Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Κυριακη 20 Νοεμβριου 2022


Ψηφίστηκε διάταξη στη βουλή με την οποία θα καταγράφεται στο ποινικό μητρώο και κάθε άσκηση δίωξης για εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων - όχι καταδίκη, όπως γινόταν ως τώρα αλλά και η άσκηση δίωξης επαναλαμβάνω!

ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ, αν είναι δυνατόν! Δηλαδή και αθώος να αποδειχτείς, θα έχεις τη ρετσινιά! Και θα την έχεις για πολλά χρόνια, διότι από την άσκηση δίωξης μέχρι την τελεσίδικη απόφαση περνάει πολύς καιρός.

Βέβαια για τα εγκλήματα κατά ανηλίκων υπάρχει αυξημένη κοινωνική ευαισθησία (ή υποκρισία; ) αλλά και πάλι η διάταξη είναι απαράδεκτη και ανοίγει πολύ κακούς δρόμους.

Και αυτή τη μεσαιωνική διάταξη την ψήφισαν ΟΛΑ τα κόμματα εκτός του ΜΕΡΑ25. 

Το οποίο ΜΕΡΑ25 μπορεί να έχει προβλήματα, μπορεί ο Βαρουφάκης κάποιες φορές να δείχνει ότι είναι στον κόσμο του, μπορεί να του φεύγουν βουλευτίνες λόγω εσωτερικής φαγωμάρας που μάλλον είναι "επί προσωπικών" αλλά είναι το μόνο κόμμα που κάνει σοβαρή αντιπολίτευση μέσα στη βουλή στα πλαίσια της φιλοσοφίας του και των δυνατοτήτων του.

Σχολιο.- ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ...ΑΥΤΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

Σχολιο.- Μήπως ολα αυτά τα ψηφίζουν για να νομιμοποιήσουν ένα νέου είδους "παιδομάζωμα"; Θα απομακρύνουν με το έτσι θέλω τα παιδιά από τους γονείς τους με ότι μπορεί να επακολουθήσει μετά;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λαϊκή Δράση - Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών

http://laikidrasi.wordpress.com

Για την αντιφασιστική-αντι ιμπεριαλιστική διαδήλωση της 49ης επετείου της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Η χθεσινή αντιφασιστική-αντι ιμπεριαλιστική διαδήλωση αποτέλεσε την μαζικότερη διαδήλωση Πολυτεχνείου των τελευταίων χρόνων.

Σαν Λαϊκή Δράση χαιρετίζουμε τους χιλιάδες διαδηλωτές Πανελλαδικά που βγήκαν στον δρόμο του αγώνα και διαδήλωσαν αναδεικνύοντας σαν κεντρικό ζήτημα την αναγκαιότητα να φύγουν οι βάσεις θανάτου του ΝΑΤΟ και να αγωνιστεί ο λαός για ψωμί-παιδεία-υγεία-δημοκρατικές-λαϊκές ελευθερίες και ειρήνη.

Κάθε εργάτη και εργάτρια, νέο και νέα, αγωνιστή και αγωνίστρια που παρά το κλίμα κρατικής τρομοκρατίας και τους χιλιάδες μπάτσους που απλώθηκαν ως όργανα του Κράτους Χωροφύλακα της ξενόδουλης ολιγαρχίας σε ολόκληρη την Ελλάδα, βγήκαν στον δρόμο του αγώνα και της λαϊκής-ταξικής πάλης.

Η μαζικότητα της πορείας αποτελεί μεγάλη υπόθεση για τον εργαζόμενο λαό και την νεολαία, στους καιρούς ενός παγκοσμίου πολέμου χαμηλής έντασης που μαίνεται με κύριο μέτωπο την Ουκρανία από τον μοναδικό επιτιθέμενο ιμπεριαλιστικό άξονα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και τους συμμάχους του.

Η πλειοψηφική αντίθεση του λαού απέναντι στην αμερικανοκρατία, η αντίθεση του λαού απέναντι στην ολόπλευρη στήριξη που προσφέρει η κυβέρνηση κατ εντολής της εξαρτημένης άρχουσας τάξης σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ αποτελούν καύσιμη ύλη και κεντρικό σημείο αναφοράς για την οικοδόμηση μαχόμενου-παλλαϊκού αντιφασιστικού-αντι ιμπεριαλιστικού κινήματος, για να τσακιστεί η ιμπεριαλιστική εξάρτηση και να δυναμώσει η πάλη του λαού για ψωμί-παιδεία-ελευθερίες και ειρήνη. 

Τα Πολυτεχνεία των καιρών μας είναι προ των πυλών και θα αποτελέσουν εφαλτήριο για την επανάσταση με στόχο την Ανεξαρτησία και μια νέα Λαοκρατική Ελλάδα στον δρόμο για τον Σοσιαλισμό.

Μόνο έτσι θα μπορέσει να κλείσει ο κύκλος που άνοιξε από την Εποποιία του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ-ΟΠΛΑ-ΔΣΕ με μπροστάρη το επαναστατικό ΚΚΕ και συνεχίστηκε με την αντιφασιστική-αντι ιμπεριαλιστική εξέγερση του Πολυτεχνείου πριν 49 χρόνια.

Σαν Λαϊκή Δράση στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις το μπλοκ του Πολιτικού Χώρου « Ηλέκτρα Αποστόλου» στον οποίο συμμετέχουμε, και ταυτόχρονα συνδιοργανώσαμε με αγωνιστές και αγωνίστριες μικροφωνική συγκέντρωση τιμής και μνήμης στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Άργος.

Καλούμε εργαζόμενους-εργαζόμενες, νέους και νέες, αγωνιστές και αγωνίστριες να οργανωθούν και να πλαισιώσουν τις γραμμές του Πολιτικού Χώρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» για να δυναμώσει ένας Πολιτικός Χώρος που παλεύει για την συγκρότηση μαχόμενου αντιφασιστικού-αντι ιμπεριαλιστικού ταξικού και λαϊκού κινήματος, ώστε να δημιουργήσει μια ξεκάθαρη και μαχόμενη πτέρυγα μέσα στο συνολικότερο λαϊκό κίνημα.

Καλούμε κομμουνιστές και κομμουνίστριες, αγωνιστές και αγωνίστριες, να οργανωθούν στις γραμμές μας στην πάλη για την ανασυγκρότηση του Επαναστατικού Κομμουνιστικού Κινήματος και του ΜΛ Κόμματος Νέου Τύπου της εποχής μας, χέρι-χέρι με την οργάνωση του Αντιφασιστικού-Αντι ιμπεριαλιστικού Μετώπου της εποχής μας, για την επαναστατική ανατροπή της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Στους καιρούς της δομικής κρίσης του συστήματος και των επαναστατικών ευκαιριών που ανοίγονται για τους λαούς, εμπνεόμαστε από τους νεκρούς του κομμουνιστικού-λαϊκού κινήματος, τους δολοφονημένους από τις κρατικές και παρακρατικές μονάδες καταστολής της αμερικανοκρατίας και υποσχόμαστε πως θα δώσουμε όλες τις μικρές μας δυνάμεις για τον ανολοκλήρωτο πόθο ενός κόσμου στο μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των ανθρώπων.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ

ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ - ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από τη σπίθα στη φλόγα

http://apotispithastifloga.wordpress.com

Πολιτικός Χώρος ''Ηλέκτρα Αποστόλου''

Φωτογραφίες από το μπλοκ του Πολιτικού Χώρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» στην χθεσινή αντιφασιστική αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση για τα 49 χρόνια από την λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η χθεσινή αντιφασιστική αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση ήταν η μαζικότερη των τελευταίων ετών. Το μπλοκ μας ήταν οργανωμένο, μαζικό, με παλμό, και κυριάρχησαν αντιφασιστικά - αντιιμπεριαλιστικά - διεθνιστικά συνθήματα, συνθήματα απέναντι στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία και τιμής στους νεκρούς του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Προχωράμε δυναμικά και πλατιά στην πάλη για την συγκρότηση αντιφασιστικου - αντι ιμπεριαλιστικού ταξικού - λαϊκού κινήματος με μαχητικά χαρακτηριστικά, για την έξοδο από ΝΑΤΟ-ΕΕ και την ειρήνη απέναντι στην πολεμοκάπηλη εξαρτημένη άρχουσα τάξη και την κυβέρνηση, για ψωμί, παιδεία, υγεία και ελευθερίες στην εποχή της δομικής κρίσης του συστήματος.

Ακολουθούν τα συνθήματα που ακούστηκαν στο μπλοκ μας:

ΑΥΤΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ 

ΖΕΙ ΖΕΙ Ο ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΖΕΙ ΜΕ ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ 

ΟΥΤΕ ΜΕ ΕΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΑΤΟ ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ 

ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ 

ΑΖΟΦ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ 

ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ 

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ 

Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΑΦΚΑ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ 

ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥ ΝΑΤΟ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ 

ΑΝΙΚΗΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΕ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ 

ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΙΔΙΟΣ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΝΑΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ 

ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ Η ΜΟΝΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΟΙ ΕΝΟΠΛΟΙ ΛΑΟΙ 

ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΤΗΝ ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ

ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ Ο ΛΑΟΣ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΔΕ ΧΑΝΕΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΝΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΗΝ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΟΙ ΚΟΥΒΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΕ 

ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Η ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΘΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΚΟΥΜΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΓΟΣ ΚΑΛΤΕΖΑΣ ΑΛΕΞΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΑΣ

ΟΡΚΟΣ ΣΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΗ ΧΡΕΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ελλάδα στέλνει ξανά όπλα στην Ουκρανία, λένε οι ΗΠΑ

19/11/2022

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, η Ελλάδα θα αποστείλει στην Ουκρανία βλήματα 155 χιλιοστών.

Ο αφροαμερικάνος υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Λόιντ Όστιν, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Τετάρτη, αποκάλυψε ότι η Ελλάδα περιλαμβάνεται στις χώρες που θα αποστείλουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, και συγκεκριμένα ανακοίνωσε τη μεταφορά παρτίδων βλημάτων 155 χιλιοστών, ενώ το ελληνικό υπουργείο Άμυνας δεν είχε ενημερώσει σχετικά, όπως είχε συμβεί και τον περασμένο Μάιο.

