Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Σαββατο 5 Νοεμβριου 2022

 

Όλες οι συμφωνίες μετά το τέλος του πολέμου σε σχέση με το status του κρατιδίου του Κοσσυφοπέδιο έχουν παραβιαστεί.

Η συμφωνία μετά τη λήξη του πολέμου έλεγε ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΝΟΜΊΑ για το Κοσσυφοπέδιο στα πλαίσια του κράτους της Σερβίας.

Στη Βοσνία έχουμε και εδώ παραβίαση της Συμφωνίας του Ντειτον σε πολλά σημεία.

ΟΙ ΣΈΡΒΟΙ όντας περικυκλωμενοι από το NATO η θα αποδεχθούν τον σταδιακό αφανισμό του κράτους τους περιοριζόταν το στο ΠΑΣΑΛΙΚΙ του Βελιγραδίου η θα επικρατήσει το ΣΕΡΒΙΚΌ ΓΙΝΑΤΙ και θα δώσουν την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΧΗ ΩΣ ΕΛΕΎΘΕΡΟ ΕΘΝΟΣ?



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το πρώτο σούργελο της χώρας, φυτευτό στο Προεδρικό από 261 διακομματικούς δωσίλογους (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ), δεν ξέρω πόσα βρακιά πήρε μαζί της, για να αλλάζει τα κατουρημένα από την συγκίνηση των επαφών της με τους Ουκρανούς καθεστωτικούς νεοναζί.

Εκείνο που ξέρω είναι, ότι ήρθε σε ευθεία σύγκρουση με την ιστορία και τα αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων.

Οι αγκαλιές με τους Ουκρανούς ομογάλακτούς της επιδοκιμάζουν τον ρατσισμό του καθεστώτος, την απαγόρευση των μειονοτικών γλωσσών (συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής), την αναβίωση των ιδεών του ουκρανού χιτλερίσκου Στεπάν Μπαντέρα, την γιγάντωση του φασιστικού τάγματος «Αζόφ» (αλήθεια!... καιρό έχουμε ν’ ακούσουμε γι αυτούς τους «πατριώτες»), τις σφαγές των ρώσων, τη φρίκη από τα απανθρακωμένα και κατακρεουργημένα πτώματα της Οδησσού, την καταστρατήγηση των ειρηνευτικών Συμφωνιών του Μίνσκ, τα πραξικοπήματα της Δύσης κ.α.π.

Οι επαφές με τους Ουκρανούς εγκληματίες αποτελεί την συνέχεια κακουργηματικών δράσεων της υποτιθέμενης ΠτΔ που την οδηγούν, ή στη δημοκρατική αγχόνη ή στην χωματερή της ιστορίας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υποθέτω πως εκείνοι οι 54  της ΕΜΑΚ που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από την υπηρεσία "Διότι δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις του υποχρεωτικού τους εμβολιασμού" είναι ακόμα σπίτι τους, απολυμένοι, και λαμβάνουν τα SMS του "Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας" πως τελικά, δεν θα τους χρειαστούν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πως φθάσαμε από το "θα επιστρέψουν οι υγειονομικοι τον Νοέμβρη" στην "απόλυση όσων δεν εμπιστευονται την επιστήμη"

Το έγραψα πριν μερικές εβδομάδες και θα το επαναλάβω και τώρα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αυτή τη στιγμή έχει να λαμβανει ψήφους μόνον από τους εμφολιολαγνους και ξέρει πολύ καλά ότι η τυχόν επιστροφή των υγειονομικών στις θέσεις τους θα σημάνει μια άμεση απώλεια περί τις 15 έως και 18 μονάδες των αρρωστημενων αυτής της κοινωνίας που ενώ εχει καταρρεύσει σαν τραπουλοχαρτο το αφήγημα εξακολουθούν να μένουν πιστοί μέχρι τελικής πτώσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως σας έχω γράψει επίσης πολλές φορές έχει ένα μπετοναρισμενο περίπου 28-30% το οποίο δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μην τον ξαναψηφισουν. Είναι οι γνωστοί προοδευτικουληδες τύποι της τακτικής "να δώσουμε στους γείτονες αφού μας περισσεύουν αρκεί να μην μας ενοχλούν". Οι γνωστοί απατριδες, πρώην πασοκοι καλόβολεμένοι σε κάποια κρατικοδιαιτη θέση.

Απ εκεί και κάτω επικρατεί το χάος με τους υπόλοιπους να πασχίζουν αγκομαχωντας ψήφο ψήφο να φτάσουν προς το πολύτιμο διψήφιο ή το υπερπολυτιμο 3%.

Συνεπώς το θέμα της επιστροφής των υγειονομικών δεν είναι θέμα πανδημίας. Ούτε ήταν και πότε. Είναι ξακαθαρη πολιτική επιλογή του πρωθυπουργού που βρήκε τον έναν και μοναδικό που άγνωστο γιατί δέχθηκε να πάρει πάνω του αυτό το βάρος της υποχρεωτικότητας και ουσιαστικά να τελειώσει πολιτικά από τόσο νέος. Γιατί ναι μπορεί να ξαναβγεί (αν και με τη ΝΔ κάτω από 28 δεν βγαίνει) αλλά Υπουργική θέση δεν πρόκειται να ξαναδεί ούτε με το χαμπλ.

Είναι ξεκαθαρη πολιτική απόφαση γιατί χιλιάδες υγειονομικοι εργάζονται ενώ έχει παρέλθει προ πολλού το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους (έληξε το εννιαμηνο ισχύς του) και κάνεις δεν τολμα να τους απομακρύνει ως "άκρως επικίνδυνους και μη εχοντες εμπιστοσύνη στην επιστήμη".

Φυσικά βέβαια ούτε τους απολυουν γιατί δεν έχουν τα κότσια. 

Αυτά να για μην τρέφουν ελπίδες οι φίλοι υγειονομικοι, οι τελευταίοι υπερασπιστές της δημοκρατίας, που φυλαττουν ακόμα Θερμοπύλες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μόνιμη επωδός των υπερασπιστών του "πιστεύουμε στην επιστήμη" σε κάθε θάνατο από κάθε αιτία, εμβολιασμένων.

Δεν πρέπει επίσης να μας διαφεύγει ότι (όπως έχουν καταγγείλει ορισμένοι από τους υγειονομικούς σε αναστολή) ένας αριθμός νοσοκομειακών γιατρών - άγνωστο, πόσο μεγάλος είναι αυτός ο αριθμός - έχουν στήσει ένα μηχανάκι πλαστών εμβολιασμών τους, με τον οποίο ωστόσο έχουν νόμιμα πιστοποιητικά εμβολιασμού και διατηρούνται κανονικά στην εργασία τους, ενώ ταυτόχρονα είναι τιμητές του υποχρεωτικού εμβολιασμού (των άλλων).

Για τα πολιτικά πρόσωπα και τα placebo εμβόλια που τους χορηγήθηκαν υπάρχουν επίσης πολλές καταγγελίες, διεθνώς. ΚΑΝΕΙΣ ΩΣΤΟΣΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΕΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ. (Και ούτε πρόκειται)



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Dimitrios Kouvelas

Γιατροί και άλλοι επαγγελματίες σχετιζόμενοι με τη νόσο, αλλά με πραγματική άγνοια για τα φάρμακα, συμβάλλουν στην αθλιότητα και προκαλούν ένα τεράστιο θέμα. 

Παρόλο που το περιγραφόμενο γεγονός φαίνεται αληθές, η ερμηνεία είναι άθλια και αντιεπιστημονική. 

1. Δέχεται την ανήθικη, παγκόσμια, πειραματική εφαρμογή με τις υποχρεωτικότητες και την έλλειψη εκτίμησης ιατρικού κινδύνου. 

2. Δέχεται την αισχροκέρδεια της φαρμακοβιομηχανίας με την πώληση ελλειπέστατα δοκιμασμένου προϊόντος. 

3. Αδιαφορεί, λόγω άγνοιας (πιστεύω, όχι πρόθεσης), για τη σχέση αποτελεσματικότητας/ασφάλειας/καταλληλότητας/τιμής που καθιστά το προιόν κάκιστο!

4. Αδιαφορεί για το θεσμικό ρόλο του γιατρού, φαρμακοποιού κλπ. 

5. Αδιαφορεί για το ρόλο των θεσμοθετημένων οργάνων προστασίας της δημόσιας υγείας και του δημόσιου συμφέροντος,

6. Αγνοεί τους κανόνες θεραπευτικής και προληπτικής χρήσης των φαρμακευτικών προϊόντων 

7. Δέχεται την ανηθικότητα της άκριτης χρήσης οριζόντια, χωρίς ένδειξη (προφανώς δεν αντιλαμβάνεται την έννοια της ένδειξης), που είναι επικίνδυνη για γιατρό. 

Και πολλά άλλα, όπως οι πολύ μεγαλύτεροι πληθυσμοί που έχουν εκτεθεί στα άλλα εμβόλια, σε βάθος χρόνου!

Αιδώς και προσοχή κύριοι, συνεργάτες σε άθλιες πολιτικές της νέας τάξης πραγμάτων!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στα όρια πολέμου Βόρεια και Νότια Κορέα: Εκατοντάδες μαχητικά στον αέρα – Aπογείωσαν 260 αεροσκάφη και έχουν σε ετοιμότητα αλλα 240!

4/11/2022

Κλιμακώνεται για δεύτερη ημέρα η κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας. Το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι απογειώθηκαν εσπευσμένα μαχητικά της, αφού ραντάρ εντόπισαν περίπου 180 αεροσκάφη της Βόρειας Κορέας να πετούν επί τέσσερις ώρες σήμερα βορείως των στρατιωτικοποιημένων συνόρων.

Πρόκειται για τεράστιο επίτευγμα της Πιονγιάνγκ καθώς κατάφερε να απογειώσει τα πανάρχαια MiG 17, 19, 21, 23!

Συνολικά στον αέρα βρέθηκαν 180 αεροσκάφη της Βόρειας Κορέας, 80 μαχητικά της Νότιας Κορέας μαζί με F-35A τη στιγμή που 240 νοτιοκορεατικά αεροσκάφη συμμετείχαν στην άσκηση Vigilant Storm με τις ΗΠΑ έλαβαν εντολή ετοιμότητας.

Πριν την ανάπτυξη των μαχητικών, η Β. Κορέα είχε προχωρήσει ομοβροντία πυροβολικού προς τη ζώνη ασφαλείας ενώ χθες Πέμπτη 3/11 προχώρησε και στην εκτόξευση ενός διηπειρωτικού πυραύλου που σήμανε συναγερμό στη βόρεια και κεντρική Ιαπωνία.

Τις τελευταίες 48 ώρες, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε περίπου 29 με 30 πυραύλους, οι περισσότεροι έπεσαν στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

180 αεροσκάφη απογείωσε μόνο η Βόρεια Κορέα

Τα αεροσκάφη πέταξαν στη στρατιωτικοποιήμενη ζώνη της Β. Κορέας, περίπου 20 με 50 χιλιόμετρα βόρεια από τα σύνορα των δύο χωρών. Υπενθυμίζεται ότι γύρω από τη γραμμή των συνόρων υπάρχει «γκρίζα» (αποστρατιωτικοποιημένη) ζώνη.

Τα βορειοκορεατικά αεροσκάφη πέταξαν βόρεια μιας γραμμής που έχει χαραχτεί σε απόσταση έως 20 χιλιομέτρων βόρεια της Στρατιωτικής Γραμμής Οριοθέτησης (MDL), ανέφεραν σε δήλωσή τους οι νοτιοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον στρατό της χώρας, η Νότια Κορέα απάντησε απογειώνοντας 80 μαχητικά, ανάμεσά τους και F-35A.

«Οι στρατιωτικοί μας εντόπισαν περίπου 180 βορειοκορεατικά μαχητικά αεροπλάνα» να έχουν κινητοποιηθεί στον εναέριο χώρο της Πιονγκγιάνγκ, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων στη Σεούλ, προσθέτοντας πως ανέπτυξε «80 καταδιωκτικά αεροπλάνα, μεταξύ των οποίων F-35A».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα αεροπλάνα που συμμετέχουν στα στρατιωτικά γυμνάσια με τις ΗΠΑ ήταν επίσης «έτοιμα» να απογειωθούν.

Νωρίτερα, η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε νέες ομοβροντίες προς την «ζώνη ασφαλείας», στην περιοχή των αμφισβητούμενων θαλάσσιων συνόρων των δύο κρατών, καθώς τα τελευταία 24ωρα η ένταση στην κορεατική χερσόνησο έχει ανέβει κατακόρυφα.

Την ίδια ώρα, η Σεούλ και η Ουάσιγκτον συνεχίζουν τα κοινά αεροπορικά τους γυμνάσια, τα μεγαλύτερα της ιστορίας τους, ως και αύριο Σάββατο, μετά τη δοκιμή —που ήταν αποτυχημένη, κατά τη Νότια Κορέα— διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) από την Πιονγκγιάνγκ. Περίπου 240 μαχητικά της Νότιας Κορέας συμμετείχαν στην άσκηση με τις ΗΠΑ, η οποία έχει προκαλέσει τον εκνευρισμό της Βόρειας Κορέας.

Πριν ένα μήνα, δέκα μαχητικά της Βόρειας Κορέας είχαν πραγματοποιήσει πάλι πτήσεις κοντά στα σύνορα, προκαλώντας την άμεση αντίδραση της Νότιας Κορέας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Manos Aoratopoulos

 Λέτε ανοησίες. στοιχεία στατιστικά ζήτησα. όχι τις εικασίες του κάθε πικραμένου... 

 Στις ηλικακές ομάδες 40-60 ετών ο αριθμός των θανάτων είναι σταθερός και σε κάποιες από αυτές έχει σημειωθεί και πολύ μικρή μείωση...

Αποδείξτε λοιπόν ότι δεν ισχύει αυτό που σας λέω...

Σχολιο.- τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αποδεικνύουν ότι λέτε ανοησίες κύριε Manos Aopratooulos. Γιατί τα στοιχεία του Αρβανίτη που σας έστειλε είναι για 210 μέρες και εσείς παραθέτετε στοιχεία για 119 μέρες, επομένως δεν υπάρχει σύγκριση και με αυτό τον τρόπο δείχνετε λιγότερους νεκρούς. Επίσης στη συζήτηση αυτή η μεταβλητή που μας ενδιαφέρει και θέλουμε να συσχετίσουμε με τους θανάτους είναι το αν έκαναν το εμβόλιο ή όχι. Η επιστήμη δεν είναι μπακάλικο, να βγάζετε τα στοιχεία της Ελστατ, χωρίς να έχετε συμπεριλάβει την ποιοτική μεταβλητή, όπως αντίθετα με εσάς έχει κάνει ο Αρβανίτης. Στην επιστήμη τα στοιχεία τα μελετάνε με κατανομές (κανονική, γεωμετρική, Poisson,Γ), δεν πετάνε ένα μάλλον έχουν αυξηθεί οι θάνατοι επειδή πεθαίνουν μεγάλες ηλικίες. Αλλά εδώ ούτε συγκρίσιμα μεγέθη δεν βάζετε, παραθέτετε στοιχεία 119 ημερών για να κάνετε κριτική σε στοιχεία 210 ημερών. Καλύτερα να συγκρίνετε στοιχεία 210 ημερών με μίας ημέρας, λιγότεροι θα είναι οι θάνατοι... Φαίνεται 100% σε αυτά τα σχόλια ποιοι είναι οι πραγματικοί ψεκασμένοι

Manos Aoratopoulos

Και πάλι ανοησίες λέτε. Κανείς δεν αρνήθηκε την αύξηση των θανάτων..

Σχολιο.- αυτοί που τώρα οι πατρωνες τους ζητάνε ξαφνικά "διεθνή αμνηστία " για τον covid ,στην προσπάθεια τους να ξεπλύνουν τα εγκλήματα τους ...είναι ο ορισμός του ψεκασμενου ...γιατί είχαν επιβάλει την μονοφωνια την φίμωση και την επίκληση στο αλάθητο της αυθεντίας τους , μαζί με καταναγκαστική ιατρική . Τώρα που αποδείχτηκε το έγκλημα των λοκνταουν , φοβούνται μην έρθει και η επόμενη φαπα . Και ακόμη και σήμερα εδώ στο Ελλαδισταν συναινούν με προκλητικούς φασίστες όπως ο Πλεύρης , που θεωρεί ότι είναι κι αλάθητος !

