Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Τεταρτη 7 Σεπτεμβριου 2022


Maria Denaxa

-Διαδήλωση στη Γαλλία, 6/9, με γαλλικές σημαίες, ενάντια στις περικοπές και τη φορολογία στην Ενέργεια λόγω των κυρώσεων στη Ρωσία

-Παραπάνω στο πρώτο βίντεο - διαστρέβλωση της πραγματικότητας από τον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό και στη συνέχεια παρακάτω η...πραγματικότητα που υποτίθεται δεν υπήρξε ποτέ! Τα σχόλια δικά σας! 6/9

-ΥΓ Τα τελευταία 24ωρα έχω βαρεθεί να μπλοκάρω στο τουίτερ εντεταλμένα τρολ από συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας, τα οποία έχουν κοινά χαρακτηριστικά και επιχειρούν δολοφονία χαρακτήρα. 

-Μοναδικά τους όπλα απέναντι σε πραγματικά επιβεβαιωμένα γεγονότα που αναδημοσιεύω από μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα, έγκριτους ξένους δημοσιογράφους αλλά και απο δικό μου ρεπορτάζ και μάλιστα με εμονικό τρόπο, οι κατηγορίες: fake news, «πουτινάκι», «ψεκασμένη» κτλ

-Σκοπός τους είναι ένας και γίνεται με απροκάλυπτο τρόπο : πρέπει να αποδομείται οτιδήποτε ενοχλεί και δεν συμβαδίζει με το κυρίαρχο χρυσοπληρωμένο αφήγημα και τον πολιτικό ορθό λόγο. 

-Η υποταγή, η άγνοια και η σιωπή των αμνών πρέπει να είναι γενική και απόλυτη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Zelensky: Μια διεφθαρμένη μαριονέτα των ολιγαρχών

Ο Zelensky στρατολογήθηκε το 2012 από τον πιο διεφθαρμένο, βίαιο και αρπακτικό εβραιο-ουκρανό ολιγάρχη Ihor Kholomoisky, με στόχο την άλωση της προεδρίας, όταν ο Zelensky και οι συνεργάτες του σε μια εταιρεία παραγωγής ελαφρών τηλεοπτικών εκπομπών, την Kvartal 95, άρχισαν να παράγουν εκπομπές για το δίκτυο των τηλεοπτικών σταθμών που ανήκουν στον Kholomoisky.

Ο Zelensky ένας (γεν. 1978), ασήμαντος κωμικός και ηθοποιός κατά τη δεκαετία του 2000, είδε την δημοφιλία του να εκτοξεύεται στα ύψη από το 2015 και μετά όταν άρχισε να προβάλλεται στο δίκτυο του Kholomoisky η πολιτική σάτιρά του «Servant of the People» (Υπηρέτης του Λαού), πράγμα που του εξασφάλισε μια ραγδαία πολιτική άνοδο – από το πουθενά



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πραγματικός εδώ και δέκα χρόνια προσωπικός και οικογενειακός μου γιατρός με ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να είναι και τυπικά ο "προσωπικός μου γιατρός", αυτός που εκβιαστικά προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση, γιατί δεν μπορεί ή δεν τον συμφέρει να συμβληθεί ως τέτοιος (δεν κατάλαβα), αλλά ότι "δεν πειράζει", γιατί "δεν απαιτείται (σε πρώτη τουλάχιστον φάση) να εγκρίνει την οποιαδήποτε ιατρική πράξη ο τυπικός "προσωπικός γιατρός", αλλά απλώς να έχω τυπικά εγγραφεί σε αυτόν" για να μη φάω τα πρόστιμα του νόμου. Επίσης με πληροφόρησε ότι πιθανόν το μέτρο να μείνει ανεφάρμοστο, γιατί μόνο 400 γιατροί έχουν δεχτεί να είναι "προσωπικοί", αριθμός υπερβολικά χαμηλός για την κάλυψη του πληθυσμού, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει όριο 2.000 ατόμων ανά "προσωπικό γιατρό". 

Οι συναγωνιστές μου στον αγώνα για ελευθερία, Υγειονομικοί κατά της Υποχρεωτικότητας, είχαν ήδη από το καλοκαίρι μελετήσει το νόμο και καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο θεσμός του "προσωπικού γιατρού" αποσκοπεί στη δημιουργία ενός ακόμα φραγμού για την πρόσβαση στη δημόσια δωρεάν υγεία, αφού σχεδιάζεται να απαγορεύεται η πρόσβαση σε αυτή χωρίς την έγκρισή του.

Με βάση αυτά, κατέληξα να ασχοληθώ περαιτέρω με τη διαδικασία του να ψάξω ποιος γιατρός έχει δηλωθεί στην περιοχή μου και να εγγραφώ (υποκειμένος σε ένα ακόμα ηλεκτρονικό βασανιστήριο, βολοδέρνοντας μπροστά σε μια οθόνη, πελαγωμένος στα αφιλόξενα νερά μιας ακόμα πλατφόρμας). Είναι καθαρό στον καθένα η αποτυχία ενός ακόμα άχρηστου και αντιδραστικού μέτρου.

Σχολιο.- Λοιπόν η δημόσια υγεία δεν είναι δωρεάν, την χρυσοπληρώνουμε με φόρους και κρατησεις, και αυτοί μας την κλέβουν, σταματειστε το πια αυτό το "δωρεάν" μπας και καταλάβει ο κόσμος ότι όχι μόνο το δικαιούται αλλά και το έχει πληρώσει χρυσό. Και επίσης όταν δεχόμαστε την εγγραφή ως αναγκαίο κακό έχουμε βάλει το λιθαράκι μας για την καταλήστευση και διάλυση τους ΕΣΥ, εδώ άντεξαν οι χαμηλοσυνταξιούχοι με τα πρόστιμα και οι ανεσταλμένοι και οι απολυμένοι υγειονομικοί χωρίς δουλειά, οι υπόλοιποι δεν μπορούμε να αντέξουμε χωρις εγγραφή στον "προσωπικό" ιατρό;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιος ήταν ο Maurice Strong (ο εφαρμοστής των επιταγών της παγκοσμιοποιητικής ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΙΤ), που ανέπτυξε την απάτη της «κλιματικής αλλαγής» και με ποιους συνεργαζόταν.

Μετά τον θάνατό του το 2015, η Telegraph χαιρέτισε τον Maurice Strong ως τον άνθρωπο που εφηύρε την κλιματική αλλαγή, «μέχρι σήμερα, η παγκόσμια κλιματική πολιτική εξακολουθεί να διαμορφώνεται από την ατζέντα του Maurice Strong, ενός Καναδού πολυεκατομμυριούχου».

Μεταξύ άλλων, ο Strong ήταν Γενικός Γραμματέας της πρώτης Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον και τον Πληθυσμό το 1972, Πρόεδρος του Ιδρύματος Ροκφέλερ, επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας, επικεφαλής του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών, μέλος του Συμβουλίου του Ιδρύματος του Κόσμου Οικονομικό Φόρουμ και υπερ της παγκοσμιοποίησης και του... "σοσιαλισμού"(!).

Ήταν επίσης ένας από τους 2 βασικούς μέντορες του Klaus Schwab, ο άλλος ήταν ο Henry Kissinger. Ο Κίσινγκερ στρατολόγησε τον Σβαμπ μέσω του «Διεθνούς σεμιναρίου», ενός προγράμματος που χρηματοδοτείται από τη CIA στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, και τον σύστησε στον Κεν Γκάλμπρεϊθ. Ο Γκάλμπρεϊθ ήταν Καναδός-Αμερικανός οικονομολόγος, διπλωμάτης, διαμορφωτής δημόσιας πολιτικής και διανοούμενος του Χάρβαρντ. Ο Κίσινγκερ  ήταν η πραγματική κινητήρια δύναμη και βοήθησε τον Σβάμπ να δημιουργήσει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Σχετικά με το θάνατο του Strong το 2015, ο Schwab έκανε τις ακόλουθες παρατηρήσεις :

«Ο Strong ήταν ο μέντοράς μου από τη δημιουργία του Φόρουμ: ένας υπέροχος φίλος. ένας απαραίτητος σύμβουλος. και, για πολλά χρόνια, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματός μας. Χωρίς αυτόν, το Φόρουμ δεν θα είχε αποκτήσει τη σημερινή του σημασία».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κλείδωσε η απόφαση για rapid test και ανεμβολίαστους εργαζόμενους

6/9/2022  -  06.38

Όλοι οι εργαζόμενοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι και παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους υποχρεούνται σε διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου μία φορά την εβδομάδα.

Σα δεν ντρέπονται οι αισχροί ...εκβιαστές και ψεύτες!

Πώς θα συνεχίσουν να δίνουν χρήμα στους δικούς τους; 

Κανονική αφαίμαξη των εργαζομένων χωρίς απολύτως κανένα λόγο



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θυμάστε που έκοβαν εκτός εποχής τα δέντρα στα πάρκα της Αθηνάς, και αναρωτιόμασταν γιατί;

Μας έλυσε την απορία ο δήμαρχος.

