Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Δευτερα 19 Σεπτεμβριου 2022


19/9/2022  -  13.00

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας κήρυξε πόλεμο στη Ρωσία ζωντανά στον αέρα - πρώτη φορά μετά τον Χίτλερ;

Το δεύτερο πρόσωπο μετά τον Γερμανό καγκελάριο, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ κήρυξε επίσημα κατάσταση πολέμου (με τη Ρωσία). "Βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου" ("Wir sind einem Krieg" - στο πρωτότυπο), δήλωσε η υπουργός, μιλώντας ζωντανά στη γερμανική τηλεόραση.

Σχολιο.-  Λέτε με τις κατά κράτος καταστροφές κεφαλαίου να μην τους βγήκε και πάμε στον κλασικό τρόπο για καταστροφή ανθρώπινου και υλικού κεφαλαίου ;

Σχολιο.- Μπορεί . είναι σίγουρο πάντως ότι ο Νεο Ναζισμός εμφανίζεται με πράσινες σημαίες (εκτός απο τις κλασσικές της σβάστιγκας )

Σχολιο.- Οικολογικό-Πράσινο τάγμα Waffen SS απο την Νέα  Ναζιστική Γερμανία .



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



19/9/2022  -  14.30 μ.μ.

- Πρώτη είδηση, η αλήτικη, για πολλοστή φορά, επίθεση με πυραύλους ΝΑΤΟϊκού διαμετρήματος (155 mm) στο κέντρο του Ντονιέτσκ, σε αγορές και καταστήματα, όπου δεδομένα στην καρδιά της ημέρας υπάρχει συγκεντρωμένος μεγάλος αριθμός πολιτών. Από δύο χτυπήματα πυραύλων, ένα στο κατάστημα «Jam» και ένα στην αγορά Sokol στο κέντρο της πόλης, σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τους μέχρι τώρα υπολογισμούς, 13 άμαχοι πολίτες, εκ των οποίων 2 παιδιά. Στο κατάστημα «Jam» όλοι όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα εντός του σκοτώθηκαν, ενώ υπήρξαν και 4 τραυματίες περαστικοί πολίτες...

- Δεύτερη είδηση, είναι το χτεσινοβραδινό παραλήρημα του Βλαντίμιρ Ζελένσκι στο δικό του ιδιότυπο «5λεπτο του... Ζάχου Χατζηφωτίου» που έχει καθιερώσει να βγάζει στα ΜΚΔ. Πιθανόν υπό την επήρεια των ουσιών που δεδομένα καταναλώνει, ο ΒΖ άρχισε να απειλεί με στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Κριμαίας, έχοντας νωρίτερα θέσει ως στόχους «επανακατάληψης» το μαρτυρικό Ντονμπάς, τη Χερσώνα, το Ζαπορόζιε (Περιφέρεια) και πάει λέγοντας. Η επίσημη απάντηση που ήρθε από ρωσικής πλευράς (Υπουργείο Εξωτερικών) ήταν, ότι «η Κριμαία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ρωσικής γης και οποιαδήποτε προσπάθεια παραβίασης των συνόρων της θα λάβει τη δέουσα απάντηση»...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



19/9/2022  -  3.00 π.μ.

- Η Γερμανίδα Υπουργός Άμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ σε συνέντευξή της στο διαδικτυακό portal του γερμανικού ομίλου ΜΜΕ Funke, ανέφερε αφενός, ότι η Γερμανία δεν πρόκειται να λάβει αυθαίρετες αποφάσεις σχετικά με την προμήθεια στην Ουκρανία τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης (τανκ).

- Η Λάμπρεχτ έκανε, επίσης, άλλη μία ενδιαφέρουσα δήλωση στην ίδια συνέντευξη. Υποστήριξε ότι οι όποιες πρόσφατες «επιτυχίες» των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην Περιφέρεια του Χαρκόβου δεν σημαίνουν ουδόλως, ότι αυτές έχουν περάσει σε μια καθολική και ευρείας κλίμακας αντεπίθεση σε βάρος των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Σε αυτό το σημείο, κατά δήλωσή της, στηρίζει ανάλογη αναφορά του Γενικού Επιθεωρητή των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων, Έμπερχαρντ Τσορν.

- Απόπειρα νέας πυραυλικής επίθεσης στο κτήριο της Περιφέρειας Χερσώνας έγινε νωρίς το απόγευμα από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε στον αέρα και τα 6 βλήματα που κατευθύνονταν στο κτήριο.

- Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, σε συνδιάσκεψη του κόμματός του (FIDESZ) ανέφερε, ότι «ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να κρατήσει έως το 2030» και ότι ως αποτέλεσμα «η Ουκρανία μπορεί να χάσει μέχρι και τη μισή (σημερινή) έκτασή της». Άνευ περαιτέρω σχολίων, μπορείτε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

- Μαζική πυραυλική επίθεση των VSU έγινε χτες αργά το απόγευμα στη Νόβαγια Καχόφκα. Η ρωσική αντιαεροπορία αναχαίτισε συνολικά 34 βλήματα πυραύλων HIMARS και Ol'kha.

- Αποτυχημένη προσπάθεια τρομοκρατικής επίθεσης έγινε στη Μελιτόπολη, όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός μέσα σε κάδο απορριμμάτων. Ζημιές έπαθε μόνο ένα διερχόμενο αυτοκίνητο. Δεν υπήρξαν νεκροί ή/και τραυματίες. Ωστόσο τα ουκρανικά ΜΜΕ και ΜΚΔ διέδιδαν εδώ και ώρες, ότι ο αξιωματικός της τοπικής Αστυνομίας Ντενίς Στεφανκόφ σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα της προαναφερόμενης τρομοκρατικής επίθεσης. Οι αστυνομικές αρχές της Περιφέρειας Ζαπορόζιε διέψευσαν κατηγορηματικά τις φήμες που διέδιδαν τα ουκρανικά Μέσα, αναφέροντας ότι ο Στεφανκόφ είναι σώος και αβλαβής και πάντα στο πόστο του, ενώ απέδωσαν τις «φήμες» περί του «θανάτου» του στη «ζωηρή φαντασία των ουκρανικών ΜΜΕ».

- Από τα μεσάνυχτα της μέρας που διανύουμε, η Πολωνία και οι τρεις χώρες της Βαλτικής (Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία) παύουν να δέχονται στην επικράτειά τους Ρώσους πολίτες με βίζες Σένγκεν από άλλα κράτη της ζώνης. (Στγ: Πιο «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα», πεθαίνουν)...

- Ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες συναντήθηκε στην έδρα του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη με τον άτυπο «Υπουργό Εξωτερικών» της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, με βασικό θέμα το Ουκρανικό. (Στγ: Το... λύσανε το θέμα... «Αποτελεσματικότατοι» και οι δύο)...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο μόνος πρίγκιπας Παύλος που γνωρίζω είναι ο Σιδηρόπουλος!

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω... Ανήκουμε στη βρετανική κοινοπολιτεία; Βάζω ΕΡΤ και η παρουσιάστρια μαυροντυμενη αναλύει την κηδεία. Βάζω Star για να δω shopping star και έχει απ' ευθείας αναμετάδοση της κηδείας.

Ο δε αγράμματος (προφανώς) παρουσιαστής του Star μιλάει για...την ορχήστρα που συνοδεύει την πομπή. Κλαίω!

Σχολιο.- Δεν είναι όλοι στενοχωρημένοι, είμαστε πολλοί (πολύ) αηδιασμενοι!! ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ!!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μπαιντεν κήρυξε το τέλος της πανδημίας στις ΗΠΑ ! "Κοιτάχτε γύρω σας " είπε," κανείς δεν φοράει μάσκα". Συμπλήρωσε πως αν και νόσησαν αυτός κσι η σύζυγος του τον Ιούλιο , τα συμπτώματα ήταν πολύ ήπια , άρα it's over.

