Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Παρασκευη 18 Νοεμβριου 2022


18/11/2022   -   4.00 π.μ.

- Υπόθεση πυραύλου στην Πολωνία: Με περισσή «ταχυδακτυλουργία» οι Υπουργοί Άμυνας των χωρών του ΝΑΤΟ στη σύναξή τους στο Rammstein της Γερμανίας ανακοίνωσαν το εξής εκπληκτικό: ναι, μεν, ο πύραυλος που χτύπησε το πολωνικό χωριό Przewodów (Πσεβόντουφ) ήταν ΞΕΚΆΘΑΡΑ ουκρανικός, όμως την ευθύνη έχει η… Ρωσία, η οποία έχει «επιτεθεί» στην Ουκρανία!!! Για πολλούς και διάφορους λόγους, λοιπόν, η δήλωση αυτή κερδίζει το αποψινό βραβείο της «π@π@ρ1@$ της ημέρας», ωστόσο θα σταθώ ακριβώς στο σημείο της αιτιολόγησης της «ευθύνης» της Ρωσίας. Για πολλοστή φορά βλέπουμε ότι τα 8μιση χρόνια από το ναζιστικό πραξικόπημα του Μαϊντάν (22/02/2014) και τα γεγονότα που μας οδήγησαν στην ΕΣΕ (24/02/2022) διαγράφονται «μονοκονδυλιά», αφού εάν υπάρξει η αναφορά, η ευθύνη πηγαίνει κατευθείαν όχι μόνο στην ίδια την Ουκρανία, αλλά και στη «συλλογική Δύση», τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που στήριξαν και στηρίζουν, χρηματοδότησαν και χρηματοδοτούν, καθοδήγησαν και καθοδηγούν μέχρι σήμερα το ναζιστικό καθεστώς-μαριονέτα που υφίσταται στη δύστυχη αυτή χώρα εδώ και 8μιση, πλέον, χρόνια…

- Υπόθεση μαλαισιανού Boeing MH-17: Εδώ η υπόθεση θυμίζει την παροιμία που έλεγε ο μακαρίτης ο πατέρας μου – «Πέρσι έκλασε, φέτος βρόμισε»… Η απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης ήταν αναμενόμενη, αφού καθόλη τη διαδικασία της προανάκρισης και της έρευνας αφενός καταπατήθηκαν όλες οι παραδεκτές μέθοδοι εξέτασης στοιχείων και πολλά από αυτά (ειδικά όσα παρουσιάστηκαν από την πλευρά της ΛΔ Ντονιέτσκ και της Ρωσίας) αγνοήθηκαν επιμελώς. Η απόφαση ήταν ειλημμένη ήδη από το 2014 και 9 χρόνια αργότερα έρχεται απλώς να ανακοινωθεί σε μια συγκυρία που η συλλογική Δύση θεωρεί πως την «βολεύει». Βεβαίως, επί της ουσίας η απόφαση αυτή είναι για τη Ρωσία «μπαινάκης-βγαινάκης»• πρώτον, επειδή ούτως ή άλλως δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του εν λόγω δικαστηρίου στην επικράτειά της και δεύτερον, επειδή κανένα από τα 4 φυσικά πρόσωπα που κατηγορήθηκαν δεν σκοπεύει να μεταβεί στην Ολλανδία, για να εκτίσει την ποινή των ισοβίων. Ο ένας εκ των 4 κατηγορουμένων αθωώθηκε αλλά (οποία… «σύμπτωση») έχει ήδη πεθάνει, ενώ οι υπόλοιποι 3 μεταξύ των οποίων και ο γνωστός Ίγκορ Γκίρκιν (Στρελκόφ), πρώην Υπουργός Άμυνας της ΛΔ Ντονιέτσκ και νυν εθελοντής στο μέτωπο της ΕΣΕ, προφανώς και δεν έχουν καμία… «καούρα» να παραδοθούν στις ολλανδικές αρχές… Μια τρύπα στο νερό επί της ουσίας, αλλά μπόλικο νερό στο μύλο της αντιρωσικής υστερίας από την άλλη…

- Υπόθεση δικαστηρίου GazProm: Εδώ είχαμε εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα, αφού το Διαιτητικό Δικαστήριο της Στοκχόλμης επιδίκασε ποσό 322 εκατ. ευρώ στην GazProm και σε βάρος της φινλανδικής εταιρείας Gasum Oy, η οποία κρίθηκε ένοχη για αθέτηση εμπορικής συμφωνίας (μη πληρωμή μηνιαίων δόσεων για την προμήθεια φυσικού αερίου κοκ). Τα 300 εκατ. ευρώ είναι το ποσό που αντιστοιχεί στο βασικό χρέος της φινλανδικής εταιρείας, ενώ τα υπόλοιπα 22 είναι οι τόκοι και η αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη η ρωσική εταιρεία. Συμπέρασμα: Όταν το δικαστήριο δεν υποκύπτει σε πολιτικές επιταγές και περιορίζεται αυστηρά στο έργο με το οποίο είναι επιφορτισμένο, κατά κανόνα κάνει σωστά τη δουλειά του. Και για να μην υπάρχουν οποιουδήποτε είδους «αυταπάτες» περί «φιλορωσικής» στάσης του σουηδικού δικαστηρίου, ήταν το ίδιο που το 2013 είχε εκδώσει απόφαση, με την οποία αποσυνδεόταν η τιμή του φυσικού αερίου από αυτήν του πετρελαίου και όρισε ότι αυτή θα πρέπει να διαμορφώνεται στη λεγόμενη spot («ελεύθερη») αγορά… Μια απόφαση που, τότε, είχε πλήξει ακριβώς το ρωσικό φυσικό αέριο, του οποίου η τιμή ήταν σαφώς η χαμηλότερη στην αγορά και υποχρέωνε από τότε ειδικά τις ευρωπαϊκές χώρες που δεν ήθελαν να δεσμευθούν με μακροχρόνια συμβόλαια με τις ρωσικές εταιρείες, να αγοράζουν το ίδιο φυσικό αέριο ακριβότερα απ’ ό,τι μπορούσαν και ήθελαν. Παρεμπιπτόντως, οι ίδιες χώρες είναι που σήμερα (βεβαίως με την «ενορχήστρωση» των ΗΠΑ) να βάλουν… «ταβάνι» στις τιμές των ρωσικών υδρογονανθράκων, όταν πριν από μερικά χρόνια είχαν τις ίδιες και χαμηλότερες τιμές, χωρίς αυτές να αποτελούν προϊόν κυρώσεων κατά της Ρωσίας και σε έναν κόσμο που βρισκόταν σε σαφώς καλύτερη. Απ’ όλες τις απόψεις, κατάσταση απ’ ό,τι σήμερα…

- Μία ακόμη απόφαση «δικαστικού» χαρακτήρα, που μας ήλθε 2 μέρες πριν, ήταν αυτή της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής να στερήσει την ιδιότητα του μέλους από τις Ομοσπονδίες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας. Ήδη από τον αποκλεισμό των αθλητών των δύο χωρών από τη συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου η στήλη είχε επισημάνει τον ανοιχτά ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΌ χαρακτήρα της απόφασης. Η απόφαση, ωστόσο, για πλήρη αποκλεισμό των δύο Ομοσπονδιών και μάλιστα ΧΩΡΊΣ δικαίωμα άσκησης έφεσης (!!!) υπερβαίνει όλα τα μέχρι σήμερα εσκαμμένα!… Στο κάτω κάτω της γραφής μιλάμε για ΑμεΑ, διάολε, δηλαδή για άτομα τα οποία χρήζουν, αν μη τι άλλο, της ιδιαίτερης φροντίδας και προσοχής της κάθε κοινωνίας, ανεξαρτήτως εθνικότητας, φύλου, χρώματος δέρματος κοκ… Είναι από τις περιπτώσεις που η είδηση αποτελεί το πιο επιτυχημένο σχόλιο του εαυτού της… Αίσχος και όνειδος, τίποτε άλλο!!!

- Στα εναέρια πλήγματα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε ουκρανικούς στόχους στρατηγικής σημασίας έκανα εκτενή αναφορά το μεσημέρι. Να αναφέρω συμπληρωματικά, ότι ανάμεσα στους στόχους που επλήγησαν, εκτός από τους γνωστούς σταθμούς παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καταστροφικά πλήγματα δέχθηκαν σιδηροδρομικοί κόμβοι και σταθμοί, επιχειρήσεις κατασκευής και επισκευής οπλικών συστημάτων για τις VSU, μονάδες εξόρυξης και διανομής φυσικού αερίου, διοικητικά κτήρια και «κέντρα αποφάσεων» κοκ. Η πλειονότητα των πληροφοριών προέρχεται από την ίδια την «παθούσα» ουκρανική πλευρά, που θεωρεί ότι έτσι μπορεί να παίξει το ρόλο του «κακομοίρη» στη διεθνή σκηνή (not). Η… καταβολή των «δόσεων» των «αποζημιώσεων» που ζητούν ο Ζελένσκι και η κοκαϊνομανής παρέα του από τη Ρωσία συνεχίζεται, πλέον, σε καθημερινή βάση. Οι εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος έχουν μετατραπεί σε ουσιαστικά μόνιμες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Διακηρυγμένος στόχος των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων είναι η πλήρης αποκοπή των μετόπισθεν από την πρώτη γραμμή του μετώπου της ΕΣΕ και η στέρηση για τις VSU της δυνατότητας ανεφοδιασμού, τόσο σε όπλα και πυρομαχικά, όσο και σε τρόφιμα, ποτά και ατομικά είδη των Ουκρανών στρατιωτών και των ξένων μισθοφόρων που πολεμούν δίπλα (;;;) τους…

- Στη Μπελογκόροφκα (ΛΔ Λουγκάνσκ) αναφέρθηκε και ένα άλλο, «ιδιαίτερο» συμβάν: οι υπηρετούντες στην 81η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία των VSU αρνήθηκαν να υπακούσουν στις διαταγές των ανωτέρων τους, λόγω του υψηλού αριθμού των έμψυχων απωλειών και του χαμηλού ηθικού και της κακής ψυχολογικής κατάστασης στην οποία βρέθηκαν εξαιτίας αυτού. Ως αποτέλεσμα, η στρατιωτική διοίκηση της Ταξιαρχίας έδωσε εντολή και εκτελέστηκαν 5 Ουκρανοί στρατιώτες για «παραδειγματισμό» και εκφοβισμό των υπολοίπων. Την εκτέλεση ανέλαβαν και έφεραν σε πέρας μέλη νεοναζιστικών οργανώσεων που συμμετέχουν πλέον στις VSU ως οργανικά τους τμήματα.

Σχολιο.- .Και εγω να προσθεσω κατι φαινομενικα ασχετο απο πρωτη ματια αλλα ιδιαιτερα σημαντικο για αυτα που θα επακολουθησουν.Στην Ουκρανια και στο Κιεβο και στην Χερσωνα επεσε ηδη το πρωτο χιονι.Το επισημανανε ακομα και στο ΕΡΤ news αυτο.Σφιξανε πολυ τα γαλατα και σε λιγες μερες θα σφιξουνε για τα καλα πια για τον κοκαινομανη Ζελε και την παρεα του εκει κατω.Εγω θελω να δω με ποια επιμελητεια και ιματισμο θα σταθει ορθια αυτη η αρματα Μπρανκαλεονε που εχει για στρατο στην στεππα απο εδω και κατω.

Σχολιο.- ...ΕΕ...Διεθνές Δικαστήριο Χάγης χαχαχαχαχα...υποταγμενα σε ΝΑΤΟ κ ΗΠΑ....τσιράκια κ ουρά τωυ μεγσλυτερων τροκρατικων οργανώσεων παγκόσμια...απόφαση για γέλια κ κλάματα..αλητεία ξεφτίλα ρατσισμός...ο,τι κ να πούμε είναι πολύ λίγο..

Σχολιο.- Γελάω ( τι "γελάω" , "καγχάζω" είναι το σωστό !!! ) για την απόφαση υπέρ της Gazprom!!! Όχι , άμα είχαν τα αρχ.....δια ας έκαναν κι αλλιώς !!! Θα δημιουργούνταν δεδικασμένο για όλους να χρωστάνε !!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΝΗΜΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 

Πλησιάζουμε ήδη (το 2023) στον μισό αιώνα από τη φοιτητική -αλλά και παλλαϊκή- εξέγερση του Πολυτεχνείου. Παρά τους μεγάλους αγώνες που μεσολάβησαν και τα βήματα που κατακτήθηκαν έκτοτε, τα βασικά αιτήματα της Εξέγερσης είναι ακόμη αδικαίωτα και μάλιστα σήμερα κινδυνεύουν ακόμη περισσότερο. 

Σήμερα, πάνω απ' όλα, κινδυνεύει η Ελευθερία μας, ατομική, πολιτική και κοινωνική. Κινδυνεύει από νέους, πιο ύπουλους και πιο επικίνδυνους εχθρούς απ' ότι οι άξεστοι και γελοίοι Συνταγματάρχες. Κινδυνεύει από ένα ετερόκλητο μπλοκ αδίστακτων νεοφιλελεύθερων, συμβιβασμένων μικροαστών με προνομιακές και προστατευμένες θέσεις μέσα στο αστικό Κράτος και δυστυχώς, μιας ανεπαρκούς και ενσωματωμένης στο Σύστημα δήθεν "Αριστεράς", η οποία ψελλίζει μισόλογα έχει ταχθεί με το Σύστημα και τους Αμερικάνους και έχει ξεχάσει τους αγώνες της για το Ψωμί, την Παιδεία και την Ελευθερία!  

Οι ελεύθεροι, αξιοπρεπείς και ανυπότακτοι άνθρωποι της εποχής μας οφείλουμε να σταθούμε πιστοί στο βασικό πρόταγμα του Πολυτεχνείου για κοινωνική  Απελευθέρωση. Μην ξεχνάμε ότι και τότε η πρώτη σπίθα ξεκίνησε από "ανυπότακτους, ανένταχτους" και "ακροαριστερούς" φοιτητές, που η επίσημη Αριστερά αρχικά είτε τους καταδίκασε, είτε στάθηκε επιφυλακτική απέναντί τους, προσδοκώντας τη "φιλελευθεροποίηση" και την επιστροφή στην "ομαλότητα" του Μαρκεζίνη. Τελικά, αναγκάστηκε να συρθεί πίσω απ' τα γεγονότα όταν η εξέγερση πήρε μαζικές διαστάσεις. Κι ο σημερινός αγώνας μας απέναντι στα νεο-τεχνοκρατικά τέρατα και στους συμβιβασμένους κολαούζους τους θα είναι σκληρός, μακρύς, επίπονος και άνισος! Δεν επιτρέπεται όμως να λυγίσουμε! Το χρωστάμε στους εαυτούς μας και στις επόμενες γενιές! Ελεύθεροι Άνθρωποι, Πολίτες, ψηλά το κεφάλι, κουράγιο και δύναμη!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε αυτή τη χώρα πάντα υπήρχαν δύο κόσμοι: οι "ψωμί, παιδεία, ελευθερία" και οι "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια".

Ενώ θα ήταν τόσο απλό να κατανοήσουν ότι η πατρίς χρειάζεται ψωμί, η Θρησκεία παιδεία και η οικογένεια ελευθερία ! (Αν υπήρχε βούληση).

Σχολιο.- Η οικογένεια χρειάζεται ψωμί, η πατρίς ελευθερία και η θρησκεία  παιδεία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος των Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών (Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Σομαλία, Yεμένη, Συρία, Λιβύη, Ουκρανία...), κλιμακώνεται ραγδαία... 


Χίτλερ-"Να έχεις πάντα μαζί σου υδροκυάνιο''. 

Ζελένσκι-''Δεν θα χρειαστεί, όλος ο πολιτισμένος κόσμος είναι με το μέρος μου, πρόκειται να μας βοηθήσει''.

Χίτλερ-''Χμ, το ίδιο ήταν και με μένα...'')



