Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Παρασκευη 4 Νοεμβριου 2022


Ο ΜΠΑΚΝΤΙ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

Ο μεγάλος Παγκοσμίου φήμης Γερμανο-Ινδός Ιολόγος Sucharit Bhakdi ,θα είναι ενας από τους μάρτυρες μεθαύριο Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στο Εφετείο της Αθήνας στην πρώτη μεγάλη Δική του Αιώνα!

Στη Δική αυτή ουσιαστικά δικάζεται ο Δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης ο οποίος θα προσπαθήσει να αποδείξει πως έχει συντελεστεί το ποιό μεγάλο έγκλημα σε βάρος του Ελληνικού Λαού!! Όλος ο Πλανήτης αναμένεται να παρακολουθήσει με ενδιαφέρον μια Παγκόσμια Δίκη που τα Ελληνικά ΜΜΕ δεν φαίνονται να δείχνουν μέχρι στιγμης, καμία διάθεση αναφοράς για κάλυψη του γεγονότος!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τον Μασούτη κίνησα

με κέφι και χαρά,

μα τα λεφτά μου έφταναν

για #αρχίδια_καπαμά

Δυστυχισμένος έφυγα

πεινούσα και λιγάκι

και το στομάχι φώναζε

Γαμιε….(mute)…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



" Άλλοτε η αστική τάξη θεωρούνταν αρχηγός του έθνους υπεράσπιζε τα δικαιώματα και την ανεξαρτησία του έθνους, βάζοντάς τα «υπεράνω όλων». Σήμερα δεν απόμεινε ούτε ίχνος από την «εθνική αρχή». Σήμερα η αστική τάξη πουλάει τα δικαιώματα και την ανεξαρτησία του έθνους για δολάρια. Τη σημαία της εθνικής ανεξαρτησίας και της εθνικής κυριαρχίας την έχουν πετάξει σαν κάτι το άχρηστο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τη σημαία αυτή θα πρέπει να τη σηκώσετε εσείς, οι εκπρόσωποι των κομμουνιστικών και των δημοκρατικών κομμάτων, και να την πάτε μπροστά, αν θέλετε να είστε πατριώτες της χώρας σας, αν θέλετε να γίνετε η καθοδηγητική δύναμη του έθνους. Δεν υπάρχει πια κανένας άλλος για να τη σηκώσει.

Έτσι εχουν τα πράγματα σήμερα. ".

ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΣΤΟ 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΣΕ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1952.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΠΡΟΣΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΓΙΑ ΑΛΛΟ  ΡΟΛΟ

ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΤΑΝ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟΧΕΥΣΕΩΝ

Η Χρυσή Αυγή επιτελεί επί του παρόντος έναν διπλό ρολό στα πλαίσια του καθεστώτος φασιστικής κατοχής της χωράς μας.  Πρώτος ρόλος της να είναι το μουστάκι του καθεστωτικού κιναιδισμού, η δημοκρατική του μάσκα. Δεύτερος ρόλος το να είναι ο σάκος του μποξ της καθεστωτικής "αριστεράς", που καλύπτει την σύμπραξη της με το καθεστώς - του οποίου αποτελεί οργανικό τμήμα - χτυπώντας από τα "αριστερά" την Χρυσή Αυγή, για να δίνει και εξ αριστερών δημοκρατικά εύσημα και τίτλους στο καθεστώς φασιστικής κατοχής. Υπάρχει και ένας τρίτος ρόλος,  που μπορεί να παίξει σε περίπτωση αποτυχίας της εφαρμογής του καπιταλ-ιμπεριαλιστικού προγράμματος παγκοσμιοποίησης στην χώρα  μας, αλλά αυτό αφορά μελλοντικές εξελίξεις, που εν το γίγνεσθαι τους θα πρέπει η ίδια να μεταμορφωθεί από φασίζον ακροδεξιό παρακρατικό μαπετ - σόου, σε κοινωνικό κόμμα, εκφραστή του ιμπεριαλιστικού χρηματιστικού κεφαλαίου, που κράτα την χώρα σε εξάρτηση.

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΑ ΕΝΩ ΤΗΝ "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΩΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" ....

ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2002 ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ "Κ"ΚΕ

" ΝΑ ΜΗ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ"

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ

ΚΑΚΟΣ ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ Η ΡΩΣΣΙΑ ....

ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ "ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ" ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΕΝΑΝΤΙ ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΜΕ BONUS ΜΑΛΙΣΤΑ ( ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ . .)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ηρωικοί ηγέτες μας σε επικίνδυνες αποστολές στην πρώτη γραμμή του μετώπου !! Η μία στο Κίεβο , όπου πριν λίγες μέρες ο Ναζ-ελένσκι μετενόμασε την οδό Μαλινόφσκι,του στρατάρχη νικητή των Ναζί , σε οδό "Ηρωικού Συνταγματος Αζόφ" , ναι αυτών των Ναζιστών ! Ο άλλος , ο δικός μας Πινόκιο και Ριγολέτος , στο Ταλίν της Εσθονίας , στα 100 χλμ από την Πετρούπολη. Εκεί με το σύνηθες χασκόγελο του, καμάρωσε πως "τοις κείνων [ της ΕΕ ,ή των κυνών ] ρήμασι πειθόμενοι" , η Ελλάδα έχασε φέτος 800.000 Ρώσους τουρίστες , που ξοδεύουν συνήθως πολλά, και οι οποίοι πήγαν στην Τουρκία.

Το θυμάστε το φιλμ " Το ποντίκι που βρυχάται" με τον Πίτερ Σέλερς ;; Ε αυτό είναι η Εσθονία , η οποία με την ένταξη και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ , έχουν μετατρέψει τον κόλπο στο μυχό του οποίου βρίσκεται η Πετρούπολη, σε Νατοική λίμνη. Τί κι αν συσσωρευτεί στην Εσθονία Νατοικά στρατεύματα και βαρύς οπλισμός. Το θέμα είναι ποιός θα πατήσει πρώτος το κουμπί....

Οι Ρώσοι δεν ξεχνάνε φυσικά την πολιορκία του (τότε) Λένινγκραντ από τους Ναζί που τους στοίχισε 1.000.000 νεκρούς , από πείνα , κακουχίες κα βομβαρδισμούς . Ο πατέρας του Πούτιν βρέθηκε τότε ημιθανής μέσα σε ένα σωρό πτωμάτων από την γυναίκα του , η οποία και τον περιμάζεψε. Αργότερα έκαναν τα παιδιά τους.....Που δεν ξεχνούν...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι μικροτεροι καπιταλιστες στον κλαδο της διαθεσης τροφιμων-σουπερμαρκετ( μικρων αλυσιδων) διαμεσου του εμπορικου συλλογου αθηνας θα προχωρησουν σε ΑΓΩΓΗ κατα του Υπουργου ΑΔΩΝΙ ΓΕΡΓΙΑΔΗ διοτι κανει διαφημιστικη καμπανια και προωθει τον αθεμιτο ανταγωνισμο ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ (διαμεσου του ΚΑΛΑΘΙΟΥ ΤΗΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΣ)....

Υ.Γ1 θα πεσει πολυ γελιο

Υ.Γ2 περνατε καλα στο καπιταλισμο κυριοι-ες



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρέπει να είσαι ΕΝΕΡΓΟΣ και να μην "αγοράζεις" ότι σου "πουλάνε"... 

Μαθαίνω ότι τα προϊόντα που προμοταρε ο Υπ Ανάπτυξης ειναι Γερμανικό με μικρότερη τιμή από το ελληνικό προϊόν ... 

Ένας τρόπος να γίνει αυτό είναι να έχεις προϊόν με μηδενικό κόστος για την πρώτη ύλη ... Πως θα γίνει αυτό στο γάλα ?

Αν πάρεις επιστροφή από το γάλα που δεν πουλήθηκε, το παστεριώσεις εκ νέου και φυσικά εξ αρχής εφόσον αυτό το προϊόν είναι ανάμεικτες σκόνες και πρωτεΐνες και λιπαρά με νερό!

Με προϊόν που πάει για τα σκουπίδια, το οποίο πιθανόν το δηλώνεις και ως τέτοιο και μπορεί να παίρνεις και αποζημίωση γι αυτή τη ζημία σου ... στη διαδρομή για τα σκουπίδια το ανακατευθύνεις στο συσκευαστήριο και το στέλνεις από την Γερμανία στην Ελλάδα με μεταφορικά πληρωμένα και με κέρδος ! 

Μετά ψάχνεις γιατρό να σε θεραπεύσει για τις δυσανεξίες και αλλεργίες και καρκίνους που ανέπτυξες ... 

Αν είχαμε οποιαδήποτε παραγωγή, θα λέγαμε το υπουργείο κάνει καλα deals και ενδιαφέρεται για την αγορά και το επιχειρείν στην Ελλάδα. Αλλά δεν παράγουμε ούτε λάμπες led !

Οπότε η δουλειά του Υπουργείου είναι να εξασφαλίζει μίζες για τους εμπλεκόμενους, με πρώτη και καλύτερη την κεφαλή, και να ξεπουλάει γη και ύδωρ στο καλύτερο μιζαδόρο ! ... 

Αυτό καθιστά το Υπουργείο εκθετήριο προϊόντων προς πώληση, μόνο που ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ (αγοραστικό κοινό) στους βιομηχάνους ξένων κρατών !!! ... όπως έκανε και με την Πφαιζερ και τις άλλες ... τα τελευταία δύο χρόνια ! 

Καλή Τύχη σε όλους μας ! 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαρκές Έγκλημα

"Στο ερώτημα των κατοίκων της περιοχής γιατί δεν επιχειρούν εναέρια μέσα, την απάντηση έδωσε ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κωνσταντίνος Κούκουρας. Πρώτον εξήγησε ότι τα εναέρια μέσα δεν μπορούν να επιχειρήσουν στις πλαγιές, ρέματα και χαράδρες καθώς τίθεται θέμα ασφαλείας.

Δεύτερον, έληξε η αντιπυρικής περίοδος, με αποτέλεσμα να τελειώσει η σύμβαση των πυροσβεστικών ελικοπτέρων, που θα μπορούσαν να μπουν και να επιχειρήσουν σε τόσο δύσβατα σημεία ξεκαθαρίζοντας πως η διαχείριση εναέριων μέσων δεν γίνεται τοπικά από την Πυροσβεστική."


Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έχουν σπεύσει για την κατάσβεση της φωτιάς στο Παπίκιο Όρος, η οποία ξέσπασε στις 22 Οκτωβρίου.

Ο καπνός είναι ορατός από την πόλη της Κομοτηνής και από το νησί της Θάσου όπως και οι στάχτες στα σπίτια, που έφτασαν μέχρι και την Ξάνθη.

Πάνω από 100 πυροσβέστες από όλη την Ελλάδα βρίσκονται εκεί, όμως το έργο τους είναι δύσκολο, καθώς πρόκειται για δύσβατη περιοχή, με πλαγιές σε μεγάλο υψόμετρο, τις οποίες και τα οχήματα δεν μπορούν να προσεγγίσουν.

Γι αυτό το λόγο η χερσαία επιχείρηση βασίζεται στα πεζοπόρα τμήματα που κάνουν μεγάλη προσπάθεια, ώστε η φωτιά να μην κάψει ένα πραγματικό φυσικό πλούτο της Θράκης.

