Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Πεμπτη 17 Νοεμβριου 2022


Θα γράψω για την επέτειο ενός άλλου Πολυτεχνείου, το οποίο το έζησα και πολύ πιο συνειδητά διότι ήμουν πλέον 18 χρόνων.

Δηλαδή του Πολυτεχνείου του 1980.

Το κλίμα ήταν ήδη πολύ φορτισμένο καθώς είχαν προηγηθεί οι καταλήψεις των σχολών για το νόμο 815 της τότε κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ξέροντας ότι θα έχανε τις εκλογές είχε δραπετεύσει στην προεδρία της Δημοκρατίας και πρωθυπουργός είχε γίνει ο συστηνώμενοςαπό τα ΜΜΕ  ως "μετριοπαθής" Γιώργος Ράλλης... του είχε ανατεθεί να εφαρμόζει προοδευτικές αστικές μεταρρυθμίσεις σαν υπουργός επί Καραμανλή αλλά δεν ήξερε πού παν' τα τέσσερα και ήταν και ξεροκέφαλος κι από πάνω. Άλλωστε ήταν πολύ δύσκολο, αδύνατον θα έλεγα να ανακόψει το ρεύμα του ΠΑΣΟΚ που επερχόταν.

Η ατμόσφαιρα δεν ήταν μόνο φορτισμένη μεταξύ φοιτητών και κυβέρνησης... ήταν φορτισμένη και εντός του φοιτητικού χώρου, μεταξύ ΚΝΕ και "αναρχοαυτόνομων", τους οποίους δειλά προσέγγιζαν... το ΚΚΕ (μ-λ), με αποτέλεσμα τελικά να διασπαστεί το 1981 και η νεολαία του ΚΚΕ εσωτερικού, ο Ρήγας Φεραίος, που κι αυτός είχε διασπαστεί παλιότερα δημιουργόντας την Β Πανελλαδική που συνεργαζόταν με τους αναρχοαυτόνομους  - η ΚΝΕ με όλους αυτούς είχαν φτάσει μέχρι και σε ξυλοδαρμούς και αυτοί αποκαλούσαν την ΚΝΕ "ΚΝΑΤ", ενώ η ΚΝΕ τους χαρακτήριζε ως "προβοκάτορες".

Το Νοέμβρη του 1980 έφτασε η επέτειος του Πολυτεχνείου, πολύ πιο συναισθηματικά φορτισμένη απ' όσο σήμερα (να μην ξεχνάμε ότι το 1973 ήταν κοντά, και θεωρούσαμε και το πιστεύαμε ότι τα παιδιά που σκοτώθηκαν στο Πολυτεχνείο, αδέρφια μας), και ήταν να γίνει η πορεία, με άπειρο κόσμο (και σήμερα θα έχει κόσμο πιστεύω αλλά τότε ήταν αλλιώς). 

Η ξεροκεφαλιά του Ράλλη που ήθελε να τελειώνει με το Πολυτεχνείο τις πορείες του και τον αντιαμερικανισμό, και η πανηλιθιότητα κι ο πανικός της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που έβλεπε πως τελείωναν οι μέρες της, οδήγησε σε τραγωδία – η κυβέρνηση του Ράλλη απαγόρευσε να γίνει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία και η διαμάχη στον αριστερό χώρο ήταν αν η πορεία θα κατέληγε στην αμερικανική πρεσβεία ή θα έφτανε μόνο ως τη βουλή. 

Η κυβέρνηση επέμενε πεισματικά να φτάσει η πορεία μόνο ως τη βουλή και όλη η αντιπολίτευση την κατήγγειλε... αλλά η κοινοβουλευτική αριστερά υπάκουσε στην εντολή, ενώ η εξωκοινοβουλευτική όχι, το θέμα ήταν όμως τι θα γινόταν στην πράξη.

Στην ΚΝΕ που ήμουν τότε εγώ υπήρχε αναβρασμός... εμείς θέλαμε να μην υπακούσουμε στην απαγόρευση και να προσπαθήσουμε να φτάσουμε ως την πρεσβεία. Η "σοφή" ηγεσία του ΚΚΕ όμως μπορεί να φώναζε αλλά "δεν ήθελε να φτάσει στα άκρα". Για το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ εσωτερικού δεν συζητάμε... ακόμα χειρότερα.

Η μέρα της πορείας μύριζε μπαρούτι... εγώ κατέβηκα όπως ήταν φυσικό με το μπλοκ της ΚΝΕ, το οποίο είχε ΑΠΕΙΡΟ και πολύ πυκνό κόσμο – όπως και η εξωκοινοβουλευτική αριστερά τότε - όμως ήταν φανερό ότι παρ' όλα αυτά το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα συμμορφώνονταν με την απαγόρευση και θα πήγαιναν μόνο ως τη βουλή... Μπροστά από εμάς ήταν η εξωκοινοβουλευτική αριστερά οι "αναρχοαυτόνομοι" και το μπλοκ του Ρήγα Φεραίου... με λιγότερο κόσμο αλλά όχι ευκαταφρόνητο. Καμία σχέση με το σήμερα. Αποτελούσαν το 1/3 της πορείας

Φωνάζαμε συνθήματα καθώς προχωρούσαμε και όταν φτάσαμε στη Σταδίου δεν ξέρω ποιος έδωσε τέτοια "γραμμή" κι αρχίσαμε να χτυπάμε δυνατά τα πόδια μας στο έδαφος, λες και κάναμε παρέλαση του Κόκκινου Στρατού - αλλά ξαφνικά, μόλις φτάσαμε στη κάτω μεριά της πλατείας Συντάγματος  ο... Κόκκινος Στρατός έστριψε βιαστικά δεξιά στην Ερμού και οι υπεύθυνοι της περιφρούρησης γεμάτοι άγχος αλλά με την πείρα που ομολογουμένως είχε πάντα η ΚΝΕ σε αυτά, μας φώναζαν να... διαλυθούμε και ότι η πορεία τελείωσε!

Αυτό που είχε συμβεί ήταν ότι οι "αναρχοαυτόνομοι" μαζί με την εξωκοινοβουλευτική αριστερά,  θέλησαν να σπάσουν το μπλοκ της αστυνομίας και να προχωρήσουν προς την αμερικανική πρεσβεία - και η απάντηση ήταν μια απίστευτης αγριότητας αστυνομική επίθεση, από την οποία άρχισαν τα επεισόδια που κράτησαν όλη τη νύχτα και οδήγησαν στο να υπάρξουν δυο νεκροί, η Σταματίνα Κανελλοπούλου κι ο Ιάκωβος Κουμής.

Μπορεί η κυβέρνηση Ράλλη να "νίκησε" διότι η πορεία δεν έφτασε τελικά ως την πρεσβεία αλλά στην πραγματικότητα έφαγε τεράστια πολιτική ήττα, διότι της χρεώθηκαν (και πολύ δίκαια) οι νεκροί και τα τρομερά επεισόδια... και τσαλακώθηκε και το "μετριοπαθές" κι "ανανεωτικό" προφίλ του Γιώργου Ράλλη.

Όσο για μένα... μπήκα σε κακές σκέψεις. Τι θέλαμε να παριστάνουμε τους... αγριομπολσεβίκους αφού στο πρώτο "μπαμ" την κάναμε γυριστή; Δεν ένοιωσα καθόλου καλά, ας αφήσουμε και το τι ακούσαμε από τους "αναρχοαυτόνομους" για τη στάση μας... 

Έντεκα μήνες αργότερα ήρθε το ΠΑΣΟΚ, ενώ το ΚΚΕ είχε κατέβει στις εκλογές με σύνθημα... "ΚΚΕ αλλαγή δεύτερη κατανομή", δηλαδή ήθελε να φτάσει το 17% για να μπει στη δεύτερη κατανομή των βουλευτικών εδρών σύμφωνα με το τότε εκλογικό σύστημα και να μη βγει το ΠΑΣΟΚ αυτοδύναμο - αλλά τελικά περιορίστηκε στο 10,92%. Που ήταν και το καλύτερο μεταπολιτευτικό ποσοστό του σε βουλευτικές εκλογές. Επιδοθήκαμε τόοτε σε μια κοινοβουλευτική αυταπάτη, με αυτήν την τελείως λαθεμένη πολιτική της ηγεσίας του ΚΚΕ, που έγινε δίκαιη αιτία να αποχωρήσουν από το ΚΚΕ πολλοί επαναστάτες από τις γραμμές του. Το 17% δεν είχε καμιά βάση, και μετά την παταγώδη ήττα, η ηγεσία έριξε το φταίξιμο στα μέλη που δεν προσπάθησαν, αντί να αναλάβει τις δικές της ευθύνες για την ηλιθιότητα του 17%. 

Αυτά με έκαναν να νοιώσω ακόμα χειρότερα. Λίγο αργότερα,  ήρθε... το καθίκι ο Βαλέσα και τα γεγονότα της Πολωνίας. Δεν ήμουνα με τον Βαλέσα, σωστά τον είχα καταλάβει ότι ήταν ένας ακροδεξιός, ένα τσουτσέκι της CIA... αλλά δεν μπορούσα να μη βλέπω ότι οι ΠΑΣΟΚοι ήταν υπέρ του Βαλέσα, ασχέτως αν βγήκε τότε ο Ανδρέας Παπανδρέου καταδίκασε τον Βαλέσα, στη ΚΝΕ είχαν κωλόσει, οι μαοϊκοί και αναρχοαυτόνομοι τον υποστήριζαν, και οι μόνοι που υποστήριζαν την επέμβαση, που δεν έκανε τίποτε γιατί δεν τον εκτέλεσε, ήταν οι τροτσκικιστές και μάλιστα ορισμένα κομμάτια τους.

Αλλά από τότε ήταν μιλημένα τα πράγματα. Παρέμεινα μια δεκαετία ακόμα στην ΚΝΕ, όπου στην ουσία δίναμε μάχες οπισθοφυλακών, μέχρι το 1989 που αποχώρησα. 

Και κάπως έτσι... βρέθηκα "ανένταχτος" και παραμένω ακόμα και... μάλλον θα παραμείνω για πάντα. Δεν χωράω πουθενά, το έχω πάρει απόφαση πλέον.

Μετά το 2010, κατάλαβα πλέον ότι η Αριστερά έχει διαλυθεί, είναι πλέον ένα όνομα που δεν σημαίνει τίποτε.  Οι διαχωρισμοί στους ανθρώπους παραμένουν, οι αριστεροί παραμένουν οι καλύτεροι άνθρωποι, αλλά αυτοί που τους καθοδηγούν είναι τα χειρότερα τομάρια και είναι ξεπουλημένοι στη CIA και στους Αμερικάνους.

Το μόνο σύνθημα που μπορεί να υπάρχει στη σημερινή πορεία είναι «Ούτε με το ΝΑΤΟ ούτε με το ΝΑΤΟ».

Σχολιο.-  Η κοινωνια σήμερα ειναι στο συνολο της τρελά στρατευμένη, σε μια απίστευτη μοναδικοτητα.

Στην "ομοψυχία" που επέδειξαν οι λαοί γονατίζοντας στον "πόλεμο" του COVID-19...

Ξεχάσαμε τη γιορτή της λογικής,της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σήμερα υπάρχει η μεγαλύτερη συστράτευση στην παράνοια από τον Νώε...

Σχολιο.- Δικός μου είσαι Αναρχικός.....όχι όμως από στάση κλανιά και μαγκιά....αλλά από τρόπο ζωής.Ασυμβιβαστος.....

Σχολιο.- Αναρχικός δεν ήμουν ποτέ. Αν ήμουν, θα ήμουν από τότε. Σήμερα τους θεωρώ σαν τους κύριους υπεύθυνους για την σημερινή κατάντια….



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΑ ΤΗΝ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Πολλά έχουν ειπωθεί και λέγονται για την 17η Νοεμβρίου, την ημέρα που κορυφώθηκε η δράση των τάνκς στην Αθήνα του 1973 και που τόσες αγνές ψυχές έπεσαν για να πατήσουν επάνω τους καπηλευτές, δοσίλογοι και δολοφόνοι που με τον αέρα της δίψας του Λαού για Δικαιοσύνη, Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, Δημοκρατία και Εθνική Ανεξαρτησία αναρριχήθηκαν στις ηγεσίες που κονιορτοποίησαν ύπουλα και προδοτικά όλα τα όνειρα μίας γενιάς Ελλήνων που αν και αγωνίστηκε ενάντια στο καθεστώς από την επόμενη ημέρα του Νοεμβρίου του 1973 μέχρι και σήμερα βαρύνεται με το όνειδος που δεν της ανήκει αλλά της φόρτωσαν αυτοί που το δημιούργησαν.

Η γενιά του Πολυτεχνείου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΣΕΛΓΟΥΝ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ ΓΙΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. Όπως και η γενιά του 1940 δεν είναι η γενιά του Τσολάκογλου και του Ράλλη και των μαυραγοριτών και κουκουλοφόρων που όμως έζησαν την ίδια εποχή.