Γέμισαν λέει αισθητήρες και ραντάρ τη πόλη, ώστε να μπορούν να ξέρουν ανά πάσα στιγμή αν υπάρχει άνθρωπος σε κάποια πλατεία, σε κάποιο άλσος κτλπ.

Για την... οικονομία στο ρεύμα.

Τώρα πως ήξεραν ότι θα κόψει ο Πούτιν το φυσικό αέριο και θα υπάρξει έλλειψη ρεύματος εδώ και ένα χρόνο και ίσως παραπάνω, από όταν ξεκίνησαν οι τοποθετήσεις μη με ρωτάτε εμένα...

Big Brother.


Ξεκινάμε μέσα στον Σεπτέμβριο !

Η καθημερινότητα στην πόλη περνάει στον 21ο αιώνα με 43.678 νέα, «έξυπνα» φωτιστικά σε όλες τις γειτονιές.

Υλοποιούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης που σχεδιάστηκε ποτέ στη χώρα. 

Μια ολοκληρωμένη παρέμβαση που θα ενισχύσει, πρωτίστως, το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων, των επισκεπτών και των επιχειρηματιών ειδικά σε σημεία που έχει παρατηρηθεί ότι ο φωτισμός δεν είναι επαρκής. 

Με δυνατότητα διαχείρισης κάθε φωτιστικού σώματος από απόσταση, μέσω ενός Κέντρου Ελέγχου, το νέο έργο περιλαμβάνει σημαντικές τεχνολογικές καινοτομίες, πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα:

• Δυνατότητα δυναμικού φωτισμού ανάλογα με την περιοχή και την ώρα της ημέρας 

• Άμεσος έλεγχος οποιουδήποτε φωτιστικού στην πόλη

• Χρήση αισθητήρων παρουσίας και κίνησης σε πλατείες, πάρκα, πεζόδρομους 

• Διαρκή δεδομένα χρήσης του δικτύου (από κατανάλωση ενέργειας έως στατιστικά κίνησης πεζών)

• Αυτόματη σηματοδότηση βλαβών

• Απεριόριστα σενάρια λειτουργίας ανά σημείο, δρόμο, γειτονιά ή πλατεία

Μια εξοικονόμηση ενέργειας που θα ξεπερνά το 60% (με πρόσφατους υπολογισμούς από 25 εκατομμύρια KWh που δαπανούνται σήμερα ετήσια, ευελπιστούμε να μην ξεπερνούμε τα 10 εκατομμύρια KWh το χρόνο).

Πάμε να αλλάξουμε την Αθήνα !

Κώστας Μπακογιάννης - Kostas Bakoyannis



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας χαρακτήρισε ο κος Γιώργος Καρυστινός, την υποχρέωση των επαναλαμβανόμενων δόσεων των εμβολίων. Ο γνωστός καρδιολόγος, μιλώντας χθες στον Focus FM και τον Στέφανο Δαμιανίδη, ανέφερε ότι με τόσες δόσεις, πρέπει πλέον οι εμβολιασμένοι να μετονομαστούν σε χρήστες.

“Για όλα τα φάρμακα υπάρχουν δύο βασικές αρχές. Πρέπει να ξέρεις τη δόση τη θεραπευτική και να γνωρίζεις το εάν έχει σοβαρές παρενέργειες. Τα συγκεκριμένα σκευάσματα, έχουν αποτύχει και στις δύο. Για ποια δόση μιλάμε; Εναντίον ενός στελέχους που είχαμε πριν δυόμιση χρόνια;Μιλάμε για απάτη. “Στη Γαλλία, λειτουργούν ακόμα κάποιοι θεσμοί”, τόνισε ο κος Καρυστινός αναφορικά με την κατάργηση του green pass από την γαλλική βουλή.

“Εδώ εφαρμόζονται ναζιστικά συστήματα. Στην Ελλάδα τα έχουν καταρρακώσει όλα με τη συνενοχή των δικαστών. Η απόφαση του ΣτΕ για την συνταγματικότητα του προστίμου εναντίον των ανεμβολίαστων, είναι απλά μια ανακοίνωση, μία ενημέρωση για το κοινό και τίποτα παραπάνω. Ούτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσημα, ούτε έχει νομική ισχύ. Θα πρέπει πρώτα η απόφαση να εκδοθεί επισήμως. Αυτά είναι κομπίνες, απάτες που διαπράττουν οι δικαστικοί. “Οι αποζημιώσεις για τυχον παρενέργειες του εμβολιασμού, δεν θα πρέπει να πληρωθούν από τον δημόσιο κορβανά, αλλά από τις τσέπες των πολιτικάντηδων και των εταιριών. όλων όσοι συμμετείχαν σε αυτό το έγκλημα.

“Έχω στα χέρια μου 178 μελέτες που υποστηρίζουν οτι τα “φίμωτρα” κάνουν κακό στην υγεία. Δεν ενδιαφέρεται κανείς, προμοτάρουν μάσκες και εμβόλια γιατί θέλουν να τρομοκρατούν και να εξαπατούν τον κόσμο. Ας κλείσουν τις τηλεοράσεις και ας βάλει ο καθένας το μυαλό του να δουλέψει”.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πιστοποιητικά εμβολιασμού και rapid test ανεμβολιαστων εργαζόμενων....

Ως γνωστόν η χρήση των πιστοποιητικων εμβολιασμού έχουν καταργηθεί στην Ευρωπη απο την ανοιξη και στη χώρα μας ελάχιστες μέρες την έναρξη της τουριστικής περιόδου ... 

Παρ΄ολα αυτα οι ΄΄αρμοδιοι ΄΄ αφησαν σε ισχυ ενα υποχρεωτικό rapid τεστ την εβδομαδα στους ανεβολιστους εργαζόμενους, για να τους επιτρεπεται , να πηγαίνουν στη δουλεια τους ...!!!

Και ενω μετά τις εξαγγελίες τους, οτι δεν θα απαιτείται πιστοποιητικο εμβολιασμου και test ...σε κανένα χώρο πλην ισως νοσοκομειων και οίκων ευγηρίας ...μας ανακοινώνουν μόλις, οτι οι ανεμβολιαστοι εργαζομενοι, θα συνεχισουν την διενέργεια rapid test ...πληρωμένο υποχρεωτικα απο την τσεπη τους σε ιδιωτική δόμη για να τους επιτρέπεται να παρουσιαστούν στην εργασία τους ...!!

Αυτα ενω...σε ολη την Ευρωπη έχει ξεχαστεί πάντελως αυτο το ''μετρο'' και κάθε διαχωρισμός ....!!!

Και ενω ο ανεμβολιαστος στη χώρα μας μπορεί -και θα μπορει- να παει σε οποιοδήποτε χωρο ...μπαρ, κλαμπ, μπουζουκια, καφέ, γηπεδα, σταδια, θέατρα......καταστηματα και υπηρεσίας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ....παντου, χωρις μάσκα οπως ολοι άλλωστε αφου εχει καταργηθεί και η υποχρεωτικοτητα της μασκας ....

Μπορει να παει σε ολους τους χώρους ...εκτός απο το χώρο της δουλειάς του...στον οποιο για να παει πρεπει να πληρώσει....!!!!

Αυτα ενημερωτικά για όσους δεν έχουν ακομα κατανοήσει, το μοναδικό σκοπό των ΄΄μέτρων''...!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Η Νικαράγουα κοιτάζει με ενδιαφέρον τους BRICS


Δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών από το 7ο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ.

Η Νικαράγουα έχει επίγνωση των ευκαιριών ανάπτυξης που παρέχει η ένωση BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) και θα εμβαθύνει τις σχέσεις με τα κράτη μέλη της, δήλωσε στο TASS, σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών της Νικαράγουας, Ιβάν Ακόστα στο περιθώριο του 7ου Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ.

«Πιστεύουμε ότι οι BRICS αποτελούν μια βιώσιμη επιλογή για μια παγκόσμια συμμαχία που παρέχει πολλές ευκαιρίες για ανάπτυξη στις αναπτυσσόμενες χώρες, ιδιαίτερα εκείνες με διαφορετική οπτική για την παγκόσμια κατάσταση. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να ενισχύσουμε τους δεσμούς με τα κράτη BRICS», ανέφερε.

Όσο αφορά στο θέμα των Δυτικών κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας, ο Νκαραγουανός αξιωματούχος επανέλαβε τη στήριξή του στη Ρωσία, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα του δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε καμία πίεση.

Δήλωσε, επίσης, ότι η Νικαράγουα είναι έτοιμη να διερευνήσει τη χρήση των καρτών του ρωσικού συστήματος πληρωμών Mir στο έδαφός της, ενώ οι συνομιλίες που θα διεξάγει η αντιπροσωπεία της λατινοαμερικάνικςη χώρας στα πλαίσια του Φόρουμ αναμένεται να επικεντρωθούν στη δυνατότητα οργάνωσης μιας θαλάσσιας εμπορικής διαδρομής μεταξύ των λιμανιών του Βλαδιβοστόκ και του Κορίντο.