Κύριο μέλημα της Πυροσβεστικής είναι η φωτιά να μην επεκταθεί χαμηλά και αρχίσει να απειλεί οικισμούς, για αυτό και όπως είπε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο «βασικός στόχος ήταν να μην πάει η φωτιά προς τον Σώστη».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπογράφουν:

Κομμουνιστικό Κόμμα Μεγάλης Βρετανίας (Μαρξιστικό-Λενινιστικό), Ηνωμένο Βασίλειο

Κόμμα Λαϊκής Δημοκρατίας, Νότια Κορέα

Η Κορέα είναι Μία, Βέλγιο

Πλατφόρμα της Βαλτικής

Κομμουνιστικό Κόμμα Κιργιζίας, Κιργιζία

Ουγγρικό Εργατικό Κόμμα, Ουγγαρία

Κομμουνιστικό Κόμμα, Ιταλία

Ιταλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, Ιταλία

Κομμουνιστικό Κόμμα, Ελβετία

Ισπανική Avantgarde, Ισπανία

Ανατολική Πρωτοβουλία

Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας, Σερβία

Εθνική Ένωση Κομμουνιστών, Γαλλία

Πόλος Κομμουνιστικής Αναβίωσης στη Γαλλία, Γαλλία

https://www.kordatos.org/dilosi-parisiou-pagkosmias-antiimperialistikis-platformas-pagkosmios-polemos-kathikonta-antiimperialiston/?fbclid=IwAR2o9Ry1EjoMn9DSNEKu6Ek_VQjiymnW76feK1qBORlF_FcT499WjBr_HBY

“Δήλωση Παρισίου” Παγκόσμιας Αντιιμπεριαλιστικής Πλατφόρμας: Ο επερχόμενος παγκόσμιος πόλεμος και τα καθήκοντα των αντιιμπεριαλιστών



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΝΕΟ-ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΕΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ-COVID ΖΗΤΟΥΝ ΑΜΝΗΣΤΙΑ

ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΕΜΒΟΛΙΟ-ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΖΗΤΟΥΝ… ΑΜΝΗΣΤΙΑ

Αφού κατέστρεψαν την κοινωνία και την οικονομία σε παγκόσμια κλίμακα και αφού δολοφόνησαν εκατομμύρια ανθρώπους και κατέστρεψαν τις ζωές δισεκατομμυρίων άλλων προκαλώντας τους βλάβες με ένα φονικό δήθεν «εμβόλιο»,

•το πολυπληθές αληταριάτο των διεφθαρμένων και αμαθών ή ημιμαθών «επιστημόνων» (δήθεν «ειδικών» της πλάκας),

•Ο εσμός των εξαγορασμένωνκαι εφιαλτικά αδαών «δημοσιογράφων»-προπαγανδιστών (της κατηγορίας Ε-πλην, κατά Huxley),

•η σωρεία των παντελώς ανίδεων και κατά περίπτωση διεφθαρμένων πολιτικών που παπαγάλιζαν βλακωδώς το σλόγκαν «το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό»,

•τα βοθρολύματα των επαγγελματιών λογοκριτών (θεσμικών, κρατικών και παρακρατικών)

•και όλοι όσοι έκαναν κερδοφόρες μπίζνες στην εγκληματική επιχείρηση Covid-19, ανήσυχοι για την επερχόμενη Νυρεμβέργη 2.0,

ΤΩΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

Εν όψει των διαφαινόμενων ποινικών δικών της Νυρεμβέργης 2.0 στις οποίες θα απαγγελθούν κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας εναντίον των συν-συνωμοτών που συμμετείχαν ως ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί στη δολοφονία εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, οι προς ίδιον όφελος «εμβολιομανείς» παντός είδους και φυράματος, ικετεύουν τώρα για «αμνηστία», ελπίζοντας ότι όλοι θα συγχωρέσουμε και θα ξεχάσουμε τα όσα έκαναν στα θύματά τους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η συμμετοχή της ΠτΔ, και των υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη στον πόλεμο της Ουκρανίας με την πλευρά του Ζελένσκι, οι συναντήσεις μαζί του, οι δηλώσεις Μητσοτάκη και της "οικογένειας" ότι "βρισκόμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία" καθώς και η αποστολή βαρύ στρατιωτικού οπλισμού στους nazi του Κιέβου, αποτελούν ανοιχτό πραξικόπημα κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας, αφού συνιστούν de facto συμμετοχή της Ελλάδας σε έναν πόλεμο μεταξύ τρίτων χωρών χωρίς καμία έγκριση για τη συμμετοχή αυτή από το εικονικό έστω - αλλά ακόμα συνταγματικά αρμόδιο - ελληνικό κοινοβούλιο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πλεύρη

Βγάζεις φωτό με παιδοβιαστές

Και πετάς στο δρόμο γιατρούς νοσηλευτές



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μπάιντεν προειδοποιεί ότι θα σταματήσουμε να απολαμβάνουμε την δημοκρατία εάν οι Ρεπουμπλικάνοι κερδίσουν τις ενδιάμεσες εκλογές – γιατί αυτη θα «καταρρεύσει»

4/11/2022

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε ότι εάν οι Ρεπουμπλικάνοι κερδίσουν τις ενδιάμεσες εκλογές, η δημοκρατία όπως την ξέρουμε θα καταρρεύσει.

«Εμείς οι άνθρωποι πρέπει να αποφασίσουμε αν θα επικρατήσει το κράτος δικαίου ή αν θα επιτρέψουμε στις σκοτεινές δυνάμεις και… τη δίψα για εξουσία να τεθούν μπροστά από τις αρχές που μας καθοδηγούσαν εδώ και καιρό», είπε ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας.

Ο Μπάιντεν ξεκίνησε την ομιλία του υπενθυμίζοντας την επίθεση ενός εξοργισμένου ατόμου στον Πολ Πελόζι την Παρασκευή, αφού ο δράστης δεν μπόρεσε να βρει την ομιλήτρια Νάνσι Πελόζι στο σπίτι τους στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο πρόεδρος προσπάθησε και πάλι να συνδέσει την επίθεση εναντίον της Πελόζι με τις 6 Ιανουαρίου, όταν οι υποστηρικτές του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο για να διαμαρτυρηθούν για την νοθεία στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Κατηγόρησε τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων των εκλογών του 2020, οι οποίες, όπως υποστήριξε, αύξησαν μόνο τον αριθμό των περιστατικών πολιτικής βίας.

«Δεν επιλύουμε τις διαφορές μας στην Αμερική με μια εξέγερση, έναν όχλο ή μια σφαίρα ή ένα σφυρί, τις διευθετούμε ειρηνικά στην κάλπη της μάχης – την κάλπη», είπε.

Παρέλειψε ωστόσο να πει, πως τις διαφορές με τις άλλες χώρες τις λύνει ακριβώς με αυτούς τους τρόπους…

Η ομιλία του Μπάιντεν ήταν έντονα κομματική, αγνοώντας τους Δημοκρατικούς που διαμαρτυρήθηκαν για τα αποτελέσματα των εκλογών του 2016 ανακηρύσσοντας τον Τραμπ παράνομο πρόεδρο που εκλέχθηκε λόγω της ρωσικής επιρροής. Αγνόησε επίσης περιστατικά πολιτικής βίας από τους Δημοκρατικούς και πολιτικά πρόσωπα που αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν τις νόμιμες εκλογές.

Αντίθετα, κατηγόρησε τους «ακραίους MAGA» Ρεπουμπλικάνους.

«Αυτή τη στιγμή, πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ψέματα με την αλήθεια. Το ίδιο το μέλλον του έθνους μας εξαρτάται από αυτό», είπε, αποκαλώντας την «καθοριστική στιγμή» στην αμερικανική ιστορία.

Προειδοποίησε ότι περισσότεροι από 300 Ρεπουμπλικάνοι που διεκδικούσαν το αξίωμα είχαν αμφισβητήσει τις προεδρικές εκλογές του 2020, οι οποίες συμβόλιζαν τις «ορέξεις της απολυταρχίας» έναντι της αμερικανικής δημοκρατίας.

«Πρέπει με μια συντριπτική ενοποιημένη φωνή να μιλήσουμε ως χώρα και να πούμε ότι δεν υπάρχει χώρος για εκφοβισμό ψηφοφόρων ή πολιτική βία στην Αμερική», πρόσθεσε. «Καμία περίοδος τόπου, κανένα μέρος ποτέ».

Ο Μπάιντεν επανέλαβε πολλά από τα σημεία συζήτησης για τη δημοκρατία που έχει επιδιώξει από την ορκωμοσία του, κατηγορώντας και πάλι τους Ρεπουμπλικάνους ότι θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον της δημοκρατίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο πρόεδρος υποστήριξε ότι το μέλλον της δημοκρατίας είναι πιο σημαντικό από όλα τα άλλα ζητήματα, καλώντας έμμεσα τους Αμερικανούς να ψηφίσουν Δημοκρατικούς για να σώσουν και πάλι την χώρα…

«Πρέπει να ψηφίσουμε, γνωρίζοντας τι διακυβεύεται, και όχι μόνο την πολιτική της στιγμής», είπε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έμαθα πως μια ειδικευόμενη σκοτώθηκε οδηγώντας στο αντίθετο ρεύμα .

Θυμάμαι τη δίκη μου εμπειρία που μετά απο μέρες αϋπνίας έπρεπε να πάω Θεσσαλονίκη και κόντεψα να σκοτωθώ .

Να μας πούνε οι ιθύνοντες τι σκοπό έχουν . Καμία προοπτική για τα ωράρια των γιατρών . 

Έφυγα από ένα σύστημα που με λέγανε φλωρο, κότα , αδερφή όταν κουραζομουν και τώρα πια κανω 12ωρες εφημερίες και στο τέλος οι συνάδελφοι με διώχνουν με το ζορι .

Έκανα δώδεκα εφημερίες το μήνα για να ακούω ότι δεν είμαστε αρκετα ξύπνιοι για να διαχειριστούμε το χρόνο , λες και δε διαβάζαμε Σιντάρτα και δεν κάναμε αρκετό διαλογισμό .

Έκανα εφημερίες παραπάνω και τα λεφτά που έπαιρνα παραπάνω μου τα έπαιρνε η εφορία κανονικά και όταν γκρίνιαζα σε παρέες ήμουν ο παραδόπιστος, αυτός που δεν αγαπάει τον ασθενή και κοιτάει τον εαυτό του .

Είδα συναδέλφους μου να κοιμουνται όρθιοι και να συνεχίζουν .

Και τώρα μια νεα συνάδελφος πεθαίνει .

Δε θα σου πει μπράβο ο Πλεύρης .

Οι επιμελητές και οι καθηγηταρες που έτρωγαν ταρταρ όταν πέθαινες δε θα νοιαστούν .

Ούτε καν οι ασθενείς σου .

Μια ζωή έχεις και λυπάμαι που δεν εχεις κράτος να σε προστατέψει και κοινωνία να σε χειροκροτήσει .

Και μην ακούσω βλακειες αυτή το επέλεξε και αλλά τέτοια .

Κανένας από σας δε θα εκανε αυτή τη δουλεια για 3 ευρώ την ώρα . 

Δε θα πω αλλα γιατί πάλι θα με πουν αχωνευτο.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα 

Καλό σου ταξιδι….



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την στιγμή που άλλες χώρες ζητούν συγνώμη, ο Θ.Πλεύρης δηλώνει αμετανόητος: «Θα εισηγηθώ την απόλυση των ανεμβολίαστων υγειονομικών»

4/11/2022

Την ώρα που η νέα πρωθυπουργός της Αλμπέρτα, Danielle Smith, δήλωσε ότι λυπάται βαθιά όλους τους μη εμβολιασμένους Καναδούς που πολέμησαν τις διακρίσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ο Αμετανόητος είναι για τις αποφάσεις του υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης σε ότι αφορά τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς δήλωσε πως θα εισηγηθεί την απόλυσή τους!

Πρόσθεσε μάλιστα πως «θα μείνουν σε αναστολή όσο κρατάει η επιδημία του κορωνοϊού», δηλαδή επ’ αόριστον, καθώς η πανδημία έχει τελειώσει επισήμως παντού, αλλά ως επιδημία ο ιός θα συνεχίσει να υπάρχει για δεκαετίες, χαρακτηρίζοντάς τους μεταξύ άλλων ως επικίνδυνους!

Είναι πρωτοφανής η εκδικητική διάθεση του υπουργού Υγείας κατά ανθρώπων που διεκδίκησαν το δικαίωμά τους να μην χρησιμοποιηθούν ως πειραματόζωα με αναγκαστικό εμβολιασμό με πειραματικά σκευάσματα όπως είναι τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

«Είμαι περήφανος για όσες αποφάσεις έλαβα γιατί ήταν αποφάσεις ωφέλιμες για τον πληθυσμό και όχι δημοφιλείς. Διαπιστώνω και τώρα ότι υπάρχει φοβία από τους πολιτικούς αλλά και τους υγειονομικούς για να συγκρουστούν με όσους εκφράζουν αντιεπιστημονικές θέσεις.

Γιατί δεν είναι επιστημονική θέση να μην εμπιστεύεσαι την επιστήμη μέσα στην πανδημία κορωνοιού. Η προσωπική μου θέση είναι ότι όποιος δεν εμβολιάζεται σε μία τέτοια περίοδο, όπως η πανδημία, αλλά και γενικά, δεν μπορεί να υπηρετήσει το σύστημα υγείας και τον ασθενή», είπε ο κ. Πλεύρης.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο ίδιος ως υπουργός εισηγείται την απόλυση τους γιατί «είναι επικίνδυνοι. Δεν μπορεί να είναι κάποιος γιατρός και υγειονομικός και να εργάζεται χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού σε νοσοκομείο».

Ξεκαθάρισε δε ότι όσο διαρκεί η κατάσταση της επιδημίας κορωνοϊού στη χώρα μας, θα ισχύσει η απόφαση του ΣτΕ ότι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί δεν θα επιστρέψουν στα νοσοκομεία.

Τα αντανακλαστικά του υπουργείου Υγείας για τον εμβολιασμό στη μετά Cοvid εποχή αποδεικνύονται όμως από την απόφαση που ελήφθη μεσούσης της πανδημίας να αποζημιώσει για το εμβόλιο για τον ιότων ανθρωπίνων θηλωμάτων HPV και τα αγόρια ηλικίας 15-18 χρόνων, μια απόφαση που ελήφθη για πρώτη φορά στη χώρα μας, και δίνει τεράστια εμβολιαστική κάλυψη στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

“Είμαστε η κυβέρνηση που καθιέρωσε τον εμβολιασμό HPV στα αγόρια με αποζημίωση του εμβολίου και θέλουμε να συνεχίσουμε να χτίζουμε μια κουλτούρα εμβολιαστική στον πληθυσμό” σημείωσε ο κ. Πλεύρης.