Η γενιά του Πολυτεχνείου είναι ο κάθε Έλληνας που δεν δέχτηκε να ξεπουλήσει στους ξένους τα Πάτρια, που δεν δέχτηκε να γίνει μαριονέττα του κάθε ξένου δάχτυλου, τραπεζίτη και μεγαλοκαρχαρία, που δεν δέχτηκε μία κομματική ρητορική χωρίς να εφαρμόζει αυτά που έλεγε στην καθημερινότητα του άσχετα αν οι κομματικοί ταγοί τον κορόιδεψαν και τον κοροϊδεύουν, ο κάθε Έλληνας που άσχετα από οτιδήποτε προσωπικό θα σηκώσει το τουφέκι και θα πάει στο μέτωπο υπέρ Πατρίδος όπως σε εκείνη την επιστράτευση υπέρ της Κύπρου μας το 1974 που σύσσωμος ο Ελληνικός Λαός, η γενιά δηλαδή του Πολυτεχνείου, πήγε να καταταγεί εθελοντικά για να την υπερασπίσει και οι προδότες την έστειλαν στις άκρες της Ελλάδας  επικαλούμενοι ( όπως συνήθως ) έλλειψη όπλων και υποδομών. Και να μην ξεχνάμε ότι επρόκειτο τότε για στρατιωτική χούντα …

Εγώ είμαι μέλος της γενιάς του Πολυτεχνείου και έχω και θύμα ανήμερα του Πολυτεχνείου και έκτοτε όλοι αυτοί οι προδότες και καπηλευτές της γενιάς μου με κυνήγησαν και με πολέμησαν σε βαθμό εξόντωσης ακριβώς διότι σε κάθε τι που έκανα επιθυμούσα και επιθυμώ και για εμένα και για τους συμπολίτες μου και για την Πατρίδα μου Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Εθνική Ανεξαρτησία και για αυτά πάλεψα και παλεύω και θα παλεύω.

Για αυτό τον σκοπό λοιπόν και προς αποκατάσταση συμβολική της γενιάς μου και διαφοροποίηση της από την παράλληλη γενιά των κρυφο-ολοκληρωτιστών, καπηλευτών και υφαρπαγέων δοσιλόγων και προδοτών του Ελληνικού Λαού που τολμούν να αποπειραθούν να ταυτιστούν με οποιαδήποτε γενιά του Ελληνικού Λαού πρόκειται μόνη μου με την κόρη μου, μόνο με την Ελληνική Σημαία και το πραγματικό σύμβολο της Λαϊκής Δύναμης, δηλαδή το άρθρο του Συντάγματος 120 Σ, να πορευτώ σήμερα όπου και θα αποδώσω ειλικρινή τιμή σε αυτούς που εκείνη την ημέρα ρίσκαραν τα πάντα με το όνειρο της Ελεύθερης, Ανεξάρτητης και Ευημερούσας Ελλάδας. 

Αυτή τη στιγμή και μέσα από την καρδιά μου αυτός είναι ο προσωπικός μου φόρος τιμής στον πατέρα μου που αγωνίστηκε χρόνια για αυτά τα ιδανικά και σε κάθε ένα συμπολίτη μου που έκανε το ίδιο και τότε, το 1973 και σε κάθε άλλη στιγμή της Ιστορίας μας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από τη σπίθα στη φλόγα

apotispithastifloga.wordpress.com

Λαϊκή Δράση - Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών 

-Φωτογραφίες από το τριήμερο Πολυτεχνείου, την κατάθεση στεφάνου και την αντιφασιστική αντί ιμπεριαλιστική διεθνιστική ανάρτηση πανό για την απελευθέρωση των αδελφών Κονονοβιτς.

Την πρώτη μέρα του τριημέρου εορτάσμου πραγματοποιήθηκε κοινή κατάθεση στεφάνων στον χώρο του Κάτω Πολυτεχνειου με τον Πολιτικό Χώρο Ηλέκτρα Αποστόλου, τη Λαϊκή Δράση - Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών και την Εργατική Ομάδα Τ-34 με αντιφασιστική αντί ιμπεριαλιστική συνθηματολογία στα πλαίσια της τιμής στους νεκρούς του Πολυτεχνείου. 

Το στεφάνι της ομάδας μας έγραφε τιμάμε τους νεκρούς μας με πάλη για ανεξαρτησία σοσιαλισμό. 

Μετά το πέρας της κατάθεσης στεφάνου πραγματοποιήθηκε ανάρτηση πανό αντιφασιστικής αντί ιμπεριαλιστικής διεθνιστικής αλληλεγγύης στους αδελφούς Κονονοβιτς, φυλακισμένους κομμουνιστές από την Τρομοκρατική Ναζιστική Οργάνωση που διοικεί την Δυτική Ουκρανία ως όργανο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Καλούμε τον εργαζόμενο λαό, την νεολαία, αγωνιστές/αγωνίστριες σε συμπόρευση με τον Πολιτικό Χώρο Ηλέκτρα Αποστόλου στην αυριανή αντιφασιστική αντί ιμπεριαλιστική διαδήλωση για τα 49 χρόνια από την λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου. 

Με ψηλά τις κόκκινες σημαίες, να στερεώσουμε μια μαχόμενη αντιφασιστική αντί ιμπεριαλιστική πτέρυγα για την επαναστατική ανατροπή της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης,για ειρήνη-ανεξαρτησια ψωμιά παιδεία υγεία και λαϊκές ελευθερίες.

-Όλοι και όλες στην αντιφασιστική αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση για τα 49 χρόνια από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου 

Προσυγκέντρωση: πλ. Κλαυθμώνος στις 15:30

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Χρ. Λαδά και Σταδίου στις 16:00

- Στηρίζουμε το μπλοκ του Πολιτικός Χώρος ''Ηλέκτρα Αποστόλου''

ΛΕΥΤΕΡΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΔΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

ΚΟΥΜΗΣ-ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΙΔΕΡΗΣ-ΚΑΛΤΕΖΑΣ-ΑΛΕΞΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΑΣ

ΑΥΤΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ- ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ-ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥ ΝΑΤΟ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ- ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Λαϊκή Δράση - Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών

mail: laikiantifasistikidrasi@riseup.net

blog: laikidrasi.wordpress.com



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι πολεμοκάπηλοι

Το συμβάν με τον ουκρανικό S300 που υποθέτουμε ότι έχασε το δρόμο του και έπληξε κάποιο χωριό στην Πολωνία, σκοτώνοντας δυο ανθρώπους και τραυματίζοντας πολλούς, έχει και μια χρήσιμη πλευρά: αποκάλυψε πόσο ανατριχιαστικά μεγάλος είναι ο αριθμός των πολεμοκαπήλων στη δύση. Ότι οι περισσότεροι ευρωπαίοι περιμένουν την ευκαιρία ενός λάθους ή μιας προβοκάτσιας, για να απαιτήσουν από τους υπευθύνους την επίσημη είσοδο τού ΝΑΤΟ σε απ' ευθείας πόλεμο εναντίον τής Ρωσίας. Ότι οι ίδιοι οι υπεύθυνοι, οι πρωθυπουργοί, στρατιωτικοί, τα στελέχη και ο ίδιος ο γ.γ. τού ΝΑΤΟ, δημοσιογράφοι, δημόσια πρόσωπα, σχολιαστές, διανοούμενοι κλπ, είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν μια επίθεση μιας ομάδας κρατών εναντίον τής πρώτης πυρηνικής δύναμης στον κόσμο, εφαρμόζοντας το περίφημο "άρθρο 5". Ένα επικίνδυνο για την ύπαρξη τής ανθρωπότητας όνειδος, που θα έπρεπε να είχε καταργηθεί μαζί με το ΝΑΤΟ, ή έστω να είχε αναθεωρηθεί με πολλές δικλείδες ασφαλείας, ήδη από την δεκαετία τού 1990. 

Αλλά οι αυθεντικές μητροπόλεις τού καπιταλισμού και τής ληστρικής αποικιοκρατίας, εδώ και τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες, κυρίως τις τελευταίες τρείς, έχουν στοχεύσει την εξουθένωση και διάλυση όσων υπερδυνάμεων ή περιφεριακών δυνάμεων δεν μπορούν να ελέγξουν. Αμέσως μετά την ήττα τής ΕΣΣΔ και την διάλυσή της, άρχισαν με τους πιο αδύναμους κρίκους, με αλλεπάλληλους βρώμικους πολέμους, και όλων των ειδών τις επεμβάσεις, (Γιουγκοσλαβία, Ιράκ,  Αφγανιστάν, Σομαλία, Λιβύη, Συρία) ενώ μεθόδευαν την επίθεση κατά τής Ρωσίας μέσω τής επέκτασης του ΝΑΤΟ. Τελικά κατάφεραν να παρασύρουν την αμυνόμενη Ρωσία σε ένα πόλεμο φθοράς δι αντιπροσώπου που, μέχρι σήμερα, τους γυρίζει μπούμεραγκ, τουλάχιστον ως προς το οικονομικό διπλωματικό σκέλος του. Μέσα σ' αυτή την τρέλα που οι ίδιοι οι δυτικοί προκάλεσαν, παίζουν ένα βρώμικο blame game, μεταβιβάζοντας τις δικές τους ευθύνες σε όλους τους άλλους, δηλαδή στους κυρίως αντιπάλους τους, αλλά και σε οποιονδήποτε τρίτο δεν τοποθετείται απροϋπόθετα μαζί τους.

Όμως, με την ευκαιρία αυτού τού "τεχνικού λάθους", όπως χαρακτήρισαν τον βπμβαρδισμό τού πολωνικού χωριού από την βαρειά νοσούσα ουκρανική αεράμυνα, αποδεικνύεται ότι όλοι σχεδόν οι δυτικοί, άρρωστα εξαρτημένοι από την αυταπάτη τής αιώνιας οικουμενικής κυριαρχίας τους, είναι ανα πάσαν στιγμήν έτοιμοι να τινάξουν στον αέρα την Ευρώπη,την Ασία και οποιοδήποτε άλλο μέρος βολεύει τα συμφέροντά τους και τις εμμονές τους με την παγκόσμια εξουσία. Πετάχτηκαν αμέσως να ζητήσουν, να προγραμματίσουν, να προπαγανδίσουν την βίαιη πολεμική αντίδραση στην "ρωσική επίθεση στην Πολωνία", μέσω ενεργοποίησης τού αρθρου 5 τής ιδρυτικής συνθήκης τού ΝΑΤΟ. Μέχρι που με αμηχανία ανακάλυψαν ότι η "επίθεση" στην πραγματικότητα προήλθε από την ευνοούμενη, το όργανό τους, την Ουκρανία.

Δαιμονιωδώς εμπαθείς και μισαλλόδοξοι, έχουν κακοφορμίσει την ιστορική πορεία τους οι δυτικοί, με την πολεμοκάπηλη ψευδαίσθηση ανωτερότητας, ενώ κάθε μέρα με την πολιτική τού ψεύδους και τής αφερεγγυότητάς τους, πέφτουν όλο και περισσότερο στην παγκόσμια ανυποληψία. Είναι αφερέγγυοι, γιατί όλα τα κράτη πλέον γνωρίζουν ότι αν δεν τους υπακούσουν, θα τους επιβάλουν εξοντωτικές κυρώσεις, θα τους συκοφαντήσουν, θα τους ληστέψουν τα αποθέματα που είναι εκτεθειμένα σε δυτικές τράπεζες και στο τέλος ίσως και να τους βομβαρδίσουν. Η εμπιστοσύνη και καλή θέληση προς ένα τέτοιο κακοποιητικό μόρφωμα έχει τα όριά της.

Όμως, αυτό που γίνεται στην Ουκρανία και απειλείται να γίνει και στην Ταϊβάν, είναι ένα όργιο πολεμοκάπηλης παράνοιας από πλευράς δύσης, με την πρόκληση κρατών και ηγετών που παίζουν το ρόλο τής μαριονέτας-κράχτη, με κράτη-στόχους πυρηνικές υπερδυνάμεις που δεν θα καθήσουν ήσυχα να τις φάνε. Θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους, και πιθανότατα να βγούν από την σύγκρουση και θριαμβευτές. Μια άσχημη εξέλιξη, όμως, για οποιαδήποτε πλευρά μπορεί να εξελιχθεί σε παγκόσμια τραγωδία. Και, ενώ όλοι αυτοί οι κίνδυνοι ελλοχεύουν και το ξέρουν οι δυτικοί, γίναμε μόλις μάρτυρες τής υστερίας τους με την ευκαιρία τού "τεχνικού λάθους" στην χρήση τών ουκρανικών S300, παίρνοντας μια γεύση τί περιμένει την ανθρωπότητα αν παραμείνουν στην εξουσία για λίγο ακόμη οι νάνοι αυτοί που ηγούνται τής δύσης.