Απέδωσε βέβαια την επιτυχία στην πολιτική της κυβέρνησης του και στα εμβόλια. Ξέχασε βέβαια να πει πως το Ανώτατο Δικαστήριο έχει κρίνει αντισυνταγματικό τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τουλάχιστον στον ιδιωτικό τομέα και κάποιες Πολιτείες έκαναν το ίδιο και γιά τον δημόσιο.

Το Αθηναικό Πρακτορείο ωστόσο ( και οι απόφοιτοι της σχολής του Σβαμπ που το ελέγχουν ), κάνουν κριτική στον Τζόε γιά χαλαρότητα. Θυμίζει πως υπάρχουν 400 νεκροί την ημέρα από τη νόσο. Δεν διευκρινίζει , ΜΕ ή ΑΠΟ κόβιντ ;; Εμβολιασμένοι ή ανεμβολίαστοι ;; Μήπως είναι και ΑΠΟ γρίπη μέσα σε αυτούς ;;

Εν πάση περιπτώσει φαίνεται πως οι εγχώριοι ωτακουστές και απόφοιτοι της μεγάλης των μπάτσων και πρόθυμων οσφυοκαμπτών σχολής θα είναι οι τελευταίοι των Μοικανών. Μαζί και η "αντιπολίτευση" τους....Όπως και με τις καραντίνες , από τις σκληρότερες στον κόσμο !!

Κάτι σάπιο υπάρχει στην Ελλάδα , όπως έγραφαν ακόμα και οι ΝΥΤ....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

ΚαλημΕΡΑ!

Εχομε αυτή την στιγμή εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους στη γη που έχουν χάσει τα πάντα!

Φταίνε οι αποικιοκράτες που ληστεύουν τις υποαναπτυκτες αλλά πολύ πλούσιες χωρες χώρες τους, οι ντόπιοι ιθαγενείς μαριονέτες των αποικιοκρατών και οι πόλεμοι στο πεδίο όπου οι ιμπεριαλιστές κάνουν ωμές επεμβάσεις καταστροφής των υποδομών και τοποθέτησης καθεστώτων της αρεσκείας τους για να συνεχίζουν την ληστεια!

Δείτε μόνο τι έπαθε ο άξιος γείτονας μας Καντάφι!

Εμείς, όση αλληλεγγύη κι αν δείξουμε σε κατατρεγμένους λαούς δεν μπορούμε να δεχθούμε πέρα από ένα μικρό αριθμό κατατρεγμένων!

Εχομε επί πλέον και δημογραφικό πρόβλημα και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αλλοίωσης τού συνεχώς μειώμενου πληθυσμου μας!

Δεν θα γίνουμε μια Βαβέλ από μειονότητες και ανακαταμενους λαους διότι θα χάσουμε οποιαδήποτε επαφή και δυναμικη με την παράδοση τής αντίσταση μας ανά τους αιωνες και την Ιστορία μας!

Ιδιαίτερα όταν δεχόμαστε εδώ μειονότητες που ζούσαν πάντα στον μεσαίωνα και δεν είχαν καν τολμήσει να προχωρήσουν ουτε σε αστική επανάσταση!

Πρέπει να περάσει νέο άρθρο στον ΟΗΕ ότι οποιαδήποτε χώρα επεμβαίνει με πόλεμο σε τρίτη χώρα, αυτή ως θυτης, θα υποχρεώνεται να παραλαμβάνει και τους πρόσφυγες και να ανοικοδομει την συγκεκριμένη χώρα!

Είναι ο μόνος τρόπος να αποφύγουμε μια τεράστια επερχομενη ανθρωπιστική καταστροφή και μετατροπής της κάθε χώρας σ' ένα μωσαϊκό βαβέλ από λαούς, που δεν θα έχουν τίποτα το κοινό μεταξύ τους και δεν θα μπορούν να δημιουργούν ούτε Ιστορία στο μέλλον!

Αυτό θέλουν οι παγκοσμιοποιητές και άθλια ανωμαλα υποκείμενα της επανεκκίνησης!

Την κατάργηση της Ιστορίας και την αντικατάστασης της από την Παγκόσμια Προσαρμογή στους νόμους του κέρδους!

Κι όποιος δεν προσαρμόζεται θα πεθαίνει!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



#Manchester 18. Σεπτέμβριος 2022 #UK

«Λένε ψέματα, τα παιδιά μας πεθαίνουν»

O λαός της Αγγλίας διαδηλώνει κατά του πληθωρισμού, των εμβολιασμών των παιδιών, του τεράστιου κόστους ζωής, της αύξησης των τιμών σε ηλεκτρικό ρεύμα, τρόφιμα, καύσιμα, κλείσιμο θέσεων εργασίας, χαμηλοί μισθοί,... Αυτές είναι "διαμαρτυρίες ενάντια σε όλα"... !!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ioanna Ypsilanti

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν με πρωτοβουλία της Φύσης.

Η τάση για τη μείωση των πάγων της Αρκτικής έχει σταματήσει. Ο πάγος αυξήθηκε όχι μόνο σε πλάτος στην επιφάνεια, αλλά και σε πάχος. 

Η μαύρη γραμμή του 2022 αυξήθηκε, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια και επέστρεψε στην "κανονική" γκρίζα ζώνη.

Αλλά τα κορυφαία παγκόσμια μέσα ενημέρωσης και υποστηρικτές της "πράσινης ατζέντας" δεν διαδίδουν τα ευχάριστα νέα, μια που χαλάνε το αφήγημα της καταστροφής υποδομών, βιομηχανιών, αγροτικής παραγωγής και κτηνοτροφίας, εξωθώντας σε πείνα και ανεργία τους λαούς, προκειμένου να επιζήσει, πουλώντας νέα προϊόντα και τεχνολογίες ο καπιταλισμός, που καταρρέει.

Ετσι, η Ολλανδική κυβέρνηση έχει δώσει εντολή, για μείωση της ζωϊκής παραγωγής, κατά 30% και η Ιταλική, για σφάξιμο 140.000 βοοϊδών, επειδή δήθεν επιβαρύνουν με την παρουσία τους το κλίμα!!!!

Ετσι, λιγότερη προσφορά, μεγαλύτερη ζήτηση και μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων.

Νταξ! Εχουμε και τα φτηνά και νόστιμα σκουλήκια και έντομα, που θα μας τα προσφέρει φτηνά ο καπιταλισμός, αλλά και συνθετικές μπριζόλες, από τον Γκέιτζ!

Ακονίστε τα μαχαίρια!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ» 

ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΡΔΙΑΚΩΝ ΑΝΑΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ 

ΟΙ «ΕΙΔΙΚΟΙ» 

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ 

ΟΙ … «ΠΟΙΟΙ» ;;;

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ;

«ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ» 

ΟΙ «ΠΟΙΟΙ» ;;;

«ΜΥΣΤΗΡΙΟ» 

υγ: μάλλον μπερδεύονται επειδή δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ και αυτοί φυσικά ΔΕΝ είναι «ΕΙΔΙΚΟΙ» 

ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΕΙΝΑΙ που προσπαθούν να καλύψουν το ΕΓΚΛΗΜΑ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



17/9/2022

Μεγάλες διαμαρτυρίες σε όλη την #Ιταλία κατά του ψηφιακού\/ διαβατηρίου!

