραφεί σε αυτόν που το προκαλεί, στον κ. Πούτιν! "
Ο κ. Πούτιν και όχι το τρίο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, έβαλαν στο Χρηματιστήριο την ηλεκτρική ενέργεια, από το 2018, κατ΄εντολή της Ευρώπης τους.
Ο κ. Πούτιν και όχι η ΕΕ έκλεισε τις στρόφιγγες στους αγωγούς του φυσικού αερίου, που τροφοδοτούσαν όλη την Ευρώπη και αρνείται να παραδώσει τις τουρμπίνες του μοναδικού αγωγού, που απέμεινε.
Ο κ. Πούτιν αφήνει ανεξέλεγκτα τα κέρδη των 5 ιδιωτικών φιλικών εταιριών.
Ο κ. Πούτιν και όχι η Φον Ντερ Λάιν,  βάζει επιπλέον φόρους στο φυσικό αέριο, που θα το πληρώσει ο καταναλωτής, μετά την ενσωμάτωση τους, στην τιμή.
Ο κ. Πούτιν στέλνει τεράστιους και επικίνδυνους, για την ανθρωπότητα πολεμικους εξοπλισμούς και άφθονο χρήμα, στο ΟυκροΡάιχ, για να μην τελειώσει ποτέ η ενδοσλαβική σύγκρουση.
Μα ποιος είναι τελικά ο κ. Πούτιν;;;
Ο απόλυτος άρχων των κρατών της Δύσης;;
Εμείς άλλους βλέπουμε! Και σ΄αυτούς πρέπει τα θύματα σας να στείλουν τους λογαριασμούς!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να πούμε στον κύριο Πέτσα ότι θα πρέπει να προσαρμοστεί στις σφαλιάρες που θα πέσουν κάποια στιγμή πάνω σ'αυτον και όλη την κλίκα του



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μεταμεσονύχτια εμφάνιση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στο ΑΠΘ, για 5 λεπτά
Μεταμεσονύχτια εμφάνιση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, μαζί με ΜΑΤ, στο ΑΠΘ, για λίγα λεπτά, αλλά και μαζική και άμεση κινητοποίηση των φοιτητών. 
Την ίδια στιγμή, ακόμα και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης είναι αντίθετη στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία, ενώ ο Πρόεδρός της υποστήριξε, όσον αφορά τη βιβλιοθήκη στο Βιολογικό, ότι «το σχέδιο είναι να κατασκευαστεί βιβλιοθήκη, αλλά ακόμη δεν έχει ξεκινήσει ο διαγωνισμός, από τον Ιανουάριο και βλέπουμε. Άρα τα ΜΑΤ θα συνεχίσουν να φυλάνε ένα κενό κτήριο».
Ενώ επίσης, στην Αθήνα, η ΕΛ.ΑΣ απαγόρευσε τη φοιτητική πορεία την Τετάρτη το απόγευμα στο κέντρο, δύο ώρες αφότου αυτή διεξήχθη, για να δικαιολογήσει την καταστολή των φοιτητών/τριών.

Νέα απίστευτη γκαφα από την Ελληνική Αστυνομία 
Πρώτα επιτέθηκε σε φοιτητική πορεία που είχε καλεστεί για τις 14/9 19:00 και μετά από 2μιση ώρες εβγαλε απαγόρευση στην πορεία που είχε ήδη χτυπηθεί.
Τους ξέφυγε όμως η ηλεκτρονική υπογραφή και έτσι μπορούν όλοι να δουν πως η απαγόρευση υπογράφτηκε μετά το ανελέητο ξύλο των ΜΑΤατζηδων ίσα ίσα για να το δικαιολογήσει