Αν οι όποιες υγιείς δυνάμεις στη δύση δεν αντιδράσουν δυναμικά και καταλυτικά, οι νάνοι αυτοί θα μείνουν ασύδοτοι και η ανθρωπότητα θα γνωρίσει την πιο οικτρή οπισθοδρόμηση τής Ιστορίας της.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θάνατος στο φασισμό

Το πολυτεχείο ήταν εξέγερση με συγκεκριμένα ζητούμενα:

-Επανάσταση Λαέ

-Θάνατος στο φασισμό

-Έξω αι ΗΠΑ

-Έξω το ΝΑΤΟ

-Κάτω η χούντα

-Ψωμί, παιδεία, ελευθερία

49 χρόνια αργότερα,

-Ο λαός έχει παραλύσει, παρόλο ότι:

-οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δρουν σαν γκάνγκστερς εναντίον όλου του κόσμου πυροδοτώντας τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο*.

-η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από το πιο γελοίο και διεφθαρμένο μετά τη χούντα καθεστώς, αλλά και περισσότερο κι από τη χούντα δουλοπρεπές και παραδομένο στους φονιάδες του ΝΑΤΟ.

-Το ψωμί και όλα τα βασικά αγαθά έχουν γίνει πανάκριβα.

-η παιδεία, όπως και η υγεία έχουν ξεπουληθεί στους κερδοσκόπους.

-όσο για την ελευθερία, αυτή δεν έχει χρειαστεί να αφαιρεθεί από τους πολίτες. Την έχουν οι ίδιοι παραδώσει, προσπαθώντας να πολεμήσουν την κατάθλιψή τους με "θετική σκέψη", ψευδαίσθηση τού ανήκειν σε διάφορες καλτ ιδιαιτερότητες και μια επίσκεψη το μήνα στη νυχού.

Αυτός είναι ο σύγχρονος, ο ενεργός φασισμός. Συνεπικουρούμενος δυστυχώς από μεγάλο τμήμα τού λαού.

Είναι ο καπιταλισμός των εμπόρων και των ληστών που μας έχουν προσλάβει για τσιράκια τους. Ο ιμπεριαλισμός τών ρουφιάνων που μας βάζουν να ανταγωνιζόμαστε, να πολεμάμε μεταξύ μας. Ως άτομα μεσα στον καπιταλιστικό "κοινωνικό στίβο" τής "ελεύθερης αγοράς" για μια κακοπληρωμένη δουλίτσα και τών διαχωρισμών σε κλίκες, λούμπεν συμμορίες και συντεχνίες. Αλλά και ως λαοί, μέσα από τους εθνικισμούς και το βρώμικο παιγνίδι τής γεωπολιτικής. Μας βάζουν να ζούμε και να πεθαίνουμε για τα δικά τους συμφέροντα, ζώντας μια ζωή που βρίσκεται στο κατακάθι των αληθινών δυνατοτήτων τού ανθρώπου. Να ακολουθούμε υπνωτισμένοι τις εντολές τους, απαίδευτοι κι αβοήθητοι μέσα σε μια καλλιεργούμενη σύγχυση, ανίκανοι να δούμε και να κρίνουμε τα κοσμοϊστορικά γεγονότα που συμβαίνουν.

Η εξέγερση είναι ανάγκη να έρθει και γι αυτό θα έρθει. 

Η μόνη μας ελπίδα να επικρατήσει το πνεύμα τής μαχητικής αλληλεγγυης για ένα καλύτερο κόσμο. Για έναν ανώτερο, ανεπτυγμένο κοινωνικό άνθρωπο. Να αποκαταστήσουμε στον νου κάποιων αυτό το πνεύμα.

* η 50η επέτειος του πολυτεχνείου, του χρόνου, μπορεί να γιορταστεί σε συνθήκες γενικευμένου πολέμου, ή σε συνθήκες απόλυτης κυριαρχίας τής ΝΑΤΟικής συμμορίας πάνω στους λαούς τού κόσμου. Δεν ξέρουμε καν αν θα έχουμε τη δυνατότητα να επικοινωνούμε ελεύθερα μεταξύ μας. Πρόκειται για μια κατάσταση που κάνει την περίοδο τής Χούντας να μοιάζει παιχνιδάκι μπροστά στις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Για μένα, ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα είναι η ανάπτυξη της θεωρίας του πολυπολικού κόσμου. Είναι ξεκάθαρο ότι η παγκοσμιοποίηση τελείωσε, ήρθε το τέλος του φιλελευθερισμού, το τέλος της φιλελεύθερης ιστορίας. Παράλληλα, είναι εξαιρετικά σημαντικό να καταλάβουμε ότι έχει ξεκινήσει ένα νέο στάδιο, γεμάτο προκλήσεις, προκλήσεις και πολυπλοκότητα. Η διαδικασία της δημιουργίας πολυπολισμού, της δομής των αποκλεισμών των πολιτών και του διαλόγου μεταξύ τους είναι το κύριο καθήκον όλων των διανοουμένων σήμερα. Καλώ όλους τους αναγνώστες να σκεφτούν κριτικά και να αμφισβητήσουν την είδηση που δημοσιεύουν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης. Όλα πρέπει να αμφισβητηθούν. Πρόκειται για μια σημαντική αρχή που μας επιτρέπει να διατηρούμε νηφάλια στάση. Στην κοινωνία του θεάματος, της προπαγάνδας και του ολοκληρωτικού χαρακτήρα των δυτικών συστημάτων, η αμφιβολία είναι ένα θεμελιώδες βήμα για να βγούμε από τη σπηλιά. "

Alexandr Dugin



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



12/12/69......η Ελλάς αποχωρεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης !

Λεονταρισμοι και μικροεκβιασμοι της Χούντας .

ΠΟΤΕ !!!!!ΠΟΤΕ !!!!!Η ΧΟΥΝΤΑ ΑΥΤΗ !!Δεν υπήρξε κάτι άλλο εκτός από ακροδεξιά συνέχεια της προηγούμενης πολιτικής !Πάντοτε με υποβολεις τους ελληνόγλωσσους εφοπ ληστας !!!!!!!!!!

Ωνάσης ...στον .....Παπαδόπουλο ,Νιάρχος στον Μακαρέζο !!!!

Με πρόεδρο τον Πολύ! ..Σ.Ανδρεαδη !....Στα μέσα και στα έξω το Συγκρότημα Λαμπράκη .

ΟΧΙ φυσικά !δεν εκινηθη προς Εθνική Ανεξαρτησία και Απελευθέρωση η Χούντα ΕΚΕΙΝΗΣ της εποχής ....!

Παρ όλα αυτά ,είχε τις καλύτερες σχέσεις με την Σ.Ενωση !τουλάχιστον σε εμπορικό επίπεδο .Και σκληρό προστατευτικό πλαίσιο !εκβιαστικά προς το ευροκεφαλαιο !που επιθυμούσε διακαώς διείσδυση στον ελληνικό μεταπρατικο παράδεισο .Με δομές από την Δεκαετία του 50 ,Μαρκεζίνης και ξερό ψωμί.

Μιάμιση δρχ.η εφημερίδα ......και ο ...καφές ! ανθούσε η οικοδομή!!! ........!σκληρότεροι δασμοί ! εισέπραττε το κράτος ....είχε πόρους !!!!

Σήμερα .....τι!?

Μας αρκεί ....μια εναλλαγή πολιτικού προσωπικού ....συφοριτικης λογικής ....!??

Είναι εφικτή μια άλλη πορεία!???Ποιος εκφράζει ..ΑΥΤΗΝ την ανάγκη?!

Σχολιο.- Βαπτιστηρι του Γεωργίου Παπανδρέου ήταν και ο Παπαδόπουλος...

Σχολιο.- Από τις λίγες αναρτήσεις που διάβασα σήμερα και λένε αλήθειες για τη Χούντα. Όντως, η Χούντα ήταν βασικά των εφοπλιστών. Επίσης όντως είχε καλές σχέσεις με την ΕΣΣΔ και όλο το Ανατολικό Μπλοκ. Τέλος,  η οικονομική της πολιτική (σε αντίθεση με ό,τι έκανε ο Πινοτσέτ στη Χιλή, που είναι ίνδαλμά των σημερινών νεοσυντηρητικών (νεοφιλελεύθερων όπως θέλουν να τους λένε) στα βασικά ήταν μια συνέχεια με την οικονομική πολιτική των προηγούμενων (και των επόμενων μέχρι το 1991) κυβερνήσεων, μια οικονομική πολιτική με κεϋνσιανά και προστατευτικά στοιχεία. Ενώ οι νεοφιλελέδες σήμερα θέλουν να χτυπήσουν τον λαό και στα δύο σκέλη, και στο πολιτικό-ιδεολογικό-κατασταλτικό αλλά και στο οικονομικό.

Σχολιο.- σχετικα με την οικονομικη πολιτικη της χουντας τα πραγματα δεν ειναι καθολου ετσι..η καραμελα που μοιραζονταν και πιπιλιωνταν !!χρονια τωρα,βασικα απο νοσταλγους,που δεν το πραδεχονταν,εχει λιωσει...προτεινω το εμπεριστατωμενο βιβλιο του Διονυση Ελευθερατου "λαμογια στο χακι"..οσο για την υπολοιπη δραστηριοτητα της(χουντας..)δεν νομιζω οτι χρειαζεται να πω κατι..

Σχολιο.- Μα δεν διαφωνώ καθόλου σε αυτό, το ξέρω το βιβλίο, και σκάνδαλα τρελά έκαναν και έκλεβαν και ημέτερους ευνοούσαν κ.λπ. Ούτε καμιά "φιλολαϊκή" οικονομική πολιτική ήταν... Αλλά ο γενικός άξονας της οικονομικής πολιτικής είχε στοιχεία προστατευτισμού, προς όφελος των επιχειρηματιών βέβαια, όχι όμως "άνοιγμα αγορών", ιδιωτικοποιήσεις κ.λπ., όπως έκαναν κάποιες χούντες στη Λατινική Αμερική. Αυτό σχολίασα...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Δώστε τη χούντα στο λαό"

Έδωσαν τη χούντα στο λαό. 

Πλεύρης-Βορίδης-Γεωργιάδης

Και ο λαός την ψήφισε.

 #Πολυτεχνειο #17Νοεμβρη



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατάπτυστοι οι κόκκινοι, πράσινοι και μπλε κήρυκες του υγειονομικου φασισμού που καπηλευονται το Πολυτεχνείο.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν μια κορυφαία πράξη αντίστασης των φοιτητών και της νεολαίας η οποία όχι μόνο δεν υποστηρίχθηκε, αλλά πολεμήθηκε από τις αριστερές πολιτικές οργανώσεις της εποχής και η οποία έπρεπε να καταπνιγεί εν τη γενέσει της από τα τάνκς (ΜΑΤ και ΕΚΑΜ δεν υπήρχαν τότε) γιατί συγκέντρωνε την υποστήριξη (ενεργή ή βουβή) της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που άρχισε να νοιώθει ότι μπορεί να σπάσει τον «γύψο». Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην κοινωνία ήταν τέτοια που η «φωτιά» που άναψε το Πολυτεχνείο, θα μεταδιδόταν πολύ γρήγορα σε όλη την χώρα, αφού μια κρίσιμη μάζα ανθρώπων σε διάφορες πόλεις είχε ήδη ενεργοποιηθεί, ενώ ο αυθόρμητος χαρακτήρας θα μπορούσε να οδηγήσει στην αμφισβήτηση θεμελιωδών δομών του κράτους.

Η χούντα, η οποία συνέχισε την πολιτική ηγεσία του μετεμφυλιακού κράτους στελεχωμένου από δωσίλογους, χίτες, ταγματασφαλίτες και μαυραγορίτες , ήταν το αποτέλεσμα του αδιεξόδου της, αλλά ταυτόχρονα το αναγκαίο κακό της αναπαραγωγής της, που έκλεισε ένα κύκλο κάτω από την πίεση του δημοκρατικού κινήματος.

Με το τάνκς χτυπήθηκε η ιδέα του Πολυτεχνείου, χτυπήθηκε το αυθόρμητο, ο «ετερόκλητος όχλος», γιατί η μετάβαση από την χούντα στην «δημοκρατία» δηλαδή από τα «τάνκς» στον «Καραμανλή» έπρεπε να είναι ελεγχόμενη. Γιατί έπρεπε να εξασφαλιστεί η ομαλή συνέχεια του πελατειακού κράτους που οικοδομήθηκε μετά τον εμφύλιο, διευρύνοντας το πελατολόγιό του και ντυμένο πλέον με «δημοκρατική» προβιά.

Παρομοίως η αποχουντοποίηση έπρεπε να γίνει με το σταγονόμετρο, να μη ξεχειλίζει η λαϊκή οργή, διατηρώντας τα χρήσιμα «σταγονίδια». Η τιμωρία των βασανιστών το ίδιο. Ο φάκελος της Κύπρου δεν έπρεπε να ανοίξει ποτέ.