Παρακάτω βίντεο είναι το Torino, διαδηλωτές φωνάζουν "Δολοφόνος! ”, και “Ντροπή! ”

Μεγάλη αστυνομική παρουσία και ένταση.



 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι αυτή η πρώτη διαφήμιση παιδικής μυοκαρδίτιδας στις ΗΠΑ;

Πάνε τα καθάρματα να τα περάσουν όλα σαν φυσιολογικά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οδεύοντας προς τον κομμουνισμό με σκάνερ και qr code... 

Η πληροφορία για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ- Οδηγητή 

Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή

Με ευφάνταστο τρόπο οι μαθητικές Οργανώσεις της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη  καλούν τους συμμαθητές τους να απαντήσουν σε ερωτηματολόγιο  στο 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή , που από σήμερα πραγματοποιήται στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου.

Σκανάροντας το qr Code στο βραχιολάκι που διανέμουν , έχουν τη δυνατότητα να πουν άμεσα τη γνώμη τους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Αλέξης ξανασκίζει τα μνημόνια!

Κι ενώ όλοι έχουν συμφωνήσει στα προαπαιτούμενα (230 περίπου ο αριθμός τα οποία περιγράφονται στην Εκθεση της Κομισιόν Απρίλιος 2022), και τα οποία έρχονται από την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ 2018 και τις μπούρδες περί της λήξης της μνημονιακής εποπτείας, ο Αλέξης ανακοίνωσε χωρίς να ανακοινώνει οτι θα κρατικοποιήσει την ΔΕΗ, τουλάχιστον στο 51%!!!!

Εν τω μεταξύ πέρα από την συνέχεια των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων (όπου διαρθρωτική μεταρρύθμιση σημαίνει συνέχεια της μνημονιακής επίθεσης στον πληθυσμό), σε Υγεία, Δάνεια, Στέγαση, Εργασία κτλ., διαβάζουμε ειδικά για την ΔΕΗ στην Έκθεση της Κομισιόν με τα προαπαιτούμενα, τα οποία βέβαια δεν ακούστηκαν από κανέναν στις εξαγγελίες στην ΔΕΘ:

«Ιδιωτικοποίηση.

Το Σχέδιο Ανάπτυξης Περιουσιακών Στοιχείων θα εφαρμόζεται σε συνεχή βάση.

Με στόχο την ταχεία προσέλκυση επενδύσεων για τη στήριξη της βιώσιμης οικονομικής ανάκαμψης, ολοκληρώστε τις συναλλαγές σε ΕΛΠΕ, Εγνατία, ΔΕΠΑ εμπορικά, περιφερειακά λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, μετοχές ΔΑΑ, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.

Ολοκλήρωση των συναλλαγών στα περιφερειακά λιμάνια Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας, ΔΕΗ, υποδομές ΔΕΠΑ και υπόγεια αποθήκευση Καβάλας.

Έως τα μέσα του 2022, να ολοκληρωθούν οι συναλλαγές σε μια σειρά από άλλα περιφερειακά λιμάνια, με βάση τις συστάσεις των συμβούλων του ΤΑΙΠΕΔ.»

Παράλληλα προαπαιτεί:

«Με σκοπό την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων στον ενεργειακό τομέα, εφαρμόστε τα μέτρα που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο της κοινής αξιολόγησης για το σύστημα δημοπρασιών NOME.»

Όπου ΝΟΜΕ σημαίνει η υποχρέωση της ΔΕΗ να πουλά συγκεκριμένη ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος που προέρχεται από τη λιγνιτική και υδροηλεκτρική παραγωγή της σε ιδιώτες παρόχους, με στόχο την ανακατανομή μεριδίων στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και τη σταδιακή μείωση των μεριδίων της ΔΕΗ κάτω του 50%.

Υ.Γ. Η συνέχιση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, το χρηματιστήριο ενέργειας, τις ΝΟΜΕ και το σπάσιμο της ΔΕΗ σε κομμάτια, καθώς και τα προαπαιτούμενα που καλούνται να υλοποιήσουν όσες κυβερνήσεις επενδύουν στην παραμονή μας στην ΕΕ, τα μεγιστοποίησε το 3ο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά για να μην παραμυθιαζόμαστε!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προκαλεί ο τεμπελχανάς! 

Δεν φτάνει που του επιτρέπουμε να πατάει το χώμα της Ελλάδας, το ποτισμένο με το αίμα των αγωνιστών της δημοκρατίας, εμφανίζεται και σαν "πρίγκιπας επί στέμματι", δηλαδή σαν διάδοχος, ο γιος του Κοκού και εγγονός της Φρίκης.

Ποιανού στέμματος, ρε ξεφτιλισμένε; Τι θέλεις, δηλαδή; Να φροντίσουμε όπου εμφανίζεσαι στην Ελλάδα να πηγαίνει το κλούβιο αβγό, η σάπια ντομάτα και το γιαούρτι σύννεφο;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκπροσώπησε έναν σιχαμερό θεσμό που βασίζεται στην αποδοχή της φυσικής ανισότητας των ανθρώπων, με τη διάκριση αυτών που κατάγονται από οικογένειες προορισμένες να βασιλεύουν, από την πλέμπα των κοινών θνητών.

Τη θρηνούν αυτοί που έχοντας αποδεχτεί ότι είναι φύσει κατώτεροι απ' όσους αποτελούν το σόι της, είχαν φτιάξει με τη φωτιά και το σίδερο ολόκληρη Αυτοκρατορία στο όνομα της οικογένειάς της. Και μέσα σ' αυτήν ένιωθαν ανώτερα πλάσματα.

Αυτοί που δεν είχαν το δικαίωμα να αγγίξουν κάποιον γαλαζοαίματο, μπορούσαν να σφάζουν ελεύθερα όποιον κατώτερο Ασιάτη ή Αφρικανό γούσταραν. Στο όνομά της, στο όνομα του πατέρα της, της γιαγιάς της κ.λπ. κ.λπ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Το έκανα για χάρη της Ελλάδας. Ζήτω η δημοκρατία! Όλοι οι Ιταλοί ας αναφωνήσουν: Ζήτω η ελεύθερη Ελλάδα!"

Μέλος της κεντρώας Ελληνικής Δημοκρατικής Νεολαίας (ΕΔΗΝ) πριν τη δικτατορία, ο Κερκυραίος Κώστας Γεωργάκης ήταν φοιτητής στη Γένοβα της Ιταλίας, όπου είχε αναπτύξει δραστηριότητα κατά της στρατιωτικής χούντας. Τα ξημερώματα της 19ης Σεπτεμβρίου 1970, σε ηλικία 22 ετών, αυτοπυρπολήθηκε δημοσίως, φωνάζοντας την παραπάνω φράση. 

Αθάνατος!

Σχολιο.- Υπάρχει ακόμα μια επιγραφή σε ένα πέτρινο μνημείο στην πλατεία Matteotti, έξω από το palazzo Ducale στη Γένοβα, εκεί ακριβώς που αυτοπυρπολήθηκε: «Al giovane greco Constantino Georgakis che à sacrificato i suoi 22 anni per la Libertà e la Democrazia del suo paese. Tutti gli Uomini Liberi rabbrividiscono davanti al suo Eroico Gesto. La Grecia Libera lo ricorderà per sempre».

«Στον νεαρό Έλληνα Κωνσταντίνο Γεωργάκη που θυσίασε τα 22 χρόνια του για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία της πατρίδας του. Όλοι οι ελεύθεροι άνθρωποι ριγούν μπροστά στην ηρωική του χειρονομία. Η ελεύθερη Ελλάδα θα τον θυμάται για πάντα».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



τώρα τα ΜΜΕ μάς σερβίρουν το έργο: Βασιλιάδες και ...Σκλάβοι.