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μ' αρέσουν οι μαντεψιές.

Πριν 8 μέρες είχα προβλέψει ότι θάλθει η ώρα που οι ΗΠΑ θα αδειάσουν το Ζελέ, όπως το συνηθίζουν άλλωστε να αδειάζουν τους "συμμάχους" τους.

Τα γεγονότα με τον πύραυλο στην Πολωνία, εκεί δείχνουν. Επίσης διόλου τυχαία ο Μάιλι δήλωσε ότι "μας τελειώνουν τα όπλα που θα χαρίζουμε".

Οι Αμερικανοί δεν έχουν λόγο να διαιωνίζουν τον πόλεμο. Πέτυχαν να "κοντύνουν" τη Γερμανία και την Ευρώπη, ήδη η πολεμική τους μηχανή προμήθευσε αρκετά.

Ωστόσο, ας μην θεωρούμε τους Γερμανούς θύματα και άμοιρους ευθυνών. Και αυτοί έθρεψαν το Ζελέ, χρόνια τώρα καλλιέργησαν στους Σλάβους Ουκρανούς την στρεβλή πεποίθηση ότι είναι γερμανικά φύλα και κατ' επακόλουθο τη ναζιστική ιδεολογία. Να προσθέσω τη γελοιότητα των Πρασίνων με τους North stream και τη μεσοβέζικη στάση του Σολτς για τον πύραυλο στην Ουκρανία.

Ολα δείχνουν λοιπόν ότι θάλθει η ώρα του Ζελέ και των ναζί.

Το ερώτημα είναι ΠΩΣ 

Εκτιμώ ότι στις "διαπραγματεύσεις" των μυστικών υπηρεσιών, αυτό πραγματεύονται.

Θεωρώ ότι οι Αμερικανοί προτιμούν μια αργόσυρτη διαδικασία, όπου ο Ζελές θα αποκαθηλωθεί εκ των έσω από άλλη ηγεσία, ανερικανοκινούμενη βεβαίως. 

Η διαδικασία αυτή συνεπάγεται πολύ αίμα και σχετική αβεβαιότητα.

Προφανώς η οριστική και άνευ εισαγωγικών ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ στο Ζελέ και τους ναζί του, θα ήταν η καλύτερη λύση. Χλωμό....

Ενα πράγμα γίνεται ολοφάνερο:

Κάθε κινηματική ή πολιτική στάση και διαδικασία ("αριστερή" ή "κεντροδεξιά"), σχετική με τον πόλεμο, στο βαθμό που αποδέχεται ή τηρεί ίσες αποστάσεις απέναντι στο Ζελέ και τους Ουκροναζί, αποδεικνύεται πλέον όχι μόνο φιλοπόλεμη, αλλά και εντελώς άστοχη και ΗΛΙΘΙΑ.

Θάπρεπε να ντρέπονται όσοι στήριξαν έστω στο ελάχιστο το Ζελέ και τα ναζιστικά του τάγματα.

Και ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΜΙΑ!

Σχολιο.- Τα τελευταία χρόνια πάντως οι Αμερικανοί δεν ειναι αξιόπιστοι σύμμαχοι.Οι Κούρδοι και οι  Αφγανοί τους είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Σχολιο.- Επειδή αυτό που έγινε στην Πολωνία θα ήταν γελοιοποίηση για την Δύση

Καθότι οι κάτοικοι έτρεξαν γρήγορα και τράβηξαν φωτογραφίες οπότε δεν αμφισβητείτο

Για να αποφευχθεί αυτό.

Ο Ζελε είναι ο χρήσιμος ηλίθιος.

Θα δούμε τώρα αν θα συνεχίσει ο Ζελέ η και τι άλλες μεθόδους θα χρησιμοποιηθούν

Σχολιο.- Ακριβώς ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΜΙΑ, στην στήριξη του φασισμού τους και όσοι τους στήριξαν!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΔΙΑΣΗΜΩΝ ΑΡΧΙ-ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ 7ΕΤΙΑΣ ΜΑΛΛΙΟΣ

Εκτελεστηκε 15 Δεκεμβρη 1976 ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ,ΑΘΗΝΑΣ

''Κανείς όμως από τον ελληνικό λαό δεν τρομοκρατείται όταν εκτελείται δίκαια ο βασανιστής και άρα τρομοκράτης του λαού Μάλλιος Ευαγγελος''..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΔΙΑΣΗΜΩΝ ΑΡΧΙ-ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ 7ΕΤΙΑΣ ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ

Στις 31 Γενάρη 1979 το βράδυ στις 9.30 ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ κοντά στο σπίτι του, Ωκεανίδων 13-15 Άγιος Σώστης – Ν. Σμύρνη, ο ΑΡΧΙ-βασανιστής Πέτρος Μπάμπαλης...

Σχολιο.- Αυτό χρειαζόταν σε όλους τους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



περι βασανιστηριων ΚΑΙ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ Ο ΛΟΓΟΣ...

μεσα σε αυτο το αποσπασμα απο την ταινια του νικου κουνδουρου ''Τα τραγούδια της φωτιάς'' θα ακουσετε

εκτος απο τις ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΓΝΩΣΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ...

https://www.youtube.com/watch?v=1uXDhJNAFLI



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟ ''ΕΝΟΠΛΟ ΚΚΕ''

Η Δίκη της ΣΤΕΝΗΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ (Ο.Π.Λ Α.) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟ ''ΕΝΟΠΛΟ ΚΚΕ'' του νικου ζαχαριαδη και ΣΤΟΥΣ ΕΚ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ που αντιταχθηκαν στον ΝΤΟΠΙΟ ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ...

https://www.youtube.com/watch?v=M1RCCmjN2a8

Σπάνιο ντοκουμέντο: η δίκη της ΣΤΕΝΗΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ (ΟΠΛΑ) Θεσ/νίκης. 

"Οι εικόνες που θα δείξουμε είναι ένα ντοκουμέντο απ' τη δίκη της ΣΤΕΝΗΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ (Ο.Π.Λ Α.) Θεσσαλονίκης που διαδραματίστηκε στον τελευταίο όροφο της οδού Αγίας Σοφίας αρ. 3, στις μετέπειτα σχολές Βαλαγιάννη. Κάποιοι την ξέρουν και σαν Βιομηχανική Σχολή. Οι εικόνες προέρχονται απ' το ντοκυμαντέρ «Βίοι Παράλληλοι του Εμφυλίου Πολέμου» αρ. 5. Το Έκτακτο Στρατοδικείο διήρκησε 17 μέρες, απ' τις 28/8 έως τις 14/9 του 1947. Απ' τους 67 κατηγορούμενους καταδικάστηκαν σε θάνατο οι 52. Το Στρατοδικείο έδωσε χάρη σε 5 απ' αυτούς, που μετατράπηκε η ποινή τους σε ισόβια κάθειρξη. Οι άλλοι 47 εκτελέστηκαν σε τρία γκρουπ λίγο καιρό μετά, πίσω απ' τις φυλακές του Γεντί Κουλέ. Στα αρχεία της ΕΡΤ αναφέρεται λανθασμένα ότι οι εικόνες αυτές προέρχονται από ένα Στρατοδικείο του Βόλου. Είμαι απόλυτα βέβαιος, μετά από ενδελεχή έρευνα, ότι πρόκειται για τη δίκη της ΣΤΕΝΗΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ. Τώρα πώς έμειναν αυτές οι εικόνες που όμως δεν έχουν ήχο; Από κατηγορούμενους που επέζησαν και τους είχα πάρει συνέντευξη μου είπαν ότι το 1947 μόλις είχαν έρθει οι Αμερικάνοι στην Ελλάδα και μαζί τους έφεραν και την τεχνολογία τους, μικρόφωνα, κάμερες κλπ. Έτσι αποτυπώθηκαν ίσως για πρώτη φορά εικόνες από Έκτακτο Στρατοδικείο του εμφυλίου και μάλιστα ενός απ' τα μεγαλύτερα που έγινε στη χώρα μας. Πολλά παιδιά, που όπως φαίνεται άλλωστε, δεν ξεπερνούσαν το εικοστό πέμπτο έτος της ηλικίας τους, εκτελέστηκαν άδικα απ' το μοναρχοφασιστικό καθεστώς της εποχής, που τότε εκπροσωπούνταν από τον κεντρώο πρωθυπουργό Θεμιστοκλή Σοφούλη, χωρίς να έχουν άμεση σχέση με τα αδικήματα, σε μια προσπάθεια να εξοντωθεί ο ανθός της ελληνικής νεολαίας. Εβδομήντα χρόνια μετά (1947-2017) ο αγώνας της Μνήμης ενάντια στη Λήθη συνεχίζεται..."

Σχολιο.- Στην κόλαση οι δολοφονοι



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφέστατος: Τα τρικάκια συνιστούν επίθεση. Άρα ως τέτοια θα αντιμετωπίζονται αν ξαναγίνει κυβέρνηση.

Απ' ό,τι φαίνεται, οι Τόσκας - Γεροβασίλη με το πολύμηνο αιματοκύλισμα της Λευκίμμης και τα χημικά που μας έπνιγαν και μας έστελναν στα νοσοκομεία με το που τολμούσαμε να διαδηλώσουμε, θα μοιάζουν με εγγυητές της ελευθερίας!



"Καταδικάζουμε την επίθεση στο σπίτι του Α. Γεωργιάδη" έβγαλε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ε, ναι! Αυτό έλειπε να μην καταδικάσετε! Πού ξανακούστηκε τέτοια απειλή για τη δημοκρατία! Να πετάνε οι τρομοκράτες τρικάκια και μακαρόνια έξω από το σπίτι του χουντοσπέρματος!

Αφού δεν ντρέπεστε!

Σχολιο.- Σέρνονται... ας καταλάβουν πως η ψήφος του κυρ Παντελή είναι δεδομένη... και την έχει προλάβει άλλος...

Σχολιο.- το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να τους δεχτούν για συγκυβέρνηση

Σχολιο.- Η Αντιτρομοκρατική πλέον, εκτός από τα γκαζάκια του καφέ, θα χρησιμοποιεί για ενοχοποιητικά πειστήρια και τα μακαρόνια της τροφιμοθήκης... "Ανακαλύφθηκε γιάφκα με δύο γκαζάκια και τρία πάκα μακαρόνια Νο 6".

Σχολιο.- .... ε ναι, σου λέει, να βγούμε εμείς και να μας πετάνε Γεμιστά στην Κουμουνδούρου .... ;



Όσο γελοίες είναι οι κυβερνητικές καταγγελίες της... "τρομοκρατικής επίθεσης" του Ρουβίκωνα με τρικάκια και άβραστα πακέτα μακαρόνια έξω από το σπίτι του Άδωνι Γεωργιάδη, άλλο τόσο θλιβερά είναι αυτά που γράφονται για "ψευτοεπαναστάτες" που νόμισαν πως κάνουν επανάσταση με μακαρόνια. 

Είναι εντυπωσιακό το ότι κάμποσοι αριστεροί άνθρωποι δεν έχουν ξαναδεί συμβολική ενέργεια. Εκτός κι αν τις καταδικάζουν όλες, γιατί ξεφεύγουν από τον σοβαρό τρόπο που κάνουν επανάσταση οι ίδιοι.

Σχολιο.- ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ...ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΠΟΡΕΙΑ...ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ!!!

Σχολιο.- Τα ΜΜΕ και τα μακαρόνια να μην υπήρχαν θα έβρισκαν κάτι άλλο. Δεν φταίει η ενέργεια του Ρουβίκωνα για το ότι τα κανάλια θάβουν την πορεία. Την ανέδειξαν και ποτέ για να το κάνουν τώρα;

Σχολιο.- ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΘΑΒΟΥΝ...ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ ΑΠΛΑ ΤΙ ΑΦΟΡΜΗ ΑΡΠΑΞΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΘΑΨΙΜΟ

Σχολιο.- Τρόμαξαν τά παιδιά τού Αδονη! Γενναία παιδιά φοβούνται τά μακαρόνια!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε ψηφοφορία τίθεται στις 23 Νοεμβρίου στην Ευρωβουλή ψήφισμα που χαρακτηρίζει τη Ρωσία κράτος - τρομοκράτη, λόγω εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία. Αναμενόμενο και δίκαιο! Κι ένα δάκρυ τρέχει από τα μάτια των ναζισταράδων "σλάβα Ουκράινα". 

Ακούστηκε πως ανάλογο ψήφισμα θα κατατεθεί και για τα εγκλήματα πολέμου στο Ιράκ, τη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη κ.λπ. Και όχι μόνο για τις ΗΠΑ, αλλά και για τη Βρετανία και για όσες άλλες χώρες ανήκουν στο ΝΑΤΟ. 

Κι αυτό αναμενόμενο και δίκαιο! Μπράβο

στο Ευρωκοινοβούλιο!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΛ ΕΛΙΑΡ (14/12/1895 - 18 Νοεμβρίου 1952). Οδοιπορικό στο Γράμμο και Βίτσι κοντά στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, το 1949. 

-Αντιπροσωπεία από ηγέτες του δημοκρατικού κινήματος της Γαλλίας στην Ελεύθερη Ελλάδα με επικεφαλής τον Πολ Ελιάρ. Μετά από επίσκεψή της στο Βίτσι, η γαλλική αντιπροσωπεία, συνοδευόμενη από τον Πέτρο Κόκκαλη, έφθασε στο Γράμμο, όπου παρέμεινε περίπου μια βδομάδα και παρ΄όλο που ήταν άρρωστος (η παλιά φυματίωσή του είχε υποτροπιάσει), υπήρξε ακάματος καθημερινός περιηγητής και πήγε παντού. . 

-Tο βιβλίο «Φωτογραφίζοντας τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας» που εξέδωσε η Σύγχρονη Εποχή για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού.

-Το φωτογραφικό άλμπουμ είναι μια ογκώδης έκδοση με 550 σελίδες και πάρα πολλές φωτογραφίες σε εξαιρετική εκτύπωση. Η δε τιμή του είναι φανταστικά προσιτή, όσο τέσσερις καφέδες. Μπορείτε να το ξεφυλλίσετε όλο.

https://goodmusicandphotography.blogspot.com/2016/11/blog-post_18.html?fbclid=IwAR1lZZpTUTiHPlFMvN3gEg9wLknitxQOELbVaxaA5P4cSe0GrLn4NDb8d_0

"Ο Γράμμος είναι λίγο τραχύς. Οι άνθρωποι τον γλυκαίνουν".

Ο κομμουνιστής Γάλλος ποιητής Πωλ Ελυάρ, που πέθανε σαν σήμερα, στις 18 Νοεμβρίου 1952, από τα βουνά του Γράμμου, τον Ιούνιο του 1949.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν για πρώτη φορά, το 1974, πραγματοποιήθηκε πορεία προς την πρεσβεία του θανάτου, κατά την επέτειο της εξέγερσης του Νοέμβρη, κανένας δεν φανταζόταν ότι θα περάσει μισός αιώνας και η πορεία αυτή θα επαναλαμβάνεται σταθερά κάθε χρόνο.

Πρόκειται για μια πρωτοτυπία σε παγκόσμιο επίπεδο: 

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα του πλανήτη όπου μια μέρα κάθε χρόνο πραγματοποιούνται διαδηλώσεις κατά των φονιάδων των λαών. 

Μπορεί η μικροαστική κακομοιριά του καναπέ να ελεεινολογεί τον ελληνικό λαό, για να δικαιολογήσει έτσι την απουσία από τους δρόμους, αλλά δεν είναι τυχαίο το ότι αυτός ο λαός έχει ταχθεί στη μεγάλη πλειονότητά του κατά των αμερικανονατοϊκών επεμβάσεων σε μια σειρά χώρες και ότι και σήμερα θεωρεί αιτία του πολέμου τον δυτικό ιμπεριαλισμό.