Τα τελευταία χρόνια έχει ενταθεί η εκστρατεία από διάφορα, ετερόκλητα, κέντρα συκοφάντησης και αποδόμησης του Πολυτεχνείου. Δεξιά, Ακροδεξιά, Φασιστικά, Ναζιστικά,Νεοφιλελέ ακροκεντρώων. Χρεώνονται στη λεγόμενη «γενιά του Πολυτεχνείου» όλα τα σημερινά δεινά της χώρας, επειδή κάποιοι ελάχιστοι κεφαλαιοποιώντας την συμμετοχή τους στα γεγονότα εκείνα, έκαναν πολιτική και εν συνεχεία, εκμεταλλευόμενοι το πελατειακό κράτος, οικονομική καριέρα. Αίολο και γελοίο επιχείρημα. Είναι σαν να λέμε ότι η «γενιά των Κολοκοτρώνηδων» ευθύνεται για τους εμφυλίους του 1823-25 ή ότι η «γενιά της Εθνικής Αντίστασης» ευθύνεται για την χούντα. Αμφισβητούνται επίσης από προδότες Ναζιστές και Δεξιούς οι νεκροί ή ο αριθμός τους. Λες και το Πολυτεχνείο είναι αστυνομικό δελτίο. Σημασία, αφαιρώντας την ανθρώπινη διάσταση, δεν έχει αν οι νεκροί ήταν 30 ή 100. Σημασία έχει ότι η εξέγερση ήταν και προϊόν των χιλιάδων νεκρών, βασανισθέντων, φυλακισθέντων, στιγματισθέντων για τις πεποιθήσεις τους, Ελλήνων. Όπως και σήμερα, στην πολυπόθητη εξέγερση, δεν θα έχει τόση σημασία ο αριθμός των νεκρών μπροστά στους χιλιάδες νεκρούς ή κοινωνικά «νεκρούς» της «κοινοβουλευτικής δικτατορίας» των τελευταίων χρόνων.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, το πολιτικό σύστημα σήμερα:

Αποδομεί το Πολυτεχνείο, γιατί κάθε «ετερόκλητος όχλος» πρέπει να αποδομείται, γιατί μπορεί να γίνει επικίνδυνος…

Αποστεώνει το Πολυτεχνείο από τα Εθνικά και Πατριωτικά προτάγματά του, γιατί η παγκοσμιοποίηση δεν αναγνωρίζει πατρίδες και έθνη…

Συκοφαντεί το Πολυτεχνείο, γιατί είναι χαραγμένο με ανεξίτηλα γράμματα στην συλλογική συνείδηση, διεγείροντας τα πιο αγνά και ανθρώπινα συναισθήματα του απλού λαού…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εντάξει, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα παιδιά, οι Ουκρανοί βομβάρδισαν την Πολωνία και σκότωσαν 2 ανθρώπους. Όλα καλά, ήταν δημοκρατικοί και ανθρώπινοι οι πύραυλοι, όχι φασιστικοί ρωσικοί. Συνεχίζουμε κανονικά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ φ. 8»

Η προβοκάτσια ζει!

Πρόκειται για την έκθεση που συνέταξε προς την καθοδήγηση του ΚΚΕ το Νοέμβριο του 1975 ο Γιάννης Γρηγορόπουλος, φοιτητής τότε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, μέλος της ΑντιΕΦΕΕ, με σημαντική συμβολή στο αντιδικτατορικό κίνημα και την κατάληψη του Πολυτεχνείου. Ο κ. Γρηγορόπουλος ήταν εκπρόσωπος της σχολής του στην πρώτη Συντονιστική Επιτροπή και στη συνέχεια ήταν στη θέση του συντονιστή, έως το μεσημέρι της Παρασκευής, με ιδιαίτερη ευθύνη στο χώρο του ραδιοφωνικού πομπού, την εκπόνηση των κειμένων και των συνθημάτων. Με δική του επιλογή αποφεύγει τη συμμετοχή στις κατ’ έτος παρουσιάσεις των «πρωταγωνιστών της εξέγερσης» από τον Τύπο και την τηλεόραση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tο "ψωμί, παιδεία, ελευθερία" τα καταντησατε, €μβολια, αρπαχτές, εκλογες και δικτατορίες του δημοκρατικού ταχα τόξου!

Σχολιο.- Τί να πει και η έρμη η Γαλλία......που ακόμη προσπαθεί για το σύνθημα "Ελευθερία, Αδελφότητα, Ισότητα" της επανάστασης του 1789



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο Μασούτη αντικλεπτικά για τα βρεφικά γάλατα.

Κανείς να μην ξαναπάει στο ριμαδι του



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν λίγες μέρες έσφιγγε το χέρι του πολεμοκάπηλου προέδρου της νεοφασιστικής Ουκρανίας η Κατίγγο Σακελαροπούλου.

Σήμερα κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο.

Χωρίς ντροπή! Χωρίς τσίπα!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1. "Η πλειοψηφία των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής ήταν μέλη του Ρήγα Φεραίου". 

"Όχι! Τα μέλη της ΚΝΕ και της Αντι-ΕΦΕΕ ήταν η πλειοψηφία".

Στην πραγματικότητα, ούτε ο Ρήγας ούτε η ΚΝΕ είχαν την πλειοψηφία στη Σ.Ε. του Πολυτεχνείου. Στα 33 μέλη της Σ.Ε., 9 ανήκαν στην ΚΝΕ-Αντι-ΕΦΕΕ, 8 στον Ρήγα, 7 στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, 1 στο ΠΑΚ και 8 ήταν ανεξάρτητοι αριστεροί, με ιδέες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. 

2. "Η ΚΝΕ πρωτοστάτησε στην κατάληψη του Πολυτεχνείου".

"Όχι! Ο Ρήγας πρωτοστάτησε".

Ούτε η ΚΝΕ ούτε ο Ρήγας πρωτοστάτησε. Η κατάληψη άρχισε όταν η πολιτική κατεύθυνση της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς συναντήθηκε με τις διαθέσεις των φοιτητών. Με την ΚΝΕ και τον Ρήγα να αντιτάσσονται στην κατάληψη, την οποία, εντούτοις, στήριξαν στη συνέχεια, συμμετέχοντας ενεργά στην εξέγερση. Με τα μέλη τους να διώκονται κατόπιν από το καθεστώς, με συλλήψεις, βασανισμούς και φυλακίσεις.

Σχολιο.- Οι πολιτικές διαφωνίες μέσα στην Αριστερά είναι ό,τι πιο φυσικό και αναζωογονητικό για την κοινωνία και την Αριστερά. Όπως και η ενότητα στον αγώνα. Και την εξέγερση τη στήριξε όλη η Αριστερά ανεξαρτήτως πολιτικών διαφωνιών. Για την υποκριτική «Ενότητα όλων των Ελλήνων» μιλάνε μόνο προδότες Δεξιοί, για να κρύψουν την προδοσία τους.

Και για να θυμηθούμε τον Μάο, "χωρίς αντιθέσεις δεν υπάρχει ζωή" και γι' αυτό "κριτική - συσπείρωση - κριτική".

Σχολιο.- Και ποια είναι η σημασία του ποιος είχε την πλειοψηφία; Μόνο για να ξέρουμε την ιστορική κατάσταση τότε. Είμασταν όλοι απολύτως σύμφωνοι ότι πρέπει να πέσει η χούντα. Προφανώς και δεν είχαμε σχέδιο για το τι θα ακολουθήσει και πως άλλωστε μετά από τόσους διωγμούς και παρανομία των κομμάτων που θα μπορούσαν να έχουν ένα τέτοιο σχέδιο. Θεωρώ τη συζήτηση περί συσχετισμών στις επιτροπές αγώνα του Πολυτεχνείου μια πολύ βαθειά υποτίμηση της θέλησής μας πάνω απ'όλα να πέσει η χούντα.

Σχολιο.- Να που όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος, βλέπω κάμποσα δημοσιεύματα με τους ισχυρισμούς που αντικρούω εδώ. Πάντως, αλίμονο αν μιλώντας για ιστορικά στοιχεία θεωρούμε πως υποτιμάται ένας αγώνας. Γιατί, άραγε, τον υποτιμάμε όταν αναφέρουμε και ποιοι ήταν πρωταγωνιστές σ' αυτόν και τι πολιτικές απόψεις εξέφραζαν;

Το ότι επιμένουμε στο κύριο, το να πέσει η χούντα,  δεν σημαίνει πως θα πάψουμε να επιδιώκουμε την ιστορική τεκμηρίωση με αναφορά και στα δευτερεύοντα. Μην καταργήσουμε και την ιστορική επιστήμη λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων ανάδειξης του κύριου και αποσιώπησης των άλλων πτυχών ενός ιστορικού γεγονότος.

Σχολιο.- Παντως η συμβολη της αασπε (του εκκε) στο Πολυτεχνειο ηταν αρκετα κρισιμη ανεξαρτητα απο το αν ειχε 1ή 2 μέλη στη συντονιστικη επιτροπή. Δεν επαιζε μπαλα μονο ο Ρηγας και η κνε. Καλο θα ειναι να αναφερεται.

Σχολιο.- Αναφέρθηκα σε δυο σημεία στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, στην οποία συμπεριλαμβανόταν και η ΑΑΣΠΕ του ΕΚΚΕ. Έγραψα, μάλιστα, πως "Η κατάληψη άρχισε όταν η πολιτική κατεύθυνση της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς συναντήθηκε με τις διαθέσεις των φοιτητών". Δεν απαρίθμησα όλες τις οργανώσεις, γιατί το δημοσίευμα αναφέρεται στα όσα λέγονται για ΚΝΕ - Αντι-ΕΦΕΕ και Ρήγα. Εκτός της ΑΑΣΠΕ σημαντική ήταν η συμβολή και της ΟΜΛΕ, της ΟΣΕ, της ΕΔΕ και της ομάδας Μαχητής, που εκπροσωπήθηκαν και στη Σ.Ε., καθώς και πολλών άλλων οργανώσεων που δεν μετείχαν μέλη τους σ' αυτήν.

Σχολιο.- Η ΚΝΕ παρά τις ενστάσεις που είχε στην μορφή πάλης ήταν μέσα από την πρώτη στιγμή. Στην πρώτη προσωρινή συντονιστική επιτροπή είχε την πλειοψηφία. Εσύ ανεφερεσαι στην δεύτερη που προέκυψε από τις γενικές συνελεύσεις την Πέμπτη Το ΚΚΕ στην έκθεση και συμπεράσματα για τα γεγονότα του Νοέμβρη 1973 στην οποία έκανε και αυτοκριτική εξέταση τής δράσης του (γραμμή μορφές πάλης συνθήματα προβλήματα οργάνωσης και καθοδήγησης) δίνει λίγο διαφορετικά στοιχεία για την διάταξη των δυνάμεων της 2ης ΣΕ που δεν αλλάζουν βέβαια την ουσία όσων αναφέρεις

Σχολιο.- Καμία σημασια δεν έχει ποια ήταν η πλειοψηφία και τι εξέφραζε τότε ,το κύριο ήταν η δημιουργία της ΣΕ και ο μετέπειτα αγώνας .Εξ άλλου για τους παροικουντας την Ιερουσαλήμ καποια πράγματα ήταν γνωστά ....όσοι προσπαθούν μετά μισό αιώνα να αποκτήσουν ετεροχρονισμένα "παράσημα" ας το λύσουν με τον γιατρό τους ....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συλλήψεις νεοναζί τρομοκρατών στην Ιταλία και αποκάλυψη των στενών σχέσεών τους με τους Ουκρανούς ομοϊδεάτες τους, των εγκληματικών συμμοριών Τάγμα Αζόφ, Δεξιός Τομέας και Εκατονταρχία.

Σχολιο.- Το ίδιο να κάνει και ο Λούλα, αν θέλει να προλάβει Ναζιστικό πραξικόπημα από τους ΝΑΖΙ που πήγαν (σύμφωνα με αποκαλύψεις με αποδείξεις της Βραζιλιάνικης αστυνομίας) στην Ουκρανία και εκπαιδεύτηκαν για να γυρίσουν στην Βραζιλία και να την 'καθαρίσουν΄από τους μη λευκούς Αρίους !



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ο Ζελένσκι κάθεται σε ένα καταφύγιο και δεν μπορεί να καταλάβει γιατί η εκδοχή του για έναν «ρωσικό πύραυλο στην Πολωνία» απορρίφθηκε ακόμη και από τους χειρότερους ρωσοφοβικούς, ο πρόεδρος, θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η δουλειά του είναι, να κάνει τη βρώμικη δουλειά και να μην λέει στα αφεντικά τι πρέπει να κάνουν».

Σαρκαστική Ζαχάροβα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλήθεια τωρα ποιος μπορεί νά τους ξεχωρίσει από τους καθαρόαιμους Φιλελεδες

ΤΣΙΠΡΑΣ

«Διότι ισχυρίζομαι και το λέω με όλη τη δύναμη της φωνής μου ότι η χώρα πράγματι είναι μια χώρα που ανήκει στο δυτικό πλαίσιο, ανήκει στην Ε.Ε., στο ΝΑΤΟ, αυτό δεν αμφισβητείται». Αυτό είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη στον Αντένα (14/5/2014).