2022. -Η ηλιθιότητα συνεχίζεται.

Ο πανίβλαξ σφουγγοκωλάριος του ΣΚΑΙ Δημ. Οικονόμου σχολίασε πως

"υπο κανονικές συνθήκες "τώρα θα ήταν διάδοχος ο Παύλος.!!!

Οχι μόνο δεξιός αλλά και βασιλοχουντικός !!

Τι του λείπει του ψωριάρη....

Mωρή ΕΡΤ αφου σε πληρώνουμε

δείξε και συ με τις ώρες την χλιδάτη κηδεία θέλουμε συνεχή ενημέρωση, εμείς οι πλέμπες γουστάρουμε παραμύθι.!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μάς ζαλίσατε τα π@π@ρια μέ το αντιπαθητικό λείψανο που περιφέρεται 10 ημέρες για να μας θυμίζετε τα διαχρονικά εγκλήματα που έχει κάνει η Ιμπεριαλιστική Μεγάλη Βρετανία στην Ελλάδα και σόλο τον κόσμο



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΡΑΤΟΣ-ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ.

ΕΓΙΝΕ ΕΞΩΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ 

Στό πρωτοφανές περιστατικό αυτό βρέθηκαν καθηγητές, μαθητές και γονείς, όταν το πρωί της Δευτέρας είδαν να έχει αλλάξει κλειδαριά στο 9ο δημοτικό σχολείο του Αιγάλεω και να έχει γίνει έξωση σε 90 παιδιά.

Για «ξεφτίλα» εν έτει 2022, 90 μαθητές να μένουν χωρίς σχολείο έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων καθώς εδώ και δυο χρόνια και ενώ ήταν γνωστή η δικαστική διαμάχη με τους ιδιώτες στους οποίους ανήκει το κτίριο, να μην έχει ληφθεί καμιά μέριμνα για το που θα κάνουν μάθημα τα παιδιά του δημοτικού.

Το κτίριο ανήκει στους κληρονόμους της οικογένειας Ζαμπέτα και η δικαστική διαμάχη κρατά από το 2020 μέχρι που πριν από λίγες ημέρες βρήκε η οριστική απόφαση για έξωση.

Μάλιστα οι γονείς καταγγέλλουν ότι παρότι η πρωτοφανής ιστορία είναι γνωστή τόσο στο δήμο όσο και στο υπουργείο Παιδείας, δεν έκαναν τίποτα για να βρεθεί λύση για τα παιδιά ώστε να συνεχίζουν απρόσκοπτα τα μαθήματά τους...

Το Κράτος οπερετα με τό Υπουργείο παρα-Παιδείας του καί ο Δημαρχος τού Αιγαλεω εχουν νά πουνε κάτι που 90 μαθητές ειναι χωρίς σχολείο...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού

Και τώρα;

Τι θα γίνουμε χωρίς τον πανδαμάτωρ φόβο;

Μπα....για μας δεν υπάρχει "τέλος της πανδημίας"

Προσλήφθηκαν ξανά οι υγειονομικοί;

Σταμάτησαν τα υποχρεωτικά και άχρηστα τεστ που πληρώνουν οι εργαζόμενοι από την τσέπη τους;

διέκοψαν την ακατάσχετη πίεση για τις γεννητικές τους θεραπείες που κατ' ευφημισμό αποκαλούν εμβόλια;

ζήτησαν συγνώμη για τον κατ' εξακολούθηση βιασμό του συντάγματος ή για την κάκιστη διαχείριση της planδημίας; 

Εδώ θα' μαστε και θα δείτε ότι όλα θα συνεχιστούν σαν να μην τρέχει τίποτα...

Εγκληματίες

Απλά

Σχολιο.- Τώρα πανδημία πείνας δίψας

κέρδη τεράστια στην νέα εξαθλίωση

σχολιο.- Χάσανε τον πόλεμο στην Ουκρανία....τώρα ολα αλλάζουν

σχολιο.- Η Ελλάδα όμως εκεί....μάσκα,τεστ και άγιος ο Θεός...Στο μετρό κάθε ένα λεπτό πέφτει μήνυμα για την υποχρεωτικοτητα της μάσκας...

Εν τω μεταξύ με ρώτησαν πρωί πρωί απ την ΕΡΤ εάν φοβάμαι τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Βρήκαν άνθρωπο να ρωτήσουν δηλ....χαχα Νομίζω πάντως ότι δεν τους άρεσαν οι απαντήσεις μου

Σχολιο.- σιγά μην τις προβάλλουν τις δηλώσεις. ότι δεν τους αρέσει...ψαλίδι

Σχολιο.- δεν μ ενδιαφέρει. Όταν με ρωτάνε αυτές τις απαντήσεις θα λαμβάνουν. Άρχισε η τρομολαγνεια της κλιματικής αλλαγής. Τώρα θυμήθηκαν την γη...Όταν μας καταστρέφουν αιώνες τώρα και συνεχίζουν δριμύτετρελοι αυτό δεν τους απασχολεί...τους απασχολούν τα πλαστικά καλαμάκια,οι σακούλες και φυσικά η μείωση της ποιότητας ζωής μας εξαιτίας της μείωσης της ενέργειας

Σχολιο.- Πρέπει να είμαστε οι μοναδικοί στο Κόσμο που φοράει ακόμα μάσκες. Και αυτό γίνεται γιατί οι Έλληνες είναι τόσο φοβισμένοι που δεν πρόκειται να βγάλουν την μάσκα.ουτε το 2050......Και φυσικό αυτό βοηθάει πάρα πολύ της κυβέρνησης γιατί μια χαρά χειραγώγουν τον λαό...

Σχολιο.- ε βέβαια τώρα έχουν τον πόλεμο στην Ουκρανία για να μας κάνουν τα ίδια

Σχολιο.- O δικηγόρος δρ Φούλμιχ ο οποίος έχει κινηθεί για μία "Δίκη Νυρεμβέργης νο2" σχετικά με το "παγκόσμιο έγκλημα του Covid" πρόσφατα ενέφερε ότι το δικαστικό σύστημα των ΗΠΑ είναι το περισσότερο ελεύθερο και καταλληλότερο για κάτι τέτοιο (κι έχει κινηθεί προς τα εκεί). Ίσως δεν είναι τυχαίο που ο Biden πρώτος κηρύσσει την λήξη της "πανδημίας".

Σχολιο.- Στις ΗΠΑ "τέλειωσαν" τον κορονοϊό, όχι μόνο γιατί τελείωσε στην πραγματικότητα , αλλά επειδή μπήκε μπρος το νέο...κοσκινάκι!!! Εμείς εδώ...large!!!! Τόση λύσσα που έπεσε με την "πανδημία", δεν τους κάθεται καλά να το υποβιβάσουν τελείως. Έχει ψωμί (να φάνε) ακόμα, σε συνδυασμό με τις σαδιστικές τους ορέξεις. Σ' εμάς θα τα...τρέχουν και τα τέσσερα σενάρια ταυτόχρονα: πανδημία, ενεργειακή, επισιτιστική και κλιματική κρίση. Όλα μαζί!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Του Jeremy Kuzmarov (περιοδικο Covert Action) -Kholomoisky και Zelensky: Το αφεντικό και ο υπάλληλος

«Είναι πουτάνας γιος, αλλά είναι δικός μας».

