Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Παρασκευη 9 Σεπτεμβριου 2022


Στις 2 Ιουνίου 1953, η Ελισάβετ ήταν 25 ετών. Νεότατη βασίλισσα. Ο Ευαγόρας, πάλι, ήταν μόλις 15. Στις αποικίες τότε, παρόμοιες γιορτές στήνονταν ένεκα της στέψης. Η Κύπρος τέτοια αποικία ήταν. Η αγγλική σημαία στήθηκε στο σχολείο του Ευαγόρα και ο μικρός ανέβηκε επάνω και την έσκισε. Στην Πάφο, όπου ήταν το σχολείο, γιορτές δεν έγιναν. Η αστυνομία ενεπλάκη, αλλά η στέψη δεν έπρεπε να συνδεθεί με αίμα.

Το αίμα έπρεπε να περιμένει τρία χρόνια. Ηταν 14 Μαρτίου του 1957 όταν οι Αγγλοι κρέμασαν τον Ευαγόρα, που μόλις είχε κλείσει τα 19 του χρόνια. Αρκετοί (και κάποιοι Αγγλοι Εργατικοί βουλευτές) ζητούσαν επίμονα να δοθεί χάρη για τον νεαρό Βαγόρα, όπως τον φώναζαν. Η Ελισάβετ όμως ήταν ανένδοτη. Και έτσι ο Βαγόρας έγινε ο νεότερος αγωνιστής που εκτελέστηκε από τους Αγγλους, χωρίς ουσιαστικό κατηγορητήριο... Για να ακούω εγώ όλες αυτές τις μέρες στα κανάλια για το Ιωβιλαίο και τα καπέλα της Βέτας!

Στο τελευταίο γράμμα του ο Ευαγόρας έγραψε:

«Θ’ ακολουθήσω με θάρρος τη μοίρα μου. Ίσως αυτό να’ ναι το τελευταίο μου γράμμα. Μα πάλι δεν πειράζει. Δεν λυπάμαι για τίποτα. Ας χάσω το κάθε τι. Μια φορά κανείς πεθαίνει. Θα βαδίσω χαρούμενος στην τελευταία μου κατοικία. Τι σήμερα, τι αύριο; Όλοι πεθαίνουν μια μέρα. Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα. Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Η πιο όμορφη ώρα. Μη ρωτάτε γιατί».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Εργατικός ξεσηκωμός στη Νέα Υόρκη

Tη Δευτέρα, 5 Σεπτέμβρη, εργάτες των πολυεθνικών AMAZON, STARBUCKS και άλλων κλάδων οργάνωσαν μαχητική κινητοποίηση στο κέντρο της Νέας Υόρκης.

Τα σωματεία οργάνωσαν διαμαρτυρία μπροστά από τα σπίτια των μεγαλομετόχων των πολυεθνικών, Μπέζος και Σουλτς και προχώρησαν σε πορεία και συγκέντρωση στην πλατεία Ταιμς.

Οι εργαζόμενοι πολλών κλάδων και στις ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες δίνουν την μάχη ίδρυσης σωματείων και υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων για αύξηση των μισθών και καλυτέρευση των εργασιακών συνθηκών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε «τριτοκοσμική» περιοχή διολισθαίνει η ΕΕ-Ηγέτες πιόνια δίνουν χαριστική βολή

03/09/2022

Στους χειρότερους εφιάλτες τους οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών, τα «πιόνια» των ΗΠΑ στις περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τα συστημικά υπεροπτικά ΜΜΕ των ευρωκρατών, δεν είχαν ποτέ διανοηθεί τη σημερινή διάλυση και κατάρρευση της ΕΕ, αν και ακόμα δεν την έχουν συνειδητοποιήσει και συνεχίζουν να συμπεριφέρονται με αναίδεια, αλαζονεία και ψοφοδεή κομπορρημοσύνη .

Η διαφαινόμενη μεγάλη νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία πετάει την ΕΕ στον «καναβάτσο» και προκαλεί βαθύτερη πρωτοφανή κρίση στις ΗΠΑ και οδηγεί στην αναδίπλωση τους.

Την ίδια ώρα η απόφαση της Gazprom να διακόψει την ροή φυσικού αερίου από τον Nord Stream 1, δίνει την χαριστική βολή στην παραπαίουσα Ευρώπη, τη στιγμή που το αέριο ρέει χωρίς προβλήματα μόνο από τον Τurk-Stream και προμηθεύει με φτηνό προϊόν την Τουρκία και βασικούς συμμάχους τής Ρωσίας, όπως η Σερβία και η Ουγγαρία.

Η Ελλάδα οδεύει σε τραγικά χρόνια που θα προσομοιάζουν μόνο με τα χρόνια της γερμανικής κατοχής της χώρας μας, ενώ κινδυνεύει ακόμα να καταστεί ένα μεγάλο θύμα ακρωτηριασμού από τον επίβουλο γείτονα με την αφανή ή εμφανή στήριξη του παραπαίοντος αμερικανονατοϊκού μπλοκ, αφού το προδοτικό ελληνικό κατεστημένο κατάφερε το ακατόρθωτο: να θέσει απέναντι του τη Ρωσία.

Μόνο μια μεγάλη ανατροπή του φαύλου και προδοτικού ελληνικού πολιτικού κατεστημένου (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και των παραφυάδων του), μαζί με την ληστρική ελληνική διαπλεκόμενη ολιγαρχία που το χρηματοδοτεί και το στηρίζει, μπορεί να προσφέρει ανάσα και προοπτική στην Ελλάδα.

Το «Δημοκρατικό Κίνημα Εθνικής Απελευθέρωσης» (Δ.Η.Κ.Ε.Α), που ιδρύσαμε πρόσφατα, είναι η μόνη δύναμη σήμερα που μπορεί να διαμορφώσει ένα μεγάλο δημοκρατικό πατριωτικό πολιτικό και κυρίως κοινωνικό μέτωπο ανατροπής για μια νέα πορεία ανασυγκρότησης, επαναθεμελίωσης και ανόρθωσης της Ελλάδας σε νέες ανεξάρτητες βάσεις, χωρίς ολιγαρχικά δεσμά. Mια νέα πορεία πολυδιάστατης οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής που θα ανοίξει πόρτες συνεργασίας και με τη Ρωσία και τους BRICS.

Αυτό το γνωρίζουν οι κατεστημένοι κλειδοκράτορες και τα ΜΜΕ της διαπλοκής, γι’ αυτό κάνουν κάθε τι για να «θάψουν» ένα τέτοιο μέτωπο και τη φωνή μας. Δεν θα το καταφέρουν. Γρήγορα το «τσουνάμι» της λαϊκής οργής θα τους σαρώσει. Ο γίγαντας – λαός μπορεί να μοιάζει σκυφτός, κοιμισμένος και αποπροσανατολισμένος σήμερα αλλά χρειάζεται μόνο μια «σπίθα» (iskra) για να βάλει «φωτιά» σε ένα σάπιο σύστημα.

Παναγιώτης Λαφαζάνης



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Alberto Fernández ζητά τον Σι Τζινπίνγκ την επίσημη ένταξη της Αργεντινής στους BRICS

- Ο Αργεντινός πρόεδρος έστειλε επιστολή στον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ, στην οποία ζήτησε την επίσημη ένταξη της χώρας του στο μπλοκ BRICS, που αποτελείται από Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική.

- Ο Αργεντινός πρέσβης στην Κίνα, Sabino Vaca Narvaja, ανέφερε το misive που έστειλε την περασμένη εβδομάδα ο Fernandez στον Σi, ο οποίος κατέχει την  προεδρία του μπλοκ.

- Ο Vaca Narvaja τόνισε ότι το μπλοκ BRICS αποτελεί «μια εξαιρετική εναλλακτική για συνεργασία μπροστά σε μια παγκόσμια τάξη που έχει αποδειχθεί ότι δημιουργήθηκε από και προς όφελος λίγων. ”

• Επίσης, υποστήριξε ότι αποτελεί «ιστορική ευκαιρία» το άνοιγμα του μπλοκ να αναπτύξει «μια πραγματική κοινή στρατηγική» που «αντιμετωπίζει αυτό το σύνθετο παγκόσμιο σενάριο».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



7/9. Κατηγορίες από το Μεξικό κατά του «μονομερούς» ταξιδιωτικού συναγερμού που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ για ορισμένες πολιτείες της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Το Μεξικό κατηγορεί τη «μονομερή» ταξιδιωτική προειδοποίηση που έχει εκδώσει το Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών σε ορισμένες πολιτείες της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε την ταξιδιωτική προειδοποίηση στις 17 Αυγούστου, μετά από αναφορά στην αύξηση της βίας σε έξι μεξικανικές πολιτείες τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι πολιτείες που υποδεικνύονται από το χαρτοφυλάκιο των ΗΠΑ είναι οι Zacatecas, Colima, Michoacán, Sinaloa και Tamaulipas, λόγω του κινδύνου εγκληματικότητας και απαγωγών. και Γκερέρο, για παραβατικότητα.

«Δεν συμφωνήσαμε ποτέ με τις ειδοποιήσεις, γιατί είναι μονομερείς, γίνονται από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ» , κατήγγειλε την Τρίτη σε δηλώσεις του στον Τύπο ο επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών του Μεξικού, Μαρσέλο Έμπραντ.

Ο Ebrard επεσήμανε ότι το Μεξικό έχει επίσης παρόμοιους μηχανισμούς και έναν οδηγό για μέρη κινδύνου στις ΗΠΑ, αλλά ότι δεν έχει λάβει ποτέ τέτοιο μέτρο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1/9. Η Γερμανία προειδοποιεί τους συμμάχους της: Μην υποτιμάτε τη στρατιωτική δύναμη της Ρωσίας

Γερμανός στρατιωτικός αρχηγός τονίζει τη στρατιωτική ισχύ της Ρωσίας και λέει ότι η Μόσχα έχει τη δυνατότητα να ανοίξει δεύτερο μέτωπο εάν το αποφασίσει.

«Οι περισσότερες ρωσικές χερσαίες δυνάμεις μπορεί να είναι δεσμευμένες στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή, αλλά και πάλι, δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τις δυνατότητες των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων να ανοίξουν ένα δεύτερο σενάριο πολέμου», δήλωσε την Τετάρτη Ιανουαρίου ο Eberhard Zorn, Γενικός Επιθεωρητής του Arm ed Ενωμένες Δυνάμεις της Γερμανίας (Bundeswehr, στα Γερμανικά), στο βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Επιπλέον, υπενθύμισε ότι, πέρα από τον Στρατό, η Ρωσία έχει στη διάθεσή της Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία. «Το μεγαλύτερο μέρος του Πολεμικού Ναυτικού της δεν έχει αναπτυχθεί ακόμη στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας και η ρωσική αεροπορία έχει σημαντικές δυνατότητες, κάτι που αποτελεί απειλή για το ΝΑΤΟ [Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου]», τόνισε.

Ο στρατιωτικός αρχηγός αναφέρθηκε επίσης στην κατάσταση στην Ουκρανία και είπε ότι η δυναμική της επίθεσης της Ρωσίας έχει επιβραδυνθεί, αλλά ότι η Μόσχα συνεχίζει να προχωρά σταθερά, υποστηριζόμενη από πυρά πυροβολικού.

Υπό αυτή την έννοια, πρότεινε ότι η Ρωσία δεν θα ξεμείνει από πυρομαχικά βραχυπρόθεσμα, διότι, ανέφερε, οι Ρώσοι έχουν τεράστιες ποσότητες πυρομαχικών στη διάθεσή τους.

Με όλα αυτά, ο Ζορν δεν προέβλεψε καμία ευρεία επίθεση βαθιά μέσα στην ουκρανική επικράτεια αυτή τη στιγμή.

Η Ρωσία ξεκίνησε την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο, ως απάντηση στην επιθετική συμπεριφορά του Κιέβου στην ανατολική Ουκρανία και κατόπιν αιτήματος των ηγετών ανεξαρτησίας των Δημοκρατιών του Ντοντέσκ και του Λουγκάνσκ. Η Μόσχα επανέλαβε επανειλημμένα ότι η λειτουργία της προχωρά «όπως είχε προγραμματιστεί», προωθεί ότι στόχος της δεν είναι η κατάληψη της Ουκρανίας, αλλά η «αποστρατιωτικοποίηση» και η «αποναζιστικοποίηση» της ευρωπαϊκής χώρας.

