Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Κυριακη 6 Νοεμβριου 2022


«Εγώ πιστεύω στην επιστήμη»... Ένα από τα πιο ηλίθια πράγματα που έχουν ακουστεί ποτέ σ' αυτούς τους καιρούς...

«Ένα από τα πιο ηλίθια πράγματα που έχουν ακουστεί ποτέ σ' αυτούς τους καιρούς

είναι το "εγώ πιστεύω στην επιστήμη".

Αν η επιστήμη ήταν ένα ζήτημα πίστης θα...

ονομαζόταν θρησκεία.

Τουναντίον, είναι πάντα θέμα συζήτησης, πάντα να αμφιβάλουμε,

να αμφισβητούμε και να επαληθεύουμε,

ότι δεν κρύβονται πολλά χρήματα πίσω από μια υποθετική αιτία. [...]

Αν ο επιστημονισμός είναι οτιδήποτε, είναι η τυφλή δογματική πίστη στην επιστήμη.

Αλλά αυτή η τυφλή πίστη στην επιστήμη είναι ξένη στον πραγματικό επιστήμονα. [...]

Κανένας από τους μεγάλους επιστήμονες δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως επιστήμονας.

Όλοι οι μεγάλοι επιστήμονες ήταν επικριτικοί απέναντι στην επιστήμη.

Γνώριζαν πολύ καλά πόσα λίγα γνωρίζουμε»

Karl Popper(1902 - 1994)

26 Δεκέμβρη 2020... έφθασαν και στην Ελλάδα τα θεϊκά "εμβόλια", για την επιχείρηση "Ελευθερία". Όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί, όλα τα ΜΜΕ σε μια τιτάνια μάχη "ενημέρωσης": "Έφθασαν με τα ειδικά ψυγεία βαθιάς κατάψυξης, καθώς απαιτούνται συνθήκες φύλαξης από -70 έως -80 ° C., συνοδεύονται από την αστυνομία, το στρατό την εθνική υπηρεσία πληροφοριών (ΚΥΠ)... Στις 27 Δεκεμβρίου 2020, θα διενεργηθούν οι πρώτοι εμβολιασμοί στα Νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής"... Τα θεϊκά "εμβόλια", σύμφωνα πάντα με τις επίσημες ανακοινώσεις των "ειδικών επιστημόνων" της κυβέρνησης που εκπόνησαν το σχέδιο "Ιπποκράτης": "Τα εμβόλια αποθηκεύονται σε ειδικούς, εξειδικευμένους χώρους οι οποίοι πληρούν όλες τις προδιαγραφές για την αποθήκευση φαρμακευτικών προϊόντων. Είναι εφοδιασμένοι με τα ψυγεία βαθιάς κατάψυξης, καθώς απαιτούνται συνθήκες φύλαξης από -70 έως -80 ° C. (αλήθεια... έγινε κάποιο θαύμα κι εξαφανίστηκαν τα "ειδικά ψυγεία" -70 έως -80 °;). Τον όλο συντονισμό της αποθήκευσης, της διανομής και του ελέγχου, αναλαμβάνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας"... "Τα πρώτα εμβόλια κατά του κορωνοϊού παραδόθηκαν παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, του υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους"...

Έτσι ξεκίνησε το "Επιχείρηση Ελευθερία" για τον καθένα και καθεμία που θα λάμβανε αυτό το θεϊκό σκεύασμα κι είχε -έχει μέχρι σήμερα- την πλήρη συμπαράσταση ΟΛΩΝ των πολιτικών κομμάτων!

Λίγες μέρες πριν την άφιξη των θεϊκών και σωτήριων σκευασμάτων (14 Δεκέμβρη 2020) -τόσο σημαντικών που αποτελούν ζήτημα εθνικής ασφάλειας κι απαιτούν πρωτόγνωρες συνθήκες διατήρησεις σε -70 έως -80 ° C.-, τα μέσα μαζικής "ενημέρωσης" μας δίνουν το στίγμα του πολιτικού συστήματος. Κι αυτό μοναδικό σε ολόκληρη τη "μεγάλη δημοκρατική ευρωπαϊκή οικογένεια", όπως αποκαλούν το κτήνος του υπερεθνικού κεφαλαίου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Γερμανός καγκελάριος Σολτς στο Πεκίνο, σε μια επίσκεψη όχι και τόσο άσχετη με την ελπίδα μεσολάβησης της Κίνας για επίλυση των προβλημάτων στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ε.Ε.

Καπάκι η είδηση ότι η αμερικανική κυβέρνηση πιέζει παρασκηνιακά τον σαλτιμπάγκο του Κιέβου, να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης με τους Ρώσους.

Οι ιμπεριαλιστές κάθε άλλο παρά ηλίθιοι είναι, όπως τους φαντάζεται ένας κόσμος, που νομίζει πως τα πολιτικά προβλήματα είναι αποτέλεσμα έλλειψης εξυπνάδας. Τα επιτελεία χαράσσουν την πολιτική για την υπεράσπιση συμφερόντων με διαστάσεις ασύλληπτες στον κοινό νου. 

Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, πως τα επιτελεία χάραξης της ιμπεριαλιστικής πολιτικής δεν μπορεί να πέφτουν έξω σε εκτιμήσεις. 

Έτσι, δεν περίμεναν ότι στ' αλήθεια οι Ρώσοι θα απαντούσαν με πόλεμο στη συνεχιζόμενη σφαγή των ομοεθνών τους στο Ντονμπάς και στην εγκατάσταση βάσεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ δίπλα τους. Ούτε πως οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας δεν θα τη θίξουν στο ελάχιστο, αλλά θα απειλήσουν με κατάρρευση την οικονομία των ίδιων των ιμπεριαλιστικών χωρών.

Ακόμη περισσότερο, φαίνεται να μην περίμεναν τη συσπείρωση γύρω από τη Ρωσία, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, του συνόλου, σχεδόν, των χωρών της Ανατολής και του Παγκόσμιου Νότου. Που βρήκαν την ευκαιρία να αποτινάξουν πολλές από τις συνέπειες της δυτικής αποικιοκρατίας και της ιμπεριαλιστικής λεηλάτησής τους. 

Τίποτα δεν θα είναι ίδιο στον πλανήτη μετά από τη διαγραφόμενη ήττα του ιμπεριαλισμού στην Ουκρανία. Και Μπάιντεν και Σολτς σπεύδουν να προλάβουν τα χειρότερα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια ακόμη ευκαιρία για ένα βροντερό "σλάβα Ουκράινα" μας δίνει η μετονομασία της οδού Ροντιόν Μαλινόφσκι, στο Κίεβο, σε οδό Ηρώων του Συντάγματος Αζόφ.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Μαλινόφσκι ήταν ένας από τους στρατάρχες του Κόκκινου Στρατού, στον οποίο είχε ενταχθεί αμέσως μετά τη συγκρότησή του το 1918. Από τους επικεφαλής των σοβιετικών δυνάμεων στη Μάχη του Στάλινγκραντ, ήταν, μαζί με τον Τολμπούχιν, επικεφαλής και αυτών που απελευθέρωσαν το 1944 την Ουκρανία από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Τους "ήρωες του Ναζιστών δολοφόνων του Συντάγματος Αζόφ" τους ξέρουμε όλοι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

ΗΠΑ, Ε.Ε. (με την Ελλάδα, φυσικά) και βέβαια και η νεοφασιστική Ουκρανία, καταψήφισαν στον ΟΗΕ την "καταπολέμηση της εξύμνησης του ναζισμού, του νεοναζισμού και άλλων πρακτικών που συμβάλλουν στην κλιμάκωση των σύγχρονων μορφών ρατσισμού, φυλετικών διακρίσεων, ξενοφοβίας και μισαλλοδοξίας". 

Το σχετικό ψήφισμα, που κατέθεσε η Ρωσία, υπερψηφίστηκε από 105 χώρες και καταψηφίστηκε από 52, ενώ υπήρξαν και 15 αποχές.

Έχει ξεχωριστή σημασία ότι υπέρ του ψηφίσματος τάχθηκε και το Ισραήλ, το οποίο σπάνια ψηφίζει κάτι διαφορετικό από τις ΗΠΑ, πόσο μάλλον κάποιο ψήφισμα που καταθέτει η Ρωσία. Ακυρώνοντας κάθε απιθανότητα οποιουδήποτε αδιάφορου παλιανθρώπου, που θα έκανε λόγο για ρωσικές σκοπιμότητες.

Σχολιο.- ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ (όχι ότι ειναι η πρώτη φορά) ΦΙΛΟΝΑΖΙ

Σχολιο.- Άντε ο δικός μας ηλίθιος και οι Κύπριοι κατά…. Αμ οι Σέρβοι παρών μαζί με τους Τούρκους;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 6/11/2022

Σε οποιαδήποτε άλλη ευνομούμενη φιλελεύθερη δημοκρατία 

ο Κυριάκος θα είχε παραιτηθεί και θα αναλάμβανε την πρωθυπουργία η Ντόρα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



6/11/2022  -  5.00 π.μ.

- Η ομάδα χάκερ από τη ΛΔ Ντονιέτσκ με την ονομασία Kim Dotcom, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα έγινε πασίγνωστη επειδή «έσπασε» τον κώδικα της αμερικανικής εφαρμογής Delta, αποκαλύπτοντας έτσι όλες τις θέσεις των στρατιωτικών μονάδων των VSU στο έδαφος της Ουκρανίας, αλλά και τον λογαριασμό στο Twitter του Ουκρανού αρχηγού ΓΕΕΘΑ Βαλέρι Ζαλούζνι, προέβη σε νέο «κατόρθωμα», που έχει και πάλι σχέση με τον επικεφαλής των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Όπως φαίνεται από τα νέα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι χάκερ από το Ντονιέτσκ, ο Ζαλούζνι εκμεταλλεύεται στο έπακρο την υπηρεσιακή του θέση, προκειμένου να συνάπτει σχέσεις με Ουκρανές στρατιωτικούς διάσπαρτες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας (ακόμη και στην πρώτη γραμμή του μετώπου!). Έτσι λοιπόν, ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων του κρατικού προϋπολογισμού ή που διατίθενται ως «βοήθεια» από τις χώρες της Δύσης προς την Ουκρανία, διατίθενται ουσιαστικά για την ικανοποίηση των «ιδιαίτερων» ορέξεων του «κυρίου» Ζαλούζνι. Και λόγος γίνεται εδώ για τη μίσθωση αυτοκινήτων, ακριβών ξενοδοχείων και γευμάτων και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, με τα λεφτά ΚΑΙ των Ευρωπαίων φορολογουμένων… O tempora, o mores, που έλεγαν και οι Λατίνοι…