Επίσης, σημαντική επένδυση γίνεται από το υπουργείο Υγείας και στο πεδίο της πρόληψης, όπου υλοποιείται το μεγάλο πρόγραμμα “Δοξιάδης” με προληπτικές εξετάσεις σε σειρά ασθενειών και την υποενότητα για τον καρκίνο του μαστού “Φωφη Γεννηματά”. Μέσω του προγράμματος αυτού, 2. 411 γυναίκες διαγνώστηκαν με πρώιμα ευρήματα καρκίνου μαστού, γεγονός που σημαίνει ότι θα έχουν την ευκαιρία για πολύ καλύτερη αντιμετώπιση και πρόγνωση.

Αναφερόμενος στην πολιτική του υπουργείου μετά την περίοδο Cοvid , που μοιραία αποτέλεσε ορόσημο στην υγεία στην Ελλάδα, ο υπουργός Υγείας μίλησε για τους δύο σημαντικούς πυλώνες που οικοδομούνται, δηλαδή τον προσωπικό γιατρό όπου έχουν εγγραφεί πάνω από 4,5 εκατομμύρια πολίτες και τον υγειονομικό χάρτη των νοσοκομείων. Ο χάρτης ήδη υλοποιείται με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης σε ό,τι αφορά την ανακαίνιση των νοσοκομείων, και με τις νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθούνται από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, κυρία Μίνα Γκάγκα, για τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών.

Πυλώνας σημαντικός αποτελεί, όπως τόνισε ο κ. Πλεύρης, είναι ο ΕΟΠΥΥ, ο οποίος θα λειτουργεί όπως οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, με γνώμονα το συμφέρον των ασφαλισμένων του και τη βιωσιμότητα του.

Ο υπουργός Υγείας απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των φαρμακευτικών εταιριών ανέφερε ότι στην παρούσα φάση δεν μπορεί να στηριχθεί ο κλάδος με άλλα κονδύλια, προανήγγειλε όμως ότι θα καταβληθεί προσπάθεια στήριξης μέσα από τον έλεγχο της κατανάλωσης των φαρμάκων και μέσα από τις διαπραγματεύσεις των εταιριών με τη σχετική επιτροπή του υπουργείου Υγείας για τις τιμές των φαρμάκων. Επίσης, δεσμεύτηκε ότι θα ενεργοποιηθούν οι ρήτρες συνυπαιτιότητας.

«Λόγω της ενεργειακή κρίσης δεν είχαμε τη δυνατότητα για κονδύλια για το φάρμακο και έτσι το 2022 ήταν μια χρονιά με ιδιαίτερη δύσκολη και στοχεύουμε στην μείωση της κατανάλωσης και τις διαπραγματεύσεις. Αλλά έχουμε και αντίληψη ότι τα χρήματα που δίνονται οδηγούν σε υπέρμετρο clawback.

Το 2023 θα έχουμε αυξημένο προϋπολογισμό για το φάρμακο, με βάση το ποσοστό αύξηση του ΑΕΠ. Επίσης θα ενεργοποιηθούν και οι ρήτρες συνυπαιτιότητας αλλά θα αξιοποιήσουμε και κομμάτι του ΙΦΕΤ», κατέληξε ο κ. Πλεύρης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα, το Εφετείο του Eidsivating έκρινε ότι οι συνοριακοί έλεγχοι κόβιντ στα σύνορα ήταν στην πραγματικότητα ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ μετά από μια περίοδο 6 μηνών. Με άλλα λόγια, ήταν νόμιμοι τους πρώτους 6 μήνες, αλλά μετά έγιναν παράνομοι.

Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι το δικαστήριο της ΕΕ έκρινε ότι η ελεύθερη κυκλοφορία στον χώρο Σένγκεν μπορεί να διακοπεί μόνο για μέγιστη περίοδο 6 μηνών.

Οι περιορισμοί στα νορβηγικά σύνορα ίσχυαν για 1 χρόνο και 7 μήνες, καθιστώντας τους παράνομους για το μεγαλύτερο μέρος της περιόδου που ίσχυαν.

Με άλλα λόγια, ήταν παράνομο να σταματούν και να ελέγχουν ανθρώπους στα σύνορα.

Στους ανθρώπους επιβλήθηκαν τεράστια πρόστιμα εξαιτίας αυτού του γεγονότος. Για παράδειγμα, σε ορισμένους Νορβηγούς που επέστρεψαν αφού είχαν περάσει τα σύνορα για να συναντήσουν συγγενείς στη Σουηδία και οι οποίοι δεν ακολούθησαν όλους τους κανόνες, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους σχεδόν 1000 δολαρίων.

Αλλά αυτοί οι κανόνες είναι πλέον παράνομοι σύμφωνα με το δικαστήριο, μια τεράστια νίκη για την ελευθερία.

Εγώ ο ίδιος βίωσα αυτούς τους παράνομους συνοριακούς ελέγχους όταν πέρασα τα σύνορα. Έπρεπε να δηλώσω την άφιξή μου στο διαδίκτυο (παρόλο που ζω στη Νορβηγία). Έπρεπε να επιδείξω απόδειξη ελέγχου, κάποιοι άνθρωποι έδειξαν τα κοινά διαβατήριά τους. Και έπρεπε να κάνω τεστ στα σύνορα για να μου επιτραπεί να επιστρέψω στην πατρίδα μου! Απόλυτη τρέλα.

Ευτυχώς επικράτησε η λογική και οι άνθρωποι στους οποίους επιβλήθηκαν πρόστιμα θα πάρουν πιθανότατα τα χρήματά τους πίσω τώρα που οι κανόνες αυτοί κρίθηκαν παράνομοι από το δικαστήριο.

Φαίνεται ότι όλο και περισσότερο θέλουν να ξεχάσουμε όλη την παραφροσύνη και τις διακρίσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια.

Να ξεχάσουμε πώς οι άνθρωποι έχασαν τα προς το ζην εξαιτίας της ιατρικής τους κατάστασης. Ξεχάστε πώς απαγορεύτηκε σε ανθρώπους να συμμετέχουν στην καθημερινή ζωή εξαιτίας της ιατρικής τους κατάστασης. Όταν το σκέφτεστε, είναι εξωπραγματικά μερικά από τα πράγματα που συνέβησαν.

Είχαμε ακόμη και αστυνομικούς να περιπολούν στους δρόμους και να ελέγχουν τα χαρτιά των ανθρώπων! Και κάποιοι άνθρωποι το επευφημούσαν. Αυτό είναι το τρομακτικό μέρος. Η τηλεόραση έλεγε στους ανθρώπους ότι αυτό ήταν καλό στην πραγματικότητα, και απλά το ακολουθούσαν χωρίς να σκέφτονται για τον εαυτό τους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''Όταν δεν έχουμε πια ελεύθερο Τύπο, μπορεί να συμβεί οτιδήποτε. Αυτό που επιτρέπει σε έναν ολοκληρωτισμό ή σε οποιαδήποτε άλλη δικτατορία να κυβερνά είναι ότι οι πολίτες δεν είναι ενημερωμένοι. Πώς μπορείς να έχεις άποψη αν δεν είσαι ενημερωμένος; Αν όλοι σου λένε συνεχώς ψέματα, το αποτέλεσμα δεν είναι ότι πιστεύεις τα ψέματα, αλλά ότι κανείς δεν πιστεύει πια τίποτα. Κι ένας λαός που δεν πιστεύει τίποτα δεν είναι ικανός να σκέπτεται και να κρίνει. Με έναν τέτοιο λαό, μπορείς να κάνεις ό,τι σου αρέσει.''

Χάνα Άρεντ 1974



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρωτόκολλα θανάτου και εξόντωση με πρόγραμμα.

Η πραγματικότητα της μετατροπής των νοσοκομείων σε κρεματόρια εξόντωσης ασθενών και υγειών, ξεπερνάει ακόμα και την πιό τρελή δυστοπία, ακόμα και για όλους εμάς που τα βλέπαμε και τα καταγγέλλαμε από την αρχή.

Καταλαβαίνετε γιατί ο Πλεύρης δεν θέλει με τίποτα να επιστρέψουν οι "υγειονομικοί σε αναστολή" πίσω στα νοσοκομεία;


Νίκος Αντωνιάδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΑΥΤΟ ΕΔΩ...

ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΙΔΕΑ...

Μπαίνει ο πατέρας του υγειονομικού στο νοσοκομείο. Κόβιντ.

Είναι πια καλά, είναι να φύγει.

-Διευθυντής κλινικής κόβιντ:

"Ας τον κρατήσουμε μία μέρα προληπτικά να σιγουρευτούμε και τον παίρνεις αύριο".

Ο υγειονομικός συμφωνεί.

Λίγο αργότερα ένας άλλος υγειονομικός, γιατρός, παίρνει στην άκρη τον γιο:

"Παρ 'τον ΤΩΡΑ. Τον έχουν ...προγραμματίσει για αύριο".

Ο γιος ακούει τον γιατρό αυτό. Παίρνει τον πατέρα του στο σπίτι.

Την άλλη μέρα το μεσημέρι χτυπάει το τηλέφωνό του. Στην άλλη άκρη της γραμμής ο διευθυντής της κλινικής κόβιντ:

"Πολύ λυπάμαι. Πέθανε ο πατέρας σου".

Δεν χρειάζεται να σας πω τη συνέχεια.

Αυτή θα την ακούσουν οι εφέτες...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι νέες κραυγές και απειλές του Πλεύρη κατά των υγειονομικών σε αναστολή δείχνουν, κατά τη γνώμη μου, ταραχή... και μεγάλη έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό του. Λέει χαρακτηριστικά: "Διαπιστώνω και τώρα ότι υπάρχει φοβία από τους πολιτικούς αλλά και τους υγειονομικούς για να συγκρουστούν με όσους εκφράζουν αντιεπιστημονικές θέσεις". Αυτό προφανώς το διαπιστώνει και μέσα από το κόμμα του... και υπονοεί ότι οι πιέσεις και από μέσα από το κόμμα του αλλά και από το εν γένει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό... να επιστρέψουν οι υγειονομικοί σε αναστολή στις δουλειές τους... έχουν αυξηθεί. Τώρα περισσότερο από ποτέ υπάρχει ανάγκη να σταθούμε δίπλα στους υγειονομικούς σε αναστολή... και η Γενική Απεργία της 9/11 θα είναι μια ακόμη ευκαιρία να το κάνουμε!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρόεδρος ΙΝΚΑ: Ιδιες με πριν οι τιμές στο καλάθι του νοικοκυριού - Να σταματήσουν το σόου

Ο κ. Λεχουρίτης σημείωσε ότι θα έπρεπε η κυβέρνηση να ψάξει την «ρίζα του κακού για την ακρίβεια» από το χωράφι στο ράφι και όχι κατευθείαν στο ράφι

2/11/2022  -  15.01

Την αντίθεσή του για το «καλάθι του νοικοκυριού», που έκανε πρεμιέρα σήμερα, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ, Γιώργος Λεχουρίτης, επισημαίνοντας ότι στα περισσότερα προϊόντα «οι τιμές είναι ίδιες» με πριν μπουν στο «φθηνό» καλάθι.

«Να σταματήσει η κυβέρνηση το επικοινωνιακό σόου και να μη σκοτώνεται ο κύριος Παπαθανάσης και το υπουργείο ολόκληρο να πείσουν τον κόσμο ότι το καλάθι του νοικοκυριού είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Εμείς είχαμε πει από την αρχή ότι είμαστε αντίθετοι ως προς το καλάθι του νοικοκυριού» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

Εξηγώντας τους λόγους της αντίθεσης του ΙΝΚΑ στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης, ο κ. Λεχουρίτης, ανέφερε «είχαμε πει ότι θα μπουν μέσα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, είχαμε πει ότι αυτά τα προϊόντα τα οποία θα αναρτώνται από τα ίδια τα σουπερμάρκετ και δεν θα αναρτώνται από μία υπηρεσία που θα λέει τι θα μπει, σε όλα αυτά λοιπόν βγήκαμε αληθινοί».

Ο κ. Λεχουρίτης, σημείωσε ότι θα έπρεπε η κυβέρνηση να ψάξει την «ρίζα του κακού για την ακρίβεια» από το χωράφι στο ράφι και όχι κατευθείαν στο ράφι. «Αυτό είναι το μεγάλο λάθος της κυβέρνησης. Δεν μπορεί λοιπόν ένα προϊόν να ξεκινάει δέκα λεπτά από το χωράφι και να καταλήγει στο ράφι το ένα ευρώ», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, «οι τιμές είναι ίδιες που ήταν και πριν». «Δεν έχει αλλάξει κάτι. Σε ορισμένα προϊόντα έχει αλλάξει η τιμή προς τα κάτω, αλλά στα περισσότερα προϊόντα, δηλαδή στα μακαρόνια 62-65 λεπτά ήταν πριν, 65 είναι και τώρα. Το ρύζι μπορεί να ήταν ένα 1,30, το ίδιο είναι και τώρα, δεν έχει αλλάξει κάτι» ανέφερε ο κ. Λεχουρίτης, ωστόσο σημείωσε ότι ακόμα είναι νωρίς για συμπεράσματα. «Πρέπει να βγούμε και εμείς στο παζάρι για να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει στα σουπερμάρκετ» πρόσθεσε.