Σχολιο.- Στην Ουκρανία απασχολείτε κάτι λιγότερο απο το 10%του Ρωσικου στρατού, και μόνο επαγγελματίες και μισθοφόροι.  Συγκεκριμένα, περίπου 100.000 άνδρες, απέναντι σε όλο τον Ουκρανικό στρατό, τα δεκάδες τάγματα των ναζί και τους δεκάδες χιλιάδες δυτικούς μισθοφόρους και στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ και των μυστικών υπηρεσιών, που έχουν φορέσει ουκρανικές στολές, τις 600.000. Με αυτές τις λίγες δυνάμεις αλλά με ισχυρή υποστήριξη κυρίως από το πυροβολικό και 6τις πυραυλικές δυνάμεις έχει τσακίσει όλη τη ΝΑΤΟϊκή σύναξη φροντίζοντας να μην προκαλεί απώλειες στον πληθυσμό, πράγμα που του στοιχίζει σε δικές του απώλειες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για την ιστορια, η Ελισάβετ δεν δολοφόνησε μόνο τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη αλλά και άλλους οκτώ απαγχονισθέντες Κύπριους αγωνιστές εκείνης της εποχής.

Για την Ιστορία όλοι οι απαγχονισθέντες ήταν οι εξής:

Καραολής Μιχαήλ, ετών 23 (10-5-56).

Δημητρίου Ανδρέας, ετών 22 (10-5-56).

Πατάτσος Ιάκωβος, ετών 22 (9-8-56).

Ζάκος Ανδρέας, ετών 25 (9-8-56).

Μιχαήλ Χαρίλαος, ετών 21 (9-8-56).

Μαυρομάτης Στέλιος, ετών 24 (21-9-56).

Παναγίδης Ανδρέας, ετών 22 (21-9-56).

Κουτσόφτας Μιχαήλ, ετών 22 (21-9-56).

Παλληκαρίδης Ευαγόρας, ετών 19 (13-3-57).

Σχολιο.- στην Κύπρο ποιο είναι το κλίμα για την Ελισάβετ

Απο ουδέτερο ως καθαρά εχθρικό ...υπάρχουν και ολίγοι στεναχωρημένοι ...χτες έπαιζε ευρωπαϊκό αγώνα η ομόνοια και τα μεγάφωνα ζήτησαν κατά εντολή της ΟΥΕΦΑ να κρατηθεί μονολεπτη σιγή για την Ελισάβετ.Ολο το γήπεδο άρχισε το γιουχαισμα και ο διαιτητής το έγραψε στο φύλλο αγώνος...

Σχολιο.-  Η Ελισάβετ ζούσε παρασιτικά όπως παρασιτικά ζουν και όλοι οι υπουργοί και οι βουλευτές της Ελληνικής βουλής. Το ότι η μία ανήκει στη μοναρχια και οι υπόλοιποι στη 'δημοκρατια' δεν αλλάζει κάτι

Σχολιο.- αλλάζει ....η μία σου κατσικωνεται με το έτσι θέλω.....τους άλλους πας εσύ σαν μαλακας και τους ψηφίζεις ...βάζεις τα χέρια σου και βγάζεις τα μάτια σου δηλαδή.....και δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά αδελφέ.αλλα στον μέσο Έλληνα πολίτη που μυαλό δεν βάζει.

Σχολιο.- 30% της συνολικης γης του ην. βασιλειου ανήκει στους γαλαζοαιματους.

Σχολιο.- Δεν συγκρίνονται οι δύο περιπτώσεις.

Στην μία, όσο ΜΑΛΑΚΑΣ και να είναι ένας Άδωνις, δεν πάει να αποικιοκρατήσει στην Αφρική, στην Κύπρο ή στην Αυστραλία, ούτε έχει σκοτώσει ανθρώπους.

Στην άλλη περίπτωση, έχει κάνει αποικίες της Αγγλίας, τον μισό πλανήτη και με δική της υπογραφή, σφαγιάστηκαν ή κρεμάστηκαν αθώοι άνθρωποι, που ζητούσαν την ελευθερία τους.

Το ότι έχουμε λανθασμένο πολιτικό σύστημα και εκμετάλλευσης στην Πατρίδα μας, δεν το κάνει ισότιμο της πραγματικής ΣΚΛΑΒΙΑΣ.

ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΙΝΔΩΝ ΚΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ΣΚΛΑΒΩΝ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ Η ΑΓΓΛΙΑ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΙΚΙΑ ΠΙΑ (40% Ινδοί & Πακιστανοί)!

Σχολιο.- Sta Tsakidia ki akoma parapera

Σχολιο.- Σκατά στο λάκκο της... έχει ελληνικό αίμα στα κωλόχερά της... των αγωνιστών της ΕΟΚΑ.

Κι ιρλανδικό βέβαια... των αγωνιστών του IRA.

Όσοι ελληνούληδες τη λυπηθούν, σκατά και σε αυτούς.

Βρωμιαρα πόρνη της Βαβυλώνας. Αυτοί μας έβαλαν και σφαχτηκαμε μεταξύ μας, κωλοφαρα. Καταραμένοι

σχολιο.- Οι ελληνικές αρχές μετά την μικρασιατική τραγωδία έδωσαν χαρη στον πρίγκιπα Ανδρέα πατέρα του άνδρα της. Αυτή δεν έδωσε στα παιδιά της Κύπρου. Τά κρέμασε



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα επίσημα στατιστικά αποδεικνύουν τη φτώχεια των συνταξιούχων

9/9/2022

Εντυπωσιακά και ταυτόχρονα αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο σύστημα ΗΛΙΟΣ για το ύψος των συντάξεων τον μήνα Αύγουστο.

Σύμφωνα με αυτά στις κύριες συντάξεις γήρατος ποσοστό πάνω από το 55% των συντάξεων (δηλαδή περισσότεροι από 1 στους 2 συνταξιούχους) είναι κάτω από 1.000 € και απ’ αυτές το 37,9% είναι κάτω από 700 € μικτά ενώ υψηλές συντάξεις άνω των 2.000 € χορηγούνται μόλις σε ποσοστό του 3,4% των συνταξιούχων. Σημειώνουμε ότι αν αφαιρέσουμε τις κρατήσεις για τον κλάδο υγείας τα 1.000 € γίνονται 940 και τα 700 γίνονται 658 €.

Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη στις συντάξεις χηρείας όπου ποσοστό 85% παίρνει σύνταξη μέχρι 1.000 € από τους οποίους το 65% μέχρι 700 € μικτά.

Ακόμη χειρότερη είναι στις συντάξεις αναπηρίας όπου το 88 περίπου τοις εκατό παίρνει μέχρι 1000 € μικτά από τους οποίους το 69,84% μέχρι 700 € μικτά.

Αυτές είναι οι συντάξεις σήμερα και με αυτές καλούνται οι συνταξιούχοι να ανταποκριθούν σε ότι υποχρεώσεις έρχονται από το παρελθόν και στην καθημερινότητα με την ακρίβεια να καλπάζει, με την ενέργεια και τα καύσιμα να είναι εκτός ελέγχου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙΣ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΝΚΣ"

Video από την επίσκεψη της Ελισσάβετ στην Κύπρο τον Οκτώβριο του 1993. Της είχαν πετάξει ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ τότε (φυσικά το video δεν τα δείχνει). Οι εφημερίδες της Αγγλίας την είχαν ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ, ΑΛΕΙΜΜΕΝΗ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ. Μια τουλάχιστον μάλιστα (νομίζω ο "Guardian") έγραφε ότι "οι Κύπριοι δεν της συγχωρούν τους απαγχονισμούς των ΜΑΧΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (FREEDOM FIGHTERS)". Αυτό, την στιγμή που ο επίσημος όρος για την ΕΟΚΑ ήταν "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ" ("TERRORISTS") ή "ΡΕΜΠΕΛΟΙ" ("REBELS" - κάτι θυμίζει αυτό, σωστά;)

Οι σκηνές με τον κόσμο να κρατάει Αγγλικές σημαίες είναι προφανώς μέσα σε κάποια Αγγλική βάση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ταλιμπάν: “Υπάρχουν χιλιάδες μουτζαχεντίν έτοιμοι να πολεμήσουν κατά Αμερικανών στην Ουκρανία”

07/09/2022

«Οι Ρώσοι πολεμούν την αδικία στον κόσμο»

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, του ισλαμικού καθεστώτος που ελέγχει το Αφγανιστάν δήλωσε πως υπάρχουν χιλιάδες μουτζαχεντίν, έτοιμοι να μεταβούν στην Ουκρανία και να πολεμήσουν στο πλευρό των Ρώσων κατά των Αμερικανών «διαβόλων».

Όπως είπε αυτή την φορά «οι Ρώσοι πολεμούν την αδικία που υπάρχει στον κόσμο».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



7/9. Και κάτι που δεν ακούσατε από τα συστημικά ΜΜΕ..!!!

Ο Ζελένσκι ξηλώνει τα τελευταία εργασιακά δικαιώματα μέσα σε 2 μήνες 

χαρακτηρίζοντάς τα μάλιστα: 

"ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΉΣ ΈΝΩΣΗΣ"

Η είδηση κρύφτηκε επιμελώς από τα ΜΜΕ της "Δημοκρατικής" ΕΕ κι ακούστηκε μόνο από τη Γερμανική τηλεόραση..

Κάποια από τα μέτρα αφορούν την 

απαγόρευση του νόμου της απεργίας και των διαδηλώσεων, την 

απαγόρευση της συνδικαλιστικής οργάνωσης σε μικρές επιχειρήσεις και την ενισχυση των ατομικών συμβάσεων καταργώντας τις συλλογικές Συμβάσεις και επιτρέποντας μάλιστα στις εταιρείες να βάζουν σε αναστολή το 10% των εργαζομένων με συμβόλαια μηδενικών ωρών όποτε το θελήσουν οι εργοδότες 

(Είναι χαρακτηριστικό ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων δουλεύει σε αυτές τις επιχειρήσεις).

Σε καιρό πολέμου λοιπόν οι εξελίξεις επιταχύνονται και ο "Αγαπημένος των ΝΑΤΟϊκών" βρήκε την ευκαιρία να περάσει αντεργατικά μέτρα που καθυστερούσαν τα προηγούμενα χρόνια λόγω λαϊκών αντιδράσεων.

Υ.Γ : Αφιερωμένο στους χειροκροτητές του Ζελένσκι στην Ελληνική Βουλή..!!!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



7/9. Και τώρα; Αγοράζουμε από τις Η.Π.Α.; Μα ΟΥΤΕ αυτοί έχουν! Αυτοί δεν ΖΗΤΙΑΝΕΥΑΝ από τους Ευρωπαίους να στείλουν αποθέματα ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ όπλων που είχαν φυλαγμένα;

Μπορέλ: Η ΕΕ έχει ξεμείνει από όπλα

Τρίτη 6/9/2022

Τα αποθέματα όπλων των χωρών της ΕΕ έχουν «εξαντληθεί» μετά την αποστολή όπλων στην Ουκρανία, προειδοποίησε τη Δευτέρα ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ

 Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με βουλευτές της ΕΕ, ο κορυφαίος διπλωμάτης προέτρεψε τα κράτη μέλη να προσπαθήσουν να ανεφοδιάσουν τα οπλοστάσια τους, λέγοντας ότι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι (να το κάνουμε όλοι) «μαζί», γιατί αυτό θα ήταν «φθηνότερο». 

 Ο Μπορέλ παραδέχτηκε επίσης ότι η ΕΕ θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει την εκπαίδευση των ουκρανικών στρατευμάτων πριν από ένα χρόνο, όταν κάποια κράτη μέλη το ζήτησαν, λέγοντας ότι αν είχε συμβεί αυτό, «θα ήμασταν σε καλύτερη κατάσταση». 

 Την περασμένη εβδομάδα, μια στρατιωτική εκπαιδευτική αποστολή σε επίπεδο ΕΕ στην Ουκρανία συζητήθηκε σε μια άτυπη συνάντηση των ευρωπαίων υπουργών Άμυνας στην Πράγα, καθώς και καλύτερη συγκέντρωση στρατιωτικού εξοπλισμού και πόρων. 