Ίσως γιατί αυτός ο λαός δεν έχει αποικιοκρατικές παραδόσεις ούτε ρίζωσε ποτέ στην Ελλάδα κάποιο μαζικό φασιστικό κίνημα. Εκτός του ότι καίει άσβεστη η μνήμη των ναπάλμ στον Γράμμο, της εκτέλεσης του Μπελογιάννη, της δολοφονίας του Λαμπράκη, των τανκς των συνταγματαρχών, του Νοέμβρη 1973, του Αττίλα στην Κύπρο.

Σχολιο.-  το σημερινό ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡCIA  φώναξαν αντιρωσικο σύνθημα

ΝΑΤΟ και Ρωσία την γη Ξαναμοιραζουν φώναξε η ντουντουκα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μεγαλύτερη πορεία του Πολυτεχνείου των τελευταίων χρόνων. Η πιο μεγάλη αντιπολεμική κινητοποίηση σ' ολόκληρη την Ευρώπη.

Με το σύνθημα "Φονιάδες των λαών, Αμερικάνοι" να αντηχεί από την Ομόνοια μέχρι την πρεσβεία του θανάτου. 

Γιατί, σ' αυτόν εδώ τον τόπο, κανένας δεν ξεχνάει! Τίποτα δεν ξεχνιέται!

Σχσλιο.- Και Θεσσαλονίκη τα ίδια πολύ μεγάλη συγκέντρωση



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πανέξυπνο το τρολάρισμα του αναρχικού Ρουβίκωνα στον Αδωνι για το καλάθι του νοικοκυριού έπρεπε να ρίξουν όμως και λιγο μπέικον & μανιτάρια εκτός απο τα μακαρόνια να κάνει μια καρμπονάρα της προκοπής ο μπουμπούκος να μη τού μείνουν τα μακαρόνια στοκάρισμα.!!

Για να μη κλέβουν γάλα για μωρά και παιδικές τροφές όσοι έχουν ανάγκη να ταίσουν τα παιδιά τους έβαλαν αντικλεπτικά στα ράφια των σούπερ μάρκετ ,ντροπή ,ξεφτίλα, αυτή είναι η κοινωνία ανάπτυξης που υποσχέθηκαν.

Σχολιο.- Δεν νομίζω πως "ίδρωσε το αυτί" του Αδωνη. Ένας άνθρωπος χωρίς ηθική, χωρίς αξιοπρέπεια που είναι ανίκανος να αντιληφθεί τι συμβαίνει γύρω του δεν μπορεί να αισθανθεί ντροπή και προσβολή! Αυτά είναι συναισθήματα των ανθρώπων που σήμερα μετρούν τα ευρώ τους, μετρούν τις ανάγκες τους και δεν τους βγαίνει με τίποτα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Rachiotis Yiannis

ΑΠΕΙΛΕΣ

Πριν μερικές ημέρες έλαβα ένα μακροσκελές απειλητικό email στα αγγλικά , με υπογραφή HARBRINGERS OF FREEDOM προάγγελοι ελευθερίας ή κάτι παραπλήσιο) από ηλεκτρονική διεύθυνση που κρύβει τον αποστολέα .

Συνοπτικά οι συντάκτες του μηνύματος δηλώνουν ότι θέλουν « να καταστρέψουν «το καθεστώς της Μόσχας και τα τσιράκια του με όλους τους πιθανούς τρόπους» και για το λόγο αυτό προμηθεύονται στοιχεία που αντλούν από το σκοτεινό διαδίκτυο (dark web) δημοσιογράφοι «του ελευθέρου κόσμου» . Με ενημερώνουν ότι εκεί στο σκοτεινό διαδίκτυο, δηλαδή στο χώρο ηλεκτρονικών συναλλαγών κάθε είδους μαφίας, βρήκαν στοιχεία ότι είμαι …συνεργάτης Ρώσων κατασκόπων που «μου αναθέτουν αποστολές, μου δίνουν ανταμοιβές και δώρα και μου πληρώνουν ταξίδια» , ανακαλώντας στη μνήμη την τυπική ρητορική αμερικανικών ταινιών του ψυχρού πολέμου . Στη συνέχεια μου «συνιστούν εντόνως» να συνεργαστώ «εθελοντικά» με τις αρχές ασφαλείας της χώρας μου ή (μου προτείνουν και … εναλλακτική!) να καταγγείλω δημόσια τη… συνεργασία μου με το «εγκληματικό καθεστώς του Πούτιν» . Διαφορετικά θα κατηγορηθώ για κατασκοπία και αυτοί από την πλευρά τους επιφυλάσσονται να λάβουν τα «κατάλληλα μέτρα» εναντίον μου. Καταλήγουν με το απειλητικό ότι « η τύχη μου είναι στα χέρια μου».

Μια απλή αντιγραφή του κειμένου στη μηχανή αναζήτησης της google παρέπεμψε σε μια Ουκρανική οργάνωση που προβάλλει τη δυτική ρητορική και απειλεί , στα Ουκρανικά, αγγλικά και ρωσικά . Ασχετα αν όντως προέρχεται από τη συγκεκριμένη οργάνωση ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία ή πρόσωπο, η ουσία βρίσκεται στο ότι ανασύρονται από το χρονοντούλαπο του αντικομμουνισμού οι γνωστές κατηγορίες περί «πράκτορα των ρώσων» για όποιον εκφράζεται δημόσια ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιχείρηση του ΝΑΤΟ, που βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2014 για τον ολοκληρωτικό έλεγχο της Ουκρανίας και εν τέλει για τη συντριβή της Ρωσίας και την κατάπνιξη, εν τη γενέσει, της ανάδυσης ενός πολυπολικού κόσμου. Εννοείται ότι όποιος αντιδρά πρακτικά στις ΝΑΤΟικές επιδιώξεις γίνεται δυό φορές στόχος. 

Ετσι έχουν τα πράγματα, αυτό είναι ( ένα μικρό μέρος από) το τίμημα που πρέπει να πληρώσουν όσοι επιδιώκουν την απελευθέρωση της χώρας τους από τη μέγγενη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που μας έφερε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα… 

ΥΓ. Στη χθεσινή πορεία του Πολυτεχνείου, τα μπλοκ των συλλογικοτήτων που επιδιώκουν την απαλλαγή της Ελλάδας από τα υπερεθνικά αφεντικά της και τους τοπικούς πληρεξουσίους τους ήταν μαζικά.Αυτό δίνει μια ελπίδα...

Σχολιο.- Από τη μια οι χαρμπρίνγκερς οφ φρίντομ, από την άλλη "τα εξεγερμένα πορνίδια" που "θα μας σφάξουν" στις 30 Σεπτέμβρη στο πάρκο Ναυαρίνου στα Εξάρχεια.

Πόσο δελφινάριο ρε γαμώ το κέρατό μου.

Σχολιο.- αυτό το κείμενο και ειδικά το πως περιγράφουν τους εαυτούς τους είναι ό,τι πρέπει για μια φροϋδική ανάλυση



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βροντοφωνάξαμε και σήμερα το έξοχο σύνθημα που λάνσαρε πριν από κάποιους μήνες ο φίλος:

ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ "ΛΟΥ ΔΟΥ"

ΤΗ ΓΗ ΞΑΝΑΜΟΙΡΑΖΟΥΝ

ΜΕ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΤΟ ΑΙΜΑ 

ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΧΑΡΑΖΟΥΝ

Σχολιο.- "Ρωσία και Ντονμπάς" καλύτερα. Το λουδου δεν ακούγεται καλά. Άσε που θα μπερδευτεί κάνεις με την νουδου και θα χουμε αλλά

Σχολιο.- Λ δ τι είναι;;

Σχολιο.- Λου δου είναι οι λαϊκές δημοκρατίες Ντονιέτσκ και Λουγκάνκς



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσίπρας14/5/2014«το λέω με όλη τη δυναμη της φωνής μου ότι η Χώρα πράγματι είναι μιά χώρα που ανήκει στό δυτικό πλαίσιο,ανηκει στην ΕΕ,στο ΝΑΤΟ αυτό δεν αμφισβητείται»Τά Θρασύμια χθές κάναν πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία

Σχολιο.- Αυτός ο αληταμπουρας ποτε δέν υπηρξε αριστερός..Πάντα ηταν ενας θρασύτατος πολιτικος καιροσκόπος που άλλαζε τίς θέσεις του καθε τόσο οπως τον βολευε η στιγμη για να εξαπατα τό ακροατηριο του...Αλλα η βασικη του προσηλωση ηταν νά «εξυπηρετεί» τους διεθνείς γκάγκστερ του Ιμπεριαλισμού ξεπουλωντας τά παντα ακομα περισσότερο απο τήν κλασικη Δεξιά γιατι καταλαβαινε οτι μονο ετσι θα τους ηταν χρήσιμη πολιτική αγγειοχυστρα» καί παρκετεζα...

Σχολιο.- Αμφιβάλω αν το 2014 θα έκανε τέτοια δήλωση! Θά είχε άσχημο πολιτικό τέλος......

Σχολιο.- https://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/680817/a-tsipras-i-ellada-anikei-sto-dutiko-plaisio-stin-ee-kai-to-nato?fbclid=IwAR2kFk0v22nGvbnQ2h-JHPMwghB3wVmQ5One6VTc-Jgt7ntEkkrbzQRVEHQ

Σχολιο.- Έλλειμμα πληροφόρησής δικής μου! Δεν θυμάμαι όμως ότι μια τέτοια δήλωση απαράδεκτη!  Πως πέρασε ασχολίαστη και χωρίς έντονες αντιδράσεις από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και του Αρ. Ρεύματος τότε?



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ετοιμάζεται...με όλες τις πρόκες.. εε..συγγνώμη προίκες εννοώ...του αντισυντάγματος του Συμβουλίου της Επικαρπείας...ωωω..πάλι λάθος..Επικρατείας ήθελα να πω.. το νομοσχέδιο με το οποίο για λόγους Εθν. Ασφαλείας των ολιγαρχών ..οι παρακολουθήσεις θα είναι νόμιμες και υποχρεωτικές παντού. Για το καλό μας βέβαια....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και τώρα τί; Αφού σηκώθηκαν γροθιές "τιμώντας" το Πολυτεχνείο..κατατέθηκαν γαρύφαλλα και μεγάλα λόγια..οι "ηγέτες" της πλουραλιστικής ότι νά' ναι..μπάτε σκύλοι αλέστε...θα συνεχίσουν τις ενδογραφειοκρατικές δράσεις τους- προσεγγίσεις με τις "25 νύστες κακομοίρια" ώωστεεε... να πλατύνει το "αρ-ν-ιστερό εκλογικό μέτωπο" με την απαραίτητη γλίνα διολίσθησης( σύμφωνα με τα 7 σημεία σύγκλισης εκλογικής συνεργασίας του μεταξωτού με ένα -ν-με ξετσίπρωτο) στο μεγάλο μαντρί ξυριζοπασόκων;Ούτε οίκτο...μόνο γέλια...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φυλαγμένες στα βάθη του είναι μας κρατάμε εκείνες τις σταγόνες το αίμα...εκείνη την αιώνια πύλη των ψυχών...του Πολυτεχνείου την Πύλη. Κι ατμός δίκαιας οργής σκεπάζει τα στολίδια του ψεύδους...είναι τα δάκρυα απ' τα φλογισμένα μάτια των μανάδων που κράτησαν τα σπλάχνα τους άπνοα απ' τις σφαίρες των φονιάδων της χούντας κηδεύοντας τα. Κι είναι ο προορισμός μας το κοσκίνισμα..κι η σπορά στα χωράφια εντός μας ..στων νιάτων τα περβόλια των ψυχών τους...με νερό της Ελπίδας για πότισμα και βλαστάριασμα της εξέγερσης. Τούτο το μονοπάτι ας χαράξουμε στα πετρολίθαρα της ζωής μας!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τούτη την μέρα..η πιο μεγάλη τιμή στο πνεύμα του Πολυτεχνείου και στους νεκρούς του αγώνα...κάθε αγώνα...θά 'ταν ...ΕΞΕΓΕΡΣΗ...ενάντια στην απανθρωπιά..τον εκφασισμό...την καταδυνάστευση. Πάρ' όλα αυτά...θα κατατεθούν στεφάνια και γαρύφαλλα. Θα υμνήσουν και τον Τσέ κατά παράδοση( ώστε ν' αυξήσουν την εμπορικότητα του πολιτικού τους γίγνεσθαι όλοι οι ευρωλάτρες μνημονιοπούλια της κωλοτούμπας)..καθώς και οι με το μαλλί ράστα ( ρέστα καλύτερα) γραφειοκράτες μπαναστάτες των γκρουπούσκουλων...δικαιωματικές πράσινες κάμπιες της "πράσινης ανεμογεννήτριας" και επίδοξοι βολευτές της "ανάθεσης" και εκλογικής επιχορήγησης. Θα κατέβω...έχω ισχυρές μνήμες...θα περιδιαβώ τον νού και την θλίψη μου...

Σχολιο.- Αυτοί που έπεσαν στο Πολυτεχνείο αλλιώς θα θέλανε να είχε πάει η χώρα αυτή .



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ας πούμε και κάτι από χθες. Θα τιμήσουν σήμερα το πολυτεχνείο...την φλόγα ανατροπής χιλιάδες λαού. Σωστά...και όσοι τότε έδρασαν και είναι εν ζωή..και πιάστηκαν και βασανίστηκαν... απ' την χούντα. Πως γίνεται όμως...εσύ που έδρασες έτσι..τιμήθηκες απ' τον λαό με την ψήφο του.. να αποκόπτεις την συνέχεια - το τί έκαμες ως σύγχρονος βουλευτής..ή υποστηρικτής της ψήφισης μνημονίου υποδούλωσης του λαού σ' αυτούς που κάποτε αντιστεκόσουν μαχόμενος εναντίον τους; Τα στερνά τιμούν τα πρώτα.Κι όσοι της ..."ΝΑΤΟϊκής ψευτοαριστεράς" απεμπολήσατε τα πεπραγμένα του τότε-για τα κέρδη του σήμερα- και το δικαίωμα του "τιμητή" επίσης. Κι όσο για βιαστικούς να επικρίνουν την θέση μου...το γιατί την προβάλλω σήμερα..γιατί σήμερα θα συντελεστεί ξανά η ύβρις απ' αυτούς. Ψηφίστε τους ξανά εσείς οι λάτρεις...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ζωή ενός βρέφους κινδύνεψε σήμερα 18/11 ενώ επέβαινε με τη μητέρα του σε λεωφορείο στην Αθήνα.Ο κόσμος άρχισε να φωνάζει ότι το παιδί πεθαίνει και ο οδηγός θυμήθηκε ότι υπάρχουν έξω από το Υπ. Υγείας γιατροί σε αναστολή και πήγε το λεωφορείο εκεί!Το παιδί σώθηκε!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σκληρό βίντεο: Ουκρανοί νεοναζί σκοτώνουν εν ψυχρώ Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου
18/11/2022
Οργή στην Μόσχα για τις ουκρανικές θηριωδίες
Βίντεο απεικονίζει ένα στυγερό έγκλημα πολέμου που διαπράχθηκε από Ουκρανούς νεοναζί οι οποίοι εκτέλεσαν εν ψυχρώ αιχμάλωτους Ρώσους στρατιώτες.
https://twitter.com/i/status/1593540700850819073
Το βίντεο δείχνει τους Ρώσους στρατιώτες να παραδίδονται, έχοντας πετάξει τα όπλα, και να πέφτουν στο έδαφος.
Ξαφνικά ακούγονται πυρά, με τους Ουκρανούς να υποστηρίζουν ένα αφήγημα ότι κάποιος Ρώσος δεν ήθελε να παραδοθεί και άνοιξε πυρ. Οι Ουκρανοί λένε πως ο συγκεκριμένος Ρώσος εκτελέστηκε άμεσα.
Σύμφωνα όμως με βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα από μη επανδρωμένο αεροσκάφος, φαίνεται να δείχνει τους υπόλοιπους στρατιώτες που είχαν παραδοθεί, να κείτονται νεκροί, έχοντας δεχτεί σφαίρες στο κεφάλι.
Ο ουκρανικός Στρατός δολοφόνησε τους αιχμαλώτους πολέμου εν ψυχρώ παραβιάζοντας οποιαδήποτε διεθνή συνθήκη.
Τα δυτικά ΜΜΕ προσπαθούν να το παίξουν όσο γίνεται πιο «χαμηλά».
Το πρόβλημα με την ουκρανική κοινωνία είναι ότι έχει βαθιές νεοναζιστικές ρίζες.
Δεν πρόκειται για ένα ρωσικό αφήγημα είναι η πραγματικότητα. Ο ναζισμός αποτελεί τρόπο ζωής για τους νεαρούς Ουκρανούς, έτσι γαλουχούνται, έτσι εκπαιδεύονται.
Ίσως σε καμία χώρα στον κόσμο δεν εκπαιδεύονται παιδιά όπως στην Ουκρανία με συνθήματα του τύπου «θάνατος στους Ρώσους».
https://twitter.com/i/status/1593502481077731328



