Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Τριτη 20 Σεπτεμβριου 2022


Κούλης 750 ευρα και 5%αυξηση το χρόνο !

Αλ6ς 751 ευρα και 5.01% !

Μιλάμε για χαώδης πολιτικές διαφορές μεταξύ τους. Απορώ πως ΔΕΝ τις βλέπετε ?!

Σχολιο.- Πολιτικοί γίγαντες και οι δύο



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ματίνα Παγώνη εξηγεί πως διατηρήθηκε για 12 μέρες η βασίλισσα Ελισάβετ

19/9/2022 – 21.24

Σχολιο.- Είχε κάνει και την 5η δόση



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ημπολιτιζμένη Δύση με όποια διαστροφή μπορεί (ή... δεν μπορεί) να φανταστεί κανείς, όπως π.χ. η αλλαγή φύλου μικρών παιδιών να θεωρείται "κανονικότητα" και όποιος διαμαρτύρεται "αντιδραστικός".

Σχολιο.- Γενικά το θέμα είναι να κάνει ο κάθε ενήλικος άνθρωπος ο,τι θέλει στο σώμα του. Αυτοδιάθεση. Και όχι να γίνεται προπαγάνδα σε μικρά ανήλικα παιδάκια για να βρίσκουν πιο εύκολα οι κάθε Λιγνάδηδες και Γεωργιάδιδες τα θύματα τους, και μετά να τη γλιτώνουν γιατί αποτελούν κομμάτι της αριστοκρατικής ολιγαρχίας των «αρίστων» παλιοβρωμιάριδων.

Σχολιο.- Στο Ιράν λένε τα δυτικά πληρωμένα ΜΜΕ η "αστυνομία ηθικής" (!!!) σκότωσε νεαρή κοπέλα επειδή δεν φορούσε σωστά τη μαντήλα της!

Ας ΜΗΝ τις παίρνουμε τοις μετρητοίς τέτοιες "ειδήσεις" από το Ιράν επειδή τα ΙΔΙΑ μμε μας ταΐζουν ΣΑΝΟ και για το ουκρανικό και για τη Βόρεια Κορέα όπου ο Κιμ έχει φάει όλους τους συγγενείς και στρατηγούς του κι αυτοί όλο... ανασταινονται!

Ειδικά ως προς το Ιράν, όποιος έχει πάει ΞΕΡΕΙ πως οι γυναίκες ΔΕΝ φοράνε "σωστά" τη μαντήλα αλλά παντού στην Τεχεράνη και στις μεγάλες πόλεις στην ΚΟΡΥΦΗ της κεφαλής.

Αν ίσχυε η είδηση, θα έπρεπε να τις σκοτώνουν ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ.

Απλώς οι δυτικοί και οι ΜΚΟ τους ετοιμάζουν νέες χρωματιστές επαναστάσεις και μοιράζουν ΣΑΝΟ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα γίδια της ΕΕ επέβαλαν κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ακυρώνοντας μεταξύ άλλων τον αγωγό φυσικού αερίου NordStream2, αλλά προμηθεύονται ρωσικό LNG μέσω Κίνας και Ινδίας σε πολλαπλάσια τιμή από αυτήν του αγωγού, που κάνει τον γύρω του κόσμου για να φτάσει στην Ευρώπη.

£35.8 δις κέρδος για τη Gazprom (για το

πρωτο εξάμηνο). 

Παραλίγο στη σωστή πλευρά της ιστορίας οι Ευρωπαίοι!

Μετωπική.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οπως και τότε, έτσι και σήμερα το ΚΚΕ απορρίπτει τα προσχήματα και αναδεικνύει τις πραγματικές αιτίες του πολέμου στην Ουκρανία.

Αυτός ο πόλεμος δεν διεξάγεται ούτε για τη «δημοκρατία» ούτε για την «ελευθερία», όπως ψευδέστατα ισχυρίζονται οι δυνάμεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ. Ο πόλεμος αυτός δεν διεξάγεται ούτε για τον πολύπαθο λαό του Ντονμπάς και την «πάλη με τον φασισμό», όπως ισχυρίζεται η ηγεσία της σημερινής καπιταλιστικής Ρωσίας.

Σχολιο.- Δηλαδή συμφωνεί ο Ζουγκανοφ ( έστω εν μέρει ) και διαφωνεί ο Κουτσουμπας και οι πέριξ; Όταν οι αλλοι προσδιοριζονται σαν λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ και οι άλλοι του Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχσνσκ είναι το ονόματα κλεψιτυπα; Με τέτοιες εξυπνάδες έφτασαν από το 1991 το κόμμα να έμεινε σχεδόν το μισό της δύναμης του, και να μην μπορεί να ανέβει παρόλα αυτά  που γίνονται, που έχει εξαθλιωθεί από τη φτώχεια ο λαός.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φτάσαμε στο σημείο που λένε «Αν η Κυβέρνηση δεν συμφωνεί με το λαό, αλλάζει λαό»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα έμαθα από ΣΥΡΙΖΑίο πως οι εκλογές ισοδυναμούν με μια ειρηνική επανάσταση. Μέχρι τώρα ήξερα απ' την ιστορία πως οι επαναστάσεις είναι βίαιες. Αν όμως οι νεολαίοι ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ θα ανατρέψουν τις ιστορικές νομοτέλειες.

Πιο Αλέξης πεθαίνεις... Πιο συστημικός δε γίνεται.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μπαιντεν κήρυξε το τέλος της πανδημίας στις ΗΠΑ ! "Κοιτάχτε γύρω σας " είπε," κανείς δεν φοράει μάσκα". Συμπλήρωσε πως αν και νόσησαν αυτός κσι η σύζυγος του τον Ιούλιο , τα συμπτώματα ήταν πολύ ήπια , άρα it's over.

Απέδωσε βέβαια την επιτυχία στην πολιτική της κυβέρνησης του και στα εμβόλια. Ξέχασε βέβαια να πει πως το Ανώτατο Δικαστήριο έχει κρίνει αντισυνταγματικό τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τουλάχιστον στον ιδιωτικό τομέα και κάποιες Πολιτείες έκαναν το ίδιο και γιά τον δημόσιο.

Το Αθηναικό Πρακτορείο ωστόσο ( και οι απόφοιτοι της σχολής του Σβαμπ που το ελέγχουν ), κάνουν κριτική στον Τζόε γιά χαλαρότητα. Θυμίζει πως υπάρχουν 400 νεκροί την ημέρα από τη νόσο. Δεν διευκρινίζει , ΜΕ ή ΑΠΟ κόβιντ ;; Εμβολιασμένοι ή ανεμβολίαστοι ;; Μήπως είναι και ΑΠΟ γρίπη μέσα σε αυτούς ;;

Εν πάση περιπτώσει φαίνεται πως οι εγχώριοι ωτακουστές και απόφοιτοι της μεγάλης των μπάτσων και πρόθυμων οσφυοκαμπτών σχολής θα είναι οι τελευταίοι των Μοικανών. Μαζί και η "αντιπολίτευση" τους....Όπως και με τις καραντίνες , από τις σκληρότερες στον κόσμο !!

Κάτι σάπιο υπάρχει στην Ελλάδα , όπως έγραφαν ακόμα και οι ΝΥΤ....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αύριο το πρωί να είμαστε όλοι εκεί, για να μην πούμε το νερό νεράκι! Αυτός είναι ένας αγώνας που οφείλουμε να κερδίσουμε με νύχια και με δόντια! 

Συγκέντρωση στις 8 το πρωί αύριο Τετάρτη,, έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας όπου συζητείται η προσφυγή της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ κατά την απόφασης της κυβέρνησης να μην εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ, που έκριναν ως αντισυνταγματική την ένταξη της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο.

«Όχι στην αντιδημοκρατική εκτροπή – Η κυβέρνηση ακυρώνει το ΣτΕ – Το δημόσιο νερό σε μέγιστο κίνδυνο».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΕΟΣ ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Γραμμα στον καρδιολόγο Κώστα Αρβανίτη!

Γεια σου Κώστα!

Σε ακολουθώ εδώ στο φβ...καλή δύναμη!

Εάν βρεις χρόνο μπορείς να μου γράψεις δύο λέξεις για ένα μολις περιστατικό ξαφνικού θανάτου πολύ αγαπητού εξαδέλφου μου, του Γιώργου Μ., πλήρως €μβολιασμενου, 65 ετών, εδώ στα Χανιά!

Ενώ εργαζόταν να ετοιμάσει αυτοκίνητα που ενοικιάζει ξαφνικά κατέρρευσε και έβγαλε αφρούς από το στόμα!!!

Είναι φυσιολογικό σύνηθες ευρημα μετά από "φυσιολογικη" ανακοπή ο παθών να βγάζει αφρούς από το στόμα είτε είναι νέο φαινόμενο σχετιζόμενο με τους €μβολιασμους?

Είχε υποκείμενο νόσημα και έπαιρνε υγρή κορτιζόνη!

Θα τον μεταφέρουν τώρα στο Ηράκλειο για νεκροψία/νεκροτομή!

Εμείς τι πρέπει να ζητήσουμε από τον ιατροδικαστή προκειμένου να αναζητήσει τους πιθανούς θρόμβους τού €μβολιου?

Ευχαριστώ!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η συμφωνία των Πρεσπων (που έγινε με τις ευλογίες της Πρεσβειας και της ΕΕ ήταν το τελευταίο πολιτικό ζήτημα για το οποίο έλαβαν θέση και εξέφρασαν τη στήριξή τους πολλοί καλλιτέχνες και διανοούμενοι της χώρας. Ό,τι άλλο συνέβη στην Ελλάδα και στον κόσμο έκτοτε, το κοίταζαν άφωνοι σα χρυσόψαρα μέσα στη ενυδρείο. Πού βρίσκονταν στη διάρκεια της πανδημίας;

Εκείνες τις μέρες που διάφοροι τσαρλατανοι παρισταναν τους επιστήμονες και έστηναν Ιερά Εξέταση στα κανάλια μαζί με τους δημοσιογράφους και κραυγαζαν :Υποκλιθειτε στην καθεστωτική «επιστήμη μας» και τα «φάρμακά της» χωρίς να ρωτάτε πώς και γιατί. Στην πυρά όλοι οι αιρετικοί!

Όταν οι βάρβαροι μας ζητούσαν να προσκυνησουμε το είδωλο της Επιστήμης ποιος είχε το σθένος να πει : Η Επιστήμη που θεμελιωσαν οι Ελληνες στηρίζεται στην ελεύθερη έρευνα και την απουσία δόγματος. Η ιατρική που θεμελιωσε ο Ιπποκράτης στηρίζεται στην ελεύθερη συναίνεση του ασθενούς σε οποιοδήποτε φάρμακο και θεραπεία. Στο Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο ο Ιησούς στη Βηθεσδα πριν κάνει το θαύμα του και θεραπεύσει τον παράλυτο τον ρωτάει :"θέλεις υγιής γενέσθαι;"

Πώς τόλμησαν ενάντια σε κάθε επιστημονική και ηθική δεοντολογία να παρεμβουν στο αυτεξουσιο των υγιων ανθρώπων και να τους εξαναγκάσουν να δεχθούν το φάρμακο της πολυεθνικής εταιρείας που εκπροσωπούσε ο καθένας τους;

Η προαίρεσις, ήταν ένας σημαντικός όρος της αρχαίας ηθικής φιλοσοφίας, κεντρικός στον Αριστοτέλη και στους Στωικός. Είναι το κυριότερο γνώρισμα του ανθρώπου, η ειδοποιός διαφορά που τον διαχωρίζει από τα ζώα. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 20 Σεπτεμβρίου 1971 φεύγει από τη ζωή

ο νομπελίστας ποιητής Γιώργος Σεφέρης

«Ευνουχισμένοι διανοούμενοι, μικροί ανίκανοι και τυφλοί κυβερνήτες»

Γιώργος Σεφέρης



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρέμβαση σε εκδήλωση: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΚΡΙΣΗ - Greenwave Festival

Η Δημοκρατία και τα δικαιώματα δεν ήταν πότε χειρότερα με αφορμή τον αόρατο εχθρό του Κόβιντ.

Απαγόρευση των “άσκοπων” μετακινήσεων, όπως το κράτος τις ορίζει, με έλεγχο SMS. Απαγόρευση συναθροίσεων εκτός και εντός οικίας. Απαγόρευση χρήσης ελεύθερων χώρων. Απαγόρευση κολύμβησης. Απαγόρευση καθήμενων σε παγκάκια. Απαγόρευση όρθιων σε μπαρ. Απαγόρευση μουσικής, εκδηλώσεων, διαδηλώσεων.