Σχολιο.- Συγγνώμη κύριε Manos Aoratopoulos που είσαι ανίδεος να αντιπαρατεθείς επιστημονικά και συγκρίνεις καρπούζια με αυγά. Δεν θα αντιπαρατεθούμε στον COVID, δεν θα αντιπαρατεθούμε στο Ουκρανικό, "θα λογαριαστούμε μετά". Το πιο σύντομο ανέκδοτο κάποιου που συμφωνεί στα σημαντικότερα θέματα μαζί τους

εντάξει ζητώ συγγνώμη από το think tank του Χαρδαλιά,  του Βορίδη, του Μητσοτάκη και του Πλεύρη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποχή πάνω από 75%, που σε κάποιες περιοχές φτάνει και το 90%, από τις ηλεκτρονικές εκλογές - παρωδία που επέβαλε η Κεραμέως και στις οποίες συμμετείχε ολόκληρο το μνημονιακό μπλοκ, από Ν.Δ. μέχρι ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι εκπαιδευτικοί έδωσαν σήμερα μια απάντηση και σ' αυτούς που ελεεινολογούν αυτόν εδώ τον λαό, και για να δικαιολογήσουν τη δική τους απραξία ισχυρίζονται πως δεν υπάρχουν αντιστάσεις στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα. 

Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού, η πανελλαδική πανεργατική απεργία της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου.

Σχολιο.- Η αποχή στις δια ζώσης μας ήταν πάνω από 40%

Σχολιο.- Οι αδυναμίες, τα κενά και οι ελλείψεις των αγωνιζόμενων τμημάτων του συνδικαλιστικού κινήματος, δεν είναι δυνατόν να χρησιμεύουν ως άλλοθι για τη συμμετοχή σε διαδικασίες βαθιά αντιδημοκρατικές που ανοίγουν τον δρόμο για την επέκταση τέτοιων πρακτικών στον συνδικαλισμό. Και γιατί όχι αύριο-μεθαύριο και στις βουλευτικές εκλογές. Όσον αφορά στην αποχή, έχω υπόψη μου αλλεπάλληλες αναρτήσεις εδώ μέσα που συγκρίνουν σαν συμμετοχή το θλιβερό 10-25% του τώρα με το 60-80% που συμμετείχε στις δημοκρατικές διαδικασίες το 2016 και το 2018. Απ' ό,τι φαίνεται τώρα δεν συμμετείχαν ούτε οι νέοι ούτε οι παλιοί.

Σχολιο.- Όσο για την απραξία που κυριαρχεί σε μεγάλο τμήμα της κοινωνίας, καλό θα ήταν να μην ξεχνιέται ότι ο λαός αυτός αντιστάθηκε σθεναρά επί χρόνια, φτάνοντας μέχρι και το 61,3% του ΟΧΙ. Όταν ο πλανήτης ολόκληρος του έλεγε να σκύψει το κεφάλι. Και έχασε κάθε ελπίδα με το ξεπούλημα του ΟΧΙ και το θλιβερό ΤΙΝΑ του Τσίπρα: "Δεν υπάρχει εναλλακτική". Μπορεί οι πολιτικές δυνάμεις που συνέχισαν την αντίσταση να 'χουν τις χίλιες μύριες αδυναμίες και ανεπάρκειες, αλλά δεν ήταν αυτές που τσάκισαν το αγωνιστικό φρόνημα αυτού του λαού. Ούτε ήταν αυτές που κατέβαζαν τα ΜΑΤ επί χρόνια σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση, προκειμένου να επιβάλλουν τα μνημόνια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ήττα για την ιμπεριαλιστική συμμαχία υπό το ΝΑΤΟ!

Νίκη στην αντίσταση!

Καμία συνεργασία με ιμπεριαλιστές!

Κομμουνιστικό Κόμμα Μεγάλης Βρετανίας (Μαρξιστικό-Λενινιστικό) Ηνωμένο Βασίλειο / Κόμμα Λαϊκής Δημοκρατίας

Νότια Κορέα / Κορέα είναι Ένα Βέλγιο / Πλατφόρμα Βαλτικής / Κομμουνιστικό Κόμμα Κιργιζίας, Κιργιζία / Ουγγρικό Εργατικό Κόμμα, Ουγγαρία / Κομμουνιστικό Κόμμα, Ιταλία / Κομμουνιστικό Κόμμα, Ιταλία / Κομμουνιστικό Κόμμα, Ελβετία / Ισπανικό Avantgarde, Ισπανία / Ανατολική Πρωτοβουλία / Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας, Σερβία / Εθνικό Ένωση Κομμουνιστών, Γαλλία / Πόλος Κομμουνιστικής Αναβίωσης στη Γαλλία, Γαλλία.


Διακήρυξη του Παρισιού - Η ανερχόμενη παλίρροια του παγκόσμιου πολέμου και τα καθήκοντα των αντιιμπεριαλιστών

(συνοπτική εκδοχή)

Βρισκόμαστε σε μια στιγμή σοβαρού κινδύνου για τους εργαζόμενους και τους καταπιεσμένους λαούς παντού, όπου η ιμπεριαλιστική πολεμική ορμή μας ωθεί προς έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο και ενδεχόμενη πυρηνική ανάφλεξη.

Παρόλο που η επιθετικότητα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία αποτυγχάνει τόσο στρατιωτικά όσο και οικονομικά, η απελπισία των ΗΠΑ να σώσουν την ηγεμονική τους θέση στον κόσμο σημαίνει ότι δεν μπορούν να υποχωρήσουν, αλλά αντίθετα αναζητούν τρόπους επέκτασης και παράτασης του πολέμου. Μπροστά σε όλη την εμπειρία, φαίνεται ότι οι ιμπεριαλιστές εξακολουθούν να ελπίζουν ότι μπορούν να βρουν έναν τρόπο να εξαντλήσουν κάθε αντίσταση στην κυριαρχία τους και να βγουν στην κορυφή.

Ως αποτέλεσμα, αντιμετωπίζουμε την προοπτική να επεκταθεί ο πόλεμος της Ουκρανίας σε γειτονικές χώρες στην Ευρώπη και την κεντρική Ασία – και επίσης να ξεσπάσουν εχθροπραξίες σε πολλά άλλα θέατρα πιο ανατολικά. Οι πρόσφατες προκλήσεις των ΗΠΑ στην Ταϊβάν, παράλληλα με την αδιάκοπη αύξηση των εντάσεων με τη ΛΔΚ και την Κίνα σε κάθε μέτωπο, το καθιστούν πολύ σαφές.

Σε αυτήν την ιστορικής σημασίας στιγμή, εμείς, τα υπογεγραμμένα μέρη, συμφωνούμε ότι τα ακόλουθα βασικά σημεία πρέπει να γίνουν σαφή στις μάζες του κόσμου και θα πρέπει να καθοδηγούν το αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό μας έργο:

1. Ότι οι συγκρούσεις που έχουν ήδη ξεσπάσει ή απειλούνται να ξεσπάσουν δεν είναι μεμονωμένες και τοπικές υποθέσεις, αλλά αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της προσπάθειας των ΗΠΑ να διατηρήσουν την παγκόσμια ηγεμονία τους.

2. Ότι ο σημερινός πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι το αποτέλεσμα της «ρωσικής επιθετικότητας» αλλά της δυτικής ιμπεριαλιστικής ορμής για πόλεμο – ιδιαίτερα, της πολεμικής ορμής των ΗΠΑ.

3. Ότι ο πόλεμος ξεκίνησε πραγματικά όταν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους χρηματοδότησαν, όπλισαν και οργάνωσαν ένα φασιστικό πραξικόπημα στο Κίεβο το 2014, και ότι η ρωσική πλευρά, στη συμμαχία της με τους λαούς του Ντονμπάς, εμπλέκεται σε πόλεμο αυτοάμυνας και εθνική απελευθέρωση ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση.

4. Ότι οι πολεμικές κινήσεις εναντίον της Κίνας και της ΛΔΚ είναι επίσης αποτέλεσμα ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και ότι, ανεξάρτητα από το ποιος ρίξει την πρώτη βολή, αν ξεσπάσουν οι απειλούμενες συγκρούσεις στην Κορέα ή την Ταϊβάν, αυτοί οι πόλεμοι θα είναι επίσης πόλεμοι αντιιμπεριαλιστικής αυτοάμυνας για την εθνική κυριαρχία που ασκείται από τον κορεατικό και/ή τον κινεζικό λαό.

5. Ότι η ικανότητα της Ρωσίας και της Κίνας να υπερασπίζονται τον εαυτό τους και τους άλλους δεν υποδηλώνει επεκτατικές φιλοδοξίες ή ιμπεριαλιστική οικονομία. Βασίζεται σε δεκαετίες σχεδιασμού για αυτοάμυνα, που ξεκίνησε από τις σοσιαλιστικές κυβερνήσεις της ΕΣΣΔ και της ΛΔΚ.

6. Ότι δεν υπάρχουν οικονομικά στοιχεία που να δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό της Κίνας ή της Ρωσίας ως ιμπεριαλιστικές. Αυτές είναι χώρες που δεν ζουν με την υπερεκμετάλλευση ή τη λεηλασία του κόσμου. Δεν βάζουν άλλες χώρες σε στρατιωτική, τεχνολογική ή σκλαβιά χρέους. Αντίθετα, οι ευεργετικοί όροι του εμπορίου και η τεχνολογική και στρατιωτική βοήθεια που προσφέρουν δίνουν στις μικρότερες αναπτυσσόμενες χώρες την ευκαιρία να ξεφύγουν από την ιμπεριαλιστική υποδούλωση.

7. Ότι η Ρωσία και η Κίνα είναι οι στόχοι της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας γιατί τόσο διατηρώντας τη δική τους ανεξαρτησία όσο και βοηθώντας άλλα έθνη να αποκτήσουν τη δική τους, αντιπροσωπεύουν μια σοβαρή απειλή για την παγκόσμια ηγεμονία των ιμπεριαλιστών.

8. Ότι η αυξανόμενη συμμαχία μεταξύ Ρωσίας και Κίνας προσφέρει ελπίδα στους λαούς του κόσμου: ελπίδα για μια εναλλακτική στην κυριαρχία των ΗΠΑ και την ιμπεριαλιστική υπερεκμετάλλευση. Ένα ισχυρό αντιιμπεριαλιστικό στρατόπεδο είναι η καλύτερη άμυνα των λαών μας ενάντια στα επιθετικά σχέδια της αιμοδιψούς συμμαχίας του ΝΑΤΟ – η καλύτερη άμυνά μας ενάντια στην επικείμενη απειλή του πυρηνικού πολέμου.

9. Ότι οι αντιπολεμικοί ακτιβιστές πρέπει να κινητοποιήσουν τις μάζες στις χώρες τους για μια εκστρατεία ενεργητικής μη συνεργασίας με την ιμπεριαλιστική πολεμική προσπάθεια με στόχο να υπονομεύσει τον πολεμικό μηχανισμό του ΝΑΤΟ με κάθε δυνατό τρόπο. Πρέπει να αρνηθούμε να πολεμήσουμε ή να βοηθήσουμε τους στρατούς του ΝΑΤΟ (άμεσους ή δια αντιπροσώπων). Πρέπει να αρνηθούμε τη μεταφορά στρατού και εξοπλισμού του ΝΑΤΟ. Πρέπει να αρνηθούμε να επιτρέψουμε στις βάσεις του ΝΑΤΟ να λειτουργούν ανεμπόδιστα στα εδάφη μας. Πρέπει να αρνηθούμε να κατασκευάσουμε ή να προμηθεύσουμε οπλισμό και άλλο ζωτικό εξοπλισμό του ΝΑΤΟ. Πρέπει να αρνηθούμε να εκπέμπουμε, να εκτυπώνουμε ή να διανέμουμε ψέματα ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας. Πρέπει να αρνηθούμε να συνεργάζονται οι χώρες μας με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους εμπορίου και κυρώσεων.

10. Ότι η επιταχυνόμενη πολεμική ώθηση, η οικονομική κρίση, η κρίση πείνας, η περιβαλλοντική κρίση και πολλά άλλα καθιστούν απολύτως σαφές ότι η ανάγκη απομάκρυνσης του ιμπεριαλιστικού οικονομικού συστήματος είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

11. Ότι τα συνθήματα των αληθινών αντιιμπεριαλιστών αυτή την εποχή πρέπει να είναι: Ήττα για την ιμπεριαλιστική συμμαχία υπό το ΝΑΤΟ! Νίκη στην αντίσταση! Καμία συνεργασία με ιμπεριαλιστές!

Το πλήρες κείμενο εδώ https://platforma-anexartisias.blogspot.com/2022/10/paris-declaration.html



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



15 ΗΜΕΡΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΝΑ«ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ»ΤΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ & τά «ΠΕΤΣΩΜΕΝΑ» ΜΜΕ

Από τις 22 Οκτωβρίου δίνουν μάχη με τις φλόγες οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Παπίκιο Όρος, στη Ροδόπη. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο καπνός από τη φωτιά είναι ορατός από την πόλη της Κομοτηνής και από το νησί της Θάσου. Στάχτες έχουν φτάσει μέχρι και την Ξάνθη....

Σχολιο.- Μας έχουν ξεφτιλίσει για την ανεπάρκεια και οι Βούλγαροι!

Σχολιο.- Γιατί δεν ξέρουν ότι δεν πρόκειται για ανεπάρκεια αλλά για ηθελημένο σχέδιο!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



5/11/2022  -  5.00 π.μ.

- Το γνωστό τηλεοπτικό κανάλι CNN ανέφερε, ότι 1.300 τερματικά του συστήματος Starlink που χρησιμοποιούσαν οι VSU για τη συλλογή και την ανταλλαγή δεδομένων ανίχνευσης (κατασκοπείας) τέθηκαν εκτός λειτουργίας, λόγω… «έλλειψης χρηματοδότησης»! Ο Ίλον Μασκ, στον οποίο ανήκει η εταιρεία SpaceX, παραγωγός του Starlink, ανακοίνωσε επίσης ότι οι περικοπές στο προσωπικό του Twitter (το οποίο πρόσφατα αγόρασε έναντι τιμήματος 44 δισεκ. USD) είναι αναπόφευκτες, λόγω των ζημιών που υπόκειται η εταιρεία και οι οποίες φτάνουν τα 4 εκατ. USD την ημέρα!…

- Ο Τζέικ Σάλιβαν, σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ για θέματα Άμυνας, επισκέφθηκε την Παρασκευή ΚΡΥΦΆ το Κίεβο και συναντήθηκε με τον Βλαντίμιρ Ζελένσκι. Μαζί έγινε γνωστό και το γεγονός, ότι οι ΗΠΑ απέστειλαν στην Ουκρανία 8 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα NASAMS.

- Συνάντηση στο Μύνστερ της Γερμανίας είχαν οι Υπουργοί Εξωτερικών των χωρών των G7. Στην ατζέντα της συνάντησης ήταν στις πρώτες θέσεις το Ουκρανικό και η στάση έναντι της Ρωσίας, καθώς και το Ιράν και η δήθεν «συμμετοχή» του στη ρωσο-ουκρανική διένεξη. Τα συμπεράσματα της συνάντησης μπορείτε να τα φανταστείτε και μόνοι/-ες σας: «καταδίκη» της Ρωσίας και… «απαίτηση» για… «άμεση αποχώρηση των στρατευμάτων της από την Ουκρανία», «βοήθεια» στην Ουκρανία με κάθε τρόπο (Στγ: και μέχρι… τον τελευταίο Ουκρανό), «διάψευση» των στοιχείων που παρέθεσε η Ρωσία περί απόπειρας κατασκευής «βρόμικης βόμβας» από την πλευρά της Ουκρανίας, «καταδίκη» του Ιράν για τη… «συμμετοχή» του στη ρωσο-ουκρανική διένεξη στο πλευρό της Ρωσίας (παρόλο που οι ιρανικές αρχές το διαψεύδουν συνεχώς) κοκ. Άλλη μια συνάντηση ακατάσχετης μπαρουφολογίας και μονόπλευρων και προκατειλημμένων «συμπερασμάτων», κοντολογίς…

- Μέρα γιορτής (Εθνικής Ενότητας) ήταν η χτεσινή στη Ρωσία και ο Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε μια σειρά από σημαντικούς νόμους, κυρίως σχετικούς με τους συμμετέχοντες στη ρωσική ΕΣΕ. Μεταξύ άλλων, υπέγραψε νόμο που εξομοιώνει τους εθελοντές μη στρατιωτικούς που συμμετέχουν σε αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας με τους συμμετέχοντες στην ΕΣΕ, νόμο που ορίζει τη δυνατότητα εναλλακτικής θητείας σε περιόδους γενικής ή μερικής επιστράτευσης, νόμο που ορίζει το «μορατόριουμ» σε πληρωμές δανείων και άλλων υποχρεώσεων από τους συμμετέχοντες στην ΕΣΕ και τα μέλη των οικογενειών τους, όπως και την καταβολή εφάπαξ και μόνιμων βοηθημάτων στους συμμετέχοντες στην ΕΣΕ και στα μέλη των οικογενειών τους.

- Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε επίσης συνάντηση με εκπροσώπους του Ρωσικού Ιστορικού Ομίλου, Πρόεδρος του οποίου είναι ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας (FSB) Σεργκέι Ναρίσκιν. Ο Πούτιν στην ομιλία που εκφώνησε αναφέρθηκε στην «ενότητα» της ρωσικής Ιστορίας, την οποία θα πρέπει κανείς να την εξετάζει στο σύνολό της. «Η Ιστορία της χώρας μας είναι μια αδιάκοπη, συνεχής ροή (γεγονότων). Οφείλουμε να την εξετάζουμε στο σύνολό της, με όλες τις εξαιρετικά δύσκολες, ακόμη και αντιφατικές, μερικές φορές, περιόδους της. Για το κράτος, για την κοινωνία, τις αρχές, τους πολίτες, είναι εξαιρετικά σημαντική η πλήρης γνώση γύρω από το παρελθόν μας, τόσο το μακρινό, όσο και το πρόσφατο», ήταν το χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ομιλία του Ρώσου Προέδρου.

- Ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέρθηκε και σε ζητήματα διδασκαλίας της Ιστορίας στα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων στη Ρωσία, καθώς και στην εισαγωγή της Πατριδογνωσίας (με την έννοια της γνώσης της ιδιαίτερης ιστορίας της κάθε περιοχής της Ρωσίας από τους ντόπιους μαθητές).

- Από την ομιλία του Ρώσου Προέδρου δεν θα μπορούσε να λείπει και η αναφορά στην Ουκρανία και τη ρωσική ΕΣΕ. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, η Δύση αναδιαμόρφωσε τη συνείδηση εκατομμυρίων ανθρώπων στην Ουκρανία, επιβάλλοντάς τους ψεύτικες αξίες και προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να ανάψει το φυτίλι για τη διάλυση της Ρωσίας. Η Ουκρανία μπροστά στα μάτια ουσιαστικά μιας γενιάς μεταμορφώθηκε από ευημερούσα χώρα σε δικτατορία και μοχθηρό αντιρωσικό εργαλείο στα χέρια της Δύσης. Η κατάσταση που διαμορφώθηκε ήταν αυτοκτονική για το λαό αυτής της χώρας και θανατηφόρα για τη Ρωσία.

- «Η σύγκρουση της Ρωσίας με το νεοναζιστικό καθεστώς που προέκυψε στο έδαφος της Ουκρανίας ήταν αναπόφευκτη. Και αν τον Φεβρουάριο (του 2022) δεν είχαν πραγματοποιηθεί οι κατάλληλες ενέργειες από την πλευρά μας, θα είχε συμβεί το ίδιο, αλλά από χειρότερες για εμάς θέσεις», ήταν μία από τις αποστροφές της ομιλίας του Ρώσου Προέδρου.

- Κατά τον Βλαντίμιρ Πούτιν, η Ρωσία πάντα αντιμετώπιζε με θέρμη τον λαό της Ουκρανίας και έτσι ακριβώς τον αντιμετωπίζει και τώρα, παρά την τωρινή τραγική αντιπαράθεση. «Είναι δύσκολο και λυπηρό εξαιτίας και του γεγονότος, ότι επί της ουσίας μάχεται ένας λαός με τον εαυτό του. Ουσιαστικά η αντιπαράθεση γίνεται στους κόλπους ενός λαού. Όπως ακριβώς είχε γίνει και μετά από τις ταραχές του 1917. Παρότρυναν τους ανθρώπους να πολεμήσουν μεταξύ τους». Στο μεταξύ «η μπαντερική εξουσία (της Ουκρανίας) σκέφτεται σχεδόν αποκλειστικά για τα χρήματα που έχει κρύψει στις δυτικές τράπεζες».

- Τέλος, ο Ρώσος Πρόεδρος αποκάλεσε ως «κουταμάρες» τους ισχυρισμούς που ηχούν στην Ευρώπη, ότι δήθεν η Ουκρανία «απελευθέρωσε» τις χώρες της Ευρώπης από τον ναζισμό κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, επειδή ο Κόκκινος Στρατός της ΕΣΣΔ διέθετε τα λεγόμενα… «ουκρανικά μέτωπα»!… (Στγ: Αυτός ο ψευδοϊστορικός ισχυρισμός διεκδικεί με αξιώσεις το βραβείο, όχι της «π@π@ρ1@$ της ημέρας», αλλά των τελευταίων 3 δεκαετιών τουλάχιστον!!!).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H αύξηση των τιμών καταναλωτή στις 19 χώρες που μοιράζονται το ευρωπαϊκό νόμισμα εκτινάχθηκε στο 10,7% τον Οκτώβριο, από 9,9% τον προηγούμενο μήνα.

Η αύξηση αυτή οφείλεται στην αστρονομική αύξηση κατά 41,9% του ενεργειακού κόστους, σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Στην ανοδική τάση των τιμών συμπαρασύρθηκε, η αξία των τροφίμων, που αυξήθηκε κατά 13,1%, και αυτή των εισαγόμενων βιομηχανικών αγαθών.


Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Νέο ρεκόρ (10%+) ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη

Ξεπέρασε τις προβλέψεις και πάλι αυτόν τον μήνα ο πληθωρισμός της ευρωζώνης καταγράφοντας νέο υψηλό ρεκόρ, σηματοδοτώντας περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, η αύξηση των τιμών καταναλωτή στις 19 χώρες που μοιράζονται το ευρωπαϊκό νόμισμα εκτινάχθηκε στο 10,7% τον Οκτώβριο, από 9,9% τον προηγούμενο μήνα.

Η αύξηση αυτή οφείλεται στην αστρονομική αύξηση κατά 41,9% του ενεργειακού κόστους, σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Στην ανοδική τάση των τιμών συμπαρασύρθηκε, η αξία των τροφίμων, που αυξήθηκε κατά 13,1%, και αυτή των εισαγόμενων βιομηχανικών αγαθών. 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησε τα επιτόκια συνολικά κατά 200 μονάδες βάσης (2%) τους τελευταίους 3 μήνες και έχει ήδη υποσχεθεί περαιτέρω αυξήσεις για τον Δεκέμβριο. 

Το επιτόκιο καταθέσεων της ΕΚΤ, τώρα στο 1,5%, φαίνεται να κορυφώνεται λίγο κάτω από το 2,9% το 2023, ένα μεγάλο άλμα από τις προσδοκίες γύρω στο 2,6%, μετά τη συνεδρίαση του οργάνου την περασμένη Πέμπτη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ #Πούτιν:

Είναι πολύ σημαντικό να ξαναποκτήσει η Ευρώπη τη νομική της προσωπικότητα. Πώς να συνομιλούμε με έναν εταίρο αν δεν αποφασίζει τίποτα και σε κάθε περίπτωση πρέπει να τηλεφωνήσει στην Ουάσιγκτον να ρωτήσει τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται; Γιατί να μιλάμε τότε με αυτόν; Είναι καλύτερο να τηλεφωνούμε στην Ουάσιγκτον οι ίδιοι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακούσατε στα ΜΜΕ τίποτα για την καταδίκη των ΗΠΑ για τον αποκλεισμό της Κούβας;

5 Νοεμβρίου 2022

185 χώρες στήριξαν το ψήφισμα της Κούβας, μόνο οι ΗΠΑ και το Ισραήλ καταψήφισαν ενώ Βραζιλία και Ουκρανία απείχαν

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροντρίγκες δήλωσε πριν από την ψηφοφορία ότι από το 2019, η κυβέρνηση των ΗΠΑ «έχει κλιμακώσει την πολιορκία γύρω από τη χώρα μας, μεταφέροντάς την σε μια ακόμη πιο σκληρή και απάνθρωπη διάσταση, με σκοπό να προκαλέσει σκόπιμα τη μεγαλύτερη δυνατή ζημιά στις κουβανικές οικογένειες. ”

Για άλλη μια χρονιά το ψήφισμα που κατέθεσε η Κούβα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για την άρση του εγκληματικού χρηματοπιστωτικού, εμπορικού και οικονομικού αποκλεισμού από τις ΗΠΑ συνάντησε τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των χωρών του κόσμου.

185 χώρες ψήφισαν υπέρ, μόνο 2 κατά (ΗΠΑ, Ισραήλ) και 2 απείχαν (Ουκρανία, Βραζιλία), ενώ εκπρόσωποι 4 χωρών δεν ήταν παρόντες στην ψηφοφορία.

Το ψήφισμα αυτό κατατίθεται τα τελευταία 30 χρόνια από την κουβανική κυβέρνηση, που με εμπεριστατωμένο τρόπο καταγγέλλει τον απάνθρωπο αποκλεισμό και τις τεράστιες επιπτώσεις του στον κουβανικό λαό.

Χτες, ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας, Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια, εξέθεσε τα τελευταία, επικαιροποιημένα στοιχεία του αποκλεισμού για την περίοδο Αύγουστος 2021 – Φλεβάρης 2022, τα οποία καταγράφουν το τεράστιο κόστος που σημαίνει για τον κουβανικό λαό η βάρβαρη αυτή πολιτική, που επιδεινώθηκε και την περίοδο της πανδημίας. Έγινε αναφορά σε ζημιά στην κουβανική οικονομία – μόνο γι’ αυτήν την περίοδο – ύψους 3,8 δισ. δολαρίων, δηλαδή 49% πάνω από τις αντίστοιχες ζημιές της περιόδου Γενάρης – Ιούλης 2021.

Τους 14 πρώτους μήνες της κυβέρνησης Μπάιντεν, που διατήρησε τις 240 επιπρόσθετες κυρώσεις που επέβαλε η κυβέρνηση Τραμπ, το κόστος των ζημιών που έχουν προκληθεί στην Κούβα είναι 6,3 δισ. δολάρια, δηλαδή 454 εκατ. δολάρια κατά μέσο όρο τον μήνα.

Οι ζημιές στα πάνω από 60 χρόνια αποκλεισμού φτάνουν τα 154,2 δισ. δολάρια.

Ο Ροντρίγκεζ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι χρησιμοποιούν τις ισχυρές πλατφόρμες μέσων ενημέρωσης και ψηφιακής τεχνολογίας «σε μια επιθετική εκστρατεία παραπληροφόρησης και απαξίωσης κατά της Κούβας». Είπε ότι οι ΗΠΑ καταφεύγουν σε «τις πιο διαφορετικές μεθόδους μη συμβατικού πολέμου, χρησιμοποιώντας τα παιδιά, τους νέους και τους καλλιτέχνες μας ως στόχους αυτού του πολιτικού βομβαρδισμού και των μέσων ενημέρωσης».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον απαράδεκτο νόμο Χελμς – Μπάρτον, που έχει εξωεδαφικό χαρακτήρα και επιβάλλει κυρώσεις σε τρίτες χώρες που θέλουν να έχουν εμπορικές σχέσεις με την Κούβα, ή που θέλουν να εξάγουν προϊόντα, αν αυτά περιέχουν πάνω από 10% ανταλλακτικά που έχουν κατασκευαστεί στις ΗΠΑ. Επίσης καταγγέλθηκε η αυθαίρετη και αδικαιολόγητη ένταξη της Κούβας στον κατάλογο των «κρατικών χορηγών της τρομοκρατίας», του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, την οποία επέβαλε ο Τραμπ και διατηρεί ο Μπάιντεν.

Δεκάδες ομιλητές στη ΓΣ του ΟΗΕ στηλίτευσαν τη βάρβαρη πολιτική των ΗΠΑ και τις κάλεσαν να σεβαστούν τη σχεδόν ομόφωνη απαίτηση για τερματισμό του αποκλεισμού.

Ο Χοακίν Πέρεθ, ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Βενεζουέλας στα Ηνωμένα Έθνη, ζήτησε την άρση του αποκλεισμού των ΗΠΑ και επανέλαβε την αλληλεγγύη υποστήριξη του έθνους του στην κυβέρνηση και τον λαό της Κούβας.

«Αυτή η παρωχημένη πολιτική ασφυξίας είναι η πιο άδικη και παρατεταμένη που έχει εφαρμοστεί ποτέ εναντίον οποιασδήποτε χώρας. Αρνείται το δικαίωμα στον πολιτικό πλουραλισμό και την ελεύθερη βούληση. Φαίνεται ότι ο οικονομικός εξαναγκασμός είναι το προτιμώμενο εργαλείο της κυβέρνησης των ΗΠΑ για να επεκτείνει τα συμφέροντά της», είπε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λαϊκή Δράση - Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ-ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΛΑΜΠΡΟ Β. - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Β. -ΦΩΤΗ Δ. ΚΑΙ ΙΑΣΟΝΑ 

ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 5/11 ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΣΤΙΣ 17:30 - προσυγκέντρωση στο δημαρχείο Κορυδαλλού επί της Γρ. Λαμπράκη στις 17:00

Πάγια κατεύθυνση των αστικών-κατασταλτικών μηχανισμών αποτελεί η ποινικοποίηση των συντροφικών-αγωνιστικών σχέσεων, στήνοντας σκευωρίες με σκοπό την απενεργοποίηση αγωνιστών από το λαϊκό και το ευρύτερο ανταγωνιστικό κίνημα.

Η επίθεση απέναντι στις δημοκρατικές-λαϊκές ελευθερίες, οι κρατικές σκευωρίες που στήνονται απέναντι σε αγωνιστές-αγωνίστριες, εντάσσονται μέσα στην συνολικότερη φασιστικοποίηση της πολιτικής και δημόσιας ζωής, σε μια περίοδο που το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα βρίσκεται σε δομική κρίση και δείχνει τα δόντια του απέναντι στους αγωνιζόμενους και τις αγωνιζόμενες.

Έχουμε συλλογικό καθήκον να βρεθούμε μαζικά στη συγκέντρωση στις φυλακές Κορυδαλλού το Σαββάτο 5/11 στις 17:30 και να δείξουμε την ταξική αλληλεγγύη μας στου τέσσερις συντρόφους που κρατούνται παράνομα και υπό άθλιες συνθήκες. Να πλατύνουμε την κατεύθυνση για την συγκρότηση ενός πλατιού κοινωνικοπολιτικού μετώπου που θα στήσει φραγμό απέναντι στην φασιστικοποίηση της πολιτικής και δημόσιας ζωής, την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ-ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ-ΕΜΠΡΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ-ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ 4 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

https://laikidrasi.wordpress.com/about/?fbclid=IwAR2rEO_eYb_BlFO0HEQBSsMjINDxe9A_kX9p2bUjKdLk6dyd93Ip3Xs5aHE



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Εμαθε από το μπαμπά του, Κωνσταντίνο Μητσοτσκη, πως να το παίζεις φιλελεύθερος μεταρρυθμιστής, ξεπουλώντας τα ασημικά της χώρας σου και παίρνοντας τη μίζα σου (Τσιμέντα Ηρακλής).

Εμαθε ακόμη ότι τα media σε ανεβάζουν και σε κατεβάζουν.

Από τη φιλελεύθερη "μόδα", αξιοποίησε τους ΛΟΑΤΚΙ στο έπακρο (Πατέλης, Γεωργιάδης, Δημητριάδης κλπ), αποσπώντας την ανάλογη αποδοχή..."

Σχολιο.- Θα συμπληρώσω: Οτι διδάχτηκε από μικρός τον κυνισμό της εξουσίας, όταν στις χρυσοπληρωμένες σπουδές του στην Αμερική, για να αποσπάσει τον τίτλο σπουδών του, παραποιούσε την Ελληνική ιστορία, προκειμένου να γλείψει το Αμερικανικό κατεστημένο.

Γαλουχήθηκε ως η τέλεια μαριονέτα για να σύρει τη χώρα στον πιο επικίνδυνο αμερικανονατοικό τυχοδιωκτισμό.

Με το αζημίωτο βέβαια για τον ίδιο.

Μήπως το παράκανε και τον έχουν πάρει χαμπάρι κι οι ρέγγες?



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατά ομολογία του Roger Waters, ο ήρωας της ταινίας "The Wall" συμβολίζει κατά 75% τον ίδιο, κατά 15% - τον Syd Barrett (οι λάτρεις των Pink Floyd θα ξέρουν...) και κατά 10% τον κάθε άνθρωπο, που ένιωσε την επιθυμία να πετάξει από το παράθυρο την τηλεόρασή του - και το έκανε πράξη. Όσοι δεν έχετε δει την ταινία - την συνιστώ ανεπιφύλακτα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευτυχώς, δηλαδή, που έχουμε τα φωτισμένα παλικάρια στις Βρυξέλλες, με προφητικές ικανότητες και πολύ πόνο για τους Ευρωπαίους πολίτες! Αφού συμβουλεύτηκαν την κρυστάλλινη μπάλα τους και είδαν την επερχόμενη πανούκλα, στις 24 Απριλίου του 2018 (!!!) κυκλοφόρησαν την "Πρόταση - σύσταση του Συμβουλίου σχετικά με την ενίσχυση της συνεργασίας για την καταπολέμηση των νόσων, που προλαμβάνονται με εμβολιασμό". 