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μητέρα βρέφους επιβιβάζεται σε αστικό λεωφορείο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, το βρέφος παθαίνει εισρόφηση και πέφτει σε άπνοια. Ο οδηγός προσπαθεί απεγνωσμένα να καλέσει το ΕΚΑΒ, αλλά δεν απαντάει. Θυμάται ότι έξω από το Υπουργείο Υγείας, βρίσκονται γιατροί σε αναστολή για διαμαρτυρία.
Οδηγεί μέχρι εκεί το λεωφορείο και καλεί σε βοήθεια. Τέσσερις από αυτούς, σπεύδουν και επαναφέρουν το βρέφος που νοσηλεύεται στο Παίδων «Αγία Σοφία» σε καλή κατάσταση.
Για "αρνητές της επιστήμης και δημόσιος κίνδυνος", καλά τα κατάφεραν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



18/11/2022  -  15.00 μ.μ.
- Μια είδηση από τον «περίγυρο» της ΕΣΕ, που έχει, αν μη τι άλλο, τη δική της αξία: Η Σουηδική Αστυνομία και ο εισαγγελέας της χώρας Mats Ljungqvist, ανακοίνωσαν μετά την έρευνά τους, ότι οι καταστροφές στους αγωγούς NordStream οφείλονται σε σαμποτάζ με εκρηκτικά κι ότι υπολείμματα του μηχανισμού βρέθηκαν στο σημείο αυτό. Ωραία και καλά! Απομένει, βεβαίως, να ανευρεθούν οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί του συγκεκριμένου σαμποτάζ. Υπενθυμίζω εδώ, ότι η ρωσική πλευρά έχει κατηγορήσει ευθέως τις βρετανικές Ειδικές Δυνάμεις ως αυτουργούς, χωρίς ωστόσο να αποκλείει τη συμμετοχή, άμεσα ή έμμεσα, εκπροσώπων και από άλλες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ.
- Είναι αξιοσημείωτο, το ότι η προώθηση των ρωσικών δυνάμεων στη συγκεκριμένη περιοχή στα δυτικά του Ντονιέτσκ, έχει μειώσει σε σημαντικό βαθμό τον αριθμό και την ένταση των ουκρανικών πυραυλικών επιθέσεων στην πρωτεύουσα της περιοχής και τις γύρω πόλεις, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΛΔ Ντονιέτσκ για ζητήματα ουκρανικών εγκλημάτων πολέμου κατά τη διάρκεια της ΕΣΕ, Ρουσλάν Γιακούμποφ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΙΣΟΒΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΒΙΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΕΝΑΝ ΓΟΝΙΟ ΝΑ ΚΛΕΒΕΙ ΠΑΙΔΙΚΟ ΓΑΛΑΤΑΚΙ ΝΑ ΤΑΙΣΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΟΥ, Η ΠΟΙΝΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΒΙΑ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Dmitry Medvedev
Η Ρωσία είναι έτοιμη να προμηθεύσει την Πολωνία με τα καλύτερα αμυντικά αντιαεροπορικά συστήματα για να αντιμετωπίσει τις απειλές από την Ουκρανία
Ανώτερα μαθήματα τρολαρίσματος στους ξεφτιλισμένους λακέδες της Δύσης...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΛΑΓΝΟΙ ΤΟΥ ΣΑΛΟΝΙΟΥ... 
Δυστυχώς δεν ήταν λίγοι προχθές οι γενναίοι πολεμολάγνοι του καναπέ που εκστασιασμένοι ξεσηκώθηκαν κράζοντας "Αρθρο 5 του ΝΑΤΟ" αναμένοντας την ικανοποίηση από την επίθεση των ονείρων τους, του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας... 
-Παραβλέποντας ότι μια τέτοια έναρξη πολέμου θα στοιχίσει χιλιάδες ζωές και την επιστροφή των κοινωνιών δεκαετίες πίσω.
-Παραβλέποντας ότι έναν τέτοιο πόλεμο δεν θα τον βιώσουν από τον υπολογιστή του σαλονιού τους με like και καρδούλες, αλλά θα τον νιώσουν στο πετσί το δικό τους και των δικών τους ανθρώπων.
-Παραβλέποντας ότι στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ αναφέρεται με σαφήνεια τι αποτελεί Επίθεση σε χώρα του ΝΑΤΟ και τι όχι και πότε ενεργοποιείται η προβλεπόμενη αντίδραση...
-Παραβλέποντας ότι σε έναν ενδεχόμενο τέτοιο πόλεμο θα δούμε πράγματα και θαύματα σε λιποταξίες και αποφυγές στράτευσης, που οι ανάλογες των Ρώσων στον πόλεμο της Ουκρανίας και των Αμερικανών στον πόλεμο του Βιετνάμ παλιότερα θα μοιάζουν με υποδιαίρεση... 
(Σ.Σ. Ο πολύξερος Ζελένσκι ακόμη δεν εξέφρασε την λύπη του για τους δύο πολωνούς χωρικούς που σκοτώθηκαν άδικα από την αστοχία της Ουκρανικής Αεράμυνας)...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βραζιλία: Εξοργισμένοι οι υποστηρικτές του Μπολσονάρου με τους «κομμουνιστές στρατηγούς» που δεν κάνουν πραξικόπημα
Μικρές αλλά αφοσιωμένες ομάδες υποστηρικτών του σε όλη τη χώρα έχουν κατασκηνώσει σε στρατιωτικές βάσεις
 20:47 - 18 Νοεμβρίου 2022
Ο στρατός της Βραζιλίας, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με εκκλήσεις από υποστηρικτές του Ζαΐχ Μπολσονάρου να πραγματοποιήσει πραξικόπημα μετά την εκλογική ήττα του απερχόμενου προέδρου, είναι δυσαρεστημένος που οι στρατηγοί του χλευάζονται ως «καρπούζια»- πράσινοι σε εξωτερική εμφάνιση, κομμουνιστικά κόκκινοι μέσα τους- από τους οπαδούς του ακροδεξιού απερχόμενου προέδρου.
Από τότε που ο Μπολσονάρου έχασε τις προεδρικές εκλογές της 30ης Οκτωβρίου από τον αριστερό σοσιαλδημοκράτη Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, μικρές αλλά αφοσιωμένες ομάδες υποστηρικτών του σε όλη τη Βραζιλία έχουν κατασκηνώσει σε στρατιωτικές βάσεις, προτρέποντας τις ένοπλες δυνάμεις να ανατρέψουν το εκλογικό αποτέλεσμα.
Τις τελευταίες ημέρες, φαίνεται ότι ορισμένοι από αυτούς έχουν χάσει την υπομονή τους με τη συστολή του στρατού να επέμβει, και κατηγορούν τους επικεφαλής στρατηγούς του ότι είναι κρυφοί κομμουνιστές που τάσσονται υπέρ του Λούλα.
«Αυτοί είναι τέσσερις κομμουνιστές στρατηγοί που είναι εναντίον του λαού, θέλουν μια κυβέρνηση Λούλα», έγραψε σε ένα tweet ο χρήστης Ιουζενία Μορέρια ντα Κόστα, ανεβάζοντας φωτογραφίες των κορυφαίων στρατιωτικών ηγετών της Βραζιλίας. «Είναι στρατηγοί καρπούζια, πράσινοι απ’ έξω, κόκκινοι από μέσα».
Αυτό εκλήφθη ως παρατραβηγμένο από τον στρατό.
Σε ένα εσωτερικό ανακοινωθέν της 16ης Νοεμβρίου, που περιήλθε σε γνώση του Reuters, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του στρατού ανέφερε ότι είχε λάβει εντολή από τον αρχηγό του στρατού να αποκηρύξει δημοσιεύματα «με ψέματα και κακόβουλους υπαινιγμούς σχετικά με μέλη της Ανώτατης Διοίκησης του Στρατού».
Οι αναρτήσεις ήταν μια «κακόβουλη και εγκληματική προσπάθεια να σπιλωθεί η προσωπική τιμή στρατιωτικών με περισσότερα από 40 χρόνια υπηρεσίας», έγραψε ο στρατηγός Χοσέ Ρικάρντο Βεντραμίν Νούνεζ, χωρίς να αναφέρει το μιμίδιο του καρπουζιού.
Οι αναρτήσεις ισοδυναμούσαν με «παραπληροφόρηση», είπε, προσθέτοντας ότι «ο βραζιλιάνικος στρατός παραμένει συνεκτικός και ενωμένος».
Για μήνες, ο Μπολσονάρου είχε ζητήσει την υποστήριξη του στρατού για τις αβάσιμες κατηγορίες του ότι το ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας της χώρας ήταν ευάλωτο σε νοθεία. Αυτό πυροδότησε φόβους ότι ο Μπολσονάρου μπορεί να μην αποδεχτεί την ήττα του στις εκλογές του περασμένου μήνα και ότι ο στρατός, που κυβέρνησε τη Βραζιλία κατά τη διάρκεια της χούντας του 1964-85, μπορεί να τον υποστηρίξει.
Τελικά, αυτοί οι φόβοι αποδείχθηκαν αβάσιμοι: Αν και δεν συνεχάρη τον Λούλα για την νίκη του, ο Μπολσονάρου δεν εμπόδισε την ειρηνική παράδοση της εξουσίας στον Λούλα και οι ένοπλες δυνάμεις έχουν μέχρι στιγμής αρνηθεί τις εκκλήσεις για πραξικόπημα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



3.000 παιδιά σε λίστα για να χειρουργηθούν στο Παίδων «Αγία Σοφία».7.000 υγειονομικοί σε αναστολή.
Εσείς είστε οι τρομοκράτες



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θανουλη στα νοσοκομεία πολλοι emvoliασμενοι υγιειονομικοι νοσούν με κορονοιο !!! Αυτοι δεν ειναι επικίνδυνοι για τους ασθενείς;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ουκρανικές δυνάμεις επιβολής του νόμου εκτέλεσαν 39 φιλορώσους ακτιβιστές στη Χερσώνα - εργαζόμενος σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.
Σύμφωνα με τον εργαζόμενο σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, οι δυνάμεις ασφαλείας του Κιέβου ψάχνουν επίσης και βανδαλίζουν τα σπίτια των κατοίκων της Χερσώνας που εκκενώθηκαν από την πόλη, βγάζουν φωτογραφίες και τις στέλνουν στους ανθρώπους αυτούς για να τους τρομοκρατήσουν
**GENICHENSK, 17 Νοεμβρίου. /TASS/. Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης του Κιέβου σκότωσαν 39 φιλορώσους υποστηρικτές στη Χερσώνα και μετέφεραν άλλους 74 σε άγνωστη τοποθεσία, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη ένας περιφερειακός υπάλληλος έκτακτης ανάγκης.
"Ουκρανοί αξιωματικοί επιβολής του νόμου, καθοδηγούμενοι από δυτικούς "συμβούλους", διεξάγουν μια επιδεικτική τιμωρητική εκστρατεία εναντίον των κατοίκων της Χερσώνας που δεν κατάφεραν να απομακρυνθούν στην αριστερή όχθη του Δνείπερου. Είναι γνωστό με βεβαιότητα ότι 39 φιλορώσοι ακτιβιστές έχουν εκτελεστεί. 
Οι σοροί τους δεν δόθηκαν στις οικογένειές τους, καθώς υπάρχουν σχέδια να χρησιμοποιηθούν σε επιχειρήσεις με ψεύτικη σημαία για να αποδειχθούν τα υποτιθέμενα εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας. 
Άλλα 74 άτομα μεταφέρθηκαν σε άγνωστη τοποθεσία", δήλωσε.
Σύμφωνα με τον εργαζόμενο στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, οι δυνάμεις ασφαλείας του Κιέβου ψάχνουν επίσης και βανδαλίζουν τα σπίτια των κατοίκων της Χερσώνας που εκκενώθηκαν από την πόλη, βγάζουν φωτογραφίες και τις στέλνουν στους ανθρώπους αυτούς για να τους εκφοβίσουν. "Οι ρωσικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου κρατούν αρχείο με όλα τα εγκλήματα που διαπράττει η Ουκρανία", τόνισε ο εργαζόμενος στην υπηρεσία έκτακτης ανάγκης.
Το μέλος του Ρωσικού Επιμελητηρίου Πολιτών και ελεύθερος επαγγελματίας σύμβουλος του κυβερνήτη της περιφέρειας Χερσώνα Αλεξάντερ Μάλκεβιτς δήλωσε νωρίτερα στο TASS ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις απαγόρευσαν στους πολίτες να εγκαταλείψουν τις περιοχές της περιφέρειας Χερσώνα που ελέγχουν στη δεξιά όχθη του ποταμού Δνείπερου.
Σημείωσε ότι ο ουκρανικός στρατός συνέχισε την εκστρατεία τρόμου κατά των αμάχων στην περιοχή.
Ορισμένοι οικισμοί, συγκεκριμένα το Alyoshki, το Golaya Pristan και το Skadovsk, δέχονται τακτικά πυρά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι είναι ο φασισμός που πληρώνουμε και στηρίζουμε :
-Στην κατεχόμενη Χερσώνα γίνεται πραγματική ΣΦΑΓΗ!
Μέχρι πριν τρεις μέρες με βάση τα στοιχεία που φτάνουν από το Donbass:
-39 άτομα έχουν εκτελεστεί από τις ναζιστικές συμμορίες με την κατηγορία ότι ήταν φιλορώσοι,
-74 άτομα επιπλέον έχουν εξαφανιστεί μετά τη σύλληψή τους,
-Δεκάδες συλλαμβάνονται στα σπίτια τους κάθε μέρα!
Κι όλα αυτά σε ένα πληθυσμό που προτίμησε να παραμείνει στην περιοχή αντί να μεταφερθεί όπως η πλειοψηφία στην άλλη όχθη του Δνείπερου.
(Σημ. τέτοιες ειδήσεις δεν προβάλλονται στα επίσημα Ρώσικα ΜΜΕ για να μη μεγαλώνει η οργή για την εγκατάλειψη χωρίς μάχη της Χερσώνας)
-Στην κατεχόμενη Χερσώνα ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ η χρήση της ρωσικής γλώσσας παρόλο που κυριαρχούσε στην περιοχή. Μάλιστα κολλήθηκαν παντού αφίσες των φασιστικών αρχών που τονίζουν:
«Μιλάτε Ουκρανικά, ο πόλεμος μπορεί κάποτε να τελειώσει αλλά η συνήθεια να σκοτώνουμε Ρώσους θα διατηρηθεί»
-"Πιστεύω ότι πρέπει να πεθάνουν όλοι, ακόμα και μικρά παιδιά.
Δεν πρέπει να υπάρχουν. Η Ρωσία είναι ένα είδος πολύ μακρών συνόρων μεταξύ Φινλανδίας και Κίνας και δεν έχει νόημα η ύπαρξή της»
Δήλωση της Όλγας Λακούνοβα, αξιωματικου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, η οποία επέστρεψε από την αιχμαλωσία αφού είχε συλληφθεί σε μάχη από την πολιτοφυλακή του Ντονέτσκ, μιλώντας στην ουκρανική κρατική τηλεόραση! Για να εισπράξει την επιβεβαίωση του παρουσιαστή «Το καταλαβαίνω απόλυτα αυτό»
-Δηλαδή οι κάτοικοι της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των μικρών παιδιών, δεν έχουν δικαίωμα να ζήσουν. Και το τονίζουν με χαμόγελα στα κρατικά κανάλια. 
Για να συνειδητοποιήσουμε ΤΙ κοινωνία θέλουν να χτίσουν…
-Λέγεται ότι το ένστικτο του «καθημερινού φασισμού» επιβεβαιώνεται από τη στάση απέναντι στα ζώα. 
Δείτε το βίντεο( κάτω στα σχόλια) για την εν ψυχρώ σφαγή 15 αλόγων στο Σεβεροντονέτσκ από Ουκροναζί όταν ο ιδιοκτήτης του στάβλου αρνήθηκε να τους τα παραδώσει!
-Υπάρχουν 100δες παραδείγματα σαν τα παραπάνω. 
Νομίζω όμως για να κατανοηθεί το τερατούργημα που στήνει η Δύση στην Ουκρανία και σε άλλες κοινωνίες ότι αξίζει να δείτε (ή να ξαναδείτε) το αριστούργημα του Μιχαήλ Ρόμμ από το 1965 «Обыкновенный фашизм» (Συνηθισμένος Φασισμός) που παίχτηκε στην Ελλάδα με τίτλο «Ο αληθινός Φασισμός»
Εδώ ορισμένα λίνκς με Ελληνικούς υπότιτλους:
https://youtu.be/imZsIOTLMCE
https://youtu.be/SERpEyC27ho
@ θερσίτης