Και μετά, ήρθαν οι διαχωρισμοί των ανθρώπων με βάση τον μονόδρομο του εμβολιασμού. Το δώρο της μιας, ενιαίας, αδιαίρετης. αλάνθαστης και υπεράνω κριτικής επιστήμης… της επιστήμης των φαρμακευτικών, των πολυεθνικών, των τηλε-ειδικών των πληρωμένων ΜΜΕ, των διορισμένων επιτροπών των κυβερνήσεων.

Πολύ γρήγορα ο διαχωρισμός, έγινε αποκλεισμός των ανεμβολίαστων από την κοινωνική ζωή, οι οποίοι εκ των προτέρων θεωρούνται μολυσματικοί, μέχρι της απόδειξης του εναντίον, και έτσι υποχρεώνοντας τους σε διενέργεια αναξιόπιστων τεστ. Την ίδια στιγμή όλοι οι άνθρωποι σκανάρονται αναγκαστικά και παραχωρούν μέσω του Κόβιντ-pass τα προσωπικά τους δεδομένα σε υποτιθέμενους Κόβιντ-free χώρους.

Όμως το χειρότερο που συνέβη είναι το γεγονός πως το Κράτος για πρώτη φορά μετά τη Δίκη της Νυρεμβέργης, τις θηριωδίες και τα πειράματα των ναζιστών, βάζει χέρι στην αυτοδιάθεση του σώματος, μετατρέποντας σε κουρελόχαρτα τον Κώδικα της Νυρεμβέργης, τη Σύμβαση Οβιέδο, την Παγκόσμια Διακήρυξη για τη Βιοηθική και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της UNESCO του OHE, όπως και την Ελληνική Νομοθεσία με τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας, και το Ελληνικό Σύνταγμα.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός άμεσος ή έμμεσος εξανάγκασε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων, να υποστούν ιατρικές πράξεις, χωρίς την αρχική τους θέληση, και χωρίς να αναγνωρίζονται όταν προκαλούνται βλάβες από αυτά, ώστε να ταξιδέψουν, να δουλέψουν, να εκπαιδευτούν, να κοινωνικοποιηθούν.

Όλα αυτά τα στερήθηκαν οι αρνητές του κρατικού υγειονομικού ολοκληρωτισμού, και περισσότερο όσοι και όσες προσέφεραν τα μέγιστα στα ασφαλιστικά ταμεία:

– Όπως οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι ηλικίας 60+ με τα μηναία πρόστιμα των 100 ευρώ.

– Όπως οι εργαζόμενοι που ακόμη και σήμερα συνεχίζουν να πληρώνουν άσκοπα τεστ.

– Όπως και οι ήρωες υγειονομικοί που κάποτε χειροκροτούνταν, αλλά ακόμη και σήμερα βρίσκονται εκδικητικά σε αναστολή 13 μηνών (από Σεπ 21), χωρίς μισθό και χωρίς δυνατότητα να εξασκήσουν άλλη εργασία.

Διερωτώμαι, πώς γίνεται την ίδια στιγμή που υπερασπιζόμαστε την αυτοδιάθεση του σώματος, για την άμβλωση, για τη σεξουαλική πράξη και για τον σεξουαλικό προσανατολισμό, να εξαιρούμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό;

Πως γίνεται για αριστερό γιατρό, η υποχρεωτική σίτιση σε απεργό πείνας να είναι βασανιστήριο, αλλά από την άλλη να είναι υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού; Μάλιστα τη στιγμή που είναι όλο και πιο ξεκάθαρο πως το αφήγημα έχει καταρρεύσει ιδεολογικά, επιστημονικά, και στην πράξη;

Ποια είναι η γνώμη των ομιλητών, για την τεράστια ιστορική ευθύνη του προοδευτικού τόξου, της οργανωμένης αριστεράς, εντός και εκτός βουλής, της οικολογίας και του αναρχικού χώρου, που άλλοτε με τη σιωπή, άλλοτε με τη μετριοπάθεια, άλλοτε ζητώντας περισσότερα ολοκληρωτικά μέτρα, άφησε το πεδίο ελεύθερο στην ακροδεξιά να μιλάει για ελευθερία, ισότητα, δημοκρατία και δικαιώματα;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είμαι σχετικά υψηλόσθιση του Δημοσίου, λόγω θέσης ευθύνης. Δεν έχω προστατευόμενα τέκνα, δεν πληρώνω ενοίκιο, δεν έχω δάνεια. Και όμως, ΔΕΝ βγαίνω... Ο μισθός εξανεμίζεται στο 20ήμερο.

Με τα μνημόνια είχα 55% μείωση μισθού, αλλά δεν αντιμετώπισα τέτοια στενότητα.

Είναι κοινό μυστικό ότι θα μας κόψουν το 2ο πακέτο από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σάμπως όμως είδαμε τίποτα από το πρώτο?

Προσωπικά σ' ένα 6μηνο είδα 120 € επιδότηση για το ρεύμα. Μηδενική επιδότηση για καύσιμα και θέρμανση.

Είδαν όμως κάποιοι άλλοι.

Η Motor Oil του Βαρδινογιάννη, που συνασπίστηκε με τον "Ελλάκτωρ", τσέπωσε περί τα 8 δις σε δάνεια επιδοτούμενου επιτοκίου για δημόσια έργα ενέργειας!

Η Aegean τσέπωσε 120 εκατ. € φρέσκο χρήμα για στήριξη.

....και ο κατάλογος ατελείωτος...

Υπάρχουν πολλοί σε χειρότερη μοίρα από μένα.

Ομως ΜΗΝ πυροβολείτε τους δημοσίους υπαλλήλους.

Ολοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε.

Ας μην μας κλέψουν και την αλληλεγγύη, το μόνο που μας έχει απομείνει.

Η απάντησή μας πρέπει να είναι μία και καταπέλτης.

Σχολιο.- Εγώ έχω και ενοίκιο. Λέκτορας 40 χρόνια μη χέσω. Και του χρόνου συνταξιούχος. Γιατί νομίζεις το έχω ρίξει τάχα μου στην σύνταξη και στο κρασί;

Σχολιο.- Σας καταλαβαίνω απόλυτα! Είμαστε ομοιοπαθείς .

Απορώ πως επιβιώνουν αυτοί που εχουν μισθό ή σύνταξη κάτω των 1000 ευρώ!

Σχολιο.- τρέμω την ώρα που θα βγω στη σύνταξη και θα παίρνω 780 € έναντι για χρόνια...

Σχολιο.- αλλά από την άλλη πλευρά ψηφίζουν και Μητσοτάκη

Σχολιο.- κ. τυχαια τα αρχιλαμογια κανουνε doltse vita εδω και 10ετιες ας ειναι καλα οι ηλιθιοι ΥΓ Ειναι ευκολο να ξυπνησει ο κυρ μητσος απο τα δρυμιγκλαβα και η κυρα τασια απο τα ανω πλάγια ειπαμε πατρις θρησκεια οικογενεια και δωσε σανώ

Σχολιο.- Δεν απολυθηκες ομως. Πολλοί του ιδιωτικού απολύθηκαν, η πραγματική ανεργία έφτασε και στο 30%

Σχολιο.- έγινε σφαγή στον ιδιωτικό τομέα, δεν λέω ότι δεν σε καταλαβαίνω αλλά άνθρωποι 40 και 45 βρέθηκαν άνεργοι και ξέρεις ότι σε αυτή την ηλικία δουλειά δεν βρίσκεις εύκολα εν μέσω κρίσης μάλιστα

Σχολιο.- ή αναγκάζονται να δουλεύουν part time για 300 €. Τα ξέρω.

Ή κατάσχονται τα σπίτια τους...

Ομως τώρα πλέον, η συντριπτική πλειοψηφία βράζει στο ίδιο καζάνι.

Σχολιο.- Και η προηγούμενη κυβέρνηση έκλεισε στην ουσία τις τράπεζες χωρίς λόγο (τα κάπιταλ ήταν ταφόπλακα για τις επιχειρήσεις) και στη συνέχεια υπεροφορολογησε τη μεσαία τάξη, ακριβώς για να μην θίξει ακόμα παραπάνω τον δημόσιο τομέα και τους συνταξιούχους. αυτό ήταν το μοντέλο της, η πελατεία.

Σχολιο.- οχι. Κατήργησε 13ο, 14ο μισθό στο δημόσιο, απαγόρευσε τις νέες προσλήψεις (εντατικοποίηση), μείωσε 55% τους μισθούς.

Μισθολογικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Ε, δεν μπορεί και να τους καταργήσει. Θα διαλυθούν τα πάντα.

Σχολιο.- δεν διαφωνώ ότι άλλους στον ιδιωτικό τομέα τους απολύσανε. Πάντα η ανεργία είναι ό,τι χειρότερο.

Σχολιο.- Οι Δημόσιοι υπάλληλοι δεν φταίνε σε τίποτα Ότι υπάρχουν εργαζόμενοι δύο και τριών ταχυτήτων αυτό φταίνε οι κυβερνήσεις Ας πούμε μια μητέρα με νεογέννητο μωρό δεν μπορεί στο ιδιωτικό τομέα να πάρει ένα χρόνο άδεια αντίθετα με το δημόσιο τομέα..Ένας εργαζόμενος στο ιδιωτικό τομέα δεν μπορεί να ζητήσει άδεια ανεφ αποδοχών ένα χρόνο ίσως και δύο. Ένας εργαζόμενος πατέρας στο ιδιωτικό τομέα δεν μπορεί να πάρει άδεια τοκετού .Και πολλά άλλα που υπάρχουν στο δημόσιο και όχι στο ιδιωτικό αλλά και πάλι δεν φταίνε οι εργαζόμενοι ...

Σχολιο.- 40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΙΚΑ ΤΟ 2008 ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΧΑΣΑ ΤΟ 40% ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΜΟΥ...ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΤΟΥΣ ΥΓ...ΠΑΤΗΣΑ ΤΑ 70 ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΞΥΠΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ....!!!!!

Σχολιο.- προσωπικά, πολύ χειρότερα...σήμερα έλαβα νέο λογαριασμό ρεύματος...130 ευρώ με συνολική κατανάλωση διμήνου 664 KWH!!!...αδυνατώ να τον πληρώσω, με μισθό 750 ευρώ καθαρά και ενοίκιο

Σχολιο.- δυστυχώς ο καθένας βολεύεται με ψίχουλα και βράζει στο ζουμί του. Δεν υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ μας,γι αυτό και είμαστε σ αυτό το χάλι. Διαιρει και βασίλευε

Σχολιο.- εν τω μεταξύ βγαίνουν και μάς λένε ότι τώρα θα ζοριστούμε λίγο λόγω ουκρανοναζί, λες και 10 χρόνια πριν δεν ξέρω τι κάναμε... Λες και πριν10 χρόνια δε ζοριζόμαστε..

Σχολιο.- Το γράφεις σωστά??

Ο λογαριασμός ρεύματος ήταν 130 ευρώ για κατανάλωση 664KWH???

Σχολιο.- το power pass που έλαβα ήταν 120€

Σχολιο.- Πρώτο , δεύτερο μνημόνιο είχαμε μείωση μισθών λόγω που κόψαμε δώρα Χριστουγέννων , Πάσχα , Άδειας , επίδομα γάμου ,επίδομα μηχανικών δημοσίου

Στο τρίτο μνημόνιο τι κόψαμε ??

Σχολιο.- έλα τώρα...

Ξεπουλήσαμε τα πάντα μέσω υπερταμείου, κόψαμε συντάξεις, δεν αναπληρώσαμε τις θέσεις στο δημόσιο. Χρεωθήκαμε κι άλλο σαν χώρα, χωρίς αντίκρυσμα στις τσέπες μας.

Ολα όσα έγραψα μας οδήγησαν στη σημερινή αθλιότητα. Χωρίς το 3ο δεν θα είχε ξεπουληθεί η ΔΕΗ και τόσα ακόμη.

Ούτε ο Κούλης μείωσε μισθούς εξ άλλου

ούτε με 1ο, 2ο μνημόνιο είχαμε αυξήσεις στο ρεύμα. Αλλά δεν είχαμε ξεπουλήσει κι όλα μας τα προικιά.