«Αναμένουμε να έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για εξαγωγές και εισαγωγές ρωσικών προϊόντων», είπε ο Ιβάν Ακόστα μιλώντας στο πρακτορείο TASS. «Δεδομένου ότι το Βλαδιβοστόκ είναι ένα σημαντικό λιμάνι του Ειρηνικού Ωκεανού, αυτό είναι πολύ επωφελές για εμάς, καθώς το κύριο λιμάνι μας στο Κορίντο βρίσκεται επίσης στον Ειρηνικό Ωκεανό. Μπορεί να δημιουργηθεί μια βιώσιμη διαδρομή μεταξύ Βλαδιβοστόκ και Κορίντο, η οποία θα ωφελήσει και τις δύο χώρες», πρόσθεσε. 

Tο 7ο Οικονομικό Φόρουμ της Ανατολής πραγματοποιείται από σήμερα έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2022 Βλαδιβοστόκ στην πανεπιστημιούπολη του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου Άπω Ανατολής (FEFU).

Η ολομελειακή του σύνοδος αναμένεται να διεξαχθεί στις 7 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, των πρωθυπουργών της Μιανμάρ, της Αρμενίας και της Μογγολίας και του προέδρου της Μόνιμης Επιτροπής του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Κίνας.

Οι πρωθυπουργοί της Ινδίας, της Μαλαισίας και του Βιετνάμ θα συμμετέχουν μέσω βιντεοσκοπημένων χαιρετισμών.

Το κύριο θέμα του Φόρουμ – «Το μονοπάτι προς έναν πολυπολικό κόσμο» – αντικατοπτρίζει, σύμφωνα με τους διοργανωτές, τις παγκόσμιες διαδικασίες αλλαγής που έχουν ως αποτέλεσμα τη διαμόρφωση ενός νέου οικονομικού μοντέλου και παρέχει την ευκαιρία να διεξαχθεί διάλογος με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.


Σχολιο.- Τελικά στους BRICS θα μπούνε όλοι εκτός από τα δυτικά ρετάλια. Γιατί είναι μια νέου τύπου συμμαχία που κανείς δεν διανοείται να καπελώσει τον άλλον. Όλοι έχουν συμφωνήσει - και το τηρούν - για συνεργασία με αμοιβαίο όφελος, που καμία σχέση δεν έχει με τις δυτικές αποικιοκρατικές "συμμαχίες"- συμμορίες, όπου ο ισχυρότερος παίρνει τα πάντα. Αυτό το γνώριζαν πολύ καλα Ρωσία και Κίνα και αφού ανέλαβαν πρωτοβουλία, αποφάσισαν, ορθώς, να μην βαδίσουν στα χνάρια των δυτικών εγκληματιών και απατεώνων. Άρα το εγχείρημα θα έχει μεγάλη επιτυχία παρά την λυσσαλέα αντίδραση των ΗΠΑ και των ανδρεικέλων τους, που βλέπουν να τους φεύγει ο πλανήτης από τα νύχια τους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ένστολη αληταμπουρία δεν πέρασε ούτε χθες!

Όπως και προχθές, έτσι και χθες, η ένστολη αληταμπουρία που πήγε να αναλάβει υπηρεσία ως Πανεπιστημιακή Αστυνομία, με την προστασία, μάλιστα, των ΜΑΤ, υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από την είσοδο της πανεπιστημιούπολης της Αθήνας.

Το φοιτητικό κίνημα που διοργάνωσε ανάλογες κινητοποιήσεις και στο ΕΜΠ, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, την Πάτρα και το Ρέθυμνο, είναι αποφασισμένο να νικήσει. Και θα νικήσει!

Δεν θα περάσουν!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



7/9/2022  -  6.00 π.μ. 

- Ξεκινώ με μια σύνοψη των ειδήσεων που έρχονται απευθείας από το μέτωπο:

- Χάρκοβο: Οι δυνάμεις των VSU όχι μόνο δεν κατάφεραν να περάσουν σε συνολική αντεπίθεση, όπως επιθυμούσαν, αλλά οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν καταφέρει αργά, αλλά σταθερά προωθείται στις περιοχές των Ρουμπέζνογε, Βέρχνι Σάλτοφ, Μπαϊράκ και Περεμόγα. Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι υπάρχει προώθηση των ρωσικών δυνάμεων και στο χωριό Σεστακόβο.

- Ιζιούμ: Οι VSU ξεκίνησαν την επίθεσή τους στην περιοχή της Μπαλακλέγια, ξεκινώντας μάχες στο χωριό Βερμπόφκα, Παρά τη σφοδρή επιθυμία του καθεστώτος του Κιέβου και τον πληροφοριακό «βομβαρδισμό» για «νίκες» των VSU στην περιοχή, η Μπαλακλέγια παραμένει ανέγγιχτη από τις ουκρανικές δυνάμεις. Πέραν αυτού, το ρωσικό πυροβολικό και οι πυραυλικές δυνάμεις «εργάζονται» ακατάπαυστα, δημιουργώντας έμψυχες και υλικές απώλειες στον εχθρό, αλλά και την κατάλληλη ψυχολογική πίεση. Η είδηση και μόνο ότι η ρωσική Αεροπορία χτύπησε και κατέστρεψε το κέντρο διοίκησης των δυνάμεων που επιτίθενται στο Ιζιούμ, στην πόλη Τσουγκούγεφ, λειτουργεί το λιγότερο... «ψυχοπλακωτικά» στο ηθικό των Ουκρανών στρατιωτικών. Αναφέρθηκε ακόμη ότι οι VSU προσπαθούν να επιτεθούν στον αυτοκινητόδρομο Τσουγκούγεφ - Ιζιούμ και στην περιοχή ανάμεσα στο Σβιατογκόρσκ και το Σλαβιάνσκ. Το πρωί προς το μεσημέρι θα έχουμε νεότερα από το συγκεκριμένο μέτωπο.

- Από τους βομβαρδισμούς, πάντως, του αστικού ιστού του Ιζιούμ είχαμε, δυστυχώς, χτες νεκρούς 2 άμαχους πολίτες.

- Αρτιόμοφσκ (Μπάχμουτ): Διεξάγονται επιθέσεις των συμμαχικών δυνάμεων στις περιοχές του Αρτιόμοφσκ (Μπάχμουτ), του Σολεντάρ και του Ζάιτσεβο. Στο τελευταίο οι δυνάμεις των VSU έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν τις θέσεις μάχης τους. Η προσπάθεια των VSU για «αντεπίθεση» και «ανακατάληψη» της Κόντεμα στέφθηκε με... πανωλεθρίαμβο, αφού οι δυνάμεις των «Βάγκνερ», που υπερασπίζονται τη συγκεκριμένη κωμόπολη, τους... «έδωσαν πόδι», με τις ανάλογες φυσικά έμψυχες και υλικές απώλειες από πλευράς «επιτιθεμένων»...

- Άλλες ειδήσεις, :

- Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Έκθεσης της ΙΑΕΑ για την κατάσταση στον ΑΗΣ Ζαπορόζιε από τον Γενικό Διευθυντή της Υπηρεσίας, Ραφαέλ Γκρόσι, αποδείχθηκε... «ολίγη από χόρτα», κοινώς «νερόβραστη» και «ανάλατη». Παρά το γεγονός, ότι έχουν καταγραφεί με σαφήνεια τα πλήγματα πυρός που έχει δεχθεί ο ΑΗΣ ακόμη από τον Απρίλιο του παρόντος έτους, στην Έκθεση δεν γίνεται ΟΥΤΕ ΜΙΑ αναφορά στην ευθύνη που φέρουν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και το καθεστώς του Κιέβου που τις καθοδηγεί. Από την άλλη πλευρά, η Έκθεση δεν περνάει και στο απέναντι «στρατόπεδο», κατηγορώντας τη Ρωσία για οποιανδήποτε ενέργεια. Η ρωσική πλευρά, πάντως, διά του μόνιμου αντιπροσώπου της χώρας στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια, εξέφρασε την απογοήτευσή της για την ανακοίνωση της ΙΑΕΑ, αφού η Υπηρεσία είχε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και τα αποδεικτικά στοιχεία για να δώσει την πλέον δυνατή αντικειμενική εικόνα των πραγμάτων, αλλά δεν το έπραξε...

- Σήμερα 7 Σεπτεμβρίου αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον η ομιλία του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στο Οικονομικό Φόρουμ της Ανατολής, στο Βλαντιβοστόκ. Χτες ο Πρόεδρος Πούτιν παρακολούθησε στρατιωτικές ασκήσεις των μονάδων της «Στρατιάς της Ανατολής» και είχε κλειστή σύσκεψη με τον Υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού. Συναντήθηκε επίσης με τον τοπικό Περιφερειάρχη Ολέγκ Κοζεμιάκο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν ο Ερντογαν αναφέρεται στη συνθήκη της Λοζάνης, κάθε στοιχειωδώς αξιοπρεπής κυβέρνηση θα έπρεπε να του στέλνει τον κατάλογο με τις περιουσίες των Ρωμιών της Πόλης που υποχρεούται να επιστρέψει το τουρκικό κράτος μαζί με τις υπηκοότητές τους...

