Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Πεμπτη 8 Σεπτεμβριου 2022


Konstantinos Poulas Καθηγητής Βιοχημείας, Τμήμα Φαρμακευτικής, Πανεπιστήμιο Πατρών

H κατάρρευση του ανοσοποιητικού

( Σημείωση: Ενοχλείς ως Έλληνας μόνο που υπάρχεις ως φυσική οντότητα)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παράνοια: Στην Ελβετία θα φυλακίζονται όσοι «σπαταλάνε ενέργεια για να ζεσταθούν»!

08.09.2022 | 07:06

«Όποιος ανεβάσει την θέρμανση πάνω από τους 19°C "καίγεται"»!

Δυστοπικές καταστάσεις που παλαιότερα τις βλέπαμε μόνο σε ταινίες της δεκαετίας του ’70 ζουν οι πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών και όπως όλα δείχνουν η… κατανάλωση ενέργειας θα χαρακτηριστεί ως «ποινικό αδίκημα».

Οι πολίτες στην Ελβετία που παραβιάζουν τους νέους κανόνες θέρμανσης της χώρας που απαγορεύουν την ρύθμιση της θερμοκρασίας πάνω από τους 19°C τους ψυχρότερους μήνες θα αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών!

Δηλαδή αν τον 19ο αιώνα άνθρωποι φυλακίζονταν για πολλά έτη επειδή έκλεψαν φαγητό για να χορτάσουν, στον 21ο αιώνα θα φυλακίζονται όσοι άναψαν την θέρμανση για να ζεσταθούν τα κόκαλά τους!

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, τα κτίρια που χρησιμοποιούν συστήματα θέρμανσης αερίου περιορίζονται στους 19°C, ενώ το ζεστό νερό μπορεί να θερμανθεί μόνο μέχρι τους 60°C, ενώ οι θερμαντήρες ακτινοβολίας απαγορεύονται πλήρως.

Επίσης, θα απαγορευτεί η θέρμανση σε σάουνες και πισίνες.

Ανάλογα με την σοβαρότητα της παράβασης και την οικονομική κατάσταση του ατόμου, τα πρόστιμα θα κυμαίνονται από 30 έως 3.000 ελβετικά φράγκα (30 έως 3.050 δολάρια), ενώ τα άτομα ενδέχεται επίσης να φυλακιστούν έως και τρία χρόνια.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Όποιος παραβιάζει τις οδηγίες αντιμετωπίζει φυλάκιση ή πρόστιμο. Σε περίπτωση εσκεμμένης ενέργειας, είναι δυνατή η ποινή φυλάκισης έως τρία χρόνια. Ακόμη και σε περίπτωση παραβίασης των μέτρων από αμέλεια, νοείται πρόστιμο σε έως 180 ημερήσιες δόσεις».

Οι εταιρείες κοινής ωφέλειας και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις θα αντιμετωπίσουν ακόμη πιο αυστηρές κυρώσεις για παραβίαση των κανόνων σε σχέση με το δελτίο κατανάλωσης ενέργειας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό που οι Ρώσοι αυτοβομβαρδιζονται στη Ζαποριζια σύμφωνα με τα mass media, πολύ βίτσιο, ε?

Το χειρότερο είναι ότι οι τραχανοπλαγιαδες τους πιστεύουν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΞΕΦΤΙΛΕΣ !!!

Πιερρακακη, να σου δώσω το γενικό πληρεξούσιο της μάνας μου να το βάλεις στον κ@λ@ σου.

Πήγαμε να γράψουμε την μητέρα μου στον οικογενειακό γιατρό και μας ζήτησαν: 

Να βγάλει δικό της mail

Να έχει δικό της smartphone

Να δηλώσει το mail της στο ΚΕΠ για να της το περάσουν στο σύστημα και να γίνει η εγγραφή στον οικογενειακό μαλ@κα...

Στο ΚΕΠ μας είπαν ότι πρέπει να παρουσιαστεί αυτοπροσώπως η μητέρα μου και #δεν_σχύει_το #γενικό_πληρεξούσιο που έχω για να διευθετώ αντί αυτής οτιδήποτε έχει σχέση με τράπεζες και δημόσιο!

Όταν τους είπαμε ότι η γυναίκα είναι κλινήρης, δεν περπατάει και δεν μιλάει λόγω άνοιας, μας απάντησαν απ' το ΚΕΠ "δυστυχώς, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να την φέρετε εδώ με ασθενοφόρο"!!!!

Δηλαδή, την πας με ασθενοφόρο (αν έρθει φυσικά) αλλά η γυναίκα ούτε μπορεί να υπογράψει, ούτε να μιλήσει, οπότε τί νόημα έχει η φυσική της παρουσία;

Φανταστείτε ότι το ίδιο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν χιλιάδες μοναχικοί ανήμποροι ηλικιωμένοι, τρόφιμοι οίκων ευγηρίας ή ψυχιατρείων, ανάπηροι κ.λ.π., γιατί κάποιοι γ@ΜΙΟΥΝΤΑΙ ασύστολα σ' αυτήν την χώρα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα ναζιστικά καθάρματα της κυβέρνησης με την αγαστή συνεργασία των καθαρμάτων της αντιπολίτευσης επιβάλουν πάλι τη γελοιότητα των rapid test στους ανεμβολίστους!!!!!!! Ποια είπαμε είναι η διαφορά εμβολιασμένων ανεμβολίαστων;;;;;;; Οτι οι δεύτεροι δεν υπάκουσαν στο ναζιστικό καθεστώς και τις υποχρεωτικότητες τους. Αυτό τιμωρούν τα καθάρματα. Από κοντά ο πιο φοβικός μικρονοικός λαός της ευρώπης με τις μασκες, τη στιγμή που πουθενά στην Ευρώπη δεν ασχολούνται με μαλακίες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πλεύρης: «Ανάπτυξη κοινής ευρωπαϊκής επικοινωνιακής πολιτικής κατά της παραπληροφόρησης για τους εμβολιασμούς»

Οι υπουργοί Υγείας της Ε.Ε ψάχνουν να βρουν τρόπο αντιστροφής των αρνητικών τάσεων, όσον αφορά την εμβολιαστική κάλυψη, μέσω μιας συντονισμένης αντίδρασης

 08/09/2022  -  00:42



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζούμε σε μια χώρα κωμωδία! 

Οι γελοίοι της κυβέρνησης επιβάλλουν ξανά στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να κάνουν ένα rapid rest την εβδομάδα από την τσέπη τους.

Αφ΄ ότου πέρασε ένα καλοκαίρι όπου μπήκε και βγήκε όποιος ήθελε από την χώρα, όπου η εστίαση και σωστά ήταν ανοιχτή σε όλους και που και στα ΜΜΜ ακόμη η τήρηση της μάσκας ήταν και είναι ουσιαστικά προαιρετική.

Η γελοιότητα έχει φτάσει στο απώγειο.

Ενημερωτικά, στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης όπου έτυχε να ταξιδέψω όλοι οι πληθυσμοί θεωρούν ότι το ζήτημα κόβιντ πάνω κάτω έχει τελειώσει και οι μόνοι που φορούν απλές η και διπλές ακόμη μάσκες - δίνοντας εικόνα ζόμπι - είναι ορισμένοι Έλληνες τουρίστες. 

Είμαστε η πιο φοβική και η πιο καθυστερημένη νοητικά χώρα της Ευρώπης στον τομέα αυτόν. Δυστυχώς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αλητεία των μίσθαρνων των Φαρμακευτικών

Πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται:

α) όσοι έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό για κορονοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου και β) όσοι έχουν εμβολιαστεί για κορονοϊό COVID-19 με την πρώτη δόση του εμβολίου των δύο δόσεων, κατόπιν νοσούν από κορονοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό πλήρους κάλυψης-ανάρρωσης και εμβολιασμού με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

Στις περιπτώσεις που οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα κληθούν να παραστούν εκτάκτως στο χώρο εργασίας, ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης, rapid test, δύναται να διενεργείται και αυθημερόν.

Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορονοϊό COVID-19 είναι υποχρεωτικός για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους προκειμένου να παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία στον συμφωνημένο στην ατομική τους σύμβαση τόπο εργασίας.

Οι εργαζόμενοι που εργάζονται μία (1) ημέρα την εβδομάδα ή δύο (2) ημέρες την εβδομάδα με χρονική απόσταση μεταξύ αυτών κατά μέγιστο μία (1) ημέρα, υποχρεούνται, στη διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου νόσησης, υπό τους ίδιους όρους, μία (1) φορά την εβδομάδα έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στον χώρο εργασίας.

Στους διαγνωστικούς ελέγχους δεν προσμετρώνται οι διαγνωστικοί έλεγχοι που διενεργούνται, ως οικειοθελής παροχή του εργοδότη, χωρίς επιβάρυνση του εργαζόμενου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όργιο καταστολής στη Λάρισα: Αντιστάθηκε σε αστυνομικό έλεγχο και βρέθηκε για 3 χρόνια στη φυλακή !

Ακόμα και αν φαντάζει απίστευτο και δυστοπικό, ένας 35χρονος συνελήφθη, απολογήθηκε και καταδικάστηκε σε 3 χρόνια κάθειρξη με fast track διαδικασίες (εντός ενός 24ωρου) γιατί αντιστάθηκε σε έναν αστυνομικό έλεγχο.

07/09/2022, 19:51

Το δόγμα «νόμος και τάξη» που επιβάλλεται με κάθε κόστος από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ξεπέρασε κάθε όριο, το προηγούμενο διήμερο στην Λάρισα, με τα τοπικά Μέσα μάλιστα να πανηγυρίζουν για αυτό.

Όλα ξεκίνησαν, τα ξημερώματα της Κυριακής (4/9), όταν ένας άνδρας ποδηλάτης έκανε την βόλτα του στην πλατεία Φρούριο στο κέντρο της Λάρισας. Ένα περιπολικό της Αστυνομίας βρέθηκε στο σημείο και ο οδηγός του αποφάσισε να κινηθεί πέριξ της πλατείας και να πλησιάσει τον ποδηλάτη, στον οποίο και έκανε νόημα να απομακρυνθεί από τον πεζόδρομο.

Ο 35χρονος δεν έκανε στην άκρη και οι αστυνομικοί «προσβεβλημένοι» θεώρησαν ότι εμποδίζει το έργο τους και αποφάσισαν να τον ακινητοποιήσουν και να τον ελέγξουν.

Ο άνδρας μη μπορώντας να αντιληφθεί την αιτία του ελέγχου και ενώ έδωσε τα στοιχεία του στους αστυνομικούς, ύψωσε τον τόνο της φωνής του και προσπάθησε να ζητήσει το λόγο.