- Σε ό,τι αφορά στα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα σε στρατηγικής σημασίας υποδομές του ουκρανικού κράτους (που λαμβάνουν χώρα καθημερινά από τις 10/10 και μετά), καθώς και τα αντίστοιχα χτυπήματα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων σε κατοικημένες περιοχές των 4 νεοπαγών περιοχών της Ρωσίας (τα οποία, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον στις δύο ΛΔ συνεχίζονται εδώ και 8μιση χρόνια), συνεχίστηκαν και κατά το προηγούμενο 24ωρο.

- Τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες του Σαββάτου έγινε απόπειρα δολοφονίας κατά του δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου της ΛΔ Ντονιέτσκ Α.Α. Νικούλιν. Ο Ρώσος δικαστής δέχθηκε επίθεση με πυροβόλο όπλο στην πόλη Ουγκλεγκόρσκ και υπέστη πολλαπλά τραύματα από σφαίρες. Η κατάστασή του σήμερα, μετά την παρέλευση ενός 24ώρου χαρακτηρίζεται ως «σταθεροποιημένη, πλην βαριά», ενώ τις πρώτες ώρες μετά τον τραυματισμό του οι γιατροί έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή. Σύμφωνα με τον ηγέτη της ΛΔ Ντονιέτσκ Ντενίς Πουσίλιν, ο Νικούλιν ήταν ένας εκ των δικαστών που επέβαλε βαρύτατες ποινές σε αρκετούς νεοναζί Ουκρανούς μαχητές στις πρόσφατες δίκες που διεξήχθησαν στη ΛΔ Ντονιέτσκ, γι’ αυτό και αποτελούσε έναν εκ των βασικών στόχων των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών (SBU). Κατηγόρησε δε ευθέως το καθεστώς του Κιέβου για τις «βρόμικες τρομοκρατικές μεθόδους» που χρησιμοποιεί για την εξόντωση των πολιτικών του αντιπάλων. Η έρευνα για την εξεύρεση του δράστη ή των δραστών είναι σε εξέλιξη.

- Ο αντισυνταγματάρχης της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της ΛΔ Ντονιέτσκ και βουλευτής του τοπικού Λαϊκού Σοβιέτ / Συμβουλίου (κοινοβουλίου) Αλεξάντρ Μπαγέφσκι, στη συνέχεια της συνομιλίας του με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS έδωσε επίσης μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία γύρω από τον οπλισμό των VSU με ξένης παραγωγής συστήματα, καθώς και τη συμμετοχή ξένων στρατιωτικών (βαθμοφόρων) στον χειρισμό των ξένων οπλικών συστημάτων, υπό την κάλυψη του ρόλου του «απλού μισθοφόρου».

- Ο Μπαγέφσκι ανέφερε ότι ο αριθμός των οπλικών συστημάτων και των στρατιωτικών οχημάτων των VSU διατηρείται σε «ανεκτά» επίπεδα, αλλά αυτό επιτυγχάνεται αποκλειστικά και μόνο λόγω των ξένων εξοπλισμών. Η σημαντικότερη είδηση όμως είναι, ότι την καθοδήγηση «σύνθετων» οπλικών συστημάτων, όπως τα πυραυλικά συστήματα HIMARS, την έχουν σχεδόν αποκλειστικά ξένοι αξιωματικοί. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Μπαγέφσκι, «το επίπεδο των Ουκρανών στρατιωτικών που εκπαιδεύτηκαν στη χρήση τέτοιων συστημάτων, δεν ξεπερνά αυτό ενός απλού στρατιώτη-μέλους της διμοιρίας που χειρίζεται μια συγκεκριμένη συστοιχία πυραύλων. Τις «σύνθετες» εργασίες τις εκτελούν πλέον σχεδόν ανοιχτά και απροκάλυπτα ξένοι στρατιωτικοί. Μέχρι τώρα, κατά τον Μπαγέφσκι, η συμμετοχή ξένων αξιωματικών περιοριζόταν στον κεντρικό σχεδιασμό των επιχειρήσεων και την εκπαίδευση των Ουκρανών στρατιωτικών. Τώρα, πλέον, συμμετέχουν κατά τον πιο άμεσο τρόπο στις στρατιωτικές συγκρούσεις, εκτελώντας μάλιστα επί της ουσίας ρόλο διοικητών μονάδων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου. «Γι’ αυτό όταν λέμε ότι η Ρωσία και ειδικότερα οι ΛΔ του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ πολεμούν με τη “συλλογική Δύση”, αυτό δεν είναι σχήμα λόγου», υπογράμμισε ο Ρώσος στρατιωτικός και πολιτικός παράγοντας.