ΥΓ:Εδώ στη φωτογραφία ένα μικρό δείγμα. Όσα καταστράφηκαν κατά τα Σεπτεμβριανα του '55



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ταμίας του Κούλη Σκυλακάκης προτρέπει σε αλλάγή καυστήρα απο Φ.Α σε ντίζελ αφού εδώ και χρόνια μας προέτρεπε να μετατρέψουμε το Ντίζελ σε Φ.Α . Πιστευω ότι του χρόνου(αν βρίσκεται στην ίδια θέση ) θα δώσει κίνητρα για αλλαγή του ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου (που αγοράσανε καποιοι για να αλλάξουν το παλαιό ντιζελοκίνητο ) σε νέο ντιζελοκίνητο .! Μιλάμε οι Άνθρωπες έχουν χάσει την μπάλα, ΔΕΝ ξέρουν τι λένε , τι ξελένε , τι ξαναλένε , τι ξαναξελένε κτλ κτλ κτλ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το τρίτο κόμμα της Τουρκίας HDP καλεί σε συγγνώμη και αποζημιώσεις !

7/9/2022

Οι Τουλάϊ Χατιμογουλαρί και Τουργκούτ Οκέρ, εκπρόσωποι της Επιτροπής Λαών και Θρησκειών του αριστερού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος HDP, έκαναν δηλώσεις ως αντίδραση στην 67η επέτειο του πογκρόμ της 6ης & 7ης Σεπτεμβρίου.

Οι Χατιμογουλαρί και Οκέρ ανέφεραν πως δεν λησμόνησαν το πογκρόμ που έγινε σε βάρος των χριστιανών και Εβραίων και κυρίως σε βάρος των Ελλήνων και Αρμενίων που ζούσαν σε Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη και άλλες πόλεις και δήλωσαν πώς “Με θλίψη και σεβασμό μνημονεύουμε τους συμπολίτες μας που δολοφονήθηκαν κατά το πογκρόμ της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου. Θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τον αγώνα μας ώστε να μην ξανασυμβούν τέτοια δεινά ”

Οι Χατιμογουλαρί και Οκέρ υπενθύμισαν πως στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 1955 σπίτια και επιχειρήσεις χριστιανών και Εβραίων λεηλατήθηκαν ενώ μετά από το πογκρόμ δεκάδες χιλιάδες άτομα από φόβο για τις ζωές τους, υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα και πρόσθεσαν πως

“Μετά από το πογκρόμ της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου που είναι μία από τις μαύρες σελίδες της πολιτικής μας ιστορίας, ο πραγματικός δρόμος για να πούμε “Ποτέ ξανά”, περνά από την αντιμετώπιση αυτής της πικρής ιστορίας. Κι όμως μέχρι σήμερα δεν έγινε κανένα επίσημο βήμα για την αναγνώριση του πογκρόμ αυτού όπως και για την αποζημίωση ή την δήλωση συγνώμης.

Ο πρώην Αρχηγός του Τμήματος Ειδικού Πολέμου και Γενικός Γραμματέας του NSC Σαμπρί Γερμιμπέσογλου είπε, «Η 6-7 Σεπτεμβρίου είναι μια δουλειά Ειδικού Πολέμου. Ήταν μια καταπληκτική οργάνωση. Και πέτυχε τον σκοπό της”. Αυτό ήταν παραδοχή ότι το πογκρόμ εφαρμόστηκε ως κρατική πολιτική. Δυστυχώς, η πραγματικότητα της Τουρκίας, όπου οι δράστες εγκλημάτων ανταμείβονται παρά τιμωρούνται, δεν έχει αλλάξει καθόλου, όπως αποδεικνύεται από τις προαγωγές του Γερμιμπέσογλου ».

Οι Αρμένιοι, οι Έλληνες, οι Ασσύριοι και οι Εβραίοι που από την τελευταία περίοδο του 19ου αιώνα υπέφεραν πολλά, με το πογκρόμ της 6ης-7ης Σεπτεμβρίου γνώρισαν άλλη μια καταστροφή . Ξέρουμε ότι οι κυβερνήσεις έχουν χρησιμοποιήσει αυτή τη μέθοδο επίθεσης για να επισκιάσουν τις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές κρίσεις. Ακριβώς όπως η ρητορική και τα εγκλήματα μίσους εγείρονται για διαφορετικούς λαούς και πεποιθήσεις σήμερα. Είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστεί αυτή η ντροπή που έχει ζωντανέψει εναντίον των αρχαίων λαών αυτής της γεωγραφίας, να αποκαλυφθούν οι δράστες, να εντοπιστούν οι απώλειες ζωής και περιουσίας, να αποζημιωθούν οι υλικές και ηθικές απώλειες των θυμάτων ή των οικογενειών τους και να εξασφαλιστεί η συνύπαρξη και ισότιμη ιθαγένεια σε αυτή τη χώρα”

Σχ. : Το αριστερό σοσιαλδημοκρατικό φιλοκουρδικό κόμμα HDP είναι το μόνο με το οποίο μπορεί να συνομιλήσει πολιτικά η Ελλάδα και το μόνο που μπορεί να φέρει πραγματικό εκδημοκρατισμό  στην Τουρκία. Τα άλλα κόμματα είναι πάρτο  ένα χτύπα το άλλο



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρώτα κατασυκοφάντησαν τα πανεπιστήμια ως εστίες βίας και ανομίας, φλομώνοντας τα μυαλά των ψηφοφόρων τους.

Ύστερα έστησαν ακόμα ένα αστυνομικό σώμα για να επιβάλλει τη «νομιμότητα» διορίζοντας κάμποσα «δικά τους παιδιά». Έρχονται και εκλογές…

Αλλά η προπαγάνδα συνετρίβη στην πρώτη της επαφή με την πραγματικότητα. Αντί για πανεπιστημιακή αστυνομία κατέληξαν με πανεπιστημιακή… ανταρσία.

ΕΚΠΑ : Ισχυρή αστυνομική δύναμη φυλάει την Πανεπιστημιακή Αστυνομία!

Και πώς αντιμετωπίζεις μια ανταρσία; Με περισσότερη αστυνομία φυσικά! Στο μυαλό των δεξιών άλλωστε, για κάθε ερώτηση, η αστυνομία είναι η απάντηση.

Έτσι, τα ΜΑΤ θα φυλάνε την πανεπιστημιακή αστυνομία από τους φοιτητές, όσο η πανεπιστημιακή αστυνομία θα «φυλάει» τους φοιτητές από τον εαυτό τους. Αυτά είναι ειδικά κόλπα που μόνο ένα επιτελικό κράτος μπορεί να συλλάβει!

Στον υπαρκτό μητσοτακισμό η αστυνομία εμφανίζεται πάντα δύο φορές: την πρώτη σαν τραγωδία, τη δεύτερη σαν φάρσα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γράφει η αναπληρώτρια καθηγήτρια Εγκληματολογίας, Université Paris-Saclay Νατάσα Τσουκαλά 

"Θεωρώ εγκληματική την είσοδο της Αστυνομίας στα ΑΕΙ. Η δημιουργία πεδίου σωματικής αντιπαράθεσης με τη νεολαία εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους παρεκτροπής με άγνωστες συνέπειες. Ακόμα και αν δεν συμβεί κάποιο ακραίο περιστατικό, ζωές νέων παιδιών θα σαρωθούν από τις συνέπειες της καταστολής.

Εξίσου εγκληματική είναι η εγκατάσταση τουρνικέ. Υπενθυμίζω απλά την τραγωδία της Θύρας 7 εξαιτίας των τουρνικέ. Υπενθυμίζω απλά ότι είμαστε σεισμογενής χώρα.


Φωτό :Ανακοίνωση από την Πρυτανεία 

του Πανεπιστημίου Κρήτης προβάλει την αντίρρηση της στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία που δεν θα λύσει προβλήματα αλλά θα προκαλέσει πολλά



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπ. Άμυνας Ρωσίας: και σήμερα ο Ουκρανικός στρατός βομβαρδίζει τον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια και Ενεργκοντάρ!

07/09/2022

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε τον συνεχιζόμενο βομβαρδισμό από την πλευρά της Ουκρανίας Energodar και Zaporozhye NPP

Όσον αφορά την κατάσταση γύρω από τον πυρηνικό σταθμό του Ζαπορόζιε. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι βομβαρδισμοί πυρηνικού σταθμού από την Ουκρανία συνεχίστηκαν σήμερα. Πυρά εκτοξεύονται και σε κατοικημένες περιοχές του Energodar. Στη νέα έκθεση του στρατιωτικού τμήματος και άλλα στοιχεία για την πορεία της ειδικής επιχείρησης. Άλλη μια πόλη απελευθερώθηκε.

Ι. Κονασένκοφ: «Ως αποτέλεσμα επιτυχημένων επιθετικών επιχειρήσεων στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, οι μονάδες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων απελευθέρωσαν πλήρως το χωριό Κόντεμα.