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου αναγνώρισε επίσης τη συμβολή των χωρών της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου στην εκπαίδευση του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού, στην οποία η Ελλάδα φέρεται επίσης να συμμετέχει, ενώ στο ΓΕΕΘΑ υπάρχει έτοιμο σχέδιο να παρασχεθεί εκπαίδευση σε Ουκρανούς κομάντο σε τρεις τοποθεσίες εντός ελληνικής επικράτειας:

1. Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στη Νέα Πέραμο Αττικής. Κλειδί είναι το Πεδίο Βολής «Κανδηλίου» που περιλαμβάνει χώρους αστικού-ημιαστικού τοπίου και «εστιάζει στην εφαρμογή τεχνικών και τακτικών μάχης μικρών κλιμακίων»

2. Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου (ΚΕΑΠ) στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης. Οι πηγές της εφημερίδας προσθέτουν ότι «υπάρχει υπο-σενάριο για “επισκέψεις” των Ουκρανών για εκπαίδευση και στη Νέα Σάντα Κιλκίς, όπου εδρεύει η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία».

3. Στη Θεσσαλία, όπου υπάρχουν μεταξύ άλλων η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών στο Βόλο, το Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων (ΚΕΟΑΧ) στον Όλυμπο και η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο.

Σχολιο.- Ο θρασύς αυτός μαυρειδερός κοπροσωρός, σε μια σύναξη ομοίων του στον Καναδά, καταφέρθηκε κατά της Κίνας και Ρωσίας λέγοντας ότι " είναι χώρες με αυταρχικές ηγεσίες που απειλούν την ελευθερία όλων μας. Και πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να τις αντιμετωπίσουμε. ". Για άλλη μια φορά οι Αμερικάνοι αξιωματούχοι αποδεικνύονται εξπέρ στην διαστροφή της πραγματικότητας, κατηγορώντας άλλους για όσα αυτοί διαπράττουν τα τελευταία 100 τουλάχιστον χρόνια.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οταν ακούω Σταικουρα Κεραμεως να έχουν ήδη αποφασίσει για την Κιβωτό...

Σίγουρα τα παιδιά θα πεταχτούν στον δρόμο για να γαμουν οι Αγγλογερμανοι και να μην τρέχουν Ταϊλάνδη..



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκληρό βίντεο: Ουκρανοί νεοναζί σκοτώνουν εν ψυχρώ Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου

18/11/2022

https://twitter.com/i/status/1593540700850819073

σχολιο.- Να τα βλέπει το σκατο ο Πούτιν που αντάλλαξε serial killers ουκροναζι αιχμάλωτους (μεταξύ των οποίων διοικητές) για να πάρει τον κολλητό του μπάρμπα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δηλαδή, αυτοί που ρίχνουν ρύζια στους νεόνυμφους, είναι λιγότερο τρομοκράτες από τον Ρουβίκωνα που έριξε μακαρόνια στον Άδωνι; Και μάλιστα, απ΄ τα νόμιμα, Νο6. Για αυτούς γιατί κανείς δεν λέει τίποτε;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζ. Μπορέλ : «Όποιος έχει ρυθμισμένη τη θερμοκρασία πάνω από 17 βαθμούς εγκληματεί κατά των Ευρωπαϊκών αξιών»

Σχολιο.- Διεθνής βιβλιογραφία και κανονισμοί ενεργειακού σχεδιασμού κτηρίων: Όποιος έχει 17 βαθμούς στο σπίτι, δεν ζει σε συνθήκες θερμικής άνεσης και εν δυνάμει αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελεύθερα Βουνά Χωρίς Αιολικά

Τι να πω...

Η πράσινη καρδιά της Πελοποννήσου, ένα από τα πιο δασωμένα βουνά της χώρας, με πανέμορφα παραδοσιακά χωριά, με πλούσια Μυθολογία και Ιστορία, η κοιτίδα της Επανάστασης, ένας πεζοπορικός Παράδεισος...

Ακόμα και με στυγνά οικονομικούς όρους να προσπαθήσεις το δεις δηλαδή, μιλάμε για πραγματική αυτοχειρία -ή σωστότερα δολοφονία- ενός τόπου που ζει από τον τουρισμό.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Μαινάλου -αλλά και κάθε βουνού- είναι η ανόθευτη φύση. 

Αυτή που θα καταστραφεί δηλαδή ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟ, αν επιτρέψουμε να συμβεί το αδιανόητο.

Menalon Trail ΕΟΣ Τρίπολης Ορειβατικό καταφύγιο Μαινάλου



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Sarantos Gerogiannakis

Επιτέλους τελειώσαμε και με αυτό..!!

Με τη δεύτερη δόση πετύχαμε και το χρώμα…!!! 

(και δείχνει στη φωτογραφία μια σαύρα)


Νέο σοκ στο Ρέθυμνο :

Πέθανε στα 44 του χρόνια ο Σαράντος Γερογιαννάκης


4 Ιουλίου '21..

Πέτυχε το χρώμα..

19 Νοεμβρίου '22..

"Πέτυχε" τον ίδιο..

Το ειρωνικό χιούμορ έμεινε και απ' αυτόν...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το καθεστώς Μητσοτάκη Συλλαμβάνει Τους υγειονομικούς σε αναστολή που κανουν απεργια πείνας (βίντεο)

19/11/2022

Η κατοχική κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που αρνείται πεισματικά και χωρίς κανέναν απολύτως λόγο να πάρει πίσω τους υγειονομικούς σε αναστολή και επιμένει στο παραμύθι που σέρβιραν όλοι οι “μπουκωμένοι” με χρήμα από τις φαρμακευτικές εταιρείες ότι ένας ανεμβολίαστος υγειονομικός μπορεί να μεταδώσει τον ιό.

Και αφού εξοντώνει ανθρώπους οι οποίοι υπηρετούν την επιστήμη και τους αναγκάζει για δεύτερη φορά να ξεκινήσουν απεργία πείνας. Τωρα φτάνει στο σημείο να τους οδηγησει στο τμημα απο δημόσιο χώρο, χωρίς καμία κατηγορία!

https://www.youtube.com/watch?v=nNn-5SfG4-I



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΟΦΑΣΗ ΦΥΓΗΣ.

Στα Αμερικάνικα CSI, οι ντεντέκτιβ είναι υπερήρωες, ευτυχείς και άψογοι σε όλα τους.

Στην Κορεάτικη "Απόφαση φυγής" του εκπληκτικού Παρκ Τσαν-Γουνκ (δημιουργού του απαράμιλου "Old boy"), ο αστυνομικός ντεντέκτιβ είναι ένας άνθρωπος ψυχικά διαλυμένος, αποκομμένος από την πραγματική ζωή και τον έρωτα. Με τη γυναίκα του διαβιεί με ρετσέτες, που και η ίδια, ως αλλοτριωμένη επίσης, αποδέχεται.

...Και έρχεται μια Κινέζα (διόλου τυχαίο), σατανική αλλά με βαθειά αισθήματα, να του δώσει το τελειωτικό χτύπημα.

Επιφανειακά, η ταινία είναι ένα αστυνομικό θρίλερ, με αρκετές δόσεις έρωτα. Κρύβει όμως πολλούς συμβολισμούς και βαθύ στοχασμό πάνω στην εργασιακή, και όχι μόνο, αλλοτρίωση στη σημερινή Νότια Κορέα. Μια χώρα της Ανατολής που δεν πλήττεται μεν από την αβάσταχτη οικονομική κρίση της Ευρώπης, αλλά είναι μια χώρα που έγινε "πλαστική" και ξεκομμένη από τους αδελφούς γείτονές της.

Στο σινέ Ιντεάλ. Μαθαίνω ότι θα κλείσει κι αυτό. Σημεία των καιρών.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ή αλλιώς, για "κανονικά" και "προβληματικά" παιδιά μιλάνε οι γλίτσες και τα κάθε λογής ναζισταριά.
Όσοι νοιάζονται για τα παιδιά, μιλάνε για "προβληματικές συμπεριφορές". 
Όταν αυτό δεν γίνεται κατανοητό, αλωνίζει ο κάθε βρομύλος παπάς κι ο κάθε φασίστας μπάτσος.
Σχολιο.- Χωρις ντροπη ρε φιλε...
"Δεν ειναι... κανονικα παιδια..."
Με επιασε καταθλιψη απο 'κεινη τν ωρα...
Να πας λοιπον κι εσυ στο διαολο τραγοπαπα...
Σχολιο.- Κι ακολούθησε η παπαδιά με το "ακούτε τι λένε παιδιά που είναι προβληματικά κι όχι τι λέμε εμείς"!
Σχολιο.- Δυστυχώς όσο και νά στεναχωριέσαι τά φασισταρια δεν θά εκλείψουν .... προστατεύονται! Τό παιδί μίλησε διώξανε τόν αδερφό από τή δουλειά τούς κόψαν το επίδομα πέταξαν τή μάνα του στο δρόμο! Δεν τόν πιστεύουν απ' τή κυβέρνηση;
Σχολιο.- Ναι, στηρίξτε τις προσπάθειες εκκλησίας και κυβέρνησης να βαλουν ποδι σε δομές που δεν ελέγχουν.Πρώτα με το Χαμόγελο, τώρα με την Κιβωτό.
Σχολιο.- Το ότι ο επικεφαλής παπάς μιλάει για κανονικά και μη κανονικά παιδιά, δεν σας απασχολεί καθόλου. Το ότι η γυναίκα του είπε ακόμη χειρότερα απ' αυτόν για να μας ενημερώσει πως όταν τα παιδιά δεν κάθονται καλά τα βάζουν και κάνουν προσευχές ούτε κι αυτό σας προβλημάτισε. Κάπου να παρκάρουν τα μη κανονικά παιδιά, καημένε! Κι αφού τα αναλαμβάνουν άνθρωποι που ξέρουν πως δεν είναι κανονικά παιδιά και τα βάζουν να προσεύχονται, όλα καλά! Άσε που αυτά τα μη κανονικά παιδιά μιλάνε για κακοποίηση και για σεξουαλικές επιθέσεις κ.λπ. Η εκκλησία και η κυβέρνηση τα 'χουν βάλει, για να σταματήσουν την προσευχή!
Σχολιο.- Απο τον Μάρτιο του 21 η πρωτη καταγγελία, χρειάστηκε εναμιση χρόνο υποτίθεται για να ωριμάσει η υπόθεση