Μιλώντας για τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, ο κ. Λεχουρίτης επισήμανε ότι και πριν ήταν κατά 50% φθηνότερα από τα επώνυμα προϊόντα. «Δεν χρειαζόταν καλάθι του νοικοκυριού, για να μειωθεί η τιμή. Εμείς λέμε να γίνει ο έλεγχος στην πηγή. Δηλαδή να ελεγχθεί πόσο ξεκινά η πατάτα στο χωράφι; Πόσο ξεκινά η ντομάτα, πόσο ξεκινάει το ρύζι, πόσο ξεκινάει το καλαμπόκι, πόσο ξεκινάει το λάδι, πόσο ξεκινάει το αχλάδι, τα φρούτα και ούτω καθεξής από το χωράφι και πόσο καταλήγουν στο ράφι» υπογράμμισε ο κ. Λεχουρίτης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Λοιπόν, σήμερα θα σας πω για τα χθεσινά μας ξεφτιλίκια. Για μένα η χθεσινή μέρα ήταν μία μέρα με έντονα συναισθήματα -θυμού, κυρίως. 

Θυμάστε που σας είπα ότι πήγαμε στη Σλοβενία και ήταν όλα προσβάσιμα και υπέροχα; Ε, τώρα ήρθε η Σλοβενία εδώ. Ήρθαν κάποια άτομα από εκεί και ήταν η σειρά μας να ανταποδώσουμε τη φιλοξενία. Και την ανταποδώσαμε. 

Πήγαμε χθες το πρωί στο μαθηματικό για να παρακολουθήσουμε μία ομιλία στον 3ο (στο καθόλα προσβάσιμο μαθηματικό) και ο άνθρωπος της φωτογραφίας πέρασε 2 ώρες κολλημένος στο αναβατόριο της Σχολής γιατί δεν απασφάλιζε για να κατέβει. 

Και ξέρετε γιατί δεν απασφάλιζε; Γιατί δεν ήταν συντηρημένο. Και ξέρετε πώς το ξέρω; Γιατί περάσαν δύο χρήστες αμαξιδίου στο δίωρο που ήμασταν εκεί-φοιτητές της σχολής και μας είπαν: "Πάλι κόλλησε; Υπομονή, θα ξεκολλήσει". 

Και ξέρετε με ποιους είχαν έρθει οι φοιτητές στη σχολή τους; Με το μπαμπά τους. Να σας πω γιατί; 

Γιατί αυτά τα ανεβατόρια που κόστισαν καμιά 30αριά χιλιάδες δε φρόντισε κανείς να μπορούν να τα λειτουργούν οι χρήστες τους. Πρέπει να στείλεις κάποιον να βρει το φύλακα που έχει το τηλεχειριστήριο για να σε ανεβάσει εκείνος. 

Και μαντέψτε. Τα ανεβατόρια δεν είναι όλα κοντά στο μέρος που είναι ο φύλακας. Ούτε ο φύλακας είναι βιδωμένος στο φυλάκιο. Και ξέρετε γιατί συμβαίνουν αυτά; Γιατί από κανενός το μυαλό δεν περνάει ότι οι φοιτητές με αναπηρία μπορεί να θέλουν να πάνε στη σχολή τους χωρίς το μπαμπά τους. 

Μπορεί να θέλουν να πάνε σαν φυσιολογικοί άνθρωποι, να κάνουν παρέα με τους συμφοιτητές τους, να κάνουν κοπάνα μία μέρα και να πιουν καφέ και να παίξουν τάβλι χωρίς το μπαμπά τους μπάστακα. Και τέλος πάντων, να πάνε σαν άνθρωποι στην τάξη τους χωρίς να νιώθουν ότι παίζουν στο survivor. 

Και οι περισσότεροι θα διαβάσετε αυτή την ανάρτηση και θα κουνήσετε το κεφάλι, θα τσαντιστείτε και λίγο και θα πείτε: "να, αυτοί είμαστε". Εμένα αυτή η δικαιολογία δε μου αρκεί και δε θα έπρεπε να αρκεί σε κανέναν. Εγώ από χθες νιώθω τρομερή ντροπή και τρομερή οργή. 

Όχι γιατί συνέβη σε έναν άνθρωπο που η δική του καθημερινότητα δεν είναι αυτή η ξεφτίλα. Αλλά γιατί συνηθίσαμε τόσο πολύ σε αυτή την εικόνα που στο τέλος της μέρας μας φαίνεται φυσιολογική. Ντροπή μόνο».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Του Κώστα Γρίβα

" Το γεγονός παραμένει ότι οι ΗΠΑ πουλάνε στην Ελλάδα μόνο όπλα που δεν θίγουν ευαισθησίες της Τουρκίας. Γενικά προσπαθούν αφενός να μπλοκάρουν την απόκτηση πολεμικών ικανοτήτων από την Ελλάδα, οι οποίες συνιστούν “υπερβάλλοντα” κίνδυνο για την Τουρκία, αφετέρου να αδρανοποιήσουν τις υπάρχουσες. Υπενθυμίζουμε τις; δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών Πομπέο για τη «μείωση του στρατιωτικού αποτυπώματος» στο Αιγαίο, «απομάκρυνσης αποσταθεροποιητικών συστημάτων από τα σύνορα» και «military de-confliction». Με τέτοιους ευφημισμούς προσπαθούν να σερβίρουν τις πιέσεις για απομάκρυνση σημαντικών οπλικών συστημάτων από τα ελληνικά νησιά, χωρίς να κατηγορηθούν ότι ζητούν αποστρατιωτικοποίησή τους.

Όσο και αν κάποιοι επιμένουν να έχουν το κεφάλι τους στην άμμο, το γεγονός παραμένει ότι οι αυτή είναι η αμερικανική στάση. Οι ΗΠΑ έχουν μια δυσανεξία στις ελληνικές στρατιωτικές ικανότητες προβολής ισχύος σε μεγάλα βεληνεκή, είτε αυτές αναφέρονται σε αεροπορικά, είτε σε ναυτικά είτε σε χερσαία συστήματα. Για παράδειγμα, στο παρελθόν έχουν αρνηθεί την πώληση στην Ελλάδα του αεροεκτοξευόμενου πυραύλου Cruise μεγάλου βεληνεκούς AGM-158 JAASM (τον έχουν πουλήσει σε Πολωνία και Φινλανδία), με αποτέλεσμα η Ελλάδα να στραφεί προς τη Γαλλία και να αποκτήσει τον SCALP EG, πάνω σε μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5.

Επίσης, η Ουάσινγκτον δεν είδε με καλό μάτι την συμφωνία για αγορά των Belh@rra, δεδομένου ότι είναι εξοπλισμένες με πυραύλους Cruise MdcN ή Scalp Naval, με βεληνεκές μεγαλύτερο των 1000 χλμ, αλλά και πυραύλους αεράμυνας Aster 30, με βεληνεκές 140 χλμ. Εάν τελικώς οι φρεγάτες εξοπλιστούν έτσι, θα καταστούν πλωτές πυραυλικές βάσεις, οι οποίες θα επιτρέψουν, μεταξύ των άλλων, και τη σύζευξη δια μίας “γέφυρας ισχύος” της Κύπρου με την Ελλάδα, υλοποιώντας το ουσιαστικά εγκαταλελειμμένο δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου. "

Η στάση των ΗΠΑ έναντι της Ελλάδας και της Τουρκίας θυμίζει επικίνδυνα τον τρόπο που αντιμετωπίζουν το Ισραήλ και τις πετρελαιομοναρχίες του Κόλπου, που και το μεν και οι δε είναι σύμμαχοί τους. Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ και το Κατάρ αποτελούν μακράν τον καλύτερο πελάτη των αμερικανικών εταιρειών αεροδιαστημικού και πολεμικού υλικού.

Ήταν αυτοί που κράτησαν ζωντανή την αμερικανική πολεμική βιομηχανία στα “πέτρινα χρόνια” μετά την εισβολή στο Αφγανιστάν και τον εγκλωβισμό των ΗΠΑ στον “Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας”. Εντούτοις, οι Αμερικανοί προσφέρουν στις χώρες αυτές μόνο τα οπλικά συστήματα που δεν ενοχλούν το Ισραήλ. Οι χώρες αυτές αγόρασαν την τελευταία εικοσαετία πολεμικό υλικό αξίας περίπου 500 δισ. δολαρίων! Όμως δεν μπορούν να αγοράσουν π.χ. μαχητικά F-35, γιατί ενοχλεί το Ισραήλ. Ακόμη και μετά την εξομάλυνση των σχέσεων των Εμιράτων-Ισραήλ, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι το Ισραήλ θα επιτρέψει στους Αμερικανούς να προσφέρουν το πανάκριβο αεροπλάνο τους στα Εμιράτα.

Και δεν είναι μόνο τα πάρα πολλά χρήματα, με τα οποία τροφοδοτούν οι χώρες αυτές την αμερικανική πολεμική βιομηχανία. Είναι και ο στρατηγικός τους ρόλος. Μεταξύ των άλλων αποτελούν το φράγμα ενάντια στο Ιράν, για να μην μιλήσουμε για την κρισιμότατη θέση τους στην παγκόσμια γεωγραφία ενέργειας, ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία του πολέμου στην Ουκρανία και της ενεργειακής κρίσης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ελίτ απαιτεί «Ακαταδίωκτο Covid» καθώς το κοινό στρέφεται εναντίον τους – Εμείς απαντάμε θέλουμε Νυρεμβέργη2!

3/11/2022

Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να αφυπνίζεται για τα εγκλήματα της παγκοσμιοποιητικής ελίτ και η δημόσια οργή χειροτερεύει, η ελίτ προσπαθεί να περάσει την ιδέα μιας «αμνηστίας Covid» για τους λήπτες αποφάσεων που κατέστρεψαν εκατομμύρια ζωές επιβάλλοντας δρακόντεια lockdown, μάσκες σε παιδιά , και εντολές θανατηφόρων εμβολίων.

Σύμφωνα με ένα viral άρθρο του γνωστού περιοδικού Atlantic που έχει ευγονική ιστορία, η ελίτ, συμπεριλαμβανομένων των Δρ. Άντονι Φάουτσι, Μπιλ Γκέιτς και Τζο Μπάιντεν για να αναφέρουμε μερικούς… θα πρέπει να της χορηγηθεί αμνηστία κατά της δίωξης όσο ολοένα και περισσότερες αποδείξεις καθαρής εγκληματικότητας. συνεχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια.

Φαίνεται ότι η ελίτ γνωρίζει ότι το τείχος του φράγματος της απάτης πρόκειται να σκάσει και τα πλανδημαϊκά εγκλήματά τους θα εκτεθούν σε όλο το κόσμο. Και η ελίτ δικαίως φοβάται ότι οι μάζες ξυπνούν, ξυπνούν και ξεσηκώνονται εναντίον τους.

Δεδομένων όλων όσων ζήσαμε τα τελευταία χρόνια, αναμένεται πραγματικά να δώσουμε χάρη στην ελίτ που, ξανά και ξανά, αφού αποδείχτηκε ότι είναι τυρρανική στην καλύτερη περίπτωση, και σε πολλές περιπτώσεις, ξεκάθαροι εγκληματίες! Όχι Βέβαια!

Το viral κομμάτι του Ατλαντικού της Δευτέρας (https://www.theatlantic.com/ideas/archive/2022/10/covid-response-forgiveness/671879/ ) που ζητάει την αμνηστία των εγκληματιών της ανθρωπότητας- υπόκειται σε χιλιάδες αγανακτισμένα tweets και TikToks και στήλες όπως αυτό – έχουμε δηλώσει πως δεν θα αρκεστούμε με μια/δυό τιμωρίες προσώπων αλλα θα ζητήσουμε την καταδίκη όλων έλαβαν μέρος στο έγκλημα, απο το πρώτο πολιτικό εώς τον τελευταίο δημοσιογράφο και γιατρό.

Το άρθρο ξεκινάει κάπως έτσι:

Αυτές οι προφυλάξεις (μάσκες) ήταν εντελώς λανθασμένες. Τον Απρίλιο του 2020, κανείς δεν προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό περνώντας από κάποιον άλλον για πεζοπορία. Η μετάδοση σε εξωτερικό χώρο ήταν εξαιρετικά σπάνια. Οι υφασμάτινες μάσκες μας από παλιές μπαντάνες δεν θα έκαναν τίποτα, ούτως ή άλλως. Το θέμα όμως είναι ότι δεν ξέραμε .

Εμείς όμως ξέραμε και το φωνάζαμε μέσα απο δεκάδες έρευνες που έδειχναν το αυτονόητο, οπότε το άρθρο προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα!