Παρά την παρουσία εκπροσώπων του ΔΟΑΕ, το καθεστώς του Κιέβου συνέχισε τις προκλήσεις στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Ζαπορόζια προκειμένου να δημιουργηθεί κίνδυνος ανθρωπιστικής καταστροφής.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, καταγράφηκαν τρεις βομβαρδισμοί πυροβολικού της πόλης Ενεργκοντάρ. Συνολικά, εκτοξεύτηκαν 16 οβίδες από τις περιοχές των οικισμών Ilyinka και Marganets, που βρίσκονται στην απέναντι όχθη της τεχνητής λίμνης Kakhovka.

Νωρίτερα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε δημόσια ότι η ενοχή της Ουκρανίας για τον βομβαρδισμό του πυρηνικού σταθμού Zaporizhzhya και της πόλης Energodar “είναι προφανής σε όλους. Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας αποκάλεσε «απόλυτη ανοησία» δηλώσεις που εμφανίζονται σε δυτικά και ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ότι ο πυρηνικός σταθμός φέρεται να βομβαρδίστηκε από τον ρωσικό στρατό.

Οι ρωσικές αρχές σημειώνουν ότι ο συνεχής βομβαρδισμός του πυρηνικού σταθμού του Zaporozhye και της πόλης στην οποία βρίσκεται μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλης κλίμακας καταστροφή, οι συνέπειες της οποίας θα γίνουν αναπόφευκτα αισθητές σε Ρωσική Ομοσπονδία, Ουκρανία και ορισμένες Ευρωπαικές χώρες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πούτιν: οι ΗΠΑ φαντασιώνονται ότι είναι ο εκπρόσωπος του Θεού στη γη κι ακόμη περισσότερο! Παγκόσμια ανυπακοή κατά ΗΠΑ!

07/09/2022

Πούτιν απάντησε στις κατηγορίες για παραβίαση του διεθνούς δικαίου από τη Ρωσία υπονοώντας τις ενέργειες των ΗΠΑ.

Δήλωσε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να βασίζεται στις επιταγές μιας χώρας, η οποία «φαντάζεται ότι είναι ο εκπρόσωπος του Κυρίου του Θεού στη γη». Προσάπτει στις ΗΠΑ ότι έφθασαν στην ύβρη με την αρχαιοελληνική έννοια οπότε έπεται κάθαρση και Νέμεση.

Ουσιαστικά διακήρυξε Παγκόσμια ανυπακοή κατά ΗΠΑ!

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι ο κόσμος πρέπει να είναι πολύ πιο δίκαιος. Δεν πρέπει να βασίζεται στις επιταγές μιας χώρας, η οποία, σύμφωνα με τα λόγια του, «φαντασιώνεται ότι είναι ο εκπρόσωπος του Κυρίου, του Θεού στη γη, και ίσως ακόμη πιο ψηλά (περισσότερο)».

Κατά τη διάρκεια του WEF, σημείωσε ότι παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο, αλλά δεν είναι η Ρωσική Ομοσπονδία που το παραβιάζει. Σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη, η Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ και η Λιβύη βομβαρδίστηκαν από δυτικές χώρες χωρίς κυρώσεις του ΟΗΕ. Αλλά για κάποιο λόγο η Μόσχα κατηγορείται για παραβίαση του νόμου.

Επίσης, σύμφωνα με τον Πούτιν, η Δύση σκοπεύει να επιβάλει τα δικά της μοντέλα συμπεριφοράς, αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχει μια «ασύλληπτη κυριαρχία των Ηνωμένων Πολιτειών» στην παγκόσμια πολιτική. Ο Ρώσος ηγέτης πρόσθεσε ότι τέτοιες ενέργειες από τη Δύση παρατηρούνται εδώ και δεκαετίες. Ο καταλύτης για αυτές τις διαδικασίες ήταν η αποκαλούμενη κυριαρχία των Ηνωμένων Πολιτειών στην παγκόσμια οικονομία και πολιτική. Επιπλέον, το όλο θέμα είναι η πεισματική απροθυμία και αδυναμία των δυτικών ελίτ να δουν και να αναγνωρίσουν αντικειμενικά γεγονότα.

Και ο Πούτιν χαρακτήρισε επίσης τις ενέργειες των δυτικών χωρών ως «πυρετό κυρώσεων» που απειλεί όλα τα άλλα κράτη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



6 στα 10 βρετανικά εργοστάσια είναι σε κίνδυνο να κλείσουν λόγω της ενεργειακής κρίσης (Bloomberg) .

07/09/2022

Έξι στα 10 βρετανικά εργοστάσια είναι σε κίνδυνο να κλείσουν λόγω της ενεργειακής κρίσης που αυξάνει το κόστος παραγωγής αναφέρει το Bloomberg.

Οι αυξανόμενοι λογαριασμοί ενέργειας απειλούν να θέσουν εκτός λειτουργίας έξι στα δέκα Βρετανικά εργοστάσια, σύμφωνα με έρευνα που αποκαλύπτει την έκταση της κρίσης που αντιμετωπίζει η νέα πρωθυπουργός.

Η MakeUK, ο όμιλος λόμπι για τα εργοστάσια του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε ότι σχεδόν τα μισά εργοστάσια αντιμετώπισαν άλμα στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας άνω του 100% το περασμένο έτος.

«Η τρέχουσα κρίση αφήνει τις επιχειρήσεις μπροστά σε μια σκληρή επιλογή», ανέφερε η έκθεση. «Κόψτε την παραγωγή ή κλείστε εντελώς τη μονάδα παραγωγής εάν δεν έρθει σύντομα βοήθεια».

Η κυβέρνηση δέχεται έντονες πιέσεις να ανακοινώσει ένα ευρύτερο πακέτο στήριξης για να βοηθήσει τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν μια άνευ προηγουμένου αύξηση του παγκόσμιου ενεργειακού κόστους.

Ο κλάδος των εργοστασίων της Βρετανίας βρίσκεται ήδη σε πτώση, σύμφωνα με δείκτη προμηθειών που δημοσίευσε η S&P Global αυτή την εβδομάδα. Η έρευνα του MakeUK ανέφερε ότι το 13% των εργοστασίων έχουν τώρα μειωμένες ώρες λειτουργίας ή αποφεύγουν τις περιόδους αιχμής, ενώ το 7% σταματά την παραγωγή για μεγαλύτερες περιόδους.

«Χρειάζεται επείγουσα δράση από τη νέα κυβέρνηση», δήλωσε ο Stephen Phipson, διευθύνων σύμβουλος του MakeUK. «Υστερούμε ήδη από τους παγκόσμιους ανταγωνιστές μας».

Tην ίδια στιγμή η Ιταλία δηλώνει πως έχει αποθέματα αερίου για 45 μόνο μέρες του επερχόμενου χειμώνα κι ότι θα επέλθει έπειτα το χάος. Ενώ η ΕΕ θα προτείνει έναν «υποχρεωτικό στόχο μείωσης της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στην ώρα Αιχμής» για να «ισοσκελίσει τις απώλειες».

Ο Πρόεδρος Πούτιν χαρακτήρισε την πρόταση των G7 για την εισαγωγή ανώτατου ορίου τιμών για το ρωσικό φυσικό αέριο «απολύτως ανόητη». Και μερικές ακόμη δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν:

δεν θα προμηθεύσουμε τίποτα σε κανέναν: ούτε φυσικό αέριο, ούτε πετρέλαιο, ούτε άνθρακα – εάν είναι ασύμφορο για εμάς

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε να μην προμηθεύει η Ρωσία τίποτα σε χώρες που θα επιβάλλουν ανώτατο όριο στις ρωσικές τιμές ενέργειας.

Για πολιτικοποιημένες αποφάσεις που είναι αντίθετες με τα συμβόλαια, ο πρόεδρος δεν απέκλεισε την πλήρη διακοπή της προμήθειας φυσικού αερίου, πετρελαίου, άνθρακα και πετρελαίου θέρμανσης



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα ισραηλινή επίθεση στοχεύει το διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπίου!

07/09/2022

Νέα ισραηλινή επίθεση στοχεύει το αεροδρόμιο του Χαλεπίου στη βόρεια Συρία.

Ανταπόκριση του Al Mayadeen από το Χαλέπι επιβεβαιώνει ότι «οι επιδρομές στο αεροδρόμιο του Χαλεπίου είχαν στόχο τον αεροδιάδρομο για πολιτικά αεροσκάφη».Το αεροδρόμιο τέθηκε εκτός λειτουργίας σύμφωνα με SANA.

Στην πορεία, η αεροπορική εταιρεία «Cham Wings», η μόνη ιδιωτική συριακή εταιρεία, ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι όλες οι πτήσεις που σχεδιάζονται από το Χαλέπι θα πραγματοποιούνται από το αεροδρόμιο της Δαμασκού λόγω των χτυπημάτων.