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και οπως είπαμε. Η  πορεία για το Πολυτεχνείο θα ξεκινήσει από το κέντρο της Αθήνας και θα καταλήξει οπως πάντα στήν Αμερικάνικη Πρεσβεία.Δεν θα περάσει καθόλου από τήν Ρώσικη Πρεσβεία δεν υπάρχει λόγος …

Σχολιο.- Καλα κανεις και το αναφερεις!

Σχολιο.- στην χωρα που λεγεται Ελλαδα, δεκαετιες τωρα την Αμερικανικη μποτα εχουμε πανω μας,.....




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



17/11/2022  -  14.00 μ.μ.
- Βασικότερη είδηση δεν είναι άλλη, από τη συνέχιση με αμείωτη ένταση των ρωσικών εναέριων πληγμάτων σε ουκρανικές υποδομές στρατηγικής σημασίας. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις (και η Ρωσία εν γένει) δεν «μάσησαν» στην προβοκάτσια που επιχείρησε να τους στήσει η Ουκρανία και μέρος, τουλάχιστον, της «συλλογικής Δύσης» με τον S-300 που έσκασε σε πολωνικό έδαφος και συνέχισαν το έργο τους κανονικά και βάσει του σχεδίου τους.
- Από το πρωί σήμερα έχει γίνει γνωστό, ότι πραγματοποιήθηκαν πυραυλικές επιθέσεις στις εξής πόλεις και Περιφέρειες:
* Ντνιεπροπετρόφσκ, Κίεβο, Οδησσός και Περιφέρεια, Βίνιτσα, Λβοφ και Περιφέρεια, Περιφέρεια Πολτάβας, Περιφέρεια Τσερκάσι.
- Επιβεβαιωμένα έχουν υποστεί πλήγματα στρατηγικής σημασίας υποδομές στις εξής ουκρανικές πόλεις και Περιφέρειες:
* Ντνιεπροπετρόφσκ, Οδησσός (Στγ: η επιβεβαίωση προέρχεται από την ουκρανική πλευρά, στην πραγματικότητα υπάρχουν και άλλα πλήγματα, για τα οποία αναμένεται επίσης επιβεβαίωση).
– Μπλακάουτ στο ηλεκτρικό ρεύμα υπάρχει στα:
* Ντνιεπροπετρόφσκ και Περιφέρεια.
- Τα πλήγματα βρίσκονται σε εξέλιξη, συνεπώς το βράδυ θα έχουμε κι άλλα νέα γύρω από το θέμα.
Σχολιο.- Σχετικά με τον ουκρανικό πύραυλο S300 που έπεσε στην Πολωνία:
Οι Αμερικανοί άπληστοι είναι, δεν είναι ούτε τρελοί ούτε ηλίθιοι.
Και ένας και δύο ρώσικοι πύραυλοι κι αν πέσουν στην Πολωνία, θα βρουν τις κατάλληλες δικαιολογίες για να μην εμπλακεί περαιτέρω το ΝΑΤΟ.
ΝΑΤΟ δεν είναι οι Βαλτικές χώρες και η Πολωνία, ούτε καν η Γερμανία, η Γαλλία ή το ΗΒ.
ΝΑΤΟ είναι αποκλειστικά και μόνο οι ΗΠΑ και η κατάσταση ως έχει τις βολεύει αφάνταστα.
Ούτε και ήττα της Ρωσίας επί του πεδίου θέλουν, διότι ξέρουν τι επιπτώσεις θα έχει αυτό για τον πλανήτη ολόκληρο.
Όπως είναι φανερό οι Αμερικανοί προσπαθούν να οδηγήσουν τα πράγματα κατά κύριο λόγο σε μια “ισοπαλία” ή έστω σε μια Πύρρειο νίκη της Ρωσίας, ώστε αφ’ ενός να μην πάρει το πάνω χέρι στην Ευρώπη, αφ’ ετέρου να συνεχίσει να αποτελεί τον "μπαμπούλα" της Ε.Ε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