Συνεχίζει το άρθρο φτάνοντας στα εμβόλια:

Ένα άλλο παράδειγμα: Όταν κυκλοφόρησαν τα εμβόλια, δεν είχαμε οριστικά δεδομένα σχετικά με τη σχετική αποτελεσματικότητα του εμβολίου Johnson & Johnson έναντι των επιλογών mRNA από την Pfizer και τη Moderna. Τα εμβόλια mRNA έχουν κερδίσει . Αλλά εκείνη την εποχή, πολλοί άνθρωποι στη δημόσια υγεία ήταν είτε ουδέτεροι είτε εξέφραζαν μια προτίμηση J&J. Αυτό το λάθος δεν ήταν κακόβουλο. Ήταν το αποτέλεσμα της αβεβαιότητας.

Τα εμβόλια mRNA δεν έχουν κερδίσει τίποτα, παρα μόνο έχουν καταφέρει να βλάψουν με σοβαρές παρενέργειες πολύ κόσμο. Και πάλι, εμείς το γνωρίζαμε μέσα απο έρευνες και στατιστικά, στα οποία αφείλατε να εξετάσετε κι όχι να μας εξαναγκάζεται να κάνουμε τις ενέσεις σας, οπότε το άρθρο προσπαθεί και πάλι να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΛΔ ΤΙ ΝΟΜΙΖΑΤΕ;;;;;; ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Θ.Πλεύρης: «Θα εισηγηθώ την απόλυση των ανεμβολίαστων υγειονομικών – Είναι επικίνδυνοι»!

«Όσο κρατάει η επιδημία του Covid-19 δεν θα επιστρέψουν» - Ο υπουργός δήλωσε υπερήφανος για τις αποφάσεις του!

03.11.2022 | 11:44



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εφυγε κι ο Κώστας Σάσσαλος.

Αν και στην αντίπερα όχθη, στέλεχος της ΝΔ, στάθηκε πάντα άξιος και έντιμος στην Ομοσπονδία μας, τους Μηχανικούς του Δημοσίου.

Τι σκατά γίνεται γμτ?

Φεύγουν πολλοί, φεύγουν σωστοί, χρήσιμοι άνθρωποι.

Το θανατικό φέτος μας έχει κατακλύσει.

Γιατί?

Σχολιο.- Παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό του. Τόσους μήνες το κρατούσαν όλοι κρυφό. Ούτε τώρα δεν θα το ομολογήσουν; Κρίμα στον άνθρωπο.

Σχολιο.- στο περιβάλλον μου έχω φίλους που αρρώστησαν ξαφνικά. Ουκ ολίγους. Δεν θέλω να το παίξω ειδήμων, αλλά τα στατιστικά στοιχεία πρέπει πλέον να μας ανησυχήσουν.

Σχολιο.- Προσπαθούμε δυό χρόνια τώρα να ενημερώσουμε τον κόσμο με χιλιάδες επιστημονικά στοιχεία για τους κινδύνους που διατρέχει από τους mRNA πειραματικούς εμβολιασμούς και πάντα κάποιος θα βρεθεί με όλο το θράσος της άγνοιας να μας κατηγορήσει για συνωμοσιολόγους. Όμως, η ραγδαία αύξηση της γενικής θνησιμότητας του πληθυσμού από κάθε αιτία μετά τους εμβολιασμούς είναι ένα αντικειμενικό μέγεθος που δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν βγαίναμε από το €, δεν θα είχαμε... χαρτί υγείας και θα ζούσαμε με κουπόνια, δελτίο και επιδόματα!!

Ευτυχώς, που δεν βγήκαμε!!

Σχολιο.- Ευτυχώς που πήγε η κυρά Κατίνα στον Ναζιστα στην Ουκρανία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΕΝΑ ΣΛΑΒΑ ΟΥΚΡΑΪΝΑ! 

185 χώρες ψήφισαν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υπέρ της άρσης του αμερικανικού εμπάργκο, που στραγγαλίζει την οικονομία της Κούβας εδώ και έξι δεκαετίες. 

Υπέρ της συνέχισης του εμπάργκο τάχθηκαν, φυσικά, οι ΗΠΑ και -όπως πάντα- το ρατσιστικό κράτος-τρομοκράτης της Μέσης Ανατολής, το Ισραήλ. 

Υπήρξαν και δύο αποχές, που στην προκειμένη περίπτωση σημαίνουν απόρριψη της πρότασης για άρση του εμπάργκο.

Από τη Βραζιλία του Μπολσονάρου και από τη νεοφασιστική Ουκρανία. 

"Σλάβα Ουκράινα", είπαμε σήμερα;

Σχολιο.- Η Ελλάδα ψήφισε κατά;

Εντυπωσιακό!

Σχολιο.- Σχεδόν πάντα κατά του εμπάργκο ψηφίζει. Δεκαετίες τώρα.

Εχει μεγάλα συμφέροντα ο ελληνικός εφοπλισμός εκεί κάτω. Αλλά είναι και κατεύθυνση της Ε.Ε. για να διατηρήσει καλές σχέσεις με τη Λατινική Αμερική.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Σκληρά χρόνια»

4/11/2022

Ο πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο πόλεμος και ο εσωτερικός εχθρός.

Πανικός στη Γερμανία από τον πρόεδρο Σταϊνμάιερ, σε μια ιστορικής σημασίας ομιλία του, πριν λίγες μέρες. 

"Πράγματι, η ρήξη με το παρελθόν της παντοδυναμίας του δυτικού κόσμου έχει συντελεστεί. Αλίμονο στους Γερμανούς φτωχούς και στους Γερμανούς διαδηλωτές. Ειδικά αν αποκαλούν τους νοσταλγούς των Ες-Ες και του Μπαντέρα «ναζί», όπως στη Λειψία πριν ένα μήνα".

«Τα χρόνια, στα οποία εμείς οι Γερμανοί, στο κέντρο μιας ενωμένης Ευρώπης, είχαμε κέρδη από το μέρισμα της ειρήνης, πέρασαν. Η ελευθερία και η δημοκρατία φαίνονταν να κερδίζουν παντού έδαφος, το εμπόριο και η ευημερία έδειχναν να είναι δυνατές σε όλες τις κατευθύνσεις. Τώρα έρχονται δύσκολα, άγρια χρόνια». Αυτά τα λόγια επέλεξε ο Γερμανός ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ για να περιγράψει την αλλαγή στην πολιτικο-οικονομική κατάσταση της Γερμανίας, την οποία ονόμασε «ρήξη με το παρελθόν», κρατώντας από την παράδοση της μνημειώδους ομιλίας του Ουίνστον Τσόρτσιλ προς τους Βρετανούς, όταν η Γερμανία εισέβαλε στην Γαλλία τον Μάιο του 1940. Τότε ο Τσόρτσιλ κάλεσε το βρετανικό λαό να πολεμήσει λέγοντάς του πως του υπόσχεται τη νίκη, αλλά μέσα από «αίμα, κόπο, δάκρυα και ιδρώτα». «Χρειαζόμαστε τη θέληση να σηκώσουμε κεφάλι και τη δύναμη να αυτοπεριοριστούμε», αυτό ήταν το μήνυμα του Γερμανού προέδρου προς το λαό του.

Η ομιλία της 28ης Οκτωβρίου 2022 στο προεδρικό μέγαρο Bellevue στο Βερολίνο, χαρακτηρίστηκε από αναλυτές και μέσα ενημέρωσης ως ιστορική, καίριας σημασίας. Με την ομιλία του αυτή ο Γερμανός πρόεδρος έδωσε τον τόνο για το είδος της πολιτικής που θέλει να ακολουθήσει η γερμανική ηγεσία και τμήματα των ελίτ απέναντι στην έμπρακτη και με όρους στρατιωτικής ισχύος αμφισβήτηση της παγκόσμιας δυτικής κυριαρχίας που αποτελεί η επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Γράφουμε «θέλει» και το ερώτημα είναι αν μπορεί. Λέγεται σε κύκλους της αντιπολίτευσης πως το μήνυμα απευθύνεται και στον «εσωτερικό εχθρό». Στις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που «αμφισβητούν τη δημοκρατία». Κυρίως δηλαδή στους Ανατολικογερμανούς. Γιατί εκεί εντοπίζεται το κέντρο της κοινωνικής αντιπολίτευσης, εκεί γίνονται συνεχώς διαδηλώσεις με αίτημα την άρση των κυρώσεων ενάντια στη Ρωσία και την ανάληψη από τη Γερμανία διαπραγματευτικών πρωτοβουλιών για ειρήνευση. Είναι εξάλλου εκεί όπου ο πληθυσμός υποφέρει περισσότερο από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, οι οποίες εντάθηκαν με την κλιμάκωση και την είσοδο της Ρωσίας στον πόλεμο. Αυτά τα αιτήματα, για άρση των κυρώσεων, για διαπραγματεύσεις, για οικονομική στήριξη των πολιτών, αναρωτιέται ο αρθρογράφος Ράινερ Μπαλτσερόβιακ της μεγάλης εξωκοινοβουλευτικής αριστερής ιστοσελίδας Nachdenkseiten, είναι ακροδεξιά και αντιδημοκρατικά αιτήματα;

Ο Σταϊνμάιερ κάλεσε τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση γιατί οι εχθροί της δημοκρατίας (εσωτερικοί και εξωτερικοί) ετοιμάζουν γενική επίθεση, ενώ θέλουν να κάνουν σαμποτάζ σε κρίσιμες υποδομές. Οι πολίτες πρέπει να αντιστέκονται σε αυτούς και να τους ξεχωρίζουν από την αποδεκτή πολιτική κριτική σε επιμέρους αποφάσεις. Οι δε υποδομές πρέπει να προστατευτούν, κάτι που φέρνει στο παιχνίδι μια ενδεχόμενη επέμβαση του γερμανικού στρατού στο εσωτερικό. Όμως οι φτωχότεροι πολίτες στη Γερμανία πρέπει να τα βγάλουν πέρα με μια φορολογητέα ενίσχυση τριακοσίων ευρώ που δόθηκε τον Σεπτέμβριο, με κάποια αντίστοιχη και τον Δεκέμβριο, με πενιχρές αυξήσεις στα κοινωνικά επιδόματα, ενώ πρέπει να περιμένουν μέχρι τον Μάρτιο, ώστε να δουν να μπαίνει ένα φρένο (και όχι πλαφόν) στις τιμές της ενέργειας. Ο χειμώνας όμως ξεκινά ήδη στη Γερμανία, αργότερα, είναι αλήθεια, από ό,τι συνήθως. Εδώ όμως κρύβεται ο άλλος μεγάλος παράγοντας συλλογικής ανασφάλειας που ακούει στο όνομα «υπερθέρμανση και κλιματική κρίση». Και βέβαια ο πληθυσμός πρέπει να έχει στο μυαλό του το ενδεχόμενο της φωτιάς του πολέμου που ανέφερε ο πρόεδρος Σταϊνμάιερ. Μόνο που αυτός ο πόλεμος θα είναι πυρηνικός και ο τελευταίος της ιστορίας.

Πέρα λοιπόν από την αναγνώριση της πραγματικά δύσκολης κατάστασης της οικονομίας, που θα φανεί με σκληρό τρόπο όσο θα χειμωνιάζει, αλλά και τσουβάλιασμα της όποιας πραγματικής αντιπολίτευσης μέσα στον όρο «αντιδημοκράτες» και στην προσπάθεια τρομοκράτησης αυτής της αντιπολίτευσης, υπάρχουν δύο σημεία που έχουν ενδιαφέρον σημειολογικά στην ομιλία του Σοσιαλδημοκράτη πολιτικού και είναι γεωπολιτικής φύσεως. Το ένα έχει να κάνει με τον όρο «σκακιέρα». Ο όρος χρησιμοποιήθηκε τη δεκαετία του 1990 από τον σύμβουλο στρατηγικής της κυβέρνησης των ΗΠΑ Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, προκειμένου να περιγράψει την Κεντρική Ασία και να προτείνει τρόπους εδραίωσης της ηγεμονίας των ΗΠΑ στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας με σκοπό την ολοκληρωτική αποδυνάμωση της χώρας αυτής, ακόμα και τη διάλυσή της. Αν το δούμε έτσι, ναι, η Ρωσία πέταξε τη σκακιέρα που χρησιμοποιούνταν από τις ΗΠΑ για να τη διαλύσει ως χώρα και κοινωνία.

Το δεύτερο σημείο έχει να κάνει με τους όρους του παιχνιδιού. Στα θερμά κλίματα της Αραβίας πριν τέσσερις μέρες ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ είπε πως οι Ευρωπαίοι είναι υποκριτές. Θέλουν να βάλουν πλαφόν, ανώτατο όριο στις τιμές του φυσικού αερίου. Αυτό όμως έρχεται σε αντίθεση με τους κανόνες του παιχνιδιού. Ο υπουργός είπε πως οι Ευρωπαίοι τηρούν τους κανόνες μόνο αν τους συμφέρουν και καταστρατηγούν τους όρους της ελεύθερης αγοράς.