Στο έγγραφο αυτό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει 

1) «την εξέταση των δυνατοτήτων για την κατάρτιση, έως το 2020, κατευθυντήριων γραμμών για ένα βασικό πρόγραμμα εμβολιασμού της ΕΕ» (το 2018 όλα αυτά!), 

2) «την ανάπτυξη μεθοδολογιών και υλικού καθοδήγησης της ΕΕ για τις απαιτήσεις δεδομένων για καλύτερη παρακολούθηση των ποσοστών εμβολιαστικής κάλυψης σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ), τη συγκέντρωση των δεδομένων αυτών και την κοινοποίησή τους σε επίπεδο ΕΕ», 

3) «Τη δημιουργία, έως το 2019 (Γιατί «ως το 2019»; Ήξεραν κάτι, που εμείς οι υπόλοιποι το αγνοούσαμε;) μιας ευρωπαϊκής πύλης ενημέρωσης για τον εμβολιασμό με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων», 

4) «Την παρακολούθηση της παραπληροφόρησης σχετικά με τον εμβολιασμό στο διαδίκτυο και την ανάπτυξη τεκμηριωμένων εργαλείων και υλικού καθοδήγησης για την υποστήριξη των κρατών μελών στην αντιμετώπιση της διστακτικότητας απέναντι στον εμβολιασμό, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής σχετικά με την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο» (Και κάπως έτσι, γεννήθηκαν τα Hoaxes) και 

5) «την ενίσχυση και τη δημιουργία νέων συμπράξεων και ερευνητικών υποδομών, μεταξύ άλλων για κλινικές δοκιμές, τη διευκόλυνση, από κοινού με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, του πρώιμου διαλόγου με τους υπεύθυνους ανάπτυξης, τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής σε εθνικό επίπεδο και τους ρυθμιστικούς φορείς για τη στήριξη της αδειοδότησης ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ, μεταξύ άλλων για τις ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΕΣ απειλές για την υγεία». 

Και γαμώ τις κρυστάλλινες μπάλες, δηλαδή!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ε.ΠΑ.Μ (Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο)

Συμμαχία για την Ελευθερία και την Δημοκρατία

5 Νοεμβρίου : Ανοιχτό σε όλους τους φίλους

Ωρα προσέλευσης 11.30

Πολιτιστικό Κέντρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος»

Κωνσταντινουπόλεως 46 & Σολωμού, Μοσχάτο



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα, στο συνέδριο του ΕΠΑΜ, χαιρόσουν να είσαι ανάμεσα σε τόσους πατριώτες.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ προ των πυλών.

Η καρέκλα των νεο-ταξιτών, τρίζει.

Μια από τις φωτογραφίες, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης, για τους άλλους ήρωες της υπόθεσης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η γραμμή της κυβέρνησης και του πλαγκτόν που την ψηφίζει:

"Κάνετε υποκλοπές" - "ε όλοι κάνουν υποκλοπές".

"Έχετε φάει και τα πόμολα" - "ε όλοι τρώνε και τα πόμολα".

"Έχετε αφήσει την ακρίβεια ανεξέλεγκτη" - "ε όλοι θα άφηναν την ακρίβεια ανεξέλεγκτη".

"Έχετε διαλύσει το ΕΣΥ" - "ε όλοι θα διέλυαν το ΕΣΥ".

"Είστε παιδεραστές" - "ε όλοι είναι παιδεραστές".

Αυτή η στρατηγική δεν είναι τυχαία.

Υπάρχει για να συνηθίσουμε ότι το να είμαστε μέσα στο βόθρο με τα σκατά τους είναι "το μόνο εφικτό".

Σχολιο.- Και έτσι ακούμε τους αλήτες δεξιούς να μας λένε. Εσύ πας με το σταυρό στο χέρι; έλεος στην Ελλάδα ζούμε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανήκουστο και αδιανόητο όχι για οποιαδήποτε χώρα τησμπολιτιζμένης Δύσης αλλά και για χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής να παραμένει ο πρωθυπουργός στη θέση του ύστερα απ' όσα βγήκαν στη φόρα για τις παρακολουθήσεις/υποκλοπές.

Δεν παρακολουθούσε το παρακράτος του Μητσοτάκη μόνο τους παράγοντες της αντιπολίτευσης αλλά οποιονδήποτε θεωρούσε ότι έχει κάποια επιρροή ή αντιπροσωπεύει κάποιον κίνδυνο για τον Κρυφακούλη. Ακόμα και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, έως και υπουργούς της κυβέρνησης (Σαμαράς, Σταϊκούρας, Χατζηδάκης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Κικίλιας)! Και εννοείται διάφορους οικονομικούς παράγοντες. Έως και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο  (εκτός από Μαρινάκη και Βαρδινογιάννη!) παρακολουθούσαν μέσω του στενού συνεργάτη του, του Παναγιώτη Μπόμη (επειδή η παρεξήγηση είναι πανεύκολο πράγμα: δεν εννοώ ότι έβαζαν τον Μπόμη να παρακολουθεί τον Γιαννακόπουλο αλλά ότι οι παρακρατικοί παρακολουθούσαν τον Μπόμη για να παίρνουν πληροφορίες για τον Γιανακόπουλο).

Είναι σκάνδαλο χειρότερο από το σκάνδαλο Γουώτεργκέιτ στις ΗΠΑ το 1972!

ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ!

ΟΥΤΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΚΑΙ ΚΑΚΙΑΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ. ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ, ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.

Σχολιο.- Επεμβαίνεις,

επεμβαίνεις στη ζωή μου ασυγχώρητα

σε θέματα προσωπικά κι απόρρητα

με ντέτεκτιβ κι υποκλοπές

μ' εντάλματα κι επιτροπές

επεμβαίνεις, επεμβαίνεις, επεμβαίνεις

μ' έκανες μπαλάκι τένις.

Είσαι σκέτο παρακράτος

είσαι σκέτο παρακράτος

και προβοκατόρισσα

γι' αυτό σε χώρισα.

https://www.youtube.com/watch?v=_UIfWsRA1aA

σχολιο.- Γιατί το Τζενάκι (Μπαλατσινού) ρε Κούλη;




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αυτό που μας πασάρει με προσποιητή σιγουριά το καθεστως ότι η Τουρκία είναι σύμμαχος του Πούτιν είναι χοντρη βλακεία αν οχι εσκεμμένη προπαγάνδα. Η Τουρκία είναι απολύτως ΝΑΤΟικη χώρα και να αφήσουν τα σάπια για να καλύψουν την εγκληματική τους εθνικη αδράνεια...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από τη μια τα κοπρόσκυλα ετοιμάζουν την ηλεκτρική διασύνδεση με την Αίγυπτο και το Ισραηλ κι από την άλλη την απόστρατιωτικοποιηση των νησιων. Συνταγή διατεταγμενης εθνικής καταστροφής.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυφαντής: Δεν θέλουμε να αντιληφθούμε ότι θα γίνει η επίθεση, ότι η επίθεση έχει ήδη ξεκινήσει, απλώς δεν έχει ξεκινήσει η στρατιωτική της φάση. Εχει ξεκινήσει η πολιτική, η διπλωματική, έχει τεθεί ο στόχος ο πολιτικός, έχει γαλβανιστεί η τουρκική κοινωνία με αυτό το στόχο, έχει γαλβανιστεί η διεθνής κοινότητα με αυτό το στόχο...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν οι πολιτικοί δεν είχαν βουλιάξει το λιγνίτη, η εξοικονόμηση μόνο απ΄το ρεύμα εφέτος υπέρ των εξοπλισμών θα υπερέβαινε τα 7 δις.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε πρώτη φάση οργανώθηκε από κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμούς μια εκστρατεία υγειονομικής τρομοκράτησης του παγκόσμιου πληθυσμού: Μαζικά Μέσα, αρμόδιοι φορείς και δοτές «επιτροπές επιστημόνων» προσπάθησαν να μας κάνουν να πιστέψουμε πως βρισκόμαστε μπροστά σε μία από τις πιο θανατηφόρες επιδημίες στην ιστορία της ανθρωπότητας. 
Και για να γίνει αυτό χρειάζονταν νεκροί.
Ως ένα σημείο σκηνοθετήθηκαν (όπως στην περίπτωση που έλαβε μεγάλη δημοσιότητα στην Ιταλία, όταν κινηματογραφημένη πομπή με φέρετρα πνιγμένων μεταναστών από τη Λαμπεντούζα προβλήθηκαν ως εικόνα «θυμάτων τού κορονοϊού»)• πέραν αυτού όμως έπρεπε να υπάρξουν αληθινοί νεκροί, για να εμπεδωθεί ο τρόμος, και γρήγορα το ιατρικό σύστημα βοήθησε σε αυτό: καθώς ο πανικός έκανε τους ανθρώπους να συρρέουν μαζικά στα νοσοκομεία με τα πρώτα συμπτώματα κοινής γρίπης, τα νοσοκομεία, αποδυναμωμένα ήδη από δεκαετίες νεοφιλελεύθερων περικοπών στις «δαπάνες υγείας», κατέρρευσαν. 
Το εξαντλημένο προσωπικό, πανικόβλητο και το ίδιο, ούτε έφτανε για να χειριστεί τις περιπτώσεις ανάλογα με τη σοβαρότητά τους ούτε είχε την ψυχραιμία ή τις γνώσεις για να τις αντιμετωπίσει ορθολογικά. Επιπλέον, δεν είχε ούτε την άδεια να το κάνει: υπήρξαν από την πρώτη στιγμή «άνωθεν πρωτόκολλα» για την αντιμετώπιση των διαγνωσμένων με Covid ασθενών, και αυτά αποδείχθηκαν αληθινά πρωτόκολλα θανάτου.
Οι άνθρωποι έμπαιναν στα νοσοκομεία με μια γρίπη που στη χειρότερη περίπτωση είχε εξελιχθεί σε πνευμονία, κρατιούνταν εκεί σε συνθήκες αυστηρής απομόνωσης και εγκατάλειψης και είτε εξαντλούνταν μέχρι θανάτου από την κακουχία και την ασιτία είτε, στις περισσότερες περιπτώσεις, θεραπεύονταν μεν με μια στοιχειώδη αντιβίωση είτε από μόνοι τους, αλλά εν συνεχεία, στην κατάσταση της επιβεβλημένης αποδυνάμωσης, τους θέριζαν οι νοσοκομειακές λοιμώξεις.
Εναλλακτικά, εισάγονταν άρον-άρον στις εντατικές και διασωληνώνονταν, συχνά από αναρμόδιο προσωπικό, με ελάχιστες πιθανότητες να βγουν ζωντανοί. 
Και, τονίζω, όποιος υγειονομικός ήθελε να χρησιμοποιήσει μια διαφορετική στρατηγική αντιμετώπισης απειλούνταν ευθέως με ποινικές κυρώσεις.
(...)
Το προς τι φάνηκε εμπράκτως από τα μέτρα που σύστησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και που έσπευσαν να εφαρμόσουν με ζήλο οι περισσότερες χώρες τού ανεπτυγμένου λεγόμενου κόσμου (και οι ελάχιστες εξαιρέσεις, χωρών όπως η Σουηδία και η Ιαπωνία ή ηπείρων όπως η Αφρική, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αναδρομικά ως πολύτιμοι συγκριτικοί δείκτες). Εν μία νυκτί επιβλήθηκε ένα αποτρόπαιο καθεστώς εγκλεισμού και αστυνομικού ελέγχου της ζωής, της μετακίνησης και των διαπροσωπικών σχέσεων των ανθρώπων, που πάγωσε την κοινωνική και την οικονομική ζωή, με ολέθριες συνέπειες στη διαβίωση των πιο ασθενών κοινωνικών στρωμάτων, την εξόντωση των φτωχότερων και τη καταρράκωση της ψυχικής υγείας ολόκληρου του πληθυσμού. Επιβλήθηκε το σαδιστικό και παράλογο βασανιστήριο της καταναγκαστικής μασκοφορίας, που επιδείνωσε τεραστίως τη συλλογική υγεία, καθώς οι άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εισπνέουν επί μακρά διαστήματα επικίνδυνο διοξείδιο του άνθρακα με αποτέλεσμα την πρόσθετη αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού τους μηχανισμού1 – ήδη επιβαρυμένου από τον εγκλεισμό και τη συνακόλουθη έλλειψη βιταμίνης D, από τη στέρηση της ανακουφιστικής σωματικής επαφής, από την ψυχική και πνευματική κατάρρευση που επέφερε η παρατεταμένη αδράνεια, η ανεργία και η αυξανόμενη οικονομική πίεση, αλλά και από τον διαρκώς ανανεούμενο τρόμο… Όλα αυτά εμφανώς αύξησαν τους δείκτες νοσηρότητας από κάθε αιτία και έκαναν τους ανθρώπους όλο και πιο ευάλωτους στο ίδιο αυτό που υποτίθεται ότι προσπαθούσαν να αποτρέψουν. Ταυτόχρονα, η «κοβιντοποίηση» του νοσοκομειακού συστήματος απέκλεισε από τις συνήθεις ιατρικές υπηρεσίες ανθρώπους με συνεχή ανάγκη παρακολούθησης, με αποτέλεσμα της ραγδαία επιδείνωση των υπαρχουσών νοσηροτήτων και, βέβαια, της γενικής θνησιμότητας — πράγμα που μέχρι μια ορισμένη στιγμή προσπαθούσαν να φορτώσουν επιπροσθέτως στον «Covid».
(..)
Τέτοια σαδιστική μεταχείριση του κοινωνικού σώματος από το κράτος δεν είχαν γνωρίσει οι δυτικές κοινωνίες από την περίοδο της ναζιστικής Γερμανίας.
Ήταν σαν να έσπρωχναν εσκεμμένα τον κόσμο στην απόγνωση, μόνο και μόνο για να του προτείνουν, σαν επιστέγασμα όλης αυτής της ολέθριας στρατηγικής, τη θαυματουργή λύση-«διαβατήριο για την ελευθερία»: μια σειρά πειραματικών εμβολίων, γενετικής τεχνολογίας, που παρασκευάστηκαν «στο πόδι» από λίγες φαρμακευτικές εταιρείες-γίγαντες σε λαχανιασμένο αγώνα να προλάβουν τη διαφαινόμενη ευκαιρία κερδοφορίας πρωτοφανών διαστάσεων. 
Ας μη συζητήσω για την ώρα τί σημαίνει «γενετικής τεχνολογίας»• ας μείνω μονάχα στο απλό και πασίδηλο γεγονός ότι ένα εμβόλιο μπορεί να θεωρηθεί κατά τεκμήριο ασφαλές σε ορίζοντα δεκαετίας, και ότι τα δεδομένα «εμβόλια», έχοντας παρασκευαστεί με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες, αδειοδοτήθηκαν από τους αμερικανικούς κι ευρωπαϊκούς Οργανισμούς Φαρμάκων κατά παράβασιν της καθιερωμένης δεοντολογίας και μόνο «conditionally» (δοκιμαστικά και υπό όρους).
Ποτέ δεν μάθαμε τί ακριβώς περιέχουν (το «εμπορικό απόρρητο» βλέπεις!) ούτε τι συμβόλαια υπέγραψαν οι κυβερνήσεις με τις φαρμακευτικές εταιρείες που τα παράγουν – τι δεσμεύσεις ανέλαβαν δηλαδή απέναντί τους.
Οι εταιρείες απέκρυψαν ακόμη και τα δεδομένα των πειραματικών δοκιμών τους που θα προειδοποιούσαν το κοινό για τους ενδεχόμενους κινδύνους2.
Φρόντισαν όμως να κατοχυρώσουν το ακαταδίωκτο, μετακυλίοντας τυχόν ποινικές ευθύνες στα κράτη-πελάτες.
https://kosmodromio.gr/2022/10/01/confusion-will-be-my-epitaph-apologismos-mias-katastrofikh/?fbclid=IwAR2rEO_eYb_BlFO0HEQBSsMjINDxe9A_kX9p2bUjKdLk6dyd93Ip3Xs5aHE