- Ο Ιρανός Υπουργός Άμυνας Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν δήλωσε χτες σε συνέντευξή του στο τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Fars, ότι η χώρα του είχε πουλήσει μικρή ποσότητα drones στη Ρωσία, αρκετούς μήνες πριν από την έναρξη της ρωσικής ΕΣΕ στην Ουκρανία και το Ντονμπάς. Διέψευσε ωστόσο κατηγορηματικά, τόσο την πώληση ιρανικών drones μετά την έναρξη της ρωσικής ΕΣΕ, όσο και την πώληση ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία γενικά…Ανέφερε ακόμη, ότι μετά από τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρι Κουλέμπα, συμφώνησε μαζί του ώστε, εάν η Ουκρανία διαθέτει στοιχεία για χρήση ιρανικών drones από τη Ρωσία κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεών της σε ουκρανικό έδαφος, να τα παρουσιάσει στην Τεχεράνη. (Στγ: Αυτό ουδόλως σημαίνει, ότι η στάση του Ιράν στο ζήτημα αλλάζει, αφού το Ιράν εξακολουθεί να αρνείται τη συμμετοχή του στη στρατιωτική σύγκρουση Ρωσίας – Ουκρανίας και διακηρύσσει με κάθε τρόπο την ουδετερότητά του).

- Σύμφωνα με χτεσινό δημοσίευμα της The Washington Post, η διοίκηση του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν καλεί «κατ’ ιδίαν» τον Βλαντίμιρ Ζελένσκι να επιδείξει «ανοιχτό πνεύμα» στο θέμα των συνομιλιών με τη Ρωσία. Σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας, αυτό δεν γίνεται για να «σπρωχτεί» η ουκρανική ηγεσία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά «για να διατηρήσει το ηθικό πλεονέκτημα στα μάτια των διεθνών της υποστηρικτών». Σύμφωνα με τα γραφόμενα της The Washington Post, «μάλλον πρόκειται για σχεδιασμένη προσπάθεια εξασφάλισης υποστήριξης για την κυβέρνηση του Κιέβου», από χώρες των οποίων οι πολίτες φοβούνται την παράταση της στρατιωτικής σύγκρουσης στην Ουκρανία. Εκτός αυτού, οι ΗΠΑ ζητούν από τον Ζελένσκι να ακυρώσει το Διάταγμα που εξέδωσε και υπέγραψε ο ίδιος και, επί της ουσίας, απαγορεύει ακόμη και… στον ίδιο του τον εαυτό τη διεξαγωγή συνομιλιών με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Τέτοιου είδους εκκλήσεις, σύμφωνα με τη εφημερίδα, δείχνουν ανάγλυφα το πόσο δύσκολη έχει γίνει η θέση της διοίκησης Μπάιντεν στο Ουκρανικό, αφού κατά τα λοιπά σειρά αξιωματούχων των ΗΠΑ εξακολουθεί να διαλαλεί προς κάθε κατεύθυνση ότι οι ΗΠΑ θα εξακολουθήσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία «τόσο, όσο θα χρειαστεί».

Σχολιο.- Τί σημαίνει τον καλούν να επιδείξει "ανοιχτό πνεύμα" για συνομιλίες με την ρωσική ηγεσία; Κι αν η τελευταία φανεί πρόθυμη σ αυτές, που είναι και το πιθανότερο, τότε η κυβέρνηση Μπάηντεν τί θα κάνει; Θα του ζητήσει και πάλι να κάνει τον καμπόσο, τον ανένδοτο; Εγώ πιστεύω ότι αυτές οι τρίπλες της κυβέρνησης του άλλου εκεί ζαβού Μπάηντεν, μάλλον έχουν να κάνουν με τις επερχόμενες ενδιάμεσες εκλογές στις 8 Νοεμβρίου...

Σχολιο.- Πολύ πιθανόν

Γιατί του γέρου με την άνοια κατρακυλά η δημοτικότητα.

Ρίχνουν στην μάχη τον Ομπαμα

Άλλος και αυτός

Και πολύ σωστά δεν ξέρουμε τι μπορεί να κάνουν.

Αυτή η συνθηκολογηση μπορεί να είναι μια από τις τρίπλες για να δείξει ειρηνευτικό πρόσωπο ο Μπάιντεν και να φανεί άκαμπτος ο Ρώσος

Θέλουν όλα αυτά προσοχή.

Πιστεύω ότι τα ξέρει η Ρωσικη Ηγεσία

Σχολιο.- η ρωσική ηγεσία από πριν την εισβολή είχε κάνει γνωστές τις προτάσεις της σε όλους αλλά άπαντες την αγνόησαν. Από την αρχή της εισβολής ήταν έτοιμη να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση της Ουκρανίας και όλοι γνωρίζουμε το ρόλο που έπαιξε η Αμερική στο να μην συμβεί κάτι τέτοιο.