Σχολιο.- 15 φορές ο ΣΥΡΙΖΑ μείωσε τις συντάξεις : 1. Οι περικοπές ξεκίνησαν με την περίφημη εγκύκλιο του Παύλου Χαϊκάλη, όταν –λίγοι το θυμούνται- είχε οριστεί υφυπουργός Εργασίας. Η πρώτη εγκύκλιος που είχε εκδώσει μείωνε το ύψος των κατώτατων συντάξεων. 2. Με το τρίτο μνημόνιο τον Αύγουστο του 2015 μειώθηκαν τα ποσά των πρόωρων συντάξεων κατά 10% για τους συνταξιούχους ιδιωτικού τομέα. 3. Το καλοκαίρι του 2016 με τον επαναϋπολογισμό του νόμου Κατρούγκαλου μειώθηκαν σε 250.000 συνταξιούχους μέχρι και 40% οι επικουρικές. Να σημειωθεί ότι αυτό ακριβώς είχε παραδεχτεί και ο ίδιος ο κ. Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ στις 7.9.2016: είναι ακριβές αυτό που λέτε υπήρχαν περικοπές που ξεπέρασαν το 40%». Είναι χαρακτηριστικό ότι η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που επιβλήθηκε το 2014 και είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων μείωνε τις επικουρικές κατά μόλις 5,2%.

 4. Την ίδια χρόνια οι μειώσεις άγγιξαν πια και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Όπως προέβλεπε το τρίτο μνημόνιο που ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2015, το ΕΚΑΣ μειώθηκε σε 160.000 αρχικά χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ ταυτόχρονα ψηφίστηκε η σταδιακή πλήρης κατάργησή του. Από τα 230 ευρώ που ήταν το 2014, πλέον ανέρχεται σε 12 ευρώ και είναι η τελευταία χρονιά καταβολής του.

5. Ταυτόχρονα έγιναν μειώσεις έως και 60% στα μερίσματα- οι επικουρικές- των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ η καταβολή τους έγινε 3μηνιαία.

6. Όλοι οι νέοι συνταξιούχοι λαμβάνουν συντάξεις μικρότερες κατά 30% -τουλάχιστον- λόγω του νέου τρόπου υπολογισμού (νόμος Κατρούγκαλου)

7. Με τον ίδιο νόμο επιβλήθηκε αναδρομικά από τον Οκτώβριο, το «πλαφόν» των 2.000 ευρώ για την ατομική σύνταξη και των 3.000 ευρώ (άθροισμα πολλών κύριων συντάξεων και πολλών επικουρικών συντάξεων).

8. Την ίδια χρονιά, το 2016, μειώθηκε το ποσοστό των συντάξεων χηρείας από το 70% στο 50% και επιβλήθηκαν αυστηρότερα κριτήρια, αφού τέθηκε πλέον το όριο ηλικίας στα 55 έτη. Καταργήθηκε μόλις πριν 2 μήνες και οι συντάξεις επέστρεψαν στο ύψος που ήταν το 2014. 9. Με τον νόμο Κατρούγκαλου επιβλήθηκε περικοπή κατά 60% στις συντάξεις όσων συνταξιούχων εργάζονται.

10. Ταυτόχρονα έγιναν σημαντικές μειώσεις σε όσους συνταξιοδοτούνται πρόωρα.

11. Ο μαθηματικός τύπος που έφερε η κυβέρνηση οδήγησε σε περικοπές από 15%-20% στα εφάπαξ.

12. Την ίδια χρονιά έγινε δραματική μείωση των νέων αναπηρικών συντάξεων όσων έβγαιναν μετά την εφαρμογή του Ν. Κατρούγκαλου.

13. Θεσπίστηκε εισφορά 14% επί του καθαρού δηλωτέου εισοδήματος 650.000 αγροτών (σ.σ. Ασφαλισμένων του τέως ΟΓΑ) για τον κλάδο κύριας σύνταξης (θεσπίστηκε αρχές Μαΐου, ίσχυσε από 1/1/2017).

14. Με το τρίτο μνημόνιο επιβλήθηκε αύξηση της εισφοράς υγείας σε όλες τις κύριες συντάξεις από το 4% σε 6%, κάτι που οδήγησε σε αντίστοιχη έμμεση μείωση στις καθαρές αποδοχές 2,6 εκατομμυρίων συνταξιούχων από κύριες συντάξεις (θεσπίστηκε μέσα Ιουλίου 2015, ίσχυσε αναδρομικά από 1/7/2015 και οδήγησε σε επιπλέον 532 εκατ. ευρώ έσοδα για τον ΕΟΠΥΥ ετησίως).

15. Παράλληλα θεσπίστηκε νέα εισφορά υπέρ υγείας 6% σε όλες τις επικουρικές συντάξεις. Το μέτρο αυτό οδήγησε αντίστοιχη μείωση στις καθαρές αποδοχές 1,2 εκατομμυρίου συνταξιούχων από επικουρικές συντάξεις (θεσπίστηκε μέσα Ιουλίου 2015, ίσχυσε αναδρομικά από 1/7/2017 και απέδωσε επιπλέον 178 εκατ. ευρώ).

Οσο για μειώσεις σε μισθούς ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε διπλή μείωση των μισθών, με την μείωση του αφορολόγητου και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Σχολιο.- Κι εγώ. Αρχισυνδικαλιστής πρώην ΔΕΚΟ, σύνταξη 1264 € καθαρά μετά από 36 χρόνια και παιδί άνεργο. Να πάνε να γαμηθούνε.

Σχολιο.- 1264€ σύνταξη δεν θα προλάβω να δω ποτέ. Θα ζω με 780 έναντι εσαεί...

Σχολιο.- Τί να πούμε κι εμείς οι 2.000.000.ανασφάλιστοι υπερήλικες που προσπαθούμε να βγάλουμε το μήνα με τα ψίχουλα των 360 ευρώ χωρίς δικό μας σπίτι και κανείς ποτέ δεν ασχολείται μαζί μας ωσάν να μην υπάρχουνε;  Έχετε ποτέ ακούσει κανέναν να αναφερθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή η κοινωνική ομάδα συμπολιτών σας που ατύχησε να θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης επειδή αναγκάζονταν να υποκύπτουν στους εκβιασμούς την εργοδοτών τους;.

Σχολιο.- Θα πεθάνουμε άστεγοι και βρωμεροί στο δρόμο επειδή θα μας βγάλουν τα όργανα σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση για παραδειγματισμό, διότι θα χρωστάμε στις τράπεζες και στην εφορία για να τα πουλήσουν στην "αγορά υγείας". Οι υπάνθρωποι που ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία αλλά όχι μόνο αυτοί, θα χειροκροτούν και θα λένε "καλά σας κάνουν". Το ΚΚΕ θα λέει "εσείς φταίτε διότι ανατρέψατε τον σοσιαλισμό στην ΕΣΣΔ, καλά να πάθετε τώρα". Αυτή είναι η μοναδική αλληλεγγύη που θα υπάρξει στον αιώνα των αιώνων.

Σχολιο.-  τα λες τόσο γκραν γκινιόλ που βγάζει γέλιο. Δεν λέω, το γέλιο μας χρειάζεται.

Ομως εγώ είμαι πείσμων.

ΟΧΙ δεν θα πεθάνω. Ούτε θα επιτρέψω να πεθάνουν οι δικοί μου άνθρωποι.

Δεν υπάρχει πρόβλημα χωρίς λύση και ό,τι δεν έχει λύση, δεν είναι πρόβλημα. 

Κάπως έτσι κυλάει η ζωή, κάπως έτσι κινείται η ανθρωπότητα....

Σχολιο.- Τά έχουν κλέψει όλα τώρα παίρνουν και τίς ψυχές αυτών πού έχουν μείνει! Αν δεν κατέβουμε στους δρόμους όλοι μαζί δεν υπάρχει σωτηρία!

Σχολιο.- Η μοναδική λύση : Απροσαρμοστοι στον καπιταλισμό.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι εκεί που σκέφτεσαι με τι να προβληματιστείς δεν βρίσκεις κάτι που να πηγαίνει στραβά...

3000 παιδιά βρίσκονται σε αναμονή για να χειρουργηθούν στα δημόσια νοσοκομεία...

Ξέρεις μωρέ αυτά τα πλήρως στελεχωμένα...

Χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, στην χώρα της ευημερίας, στην Ελλαδίτσα..

Χιλιάδες γιατροί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε νοσοκομεία της Ευρώπης..

Αλλά εντάξει αυτά είναι αν θες να είσαι γκρινιάρης..

Αν είσαι σωστός το μεγάλο πρόβλημα είναι που πέθανε η καημένη η Ελισάβετ, λίγο πριν κλείσει τα 100....

Πόνος, πόνος, πόνος μεγάλος...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν ένα δεξιό απόβρασμα απευθύνεται σε μια γυναίκα πολιτικό λέγοντάς της, "ντροπή είναι που εσείς από καθαρίστρια γίνατε υπουργός", δεν κάνει σχόλιο σεξιστικό. Σχόλιο βαθιά ταξικό, κατά της εργατικής τάξης, κάνει. 

Αλλά εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν το ΄χουν και τόσο με την εργατική τάξη. Εξάλλου, στις γραμμές τους και μάλιστα ευρωβουλευτής, είναι ο Κούλογλου, που είχε χαρακτηρίσει τον Τσοβόλα "ο γιος του αγωγιάτη", για να τον μειώσει.

Σχολιο.- την διόρισαν κάπου, οπουδήποτε, για να την διορίσουν και μετά ανελίχθηκε στο γραφείο του Τσιπρα , όταν "άνοιξε" ειδική θέση. Ποτέ δεν εργάστηκε βεβαίως σαν καθαρίστρια. 

Σχολιο.- Αυτό που λες είναι γεγονός και είναι άθλιο που κατέλαβε τη θέση μιας καθαρίστριας για να γίνει αμέσως μετά υπεύθυνη του γραφείου του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη και κατόπιν υπουργός. Αλλά η φράση του τύπου δεν σηκώνει παρερμηνείες.

Σχολιο.- Κούλογλου ο μικροαστός επαναστάτης του εκκε

Σχολιο.-  Μεσοαστική ήταν η οικογένειά του. Γι' αυτό δεν τους πήγαινε τους αγωγιάτες.

Σχολιο.- δεν γνωρίζω λεπτομέρειες αλλά όλοι αυτοί σε ενα πράγμα είναι συνεπείς

Απεχθάνονται οτιδήποτε λαϊκό και είναι σταθερα αντικομμουνιστές

Σχολιο.- Δηλωμένος αντικομμουνιστής ο κύριος Κούλογλου και θαυμαστής του Λαζαριδη. Μείνετε μακριά από βιβλία του!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΨΗΦΟΣ διλημματικη ειναι ΠΕΤΑΜΕΝΗ ψηφος

Να ψηφιζετε με βαση την ιδεολογια και τα πιστευω σας, οχι με το ποσο χειροτερος ή καλυτερος σαν ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ θα είναι ο Τσίπρας ή ο Μητσοτάκης ο ένας ή ο άλλος... Μια ζωη ψηφιζα ετσι, απο 1989 και μετα μονον Συνασπισμο ανεξαρτητως συνθεσης. Το Γεναρη του 2015 στηριξα συνειδητα για ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ συριζα - Τσιπρα και μας προκοψανε προδιδοντας το ΟΧΙ δηθεν λογω T. I. N. A. Εκοψαν το ΕΚΑΣ, κήρυξαν παράνομες τις συλλογικές συμβάσεις και το μισθό με αποτέλεσμα αυτός να φτάσει στα 300 ευρώ, Διλελυσαν τη ΔΕΗ και την έβαλαν στο χρηματιστήριο, ενεκριναν το ξεπουλημα των Ναυπηγειων Ελευσινας και την διερυνση του ΝΑΤΟ. ΩΡΑΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Σχολιο.-  Ο τσιπρας φροντισε να αναστησει με την πολιτική του ολους τούς βρυκολακιασμενους πολιτικούς..Οπως ανεστησε τον Κούλη... καί ολους αυτούς τούς Πασοκους ,Νεοδημοκρατες,Δημαριτες καί Ποταμισιους πού πηρε στο κομμα του...

Σχολιο.- Την οποία εκχώρηση, ψήφισε και το κόμμα του.

Σχολιο.- Την κατάσταση που εφερε σαν συνέπεια την εκχώρηση του πλούτου της χώρας στο υπερταμειο την δημιούργησε η δεξιά και το κόμμα του κυρίου Ανδρουλάκη που τώρα κάνει τον έξυπνο

Σχολιο.- μα γι'αυτό πήρε την εξουσία ο Τσίπρας.

Για να ανατρέψει (υποτίθεται) τις υπάρχουσες τότε συνθήκες που είχε δημιουργήσει η δεξιά.

Και τι έκανε;;;

Μια τρύπα στο νερό. Ακολούθησε την πολιτική της δεξιάς. Έγινε κι αυτός δεξιός.