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΥΚΡΑΝΙΑ 
Φωτό :Πορεία προς τιμήν της ουκρανικής μεραρχίας «Galicia» των Waffen SS με την ανοχή των αρχών του Κιέβου
*διαμαρτυρίες Ισραηλινών σχετικά με τον πρόεδρο της Ουκρανίας
Το παρόν κείμενο εστάλη στα αγγλικά και έχει μεταφραστεί: 
«Η Ουκρανία είναι μοναδική: Ο αντισημιτισμός στην Ουκρανία, ο σεβασμός και η δοξολογία των χειρότερων δραστών των αντισημιτικών πογκρόμ και σφαγών δεν ανήκουν σε κάποια «εξτρεμιστική μειονότητα» αλλά διαιωνίζονται από επίσημα καθεστώτα και θεσμούς. 
Ήταν επίσημα καθεστώτα και θεσμοί που εξέδωσαν Γραμματόσημα το 2018, τα οποία εκθειάζουν τους αξιωματικούς της «Ουκρανικής SS Γαλικιανής Μεραρχίας» που συμμετείχαν στη σφαγή του Ολοκαυτώματος.
Ήταν ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών που χρησιμοποίησε αντισημιτική ρητορική εναντίον του Ισραήλ. 
Ήταν ο Ουκρανός πρόεδρος, Ζελένσκι, που απένειμε τα «Μπογκντάν Χμελνίτσκι» βραβεία.
Ήταν η εθνική τράπεζα της Ουκρανίας που έκοψε χαρτονομίσματα για τα «Μπογκντάν Χμελνίτσκι» το 2018. 
Ήταν τα επίσημα κρατικά τηλεοπτικά κανάλια που διέκοψαν τα προγράμματά τους στις 25 Μάϊου 2016 για να μεταδώσουν την εικόνα ενός κεριού που σιγοκαίει για 60 λεπτά για να τιμήσουν την 90η επέτειο του θανάτου του Σιμόν Πετλιούρα. Ο Πετλιούρα ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο 50.000 Εβραίων συμπατριωτών του τη περίοδο 1917 -1921.
Είναι το oυκρανικό καθεστώς που αρνείται να ασκήσει δίωξη στον Ουκρανό που μαχαίρωσε τον αρχηγό της εβραϊκής κοινότητας με την κατηγορία αντισημιτικού μίσους, κατηγορώντας τον εν τέλει για «εκ προ μελέτης χουλιγκανισμό».
Είναι το ουκρανικό καθεστώς που εξυμνεί τέρατα σαν τον Χμελνίτσκι, Πετλιούρα, Μπαντέρα, Σουχέβιτς και άλλους αξιωματικούς της «Ουκρανικής SS Γαλικιανής Μεραρχίας» σε δρόμους, πλατείες και μνημεία σε όλη την Ουκρανία». 
Πορεία προς τιμήν της ουκρανικής μεραρχίας «Galicia» των Waffen SS με την ανοχή των αρχών του Κιέβου
**
Φωτό **Στις 28 Απριλίου 2021 , οι εθνικιστές στο Λβίβ πραγματοποίησαν τη λεγόμενη «πορεία μεγαλείου του πνεύματος» προς τιμήν της δημιουργίας της μεραρχίας «Galicia» των SS που δημιουργήθηκε από τους συνεργάτες του Χίτλερ κατά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο.
Περίπου 1.000 άτομα έκαναν παρέλαση στους δρόμους της πόλης, γιορτάζοντας την 75η επέτειο από τη δημιουργία των SS «Galicia»
. Κατά τη διάρκεια της πομπής, οι συμμετέχοντες φώναζαν τα συνθήματα «Η Γαλικία είναι τμήμα των ηρώων» και «Η Ουκρανία πάνω από όλα» . 
Δεν χρησιμοποιήθηκαν κομματικά σύμβολα.
Η πορεία μετακινήθηκε από το μνημείο προς του Στέφαν Μπαντέρα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Μετά από αυτό κοντά στο μνημείο του Μπαντέρα, το συγκρότημα «Komu Vnyz» πραγματοποίησε μια συναυλία.
Η μεραρχία «Galicia» των SS ήταν ένας στρατιωτικός σχηματισμός που στρατολογήθηκε από τους Χίτλερους χρησιμοποιώντας τους κατοίκους της Δυτικής Ουκρανίας κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η μεραρχία ήταν μέρος των στρατευμάτων SS της ναζιστικής Γερμανίας. Συντρίφθηκε από τα σοβιετικά στρατεύματα στη μάχη κοντά στο Μπρόντι.
https://guernicaeu.wordpress.com/2021/04/30/%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AE%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1/?fbclid=IwAR364x8WYCAydeL2BDV_ZNFgd6f4iUX3Go0eJgpyQIFyuUpOWeAX4Ziwi9Q



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απόρρητα έγγραφα και αλληλογραφία διέρρευσαν για την προετοιμασία «μονάδων Ουκρανών τρομοκρατών» από Βρετανούς 
Ο ανεξάρτητος ιστότοπος ερευνητικής δημοσιογραφίας The Grayzone που ιδρύθηκε από τον αμερικανό δημοσιογράφο Max Blumenthal, δημοσιεύει σήμερα ντοκουμέντα για τη συμφωνία (και αλληλογραφία) με λεπτομέρειες μεταξύ των Μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας και Βρετανών για την εκπαίδευση και προετοιμασία Ουκρανών «σαμποτέρ» με σκοπό να δράσουν στην Κριμαία και το εσωτερικό της Ρωσίας(!)
-Η εκπαίδευση των Ουκρανών, που χρεώνεται ~33,000$ ανά άνδρα θα γίνεται στην Οδησσό, στην Πολωνία ΑΛΛΑ και στην Ελλάδα όπως αναφέρεται
-Το ετήσιο κόστος μετά την εκπαίδευση υπολογίζεται στα 600,000$ ανά άνδρα,
-Αναφέρεται ότι το συνολικό κόστος για την επιχείρηση, θα χρηματοδοτηθεί από κρατικές πηγές και από πλούσιους χορηγούς. Δίνεται το όνομα μεταξύ αυτών του ολιγάρχη Andrey Sadovoy επίσης δημάρχου του Λβοβ.
Από τον θερσιτη



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΟΗΕ: Υπερψηφίστηκε το ρώσικο Σχέδιο ψηφίσματος για την καταπολέμηση της εξύμνησης του ναζισμού. Η Ελλάδα και άλλες ΝΑΤΟικές χώρες κι η Ουκρανία το καταψήφισαν. Το Ισραήλ το υπερψήφισε. 105 υπέρ, 52 κατά, 15 αποχές. ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΣΤΟΝ ΟΗΕ!!! Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΑΧΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ!!!
05/11/2022
ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΣΤΟΝ ΟΗΕ!!! Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΑΧΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΑΞΟΝΑ!!!
Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ: Σχέδιο ψηφίσματος για την καταπολέμηση της εξύμνησης του ναζισμού
03.11.2022 Νέα Υόρκη. Στην 77η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών μετά την ψηφοφορία επί του σχεδίου ψηφίσματος «Καταπολέμηση της εξύμνησης του ναζισμού, του νεοναζισμού και άλλων πρακτικών που συμβάλλουν στην τροφοδότηση σύγχρονων μορφών ρατσισμός, φυλετικές διακρίσεις, ξενοφοβία και σχετική μισαλλοδοξία»
Ο ΟΗΕ ψήφισε υπέρ του ρωσικού σχεδίου ψηφίσματος για την «Καταπολέμηση της εξύμνησης του ναζισμού»
Εν μέσω της έντονης συζήτησης, η Τρίτη Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε ένα σχέδιο ψηφίσματος για την καταπολέμηση της εξύμνησης του ναζισμού με καταγεγραμμένες ψήφους 105 υπέρ, 52 κατά, και 15 αποχές. Η Ελλάδα το καταψήφισε, όπως η Ουκρανία και ΝΑΤOικές χώρες π.χ ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Ιταλία, χώρες Βαλτικής κλπ Αντίθετα το Ισραήλ υπερψήφισε το σχέδιο ψηφίσματος για καταπολέμηση ναζισμού. Η Ευρώπη και η Αμερική ντύθηκαν στα ναζιστικά σύμβολα…Ο κόσμος όμως καταδίκασε τη στάση τους και την εμμονή την παλινδρόμηση τους την αγκύλωση τους στον αγκυλωτό σταυρό.
Η επιτροπή ενέκρινε οκτώ σχέδια ψηφισμάτων, μεταξύ των οποίων τα Κείμενα για τα Δικαιώματα των Ιθαγενών Λαών, την Ιδιωτικότητα στην Ψηφιακή Εποχή, την Καταδίκη της Δόξας του Ναζισμού.
Τα σχέδια ψηφίσματος κάλυψαν μια σειρά ζητημάτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από το δικαίωμα στον αλφαβητισμό και την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση έως θέματα πρόληψης του εγκλήματος και ποινικής δικαιοσύνης, καθώς και προσπάθειες για την καταπολέμηση της εξύμνησης του ναζισμού.
Το σχέδιο ψηφίσματος ζήτησε από τη Συνέλευση να εκφράσει βαθιά ανησυχία για την εξύμνηση του ναζιστικού κινήματος, του νεοναζισμού και πρώην μελών της οργάνωσης Waffen SS, συμπεριλαμβανομένης της ανέγερσης μνημείων και της διεξαγωγής δημόσιων διαδηλώσεων για την εξύμνηση του ναζιστικού παρελθόντος.
Ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξέφρασε ανησυχία για την αύξηση της ρατσιστικής και ξενοφοβικής ρητορικής, τις εκκλήσεις για απέλαση μεταναστών και προσφύγων, την ισλαμοφοβία, την αφροφοβία και τον αντισημιτισμό, ανέφερε ο ΟΗΕ στην ανακοίνωσή του.
Κάποιοι φιλοναζιστές εκπρόσωποι πήραν το λόγο για να διαστρέψουν την αλήθεια λέγοντας ότι η Μόσχα προσπαθεί  να εκμεταλλευτεί το πρόσχημα της καταπολέμησης του νεοναζισμού για να δικαιολογήσει τον πόλεμό της εναντίον της Ουκρανίας, με τον εκπρόσωπο της Ναζιστικής Ουκρανίας να ισχυρίζεται ότι το προσχέδιο δεν έχει τίποτα κοινό με τον γνήσιο αγώνα κατά του ναζισμού και του νεοναζισμού .
Συνεχίζοντας την ναζιστική προπαγάνδα του, ο εκπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου τόνισε ότι το ψήφισμα αποτελεί μέρος της προσπάθειας της Μόσχας να δικαιολογήσει την επιθετικότητά της κατά της Ουκρανίας προωθώντας ψέματα και διαστρεβλώνοντας την ιστορία. Προσπάθησαν να δικαιολογήσουν την αδικαιολόγητη στάση τους. Με υπερδιπλάσιους ψήφους πέρασε το ψήφισμα κατά εξύμνισης ναζισμού.
Αμαύρωσαν την ιστορία του τόπου……την απαρνήθηκαν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ τον Νίκο Βέρτη για «μαϊμού» εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού...
5/11/2022  -  22.03 μ.μ.
Ο μουσικός Μάνος Επιτροπάκης, με ανάρτηση στα social media, έκανε γνωστή μια πολύ περίεργη υπόθεση αναφορικά με τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού του Νίκου Βέρτη και των μελών της ορχήστρας του, τον Απρίλιο του 2021.
Συγκεκριμένα, ο Νίκος Βέρτης είχε προγραμματίσει δυο συναυλίες τον Μάιο. του 2021 στο Ισραήλ. Ωστόσο, για να μπορέσει να μεταβεί ο ίδιος θα έπρεπε πρώτα να έχει εμβολιαστεί καθώς δεν επιτρεπόταν διαφορετικά η είσοδος στη χώρα.
Την περίοδο εκείνη δεν είχε ανοίξει ακόμα εμβολιασμό για τις ηλικιακές ομάδες του τραγουδιστή και των μελών της ορχήστρας του και έτσι μαζί με τους συνεργάτες του, έκαναν δυο δόσεις Pfizer στις 13 και στις 4 Μαΐου.
Ο εμβολιασμός πραγματοποιήθηκε σε μια σουίτα του νυχτερινού κέντρου από την οποία περνούσαν ένας και ο γιατρός που ήρθε στην Αθήνα από την Κύπρο, τους έκανε μια ένεση στο μπράτσο.
Τα πιστοποιητικά εμβολιασμούς δόθηκαν στους μουσικούς λίγο πριν την επιβίβασή τους στο αεροπλάνο και ήταν κάποιες κάρτες της κυπριακής δημοκρατίας, στις αναφερόμενες άλλες χώρες και ως τόπος εμβολιασμού το εμβολιαστικό κέντρο Ελληνικού.
Αν και ταξίδεψαν για Ισραήλ, οι συναυλίες δεν έγιναν καθώς ακυρώθηκαν λόγω βομβαρδισμών.
Ωστόσο, στη συνέχεια οι μουσικοί έκαναν τεστ αντισωμάτων, με τα αποτελέσματα να μην δικαιολογούν το εμβόλιο που είχαν κάνει. Ο γιατρός δεν ήταν ακριβώς γιατρός, αλλά διασώστης στις πρώτες βοήθειες της Κύπρου, επέμενε ότι τους χορήγησε εμβόλιο.
Όταν έθεσαν το θέμα στον Νίκο Βέρτη και τους συνεργάτες του, αυτοί τους απάντησαν ότι οι Ισραηλινοί οργάνωσαν τον εμβολιασμό τους, ώστε να έχουν ελεύθερη είσοδο στη χώρα.
Ο Νίκος Βέρτης έχει καταθέσει μήνυση, ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες του εμβολιασμού που έλαβε χώρα στο νυχτερινό κέντρο. Ο Νίκος Βέρτης και η δικηγόρος του σε δήλωσή του αναφέρει πως ο ίδιος και οι μουσικοί του έπεσαν θύματα απάτης.
O μουσικός μιλώντας στην εκπομπή υποστήριξε μεταξύ άλλων πως: «Είναι αδύνατον να πιστέψουμε ότι ένας διασώστης ξεγέλασε τρία κράτη».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλοι όσοι εμφανίζονται στο γυαλί είναι ένας κι ένας επιλεγμένοι, από το σύστημα!
5/11/2022  -  20.00 μ.μ.
Της Ιωάννας Υψηλάντη
Όταν κυβερνήσεις, κόμματα, οργανώσεις, ΜΚΟ και ΜΜΕ, στη Δύση, φωνάζουν σε...Ρώσους, Ιρανούς, Ιρακινούς, Σύριους, Λίβυους, Βορειοκορεάτες πολίτες να βγουν στους δρόμους να ρίξουν τα «αυταρχικά καθεστώτα», τους «δικτάτορες», τους «παραβάτες των Διεθνών Συνθηκών», τους «φονιάδες», τους «μουλάδες», τους «απολίτιστους». », αναρωτηθείτε.
Γιατί, όταν ο Έλληνας, ο Γάλλος, ο Γερμανός, ο Ιταλός, ο Μολδαβός βγαίνει στους δρόμους, για να ρίξει τους διεφθαρμένους, τους μεσάζοντες του κεφαλαίου, τους ναζιστές, τους δικτάτορες, τους ανώμαλους, τους κλέφτες, τους πολεμοκάπηλους τους σατανιστές και τους "σιωπηλούς", του λένε "πήγαινε σπίτι σου";;; Γιατί δέχεται τις επιθέσεις των κρατικών ροπαλοφόρων;;
Λέτε για τη μαντέλα να ξεκίνησαν οι πόλεμοι και οι καταστροφές, στη Μέση Ανατολή;;
Λέτε, για την υγεία και την ευημερία μας να πειραματικά σκευάσματα, ενάντια στη θέλησή μας, όταν μας οδηγούν στην πείνα, στο κρύο και στον πόλεμο;;
Λέτε για τον "φίλο" Ζελένσκι να καταξοδεύεται όλη η Δύση, χρηματοδοτώντας ακόμη έναν εμφύλιο πόλεμο;;
Λέτε πως οι ΜΚΟ, που οργανώνουν δουλειές μεταναστών και πολύχρωμες επαναστάσεις, το κάνουν από "ανθρωπισμό";;
Λέτε πως τυχαία έχουν τοποθετήσει σε κάθε πτυχή της κοινωνικής μας ζωής, τους πιο διεφθαρμένους και υποταγμένους ηγέτες;;
Αφορμές προκατασκευασμένες είναι όλα αυτά!
Αφορμές, για να στηριχθεί η λεηλασία των χωρών, που απέμειναν αλώβητες, από επιθέσεις, για να στηριχθεί το αφήγημα μιας εξ'αντανακλάσεως Δημοκρατίας, που φέρνει τον ρατσισμό και τον ναζισμό, στο κατώφλι μας.
Για να στηριχθεί η ληστεία και η επερχόμενη υποδούλωση μας. Η υποταγή μας με εκβιασμούς (μαστίγιο) και στοχευμένα επιδοματάκια (καρότο), όσο μας καταστρέφουν
Όλος αυτός ο συρφετός των «επωνύμων» δουλεύει γι΄αυτόν τον σκοπό. «Επιστήμονες», «αναλυτές», «διεθνολόγοι», στρατιωτικοί, «δημοσιογράφοι». Όλοι όσοι εμφανίζονται στο γυαλί είναι ένας κι ένας επιλεγμένοι, από το σύστημα. Αντίθετη γνώμη δεν υπάρχει.
Πετάξτε τις μάσκες, μη παίρνετε δάνεια, αρνηθείτε την ηλεκτρονική καταγραφή σας, είτε από κρατικές υπηρεσίες, είτε από Τράπεζες, είτε από σούπερ μάρκετ, Συναλλαγές με μετρητά, καθώς ετοιμάζεται το ψηφιακό νόμισμα, που αν θα σας δώσει!
Ξυπνάτε! Είμαστε στο και πέντε!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Μας κλέβετε, ρε αλητόβια καλοθρεμμένα σκουλήκια, όλων των κομμάτων! Θέλουμε τις ζωές μας πίσω! Δουλειές, μισθούς και συντάξεις αξιοπρεπείς!»
5/11/2022  -  19.10 μ.μ.
Της Ιωάννας Υψηλάντη
Πόσα παίρνουν πια αυτά τα παπαγαλάκια, που τους καλεί, σε κάθε δημόσιο χώρο του, ο κάθε ανάλγητος ψεύτης υπουργός, για να...πείσει το πόπολο ότι τρέχουμε ανέμελοι με ξέπλεκα μαλλιά, στα ανθισμένα χωράφια με τις αποφάσεις τους.
Λίγο ντροπή!
Ντροπή να παρουσιάζεται το κλέψιμο του εισοδήματος του 99% των πολιτών, για να χωθεί, στις τσέπες του 1%.
Ντροπή να αγοράζει ακόμα και τη λέξη "ενίσχυση" της αξίας του πολίτη, όταν, επί δεκαετίες κάνετε τα πάντα, για να τον εξολοθρεύσετε!
Κλείσατε εκατοντάδες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις, που τόνωναν την εθνική μας οικονομία με εγχώρια προϊόντα και άφησαν ανεξέλεγκτη την είσοδο ξένων αλυσίδων, που ενισχύουν τις οικονομίες των δικών τους χωρών, μεταφέροντας, εκεί, τις εισπράξεις τους και πουλώντας τα δικά τους εθνικά προϊόντα.
Εξαγοράστηκαν τα ελληνικά σούπερ μάρκετ με τυπωμένο χρήμα μηδενικής πραγματικής αξίας και σήμερα, αυτοί που κάνουν κουμάντο στις τιμές και στην ποιότητα των προϊόντων κατανάλωσης είναι τα 6 μονοπώλια.
Το «Καλάθι» που είναι πολύ μικρό για να χωρίσει την ντροπή και το ψέμα σας, είναι αυτό που πλασάρετε, στον απελπισμένο πολίτη!
Ντροπή σας να κραυγάζετε περήφανους, για «μειώσεις» των 10, 20, 30 λεπτών, όταν από το 2020 με όπλο την «Αγία Καραντίνα» σας, οι τιμές έχουν ξεπεράσει τα 5 και 10 ευρώ!
Από 1,5 ευρώ τα 200 γρ. βούτυρο, έχουν φτάσει τα 4-6 ευρώ.
Από 0,60 λεπτά η ζάχαρη έχει φτάσει κοντά στα 2 ευρώ. Το μοσχαρίσιο κρέας, από 6-8 ευρώ, έχει ξεπεράσει τα 12 ευρώ. Το κοτόπουλο που μόνο αυτό φέρνεις, ως παράδειγμα φτήνιας, δεν ξεπερνούσε τα 2 ευρώ και τώρα έχει φτάσει στα 4,
Για να μην μιλήσω, για την φτωχοποίηση που μας έφερε το ευρώ σας, μέσα σε ένα 24ωρο!!!
Από τότε μας κλέβετε, ρε αλητόβια καλοθρεμμένα σκουλήκια, όλων των κομμάτων, που είτε χειροκροτείτε το ευρωπαϊκό «όραμα», είτε ξεκουράζεστε στις πολυθρόνες σας, παρακολουθώντας την κατάντια του λαού σας!
Για πόσο ζωντόβολα μας περνάτε βρε;;
Νομίζετε ότι οι δικαιολογίες και τα "επιχειρήματα" σας, για την ακρίβεια, πιάνουν τόπο;;
Νομίζετε ότι δεν ξέρουμε ότι η ΕΣΕΙΣ έκλεισε τις στρόφιγγες του φτηνού αερίου και ελαίου, για να ενισχύσετε την οικονομία των ΗΠΑ;;;
Νομίζετε ότι μας κοροϊδεύετε, όταν λέτε πως "αυτός ο χειμώνας θα είναι δύσκολος", όταν γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολοι και οι επόμενοι 5-10 χειμώνες, που θα τους πληρώσουμε με "πράσινα" χαράτσια, για να "απεξαρτηθούν", απ'τον. "κακό Πούτιν" και να εξαρτηθείς, απ'τον "καλό Μπάιντεν";;
Νομίζετε ότι χειροκροτούμε, τα δισεκατομμύρια, που στέλνετε, με άνεση, στο ΟυκροΡάιχ, οργανώνοντας χολυγουντιανές φιέστες "επισκέψεων συμπαράστασης" και "απόδοση τιμών" σε προπαγανδιστικά μνημεία πεσόντων Ουκρανών, που σκότωσε το ίδιο το Ουκρανικό καθεστώς;
Λοιπόν, ΟΧΙ!!! Δεν χειροκροτούμε! Ούτε τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνετε, πάνω σε έναν προμελετημένο πόλεμο, που ΕΣΕΙΣ οργανώσατε και συνεχίζετε και που στο όνομα αυτού του πολέμου,
Θέλουμε τις ζωές μας πίσω! Δουλειές, μισθούς και συντάξεις αξιοπρεπείς. Θέλουμε την απεμπλοκή μας, απ'τα ληστρικά σας συμφέροντα! Θέλουμε να ζήσουμε την μία και μοναδική ζωή, που έχουμε!
Και τότε θ΄αποδειχθεί ο πραγματικός ρόλος όλης της συμμορίας των αρουραίων, που κατατρώνε τη χώρα!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ! «Η ΛΙΣΤΑ με αυτούς που παρακολουθούσαν...»
5/11/2022  -  16.23 μ.μ.
Ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης δημοσίευσε στο Documento μία λίστα η οποία χωρίς να προκύπτει από πού προέρχεται ένα μέρος των παρακολουθήσεων, αλλά το ενδιαφέρον με αυτή τη λίστα είναι ότι περιλαμβάνονται και πολλά κυβερνητικά στελέχη..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ πριν τη γενική απεργία! Κυβερνοεπίθεση δέχθηκε η ιστοσελίδα της ΑΔΕΔΥ...
5/11/2022  -  9.30 π.μ.
Κακόβουλη παρέμβαση (hacking) από αυτοματοποιημένο λογισμικό (bot) δέχθηκε χθες η ιστοσελίδα της ΑΔΕΔΥ λίγες μέρες πριν την πραγματοποίηση της Γενικής Απεργίας στις 9 Νοεμβρίου.
Το αρμόδιο τμήμα της Συνομοσπονδίας προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και αμέσως αφαιρέθηκαν οι κακόβουλες δημοσιεύσεις.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ από την εφημερία στο «Αττικό»...
5/11/2022  -  10.30  π.μ.
Εικόνες ντροπής έρχονται στο φως της δημοσιότητας αποκαλύπτοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας, το Αττικό. Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο Μιχάλης Γιαννάκος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις ελλείψεις που παρουσιάζουν τα νοσοκομεία της χώρας. 
Όπως περιγράφει, ο κ. Γιαννάκος η χθεσινή ήταν μία από τις χειρότερες εφημερίες του νοσοκομείου. Στο τμήμα επειγόντων περιστατικών έγινε κυριολεκτικά χαμός, με ασθενείς που έχουν πάει από τα ξημερώματα να μην έχουν εξυπηρετηθεί μέχρι αυτή την ώρα.
Συγκεκριμένα, αναφέρει πως από τις 5.30 π.μ. προσήλθαν στα Επείγοντα 178 ασθενείς με κορονοϊό, έγιναν 13 εισαγωγές, και άλλοι 800 με άλλες παθήσεις. Από αυτούς έγιναν 205 εισαγωγές. Η ταλαιπωρία που υπέστησαν αυτοί οι άνθρωποι ήταν απίστευτη, όπως περιγράφει ο κ. Γιαννάκος, με τους περισσότερους να περιμένουν ώρες ολόκληρες μέχρι να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις.
Η έλλειψη υποδομών και νοσηλευτικού προσωπικού, έφερε σκηνές χάους με δεκάδες ασθενείς να νοσηλεύονται σε φορεία στον διάδρομο. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, από τους 800 ασθενείς που επισκέφτηκαν χθες το Αττικό, οι 100 μπήκαν σε ράτζα. Μάλιστα, τελείωσαν ακόμη και τα φορεία.
Οι εικόνες της ντροπής στο Αττικό, όπως αναφέρει ο κ. Ο Γιάνακος, είναι εν μέρει αποτέλεσμα της αναστολής του νοσηλευτικού προσωπικού λόγω των εμβολιασμών, ζητώντας παράλληλα την άρση τους. Σε σχέση με πέρυσι το προσωπικό των νοσοκομείων έχει μειωθεί κατά 10.000.
Καλεί δεν τον υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη να ενισχύσει άμεσα τα νοσοκομεία σε προσωπικό και χρηματοδότηση, ενόψει του δύσκολου χειμώνα. 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΡΑΞΙΜΟ! ΣΤΕΝΟΣ συνεργάτης του Μηταράκη παίρνει ...επίδομα απόρου
5/11/2022  -  7.30 π.μ.
Σάλο έχει προκαλέσει δημοσίευμα που αποκαλύπτει ότι ο στενός συνεργάτης του υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, έκανε αίτηση και έλαβε επίδομα απόρου, παρά το γεγονός ότι εργάζεται ως μετακλητός!
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, ο στενός συνεργάτης του Μηταράκη, Απόστολος Ζέρμας παρότι εργάζεται εδώ και χρόνια ως μετακλητός υπάλληλος δίπλα στον υπουργό, λαμβάνει επίδομα… απόρου!
Ενώ εργάζεται στο υπουργείο Μετανάστευσης, ο ίδιος κατέθεσε αίτηση στις 14 Απριλίου 2020 στον Δήμο Καλλιθέας προκειμένου να λάβει βοήθημα άπορου πολίτη. Στις 2 Ιουνίου οριστικοποιήθηκε η απόφαση της πληρωμής, ωστόσο στο χρηματικό ένταλμα δεν φαίνονται το όνομά του και ο ΑΦΜ του.
Όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα, σε αυτόν τον ΑΦΜ που πήρε το βοήθημα απόρου ο κ. Ζέρμας, λαμβάνει και χρήματα για τα έξοδα μετακίνησής του από το υπουργείο Μετανάστευσης.