 Τον Ιούλιο, η ΕΕ αύξησε τη χρηματοδότηση στρατιωτικής υποστήριξης στην Ουκρανία κατά 500 εκατ. ευρώ. 

Από την αρχή του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία  , η ΕΕ έχει παράσχει στρατιωτική βοήθεια αξίας περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ουκρανία μέσω της λεγόμενης Ευρωπαϊκής Ειρηνευτικής Διευκόλυνσης, με ορισμένα από τα όπλα να προέρχονται από τα αποθέματα των ίδιων των χωρών. 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρετανία: 200 εργάτες απολύθηκαν επειδή αποφάσισαν να απεργήσουν

7 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ σε ένα εργοστάσιο δαπέδων στο Μάντσεστερ οργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα αφού απολύθηκαν από τη διοίκηση για να προλάβουν την απεργία.

Το εργοστάσιο Polyflor στο Whitefields στο Greater Manchester είναι μέρος μιας διεθνούς εταιρείας και οι σχεδόν 200 εργάτες του είναι μέλη του γενικού συνδικάτου GMB.

Οι εργαζόμενοι επρόκειτο να απεργήσουν σήμερα αντιδρώντας στις περικοπές στο μισθό τους και την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας καθώς και της περικοπής του αποδοχών σε περίπτωση ασθενείας.

Απολύθηκαν από την εταιρία όμως μέσω email λίγες ώρες πριν από την έναρξη της απεργίας.

Οι εργαζόμενοι απάντησαν οργανώνοντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας κοντά στο εργοστάσιο.

Ένας από τους εργαζόμενους είπε στο Morning Star: «Επιτίθενται στους μισθούς και τις συνθήκες που χρειάστηκαν 50 χρόνια για να τα κερδίσουμε. Πέρυσι όμως πλήρωσαν 22 εκατομμύρια λίρες σε μερίσματα (στους μετόχους) . Είναι καθαρή απληστία».

Το Whitefields είναι ο μόνος συνδικαλισμένος χώρος από τέσσερα εργοστάσια και αποθήκες Polyflor στη Βρετανία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άρης Πορτοσάλτε : Η ισότητα στην Υγεία είναι μια επικίνδυνη σοβιετική αντίληψη.

Η περίθαλψη δεν είναι για όλους κατά τον Άρη Πορτοσάλτε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και είχα την απορία, πως επιβιώνουμε εμείς οι καθαρόαιμοι με μη φορτισμένες μπαταρίες...?

Υπουργός Υγείας του Trudeau Καναδάς:

"Η προστασία από τα εμβόλια είναι σαν μια μπαταρία τηλεφώνου. Πρέπει να φορτίζεται από καιρό σε καιρό..."

Αυτό όμως που παρέλειψε να πει, είναι ότι όσο πιο συχνά την φορτίζεις, τόσο πιο γρήγορα την τελειώνεις την μπαταρία...!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άπαιχτοι..Δεν μπορεί να πάει πιο κάτω...

Το τερμάτισαν οι νεοταξίτες εωσφοριστές...

Την μ@λακία την έκαναν επιστήμη...

Αυτός όμως ξεπέρασε και τον Κούλη...

Σύμβουλος Biden για τον Covid:

"Ο Θεός μας έδωσε δύο μπράτσα: Ένα για το εμv0λιο της γρίπης & ένα για το εμv0λιο του Covid..."!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έρχεται χειμώνας λέει σαν του 1942, λογικά θα μας βομβαρδίσουν κιόλας..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προς όλους εκείνους που ρομαντικοποιούν ή ακόμη χειρότερα νοσταλγούν την μοναρχία, με αφορμή το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, αξίζει να θυμηθούμε:

 Λίγους μήνες μετά την έναρξη αγώνα των Κυπρίων, οι άγγλοι αποικιοκράτες ίδρυσαν τα πρώτα στρατόπεδα συγκέντρωσης, το καλοκαίρι του 1955, όπου φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν χιλιάδες αγωνιστές.

-Οι κρατούμενοι βασανίζονταν και ξυλοκοπούνταν άγρια με τα γκλοπ από τους στρατιώτες συχνά εξαναγκαζόταν να περπατούν γυμνοί δημοσίως και να κλείνονται στη απομόνωση μόνο με λιγοστό νερό και ένα κομμάτι ψωμί. 

-Δεν απολογήθηκε ποτέ για τα εγκλήματα κατά των Ινδών και όσα πέρασαν οι λαοί της περιοχής υπό τη κατοχή του αγγλικού στέμματος. Ούτε φυσικά για εγκλήματα σε αφρικανικές χώρες και σε βάρος ιθαγενών, τους οποίους εξολόθρευσαν.

-Τα εγκλήματα κανενός μονάρχη δεν πρέπει να ξεχαστούν. Ειδικά, από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός της χώρας φωτογραφιζόταν με τον γιό της Ελισάβετ, Κάρολο αγωνιώντας να πάρει μαθήματα για τη διαχείριση του Τατοΐου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πότε θα σταματήσει αυτή η μαλ... να θεωρούνται οι εμβολιασμένοι υγιείς κι ακίνδυνοι κι όσοι δεν έβαλαν στο σώμα τους τις τοξικές ακίδες επικίνδυνοι κι εν δυνάμει άρρωστοι; Κι αυτό στο τέλος, ότι δεν προσμετρώνται τα τεστ που αποτελούν παροχή του εργοδότη, αλλά μόνο αυτά που πληρώνει ο εργαζόμενος, τι να λέει... Ολη η επιστημοσύνη συμπυκνωμένη: τα τζάμπα τεστ δεν είναι ισχυρά, μόνο τα πληρωμένα απ' τον εργαζόμενο δείχνουν σωστά. Πώς μπορείς να σκεφτείς ότι δεν εξυπηρετούν υγειονομικούς σκοπούς, αλλά τιμωρία αυτού που δεν υπέκυψε στην προπαγάνδα και τη βούληση του συστήματος;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΥ ΒΕΒΑΙΑ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ. Προσέξτε παρακαλώ. Το εν λόγω δικηγορικό γραφείο έχει συγκεντρώσει πάνω από 1300 μελέτες για το θέμα 

...

Βερολίνο - Η δικηγορική εταιρεία του Ντίσελντορφ Rogert & Ulbrich έχει καταθέσει πολλές αγωγές κατά του κατασκευαστή Biontech λόγω εικαζόμενης επακόλουθης βλάβης από τον εμβολιασμό με το εμβόλιο Corona Comirnaty. Πρόκειται για εξαψήφιες ζημιές.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Tobias Ulbrich, το δικηγορικό γραφείο εκπροσωπεί πλέον περίπου 350 άτομα που επηρεάζονται.Οι πρώτες αγωγές κατατέθηκαν χθες σε Βερολίνο, Κολωνία και Μόναχο. Κυρίως πρόκειται για σοβαρές βλάβες εμβολιασμού, για τις οποίες ζητούνται πλέον αποζημιώσεις και αποζημίωση για πόνο και ταλαιπωρία. «Πολλές περιπτώσεις είναι ακραίες και, από την άποψή μας, καλά τεκμηριωμένες», λέει ο Ulbrich. Μερικές φορές υπάρχουν ακόμη και δηλώσεις.

Το δικηγορικό γραφείο έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 1.300 επιστημονικές εργασίες για το θέμα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελβετία: Ακόμα και φυλάκιση σε όσους δεν εξοικονομούν ενέργεια!

7 Σεπτεμβρίου 2022

Ακόμα και με φυλάκιση κινδυνεύουν στην Ελβετία όσοι παραβιάσουν τα μέτρα που ήδη έχουν ανακοινωθεί ενόψει του χειμώνα με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας. Είναι κάτι που αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Blick.  Σύμφωνα με όσα έχουν αποφασιστεί, οι εσωτερικοί χώροι σε κτίρια που θερμαίνονται με φυσικό αέριο μπορούν να φθάσουν το πολύ στους 19 βαθμούς. Το ζεστό νερό μπορεί να θερμανθεί μόνο στους 60 βαθμούς. Οι σάουνες και οι πισίνες θα πρέπει να παραμένουν κρύες.

Όποιος παραβιάζει τις προϋποθέσεις αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης ή χρηματική ποινή. Σε περίπτωση εσκεμμένης ενέργειας, είναι δυνατή η ποινή φυλάκισης έως τρία χρόνια ή χρηματική ποινή. Ακόμη και σε περίπτωση παραβίασης των μέτρων από αμέλεια, υπάρχει πρόστιμο το οποίο θα επιβληθεί. Αυτό προβλέπεται στον ομοσπονδιακό νόμο για την εθνική οικονομική προσφορά, στον οποίο το Υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων (EAER) αναφέρεται ρητά σε επίσημο έγγραφο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διπλό καλό κάνουν τα δένδρα στις αστικές περιοχές και στα όριά τους δείχνουν οι έρευνες μια και δεσμεύουν ακόμα περισσότερο το διοξείδιο του άνθρακα για χάρη μας...

Τα δέντρα στις αστικές περιοχές και στα όρια με αυτές, μεγαλώνουν γρηγορότερα από αυτά στα απομακρυσμένα δάση, με αποτέλεσμα να δεσμεύουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα και να αποθηκεύουν στο κορμό τους τον άνθρακα. Επίσης το χώμα γύρω από αυτά δεν αποβάλει τον άνθρακα στην ατμόσφαιρα τόσο γρήγορα γιατί οι μικροοργανισμοί που το κάνουν αυτό, γύρω και μέσα στις πόλεις, δεν "εργάζονται" όπως αυτούς σε ένα δάσος. Αυτό είναι όπως φαίνεται διπλό καλό ως προς τον ρόλο που επιτελούν τα αστικά πάρκα αλλά και τα δέντρα κατά μήκος των δρόμων. 

"Μπορεί να μην έχουν πνεύμονες όπως εμείς, αλλά το χώμα και τα δέντρα εισπνέουν και εκπνέουν συνεχώς. Τα δέντρα προσλαμβάνουν διοξείδιο του άνθρακα (CO2), απελευθερώνουν οξυγόνο μέσω της φωτοσύνθεσης και αποθηκεύουν άνθρακα στον κορμό τους. Και όταν τα φύλλα προσγειώνονται στο έδαφος, τα μικρόβια του εδάφους εργάζονται για να αποσυνθέσουν τα φύλλα και άλλη οργανική ύλη, η οποία απελευθερώνει διοξείδιο του άνθρακα."

" Όμως, στα αστικά δάση, όπου το έδαφος ήταν σημαντικά πιο ζεστό και ξηρό, αυτά τα εδάφη σταμάτησαν να απελευθερώνουν τόσο πολύ άνθρακα.

Είναι τόσο ζεστό και ξηρό που τα μικρόβια δεν είναι χαρούμενα και δεν κάνουν την δουλειά τους», λέει η Hutyra"

βιογεωχημικός και οικολόγος του Πανεπιστημίου της Βοστώνης Lucy Hutyra



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παγκόσμιος φασισμός για την κλιματική αλλαγή.

Ο Καναδάς δημιουργεί αστυνομία για το κλίμα...

Έχουν τη δύναμη να εισέλθουν σε οποιαδήποτε τοποθεσία που επηρεάζει το περιβάλλον χωρίς ένταλμα.

https://twitter.com/spiro_ghost/status/1567566134089596932?fbclid=IwAR14wGiQlqY6i7RsHTRP7ln-9Zw1LOnOiX1_LLzVHJMfd_WftFgT_fM5388



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πρόεδρος της Δεινοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου δήλωσε για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ ότι "θα μας λείψει". 