Σχολιο.- Τό επιχείρημα οτι υπηρχαν δυσμενείς συνθηκες που είχε δημιουργήσει η δεξιά καί έτσι υποχρεώθηκε αυτός ο απατεωνισκος νά εκχωρησειΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ είναι εωλο ...

Καταρχήν ο Τσίπρας έκανε τήν βρωμοδουλεια (ξεπούλημα καί δεσμευσεις για 99 χρόνια στό υπερταμείο καί μεχρι το 2059 η επιτροπεία για τήν τηρηση τών μνημονίων(καί ας παραμυθιαζει τόν κοσμο οτι φυγαμε από τα μνημόνια)...Από τα εργα του βέβαια αποδείχτηκε δεξιότατος και ο Τσίπρας προσπαθώντας να μαγαρισει ανεπανωρθωτα καί τήν εννοια Αριστερά )...Επι πλέον ενώ ηξερε καλά από πριν οτι τά αφεντικα τής ΕΕ.- ΟΝΕ δέν αστειεύονται αυτός εκανε τόν ΠΑΛΗΚΑΡΑ εκ του ασφαλούς (με βρώμικο σχεδιασμο όπως τον ειχε δασκαλέψει η CIA) ενω μας δουλευε από την αρχη παριστανοντας τον «Τζαμπα μαγκα» δηλωνοντας οτι θα βαράνε τά νταούλια καί θα χορεύουν οι αγορές...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οδ. Κωνσταντινόπουλος του ΚΙΝΑΛ :

Ο Σύριζα θεσμοθέτησε τα κερδοσκοπικά funds(& τούς ηλεκτρ.πλειστηριαμούς) σήμερα η ΝΔ ολοκληρώνει τό έργο αφήνοντας τους πιό αδύναμους απροστάτευτους

πέφτουν οι φάπες σάν το χαλάζι

Σχολιο.- και στενοχωρήθηκε το..καθικάκι !



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 20 Σεπτεμβρίου 1971 πέθανε ο Γιώργος Σεφέρης, που πριν λίγους μήνες είχε κάνει δηλώσεις κατά της στρατιωτικής δικτατορίας.

Η κηδεία του ήταν μια από τις μεγάλες αντιδικτατορικές κινητοποιήσεις. Και η πρώτη στην οποία συμμετείχα, λίγο πριν κλείσω τα δεκαπέντε μου χρόνια.

Θυμάμαι σαν και τώρα τα συνθήματα "Δημοκρατία", "Ελευθερία", και το τραγούδι "Λίγο ακόμα να ιδούμε τις αμυγδαλιές ν' ανθίζουν / Λίγο ακόμα να ιδούμε τα μάρμαρα να λάμπουν / να λάμπουν στον ήλιο κι η θάλασσα να κυματίζει. /Λίγο ακόμα να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα".

Σχολιο.- Για τον Σεφέρη μιλάμε, όχι για κάποιον αριστερό αγωνιστή. Και όταν δεκάδες άλλοι ομότεχνοί του σιώπησαν όλα εκείνα τα χρόνια, η δήλωσή του ήταν εξαιρετικά σημαντική και λόγω του ότι είχε παγκόσμια φήμη εξαιτίας του Βραβείου Νόμπελ. Δεν ήταν ανόητος ο κόσμος που κατέβηκε στην κηδεία του και τη μετέτρεψε σε αντιδικτατορική διαδήλωση, με ό,τι σήμαινε για τον καθένα η συμμετοχή του υπό το βλέμμα των ασφαλιτών.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 20 Σεπτεμβρίου 1942 μια ομάδα της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιζόμενων Νέων (ΠΕΑΝ) τινάζει στο αέρα τα γραφεία της Εθνικής Σοσιαλιστικής Πατριωτικής Οργάνωσης (ΕΣΠΟ), στη γωνία Πατησίων και Γλάδστωνος. 

Δεκάδες δωσίλογοι, που ετοίμαζαν μεραρχία για να πολεμήσει τον μπολσεβικισμό στο Ανατολικό Μέτωπο, χάνουν τη ζωή τους. Συνέβαλε κι αυτή η ενέργεια στο να είναι η Ελλάδα η μόνη κατεχόμενη χώρα από την οποία δεν πήγε στρατιωτικό σώμα να πολεμήσει την ΕΣΣΔ. 

Εφτά αγωνιστές της ΠΕΑΝ πλήρωσαν την ενέργειά τους αυτή με βασανισμούς και εκτελέσεις, ενώ η δασκάλα Ιουλία Μπίμπα μεταφέρθηκε στην Αυστρία, όπου καρατομήθηκε.

Όχι! Δεν είχαν καμιά σχέση με την Αριστερά. Ήταν, όμως, πατριώτες αντιφασίστες, που μισούσαν τους κατακτητές και τους φασίστες συνεργάτες τους.

Αυτοί που καταδικάζουν τους αριστερούς και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ για τον Μελιγαλά και υμνούν τους ταγματασφαλίτες προδότες (γερμανοτσολιάδες τους λέει ο λαός) να υποθέσω πως θα καταδικάζουν και την ΠΕΑΝ που συνδεόταν με το Εθνικό Ενωτικό Κόμμα του Παναγιώτη Κανελλόπουλου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και μετά το πολυήμερο βρυκολάκιασμα του Μεσαίωνα που μας θύμισε ότι οι άνθρωποι χωρίζονται σε γαλαζοαίματους και κοινούς θνητούς ανάλογα με την καταγωγή τους, κι αφού θαμπώθηκαν από τις τελετές για τη μακαρίτισσα, ας ξαναρχίσουν τα στερεότυπα περί "διαφωτισμού που δεν τον περάσαμε εδώ στην Ελλάδα" και γι' αυτό δεν θα γίνουμε ποτές μας Ευρωπαίοι και αθρώποι!

Ούτε για να κρατήσουμε ένα βασιλιά δεν ήμασταν άξιοι, οι Βαλκάνιοι!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απέτυχε για μια ακομα φορά η σκηνοθεσία τών Ιμπεριαλιστών που βρισκονται πίσω από τίς ΟυκροΝαζι Μαριονεττες τους...

Η επανάληψη του προπαγανδιστικού σεναρίου της Μπούτσας βρωμάει ηλιθιότητα απ' την αρχή... Οι Ουκρο-ναζιστικές αρχές ανακοίνωσαν στον κόσμο ότι βρέθηκε κοντά στο Ιζιούμ ένας ομαδικός τάφος ανθρώπων που ισχυρίζονται ότι "βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν από τους Ρώσους". Ο επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, Γερμάκ, επικαλέστηκε δύο φωτογραφίες ως απόδειξη. Μόνο που υπάρχει ένα ...προβληματάκι στο σενάριο: η ημερομηνία θανάτου στους τάφους είναι η 9η Μαρτίου. Έλα όμως που τα ρωσικά στρατεύματα ανέλαβαν τον έλεγχο του Ιζιούμ την 1η Απριλίου. Αυτό σημαίνει ότι Ουκρανοί θάφτηκαν εδώ πριν από την άφιξη των Ρώσων στρατιωτών!; Και ποιος προέβη σε βασανιστήρια και εκτελέσεις; Ουκρανοί βασάνισαν και εκτέλεσαν Ουκρανούς, αδελφός τον αδελφό...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πλειστηριασμός την Τετάρτη 21/9 στις 10:00

Ακαδημίας 85 συμβολαιογράφος Μελπομένη Μπαρλαμα και τράπεζα μαζί με την αστυνομία πετάνε στο δρόμο μάνα με τέσσερα παιδιά.

Οικογενειακή τραγωδία με μια οικογένεια που κινδυνεύει να βγει στο δρόμο. Μάνα με τέσσερα παιδιά τα δύο με σοβαρά προβλήματα υγείας και το ένα ανήλικο, το μοναδικό εισόδημα της οικογένειας είναι μια σύνταξη ΑΜΕΑ. Η μητέρα είναι σχολικός φύλακας.

Όλες και Όλοι να είμαστε εκεί να γίνουμε το φράγμα που θα ανακόψει την αναλγησία της συμβολαιογράφου και της τράπεζας.

Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




20/9/2022  -  14.30 μ.μ.
Τα Λαϊκά Σοβιέτ (Συμβούλια), δηλαδή τα κοινοβούλια των ΛΔ του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ σε σημερινές τους συνεδριάσεις ενέκριναν ΟΜΟΦΩΝΑ την έκτακτη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για την ενσωμάτωση των δύο ΛΔ στη σύνθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας από τις 23 έως τις 27/09, δηλαδή τις αμέσως επόμενες ημέρες. Τα δημοψηφίσματα θα πραγματοποιηθούν τόσο με αυτούσια παρουσία των ψηφοφόρων, όσο και με ηλεκτρονική ψηφοφορία, για ευνόητους λόγους ασφαλείας. Οι δύο Πρόεδροι των ΛΔ, Λεονίντ Πάσετσνικ της ΛΔ Λουγκάνσκ και Ντενίς Πουσίλιν της ΛΔ Ντονιέτσκ υπέγραψαν ήδη τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα.
Σχολιο.- Αυτό σημαίνει ότι όταν οι Ουκρανοί βομβαρδίσουν τις κατοικημένες περιοχές των δύο ΛΔ, θα είναι σαν να βομβαρδίζουν ρωσικό έδαφος; Όπερ σημαίνει ότι λύνονται τα χέρια του Ρώσου να πλακώσει το Κίεβο?
Σχολιο.- Το Μπελγκορόντ στη Ρωσία βομβαρδίζεται εδώ και μήνες