17/11/2022  -  2.00 π.μ.
- Το βασικό θέμα της χτεσινής επικαιρότητας ήταν, χωρίς άλλο, η πτώση του ουκρανικού πυραύλου S-300 στο πολωνικό χωριό Przewodów (Πσεβόντουφ), με θύματα 2 Πολωνούς χωρικούς. Από τη στιγμή που μίλησε το «μεγάλο αφεντικό» (λέγε με ΗΠΑ) δια στόματος Τζο Μπάιντεν, όλα και όλοι στη συλλογική Δύση μπήκαν στη θέση τους. ?Η θέση ήταν ξεκάθαρη: ο πύραυλος ήταν ουκρανικός, έπεσε κατά λάθος στο πολωνικό έδαφος, η Ρωσία δεν έχει απολύτως καμία εμπλοκή σε αυτό. Τη θέση αυτή την υιοθέτησαν αμέσως τόσο ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, όσο και ο Πρόεδρος της «παθούσας» πλευράς Άντζεϊ Ντούντα. Ειδικά για τον τελευταίο θα λέγαμε ότι η θέση του ήταν εξαιρετικά (έως και… «ύποπτα») μετριοπαθής, εάν κανείς λάβει υπόψη του τόσο το ότι η παθούσα πλευρά συνήθως ψάχνει περισσότερο τους ενόχους, όσο και και τις «ιδιαίτερες» (εχθρικές, διαβάστε) σχέσεις της χώρας του με τη Ρωσία και την ευκολία με την οποία, κατά κανόνα, οι Πολωνοί ρίχνουν τις ευθύνες στους Ρώσους για «ψύλλου πήδημα» στη διεθνή πολιτική σκηνή.
- Εντύπωση προκάλεσε η «αινιγματική» στάση του Εμμανουέλ Μακρόν (ενώ ήδη είχαν γίνει οι δηλώσεις Μπάιντεν και Στόλτενμπεργκ), η… «ηλίθια» στάση Σολτς («η Ρωσία φταίει, όποιος και να έριξε τον πύραυλο στην Πολωνία»!) και η ΣΙΩΠΉ ιχθύος του Ρίσι Σούνακ και της βρετανικής πλευράς εν γένει, την ίδια στιγμή που ο Τύπος της χώρας ήταν «λαλίστατος» από χτες το πρωί και διαλαλούσε σε όλο τον κόσμο ότι ο πύραυλος ήταν «ρωσικός», όταν ήταν ήδη τοις πάσι γνωστό, ότι ο πύραυλος ήταν αντιαεροπορικός και, φυσικά, ουκρανικός. Μια εκδοχή που ακούστηκε και σε τοκ σόου της ρωσικής τηλεόρασης, είναι ότι οι Βρετανοί ήταν ακριβώς αυτοί που «έσπρωξαν» τους Ουκρανούς σε αυτό το απονενοημένο διάβημα, όπως ακριβώς έχουν κάνει δεκάδες φορές μέχρι τώρα σε επιχειρησιακό επίπεδο κατά τη διάρκεια της ΕΣΕ (μην ξεχνάμε, ότι οι άμεσοι στρατιωτικοί και επικοινωνιακοί σύμβουλοι της ομάδας Ζελένσκι είναι Βρετανοί).
- Κατά μία άλλη (εξίσου ενδιαφέρουσα και όχι χωρίς βάση) εκδοχή, το χτύπημα αυτό ήταν προμελετημένο από την πλευρά της «συλλογικής Δύσης» με διπλό σκοπό: αφενός για να δείξει ότι οι δυτικοί ηγέτες μπορούν να είναι… «δίκαιοι» και να μην τα ρίχνουν όλα στη Ρωσία, αφετέρου για να δοθεί η έξωθεν αφορμή για να προμηθεύσουν την Ουκρανία με αντιαεροπορικά συστήματα δυτικής προέλευσης, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα παλιά σοβιετικά, τα οποία έχουν πλέον σχεδόν εξαντληθεί (εξ ου και οι τεράστιες αδυναμίες της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας). Λόγος γίνεται, βεβαίως, όχι για κάποια υπερσύγχρονα (για τα δυτικά πρότυπα) αντιαεροπορικά συστήματα, αλλά για απαρχαιωμένα, κυρίως παραγωγής ΗΠΑ, τύπου Hawk κλπ.. Συνεπώς αναμένεται απλώς «ν’ αλλάξει ρούχα ο Μανωλιός» και αυτά να είναι, πλέον, δυτικής παραγωγής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις «δουλίτσες» του στρατιωτικού-βιομηχανικού συμπλέγματος των ΗΠΑ και (εν μέρει) των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ…
- Το θέμα της (ανύπαρκτης, επί της ουσίας) αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας συνδέεται και με το άλλο μεγάλο θέμα των τελευταίων 2 ημερών: την ευρείας κλίμακας επίθεση από αέρος των ρωσικών δυνάμεων σε στρατηγικής σημασίας υποδομές του ουκρανικού κράτους, μεταξύ αυτών σε σταθμούς παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και σε συγκοινωνιακούς κόμβους (κυρίως σιδηροδρομικούς).
- Αν και το απόγευμα απένειμα σε πολλές πλευρές το «βραβείο» της «π@π@ρ1@$ της ημέρας», θα πρέπει να κάνω εξαίρεση και να αποδώσω άλλο ένα στην εκπληκτική δήλωση Ζελένσκι, σχετικά με την στατιστική των ρωσικών πληγμάτων και τα ποσοστά «επιτυχίας» της ουκρανικής αντιαεροπορίας. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Ζελένσκι, οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν 90, συνολικά, πυραύλους (αν και νωρίτερα ο ίδιος μιλούσε για πάνω από 100, για την ακρίβεια περίπου 105), εκ των οποίων η ουκρανική αντιαεροπορία κατέρριψε, σύμφωνα με τον ίδιο, τους 73. Οι 17 εναπομείναντες, πάντα σύμφωνα με τον Ζελένσκι, ρωσικοί πύραυλοι… κατόρθωσαν (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται!) να πλήξουν 30 ουκρανικές εγκαταστάσεις στρατηγικής σημασίας!!! Κοινώς, δεν μιλάμε για πυραύλους, αλλά για «μ’ ένα σμπάρο – δυο τρυγόνια» βλήματα (Στγ: Θαύμα! Θαύμα!).
- Στην πραγματικότητα και τα ρωσικά βλήματα ήταν όντως περισσότερα και όντως περί τα 105, αλλά και οι εγκαταστάσεις που καταστράφηκαν ήταν τουλάχιστον οι διπλάσιες (γύρω στις 70). Οι πολύωρες διακοπές ρεύματος σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της ουκρανικής επικράτειας συνεχίζονται μέχρι και την ώρα που γράφονται τούτες οι γραμμές, ενώ μεγάλα προβλήματα υπάρχουν και με την κεντρική θέρμανση, σε μια εποχή μάλιστα που οι θερμοκρασίες έχουν ήδη αρχίσει να πέφτουν σημαντικά (Στγ: εάν στα μέρη μας ο Νοέμβριος είναι μια φορά φθινόπωρο, για τα μέρη εκείνα είναι 3 και 4 φορές περισσότερο και το λέω μετά λόγου γνώσεως, φυσικά).
- Η συνέχεια (και η συνέπεια) στα πλήγματα του ρωσικού στρατού στις ουκρανικές υποδομές αναμένεται στο άμεσο μέλλον και, φυσικά, ακόμη περισσότερο αναμένονται τα απτά αποτελέσματα, στα οποία μπορούν αυτά να οδηγήσουν την πορεία των στρατιωτικών επιχειρήσεων.
- Από τις ειδήσεις από τον «περίγυρο» των στρατιωτικών επιχειρήσεων εντύπωση μου έκανε μια δήλωση του Βλαντίμιρ Ρόγκοφ, περιφερειακού συμβούλου Ζαπορόζιε και ηγέτη της πολιτικής κίνησης «Είμαστε με τη Ρωσία». Ο Ρόγκοφ ανέφερε, ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην περιοχή παρατήρησαν κατά τις τελευταίες μέρες σημαντική μετακίνηση ουκρανικών στρατευμάτων, οπλικών συστημάτων και οχημάτων προς την δυτική όχθη του Δνείπερου στο ύψος του Ζαπορόζιε, όχι με σκοπό, κατά τα φαινόμενα, να πραγματοποιήσουν την περίφημη «αντεπίθεσή» τους, όσο για: 1) να προστατεύσουν τις δυνάμεις τους από τα ρωσικά πλήγματα στο έδαφος της Περιφέρειας Χερσώνας, όπου το ανάγλυφο του εδάφους και η έλλειψη φυσικής κάλυψης-απόκρυψης, όπως έχω ήδη εξηγήσει πολλές φορές, δεν βοηθά επ’ ουδενί στη συγκέντρωση μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή, αφού μπορούν εύκολα να γίνουν στόχων των αντιπάλων, 2) για να χτίσουν την γραμμή άμυνάς τους ακριβώς στο ιδιαίτερα κρίσιμο γι’ αυτούς Ζαπορόζιε (το οποίο, όμως, βρίσκεται στην ανατολική όχθη του Δνείπερου) αφού εκεί περιμένουν τη μεγάλη ρωσική επίθεση, ειδικά εάν κατά τις επόμενες 1 με 2 εβδομάδες ξεκαθαρίσει η κατάσταση στα νότια και δυτικά του Ντονιέτσκ (Ουγκλεντάρ, Αβντέγεφκα, Αρτιόμοφσκ, Σολεντάρ κλπ) και απελευθερωθούν και άλλες «μάχιμες» ρωσικές δυνάμεις.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επετειος του Πολυτεχνειου σημερα & καποιοι ,προφανως ανιστορητοι, λενε ,οτι δεν έκλεψαν οι χουντικοι ...Και τα θαλασσοδάνεια σε ημετερους ; Τα σαπια κρεατα απο την Αργεντινη &τη Ροδεσια του Μπαλοπουλου ;Και τα 406 εκ.δρχ που εξαφανιστηκαν απο το ταμειο του "Ταματος του Εθνους"; Ξέρουν, αυτοί, ποια ηταν η πρώτη τους ενεργεια εκτος απο το να μπουζουριασουν οσους θεωρουσαν μη συμπλευσιμους γεμιζοντας φυλακες και ξερονησια ; Αυξηθηκε ο μισθος του πρωθ/γου απο 23500 δρχ σε 45000 &των υπουργων απο 23000 σε 35000δρχ, ο.μεσος μηνιαιος μισθος υπαλληλου βιοτεχνιας-βιομηχανιας ηταν 4500 δρχ. Και ο Παπαδοπουλος με την Δεσποινα (αφού είχε πάρει διαζυγιο σε χρόνο ρεκορ απο την 1η του γυναίκα έμενε στην πολυτελεστατη έπαυλη του Ωναση στο Λαγονησι ), κάτι που προκαλούσε την ζήλεια στον Παττακο κα.
Το μυθευμα για το δηθεν μηδενικο δημοσιο χρεος ευδοκιμει στην Χ.Α. με το " πίστευε & μη ερευνα" ! Ο Ν.Μακαρεζος"εγκεφαλος"της χουντικης οικονομιας την ανοιξη του '74 εκτιμουσε οτι η χωρα χρειαζοταν υπερογκα δανεικα για να αποφυγει την κηρυξη χρεοστασιου ... Στα πλαισια της γενικής συγχυσης που βρισκεται σημερα ο κοσμακης ,μπερδευεται ,οταν για να εκφρασει την οργη του για τους δωσιλογους &κακιστους κυβερνωντες των τελευταιων δεκαετιων ,φθανει να εξυμνει αυτους που εβαλαν την χωρα στον γυψο,για να χρησιμοποιηαω τη γνωστη φραση του Παπαδόπουλου .
Σχολιο.- Γιορτάζουμε την ανάμνηση κάποιας...δημοκρατίας...αυτής που υπήρξε από το 1974 μέχρι το 1991…αυτής που δεν έχουμε πλέον. Επιπλέον, έχω βαρεθεί να βλέπω όλα αυτά τα βρώμικα πρόσωπα από το 1991 βουτηγμένους στο χρήμα και το βόλεμα
Σχολιο.- Ναι αλλά οι ξαφνικιτιδες νέων υγιών ανθρώπων δεν έχουν καμία σημασία μπροστά στη … «δημοκρατία τους», που έχουν στήσει μετά το 1991…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οσοι αριστερούληδες τα τελευταία 2μισι χρόνια δεν κάνανε το παραμικρό ενάντια στη Χούντα του Μητσοτάκη και που δεν διαμαρτυρήθηκαν:
- Για τους ανθρώπους που προτίμησαν να θυσιαστούν και να χάσουν τη δουλειά τους παρά να κάνουν την ενέσιμη θρόμβωση.
- Για τους 20 χιλιάδες νεκρούς στις υποστελεχωμένες ΜΕΘ εξ'αιτίας των αναστολών 7μισι χιλιάδων υγειονομικών.
- Για το επαίσχυντο, ρατσιστικό και φασιστικό μέτρο των υγειονομικών πιστοποιητικών που διαχώρισε τους Ελληνες σε Ανθρώπους και Γκριφόν.
- Και ειδικά όσοι κάνανε την ένεση προκειμένου να τους επιτρέψει το βδέλλυγμα να καθήσουν κάπου να πιούν έναν καφέ η να πάνε ένα θέατρο να δουν Ιονέσκο... (Καλά αυτοί είναι για φτύσιμο)
Δεν έχουν το παραμικρό δικαίωμα να μιλάνε ούτε για φασισμό, ούτε για νεκρούς του πολυτεχνείου ούτε για τίποτα. Και για να μιλήσω στη γλώσσα τους, αν ζούσαν οι νεκροί του πολυτεχνείου σήμερα θα τους έφτυναν και αυτούς και τον Κουτσουμπά από τον οποίον παίρνουν γραμμή.
Είναι γελοίοι και ξεφτίλες αριστεροί του κώλου. Και να μην μιλάνε ούτε για νεκρούς του πολυτεχνείου ούτε για τους αγώνες της αριστεράς. Γελάνε μαζί τους και τα τσιμέντα η για να το πω διαφορετικά και οι δικοί τους...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"ΝΑΤΟ και Ρωσία τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν", φώναζε το ΚΚΕ στη σημερινή πορεία.
Για την ακρίβεια είδα ότι το φώναζε μια συντρόφισσα με ντουντούκα αλλά δεν είδα καθόλου πρόθυμο τον κόσμο που ήταν γύρω της να την ακολουθήσει!
Μάλιστα μόνο στο ΚΚΕ εντόπισα αυτό το σύνθημα... Δεν παρατήρησα να φωνάζουν σε άλλα μπλοκ κατά της Ρωσίας - εκτός αν έγινε κάπου και δεν το είδα. Αυτό που γράφω το είδα με τα μάτια μου πάντως.
Το ενδιαφέρον όμως είναι στη λέξη "ΞΑΝΑΜΟΙΡΑΖΟΥΝ"!
"Ξαναμοιράζουν" σημαίνει ότι... δεν είναι η πρώτη φορά, έχουν μοιράσει μεταξύ τους τον κόσμο και παλιότερα το ΝΑΤΟ, δηλαδή η Δύση και η Ρωσία!
Έτσι δεν προκύπτει;
Πότε λοιπόν ήταν η προηγούμενη φορά σύντροφοι;
ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΝΑ ΤΟ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! 
Διότι τότε ήταν και η Ελλάδα μέρος της μοιρασιάς, κάτι που αρνείστε με πείσμα να παραδεχτείτε - ή... δεν αρνείστε πλέον;
Βέβαια η μοιρασιά γίνεται όταν υπάρχει σχετική συμφωνία, όπως το 1944-45, όχι με πόλεμο όπως τώρα - τουλάχιστον αυτό λέει η λογική.
ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ...
Σχολιο.- Οι Αμερικάνοι στο Αφγανιστάν πέρσι σε ανάρτηση της πρεσβείας τους στην Καμπουλ λίγο πριν το διασυρμό έγραφαν για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα της χώρας.
Σχολιο.- Ρε εδώ κατηγορούν το ΚΚ της Ρωσίας επειδή είναι υπέρ της επέμβασης, και εναντίον του ουκρανοναζισμού γιατί λέει τον μεταφέρει μηχανιστικά από παλιότερη εποχή
Και λένε στο ΚΚΡΟ ότι αποτελεί κατάλοιπο της Σοβιετικής γραφειοκρατίας
Σχολιο.- Το παρακάτω είναι ότι πιο σοφό έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια σχετικά με το Πολυτεχνείο και έχει να κάνει με ένα ρητορικό ερώτημα.
Πώς είναι δυνατόν οι τότε ήρωες του Πολυτεχνείου να ήταν εναντίον του ΝΑΤΟ και της Αμερικής ενώ αντίθετα οι σημερινοι υμνητές του Πολυτεχνείου να υπερασπίζονται μέχρι θανάτου το ΝΑΤΟ να είναι οπαδοί του δημοκρατικού κόμματος της Αμερικής (παρεμπιπτόντως είναι οι πιο πολεμοχαρείς και δολοπλόκοι) ενώ παράλληλα τοποθετούν τον εαυτό τους με τη σωστή πλευρά της ιστορίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολυτεχνείο. Μισό αιώνα μετά, η χώρα εξακολουθεί να ελέγχεται από τους λακέδες των ΗΠΑ, που εξακολουθούν να το βουλώνουν μπροστά στα επεκτατικά σχέδια του Αττίλα...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα΄πρεπε να γνωρίζει ο Δένδιας ότι όσο προγραμματίζει συναντήσεις με ενεργούμενα του Αττίλα, μόνο εξευτελισμούς θα εισπράττει...
Η φιλότουρκη κυβέρνηση Ντμπέιμπα επιχείρησε να κρατήσει όμηρο το Ν.Δένδια στην Τρίπολη!
Πρωτοφανής προβοκάτσια από τους φιλοτουρκους της Τρίπολης
17.11.2022 | 10:30
Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο προκάλεσε κατά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στη Λίβυη η φιλότουρκη (και αναγνωρισμένη από τον αποικιοκρατικό ξεφτιλοΟΗΕ και δυστυχώς και την ελληνική κυβέρνηση) κυβέρνηση Ντμπέιμπα η οποία επιχείρησε να κρατήσει όμηρο τον Έλληνα ΥΠΕΞ κατά την άφιξή του στην Τρίπολη.
Συγκεκριμένα όπως μετέδωσε η ΕΡΤ το επεισόδιο σημειώθηκε όταν το αεροσκάφος το οποίο μετέφερε τον Νίκο Δένδια στη Λιβυή προσγειώθηκε στην Τρίπολη προκειμένου εκεί ο υπουργός Εξωτερικών να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Μοχάμεντ Μένφι.
Όπως διαπιστώθηκε, όμως, στο αεροδρόμιο της Τρίπολης τον Νίκο Δένδια περίμενε η υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνηση Ντμπέιμπα, η οποία πριν από λίγο διάστημα είχε υπογράψει συμφωνία με την Τουρκία για τους υδρογονάνθρακες με βάση το τουρκολιβυκό μνημόνιο με το οποίο η Τουρκία αρπάζει μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Ακολούθησαν συνεννοήσεις κατά τις οποίες η σκάλα του αεροπλάνου που μετέφερε τον Νίκο Δένδια δεν κατέβηκε ποτέ και τελικά αποφασίστηκε η ακύρωση της επίσκεψης στην Τρίπολη και η συνέχιση του ταξιδιού του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη Βεγγάζη προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αγκίλα Σάλεχ Ίσα, καθώς και με άλλους Λίβυους αξιωματούχους.
Τότε οι λιβυκές αρχές αρνήθηκαν να εγκρίνουν το σχέδιο πτήσης του αεροσκάφους με τον Νίκο Δένδια προς τη Βεγγάζη και επιχείρησαν να εμποδίσουν το ταξίδι του και την αναχώρησή του.
Τελικά το αεροπλάνο απογειώθηκε με καθυστέρηση και δια του FIR Μάλτας έφτασε μέχρι τον εναέριο χώρο πάνω από την ανατολική Λίβυη προκειμένου να προσγειωθεί τελικά στη Βεγγάζη.
Πρόκειται για μία συμπεριφορά η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί ΑΜΕΣΑ με άρση της αναγνώρισης της κυβέρνησης της Τρίπολης από την ελληνική κυβέρνηση.
Είναι το δεύτερο «χαστούκι» που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση μετά την κράτηση του Απόστολου Τζιτζικώστα από τους Τούρκους στην Σμύρνη από την τουρκική «παράταξη» (μην ξεχνάμε πως η κυβέρνηση της Τρίπολης δεν είναι απλώς φιλότουρκη αποτελείται από εθνικά Τούρκους πολιτικούς της Λιβύης).