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θεουλης ο Καντίροφ !
Η μυστική υπηρεσία των ΟυκροΝαζί του κοκαϊνομανή παλιάτσου (Security Service of Ukraine - SBU), ανάρτησε επισήμως στη λίστα των καταζητούμενων από το Κίεβο, τον Τσετσένο ηγέτη Ραμζάν Καντίροφ...
Μνημειώδης η "απάντηση" του Καντίροφ:
«Δεν χρειάζεται να με ψάξεις, θα έρθω να σε πάρω εγώ ο ίδιος»!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΣΡΑΗΛ :ΟΛΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ 
Η νέα κυβέρνηση του Ισραήλ σπρώχνει τη χώρα στον γκρεμό 
Του καθηγητή Ilan Pappe* στο Middle East Eye - 16 Νοεμβρίου 2022 
Ο ακροδεξιός συνασπισμός θα συνεχίσει να καταπιέζει τους Παλαιστίνιους, αλλά με περισσότερη αδιαφορία από ποτέ για τις διεθνείς αντιδράσεις. 
Δεν ήταν και μεγάλη έκπληξη να ξυπνήσουμε το πρωί της 2ας Νοεμβρίου για να ανακαλύψουμε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση και η Κνεσέτ θα διοικούνταν τώρα από μια κυρίαρχη πλειοψηφία εθνικιστών θρησκευόμενων Εβραίων, Σιωνιστών και σκληροπυρηνικών πολιτικών που στο παρελθόν υποστήριζαν την επίσημη εθνοκάθαρση και πολιτικές «shoot to kill» κατά των Παλαιστινίων.
Ένας από αυτούς είναι πιθανό να γίνει υπουργός δημόσιας ασφάλειας και άλλοι θα κατέχουν βασικές θέσεις στην κυβέρνηση. Αυτό δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη: το Ισραήλ συνεχώς υποχωρεί περισσότερο προς τα δεξιά τις τελευταίες δύο δεκαετίες, και αυτός ο συνασπισμός είχε σχεδόν κερδίσει τις προηγούμενες εκλογές, επομένως δεν είναι και τόσο σοκαριστικό το ότι βρίσκονται τώρα στην εξουσία. Και όμως, θα πρέπει να αναρωτηθεί κανείς: πόσο διαφορετικό θα είναι το Ισραήλ μετά από αυτές τις εκλογές;
Με σαφή πλειοψηφία στην Κνεσέτ και σταθερή κατοχή στην εκτελεστική εξουσία, αυτή η παλιά-νέα πολιτική ελίτ θα συνεχίσει να κάνει ό,τι έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις τα τελευταία 74 χρόνια - αλλά με περισσότερο ζήλο, αποφασιστικότητα και αδιαφορία για τη διεθνή καταδίκη.
Πιθανότατα θα ξεκινήσει με την επέκταση του Ιουδαϊσμού της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης και της Μεγάλης Ιερουσαλήμ και με την επέκταση της στρατιωτικής δραστηριότητας σε αυτή που ήδη βρίσκεται σε τροχιά και είναι μια εξαιρετικά θανατηφόρα χρονιά για τους Παλαιστίνιους. Από τις αρχές του 2022, οι ισραηλινές δυνάμεις και έποικοι έχουν σκοτώσει περισσότερους από 130 Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων περισσότερα από 30 παιδιά, σε όλη την κατεχόμενη Δυτική Όχθη. 
Η νέα κυβέρνηση σίγουρα θα εντείνει τις προκλητικές επισκέψεις Εβραίων πολιτικών στο συγκρότημα του τζαμιού al-Aqsa . Μπορούμε επίσης να περιμένουμε μια κλιμάκωση στις κατεδαφίσεις σπιτιών , συλλήψεις χωρίς δίκη και να δοθεί ελευθερία κινήσεων στους εποίκους που περιμένουν για να καταστρέφουν κατά βούληση ό,τι μπορούν. 
Καταστολή της Παλαιστινιακής ταυτότητας
Είναι λιγότερο σαφές πόσο μακριά θα φτάσει αυτή η νέα ελίτ στην πολιτική της απέναντι στη Λωρίδα της Γάζας . Από το 2008, η πολιτική του Ισραήλ στη Γάζα ήταν τόσο σκληρή και απάνθρωπη που δυσκολεύεται κανείς να φανταστεί τι θα μπορούσε να είναι χειρότερο από μια πολιορκία, αποκλεισμό και περιστασιακούς βάναυσους αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε μια κοινωνία των πολιτών. 
Ομοίως, είναι δύσκολο να προβλεφθούν οι πολιτικές της νέας κυβέρνησης έναντι των Παλαιστινίων εντός του Ισραήλ. Σύμφωνα με το νόμο έθνους-κράτους του 2018 , το Ισραήλ επισημοποίησε το καθεστώς του ως κράτος απαρτχάιντ. Κάποιος μπορεί να σκεφτεί ότι, όπως και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μπορεί να αναμένονται πολλά από τα ίδια και χειρότερα. Πιθανότατα θα δούμε μια συνεχή περιφρόνηση για την άνοδο της εγκληματικής δραστηριότητας, μαζί με αυστηρότερες πολιτικές για το κτίσιμο επεκτάσεων κατοικιών [σ.σ. παλαιστινιακών οικογενειών που αυξάνεται ο αριθμός των μελών τους] στις παλαιστινιακές αγροτικές περιοχές.
Μπορούμε επίσης να περιμένουμε μια συνεχή καταστολή οποιωνδήποτε παλαιστινιακών συλλογικών προσπαθειών έκφρασης της εθνικής ταυτότητας της μειονότητας - είτε μέσω ανάρτησης παλαιστινιακών σημαιών στις πανεπιστημιουπόλεις, ανάμνησης της Nakba ή με άλλους τρόπους έκφρασης της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς αυτής της κοινότητας. 
Εν ολίγοις, κάθε εναπομείνασα παρωδία δημοκρατίας θα εξαφανιστεί υπό αυτό το νέο καθεστώς.
Ωστόσο, παρά τη μαζική αλλαγή στις παγκόσμιες αντιλήψεις για το Ισραήλ τα τελευταία χρόνια - που εκδηλώνεται στην απεικόνισή του ως κράτος απαρτχάιντ από μεγάλες διεθνείς ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η Διεθνής Αμνηστία και η Human Rights Watch , και την προθυμία του Διεθνούς Δικαστηρίου να συζητήσει η αποαποικιοποίηση της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης - φαίνεται να υπάρχει μια γενική απροθυμία να αναγνωριστεί η πιθανότητα ότι υπάρχει εβραϊκός ρατσισμός, όπως και ο χριστιανικός, μουσουλμανικός ή βουδιστικός ρατσισμός.
Επικίνδυνη ιδεολογία 
Ξαφνικά, το ψήφισμα 3379 της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (που ψηφίστηκε το 1975 και αργότερα ανακλήθηκε ), το οποίο εξισώνει τον Σιωνισμό με τον ρατσισμό, δεν φαίνεται πλέον να είναι μια δήλωση αποκομμένη από την πραγματικότητα και την πολυπλοκότητα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Τα αφρικανικά και αραβικά κράτη μέλη που ώθησαν το ψήφισμα επέδειξαν διορατικότητα στο να επισημάνουν τον ρατσισμό ως τον κύριο κίνδυνο που ενέχει ο σιωνισμός ως κρατική ιδεολογία - όχι μόνο για τους Παλαιστίνιους, αλλά για την περιοχή συνολικά. 
Η εξαφάνιση σε αυτές τις εκλογές της Σιωνιστικής Αριστεράς μπορεί επίσης να γίνει εύκολα κατανοητή αν εκτιμήσει κανείς το βάθος και το εύρος του ρατσισμού στην ισραηλινή κοινωνία, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων. 
Ως γιος Γερμανοεβραίων που δραπέτευσαν από τον γερμανικό ρατσισμό στις αρχές της δεκαετίας του 1930, που τώρα τον μελετάω ως ενήλικας, με ενοχλεί βαθιά αυτή η εικόνα μιας κοινωνίας που γοητεύεται από τον ρατσισμό και τον κληροδοτεί στην επόμενη γενιά
Θα αναγνωρίσουν οι εβραϊκές κοινότητες αυτή την πραγματικότητα ή θα συνεχίσουν να την αγνοούν; Οι κυβερνήσεις στη Δύση, και ιδιαίτερα η αμερικανική κυβέρνηση, θα αναγνωρίσουν ή θα αγνοήσουν αυτήν την τάση; Ο αραβικός κόσμος, ο οποίος έχει ξεκινήσει μια διαδικασία ομαλοποίησης με το Ισραήλ , θα το αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση ως άσχετη, καθώς δεν υπονομεύει τα θεμελιώδη συμφέροντα των καθεστώτων του;
Δεν έχω απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις. Από ακτιβιστική σκοπιά, στην πραγματικότητα δεν είναι απαραίτητο να απαντήσουμε σε αυτές τις ερωτήσεις, αλλά μάλλον να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό ώστε μια μέρα, να απαντηθούν με τρόπο που θα σώσει τόσο τους Παλαιστίνιους όσο και τους Εβραίους από μια καταστροφική μοίρα - και θα εμποδίσει το Ισραήλ να οδηγήσει όλους εμάς σε έναν γκρεμό που η άκρη του είναι πιο ορατή πλέον από ποτέ.
*Ο Ilan Pappe είναι καθηγητής ιστορίας και διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παλαιστινιακών Σπουδών και συνδιευθυντής του Κέντρου Εθνοπολιτικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή τη φωτογραφία την τράβηξα το 2017. Είναι η Χριστίνα Μουστακλή στο χώρο που βασανίστηκε ο σύζυγος της Σπύρος Μουστακλής κατά τη διάρκεια της χούντας (ΕΑΤ-ΕΣΑ)
Είπε πολλά σημαντικά και συγκινητικά εκείνη την ημέρα. Ένα από αυτά που με συγκλόνισαν ήταν η δυσπιστία που αντιμετώπιζε όταν μιλούσε γι’ αυτά που πέρναγε ο σύζυγος της:
« Για να συνειδητοποιήσεις το κλίμα της εποχής, έλεγα στους ασθενείς μου, στο ιατρείο, ότι ο άνδρας μου ήταν εξόριστος στη Σαμοθράκη και δεν με πίστευαν. Μόνο οι οικογένειες που υπέφεραν, που τους είχαν πάρει τους δικούς τους ανθρώπους, καταλάβαιναν. Όλοι οι υπόλοιποι δεν ήξεραν, δεν πίστευαν ή δεν ήθελαν να πιστέψουν»
Και πρέπει να είναι πολύ πνιγηρό να υποφέρεις και να μη σε πιστεύουν. Γιατί πάντα υπάρχει ένα κομμάτι της κοινωνίας που δε θέλει να πιστέψει ότι η εξουσία διαπράττει εγκλήματα.
Εχει τεράστια σημασία να πιστεύουμε τα θύματα. Τότε, τώρα, πάντα. Γιατί και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που αδικούνται, τραυματίζονται, αιχμαλωτίζονται, βασανίζονται, απειλούνται από την εξουσία και το μόνο στο οποίο μπορούν να ακουμπήσουν είναι η αλληλεγγύη μας.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αγία Σοφία”: Καταρρέει το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας, σε κίνδυνο χιλιάδες παιδιά
ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022
Πάνω από 3.000 οι αναμονές στο χειρουργείο, 21 βρέφη είναι σε λίστα αναμονής για χειρουργείο καρδιάς -Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους την Τετάρτη 28/9




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γράφει η δημοσιογράφος Maria Denaxa 
-Είτε εντός της ΕΕ (Ελλάδα), είτε εκτός της ΕΕ (Μεγάλη Βρετανία) η κατάσταση είναι ίδια. 
-Αντικλεπτικά ξεφυτρώνουν παντού. Στα τυριά, στο κρέας, στα βρεφικά γάλατα, στις ψαροκονσέρβες, στις σοκολάτες κ.αλλού.
-Εν έτει 2022, τροφιμα βασικής διατροφής προστατεύονται ως είδη πολυτελείας, την ώρα που η φτωχοποίηση των λαών επιδεινώνεται. 
-Οι μύθοι της ευημερίας και της ανάπτυξης καταρρέουν, αφήνοντας σε κοινή θέα τη φυσική και πνευματική υποδούλωση μιας μοίρας, που είναι κοινή. 
-Και δεν φταίει το πως ψηφίζουν οι πολίτες, όταν όλα είναι κατευθυνόμενα και χειραγωγούμενα. 
-Μόνο αν κλείσουν οι οθόνες και επαναλειτουργήσουν μυαλό και κριτική σκέψη, ίσως υπάρξει ελπίδα. Ως τότε θεατές της καταστροφής μας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφήστε ελεύθερη την μάνα λέμε !
Σεπόλια: Αίτημα αποφυλάκισης καταθέτει η μητέρα της 12χρονης
Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Απόστολο Λύτρα, «η 37χρονη προφυλακίστηκε άδικα και βιαστικά ενώ στην κατάθεσή της η ανήλικη τη βγάζει εκτός κάδρου, για αυτό και πρόκειται να καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης».
Ο Απόστολος Λύτρας μιλώντας στο MEGA ανέφερε πόσο εντύπωση του έχει κάνει το ότι έρχεται στη δημοσιότητα και πάλι η κατάθεση της 12χρονης ενώ ο ίδιος δεν την έχει στην κατοχή του και την έχει ζητήσει όπως είπε από την ανακρίτρια.
04.11.2022
Κολωνός: «Έχασα τον έλεγχο αλλά δεν είμαι ένοχη», λέει η μητέρα της 12χρονης
Τι λέει η μητέρα της 12χρονης μέσα από τη φυλακή - «Έχασα τον έλεγχο αλλά δεν είμαι ένοχη για αυτά που με κατηγορούν»
Στη φυλακή παραμένει η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό, συνεχίζοντας να αρνείται όλες τις κατηγορίες που της αποδίδονται, λέγοντας πως δεν είναι ένοχη για αυτά που την κατηγορούν.
«Αναγνωρίζω την ευθύνη για το ότι έχασα τον έλεγχο ενός από τα οκτώ παιδιά μου. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαι ένοχη για αυτά που με κατηγορούν», όπως λέει.
Υπενθυμίζεται πως η μητέρα κατηγορείται για την εκπόρνευση του 12χρονου παιδιού της.
Το μεσημέρι η 37χρονη μητέρα της ανήλικης δέχτηκε νέο επισκεπτήριο στις φυλακές Κορυδαλλού από τα δύο μεγαλύτερα παιδιά και τον άντρα της. 
Η ίδια περιμένει νεότερα αναφορικά με το αίτημα αποφυλάκισης που έχει καταθέσει, αλλά και τι θα γίνει με την επιμέλεια των παιδιών της.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ουκρανική «λίστα δολοφονίας» Mirotvorets (στα αγγλικά μεταφραζεται ως "Peacemaker "(Ειρηνοποιός )
Η ουκρανική «λίστα δολοφονίας» Mirotvorets.. 
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να αγνοούν τη δημόσια «λίστα θανάτου» της Ουκρανίας 
Υποψίες ότι προέρχεται όχι από Ουκρανία αλλά από την βάση δεδομένων της CIA στο Langley USA 