Πρόεδρος Τρούμαν

(για τον δικτάτορα της Νικαράγουα Σομόζα)

Ο Zelensky στρατολογήθηκε το 2012 από τον πιο διεφθαρμένο, βίαιο και αρπακτικό εβραιο-ουκρανό ολιγάρχη Ihor Kholomoisky, με στόχο την άλωση της προεδρίας, όταν ο Zelensky και οι συνεργάτες του σε μια εταιρεία παραγωγής ελαφρών τηλεοπτικών εκπομπών, την Kvartal 95, άρχισαν να παράγουν εκπομπές για το δίκτυο των τηλεοπτικών σταθμών που ανήκουν στον Kholomoisky.

Όπως ανέφερε η New York Post, ο Kholomoisky είχε εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για τον έλεγχο της Burisma Holdings — την ουκρανική ενεργειακή εταιρεία που απασχολούσε τον Hunter Biden γιό του προέδρου Biden ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου με αμοιβή 50.000 δολάρια μηνιαίως. Ρωσικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα στοιχεία από email του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αναφέρονται στην Burisma ως «μέρος της οικονομικής αυτοκρατορίας του Kholomoisky».

4. Kholomoisky: ένας Εβραίος που χρηματοδοτεί τους Νεοναζί

Σύμφωνα με τον Oleg Noginsky, πρόεδρο της Τελωνειακής Ένωσης Προμηθευτών, μετά το πραξικόπημα του «Ευρώ-Μαϊντάν» στην Ουκρανίας τον Φεβρουάριο του 2014, ο Kholomoisky «προσέλαβε τους τύπους που διέπραξαν τη σφαγή της Οδησσού και τη δολοφονία πολλών δεκάδων υποστηρικτών του έκπτωτου προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί μέσα στο Κτίριο των Συνδικάτων».

Μετά το Ευρω-Μαϊντάν (2014), ο Kholomoisky διορίστηκε Κυβερνήτης της Περιφέρειας Dnipropetrovsk (από το 2014 έως το 2016), και χρηματοδότησε αντιρωσικές μονάδες που δρούσαν σε συνεργασία με τον ουκρανικό στρατό στο Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ — τις δύο περιοχές που αποφάσισαν με δημοψήφισμα να αποσχιστούν από την Ουκρανία όταν η ουκρανική κυβέρνηση μετά το Μαϊντάν προσπάθησε να τους επιβάλει την ουκρανική γλώσσα.

Αυτές οι μονάδες περιλάμβαναν το νεοναζιστικό τάγμα Azov που τρομοκρατούσε τον λαό της ανατολικής Ουκρανίας, μαζί με τα επίοης νεοναζιστικά τάγματα Dnipro και Aidar, που πολλές φορές δρούσαν ως ιδιωτικές συμμορίες κακοποιών για την προστασία των οικονομικών συμφερόντων του Kholomoisky.

5. Η εταιρεία Burisma Holdings και h CIA

Όπως ανέφερε η New York Post, ο Kholomoisky είχε εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για τον έλεγχο της Burisma Holdings — την ουκρανική ενεργειακή εταιρεία που απασχολούσε τον Hunter Biden γιό του προέδρου Biden ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου με αμοιβή 50.000 δολάρια μηνιαίως. Ρωσικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα στοιχεία από email του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αναφέρονται στην Burisma ως «μέρος της οικονομικής αυτοκρατορίας του Kholomoisky».

Έξι μήνες μετά την αποχώρηση του Hunter Biden από το Δ.Σ., η Burisma διόρισε τον Joseph Cofer Black σ’ συτή τη θέση — θέση που εξακολουθεί να διατηρεί. Ο Cofer Black ήταν αξιωματούχος της CIA και διευθυντής του Αντιτρομοκρατικού Κέντρου της CIA μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Αυτός ο διορισμός εγείρει ερωτήματα σχετικά με το εάν η Burisma χρησίμευε ως επιχείρηση της CIA που σχεδιάστηκε για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση των αντιρωσικών πολιτοφυλακών στην ανατολική Ουκρανία.."



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απο μια αποψη ειναι απολαυση να βλεπεις τις ΗΠΑ να ειναι ο βασικος πολεμιος της ελευθερης αγορας...χα χα χα...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε περίπτωση που η ενεργειακή κρίση μετατραπεί σε κοινωνική, ο μεγάλος κερδισμένος στην Δ. Ευρώπη θα είναι σίγουρα η άκρα δεξιά.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όποιος δεν προσαρμόζεται... ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



19/9/2022  -  19.30

Ευχομαι την ιδια τύχη με την ναζιστική Γερμανία στην Γερμανία 

Το χουν στο αίμα τους τον ναζισμό φαίνεται 

-Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας κήρυξε πόλεμο στη Ρωσία ζωντανά στον αέρα - πρώτη φορά μετά τον Χίτλερ;

Το δεύτερο πρόσωπο μετά τον Γερμανό καγκελάριο, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ κήρυξε επίσημα κατάσταση πολέμου (με τη Ρωσία). "Βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου" ("Wir sind einem Krieg" - στο πρωτότυπο), δήλωσε η υπουργός, μιλώντας ζωντανά στη γερμανική τηλεόραση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαρτυρία 

Ήμουνα στη συναυλία. Όλα ήταν μια χαρά, ο κόσμος απολάμβανε τη μουσική, μέχρι που ο αστυνομικοί έρριξαν χημικά.

Ήταν εγκληματικό όχι μόνο γιατί τα έρριξαν χωρίς καμία απολύτως αιτία, αλλά και γιατί ο χώρος ήταν κλειστός, μόνο με τρεις στενές διεξόδους διαφυγής. 

Την μια την εκλεισαν αυτοί ρίχνοντας τα χημικά. Έμεινε το τούνελ της Θεολογικής από όπου εγώ κ πάρα πολύς κοσμος περάσαμε κ πηδώντας τα κάγκελα βγήκαμε στο δρόμο. Από την τρίτη διέξοδο προς τις γραμματείες πληροφορήκα, ότι άρχισαν σε λίγο να ρίχνουν κι από εκεί. Είναι τύχη που δεν ποδοπατηθηκε ο κόσμος που έτρεχε. Υπήρξαν αρκετοί που συνιστούσαν ψυχραιμία κ προέτρεπαν τον κόσμο που πανικοβλήθηκε, να μην τρέχει. Είδα ανθρώπους ξαπλωμένους κάτω να μη μπορούν να αναπνεύσουν, άλλους σε απόγνωση από την τρομερή δυσφορία, άλλους διπλωμένους στα τέσσερα να κάνουν εμετό. Όλοι κλαίγαμε. Κανένας δεν είχε τίποτα για να προφυλάξει τα μάτια του. 

Ήταν μια ειρηνική εκδήλωση, "προφυλαγμένη" από μόνη της λόγω του συγκεκριμένου χώρου. 

Η αστυνομία την έπνιξε στα χημικά κι εμάς μας έπνιξε το δίκιο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ 90% ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ -"

ΑΡΘΡΟ ΓΝΩΜΗΣ των αμερικανων MICHAEL GFOELLER AND DAVID H. RUNDELL, 15/9/22 

Το γνωστό μας σύστημα των παγκόσμιων πολιτικών και οικονομικών συμμαχιών μετατοπίζεται και τίποτα δεν έκανε αυτή την αλλαγή πιο ξεκάθαρη από τις ποικίλες αντιδράσεις στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι στενότεροι σύμμαχοί τους στην Ευρώπη και την Ασία έχουν επιβάλει σκληρές οικονομικές κυρώσεις στη Μόσχα, το 87% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει αρνηθεί να μας ακολουθήσει.

Οι οικονομικές κυρώσεις έχουν ενώσει τους αντιπάλους μας σε κοινή αντίσταση. 

Λιγότερο αναμενόμενο, το ξέσπασμα του Ψυχρού Πολέμου ΙΙ, έχει επίσης οδηγήσει χώρες που κάποτε ήταν εταίροι ή αδέσμευτοι να γίνουν όλο και περισσότερο πολυ-συνδεδεμένες.