Σύμφωνα με την καταγγελία άλλων παρευρισκόμενων στο σημείο, το «θιγμένο» πλήρωμα του περιπολικού απώθησε τον 35χρονο, τον ακινητοποίησε και χωρίς καμία δικαιολογία του πέρασε χειροπέδες, ώστε να τον μεταφέρει με το περιπολικό στο αστυνομικό τμήμα.

Άμεσα, άλλος κόσμος που καθόταν στην πλατεία, αντέδρασε στην αστυνομική αυθαιρεσία και ζήτησε από τους αστυνομικούς να απομακρυνθούν, με τους ίδιους να προχωράνε σε εξακρίβωση στοιχείων ακόμη 4 ατόμων.

Τότε, ήταν που συνέβη το απίστευτο, καθώς κάποιοι από τους θαμώνες της πλατείας κατέγραφαν το περιστατικό σε βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα, κάτι που εξαγρίωσε ακόμα περισσότερο τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Ένας εξ αυτών, έσπρωξε μια νεαρή κοπέλα, την έριξε στο έδαφος και την τράβηξε με βία μέχρι το περιπολικό ώστε να την οδηγήσει και αυτήν στο τμήμα.

Τα αίματα άναψαν, και ορισμένοι εκ των παρευρισκόμενων αντέδρασαν και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν.

Όταν κατέφτασαν στο σημείο ενισχύσεις της ΕΛ.ΑΣ, πολλοί από τους παρευρισκόμενους είχαν ήδη αποχωρήσει και όπως καταγγέλλουν οι φίλες του 35χρονου, οι τραυματίες αστυνομικοί υπέδειξαν αυτόν ως υπαίτιο της επίθεσης, την στιγμή που η επίθεση λάμβανε χώρα ενόσω ο ίδιος ήταν δέσμιος με χειροπέδες!

«Είχαν τα στοιχεία του από πριν, ήταν το εξιλαστήριο θύμα και προσπάθησαν να του φορτώσουν το μισό ποινικό κώδικα για να πάρουν εκδίκηση» περιγράφουν χαρακτηριστικά οι καταγγέλλουσες.

«Τον παρουσιάζουν ως οργανωτή της επίθεσης στου αστυνομικούς, καθώς δεν κατάφεραν να ταυτοποιήσουν κανέναν. Ο φίλος μας δεν προσπάθησε ποτέ να διαφύγει της προσαγωγής του στο τμήμα» συμπληρώνουν.

Fast track δίκη και προαποφασισμένη καταδίκη

Την μανία της αστυνομικής αρχής για αντεκδίκηση στην επίθεση που είχαν δεχτεί οι συνάδελφοί τους, ακολούθησε αυτή της δικαστικής. Αφότου, ο 35χρονος κρατήθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα το πρωί της Κυριακής (4/9), όπου και του «φορτώθηκε» ένα βαρύ κατηγορητήριο, με μοναδικό στοιχείο τις καταθέσεις των αστυνομικών.

Ωστόσο, οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι όλες πλημμελληματικού βαθμού και πιο συγκεκριμένα είναι η βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων, η απόδραση (κατηγορείται ότι επιχείρησε να αποδράσει από το περιπολικό μετά τη σύλληψή του από τους αστυνομικούς), η εξύβριση, η απλή πρόκληση σωματικών βλαβών και η φθορά ξένης περιουσίας.

Σύμφωνα με την συνήθη τακτική των ελληνικών δικαστηρίων, ο άνδρας θα αφηνόταν ελεύθερος, πιθανώς με ορισμένους περιοριστικούς όρους και στη συνέχεια θα οριζόταν τακτική δικάσιμος, ώστε να δικαστεί.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ, καθώς όχι απλά δεν αφέθηκε ελεύθερος, αλλά δικάστηκε με fast track διαδικασίες, την επόμενη μόλις ημέρα, Δευτέρα (5/9), με τους δικαστές να εξαντλούν μάλιστα την αυστηρότητά τους.

Ο 35χρονος καταδικάστηκε σε 37 μήνες χωρίς αναστολή, κάτι που τον οδήγησε κατευθείαν στην φυλακή. Συγκεκριμένα οι ποινές είχαν ως εξής: 24 μήνες για βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων, 6 μήνες για απόδραση, 3 μήνες για εξύβριση, 12 μήνες για απλή πρόκληση σωματικών βλαβών και 6 μήνες για φθορά ξένης περιουσίας. Οι παραπάνω ποινές συγχωνεύτηκαν σε 37 μήνες χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα αξία.

Έγκριτες νομικές πηγές χαρακτηρίζουν την απόφαση πρωτοφανή, αναλογιζόμενοι πως επρόκειτο για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, στην δικαστική αίθουσα αλλά και έξω από αυτή, συγκεντρώθηκαν κάθε είδους αστυνομικοί που σύμφωνα με τις καταγγέλλουσες «ήταν καθ’όλη τη διάρκεια προκλητικοί, ειρωνευόταν τον κόσμο, σχολίαζαν τους μάρτυρες υπεράσπισης και είχαν μια στάση επιθετική απέναντί τους».

Από μάρτυρες υπεράσπισης…κατηγορούμενες

Η δικαστική-αστυνομική παράνοια δεν σταμάτησε εκεί, καθώς οι αστυνομικοί ήταν αποφασισμένοι να πάρουν εκδίκηση (ως άλλη συμμορία) και να «διαλευκάνουν» την υπόθεση.

Δύο γυναίκες που δεν είχαν καμία εμπλοκή στο περιστατικό και προσήλθαν στο δικαστήριο ως μάρτυρες υπεράσπισης, αναγνωρίστηκαν από τους αστυνομικούς – θύματα της επίθεσης, ως άτομα που συνέδραμαν στην επιχείρηση απόδρασης του 35χρονου.

Τότε εξελίχτηκαν κωμικοτραγικές στο δικαστικό μέγαρο της Λάρισας, με τους αστυνομικούς να φωνάζουν στους δικαστές και τους συναδέλφους τους, ότι τις αναγνωρίζουν και να απαιτούν μάλιστα την σύλληψή τους.

Όπερ και εγένετο, με τις δύο νεαρές να οδηγούνται στην αστυνομική διεύθυνση, με την κατηγορία της «συνέργειας σε απόπειρα απόδρασης» και να αφήνονται ελεύθερες μετά από ένα 24ωρο, με την δίκη τους να ορίζεται για την Παρασκευή (9/9).

Στο ενδιάμεσο, σήμερα, Τετάρτη (7/9) ο 35χρονος, οδηγήθηκε στις φυλακές Λάρισας, όπου και θα εκτίσει την ποινή του.

Η στάση των τοπικών ΜΜΕ και των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ

Σε μια υπόθεση που θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας της Νέας Σμύρνης τον Μάρτιο του 2021, ένας συνδικαλιστής της αστυνομίας από την Λάρισα, που είχε γίνει τότε γνωστός στο πανελλήνιο για μια κατάπτυστη δήλωσή του, ξαναεμφανίστηκε τώρα με αφορμή την καταδίκη του 35χρονου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας  Θανάσης Νταβούρας, μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ, σημείωσε: «Πάνω από 20 άτομα επιτέθηκαν σε περιπολικό της άμεσης δράσης στην καρδιά της Λάρισας όταν οι συνάδελφοι προσπαθούσαν να συλλάβουν ένα άτομο για να το προσαγάγουν στο Αστυνομικό Τμήμα. Χάρη στον επαγγελματισμό και στην τύχη δεν συνέβη το χειρότερο.  Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με τους αστυνομικούς, όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να προχωρήσουν στην σύλληψη του ατόμου».

Μάλιστα, απείλησε εμμέσως και προειδοποίησε για επερχόμενες (κατα)δικαστικές αποφάσεις καθώς τόνισε πως : «στη Λάρισα δεν χωράνε τέτοια πράγματα, σε λίγο κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους διαβαίνοντας το κατώφλι του εισαγγελέα».

Στο σημείο αυτό, αξίζει να θυμίσουμε τη δήλωση που είχε κάνει με αφορμή την επίθεση των αστυνομικών σε έναν νεαρό στην πλατεία της Νέας Σμύρνης το 2021, όταν και είχε επισημάνει πως: «Την πάτησαν οι συνάδελφοι λόγω απειρίας. Για τρεις γκλοπιές απολογούμασταν γονατιστοί σε όλο το απλυταριό».

Ο Θανάσης Νταβούρας είναι ο Α’ αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ αλλά και πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας. Είναι δηλαδή ένας μπατσοσυνδικαλιστής, τον οποίο επέλεξαν τα άλλα φασιστικά μπατσογούρουνα να τους εκπροσωπεί. Συνεπώς, οι δημόσιες τοποθετήσεις του εκπροσωπούν το σύνολο των απόψεων των ένστολων φασιστικών αληταράδων του κλάδου που εκπροσωπεί.

Και τι επέλεξε να πει προς τους πολίτες εκείνη την κρίσιμη στιγμή για την ελληνική κοινωνία και τη σχέση της με τα άλλα μπατσογούρουνα ο σκατόμπατσος Νταβούρας: ότι η επίθεση στον νεαρό στη Νέα Σμύρνη ήταν μεμονωμένο περιστατικό, ότι οι εικόνες που βγήκαν προς τα έξω ήταν λόγω «απειρίας των συναδέλφων» του, ότι ο εν λόγω ξυλοδαρμός ήταν ένα «ατυχές περιστατικό», ότι οι εν λόγω αστυνομικοί δικάστηκαν από τα ΜΜΕ, γιατί το βίντεο που όλοι είδαμε «δεν το είδαμε από την αρχή».

Σε άλλη του αποστροφή προς κάθε ενδιαφερόμενο, ο ίδιος είχε δηλώσει πως «άμα δεν μας γουστάρετε, τραβάτε στη Βόρεια Κορέα».

Επίσης, όταν τον Απρίλιο του 2021 αστυνομικοί με πολιτικά στη διάρκεια ελέγχου σε μαθητές που βρισκόταν σε πάρκο της Λάρισα, έριξαν βίαια στο έδαφος έναν 13χρονο με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο με σπασμένο χέρι, ο ίδιος και η Ένωση αστυνομικών που εκπροσωπεί τόνιζαν πως επρόκειτο για έναν τυπικό έλεγχο του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και πως δεν είχαν αντιληφθεί το σπασμένο χέρι του παιδιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια στάση κράτησαν και τα τοπικά πληρωμένα πετσωμένα ΜΜΕ της Λάρισας, όπου σχεδόν πανηγύρισαν με την καταδίκη και την φυλάκιση του 35χρονου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ίδρ. Ροκφέλερ χρηματοδοτεί επιστήμονες συμπεριφοράς για να κάνουν πλύση εγκεφάλου για τις ενέσεις COVID 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



7/7 - 19:30 - Principal Club Theater - Θεσσαλονίκη

«30 ΧΡΟΝΙΑ» Full ηλεκτρική μπάντα live

 Active Member

ΑΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ σήμερα Τετάρτη ACTIVE MEMBER FULL BAND LIVE, οι οποίοι προς τιμή τους επέλεξαν (και μίλησαν για αυτό) να μην κάνουν live με πιστοποιητικά κόβιντ, που ειδάλλως θα απέκλειαν ανθρώπους από το κοινό τους στηρίζοντας έναν διαχωρισμό, τύπου Απαρτχάιντ, με βάση τις υγειονομικές τους επιλογές για το σώμα τους, και την εκδικητικότητα του κράτους σε όσους/ες δε συμμορφώνονται στον ολοκληρωτισμό.