Θα ήθελα να ρωτήσω την πρόεδρο τι ακριβώς κυρία μου θα σας λείψει; 

Μια βασίλισσα που δεν επισκέπτηκε ποτέ την Ελλάδα ως αρχηγός κράτους, παρά μόνο ως πριγκίπισσα γιατί της κρατούσε κακία για την ανατροπή της Μοναρχίας;

Τι θα σας λείψει; Μια βασίλισσα που εμπλέκεται στις δολοφονίες των αγωνιστών της ΕΟΚΑ;

Τι θα σας λείψει; Η συμβολή του πατέρα της στον διχασμό των Ελλήνων στα Δεκεμβριανά; 

Μήπως για όλα αυτά την αγαπάτε τελικά;

Μην μας θυμίζετε κάθε μέρα πόσο ανύπαρκτη και ανιστορητη είστε. Πάρτε κανένα ρεπό...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Στό μεταξύ μαθαίνω τό WRC-Toyota,πού μπήκε μέσα ό Κούλης χθές,έκανε περίπου 45 χλμ-σήμερα,&'μαντέψτε,γκρεμοτσακίστηκε.!! Καί φυσικά εγκατέλειψε.!!-Δέν ήξερε.,δέν ρώταγε.??



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπέρ της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όχι ότι υπήρχε περίπτωση να μην το έκανε δηλαδή - και τελικά είναι πλεονασμός ότι το έγραψα κιόλας.

Σχολιο.- Άμα είσαι στη σωστή πλευρά της ιστορίας....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το στέμμα βαμμένο στο αίμα και τίγκα στο πλιάτσικο. Σε αυτή τη φωτογραφία, στην οποία η Ελισάβετ δέχεται ευχές για το νέο έτος, η κόρη του Σαντάμ Χουσεΐν αναγνώρισε το χρυσό πιάνο του πατέρα της. Τίποτε το εκπληκτικό εάν ισχύει η είδηση: διαχρονική αποικιοκρατική αρπαχτή. Από αυτή ντε, που «δεν υπάρχει», μιας και -ως διά μαγείας- όλοι ανεξαιρέτως (μικροί, μεσαίοι και μεγάλοι) είναι «ιμπεριαλιστές» στην φανταστική μεταφυσική «πυραμίδα» της «αλληλεξάρτησης», αυτό το απίστευτο πλυντήριο του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού… Η συλλογή του Βρετανικού μουσείου συνιστά την μεγαλύτερη συσσώρευση ληστρικής αποικιοκρατικής λείας στην ιστορία της ανθρωπότητας... Και αυτή είναι η ορατή - συμβολική πλευρά της μακραίωνης ιμπεριαλιστικής ληστείας και γενοκτονίας κατά της ανθρωπότητας...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έψαχνα το νόμο που λέει ότι όποιος παραβιάζει το απόρρητο  τιμωρείται με δέκα χρόνια φυλακή, και έπεσα πάνω σε κάτι που λέει ότι όποιος καταλύει το Δημοκρατικό πολίτευμα τιμωρείται με ισόβια!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την ώρα του θανάτου της, στην Κύπρο, εν μέσω ποδοσφαιρικού αγώνα της "Ομόνοιας", τα μεγάφωνα ανήγγειλαν ενός λεπτού σιγή.

Επεσε η γιούχα της αρκούδας.

Σχολιο.- Ήταν εντολή της ΟΥΕΦΑ. Ο διαιτητής έγραψε το γιουχάϊσμα στο φύλλο αγώνα, και μπορεί να τιμωρηθεί η ομάδα. Η Ομόνοια είναι η ομάδα που η πλειοψηφία των οπαδών της υποστηρίζει το ΑΚΕΛ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εν μέσω εξεταστικής, η ένστολη αληταμπουρία έχει καταλάβει τις εισόδους των σχολών του ΑΠΘ και απαγορεύει την πρόσβαση στους φοιτητές. 

Ο συνήθης παλιάνθρωπος της διπλανής πόρτας χαίρεται που επιτέλους, μιας και δεν κυνηγιέται το έγκλημα, το μεγαλεμπόριο ναρκωτικών και οι διαρρήξεις, βρέθηκε τρόπος να αξιοποιηθεί η αστυνομία. 

Κι όσο για τους φοιτητές, αν δεν τους αρέσει και θέλουν σώνει και καλά να πηγαίνουν κάθε μέρα στο πανεπιστήμιο, ας γραφτούν σε κάνα ιδιωτικό ή ας φύγουν στο εξωτερικό. 'Ετσι κι αλλιώς και να τελειώσουν τις σπουδές τους πάλι για έξω προορίζονται.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΤΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΠΟΛΕΜΟ

Πρόκειται για την πιο εγκληματική πολεμική συμμαχία στην ιστορία της Ανθρωπότητας, μετά από τον φασιστικό Άξονα, και αυτές τις μέρες διευρύνεται με την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας. 

Την έγκριση του σχετικού πρωτόκολλου την ψήφισε και η ελληνική Βουλή, μιας και η χώρα μας είναι μέλος της συμμαχίας των φονιάδων. 

Υπέρ της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ ψήφισαν οι βουλευτές της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ 25. 

Ναι! Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν υπέρ της διεύρυνσης της συμμαχίας των πολεμοκάπηλων. Οι ίδιοι που ισχυρίζονται πως τιμούν τον Λαμπράκη, το Πολυτεχνείο, τα θύματα του Αττίλα. 

Χωρίς να ντρέπονται! Χωρίς να διστάζουν, συμμετέχουν αδίστακτα στα εγκληματικά σχέδια αυτών που θέτουν την παγκόσμια ειρήνη και τη ζωή των παιδιών μας σε άμεσο κίνδυνο!

Σχολιο.- Από τις αηδιαστικές στιγμές που μας είχαν χαρίσει, είναι συμβατό κι αυτό βέβαια με την πολιτική που υλοποιούσαν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συζήτηση για τις παρακολουθήσεις Μητσοτάκη απόψε στο Φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και μεταξύ των ομιλητών είναι και ο Νίκος Μαραντζίδης.

Παράλειψη που δεν κλήθηκε να μιλήσει κι ο Στάθης Καλύβας. 

Οι δυο τους θα 'χαν πολλά να πούνε για το πώς γλιτώσαμε, τελικά, από τον κόκκινο κίνδυνο τη δεκαετία του '40, έστω κι αν κάπου κάπου έχουμε και κάνα αντιδημοκρατικό παράπτωμα.

Σχολιο.- Πάρα πολύ σωστός. Θα έπρεπε να έχουν κληθεί ο κ. Καλύβας και ο κ. Ρίχτερ.

Σχολιο.- Μεγάλη ξεφτίλα!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και με την ευκαιρία, σκάσανε μύτη και κάμποσοι παλιάνθρωποι που ενοχλούνται γιατί δεν πενθούμε όλοι την Ελισάβετ.

Άνθρωποι που δεν έχουν μάθει να σέβονται τους εκατοντάδες χιλιάδες τάφους που άνοιξε η ανάλγητη πολιτική που υπηρετούσε η εκλιπούσα. Από την Κύπρο και την Κένυα, μέχρι το Ιράκ και τη Συρία. 

Αυτοί που αν τους μιλήσεις για τον Παλληκαρίδη, τον Καραολή, τον Δημητρίου, θα σου πουν "ας κοίταγαν τη δουλειά τους, να μην τους κρεμάσουν!"

Σχολιο.- Από ποια εφημερίδα είναι ο τίτλος του 1957 ενάντια στην αγγλική αποικιοκρατία στη Κύπρο;;; έχει ενδιαφέρον όμως (αν πρόκειται για αστική εφημερίδα) το πάθος του συντάκτη κατά των Άγγλων αποικιοκρατών, δεν ξέρω τι θα γράφανε σήμερα σε αντίστοιχη περίπτωση στο πλαίσιο του ανήκομεν εις την Δύσιν...

Σχολιο.- Από τα "Νέα" είναι, αλλά όλες οι εφημερίδες ακριβώς τα ίδια έλεγαν. Όλες ήταν κατά των Βρετανών. Από την "Εστία" και τον "Εθνικό Κήρυκα" μέχρι την "Αυγή". Αργότερα, το 1959, όταν άρχισαν οι συνομιλίες που κατέληξαν στις συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου, πολλές δεξιές εφημερίδες κατέβασαν τους τόνους, χωρίς να πάψουν, εντούτοις, να ζητούν την απομάκρυνση των Βρετανών απ' το νησί.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάθε τέτοιο Σαββατοκύριακο στην πόλη, με κυριεύει θλίψη.

Είναι ατιμωτικό για τους πρωθυπουργούς να επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη, με τόσα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας γύρω τους, για να τους προστατέψουν από τους Θεσσαλονικείς.

Οι Θεσσαλονικείς δεν τους απειλούν, τους περιφρονούν.

Είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και τα παντζούρια είναι ερμητικά κλειστά.

Με πονάει ο ήχος των ελικοπτέρων της αστυνομίας, που υπερίπτανται της πόλης και των πολιτών.

Παρασκευή 9/9 ώρα 20.30

Το μουγκρητό τους, μου θυμίζει τη δήλωση Ερντογάν: Θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



9/9/2022  - 3.00 π.μ.

- Ενημέρωση, με νέα από τα μέτωπα της ρωσικής ΕΣΕ και γύρω από αυτά...

- Ασφαλώς το πρώτο θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες 3 μέρες είναι η αντεπίθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο απελευθερωμένο τμήμα της Περιφέρειας του Χαρκόβου. Βασικά πεδία των μαχών ανάμεσα στις VSU και τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είναι οι πόλεις Μπαλακλέγια και Σεβτσένκοβο. Για την πρώτη οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, αφού άλλες θέλουν την πόλη να έχει περάσει στον έλεγχο των VSU και άλλες να συνεχίζονται οι οδομαχίες μέσα στο αστικό ιστό, με τις VSU να ελέγχουν το δυτικό και νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης και τις ρωσικές δυνάμεις το βορειοανατολικό και το ανατολικό αντίστοιχα. Το Σεβτσένκοβο, παρά τις προσπάθειες των VSU να το καταλάβουν, παραμένει υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων. Το ίδιο και η μεγαλύτερη πόλη της περιοχής, το Ιζιούμ, το οποίο ωστόσο δέχεται συνεχείς βομβαρδισμούς από το ουκρανικό πυροβολικό. Στόχος των VSU περισσότερο και από την κατάληψη κάποιων πόλεων και χωριών είναι η αποκοπή του εφοδιασμού των ρωσικών δυνάμεων όχι μόνο στο Ιζιούμ, αλλά και νοτιότερα στις δύο ΛΔ του Ντονμπάς, αφού όλοι οι βασικοί αυτοκινητόδρομοι επικοινωνίας με τα νοτιοανατολικά περνούν από αυτή την περιοχή. Και οι δύο πλευρές έχουν ρίξει στη μάχη τις εφεδρείες τους. 

- Προσωπικά περιμένω κάποιες αποφάσεις από το ΓΕΕΘΑ της Ρωσίας, αφού εδώ και καιρό προετοιμάζονται δυνάμεις που θα ριχτούν στα μέτωπα της ΕΣΕ όχι μόνο στα πλαίσια του rotation, αλλά και ως ενίσχυση του αριθμού των Ρώσων στρατιωτικών συνολικά. Από την άλλη πλευρά, οι όποιες επιτυχίες των VSU στο συγκεκριμένο μέτωπο διογκώνονται επικοινωνιακά από τον (ομολογουμένως αποτελεσματικό) προπαγανδιστικό μηχανισμό του ουκρανικού καθεστώτος, το οποίο αφενός πανηγυρίζει, αφετέρου βρίσκει αφορμή για να ζητιανέψει μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ ή ευρώ, όχι τόσο για την ενίσχυση των VSU στο μέτωπο, όσο για το φούσκωμα των τραπεζικών λογαριασμών των «στελεχών» του καθεστώτος, κυρίως μάλιστα στους «φορολογικούς παραδείσους» κάποιων εξωτικών νησιών...