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ζελενσκι,και η ναζιστική νεκροκεφαλή SS-Totenkopf,  που φοράει, σύμβολο μίας από τις πλέον διαβόητες μεραρχίες των Waffen SS.
Το "SS-Totenkopf" αναφέρεται στην μεραρχία , η οποία πολέμησε και στα δύο μέτωπα κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, λειτουργώντας όλο και περισσότερο ως μία "πυροσβεστική μονάδα", καθώς ο πόλεμος χανόταν για τη Γερμανία, προσπαθώντας να καλύψει τα ρήγματα όπου αυτά εμφανίζονταν στο μέτωπο. Ισχυρή δράση της μονάδας υπήρξε στην εισβολή στην Πολωνία, στην πτώση της Γαλλίας, στην εισβολή στη Ρωσία, στη μάχη του Χάρκοβο, στην άμυνα της Βαρσοβίας και ήταν ενεργή στην πολιορκία της Βουδαπέστης κατά τις τελευταίες μέρες του Γ΄ Ράιχ.
Το όνομά του, Totenkopf , είναι γερμανικά για το "κεφάλι του θανάτου" - το σύμβολο του κρανίου και των χιαστών 
Το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού της ομάδας μάχης είχε μεταφερθεί στα Waffen SS από μονάδες φρουράς στρατοπέδων συγκέντρωσης , οι οποίες ήταν συλλογικά γνωστές ως " SS-Totenkopfverbände ". άλλοι ήταν πρώην μέλη του Selbstschutz : εθνοτικές γερμανικές πολιτοφυλακές που είχαν διαπράξει εγκλήματα πολέμου στην Πολωνία.
Η μεραρχία έγινε διαβόητη για τη βαρβαρότητά της και διέπραξε πολλά εγκλήματα πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της σφαγής του Le Paradis . Τα απομεινάρια της μεραρχίας παραδόθηκαν στις 9 Μαΐου 1945 στις αμερικανικές δυνάμεις στην Τσεχοσλοβακία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ταλιμπάν: «Οι ΗΠΑ ιδιοποιήθηκαν τα περιουσιακά στοιχεία του αφγανικού λαού»
 Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022, 17:59
Οι Ταλιμπάν κατηγόρησαν την Πέμπτη τις ΗΠΑ ότι καταχράστηκαν παρανόμως τα περιουσιακά στοιχεία του Αφγανιστάν και ζήτησαν να τα αποδεσμεύσουν «άνευ όρων», μία ημέρα αφότου η Ουάσινγκτον αρνήθηκε να ξεμπλοκάρει δισεκατομμύρια δολάρια, χρήματα της Κεντρικής Τράπεζας του Αφγανιστάν, τα οποία έχουν παγώσει από πέρσι το καλοκαίρι.
«Οι ΗΠΑ ιδιοποιήθηκαν τα περιουσιακά στοιχεία του αφγανικού λαού» ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ. Πρόσθεσε ότι τα χρήματα αυτά «δεν ανήκουν στις ΗΠΑ» και ζήτησε να αποδεσμευτούν «χωρίς όρους».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ν.Μεντβέντεφ: «Το Κίεβο κάνει πρόλογο για τον Γ’ ΠΠ – Και το ένα τρίτο των ανθρώπων πέθανε από τρεις συμφορές»
15.09.2022 | 20:37
Είναι η τρίτη φορά που ο Ν.Μεντβέντεφ επικαλείται την Αποκάλυψη του Ιωάννη
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, σχολίασε στο κανάλι του στο Telegram το σχέδιο συμφωνίας για τις εγγυήσεις ασφαλείας των δυτικών χωρών στην Ουκρανία που δημοσιεύθηκε νωρίτερα από το γραφείο του Β.Ζελένσκι.
Το έγγραφο προκάλεσε την αγανάκτηση του Ν.Μεντβέντεφ, ο οποίος σημείωσε πως «οι αυλικοί του Κιέβου δημιούργησαν ένα σχέδιο», που στην πραγματικότητα αποτελεί «πρόλογο για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, η Δύση δεν θα δώσει καμία «εγγύηση στους Ουκρανούς ναζί», διότι αυτό είναι το ίδιο με την εφαρμογή του άρθρου 5 του Χάρτη Συλλογικής Άμυνας του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο άρθρο ορίζει ότι αν ένα μέλος του ΝΑΤΟ πέσει θύμα ένοπλης επίθεσης, τότε όλα τα άλλα μέλη της Συμμαχίας θα θεωρήσουν αυτή την πράξη βίας ως επίθεση εναντίον όλων των χωρών της και τότε αυτές θα αναλάβουν δράση όπως κρίνουν απαραίτητο.
Ο Ν.Μεντβέντεφ σημείωσε ακόμα ότι αυτή η «υστερική έκκληση» του Κιέβου απευθύνεται σε «δυτικά αφεντικά διαφόρων διαμετρημάτων», προσθέτοντας ότι «αν αυτοί οι ηλίθιοι συνεχίσουν την ανεξέλεγκτη ενίσχυση του καθεστώτος του Κιέβου με τους πιο επικίνδυνους τύπους όπλων, τότε αργά ή γρήγορα η στρατιωτική εκστρατεία θα περάσει σε άλλο επίπεδο».
Επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι σε αυτή την περίπτωση, νέοι συμμετέχοντες θα εμπλακούν στη διαδικασία.
«Και τότε οι δυτικές χώρες δεν θα μπορούν να κάθονται άπραγες», γράφει ο Ν.Μεντβέντεφ, προβλέποντας ότι τότε όλος ο κόσμος – ακόμα και στη Ρωσία – θα βρεθεί αντιμέτωπος με «μεγάλη θλίψη και καταστροφές».
Τέλος, επικαλέστηκε και μια φράση από την Αποκάλυψη του Ιωάννη, λέγοντας πως «σε αυτή την περίπτωση, το ένα τρίτο των ανθρώπων πέθανε από αυτές τις τρεις συμφορές, τη φωτιά, τον καπνό και το θειάφι που βγαίνουν από το στόμα τους».
Είναι η τρίτη φορά που ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας επικαλείται την Αποκάλυψη του Ιωάννη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα προειδοποίηση από Μαρία Ζαχάροβα: Θα αντιδράσουμε στην προμήθεια βαλλιστικών πυραύλων στην Ουκρανία
15.09.2022 | 17:30
«Η Ρωσία έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τα εδάφη της» δήλωσε η Μ.Ζαχάροβα
«ΗΠΑ θα είναι σαν να περνούν τη γραμμή και θα θεωρηθούν αντίπαλοι» εάν προμηθεύσουν την Ουκρανία με αμερικανικούς βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, προειδοποιεί το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Η Ρωσία έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τα εδάφη της» δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.