Εκτός από την παραβίαση του Κώδικα Νυρεμβέργης και τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι αποκλεισμοί αυτοί ήταν εκδικητικοί, αντιεπιστημονικοί, και στην πράξη αποδείχθηκαν άκυροι.

7/7 - 19:30 - Principal Club Theater - Θεσσαλονίκη

«30 ΧΡΟΝΙΑ» Full ηλεκτρική μπάντα live

{Οι Active Member βρίσκονται στην ενεργό δράση 30 χρόνια. Είτε με την δύναμη του ονόματός τους, ως ενεργά μέλη, είτε με διάφορα μουσικά και άλλα project, o B.D.Foxmoor - ιθύνων νους - και η Sadahzinia έχουν βρει έναν δικό τους τρόπο να ερμηνεύουν το γίγνεσθαι, το πως μεταβάλλονται τα πράγματα και οι καταστάσεις σε ένα κόσμο παλλόμενο ή και βουβό. Δεκάδες album, εκατοντάδες τραγούδια, ζωή μετρημένη με ρίμες και λέξεις...

Ήδη, ολοκλήρωσαν το νέο 22ο album τους με τίτλο «30» υπογραμμίζοντας έτσι την ανάγκη για επικοινωνία στα αυτονόητα, τη νίκη, την ήττα ή τον κίνδυνο που απειλεί. Αλλά και το μοίρασμα διηγήσεων από άκρη σε άκρη αυτού το κόσμου. Οι κορυφογραμμές των βουνών σαν αναμμένοι πυρσοί στις αρχαίες φρυκτωρίες να μεταδίδουν αυτό που πρέπει να μαθευτεί, και κυρίως αυτό που δε λέγεται...

Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στο Principal Club Theater στη Θεσσαλονίκη θα γίνει ένα οδοιπορικό στη μεγάλη δισκογραφία του γκρουπ, ένα γλέντι όπου οι γενιές συναντώνται με έναν κοινό κώδικα και βρίσκουν στέρεο πέρασμα για τη συνέχεια μέσα από τη μουσική και τα λόγια του γκρουπ.

Μαζί τους στη σκηνή οι εξαιρετικοί μουσικοί: Γιάννης Δίσκος (πνευστά), Βύρωνας Τσουράπης (μπάσο), Λάμπης Κουντουρόγιαννης (κιθάρες), Δημήτρης Καζάνης (βιολί), Στέλιος Φραγκούς (πιάνο-πλήκτρα) και Θανάσης Τσακιράκης (τύμπανα).Στον ήχο μαζί τους ο «θρύλος» Γιώργος Καραγιαννίδης και στα φώτα ο Αλέξης Προδρόμου.

Ραντεβού στη δράση.}



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ντύθηκε κι ολας ο κλόουν ο Κούλης! 

Δεν καταλαβαίνετε ότι προκειται για περίπτωση διαταραγμένου;

Πήγε στο ράλι Ακρόπολις και ντύθηκε οδηγός. Όταν πάει στην κεντρική λαχαναγορά, θα ντυθεί μαρούλι;

Πότε ήταν στην παραλία και έβγαζε σελφι, πότε βρέθηκε στο ΟΑΚΑ χαμπάρι δεν πήραμε...πάντως στο Μαξίμου δεν πατάει εκει έβαλε την Ντόρα υπεύθυνη !!!

Σχολιο.- Οχι μαρουλι, βλίτο θα ντυθεί στη λαϊκή δεν θα διαφέρει απο την καθημερινή του εμφάνιση...

Σχολιο.- Aν πάει σε οικο ανοχής τι θα ντυθει αρχίδι ;

Σχολιο.- Όχι, τσατσά θα ντυθεί.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ντόρα προειδοποίησε χθες ότι όποιος παραβιάσει το απόρρητο της ΕΥΠ και τολμήσει να πει την αλήθεια για τις παρακολουθήσεις Ελλήνων πολιτών θα μπαίνει 10 χρόνια φυλακή.

Αυτό αποτελεί μια κάποια πρόοδο, αν αναλογιστείς  ότι  πριν 8 χρόνια όποιος παραβίαζε το απόρρητο του Noor 1 έβλεπε τα ραδίκια ανάποδα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο εγκέφαλος είναι καταπληκτικός, έχει 90 δισεκατομμύρια κύτταρα.

Λειτουργεί ασταμάτητα μέρα νύχτα.

Από την γέννηση, έως την αγορά τηλεόρασης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ολίγιστα από τα έργα και τις ημέρες Τσίπρα

1. Κωλυσιεργούσε επί έξι μήνες ώστε να κλείσουν οι τράπεζες και υπό το κράτος κλειστών τραπεζών προκαλεί εκλογές με σκοπό να βγεί ΝΑΙ και να ρίξει το φταίξιμο της μεγάλης προδοσίας στον λαό. Αλλά ο λαός ψήφισε ΟΧΙ και ο Τσίπρας έφαγε με το καλημέρα ταφόπλακα, για όσους κατάλαβαν τί παίχτηκε τότε από τα καθίκια Δραγασάκη-Τσίπρα πίσω από τις πλάτες του λαϊδίου.

2. Πέταξε τους συριζαίους από τον ΣΥΡΙΖΑ και κράτησε τους πασόκους, αλλά αυτοί καλά να πάθουν. Τον μαλάκα ποτέ δεν τον συνέδραμα.

3. Υπέγραψε το τρίτο προδοτικό μνημόνιο, ενάντια στη βούληση του ελληνικού λαού (62% ΟΧΙ), η ιστορικώς φρικτότερη αυτοϋποδουλωτική πράξη των Ελλήνων. Ξεπούλησε τα πάντα στην Ελλάδα, συνεχίζοντας την δεξιά πολιτική των προκατόχων του, και όχι απλώς φτωχοποίησε, αλλά εξαθλίωσε τον Ελληνικό λαό, στερώντας του κάθε ελπίδα.

4. Προσκαλούσε τους λαθρομετανάστες: "Ελάτε στην Ελλάδα, είναι ασφαλής χώρα".  Και «η Ελλάδα δεν έχει σύνορα».

5. Πρόλαβε να ξεπουλήσει την Μακεδονία, ενώ όλο το πολιτικό σύστημα επί τριάντα χρόνια δεν το έπραξε.

6. Αυτό το σκουπίδι είναι το αγαπημένο παιδί των Τούρκων οι οποίοι περιμένουν πως και πως να τον ξαναδούν πρωθυπουργό της Ελλάδος...

(Πού να είχε λίγα χρόνια ακόμα στην διάθεσή του, τί προδοσίες θα είχε διαπράξει αυτό το ανιψάκι του Παττακού.)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατά γενική ομολογία οι πολιτικοί της Ευρώπης και γενικότερα τησμπολιτιζμένης Δύσης είναι όλο και πιο ηλίθιοι, όλο και πιο σούργελα, όλο και πιο κυνικά καθάρματα.

Όμως αυτοί που είναι πίσω τους, τα πραγματικά αφεντικά, δεν είναι καθόλου ηλίθιοι και βλέπουν δέκα χρόνια πιο μπροστά από μας.

Και τέτοιους υπαλλήλους χρειάζονται, που να μη διστάζουν να υπακούνε στις πιο αποτρόπαιες εντολές.

Επομένως είναι αφελείς οι απορίες μας για ποιο λόγο δημιουργούν αυτή την πρωτοφανή κατάσταση για τους λαούς της Ευρώπης.

ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.

Διότι ως γνωστόν στον πόλεμο μπορεί να μην έχεις να φας και να ζεσταθείς!

Έχουν στο νου τους μια τεράστια, πιο γιγαντιαία κι από του Χίτλερ "επιχείρηση Μπαρμπαρόσα" κατά της Ρωσίας και πιο μακροπρόθεσμα και κατά της Κίνας.

Και όπως ακριβώς ο Χίτλερ έχουν αποφασίσει "η νικάμε ή πεθαίνουμε και σας παίρνουμε όλους στον τάφο μαζί μας".

ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΜΩΣ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΛΙΓΑ ΛΕΩ.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι η αρχή - αρχή εφαρμογής αυτού του σχεδίου και έχει σκοπό να εξαντλήσει τη Ρωσία πετυχαίνοντας μάλιστα να της κολλήσει και τη ρετσινιά του "επιτιθέμενου".

Φαινομενικά αυτό δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται αλλά η δική μου αίσθηση είναι ότι η Ρωσία δεν νικάει.

Βέβαια η Ουκρανία δεν είναι Αφγανιστάν, η Ρωσία δεν πρόκειται να υποχωρήσει, γιατί στην ουσία είναι δυτική εισβολή, και μέχρι τώρα οι δυτικοί πολεμάνε μέχρι τον τελευταίο ουκρανό ναζιστή.

Και όταν η εξάντλησή της Ρωσίας θα γίνει φανερή, τότε θα μπει μπρος η συνέχεια του σχεδίου.

Εύχομαι να κάνω λάθος διότι η νίκη τησμπολιτιζμένης Δύσης θα δημιουργήσει τέτοια ζωή για τους λαούς ώστε να μην αξίζει να ζει κανείς.

Αλλά και να μη νικήσει τελικά ημπολιτιζμένη Δύση, τα σχέδιά της για το μέλλον πάλι είναι τέτοια ώστε να μην αξίζει να ζει κανείς.

ΗΔΗ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ και δεν φαίνεται να υπάρχει τρόπος ώστε να αξίζει.

Ή μάλλον μόνο ένας τρόπος υπάρχει, που δεν μπορεί να γραφτεί από δω όμως.

Σχολιο.- Έχεις σωστότατη εκτίμηση για τους σκοπούς του ανωμαλιάτου ολιγαρχών που κυβερνά τη Δύση κι εμάς μαζί... όμως η Ρωσία κερδίζει... και τον οικονομικό πόλεμο και στο πολεμικό μέτωπο... οι απώλειες των Ουκρανοναζί φημολογείται πως έχουν ξεπεράσει τις 200.000 και μετά το οχυρωμένο κατεχόμενο Ντονμπάς είναι ανοικτή πεδιάδα μέχρι το Δνείπερο και το Κίεβο.