- Ενώ τα πράγματα, πάντως, εξελίσσονται με σχετική επιτυχία για την ουκρανική πλευρά και με αρκετή δυσκολία, προσώρας, για τη ρωσική στην Περιφέρεια του Χαρκόβου, στα υπόλοιπα μέτωπα της ΕΣΕ η κατάσταση είναι εντελώς αντίστροφη, αφού στο μεν «νότιο» μέτωπο η περιώνυμη ουκρανική «αντεπίθεση» ξεφούσκωσε σαν σκασμένο μπαλόνι, ενώ στη ΛΔ Ντονιέτσκ συνεχίζονται οι ολομέτωπες επιθέσεις των συμμαχικών στρατευμάτων στις πόλεις-«κλειδιά» της περιοχής. Το Σολεντάρ βρίσκεται ήδη σχεδόν υπό τον πλήρη έλεγχο των συμμαχικών δυνάμεων, ενώ αυτές τις ώρες πραγματοποιείται έφοδος στο Αρτιόμοφσκ (Μπάχμουτ). Στη δε Αβντέγεφκα, μονάδες της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της ΛΔ Ντονιέτσκ, συμπεριλαμβανομένου και του θρυλικού τάγματος «Σπάρτα» («Σπάρτη») κατέλαβαν μία σημαντικότατη οχυρή θέση των VSU, αποκαλούμενη ως «μυρμηγκοφωλιά», η οποία ήταν μέχρι σήμερα μία από τις βασικότερες εστίες πυρός που είχαν στόχο την πόλη του Ντονιέτσκ.

- Από την άλλη πλευρά, οι ουκρανικές δυνάμεις «δεν ξεχνούν» ποτέ να τα βάζουν αφενός με τον ειρηνικό πληθυσμό των δύο ΛΔ (τώρα, κατά βάση, μόνο της ΛΔ Ντονιέτσκ, αφού στη ΛΔ Λουγκάνσκ εδώ και μία εβδομάδα παρατηρείται πλήρης ησυχία), αλλά και των απελευθερωμένων περιοχών της υπόλοιπης Ουκρανίας (Περιφέρειες Χερσώνας, Ζαπορόζιε, τμήμα του Νικολάγεφ και, φυσικά, τμήμα του Χαρκόβου). Ο ΑΗΣ του Ζαπορόζιε, παρά την παρουσία μελών της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) στις εγκαταστάσεις τους, δεν έχουν σταματήσει τους βομβαρδισμούς του χώρου. Το ίδιο ισχύει και για τον ΥΗΣ της Καχόφκα αλλά και της πόλης της Νόβαγια Καχόφκα, όπου υπήρξαν (δυστυχώς) και 3 νεκροί άμαχοι πολίτες.

- Χτες, μεταξύ άλλων, έγινε και στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της οργάνωσης «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία» στο Ενεργκοντάρ, που εδρεύουν στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης, με drone-«καμικάζι» που έφερε εκρηκτικό μηχανισμό. Τελικά δεν υπήρξαν θύματα, παρά μόνο μικρές υλικές ζημίες. Ωστόσο ο στόχος του καθεστώτος του Κιέβου εν προκειμένω δεν είναι τυχαίος: η εν λόγω οργάνωση, όπως μαρτυρά και ο τίτλος της, εργάζεται για την ενσωμάτωση της Περιφέρειας του Ζαπορόζιε στη Ρωσία και για την υπερψήφιση αυτής της απόφασης στο δημοψήφισμα που οργανώνεται στην περιοχή (μαζί με την Περιφέρεια της Χερσώνας) στις 4 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους. Οι συνειρμοί, λοιπόν, είναι αναπόφευκτοι...

- Παρεμπιπτόντως, αργότερα χτες το απόγευμα, ανακοινώθηκε από τις τοπικές αρχές ότι συνελήφθη ο συνεργάτης των VSU που λειτούργησε ως καταδείκτης στόχου του συγκεκριμένου drone προς το Δημαρχείο του του Ενεργκοντάρ.

- Επειδή αναφέρθηκα νωρίτερα στα πυρά των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων προς τις κατοικημένες περιοχές της ΛΔ Ντονιέτσκ, να πω ότι κατά το τελευταίο 24ωρο προστέθηκαν στον κατάλογο των θυμάτων της ουκρανικής θηριωδίας στην περιοχή 3 νεκροί και 2 τραυματίες άμαχοι πολίτες επιπλέον...

- Στη ΛΔ Λουγκάνσκ από την αρχή της κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή (17/02) σκοτώθηκαν από ουκρανικά πυρά συνολικά 85 άμαχοι πολίτες, ενώ τραυματίστηκαν 250.

- Ρώσοι στρατιωτικοί έσωσαν τη ζωή του Ιταλού δημοσιογράφου Ματία Σόρμπι, ο οποίος κάλυπτε τα γεγονότα της λεγόμενης «αντεπίθεσης των VSU στο «νότιο μέτωπο» (Χερσώνα, Νικολάγεφ κτλ.), ευρισκόμενος στην ουκρανική πλευρά. Ο Σόρμπι, συνοδευόμενος μέχρι ενός σημείου από 2 μέλη των VSU, ήθελε να φτάσει στην πρώτη γραμμή του μετώπου με το αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει. Οι 2 προαναφερόμενοι υπέδειξαν εν γνώσει τους στον Ιταλό δημοσιογράφο διαδρομή που είχε ναρκοθετηθεί από τις VSU. Το αυτοκίνητο που επέβαινε ο Σόρμπι έπεσε πάνω σε νάρκη. Ο οδηγός του οχήματος σκοτώθηκε επιτόπου, ενώ ο Σόρμπι τραυματίστηκε σοβαρά (υπέστη στη συνέχεια ακρωτηριασμό των 2 κάτω άκρων του). Οι Ουκρανοί στρατιωτικοί τον εγκατέλειψαν στην τύχη του, αφού ο στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν μία ακόμη προβοκάτσια, χρησιμοποιώντας με τον πλέον κυνικό τρόπο έναν ξένο δημοσιογράφο, ώστε να ρίξουν την ευθύνη για το γεγονός στη ρωσική πλευρά. Ωστόσο οι ρωσικές δυνάμεις βλέποντας ένα μη στρατιωτικό όχημα να εκρήγνυται πάνω σε νάρκη, παρά τα μαζικά πυρά από ουκρανικής πλευράς επενέβησαν, τον απομάκρυναν από το φλεγόμενο αυτοκίνητο και τον διακόμισαν στο κεντρικό νοσοκομείο της Χερσώνας, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του...

- Κατά τα λοιπά:

- Συνάντηση στο Κίεβο είχαν ο Βλαντίμιρ Ζελένσκι και ο Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος μετέφερε στον πρώτο την είδηση για το νέο πακέτο στρατιωτικής «βοήθειας» των ΗΠΑ στην Ουκρανία, ύψους 2 δισεκ. USD. (Στγ: Είπαμε, «λεφτά υπάρχουν», όταν και όποτε θελήσει ο παγκόσμιος «χωροφύλακας»)...

- Ενδιαφέροντα πράγματα είπαν η Μαρία Ζαχάροβα στο briefing του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών και ο Βασίλι Νεμπένζια στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



6/9/2022

Σοβαρά τώρα!; Υπάρχουν μαζικές κινητοποιήσεις για ζωτικά λαϊκά προβλήματα που δεν είναι αρχικά ετερόκλητες; Να θυμίσω πως ξεκίνησε η επανάσταση του 1905 στη Ρωσία με ...ετερόκλητα λάβαρα, εικονίσματα και επικεφαλής τον διαβόητο παππά-Γκαμπόν; Τα χλεύαζαν αφ' υψηλού αυτά οι μπολσεβίκοι και ο Λένιν ή μήπως έκαναν τελετουργικές πορείας αλλού για να μη μολυνθούν απ' την "ετερόκλητη" πλέμπα; Που είναι το μαζικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της Ελλάδας σήμερα; Χάθηκε στον δρόμο από την Ρωσική στην Αμερικανική πρεσβεία; Βλ. ΡΙΖΟ: "Μεγάλη διαδήλωση στην Τσεχία ενάντια σε ΕΕ και ΝΑΤΟ https://www.rizospastis.gr/story.do?id=11814632

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν το Σάββατο στην Πράγα κατά της κυβέρνησης της Τσεχίας, καλώντας τον κυβερνητικό συνασπισμό να λάβει μέτρα για να ελέγξει τις αυξανόμενες τιμές της Ενέργειας, ενώ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Οι διοργανωτές της διαδήλωσης, που ήταν ένα ετερόκλητο γκρουπ δυνάμεων από εθνικιστικές ακροδεξιές δυνάμεις αλλά και το σοσιαλδημοκρατικοποιημένο ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας, προέτασσαν την ανάγκη ουδετερότητας της χώρας στρατιωτικά και εξασφάλισης απευθείας συμβολαίων με τους προμηθευτές φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας.

Από την πλευρά του, ο συντηρητικός πρωθυπουργός, Π. Φιάλα, μίλησε για «ακραίες δυνάμεις με φιλορωσικό προσανατολισμό, αντίθετες με τα συμφέροντα της χώρας»".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Αυτό είναι το θέμα. Τίποτα δεν πρέπει να προσποιείται ότι είναι αυτό που δεν είναι. Όλα πρέπει να έχουν μια μεγάλη ετικέτα που να λέει τι είναι για να μην υπάρχει σύγχυση. Όπως το λίπασμα που χρησιμοποιήσαμε στα φυτά εκείνη τη χρονιά, που σκότωσε όλες τις πασχαλίτσες μας, πώς λεγόταν; "

"Φύτεψε τόσο πράσινο".

"Σωστά. Οπότε θα έπρεπε να λέγεται "Plant So Green - Ladybug So Dead". Ξεχάστε το μικροσκοπικό αποτύπωμα στο πίσω μέρος που δεν μπορείτε να διαβάσετε. Πραγματική αλήθεια στην επισήμανση, αυτό χρειαζόμαστε".



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



TSIRIZA ΞΕΦΤΙΛΕΣ. Υπέρ της ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αργεντινή: Παρουσιαστής άνοιξε σαμπάνια για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

«Η γριά πήγε στην κόλαση»

 9/9/2022 | 17:15

Παρουσιαστής στην Αργεντινή «γιόρτασε» τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ με αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν αντιδράσεις. Μάλιστα, ο Σαντιάγο Κουνέο άνοιξε σαμπάνια στο στούντιο.

Σύμφωνα με την dailystar.co.uk, ο Κουνέο, που εργάζεται στο Canal 22 στην έναρξη της εκπομπής του επιφύλασσε ένα σόου, για τους Αργεντίνους που βρέθηκαν σε πόλεμο με την Αγγλία για τα νησιά Φόκλαντς το 1982.

Ο παρουσιαστής άνοιξε σαμπάνια και ανέφερε με ένα πλατύ χαμόγελο, πως «η σκ… από την Βρετανία πέθανε και αυτά είναι καλά νέα» και τόνισε ότι «πέθανε το κατάλληλο άτομο. Η γριά πήγε στην κόλαση».

Σημειώνεται ότι αρκετοί λαοί δεν δυσαρεστήθηκαν όπως οι Βρετανοί στην είδηση του θανάτου της Ελισάβετ, όπως π.χ. οι Ινδοί και οι Κύπριοι, καθώς η Ελισάβετ όσο καιρό βρισκόταν στην εξουσία δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη για τα εγκλήματα της Βρετανίας στις χώρες αυτές.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=mRdx-YR5Emo



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αποθέματα

λιγνίτη πάνω από 1.300.000 τόνους, μας απειλούν ότι θα παγώσουμε..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ω ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη

Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων...

"Άμλετ" , Ουίλλιαμ Σαίξπηρ,

επικηρυγμένος από της Γης τους κυρίαρχους, τους κατέχοντες και τους λακέδες τους.

Το πανο από τους αγώνες των πληβείων στην Γαλλία απέναντι στους πάνοπλους στρατούς των δολοφόνων



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΑΚΒΕΘ:

Έχω ξεχάσει

ολότελα την αίσθηση του φόβου,

Επέρασε ο καιρός που όταν γροικούσα

σκουσμό τη νύχτα μ΄έπιανε το ρίγος,

και παραμύθι αν άκουα θλιβερό

εσηκώνονταν του κορμιού μου οι τρίχες

ορθές, σα ναχαν μέσα τους ζωή.

Μ’ έχει χορτάσει η φρίκη! Ο στοχασμός μου

ο φονικός συνειθισμένος είναι

στο φοβερό, και πια δεν μπορεί

να μ’ αλάλιαζε.

(Ξανάρχεται ο Σεύτον)

Τι ήταν οι φωνές;

ΣΕΥΤΟΝ

Απέθανε η βασίλισσα, κύριέ μου!

ΜΑΚΒΕΘ

Έπρεπε να πεθάνει πιο στερνά!

Θαχα καιρό ν’ ακούσω λόγια τέτοια!