Πουθενά δεν είναι πιο εμφανής η μετατόπιση από ό,τι στις αγορές ενέργειας, όπου, σε αντίθεση με τα νομίσματα, οι κυβερνήσεις δεν μπορούν απλώς να τυπώσουν ό,τι χρειάζονται. Εδώ ο ιστός των κυρώσεων γίνεται κόσκινο.

Η Σαουδική Αραβία, επί μακρόν αφοσιωμένος αμερικανικός εταίρος, έχει δημιουργήσει μια στενή συμμαχία με τη Ρωσία στο καρτέλ OPEC Plus. Οι Σαουδάραβες έχουν απορρίψει εντελώς δημόσια το αίτημα ενός Αμερικανού προέδρου να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου.

Αντ' αυτού, εισήγαγαν ρωσικό πετρέλαιο για εγχώρια χρήση για να εξάγουν περισσότερο από τη δική τους παραγωγή. Την περασμένη εβδομάδα μάλιστα μείωσαν την παραγωγή και ξεκαθάρισαν ότι μπορεί να το κάνουν ξανά.

Η Κίνα πουλάει στην Ευρώπη υγρό φυσικό αέριο (LNG) που προέρχεται από τη Σιβηρία, ενώ ταυτόχρονα εισάγει ρωσικό πετρέλαιο. Στη συνέχεια διυλίζει και εξάγει το πετρέλαιο.

Εν τω μεταξύ, το Ιράν, που διατηρεί τη ρευστότητά του χάρη στις κινεζικές αγορές πετρελαίου, έχει γίνει ο μεγαλύτερος πελάτης του ρωσικού σιταριού.

Ο υπουργός Πετρελαίου της Ινδίας έχει δηλώσει δημοσίως ότι η κυβέρνησή του δεν έχει καμία σύγκρουση με τη Μόσχα και έχει "ηθικό καθήκον" να κρατήσει χαμηλά τις τιμές της ενέργειας στο εσωτερικό της χώρας αγοράζοντας ρωσικό πετρέλαιο.

Οι συμμαχίες που δημιουργήθηκαν εν μέρει για να αντιμετωπιστεί η δυτική οικονομική και πολιτική επιρροή επεκτείνονται. Η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία ανακοίνωσαν το ενδιαφέρον τους να ενταχθούν στους BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική)

. Ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης συνδέει σήμερα μεταξύ άλλων την Κίνα, τη Ρωσία, την Ινδία και το Πακιστάν. Το Ιράν σχεδιάζει να ενταχθεί αυτόν τον μήνα, ενώ το Μπαχρέιν, η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ είναι πιθανό να γίνουν "εταίροι διαλόγου" ή υποψήφια μέλη.

Επιπλέον, η φιλόδοξη πρωτοβουλία Belt and Road Initiative της Κίνας συνδέει πολλά αφρικανικά έθνη με το Πεκίνο με νήματα εμπορίου και χρέους. 

Η Ρωσία απλώνει επίσης το χέρι της με τη μορφή του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος μίλησε πρόσφατα στους 22 ομολόγους του του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο πριν περιοδεύσει σε διάφορες αφρικανικές χώρες.

Αν αυτό δεν είναι αρκετό για να βάλει τη Δύση σε σκέψεις, η Μόσχα βρίσκεται και πάλι στην επίθεση στη Λατινική Αμερική, ενισχύοντας τις στρατιωτικές της σχέσεις με τη Νικαράγουα, τη Βενεζουέλα και την Κούβα. Οι δύο ισχυρές δυνάμεις αυτής της περιοχής, η Βραζιλία και το Μεξικό, αρνήθηκαν κατηγορηματικά να υποστηρίξουν τις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Το καθεστώς του δολαρίου ως αποθεματικού νομίσματος παραμένει πυλώνας της παγκόσμιας οικονομικής τάξης, αλλά η εμπιστοσύνη στην τάξη αυτή έχει πληγεί.

Οι οικονομικές κυρώσεις έχουν μετατρέψει σε όπλο τμήματα των διεθνών τραπεζικών και ασφαλιστικών τομέων, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος μεταφοράς κεφαλαίων SWIFT. 

Περιουσιακά στοιχεία έχουν κατασχεθεί και συμβόλαια εμπορευμάτων έχουν ακυρωθεί. 

Οι εκκλήσεις για απο-δολαριοποίηση έχουν γίνει πιο δυνατές.

Όταν η Ρωσία απαίτησε πληρωμές ενέργειας σε ρούβλια, γουάν ή ντιρχάμ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η Κίνα και η Ινδία συμμορφώθηκαν.

Πολλές ασιατικές οικονομίες πλήττονται τώρα τόσο από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου όσο και από την υποτίμηση του δικού τους νομίσματος έναντι του δολαρίου. Ως αποτέλεσμα, επεκτείνουν τη χρήση διμερών ανταλλαγών νομισμάτων που τους επιτρέπουν να συναλλάσσονται μεταξύ τους στα δικά τους νομίσματα. Πριν από ογδόντα χρόνια η βρετανική λίρα έχασε την εξέχουσα θέση της μεταξύ των νομισμάτων του κόσμου. Αυτό ακριβώς προσπαθούν να κάνουν οι αντίπαλοι της Αμερικής στο δολάριο και αν οι Σαουδάραβες σταματήσουν ποτέ να τιμολογούν το πετρέλαιο σε δολάρια, μπορεί κάλλιστα να το πετύχουν.

Η παγκοσμιοποίηση μπορεί να λειτουργήσει μόνο αν οι περισσότεροι συμμετέχοντες πιστεύουν ότι προωθεί τα συμφέροντά τους. Αν οι υπόλοιποι πιστεύουν ότι η Δύση χρησιμοποιεί άδικα το σύστημα προς όφελός της, η διεθνής τάξη που βασίζεται σε κανόνες καταρρέει και θα αναδυθούν εναλλακτικές λύσεις.

Σήμερα, οι πληθωριστικές πιέσεις και οι φόβοι ύφεσης στοιχειώνουν το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου. Ενώ η πλούσια Δύση μπορεί να αντέξει το κόστος των κυρώσεων, μεγάλο μέρος των υπολοίπων δεν μπορεί. 

Η Ευρώπη ανταγωνίζεται τώρα με χώρες όπως το Μπαγκλαντές, η Σρι Λάνκα, το Πακιστάν και η Ταϊλάνδη για μεταφορές ενέργειας. 

Στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, οι ελλείψεις ενέργειας και τροφίμων έχουν δημιουργήσει την προοπτική πολιτικών αναταραχών παρόμοιων με την Αραβική Άνοιξη.

Αυτές οι ανησυχίες δημιουργούν σημαντικό αντιδυτικό συναίσθημα σε μεγάλο μέρος του Παγκόσμιου Νότου. Ενώ μια πυρηνικά εξοπλισμένη Ρωσία δεν δείχνει καμία προθυμία να τερματίσει έναν πόλεμο που οι ηγέτες της δεν έχουν την πολυτέλεια να χάσουν- η Δύση χάνει γρήγορα τα υπόλοιπα και υπονομεύοντας έτσι την ίδια τη βασισμένη σε κανόνες διεθνή τάξη που προσπάθησε να δημιουργήσει

Ίσως η πιο ελπιδοφόρα λύση για εμάς σε αυτό το δίλημμα να είναι κάποιου είδους διπλωματικός συμβιβασμός.