Βαστάτε μέχρι να έρθουν τα ρώσικα τανκς... 

Οι Ρώσοι ξέρουν πλέον ότι το δυτικό ανωμαλιστάν δεν θα τους αφήσει σε ησυχία αν δεν το καταλύσουν.

Σχολιο.- Το έχετε ξαναπεί αυτό το ΔΕΝ ΝΙΚΑΕΙ, η γνώμη μου είναι ότι η Ρωσία θα πάρει αυτό που θέλει

Σχολιο.- Δεν κερδίζει η δύση με τίποτα αυτό τον πόλεμο, αλλά καμία σημασία δεν έχει για μας τους πλεμπαιους ποιος θα κερδίσει όπως λες διότι εμείς είμαστε μαύροι Αφρικανοί σκλάβοι του δέκατου εβδόμου  αιώνα. Αυτη είναι η θέση μας στη νέα τάξη πραγμάτων. Αλλα και που τους το λες ζμπουτσατους γιατί είναι ηλίθιοι.

Σχολιο.- Η Ρωσσια εχει ΗΔΗ νικησει. Μαζι με την Κινα συμμαχο δεν εχει να φοβαται ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ απο την "πολιτισζμενη Δυση". ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ συμβαινει, βασικα, αυτη την στιγμη!...

...Απο 'κει και περα η Ρωσία θα επανασχηματιστει σε έκταση στην πρωην USSR σε βαθος χρονου, ειτε το θενε οι "αποσχισθησες" χωρες, ειτε οχι...

...Οσον αφορα την Ουκρανια ο πολεμος εχει σταματησει προ πολλου και ειναι καθαρα "μηντιακος": Οι Ρωσσοι ελεγχουν πληρως τις ανατολικες, ρωσσοφωνες, επαρχιες (που ηταν και ο αρχικος στοχος), και ο Ζελενσκυ κανει καριερρα ωσαν αλλη "Μαρθα Βουρτση" προσπαθωντας να πεισει τους Ευρωπεους για το ποσο "διαβολικοι" ειναι οι Ρωσσοι (αλλα για τα ΑΙΣΧΗ που εκαναν οι δικοι του ουτε κουβεντα φυσικα)...Αλλα οσο περναει ο καιρος και οι στροφιγγες του αεριου θα παραμενουν...κλειστες, οι Ευρωπεοι οχι μονο θα κανουν "κωλοτουμπα" στο τελος μεγαλυτερη κι απ' του Μπογδανου οταν εφτιαξε δικο του κομμα, αλλα θα ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ να προτεινουν στο τελος μια "συμβιβαστικη λυση" (π.χ. ενα μοντελο χωρας σαν αυτο που υπαρχει στην Κυπρο, πιθανοτατα). Γιατι καλες (?) οι...38382 "κυρωσεις" κατα των "επιτιθεμενων Ρωσσων", αλλα Ευρωπη χωρις ρωσσικο αεριο και πετρελαιο ΔΕΝ υφισταται σε ΚΑΝΕΝΑ επιπεδο, λεμε!.-

Σχολιο.- Αφου οι αστοί ελέγχουν πλεον ΑΠΟΛΥΤΑ τη λειτουργία των αστικών κομμάτων, λογικά επιλέγουν τους αδίστακτους ηλίθιους, που γίνονται πιο φανατικοί από τους ίδιους στην εφαρμογή της πολιτικης τους



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεγάλης σημασίας για τις παγκόσμιες εξελίξεις το 7ο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Βλαδιβοστόκ, αλλά, όπως διαπιστώνω, αφήνει αδιάφορους τους Έλληνες αριστερούς αναλυτές.

Ίσως κάποιοι απ' αυτούς να απαξιώνουν την όποια ενασχόληση, καθώς νιώθουν πολύ Ευρωπαίοι για ν' ασχολούνται με χώρες όπου ζουν τα καθυστερημένα πλήθη των 7/8 του πλανήτη. Άλλοι γιατί, σύμφωνα με τον μαρξισμό για δεκαπεντάχρονα που 'χουν στο μυαλό τους, δεν πρόκειται παρά για ένα ιμπεριαλιστικό μπλοκ που ανταγωνίζεται αυτό της Δύσης.

Το ότι το 7ο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ έχει τη στήριξη όλων των αντιιμπεριαστικών χωρών, από το Βιετνάμ μέχρι την Κούβα, τη Βενεζουέλα, τη Νικαράγουα και τη Βολιβία, και της μεγάλης πλειονότητας των φτωχών χωρών της Αφρικής, δεν τους προβληματίζει.

Σιγά μην ξέρουν οι Βιετναμέζοι, οι Κουβανοί κι οι αραπάδες της Αφρικής τι είναι ιμπεριαλισμός και πώς τον πολεμάμε! Εδώ ο δικός μας έχει κάνει μεταπτυχιακό για τις διεθνείς σχέσεις στο Κόβεντρυ! Ίσα κι όμοια;

Σχολιο.- Δεν αποκλείουν τα δυτικά ΜΜΕ από όπου αναμεταδίδουν οι «έλληνες δικαιωματικοί αριστεροί» ειδήσεις από Ρωσία;;

Σχολιο.- Ξέρεις πόσο μακριά είναι το Βλαδιβοστόκ από το μυαλό των Ελλήνων/ Ευρωπαίων αριστερών; Όσο ο αστερισμός της Ανδρομέδας από το Σύνταγμα... Δεν θέλουν να το ξέρουν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο νόμος 5371 ψηφίστηκε από μια Βουλή από την οποία απουσιάζει σύσσωμη η αριστερή και κεντροαριστερή αντιπολίτευση που τέθηκε εκτός νόμου, και υπογράφηκε από τον Ζελένσκι, προκαλώντας αντιδράσεις στο διεθνές συνδικαλιστικό κίνημα.

Από χθες στην Ουκρανία οι απεργίες, οι συνελεύσεις εργαζομένων και οι διαδηλώσεις είναι και νόμιμα απαγορευμένες, ενώ απαγορεύεται και οποιασδήποτε μορφής συνδικαλιστική οργάνωση σε επιχειρήσεις με λιγότερους από 200 εργαζόμενους. Που απασχολούν την τεράστια πλειονότητα των Ουκρανών εργαζομένων. 

Άντε, ξανά μανά, σλάβα Ουκράινα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όποιος αποκαλύψει στοιχεία για τη δράση του Μητσοτακέικου θα πάει για καλούργημα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ότι η Ντόρα Μπακογιάννη -που υπενθύμισε στους υποψήφιους μάρτυρες ότι αν μιλήσουν θα φάνε δέκα χρόνια φυλακή- θεωρείται από πολλούς εκσυγχρονιστές ως μία μετριοπαθής φιλελεύθερη πολιτικός λέει περισσότερα για αυτούς παρά για αυτήν



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ω, τότε με 30 λίτρα ζεστό νερό πήδαγες όποιον Ευρωπαία ήθελες."

τυχαίος Ρώσος σε 30 χρόνια



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΞΩ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΜΠΡΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Από την σημερινή διαδήλωση τών φοιτητών στα Προπύλαια εναντίον της Πανεπιστημιακής Αστυνομιας …

φοιτητικό συλλαλητήριο,

σήμερα Πέμπτη 8/9 και ώρα 7μμ., στα Προπύλαια



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλες και όλοι σήμερα Πέμπτη 8/9 στις 7.00μμ στά Προπύλαια στην πορεία των φοιτητικών συλλόγων ένάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αφορμή τον θάνατο του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

Την ώρα που στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας παρέλαυναν τα τανκς με το πραξικόπημα του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ

και ο κόσμος έβαζε οδοφράγματα για να τα αντιμετωπίσει. Ο Κρικάλεφ είχε μείνει απομονωμένος στο διάστημα...

Ο Την ίδια στιγμή, ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ είχε ξεπουλήσει θέσεις του διαστημικού σταθμού στον πύραυλο Soyuz, σε άλλες χώρες. Η Αυστρία π.χ. αγόρασε μία θέση για 7 εκατ. δολάρια, ενώ η Ιαπωνία αγόρασε μία για 12 εκατ. δολάρια προκειμένου να στείλει έναν τηλεοπτικό ρεπόρτερ. Λέγεται δε, ότι γίνονταν συζητήσεις ακόμα και για πώληση του Μir παρότι βρισκόταν σε λειτουργία.

O «ξεχασμένος» αστροναύτης Σεργκέι Κρικάλεφ,το παρατσούκλι που του αποδόθηκε ήταν: «ο τελευταίος πολίτης της Σοβιετικής Ένωσης» του ανακοίνωσαν ότι δεν μπορούσε να επιστρέψει πίσω, διότι το κράτος που είχε αναλάβει να τον γυρίσει πίσω, πλέον δεν υπήρχε και δεν υπήρχαν χρήματα.

Όλα ξεκίνησαν τέσσερις μήνες νωρίτερα, όταν ο Κρικάλεφ – ένας 33χρονος μηχανικός πτήσεων- ξεκίνησε την πορεία του για τον διαστημικό σταθμό Mir από το Σοβιετικό Κοσμοδρόμιο Baikonur, που βρίσκεται στο Καζακστάν. H αποστολή του ήταν σχεδιασμένη να διαρκέσει πέντε μήνες και ανάλογη ήταν και η εκπαίδευση που είχε λάβει (ώστε να αντέξει ένα τέτοιο ορισμένο χρονικό διάστημα).

«Όταν έγινε το πραξικόπημα, ήταν για εμάς μία μεγάλη έκπληξη», θυμάται ο Κρικάλεφ «Δεν καταλαβαίναμε τι συνέβαινε. Όταν το συζητούσαμε, προσπαθούσαμε να αντιληφθούμε πώς αυτό θα επηρέαζε τη διαστημική βιομηχανία», αναφέρει. Και πράγματι την επηρέασε…

Μου είπαν ότι δεν υπήρχαν οι οικονομικοί πόροι για να με φέρουν πίσω. Έναν μήνα μετά, πήρα την ίδια απάντηση ενώ οι υπεύθυνοι της αποστολής μου ζητούσαν να μείνω λίγο παραπάνω. Ακόμα ένας μήνας συμπληρώθηκε, με την ίδια απάντηση. «Ήταν δύσκολο για μένα και την υγεία μου αλλά η χώρα περνούσε δυσκολίες».

Στην πραγματικότητα, θα μπορούσα να είχα φύγει. Υπήρχε μία ειδικά κατασκευασμένη κάψουλα στον σταθμό Mir, σχεδιασμένη για αυτόν τον σκοπό. Ωστόσο αυτό θα σήμαινε και το τέλος του Mir, καθώς δεν θα έμενε κανείς πίσω για να ασχοληθεί με τον σταθμό.