Roger Waters: Ο ιδρυτής των Pink Floyd υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε ουκρανική λίστα «εκκαθάρισης»
Ο ιδρυτής των «Pink Floyd», ο διάσημος Βρετανός μουσικός Ρότζερ Γουότερς, δήλωσε ότι βρίσκεται σε «λίστα εκκαθάρισης της Ουκρανίας», μετά τις δηλώσεις του κατά της δυτικής στρατιωτικής παρέμβασης στην κρίση στην Ουκρανία και καλεί το Κίεβο να συνάψει ειρήνη με τη Ρωσία
Ο ιδρυτής των «Pink Floyd», ο διάσημος Βρετανός μουσικός Ρότζερ Γουότερς, δήλωσε ότι βρίσκεται σε «λίστα εκκαθάρισης της Ουκρανίας», μετά τις δηλώσεις του κατά της δυτικής στρατιωτικής παρέμβασης στην κρίση στην Ουκρανία και καλεί το Κίεβο να συνάψει ειρήνη με τη Ρωσία.
Σε συνέντευξή του στο «Rolling Stone», ο Γουότερς απέρριψε τις κατηγορίες ότι επαναλάμβανε τις ρωσικές θέσεις για τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
«Μην ξεχνάτε, είμαι στη λίστα εκκαθάρισης που υποστηρίζεται από την ουκρανική κυβέρνηση». 
Είμαι στη λίστα και έχουν πρόσφατα σκοτώσει ανθρώπους. 
Όταν σκοτώνουν κάποιον, γράφουν “εκκαθάριση” πάνω από την εικόνα. Και είμαι σε μια από αυτές τις φωτογραφίες», είπε.
Ο Γουότερς ανέφερε το παράδειγμα της Ντάρια Ντούγκινα, Ρωσίδας δημοσιογράφου που σκοτώθηκε τον Αύγουστο, αφότου καταγράφηκε στον κατάλογο της ουκρανικής εφημερίδας “Ειρηνευτής”, μιας σκανδαλώδης εθνικιστικής ιστοσελίδας που στοχεύει όποιον θεωρεί απειλή για την εθνική ασφάλεια της Ουκρανίας.
Όπως τόνισε, χαρακτηρίστηκε ως «εκκαθαρισμένη» αφού έχασε τη ζωή της σε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου. 
Πρόσφατα, ο Γουότερς μπήκε επίσης σε αυτή τη λίστα.
Ο διάσημος μουσικός βρέθηκε πριν λίγο καιρό στο επίκεντρο, όταν αποκάλεσε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν «εγκληματία πολέμου» επειδή θεωρέι ότι πυροδότησε την κρίση στην Ουκρανία, καθώς και για μια ανοιχτή επιστολή στη σύζυγο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην οποία της ζήτησε να «βοηθήσει για να σταματήσει η σφαγή» θέλοντας να την επηρεάσει να διαπραγματευτεί για την ειρήνη με τη Ρωσία.
Όταν ρωτήθηκε από το «Rolling Stone» γιατί δεν υποστηρίζει την ουκρανική αντίσταση στις ρωσικές δυνάμεις, ο Γουότερς απάντησε:
«Επειδή είναι ένας περιττός πόλεμος και αυτοί οι άνθρωποι δεν πρέπει να πεθάνουν». Η Ρωσία, προσπαθούσε για 20 χρόνια να αποφύγει πόλεμο, προτείνοντας διπλωματικά μέτρα στις δυτικές κυβερνήσεις».
Ο καλλιτέχνης απέρριψε επίσης αναφορές για φερόμενα ρωσικά εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία ως δυτική προπαγάνδα, αναφέρει το RT.

Βάζουν σε ΜΑΥΡΕΣ ΛΙΣΤΕΣ πολιτικούς στην Ευρώπη: «Συνεργός Ρώσων εγκληματιών πολέμου» ο Όρμπαν
Τύφλα να έχουν οι ΓΚΕΣΤΑΠΟ
Ο Ίκτορ Όρμπαν χαρακτηρίστηκε «συνεργός Ρώσων εγκληματιών πολέμου» και προστέθηκε σε μια διαβόητη διαδικτυακή βάση δεδομένων που χρησιμοποιούν δήθεν ακτιβιστές υπέρ του Κιέβου για να βάλουν στην μαύρη λίστα ανθρώπους που θεωρούν εχθρούς του κράτους.
Ο ιστότοπος Mirotvorets («Ειρηνοποιός») δημιουργήθηκε το 2014 ως δημόσια βάση δεδομένων «φιλορώσων τρομοκρατών, αυτονομιστών, μισθοφόρων, εγκληματιών πολέμου και δολοφόνων». 
Περιέχει συνδέσμους προς λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης και προσωπικές πληροφορίες, όπως διευθύνσεις σπιτιού, τηλέφωνα και email.
Ο Όρμπαν αναφέρεται ως «συνεργός Ρώσων εγκληματιών πολέμου» και «αντι-ουκρανός προπαγανδιστής».
Ο ιστότοπος ανέφερε ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός αρνήθηκε να υποστηρίξει, μεταξύ άλλων, ένα εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο. 
Έσπασε επίσης το μέτωπο στην ΕΕ αρνούμενος να στείλει όπλα στην Ουκρανία ή να επιτρέψει την διέλευση ξένων όπλων μέσω της χώρας του.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόλις είπα σε έναν αριστερό ότι ο αντιχουντικός ήρωας ταγματάρχης Σπύρος Μουστακλής ήταν δεξιός από την εφηβεία του όταν εντάχθηκε στον ΕΔΕΣ, πολέμησε εναντίον του ΕΛΑΣ και μετέπειτα ενάντια του Δημοκρατικού Στρατού, συμμετείχε στον πόλεμο της Κορέας με την πλευρά των αντικομουνιστών και την είδα στα μάτια του την κατάρρευση ενός θεμελίου των στερεοτύπων που αυθαίρετα έφτιαξε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ Ουκρανοί στρατιώτες ναζί εκτελούν μαζικά 10 Ρώσους στρατιώτες αιχμαλώτους πολέμου!!! 
18/11/2022
Λουτρό αίματος. Η Ρωσία κατηγορεί τον ουκρανικό στρατό ότι εκτέλεσε περισσότερους από 10 Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου. Σχετικό βίντεο κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Ρώσοι στρατιώτες εκτελούνται μετά την παράδοση των όπλων.
Δύο πλάνα που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα αποδεικνύουν ότι Ρώσοι στρατιώτες εκτελέστηκαν από Ουκρανούς στρατιώτες παρά το γεγονός ότι παραδόθηκαν. Η άλλη σεκάνς, που κινηματογραφήθηκε από drone, δείχνει τους ίδιους Ρώσους στρατιώτες που έχουν ήδη σκοτωθεί. Βρίσκονται μπροστά στο σπίτι ακριβώς εκεί που ξάπλωσαν στην πρώτη σεκάνς. Εκτελέστηκαν έτσι όταν ήταν στο έδαφος και άοπλοι. Ορισμένες λεπτομέρειες όπως ένα καρότσι και μια πράσινη λεκάνη αποδεικνύουν ότι πρόκειται για την ίδια αυλή.
Το πρώτο βίντεο που γυρίστηκε από έναν Ουκρανό, δείχνει Ρώσους στρατιώτες να βγαίνουν αργά από ένα σπίτι με τα χέρια ψηλά και να κείτονται έπειτα στο έδαφος. Σύμφωνα με άλλη εκδοχή ένας από τους Ρώσους στρατιώτες δεν ήθελε να παραδοθεί και άνοιξε πυρ, προκαλώντας τα ανταποδοτικά πυρά. Σύμφωνα με το
βίντεο, ένας Ουκρανός στρατιώτης τραυματίστηκε..Δεν διευκρινίζεται αν τραυματίστηκε σε ανταλλαγή πυρών πριν την παράδοση Ρώσων..όπως και να έχει πρόκειται για μαζική εκτέλεση αιχμαλώτων πολέμου…10 άοπλοι κι εξουδετερωμένοι γαζώνονται με αυτόματο….
Oυκρανοί προς Ρώσους: πηγαίνετε, μ……Ποιός είναι ο αξιωματικός σας; Bγήκαν όλοι; Έλα έξω βγες.
Oυκρανοί προς Ουκρανό τραυματία: Αντρέι εντάξει; πως αισθάνεσαι;
https://twitter.com/i/status/1593598849553207296



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υποχρεωτικό πιστοποιητικό Υγείας για την επόμενη πανδημία αποφάσισαν οι G20: «Μόνο έτσι θα κυκλοφορείτε ελεύθερα»
Θα είναι υπό την αιγίδα του ΠΟΥ
18.11.2022 | 16:52
Έρχεται το νέο παγκόσμιο ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας για την επόμενη πανδημία. Αυτό είναι το συμπέρασμα από την συνάντηση των G20 όπως το έκανε γνωστό ο υπουργός Υγείας της Ινδονησίας Budi Gunadi Sadikin, μιλώντας εκ μέρους της συνόδου.
Η λογική πίσω από ένα ψηφιακό  Παγκόσμιο Πιστοποιητικό Υγείας (ΠΠΥ) όπως ανέφερε ο Sadikin είναι η εξής:
Αντί να «καταρρεύσει» η παγκόσμια οικονομία από την επόμενη πανδημία και τα lockdown λέμε κυκλοφορείτε ελεύθερα αλλά  μόνο με το ΠΠΥ το οποίο θα δίνεται κάτω από τις οδηγίες του ΠΟΥ.
Ο Ινδονήσιος υπουργός Υγείας ανέφερε ότι αυτό θα το λαμβάνουν  όσοι είναι εμβολιασμένοι ή έχουν ελεγχθεί «κατάλληλα» (“tested properly”) προκειμένου να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα.
Έτσι δεν θα… «καταρρεύσει» η παγκόσμια οικονομία σύμφωνα με τους G20.
Είναι πλέον αυταπόδεικτο ότι ο COVID-19 ήταν ένα test–case για να προλειανθεί το έδαφος και να προετοιμαστεί η παγκόσμια κοινή γνώμη για τη μόνιμη εφαρμογή Παγκόσμιων Πιστοποιητικών Υγείας καθώς από πανδημίες δεν πρόκειται να υπάρξει έλλειψη. Αυτές δημιουργούνται εύκολα.
Ο στόχος είναι κάθε άνθρωπος εκτός από το «ψηφιακό πορτοφόλι»  του Κ.Πιερρακάκη (να μην το ξεχνάμε αυτό) να φέρει και το ΠΠΥ.
Η υπακοή του κόσμου στο να δεχθεί αυτές τις αλλαγές θα είναι εύκολη καθώς συναρπάζεται και ενθουσιάζεται με τα «εκτυφλωτικά» στην «λάμψη» τους  νέα κινητά τηλέφωνα και πρόθυμα θα δεχθεί κάθε νέα απαγόρευση αρκεί να την έχει στο κινητό τηλέφωνό του. Θα είναι κάτι σαν παιχνίδι.
Μια κάπως πιο αόριστα διατυπωμένη έκδοση αυτών των συστάσεων συμπεριλήφθηκε στην επίσημη δήλωση των ηγετών της G20, η οποία απαιτεί ψηφιακά πιστοποιητικά COVID-19 ή συχνά αποκαλούμενα απλά διαβατήρια εμβολίων.
Η υπακοή του κόσμου στο να δεχθεί αυτές τις αλλαγές θα είναι εύκολη καθώς συναρπάζεται και ενθουσιάζεται με τα «εκτυφλωτικά» στην «λάμψη» τους  νέα κινητά τηλέφωνα και πρόθυμα θα δεχθεί κάθε νέα απαγόρευση αρκεί να την έχει στο κινητό τηλέφωνό του. Θα είναι κάτι σαν παιχνίδι.
Μια κάπως πιο αόριστα διατυπωμένη έκδοση αυτών των συστάσεων συμπεριλήφθηκε στην επίσημη δήλωση των ηγετών της G20, η οποία απαιτεί ψηφιακά πιστοποιητικά COVID-19 ή συχνά αποκαλούμενα απλά διαβατήρια εμβολίων.
Το τμήμα του τελικού ανακοινωθέντος, το οποίο αναδημοσιεύεται και διατίθεται στον ιστότοπο του Λευκού Οίκου, και που ασχολείται με τα εμβόλια και την πανδημία Covid-19 αναφέρει:
«Αναγνωρίζουμε ότι ο εκτεταμένος εμβολιασμός κατά του COVID-19 είναι παγκόσμιο δημόσιο αγαθό και θα προωθήσουμε κάθε προσπάθεια για την  εξασφάλιση μιας έγκαιρης, δίκαιης και καθολικής πρόσβασης σε ασφαλή, οικονομικά προσιτά, ποιοτικά και αποτελεσματικά εμβόλια, θεραπευτικά και διαγνωστικά τεστς»
Ενώ περιγράφει την ανάγκη για μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των εθνών κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε μελλοντικής αντιμετώπισης της πανδημίας, συνεχίζει αναφέροντας:
«Παραμένουμε δεσμευμένοι να ενσωματώσουμε μια πολύ-τομεακή προσέγγιση για «Μια Υγεία»  One Health και να ενισχύσουμε την παγκόσμια επιτήρηση, συμπεριλαμβανομένης της γονιδιωματικής επιτήρησης, προκειμένου να ανιχνευθούν παθογόνα και μικροβιακή αντοχή. AMR) που μπορεί να απειλήσει την ανθρώπινη υγεία»
Παράλληλα το άρθρο 24 της τελικής δήλωσης της G20 αναφέρει όσα αναφέραμε παραπάνω αφού πλέον ούτε οι ίδιοι δεν κρύβονται:
«Η πανδημία COVID-19 έχει επιταχύνει τον μετασχηματισμό του ψηφιακού οικοσυστήματος και της ψηφιακής οικονομίας».
Και στη συνέχεια αναφέρεται:
«Αναγνωρίζουμε τη σημασία της αντιμετώπισης των εκστρατειών παραπληροφόρησης, των απειλών στον κυβερνοχώρο, της διαδικτυακής κατάχρησης και της διασφάλισης της ασφάλειας στην υποδομή συνδεσιμότητας.»
Έτσι, όπως προβλέφθηκε από πολλούς νωρίς στην πανδημία (που όλοι απορρίφθηκαν και καταδικάστηκαν ως «θεωρητικοί συνωμοσίας»), ένα μελλοντικό προτεινόμενο τυποποιημένο διαβατήριο εμβολίου θα συνοδεύεται από προσπάθειες για μεγαλύτερη τυποποίηση και αστυνόμευση κατά της «παραπληροφόρησης» – πιθανόν να περιλαμβάνει οποιαδήποτε ομιλία επικρίνει το είδος του καθεστώτος που επιθυμούν να εφαρμόσουν οι ηγέτες της G20.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Αναφορές για επίθεση ουκρανικών μη επανδρωμένων ταχύπλοων drone στο Νοβοροσίσκ
Νέο κτύπημα του ουκρανικού Ναυτικού;
18.11.2022 | 23:29
Για επίθεση ουκρανικών μη επανδρωμένων ταχύπλοων drone στο ναύσταθμο του ρωσικού Ναυτικού στο Νοβοροσίσκ στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας στη Ρωσία κάνουν λόγο ορισμένα ρωσικά ΜΜΕ, τα οποία παραθέτουν και σχετικό βίντεο από την επίθεση.
Ακόμη δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση εκ μέρους των ρωσικών ή των ουκρανικών αρχών και έτσι το γεγονός δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.
Εάν η είδηση επιβεβαιωθεί θα είναι η πρώτη φορά που οι Ουκρανοί κτυπούν ναύσταθμο εκτός της πολεμικής ζώνης της Ουκρανίας και της Κριμαίας.
https://twitter.com/i/status/1593712630715351040