«Όποιος δώσει ένα σεντ παραπάνω, αυτός θα αγοράσει το φυσικό αέριο». 

Πράγματι, η ρήξη με το παρελθόν της παντοδυναμίας του δυτικού κόσμου έχει συντελεστεί. Αλίμονο στους Γερμανούς φτωχούς και στους Γερμανούς διαδηλωτές. Οι οποίοι φτωχοί Γερμανοί διαδηλωτές αποκαλούν τους νοσταλγούς των Ες-Ες και του Μπαντέρα «ναζί», όπως στη Λειψία πριν ένα μήνα.

Σχολιο.- Η ενεργειακή κρίση όπως την χαρακτηρίζουν δεν ήρθε ουρανοκατέβατη.

Είναι συνέπεια των επιλογών τους.

Οπότε ας μην μας κουνάει το δάχτυλο κανείς από τις ηγεσίες της Ευρώπης.

Εδώ θέλανε να το φτάσουνε και έγινε .

Αναμένουμε το παραπέρα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ως πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας, η Σακελλαροπούλου, νομιμοποίησε τα μνημόνια και την κατάλυση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας.

Δέκα χρόνια αργότερα, ως πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Σακελλαροπούλου, σφιχταγκαλιάζεται με τον ναζί Ζελένσκι, που 'χει θέσει εκτός νόμου όλη την αριστερή και κεντροαριστερή αντιπολίτευση, έχει απαγορεύσει τις απεργίες, τις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, έχει επιβάλλει αυστηρή λογοκρισία στα ΜΜΕ και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, κρατάει στις φυλακές χιλιάδες αντιπολιτευόμενους.

Με τις ευλογίες της δημοκρατικής Ευρώπης που σαπίζει.

Σχολιο.- Άξιος ο μισθός της...γι' αυτό επελέγη από την Καμπάλα !!!

Αγκαλιάζει αυτόν που απαγόρευσε την ελληνική γλώσσα στην Ουκρανία και δεινοπάθησαν οι Έλληνες του Πόντου στην Ουκρανία...

Σχολιο.- Εντελώς ανάξια

Σχολιο.- Είναι η χειρότερη ΠτΔ που έχω γνωρίσει ποτέ.

Σχολιο.- Η κοπριά στα λάχανα...

Σχολιο.- Νομίζω πλέον όταν αναφερόμαστε στη Ευρώπη χρησιμοποιώντας τον επιθετικό προσδιορισμό δημοκρατική θα πρέπει να βάζουμε το δημοκρατικά σε εισαγωγικά



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Μην ανησυχείτε, θα απελευθερώσουμε το Ιράν. Θα απελευθερώσουν τους εαυτούς τους αρκετά σύντομα", δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν σε προεκλογική ομιλία στην Καλιφόρνια. 

Ε, ναι! Μην πάνε τσάμπα τόσες αμερικάνικες βάσεις εκεί γύρω! Οι Αμερικάνοι θα βομβαρδίζουν κι οι Ιρανοί θα απελευθερώνονται. Από τα βάρη του μάταιου αυτού κόσμου.

Σχολιο.- δηλ. αφήνουν σκλαβωμένη προς το παρών τη Ρωσία;

Σχολιο.- Θα 'ρθει κι η σειρά της. Καθυστέρησε λίγο γιατί δεν μπόρεσαν να εγκαταστήσουν βάσεις στην Ουκρανία, αλλά πού θα πάει; Δεν θα νικήσει το κίνημα των Ευρωπαίων "σλάβα Ουκράινα"; Τότε θα δεις τι έχει να γίνει!

Σχολιο.- Μάλλον τα ναυτακια τα ζουμπουρλουδικα του πέμπτου στόλου θα απελευθερωθούν από τα δεσμά της ζωής και θα έχουν να φάνε τα ψάρια του Περσικού Κόλπου. Επίσης οι βάσεις που δείχνει ο χάρτης στο Αφγανιστάν δεν υπάρχουν πια. Ας πάνε να κουνηθουνε να γελάσει ο Χάρος.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανανέωση σε βάθος, με τον Στέφανο Τζουμάκα να αναλαμβάνει επικεφαλής της εκλογικής μάχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά από απόφαση του Αρχηγού. Κι ας μην εκλέχτηκε στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. 

Σωστή η απόφαση να τοποθετηθεί υπεύθυνος Πολιτικής Στρατηγικής, γιατί ο Στέφανος έχει δώσει δείγματα γραφής του δυναμισμού του στην αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων.

Όπως τότε, το 1996, που ως υπουργός Γεωργίας της κυβέρνησης Σημίτη αντιμετώπισε τα μπλόκα των αγροτών, στέλνοντας μέσα στη νύχτα τα ΜΑΤ να σκάσουν τα λάστιχα των τρακτέρ και να ρίξουν ζάχαρη στους κινητήρες τους.

Αποδεικνύοντας ότι κάθε αντίσταση στον εκσυγχρονισμό που προωθούσε η Ε.Ε. ήταν μάταιη. 

Για να ξεβλαχέψουμε, να ντυνόμαστε με βαμβακερά από την Κίνα και να τρώμε ντομάτες Πολωνίας και λεμόνια Αργεντινής. Και ν' αδειάσουν, επιτέλους, τα κουτσοχώρια, που επιβάρυναν τον κρατικό προϋπολογισμό με έξοδα για σχολεία, κέντρα υγείας και άλλες περιττές δαπάνες.

Εξάλλου, για όποιον ήθελε λεφτά, υπήρχε και το Χρηματιστήριο!

Σχολιο.- Ίδιος από τα χρόνια τα φοιτητικά .....

Σχολιο.- Από την πιτα που δεν τρως, τι σε νοιάζει κι αν θα καεί;

Τρωμε ολοι οι πολιτες απο την "πιτα" της πολιτικης και επηρεαζομαστε απο οσα κανουν οι πολιτικοι και ιδιως αυτοι που ελεγχουν τα κομματα εξουσιας!

Σχολιο.- Τα μισά πυρηνικά απόβλητα του παλαιού ΠΑΣΟΚ πήγαν στη ΝΔ και τα άλλα μισά στο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιο.- ... και κείνη την οικοπεδοποίηση του Σέιχ Σου που ήθελε να κάνει .... ; Στο τσαφ τον εμποδίσαμε ... ! Αλλά που να τα θυμάται αυτά ο Αλ6ς, ήταν μωρό τότε .... ενόσω τώρα που μεγάλωσε ....

Σχολιο.- Θα θυμάσαι, βέβαια, ότι στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του '70 ήταν "βάιραλ" στον φοιτητόκοσμο η έκφραση "μη λες τζουμακίες".

Σχολιο.- O Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να ορίσει τον Στέφανο Τζουμάκα επικεφαλής επιτροπής για την εκλογική πορεία του κόμματος. Έκλαψαν και οι κάλπες  Με άλλα λόγια, ο Κυριάκος κάνει ότι μπορεί για να χάσει και ο Αλέξης ότι μπορεί για να τον κρατήσει στην κυβέρνηση...Έχει πλάκα να προκύψει καμία συγκυβέρνηση



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εντάξει! Δεν είναι η πρώτη φορά που κορυφαίος εκπρόσωπος του ελληνικού κράτους επισκέπτεται την Ουκρανία και εκφράζει την υποστήριξή του στους πολεμοκάπηλους φονιάδες.

Πολύ πριν τη Σακελλαροπούλου, είχε πάει ο Τσίπρας, ως πρωθυπουργός, κι είχε συναντηθεί με τον Ποροσένκο. 

Τον Φεβρουάριο 2017. Τότε που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι Ουκρανοί νεοφασίστες μακέλευαν τον λαό του Ντονμπάς

Σχολιο.- Όταν είσαι νατοικός, είσαι συνολικά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά τη νέα αποκαλυψη παρακολούθησης ο Μαρινάκης έστειλε δώρο στον Κουλη συμβολικά ένα σακί τσιμέντο για τα έργα στο Ελληνικό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επαγγελματίες παρανοϊκοί :

Αναγορευουν ως επικίνδυνα, φυσιολογικά καιρικά φαινόμενα. Τις καταιγίδες του Νοέμβρη... Ακόμα και ο φυσιολογικός καιρός στην υπηρεσία τρομοκρατησης του πληθυσμού από την υποτιθέμενη "πολιτική προστασία"...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Τα προηγούμενα εκατό (100) χρόνια -σύμφωνα με τον Κινέζο πρώην πρωθυπουργό W. Jiabao (2003–2013),- η Κίνα διαρκώς απειλούνταν από άλλες δυνάμεις...η Κίνα όμως δεν έστειλε ποτέ ούτε έναν στρατιώτη να καταλάβει έστω και ένα εκατοστό εδάφους άλλης χώρας». 

(Jiabao W. ‘‘Premier Wen Jiabao Meets the Press’’ 16/03/2005)

Τουναντίον, οι Ην. Πολιτείες ‘‘τα προηγούμενα εκατό χρόνια’’ (1900-1999) -αν και το αμερικανικό ‘‘νησί σε μέγεθος ηπείρου’’ προστατευμένο απ’ τους δύο μεγαλύτερους ωκεανούς του κόσμου δεν απειλούνταν από κανέναν,- πραγματοποίησαν εκατόν ογδόντα (180) πολέμους και επεμβάσεις ανά την υφήλιο. 

(Toft M. D. «Why is America Addicted to Foreign Interventions?». The National Interest 10.12.2017)

(Σημείωση: Στη διάρκεια του 1962 (επί 32 ημέρες) και στις αρχές του 1979 (επί 27 ημέρες), διεξήχθησαν μεθοριακές πολεμικές συγκρούσεις μεταξύ Κίνας-Ινδίας και Κίνας- Βιετνάμ αντίστοιχα).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Ουκρανία σήμερα Πέμπτη η ΠτΔ Α.Σακελλαρόπουλου γιά«συνομιλίες»με τον αρχιναζί Ζελένσκι μαζι μέ τον ΥΠΕΘΑ Ν.Παναγιώτοπουλο για την παράδοση των αποσυρμένων από τα ελληνικά νησιά τεθωρακισμενων οχημάτων BMP-1 στον Ουκρανό ομόλογο του..«σλάβα Ουκράινα»

Σχολιο.- Τα ιδια εκανε και ο Ελευθ. Βενιζελος το 1919 και ακολουθησε η Μικρασιατικη καταστροφη, οι φιλοι Αγλοι, Γαλλοι, Γερμανοι και Ρωσοι με την Τουρκια. Τι ερχεται αραγε;

Σχολιο.- ο Κουλης επρεπε να παει, μπας και εληγε το θεμα...

 …αλλα το κληρονομικο χαρισμα που διαθετει, μπορει να επιδρουσε θετικα για την Ρωσια και να ξεμπερδευαμε...

Σχολιο.- Αυτό δέν τό ειχα σκεφτεί ομολογουμένως

Σχολιο.- Οπως παντού και πάντα οι προσκυνημένοι κυβερνωντες εχουν την ψευδαίσθηση ότι όσο πιο δουλικά φέρονται στα ξένα αφεντικά τους τοσο αποσπούν εύσημα δουλικότητας και «χτυπηματακια στίς πλάτες» τούς συγχαίρουν για την δουλικότητα τους λένε καλά λόγια και πιστεύουν οτι στίς δύσκολες στιγμές που μπορεί να έλθουν θα προστρέξουν σε βοήθεια

Τόσα χρόνια οι μλκς δεν έχουν βγάλει κανένα χρήσιμο συμπέρασμα από την ιστορία και τα αισχρά ξεπουλήματα των ιμπεριαλιστών στην Ελλάδα γιατί στίς δύσκολες στιγμές την σκαπουλάρουν από την χώρα περιμένοντας οταν ηρεμήσουν τα πράγματα να έλθουν πίσω - σαν τον «κωλογερο της Δημοκρατίας» Γιώργο Παπανδρέου επι Γερμανικης Κατοχης - καί να ξανα κάτσουν στον σβέρκο μας…

Σχολιο.- Μια ξεφτιλισμένη πρόεδρος . Σε συνδυασμό με τον τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη αποτελούν το δίδυμο της χειρότερης πολιτικής ηγεσίας που είχε η χώρα μας τα τελευταία διακόσια χρονια .

Σχολιο.- Μια θλιβερή κακομοίρα τα άρματα στα νησιά έπρεπε ναναι ...έχουν παραδοθεί νησιά κ Αιγαίο η πατρίδα μικραίνει με αυτούς τους Νενεκούς υπαλλήλους του ΝΑΤΟ απατριδες



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



4/11/2022  -  15.00 μ.μ.