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι κάμποσοι, τελικά, οι πρόθυμοι να πετάξουν λάσπη σε παιδιά που καταγγέλλουν τα όσα έζησαν στα χέρια ενός ξευτιλισμένου ρασοφόρου. 
Είναι πολλοί, όπως φαίνεται, αυτοί που συμφωνούν με τον ξευτιλισμένο ότι αυτά τα παιδιά δεν είναι κανονικά και με τη βρομερή παπαδιά που απαίτησε να μην τ' ακούμε γιατί είναι παιδιά προβληματικά.
Δεν είναι καθόλου λίγοι, όπως διαπιστώνεται, εκείνοι που αν ζούσαν άλλες εποχές θα βάραγαν παλαμάκια στους νωμοταρχαίους και τους παπάδες που διηύθυναν τις παιδουπόλεις της Φρειδερίκης. 
Μπόχα και παρακμή.
Σχολιο.- Πάνε να βγάλουν τον τραγόπαπα ήρωα και βρίζουν τα παιδιά που κάνουν τις καταγγελίες.
Σχολιο.- Αν έτσι είναι τα πράγματα ωχριά μπροστά τους ακόμη και ο Όλιβερ Τουίστ΄...
Σχολιο.- Καλά μη νομίζεται. Σε όλα τα ιδρύματα η ίδια άθλια κατάσταση επικρατεί. Ουι κι αλίμονο σε όποιον καταλήξει σε αυτά…
Σχολιο.- Δεν μπορώ να ξέρω, αν και η ναζιστίλα του παπά που είπε πως υπάρχουν και παιδιά που δεν είναι κανονικά κι η παπαδιά που είπε ότι όταν δεν κάθονται καλά τα βάζουν και προσεύχονται, με έχουν προβληματίσει. Αυτό που ξέρω είναι ότι πρόκειται για ζήτημα σοβαρό και καλά κάνει ο κόσμος και ενδιαφέρεται. Αυτό έλειπε να γίνει χοντρόπετσος και να ρωτάει τον κάθε ένα ποιο ζήτημα πρέπει να τον ενδιαφέρει και ποιο όχι.
Σχολιο.- και βέβαια είναι σοβαρό.. και εχουμε πάλι διχαστεί
Παρατηρώ σχόλια, οι μισοί λένε ότι είναι πόλεμος μεταξύ ΜΚΟ, είναι στημένο για Χ ψι λόγους, και οι άλλοι μισοί βρίζουν τον ιερέα.. άλλοι πάλι μιλούν για την ανυπαρξία του κράτους, για την ανάγκη δημιουργίας κρατικών δομών που θα μεριμνά για τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη!! Στο μεταξύ ισχύει οδηγία και διαταγή από την ΕΕ από το 2003 σύμφωνα με την οποία το κράτος έχει παραδώσει την φροντίδα στις ΜΚΟ, δε το γνώριζα, το έμαθα σήμερα από έναν κυριο
Σχολιο.- δηλαδή επίσημα μπανανία είμαστε απ'το 2003 αφού έδωσε το κράτος πρόνοιας στις ΜΚΟ...επί κυβέρνηση Σημίτη... άρχισε η διάλυση της Ελλάδας. .
Σχολιο.- ... από την στιγμή που χρηματοδοτείται από το κράτος έπρεπε να είχε έλεγχο... αλλά πότε είχαμε σοβαρό κράτος?...
Αλλά εδώ η κα Δόμνα έλεγε αυτά πριν 6 μήνες ... βρωμάει αυτή η ιστορία παρά πολύ και δεν είναι απ την πλευρά της Κιβωτού ή αν θέλετε όχι μόνο από την πλευρά της Κιβωτού ...
…για μένα θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί χθές...η συγκεκριμένη κυρία...
Σχολιο.- ναι, το είδα, δε ξερω τι να πω, πραγματικά.. εύχομαι να μην είναι αλήθεια, να μην έχει κακοποιηθεί κανένα παιδι.. πώς γίναμε έτσι; Τι φταίει; Έχει χαθεί πια και η πιστη στον άνθρωπο, δε ξέρεις που να ρίξεις το βλέμμα σου να μαλακώσει.. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Το Πεκίνο, όπως και η Μόσχα, επιδιώκουν έναν κόσμο όπου η ισχύς επιβάλλει την θέλησή της, όπου οι διαφορές επιλύονται δια της ισχύος και όπου οι αυταρχικοί ηγέτες μπορούν να πνίξουν την φλόγα της ελευθερίας», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν.
Συμπληρώνοντας: «Στον πόλεμο υπάρχουν πάντα κανόνες. Και αν μία μεγάλη δύναμη μπορεί να παραβιάσει αυτούς του κανόνες, ενθαρρύνει τους άλλους να αψηφήσουν το Διεθνές Δίκαιο και τους διεθνείς κανόνες».
Θα έλεγε κανείς ότι αυτά αν τα έλεγε για τις ίδιες τις ΗΠΑ ο αληταράς αφροαμερικάνος μπαεμπα Μπεν υπουργός άμυνας των ΗΠΑ…
Κι από την Κούβα μέχρι τη Βόρεια Ιρλανδία, από την Κύπρο μέχρι το Βιετνάμ, από το Ιράκ μέχρι τη Σομαλία κι από την Παλαιστίνη μέχρι τη Ρουάντα, οι λαοί τον άκουσαν έκπληκτοι. Και θα βάζανε τα γέλια, αν δεν ήταν τόσο πρόσφατα και συνεχιζόμενα τα εγκλήματα και τόσο μεγάλος ο πόνος από τα εγκλήματα των μοναδικών δυτικών ιμπεριαλιστών.
Σχολιο.- .Μετρήστε χρόνια εμπάργκο, δείτε το μίσος δεκατριών προέδρων της Αμερικής, διαβάστε για τις εκατοντάδες δολοφονικές απόπειρες των ηγετών της Κούβας. Η επανάσταση κράτησε και συνεχίζει. Έχει τις δυσκολίες της βέβαια. Μπορούμε, χωρίς φόβο, να κουβεντιάσουμε γι' αυτές. Όχι για τους διακόσιους που βγήκαν και βρώμισαν την μεγάλη πλατεία και έγιναν πρώτο θέμα στα ΜΜΕ των καπιταλιστικών χωρών. Νά κουβεντιάσουμε για τα σοβαρά.
Για την μερική ιδιωτικοποίηση τομέων της οικονομίας, με πιο σοβαρή στις μεταφορές. Για την ανισότητα που δημιουργεί αυτό το εγχειρημα στις αποδοχές και το κόστος ζωής. Για την αποδοχή του δολαρίου, ως  νομίσματος στις συναλλαγές. Για τα δύο νομίσματα που υπάρχουν νόμιμα στην Κούβα, το κουβανικό πέσο, και το κουβανικό τουριστικό πέσο. Και άλλα ίσως μικρότερης σημασίας. Μπορούμε λοιπόν να κάνουμε μια πρώτη κουβέντα για όλα αυτά. Η τελευταία όμως κουβέντα (καί έχοντας κατά νού τήν μεγάλη εικόνα),δέν μπορεί παρά νά είναι μία.:
((.ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ.!!!.))
Σχολιο.- Εχει δίκιο. Υπάρχουν παντα κανόνες. Τους κανόνες που θέτει η «Δυτική (διεθνής όπως τη λένε οι αληταράδες, αλλά αυτό εννοούν) Κοινότητα». Τώρα μας την βγήκαν οι Ρωσσοι, οι Κινέζοι και.....οι BRICS και απαιτουν να εφαρμόζουμε και εμείς (οι Αμερικανοί) κανόνες. Μετά πέρνουν θάρρος και οι μικροί και θέτουν όρους στην «Δυτική (διεθνή χαχαχα) Κοινότητα». Μεγάλε!.... Άλλαξε ο Κόσμος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρέχει πεφτωσυνεφάκιδες κάθε φορά που αποκαλύπτεται πόσο σαθρό και επιβλαβές είναι για τα παιδιά το ιδρυματικό σύστημα. Γιατί όποτε αποκαλύπτεται η φρίκη που βιώνουν τα ήδη κακοποιημένα, παραμελημένα και ψυχικά τραυματισμένα παιδιά όταν τοποθετούνται «για το καλό τους» σε ιδρύματα, ιδιωτικά και δημόσια, κοσμικά ή εκκλησιαστικά, παλιομοδίτικα ή «μοντέρνα», πολλοί «πέφτουν απ’ τα σύννεφα». Το ίδιο μοιάζει να γίνεται και τώρα με το μπαράζ αποκαλύψεων για την Κιβωτό του Κόσμου. Όμως θα έπρεπε; Αφού όλη αυτή η δεύτερη κακοποίηση των θυματοποιημένων παιδιών στα ιδρύματα είναι γνωστή και τεμηριωμένη από δεκαετίες. Γιατί οτιδήποτε σήμερα αποκαλύφθηκε ότι συνέβαινε στην Κιβωτό συμβαίνει ούτως ή άλλως σε άλλοτε άλλη ένταση, βαρύτητα, συχνότητα και διάρκεια σε όλα τα ιδρύματα ανά τον κόσμο. Το ερώτημα που μένει, λοιπόν, να απαντηθεί είναι ως πότε θα αφήνουμε να συμβαίνει ό,τι συμβαίνει. Το ερώτημα είναι: θα υπάρξει κάποια στιγμή η απαιτούμενη παρρησία ώστε να αποφασιστεί να αλλάξουν ριζικά τα πράγματα;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όσο σημαντικοί τομείς περνάνε απ' τα χέρια του κράτους στα χέρια ιδιωτών (είτε μιλάμε για την παραγωγή ενέργειας είτε μιλάμε για υπηρεσίες περίθαλψης και φροντίδας) και γίνονται εμπόρευμα και κέρδος τόσο λιγότερη ανεξαρτησία και αυτονομία θα απολαμβάνουμε σε όλους τους τομείς.
προφανώς ένα κράτος που αποφασίζει πως "έλα μωρέ δε μπορώ να κάνω τίποτα εγώ, θα δώσω τα παιδιά σε μκο ή "οικογένειες"" δεν είναι κράτος, ούτε εκπροσωπεί τίποτα συλλογικά παρά ένα μπλοκ τοπικού και διεθνούς επιχειρείν
καμιά φορά τσιμπάμε μπροστά στη δυστυχία που βλέπουμε να αναπαράγεται και βιαζόμαστε να επιλέξουμε το λιγότερο κακό. τα βάσανα των νεαρών παιδιών είτε στα ιδρύματα είτε λόγω ορφάνιας/ακαταλληλότητας των γονιών, δεν πρέπει να γίνουν επιχείρημα υπερ fast track παραχώρησης παιδιών σε ιδιώτες που ποζάρουν ως η εναλλακτική στα ιδρύματα. θέλουμε δημοκρατικά, ασφαλή και επιστημονικώς άρτια, ανοιχτά στην κοινωνία ιδρύματα όχι εμπόριο παιδιών.
δυστυχώς φαίνεται πως η συζήτηση θα περιοριστεί για άλλη μια φορά στο πόσο κακοί είναι οι παπάδες. στο μεταξύ ολόκληροι τομείς της κοινωνίας έχουν παραδοθεί σε κάθε τύπου μκο και δεν τρέχει κάτι, άλλωστε έχουμε και ένα φιλαράκι όλοι που δουλεύει σε τετοιες, που να τρέχουμε
σχολιο.- Όσοι μιλάνε για κρατικές δομές δεν έχουν ιδέα τί συμβαίνει εκεί μέσα ή έχουν ξεχάσει.
Νταού, Δρομοκαΐτειο,Δαφνί κλπ. έχουν γίνει πρωτοσέλιδα με κατηγορίες για ασιτία και απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης.
Όσον αφορά την "κιβωτό" ένας normal πολίτης θα σκεφτόταν πως δεν είναι δυνατόν 25 χρόνια τώρα στα τόσα παιδιά που έχει φιλοξενήσει να μην υπάρχει η παραμικρή κατηγορία ενώ είχε πάρει αρκετά βραβεία από διεθνείς οργανισμούς.
Ξαφνικά "σκάνε" 9 καταγγελίες αν δεν κάνω λάθος και η πλειοψηφία του κόσμου σπεύδει να καταδικάσει αμέσως και χωρίς δεύτερες σκέψεις.
Θέλω να πιστεύω πως τα χιλιάδες παιδιά που φιλοξενήθηκαν στην κιβωτό θα υπερασπιστούν την δομή τις επόμενες μέρες.
Σχολιο.- Βγήκαν τα παιδιά και υπερασπίστηκαν την Κιβωτό. Δέκα τον αριθμό. Από τα χιλιάδες παιδιά που πέρασαν από εκεί, μόνο 10 βρήκαν για να υπερασπιστούν την Κιβωτό??
Σχολιο.- Ειναι παααρραααααα πολυ ευαισθητο το θεμα γιατι αφορα παιδικες ψυχες αλλα στο συγκεκριμενο θεμα της κιβωτου ειμαι πολυ επιφυλακτικος.Θες γιατι η Δομνα εχει βγει απο καιρο κ μιλα για κανονες(νουρδου και κανονες γελα ο κοσμος)στα ιδρυματα.Θες γιατι οι καταγγελειες εχουν γινει απ το μαιο κ μεις τα μαθαινουμε τωρα.Θες γιατι το θεμα πηρε εκταση απ το πρωτο φλεμα???Θες γιατι οπως λες γινεται ψιλομοδα οπως το μητου???...κλπ κλπ..ε σαν πολλα δεν μαζευτηκαν???..Δεν θελω να υπερασπιστω κανεναν παπα και ειμαι απο αυτους που λεει οτι οποιο κομμα διαχωρισει την εκκλησια απο το κρατος θα κανω αγωνα υπερ του..Αυτα πιστευω θα φανουν εν ευθέτω χρόνω και όχι βέβαια από τη δικαιοσύνη αλλά από την αλληλουχία των γεγονότων και την πλοκη του εργου..Δηλαδη την σταση της νουρδου