Το Συριακό Πρακτορείο Ειδήσεων SANA ανέφερε την Τρίτη στον λογαριασμό του στο Telegram ότι «μια ισραηλινή επίθεση στόχευσε το αεροδρόμιο του Χαλεπίου στη Συρία», αφού επιβεβαίωσε ότι τρεις εκρήξεις ακούστηκαν στον ουρανό της πόλης.

Συριακά τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι ήχοι εκρήξεων ακούστηκαν στην παραλιακή πόλη της Λαττάκειας, καθώς και στην πόλη του Χαλεπίου, ενώ το πρακτορείο SANA ανέφερε ότι ισραηλινή επίθεση είχε στόχο το αεροδρόμιο του Χαλεπίου.

Το πρακτορείο πρόσθεσε ότι η συριακή αεράμυνα «απέκρουσε τους πυραύλους της επίθεσης και κατέρριψε έναν αριθμό από αυτούς».

Πολιτικές πηγές στη Λαττάκεια ανέφεραν ότι πέντε πύραυλοι που προέρχονταν από τη θάλασσα πέρασαν πάνω από τη Λαττάκεια και ότι αρκετοί κάτοικοι τους είδαν και άκουσαν τους ήχους τους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Η κυριαρχία των ελληνικών νησιών δεν αμφισβητείται»

 Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2022, 23:29

Με μια ξεκάθαρη παρέμβαση το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τοποθετείται για το πρόσφατο μπαράζ των πολεμικών δηλώσεων που εξαπόλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας αλλά και για το θέμα της αμφισβήτησης της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο.

Απαντώντας σε κοινή ερώτηση των ανταποκριτών του ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ΕΡΤ και της ιστοσελίδας Hellas Journal, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε ότι «σε μια περίοδο που η Ρωσία εισέβαλε ξανά σε ένα κυρίαρχο ευρωπαϊκό κράτος, οι δηλώσεις που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις μεταξύ των νατοϊκών συμμάχων δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμες».

Συνεχίζοντας, επανέλαβε την πάγια αμερικανική θέση που θέλει τις ΗΠΑ να ενθαρρύνουν τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών μέσω της διπλωματίας.

Όσον αφορά το θέμα της αμφισβήτησης της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ήταν εξίσου σαφής.

Όπως τόνισε, «η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται. Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά δεν αμφισβητείται. Καλούμε όλα τα μέρη να αποφύγουν τη ρητορική και τις ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω την ένταση».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρώτη ρωγμή στην ΕΕ από την Τσεχία που λέει «όχι» στο πλαφόν

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2022, 14:04

Λίγο μετά την ανακοίνωση από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν των μέτρων που θέτει στο τραπέζι η Κομισιόν για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, ήρθαν οι πρώτες αντιδράσεις.

Η Τσεχία θέλει να αφαιρέσει το πλαφόν στην τιμή του ρωσικού αερίου από την ατζέντα της έκτακτης συνεδρίασης των υπουργών Ενέργειας την Παρασκευή.

Ο υπουργός Βιομηχανίας της Τσεχικής Δημοκρατίας, Τζόζεφ Σικέλα, χαρακτήρισε την εν λόγω πρόταση πολιτικό εργαλείο πίεσης στη Ρωσία και όχι λύση.

Οι υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ πρόκειται να συζητήσουν την Παρασκευή (9/9) τρόπους για να μειώσουν τις τιμές της ενέργειας που έχουν αυξηθεί καθώς η Ρωσία έχει σταματήσει τις περισσότερες ροές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη ως απάντηση στις ευρωπαϊκές κυρώσεις για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Οι Τσέχοι συμβάλλουν στην καθοδήγηση των συζητήσεων ως κάτοχοι της εκ περιτροπής προεδρίας της ΕΕ.

Ο Σικέλα ανέφερε σε επιτροπή της Τσεχικής Γερουσίας ότι η χώρα θα προσπαθήσει να αφαιρέσει αυτή την επιλογή από την ατζέντα της συνεδρίασης των υπουργών ενέργειας, όπως αναφέρει το ertnews.gr.

Δεν θέλουμε κυρώσεις αλλά λύσεις

«Δεν πρόκειται για μία εποικοδομητική πρόταση, κατά τη γνώμη μου. Είναι περισσότερο ένας άλλος τρόπος για να επιβληθούν κυρώσεις στη Ρωσία παρά μια πραγματική λύση στην ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη», ανέφερε ο Σικέλα.

«Και δεν θέλουμε να προετοιμάσουμε περισσότερες κυρώσεις τώρα, αλλά μάλλον να λύσουμε το πρόβλημα με την ενέργεια», υπογράμμισε.

Οι προτάσεις θα περιλαμβάνουν επίσης περιορισμό της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής εκτός αερίου και την παροχή ρευστότητας στους εμπόρους ηλεκτρικής ενέργειας για την κάλυψη των περιθωρίων που πρέπει να καταθέσουν εν μέσω αστάθειας της αγοράς.

Πούτιν: Θα σταματήσουμε να προμηθεύουμε φυσικό αέριο και πετρέλαιο αν επιβληθεί πλαφόν στις τιμές

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα ξεκινήσει και πάλι να προμηθεύει με φυσικό αέριο τη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream 1 μόλις αποκατασταθεί η βλάβη στην τουρμπίνα του και απέρριψε τους δυτικούς ισχυρισμούς ότι η Μόσχα χρησιμοποιεί ως όπλο το φυσικό αέριο.

Μιλώντας στο πλαίσιο της ομιλίας που εκφώνησε στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Βλαδιβοστόκ, πόλη της ρωσικής Άπω Ανατολής, ο ρώσος πρόεδρος είπε ότι η Γερμανία και οι δυτικές κυρώσεις ευθύνονται για το ότι ο αγωγός Nord Stream 1 δεν είναι λειτουργικός και ότι η Ουκρανία και η Πολωνία αποφάσισαν μονομερώς να κλείσουν άλλους αγωγούς που μετέφεραν φυσικό αέριο στην Ευρώπη.

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια επαπειλούμενη ενεργειακή κρίση και αλματώδη αύξηση στους λογαριασμούς ενέργειας μετά την πλήρη αναστολή των προμηθειών αερίου από την Gazprom μέσω του Nord Stream 1, έπειτα από τον εντοπισμό --όπως ισχυρίστηκε--μιας διαρροής πετρελαίου στην τουρμπίνα του κατά τις εργασίες συντήρησης.

«Ο Nord Steam 1 είναι ουσιαστικά κλειστός τώρα», είπε ο Πούτιν καλώντας τη Γερμανία να επιστρέψει μια τουρμπίνα για τον σταθμό συμπίεσης Πορτοβάγια του αγωγού, το οποίο θα επέτρεπε στη Ρωσία να ξεκινήσει εκ νέου να διοχετεύει αέριο.

«Υπάρχει μια διαρροή πετρελαίου εκεί -- είναι μια πιθανόν εκρηκτική κατάσταση, κίνδυνος πυρκαγιάς. Η τουρμπίνα δεν μπορεί να λειτουργήσει. Δώστε μας μια τουρμπίνα και θα ανοίξουμε αύριο τον Nord Stream 1. Αλλά δεν μας δίνουν τίποτα», είπε ο Πούτιν.

Η Ρωσία θα σταματήσει να διοχετεύει φυσικό αέριο και πετρέλαιο αν επιβληθεί πλαφόν στις τιμές των ρωσικών πηγών ενέργειας, σημείωσε ο ίδιος.

Ο ρώσος πρόεδρος επέκρινε τις εκκλήσεις της Ευρώπης για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου χαρακτηρίζοντάς την "ανόητη" και είπε ότι η Ρωσία θα αποχωρήσει από τα συμβόλαια προμηθειών της αν η Δύση επιβάλει πλαφόν στις τιμές των ρωσικών εξαγωγών.

Η Μόσχα δεν θα έχει πρόβλημα να πουλάει ανά τον κόσμο τις τεράστιες ενεργειακές πηγές της παρά τις δυτικές κυρώσεις, επισήμανε ο ρώσος πρόεδρος, υποστηρίζοντας ότι η επιβολή πλαφόν θα οδηγούσε σε αυξήσεις τιμών και ότι η παγκόσμια ζήτηση ρωσικής ενέργειας είναι μεγάλη.

Σημείωσε εξάλλου ότι η Ρωσία έχει συμφωνήσει σε όλες τις βασικές παραμέτρους για την πώληση φυσικού αερίου στην Κίνα μέσω της Μογγολίας.

Μάλιστα, ως προς την οικονομία της χώρας ο Πούτιν είπε ο προϋπολογισμός της χώρας θα εμφανίσει φέτος πλεόνασμα καθώς η ρωσική οικονομία βρίσκεται σε τροχιά μικρής συρρίκνωσης για τον χρόνο αυτόν.

Το πλεόνασμα του προϋπολογισμού θα φθάσει στα 24,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, ενώ το ΑΕΠ θα μειωθεί κατά "περίπου 2% ή και λίγο παραπάνω", κατέληξε ο Πούτιν.