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκικά ΜΜΕ: «Αυτά είναι τα μυστικά μας όπλα – Σύντομα οι δοκιμές νέων πυραύλων με εμβέλεια έως και 1.000 χλμ.»
Δοκιμές για τα δύο νέα μυστικά βαλλιστικά προγράμματα της Τουρκίας
18.11.2022 | 22:24
Την δοκιμή δύο νέων τουρκικών όπλων, ενός βαλλιστικού πυραύλου των 1.000 χλμ. και ενός πυραύλου cruise προανήγγειλε με  σημερινό της δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ.
Όπως αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα τα όπλα είχε αναφέρει ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν μετά τη δοκιμή του βαλλιστικού πυραύλου των 561 χλμ.
«Παίζοντας για την παγκόσμια ηγετική θέση στην τεχνολογία των UAV εξοπλισμένων και αναγνώρισης, η Τουρκία ετοιμάζεται να ανέβει και στην κορυφαία κατηγορία στην τεχνολογία πυραύλων», γράφει πιο συγκεκριμένα η  εφημερίδα Γενί Σαφάκ.
Δύο ακόμη «μυστικοί» πύραυλοι έρχονται μετά τις δοκιμές βολής του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun (Τυφών) εμβέλειας 561 χιλιομέτρων, που προκάλεσε μεγάλο πανικό στην Ελλάδα, σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Το πρόγραμμα «Τούρκοι στην Άμυνα» [Savunmadaki Türkler] αυτή την εβδομάδα συμπεριέλαβε  τον βαλλιστικό πύραυλο  Cenk και τον πύραυλο cruise Gezgin,  (ανάλογο του αμερικανικού Tomahawk λένε οι Τούρκοι) τους οποίους είχε προαναγγείλει ο Πρόεδρος Ερντογάν, σε ομιλία του, και μπορούν  φτάσουν τα 1.000 χλμ. έως και 3.000 χλμ. αντίστοιχα σε εμβέλεια καταλήγει το δημοσίευμα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κιβωτός του Κόσμου: Τι πραγματικά συνέβαινε σε μία ΜΚΟ για την «περίθαλψη παιδιών και εφήβων»
Ο Πατέρας Αντώνιος γνώριζε; Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα...
18.11.2022 | 14:55
Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τη σκοτεινή δράση της ΜΚΟ «Κιβωτού του κόσμου» που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και δείχνουν την κρυφή και πολυετή κακοποιητική συμπεριφορά εις βάρος νεαρών αλλά και ανήλικων παιδιών που διέμεναν σε δομές της οργάνωσης. 
Όλα ξεκίνησαν από την καταγγελία ενός νεαρού, 19 ετών σήμερα, για σεξουαλική κακοποίηση από υπάλληλο σε δομή της Κιβωτού του Κόσμου, πριν μερικά χρόνια, όταν ήταν φιλοξενούμενος της δομής.
Τα περιστατικά αυτά ξεκίνησαν να εκτυλίσσονται σε βάρος του πριν δύο χρόνια, όπως καταγγέλλει.
Οι μαρτυρίες συγκλονίζουν
Τρεις νέοι άνθρωποι, ένας άνδρας 27 ετών, μία 20χρονη κοπέλα και μία νεαρή η οποία βρισκόταν σε δομή στη Χίο, μιλούν για τιμωρίες, φόβο, παιδική εργασία, έλλειψη φαγητού και φροντίδας, ξύλο, απομόνωση από την οικογένεια και σεξουαλική παρενόχληση και αυτά είναι μόνο η «κορυφή του παγόβουνου».
Ο 27χρονος και η κοπέλα από τη δομή της Χίου περιγράφουν επίσης πως αναγκάζονταν τα παιδιά να λένε ψέματα στους δημοσιογράφους, όταν πήγαιναν στις δομές και αν δεν το έκαναν, τους περίμενε τιμωρία.
Σε εξέλιξη βρίσκεται προκαταρκτική εξέταση της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.
«Ο πατέρας Αντώνιος τα γνωρίζει όλα» λένε παιδιά που έμεναν σε δομές – Ο ίδιος μιλά για «εκδικητικές συμπεριφορές»
Ταυτόχρονα διχάζει ο ρόλος του Πατέρα Αντώνιου, αφού όπως καταγγέλλουν τα διάφορα παιδιά «γνώριζε και έκανε τα στραβά μάτια».
Ο ίδιος βέβαια ερωτώμενος σε πρωινή εκπομπή για το πρόσωπο που έκανε την καταγγελία και αν, κατά τη γνώμη του, πρόκειται για εκδικητική συμπεριφορά, ο πατήρ Αντώνιος είπε ότι «πάει το μυαλό μου κάπου. Σε κάποια από τα παιδιά, που ενηλικιώθηκαν και έφυγαν. Δεν είμαι σίγουρος» είπε.
Ο ίδιος σε δηλώσεις του δηλώνει απόλυτη άγνοια για την καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου σε δομή της «Κιβωτού του Κόσμου».
Όπως ανέφερε, δεν γνωρίζει ούτε την ταυτότητα του φερόμενου θύματος ούτε αυτή του φερόμενου δράστη. Υποστήριξε, δε, ότι τις καταγγελίες «τις μάθαμε από δημοσίευμα, δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο».
Στη συνέχεια ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» υπονόησε ότι οι καταγγελίες είναι αποκύημα της φαντασίας των φερόμενων θυμάτων.
Χαρακτηριστικά είπε: «Εμείς φιλοξενούμε παιδιά που δεν είναι τα συνηθισμένα, είναι παιδιά από παραβατικές οικογένειες, που έχουν διαμορφώσει τον χαρακτήρα τους, που δεν ήξεραν από όρια, που θέλουν να παραβατούν. Αυτά τα παιδιά δεν μπορούν να μας συγχωρέσουν ότι “πήραμε” τη θέση του φυσικού τους γονιού».
Τι κατήγγειλε ο 19χρονος
Ο εφιάλτης που περιέγραψε ο πρώην τρόφιμος σε δομές της «Κιβωτού» αρχίζει από τα 15 του χρόνια και πίσω από τις αναφορές κρύβεται πρόσωπο το οποίο εργάζεται στη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση.
Όπως υποστήριξε, ο συγκεκριμένος άνδρας τον έπεισε να μετακινηθεί από την Αθήνα σε δομές τις επαρχίας με το πρόσχημα της δήθεν οικονομικής στήριξης. Εκεί άρχισε να ασελγεί σε βάρος του και να του συμπεριφέρεται με υποτιμητικό τρόπο.
Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο 18χρονος σήμερα νεαρός, ο καταγγελλόμενος τον εκβίαζε απειλώντας τον πως αν μιλούσε, θα έκοβε τις παροχές του οργανισμού στα μέλη της οικογένειάς του.
Πρώην εργαζόμενος στην ΜΚΟ κατήγγειλε επώνυμα τους ξυλοδαρμούς ανηλίκων και τον απέλυσαν!
Ένας πρώην υπάλληλος της δομής της Κιβωτού του Κόσμου στο Βόλο είχε ήδη καταγγείλει επώνυμα από τον Αύγουστο ξυλοδαρμούς ανηλίκων, ανεβάζοντας κατόπιν την καταγγελία του και στο λογαριασμό του στο Facebook.
Ο λόγος για τον πρωταθλητή ελεύθερης κατάδυσης Χρόνη Χλίτσιο, ο οποίος όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στις 3 Αυγούστου, τρία παιδιά έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού σε υπόγειο χώρο του παραρτήματος, από στέλεχος του οργανισμού. Όταν ενημέρωσαν τον αθλητή που εργαζόταν στη δομή, εκείνος απευθύνθηκε στις Αρχές.
Υποστήριξε μάλιστα στην ανάρτησή του πως όταν γνωστοποίησε την πρόθεσή του να προβεί σε καταγγελία, του ανακοινώθηκε η απόλυσή του.
«Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ενημερώθηκα από τον υπεύθυνο παιδαγωγών της δομής τηλεφωνικά ότι απολύθηκα με το αιτιολογικό ότι με τις πράξεις μου παρασύρω και άλλους συναδέλφους σε ανάλογες κινήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Καταγγελία για ξυλοδαρμό ανηλίκων τον Αύγουστο
Τον Αύγουστο είχε υπάρξει καταγγελία για ξυλοδαρμό ανηλίκων σε δομή της Κιβωτού του Κόσμου, για την οποία υπήρξε επίσης εισαγγελική παρέμβαση.
Συγκεκριμένα, η εισαγγελική παρέμβαση έγινε με αφορμή την καταγγελία πρώην εργαζόμενου στην «Κιβωτό του Κόσμου», ότι στη δομή Διμηνίου στέλεχος της δομής από την Αθήνα χτύπησε τρία φιλοξενούμενα παιδιά.
Ο εισαγγελέας υπηρεσίας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να διαπιστωθεί εάν ευσταθεί η καταγγελία και τελέστηκε το αδίκημα της σωματικής βλάβης κατά αδύναμων προσώπων σε βαθμό πλημμελήματος.
Ξεσπούν οι επώνυμοι και αποσύρουν δωρεές!
Με αφορμή τις αποκαλύψεις, επώνυμοι έχουν αρχίσει με δημόσια μηνύματα να ξεσπούν για τα όσα έρχονται ώρα με την ώρα στο φως…
«Οι καταγγελίες, που βγήκαν στη δημοσιότητα τα τελευταία 24ωρα, με κάνουν να νιώθω αηδία και θυμό. Όλοι στηρίξαμε με την καρδιά μας το έργο που παρουσίαζαν, όλος ο κόσμος έδωσε από το υστέρημα του. Πως μπορεί να κρύβονται παντού τόσα τέρατα;», έγραψε στο Twitter ο Νίκος Κοκλώνης.
Η Ρούλα Κορομηλά, που είναι γνωστό το κοινωνικό έργο που προσφέρει, μέσα από το Twitter, τοποθετήθηκε για το θέμα ξεκαθαρίζοντας: «Στήριζα την Κιβωτό του Κόσμου έμπρακτα από τα πρώτα χρόνια ίδρυσης της, πληρώνοντας ακόμα και τα ενοίκια του χώρου κι υποστηρίζοντας τα παιδιά με κάθε τρόπο. Αν όσα τραγικά, αποτρόπαια έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας που αφορούν τα παιδιά ισχύουν, νοιώθω οργή και απογοήτευση».
Η Άννα-Μαρία Βέλλη, η πρώην παίκτρια του «Survivor» και γνωστή Instagrammer, αποφάσισε να αποσύρει τη δωρεά που σκόπευε να πραγματοποιήσει στη συγκεκριμένη ΜΚΟ.
«Μετά από συνεχείς αναφορές τις τελευταίες μέρες σε περιστατικά κακοποίησης από την Κιβωτό του Κόσμου, επιλέγουμε να αποσύρουμε τη δωρεά μας από τα έσοδα του μπαζάρ γιατί δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση να στηρίξουμε οργανισμό που έστω και ως υπόνοια αυτή τη στιγμή δέχεται τέτοιες καταγγελίες. Σύντομα θα σας ενημερώσουμε για το που θα διαθέσουμε τελικά τα έσοδα και φυσικά είμαστε ανοιχτοί να μας προτείνετε οργανισμούς που γνωρίζετε πως ίσως έχουν ανάγκη», έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.
Να σημειωθεί ότι η Άννα-Μαρία είχε αναλάβει τη διοργάνωση ενός μεγάλου bazaar με προϊόντα ένδυσης και υπόδησης, τα έσοδα του οποίου θα προορίζονταν για την «Κιβωτό του Κόσμου».
Ο γνωστός ηθοποιός και συγγραφέας, Κώστας Κρομμύδας, εξέφρασε με τη σειρά του την αγανάκτησή του μέσα από το account του στο Twitter τονίζοντας ότι πλέον μιλάμε για την «Κιβωτό του τρόμου».
«Η κιβωτός του κόσμου έγινε κιβωτός του τρόμου για κάποια παιδιά… Έχοντας βοηθήσει στο παρελθόν με πολλούς τρόπους το συγκεκριμένο ίδρυμα, αισθάνομαι απογοήτευση, αλλά το πιο σημαντικό είναι να καταφέρουμε να προστατέψουμε όλα αυτά τα ανυπεράσπιστα παιδιά».
Η θέση της Κιβωτού
«Με μεγάλη έκπληξη και σοκ διαβάσαμε τα σημερινά δημοσιεύματα αναφορικά με μαρτυρία – κατάθεση 19χρονου, πρώην φιλοξενούμενου ανηλίκου στις κοινωφελείς δομές μας, εις βάρους προσώπου που σχετίζεται με την Κιβωτό του Κόσμου για διενέργεια πράξεων ασέλγειας.
Η Κιβωτός του Κόσμου διαβεβαιώνει ότι δεν έχει γνώση των καταγγελλόμενων περιστατικών ούτε των γεγονότων ούτε των προσώπων που αναφέρονται στα δημοσιεύματα αυτά. Συνεπώς, επί του παρόντος, δεν μπορεί να λάβει θέση και αναμένει να δοθούν περισσότερες πληροφορίες από τις αρμόδιες αρχές.
 Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοια περιστατικά και διαβεβαιώνουμε ότι πρώτη η Κιβωτός του Κόσμου και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες της θα συνδράμουν τις Αρχές στη διερεύνηση των καταγγελλομένων. Έχοντας γνώση του ρόλου της Κιβωτού του Κόσμου και των ευθυνών μας, δηλώνουμε ότι, εφόσον διαφανεί ότι υπάρχει ευθύνη ανθρώπων που σχετίζονται με την Κιβωτό, θα λάβουμε τα απαιτούμενα μέτρα και θα υποστούμε τις συνέπειες.
Η Κιβωτός του Κόσμου, στις δομές φιλοξενίας ανηλίκων που έχει δημιουργήσει, έχει πάντοτε πρωταρχικό κριτήριο και νομική ευθύνη την παιδική προστασία, η οποία και αποτελεί το μοναδικό γνώμονα για το κοινωφελές έργο και τις δράσεις μας.
Δηλώνουμε ότι είμαστε στη διάθεση των Αρχών για την παροχή κάθε στοιχείου και συνδρομής προς το σκοπό της πλήρους διελεύκανσης της υπόθεσης και παρακαλούμε τους αρμοδίους για την άμεση διερεύνηση όσων αναφέρονται στα δημοσιεύματα».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τζεφ Μπέζος: «Μην αγοράσετε τίποτε στην Βlack Friday – Κρατήστε μετρητά! – Έρχεται κάτι πολύ άσχημο»
Πρωτοφανής δήλωση από τον ιδρυτή της Αmazon!
18.11.2022 | 14:34
Ο Τζεφ Μπέζος, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Amazon, προειδοποίησε τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις ότι θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο αναβολής μεγάλων αγορών τους επόμενους μήνες, καθώς η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει πιθανή ύφεση!
Πρόκειται για μία πρωτοφανή προειδοποίηση από αυτές που δεν κάνουν ποτέ δισεκατομμυριούχοι αυτού του μεγέθους καθώς γνωρίζουν ότι μόνο στο άκουσμα της δήλωσης από τόσο ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες αγορές κατρακυλούν και οικονομίες παραπαίουν.
Ακόμα κι αν ο δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος όντως περιμένει μία ύφεση, το να ζητήσει από όλους να μην ξοδέψουν σε μία ημέρα που όλοι περιμένουν να κοιμηθεί παγκόσμια κατανάλωση θεωρείται σίγουρα μία εξτρεμιστική προτροπή.
Πρώτα απ’ όλα η δικιά του εταιρία εξαρτάται από την κατανάλωση της Black Friday. Και ο ίδιος, με κάθε λογική, περίμενε αυτή την ημέρα για να αποκομίσει η εταιρεία του τα μέγιστα δυνατά κέρδη