*[Ο David H. Rundell είναι ο συγγραφέας του βιβλίου Vision or Mirage, Saudi Arabia at the Crossroads (Όραμα ή οφθαλμαπάτη, η Σαουδική Αραβία στο σταυροδρόμι) και υπήρξε αρχηγός αποστολής στην αμερικανική πρεσβεία στη Σαουδική Αραβία. 

Ο πρέσβης Michael Gfoeller είναι πρώην πολιτικός σύμβουλος της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ.]



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Έρχονται καμπάνες για όσους δεν αποστέλλουν αποδείξεις - Συστήνεται κρατικός Τειρεσίας». Τραπεζικός Τειρεσίας, κρατικός Τειρεσίας, ενεργειακός Τειρεσίας - παντού Τειρεσίας για τους εξαθλιωμένους Έλληνες! Δεν έχουν ντροπή, αλλά βρίσκουν και τα κάνουν - αφού οι Πολίτες τους ανέχονται!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπάιντεν: η πανδημία του Covid-19 τελείωσε!…

19/09/2022

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν δήλωσε στο πρόγραμμα «60 Minutes» που μεταδόθηκε στο CBS News στις 18 Σεπτεμβρίου ότι η πανδημία Covid-19 «τελείωσε».

«Η πανδημία τελείωσε, έχουμε ακόμα πρόβλημα με τον Covid, αφιερώνουμε πολλή δουλειά σε αυτό το dossier… αλλά η πανδημία τελείωσε», επιβεβαίωσε στο Ντιτρόιτ, ο Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια του προγράμματος «60 λεπτά» με παρουσιαστή τον Σκοτ Pelley στο CBS News.

«Αν κοιτάξετε γύρω σας, κανείς δεν φοράει μάσκα και όλοι φαίνονται πολύ καλά», είπε. «Οπότε νομίζω ότι αυτό αλλάζει. »

Στις 15 Σεπτεμβρίου, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ έκανε επίσης καθησυχαστικές παρατηρήσεις

Στις 15 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνέντευξης Τύπου του ΠΟΥ, ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών, Δρ. Tédros μίλησε στο ίδιο μήκος κύματος στους δημοσιογράφους.. «Ποτέ δεν ήμασταν σε καλύτερη θέση για να τερματίσουμε την πανδημία του COVID19! »

Αλλά και στη Γαλλία με βάση το νέο υγειονομικό νόμο που τέθηκε σε ισχύ από 1 Σεπτέμβρη ακυρώθηκαν όλα τα μέτρα περί covid19 οι μάσκες, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης τα rapid test κ.α

Στην Ιταλία από αρχές Σεπτέμβρη επανήλθαν στα σχολεία οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί που τελούσαν υπό αναστολή εργασίας…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τελικά οι Αζέροι εκτέλεσαν τον αιχμάλωτο Αρμένιο στρατιώτη που αρχικά…. περιέθαλψαν. Η σορός του παραδόθηκε στην Αρμενία. 

19/09/2022

Ένα ακόμη έγκλημα πολέμου των Αζέρων ταυτοποιήθηκε. Στις 13 Σεπτέμβρη έπεσε ζωντανός στα χέρια τους κι αιχμαλωτίστηκε Αρμένιος στρατιώτης τραυματισμένος. Οι φιλοαζέρικοι λογαριασμοί έδειχναν βίντεο όπου τον περιέθαλπταν στρατιώτες του Αζερμπαιτζάν και εκθείαζαν τον ανθρωπισμό τους. Λίγες με΄ρες αργότερα η σορός του παραδόθηκε στην Αρμενία.Εκτέλεσαν τον αιχμάλωτο. Τα τραύματα του δεν δικαιολογούσαν αυτή την εξέλιξη. Υπήρξε βίντεο ως κι από το νοσοκομείο όπου φαι΄νόταν πολύ καλά.. Σύμφωνα με αρχισυντάκτη της le figaro ton J-Christophe Buisson ”μια φρίκη επιπλέον χρεώνεται στο Αζερμπαϊτζάν. Αιχμάλωτος μετά την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν ο Αρμένιος στρατιώτης David Gisyan βιντεοσκοπήθηκε από Αζέρους στρατιώτες να τον περιθάλπουν. Ωστόσο, η σορός του επιστράφηκε λίγες μέρες αργότερα στην Αρμενία. Νεκρός. Σκοτώθηκε. Έγκλημα πολέμου. Το ICJ δεσμεύθηκε.”

Ο Αρμένιος στρατιώτης Davit Gishyan σκοτώθηκε ενώ ήταν αιχμάλωτος από το Αζερμπαϊτζάν.

Οι συγγενείς αναγνώρισαν τον στρατιώτη σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε σε ένα από τα κανάλια i Tg. Ο Ντέιβιντ τραυματίστηκε στην περιοχή του ώμου.

Στις 17 Σεπτέμβρη ,το Αζερμπαϊτζάν παρέδωσε τα πτώματα 32 Αρμένιων στρατιωτικών, συμπεριλαμβανομένου του Gishyan.

https://twitter.com/i/status/1570456904790380553

https://twitter.com/i/status/1571073394397057025



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παύλος Γλύξμπουργκ: Οργή για τη βρετανική εμφάνισή του ως "πρίγκιπας" - "Δεν είναι Crown, είναι clown"

Το CNN, το BBC και το Channel 4 News παρουσιάζουν τον Παύλο Γλύξμπουργκ ως δήθεν διάδοχο του βασιλικού θρόνου της Ελλάδας. Οργή στα social media για ένα ζήτημα που κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι έχει λυθεί οριστικά.

19 Σεπτεμβρίου 2022 16:28

Τη στιγμή που οι Βρετανοί πενθούν την απώλεια της βασίλισσας Ελισάβετ, ο Παύλος Γλύξμπουργκ παρουσιάστηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο ως "crown prince of Greece", μιλώντας στο BBC και το Channel 4. Φυσικά, ο θεσμός της βασιλείας στη χώρα μας έχει καταργηθεί οριστικά και αμετάκλητα, εδώ και δεκαετίες.

Ο Παύλος Γλύξμπουργκ αποφάσισε μάλιστα να τοποθετηθεί για τα Γλυπτά του Παρθενώνα (Ελγίνεια Μάρμαρα όπως τα είπε), προσπαθώντας να εμφανιστεί ως θεσμικός εκπρόσωπος σε σχέση με το ζήτημα της επιστροφής των Μαρμάρων, αναφέροντας πως θα ήθελε να είχε και έναν διάλογο με τη Λιζ Τρας. Από ελληνικής πλευράς δεν υπήρξε άμεση αντίδραση ούτε από το υπουργείο Πολιτισμού ούτε από το Εξωτερικών, μέχρι το πρωί της Δευτέρας, όταν και πήρε θέση για το όλο ζήτημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς σχετικά με το όλο ζήτημα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε:"Δεν υπάρχει τέτοια ιδιότητα στην Ελλάδα, πρίγκιπας διάδοχος του στέμματος. Το πολιτειακό έχει κριθεί οριστικά με δημοψήφισμα στη Μεταπολίτευση". Σχολίασε επίσης ότι: "Το πώς αυτοαποκαλείται κανείς είναι δικό του ζήτημα", ξεκαθαρίζοντας ότι το θέμα έχει κλείσει από το δημοψήφισμα που διενήργησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (κατά είχε ψηφίσει το 69,18% και υπέρ το 30,82%).