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Αρχιεπίσκοπος νόσησε με covid, έγινε καλά και μετά δήλωσε ότι πρέπει να κάνουμε όλοι το εμβόλιο. Αυτός δεν θα το κάνει είπε γιατί δεν το επιτρέπουν οι γιατροί ή γιατί νόσησε, δεν θυμάμαι τι είπε...
Αλλά πάνε τόσοι μήνες που νόσησε και είναι δημόσιος υπάλληλος. Έκανε τις άλλες δόσεις, δεν είδα ούτε βίντεο, ούτε φωτο κι ανησυχώ...Κάνει rapid κάθε Δευτέρα;;;
Βραδινές αγωνίες....
Σχολιο.- Προς το παρόν... Αφόρισε τον π. Αντώνιο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



20/11/2022  -   18.00 μ.μ.
- Σημαντική αποδόμηση της επίσημης πολιτικής της Ιαπωνίας και της στάσης των ιαπωνικών ΜΜΕ στο Ουκρανικό έκανε ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Γιοσίρο Μόρι, σε δηλώσεις του που δημοσιεύθηκαν σήμερα στην ιστοσελίδα της ιαπωνικής εφημερίδας Nikkei. Ο Μόρι δήλωσε ότι ο Βλαντίμιρ Ζελένσκι έχει φέρει ήδη στους συμπολίτες του πλήθος από βάσανα και αναρωτήθηκε: «Γιατί συνέβη έτσι και όλοι ασκούν κριτική στον  Πρόεδρο της Ρωσίας (Βλαντίμιρ) Πούτιν, όμως κανείς δεν οικτίρει τον Ζελένσκι;». Όπως παρατήρησε στη συνέχεια ο Μόρι, τα ιαπωνικά ΜΜΕ ασκούν μονόπλευρη κριτική προς τη Ρωσία, βασιζόμενα αποκλειστικά στα όσα μεταδίδουν (Στγ: αναμασούν, καλύτερα) τα ΜΜΕ των ΗΠΑ και της Ευρώπης.
- Παρόλο που κατά το προηγούμενο 24ωρο, σύμφωνα με τις αρχές της ΛΔ Ντονιέτσκ, δεν υπήρξαν νεκροί και τραυματίες από τα πλήγματα των VSU σε κατοικημένες περιοχές της ΛΔ, οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται, προκαλώντας κυρίως υλικές ζημίες. Εδώ θα παρατηρήσω, ότι η κατάληψη κάποιων σημαντικών οχυρωματικών θέσεων των VSU από τις ρωσικές ενοποιημένες ένοπλες δυνάμεις κατά τις τελευταίες μέρες, έχουν συμβάλει στη μείωση της έντασης των βομβαρδισμών, αλλά όχι (προς το παρόν) στην πλήρη διακοπή τους. Ωστόσο έχει γίνει μια καλή αρχή και αναμένεται μια ακόμη καλύτερη συνέχεια…
- Στη γειτονική ΛΔ Λουγκάνσκ, πάντως, είχαμε χτες ένα ακόμη άμαχο θύμα από τα πυρά των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, στην πολύπαθη Κρεμενάγια.
- Σύμφωνα με εκτιμήσεις του περιφερειακού συμβούλου Ζαπορόζιε και επικεφαλής του κινήματος «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία» Βλαντίμιρ Ρόγκοφ, οι VSU συγκεντρώνουν δυνάμεις στο κατεχόμενο από το καθεστώς του Κιέβου τμήμα της Περιφέρειας και πραγματοποιούν ασκήσεις συντονισμού μάχης, προκειμένου να πραγματοποιήσουν (άγνωστο πότε) τη μαζική επίθεση που σχεδιάζουν εδώ και μήνες στην περιοχή. Σύμφωνα με τον Ρόγκοφ, στο μυαλό του αρχηγού ΓΕΕΘΑ της Ουκρανίας Βαλέρι Ζαλούζνι και του επιτελείου του είναι η κατάληψη του Μπερντιάνσκ και της Μελιτόπολης, των δύο μεγαλύτερων αστικών κέντρων της Περιφέρειας μετά το Ζαπορόζιε. Ο Ζαλούζνι θεωρεί μάλιστα, πάντα κατά τον Ρόγκοφ, ότι η μάχη για τη Μελιτόπολη μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για όλη την πορεία της ρωσικής ΕΣΕ στην περιοχή – εν ολίγοις, να καθορίσει το νικηφόρο για τις VSU αποτέλεσμα…
- Μόνο που, στο όλο σχέδιο υπάρχει ένα μικρό… «αλλά» (ή «ελάττωμα»): αφενός για να φτάσουν οι VSU μέχρι το Μπερντιάνσκ και τη Μελιτόπολη, θα πρέπει να περάσουν πρώτα από τη γραμμή άμυνας των ρωσικών δυνάμεων που έχει χτιστεί και ισχυροποιείται αθόρυβα σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα – και μιλάμε για τη γραμμή άμυνας πάνω από το Ενεργκοντάρ, που προστατεύει μεταξύ άλλων και τον ΑΗΣ του Ζαπορόζιε. Μέχρι τώρα, όλες οι απόπειρες των VSU να υπερκεράσουν τον Δνείπερο και να περάσουν δυνάμεις τους στην ανατολική όχθη έχουν στεφθεί από… παντελή αποτυχία και εάν αυτό επιχειρηθεί σε μεγαλύτερη κλίμακα (κάτι όμως που θα απαιτήσει και περισσότερα ποτάμια μέσα μεταφοράς, τα οποία αυτή τη στιγμή ΔΕΝ διαθέτουν οι VSU) και περισσότερο μαζική χρήση πλωτών γεφυρών, που μπορούν απλώς να μετατραπούν σε «πρωινό» για το ρωσικό Πυροβολικό. Αλλά και την Αεροπορία και την Αεροπορία Στρατού, που θα μπορούν να βάλλουν κατά απροστάτευτων και δυσκίνητων στόχων από απόσταση ασφαλείας.
- Αλλά και στην υποθετική περίπτωση που οι VSU περνούσαν από την περιοχή (κάτι που, λόγω και του ΑΗΣ του Ζαπορόζιε οι ρωσικές δυνάμεις ΔΕΝ θα επιτρέψουν) δεν θα απέκοπταν, όπως υποθέτουν, τις ρωσικές δυνάμεις μεταξύ τους, αλλά θα βρίσκονταν ΑΝΆΜΕΣΑ σε εχθρικά πυρά εκ Δυσμών και εξ Ανατολών, με μόνη διέξοδο την (ελεγχόμενη από τους Ρώσους) Αζοφική θάλασσα…
- Συνεπώς, από τις υπερφίαλες και υπερφιλόδοξες δηλώσεις των Ουκρανών αξιωματούχων μέχρι την υλοποίηση των σχεδίων τους η απόσταση είναι από τεράστια έως χαώδης. Και αρκεί να θυμηθούμε μια δήλωση του ίδιου του Ρόγκοφ πριν από μερικές μέρες, ότι οι κινήσεις των VSU θυμίζουν περισσότερο τακτικές οχύρωσης και προετοιμασίας της άμυνάς τους, παρά επίθεσης στην απέναντι πλευρά. Σύντομα θα δείξει, αφού όπου να ‘ναι καταφτάνουν και οι ρωσικές ενισχύσεις σε έμψυχο δυναμικό και οπλισμό, που θ’ αλλάξουν τον συσχετισμό δυνάμεων (ειδικά τον έμψυχο) και μπορεί να οδηγήσουν σε κινήσεις που μέχρι σήμερα θεωρούμε αν όχι «αδύνατες», τουλάχιστον «μη αναμενόμενες»…
- Να αναφερθώ, λίγο πριν από το τέλος και στον ίδιο τον ΑΗΣ του Ζαπορόζιε, ο οποίος βομβαρδίζεται ανελέητα και σε καθημερινή βάση, ανεξάρτητα από το εάν οι αντιδραστήρες και οι εγκαταστάσεις του ίδιου του ΑΗΣ δεν έχουν πληγεί (οι VSU έχουν καταφέρει να χτυπήσουν μόνο απομακρυσμένα διοικητικά κτήρια και την ίδια την πόλη του Ενεργκοντάρ). Χτες εκτοξεύτηκαν συνολικά 12 βλήματα πυραύλων προς την πλευρά του ΑΗΣ, επί του πλείστον από συστήματα HIMARS. Ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ ανέβασε στο κανάλι του στο Telegram βίντεο, όπου γίνεται ξεκάθαρο ότι τα πλήγματα προέρχονται από την πλευρά των VSU. Βγήκε, λοιπόν, για άλλη μία φορά ο επικεφαλής της ΙΑΕΑ (Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας) Ραφαέλ Γκρόσι για να «καταδικάσει» τα πλήγματα κατά του ΑΗΣ και να ζητήσει τον άμεσο τερματισμό τους. Μόνο που… «λησμόνησε» να αναφερθεί στο ΠΟΙΟΣ είναι αυτός που καταφέρει αυτά τα πυραυλικά πλήγματα, ενώ τα στοιχεία από το οπτικοακουστικό υλικό είναι κάτι παραπάνω από ΑΔΙΆΣΕΙΣΤΑ. Δικαίως, λοιπόν, ο Βλαντίμιρ Ρόγκοφ σχολιάζοντας τις νέες δηλώσεις Γκρόσι, τις θεώρησε «υποκριτικές», αφού για πολλοστή φορά ήταν «χωρίς παραλήπτη»…
- Και το… επιδόρπιο της ημέρας!… Η παρακάτω είδηση αξίζει και με το παραπάνω το βραβείο της «π@π@ρ1@$ της ημέρας», αλλά δημιουργεί και άλλου είδους συναισθήματα με τον ιδιότυπο κυνισμό της: Η Βρετανία στα πλαίσια του χειμερινού «πακέτου στρατιωτικής βοήθειας» προς την Ουκρανία, θα της παραδώσει, μεταξύ άλλων, αναπτήρες που θα έχουν σκαλισμένο στην επιφάνειά τους τον διαβόητο ναζιστικό χαιρετισμό «Slava Ukraini – Geroyam Slava» («Δόξα στην Ουκρανία – Στους ήρωες δόξα», κατά πιστή μετάφραση). Το επίσημο βρετανικό κράτος, λοιπόν, προμοτάρει εξίσου επίσημα τον ναζισμό και τα συνθήματά του!!! Από την άλλη πλευρά, βέβαια, στο δικό μου μυαλό έρχονται αβίαστα δύο ελληνικές παροιμίες, με παραπλήσια σημασία: «Όλα τα ‘χε η Μαργιορή, ο φερετζές της έλειπε» και «Βρακί δεν έχει ο κWλ0$ μας, λουλούδια θέλει ο π0¥τ$0$ μας», με το συμπάθιο κιόλας…
Σχολιο.- Σα μια γενικη παρατηρηση, ολη η κουβεντα γινεται για τις αποτυχημενες Επιθετικες ενεργειες των Ουκρανων και για την επιτυχημενη αμυνα των Ρωσων
1. Αυτο σημαινει οτι την πρωτοβουλια των κινησεων την εχουν οι Ουκρανοι.
2. κατενατσιο - κατενατσιο, τελικα το τρωμε το γκολακι.. ποδοσφαιρικα.
Αν δεν λαβει την πρωτοβουλια των κινησεων η Ρωσια τα αποτελεσματα θα ειναι τραγικα στο τελος..
Εκτος απο την ελειψη ντρονς και οπλων ακριβειας, υπαρχει μεγαλη ελειψη πυραυλων andiradiation για την καταστροφη της αντιεροπορικης αμυνας. Οι υπαρχοντες ειναι παλαιοι, λιγοι και ογκωδεις / ακριβοι.
Ο πολεμος αυτος ανεδειξε τις τεραστιες τεχνολογικες ελειψεις του Ρωσικου στρατου , παρα τις φανφαρες και μεγαλοστομιες του σταρτιωτικου βιομηχανικου κατεστημενου το οποιο βασισμενο σε τακτικες του παλιου καλου Γιλετσινικου καιρου, τρωγαν και πιναν και φτιαχναν υπεροπλα , αχρηστα σε αυτο το πολεμο καθως και δειγματα οπλων για παρελασεις
Σχολιο.- Συγγνώμη αλλά τα drones που διαθέτει αυτή τη στιγμή ο Ρωσικός στρατός είναι ανώτερα από τα Bayraktare του Ουκρανικού στρατού, αυτό είναι κοινώς παραδεκτό. Επίσης, έχει αεράμυνα η Ουκρανία; πληροφορίες έχει από τους δορυφόρους του ΝΑΤΟ και χτυπάει εκεί που της υποδεικνύουν. Ο πόλεμος αυτός για την Ουκρανία είναι ήδη τραγικός γιατί ο Ουκρανικός στρατός δεν υπερασπίζεται τη χώρα του αλλά εκτελεί το Νατοϊκό σχέδιο που δεν νομίζω να συμπίπτει με τα συμφέροντα της Ουκρανίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