«Αναρωτήθηκα αν είχα τη δύναμη να επιβιώσω ώστε να ολοκληρώσω το πρόγραμμα, δεν ήμουν σίγουρος» τόνισε ο Κρικάλεφ. Οι μύες είχαν ατροφήσει, το ανοσοποιητικό μου σύστημα αδυνάτιζε μέρα με τη μέρα, η έκθεση στην ακτινοβολία και ο κίνδυνος για καρκίνο αυξάνονταν..

Στην περίπτωση του Κρικάλεφ, η αποστολή κράτησε διπλάσιο χρόνο από όσο είχε σχεδιαστεί. Πέρασε στο διάστημα 311 ημέρες (ή 10 μήνες), κάνοντας –παρά τη θέλησή του- παγκόσμιο ρεκόρ παραμονής. Όλη αυτήν την περίοδο, τέσσερις διαστημικές αποστολές κόπηκαν στις δύο και σε καμία από αυτές δεν υπήρχε χώρος για κάποιον αντικαταστάτη του Κρικάλεφ.

Τελικά ο Κρικάλεφ επέστρεψε στη Γη στις 25 Μαρτίου 1992, αφού χρειάστηκε να πληρώσει η Γερμανία 24 εκατ. δολάρια για να αγοράσει ένα εισιτήριο για την αντικατάστασή του από τον Kλάους Ντίτριχ Φλέηντ.

Όταν προσγειώθηκε, εμφανίστηκε με μία στολή με τα γράμματα «ΕΣΣΔ» και μία κόκκινη σημαία της Σοβιετικής Ένωσης στην κάψουλα του πυραύλου Soyuz. Οι αναφορές περιγράφουν έναν άνθρωπο πολύ χλωμό, ενώ χρειάστηκαν τέσσερις άνδρες για να τον κρατήσουν όρθιο και να τον βοηθήσουν να πατήσει τα πόδια του στο έδαφος. Ένας του έδωσε ένα παλτό ενώ του πρόσφεραν και ζωμό.

Η πόλη που έζησε, δεν λεγόταν πλέον Λένινγκραντ αλλά Αγία Πετρούπουλη.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




8/9/2022  -  3.00 π.μ.
- Συνοπτικά η κατάσταση στα μέτωπα:
- Χάρκοβο: Εδώ τα πράγματα είναι πιο δύσκολα για τις ρωσικές δυνάμεις, καθώς οι VSU και οι δυνάμεις της «Εδαφικής Άμυνας» έχουν συγκεντρώσει όσο περισσότερο δυναμικό μπορούν, ώστε να πετύχουν κάποιου είδους «περεμόγα» ( = «νίκη»), για να τη δείξουν στην επόμενη μάζωξη των Υπουργών Άμυνας των χωρών του ΝΑΤΟ στο Ράμστάιν της Γερμανίας και να ζητήσουν, ασφαλώς, το επόμενο πακέτο στρατιωτικής «βοήθειας» (και λεφτά για τα... «προσωπικά έξοδα» της «αυλής» του Κοκαΐνοβιτς)... Οι επιθετικές ενέργειες των ουκρανικών δυνάμεων έχουν επικεντρωθεί στην περιοχή γύρω από την Μπαλακλέγια και, σε βάθος χώρου και χρόνου, στο Ιζιούμ. Μέχρι στιγμής οι ρωσικές δυνάμεις κρατούν άμυνα, ωστόσο είναι φανερό ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν για πρώτη φορά από την έναρξη της ρωσικής ΕΣΕ την πρωτοβουλία των κινήσεων σε ένα, έστω, ξεχωριστό τμήμα του μετώπου. Οι ρωσικές δυνάμεις επί του παρόντος έχουν καταφέρει να αποκρούσουν τις ουκρανικές επιθέσεις στα περισσότερα από τα σημεία σύγκρουσης, ωστόσο είναι επίσης φανερό, ότι ο στόχος τους υπό κανονικές συνθήκες είναι η προώθηση και όχι η τακτική υποχώρηση ή η (αποτελεσματική, έστω, άμυνα). Με την επιστροφή του Προέδρου Πούτιν από το Βλαντιβοστόκ, προσωπικά αναμένω αποφάσεις επί του πεδίου των επιχειρήσεων που θ' αλλάξουν ριζικά τη μέχρι σήμερα σχετικά «στατική» εικόνα των πραγμάτων, κάτι που ωστόσο μένει να φανεί στην πράξη.
- Στα υπόλοιπα μέτωπα, πάντως, η κατάσταση είναι αρκετά διαφορετική, αφού οι ουκρανικές στρατιωτικές μονάδες αρχίζουν να «σπάνε» ακόμη και σε μέτωπα όπου κρατούσαν σχετικά αποτελεσματική άμυνα. Στη ΛΔ Ντονιέτσκ και στα τέσσερα βασικά, αυτή τη στιγμή, μέτωπα (Αβντέγεφκα, Σολεντάρ, Αρτιόμοφσκ/Μπάχμουτ και Ουγκλεντάρ) η προώθηση των συμμαχικών δυνάμεων γίνεται με σταθερό και αποτελεσματικό τρόπο, προξενώντας ταυτόχρονα μεγάλες απώλειες στις δυνάμεις του εχθρού τόσο σε έμψυχο δυναμικό, όσο και σε στρατιωτικό υλικό. Το Σολεντάρ βρίσκεται πρακτικά υπό τον έλεγχο των συμμαχικών δυνάμεων, ενώ απελευθερώθηκε πλήρως η Κόντεμα, ένα χωριό στρατηγικής σημασίας που ανοίγει τον δρόμο όχι μόνο για το Αρτιόμοφσκ/Μπάχμουτ, αλλά και για το Κραματόρσκ και το Σλαβιάνσκ.
- Στο νότιο μέτωπο είναι φανερό, ότι οι «φανφαρόνικες» προσπάθειες των ουκρανικών δυνάμεων να πραγματοποιήσουν «αντεπίθεση» ανακατάληψης της περιοχής οδηγήθηκε σε έναν μνημειώδη.. πανωλεθρίαμβο, με χιλιάδες νεκρούς Ουκρανούς στρατιωτικούς (ο αριθμός τους έχει υπερβεί τις 3 χιλιάδες από τις 28/08 και μετά) και ακόμη περισσότερους τραυματίες (τα νοσοκομεία του Νικολάγεφ, του Κριβόι Ρογκ, του Ζαπορόζιε κ.ά. πόλεων «τρέχουν και δεν φτάνουν»). Η «επιχείρηση Νότος» του καθεστώτος Ζελένσκι ουσιαστικά «απέθανεν εν τη γενέσει της» και απομένει μόνο η... έκθεση του ιατροδικαστή για να ανακοινωθεί και επίσημα ο «θάνατός» της...
- Συνοπτικά για τα χτυπήματα των ρωσικών και λοιπών συμμαχικών δυνάμεων κατά το τελευταίο 24ωρο:
- Με πυραυλικά χτυπήματα ακριβείας «εδάφους-εδάφους» εξουδετερώθηκαν στην Περιφέρεια του Χαρκόβου στο χώρο προσωρινής στρατοπέδευσής τους 30 μέλη του νεοναζιστικού «Κράκεν», ενώ καταστράφηκαν ακόμη 10 μονάδες στρατιωτικού υλικού.
- Στην Περιφέρεια Χαρκόβου και πάλι, με συντονισμένα πυρά κατά των θέσεων μάχης της 113ης Ταξιαρχίας της «Εδαφικής Άμυνας» στην περιοχή των χωριών Πρισίμπ, Γιαβόρσκογε και Αντρέγεφκα εξουδετερώθηκαν περί τους 40 και τραυματίστηκαν πάνω από 80 Ουκρανοί στρατιωτικοί.
- Με πυραυλικά χτυπήματα από αέρος καταστράφηκε μονάδα παραγωγής βλημάτων για πυραυλικά συστήματα Ol'kha στην Κονσταντίνοφκα της ΛΔ Ντονιέτσκ, ενώ με ανάλογα πλήγματα καταστράφηκαν 3 αποθήκες πυρομαχικών στις Περιφέρειες Χαρκόβου και Χερσώνας και στη ΛΔ Ντονιέτσκ. Καταστράφηκε ακόμη 1 ραντάρ εντοπισμού επίγειων στόχων πυροβολικού στην Περιφέρεια του Ντνιεπροπετρόφσκ.
- Στο χωριό Περεμόγα (Στγ; οποία ονομασία!!!) της Περιφέρειας Νικολάγεφ οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν της αποθήκη πυρομαχικών της 406ης Ταξιαρχίας Πυροβολικού των VSU.
- 8 ουκρανικά dfrones κατέρριψε η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατά το τελευταίο 24ωρο, έχοντας επίσης αναχαιτίσει 20 βλήματα πυραύλων HIMARS και 1 βλήμα βαλλιστικού πυραύλου Tochka-U.
- 2 ουκρανικά μαχητικά αεροπλάνα, ένα MiG-29 και ένα Su-25, καταρρίφθηκαν από τη ρωσική Αεροπορία σε περιοχή της Περιφέρειας Νικολάγεφ.
- Ο συνολικός απολογισμός των ουκρανικών υλικών απωλειών από την έναρξη της ρωσικής ΕΣΕ (24/02) έως και χτες το μεσημέρι (07/09) ήταν ο ακόλουθος: 292 αεροπλάνα, 152 ελικόπτερα, 1.897 drones, 373 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, 4.855 τανκ και λοιπά τεθωρακισμένα οχήματα, 825 αυτοκινούμενα πυραυλικά συστήματα πολλαπλών εκτοξεύσεων, 3.369 πυροβόλα εδάφους και ολμοβόλα, όπως και 5.360 στρατιωτικά αυτοκίνητα διαφόρων ειδών και χρήσεων.
- 45 εξουδετερωμένοι Ουκρανοί στρατιωτικοί ήταν ο απολογισμός των έμψυχων απωλειών των VSU στις μάχες τους στη ζώνη ευθύνης των δυνάμεων της ΛΔ Λουγκάνσκ κατά το τελευταίο 24ωρο.
- Αντίστοιχα κατά την ίδια περίοδο και σχετικά με τις δυνάμεις της ΛΔ Ντονιέτσκ, οι ουκρανικές απώλειες ήταν: πάνω από 15 εξουδετερωμένοι Ουκρανοί στρατιωτικοί και κατεστραμμένα 1 πυραυλικό σύστημα BM-21 Grad και 4 τεθωρακισμένα οχήματα.
- Άλλες ειδήσεις «γύρω» από το (αλλά πολύ κοντά στο) μέτωπο:
- Τρομοκρατική επίθεση έγινε στη Μελιτόπολη, με πυραυλική επίθεση στα γραφεία της πολιτικής και κοινωνικής οργάνωσης «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία». Σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλο Ζαπορόζιε και επικεφαλής της συγκεκριμένης οργάνωσης Βλαντίμιρ Ρόγκοφ, δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα, παρά μόνο υλικές ζημίες.
- Οι υποθέσεις 24 μελών του νεοναζιστικού οργανισμού «Αζόφ» μεταβιβάστηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο της ΛΔ Ντονιέτσκ.
- Το δημοψήφισμα στην Περιφέρεια της Χερσώνας (αλλά, κατά πάσα πιθανότητα και του Ζαπορόζιε) για την ενσωμάτωση των περιοχών αυτών στη σύνθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας ορίστηκε για τις 04/11 του τρέχοντος έτους.
Σχολιο.- Η Ρωσία, παρά την σαφή υπεροπλία της σε κάθε είδους οπλικό σύστημα, έχει σαφή υστέρηση στον αριθμό στρατιωτικού προσωπικού που χρησιμοποιεί (παρά τις τεράστιες διαφορές στην ποιότητά του): επίσημα, η αναλογία είναι 4:1 υπέρ των ουκρανών, που έχουν κηρύξει πανστρατιά (ξαναλέω, ασχέτως του αν το νούμερο αυτό περιλαμβάνει αξιόπιστα μάχιμους και πόσους). Καλό το πυροβολικό, η αεροπορία και ο,τι άλλο (στα οποία η Ρωσία παίζει χωρίς αντίπαλο), αλλά χωρίς πεζικό (σε αναλογία 4:1 υπέρ των ρώσων), πραγματική πρόοδος στο μέτωπο δεν υπάρχει!
Αυτό το πρόβλημα λύνεται ΜΟΝΟ με επιστράτευση εφέδρων, όχι απλά με προσέλκυση εθελοντών κλπ. Καταλαβαίνω ότι, παρά το κλίμα πατριωτικού ενθουσιασμού, μία επιστράτευση θα προκαλούσε αντιδράσεις, αλλά δεν βλέπω άλλη λύση και απορώ πότε θα τολμήσουν κάτι τέτοιο οι ρώσοι.
Σχολιο.- Η διαφορά έγκειται στο ότι για τους Ρώσους είναι όντως μια «Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση», ενώ για τους Ουκρανούς είναι ΠΟΛΕΜΟΣ... Ο Πούτιν είχε πει «ακόμη δεν έχετε δει τίποτε, ακόμη δεν έχουμε αρχίσει». Ε, καιρός να το δούμε και ν' αρχίσουν!!!
Σχολιο.- Αυτό λέω κι εγώ: είναι καιρός ν' αρχίσει. Η αναβλητικότητα δεν κάνει καλό: επί 8 χρόνια οι ουκρανοί ναζιστές (υπό ΝΑΤΟϊκές εντολές) έφτιαχναν τερατώδη χαρακώματα στο Ντονμπάς και τώρα άρχισαν να κάνουν το ίδιο σε άλλες περιοχές...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μλκ  έχουμε μπλέξει άσχημα
Ρωτάνε τον υπουργό οικονομικών της Γερμανίας αν πιστεύει πως θα υπάρξει κύμα χρεοκοπιών αυτόν τον χειμώνα. 
Και απαντάει: Όχι δεν θα έχουμε χρεοκοπίες, αλλά πολλές επιχειρήσεις απλά θα σταματήσουν να παράγουν για λίγο! Αλλά δεν θα δηλώσουν πτώχευση. 
Μα, του λέει η δημοσιογράφος, αν δεν παράγουν πως θα πουλάνε, πως θα κερδίζουν, πως θα πληρώνουν; 
Μετά από κάτι απίστευτες αρλούμπες - εξηγήσεις του υπουργού, τις οποίες δεν μπορώ να τις μεταφέρω χωρίς να πέσει το IQ μου, του λέει η δημοσιογράφος (χαμογελώντας):
Δηλαδή, θα χρεοκοπήσουν επειδή δεν θα μπορέσουν να δουλεύουν, αλλά δεν θα καταθέσουν πτώχευση; 
Μάλλον θα πρέπει να σκεφτείτε αυτό το σημείο καλύτερα, γιατί έχω την αίσθηση ότι δεν έχετε βρει την κατάλληλη απάντηση ακόμα! 
Δεν υπερβάλλω, αυτά ειπώθηκαν. Για όποιον δεν το πιστεύει θα βάλω το βίντεο σε αγγλικούς υπότιτλους. 
Αυτά, από την μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ, που αν καταρρεύσει θα μας παρασύρει όλους στην άβυσσο.
Για να καταλαβαίνουμε τι άτομα παίρνουν όλες αυτές τις αποφάσεις που σε εμάς φαίνεται ότι δεν βγάζουν νόημα. 
Για αυτούς, με την μαλακία που τους δέρνει, βγάζουν !
https://twitter.com/tomdabassman/status/1567450786312949760?fbclid=IwAR1xdKPJmrPR9puQHvCsYQViUAU03vcKVVMoith04PahgFAnPFWHIxTZqB8
σχολιο.- δλδ το οτι δεν θα μπορέσουν να δουλεύουν..δεν θα σημαινει πτωχευση ..χμ καπου παει το μυαλο μου & νομιζω πως..γινετε ολο & ποιο ενδιαφερον..βλ. πως συνδιαζεται με το #quitquitting το αύριο του εργασιακού τοπίου..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα από τα κορυφαία σε αυτή τη γελοία επίθεση στη λογική είναι ότι αν το τεστ το πληρώνει ο εργοδότης τότε αυτό δεν ισχύει. Εκεί θα έπρεπε και ο τελευταίος εμβόλιολάτρης να καταλάβει ότι ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν για την υγεία μας. Την υποταγή μας θέλουν και την συναίνεση μας στον παραλογισμό τους και σε όλα τα αισχρά που ετοιμάζουν πχ παιδεραστία, εξαφάνιση εθνών, σκλαβοποιηση και κατάργηση ελευθεριών. Και όμως όσο ισχυροί και αν είναι, δεν θα τους περάσει!!!!!!! Οι ελεύθεροι άνθρωποι με ψυχή θα τους δώσουν αργά ή γρήγορα το μάθημα που τους αξίζει
σχολιο.- Όταν για δεκαετίες ολόκληρες, ιστορικοί, ποιητές, συγγραφείς, δημοσιογράφοι και αριστεροί πολιτικοί έχουν συνδέσει τον «φασισμό» αποκλειστικά με την Ακροδεξιά και ότι μόνον ακροδεξιοί ηγέτες μπορούν να ειναι φασιστες, φυσικό και επόμενο είναι η κοινωνιες και οι πολίτες να μην βλέπουν τον φασισμό όταν προέρχεται από δικαιωματικούς  «αριστερούς», δικαιωματικά «κομμουνια» και αθεους κονομιμένους κοσμοπολίτες.
Σχολιο.- ΆΝΘΡΩΠΟΙ-ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ...Θλίψη για τους ψηφοφόρους αυτής της σκατόψυχης κυβέρνησης της ΝΔ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευτυχώς ο Ερντογάν εχει οδηγήσει την τουρκοφιλη παράταξη του Γραικυλισταν, ΕΛΙΑΜΕΠ και ΣΙΑ, να καταπιεί τη γλώσσα της...
Σχολιο.- Αυτός ο Ιωακειμίδης του ΕΛΙΑΜΕΠ που βγήκε στο OPEN στην εκπομπη του Καμπουράκη είναι γνωστό γιουσουφακι του Αττιλα...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