Το αύριο, και το αύριο και το αυριο

με το μικρό το βήμα τους μας σέρνουν

από μέρα σε μέρα, ως στη στερνή

τη συλλαβή των χρόνων το βιβλίο,

κι όλα τα εχτές μας φώτισαν τρελλούς

στο δρόμο προς τη σκόνη του θανάτου-

Σβήσου, μικρό κερί! Η ζωή δεν είναι

παρά ήσκιος διαβατάρικος, φτωχός

θεατρίνος, που κορδώνεται κι αφρίζει

στη σκηνή για τη λίγη του την ώρα,

κ’ έπειτα κανείς δεν τον ακούει,

είναι το παραμύθι που ένας βλάκας

το λέει, γεμάτο λύσσα και φωνές,

δίχως κανένα νόημα.

Ουίλιαμ Σαίξπηρ, “Μάκβεθ”,



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣYNΕΝΤΕΥΞΗ ME TON JACQUES BAUD

The Postil (TP) -Μόλις εκδώσατε το τελευταίο σας βιβλίο για τον πόλεμο στην Ουκρανία - Επιχείρηση Ζ, από τον εκδοτικό οίκο Max Milo. Πείτε μας λίγα λόγια γι' αυτό - τι σας οδήγησε να γράψετε αυτό το βιβλίο και τι θέλετε να μεταφέρετε στους αναγνώστες;

Jacques Baud (JB): Στόχος αυτού του βιβλίου είναι να δείξει πώς η παραπληροφόρηση που περνά από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης συνέβαλε στο να ωθηθεί η Ουκρανία προς τη λάθος κατεύθυνση. Το έγραψα γιατί από τον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε τις κρίσεις απορρέει ο τρόπος με τον οποίο τις επιλύουμε.

Αποκρύπτοντας πολλές πτυχές αυτής της σύγκρουσης, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης μας παρουσιάζουν μια καρικατούρα και μια ψευδή εικόνα της κατάστασης, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την πόλωση. Αυτό έχει οδηγήσει σε μια ευρύτερα διαδεδομένη νοοτροπία που καθιστά κάθε προσπάθεια διαπραγμάτευσης σχεδόν αδύνατη.

Η μονόπλευρη και προκατειλημμένη αναπαράσταση που παρέχουν τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης δεν έχει ως στόχο να μας βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος, αλλά να προωθήσει το μίσος κατά της Ρωσίας. Έτσι, ο αποκλεισμός αθλητών με αναπηρία, γατών, ακόμη και ρωσικών δέντρων από διαγωνισμούς, η απόλυση μαέστρων, η αποκαθήλωση Ρώσων καλλιτεχνών, όπως ο Ντοστογιέφσκι, ή ακόμη και η μετονομασία πινάκων ζωγραφικής στοχεύει στον αποκλεισμό του ρωσικού πληθυσμού από την κοινωνία! Στη Γαλλία, μπλοκαρίστηκαν ακόμη και τραπεζικοί λογαριασμοί ατόμων με ονόματα που ακούγονται ρωσικά. Τα κοινωνικά δίκτυα Facebook και Twitter έχουν συστηματικά μπλοκάρει την αποκάλυψη των ουκρανικών εγκλημάτων με το πρόσχημα της "ρητορικής μίσους", αλλά επιτρέπουν την έκκληση για βία κατά των Ρώσων.

Καμία από αυτές τις πράξεις δεν επηρέασε τη σύγκρουση, πέρα από το να υποκινεί το μίσος και τη βία κατά των Ρώσων στις χώρες μας. Η χειραγώγηση αυτή είναι τόσο άθλια ώστε προτιμούμε να βλέπουμε τους Ουκρανούς να πεθαίνουν παρά να αναζητούμε μια διπλωματική λύση. Όπως είπε πρόσφατα ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, το θέμα είναι να αφήσουμε τους Ουκρανούς να πολεμήσουν μέχρι τον τελευταίο άνδρα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Με την επιστήμη "

Ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας Δρ. Ασίς Τζα πιστεύει 

"ο θεός μας έδωσε δυο χέρια, το ένα για το εμβόλιο της γρίπης και το άλλο για το εμβόλιο Covid"

https://twitter.com/disclosetv/status/1567182090403291137?fbclid=IwAR1sL_RqAwE5a-G3xTpKWAAoBAxd99rVAmjeWATTdMrVqiuBYPpZhcQN69w



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πότε δεν κλαδευουμε (πόσο μάλλον καρατομουμε)το καλοκαίρι 

Τα εμπειρικά δεδομένα είναι συντριπτικά. Αυτές που εμφανίζουν αυτά τα συμπτώματα είναι οι θερινά κλαδεμένες μουριές και δεν έχει να κάνει αν τις τρώνε ξυλοφάγα έντομα ή όχι...


Στις 27 Ιουλίου είχα επισκεφτεί την οδό Διάκου κάτω από την Ακρόπολη όπου και οι 18 μουριές δεν είχαν θερινά κλαδευτεί και καμία δεν εμφάνιζε συμπτώματα ξήρανσης

Σήμερα επισκέφτηκα πάλι την ίδια οδό και έκανα τις εξής διαπιστώσεις:

1. Από τις 18 μουριές οι 15 υπέστησαν θερινό κλάδεμα μετά τις 27 Ιουλίου και 3 δεν υπέστησαν οι οποίες είναι ανάμεσα στις προαναφερόμενες 15.

2. Από τις 3 μουριές που δεν υπέστησαν θερινό κλάδεμα καμία δεν εμφανίζει τα γνωστά συμπτώματα ξήρανσης που βλέπουμε πια όλοι μας στις μουριές (τρεις πρώτες φωτογραφίες).

3. Από τις 15 μουριές που υπέστησαν θερινό κλάδεμα όλες εμφανίζουν συμπτώματα ξήρανσης (4 και 5 φωτογραφία της ανάρτησης ενδεικτικά).

4. Οι περισσότερες εμφανίζουν οπές και κουφάλες πιθανότατα από ξυλοφάγα έντομα που αν κοιτάξει κανείς το google street view θα παρατηρήσει ότι ήδη υπήρχαν από το 2014 .

Τα εμπειρικά δεδομένα είναι συντριπτικά. Αυτές που εμφανίζουν τα συμπτώματα ξηρανσης είναι οι θερινά κλαδεμένες και δεν έχει να κάνει αν τις τρώνε ξυλοφάγα έντομα ή όχι.

Αυτά γιατί πάντα πρέπει να μιλάμε με στοιχεία και παρατηρήσεις και όχι να αναπαράγουμε ατεκμηρίωτα δελτία τύπου του Δήμου Αθηναίων με τις λανθασμένες διαγνώσεις ότι και καλά φταίει το κινέζικο σκαθάρι και τις λάθος θεραπείες που έχουν επιδεινώσει το πρόβλημα αντί να το λύσουν. Κατανοητό να γίνεται αυτό από μη ειδικούς, αν και από δημοσιογράφους που θα έπρεπε να διασταυρώνουν τα δημοσιεύματα τους είναι ανεπίτρεπτο. Όταν όμως το κάνουν "ειδικοί" και όταν σε μπλοκάρουν όταν τους ζητάς να τεκμηριώσουν τα λεγόμενα τους κάτι άλλο συμβαίνει... εξού και η 108 θέση των ΜΜΕ, εξού και η 1652 θέση του ΓΠΑ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ουκρανοί έκαναν πίσω κι ανατινάζουν τις γέφυρες για να μην τους πάρουν στο κυνήγι οι Ρώσοι! Ρώσος ειδήμονας: οι ουκρανικές δυνάμεις που διεμβόλισαν τη ρώσικη άμυνα στην περιοχή Χαρκόβου θα παγιδευθούν και θα εξοντωθούν..

09/09/2022

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα καταστραφούν». Ως αποτέλεσμα της επίθεσης στην περιοχή του Χάρκοβο, ολόκληρη η ουκρανική ομάδα θα παγιδευθεί». Αυτό είπε ένας απόστρατος συνταγματάρχης, στρατιωτικός ειδικός Anatoly Matviychuk.

«Δεν υπήρχαν προοπτικές για αυτή την επίθεση από την αρχή. Τώρα η πιο ισχυρή αντίσταση στη φωτιά αυξάνεται, οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις χτυπούν όλο το εικοσιτετράωρο και οι εφεδρείες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων έχουν επίσης πλησιάσει », είπε ο Matviychuk.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα συμμαχικά στρατεύματα θα παρακάμψουν τους Ουκρανούς μαχητές από τα μετόπισθεν και θα «χτυπήσουν τον θύλακα». Ο μόνος τρόπος για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να αποφύγουν τεράστιες απώλειες κοντά στο Χάρκοβο είναι να αφήσουν τα όπλα και να καταφύγουν στο Κίεβο, πιστεύει ο ειδικός.

Το ουκρανικό κανάλι telegram ZeRada γράφει:

Αυτή τη στιγμή, η κατάσταση στο Kupyansk μοιάζει με αυτό.

Μετά από δύο ανεπιτυχείς επιθέσεις με άρματα μάχης, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας άρχισαν να βομβαρδίζουν τη γέφυρα του ποταμού Oskol.

Πιθανότατα, οι πληροφορίες έχουν πληροφορίες ότι μηχανοκίνητες φάλαγγες των Ενόπλων Δυνάμεων της RF είναι καθ’ οδόν και η γέφυρα πρέπει να καταστραφεί για να μην εισέλθουν τα ρωσικά τανκς στην πόλη.

Η ιδέα της ανάκτησης του Oskol και της περαιτέρω προώθησης από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκαταλείφθηκε.

Στον τομέα Balaklaïa, μεταξύ Slaviansk και Kharkov, μονάδες της 25ης ουκρανικής ταξιαρχίας αλεξιπτωτιστών, της 80ης ταξιαρχίας αεροπορικής επίθεσης και της 92ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας επιτέθηκαν στην πόλη και προς την κατεύθυνση του Kupyansk.όλες οι τελευταίες αναφορές δείχνουν ότι η Balaklaya καταλήφθηκε από  τους ουκρανούς.

Είναι αυτός ο τελευταίος τομέας που είναι σήμερα ο πιο κρίσιμος σε αυτό το βόρειο μέτωπο επειδή η Balaklaya (περίπου 25.000 κάτοικοι πριν από τον πόλεμο) είναι ένα σημαντικό σημείο υποστήριξης για το ρωσικό μέτωπο στη δεξιά όχθη στα δυτικά του ποταμού Donets, προστατεύοντας το Kupiansk ( επίσης περίπου 25.000 πριν τον πόλεμο) που είναι ένα σταυροδρόμι που ελέγχει τις κύριες οδούς ανεφοδιασμού από το ρωσικό μέτωπο προς το Σλόβιανσκ

Eφόσον η Balaklaya έπεσε, έστω και προσωρινά στα χέρια των ουκρανικών δυνάμεων, αυτή είναι η πρώτη μεγάλη τακτική επιτυχία του Κιέβου από τις 24 Φεβρουαρίου και είναι πιθανό να επιταχύνει τη ριζοσπαστικοποίηση των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, ξεκινώντας με μια αντεπίθεση. βίαιη σε αυτήν την περιοχή .

Οι ουκρανικές δυνάμεις φαίνεται να έχουν ξεπεράσει τον ποταμό Oskil (κάτι που επιβεβαιώνει την απώλεια της Balaklaïa και πλησίασαν το Kupyansk από το νότο. Ο επικεφαλής της ρωσικής διοίκησης του Kupyansk ανακοίνωσε στις 8 Σεπτεμβρίου ότι η πόλη εισέρχεται σε αμυντική κατάσταση και ότι για τους κατοίκους που το επιθυμούν οργανώνεται εκκένωση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσακώνονταν χθες Ελισάβετ και Παντέλος ποιος θα είναι ο βασιλιάς του παραδείσου μέχρι που εμφανίστηκε ο Έλβις και το βούλωσαν.

(Ο Στάλιν παραδίπλα έστριβε τα μουστάκια του γελώντας)

Σχολιο.- Είναι όλοι αυτοί παράδεισο;

Σχολιο.- ΕΛΑ ΜΟΥ ΝΤΕΕΕ για τον Παντελο παιζεται, η Λιζα αποκλειεται με τοσο θανατικο, ξεκινωντας απο Κυπρο μερια...