- Σήμερα 4 Νοεμβρίου στη Ρωσία εορτάζεται η Μέρα Εθνικής Ενότητας, που ταυτίζεται με την ημέρα που το 1612 οι Ρώσοι πρίγκηπες του μη ενιαίου, τότε, «ρωσικού κόσμου», παραμέρισαν τις όποιες διαφορές τους για να «δώσουν πόδι» στους Πολωνούς από τη Μόσχα. Οι Πολωνοί είχαν φτάσει τότε πολύ κοντά στο να καταλάβουν ουσιαστικά όλα τα ρωσικά εδάφη και να προβούν σε βίαιο προσηλυτισμό των κατοίκων τους στον καθολικισμό. Ουσιαστικά μιλάμε για τη μέρα της εγκαθίδρυσης της ενιαίας κρατικής υπόστασης του ρωσικού έθνους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



4/11/2022   -  3.00 π.μ.

- Οι αεροπορικοί συναγερμοί στην Ουκρανία, όπως και τα ρωσικά εναέρια πλήγματα σε στρατηγικής σημασίας υποδομές του ουκρανικού κράτους συνεχίζονται κι απόψε. Αργά μετά τα μεσάνυχτα ανακοινώθηκαν (μέχρι στιγμής) αεροπορικοί συναγερμοί στις Περιφέρειες Βίνιτσας, Κιροβογκράντ, Νικολάγεφ, Τσερκάσι και Οδησσού.

- Μία ακόμη ανταλλαγή αιχμαλώτων ανάμεσα στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές πραγματοποιήθηκε χτες, με τη φόρμουλα «107 για 107». Οι Ρώσοι αιχμάλωτοι που επέστεψαν στα φίλια εδάφη, θα μεταφερθούν στη Μόσχα για την παροχή της κατάλληλης ιατρικής περίθαλψης και φροντίδας, αφού η συντριπτική πλειονότητα από αυτούς επέστρεψε με σημάδια σωματικών και ψυχολογικών βασανιστηρίων.

- Η Ουκρανία έκλεισε 2 γραμμές διανομής ηλεκτρικής ενέργειας που μετέφεραν ηλεκτρικό ρεύμα, με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς θέρμανση η πόλη του Ενεργκοντάρ, σύμφωνα με τον διευθυντή της ρωσικής κρατικής εταιρείας RosEnergoAtom Ρενάτ Καρτσάα.

- Ενδιαφέρουσες δηλώσεις έκανε ο ΓΓ του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πάτρουσεφ στη συνάντηση που είχε με τους ομολόγους του των χωρών της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ) στη Μόσχα. Μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές του θέσεις:

* Οι ΗΠΑ και η Βρετανία στρατολογούν τρομοκράτες απ’ όλον τον κόσμο, προκειμένου να τους αποστείλουν στο μέτωπο της Ουκρανίας.

* Η Ουκρανία έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε κοιτίδα του παγκόσμιου ακροδεξιού εξτρεμισμού.

* Η Ρωσία απέτρεψε τρομοκρατική επίθεση της Ουκρανίας στον ΑΗΣ του Ζαπορόζιε, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφή παγκοσμίων διαστάσεων.

* Η Ουκρανία προετοιμάζει την κατασκευή «βρόμικης βόμβας» με την αμέριστη συμπαράσταση των χωρών της Δύσης.

- Την ώρα που το ΝΑΤΟ και η «συλλογική Δύση» «μπουκώνουν» την Ουκρανία με όπλα (τόσα-όσα για την καταστροφή του ουκρανικού λαού μέχρι μονάδας), την ώρα που το εντελώς «δικό μας» όνειδος που θεωρεί ότι είναι και ΠτΔ και επισκέπτεται τον Ζελένσκι με «φανφάρες» για να του παραδώσει τα πρώην «ΓΛΔίτικα» BMP-1 (αυτά που συνάντησα εγώ, μεταξύ άλλων, κατά τη θητεία μου στη Σάμο, όταν είχαν μόλις παραδοθεί από την «ενιαία», πλέον, Γερμανία στον ελληνικό Στρατό), υπάρχουν και κάποιοι που βάζουν φρένο (και… «πάγο», θα έλεγα) στις κινήσεις του ΝΑΤΟ και ειδικότερα στην οριστική είσοδο σε αυτό της Σουηδίας και της Φινλανδίας. Την ώρα, λοιπόν, που ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ βγαίνει «φουριόζος» για ν’ ανακοινώσει ότι οι δύο χώρες «έχουν εκπληρώσει τις δεσμεύσεις τους» και είναι ώρα το ΝΑΤΟ να τελειώνει με την οριστική αποδοχή τους στους κόλπους της Συμμαχίας, τσουπ! πετιέται ένας... ωραιότατος Τσαβούσογλου και λέει περίπου: «Πού πάτε, ωρέ κλεφτόπουλα;». Με άλλα λόγια, «η Σουηδία και η Φινλανδία δεν έχουν εκπληρώσει ακόμη καμία δέσμευσή τους απέναντί μας. Δεν μας έχουν παραδώσει μέχρι σήμερα ούτε έναν τρομοκράτη». (Στγ: ούτε έναν Κούρδο εννοεί, αλλά αυτό είναι… αλλουνού μουλά Κοράνι!). «Ξαφνικά», λοιπόν, η Τουρκία «θυμήθηκε» και πάλι τις αντιρρήσεις της για την είσοδο των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ. Δική μου εκτίμηση: μάλλον οι προτάσεις που έκανε ο Πούτιν στην Τουρκία τον τελευταίο καιρό ήταν από αυτές που η τελευταία… «δεν μπορεί ν’ αρνηθεί»...Διότι «δει δη χρημάτων», ω άνδρες… Αγκυραίοι!…

- Και μια που μιλάμε για χρήματα, ας σας πω και για την είδηση «της ώρας», που μας έρχεται από τη «Γηραιά Αλβιόνα»: ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας Άντριου Μπέιλι σε δηλώσεις του αργά το βράδυ της Πέμπτης, ανέφερε ότι «εξαιτίας των αποφάσεων της (πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας) Λιζ Τρας, η χώρα βρέθηκε μερικές ώρες πριν από τον οικονομικό “Αρμαγεδδώνα”» και ότι η Τράπεζα της Αγγλίας υποχρεώθηκε να λάβει έκτακτα μέτρα για την αποφυγή του. (Στγ: Ικανοτάτη, δεν βρίσκετε;;;).

- Επειδή πριν αναφέρθηκα στις προσπάθειες του ΝΑΤΟ και της «συλλογικής Δύσης» να εξαφανίσουν και τον τελευταίο Ουκρανό στον πλανήτη, να σας αναφέρω τα άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Πρόεδρος της ρωσικής Κρατικής Δούμας (Βουλής) Βιατσεσλάβ Βολόντιν, αναφορικά με τον πληθυσμό της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τον Βολόντιν, η Ουκρανία από το 2014 και μετά απώλεσε το 53,7% του πληθυσμού της, αφού 10,5 εκατομμύρια Ουκρανοί πολίτες διέφυγαν στο εξωτερικό (από αυτούς τα 4,6 εκατομμύρια προς τη Ρωσία από τον Φεβρουάριο και μετά, ενώ άλλα 3 εκατομμύρια Ουκρανοί πολίτες ζουν και εργάζονται στη Ρωσία ήδη εδώ και πολλά χρόνια), ενώ άλλα 11,2 εκατομμύρια πρώην κατοίκων της Ουκρανίας έκαναν την επιλογή τους να ενώσουν το μέλλον τους με τη Ρωσική Ομοσπονδία• λόγος γίνεται, βεβαίως, για τις 6 πρώην Περιφέρειες της Ουκρανίας, οι οποίες ενσωματώθηκαν στο ρωσικό κράτος από το 2014 έως σήμερα: Κριμαία, Σεβαστούπολη, Περιφέρειες Χερσώνας και Ζαπορόζιε και ΛΔ Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ.

- Η ουκρανική ιστοσελίδα Strana.ua ανέφερε, ότι Ρώσοι χάκερ κατάφεραν να «σπάσουν» τη σελίδα στο Instagram του Ουκρανού Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Βαλέρι Ζαλούζνι (!!!). (Στγ: άλλος ένας περιφανής… πανωλεθρίαμβος των Ουκρανών στον «ηλεκτρονικό πόλεμο» κατά της Ρωσίας).

- Το «θύμα» των δύο Ρώσων φαρσέρ Βοβάν και Λέξους αυτή τη φορά ήταν ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας (και γνωστό φασιστόμουτρο) Αρσέν Αβάκοφ, που μεταξύ άλλων αποκάλυψε (άθελά του) τον τεράστιο μηχανισμό προπαγάνδας και «πλύσης εγκεφάλου» των ουκρανικών ΜΜΕ και ΜΚΔ και προέβλεψε έναν «πολύ βαρύ χειμώνα» για τους Ουκρανούς πολίτες, περιορισμό των ελευθεριών των πολιτών και «πολύ δύσκολο μέλλον» για τη διοίκηση Ζελένσκι… (Στγ: Τα ‘πε όλα ο φασίστας)...

Σχολιο.- ακούγεται για εκκένωση της δυτικής οχθης της Χερσωνας από τους Ρώσους.

Ισχύει κάτι τέτοιο σύμφωνα με τις πληροφορίες σου?

Σχολιο.- ΜΟΝΟ από τον άμαχο πληθυσμό. Αυτά που διαδίδουν οι Ουκροναζί περί δήθεν «εγκατάλειψης της Χερσώνας» από τον ρωσικό στρατό είναι φεϊκάρες ολκής και τμήμα του ψυχολογικού πολέμου της άλλης πλευράς. Αφού οι Ρώσοι «τους έχουν» κα ι τους καταστρέφουν συστηματικά, γιατί να φύγουν από εκεί;;;

Σχολιο.- Μόλις τώρα το ανέφερε ξανά ο Antenna.

Αλλά φυλάνε και πισινή λέγοντας. "Πιθανή"

Σχολιο.- Η σημερινή Washington Post έχει ολόκληρο άρθρο που εξηγεί στο δυτικό κοινό, γιατί οι Ρώσοι δεν πρόκειται ποτέ να παραδώσουν την Χερσώνα.

Σχολιο.- Αν δεν γινόταν όλο αυτό το θέατρο πως θα δικαιομογείτο που δίνουμε στρατιωτικό εξοπλισμό?

Να ξυπνήσει ο κόσμος γιατί κοιμαται

Σχολιο.- Τελικά η Τρας εκλέχτηκε για να κάνει τη βρόμικη δουλειά, την έκκρηξη στο North sream II, και να παραιτηθεί.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά την εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ, που κατά δήλωση του αυτοπροσδιορίζεται ως φανατικός οπαδός της ελευθερίας του λόγου (και δεν έχω κανένα απολύτως λόγο να μην τον πιστέψω), υπήρξε τεράστια ΜΕΙΩΣΗ εσόδων από διαφημίσεις. Μία από τις πρώτες εταιρίες που απέσυραν την διαφήμιση τους από το Twitter ήταν η Pfizer!!!!!!

Αλήθεια τι φοβάται η Pfizer από την ελευθερία στην άποψη και στην διακίνηση της πληροφορίας;

Η δικτατορία της "πολιτικής ορθότητας" των οπαδών της φασιστικής λογοκρισίας είναι ότι πιο φασιστικό έχει επινοηθεί από την εξουσία εδώ και αιώνες. Αντισταθείτε τώρα, αύριο θα' ναι αργά. Ο Όργουελ με την αστυνομία σκέψης μας είχε προειδοποιήσει. Όλοι μας είμαστε υπόλογοι απέναντι στην Ιστορία. Η σιωπή είναι συνενοχή!!!!!!!!

Όπως έλεγε κι ο Μαγιακόφσκι 

«…Κι επειδή δεν είπαμε τίποτα,

πλέον δεν μπορούμε να πούμε τίποτα…»

σχολιο.-  μόνο αυτοί που φοβούνται την ΑΛΗΘΕΙΑ λογοκρίνουν....καρατσεκαρισμένο

σχολιο.- Αρχίσανε τα όργανα.... (παρεπιπτόντως, κι από την άλλη, όμως, για κοίτα ποιούς προσέλαβε ο Eλov να παίξουν το ρόλο του χωροφύλακα.. Καθόλου αγγελούδι, δεν είναι, το αντίθετο εγώ φοβάμαι)...

σχολιο.- δεν έχω σχετική πληροφόρηση. Ποιους προσέλαβε; προφανώς και δεν είναι αγγελούδι. και δεν πρέπει και να είναι λέω εγώ. Ούτε φυσικά είμαι "μαζί του". Αλλά η ελευθερία έκφρασης είναι το ιερότερο των δικαιωμάτων. Χωρίς αυτό πλέον ο μεσαίωνας είναι εδώ

σχολιο.- Ιδιαίτερα αυτός ο τύπος φοβάμαι πως θα εξαφανίσει τον όρο "ελευθερία έκφρασης" από τα σόσιαλ...

σχολιο.- Αυτό που ονομάζουμε "μεταδημοκρατία"...

σχολιο.- πολύ σωστά. Για μετανθρώπους

σχολιο.- Εν τω μεταξύ για τις ρατσιστικές επιθέσεις τύπου "η Ελλάδα να πεθάνει να ζήσουμε εμείς", για τις συνεχείς ύβρεις, απειλές και τα απαξιωτικά σχόλια σε ανθρώπους που στο λειψό μυαλό τους ολοι αυτοί οι δικαιωματιστες δήθεν προοδευτικοί χαρακτηρίζουν υποτιμητικά, "νοικοκυραίους" και "κυρ-Παντεληδες"

δεν βλέπω να κουνιέται φύλλο.