Σχολιο.- Ειδησαρα με την ομάδα χάκερ από τη ΛΔ Ντονιέτσκ με την ονομασία Kim Dotcom,με αυτά που αποκαλύφθηκαν

Αυτά να τα δει ο Κόσμος

Τελικά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια

Σχολιο.- αν και δεν εχει σημασια πλεον η απαριθμηση των Ουκρανικων απωλειων, εφοσον τις αναπληρωνουν ευκολα απο οτι φαινεται. Τοσο ευκολα που μετα απο μηνες απωλειων εχουν περασει σε επιθετικες επιχειρησεις.

Απο την αλλη η Ρωσια μοιαζει να μη ξερει τι θελει , η πως να το κατορθωσει.

Με μια βδομαδα επιθεσεις με Ντρον κατεστρεψαν το 40 % της ηλεκτροπαραγωγης.

Η λογικη λεει οτι σε αλλη μια εβδομαδα μπορουν να αχρηστεψουν και το αλλο 40%, πραγμα που δεν εγινε, οι δε γεφυρες του Δνειπερου καλα κρατουν. Και ολα αυτα που το αιμα χυνεται στην πρωτη γραμμη.

Αν η διακυβερνηση Πουτιν δεν παρει δραστικες αποφασεις και να αποδεχτει η Ρωσικη κοινωνια οτι εχει επελθει ολοκληρωτικος πολεμος , το μελλον και η ενοτητα της Ρωσιας διακυβευεται.

Σχολιο.- Έχει "ξεστοκάρει" όλη η Δύση από οπλισμό, μισθοφόρους και μεγαλοκαραβανάδες που στέλνει στην Ουκρανία και το Κίεβο κατηγορεί Ιράν και Βόρεια Κορέα για εξοπλισμό της Ρωσίας 

Από το "απαγορευτικό" διάταγμα μέχρι την συνθηκολόγηση, μια κωλοτούμπα δρόμος... Τρέχει και ο πληθωρισμός... Έρχεται και ο χειμώνας...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αγκάλιασες ποτέ μια γριούλα που της κόψατε την σύνταξη;

Αγκάλιασες ποτέ ένα παιδί με ειδικές ανάγκες;

Αγκάλιασες ποτέ έναν φοιτητή που τον ξυλοκόπησαν τα ΜΑΤ;

Αγκάλιασες ποτέ έναν άνεργο;

Αγκάλιασες ποτέ έναν ήρωα γιατρό;

Αγκάλιασες ποτέ έναν υγειονομικό που βρίσκεται σε απόλυση;

Αγκάλιασες ποτέ ένα παιδί σε ορφανοτροφείο;

ΟΧΙ,κυρία Πρόεδρε της Δημοκρατίας,ΠΟΤΕ!!!

Αγκάλιασες όμως σφιχτά το φασίστα Ζελένσκι,το δολοφόνο του λαού του για τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και σύμμαχο του Ερντογάν...Τον πλημμυρίσατε με όπλα ξεγυμνώνοντας τα νησιά μας κι εσείς ...μιλιά...

Ποιος είναι ο ρόλος σου;

Να στηρίζεις το λαό ή να βοηθάς τους φονιάδες του;

Δεν εμπιστευόμαστε τους θεσμούς,γιατί εσείς κάθε στιγμή τους καταλύετε.

Ο λαός σου πέφτει σε πείνα,τι κάνεις γι αυτό;Δεν έχεις λόγο;

Υπογράφεις όλους τους κατάπτυστους νόμους που τον οδηγούν στην απελπισία και στο θάνατο.

Να σεβόμαστε,λένε,τους θεσμούς και το πολίτευμα...

Τον σεβασμό ,κυρία Πρόεδρε της Δημοκρατίας,τον εμπνέεις,δεν τον επιβάλλεις...Το φόβο επιβάλλεις της φυλακής σε όποιον πει την αλήθεια για τον ...ανώτατο άρχοντα.

Κάθε μέρα καταλύεται το σύνταγμα για τα δικαιώματα του λαού κι εσείς απολαμβάνετε το θεάρεστο έργο.Αρκεί να είναι καλά ο κάθε εκμεταλευτής του.

Τι θα κερδίσετε;

Την πλήρη λαϊκή απαξίωση!!!!!

Όχι,δεν είμαι τρομοκράτης,είμαι ένας περήφανος άνθρωπος που πάντα τιμούσα την αλήθεια.

Χωρίς σεβασμό

Μια πολίτης της χώρας.

ΥΓ.Όχι,δεν είμαι γενναία,φρικαρισμένη είμαι και τα όρια της ανοχής μου εξαντλήθηκαν.