Τότε μάλιστα ο Καραμανλής είχε δηλώσει πως "ένα καρκίνωμα αποκόπηκε σήμερα από το σώμα του έθνους". Ο θεσμός της βασιλείας αλλά και ο ίδιος ο Κωνσταντίνος είχαν χάσει ένα μεγάλο κομμάτι της νομιμοποίησής τους πριν και κατά τη διάρκεια της Δικτατορίας. Για το πολιτικό κλίμα της εποχής η βασιλεία φάνταζε ως ένα σχεδόν αστείο απομεινάρι του παρελθόντος, κάτι που ισχύει ως σήμερα. Για την ιστορία, τον Φεβρουάριο του 1988, σε συνέντευξή του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δήλωνε πως παρότι "είναι αντιβασιλικός", θεωρούσε "ανφέρ" τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη το δημοψήφισμα. Μια ατάκα που τον "συνόδευσε" στη πορεία της πολιτικής του καριέρας.

Είναι πάντως χαρακτηριστικό, πως παρά την άμεση κριτική που αναπτύχθηκε στα social media, το Channel 4 δεν διόρθωσε την προσφώνησή του προς τον Παύλο Γλύξμπουργκ. Ανάλογη αναφορά έγινε δε, και στο CNN, με τον Γλύξμπουργκ να "εκμεταλλεύεται" όπως φαίνεται την όλη περίσταση, για να περιφέρει δεξιά και αριστερά τις αναχρονιστικές αξιώσεις του με τις οποίες ως χώρα, έχουμε τελειώσει.

Σημειώνεται πως ο Παύλος γεννήθηκε το 1967 στο Τατόι και μεγάλωσε στη Ρώμη, όπου και κατέφυγε η οικογένεια του Κωνσταντίνου μετά το αποτυχημένο αντιπραξικόπημα της 13ης Δεκεμβρίου 1967. Μετά το 1973 η οικογένεια μετακόμισε στο Λονδίνο. Σήμερα ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη.

Οι αντιδράσεις για όλα τα παραπάνω ήταν παραπάνω από καυστικές στο Twitter, με τις αναφορές στον Παύλο Σιδηρόπουλο, να ξεχωρίζουν για προφανείς λόγους. Παράλληλα, το hashtag #Crown Prince of Greece, βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις των trends εδώ και ώρες, με το "Crown" να παραφράζεται ως "clown" για να συνοδεύσει τον "τίτλο".

Σχολιο.- Ο τύπος που συστήνεται ως “Crown Prince of Greece” όταν πεθάνει ο πατέρας του θα συστήνεται ως “King”; Ο μόνος τίτλος που έχει είναι πρίγκιπας της Δανίας. Το Σύνταγμα της Ελλάδας δεν αναγνωρίζει τίτλους ευγενείας. Κάποιος να τον προσγειώσει…

Σχολιο.- Στο BBC ο πρίγκιπας Παύλος διάβασα. Πήγε ο Παύλος Σιδηρόπουλος στο BBC και δεν μου το είπατε;

Σχολιο.- Ο πρίγκιπας της Ζαμουντα απ τα ΛΙΝΤΛ

Σχολιο.- Προσωπική μου άποψη βέβαια είναι πως ο "πρίγκιπας" δεν είναι τρελός που όντως νομίζει πως είναι πρίγκιπας, απλά είναι κηφήνας που δεν θέλει να δουλέψει και πουλάει τρέλα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θάνατος Βαλυράκη

Ελέγχεται εισαγγελέας  για συγκάλυψη της υπόθεσης



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουκρανοί νεοναζί στο δρόμο προς το μέτωπο με άρματα βαμμένα στα χρώματα της… Βέρμαχτ!

19.09.2022 | 22:26

Ξαναζωντανεύουν τα φαντάσματα της ιστορίας

Θέλουν οι νεοναζί να κρυφτούν και η χαρά δεν τους αφήνει: Ουκρανοί με βαμμένα τα χρώματα της… Βέρμαχτ (!) στα άρματα μάχης τους στις μάχες της Ανατολικής Ουκρανίας, πάνε προς την περιοχή του Ντονμπάς.

Έχουν άδικο που τους καίνε οι Ρώσοι;

Σε λίγο θα δούμε και τα πρώην ελληνικά BMP-1 με τα ίδια χρώματα και τους κυβερνητικούς κονδυλοφόρους της εγχώριας μπανανίας να πανηγυρίζουν…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ρώσοι μπήκαν στο Μπάκχμουτ – «Θέμα ωρών να πέσει η πόλη» λένε οι Ουκρανοί

19.09.2022 | 09:32

Αν ολοκληρωθεί η κατάληψη θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ρωσική νίκη μετά την Μαριούπολη

Σφοδρές συγκρούσεις διεξάγονται αυτή τη στιγμή μέσα στην πόλη Mπάκχμουτ (ή αλλιώς Αρτέμοβσκ)  και οι ίδιοι οι Ουκρανοί παραδέχονται ότι σύντομα θα καταληφθεί από τους Ρώσους.

Οι εικόνες που έρχονται από ρωσικό drone είναι συγκλονιστικές καθώς απεικονίζεται μία πραγματική κόλαση πυρός με τους Ρώσους να προχωρούν στο κέντρο της πόλης.

Το Μπάκχμουτ είναι πόλη ίδιου μεγέθους με την Λισιτσάνσκ και το Σεβεροντονέτσκ, ενώ οι γραμμές άμυνας που είχαν στήσει οι Ουκρανοί γύρω από αυτήν είχαν κατασκευαστεί σε βάθος οκτώ ετών από το 2014 με σχεδιασμό και υποστήριξη από τους Αμερικανούς.

Το Μπάκχμουτ θεωρείται αριστούργημα αμυντικής αρχιτεκτονικής και αν πέσει θα αλλάξει άρδην το σκηνικό στα πεδία των μαχών της ανατολικής Ουκρανίας.

Η ρωσική νίκη εάν επιτευχθεί θα θεωρηθεί δεύτερη σε μέγεθος μόνο μπροστά σε αυτή της Μαριούπολης.

Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και με την κατάληψη της πόλης οι Ρώσοι θα μπορούν να υπερκεράσουν την ουκρανικές δυνάμεις που χτυπούν την Λίμαν με σκοπό να προωθηθούν στην Λισιτσάνσκ.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποκόψει το Μπάκχμουτ από τις νότιες οδούς ανεφοδιασμού.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΘΥΕΛΛΑ από τον Ζουράρι! «ΜΕΓΑΙΡΑ η Ελισάβετ. Χαζοχαρούμενο κατιναριό τα ελληνικά ΜΜΕ με την κηδεία της...»

19/9/2022  -  19.56 μ.μ.

Με ιδιαίτερα καυστικό ύφος σχολίασε την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ που απασχολεί όλα τα ΜΜΕ παγκοσμίως και μεταδίδεται σε ζωντανή σύνδεση, ο Κώστας Ζουράρις. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συγγραφέας μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, έκανε αναφορά στον απαγχονισμό του εθνομάρτυρα Ευαγόρα Παληκαρίδη, τον οποίο η Βασίλισσα Ελισάβετ μπορούσε να σώσει, όμως τελικά δεν του έδωσε χάρη. «Τον κρέμασε η Ελισάβετ» είπε και σχολίασε ότι παρά τις εκκλήσεις και της προσπάθειες μεγάλων προσωπικοτήτων, η «εστεμμένη μέγαιρα» διέταξε τον απαγχονισμό του.

Μάλιστα, ο ίδιος χαρακτήρισε «ελεεινό» τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζουν την κηδεία της τα ΜΜΕ, ανάμεσά τους και η ΕΡΤ: «Χαζοχαρούμενο κατιναριό τα ΜΜΕ για την κηδεία της Ελισάβετ, ειδικά η κρατική τηλεόραση και τα ραδιόφωνα που πρέπει να είναι διδακτήρια για τον ελληνικό λαό» σημείωσε.