Υπήρξαν κατηγορίες του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος υποστήριξε  ότι οι εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία κατευθύνονται κυρίως και μόνο σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και όχι φυσικά προς την Αφρική και την Ασία.

 


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Β. Μακεδονία: Η ΔΕΗ η μοναδική εταιρεία που κατέθεσε προσφορά για μεγάλο υδροηλεκτρικό έργο

 Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2022, 22:08

H ελληνική ΔΕΗ είναι η μοναδική εταιρεία η οποία υπέβαλε ολοκληρωμένη προσφορά για το μεγάλο υδροηλεκτρικό έργο Cebren, το οποίο αφορά την παραχώρηση εκμετάλλευσης των υδάτων σχετικά με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από υδροηλεκτρικές μονάδες στον ποταμό Crna Reka (Μαύρος Ποταμός).

Κατά τα άλλα η ΔΕΗ είναι πτωχευμένη εταιρία, γιαυτό την ξεπουλήσανε σε ιδιώτες, και πουλάει πανάκριβο ρεύμα στους Έλληνες πολίτες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Therese Coffey: Η νέα Υπουργός Υγείας της Βρετανίας απεχθάνεται τις αμβλώσεις 

07 Σεπτεμβρίου 2022 15:48

Η Συμβουλευτική Υπηρεσία Εγκυμοσύνης της Μεγάλης Βρετανίας χαρακτήρισε "ανησυχητικό" τον διορισμό της Therese Coffey στη θέση της νέας Υπουργού Υγείας υπό την ηγεσία της Λιζ Τρας, που ανέλαβε καθήκοντα αντικαθιστώντας τον Μπόρις Τζόνσον στη πρωθυπουργία της χώρας.

Η Therese Coffey των Συντηρητικών, είχε καταψηφίσει την επέκταστη της πρόσβασης στη μέριμνα που αφορά τις αμβλώσεις, ενώ οργανώσεις που μάχονται κατά του περιορισμού του δικαιώματος στην άμβλωση, αναφέρουν πως έχει θέσει τις προσωπικές της ιδέες "υπεράνω της επιστήμης".

Αλλά η Therese Coffey είναι υπέρ των εμβολιασμών!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουγγαρία: Απειλεί να εμποδίσει την ανανέωση κυρώσεων της ΕΕ στη Ρωσία

 Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2022, 03:14

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας απειλεί να εμποδίσει την ανανέωση των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Ρωσίας, δήλωσαν διπλωματικές πηγές στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Η Βουδαπέστη αξιώνει για να άρει την απειλή αυτή να αρθούν οι κυρώσεις σε βάρος τριών ρώσων μεγαλοβιομηχάνων, εξήγησαν οι πηγές.

Πρόκειται για τους Αλίσερ Ουσμάνοφ, Πιοτρ Άβεν και Βίκτορ Ράσνικοφ.

Οι ευρωπαίοι διπλωμάτες επισήμαναν ότι ο ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν συνεχίζει να διατηρεί φιλική σχέση με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και ότι ήδη άσκησε βέτο σε προσπάθειες να επεκταθούν οι κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες.

Σε μια περίπτωση η ΕΕ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχέδιο να επιβληθούν κυρώσεις στον επικεφαλής της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας, τον πατριάρχη Κύριλλο, καθώς και το πλήρες εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού αργού πετρελαίου, εξαιτίας των ουγγρικών ενστάσεων.

Ο κ.κ. Ουσμάνοφ, Άβεν και Ράσνικοφ συμπεριλαμβάνονται στα περίπου 1.200 πρόσωπα στα οποία επιβάλλονται κυρώσεις από την ΕΕ διότι υποστήριξαν τον πόλεμο που κήρυξε ο πρόεδρος Πούτιν εναντίον της Ουκρανίας. Οι πόροι τους στην ευρωπαϊκή επικράτεια έχουν δεσμευτεί και τους έχει απαγορευτεί η είσοδος.

Αν οι κυρώσεις δεν ανανεωθούν ως τη 15η Σεπτεμβρίου, η ισχύς τους θα εκπνεύσει.

Η ΕΕ ήλπιζε ότι και τα 27 κράτη μέλη θα συμφωνούσαν στην ανανέωση των κυρώσεων την Τετάρτη, σύμφωνα με τους διπλωμάτες. Απαιτείται ομοφωνία για το ζήτημα, κάτι που σημαίνει πως απαιτούνται τώρα περαιτέρω διαπραγματεύσεις.

Οι κ.κ. Ουσμάνοφ και Άβεν θεωρείται στην ΕΕ ότι συγκαταλέγονται στους ολιγάρχες που έχουν τους στενότερους δεσμούς με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο πρώτος φέρεται να είναι η βιτρίνα του προέδρου Πούτιν όταν ενσκήπτουν προβλήματα επιχειρηματικής φύσης, σύμφωνα με την απόφαση για τις κυρώσεις η οποία υιοθετήθηκε στις Βρυξέλλες την 28η Φεβρουαρίου.

Ο κ. Ουσμάνοφ είναι εξάλλου γνωστός στη Γερμανία διότι του ανήκει πολυτελές εξοχικό στη λίμνη Τέγκερνζεε στη Βαυαρία και διότι είναι ο πρώην πρόεδρος της FIE, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας.

Με βάση την απόφαση για τις κυρώσεις, ο κ. Άβεν είναι ανάμεσα στους περίπου 50 ρώσους επιχειρηματίες με μεγάλες περιουσίες οι οποίοι συναντώνται συχνά τακτικά με τον πρόεδρο Πούτιν στο Κρεμλίνο. Φέρεται να είναι μεγαλομέτοχος του Alfa Group, ομίλου στον οποίο ανήκει μια από τις μεγαλύτερες ρωσικές τράπεζες.

Ο κ. Ράσνικοφ περιγράφεται σε απόφαση της ΕΕ για την επιβολή κυρώσεων τη 15η Μαρτίου ως ιδιοκτήτης και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της σιδηρουργίας και χαλυβουργίας Μαγκνιτογκόρσκ. Φέρεται να δραστηριοποιείται σε τομείς της οικονομίας που εισφέρουν μεγάλα έσοδα στον ρωσικό κρατικό προϋπολογισμό.

Ούγγροι διπλωμάτες στην ΕΕ δεν εξήγησαν τους λόγους της αξίωσης της Βουδαπέστης.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενώ ο Ερντογάν μηρυκάζειι ανθελληνικές κορόνες.

Ετσουξε την Τουρκία η στήριξη της ΕΕ στην Ελλάδα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΤΑΛΙΑ

Στον πυρήνα της αντιπαράθεσης οι αντιρωσικές κυρώσεις

Στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης ενόψει των εκλογών στις 25 Σεπτέμβρη στην Ιταλία βρίσκεται η στάση της επόμενης κυβέρνησης απέναντι στη Ρωσία, καθώς οι συνέπειες των αντιρωσικών κυρώσεων ασκούν πιέσεις στις ιταλικές επιχειρήσεις και οξύνουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Ο επικεφαλής της «Λέγκα», Μ. Σαλβίνι, επανήλθε με νέες δηλώσεις σχετικά με την «αποτελεσματικότητα» των δυτικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, σημειώνοντας πως αντί να βλάψουν τη Ρωσία βλάπτουν τις χώρες που τις επιβάλλουν, με ένα «σπιράλ» αυξανόμενου ενεργειακού κόστους. Η ΕΕ, είπε, θα πρέπει να δημιουργήσει «μια ασπίδα» για να προστατεύσει τους Ευρωπαίους και τους Ιταλούς από το χτύπημα που δέχονται από τις αντιρωσικές κυρώσεις και τάχθηκε ενάντια στη διατήρησή τους.

Νωρίτερα ο Σαλβίνι, που συμμετέχει μαζί με τα κόμματα «Αδέλφια της Ιταλίας» και «Φόρτσα Ιτάλια» στον λεγόμενο «κεντροδεξιό» συνασπισμό, είχε τονίσει ότι πολλές ιταλικές επιχειρήσεις θέλουν να αναθεωρηθούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ενώ ισχυρίστηκε πως η Ιταλία θα έπρεπε να λάβει αποζημίωση από την ΕΕ για τη ζημιά που προκλήθηκε στις επιχειρήσεις.