Τι απαντάει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου:
Με σημερινό της πρωτοσέλιδο (!) άρθρο η «Εφημερίδα των Συντακτών» βγάζει στην «σέντρα» εργαζόμενο μηχανικό, μετακλητό στην Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για επίδομα απορίας που έλαβε.
Καταρχήν, το άπαξ αυτό επίδομα των 500 ευρώ δεν αφορούσε τον ίδιο αλλά την μητέρα του. Το βοήθημα αυτό δόθηκε από ανοικτό πρόγραμμα στήριξης του Δήμου Καλλιθέας και αφορούσε στην ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Η εν λόγω κυρία, στην οποία και ανήκει η παροχή ρεύματος (και για την οποία επιδοτήθηκε) λαμβάνει σύνταξη – επίδομα 340€/μήνα και ως εκ τούτου πληροί τα κριτήρια «ευάλωτου». Τα χρήματα τα παρέλαβε ο εργαζόμενος από το ταμείο του Δήμου Καλλιθέας, ως εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος λόγω κινητικών προβλημάτων της αιτούσας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν φαίνονται τα στοιχεία του εργαζόμενου στην αίτηση η οποία έχει γίνει από τη μητέρα του στο όνομα της και φαίνονται στο ποιος εισέπραξε καθότι ήταν ο εξουσιοδοτούμενος προς είσπραξη.
Ο εν λόγω εργαζόμενος, πέραν του μισθού, που καθορίζεται από το μισθολόγιο, δεν λαμβάνει επιπλέον χρήματα λόγω έργου στην Τεχνική Υπηρεσία και ιδιαίτερα ως επιβλέπων μηχανικός.
Οι δε δαπάνες ταξιδιών είναι ίδιες για όλους τους υπαλλήλους του Υπουργείου και αφορούν στην πληρωμή εισιτηρίων μετάβασης και διαμονής, καθώς και ημερήσια αποζημίωση 40€ για διατροφή. Ο ίδιος δεν θα δικαιούτο επίδομα απορίας καθότι είναι ενεργός επαγγελματίας, παρότι όσο υπηρετεί στο Υπουργείο ουδεμία προσωπική εργασία εκτός της υπηρεσίας έχει αναλάβει.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Σέρβοι αστυνομικοί πετάνε τις στολές τους στο Β Κοσσυφοπέδιο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ταϊβανέζος μισθοφόρος Zeng Yuhong βρέθηκε νεκρός.
Κοντά στη Kherson.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



[Από Slavyangrad] Στρατιώτης εν ενεργεία από το Ντονμπάς αναφέρει τις επιτυχίες του ρωσικού στρατού στην κατεύθυνση Belogorovka-Spornoye. Αργή και σταθερή προέλαση προς τα εμπρός, ελαχιστοποιώντας τις απώλειες. Οι μαζικές ουκρανικές απώλειες οδήγησαν σε ευρεία ανάπτυξη μισθοφόρων από αγγλόφωνες χώρες. Αναφέρεται η ύπαρξη Πολωνών μαχητών.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε νέο πακέτο βοήθειας 400 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία
Εκπρόσωπος του Πενταγώνου Singh: Νέο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ για την Ουκρανία περιλαμβάνει 45 τανκς T-72
4 Νοεμβρίου 2022
Οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν άλλο ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 400 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, δήλωσε στις 4 Νοεμβρίου η εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Σαμπρίνα Σινγκ, το πακέτο βοήθειας θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων όπλων, 45 τανκς T-72.
«Μερικά από τα τανκς θα παραδοθούν στην Ουκρανία μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Οι παραδόσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το 2023," δήλωσε ο Σινγκ σε ενημέρωση.
Ο εκπρόσωπος του στρατιωτικού τμήματος εξήγησε ότι τα άρματα που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ θα εκσυγχρονιστούν και θα παραδοθούν στα ουκρανικά στρατεύματα μαζί με Ολλανδία και Τσεχία.
Επίσης στο νέο πακέτο βοήθειας περιλαμβάνονται 250 τεθωρακισμένα οχήματα M1117, 1.100 αναγνωριστικά drones Phoenix Ghost, 40 τεθωρακισμένα σκάφη κλάσης ποταμού και αναβαθμισμένα συστήματα αεράμυνας Hawk.
Νωρίτερα την Παρασκευή, η Ρεπουμπλικανή εκπρόσωπος Marjorie Taylor Green προειδοποίησε ότι εάν οι Ρεπουμπλικανοί κερδίσουν τις ενδιάμεσες των ΗΠΑ, η χρηματοδότηση για την Ουκρανία σταματάει.
Νωρίτερα στις 28 Οκτωβρίου, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Singh ανακοίνωσε ότι η πλευρά των ΗΠΑ θα προσφέρει στην Ουκρανία ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας $275 εκατομμυρίων. Διευκρίνισε ότι περιλαμβάνει πυραυλικά συστήματα πολλαπλών εκτόξευσης HIMARS (MLRS), βλήματα πυροβολικού, όπλα μικρού διαμετρήματος και δορυφορικές κεραίες.
Νωρίτερα στις 18 Οκτωβρίου, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γιέλεν ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να μεταφέρουν άμεσα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία σε νέα οικονομική βοήθεια. Διευκρίνισε ότι μιλάμε για την παροχή βοήθειας για το Κίεβο.
Στις 29 Σεπτεμβρίου, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σημείωσε ότι το ποσό της αμερικανικής οικονομικής βοήθειας προς το Κίεβο σύντομα θα φτάσει το αστρονομικό ποσό των $26 δισεκατομμυρίων. Παράλληλα, επεσήμανε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν πράγματι γίνει μέρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Οι δυτικές χώρες έχουν εντείνει τη στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη προς την Ουκρανία μετά από μια ειδική ρωσική επιχείρηση για την προστασία του Ντονμπάς, οι κάτοικοι του οποίου αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα του πραξικοπήματος των ΗΠΑ το 2014. Χάλια. Η έναρξη του ανακοινώθηκε στις 24 Φεβρουαρίου εν μέσω επιδείνωσης της κατάστασης λόγω του βομβαρδισμού των ουκρανικών στρατευμάτων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεκρός και άλλος Αμερικάνος μισθοφόρος στην Ουκρανία. 23 ετών. Skyler Greggs. Με φάτσα ναζί, σαν του Κασιδιάρη.
Σχολιο.- δεν ήξερε ότι ο πόλεμος δεν είναι τεχνολογική μόνο υπέροχή(που δεν την έχει το ΝΑΤΟ για κανένα λόγο) και με ένα εντελώς κάτω του μετρίου επιπέδου στρατό ξηράς, όπως αυτόν των ΗΠΑ, δεν πάνε με όρους Call of Duty στη φωλιά του Λύκου;
Το επίπεδο του ΝΑΤΟϊκού Στρατεύματος αυτή τη στιγμή, μπορεί να έχει βελτιώσει την εικόνα του, σε σχέση με την απόβαση στη Νορμανδία και το πατατράκ που είχε υποστεί από μόλις 11 Μεραρχίες των Βάφεν ες-ες, εκ των οποίων μόλις ή δύο ήταν τεθωρακσιμένες, όταν πολεμούσαν με λυμένα υποσίαγωνα και λυμένες εξαρτύσεις, ωστόσο είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτό που ήταν το Καλοκαίρι του 1944.
Όταν ο πιο μάχητικός στρατός του ΝΑΤΟ, είναι η Τουρκία που δοκιμάζεται 11 σερί χρόνια στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική, τα βρίσκει σκούρα παντού, τι μπορεί να περιμένει κανείς από τους ανεκπαίδευτους της Δύσης, που ξέχασαν την πιπίλα τους στα BDSM πάρτι, μέσα στα επιλοχάδικα τους και μάλιστα σε ένα σκληρό πεδίο μάχης, που ο πόλεμος είναι λυσσαλέος και μέχρις εσχάτων;
Σχολιο.- Πολωνοι Ρουμανοι μισθοφόροι κάποιες χιλιάδες νεκροί