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



20/9/2022  -  5.00 π.μ. 
- Ενημέρωση με νέα από το μέτωπο της ρωσικής ΕΣΕ και γύρω από αυτήν.
- Θα ξεκινήσω από δύο ειδήσεις «γύρω» από το μέτωπο, των οποίων ωστόσο η σημασία υπερβαίνει κατά πολύ την καθημερινότητα, ακόμη και αυτή των στρατιωτικών επιχειρήσεων.
- Η πρώτη είδηση έχει να κάνει με την (κυνική, με, πλην) ομολογία της πλευράς των ΗΠΑ για βιολογικά πειράματα στο έδαφος της Ουκρανίας και μάλιστα σε άτομα με ψυχικά νοσήματα (!!!), κατά τη διάρκεια της πρόσφατης Σύσκεψης των χωρών μελών της Συνθήκης για την απαγόρευση των βιολογικών και χημικών όπλων, που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη από τις 5 έως τις 9 Σεπτεμβρίου. Αυτό που ακούραστα η Ρωσία επαναλαμβάνει εδώ και μήνες, από την έναρξη κιόλας της ΕΣΕ στην Ουκρανία και το Ντονμπάς, επιβεβαιώνεται ανερυθρίαστα, πλέον, από την πλευρά των ΗΠΑ, ίσως και επειδή τα στοιχεία είναι συντριπτικά εναντίον τους, ώστε να μην αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.
- Η δεύτερη είδηση είναι η απεύθυνση των Κοινωνικών Επιμελητηρίων των ΛΔ του Λουγκάνσκ και του Ντονιέτσκ προς τους Προέδρους των δύο ΛΔ Λεονίντ Πάσετσνικ και Ντενίς Πουσίλιν αντίστοιχα, ώστε κατά το συντομότερο δυνατό διάστημα να οργανωθούν τα δημοψηφίσματα, που θα επιβεβαιώσουν τη βούληση των πολιτών των δύο αυτών περιοχών να ενσωματωθούν οι δύο ΛΔ με τη Ρωσική Ομοσπονδία σε εθελοντική βάση. Υπενθυμίζω ότι για τις 4 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένα και τα αντίστοιχα δημοψηφίσματα στις Περιφέρειες της Χερσώνας και του Ζαπορόζιε. Η επικύρωση της βούλησης των πολιτών αυτών των περιοχών και η de facto ενσωμάτωσή τους στη σύνθεση του ρωσικού κράτους θα δημιουργήσει αλυσίδα γεγονότων πολύ πιο «ηχηρών» από αυτά που δημιούργησε η αντίστοιχη ενσωμάτωση της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης το 2014 και τα αποτελέσματα αυτής της ενσωμάτωσης θα έχουν καταλυτική συμβολή στην περαιτέρω πορεία και των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Ελπίζω...
- Αρτιόμοφσκ (Μπάχμουτ): Οι Wagner έκαναν έφοδο για την κατάληψη του Ζάιτσεβο• υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ότι οι προσπάθειές τους έχουν ήδη στεφθεί με επιτυχία. Οι συμμαχικές δυνάμεις έχουν επίσης καταλάβει σημαντικές οχυρωματικές θέσεις των VSU στην περιοχή του αυτοκινητόδρομου Αρτιόμοφσκ – Τζερζίνσκ, ενώ η προώθησή τους στην κατεύθυνση του ίδιου του Αρτιόμοφσκ συνεχίζεται επίσης.
- Οι υπηρεσίες ασφαλείας της ΛΔ Λουγκάνσκ παρατήρησαν την άφιξη αγγλόφωνων αξιωματικών στις θέσεις των VSU στην περιοχή του Σέβερσκ, σύμφωνα με τον αντισυνταγματάρχη της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της ΛΔ Λουγκάνσκ Αντρέι Μάροτσκο.
- Στο Ζαπορόζιε χάρη σε πυραυλικό χτύπημα ακριβείας της ρωσικής Αεροπορίας καταστράφηκαν οι μονάδες παραγωγής του εργοστασίου Iskra, στις οποίες πραγματοποιούνταν εργασίες επισκευής και η τεχνική εξυπηρέτηση των πυραυλικών συστημάτων HIMARS (παραγωγής ΗΠΑ).
- Ο Βλαντίμιρ Σάλντο, Περιφερειάρχης της Χερσώνας, επέστρεψε στα καθήκοντά του μετά από τη νοσηλεία του επί περίπου 2 μήνες σε νοσοκομείο της Μόσχας. Τα ουκρανικά ΜΜΕ και ΜΚΔ τον είχαν «πεθάνει» ουκ ολίγες φορές σε αυτό το χρονικό διάστημα, ωστόσο ο επικεφαλής της συγκεκριμένης Περιφέρειας είναι πλέον απόλυτα υγιής και ανέλαβε και πάλι δράση.
- 2 πρώην συνεργάτες της αποστολής του ΟΑΣΕ στη ΛΔ Λουγκάνσκ, ο Ντμίτρι Σαμπάνοφ και ο μεταφραστής Μαξίμ Πετρόφ, καταδικάστηκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο της ΛΔ Λουγκάνσκ σε 13 χρόνια κάθειρξη έκαστος, για διενέργεια κατασκοπείας υπέρ ξένων κρατών.
- Η εταιρεία Metinvest του Ουκρανού ολιγάρχη Ρινάτ Αχμέτοφ παρέδωσε στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις 300 drones. Μέχρι τώρα, η εταιρεία του Αχμέτοφ είχε ήδη παραδώσει 800 drones (τα περισσότερα εκ των οποίων, πάντως, έχουν ήδη μετατραπεί σε… «παλιοσίδερα» από τη ρωσική αντιαεροπορία).
- Τηλεφωνική συνομιλία είχαν οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και της Γαλλίας Κατρίν Κολονά. Η Γαλλίδα Υπουργός επανέλαβε την ανεδαφική πρόταση της «συλλογικής Δύσης» περί δημιουργίας δήθεν «αποστρατιωτικοποιημένης» ζώνης γύρω από τον ΑΗΣ του Ζαπορόζιε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χαζεύοντας στην τηλεόραση έπεσα πάνω στο GNTM στο STAR.
Τίποτα δεν περιγράφει καλύτερα την Ελλάδα που έχει φτιάξει η ΛΜΑΤ.
Ανώμαλοι και τσατσές προμοτάρουν βίζιτες - αυτό είναι όλη η ουσία της εκπομπής.
Στο κανάλι του αυτοκράτορα της ΛΜΑΤ εννοείται.
Σχολιο.- Το βλέπω αλλά μου την δίνει η άλλη με τα φρύδια τα χάλια τα μεγάλα
Σχολιο.- Το φρύδια είναι tribute (φόρος υποτέλειας) στον ιδιοκτήτη
Σχολιο.- Δεν είναι καλό... δεν έχει αρκετή diversity!
Όλες είναι γυναίκες εκ γενετής, άρα δεν είναι inclusive επειδή δεν έχει "διεμφυλικές" δηλαδή τραβέλια που λέγαμε κάποτε οι ελληνόφωνοι μη μυημένοι στη σύγχρονη δυτική κουλτούρα της πολιτικής ορθότητας.
Κρίμα οι κάποιοι ωραίοι κώλοι με σφιχτά κρέατα που έχει να σβουρίζουν στο στούντιο!
Σχολιο.- Η άλλη το παίζει φυσική με τα ενωμένα φρύδια και κουβαλάει 10 χιλιάρικα σιλικόνη στα βυζιά
Σχολιο.- Αυτή η παλιοπαντόφλα με τα φρύδια τι δουλειά έχει με την μόδα  Θα κρίνει ο Νεάτερνταλ τις κουκλάρες
Σχολιο.- Το είπε και ένα παιδί ποιο πάνω... είναι tribute στον ιδιοκτήτη του καναλιου... 
Σχολιο.- η χώρα είναι περίπου αυτο ηταν η κουβα το 1959 πριν την επανάσταση, μπουρδελοκαζινο ψευτοπολιτισμενων ευρωλιγουρηδων
Σχολιο.- Όχι μόνο βίζιτες.Και αδερφές.Παλιοτερα είχε πάει εκεί ένας τυπάς που δεν είχε τίποτα το θηλυκό πάνω του.Με το ζόρι να τον προσπαθούν να παρουσιάσει κάτι θηλυπρεπες.Δεν του έβγαινε του ανθρώπου μια και δεν ήταν αδερφή.Μου έκανε εντύπωση μάλιστα ότι αυτοί που απαιτούσαν αδερφιστικη συμπεριφορά ήταν οι γυναίκες κριτές και οχι τόσο πολύ ο κριτής που είναι αδερφή.Προς τιμή του ο καράφλας ο φωτογράφος τους την είπε λέγοντας "Ο άνθρωπος είναι Βίκινγκ κι εσείς πάτε να του βγάλετε τη Στρουμφίτα από μέσα του".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Κυβέρνηση θέλει να μας πείσει ότι η ακρίβεια στην Ενέργεια είναι κάτι σαν μια θεομηνία που μας χτύπησε και η ίδια δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη!
Η ενεργειακή πολιτική που εφάρμοσε, η προκλητικά επιθετική θέση που πήρε ενάντια στη Ρωσία και τέλος η πολιτική επιδομάτων που υιοθέτησε για να αποκομίσουν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη οι ημέτεροι... δεν έπαιξαν κανένα ρόλο;;; !!! 
Οδηγούν τη χώρα στην απόλυτη εξαθλίωση. Θα το δεχθούμε κι εμείς σαν ένα "κακό που μας βρήκε", σαν να μην έχουμε καμιά ευθύνη; 
Διώξε τον φόβο. Γίνε Ενεργός Πολίτης και διεκδίκησε πίσω την ζωή σου και την ζωή των παιδιών σου. Πάρε την Ελλάδα στα χέρια σου.
#ΕΠΑΜ #ΣΥΜΜΑΧΙΑ_ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ #ΚΑΖΑΚΗΣ