Σχολιο.- αν είναι αυτοί πάντως εγώ δεν πάω

Σχολιο.- **-Λίγο πρίν πεθάνει η κυρα Πανωραία γνωστή και ως βασίλισσα της γκόγκλιας (αρβανίτικα χειροποίητα ζυμαρικά) στο χωριό περασε ο κομήτης του Χάλεϊ ,εκανε τρεις σεισμούς στις Αλκυονίδες καί ο γαιδαρος τού παπά εκανε βόλτα στό χωριό γκαρίζοντας ασταμάτητα μέ τό παπάρι του σηκωμένο νά σέρνεται σάν αλέτρι στό χώμα.!!! ΧατζηΝίκο.,Πές Αλεύρι,.** Τά Καλύτερα σάς Βρίσκω.!!!

Σχολιο.- Αποκλείεται να συνέβη αυτό, επειδή ο Έλβις είναι ζωντανός!

Σχολιο.- κάπου στην Αργεντινή κρύβεται μαζί με τον Αδόλφο.... αυτά δε τα λένε . Εμένα μου τα είπε ένας θείος που ήταν στα καράβια.

Σχολιο.- ..α και ο Βγενόπουλος της Ασπις

Σχολιο.- Χρόνια πολλά με υγεία ότι επιθυμείς

Σχολιο.- Χρόνια Πολλά



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία: Πάνω από εννέα εκατ. πολίτες σε οικονομική δυσκολία, λόγω ανεργίας και χαμηλών απολαβών
Καλπάζει η ανεργία στην Ιταλία, με 4,3 εκατομμύρια πολίτες να μην έχουν εργασία. Το 61,7% των νέων μέχρι 24 ετών, είναι επίσης άνεργο.
09 Σεπτεμβρίου 2022 23:50
Σύμφωνα με έρευνα του μεγαλύτερου ιταλικού συνδικάτου, Cgil, 9,2 εκατομμύρια πολίτες αντιμετωπίζουν ουσιαστικές δυσκολίες, είτε επειδή είναι άνεργοι, είτε επειδή η δουλειά τους δεν τους εγγυάται ένα ικανοποιητικό εισόδημα.
Το ίδρυμα ερευνών Τζουζέπε Ντι Βιτόριο, το οποίο ανήκει στο συνδικάτο Cgil, προχώρησε σε καταγραφή των ανέργων και όσων έχουν αποθαρρυνθεί και έχουν πάψει, πλέον, να ζητούν εργασία. Στην φάση αυτή πρόκειται για 4,3 εκατομμύρια πολίτες.
Παράλληλα, άλλα 4,9 εκατομμύρια πολιτών, εργάζονται μόνον για μικρά χρονικά διαστήματα ή αναγκάσθηκαν να δεχθούν απασχόληση ορισμένου χρόνου, με απολαβές που δεν καλύπτουν τις ανάγκες τους. Οι δυσκολίες, σύμφωνα με το συνδικάτο Cgil και το ίδρυμα Ντι Βιτόριο, είναι εντονότερες για τους νέους μέχρι είκοσι τεσσάρων ετών και τις γυναίκες.
Η έλλειψη εργασίας και οι μη ικανοποιητικές συνθήκες, συνδέονται άμεσα με τις διάφορες ηλικιακές ομάδες: στην Ιταλία το 61,7% των νέων μέχρι 24 ετών, είναι άνεργο, έπαψε να ψάχνει δουλειά ή δεν είναι ικανοποιημένο από τις αποδοχές και την διάρκεια της εργασίας του, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό μειώνεται στο 13,9% για τους πολίτες από 55 μέχρι 64ετών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στόλτενμπεργκ-Μπλίνκεν: "Πολύτιμοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ Ελλάδα και Τουρκία - Οι διαφορές τους να λυθούν με διάλογο"
Μήνυμα ενότητας, (δηλαδή υποχώρησης της Ελλάδας στις παράλογες αππαιτήσεις της Τουρκίας!) αλλά και... υποκριτικών δήθεν ίσων αποστάσεων (που βολεύουν όμως την επιτιθέμενη Τουρκίας!) από τον Γ.Γ του ΝΑΤΟ και τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, που έκαναν έκκληση για χρήση διπλωματικών μέσων ώστε να επιλυθούν οι διαφορές των δύο χωρών.
09 Σεπτεμβρίου 2022 21:05
"Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι δύο πολύτιμοι σύμμαχοι", τόνισε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, κληθείς να σχολιάσει τις επιθετικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδορυ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά της Ελλάδας.
Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, στις Βρυξέλλες, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ απάντησε σχετικά με τις επιθετικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου:
"Είναι δύο πολύτιμοι σύμμαχοι. Συμμετέχουν και συμβάλλουν στο ΝΑΤΟ με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Οι όποιες διαφορές μεταξύ τους πρέπει να επιλυθούν με διπλωματικά μέσα. Στο ΝΑΤΟ έχουμε ένα μηχανισμό αποκλιμάκωσης - ο οποίος έχει ήδη χρησιμοποιηθεί - μέσω του οποίου η Τουρκία και η Ελλάδα δεσμεύονται να παρέχουν πληροφορίες και τρόπους για την αποκλιμάκωση κάθε επικίνδυνης κατάστασης ή συμπεριφοράς στο Αιγαίο".
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, είπε ότι συμφωνεί με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ ότι η Ελλάδα και η Τουρκία είναι "δύο πολύτιμοι και σημαντικοί σύμμαχοι, φίλοι των ΗΠΑ. Έχουν διαφορές και θέλουμε να τους δούμε να τις επιλύουν με εποικοδομητικό τρόπο, μέσα από το διάλογο. Έχει ξαναγίνει αυτό στο παρελθόν και αυτό αναμένουμε ότι θα ξαναγίνει".
Παράλληλα, ερωτηθείς αν η Τουρκία θέτει σε κίνδυνο την ενότητα της Συμμαχίας με τη στάση της σε σειρά ζητημάτων (π.χ. Ρωσία, προσχώρηση Φινλανδίας και Σουηδίας), ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ απάντησε ότι οι προκλήσεις λόγω της επιθετικότητας της Ρωσίας στην Ουκρανία, είναι σημαντικές για όλους τους Συμμάχους:
"Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι επικεντρώνουμε την προσοχή και τα μέσα μας στη στήριξη της Ουκρανίας. Αυτό που εξέλαβα σήμερα μέσα στην αίθουσα, με παρόντες όλους τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, ήταν μια πολύ ισχυρή επαναβεβαίωση αυτής της ενότητας", ανέφερε ο Μπλίνκεν.
Από την πλευρά του, ο Γενς Στόλτενμπεργκ είπε ότι είναι φυσικό να υπάρχουν διαφορές μέσα στο ΝΑΤΟ (που όμως όλα τα υπόλοιπα κράτη του ΝΑΤΟ υποχρεώνονται  να ομονοούν, και να μην έχουν καμία διαφοροποίηση)). "Είμαστε 30 διαφορετικές Δημοκρατίες και φυσικά δεν συμφωνούμε πάντα σε όλα τα ζητήματα", είπε. Στο τέλος, σημείωσε, οι διαφωνίες ξεπερνιούνται, κάτι το οποίο αποδείχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάτω από 700 ευρώ λαμβάνουν 1.071.991 συνταξιούχοι στην Ελλάδα (43,4% επί του συνόλου)
Κάτω από 500 ευρώ λαμβάνουν 585.739 συνταξιούχοι (23,7% επί του συνόλου0