Σχολιο.- Μαλλον αυτοι οι πρώην Ρηγάδες σαν τη Κατίγκω διεβρωσαν και το ΚΚΕ που σήμερα ειναι υπερ των κυρωσεων και του πολεμου εναντιον της Ρωσίας και υπέρ του ΝΑΤΟ! Αυτο το θεωρουσα ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ οτι θα το ζουσα ... Κι ομως συνέβη. Ολα για το ΧΡΗΜΑ τελικά...Δεν ξερω αν εξαιρειται εστω και ΕΝΑΣ επαγγελματίας πολιτικος στην Ευρωπη πλεον...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατάρ: Στέλνει μόνιμα 36 μαχητικά αεροσκάφη και 250 άτομα προσωπικό στην Τουρκία – 12 Rafale ανάμεσά τους

Ενεργοποιήθηκε η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών - Χάνεται το πλεονέκτημα του «άγνωστου όπλου» για την ΠΑ

25.09.2022 | 19:07

Συνολικά 36 μαχητικά αεροσκάφη και πάνω από 250  άτομα προσωπικό πρόκειται να στείλει το Κατάρ στην Τουρκία προκειμένου οι πιλότοι του κρατιδίου να εκπαιδευτούν από τους Τούρκους.

Δεν έχει γίνει γνωστό πως θα κατανέμονται στα μαχητικά και πόσα Rafale περιλαμβάνονται σε αυτή τη μεταστάθμευση, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι τουλάχιστον 12, δηλαδή τα μισά.

Η μεταστάθμευση θα είναι μόνιμη, δηλαδή τα μαχητικά θα μείνουν για πάντα στη Τουρκία, προκειμένου να αποτελέσουν την στρατηγική εφεδρεία του Κατάρ δήθεν σε περίπτωση που κάποιο κράτος (το Ιράν ή η Σαουδική Αραβία π.χ.) επιτεθεί αιφνιδιαστικά στη χώρα.

Φυσικά η όλη εξέλιξη αφαιρεί από την Πολεμική Αεροπορία το πλεονέκτημα του «άγνωστου όπλου» σε ότι αφορά το Rafale, αφού θα βρίσκεται καθημερινά στην διάθεση των Τούρκων πιλότων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεκινάει η δίκη!!!

Ο άξιος δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης τα έβαλε με το σύστημα...

Δεκάδες μάρτυρες θα καταθέσουν αυτά που έζησαν με το πρωτόκολλο θανάτου που εφαρμόζεται από κάποιους γιατρούς...

Στα δημόσια νοσοκομεία έγιναν δολοφονίες...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από το κανάλι Θερσίτης στο Telegram

- Η Σερβία προειδοποίησε ότι η μαζική μετακίνηση  στρατού και αστυνομίας των «αρχών του Κοσόβου» προς τις περιοχές που ζουν οι Σερβικής καταγωγής κάτοικοι, παραβιάζει και οδηγεί σε ακύρωση τις «συμφωνίες των Βρυξελλών» (είναι αυτές που με την εποπτεία της ΕΕ είχαν συμφωνηθεί κάποιοι «κανόνες συμβίωσης» μέχρι την οριστική επίλυση του ζητήματος)

- Για το λόγο αυτό οι Σερβικής καταγωγής αξιωματούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ και αποχωρούν από τις διοικητικές δομές και υπηρεσίες στο Κόσοβο.

- Η αίσθηση είναι ότι τα πράγματα οξύνονται και η κατάσταση θα κλιμακωθεί από μέρα σε μέρα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



6/11 2022  -  19.00 μ.μ.

Τελευταία νέα για την Χερσώνα

1.Η Ουκρανική DRG, ομάδα δολιοφθοράς και κατασκοπείας, ανατίναξαν 3 πύργους μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, γεγονός που οδήγησε σε μερικό μπλακ άουτ στο Kherson και σε αρκετούς άλλους οικισμούς. Γίνονται εργασίες για την εξάλειψη των συνεπειών.

2. Ο εχθρός συγκεντρώνει στρατεύματα στις κατευθύνσεις Krivoy Rog, Nikopol και Nikolaev, μεταφέρεται εξοπλισμός, καθώς και συσσώρευση πυρομαχικών και καυσίμων και ευλεκτων λιπαντικών για επερχόμενες επιθέσεις με στόχο την εισβολή στο Kherson. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ποντάρουν πολύ σε αυτήν την επίθεση.

3. Από την πλευρά των Ρωσικών απελευθερωτικών δυνάμεων υπάρχει ενίσχυση αμυντικών θέσεων + ναρκοθετηση της περιοχής. Η πρώτη γραμμή τις τελευταίες δύο ημέρες δεν έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές. Δεν υπάρχουν ενδείξεις αποχώρησης των ρωσικών απελευθερωτικών στρατευμάτων.

Στα μετόπισθεν εντείνεται η μάχη κατά των εχθρικών DRG.

4. Συνεχίζεται η εκκένωση του πληθυσμού από την πόλη + οι πολίτες απομακρύνονται από τη ζώνη πιθανής πλημμύρας σε περίπτωση πιθανής έκρηξης του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovskaya. Σήμερα, ένας πύραυλος HIMARS πέρασε μέσα από τον υδατοφραχτη του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovskaya, ο οποίος προκάλεσε μικρές ζημιές. Πιθανότατα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν θα μπορέσουν να καταστρέψουν τον υδροηλεκτρικό σταθμό με πυραύλους και παρουσιάζει μεγαλο κίνδυνο οποιαδήποτε δολιοφθορά, για την οποία απαιτούνται πολλά εκρηκτικά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πούτιν: "Δείτε τη διαφορά ανάμεσα στους Ουκρανούς που ήλθαν στη Ρωσία και αυτούς που βρίσκονται στην Ευρώπη. Στην Ευρώπη τριγυρίζουν ζητώντας έκπτωση στα εστιατόρια, σ' εμάς οι άνθρωποι αναζητούν εργασία."

Ακροατής: "Ναι. Και είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε".

Πούτιν: "Αυτό είναι γεγονός."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μολδαβία φιλοξενεί άλλη μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην αύξηση των τιμών και την ηγεσία της χώρας.

Η στρατοαστυνομία δεν επιτρέπει σε χιλιάδες διαδηλωτές να εισέλθουν στο κέντρο του Κισινάου.

Οι διαδηλωτές διαδηλώνουν δίνοντας λευκά λουλούδια στην στρατοαστυνομία ως σύμβολο ειρηνικής δράσης


Από το κανάλι Θερσίτης στο Telegram

- Στη Μολδαβία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη η μεγάλη διαδήλωση της Κυριακής με κύριο σύνθημα «Κάτω η δικτατορία».

- Η κεφαλή της ειρηνικής πορείας έφτασε μπροστά σε σιδερόφραχτες ειδικές δυνάμεις που προσπαθούν να εμποδίσουν την εξέλιξή της.

- Προηγουμένως η αστυνομία είχε προσπαθήσει να μη γίνει η πορεία και είχε προχωρήσει σε συλλήψεις περαστικών που κατευθύνονταν στη συγκέντρωση.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2.5 εκατομμύρια δολάρια την ώρα παράσχουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία σε στρατιωτικό εξοπλισμό



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μητσοτάκης ο πρωθυπουργός που σφετεριστηκε την αρχηγία της ΝΔ όταν ακυρώθηκαν οι πρώτες εσωκομματικες εκλογές,τις οποίες θα κέρδιζε ο Βαγγέλας με το μπεγλερι, όταν ένα αόρατο χέρι τράβηξε την πρίζα από τις ηλεκτρονικές κάλπες.

Ο Πρωθυπουργός που γύρω του βρίσκονται παιδοβιαστες Μιχος Λιγνιαδης Γεωργιάδης ο πρωθυπουργός των πληρωμένων ΜΜΕ και κουμπάρος του ιδιοκτήτη της πλειοψηφίας των ΜΜΕ

κήρυξε τον Πόλεμο στη Ρωσία.

ΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΑ ΞΕΝΑ ΚΈΝΤΡΑ?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Μολδαβία τα πράγματα βαδίζουν σε εμφύλιο.

-Η κυβέρνηση επιχειρεί συνεχώς με βίαιο τρόπο να καταστείλει τις αντιδράσεις.

-Ηγέτες της αντιπολίτευσης και βουλευτές έχουν συλληφθεί για υποκίνηση και συμμετοχή σε διαδηλώσεις, ενώ ο Αμερικανός Πρέσβης κάλεσε σε απαγόρευση της λειτουργίας των κομμάτων.

-Πάνω από 500,000 από το σύνολο των θεωρητικά 2,150,000 κατοίκων έχουν ήδη αποσχιστεί σαν Δημοκρατία της Υπερδνειστερίας όπου βρίσκεται και το κύριο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας -καθώς και η πιο δημοφιλής ομάδα της χώρας η Serif Tiraspol, (σημαία και εθνόσημο πάνω), 200-250,000 Γκαγκαούζοι έχουν επίσης αυτονομηθεί κατά της κεντρικής εξουσίας ενώ περίπου 200,000 Μολδαβοί έχουν εγκατασταθεί στη Ρωσία. Άλλοι τόσοι είναι μετανάστες σε άλλες χώρες.

-Στο πλευρό των Ουκροναζι μάχονται περίπου 300 Μολδαβοί ενώ από την άλλη πλευρά πάνω από 500 Γκαγκαούζοι έχουν συγκροτήσει δικό τους εθελοντικό σύνταγμα στο πλευρό των Ρωσικών δυνάμεων.

@ θερσιτης



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χτες αλλος ένας νεαρός Παλαιστίνιος (18χρονος)εκτελέστηκε ψυχρά γιατί διαμαρτυρόταν πετώντας πέτρες κατά του αποκιοκρατικου κράτους απαρχαιντ

Περιεργο,δεν είδα κανέναν διάσημο χοντροκονομημένο να διαμαρτύρεται η να κόβει τα μαλλιά του για στήριξη στο θύμα ..

Σχολιο.- είναι απασχολημένοι όλοι να βγαζουν   λογυδρια για την περιβόητη ευαισθησία τους στα ανθρώπινα δικαιωματα (στο Ιράν φυσικά η στη Ρωσία η στην Κίνα )



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μοναδικός Roger Waters 
Για την Ελεύθερη Παλαιστίνη
Για σταμάτημα του αποκλεισμού της Κούβας
Ενάντια στον πόλεμο του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία
Για την απελευθέρωση του Τζούλιαν Άσαντζ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απομονώνονται και στον ΟΗΕ οι ιμπεριαλιστές και τα τσιράκια τους που ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΟΤΙ ΕΞΥΜΝΟΥΝ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ
Οι μάσκες έπεσαν: ο άξονας ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης, στηρίζει τον φασισμό/ναζισμό και την εξύμνησή του
"Η Τρίτη Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ενέκρινε πριν από λίγο το ρωσικό σχέδιο ψηφίσματος για την καταπολέμηση της εξύμνησης του ναζισμού με ψήφους 105 υπέρ, 52 κατά και 15 αποχές.
Προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι η Ελλάδα καταψήφισε το συγκεκριμένο ψήφισμα, παρά το ότι η χώρα μας υπέστη από τις μεγαλύτερες απώλειες παγκοσμίως, λόγω της ναζιστικής θηριωδίας.
Αυτό το ψήφισμα εγκρίνεται από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ κάθε χρόνο. 
Αφού εγκριθεί από την επιτροπή, πρέπει να ψηφιστεί στη Γενική Συνέλευση. 
Συνήθως, γίνεται τον Δεκέμβριο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Νατοϊκή ιταλική ευρωενωσιτική κεντροαριστερά! Τραγουδούν το Bella Ciao & το σύνθημα των Ναζί «Δόξα στην Ουκρανία!»
6/11/2022  -  23.53μ.μ.
Διαδήλωσε χθες το ιταλικό "ειρηνιστικό" δικαιωματικό κίνημα της Ιταλίας και μάλιστα στην Αψίδα της Ειρήνης (Arco della Pace) του Μιλάνο...
«Πρέπει να πολλαπλασιαστούν οι προσπάθειες για να γίνει η Ειρήνη και να τεθεί τέλος στον τρελό πόλεμο του Πούτιν»... το πλαίσιο της χθεσινής «αντιφασιστικής» δικαιωματικής διαδήλωσης εναντίον του Ρωσικού ιμπεριαλισμού...
Ας δούμε αν αυτά τα μορμολύκεια της ιταλικής Ευρωενωσιτικής Νατοϊκής κεντροαριστεράς είναι ειρηνιστές, ή πολεμοκάπηλοι σε διατεταγμένη Νατοϊκή υπηρεσία, ας το κρίνει μόνος τους ο καθένας μας:
Φράσεις του ψηφίσματος για την "ειρήνη" από τον "κεντροαριστερό" λακέ του ιμπεριαλισμού, με φόντο «Slava Ukryini»... «Δόξα στην Ουκρανία» των Ναζί του Μπαντέρα:
«Η Ρωσία πρέπει να καταστραφεί αν χρειαστεί.
Για τον ουκρανικό λαό σήμερα, για ολόκληρο τον κόσμο αύριο.
Όποιος δεν πάρει αυτή τη θέση θα κριθεί αυστηρά από την ιστορία.
Ακριβώς όπως εκείνοι που δεν δείχνουν αλληλεγγύη στους νέους Ιρανούς. Ακριβώς όπως αυτοί που δείχνουν οποιαδήποτε πλησίασμα (συμπάθεια) με την Κίνα»
Με τι είδους ανθρωπόμορφα κτήνη με προβιά προβάτου, έχουμε να κάνουμε;
Η παραδοσιακή δεξιά, ιστορικά στην υπηρεσία του ιμπεριαλισμού, ζηλεύει αυτή την ευρωενωσιτική Νατοϊκή κεντροαριστερά, που της έκλεψε την πρωτοκαθεδρία στη δουλικότητα...
Για γέλια ή για κλάματα; Τραγουδούν το Bella Ciao* για το ΟυκροΝαζί καθεστώς:
Ανόητοι ή ηλίθιοι; Τίποτα από τα δύο: Σήμερα το Bella Ciao έγινε η κύρια έκφραση της ιμπεριαλιστικής Νατοϊκής κεντροαριστεράς...
Άλλωστε το "Bella Ciao" είναι αποτέλεσμα πολιτικού αναλφαβητισμού κι ιστορικής διαστρέβλωσης, μιας και το τραγούδι δεν υπήρχε στη διάρκεια της Αντίστασης... Στη μορφή-διασκευή που σήμερα γνωρίζουμε, το Bella Ciao πρωτοεμφανίστηκε στην Πράγα το 1947, στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας κι είχε αρέσει... Το τραγουδούν ακόμη και στις Βρυξέλλες οι Επίτροποι του Διευθυντηρίου... Αναλυτικά και περισσότερα, σε: Απαγορεύτηκε η "Κατιούσα"! Μεγάλη Eυρωενωσιτική Nίκη του "πολιτισμού"!
«Σαν έρθει η ώρα της πορείας, πολλοί δεν ξέρουν
πως επικεφαλής βαδίζει ο εχθρός τους.
Η φωνή που διαταγές τους δίνει
είναι του εχθρού τους η φωνή.
Κι εκείνος που για τον εχθρό μιλάει
είναι ο ίδιος τους ο εχθρός»
Μπέρτολτ Μπρεχτ, από το "Γερμανικό Εγχειρίδιο Πολέμου"