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Τέλος» οι ουκρανικές δικτυοκεντρικές επιχειρήσεις: Τους έκοψε την δορυφορική επικοινωνία ο Ε.Μασκ λόγω… χρεών!
Δεν πλήρωσαν οι Βρετανοί το χρέος! – Ο Έλιον Μασκ απέλυσε 4.000 εργαζόμενους στο twitter, (το 50%), γιατί υπήρξε ραγδαία μείωση των διαφημίσεων, και αποχώρηση των διαδημιζόμενων, μετά τις δηλώσεις του Μασκ ότι θα υπάρχει πλήρης ελευθερία απόψεων στο twitter, και δεν θα υπάρχει κανενός είδους λογοκρισία.
05.11.2022 | 21:55
«Περισσότερα από 1.300 δορυφορικά τερματικά διαδικτύου Starlink που αποτελούσαν τον ιστό του διαδικτυακού κέντρου επιχειρήσεων του ουκρανικού Στρατού, σταμάτησαν να λειτουργούν δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στις επιχειρήσεις του» αποκάλυψε το CNN, αφήνοντας τις ουκρανικές μονάδες του πεδίου μάχης χωρίς δικτυοκεντρική υποστήριξη!
Τα τερματικά είχαν αγοραστεί από μια βρετανική εταιρεία και η επικοινωνία κοστίζει 2.500 δολάρια το μήνα.
Υποτίθεται ότι η λειτουργία τους κοστίζει 3,25 εκατομμύρια δολάρια το μήνα και η Βρετανία θα τα πλήρωνε αλλά αυτό δεν συνέβη, καθώς ο νέος πρωθυπουργός της χώρας Ρ.Σούνακ, ανακοίνωσε την περικοπή της οικονομικής βοήθειας στο Κίεβο.
Έτσι τα τερματικά τέθηκαν εκτός λειτουργίας τυφλώνοντας τις ουκρανικές μονάδες με εμφανή την μείωση της απόδοσής τους στο πεδίο της μάχης!
Η μητρική εταιρεία του Starlink, SpaceX, έστειλε επιστολή στο Πεντάγωνο τον Σεπτέμβριο 2022, ενημερώνοντας ότι δεν θα μπορούσε πλέον να διατηρήσει την υπηρεσία στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα εκτός εάν λάβει χρηματοδότηση. Ο Musk έγραψε πρόσφατα στο Twitter ότι η ουκρανική επιχείρηση «κόστισε στην SpaceX 80 εκατομμύρια δολάρια και θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του έτους».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ν.Μεντβέντεφ: «Πολεμούμε κατά του Σατανά (Δύση) στην Ουκρανία – Έχουμε τα όπλα να τους στείλουμε στην Κόλαση»
Για πρώτη φορά η Μόσχα δίνει χαρακτηριστικά ιερού πολέμου στην ουκρανική σύγκρουση
04.11.2022 | 11:51
Ο πρώην Πρόεδρος της Ρωσίας και νυν Αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ χαρακτήρισε τον πόλεμο στην Ουκρανία ως «ιερή σύγκρουση με τον Σατανά» και τόνισε ότι η Μόσχα μπορεί να στείλει όλους τους εχθρούς της «στις αιώνιες φωτιές της Γέεννας» (έτσι αναφέρεται η Κόλαση στην Παλαιά Διαθήκη, όπου θα τιμωρηθούν, μετά θάνατον, οι αμαρτωλοί).
Αυτή την στιγμή στην Ουκρανία διεξάγεται η μεγαλύτερη αντιπαράθεση Ρωσίας και ΗΠΑ μετά την Κρίση των πυραύλων της Κούβας, το 1962 και για άλλη μία φορά η Ανθρωπότητα βρίσκεται στο κατώφλι ενός πυρηνικού πολέμου.
Ο Μεντβέντεφ, είπε ότι η Μόσχα πολεμάει στην Ουκρανία με «τρελούς, ναρκομανείς ναζιστές» οι οποίοι υποστηρίζονται από τους Δυτικούς, «που τους τρέχουν τα σάλια στο σαγόνι από την εξαχρείωση».
Σε μήνυμά του με αφορμή την Ημέρα της Εθνικής Ενότητας, ο Μεντβέντεφ είπε ότι στόχος της πατρίδας είναι «να σταματήσει τον ανώτατο αρχηγό της Κόλασης, όποιο όνομα και αν χρησιμοποιεί αυτός–Σατανάς, Εωσφόρος ή Ιμπλίς (έτσι αποκαλείται ο Διάβολος στο ισλάμ)».
Τα όπλα του Σατανά, κατέληξε ο Μεντβέντεφ, είναι «περίτεχνα ψέματα. Και το δικό μας όπλο είναι η αλήθεια. Αυτός είναι και ο λόγος που η υπόθεσή μας είναι δίκαιη. Αυτός είναι ο λόγος που θα νικήσουμε! Χαρούμενες Γιορτές!».
Είναι η πρώτη φορά που ένας ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος της Ρωσίας όπως  ο Ν.Μεντβέντεφ, δίνει χαρακτηριστικά ιερής σύγκρουσης, στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Δύσης στην Ουκρανία.
Ο ιερός πόλεμος έχει μία βασική δομική αλήθεια. Είναι υπαρξιακός. Όποιος χάσει παύει να υπάρχει. Η δήλωση του είναι πολύ σοβαρή καθώς δείχνει ότι η Μόσχα αποφασισμένη να προχωρήσει μέχρι το τέλος.
Οι σημερινές δηλώσεις του Ν.Μεντβέντεφ  δείχνουν με ξεκάθαρο τρόπο ότι οι Ρώσοι θεωρούν τον εαυτό τους τον τελευταίο υπερασπιστή της Ορθοδοξίας και των παραδοσιακών χριστιανικών αξιών.
Η αλήθεια είναι ότι έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν καθότι στην Δύση και δυστυχώς και στην Ελλάδα οι χριστιανικές αξίες έχουν απεμποληθεί εδώ και δεκαετίες.
Για την ρωσική κοινωνία ο πόλεμος με την Δύση είναι όντως ο πόλεμος εναντίον του Σατανά, η αλλιώς εναντίον τον αντίχριστων δυνάμεων.
Η Μόσχα θεωρεί ότι μέσα σ’ αυτές τις «διαβολικές» δυνάμεις βρίσκονται σε περίοπτη θέση οι ΗΠΑ και η Ευρω Ένωση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες
Τα «κατορθώματα» της κυβέρνησης Σολτς θα αφήσουν εποχή...
04.11.2022 | 10:46
Εικόνα κατάρρευσης δείχνει η γερμανική οικονομία μετά τις πρωτοφανείς ζημιές, συνολικού ύψους 40 δισ. ευρώ, που ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία εισαγωγής φυσικού αερίου Uniper, η οποία θα κρατικοποιηθεί από το γερμανικό κράτος προκειμένου να μην χρεοκοπήσει υπό το βάρος των απωλειών που καταγράφει εν μέσω της ενεργειακής κρίσης.
“Τα στοιχεία για το εξάμηνο ήδη δείχνουν ότι η κρίση έχει αφήσει τεράστια σημάδια στα χρηματοοικονομικά μας αποτελέσματα”, δήλωσε η οικονομική διευθύντρια της εταιρείας, Tiina Tuomela, προσθέτοντας ότι το πακέτο για να σταθεροποιηθεί η εταιρεία – το οποίο προβλέπει την κρατικοποίηση της – είναι στο στάδιο της οριστικοποίησης.
Η Uniper ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν 10 δισ. ευρώ πραγματικές ζημιές που έχει καταγράψει λόγω της αντικατάστασης του ρωσικού φυσικού αερίου στις αγορές άμεσης παράδοσης (spot) με πολύ υψηλότερες τιμές καθώς και 31 δισ. ευρώ σε μελλοντικές ζημιές που επίσης σχετίζονται με την αντικατάσταση του ρωσικού φυσικού αερίου.
“Εργαζόμαστε εντατικά για να αναδιαρθρώσουμε το χαρτοφυλάκιο μας προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους και να τερματίσουμε μέχρι το 2024 τις ζημιές που προέρχονται από την αναστολή των παραδόσεων ρωσικού φυσικού αερίου”, πρόσθεσε η Tuomela.
Τον Σεπτέμβριο η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε να κρατικοποιήσει την Uniper σε ένα πακέτο διάσωσης το οποίο περιλαμβάνει πιστωτικές γραμμές 18 δισ. ευρώ από την κρατική τράπεζα KfW, με την εταιρεία να έχει ήδη αντλήσει περίπου 14 δισ. ευρώ.
Η Uniper όμως είναι η αρχή.
Η κυβέρνηση Σολτς με τις επιλογές της έχει προκαλέσει μεγάλη ενεργειακή και οικονομική κρίση στην Γερμανία και όλα αυτά μέσα σε ένα χρόνο!
Σε ανάλογα σχέδια διάσωσης θα προχωρήσει η γερμανική κυβέρνηση για άλλες 375 εταιρείες που σχετίζονται με τον χώρο της ενέργειας και του φυσικού αερίου και η πολιτική Σολτς τις οδήγησε στην καταστροφή.
Ο μεγαλύτερος μέτοχος της Uniper, η φινλανδική ενεργειακή εταιρεία Fortum, έχει υπογράψει το σχέδιο διάσωσης. Το μερίδιό της αναμένεται να μειωθεί σημαντικά ως αποτέλεσμα των όρων της συμφωνίας.
Αξίζει να πούμε πως το Βερολίνο θα επιτρέψει επίσης στην Uniper να μετακυλήσει τις αυξήσεις του κόστους στους πελάτες της, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν συμβάσεις σταθερής τιμής.
Η Uniper είναι ένας διεθνής ενεργειακός όμιλος που πωλεί ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο σε πελάτες χονδρικής, όπως περιφερειακές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Είναι επίσης ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ρωσικού φυσικού αερίου στη Γερμανία.
Η εταιρεία ζήτησε κρατική ενίσχυση όταν ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας Gazprom έκοψε τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη.
Ωραία όλα αυτά αλλά εδώ θα πρέπει να τονίσουμε κάποια πράγματα:
Η κυβέρνηση Σολτς παραβιάζει η ίδια τον όρο της συνθήκης της Λισσαβόνας  με βάση τον οποίο απαγορεύεται σε μία εθνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε διάσωση μίας επιχειρήσεις με μορφή επιδοτήσεων και δανείων καθώς θεωρείται «αθέμιτος ανταγωνισμός».
Να θυμίσουμε τις περιπτώσεις των ελληνικών αμυντικών εταιρειών οι οποίες είχαν παραγγελίες στα πέτρινα χρόνια του μνημονίου αλλά δεν διέθεταν τα χρήματα για τις απαιτούμενες πρώτες ύλες και απαγορεύονταν (από τους Γερμανούς που δίναν και τις εντολές επί μνημονίων) στο ελληνικό κράτος να παρέμβει με δανειοδότηση (για να μπορέσουν να αγοραστούν οι πρώτες ύλες) με αποτέλεσμα να χάσουν στο τέλος δουλειές μεγάλης αξίας.
Όλοι ξέρουμε το κόστος που αποκόμισε η ελληνική οικονομία από αυτή την πολιτική.
Τώρα οι Γερμανοί την παραβιάζουν και δεν τρέχει… τίποτα.
Εδώ δεν έχουμε αθέμιτο ανταγωνισμό; Μόνο για την Ελλάδα ισχύουν οι κανόνες;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κόσοβο: Αποχωρούν οι Σέρβοι από όλα τα θεσμικά όργανα της χώρας
Για αύριο έχουν προγραμματιστεί στο Βόρειο Κόσοβο διαδηλώσεις
05.11.2022 | 17:26
Οι εκπρόσωποι των Σέρβων στο Κόσοβο αποφάσισαν να αποχωρήσουν απ όλα τα θεσμικά όργανα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική που ασκεί η Πρίστινα.
Η απόφαση λήφθηκε κατά την συνεδρίαση του εθνικού συμβουλίου των Σέρβων στην πόλη Ζβέτσαν στο βόρειο Κόσοβο.
Την παραίτηση τους ήδη υπέβαλαν οι βουλευτές σερβικής εθνότητας ενώ παραιτήθηκαν επίσης οι Σέρβοι υπουργοί στην κυβέρνηση του Κοσόβου, οι δήμαρχοι στο βόρειο Κόσοβο, οι δικαστές, οι εισαγγελείς και όλοι οι κρατικοί λειτουργοί.
Οι Σέρβοι αστυνομικοί επίσης αποχώρησαν από την αστυνομία και επιδεικτικά έβγαλαν μπροστά στις κάμερες τις στολές τους.
Ο πολιτικός ηγέτης των Σέρβων του Κοσόβου Γκόραν Ράκιτς ανακοίνωσε ότι η απόφαση για αποχώρηση από τους θεσμούς θα ανακληθεί μόνο εάν η κυβέρνηση του Κοσόβου αποσύρει την απόφαση για την αντικατάσταση των σερβικών πινακίδων κυκλοφορίας και επιτρέψει την σύσταση της Ένωσης Σερβικών Δήμων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξάρχεια: Συνελήφθησαν 16  άσχετα άτομα με την δικαιολογία για τα επεισόδια στην πορεία κατά της δημιουργίας σταθμού του μετρό
Σχεδόν 400 άτομα είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών
05.11.2022 | 15:19
Συνελήφθησαν 16 άτομα κατά την χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας για την κατασκευή σταθμού μετρό στην πλατεία Εξαρχείων.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως το απόγευμα -19.00- της Παρασκευής 4 Νοεμβρίου 2022, μετά από κάλεσμα διαφόρων Οργανώσεων και Συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση περίπου 400 ατόμων  στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Όπως αναφέρεται στη συνέχεια, στις 20.10, οι συγκεντρωθέντες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, αμύνθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με μπογιές, πέτρες, καδρόνια, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα, όταν τους επιτέθηκαν τα ΜΑΤ του καθεστώτος, προκειμένου να τις διασπάσουν για να μην καταλάβουν όλο το οδόστρωμα στα πλαίσια της διαδήλωσης.
Οι δυνάμεις της αμόρφωτης μπασκιναρίας του καθεστώτος, που αποτελούνται από μπάτσους ναζιστές. απώθησαν τους ειρηνικούς διαδηλωτές με απεριόριστη χρήση των απαγορευμένων από διεθνείς συνθήκες ασφυξιογόνων, ώστε να τους διαλύσουν, και οι συγκεντρωμένοι διασκορπίσθηκαν μέσω της οδού Ασκληπιού στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, όπου διασπάσθηκαν σε μικρότερες ομάδες. Είναι γνωστό ότι οι διαδυλώσεις σε φασιστικά καθεστώτα όπως το ελληνικό του φασίστα δικτάτορα κούλη μητσοτάκουλα, απαγορεύονται.
Μέχρι την 20:30 ώρα, ομάδες ατόμων, περιμετρικά της πλατείας Εξαρχείων, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων τους οποίους χρησιμοποίησαν ως οδοφράγματα και εκδήλωσαν διαδοχικές επιθέσεις στις αστυνομικές δυνάμεις με μολότοφ, πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα, οι μπάτσοι αντεπιτέθηκαν προξενώντας φθορές και σε σταθμευμένο όχημα στο σημείο, ενώ κατασχέθηκαν ξύλινο κοντάρι, αντιασφυξιογόνος μάσκα και κράνος μοτοσικλέτας.