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναίτια σύλληψη δυο νεαρών δικηγόρων στα Εξάρχεια
Εξάρχεια: Δικηγόροι καταγγέλλουν αστυνομική βία εις βάρος τους – Επιστολή Βερβεσού σε Θεοδωρικάκο
7 Σεπτεμβρίου 2022, 12:15
Σύμφωνα με την καταγγελία οι δύο δικηγόροι έβγαιναν από μπαρ στα Εξάρχεια όταν άνδρες των ΜΑΤ τους πλησίασαν. Ο ένας αναφέρει ότι του έκαναν κεφαλοκλείδωμα
Σε μία σοβαρή καταγγελία για αστυνομική βία και αυθαιρεσία προχώρησαν δύο δικηγόροι για περιστατικό που συνέβη στα Εξάρχεια. Όπως αναφέρουν βγαίνοντας από μπαρ στα Εξάρχεια μία διμοιρία ΜΑΤ ξεπρόβαλε μπροστά τους τους ζήτησε τα στοιχεία τους. Δηλώνοντας την ταυτότητά τους και ενώ υπήρξαν αντεγκλήσεις άνδρας των ΜΑΤ έκανε κεφαλοκλείδωμα στον ένα δικηγόρο ενώ στη συνέχεια τους μετέφεραν στο ΑΤ με χειροπέδες.
Εκεί στον έναν από τους δύο δικηγόρους ζητήθηκε να βγάλει τα ρούχα του και του έγινε σωματική έρευνα χωρίς να έχει ασκηθεί σε βάρος του κατηγορία. Με επιστολή του στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός κοινοποίησε, αναφορά δύο δικηγόρων-μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, «διά της οποίας καταγγέλλονται σοβαρά περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας τα οποία δεν συνάδουν με την αποστολή της αστυνομίας, θίγουν και υποτιμούν στο σύνολό του το δικηγορικό σώμα, περιστέλλουν το Κράτος Δικαίου και την προστασία των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών».
Στην αναφορά επισυνάπτονται και φωτογραφίες ως αποδεικτικό υλικό.
Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ με την επιστολή του, που κοινοποιήθηκε στον αρχηγό της ΕΛΑΣ, στον Συνήγορο του Πολίτη και την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ζητά από τον υπουργό να προβεί «άμεσα στον πειθαρχικό έλεγχο όλων των εμπλεκομένων αστυνομικών υπαλλήλων».
Τι καταγγέλλει ο δικηγόρος
«Το βράδυ της Παρασκευής 2 Σεπτεμβρίου βρισκόμουν εγώ με τον έτερο συνάδελφο, τον καταγγέλλοντα, στην περιοχή των Εξαρχείων, είχαμε βγει για ένα ποτό. Αποχωρώντας από το μαγαζί και κατευθυνόμενοι προς το ΙΧ που είχαμε σταθμεύσει κοντά στην πλατεία, διασχίζοντάς τη, υπήρχε ισχυρή αστυνομική παρουσία.
Μία διμοιρία των ΜΑΤ ξεπρόβαλε μπροστά μας, ένας από τους αστυνομικούς, όντας πάνοπλος, μας σταμάτησε, μας φώναξε και ήρθε προς εμάς ζητώντας τα στοιχεία μας. Τόσο εγώ, όσο και ο συνάδελφος σαστίσαμε και τους αποκαλύψαμε αμέσως την ιδιότητά μας.
«Τους ρωτήσαμε για ποιον λόγο διενεργείται ο συγκεκριμένος έλεγχος. Δεν ειπώθηκε κάτι γιατί μέσα σε δευτερόλεπτα, ενώ εγώ προσπάθησα να τους δείξω τα στοιχεία μου, βλέπω τον αστυνομικό που μιλούσε στον συνάδελφο να πραγματοποιεί μία επίθεση, με μία πολύ παράξενη λαβή. Τον έπιασε από τον λαιμό, του έκανε κεφαλοκλείδωμα και προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει. Παράλληλα, υπήρχε ένταση και εγώ ωθήθηκα προς ένα σημείο από τους άλλους αστυνομικούς και υπήρξαν έντονες φωνές», πρόσθεσε ο ίδιος.
Γδύσιμο στο ΑΤ
Όπως καταγγέλλει όταν τους μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα, του ζητήθηκε να βγάλει τα ρούχα του: «Λίγα λεπτά μετά την άφιξή μας στο Α.Τ. Εξαρχείων, με οδήγησαν σε σκοτεινό χώρο και δύο αστυνομικοί μου ζήτησαν να αφαιρέσω τα ρούχα μου. Στην ουσία ο ένας με φακό ερεύνησε τα προσωπικά μου αντικείμενα, ενώ ο άλλος φόρεσε γάντια και μου ζήτησε σιγά σιγά να βγάλω τα ρούχα μου, όπως και προφανώς έκανα. Ουσιαστικά βρέθηκα για κάποια δευτερόλεπτα χωρίς κανένα ρούχο».
Σύμφωνα με την καταγγελία οι δικηγόροι κρατήθηκαν επί ώρες στο ΑΤ και τελικά σχηματίστηκε δικογραφία για απείθεια και εξύβριση σε βάρος του ενός. Μιλούν για κακώσεις στα χέρια , σημάδια στα χέρια από το σκληρό δέσιμο των χειροπέδων και ένα σημάδι στην ωμοπλάτη. Μάλιστα φέρεται να υπάρχει και βίντεο απεικονίζεται αστυνομικός να φοράει half face και να είναι ιδιαίτερα επιθετικός προς τους περιοίκους, αφού προσπαθεί να τους σπρώξει και τον συγκρατούν οι συνάδελφοι του. Μάλιστα , σύμφωνα με περιγραφές, σε επίμονη ερώτηση περιοίκου αν είναι στρατός κατοχής φέρονται να απαντούν «ναι».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΟΥΗΔΙΑ - ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
Προβάδισμα του σοσιαλδημοκρατικού μπλοκ στις δημοσκοπήσεις
Με τα θέματα της Ενέργειας, του πολέμου στην Ουκρανία και της μετανάστευσης να κυριαρχούν στην προεκλογική ατζέντα, διεξάγονται την Κυριακή βουλευτικές εκλογές στη Σουηδία.
Σε προχτεσινή δημοσκόπηση (SVT/Novus), πρώτο παραμένει το κυβερνών κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών με 27,8% (κοντά στο ποσοστό στις εκλογές του 2018). Με βάση αυτό το ποσοστό θα κέρδιζαν 99 έδρες (έχουν 100 σήμερα).
Το ακροδεξιό κόμμα Σουηδοί Δημοκράτες εμφανίζεται πλέον ξεκάθαρα στη δεύτερη θέση, με 20,6% (αύξηση 3,1% από το 2018). Αυτό θα τους έδινε 73 έδρες, 11 παραπάνω από το 2018. Στην τρίτη θέση οι Μετριοπαθείς με 17,3% (μείωση 2,5% από το 2018) και ακολουθούν το κόμμα του Κέντρου με 8,6%, το Αριστερό Κόμμα με 8%, οι Χριστιανοδημοκράτες με 5,9%, οι Πράσινοι με 5,7%, οι Φιλελεύθεροι με 4,8%.
Σύμφωνα με τα παραπάνω, το σοσιαλδημοκρατικό «μπλοκ» (Σοσιαλδημοκράτες, Κέντρο, Αριστερό Κόμμα και Πράσινοι) συγκεντρώνει το 50,1% και 177 από τις 349 έδρες, ενώ το λεγόμενο «κεντροδεξιό» μπλοκ (Μετριοπαθείς, Σουηδοί Δημοκράτες, Χριστιανοδημοκράτες και Φιλελεύθεροι) 48,6%.
Οι Μετριοπαθείς έχουν απορρίψει το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τους Σουηδούς Δημοκράτες, ωστόσο εξελίσσονται διαπραγματεύσεις για να στηρίξουν μια κυβέρνηση του «κεντροδεξιού» μπλοκ. Οι Σουηδοί Δημοκράτες πρότειναν ορισμένα πολιτικά μέτρα που ζητούν να υλοποιηθούν, όπως νόμος για υποχρεωτική απέλαση αλλοδαπών πολιτών που διαπράττουν εγκλήματα στη Σουηδία, ζώνες αστυνόμευσης σε περιοχές με προβλήματα εγκληματικότητας και απαγόρευση της επαιτείας!
Οι Σοσιαλδημοκράτες κατηγορούν τους Σουηδούς Δημοκράτες ως κόμμα «αναξιόπιστο σε θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής» και ως κόμμα «που έχει δεσμούς με αντιδημοκρατικούς ηγέτες, δεξιές λαϊκιστικές ομάδες, τη Ρωσία και αυταρχικά κράτη».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: «Ή θα επιστραφούν τα 600 δισ. ευρώ από τις καταθέσεις μας που δεσμεύσατε ή δεν θα ξαναδείτε στάρι και λιπάσματα»
09.09.2022 | 22:56
«Εμείς θα αναλάβουμε την επαναρύθμιση της παγκόσμιας αγοράς σιτηρών« λέει η Μόσχα
Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν άκριτα στη Ρωσία για την επέμβασή της (ή «εισβολή» όπως υποστηρίζουν οι δυτικοί) στην Ουκρανία και οι ρωσικές αντικυρώσεις που υπήρξαν ως απάντηση, θα δημιουργήσουν χειρότερες συνθήκες επισιτιστικής κρίσης από ότι υπήρξαν στον Β’ΠΠ και αυτό αφορά όχι μόνο τον χειμώνα του 2022-2023, αλλά μέχρι και το 2025.
Στο Β’ΠΠ μόνο η Ευρώπη πραγματικά πείνασε και πάλι ελάχιστες χώρες όπως η Ελλάδα είχαν λιμό, λόγω του βρετανικού αποκλεισμού των ελληνικών λιμανιών στον πρώτο κατοχικό χειμώνα.
Στη νυν κρίση η πείνα αφορά κατά κύριο λόγω της Αφρική και τις εμπόλεμες περιοχές του πλανήρη
Η απόφαση της Ρωσίας να απαντήσει στις δυτικές κυρώσεις με εμπάργκο στα λιπάσματα και στα υλικά που με τα οποία παρασκευάζονται τα λιπάσματα κατά τον Maximo Torero, επικεφαλής οικονομολόγο του Οργανισμό Τροφίμων & Γεωργίας (FAO) των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), «οι αυξημένες τιμές λιπασμάτων θα μειώσουν την παγκόσμια παραγωγή σιτηρών κατά 40% την επόμενη περίοδο φύτευσης».
Σε συνδυασμό με τις διακοπές της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και τις αποτυχίες των καλλιεργειών παγκοσμίως λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, η αύξηση της παραγωγής τροφίμων με μειωμένα λιπάσματα την επόμενη σεζόν φύτευσης μέσω βασικών χωρών εξαγωγής θα μπορούσε να είναι δύσκολη.
Οι υψηλές τιμές των λιπασμάτων αναμένεται να συρρικνώσουν και την παγκόσμια παραγωγή ρυζιού.
Η απάντηση της Ρωσίας σε όλα αυτά είναι «Οι κυρώσεις αφορούν τους δυτικούς. Τους άλλους λαούς θα τους σώσουμε εμεί. Δεν χρειαζόμαστε μεσάζοντες για να πουλάνε το σιτάρι μας και τα λιπάσματά μας, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα».
Η Ρωσία έχει απαγόρευσε τις εξαγωγές ορισμένων προϊόντων και εξοπλισμού από τη χώρα, μεταξύ των οποίων των βασικών θρεπτικών συστατικών που περιέχουν άζωτο, ποτάσα και φωσφορικά άλατα στους δυτικούς ως απάντηση στις κυρώσεις και κυρίως στην δέσμευση-«κλοπή» 600 δισ. ευρώ ρωσικών καταθέσεων στο εξωτερικό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στόλτενμπεργκ και Μπλίνκεν για απειλές Ερντογάν περί εισβολής στα ελληνικά νησιά: «Βρείτε τα με την Τουρκία»!
09.09.2022 | 21:12
Απαράδεκτες δηλώσεις και από τους δύο αξιωματούχους
«Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι δύο πολύτιμοι σύμμαχοι», τόνισε ο γνωστός φιλότουρκος;  γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, κληθείς να σχολιάσει τις απειλές  του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά της Ελλάδας, απειλές στις οποίες ουσιαστικά αναφέρει για επικείμενη εισβολή (Θα έρθουμε βράδυ, θα σας πετάξουμε στην θάλασσα κτλ)!
Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, ‘Αντονι Μπλίνκεν, στις Βρυξέλλες, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ απάντησε σχετικά με τις  απειλές περί εισβολής και κατάληψης ελληνικών νησιών του Τούρκου Προέδρου:
«Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι δύο πολύτιμοι σύμμαχοι. Συμμετέχουν και συμβάλλουν στο ΝΑΤΟ με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Οι όποιες διαφορές μεταξύ τους πρέπει να επιλυθούν με διπλωματικά μέσα.
Στο ΝΑΤΟ έχουμε ένα μηχανισμό αποκλιμάκωσης – ο οποίος έχει ήδη χρησιμοποιηθεί – μέσω του οποίου η Τουρκία και η Ελλάδα δεσμεύονται να παρέχουν πληροφορίες και τρόπους για την αποκλιμάκωση κάθε επικίνδυνης κατάστασης ή συμπεριφοράς στο Αιγαίο».
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ‘Αντονι Μπλίνκεν, είπε ότι συμφωνεί με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ ότι η Ελλάδα και η Τουρκία είναι «δύο πολύτιμοι και σημαντικοί σύμμαχοι» – φίλοι των ΗΠΑ.
«Έχουν διαφορές και θέλουμε να τους δούμε να τις επιλύουν με εποικοδομητικό τρόπο, μέσα από το διάλογο – έχει ξαναγίνει αυτό στο παρελθόν και αυτό αναμένουμε ότι θα ξαναγίνει».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίσημο: Πεινάνε οι 7 στους 10 Έλληνες – Έκοψαν το φαγητό τους για να πληρώνουν την κυβέρνηση!
09.09.2022 | 15:13
Πεινάνε λόγω των κυρώσεων σε Ρωσία
Νέα στοιχεία-«φωτιά» είδαν το φως της δημοσιότητας από έρευνα της  ΓΣΕΕ και του Ινστιτούτου Εργασίας για τις επιπτώσεις της ακρίβειας στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων.
7 στους 10 Έλληνες πεινάνε κυριολεκτικά για να πληρώνουν αδρά την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Οι κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας, έχουν ανακατέψει την τράπουλα, μια εξέλιξη που οι δυτικοί δεν την περίμεναν και τώρα κοιμούνται όπως έστρωσαν.
Προ των πυλών άλλωστε είναι ο χειρότερος χειμώνας της Ευρώπης μετά από αυτόν του 1944-1945, τουλάχιστον στα κράτη της Ευρώπης που έχουν χαρακτηριστεί «μη φιλικές χώρες» προς την Ρωσία και βιώνουν τις αντικυρώσεις της Μόσχας, με τις Βρυξέλλες και την Βρετανία να επιχειρούν να μειώσουν την κατανάλωση του φυσικού αερίου κατά 15%, αλλά την «τρύπα» που μετρούν να είναι πάνω από 30%.
Η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη συντασσόμενη με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και την βίαιη απολιγνιτοποίηση που είχε ξεκινήσει έχει οδηγήσει τον κόσμο στα όρια της φτώχειας και όλοι γνωρίζουν ότι μέσα στο χειμώνα αυτό θα αυξηθεί.
Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων έχει ήδη κτυπήσει το καμπανάκι λέγοντας πως λόγω των κυρώσεων στην Ρωσία, οι Ευρωπαίοι πολίτες θα χάνουν έναν ολόκληρο μισθό το χρόνο, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Τα στοιχεία της έρευνας της  ΓΣΕΕ και του Ινστιτούτου Εργασίας
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ειδικής θεματικής έρευνας το 71% των εργαζομένων έχει κόψει βασικά αγαθά διατροφής, προκειμένου να πληρώνουν τους υπέρογκους λογαριασμούς που λαμβάνουν.
Παράλληλα, το 80% δηλώνει ότι δεν έχει υπάρξει αύξηση στο μισθό του εντός του 2022.
Το 20% των εργαζομένων, δηλώνει ότι η οικονομική του κατάσταση δεν του επιτρέπει να ανταπεξέλθει Καθόλου στις συνθήκες ακρίβειας και ενεργειακής κρίσης του χειμώνα, ενώ το 47% δηλώνει Δύσκολα, το 30% Σχετικά εύκολα και το 3% Εύκολα.
Το 63% θεωρεί την αύξηση των μισθών και του Κατώτατου μισθού ως το αποτελεσματικότερο μέσο για τη προστασία του βιοτικού του επιπέδου από τις ανατιμήσεις στα είδη διατροφής και την ενέργεια.