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι αρχαίοι Έλληνες ανακάλυψαν ότι οι σπόροι του ξυλοκέρατου (χαρουπιά, Ceratonia siligua) έχουν πάντα το ίδιο βάρος (περίπου 0,20γρ) και γι αυτό το χρησιμοποιούσαν για να μετρήσουν το βάρος πολύτιμων μετάλλων! Οι συνδιαλλαγές ήταν με τους Άραβες οι οποίοι άκουγαν από τους Έλληνες τη λέξη (ξυλοκερατιά) κεράτια (καράτια). Τα γνωστά καράτια χρυσού! 
Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι! 
Σχολιο.- Βάλτε και πόσο πάει το κιλό να σας πέσει το σαγονι
-€,045-€1,50. Στην Κρήτη το έχουν έως €7,50. Με την ευκαιρία, σ΄ ένα σχολείο - μουσείο στο Ρέθυμνο, ο ξεναγός μας έλεγε, πως στην παλιά εποχή έδιναν 1 χαρούπι (εν είδη σοκολάτας) στον καλύτερο μαθητή της τάξης εκείνη την ημέρα. ΄΄Ενα που μπορεί επίσης να μην είναι γνωστό, είναι πως οι σπόροι του ήταν η πρώτη ύλη για τους παλαιούς δίσκους μουσικής. Όταν ξεκίνησε αυτή η ζήτηση και για πάρα πολλά χρόνια, οι αγοραστές (Γιαπωνέζοι, κλπ) δεν έλεγαν που τα χρησιμοποιούν, για να μην ανέβει η τιμή.
Σχολιο.- 15 σποροι από χαρουπι 3 ευρώ και 40 λεπτά.
15 σποροι μας κάνουν 3 γραμμάρια. Πόσο πάει το κιλό?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσίπρας. Αξιοπιστία ΜΗΔΕΝ.
Πως θα υλοποιήσεις έστω κεντροαριστερό πρόγραμμα;
Μέσα στο € και στην Ε.Ε.;
Σχολιο.- Ο καταστροφέας της Αριστεράς, με τις ίδιες συνθήκες, αντί να χτίσει, γκρέμισε και λέει θα ξαναχτίσει.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα πως κερδίζουν όχι οι Ουκρανοί, αλλά ολόκληρο το ΝΑΤΟ, όταν έχουν ήδη απωλέσει πάνω από 20% των εδαφών της πρώην χώρας τους, είναι ανώτερα μαθηματικά που δεν μπορώ να τα καταλάβω!  Οι Ουκρανοί, όπως κι όλη η Ανθρωπότητα, θα βγουν κερδισμένοι μόνο με την τελική νίκη της Ρωσίας και τη συνθηκολόγηση του Καθεστώτος του Κιέβου. Μετά θα ζήσουν σαν ελεύθεροι άνθρωποι μακριά από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. και κοντά με τα αδέλφια τους, τους Ρώσους και Λευκορώσους. Αλλά κι εμείς θα ωφεληθούμε έμμεσα, λόγω της κατάρρευσης του μονοπολικου κόσμου και της αλλαγής των ισορροπιών. Όλα τα μικρο-μεσαία έθνη θα πρέπει να το επιδιώκουν αυτό, γιατί μόνο έτσι θα μπορούν να ασκούν ανεξάρτητη εθνική πολιτική! Όπως και το 1941-45, και πάλι στη Ρωσία θα χρωστάμε την Ελευθερία και την αξιοπρέπεια μας!
Σχολιο.-  "Τότε γιατί τους πολεμούν με τόσο σθένος? Δεν θέλουν να είναι ελεύθεροι από την κακιά Ε.Ε. και το κακό ΝΑΤΟ?". Ξεχνάς το Μαϊντάν και προφανώς δεν λαμβάνεις υπόψη την πλύση εγκεφάλου που έχει υποστεί ο ουκρανικός λαός τα τελευταία 20 χρόνια. Όταν στο μάθημα της Ιστορίας μαθαίνεις ότι οι αρχαίοι Ούκροι είχαν και γαμώ τους προηγμένους πολιτισμούς και ότι για όλα τα δεινά των Ουκρανών έφταιγε μια ζωή η "κακιά Ρωσία", τι περίμενες δηλαδή ότι θα γινόταν;
Σχολιο.- Μετά από 3 χρόνια κορονοαπατης δεν μάθετε τίποτα για το πώς στήνονται τα τσίρκα.....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο δολοφόνος αμάχων Ερντογάν καταγγέλει την Ελλάδα από το βήμα του ΟΗΕ για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»!
20/09/2022 | 20:35
Ο δολοφόνος αμάχων, ο ηγέτης που εγκρίνει «εξωδικαστικές εκτελέσεις» και ο πρόεδρος της χώρας η οποία ζει με χρήμα που καταθέτουν σε τράπεζες της πρόσφυγες και μετανάστες για να τους περάσουν οι δουλέμποροι στο Αιγαίο, έχει το θράσος να καταγγέλει από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ την Ελλάδα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στην ετήσια συνέλευση του ΟΗΕ έδειξε φωτογραφίες με νεκρά βρέφη και ισχυρίστηκε ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα των βίαιων επαναπροωθήσεων από το Λιμενικό της Ελλάδας.
Ο Ερντογάν επικαλέστηκε τον μικρό Αϊλάν ,ενώ έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι την προηγούμενη εβδομάδα ένα μωρό 9 μηνών και ένα παιδί 4 ετών έχασαν τη ζωή τους επειδή η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους.
«Η Ελλάδα διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» είπε ο ηγέτης της χώρας που δημιουργήθηκε με γενοκτονίες και σφαγές.
«Η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και κάνουν παναπροωθήσεις στο Αιγαίο με απάνθρωπο τρόπο και εφαρμόζουν ανάλογες πολιτικές στην τουρκική μειονότητα της Θράκης αγνοώντας τις υποχρεώσεις τους. Αυτό που θέλουμε να δούμε είναι η Ελλάδα να κάνει ότι προσπαθεί και να ζητήσουμε από την ΕΕ να μην κάνει τα στραβά μάτια», όπως είπε.
Χαρακτήρισε «γελοία» την Ελλάδα που «επιδιώκει να κάνει επίδειξη δύναμης». «Στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο θέλουμε να λυθούν όλα με βάση τους κανόνες της καλής γειτονίας και με βάση το διεθνές δίκαιο. Στην ανατολική Μεσόγειο η διατήρηση της ειρήνης εξαρτάται από τον σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των πλευρών.
Η Ελλάδα να αφήσει κατά μέρος τις προκλήσεις και την κλιμάκωση και να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις μας για αλληλεγγύη και συνεργασία. Πιστεύουμε ότι η ευρωμεσογειακή σύνοδος που έχουμε προτείνει θα υπηρετήσει αυτό τον σκοπό. Ποτέ δεν έκαναν ένα θετικό βήμα και αυτό δείχνει ποιος θέλει ειρήνη και σταθερότητα και ποιος θέλει να προκαλεί και να δημιουργεί συρράξεις», ισχυρίστηκε ο Ερντογάν.
«Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και δεν θα υποκύψουμε στις πολιτικές κλιμάκωσης που ακολουθούν άλλες χώρες», δήλωσε.
Ζήτησε αναγνώριση της «ΤΔΒ Κύπρου»
Ο Ερντογάν κάλεσε τη διεθνή Κοινότητα να προχωρήσει σε αναγνώριση των Κατεχόμενων εδαφών της Κύπρου «το συντομότερο δυνατό».
«Ακόμα και στο Κυπριακό θέλουμε λύση με μόνιμο και δίκαιο τρόπο. Πρέπει να αποδεχθούν όλοι ότι υπάρχουν δυο κράτη και δυο έθνη στην Κύπρο και πρέπει να το σεβαστούν όλοι αυτό. Οι Τουρκοκύπριοι έχουν ίδια δικαώματα. Θα θέλαμε να ζητήσουμε από την διεθνή κοινότητα να τερματίσει τις κυρώσεις και το εμπάργκο και να σταματήσει αυτή η τυραννία».
Ο πόλεμος στην Ουκρανία
Ο πρόεδρος της Τουρκίας κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη να βρουν μία «αξιοπρεπή» έξοδο για όλα τα μέρη σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία. «Μαζί, πρέπει να βρούμε μια λογική διπλωματική λύση που θα προσφέρει και στα δύο μέρη μια αξιοπρεπή έξοδο από την κρίση», όπως είπε. «Θα συνεχίσουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για τον τερματισμό του πολέμου στη βάση της εδαφικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας της Ουκρανίας».
«Ο πόλεμος δεν μπορεί να υπερτερήσει», όπως είπε και πρόσθεσε: Μία «δίκαια ειρηνευτική διαδικασία μπορεί να υπερισχύσει». Υπενθύμισε δε, ότι δύο φορές από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου, η Τουρκία κατάφερε να συγκεντρώσει τους εκπροσώπους της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην Αττάλειακαι στην Κωνσταντινούπολη. «Καλώ τους διεθνείς οργανισμούς και όλες τις χώρες να υποστηρίξουν ειλικρινά τις προσπάθειες της Τουρκίας».
Η απάντηση Δένδια στην Τουρκία
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας απάντησε: «Οι τοποθετήσεις της Τουρκίας διευρύνουν κάθε φορά τα πλαίσια στα οποία καλείται να λειτουργήσει η ανθρώπινη λογική» σχολίασε από τη Νέα Υόρκη.
Κληθείς να σχολιάσει όσα είπε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος έδειξε φωτογραφίες νεκρών βρεφών, ισχυριζόμενος ότι είναι αποτέλεσμα βίαιων επαναπροωθήσεων από το Λιμενικό της Ελλάδας, ο Νίκος Δένδιας εγκάλεσε την Τουρκία για εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού. Τόνισε δε, ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί ψευδή στοιχεία, τα οποία έχουν απαντηθεί εδώ και δέκα ημέρες.
«Η χώρα η οποία ευθέως απειλεί με πόλεμο, η χώρα που έχει εκδώσει casus belli, που αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, έρχεται να μιλήσει για σχέσεις καλής γειτονίας» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, στο περιθώριο συνάντησης με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι.
«Η χώρα η οποία κατέχει εδάφη ξένων χωρών, μεταξύ των οποίων της Κυπριακής Δημοκρατίας, έρχεται να μιλήσει για συνθήκες ασφάλειας και συνεννόησης στην ανατολική Μεσόγειο» τόνισε στη συνέχεια, για να προσθέσει: «Αυτό που έχουμε να απαντήσουμε, είναι ότι καλά θα κάνει η Τουρκία να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και να επανέλθει το συντομότερο τουλάχιστον στον χώρο της λογικής».
«Οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί της τουρκικής πλευράς έχουν ακουστεί και απαντηθεί πολλές φορές» τόνισε ο Νίκος Δένδιας.
«Κατ’ αρχήν η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα, η οποία σέβεται απολύτως τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και βεβαίως τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας. Άλλωστε αυτό το αποδεικνύουν οι αριθμοί. Η μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα μεγαλώνει, διευρύνεται και ευημερεί. Θα ήταν καλό η Τουρκία να απαντήσει τι συνέβη στην ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη και πώς η ακμάζουσα άνω των 100.000 ανθρώπων μειονότητα έχει περιοριστεί σε 5.000 ανθρώπους. Η Τουρκία δεν δικαιούται δια να ομιλεί».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμπνοια στο δημογραφικό-μεταναστευτικό πρόβλημα !
Μπορεί συνήθως να «βρίσκονται στα μαχαίρια», έστω κι επικοινωνιακά, οι κύριοι Μητσοτάκης και Τσίπρας. Να όμως που κάπου συμφωνούν : Στον τρόπο αντιμετώπισης της ήδη συντελούμενης δημογραφικής κατάρρευσης της χώρας. Με την όσο το δυνατόν πιο οργανωμένη και ασφαλή είσοδο μεταναστών από διάφορες χώρες της Αφροασίας, στο πλαίσιο του παγκοσμιοποιητικού αφηγήματος της «ένταξης - ενσωμάτωσης» εκατομμυρίων μεταναστών. Ανεξάρτητα μάλιστα από το πολιτισμικό υπόβαθρο και τα επαγγελματικά χαρακτηριστικά τους, όπως προβλέπει το «αφανές» Σύμφωνο του ΟΗΕ για την μετανάστευση και «αιχμή του δόρατος» την αμφιλεγόμενη αρωγή πανίσχυρων ΜΚΟ και το άφθονο χρήμα της ανθούσας μεταναστευτικής «βιομηχανίας της αλληλεγγύης». 
Με άλλα λόγια, Τσίπρας και Μητσοτάκης προωθούν μια πολιτική συστηματικής κι ελεγχόμενης μετανάστευσης με πρόσχημα το δημογραφικό πρόβλημα, που όμως σε βάθος χρόνου θα οδηγήσει νομοτελειακά και μαθηματικά και στην σταδιακή «αντικατάσταση του πληθυσμού» στον ελλαδικό χώρο με ανθρώπους που σ΄ ένα πολύ μεγάλο ποσοστό δεν θέλουν να «ενσωματωθούν», και κατ΄ επέκταση σε αλλαγή της γενικής φυσιογνωμίας της χώρας - τουλάχιστον σε ταυτοτικό-πολιτισμικό επίπεδο. Γεγονός που παρατηρείται ήδη με ένταση σε πολλές υποβαθμισμένες περιοχές γκέτο της Αθήνας, όσο και αν εσκεμμένως αποκρύπτεται επικοινωνιακά από την κοινή γνώμη. 
Όσο για την περίφημη «καραμέλα» της ενσωμάτωσης, ας ρωτήσουν τουλάχιστον τους ανανήψαντες Σουηδούς, Δανούς, Ολλανδούς, Ιταλούς, Γάλλους, Άγγλους και λοιπούς, πολύπειρους στο μεταναστευτικό, πλούσιους του «αξιακού» Δυτικού Κόσμου. Αφού πρώτα ξόδεψαν αμέτρητα δισεκατομμύρια για το μεταναστευτικό και άπειρες δυνάμεις για δεκαετίες, κάτι παραπάνω θα γνωρίζουν …….. για να ομολογούν την απόλυτη αποτυχία τους στην «ενσωμάτωση» και να μιλούν ακόμα και «για μεταφορές μεταναστών» στην ……. αφρικανική Ρουάντα.
ΥΓ. «Οι ταυτότητες των λαών δεν καθορίζονται μονοσήμαντα από το ιστορικό παρελθόν, αλλά επίσης από το μέλλον που οραματίζεται ο κάθε λαός».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανία. Αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού στη βιομηχανία κατά 45,8%. Κίνδυνος ανεξέλεγκτου πληθωρισμού ή χρεοκοπίας εταιριών.
Σχολιο.-  Ζουσαμε σε εναν πλαστο κοσμο επιτηδευμενης ευημεριας, που στηριζονταν παραγωγικα στην φτηνη ενεργεια απ΄ τη Ρωσια και στην εμπορικη κερδοσκοπια εις βαρος του συγχρονου  προλεταριατου της Κινας... και ολα αυτα με χρηματοδοτηση απ΄ το μαγικο λεφτοδεντο των κεντρικων τραπεζων...
Σχολιο.- Οι βιομήχανοι γιατί δεν αντιδρούν? Η συντριπτικη υπεροχη της Γερμανιας στο εμπορικο πλεονασμα με τις ΗΠΑ. Δεν μπορουν να ρισκαρουν να αποκλειστουν απο την αμερικανικη αγορα. Αν η πολιτικη δεν δωσει λυσεις θα μεταφερουν τη βιομηχανικη παραγωγη εκτος χωρας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Κόκκινο» από την Ρωσία στις φιλοδοξίες για ένταξη της Τουρκίας στον Οργανισμό της Σαγκάης λόγω ΝΑΤΟ!
«Πρώτα θα βγείτε από την Βορειοαντλαντική Συμμαχία και μετά θα ενταχθείτε στο SCO»
20.09.2022 | 14:02
Η Ρωσία ανάβει «κόκκινο» στην ένταξη της Τουρκίας στον Οργανισμό της Σαγκάης επειδή είναι μέλος του ΝΑΤΟ.
Πηγή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών είπε στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti πως «η Τουρκία δεν πρέπει να είναι μέλος του ΝΑΤΟ, προκειμένου να ενταχθεί στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σανγκάης»
Φυσικά, η Τουρκία σαφώς δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ καθώς δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα στο δισεκατομμύριο να κάνει κάτι τέτοιο.
Ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης (ΟΣΣ), είναι ευρασιατικός οργανισμός πολιτικής, οικονομικής και ασφάλειας, η δημιουργία του οποίου ανακοινώθηκε στις 15 Ιουνίου 2001 στη Σαγκάη της Κίνας από τους ηγέτες της Κίνας, του Καζακστάν, της Κιργιζίας, της Ρωσίας, του Τατζικιστάν και του Ουζμπεκιστάν.
Ο Καταστατικός Χάρτης του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης υπογράφηκε τον Ιούνιο του 2002 και τέθηκε σε ισχύ στις 19 Σεπτεμβρίου 2003.
Αυτές οι χώρες, εκτός από το Ουζμπεκιστάν, ήταν μέλη του ομίλου «Σαγκάη Πέντε», o οποίoς ιδρύθηκε στις 26 Απριλίου 1996 στη Σαγκάη.
Η Ινδία και το Πακιστάν προσχώρησαν στον OSC ως πλήρη μέλη στις 9 Ιουνίου 2017 σε σύνοδο κορυφής στην Αστανά του Καζακστάν.
Μαζί με την Ινδία και την Κίνα η Ρωσία δημιουργεί τον μεγαλύτερο γεωπολιτικό σχηματισμό του πλανήτη.
Nα υπενθυμίσουμε ότι ο Οργανισμός της Συνθήκης Συλλογικής Ασφαλείας (CSTO) είναι διακυβερνητική στρατιωτική συμμαχία που υπεγράφη στις 15 Μαΐου 1992.
Το 1992, έξι μετασοβιετικά κράτη που ανήκουν στην Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών – η Ρωσία, η Αρμενία, το Καζακστάν, το Κιργιζιστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν – υπέγραψαν τη Συνθήκη Συλλογικής Ασφάλειας (που αναφέρεται επίσης ως Σύμφωνο της Τασκένδης, «Ташкентский пакт», ή Συνθήκη της Τασκένδης, «Ташкентский договор»).
Άλλα τρία μετασοβιετικά κράτη – το Αζερμπαϊτζάν, η Λευκορωσία και η Γεωργία – υπέγραψαν το επόμενο έτος και η συνθήκη τέθηκε σε ισχύ το 1994.
Πέντε χρόνια αργότερα, έξι από τα εννέα κράτη, εκτός από το Αζερμπαϊτζάν, τη Γεωργία και το Ουζμπεκιστάν, συμφώνησαν να ανανεώσουν τη συνθήκη για πέντε ακόμη χρόνια και το 2002 τα έξι κράτη συμφώνησαν να δημιουργήσουν τον Οργανισμό της Συνθήκης Συλλογικής Ασφαλείας ως στρατιωτική συμμαχία.
Το Ουζμπεκιστάν επανήλθε στον CSTO το 2006, αλλά αποσύρθηκε το 2012.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"7.500 χρόνια ουκρανικού πολιτισμού!"λένε οι αφίσες των ουκρανοναζί. Όταν είναι επιστημονικός γνωστό ότι οι Σλάβοι στην Ευρώπη έφτασαν πριν 1400 χρόνια. Αυτά τα λίγα περί πλύσης εγκεφάλου σε πανεθνικό επίπεδο...
Σχολιο.- Και ο Τρωικός πόλεμος για την ωραία Ουκρανή Ιρίνα έγινε.Γνωστά αυτά.
Σχολιο.- Αν υπολογίσεις νεάντερταλς και ντενισοβανς μέσα, θα γίνει του υπερπολιτισμου!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο τύπος που με κατηγόρησε για "μισογυνισμό, ομοφοβία και σεξισμό" στην προηγούμενη ανάρτηση, είναι διαχειριστης της γνωστής ομάδας ΤΥΝ - Thank You Next. 
Αν το είχα μάθει νωρίτερα θα τον είχα πετάξει έξω νωρίτερα.
Πού με βρίσκετε ωρέ κάτι τέτοιοι; Τι νομίζετε ότι μπορείτε να κάνετε δω μέσα; Θεωρείτε ότι σας παίρνει;
Πάρτε εσείς τα μπογαλάκια σας και ξεκουμπιστείτε, διότι δεν θέλετε να ανακαλύψω κι άλλους σαν τον συγκεκριμένο.
Αλλά πέρα απ' αυτό... να εγκαλείσαι για μισογυνισμό και σεξισμό επειδή είσαι εναντίον της πιο μισογυνικής και σεξιστικής εκπομπής που έχει βγει ποτέ στην τηλεόραση, του GNTM, είναι δείγμα του πόσο έχουν διαστρεβλωθεί οι έννοιες και πόσο κατά διαόλου πάμε.
Όσο για το "ομοφοβικός"... τι να φοβηθώ ρε ανεπρόκοποι; Ότι οι ομοφυλόφιλοι θα μου αλλάξουν τα φρονήματα; Ο καθένας ας περνάει καλά όπως νομίζει, όχι όμως σε βάρος των άλλων, όποιες προτιμήσεις κι αν έχει!
Σχολιο.- Το πιο bluepillαδικο, μουνοδιλιστικο, γυναικοκεντρικο γκρουπ του ίντερνετ, γεμάτο από αγαμητους υποτακτικους, μπονομπο λευκούς ιππότες που έχουν θεοποιήσει το αιδοίο. Μακριά τσαρλατανοι, έναν τοίχο έχουμε να βγάζουμε το άχτι μας.
Σχολιο.- Δηλαδή το άτομο είναι ΛΑΜΟΓΙΟ και απολογητής νταβατζήδων και της βίζιτας ως θεσμού...
Και καμουφλάρει την ιδιότητά του ως ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΤΣΑΤΣΑ με μπόλικη πολιτική ορθότητα και αριστερίστικη φρασεολογία.
ΟΠΟΥ τους συναντάτε τέτοιους, σε ΚΑΘΕ μαντρί ή γκρούπα, ΚΟΠΑΝΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΥΠΗΤΑ.
Ίσως έτσι σωθεί και κανά κορίτσι από την πορνεία, τα κυκλώματα και τους νταβατζήδες...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εντάξει την κήδεψαν.
Πηγαίνετε να δείτε που πρέπει να τρυπήσετε για να περάσετε το μπουρί της σόμπας τώρα
Σχολιο.- Ρε κάθε μέρα να δείχνουν την κηδεία τα κανάλια να ξεχνιέται και ο κόσμος που δεν έχει δεύτερο σώβρακο να φορέσει