WELT:Υπερβολική θνησιμότητα. Μυστηριώδεις θάνατοι στην Ευρώπη. Ο κορωνοϊός δεν μπορεί να είναι ο άμεσος λόγος για το κύμα θανάτου λέει.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας των Ελληνικών νησιών του Αιγαίου αποδεικνύει τον διαχρονικο φασιστικό χαρακτήρα του τουρκικού κράτους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Τουρκία δεν μπορεί να εισβάλλει στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου όσο είναι στην εξουσία ο Μητσοτάκης, είπε ο τούρκος ναύαρχος ε.α. ιδρυτής του τουρκικού δόγματος της «γαλάζιας πατρίδας». Μετά λέει θα τους κανονίσουμε τους Έλληνες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευαγόρας Παλληκαρίδης, ετών 18. Ένας από τους πολλούς που εκτελούνταν γιατί ζήτησαν ελευθερία όσο η Βασίλισσα Ελισάβετ έπινε το τσάι της προβάροντας το νέο της μεταξωτό ταγιέρ. 
Ο θεός σώζει μόνο τους βασιλιάδες αλλά μόνο μέχρι ο θάνατος να ισιώσει την ζυγαριά.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παμε αποκωδικοποιησουμε τι ειπε στην ΕΡΤ η Ντόρα λοιπον...#τι_ζουμε_ρεεε
Η Ντόρα πριν από λίγο λοιπον απείλησε τον τέως και νυν διοικητή ΕΥΠ ακόμη και τον ανηψιο της ότι αν σπάσουν και μιλήσουν για τις #υποκλοπες Ανδρουλακη θα πάνε 10 χρονια φυλακή.
Η πολιτικη αλητεία δεν έχει όρια.
Ειναι οι ίδιοι που δηθεν θα ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση 
#ΝΔ_Χουντα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τη μέρα της στέψης της Ελισάβετ, στις 2 Ιουνίου 1953, ο μαθητής του γυμνασίου της Πάφου, στην κατεχόμενη από τους Βρετανούς Κύπρο, Ευαγόρας Παλληκαρίδης, κατέβασε τη σημαία των κατακτητών από τον ιστό του σχολείου.
Μετέχοντας ενεργά στον αγώνα κατά της αποικιοκρατίας, πιάστηκε, απαγχονίστηκε και θάφτηκε στα Φυλακισμένα Μνήματα στη Λευκωσία, στις 14 Μαρτίου 1957. Σε ηλικία μόλις 19 ετών.
Η βασίλισσα δεν είχε ξεχάσει το κατέβασμα της σημαίας τη μέρα της στέψης της.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πνευμονολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης ο Θ. Γκέκας και ένθερμος υποστηρικτής εμ@βολίων με ειδικότητα η οποία είχε άμεση σχέση με την προστασία των ανθρώπων από ιούς, υποστήριζε με φανατισμό τα εμ@βόλια και προέτρεπε τους ασθενείς του και άπαντες, μέσω των social media, να μη παραλείψουν ουδεμία δόση. Ενίοτε δε χλεύαζε τους αρνητές τους οποίους αποκαλούσε "ψέκες"..."
"Πώς είναι δυνατόν να μην εμβολι@στώ" έλεγε και ξανάλεγε "όταν εγώ ο ίδιος προτρέπω τους ασθενείς μου να προχωρήσουν στην ιατρική πράξη, με σκοπό να μην τους χτυπήσει η λοίμωξη στο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα;"...
Η αγάπη του για ένα πειραματικό σκεύασμα που ποτέ δεν μας δόθηκαν πληροφορίες για παρενέργειες( που όλα τα ιατρικά κατασκευάσματα λίγο πολύ έχουν) είχε άσχημη κατάληξη. Κρίμα και ήταν εξειδικευμένος επιστήμονας...Και όσοι πιστεύουν ότι ο καρκίνος που εμφανίστηκε ξαφνικά, με ραγδαία εξέλιξη ήταν τυχαίο γεγονός, καλά θα κάνουν να το ξανασκεφτούν, διότι παρόμοια περιστατικά παρουσιάζονται συνεχώς μετά απο εμβολιασμούς και δυστυχώς οδηγούν στον θάνατο, τη στιγμή που παλαιότερα ο καρκίνος άφηνε μεγάλα περιθώρια ίασης...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τέλος ο κόβιντ και τα μέτρα μες στο καλοκαίρι...Τωρα συνεχίζουμε απο εκει που είχαμε μείνει πριν το καλοκαίρι...
Ραπιντ τεστ για να εργαστεις part 2