Χτυπάμε μόνο το παραδοσιακό, το κανονικό, το εθνικό και προβάλλουμε οποιαδήποτε "προοδευτική" κουλαμαρα προωθεί η νέα τάξη πραγμάτων. Diversity και ξερό ψωμί!!

Ο χαρακτηρισμός νοικοκυραιος και κυρ Παντελής έχει ξεχειλωθει όπως και ο "φασίστας". Όποιος τολμήσει να εκφράσει αντίθετη άποψη και να υπερασπιστεί τα πιστεύω του κόσμια και με επιχειρήματα, αμέσως δέχεται αυτούς τους χαρακτηρισμούς χωρίς περαιτέρω συζήτηση. Να προσθέσω στην λίστα και το "ψεκασμενος" που έγινε επίσης μόδα τα τελευταία χρόνια.

Σχολιο.- η πολιτική ορθότητα είναι βαθύτατα υποκειμενική και πάντα εναντίον αυτών που υψώνουν ανάστημα απέναντι στην εξουσία



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τυρόπιτα Κανακη , 5 Ευρω στην Αγγλια, 7 ευρώ στην Ελλαδα. Στην Ελλαδα ομως η τυροπιτα ειναι στο 'καλαθι του νοικοκυριου" φανταστείτε και να μην ήτανε δλδ...

Ρε ψηφοφόροι νουρδού,αλήθεια τώρα είναι δυνατόν να είστε τόσο αμοιβαδοειδής εγκέφαλοι και να τους ξαναψηφίσετε;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΟΣΧΑ, 4 Νοεμβρίου - RIA Novosti. Ο αριθμός των Ρώσων που κινητοποιήθηκαν για να συμμετάσχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία έφτασε τους 318.000 χάρη στην αφοσίωση των εθελοντών, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια τελετής κατάθεσης λουλουδιών στο μνημείο των Μίνιν και Ποζάρσκι στη Μόσχα.

"Έχουμε ήδη 318 χιλιάδες (επιστρατευμένους - σ.σ.), γιατί 318 χιλιάδες; επειδή έρχονται οι εθελοντές. Ο αριθμός των εθελοντών δεν μειώνεται", είπε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, 49 χιλιάδες άνθρωποι εκτελούν ήδη πολεμικές αποστολές με τα ρωσικά στρατεύματα, όλοι οι υπόλοιποι βρίσκονται σε εκπαίδευση.

Προβλεπόταν η στράτευση συνολικά 300.000 εφέδρων στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, που είναι λίγο πάνω από το ένα τοις εκατό των συνολικών πόρων επιστράτευσης της χώρας.

Νωρίτερα, το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τον τερματισμό της πρόσκλησης πολιτών από την εφεδρεία, καθώς ο απαιτούμενος αριθμός είχε ήδη επιτευχθεί.

[ΣΗΜ. Προσωπικά δεν αντιλαμβάνομαι την αναστολή της επιστράτευσης, επειδή αυτή σημαίνει ότι όποιος απέφυγε την επιστράτευση, αν και είχε κληθεί, πλέον μπορεί νομίμως να συνεχίζει να ζει όπως πριν. Άρα, όσοι με διάφορους τρόπους κατάφεραν να μην παρουσιαστούν, τώρα δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα. Αυτό όμως δεν συνιστά ισότητα απέναντι στο νόμο. Και ούτε αντιλαμβάνομαι επιστρατεύσεις που δεν γίνονται σύμφωνα με συγκεκριμένα κριτήρια, αλλά σύμφωνα με τον αριθμό των ανθρώπων που θα πιάσουν οι παγάνες. Αυτό θυμίζει περισσότερο την Ουκρανική επιστράτευση. Και παρεμπιπτόντως, κάτι έγραψε πριν λίγες μέρες ο Πριγκόζιν για τα παιδιά των ολιγαρχών, που εξαφανίστηκαν από τα κέντρα επιστράτευσης. Η επιστράτευση είναι επιστράτευση είτε είσαι στο Νταγκεστάν και δεν έχεις στον ήλιο μοίρα είτε είσαι στη Μόσχα και χλιδάτος]



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεφτιλισμος.. ντροπή !!

Η Ελληνίδα πρόεδρος Δημοκρατίας επίσκεψη στην χώρα που επίσημα υποστηρίζει φασιστική ιδεολογία, δωξάζει τους γέρους-βετερανους που έχουν υπηρετήσει τους Γερμανούς, καλύπτει τα εγκλήματα κατά του άοπλου πληθυσμού, εγκλήματα πολέμου, βασανιστήρια, βιασμους, αποτρόπαιες πράξεις. Που έχει δώσει άδεια στις ΗΠΑ για την δημιουργία των βιολογικών εργαστηρίων όπου τα πειραματόζωα ήταν οι ασθενείς των ψυχιατρικών κλινικών και πάει..και πάει..

Εδώ τους φιλάνε οι μπαμπουίνοι του Αζοφ να φανταστώ; Και ο άλλος ο Καραγκιόζης ο φρουρός φοράει το καπέλο που λέγεται "μαζεπινκα", μέρος στολής του ουκρανικού στρατού που υπηρέτησε τους Γερμανούς στο WW2

Πόσο σαμπουνι θα θέλετε να ξεπληθειτε, κυρία Σακελλαροπούλου;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα κλήρωσε στον "Σπορέα" του Van Gogh, στη Ρώμη, για να τον περιποιηθούν οι (γ)κρετίνοι:το μενού, αυτή τη φορά, περιελάμβανε μπουγέλωμα με χορτόσουπα.

Κάποτε οι νέοι ήταν η κινητήρια δύναμη των αλλαγών. Και οι ιδέες τους -σωστές ή λάθος -ήταν τουλάχιστον αυθόρμητες.

Στην εποχή της πλήρους ενθυλάκωσης, ακόμα και οι "εναλλακτικές" ιδέες ξεφουρνίζονται πλέον από τις ελίτ, πυροδοτώντας "επαναστάσεις" papier-mâché.

Oι (γ)κρετίνοι διαμαρτύρονται για να έχουν λιγότερο νερό, λιγότερο ψωμί, λιγότερη κινητικότητα, λιγότερη ενέργεια.

Παλεύουν για τη χρόνια φτωχοποίησή τους και την big business του green new deal ή με άλλα λόγια, τον πλουτισμό των ελίτ με ένα νέο κύκλο κερδοσκοπίας.

Προς μεγάλη ικανοποίηση της von der Leyen που χαμογελά κάτω απ τα μουστάκια της, ταξιδεύοντας αεροπορικώς από τη Βιέννη στην Μπρατισλάβα (80χλμ απόσταση)και καταναλώνοντας όσο 100.000 Κογκολέζοι σε όλη τους τη ζωή.

Όπως ακριβώς ο Gates και ο Bezos, στο τέλος του COP27 για το κλίμα, πηγαίνουν με τα ιδιωτικά τους αεροπλάνα στη μέση του Αιγαίου, στα mega yachts τους για πάρτυ, καταναλώνοντας όσο όλοι οι Σομαλοί σε μια ζωή.

Το νέο αριστούργημα των ελίτ: με το πολιτικό marketing έπεισαν τους τρωγλοδύτες, ότι η εξαθλίωση είναι η σωστή κατεύθυνση. Σε σημείο υπερκατανάλωσης.

Και τώρα, ενός λεπτού σιγή για το δράμα των πιστών της πολιτική ορθότητας με τα Tesla, που τους τρώει τα σωθικά η σκέψη, ότι βοήθησαν τον Elon Musk να βάλει στο χέρι το Twitter.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



27/2 /2014 για όσουν έχουν κοντή μνήμη. 

Νόμος απαγόρευσης της ελληνικής γλώσσας απο τους Ουκρανοναζί με ξυλοδαρμούς. 

Για την εκκαθάριση της 'ράτσας'



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



#Παλαιστίνη #οργή Η γενοκτονία συνεχίζεται - οι Σιωνιστές εισέβαλαν στην Παλαιστίνη από το εξωτερικό για να αντικαταστήσουν τον αυτόχθονη πληθυσμό της, και από τότε δουλεύουν πάνω σε αυτό. Εάν δείτε αυτές τις δολοφονίες από οποιοδήποτε άλλο πλαίσιο, είτε έχετε παραισθήσεις είτε διαδίδετε παραπληροφόρηση.

Δεν θα σταματήσει μέχρι να τελειώσει ο κόσμος η γελοία και επαίσχυντη πρακτική της καταδίκης των ισραηλινών αδικιών σε αμέτρητα έγγραφα του ΟΗΕ, ενώ συγχαίρει και περιχαϊδεύει το αποικιακό κράτος, χωρίς κυριολεκτικά καμία οικονομική ή πολιτική πίεση tsoever, στις καθημερινές συναλλαγές του.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Καν
Επίθεση με πυροβολισμούς σημειώθηκε χτες εναντίον οχηματοπομπής του πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν Ιμράν Καν, στην πόλη Βαζιραμπάντ, σχεδόν 200 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ.
Ο ίδιος ο Καν τραυματίστηκε στο πόδι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ τουλάχιστον άλλα δύο ηγετικά στελέχη του κόμματός του (PTI) τραυματίστηκαν σοβαρά. Η πακιστανική εφημερίδα «Αυγή» μετέδωσε ότι ένα μέλος του ΡΤΙ σκοτώθηκε.
Ο Καν βρισκόταν στο Βαζιραμπάντ στο πλαίσιο της νέας «πορείας προς το Ισλαμαμπάντ» που είχε ξεκινήσει το κόμμα του, ζητώντας την άμεση προκήρυξη εκλογών.
Ο πρωθυπουργός Σεχμπάζ Σαρίφ καταδίκασε την επίθεση και έδωσε εντολή για άμεση διεξαγωγή σχετικής έρευνας.
Τον Μάη το ΡΤΙ είχε οργανώσει κι άλλη «πορεία προς το Ισλαμαμπάντ», ενώ επανειλημμένα η ηγεσία του έχει καταγγείλει επιθέσεις κατά του Καν.
Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Καν «έπεσε» την άνοιξη, μετά από κοινοβουλευτικό πραξικόπημα εξαγοράς βουλευτών  για υπερψήφιση πρότασης μομφής, την οποία στήριξαν και κόμματα που συνεργάζονταν μέχρι πρότινος με το ΡΤΙ. Ο ίδιος ο Καν είχε κάνει λόγο για «ξένη συνωμοσία», καταγγέλλοντας διεθνείς πιέσεις από ΗΠΑ και άλλους ενάντια στην «ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική» που η κυβέρνησή του επιδίωκε (και της οποίας πλευρά ήταν η ανάπτυξη ακόμα πιο στενών σχέσεων με την Κίνα και τη Ρωσία).
Μετά το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα εξαγοράς βουλευτών για την υπερψήφιση της πρότασης μομφής η Βουλή ενέκρινε νέο κυβερνητικό σχήμα υπό την ηγεσία της «Μουσουλμανικής Ενωσης», που πρωτοστάτησε για χρόνια στη στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ. Πάντως ο Σαρίφ προχτές έκανε επίσημη επίσκεψη στο Πεκίνο, όπου ευχαρίστησε την κινεζική ηγεσία για τη «στήριξη» στη χώρα του και μεταξύ άλλων ξεχώρισε ως πεδίο συνεργασίας των δύο χωρών τη δράση τους στο Αφγανιστάν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλλοι τέσσερις Παλαιστίνιοι θύματα της ισραηλινής κατοχής
Η επάνοδος του Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην ισραηλινή πολιτική σκηνή, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα που έδωσε στο Λικούντ και στα άλλα κόμματα που τον στηρίζουν άνετη πλειοψηφία 65 εδρών, δυναμιτίζει περαιτέρω την ήδη εκρηκτική κατάσταση στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, όπου μέσα στο τελευταίο 24ωρο σκοτώθηκαν άλλοι 4 νεαροί Παλαιστίνιοι (ο ένας έφηβος μόλις 14 ετών) και τραυματίστηκαν άλλοι 4, εκ των οποίων ένα αγοράκι 8 ετών.
Δύο από τους τέσσερις Παλαιστίνιους σκοτώθηκαν στη διάρκεια εισβολής του ισραηλινού στρατού σε προσφυγικό στρατόπεδο της πόλης Τζενίν στη Δυτική Οχθη. Ηταν ηλικίας 28 και 14 ετών.
Αλλοι δύο Παλαιστίνιοι, 20 και 42 ετών, δέχθηκαν φονικά πυρά στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στην πόλη Μπίντο κοντά στη Ραμάλα. Μετά από τα χτεσινά τέσσερα φονικά περιστατικά, ανέρχονται σε τουλάχιστον 141 οι Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν από τα πυρά του ισραηλινού στρατού από την αρχή του έτους.