20/11/2022  -  3.00 π.μ.
- Ημέρα των Πυραυλικών Στρατευμάτων της Ρωσίας ήταν η χτεσινή και στο Ντονιέτσκ εγκαινιάστηκε στην «Αλέα των Ηρώων» στο κέντρο της πόλης, μνημείο αφιερωμένο στην Όλγα Κατσούρα, την θρυλική «Κόρσα» των πυραυλικών δυνάμεων της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της ΛΔ Ντονιέτσκ, η οποία σκοτώθηκε στις 29/07 εν ώρα καθήκοντος.
- Η πιο «περίεργη», ως προς το άκουσμα, είδηση της ημέρας ήταν η ανακοίνωση, από την πλευρά του καθεστώτος του Κιέβου, «εθελοντικής» εκκένωσης της πόλης της Χερσώνας από τους αμάχους που προτίμησαν να παραμείνουν εκεί, από το να εκκενωθούν με ασφάλεια στην ανατολική όχθη του Δνείπερου. Εδώ θα πρέπει να προσέξουμε την έκφραση της Ουκρανής αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ιρίνας Βερεσιούκ: «εθελοντική, ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΌΝ»!… Που σημαίνει ότι μπορεί, ανά πάσα στιγμή, να μετατραπεί σε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΉ. Το ερώτημα, βεβαίως, που προκύπτει αβίαστα, είναι το ΓΙΑΤΊ ανακοινώνεται κάτι τέτοιο και μάλιστα την παρούσα στιγμή, όταν η χούντα του Κιέβου έχει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα καλλιεργήσει την εικόνα της «νίκης», με την κατάληψη όλης της δυτικής όχθης του Δνείπερου, μετά την τακτική υποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από εκεί.
- Από πλευράς αντιμετώπισης του τοπικού πληθυσμού από τις δυνάμεις του καθεστώτος Ζελένσκι μπορεί να σημαίνει απλά-απλούστατα, ότι επιθυμούν τη μεταφορά του τοπικού πληθυσμού σε περιοχές της Ουκρανίας όπου ακόμη διαθέτουν τον πλήρη έλεγχο, μακριά από τη γραμμή της σύγκρουσης, προκειμένου να τον υποβάλουν στη διαδικασία του «φιλτραρίσματος», δηλαδή σε ανακρίσεις προκειμένου ν’ ανακαλύψουν «φιλορωσικά» διακείμενους πολίτες, των οποίων η τύχη αργότερα μπορεί κάλλιστα να «αγνοηθεί» (καταλαβαίνετε τι εννοώ).
- Από πλευράς, πάλι, στρατιωτικής, η εκκένωση της Χερσώνας από τους εναπομείναντες κατοίκους της μπορεί να σημαίνει τη βούληση της διοίκησης των VSU να μη δεσμεύουν μεγάλο αριθμό στρατιωτικών στην πόλη και στην περιοχή γενικά, προκειμένου να ενισχύσουν άλλα μέτωπα και κυρίως αυτό του γειτονικού Ζαπορόζιε, όπου σύμφωνα με τις παρατηρήσεις της ρωσικής πλευράς, συγκεντρώνεται στο ελεγχόμενο από τη χούντα του Κιέβου τμήμα της Περιφέρειας δύναμη περίπου 40 χιλιάδων Ουκρανών και ξένων (μισθοφόρων) στρατιωτικών, μαζί με τον αντίστοιχο οπλισμό, μεταξύ αυτών και με πυραυλικά συστήματα HIMARS.
- Βεβαίως, από την άλλη πλευρά, η εγκατάλειψη της Χερσώνας από το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων των VSU που βρίσκονται στο νότιο τμήμα της δυτικής όχθης του Δνείπερου εξουδετερώνει, στην πράξη, το όποιο πλεονέκτημα υποτίθεται ότι αυτές απέκτησαν καταλαμβάνοντας όλο αυτό το κομμάτι γης μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων. Τα όποια σχέδια για πλησίασμα προς την Κριμαία πάνε «περίπατο», αφού οι ρωσικές δυνάμεις που βρίσκονται στην απέναντι όχθη έχουν παραμείνει στην περιοχή και έχουν οργανώσει τις γραμμές της άμυνάς τους. Υπάρχει όμως και ένας ακόμη κίνδυνος για τις VSU, πιθανόν όχι άμεσος χρονικά, αλλά σίγουρα υπαρκτός: οι ρωσικές ενοποιημένες ένοπλες δυνάμεις να ενισχύσουν το προσωπικό τους ακριβώς σε αυτή την περιοχή (μην ξεχνάμε, ότι από τον επόμενο μήνα αναμένεται και η ουσιαστική, πλέον, συμμετοχή των επιστράτων Ρώσων στρατιωτικών, μετά το πέρας της εκπαίδευσής τους) και να έχουμε μια μαζική αντεπίθεση από ρωσικής πλευράς, με στόχο όχι μόνο τη Χερσώνα, αλλά και το ευρισκόμενο σε κοντινή απόσταση Νικολάγεφ, το οποίο λειτουργεί εν πολλοίς ως κέντρο επιχειρησιακού ελέγχου των VSU στην ευρύτερη περιοχή, αλλά είναι και μια πόλη με τεράστια στρατηγική σημασία γενικώς.
- Όλα τα παραπάνω είναι, βεβαίως, υποθέσεις, οι οποίες βασίζονται ωστόσο σε πραγματικά γεγονότα και σε πράγματα που αναμένεται αντικειμενικά να συμβούν. Το τι θα συμβεί στην πραγματικότητα και ποια εκδοχή θα είναι αυτή που θα επιβεβαιωθεί εκ των πραγμάτων, είναι κάτι που θα το δούμε στη συνέχεια…
- Αφού αναφέρθηκα εκτενώς στα της περιοχής της Χερσώνας, να αναφέρω και μια είδηση που μας έρχεται από την κωμόπολη Αλιόσκι, κοντά στο δέλτα του Δνείπερου, για την οποία τα ουκρανικά μιντιακά «παπαγαλάκια» έγραφαν τις μέρες του «θριάμβου» των VSU, ότι καταλήφθηκαν από αυτές (κάτι που ουδέποτε συνέβη). Στα Αλιόσκι, λοιπόν, συνελήφθη μία ακόμη ομάδα Ουκρανών βαρυποινιτών που απελευθερώθηκαν από το καθεστώς Ζελένσκι τις προηγούμενες μέρες και τρομοκρατούσαν τους κατοίκους της περιοχής ντυμένοι ως «Ρώσοι στρατιώτες», επιδιδόμενοι σε πλιάτσικο, έως και άσκηση φυσικής βίας σε αμάχους κατοίκους της περιοχής. Από την πορεία της προανάκρισης προέκυψε, πάντως και το γεγονός, ότι αποπειράθηκαν να σκοτώσουν και 2 Ρώσους στρατιωτικούς, οι οποίοι κατάλαβαν περί τίνος επρόκειτο και επιχείρησαν να τους συλλάβουν. Τώρα τα εν λόγω καθάρματα θα επιστρέψουν στο φυσικό τους χώρο (πίσω από τα σίδερα, δηλαδή), από τον οποίο πιθανότατα και δεν θα απομακρυνθούν ποτέ πλέον στην υπόλοιπη ζωή τους…
- Η Γερμανία ολοκλήρωσε την παράδοση στην Ουκρανία 30 αυτοκινούμενων αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων Gepard. Η παράδοσή της είχε ξεκινήσει σταδιακά να γίνεται από τον περασμένο Αύγουστο και ολοκληρώθηκε χτες.
- Την πεποίθηση ότι η Δύση δεν επιθυμεί την πλήρη διάρρηξη των σχέσεών της με τη Ρωσία και γι’ αυτό «σπρώχνει» την Ουκρανία προς τη διεξαγωγή συνομιλιών, έκανε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντιεφ, στο προσωπικό του κανάλι στο Telegram. Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι ο Βλαντίμιρ Ζελένσκι δεν επιθυμεί κανενός είδους συνομιλίες με τη Μόσχα, ώστε να μην αναγνωρίσει στην πράξη την πραγματικότητα της διάλυσης της Ουκρανίας.
- Τη συμπαράστασή του στην Ουκρανία θέλησε να εκφράσει ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, κατά την επίσημη επίσκεψή του στο Κίεβο, όπου συναντήθηκε και με τον Βλαντίμιρ Ζελένσκι. Την είδηση της επίσκεψης μετέδωσε το επίσημο προφίλ της βρετανικής κυβέρνησης στο Twitter, με βιντεάκι γυρισμένο σε δύο γλώσσες – Αγγλικά και Ουκρανικά. Ωστόσο η κατακλείδα του μηνύματός του Ρίσι Σούνακ προς τη χούντα του Κιέβου προστίθεται στην «ένδοξη» σειρά των βραβείων της «π@π@ρ1@$ της ημέρας»: «Η Βρετανία γνωρίζει τι θα πει να αγωνίζεται κανείς για την ελευθερία του. Είμαστε μαζί σας μέχρι το τέλος». Για την πληρέστερη νοηματική κατανόηση αυτής της φράσης, συμπληρώνω αυθαίρετα και κατά τη δική μου κρίση αυτά που ΕΝΝΟΟΎΣΕ ο Ρίσι Σούνακ με αυτή τη φράση (οι δικές μου συμπληρώσεις – εντός παρενθέσεως): «Η Βρετανία γνωρίζει τι θα πει να αγωνίζεται κανείς για την ελευθερία του (τόσοι λαοί ξεσηκώθηκαν εναντίον της Βρετανίας εδώ και αιώνες). Είμαστε μαζί σας μέχρι το τέλος (σας)». That’s all, που λένε και στο χωριό μου…
- Στο Παρίσι, αλλά και στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας (της Χώρας των Βάσκων, ακριβέστερα) πραγματοποιήθηκαν χτες συγκεντρώσεις υποστήριξης του Ντονμπάς και κατά της ουκρανικής χούντας. Καλά μηνύματα φτάνουν, σιγά σιγά, από την «καθ’ ημάς» Δύση…