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλύτερα δυστυχισμένος  και να ξέρεις την αλήθεια, παρά ευτυχισμένος στον παράδεισο των ηλιθίων



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για την Ελλάδα αναδεικνύεται πια σε ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ η εμπλοκή της στη σύγκρουση στην Ουκρανία πέρα από τα τεθωρακισμένα που έχουν παραδοθεί μέχρι τώρα:
-Νέες ποσότητες πυρομαχικών 155χλστ όπως αυτά στη φωτογραφία ανακοινώθηκαν χτες
-Η Ελλάδα γίνεται πια ΠΕΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ουκροναζί κομάντο κι ΕΠΙΣΗΜΑ όπως αποκαλύπτεται σήμερα με στρατόπεδα σε όλη την επικράτεια (Νέα Πέραμο, Ρεντίνα, Βόλο, Νέα Σάντα Κιλκίς, Στεφανοβίκειο, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη κλπ)
 θερσιτης



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΜΠΡΑΒΟ !!
Πάτρα: «Μπούκαραν» σε σούπερ μάρκετ, αφαίρεσαν προϊόντα και τα μοίρασαν στη λαϊκη
Όση ώρα παρέμειναν στο εσωτερικό του καταστήματος, απαγόρευαν στους υπαλλήλους να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνο.
Σύμφωνα τέλος με μαρτυρίες, τα είδη που αφαίρεσαν τα μοίρασαν σε πελάτες της παρακείμενης λαϊκής αγοράς.
Ομάδα 20 ατόμων μπήκε σε σούπερ μάρκετ στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας και Κεφαλληνίας στην Πάτρα και αφαίρεσε διάφορα είδη που υπήρχαν στα ράφια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν η κεφαλή της πορείας έφτασε στην πρεσβεία των ΗΠΑ η ουρά ήταν στα Προπύλαια. Πόσο υπολόγισε αυτό το πλήθος ο ΣΚΑΙ; 15.000!
Σχολιο.- 1500 είμασταν αλλά πηγαίναμε πολύ αραιά για να φαινόμαστε πολλοί.
Σχολιο.- Δεν πάνε στον διάολο τα τσογλανια του ΣΚΑΙ και οι άλλοι καθεστωτικοί «δημοσιογράφοι».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



OI 23 ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ:
16 Νοεμβρίου 1973
1. Σπυρίδων Κοντομάρης (ετών 57, 20.30)
2. Διομίδης Κομνηνός (ετών 17, 21.30)
3. Σωκράτης Μιχαήλ (ετών 57, μεταξύ 22.30 και 23.00)
4. Βασίλειος Φάμελλος (ετών 26, 23.30)
5. Torill Engeland Magrette (ετών 22, 23.30)
6. Γεώργιος Σαμούρης (ετών 22, 24.00)
7. Δημήτριος Κυριακόπουλος (βραδυνή ώρα - κατέληξε 19/11/73)
8. Σπύρος Μαρίνος (Γεωργαράς) (ετών 35, βραδυνή ώρα)
17 Νοεμβρίου 1973
9. Νικόλαος Μαρκούλης (ετών 24, πρωϊνή ώρα, κατέληξε 19/11/73)
10. Αικατερίνη Αργυροπούλου (ετών 76, 10.00, κατέληξε τον Μάϊο '74)
11. Στυλιανός Καραγεωργής (ετών 19, 10.15)
12. Μάρκος Καραμανής (ετών 23, 10.30)
13. Αλέξανδρος Σπαρτίδης (ετών 16, 10.30-11.00)
14. Δημήτριος Παπαϊωάννου (ετών 60, 11.30)
15. Γεώργιος Γερτζίδης (ετών 48, 11.30)
16. Βασιλική Μπεκιάρη (ετών 17, 12.00)
17. Δημήτρης Θεοδωράς (ετών 5 1/2, 13.00)
18. Αλέξανδρος Βασίλειος (Μπασρί) Καράκας (ετών 43, 13.00)
18 Νοεμβρίου 1973
19. Αλέξανδρος Παπαθανασίου (ετών 59, 10.00)
20. Ανδρέας Κούμπος (ετών 63, 11.00, κατέληξε στις 30/1/1974)
21. Μιχαήλ Μυρογιάννης (ετών 20, 12.00)
22. Κυριάκος Παντελεάκης (ετών 43, 12.00-12.30)
23. Ευστάθιος Κολινιάτης (κατέληξε στις 21/11/73
Το Πολυτεχνείο σε αριθμούς:
ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ:
866 συλλήψεις (716 άντρες και 150 γυναίκες), ειδικότερα:
456 εργάτες - οικοδόμοι
49 φοιτητές του Πολυτεχνείου
268 φοιτητές άλλων σχολών
74 μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων
ΘΥΜΑΤΑ:
A) Από τα σώματα ασφαλείας (αστυνομία - χωροφυλακή)
13 φόνοι
83 απόπειρες ανθρωποκτονίας
(81 άντρες και 15 γυναίκες)
750 τραυματισμοί πολιτών
Από τον στρατό: 
11 φόνοι
45 απόπειρες ανθρωποκτονίας
350 τραυματισμοί πολιτών
Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΟΙ 16 ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΝΕΚΡΟΙ:
Η λίστα που διαβάζεται κάθε χρόνο στην επέτειο του Πολυτεχνείου περιλαμβάνει 88 ονόματα, στην οποία περιλαμβάνονται τα θύματα της χούντας από την 21/5/1967 έως και την 23/7/1974. 
Οι επίσημοι νεκροί της βραδιάς του Πολυτεχνείου με ονοματεπώνυμο ανέρχονται στους 23.
Πρόσφατα βγήκε στην επιφάνεια και μια λίστα 16 ανώνυμων νεκρών για τους οποίους υπάρχουν συγκεκριμένες μαρτυρίες για την τοποθεσία και το χρόνο της απώλειάς τους.
Αφιερωμένο στην κυβέρνηση με τους αρνητές των θυμάτων, με τα αυτόγραφα απο τους δικτάτορες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΚΚΕ ακολουθεί Απόφαση Συνεδρίου «Κομμουνιστικών Κομμάτων» που... αφόδευσε ΟΜΟΙΩΜΑ(SIMULACRUM) «Θεωρίας» βολικό στον Ιμπεριαλισμό. Ευτυχώς 19 Κ.Κ. διαφωνούν! Π.χ. ΚΚ Ουκρανίας +ρωσικά ΚΚ. Στο συνέδριο:
[1] Κουβέντα για το ΚΚ Ουκρανίας, που πρεσβεύει τα ίδια με τα 2 Ρώσικα ΚΚ.
[2] Κουβέντα για τη μοίρα Ρωσόφωνων της ΝΑ Ουκρανίας: Γενοκτονία αν αποσυρθεί η Ρωσία.
[3] Κουβέντα για ΕΙΡΗΝΗ. (Ο... καπιτάλας Elon Musk φάνηκε πιο ειρηνιστής ΚΑΙ φιλολαϊκός). 
-PAX AMERICANA στο δρόμο που χάραξε ο Στίνας! 
ΟΚ, σε προσεχή συνέδρια ας πάνε.... Τεχνητά Ευφυή Ρομπότ. Υπάρχει ελπίδα να φανούν πιο λογικά και λιγότερο ψευδο-διαλεκτικά.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



*…49 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, οφείλουμε να (ξανα)θυμηθούμε και την 2η Ιουλίου 1975: την ημερομηνία που βούλευμα του Άρειου Πάγου χαρακτηρίζει το πραξικόπημα του 1967 «στιγμιαίο» αδίκημα με πλήρη πολιτική κάλυψη από την κυβέρνηση του «εθνάρχου», δια στόματος του υπουργού του στη Δικαιοσύνη, Κωνσταντίνου Στεφανάκη. 
Ήδη λίγους μήνες πριν, ο (για άγνωστους λόγους θεωρούμενος ως) «μετριοπαθής» Γεώργιος Ράλλης είχε δηλώσει ότι είναι «επικίνδυνον» το «υπέρ το δέον» αίτημα αποχουντοποίησης∙ με τέτοια «σήματα» δηλωνόταν πόση αποχουντοποίηση ήταν ανεκτή από τις άρχουσες τάξεις και με ποιους τρόπους θα έθεταν (τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα) φραγμούς στον ριζοσπαστικό χαρακτήρα της Μεταπολίτευσης. 
Μπορούν – και πρέπει – να γράφονται σελίδες επί σελίδων για το «στιγμιαίο», ειδικά σε μια συνθήκη που η δεξιά ηγεμονία και η απόπειρα πλήρους εργαλειοποίησης της λήθης διαπλάθει λόγους και στάσεις υπέρ (και αυτής) της χουντάρας.
Εδώ αρκούμαι να πω ότι χάρη στο «στιγμιαίο» εξακολούθησαν να διατηρούν νευραλγικά πόστα στον κρατικό μηχανισμό, τα σώματα καταστολής και το στράτευμα, τη δικαιοσύνη και εν γένει τη δημόσια σφαίρα άνθρωποι της χούντας και φασιστοειδή με «περγαμηνές»∙ άμεσα και έμμεσα, το στιγμιαίο είχε ως αντίκτυπο να κυκλοφορούν ελεύθεροι βασανιστές, δήμιοι, τραμπούκοι και χαφιέδες και να επιστρέφουν στον δημόσιο βίο ατιμώρητοι ή/και εξαγνισμένοι χουντικοί μεγαλοπαράγοντες και μέλη των χουντικών κυβερνήσεων. 
Σε τελική ανάλυση, με τη βοήθεια και άλλων συνθηκών, το «στιγμιαίο» έμελλε να οργανώσει στη μακρά διάρκεια την επιστροφή σε έναν εκφασιστικό νεοσυντηρητισμό, με ενεργή συμβολή κρατικών και ιδεολογικών μηχανισμών, μετασχηματίζοντας και στεγανοποιώντας με ασφάλεια την εθνικοφροσύνη απέναντι σε κάθε μορφής απειλές «αριστερής ηγεμονίας». 
Μπορούμε να πούμε, δίχως υπερβολή, ότι στις 2 Ιουλίου 1975 ισχυροποιήθηκαν οι αυταρχικοί φραγμοί απέναντι σε διαρκή αιτήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, επετράπη σε όργανα της χουντάρας να ελέγχουν εν τοις πράγμασι το εύρος του εκδημοκρατισμού, μπήκαν τα θεμέλια για τη μεθοδική επαναφορά της ακροδεξιάς στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό της χώρας



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Εδώ Πολυτεχνείο! Εδώ Πολυτεχνείο! Σας μιλά ο Ραδιοφωνικός Σταθμός των ελεύθερων αγωνιζόμενων φοιτητών, των ελεύθερων αγωνιζόμενων Ελλήνων. 
Κάτω η χούντα, κάτω ο Παπαδόπουλος, έξω οι Αμερικάνοι, κάτω ο φασισμός, η χούντα θα πέσει από το λαό… 
Λαέ, κατέβα στο πεζοδρόμιο, έλα να μας συμπαρασταθείς, τη λευτεριά σου για να δεις…»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουκρανοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν 39 ανθρώπους στη Χερσώνα
17/11/2022  - 22.00
Ουκρανοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν 39 άοπλους φιλορώσους πολίτες στη Χερσώνα, δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης στο RIA Novosti στις 17 Νοεμβρίου.
Άλλα 74 άτομα απομακρύνθηκαν από την πόλη. Κανείς δεν ξέρει πού βρίσκονται τώρα.

39 Φιλορωσοι εκτελέστηκαν στη Χερσωνα και άλλοι 74 απήχθησαν και μεταφέρθηκαν σε άγνωστη τοποθεσία.
ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΟΤΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ.

Σύμφωνα με τον εργαζόμενο στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, οι δυνάμεις ασφαλείας του Κιέβου ψάχνουν επίσης και βανδαλίζουν τα σπίτια των κατοίκων της Χερσώνας που εκκενώθηκαν από την πόλη, βγάζουν φωτογραφίες και τις στέλνουν στους ανθρώπους αυτούς για να τους εκφοβίσουν. "Οι ρωσικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου κρατούν αρχείο με όλα τα εγκλήματα που διαπράττει η Ουκρανία", τόνισε ο εργαζόμενος στην υπηρεσία έκτακτης ανάγκης.
Το μέλος του Ρωσικού Επιμελητηρίου Πολιτών και ελεύθερος επαγγελματίας σύμβουλος του κυβερνήτη της περιφέρειας Χερσώνα Αλεξάντερ Μάλκεβιτς δήλωσε νωρίτερα στο TASS ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις απαγόρευσαν στους πολίτες να εγκαταλείψουν τις περιοχές της περιφέρειας Χερσώνα που ελέγχουν στη δεξιά όχθη του ποταμού Δνείπερου. Σημείωσε ότι ο ουκρανικός στρατός συνέχισε την εκστρατεία τρόμου κατά των αμάχων στην περιοχή. Ορισμένοι οικισμοί, συγκεκριμένα το Alyoshki, το Golaya Pristan και το Skadovsk, δέχονται τακτικά πυρά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Gazprom Export κέρδισε μια δίκη κατά της φινλανδικής εταιρείας Gasum Oy - τώρα η φινλανδική πλευρά πρέπει να πληρώσει στη ρωσική εταιρεία 300 εκατομμύρια ευρώ
Η διαιτησία της Στοκχόλμης διέταξε τη φινλανδική Gasum να πληρώσει στην Gazprom Export άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ ως ληξιπρόθεσμες οφειλές για προμήθειες φυσικού αερίου
Το Διαιτητικό Δικαστήριο στην απόφασή του, μεταξύ άλλων, διέταξε την Gasum να πληρώσει στην Gazprom Export χρέος άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ για προμήθειες φυσικού αερίου και σε σχέση με τη μη εκπλήρωση της υποχρέωσης «take or pay», καθώς και τόκους για καθυστερημένη πληρωμή», τόνισε η εταιρεία.
CLINKER C.M TELEGRAM.
Gazprom Finland 1-0