Άρα αυτό που περιμένει ότι επίκειται να συμβεί δεν είναι μία απλή ύφεση, αλλά μία βαθιά ύφεση διαρκείας από αυτές που κάνουν τους ανθρώπους να υποφέρουν πολύ…
Μάλιστα, ο ιδρυτής της Amazon προέτρεψε τους καταναλωτές να αναβάλουν τις αγορές για νέο αυτοκίνητο, τηλεόραση και συσκευές, αναφέροντας ότι η καθυστέρηση των εξόδων αυτών είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να μείνει κάτι σε περίπτωση παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης.
«Αν είστε ιδιώτης και σκέφτεστε να αγοράσετε μια τηλεόραση, ίσως να το καθυστερήσετε, να κρατήσετε τα μετρητά, να δείτε τι θα συμβεί. Το ίδιο πράγμα με ένα ψυγείο, με ένα νέο αυτοκίνητο, οτιδήποτε άλλο», είπε ο κροίσος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN.
«Απλά μειώστε το ρίσκο σας», ήταν το μήνυμά του.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κολοσσιαία ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ αναπτύσσεται στην Μεσόγειο: 5 αεροπλανοφόρα με 300 αεροσκάφη – Ποια είναι η ρωσική απάντηση
Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετία το ΝΑΤΟ κινητοποιεί ταυτόχρονα 5 Ομάδες Μάχης
18.11.2022 | 11:14
Πέντε Ομάδες Μάχης με ισάριθμα αεροπλανοφόρα του ΝΑΤΟ, πυρηνικά και συμβατικά,  αμερικανικά, ένα γαλλικό ένα βρετανικό κι ένα ιταλικό πλέουν στην Μεσόγειο με μία δύναμη 300 μαχητικών κι ελικοπτέρων με αποστολή να αναπτυχθούν τα τρία από αυτά στην Αδριατική για να «απομακρύνουν» οποιασδήποτε σκέψεις των Σέρβων για επέμβαση και υπεράσπιση του πληθυσμού της στην Μητρόβιτσα και τις άλλες κατεχόμενες από τους Αλβανούς περιοχές.
Τα υπόλοιπα δύο θα κατευθυνθούν νότια της Κρήτης για να είναι έτοιμα σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβουν προς την κατεύθυνση της βάσης του ρωσικού Στόλου στην Ταρτούς ή να υποστηρίξουν επιχειρήσεις στην Μαύρη Θάλασσα.
Οι συμμετέχουσες δυνάμεις περιλαμβάνουν τις Ομάδες Μάχης Αεροπλανοφόρων (CSG) που σχηματίστηκαν για την υποστήριξη του αεροπλανοφόρου του Γαλλικού Ναυτικού Charles De Gaulle, του Ιταλικού Ναυτικού ITS Cavour, του Βασιλικού Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου Queen Elizabeth και του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών George H.W Bush και Gerald R. Ford.
Πρόκειται για κλιμάκωση της κινητοποίησης από την πλευρά του ΝΑΤΟ και για την πλέον ισχυρή Ομάδα Μάχης εν καιρώ ειρήνης. Τα αεροπλανοφόρα συνοδεύονται από 15 πλοία επιφανείας, πολεμικά και υποστήριξης.
Εν συνεχεία οι ομάδες μάχης θα χωριστούν και δύο από αυτές θα πλεύσουν προς τον βόρειο Ατλαντικό προς συνάντηση του ρωσικού Στόλου.
Οι ρωσικές δυνάμεις Μεσογείου, ετοιμάζονται και αυτές να απαντήσουν στην πρόκληση: Δύο υποβρύχια, ένα Kilo κι ένα βαλλιστικών πυραύλων (δεν προσδιορίζεται ο τύπος του) περιπολούν στην Ανατολική ΄και Κεντρική Μεσόγειο, ενώ δύο φρεγάτες και μία κορβέτα, βρίσκονται επίσης σε συνεχή περιπολία.
Το ισχυρότερο ρωσικό όπλο είναι όμως ο συνδυασμός MiG-31 με τους πυραύλους Kh-47M2 Kinzhal, αλλά και τα υπερηχητικά βομβαρδιστικά Tu-22 που φέρουν μία πλειάδα όπλων, από την αεροπορική βάση στην Χμέιμιμ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ρώσοι κατέλαβαν το εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων στο Μπάκχμουτ – Ισχυρό προγεφύρωμα στις νότιες συνοικίες
Ελέγχουν τις νότιες συνοικίες της πόλης
18.11.2022 | 07:08
Oι Ρώσοι κατάφεραν να καταλάβουν το εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων στη νότια είσοδο του Μπάκχμουτ και να εδραιώσουν την θέση τους στον αστικό ιστό της πόλης.
Πλέον ελέγχουν την λεωφόρο Φεντόρα Μακσιμένκα και είναι σε θέση να εφοδιάζουν τις δυνάμεις τους που εφορμούν στο εσωτερικό της πόλης.
Τα ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στα πρώτα τμήματα της συνοικίας Zabakhmutka στο Bakhmut.
Σε σχετικό βίντεο φαίνεται η μαζική υποχώρηση των Ουκρανών από την περιοχή υπό το «σφυροκόπημα» του ρωσικού Πυροβολικού.
Η μάχη του Μπάκχμουτ είναι ύψιστης δυσκολίας καθώς οι Ουκρανοί έχουν δημιουργήσει μία πόλη φρούριο με 30.000 στρατιώτες ενώ σε αυτούς προστέθηκαν και περίπου 5.000 ακόμα που μεταφέρθηκαν από την Χερσώνα.
Στην πόλη δρουν και χιλιάδες Δυτικοί μισθοφόροι της γνωστής Διεθνούς Λεγεώνας.
Οι Ουκρανοί έχουν στήσει ένα πολυδαίδαλο και πολυεπίπεδο αμυντικό κατασκεύασμα σε διάρκεια 8 ετών με την βοήθεια των Αμερικανών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H γερμανική οικονομία καταρρέει λόγω αντι-ρωσικών κυρώσεων: Ο βιομηχανικός «γίγαντας» BASF ετοιμάζεται να φύγει για… Κίνα
Δεν υπάρχουν ενέργεια και πρώτες ύλες - Σε απόγνωση οι Γερμανοί βιομήχανοι
18.11.2022 | 09:33
Η κυβέρνηση Σολτς με τις επιλογές της έχει προκαλέσει μεγάλη ενεργειακή και οικονομική κρίση στην Γερμανία και όλα αυτά μέσα σε ένα χρόνο από τότε που ανέλαβε.
Tην τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η γερμανική οικονομία λόγω των αντι-ρωσικών κυρώσεων απεικονίζει η πτώση της μεγαλύτερης γερμανικής χημικής βιομηχανίας, της BASF η οποία ετοιμάζεται να αποχωρήσει για την… Κίνα μαζί με πολλές άλλες γερμανικές εταιρείες.
Οι αντι-ρωσικές κυρώσεις προκάλεσαν τρομακτικές ελλείψεις σε ενέργεια και πρώτες ύλες, δύο τομείς στους οποίους η Γερμανία έχει απόλυτη εξάρτηση από εξωτερικές πηγές.
Ο κλάδος της γερμανικής χημικής βιομηχανίας, μαζί με τον κλάδο του μετάλλου, της μηχανολογίας και του αυτοκινήτου αποτελούν τον σκληρό πυρήνα της γερμανικής οικονομίας.
Η BASF εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης που την πλήττει άμεσα, εφαρμόζει ήδη ένα εκτεταμένο πρόγραμμα περικοπών.
Το κόστος συντήρησης και λειτουργίας πλέον των μονάδων της στη Γερμανία είναι απαγορευτικό. Σύμφωνα με το δίκτυο ZDF το  ιστορικό, κεντρικό εργοστάσιό της στο Λουντβιχσχάφεν χρειάζεται ετησίως 37 τεραβατώρες ενέργειας, περισσότερες από ό,τι ολόκληρη η Ελβετία.
Ο «γίγαντας της χημικής βιομηχανίας», όπως συχνά αποκαλείται, πρέπει φέτος να εξοικονομήσει 500 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να μην βρεθεί σε οικονομικό αδιέξοδο και γι αυτό επίκεινται απολύσεις στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου αναδιάρθρωσης.
«Η μονάδα στο Λουντβισχάφεν υπάρχει εδώ και πάνω από 150 χρόνια. Τελευταία, διαχειριστήκαμε πολλές κρίσεις μαζί με τους υπαλλήλους μας. Θα διαχειριστούμε και αυτήν την κρίση» αναφέρει η Μέλανι Μάας Μπρύνερ από το ΔΣ της BASF.
Την ίδια ώρα ο κορυφαίος Γερμανός οικονομολόγος Κλέμενς Φυστ από το Ινστιτούτο Ifo του Μονάχου εκτιμά στο ίδιο δίκτυο ότι δεν μπορεί μόνη της η βαριά γερμανική βιομηχανία να λύσει πλέον τα προβλήματα που απορρέουν από την ενεργειακή κρίση. Χρειάζεται πολιτική παρέμβαση.
«Είναι επείγουσα η ανάγκη για απαντήσεις σχετικά με την αναζήτηση ανταγωνιστικών τιμών φυσικού αερίου, ηλεκτρικού και ΑΠΕ. Μόνο έτσι μπορεί να διασφαλιστεί το μέλλον της Γερμανίας ως βιομηχανικής χώρας», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Εκτός όμως από τα υπέρογκα κόστη ενέργειας, η χημική βιομηχανία είναι αντιμέτωπη πλέον και με τις εξαιρετικά υψηλές τιμές πρώτων υλών εξαιτίας των πληθωριστικών ανατιμήσεων. Σύμφωνα επίσης με την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt η επιχειρηματική εικόνα της γερμανικής χημικής βιομηχανίας επιδεινώθηκε σημαντικά τον Οκτώβριο, εξαιτίας  της πτώσης της ζήτησης κατά 19,9%.
Σύμφωνα, τέλος, με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, το 2021 πωλήθηκαν στο εξωτερικό γερμανικά χημικά προϊόντα αξίας άνω των 138 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτό αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό της τάξης περίπου του 10% του συνόλου των γερμανικών εξαγωγών, γεγονός που καταδεικνύει την κομβική σημασία του κλάδου συνολικά για τη γερμανική οικονομία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολυτεχνείο: Άσχετοι με τα επεισόδια οι συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη
Κανείς δεν συνελήφθη για διατάραξη κοινής ειρήνης, για κατοχή και ρίψη μολότοφ και για άλλα σχετικά αδικήματα
18.11.2022 | 21:07
Άσχετοι με τα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ στον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, στο πλαίσιο της 49ης επετείου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, φαίνεται πως είναι οι πέντε συλληφθέντες.
Σύμφωνα με το grtimes, κανένας δεν συνελήφθη για διατάραξη κοινής ειρήνης, για κατοχή και ρίψη μολότοφ και για άλλα σχετικά αδικήματα.
Σήμερα οδηγήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ενώ οι δικογραφίες σχηματίστηκαν από διαφορετικά αστυνομικά τμήματα.
Η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης άσκησε εις βάρος τους ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος.
Οι 5 συλληφθέντες κατηγορούνται για παράνομη οπλοφορία καθώς πάνω τους βρέθηκαν μαχαίρια και σουγιάδες, κατά τους ελέγχους της αστυνομίας γύρω από το ΑΠΘ και σε άλλες περιοχές της πόλης.
Όλοι τους παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Μετά το τέλος των πορειών, ομάδες ατόμων ευρισκόμενες εντός των χώρων του Α.Π.Θ. κι έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους προέβησαν σε ρίψεις πετρών, φωτοβολίδων, καθώς και μολότοφ εναντίον των παρευρισκόμενων αστυνομικών δυνάμεων.
Συνολικά, προσήχθησαν 87 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα 5 και σε βάρος τους σχηματίσθηκαν δικογραφίες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα κρίση στις ρωσο-πολωνικές σχέσεις: Η Βαρσοβία απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα του Σ.Λαβρόφ
Για τις ανάγκες της συνόδου του ΟΑΣΕ
18.11.2022 | 23:17
Η Πολωνία αποφάσισε να μην δώσει άδεια στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ να βρεθεί στη χώρα για τις ανάγκες της συνόδου του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.
Η σύνοδος είναι να πραγματοποιηθεί μεταξύ 1 και 2 Δεκεμβρίου, αλλά η Βαρσοβία επέλεξε να απαγορεύσει στον Ρώσο υπουργό εξωτερικών να παρευρεθεί στις εργασίες της συνόδου!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θ.Πλεύρης για τις 10ωρες αναμονές στα επείγοντα στα νοσοκομεία: «Πολλοί δεν έχουν κάτι έκτακτο οπότε… ας περιμένουν»!
Έτσι δικαιολόγησε την απουσία άμεσης και κατάλληλης ιατρικής περίθαλψης
18.11.2022 | 13:12
Σε μία ακόμα πρωτοφανή δήλωση προχώρησε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος είπε ότι για το χάλι των νοσοκομείων στα επείγοντα περιστατικά όπου οι πολίτες περιμένουν 10ώρες για να εξεταστούν οφείλεται σε δική τους ευθύνη!
Το 60% λέει όσων πηγαίνουν στο νοσοκομείο δεν είναι επείγοντα περιστατικά! Δηλαδή κάποιος που έχει σπάσει το πόδι του και κατά τα λεγόμενα του υπουργού «δεν πεθαίνει», είναι λογικό να περιμένει ένα… δεκάωρο μέχρι να του κάνουν ακτινογραφία και να βγει μία διάγνωση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το έγκλημα της εγκατάλειψης των Ελληνορθόδοξων της Συρίας από την Ελλάδα: Αφανίστηκαν σχεδόν 2 εκατ. πιστοί!
Πώς οι ισλαμιστές αφάνισαν την αρχαιότερη ελληνορθόδοξη κοινότητα
18.11.2022 | 11:10
Σύμφωνα με έκθεση της καθολικής φιλανθρωπικής οργάνωσης “Aid to the Church in Need” οι Ελληνορθόδοξοι Χριστιανοί στη Συρία τείνουν να εξαφανιστούν καθώς ο πληθυσμός μειώθηκε από το 10% στο 1,5% στον συνολικό πληθυσμό της χώρας!
Αυτό είναι αποτέλεσμα της εγκατάλειψης των Ελληνορθόδοξων της Συρίας από την Ελλάδα και είχε ως αποτέλεσμα να αφανιστούν σχεδόν 2 εκατ. πιστοί!
Οι Ελληνορθόδοξοι Χριστιανοί της Συρίας μαζί με αυτούς του Ιράκ και του Λιβάνου-Παλαιστίνης (Ρουμ Ορθοντόξ), είναι οι τρεις αρχαιότερες χριστιανικές κοινότητες με προέλευση απευθείας από τους Βυζαντινούς.
Μιλάνε μάλιστα κανονικά την ελληνική γλώσσα (ιδιαιτέρως αυτοί του Λιβάνου).
Όχι απλώς η Ελλάδα δεν τους υποστήριξε κατά την σκοτεινή περίοδο που επικράτησε το ισλαμιστικό ISIS και έλεγχε μέχρι και το 70% της συριακής επικράτειας, αλλά ήραμε και την αναγνώριση στο καθεστώς που τους στήριζε, δηλαδή στην κυβέρνηση Μ.Άσαντ επί θητείας στο ΥΠΕΞ του Δ.Αβραμόπουλου.