- Και μια που ο λόγος γίνεται για κινητοποιήσεις και για να επιστρέψουμε πιο κοντά στην εστία της «φωτιάς», θυμάστε χτες βράδυ τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της Οδησσού για τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος για 5η, πλέον, μέρα. Οι αστυνομικές αρχές των χουνταίων του Ζελένσκι (οι τοπικοί τους γκαουλάιτερ, δηλαδή) ασχολήθηκαν… «ενδελεχώς» με την υπόθεση και, αφού συνέλαβαν αρκετές δεκάδες πολιτών που διαμαρτύρονταν για την κατάσταση, για να τους αφήσουν ελεύθερους τους υποχρέωσαν να γυρίσουν βίντεο, όπου ζητούσαν δημόσια «συγγνώμη» για το «σφάλμα» τους να διαμαρτυρηθούν!… Άλλη μία έκφραση της… «πλέριας ελευθερίας» που απολαμβάνει ο λαός της «χώρας Error 404» υπό την προσωρινή ονομασία «Ουκρανία». (Στγ: για να μην αναρωτιέστε, το Error 404 στο Ίντερνετ είναι η ένδειξη «File not found». Και ο νοών νοήτω)…
Σχολιο.- διάβασα ότι το πιο λογική κίνηση για τους ουκρανοναζί είναι η προσπάθεια κατάληψης της Ζαπορόζιε και μετά της Μελιτοπολης ώστε να κόψουν τις Ρωσικές δυνάμεις στη μέση
Σχολιο.- Το Ζαπορόζιε (η πόλη) βρίσκεται ήδη υπό τον έλεγχο του καθεστώτος του Κιέβου. Τους ενδιαφέρει η κατάληψη του ΑΗΣ του Ζαπορόζιε στο Ενεργκοντάρ ωστόσο η περαιτέρω κίνηση, όπως λες, προς τη Μελιτόπολη, που λειτουργεί ως προσωρινή πρωτεύουσα της περιοχής και αυτό που θεωρούν πιθανώς αυτοί ως «κόψιμο» των ρωσικών δυνάμεων (δηλαδή όσων βρίσκονται στη Χερσώνα και αυτών που βρίσκονται στη ΛΔ Ντονιέτσκ) περισσότερο μοιάζει με... αυτοπερικύκλωση, εάν δεις το χάρτη. Κοινώς, κινδυνεύουν σε αυτή την περίπτωση να βρεθούν να πλήττονται από δύο πλευρές... Γνώμη μου είναι ότι τους ενδιαφέρει μόνο η κατάληψη του ΑΗΣ, κάτι όμως που οι Ρώσοι δεν πρόκειται να επιτρέψουν επ' ουδενί... Επιπλέον, οι κινήσεις των VSU στην περιοχή περισσότερο μοιάζουν με αμυντική οχύρωση, παρά με προσπάθεια επίθεσης και προέλασης - το έλεγε τις προάλλες ο Ρόγκοφ, ο περιφερειακός σύμβουλος της περιοχής. Περισσότερο φοβούνται ρωσική αντεπίθεση, μάλλον, παρά επιδιώκουν οι ίδιοι να προελάσουν...
Σχολιο.- Μακαρι,για το Αλιοσκι,αλλα το πολυ προσφατο παρελθον ανταλλαγων αιχμαλωτων,δε μου δινει αισιοδοξη δυνατοτητα σκεψης...
Ιδωμεν.
Σχολιο.- Λίγα πράγματα γιά τήν Όλγα Κόρσα. Εψαξα γιά ένα βίντεο πού είχα δεί γιαυτήν λίγο καιρό πρίν σκοτωθεί αλλά δέν τό βρήκα. Είχε σπουδάσει υπολογιστές καί μετά εντάχτηκε στήν αστυνομία. Απ΄ότι κατάλαβα τό 2014 βγήκε από τούς πρώτους "στό πράσινο" μέ τούς αντάρτες (ως γνωστόν στήν Ουκρανία δέν έχει βουνά ,μόνο δάση γιά νά κρυφτούν). Πήρε τίς προαγωγές της κατά τόν παραδοσιακό Κοζάκικο τρόπο στό πεδίο τής μάχης ή αμέσως μετά τή μάχη. Αναδείχτηκε σέ αρχηγό μέ τό βαθμό τού συνταγματάρχη τού πυροβολικού τού Ντονέσκ (μάλλον τής πόλης) έχοντας στίς διαταγές της 150 μαχητές, υπολογίζω 20 - 30 κανόνια καί "κατιούσες" Είπαμε ο Πούτιν δέν εμπιστεύεται τούς Κοζάκους γιά νά τούς εξοπλίσει, παραείναι αντάρτες καί οι "καλοί" ολιγάρχες μέ τούς οποίους συνεργάζεται δέν τούς θέλουν. Η Κόρσα καί οι μαχητές της διακρίθηκαν ιδιαίτερα στίς μονομαχίες πυροβολικού στό Ντονέσκ.
6/8/2022
ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ Ουκρανοναζί – Βομβάρδισαν το κέντρο του Ντόνετσκ κι έπληξαν την τελετή κηδείας της ηρωίδας αξιωματικού Κόρσα – Σκοτώθηκαν 8 άτομα – 5 οι τραυματίες. Νεκρή 12χρονη μπαλαρίνα
Η πλατεία Λένιν, το Δραματικό Θέατρο, η Λεωφόρος Πούσκιν και το Θέατρο Όπερας και Μπαλέτου, όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί ο αποχαιρετισμός στην αξιωματικό του στρατού του στρατού της Λ Δ Ντόνετσκ με την κωδική ονομασία «Κόρσα», δέχθηκαν πυρά.
Η “Korsa” η Kachura Όλγα Σεργκέεβνα, ηρωίδα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της αποναζιστικοποίησης στις 3 Αυγούστου 2022.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το χειρότερο δεν είναι μια "δικαιοσύνη" που δεν λειτουργεί. Το πραγματικά τρομαχτικό είναι μια "δικαιοσύνη" που λειτουργεί αντίστροφα. Που καλύπτει κακουργήματα επιμελώς και διώκει όποιον τολμήσει να τα εκθέσει. Ο ιατρικός υπόκοσμος δεν θα είχε φτάσει στα άκρα στην αποικία αν αυτό δεν ίσχυε. Αλλά τα άκρα επιταχύνουν και την αντίδραση, που θα είναι βίαιη. Όταν έχεις φτάσει στο ψυχωσικό στάδιο του να επικαλείσαι μετά μανίας εξωπραγματικές ταμπέλες όπως το... Long-Covid και να θέλεις να βγάλεις τρελλούς τους πελάτες που πήρες στο λαιμό σου ή τους συγγενείς των ανθρώπων που δολοφόνησες, τότε η συντριβή σου είναι νομοτελειακή. Θα πρέπει να εξηγήσεις γιατί οι παρενέργειες και οι κλινικές βλάβες που προσπαθείς να καλύψεις αφορούν ΜΟΝΟ τους χρήστες των σκευασμάτων Συνδρόμου Ανοσοποιητικής Ανεπάρκειας και κανέναν άλλο. Γιατί κανένας μη-χρήστης που συναχώθηκε δεν έχει... Long-Covid, άραγε; Καμία ταμπέλα και καμία προσπάθεια ψυχιατρικοποίησης των θυμάτων σας δεν μπορεί να καλύψει την αφόρητη δυσωδία που αποπνέει το συνάφι σας, χασάπηδες. Ναρκέμπορες. Βαποράκια των πολυεθνικών. Τη βρωμερή αποφορά που αναδύεται από τους κλινικούς υπονόμους της εγκληματικής σας οργάνωσης. Είστε χειρότεροι από το Καθεστώς, όπως κάθε συνεργός και χαφιές. Όσοι γιατροί είναι αληθινοί Γιατροί το έχουν αποδείξει. Όλοι ξέρουμε από κάποιον, και όλοι ξέρουμε ποιοι είναι. Εσάς, που ξέρετε καλά ότι ξέρουμε ποιοι είσαστε, θα σας βγάλουμε στο φως. Θα σας τραβήξουμε απ' τις τρύπες σας, έναν-έναν. Και θα τιμωρηθείτε. Αν και δεν υπάρχει τιμωρία ανάλογη των κακουργημάτων σας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο μη εκλεγμένος τσάρος της παγκόσμιας υγείας, o ευγονιστής Μπιλ Γκέιτς, επίτιμο πρόσωπο στη Σύνοδο Κορυφής της G20 στο Μπαλί της Ινδονησίας έκανε μια συζήτηση σχετικά με τα λεγόμενα «πάνελ θανάτου» όπως τα ονόμασε, τα οποία θα είναι απαραίτητα στο εγγύς μέλλον προκειμένου να τεθεί τέλος στις ζωές ασθενών και άρρωστων ανθρώπων λόγω «υψηλού ιατρικού κόστους»..
G 20 : Ο «φιλάνθρωπος» Μπιλ Γκέιτς απαίτησε ευθανασία στους φτωχούς που χρεώνουν το σύστημα υγείας…
Σχολιο.- Λες και μας πληρώνουν αυτοί από τη τσέπη τους τις συντάξεις και την ιατρική περίθαλψη.
Σχολιο.- Επίσης πήραν την απόφαση ότι στην επόμενη πανδημία που μάλλον ετοιμάζεται δεν θα κυκλοφορεί κανείς ελεύθερα χωρίς πιστοποιητικό υγείας.. Οι G 20...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για όσους λένε για υιοθεσίες επειδή το είπε εκείνη η πως τη λένε. Α ναι, υπουργός Δόμνα. Αν διαβάσετε τι αποκαλύφθηκε για το τι συνέβαινε στη Γερμανία θα πάθετε πλάκα.Ουτε λίγο ούτε πολύ,αυτός ο ψυχολόγος που το ίδιο το κράτος είχε αναθέσει όλο το θέμα, φρόντιζε να δίνει παιδιά σε γνωστούς παιδοφιλους.Χρειαστηκαν δεκαετίες να αποκαλυφθεί το τι έγινε.
Μιλαμε για έγκλημα δεκαετιών από έναν ψυχοπαθή ψυχολόγο που τον θεωρούσαν και μεγάλη φίρμα στη Γερμανία με πρωτοποριακές μεθόδους.Ηταν κοινό μυστικό,αφού φρόντιζε να δίνει παιδιά και σε πολιτικούς, δικαστές κτλ.Αποκλειστικα σε παιδοφιλους!
Σχολιο.- επειδή τον πάτερ Αντώνιο τον γνώριζα πριν ξεκινήσει όλο αυτό μπήκα στο πειρασμό να δω ειδήσεις στο σταρ με την σκέψη ότι  είναι σαν  μεγκα, αντ1 που είναι κυριολεκτικά βόθρος
Βγάζουν λοιπόν έναν νεαρό που τώρα είναι 18 ετών και ξεκίνανε τις ερωτήσεις. Λένε λοιπόν ότι ο συγκεκριμένος έχει περάσει στις δομές περίπου 5 με 6 χρόνια και μετά τον ρωτάνε τι έχει βιωσει στις εν λόγω δομές, απαντάει λοιπόν ότι τους χτυπούσαν συνέχεια... Η επόμενη ερώτηση ήταν περίπου πόσες φορές έχει φάει ξύλο και απαντάει πέντε... Πέντε χρόνια εκεί μέσα τους χτυπούσαν συνέχεια... Πεντε φορές.. Μετά συνεχίστηκε ο εμετός με ρεπορτάζ σε δομή της κιβωτίου εκτός αθηνων που η κοπέλα που μιλούσε ρωτούσε και απαντούσε μόνη της και ήταν ο ορισμός της χειριστικης... Δεν πιστεύω τίποτα και κανέναν, πιο πολύ μου κάνει ότι επειδή τους χαλούσε τα σχέδια η κιβωτός κάνουν τα δέοντα να την ξεπαστρέψουν