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπαίνει σε λειτουργία πομπός, και ο πειρατικός ραδιοσταθμός του πολυτεχνείου ακούγεται σ’ όλη την Αττική.
τον κάνουν αναμετάδοση και πολλοί πειρατικοί ραδιοσταθμοί σε ολη την Αθήνα
σε κάθε σπίτι μπαίνει
το:
ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, 
ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, 
ΣΑΣ ΜΙΛΑ Ο ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ, 
ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
τα νέα έχουν ταξιδέψει μέσα στη νύχτα σαν τη φωτιά στο φιτίλι
και 
οι φοιτητές καταλαμβάνουν τα Πανεπιστημιακά κτίρια
και
σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα
ταυτόχρονα, αγρότες από τα Μέγαρα ξεκινούν για την Αθήνα

εντωμεταξύ
Έξω απ το πολυτεχνείο παράλληλα με το λαό έχουν συγκεντρωθεί και παρακρατικοί τραμπούκοι.
Είναι η οργάνωση του Κωνσταντίνου Πλευρη, 
οργάνωση της 4ης Αυγούστου (Κ4Α)
που με την καλυψη της χωροφυλακής συγκεντρώνει τα πιο έξαλλα στελέχη της,
κατι αιμοβόρους ροπαλοφόρους...
Μεταξύ αυτών και ένας νεαρός, απόγονος ταγματασφαλίτη, ο Νίκος Μιχαλολιάκος (ο γνωστός)
ενω
στα γύρω κτήρια έχουν ακροβολιστεί ελεύθεροι σκοπευτές

Εντωμεταξύ,
απ το πρωί εκείνης της μέρας, συνεδριάζει και η Σύγκλητος του Μετσοβειου και αποφασίζουν να στείλουν έγγραφο στην κυβέρνηση να μη γίνει επέμβαση στο Πολυτεχνείο. 
το μεσημέρι η κυβέρνηση απαντά ότι θα σεβαστεί το απαραβίαστο του Πανεπιστημιακού ασύλου. 
και ο κόσμος ολο και μαζεύεται, όλο και πυκνώνει...
στους δρόμους γύρω απ το πολυτεχνείο γίνεται πλεον το αδιαχώρητο.
ΠΑΡΑΚΣΕΥΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΗ 1973,
ολα τα γυμνάσια συμμετέχουν στη γενική απεργία και δε γίνονται πουθενά μαθήματα
γυρω και μέσα στο πολυτεχνείο συγκεντρώνεται όλο και περισσότερος κόσμος
και μαζί με τον όγκο μεγαλώνει και ο παλμός του πλήθους
κατα τις 7 το απόγευμα ο λαός έχει γίνει ενα αφρισμένο ποτάμι που δεν μπορούν να το ελέγξουν ουτε οι ροπαλοφόροι του συστήματος
ουτε οι χωροφυλακές
το σύνθημα που δονεί την ατμοσφαίρα είναι ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ
ο Παπαδόπουλος δίνει εντολή στην αστυνομία να τους διαλύσει
τι να διαλύσει όμως;
πως;
Αρχίζουν να πέφτουν βροχή τα δακρυγόνα, ο κόσμος ανάβει φωτιές για να τα εξουδετερώσει,
οι ελεύθεροι σκοπευτές απ τις ταράτσες αρχίζουν το αιματοβαμμένο έργο τους,
πυροβολούν στο ψαχνό
εχουμε τους πρώτους νεκρούς και τους πρώτους τραυματίες 
κάποιοι μεταφέρονται μέσα στο πολυτεχνείο για τις πρώτες βοήθειες
ο σταθμός μεταδίδει εγκλείσεις για γατρούς και πρώτες βοήθειες
ο Παπαδόπουλος αφού βλέπει οτι με τους χωροφύλακες δε γίνεται τίποτα
διατάσσει τρεις λόχους του στρατού (λοκατζήδες)
να είναι σε ετοιμότατα
ενω
δίνει την ίδια εντολή και σε μια ίλη αρμάτων

στο δικαστήριο τον Νοέμβρη του 1975
στην ερώτηση της υπεράσπισης στο πατέρα του Μυρογιάννη:
"Ήταν ψηλός ο γιος σας;"
η απάντηση ηταν:
"Ένα μέτρο κι ενενήντα.
Τέτοιο παλικάρι σκότωσαν.
Δε χωρούσαν τα πόδια του μες στο φέρετρο.
Είχα δώσει 3.000 δρχ. και το φέρετρο ήταν μικρό.
Για να τον βάλουν σε άλλο, μεγαλύτερο, μου ζήταγαν άλλες 9.000.
Δεν τις είχα. 
Και μάζεψαν τα πόδια του όπως όπως…..."
αυτός είναι ο κόσμος μας φίλοι μου
εχει Παπαδόπουλους και Ντερτιληδες
αλλα εχει και
Αγριτέληδες και Μυρογιάννηδες
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΑΣ...!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα έπρεπε να είχαν μάθει καλύτερα από την Ιστορία, ότι όποτε οι άνθρωποι του πνεύματος διέπρεψαν το έκαναν όντας σε άμεση αλληλεπίδραση με την κοινωνία. 
Πορεία Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη 1976. Στο μπλοκ της Φιλοσοφικής Σχολής οι διεθνούς φήμης Καθηγητές Δημήτρης Μαρωνίτης και Μανώλης Ανδρόνικος. Διακρίνονται επίσης οι Καθηγητές Ιωάννης Χασιώτης, Δημήτρης Λυπουρλής, Παναγιώτης Μουλλάς, Γιώργος Σαββίδης, Θεόδωρος Σαρικάκης, Άλκης Αγγέλου. Υπήρξε εποχή που σε αυτή τη χώρα οι επιστήμονες και οι διαννοούμενοι είχαν και κοινωνική δράση. Σήμερα έχουν κλειστεί στην απομόνωση του γραφείου τους, του μαθήματος τους, των πρότζεκτς τους. 



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τρόμος στη Χερσώνα. Μαζικές εκτλέσεις. Αντίποινα. Οι ναζί εκτέλεσαν 39 πολίτες και εξαφάνισαν άλλους 74! Σκηνές Β Παγκοσμίου. Μπλόκα. 
17/11/2022
Τρόμος στη Χερσώνα. Μαζικές εκτλέσεις. Αντίποινα. Οι ναζί εκτέλεσαν 39 πολίτες και εξαφάνισαν άλλους 74! Σκηνές Β Παγκοσμίου. Μπλόκα. Στη Χερσώνα, που καταλήφθηκε  από τα ουκρανικά στρατεύματα, άρχισε ένας αιματηρός τρόμος. Οι nazis αναζητούν φιλορώσους ακτιβιστές και τους δένουν σε στύλους στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με το RIA Novosti, 39 άτομα έχουν ήδη εκτελεστεί, πυροβολήθηκαν εν ψυχρώ και 74 άλλοι συνελήφθηκαν.Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αναφέρουν ότι τα πτώματα των εκτελεσθέντων δεν δίνονται σε συγγενείς, σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν οι τιμωροί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να δυσφημήσουν τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Θα δημιουργηθούν σκηνικά βίντεο σχετικά με τα υποτιθέμενα εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας. Αυτή τη στιγμή έγινε γνωστό ότι 74 άτομα οδηγήθηκαν σε άγνωστο προορισμό, προφανώς για βασανιστήρια και εκβίαση μαρτυριών.Εγκλήματα πολέμου
Μάλιστα, απλοί πολίτες της Χερσώνας που δεν συμμετείχαν στις εχθροπραξίες πυροβολήθηκαν.
 Ο αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος πληροφοριών και τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Nechaev:Από τη στιγμή που οι ρωσικές δυνάμεις αποχώρησαν από τη Χερσώνα και τμήματα της περιφέρειας Χερσώνας, οι Ουκρανοί νεοναζί ξανάρχισαν αυτό που κάνουν καλύτερα,κακοποιούν τους αμάχους. Καταδικάζουμε έντονα τις επαίσχυντες και απάνθρωπες μεθόδους τους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τοπικό Δικαστήριο της Χάγης και όχι το Διεθνές έκρινε ενόχους 3 για συντριβή Μαλαισιανού αεροπλάνου MH17 στο Ντονμπάς κι ότι ο πύραυλος Buk έφυγε από τη Λ Δ Ντόνετσκ. Ειδήμονας: Προειλημμένη απόφαση. ΥΠΕΞ Ρωσίας: ”μεροληπτική η απόφαση.” Ισχύει η μυστηριώδης εξαφάνιση του κρίσιμου ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας Άννας Πετρένκο, και η αυτοκτονία Ουκρανού πιλότου που την ίδια μέρα είχε πετάξει;;;
17/11/2022
Ένα τοπικό δικαστήριο της Χάγης κι όχι το Διεθνές Δικαστήριο Χάγης έκρινε ότι το Μαλαισιανό αεροσκάφος MH17 κατέρριψε ένα Buk από το Pervomaisky. Είναι σαφώς μια πολιτική απόφαση και επέρχεται την επομένη από το φιάσκο των καταγγελιών για ρώσικων πυραύλων σε πολωνικό έδαφος που τελικά κατά γενική παραδοχή ήταν ουκρανικοί προς διασκέδαση των εντυπώσεων.
Ήταν Μαλαισιανό Boeing που εκτελούσε την πτήση MH17 στο δρομολόγιο Άμστερνταμ – Κουάλα Λουμπούρ και συνετρίβη στο Ντονμπάς στις 17 Ιουλίου 2014. 298 επιβάτες και μέλη του πληρώματος έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το δυστύχημα.
Ένα τοπικό δικαστήριο της Χάγης αποφάσισε ότι το αεροσκάφος MH17 καταρρίφθηκε από το πυραυλικό σύστημα αεράμυνας Buk από την Pervomaisky μεταδίδει το RIA Novosti και προσθέτει. Ο πύραυλος που κατέρριψε ένα Boeing πάνω από το Donbass το 2014 εκτοξεύτηκε από την περιοχή που ελεγχόταν από την πολιτοφυλακή της ΛΔ Ντόνετσκ εκείνη την εποχή, είπε ο Hendrik Steenhuis, δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Χάγης, ανακοινώνοντας την απόφαση για την υπόθεση της συντριβής της πτήσης MH17.
«Διαπιστώσαμε ότι η πτήση MH17 καταρρίφθηκε από πύραυλο από το σύστημα αεράμυνας Buk, που εκτοξεύτηκε από την πλευρά του πεδίου στον οικισμό Pervomayskoye», είπε ο πρόεδρος.
Πρόσθεσε ότι στην υπόθεση υπάρχουν φωτογραφίες ίχνους από πύραυλο στον ουρανό, δορυφορικές εικόνες και ίχνη στοιχείων πυραύλου με τη μορφή «πεταλούδας» που βρέθηκαν στα σώματα του πληρώματος και στο συντρίμμια του αεροσκάφους.
Η Ρωσία δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στους διεθνείς ερευνητές,είχε αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών…Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η έρευνα ήταν μεροληπτική και μονόπλευρη και οι κατηγορίες για συμμετοχή της Μόσχας στη συντριβή του Boeing ήταν αξιοθρήνητες.
Το Υπουργείο Εξωτερικών υποσχέθηκε να μελετήσει την απόφαση του ολλανδικού δικαστηρίου για το MH17. Η ρωσική πλευρά θα μελετήσει την απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης για τη συντριβή της πτήσης MH17 της Boeing το 2014, δήλωσε ο Ιβάν Νετσάεφ, αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος πληροφοριών και τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.«Θα μελετήσουμε αυτήν την απόφαση, γιατί σε όλα αυτά τα ζητήματα κάθε απόχρωση έχει σημασία», ανέφερε ο Νετσάεφ σύμφωνα με το TASS.
Την ίδια στιγμή, η ρωσική αμυντική εταιρεία Almaz-Antey, κατά την εξέταση των προτεινόμενων θέσεων εκτόξευσης πυραύλων, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το σενάριο εκτόξευσης από το Snezhnoye ή το Pervomaisky δεν επιβεβαιώθηκε.
Η επιχείρηση διεξήγαγε τρεις προσομοιώσεις πλήρους κλίμακας. Επιβεβαίωσαν ότι μόνο ένας πύραυλος 9M38 θα μπορούσε να χτυπήσει το αεροπλάνο από την πλευρά του οικισμού Zaroshchenskoye που τότε ελεγχόταν από τον ουκρανικό στρατό, ο οποίος ήταν οπλισμένος με το σύστημα αεράμυνας Buk, που κληρονόμησε το Κίεβο μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ. Οι Ολλανδοί ειδικοί απέρριψαν την πρόσκληση να παρακολουθήσουν μια από τις προσομοιώσεις.
Το δικαστήριο αναγνώρισε την Almaz-Antey ως αρμόδιο πραγματογνώμονα, αλλά έθεσε υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία των συμπερασμάτων της. Ο δικαστής Steenhuis εξήγησε ότι η Almaz-Antey, λόγω των δεσμών της με τις ρωσικές αρχές, δεν έχει την ανεξαρτησία που απαιτείται από έναν εμπειρογνώμονα, αλλά τόνισε ότι δεν μπορεί να ειπωθεί ότι τα δεδομένα της για την υπόθεση MH17 δεν είναι πολύτιμα. Ενώ το Ολλανδικό δικαστήριο δεν έχει εξαρτήσεις από Βορειοατλαντικό παράγοντα..