Επιχειρώντας να ρίξει κι άλλο «λάδι στη φωτιά» των αντιθέσεων εντός του ευρωατλαντικού άξονα, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε χθες ότι η Ρώμη ωθείται σε «οικονομική αυτοκτονία» λόγω της «φρενίτιδας» των δυτικών αντιρωσικών κυρώσεων, ενώ οι ΗΠΑ ωφελούνται. Οι ιταλικές εταιρείες πρόκειται «να καταστραφούν από τα αδέρφια τους στην άλλη πλευρά του ωκεανού», ανέφερε, καθώς οι αμερικανικές εταιρείες πληρώνουν «επτά φορές λιγότερο για ηλεκτρική ενέργεια απ' ό,τι οι ιταλικές». «Οι κυρώσεις έχουν γίνει όργανο αθέμιτου ανταγωνισμού», πρόσθεσε, και «όταν οι ιταλικές εταιρείες καταρρεύσουν, θα αγοραστούν σε καλή τιμή από τους Γιάνκηδες». «Το ιταλικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής μετάβασης επιβάλλεται στη Ρώμη από τις Βρυξέλλες, που εκτελούν εντολές της Ουάσιγκτον, αλλά στο τέλος αυτοί που θα υποφέρουν θα είναι οι Ιταλοί», τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

«Οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά μας κινδυνεύουν να στερηθούν το αναγκαίο "οξυγόνο", εξαιτίας της αύξησης της τιμής του αερίου», αλλά «οι αυξήσεις αυτές οφείλονται στη ρωσική κερδοσκοπία και σε έναν πόλεμο ο οποίος συνεχίζεται από τον Πούτιν και προκαλεί τον θάνατο εκατοντάδων αθώων πολιτών», ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του Ιταλού ΥΠΕΞ, Λουίτζι Ντι Μάιο.

Το νέο κόμμα του Ντι Μάιο, «Δέσμευση Πολιτών», συμμετέχει στον λεγόμενο «κεντροαριστερό» συνασπισμό, με πυρήνα το σοσιαλδημοκρατικό Δημοκρατικό Κόμμα.

«Συναγερμό για τη δημοκρατία» στην Ιταλία σήμανε ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Ε. Λέτα, σημειώνοντας ότι το ιταλικό Σύνταγμα θα «αναποδογυριστεί» αν η «κεντροδεξιά» κερδίσει πάνω από τα 2/3 των εδρών στο κοινοβούλιο και θεσπίσει την εκλογή του Προέδρου απευθείας από το εκλογικό σώμα.

Μάλιστα παρομοίωσε το σενάριο με τη Βρετανία μετά το Brexit, λέγοντας ότι η ΕΕ δεν θα σώσει την Ιταλία αν κερδίσει η «δεξιά».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ

Νέα δολοφονία Παλαιστίνιου από ισραηλινά πυρά

Ασταμάτητες συνεχίζονται οι αιματηρές επιχειρήσεις των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων στην Τζενίν της Δυτικής Οχθης.

Σε νέα έφοδο Ισραηλινών στρατιωτών χτες πριν τα χαράματα, η οποία είχε ως στόχο την κατεδάφιση σπιτιού ενός Παλαιστινίου που κατηγορήθηκε για επιθέσεις σε Ισραηλινούς, σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά ο 29χρονος Παλαιστίνιος Μοχάμαντ Σαμπάανιχ και τραυματίστηκαν άλλοι 16 Παλαιστίνιοι. Η επιχείρηση ξεκίνησε πριν τις 4 το πρωί στην ανατολική συνοικία αλ Μαντάρις της Τζενίν, από δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα και μπουλντόζες του ισραηλινού στρατού.

Στο μεταξύ, 16 νεαροί Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν στην Τζενίν και επίσης σε Ναμπλούς, Ραμάλα και Βηθλεέμ.

Νεκρός από πυρά ενόπλων ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του στη βόρεια ισραηλινή πόλη Ουμ αλ Φαχμ έπεσε το βράδυ της Κυριακής ο 44χρονος Αραβοϊσραηλινός δημοσιογράφος Ναντάλ Τζιμπάρια, που κάλυπτε εδώ και καιρό την έκρηξη της εγκληματικότητας στις αραβικές κοινότητες του Ισραήλ, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων Αράβων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Β.Πούτιν: «Θα γίνει αναθεώρηση της συμφωνίας των σιτηρών – Αντί να πηγαίνουν στους φτωχούς τα παίρνουν οι δυτικοί»

07.09.2022 | 23:58

«Σαν αποικιοκράτες παίρνουν τα τρόφιμα από τους Αφρικανούς»

Ανησυχία για το μέλλον της συμφωνίας περί εξαγωγής σιτηρών από την Ουκρανία μετά την δήλωση του ρώσου προέδρου πως ο αναπτυσσόμενος κόσμος ”εξαπατήθηκε”, τις αναφορές πως θα ζητήσει ”αναθεώρηση” αυτής αλλά και τις προειδοποιήσεις περί επαπειλούμενης επισιτιστικής κρίσης.

Ο Βλάντιμρ Πούτιν, μιλώντας στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Βλαδιβοστόκ, στην Άπω Ανατολή είπε πως συμφωνία που συνήφθη με την διαμεσολάβηση Τουρκίας και ΟΗΕ προέβλεπε οι εξαγωγές των ουκρανικών σιτηρών να κατευθύνονται προς τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, κάτι που ισχυρίζεται ότι δεν έγινε.

″Σχεδόν όλα τα σιτηρά που εξάγονται από την Ουκρανία στέλνονται όχι στις φτωχότερες αναπτυσσόμενες χώρες, αλλά σε χώρες της ΕΕ”, είπε χαρακτηριστικά. Είπε μάλιστα ότι μόνο δύο από τα 87 πλοία, τα οποία μεταφέρουν 60.000 τόνους προϊόντων, πήγαν στις φτωχές χώρες και κατηγόρησε την Δύση ότι λειτουργεί ως αποικιοκρατική δύναμη.

″Για μια ακόμη φορά, οι αναπτυσσόμενες χώρες έχουν απλώς εξαπατηθεί και συνεχίζουν να εξαπατώνται. Είναι προφανές ότι αυτή η προσέγγιση, η κλίμακα των επισιτιστικών προβλημάτων στον κόσμο μόνο θα αυξάνεται…και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική καταστροφή”.

Έτσι, δήλωσε ότι θα φροντίσει να αναθεωρηθεί η συμφωνία ώστε να διασφαλιστεί ότι θα επιτυγχάνονται οι αρχικοί της στόχοι και θα έχει συνομιλία για το θέμα με τον τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν.

Είπε ακόμη ότι κάποιοι περιορισμοί επί των ρωσικών εξαγωγών λιπασμάτων έχουν χαλαρώσει, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν καθώς ”έξυπνες κυρώσεις” συνεχίζουν να περιπλέκουν το ρωσικό εμπόριο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν έχει τέλος η είσοδος παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα – Εκατοντάδες από νησιά και Έβρο μέσα σε μία εβδομάδα

07.09.2022 | 22:59

Εδώ τους εκπαιδεύουν ακόμα και για «πυροσβέστες»

Οι ανακοινώσεις και τα σχέδια της κυβέρνησης για περιορισμό των παράνομων μεταναστών που μπαίνουν στην χώρα κάθε ημέρα δίνουν και παίρνουν αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν τέλος.

Και στην συνέχεια μας βγαίνουν ως αιτούντες ασύλου ενώ το κράτος τους σιγοντάρει εκπαιδεύοντάς τους ως πυροσβέστες όπως έγινε στην Σάμο.

Τα στοιχεία μόνο για την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου είναι αποκαλυπτικά:

Απο 1/9 έως 6/9 μπήκαν -μόνο στα νησιά- συνολικά 295 αλλοδαποί. Σάμος 88 Λέσβος 70 Κρήτη 61 Λέρος 41 Χίος 20 Σύμη 9 Ρόδος 4 Κως 2.

Σύμφωνα με μετριοπαθείς εκτιμήσεις, στον Έβρο αυτη την περίοδο περνάνε κάθε μέρα απο 200-500 παράνομοι μετανάστες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καυστικός Ν.Μεντβέντεφ για Λ.Τρας: «Θα μαλώσει με όλους, θα αποτύχει και θα φύγει όπως η προκάτοχός της, η Μπορίσκα»

07.09.2022 | 18:05

«Αλλαγή φρουράς στη Βρετανία: έφυγε το φρικιό-θείος, ήρθε το φρικιό θεία»

Με τον δικό του ιδιαίτερο και καυστικό τρόπο σχολίασε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, την άνοδο της Λιζ Τρας στην πρωθυπουργία της Μ. Βρετανίας.

Mάλιστα ο ίδιος έριξε και τις μπηχτές του στον επίσης ανεκδιήγητο πρώην πλέον πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον.

Ιδού η ανάρτησή του:

«Αλλαγή φρουράς στη Βρετανία: έφυγε το φρικιό-θείος, ήρθε το φρικιό θεία.

Η νέα πρωθυπουργός:

α) ένας ανίκανη και μέτρια θερμοπυρηνική ρωσόφοβη που δεν έχει στοιχειώδεις ιδέες για πολιτική, ιστορία, γεωγραφία, αλλά θέλει να νικήσει τη Ρωσία σε όλα.

β) λένε ότι μοιάζει με τη Μάργκαρετ Θάτσερ, χωρίς να έχει τις ικανότητές της ούτε κατά 5 τοις εκατό.

γ) αναμένει να ξεπεράσει την ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό των τροφίμων, που αποτελούν το αποτέλεσμα των δικών της τρελών κυρώσεων. Θα μαλώσει με όλους, θα αποτύχει σε όλα και θα φύγει ντροπιασμένη, όπως η προκάτοχός της, η δασύτριχη Μπορίσκα».