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΪΚΆ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ-
Χρ. Κολοβός ( Mηχανικός Μεταλλείων, Διδάκτωρ ΕΜΠ): «Συμφωνήσαμε να δοθούν 1.000.000 τόνοι ελληνικού λιγνίτη στα Σκόπια την ώρα που εμείς καίμε πανάκριβο φυσικό αέριο! ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΑΗΣ ΜΕΛΊΤΗΣ ΚΛΕΙΣΤΟ..ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΓΙΑΤΊ ΞΑΝΑΚΛΕΙΣΕ»
ΣΧΕΤΙΚΌ: 
Μητσοτάκης στην Γερμανική Bild: 
"Κλείνω λιγνιτωρυχεία στην Ελλάδα να δουλέψουν Γερμανικές βιομηχανίες" 
Απόσπασμα από την συνέντευξη του πρωθυπουργού ( ΜΑΙΟΣ 2020) στη γερμανική εφημερίδα «Bild»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτοί οι τεχνοκράτες της ΕΕ ποιος τους εξέλεξε ? Γιατί παίρνουν αποφάσεις για 440 εκατομμυρια ανθρώπων ?!
Όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει. Τώρα και σε κράτη.
Ρώτησαν κανέναν λαό αν θέλει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας; Γιατί περί αυτού πρόκειται. Έγινε κάποιο δημοψήφισμα;
Βάζουν δηλαδή κάποια Ούρσουλα να μας ανακοινώνει αποφάσεις ποιών; Των πρωθυπουργών των κρατών; Και ποιος πρωθυπουργός απ' όλους αυτούς εκλέχτηκε για να κάνει υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και καραντίνες, για να εμπλέξει τη χώρα τους σε κυρώσεις και πολέμους, για να ανεβάσει στα ύψη της τιμές στην ενέργεια και σε όλα τα αγαθά, για να μας βάλει να τρώμε έντομα; Σε ποιανού κυβερνητικό πρόγραμμα ανακοινώθηκαν όλα αυτά προεκλογικά; Με ποια δημοκρατική νομιμοποίηση θέλουν να τα εφαρμόσουν; Η ψήφος που δίνεται στις κάλπες δεν είναι εν λευκώ. Από τη στιγμή που προκύπτει σοβαρό θέμα το οποίο επηρεάζει τις ζωές των πολιτών, και δεν τέθηκε στην κρίση τους, η κυβέρνηση οφείλει να απευθυνθεί εκ νέου στον λαό. Αυτό έπρεπε να το απαιτήσει καταρχήν η αντιπολίτευση αντί να παραπλανά με υποκλοπές και άλλα επουσιώδη σε ένα στημένο σκηνικό πολιτικής αντιπαράθεσης. Κινδυνεύει δηλαδή η δημοκρατία από τις υποκλοπές και όχι από τις σημαντικές πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνονται με τον -εντολέα- λαό θεατή; Τι δημοκρατία είναι αυτή χωρίς τον λαό; Ας αλλάξουν και τον ορισμό της δημοκρατίας, όπως έκαναν με τον ορισμό της πανδημίας και τον ορισμό του εμβολίου.Τέτοια δημοκρατία είχαμε να δούμε από την χούντα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΣΟ ΚΡΕΤΙΝΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ!
"Ως απόδειξη της "ανακάλυψης μαζικών τάφων" στο Izjum, ο επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, Andrej Ermak, δημοσίευσε δύο φωτογραφίες, που απεικονίζουν τους τάφους της οικογένειας Stolpakov, "βασανισθέντες και δολοφονηθέντες υπό Ρώσων τρομοκρατών". 
Όμως, για κακή του τύχη, αν κρίνουμε από την ημερομηνία θανάτου που αναγράφεται, η οικογένεια πέθανε στις 9 Μαρτίου 2022, δηλαδή όταν το Izjum ελεγχόταν από τους Ουκρανούς!
Η Ρωσία πήρε τον έλεγχο της πόλης αυτής την 1η Απριλίου. 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πούτιν: Η ΕυρωΕνωση μπλοκάρει τη δωρεά 300.000 τόνων λιπασμάτων στις φτωχές χώρες
 Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022, 14:40
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε την Τρίτη την ΕΕ, ότι μπλοκάρει τη δωρεά 300.000 τόνων ρωσικών λιπασμάτων στις χώρες που τα έχουν περισσότερη ανάγκη, την ώρα που η Μόσχα διαμαρτύρεται ότι οι δυτικοί εγείρουν εμπόδια στις εξαγωγές της.
«Το άκρον άωτον του κυνισμού είναι ότι ακόμη και η προσφορά μας να μεταφέρουμε δωρεάν 300.000 τόνους ρωσικών λιπασμάτων, που έχουν αποκλειστεί στα ευρωενωσιτικά λιμάνια λόγω των κυρώσεων, προς τις χώρες που τα έχουν ανάγκη εξακολουθεί να μην έχει λάβει ανταπόκριση», δήλωσε ο Πούτιν σε τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων σε περίπου 20 πρεσβευτές.
«Είναι σαφές: δεν θέλουν να αφήσουν τις επιχειρήσεις μας να βγάλουν λεφτά», σημείωσε και έσπευσε να προσθέσει: «Αλλά εμείς θέλουμε να δώσουμε δωρεάν (αυτούς τους τόνους λιπασμάτων) στις χώρες που έχουν ανάγκη».
Η Ρωσία, παγκόσμια δύναμη στην παραγωγή σιτηρών, δεν μπορεί να πωλήσει την παραγωγή της και τα λιπάσματά της λόγω των δυτικών κυρώσεων.
Το 2021 η Ρωσία ήταν η μεγαλύτερη εξαγωγός αζωτούχων λιπασμάτων και η δεύτερη πάροχος καλλιούχων και φωσφορούχων λιπασμάτων, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO).
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατήγγειλε εκ νέου «τις παράνομες κυρώσεις» που της έχουν επιβάλλει κάποιες χώρες της Δύσης «για να ενισχύσουν τη θέση τους», οι οποίες έχουν, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, «αρνητικές επιπτώσεις και στις ίδιες», αλλά και «σε κράτη που είναι απολύτως αθώα, (τα οποία) υποφέρουν από την πολιτική αυτού του είδους, πρωτίστως οι αναπτυσσόμενες και οι πιο φτωχές χώρες».
Οι χώρες στην Αφρική, στη νότια Ασία και στην Λατινική Αμερική είναι αυτές «που επλήγησαν κυρίως από τους δυτικούς περιορισμούς στην προμήθεια ενέργειας, τροφίμων και ρωσικών λιπασμάτων στις παγκόσμιες αγορές».
Οι δηλώσεις αυτές γίνονται την ώρα που η Μόσχα αμφισβητεί ολοένα και περισσότερο τις δύο συμφωνίες που συνήφθησαν τον Ιούλιο στην Κωνσταντινούπολη επιτρέποντας την εξαγωγή σιταριού και καλαμποκιού από την Ουκρανία παρά την ρωσική επίθεση, αλλά και θεωρητικά τις εξαγωγές της Μόσχας που έχουν επηρεαστεί από τις δυτικές κυρώσεις.
Το Κρεμλίνο δηλώνει κυρίως ότι η πλειονότητα των ουκρανικών διατροφικών προϊόντων πηγαίνει στις ευρωενωσιτικές χώρες.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΝΙΓΗΡΑΣ
Διαδηλώσεις κατά της Γαλλίας και υπέρ της Ρωσίας
Τον ύποπτο ρόλο του γαλλικού στρατού και την πιθανή συνεργασία του με τους τζιχαντιστές της «Αλ Κάιντα» και του «Ισλαμικού Κράτους» στο Σαχέλ της Αφρικής, και ιδιαίτερα στον Νίγηρα, κατήγγειλαν εκατοντάδες πολίτες της χώρας σε διαδήλωση που πραγματοποίησαν την Κυριακή στην πρωτεύουσα Νιαμέι.
Η κινητοποίηση διοργανώθηκε από το «Κίνημα 65», οργάνωση που αντιδρά στη δράση του γαλλικού στρατού στις χώρες της περιοχής του Σαχέλ της Αφρικής θεωρώντας τον υπεύθυνο για την συνεχιζόμενη δράση των τζιχαντιστών εδώ και περίπου 10 χρόνια.
Ορισμένοι από τους διαδηλωτές ανέμιζαν σημαίες της Ρωσίας και κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα κατά της Γαλλίας και της «δύναμης Μπαρχάν», όπως «Να φύγει ο εγκληματικός γαλλικός στρατός» και «Η αποικιοκρατική στρατιωτική δύναμη Μπαρχάν πρέπει να φύγει».
Στις χώρες του Σαχέλ παραμένουν περίπου 3.000 Γάλλοι στρατιωτικοί.
Η προχτεσινή διαδήλωση είχε επίσης σκοπό να εκφραστεί η διαμαρτυρία των πολιτών εναντίον της αύξησης του κόστους ζωής στον Νίγηρα, κυρίως στις τιμές των καυσίμων οικιακής χρήσης και βασικών διατροφικών ειδών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
Αιματηρές επιδρομές από Τουρκία και Ισραήλ
Πεδίο βομβαρδισμών από Τουρκία και Ισραήλ έγιναν το τελευταίο τριήμερο περιοχές της Συρίας με θύματα αμάχους, Σύρους στρατιώτες και Κούρδους μαχητές.
Την Κυριακή, τουρκικά βομβαρδιστικά προχώρησαν σε βομβαρδισμό θέσεων Σύρων στρατιωτών και Κούρδων μαχητών στη Βόρεια Συρία, προκαλώντας τον θάνατο τριών ανθρώπων. Τα πλήγματα είχαν στόχους θέσεις τόσο του συριακού στρατού όσο και των «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων» (SDF) που στηρίζονται από τις ΗΠΑ, στο Κομπανί.
Το Σάββατο από ισραηλινή πυραυλική επίθεση στα περίχωρα της Δαμασκού σκοτώθηκαν πέντε Σύροι στρατιώτες. Χτες, Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν τραυματίζοντας σοβαρά έναν Σύρο κοντά στα κατεχόμενα (από το Ισραήλ) υψίπεδα του Γκολάν, με τη δικαιολογία ότι πλησίασε χωρίς άδεια τα ισραηλινά σύνορα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