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προσοχή,τεστ iq σε ψηφοφόρους νουρδου.
Φεύγει ένας καφες από τα οινοφυτα και πάει στον Μασούτη και φεύγει και άλλος ένας και παει στο Μόναχο.Ο καφές στο Μασούτη κάνει 1.97, στο Μόναχο ο ίδιος 1,57.
Η ερώτηση της οποίας την απάντηση δεν έχει βρει κάνεις ακόμα στον πλανήτη είναι σε ποιο σημείο της διαδρομής του καφέ προς τον Μασούτη παρενέβη ο Πούτιν και ανέβηκε η τιμή;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζ. Μπορέλ : «Όποιος έχει ρυθμισμένη τη θερμοκρασία πάνω από 17 βαθμούς εγκληματεί κατά των Ευρωπαϊκών αξιών»
Σχολιο.- Ο μάπας αυτός σίγουρα θα,τρώει με χρυσά κουτάλια και πιρούνια και καθημερινώς θα εγκληματεί κατά της ανθρωπότητας
Σχολιο.- Αυτό που τύποι με οφσορ σε εξωτικά νησιά σου λένε να μην ανάβεις θέρμανση και δεν ψάχνουν τα δόντια τους την στιγμή που το λένε εμένα με έχει ξεπεράσει προ πολλού