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν όλοι όσοι δεν θέλουμε να εμβολιαστούμε ήμασταν σε αναστολή εργασίας ένα χρόνο τώρα, όπως οι υγειονομικοί, θα ήμασταν όλοι στο δρόμο.
Ευτυχώς έχουμε ακόμη να φάμε, οπότε και στεκόμαστε παρατηρητές στις Αδικίες....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πραγματικά δεν περίμενα ότι θα εφεύρουν καινούργια ιστορία φέτος, το παραμύθι της ενεργειακής κρίσης, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το παραμύθι του clovid...
Έχουν σύστημα οι άνθρωποι, σύστημα εκφοβισμού και τρομοκρατίας, σύστημα οικονομικής εξαθλίωσης...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για μια ακόμη μέρα οι υγειονομικοί είναι χωρίς δουλειά, χωρίς μισθό, χωρίς ασφάλεια, χωρίς δικαίωμα να εργαστούν στην χώρα τους..
Ο λόγος ...δεν υπέκυψαν στον φασισμό του υποχρεωτικού εμβολιασμού με ένα πειραματικό σκεύασμα.
Καληνύχτα Ελλαδίτσα...
Η Ελλάδα σκοτώνει τα παιδιά της...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ.
Έζησε πολύ περισσότερο από όλους αυτούς που δολοφονήθηκαν απ'το Βασίλειό της σε:
Κύπρο
Κένυα
Αφγανιστάν
Ιράκ
Και σε τόσα & τόσα ακόμα μέρη σε ολόκληρη τη γη.
Εδώ Δημοσίευμα του Guardian για 14 Κύπριους αγωνιστές που βασανίστηκαν μέχρι θανάτου από τον Βρετανικό στρατό.
Ποια ήταν η Βασίλισσα της Βρετανίας όταν έγινε το έγκλημα?
H Ελισαβετ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποτε ίσως γίνει αντιληπτό ότι αυτό που βιώσαμε τα τελευταία δύο χρόνια δεν είναι η επιστράτευση της επιστήμης στην υπηρεσία της ανθρωπότητας, αλλά ο υποσκελισμός της επιστήμης από μια στρατιωτική επιχείρηση διεθνούς συντονισμού.
Όλοι όσοι σπεύσανε με ζήλο να δηλώσουνε «πίστη στην επιστήμη», ή ακόμα καλύτερα «υπακοή στην επιστήμη», θα βρεθούν αντιμέτωποι με το γεγονός ότι η πίστη και η υπακοή που δηλώσανε ήταν στο όνομα του πολέμου.
Η αναζήτηση της επιστημονικής αλήθειας είναι μια αργή διαδικασία που διαρκεί χρόνια ή δεκαετίες. Οι στωικοί άνθρωποι που αφιερώσανε πραγματικά την ζωή τους στην επιστημονική έρευνα μάθανε να κάνουν υπομονή. «Κοράκου χρώμα τα μαλλιά κι ασπρίσανε». 
"Fast-track", "top-down", "quick & dirty" διαδικασίες με παραβιάσεις πρωτοκόλλων, νομοθεσιών, θεσμών, συνταγμάτων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν εισηγείται ποτέ η επιστήμη. Αυτή είναι η αρμοδιότητα τυραννικών κυβερνήσεων, υπό την αιγίδα παρακρατικών και υπερκρατικών οργανώσεων.
Η επιστήμη δεν εκβιάζει. Η επιστήμη δεν διατάζει. Η επιστήμη δεν υποχρεώνει. «Η επιστήμη είναι ο οργανωμένος σκεπτικισμός απέναντι στη γνώμη των ειδικών». Ο «υπηρέτης» της επιστήμης εισέρχεται στον «ναό» της οπλισμένος με αμφισβήτηση και απορία, όχι με πίστη.
Οι διαφωνίες επάνω σε ερευνητικά ζητήματα λύνονται μέσα από αλλεπάλληλες συζητήσεις, δημοσιεύσεις, αλληλογραφίες, συγκρούσεις, μα ο τελικός κριτής της αλήθειας είναι η ίδια η φύση. Το πείραμα είναι η πηγή όλης της γνώσης και αυτό είναι που γεννά την βαθύτερη αίσθηση ταπεινότητας ενός επιστήμονα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ioanna Ypsilanti
Δεν ορίζετε το ίδιο σας το σώμα! 
Ανήκει στον κάθε τρελό ναζιστή, που φτιάχνει έναν νόμο, έχοντας μια κλεμμένη πλειοψηφία τη Βουλή και σου στερεί, δια νόμου, την εργασία, την τροφή, την ελευθερία του λόγου και της κοινωνικής προσβασιμότητας, ακόμα και την σκέψη.
Η κυβέρνηση μπορεί να ελέγχει την Δικαιοσύνη, σε όλες τις βαθμίδες της. Μπορεί να σε οδηγεί, στον θάνατο, νόμιμα.
Μπορεί να σου καταργεί τον μισθό, την σύνταξη, την εργασία.
Μπορεί να κατευθύνει και να ελέγχει το μυαλό του παιδιού σου, ειδάλλως, δεν θα "μορφωθεί".
Μπορεί να σε "ντύνει" με μάσκες και να σε υποχρεώνει να στέλνεις SMS, για να πας μέχρι το σούπερ μάρκετ και μέχρις εκεί!
Μπορεί να ελέγχει τι λες, τι κάνεις, πού βρίσκεσαι, με ποιον και τι συζητάς, πού και πόσα ξοδεύεις και τώρα θέλει να σε κάνει και ρουφιάνο. Να ελέγχεις, αν ο τυροπιτάς έκοψε απόδειξη και να τον καταγγέλλεις. Δεν φτάνει μόνο το ίντερνετ!
Η Εκκλησία μπορεί να σου απαγορεύει να επιλέγεις, αν θέλεις ή όχι να κάνεις παιδιά, ενόσω ευλογεί τους γκέι γάμους, για μείωση του πληθυσμού.
Τώρα, όλοι μαζί αυτοί, μας απαγορεύουν να ζεσταθούμε, να φάμε, να κινηθούμε, να διασκεδάσουμε, να συναναστραφούμε, ν΄απεργήσουμε, να διαδηλώσουμε. Ολα αυτά είναι παράνομα.

Κατοχικός-Χειμώνας.: Οσονούπω Εΰρωπα'ι'κός ΝΟΜΟΣ θά τά απαγορεύει.-Μέ πρόστιμα καί φυλακίσεις,.
-Μέ τό δελτίο τό φως,ή βενζίνη,τό πετρέλαιο,ή σίτιση., -Επιδοματάκια, αντί γιά μισθούς καί συντάξεις.
Για ένα Ευρωπαϊκό "όραμα" φασιστικό. Ενα Ευρωπαϊκό "όραμα" πλήρους εξάρτησης, καταγραφής και υποταγής.
Στην Ελβετία, θα επιβληθούν πρόστιμα για θέρμανση του σπιτιού πάνω από 19 βαθμούς. 
Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, η θερμοκρασία στο σπίτι δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 19 βαθμούς και η θερμοκρασία του νερού τους 60. Οι παραβάτες αντιμετωπίζουν πρόστιμο ή φυλάκιση για έως και 3 χρόνια. 
Η κυβέρνηση υποσχέθηκε να μην οργανώσει ευρείες επιδρομές, για την καταγραφή και σύλληψη των παραβατών, αλλά τυχαίες.
Ακούγεται σαν αστείο, αλλά δεν είναι αστείο
'Ο "γαλατάς" είναι η σκιά μας.!!
'Ολος ο κόσμος μισεί την Ουκρανία. Ακόμη καί εκείνοι οί ψευτοειρηνιστές. Εξαιτίας της,οί άνθρωποι απέκτησαν κι άλλα προβλήματα. Λόγω τής βλακείας και της απληστίας τους,οί λαοί τών χωρών τού κόσμου υποφέρουν τώρα. Σύντομα όχι μόνο θά τούς κλωτσήσει όλη ή Ευρώπη,καί στήν τελική θά αναγκαστούν νά προσποιούνται ξανά ότι είναι Ρώσοι.!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ντόρα απειλεί τους μάρτυρες με 10 χρόνια φυλακή, ενόσω η ΕΥΠ καταστρέφει τους φακέλους των Ανδρουλάκη, Κουκάκη. 
Το λάβαμε το μήνυμα: όποιος προδώσει την Αγία Οικογένεια θα βρεθεί τσιμεντωμένος στον Μεγάλο Περίπατο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελλάδα, Ρόδος, Τουρισμός...
Ροδίτης ξενοδόχος ΜΑΖΙ με τον 20χρονο! γιό του, δολοφόνησαν και έθαψαν 46χρονο εργολάβο οικοδομών που του χρώσταγαν 100.000 ευρώ από την ανακαίνιση των ενοικιαζόμενων δωματίων τους...
Στην φώτο τα ενοικιαζόμενα δωμάτια του δολοφόνου ροδίτη ξενοδόχου.
(Εκεί δολοφονήθηκε η Μαρία Τοπαλουδη και δεν είναι καθόλου τυχαίο 
Ο τουρισμός από την δεκαετία του 70,η διαφθορά ,το πλυντήριο βρώμικου χρήματος εδώ και δεκαετίες και τώρα η στενή σχέση παραγόντων με μαφιες αλλά και ο στυγνός νεοπλουτισμος κτλ έχουν κάνει το όμορφο αυτό νησί τέρας..)