GNTM: Πού πάμε;
Η μετάλλαξη της trash tv στο επόμενο στάδιο
19.09.2022 | 23:47
Αν θέλει κανείς να δει πού πάει η ελληνική κοινωνία και γενικά οι δυτικές κοινωνίες, καλό είναι να δει το GNTM του Star.
Και μόνο ότι «κατηγορήθηκε» -όχι από όλους- τους κριτές μία κοπέλα γιατί «ερωτεύθηκε, παντρεύτηκε στα 21 της κι έκανε οικογένεια», λέει πολλά.
Τα λοιπά, φάτσες, απόψεις, κλπ. είναι μέρος του σόου.
Γενικά και το φετινό GNTM είναι ο ορισμός του ερωτήματος «Πού πάμε;».
Για την αγένεια της Καγιά δεν χρειάζεται να λέμε πολλά. Το να είσαι άσχετος και να κάνεις τον σχετικό, είναι επάγγελμα στην Ελλάδα…
Και δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο τηλεοπτικό σόου, έτσι;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι άνεργοι θα πληρώνονται με… προπληρωμένες κάρτες – Πλήρης έλεγχος του κράτους στις αγορές τους
«Μεγάλος Αδελφός» και στα επιδόματα ανεργίας!
19.09.2022 | 13:45
Προπληρωμένες κάρτες θα μοιράζουν οι τράπεζες από την επόμενη χρονιά σε εκατομμύρια δικαιούχους του ΟΠΕΚΑ, αντί να πιστώνουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα ποσά που αναλογούν στα επιδόματα.
Αυτό επί της ουσίας σημαίνει πως το κράτος θα ξέρει πλέον πως διαθέτει τα χρήματά του ο άνεργος λες και δεν του ανήκουν.
Και παρότι η συζήτηση περί επιδόματος Food Pass δεν επιβεβαιώθηκε τελικά στην περίπτωση της επιταγής ακρίβειας, φαίνεται ότι το επιδοματικό μοντέλο για ψώνια θα καθιερωθεί.
Το μοντέλο της προπληρωμένης κάρτας θα εφαρμοστεί από το 2023, οπότε και πλέον δεν θα μπαίνουν χρήματα απευθείας στην τράπεζα, τα οποία ο εκάστοτε δικαιούχους μπορεί μέχρι και σήμερα να χρησιμοποιεί όπου τα χρειάζεται περισσότερο, αλλά θα κάνει τα ψώνια του με ένα ακόμα… Pass.
Το ερώτημα ωστόσο παραμένει αν αυτό θα γίνει πριν ή μετά τις εκλογές, δηλαδή μέσα στο πρώτο ή στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ», οι αλλαγές που θα γίνουν είναι οι εξής:
Θα καθιερωθούν προπληρωμένες κάρτες και για τα άλλα σημαντικά προνοιακά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, όπως το επίδομα παιδιού, το επίδομα στέγασης και το επίδομα γέννησης.
Με κάρτες θα πληρώνονται επίσης τα βασικά επιδόματα ανεργίας της ΔΥΠΑ.
Θα υπάρχουν όρια ανάληψης μετρητών και το ποσό που θα απομένει πέραν του ορίου που θα τεθεί, θα μπορεί να δαπανάται μόνο μέσω POS ή ebanking.
Θα υπάρχουν κίνητρα για χρήση των καρτών σε συγκεκριμένα αγαθά και υπηρεσίες, ενώ θα απαγορευθεί ο τζόγος.
Ποιοι θα πάρουν επιταγή ακρίβειας σε μετρητά
Υπενθυμίζεται πως οι 6 κατηγορίες δικαιούχων για το νέο επίδομα της επιταγής ακρίβειας είναι οι εξής:
1 εκατομμύριο συνταξιούχοι (από 634.000 που ίσχυε πέρσι), με ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 9.600 ευρώ (έναντι 7.200), ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 16.800 ευρώ (έναντι 14.400) και ακίνητη περιουσία έως 300.000 ευρώ (έναντι 200.000 ευρώ)
35.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες του ΟΠΕΚΑ
225.000 δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που θα λάβουν διπλή δόση τον Δεκέμβριο
172.000 δικαιούχοι επιδόματος ΑμεΑ
800.000 δικαιούχοι επιδόματος παιδιών ΟΠΕΚΑ, θα λάβουν αυξημένο επίδομα κατά 50%
100.000 μακροχρόνια άνεργοι από 12 έως 24 μήνες -στη βάση του μοντέλου που εφαρμόστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας- που δεν είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος με ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 9.600 ευρώ και ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 16.800 ευρώ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΗΕ – Ε.Μακρόν: «Καταδικάζουμε την αποικιοκρατική λογική της Ρωσίας» – είπε η δεύτερη αποικιοκρατική δύναμη του πλανήτη! (Η πρώτη είναι η Βρετανία)
Ο Γάλλος πρόεδρος κατηγόρησε τη Ρωσία για αποικιοκρατική νοοτροπία από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
20.09.2022 | 22:16



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Newsweek: «Το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν ακολουθεί την αμερικανική πολιτική στο ουκρανικό»
Αποκαλυπτικό το αμερικανικό δημοσίευμα
20.09.2022 | 20:41
Και παρά τα όσα αναφέρονται από τα δυτικοτραφή ΜΜΕ το Newsweek σε ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα ανέφερε μια πραγματικότητα.
Ότι το 90% του πλανήτη δεν ενδιαφέρεται για τον πόλεμο στην Ουκρανία και μάλιστα δεν θέλει να ακολουθήσει την πολιτική των ΗΠΑ και Δύσης σε αυτό τον πόλεμο.
Δηλαδή με απλά λόγια η πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού πιο πολύ στηρίζει την Ρωσία παρά το Κίεβο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκθεση κόλαφος για τις αυξήσεις στο ρεύμα – Από το 2021 είχαν ξεκινήσει: Καταρρέει το κυβερνητικό αφήγημα
20.09.2022 | 19:42
Καταρρίπτει το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι οι τιμές στην ενέργεια εκτοξεύθηκαν εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, η η ετήσια έκθεση του Συνηγόρου του Καταναλωτή για το 2021.
Στην έκθεση την οποία παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής, Λευτέρης Ζαγορίτης, υπογραμμίζεται ότι οι αναφορές για την παρόχους ενέργειας το 2021 αυξήθηκαν κατά 77%, τονίζοντας ότι «το πρόβλημα διογκώθηκε όχι μόνο επειδή εκτοξεύτηκαν οι χρεώσεις κατανάλωσης προς τα πάνω, προκαλώντας ιδιαίτερες δυσκολίες στα νοικοκυριά για την εξόφληση υπέρογκων λογαριασμών, αλλά και διότι επήλθε σοβαρή στρέβλωση του ανταγωνισμού» υπογράμμισε ο κ. Ζαγορίτης.
Η έκθεση ουσιαστικά διευκρινίζει ότι οι η εκτόξευση στα τιμολόγια του ρεύματος καταγράφηκε από το 2021, την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη «βάζει πλάτη» στην κερδοσκοπία και κάνει λόγο για ευρωπαϊκή κρίση που προκύπτει από τον πόλεμο.
Η κατάσταση επιδεινώθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2022, αφού οι αναφορές για τον κλάδο της ενέργειας αυξάνονται σχεδόν κατά 300% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όπως είπε ο Πρόεδρος του Συνηγόρου του Καταναλωτή.
Πολλές οι καταγγελίες που έφτασαν στην Αρχή και για τον τραπεζικό τομέα, όπου εμφανίζεται, σύμφωνα με τον κ. Ζαγορίτη, μια ανησυχητική αύξηση μη εγκεκριμένων – παράνομων ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών, μέσω phishing.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΜΟΛΟΓΙΑ Σκρέκα! «ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα με δελτίο...»
Ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Τρίτης, παραδέχτηκε πως θα υπάρξουν διακοπές ρεύματος ή «ρεύμα με το δελτίο» προκειμένου να εξοικονομηθεί ενέργεια λέγοντας πως «στη ζωή και όταν μαίνεται ένας πόλεμος συμβατικός και ενεργειακός, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα». 
«Αλλά επαναλαμβάνω ότι είναι πολύ μικρές αυτές οι πιθανότητες, σχεδόν μηδενικές» πρόσθεσε στην συνέχεια, χωρίς όμως να γίνει πιστευτός. «Και στις αιχμές θα έχουμε ρεύμα και φυσικό αέριο και έχουμε κάνει ό,τι πρέπει ώστε η Ελλάδα να μην έχει μεγάλο κίνδυνο να έχουμε “δελτίο” όπως το λέτε εσείς», είπε και σημείωσε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει το μικρότερο ρίσκο σε σχέση με την επάρκεια ενέργειας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ και από τον ...Άδωνι ο Κικίλιας!
Στην Βιέννη πήγε για να προσκαλέσει τους Αυστριακούς να περάσουν το χειμώνα στην Ελλάδα ο Βασ. Κικίλιας. Και όταν σε συνέντευξη ρωτήθηκε “πώς όμως εξελίσσονται οι τιμές στην Ελλάδα;” απάντησε: “Οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες επειδή οι συντάξεις και οι μισθοί είναι πολύ χαμηλότεροι από ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Πρόκειται για εξαιρετική ευκαιρία”. (Ούτε ο ...Άδωνις έτσι!)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ! Ο ΠΙΤΣΙΟΡΛΑΣ κατέθεσε μήνυση στον Ρουμπάτη...
Μήνυση κατά του πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη, κατέθεσε ο Στέργιος Πιτσιόρλας, πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.
Οπως είπε ο κ. Ρουμπάτης, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών παρακολουθούσε τον κ. Πιτσιόρλα επειδή, όπως είπε, διαπραγματευόταν την πώληση ελληνικών νησιών σε εταιρεία ξένων συμφερόντων, στην οποία είχε ενεργό ρόλο ο ίδιος.
Ο κ. Ρουμπάτης, προκειμένου να τεκμηριώσει τους λόγους που καθιστούσαν τότε αναγκαία την παρακολούθηση του κ. Πιτσιόρλα, παρουσίασε στα μέλη της Εξεταστικής χάρτες τής υπό εκποίησης έκτασης (το ⅕ ενός ελληνικού νησιού με 10 χλμ. ακτογραμμή -πρόκειται μάλλον για τη Ζάκυνθο), ενώ αποκάλυψε και τα ονόματα των τότε υποψήφιων επενδυτών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ρουμπάτης αποκάλυψε πως είχε ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα για την παρακολούθηση, μιλώντας του για τεχνοκράτη, ο οποίος του ζήτησε να συνεχίσει την παρακολούθηση (η οποία τελικά διεκόπη με την υπουργοποίηση του κ. Πιτσιόρλα).