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΙΑ ΜΙΑ ΟΙ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΧΜΟΥΤ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρώτα η Μιχαηλίδου κόβει κτίριο του ΕΦΚΑ τώρα ο Σταϊκούρας ανακοινώνει ότι κόβονται κρατικοί πόροι 
Ελπίζω να ησυχασανε οι διάφοροι προοδευτικοί εδώ μεσα,που θα βρεθούν στον δρόμο τα παιδιά (διότι κρατικές δομές δεν υπάρχουν)και έτσι δεν θα τα έχει υπό την προστασία ένας βδελυρός και σατανικός παπάς (ο μον Ντιέ )
Άντε ,από αύριο θα ασχοληθείτε να φάτε ζωντανό ότι άλλο σας πετάξει ο καλός πατερουλης το κράτος 
Υ.Γ να σημειωσω πάντως ότι  
*Ο παιδοβιαστής Λιγναδης δεν ήταν παπάς αλλά καλλιτεχικος διευθυντης με σχέσεις με την ελίτ της χώρας 
Αλήθεια,ο Μίχος που είχε σελφις και αυτός με την ελίτ τι απέγινε? Α ναι ξέχασα βάλανε την μάνα 8 παιδιων μέσα στην φυλακή χωρίς ενοχοποιητικά στοιχεία έτσι κοιμουνται καλύτερα οι ρινοκεροι εδώ μέσα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Να ξεκινήσω, λέγοντας, ότι και από την μικρή και σύντομη εμπειρία που είχα ως εθελόντρια σε απογευματινά μαθήματα, θεωρώ ότι η λειτουργία της Κιβωτού είχε πολλά προβλήματα.
Προφανώς έλειπε η σύγχρονη οργάνωση, από την δημόσια αντίδραση πρεσβυτέρας και Αντώνιου είναι επίσης προφανές ότι οι παιδαγωγικές αντιλήψεις θύμιζαν προηγούμενες δεκαετίες, προφανώς δεν υπήρχαν επαρκείς διαδικασίες ελέγχου και λογοδοσίας, προφανώς δεν υπήρχε η λογική ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν τρόπους και χώρο να μιλήσουν, να εκφράσουν το όποιο πρόβλημα, και αυτό να ληφθεί σοβαρά, ώστε να προλάβουν όσα σήμερα βγαίνουν στο φως.
Προφανώς, εγώ προσωπικά, θα είμαι, ΠΑΝΤΑ, με τα παιδιά.
Αλλά:
-Επειδή το πέσιμο που γίνεται στην Κιβωτό, γίνεται, εμφανώς, από κέντρα, που μόνο το καλό των παιδιών, των ανθρώπων, και της χώρας δεν έχουν ως προτεραιότητα.
-Επειδή έξαφνα έπιασε τα κέντρα αυτά ο πόνος, ενώ οι καταγγελίες χρονίζουν.
Δείτε κι αυτή την διάσταση:
-Η Κιβωτός ήταν να λάβει, τεράστιο κτήριο του ΕΦΚΑ στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος ως δωρεά, το οποίο θα αξιοποιούνταν προς όφελος της κοινότητας, των πολιτών της περιοχής, και ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, για να στεγάσει πολιτιστικές, αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
-Η απόφαση είχε ληφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, η σημερινή έβρισκε διάφορα... προσκόμματα.
-Εν τέλει, μόλις πριν από έναν, ενάμιση μήνα, (με καθυστέρηση τριών χρόνων δηλαδή), αναγκάστηκαν να προχωρήσουν με τις απαραίτητες νομοθετικές κινήσεις.
(Να θυμίσω επίσης ότι η διοίκηση του ΕΦΚΑ και ο Χατζηδάκης είναι αυτοί πετάνε στον δρόμο και τα τελευταία σημαντικά κι ιστορικά χειμερινά σινεμά του Κέντρου, προκειμένου να ξεπουλήσουν τα κτήρια σε διάφορους "φίλους" και να "αξιοποιηθούν" ως ξενοδοχεία και γραφεία)
Τώρα, δεν χρειάζεται να αναλύσω πολύ, πώς η Ακαδημία Πλάτωνος θεωρείται από τα οργανωμένα συμφέροντα, "φιλέτο". Ο επόμενος πόλος της πόλης γύρω από τον οποίο στήνονται μεγάλες μπάζες.
-Να θυμίσω τον αγώνα των κατοίκων κατά της δημιουργίας ενός τεράστιου Mall, πάνω σχεδόν στον αρχαιολογικό χώρο, κατά παράβαση κάθε νομοθεσίας.
-Τους σχεδιασμούς που έχουν αρχίσει και υλοποιούνται, για την "αξιοποίηση" και ανάπλαση του αρχαιολογικού χώρου, και της ευρύτερης περιοχής, με τον Μπακογιάννη στο τιμόνι, την Μενδώνη επισπεύδουσα, ιδιωτικές εταιρίες έτοιμες να κάνουν πάρτυ, και τους κατοίκους απέναντι, να αγωνίζονται να μην καταπατηθούν οι χώροι πρασίνου και να μην αλλοιωθεί ο αρχαιολογικός χώρος, υπέρ μιας άλογης τουριστικοποίησης, σε βάρος, πάντα, των "ιθαγενών".
-Να θυμίσω ακόμη ότι για την "ανάπλαση" του χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος θα μασηθούν σχεδόν 4 δις από ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια, και ότι Δήμος και Υπουργείο, για κάποιο, απροσδιόριστο λόγο, κρατούν... μυστικό του όρους του σχετικού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού.
Όταν ο εσμός των τρωκτικών που κυβερνά στήνει πρόσωπα και οργανισμούς στο εκτελεστικό απόσπασμα του "Πρώτου Φλέματος" και των λοιπών εργαλείων προπαγάνδας, πάντα να ψάχνουμε τα επόμενα... πόμολα."



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από άρθρο 
"Η κυβέρνηση με μια πρωτοφανή ενεργοποίηση, υιοθετεί τα όσα καταγγέλονται και είναι για την ώρα αναπόδεικτα και προβαίνει σε ενέργειες οι οποίες απειλούν ευθέως την βιωσιμότητα της δομής.
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας σήμερα στο MEGA ανακοίνωσε ότι με απόφαση του ίδιου αποσύρθηκε η όποια οικονομική ενίσχυση είχε παράσχει το υπουργείο Οικονομικών στη δομή.
«Μέχρι να τελεσιδικήσει γιατί προφανώς θέλουμε να ενισχύσουμε τα παιδιά αλλά θέλουμε να ξέρουμε πού πάνε αυτοί οι πόροι» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός αλλά βέβαια δεν συνυπολόγισε πως θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στην λειτουργία της.
Είναι το δεύτερο κυβερνητικό πλήγμα στην δομή.
Χθες η υφυπουργός Εργασία και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου απέσυρε την τροπολογία για την παραχώρηση κτιρίου του ΕΦΚΑ στην Κιβωτό του Κόσμου με την ίδια αιτιολογία.
Είναι πρωτοφανές στα χρονικά με τέτοια προχειρότητα και με εικασίες να επιχειρείται η εξόντωση μιας κοινωνικής δομής με τεράστιο ανθρωπιστικό έργο. Φαίνεται πως κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν ότι δεν μπόρεσαν πριν λίγους μήνες με το Χαμόγελό του Παιδιού. Όπου τους βολεύει επικαλούνται το τεκμήριο της αθωώτητας.
Είναι οι ίδιοι που επιχείρησαν να προστατεύσουν τον καταδικασθέντα για παιδεραστία Λιγνάδη και επί μήνες έκαναν πως δεν ήξεραν. Όπως επί δυο χρόνια ήξεραν τις δουλειές του βουλευτή Πάτση και απλά του έκαναν συστάσεις, σαν να έκανε σχολική κοπάνα.
Θα ζητήσει αλήθεια ο κ. Σταϊκούρας από τον συναγωνιστή του βουλευτή κ. Πάτση να επιστρέψει τα εκατομμύρια ευρώ των απευθείας αναθέσεων;
Έχει σχέση ο πόλεμος κατά της Κιβωτού του Κόσμου, με το νέο πλαίσιο που καταθέτει η κυβέρνηση για τις ιδιωτικές δομές; Είναι βολικό να σταυρωθεί ο πάτερ Αντώνιος, για να συσκοτιθεί η καθημερινότητα της ακρίβειας, των κοριών και των ανυπέρβλητων κοινωνικών προβλημάτων.
Ερωτηματικά προκαλεί και η στάση της επίσημης Εκκλησίας η οποία δια του εκπροσώπου της Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών( η περιφέρεια που εκλέγεται ο κ. Σταϊκούρας), “σταυρώνει” τον πατέρα Αντώνιο, τον παρουσιάζει ως ανυπάκουο και τον κατηγορεί ότι δεν τους παρέδωσε την εποπτεία(τα κλειδιά) της δομής. Θα περίμενε κάποιος ευσεβής η Εκκλησία να αγκαλιάσει μια δομή που προσφέρει αγάπη και θαλπωρή σε κατατρεγμένους και δή παιδιά."



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μάλιστα......... πολύ τέλειο για να είναι πιστευτό! Από τα χιλιάδες παιδιά που περάσανε από την Κιβωτό, βγήκαν όλα κι όλα 33 να υποστηρίξουν τον παπά! Όταν συνεχίζει να βγαίνει στα κανάλια με την ...παπαδια...κατηγορώντας τα παιδιά ,που τόσο αγαπάει ! Μακριά τα παιδιά από ιδρύματα , παπάδες , θρησκείες !
Σχολιο.- Επειδή υπάρχει ιστορικό ελληνικό και παγκόσμιο με το παπαδαριο και τα ιδρύματα του, κρατήστε μια πισινή. Μην βιάζεστε να ξεπλυνετε τον συγκεκριμένο παπά. Παίζανε και χρήματα από δωρεές που κινδυνεύει να χάσει τώρα...
Σχολιο.-  Και μεις τα παιδιά του ορίζοντα ακόμα περιμένουμε να μας πάρουν για να τους προσφέρουμε κλινοσκεπασματα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οποιος θέλει να ρίξει μακαρόνια έξω από το σπίτι μου να του δώσω διεύθυνση.
Ευχαριστώ!