Στη συνέχεια και περί την 23:30 ώρα, ομάδες ατόμων εκδήλωσαν εκ νέου επιθέσεις προς τις στρατιωτικές δυνάμεις των ΜΑΤ του φασιστικού καθεστώτος  που ξεπουλάει την Ελλάδα στα ξένα funs ρίπτοντας πάνω από 100 βόμβες μολότοφ, καθώς και πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα, τα ΜΑΤ αντεπιτέθηκαν καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά τους με αποτέλεσμα από εμπρησμό να προκληθεί και η ολοσχερής καταστροφή σταθμευμένου οχήματος, ενώ στο σημείο βρέθηκε και κατασχέθηκε αυτοσχέδιος εμπρηστικός εκρηκτικός μηχανισμός.
Συνολικά συνελήφθησαν -16- άσχετα άτομα από τα ΜΑΤ, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία με γελοίες αναπόδεικτες φυσικά κατηγορίες , της αντίστασης, απείθειας, διατάραξης κοινής ειρήνης, απόπειρας σωματικών βλαβών, εξύβρισης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων. Και παρακώληση συγκοινωνιών, αυτή η κατηγορία κολλάει παντού και πάντα.
Την υπόθεση χειρίστηκε προανακριτικά η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη αρμόδια εισαγγελική Αρχή.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΥ Τimes: «Οι κυρώσεις μας απέτυχαν – Οι Ρώσοι πολλαπλασίασαν τα κέρδη τους»
Η ρωσική οικονομία αλλάζει: Εγχώριοι κατασκευαστές αναλαμβάνουν να αντικαταστήσουν ότι εισήγαγε η Ρωσία πριν τον πόλεμο
05.11.2022 | 15:50
H Ρωσία, παρά τις κυρώσεις, έχει βγει κερδισμένη οικονομικά και αυτό προκάλεσε την προσοχή των New York Times, δηλαδή την ναυαρχίδα του Τύπου των Δημοκρατικών.
Οι Αμερικανοί προσπάθησαν να εξηγήσουν που οφείλεται η ρωσική επιτυχία καθώς τα νούμερα δεν λένε ποτέ ψέματα. Συνειδητοποίησαν ότι λόγω της προκατάληψής τους να θεωρούν τους εαυτούς ως «τους καλύτερους όλων» υποτίμησαν καίρια τις δυνατότητες της ρωσικής βιομηχανίας να αντικαταστήσει τα προϊόντα των εισαγωγών με δικά της δημιουργήματα.
Ειδικότερα, η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται στατιστικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο μηνιαίος όγκος εμπορίου με τη Ρωσία έχει αυξηθεί με χώρες όπως η Τουρκία (+198%, 6,2 δισ. $), η Ινδία (+310%, 3,3 δισ. $), η Κίνα (+ 64%). 15 δισεκατομμύρια δολάρια), τη Βραζιλία (+106%, περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια) και την Ιαπωνία (+13%, 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια).
Είναι ενδιαφέρον ότι η λίστα περιλαμβάνει και χώρες της Ε.Ε. Έτσι, με την Ισπανία, ο όγκος του μηνιαίου εμπορίου αυξήθηκε κατά 57% (739 εκατ. δολάρια), με την Ολλανδία – κατά 32% (2 δισ. δολ.) και με το Βέλγιο – κατά 81% (1,4 δισ. δολ.).
Το εμπόριο με τη Γερμανία μειώθηκε κατά 3% στα 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια.
 Η μεγαλύτερη πτώση καταγράφεται στις εμπορικές σχέσεις της Ρωσίας με το Ηνωμένο Βασίλειο (-79%, 328 εκατ. $) και τη Σουηδία (-76%, 95,7 εκατ. $).
Εν τω μεταξύ, οι δεσμοί με τις ΗΠΑ μειώθηκαν όχι τόσο δραματικά – ο όγκος του μηνιαίου εμπορίου μειώθηκε μόνο κατά 35% (σε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια). Ωστόσο, οι εμπορικές σχέσεις της Ρωσίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες αρχικά δεν ήταν πολύ στενές.
Όσον αφορά τις εισαγωγές στη Ρωσία, μειώθηκαν σημαντικά μετά την επιβολή των κυρώσεων σε σύγκριση με το 2020, όταν η Ρωσία εισήγαγε αγαθά αξίας 220 δισ. δολαρίων από τον υπόλοιπο κόσμο.
Ωστόσο, οι εισαγωγές από ορισμένες χώρες, αντίθετα, αυξήθηκαν το 2022. Για παράδειγμα, ο όγκος των κινεζικών εισαγωγών στην Ρωσία έχει αυξηθεί κατά 24% από την αρχή της ρωσικής επέμβασης.
Σοβαρές αλλαγές σημειώθηκαν στις εμπορικές σχέσεις με την Τουρκία: Η Άγκυρα αύξησε τις εξαγωγές στη Ρωσία κατά 113% (που εξηγεί γιατί η Τουρκία βγαίνει τόσο κερδισμένη από την στάση της να τα έχει καλά με όλους)!
Όσον αφορά τους όγκους των εξαγωγών, η Ρωσία αύξησε ακόμη και τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου σε πολλές περιοχές του κόσμου.
Η αύξηση ρεκόρ των ρωσικών εξαγωγών μετά την έναρξη του NWO σημειώθηκε στις εμπορικές σχέσεις με την Ινδία:
Ο όγκος του μηνιαίου εμπορίου αυξήθηκε κατά 430%!
Η επόμενη «υποσχόμενη» κατεύθυνση ήταν η Τουρκία, ο όγκος των εξαγωγών με την οποία αυξήθηκε κατά 112%.
Η Βραζιλία κλείνει την πρώτη τριάδα, με την οποία ο δείκτης αυτός αυξήθηκε κατά 166%.
«Οι αριθμοί φαίνονται σωστοί. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα δεδομένα ελήφθησαν σωστά. Πρόκειται για επεξεργασία AI από το MIT.
Λειτουργεί με ακατέργαστα επίσημα δεδομένα από τις ίδιες τις χώρες. Δηλαδή, αυτή είναι μια ερμηνεία των στοιχείων της Rosstat ή του Υπουργείου Εμπορίου» λέει ο Valery Yemelyanov, χρηματιστηριακός αναλυτής στην BCS Mir Investments.
Η ρωσική αγορά είναι πολύ μεγάλη και είναι δύσκολο να απομονωθεί πλήρως, μεταξύ άλλων επειδή υπάρχουν χώρες που δεν θέλουν να ενταχθούν στις κυρώσεις, αναφέρει.
Εξηγεί την αύξηση του εμπορικού τζίρου με ορισμένες χώρες της ΕΕ από την αύξηση των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες δεν αρνήθηκαν το φυσικό αέριο από τη Ρωσία, με εξαίρεση ορισμένες χώρες που δεν συμφώνησαν να στραφούν σε πληρωμές σε ρούβλια.
Και η Γερμανία και ορισμένες άλλες χώρες έχασαν σημαντική ποσότητα φυσικού αερίου, πρώτα λόγω τεχνικών προβλημάτων με την επισκευή τουρμπίνων και στη συνέχεια λόγω της ανατίναξης των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 στη Βαλτική Θάλασσα.
Το εμπάργκο πετρελαίου στην ΕΕ δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ, θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ στις αρχές Δεκεμβρίου. Άρα οι όποιες συνέπειες θα φανούν το 2023.
Ένας άλλος λόγος για την αύξηση των εξαγωγών με τις χώρες της ΕΕ είναι η αύξηση του όγκου του εμπορίου το πρώτο εξάμηνο του 2022.
Υπό τον φόβο της επιβολής σκληρών κυρώσεων, τα ευρωπαϊκά κράτη αύξησαν ενεργά τις αγορές τους σε πετρέλαιο, άνθρακα, φυσικό αέριο και προϊόντα πετρελαίου – τα κύρια εξαγωγικά αγαθά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δήλωσε ο Artem Deev, επικεφαλής του αναλυτικού τμήματος της AMarkets.
Και, φυσικά, μεγάλο ρόλο έπαιξε η τεράστια αύξηση των τιμών των ενεργειακών πόρων και άλλων πρώτων υλών και όλα τα στατιστικά στοιχεία δίνονται σε χρηματικούς όρους.
«Εάν το κόστος του φυσικού αερίου στην ΕΕ έχει αυξηθεί αρκετές φορές και οι τιμές της Gazprom έχουν αυξηθεί τουλάχιστον τρεις φορές σε σύγκριση με το 2021, τότε δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο όγκος των εξαγωγών για προμήθεια ενέργειας παρουσίασε επίσης αύξηση κατά καιρούς», λέει. Deev.
Η Τουρκία, η Ινδία, η Κίνα και η Βραζιλία μπορούν να ονομαστούν οι κύριοι ωφελούμενοι από τη γεωπολιτική σύγκρουση της Δύσης με τη Ρωσία.
Η Τουρκία έχει γίνει ο μεγαλύτερος αγοραστής ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη (αφήνοντας πίσω τη Γερμανία).
Το αγοράζει σε χαμηλότερες τιμές στα συμβόλαια της Gazprom από εκείνες τις ευρωπαϊκές χώρες που αγοράζουν το LNG.
Μπορεί να έχει ακόμα και αναβολή πληρωμής ή ακόμα και έκπτωση.
Η Ινδία παλαιότερα δεν αγόραζε σχεδόν καθόλου ρωσικό πετρέλαιο, αλλά τώρα έχει γίνει ένας από τους κύριους καταναλωτές της.
Η Κίνα εντείνει τις αγορές της τόσο σε φυσικό αέριο όσο και σε πετρέλαιο από τη Ρωσία, εντός των ορίων της χωρητικότητάς της.
Το Πεκίνο ονομάζεται ειδικός δικαιούχος, ο οποίος είχε την ευκαιρία να απομακρυνθεί από την πράσινη ατζέντα που επιβάλλει η Ευρώπη και να αυξήσει την παραγωγή και τη χρήση άνθρακα. Και η χρήση φθηνότερων ενεργειακών πόρων είναι η βάση στήριξης για ολόκληρη την οικονομία.
Όσον αφορά την πτώση των εισαγωγών, χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να διορθωθεί η κατάσταση. Ήταν εύκολο για την Ευρωπαϊκή Ένωση να διακόψει τους παλιούς εμπορικούς δεσμούς, αλλά χρειάζεται περισσότερο από ένα μήνα για να δημιουργήσει νέες εμπορικές σχέσεις για έναν τεράστιο αριθμό αγαθών.
Ωστόσο, η μείωση των εισαγωγών στη Ρωσία έχει μια αρνητική πλευρά – είναι η αύξηση του εμπορικού πλεονάσματος της Ρωσίας, καθώς και η εμφάνιση παράλληλων εισαγωγών, σημειώνει η Natalya Milchakova, κορυφαία αναλύτρια της Freedom Finance Global.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι παράλληλες εισαγωγές στη Ρωσία αυξάνονταν κατά περίπου 12% κάθε μήνα και μέχρι το φθινόπωρο είχαν ήδη ξεπεράσει τα 12,6 δισεκατομμύρια δολάρια.
«Ταυτόχρονα, η μείωση των εισαγωγών οδηγεί στο γεγονός ότι οι εγχώριοι κατασκευαστές προσπαθούν να καταλάβουν τη θέση των ξένων εμπορικών σημάτων που έχουν εγκαταλείψει τη Ρωσία.
Για παράδειγμα, η Yandex έχει ήδη ανακοινώσει ότι οι έξυπνες τηλεοράσεις με το λειτουργικό της σύστημα θα κυκλοφορήσουν σύντομα.
Θα χρειαστεί χρόνος για να αξιολογηθούν οι επιτυχίες ή οι αποτυχίες των εγχώριων εξελίξεων, καθώς έχουμε συνηθίσει η Ρωσία να εξάγει πετρέλαιο, ενώ εισάγει οικιακές συσκευές, τεχνολογία και σημαντικό μέρος μη εδώδιμων προϊόντων.
Τώρα τόσο οι Ρώσοι παραγωγοί όσο και οι καταναλωτές θα πρέπει να ζήσουν με έναν νέο τρόπο.
Χρειάζεται χρόνος για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας, αλλά μακροπρόθεσμα, εάν τα έργα των Ρώσων κατασκευαστών είναι επιτυχημένα, θα είναι σαφές ότι οι κυρώσεις βοήθησαν τη Ρωσία να εγκαταλείψει το αναποτελεσματικό οικονομικό μοντέλο εξαγωγής πρώτων υλών σε αντάλλαγμα για καταναλωτικά αγαθά». είπε η Ναταλία Μιλτσάκοβα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βραζιλία: Τα περισσότερα οδοφράγματα μπολσοναριστών διαλύθηκαν
 Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2022, 09:19
Τα οδοφράγματα τα οποία είχαν στήσει σε διάφορες περιοχές της Βραζιλίας διαδηλωτές που αρνούνταν να αποδεχθούν την εκλογική ήττα που υπέστη ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου στις εκλογές του Οκτωβρίου κι απαιτούσαν να επέμβει ο στρατός για να ανατρέψει το αποτέλεσμά τους είχαν πρακτικά διαλυθεί χθες Παρασκευή, καθώς μόλις μερικές δεκάδες ανένδοτοι μπολσοναριστές πήγαν να διαμαρτυρηθούν μπροστά σε στρατώνες κι άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Κατά την πιο πρόσφατη καταμέτρηση της ομοσπονδιακής αστυνομίας αυτοκινητοδρόμων (PRF), απέμεναν μόλις 5 οδοφράγματα σε δύο από τις 27 πολιτείες της Βραζιλίας χθες• κανένα από αυτά δεν εμπόδιζε εντελώς την κυκλοφορία των οχημάτων.
«Κανένας ομοσπονδιακός αυτοκινητόδρομος δεν είναι αποκλεισμένος», διαβεβαίωσε η PRF μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.
Μετά την ήττα που υπέστη με οριακή διαφορά ο Ζαΐχ Μπολσονάρου από τον κεντροαριστερό προκάτοχό του Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, η PRF έκανε λόγο για ως και 975 οδοφράγματα που είχαν στηθεί σε όλη τη Βραζιλία — χώρα με διαστάσεις ηπείρου.
Ο βασικός δείκτης Ibovespa του χρηματιστηρίου του Σαν Πάουλου έκλεισε τη χθεσινή συνεδρίαση με άνοδο 1,08%, ενώ σημείωνε άνοδο πάνω από 2% λίγο μετά το άνοιγμα, καθώς αρκετοί επενδυτές φάνηκαν να ενθαρρύνονται από την άμβλυνση του πολιτικού και κοινωνικού κλίματος.
Μεταβίβαση της εξουσίας σε εξέλιξη
Οι κινητοποιήσεις των μπολσοναριστών άρχισαν να χάνουν την ορμή τους την Τετάρτη, όταν μέσω βίντεο ο αρχηγός του κράτους κάλεσε τους οπαδούς του «να ανοίξουν τους δρόμους».
Ο σύνδεσμος βιομηχανιών της Βραζιλίας προειδοποιούσε την Τρίτη ότι υπήρχε κίνδυνος να παρατηρηθούν «ελλείψεις» άμεσα, ειδικά καυσίμων, σε περίπτωση που οι δρόμοι παρέμεναν αποκλεισμένοι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πούτιν: Η αντιπαράθεση με τους «ναζί» της Ουκρανίας ήταν αναπόφευκτη
 Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2022, 03:23
Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή ότι η αντιπαράθεση της Ρωσίας με το «νεοναζιστικό καθεστώς» του Κιέβου ήταν αναπόφευκτη.
Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την ιστορία, ο Πούτιν κατηγόρησε τις δυτικές αυτοκρατορίες ότι λήστεψαν τις αφρικανικές χώρες κατά την αποικιοκρατική περίοδο. Ο Πούτιν επαίνεσε τη σύγχρονη Ινδία ότι έχει πολλές δυνατότητες.
Είπε επίσης ότι η Ρωσία ξεχωρίζει για τον μοναδικό πολιτισμό της.