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΑΧΑΡΝΩΝ
Χωρίς ρεύμα για 7 μήνες μία συνταξιούχος που ζει με 350 ευρώ το μήνα!
Διαγραφή τους χρέους και άμεση αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης ζητά το σωματείο
Να αποκατασταθεί άμεσα η ηλεκτροδότηση σε συνταξιούχο από το Μενίδι, που όπως, καταγγέλλεται, δεν έχει ρεύμα εδώ και 7 μήνες, ζητά το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αχαρνών με ανακοίνωσή του, στην οποία γνωστοποιεί το θέμα.
Όπως αναφέρει το Σωματείο:
«Η συναδέλφισσα μας Θωμαΐς Βλουτή ζει στις Εργατικές Κατοικίες του Προφήτη Ηλία Αχαρνών, χωρίς ρεύμα εδώ και 7 μήνες.
Το χρέος που υπάρχει προς τη ΔΕΗ μετά από πρόστιμα και τόκους, έχει φτάσει τα 3.500 ευρώ.
Η συναδέλφισσα έκανε προσπάθειες για ένα λογικό διακανονισμό του χρέους, όμως δεν κατάφερε τίποτα. Η ΔΕΗ ζητούσε 1.000 ευρώ προκαταβολή και δόση των 420 ευρώ που εξ αρχής ήταν γνωστό ότι δε θα μπορούσε να αποπληρώσει αφού το μοναδικό εισόδημα της συναδέλφισσας ήταν το επίδομα ΚΕΑ δηλαδή 200 ευρώ, το οποίο όμως και αυτό κόπηκε λόγω της πενιχρής σύνταξης που παίρνει, που είναι 350 ευρώ.
Παρότι ζει στα σκοτάδια εδώ και 7 μήνες, οι λογαριασμοί συνεχίζουν να έρχονται, αποτελούμενοι από τις πάγιες χρεώσεις δηλαδή τη ρήτρα αναπροσαρμογής, τα δημοτικά τέλη, τα τέλη για τις ΑΠΕ κτλ. και μάλιστα πάνω από 150 ευρώ ο κάθε λογαριασμός.
Τέτοιες καταστάσεις είναι απαράδεκτες και δείχνουν την βαρβαρότητα απέναντι στον λαό τόσο από τις κυβερνήσεις όσο και από το Δήμο, την Περιφέρεια και τις επιχειρήσεις ενέργειας. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για συνανθρώπους μας που η ζωή τους έχει γίνει κόλαση. Ενώ την ίδια ώρα, η κυβέρνηση μέσω επιδοτήσεων δίνει πακτωλό χρήματων στις επιχειρήσεις ενέργειας.
Το αν ζει, όπως ζει, η συναδέλφισσα μας οφείλεται στην λαϊκή αλληλεγγύη».
Το Σωματείο, όπως τονίζει, απαιτεί από την κυβέρνηση και τη ΔΕΗ:
Να διαγραφεί το χρέος,
Να αποκατασταθεί άμεσα η ηλεκτροδότηση παίρνοντας υπόψιν ότι η συγκεκριμένη γυναίκα ανήκει σε ευπαθείς ομάδες».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



6/9
Ο σύμβουλος του Μπάιντεν για τον COVID Ashish Jha πιστεύει ότι «ο Θεός μας έδωσε δύο χέρια — το ένα για το εμβόλιο της γρίπης και το άλλο για το εμβόλιο για τον COVID».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πώς ξέρετε ότι πέρασε η τουριστική σεζόν ?
Να έτσι 
"Όλοι οι εργαζόμενοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι και παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους υποχρεούνται σε διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου μία φορά την εβδομάδα."
Πάτε κορόιδα τώρα ξανά με τα τεστ και την ΥΠΟΧΡΈΩΤΙΚΟΤΗΤΑ 
Η "Αριστερά "? 
Αυτή ζητάει παραπάνω μέτρα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΤΟΥΡΚΙΑ
Συνέχεια ενδοαστικών διεργασιών
Την ετοιμότητά του να εκπροσωπήσει ο ίδιος την «Εθνική Συμμαχία» ως υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2023 εξέφρασε ο ηγέτης του κεντρώου κεμαλοφασιστικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, καθώς εντείνονται ενδοαστικές διεργασίες στην Τουρκία με φόντο ευρύτερα παζάρια για τις επιλογές και τον ρόλο του τουρκικού κεφαλαίου, το παζάρι με την ΕΕ, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τη Ρωσία.
Η «Εθνική Συμμαχία» αποτελεί εκλογική συνεργασία που έχουν ανακοινώσει τα εξής 6 κόμματα: Το κεντρώο κεμαλοφασιστικό CHP, το ακροδεξιό νεοφιλελεύθερο «Καλό Κόμμα» (IYI), το ισλαμοφασιστικό «Κόμμα Ευδαιμονίας» (Saadet), το ακροδεξιό κεντρώο Δημοκρατικό Κόμμα (DP) και τα δεξιά DEVA (Κόμμα Δημοκρατίας και Προόδου) και «Gelecek» («Κόμμα του Μέλλοντος»), που συγκροτήθηκαν μετά από διασπάσεις του κυβερνώντος ισλαμοσυντηρητικού ΑΚΡ.
Ο Κιλιντσάρογλου, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο «Fox News», είπε ότι «αν υπάρξει συμφωνία για το όνομά μου, εγώ είμαι έτοιμος. Γιατί να μην είμαι; Οι ηγέτες των 6 κομμάτων έχουμε ήδη πετύχει συναίνεση για τους όρους διακυβέρνησης του κράτους. Θα κάτσουμε και θα συζητήσουμε ως πολιτισμένοι άνθρωποι». Πρόσθεσε δε ότι ο επόμενος Πρόεδρος της χώρας «θα εστιάσει στον πολιτισμό της εθνικής συμφιλίωσης».
Χτες ήταν η σειρά της Μεράλ Αξενέρ, επικεφαλής του ΙΥΙ, να διατυπώσει τις φιλοδοξίες του δικού της κόμματος. Αφού χαρακτήρισε «αξιοσέβαστη» την ετοιμότητα Κιλιντσάρογλου να είναι υποψήφιος Πρόεδρος, είπε ότι η ίδια είναι έτοιμη να αναλάβει την πρωθυπουργία αν επικρατήσει στις εκλογές η «Εθνική Συμμαχία».
Την ίδια στιγμή, ενδεικτικές των ευρύτερων ενδοαστικών διεργασιών είναι φωνές από το CHP που τάσσονται υπέρ της πιθανότητας συνεργασίας ακόμα και με το (αριστερό σοσιαλδημοκρατικό, φιλοκουρδικό) HDP. Ο βουλευτής Κωνσταντινούπολης του CHP, Γκουρσέλ Τεκίν, δήλωσε ότι το HDP «θα μπορούσε να αναλάβει υπουργείο (σ.σ. σε μια μελλοντική κυβέρνηση της "Εθνικής Συμμαχίας"), όπως και οποιοδήποτε άλλο κόμμα». Απευθυνόμενος δε σε όσους αποκλείουν κάθε διαπραγμάτευση με το HDP, είπε ότι «δεν μπορούμε να καταριόμαστε νόμιμα κόμματα, να τους φερόμαστε σαν να είναι λεπροί. Αν τους ψηφίσουν σχεδόν 7 εκατομμύρια πολίτες, θα πρέπει να δείξουμε σεβασμό».
Ο εκπρόσωπος Τύπου και αντιπρόεδρος του CHP, Φαΐκ Ουζτράκ, αντέδρασε λέγοντας ότι «για τέτοια θέματα οι απόψεις που εκφράζουν οι βουλευτές είναι προσωπικές τους», πρόσθεσε ωστόσο ότι «η συνάντηση των "6" (σ.σ. της "Εθνικής Συμμαχίας") θα αποφασίσει σχετικά».
Μέσα στον Οκτώβρη αναμένεται νέα συνάντηση των «6» της «Εθνικής Συμμαχίας». Πρόσφατα, θυμίζουμε, η ηγεσία του HDP ανακοίνωσε ότι συγκρότησε κι αυτή εκλογικό σχήμα συνεργασίας, μαζί με το Κόμμα Εργατικού Κινήματος (EHP), το Εργατικό Κόμμα (EΜΕP), το Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα (HDP), την Ομοσπονδία Σοσιαλιστικών Συνελεύσεων (SMF), το Κόμμα Εργατών Τουρκίας (TΙP) και το Κόμμα Κοινωνικής Ελευθερίας (TOP).



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ
Νέα δολοφονία νεαρού Παλαιστίνιου
Ακόμη ένας νεαρός Παλαιστίνιος σκοτώθηκε χτες ξημερώματα στη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης, που βρίσκεται τους τελευταίους μήνες στο επίκεντρο συνεχών αιματηρών επεμβάσεων από τις κατοχικές σιωναζιστικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, το θύμα είναι ο 21χρονος Γιουνές Γάσαν Ταγιέχ. Σκοτώθηκε με μια σφαίρα στην καρδιά, από πυροβολισμό ισραηλινοναζιστή στρατιώτη στον καταυλισμό αλ-Φάρα, που βρίσκεται ανάμεσα στις πόλεις Τουμπάς και Τζενίν. Ο ισραηλινοναζιστικός στρατός δεν σχολίασε άμεσα το συμβάν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΝΕΑ ΚΟΛΠΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ! ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ τώρα (και) «Επιτροπή Δεοντολογίας» για τον έλεγχο των εφημερίδων και του διαδικτύου...
8/9/2022  -  8.30 π.μ.
Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί διάταξη στο σχέδιο νόμου για τον Τύπο που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση καθώς η κυβέρνηση συστήνει επιτροπή που θα ελέγχει τη δεοντολογία εφημερίδων και ιστοσελίδων. Μάλιστα με τη σχετική διάταξη ανοίγει ο δρόμος για αποκλεισμό ΜΜΕ από την κρατική χρηματοδότηση.
Συγκεκριμένα, το άρθρο 22 αναφέρει ότι δημιουργείται Ειδική Επιτροπή για την κρίση περί τήρησης ή μη των αρχών της δημοσιογραφικής ηθικής και δεοντολογίας. «Για την κρίση αυτή, λαμβάνονται υπόψη οι ισχύοντες Κώδικες Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας των δημοσιογράφων, ιδίως ο Κώδικας Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.) και ο Κώδικας Δεοντολογίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.Σ.Υ.)» σημειώνεται.
Η Επιτροπή Δεοντολογίας θα έχει το δικαίωμα διαγραφής επιχείρησης από τα Μητρώα όπως αναφέρεται στην παράγραφο 3. Η επιτροπή θα έχει πρόεδρο εκπρόσωπο του Ιδρύματος Μπότση ενώ θα αποτελείται και από τρεις εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης (της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου, της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και του επαρχιακού τύπου). Επίσης, θα αποτελείται από δύο μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) ελληνικού ΑΕΙ με γνωστικό αντικείμενο τη δημοσιογραφία, την επικοινωνία ή τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, έναν εκπρόσωπο της ΕΣΗΕΑ, έναν εκπρόσωπο της ΠΟΕΣΥ και ένα μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης