Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Παρασκευη 16 Δεκεμβριου 2022


Ρωσία: Χρυσοφόρα η συνεργασία με τη Βενεζουέλα στον ενεργειακό τομέα – Αύξηση της πετρελαϊκής παραγωγής

Πέμπτη 15/12/2022 - 21:37

Η Ρωσία και η Βενεζουέλα συνεργάζονται στον ενεργειακό τομέα για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης 

Η Ρωσία ενδιαφέρεται να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου στο πλαίσιο των τρεχόντων επενδύσεων στη Βενεζουέλα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Alexander Novak στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Rossiya 1.

«Από την πλευρά μας, μας ενδιαφέρει η αύξηση της παραγωγής, οι έγκαιρες πληρωμές και οι πωλήσεις προϊόντων σε έργα στα οποία συμμετέχουμε», είπε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης σύμφωνα με το Tass.

Η Ρωσία και η Βενεζουέλα συνεργάζονται στον ενεργειακό τομέα για μεγάλο χρονικό διάστημα, πρόσθεσε.

«Πέντε κοινά έργα υλοποιούνται εκεί, παράγεται πετρέλαιο.

Επεκτείνουμε αυτή τη συνεργασία επί του παρόντος, συμπεριλαμβανομένου του τομέα του φυσικού αερίου.

Έχουμε δύο έργα στο μέλλον», πρόσθεσε ο Ρώσος αξιωματούχος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Απορρίπτουμε το πολιτικό πλαίσιο που δημιούργησαν οι δεξιές δυνάμεις εναντίον του Συνταγματικού Προέδρου Πέδρο Καστίγιο», δήλωσαν τα 10 κράτη μέλη – συμπεριλαμβανομένης της Κούβας, της Βολιβίας, της Βενεζουέλας, της Νικαράγουας και των μικρότερων χωρών των νησιών της Καραϊβικής – σε μια πιο μακροσκελή δήλωση για τα διεθνή γεγονότα που εκδόθηκε αργά το απόγευμα.


Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Συσπείρωση αριστερών χωρών της Λατινικής Αμερικής υπέρ του Καστίγιο


«Απορρίπτουμε το πολιτικό πλαίσιο που δημιούργησαν οι δεξιές δυνάμεις εναντίον του Συνταγματικού Προέδρου Πέδρο Καστίγιο», δήλωσαν τα 10 κράτη μέλη της Λατινικής Αμερικής.

Ένα μπλοκ αριστερών χωρών της Λατινικής Αμερικής που συνεδρίασε την Τετάρτη στην Αβάνα συσπειρώθηκε για να υποστηρίξει τον έκπτωτο πρώην πρόεδρο του Περού, Πέδρο Καστίγιο, εν μέσω διαδηλώσεων και οδοφραγμάτων στο έθνος της Νότιας Αμερικής που έχουν προκαλέσει τουλάχιστον οκτώ νεκρούς.

«Απορρίπτουμε το πολιτικό πλαίσιο που δημιούργησαν οι δεξιές δυνάμεις εναντίον του Συνταγματικού Προέδρου Πέδρο Καστίγιο», δήλωσαν τα 10 κράτη μέλη – συμπεριλαμβανομένης της Κούβας, της Βολιβίας, της Βενεζουέλας, της Νικαράγουας και των μικρότερων χωρών των νησιών της Καραϊβικής – σε μια πιο μακροσκελή δήλωση για τα διεθνή γεγονότα που εκδόθηκε αργά το απόγευμα.

«Απαιρούμε την καταστολή από τις δυνάμεις της τάξης εναντίον του περουβιανού λαού που υπερασπίζεται μια κυβέρνηση που εκλέγεται στις κάλπες και καλούμε σε διάλογο…».

Ο Καστίγιο καθαιρέθηκε και στη συνέχεια συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα, αφού οι νομοθέτες στο Κογκρέσο που ελέγχεται από την αντιπολίτευση ψήφισαν υπέρ της απομάκρυνσής του από την εξουσία, λίγο αφότου προσπάθησε παράνομα να διαλύσει το Κογκρέσο για να αποφύγει μια τρίτη ψηφοφορία μομφής.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Καστίγιο, Ντίνα Μπολουάρτε, ορκίστηκε μετά την απομάκρυνσή του.

Η σύνοδος κορυφής του ALBA της Τετάρτης σηματοδότησε τη 18η επέτειο από την ίδρυσή του από τους πρώην προέδρους Φιντέλ Κάστρο της Κούβας και Ούγκο Τσάβες της Βενεζουέλας, οι οποίοι και οι δύο έχουν πεθάνει.

Τη Δευτέρα, οι κυβερνήσεις του Μεξικού, της Βολιβίας, της Κολομβίας και της Αργεντινής ζήτησαν την προστασία των ανθρωπίνων και δικαστικών δικαιωμάτων του Καστίγιο.

Η περουβιανή κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Τετάρτη, μια σπάνια κίνηση για την καταστολή των διαδηλώσεων, η οποία επιτρέπει στις ένοπλες δυνάμεις να βοηθούν την αστυνομία και περιορίζει ορισμένες πολιτικές ελευθερίες, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στη συγκέντρωση.

Οι διαδηλωτές απαιτούν την απελευθέρωση του Καστίγιο, την παραίτηση του Boluarte, τη διάλυση του Κογκρέσου και νέες εκλογές.

Να σημειωθεί ότι, ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, ο οποίος στάθηκε εξαρχής στο πλευρό του Πέδρο Καστίγιο, έκανε και αυτός δηλώσεις στο twitter:

«Η λύση στην πολιτική κρίση στο #Περού, μια αδελφή χώρα, δεν είναι με περισσότερη καταστολή, αλλά με ειρήνευση, έρευνα των θανάτων και απελευθέρωση του αδελφού @PedroCastilloTe. Δυστυχώς, στα μέσα του 21ου αιώνα συνεχίζονται οι διακρίσεις λόγω πολιτικών και κλαδικών συμφερόντων».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σεργκέι Λαβρόβ:

Οι ΗΠΑ τώρα μένουν εις βάρος της Ευρώπης. Θα επωφελούνται από την οικονομική και ενεργειακή κρίση, στην οποία βρίσκεται η ήπειρος, θα της πουλάνε το φυσικό αέριο (4 φόρες ακριβότερο από το ρωσικό), θα προωθούν τους νόμους τους για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, θα χρηματοδοτούν εκατοντάδες δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη δική τους βιομηχανία για να προσελκύσουν τους επενδυτές από την Ευρώπη. Ως αποτέλεσμα, αυτό θα οδηγήσει στην αποβιομηχάνιση της Ευρώπης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χαμός στη Βουλγαρία!!! Βαγόνι αμαξοστοιχίας με γκράφιτι με τον Μπιλ Γκεϊτς να κρατάει ένα εμβόλιο , τάφους από πίσω, και κάποιον να του τινάζει τα μυαλά στον αέρα 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΛΑ ΠΗΓΕ ΚΙ ΑΥΤΟ 

Ο γενικός αρχηγός της αστυνομίας της Πολωνίας, Yaroslav Shimchik, επισκέφτηκε την Ουκρανία στις 11-12 Δεκεμβρίου, όπου συναντήθηκε με την ηγεσία της ουκρανικής αστυνομίας και της Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης.

Κατά την αποχώρησή του έλαβε κάποια "δώρα" και δέματα.

Ένα δέμα από αυτά, που του παραδόθηκαν στο Κίεβο από «έναν από τους αρχηγούς των ουκρανικών υπηρεσιών», εξερράγη στο δωμάτιο δίπλα στο γραφείο του αρχηγού της αστυνομίας στις 14 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε το πολωνικό υπουργείο Εσωτερικών.

Ο αρχηγός της αστυνομίας τραυματίστηκε ελαφρά και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Επιπλέον, ένας πολιτικός υπάλληλος του τμήματος τραυματίστηκε, αλλά δεν χρειάστηκε νοσηλεία, πρόσθεσε η αστυνομία.

«Οι πληροφορίες μας ανέφεραν ότι ένας εκτοξευτής χειροβομβίδων, πιθανότατα με εκπαιδευτικά πυρομαχικά, εξεράγη στις εγκαταστάσεις του Κεντρικού Διοικητηρίου της Αστυνομίας», ανέφερε ο ραδιοφωνικός σταθμός Radio Zet, επικαλούμενος δικές του πηγές.

Η Βαρσοβία ζήτησε από το Κίεβο διευκρινίσεις

(σ.τ.μ. μάλλον οι "δωρίσαντες" υπολόγιζαν να σκάσει ο μηχανισμός στο αεροπλάνο του "αρχηγού" και να το ρίξουν στους ρώσους, αλλά που να προγραμματίσουν οι κοκαϊνοκαμένοι)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



...και εδώ που τα λέμε, μερικοί ακόμα τούς πιστεύουν και νομίζουν πως οι αγελάδες καταστρέφουν την φύση με κλανιές και έρχονται κομήτες να πέσουν στα κεφάλια τους φοράνε μάσκες μόνοι τους στον δρόμο τα μεσάνυχτα οι τιμές ανεβοκατεβαίνουν λόγω προσφοράς και ζήτησης η γη δεν έχει πόσιμα ύδατα το διοξείδιο τού άνθρακα είναι κακό για την γη το άζωτο θα μας πνίξει όλους και απαγορεύουν τις καλλιέργειες και θα ψηφίσουν ξανά τούς ίδιους ... και τι άλλο να πούμε για τα δίποδα ... φανταστείτε πως αναπνέουμε 78% περίπου άζωτο και 21% οξυγόνο ΧΑΧΑ και όλα τα φυτά της γης αλλά και τα φυτά και αμέτρητοι μικροοργανισμοί απορροφούν το διοξείδιο τού άνθρακα και παράγουν οξυγόνο και αυτοί με κάτι αεροπλάνα ρίχνουν χημικά στον ουρανό για να σώσουν την γη και πίνουν χημικά δηλητήρια για να σωθούν από ακίνδυνους ιούς (αν βεβαίως δεν έχουν καταπονήσει το σώμα τους με άλλα χημικά)



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το τέστ της γρίπης θεωρείται ιατρική πράξη και το rapid όχι;;;; Αυτό λέτε από τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά στην ανακοίνωση σας 14/12/2022;;;

Ποτέ η ιατρική δεν έχει εκπέσει ηθικά και επιστημονικά τόσο πολύ όσο στην γενοκτονική κορωδο-εποχή. 

Ο απόλυτος αυτοεξευτελισμός απατεώνων '''ειδικών'' που έχουν τον τίτλο των ιατρών!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού του Περού και του εκλεγμένου προέδρου Καστίγιο, που καθαιρέθηκε με πραξικόπημα υποκινούμενο από τις ΗΠΑ, τάχθηκαν με κοινή δήλωσή τους δέκα χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Ανάμεσά τους και η Κούβα, η Νικαράγουα, η Βενεζουέλα και η Βολιβία.

Η ψοφοδεής ευρωπαϊκή Δικαιωματική «αριστερά» αδιαφορεί παγερά.

Ασχολείται μόνο με τον δικαιωματισμό, με τη λευτεριά στους ουκρανοναζί, και γενικώς ότι την διατάξει η CIA ότι πρέπει να κινητοποιηθεί.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Το ξέπλυμα και η εξύμνηση του ολοκληρωτικού σοβιετικού καθεστώτος και η αναβίωση της λατρείας του Στάλιν στη Ρωσία έχουν κορυφωθεί στη σημερινή Ρωσία, η οποία είναι κρατικός χορηγός της τρομοκρατίας και κράτος που χρησιμοποιεί τρομοκρατικά μέσα".

Από ψήφισμα του Ευρωβουλής. Με την ψοφοδεή Δικαιωματική «αριστερά» να καταδικάζει τον "σοβιετικό ολοκληρωτισμό" και να συντάσσεται με το ΝΑΤΟ στην πολιτική του κατά της σημερινής Ρωσίας. 

Με εξαίρεση τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Αλαβάνο, που υπερασπίστηκε την ΕΣΣΔ, αν και κατήγγειλε κι αυτός τη σημερινή Ρωσία.

Σχολιο.- Όταν, βέβαια, η Ρωσία κατέθεσε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψήφισμα κατά της ναζιστικής και ρατσιστικής προπαγάνδας, που εγκρίθηκε με 120 ψήφους, όλες οι χώρες της Ε.Ε., μαζί με τις ΗΠΑ και την Ουκρανία, το καταψήφισαν.

Σχολιο.- Το ψήφισμα στην Ευρωβουλή είναι χθεσινό.

Σχολιο.- Αίσχος να ταυτίζουμε τον φασισμό -ναζισμό με τον κομμουνισμό,

Σχολιο.- Αντισταλινισμος Ανωτατο σταδιο του Αντικομμουνισμου!

Σχολιο.- Ο Κόκκινος Στρατός με ηγέτη τον Ιωσήφ Στάλιν μπήκε στο Βερολίνο και πατήστε το φασισμό στο σβέρκο και ο δειλός Χίτλερ αυτοκτόνησε στα υπόγεια της Καγκελαρίας



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάνω την εκκλησιαστική δίαιτα.

Τρώω τα πάντα και μετά μου τα ψέλνω !!

Σχολιο.- Εγώ έκοψα προ πολλού την δίαιτα, και κάνω την -άγνωστη σε πολλούς- τριάιτα: του χοίρου, της πάπιας και του ανανά:

α. Τρώω σαν τον χοίρο

β. Κάνω την πάπια

γ. ΔΕΝ τρώω ανανά

(σκέφτομαι να προσθέσω και της Παναγίας, αφού θα έχω φάει του σκασμού, θα κολλάω και ένα "ωχ Παναγία μου, μια σόδα του λίτρου σε παρακαλώ")

Σχολιο.- Έτσι όπως το πας σε βλέπω , σε δύο βδομάδες να χάσεις ίσα μεεεε 15 μέρες !!!!

Σχολιο.- Ετσι όπως παω θα βάλω 15 κιλά σε 15 μέρες !!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επειδή τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύ κουβέντα για το 600αρι στους ένστολους δεδομένης της χρονικής συγκυριας ειδικά όσον αφορά το ΚΚΕ η γνώμη μου είναι η εξής.Οταν γίνονταν η ψήφιση το ΚΚΕ αν ήθελε να κάνει πολιτική απ'την πλευρά της εργατικής τάξης θα έπρεπε να ζητήσει ως προαπαιτούμενο να μην δοθεί το επίδομα στα ΜΑΤ-ΔΙΑΣ για να το ψηφίσει .Αυτό θα το διαχώριζε από τις αστικές δυνάμεις αφενός και δεν θα τσουβαλιαζε όλους τους αστυνομικούς ικανοποιώντας και το αίσθημα του κόσμου την δεδομένη στιγμή.Η εκ των υστέρων διατύπωση αυτού του αιτήματος δεν εξυπηρετεί κανέναν άλλον πλην του ΚΚΕ που πρέπει να απαντήσει στα μέλη και τους οπαδούς του για αυτήν του την στάση.Ο δε παραλληλισμός του σήμερα με το τι έκανε το ΚΚΕ την περίοδο της ΕΑΜικής Αντίστασης πέρα από γελοίος είναι και επικίνδυνος.Στην πρώτη περίπτωση είχαμε έναν λαό που επαναστάτησε και σήμερα ζούμε την αποθέωση του κοινοβουλευτισμού απ'όλο το πολιτικό φάσμα.ΔΥΣΤΥΧΩΣ.....


πόσα θέλει να μας τρελάνει ο κουτσουμπας? Μπορούσε να ψηφίσει κατά η λευκό η να απέχει αιτιολογώντας το γιατί . Όμως προτίμησε να ψηφίσει να το πάρουν όλοι οι μπάτσοι και οι λιμενικοί (και οι ειδικές ομάδες καταστολής). Ακόμη μπορούσε να καταθέσει τροπολογία που να έλεγε ότι εξαιρούνται της καταβολής αυτές οι ειδικές εγκληματικές ομάδες κι ας μην γινόταν δεκτή. Τίποτε από αυτά δεν έκανε όμως. Συνεπώς???????



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-'Ο Σταικούγας πού δήθεν ''τσακώνεται'' με τους τραπεζίτες.

Τό κλίμα που επικράτησε κατά τη σημερινή συνάντηση με τους επικεφαλής των συστημικών τραπεζών, κατά το οποίο όμως υπήρξε τελικά μια συμφωνία για τα μέτρα στήριξης των ευάλωτων δανειοληπτών, περιέγραψε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Διαβάζουμε κατά λέξη και κρατάμε την κοιλιά μας από τα γέλια.

''Δύο ώρες μπινελικωνόμασταν.!! 

Είμαι ικανοποιημένος στο βαθμό που οι τράπεζες έφτασαν στα όριά τους. 

Είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά απέχουμε ακόμη. 

Σώζουμε κάποιους, δεν μπορώ να σώσω παραπάνω.

Είναι λύση για αρκετούς δανειολήπτες, περίπου 30.000. 

Ήταν και αυτή κακή συζήτηση, διότι συνεχίζω να πιέζω ώστε να γίνουν εμπροσθοβαρώς πιο ενεργοί.

Στις αρχές της επόμενης χρονιάς θα γίνει η επόμενη συνάντηση'', δήλωσε.

Πιό στημένο, πεθαίνεις...*

Σχολιο.- Δεν ξέρω τι εννοεί με το "δύο ώρες μπινελικωνόμασταν" αλλά σήμερα το μεσημέρι με τον κουμπάρο μου πήγαμε σε τσιπουράδικο με εκπληκτικά μπινελίκια και δύο ώρες μπινελικωνόμασταν πίνοντας ρακές...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΩΣ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ

16/12/2022

Η γιγαντιαία απεργία του νοσηλευτικού προσωπικού στο βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας χθες Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου τάραξε κάθε πτυχή του πολιτικού οικοδομήματος στη χώρα και ιδιαίτερα το κυβερνόν κόμμα των Συντηρητικών που σχεδιάζει περαιτέρω αποχρηματοδότηση και ιδιωτικοποίηση τμημάτων του NHS. Η απεργία θα επαναληφθεί την ερχόμενη Τρίτη 20 Δεκεμβρίου — όμως αν το νοσηλευτικό προσωπικό περίμενε τη στήριξη του κόμματος των Εργατικών, το τελευταίο διαβεβαίωσε ότι παρά το όνομά του και τον υποτιθέμενο φιλο-εργατικό του χαρακτήρα, δεν θα πολιτευτεί διαφορετικά από τους Τόρις.

Δεκάδες χιλιάδες νοσηλευτές και νοσηλεύτριες απήργησαν χθες για 12 ώρες σε 76 νοσοκομεία και κέντρα υγείας που ανήκουν στο NHS σε ολόκληρη τη Μεγάλη Βρετανία, διεκδικώντας αυξήσεις μισθών που αγγίζουν το 20% (δηλαδή στο επίπεδο του πληθωρισμού + 5%) και αύξηση χρηματοδότησης για το Σύστημα Υγείας. Επρόκειτο για την πρώτη απεργία νοσηλευτικού προσωπικού εδώ και 100 χρόνια και την πρώτη απεργία στο Σύστημα Υγείας από την υιοθέτηση του NHS το 1948. Η απεργία θα επαναληφθεί την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή περισσότερων εργαζομένων του κλάδου της δημόσιας υγείας — όμως η απεργία, όπως και προηγούμενες φετινές απεργίες στη Μεγάλη Βρετανία (λ.χ. των σιδηροδρομικών υπαλλήλων) δεν έχει τη στήριξη του κόμματος των Εργατικών.

Σε ενημέρωση προς τους βουλευτές του κόμματος την ίδια ημέρα της απεργίας, το γραφείο του βουλευτή και σκιώδους υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας των Εργατικών, Γουες Στρίτινγκ, ανακοίνωσε πως το κόμμα στηρίζει τη χρήση στελεχών του βρετανικού στρατού ως απεργοσπαστικού μηχανισμού ενάντια στις απεργίες εργαζομένων υγείας.

Το σχέδιο έχει ανακοινωθεί από τους κυβερνώντες Συντηρητικούς, με μια πρώτη «πιλοτική», τρόπον τινά, εφαρμογή στην απεργία της 20ής Δεκεμβρίου. Εξακόσια στελέχη του βρετανικού στρατού εκπαιδεύονται αυτές τις ημέρες ώστε να αναλάβουν καθήκοντα οδηγών ασθενοφόρων, για να καλύψουν τα κενά που θα δημιουργηθούν από τη συμμετοχή των συγκεκριμένων εργαζομένων στην απεργία της Τρίτης.

Κι ενώ στο παρελθόν οι Εργατικοί έχουν ταχθεί ενάντια στη χρήση στρατιωτικών ως απεργοσπαστών, και μόλις προ λίγων εβδομάδων ο ηγέτης τους Κιρ Στάρμερ είχε χαρακτηρίσει ως «μετάλλιο ντροπής» για την κυβέρνηση την επερχόμενη απεργία του νοσηλευτικού προσωπικού, εντούτοις το κόμμα δείχνει να πραγματοποιεί πλήρη μεταστροφή στις διαθέσεις του.

Το non-paper, που ενημέρωνε τους βουλευτές για τη γραμμή του κόμματος προς τα ΜΜΕ και διέρρευσε στο Novara Media, απαντά στο ερώτημα του εάν οι Εργατικοί θα στήριζαν τη χρήση του Στρατού κατά τη διάρκεια των απεργιών του Συστήματος Υγείας ως εξής: «Η διασφάλιση ότι όσο περισσότεροι ασθενείς είναι δυνατόν θα λάβουν τη φροντίδα που χρειάζονται είναι προτεραιότητα, οπότε ναι».

Όσο κι αν η επιλογή αυτή των Εργατικών δείχνει να έρχεται σε ρήξη με το φιλεργατικό τους προφίλ, εντούτοις είναι συνεπέστατη με τη στάση του κόμματος του Κιρ Στάρμερ τους τελευταίους μήνες. Οι Εργατικοί αρνήθηκαν επανειλημμένα να στηρίξουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στους σιδηρόδρομους, τη ναυτιλία και τις μεταφορές το περασμένο καλοκαίρι, με αποκορύφωμα την αποκαθήλωση του σκιώδους υπουργού Μεταφορών επειδή τόλμησε να κατέβει σε μπλόκο των απεργών και να δηλώσει την αλληλεγγύη του.

Τώρα κι ενώ το κυβερνόν κόμμα των Συντηρητικών ετοιμάζει την υιοθέτηση σχεδίου περιορισμών του δικαιώματος στην απεργία, οι Εργατικοί για ακόμα μία φορά δείχνουν τα δόντια τους στους εργαζόμενους, στηρίζοντας τη χρήση του στρατού ως απεργοσπαστικού μηχανισμού. Μάλιστα, η επιχειρηματολογία πως δήθεν η απεργοσπασία μέσω στελεχών του στρατεύματος θα «διασφαλίσει τη φροντίδα των ασθενών» είναι πέρα από έωλη, καθώς είναι εξαιρετικά αμφίβολο υπο-εκπαιδευμένοι στρατιώτες να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της δουλειάς νοσηλευτών/τριών και πληρωμάτων ασθενοφόρων.

Σχολιο.- απολύτως αναμενόμενο, και βέβαια δεν συμβαίνει μόνο στο βρετανικό κωλο-κράτος...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



16/12/2022  -  4.00 π.μ.

- Τακτική μεταμεσονύκτια ενημέρωσή με νέα από τα μέτωπα της ρωσικής ΕΣΕ στην (πάλαι ποτέ) Ουκρανία και γύρω από αυτά.

- Πριν περάσω στα καθαυτού νέα από τα πεδία των μαχών, θα ήθελα να αναφέρω ότι από τα πυρά του ουκρανικού Πυροβολικού το τελευταίο 24ωρο και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της 15/12 στην πόλη του Ντονιέτσκ, σκοτώθηκε 1 άμαχος πολίτης και τραυματίστηκαν άλλοι 11. Από τα ουκρανικά πυρά σε κεντρικές συνοικίες της πόλης, καταστράφηκε μεταξύ άλλων και ο τρούλος του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως, καθεδρικός ναός της πόλης και μάλιστα την ώρα της πρωινής λειτουργίας!… Κι εδώ θέλω να πω κάτι δικό μου: μολονότι προσωπικά δηλώνω άθεος και άθρησκος, ταυτόχρονα θεωρώ οποιασδήποτε μορφής άσκηση βίας σε συνανθρώπους με βάση τα πολιτικά-ιδεολογικά, θρησκευτικά ή άλλα «πιστεύω» ως ΦΑΣΙΣΜΌ στην πράξη. Και οι συνεχείς μαζικές, σκόπιμες και βάρβαρες επιθέσεις της χούντας του Ζελένσκι (και παλιότερα του Ποροσένκο) στον άμαχο πληθυσμό του πολύπαθου Ντονμπάς και, εσχάτως και των νεοπαγών Περιφερειών του ρωσικού κράτους (Χερσώνα, Ζαπορόζιε) συνιστούν ακριβώς «καθημερινό φασισμό». Με τις ευλογίες, βεβαίως, αλλά και την υποστήριξη (υλική και ηθική) σύσσωμης της… «δημοκρατικής» (μη χέσω!) Δύσης…

Σχολιο.- Μου φαίνεται ή είναι αλήθεια ότι τα πυρομαχικά που ρίχνουν οι Ουκρανοί, έχουν ελαττωθεί πια στο ελάχιστο;

Σχολιο.- Όχι μόνο έχουν ελαττωθεί, αλλά και από αυτά που έχουν, περίπου το 1/3 είναι ελαττωματικά. Ή δεν εκρήγνυνται καθόλου, ή σκάνε μέσα στις κάννες των πυροβόλων και σκοτώνουν τους χειριστές τους.

Σχολιο.- τα πάντα πια είναι στα χέρια των Ρώσων… πρέπει να βομβαρδίσουνε τα κυβερνητικά κτήρια, τη ναζιστο «βουλή», να εξαλείψουνε τον Ζελένσκι και τους στηρίζοντες τον ναζιστοδικτάτορα…, για να σταματήσει αυτό το μακέλεμα των παιδιών του για χάρη των Αμερικάνων και Βρετανών!

Πρέπει να αποφασίσουν να σταματήσουν τους ναζί που άφησαν οι ίδιοι οι Ρώσοι να καθίσουν στο σβέρκο του ουκρανικού λαού!

Σχολιο.- Εδω στη Χερσωνα που πήραν αμαχητί και ετοιμάζονται να αποχωρήσουν λόγο του Ρωσικού πυροβολικού



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κίσσινγκερ : Ζητά άμεση προσφυγή στην αρχή της αυτοδιάθεσης, για την Ουκρανία.

Μήπως και για την Ελλάδα, με εκείνο το 62% ΟΧΙ του 2015;;;

Αυτοδιαθεση για την Ελλάδα;;; Δύσκολο;;;

Ούτε καν Ουκρανία δεν είναι η Ελλάδα;;;

Σχολιο.- Επειδή μερικοί εδώ βρωμιάρηδες, νομίζουν πως οι Έλληνες ξεχνούν: το Δημοψήφισμα του 2015, με 62% ΟΧΙ που το βίασαν και το μετέτρεψαν σε ναι, ΔΕΝ ξεχνιέται. 

Ούτε κι αυτοί που βίασαν το Σύνταγμα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ρε τι μαθαίνουμε εδώ μέσα....

Ο γιος του πρώην βουλευτή αλλά και γενικού γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Ζαγορίτη, ονόματι Γεράσιμος είναι ο βοηθός της Μαρίας Σπυράκη, ευρωβουλευτού της ΝΔ για την οποία ξέσπασε το νέο σκάνδαλο που "διαφημίζει" για άλλη μια φορά την χώρα μας. 

Τι έκανε λοιπόν η Μαρία Σπυράκη; 

Οι ευρωβουλευτές δικαιούνται τριών βοηθών αντί 26000 ευρώ το μήνα για τις αμοιβές τους συνολικά. Κάποιοι εξ αυτών, όπως η λεγάμενη ή όπως ο Μανώλης Κεφαλογιάννης στο παρελθόν σε συνεννόηση με αυτούς, τούς δίνουν το 10-20% των απολαβών τους και τα υπόλοιπα τα "παντελονιάζουν". Κατανοητόν. Πως να ζήσει κάποιος/α με 20 χιλιάρικά το μήνα στις πανάκριβες Βρυξέλλες;

Σημαντική λεπτομέρεια: Ο πολιτικός γόνος, Γεράσιμος Ζαγορίτης πριν μερικά χρόνια, όταν ήταν ναυτάκι, ύστερα από τρελό γλέντι στα μπουζούκια με την Τζούλια Αλεξανδράτου, γύρω στις 4:30 το πρωί που έφυγαν, της πρότεινε να περάσουν μια βόλτα για να κάνει πλάκα στους άλλους που υπηρετούσαν στο Πολεμικό Μουσείο μαζί του. Πήγαν στο Μουσείο, όπου τους υποδέχθηκε ο φρουρός ο οποίος τής ζήτησε και αυτόγραφο και μετά μπήκαν στους κοιτώνες και ξύπνησαν τους φαντάρους! Και φυσικά η ιστορία δεν σταμάτησε εκεί. Η εφημερίδα VETO του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες, στις οποίες ο Μάκης (Γεράσιμος) Ζαγορίτης τελούσε σε πιο «τρυφερές» στιγμές με την πορνοστάρ μέσα από το Πολεμικό Μουσείο!!!!

O tempora o mores.....

Εσείς κλείστε τον θερμοσίφωνα. Θα μας ξεπαγιάσει αυτός ο σατανάς ο Πούτιν....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΨΤΕ την

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΕ

"Θέλω κι εγώ να φιλοξενηθώ από μια φυλακή και να μπαίνουν στον λογαριασμό μου €8.500 το μήνα"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Viral στο twitter ο διορισμός του γιού Μητσοτάκη στο Ευρωκοινοβούλιο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε δημοσκόπηση για λογαριασμό του Σκάι,εννιά στους δέκα Έλληνες είναι απόλυτα ευχαριστημένοι με το επίπεδο Δημοκρατίας που επικρατεί στην χώρα που την ανακάλυψε

Και εντάξει για τους ψηφοφόρους νουρδου δεν έχω απαιτήσεις.

Τι απαιτήσεις να έχεις από iq πατημένης τυρόπιτας;

Αλλά οι υπόλοιποι προφανώς γουστάρετε που θα μας φτύνουν τα παιδιά μας σε λίγο καιρό έτσι;

Καθίστε λίγο ακόμα να δείτε τι θα σας έχω για μετά,χοχοχοχοχοχο



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φήμες λένε ότι αν πας σε συνέδριο της νουρδου και φωνάξεις Βέλγος εισαγγελέας,θα διαπιστώσεις ότι έχει ανακαλυφθεί η τηλεμεταφορά και μας το κρύβουν



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βέλγιο : Σε «καταφύγιο» ο υπουργός Δικαιοσύνης – Απειλές για τη ζωή του

Σχολιο.- Τι έγινε;; Ανέλαβε ο Μαρινάκης να καθαρίσει;;;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταδικάστηκε ο Άλμπερτ Μπουλά από την Βρετανική ρυθμιστική αρχή φαρμάκων για παραπλανητική προώθηση των παιδικών εμβολίων κόβιντ. O Μπουρλά είχε ισχυριστεί ότι τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών επωφελήθηκαν από τον εμβολιασμό, αλλά η αρχή αποφάνθηκε πως τα σχόλιά του παραπλάνησαν το κοινό. Εμάς εδώ οι δικοί μας του έδιναν παράσημα ενώ αυτός αρνήθηκε δύο φορές να παραστεί σε επίσημα όργανα της Ευρω Ένωσης και να δώσει απαντήσεις.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο Troitsky (LPR), ένα 5χρονο αγόρι με κράνος αρματιστή συναντά μια πομπή Ρώσων στρατιωτικών με μια σημαία στα χέρια του.

Για να χαιρετήσει τους στρατιώτες, ο Αντρέι βγαίνει στο δρόμο σχεδόν κάθε μέρα. Η μητέρα του είπε ότι κανένας από τους ενήλικες δεν του το έμαθε αυτό.

"Ειμαι αισιόδοξος. Έχει ήδη καταλάβει ότι τα παιδιά θα μας προστατέψουν. Την πρώτη φορά που το είδα, έπαθα σοκ. Και μετά κάπως το συνηθίσαμε – κουνάει συνεχώς [τη σημαία]».

Το ίδιο το αγόρι έχει κάνει ήδη μια πρωτοχρονιάτικη ευχή:

«Έγραψα στον Άγιο Βασίλη για να κερδίσουμε».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Αρμαγεδων έχει χιούμορ....

Δεν του φαίνεται

Ο Στρατηγός Surovikin αρνήθηκε τις σημερινές επιθέσεις με ρουκέτες στην Ουκρανία, "ΟΧΙ, Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ, ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΩΝΙΑ Ή ΓΕΡΜΑΝΙΑ".



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ίσως ο μόνος που επισκέφθηκε τον Παλαιστίνιο επιτετραμενο για την ημέρα αλληλεγγύης στην Παλαιστινη

29 Νοεμβριου

Δημήτρης Στρατούλης

Ως γραμματέας της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ επισκέφτηκα σήμερα με αφορμή τη Διεθνή ημέρα αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό την πρεσβεία της Παλαιστίνης.

Αφού υπέγραψα στο βιβλίο αλληλεγγύης που άνοιξε η πρεσβεία, συναντήθηκα με τον επιτετραμμένο της πρεσβείας της Παλαιστίνης Γιούσεφ Ντόρχομ, σε πολύ θερμό και αλληλέγγυο κλίμα και του εξέφρασα την πλήρη στήριξή της ΛΑΕ-ΑΑ στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, για δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους, για την επιστροφή όλων των Παλαιστινίων προσφύγων στις εστίες τους και για την απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων.

Ο επιτετραμμένος της πρεσβείας της Παλαιστίνης με ευχαρίστησε για τη συνεπή, αγωνιστική και θερμή υποστήριξη του παλαιστινιακού αγώνα από τη ΛΑΕ-ΑΑ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μ. SANDU: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ ΤΑ ΣΟΒΙΕΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ (ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ)

Τα σοβιετικά τραγούδια που τραγουδούν τα παιδιά μπορεί να αποτελούν "απειλή για την ασφάλεια" - πρόεδρος. Ο επικεφαλής του κράτους της Μολδαβίας ζητά να διεξαχθεί έρευνα για μια συναυλία στην οποία συμμετείχαν παιδιά με σοβιετικές στολές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

[16 Δεκεμβρίου, RUSSIA TODAY] Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Μολδαβίας θα πρέπει να ερευνήσουν μια συναυλία στην οποία συμμετείχαν παιδιά που τραγουδούσαν σοβιετικά τραγούδια από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, δήλωσε η πρόεδρος της Μολδαβίας Maia Sandu.

Οι παραστάσεις, που διοργανώθηκαν με τη βοήθεια της ρωσικής πρεσβείας και της διοίκησης της πόλης της Μόσχας, πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μολδαβίας, το Μπέλτσι. Μεταξύ άλλων, παιδιά ντυμένα με στολές που έμοιαζαν με στολές σοβιετικών στρατιωτών τραγούδησαν τραγούδια που έγιναν δημοφιλή κατά τη διάρκεια του πολέμου, γνωστού στη Ρωσία ως Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος.

Όταν ρωτήθηκε τι γνώμη είχε για τις συναυλίες κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε την Πέμπτη στον τοπικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα TVR, η Sandu απάντησε: "Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες, νομίζω ότι πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα των τοπικών αρχών".

"Η Υπηρεσία Πληροφοριών και Ασφάλειας θα πρέπει να εξετάσει αυτό το θέμα και να διαπιστώσει αν αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια", δήλωσε η επικεφαλής του κράτους.

Τα σοβιετικά τραγούδια "θα μπορούσαν να προωθήσουν τον πόλεμο", δήλωσε ο Σάντου, προσθέτοντας ότι όλοι όσοι εμπλέκονται σε τέτοιες δραστηριότητες "πρέπει να τιμωρούνται με έμμεση ή άμεση μορφή".

Η Μολδαβία είναι μια πρώην σοβιετική δημοκρατία 2,6 εκατομμυρίων κατοίκων, που βρίσκεται ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρουμανία. Η χώρα έχει ακολουθήσει μια ολοένα και πιο φιλοευρωενωσιτική πορεία από τότε που η Sandu ανέβηκε στην εξουσία το 2020. Τον Απρίλιο, το Κισινάου απαγόρευσε την κορδέλα του Αγίου Γεωργίου, ένα χαρακτηριστικό σύμβολο των εορτασμών της νίκης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στη Ρωσία, θεσπίζοντας πρόστιμα για όσους εντοπίζονται να τη φορούν.

Ωστόσο, πολλοί στη Μολδαβία είναι δυσαρεστημένοι με τις πολιτικές της Sandu για τη μείωση των δεσμών με τη Μόσχα. Τις τελευταίες εβδομάδες, στη χώρα έχουν σημειωθεί επανειλημμένες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις για την αύξηση του κόστους ζωής, τις τιμές της ενέργειας και άλλα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα, που επιδεινώνονται από τις επιπτώσεις της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Μια δημοσκόπηση, που διεξήχθη από το ερευνητικό ινστιτούτο IMAS στις αρχές Δεκεμβρίου, αποκάλυψε ότι περίπου το 60% των Μολδαβών πιστεύει ότι η χώρα τους διοικείται στην πραγματικότητα από τις ΗΠΑ και την ΕΕ και όχι από τη Σάντου και το υπουργικό της συμβούλιο [ΣΗΜ. Πάντως είναι γνωστό ότι η Sandu είναι κανονική πολίτης των ΗΠΑ, με Αμερικανικό διαβατήριο].



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υποστηρίζουμε φυσικά την Σερβία ενάντια στο κοσοβοαλβανικό κράτος - μαριονέτα των ΗΠΑ. 

Στο Βελιγράδι γνωρίζουν στο πετσί τους τι σημαίνει ΝΑΤΟ και ΗΠΑ, όπως επίσης ξέρουν πολύ καλά αν «οι βομβαρδισμοί στην Ευρώπη άρχισαν πριν λίγους μήνες» ή όχι



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περού 

Μεταλλωρύχοι που υποστηρίζουν τον πρώην πρόεδρο του Περού Πέδρο Καστίγιο σταματούν τις εργασίες τους και πορεύονται προς την πρωτεύουσα για να ενωθούν με αριστερούς διαδηλωτές.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, κοινωνικές οργανώσεις ανακοίνωσαν την έναρξη απεργίας επ' αόριστον, η οποία ξεκινησε τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Χθές 15/12 ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως ή ΠΡΟ.ΠΟ ανήγγειλε τα εξής: "500 επιπλέον αστυνομικοί θα περιπολούν καθημερινά στις γειτονιές χάρη στην απαλλαγή της ΕΛ.ΑΣ. από τη διαδικασία των μεταγωγών κρατουμένων στα δικαστήρια, καθώς οι καταθέσεις τους θα γίνονται πλέον μέσω τηλεδιασκέψεων". 

Τι σημαίνει αυτό; 

Αυτό πρακτικά σημαίνει διεύρυνση του καθεστώτος εξαίρεσης για τους ανθρώπους που είναι εξόριστοι στις αποθήκες ψυχών που ονομάζουν φυλακές.

Ο κατηγορούμενος θα στερείται το δικαίωμα να παρίσταται στην ίδια του τη δίκη, να υποβάλλει ενστάσεις, να ερωτά τους μάρτυρες κατηγορίας και υπερασπίσεως, να συνεννοείται με τους δικηγόρους του δια ζώσης, να καταγγέλει δικαστικές αυθαιρεσίες, ανακριτικές παρατυπίες και μεθοδεύσεις της αστυνομίας.

Οποιαδήποτε στιγμή θα μπορεί η φωνή του να διακοπεί με ένα κουμπί και έτσι να στερηθεί το δικαίωμα να έχει λόγο στη διαδικασία που ίσως του στερήσει την ελευθερία του για μικρό ή μεγάλο διάστημα της ζωής του.

Έτσι φυσικά καταργούνται ατύπως και οι δικαστικές φυλακές, οι φυλακές υποδίκων όπου οι κρατούμενοι θεωρητικώς τουλάχιστον προβλέπεται να κρατούνται ωσότου δικαστούν.

Χωρίς ανάγκη φυσικής παρουσίας, δεν χρειάζεται κράτηση σε δικαστική φυλακή, επομένως μπορεί η κράτηση σε φυλακές υψίστης ασφαλείας να ξεκινά προτού καν ένας κατηγορούμενος καταδικαστεί τελεσίδικα για συγκεκριμένες κατηγορίες αδικημάτων. 

Δυστυχώς όμως δεν ευθύνεται μονάχα η σκληροπυρηνική δεξιά για αυτήν την έκβαση των πραγμάτων.

Ευθύνες έχει και η αριστερά του δικαιωματισμού που αντιμετωπίζει αλα καρτ τα δικαιώματα των κρατουμένων, ξεχνώντας βολικά πως η αρχή της ισονομίας λειτουργεί πάντα αντίστροφα στα σαλόνια της αστικής δικαιοσύνης. 

Όχι μόνο οτιδήποτε ισχύει ηδη αφορά τους υπόλοιπους και όχι ανθρώπους των ελίτ και των υπηρετών τους που μπορεί να μπλέξουν στα πλοκάμια της δικαιοσύνης, αλλά και ότι ζητάς να εφαρμοστεί κατ εξαίρεση εναντίον τους, θα εφαρμοστεί σε όλους τους άλλους, εκτός από αυτούς. 

Είναι η αριστερά του δικαιωματισμού που η σχέση της με τις φυλακές είναι από ταινίες και ντοκυμανταίρ, που νομίζει ότι οι κρατούμενοι είναι ιθαγενείς κάποιων μακρινών τροπικών νησιών που μπορούν υπό συνθήκες να εκπολιτιστούν, αν βέβαια τα ήθη και τα έθιμα τους δεν είναι υπερβολικά "άγρια" για πολιτισμένα τους κριτήρια. 

Η αριστερά του δικαιωματισμού που αναπαράγει τον ίδιο συντηρητισμό της δεξιάς σχολής δήθεν με επικλήσεις στο συναίσθημα και ανόητες φλυαρίες.

Είναι μια αριστερά που αποτελεί γάγγραινα των ριζοσπαστικών κινημάτων και που δυστυχώς ή μόνη λύση για να την ξεφορτωθούν είναι να ακρωτηριάσουν τα μέλη τους που έχουν προσβληθεί."



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάθε μερα το κράτος απαρχαιντ,το Ισραήλ , εκτελει εν ψυχρώ έναν άνθρωπο ..

Στις 12 Δεκεμβριου  ήταν μια 16 χρονη που στεκόταν εκεί στην ταράτσα της ..την πυροβόλησαν και έφυγαν

Israeli forces killed Jana Zakarneh, 16, during a search-and-arrest operation in the West Bank city of Jenin.

Zakarneh was standing on the roof of her family's home when she was shot. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περίεργο διαβάζω κάτι αναλύσεις δήθεν ταξικης αλληλεγγύης προς τον εργάτη μπατσο αλλά το γεγονός ότι για πάνω από χρόνο μείνανε χωρίς κανένα εσοδο με απαγόρευση να δουλεύουν σε άλλη δουλειά οι υγεινομικοι σε αναστολη από τον ακροδεξιό καραγκιόζη δεν φάνηκε ούτε φαίνεται να τους απασχολεί

Δηλαδή ο τύπος που πληρώνεται για να μας δέρνει ,ψεκάζει ,εκτελεί με μια σφαίρα ειναι ταξικός σύντροφος αλλά αυτός που μας περιθάλπει,μας σώζει την ζωή είναι αόρατος και πρέπει να εκμηδενιστεί ?



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουκρανία 

Σε δημοτικό σχολείο(!)

«Είμαι Ναζί - θα εξολοθρεύω Ρώσους»

7 χρονών παιδί!

Σχολιο.- Το ότι ο Ναζισμός και το μίσος είναι η επίσημη «ιδεολογία» και «θρησκεία» της Ουκρανίας ήταν γνωστό. Ο Ζελένσκι απλά το επισημοποίησε κι ο Economist το διέδωσε

σ´όλη την οικουμένη σαν «φυσιολογικό» κι «αποδεκτό»

Δείτε το βίντεο με το φασιστικό δηλητήριο σε νηπιαγωγεία της Ουκρανίας και την 4χρονη Μαρίνα: Ναζιστικοι χαιρετισμοί, σβάστικες και «θα σφάζω Ρώσους όταν μεγαλώσω»!

 Κρίμα το αγγελούδι… 4 χρόνων λέμε…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Κι επειδή το μίσος κι ο κανιβαλισμός πρέπει να εξάγονται -αφού θεωρηθούν πρώτα «φυσιολογικά κι αποδεκτά», να και on line κατάστημα στην Ουκρανία που πουλάει μπλουζάκια -στα αγγλικά- με επιγραφή «Μπρέκφαστ με ρωσικό μωρό»!

Και η Google, το Facebook, το Instagram, το Twitter κλπ ΔΕΝ ενοχλούνται - δεν αποτελεί λένε «προβολή βίας» ή «παραβίαση των όρων της κοινότητας»…

Βρε ούστ!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Αιγύπτιοι πρωταθλητές του καράτε υψώνουν την Παλαιστινιακή σημαία κατά τη στέψη του χρυσού και του ασημένιου. Το χάλκινο είαι στον ισραηλινό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία έχει πληροφορίες για ανάμειξη ΗΠΑ, Πολωνίας σε τρομοκρατικές σε γέφυρα Κριμαίας και δολοφονίας κόρης του Ντάγκιν!!!

16/12/2022



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Pfizer Gate: Tο Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ενώπιον Δικαστηρίου δηλώνει ότι αδυνατεί να βρει τη συμφωνία που υπέγραψε με την Pfizer!!!!

16/12/2022



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H FIFA αρνήθηκε στην ”εικόνα” του θηρίου Ζελένσκι να μιλήσει και στον τελικό!!!

16/12/2022

Σύμφωνα με το CNN, ο Ζελένσκι ήθελε να μιλήσει εξ αποστάσεως στον τελικό Αργεντινής-Γαλλίας και να απευθύνει « ένα λόγο για την ειρήνη». Η FIFA του αρνήθηκε το αίτημα. Κοινώς έφαγε πόρτα.

Η εικόνα του θηρίου που την προσκύνησαν εκατομμύρια στραπατσαρίστηκε. Ο αιμοδιψής που εμφανίζεται ως ειρηνοποιός σταμάτησε στη FIFA.

O Zelensky σταμάτησε στη FIFA…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μασονική προσφορά δώρων Πάπα σε Έλληνα Αρχιεπίσκοπο;; Χριστουγεννιάτικα του φέρνει 3 δώρα, 3 δώρα πήρε κι ο Χριστός..Συνωμοσιολογίες απλά του πρόσφερε 3 θραύσματα επειδή είναι Αρχαιολόγος..

16/12/2022

Πίσω από τις λέξεις……Ο Πάπας Φραγκίσκος αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα τα τρία θραύσματα των Γλυπτών του Παρθενώνα που βρίσκονταν στα μουσεία του Βατικανού επί αιώνες, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Βατικανό. Τρία δώρα φέρει ο Πάπας στη Αθήνα λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Αναποφευκτος ο συνειρμός. Τρία τα δώρα που έκαναν οι Μάγοι στο Χριστό τρία τα δώρα που φέρνει ο Πάπας στην Αθήνα Χριστουγεννιάτικα. Και τι δώρα από το υστέρημα του βρήκε ο έρμος να δώσει…Τρία θραύσματα από μετόπη και ζωφόρο Παρθενώνα…ένα άλογο από τέθριππο Αθηνάς, η κεφαλή ενός εφήβου κι ένας γενειοφόρος από Κενταυρομαχία..

Επομένως ο Πάπας Χριστουγεννιάτικα φέρει τρία στον προκαθήμενο Αθηνών και πάσης Ελλάδας όπως τρια ήταν τα δώρα στο Χριστό.. Για κάτι σημαντικό πάνε.. Τι σηματοδοτεί;; O ίδιος ο ποντίφηκας δεν αφήνει ρητορικό το ερώτημα. Επειδή η Αθήνα μπήκε στο σωστό δρόμο στον ”οικουμενικό δρόμο της αλήθειας”.

Το Βατικανό χαρακτήρισε τη χειρονομία, σύμφωνα με το Associated Press, ως «δωρεά» του πάπα προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο «ως απτή ένδειξη της ειλικρινούς επιθυμίας του να ακολουθήσει τον οικουμενικό δρόμο της αλήθειας».

Πάπα άσε τις λαμογιές… ένας είναι ο δρόμος όλοι οι άλλοι πολλές παρακαμπτήριeς κι η οδός είναι ο Χριστός..μονόδρομος ”εγώ ειμί η οδός η αλήθεια και η ζωή”. Μόνο αυτός είναι η αλήθεια ”εγώ ειμί η αλήθεια”…όλα τ΄άλλα είναι παπατζίδικα…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βατικανό και σιωνιστικό καθεστώς με ΝΑΤΟικές βόμβες χτύπησαν τον Ορθόδοξο Καθεδρικό της Μεταμόρφωσης στο Ντόνετσκ ενώ είχε λειτουργία! Ο Μπεργκόλιο ως άλλος Πάπας Πίος XI καλεί να κάνουμε Χριστούγεννα με το Δ΄Ράιχ του ουκρανοφασισμού στην καρδιά μας!!! 

15/12/2022



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ! Χιλιάδες διαδηλωτές στις Βρυξέλλες...

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν την Παρασκευή στους δρόμους των Βρυξελλών για να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση του κόστους διαβίωσης προκαλώντας προβλήματα στο σύστημα των δημοσίων μέσων μεταφοράς και διαταραχής της σύνοδο κορυφής της χώρας αυτής την εβδομάδα.

Η αστυνομία των Βρυξελλών ανέφερε πως 16.500 άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση, την οποία διοργάνωσαν συνδικάτα που εκπροσωπούν πολλούς εργαζομένους στον δημόσιο τομέα ζητώντας τους καλύτερους μισθούς και συνθήκες καθώς ο πληθωρισμός σε όλη την Ευρώπη. «Αυξήστε τους μισθούς και τις συντάξεις!» έγραφε το πλακάτ που κρατούσε ένας διαδηλωτή. 

Οι τιμές του αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν εκτοξευθεί στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ο συνολικός πληθωρισμός ήταν στο 10,63% στο Βέλγιο τον Νοέμβριο, ενώ ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη ως σύνολο ήταν γύρω στο 10%.

«Γυρνάτε σπίτι στα παιδιά σας και θέλετε το σπίτι σας να είναι ζεστό. Δεν χρειάζεται να κάνετε υπολογισμούς για τη χρήση της ενέργειας», δήλωσε ένας διαδηλωτής.

Η διαδήλωση εκτυλίχθηκε ειρηνικά όμως το Αεροδρόμιο των Βρυξελλών Όπως χρειάστηκε να ακυρωθούν πτήσεις ως αποτέλεσμα της κινητοποίησης, ενώ η τοπική αστυνομία δήλωσε πως υπήρξαν προβλήματα στην κυκλοφορία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελλάδα & Κύπρος... για την επικράτηση του ναζισμού! Ειλικρινείς... αλλά μειοψηφία!

"Ο αγώνας ενάντια στην ηρωοποίηση του ναζισμού, του νεο -ναζισμού και άλλων... τύπων πρακτικής που συμβάλλουν στην κλιμάκωση των σύγχρονων μορφών ρατσισμού, φυλετικών διακρίσεων, ξενοφοβίας και σχετικής μισαλλοδοξίας ...."

120 χώρες ψήφισαν, στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υπέρ αυτής της πρότασης, που κατέθεσε η Ρωσική Ομοσπονδία.

Μαντέψτε ποιες 50 χώρες ΔΕΝ την ψήφισαν!

Ναι! Όλες αυτές που αγωνίζονται, "για την Δημοκρατία" και την εξάγουν.

Όλες αυτές, που πολεμούν για την επικράτηση του ναζισμού, στην Ουκρανία. Μαζί τους και η Ελλάδα και η Κύπρος.

Τουλάχιστον είναι ειλικρινείς!

Και μειοψηφία!


Οι ντροπιαστικές συνέπειες της αμερικανοδουλείας

Η Ελλάδα καταψήφισε στον ΟΗΕ ψήφισμα καταδίκης του ναζισμού!

10 Νοεμβρίου 2022

Κάθε χρόνο, η Ρωσία καταθέτει στον ΟΗΕ ένα ψήφισμα για την «Καταπολέμηση της εξύμνησης του ναζισμού, του νεοναζισμού και άλλων πρακτικών που συμβάλλουν στην τροφοδότηση σύγχρονων μορφών ρατσισμού, φυλετικών διακρίσεων, ξενοφοβίας και σχετικής μισαλλοδοξίας».

Πέρυσι, το ψήφισμα που κατέθεσε η Ρωσία και μια σειρά άλλες χώρες, καταψήφισαν μόνο οι ΗΠΑ και η Ουκρανία (ουδέν σχόλιο). Φέτος, το ψήφισμα κατέθεσαν η Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν, η Λευκορωσία, η Βενεζουέλα, το Βιετνάμ, η Καμπότζη, η Βόρεια Κορέα, η Κούβα, το Λάος, το Μάλι, η Νικαράγουα, το Πακιστάν, η Συρία, το Σουδάν, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, η Ισημερινή Γουινέα και η Νότια Αφρική και εκφράζει «βαθιά ανησυχία για την εξύμνηση, σε οποιαδήποτε μορφή, του ναζιστικού κινήματος, του νεοναζισμού και πρώην μελών της οργάνωσης Waffen SS, μεταξύ άλλων με την ανέγερση μνημείων και τη διοργάνωση δημοσίων διαδηλώσεων στο όνομα της εξύμνησης των Ναζί». Καλεί επίσης τα κράτη να απαγορεύσουν οποιεσδήποτε εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του ναζιστικού καθεστώτος, των συμμάχων του και των συνδεδεμένων οργανισμών του. Εκτός από αυτό, το ψήφισμα εκφράζει βαθιά ανησυχία για περιπτώσεις βεβήλωσης ή κατεδάφισης μνημείων για όσους πολέμησαν κατά του ναζισμού κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το σχέδιο ψηφίσματος υπερψηφίστηκε από 106 κράτη στην Τρίτη Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (το Δεκέμβρη θα τεθεί σε ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση). Ομως, οι χώρες που καταψήφισαν αυξήθηκαν σε 51, ενώ υπήρξαν και 15 αποχές. Aνάμεσα στις χώρες που καταψήφισαν είναι και η Ελλάδα!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΡΟΦΗ! ΕΚΤΟΣ ΝΔ και ψηφοδελτίων (με απόφαση Μητσοτάκη) η Μ. Σπυράκη...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΥΡΩ"σκάνδαλο"... Τζορτζ Σόρος: Αυτό το νήμα δένει όλους τους συλληφθέντες...

«Η σκιά του Σόρος στο σκάνδαλο του Κατάρ στο Ευρωκοινοβούλιο: όλοι οι εμπλεκόμενοι ανήκουν στην κλίκα που χρηματοδοτείται από τον τρομοκράτη μεταμφιεσμένο σε ευεργέτη...» (L’ombra di Soros nello scandalo del Qatar al parlamento europeo: tutti i soggetti coinvolti appartengono alla cricca finanziata dal terrorista travestito da benefattore)... DC News... Informazione...

Υπάρχει ένα νήμα που συνδέει τους συλληφθέντες και αυτούς που έχουν αγγίξει... για το ΕΥΡΩgate, που όλοι αποκαλούν Qatargate: είναι όλοι «αξιόπιστοι σύμμαχοι» του Τζορτζ Σόρος, αποκαλύπτει ο Fausto Biloslavo στο "Il Giornale", και όλοι είναι υπέρ των ΜΚΟ και των μεταναστών...

Κι ο πανικός τρελαίνει κυρίως τη Νατοϊκή ευρωπαϊκή αριστερά των "ατομικών δικαιωμάτων", του δουλεμπορίου μεταναστών και ΣΙΑ...

Η ελληνόφωνη δημοσιογραφία δεν είδε, δεν άκουσε, δεν διάβασε... όπως οι "νόμοι" της Μαφίας...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα για αποβολή του Ιράν από την Επιτροπή για τη Θέση των Γυναικών του ΟΗΕ...

Ανακοίνωση της Πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην Αθήνα σχετικά με την...

αποβολή του Ιράν από την Επιτροπή για τη Θέση των Γυναικών του ΟΗΕ

«Την περασμένη Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου, σε συνέχιση των μονομερών και βάναυσων κυρώσεων της αμερικανικής κυβέρνησης κατά του ιρανικού έθνους, με τις προσπάθειες και τις πιέσεις της Ουάσιγκτον και των συμμάχων της, ακυρώθηκε η ένταξη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην Επιτροπή του ΟΗΕ για τη Θέση των Γυναικών και αφαιρέθηκε από τις γενναίες Ιρανές γυναίκες η ευκαιρία για αποτελεσματική συμμετοχή στην εν λόγω επιτροπή.

Οι ΗΠΑ, όχι μόνο λόγω των πρόσφατων εξελίξεων στο Ιράν, αλλά από την περσινή ψηφοφορία για την ένταξη του Ιράν στην Επιτροπή για τη Θέση των Γυναικών, ήταν κατά της ένταξης και είχαν καταβάλει μεγάλες προσπάθειές προς αυτή την κατεύθυνση, ωστόσο η πλειοψηφία των μελών του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών (ECOSOC), στήριξε την ιρανική υποψηφιότητα και οι προσπάθειες αυτές δεν στέφθηκαν με επιτυχία. Ως εκ τούτου, η Αμερική εκμεταλλεύτηκε τις πρόσφατες εξελίξεις του Ιράν για να πετύχει τον πρωταρχικό της στόχο.

Η υιοθέτηση του αμερικανικού ψηφίσματος κατά του Ιράν για την αποβολή από την Επιτροπή της Θέσης των Γυναικών, είναι μια εχθρική και απόλυτα πολιτική ενέργεια, χωρίς νομική βάση που δημιουργεί μια παραπλανητική πρακτική. Με αυτή την ενέργεια παραβιάζονται τα αναφαίρετα δικαιώματα της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και της ιρανικής γυναικείας κοινότητας.

Η παράνομη ενέργεια της αποβολής ενός νόμιμου μέλους της Επιτροπής για τη Θέση των Γυναικών, δημιουργεί εμπόδια στην προώθηση των πολιτικών, οικονομικών, κοινωνικών και εκπαιδευτικών δικαιωμάτων των γυναικών.

Αυτή η μεροληπτική ενέργεια των ΗΠΑ κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν αποτελεί μεγάλη προσβολή για τις χώρες που ψήφισαν πέρυσι υπέρ της ένταξης του Ιράν στην Επιτροπή για τη Θέση των Γυναικών. Το Ιράν είναι μέλος της Επιτροπής αυτής από το 2011 και στις περσινή ψηφοφορία εκλέχθηκε ως μέλος για τρίτη φορά με 43 ψήφους υπέρ από τα συνολικά 54 μέλη του ECOSOC.

Η ιρανική γυναικεία κοινότητα είναι μια δυναμική και ικανή κοινότητα η οποία πάντα αγωνίζεται για την πρόοδό της και θα συνεχίσει να το κάνει στο επόμενο διάστημα.

Η επιβολή του ψηφίσματος από τις ΗΠΑ, μιας χώρας σύμβολο πολλαπλών παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ειδικά κατά των έγχρωμων γυναικών, είναι γελοία. Πώς μπορεί μια χώρα που εμποδίζει την αποστολή επιδέσμων για ασθενείς με πομφολυγώδη επιδερμόλυση (Epidermolysis Bullosa) στο Ιράν, να ισχυρίζεται ότι υποστηρίξει τις γυναίκες και τα κορίτσια του Ιράν;

Η στέρηση της ιδιότητας του μέλους του Ιράν στην Επιτροπή για τη Θέση των Γυναικών είναι ένα σημάδι του φόβου της Αμερικής για την παρουσία ανεξάρτητων χωρών με ανώτερη σκέψη και ικανότητα εννοιολόγησης στους διεθνείς θεσμούς και όργανα.

Η Αμερική συμπάσχει απατηλά με τις Ιρανές γυναίκες. Ο Λευκός Οίκος και το Μέγαρο των Ηλυσίων και άλλοι κύκλοι σαν αυτούς, έχουν μετατραπεί σε τόπους συγκέντρωσης αποτυχημένων γυναικών που καταχρώνται το όνομα του Ιράν και του ιρανικού λαού.

Παρόλο που οι Ηνωμένες Πολιτείες στέρησαν από την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν την ιδιότητα μέλους στην Επιτροπής για τη Θέση των Γυναικών, προκειμένου να εμποδίσουν το Ιράν να απολαμβάνει τα νόμιμα δικαιώματά του και να εκφράζει τις απόψεις του στον τομέα των γυναικών, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, ως μέλος των Ηνωμένων Εθνών, θα αξιοποιήσει όλες τις ευκαιρίες στα διεθνή φόρα για να εκφράσει τις θέσεις αρχής της χώρας.»

Πρεσβεία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν – Αθήνα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η φάτνη του Χριστού... για την 5η Δόση του θεϊκού φαρμάκου...

Ο απόλυτος ευτελισμός του Χριστιανισμού... Άγιοι Έμποροι των πολυεθνικών... συνεχίζουν απτόητοι...

Κάθε ΜΜΕ αφιερώνει καθημερινά μία τουλάχιστον αναφορά στο θεϊκό €μVόλιο, που θα έσωζε την ανθρωπότητα από τον "αόρατο εχθρό" και τη διάδοσή του...

Η "ενημέρωση" για το €μVόλιο ισοδυναμεί, πλέον, με αυτό της πρόγνωσης του καιρού κι οι μέρες της γέννησης του Θεανθρώπου  απαιτούν και "υγειονομική φάτνη". Στην Ιταλία: στο κέντρο της φάτνης η βασική φιγούρα ενός γιατρού (τους "ειδικούς" με ασυλία κι ακαταδίωκτο), που κουνάει ένα "πιστοποιητικό εμβολιασμού" με την 5η δόση...

https://www.youtube.com/watch?v=clQQBlwWFs8



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέος αποκλεισμός του Ηλία Ανδριόπουλου από το Ηρώδειο...

Ο Ηλίας Ανδριόπουλος έδωσε  την τελευταία  του συναυλία  στο Ηρώδειο, τον... Ιούλιο του 2004.

Έχουν περάσει από τότε περίπου είκοσι χρόνια.

Η διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών κ. Ευαγγελάτου,  τοποθετημένη  στην θέση της από το  «περιώνυμο» δίδυμο  Μενδώνη – Παναγιωταρέα,  αρνήθηκε  την παρουσία του συνθέτη στο  πρόγραμμα των θερινών εκδηλώσεων  2023, στο Ηρώδειο.

Το ίδιο είχε συμβεί σε μία αντίστοιχη πρότασή του, από την ίδια διευθύντρια, πριν από τρία χρόνια.

Η παρακάτω επιστολή, απεστάλη ως απάντηση στην εν λόγω κυρία, για τον αποκλεισμό του.